Βρίσκοντας το block εισόδου χρήστη στο τέλος της αριστερής στήλης του site:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Βρίσκοντας το block εισόδου χρήστη στο τέλος της αριστερής στήλης του site:"

Transcript

1 User Manual TEI Είσοδος στο Διαχειριστικό (Admin - Back office Panel) Για την είσοδο στο διαχειριστικό έχουν προβλεφθεί διάφοροι τρόποι οι οποίοι φαίνονται παρακάτω: Είσοδος μέσω των link που εμφανίζονται σε όλες τις σελίδες του site. Κάνοντας κλικ στο Δεξί Μενού στο Header της σελίδας στο link: Είσοδος Βρίσκοντας το block εισόδου χρήστη στο τέλος της αριστερής στήλης του site: Αρχικοποίηση (Default Installation Set Up) Website Για γρήγορη και εύκολη διαχειρίση της ιστοσελίδας σας έχει προβλεφθεί και δημιουργηθεί η σελίδα της αρχικοποίησης (default setup). Μέσα απο τη σελίδα αυτή, μπορείτε να διαχειρίζεστε εύκολα το μενού (menu), το λογότυπο, τη δομή (κατηγορίες), το εισαγωγικό

2 κείμενο της αρχικής σελίδας καθώς και το μπλόκ (block) με τα στοιχεία επικοινωνίας του site. Η συγκεκριμένη σελίδα διαχείρισης έχει το δικό της ξεχωριστό menu link στο διαχειριστικό μενού (admin menu) του site. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τα διαχειρίσιμα στοιχεία της ιστοσελίδας σας μέσα απο τη σελίδα της Αρχικοποίησης. Ουσιαστικά έχετε πρόσβαση και δικαίωμα τροποποίησης όλων των σημείων που έχουν την κόκκινη κουκίδα στην παρακάτω εικόνα. Αναλυτικά η σελίδα Αρχικοποίησης στη συνέχεια. Μέρος 1ο.

3 Τίτλος ( 2 ) : Ουσιαστικά πρόκειται για την ονομασία του τμήματος εδώ π.χ Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Image ( 1 ): Το λογότυπο του τμήματος, σαν default προεπιλογή υπάρχει το λογότυπο του ΤΕΙ Γλώσσα : Ελληνικά Αγγλικά, εδώ Ελληνικά είναι προεπιλεγμένη και δεν μπορείται να την αλλάξετε για λόγους απλοποίησης. Ουσιαστικά εδώ βλέποντας ότι χρησιμοποιείται σαν Γλώσσα τα Ελληνικά ξέρετε ότι αλλάζετε το γενικό περιεχόμενο της Αρχικής Σελίδας του site στα Ελληνικά. Κατηγορίες( 3 ) : Οι κατηγορίες αποτελούν βασικό δομικό στοιχείο του site και χωρίς αυτές δεν μπορείτε να προχωρήσετε στη σωστή διαμορφωση του site σας. Επιλέξτε τις κατηγορίες έχοντας σαν γνώμονα σας τη δομή που θέλετε να έχει το site σας. π.χ Το Τμήμα, Προσωπικό, Πρόγραμμμα Σπουδών, Οδηγός Σπουδών, Υπηρεσίες κτλ. Δημιουργώντας κατηγορίες μπορείτε στη συνέχεια να ανάθεσετε σελίδες και υποσελίδες που θα ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες έτσι π.χ αν θέλετε να δημιουργήσετε τη σελίδα Περίγραμμα Τμήματος που ανήκει στην κατηγορία Το τμήμα θα μπορείτε να της αναθέσετε την κατηγορία Το Τμήμα εφόσον το έχετε δημιουργήσει στη σελίδα Αρχικοποίησης. δλδ εδώ Στην συνέχεια η φόρμα περιέχει δύο σώματα κειμενογράφου το 1ο με ονομασία Body και νούμερο ( 5 ) στην παραπάνω φωτογραφία το οποίο και αποτελεί το εισαγωγικό κείμενο της αρχικής σελίδας του site και το σώμα κειμενογράφου με ονομασία Στοιχεία Επικοινωνίας και νούμερο ( 4 ) στην παραπάνω φωτογραφία. Αντιστοίχα σε αυτά τα δύο στοιχεία συμπληρώνουμε πληροφορίες σχετικά με το τμήμα και τους τρόπους επικοινωνίας με το Τμήμα κτλ. Διαχείριση Περιεχομένου Σαν διαχειριστής της σελίδας μπορείτε να έχετε πρόσβαση στους εξής τύπους δεδομένων (όπως αυτοί εμφανίζονται και στο σχετικό μενού):

4 Σελίδες (Μενού) Οι σελίδες μενού αποτελούν τις σελίδες που ανήκουν στις κατηγορίες που ορίστηκαν στην Αρχικοποίηση του site. Έτσι χρησιμοποιώντας τις σελίδες μενού μπορώ να οργανώσω τη δομή του site βάσει των κατηγοριών του. Στην παραπάνω εικόνα π.χ οι κατηγορίες είναι Το τμήμα, Σπουδές, Έρευνα και Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες οπότε και μπορώ να προσθέσω σελίδες μενού στις παραπάνω κατηγορίες αντίστοιχά. Αν επιθυμώ να προσθέσω μια καινούργια κατηγορία μπορώ να το κάνω απο το μενού Αρχικοποίηση. Στην παραπάνω εικόνα το στοιχείο μενού κατηγορία: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες αποτελείται απο τις σελίδες που βλέπουμε στο drop menu. Έτσι το στοιχείο μενού Είσοδος στο eclass ανήκει στην κατηγορία Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και είναι περιεχόμενο τύπου Σελίδα μενού.

5 Σελίδα μενού: Title (τίτλος) : Το όνομα της σελίδας. To Weight/Βάρος : Καθορίζει ποιό θα είναι ψηλότερα στην ιεραρχεία χαμηλότερες τιμές βάρος ανεβάζουν το ψηλότερα και αντίστροφα. Γλώσσα : Η γλώσσα που ανήκει το περιέχομενο που δημιουργώ ελληνικά ή αγγλικά. Προφανώς θα εμφανίζετε στην ανάλογη σελίδα του site Δομή: Η κατηγορία που ανήκει η σελίδα και σχετίζετε με το μενού όπως έχουμε ήδη δεί. Έτσι εδώ π.χ η σελίδα με όνομα Είσοδος στο eclass είναι μια σελίδα που ανήκει στην κατηγορία (δομή) : Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Προφανώς και αν θέλουμε να αλλάξουμε την κατηγορία που ανήκει μια σελίδα μενού μπορούμε και να το αλλάξουμε. Image: Κάθε σελίδα μπορεί να έχει μια φωτογραφία η οποία και χρησιμοποιείται για καθαρά λόγους εμφάνισης εσωτερικά στη σελίδα προβολής. π.χ εδώ θα μπορούσε να μπεί μια φωτογραφία που θα παραπέμπει στο eclass. Body: To περιγραφικό κείμενο που συνοδεύει τη σελίδα. Υπάρχει πλήρες ενσωματωμένος κειμενογράφος στα πρότυπα του word.

6 Υποσελίδες: Ο τύπος περιεχομένου υποσελίδες χρησιμοποιείται σαν συμπληρωματικός για τις σελίδες μενού. Έτσι αν π.χ δούμε τη σελίδα του τμήματος Μηχανικών πληροφορικής ie.teicrete.gr και συγκεριμένα την σελίδα μηχανικών πληροφορικής/σελίδες τμήματος/ερευνητικά εργαστήρι α παρατηρούμε ότι κάτω απο το σώμα κείμενο της σελίδας υπάρχει ένας πίνακας όπους εμφανίζονται όλες οι ορισμένες υποσελίδες της Σελίδας Ερευνητικά Εργαστήρια. Οπότε και κάθε link μας οδηγεί εσωτερικά σε μια υποσελίδα για τα Ερευνητικά Εργαστήρια του τμήματος των Μηχανικών Πληροφορικής. Στο διαχειστικό των υποσελίδων το μόνο καινούργιο που εμφανίζετε και πρέπει να

7 εξηγήσουμε είναι το πεδίο Σελίδα Αναφοράς. Το πεδίο αναφοράς είναι ένα εσωτερικό πεδίο εύρεσης σελίδων μενού βάσει του τίτλου τους, χρησιμοποιώντας τη τεχνική autocomplete. Έτσι αν π.χ είχα να προσθέσω ένα ακόμα εργαστήριο θα πληκτρολογούσα στο πεδίο Σελίδα Αναφοράς Ερευνητικά Εργαστήρια και έτσι θα γινόταν η σύνδεση μεταξύ Υποσελίδας και Σελίδας Μενού, αφού η καινούργια μου υποσελίδα για το εργαστήριο που θα δημιουργήσω θα έχει σαν σελίδα αναφοράς τη σελίδα μενού με τίτλο Ερευνητικά Εργαστήρια. Media Gallery: Το media gallery ουσιαστικά αποτελεί το image gallery του site σας. Μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφικό υλικό που σχετίζετε με το τμήμα, τα γραφεία, τις υπηρεσίες, τα εργαστήρια κτλ. Δείτε π.χ στο footer (κάτω τμήμα σελίδας του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Κρήτης πως εμφανίζετε το αντίστοιχο περιεχόμενο τύπου Media Gallery εκεί). Οι τετράγωνες μικρογραφίες φωτογραφίων είναι ουσιαστικά περιεχόμενο τύπου: Media Gallery. Εισαγωγή Περιεχομένου Media Gallery :

8 Για να μπορέσω να δημιουργήσω καινούργιο περιεχόμενο τύπου Media Gallery βρίσκω το αντίστοιχο στοιχείο menu στο Admin Menu (μαύρη μπάρα στην κορυφή του site). Επομένως πηγαίνω με το ποντίκι μου και τοποθετώ τον κέρσορα στο Περιεχόμενο / Εισαγωγή Περιεχομενου / Media Gallery Φόρμα Εισαγωγής Περιεχομένου. Παρακάτω βλέπετε τη φόρμα εισαγωγής περιεχομένου. Η φόρμα είναι σχετικά απλή. Υπάρχουν τα εξής πεδία:

9 Title : Γράψτε ένα σχετικό όνομα με το περιεχόμενο των εικόνων π.χ Φωτογραφίες Τμήματος ή Φωτογραφίες Εργαστηρίων Images: Στο πεδίο αυτό κάνοντας κλίκ στο κουμπί Browse πρώτα Στο οποίο μπορούμε να επιλέξουμε μαζικά τις φωτογραφίες που θέλουμε να ανεβάσουμε. Μόλις επιλέξω τις φωτογραφίες παρατηρώ ότι το Κείμενο δίπλα απο το κουμπί Browse έχει αλλάξει απο No files selected σε ένα σχετικό κείμενο που με ενημερώνει αναφορικά με το πλήθος αριθμό των φωτογραφιών που έχω επιλέξει. π.χ στη συγκεκριμένη περίπτωση έχω επιλέξει 8 φωτογραφίες και γι αυτό βλέπω το κείμενο 8 files selected. Στη συνέχεια εφόσον έχω ολοκληρώσει το ανέβασμα των αρχείων, την εισαγωγή τίτλου και την προαιρετική εισαγωγή κειμένου περιγραφής μπορώ να πατήσω Save για την αποθήκευση του νέου μου τύπου περιεχομένου Media Gallery. Quick Links Τα quick links είναι τύπος περιεχομένου που τα συναντάμε σε δύο θέσεις στο template της ιστοσελίδας μας. Η 1η θέση τους είναι στο header στοχισμένα δεξιά του λογότυπου και της ονομασίας του τμήματος πάνω απο το μενου και απο την αναζήτηση περιεχομένου Τέλος η 2η θέση τους είναι στο block κάτω απο το block Σημαντικής ανακοίνωσης (πορτοκαλί block στην εικόνα.) Στο σημείο αυτό αξίζει ν αναφέρουμε ότι μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στα 2 block που εμφανίζουν τύπο περιεχομένου quick link

10 είναι ότι στο 1ο block εμφανίζονται σαν απλοί σύνδεσμοι ενώ στο 2ο block εμφανίζονται σαν ξεχωριστά αντικείμενα με σύνδεσμο (ο τίτλος) και μικρό περιγραφικό κείμενο. Παρόλο που δεν αλλάζει κάτι σχετικά με αυτά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κατά τις όποιες αλλαγές σε ήδη καταχωρημένο περιεχόμενο επειδή ουσιαστικά αν δεν υπάρχει περιγραφικό κείμενο σε quick link της αριστερής στήλης δεν θα φαίνεται όμορφα και θα σπάει σαν layout. Εισαγωγή περιεχομένου quick links: Η εισαγωγή περιεχομένου quick links έχει τα εξής πεδία: Title (τίτλος) : Το όνομα του συνδέσμου που θέλω να δημιουργήσω π.χ Είσοδος, CAS Login, Επικοινωνία κτλ Γλώσσα : Η γλώσσα που ανήκει το περιέχομενο που δημιουργώ ελληνικά ή αγγλικά. Προφανώς θα εμφανίζετε στην ανάλογη σελίδα του site. To Weight/Βάρος : Καθορίζει ποιό quick link θα είναι ψηλότερα στην ιεραρχεία χαμηλότερες τιμές βάρος ανεβάζουν το quick link ψηλότερα και αντίστροφα π.χ αν το quick link Επικοινωνία έχει βάρος 3 και το quick link Είσοδος έχει βάρος 2 τότε στη σειρά εμφάνισης θα φαίνεται το Είσοδος πρώτο και το Επικοινωνία 2ο. URL : O σύνδεσμος που θα οδηγεί το quicklink π.χ αν ήθελα να εισάγω το google σαν quick link θα έβαζα url: Περιοχή : Καθορίζει σε ποιό block στο template θα εμφανίζετε το quick link. Αριστερή στήλη (sidebar) ή Επικεφαλίδα (header). Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται ακριβώς αυτό, όταν έχω να επιλέξω (δημιουργία ή τροποποίηση) quicklink ανάλογα με το που θέλω να το τοποθετήσω φροντίζω και αντίστοιχα και να επιλέξω 1. Αν ανήκει στην αριστερή στήλη ή στο header του template 2. Αν ανήκει στην αριστερή στήλη θα πρέπει να εισάγω ένα μικρό περιγραφικό κείμενο αναφορικά με το σύνδεσμο που θα σχετίζετε το quick link που δημιουργώ ή τροποποιώ. Έτσι εδώ πχ για το quick link Θέσεις Εργασίας/Πρακτικής Άσκησης επιλέγω Περιοχή Sidebar γιατί θέλω να φαίνεται στην αριστερή στήλη του template (sidebar) εισάγω το url που θέλω και στο body γράφω μια μικρή πρόταση αναφορικά με το σύνδεσμο π.χ εδώ αφού πρόκειται για το σύνδεσμο σχετικά με τις Θέσεις εργασίας και Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών του τμήματος μου αρκεί αυτή η μικρή πρόταση σαν περιγραφή:

11 Παραπέμπει στο γραφείο διασύνδεσης μέσα στο οποίο ο φοιτητής μπορεί να αναζητήσει θέσεις εργασίας αλλά και πρακτικής άσκησης Sliders Τα sliders είναι τύπος περιεχομένου που τo συναντάμε στην αρχική μας σελίδα.

12 Με τη χρήση των slider μπορούμε να έχουμε μια ωραία οπτική παρούσιαση σημαντικών τομέων του site μας στην αρχική μας σελίδα. Ανάλογα με τον αριθμό των slide που έχουμε δημιουργήσει μπορούμε να το δούμε απο τις γκρί κουκίδες στην κάτω δεξιά γωνία του block των slider. Εδώ στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε 4 άρα περιμένω να δώ 4 δημοσιεύσεις που θα εναλλάσονται διαδοχικά. Το site των Μηχανικών Πληροφορικής χρησιμοποιήσε το slider για να προωθήσει πληροφορίες που αφορούν τους Νέους Υποψηφίους, τους Απόφοιτους, τους Πτυχιούχους καθώς και το Πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος. Εισαγωγή και Τροποποίηση Slider Για την εισαγωγή ενός νέου slider χρησιμοποιώ όπως ήδη ξέρω απο τους προηγούμενους τύπους περιεχομένου το διαχειριστικό μου μενού και τη διαδρομή Περιεχόμενο / Εισαγωγή Περιεχομένου / Slider Φόρμα Εισαγωγής Επεξεργασίας Slider H φόρμα εισαγωγής ή επεξεργασίας περιεχομένου τύπου slider είναι προφανώς η ίδια. Τα πεδία που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη φόρμα είναι τα εξής: Title (τίτλος) : Το όνομα του συνδέσμου που θέλω να δημιουργήσω π.χ Πρόγραμμα Σπουδών. Γλώσσα : Η γλώσσα που ανήκει το περιέχομενο που δημιουργώ ελληνικά ή αγγλικά. Προφανώς θα εμφανίζετε στην ανάλογη σελίδα του site. Ιmage: Η φωτογραφία του slider URL : O σύνδεσμος που θα οδηγεί το slider συνήθως εδώ θέλω να χρησιμοποιήσω εσωτερικά link του site μου. Body : Ένα μικρό teaser το οποίο και θα περιέχει βασικές πληροφορίες για τη σελίδα που με οδηγεί το slider.

13 Social Media Links Τα social media links αποτελούν ένα απλό τύπο περιεχομένου και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Ουσιαστικά πρόκεται για ένα παρόμοιο τύπο όπως αυτόν των quick links απλά εδώ εισάγουμε url - links του τμήματος μας που έχουν να κάνουν με τα social media και όποιες τυχών σελίδες υπάρχουν και έχουν δημιουργηθεί απο το τμήμα μας στα social media.όπως σελίδα facebook, λογ.σμο twitter κτλ. Νέα - Ανακοινώσεις Ο τύπος περιεχομένου Νέα Ανακοινώσεις χρησιμοποιείται για την εισαγωγή ανακοινώσεων και νέων που αφορούν το τμήμα. Για τη δημιουργία ενός νέου άρθρου χρησιμοποιώ το διαχειριστικό μενού (admin menu) και συγκεκριμένα Περιεχόμενο / Εισαγωγή Περιεχομένου / Νέα Ανακοινώσεις. Τα νέα ανακοινώσεις εμφανίζονται σε διάφορα σημεία στο site. Στην αρχική σελίδα κάτω απο το slider και την γενική περιγραφή του τμήματος μαζί με τα Γεγονότα (που θα δούμε αμέσως μετά). Επίσης τα βλέπουμε και σε εσωτερικές σελίδες στην αριστερή στήλη του site.

14 Φόρμα Εισαγωγής Επεξεργασίας Νέα Ανακοινώσεις H φόρμα εισαγωγής ή επεξεργασίας περιεχομένου τύπου νέα ανακοινώσεις είναι προφανώς η ίδια. Τα πεδία που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη φόρμα είναι τα εξής: Title (τίτλος) : Το όνομα του συνδέσμου που θέλω να δημιουργήσω π.χ Πρόγραμμα Σπουδών. Γλώσσα : Η γλώσσα που ανήκει το περιέχομενο που δημιουργώ ελληνικά ή αγγλικά. Προφανώς θα εμφανίζετε στην ανάλογη σελίδα του site. Δημοσίευση και στη σελίδα του τμήματος: Οι χρήστες με ρόλο: καθηγητής έχουν δικαιώμα ανάρτησης τύπου περιεχομένου νέα ανακοινώσεις. Στην προσωπική τους σελίδα (θα το δούμε αργότερα) έχουν ένα ξεχωριστό μπλόκ στην αριστερή στήλη μέσω του οποίου μπορούν εκεί να δημοσιεύουν τις προσωπικές τους ανακοινώσεις. Ώς εκ τούτου το πεδίο αυτό επιτρέπει για τους καθηγητές αν θα δημοσιευτεί και στην αρχική σελίδα στο αντίστοιχο μπλόκ με τα νέα και τις ανακοινώσεις. Hμ.νια Δημοσίευσης : Αν το περιέχομενο που δημοσιεύω έχει διάρκεια π.χ εγγραφές φοιτητών απο έως Σημαντική Ανακοίνωση : Αν επιλέξουμε yes το

15 μπλόκ σημαντικής είδησης περιέχει την πληροφορία του συγκεκριμένου άρθρου. Promoted : Αν θα εμφανίζετε μόνο στην αριστερή στήλη ή και στο κέντρο της αρχικής σελίδας περιεχομένου. Events - Γεγονότα Ουσιαστικά πρόκειται για σχεδόν πανομοιότυπο τύπο περιεχομένου με τα Νέα Ανακοινώσεις. Η δημιουργία και επεξεργασία είναι παρόμοια.

Για την εισαγωγή προϊόντων

Για την εισαγωγή προϊόντων Για την εισαγωγή προϊόντων Αρχικά βεβαιωνόμαστε ότι βρισκόμαστε στην ελληνική version του site. Σε διαφορετική περίπτωση πατάμε το εικονίδιο με την σημαία και επιλέγουμε τα ελληνικά. Η αριστερή μαύρη μπάρα,

Διαβάστε περισσότερα

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής WORDPRESS Το παρόν εγχειρίδιο είναι μία προσπάθεια για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές για την δημοσίευση άρθρων. Για παραλήψεις, λάθη ή κάτι το δυσνόητο παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Περιγραφή και επεξήγηση της χρήσης του χώρου διαχείρισης της ιστοσελίδας για τους καλλιτέχνες 1 Περιεχόμενα Είσοδος στο χώρο διαχείρισης...3 Επεξεργασία της σελίδας

Διαβάστε περισσότερα

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0 SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Version 2.0 Περιεχόμενα 1. Οδηγίες πρόσβασης... 3 2. Οδηγίες Σχεδιασμού Website... 4 2.1. Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Widgets Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγγραφής και Ενεργοποίησης του Λογαριασμού σας. Οδηγίες

Οδηγίες Εγγραφής και Ενεργοποίησης του Λογαριασμού σας. Οδηγίες Οδηγίες Οδηγίες Εγγραφής και Ενεργοποίησης του Λογαριασμού σας Το νέο σύγχρονο Real Estate Portal του του Συλλόγου ΣΜΑΣ είναι ήδη on-the-air και μπορείτε να το βλέπετε on-line, κάνοντας «κλικ» στο παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε στη

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Novel Tech «Μέλος του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης» http://www.noveltech.gr info@noveltech.gr Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip.

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip. Το αρχείο EstateWeb 4.0.2.exe περιέχει την εγκατάσταση της εφαρµογής σε συµπιεσµένη µορφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποσυµπιέσετε τα αρχεία της εγκατάστασης στον σκληρό σας δίσκο. Κάντε διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Ιστοτόπου - Ιστολογίου

Υπηρεσία Ιστοτόπου - Ιστολογίου Πολυτεχνείο Κρήτης Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής Τμήμα Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής Υπηρεσία Ιστοτόπου - Ιστολογίου 1. Εισαγωγή... 3 2. Βασικές γνώσεις για τη δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

7 Βήματα για δημιουργία Ιστοτόπου Ιστολογίου

7 Βήματα για δημιουργία Ιστοτόπου Ιστολογίου Πολυτεχνείο Κρήτης Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής Τμήμα Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής 7 Βήματα για δημιουργία Ιστοτόπου Ιστολογίου Τα βήματα δημιουργίας ιστοτόπου

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες, πως μπορεί ο καθένας να αναρτήσει ΑΡΘΡΑ στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Οδηγίες, πως μπορεί ο καθένας να αναρτήσει ΑΡΘΡΑ στην ιστοσελίδα του σχολείου. Οδηγίες, πως μπορεί ο καθένας να αναρτήσει ΑΡΘΡΑ στην ιστοσελίδα του σχολείου. 1. Ανοίγετε την ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής --> 1gym-kaisar.att.sch.gr --> 2. Κάτω αριστερά επιλέγετε "Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook (1 ο Μέρος) Ερατώ Κουστουμπάρδη Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Σκοπός του Εργαστηρίου Να εισάγει τους φοιτητές στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Διαβάστε περισσότερα

MANUAL PRESTASHOP 1.6

MANUAL PRESTASHOP 1.6 Κατηγορίες: - Προσθήκη νέας κατηγορίας Για να προσθέσουμε μια νέα κατηγορία στο πατάμε στην καρτέλα Κατάλογος και μετά στο κουμπί Κατηγορίες και πατάμε πάνω δεξιά «Add new Category/ Προσθήκη νέας κατηγορίας»

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PROΩΘΗΣΗ PROώθηση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ... 3 ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ... 3 ΡΥΘΜΙΣΗ Wi-Fi... 4 ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΗ... 6 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 6 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Διαχείρισης Ψηφιακής Πληροφορίας ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ System Συμβουλευτική Α.Ε

Εφαρμογή Διαχείρισης Ψηφιακής Πληροφορίας ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ System Συμβουλευτική Α.Ε σχετικά με τον έλεγχο της καπνιστικής συνήθειας 1 25 Λογισμικές εφαρμογές καταγραφής και αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με τον έλεγχο της καπνιστικής συνήθειας Λογισμική Εφαρμογή Διαχείρισης Ψηφιακής

Διαβάστε περισσότερα

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά MANAGER SIDE BAR Η Manager side bar είναι μία εφαρμογή σχεδιασμένη να προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες και ευκολίες σε κάθε χρήστη Η/Υ προχωρημένο ή αρχάριο. Βασική λειτουργία της εφαρμογής είναι ότι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής υποστήριξης των δράσεων περιβαλλοντικής διαχείρισης της παράκτιας ζώνης του Θερμαϊκού Κόλπου και διαδραστικής εφαρμογής αναφοράς περιβαλλοντικών προβλημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο. Αλεξάνδρα Νάκου Med

Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο. Αλεξάνδρα Νάκου Med Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρα Νάκου Med alexandranakou@gmail.com Βήμα 1ο Ανοίγουμε τον φυλλομετρητή ιστού (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla) όποιον χρησιμοποιούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο

Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο Ανέβασμα φωτογραφιών στο διαδίκτυο - Στόχοι Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αποθηκεύουμε μία φωτογραφία στον υπολογιστή. Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Από τον κατάλογο Web επιλέγουμε το Page, οπότε στο κυρίως μέρος της οθόνης εμφανίζονται οι σελίδες τις οποίες έχουμε δικαίωμα να ενημερώσουμε.

Από τον κατάλογο Web επιλέγουμε το Page, οπότε στο κυρίως μέρος της οθόνης εμφανίζονται οι σελίδες τις οποίες έχουμε δικαίωμα να ενημερώσουμε. 1. Διαδικασία Login Για να κάνουμε login ανοίγουμε ένα πρόγραμμα πλοήγησης (Internet Explorer, Mozilla Firefox κτλ) και πηγαίνουμε στην εξής διεύθυνση: https://www.tuc.gr/typo3 Στο πεδίο Username εισάγουμε

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση περιεχομένου πύλης ηλεκτρονικών υπηρεσιών v10 v.1.0. [User manual]

Διαχείριση περιεχομένου πύλης ηλεκτρονικών υπηρεσιών v10 v.1.0. [User manual] Διαχείριση περιεχομένου πύλης ηλεκτρονικών υπηρεσιών v10 v.1.0. [User manual] Υπουργείου Υ Υγείας Κύπρου 1 Είσοδος στο χώρο διαχείρισης To CMS (Content tmanagementsystem) πάνω στο οποίο βασίζεται η διαδικτυακή

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook (1 ο Μέρος) Ερατώ Κουστουμπάρδη ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Σκοπός του Εργαστηρίου Να εισάγει τους φοιτητές στον κόσμο των μέσων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ιστοσελίδας με. Wordpress - Βασικές λειτουργίες

Δημιουργία ιστοσελίδας με. Wordpress - Βασικές λειτουργίες Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Περιεχόμενα Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Διαχείριση Ιστοσελίδας Δημιουργία Menu Δημιουργία σελίδας Δημιουργία Άρθρου Αλλαγή Εμφάνισης Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Joomla! with K2 - User Guide

Joomla! with K2 - User Guide Joomla! with K2 - User Guide τελευταία ανανέωση: 27/03/2014 από την ICAP WEB Solutions 1 Η κατασκευή της δυναμικής σας ιστοσελίδας έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε πλέον να προχωρήσετε σε αλλαγές ή προσθήκες

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/ 1) Εμφάνιση ιστοσελίδας Ανοίγουμε το πρόγραμμα πλοήγησης (Firefox, Chrome, Internet Explorer κτλ) και στη γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογούμε τη διεύθυνση http://localhost ή http://127.0.0.1. Αν δεν βλέπουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακό Εμπορικό Κέντρο v.1

Ψηφιακό Εμπορικό Κέντρο v.1 Ψηφιακό Εμπορικό Κέντρο v.1 Βήματα δημιουργίας και διαχείρισης ηλεκτρονικής παρουσίας επιχείρησης Δήμος Θεσσαλονίκης 2014 Εγχειρίδιο Χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων...

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις για τις Ιστοσελίδες του Google

Σημειώσεις για τις Ιστοσελίδες του Google Σημειώσεις για τις Ιστοσελίδες του Google 1 Βήμα 1 ο Μπαίνουμε στην σελίδα της Google για τις ιστοσελίδες (http://sites.google.com). 2 Εναλλακτικά, μπαίνουμε στο http://www.google.com, επιλέγουμε περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Πολυτεχνείο Κρήτης Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής Τμήμα Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής. Υπηρεσία Ιστολογίου

Πολυτεχνείο Κρήτης Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής Τμήμα Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής. Υπηρεσία Ιστολογίου Πολυτεχνείο Κρήτης Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής Τμήμα Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής Υπηρεσία Ιστολογίου Περιεχόμενα Βασικές γνώσεις ιστολογίου... 3 Πρόσβαση στην

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ Άνοιγμα Της Εφαρμογής Επεξεργασίας Κειμένου. 2. Κύρια Οθόνη Της Εφαρμογής Κειμένου ΣΤΟΧΟΙ:

ΜΑΘΗΜΑ Άνοιγμα Της Εφαρμογής Επεξεργασίας Κειμένου. 2. Κύρια Οθόνη Της Εφαρμογής Κειμένου ΣΤΟΧΟΙ: ΜΑΘΗΜΑ 1 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Άνοιγμα Της Εφαρμογής Επεξεργασίας Κειμένου (Microsoft Word) 2. Κύρια Οθόνη Της Εφαρμογής Κειμένου 3. Δημιουργία Νέου Εγγράφου 4. Δημιουργία Εγγράφου Βασισμένο Σε Πρότυπο 5. Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2014 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά στοιχεία για το Edmodo.. 3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Σχολικών Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Εφημερίδων.

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Σχολικών Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Εφημερίδων. Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Σχολικών Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Εφημερίδων http://schoolpress.sch.gr Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών Έκδοση 1.0 Ιανουάριος 2013 Περιεχόμενα 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WORDPRESS

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WORDPRESS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WORDPRESS Για τους εκπαιδευτικούς του 1 ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Για την είσοδο στην ιστοσελίδα του σχολείου ως Lecturers (καθηγητές) πληκτρολογήστε στο φυλλομετρητή σας

Διαβάστε περισσότερα

Βήματα Συνεργάτη για την επιτυχή καταχώρηση και παρακολούθηση των υπηρεσιών του

Βήματα Συνεργάτη για την επιτυχή καταχώρηση και παρακολούθηση των υπηρεσιών του Easy-Booking.gr Βήματα Συνεργάτη για την επιτυχή καταχώρηση και παρακολούθηση των υπηρεσιών του Μέσα από τις παρακάτω οδηγίες οι συνεργάτες μετά από την ορθή αποστολή email θα μπορέσουν να καταχωρήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

αναζητήστε στη σελίδα του σχολείου μας το εικονίδιο

αναζητήστε στη σελίδα του σχολείου μας το εικονίδιο Για σας που ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε την εργασία του μαθήματος της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ σε ψηφιακή μορφή αναζητήστε στη σελίδα του σχολείου μας το εικονίδιο ----- Κάνοντας «κλικ» ----- σας οδηγεί στην νέα

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακή Πύλη (web portal) ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ System Συμβουλευτική Α.Ε

Διαδικτυακή Πύλη (web portal) ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ System Συμβουλευτική Α.Ε σχετικά με τον έλεγχο της καπνιστικής συνήθειας 1 21 Λογισμικές εφαρμογές καταγραφής και αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με τον έλεγχο της καπνιστικής συνήθειας Διαδικτυακή Πύλη (web portal) ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή Ιστολόγιου

Κατασκευή Ιστολόγιου Κατασκευή Ιστολόγιου Τι είναι το ιστολόγιο Τα blog είναι ιστοχώροι ή ιστοσελίδες που ανανεώνονται τακτικά συνήθως σε καθημερινή βάση. Περιέχουν πληροφορίες σχετικές με ένα θέμα και συνήθως χρησιμοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακό Εμπορικό Κέντρο

Ψηφιακό Εμπορικό Κέντρο Ψηφιακό Εμπορικό Κέντρο Βήματα δημιουργίας και διαχείρισης ηλεκτρονικής παρουσίας επιχείρησης Δήμος Βέροιας 2016 Εγχειρίδιο Χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων... 1

Διαβάστε περισσότερα

Teaching Computer Science

Teaching Computer Science Teaching Computer Science ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ (User Manual) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2016 Teaching Computer Science ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ (User manual) Περιεχόμενα 1. Αρχική οθόνη... 2 2. Δημιουργία λογαριασμού Εγγραφή...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com /

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / 1. Τι είναι το wikidot Το wikidot είναι ένας δικτυακός τόπος στον οποίο κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΛΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΛΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΛΩΝ Καλώς ήρθατε στην on-line εφαρμογή του portal www.eeki.gr. Από εδώ μπορείτε να διαχειριστείτε την προβολή της επιχείρησης σας, με κείμενα φωτογραφίες και τα

Διαβάστε περισσότερα

Η διαδικτυακή εφαρμογή ESOG: Εγχειρίδιο χρήσης *

Η διαδικτυακή εφαρμογή ESOG: Εγχειρίδιο χρήσης * Η διαδικτυακή εφαρμογή ESOG: Εγχειρίδιο χρήσης * Σ. Ουγιάρογλου, M.Sc., Καθηγητής Πληροφορικής, Γ.Ε.Λ. Θέρμου Αιτ/νίας stoug@sch.gr ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αυτές οι σελίδες συνθέτουν ένα εγχειρίδιο χρήσης της διαδικτυακής

Διαβάστε περισσότερα

11/4/2014 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονησ Τηλεκπαίδευσησ eclass s ηµιο ι υρ υ γ ρ ία ί Μ αθήµατο τ σ 1

11/4/2014 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονησ Τηλεκπαίδευσησ eclass s ηµιο ι υρ υ γ ρ ία ί Μ αθήµατο τ σ 1 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης eclass ηµιουργία Μαθήµατος 1 Η ηµιουργία Μαθήµατος είναι η πιο σηµαντική ενέργεια του χρήστη Εκπαιδευτή στην πλατφόρµα. Ειδικότερα, για να δηµιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός ιστοσελίδας και ιστολογίου με το Weebly

Σχεδιασμός ιστοσελίδας και ιστολογίου με το Weebly Σχεδιασμός ιστοσελίδας και ιστολογίου με το Weebly Το Weebly είναι ένα εργαλείο που καθιστά το σχεδιασμό ενός ιστότοπου πολύ εύκολο, ακόμη κι αν ο χρήστης δεν έχει εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις. Λειτουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Υποέργο 5 Υλοποίηση πράξης ΣΤΗΡΙΖΩ εργασίες αρμοδιότητας Πανεπιστημίου Κρήτης

Υποέργο 5 Υλοποίηση πράξης ΣΤΗΡΙΖΩ εργασίες αρμοδιότητας Πανεπιστημίου Κρήτης Πανεπιστήμιο Κρήτης Υποέργο 5 Υλοποίηση πράξης ΣΤΗΡΙΖΩ εργασίες αρμοδιότητας Πανεπιστημίου Κρήτης Υλοποίηση Δράσης Α2 ΠΕ 2.3 Εξελιγμένες υπηρεσίες Βίντεο ΠΣΔ Εγχειρίδιο Χρήσης Εξελιγμένων Υπηρεσιών Βίντεο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας με τους εξής δύο τρόπους:

Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας με τους εξής δύο τρόπους: Καλώς Ήλθατε στο νέο μας site και eshop www.summerdreameditions.gr Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια για το e-shop μας ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός χρήσης. Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες επεξεργασίας Προσωπικής σελίδας Διδάσκοντα

Οδηγίες επεξεργασίας Προσωπικής σελίδας Διδάσκοντα Οδηγίες επεξεργασίας Προσωπικής σελίδας Διδάσκοντα Βήμα 1: Πληκτρολογήστε την διεύθυνση http://www-new.phyed.duth.gr/undergraduate/ Βήμα 2: Δώστε όνομα χρήστη και κωδικό (Ίδια στοιχεία με αυτά που χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα 1ο. Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι:

Βήμα 1ο. Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι: Βήμα 1ο Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι: http://www.onoma_site.gr/administrator και δώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για τη διαχείριση. Βήμα 2ο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης. Τι είναι το iekdeltalive.gr;

Οδηγός χρήσης. Τι είναι το iekdeltalive.gr; Τι είναι το iekdeltalive.gr; Τι προσφέρει σε σπουδαστές και αποφοίτους; Δημοσίευση εργασιών και project καθ όλη τη διάρκεια σπουδών Ανταλλαγή σημειώσεων σε πραγματικό χρόνο μεταξύ σπουδαστών Ολοκληρωμένο

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία blog στο wordpress.com

Δημιουργία blog στο wordpress.com Δημιουργία blog στο wordpress.com 1. Πηγαίνετε στη διεύθυνση https://el.wordpress.com/ 2. Πατήστε στο "Φτιάξε το δικό σου site" 3. Εισάγετε ποια θέλετε να είναι η διεύθυνση του site σας. Π.χ. «Όνομα 1ου

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη, η πόλη των πόλεων

Θεσσαλονίκη, η πόλη των πόλεων Θεσσαλονίκη, η πόλη των πόλεων Μία ιστοσελίδα στο weebly για το Σταυροδρόμι Ηπείρων και Πολιτισμών, τη Θεσσαλονίκη Ταξη Ε ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Οι μαθητές της Ε τάξης έχοντας ως βασική επιδίωξη τη διαθεματική

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Joomla 3.0

Οδηγός χρήσης Joomla 3.0 Οδηγός χρήσης Joomla 3.0 Περιεχόμενα 1. Γενικές λειτουργίες άρθρων 2. Δημιουργία νέου/επεξεργασία άρθρου 3. Δημιουργία κουμπιού 2013 1. Γενικές λειτουργίες άρθρων Συνδεόμαστε στο περιβάλλον διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στον δικτυακό τόπο

Είσοδος στον δικτυακό τόπο Συνοπτικός οδηγός ανάρτησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+ στο δικτυακό τόπο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Περ/κής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κρήτης Είσοδος στον δικτυακό τόπο Για να εισέλθετε στον δικτυακό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο. Microsoft Word Μέρος 3

Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο. Microsoft Word Μέρος 3 Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Πληροφορικής Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο ΕΠΛ001 Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο Microsoft Word Μέρος 3 Παναγιώτης Χατζηχριστοδούλου Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο. Microsoft Word Μέρος 3

Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο. Microsoft Word Μέρος 3 Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Πληροφορικής Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο ΕΠΛ001 Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο Microsoft Word Μέρος 3 Παναγιώτης Χατζηχριστοδούλου ΕΠΛ001

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. Avon Store

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. Avon Store ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ Avon Store Το ηλεκτρονικό Κατάστημα της Avon είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας με ταχύτερη επεξεργασία παραγγελιών, φθάνοντας σε νέους πελάτες και

Διαβάστε περισσότερα

5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ 5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ 5.1 Εισαγωγή Το πρακτικό κομμάτι της πτυχιακής μας εργασίας αφορά την δημιουργία μιας λειτουργικής ιστοσελίδας με την χρήση της πλατφόρμας του Weebly, που αποτελεί μια σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Διαχείρισης Επαφές Παραγγελίες - Προσφορές Τιμολόγια Αποδείξεις Πληρωμές Παραστατικά Αναφορές Εργασίες Καταγραφή εμπορευμάτων

Πίνακας Διαχείρισης Επαφές Παραγγελίες - Προσφορές Τιμολόγια Αποδείξεις Πληρωμές Παραστατικά Αναφορές Εργασίες Καταγραφή εμπορευμάτων sevdesk Walkthrough Πίνακας Διαχείρισης Επαφές Παραγγελίες - Προσφορές Τιμολόγια Αποδείξεις Πληρωμές Παραστατικά Αναφορές Εργασίες Καταγραφή εμπορευμάτων Πίνακας Διαχείρισης Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου «e-efimeris»

Ηλεκτρονικό Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου «e-efimeris» Ηλεκτρονικό Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου «e-efimeris» Εγχειρίδιο Χρήστη ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 92, 11526, ΑΘΗΝΑ τηλ. 212 100 1531 φαξ 211 012 4490 info@e-sepia.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Περιεχόμενα Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Διαχείριση Ιστοσελίδας Δημιουργία Menu Δημιουργία σελίδας Δημιουργία Αρχικής Σελίδας Δημιουργία Άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων

Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων Παρουσίαση Γραμμών Εργαλείων Ανοίγουμε τον περιηγητή ιστού Firefox. Αποθήκευση εικόνων Ανοίγουμε την σελίδα www.google.gr Στην πάνω αριστερά γωνία κάνουμε αριστερό κλικ

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Πατρών MIS: 304457 Οδηγίες Χρήσης για τον Υπάλληλο του Γραφείου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης του θέματος Openlab

Οδηγίες εγκατάστασης του θέματος Openlab Οδηγίες εγκατάστασης του θέματος Openlab Προϋποθέσεις: Έκδοση WordPress 4.4 ή νεότερη. Σύνδεση με δικαιώματα διαχειριστή στην πλατφόρμα WordPress όπου θα εγκατασταθεί το θέμα. Για την καλύτερη παρακολούθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ CLAROLINE Κατάλογος περιεχομένων Εγγραφή μαθητή στο Claroline...2 Εγγραφή σε μάθημα...3 Τα μαθήματά μου...4 Αλλαγή του προφίλ μου (Manage my account)...4

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ. ) ( Απάντηση: Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Shift και πατάμε το πλήκτρο 8. )

( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ. ) ( Απάντηση: Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Shift και πατάμε το πλήκτρο 8. ) 1 Επεξεργασία Κειμένου OpenOffice writer Απόσπασμα Μάθημα: Γλώσσα, Τάξη: Δ Ενότητα 2: «Ρώτα το νερό τι τρέχει» Θυμόμαστε: Ποιο πλήκτρο είναι ο τόνος; ( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ. Υλοποίηση ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης επισκεπτών Δήμος Σάμου Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Portal

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ. Υλοποίηση ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης επισκεπτών Δήμος Σάμου Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Portal ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ Υλοποίηση ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης επισκεπτών Δήμος Σάμου Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Portal ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ DOTSOFT Α.Ε. ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Π.2.4.3 ΑΡΙΘΜΟΣ ΈΚΔΟΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Πατρών MIS: 304457 Οδηγίες Χρήσης για τους Φορείς Απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015. Διαδικασία Κατάρτησης Επιχειρηματικού Σχεδίου

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015. Διαδικασία Κατάρτησης Επιχειρηματικού Σχεδίου ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚO ΜΕΡΟΣ B Eπιχειρηματικό Σχέδιο και Σχεδίαση 1 ης Σελίδας Σκοπός: σκοπός του Β εργαστηριακού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 1. ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 2. ΓΡΑΜΜΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Κάθε μενού έχει τις δικές της δυνατότητες, όπως για παράδειγμα μόλις πατήσετε το κουμπί κεντρική βγαίνουν τα εικονίδια των δυνατοτήτων που

Διαβάστε περισσότερα

Μενού Προβολή. Προβολές εγγράφου

Μενού Προβολή. Προβολές εγγράφου Μενού Προβολή Προβολές εγγράφου Το Word παρέχει πέντε διαφορετικού είδους προβολές στον χρήστη, οι οποίες και βρίσκονται στο μενού Προβολή (View). Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε το είδος προβολής που

Διαβάστε περισσότερα

website guide B2B e-shop

website guide B2B e-shop website guide B2B e-shop Η ιστοσελίδα της Sun Electronics κατασκευάστηκε για να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες τόσο στους συνεργάτες της όσο και στους τελικούς καταναλωτές. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε η τιμολογιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ. 1. Σύνδεση στο σύστημα κρατήσεων. 2. Γενική Επισκόπηση

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ. 1. Σύνδεση στο σύστημα κρατήσεων. 2. Γενική Επισκόπηση ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 1. Σύνδεση στο σύστημα κρατήσεων Για να συνδεθώ στο σύστημα διαχείρισης του καταλύματός μου πληκτρολογώ την διεύθυνση: https://extranet.bookoncloud.com και επιλέγω έναν από τους 3 τρόπους

Διαβάστε περισσότερα

Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή

Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή Σύντομη περιγραφή και σειρά εικόνων για την χρήση του Πληροφοριακού Υποσυστήματος της Πρακτικής Άσκησης από τους Φοιτητές Έκδοση: 2.0 Ημερομηνία 29/5/2013

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγγραφής Νέου Συνεργάτη

Οδηγίες Εγγραφής Νέου Συνεργάτη Οδηγίες Εγγραφής Νέου Συνεργάτη Επισκέπτομαι την ιστοσελίδα: https://shop.deholding.org και επιλέγω πάνω δεξιά την ελληνική γλώσσα (ελληνική σημαία) Πατάω πάνω στο κουμπί «Προσωπικό γραφείο» Στην αριστερή

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο. Microsoft Word Μέρος 2

Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο. Microsoft Word Μέρος 2 Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Πληροφορικής Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής και Πληροφοριακά Συστήματα Εργαστήριο - ΕΠΛ003 Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο Microsoft Word Μέρος 2 Παναγιώτης

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή....

Διαβάστε περισσότερα

Website Builder Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Website Builder Βασικές Οδηγίες Χρήσης Website Builder Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Περιεχόμενα: Διαλέγοντας τον τύπο του website...3 Δημιουργώντας το Εικαστικό του website σας...4 Επιλέγοντας Εικαστικό Σχέδιο...5 Αφαιρώντας το Εικαστικό Πρότυπο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Google Forms

Οδηγός χρήσης Google Forms Οδηγός χρήσης Google Forms Είσοδος στις Google Forms Για να δημιουργήσουμε ένα ερωτηματολόγιο στις Google Forms, αρκεί να μπούμε στη διεύθυνση https://forms.google.com. Θα πρέπει να έχουμε ή να δημιουργήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ Φτιάξε το Site σου σε 5 βήματα!!! Φτιάξτε τώρα μια σύγχρονη ιστοσελίδα με δυνατότητα να την ανανεώνετε μόνοι σας...με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο!!!

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENDELOS

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENDELOS ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENDELOS Εικόνα 1 Μπαίνουμε στην διεύθυνση http://delos.uth.gr/opendelos. Εισάγετε το email και τον κωδικό. ( Εικόνα 1 ) ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 1. Κάνετε κλικ στο «Ίδρυμα»

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Περιεχόμενα Εισαγωγή στην εφαρμογή... 2 Βασική Σελίδα (Activity)... 3 Ρυθμίσεις... 3 Πελάτες... 6 Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Αποθήκη... 11 Αναζήτηση προϊόντος...

Διαβάστε περισσότερα

Alfaware Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής (Software User Manual)

Alfaware Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής (Software User Manual) Alfaware Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Δι@ύγεια (Software User Manual) Καλώς ήλθατε στο πρόγραμμα Διαύγεια Η εφαρμογή αυτή σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την ALFAWARE, με σκοπό να καλύψει πλήρως τις ανάγκες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες αρθρογράφησης στην ιστοσελίδα του 2ου ΓΕΛ Καματερού

Οδηγίες αρθρογράφησης στην ιστοσελίδα του 2ου ΓΕΛ Καματερού ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΟ SITE «2 ο ΓΕΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ» Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν στους αρθρογράφους για το Site «2 ου ΓΕΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ». Ειδικότερα, ας υποθέσουμε ότι ο χρήστης «user» με Συνθηματικό χρήστη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Περιεχόµενα Σύνδεση στον προσωπικό χώρο...2 Το κεντρικό παράθυρο...3 ιαδροµή φακέλου...3 ιαχείριση αρχείων και φακέλων...4 Αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας

Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας 1 Γενικές Οδηγίες Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας Βήμα 2: Τίτλος και κείμενο εργασίας Βήμα 3: Συγγραφείς Βήμα 4: Προεπισκόπηση εργασίας και υποβολή 2 Σε περίπτωση που δεν

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger. Δημιουργία ιστολογίου

Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger. Δημιουργία ιστολογίου Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger Δημιουργία ιστολογίου 1. Ανοίξτε το φυλλομετρητή Google Chrome, πληκτρολογήστε στη γραμμή διευθύνσεων τη διεύθυνση www.blogger.com και πατήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Word) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT WORD (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Mahara Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Εισαγωγή στο Mahara Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου http://www.eufolio.eu Εισαγωγή στο Mahara Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Περιεχόμενο Παρουσίασης 1. Εισαγωγή στο Mahara 2. Δημιουργώ το δικό μου Mahara eportfolio 3. Συνεργάζομαι με άλλους στο Mahara 4.

Διαβάστε περισσότερα

Να σας ευχηθώ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!! Χρόνια πολλά με Υγεία, Αισιόδοξα και Ευτυχισμένα. και να σας θυμίσω την υπόσχεση για την εργασία που αφορά

Να σας ευχηθώ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!! Χρόνια πολλά με Υγεία, Αισιόδοξα και Ευτυχισμένα. και να σας θυμίσω την υπόσχεση για την εργασία που αφορά Να σας ευχηθώ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!! Χρόνια πολλά με Υγεία, Αισιόδοξα και Ευτυχισμένα. και να σας θυμίσω την υπόσχεση για την εργασία που αφορά την πρακτική εφαρμογή του πληκτρολογίου. 1 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Με την αλλαγή των μεταβλητών σελιδοποίησης αυτόματα ρυθμίζετε το νέο όριο για τα άρθρα και τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Με την αλλαγή των μεταβλητών σελιδοποίησης αυτόματα ρυθμίζετε το νέο όριο για τα άρθρα και τα αποτελέσματα αναζήτησης. Γενικές Ρυθμίσεις Στην ενότητα αυτή θα περιγράψουμε τις λειτουργίες των Γενικών Ρυθμίσεων. Εκεί αποθηκεύονται όλες οι ρυθμίσεις του Guru CMS. Εάν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο "Γενικές Ρυθμίσεις" από την κύρια

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα