ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της 15ης Μαρτίου 2000 στο Στρασβούργο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. της συνεδρίασης της 15ης Μαρτίου 2000 στο Στρασβούργο"

Transcript

1 PV 03/00 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της 15ης Μαρτίου 2000 στο Στρασβούργο Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης Έγκριση των πρακτικών της συνεδρίασης της 16ης Φεβρουαρίου Αναβολή της έγκρισης 3. Οικονομικά θέματα 3.1. Καθιέρωση πρόσθετου καταλόγου παρόντων προς υπογραφή στο Στρασβούργο (Άρθρο 1, παράγραφος 5, των Διατάξεων περί καταβολής των εξόδων και αποζημιώσεων των βουλευτών του ΕΚ) - Σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Οικονομικού Ελέγχου καθώς και γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας Καθυστέρηση της καταβολής του ασφαλιζόμενου ποσού στο πλαίσιο της ασφάλειας ζωής που έχει συνάψει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τους βουλευτές του, σύμφωνα με το Άρθρο 19 των Διατάξεων περί καταβολής των εξόδων και αποζημιώσεων των βουλευτών του ΕΚ Διαμαρτυρίες των κ.κ. SAKELLARIOU και WALTER 3.3. Αιτήματα μεμονωμένων βουλευτών Απόδοση των εξόδων μεταφοράς των βουλευτών σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος (Άρθρο 21 των Διατάξεων περί καταβολής των εξόδων και αποζημιώσεων των βουλευτών του ΕΚ) - Σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Οικονομικού Ελέγχου... 6 εγκρίθηκαν: 12 Απριλίου 2000 PV\411884EL.doc 1/13 PE /ΚΟΣΜ./τελ.

2 4. Πρόταση για την ίδρυση "Συλλόγου Πρώην Βουλευτών" 4.1 Προσωρινή έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου Γραφείο για τους πρώην βουλευτές - Αίτηση του κ. GLINNE Κτήρια και χώροι εργασίας 5.1 Ζώνες μη καπνιζόντων: Πρόταση για εκστρατεία ευαισθητοποίησης Σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης 5.2 Στρασβούργο (Κτήριο LOW): Ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των βουλευτών Εξέταση της ποιότητας του αέρα Διαμόρφωση των μέτρων ασφάλειας Σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Ασκήσεις πυρασφάλειας, υγεία και ασφάλεια Παρέμβαση της κ. LYNNE στη συνεδρίαση Ολομέλειας 5.3. Βρυξέλλες: Λειτουργία του κυλικείου των βουλευτών στο κτήριο ASP Σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης 6. Ασφάλεια εντός και εκτός των κτηρίων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ στις Βρυξέλλες Ανταλλαγή επιστολών με τις αρμόδιες βελγικές αρχές 7. Εκτέλεση της απόφασης του Προεδρείου της 4ης Οκτωβρίου σχετικά με τη δημοσίευση των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων των βουλευτών στο Internet - αρχική ανταλλαγή απόψεων 8. Θέματα προς ενημέρωση Πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής Χρηστών της Υπηρεσίας Πληροφορικής (LSU) για τους βουλευτές του ΕΚ 9. Διάφορα 9.1 Αίτηση του Globelink για τη διάθεση χώρων στα κτήρια του Κοινοβουλίου PV\411884EL.doc 2/13 PE /ΚΟΣΜ./τελ.

3 9.2. Πρόσκληση του εισηγητή για το σχέδιο προϋπολογισμού Μεταφορά βουλευτών από την ιδιωτική τους κατοικία με υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΕΚ Έγκριση της επίσκεψης του κ. BALFE στο Βερολίνο Άρνηση της εισόδου βουλευτών στα κτήρια του Κοινοβουλίου από την Υπηρεσία Ασφάλειας Διάθεση οχημάτων από την Πόλη του Στρασβούργου Τόπος και ημερομηνία διεξαγωγής της προσεχούς συνεδρίασης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Κατάσταση παρόντων PV\411884EL.doc 3/13 PE /ΚΟΣΜ./τελ.

4 Η συνεδρίαση αρχίζει στις 3.00 μ.μ. υπό την προεδρία του ασκούντος την προεδρία του κ. DUCARME. -ooooo- 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης (PE /ΚΟΣΜ.) Κατόπιν επιθυμίας του κ. POOS, αποφασίζεται να εξετασθούν επίσης στο σημείο 5.2. "Κτήρια και χώροι εργασίας στο Στρασβούργο" τα ακόλουθα θέματα: - Ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των βουλευτών και - Εξέταση της ποιότητας του αέρα. Επίσης στο σημείο 9, "Διάφορα", θα εξεταστεί το θέμα: - Χρησιμοποίηση υπηρεσιακών αυτοκινήτων και άλλα νέα θέματα. λαμβάνει γνώση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης με τις συμπληρώσεις αυτές. 2. Πρακτικά της συνεδρίασης της 16ης Φεβρουαρίου 2000 Η έγκριση των πρακτικών (PE /ΚΟΣΜ.) αναβάλλεται για την προσεχή συνεδρίαση. 3. Οικονομικά θέματα 3.1. Καθιέρωση πρόσθετου καταλόγου παρόντων προς υπογραφή στο Στρασβούργο (Άρθρο 1 Παράγραφος 5 των Διατάξεων περί καταβολής των εξόδων και αποζημιώσεων των βουλευτών του ΕΚ) - Σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Οικονομικού Ελέγχου καθώς και γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας εξετάζει εκ νέου, βάσει σημειώματος (PE /ΚΟΣΜ.) της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Οικονομικού Ελέγχου καθώς και γνωμοδότησης (PE /ΚΟΣΜ.) της Νομικής Υπηρεσίας, την αίτησή του για την ανάρτηση, τη Δευτέρα της συνόδου ολομέλειας στο Στρασβούργο, κεντρικού καταλόγου παρουσιών έως τις μ.μ., σύμφωνα με την άποψη που είχε υποστηρίξει κατά τη συνεδρίασή του στις 17 Νοεμβρίου 1999 κατόπιν προτάσεως (PE /ΚΟΣΜ.) του κ. ROVSING ζητεί τη γνώμη του κ. CHAMIER, από τη ΓΔ VIII, και του κ. KRÜCK, από τη Νομική Υπηρεσία, σχετικά με το θέμα αυτό τονίζει, ότι η προτεινόμενη παράταση της προθεσμίας ανάρτησης αφορά μόνον τη Δευτέρα της συνόδου ολομέλειας και ότι εξακολουθεί να ισχύει η διάταξη για τη μείωση κατά 50% για τις υπόλοιπες ημέρες συνεδριάσεων αποφασίζει, να ερμηνευθεί το Άρθρο 1, παράγραφος 5, των Διατάξεων περί καταβολής των PV\411884EL.doc 4/13 PE /ΚΟΣΜ./τελ.

5 εξόδων και αποζημιώσεων των βουλευτών κατά τέτοιο τρόπο ώστε "η συμμετοχή σε συνεδριάσεις της ολομέλειας τη Δευτέρα της περιόδου συνόδου στο Στρασβούργο να μπορεί να αποδεικνύεται από την υπογραφή του βουλευτή σε κεντρικό κατάλογο που θα αναρτάται έως τις 10 μ.μ." συμφωνεί, να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάρτησης καταλόγου παρόντων έως τις μ.μ. για βουλευτές που πρέπει να καλύψουν μεγαλύτερη απόσταση και οι οποίοι, κατ' εξαίρεση, και για λόγους που δεν μπορούν να ελέγξουν, δεν είναι σε θέση να παραστούν στη συνεδρίαση πριν από τη λήξη της το βράδυ της Δευτέρας. αποφασίζει να καθιερώσει την πρόσθετη αυτή διαδικασία, ενδεχομένως, κατόπιν εγκρίσεως του Προεδρείου και, κατά το δυνατόν, αρχής γενομένης από την περίοδο συνόδου του Απριλίου, και να ενημερώσει σχετικά τα μέλη μέσω ανακοίνωσης ως προς το σημείο που θα αναρτάται ο πρόσθετος αυτός κατάλογος παρόντων προς υπογραφή Καθυστέρηση της καταβολής του ασφαλιζόμενου ποσού στο πλαίσιο της ασφάλειας ζωής που έχει συνάψει το Ευρωπαϊκό Κοινοοβούλιο για τους βουλευτές του, σύμφωνα με το Άρθρο 19, των Διατάξεων περί καταβολής των εξόδων και αποζημιώσεων των βουλευτών - Διαμαρτυρίες των κ.κ. SAKELLARIOU και WALTER εξετάζει επιστολή του κ. SAKELLARIOU (PE /ΚΟΣΜ.) και του κ. WALTER (PE /ΚΟΣΜ.), στην οποία επικρίνουν τις καθυστερήσεις κατά την καταβολή του ποσού ασφάλισης από την ασφαλιστική εταιρεία λαμβάνει γνώση, μετά τη γνωστοποίηση της επιστολήs (PE /ΚΟΣΜ.) του Γενικού Γραμματέα και μετά από διαβούλευση με την αρμόδια υπηρεσία, τους ιδιαίτερους λόγους στους οποίους οφείλεται η καθυστέρηση στην περίπτωση του κ. SAKELLARIOU και διαπιστώνει, ότι με βεβαίωση πίστωσης της 26ης Ιανουαρίου 2000, το ποσό ασφάλισης έχει εμβαστεί στον λογαριασμό του υποστηρίζει την άποψη ότι όσον αφορά το γενικό θέμα των προθεσμιών κατά την καταβολή του ποσού ασφάλειας ζωής από την ασφαλιστική εταιρεία οι προθεσμίες καταβολής τηρούνται ικανοποιητικά σε γενικές γραμμές και ότι μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, είναι δυνατόν να περάσουν έως και τρεις μήνες έως ότου πιστωθεί το εν λόγω ποσό υποστηρίζει επίσης την άποψη, ότι έως ότου εγκριθεί το καθεστώς των βουλευτών δεν είναι σκόπιμο να κινηθεί διαδικασία υποβολής προσφορών για ένα νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, δεδομένου ότι μια τέτοιου είδους ασφάλεια ζωής δεν θα είναι πλέον αναγκαία Αιτήματα μεμονωμένων βουλευτών εξετάζει αιτήματα μεμονωμένων βουλευτών. PV\411884EL.doc 5/13 PE /ΚΟΣΜ./τελ.

6 3.4. Απόδοση των εξόδων μεταφοράς των βουλευτών σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος (Άρθρο 21 των Διατάξεων περί καταβολής των εξόδων και αποζημιώσεων των βουλευτών) Σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Οικονομικού Ελέγχου εξετάζει, εκ νέου, βάσει σημειώματος (PE /ΚΟΣΜ.) της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών το ζήτημα που είχε θίξει η κ. BANOTTI κατά τη συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου 1999 σχετικά με την επιστροφή εξόδων επαναπατρισμού σε περιπτώσειες ατυχήματος ή ασθένειας σύμφωνα με το ισχύον σύστημα ασφάλισης ασθενείας διευκρινίζει ότι τα αποδιδόμενα στους βουλευτές οδοιπορικά βασίζονται στην τιμή του εισιτηρίου Business-Class και, κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατό να επιστρέφονται τα οδοιπορικά για μη χρησιμοποιημένα εισιτήρια PEX σε περίπτωση πρόωρης επιστροφής. Επίσης, δεν είναι δυνατό να επιστρέφονται τα έξοδα μετακίνησης των συνοδών. Το πρόβλημα θα μπορούσε, ενδεχομένως, να επιλυθεί μέσω της "Europe Assistance". Η κ. HENTGES, από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, επιβεβαιώνει ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι δυνατόν, σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος συστήματος ασφάλισης, να επιστραφούν τα έξοδα μετακίνησης ενός συνοδού. Στο μέλλον θα ήταν σκοπιμότερο, αντί της τροποποίησης του ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου, να προταθεί η αύξηση του κονδυλίου στον προϋπολογισμό για την απόδοση των εξόδων ασθενείας και, συνεπώς, να επιτρέπεται επίσης η επιστροφή των εξόδων μετακίνησης ενός συνοδού εκτός των εξόδων επαναπατρισμού. λαμβάνει γνώση αυτής της εκτίμησης της κατάστασης. 4. Πρόταση για την ίδρυση "Συλλόγου Πρώην Βουλευτών" 4.1. Προσωρινή έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου λαμβάνει γνώση των θετικών απαντήσεων (PE /ΚΟΣΜ.) πρώην βουλευτών στο ερωτηματολόγιο που τους είχε αποσταλεί σχετικά με την ίδρυση ενός "Συλλόγου Πρώην Βουλευτών" υπενθυμίζει την απόφαση του Προεδρείου της 23ης Ιουνίου 1999, σχετικά με τις υπηρεσίες της Γραμματείας για την παροχή τεχνικής και διοικητικής συνδρομής, και μάλιστα υπό την προϋπόθεση ότι η αρμοδιότητα για την ίδρυση του συλλόγου θα έγκειται αποκλειστικά στα μέλη του συλλόγου. Ο κ. CHAMIER, από τη ΓΔ VIII, επισημαίνει, ότι θα πρέπει ενδεχομένως, να δημιουργηθεί PV\411884EL.doc 6/13 PE /ΚΟΣΜ./τελ.

7 εγκαίρως μια νέα θέση στον προϋπολογισμό για το αποφασίζει, μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση σχετικά με τη διάρθρωση και τη χρηματοδότηση του συλλόγου αυτού, ότι ο μελλοντικός σύλλογος θα πρέπει να είναι αυτόνομος, να οργανωθεί από τα μέλη του και να επιδοτείται, ενδεχομένως, από το Κοινοβούλιο, και να ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα τους πρώην βουλευτές που εξέφρασαν θετικές απόψεις στο ερωτηματολόγιο και να τους παροτρύνει να προωθήσουν τη δημιουργία του συλλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο σύλλογος αυτός θα πρέπει, από οικονομική και διοικητική άποψη, να οργανωθεί εκτός των δομών του Κοινοβουλίου αποφασίζει, επίσης να εξετάσει σε εύθετο χρόνο, μετά την ίδρυση του συλλόγου, τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να παρασχεθεί υποστήριξη στον σύλλογο αυτό υπό μορφήν ενδεχόμενης ενίσχυσης, με την επιφύλαξη να εγγραφεί μια νέα θέση στον προϋπολογισμό για το Γραφείο για τους πρώην βουλευτές λαμβάνει γνώση της αίτησης που έχει διαβιβάσει ο κ. GLINNE για τη διάθεση γραφείου προσωρινής χρήσης σε πρώην βουλευτές επισημαίνει τους κανόνες σχετικά με τα δικαιώματα των πρώην βουλευτών (απόφαση του Προεδρείου στις Απριλίου 1999), σύμφωνα με τους οποίους έχει αναγνωριστεί το δικαίωμα των πρώην βουλευτών να χρησιμοποιούν γραφείο προσωρινής χρήσης και στους τρεις τόπους εργασίας του Κοινοβουλίου επιβεβαιώνει την περιοριστική εφαρμογή των ισχυουσών ρυθμίσεων. 5. Κτήρια και χώροι εργασίας 5.1. Ζώνες μη καπνιζόντων: πρόταση για εκστρατεία ευαισθητοποίησης για ζώνες καπνιζόντων και μη καπνιζόντων στα εστιατόρια του Κοινοβουλίου εξετάζει σημείωμα (PE /ΚΟΣΜ.) της Διοίκησης σχετικά με την εν λόγω εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ζητεί τη γνώμη του κ. ΓΑΒΡΙΗΛ από τη ΓΔ VI, που παρέχει περαιτέρω πληροφορίες λαμβάνει γνώση φυλλαδίου όσον αφορά σχετική ενημερωτική εκστρατεία καθώς και τις επιφυλάξεις της Γενικής Γραμματείας ότι τέτοιου είδους φυλλάδια υποστηρίζονται και συγχρηματοδοτούνται από διάφορες ενώσεις, συμπεριλαμβανομένης της καπνοβιομηχανίας εγκρίνει την έναρξη εκστρατείας ευαισθητοποίησης, σύμφωνα με την πρόταση της ΓΔ VI, PV\411884EL.doc 7/13 PE /ΚΟΣΜ./τελ.

8 που θα στοχεύει κατά κύριο λόγο στον αμοιβαίο σεβασμό καπνιστών και μη καπνιστών αποφασίζει, να διαβιβάσει στους βουλευτές σχετική ανακοίνωση (CM 8/2000). Η Διοίκηση θα ενημερώσει το προσωπικό και άλλους χρήστες των χώρων εργασίας του Κοινοβουλίου στους τρεις τόπους εργασίας Στρασβούργο (Κτήριο LOW) Ερωτηματολόγιο σχετικά με δυνατότητες βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των βουλευτών εξετάζει διάφορα θέματα που έχουν θίξει οι βουλευτές σχετικά με προβλήματα ασφάλειας και υγείας, των εργασιών βαφής σε δημόσιους χώρους (τοίχους, κλιμακοστάσια και κιγκλιδώματα) και τον τεχνικό εξοπλισμό εξετάζει σημείωμα του κ. POOS της 15ης Μαρτίου 2000, στο οποίο προτείνεται να πραγματοποιηθεί δημοσκόπηση μεταξύ των βουλευτών σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Κοινοβουλίου. Θα πρέπει να συγκεντρωθούν και να αξιολογηθούν παρατηρήσεις σχετικά με τους τομείς της ασφάλειας, της υγιεινής και της υγείας, της εσωτερικής διαρρύθμισης των γραφείων καθώς και τις γενικότερες υποδομές, προκειμένου να είναι δυνατό να σημειωθούν σχετικές βελτιώσεις αποφασίζει να ακολουθήσει την πρόταση του κ. POOS και να αποστείλει ανακοίνωση (CM 10/2000) προς τα μέλη με το αίτημα να αποστείλουν το συνημμένο ερωτηματολόγιο έως τις 28 Απριλίου στον κ. VALENTIN, στο Τμήμα Τεχνικής Διαχείρισης των Κτηρίων της ΓΔ VI στο Στρασβούργο Εξέταση της ποιότητας του αέρα εξετάζει επιστολή (PE /ΚΟΣΜ.) του κ. POOS, στην οποία αναφέρεται σε διαμαρτυρίες πολλών βουλευτών σχετικά με αλλεργικές τους αντιδράσεις κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων στο Στρασβούργο αποφασίζει, κατόπιν της προτάσεως αυτής, να αναθέσει στη Διοίκηση να προβεί σε ανάλυση της ποιότητας του αέρα κατά τη διάρκεια μιας από τις προσεχείς συνόδους ολομέλειας στα γραφεία, στις αίθουσες συνεδριάσεων και στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας Διαμόρφωση των μέτρων ασφάλειας Σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης PV\411884EL.doc 8/13 PE /ΚΟΣΜ./τελ.

9 εξετάζει σημείωμα (PE /ΚΟΣΜ.) της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης σχετικά με το κόστος φρεσκαρίσματος της φαβής στους δημόσιους χώρους και τα κλιμακοστάσια (σημείο A) καθώς και διακριτικούς χρωματισμούς των κλιμακοστασίων (σημείο B) και της κουπαστής τους (σημείο Γ) στο κτήριο LOW αποφασίζει, να εγκρίνει τους διακριτικούς χρωματισμούς (μαρκάρισμα) των κλιμακοστασίων (σημείο B) καθώς και τη βαφή της κουπαστής τους (σημείο Γ) σύμφωνα με τα υποδείγματα που έχει υποβάλει ο κ. POOS, αλλά να μην πραγματοποιηθούν (επί του παρόντος) οι εργασίες που αναφέρονται στο σημείο A αναθέτει στη Διοίκηση να μεριμνήσει για την εκτέλεση των εργασιών αυτών Ασκήσεις πυρασφάλειας, υγεία και ασφάλεια - Παρέμβαση της κ. LYNNE στη συνεδρίαση ολομέλειας εξετάζει σημείωμα (PE /ΚΟΣΜ.) της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης, στο οποίο δίδονται απαντήσεις στα ζητήματα που είχε θίξει η κ. LYNNE κατά τη συνεδρίαση ολομέλειας της 17ης Ιανουαρίου 2000 σχετικά με προβλήματα υγιεινής και υγείας στα κτήρια του Κοινοβουλίου αποφασίζει, να ενημερώσει την κ. LYNNE, βάσει του σημειώματος της Διοίκησης, σχετικά με τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή για τη βελτίωση της κατάστασης, και ιδίως όσον αφορά την ποιότητα του αέρα, την υγιεινή στον χώρο εργασίας, την ασφάλεια στα κλιμακοστάσια και τις ζώνες μη καπνιζόντων Βρυξέλλες: λειτουργία του κυλικείου των βουλευτών στο κτήριο ASP - Σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης εξετάζει σημείωμα (PE /ΚΟΣΜ.) της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης, στο οποίο υποβάλλονται προτάσεις σχετικά με τις ώρες λειτουργίας του κυλικείου των βουλευτών στο κτήριο ASP εγκρίνει τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί, και αποφασίζει να αποστείλει ανακοίνωση (CM 7/2000) στα μέλη στην οποία θα τα ενημερώνει σχετικά με την ύπαρξη του εν λόγω κυλικείου, τις ώρες λειτουργίας του, καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. 6. Ασφάλεια εντός και εκτός των κτηρίων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ PV\411884EL.doc 9/13 PE /ΚΟΣΜ./τελ.

10 στις Βρυξέλλες - Ανταλλαγή επιστολών με τις αρμόδιες βελγικές αρχές εξετάζει την αλληλογραφία (PE /ΚΟΣΜ.) μεταξύ των Γενικών Γραμματειών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής και των βελγικών αρχών σχετικά με την ασφάλεια γύρω από τα κτήρια του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο κ. DUCARME ενημερώνει σχετικά με τις συνεχείς επαφές του με τις βελγικές αρχές αποφασίζει, λόγω απουσίας του αρμόδιου Κοσμήτορα, να εξετάσει ενδελεχέστερα το σημαντικό αυτό ζήτημα με τις αρμόδιες για θέματα ασφάλειας υπηρεσίες κατά την προσεχή του συνεδρίαση και, εν συνεχεία, να προβεί σε εκτιμήσεις σχετικά με τους περαιτέρω προβληματισμούς και τα πιθανά μέτρα. 7. Εκτέλεση της απόφασης του Προεδρείου της 4ης Οκτωβρίου 1999 σχετικά με τη δημοσίευση των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων των βουλευτών στο Internet αρχική ανταλλαγή απόψεων προβαίνει, βάσει του σημειώματος (PE /ΚΟΣΜ.) της Γενικής Διεύθυνσης Προεδρίας καθώς και της γνωμοδότησης (PE /ΚΟΣΜ.) της Νομικής Υπηρεσίας, σε πρώτη σύντομη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις δηλώσεις οικονομικών συμφερόντων των βουλευτών και τη δημοσίευσή τους στο Internet αποφασίζει, λόγω του περίπλοκου χαρακτήρα του θέματος, να αναβάλει την εμπεριστατωμένη εξέταση των συστάσεων που έχουν διατυπωθεί σε μια από τις προσεχείς του συνεδριάσεις. 8. Θέματα προς ενημέρωση: Επιτροπή Χρηστών της Υπηρεσίας Πληροφορικής (LSU) για τους βουλευτές του ΕΚ λαμβάνει γνώση των πρακτικών της συνεδρίασης (που διατίθενται μόνο στην αγγλική γλώσσα) της Επιτροπής Χρηστών της Υπηρεσίας Πληροφορικής για τους βουλευτές του ΕΚ της 1ης Φεβρουαρίου Διάφορα 9.1. Αίτηση της κ. VAN LANCKER όσον αφορά τη διάθεση χώρων εργασίας του Κοινοβουλίου στο Globelink. PV\411884EL.doc 10/13 PE /ΚΟΣΜ./τελ.

11 εξετάζει επιστολή (PE /ΚΟΣΜ.) της κ. VAN LANCKER, στην οποία υποστηρίζει την αίτηση του Globelink να εξουσιοδοτηθεί εκ νέου να χρησιμοποιήσει τις υποδομές του Κοινοβουλίου για την ετήσια συνεδρίαση του Κοινοβουλίου των Νέων. Ζητείται δε να διατεθούν αρκετές αίθουσες συνεδριάσεων την Παρασκευή 12 Μαΐου Ο κ. RIEFFEL, από την Γενική Διεύθυνση VI, αναφέρει ότι εκ μέρους της Διοίκησης δεν υπάρχουν επιφυλάξεις και ότι ο Γενικός Γραμματέας έχει ήδη εγκρίνει την αίτηση του Globelink. λαμβάνει γνώση της έγκρισης που έχει δοθεί από το Γενικό Γραμματέα Πρόσκληση του εισηγητή για το σχέδιο προϋπολογισμού 2001 εξετάζει επιστολή (PE /ΚΟΣΜ.) του κ. BALFE, στην οποία προτείνει, όπως συνέβη και κατά τα προηγούμενα έτη, να προσκληθεί ο εισηγητής για το σχέδιο προϋπολογισμού του επόμενου έτους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μετάσχει στην προσεχή συνεδρίαση του Σώματος των Κοσμητόρων αποφασίζει, σύμφωνα με την πρόταση του κ. BALFE, να προσκαλέσει τον κ. FERBER ως εισηγητή του σχεδίου προϋπολογισμού του ΕΚ για το 2001 να μετάσχει στη συνεδρίασή του του Απριλίου ούτως ώστε να εξετάσει μαζί του τις προσαρμογές του προϋπολογισμού Μεταφορά βουλευτών από την ιδιωτική τους κατοικία με υπηρεσιακά οχήματα του ΕΚ Ο κ. DUCARME εκφράζει τις επιθυμίες πολλών βουλευτών να μεταφέρονται από την κατοικία τους στις Βρυξέλλες με υπηρεσιακά οχήματα του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με τον κ. RIEFFEL από την Γενική Διεύθυνση Διοίκησης, εκπονείται έκθεση σχετικά με τη χρησιμοποίηση υπηρεσιακών οχημάτων καθώς και με μέτρα για τον έλεγχο της συναφούς έκρηξης εξόδων. Επισημαίνει ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί σχετική απόφαση και ότι οποιαδήποτε απόφαση θα κοινοποιηθεί στο Σώμα των Κοσμητόρων. αποφασίζει, να αναμείνει τις προτάσεις της Διοίκησης και τη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Έγκριση της επίσκεψης του κ. BALFE στο Βερολίνο στις 30 Μαρτίου 2000 εγκρίνει την αίτηση του κ. BALFE που έχει διαβιβαστεί από τον ασκούντα την Προεδρία να επισκεφθεί το νέο γραφείο πληροφοριών στο Βερολίνο στις Μαρτίου PV\411884EL.doc 11/13 PE /ΚΟΣΜ./τελ.

12 9.5. Άρνηση της εισόδου βουλευτών στα κτήρια του Κοινοβουλίου από την Υπηρεσία Ασφάλειας Η κ. BANOTTI ενημερώνει το Σώμα των Κοσμητόρων σχετικά με την περίπτωση βουλευτού, ο οποίος δεν είχε μαζί του το διακριτικό του σήμα και στον οποίο η Υπηρεσία Ασφάλειας δεν επέτρεψε να εισέλθει σε κτήριο του Κοινοβουλίου. υποστηρίζει την άποψη ότι θα πρέπει να διατεθεί στην Υπηρεσία Ασφάλειας κατάλογος των βουλευτών, που θα περιλαμβάνει τις φωτογραφίες τους, ούτως ώστε να μπορούν στο μέλλον να αναγνωρίζονται οι βουλευτές ακόμη και χωρίς το διακριτικό τους σήμα και να αποφεύγονται τέτοιου είδους συμβάντα Διάθεση οχημάτων από την Πόλη του Στρασβούργου Κατόπιν σχετικής ερωτήσεως της κ. BANOTTI έχει διευκρινιστεί ότι τα λεωφορεία που διαθέτει η Πόλη του Στρασβούργου για τη μεταφορά βουλευτών από τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, της Στουτγάρδης, της Βασιλείας, κ.α. αποτελεί υπηρεσία που παρέχει η Πόλη του Στρασβούργου εν πλήρη αυτονομία και δεν μπορεί να ασκηθεί επιρροή στο θέμα αυτό από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 10. Τόπος και ημερομηνία διεξαγωγής της προσεχούς συνεδρίασης Η προσεχής συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Απριλίου 2000, στις 3.00 μ.μ. στο Στρασβούργο. Λήξη της συνεδρίασης: στις 5.15 μ.μ. PV\411884EL.doc 12/13 PE /ΚΟΣΜ./τελ.

13 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΟΝΤΩΝ Στρασβούργο, 15 Μαρτίου 2000 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: ο κ. DUCARME - ασκών την προεδρία - η κ. BANOTTI η κ. QUISTHOUDT-ROWOHL η κ. POOS ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Γραφείο του Γενικού Γραμματέα ο κ. CLARK Νομική Υπηρεσία ο κ. KRÜCK Σημείο 3 ο κ. ΚΑΡΑΜΑΡΚΟΣ ΓΔ I ο κ. PORTA ο κ. GUILLEN ZANON ο κ. THORPE η κ. DONTERI ο κ. LANE ο κ. THOMANN Σημείο 7 Σημείο 7 Σημείο 7 Σημείο 7 Σημείο 6 ΓΔ VI ο κ. RIEFFEL Σημείο 5, 9 ο κ. ΓΑΒΡΙΗΛ Σημείο 5 ο κ. VALENTIN Σημείο 5 ο κ. VAN HOOF Σημείο 5. ΓΔ VIII ο κ. CHAMIER Σημείο 3. η κ. HENTGES Σημείο 3. ο κ. CEUPPENS Σημείο 3 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: ο κ. KYST ο κ. VON LINGEN ο κ. BRAWN Βοηθοί: η κ. RANZ η κ. CARSON η κ. GUILLERME PV\411884EL.doc 13/13 PE /ΚΟΣΜ./τελ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV PE/12/99 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΙΙΚΑ της συνεδρίασης της 27ης Οκτωβρίου 1999 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 3 2. Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 01/00 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου 2000 Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 3 2. Έγκριση των πρακτικών των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 15/99 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου 1999 Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης...3 2. Έγκριση των πρακτικών της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 13/99 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της 17ης Νοεμβρίου 1999 Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 3 2. Έγκριση των πρακτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PE-6/QUAEST/PV/2006-06 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 6/2006 ΟΙ ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της 17 ης Μαΐου 2006 στις 15.00 Αίθουσα S 3.4 Κτήριο Louise Weiss (LOW) ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PE-7/QUAEST/PV/2012-07 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 07/2012 ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της τακτικής συνεδρίασης που διεξήχθη την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 στις 16.00 Αίθουσα S 3.4 του κτηρίου LOW Στρασβούργο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PE-7/QUAEST/PV/2012-04 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PV 04/2012 ΤΟ ΣΩMA TΩN KOΣMHTOΡΩN ΠΡΑΚΤΙΚΑ της τακτικής συνεδρίασης της Πέµπτης, 19 Απριλίου 2012 στις 15.00 Αίθουσα S 3.4 του Κτιρίου LOW Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ. Βρυξέλλες. EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL. της έκτακτης συνεδρίασης κεκλεισµένων των θυρών στις

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ. Βρυξέλλες. EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL. της έκτακτης συνεδρίασης κεκλεισµένων των θυρών στις PE-7/BUR/PV/2011-03 ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της έκτακτης συνεδρίασης κεκλεισµένων των θυρών στις 09-02-2011 Κτήριο Paul-Henri Spaak Αίθουσα 6B001 - - - Βρυξέλλες PV\859029.doc PE457.884/ΠΡΟΕ

Διαβάστε περισσότερα

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0105/37. Τροπολογία

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0105/37. Τροπολογία 11.4.2018 A8-0105/37 37 Dennis de Jong, Rina Ronja Kari, Paloma López Bermejo, Σοφία Σακοράφα, Javier Couso Permuy, Marina Albiol Guzmán Παράγραφος 25 α (νέα) 25α. καλεί το Προεδρείο και τον Γενικό Γραμματέα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ VI ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΕ

ΙΙΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ VI ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΕ L 348/130 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 24.12.2008 ΙΙΙ (Πράξεις εγκριθείσες δυνάμει της συνθήκης ΕΕ) ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ VI ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ 2008/976/ΔΕΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) 2.12.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 315/51 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΞΕΔΩΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 28.11.2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 0824/2008, του Kroum Kroumov, βουλγαρικής ιθαγένειας, η οποία συνοδεύεται από 16 υπογραφές, σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟIΝΟΒΟΥΛIΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟIΝΟΒΟΥΛIΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟIΝΟΒΟΥΛIΟ PV10/99 ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ της 15ης Σεπτεμβρίου 1999 Στρασβούργο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 4 2. Έγκριση των πρακτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Ελέγχου των Προϋπολογισμών 2007/2039(DEC) 5.2.2008 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την απαλλαγή για την εκτέλεση του γενικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για

Διαβάστε περισσότερα

9317/17 ΚΑΛ/ακι/ΜΙΠ 1 D 2A

9317/17 ΚΑΛ/ακι/ΜΙΠ 1 D 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Μαΐου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0190 (CNS) 9317/17 JUSTCIV 113 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία αριθ. προηγ. εγγρ.: WK 5263/17 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Εγκρίθηκε στις 26 Noεμβρίου 2013 Αναθεωρημένη έκδοση που εγκρίθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018 Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014 Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 167/2013 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» Γενικής Γραμματείας την ΕΜΑ / το Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.:6110/11 FREMP 9 JAI 77 COHOM 34 JUSTCIV 16 JURINFO 4 Θέμα:

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» Γενικής Γραμματείας την ΕΜΑ / το Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.:6110/11 FREMP 9 JAI 77 COHOM 34 JUSTCIV 16 JURINFO 4 Θέμα: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 11 Φεβρουαρίου 2001 (14.02) (OR. en) 6387/11 FREMP 13 JAI 101 COHOM 44 JUSTCIV 19 JURINFO 5 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» της: Γενικής Γραμματείας προς: την ΕΜΑ / το

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων

Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων Άρθρο 1 Κατευθυντήριες αρχές Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους οι βουλευτές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.3.2014 COM(2014) 193 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση που πρόκειται να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥθΥΝΣΗ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ" Ενιαία αγορά, εφαρµογή και νοµοθεσία για τα καταναλωτικά αγαθά Αυτοκινητοβιοµηχανία ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (TCMV)

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις

Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις P7_TA(2014)0408 Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 σχετικά με την τροποποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2079(DEC)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2079(DEC) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 2014/2079(DEC) 2.2.2015 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση του γενικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ: Προτάσεις των Ομάδων PPE-DE και PSE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ: Προτάσεις των Ομάδων PPE-DE και PSE ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ: Προτάσεις των Ομάδων PPE-DE και PSE ΣΧΕΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΟΡΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ 1 Καταχώρηση των αναφορών: Κάθε αναφορά που υποβάλλεται στο Κοινοβούλιο καταγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

A8-0156/5/αναθ.

A8-0156/5/αναθ. 4.4.2017 A8-0156/5/αναθ. 5/αναθ. Παράγραφος 6 6. επιδοκιμάζει τη συμφωνία της 28ης Μαρτίου 2017 με το Προεδρείο, σχετικά με το επίπεδο της κατάστασης προβλέψεων για το 2018 μειώνει το επίπεδο των δαπανών

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ,

Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ, EUROPOL JOINT SUPERVISORY BODY ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ Γνωμοδότηση 08/56 της ΚΕΑ σχετικά με την αναθεωρημένη συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ της Ευρωπόλ και της Eurojust Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 123/16 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/752 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 29ης Απριλίου 2015 για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της συμφωνίας σταθεροποίησης και σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Τροπολογία. Benedek Jávor εξ ονόματος της Ομάδας Verts/ALE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Τροπολογία. Benedek Jávor εξ ονόματος της Ομάδας Verts/ALE 24.4.2017 A8-0153/24 24 Παράγραφος 41 α (νέα) 41 a. υπενθυμίζει την υποχρέωση των βουλευτών να ενημερώνουν αμέσως τη διοίκηση για κάθε αλλαγή στις δηλώσεις συμφερόντων τους εκφράζει τη δυσαρέσκειά του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Επιτροπή Προϋπολογισμών 2009 8.11.2007 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Εκτέλεση του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το οικονομικό έτος 2007 Επισυνάπτεται προς τα

Διαβάστε περισσότερα

18475/11 ΔΠ/νκ 1 DG H 2A

18475/11 ΔΠ/νκ 1 DG H 2A ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2011 (13.12) (OR. en) 18475/11 Διοργανικός φάκελος : 2009/0157 (COD) JUSTCIV 356 CODEC 2397 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Προεδρίας προς : το Συμβούλιο αριθ. προηγ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Ο ΗΓIΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ

Πρόταση Ο ΗΓIΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.7.2010 COM(2010)381 τελικό 2010/0205 (CNS) Πρόταση Ο ΗΓIΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2008/9/ΕΚ για τον καθορισµό λεπτοµερών κανόνων σχετικά µε την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ Άρθρο 1 Κατευθυντήριες αρχές Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΛΗΨΙΑ/ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΛΗΨΙΑ/ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 4.4 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΛΗΨΙΑ/ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟΥ της 7ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΤΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή 2012: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο

Απαλλαγή 2012: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο P7_TA(2014)0291 Απαλλαγή 2012: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο 1. Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 3ης Απριλίου 2014 σχετικά µε την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση του γενικού προϋπολογισµού

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2018)0427 Καθορισμός της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Ελέγχου των Προϋπολογισμών 2007/2042(DEC) 5.2.2008 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την απαλλαγή για την εκτέλεση του γενικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για

Διαβάστε περισσότερα

Marco Valli, Laura Agea, Fabio Massimo Castaldo, Eleonora Evi εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

Marco Valli, Laura Agea, Fabio Massimo Castaldo, Eleonora Evi εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 26.3.2019 A8-0182/21 21 Παράγραφος 3 3. εγκρίνει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη συνεννόηση μεταξύ του Προεδρείου και της Επιτροπής Προϋπολογισμών στις 19 Μαρτίου 2019, όσον αφορά τον καθορισμό της αύξησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΑΣΙΚΟΥΣ ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΑΣΙΚΟΥΣ ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Καταναλωτικά αγαθά Αυτοκινητοβιοµηχανία ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΟ Ο ΓΕΩΡΓΙΚΟΙ ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ (CATP-AT) ENTR/04-EL Bρυξέλλες,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.1.2012 COM(2012) 34 final 2008/0183 (COD) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της συνθήκης για τη λειτουργία της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 6...

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Έγκριση του σχεδίου ημερήσιας διάταξης... 6... PE-5/ΠΡΟΕΔΡ/PV/2001-15 ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνεδρίασης της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2001 από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. και της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου 2001 από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8.30μ.μ. Κτήριο

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 56/1/16 REV 1 EL

PE-CONS 56/1/16 REV 1 EL EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 15 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en) 2016/0218 (COD) LEX 1718 PE-CONS 56/1/16 REV 1 COWEB 151 WTO 354 CODEC 1855 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Τροπολογία. Claudia Schmidt, Petri Sarvamaa εξ ονόματος της Ομάδας PPE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Τροπολογία. Claudia Schmidt, Petri Sarvamaa εξ ονόματος της Ομάδας PPE 12.4.2018 A8-0105/21 21 Παράγραφος 102 102. εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του Προεδρείου να συστήσει ad-hoc ομάδα εργασίας που θα ορίσει και θα δημοσιεύσει τους κανόνες σχετικά με τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

13883/16 ΧΦ/μκ 1 DPG

13883/16 ΧΦ/μκ 1 DPG Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) 13883/16 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CO EUR-PREP 41 POLGEN 129 ENV 685 MI 674 COMPET 553 IND 227

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 Κεφάλαια:

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0146/1. Τροπολογία. Marco Valli, Sophie Montel εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0146/1. Τροπολογία. Marco Valli, Sophie Montel εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 17.4.2018 A8-0146/1 1 Παράγραφος 1 1. τονίζει ότι το μερίδιο του προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για το 2019 θα πρέπει να παραμείνει κάτω από το 20% του τομέα V σημειώνει ότι το επίπεδο του προσχεδίου

Διαβάστε περισσότερα

9975/16 ΓΒ/ακι/ΕΚΜ 1 DRI

9975/16 ΓΒ/ακι/ΕΚΜ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Ιουνίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0906 (COD) 9975/16 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0399 (COD) 6932/18 LIMITE ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία INST 96 JUR 109

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 204-209 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(205)03 Απαλλαγή 203: Οργανισμός Συνεργασίας Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER). Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 29ης Απριλίου 205 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

A8-0146/18. Marco Zanni, Stanisław Żółtek, André Elissen, Harald Vilimsky εξ ονόματος της Ομάδας ENF

A8-0146/18. Marco Zanni, Stanisław Żółtek, André Elissen, Harald Vilimsky εξ ονόματος της Ομάδας ENF 17.4.2018 A8-0146/18 18 Marco Zanni, Stanisław Żółtek, André Elissen, Harald Vilimsky Παράγραφος 4 4. εγκρίνει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη συνεννόηση μεταξύ του Προεδρείου και της Επιτροπής Προϋπολογισμών

Διαβάστε περισσότερα

A8-0313/29

A8-0313/29 17.10.2018 A8-0313/29 29 Παράγραφος 18 α (νέα) 18 α. εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι μετά τη δημοσίευση, στις 3 Φεβρουαρίου 2014, της πρώτης έκθεσης της ΕΕ για την καταπολέμηση της διαφθοράς,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 20.4.2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέµα: Αναφορά 0783/2007, του Γ.Τ., κυπριακής ιθαγένειας, σχετικά µε την προστασία της χερσονήσου του Ακάµα στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.10.2014 COM(2014) 636 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με τη θέση που πρόκειται να λάβουν η Ένωση και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2080(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2080(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 2016/2080(INI) 23.8.2016 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τις δηλώσεις συμφερόντων των μελών της Επιτροπής - κατευθυντήριες γραμμές (2016/2080(INI)) Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Μαΐου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Μαΐου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Μαΐου 2017 (OR. en) XT 21023/17 BXT 31 INF 100 API 73 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Κατευθυντήριες αρχές για τη διαφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή 2012: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες

Απαλλαγή 2012: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες P7_TA(204)030 Απαλλαγή 202: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες. Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 3ης Απριλίου 204 σχετικά με την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.10.2014 COM(2014) 668 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 82/56 2.6.204 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0146/12. Τροπολογία. Paul Rübig εξ ονόματος της Ομάδας PPE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0146/12. Τροπολογία. Paul Rübig εξ ονόματος της Ομάδας PPE 17.4.2018 A8-0146/12 12 Παράγραφος 8 8. χαιρετίζει την ανταπόκριση στο αίτημα της Επιτροπής Προϋπολογισμών που διατυπώθηκε σε διάφορα ψηφίσματα για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον μεσοπρόθεσμο και

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.8.2017 COM(2017) 410 final 2017/0183 (NLE) Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της εκτελεστικής απόφασης 2011/335/ΕΕ που επιτρέπει στη Δημοκρατία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Ελέγχου των Προϋπολογισμών 2008/2259(DEC) 29.1.2009 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την απαλλαγή για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

10012/09 ΣΠΚ/φβ/ΠΧΚ 1 DG C III

10012/09 ΣΠΚ/φβ/ΠΧΚ 1 DG C III ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 28 Μαΐου 2009 (03.06) (OR. en) 10012/09 Διοργανικός φάκελος : 2008/0263 (COD) TRANS 206 TECOM 113 IND 63 CODEC 734 ΕΚΘΕΣΗ της : Προεδρίας προς : την ΕΜΑ / το

Διαβάστε περισσότερα

11007/17 ΧΓ/γπ 1 DGB 1 A

11007/17 ΧΓ/γπ 1 DGB 1 A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Ιουλίου 2017 (OR. en) 11007/17 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.: 10430/17 Θέμα: AGRI 376 AGRIORG

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 204-209 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(207)0409 Απαλλαγή 205: Γενικός προϋπολογισμός της ΕΕ Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο. Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ. 7 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΑΚΤΙΚΑ. 7 Οκτωβρίου 2010 PE-7/CPG/PV/2010-29 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της έκτακτης συνεδρίασης της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου 2010 Κτήριο PHS, Αίθουσα 6 B01 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ PV\834100.doc PE446.962/CPGv01-00 Eνωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.3.2019 C(2019) 2530 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28.3.2019 για την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2016/2251 που συμπληρώνει

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2016) 3966 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2016) 3966 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Ιουλίου 2016 (OR. en) 10899/16 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: SOC 447 FSTR 43 CADREFIN 43 REGIO

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2015)0237 Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση: αίτηση EGF/2015/000 TA 2015 Τεχνική βοήθεια με πρωτοβουλία της

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 10.1.2019 L 8 I/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) 2019/26 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 8ης Ιανουαρίου 2019 για τη συμπλήρωση της ενωσιακής νομοθεσίας περί εγκρίσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.10.2016 COM(2016) 656 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου για τη θέση που θα λάβει η Ένωση στο πλαίσιο της υποεπιτροπής υγειονομικής και φυτοϋγειονομικής

Διαβάστε περισσότερα

7597/18 ΔΛ,ΔΛ/γομ/ΔΛ 1 DRI

7597/18 ΔΛ,ΔΛ/γομ/ΔΛ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Απριλίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0907 (APP) 7597/18 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: PE 41 INST 134 FREMP 40 JUR 160 AG 4 Επιτροπή των Μονίμων

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1807/2016

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1807/2016 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-1338/2017 7.12.2016 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-1807/2016 σύμφωνα με το άρθρο 128 παράγραφος 5 του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

14635/16 ADD 4 ΧΦ/γπ 1 DG G 2A

14635/16 ADD 4 ΧΦ/γπ 1 DG G 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) 14635/16 ADD 4 FIN 804 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Συμβούλιο Γενικός προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

5306/15 ADD 1 ΘΚ/γομ 1 DG G 2A

5306/15 ADD 1 ΘΚ/γομ 1 DG G 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Ιανουαρίου 205 (OR. en) 5306/5 ADD FIN 28 PE-L 5 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Επιτροπής προϋπολογισμού Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2011 (04.03) (OR. en) 6524/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 10

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2011 (04.03) (OR. en) 6524/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 10 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2011 (04.03) (OR. en) 6524/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 10 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Προεδρίας προς : το Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ. : 6520/11 PI

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Αυγούστου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Αυγούστου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Αυγούστου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0192 (NLE) 11696/17 FISC 174 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) XT 21121/17 BXT 142 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για τον Γενικό Γραμματέα

Διαβάστε περισσότερα

13677/15 ΓΒ/ακι/ΚΚ 1 DPG

13677/15 ΓΒ/ακι/ΚΚ 1 DPG Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Νοεμβρίου 2015 (OR. en) 13677/15 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CO EUR-PREP 48 POLGEN 160 ENV 669 MI 685 COMPET 491 IND 171

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2017 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0406 (CNS) 7120/17 LIMITE PUBLIC FISC 62 ECOFIN 188 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.3.2010 COM(2010) 85 τελικό 2010/0054 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (EΚ, Ευρατόμ) αριθ. 1605/2002

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.3.2015 COM(2015) 138 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την άσκηση της εξουσιοδότησης που ανατέθηκε στην Επιτροπή σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/2020(REG)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/2020(REG) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 2012/2020(REG) 5.7.2012 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 15, παράγραφος 2, δεύτερο εδάφιο του κανονισμού του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.9.2015 COM(2015) 488 final 2015/0237 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να υιοθετηθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην εξηκοστή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 ««««««««««««Επιτροπή Αναφορών 2009 13 Δεκεμβρίου 2004 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Αναφορά αριθ. 376/2000 του κ. Αλεξάνδρου Βασιλείου, έλληνα υπηκόου, συνοδευόμενη από 56 υπογραφές,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Επιτροπή Αναφορών 2009 20.02.2009 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 0082/2006, της κ. Julia Kelly, βρετανικής ιθαγένειας, σχετικά με διακριτική μεταχείριση σε βάρος κατοίκων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Τροποποιήσεις του κανονισμού διαδικασίας του δικαστηρίου

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Τροποποιήσεις του κανονισμού διαδικασίας του δικαστηρίου ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Ιουνίου 2008 (OR. fr) 10010/08 225 COUR 25 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: Τροποποιήσεις του κανονισμού διαδικασίας του δικαστηρίου 10010/08 DE/ap ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 29.5.2015 COM(2015) 231 final 2015/0118 (NLE) Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της απόφασης 2009/790/ΕΚ ώστε να επιτραπεί στην Πολωνία να παρατείνει

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 10.6.2017 L 148/3 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/980 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Ιουνίου 2017 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά τα τυποποιημένα έντυπα, τα υποδείγματα και τις διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.1.2017 COM(2016) 833 final 2016/0417 (NLE) Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της απόφασης 2013/677/ΕΕ που επιτρέπει στο Λουξεμβούργο να εφαρμόσει

Διαβάστε περισσότερα

A8-0361/ Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Kοσσυφοπεδίου: διαδικασίες για την εφαρμογή της

A8-0361/ Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Kοσσυφοπεδίου: διαδικασίες για την εφαρμογή της 11.1.2017 A8-0361/ 001-003 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-003 κατάθεση: Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου Έκθεση Adam Szejnfeld A8-0361/2016 Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Kοσσυφοπεδίου: διαδικασίες για την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

5126/15 ΣΠΚ/γομ 1 DGB 3A LIMITE EL

5126/15 ΣΠΚ/γομ 1 DGB 3A LIMITE EL Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Ιανουαρίου 2015 (OR. en) 5126/15 LIMITΕ SΟC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Προεδρίας προς: την Ομάδα «Κοινωνικές Υποθέσεις» με ημερομηνία: 23 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 410 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 410 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Αυγούστου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0183 (NLE) 11618/17 FISC 172 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Συνεδρίαση 113 η / Αρ. Θέματος: 02

Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Συνεδρίαση 113 η / Αρ. Θέματος: 02 Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Συνεδρίαση 113 η /24.05.2018 Αρ. Θέματος: 02 Θέμα: Χορήγηση έγκρισης προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για τη σύναψη σύμβασης ανάμεσα στον ΕΛΓΟ Δήμητρα και τον Εκτελεστικό Οργανισμό

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος του προϋπολογισμού

Έλεγχος του προϋπολογισμού Έλεγχος του προϋπολογισμού Ο έλεγχος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού πραγματοποιείται σε κάθε θεσμικό όργανο της ΕΕ και σε επίπεδο κρατών μελών. Σημαντικό έργο ελέγχου πραγματοποιούν, σε διάφορα επίπεδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Επιτροπή Αλιείας 2004 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2002/2001(COS) 2 Απριλίου 2002 ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την έκθεση της Επιτροπής για την παρακολούθηση της εφαρµογής της κοινής αλιευτικής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 93/109/EK ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΑ 93/109/EK ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Αριθ. L 329/34 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκων Κοινοτήτων 30. 12. 93 ΟΔΗΓΙΑ 93/109/EK ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 6ης Δεκεμβρίου 1993 για τις λεπτομέρειες άσκησης του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.10.2016 COM(2016) 650 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την άσκηση της εξουσιοδότησης που ανατέθηκε στην Επιτροπή βάσει

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2018 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2018 (OR. en) 8622/18 WTO 110 SERVICES 36 FDI 24 COMER 43 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία Συμβούλιο Σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.1.2018 COM(2018) 5 final 2017/0361 (NLE) Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που επιτρέπει στη Δημοκρατία της Μάλτας να εφαρμόσει ειδικό μέτρο παρέκκλισης από το

Διαβάστε περισσότερα

5865/17 ΜΜ/μκ/ΠΧΚ 1 DGG 3 A

5865/17 ΜΜ/μκ/ΠΧΚ 1 DGG 3 A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0014 (COD) 5865/17 ENT 29 MI 87 CODEC 140 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία Επιτροπή των Μονίμων

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 204-209 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(205)058 Απαλλαγή 203: Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurojust). Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 29ης Απριλίου 205

Διαβάστε περισσότερα