COROB VIBRO PF EMIX. Διανεμητής Εγχειρίδιο Χρήσης. AU006C0100A ΕΛΛΗΝΙΚΑ - GREEK Έκδοση 1.0 R0 (Ιανουάριος 2006)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "COROB VIBRO PF EMIX. Διανεμητής Εγχειρίδιο Χρήσης. AU006C0100A ΕΛΛΗΝΙΚΑ - GREEK Έκδοση 1.0 R0 (Ιανουάριος 2006)"

Transcript

1 COROB VIBRO PF EMIX Διανεμητής Εγχειρίδιο Χρήσης AU006C0100A ΕΛΛΗΝΙΚΑ - GREEK Έκδοση 1.0 R0 (Ιανουάριος 2006)

2 2006 CPS Color Equipment S.p.A. Εγχειρίδιο Χρήσης Διανεμητής Έκδοση 1.0 R0 (Ιανουάριος 2006) COPYRIGHT 2006, CPS Color Equipment S.p.A. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων. Για κανένα λόγο κανένα τμήμα το παρόντος υλικού δεν μπορεί να αναπαραχθεί υπό οποιαδήποτε μορφή ή μέσο (συμπεριλαμβανομένης και της καταγραφής ή της φωτοτυπίας), χωρίς προηγούμενη ρητή έγγραφη έγκριση της CPS Color Equipment S.p.A. Οι πληροφορίες που περιέχει το παρόν έγγραφο ενδέχεται να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση και δεν είναι δεσμευτικές για την CPS Color Equipment S.p.A. Κάθε αναφορά σε εταιρία, ονόματα, στοιχεία και διευθύνσεις που χρησιμοποιούνται στις οθόνες και/ή στα παραδείγματα είναι εντελώς τυχαία, εκτός εάν υπάρχει διαφορετική ένδειξη, και έχουν μοναδικό σκοπό να επεξηγούν τη χρήση του προίόντος COROB. Η CPS Color Equipment S.p.A. δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για κανένα σφάλμα, τεχνική ή εκδοτική παράλειψη στο παρόν εγχειρίδιο ούτε για τυχαία ή όχι ζημία σχετικά με την αντιστοιχεία ή τη χρήση του παρόντος υλικού. Αιτήσεις άλλων αντιγράφων αυτού του προϊόντος ή των τεχνικών πληροφοριών, πρέπει να απευθύνονται: CPS Color Equipment S.p.A. Via Agricoltura San Felice s/p Modena Italy Τηλ.: Fax:

3 ΠΕΡΙΛΗΨΗ 0-3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός και χρήση του εγχειριδίου Γραφικά που χρησιμοποιούνται στο εγχειρίδιο ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Γενικές Προειδοποιήσεις ασφαλείας Υπολοιπόμενοι κίνδυνοι Τοποθέτηση ετικετών Στοιχεία αναγνώρισης και κανόνες αναφοράς Εγγύηση Ορισμοί Προσόντα προσωπικού Χρήση αντι-πυρικών μέσων Δήλωση συμμόρφωσης ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Γενική Περιγραφή Τεχνικά στοιχεία Αποδόσεις και χαρακτηριστικά του μηχανήματος Προβλεπόμενη και ακατάλληλη χρήση Προστατευτικά ασφαλείας ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Γενικές Προειδοποιήσεις Μεταφορά και μετακίνηση του συσκευασμένου μηχανήματος Συνθήκες για σωστή εγκατάσταση Αφαίρεση συσκευασίας και εγκατάσταση Μετακίνηση του μηχανήματος χωρίς συσκευασία Αποθήκευση Απόρριψη και ανακύκλωση του προϊόντος ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Γενικές Προειδοποιήσεις Εντολές Ηλεκτρική σύνδεση και ανάφλεξη Απενεργοποίηση ΧΡΗΣΗ Γενικές Προειδοποιήσεις Χειρισμός Φόρτωση των συσκευασιών Λειτουργία Αυτόματος τρόπος Χειροκίνητος τρόπος Αναμενόμενη παύση Παύση έκτακτης ανάγκης Καθαριότητα Εξωτερική και εσωτερική καθαριότητα

4 0-4 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΔΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑ

5 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Σκοπός και χρήση του εγχειριδίου Το παρόν εγχειρίδιο, που βρίσκεται μέσα στη συσκευασία του προϊόντος, περιέχει πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση, τη χρήση και την τακτική συντήρηση της ακόλουθης συσκευής: Αυτόματος δονούμενος αναδευτήρας, μοντέλλο Aυτό το εγχειρίδιο παρέχει τις οδηγίες για την απαραίτητη τακτική συντήρηση για να συντηρήσετε τις αποδόσεις της μηχανής στο χρόνο. ΑΦΟΡΆ τους χειριστές της μηχανής και αυτούς που θα την εγκαταστήσουν οι οποίοι πρέπει να έχουν τα προσόντα και τον απαραίτητο επαγγελματισμό για τη χρήση παρόμοιων αυτοματοποιημένων μηχανών. Περιέχει επίσης όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για την προετοιμασία της μηχανής και τα εξαρτήματά της τα οποία, ενώ είναι προαιρετικά, μπορούν και να μην υπάρχουν, κι έτσι αναφέρονται και οι παραλλαγές ή τροποποιήσεις που εφαρμόζουν διάφορες λειτουργικές νοοτροπίες τόσο του τεχνικού εγκαταστάτη όσο και του χειριστή. Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν κάνετε την εγκατάσταση και χρησιμοποιήστε τη μηχανή. Το εγχειρίδιο είναι οργανωμένο σε κεφάλαια, καθένα εκ των οποίων αναφέρεται σε συγκεκριμένο θέμα. Το εγχειρίδιο πρέπει να θεβρείται αναπόσπαστο μέρος του μηχανήματος και πρέπει να διατηρείται μέχρι το τελικό ξήλωμα. Συνιστάται η φύλαξή του κοντά στο μηχάνημα προκειμένου να μπορεί να βρεθεί εύκολα, και σε χώρο που να προστατεύεται από την υγρασία και τη θερμότητα. Χρησιμοποιήστε το εγχειρίδιο έτσι ώστε να μην καταστρέψετε το περιεχόμενο. Μην το μεταφέρετε, το σκίζετε ούτε να ξαναγράψετε μέρος ή ολόκληρο το περιεχόμενο. Στην περίπτωση που χαθεί ή μερικώς καταστραφεί και δεν είναι δυνατόν να διαβαστεί πλήρως το περιεχόμενό του, μπορείτε να ζητήσετε ένα καινούργιο εγχειρίδιο από τον κατασκευστικό οίκο. Παραδώστε το παρόν εγχειρίδιο σε οποιονδήποτε άλλο χρήστη και επόμενο διάδοχο της μηχανής. Μερικές εικόνες που περιέχονται σ αυτό το εγχειρίδιο ανακτήθηκαν από τα πρωτότυπα, οι μηχανές στάνταρ παραγωγής μπορεί να διαφέρουν σε μερικά στοιχεία. 1.2 Γραφικά που χρησιμοποιούνται στο εγχειρίδιο Θα χρησιμοποιηθούν τα ακόλουθα γραφικά για την απόδειξη συγκεκριμένων προφυλάξεων ή υποδείξεων σημαντικών για λόγους ασφαλείας και μιας σωστής λειτουργίας της μηχανής. ΠΡΟΣΟΧΗ / ΚΙΝΔΥΝΟ Δείχνει τον κίνδυνο ζημιών στο άτομο. ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ / ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ - Δείχνει τον κίνδυνο ζημιών στο μηχάνημα, που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη λειτουργία αυτής της τελευταίας. Αυτό το σύμβολο δείχνει οδηγίες σημαντικές σχετικά με τους κανόνες πρόληψης και/ή προφυλάξεων που πρέπει να εφαρμοστούν.

6 1-2 1-ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το σύμβολο δείχνει λειτουργίες που πρέπει αποκλειστικά να ακολουθηθούν από εξειδικευμένο προσωπικό, ή κατάλληλα εκπαιδευμένο. Αυτό το σύμβολο δείχνει τις καταστάσεις και/ή τις λειτουργίες που εμπλέκουν το εφαρμόσιμο πρόγραμμα διαχείρισης που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή. Το στυλ μαύρων γραμμάτων χρησιμοποιείται για να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σημείωση ή ένδειξη ιδιαίτερης σημασίας ενός συγκεκριμένου σημείου.

7 2-ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 2.1 Γενικές Προειδοποιήσεις ασφαλείας Ο διανεμητής COROB προγραμματίζεται και παράγεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας. Το σήμα CE πιστοποιεί τη συμμόρφωσή του. Όσον αφορά τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την έγκριση και εγκατάσταση αυτού, υιοθετήθηκε κάθε φροντίδα και προσοχή για τη διασφάλιση του υψηλότερου βαθμού δυνατής ασφαλείας λαμβάνοντας υπόψιν την ορθολογική χρήση του μηχανήματος. Οι ακόλουθες προφυλάξεις που αναφέρονται είναι γενικού χαρακτήρα, οι ενδείξεις ασφαλείας που ορίζουν τη λειτουργία του χαρακτήρα παρέμβασης που πρόκειται να ακολουθηθεί και/ή του τύπου εξαρτημάτων που εξοπλίζουν το μηχάνημα αναφέρονται λεπτομερώς στις μεμονωμένες παραγράφους. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Μην κάνετε καμία λειτουργία οποιουδήποτε είδους στο μηχάνημα πριν να διαβάσετε και να κατανοήσετε τις οδηγίες που περιέχονται στο εγχειρίδιο. Δώστε προσοχή στα σήματα που βρίσκονται επάνω στο μηχάνημα. Απαγορεύεται να απομακρύνετε ή να απενεργοποιήσετε τα προστατευτικά και τις συσκευές ασφαλείας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ-ΑΝΑΦΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΡΗΞΗΣ. Το μηχάνημα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη χρήση που προορίζεται και για την οποία κατασκευάστηκε. Απαγορεύεται η χρήση συσκευασιών με χαρακτηριστικά πέρα των ορίων που ενδείκνυνται στο παρόν εγχειρίδιο. Η μετακίνηση της συσκευασίας πρέπει να γίνει από ειδικό προσωπικό με τα κατάλληλα μέσα μετακίνησης και χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που αναφέρθηκαν στο σχετικό κεφάλαιο. Κατά τις εργασίες τακτικής συντήρησης, πριν υπάρξει πρόσβαση στην επικίνδυνη ζώνη, να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες ασφαλείας που αναφέρονται στα σχετικά κεφάλαια. Μόνο το εξειδικευμένο ή κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό είναι εξουσιοδοτημένο να έχει πρόσβαση στα ηλεκτρικά και μηχανικά τμήματα για τις επεμβάσεις συντήρησης και επισκευής. Απαγορεύεται η πρόσβαση του μη εκπαιδευμένου προσωπικού στα ηλεκτρικά ή μηχανικά τμήματα του μηχανήματος που προστατεύονται από καπάκια. Να αποσυνδέσετε πάντα το καλώδιο ηλεκτρικής τροφοδοσίας από την πρίζα του ρεύματος πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε εργασία συντήρησης. Κατά την εγκατάσταση, η συντήρηση και η επιδιόρθωση του μηχανήματος, οποιασδήποτε εργασίας που έχει να κάνει με απευθείας επαφή με τα εσωτερικά μέρη πρέπει να πραγματοποιείται με το μηχάνημα κλειστό και με το καλώδιο ηλεκτρικής τροφοδοσίας αποσυνδεδεμένο από την πρίζα ρεύματος. Το μηχάνημα δεν πρέπει να τροφοδοτείται ηλεκτρικά με πηγή τροφοδοσίας διαφορετικώς χαρακτηριστικών απ αυτά που αναράφονται στην ετικέτα αναγνώρισης. Τυχόν λανθασμένη εγκατάσταση της γείωσης μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Η τροφοδοσία του μηχανήματος πρέπει να γίνεται πάντα από μια πρίζα που διαθέτει γείωση σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς προστασίας από ατυχήματα.

8 2-2 2-ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Το μηχάνημα απομονώνεται από το δίκτυο ηλεκτρικής τροφοδοσίας αποσυνδέοντας το έμβολο τροφοδοσίας. Ωστόσο πρέπει να εγκατασταθεί κοντά σε μια πρίζα ρεύματος με εύκολη πρόσβαση. Μη χρησιμοποιείτε προεκτάσεις καλωδίων για την τροφοδοσία του μηχανήματος. Μη χρησιμοποιείτε πολύμπριζα για τη σύνδεση άλλων συσκευών στην ίδια πρίζα από την οποία τροφοδοτείται το μηχάνημα. Να ελέγχετε περιοδικά την κατάσταση του καλωδίου τροφοδοσίας, στην περίπτωση που είναι κατεστραμμένο αντικαταστήστε το μ'ένα καινούργιο καλώδιο από τον κατασκευαστή. Αποφύγετε να τραβήξετε ή να καταστήσετε δυσανάγνωστα τα αυτοκόλλητα κινδύνου, προειδοποιήσεων ή οδηγιών. Αντικαταστήστε οποιοδήποτε αυτοκόλλητο που είναι πιά δυσανάγνωστο ή λείπει. Τα αυτοκόλλητα μπορούν να δοθούν από τον κατασκευαστή. Στην περίπτωση βλάβης σε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή ελέγχου είναι απαραίτητο να προχωρήσετε στην αντικατάσταση της κατεστραμμένης συσκευής, μην ψάχνετε την επιδιόρθωση της βλάβης (για εξειδικευμένο προσωπικό). Οι ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μηχάνημα ως χρωστικές ύλες, βαφές, διαλύτες, λιπαντικά και απορρυπαντικά θα μπορούσαν να είναι βλαβερές για την υγεία, να χειρίζεστε, να αποθηκεύετε και να απορρίπτετε αυτές τις ουσίες σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και τις οδηγίες που παρέχονται για το προίόν. 2.2 Υπολοιπόμενοι κίνδυνοι Παρά τις φροντίδες που λήφθηκαν στη φάση του προγραμματισμού για να εγγυηθείτε μια ασφαλή χρήση, μπορούν να διασφαλιστούν επικίνδυνες καταστάσεις για τις οποίες η πλήρη απαλοιφή του κινδύνου δεν ήταν δυνατή. Κίνδυνος Τραύματα που οφείλονται στη σύνθλιψη κατά τους χειρισμούς φόρτισης και ξεφόρτωσης των συσκευασιών Τραύματα και γδαρσίματα που οφείλονται στις εξωτερικές περίμετρους και τα άκρα των συσκευασιών προς επεξεργασία. Ραχιαίο-οσφυϊκές κακώσεις που οφείλονται στη μετακίνηση βαριών φορτίων Επαφή του προϊόντος με τα μάτια και το δέρμα λόγω εξόδου του προϊόντος εξαιτίας ρωγμής μιας συσκευασίας Εισπνοή ατμών/σκόνης που οφείλεται στην έξοδο του προϊόντος εκαιτίας ρωγμής της συσκευασίας Προληπτικό μέτρο Χρησιμοποιήστε τις κατάλληλες συσκευές ατομικής προστασίας (παπούτσια και γάντια) Κατάλληλη επιμόρφωση του προσωπικού Χρησιμοποιήστε τις κατάλληλες συσκευές ατομικής προστασίας (γάντια ανθεκτικά στο σχίσιμο) Κατάλληλη επιμόρφωση του προσωπικού Μην υπερβαίνετε τα όρια βάρους που ορίζονται από τους ισχύοντες κανόνες (20 kg για τις γυναίκες, 30 kg για τους άνδρες) Μην χρησιμοποιείτε το μηχάνημα με κατεστραμμένα κουτιά Να ακολουθείτε αυστηρά τις προφυλάξεις που αναφέρονται επάνω στις συσκευασίες ή στο σχέδιο ασφαλείας του προϊόντος. Χρησιμοποιήστε τις κατάλληλες συσκευές (γυαλιά, γάντια και μάσκες) Κατάλληλη επιμόρφωση του προσωπικού Μην χρησιμοποιείτε το μηχάνημα με κατεστραμμένα κουτιά Διατηρείται το χώρο επαρκώς αεριζόμενο Να ακολουθείτε αυστηρά τις προφυλάξεις που αναφέρονται επάνω στις συσκευασίες ή στο σχέδιο ασφαλείας του προϊόντος. Χρησιμοποιήστε τον κατάλληλο αναπνευστικό προστατευτικό εξοπλισμό Κατάλληλη επιμόρφωση του προσωπικού

9 2-ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Τοποθέτηση ετικετών Στο πίσω μέρος του μηχανήματος (Εικόνα 2-1) είναι τοποθετημένη μια αυτοκόλλητη ετικέτα σήμανσης (κωδικός X) που περιέχει τις ακόλουθες γενικές προειδοποιήσεις: 1. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο Δείχνει την υποχρέωση να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης πριν να ακολουθήσετε οποιονδήποτε χειρισμό στο μηχάνημα. 2. Απαγορεύεται η πρόσβαση, μην ανοίγετε Δείχνει ότι η απομάκρυνση των πάνελ και η πρόσβαση στα εσωτερικά μέρη του μηχανήματος απαγορεύεται στο μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό από την εταιρεία κατασκευής. 3. Επικίνδυνη τάση Δείχνει ότι στο εσωτερικό του ανοίγματος υπάρχουν εξαρτήματα τάσης. Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας εάν εργάζεστε στο εσωτερικό του ανοίγματος χωρίς να έχτε βγάλει την ηλεκτρική τάση. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα ρεύματος πριν αφαιρέσετε τα πανελ Εικόνα 2-1 Στο πίσω μέρος του μηχανήματος (Εικόνα 2-2) είναι τοποθετημένες οι ακόλουθες αυτοκόλλητες ετικέτες σήμανσης: 4. Ετικέτα "Τοποθέτηση στο κέντρο" (κωδικός X) Δείχνει ότι οι συκευασίες πρέπει να είναι τοποθετημένες στο κέντρο της πλατφόρμας. 5. Ετικέτα "Μέγιστο βάρος συσκευασίας" (κωδικός 72610M0013) Δείχνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται συσκευασίες μεγαλύτερου βάρους απ'αυτές που ορίζονται.

10 2-4 2-ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 5 4 Εικόνα Στοιχεία αναγνώρισης και κανόνες αναφοράς Η CPS Color Equipment S.p.A. σχεδιάζει, κατασκευάζει και ελέγχει τα μηχανήματα προκειμένου να εξασφαλίζεται η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες ασφαλείας και του κανόνες που αφορούν την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα. Οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση από την CPS Color Equipment S.p.A. μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη συμμόρφωση. Η συσκευή έχει δοκιμαστεί και έχει κριθεί ότι συμμορφώνεται με την Οδηγία Μηχανημάτων 98/37/CE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Οδηγία Χαμηλής Τάσης 73/23/CEE όπως επίσης και την Οδηγία 89/336/CEE που αφορά την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα, και τον κανονισμό EN Εξάλλου η συσκευή είναι συμβατή με τις οδηγίες 2002/96/CE και 2003/108/CE επί των απορρίψεων των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (WEEE). Το μηχάνημα διαθέτει μια πλακέτα αναγνώρισης στην πίσω πλευρά η οποία δείχνει (Εικόνα 2-3): 1. όνομα κατασκευαστή 2. σήμα CE 3. σήμα WEEE 4. μοντέλο μηχανήματος 5. έτος κατασκευής 6. αριθμός μητρώου 7. ηλεκτρικά χαρακτηριστικά 8. εσωτερικοί κωδικοί Σε καμία περίπτωση μην αφαιρείτε την πλακέτα αναγνώρισης.

11 2-ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Εικόνα Εγγύηση Για να είναι ενεργή η εγγύηση σας καλούμε να συμπληρώσετε όλα τα τμήματα του εντύπου που υπάρχει στη συσκευασία του μηχανήματος και να το στείλετε εκεί όπου υποδεικνύεται στο ίδιο το έντυπο. Στην περίπτωση αναγκαίων παρεμβάσεων βοήθειας απευθυνθείτε αποκλειστικά στο εξουσιοδοτημένη και εξειδικευμένο προσωπικό μας. Για τους χειρισμούς συντήρησης ή επιδιόρθωσης χρησιμοποιείστε αποκλειστικά πρωτότυπα ανταλλακτικά CPS COLOR. Η τροποποίηση ή εξαφάνιση των προστατευτικών και των συσκευών ασφαλείας που προβλέπονται στο μηχάνημα, εκτός από την άμεση απώλεια της εγγύησης, είναι επικίνδυνη και παράνομη. Ο κατασκευαστής δεν θεωρείται υπαίτιος για τα τραύματα και τις ζημίες σε άτομα ή πράγματα που προκλήθηκαν από ακατάλληλη χρήση της συσκευής ή αφαίρεση των προστατευτικών και των συσκευών ασφαλείας τις οποίες έχει το μηχάνημα. Αποτελούν λόγους διακοπής της εγγύησης που παρέχεται από τον κατασκευαστή: η ακατάλληλη χρήση του μηχανήματος η μη τήρηση των κανόνων χρήσης και οι προβλεπόμενες συντηρήσεις στο εγχειρίδιο η διενέργεια τροποποιήσεων και/ή επιδιορθώσεων του μηχανήματος από προσωπικό ξένο προς την εξουσιοδοτημένη βοηθητική οργάνωση του κατασκευαστή η διενέργεια τροποποιήσεων και/ή επιδιορθώσεων χρησιμοποιώντας μη πρωτότυπα ανταλλακτικά CPS COLOR Σε περίπτωση σοβαρής βλάβης ή όταν ο χειριστής δεν μπορεί να παρέμβει απευθείας, απευθυνθείτε στην εξουσιοδοτημένη από τον κατασκευαστή υπηρεσία βοήθειας.

12 2-6 2-ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 2.6 Ορισμοί Προσόντα προσωπικού Ενδείκνυται το ελάχιστο επίπεδο προσόντων σύμφωνα με την ακόλουθη ετικέτα. ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ Επιφορτισμένο σχετικά με την καθοδήγηση και χρήση του μηχανήματος μέσω της χρήσης των εντολών και των χειρισμών φόρτωσης και ξεφόρτωσης των υλικών παραγωγής με τα ενεργά προστατευτικά. Πρέπει να λειτουργεί μόνο σε κατάσταση ασφαλείας. Ειδικός στον τεχνικό τομέα (μηχανολογία και ηλεκτρολογία) και επιφορτισμένος να παρεμβαίνει στο μηχάνημα για ρυθμίσεις, επιδιορθώσεις βλαβών ή παρεμβάσεις συντήρησης. 2.7 Χρήση αντι-πυρικών μέσων Στην περίπτωση που το μηχάνημα πιάνει φωτιά, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πυροσβεστήρες ξηρής σκόνης ή ανθρακικού ανυδρίδειου. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ νερό. Ακολουθήστε προσεκτικά τον τρόπο χρήσης και τις προειδοποιήσεις που αναφέρονται από τον κατασκευαστή και επάνω στον πυροσβεστήρα.

13 2-ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Δήλωση συμμόρφωσης VIBRO PF EMIX XXXXXXXX

14 2-8 2-ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΔΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑ

15 3-ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 3.1 Γενική Περιγραφή, αυτόματος διανεμητής (Εικόνα 3-1), περιλαμβάνει τη μίξη μη εύφλεκτων χρωμάτων και βερνικιών, που περιέχονται σε μεταλλικά ή πλαστικά κουτιά. Είναι προσαρμοσμένο στην επεξεργασία των συσκευασιών των διαφόρων διαστάσεων και μορφών (τετράγωνων, στρογγυλών, οβάλ). Είναι λοιπόν σε θέση να κινήσει περισσότερες συσκευασίες ταυτόχρονα. διαθέτει ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης μέσω του οποίου είναι δυνατόν να επιλεγεί ένας προ-προγραμματισμένος κύκλος διανομής. Μια οθόνη δίχνει τον τρόπο και τις παραμέτρους επιλογής του διανεμητή, τις ενέργειες του μηχανήματος και τυχόν μυνήματα λάθους. Επιπρόσθετα με τους προ-προγραμματισμένους κύκλους, διατίθεται ο τρόπος χειροκίνητης λειτουργίας (προαιρετικός) που οριοθετεί το χρόνο, την ταχύτητα μίξης και τη δύναμη σύσφιξης της συσκευασίας διαφορετικά από τους προ-προγραμματσιμένους κύκλους. Το μηχάνημα διαθέτει μια πόρτα φόρτωσης που αποτελείται από συρρώμενο παντζούρι κι ένα ηλεκτρονικό προστατευτικό ασφαλείας που εμποδίζει την εκκίνηση του διανεμητή με ανοιχτή την πόρτα και το άνοιγμα της πόρτας κατά τη λειτουργία. Ο κύκλος του διανεμητή είναι πλήρως αυτόματος και προβλέπει το βίδωμα της συσκευασίας, την ενεργοποίηση της κίνησης του διανεμητή και την επακόλουθη απελευθέρωση της συσκευασίας που οφείλεται στην ανύψωση της άνω πλατφόρμας βιδώματος. Εικόνα 3-1

16 3-2 3-ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 3.2 Τεχνικά στοιχεία ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ Τάση* Μονοφασικό V ~ Συχνότητα Ασφάλειες Μέγιστη απορροφούμενη ισχύς 50/60 Hz T 10 A 1200 W ΘΟΡΥΒΟΣ Επίπεδο ισοδύναμης ακουστικής πίεσης < 70 db (A) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Θερμοκρασία από 10 C έως 40 C Σχετική υγρασία από 5% έως 85 % (μη συμπυκνωμένη) ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ Μήκος Βάθος Ύψος** 730 mm 660 mm 1030 mm ΜΑΖΑ Συνολική μηχανήματος Συνολική του μηχανήματος συσκευασμένου * Ανοχή ±10% ** Ύψος ρύθμισης των αντικραδασμικών ποδών 0 25 mm 180 kg 210 kg 3.3 Αποδόσεις και χαρακτηριστικά του μηχανήματος Ταχύτητα διανομής Αυτόματος τρόπος Χειροκίνητος τρόπος (προαιρετικά) Επιλέξιμο από 250 παλμούς/min στους 600 παλμούς/min Μέγιστος χρόνος διανομής Ικανότητα κινητήρα του διανεμητή 9 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα 1200 W - 1,6 HP Δύναμη σύσφιξης Προπρογραμματισμένη Προπρογραμματισμένη Επιλέξιμο από 160 kg έως 295 kg ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ Τύπος συσκευασίας Μέγιστο βάρος συσκευασίας Ελάχιστο ύψος συσκευασίας Μέγιστο ύψος συσκευασίας Μέγιστη διάμετρος συσκευασίας κυλινδρικός-τετράγωνος-οβάλ 35 kg / 23 l κανένα όριο 410 mm 360 mm (περιλαμβάνονται 20 mm για τις λαβές της συσκευασίας)

17 3-ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προβλεπόμενη και ακατάλληλη χρήση Ο αυτόματος διανεμητής COROB PF EMIX είναι ένα σύστημα ανάμιψης μη εύφλεκτων χρωμάτων και βερνικιών, που περιλαμβάνονται σε μεταλλικά ή πλαστικά κουτιά, διαστάσεων και βάρους όπως δείχνει το κεφάλαιο 3.3. Το μηχάνημα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά εντός των ορίων που δείχνουν οι προδιαγραφές και με τον τρόπο που δείχνει το παρόν εγχειρίδιο. Οποιαδήποτε χρήση διαφορετική απ αυτήν που καθορίζεται, που δεν περιλαμβάνεται ή εξάγεται από το εγχειρίδιο, δεν θεωρείται αποδεκτή. 3.5 Προστατευτικά ασφαλείας Το μηχάνημα διαθέτει τα ακόλουθα προστατευτικά ασφαλείας. Κόκκινο πλήκτρο έκτακτης ανάγκης Είναι συναρμολογημένο επάνω σε πίνακα εντολών. Η ενεργοποίηση του πλήκτρου προκαλεί αμέσως μια στάση έκτακτης ανάγκης του μηχανήματος με την επακόλουθη στάση όλων των κινήσεων και την ενεργοποίηση του προστατευτικού εμποδίου της πόρτας. Για να ανοίξετε την πόρτα είναι απαραίτητο να απελευθερώσετε το πλήκτρο έκτακτης ανάγκης τραβώντας το προς τα έξω. Προστατευτικό μπλοκαρίσματος πόρτας Το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με ένα προστατευτικό ασφαλείας σε συνδυασμένη ενέργεια που εμποδίζει την εκκίνηση του μηχανήματος με ανοιχτή πόρτα και το άνοιγμα της πόρτας κατά τη λειτουργία. Το προστατευτικό είναι ενεργό ακόμη και σε συνθήκες στάσης έκτακτης ανάγκης ή με σβηστό το μηχάνημα. Σε περίπτωση βλάβης των προστατευτικών ασφαλείας, απαγορεύεται η χρήση εξαρτημάτων που δεν παρέχονται από τον κατασκευαστή. Σε περίπτωση ανάγκης, απευθυνθείται αποκλειστικά στο εξουσιοδοτημένο από τον κατασκευαστή σέρβις.

18 3-4 3-ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΔΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑ

19 4-ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 4.1 Γενικές Προειδοποιήσεις Για να αποφύγετε τις ζημίες σε άτομα και πράγματα, προσέξτε πολύ κατά τη μετακίνηση του μηχανήματος και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες που αναφέρονται σ αυτό το κεφάλαιο. Η μετακίνηση της συσκευασίας πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό με τα κατάλληλα μέσα μετακίνησης. Μην μετακινείτε ποτέ τη συσκευασία με τα χέρια ή με ακατάλληλα μέσα προκειμένου να αποφύγετε τραυματισμούς σε άτομα και σπάσιμο του μηχανήματος. Κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ενεργειών αποσυσκευασίας που προβλέπουν την κοπή και αφαίρεση των συστημάτων στερέωσης με επικίνδυνα εργαλεία, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλα άτομα στη γύρω περιοχή. Μόνο το καταρτισμένο ή κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό είναι εξουσιοδοτημένο να κάνει την εγκατάσταση του μηχναήματος. Σε περίπτωση εμφανών ζημιών στη συσκευασία και/ή των εξωτερικών μερών του μηχανήματος, μην προσπαθείτε να εγκαταστήσετε ή να θέσετε σε λειτουργία το μηχάνημα. 4.2 Μεταφορά και μετακίνηση του συσκευασμένου μηχανήματος Το μηχάνημα είναι τέλεια συσκευασμένο και τοποθετημένο επάνω σε μια γερή ξύλινη βάση (παλέττα) για τη μεταφορά, καλυμμένο εξωτερικό από ξύλο ή κάλυμμα από χαρτόνι και επενδυμένο εσωτερικά με νάυλον φούσκας, σελοφάν, ειδικό αντιδιαβρωτικό χαρτόνι κλπ., ανάλογα με το είδος και τη διάρκεια της μεταφοράς που προβλέπεται από την παράδοση. Για την ανύψωση, τη μεταφορά και/ή τη μετακίνηση του μηχανήματος συσκευασμένου, χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο μέσο ανύψωσης (ανυψωτικό με επίπεδες πηρούνες), ενεργώντας ως εξής: 1. Τοποθετήστε και διαχωρίστε τις πηρούνες του συστήματος ανύψωσης με τρόπο ώστε να μπορεί να πιάσει την παλέτα. 2. Εισάγετε τις περόνες στις κατάλληλες θήκες της παλέτας. 3. Ανυψώστε τη συσκευασία. 4. Προχωρήστε με τη μετακίνηση και τοποθετήστε το με προσοχή κοντά στον τόπο εγκατάστασης. 4.3 Συνθήκες για σωστή εγκατάσταση Απαιτήσεις του χώρου όπου θα γίνει η εγκατάσταση του μηχανήματος. Καθαρό και χωρίς σκόνη. Με πεζούλι επίπεδο και σταθερό και τέλεια αλφαδιασμένο. Εξοπλισμένο με πρίζα τροφοδοσίας με γείωση. Εξοπλισμένο με επαρκή αερισμό που εμποδίζει τη συγκέντρωση των βλαβερών ατμών. Εξοπλισμένο με επαρκή φωτισμό. Ο τόπος εργασίας των μηχανημάτων πρέπει να είναι εξοπλισμένος με συσκευές που έχουν επαρκές τεχνητό φωτισμό για την ασφάλεια και την

20 4-2 4-ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ υγεία του χειριστή. Ο φωτισμός του χώρου πρέπει να εγγυάται καλή ορατότητα σε κάθε σημείο του μηχανήματος. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ-ΑΝΑΦΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΡΗΞΗΣ. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες λειτουργίας του μηχανήματος πρέπει να ικανοποιούν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Θερμοκρασία από 10 C έως 40 C Σχετική υγρασία από 5% σε 85% μη συμπυκνωμένη Οι περιβαλλοντικές συνθήκες πέρα από τις ενδεικτικές τιμές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημίες στο μηχάνημα και ιδιαίτερα στις ηλεκτρονικές συσκευές. Ο χώρος που ορίζεται ως ζώνη του χειριστή (περιμετρική ζώνη γύρω από το μηχάνημα) πρέπει να παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερο στεγνή και ελεύθερη από αντικείμενα. Πρέπει επίσης να γίνει προεγκατάσταση μια γραμμής ηλεκτρικής τροφοδοσίας ανάλογα με την τάση και τη συχνότητα που απαιτείται για το μηχάνημα η οποία αναγράφεται στην πλακέτα αναγνώρισης (κεφάλαιο 2.4). Η γραμμή πρέπει να προστατευθεί από υπερφορτώσεις, βραχυκυκλώματα και άμεσες επαφές σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Ελέγξτε τη γείωση της εγκατάστασης τροφοδοσίας όπως προδιαγράφουν οι ισχύοντες κανόνες πριν εγκαταστήσετε ή τροφοδοτήσετε το μηχάνημα. 4.4 Αφαίρεση συσκευασίας και εγκατάσταση Ελέγξτε ώστε η συσκευασία να μην έχει υποστεί ζημιά ή φθορά κατά τη μεταφορά, διαφορετικά απευθυνθείτε στην εξουσιοδοτημένη υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης ή στον πωλητή. Σας συμβουλεύουμε να κρατήσετε τα υλικά συσκευασίας για μελλοντική ανάγκη σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Σε κάθε περίπτωση σας συμβουλεύουμε να το διατηρήσετε για όλη τη διάρκεια της εγγύησης του μηχανήματος. Για να αφαιρέσετε τη συσκευασία του μηχανήματος ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω: 1. Τραβήξτε το πλαστικό υλικό που περικλείει τη συσκευασία (μόνο με κάλυψη χαρτονιού). 2. Αφαιρέστε το κάλυμμα της συσκευασίας της παλέτας τραβώντας τα σχετικά συστήματα στερέωσης. 3. Αφαιρέστε την επικάλυψη από φυσαλίδες και/ή το σελοφάν που τυλίγει το μηχάνημα. Σιγουρυετείτε ότι το μηχάνημα δεν καταστράφηκε κατά τη μεταφορά. Διαφορετικά μην προσπαθήσετε να τη θέσετε σε λειτουργία και απευθυνθείτε στην εξουσιοδοτημένη τεχνική βοήθεια ή στον πωλητή. Το υλικό που παρέχεται είναι προσβάσιμο κατά την αφαίρεση συσκευασίας όταν η πόρτα φόρτωσης είναι ανοικτή, στο εσωτερικό του μηχανήματος θα βρείτε: καλώδιο ηλεκτρικής τροφοδοσίας κιτ ασφαλειών ανταλλακτικών και κατσαβίδια εγχειρίδιο χρήσης δήλωση συμμόρφωσης CE και τρόπος εγκατάστασης και έναρξη εγγύησης Το μηχάνημα συσκευάζεται με την πόρτα φόρτωσης πλήρως ανοικτή. Με το μηχάνημα σβηστό η πόρτα φόρτωσης είναι μπλοκαρισμένη στη θέση όπου βρίσκεται. Για να ανοίξετε ή να κλείσετε την πόρτα πρέπει να τροφοδοτήσετε το μηχάνημα (κεφάλαιο 5.3).

21 4-ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 4-3 Προσέξτε να μην κλείσετε την πόρτα φόρτωσης χωρίς πριν να αφαιρέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας. Ελέγξτε ώστε όσα αναφέρονται πιο πάνω να βρίσκονται στη συσκευασία, σε αντίθετη περίπτωση απευθυνθείτε στον κατασκευαστή. Το μηχάνημα είναι καλά στερεωμένο στην ξύλινη παλέτα με πέντε αναβολείς: δύο σε κάθε πλευρά και μια στο εσωτερικό του μηχανήματος. Για να αφαιρέσετε το μηχάνημα από την παλέτα, φέρτε την στο έδαφος και βάλτε την σωστά στον τόπο εγκατάστασης, ακολουθήστε προσεκτικά την ακόλουθη διαδικασία: 1. Αφαιρέστε έναν προς έναν τους αναβολείς, ξεβιδώνοντας και τραβώντας όλες τις βίδες και τα παξιμάδια (1) που στερεώνουν κάθε αναβολέα (2) στη βάση της παλέτας (Εικόνα 4-1). 2 1 Εικόνα Αποσυναρμολογήστε τους πλευρικούς πίνακες και το κάτω οπίσθιο πίνακα. 3. Απομονώστε τον αναβολέα που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος (Εικόνα 4-2). 4. Χρησιμοποιώντας δύο αγγλικά κλειδιά 17 mm, μπλοκάρετε την κεφαλή των βιδών επενεργώντας κάτω από την παλέτα, ξεβιδώστε το άνω παξιμάδι και αφαιρέστε έτσι τις δύο βίδες (1) που στερεώνουν τον αναβολέα στην παλέτα (Εικόνα 4-2). 5. Χρησιμοποιώντας ένα αγγλικό κλειδί 10 mm, αφαιρέστε τις δύο βίδες (2) που στερεώνουν τον αναβολέα στο μηχάνημα και αφαιρέστε τον ίδιο τον αναβολέα (Εικόνα 4-2). Η λειτουργία του μηχανήματος με τον αναβολέα στερέωσης που είναι μονταρισμένος εσωτερικά επιφέρει κίνδυνο ζημιών στο μηχάνημα Εικόνα 4-2

22 4-4 4-ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Το μηχάνημα πρέπει πάντα να μεταφέρεται από την παλέτα στο έδαφος με τους τροχούς και τα κατάλληλα υποπόδια κύλησης. Δεν πρέπει ποτέ να σηκώνονται με το χέρι ή να σέρνονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. 6. Χαμηλώστε και τις δύο βαλβίδες (1) που μπαίνουν στην παλέτα, φροντίζοντας να ακουμπούν στο έδαφος με ενιαίο τρόπο (Εικόνα 4-3). 1 1 Εικόνα Πιάστε το μηχάνημα στα πλάγια όπως δείχνει η εικόνα (είναι απαραίτητο να υπάρχουν δύο άτομα τουλάχιστον), κάντε το να κυλήσει αργά επάνω στα υποπόδια μέσω των κατάλληλων τροχών, προσέχοντας αυτοί οι τελευταίοι να διατηρούνται κεντρικά στοα υποπόδια, και έτσι να τοποθετηθούν στη γη (Εικόνα 4-4). Εικόνα Τοποθετήστε το μηχάνημα στη θέση εργασίας του, η επιφάνεια τοποθέτησης του μηχανήματος πρέπει να είναι επίπεδη, στέρεη και να μπορεί να στηρίξει το βάρος του μηχανήματος, το ιδανικό επίπεδο κατάταξης είναι σε κάθε περίπτωση το πεζούλι.

23 4-ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 4-5 Προχωρήστε στη ρύθμιση των αντικραδασμικών ποδιών όπως περιγράφεται παρακάτω, για να στηρίξετε και να αλφαδιάσετε σωστά το μηχάνημα: (Εικόνα 4-5\Εικόνα 4-6) με ένα εξάγωνο κλειδί ξεβιδώστε το παξιμάδι (2) για να επιτραπεί το ξεβίδωμα του στροφέα (1) του ποδός (3); φέρτε το πόδι (3) σε επαφή με το έδαφος; ρυθμίστε λοιπόν, το ένα μετά το άλλο, ΟΛΑ τα πόδια (3) για να πετύχετε τις σωστές συνθήκες αλφαδιάσματος του μηχανήματος και ελέγξτε ώστε κανένας τροχός (4) να μην είναι σε στήριγμα; ελέγξτε το σωστό αλφάδιασμα του μηχανήματος επάλων στην κάτω πλατφόρμα σύσφιξης; σφίξτε καλά στη βάση του μηχανήματος το παξιμάδι (2) κάθε ποδιού Εικόνα 4-5 Εικόνα Το μηχάνημα πρέπει να είναι τέλεια αλφαδιασμένο για να εγγυάται η σωστή λειτουργία του και να αποφεύγονται δονήσεις κατά τον κύκλο διανεμητή. 4.5 Μετακίνηση του μηχανήματος χωρίς συσκευασία Στην περίπτωση που καταστεί απαραίτητο, για οποιαδήποτε απαίτηση, μετακινήστε το μηχάνημα από το αρχικό μέρος κατάταξης, ακολουθήστε τις ακόλουθες ενέργειες. (Εικόνα 4-7\Εικόνα 4-8) 1. Σβήστε το μηχάνημα μέσω του γενικού διακόπτη και αποσυνδέστε το καλώδιο ηλεκτρικής τροφοδοσίας από την πρίζα του ρεύματος (κεφάλαιο 5.3). 2. Σηκώστε ΟΛΑ τα αντικραδασμικά πόδια σύμφωνα με την αντίστροφη διαδικασία απ'αυτήν που περιγράφεται στο προηγούμενο κεφάλαιο, για να κινήσετε εύκολα το μηχάνημα επάνω στους τροχούς (4). 3. Φέρτε το μηχάνημα στη καινούργια του θέση εργασίας. 4. Ξανακατεβάστε τα πόδια (3) σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφηκε στο προηγούμενο κεφάλαιο και ελέγξτε το σωστό αλφάδιασμα του μηχανήματος επάνω στην πλατφόρμα της κάτω σύσφιξης. 5. Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας και ξανανάψτε το μηχάνημα μέσω του γενικού διακόπτη (κεφάλαιο 5.3).

24 4-6 4-ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Εικόνα 4-7 Εικόνα 4-8 Κάθε φορά που ο κατανεμητής πρέπει να μεταφερθεί ή να αποσταλεί, θα ήταν καλό να τον ξανασυσκευάσετε χρησιμοποιώντας, εάν είναι δυνατόν, τις πρωτότυπες συσκευασίες. 4.6 Αποθήκευση Εάν αποθηκευτεί, το μηχάνημα πρέπει να διατηρηθεί σε περιβάλλον προστασίας, χωρίς να υπόκειται σε κακοκαιρίες και ξηρασίες, για να αποφευχθεί η ζημία των ηλεκτρικών εξαρτημάτων. 4.7 Απόρριψη και ανακύκλωση του προϊόντος Η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2002/96/CE, η οποία κατόπιν ονομάστηκε Οδηγία WEEE, υποχρεώνει τους Ευρωπαίους παραγωγούς, διανομείς, μεταπωλητές και εισαγωγείς των ηλεκτρονικών συσκευών να εσωκλείουν τις οδηγίες χρήσεως σ αυτές τις συσκευές με πληροφορίες για την απόρριψή του, αναπλήρωσή, ανακύκλωση και/ή επεξεργασία τους. Γενικά, η Οδηγία WEEE ορίζει ότι η ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή, στο τέλος της χρήσιμης ζωής τους, πρέπει να πεταχτούν με οικολογικό τρόπο σωστά και έτσι ώστε να επιτευχθεί η αναπλήρωση ή ανακύκλωση των μερών των υλικών που αναγνωρίζονται γι'αυτό το σκοπό. Είναι υποχρεωτικό να μην πετάξετε τα Απόβλητα των Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (RAEE, ή WEEE = Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού) ως αστικά απόβλητα και να συγκεντρώνετε αυτά τα απόβλητα ξεχωριστά. Η ξεχωριστή περισυλλογή είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ειδικής επεξεργασίας και της ανακύκλωσης των RAEE. Το σύμβολο, που αναφέρονται παρακάτω, του δοχείου των αποβλήτων με το σταυρό που βρίσκεται επάνω στην ετικέτα μητρώου του μηχανήματος, δείχνει αυτή την ανάγκη. Σύμφωνα με την Οδηγία WEEE, η περισυλλογή, η επεξεργασία, η ανάκτηση και η σωστή οικολογική απόρριψη των RAEE εκ μέρους των χρηστών των προϊόντων που περιέχουν ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό και εισήχθησαν στην αγορά ύστερα από τις 13 Αυγούστου 2005, πρέπει να ακολουθούν τις εθνικές διατάξεις βάσει κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Κοινότητας που υιοθετούν την Οδηγία WEEE. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάλληλη απόρριψη και ανακύκλωση του προϊόντος σας COROB, επικοινωνήστε με την εταιρία στη διεύθυνση info.it@cpscolor.com.

25 5-ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 5.1 Γενικές Προειδοποιήσεις Το μηχάνημα λειτουργεί με διάφορες προδιαγραφές ηλεκτρικής τροφοδοσίας (δείτε τα τεχνικά στοιχεία). Το είδος τροφοδοσίας εμφανίζεται στην ετικέτα αναγνώρισης. ΑΥΤΟΣ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΙΩΣΗ. Ελέγξτε τη σωστή γείωση της εγκατάστασης ηλεκτρικής τροφοδοσίας πριν συνδέσετε το μηχάνημα. Μη χρησιμοποιείτε προεκτάσεις καλωδίων για την τροφοδοσία του μηχανήματος. Μη χρησιμοποιείτε πολύμπριζα για τη σύνδεση άλλων συσκευών στην ίδια πρίζα από την οποία τροφοδοτείται το μηχάνημα. Μην προσπαθείτε να τροφοδοτήσετε το μηχάνημα από μια πηγή τροφοδοσίας με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που δείχνει η ετικέτα αναγνώρισης. Το μηχάνημα απομονώνεται από το δίκτυο ηλεκτρικής τροφοδοσίας αποσυνδέοντας το φις από την πρίζα, γι'αυτό πρέπει να έχει εγκατασταθεί κοντά σε μια πρίζα ρεύματος στην οποία η πρόσβαση είναι εύκολη. Το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο μ ένα καλώδιο τροφοδοσίας με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: μήκος 3 m, τομή 3 x 1 mm². Οι επαγωγείς του καλωδίου τροφοδοσίας είναι χρωματιστοί σύμφωνα με τον ακόλουθο κώδικα: ΠΡΑΣΙΝΟ/ΚΙΤΡΙΝΟ = ΓΕΙΩΣΗ ΜΠΛΕ = ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΑΦΕ = ΦΑΣΗ 5.2 Εντολές Οι εντολές του μηχανήματος βρίσκονται στον άνω πίνακα και αποτελούνται από ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης με τα πλήκτρα εντολής (Εικόνα 5-1 και Εικόνα 5-2). Στις εικόνες που ακολουθούν είναι ορατός ο τύπος προκαθορισμένου πληκτρολογίου. Το πληκτρολόγιο είναι λοιπόν προσωποποιημένο και μπορούν να παρουσιαστούν οι απεικονίσεις των συσκευασιών του πελάτη Εικόνα 5-1

26 5-2 5-ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Πλήκτρο έκτακτης ανάγκης (1) Πλήκτρο κόκκινο. Η ενεργοποίηση του πλήκτρου προκαλεί άμεση στάση έκτακτης ανάγκκης του μηχανήματος με την επακόλουθη στάση όλων των κινήσεων. Η συσκευή μπλοκαρίσματος θα ενεργοποιηθεί και η πόρτα θα παραμείνει αυτομάτως μπλοκαρισμένη στη θέση στην οποία βρίσκεται. Αφού πατηθεί, ο εξοπλισμός πετάει το πλήκτρο προς το εξωτερικό. Για να ανοίξετε την πόρτα είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε το πλήκτρο έκτακτης ανάγκης. Ένδειξη ON (2) Ένδειξη λευκού χρώματος. Η αναμμένη ένδειξη δείχενι ότι ο διανεμητής είναι τροφοδοτημένος και ο γενικός διακόπτης, τοποθετημένος στο πίσω μέρος του διανεμητή, βρίσκεται στη θέση εισαγωγής (Ι). Πλήκτρο ανύψωσης της άνω πλατφόρμας (3) Πλήκτρο για την ανύψωση της άνω πλατφόρμας σύσφιξης, αφού απελευθερωθεί το πλήκτρο, η πλατφόρμα σταματά. Πλήκτρο εκκίνησης και παύσης του κύκλου (4) Πλήκτρο που βοηθά στην εκκίνηση της διαδικασίας διανομής μιας συσκευασίας. Πατώντας το πλήκτρο κατά τη λειτουργία, ο κύκλος διανομής θα σταματήσει Εικόνα 5-2 Οθόνη (5) Η οθόνη δείχνει το όνομα του προ-προγραμματισμένου κύκλου που επιλέχτηκε και το σχετικό μύνημα για τις ενέργειες των μηχανημάτων κατά τη διάρκεια του αυτόματου κύκλου διανομής. Η οθόνη δείχνει επίσης τις τροποποιήσιμες παραμέτρους με χειροκίνητο τρόπο και τα διαγνωστικά μυνήματα. Πλήκτρα επιλογής του κύκλου αυτόματης διανομής (6) Πλήκτρα που συναινούν στην επιλογή των κύκλων προ-προγραμματσιμένης διανομής. Μπορούν να απεικονιστούν γραπτά ή με γραφική απεικόνιση των προϊόντων του πελάτη. Πλήκτρο ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (7) Πλήκτρο που βοηθά στην επιλογή του χειροκίνητου τρόπου. Πατώντας ξανά αυτό το πλήκτρο, είναι δυνατόν να περάσετε στον αυτόματο τρόπο. Πλήκτρα ρύθμισης (+) (-) (8) Πλήκτρα ενεργά στο χειροκίνητο τρόπο, που επιτρέπουν να κυλήσουν οι παράμετροι τροποποίησης του κύκλου και να τεθούν οι τιμές της δύναμης σύσφιξης, κατά τη διάρκεια του κύκλου και η ταχύτητα ciclo ανάδευσης.

27 5-ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 5-3 Πλήκτρο επιλογής (>) (9) Πλήκτρο ενεργό σε χειροκίνητο τρόπο, με τον οποίο είναι δυνατόν να επιβεβαιώσετε την επιλογή της παραμέτρου έτσι ώστε να μπορέσετε να τροποποιήσετε με τα πλήκτρα ρύθμισης (+) και (-). Πλήκτρο επιβεβαίωσης ( ) (10) Πλήκτρο ενεργό στο χειροκίνητο τρόπο, που βοηθά στην επιβεβαίωση μιας παραμέτρου. 5.3 Ηλεκτρική σύνδεση και ανάφλεξη Στην πίσω πλευρά του μηχανήματος μπορούν να εντοπιστούν (Εικόνα 5-3): Εικόνα 5-3 Γενικός διακόπτης (1) Στη θέση (I), δίνεται τάση στο μηχάνημα. Στη θέση (O), αποσπάτε η τάση από το μηχάνημα. Χώρος Ασφαλειών (2) Οι δύο ασφάλειες προστατεύουν τη φάση και το ουδέτερο στην πρίζα της ηλεκτρικής σύνδεσης. Η τιμή αναφέρεται στην ετικέττα των τεχνικών στοιχείων. Γενικό φις (3) Γενική ηλεκτρική τροφοδοσία του μηχανήματος. Για την τροφοδοσία και πρόσβαση στο μηχάνημα ακολουθήστε τους ακόλουθους χειρισμούς: (Εικόνα 5-4\Εικόνα 5-5) 1. Σιγουρευτείτε ότι το πλήκτρο έκτακτης ανάγκης είναι ενεργοποιημένο και ότι ο γενικός διακόπτης (1) (Εικόνα 5-3) είναι στην απενεργοποιημένη θέση (Ο). 2. Εισάγετε την πρίζα του καλωδίου ηλεκτρικής τροφοδοσίας στο γενικό έμβολο τροφοδοσίας του μηχανήματος και το άλλο άκρο στην πρίζα του ρεύματος. 3. Βάλτε το γενικό διακόπτη στη θέση ενεργοποίησης (I). Σ'αυτό το σημείο, για να δείξετε ότι ο διανεμητής είναι τροφοδοτημένος, ανάβει η λευκή ένδειξη ΟΝ. 4. Απενεργοποιήστε το πλήκτρο έκτακτης ανάγκης τραβώντας το προς τα έξω για να ανάξει το μηχάνημα.

28 5-4 5-ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Εικόνα 5-4 Εικόνα Απενεργοποίηση Για να σβήσετε το μηχάνημα: 1. Τοποθετήστε το γενικό διακόπτη που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηχανήματος στη θέση απενεργοποίησης (O) (1 / Εικόνα 5-3). 2. Αποσυνδέστε το καλώδιο ηλεκτρικής τροφοδοσίας από την πρίζα του ρεύματος.

29 6-ΧΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗ 6.1 Γενικές Προειδοποιήσεις Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες επεξεργασίας που παρέχονται από τον κατασκευαστή των χρωμάτων ή βερνικιών σχετικά με το, αν γίνεται επεξεργασία με ακατάλληλο τρόπο, αν μπορούν να ασκηθούν πιέσεις επανω στις συσκευασίες τέτοιες ώστε να προκληθεί η έξαφνη έξοδος του περιεχομένου, το ξαφνικό πιθανόν άνοιγμα του καπακιού ή η ρωγμή της συσκευασίας. Οι ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μηχάνημα είναι χρωστικές ουσίες, βερνίκια, διαλύτες λιπαντικών και απορρυπαντικά θα μπορούσαν να είναι βλαβερά στην υγεία. Διαχειριστείτε αποθηκεύστε και πετάξτε αυτές τις ουσίες σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και με τις οδηγίες που δίνονται με το προϊόν. Το μηχάνημα πρέπει να χρησιμοποιείται από έναν και μοναδικό χειριστή. Απαγορεύεται να απομακρύνετε ή να απενεργοποιήσετε τα προστατευτικά και τις συσκευές ασφαλείας. Απαγορεύεται η χρήση του μηχανήματος με τα αφαιρετέα πάνελ. 6.2 Χειρισμός Φόρτωση των συσκευασιών Για τη φόρτωση των συσκευασιών μέσα στο διανεμητή πρέπει να ληφθούν υπόψιν κάποιοι ουσιώδες κανόνες που θα εγγυηθούν την ασφάλεια του χειριστή και θα αποφεύγονται ζημίες του διανεμητή. Μην χρησιμοποιήσετε ποτέ συσκευασίες βάρους άνω των 35 kg. Μην τοποθετείτε τις συσκευασίες τη μία πάνω στην άλλη. Μην φορτώνετε στο διανεμητή κατεστραμμένες συσκευασίες. Ελέγξτε αν το καπάκι της συσκυασίας είναι τέλεια κλειστό. Μπορούν να δουλευτούν παραπάνω από μια συσκευασία τη φορά αρκεί να είναι του ίδιους ύψους, να μην ξεχειλίζουν από τις πλατφόρμες και το σύνολο της χωρητικότητας των συσκευασιών να μην ξεπερνά τη μέγιστη αποδεκτή χωρητικότητα. Για να διατηρήσετε σε ισορροπία τη μηχανική του διανεμητή κατά τη λειτουργία είναι απαραίτητο το κέντρο βάρους των συσκευασιών να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο της κάτω πλατφόρμας (Εικόνα 6-1); στην αντίθετη περίπτωση ο διανεμητής θα μπορούσε να είναι κατεστραμμένος από τις υπερβολικές πιέσεις. Εικόνα 6-1 Συνιστάται η ακριβής τοποθέτηση των λαβών ή χερουλιών (αυτοκόλλητη ταινία, ελαστική...), για να αποφευχθεί η καταστροφή της συσκευασίας. Χρησιμοποιήστε, όποτε είναι δυνατόν, το κατάλληλο ελατήρι που είναι τοποθετημένο στην κάτω πλατφόρμα.

30 6-2 6-ΧΡΗΣΗ Συσκευασία ίσης ή μεγαλύτερης χωρητικότητας των 10 λίτρων Οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τις βαριές συσκευασίες κατά τη διανομή θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές στο διανεμητή και στις ίδιες τις συσκευασίες. Γι'αυτό το λόγο η βάση και το κάλυμμα των συσκευασιών πρέπει να εφαρμόζονται όσο το δυνατό στις πλατφόρμες. Σας συνιστούμε λοιπόν να εισάγετε στη βάση του δοχείου ή επάνω στο καπάκι, ένα δίσκο αναπλήρωσης από ελαστικό ή πλαστικό υλικό για να ενισχυθεί η συσκευασία. Τέτοιοι δίσκοι δεν προμηθεύονται από τον κατασκευαστή. Προτείνουμε ωστόσο να εξοπλιστείτε με ένα σετ δίσκων για κάθε διαφορετικό τύπο συσκευασιών με χωρητικότητα 10 l. Η διάσταση των δίσκων αναπλήρωσης πρέπει να είναι η εξής: διάμετρος (d) ίση με την εσωτερική διάμετρο στη βάση ή επάνω στο καπάκι του δοχείου και ύψος (h) ίσο με το ύψος του καλωδίου μειωμένο κατά 1 χιλιοστό (Εικόνα 6-2). Σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε τους δίσκους αναπλήρωσης ακόμη και για τις διάτρητες συσκευασίες και συνεπώς σε όσες προβλέπονται πλαστική τάπα στο καπάκι. Αυτή η ρποφύλαξη χρησιμεύει στο να αποφευχθεί το άνοιγμα της πλαστικής τάπας εξαιτίας της εσωτερικής πίεσης που αναπτύσσεται κατά τη διανομή. h d Εικόνα Λειτουργία 1. Ανασηκώστε, αν είναι απαραίτητο, την άνω πλατφόρμα σύσφιξης κρατώντας πατημένο το πλήκτρο ανύψωσης (4) μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή θέση. Πατώντας το πλήκτρο μια μόνο φορά, η πλατφόρμα θα σηκωθεί τελείως. 2. Ανοίξτε την πόρτα φόρτωσης, αν είναι κλειστή. Η πόρτα ελέγχεται από μια συσκευή ασφαλείας που εμποδίζει την ενεργοποίηση του κύκλου διανομής εάν η πόρτα είναι ανοιχτή και το άνοιγμα της πόρτας ενώ ο διανεμητής λειτουργεί. 3. Τοποθετηστε τη συσκευασία τακτοποιώντας την στο κέντρο της κάτω πλατφόρμας (Εικόνα 6-3). Εάν επιθυμείτε να εργαστείτε σε περισσότερες συσκευασίες ταυτόχρονα ανατρέξτε στο κεφάλαιο για τις οδηγίες φόρτωσης. ΝΑΙ OΧΙ Εικόνα Κλείστε την πόρτα με συρώμενο παντζούρι μέχρι τέλους.

31 6-ΧΡΗΣΗ 6-3 Εάν επιθυμείτε να ακολουθήσετε έναν από τους προ-προγραμματισμένους κύκλους ανάδευσης όπως περιγράφηκε στο κεφάλαιο Εάν επιθυμείτε να ακολουθήσετε έναν από τους προ-προγραμματισμένους κύκλους ανάδευσης όπως περιγράφηκε στο κεφάλαιο Αυτόματος τρόπος Αυτός ο τρόπος βοηθά στο να ακολουθήσετε τους προ-προγραμματισμένους κύκλους ανάδευσης. Στην άνοδο του μηχανήματος, η οθόνη δείχνει τον τελευταίο προ-προγραμματισμένο κύκλο που χρησιμοποιήθηκε. 1. Πατήστε το αντίστοιχο πλήκτρο στον προ-προγραμματισμένο κύκλο ανάδευσης που επιθυμείτε να ξεκινήσει, μεταξύ των διαθέσιμων. Με την πίεση του πλήκτρου, στην οθόνη εμφανίζεται το όνομα του κύκλου που επιλέχτηκε. 2. Πατήστε το πλήκτρο εκκίνησης του κύκλου. 3. Στο τέλος του κύκλου ανάδευσης, η άνω πλατφόρμα ανασηκώνεται. Ανοίξτε την πόρτα φόρτωσης και βγάλτε τη συσκευασία Χειροκίνητος τρόπος Αυτός ο τρόπος βοηθά στο να ακολουθηθεί ένας χειροκίνητος κύκλος ανάδευσης όπου είναι πιθανόν να τροποποιήσετε τις παραμέτρους κατά το χρόνο του κύκλου (CYCLE TIME), δύναμη σύσφιξης (CLAMPING FORCE) και ταχύτητα ανάδευσης (SPEED). 1. Επιλέξτε το πλήκτρο MODE στη χειροκίνητη κατάσταση. 2. Με τα πλήκτρα ρύθμισης (+) (-) επιλέξτε την παράμετρο που θα τροποποιήσετε. 3. Πατήστε το πλήκτρο επιλογής (>) για να διευκολύνετε την τροποποίηση της επιλεγμένης παραμέτρου. Επάνω στην οθόνη εμφανίζεται ένα βέλος που δείχνει ότι ενεργοποιήθηκε η τροποποίηση της παραμέτρου. 4. Με τα πλήκτρα ρύθμισης (+) (-) τροποποιήστε την αξία της επιλεγμένης παραμέτρου. 5. Πατήστε το πλήκτρο επιβεβαίωσης ( ) για να σώσετε την τιμή που τίθεται. 6. Επαναλάβετε τις λειτουργίες από το σημείο 2 έως το σημείο 5 για να τροποποιήσετε τις άλλες παραμέτρους. 7. Πατήστε το πλήκτρο εκκίνησης του κύκλου. 8. Στο τέλος του κύκλου ανάδευσης, η άνω πλατφόρμα ανασηκώνεται. Ανοίξτε την πόρτα φόρτωσης και βγάλτε τη συσκευασία. Το μηχάνημα είναι τώρα έτοιμο να ακολουθήσει έναν νέο κύκλο ανάδευσης. Οι παράμετροι του κύκλου ανάδευσης με χειροκίνητο τρόπο πρέπει να τεθούν βάση της διάστασης της συσκευασίας και της πυκνότητας του προϊόντος που πρέπει να αναδευτεί σε συνδυασμό με το χρόνο ανάδευσης όπως δείχνει η ακόλουθη ταμπέλα.

32 6-4 6-ΧΡΗΣΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ CLAMPING FORCE (ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΣΦΙΞΗΣ) ΒΑΣΗ ΥΨΗΛΗ στην οθόνη kg αντίστοιχα SPEED (Ταχύτητα) TIME (Χρόνος) SPEED (Ταχύτητα) TIME (Χρόνος) Συσκευασίες μέχρι 4 λίτρα Συσκευασίες συνολικού όγκου από 4 έως 10 λίτρα Συσκευασίες συνολικού όγκου από 10 έως 15 λίτρα Συσκευασίες πέρα των 15 λίτρων 160 1:00 2: :30 2: :30 3: :00 4:30 Στη χρήση του μηχανήματος με το χειροκίνητο τρόπο προτείνεται να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες που παρέχονται στην εττικέτα για να αποφύγετε τον κίνδυνο ζημιών στο μηχάνημα ή η σύνθλιψη της συσκευασίας Αναμενόμενη παύση Για να ολοκληρώσετε τον κύκλο ανάδευσης πριν από τη λήξη του χρόνου που τέθηκε είναι αρκετό να πατήσετε το πλήκτρο εκκίνησης κύκλου Παύση έκτακτης ανάγκης Για να διακόψετε τον κύκλο ανάδευσης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πατήστε το πλήκτρο έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται επάνω στον πίνακα εντολών. Η ενεργοποίηση του πλήκτρου κατά τον κύκλο διανομής προκαλεί μια άμεση παύση έκτακτης ανάγκης του μηχανήματος με την μετέπειτα παύση όλων των κινήσεων. Πατώντας το πλήκτρο έκτακτης ανάγκης, η συσκευή μπλοκαρίσματος θα ενεργοποιηθεί, η πόρτα θα παραμείνει αυτομάτως μπλοκαρισμένη, στην οθόνη θα εμφανιστεί ένα μύνημα που δείχνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αφού πατηθεί, ο εξοπλισμός πετάει το πλήκτρο προς το εξωτερικό. 6.3 Καθαριότητα Οι αιτίες που προκαλούν το λέκιασμα του μηχανήματος μπορούν να είναι συμπτωματικές (ανατροπή χρώματος) ή μπορεί να οφείλονται στη συσσώρευση της σκόνης με τον καιρό. Στην πρώτη περίπτωση είναι ανάγκη να παρέμβειτε αμέσως ενώ στη δεύτερη υπάρχει ένα περιοδικό διάστημα. ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ Ή ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ.

33 6-ΧΡΗΣΗ 6-5 Πριν κάνετε οποιαδήποτε παρέμβαση τακτικής συντήρησης σβήστε το μηχάνημα και αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα του ρεύματος Εξωτερική και εσωτερική καθαριότητα Με κάθε έναρξη βάρδιας (κάθε μέρα) συνιστάται να γίνεται γενικός καθαρισμός των επενδύσεων, των καπακιών και των χειριστηρίων του μηχανήματος προκειμένου να αφαιρεθούν οι βρωμιές, η σκόνη και τυχόν λεκέδες χρωστικής ουσίας χρησιμοποιώντας ένα μαλακό στεγνό πανί ή εμποτισμένο με ένα ελαφρύ διάλυμα απορρυπαντικού. Σας προτείνουμε να διατηρείται πάντα καθαρούς από σκόνη και βρωμιές τους οδηγούς συναρμολόγησης της συρώμενης πόρτας. Σε περίπτωση ανατροπής χρώματος, προχωρήστε στην καθαριότητα των προσβάσιμων εσωτερικών επιφανειών χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλο καθαριστικό προϊόν.

34 6-6 6-ΧΡΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑ

COROB S200 - S200 PR

COROB S200 - S200 PR COROB TM 1 st CUSTOM CYCLE 2 nd CUSTOM CYCLE 5 th CUSTOM CYCLE 3 rd CUSTOM CYCLE 6 th CUSTOM CYCLE 4 th CUSTOM CYCLE 7 th CUSTOM CYCLE 8 th CUSTOM CYCLE 1-4L 1-4L 4-10L 4-10L COROB TM 10-15L 10-15L 15L-35kg

Διαβάστε περισσότερα

BID3333 SET Angle grinder Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual www.bormanntools.com Πληροφορίες ασφαλείας Το μηχάνημα είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς ασφαλείας των ηλεκτρικών εργαλείων.

Διαβάστε περισσότερα

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για μύλο ζωοτροφών Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Η μη τήρηση των οδηγιών μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση. Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM-786 230V 50Hz 2200W Σημάνσεις Ασφαλείας Προκειμένου να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού ή ζημιάς σε ιδιοκτησία, βασικές οδηγίες ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται

Διαβάστε περισσότερα

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-1000

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-1000 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-1000 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 1000VA/1050VA/1200VA 1500VA Τάση Εισόδου Τάση Εξόδου Κυματομορφή Εξόδου Συχνότητα Εξόδου 145VAC~290VAC 195VAC~255VAC PWM/DC 50Hz Μπαταρίες

Διαβάστε περισσότερα

BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Περιγραφή προϊόντος 1. Αυτό το μηχάνημα είναι σχεδιασμένο για να συγκολλήσετε μέταλλα όπως ανοξείδωτα μέταλλα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες ασφαλείας για την τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση και σας βοηθούν

Διαβάστε περισσότερα

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP Με LCD οθόνη

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP Με LCD οθόνη ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-1000 Με LCD οθόνη ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 1000VA/1050VA/1200VA 1500VA Τάση Εισόδου Τάση Εξόδου Κυματομορφή Εξόδου Συχνότητα Εξόδου 145VAC~290VAC 195VAC~255VAC PWM/DC

Διαβάστε περισσότερα

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 500VA/600VA/650VA 800VA/850VA Τάση Εισόδου Τάση Εξόδου Κυματομορφή Εξόδου Συχνότητα Εξόδου 145VAC~290VAC 195VAC~255VAC PWM/DC 50Hz ή 60Hz

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLOJ-S120P20 CLOJ-S120 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και διατηρήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας στο προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες αυτές και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων!

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων! BeoLab 8002 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των ηχείων όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Η ενδεικτική λυχνία ανάβει κόκκινη,

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Λεπίδα για τη μύτη Διακόπτης ON/OFF Κυρίως σώμα Λεπίδα για φαβορίτες Κεφαλή Βούρτσα Σχ.1 Θέση μπαταρίας Θήκη ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT 1. Ασφάλεια 1.1 Χρήση Η συσκευή αυτή λειτουργεί ως φορητό Ράδιο/CD. Αναπαράγει μουσική (MP3) μέσω CD και USB. Μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική

Διαβάστε περισσότερα

ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Περιεχόμενα 1. Περιγραφή μηχανήματος 2. Τεχνικά χαρακτηριστικά 3. Οδηγίες ασφαλείας 4. Συναρμολόγηση 5. Συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ 1. Οδηγίες ασφαλείας Σημείωση: Για να μειώσετε

Διαβάστε περισσότερα

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά τη συσκευή. Τοποθετήστε τη συσκευή σε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX 2500 2 3 4 5 6 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση 230V/50Hz Ισχύς 1800W Ταχύτητα 4500rpm Δυνατότητα κοπής 43mm Διάμετρος δίσκου 250mm Διαστάσεις Τραπεζιού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLDM-400A Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και διατηρήστε τις για μελλοντική χρήση H COLORATO συνιστά

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-1225SW ΙΣΧΥΣ: 1200 W

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-1225SW ΙΣΧΥΣ: 1200 W www.colorato.net ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-1225SW ΙΣΧΥΣ: 1200 W Η συσκευή προορίζεται για μάζεμα μόνο κρύας/ξερής στάχτης. Προσοχή: Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο πριν την εγκατάσταση και τη χρήση 1

Διαβάστε περισσότερα

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης Εγχειρίδιο Χρήσης Οδέσους Α.Ε. www.odesus.gr Ανθ.Σταµ.Ρεγκούκου 17 - Τρείς Γέφυρες, 111 45 - Αθήνα τηλ. 210.32.27.140, 210.32.29.592, φαξ. 210.32.26.808 Μυκόνου 7 & Υδρας 41, 546 38 - Θεσσαλονίκη τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το κεφάλαιο περιέχει σημαντικές οδηγίες ασφαλείας και λειτουργίας. Διάβασε και κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

BBC9000 Εκκινητής & Power Bank. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BBC9000 Εκκινητής & Power Bank. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BBC9000 Εκκινητής & Power Bank Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr: 015550 WWW.BORMANNTOOLS.COM Οδηγίες χρήσης για εκκινητή & powerbank Σας ευχαριστούμε που προτιμήσατε το

Διαβάστε περισσότερα

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για κομπρεσέρ αέρος MY1000 / MY2000 1. Τεχνικά χαρακτηριστικά DIRECT DRIVEN COMPRESSOR

Διαβάστε περισσότερα

INFRARED Ν ' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

INFRARED Ν ' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ INFRARED Ν ' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 INFRARED Η 2 INFRARED N ss 1 jgjj] 3 ΓΕΝΙΚΑ Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε με την αγορά αυτού του θερμαντικού σώματος. Έχετε αγοράσει ένα ποιοτικό προϊόν που

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο αμπεροτσιμπίδα μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη

Διαβάστε περισσότερα

Μέγ , ελάχ. 550 ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ. 560

Μέγ , ελάχ. 550 ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ. 560 x2 90 C 540 345 97 20 473 595 Μέγ 89 537 572 5,5 6 4 538 595 ελάχ. 550 ελάχ. 550 ελάχ. 500 600 30 ελάχ. 560 ελάχ. 500 ελάχ. 560 583 + 2 30 5 = = ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Διαβάστε τις οδηγίες για την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ www.colorato.net ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLHD-140W CLHD-140S Προσοχή: Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο πριν την εγκατάσταση και τη χρήση ΓΕΝΙΚΑ 1. Είναι σημαντικό να κατανοηθούν πλήρως

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Ικανοποιούν τις προδιαγραφές Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας και Ασφάλειας που προβλέπονται από τις Οδηγίες: 89/336/CEE της 3 Μαΐου1989 με

Ικανοποιούν τις προδιαγραφές Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας και Ασφάλειας που προβλέπονται από τις Οδηγίες: 89/336/CEE της 3 Μαΐου1989 με Ικανοποιούν τις προδιαγραφές Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας και Ασφάλειας που προβλέπονται από τις Οδηγίες: 89/336/CEE της 3 Μαΐου1989 με μεταγενέστερες τροποποιήσεις (Οδηγία 92/31/CEE της 28 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

TC100N. Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου. Πληροφορίες ασφάλειας

TC100N. Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου. Πληροφορίες ασφάλειας TC100N Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου Πληροφορίες ασφάλειας Πριν χρησιμοποιηθεί αυτή η συσκευή, παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις ακόλουθες πληροφορίες ασφάλειας: Μόλις ανοίξετε το κιβώτιο συσκευασίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: UHR-864 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Πληροφορίες για την ασφάλεια σας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

HERENTHAL. Tοστιέρα HT-ST Οδηγίες Χρήσης

HERENTHAL. Tοστιέρα HT-ST Οδηγίες Χρήσης HERENTHAL Tοστιέρα HT-ST750.14 Οδηγίες Χρήσης Aγαπητέ πελάτη, Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν συνδέσετε τη συσκευή στην πρίζα για την αποφυγή πρόκλησης ζημιάς από λανθασμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΥΜΑΤΙΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΥΜΑΤΙΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΥΜΑΤΙΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε τις βασικές προφυλάξεις, περιλαμβανομένων των ακόλουθων:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: AS8622 Ref. No: 857-8622 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη που προκλήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες. λειτουργίας. Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες. λειτουργίας. Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202 Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες λειτουργίας Περιεχόμενο 1. Ο ψ ύ κ τ η ς κ ρ α σ ι ώ ν σ α ς 3 2. Τ ε

Διαβάστε περισσότερα

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual GR Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Βραστήρας D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Προσοχή: Πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας, θα πρέπει να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να εξοικειωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Υποδείξεις ασφαλείας για ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης υγρών / ξηρών ρύπων

Υποδείξεις ασφαλείας για ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης υγρών / ξηρών ρύπων Υποδείξεις ασφαλείας για ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης υγρών / ξηρών ρύπων Πριν από την πρώτη χρήση της συσκευής, διαβάστε τις υποδείξεις ασφαλείας και ενεργήστε βάσει αυτών. Φυλάξτε τις παρούσες υποδείξεις

Διαβάστε περισσότερα

Μην καλύπτετε την αριθμομηχανή όταν αυτή είναι ενεργοποιημένη, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση.

Μην καλύπτετε την αριθμομηχανή όταν αυτή είναι ενεργοποιημένη, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση. 1260 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Οδηγίες ασφάλειας Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης. Η αριθμομηχανή σας είναι ένα πολύ εξελιγμένο κομμάτι εξοπλισμού. Ποτέ μην προσπαθήσετε να το επισκευάσετε μόνοι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να διαβαστούν προσεκτικά και να φυλαχθούν για μελλοντική χρήση. Δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν με την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 Σας ευχαριστούμε για την αγορά του VEKTOR FINLO. Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες προτού να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα

Διαβάστε περισσότερα

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη φορά και φυλάξετε τη συσκευή σε ασφαλές μέρος, για να

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο UHR-835 ΜΗΝ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ Αφαιρέστε το καλοριφέρ και όλα τα παρελκόμενα από τη συσκευασία. 1. Γυρίστε το καλοριφέρ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ DRO-128M

ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ DRO-128M ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ DRO-128M (220-240V~50/60HZ 9 φέτες: 2000Watt 13 φέτες: 2500 Watt) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τες για μελλοντική αναφορά Η εταιρία δεν

Διαβάστε περισσότερα

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZHD1 7020228 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

1964-P-2001 1964-P-2000

1964-P-2001 1964-P-2000 1964-P-2001 1964-P-2000 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ Οδηγίες Εγκατάστασης Μονάδας Τοίχου Keeler Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν σας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-839 / UHM-852

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-839 / UHM-852 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-839 / UHM-852 Το προϊόν είναι κατάλληλο μόνο για χρήση σε καλά μονωμένους χώρους ή περιστασιακά Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Αρ. μοντέλου ER140/ER1410 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. ER140_EU.indb 1

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Επιτραπέζια βάση στήριξης

Επιτραπέζια βάση στήριξης Οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης Επιτραπέζια βάση στήριξης DS-1 6720889388 (2018/10) el Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων 1 Επεξήγηση συμβόλων και υποδείξεις ασφαλείας........... 2 1 Επεξήγηση συμβόλων............................

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-782

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-782 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-782 Ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τα προιόντα μας. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή! Ⅰ. Παρουσίαση συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ NUORO ΜΕ ΑΝΑΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΟΝΗΣΗ

ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ NUORO ΜΕ ΑΝΑΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΟΝΗΣΗ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ NUORO ΜΕ ΑΝΑΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΟΝΗΣΗ Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης 5202650018687 / 5202650018694 2 Αγαπητή πελάτισσα, Αγαπητέ πελάτη, Συγχαρητήρια για την αγορά του προϊόντος PRAKTIKER. Όπως όλα

Διαβάστε περισσότερα

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει σχεδιαστεί για χρήση με χημικά που μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΟΚΟΠΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. R V~ 50Hz, 550W Nom / 650W Max

ΠΑΝΤΟΚΟΠΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. R V~ 50Hz, 550W Nom / 650W Max ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΚΟΠΤΗΣ R-516 220-240V~ 50Hz, 550W Nom / 650W Max ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ Κατά τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών, τηρείτε πάντα τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200. Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC

Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200. Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200 Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC TO ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ. Η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο

Διαβάστε περισσότερα

BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης και ασφαλείας Σημαντικές οδηγίες Σημαντικές οδηγίες και προφυλάξεις είναι πάνω στο εργαλείο σας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης υλικού

Οδηγός εγκατάστασης υλικού Αφαίρεση συσκευασίας Βήμα 1 Αφαιρέστε όλο το προστατευτικό υλικό. Βήμα 2 Κλείστε τη μονάδα του σαρωτή αργά. Προσοχή. Πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες, για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμό. 1

Διαβάστε περισσότερα

Αποχυμωτής R-434 Rohnson. Οδηγίες χρήσης. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή.

Αποχυμωτής R-434 Rohnson. Οδηγίες χρήσης. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή. Αποχυμωτής R-434 Rohnson Οδηγίες χρήσης Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή. Περιγραφή Συσκευής 1. Πιεστήρας 2.Διαφανές κάλυμμα 3. Φίλτρο αποχύμωσης 4. Βάση φίλτρου

Διαβάστε περισσότερα

BeoLab 12. BeoLab 12 1

BeoLab 12. BeoLab 12 1 BeoLab 12 BeoLab 12 1 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μην εκθέτετε αυτή τη συσκευή σε σταγόνες ή πιτσιλιές και βεβαιωθείτε ότι δεν τοποθετείτε αντικείμενα με υγρά, όπως ανθοδοχεία, πάνω στη συσκευή. Το προϊόν απενεργοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΙΣΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΚΕΥΗ ΙΣΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗ ΙΣΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΨΗΛΩΝ ΠΙΔΟΣΕΩΝ Διαβάστε και φυλάξτε αυτές τις οδηγίες Μοντέλο: PDM-9042 Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας 1. Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά. 2. Για να προστατευτείτε από τον

Διαβάστε περισσότερα

BID4000 Δράπανο. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BID4000 Δράπανο.   Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BID4000 Δράπανο Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Art Nr: 009077 Owner s manual Για να αποφύγετε κίνδυνους τραυματισμού διαβάστε τις οδηγίες χρήσης διεξοδικά και ακολουθήστε τις πιστά. 2 Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZCD1 7020229 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΣΥΜΒΑΤΗ ΧΡΗΣΗ... 11 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 11 Χειριστήρια... 11 Σίδερο επαγγελματικού τύπου... 11... 11 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ... 12...

Διαβάστε περισσότερα

Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου)

Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου) (Greek) DM-HB0001-05 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου) ΔΡΟΜΟΥ HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: JE-601A Ref. No: 859-71121 Συγχαρητήρια για την επιλογή σας να προμηθευτείτε ένα προϊόν. Η ποιότητα κατασκευής είναι εγγυημένη και οι προδιαγραφές σύμφωνες με τα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλώ, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση της συσκευής, για την αποφυγή ζηµιών. Οποιαδήποτε χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr.:010395 Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM

ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM 111686 ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM 1 1. ΚΟΥΜΠΙ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ 2. ΚΟΥΜΠΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ 3. ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ 4. ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 5. ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΑΣΗ 6. ΜΑΝΙΒΕΛΑ 7. ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ NVR 8. ΟΔΗΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων

Διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων (Greek) DM-SW0002-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων SW-E6000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ...3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...4 Εγκατάσταση...6 Χρήση του SM-EWE1 για τοποθέτηση του

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET PRO 400 MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M425

LASERJET PRO 400 MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M425 LASERJET PRO 400 MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M425 Βελτιστοποίηση ποιότητας αντιγραφής Διατίθενται οι ακόλουθες ρυθμίσεις ποιότητας αντιγράφων: Αυτόματη επιλογή: Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση αυτή όταν δεν

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν τη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: KYT-30D Ref. No: 862-8137 ΠΡΟΣΟΧΗ! - ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής (GR) TYPE L5401 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ Αγαπητέ πελάτη, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγίες χρήσεως. Σεσουάρ μαλλιών

Oδηγίες χρήσεως. Σεσουάρ μαλλιών Oδηγίες χρήσεως Σεσουάρ μαλλιών GR 8 1 7 6 2 3 4 5 2 GR Σεσουάρ μαλλιών Σύνδεση με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος Η συσκευή αυτή πρέπει να συνδέεται μόνο με γειωμένη πρίζα, εγκατεστημένη σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 1 220-240V~ 50Hz 1200W, Κλάση II Οδηγίες χρήσης Η συσκευή είναι μόνο για στεγνή απορρόφηση Προσοχή: Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση και

Διαβάστε περισσότερα

BID4500 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΔΡΑΠΑΝΟ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BID4500 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΔΡΑΠΑΝΟ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BID4500 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΔΡΑΠΑΝΟ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Σύμβολα Για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού θα πρέπει ο χρήστης να διαβάσει το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης. Γενικές

Διαβάστε περισσότερα

Panels PM. Ηλεκτρική σύνδεση Τα πάνελ παρέχονται με ένα εύκαμπτο καλώδιο με φις.

Panels PM. Ηλεκτρική σύνδεση Τα πάνελ παρέχονται με ένα εύκαμπτο καλώδιο με φις. 1 2 3 Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν ώστε να αποφευχθεί τυχόν ζημιά ή επικίνδυνες καταστάσεις. Κάθε χρήση του προϊόντος εκτός των Panels PM προδιαγραφών

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική Βούρτσα Μαλλιών Οδηγίες χρήσης

Ηλεκτρική Βούρτσα Μαλλιών Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρική Βούρτσα Μαλλιών Οδηγίες χρήσης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά 8 ετών και πάνω και άτομα με περιορισμένες κινητικές, αισθητηριακές ή πνευματικές ικανότητες

Διαβάστε περισσότερα

DM-CD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. Διάταξη αλυσίδας SM-CD50

DM-CD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. Διάταξη αλυσίδας SM-CD50 (Greek) DM-CD0001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Διάταξη αλυσίδας SM-CD50 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΤΗΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο του αντιπροσώπου προορίζεται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες μηχανικούς ποδηλάτων. Οι χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

7 747 002 162 08/2002 GR

7 747 002 162 08/2002 GR 7 747 002 162 08/2002 GR Για το χρήστη Οδηγίες χρήσης Ειδικός λέβητας αερίου Logano G234 Διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Πρόλογος. Το σωστό καύσιμο Η συσκευή συμμορφώνεται με τις ισχύουσες διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα