Εγχειρίδιο Λειτουργίας Συστήματος Καταγραφής (survey)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγχειρίδιο Λειτουργίας Συστήματος Καταγραφής (survey)"

Transcript

1 Εγχειρίδιο Λειτουργίας Το ΥΠΔΒΜΘ στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την παροχή υπηρεσιών στην εκπαίδευση εμπλουτίζει διαρκώς με νέες επιλογές το σύστημα καταγραφής (survey) στοιχείων από τις σχολικές μονάδες. Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί μια προσπάθεια βασικής βοήθειας και καθοδήγησης των χρηστών του survey τόσο στις προϋπάρχουσες επιλογές (οι οποίες έχουν διαφοροποιηθεί σε κάποια σημεία) όσο και στις επιλογές της Ενότητας «Ωρολόγιο Πρόγραμμα», οι οποίες αποτελούν τη νέα σημαντική προσθήκη στο σύστημα. Σε ένα δυναμικό σύστημα όπως είναι το εκπαιδευτικό, είναι εύλογο να υπάρχουν ή να δημιουργούνται ανάγκες, για τις οποίες ενδεχομένως δεν υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής τους στο σύστημα survey. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σημαντική η συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία ευρισκόμενη στην πρώτη γραμμή της εκπαιδευτικής διαδικασίας μπορεί με την κατάλληλη ανάδραση να συμβάλλει στην περαιτέρω εξέλιξη του συστήματος προς όφελος όλης της Εκπαίδευσης. Γι αυτό είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητό να ενημερώνετε με όποιον πρόσφορο τρόπο (ticket στο σύστημα, τηλεφωνική επικοινωνία κτλ.) την ομάδα ανάπτυξης του συστήματος, ώστε με τις επισημάνσεις και παρατηρήσεις σας να συνδιαμορφώνεται ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής. Η είσοδος των χρηστών της εφαρμογής γίνεται για όλους τους χρήστες από το ίδιο σημείο στο διαδίκτυο. Η διεύθυνση εισόδου είναι η: Στο αριστερό μενού επιλέγετε «Είσοδος» και μεταφέρεστε στην σελίδα εισόδου όπου υπάρχει διαφορετικός υπερσύνδεσμος για κάθε σχολικό έτος. Επιλέγετε το σχολικό έτος που θέλετε να ενημερώσετε και εισέρχεστε στο σύστημα συμπληρώνοντας στο παράθυρο αναγνώρισης χρηστών που εμφανίζεται τα στοιχεία που χρησιμοποιεί η Σχολική Μονάδα για την πρόσβαση στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Π.Σ.Δ.. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία των προηγούμενων σχολικών ετών είναι κλειδωμένα και μπορεί να γίνει μόνο εκτύπωση. Λόγω των διαρκών αλλαγών που πραγματοποιούνται κατά την ανάπτυξη του συστήματος αυτή την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν μικρές (εύκολα αντιληπτές) διαφοροποιήσεις όσον αφορά τα αριθμητικά ή και τα λεκτικά των διαφόρων Ενοτήτων του συστήματος.

2 Α1 Στοιχεία σχολείου Στα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας να προσεχθούν ιδιαίτερα τα: α) ΟΤΑ: να ανταποκρίνεται στον ΟΤΑ όπου ανήκει το σχολείο μετά το ν. 3852/2010 (Καλλικράτης). β) Τύπος: να ανταποκρίνεται στον τρέχοντα τύπο της σχολικής μονάδας. γ) Τόπος: να αναφέρεται στη γενική όπως φαίνεται στο ανωτέρω παράδειγμα (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και όχι ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ). Γενικά, για την ορθότητα των στοιχείων που δεν μπορείτε να τροποποιήσετε, η επιλογή είναι να ενημερώνετε με ticket το σύστημα ώστε να πραγματοποιείται η κατάλληλη αλλαγή.

3 Β1 Τοποθετηθέντες Εκπαιδευτικοί που Εργάζονται στη Μονάδα Εγχειρίδιο Λειτουργίας Συμπληρώνετε τους τοποθετηθέντες εκπαιδευτικούς που εργάζονται στη σχολική μονάδα, εισάγοντας το ΑΜ τους (ΑΦΜ για όσους δεν είναι μόνιμοι). Αν η τοποθέτηση στη σχολική μονάδα είναι ΟΡΓΑΝΙΚΗ/ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΣ αλλά ο εκπαιδευτικός βρίσκεται ακόμα δηλωμένος στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε άλλη σχολική μονάδα θα σας εμφανιστεί σχετικό μήνυμα. Γι αυτό είναι σημαντικό να ενημερώνετε το σύστημα όχι μόνο κατά την τοποθέτηση εκπαιδευτικών αλλά και κατά την αποχώρησή τους από τη μονάδα (Σ.Σ. σε μεταγενέστερο στάδιο υλοποίησης ευελπιστούμε να αποφορτιστείτε από αυτό το βάρος όπως και από πολλά άλλα), ώστε να εξυπηρετούνται οι συνάδελφοι και των υπόλοιπων σχολικών μονάδων. Το κατάλληλο χρονικό διάστημα για τέτοιες ενημερώσεις εξαρτάται από τη διοικητική διαδικασία που έχει συντελεστεί (π.χ. μετά τις μεταθέσεις μία τέτοια ενημέρωση φαίνεται καταλληλότερο να γίνεται προς τα τέλη Μαΐου) αλλά αυτό θα προκύψει και από την ανάδραση εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

4 Στην καρτέλα κάθε εκπαιδευτικού έχουν προστεθεί οι εξής επιλογές: Αυτοδίκαιη Αποχώρηση (μέχρι και 31/8) Αίτηση Παραίτησης (μέχρι και 10/8) Έλαβε Μετάθεση (Σ.Σ. μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων) Έλαβε Απόσπαση σε Σχολική Μονάδα Εξωτερικού (Σ.Σ. μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων σε Σχολικές Μονάδες Εξωτερικού Για τις 2 πρώτες επιλογές βλ. σχετικά και την /Δ2/ εγκύκλιο. Ειδικά για την Αυτοδίκαιη Αποχώρηση μην παραλείψετε να ξετσεκάρετε αυτή την επιλογή σε περίπτωση Αίτησης Παραμονής στην Ενεργό Υπηρεσία (ν. 3863/2010 Άρ.19, Παρ.10 ΦΕΚ 115Α). Αντιστοίχως: Μην παραλείψετε να ξετσεκάρετε την επιλογή «Αίτηση Παραίτησης (μέχρι και 10/8)» σε περίπτωση Ανάκλησης της Αίτησης Παραίτησης. Μην παραλείψετε να ξετσεκάρετε την επιλογή «Έλαβε Μετάθεση» σε περίπτωση Ανάκλησης της Μετάθεσης. Μην παραλείψετε να ξετσεκάρετε την επιλογή «Έλαβε Απόσπαση σε Σχολική Μονάδα Εξωτερικού» σε περίπτωση Ανάκλησης της Απόσπασης. 1) Η «ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ» μπορεί να λάβει τις τιμές: Οργανική Νεοδιόριστος / Προσωρινή Τοποθέτηση Νεοδιόριστου Από Διάθεση ΠΥΣΔΕ / ΠΥΣΠΕ Απόσπαση Από Άλλο ΠΥΣΔΕ / ΠΥΣΠΕ Απόσπαση Εντός ΠΥΣΔΕ / ΠΥΣΠΕ Επί Θητεία Από Άλλη Μονάδα Ολική Διάθεση (Κύρια Μονάδα) από Π/βάθμια

5 Ολική Διάθεση (Κύρια Μονάδα) από Δ/βάθμια Μερική Διάθεση (Συμπλήρωση Ωραρίου) από Π/βάθμια Μερική Διάθεση (Συμπλήρωση Ωραρίου) από Δ/βάθμια Υπερωριακά από Άλλο Π/βάθμιας (Με απόφαση ΠΥΣΠΕ) Υπερωριακά από Άλλο Δ/βάθμιας (Με απόφαση ΠΥΣΔΕ) Μερικές διευκρινίσεις για κάποιες επιλογές: α) Η επιλογή «Νεοδιόριστος / Προσωρινή Τοποθέτηση Νεοδιόριστου» χρησιμοποιείται για τα 2 πρώτα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας ενός Νεοδιόριστου (άρ.9, παρ.12 του ν. 3848/2010). Κατόπιν ο Νεοδιόριστος μεταπίπτει σε κάποια άλλη σχέση τοποθέτησης, π.χ. «Οργανική» ή «Από Διάθεση ΠΥΣΔΕ». β) Η επιλογή «Επί Θητεία Από Άλλη Μονάδα» αναφέρεται σε: i) Διευθυντές που δεν ανήκουν στη σχολική μονάδα όπου υπηρετούν ii) Υπεύθυνους ΓΡΑΣΕΠ που δεν ανήκουν στη σχολική μονάδα όπου υπηρετούν iii) Εκπαιδευτικούς των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων που ανήκουν σε άλλη σχολική μονάδα (άρ.48, παρ.6 του ν. 3966/2011). γ) Η επιλογή για «Ολική Διάθεση (Κύρια Μονάδα)» αναφέρεται τόσο στις ολικές διαθέσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών, όσο και στην Κύρια Μονάδα των Αναπληρωτών και Ωρομισθίων. Για τις ανάγκες του survey: i) ως Κύρια Μονάδα των Αναπληρωτών και Ωρομισθίων θεωρείται η μονάδα πρώτης τοποθέτησής τους ii) αν κατά την 1 η τοποθέτησή τους τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, τότε Κύρια Μονάδα θεωρείται αυτή στην οποία έχουν διατεθεί τις περισσότερες ώρες iii) αν κατά την 1 η τοποθέτησή τους έχουν διατεθεί τον ίδιο αριθμό ωρών σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, τότε Κύρια Μονάδα θεωρείται αυτή που αναγράφεται πρώτη στην πράξη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. δ) Αν επιλεγεί ένα εκ των: Μερική Διάθεση (Συμπλήρωση Ωραρίου) από Π/βάθμια Μερική Διάθεση (Συμπλήρωση Ωραρίου) από Δ/βάθμια Υπερωριακά από Άλλο Π/βάθμιας (Με απόφαση ΠΥΣΠΕ) Υπερωριακά από Άλλο Δ/βάθμιας (Με απόφαση ΠΥΣΔΕ) τότε συμπληρώνονται εν συνεχεία οι ώρες του διατιθέμενου εκπαιδευτικού όπως αυτές αναφέρονται στην πράξη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Αν δεν αναφέρονται στην πράξη, τότε συμπληρώνονται όπως αυτές προκύπτουν από τις ώρες που εργάζεται στη διατιθέμενη σχολική μονάδα. Σε περίπτωση διάθεσης εκπαιδευτικού σε σχολική μονάδα τόσο για Συμπλήρωση Ωραρίου όσο και Υπερωριακά, διαλέγετε την επιλογή «Μερική Διάθεση (Συμπλήρωση Ωραρίου)» και συμπληρώνετε το σύνολο των ωρών διάθεσης στις «ΩΡΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ». (Σ.Σ. οι ώρες υπερωρίας θα «φανούν» στη συνέχεια από τη συμπλήρωση της επιλογής «ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΝΑΔΑ»).

6 2) Για τις Αιτιολογίες Μείωσης Διδακτικού Ωραρίου βλ. στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στο τέλος. Επισημαίνουμε ότι μπορεί να συντρέχουν περισσότερες από μία Αιτιολογίες Μείωσης. 3) Οι «ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ» προκύπτουν από τις Αναθέσεις (οι οποίες βρίσκονται στην Ενότητα «Ωρολόγιο Πρόγραμμα») και πλέον δε χρειάζεται να ασχολείσθε κατά την καταχώριση με αυτές. Για λόγους πληρότητας επισημαίνουμε ότι: α) ΩΡΕΣ Α και Β ΑΝΑΘΕΣΗΣ αναφέρονται σε ώρες τμημάτων του Μαθητικού Δυναμικού. β) «ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ» αναφέρονται σε ώρες μαθήματος που ελλείψει κατάλληλου εκπαιδευτικού έχουν ανατεθεί σε εκπαιδευτικό, ο οποίος όμως δεν το έχει ούτε ως Α ούτε ως Β Ανάθεση. γ) «ΩΡΕΣ ΣΕΠ & ΠΡΟΣΘ.ΤΜΗΜ.» αναφέρονται σε ώρες για το μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και σε ώρες για το μαθητικό δυναμικό πρόσθετων τμημάτων. 4) ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ και ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΝΑΔΑ Εδώ συμπληρώνονται ώρες δραστηριοτήτων που καλύπτουν το διδακτικό ωράριο του εκπαιδευτικού. Προσοχή χρειάζεται στον κατάλληλο χαρακτηρισμό των ωρών (π.χ. από τις 2 ώρες που απασχολείται ένας εκπαιδευτικός σε μια δραστηριότητα, με τη μία μπορεί να συμπληρώνει το διδακτικό ωράριό του και η άλλη να είναι υπερωρία). Ιδιαίτερη προσοχή στην υποεπιλογή «ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΝΑΔΑ» / «ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ» στην οποία πρέπει να συμπληρώνονται οι ώρες που διδάσκει υπερωριακά ένας εκπαιδευτικός στην ίδια τη μονάδα είτε σε «κανονικά» τμήματα του Μαθητικού Δυναμικού είτε σε Πρόσθετα Τμήματα, από αυτά που έχουν δηλωθεί στη σχετική επιλογή (οι υπερωρίες για δραστηριότητες έχουν κάθε μία διακριτή επιλογή). Παράδειγμα 1: έστω ένας εκπαιδευτικός με υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο 18 ώρες, ο οποίος δε διαθέτει κάποια αιτιολογία μείωσής του, και ο οποίος διδάσκει σε τμήματα του σχολείου (είτε «κανονικά» είτε πρόσθετα) 20 ώρες συνολικά (άρα κάνει και 2 ώρες υπερωρία). Αυτές οι ώρες θα δηλωθούν στις Αναθέσεις (οι οποίες βρίσκονται στην Ενότητα «Ωρολόγιο Πρόγραμμα»), επιπλέον, όμως, πρέπει να συμπληρωθεί και η υποεπιλογή «ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ» με τις 2 ώρες που διδάσκει υπερωριακά. Παράδειγμα 2: έστω ένας εκπαιδευτικός έχει διατεθεί σε άλλη σχολική μονάδα για 6 ώρες συνολικά (για διδασκαλία σε τμήματα, όχι για κάποια δραστηριότητα), εκ των οποίων με τις 5 συμπληρώνει το διδακτικό του ωράριο και η 6 η είναι υπερωρία. Τότε: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: Μερική Διάθεση (Συμπλήρωση Ωραρίου) ΩΡΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6 (Σ.Σ. αυτές οι ώρες θα δηλωθούν στις Αναθέσεις) ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΝΑΔΑ / ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ: 1

7 5) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΡΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ: συμπληρώνονται οι ώρες για συμπλήρωση ωραρίου και υπερωριακά του διατιθέμενου εκπαιδευτικού όπως αυτές αναφέρονται στην πράξη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Αν δεν αναφέρονται στην πράξη, τότε συμπληρώνονται όπως αυτές προκύπτουν από τις ώρες που εργάζεται στις διατιθέμενες σχολικές μονάδες (Σ.Σ. γι αυτό στην περίπτωση απόφασης μερικής διάθεσης εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου ή για ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας σε άλλη σχολική μονάδα, στη σχετική απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου δέον να αναφέρονται ρητά και οι ώρες και οι ημέρες, ανά σχολική μονάδα, του διατιθέμενου εκπαιδευτικού). ΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΔΒΜΘ: συμπληρώνονται οι ημέρες διάθεσης του εκπαιευτικού σε αποκεντρωμένες υπηρεσίες του ΥΠΔΒΜΘ (άρ.1 του ν.2986/2002 ΦΕΚ 24Α, όπως ισχύει).

8 Β2 Τοποθετηθέντες Εκπαιδευτικοί που Απουσιάζουν από τη Μονάδα Εγχειρίδιο Λειτουργίας Για τους τοποθετηθέντες εκπαιδευτικούς που Απουσιάζουν από τη Μονάδα έχει υλοποιηθεί ένα ευρύτατο σύνολο επιλογών, το οποίο υλοποιείται προς το παρόν σε 2 επίπεδα. Στο 1ο επίπεδο οι επιλογές είναι: Θέση Εκπαίδευσης επί Θητεία Απόσπαση σε Φορέα ΥΠΔΒΜΘ Απόσπαση σε Φορέα εκτός ΥΠΔΒΜΘ Απόσπαση στο Εξωτερικό Απόσπαση σε Άλλο ΠΥΣΔΕ / ΠΥΣΠΕ Απευθείας Απόσπαση σε Μονάδα Απόσπαση σε Μονάδα Εντός ΠΥΣΔΕ / ΠΥΣΠΕ Ολική Διάθεση σε Άλλη Μονάδα Ολική Διάθεση σε Δημόσιο ΙΕΚ Ολική Διάθεση σε Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες ΥΠΔΒΜΘ Μακροχρόνια Άδεια (>10 ημέρες) Διαθεσιμότητα / Αργία / Παύση

9 Στο 2 ο επίπεδο περιλαμβάνονται επιλογές για τις οποίες προβλέπεται από τη νομολογία η απουσία εκπαιδευτικού. Πλέον δεν υπάρχει η επιλογή Άλλος Φορέας, ενώ έχει προστεθεί για πάρα πολύ ειδικές περιπτώσεις η επιλογή Άλλα Υπουργεία (βλ. την Ερώτηση 3 στη συνέχεια). Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τους Απουσιάζοντες Εκπαιδευτικούς: 1) Εκπαιδευτικός απουσιάζει ως αποσπασμένος σε Ι.Ε.Κ., πώς δηλώνεται στο σύστημα; Ως απουσιάζων στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης Ι.Ε.Κ. (Άρ.12, Παρ.2 του ν.3879/2010 ΦΕΚ 163Α, όπως ισχύει). 2) Εκπαιδευτικός απουσιάζει ως αποσπασμένος στον Ο.Ε.Ε.Κ. (Κεντρική Υπηρεσία), πώς δηλώνεται στο σύστημα; Ως απουσιάζων στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.) στους ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΔΒΜΘ (Άρ.24, Παρ.10 του ν.3879/2010 ΦΕΚ 163Α) 3) Εκπαιδευτικός απουσιάζει σε Φορέα που δεν ανήκει στο ΥΠΔΒΜΘ και δεν υπάρχει ως διακριτή επιλογή, πώς δηλώνεται στο σύστημα; Ως απουσιάζων σε "Άλλα Υπουργεία" στους ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΥΠΔΒΜΘ. Παράλληλα, ενημερώνεται με ticket το σύστημα survey για το εποπτεύον Υπουργείο και τη Δομή/Υπηρεσία στην οποία απουσιάζει ο εκπαιδευτικός (αυτό πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση της επιλογής "Άλλα Υπουργεία"). Π.χ. εκπαιδευτικός αποσπασμένος στην ΚτΠ Α.Ε. δηλώνεται ως απουσιάζων σε "Άλλα Υπουργεία" και ενημερώνεται με ticket το σύστημα survey για Υπουργείο Εσωτερικών και ΚτΠ Α.Ε. 4) Εκπαιδευτικός απουσιάζει σε φορέα της Γ.Γ.Ε.Τ., πώς δηλώνεται στο σύστημα; Ως απουσιάζων στη Γ.Γ.Ε.Τ. στους ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΔΒΜΘ. 5) Εκπαιδευτικός είναι Υπεύθυνος ΓΡΑΣΕΠ, πώς δηλώνεται στο σύστημα; Αν είναι Υπεύθυνος ΓΡΑΣΕΠ σε άλλη σχολική μονάδα από την οποία είναι τοποθετημένος, τότε απουσιάζει από τη «μητρική» σχολική του μονάδα στην οποία δηλώνεται απουσιάζων ως «Υπεύθυνος ΓΡΑ.Σ.Ε.Π. σε άλλη μονάδα» (Θέση Εκπαίδευσης επί Θητεία). Στη σχολική μονάδα όπου ανήκει το ΓΡΑΣΕΠ καλύπτει το μισό διδακτικό του ωράριο σύμφωνα με την εγκύκλιο /Γ7/ , οπότε αυτό αναφέρεται ως Αιτιολογία Μείωσης Ωραρίου (Υπεύθυνος ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.). Όσον αφορά το πεδίο Τοποθέτηση στη Σχολική Μονάδα σε αυτό δηλώνεται ως «Επί Θητεία από Άλλη Μονάδα» αν όντως προέρχεται από Άλλη Μονάδα, αλλιώς συμπληρώνεται κατά τα γνωστά.

10 6) Εκπαιδευτικός είναι αποσπασμένος ΕΝΤΟΣ του Νομού του σε κάποια σχολική μονάδα εκ των Μουσικά / Καλλιτεχνικά / ΣΔΕ / ΙΣΔΕ / Εκκλησιαστικά / Μειονοτικά / ΣΜΕΑΕ (για ΕΠ) / Σ.Ε.Π. Ηρακλείου, πώς δηλώνεται στο σύστημα; Αν και η απόσπαση του εκπαιδευτικού είναι εντός του Νομού του, εντούτοις δηλώνεται στην κατηγορία ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ, με χρήση της σχετικής υποεπιλογής. 7) Σχολικός Σύμβουλος είναι και Προϊστάμενος Επιστημονικής Παιδαγωγικής Καθοδήγησης σε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, πώς δηλώνεται στο σύστημα; Δηλώνεται μόνο ως Προϊστάμενος Επιστημονικής Παιδαγωγικής Καθοδήγησης. 8) Εκπαιδευτικός απουσιάζει σαν αποσπασμένος σε Γραφείο Σχολικού Συμβούλου, πώς δηλώνεται στο σύστημα; Από την πλευρά του σχολείου δηλώνεται ως απουσιάζων σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Από την πλευρά των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης δηλώνεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η έδρα του Σχολικού Συμβούλου ως "Αποσπασμένος από Μονάδα" και με αιτιολογία απασχόλησης "Γραφεία Σχολικών Συμβούλων". 9) Εκπαιδευτικός απουσιάζει σε Περιφερειακή Διεύθυνση / Διεύθυνση / Γραφείο Εκπαίδευσης είτε ως αποσπασμένος είτε με ολική διάθεση, πώς δηλώνεται στο σύστημα; Από την πλευρά του σχολείου δηλώνεται ως απουσιάζων σε Περιφερειακές Διευθύνσεις / Διευθύνσεις / Γραφεία Εκπαίδευσης. Από την πλευρά των Περιφερειακών Διευθύνσεων / Διευθύνσεων / Γραφείων Εκπαίδευσης δηλώνεται ως "Αποσπασμένος από Μονάδα" / "Ολική Διάθεση από Μονάδα" και με αιτιολογία απασχόλησης Περιφερειακές Διευθύνσεις / Διευθύνσεις / Γραφεία Εκπαίδευσης. 10) Εκπαιδευτικός απουσιάζει σε Αποκεντρωμένη Υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ (πλην Περιφερειακών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Γραφείων Εκπαίδευσης, ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.) είτε ως αποσπασμένος είτε με ολική διάθεση είτε σε θέση εκπαίδευσης επί θητεία, πώς δηλώνεται στο σύστημα; Από την πλευρά του σχολείου δηλώνεται ως απουσιάζων με την κατάλληλη αιτιολογία απουσίας. Από την πλευρά των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης δηλώνεται στους απασχολούμενους στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η Αποκεντρωμένη Υπηρεσία με την κατάλληλη αιτιολογία τοποθέτησης και απασχόλησης.

11 Β3 Καταγραφή κενών πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Εγχειρίδιο Λειτουργίας Εδώ καταγράφονται ανά ομαδοποιημένη ειδικότητα οι ώρες που λείπουν ή πλεονάζουν (όταν υλοποιηθεί ο αλγοριθμικός υπολογισμός τους από τα υπόλοιπα στοιχεία, η ενότητα αυτή θα υπάρχει για ενημέρωση και επιβεβαίωση).

12 Γ1 Μαθητικό δυναμικό Βήμα 1ο Πατώντας "Προσθήκη Γραμμής" εμφανίζεται μια γραμμή στη οποία μπορείτε να επιλέξετε την τάξη απο το drop down menu της πρώτης στήλης και στη συνέχεια συμπληρώνετε τον αριθμό των αγοριών και των κοριτσιών που είναι εγγεγραμμένοι στην τρίτη και τέταρτη στήλη του πίνακα αντιστοίχως και τον αριθμό των αγοριών και των κοριτσιών που παρακολουθούν στην πέμπτη και την έκτη στήλη αντίστοιχα. Η δεύτερη στήλη είναι ο αύξων αριθμός του τμήματος και συμπληρώνεται αυτόματα. Στη συνέχεια για να προσθέσετε μαθητές και για άλλο τμήμα της ίδιας ή άλλης τάξης πατάτε και πάλι "Προσθήκη Γραμμής". Συνεχίστε την ίδια διαδικασία ώσπου να περάσετε όλα τα τμήματα όλων των τάξεων του σχολείου.αν τσεκάρετε το κουτάκι "Διαγραφή", τότε το τμήμα αυτό θα διαγραφεί αφού πατήσετε "Αποστολή". Βήμα 2ο Όταν συμπληρώσετε όλα τα τμήματα όλων των τάξεων για να καταχωρισθούν τα στοιχεία που συμπληρώσατε θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί "Αποστολή". Αν δεν κάνετε αυτό κανένα στοιχείο απο αυτά που συμπληρώσατε δεν θα αποθηκευθεί απο την εφαρμογή. Με το κουμπί "Επαναφορά" έχετε την δυνατότητα να επαναφέρετε τον πίνακα στην αρχική του κατάσταση.

13 Γ2 Μαθητικό δυναμικό ξένων γλωσσών Βήμα 1ο Πατώντας "Προσθήκη Γραμμής" εμφανίζεται μια γραμμή στη οποία μπορείτε να επιλέξετε την τάξη απο το drop down menu της πρώτης στήλης και τη γλώσσα από το drop down menu της δεύτερης στήλης. Η δεύτερη στήλη είναι ο αύξων αριθμός της γλώσσας ανά τάξη και συμπληρώνεται αυτόματα. στη συνέχεια συμπληρώνετε τον αριθμό των αγοριών και των κοριτσιών που παρακολουθούν στην τέταρτη και την πέμπτη στήλη αντίστοιχα. Στη συνέχεια για να προσθέσετε μια γλώσσα και μια τάξη πατάτε και πάλι "Προσθήκη Γραμμής". Συνεχίστε την ίδια διαδικασία ώσπου να περάσετε όλα τις γλώσσες όλων των τάξεων του σχολείου. Αν τσεκάρετε το κουτάκι "Διαγραφή" τότε το τμήμα αυτό θα διαγραφεί αφού πατήσετε "Αποστολή". Βήμα 2ο Μόλις τελειώσετε την εισαγωγή αυτών των στοιχείων πατώντας το κουμπί "Αποστολή" θα τα καταχωρίσετε. Αν πατήσετε το κουμπί "Επαναφορά" ο πίνακας θα επανέλθει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν πραγματοποιήσετε καμία αλλαγή σε αυτόν. Αν δεν πατήσετε το κουμπί "Αποστολή" τα στοιχεία που συμπληρώσατε θα χαθούν.

14 Γ3 Παράλληλη διδασκαλία ξένης γλώσσας Εισάγετε τον αριθμό της υπουργικής απόφασης, επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή για το πεδίο Παράλληλη. Στο πεδίο Παρατηρήσεις συμπληρώνετε το λόγο για τον οποίο δεν γίνεται παράλληλη διδασκαλία ξένης γλώσσας (π.χ. έλλειψη αιθουσών, έλλειψη καθηγητών ή για άλλο λόγο τον οποίο συμπληρώνετε) και πατήστε Αποστολή. Αν θέλετε να διαγράψετε μια γραμμή, επιλέξτε το πεδίο Διαγραφή και πατήστε Αποστολή.

15 Γ4 Μαθητικό Δυναμικό Πρόσθετων Τμημάτων Οι μαθητές που καταγράφονται στην παρούσα φόρμα, θα πρέπει να έχουν ήδη συμπεριληφθεί σε κάποιο από τα τμήματα του μαθητικού δυναμικού στο Γ1. Ο αριθμός των Τμημάτων Ένταξης να συμπίπτει με τον αριθμό που έχει οριστεί με Υπουργική Απόφαση, ανεξάρτητα από το αν (επειδή μπορεί να διδάσκονται σε αυτό διαφορετικά μαθήματα) υπάρχει πολλαπλή ανάθεση εκπαιδευτικών σε ένα Τμήμα Ένταξης.

16 Γ5 Εκπαιδευτικές Ανάγκες Συμπληρώνετε στοιχεία μόνο για τις ειδικές κατηγορίες εκπαιδευτικών αναγκών που αντιστοιχούν στη μονάδα σας. Για κάθε τέτοια κατηγορία συμπληρώστε και τα δυο λευκά πεδία που αντιστοιχούν σε αυτή, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αριθμούς. Τα γκριζαρισμένα πεδία υπολογίζονται αυτόματα (μετά την επιτυχή αποστολή των δεδομένων). Οι κατηγορίες εκπαιδευτικών αναγκών είναι υπό διαρκή ανανέωση, οπότε αν δε σας καλύπτουν, ενημερώνετε με ticket το σύστημα ώστε να πραγματοποιείται η κατάλληλη προσθήκη.

17 Γ6 Αριθμητικά Στοιχεία Αλλοδαπών Εγχειρίδιο Λειτουργίας

18 Γ7 Αριθμητικά Στοιχεία Παλιννοστούντων Εγχειρίδιο Λειτουργίας

19 Γ8 Στοιχεία Φοίτησης Προαγωγής Μαθητών Εγχειρίδιο Λειτουργίας

20 Δ1 Αναθέσεις Μαθημάτων Εδώ πραγματοποιείτε ανά τμήμα (όπως αυτά τα έχετε δηλώσει στο Μαθητικό Δυναμικό Γ1) την ανάθεση σε εκπαιδευτικούς (από αυτούς που έχετε δηλώσει στο Β1). Στο Βήμα 1 επιλέγετε το τμήμα και στο Βήμα 2 πραγματοποιείτε τις αναθέσεις. Σε περίπτωση ανάθεσης μαθήματος σε εκπαιδευτικό ο οποίος δεν προβλέπεται να διδάσκει αυτό το μάθημα, αυτό επισημαίνεται για επιβεβάιωση/επιδιόρθωση από το σύστημα με σχετικό μήνυμα (κοκκινίζεται και το όνομα του εκπαιδευτικού). Εντούτοις, η καταχώριση των δεδομένων θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

21 Δ2 Αναθέσεις Μαθημάτων Ξένων Γλωσσών Εδώ πραγματοποιείτε ανά τμήμα (όπως αυτά τα έχετε δηλώσει στο Μαθητικό Δυναμικό Ξένων Γλωσσών Γ2) την ανάθεση σε εκπαιδευτικούς (από αυτούς που έχετε δηλώσει στο Β1). Στο Βήμα 1 επιλέγετε το τμήμα και στο Βήμα 2 πραγματοποιείτε τις αναθέσεις. Σε περίπτωση ανάθεσης μαθήματος σε εκπαιδευτικό ο οποίος δεν προβλέπεται να διδάσκει αυτό το μάθημα, αυτό επισημαίνεται για επιδιόρθωση από το σύστημα με σχετικό μήνυμα (κοκκινίζεται και το όνομα του εκπαιδευτικού).

22 Δ3 Αναθέσεις Μαθημάτων Πρόσθετων Τμημάτων Εδώ πραγματοποιείτε ανά τμήμα (όπως αυτά τα έχετε δηλώσει στο Μαθητικό Δυναμικό Πρόσθετων Τμημάτων) την ανάθεση σε εκπαιδευτικούς (από αυτούς που έχετε δηλώσει στο Β1). Στο Βήμα 1 επιλέγετε το τμήμα και στο Βήμα 2 πραγματοποιείτε τις αναθέσεις. Επειδή υπάρχει η περίπτωση σε Πρόσθετα Τμήματα (π.χ. Τμήματα Ένταξης) να υπάρχει πολλαπλή ανάθεση εκπαιδευτικών (ένα το Τμήμα Ένταξης που έχει οριστεί με Υπουργική Απόφαση, πολλοί οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε αυτό), θα υλοποιηθεί σύντομα (πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς) η δυνατότητα της Πολλαπλής Ανάθεσης.

23 Δ4 Ωρολόγιο Πρόγραμμα Σχολείου Εδώ διαμορφώνετε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Μονάδας, βάσει των αναθέσεων που πραγμοτοποιήσατε στο Δ1. Επιλέγετε πρώτα το τμήμα. Στα δεξιά είναι διαθέσιμες οι Αναθέσεις (Μάθημα Εκπαιδευτικός) τις οποίες τις σύρετε αριστερά πάνω στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα. Σε περίπτωση λάθους σύρετε την Ανάθεση από το Ωρολόγιο Πρόγραμμα στον Κάδο Ανακύκλωσης κάτω δεξιά. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε και αντιμετάθεση αναθέσεων πάνω στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, σύροντας τη μία πάνω στην άλλη. Για μαθήματα στα οποία προβλέπεται υπό προϋποθέσεις διαχωρισμός του τμήματος (π.χ. Πληροφορική Γυμνασίου) έχει προβλεφθεί δυνατότητα προσθήκης 2 ης ανάθεσης στην ίδια ώρα ενός τμήματος.

24 Ε1 Σχολικές εκδρομές Εγχειρίδιο Λειτουργίας

25 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1) Υποχρεωτικό Διδακτικό Ωράριο: Για τις ανάγκες του survey αυτό καθορίζεται από: α) Βαθμίδα Εκπαίδευσης β) Κλάδο γ) Έτη Υπηρεσίας i) Προϋπηρεσία για μείωση ωραρίου: Εγκύκλιος Φ /12/123995/Δ1/ ( ii) Στους εκπαιδευτικούς που συμπληρώνουν το οριζόμενο στην προηγούμενη περίπτωση χρόνο υπηρεσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου ανατίθεται μειωμένο ωράριο διδασκαλίας από την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους και στους λοιπούς από την 1η Σεπτεμβρίου του επόμενου διδακτικού έτους (N.2517/1997 άρ.9 παρ.3 ΦΕΚ 160Α) Β/βάθμια Εκπαίδευση: (Ν.1566/1985 άρ.14 παρ.13ε/στ/ζ/η ΦΕΚ 167Α και Ν.2413/1996 άρ.48 παρ.3 ΦΕΚ 124Α) Κλάδος Έτη ΠΕ > ΤΕ > ΔΕ > Α/βάθμια Εκπαίδευση: (N.2517/1997 άρ.9 παρ.3 ΦΕΚ 160Α) Οργανικότητα Έτη 1/θέσια 3/θέσια > 3/θέσια 25 (ανεξάρτητα από το βαθμό και τα έτη υπηρεσίας τους) >

26 2) Δυνητικό Διδακτικό Ωράριο: (Αιτιολογίες Μειωμένου Διδακτικού Ωραρίου: από τις α)-ε) υπερισχύει η αιτιολογία που δίνει το μικρότερο διδακτικό ωράριο. Μία ή περισσότερες από τις στ)-ιδ) μπορούν να συνδυαστούν με μία εκ των α)-ε) και να επιφέρουν περαιτέρω μείωση διδακτικού ωραρίου.) α) Διευθυντές Β/βάθμια Εκπαίδευση: Γυμνάσια/Λύκεια/ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ (Ν.1566/1985 άρ.14 παρ.13α ΦΕΚ 167Α και Ν.2413/1996 άρ.48 παρ.3 ΦΕΚ 124Α) Τμήματα Γενικής Παιδείας Έτη >12 < > Για την εφαρμογή της διάταξης αυτής δεν υπολογίζεται ως τμήμα εκείνο που έχει αριθμό μαθητών μικρότερο από το μισό του προβλεπομένου ανωτάτου αριθμού, ο οποίος είναι: i) Γυμνάσια: 30 (ΚΥΑ 68419/Γ2/ ΦΕΚ 984B) ii) Λύκεια: 30 (ΚΥΑ 68419/Γ2/ ΦΕΚ 984B) iii) ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ: 25 (Ν.3475/2006 άρ.4 παρ.6 ΦΕΚ 146Α) Α/βάθμια Εκπαίδευση: (N.2517/1997 άρ.9 παρ.3 ΦΕΚ 160Α) Οργανικότητα 4/θέσια-5/θέσια 6/θέσια-9/θέσια 10/θέσια-11/θέσια >11/θέσια β) Υποδιευθυντές Γυμνασίων/Λυκείων/ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ (Ν.1566/1985 άρ.14 παρ.13γ ΦΕΚ 167Α και Ν.2413/1996 άρ.48 παρ.3 ΦΕΚ 124Α) Έτη <20 14 >20 12 γ) Διευθυντής ΣΕΚ (Ν.1566/1985 άρ.14 παρ.13β ΦΕΚ 167Α και Ν.2413/1996 άρ.48 παρ.3 ΦΕΚ 124Α) Έτη <20 8 >20 6

27 δ) Υπεύθυνος Τομέα ΣΕΚ (Ν.1566/1985 άρ.14 παρ.13γ ΦΕΚ 167Α και Ν.2413/1996 άρ.48 παρ.3 ΦΕΚ 124Α) Έτη <20 14 >20 12 ε) Υπεύθυνος Εργαστηρίου ΣΕΚ (Ν.1566/1985 άρ.14 παρ.13δ ΦΕΚ 167Α και Ν.2413/1996 άρ.48 παρ.3 ΦΕΚ 124Α) Έτη <20 18 >20 16 στ) Αιρετός Εκπαίδευσης: (ΠΔ.1/2003 άρ.31 παρ.5/6/7 και άρ.45 παρ.5 ΦΕΚ1Α) i) ΚΥΣΔΕ/ΚΥΣΠΕ: αποσπώνται υποχρεωτικώς στην ΚΥ του ΥΠΔΒΜΘ (ολική απουσία) ii) ΑΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΠΕ: επιλέγουν είτε να διδάξουν στις μονάδες που υπηρετούν το 1/3 του εβδομαδιαίου υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου είτε διατίθενται, εφόσον το επιθυμούν, με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στα γραφεία του Συμβουλίου για την προετοιμασία των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης (Σ.Σ. πάντα επιλέγουν το δεύτερο). iii) ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ/ΥΣΕΕΠ: διδάσκουν στις μονάδες που υπηρετούν το 1/2 του εβδομαδιαίου υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου iv) ΠΥΣΕΕΠ: διδάσκουν στις μονάδες που υπηρετούν τα 2/3 του εβδομαδιαίου υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου ζ) Συνδικαλιστής: (Ν.1264/1982 άρ.17 ΦΕΚ 79Α, Ν.2224/1994 Άρ. 6, Παρ.3 - ΦΕΚ 112Α, Ν.2336/1995 Άρ.11 - ΦΕΚ 189Α) Η λήψη της άδειας δύναται να είναι και τμηματική. Σε αυτή την περίπτωση η μηνιαία μείωση του διδακτικού ωραρίου δίνεται από: (Υποχρεωτικό Διδακτικό Ωράριο x Ημέρες Άδειας ανά μήνα διδακτικού έτους) / 5 (Φ.351.5/27/19630/Δ1/ ) i) µέλη της Διοίκησης της πιο αντιπροσωπευτικής τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (ΑΔΕΔΥ): Ολική απουσία ii) Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Γεν. Γραμματείς και Ταμίες των πιο αντιπροσωπευτικών δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων καθώς και Πρόεδροι Νομαρχιακών Τμημάτων ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδιών, εφόσον οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν μέχρι 1500 ψηφίσαντα μέλη: 15 ημέρες άδεια το μήνα (π.χ. ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΛΤΕΕ) iii) µέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των πιο αντιπροσωπευτικών δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων: 9 ημέρες άδεια το μήνα (π.χ. ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΛΤΕΕ)

28 iv) Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι και Γενικοί Γραμματείς των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων με μέλη >= 500: 5 ημέρες άδεια το μήνα (π.χ. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ΕΛΜΕ, ΕΛΤΕΕ) v) Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι και Γενικοί Γραμματείς των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων με μέλη < 500: 3 ημέρες άδεια το μήνα (π.χ. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ΕΛΜΕ, ΕΛΤΕΕ) vi) Για τις λιγότερο αντιπροσωπευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις βλ. Ν.1264/1982 άρ.17 παρ.3 ΦΕΚ 79Α η) Γονέας Ανήλικου < 2 ετών (αντί της 9μηνης άδειας ανατροφής): (Ν.2083/1992 άρ.30 παρ.14 ΦΕΚ 159Α και ΚΥΑ ΙΒ/12480/ ΦΕΚ 750Β) «Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μπορεί να καθορίζεται μειωμένο διδακτικό ωράριο για τις μητέρες εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Η μείωση θα ισχύει από την ημέρα γέννησης του τέκνου και εφόσον αυτό βρίσκεται σε ζωή και δεν θα είναι μεγαλύτερη των δύο ωρών εβδομαδιαίως για τα δύο πρώτα χρόνια.» «Καθορίζουμε μειωμένο το διδακτικό ωράριο των μητέρων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, για τα δύο πρώτα χρόνια, για δύο ώρες εβδομαδιαίως. Η μείωση αυτή θα ισχύει από την ημέρα γέννησης του τέκνου και εφόσον αυτό βρίσκεται στη ζωή.» θ) Πειραματικό Σχολείο: (Ν.1566/1985 άρ.31 παρ.9 ΦΕΚ 167Α με την επιφύλαξη του άρ.48, παρ.7 του ν.3966/2011 ΦΕΚ 118Α) «Όσοι διδάσκουν στα πειραματικά γυμνάσια και λύκεια έχουν μειωμένο κατά πέντε ώρες υποχρεωτικό ωράριο εβδομαδιαίας διδασκαλίας από το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε άλλα σχολεία.» ι) Υπεύθυνος ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.: (143399/Γ7/ "Οι εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι των ΓΡΑΣΕΠ καλύπτουν το µισό διδακτικό τους ωράριο, φροντίζοντας για τη λειτουργία του Γραφείου ΣΕΠ και συµπληρώνουν το υπόλοιπο στη µονάδα του ΓΡΑΣΕΠ, κατά προτεραιότητα: α) Με εφαρµογή του θεσµού του ΣΕΠ στην τάξη. β) Με ανάθεση µέχρι 5 (πέντε) ωρών διδασκαλίας στα διδακτικά αντικείµενα της ειδικότητάς τους. γ) Με ανάληψη έως δύο (2) Προγραµµάτων «Αγωγής Σταδιοδροµίας»." ια) Υπεύθυνος Ενισχυτικής Διδασκαλίας: (96734/Γ7/ «β. Η αμοιβή του Υπευθύνου Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής: ι. Ανάγουμε τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, όπως ορίστηκαν στην παράγραφο 4 σε τμήματα τάξεων κανονικού προγράμματος, διαιρώντας τα με το 6 και στρογγυλοποιούμε στη πλησιέστερη προς τα πάνω μονάδα. Αν υπεύθυνος της

29 ενισχυτικής διδασκαλίας έχει ορισθεί άλλος καθηγητής εκτός του Διευθυντή, μειώνονται οι ώρες του υποχρεωτικού διδακτικού του ωραρίου στις αντίστοιχες ώρες που έχει Διευθυντής Σχολείου με τα παραπάνω τμήματα τάξεων που προέκυψαν μετά την αναγωγή. Δίνεται η δυνατότητα στον Υπεύθυνο Ενισχυτικής Διδασκαλίας να καλύπτει ολόκληρο ή μέρος του νέου υποχρεωτικού διδακτικού του ωραρίου με το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Εάν διατηρήσει τις αρχικές υποχρεωτικές του ώρες ή μέρος αυτών και δεν αξιοποιήσει την ανωτέρω δυνατότητα πλήρως ή μερικώς, αμείβεται για τις ώρες μείωσης ωραρίου που εξακολουθεί να διατηρεί με υπερωριακή αποζημίωση, χωρίς όμως να υπερβαίνει η υπερωριακή απασχόληση τις 10 ώρες εβδομαδιαίως. ιι. Αν υπεύθυνος της ενισχυτικής διδασκαλίας είναι ο Διευθυντής του σχολείου, θα αμείβεται με υπερωριακή αποζημίωση για τις ώρες μείωσης ωραρίου που θα δικαιούτο όπως κάθε άλλος Υπεύθυνος Ενισχυτικής Διδασκαλίας σύμφωνα με το (ι) της ίδιας παραγράφου, θεωρώντας ότι το αρχικό υποχρεωτικό διδακτικό του ωράριο είναι οι 18 ώρες εβδομαδιαίως.» ιβ) Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. Γυμνασίου/Λυκείου/ΕΠΑΛ/Σ.Μ.Ε.Α.Ε.: (72322/Γ7/ «Ως Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. επιλέγεται εκπαιδευτικός, από αυτούς οι οποίοι διδάσκουν τα μαθήματα Πληροφορικής (κατά προτεραιότητα κλάδου ΠΕ19 ή ΠΕ20), ο οποίος υπηρετεί στη σχολική μονάδα στην οποία ανήκει το εργαστήριο και δεν έχει οριστεί υπεύθυνος άλλου εργαστηρίου.» «Για τη θέση του Υπεύθυνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. δεν προτείνεται ο Διευθυντής του σχολείου. Επίσης, δεν προτείνεται ο Υποδιευθυντής του σχολείου, εκτός των περιπτώσεων που δεν υπάρχει άλλος εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ19-20 στο σχολείο.» «Για την αποτελεσματική κάλυψη των υποχρεώσεών του, οι οποίες εντάσσονται στα διδακτικά του καθήκοντα, ο Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. θα διαθέτει τρεις (3) ώρες από το υποχρεωτικό διδακτικό του ωράριο. Οι τρεις αυτές ώρες θα καταγράφονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου στο οποίο ανήκει το εργαστήριο, κατανεμημένες σε διαφορετικές ημέρες.» ιγ) Υπεύθυνος Σ.Ε.Φ.Ε.: (66951/Γ7/ «Σε κάθε Σχολείο ορίζεται ένας ΥΣΕΦΕ. Στα Λύκεια, που διαθέτουν δύο εργαστήρια, που έχουν δημιουργηθεί μέσω του ΕΠΕΑΕΚ, ορίζεται και δεύτερος ΥΣΕΦΕ. Επίσης, δεύτερος ΥΣΕΦΕ ορίζεται και στα σχολεία τα οποία διαθέτουν και δεύτερο οργανωμένο εργαστήριο με την προϋπόθεση να έχουν τουλάχιστον δώδεκα τμήματα μαθητών. Σε περίπτωση που τα σχολεία συστεγάζονται και υπάρχει μόνο ένα εργαστήριο Φυσικών Επιστημών ορίζονται δύο ΥΣΕΦΕ οι οποίοι έχουν από κοινού την ευθύνη του εργαστηρίου, ο καθένας για το χρονικό διάστημα που το χρησιμοποιεί.» «Για τη θέση του ΥΣΕΦΕ δεν προτείνεται ο Διευθυντής του σχολείου. Επίσης, δεν προτείνεται ο Υποδιευθυντής του σχολείου, εκτός των περιπτώσεων που δεν υπάρχει άλλος εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04 στο σχολείο.» «Για την αποτελεσματική κάλυψη των παραπάνω υποχρεώσεων, διατίθενται από το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο του ΥΣΕΦΕ 3 ώρες. Οι τρεις αυτές ώρες καταγράφονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου και κατανέμονται σε διαφορετικές ημέρες.»

30 ιδ) Αιρετός ΟΤΑ: (Δ2/2303/ ΥΠΕΠΘ και Φ.351.5/27/19630/ 1/ ) Εκτός από τις περιπτώσεις ολικής απουσίας, στους υπόλοιπους αιρετούς παρέχεται ετησίως ειδική άδεια 30 ή 60 ημερών (αναλόγως της θέσης τους στους ΟΤΑ) και μπορούν να τη λάβουν είτε συνεχόμενα είτε τμηματικά σε εργάσιμες ημέρες και ώρες μετά από σχετική αίτηση του αιρετού. Στην περίπτωση τμηματικής λήψης (Σ.Σ. που είναι και η συνήθης), η εβδομαδιαία μείωση του διδακτικού ωραρίου δίνεται από: (Υποχρεωτικό Διδακτικό Ωράριο x Ημέρες Άδειας / 5 ) / Α, όπου Α ο αριθμός των εβδομάδων διδασκαλίας του διδακτικού έτους (Δ2/2303/ ) Α Βαθμού (Δήμοι): (Ν.3852/2010 άρ.93 ΦΕΚ 87Α) i) Δήμαρχοι / Αντιδήμαρχοι / Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων: Ολική απουσία ii) Πρόεδροι Συνδέσμων Δήμων με πληθυσμό μελών > κατοίκους: Ολική απουσία iii) Μέλη ΔΣ Κεντρικής Ένωσης Δήμων: 60 ημέρες ειδική άδεια iv) Πρόεδροι Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων: 30 ημέρες ειδική άδεια v) Πρόεδροι Συνδέσμων Δήμων με πληθυσμό μελών < κατοίκους: 30 ημέρες ειδική άδεια vi) Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων: 60 ημέρες ειδική άδεια vii) Πρόεδροι ή Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων: 30 ημέρες ειδική άδεια Β Βαθμού (Περιφέρειες): (Ν.3852/2010 άρ.182 ΦΕΚ 87Α) i) Περιφερειάρχες / Αντιπεριφερειάρχες / Πρόεδροι Περιφερειακών Συμβουλίων: Ολική απουσία ii) Μέλη Οικονομικής Επιτροπής και λοιπών διοικητικών επιτροπών της Περιφέρειας: 60 ημέρες ειδική άδεια iii) Επικεφαλής Περιφερειακών Παρατάξεων: 30 ημέρες ειδική άδεια iv) Μέλη του διοικητικού ή του εποπτικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών: 60 ημέρες ειδική άδεια

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Συστήματος Καταγραφής (survey)

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Συστήματος Καταγραφής (survey) Εγχειρίδιο Λειτουργίας Το ΥΠΔΒΜΘ στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την παροχή υπηρεσιών στην εκπαίδευση εμπλουτίζει διαρκώς με νέες επιλογές το σύστημα καταγραφής (survey) στοιχείων από τις σχολικές

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Συστήματος Καταγραφής (survey)

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Συστήματος Καταγραφής (survey) Εγχειρίδιο Λειτουργίας Το ΥΠΔΒΜΘ στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την παροχή υπηρεσιών στην εκπαίδευση εμπλουτίζει διαρκώς με νέες επιλογές το σύστημα καταγραφής (survey) στοιχείων από τις σχολικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες Δ/θμιας

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες Δ/θμιας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες Δ/θμιας ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... - 1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ... - 3 - ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ... -

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014.

ΘΕΜΑ: Υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014. Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ------ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Μαρούσι, 23/05/2013 Α ΘΜΙΑΣ & Β ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Αρ.Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών»

ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΕ ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών» Σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν.1566/1985 και συγκεκριμένα με την παράγραφο 7 (όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες /θµιας

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες /θµιας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες /θµιας ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Περιεχόµενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... - 1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ... - 3 - ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ... - 4

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μαρούσι, 15/05/2015 Α ΘΜΙΑΣ & Β ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Αρ.Πρωτ. 77679/E2 Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μαρούσι, 15/05/2015 Α ΘΜΙΑΣ & Β ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Αρ.Πρωτ. 77679/E2 Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Διεκπεραίωση: Μόνο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μαρούσι, 15/05/2015 Α

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Σ.Ε.Φ.Ε. 10 χρόνια εγκύκλιοι και διευκρινήσεις

Υ.Σ.Ε.Φ.Ε. 10 χρόνια εγκύκλιοι και διευκρινήσεις Υ.Σ.Ε.Φ.Ε. 10 χρόνια εγκύκλιοι και διευκρινήσεις EΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Σεραφείμ Μπίτσιος (Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Καρδίτσας) Σχολικά έτη 2005-06, 2006-07 & 2007-08 1. Σχολικό έτος 2005-06:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες /θµιας

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες /θµιας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες /θµιας ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Περιεχόµενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... - 1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ... - 3 - ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ... - 4

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες Π/θµιας

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες Π/θµιας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες Π/θµιας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόµενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... - 1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ...2 ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ...3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Επιστολή. «Υπεραριθμίες Καθηγητών Πληροφορικής - Διευκρινήσεις για τις ώρες διδασκαλίας» Αθήνα, 16 Ιουνίου 2013 ΑΠ:9/2013

Ανοικτή Επιστολή. «Υπεραριθμίες Καθηγητών Πληροφορικής - Διευκρινήσεις για τις ώρες διδασκαλίας» Αθήνα, 16 Ιουνίου 2013 ΑΠ:9/2013 Ανοικτή Επιστολή Αθήνα, 16 Ιουνίου 2013 ΑΠ:9/2013 ΠΡΟΣ: 1. Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού 2. Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης 3. Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ Δ/νση: Αισχύλου & Οδυσσέως Λιβαδειά Τ.Κ.: 32100 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V7 Νοέμβριος 2017

οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V7 Νοέμβριος 2017 οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V7 Νοέμβριος 2017 «Οδικός χάρτης» MySchool Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία: Α. Έκδοση Αποτελεσμάτων... 3 Α1.Ενημέρωση Διαγωγής... 3 Α2.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΠΡΟΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: 18/04/2016 Αρ. Πρωτ.: 4759 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ &Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ --------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ ΑΘΗΝΑΣ ---------- Ταχ. Δ/νση : Λ. Συγγρού 165 171 21 - Ν. Σμύρνη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΠΡΟΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΞΑΙΡ.ΕΠΕΙΓΟΝ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: 29/08/2016 Αρ. Πρωτ.: 8978 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ &Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V6 Δεκέμβριος 2016

οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V6 Δεκέμβριος 2016 οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V6 Δεκέμβριος 2016 «Οδικός χάρτης» MySchool Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία: Α. Έκδοση Αποτελεσμάτων... 3 Α1.Ενημέρωση Διαγωγής... 3 Α2.

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, 25/02/2016 Αριθμ. πρωτ.: 3533

Ηράκλειο, 25/02/2016 Αριθμ. πρωτ.: 3533 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ----------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο, 25/02/2016 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

: Μεταξοχωρίου 15, : 2038 Ηράκλειο : Λειβαδιώτης Αλέξανδρος : Αλεφαντινού Βάλια : / 328 : :

: Μεταξοχωρίου 15, : 2038 Ηράκλειο : Λειβαδιώτης Αλέξανδρος : Αλεφαντινού Βάλια : / 328 : : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ----------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μαρούσι, 15/02/2018 Α ΘΜΙΑΣ & Β ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Αρ.Πρωτ /E2 Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μαρούσι, 15/02/2018 Α ΘΜΙΑΣ & Β ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Αρ.Πρωτ /E2 Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ Διεκπεραίωση: Μόνο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μαρούσι, 15/02/2018 Α ΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ Εκτέλεση και γνωστοποίηση μεταθέσεων (σύμφωνα με το άρθρο 7 του Π.Δ. 50/1196 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 100/1997).

ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ Εκτέλεση και γνωστοποίηση μεταθέσεων (σύμφωνα με το άρθρο 7 του Π.Δ. 50/1196 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 100/1997). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΒΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κέρκυρα 30/09/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ. 2845 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. &Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΣ: Ταχ. Δ/νση : 2 ο χλμ. Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Διαδικασίες Χρονοδιάγραμμα υπηρεσιακών μεταβολών»

ΘΕΜΑ: «Διαδικασίες Χρονοδιάγραμμα υπηρεσιακών μεταβολών» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΒΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 19225 10 Ιουνίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1670 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 94588/Δ2 Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες /θµιας

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες /θµιας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης για Σχολικές Μονάδες /θµιας ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Περιεχόµενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... - 1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ... - 2 - ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ... - 3

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, 28/09/2016 Αριθμ. πρωτ.: 12931

Ηράκλειο, 28/09/2016 Αριθμ. πρωτ.: 12931 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ----------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο, 28/09/2016 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ --- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Προσδιορισμός κενών οργανικών θέσεων και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού για τις μεταθέσεις του έτους 2019

ΘΕΜΑ: Προσδιορισμός κενών οργανικών θέσεων και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού για τις μεταθέσεις του έτους 2019 Διεκπεραίωση: Μόνο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τα ωρολόγια προγράμματα και το ωράριο εργασίας των Διευθυντών και των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων διαμορφώνονται ως ακολούθως : 1. Διδακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση πλήρωσης θέσεων Προϊσταμένων 2/θ Νηπιαγωγείων και 2/θ & 3/θ Δημοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση πλήρωσης θέσεων Προϊσταμένων 2/θ Νηπιαγωγείων και 2/θ & 3/θ Δημοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λάρισα, 4-9-2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Α.Π.: 8315 ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ --------------------- ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ταχ. Δ/νση : Δ. Τσάτσου 2

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, 17/11/2015 Αριθμ. πρωτ.: 17693

Ηράκλειο, 17/11/2015 Αριθμ. πρωτ.: 17693 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ----------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο, 17/11/2015 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε κενές θέσεις Διευθυντών/-ντριών Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Κυκλάδων»

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε κενές θέσεις Διευθυντών/-ντριών Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Κυκλάδων» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΜΗΜΑ Γ' ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΥΣΠΕ Ταχ. Δ/νση : Ι. Λ. Ράλλη 6, Ερμούπολη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Υπηρεσιακές μεταβολές, χρονοδιάγραμμα αιτήσεων»

ΘΕΜΑ: «Υπηρεσιακές μεταβολές, χρονοδιάγραμμα αιτήσεων» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ KAI ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Αλεξανδρούπολη, 15 Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, 30/09/2015 Αριθμ. πρωτ.: 14256

Ηράκλειο, 30/09/2015 Αριθμ. πρωτ.: 14256 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ----------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο, 30/09/2015 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

Σύνθεση και αρμοδιότητες Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ)

Σύνθεση και αρμοδιότητες Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) www.ekpaideutikareumata.gr proodeutikareumata@gmail.com www.facebook.com/reumata Σύνθεση και αρμοδιότητες Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) Συναδέλφισσες,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λάρισα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λάρισα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λάρισα, 21.05.2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Α.Π. : 3881 ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Δ/νση: Δήμητρας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση και Εγχειρίδιο Χρήσης Καταγραφής Π/θµιας Εκπαίδευσης

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση και Εγχειρίδιο Χρήσης Καταγραφής Π/θµιας Εκπαίδευσης ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση και Εγχειρίδιο Χρήσης Καταγραφής Π/θµιας Εκπαίδευσης ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Περιεχόµενα Περιεχόµενα...2 Εισαγωγή...3 Σηµείο πρόσβασης και αναγνώριση χρηστών...4 Εισαγωγή εδοµένων ιεύθυνσης...6

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης myschool

Σενάριο Χρήσης myschool Σενάριο Χρήσης ΦΟΡΕΙΣ Επιβεβαίωση των Στοιχείων του Φορέα Αρχικά, θα κληθείτε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων του Φορέα σας. Επιλέγοντας την καρτέλα «Φορείς», από το μενού που βρίσκεται στο πάνω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ : «Διευκρινιστικές οδηγίες για τοποθετήσεις και ρύθμιση υπεραριθμιών εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης»

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ : «Διευκρινιστικές οδηγίες για τοποθετήσεις και ρύθμιση υπεραριθμιών εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ----- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Ε. & Δ.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ ----- Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για πλήρωση θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας»

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για πλήρωση θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ &Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : ΤΡΑΥΛΑΝΤΩΝΗ 2 Ταχ. Κωδ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Θέμα 3ο: «Τοποθέτηση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΠΕ»

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Θέμα 3ο: «Τοποθέτηση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΠΕ» ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2013 ΠΡΑΞΗ 01/31-01-2013 «Ορισμός Αναπληρωτή του Δ/ντή στο 6/θ Δ.Σ. Κοπανακίου» «Ορισμός Αναπληρώτριας Προϊσταμένης 2/Θ Ν/Γ Πεταλιδίου» «Τοποθέτηση εκπαιδευτικού κλάδου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Θέμα 1ο: «Τροποποίηση τοποθέτησης αναπληρωτών εκπ/κών κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων»

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Θέμα 1ο: «Τροποποίηση τοποθέτησης αναπληρωτών εκπ/κών κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων» ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2014 ΠΡΑΞΗ 01/13-01-2014 «Τροποποίηση τοποθέτησης αναπληρωτών εκπ/κών κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων» Θέμα 2o: «Τροποποίηση τοποθέτησης αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ 70

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Συνάδελφοι, Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. 9 Αυγούστου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2797

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. 9 Αυγούστου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2797 E Validity unknown Digitally signed by VARVARA ZACHARAKI Date: 2017.08.11 10:05:33 EEST Reason: Signed PDF (embedded) Location: Athens, Ethniko Typografio 29071 9 Αυγούστου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 18723 16 Μαΐου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1704 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 76099/Δ2 Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 10 Ιουνίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ Φύλλου 1670 Φέρεται σε γνώση των χρηστών του παρακάτω κειμένου ότι η κωδικοποιημένη αυτή μορφή του αποτελεί χρηστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 16819 4 Μαΐου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1544 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 67818/Δ2 Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, 02/11/2015 Αριθμ. πρωτ.: 16385

Ηράκλειο, 02/11/2015 Αριθμ. πρωτ.: 16385 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ----------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο, 02/11/2015 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για πλήρωση κενής θέσης Διευθυντή/ντριας του 4/θ Δημοτικού Σχολείου Ελαφονήσου»

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για πλήρωση κενής θέσης Διευθυντή/ντριας του 4/θ Δημοτικού Σχολείου Ελαφονήσου» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -------- ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Λάρισα, 09/02/2016 Αρ. Πρ.: 1377 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη - Χρόνος υποβολής αιτήσεων

Προκήρυξη - Χρόνος υποβολής αιτήσεων Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Πλήρωση θέσεων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης»

ΘΕΜΑ : «Πλήρωση θέσεων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης» Δ/νση Τ.Κ. Πληρ. Τηλ. Fax. e-mail ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ A/ΘΜΙΑΣ & B/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ---- ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18

Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων και

Διαβάστε περισσότερα

Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Μαρούσι, 24/06/2014 Α ΘΜΙΑΣ & Β ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Αρ.Πρωτ. 97338/ 2 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ Β ΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση πλήρωσης θέσεων Υποδιευθυντών Δημοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας»

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση πλήρωσης θέσεων Υποδιευθυντών Δημοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λάρισα, 31-8-2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Α.Π.: 8170 ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ --------------------- ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ταχ. Δ/νση : Δ. Τσάτσου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 19225 10 Ιουνίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1670 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 94588/Δ2 Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2012

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2012 ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2012 ΠΡΑΞΗ 01/12-01-2012 «Γνωμοδότηση για ίδρυση Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου στην πόλη της Καλαμάτας από το κοινωφελές Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου με Νόμιμη Εκπρόσωπο την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Περιεχόµενα Περιεχόµενα... - 1 - Εισαγωγή... - 2 - Σηµείο πρόσβασης και αναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Αναθέσεις μαθημάτων των Α, Β και Γ τάξεων Ειδικού Γυμνασίου και των Α, Β και Γ τάξεων του Ειδικού Λυκείου»

ΘΕΜΑ: «Αναθέσεις μαθημάτων των Α, Β και Γ τάξεων Ειδικού Γυμνασίου και των Α, Β και Γ τάξεων του Ειδικού Λυκείου» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ------- Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

1. Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΟΙΝ:

1. Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΟΙΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ------------------------------------------------ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ / Γ7 ΦΕΚ τ. Β 2985/ Βαθ. Προτερ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝ:

Αρ. Πρωτ / Γ7 ΦΕΚ τ. Β 2985/ Βαθ. Προτερ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ρυθμίσεις Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) και Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ» Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ρυθμίσεις Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) και Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ» Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2388/2015, τ. Β ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ --- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προϊσταμένων ολιγοθέσιων Δ.Σ και Νηπιαγωγείων της Π.Ε. Καστοριάς» Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς. έ χ ο ν τ α ς υ π ό ψ η :

Προϊσταμένων ολιγοθέσιων Δ.Σ και Νηπιαγωγείων της Π.Ε. Καστοριάς» Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς. έ χ ο ν τ α ς υ π ό ψ η : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΈΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---- ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ---- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Καραολή 10 Ταχ. Κώδικας :

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Θέμα 3ο: «Ένσταση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ Δασκάλων για παράλληλη στήριξη»

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Θέμα 3ο: «Ένσταση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ Δασκάλων για παράλληλη στήριξη» ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2015 ΠΡΑΞΗ 01/09-01-2015 : «Διάθεση αναπληρώτριας εκπ/κού» : : «Ένσταση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ 70.50 Δασκάλων για παράλληλη στήριξη» 4ο : «Τοποθέτηση εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Κωνσταντίνα Δευτέρα, 04 Οκτώβριος :05 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 04 Οκτώβριος :13

Συντάχθηκε απο τον/την Κωνσταντίνα Δευτέρα, 04 Οκτώβριος :05 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 04 Οκτώβριος :13 πηγή - edugate ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ Ν.2420 /97 Άρθρο 18 Υπερωριακή Εργασία 1.... 8. Στους περιορισμούς των διατάξεων του άρθρου αυτού δεν εμπίπτει το εκπαιδευτικό προσωπικό της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών Ν 2817/00 Άρθρο 8 παρ. 2 (ΦΕΚ 78Α' /14.3.00) Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη σύνταξη Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος Ειδικών Δημοτικών Σχολείων»

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη σύνταξη Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος Ειδικών Δημοτικών Σχολείων» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ -------------------- ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο Αττικής ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Αριθ. Πρωτ. Φ.11.4 / 4677 ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο Αττικής ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Αριθ. Πρωτ. Φ.11.4 / 4677 ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο Αττικής 31-5 - 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Αριθ. Πρωτ. Φ.11.4 / 4677 ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών/-ντριών σε κενούμενες θέσεις. Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης»

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών/-ντριών σε κενούμενες θέσεις. Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης» Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η Σ Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α Σ Δ / Ν Σ Η Π Ρ Ω Τ / Θ Μ Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2016 ΠΡΑΞΗ 01/ Θέμα 1ο «Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών» (Ομόφωνη απόφαση)

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2016 ΠΡΑΞΗ 01/ Θέμα 1ο «Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών» (Ομόφωνη απόφαση) ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2016 ΠΡΑΞΗ 01/14-01-2016 «Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών» (Ομόφωνη «Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή» (Ομόφωνη «Απαλλαγή και Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V8 Μάρτιος 2018

οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V8 Μάρτιος 2018 οδικός χάρτης Μπάμπης Γούτσος V8 Μάρτιος 2018 «Οδικός χάρτης» MySchool Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία: Α. Έκδοση Αποτελεσμάτων... 3 Α1.Ενημέρωση Διαγωγής... 3 Α2. Τελική

Διαβάστε περισσότερα

ηµητρακόπουλος Γιώργος Φάκελος Ωράριο Εκπαιδευτικών της Π.Ε.

ηµητρακόπουλος Γιώργος Φάκελος Ωράριο Εκπαιδευτικών της Π.Ε. ηµητρακόπουλος Γιώργος Υποψήφιος Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. (µε το ψηφοδέλτιο της «υπέρβασης») Τηλ. επικοινωνίας 6977 747439 e-mail: info@gdimitrakopoulos.gr http://www.gdimitrakopoulos.gr Φάκελος Ωράριο Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

«Συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου εκπαιδευτικών»

«Συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου εκπαιδευτικών» Λαμία, 26.10.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ. Φ.11.2/7049 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ 1. Διευθυντές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Υποσυστήματος για ΣΕΚ και ΕΠΑΣ της πλατφόρμας ΜΥVET

Εγχειρίδιο Χρήσης Υποσυστήματος για ΣΕΚ και ΕΠΑΣ της πλατφόρμας ΜΥVET Πράξη/Έργο: Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων που αφορούν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης Εγχειρίδιο Χρήσης Υποσυστήματος για ΣΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Λαμία, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αρ. Πρωτ. Φ.11.2/7977 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ:

Λαμία, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αρ. Πρωτ. Φ.11.2/7977 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ: Λαμία,6 10 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ. Φ.11.2/7977 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ 1. Διευθυντές Α/θμιας Εκπ/σης ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: Φ.32/9692. Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων»

Αρ. Πρωτ.: Φ.32/9692. Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων» INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2016.10.21 08:40:46 EEST Reason: Location: Athens ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

ΠΡΟΣ: Πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας Κοδριγκτώνος 33, 5ος όροφος ΤΚ 10434, Αθήνα http://www.epe.org.gr e-mail: info@epe.org.gr ΠΡΟΣ: Πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων ΚΟΙΝ: Βουλευτές

Διαβάστε περισσότερα

«Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων Διευθυντών 4/θ και άνω Δημοτικών Σχολείων της Α Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας»

«Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων Διευθυντών 4/θ και άνω Δημοτικών Σχολείων της Α Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. ΚΑΙ Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ ------------ Ταχ. Δ/νση: Δώρου 9 T.K. - Πόλη: 104

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

ΘΕΜΑ: Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Καταχώριση στοιχείων στα Πληροφοριακά Συστήματα myschool και Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.)

ΘΕΜΑ: Καταχώριση στοιχείων στα Πληροφοριακά Συστήματα myschool και Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. & Δ.Ε. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Ε. & Δ.Ε. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου

Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου Published on Eurydice (https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice) Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου Όπως αναφέρεται στο Κεφάλαιο 12 «Παιδαγωγική Υποστήριξη και Καθοδήγηση», και συγκεκριμένα στην

Διαβάστε περισσότερα

Για τοποθετήσεις και ρύθμιση υπεραριθμιών της αιρετού Μαρίας Γιαννουλή Αιρετός ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας Τηλ

Για τοποθετήσεις και ρύθμιση υπεραριθμιών της αιρετού Μαρίας Γιαννουλή Αιρετός ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας Τηλ Για τοποθετήσεις και ρύθμιση υπεραριθμιών της αιρετού Μαρίας Γιαννουλή Αιρετός ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας Τηλ. 6970 968696 Email: giannoulimaria@hotmail.com Τα περιφερειακά συμβούλια, μετά από την ανακοίνωση των

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ. 1.Όργανα και Κατηγορίες αποσπάσεων

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ. 1.Όργανα και Κατηγορίες αποσπάσεων ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ 1.Όργανα και Κατηγορίες αποσπάσεων 1.1. Αρμόδια όργανα για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Μαρούσι, Αριθ. πρωτ.: /Ν1

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Μαρούσι, Αριθ. πρωτ.: /Ν1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Β - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Ωρολογίων Προγραμμάτων Εκπαιδευτικών

Διαχείριση Ωρολογίων Προγραμμάτων Εκπαιδευτικών Διαχείριση Ωρολογίων Προγραμμάτων Εκπαιδευτικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Πλήρους Διαχείρισης Ωρολογίων Προγραμμάτων. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Ωρολογίων Προγραμμάτων

Διαχείριση Ωρολογίων Προγραμμάτων Διαχείριση Ωρολογίων Προγραμμάτων Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Πλήρους Διαχείρισης Ωρολογίων Προγραμμάτων. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΚ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ----- Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ - Αρ.Πρωτ /Γ2/ /ΥΠΑΙΘ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ - Αρ.Πρωτ /Γ2/ /ΥΠΑΙΘ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ - Αρ.Πρωτ.141290/Γ2/08-09-2014/ΥΠΑΙΘ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (Αριθμός Μαθητών, Οργάνωση, Δικαίωμα Αλλαγής, κ.α.) ΓΥΜΝΑΣΙΑ & ΛΥΚΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (Αριθμός Μαθητών, Οργάνωση, Δικαίωμα Αλλαγής, κ.α.) ΓΥΜΝΑΣΙΑ & ΛΥΚΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ Διεύθυνση Δ.Ε. Ζακύνθου ΟΔΗΓΟΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (Αριθμός Μαθητών, Οργάνωση, Δικαίωμα Αλλαγής, κ.α.) Τμήματα Γενικής Παιδείας ΓΥΜΝΑΣΙΑ & ΛΥΚΕΙΑ 129818/Γ2/16-09-2013 (ΦΕΚ 2451/τ.Β/01-10-2013)

Διαβάστε περισσότερα

Προς. Θέμα: Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ ΑΠΥΣΠΕ ΚΥΣΠΕ) Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Προς. Θέμα: Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ ΑΠΥΣΠΕ ΚΥΣΠΕ) Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008 Αρ. Πρωτ: 1256 Προς Αθήνα 11/9/2008 τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Θέμα: Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ ΑΠΥΣΠΕ ΚΥΣΠΕ) Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008 Συνάδελφοι

Διαβάστε περισσότερα

Έχοντας υπόψη: Ελευσίνα, Αρ. Πρωτ.: Φ10.3/3586

Έχοντας υπόψη: Ελευσίνα, Αρ. Πρωτ.: Φ10.3/3586 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ----- Ταχ. Δ/νση: Ελευθερίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝ: - Σχολικούς Συµβούλους κλάδου ΠΕ04 (δια των Περιφερειακών νσεων Εκπ/σης). - ΕΚΦΕ όλης της χώρας (δια των Ε) - Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

ΚΟΙΝ: - Σχολικούς Συµβούλους κλάδου ΠΕ04 (δια των Περιφερειακών νσεων Εκπ/σης). - ΕΚΦΕ όλης της χώρας (δια των Ε) - Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Nα διατηρηθεί µέχρι... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ.ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Βραχυχρό νιες/αναρρωτικε ς Άδειες και Απόυσι ες Συ ντόμός Οδηγό ς

Βραχυχρό νιες/αναρρωτικε ς Άδειες και Απόυσι ες Συ ντόμός Οδηγό ς Βραχυχρό νιες/αναρρωτικε ς Άδειες και Απόυσι ες Συ ντόμός Οδηγό ς Για να καλυφθεί η Νομοθετική αλλαγή της ΥΑ Φ.353.1/26/153324/Δ1/25-9-2014 (ΦΕΚ 2648/Β/7-10-2014) στο καθηκοντολόγιο των Διευθυντών των

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη Πλήρωσης Θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων»

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη Πλήρωσης Θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων» 1 Τρίκαλα 17 / 6 /2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι

Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ κ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------------ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ------------ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ι. Επί του ερωτήματος. ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αθήνα, 14/2/2014 Μου ζητήθηκε να γνωμοδοτήσω σχετικά με τις δυνατότητες, που παρέχονται στους Συλλόγους Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων να αρνηθούν την συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΦΕΚ 2499 Β / 19-11-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ολη η σχετική νομοθεσία για τη συμπλήρωση του ωραρίου, τα οδοιπορικά και τις αποζημιώσεις, του Χρήστου Φιρτινίδη

Ολη η σχετική νομοθεσία για τη συμπλήρωση του ωραρίου, τα οδοιπορικά και τις αποζημιώσεις, του Χρήστου Φιρτινίδη Ολη η σχετική νομοθεσία για τη συμπλήρωση του ωραρίου, τα οδοιπορικά και τις αποζημιώσεις, του Χρήστου Φιρτινίδη alfavita 15/10/2010 ΦΙΡΤΙΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Της «Αυτόνομης Κυκλαδικής Συνεργασίας» ΓΕΛ ΘΗΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα