ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ/ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑ.Δ.Ε.Δ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ/ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑ.Δ.Ε.Δ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"

Transcript

1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ/ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑ.Δ.Ε.Δ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003

2 2 Άρθρο 1ο:ΕΠΩΝΥΜΙΑ. Άρθρο 2ο: ΕΔΡΑ. Άρθρο 3ο: ΣΦΡΑΓΙΔΑ. Άρθρο 4ο: ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 5ο: ΜΕΣΑ. Άρθρο 6ο: ΜΕΛΗ. Άρθρο 7ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ. Άρθρο 8ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ : Άρθρο 9ο: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ. Άρθρο 10ο: ΠΟΡΟΙ : Άρθρο 11ο: ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.. Άρθρο 12ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ. Άρθρο 13ο: ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. Άρθρο 14ο: ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. Άρθρο 15ο: ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΙΕΡΑΡΧΙΑ. Άρθρο 16ο: ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Το τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο Έκτακτο Π.Σ. Καταστατικό Π.Σ. Γενικά. Εκλογή αντιπροσώπων της Κίνησης στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ. Άρθρο 17ο: ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Άρθρο 18ο. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Άρθρο 19ο. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ : Άρθρο 20ο. ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Άρθρο 21ο. ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ : Άρθρο 22ο. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ.

3 3 Ο Πρόεδρος. Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος. Ο Αντιπρόεδρος. Ο Γενικός Γραμματέας. Ο Β. Γενικός Γραμματέας. Ο Γενικός Ταμίας. Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας. Β. Γενικός Οργανωτικός. Εκπρόσωπος των Νηπιαγωγών Μέλη Επαρχιακών Επιτροπών. Άρθρο 23ο: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Άρθρο 24ο: ΕΚΛΟΓΕΣ Α. ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔ. Β. Εκλογή Αξιωματούχων της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Άρθρο 25ο: ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Γ.Α ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔ. Άρθρο 26ο: ΕΚΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ. Άρθρο 27ο. ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ Άρθρο 28ο. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ : Άρθρο 29ο. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ. Άρθρο 30ο. ΔΙΑΛΥΣΗ. Άρθρο 31ο. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

4 4 Άρθρο 1ο:ΕΠΩΝΥΜΙΑ. Η επωνυμία της Κίνησης είναι ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ / ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, θα αναφέρεται δε πιο κάτω ως η ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ή ως η Κίνηση. Άρθρο 2ο: ΕΔΡΑ. Έδρα της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι η Λευκωσία. Η ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ έχει Επαρχιακά Γραφεία στα ακόλουθα κέντρα, όπου εδρεύουν οι Επαρχιακές Επιτροπές και όπου κατά κανόνα συγκαλούνται όλες οι συνεδριάσεις, συγκεντρώσεις και συνελεύσεις για τους σκοπούς της Κίνησης και των Επαρχιακών της Γραφείων: Λευκωσία, Λεμεσός, Αμμόχωστος, Λάρνακα, Πάφος, Κερύνεια, Μόρφου. Σημ. Τα εκτοπισμένα Επαρχιακά Γραφεία θα στεγάζονται προσωρινά στα γραφεία των μη εκτοπισμένων Επαρχιακών Γραφείων, εκτός αν προτιμούν να κάνουν άλλες διευθετήσεις. Η έδρα των εκτοπισμένων Επαρχιακών Γραφείων καθορίζεται από τα ίδια, ύστερα από συνεννόηση με το Διοικητικό Συμβούλιο. Άρθρο 3ο: ΣΦΡΑΓΙΔΑ. Η σφραγίδα της Κίνησης είναι κυκλική με το ένα ημικύκλιο σε σχήμα δάφνης και το άλλο σχηματίζεται με μικρά αστέρια. Στον εσωτερικό κύκλο φέρει ως έμβλημα τη θεά Αθηνά και αναγράφει : ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΣ 1981.

5 5 Άρθρο 4ο: ΣΚΟΠΟΙ: Οι σκοποί της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι οι εξής : Η συμβολή στον αγώνα για εθνική δικαίωση της πατρίδας μας και απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας. Η διατήρηση και ενίσχυση της Παιδείας μας στα πλαίσια που επιβάλλουν οι ιστορικές μας καταβολές, η Ελληνορθόδοξη μας παράδοση και η Ελληνική μας ταυτότητα. Η εξύψωση του κύρους, του γοήτρου και της επιρροής του δασκάλου στην κυπριακή κοινωνία. Η επικράτηση, με την εξασφάλιση και την ενιαία εφαρμογή κατάλληλης εκπαιδευτικής νομοθεσίας και την υιοθέτηση διαφανών διαδικασιών, της αξιοκρατίας, της ισοπολιτείας, της ισονομίας και της δικαιοσύνης για όλους τους δασκάλους. Η μελέτη και η ανάλυση των εκπαιδευτικών, των συνδικαλιστικών, των κοινωνικών και εθνικών προβλημάτων και η υποβολή σχετικών εισηγήσεων με στόχο την καλύτερη δυνατή συμβολή της Κίνησης στην αντιμετώπισή τους. Η ενίσχυση και προαγωγή των εθνικών και θρησκευτικών ιδεωδών των μελών της, καθώς επίσης και η προαγωγή της κοινωνικότητας και της πνευματικότητάς τους με τη διοργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων, εκδρομών, θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, δεξιώσεων, χορών, αθλοπαιδιών ή άλλων εκδηλώσεων και μέσων. Η προώθηση του ευρωπαϊκού ιδεώδους και των σύγχρονων τάσεων σύστημα. στο εκπαιδευτικό μας Η διεκδίκηση με δημοκρατικές διαδικασίες της εξουσίας της ΠΟΕΔ και του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Δασκάλων. Η συμβολή, ώστε η ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, να γίνει θεματοφύλακας των δικαίων των δασκάλων και πρωτοπόρος σε εθνικές πολιτιστικές και συνδικαλιστικές εκδηλώσεις. Άρθρο 5ο: ΜΕΣΑ. Η ένταξη στην ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ όσο το δυνατό περισσότερων δασκάλων και νηπιαγωγών. Η διοργάνωση εκπαιδευτικών ερευνών, εκπαιδευτικών συνεδρίων, εκδρομών, διαλέξεων, γιορτών, παραστάσεων, συναυλιών, δεξιώσεων και άλλων εκδηλώσεων. Η έκδοση εκπαιδευτικού περιοδικού, δελτίου, βιβλίου, εφημερίδας, οικοσελίδας στο Διαδίκτυο ή άλλου ενημερωτικού υλικού. Η δημιουργία επιτροπών μελέτης συνδικαλιστικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών, εθνικών και άλλων θεμάτων. Η ανάμιξη και συμμετοχή σ οποιαδήποτε ζητήματα επαγγελματικής, συνδικαλιστικής, κοινωνικής και εθνικής φύσης. Η σύνδεση με άλλους φορείς, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, οι οποίοι προάγουν τους ίδιους στόχους και σκοπούς. Η ανάπτυξη σχέσεων με άλλες εκπαιδευτικές ομάδες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Η εκπροσώπησή της σ οποιαδήποτε σώματα, επιτροπές και άλλους οργανισμούς που προάγουν τους ίδιους στόχους και σκοπούς. H κατάρτιση στελεχών με την ίδρυση και λειτουργία σχολής στελεχών ή με τη συνεργασία άλλων συνδικαλιστικών φορέων.

6 6 Άρθρο 6ο: ΜΕΛΗ. Τακτικά μέλη : Μπορούν να εγγραφούν όλοι οι εν ενεργεία Έλληνες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ή δάσκαλοι και νηπιαγωγοί των θρησκευτικών ομάδων που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Η αίτηση για εγγραφή κάποιου ως τακτικού μέλους υποβάλλεται προς την Επιτροπή του Επαρχιακού Γραφείου της περιοχής στην οποία υπηρετεί ο αιτητής, η οποία και έχει δικαίωμα να τη δεχτεί ή να την απορρίψει δικαιολογώντας την απόφασή της. Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης ο αιτητής ειδοποιείται γραπτώς και γίνεται μέλος από τη στιγμή που θα καταβάλει συνδρομή για το τρέχον σχολικό έτος.σε περίπτωση απόρριψης της αίτησής του ο αιτητής έχει δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση στο Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου η απόφαση είναι τελεσίδικη. Μη τακτικά μέλη : Θεωρούνται όλοι οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που, είτε αφυπηρέτησαν, είτε μεταπήδησαν σε άλλη υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, νοουμένου ότι κατά το χρόνο της αφυπηρέτησης ή της μεταπήδησης ήταν τακτικά μέλη της Κίνησης. Τα μη τακτικά μέλη δεν καταβάλλουν οποιαδήποτε συνδρομή. Τα μη τακτικά μέλη δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Για τις εκλογές στο ΣΤΔΚ ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 26. Τα μη τακτικά μέλη μπορούν να παρίστανται στις Επαρχιακές Συνελεύσεις με δικαίωμα λόγου αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου. Τα μη τακτικά μέλη μπορούν να υποβάλλουν εισηγήσεις για μελέτη από τα όργανα της Κίνησης. Τα μη τακτικά μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιεσδήποτε επιτροπές λειτουργούν υπό την εποπτεία της Κίνησης. Συνδεδεμένα μέλη. Μπορούν να εγγραφούν οι φοιτητές της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και οι φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δασκάλων και Νηπιαγωγών των Ελλαδικών Πανεπιστημίων. Τα συνδεδεμένα μέλη δεν καταβάλλουν οποιαδήποτε συνδρομή. Τα συνδεδεμένα μέλη πρέπει να εκπροσωπούνται σε όλα τα Διοικητικά Όργανα της Κίνησης με πλήρη δικαιώματα.

7 7 Άρθρο 7ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ. Κάθε μέλος, εκτός αν προνοείται διαφορετικά από το Καταστατικό, δικαιούται : Να εκλέγει και να εκλέγεται. Να ασκεί άμεσο εσωτερικό έλεγχο και κριτική στα διοικητικά όργανα της Κίνησης κατά τις συνεδρίες των διοικητικών οργάνων και έμμεσο έλεγχο απευθυνόμενο με γραπτό σημείωμα ή προφορικά στα αρμόδια όργανα της Κίνησης. Να ενημερώνεται για την ετήσια οικονομική κατάσταση της Κίνησης. Να υποβάλλει θέματα για μελέτη από τα αρμόδια όργανα της Κίνησης. Να υποβάλλει εισηγήσεις στα όργανα της Κίνησης. Να τυγχάνει ηθικής και οικονομικής ενίσχυσης από την Κίνηση. Να παραιτηθεί από την Κίνηση. Η παραίτηση υποβάλλεται με γραπτή δήλωση προς το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είναι και αρμόδιο να αποφασίσει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος. Νοείται ότι μέλος που παραιτήθηκε από την υση της Κίνησης. Να καταβάλλει τακτικά τη συνδρομή του. Η συνδρομή εισπράττεται έναντι διπλοτύπου απόδειξης για ολόκληρο το οικονομικό έτος, που στη προκειμένη περίπτωση είναι το ίδιο με το σχολικό έτος ή με άλλες διαδικασίες που το Δ/Σ αποφασίζει. Αν το μέλος καθυστερεί να καταβάλει τη συνδρομή του μέχρι το Δεκέμβρη, ειδοποιείται με γραπτή επιστολή από τον Επαρχιακό Ταμία. Αν μέχρι το τέλος Απριλίου δεν καταβάλει τη συνδρομή που οφείλει, το μέλος διαγράφεται με απόφαση της Επαρχιακής Επιτροπής, η οποία κοινοποιείται στο Δ/Σ. Να αποφεύγει εκδηλώσεις αντίθετες των αποφάσεων της Κίνησης. Να ψηφίζει τους υποψηφίους της Κίνησης σε κάθε εκλογή. Να συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις της Κίνησης. Να αποφεύγει ενέργειες που μειώνουν την Κίνηση. Άρθρο 8ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ : Κάθε μέλος έχει υποχρέωση : Να συμμορφώνεται προς τις διατάξεις του καταστατικού και να εφαρμόζει και να προωθεί τις αποφάσεις, τις απόψεις, τις θέσεις και γενικά τη γραμμή της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Να εργάζεται για προαγωγή των σκοπών και επιδιώξεων καθώς επίσης και για την ενότητα και ενίσχυση της Κίνησης. Να καταβάλλει τακτικά τη συνδρομή του. Η συνδρομή εισπράττεται έναντι διπλοτύπου απόδειξης για ολόκληρο το οικονομικό έτος, που στη προκειμένη περίπτωση είναι το ίδιο με το σχολικό έτος ή με άλλες διαδικασίες που το Δ/Σ αποφασίζει. Αν το μέλος καθυστερεί να καταβάλει τη συνδρομή του μέχρι το Δεκέμβρη, ειδοποιείται με γραπτή επιστολή από τον Επαρχιακό Ταμία. Αν μέχρι το τέλος Απριλίου δεν καταβάλει τη συνδρομή που οφείλει, το μέλος διαγράφεται με απόφαση της Επαρχιακής Επιτροπής, η οποία κοινοποιείται στο Δ/Σ. Να αποφεύγει εκδηλώσεις αντίθετες των αποφάσεων της Κίνησης. Να ψηφίζει τους υποψηφίους της Κίνησης σε κάθε εκλογή. Να συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις της Κίνησης. Να αποφεύγει ενέργειες που μειώνουν την Κίνηση.

8 8 Άρθρο 9ο: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ. Διαγραφή μέλους μπορεί να γίνει : Ύστερα από γραπτή αίτηση του μέλους. Ύστερα από απόφαση της Επαρχιακής Επιτροπής με βάση το άρθρο 8.3 του καταστατικού. Σε περίπτωση που το μέλος αποχωρεί από το επάγγελμα. Όταν το μέλος αποβιώσει. Στη περίπτωση της παραγράφου 9.1. το μέλος δικαιούται να επαναγγραφεί μετά παρέλευση ενός έτους από την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του. Στην περίπτωση της παραγράφου 9.2. το μέλος μπορεί να επαναγγραφεί, τακτοποιήσει τις οφειλόμενες συνδρομές του. αφού πρώτα Άρθρο 10ο: ΠΟΡΟΙ : Οι πόροι της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι τακτικοί και έκτακτοι. Τακτικοί είναι οι προερχόμενοι από : Την ετήσια συνδρομή των τακτικών μελών, που ορίζεται από το ΔΣ. Το προϊόν από την έκδοση περιοδικού και άλλων εκδόσεων. 2 Έκτακτοι είναι οι πόροι από τυχόν δωρεές, συνεισφορές, κληροδοτήματα, προϊόντα εκδηλώσεων και κάθε άλλο έκτακτο έσοδο, που νόμιμα περιέρχεται στην Κίνηση. Άρθρο 11ο: ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Στις σχέσεις της με τους τρίτους η Κίνηση εκπροσωπείται: Σε παγκύπριο επίπεδο με μέλη της Γραμματείας. Σε επαρχιακό επίπεδο με μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής. Άρθρο 12ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ. Η ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ δεσμεύεται: Όσον αφορά τη διεξαγωγή αλληλογραφίας, με την υπογραφή του Προέδρου ή του Αναπληρωτή Προέδρου και του Γ.Γραμματέα. Όσον αφορά τις πληρωμές, με την υπογραφή του Προέδρου ή του Αναπληρωτή Προέδρου και του Γ. Ταμία.

9 9 Άρθρο 13ο: ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. Όλη η περιουσία της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, κινητή και ακίνητη, είναι γραμμένη στο όνομά της και είναι κάτω από την ευθύνη του Δ/Σ. Τα ονόματα και τα δείγματα των υπογραφών του Προέδρου, του Αναπληρωτή Προέδρου και του Γενικού Ταμία της Κίνησης θα αποστέλλονται προς την τράπεζα ή το ταμιευτήριο όπου κατατίθενται τα κεφάλαια της Κίνησης και θα συνοδεύονται με οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες θα πληρώνονται επιταγές ή εντάλματα από τους λογαριασμούς της Κίνησης. Άρθρο 14ο: ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. Για την καλύτερη λειτουργία της και την πληρέστερη εξυπηρέτηση των μελών της η ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ έχει Επαρχιακά Γραφεία. Κάθε Επαρχιακό Γραφείο έχει τη δική του σφραγίδα που είναι η ίδια με εκείνη της Κίνησης, με την προσθήκη μόνο του ονόματος της Επαρχίας όπου λειτουργεί το Γραφείο. Τα Επαρχιακά Γραφεία διοικούνται από Επαρχιακές Επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν αναλογικά Διευθυντές, Β.Διευθυντές, Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί, Δ/λοι Ειδικής Εκπαίδευσης. Τα Επαρχιακά Γραφεία συντηρούνται με εισφορές του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε Γραφείου, όπως αυτές υποβάλλονται στο Διοικητικό Συμβούλιο. Τα Εκτοπισμένα Γραφεία μπορούν να λειτουργούν παραρτήματα σε όλες τις περιοχές όπου διαβιοί ικανός αριθμός μελών και φίλων. Νοείται ότι τέτοια γραφεία ενεργούν σε πλήρη συντονισμό και αγαστή συνεργασία με τα τοπικά Επαρχιακά Γραφεία. Τα παραρτήματα των Εκτοπισμένων Γραφείων σε ό,τι αφορά τα τοπικά θέματα συνεργάζονται πλήρως με τα τοπικά Επαρχιακά Γραφεία. ( Συστήνουν κοινούς φορείς, διοργανώνουν κοινές εκδηλώσεις, συνεργάζονται κατά τις εκλογές και γενικά τους παραχωρούνται όλες οι δυνατές διευκολύνσεις). Άρθρο 15ο: ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΙΕΡΑΡΧΙΑ. Τα διοικητικά όργανα της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι τα πιο κάτω: To Παγκύπριο Συνέδριο. To Ανώτατο Συμβούλιο. Το Διοικητικό Συμβούλιο. Η Εκτελεστική Γραμματεία ή Γραμματεία. Η Επαρχιακή Συνέλευση. Η Επαρχιακή Επιτροπή.

10 10 Άρθρο 16ο: ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Α. Το Παγκύπριο Συνέδριο είναι το κυρίαρχο Σώμα της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Διακρίνεται σε τακτικό, έκτακτο ή/ και καταστατικό και αποφασίζει για κάθε ζήτημα που δεν είναι αντίθετο με το παρόν καταστατικό και το καταστατικό της ΠΟΕΔ. Συγκροτείται από: Όλους τους υποψήφιους Γ.Α. της Κίνησης κατά τις εκλογές της ΠΟΕΔ. Τα μέλη των Επαρχιακών Επιτροπών της Κίνησης. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κίνησης. Όσους διετέλεσαν μέλη της Γραμματείας της ΠΟΕΔ και της Γραμματείας της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ κατά την αμέσως προηγούμενη περίοδο. Β. Το τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο συνέρχεται τον Οκτώβριο που ακολουθεί τις εκλογές της ΠΟΕΔ. Μπορεί να είναι διήμερο: Η ημερομηνία σύγκλησής του ορίζεται από το Δ/Σ ή τη Γραμματεία. Συγκαλείται από το Γενικό Γραμματέα δέκα τουλάχιστο μέρες προηγουμένως, προφορικά ή γραπτά και διά του τύπου. Προεδρεύεται από τον Πρόεδρο της Κίνησης εκτός από τις περιπτώσεις εκλογής μελών της Κίνησης στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ ή της εκλογής της Κεντρικής Γραμματείας της Κίνησης όπου ακολουθούνται οι διατάξεις του άρθρου 24. Το Προεδρείο συμπληρώνουν τέσσερα άλλα πρόσωπα που ορίζονται από αυτό, τα οποία δεν πρέπει να είναι αξιωματούχοι και δεν προτίθενται να διεκδικήσουν οποιοδήποτε αξίωμα στην περίπτωση που το συνέδριο είναι εκλογικό. Στο τακτικό Π.Σ. κύρια θέματα είναι : Μέρος Α. Λογοδοσία του Προέδρου. Σημείωση 1. Νοείται το άτομο που διετέλεσε Πρόεδρος την προηγούμενη τριετία και όχι ο Πρόεδρος που εκλέχτηκε με βάση τις πρόνοιες του άρθρου Λογοδοσία του Γ. Ταμία. Σημείωση 1. Η λογοδοσία του Προέδρου να μην υπερβαίνει τα 15 λεπτά.

11 11 Οικονομική έκθεση της προηγούμενης τριετίας. (Γίνεται από την ελεγκτική επιτροπή). Έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου. Διευκρινιστικές ερωτήσεις. Κριτική λογοδοσιών. Εισηγήσεις για βελτίωση της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας της Κίνησης. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων πάνω σε ειδικά εκπαιδευτικά, επαγγελματικά, συνδικαλιστικά, πολιτιστικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.ά. θέματα που εγγράφηκαν στην ημερήσια διάταξη. Νοείται ότι θέματα μπορούν να εγγράψουν το Δ.Σ. ή οποιοδήποτε μέλος του Π.Σ. Νοείται ότι το Π.Σ. έχει δικαίωμα να αρνηθεί να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα. Μέρος Β. 5. Εκλογή νέας Εκτελεστικής Γραμματείας.(άρθρο Εκλογή τριμελούς ελεγκτικής επιτροπής που εκλέγεται μεταξύ των παρόντων μελών του Παγκυπρίου Συνεδρίου που δεν ενδιαφέρονται να είναι υποψήφια μέλη για θέση σε άλλο Διοικητικό Όργανο της Κίνησης. Η θητεία τους είναι όση και η θητεία του Δ/Σ. 7. Έκτακτο Π.Σ.. Συγκαλείται με απόφαση του Δ/Σ. Διευθύνεται βάση του καταστατικού με αποφάσεις του προεδρείου του οποίου προεδρεύει ο Πρόεδρος και αποτελείται από τα μέλη της Γραμματείας. Είναι σε απαρτία αν παρευρίσκονται το ½ συν ένα μέλη του. Διαφορετικά δίνεται παράταση μισής ώρας οπόταν θεωρούνται απαρτία. Καταστατικό Π.Σ. Συγκαλείται με απόφαση του Δ/Σ. Μπορεί να είναι μέρος του Τακτικού ή του Έκτακτου Π.Σ. Τροποποιεί το καταστατικό με πλειοψηφία 2/3 των παρευρισκομένων. Πρόταση για τροποποίηση του Καταστατικού υποβάλλεται από το Δ/Σ ή από οποιοδήποτε μέλος. Οποιαδήποτε πρόταση για τροποποίηση του Καταστατικού κοινοποιείται στα μέλη του Π/Σ μαζί με την πρόσκληση σύγκλησής του. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις το Π/Σ μπορεί να συζητήσει καταστατικές τροποποιήσεις ανεξάρτητα από τις επιφυλάξεις του άρθρου , νοουμένου ότι συγκεντρώνει τις θετικές ψήφους των 2/3 των παρόντων μελών. 9. Γενικά. Οποιεσδήποτε αποφάσεις του Π.Σ. λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία, νοουμένου ότι οι παρόντες είναι τουλάχιστον το 1/3 των μελών του. Το Π.Σ. έχει το τεκμήριο της αρμοδιότητας για οποιοδήποτε θέμα.

12 12 Εκλογή αντιπροσώπων της Κίνησης στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ. Το Π.Σ. υπό την Προεδρία του γηραιότερου μέλους του, που δεν προτίθεται να διεκδικήσει οποιαδήποτε θέση στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ, συνέρχεται σε τακτική συνεδρία μετά τις εκλογές της ΠΟΕΔ και εκλέγει τους εκπροσώπους της Κίνησης στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ κατ αξίωμα με τις ακόλουθες διαδικασίες: Ορίζεται τριμελής εφορευτική επιτροπή από μέλη του Π.Σ. τα οποία δεν προτίθενται να είναι υποψήφια για οποιαδήποτε θέση στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ. Η τριμελής αυτή εφορευτική επιτροπή βοηθά τον Πρόεδρο στην όλη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Ακολούθως ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για το σημαντικότερο αξίωμα από τον Προεδρεύοντα. Οι υποψηφιότητες πρέπει να υποβάλλονται γραπτώς προς τον Πρόεδρο ή τον Αναπληρωτή Πρόεδρο ή το Γ.Γραμματέα της Κίνησης, τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών του Παγκύπριου Συνεδρίου. Κάθε υποψήφιος μπορεί να διεκδικήσει μόνο μία θέση στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ. (Νοείται ότι υποψήφιοι μπορούν να είναι μόνον τα εκλεγέντα κατ επαρχία μέλη του Δ/Σ της ΠΟΕΔ ). Στη συνέχεια οι υποψήφιοι απευθύνονται στο Π.Σ. με ομιλία διάρκειας μέχρι 5 λεπτών, εάν το επιθυμούν. Ακολούθως διεξάγονται εκλογές. Τα ψηφοδέλτια υπογράφονται από δυο μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι πέραν των δύο, εάν υποψήφιος εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία τότε θεωρείται εκλεγείς. Σε αντίθετη περίπτωση η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται αποκλειομένου σε κάθε περίπτωση του υποψηφίου που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους. Νοείται ότι σε τέτοια περίπτωση θεωρείται εκλεγείς ο υποψήφιος που συγκεντρώνει σχετική πλειοψηφία. Στη συνέχεια υποβάλλονται υποψηφιότητες για το δεύτερο σε σημασία αξίωμα και επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται για όλα τα αξιώματα που με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών και το Καταστατικό της ΠΟΕΔ καταλαμβάνονται από την Κίνηση. Νοείται ότι υποψήφιος που έχει υπηρετήσει για δυο συνεχείς θητείες στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ, για να μπορεί είναι υποψήφιος και για τρίτη θα πρέπει πρώτα να συγκεντρώσει την καταφατική ψήφο των 3/5 των μελών του Π.Σ. Ακολούθως η μεταχείρισή του είναι όπως των υπόλοιπων υποψηφίων. Άρθρο 17ο: ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Αποτελείται από τα μέλη του Δ/Σ της Κίνησης και όλους τους εκλεγέντες Γ.Α. της ΠΟΕΔ. Τις εργασίες του Α.Σ. διευθύνει πενταμελές προεδρείο αποτελούμενο από τον Πρόεδρο, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, το Γ.Γραμματέα, το Γ. Ταμία και το Γ. Οργανωτικό. Συγκαλείται 2-10 μέρες πριν από τις Παγκύπριες Συνδιασκέψεις των Γ.Α. της ΠΟΕΔ με προφορική ή γραπτή και μέσον του τύπου πρόσκληση του Γ.Γραμματέα. Είναι σε απαρτία μισή ώρα μετά την ώρα σύγκλησης, εκτός αν παρευρίσκονται το ½ των μελών. Κύριο έργο του Α.Σ. είναι ο συντονισμός και η προετοιμασία των θέσεων της Κίνησης που θα διατυπωθούν κατά την Π.Σ.Γ.Α. της ΠΟΕΔ.

13 13 Άρθρο 18ο. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Αποτελείται από: Τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας. Τα μέλη του Δ/Σ της ΠΟΕΔ που προέρχονται από την Κίνηση. Τους Επαρχιακούς Προέδρους της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Τους εκπροσώπους της κίνησης στις Επιτροπές του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Δασκάλων. Τους εκπροσώπους των Επαρχιακών Γραφείων κατ αναλογία των ψήφων που συγκέντρωσε η Κίνηση κατά τις εκλογές της ΠΟΕΔ όπως πιο κάτω : Μέχρι 50 ψήφοι ένα αντιπρόσωπο. Από 50 μέχρι 100 δύο. Από 100 μέχρι 200 τέσσερις. Από 200 μέχρι 300 πέντε. Επιπρόσθετα για κάθε 100 ψήφους ένα αντιπρόσωπο. Τρεις εκπροσώπους των Συνδεδεμένων Μελών. Συγκαλείται από την Εκτελεστική Γραμματεία, τουλάχιστο μια φορά κάθε τρίμηνο ή όποτε το θεωρήσει σκόπιμο, ή όταν το ζητήσει το 1/3 των μελών του. Την ευθύνη της σύγκλησης, η οποία γίνεται προφορικά ή γραπτά ή και με ανακοίνωση στον τύπο, 8 μέρες πριν την ημερομηνία σύγκλησης, έχει ο Γ.Γραμματέας. Νοείται ότι το χρονοδιάγραμμα των 8 ημερών μπορεί να μειώνεται ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Χαράσσει γραμμή στη Γραμματεία και τα άλλα όργανα της Κίνησης και εποπτεύει τους εκπροσώπους της Κίνησης στην ΠΟΕΔ. Οι αποφάσεις του είναι τελεσίδικες και αναιρούνται μόνο από το ίδιο ή το Παγκύπριο Συνέδριο. Ερμηνεύει το καταστατικό με πλειοψηφία των παρόντων και ρυθμίζει θέματα που δεν περιλαμβάνονται σ αυτό με τις θετικές ψήφους των 2/3 των παρόντων. Αναπληρώνει κενές θέσεις της Γραμματείας νοουμένου ότι οι κενές θέσεις δεν υπερβαίνουν το 1/3 των μελών. Αν οι κενές θέσεις είναι πέραν του 1/3 των μελών τότε συγκαλείται το Παγκύπριο Συνέδριο και συμπληρώνει τη Γραμματεία με αναπληρωματικές εκλογές. Η διαδικασία αναπλήρωσης είναι η ίδια με τη διαδικασία που εφαρμόζεται στις εκλογές μελών της Γραμματείας (άρθρο 24.4.). Νοείται ότι το εκλεκτορικό σώμα στην παρούσα περίπτωση είναι το Διοικητικό Συμβούλιο. Αποφασίζει για το ύψος της ετήσιας συνδρομής. Άρθρο 19ο. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Αποτελείται από το Πρόεδρο, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα, το Βοηθό Γ. Γραμματέα, το Γενικό Ταμία, το Γενικό Οργανωτικό, το Β. Γ. Ταμία, το Β. Γ. Οργανωτικό, την εκπρόσωπο των νηπιαγωγών, τον/την εκπρόσωπο των δασκάλων Ειδικής Εκπαίδευσης, τα μέλη της Γραμματείας της ΠΟΕΔ που προέρχονται από την Κίνηση, και τον Πρόεδρο και Αναπληρωτή Πρόεδρο της προηγούμενης τριετίας. Συγκαλείται από το Γ. Γραμματέα και είναι σε απαρτία όταν παρίσταται το ½ των μελών της. Επιλαμβάνεται θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας και επείγουσας φύσης.

14 14 Συνέρχεται τουλάχιστο μια φορά το μήνα σε τακτική συνεδρία και έκτακτα όποτε την καλέσει ο Πρόεδρος, ή το ½ των μελών. Παρακολουθεί τη λειτουργία της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Επαρχιακών Επιτροπών. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία. και συντονίζει τη δράση των Στις συνεδριάσεις της Γραμματείας είναι δυνατό να καλούνται και άλλοι αξιωματούχοι της Κίνησης, όπως: Οι Επαρχιακοί Πρόεδροι της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ή/και Οι Επαρχιακοί Πρόεδροι της ΠΟΕΔ που προέρχονται από την Κίνηση ή/και Τα μέλη του Δ/Σ της ΠΟΕΔ που προέρχονται από την Κίνηση ή/και Ειδικοί στα θέματα που θα συζητηθούν ή και Οποιοδήποτε μέλος της Κίνησης. Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουν και τα μέλη της Γραμματείας, πλην των περιπτώσεων 7.4. και 7.5 που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Νοείται ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις περιπτώσεις αυτές εγκρίνονται από το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Άρθρο 20ο. ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Αποτελείται από τα μέλη της επαρχίας. Είναι το ανώτερο διοικητικό όργανο της επαρχίας. Προεδρεύεται από τον Πρόεδρο της Επαρχίας. Συνέρχεται τακτικά μια φορά το χρόνο, το Σεπτέμβρη ή το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη και έκτακτα όταν συγκληθεί από την Επαρχιακή Επιτροπή. Θέματα της τακτικής συνεδρίας είναι η λογοδοσία της Επαρχιακής Γραμματείας η οποία γίνεται από τον Επαρχιακό Πρόεδρο. Κατά την τακτική συνεδρία που έπεται των εκλογών της ΠΟΕΔ εκλέγει τα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής με τις ίδιες διαδικασίες που το Παγκύπριο Συνέδριο εκλέγει την Εκτελεστική Γραμματεία της Κίνησης. Ακούει τη λογοδοσία της Επαρχιακής Επιτροπής, κάνει κριτική και χαράσσει γραμμή για τον επόμενο χρόνο. Είναι σε απαρτία αν βρίσκονται το ½ συν ένα μέλος ή μετά από μισή ώρα, όσα μέλη κι αν παρευρίσκονται. Εγγραφή οποιουδήποτε θέματος για συζήτηση γίνεται πριν την έναρξη των εργασιών της. Νοείται ότι η Επαρχιακή Συνέλευση έχει δικαίωμα να αρνηθεί τη συζήτηση οποιουδήποτε θέματος. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία. Οι εργασίες της διεξάγονται όπως του Παγκύπριου Συνεδρίου εκτός αν προνοείται διαφορετικά από το Καταστατικό. Τα μέλη καλούνται με γραπτή ή προφορική πρόσκληση ή διά του τύπου, πέντε μέρες τουλάχιστον πριν. Σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις το χρονοδιάγραμμα των πέντε ημερών μπορεί να μην εφαρμόζεται. Εκλέγει τους υποψηφίους Γενικούς Αντιπροσώπους ή ορίζει τον τρόπο επιλογής τους.

15 15 Άρθρο 21ο. ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Συγκροτείται από τον Επαρχιακό Πρόεδρο, τον Αναπληρωτή Επαρχιακό Πρόεδρο, τον Επαρχιακό Αντιπρόεδρο, τον Επαρχιακό Γραμματέα, το Βοηθό Επαρχιακό Γραμματέα, τον Επ. Ταμία,τον Βοηθό Επαρχιακό Ταμία, τον Επ. Οργανωτικό, τον Βοηθό Επαρχιακό Οργανωτικό, την Επ. Εκπρόσωπο των Νηπιαγωγών, εκπρόσωπο των δασκάλων Ειδικής Εκπαίδευσης, τα μέλη της Κίνησης που κατέχουν αξιώματα στην Επαρχιακή Επιτροπή και το Δ/Σ της ΠΟΕΔ, τους εκπροσώπους της επαρχίας στο Δ/Σ της Κίνησης και τον Επαρχιακό Πρόεδρο της προηγουμένης τριετίας. Είναι το εκτελεστικό όργανο της επαρχίας. Συνέρχεται τακτικά μια φορά το μήνα και έκτακτα μετά από απόφαση του Επαρχιακού Προέδρου ή της πλειοψηφίας των μελών της. Συγκαλεί τις επαρχιακές συνελεύσεις και λογοδοτεί σ αυτές. Είναι σε απαρτία όταν παρευρίσκονται το ½ συν ένα των μελών της ή μισή ώρα μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίας. Καταρτίζει και εκτελεί πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων της επαρχίας. Ασχολείται με θέματα επαρχιακής φύσης και ενδιαφέροντος. Άρθρο 22ο. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ. Μέλη Εκτελεστικής Γραμματείας. Ο Πρόεδρος. Έχει τη γενική ευθύνη της Κίνησης. Εκπροσωπεί την Κίνηση στις σχέσεις της με τους τρίτους. Προεδρεύει και κατευθύνει τις εργασίες των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, του Ανωτάτου Συμβουλίου, του Παγκυπρίου Συνεδρίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας, εκτός αν διαφορετικά προνοείται από το Καταστατικό. Συγκαλεί μέσω του Γενικού Γραμματέα τις συνεδρίες της Γραμματείας, του Ανωτάτου Συμβουλίου και του Παγκύπριου Συνεδρίου με πρόσκληση, που καθορίζει την ημερήσια διάταξη, την ημέρα και ώρα καθώς και τον τόπο της συνεδρίας, 7 μέρες πριν, στην οποία καθορίζονται τα θέματα, η ημερομηνία, η ώρα και ο τόπος της συνεδρίας. Νοείται ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι πιο πάνω προϋποθέσεις δεν είναι υποχρεωτικές, όπως δεν είναι υποχρεωτικές και στις περιπτώσεις εκτάκτων συνεδριάσεων. Υπογράφει μαζί με το Γενικό Γραμματέα όλη την αλληλογραφία και κάθε σοβαρό έγγραφο της Οργάνωσης. Υπογράφει μαζί με το Γενικό Ταμία για την εκτέλεση οποιωνδήποτε πληρωμών που εγκρίθηκαν από το Δ/Σ ή τη Γραμματεία. Ο Πρόεδρος μπορεί να μεταβιβάζει καθήκοντα και υποχρεώσεις του στον Αναπληρωτή Πρόεδρο ή σε οποιοδήποτε άλλο αξιωματούχο της Κίνησης Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος. Βοηθά τον Πρόεδρο και τον αναπληρώνει, όταν απουσιάζει, εκτελώντας όλα τα καθήκοντά του και έχοντας όλες τις εξουσίες του. Προεδρεύει της ομάδας διαφώτισης της οποίας τα μέλη ορίζονται από το Δ/Σ.

16 16 Είναι υπεύθυνος για την έκδοση και διεκπεραίωση του εκφραστικού οργάνου της Κίνησης. Προεδρεύει του Πειθαρχικού Συμβουλίου τηρουμένων των επιφυλάξεων του άρθρου Ο Αντιπρόεδρος. Είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία των επιτροπών μελετών της Κίνησης. Επιτροπές μελετών συγκροτούνται για μια σειρά θεμάτων, όπως εκπαιδευτικά, συνδικαλιστικά κ.ά. Είναι επικεφαλής της Επιτροπής Εκδηλώσεων της Κίνησης. Παρακολουθεί και συντονίζει τις εκδηλώσεις Κίνησης. Αναπληρώνει τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, όταν απουσιάζει, εκτελώντας όλα τα καθήκοντά του Ο Γενικός Γραμματέας. Τηρεί βιβλίο Πρακτικών, στο οποίο καταχωρεί τα πρακτικά των αποφάσεων του Παγκυπρίου Συνεδρίου, του Ανωτάτου Συμβουλίου, του Διοικητικού Συμβουλίου, του Μικρού Διοικητικού Συμβουλίου και της Γραμματείας. Σ αυτό καταχωρεί, επίσης, όλες τις αποφάσεις σε σχέση με το διορισμό αξιωματούχων, την είσπραξη ή πληρωμή χρημάτων, τη διάθεση περιουσίας και τη σύνταξη κανονισμών. Διεξάγει την αλληλογραφία και κρατεί πρωτόκολλο εγγράφων που εισέρχονται στην ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Υπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο όλα τα έγγραφα της Οργάνωσης και κρατεί φάκελο όλων των εξερχομένων. Μεριμνά για την κατάλληλη τήρηση του αρχείου της Κίνησης. Είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη φύλαξη των βιβλίων, Μητρώων και αρχείων καθώς και της σφραγίδας της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Εκτελεί χρέη πρακτικογράφου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ο Β. Γενικός Γραμματέας. 1. Βοηθά το Γενικό Γραμματέα και τον αναπληρώνει όταν απουσιάζει, εκτελώντας όλα τα καθήκοντα του κι έχοντας όλες τις εξουσίες του Ο Γενικός Ταμίας. Κρατεί βιβλίο ταμείου, στο οποίο καταχωρεί με πληρότητα και ακρίβεια όλες τις εισπράξεις και πληρωμές που διενεργούνται από την Οργάνωση. Διενεργεί την είσπραξη χρημάτων με έκδοση αποδείξεων από διπλότυπα που είναι αριθμημένα και που στο στέλεχός του μένει αντίγραφο. Εκτελεί τις πληρωμές που εγκρίθηκαν από το Δ/Σ ή τη Γραμματεία. Για κάθε ποσό πέραν των 100 λιρών απαιτείται έγκριση του Δ/Σ. Κρατεί βιβλίο που δείχνει με κάθε λεπτομέρεια όλα τα στελέχη αποδείξεων,εισπράξεων και πληρωμών. Είναι προσωπικά υπεύθυνος για τα χρήματα που είναι στην κατοχή του, καθώς και για όλα τα βιβλία και έγγραφα που χρησιμοποιεί κατά τη διεξαγωγή των καθηκόντων του. Καταθέτει σε μια από τις Κυπριακές Τράπεζες ή σε Ταμιευτήριο, κατά προτίμηση στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο των Δασκάλων, στο όνομα της Κίνησης κάθε ποσό που υπερβαίνει τις 30 λίρες, και δεν αποσύρει χρήματα χωρίς την υπογραφή του Προέδρου ή του Γ. Γραμματέα. Δίνει λεπτομέρειες για την οικονομική κατάσταση της Κίνησης στην ελεγκτική επιτροπή, στη Γραμματεία, στο Δ/Σ και στο Παγκύπριο Συνέδριο. Κρατεί βιβλίο περιουσίας που δείχνει με λεπτομέρεια όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Κίνησης. Παραδίδει, αν του ζητηθεί μετά τον έλεγχο των λογαριασμών, στο Δ/Σ κάθε ποσό, βιβλία και έγγραφα που έχει στην κατοχή του. Για τις εισπράξεις συνδρομών, εισφορών ή άλλων ποσών εκδίδει απόδειξη κατά τον πιο κάτω τύπο:

17 17 ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Αρ. Απόδειξης:... Πήρα από τ... κ.... το ποσό των...λιρών και σεντ(... ) σαν συνδρομή/εισφορά για... Ημερομηνία... Ο Ταμίας Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας. Είναι υπεύθυνος για ζητήματα οργανωτικής φύσης, όπως π.χ. τον τρόπο είσπραξης των συνδρομών, την αύξηση των μελών, τον τρόπο επικοινωνίας με τα μέλη κ.τ.λ.. Τηρεί μητρώο μελών. Καταρτίζει οργανωτικά προγράμματα σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ/Σ και της Γραμματείας και είναι υπεύθυνος για την εκτέλεσή τους. Επισκέπτεται όσες φορές είναι ανάγκη τα Επαρχιακά Γραφεία για να εξετάζει και να διευθετεί τοπικά και άλλα ζητήματα και υποβάλλει σχετική έκθεση στη Γραμματεία. Βοηθά και ελέγχει τα Επαρχιακά Γραφεία κι οποιοδήποτε άλλο σώμα ή μέλος που επιφορτίστηκε με την εκτέλεση οργανωτικής φύσης ζητημάτων Β. Γενικός Οργανωτικός. 1. Βοηθά το Γενικό Γραμματέα και τον αναπληρώνει όταν απουσιάζει, εκτελώντας όλα τα καθήκοντα και έχοντας όλες τις εξουσίες Εκπρόσωπος των Νηπιαγωγών. Εκπροσωπεί τις νηπιαγωγούς στη Γραμματεία της Κίνησης. Συντονίζει και οργανώνει τις νηπιαγωγούς μέλη της Κίνησης. Μεταφέρει στη Γραμματεία, το Δ/Σ, το Ανώτατο Συνέδριο και το Παγκύπριο Συνέδριο τα ειδικά προβλήματα που απασχολούν τις νηπιαγωγούς. Είναι επικεφαλής της επιτροπής μελετών για συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν την Προδημοτική Εκπαίδευση. Είναι ο σύνδεσμος της Κίνησης με τις νηπιαγωγούς Εκπρόσωπος των Διευθυντών Εκπρόσωπος των Β.Διευθυντών Εκπρόσωπος απλών δασκάλων Εκπρόσωπος Δασκάλων Ειδικής Εκπαίδευσης Σημ.1 Οι εκπρόσωποι των Διευθυντών, Β.Διευθυντών, απλών δασκάλων και δασκάλων Ειδικής Εκπαίδευσης έχουν τα ανάλογα καθήκοντα που περιγράφονται στο άρθρο , ο καθένας για τους εκπαιδευτικούς της βαθμίδας / ειδικότητάς του.

18 Μέλη Επαρχιακών Επιτροπών O Πρόεδρος: Έχει τη γενική ευθύνη της Κίνησης στην Επαρχία. Συγκαλεί μέσω του Γραμματέα τις τακτικές και έκτακτες συνεδρίες της Επαρχιακής Επιτροπής. Προεδρεύει και κατευθύνει τις εργασίες των συνεδριών της Επαρχιακής Επιτροπής. Προεδρεύει της Επαρχιακής Συνέλευσης, εκτός αν προνοείται διαφορετικά από το καταστατικό. Εξουσιοδοτεί την πληρωμή οποιουδήποτε ποσού στα πλαίσια του προϋπολογισμού που εγκρίνεται από το Δ/Σ. Εκπροσωπεί με το Γραμματέα το Επαρχιακό Γραφείο. Υπογράφει με το Γραμματέα κάθε έγγραφο του Επαρχιακού Γραφείου Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος. Βοηθά τον Πρόεδρο και τον αναπληρώνει, όταν απουσιάζει, εκτελώντας όλα τα καθήκοντά του και έχοντας όλες τις εξουσίες του. Εκτελεί καθήκοντα που του αναθέτει ο Πρόεδρος. Προεδρεύει της ομάδας διαφώτισης της επαρχίας του. Είναι υπεύθυνος για τη διεκπεραίωση του εκφραστικού οργάνου της Κίνησης και άλλου διαφωτιστικού υλικού στην επαρχία του. Είναι μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ο Αντιπρόεδρος. Είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία των επιτροπών μελετών της Κίνησης που λειτουργούν στην επαρχία του. Η πρόνοια αυτή δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση εκείνη που ο Αντιπρόεδρος της Κίνησης διαμένει στην επαρχία όπου έχει την έδρα της η συγκεκριμένη επιτροπή μελετών. Είναι επικεφαλής της Επιτροπής Εκδηλώσεων της Κίνησης στην επαρχία του. Συμμετέχει στην παγκύπρια επιτροπή εκδηλώσεων της Κίνησης Ο Γραμματέας. Τηρεί βιβλίο Πρακτικών, στο οποίο καταχωρεί τα πρακτικά των αποφάσεων της Επαρχιακής Επιτροπής και της Επαρχιακής Συνέλευσης. Σ αυτό καταχωρεί, επίσης, όλες τις αποφάσεις σε σχέση με το διορισμό αξιωματούχων στην επαρχία του και την είσπραξη ή πληρωμή χρημάτων στην επαρχία του. Διεξάγει την αλληλογραφία και κρατεί πρωτόκολλο εγγράφων που εισέρχονται στο Επαρχιακό Γραφείο.Υπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο όλα τα έγγραφα της Οργάνωσης και κρατεί φάκελο όλων των εξερχομένων. Μεριμνά για την κατάλληλη τήρηση του επαρχιακού αρχείου της Κίνησης. Είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη φύλαξη των βιβλίων, Μητρώων και αρχείων καθώς και της σφραγίδας του Επαρχιακού Γραφείου της Κίνησης Ο Β. Γραμματέας.

19 19 1. Βοηθά το Γενικό Γραμματέα και τον αναπληρώνει όταν απουσιάζει, εκτελώντας όλα τα καθήκοντα του κι έχοντας όλες τις εξουσίες του Ο Ταμίας. Κρατεί βιβλίο ταμείου, στο οποίο καταχωρεί με πληρότητα και ακρίβεια όλες τις εισπράξεις και πληρωμές που διενεργούνται από το επαρχιακό γραφείο της Κίνησης. Διενεργεί την είσπραξη χρημάτων με έκδοση αποδείξεων από διπλότυπα που είναι αριθμημένα και που στο στέλεχός του μένει αντίγραφο. Εκτελεί τις πληρωμές που αφορούν την επαρχία του και εγκρίθηκαν από την Επαρχιακή Επιτροπή. Κρατεί βιβλίο που δείχνει με κάθε λεπτομέρεια όλα τα στελέχη αποδείξεων,εισπράξεων και πληρωμών. Είναι προσωπικά υπεύθυνος για τα χρήματα που είναι στην κατοχή του, καθώς και για όλα τα βιβλία και έγγραφα που χρησιμοποιεί κατά τη διεξαγωγή των καθηκόντων του. Καταθέτει σε μια από τις Κυπριακές Τράπεζες ή σε Ταμιευτήριο, κατά προτίμηση στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο των Δασκάλων, στο όνομα της Κίνησης κάθε ποσό που υπερβαίνει τις 30 λίρες, και δεν αποσύρει χρήματα χωρίς την υπογραφή του Επαρχιακού Προέδρου ή του Επαρχιακού Γραμματέα. Δίνει λεπτομέρειες για την οικονομική κατάσταση της Κίνησης στην επαρχία του στο Γενικό Ταμία και στην ελεγκτική επιτροπή, στη Γραμματεία, στο Δ/Σ και στο Παγκύπριο Συνέδριο. Κρατεί βιβλίο περιουσίας που δείχνει με λεπτομέρεια όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Κίνησης στην επαρχία του. Παραδίδει, αν του ζητηθεί μετά τον έλεγχο των λογαριασμών, στο Δ/Σ κάθε ποσό, βιβλία και έγγραφα που έχει στην κατοχή του. Για τις εισπράξεις συνδρομών, εισφορών ή άλλων ποσών εκδίδει απόδειξη κατά τον τύπο που αναφέρεται στο άρθρο Οργανωτικός Γραμματέας. Είναι υπεύθυνος για ζητήματα οργανωτικής φύσης της επαρχίας του, όπως π.χ. τον τρόπο είσπραξης των συνδρομών, την αύξηση των μελών, τον τρόπο επικοινωνίας με τα μέλη κ.τ.λ. Τηρεί μητρώο μελών της επαρχίας. Καταρτίζει οργανωτικά προγράμματα για την επαρχία του σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ/Σ, της Γραμματείας και της Επαρχιακής Επιτροπής και είναι υπεύθυνος για την εκτέλεσή τους. Ευρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Γενικό Οργανωτικό της Κίνησης Β. Οργανωτικός Γραμματέας. 1. Βοηθά το Γενικό Γραμματέα και τον αναπληρώνει όταν απουσιάζει, εκτελώντας όλα τα καθήκοντα και έχοντας όλες τις εξουσίες Εκπρόσωπος των Νηπιαγωγών. Εκπροσωπεί τις νηπιαγωγούς στην Επαρχιακή Επιτροπή. Συντονίζει και οργανώνει τις νηπιαγωγούς μέλη της Κίνησης στην επαρχία. Μεταφέρει στην Επαρχιακή Επιτροπή τα ειδικά προβλήματα που απασχολούν τις νηπιαγωγούς της επαρχίας.

20 20 Είναι επικεφαλής της επαρχιακής επιτροπής μελετών για συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν την Προδημοτική Εκπαίδευση. Είναι ο σύνδεσμος της Κίνησης με τις νηπιαγωγούς. Ευρίσκεται σε στενή και συνεχή επαφή με την εκπρόσωπο στων νηπιαγωγών στη Γραμματεία της Κίνησης για την όσο το δυνατό καλύτερη προώθηση των ειδικών προβλημάτων που αφορούν τις νηπιαγωγούς Εκπρόσωπος των Διευθυντών. Εκπροσωπεί τους διευθυντές στην Επαρχιακή Επιτροπή. Συντονίζει και οργανώνει τους διευθυντές μέλη της Κίνησης στην επαρχία. Μεταφέρει στην Επαρχιακή Επιτροπή τα ειδικά προβλήματα που απασχολούν τους διευθυντές της επαρχίας. Είναι επικεφαλής της επαρχιακής επιτροπής μελετών για συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν τους Διευθυντές. Είναι ο σύνδεσμος της Κίνησης με τους διευθυντές. Ευρίσκεται σε στενή και συνεχή επαφή με τον εκπρόσωπο των διευθυντών στη Γραμματεία της Κίνησης για την όσο το δυνατό καλύτερη προώθηση των ειδικών προβλημάτων που αφορούν τις διευθυντές Εκπρόσωπος των Β.Διευθυντών Εκπρόσωπος απλών δασκάλων Εκπρόσωπος Δασκάλων Ειδικής Εκπαίδευσης Σημ.1 Οι εκπρόσωποι των Β.Διευθυντών, απλών δασκάλων και δασκάλων Ειδικής Εκπαίδευσης έχουν τα ανάλογα καθήκοντα που περιγράφονται στο άρθρο , ο καθένας για τους εκπαιδευτικούς της βαθμίδας / ειδικότητάς του. Άρθρο 23ο: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ- ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελείται από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο (προεδρεύει), το Γ. Γραμματέα (εκτελεί χρέη Πρακτικογράφου) και τους Επαρχιακούς Αναπληρωτές Προέδρους (μέλη). Νοείται ότι σε περίπτωση που το Π.Σ. εξετάζει υπόθεση εναντίον μέλους του, το μέλος αυτό δε συμμετέχει στο Π.Σ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας που τον αφορά. Η διαδικασία αυτή δε μπορεί να υπερβαίνει περίοδο ενός μηνός. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο ενεργεί κατόπιν καταγγελίας της Επαρχιακής Επιτροπής ή αυτεπάγγελτα. Το Π.Σ μπορεί να επιβάλει ποινές όπως η επίπληξη, ο προσωρινός αποκλεισμός, η καθαίρεση από αξίωμα και η διαγραφή, Όταν η συμπεριφορά του αντιμάχεται το καταστατικό, τις αποφάσεις, και τους σκοπούς της Κίνησης ή εκθέτει την Κίνηση. Οταν αδικαιολόγητα δεν καταβάλλει τη συνδρομή του.

21 21 Το μέλος που τιμωρείται δικαιούται να εφεσιβάλει την απόφαση στο Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου η απόφαση είναι τελεσίδικη. Το πειθαρχικό συμβούλιο, όπως επίσης και οποιοδήποτε άλλο διοικητικό όργανο της Κίνησης, υποχρεούται κατά τη διαδικασία εξέτασης της υπόθεσης να εφαρμόζει τις αρχές της φυσικής δικαιοσύνης. Άρθρο 24ο: ΕΚΛΟΓΕΣ Α. ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔ Εκλογή Αντιπροσώπων της Κίνησης στις Επαρχιακές Επιτροπές και το Δ/Σ της ΠΟΕΔ. Μετά τις εκλογές της ΠΟΕΔ συνέρχονται κατά επαρχία οι Επαρχιακές Επιτροπές και οι υποψήφιοι Γ.Α. και εκλέγουν κατ αξίωμα τους εκπροσώπους της Κίνησης στην Επαρχιακή Επιτροπή της ΠΟΕΔ και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, εκτός αν το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσει διαφορετικά Εκλογή Αντιπροσώπων της Κίνησης στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ. Η εκλογή γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16.(10). Β. Εκλογή Αξιωματούχων της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Εκλογή Επαρχιακών Αξιωματούχων : Οι εκλογές των κατά επαρχία αξιωματούχων διεξάγονται το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη που έπεται των εκλογών της ΠΟΕΔ. Οι αξιωματούχοι που εκλέγονται είναι: Τα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής (Πρόεδρος, Αναπληρωτής Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας, Οργανωτικός, Β.Γραμματέας, Β.Οργανωτικός, Εκπρόσωπος των Νηπιαγωγών, Εκπρόσωπος Δασκάλων Ειδικής Εκπαίδευσης, και 3 μέλη. Οι εκπρόσωποι της επαρχίας στο Δ/Σ της Κίνησης σύμφωνα με το άρθρο 16.3 παράγραφος 1.5. Η διαδικασία σύγκλησης του εκλεκτορικού σώματος και των εκλογών είναι η ακόλουθη : Με ευθύνη της Επαρχιακής Επιτροπής καλούνται με προσωπική επιστολή όλα τα επαρχιακά μέλη της Κίνησης σε συνέλευση. Η πρόσκληση αποστέλλεται τουλάχιστο 15 μέρες προηγουμένως. Των εργασιών της συνέλευσης προεδρεύει ο γηραιότερος των παρόντων επικεφαλής πενταμελούς η τριμελούς προεδρείου. Νοείται ότι τα μέλη του προεδρείου δεν κατέχουν θέση αξιωματούχου και ούτε προτίθενται να διεκδικήσουν. Ακολουθεί λογοδοσία του απερχόμενου Προέδρου και του Ταμία. Κάθε λογοδοσία διαρκεί 5

22 22 λεπτά. Ακολουθούν διευκρινιστικές ερωτήσεις, κριτική των πεπραγμένων και εισηγήσεις. Ακολούθως διεξάγονται εκλογές. Γίνεται κατ αξίωμα εκλογή του Προέδρου, του Αναπληρωτή Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα. Για τις υπόλοιπες θέσεις της Επαρχιακής Επιτροπής, πλην της θέσης της εκπροσώπου των Νηπιαγωγών και του εκπροσώπου των Δασκάλων Ειδικής Εκπαίδευσης, γίνεται μια ψηφοφορία. Τα αξιώματα καταλαμβάνονται σύμφωνα με τη σειρά επιτυχίας. Η εκπρόσωπος των νηπιαγωγών στην Επαρχιακή Επιτροπή ορίζεται από τις νηπιαγωγούς μέλη της Κίνησης. Στη συνέχεια εκλέγονται οι εκπρόσωποι της Επαρχίας στο Δ/Σ της Κίνησης Εκλογή της Κεντρικής Γραμματείας της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Εκλεκτορικό σώμα είναι το Παγκύπριο Συνέδριο. Συνέρχεται τον Οκτώβριο με ευθύνη της Γραμματείας. Διευθύνεται από τριμελές προεδρείο με προεδρεύοντα τον πρώτο τη τάξει εκπρόσωπο της Κίνησης στην Γραμματεία της ΠΟΕΔ. Νοείται ότι τα μέλη του Προεδρείου δεν είναι μέλη της απερχομένης Γραμματείας και ούτε θα διεκδικήσουν εκλογή. Το πρώτο μέρος των εργασιών διατίθεται για σκοπούς λογοδοσίας της απερχόμενης Γραμματείας.(Βλ. Άρθρο 16.1) Το δεύτερο μέρος των εργασιών διατίθεται για σκοπούς εκλογής νέας Γραμματείας. Οι εκλογές διεξάγονται κατά αξίωμα. Την εκπρόσωπο των νηπιαγωγών εκλέγουν οι νηπιαγωγοί, μέλη του Παγκύπριου Συμβουλίου και τον/την εκπρόσωπο των δασκάλων Ειδικής Εκπαίδευσης οι δάσκαλοι Ειδικής Εκπαίδευσης, μέλη του Παγκυπρίου Συμβουλίου. Η διαδικασία είναι η ίδια που ακολουθείται στην περίπτωση εκλογής των εκπροσώπων της Κίνησης στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ (άρθρο 22.2.). Νοείται ότι εκπρόσωπος της Κίνησης στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ που κατέχει το ανώτερο ιεραρχικά αξίωμα δεν μπορεί να είναι και Πρόεδρος της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Άρθρο 25ο: ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Γ.Α ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔ. Η επιλογή των υποψηφίων Γ.Α. της Κίνησης στις εκλογές της ΠΟΕΔ γίνεται με την ακόλουθη διαδικασία : Κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου που προηγείται των εκλογών της ΠΟΕΔ, οι Επαρχιακές Επιτροπές της Κίνησης με γραπτή επιστολή σε όλα τα μέλη ή με ανακοίνωση στον ημερήσιο τύπο καλεί όσα από τα μέλη ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν στους συνδυασμούς της Κίνησης να το δηλώσουν γραπτά ή και προφορικά, κατά προτίμηση γραπτά, στον Επαρχιακό Γραμματέα θέτοντας τον εαυτό τους στη διάθεση της Κίνησης. Ακολούθως συνέρχεται η Επαρχιακή Επιτροπή η οποία: Καθορίζει τις κατά θέση αναλογίες που θα τηρηθούν στον κατάλογο των υποψηφίων. Έχοντας υπόψη τις υποψηφιότητες που έχουν υποβληθεί, καταρτίζει τον κατάλογο των υποψηφίων κατά θέση (Διευθυντές, Βοηθοί Διευθυντές, απλοί μέσης υπηρεσίας, απλοί με λίγη υπηρεσία, νηπιαγωγοί), προσθέτοντας στον κατάλογο κατ επιλογή και άλλα πρόσωπα, μέλη και οπαδούς της Κίνησης, που τυγχάνουν ευρείας αποδοχής και αναγνώρισης ανάμεσα στο διδασκαλικό κόσμο, νοουμένου ότι θα αποδεχτούν να εγγραφούν μέλη της Κίνησης. Στη συνέχεια συγκαλείται επαρχιακή συνέλευση η οποία εγκρίνει ή τροποποιεί τον κατάλογο των υποψηφίων. Οι αποφάσεις της επαρχιακής συνέλευση είναι τελεσίδικες.

23 23 Άρθρο 26ο: Εκλογή υποψηφίων της Κίνησης στις Εκλογές του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Δασκάλων. Ακολουθείται η εξής διαδικασία: Το Δ/Σ κατανέμει ανάλογα τις έδρες που θα διεκδικήσει η Κίνηση κατά επαρχιακό κέντρο. Με ανακοίνωση στον ημερήσιο Τύπο ή και με επιστολή σε όλα τα μέλη ή και με άλλο τρόπο που αποφασίζει το Δ/Σ ζητείται υποβολή υποψηφιοτήτων εντός καθορισμένης χρονικής περιόδου. Υποψήφιοι σε κάθε περίπτωση μπορεί να είναι οποιαδήποτε μέλη της Κίνησης έχουν την έδρα τους στο αντίστοιχο επαρχιακό κέντρο, ανεξάρτητα σε ποιο Επαρχιακό Γραφείο της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι εγγεγραμμένοι. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι κατά κέντρο ή περιφέρεια είναι περισσότεροι από τις θέσεις που αναλογούν στο κέντρο ή την περιφέρεια, τότε διεξάγεται ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Κίνησης που έχουν έδρα τους το κέντρο αυτό ή την περιφέρεια για ανάδειξη του υποψηφίου της Κίνησης. Νοείται ότι πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας δίδεται εύλογος χρόνος στους υποψηφίους για να αναπτύξουν ενώπιον των ψηφοφόρων τις θέσεις τους. Εκλεγείς θεωρείται ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους. Σε περίπτωση που η Κίνηση διεκδικεί τη θέση του Προέδρου στο ΣΤΔΚ η εκλογή του υποψηφίου της Κίνησης γίνεται από το ΔΣ της Κίνησης με απλή πλειοψηφία. ΑΡΘΡΟ 27ο: ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ 1. Οι ελεγκτές, που εκλέγονται από το Παγκύπριο Συνέδριο: Εξετάζουν όλα τα βιβλία και έγγραφα που χρειάζονται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους και ετοιμάζουν Ετήσια Έκθεση για την Οικονομική Κατάσταση της Κίνησης. Ετοιμάζουν έκθεση για τον τρόπο με τον οποίο κρατήθηκαν οι λογαριασμοί και την υποβάλλουν στο Παγκύπριο Συνέδριο. Αντίγραφα των Εκθέσεων των Ελεγκτών πάνω στους λογαριασμούς και την Ταμειακή Έκθεση και τον τρόπο που κρατήθηκαν οι λογαριασμοί τίθενται στη διάθεση όλων των μελών. Οικονομικό έτος για τους σκοπούς της Κίνησης σημαίνει περίοδο 12 μηνών που αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου. Άρθρο 28ο. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ : Η ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ βασίζεται και λειτουργεί με βάση τις κοινά αποδεκτές δημοκρατικές αρχές. Οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων λαμβάνονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας και είναι υποχρεωτικές για όλα τα μέλη. Κάθε μέλος δικαιούται να εκλέγει και να εκλέγεται σε όλα τα αξιώματα σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού. Κατά το δυνατό θα πρέπει να αποφεύγεται η κατάληψη δύο αξιωμάτων εκτός αν από το καταστατικό προνοείται διαφορετικά. Όλες οι εκλογές διεξάγονται με προσωπική, μυστική ψηφοφορία. Κάθε εκλεγμένο όργανο υποχρεούται να λογοδοτεί στο σώμα που το εξέλεξε. Η συνδρομή ορίζεται 5 ετησίως και εισπράττεται όπως αποφασίζει η Επαρχιακή Επιτροπή. Για αύξηση ή μείωση της ή κατάργησή της αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο.

24 24 Σε κάθε επαρχία τηρείται μητρώο μελών, όπου αναγράφεται η ημερομηνία εγγραφής του μέλους. Η θητεία των οργάνων της Κίνησης είναι όση και η θητεία των οργάνων της ΠΟΕΔ. Τα συλλογικά όργανα δικαιούνται να καλούν μέλη της Κίνησης ή άλλους στις συνεδρίες τους χωρίς δικαίωμα ψήφου. Οποιοδήποτε μέλος, που ενεργεί ως εκπρόσωπος της ΠΑΔΕΔ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, υποχρεούται να ακολουθεί τη γραμμή και τις αποφάσεις της Κίνησης. Μέλος συλλογικού οργάνου που απουσιάζει αδικαιολόγητα για 2 συνεχείς συνεδρίες εκπίπτει του αξιώματος του. Κανένας αξιωματούχος της Κίνησης δεν ενεργεί δι αντιπροσώπου, ούτε αναπληρώνεται χωρίς εκλογή. ΑΡΘΡΟ 29ο: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Το Καταστατικό της Κίνησης μπορεί να τροποποιηθεί, ακυρωθεί, επαυξηθεί ή αντικατασταθεί ύστερα από απόφαση του Παγκυπρίου Συνεδρίου με μυστική ή φανερή ψηφοφορία και πλειοψηφία 2/3 των παρόντων. ΑΡΘΡΟ 30 ο : ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ διαλύεται όταν ο αριθμός των μελών της μειωθεί στους 19, ή ύστερα από απόφαση του Παγκύπριου Συνεδρίου μετά από μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία 2/3 των παρευρισκομένων, νοουμένου ότι δε θα είναι λιγότεροι των 42. Σε περίπτωση διάλυσης το Παγκύπριο Συνέδριο ορίζει δύο εκκαθαριστές για εκκαθάριση της περιουσίας της Κίνησης. Αφού εξοφληφθούν όλες οι υποχρεώσεις που αναλήφθηκαν νόμιμα στο όνομα της Κίνησης, το υπόλοιπο της περιουσίας διατίθεται για εκπαιδευτικούς ή εθνικούς σκοπούς. ΑΡΘΡΟ 31 ο : ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ / ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Το παρόν Καταστατικό ψηφίσθηκε την 1 η Ιουνίου 1998 και αναθεωρήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2003.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία.

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Το όνομα του Συλλόγου είναι: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ» ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία 201-202, 1065 Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ: Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο των Κυπρίων Λογοτεχνών με την επωνυμία EΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και με έδρα τη Λευκωσία. ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 2 α) Η οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Αριθμός Μητρώου: 121 Άρθρο 1ο: Ίδρυση, όνομα και έδρα του σωματείου: Ιδρύεται σωματείο με το όνομα Πολιτιστικός Σύνδεσμος «Η Άσσια» και με έδρα του τη Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ- ΕΔΡΑ- ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονικό σωματείο με όνομα «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» [συντομογραφικά ΚΥ.Μ.Ε.]. Η έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 290/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2842 της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 290 Οι περί Παγκυπριου Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Επαρχίας Αμμοχώστου «BegaFigo» (Ι.Ο.Ε.Α) 2. ΕΜΒΛΗΜΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.) ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Εσωτερικού Κανονισμοί Λειτουργίας ΟΝΕ: 1. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 1.1. Το Πολιτικό γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ο : Επωνυμία, Όργανα διοίκησης και Έδρα του Σωματείου: Α. Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό σωματείο με το όνομα: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ. Β. Όργανα διοίκησης του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 55/94 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2869 της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 55 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Άρθρο 1 Σκοποί και δραστηριότητες Συνδέσμου Οι σκοποί του Συνδέσμου είναι: H εξασφάλιση χαμηλότερου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τους

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αθήνα 2-3 -90 Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ 1. Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, για την προαγωγή της ποδηλασίας και την αγάπη του ανθρώπου προς το ποδήλατο με έδρα τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα Άρθρο 1 ο 1.- Ιδρύεται σύλλογος από άτομα που ανήκουν στην Πολυτεχνειακή Κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Άρθρο 1 Όνοµα και έδρα Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. Άρθρο 2 Σκοποί 1. Η προαγωγή των συµφερόντων των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1. Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Παγκύπριος Σύνδεσμος Χημικών Μηχανικών (Cyprus Chemical Engineers

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα Ιδρύεται σωµατείο, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης Άρθρο 1ο Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Φίλων των Δίσκων Discus Club of Greece», με έδρα την πόλη των Αθηνών. Η Λέσχη

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 2 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Υ ΚΥΠΡΟΥ (αναθεωρήθηκε στις 13.1.1993) 1. Όνομα - Έδρ α - Έμβλημα 1.1 Ο Σύνδεσμος ονομάζεται "Φιλοδασικός Σύνδεσμος Κύπρου"

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας. (Cyprus Association of Security Companies)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας. (Cyprus Association of Security Companies) 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας (Cyprus Association of Security Companies) 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ: 1.1 Το όνομα του Συνδέσμου είναι Κυπριακός Σύνδεσμος Eπιχειρήσεων Ασφάλειας/Cyprus

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 1. Κανόνες για την Εκλογή Εκπροσώπων στο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Αυτές είναι οι προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού προς τη Καταστατική Γενική Συνέλευση στα πλαίσια του αλλαγής και του εκσυγχρονισμού των κανονισμών λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ

Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ Ανακοίνωση 08 Φεβρουαρίου 2017 Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ Αγαπητά μέλη, Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΙΠΠΑΚ σας προσκαλεί στην Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την,

Διαβάστε περισσότερα

EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ

EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ 1 ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ 1. Όνομα Ιδρύεται παγκύπριος σύνδεσμος λογοτεχνών με την επωνυμία «Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Χαρακτήρας Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (ΕΚΣ) είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 1. Η επωνυμία του Σωματείου είναι: «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ» ΕΜΒΛΗΜΑ 2. Το παρόν αποτελεί το Έμβλημα του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Άρθρο 1 ο Γίνεται σύλλογος με την επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, με έδρα την κωμόπολη Άγιος Αθανάσιος του Νομού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΣΥΝΤΟΜΕΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΣΥΝΤΟΜΕΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ) Μισιαούλη και Καβάζογλου 3012, Αγίου Αντωνίου Λεμεσός Τηλέφωνο: 25 578822 Τηλεομοιότυπο: 25 578811 osgdknlimassol@cytanet.com.cy www.osgdknlimassol.com.cy ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου KΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Α. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 - Ίδρυση Ιδρύεται Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με επωνυμία Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 1» Ο ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1981

Αριθμός 1» Ο ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1981 E.E. Πα*. Ill (I) 583 Κ.Δ.Π. 158/87 Αρ. 2234, 5ΛΠ Αριθμός 1» Ο ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1981 Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 13(1 Κι) Το Συμβοίλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. ΑΡΘΡΟ 1 Ο Ιδρύεται στην Κύπρο οργάνωση Γεωπόνων με το όνομα «Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων» (Π.Ε.Γ.)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. ΑΡΘΡΟ 1 Ο Ιδρύεται στην Κύπρο οργάνωση Γεωπόνων με το όνομα «Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων» (Π.Ε.Γ.) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ ΑΡΘΡΟ 1 Ο Ιδρύεται στην Κύπρο οργάνωση Γεωπόνων με το όνομα «Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων» (Π.Ε.Γ.) ΑΡΘΡΟ 2 Ο 1. Η εγγεγραμμένη έδρα της Ένωσης είναι η Λευκωσία. 2. Η Ένωση μπορεί επίσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Μετά τις τροποποιήσεις, οι οποίες απεφασίσθησαν από την τακτική Γ.Σ. της 26-2-1999) ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται σωματείο με: την

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σύλλογος με την επωνυμία Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία: «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» Άρθρο 2 Έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2 Με το από 2384/11-10-1951 καταστατικό, το οποίο καταχωρήθηκε νόμιμα στο βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 2782/12-11-1951 και τροποποιήθηκε σύμφωνα με το Ν.Δ 795/1971

Διαβάστε περισσότερα

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION)

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION) KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION) O ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ 57 ΤΟΥ 1972 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1. Η ανάπτυξη τακτικής και στενής συνεργασίας με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και τοπική αυτοδιοίκηση. 2. Η ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σύλλογος με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Καταστατικό Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση -Έδρα Επωνυμία Σκοποί και Στόχοι - Μέσα Άρθρο 1 Ιδρύεται σύλλογος με Έδρα τη Λάρισα και την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΣΑΣΑΣΙΚΟ ΕΝΩΗ ΚΤΠΡΙΩΝ ΥΤΙΚΩΝ

ΚΑΣΑΣΑΣΙΚΟ ΕΝΩΗ ΚΤΠΡΙΩΝ ΥΤΙΚΩΝ ΚΑΣΑΣΑΣΙΚΟ ΕΝΩΗ ΚΤΠΡΙΩΝ ΥΤΙΚΩΝ ΛΕΤΚΩΙΑ ΚΤΠΡΟ ΚΑΣΑΣΑΣΙΚΟ ΕΝΩΗ ΚΤΠΡΙΩΝ ΥΤΙΚΩΝ ΚΕΥΑΛΑΙΟ ΠΡΩΣΟ (Όνομα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 Σο όνομα του συλλόγου των Κυπρίων διπλωματούχων Υυσικών Επιστημών είναι «Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 182 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ ΚΕΦ. 342

Αριθμός 182 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ ΚΕΦ. 342 Ε.Ε. Παρ. HI (I) 547 Κ.Δ.Π. 182/86 Αρ. 2155, 27.6.86 Αριθμός 182 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ ΚΕΦ. 342 Κανονισμοί του Αρδευτικού Τμήματος «Λαούμια» Μελίνης Σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1 - ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Ιδρύεται Σύνδεσμος με την ονομασία Σύνδεσμος Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου (ΣΕΣΕΛΚ) ο οποίος στη συνέχεια θα αναφέρεται ως "Σύνδεσμος".

Διαβάστε περισσότερα

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες.

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες. Όνομα, Έδρα και Σφραγίδα της Εταιρείας Άρθρο 1 Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1835 και αναγνωρίσθηκε ως Σωματείο στις 17 Ιανουαρίου 1924, με την επωνυμία τότε «Η εν Αθήναις Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991)

Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991) E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) 1201 RAJI. 242/95 Αρ. 3000,15.9.95 Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991) Κανονισμοί του Αρδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛΜ. 77/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2500 της 27ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 77 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ)

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ)

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ) Καταστατικό Άρθρο 1 (Ονομασία) Υπό την ονομασία: στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) στη γερμανική γλώσσα «Griechische Gemeinde Zürich» (GGZ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου»

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Άρθρο 1 : Ίδρυση, έδρα, Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ

ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ 1 Άρθρο 1 ΣΥΓΚΛΗΣΗ Δ.Σ. 1. Το Δ.Σ. συγκαλείται κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου ή του κατά το καταστατικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της Ένωσης Συλλόγων που ιδρύθηκε και εδρεύει στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού Αττικής με την επωνυμία: «ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy

E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy Αρ. Φακ.: 7.19.16/6 Αρ. Τηλ.: 22800642 Αρ. Φαξ: 22800638 E-mail : chrychrysanthou@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 10 Σεπτεµβρίου 2013 ιευθυντές/ ιευθύντριες Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΥΝ ΕΣΜΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΥΝ ΕΣΜΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΥΝ ΕΣΜΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 1 1. Για την ηθική και υλική ενίσχυση του έργου των Συστηµάτων συνιστώνται από το Σ.Π.Κ. Σύνδεσµοι Προσκοπικών Συστηµάτων (Σ.Π.Σ.). 2. Σκοπός των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ. Άρθρο 1. Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ. Άρθρο 1. Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός α. Το Κολλέγιο Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Η επωνυµία του Συνδέσµου είναι ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ. ΑΡΘΡΟ 2 Ε ΡΑ Έδρα του Συνδέσµου είναι η Λευκωσία. ΑΡΘΡΟ 3 ΣΚΟΠΟΙ Οι σκοποί του ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρθρο 1 Επωνυμία Εδρα Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα με τα άρθρα 78 επ. του Αστικού Κώδικα υπό την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. ΤΙΤΛΟΣ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ελληνικού Σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Άρθρο 1ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σωµατείο από φίλους των εικαστικών και πλαστικών τεχνών, µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ.

ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ. ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1. Ονοµασία, έδρα, οικονοµικό έτος 1.1 Η Εταιρία φέρει την ονοµασία «ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΣΥΔΥ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΣΥΔΥ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΣΥΔΥ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται ενιαία Οργάνωση όλων των δημοσίων υπαλλήλων στην Κύπρο με την επωνυμία Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων, γνωστή ως ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.. ΑΡΘΡΟ 2 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Η διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 2919,

Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 2919, Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 2919, 27.10.94 757 Ν. 71(Ι)/94 Μετά τη Γνωμάτευση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Αναφορά 3/92, σύμφωνα με το Άρθρο 140 του Συντάγματος, στις 16 Μα*ί*ου 1994, οι διατάξεις του περί Παγκύπριας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. Mετάφραση από τη γερμανική γλώσσα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΟΝΟΜΑ, ΕΔΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α) Η Κοινότητα ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου

Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου www.cypsa.org.cy info@cypsa.org.cy P.O. Box: 25628, 1311, Nicosia, Cyprus ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΕΔΡΑ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΣΚΟΠΟΙ, ΜΕΣΑ 1. Ιδρύεται Σύνδεσμος με έδρα τη Λευκωσία και την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι :

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι : ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΘΡΟ 1. Σύσταση Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία: Σύλλογος για την δημιουργία Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου (ΔΑΚ) μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 4. Η Ομοσπονδία και οι Κοινότητες-Σύλλογοι μέλη της είναι κομματικά αδέσμευτες.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 4. Η Ομοσπονδία και οι Κοινότητες-Σύλλογοι μέλη της είναι κομματικά αδέσμευτες. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1. Ονομασία: Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (Ο.Ε.Σ.Κ.Σ.). Άρθρο 2. Έδρα της Ομοσπονδίας είναι η Στοκχόλμη. Άρθρο 3. Σκοποί της Ομοσπονδίας είναι: 1. Η διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1: ΣΥΣΤΑΣΗ-ΕΔΡΑ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1. Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία "Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

(Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

(Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Φ.Ι.Π.Α. ΚΥΠΡΟΥ (Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου Άρθρο 1 - ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με το όνομα «ΦΙΠΑ Κύπρου»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ Άρθρο 1 - Αντικείμενο του Κανονισμού Ο κανονισμός αυτός ρυθμίζει τη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ.Η.). Άρθρο 2 - Σύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Του σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία SOS ΑΓΑΠΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Καταστατικό Του σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία SOS ΑΓΑΠΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Καταστατικό Του σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία SOS ΑΓΑΠΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Τίτλος 1- Ίδρυση, ονομασια, έδρα και σκοπός του σωματείου Κεφάλαιο Ι- Ίδρυση, ονομασία και έδρα Άρθρο 1 : Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ============================================================

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Άρθρο 1 ΣΥΣΤΑΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1. Ιδρύεται από τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ο (Επωνυμία-Έδρα) Συστήνεται επιστημονική εταιρεία με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3007, Κ.Δ.Π. 254/95

E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3007, Κ.Δ.Π. 254/95 E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3007,13.10.95 1231 Κ.Δ.Π. 254/95 Αριθμός 254 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991) Κανονισμοί του Αρδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονική Εταιρεία (Σωματείο), με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ», με έδρα την Αθήνα, Σοφίας Σλήμαν 48

Διαβάστε περισσότερα

2037 Κ.Δ.ΪΙ. 190/97. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3161,

2037 Κ.Δ.ΪΙ. 190/97. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3161, Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3161, 4.7.97 2037 Κ.Δ.ΪΙ. 190/97 Αριθμός 190 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991) Κανονισμοί του Αρδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) Επωνυμία - Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ο Ίδρυση Ιδρύεται Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΛΑΡΙΣΑ 2011 Κανονισμός λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α 1998 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. Ιδρυση - Επωνυμία - Εδρα 1 2. Λειτουργία - Σφραγίδα

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ο Υ / Σ Υ Ν Ε Σ Μ Ο Υ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ο Υ / Σ Υ Ν Ε Σ Μ Ο Υ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ο Υ / Σ Υ Ν Ε Σ Μ Ο Υ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΦΕ ΡΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΣ Ι ΡΥΣΕΩΣ 1998 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚ ΟΣΗ : ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ο Υ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 1 of 6 18/2/2013 3:27 µµ Καταστατικό ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 ο Ιδρύεται επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία: "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Έγκριση σύστασης του κοινωφελούς ιδρύµατος µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Επιτροπή συνεστήθη από το 6ο και το 7ο Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών Σπουδών που συνήλθαν στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες τον Ιούλιο-Αύγουστο του 1948.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2008 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 19-11-1983 Α Ρ Θ Ρ Ο 1ο Ιδρύεται Επιστηµονικό Σωµατείο (Επιστηµονική Εταιρεία) µε την ονοµασία και τον τίτλο ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (ΣΕ.ΦΟΙ.ΠΑ.Κ) Περιεχόμενα 1. Ίδρυση Έδρα Σφραγίδα - Ιστοσελίδα... 3 2. Αρχές... 3 3. Σκοποί... 3 4. Μέλη... 3 5. Πόροι...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Συνιστάται σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Μετεχόντων σε Συνόδους της Διεθνούς Ολυμπιακής

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού.

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Στο Πανεπιστήµιο της Γρανάδας της Ισπανίας, σήµερα,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Έκδοση Σεπτέμβριος 2016 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ 2. ΕΔΡΑ 3. ΣΚΟΠΟΙ Το όνομα του Συνδέσμου είναι : ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα

α) Από τα δικαιώματα εγγραφής των μελών του.

α) Από τα δικαιώματα εγγραφής των μελών του. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ Άρθρο 1 Επωνυμία: Η επωνυμία του Σωματείου είναι ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ Άρθρο 2 ΕΔΡΑ: Έδρα του Σωματείου θα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1 Επωνυµία - έδρα Ιδρύεται επιστηµονικό σωµατείο µε την επωνυµία «Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία» (η «Εταιρεία»), αποδιδόµενη στα γαλλικά ως Association des Archivistes

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΦΕΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1 ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΦΕΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1 ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΦΕΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Με απόφαση του Ενοποιητικού Καταστατικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2004 η επωνυμία της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α Καταστατικό του Συλλόγου Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών Άρθρο 1 ο Ιδρύεται σύλλογος με τη επωνυμία «Σύλλογος Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών» με αρχικά ΣΥ.Σ.Π.Α. με έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Ένωση Ασθενών Ελλάδας» και έδρα το Δήμο Αθηναίων. Η ονομασία του Σωματείου στα αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα