ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ 136/1999. Οργάνωση Υπηρεσιών Σώµατος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) (Φ.Ε.Κ.134/Α/ ) Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ 136/1999. Οργάνωση Υπηρεσιών Σώµατος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) (Φ.Ε.Κ.134/Α/ ) Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

Transcript

1 ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ 136/1999 Οργάνωση Υπηρεσιών Σώµατος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) (Φ.Ε.Κ.134/Α/ ) (όλα τα άρθρα των κεφαλαίων Β και του Π.. 136/1999 παραλείπονται, καθόσον δεν αφορούν θέµατα ασφάλειας και υγείας των εργαζοµένων) Έχοντας υπόψη : 1. Τις διατάξεις : Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ α. Του άρθρου 8 παρ. 5 του Ν. 2639/98 (ΦΕΚ 205/Α') "Ρύθµιση εργασιακών σχέσεων, σύσταση Σώµατος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες διατάξεις". β. Του άρθρου 20 του Ν. 2503/1997 " ιοίκηση, Οργάνωση, Στελέχωση της Περιφέρειας και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ 107/Α'). γ. Του άρθρου 27 του Ν.2081/92 "Ρύθµιση του Θεσµού των Επιµελητηρίων και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ 154/Α'), µε το οποίο προστέθηκε άρθρο 29Α του Ν. 1558/85 (ΦΕΚ 137/Α'), όπως τροποποιήθηκε µε το άρθρο 1 παρ.2α του Ν. 2469/1997 "Περιορισµός και βελτίωση της αποτελεσµατικότητας των κρατικών δαπανών και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ 38/Α'). 2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγµατος προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισµού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύψους δρχ. ετησίως. Για το τρέχον έτος από έως το ύψος της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό δρχ. Η ανωτέρω δαπάνη βαρύνει τους ΚΑΕ 5184 και Επισηµαίνεται ότι η δαπάνη αυτή δεν είναι νέα, δεδοµένου ότι υπολογίσθηκε κατά την έκδοση του ν. 2639/98, µε τις διατάξεις του οποίου συστάθηκε το Σ.ΕΠ.Ε. 3. Την 8211/ κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Εσωτερικών, ηµόσιας ιοίκησης και Αποκέντρωσης "Ανάθεση αρµοδιοτήτων Υπουργού Εσωτερικών, ηµόσιας ιοίκησης και Αποκέντρωσης στους Υφυπουργούς Εσωτερικών, ηµόσιας ιοίκησης και Αποκέντρωσης Λεωνίδα Τζανή και Γεώργιο Φλωρίδη" (198/Β). 4. Την /1239/0006 Α/ κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού ΕΘνικής Οικονοµίας και Οικονοµικών, "Περί αναθέσεως αρµοδιοτήτων στους Υφυπουργούς Οικονοµικών" (922/Β). 5. Την αριθ. 156/ γνωµοδότηση του Συµβουλίου της Επικρατείας, µετά από πρόταση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και των Υφυπουργών Εσωτερικών ηµόσιας ιοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονοµικών, αποφασίζουµε:

2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ Σ.ΕΠ.Ε. Άρθρο 1 ιάκριση και αποστολή των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. 1. Το Σώµα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) είναι υπηρεσία, που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της οποίας προΐσταται µετακλητός Ειδικός Γραµµατέας (άρθρο 28 Ν. 1558/1985). Το Σ.ΕΠ.Ε. διαρθρώνεται σε κεντρική και περιφερειακές υπηρεσίες. Η κατά τόπον αρµοδιότητα του Σ.ΕΠ.Ε. εκτείνεται σε όλη την επικράτεια και οι καθ' ύλη αρµοδιότητές του ασκούνται από την κεντρική και τις περιφερειακές υπηρεσίες αυτού. 2. Αποστολή του Σ.ΕΠ.Ε., σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 2 του Ν. 2639/98 είναι: α. Η επίβλεψη και ο έλεγχος της εφαρµογής των διατάξεων της εργατικής νοµοθεσίας. β. Η έρευνα, ανακάλυψη και δίωξη, σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις, των παραβατών της εργατικής νοµοθεσίας. γ. Η έρευνα, ανακάλυψη και δίωξη, παράλληλα και ανεξάρτητα από τις αστυνοµικές αρχές, της παράνοµης απασχόλησης. δ. Η έρευνα, παράλληλα και ανεξάρτητα από τους ασφαλιστικούς οργανισµούς, της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζοµένων. ε. Η παροχή πληροφοριών, συµβουλών και υποδείξεων προς τους εργοδότες και τους εργαζόµενους, σχετικά µε τα πλέον αποτελεσµατικά µέσα για την τήρηση των κειµένων διατάξεων. στ. Η αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων των ελλείψεων ή των παραλείψεων, που δεν καλύπτονται από την ισχύουσα νοµοθεσία, καθώς και των τυχόν προβληµάτων που δηµιουργούνται κατά την εφαρµογή της νοµοθεσίας. Άρθρο 2 ιάρθρωση της Κεντρικής Υπηρεσίας Η Κεντρική Υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε. απαρτίζεται από: 1. Το Γραφείο Ειδικού Γραµµατέα 2. Την Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας 3. Τη ιεύθυνση Προγραµµατισµού και Συντονισµού 4. Τη ιεύθυνση ιοικητικής και Τεχνικής Στήριξης.

3 Άρθρο 3 Γραφείο Ειδικού Γραµµατέα Το γραφείο Ειδικού Γραµµατέα επικουρεί τον Ειδικό Γραµµατέα στην άσκηση των καθηκόντων του, έχει την επιµέλεια της αλληλογραφίας του και της τήρησης των σχετικών αρχείων και στοιχείων, οργανώνει την επικοινωνία του µε τις υπηρεσίες και τους πολίτες. Άρθρο 4 Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας 1. Αρµοδιότητα των Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας είναι: α. η διενέργεια τακτικών ελέγχων της λειτουργίας των επί µέρους υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. και η υποβολή στον Ειδικό Γραµµατέα σχετικών αναφορών για τη βελτίωση του παρεχόµενου έργου. β. η διενέργεια ελέγχων σε χώρους εργασίας σε οποιοδήποτε µέρος της ελληνικής επικράτειας και η υποβολή του σχετικού πορίσµατος και γ. η εκτέλεση κάθε άλλου έργου που τους ανατίθεται από τον Ειδικό Γραµµατέα και έχει σχέση µε την οργάνωση και λειτουργία του Σ.ΕΠ.Ε.. 2. Οι Ειδικοί Επιθεωρητές Εργασίας ασκούν όλες τις αρµοδιότητες και έχουν όλα τα καθήκοντα, υποχρεώσεις και δικαιώµατα των υπαλλήλων του Σ.ΕΠ.Ε. Άρθρο 5 ιάρθρωση- Αρµοδιότητες ιεύθυνσης Προγραµµατισµού και Συντονισµού 1. Η ιεύθυνση Προγραµµατισµού και Συντονισµού απαρτίζεται από τα εξής Τµήµατα: α. Τµήµα Σχεδιασµού και Συντονισµού Ελέγχων Κοινωνικών Επιθεωρητών Εργασίας β. Τµήµα Σχεδιασµού και Συντονισµού Ελέγχων Τεχνικών και Υγειονοµικών Επιθεωρητών Εργασίας γ. Τµήµα Αξιοποίησης εδοµένων, Τεκµηρίωσης και Ανάλυσης 2. Η ιεύθυνση Προγραµµατισµού και Συντονισµού έχει τις παρακάτω αρµοδιότητες που κατανέµονται µεταξύ των Τµηµάτων της ως εξής: 2.1. Τµήµα Σχεδιασµού και Συντονισµού Ελέγχων Κοινωνικών Επιθεωρητών Εργασίας α. Προγραµµατισµός δράσης των Κοινωνικών Επιθεωρητών Εργασίας και η καθοδήγησή τους επί θεµάτων αρµοδιότητας αυτών κατά τον διενεργούµενο υπηρεσιακό έλεγχο. β. Εκπόνηση σχεδίων για την πάταξη των παραβάσεων της εργατικής νοµοθεσίας.

4 γ. Συνεχής ενηµέρωση της ηγεσίας του Σ.ΕΠ.Ε. για τα απασχολούντα τους Κοινωνικούς Επιθεωρητές Εργασίας θέµατα. δ. Συνεχής ενηµέρωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. για τις εξελίξεις και τροποποιήσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νοµοθεσίας. ε. Τήρηση αρχείου εκθέσεων Κοινωνικών Επιθεωρητών Εργασίας, ως και κάθε άλλου στοιχείου για την παρακολούθηση του επιθεωρησιακού έργου. στ. Παρακολούθηση της υλοποίησης από τους Κοινωνικούς Επιθεωρητές Εργασίας των µέτρων για την εφαρµογή της εργατικής νοµοθεσίας και ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζοµένων. ζ. Συλλογή και επεξεργασία στοιχείων για τις παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νοµοθεσίας και κωδικοποίηση των µεθόδων, των µέσων και των τρόπων καταστρατήγησής τους. η. Υποστήριξη των Κοινωνικών Επιθεωρητών Εργασίας στη χρήση πληροφοριών, των µεθόδων και των σχεδίων και η άντληση από αυτούς των εµπειριών και απόψεων για τον εµπλουτισµό και την ανανέωση των παραπάνω σχεδίων. θ. Εποπτεία της λειτουργίας του έργου των Κοινωνικών Επιθεωρητών Εργασίας και εισήγηση µέτρων για την αποτελεσµατικότερη δράση τους σε συνεργασία µε την Υπηρεσία των Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας και των άλλων αρµοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. ι. Ασκεί κάθε άλλη αρµοδιότητα σχετική µε το αντικείµενο και την αποστολή του τµήµατος και ιδιαίτερα όσων αναφέρονται στο Ν.2639/98, άρθρο 7 αυτού. ια. Συνεργασία και κατάρτιση προγραµµάτων κοινών ελέγχων και υποστηρικτικών ενεργειών µε τους Τεχνικούς και Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. ιβ. Συγκέντρωση, επεξεργασία και υποβολή στη /νση ιεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοιν. Ασφαλίσεων στοιχείων, απαραιτήτων για τη σύνταξη εκθέσεων εφαρµογής των κοινοτικών οδηγιών, των ιεθνών Συµβάσεων Εργασίας, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη και γενικώς για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα µας σε θέµατα όρων εργασίας, αµοιβής της εργασίας καθώς και τη σύνταξη της ετήσιας έκθεσης προς το ΓΕ και του ιεθνείς Οργανισµούς. ιγ. Συµµετοχή στα προγράµµατα που διεξάγονται από τις Γενικές /νσεις Εργασίας και ιοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Εργασίας και Κοιν. Ασφαλίσεων 2.2. Τµήµα Σχεδιασµού και Συντονισµού Ελέγχων Τεχνικών και Υγειονοµικών Επιθεωρητών Εργασίας. α. Εισήγηση για την κατάρτιση ετήσιου προγράµµατος δράσης στο οποίο καθορίζονται οι τοµείς προτεραιότητας κάθε έτους και περιγράφονται οι Επιθεωρήσεις και τα υποστηρικτικά προγράµµατα.

5 β. Εκπόνηση σχεδίων για την πάταξη των παραβάσεων της εργατικής νοµοθεσίας. γ. Κατάρτιση προγραµµάτων επιθεωρήσεων και λήψη οργανωτικών µέτρων για τον έλεγχο επιχειρήσεων και κλάδων οικονοµικής δραστηριότητας µε υψηλούς δείκτες επικινδυνότητας. δ. Έκδοση εγκυκλίων και τεχνικών οδηγιών για τον τρόπο δράσης και την βελτίωση της απόδοσης των Τεχνικών και Υγειονοµικών Επιθεωρητών Εργασίας. ε. Υποστήριξη των Τεχνικών και Υγειονοµικών Επιθεωρητών Εργασίας σε χρήση των πληροφοριών και των µεθόδων καθώς και στην εφαρµογή των σχεδίων και ανταλλαγή απόψεων και εµπειριών για τον εµπλουτισµό και την ανανέωσή τους. στ. Συνεργασία και κατάρτιση προγραµµάτων κοινών ελέγχων και υποστηρικτικών ενεργειών µε τους Κοινωνικούς Επιθεωρητές Εργασίας. ζ. Οργάνωση Επιθεωρήσεων σε επιχειρήσεις υποκείµενες σε κίνδυνο Ατυχήµατος Μεγάλης Έκτασης και σε επιχειρήσεις που χρησιµοποιούν γενετικά τροποποιηµένους µικροοργανισµούς σε στενή συνεργασία µε τις συναρµόδιες ελεγκτικές αρχές και µε την αρµόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. η. Υποβολή στη Γενική ιεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας προτάσεων για κάθε είδους επιστηµονική ή τεχνική υποστήριξη των Τεχνικών και Υγειονοµικών Επιθεωρητών Εργασίας. θ. Συµµετοχή στα προγράµµατα που διεξάγονται από τη Γενική ιεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας. ι. Παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου των Τεχνικών και Υγειονοµικών Επιθεωρητών Εργασίας, καθώς και του τρόπου εφαρµογής των στόχων και διεξαγωγής των προγραµµάτων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζοµένων και η εισήγηση µέτρων για την αποτελεσµατικότερη δράση του Σ.ΕΠ.Ε. σε συνεργασία µε την υπηρεσία των Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας και των άλλων αρµοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. ια. Τήρηση αρχείου εκθέσεων και αναφορών των Τεχνικών και Υγειονοµικών Επιθεωρητών Εργασίας και κάθε άλλου στοιχείου για την παρακολούθηση του επιθεωρησιακού έργου. ιβ. Η συνεργασία µε τη Γενική ιεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας για την σύνταξη των εκθέσεων εφαρµογής των Κοινοτικών Οδηγιών των ιεθνών Συµβάσεων Εργασίας, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη και γενικώς για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα µας σε θέµατα ασφάλειας και υγείας των εργαζοµένων και η συγκέντρωση, επεξεργασία και υποβολή προς την Γενική ιεύθυνση των απαραίτητων στοιχείων για τη σύνταξη των εκθέσεων αυτών. ιγ. Η συµµετοχή και παρακολούθηση των εργασιών της Επιτροπής Ανωτέρων Επιθεωρητών Εργασίας των κρατών µελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

6 Οι αρµοδιότητες της παρούσας παραγράφου στο µέτρο που αφορούν τα εργατικά ατυχήµατα και τα ατυχήµατα µεγάλης έκτασης ασκούνται µόνον από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζοµένων ασκούνται κυρίως από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Οι αρµοδιότητες της ιδίας παραγράφου στο µέτρο που αφορούν τις επαγγελµατικές ασθένειες και τους γενετικά τροποποιηµένους µικροοργανισµούς ασκούνται µόνον από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορούν την υγεία των εργαζοµένων ασκούνται κυρίως από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Η αρµοδιότητα του εδαφίου ζ στο µέτρο που αφορά ατυχήµατα µεγάλης έκτασης ασκείται από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορά γενετικά τροποποιηµένους µικροοργανισµούς ασκείται από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Όλες οι λοιπές αρµοδιότητες ασκούνται είτε από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας είτε από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας Τµήµα Αξιοποίησης εδοµένων, Τεκµηρίωσης και Ανάλυσης α. Μέριµνα για τη συγκέντρωση και µελέτη στοιχείων και πληροφοριών κατά γεωγραφικό χώρο και τοµείς µε σηµαντική δραστηριότητα στους οποίους εντοπίζονται οι παραβάσεις των διατάξεων της εργατικής νοµοθεσίας και ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζοµένων εν γένει και της νοµοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας. Η αποστολή στις υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. ή και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υλικού από τα πορίσµατα των µελετών και των σχετικών οδηγιών για την υποστήριξη του έργου τους. β. Μέριµνα για τη δηµιουργία, την ορθή τήρηση και την απρόσκοπτη λειτουργία ενός κοινού για όλες τις υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. αυτοµατοποιηµένου πληροφοριακού συστήµατος, ταχείας, διαρκούς, ασφαλούς και εντατικής ανταλλαγής, διαχείρισης και διαβίβασης πληροφοριών και υποστήριξης του ελέγχου από το στελεχιακό δυναµικό του Σ.ΕΠ.Ε., σε οποιονδήποτε χώρο και σηµείο ελέγχου, σταθερό ή κινητό. γ. Ανάπτυξη συστήµατος διασφάλισης των καταχωρήσεων που θα γίνονται από τα όργανα του Σ.ΕΠ.Ε., ώστε να µην επιδέχονται αλλοιώσεις στη συνέχεια. δ. Εκτύπωση, µηνιαίως, και τήρηση κατάστασης των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν από τα όργανα του Σ.ΕΠ.Ε., παρακολούθηση της εξέλιξής τους και ενηµέρωση των καθ' ύλη αρµοδίων. ε. Μέριµνα για την παροχή πληροφοριών, συµβουλών και σχετικών υποδείξεων προς τους εργοδότες και τους εργαζόµενους σχετικά µε τα πλέον αποτελεσµατικά µέσα για την τήρηση των κειµένων διατάξεων της εργατικής νοµοθεσίας και έκδοση σχετικών εντύπων. στ. Μέριµνα για την έκδοση και αποστολή έντυπου υλικού για την υλοποίηση του άρθρου 2 παρ. 3 του Ν. 2639/98 στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. στα πλαίσια εξυπηρέτησης του πολίτη.

7 ζ. Μέριµνα για την συγκέντρωση όλων των στατιστικών στοιχείων του Σ.ΕΠ.Ε., σύνταξη της ετήσιας έκθεσης πεπραγµένων του Σ.ΕΠ.Ε. και υποβολή στο Συµβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Κ.Ε.Ε.Ε.) προκειµένου να διατυπωθεί γνώµη επ' αυτής. η. Μέριµνα για την υποβολή στον Ειδικό Γραµµατέα της ετήσιας έκθεσης πεπραγµένων του Σ.ΕΠ.Ε. θ. Μέριµνα για την κοινοποίηση της ετήσιας έκθεσης πεπραγµένων του Σ.ΕΠ.Ε. στις πλέον αντιπροσωπευτικές οργανώσεις εργοδοτών και εργαζοµένων καθώς και στην ιεθνή Οργάνωση Εργασίας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. ι. Συλλογή στοιχείων για τα εργατικά ατυχήµατα, στατιστική επεξεργασία των στοιχείων αυτών και αξιολόγηση των στατιστικών. ια. ιασταύρωση στοιχείων µε τους ασφαλιστικούς οργανισµούς. ιβ. Συλλογή στοιχείων για τις επαγγελµατικές ασθένειες, στατιστική επεξεργασία των στοιχείων αυτών και αξιολόγηση των στατιστικών. ιγ. Αξιολόγηση των στοιχείων του απολογισµού δράσης των Τεχνικών, Υγειονοµικών και Κοινωνικών Επιθεωρητών Εργασίας. ιδ. Συνεργασία µε την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και τις αρµόδιες υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταµείων για τη διαµόρφωση των ετησίων στατιστικών εργασίας και του περιεχοµένου των δηµοσιευµάτων των στατιστικών των σχετικών µε την υγεία και ασφάλεια στην εργασία. ιε. Συνεργασία µε τις αρµόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ιδιαίτερα τη ΕUROSTΑΤ για θέµατα συντονισµού και εναρµόνισης των µεθόδων στατιστικής παρακολούθησης των εργατικών ατυχηµάτων και των επαγγελµατικών ασθενειών. ιστ. Εισήγηση προς το Συµβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Κ.Ε.Ε.Ε.) για θέµατα αρµοδιότητας του τµήµατος. Άρθρο 6 ιάρθρωση- Αρµοδιότητες ιεύθυνσης ιοικητικής και Τεχνικής Στήριξης 1. Η ιεύθυνση ιοικητικής και Τεχνικής Στήριξης απαρτίζεται από τα εξής Τµήµατα: α. Τµήµα ιοικητικής Μέριµνας και Συνδροµής β. Τµήµα Νοµικής Υποστήριξης γ. Τµήµα Τεχνικής Υποστήριξης 2. Η ιεύθυνση ιοικητικής και Τεχνικής Στήριξης έχει τις παρακάτω αρµοδιότητες που κατανέµονται µεταξύ των Τµηµάτων της ως εξής: 2.1. Τµήµα ιοικητικής Μέριµνας και Συνδροµής

8 α. Εισήγηση για τη στελέχωση των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. µε το απαραίτητο και κατάλληλο προσωπικό σε συνεργασία µε την αρµόδια ιεύθυνση Προσωπικού του Υπουργείου. β. Εισήγηση στο Ειδικό πενταµελές Υπηρεσιακό Συµβούλιο για θέµατα κρίσεων, τοποθετήσεων και µεταθέσεων Προϊσταµένων υπηρεσιακών µονάδων του Σ.ΕΠ.Ε. «σε επίπεδο τµήµατος.» Η παραπάνω µέσα σε φράση προστίθεται µε την παράγραφο 5, άρθρου 15 του Ν. 2874/2000 (Φ.Ε.Κ. 286/Α/ ). γ. Τήρηση δυναµολογίου προσωπικού των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. καθώς και µέριµνα τήρησης βοηθητικού µητρώου φακέλου µε τις µεταβολές της υπηρεσιακής κατάστασης του προσωπικού του Σ.ΕΠ.Ε. δ. Εισήγηση για την αναγκαία εκπαίδευση και σταδιακή επιµόρφωση του προσωπικού του Σ.ΕΠ.Ε. προς τη ιεύθυνση Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε συνεργασία µε το Συµβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Κ.Ε.Ε.Ε.) ε. Τήρηση πρωτοκόλλου εισερχοµένων και εξερχοµένων εγγράφων της κεντρικής υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε. και διεκπεραίωση της κοινής και εµπιστευτικής αλληλογραφίας αυτού. στ. Τήρηση του γενικού αρχείου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε. και µέριµνα για την εκκαθάρισή του, σύµφωνα µε τις ισχύουσες κάθε φορά σχετικές διατάξεις. ζ. Μέριµνα για την παραλαβή, αναπαραγωγή και διανοµή στις Περιφερειακές υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. των διαφόρων διατάξεων και εγκυκλίων. η. Μέριµνα για την έγκαιρη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων για την κατάρτιση προϋπολογισµού των εξόδων όλων των ιευθύνσεων και υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. καθώς και της Υπηρεσίας Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας σε συνεργασία µε την ιεύθυνση Οικονοµικού του Υπουργείου για την εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισµό των αναγκαίων πιστώσεων για τις δαπάνες στέγασης, λειτουργίας όλων των ιευθύνσεων και υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε., της προµήθειας κάθε αναγκαίου υλικού και µέσου διευκόλυνσης του ελέγχου και συντήρησης του µηχανολογικού, τηλεπικοινωνιακού και λοιπού εξοπλισµού του Σ.ΕΠ.Ε. θ. Μέριµνα για θέµατα ενηµέρωσης των πολιτών και των εκπροσώπων των κοινωνικών οµάδων για τη δραστηριότητα του Σ.ΕΠ.Ε. ι. Συνεργασία µε τις λοιπές υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τις άλλες συναρµόδιες αρχές, οργανισµούς και υπηρεσίες της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των άλλων χωρών και ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων µε τις παραπάνω υπηρεσίες σε θέµατα σχετικά µε το αντικείµενο και αρµοδιότητες του Σ.ΕΠ.Ε µε σκοπό την καλύτερη ενηµέρωση και την αµοιβαία διοικητική συνδροµή, την εναρµόνιση των διαδικασιών και ενεργειών για την αποτελεσµατικότερη δράση των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε.

9 ια. Μελέτη των υποθέσεων που αποστέλλονται από άλλες ελληνικές, κοινοτικές ή διεθνείς υπηρεσίες, αρχές ή όργανα, για περαιτέρω ενέργειες. Ενηµέρωση των άλλων υπηρεσιών, για παραβάσεις που διαπιστώνουν τα όργανα του Σ.ΕΠ.Ε. και ανήκουν στην αρµοδιότητά τους. ιβ. Μέριµνα για την εκπροσώπηση ή τη συµµετοχή σε επιτροπές ή όργανα της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των διεθνών οργανισµών που προβλέπονται από την ελληνική και τη διεθνή νοµοθεσία καθώς και για τη συµµετοχή σε ηµερίδες, σεµινάρια και αποστολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για αντικείµενα της αρµοδιότητας και συναρµοδιότητας του Σ.ΕΠ.Ε. ιγ. Προγραµµατισµός, σχεδιασµός και εισήγηση προς τις αρµόδιες ιευθύνσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την έκδοση των αποφάσεων υπηρεσιακών µετακινήσεων του προσωπικού του Σ.ΕΠ.Ε. στο εσωτερικό και εξωτερικό Τµήµα Νοµικής Υποστήριξης α. Συνεργασία µε το Γραφείο του Νοµικού Συµβούλου και τις αρµόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την παροχή νοµικών συµβουλών και απόψεων σε θέµατα αρµοδιότητας του Σ.ΕΠ.Ε. β. Παρακολούθηση της εξέλιξης των υποθέσεων του Σ.ΕΠ.Ε. που παραπέµπονται στη δικαιοσύνη και µέριµνα σε συνεργασία µε το Νοµικό Συµβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) για την έγκαιρη ανάθεσή τους στους εκπροσώπους του δηµοσίου και για την αποτελεσµατική υποστήριξή τους σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. γ. Συγκέντρωση και µελέτη των δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται και αξιοποίησή τους για την δράση των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. και των άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. δ. Εισήγηση στην αρµόδια υπηρεσία του Υπουργείου, για την έκδοση νόµων και κανονιστικών πράξεων, µε σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας του Σ.ΕΠ.Ε., και την εξασφάλιση της ποιότητας των παρεχοµένων από αυτό υπηρεσιών σε συνεργασία µε το Συµβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Κ.Ε.Ε.). ε. Μέριµνα για την έκδοση απόφασης από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ύστερα από αιτιολογηµένη εισήγηση του αρµόδιου Επιθεωρητή Εργασίας, για την επιβολή της ποινής του άρθρου 16 παρ. 1 περ. β. εδαφ. 2 του Ν. 2639/98 και κοινοποίηση στον εργοδότη παραβάτη. στ. Μέριµνα για την έκδοση κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την υλοποίηση του άρθρου 16 του Ν.2639/98. ζ. Μέριµνα για την αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων των ελλείψεων ή παραλείψεων που δεν καλύπτονται από την ισχύουσα νοµοθεσία καθώς και των τυχόν προβληµάτων που δηµιουργούνται κατά την εφαρµογή της νοµοθεσίας ύστερα από εισηγήσεις και υποδείξεις των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε Τµήµα Τεχνικής Υποστήριξης

10 α. Μέριµνα για τις διαδικασίες προκήρυξης και ανάθεσης µελετών έργων και εργασιών κάθε είδους στα πλαίσια αρµοδιοτήτων του Σ.ΕΠ.Ε., ύστερα από εισήγηση των ενδιαφεροµένων υπηρεσιών του. β. Εκπόνηση µελετών που σχετίζονται µε τη στέγαση των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. και την συντήρηση των κτιρίων του. γ. Μέριµνα για την καταγραφή των αναγκών των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. σε παντός είδους εξοπλισµό καθώς και οργάνων µετρήσεων και εξοπλισµού άσκησης ελέγχου από τους Τεχνικούς και Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας και εισήγηση στις αρµόδιες ιευθύνσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την προµήθειά τους. δ. Εισήγηση στις αρµόδιες ιευθύνσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αγορά οχηµάτων για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. και µέριµνα για την συντήρησή τους. ε. Προγραµµατισµός της σωστής κατανοµής των µέσων ελέγχου µεταξύ των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. και εποπτεία για τη διαρκή ετοιµότητα και την πλήρη αξιοποίησή τους. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ Τα άρθρα 10 και 11 του παρόντος κεφαλαίου καταργούνται µε την παράγραφο 7, άρθρου 22 του Ν. 3144/2003 (Φ.Ε.Κ. 111/Α/2003). Άρθρο 12 Αρµοδιότητες Κέντρων Πρόληψης Επαγγελµατικού Κινδύνου Τα Κέντρα Πρόληψης Επαγγελµατικού Κινδύνου έχουν τις παρακάτω αρµοδιότητες που κατανέµονται µεταξύ των Τµηµάτων τους ως εξής: 1. Τµήµα Τεχνικής και Υγειονοµικής Επιθεώρησης α. Ο έλεγχος και η επιθεώρηση των χώρων εργασίας προς διαπίστωση της ακριβούς τήρησης και εφαρµογής των διατάξεων της εργατικής νοµοθεσίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζοµένων και ειδικότερα των ευπαθών οµάδων, ιδιαίτερα ανηλίκων, γυναικών σε κατάσταση εγκυµοσύνης ή λοχείας, ατόµων µε ειδικές ανάγκες καθώς και ειδικών κατηγοριών εργαζοµένων. β. Η παροχή γραπτών και προφορικών υποδείξεων προς τους εργοδότες για την λήψη συγκεκριµένων µέτρων και την εν γένει συµµόρφωσή τους προς τις διατάξεις της εργατικής νοµοθεσίας. γ. Η λήψη άµεσων διοικητικών µέτρων, η επιβολή των προβλεπόµενων διοικητικών κυρώσεων ή η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την επιβολή των ποινικών κυρώσεων ή η χορήγηση εύλογης προθεσµίας στους παραβάτες της εργατικής νοµοθεσίας για τη συµµόρφωση τους µε τις προβλεπόµενες διατάξεις.

11 δ. Η ενηµέρωση, πληροφόρηση των εργαζοµένων, των εργοδοτών και εν γένει του κοινού και παροχή συµβουλών προς τους εργαζόµενους και εργοδότες. ε. Η εξέταση κάθε καταγγελίας και αιτήµατος (προφορικού ή γραπτού) που υποβάλλεται στην υπηρεσία και αφορά την εφαρµογή της εργατικής νοµοθεσίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζοµένων. στ. Οι αυτοψίες των σοβαρών και θανατηφόρων εργατικών ατυχηµάτων και η σύνταξη σχετικών εκθέσεων αυτοψίας και έρευνας. ζ. Ο προγραµµατισµός και απολογισµός του έργου του ΚΕ.Π.Ε.Κ. για θέµατα αρµοδιότητας του τµήµατος σύµφωνα µε τις αποφάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Π.Ε.Κ.Ε.Ε.Ε.) και τις υποδείξεις και κατευθύνσεις της κεντρικής υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε. η. Η εισήγηση στην Π.Ε.Κ.Ε.Ε.Ε. για θέµατα αρµοδιότητας του τµήµατος και η συµµετοχή στις δραστηριότητες της Π.Ε.Κ.Ε.Ε.Ε. θ. Η συµµετοχή στις Μικτές Επιτροπές Ελέγχου των οικοδοµών και τεχνικών έργων και των Ναυπηγικών Εργασιών και η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους. ι. Η άµεση ενηµέρωση των αρµοδίων υπηρεσιών Κοινωνικής Επιθεώρησης του Σ.ΕΠ.Ε. σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της ασφαλιστικής νοµοθεσίας ή παράνοµης απασχόλησης. ια. Η παρακολούθηση των θεσµών του τεχνικού ασφάλειας, του γιατρού εργασίας, των Εξωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης (ΕΞΥΠΠ) και Εσωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης (ΕΣΥΠΠ) και η παρακολούθηση της καλής λειτουργίας των ΕΞΥΠΠ και ΕΣΥΠΠ. ιβ. Η συνεργασία µε τις αρµόδιες υπηρεσίες της κεντρικής υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε., της Γενικής /νσης Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοιν. Ασφαλίσεων και των άλλων συναρµοδίων υπηρεσιών του νοµού σε θέµατα πρόληψης και αντιµετώπισης ατυχηµάτων µεγάλης έκτασης. ιγ. Η συνεργασία µε τις αρµόδιες υπηρεσίες του Ιδρύµατος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (IΚΑ) και των άλλων Ασφαλιστικών Οργανισµών για την διασταύρωση στοιχείων αναγγελίας και στατιστικής επεξεργασίας εργατικών ατυχηµάτων και επαγγελµατικών ασθενειών. ιδ. Ο συντονισµός και παρακολούθηση της καλής λειτουργίας των Τοπικών Τµηµάτων Τεχνικής και Υγειονοµικής Επιθεώρησης της περιοχής ευθύνης τους και της υπηρεσιακής απόδοσης των οργάνων αυτών. ιε. Η παρακολούθηση του έργου των Τοπικών Τµηµάτων Τεχνικής και Υγειονοµικής Επιθεώρησης για την εξασφάλιση της οµοιόµορφης εφαρµογής της Εργατικής Νοµοθεσίας σε θέµατα αρµοδιότητάς τους. ιστ. Η Υποστήριξη των Τοπικών Τµηµάτων Τεχνικής και Υγειονοµικής Επιθεώρησης για την αρτιότερη επιθεώρηση των επιχειρήσεων της περιοχής τους.

12 ιζ. Η ενηµέρωση του Τµήµατος Τεκµηρίωσης-Ενηµέρωσης και ιοικητικής Υποστήριξης για την τήρηση µητρώου τεχνικών ασφάλειας, γιατρών εργασίας, ΕΞΥΠΠ, ΕΣΥΠΠ, Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΥ ΑΕ), αντιπροσώπων των εργαζοµένων για θέµατα υγιεινής και ασφάλειας, Νοµαρχιακών Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΝΕΥΑΕ) και µικτών επιτροπών ελέγχου. ιη. Η διενέργεια ελέγχων των υλοποιούµενων προγραµµάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταµείου (ΕΚΤ) στην περιοχή ευθύνης τους. ιθ. ικ. Η καταγραφή των επιχειρήσεων που τα προϊόντα τους δεν πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφάλειας και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήµης. Η καταγραφή των βασικών προβληµάτων ασφάλειας που παρουσιάζονται κατά την χρησιµοποίηση των διαφόρων υλικών και µέσων εργασίας. Οι αρµοδιότητες της παρούσας παραγράφου και ιδιαίτερα του εδαφίου α στο µέτρο που αφορούν τα εργατικά ατυχήµατα και τα ατυχήµατα µεγάλης έκτασης ασκούνται µόνον από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζοµένων ασκούνται κυρίως από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Οι αρµοδιότητες της ιδίας παραγράφου και ιδιαίτερα του εδαφίου α στο µέτρο που αφορούν τις επαγγελµατικές ασθένειες και τους γενετικά τροποποιηµένους µικροοργανισµούς ασκούνται µόνον από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορούν την υγεία των εργαζοµένων ασκούνται κυρίως από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Η αρµοδιότητα του εδαφίου ιγ στο µέτρο που αφορά εργατικά ατυχήµατα ασκείται από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορά επαγγελµατικές ασθένειες ασκείται από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Οι αρµοδιότητες των εδαφίων στ, θ, ιβ, ιθ και ικ ασκούνται από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Όλες οι λοιπές αρµοδιότητες ασκούνται είτε από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας είτε από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. 2. Τµήµα Εργασιακού Περιβάλλοντος και Μετρήσεων α. Ο έλεγχος και η επιθεώρηση των χώρων εργασίας προς διαπίστωση της ακριβούς τήρησης και εφαρµογής των διατάξεων της εργατικής νοµοθεσίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζοµένων και ιδιαίτερα των διατάξεων που αφορούν την έκθεση σε χηµικούς, βιολογικούς και φυσικούς παράγοντες των εργαζοµένων και ειδικότερα των ευπαθών οµάδων, ιδιαίτερα ανηλίκων, γυναικών σε κατάσταση εγκυµοσύνης ή λοχείας, ατόµων µε ειδικές ανάγκες καθώς και ειδικών κατηγοριών εργαζοµένων. β. Οι µετρήσεις της έντασης των φυσικών παραγόντων, της συγκέντρωσης χηµικών και βιολογικών παραγόντων στους χώρους εργασίας και οι µετρήσεις της ατοµικής έκθεσης των εργαζοµένων γ. Η δειγµατοληψία χηµικών και βιολογικών παραγόντων

13 δ. Η λήψη άµεσων διοικητικών µέτρων, η επιβολή των προβλεπόµενων διοικητικών κυρώσεων ή η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την επιβολή των ποινικών κυρώσεων ή η χορήγηση εύλογης προθεσµίας στους παραβάτες της εργατικής νοµοθεσίας για τη συµµόρφωση τους µε τις προβλεπόµενες διατάξεις. ε. Η ενηµέρωση, πληροφόρηση των εργαζοµένων, των εργοδοτών και εν γένει του κοινού και παροχή συµβουλών προς τους εργαζόµενους και εργοδότες. στ. Η εξέταση κάθε καταγγελίας και αιτήµατος (προφορικού ή γραπτού) που υποβάλλεται στην υπηρεσία και αφορά την εφαρµογή της εργατικής νοµοθεσίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζοµένων. ζ. Οι αυτοψίες των σοβαρών και θανατηφόρων εργατικών ατυχηµάτων και η σύνταξη σχετικών εκθέσεων αυτοψίας και έρευνας. Επίσης η έρευνα των ασθενειών που οφείλονται στην εργασία. η. Η εισήγηση στην Περιφερειακή Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Π.Ε.Κ.Ε.Ε.Ε.) για θέµατα αρµοδιότητας του τµήµατος και η συµµετοχή στις δραστηριότητες της Π.Ε.Κ.Ε.Ε.Ε. θ. Η παροχή γραπτών και προφορικών υποδείξεων προς τους εργοδότες για την λήψη συγκεκριµένων µέτρων και την εν γένει συµµόρφωσή τους προς τις διατάξεις της εργατικής νοµοθεσίας. ι. Ο προγραµµατισµός και απολογισµός του έργου του ΚΕ.Π.Ε.Κ. για θέµατα αρµοδιότητας του τµήµατος σύµφωνα µε τις αποφάσεις της Π.Ε.Κ.Ε.Ε.Ε. και τις υποδείξεις και κατευθύνσεις της κεντρικής υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε. ια. Η άµεση ενηµέρωση των αρµοδίων υπηρεσιών Κοινωνικής Επιθεώρησης του Σ.ΕΠ.Ε. σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της ασφαλιστικής νοµοθεσίας ή παράνοµης απασχόλησης. ιβ. Η απάντηση σε γραπτά ερωτήµατα εργαζοµένων, εργοδοτών, υπηρεσιών, οργανώσεων εργοδοτών, συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολιτών, κ.λ.π. σε θέµατα αρµοδιότητας του τµήµατος. ιγ. Η ενηµέρωση του Τµήµατος Τεκµηρίωσης-Ενηµέρωσης και ιοικητικής Υποστήριξης για την τήρηση µητρώου τεχνικών ασφάλειας, γιατρών εργασίας, ΕΞΥΠΠ, ΕΣΥΠΠ, Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΥ ΑΕ), αντιπροσώπων των εργαζοµένων για θέµατα υγιεινής και ασφάλειας, Νοµαρχιακών Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΝΕΥ ΑΕ) και µικτών επιτροπών ελέγχου. ιδ. Ο συντονισµός και παρακολούθηση της καλής λειτουργίας των Τοπικών Τµηµάτων Τεχνικής και Υγειονοµικής Επιθεώρησης της περιοχής ευθύνης τους και της υπηρεσιακής απόδοσης των οργάνων αυτών. ιε. ιστ. Η διενέργεια ελέγχων των υλοποιούµενων προγραµµάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταµείου (ΕΚΤ) στην περιοχή ευθύνης τους. Η υποστήριξη των Τοπικών Τµηµάτων Τεχνικής και Υγειονοµικής Επιθεώρησης για την αρτιότερη επιθεώρηση των επιχειρήσεων της περιοχής τους.

14 ιζ. Η συνεργασία µε τις αρµόδιες υπηρεσίες της κεντρικής υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε., της Γενικής /νσης Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και των άλλων συναρµοδίων υπηρεσιών του νοµού σε θέµατα που σχετίζονται µε γενετικά τροποποιηµένους µικροοργανισµούς. ιη. Η παρακολούθηση του έργου των Τοπικών Τµηµάτων Τεχνικής και Υγειονοµικής Επιθεώρησης για την εξασφάλιση της οµοιόµορφης εφαρµογής της Εργατικής Νοµοθεσίας. Οι αρµοδιότητες της παρούσας παραγράφου και ιδιαίτερα του εδαφίου α στο µέτρο που αφορούν τα εργατικά ατυχήµατα και τα ατυχήµατα µεγάλης έκτασης ασκούνται µόνον από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζοµένων ασκούνται κυρίως από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Οι αρµοδιότητες της ιδίας παραγράφου και ιδιαίτερα του εδαφίου α στο µέτρο που αφορούν τις επαγγελµατικές ασθένειες και τους γενετικά τροποποιηµένους µικροοργανισµούς ασκούνται µόνον από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορούν την υγεία των εργαζοµένων ασκούνται κυρίως από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Οι αρµοδιότητες των εδαφίων β και γ ασκούνται κυρίως από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στην περίπτωση της λήψης βιολογικών υγρών των εργαζοµένων ασκείται µόνον από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Η αρµοδιότητα του εδαφίου ζ στο µέτρο που αφορά εργατικά ατυχήµατα ασκείται από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορά επαγγελµατικές ασθένειες ασκείται από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Η αρµοδιότητα του εδαφίου ιζ ασκείται από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Όλες οι λοιπές αρµοδιότητες ασκούνται είτε από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας είτε από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. 3. Τµήµα Τεκµηρίωσης, Ενηµέρωσης και ιοικητικής Υποστήριξης α. Η ενηµέρωση και πληροφόρηση των εργαζοµένων, των εργοδοτών, των εκπροσώπων τους και εν γένει του κοινού για θέµατα ασφάλειας και υγείας των εργαζοµένων. β. Η απάντηση σε γραπτά ερωτήµατα εργαζοµένων, εργοδοτών, υπηρεσιών, οργανώσεων εργοδοτών, συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολιτών, κ.λ.π. σε θέµατα αρµοδιότητας του τµήµατος. γ. Η συγκέντρωση και αποστολή στοιχείων που ζητούνται από τις αρµόδιες υπηρεσίες της κεντρικής υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε. και της Γενικής /νσης Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων. δ. Ο έλεγχος του νοµότυπου των αναθέσεων καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας και γιατρού εργασίας. ε. Η τήρηση βιβλίων πρωτοκόλλου, ατυχηµάτων, επαγγελµατικών ασθενειών, καταγγελιών, µηνύσεων και διοικητικών κυρώσεων του ΚΕ.Π.Ε.Κ.

15 στ. Η δηµιουργία µητρώου επιχειρήσεων και η διαρκής ενηµέρωσή του. ζ. Η θεώρηση των βιβλίων που είναι υπόχρεοι να τηρούν οι εργοδότες (Ηµερολόγιο µέτρων ασφάλειας, Βιβλίο υποδείξεων τεχνικού ασφάλειας και γιατρού εργασίας, κ.λ.π.) η. Η τήρηση αρχείου του ΚΕ.Π.Ε.Κ.. θ. Η συγκέντρωση στοιχείων που απαιτούνται για τη σύνταξη εκθέσεων εφαρµογής των κοινοτικών οδηγιών και των διεθνών συµβάσεων εργασίας και η παροχή των στοιχείων αυτών στην Κεντρική υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε. ι. Η συγκέντρωση στατιστική επεξεργασία και τήρηση στοιχείων για τα εργατικά ατυχήµατα και τις επαγγελµατικές ασθένειες. ια. Η τήρηση µητρώου τεχνικών ασφάλειας, γιατρών εργασίας, ΕΞΥΠΠ, ΕΣΥΠΠ, Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΥΑΕ), αντιπροσώπων των εργαζοµένων για θέµατα υγιεινής και ασφάλειας, Νοµαρχιακών Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΝΕΥΑΕ) και µικτών επιτροπών ελέγχου. ιβ. Η οργάνωση και πραγµατοποίηση εκδηλώσεων (ηµερίδων, σεµιναρίων, συνεδρίων κλπ ) µε σκοπό την ενηµέρωση των εργαζοµένων, των εργοδοτών και των εκπροσώπων τους για θέµατα ασφάλειας και υγείας των εργαζοµένων. ιγ. Η οργάνωση και διαχείριση βιβλιοθήκης και η διακίνηση ενηµερωτικού υλικού. ιδ. Η διενέργεια ελέγχων των υλοποιούµενων προγραµµάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταµείου (ΕΚΤ) στην περιοχή ευθύνης τους. Οι αρµοδιότητες της παρούσας παραγράφου στο µέτρο που αφορούν τα εργατικά ατυχήµατα και τα ατυχήµατα µεγάλης έκτασης ασκούνται µόνον από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζοµένων ασκούνται κυρίως από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Οι αρµοδιότητες της ιδίας παραγράφου στο µέτρο που αφορούν τις επαγγελµατικές ασθένειες και τους γενετικά τροποποιηµένους µικροοργανισµούς ασκούνται µόνον από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορούν την υγεία των εργαζοµένων ασκούνται κυρίως από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Η αρµοδιότητα του εδαφίου ι στο µέτρο που αφορά εργατικά ατυχήµατα ασκείται από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορά επαγγελµατικές ασθένειες ασκούνται από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Όλες οι λοιπές αρµοδιότητες ασκούνται είτε από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας είτε από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. 4. Τοπικά Τµήµατα και Γραφεία Τεχνικής και Υγειονοµικής Επιθεώρησης α. Ο έλεγχος και η επιθεώρηση των χώρων εργασίας προς διαπίστωση της ακριβούς τήρησης και εφαρµογής των διατάξεων της εργατικής νοµοθεσίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζοµένων και ιδιαίτερα των διατάξεων που αφορούν την έκθεση σε χηµικούς, βιολογικούς και φυσικούς παράγοντες των εργαζοµένων και ειδικότερα των ευπαθών οµάδων, ιδιαίτερα ανηλίκων, γυναικών σε κατάσταση

16 εγκυµοσύνης ή λοχείας, ατόµων µε ειδικές ανάγκες καθώς και ειδικών κατηγοριών εργαζοµένων β. Η παροχή γραπτών και προφορικών υποδείξεων προς τους εργοδότες για την λήψη συγκεκριµένων µέτρων και την εν γένει συµµόρφωσή τους προς τις διατάξεις της εργατικής νοµοθεσίας. γ. Η λήψη άµεσων διοικητικών µέτρων, η επιβολή των προβλεπόµενων διοικητικών κυρώσεων ή η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την επιβολή των ποινικών κυρώσεων ή η χορήγηση εύλογης προθεσµίας στους παραβάτες της εργατικής νοµοθεσίας για τη συµµόρφωση τους µε τις προβλεπόµενες διατάξεις. δ. Η ενηµέρωση, πληροφόρηση των εργαζοµένων, των εργοδοτών και εν γένει του κοινού και παροχή συµβουλών προς τους εργαζόµενους και εργοδότες. ε. Η εξέταση κάθε καταγγελίας και αιτήµατος (προφορικού ή γραπτού) που υποβάλλεται στην υπηρεσία και αφορά την εφαρµογή της εργατικής νοµοθεσίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζοµένων. στ. Οι αυτοψίες των σοβαρών και θανατηφόρων εργατικών ατυχηµάτων και η σύνταξη σχετικών εκθέσεων αυτοψίας και έρευνας. Επίσης η έρευνα των ασθενειών που οφείλονται στην εργασία. ζ. Οι µετρήσεις της έντασης των φυσικών παραγόντων, της συγκέντρωσης χηµικών και βιολογικών παραγόντων στους χώρους εργασίας και οι µετρήσεις της ατοµικής έκθεσης των εργαζοµένων. η. Ο προγραµµατισµός και απολογισµός του έργου του τµήµατος σύµφωνα µε τις αποφάσεις της ΝΕΥΑΕ και της υποδείξεις και κατευθύνσεις της κεντρικής υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε. και του Περιφερειακού ΚΕ.Π.Ε.Κ.. θ. Η δηµιουργία µητρώου επιχειρήσεων και η διαρκής ενηµέρωσή του. ι. Η εκπροσώπηση εισήγηση στη ΝΕΥΑΕ για θέµατα αρµοδιότητας του τµήµατος και η συµµετοχή στις δραστηριότητες της ΝΕΥΑΕ. ια. Η συµµετοχή στη Μικτή Επιτροπή Ελέγχου των οικοδοµών και τεχνικών έργων και η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση και λειτουργία της. ιβ. Η θεώρηση των βιβλίων που είναι υπόχρεοι να τηρούν οι εργοδότες (Ηµερολόγιο µέτρων ασφάλειας, Βιβλίο υποδείξεων τεχνικού ασφάλειας και γιατρού εργασίας. κ.λ.π.) ιγ. Η συγκέντρωση και τήρηση στοιχείων για τα εργατικά ατυχήµατα και τις επαγγελµατικές ασθένειες. ιδ. Η τήρηση βιβλίων πρωτοκόλλου, ατυχηµάτων, επαγγελµατικών ασθενειών, καταγγελιών, µηνύσεων και διοικητικών κυρώσεων. ιε. ιστ. Η τήρηση αρχείου του τµήµατος. Η παροχή των αιτουµένων στοιχείων προς το ΚΕ.Π.Ε.Κ. για την σύνταξη εκθέσεων εφαρµογής των κοινοτικών οδηγιών και των διεθνών συµβάσεων εργασίας.

17 ιζ. Η άµεση ενηµέρωση των αρµοδίων υπηρεσιών Κοινωνικής Επιθεώρησης του Σ.ΕΠ.Ε. σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της ασφαλιστικής νοµοθεσίας ή παράνοµης απασχόλησης. ιη. Η απάντηση σε γραπτά ερωτήµατα εργαζοµένων, εργοδοτών, υπηρεσιών, οργανώσεων εργοδοτών, συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολιτών, κ.λ.π. σε θέµατα αρµοδιότητας του τµήµατος. ιθ. Η συγκέντρωση και αποστολή στοιχείων που ζητούνται από τις αρµόδιες υπηρεσίες του ΚΕ.Π.Ε.Κ., της κεντρικής υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε. και της Γενικής /νσης Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων. κ. Η τήρηση µητρώου των ΕΞΥΠΠ και ΕΣΥΠΠ και η παρακολούθηση της καλής λειτουργίας τους. κα. Η παρακολούθηση των θεσµών του τεχνικού ασφάλειας και του γιατρού εργασίας, ο έλεγχος του νοµότυπου των αναθέσεων καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας και του γιατρού εργασίας και η τήρηση σχετικού µητρώου. Σε συνδυασµό µε τα ανωτέρω η τήρηση µητρώου επιχειρήσεων, η τήρηση µητρώου µε στοιχεία όπως η σύσταση ΕΥ ΑΕ, η εκλογή αντιπροσώπων για θέµατα υγιεινής και ασφάλειας στις επιχειρήσεις, η συγκρότηση και λειτουργία ΝΕΥΑΕ, η συγκρότηση και λειτουργία µικτών επιτροπών κ.λ.π. κβ. Η συνεργασία µε τις αρµόδιες υπηρεσίες της κεντρικής υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε. του ΚΕ.Π.Ε.Κ. της Γενικής /νσης Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και των άλλων συναρµοδίων υπηρεσιών του νοµού σε θέµατα πρόληψης και αντιµετώπισης ατυχηµάτων µεγάλης έκτασης και σε θέµατα που σχετίζονται µε τους γενετικά τροποποιηµένους µικροοργανισµούς. κγ. Η συνεργασία µε τις αρµόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ και των άλλων Ασφαλιστικών Οργανισµών για την διασταύρωση στοιχείων αναγγελίας και στατιστικής επεξεργασίας εργατικών ατυχηµάτων και επαγγελµατικών ασθενειών. κδ. Η διενέργεια ελέγχων των υλοποιούµενων προγραµµάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταµείου (ΕΚΤ) στην περιοχή ευθύνης τους. Οι αρµοδιότητες της παρούσας παραγράφου και ιδιαίτερα του εδαφίου α στο µέτρο που αφορούν τα εργατικά ατυχήµατα και τα ατυχήµατα µεγάλης έκτασης ασκούνται µόνον από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζοµένων ασκούνται κυρίως από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Οι αρµοδιότητες της ιδίας παραγράφου και ιδιαίτερα του εδαφίου α στο µέτρο που αφορούν τις επαγγελµατικές ασθένειες και τους γενετικά τροποποιηµένους µικροοργανισµούς ασκούνται µόνον από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορούν την υγεία των εργαζοµένων ασκούνται κυρίως από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Οι αρµοδιότητες των εδαφίων στ και κγ στο µέτρο που αφορούν εργατικά ατυχήµατα ασκούνται από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορούν επαγγελµατικές ασθένειες ασκούνται από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας.

18 Η αρµοδιότητα εδαφίου ζ ασκείται κυρίως από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στην περίπτωση της λήψης βιολογικών υγρών των εργαζοµένων ασκείται µόνον από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Η αρµοδιότητα του εδαφίου ια ασκείται µόνον από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Η αρµοδιότητα του εδαφίου κβ στο µέτρο που αφορά ατυχήµατα µεγάλης έκτασης ασκείται από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας και στο µέτρο που αφορά τους γενετικά τροποποιηµένους µικροοργανισµούς ασκείται από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας. Όλες οι λοιπές αρµοδιότητες ασκούνται είτε από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές Εργασίας είτε από τους Υγειονοµικούς Επιθεωρητές Εργασίας.

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η. Θ Ε Μ Α: «Έγκριση πίστωσης για παροχή υπηρεσίας µε Ιατρό Εργασίας».

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η. Θ Ε Μ Α: «Έγκριση πίστωσης για παροχή υπηρεσίας µε Ιατρό Εργασίας». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Αγιος Στέφανος 30/4/2013 Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Α.Π. 13372 & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΛΗΡ.: ΛΕΚΑΡΑΚΟΥ Γ. Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

«Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Ασφαλείας στο ΝΠ «Κέντρο Μέριµνας και Αλληλεγγύης ήµου Κοµοτηνής»

«Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Ασφαλείας στο ΝΠ «Κέντρο Μέριµνας και Αλληλεγγύης ήµου Κοµοτηνής» Κοµοτηνή 27/10/2016 Αρ.Πρωτ.:3063 ΕΡΓΑΣΙΑ: Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Ασφαλείας στο ΝΠ «Κέντρο Μέριµνας και Αλληλεγγύης ήµου Κοµοτηνής» «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Ασφαλείας στο ΝΠ «Κέντρο Μέριµνας και Αλληλεγγύης

Διαβάστε περισσότερα

Ρέθυµνο 11/01/2016 ιεύθυνση :Οικονοµικής ιαχείρισης Αριθ. πρωτ.: 172

Ρέθυµνο 11/01/2016 ιεύθυνση :Οικονοµικής ιαχείρισης Αριθ. πρωτ.: 172 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Ρέθυµνο 11/01/2016 ιεύθυνση :Οικονοµικής ιαχείρισης Αριθ. πρωτ.: 172 Τµήµα :Προµηθειών Ταχ. /νση :Παν/πολη Ρεθύµνου Πληροφορίες :Κ. Καρνιαβούρα Τηλέφωνο :2831077929,

Διαβάστε περισσότερα

Κοµοτηνή 11/09/2015 Αρ.Πρωτ.: 28808. ΕΡΓΑΣΙΑ: Παροχή Υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας στο ΝΠ «ήµος Κοµοτηνής»

Κοµοτηνή 11/09/2015 Αρ.Πρωτ.: 28808. ΕΡΓΑΣΙΑ: Παροχή Υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας στο ΝΠ «ήµος Κοµοτηνής» Ταχ. /νση: Πλ. Γ. Βιζυηνού 1 Κοµοτηνή 11/09/2015 Αρ.Πρωτ.: 28808 ΕΡΓΑΣΙΑ: Παροχή Υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας στο ΝΠ «ήµος Κοµοτηνής» «Παροχή Υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας στο ΝΠ «ήµος Κοµοτηνής» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΕΙ ΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΕΙ ΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ηµοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 46/Β /17.01.2019 Αθήνα, 14-1-2019 Αριθ. Πρωτ.:2282 ΘΕΜΑ: Μεταβίβαση δικαιώµατος υπογραφής «Με εντολή Ειδικού Τοµεακού

Διαβάστε περισσότερα

1. Της παρ. 5 του άρθρου 25 του Ν. 3227/2004 "Μέτρα για την αντιµετώπιση της ανεργίας και άλλες διατάξεις" (31/Α).

1. Της παρ. 5 του άρθρου 25 του Ν. 3227/2004 Μέτρα για την αντιµετώπιση της ανεργίας και άλλες διατάξεις (31/Α). Αριθ. 80025 (ΦΕΚ Β 845/9.6.2004) Καθορισµός αρµοδιοτήτων των ιευθύνσεων: α) Συνθηκών Εργασίας, β) ιαχείρισης της Πληροφόρησης, Επιµόρφωσης και Παρακολούθησης Πολιτικής Συνθηκών Εργασίας για θέµατα Ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

(Φ.Ε.Κ. 205/Α/2-9-1998)

(Φ.Ε.Κ. 205/Α/2-9-1998) ΝΟΜΟΣ 2639-1998 Ρύθµιση εργασιακών σχέσεων, σύσταση Σώµατος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες διατάξεις (Φ.Ε.Κ. 205/Α/2-9-1998) (όλα τα άρθρα των Κεφαλαίων Α και Γ του Ν. 2639/1998 παραλείπονται, καθόσον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Οδός 25 η & Πλ. Αγ. Τριάδας, 16777, Ελληνικό ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 4.840,00 Φ.Π.Α. 23% : 1.113,20 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΝΗ : 5.953,20 ΕΥΡΩ C:\p126\ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ 2015\ΜΕΛΕΤΗ 2015.doc 1 ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«Παροχή Υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας στο ΝΠ «Κέντρο Μέριµνας και Αλληλεγγύης ήµου Κοµοτηνής»

«Παροχή Υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας στο ΝΠ «Κέντρο Μέριµνας και Αλληλεγγύης ήµου Κοµοτηνής» Κοµοτηνή 27/10/2016 Αρ.Πρωτ.: 3064 ΕΡΓΑΣΙΑ: Παροχή Υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας στο ΝΠ «Κέντρο Μέριµνας και Αλληλεγγύης ήµου Κοµοτηνής» «Παροχή Υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας στο ΝΠ «Κέντρο Μέριµνας και Αλληλεγγύης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Η παρούσα µελέτη αφορά στην παροχή υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας για τις ανάγκες του Συνδέσµου ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Κέρκυρας για διάστηµα ενός έτους, σύµφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν.) ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» CPV : 85147000-1

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ. Παροχή υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας CPV (Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε Θέματα ασφάλειας )

ΜΕΛΕΤΗ. Παροχή υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας CPV (Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε Θέματα ασφάλειας ) ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗ Παροχή υπηρεσιών CPV 71317210-8 (Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε Θέματα ασφάλειας ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική περιγραφή 2. Ενδεικτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ Aριθµ. Μελέτης : 1 /2017 Παροχή υπηρεσιών: «Ιατρού Ε.Ξ.Υ.Π.Π. στο ήµο Σερρών για το από την υπογραφή της σύµβασης» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική περιγραφή 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισµός 3. Συγγραφή υποχρεώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Επιθεώρηση Εργασίας. Αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλους ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ

Επιθεώρηση Εργασίας. Αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλους ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ Επιθεώρηση Εργασίας Αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλους ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΣΏΜΑ ΕΠΙΘΕΏΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΤΑΜΕΊΟ ΜΕ ΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ. 31089/28-08-2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ/ΤΗΣ: Περιγραφή εργασίας Ώρες απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Aριθµ. Μελέτης : 2/2013 (Υπηρεσίες παροχής συµβουλών σε θέµατα υγείας και ασφάλειας ) Κ.Α.00.6117.004 Κ.Α. 00.6117.005 ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική περιγραφή 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισµός 3. Συγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μύκονος, 24-12 - 2014 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Αρ. πρ.: -12005- ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΡΟΣ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μύκονος, 24-12 - 2014 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Αρ. πρ.: -12005- ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Μύκονος, 24-2 - 204 Αρ. πρ.: -2005- ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΡΟΣ: ΥΠΗΡΕΣΙΑ : ΓΡΑΦΕΙΟ : ΔΗΜΑΡΧΟΥ Πληροφορίες: Κων/να Τακούση Τηλέφωνα : (22890)-23.26, -23.988 FAX : (22890)-22.229

Διαβάστε περισσότερα

Υπ. Εργασίας 34331/Δ9.8920/

Υπ. Εργασίας 34331/Δ9.8920/ Υπ. Εργασίας 34331/Δ9.8920/ 26.7.2016 Υπ. Εργασίας 34331/Δ9.8920/ 26.7.2016 Απλούστευση διαδικασιών Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Σ.ΕΠ.Ε (ΟΠΣ-ΣΕΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α / Α ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α / Α ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ Γ.Ν.Θ «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ Γ.Ν.Θ «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» - Ψ.Ν.Θ. ( Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης) CPV (85147000-1)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Κ.Α. 00.6117.007 CPV: 85121100-4 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Η παρούσα µελέτη αφορά στην παροχή υπηρεσιών ιατρού εργασίας για τις ανάγκες του Συνδέσµου ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Κέρκυρας

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: /

Αρ. Πρωτ.: / ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑΥΓΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ Αρ. Πρωτ.: 5 8 0 8 / 13 08-2014 ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Έχοντας υπόψη 1. Το άρθρο 29 Α του ν. 1558/85 «Κυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

ο κος Γεώργιος Δασκαλάκης, με την ιδιότητα του Προέδρου του ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΧΑΡΝΩΝ, που θα αποκαλείται εφεξής ο «Εργοδότης»

ο κος Γεώργιος Δασκαλάκης, με την ιδιότητα του Προέδρου του ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΧΑΡΝΩΝ, που θα αποκαλείται εφεξής ο «Εργοδότης» Αχαρνές, 4/5//2015 Αριθμ. πρωτ.: 1560 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΧΑΡΝΩΝ (Ν.Π.Δ.Δ.) Διεύθυνση Υπηρεσιών Υποστήριξης Αγίας Τριάδος 39 Αχαρνές,Τ.Κ.13673 Τηλ.: 2102460800,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α / Α ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α / Α ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Γ.Ν.Θ «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ Γ.Ν.Θ «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» - Ψ.Ν.Θ. ( Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης) CPV (71317200-5)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΩΝ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. στο ήµο ιονύσου για δύο έτη. προϋπ/σας δαπάνης ,02 συµπ/νου ΦΠΑ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΩΝ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. στο ήµο ιονύσου για δύο έτη. προϋπ/σας δαπάνης ,02 συµπ/νου ΦΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ /ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ& ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ TMHMA ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ Αριθµός Μελέτης: 1/2017 CPV 71317210-8 (Υπηρεσίες Παροχής Συµβουλών σε θέµατα υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΡΓΟ: Παροχή υπηρεσιών στον ήµο Τεχνικού Ασφαλείας ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΡΓΟ: Παροχή υπηρεσιών στον ήµο Τεχνικού Ασφαλείας ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6.600,79 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΑ Η µελέτη αυτή αφορά την ανάθεση υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας για τους εργαζόµενους του ήµου Κοµοτηνής για διάστηµα 12 µηνών από την υπογραφή της σύµβασης

Διαβάστε περισσότερα

Επείγουσα Ενημέρωση. Τότε υποχρεωτικά θα έχεις και Τεχνικό Ασφαλείας!! Έστω και αν απασχολείς στην επιχείρηση σου, έναν εργαζόμενο

Επείγουσα Ενημέρωση. Τότε υποχρεωτικά θα έχεις και Τεχνικό Ασφαλείας!! Έστω και αν απασχολείς στην επιχείρηση σου, έναν εργαζόμενο Επείγουσα Ενημέρωση Τότε υποχρεωτικά θα έχεις και Τεχνικό Ασφαλείας!! Έστω και αν απασχολείς στην επιχείρηση σου, έναν εργαζόμενο Αγαπητοί Συνεργάτες Με το Π.Δ. 17/96, όλες οι επιχειρήσεις που απασχολούν

Διαβάστε περισσότερα

Πληρ. : Χ. Παπαδοπούλου Τηλ.: 2313317816 e-mail: c.papadopoulou@thessaloniki.gr

Πληρ. : Χ. Παπαδοπούλου Τηλ.: 2313317816 e-mail: c.papadopoulou@thessaloniki.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ NOMOΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΓΕΝΙΚΑ: ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ -ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Α. ΓΕΝΙΚΑ: ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ -ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α. ΓΕΝΙΚΑ: ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ -ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1.Ποιες επιχειρήσεις υποχρεούνται να έχουν τεχνικό ασφάλειας; Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία όλες οι επιχειρήσεις εφόσον απασχολούν έστω και έναν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ =====================

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ===================== ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Πατρ. Γρηγορίου Ε 12, Τ.Κ. 56123, Αµπελόκηποι ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑΣ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ: Μελετών, Κατασκευών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΟ NOMOΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΒΑΣΙΚΟ NOMOΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 1 ΒΑΣΙΚΟ NOMOΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Με την ψήφιση του Ν.1568/85 «Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζοµένων» (ΦΕΚ 177/Α /85) εισάγονται για πρώτη φορά συστηµατικά ρυθµίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΥΟ (2) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΥΟ (2) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΥΟ (2) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ 1. Ο τεχνικός ασφάλειας πρέπει να έχει τα παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 ιάρθρωση Γραµµατείας

Άρθρο 1 ιάρθρωση Γραµµατείας ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘ. 207 (ΦΕΚ Α 164-15/7/1998) Οργάνωση της Γραµµατείας της Αρχής Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα και σύσταση οργανικών θέσεων. Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις: Ο ΠΡΟΕ ΡOΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «ΡΟ Α» ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «ΡΟ Α» ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 1 ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «ΡΟ Α» ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ν.Π.Ι.. - Α.Φ.Μ. 997562542 ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΡ. 54-85100 ΡΟ ΟΣ Τηλ.: (22410) 22259 /36370 /36360 Fax : (22410) 27462 Ρόδος, 08/12/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές, σήμερα 2 του μήνα Σεπτεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 13:00

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές, σήμερα 2 του μήνα Σεπτεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 13:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αχαρνές, 02/09/2015 Αριθμ. πρωτ.: 59257 ΣΥΜΒΑΣΗ Στις Αχαρνές, σήμερα 2 του μήνα Σεπτεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 13:00 π.μ., στο Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ OIKONOMIKH ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» Αρ. Πρωτοκόλλου : 10948/03-07-2017

Διαβάστε περισσότερα

(Φ.Ε.Κ. 16/Β/ )

(Φ.Ε.Κ. 16/Β/ ) ΑΠΟΦΑΣΗ αριθ. ΙΠΑ /οικ/889/2003 Πρόληψη και αντιµετώπιση του εργασιακού κινδύνου κατά την κατασκευή ηµοσίων Έργων (ΣΑΥ και ΦΑΥ) Έχοντας υπόψη: (Φ.Ε.Κ. 16/Β/14-1-03) Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ TΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ Κεντρική Υπηρεσία Ακαδηµίας ΑΘΗΝΑ. Αθήνα, 23/5/2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ TΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ Κεντρική Υπηρεσία Ακαδηµίας ΑΘΗΝΑ. Αθήνα, 23/5/2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ TΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΑΝΕΙΩΝ Κεντρική Υπηρεσία Ακαδηµίας 40 10174 ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 23/5/2018 ΙΕΥΘΥΝΣΗ: Οικονoµικών Υπηρεσιών ( 2) ΤΜΗΜΑ: Πληροφορίες: Γ Προµηθειών Β. Φραγκαναστάση Email:

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η ανάθεση της παροχής υπηρεσιών ιατρού εργασίας για το προσωπικό του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. Η προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΕ

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Τ. Θ. 8053, Τ. Κ. 10010 Αθήνα Τηλ. 2105289199, Fax: 2105246531 e-mail: epitherg@gmail.com,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Aριθµ. Μελέτης :3/2017 (Υπηρεσίες παροχής συµβουλών σε θέµατα υγείας και ασφάλειας ) ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ημερομηνία : 14/3/2017 Αριθμ. Πρωτ. : 2984/ΠΡ416

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 2 Τροποποίηση π.δ.399/94 Άρθρο 2 Ορισµοί

Άρθρο 2 Τροποποίηση π.δ.399/94 Άρθρο 2 Ορισµοί ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ: Αριθ. 127/00 Τροποποίηση και συµπλήρωση του Π.. 399/94 «Προστασία των εργαζοµένων από τους κινδύνους που συνδέονται µε την έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες κατά την εργασία σε συµµόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Ο τεχνικός ασφάλειας πρέπει να έχει τα παρακάτω προσόντα: 1. α) πτυχίο πολυτεχνείου ή πολυτεχνικής σχολής Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) του

Διαβάστε περισσότερα

(Φ.Ε.Κ. 79/Α/14-3-1989)

(Φ.Ε.Κ. 79/Α/14-3-1989) ΝΟΜΟΣ 1836/1989 Προώθηση της απασχόλησης και της επαγγελµατικής κατάρτισης και άλλες διατάξεις (Φ.Ε.Κ. 79/Α/14-3-1989) (όλα τα άρθρα του νόµου αυτού, πλην των άρθρων 36 και 39, παραλείπονται, καθόσον δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: ,81 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΜΕΛΕΤΗ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: ,81 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: 11.351,81 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ - ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η μελέτη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΠΣ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠ «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ & ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΜΟΝΑ Α Α2 Ταχ. /νση : Πιττακού 2-4, Αθήνα Ταχ. Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ.Ν.ΠΕΛΛΑΣ (Ν.Μ.Ε ΕΣΣΑΣ-Ν.Μ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ)

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ.Ν.ΠΕΛΛΑΣ (Ν.Μ.Ε ΕΣΣΑΣ-Ν.Μ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ.Ν.ΠΕΛΛΑΣ (Ν.Μ.Ε ΕΣΣΑΣ-Ν.Μ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ) Ι. ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τα προσόντα του γιατρού εργασίας καθορίζονται από το άρθ. 16 του Ν. 3850/2010. Ο ιατρός

Διαβάστε περισσότερα

17SYMV INFORMATICS

17SYMV INFORMATICS Digitally signed by 17SYMV001972054 INFORMATICS 2017-09-20 DEVELOPMEN INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY T AGENCY Date: 2017.09.20 11:10:29 EEST Reason: Location: Athens ΑΔΑ: ΨΠΗΙΩΨ8-ΛΜ3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: 3673 Αρ. Σχεδ. : 1042 Αρ. Φακ. : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Αρ. Πρωτ.: 3673 Αρ. Σχεδ. : 1042 Αρ. Φακ. : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ) Αρ. ΜΑΕ 49917/22/Β/01/34 Έδρα Πάτρα Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ/ΚΟΥ-ΟΙΚ/ΚΟΥ Δ/ΝΣΗ: Κτ. Υπηρεσιών Ν. Λιμένα Πατρών Τ.Κ. 26333 Πάτρα Τ.Θ: 3167 (Τ.Κ. 26005 Πάτρα) Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΜΟΝΑ Α Α2 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

1. Συνιστάται Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώµατα του ανθρώπου. η οποία υπάγεται στον Πρωθυπουργό.

1. Συνιστάται Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώµατα του ανθρώπου. η οποία υπάγεται στον Πρωθυπουργό. Νόµος 2667/1998 Εθνική επιτροπή δικαιωµάτων του ανθρώπου Άρθρο 1: Σύσταση και αποστολή ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 1. Συνιστάται Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώµατα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ Αριθµ. 50231/22.11.2012 Σύσταση της Κεντρικής Γνωµοδοτικής Επιτροπής της περίπτωσης (α) της παρ. 15 του άρθρου 7 του ν. 3299/2004 και καθορισµός της διαδικασίας λειτουργίας της Αριθµ. 50231 Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α Α: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27 / 01 / 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθµ. Πρωτ.: 189 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Α Α: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27 / 01 / 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθµ. Πρωτ.: 189 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α Α: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27 / 01 / 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθµ. Πρωτ.: 189 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Σύσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ. Παροχή υπηρεσιών ιατρού εργασίας

ΜΕΛΕΤΗ. Παροχή υπηρεσιών ιατρού εργασίας ΜΕΛΕΤΗ Παροχή υπηρεσιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική περιγραφή 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισμός 3. Συγγραφή υποχρεώσεων Η Συντάξας Πουλερέ Σοφία 1 Τεχνική Περιγραφή Αντικείμενο της παρούσας είναι η ανάθεση της

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισµός αρµοδιοτήτων που διατηρούνται από τον Υπουργό Εργασίας. (ΦΕΚ 40/Α/22-3-93) Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Καθορισµός αρµοδιοτήτων που διατηρούνται από τον Υπουργό Εργασίας. (ΦΕΚ 40/Α/22-3-93) Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ: Αριθ. 95/93 Καθορισµός αρµοδιοτήτων που διατηρούνται από τον Υπουργό Εργασίας. (ΦΕΚ 40/Α/22-3-93) Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις των παρ. 1 και 2

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2011 ΠΟΛ ΠΡΟΣ: Ως Π..

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2011 ΠΟΛ ΠΡΟΣ: Ως Π.. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ -ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜA B -ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 7.889,00

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 7.889,00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ Αρ. µελέτης 45 «ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 7.889,00 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ο ΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Νέα Σµύρνη, 25-5-2017 ΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Αρ. πρωτ: 15849 ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΜΑΡΧΟΥ Ταχ. ιεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 14 Πληροφορίες: Γεωργίου Μαρία Τηλ: 213-2025851-853 Fax: 213-2025846

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου Αρ. Πρωτ.: 4057

Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου Αρ. Πρωτ.: 4057 Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ Αρ. Πρωτ.: 4057 ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Α Α: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΕΣΩΤ. ΛΕΙΤ/ΓΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ηράκλειο, 26 Απριλίου 2013 Αρ. Πρωτ.: ΟΙΚ. 43338/16027 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη Αριθ. Πρωτ. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Θεσσαλονίκη Αριθ. Πρωτ. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 7 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3 ης ΥΠΕ. (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» - Ψ.Ν.Θ. Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 18-11-2015 Αριθ. Πρωτ. : 20681

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ 41 110 ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410/618.098 FAX:2410/611.995

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ 41 110 ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410/618.098 FAX:2410/611.995 ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 340 Περί του επαγγέλµατος του Λογιστή Φοροτεχνικού και της αδείας ασκήσεώς του Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Έχοντας υπ όψη: 1. Τις διατάξεις: α) Του

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ Είδος: ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Αριθμός: 343 Έτος: 1998 ΦΕΚ: Α 229 19981006 Τέθηκε σε ισχύ: 06.10.1998 Ημ.Υπογραφής: 29.09.1998 Τίτλος Διάρθρωση,

Διαβάστε περισσότερα

Γεράσιμος Αραβαντινός-Ζαφείρης

Γεράσιμος Αραβαντινός-Ζαφείρης Έλεγχος εφαρμογής του κανονισμού REACH ασφάλεια και υγεία στην εργασία υποχρεώσεις εργοδοτών Γεράσιμος Αραβαντινός-Ζαφείρης Δρ. Χημικός Μηχανικός Επιθεωρητής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία Κέντρο Πρόληψης

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 130197/05 (ΦΕΚ 196 Β /15-2-05) : Επιµόρφωση τεχνικών ασφάλειας επιπέδου Ε.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 130197/05 (ΦΕΚ 196 Β /15-2-05) : Επιµόρφωση τεχνικών ασφάλειας επιπέδου Ε. ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 130197/05 (ΦΕΚ 196 Β /15-2-05) : Επιµόρφωση τεχνικών ασφάλειας επιπέδου Ε. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1) Τις διατάξεις του Ν. 1558/1985 "Κυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΔΑ: ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ Φ.Ε.Κ. 2693Β /22.10.2013 ΑΔΑ: ΒΛΛΤΗ-Φ7Δ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πληρ. : Τ. Καραµάνη Τηλ.:

Πληρ. : Τ. Καραµάνη Τηλ.: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ NOMOΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

3. στοιχεία που τεκμηριώνουν τα προσόντα και το επίπεδο γνώσεων του Τεχνικού Ασφάλειας, όπως αυτά προβλέπονται στο Ν.3850/2010 (ΦΕΚ 84/Α/ ).

3. στοιχεία που τεκμηριώνουν τα προσόντα και το επίπεδο γνώσεων του Τεχνικού Ασφάλειας, όπως αυτά προβλέπονται στο Ν.3850/2010 (ΦΕΚ 84/Α/ ). ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ Ε.Π. ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΦΕΚ : 1264/Β/2015 ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ. Παροχή υπηρεσιών ιατρού εργασίας

ΜΕΛΕΤΗ. Παροχή υπηρεσιών ιατρού εργασίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ Μιχάλων 7, 82132 Χίος Πληροφορίες: Πουλερέ Σοφία Τηλ.: 22710-80459 Fax : 22710-26665 ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Τμήμα: Προμηθειών Ταχ. Δ/νση: Εθνικής Αντίστασης 34 Ταχ. Κώδικας: 62122, Σέρρες Τηλ: 23210 68900, 23210 68910 Fax: 23210 68909 e-mail: kediser@gmail.com Σέρρες, 21/08/2019 Αριθ. Πρωτ:2077 ΠΡΟΣ: Ενδιαφερόμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ και ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ και ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ και ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΥΠΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗ (ΝΑΙ/) ΑΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΗΧΑΝΑΓΝ ΩΣΙΜΗ ΜΟΡΦΗ (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 20 Μαρτίου 2013 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Αθήνα 20 Μαρτίου 2013 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθµός Ασφαλείας.. Αθήνα 20 Μαρτίου 2013 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ Ταχ. /νση : Μενάνδρου 41-43 Ταχ. Κώδικας: 104 37 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΑΠΑΝΗΣ 8.476,64 ( με ΦΠΑ 24%)

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΑΠΑΝΗΣ 8.476,64 ( με ΦΠΑ 24%) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Aρ. Μελέτης : 9/2017 C P V 71317210-8 (Υπηρεσίες παροχής συµβουλών σε θέµατα ασφάλειας ) ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΑΠΑΝΗΣ 8.476,64

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ Είδος: ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ Αριθµός: 233 Έτος: 2003 ΦΕΚ: Α 204 20030828 Τέθηκε σε ισχύ: 28.08.2003 Ηµ.Υπογραφής: 26.08.2003 Προστασία και αρωγή στα θύµατα

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ν Δ Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ο Σ Π Ρ O Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ

Ε Ν Δ Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ο Σ Π Ρ O Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΟΠΑΦΜΑΗ Ηράκλειο 15/11 / 2018 Δ/ΝΣΗ: Καλοκαιρινού & Παπαδοπούλου 4 ΑΡ.ΜΕΛΕΤΗΣ: 32/18 Τ.Κ.: 712.02 Τηλ.: 300.100 300.090 FAX: 287-600 Ε Ν Δ Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ο Σ Π Ρ O Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 1 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ prosopiko@ypakp.gr Είναι αρμόδια για τα θέματα προσωπικού, την προώθηση νομοθετικών κειμένων και τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο του Υπουργείου 2 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Β 730/

Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Β 730/ Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Β 730/18.03.2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΜΗΜAΤΑ Γ, Β ΙΙ. ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

14SYMV

14SYMV ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Λαγκαδάς 5/5/2014 Δ Η Μ Ο Σ Λ Α Γ Κ Α Δ Α Αριθ.Πρωτ. : 21.480 14SYMV002032724 2014-05-07 Σ Υ Μ Φ Ω Ν Η Τ Ι Κ Ο Μεταξύ: 1. Του ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ που εδρεύει στο Λαγκαδά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Θέμα: ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ (10) ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Θέμα: ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ (10) ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ημερ. 17-06-2016 Αρ.πρωτ: 737 ΠΡΟΣ Διεύθυνση: Παπάγου 49, 41500, Γιάννουλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕ/ΙΠ... 3 2. ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΑ ΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕ/ΙΠ... 4 2.1. Μονάδα Προγραμματισμού, Σχεδιασμού και Ωρίμανσης...4 2.2. Μονάδα Διενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος θέσης: Περίγραµµα θέσης εργασίας. Ενότητα 1. Γενικά στοιχεία της θέσης εργασίας Γενική ιεύθυνση: ιεύθυνση: Κλάδος / Ειδικότητα:

Τίτλος θέσης: Περίγραµµα θέσης εργασίας. Ενότητα 1. Γενικά στοιχεία της θέσης εργασίας Γενική ιεύθυνση: ιεύθυνση: Κλάδος / Ειδικότητα: Περίγραµµα θέσης εργασίας Ενότητα 1. Γενικά στοιχεία της θέσης εργασίας Γενική ιεύθυνση: ιοικητικών & Οικονοµικών Υπηρεσιών ιεύθυνση: Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Τµήµα: - Άµεσα Προϊστάµενος (τίτλος):

Διαβάστε περισσότερα

13SYMV

13SYMV ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ HMOΣ BOΛOY ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Σ Y M Β Α Σ Η 13SYMV001576555 2013-08-08 Στο Βόλο, σήµερα 12-07 - 2013, ηµέρα Παρασκευή, οι υπογραφόµενοι αφενός ο Ξηρακιάς Ηλίας, ως

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ. Εθνικό Σύστηµα Ηλεκτρονικών ηµοσίων Συµβάσεων. Άρθρο 1 Εθνικό Σύστηµα Ηλεκτρονικών ηµοσίων Συµβάσεων (Ε.Σ.Η..Η.Σ)

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ. Εθνικό Σύστηµα Ηλεκτρονικών ηµοσίων Συµβάσεων. Άρθρο 1 Εθνικό Σύστηµα Ηλεκτρονικών ηµοσίων Συµβάσεων (Ε.Σ.Η..Η.Σ) ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ Εθνικό Σύστηµα Ηλεκτρονικών ηµοσίων Συµβάσεων Άρθρο 1 Εθνικό Σύστηµα Ηλεκτρονικών ηµοσίων Συµβάσεων (Ε.Σ.Η..Η.Σ) Το Ε.Σ.Η. Η.Σ. είναι ολοκληρωµένο πληροφοριακό σύστηµα, το οποίο περιλαµβάνει

Διαβάστε περισσότερα

16REQ

16REQ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ------------------------------------------- ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΟ : «Ανάθεση καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Σχετ.: Η υπ αριθ. Α23/ (ΑΔΑ: 6ΣΖΗ Φ3Ζ) απόφαση Διοικητή του ΠΓΝ Λάρισας ΓΝ Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο».

ΠΡΟΣ: Σχετ.: Η υπ αριθ. Α23/ (ΑΔΑ: 6ΣΖΗ Φ3Ζ) απόφαση Διοικητή του ΠΓΝ Λάρισας ΓΝ Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ» Περιοχή Μεζούρλο,

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 1. Γενικά στοιχεία της θέσης εργασίας Γενική ιεύθυνση: ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ενότητα 1. Γενικά στοιχεία της θέσης εργασίας Γενική ιεύθυνση: ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Περίγραµµα θέσης εργασίας Ενότητα 1. Γενικά στοιχεία της θέσης εργασίας Γενική ιεύθυνση: ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ιεύθυνση: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Τµήµα:.Υ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Λαµία 17./12/2014 Αριθµ. πρωτ.: (οικ.)143749/4144

Λαµία 17./12/2014 Αριθµ. πρωτ.: (οικ.)143749/4144 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Λαµία 17./12/2014 Αριθµ. πρωτ.: (οικ.)143749/4144 Ταχ. /νση : Πλ. Ελευθερίας 3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΠΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΠΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΠΣ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΔΑ: 7ΤΑΠΗ-ΔΡ8 ΦΕΚ: Β 377/18-03-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΟΠ. ΕΝΤΥΠΟ ΙΙ : ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ - ΦΥΛΛΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΤΥΠΟΠ. ΕΝΤΥΠΟ ΙΙ : ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ - ΦΥΛΛΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟ Ο : ΤΥΠΟΠ. ΕΝΤΥΠΟ ΙΙ : ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ - ΦΥΛΛΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ/Ε Α Ή Ε.Φ.. ΑΡΜΟ ΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΥ Ε ΡΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Α. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν.3850/2010 ο Τεχνικός Ασφάλειας έχει τις εξής συμβουλευτικές

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ: 436/91 Τροποποίηση και συµπλήρωση των Προεδρικών ιαταγµάτων 368/89 «Οργανισµός Υπουργείου Εργασίας» (163/Α) και 369/89 «Οργάνωση των Υπηρεσιών Εργασίας των Νοµαρχιών» (164/Α). (ΦΕΚ 159/Α/24-10-91)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων Α. Τι είναι η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που καταθέτει το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ. Παροχή υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας CPV (Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε Θέματα ασφαλείας)

ΜΕΛΕΤΗ. Παροχή υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας CPV (Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε Θέματα ασφαλείας) ΔI.Α.ΝO.Χ. ΑΕ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ ΑΕ» ΜΕΛΕΤΗ Παροχή υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας CPV71317210-8 (Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε Θέματα ασφαλείας) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Τεχνική περιγραφή 2.Ενδεικτικός

Διαβάστε περισσότερα

1. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ α. Γενικά

1. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ α. Γενικά ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 1.ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 31 Ιουλίου 2009 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Αρ.Πρωτ.:1076626/369 /0015 ΤΜΗΜΑΤΑ Α - Β 2.ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ 160/3-8-99 (ΦΕΚ-157 Α') Οροι, προυποθέσεις και διαδικασία για τη σύσταση και λειτουργία των Ιδιωτικών Γραφείων Συµβούλων Εργασίας

ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ 160/3-8-99 (ΦΕΚ-157 Α') Οροι, προυποθέσεις και διαδικασία για τη σύσταση και λειτουργία των Ιδιωτικών Γραφείων Συµβούλων Εργασίας ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ 160/3-8-99 (ΦΕΚ-157 Α') Οροι, προυποθέσεις και διαδικασία για τη σύσταση και λειτουργία των Ιδιωτικών Γραφείων Συµβούλων Εργασίας Έχοντας υπόψη : 1. Τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ N.4412/16 «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΑ Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ» Ενδεικτικού Προϋπολογισμού: 5.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ N.4412/16 «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΑ Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ» Ενδεικτικού Προϋπολογισμού: 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ -- ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ Δ/ /ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙ ΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΙΤΛΟΣ: : ""ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΑΤΡΟΥ Ι ΕΡΓΓΑΣΙ ΙΑΣ"" ΑΡ.. ΜΕΛΕΤΗΣ: : 1188/ /22001177 Μ Ε Λ Ε Τ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θεσµικό πλαίσιο. Βαθµός Ασφαλείας. Αθήνα, 21 Απριλίου 2008

Θεσµικό πλαίσιο. Βαθµός Ασφαλείας. Αθήνα, 21 Απριλίου 2008 Βαθµός Ασφαλείας Αθήνα, 21 Απριλίου 2008 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ & ΠΑΡ/ΤΑΣ Ταχ. /νση : Μενάνδρου 41-43 Ταχ. Κώδικας: 104 37 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞ.Υ.Π.Π. & ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞ.Υ.Π.Π. & ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χαλκίδα 4 Ιουλίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 5 η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΙΑΤΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα