ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Επωνυμία Έδρα Σκοπός. Άρθρο 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Επωνυμία Έδρα Σκοπός. Άρθρο 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ"

Transcript

1 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Επωνυμία Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται Εργοδοτικό Επαγγελματικό Σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «Hellenic Association of Travel & Tourist Agencies HATTA». Η επαγγελματική αυτή οργάνωση (πρωτοβάθμια) ιδρύθηκε και αναγνωρίσθηκε με την υπ' αριθμόν 1368/1934 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα με τις υπ' αριθ. 4836/1936, 1364/1946, 547/1956, 2007/1959, 8093/1960, 10923/1961, 714/1972, 2809/1977, αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ως και τις υπ αριθμ. 867/1994, 1529/2000 και 6437/2004 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και είναι καταχωρημένο το καταστατικό της στα βιβλία σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών με αύξοντα αριθμόν 1599 ειδ. 216 θα διέπεται δε στο εξής από το παρόν Καταστατικό της, το Ν. 1712/1987 όπως ισχύει τροποποιημένος και τις διατάξεις του Νόμου περί Σωματείων και του Αστικού Κώδικα. Άρθρο 2 ΕΔΡΑ Έδρα του Σωματείου αυτού, το οποίο στο εξής θα αποκαλείται στο παρόν Καταστατικό «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ», ορίζεται η πόλη των Αθηνών. Άρθρο 3 ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός του Συνδέσμου είναι: Η διαφύλαξη, μελέτη και προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου. Η μελέτη, προστασία και προαγωγή των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του Συνδέσμου και η ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ τους. Η μελέτη των μέσων, με τα οποία θα επιτευχθεί η ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού. Η ενίσχυση των προσπαθειών που καταβάλλονται από την Πολιτεία και τους λοιπούς Οργανισμούς και Οργανώσεις, για την προαγωγή γενικά της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα.

2 2 Η συμμετοχή στη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ή/και η εκπροσώπησή του σε αυτό. Η συστηματική μελέτη των προβλημάτων του κλάδου για την προσφορότερη συλλογική διεκδίκηση και επίλυσή τους. Η καλλιέργεια, υποβοήθηση, ανάπτυξη και διάδοση του πνεύματος του συνδικαλισμού στους κλάδους των τουριστικών επαγγελμάτων με τη γενίκευση της συμμετοχής όλων στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μέσω αυτών στις αντίστοιχες δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις. Η ενθάρρυνση και προώθηση της συνεργασίας των μελών με την οργάνωσή τους σε κοινοπραξίες και συνεταιρισμούς, η κάθε οικονομικής μορφής δραστηριότητα, για την αποτελεσματική προάσπιση και προαγωγή των οικονομικών επαγγελματικών και των ασφαλιστικών συμφερόντων των μελών του. Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών του και η εξασφάλιση συνθηκών βελτίωσης της επαγγελματικής κατάρτισης και της ανόδου του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου τους. Η συμμετοχή στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων από τα Ευρωπαϊκά και Διαρθρωτικά Επενδυτικά Ταμεία, τόσο στην προγραμματική περίοδο όσο και σε τυχόν επόμενες προγραμματικές περιόδους. Ο HATTA μπορεί να συμμετέχει στις εν λόγω δράσεις ως δικαιούχος κατά την έννοια του Νόμου 4314/2014, ως ισχύει. Κάθε δραστηριότητα, μελέτη και εργασία που σχετίζεται με τον Τουρισμό και γενικά την τουριστική κίνηση. Άρθρο 4 ΜΕΣΑ Η εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών του Συνδέσμου θα επιδιωχθεί: (α) Με τη συνεργασία του Συνδέσμου με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και γενικότερα των Οργανισμών και Οργανώσεων που ασχολούνται με τον Τουρισμό. (β) Με την σύνταξη μελετών και υπομνημάτων που αφορούν ζητήματα σχετικά με τον Τουρισμό και γενικά την τουριστική κίνηση, με την οργάνωση ομιλιών και διαλέξεων για τα ζητήματα αυτά, με δημοσιεύματα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. (γ) Με τη διεξαγωγή κάθε νόμιμης μορφής κινητοποίησης και δραστηριότητας για τη διεκδίκηση και επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο και την περιφρούρηση των επαγγελματικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών του Συνδέσμου. (δ) Με τη χρησιμοποίηση κάθε πρόσφορου νόμιμου μέσου για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και της Δημόσιας Διοίκησης για τα θέματα που ενδιαφέρουν τον κλάδο και την προβολή των θεμάτων αυτών.

3 3 (ε) Με τη διοργάνωση Εκθέσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων, με στόχο την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τη δημιουργία συνεργασιών των μελών του εντός και εκτός της χώρας και την ανάπτυξη του τουρισμού. (στ) Με την επιδίωξη της εκπροσώπησης του συνδέσμου σε συμβούλια, επιτροπές κρατικές και μη, σε οργανισμούς, στην τοπική αυτοδιοίκηση και αλλού, πάνω σε θέματα που άμεσα ή έμμεσα αφορούν τον κλάδο. (ζ) Με την έκδοση βιβλίων, εντύπων επαγγελματικού και μορφωτικού ενδιαφέροντος και την ενίσχυση τέτοιων εντύπων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος και την επαγγελματική κατάρτιση και ενημέρωση για θέματα του κλάδου. (η) Με την ίδρυση και λειτουργία εκπαιδευτηρίων επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης, ιδρύοντας ή συμμετέχοντας σε Ειδικό Ταμείο Εγγυοδοσίας. (θ) Με ίδρυση και λειτουργία Σχολής ΣΕΚΑΜ για την επαγγελματική κατάρτιση των υποψηφίων οδικών μεταφορέων επιβατών ή εμπορευμάτων (ή και τα δύο), αναγνωρισμένου από την ΙΑΤΑ εκπαιδευτικού κέντρου για την προετοιμασία υποψηφίων για την απόκτηση του ΙΑΤΑ/UFTAA Foundation Diploma, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) κλπ. (ι) Με την ίδρυση και λειτουργία Τράπεζας Τουρισμού ή άλλου Τουριστικού Πιστωτικού Οργανισμού, Τράπεζας Πληροφορικής καθώς και Επιχείρησης με αντικείμενο την Παροχή Αχθοφορικών υπηρεσιών Αεροδρομίων. (ια) Με την άσκηση ασφάλισης σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στην Ελλάδα, στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις αναπτυγμένες τουριστικά χώρες για τα οργανωμένα ταξίδια και τις οργανωμένες διακοπές και περιηγήσεις. (ιβ) Με τη σύμπραξη και συνεργασία με συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς σε κοινούς στόχους ανάπτυξης και προαγωγής των συλλογικών συμφερόντων των μελών του. (ιγ) Με τη συμμετοχή οργανικά σε ανώτερες ομοιοεπαγγελματικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, με ταυτόσημους ή παρεμφερείς σκοπούς και επιδιώξεις. (ιδ) Με την προμήθευση του Συνδέσμου με τον κατάλληλο υπηρεσιακό και γραφειακό μηχανισμό και τον εμπλουτισμό του με τα απαραίτητα μέσα. (ιε) Με απόφαση Δ.Σ. να ιδρύει μόνος ή από κοινού με την πολιτεία, φορέα ή φορείς οι οποίοι θα διαχειρίζονται την αδειοδότηση, πιστοποίηση, έλεγχο και εποπτεία λειτουργίας των γραφείων ταξιδίων και τουρισμού, την πιστή εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 339/96 αλλά και την προστασία του επαγγέλματος. (ιστ) Με απόφαση του Δ.Σ. ο Σύνδεσμος μπορεί να παρέχει στα μέλη του νομική, ασφαλιστική, τραπεζική ή άλλης μορφής κάλυψη, ιδρύοντας για το σκοπό αυτό πάσης φύσεως εταιρείες, εφόσον τούτο υποβοηθά αυτόν (το σκοπό) (ιζ) Με τη συμμετοχή οργανικά στις προαναφερόμενες οργανώσεις μιας τοπικού ή γενικού χαρακτήρα και μιας κλαδικού, και (ιη) Με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

4 4 Άρθρο 5 ΤΜΗΜΑΤΑ Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου είναι δυνατό να ιδρύονται τμήματα του Συνδέσμου με έδρες εκτός της έδρας του Συνδέσμου. Με την ιδία απόφαση της ίδρυσης των τμημάτων πρέπει απαραιτήτως να καθορίζεται και ο τρόπος της λειτουργίας και της διοίκησής τους. Άρθρο 6 ΣΦΡΑΓΙΔΑ Ο Σύνδεσμος χρησιμοποιεί για τα έγγραφά του ιδιαίτερη σφραγίδα. Η σφραγίδα αυτή είναι κυκλική και φέρει στο μέσο της απεικόνιση της κεφαλής της Θεάς «ΑΘΗΝΑΣ» και στην περιφέρεια την επωνυμία του Συνδέσμου «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β Άρθρο 7 ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΛΩΝ Τα μέλη του Συνδέσμου διακρίνονται σε: (α) Τακτικά (β) Επίτιμα (γ) Συνδεδεμένα Άρθρο 8 ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 1. Μέλη του Συνδέσμου μπορούν να είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες Τουριστικού Γραφείου που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα. Όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα, μέλη μπορούν να είναι ο Πρόεδρος ή ο Διευθύνων Σύμβουλος και δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Ανωνύμων Εταιριών, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου των Συνεταιρισμών και μέχρι δύο από τους διαχειριστές των Εταιριών Περιορισμένης Ευθύνης, εφ' όσον οι παραπάνω δεν ασχολούνται με άλλο επάγγελμα άσχετο με τους σκοπούς της παρούσας επαγγελματικής οργάνωσης. 2. Κάθε μέλος δικαιούται να συμμετέχει σε δύο (2) το πολύ Πρωτοβάθμιες Ενώσεις. 3. Η ιδιότητα του μέλους δεν επιδέχεται αντιπροσώπευση και δεν μεταβιβάζεται ούτε κληρονομείται. 4. Τα μέλη του Συνδέσμου πρέπει να προσφέρουν την προσωπική τους εργασία και να συμβάλουν για την επιτυχία του σκοπού του Συνδέσμου. 5. Τα μέλη του Συνδέσμου δεν δικαιούνται αμοιβή ή αποζημίωση.

5 5 Άρθρο 9 ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ Επίτιμα μέλη του Συνδέσμου μπορούν να ανακηρυχθούν με αιτιολογημένη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου πρόσωπα που προσέφεραν υπηρεσίες για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα και στον Σύνδεσμο. Στα μέλη που ανακηρύσσονται επίτιμα απονέμεται δίπλωμα. Άρθρο 10 ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΛΗ Συνδεδεμένα μέλη του Συνδέσμου μπορούν να είναι, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του: (α) Οι μέτοχοι των Ανωνύμων Εταιριών και οι εταίροι όλων των εταιρικών μορφών που έχουν συσταθεί και λειτουργούν νόμιμα, καθώς και τα μέλη των Συνεταιρισμών που έχουν Τουριστικά Γραφεία ή οι ιδιοκτήτες Τουριστικών Γραφείων που λειτουργούν νόμιμα και δεν είναι τακτικά μέλη κατά το άρθρο 8 του παρόντος. (β) Οι ιδιοκτήτες, μέτοχοι ή εταίροι των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή οι Διευθυντές τους. (γ) Οι ιδιοκτήτες, μέτοχοι ή Διευθυντές συγκοινωνιακών επιχειρήσεων κάθε συγκοινωνιακού μέσου. (δ) Οι αντιπρόσωποι ή πράκτορες Αεροπορικών, Ατμοπλοϊκών και Σιδηροδρομικών επιχειρήσεων ή Διευθυντές των επιχειρήσεων τούτων. (ε) Οι δημόσιοι λειτουργοί ή μέλη Διοικητικών Συμβουλίων νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ασχολούνται με τον Τουρισμό και τους σχετικούς με τον τουρισμό κλάδους. Άρθρο 11 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Τόσο τα επίτιμα όσο και τα συνεργαζόμενα μέλη του Συνδέσμου δεν έχουν δικαίωμα ψήφου σε κανένα θέμα και απαγορεύεται να μετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις του Συνδέσμου εκτός εάν κληθούν να παραστούν στη Συνέλευση με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. Άρθρο 12 ΟΡΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 1. Για να γίνει κάποιος μέλος του Συνδέσμου, πρέπει να υποβάλλει έγγραφη αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο με την οποία να δηλώνει την θέλησή του για εγγραφή και να συγκεντρώνει μία από τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 του παρόντος Καταστατικού.

6 6 Στην αίτηση αυτή πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία της ταυτότητάς του, η διεύθυνση της κατοικίας και της επιχείρησής του, το επάγγελμα που ασκεί, ο αριθμός του ασφαλιστικού του βιβλιαρίου, φωτοτυπία της άδειας λειτουργίας του Γραφείου Τουρισμού και γραμμάτιο καταβολής του ποσού του δικαιώματος εγγραφής. 2. Το Διοικητικό Συμβούλιο, εφ' όσον αυτός που κάνει την αίτηση έχει τις προϋποθέσεις σύμφωνα το παρόν Καταστατικό, έχει την υποχρέωση να τον εγγράψει ως τακτικό μέλος μέσω σε τριάντα (30) ημέρες από την υποβολή της αίτησης εγγραφής. 3. Αν η αίτηση απορριφθεί ή παρέλθει το παραπάνω διάστημα των 30 ημερών ο αιτών έχει δικαίωμα να προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 1712/1987 όπως ισχύει τροποποιημένος. 4. Η ιδιότητα του τακτικού μέλους αποκτάται ένα μήνα μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για εγγραφή του ή από την τελεσιδικία της απόφασης που διατάζει την εγγραφή. 5. Κάθε μέλος έχει υποχρέωση να γνωστoπoιεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, χωρίς καθυστέρηση, κάθε αλλαγή της διεύθυνσής του. Άρθρο 13 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ Κάθε μέλος έχει τα παρακάτω δικαιώματα: 1. να συμμετέχει στις Γενικές Συνελεύσεις του Συνδέσμου και στις ψηφοφορίες για κάθε απόφαση που λαμβάνεται. 2. να εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο και σε όλα τα άλλα Καταστατικά Όργανα του Συνδέσμου, καθώς και ως αντιπρόσωπος του Συνδέσμου στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις στις οποίες ανήκει ο Σύνδεσμος. 3. να πληροφορείται τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων και όλων των άλλων καταστατικών οργάνων του Συνδέσμου και να λαμβάνει αντίγραφα αυτών των πρακτικών καθώς και άλλων εγγράφων που τον αφορούν, καθώς και να ενημερώνεται για την πορεία των προβλημάτων του κλάδου. Άρθρο 14 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ Τα μέλη του Συνδέσμου έχουν τις παρακάτω υποχρεώσεις: 1. να συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις του Συνδέσμου και σε κάθε άλλη δραστηριότητά του και να συμπαρίστανται στα όργανα της Διοίκησης του, όσον αφορά στην άσκηση των καθηκόντων τους και στις επιδιώξεις τους. 2. να τηρούν τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού και να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, του Διοικητικού Συμβουλίου και των υπόλοιπων οργάνων

7 7 του Συνδέσμου και να ενημερώνουν αμέσως τη Διοίκηση του Συνδέσμου για κάθε μεταβολή που αφορά την επαγγελματική τους κατάσταση. 3. να μην αντιστρατεύονται τα συμφέροντα του Συνδέσμου και να φέρονται με τον ανάλογο σεβασμό προς τους εκπροσώπους και το Διοικητικό Συμβούλιό του. 4. να εκπληρώνουν τακτικά και κανονικά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σύνδεσμο. Άρθρο 15 ΑΠΟΒΟΛΗ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ 1. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και ύστερα από αιτιολογημένη απόφασή του αποβάλλεται κάθε μέλος του Συνδέσμου εφ' όσον: (α) Έπαψε να έχει τις προϋποθέσεις εγγραφής, που προβλέπει το παρόν Καταστατικό στο άρθρο 7. (β) Ενεργεί και συμπεριφέρεται αντίθετα προς τους σκοπούς του Συνδέσμου, τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. (γ) Καθυστερεί για δύο (2) συνεχή χρόνια την υποχρεωτική συνδρομή προς τον Σύνδεσμο καθώς και κάθε άλλη οικονομική υποχρέωση που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση ή το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. (δ) Αν καταδικαστεί αμετάκλητα για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται από το Νόμο 1712/1987, όπως ισχύει τροποποιημένος. 2. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για αποβολή εγκρίνεται από τη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου. Τα αποτελέσματα της αποβολής ισχύουν από τη στιγμή της έγκρισης από τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για αποβολή. 3. Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση υποχρεούνται προηγουμένως να καλέσουν εγγράφως το μέλος σε ακρόαση σχετικά με τις παραβάσεις που του αποδίδονται. 4. Σε περίπτωση αποβολής, το μέλος δικαιούται να προσφύγει μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την στιγμή που του επιδίδεται η απόφαση για αποβολή του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 1712/1987, όπως ισχύει τροποποιημένος. 5. Κάθε μέλος μπορεί να αποχωρήσει από το Σύνδεσμο, αφού προηγουμένως εξοφλήσει όλες τις οφειλές του προς αυτόν μέχρι το τέλος του έτους της αποχώρησής του. Άρθρο 16 ΑΠΩΛΕΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ Μέλη που αποβάλλουν την ιδιότητα με βάση την οποία έγιναν δεκτά, παύουν αυτοδικαίως να είναι μέλη του Συνδέσμου.

8 8 Άρθρο 17 ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ Κάθε μέλος του Συνδέσμου ή του Διοικητικού του Συμβουλίου που αντιδρά στους σκοπούς και τις επιδιώξεις του Συνδέσμου ή δημιουργεί εμπόδια στην εκτέλεση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Γενικής Συνέλευσης, ή επιδεικνύει διαγωγή ανάρμοστη και ασυμβίβαστη προς άλλα μέλη του Συνδέσμου, ή επιδεικνύει στην άσκηση του επαγγέλματός του διαγωγή αντίθετη στην αξιοπρέπεια γενικά και στα συμφέροντα του Συνδέσμου και των μελών του, υπόκειται σε πειθαρχικές κυρώσεις. Ακόμη, κάθε υπαίτια παράβαση με πράξη ή παράλειψη των διατάξεων του παρόντος καταστατικού ή της κείμενης περί τα σωματεία νομοθεσίας αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και επισύρει πειθαρχικές κυρώσεις. Άρθρο 18 ΠΟΙΝΕΣ Στους παραβάτες των παραπάνω άρθρων επιβάλλονται οι παρακάτω ποινές. (α) Χρηματική ποινή (πρόστιμο), το ύψος της οποίας καθορίζεται με προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. (β) Προσωρινή αποβολή μέχρι ενός (1) έτους. Και οι δύο παραπάνω ποινές επιβάλλονται ανέκκλητα από το Διοικητικό Συμβούλιο. (γ) οριστική αποβολή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του παρόντος Καταστατικού. Σε κάθε περίπτωση το μέλος που υπόκειται σε πειθαρχικές κυρώσεις καλείται σε απολογία από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου εντός είκοσι ημερών από τη στιγμή που ασκείται η πειθαρχική δίωξη. Εάν ο εγκαλούμενος δεν προσέλθει να απολογηθεί ή δεν υποβάλει εμπρόθεσμα απολογητικό υπόμνημα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει για την επιβολή ή μη ποινής. Εάν ο εγκαλούμενος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, δεν μετέχει στην συνεδρίαση κατά την λήψη της απόφασης για την πειθαρχική ποινή. Άρθρο 19 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΕΥΘΥΝΕΣ Μέλη του Συνδέσμου που αποχώρησαν με οποιονδήποτε τρόπο από τον Σύνδεσμο, δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην περιουσία του και ευθύνονται για την καταβολή όλων των υποχρεώσεών τους σύμφωνα με το παρόν Καταστατικό ως μέλη του Συνδέσμου, και για όσο χρόνο διατέλεσαν.

9 9 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ Άρθρο 20 ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Όργανα του Συνδέσμου είναι: 1. Η Γενική Συνέλευση. 2. Το Διοικητικό Συμβούλιο και 3. Η Ελεγκτική Επιτροπή. Άρθρο 21 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ 1. Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο του Συνδέσμου και αποτελείται από το σύνολο των ταμειακώς εντάξει τακτικών μελών του. 2. Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει για κάθε θέμα που δεν υπάγεται, από το νόμο ή το παρόν Καταστατικό, στην αρμοδιότητα άλλου οργάνου. 3. Ειδικότερα η Γενική Συνέλευση: (α) Εκλέγει και ανακαλεί οποτεδήποτε το Διοικητικό Συμβούλιο ή μέλη του, την Ελεγκτική Επιτροπή και τους Αντιπροσώπους του Συνδέσμου στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές Οργανώσεις που ανήκει ο Σύνδεσμος και ελέγχει τη δράση τους. (β) Αποφασίζει για την επιλογή των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων στις οποίες εγγράφεται ως μέλος ο Σύνδεσμος ή τη διαγραφή του από αυτές και ορίζει την κύρια Οργάνωση μέσω της οποίας θα αντιπροσωπεύεται στη Συνομοσπονδία, και νομιμοποιεί τους αντιπροσώπους της που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση της κύριας δευτεροβάθμιας Οργάνωσης για εκλoγή αντιπροσώπων της στη Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας. (γ) Εγκρίνει ή απορρίπτει τον απολογισμό δράσης και διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμoυ και τους ετήσιους Ισολογισμoύς. (δ) Εγκρίνει, τροποποιεί ή συμπληρώνει τους ετήσιους προϋπολογισμούς εσόδων και εξόδων. (ε) Αποφασίζει για την αγορά ή εκποίηση ακινήτων και για όλα τα συναφή δικαιώματα των ακινήτων του Συνδέσμoυ. (στ) Αποφασίζει για την αποβολή μέλους σύμφωνα με το άρθρο 15 του παρόντος Καταστατικού. (ζ) Αποφασίζει για την τροποποίηση του Καταστατικού ή για τη διάλυση του Συνδέσμου, τηρώντας την διαδικασία και την πλειοψηφία που ορίζει το παρόν Καταστατικό και ο νόμος.

10 10 Άρθρο 22 ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Η Γενική Συνέλευση συγκαλείται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και συνέρχεται τακτικά μία φορά το χρόνο και μάλιστα μέσα στο πρώτο τρίμηνο κάθε έτους, και εκτάκτως όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, ή όταν η σύγκλησή της ζητηθεί εγγράφως από το ένα πέμπτο (1/5) του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων τακτικών μελών του Συνδέσμου που έχουν δικαίωμα ψήφου και είναι ταμειακώς εντάξει. Η αίτηση του ενός πέμπτου (1/5) των μελών του Συνδέσμου για τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης απευθύνεται προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και πρέπει απαραιτήτως και υποχρεωτικά να αναγράφει λεπτομερώς τα θέματα που θα συζητηθούν. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου είναι υποχρεωμένο μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από την υποβολή της σύμφωνα με τα παραπάνω αίτησης να συγκαλέσει την Γενική Συνέλευση σε έκτακτη συνεδρίαση για λήψη αποφάσεων. Άρθρο 23 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η πρόσκληση για τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, τακτικής ή έκτακτης, συντάσσεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου, και τοιχοκολλείται σε εμφανές μέρος στα Γραφεία του Συνδέσμου δέκα (10) πλήρεις ημέρες πριν την ημερομηνία που ορίζεται για την Γενική Συνέλευση. Αντίγραφο της πρόσκλησης αποστέλλεται ηλεκτρονικά ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο και εγκαίρως σε όλα τα τακτικά μέλη του Συνδέσμου. Άρθρο 24 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ Στην πρόσκληση σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης πρέπει να καθορίζονται απαραιτήτως, αλλιώς θεωρείται άκυρη η πρόσκληση σύγκλησης, τα παρακάτω: (α) Ο τόπος, η ημέρα και η ώρα της Γενικής Συνέλευσης. (β) Τα προς συζήτηση θέματα Άρθρο 25 ΑΠΑΡΤΙΑ Η Γενική Συνέλευση κατά την πρώτη της σύγκληση, βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εάν παρίσταται σε αυτή το ένα δεύτερο (1/2) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των οικονομικά τακτοποιημένων τακτικών μελών του Συνδέσμου. Αν δεν υπάρχει απαρτία κατά την πρώτη σύγκληση συνέρχεται χωρίς

11 11 άλλη διατύπωση επαναληπτική Γενική Συνέλευση στον ίδιο τόπο, την ίδια ημέρα και ώρα της επομένης εβδομάδας, κατά την οποία απαιτείται η παρουσία του ενός τετάρτου (1/4) τουλάχιστον των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Αν δεν υπάρξει απαρτία και κατά τη δεύτερη αυτή σύγκληση, συνέρχεται χωρίς άλλη διατύπωση η Γενική Συνέλευση στον ίδιο τόπο, την ίδια ημέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας, κατά την οποία είναι αρκετός οποιοσδήποτε αριθμός παρόντων οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Άρθρο 26 ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 1. Στη Γενική Συνέλευση προεδρεύει προσωρινά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και αν έχει κώλυμα, ο νόμιμος αναπληρωτής του. 2. Πρώτο θέμα σε κάθε Γενική Συνέλευση είναι η εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα και Ψηφολέκτη, από τα παρόντα μέλη που δεν είναι υποψήφια για την εκλογή συμβούλων και εκπροσώπων στην Ομοσπονδία. Η εκλογή γίνεται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και εφ' όσον σε δύο επαναληπτικές ψηφοφορίες δεν επιτευχθεί απόλυτη πλειοψηφία, εκλέγονται οι υποψήφιοι με την μεγαλύτερη σχετική πλειοψηφία. 3. Για τις συζητήσεις στη Γενική Συνέλευση, τις ψηφοφορίες και γενικά τις αποφάσεις που λαμβάνονται, τηρούνται με φροντίδα του Γραμματέα πρακτικά που καταχωρούνται στο ειδικό βιβλίο και υπογράφονται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γραμματέα και τον ψηφολέκτη της Γενικής Συνελεύσεως, καθώς και από πέντε μέλη που έλαβαν μέρος στην Γενική Συνέλευση. Τα πρακτικά αποτελούν απόδειξη των όσων συνέβησαν στη Γενική Συνέλευση και φυλάσσονται στο Αρχείο του Συνδέσμου. Άρθρο 27 ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 1. Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, εφ' όσον δεν ορίζεται κάτι διαφορετικό στο παρόν Καταστατικό. 2. Οι ψηφοφορίες στις Γενικές Συνελεύσεις γίνονται φανερά ή μυστικά. Οι φανερές ψηφοφορίες γίνονται με ανόρθωση των μελών, ή με ανύψωση του χεριού, ή με ονομαστική κλήση. Απαγορεύεται η λήψη αποφάσεως δια βοής. 3. Η ψηφοφορία είναι μυστική όταν αφορά: (α) Τις εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής, Εφορευτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για τις δευτεροβάθμιες Οργανώσεις και τη νομιμοποίηση αντιπροσώπων στην τριτοβάθμια Οργάνωση.

12 12 (β) Την εγγραφή σε δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές Οργανώσεις και την επιλογή της κυρίας οργάνωσης από αυτές, καθώς και για κάθε μεταβολή εγγραφής και επιλογής. (γ) Θέματα εμπιστοσύνης προς την Διοίκηση του Συνδέσμου. (δ) Προσωπικά ζητήματα και (ε) Τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό. 4. Δεν επιτρέπεται η εξουσιοδότηση τρίτου μέλους ή μη, για τη συμμετοχή στα όργανα διοίκησης ή στις ψηφοφορίες. 5. Κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ή τις ψηφοφορίες, απαγορεύεται να παρευρίσκονται στη Γενική Συνέλευση τρίτα πρόσωπα. 6. Καμία απόφαση δεν λαμβάνεται εγκύρως για θέμα που δεν αναγράφεται στην πρόσκληση με τα θέματα ημερησίας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης. Άρθρο 28 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ 1. Η Γενική Συνέλευση εκλέγει κάθε τρία χρόνια δεκαπενταμελές (15μελές) Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου η θητεία είναι τριετής. 2. Η εκλογή γίνεται ως εξής: (α) Οι υποψήφιοι, για την εκλογή τους ως σύμβουλοι, συμμετέχουν στις εκλογές είτε κατά συνδυασμούς, είτε ως μεμονωμένοι υποψήφιοι, είτε σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. (β) Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου δύο (2) τουλάχιστον πλήρεις εργάσιμες ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση. (γ) Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου συνεδριάζει πριν από τη Γενική Συνέλευση, ελέγχει τη νομιμότητα των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί και ανακηρύσσει τους υποψήφιους. (δ) Υποψήφιοι που δεν ανακηρύχθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο μπορούν να προσφύγουν με ενστάσεις τους στη Γενική Συνέλευση, η οποία αποφασίζει οριστικά. 3. Οι έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου κατανέμονται μεταξύ των συνδυασμών και των μεμονωμένων υποψηφίων ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη. 4. Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων διαιρείται με τον αριθμό των εδρών του Διοικητικού Συμβουλίου αυξανόμενο κατά μία (1) μονάδα. 5. Το πηλίκο της διαίρεσης αυτής αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Κάθε συνδυασμός καταλαμβάνει τόσες έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο όσες φορές χωράει το εκλογικό μέτρο στον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε. 6. Μεμονωμένος υποψήφιος που έλαβε τον ίδιο ή μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από το εκλογικό μέτρο, καταλαμβάνει μία έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο. 7. Συνδυασμός που περιλαμβάνει υποψήφιους λιγότερους από τις έδρες που του ανήκουν, καταλαμβάνει τόσες έδρες όσοι είναι οι υποψήφιοί του.

13 13 8. Έδρες που δεν έχουν καταληφθεί σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους αυτού του άρθρου, κατανέμονται ανά μία κατά σειρά μεγέθους των υπολοίπων τους, στους συνδυασμούς εκείνους που έχουν καταλάβει τουλάχιστον μία έδρα ή έχουν λάβει ψηφοδέλτια περισσότερα από το μισό του εκλογικού μέτρου, όπως αυτό ορίζεται παραπάνω. 9. Συνδυασμός που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία, προηγείται στην κατανομή των εδρών από τους άλλους συνδυασμούς, ανεξάρτητα από το μέγεθος των υπολοίπων του. 10. Ως συνδυασμοί θεωρούνται εκείνοι των οποίων ο αριθμός των υποψηφίων είναι τουλάχιστον ίσος με το μισό των εδρών του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι με οκτώ (8) υποψηφίους. 11. Οι έδρες που κατά την ανακατανομή έμειναν αδιάθετες κατανέμονται ανά μία, κατά σειρά μεγέθους των υπολοίπων τους στους συνδυασμούς ή τους υποψηφίους που τα υπόλοιπά τους δεν χρησιμοποιήθηκαν στις προηγούμενες κατανομές. 12. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν συνδυασμοί και οι υποψήφιοι περιλαμβάνονται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, εκλέγονται σύμβουλοι οι κατά σειρά πλειοψηφίσαντες με σχετική πλειοψηφία βάσει των σταυρών προτίμησης, οι δε σταυροί αυτοί μπορούν να είναι ίσοι με τον αριθμό των εκλεγόμενων Συμβούλων, ενώ οι υπόλοιποι κατά σειράν επιλαχόντες, θεωρούνται αναπληρωματικοί. 13. Οι αναπληρωματικοί σύμβουλοι, κάθε συνδυασμού, καλούνται κατά σειρά εκλογής τους αντίστοιχα, σε αντικατάσταση τακτικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε περίπτωση παραίτησης, θανάτου ή έκπτωσής του. Στην περίπτωση ενιαίου ψηφοδελτίου, αντικαθιστούν τους τακτικούς οι κατά σειράν επιλαχόντες. 14. Οι εκλογές διενεργούνται στα γραφεία του Συνδέσμου ή σε άλλο τόπο που καθορίζεται στην πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης, ή κατά την διάρκεια των εργασιών της, ή μέσα σε δέκα μέρες από αυτή και σε ημερομηνία που καθορίζεται από την ίδια τη Γενική Συνέλευση. Άρθρο 29 ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής των μελών στην ψηφοφορία, σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, τόσο για τη λήψη αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης όσο και σε περίπτωση αρχαιρεσιών, είτε με την άσκηση του δικαιώματος ψήφου με ηλεκτρονικά μέσα είτε με ψηφοφορία δι αλληλογραφίας. Στις περιπτώσεις αυτές, ο Σύνδεσμος πρέπει να έχει θέσει στη διάθεση των μελών εκ των προτέρων τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης και τα σχετικά ψηφοδέλτια, είτε σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω της ιστοσελίδας του, είτε σε έντυπη μορφή, στην έδρα του. Οι ψήφοι των μελών που ψηφίζουν ηλεκτρονικά υπολογίζονται, για τον σχηματισμό της πλειοψηφίας, μόνο

14 14 εφ όσον περιέλθουν στον Σύνδεσμο μέχρι τη λήξη της ορισμένης ώρας για την ψηφοφορία, ενώ σε περίπτωση ψηφοφορίας δι αλληλογραφίας -μέσω ταχυδρομείου, με συστημένη επιστολή, ή με ταχυμεταφορά- μόνο εφ όσον περιέλθουν στον Σύνδεσμο δύο (2) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης.» Άρθρο 30 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 1. Ο Σύνδεσμος διοικείται από δεκαπενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο (15μελές) το οποίο απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, τρεις (3) Αντιπρόεδρους Α', Β' και Γ', Γενικό Γραμματέα, Ταμία και Γενικό Έφορο, οι οποίοι αποτελούν το Προεδρείο, και από οκτώ (8) Συμβούλους. Όσοι έχουν εκλεγεί μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συγκαλούνται από τον σύμβουλο που έχει την πλειοψηφία μέσα σε οκτώ (8) μέρες από την εκλογή τους και συγκροτούνται σε σώμα δια της εκλογής μεταξύ τους, με μυστική ψηφοφορία και απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, εκλέγοντας τον Πρόεδρο, τους τρεις (3) Αντιπροέδρους, Α', Β' και Γ', τον Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία και τον Γενικό 'Έφορο, και οι υπόλοιποι καταλαμβάνουν τις θέσεις των συμβούλων. 2. Οι ιδιότητες του Προέδρου, των Αντιπροέδρων, του Γενικού Γραμματέα, του Ταμία και του Γενικού Εφόρου, δεν επιτρέπεται να συμπέσουν στο ίδιο πρόσωπο ούτε να είναι μεταξύ των συγγενείς πρώτου ή δευτέρου βαθμού. 3. Ο Πρόεδρος, οι τρεις αντιπρόεδροι, ο Γενικός Γραμματέας, ο Ταμίας και ο Γενικός Έφορος, αποτελούν το Προεδρείο του Συνδέσμου, στο οποίο μπορεί το Διοικητικό Συμβούλιο, με απόφασή του, η οποία ανακαλείται ελεύθερα, να μεταβιβάσει ορισμένες αρμοδιότητές του. 4. Εάν κατά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή των θέσεων του Προεδρείου δεν επιτευχθεί απόλυτη πλειοψηφία, γίνεται και δεύτερη και αν και πάλι δεν επιτευχθεί απόλυτη πλειοψηφία, γίνεται και τρίτη και εκλέγεται αυτός που έχει σχετική πλειοψηφία. Άρθρο 31 ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ Δ.Σ. Με εξαίρεση τα θέματα τα οποία κατά τον νόμο και το παρόν Καταστατικό υπάγονται στην αρμοδιότητα άλλων Οργάνων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν στη διοίκηση και διαχείριση του Συνδέσμου. Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο συντάσσει τους εσωτερικούς κανονισμούς των εργασιών του Συνδέσμου, ιδρύει τμήματα του Συνδέσμου, ανακηρύττει επίτιμα μέλη, εγκρίνει τις αιτήσεις εγγραφής των τακτικών και συνεργαζόμενων μελών, ανακηρύσσει τους υποψηφίους, διατάσσει την διαγραφή μελών, συγκαλεί τις Γενικές Συνελεύσεις, συντάσσει τον ετήσιο Ισολογισμό και Προϋπολογισμό του επομένου έτους και τους υποβάλλει για έγκριση στη Γενική Συνέλευση, αποφασίζει για την αποδοχή δωρεών κληρονομιών και κληροδοσιών

15 15 υπέρ του Συνδέσμου, διορίζει και παύει τους υπαλλήλους, καθορίζει τις αποδοχές των υπαλλήλων και γενικά μεριμνά και αποφασίζει για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Σύνδεσμο. Άρθρο 32 ΣΥΓΚΛΗΣΗ Το Διοικητικό Συμβούλιο συνέρχεται με πρόσκληση του Προέδρου ή του νομίμου αναπληρωτή του τακτικά κάθε μήνα και έκτακτα όταν παραστεί ανάγκη, ή το ζητήσουν γραπτά επτά (7) από τα μέλη του. Στην τελευταία περίπτωση, πρέπει απαραιτήτως στην έγγραφη αίτησή τους να αναγράφονται και τα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων θέματα. Αν ο αριθμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μειωθεί για οποιονδήποτε λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνεται από τα αναπληρωματικά μέλη, χωρίς όμως αυτά να υπερβαίνουν τον αριθμό των τακτικών μελών. Αν ο κατάλογος των αναπληρωματικών μελών εξαντληθεί ή δεν είναι δυνατή η συμπλήρωση απαρτίας του Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς ο αριθμός των αναπληρωματικών μελών σε οποιαδήποτε περίπτωση να υπερβεί τον αριθμό των τακτικών, συνέρχεται η Γενική Συνέλευση μέσα σε τριάντα (30) ημέρες με πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ή του αναπληρωτή του, που γίνεται πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης και με θέμα εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση παραίτησης, θανάτου, έκπτωσης ή συνεχούς κωλύματος του Προέδρου ή άλλου μέλους του Προεδρείου, το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει νέο Πρόεδρο σε αντικατάστασή του μέχρι το τέλος της κανονικής θητείας του. Μέλος που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε πέντε (5.) συνεχόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ., με απόφαση του Δ.Σ. αντικαθίσταται αμέσως από τον αναπληρωτή του συνδυασμού από τον οποίο εκλέχθηκε. Άρθρο 33 ΑΠΑΡΤΙΑ 1. Το Διοικητικό Συμβούλιο ή το Προεδρείο βρίσκονται σε απαρτία όταν είναι παρόντα τα μισά συν ένα μέλη του και οι αποφάσεις τους λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας επικρατεί η ψήφος του Προέδρου. 2. Μ εξαίρεση τα προσωπικά θέματα και τα θέματα εκείνα, για τα οποία απαιτείται μυστική ψηφοφορία, για λήψη απόφασης, οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου λαμβάνονται με φανερή ψηφοφορία.

16 16 Άρθρο 34 ΠΡΑΚΤΙΚΑ Κατά τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, τηρούνται πρακτικά για τις συζητήσεις και τις αποφάσεις του. Τα πρακτικά καταχωρούνται σε ειδικό βιβλίο πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου επίσης καταχωρούνται και οι γνώμες των μελών που διαφωνούν με τις αποφάσεις, εφ' όσον αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο. Τα πρακτικά υπογράφονται από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και από όλα τα μέλη που έλαβαν μέρος στην συνεδρίαση. Κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δεν μπορεί να μην υπογράψει τα πρακτικά, εφ' όσον έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου Άρθρο 35 ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου εκπροσωπεί τον Σύνδεσμο ενώπιον όλων των Ελληνικών Δικαστηρίων κάθε βαθμού και δικαιοδοσίας και του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώπιον όλων των Διοικητικών και Φορολογικών Δικαστηρίων και Επιτροπών κάθε βαθμού, ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώπιον κάθε Δικαστικής, Διοικητικής ή άλλης Αρχής, καθώς και έναντι παντός τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου έχει το δικαίωμα να δίνει και να επάγει για λογαριασμό του Συνδέσμου, όρκους, να διορίζει πληρεξούσιους Δικηγόρους και γενικά να εκπροσωπεί τον Σύνδεσμο παντού και να προστατεύει τα συμφέροντά του δικαστικώς και εξωδίκως. Άρθρο 36 ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου προΐσταται και διευθύνει τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και προεδρεύει προσωρινά στις Γενικές Συνελεύσεις του Συνδέσμου, μέχρι να εκλεγεί το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης. Συγκαλεί σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο υπογράφοντας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα τις προσκλήσεις, προεδρεύει και διευθύνει τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, εισηγείται σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα τα θέματα που θα συζητηθούν και προΐσταται γενικά του Συνδέσμου. Εκτελεί σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης. Εκπροσωπεί τον Σύνδεσμο απέναντι σε κάθε Αρχή Κρατική, Δημοτική, Κοινοτική, Δικαστική, στις Τράπεζες και σε κάθε φύσης Οργανισμούς και νομικά πρόσωπα Δημοσίου και

17 17 Ιδιωτικού Δικαίου ή φυσικά πρόσωπα, στις μεταξύ του Συνδέσμου και αυτών κάθε φύσης σχέσεις. Συνάπτει μαζί με το Γενικό Γραμματέα έγκυρες συμβάσεις και συμφωνίες στο όνομα του Συνδέσμου, σε εκτέλεση αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του, το οποίο και εκπροσωπεί. Δέχεται και ασκεί αγωγές, ένδικα μέσα κάθε είδους ή παραιτείται από τέτοια ένδικα μέσα, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για κάθε υπόθεση ή δίκη που γίνεται στο όνομα του Συνδέσμου τον οποίο εκπροσωπεί και διορίζει πληρεξουσίους Δικηγόρους. Υπογράφει μαζί με τον Γενικό Γραμματέα όλα τα εξερχόμενα έγγραφα του Συνδέσμου και κάθε εντολή για πληρωμή, χρηματικό ένταλμα ή επιταγή. Επιβλέπει την πιστή τήρηση του Καταστατικού, την οργάνωση και την καλή λειτουργία του Συνδέσμου και ασκεί έλεγχο σε όλα τα υπηρεσιακά όργανα και τον Ταμία για την διαχείρισή του. Άρθρο 37 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ Ο Α' Αντιπρόεδρος αντικαθιστά τον Πρόεδρο, όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, σε όλες του τις αρμοδιότητες. Ο Β' Αντιπρόεδρος αντικαθιστά τον Α' Αντιπρόεδρο, όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, σε όλες του τις αρμοδιότητες. Ο Γ' Αντιπρόεδρος αντικαθιστά τον Β' Αντιπρόεδρο, όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, σε όλες του τις αρμοδιότητες. Άρθρο 38 ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου παρακολουθεί και ελέγχει την καλή λειτουργία των γραφείων και των υπηρεσιών του Συνδέσμου, την κανονική και απρόσκοπτη αλληλογραφία, την τήρηση των πρακτικών των συλλογικών οργάνων του Συνδέσμου, την ταξινόμηση και φύλαξη των εγγράφων, των πρακτικών και των εντύπων του Συνδέσμου σε κατάλληλο αρχείο και γενικά προΐσταται του γραφειακού μηχανισμού του Συνδέσμου και συμπαρίσταται στον Πρόεδρο του Συνδέσμου στα διαβήματα και στις παραστάσεις στις Αρχές για θέματα που αφορούν στους σκοπούς και στις επιδιώξεις του Συνδέσμου. Υπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο τις προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις των καταστατικών οργάνων του Συνδέσμου, όλα τα εξερχόμενα έγγραφα, τα εντάλματα πληρωμής, τις εντολές και επιταγές και συνεργάζεται μαζί του στη μελέτη, την διαχείριση και την αντιμετώπιση των υποθέσεων του Συνδέσμου και στη σύνταξη της έκθεσης πεπραγμένων της Διοίκησης, την οποία εισάγει στο Διοικητικό Συμβούλιο για έγκρίση και στη συνέχεια εισηγείται την έκθεση αυτή στη Γενική Συνέλευση.

18 18 Σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του ο Γενικός Γραμματέας αναπληρώνεται στα καθήκοντά του από τον Γενικό Έφορο και σε απουσία ή κώλυμα και αυτού από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που ορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο. Άρθρο 39 ΤΑΜΙΑΣ 1.Ο Ταμίας φροντίζει τα οικονομικά θέματα του Συνδέσμου, παρακολουθεί την πραγματοποίηση των εσόδων, την είσπραξη των κάθε είδους χρηματικών υποχρεώσεων των μελών προς τον Σύνδεσμο και εποπτεύει τη λειτουργία της λογιστικής υπηρεσίας, την ενημερότητα των λογιστικών βιβλίων και εγγράφων και την πληρότητα των παραστατικών εγγράφων και στοιχείων των εισπράξεων και πληρωμών. 2. Ειδικότερα ο Ταμίας: (α) Προσυπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο τα γραμμάτια είσπραξης, ενεργεί κάθε πληρωμή που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με εντολές και εντάλματα που φέρουν την υπογραφή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα. Τα γραμμάτια είσπραξης αριθμούνται και θεωρούνται από τον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής ή το νόμιμο αναπληρωτή του πριν από τη χρησιμοποίησή τους. (β) Φροντίζει για την άμεση κατάθεση κάθε ποσού σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως, στο όνομα του Συνδέσμου, σε Τράπεζες που έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο και για την ανάληψη χρημάτων από αυτές, με εντολές και επιταγές του Συνδέσμου που υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα και εκδίδονται στο όνομα του Ταμία, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να διαθέτει τα εισπραττόμενα ποσά σύμφωνα με τις εντολές που έχει πάρει από το Διοικητικό Συμβούλιο και είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε διαχειριστική ανωμαλία ή έλλειμμα. (γ) Συντάσσει τακτικά κάθε μήνα κατάσταση εσόδων και εξόδων, την οποία υποβάλλει για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο, και παρακολουθεί την κανονική και εμπρόθεσμη είσπραξη των εσόδων και πόρων του Συνδέσμου. (δ) Επιμελείται, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα, την έγκαιρη σύνταξη του προϋπολογισμού κάθε ημερολογιακής χρήσης. (ε) Παρακολουθεί και ελέγχει την ταμειακή ενημερότητα των μελών του Συνδέσμου και υποβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιο πίνακα εκείνων που καθυστερούν τις υποχρεωτικές συνδρομές και άλλες εισφορές προς τον Σύνδεσμο. (στ) Φροντίζει και επιμελείται για την ασφαλή διατήρηση και φύλαξη των λογιστικών βιβλίων και όλων των παραστατικών εγγράφων, αξιών, χρηματογράφων και γενικά παραστατικών αξιών, τίτλων, καθώς και του διαθέσιμου χρηματικού υπολοίπου. 3. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μπορεί να ορίζεται χρηματικό ποσό να παραμένει στα χέρια του Ταμία για την αντιμετώπιση επειγόντων και απροβλέπτων μικροεξόδων και δαπανών του Συνδέσμου.

19 19 4. Τον Ταμία σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αναπληρώνει στα καθήκοντά του ο Γενικός Έφορος και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Γενικού Εφόρου ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο. Άρθρο 40 ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ Ο Γενικός Έφορος του Συνδέσμου εποπτεύει την εκτέλεση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και προΐσταται των γραφείων του Συνδέσμου, αντικαθιστώντας τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του. Ο Γενικός Έφορος αντικαθιστά επίσης και τον Ταμία σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, ποτέ όμως τον Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία συγχρόνως. Ο Γενικός Έφορος συμμετέχει στο Προεδρείο του Συνδέσμου. Τον Γενικό Έφορο σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αντικαθιστά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου που ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του. Άρθρο 41 ΕΥΘΥΝΗ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤIΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι προσωπικά και αλληλέγγυα υπεύθυνα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών που ορίζουν ο Νόμος, το παρόν Καταστατικό και οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων. Άρθρο 42 ΜΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΝΤΩΝ Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν ευθύνονται για αποφάσεις που λαμβάνονται σε συνεδρίαση, στην οποία δεν παρευρίσκονται ή ενώ παρευρίσκονται διαφωνούν και η διαφωνία τους επιβεβαιώνεται από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Άρθρο 43 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν είναι δυνατό να παρέχουν εξαρτημένη εργασία στο Σύνδεσμο έναντι αμοιβής, ή να συνάπτουν με το Σύνδεσμο συμβάσεις με συνέπεια τη λήψη αμοιβής για την προσφορά κάθε είδους υπηρεσιών, ή που αποβλέπουν στην επίτευξη κέρδους με την ανάληψη έργου προμήθειας ή οποιαδήποτε άλλη παροχή προς τον Σύνδεσμο.

20 20 Άρθρο 44 ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1. Η Ελεγκτική Επιτροπή του Συνδέσμου αποτελείται από τρία (3) μέλη και εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, σύμφωνα με το άρθρο 28 του παρόντος Καταστατικού, μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο, με θητεία που συμπίπτει με αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή για τρία (3) χρόνια. 2. Η Ελεγκτική Επιτροπή μόλις εκλεγεί συγκροτείται σε σώμα και με μυστική ψηφοφορία εκλέγει τον Πρόεδρό της, ο οποίος καλεί και διευθύνει τις συνεδριάσεις της, καθώς και όλο το έργο της. 3. Έργο της Ελεγκτικής Επιτροπής είναι ο συνεχής, αδιάκοπος και συστηματικός έλεγχος και η παρακολούθηση της διαχείρισης των οικονομικών του Συνδέσμου. 4. Η Ελεγκτική Επιτροπή ασκεί τα καθήκοντά της συλλογικά και κατά την εκτέλεση του έργου της έχει απόλυτη πρωτοβουλία έρευνας και ελέγχου. Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Γενικός Γραμματέας και όλα τα όργανα του Συνδέσμου, θέτουν στη διάθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής όλα τα διοικητικά, λογιστικά και διαχειριστικά βιβλία και στοιχεία που τηρούνται σύμφωνα με το νόμο και το παρόν Καταστατικό και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ή έγγραφο, που η Ελεγκτική Επιτροπή κρίνει χρήσιμο για την άσκηση του ελέγχου της. 5. Ένα μήνα τουλάχιστον πριν τη σύνοδο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συνδέσμου, η Ελεγκτική Επιτροπή επιλαμβάνεται του έργου του καθολικού ελέγχου της οικονομικής διαχείρισης του χρόνου που έληξε και συντάσσει και υποβάλλει την έκθεσή της προς το Διοικητικό Συμβούλιο, δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν από την Γενική Συνέλευση. 6. Η Ελεγκτική Επιτροπή, με βάση τα παραπάνω στοιχεία και τον ισολογισμό και απολογισμό, που έγκαιρα θέτει στη διάθεσή της το Διοικητικό Συμβούλιο, συντάσσει την έκθεσή της, που πρέπει να είναι αιτιολογημένη, σαφής, με παρατηρήσεις, πορίσματα, συμπεράσματα και προτάσεις, αναφορικά με τα αποτελέσματα της υπό κρίση ετήσιας διαχειριστικής περιόδου. Την έκθεσή της αυτή η Ελεγκτική Επιτροπή την υποβάλλει στη Γενική Συνέλευση. 7. Ο έλεγχος των βιβλίων και στοιχείων γίνεται από την Ελεγκτική Επιτροπή, στα Γραφεία του Συνδέσμου και απαγορεύεται η εξαγωγή ή η απομάκρυνσή τους από τα Γραφεία του Συνδέσμου. 8. Η Ελεγκτική Επιτροπή συνέρχεται έκτακτα όποτε το κρίνει αναγκαίο ο Πρόεδρός της ή δύο από τα μέλη της, ή το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις υποβάλλεται αίτηση στον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής, στην οποία πρέπει να αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής συγκαλεί αυτή σε συνεδρίαση μέσα σε πέντε (5) μέρες από την υποβολή της αίτησης, με θέματα προς συζήτηση τα αναφερόμενα στην αίτηση.

21 21 Αν ο Πρόεδρος δεν συγκαλέσει την Ελεγκτική Επιτροπή στην πιο πάνω προθεσμία, τότε αυτή συγκαλείται από αυτούς που έχουν κάνει την αίτηση. Σε κάθε έκτακτη σύγκληση της Ελεγκτικής Επιτροπής, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να παρέχει κάθε στοιχείο που θα του ζητηθεί, όπως και κατά την τακτική σύγκληση της Ελεγκτικής Επιτροπής. 9. Η Ελεγκτική Επιτροπή βρίσκεται σε απαρτία, αν είναι παρόντα τουλάχιστον δύο (2) μέλη της και οι αποφάσεις της λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. 10. Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής που απουσιάζει από δύο (2) συνεχείς συνεδριάσεις της, κηρύσσεται έκπτωτο και καλείται ο αναπληρωματικός, σύμφωνα με το Καταστατικό και το Νόμο. 11. Ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής ή ο νόμιμος αναπληρωτής του, αριθμεί και θεωρεί γραμμάτια εισπράξεων του Συνδέσμου πριν από την χρησιμοποίησή τους. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ Άρθρο 45 ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1. Όταν η Γενική Συνέλευση πρόκειται να εκλέξει το Διοικητικό Συμβούλιο, την Ελεγκτική Επιτροπή, τους Αντιπροσώπους του Συνδέσμου για τις ανώτερες Οργανώσεις που μετέχει, να αποφανθεί για ζητήματα εμπιστοσύνης προς την Διοίκηση, να εγκρίνει τη λογοδοσία του Διοικητικού Συμβουλίου, να τροποποιήσει το Καταστατικό του Συνδέσμου, να αποφασίσει για τη διάλυση του Συνδέσμου και για κάθε άλλη περίπτωση, που σύμφωνα με το νόμο ή το παρόν Καταστατικό απαιτείται μυστική ψηφοφορία, τότε η ψηφοφορία διεξάγεται από την Εφορευτική Επιτροπή. 2. Η Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται από τρία (3) μέλη και εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση πριν από κάθε ψηφοφορία, για θέματα της προηγούμενης παραγράφου και για την εκλογή της εφαρμόζεται ανάλογα η διαδικασία και οι διατάξεις του άρθρου 28 του παρόντος Καταστατικού. 3. Μαζί με τα τρία (3) τακτικά μέλη εκλέγονται και ισάριθμα αναπληρωματικά, που αντικαθιστούν το οποιοδήποτε κωλυόμενο ή αρνούμενο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν υποβληθούν υποψηφιότητες σε συνδυασμούς, οι υποψήφιοι μπαίνουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο αναγράφονται τα ονόματα των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά και εκλέγονται κατά σειρά σταυροδότησης τρία (3) τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη. Οι σταυροί προτίμησης σε όλες τις περιπτώσεις είναι μέχρι δύο (2). 4. Ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής είναι ο αντιπρόσωπος της Δικαστικής Αρχής που ορίζεται κατά τις διατάξεις των παραγράφων 3, 4, 5 και 6 του άρθρου 11 του Ν. 1264/1982.

22 22 Ο αντιπρόσωπος της Δικαστικής Αρχής μαζί με το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, αποτελούν την Εφορευτική Επιτροπή για την εκλογή των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής. 5. Στην Εφορευτική Επιτροπή δεν μπορεί να είναι μέλος υποψήφιος για τα αξιώματα για τα οποία γίνονται οι εκλογές. 6. Η Εφορευτική Επιτροπή ελέγχει πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας τη γνησιότητα του αντίγραφου του μητρώου μελών του Συνδέσμου, βάσει του οποίου διεξάγεται η ψηφοφορία, το οποίο έχει υποχρέωση να της παραδώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. 7. Η ψηφοφορία γίνεται πάντοτε με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημοσίου εγγράφου, από το οποίο προκύπτει η ταυτότητα του μέλους και με την καθιέρωση του εκλογικού βιβλιαρίου και βάσει αυτού. Στο βιβλιάριο σημειώνεται από τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής η χρονολογία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και τίθεται η υπογραφή του και η σφραγίδα του Συνδέσμου. Η Εφορευτική Επιτροπή τηρεί πρωτόκολλο ψηφοφορίας, στο οποίο καταχωρείται κατ' αύξοντα αριθμό το ονοματεπώνυμο του ψηφοφόρου και τίθεται η υπογραφή του. Στο τέλος της ψηφοφορίας κλείνει το πρωτόκολλο και υπογράφεται από την Εφορευτική Επιτροπή. 8. Η Εφορευτική Επιτροπή φροντίζει για την τήρηση της τάξης, κατά το χρόνο της ψηφοφορίας, ώστε αυτή να γίνεται κατά τρόπο ελεύθερο και ανεπηρέαστο, να εξασφαλίζει τη μυστικότητα της ψηφοφορίας, να απομακρύνει από την αίθουσα της ψηφοφορίας οποιονδήποτε μη ψηφοφόρο και να αποφασίζει για κάθε αμφισβήτηση ή ένταση που θα προκύψει κατά την ψηφοφορία και τα σχετικά με αυτή θέματα. Μπορεί να επιτρέψει την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Συνδέσμου, για την διευκόλυνση του έργου της. 9. Κατά την διάρκεια της διεξαγωγής των εκλογών και την διαλογή για την ανακήρυξη των επιτυχόντων, μπορεί να παρευρίσκονται στο χώρο της εκλογής ένας αντιπρόσωπος από κάθε συνδυασμό υποψηφίων. 10. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, η Εφορευτική Επιτροπή αφού βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει άλλος ψηφοφόρος, ανοίγει την ψηφοδόχο και κάνει διαλογή των ψηφοδελτίων τηρώντας τον πίνακα διαλογής και ανακηρύσσει τους εκλεγόμενους από τους υποψηφίους, σύμφωνα με το άρθρο 28 του παρόντος Καταστατικού, για τα αντίστοιχα αξιώματα καθώς και τους επιλαχόντες αναπληρωματικούς. 11. Η Εφορευτική Επιτροπή για την ψηφοφορία, τη διαλογή των ψήφων, την ανακήρυξη των επιτυχόντων και επιλαχόντων, τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί, τις αποφάσεις της και για κάθε θέμα που προκύπτει κατά τις εκλογές, συντάσσει σχετικό πρακτικό, το οποίο υπογράφεται από όλα τα μέλη της και τον Αντιπρόσωπο της Δικαστικής Αρχής.

23 23 Τα πρακτικά αυτά μαζί με το αντίγραφο του μητρώου που χρησιμοποιήθηκε στις εκλογές, φυλάσσονται στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, και αντίγραφά τους στο αρχείο του Συνδέσμου. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε Άρθρο 46 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ 1. Οι αντιπρόσωποι του Συνδέσμου στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές Οργανώσεις, στις οποίες είναι μέλος ο Σύνδεσμος, εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, των οποίων η θητεία είναι αυτή την οποία ορίζει το Καταστατικό της Ομοσπονδίας. Η εκλογή των αντιπροσώπων γίνεται με το σύστημα και τη διαδικασία του άρθρου 28 του παρόντος Καταστατικού για τις αρχαιρεσίες, που εφαρμόζεται ανάλογα και για την περίπτωση αυτή. 2. Ο αριθμός των αντιπροσώπων του Συνδέσμου στις δευτεροβάθμιες Οργανώσεις, που μετέχει, ορίζεται ένας (1) αντιπρόσωπος ανά δέκα (10) μέλη. Ο υπολογισμός γίνεται με βάση τον αριθμό των μελών που ψήφισαν για την ανάδειξη των αντιπροσώπων. Ειδικά για τις πρώτες εκλογές αντιπροσώπων, που θα γίνουν πριν τη συμπλήρωση της διαδικασίας εναρμόνισης με το νόμο του παρόντος Καταστατικού, ως μέτρο για την εκπροσώπηση ορίζεται ένας (1) αντιπρόσωπος ανά είκοσι (20) μέλη. 3. Η εκλογή των αντιπροσώπων γίνεται με χωριστή ψηφοφορία, οι δε κατά σειρά επιλαχόντες κατά συνδυασμούς και κατά μεμονωμένους υποψηφίους, αναπληρώνουν αντίστοιχα τους τακτικούς αντιπροσώπους σε περίπτωση παραίτησης, θανάτου, έκπτωσης ή ανάκλησης των τακτικών μελών. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ Άρθρο 47 ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 1. Πόροι του Συνδέσμου είναι (α) Τα δικαιώματα εγγραφής και οι υποχρεωτικές συνδρομές, καθώς και οι τακτικές ή έκτακτες εισφορές των μελών του Συνδέσμου. (β) Τα εισοδήματα από την κινητή και ακίνητη περιουσία του Συνδέσμου. (γ) Τα έσοδα από δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες από διάφορες εκδηλώσεις και εορτές, καθώς και οι προαιρετικές εισφορές των μελών του Συνδέσμου. Κληρονομιές που καταλείπονται στο Σύνδεσμο γίνονται πάντοτε δεκτές «επ ωφελεία απογραφής». (δ) Τα έσοδα από χοροεσπερίδες, εορτές, Εκθέσεις, χορηγίες, ιστοσελίδες, εκδόσεις εντύπων, βιβλίων, περιοδικών, ή από τη λειτουργία επιμορφωτικών σεμιναρίων και άλλων συναφών εκδηλώσεων.

24 24 2. Δεν επιτρέπεται η αποδοχή δωρεών να γίνεται ανώνυμα. 3. Ο καθορισμός του ποσού του δικαιώματος εγγραφής της υποχρεωτικής συνδρομής, καθώς και κάθε άλλης επιβάρυνσης των μελών, γίνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. 4. Η είσπραξη των υποχρεωτικών συνδρομών του Συνδέσμου από τα μέλη του και η απόδοσή τους στο Σύνδεσμο, μπορεί να γίνει από τον οικείο ασφαλιστικό οργανισμό, όπου είναι ασφαλισμένα τα μέλη του Συνδέσμου, με απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως, με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του ασφαλιστικού Οργανισμού. Η ετησία διαχειριστική περίοδος (χρήση) του Συνδέσμου είναι αντίστοιχη με το ημερολογιακό έτος. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ Άρθρο 48 ΒΙΒΛΙΑ 1. Για την άρτια λειτουργία και τη νόμιμη διαχείριση των οικονομικών του Συνδέσμου, ο Σύνδεσμος τηρεί τα παρακάτω βιβλία, τα οποία θεωρούνται και αριθμούνται από τον Γραμματέα του Πρωτοδικείου ΑΘηνών πριν να χρησιμοποιηθούν. (α) Βιβλίο μητρώου μελών, στο οποίο αναγράφονται, με αριθμητική σειρά, το ονοματεπώνυμο των μελών, το όνομα των γονέων του, το επάγγελμά του, ο αριθμός του δελτίου ταυτότητός του, ο αριθμός του ειδικού εκλογικού του βιβλιαρίου, οι χρονολογίες εγγραφής και διαγραφής μέλους, καθώς και η ταμειακή του ενημέρωση. (β) Βιβλίο πρακτικών Συνεδριάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του Συνδέσμου. (γ) Βιβλίο πρακτικών συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. (δ) Βιβλίο πρακτικών συνεδριάσεων της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συνδέσμου. (ε) Βιβλίο Ταμείου, στο οποίο καταχωρούνται με χρονολογική σειρά όλες οι εισπράξεις και πληρωμές του Συνδέσμου. (στ) Βιβλίο περιουσίας του Συνδέσμου, στο οποίο καταγράφονται όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του Συνδέσμου. (ζ) Βιβλίο στο οποίο καταχωρούνται με αριθμητική σειρά τα ονοματεπώνυμα των μελών του Συνδέσμου, για τα οποία εκδόθηκε ειδικό εκλογικό βιβλιάριο. Ο αριθμός καταχώρησης στο βιβλίο αυτό, αποτελεί και τον αριθμό του Ειδικού Εκλογικού Βιβλιαρίου. Στο ίδιο βιβλίο καταχωρείται επίσης η ημερομηνία της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για την έκδοση του βιβλιαρίου, η ημερομηνία έκδοσής του, καθώς επίσης και η ημερομηνία ακύρωσης ή απώλειας του Ειδικού Εκλογικού Βιβλιαρίου. Σε περίπτωση απώλειας αναγράφεται και ο αριθμός του νέου Ειδικού Εκλογικού Βιβλιαρίου.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ: Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο των Κυπρίων Λογοτεχνών με την επωνυμία EΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και με έδρα τη Λευκωσία. ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 2 α) Η οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα Άρθρο 1 ο 1.- Ιδρύεται σύλλογος από άτομα που ανήκουν στην Πολυτεχνειακή Κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Επωνυμία Έδρα Σκοπός. Άρθρο 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ. Ιδρύεται Εργοδοτικό Επαγγελματικό Σωματείο με την επωνυμία

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Επωνυμία Έδρα Σκοπός. Άρθρο 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ. Ιδρύεται Εργοδοτικό Επαγγελματικό Σωματείο με την επωνυμία 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Επωνυμία Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται Εργοδοτικό Επαγγελματικό Σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑ Ι ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙ ΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «Hellenic

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου KΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Α. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Της επαγγελματικής οργάνωσης που ιδρύθηκε και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ». ΑΡΘΡΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται Πρωτοβάθμια

Διαβάστε περισσότερα

Κ ΑΤΑ Σ ΤΑΤ Ι Κ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΡΙΛΛΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΙΔΡΥΣΗ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ

Κ ΑΤΑ Σ ΤΑΤ Ι Κ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΡΙΛΛΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΙΔΡΥΣΗ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ Κ ΑΤΑ Σ ΤΑΤ Ι Κ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΡΙΛΛΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΙΔΡΥΣΗ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται στην Κέρκυρα Πρωτοβάθμιο Επαγγελματικό Σωματείο με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΡΙΛΛΑ με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα Ιδρύεται σωµατείο, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2 Με το από 2384/11-10-1951 καταστατικό, το οποίο καταχωρήθηκε νόμιμα στο βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 2782/12-11-1951 και τροποποιήθηκε σύμφωνα με το Ν.Δ 795/1971

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σύλλογος με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες.

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες. Όνομα, Έδρα και Σφραγίδα της Εταιρείας Άρθρο 1 Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1835 και αναγνωρίσθηκε ως Σωματείο στις 17 Ιανουαρίου 1924, με την επωνυμία τότε «Η εν Αθήναις Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρθρο 1 Επωνυμία Εδρα Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα με τα άρθρα 78 επ. του Αστικού Κώδικα υπό την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του εδρεύοντος στην Παροικία Πάρου Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του εδρεύοντος στην Παροικία Πάρου Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του εδρεύοντος στην Παροικία Πάρου Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΙΔΡΥΣΗ-ΕΔΡΑ Αρθρο 1 ο Η Πρωτοβάθμια Επαγγελματική Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης Άρθρο 1ο Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Φίλων των Δίσκων Discus Club of Greece», με έδρα την πόλη των Αθηνών. Η Λέσχη

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αθήνα 2-3 -90 Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της Ένωσης Συλλόγων που ιδρύθηκε και εδρεύει στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού Αττικής με την επωνυμία: «ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΗ. Άρθρο 5ο : Εγγραφή μελών

ΜΕΛΗ. Άρθρο 5ο : Εγγραφή μελών ΜΕΛΗ 1) Μέλη του Συνδέσμου μπορούν να γίνουν οι οδικοί μεταφορείς επιβατών που έχουν άδεια για τη διενέργεια επιβατικών μεταφορές διεθνών τακτικών λεωφορειακών γραμμών με τουριστικά λεωφορεία δημόσιας

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σύλλογος με την επωνυμία Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Αριθμός μητρώου Σωματείου Αριθμός Αποφ. αναγνώρισης 2452/85 Αριθμός Αποφ. τροποποίησης 4228/95 Κ_Α_Τ_Α_Σ_Τ_Α_Τ_Ι_Κ_0

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Αριθμός μητρώου Σωματείου Αριθμός Αποφ. αναγνώρισης 2452/85 Αριθμός Αποφ. τροποποίησης 4228/95 Κ_Α_Τ_Α_Σ_Τ_Α_Τ_Ι_Κ_0 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Αριθμός μητρώου Σωματείου 13926-4989 Αριθμός Αποφ. αναγνώρισης 2452/85 Αριθμός Αποφ. τροποποίησης 4228/95 Κ_Α_Τ_Α_Σ_Τ_Α_Τ_Ι_Κ_0 Η τριτοβάθμια ΑΡΘΡΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ ΕΔΡΑ επαγγελματική οργάνωση με την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Μετά τις τροποποιήσεις, οι οποίες απεφασίσθησαν από την τακτική Γ.Σ. της 26-2-1999) ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται σωματείο με: την

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1. Η ανάπτυξη τακτικής και στενής συνεργασίας με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και τοπική αυτοδιοίκηση. 2. Η ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Αυτές είναι οι προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού προς τη Καταστατική Γενική Συνέλευση στα πλαίσια του αλλαγής και του εκσυγχρονισμού των κανονισμών λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΑΡΘΡΟ 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

1 (unofficial draft) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

1 (unofficial draft) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1 (unofficial draft) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΑΡΘΡΟ 1 Η Πρωτοβάθμια Επαγγελματική οργάνωση ( Ενωση) με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1: ΣΥΣΤΑΣΗ-ΕΔΡΑ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1. Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία "Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Έγκριση σύστασης του κοινωφελούς ιδρύµατος µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου»

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Άρθρο 1 : Ίδρυση, έδρα, Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Του σωµατείου µε την επωνυµία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ Άρθρο 1 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Επωνυµία Έδρα Σκοπός Ιδρύεται επιστηµονικό επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι :

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι : ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΘΡΟ 1. Σύσταση Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία: Σύλλογος για την δημιουργία Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου (ΔΑΚ) μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών Αρθρο 1 ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙ Α Ε ΡΑ Ιδρύεται Σύλλογος µε την

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις τροποποίησης καταστατικού Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός. Ισχύον Άρθρο 3 Προτεινόμενο Άρθρο 3

Προτάσεις τροποποίησης καταστατικού Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός. Ισχύον Άρθρο 3 Προτεινόμενο Άρθρο 3 Προτάσεις τροποποίησης καταστατικού Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός Ισχύον Άρθρο 2 Σκοπός του Συνδέσμου Προτεινόμενο τροποποιημένο Άρθρο 2 Σκοπός του Συνδέσμου Σκοπός του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α.

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΑ ΑΣ ΤΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ 04.07.2011 ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. Ι ΡΥΣΗ Άρθρο 1 1.1. Ιδρύεται στην Αθήνα από τους αρχιτέκτονες διπλωµατούχους ανωτάτων σχολών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α Καταστατικό του Συλλόγου Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών Άρθρο 1 ο Ιδρύεται σύλλογος με τη επωνυμία «Σύλλογος Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών» με αρχικά ΣΥ.Σ.Π.Α. με έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02 Άρθρο 1 σελ. 02 Άρθρο 2 Σκοποί του Συλλόγου σελ. 02 Άρθρο 3 σελ. 02 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β σελ. 03 Άρθρο 4 Πόροι σελ. 03 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ σελ. 03 ΜΕΛΗ σελ. 03 Α. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΛΑΡΙΣΑ 2011 Κανονισμός λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Συνιστάται σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Μετεχόντων σε Συνόδους της Διεθνούς Ολυμπιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 α. Ο «Σύλλογος ιδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µετονοµάζεται σε «Ενιαίος Σύλλογος ιδασκόντων Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µε έδρα τον Βόλο. β. Η σφραγίδα του

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Καταστατικό Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση -Έδρα Επωνυμία Σκοποί και Στόχοι - Μέσα Άρθρο 1 Ιδρύεται σύλλογος με Έδρα τη Λάρισα και την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ Άρθρο 1 - Αντικείμενο του Κανονισμού Ο κανονισμός αυτός ρυθμίζει τη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ.Η.). Άρθρο 2 - Σύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ» Άρθρο 1 Ιδρύεται στην Λάρισα, Σύλλογος με την επωνυμία «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ» με έδρα την Λάρισα. Άρθρο 2 Σκοπός του Συλλόγου είναι

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 19-11-1983 Α Ρ Θ Ρ Ο 1ο Ιδρύεται Επιστηµονικό Σωµατείο (Επιστηµονική Εταιρεία) µε την ονοµασία και τον τίτλο ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δ4/662α/ ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Δ4/662α/ ΥΠ.Ε.Π.Θ. Δ4/662α/23-12-1998 ΥΠ.Ε.Π.Θ. Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 1 β του Ν.2621 /1998, β) το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Άρθρο 1 Η πρωτοβάθμια επαγγελματική οργάνωση (σύνδεσμος) με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1. Ίδρυση Επωνυμία Έδρα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1. Ίδρυση Επωνυμία Έδρα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Λαογραφικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μανάγουλης Άρθρο 1 Ίδρυση Επωνυμία Έδρα Ιδρύεται Λαογραφικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος με την επωνυμία «Λαογραφικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μανάγουλης»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Άρθρο 1 ο Γίνεται σύλλογος με την επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, με έδρα την κωμόπολη Άγιος Αθανάσιος του Νομού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1 ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1 ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1. Ιδρύεται με έδρα την Λάρισα, Πρωτοβάθμια Επαγγελματική Οργάνωση από τους εργολήπτες δημοσίων έργων, με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 1 β του Ν.2621/1998, β) το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ 1. Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, για την προαγωγή της ποδηλασίας και την αγάπη του ανθρώπου προς το ποδήλατο με έδρα τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα

Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/85 Αρ. 53

Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/85 Αρ. 53 Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/85 Αρ. 53 (Διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 2 1 β του Ν.2621 /1998) Ν.2621 23.6.98 (Φ.Ε.Κ. 136/Α ) Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Επαρχίας Αμμοχώστου «BegaFigo» (Ι.Ο.Ε.Α) 2. ΕΜΒΛΗΜΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 1 of 6 18/2/2013 3:27 µµ Καταστατικό ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 ο Ιδρύεται επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία: "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ) ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «.»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ) ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «.» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ) ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Άρθρο 1: ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΈΔΡΑ «.» Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «..» και έδρα τ..... Για την δραστηριότητα του σωματείου στην Ελλάδα και κυρίως στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Αριθμός Μητρώου: 121 Άρθρο 1ο: Ίδρυση, όνομα και έδρα του σωματείου: Ιδρύεται σωματείο με το όνομα Πολιτιστικός Σύνδεσμος «Η Άσσια» και με έδρα του τη Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως:

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως: Καταστατικό 1 Ονομασία και έδρα Ο σύλλογος φέρει την ονομασία Έλληνες Επιστήμονες Βερολίνου και Βρανδεμβούργου (κ.σ.) και έχει την έδρα του στο Βερολίνο. Έτος χρήσης είναι το ημερολογιακό έτος. 2 Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται στην Λαμία Σύλλογος με επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Χαρακτήρας Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (ΕΚΣ) είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία.

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Το όνομα του Συλλόγου είναι: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ» ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία 201-202, 1065 Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων

Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων Α.Π. Δ4 / 662 / 23-12-1998 ΥΠ.Ε.Π.Θ. (διορθωμένη σύμφωνα με την από 20-1-1999 εγκύκλιο) Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 ν.1566/1985

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Άρθρο 1ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σωµατείο από φίλους των εικαστικών και πλαστικών τεχνών, µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟ 1: 1. Ιδρύεται πρωτοβάθµια συνδικαλιστική οργάνωση, µε την επωνυµία «Δηµοσιοϋπαλληλικός Σύλλογος Σπουδαστών Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. Mετάφραση από τη γερμανική γλώσσα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΟΝΟΜΑ, ΕΔΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α) Η Κοινότητα ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. επωνυμία «ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΑΡΘΡΟ 1 ο Επωνυμία - Έδρα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. επωνυμία «ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΑΡΘΡΟ 1 ο Επωνυμία - Έδρα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΑΡΘΡΟ 1 ο Επωνυμία - Έδρα Α. Ιδρύεται στη Σαλαμίνα, σήμερα στις 10 Ιουνίου 2002, σωματείο με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 30/06/2015

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 30/06/2015 ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο β: Άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο β: Η επωνυμία στη αγγλική γλώσσα αποδίδεται ως «COOPERATIVE

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

«ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ «ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1 «ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ». Στις σχέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση»

Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» 1. Γενικά. Ο Εσωτερικός Κανονισμός του Συλλόγου Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» συμπληρώνει τις διατάξεις του καταστατικού με σκοπό την καλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο 1ο άρθρο : ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Ιδρύεται Σωματείο, σύμφωνα με το άρθρο 78 επομ. ΑΚ, υπό την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου Παράγραφος 1 Ιδρύεται επιστημονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ο : Επωνυμία, Όργανα διοίκησης και Έδρα του Σωματείου: Α. Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό σωματείο με το όνομα: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ. Β. Όργανα διοίκησης του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του σωματείου με την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του σωματείου με την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του σωματείου με την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΕΧΝΗΣ με έδρα την πόλη των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) Επωνυμία - Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ο Ίδρυση Ιδρύεται Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία " ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) "

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία  ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία " ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) " ΑΡΘΡΟ 1 Επωνυμία - Έδρα Επωνυμία: " Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος ( Π.Ε.Β.Ε. ) ",

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού.

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Στο Πανεπιστήµιο της Γρανάδας της Ισπανίας, σήµερα,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡ ΑΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 Ιδρύεται σωµατείο µε την επωνυµία «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡ ΑΙΑΣ» µε έδρα την Πτολεµαΐδα. Άρθρο 2 Σκοπός του σωµατείου είναι η προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Άρθρο 1 ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικό με την επωνυμία «ΦΙΛΟΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΦΙΛ.ΜΟ.Π.» με έδρα την πόλη των Σερρών. Άρθρο 2 ο ΣΚΟΠΟΣ Σκοποί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 - Ίδρυση Ιδρύεται Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με επωνυμία Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Τίτλος Ιδρύεται Ένωση με την επωνυμία ΈΝΩΣΗ ΦΥΛΗΣ ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και αγγλική επωνυμία HOLSTEIN ASSOCIATION OF HELLAS.

Άρθρο 1 Τίτλος Ιδρύεται Ένωση με την επωνυμία ΈΝΩΣΗ ΦΥΛΗΣ ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και αγγλική επωνυμία HOLSTEIN ASSOCIATION OF HELLAS. Καταστατικό Άρθρο 1 Τίτλος Ιδρύεται Ένωση με την επωνυμία ΈΝΩΣΗ ΦΥΛΗΣ ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και αγγλική επωνυμία HOLSTEIN ASSOCIATION OF HELLAS. Άρθρο 2 Περιοχή, έδρα και έμβλημα Η Ένωση έχει έδρα το Δήμο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 2 Συνέλευση των Αντιπροσώπων

Άρθρο 2 Συνέλευση των Αντιπροσώπων ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΑ ΠΣΕ Όπως είναι ήδη γνωστό, με τις διατάξεις των άρθρων 72 έως 88 του Νόμου 4461/2017 συστήθηκε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου υπό την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών» (ΠΣΕ-ΝΠΔΔ).

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Κεφάλαιο Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός ΑΡΘΡΟ 1 Ίδρυση Έδρα Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 2 ΕΔΡΑ Έδρα του Συλλόγου είναι η Αθήνα οδός Αριστογείτονος 11-13. Άρθρο 3 ΣΚΟΠΟΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 2 ΕΔΡΑ Έδρα του Συλλόγου είναι η Αθήνα οδός Αριστογείτονος 11-13. Άρθρο 3 ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ & ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΩΝ Τάρανα-Κραψίτη Δήμου Πρέβεζας» (Ο.Σ.Π.Ο. Τάρανα-Κραψίτη

Διαβάστε περισσότερα

Ιδρύεται επαγγελματικό σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΤΙΚΏΝ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» με έδρα την Αθήνα.

Ιδρύεται επαγγελματικό σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΤΙΚΏΝ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» με έδρα την Αθήνα. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΠΤΙΚΩΝ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ Ιδρύεται επαγγελματικό σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΤΙΚΏΝ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΡΘΡΟ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΡΘΡΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΡΘΡΟ 1 Ίδρυση - Επωνυμία Έδρα Ιδρύεται επαγγελματικό Σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονική Εταιρεία (Σωματείο), με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ», με έδρα την Αθήνα, Σοφίας Σλήμαν 48

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ Ιδρύεται Ένωση με την Επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ, και με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α Ι Τ Η Σ Η

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α Ι Τ Η Σ Η ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α Ι Τ Η Σ Η Του σωματείου με την επωνυμία «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ», νομίμως εκπροσωπουμένου υπό του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού. Με την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1 Επωνυµία - έδρα Ιδρύεται επιστηµονικό σωµατείο µε την επωνυµία «Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία» (η «Εταιρεία»), αποδιδόµενη στα γαλλικά ως Association des Archivistes

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο - 1 - Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο της πρωτοβάθμιας επαγγελματικής οργάνωσης με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ» και έδρα την Αθήνα --------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «KIΝΗΣH ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «KIΝΗΣH ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «KIΝΗΣH ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ Η επωνυμία του Σωματείου είναι "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ". Στις διεθνείς σχέσεις η επωνυμία του Σωματείου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ============================================================

Διαβάστε περισσότερα

««ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1. Επωνυμία

««ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1. Επωνυμία ««ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Επωνυμία Συνίσταται δια του παρόντος Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.». Για συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ και ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ Σάββατο 23 Μαΐου 2015 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ και ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ Σάββατο 23 Μαΐου 2015 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ και ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ Σάββατο 23 Μαΐου 2015 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΡΘΡΟ 1 Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα Ιδρύεται Σωματείο, με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ.

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α 1998 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. Ιδρυση - Επωνυμία - Εδρα 1 2. Λειτουργία - Σφραγίδα

Διαβάστε περισσότερα

Η επωνυμία αναγράφεται υποχρεωτικά στη σφραγίδα της Ένωσης.

Η επωνυμία αναγράφεται υποχρεωτικά στη σφραγίδα της Ένωσης. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ στελεχη ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ» ΑΡΘΡΟ 1. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ)

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ) Καταστατικό Άρθρο 1 (Ονομασία) Υπό την ονομασία: στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) στη γερμανική γλώσσα «Griechische Gemeinde Zürich» (GGZ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté

Διαβάστε περισσότερα