ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ."

Transcript

1 1 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΠΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΦΟΡΩΝ ΝΑΥΜΑΧΙΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ. ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ. ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑΥΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ Η ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ - ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΩΡΗ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΥ ΝΟΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΠΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ. ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑ, ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΤΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ, ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ.

2 2 ΟΜΩΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥΣ. ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ. ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΕΥΣΟΥΜΕ, ΟΣΕΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ, ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΕΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΑΓΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ, ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΓΗΣ. ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΙΚΗΦΟΡΕΣ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ, ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1912, ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ, ΣΤΙΣ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ, ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΕΙΧΕ ΑΝΑΘΑΡΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ.

3 3 Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΤΟΝ ΠΟΘΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ - ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΙΔΙΟΦΥΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟ - ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ. ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ, Ο ΣΤΟΛΟΣ ΕΙΧΕ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΩΡΗΚΤΟΥ «ΑΒΕΡΩΦ». ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, ΓΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ, ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ, ΤΟΝ ΚΙΜΩΝΑ, ΤΟΝ ΝΕΑΡΧΟ, ΤΟΝ ΚΑΝΑΡΗ, ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΟΙ ΤΡΙΗΡΕΙΣ, ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΔΡΟΜΩΝΕΣ, ΤΑ ΠΥΡΠΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 1821, ΤΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ, ΤΑ ΠΛΟΗΓΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΕΥΤΥΧΗΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ, ΤΟΝ ΥΔΡΑΙΟ ΝΑΥΑΡΧΟ ΠΑΥΛΟ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ. ΜΕΓΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΜΑΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΧΡΥΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.

4 4 ΟΙ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ. Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΟΛΟ ΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ, ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΤΣΙ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΗΡΩΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΠΡΟΕΛΑΣΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο ΣΤΟΛΟΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΑ ΓΑΛΑΝΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗ ΛΗΜΝΟ, ΤΗ ΧΙΟ, ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΤΗ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ. ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 1912, ΛΕΓΟΝΤΑΣ : «Η ΠΑΤΡΙΣ ΑΞΙΟΙ ΑΠΟ ΥΜΑΣ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΑΠΟΘΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΛΙΓΟΤΕΡΟ. ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ. ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΕΒΑΙΟΣ». ΚΑΙ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΠΑΝΕΠΛΕΥΣΕ ΝΙΚΗΤΗΣ, ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ, ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ.

5 5 ΟΜΩΣ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΝΑΥΜΑΧΗΣΑΝ ΜΟΝΟ, ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΑΝ ΜΟΝΟ. ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΘΑΡΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912, Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΡΠΙΛΟΒΟΛΟΥ 11 ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟ ΒΟΤΣΗ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟΝ ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΘΩΡΗΚΤΟΥ «ΦΕΤΧΙ ΜΠΟΥΛΕΝΤ». ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑΤΑ, ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΕΝΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΤΑΝ. ΘΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΩ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΒΟΛΗ ΤΟΡΠΙΛΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΕΙΞΑΝΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΜΑΣ ΠΛΟΙΑ. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΔΡΟΥ, ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ.

6 6 ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΕΠΛΕΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ. ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ. ΤΙΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ, ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΙΜΗ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ. ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ. Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ. ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕ, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΕ, ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 40, ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΣΥΝΕΤΑΧΘΗ ΕΚ ΝΕΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΕΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΑΣ, ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΦΑΝΟΥΝΕ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΟΥ. ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ.

7 7 Η ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ «ΑΒΕΡΩΦ», ΟΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ, ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΝΟΕΡΑ ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΛΙΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΤΤΟΣ, ΟΡΜΗΤΙΚΟΣ, ΣΕΜΝΟΣ, ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ. ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΗΞΕΡΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΝΑΥΤΩΝ. ΚΑΤΕΙΧΕ ΙΣΩΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΗΓΕΤΗ: ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ, ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΕΒΓΑΖΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ TON ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΛΟΓΙΑ, ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΛΩΣ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ, ΜΑΧΜΟΥΤ ΜΟΥΚΤΑΡ, ΣΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ. ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΤΡΕΦΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ:

8 8 «ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΘΑ ΕΠΙΒΑΙΝΕΙ, ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ, ΩΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ, Ο ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ, ΜΕ ΠΕΙΡΑ, ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ, ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΑΛΛΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ. Ο ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ». ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ, ΚΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ. ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΗΤΑΝ ΝΑΥΤΙΚΕΣ. ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ, Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΜΑΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΙ: «ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΜΕΣΩ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΓΕΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟ ΤΟΥ ΜΑΧΑΝ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ΤΟΝΙΖΕΙ : «ΜΕΓΑ ΓΑΡ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ». ΕΝΩ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ - ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ : «ΕΧΟΥΜΕ ΓΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ».

9 9 Ο ΔΕ ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ "ΑΜΦΙΒΙΟΝ ΓΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ". ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΥ - ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΞΗΡΑ? ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΕΠΑΙΖΕ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΣΤΗ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΦΘΑΝΩ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ, ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΛΛΑΓΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΡΑΤΩΝ ΣΕ ΑΣΤΑΘΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

10 10 Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΥΟ ΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ, ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ, ΚΤΙΖΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ. ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΥΨΗΛΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΑΡΙΣΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

11 11 ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΛΟ ΜΑΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ «ΑΒΕΡΩΦ», ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΥΛΙΚΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΜΕ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΜΑΣ. ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ, ΖΩΗ ΣΤΑ ΑΨΥΧΑ ΣΚΑΡΙΑ, ΝΟΗΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ, ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ. ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΑΟΚΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΜΕ, ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ. ΕΜΕΝΑ, ΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ.

12 12 ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΣΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΕΣΤΕΙΛΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΜΕ ΦΩΤΕΙΝΑ ΑΣΤΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ. ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ, ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΣΑΤΕ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ. ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΝ ΕΑΥΤΟΝ, ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ.

13 13 Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ, ΦΥΛΛΑΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΜΕ ΒΑΘΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΙΜΟΥΜE ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ. ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΤΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ: ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ. ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ Τελετή Εορτασμού του Αγίου Νικολάου και της Επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων

ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ Τελετή Εορτασμού του Αγίου Νικολάου και της Επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ Τελετή Εορτασμού του Αγίου Νικολάου και της Επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13 Η σημερινή μέρα αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή για την ναυτική οικογένεια.

Διαβάστε περισσότερα

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και Κύριοι, Σας καλωσορίζω στην πρύμνη του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ και σας ευχαριστώ για την παρουσία

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και Κύριοι, Σας καλωσορίζω στην πρύμνη του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ και σας ευχαριστώ για την παρουσία 1 Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και Κύριοι, Σας καλωσορίζω στην πρύμνη του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή επέτειο. Αυτές τις ημέρες, όπως και

Διαβάστε περισσότερα

Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εδώ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εδώ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εδώ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Σήμερα γιορτάζουμε διπλά. Τιμάμε τον προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, τον Άγιο Νικόλαο.

Διαβάστε περισσότερα

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εδώ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εδώ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, Εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εδώ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Η σημερινή μέρα αποτελεί τη μεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατεύσιμο και Πολιτικό Προσωπικό της Τακτικής Αεροπορίας, Σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνω σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα μπαούλο γεμάτο...ιστορία

Ένα μπαούλο γεμάτο...ιστορία Ένα μπαούλο γεμάτο...ιστορία ΒΑΛΚΑΝΙΚΙ ΠΛΕΜΙ 1912-1913 ΦΥΛΛΑΔΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος Πειραιάς 2012 Η εικονογράφηση του φυλλαδίου βασίστηκε αποκλειστικά στις συλλογές του Ναυτικού Μουσείου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΤΡΙΣΧΙΛΙΕΤΕΣ ΜΕΓΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14 ΟΚΤ 17. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που βρίσκομαι σήμερα εδώ στη

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΤΡΙΣΧΙΛΙΕΤΕΣ ΜΕΓΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14 ΟΚΤ 17. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που βρίσκομαι σήμερα εδώ στη ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΤΡΙΣΧΙΛΙΕΤΕΣ ΜΕΓΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14 ΟΚΤ 17 Κυρίες & Κύριοι, Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912)

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 Ιστορία Γ Γυμνασίου Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Χρονολόγιο 1897-1908 Μακεδόνικος Αγώνας 1912-1913 Βαλκανικοί πόλεμοι 1914-1918 Α' Παγκόσμιος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ

ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28 ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 1 ΚΥΘΗΡΑ, 28 η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 Σεβασμιώτατε Κύριε

Διαβάστε περισσότερα

Από τις «Άγριες θάλασσες» στην αθανασία, χάρη στο νέο βιβλίο της Τέσυ Μπάιλα

Από τις «Άγριες θάλασσες» στην αθανασία, χάρη στο νέο βιβλίο της Τέσυ Μπάιλα Από τις «Άγριες θάλασσες» στην αθανασία, χάρη στο νέο βιβλίο της Τέσυ Μπάιλα Απόψεις &Σχόλια Γράφει η Κώστια Κοντολέων 08/05/2017 11:06 Ελλάδα, μια χώρα που διεκδικεί την πρώτη θέση στο Πάνθεον των ηρώων

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3. Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ )

Κεφάλαιο 3. Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ ) Ιστορία ΣΤ τάξης 5 η ενότητα «Η Ελλάδα στον 20 ο αιώνα» 1 Κεφάλαιο 3 Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ. 186 189) Οι προσδοκίες, που καλλιέργησε στους υπόδουλους χριστιανικούς λαούς το κίνηµα των Νεοτούρκων το

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ 3 ΝΟΕ Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ 3 ΝΟΕ Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων 1 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ 3 ΝΟΕ 2011 Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων Παραδίδω σήμερα, σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ, τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία του Θωρακισμένου Καταδρομικού Γεώργιος Αβέρωφ Του Έφεδρου Ανθυποπλοιάρχου (Ο) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΝ

Ιστορία του Θωρακισμένου Καταδρομικού Γεώργιος Αβέρωφ Του Έφεδρου Ανθυποπλοιάρχου (Ο) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΝ Ιστορία του Θωρακισμένου Καταδρομικού Γεώργιος Αβέρωφ Του Έφεδρου Ανθυποπλοιάρχου (Ο) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΝ Το θωρακισμένο καταδρομικό Αβέρωφ, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως μέγιστο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΕΤΗ Α/Τ ΒΕΛΟΣ 2017 Κύριε Εκπρόσωπε της Κυβέρνησης - Υπουργέ Εθνικής Άμυνας, Κυρία Εκπρόσωπε της Βουλής των Ελλήνων [Μαρία Τριανταφύλλου],

ΤΕΛΕΤΗ Α/Τ ΒΕΛΟΣ 2017 Κύριε Εκπρόσωπε της Κυβέρνησης - Υπουργέ Εθνικής Άμυνας, Κυρία Εκπρόσωπε της Βουλής των Ελλήνων [Μαρία Τριανταφύλλου], ΤΕΛΕΤΗ Α/Τ ΒΕΛΟΣ 2017 Κύριε Εκπρόσωπε της Κυβέρνησης - Υπουργέ Εθνικής Άμυνας, Κυρία Εκπρόσωπε της Βουλής των Ελλήνων [Μαρία Τριανταφύλλου], Κύριοι Αρχηγοί & Εκπρόσωποι των Κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας» Δράμα 29-10-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η Νίκη της Δράμας» Πραγματοποιήθηκαν στις 28 Οκτώβρη 2013 τα αποκαλυπτήρια του μνημείου - σύμβολο για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του τόπου μας, που γιορτάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι Οι προσδοκίες, που καλλιέργησε στους υπόδουλους χριστιανικούς λαούς το κίνημα των Νεοτούρκων το 1908, γρήγορα διαψεύστηκαν. Παρά τις επίσημες διακηρύξεις για ισότητα όλων των υπηκόων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Τη φετινή χρονιά 2018-2019, ο Σύλλογος διδασκόντων του 2 ου ΓΕ.Λ. Αγίου Δημητρίου αποφάσισε να τιμήσει το ηρωικό «ΟΧΙ» του λαού μας και

Διαβάστε περισσότερα

Με επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες το πρωί στην 110 Πτέρυγα Μάχης η τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της μονάδας.

Με επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες το πρωί στην 110 Πτέρυγα Μάχης η τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της μονάδας. Με επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες το πρωί στην 110 Πτέρυγα Μάχης η τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της μονάδας. Τη διοίκηση παρέδωσε ο Λαρισαίος ταξίαρχος (Ι) Θεόδωρος Σύρμος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΣΕΘΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΕΘΑ (62 ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ)

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΣΕΘΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΕΘΑ (62 ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ) 30 Μαϊ. 2012 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΣΕΘΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΕΘΑ (62 ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ) Κύριε Αρχηγέ, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Αξιότιμοι προσκεκλημένοι Κυρίες

Διαβάστε περισσότερα

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση διοργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση, για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια ζωής της Αεροπορίας Στρατού.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση διοργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση, για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια ζωής της Αεροπορίας Στρατού. Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση διοργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση, για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια ζωής της Αεροπορίας Στρατού. Όταν το 1912 δειλά συγκροτείτο ο πρώτος αεροπορικός στόλος

Διαβάστε περισσότερα

Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η επέτειος της Ηρωικής Μάχης του Διρού, αποδίδοντας την απαιτούμενη τιμή και λαμπρότητα προς την Ηρωίδα Μανιάτισσα.

Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η επέτειος της Ηρωικής Μάχης του Διρού, αποδίδοντας την απαιτούμενη τιμή και λαμπρότητα προς την Ηρωίδα Μανιάτισσα. 27-06-2016: Παρουσία Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της Ηρωικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Ημερομηνία καταχώρησης: 14/7/2014 Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑ Αντιναύαρχος ε.α. Γρ. Μεζεβίρης Π.Ν. 1957 238 2,93 Περιγραφή: Το βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

29. Νέοι εχθροί εμφανίζονται και αποσπούν εδάφη από την αυτοκρατορία

29. Νέοι εχθροί εμφανίζονται και αποσπούν εδάφη από την αυτοκρατορία 29. Νέοι εχθροί εμφανίζονται και αποσπούν εδάφη από την αυτοκρατορία Οι Σελτζούκοι Τούρκοι και οι Νορμανδοί απειλούν την αυτοκρατορία και την Πόλη. Η Ανατολική και η Δυτική εκκλησία χωρίζονται οριστικά.

Διαβάστε περισσότερα

Στο Πολεμικό Ναυτικό μαθητής του Εκκλησ. Λυκείου Λαμίας

Στο Πολεμικό Ναυτικό μαθητής του Εκκλησ. Λυκείου Λαμίας 15/01/2019 Στο Πολεμικό Ναυτικό μαθητής του Εκκλησ. Λυκείου Λαμίας / Επικαιρότητα Μαθητής από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας επελέγη από το Πολεμικό Ναυτικό, προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι

Διαβάστε περισσότερα

Το θωρηκτό Αβέρωφ, ο Παρθενώνας της θάλασσας, αναγεννάται. Το newsbeast.gr επισκέφτηκε το πλοίο-ιστορία στο ναυπηγείο του Σκαραμαγκά

Το θωρηκτό Αβέρωφ, ο Παρθενώνας της θάλασσας, αναγεννάται. Το newsbeast.gr επισκέφτηκε το πλοίο-ιστορία στο ναυπηγείο του Σκαραμαγκά WEEKEND 0:16-11/06/2017 Το θωρηκτό Αβέρωφ, ο Παρθενώνας της θάλασσας, αναγεννάται Το newsbeast.gr επισκέφτηκε το πλοίο-ιστορία στο ναυπηγείο του Σκαραμαγκά Γράφει o Μαρίνος Γκασιάμης Φωτογραφίες Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα

Ηγεσία. 12 ο Κεφάλαιο

Ηγεσία. 12 ο Κεφάλαιο Ηγεσία 12 ο Κεφάλαιο Μαθησιακοί στόχοι (1) Μετά τη μελέτη του κεφαλαίου, θα είστε σε θέση να: 1. Κατανοήσετε τι σημαίνει να είσαι ηγέτης. 2. Συνοψίσετε τι θέλουν οι άνθρωποι και τι χρειάζονται οι επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Τοµπάζης /Τουµπάζης - Γιακουµάκης

Τοµπάζης /Τουµπάζης - Γιακουµάκης Επώνυµο Τοµπάζης /Τουµπάζης - Γιακουµάκης Όνοµα Υπογραφή Μανώλης Σφραγίδα Υπογραφές Αγωνιστών της Ελληνικής Επαναστάσεως, ΙΕΕΕ, Αθήνα, 1984 Σφραγίδες Ελευθερίας, ΙΕΕΕ, Αθήνα, 1983 Ιδιότητα Γέννησης Χρόνος

Διαβάστε περισσότερα

Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016

Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016 1 Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016 Αγαπητοί μου Αδελφοί, λίγες ημέρες μετά από τη λαμπρή πανήγυρη της Ανάστασης του Κυρίου, πλημμυρισμένοι από πνευματική χαρά εορτάζουμε σήμερα τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ "

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ 1911-1913" Κεφάλαιο 4 Ο πόλεμος των τριάντα

Διαβάστε περισσότερα

To μήνυμα που απευθύνω στα στελέχη του Σώματος είναι ότι η αυταπάρνηση, η ανθρωπιά και η προσήλωση στις αξίες μας είναι αδιαπραγμάτευτες.

To μήνυμα που απευθύνω στα στελέχη του Σώματος είναι ότι η αυταπάρνηση, η ανθρωπιά και η προσήλωση στις αξίες μας είναι αδιαπραγμάτευτες. ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΣ Μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Θεωρώ εξαίρετη την τιμή που γίνεται στο πρόσωπο μου και δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή

Διαβάστε περισσότερα

Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον ήλιο Θεό Με του αγέρα το νέκταρ µεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό.

Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον ήλιο Θεό Με του αγέρα το νέκταρ µεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό. Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον ήλιο Θεό Με του αγέρα το νέκταρ µεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό. Και χωρίς τα φτερά δεν φοβάµαι, το γαλάζιο ζεστή αγκαλιά Στα ψηλά τα βουνά να κοιµάµαι στο Αιγαίο

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5 (σελ ) Η επανάσταση στα νησιά του Αιγαίου

Κεφάλαιο 5 (σελ ) Η επανάσταση στα νησιά του Αιγαίου Ιστορία ΣΤ τάξης Γ Ενότητα «Η Μεγάλη Επανάσταση (1821 1830) 1 Κεφάλαιο 5 (σελ. 90 93) Η επανάσταση στα νησιά του Αιγαίου Η επανάσταση διαδόθηκε γρήγορα στα νησιά του Αιγαίου. Σπουδαίοι ναυτικοί, όπως ο

Διαβάστε περισσότερα

Εκδηλώσεις του Συλλόγου

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Εκδηλώσεις του Συλλόγου Η εκδήλωση, αφιέρωµα στην Ελληνική Ναυτική Ιστορία η οποία φιλοξενήθηκε σε χώρο του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου, Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ πραγµατοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013. Για

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατείες των Περσών κατά των Ελλήνων κατά τα έτη 492? 479 π.χ.

Εκστρατείες των Περσών κατά των Ελλήνων κατά τα έτη 492? 479 π.χ. «Π Ε Ρ Σ Ι Κ Α» Εκστρατείες των Περσών κατά των Ελλήνων κατά τα έτη 492? 479 π.χ. Διακρίνονται σε τρεις φάσεις: Α) 492 π.χ.: Μαρδόνιος κατά Θράκης και Μακεδονίας Β) 490 π.χ.: Δάτις και Αρταφέρνης κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2018 ΤΑΞΗ : Α ΤΜΗΜΑ : 2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2018 ΤΑΞΗ : Α ΤΜΗΜΑ : 2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2018 ΤΑΞΗ : Α ΤΜΗΜΑ : 2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Η Αθήνα, στην αρχαιότητα, εκτός από μεγάλη πολιτική δύναμη ήταν και μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και τις ικανότητες τους για δημιουργία και καινοτομία.

ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και τις ικανότητες τους για δημιουργία και καινοτομία. Χαιρετισμός Πρύτανη, Καθηγητή Κωνσταντίνου Χριστοφίδη 2 η ετήσια διάλεξη Alpha Bank στο πλαίσιο της Γιορτής των Γραμμάτων με ομιλητή τον Καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, Πρόεδρο Μουσείου Ακρόπολης. Τετάρτη,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Mentoring

Εγχειρίδιο Mentoring Εγχειρίδιο Mentoring Business Mentor Greece Χρήσιμος Οδηγός για Mentees Publication 2016 by: Business Mentor Greece. All rights reserved Τι είναι το Mentoring Οι πρώτες αναφορές σε μέντορες τοποθετούνται

Διαβάστε περισσότερα

Ένα γόνιμο μέλλον. στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα

Ένα γόνιμο μέλλον. στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα 1 Ένα γόνιμο μέλλον Ένα γόνιμο μέλλον χρειάζεται μια καλή συνείδηση στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα Χρειαζόμαστε οι Έλληνες να συνδεθούμε πάλι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ συν. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΚΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ συν. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΚΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ συν. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΚΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 Κύριε Πρόεδρε, Κύριε ντα Σύµβουλε, Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Διαβάστε περισσότερα

Project. Εργασία των : Μαρίας Τσάκα Άντζελας Πέτκο Γιώργου Κρητικού Αλέξανδρου Παππά

Project. Εργασία των : Μαρίας Τσάκα Άντζελας Πέτκο Γιώργου Κρητικού Αλέξανδρου Παππά Project Εργασία των : Μαρίας Τσάκα Άντζελας Πέτκο Γιώργου Κρητικού Αλέξανδρου Παππά Θέμα 300 : Η άνοδος της Διαφορές ανάμεσα στην ταινία και την ιστορία Η ταινία βασίζεται σε ομώνυμο κόμικ του Φρανκ Μίλλερ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ "

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ 1911-1913" Κεφάλαιο 2 Η πρώτη φάση του Α Βαλκανικού

Διαβάστε περισσότερα

Συντονιστής Εκπαιδευτικός : Τζιαμπάζης Κωνσταντίνος. Με βιβλία από τη συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου

Συντονιστής Εκπαιδευτικός : Τζιαμπάζης Κωνσταντίνος. Με βιβλία από τη συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου Συντονιστής Εκπαιδευτικός : Τζιαμπάζης Κωνσταντίνος Με βιβλία από τη συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα προτείνει μια νέα ανάγνωση και προσέγγιση της Ιστορίας με σκοπό να αντιληφθούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 25 η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 25 η ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 195 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΚΥΘΗΡΑ, 25 η ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου.

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου. Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δημιουργήθηκε το 1960. Πρωταρχικός του στόχος είναι η προσφορά και η στήριξη του παιδιού στην Κυπριακή κοινωνία. Το Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων, μέσα από τις εβδομαδιαίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 6ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 27/28/29/30

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 6ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 27/28/29/30 ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΑΙΤΙΑ: (συμπληρώστε τα κενά) Α/ Οικονομικά αίτια 1893: 1898: Αρχές 20 ου αι. : κάνει δύσκολη τη διάθεση των ελληνικών προϊόντων στις ξένες αγορές και περιόρισε τα εμβάσματα των Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΣ: Μοναδικές στιγμές στην Εκατονταπυλιανή

ΠΑΡΟΣ: Μοναδικές στιγμές στην Εκατονταπυλιανή 15/08/2019 ΠΑΡΟΣ: Μοναδικές στιγμές στην Εκατονταπυλιανή Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Παροναξίας ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ Γιώργος Φερδής Στιγμές θρησκευτικής ανάτασης έζησαν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με χαρά σας προσκαλούμε στις 3 προγραμματισμένες

Διαβάστε περισσότερα

: Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής. Φιλιππάκος, παρέστη στην κοπή. Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής

: Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής. Φιλιππάκος, παρέστη στην κοπή. Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής 17-01-2015: Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, παρέστη στην κοπή πίτας του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, στο

Διαβάστε περισσότερα

Χρονολογία ταξιδιού:στις 8 Ιουλίου του 1497 άρχισε και τελείωσε το 1503

Χρονολογία ταξιδιού:στις 8 Ιουλίου του 1497 άρχισε και τελείωσε το 1503 Ονοματεπώνυμο: Βάσκο Ντά Γκάμα Χρονολογία γέννησης:3 Σεπτεμβρίου 1449 Χρονολογία θανάτου:3 Ιανουαρίου 1524 Χρονολογία ταξιδιού:στις 8 Ιουλίου του 1497 άρχισε και τελείωσε το 1503 Ανακαλύψεις: Ανακάλυψε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ «ΔΕΔΟΜΕΝΟ ή ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ»;

ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ «ΔΕΔΟΜΕΝΟ ή ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ»; ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ «ΔΕΔΟΜΕΝΟ ή ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ»; Μάιος 2014 τάξη Γ Γυμνασίου Η εργασία με τίτλο «ευ αγωνίζεσθαι: δεδομένο ή ζητούμενο»; αποτελεί μία απόπειρα προσέγγισης των αρχών του Ολυμπισμού

Διαβάστε περισσότερα

Αξιωµατικοί, Υπαξιωµατικοί, Σµηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας,

Αξιωµατικοί, Υπαξιωµατικοί, Σµηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, Ηµερήσια ιαταγή Παραλαµβάνοντος Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου Αξιωµατικοί, Υπαξιωµατικοί, Σµηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό του Αρχηγείου Τακτικής σύµφωνα µε σχετική

Διαβάστε περισσότερα

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό Ημερομηνία 9/6/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://plusmag.gr/ Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://plusmag.gr/article/%cf%84%ce%b1%ce%bd_%cf%86%ce%b5%ce%b3%ce%bf%cf %85%CE%BD_%CF%84%CE%B1_%CF%83%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1_%CE%B

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Άρθρο 0201: Ορισµός του Πολεµικού Ναυτικού 1. Ο όρος "Πολεµικό Ναυτικό", όπως χρησιµοποιείται στο κείµενο των ιατάξεων, δηλώνει το σύνολο των Ναυτικών και Αεροναυτικών

Διαβάστε περισσότερα

John C. Carr: «Θωρηκτό Αβέρωφ, κεραυνός στο Αιγαίο

John C. Carr: «Θωρηκτό Αβέρωφ, κεραυνός στο Αιγαίο John C. Carr: «Θωρηκτό Αβέρωφ, κεραυνός στο Αιγαίο Γιώργος Κιούσης TOP NEWS Δεκεμβρίου 23, 2015 Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ Ναυπηγημένο στο Λιβόρνο της Ιταλίας το 1910, το θωρηκτό Αβέρωφ, εκτοπίσματος 10.000 τόνων,

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Βουλευτή, Κύριε Περιφερειάρχα, Κύριε Δήμαρχε, Σεβαστοί Πατέρες, Κυρίες και Κύριοι,

Κύριε Βουλευτή, Κύριε Περιφερειάρχα, Κύριε Δήμαρχε, Σεβαστοί Πατέρες, Κυρίες και Κύριοι, Κύριε Βουλευτή, Κύριε Περιφερειάρχα, Κύριε Δήμαρχε, Σεβαστοί Πατέρες, Κυρίες και Κύριοι, Όπως πολλοί Βρετανοί της γενιάς μου, μεγάλωσα σε μια οικογένεια και πήγα σε ένα σχολείο όπου η μνήμη και η απόδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποφοίτων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) λόγω των άκρως σοβαρών

Διαβάστε περισσότερα

Ο κατάσκοπος των ΗΠΑ που έγινε ιερέας

Ο κατάσκοπος των ΗΠΑ που έγινε ιερέας 22/02/2019 Ο κατάσκοπος των ΗΠΑ που έγινε ιερέας / Ορθόδοξες Προβολές Η συγκλονιστική ιστορία του π. Αρη Μητράκου, που ήταν χρόνια πιλότος μαχητικών αεροσκαφών την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και πλέον

Διαβάστε περισσότερα

Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης

Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

Group Q.A Manager Kleemann

Group Q.A Manager Kleemann Simos A. Minopoulos Group Q.A Manager Kleemann Dipl Electrical Engineer MSc MSc Environmental Design for Buildings and Cities e-mail:s_minop@yahoo.gr Mob.00306947720097 «Κάποτε ηγέτης ήταν αυτός με τη

Διαβάστε περισσότερα

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή»

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 (2015) «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» Ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Έχοντας μελετήσει τις ραψωδίες της Οδύσσειας μέσα από τα μαθήματά μας ποια σκηνή σάς άρεσε περισσότερο και γιατί; Περιγράψτε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που σας γεννήθηκαν. Αν ήσαστε εσείς ο Όμηρος

Διαβάστε περισσότερα

ISBN 978-960-484-159-2

ISBN 978-960-484-159-2 Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο Μέγας Αλέξανδρος Κείμενο: Φίλιππος Μανδηλαράς Επιμέλεια κειμένου: Ράνια Ζωίδη Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια Διόρθωση: Αντωνία Κιλεσσοπούλου 2010, Εκδόσεις Κυριάκος Παπαδόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ Κύριε Καθηγητά, Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, Αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητές φίλες και φίλοι, Σας καλωσορίζω στον φιλόξενο χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 21 ης ΜΑΪΟΥ

ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 21 ης ΜΑΪΟΥ 21 η ΜΑΪΟΥ 1864 21 η ΜΑΪΟΥ 2016 152 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 21 ης ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΚΥΘΗΡΑ, 21 η ΜΑΪΟΥ 2016 [1] Σεβασμιώτατε

Διαβάστε περισσότερα

για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο

για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο 1 6 Μαΐου 2011 www.geostrategy.gr Οι Τούρκοι αµφισβητούν τα δικαιώµατά µας για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο Του Χρήστου Μηνάγια Από 3 έως 5 Μαΐου 2011 οι τουρκικές ένοπλες δυνάµεις πραγµατοποίησαν τη

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα στη μακραίωνη ιστορική διαχρονία των ισχυρών. ελληνορωσικών δεσμών και σχέσεων, σημαντική θέση. κατέχουν μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες και από

Μέσα στη μακραίωνη ιστορική διαχρονία των ισχυρών. ελληνορωσικών δεσμών και σχέσεων, σημαντική θέση. κατέχουν μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες και από Σεβασμιώτατε ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΡΧΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΦΙΛΟΣΟΦΩΦ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 Αξιότιμε κ. Υπουργέ Κύριε

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του Athens Flying Week,

Κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του Athens Flying Week, 1 Ομιλία Α/ΓΕΕΘΑ Athens Flying Week, 12 Σεπ 17 «Η Αεροπορική Ισχύς ως Πυλώνας της Αμυντικής Στρατηγικής. Ο ρόλος της σε διακλαδικό πλαίσιο στη στήριξη του αμυντικού δόγματος της Ελλάδας υπό το φως των

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα Θέματα Ιστορία Γενικής Παιδείας

Προτεινόμενα Θέματα Ιστορία Γενικής Παιδείας ΘΕΜΑ Α1 Προτεινόμενα Θέματα Ιστορία Γενικής Παιδείας 2-5-2017 Να δώσετε το περιεχόμενο των παρακάτω όρων: ΘΕΜΑ Α2 Α) «Συλλογική ασφάλεια» Β) Δίκη της Νυρεμβέργης Γ) Ψυχρός πόλεμος Να χαρακτηρίσετε τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΘΕΜΑ ΣΕΛΙΔΑ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΕΘ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 3 2 ΕΜΒΛΗΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ 4 3 ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την αδελφοποίηση των Δήμων Ηρακλείου και Λεμεσού

Χαιρετισμός στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την αδελφοποίηση των Δήμων Ηρακλείου και Λεμεσού Ηράκλειο, Τρίτη 28/04/2009 Χαιρετισμός στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την αδελφοποίηση των Δήμων Ηρακλείου και Λεμεσού Κυρίες και κύριοι, Αισθάνομαι και αισθανόμαστε όλοι ιδιαίτερη χαρά

Διαβάστε περισσότερα

Και αυτή τη χρονιά, σας υποδεχόμεθα στην φιλόξενη αίθουσα του ΟΛΠ, η οποία ευγενικά μας παραχωρήθηκε από την διοίκηση και τους ευχαριστούμε θερμά.

Και αυτή τη χρονιά, σας υποδεχόμεθα στην φιλόξενη αίθουσα του ΟΛΠ, η οποία ευγενικά μας παραχωρήθηκε από την διοίκηση και τους ευχαριστούμε θερμά. Σεβασμιότατε, Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Υφυπουργοί, Κύριοι Βουλευτές, Κύριοι Γενικοί Γραμματείς του ΥΕΝ, Κύριε Αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος, Κύριε Νομάρχα, Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών,

Διαβάστε περισσότερα

WWW.KINDYKIDS.GR. Όταν η ζωή στο νηπιαγωγείο γίνεται παιχνίδι! Το Site για γονείς και νηπιαγωγούς

WWW.KINDYKIDS.GR. Όταν η ζωή στο νηπιαγωγείο γίνεται παιχνίδι! Το Site για γονείς και νηπιαγωγούς WWW.KINDYKIDS.GR Όταν η ζωή στο νηπιαγωγείο γίνεται παιχνίδι! Το Site για γονείς και νηπιαγωγούς Το υλικό αυτό αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του KindyKids.gr και διανέμεται δωρεάν. Ο Αθανάσιος Διάκος

Διαβάστε περισσότερα

Μιχάλης Κοκοντίνης. 1 Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Ε'1 τάξη Οι Ρωμαίοι κυβερνούν τους Έλληνες

Μιχάλης Κοκοντίνης. 1 Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Ε'1 τάξη Οι Ρωμαίοι κυβερνούν τους Έλληνες Μιχάλης Κοκοντίνης 1 Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Ε'1 τάξη 2017-18 1. Οι Ρωμαίοι κυβερνούν τους Έλληνες Πρώτη φροντίδα των Ρωμαίων ήταν να κρατήσουν τους Έλληνες διχασμένους και να τους εμποδίσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ. ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ. Κάτω από έναν καταγάλανο Αττικό ουρανό και παρουσία της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου έγιναν σήμερα Πέμπτη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.ΚΕΝΤΡΟ «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» ΛΕΩΦ.ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ, τηλ. επικοινωνίας:

ΠΟΛ.ΚΕΝΤΡΟ «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» ΛΕΩΦ.ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ, τηλ. επικοινωνίας: Αξιοθέατα Πολιτιστικό Κέντρο ΦΛΟΙΣΒΟΣ ΠΟΛ.ΚΕΝΤΡΟ «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» ΛΕΩΦ.ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ, τηλ. επικοινωνίας: 210-9813274 Το ιστορικό διατηρητέο κτίριο του ΦΛΟΙΣΒΟΥ περιήλθε στην κατοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου τον

Διαβάστε περισσότερα

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2012-2013 Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα «Επιβλητικήν καπετάνισσαν, προ της οποίας

Διαβάστε περισσότερα

Να απαντήσετε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και στις ΔΥΟ ερωτήσεις. Κάθε ερώτηση βαθμολογείται με δύο (2) μονάδες.

Να απαντήσετε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και στις ΔΥΟ ερωτήσεις. Κάθε ερώτηση βαθμολογείται με δύο (2) μονάδες. ΓΥΜΝΑΣΙΟ EΠΙΣΚΟΠΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ- ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΜΑΘΗΜΑ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑΞΗ: Γ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 08/06/2018 Βαθμός: Ολογράφως:. Υπογραφή:. ΧΡΟΝΟΣ: 2 ΩΡΕΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:.ΤΜΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Οµιλία Αρχηγού ΓΕΑ στους Nέους Ανθυποσµηναγούς, της 11ης Ιουλίου 2012

Οµιλία Αρχηγού ΓΕΑ στους Nέους Ανθυποσµηναγούς, της 11ης Ιουλίου 2012 Οµιλία Αρχηγού ΓΕΑ στους Nέους Ανθυποσµηναγούς, της 11ης Ιουλίου 2012 Κυρίες και Κύριοι Ανθυποσµηναγοί, Μετά τη σηµερινή σας ονοµασία αποµακρύνεστε πλέον από τον οικείο χώρο της Σχολής Ικάρων και εντάσσεστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ "

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ 1911-1913" Κεφάλαιο 5 Ο χάρτης των Βαλκανίων

Διαβάστε περισσότερα

Γιώτα Γουβέλη: Ως προς την ιστορική έρευνα, Η νύφη της Μασσαλίας ήταν το πιο απαιτητικό από όλα μου τα βιβλία

Γιώτα Γουβέλη: Ως προς την ιστορική έρευνα, Η νύφη της Μασσαλίας ήταν το πιο απαιτητικό από όλα μου τα βιβλία Ημερομηνία 29/08/2016 Μέσο Συντάκτης bookcity.gr Ελίζα Νάστου Link http://bit.ly/2blbtqq Γιώτα Γουβέλη: Ως προς την ιστορική έρευνα, Η νύφη της Μασσαλίας ήταν το πιο απαιτητικό από όλα μου τα βιβλία Το

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Προέδρου ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για την επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου

Ομιλία Προέδρου ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για την επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου Ομιλία Προέδρου ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για την επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου Μαρουσιώτισες και Μαρουσιώτες Στον εορτασμό της επετείου της 28 ης Οκτωβρίου τιμούμε το διαχρονικό αγώνα του

Διαβάστε περισσότερα

Φίλες και φίλοι, Συνδημότες και συνδημότισσες, Αγαπητοί μου συνεργάτες, Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτή την μεγάλη και εντυπωσιακή

Φίλες και φίλοι, Συνδημότες και συνδημότισσες, Αγαπητοί μου συνεργάτες, Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτή την μεγάλη και εντυπωσιακή Φίλες και φίλοι, Συνδημότες και συνδημότισσες, Αγαπητοί μου συνεργάτες, Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτή την μεγάλη και εντυπωσιακή σας παρουσία. Η παρουσία σας σήμερα εδώ αποδεικνύει ότι

Διαβάστε περισσότερα

30α. Η τέταρτη σταυροφορία και η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους

30α. Η τέταρτη σταυροφορία και η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους 30α. Η τέταρτη σταυροφορία και η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους Οι σταυροφόροι βοηθούμενοι από τους Βενετούς καταλαμβάνουν την Πόλη. Πολλοί Έλληνες αναγκάζονται να φύγουν και να ιδρύσουν

Διαβάστε περισσότερα

Με τα λόγια του Ι. Θ. Κακριδή, πριν από σαράντα χρόνια, τα αρχαία ελληνικά ενδιαφέρουν για τρεις λόγους:

Με τα λόγια του Ι. Θ. Κακριδή, πριν από σαράντα χρόνια, τα αρχαία ελληνικά ενδιαφέρουν για τρεις λόγους: Με τα λόγια του Ι. Θ. Κακριδή, πριν από σαράντα χρόνια, τα αρχαία ελληνικά ενδιαφέρουν για τρεις λόγους: «Πρώτ? απ? όλα γιατί είμαστε Έλληνες: από τον καιρό του Ομήρου ως σήμερα έχουν περάσει 2700 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι, άνδρες και γυναίκες του. Σήμερα ολοκληρώνεται ένας κύκλος της ζωής μου. και γυρίζω μια νέα σελίδα. Κατόπιν αποφάσεως του

Αγαπητοί συνάδελφοι, άνδρες και γυναίκες του. Σήμερα ολοκληρώνεται ένας κύκλος της ζωής μου. και γυρίζω μια νέα σελίδα. Κατόπιν αποφάσεως του 1 Κύριε Υπουργέ, Αγαπητοί συνάδελφοι, άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, Κυρίες και κύριοι Σήμερα ολοκληρώνεται ένας κύκλος της ζωής μου και γυρίζω μια νέα σελίδα. Κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ,

Διαβάστε περισσότερα

32. Η Θεσσαλονίκη γνωρίζει μεγάλη ακμή

32. Η Θεσσαλονίκη γνωρίζει μεγάλη ακμή 32. Η Θεσσαλονίκη γνωρίζει μεγάλη ακμή Η Θεσσαλονίκη, από τα πρώτα βυζαντινά χρόνια, είναι η δεύτερη σημαντική πόλη της αυτοκρατορίας. Αναπτύσσει σπουδαία εμπορική, πνευματική και πολιτική κίνηση, την

Διαβάστε περισσότερα

Λεύκωμα Ναυτικού Αγώνα Βαλκανικών Πολέμων

Λεύκωμα Ναυτικού Αγώνα Βαλκανικών Πολέμων Λεύκωμα Ναυτικού Αγώνα Βαλκανικών Πολέμων [ Η παρουσίαση που ακολουθεί πραγματοποιήθηκε κατά την Εκδήλωση του Δήμου Παπάγου- Χολαργού και της Πνευματικής Εστίας Παπάγου, για τα 100 χρόνια από της ενάρξεως

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια κατά την παρουσίαση του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2014

Χαιρετισμός Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια κατά την παρουσίαση του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2014 Χαιρετισμός Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια κατά την παρουσίαση του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2014 Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσει κανείς μία ομιλία.

Διαβάστε περισσότερα

Κυριε Γενικέ Πρόξενε. Αγαπητες φιλες και φιλοι

Κυριε Γενικέ Πρόξενε. Αγαπητες φιλες και φιλοι Κυριε Γενικέ Πρόξενε Αγαπητες φιλες και φιλοι Όταν πριν από πολλα χρονια, περιπου στην ηλικια των 7 χρονων, ο πατερας μου Ζαχαριας Δουλαμης αποφασισε να μας στειλει, εμενα και την αδερφη μου, να μαθουμε

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στη Νεοελληνική Ιστορία

Εισαγωγή στη Νεοελληνική Ιστορία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Εισαγωγή στη Νεοελληνική Ιστορία Ενότητα 4η: Φιλική Εταιρεία Ελευθερία Μαντά, Λέκτορας Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Άδειες Χρήσης Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Δικός σας. Kasper Rorsted

Δικός σας. Kasper Rorsted ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ Εισαγωγή Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχουμε θέσει ξεκάθαρες στρατηγικές προτεραιότητες και φιλόδοξους στόχους για την εταιρία μας. Είμαστε στη διαδικασία να εδραιώσουμε στη Henkel μια Κουλτούρα

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων Έκθεση αποφοίτων της ΑΣΚΤ 01.10-09.10.2012 ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων Έκθεση αποφοίτων της ΑΣΚΤ 01.10-09.10.2012 ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων Έκθεση αποφοίτων της ΑΣΚΤ 01.10-09.10.2012 ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 13.10-28.10.2012 ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Θεσσαλονίκη χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας.

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. Φωνή δυνατή. Φωνή

Διαβάστε περισσότερα

Η ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Αλεξανδρή Ελευθερία. Η ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ: Δημαράκης Κοσμάς Δράκου Άννα Καίρης Μάριος Κομίνη Ιωάννα Σουλάνδρος Τάσος

Η ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Αλεξανδρή Ελευθερία. Η ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ: Δημαράκης Κοσμάς Δράκου Άννα Καίρης Μάριος Κομίνη Ιωάννα Σουλάνδρος Τάσος Η ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Αλεξανδρή Ελευθερία Η ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ: Δημαράκης Κοσμάς Δράκου Άννα Καίρης Μάριος Κομίνη Ιωάννα Σουλάνδρος Τάσος Ξεκινώντας την εργασία θα θέλαμε να παραθέσουμε το παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο του Σταμάτη Σουρμελή*

Άρθρο του Σταμάτη Σουρμελή* Άρθρο του Σταμάτη Σουρμελή* Το ζήτημα της αποτελεσματικής Διοίκησης - Ηγεσίας, απασχόλησε, απασχολεί και θα απασχολεί όλους εκείνους που επιδιώκουν την αποτελεσματικότητα, την προσωπική βελτίωση, την κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ στα αποσπάσματα των εγχειριδίων που ακολουθούν : 1]προσέξτε α) το όνομα του Βυζαντίου β) το μέγεθος

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ στα αποσπάσματα των εγχειριδίων που ακολουθούν : 1]προσέξτε α) το όνομα του Βυζαντίου β) το μέγεθος ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ στα αποσπάσματα των εγχειριδίων που ακολουθούν : 1]προσέξτε α) το όνομα του Βυζαντίου β) το μέγεθος και τον τόνο της αποτίμησης γ) τα στοιχεία της ιστορικής

Διαβάστε περισσότερα

Γύρος Φθινοπώρου 2018 με την ΑΝΕΚ LINES

Γύρος Φθινοπώρου 2018 με την ΑΝΕΚ LINES Γύρος Φθινοπώρου 2018 με την ΑΝΕΚ LINES Στιγμιότυπα με τους αθλητές λίγο πριν την έναρξη των αγώνων και κατά την διάρκεια του σιρκουϊ, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Σούδας μπροστά από το ΕΓ/ΟΓ ΕΛΥΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γυναίκες πολεµίστριες και ηρωίδες. Έρευνα-επιλογή:Μ. Λόος Μετάφραση: Μ. Σκόµπα Επιµέλεια: Β. Καντζάρα

Γυναίκες πολεµίστριες και ηρωίδες. Έρευνα-επιλογή:Μ. Λόος Μετάφραση: Μ. Σκόµπα Επιµέλεια: Β. Καντζάρα Γυναίκες πολεµίστριες και ηρωίδες Έρευνα-επιλογή:Μ. Λόος Μετάφραση: Μ. Σκόµπα Επιµέλεια: Β. Καντζάρα Cleopatra (Κλεοπάτρα) 69 30 π.χ. Αίγυπτος Βασίλισσα Η Κλεοπάτρα γεννήθηκε το 69 π.x και βασίλεψε στην

Διαβάστε περισσότερα