Τεκμηρίωση Προβολέα Εγγράφου Evince

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τεκμηρίωση Προβολέα Εγγράφου Evince"

Transcript

1 i Τεκμηρίωση Προβολέα

2 ii Copyright 2005 Nickolay V. Shmyrev Copyright 2004 Sun Microsystems Copyright Στυλιανός Παπαναστασίου Σας παρέχεται άδεια να αντιγράψετε, διανείμετε ή/και να τροποποιήσετε το υπάρχον κείμενο υπό τους όρους της άδειας GNU Free Documentation License (GFDL), έκδοση 1.1, ή οποιαδήποτε μεταγενέστερη έκδοση που να έχει εκδοθεί από το Free Software Foundation υπό τις προϋποθέσεις no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, και no Back-Cover Texts. Μπορείτε να βρείτε αντίγραφο του GFDL σε αυτό το σύνδεσμο ή στο αρχείο COPYING-DOCS όπως διανέμεται με αυτή την τεκμηρίωση. Αυτή η τεκμηρίωση είναι μέρος της συλλογής τεκμηρίωσης του GNOME όπως διανέμεται υπό τους όρους του GFDL. Εάν επιθυμείτε να διανείμετε αυτή την τεκμηρίωση ξεχωριστά από την συλλογή, μπορείτε να το κάνετε εάν η τεκμηρίωση συνοδεύεται από αντίγραφο της άδειας (GFDL) όπως περιγράφεται στον τομέα 6 της άδειας. Πολλά από τα ονόματα που χρησιμοποιούνται από εταιρίες για να ξεχωρίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες είναι σήματα κατατεθέν. Όπου αυτά τα ονόματα εμφανίζονται στην τεκμηρίωση GNOME, και τα μέλη της ομάδας τεκμηρίωσης GNOME έχουν γνώση αυτών, τότε αυτά αναγράφονται με κεφαλαίους χαρακτήρες ή με αρχικούς κεφαλαίους χαρακτήρες. ΤΟ ΈΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ GNU FREE DOCUMENTATION ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΟΤΙ: 1. Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ "ΩΣ ΕΧΕΙ", ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ Η ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΦΑΛΜΑ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ Ή ΠΑΡΑΛΛΑΓΩΝ ΑΥΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ. ΕΑΝ Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΑΥΤΗ Ή ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ. Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΗΣ. ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ Ή ΠΑΡΑΛΛΑΓΩΝ ΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. 2. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ, ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ Ή ΑΛΛΙΩΣ, ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, Ο ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ, Η ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ, ΓΙΑ ΕΜΜΕΣΕΣ Η ΑΜΕΣΕΣ, ΤΥΧΑΙΕΣ Ή ΜΗ ΖΗΜΙΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ/Ή ΠΑΡΑΛΛΑΓΩΝ ΑΥΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΖΗΜΙΩΝ. Ανάδραση Για να αναφέρετε ένα σφάλμα ή να κάνετε μια πρόταση σχετικά με τον Evince Προβολέα Εγγράφου ή αυτή την τεκμηρίωση, ακολουθήστε τις οδηγίες στη σελίδα ανάδρασης GNOME.

3 iii COLLABORATORS TITLE : Τεκμηρίωση Προβολέα Εγγράφου Evince ACTION NAME DATE SIGNATURE WRITTEN BY Sun Ομάδα Τεκμηρίωσης GNOME and Nickolay V. Shmyrev May 27, 2009 REVISION HISTORY NUMBER DATE DESCRIPTION NAME Εγχειρίδιο του Προβολέα Εγγράφου Evince έκδοσης V Niels Giesen Claude Paroz Έργο τεκμηρίωσης GNOME Τεκμηρίωση Evince Προβολέα Εγγράφου Έκδοση Nickolay V. Shmyrev Έργο τεκμηρίωσης GNOME

4 iv Contents 1 Εισαγωγή 1 2 Ξεκινώντας Για να ξεκινήσετε τον Προβολέα Όταν ξεκινήσετε το Προβολέα Χρήση Για να ανοίξετε ένα έγγραφο Για να κάνετε περιήγηση ενός εγγράφου Για να κυλίσετε μια σελίδα Για να αλλάξετε το μέγεθος της σελίδας Για να προβάλετε σελίδες ή τη δομή του εγγράφου Για να προβάλετε τις ιδιότητες ενός εγγράφου Για να τυπώσετε ένα έγγραφο Δουλειά Εκτυπωτής Χαρτί Για να αντιγράψετε ένα έγγραφο Για να εργαστείτε με αρχεία προστατευμένα με κωδικό Για να κλείσετε ένα έγγραφο Shortcuts 7

5 v List of Figures 1 Παράθυρο Προβολέα Abstract Ο Προβολέας

6 1 / 7 1 Εισαγωγή Ο Προβολέας 2 Ξεκινώντας 2.1 Για να ξεκινήσετε τον Προβολέα Ο Προβολέας ξεκινάει όταν ανοίγεταιένα έγγραφο όπως πχ κάποιο αρχείο PDF ή Postscript. Εναλλακτικά μπορείτε να εκκινήσετε το Προβολέας από τη γραμμή εντολών, με την εντολή evince. 2.2 Όταν ξεκινήσετε το Προβολέα Όταν ξεκινήσετε το Προβολέα, θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο.

7 2 / 7 Figure 1: Παράθυρο Προβολέα Το παράθυρο του Προβολέα περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία: Γραμμή μενού Τα στοιχεία στη γραμμή μενού έχουν όλες τις εντολές που θα χρειαστείτε για εργασία με έγγραφα στο Evince Προβολέα Εγγράφου Εργαλειοθήκη Η εργαλειοθήκη περιέχει κάποιες από τις εντολές που βρίσκονται στην γραμμή μενού. Περιοχή εμφάνισης εγγράφου Η περιοχή εμφάνισης εγγράφου εμφανίζει το κείμενο. Στον Προβολέα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την ίδια ενέργεια με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανοίξετε ένα έγγραφο με τους ακόλουθους τρόπους:

8 3 / 7 Συστατικό UI Παράθυρο Ενέργεια Σύρτε ένα αρχείο στο Evince Προβολέα Εγγράφου από άλλη εφαρμογή όπως π.χ. τον διαχειριστή αρχείων. Κάντε διπλό κλικ στο όνομα του αρχείου στον διαχειριστή αρχείων Γραμμή μενού Πλήκτρα συντόμευσης Διαλέξτε Αρχείο Άνοιγμα. Πατήστε Ctrl-O. Αυτή η τεκμηρίωση αυτή περιγράφει τη λειτουργικότητα της γραμμής μενού. 3 Χρήση 3.1 Για να ανοίξετε ένα έγγραφο Για να ανοίξετε ένα έγγραφο, πραγματοποιήστε τα ακόλουθα βήματα: 1. Διαλέξτε Αρχείο Άνοιγμα. 2. Στο παράθυρο διαλόγου Άνοιγμα εγγράφου, επιλέξτε το αρχείο που επιθυμείτε να ανοίξετε. 3. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα αρχείου. Ο Evince Προβολέας Εγγράφου δείχνει το όνομα του εγγράφου στην μπάρα τίτλου του παραθύρου. Για να ανοίξετε κάποιο άλλο κείμενο, επιλέξτε ξανά Αρχείο Άνοιγμα. Ο Evince Προβολέας Εγγράφου ανοίγει κάθε αρχείο σε νέο παράθυρο. Αν προσπαθήσετε να ανοίξετε ένα έγγραφο σε μορφή που ο Evince Προβολέας Εγγράφου δεν αναγνωρίζει, η εφαρμογή θα εμφανίσει μήνυμα λάθους. 3.2 Για να κάνετε περιήγηση ενός εγγράφου. Μπορείτε να κάνετε περιήγηση σε ένα αρχείο με τον ακόλουθο τρόπο: Για να προβάλετε την επόμενη σελίδα, επιλέξτε Μετάβαση Επόμενη Σελίδα. Για να προβάλετε την προηγούμενη σελίδα, επιλέξτε Μετάβαση Προηγούμενη Σελίδα. Για να προβάλετε την πρώτη σελίδα του εγγράφου, επιλέξτε Μετάβαση Πρώτη Σελίδα. Για να προβάλετε την τελευταία σελίδα του εγγράφου, επιλέξτε Μετάβαση Τελευταία Σελίδα. Για να προβάλετε μια συγκεκριμένη σελίδα, εισάγετε τον αριθμό της σελίδας ή την ετικέτα της σελίδας στο κουτί κειμένου της εργαλειοθήκης και πατήστε Return.

9 4 / Για να κυλίσετε μια σελίδα Για να προβάλετε τα περιεχόμενα της σελίδας που δεν εμφανίζονται στην περιοχή κειμένου, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω μεθόδους: Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά βέλους ή το πλήκτρο διαστήματος του πληκτρολογίου. Μεταφέρετε την περιοχή εμφάνισης κάνοντας κλικ με το μεσαίο κουμπί του ποντικιού σας σε ένα σημείο του εγγράφου και ύστερα μετακινώντας το ποντίκι σας. Για παράδειγμα, για να πραγματοποιήσετε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα, μεταφέρετε την περιοχή εμφάνισης προς τα πάνω εντός του παραθύρου. Χρησιμοποιήστε τις μπάρες κύλισης του παραθύρου. 3.4 Για να αλλάξετε το μέγεθος της σελίδας Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω μεθόδους για να αλλάξετε το μέγεθος της σελίδας στον Evince Προβολέα Εγγράφου Για να αυξήσετε το μέγεθος σελίδας, επιλέξτε Προβολή Μεγέθυνση. Για να μειώσετε το μέγεθος σελίδας, επιλέξτε Προβολή Σμίκρυνση. Για να αλλάξετε το μέγεθος της σελίδας ώστε να έχει το ίδιο πλάτος με την περιοχή κειμένου του Evince Προβολέα Εγγράφου, επιλέξτε Προβολή Ταίριασμα στο πλάτος της σελίδας. Για να αλλάξετε το μέγεθος της σελίδας ώστε να ταιριάζει με την περιοχή κειμένου του Evince Προβολέα Εγγράφου, επιλέξτε Προβολή Καλύτερο Ταίριασμα. Για να αλλάξετε το μέγεθος παραθύρου του Evince Προβολέα Εγγράφου ώστε να έχει το ίδιο μήκος και πλάτος όσο η οθόνη, επιλέξτε Προβολή Πλήρης οθόνη. Για να επαναφέρετε το παράθυρο του Evince Προβολέα Εγγράφου στο αρχικό του μέγεθος, κάντε κλικ στο κουμπί με την κεφαλίδα Έξοδος Πλήρης Οθόνης. 3.5 Για να προβάλετε σελίδες ή τη δομή του εγγράφου Για να προβάλετε σελιδοδείκτες ή σελίδες εκτελέστε τα παρακάτω βήματα: 1. Επιλέξτε Προβολή Πλάγια μπάρα ή πατήστε F9. 2. Χρησιμοποιήστε τη λίστα στη κεφαλίδα του πλευρικού ταμπλώ για να διαλέξετε εάν θα προβάλετε την δομή του κειμένου ή τις σελίδες στο πλευρικό ταμπλώ. 3. Χρησιμοποιήστε την μπάρα κύλισης του πλευρικού ταμπλώ για να προβάλλετε το αντικείμενο ή την σελίδα στο πλευρικό ταμπλώ. 4. Κάντε κλικ σε ένα σημείο για να περιηγηθείτε σε αυτή την περιοχή του εγγράφου. Κάντε κλικ σε μια σελίδα για να περιηγηθείτε σε αυτή τη σελίδα του εγγράφου. 3.6 Για να προβάλετε τις ιδιότητες ενός εγγράφου Για να προβάλετε τις ιδιότητες ενός εγγράφου, επιλέξτε Αρχείο Ιδιότητες. Το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες προβάλει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για το έγγραφο

10 5 / Για να τυπώσετε ένα έγγραφο Για να τυπώσετε ένα έγγραφο, επιλέξτε Αρχείο Εκτύπωση. Note Εάν δεν μπορείτε να διαλέξετε από το μενού την επιλογή Εκτύπωση, ο συγγραφέας του εγγράφου έχει απενεργοποιήσει την επιλογή εκτύπωσης. Για να ενεργοποιήσετε την επιλογή εκτύπωσης, πρέπει να εισάγετε τον κύριο κωδικό όταν ανοίξετε το έγγραφο. Δείτε Ο διάλογος Εκτύπωση έχει τους ακόλουθους τομείς: Δουλειά Εκτυπωτής Χαρτί Δουλειά Εύρος εκτύπωσης τυπωθούν: Διαλέξτε μια από τις παρακάτω επιλογές για να ορίσετε πόσες σελίδες θα Όλες Διαλέξτε αυτή την επιλογή για να τυπώσετε όλες τις σελίδες του εγγράφου. Σελίδες από Διαλέξτε αυτή την επιλογή για να τυπώσετε το επιλεγμένο εύρος σελίδων του εγγράφου. Χρησιμοποιήστε τα κουτιά εισαγωγής για να ορίσετε την πρώτη και τελευταία σελίδα του εύρους Εκτυπωτής Εκτυπωτής Χρησιμοποιήστε την λίστα για να διαλέξετε τον εκτυπωτή στον οποίο θα τυπωθεί το έγγραφο. Note Η επιλογή Δημιουργία εγγράφου PDF δεν υποστηρίζεται σε αυτή την έκδοση του Evince Προβολέα Εγγράφου. Ρυθμίσεις Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα για να διαλέξετε τις ρυθμίσεις του εκτυπωτή. Για να ρυθμίσετε τον εκτυπωτή, κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την εκτύπωση μπρος-πίσω ή να προγραμματίσετε την εκτύπωση για αργότερα, αν αυτό υποστηρίζεται από τον εκτυπωτή. Τοποθεσία Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα για να διαλέξετε έναν από τους παρακάτω προορισμούς εκτύπωσης: CUPS Εκτυπώστε το έγγραφο σε εκτυπωτή CUPS. Note Εάν ο επιλεγμένος εκτυπωτής είναι CUPS, CUPS είναι η μόνη επιλογή στη λίστα.

11 6 / 7 State Τύπος Σχόλιο lpr Εκτυπώστε το έγγραφο σε εκτυπωτή. Αρχείο Εκτυπώστε το έγγραφο σε αρχείο PostScript. Κάντε κλικ στο Αποθήκευση ως για την εμφάνιση διαλόγου όπου μπορείτε να ορίσετε το όνομα και την τοποθεσία του αρχείου PostScript. Custom Χρησιμοποιήστε την συγκεκριμένη εντολή για να τυπώσετε το έγγραφο. Τυπώστε την εντολή στο κουτί κειμένου. Εισάγετε όλες τις επιλογές για την γραμμή εντολών. Αυτή η λειτουργία δεν υποστηρίζεται σε αυτή την έκδοση του Evince Προβολέα Εγγράφου. Αυτή η λειτουργία δεν υποστηρίζεται σε αυτή την έκδοση του Evince Προβολέα Εγγράφου. Αυτή η λειτουργία δεν υποστηρίζεται σε αυτή την έκδοση του Evince Προβολέα Εγγράφου Χαρτί Μέγεθος σελίδας Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα για να επιλέξετε το μέγεθος του χαρτιού που θέλετε να τυπώσετε το έγγραφο. Πλάτος Χρησιμοποιήστε αυτό το κουτί για να ορίσετε το πλάτος του χαρτιού. Χρησιμοποιήστε την διπλανή λίστα για να αλλάξετε την μονάδα μέτρησης. Ύψος Χρησιμοποιήστε αυτό το κουτί για να ορίσετε το ύψος του χαρτιού. Προσανατολισμός εισαγωγής χαρτιού Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα για να διαλέξετε το προσανατολ του χαρτιού στον εκτυπωτή. Προσανατολισμός σελίδας Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα για να διαλέξετε τον προσανατολισμό σελίδας. Διάταξη Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα για να διαλέξετε την διάταξη της σελίδας. Η προεπισκόπηση της διάταξης που διαλέξατε εμφανίζεται στην περιοχή Προεπισκόπηση. Εισαγωγή χαρτιού Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα για να διαλέξετε τον εισαγωγέα χαρτιού. 3.8 Για να αντιγράψετε ένα έγγραφο Για να αντιγράψετε ένα αρχείο, εκτελέστε τα παρακάτω βήματα: 1. Επιλέξτε Αρχείο Αποθήκευση αντιγράφου. 2. Τυπώστε ένα όνομα στο κουτί κειμένου Όνομα αρχείου στο διάλογο Αποθήκευση αντιγράφου Εάν είναι αναγκαίο, ορίστε την τοποθεσία του αντίγραφου εγγράφου. Εξ ορισμού αντίγραφα σώζονται στον αρχικό κατάλογο χρήστη. 3. Κάντε κλικ στην Αποθήκευση. 3.9 Για να εργαστείτε με αρχεία προστατευμένα με κωδικό Ο συγγραφέας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ακόλουθα επίπεδα ασφαλείας με κωδικό για να προστατεύσει το έγγραφο: Κωδικός χρήστη που επιτρέπει σε άλλους μόνο να διαβάσουν το έγγραφο. Κύριος κωδικός που επιτρέπει σε άλλους να εκτελέσουν και άλλες λειτουργίες όπως εκτύπωση του εγγράφου. Όταν προσπαθήσετε να ανοίξετε ένα έγγραφο που προστατεύεται με κωδικό, ο Evince Προβολέας Εγγράφου εμφανίζει ένα διάλογο ασφαλείας. Δώστε είτε τον κωδικό χρήστη ή τον κύριο κωδικό στο κουτί Εισαγωγή κωδικού εγγράφου και μετά κάντε κλικ Άνοιγμα Εγγράφου.

12 7 / Για να κλείσετε ένα έγγραφο Για να κλείσετε ένα έγγραφο, επιλέξτε Αρχείο Κλείσιμο. Εάν το παράθυρο είναι το τελευταίο ανοιχτό παράθυρο του Evince Προβολέα Εγγράφου, 4 Shortcuts Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία λίστα με όλες τις συντομεύσεις που παρουσιάζονται στον Προβολέα : Πλήκτρο συντόμευσης Ctrl-O Ctrl-Σ Ctrl-Π Ctrl-W Ctrl-Ψ Ctrl-A Ctrl-Φ / (κάθετος) Ctrl-Γ F3 Ctrl-+ (σύμβολο πρόσθεσης) + = Ctrl-- (σύμβολο αφαίρεσης) - Ctrl-Ρ Page Up Page Down Πλήκτρο διαστήματος Shift-Backspace Return Shift-Πλήκτρο διαστήματος Backspace Shift-Return Shift-Page Up Shift-Page Down Home End Ctrl-Λ F1 F5 F9 F11 Ενέργεια Άνοιγμα υπάρχοντος εγγράφου Αποθήκευση ενός αντιγράφου για το τρέχον έγγραφο Εκτύπωση εγγράφου Κλείσιμο παραθύρου Αντιγραφή επιλογής Επιλογή όλων Εύρεση λέξης ή φράσης μέσα στο έγγραφο Εύρεση επόμενου Μεγέθυνση Σμίκρυνση Επαναφόρτωση του εγγράφου Μετάβαση στην προηγούμενη σελίδα Μετάβαση στην επόμενη σελίδα Κύλιση εμπρός Κύλιση πίσω Μετάβαση κατά μία δέσμη σελίδων προς τα πάνω Μετάβαση κατά μία δέσμη σελίδων προς τα κάτω Μετάβαση στην πρώτη σελίδα Μετάβαση στην τελευταία σελίδα Μετάβαση σε σελίδα με βάση τον αριθμό της ή κάποια ετικέτα Μετάβαση στην βοήθεια Εκτέλεση του εγγράφου ως παρουσίαση Εμφάνιση ή απόκρυψη του πλευρικού πλαισίου Εναλλαγή λειτουργίας πλήρους οθόνης

Εγχειρίδιο του πίνακα χαρακτήρων

Εγχειρίδιο του πίνακα χαρακτήρων i Εγχειρίδιο του πίνακα ii Copyright 2004 Sun Microsystems Copyright 2003, 2004 Chee Bin HOH Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο της εφαρμογής αναπαραγωγής CD V2.6 i. Εγχειρίδιο της εφαρμογής αναπαραγωγής CD V2.6

Εγχειρίδιο της εφαρμογής αναπαραγωγής CD V2.6 i. Εγχειρίδιο της εφαρμογής αναπαραγωγής CD V2.6 i της CD V2.6 ii Copyright 2002, 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2009 Στέργιος Προσινικλής (steriosprosinikls@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους

Διαβάστε περισσότερα

Ένδειξη Γλώσσας Πληκτρολογίου

Ένδειξη Γλώσσας Πληκτρολογίου i Ένδειξη Γλώσσας ii Copyright 2004 Angela Boyle Copyright 2004 Sergey Udaltsov Σας παρέχεται άδεια να αντιγράψετε, διανείμετε ή/και να τροποποιήσετε το υπάρχον κείμενο υπό τους όρους της άδειας GNU Free

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Παρακολούθησης καταγραφών συστήματος i. Οδηγός Παρακολούθησης καταγραφών συστήματος

Οδηγός Παρακολούθησης καταγραφών συστήματος i. Οδηγός Παρακολούθησης καταγραφών συστήματος i Οδηγός ς ii Copyright 2003 Sun Microsystems Copyright 2000 Judith Samson Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης GNU (GFDL),

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης επιλογέα χαρακτήρων

Οδηγός χρήσης επιλογέα χαρακτήρων i ii Copyright 2005 Davyd Madeley Copyright 2004 Angela Boyle Copyright 2002, 2003, 2004 Copyright 2000 Dan Mueth Copyright 2009 Στέργιος Προσινικλής(steriosprosiniklis@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Sticky Notes i. Εγχειρίδιο Sticky Notes

Εγχειρίδιο Sticky Notes i. Εγχειρίδιο Sticky Notes i Εγχειρίδιο Sticky Notes ii Copyright 2005 Davyd Madeley Copyright 2004 Shaun McCance Copyright 2004 Angela Boyle Copyright 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2003 Loban A Rahman Σας παρέχεται άδεια

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο ελέγχου έντασης ήχου

Εγχειρίδιο ελέγχου έντασης ήχου i έντασης ii Copyright 2002, 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2000 Dan Mueth Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης GNU

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Προσάρτησης δίσκων

Εγχειρίδιο Προσάρτησης δίσκων i Εγχειρίδιο Προσάρτησης ii Copyright 2005 Trent Lloyd Copyright 2004 Sun Microsystems Copyright 2002 John Fleck Copyright 2000 Dan Mueth Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ιδιοτήτων GStreamer V2.4

Οδηγός Ιδιοτήτων GStreamer V2.4 i Οδηγός Ιδιοτήτων GStreamer ii Copyright 2003 Christian Fredrik Kalager Schaller Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης GNU

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λεξικού i. Εγχειρίδιο Λεξικού

Εγχειρίδιο Λεξικού i. Εγχειρίδιο Λεξικού i Εγχειρίδιο Λεξικού ii Copyright 2005 Emmanuele Bassi Copyright 2006. Nikos Charonitakis (team@gnome.gr) Παρέχεται άδεια για την αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση αυτού του εγγράφου υπό τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ i. Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ

Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ i. Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ i Οδηγός παρακολούθησης κλιμάκωσης συχνότητας ΚΜΕ ii Copyright 2005 Davyd Madeley Copyright 2004 Ίδρυμα GNOME Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του επεξεργαστή ρυθμίσεων

Εγχειρίδιο του επεξεργαστή ρυθμίσεων i Εγχειρίδιο του επεξεργαστή ii Copyright 2004 Sun Microsystems Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης GNU (GFDL), Έκδοση 1.1

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση Tetravex i. Τεκμηρίωση Tetravex

Τεκμηρίωση Tetravex i. Τεκμηρίωση Tetravex i Τεκμηρίωση Tetravex ii Copyright 2001 Rob Bradford Copyright 2007-2008 Χρήστος Μπούνταλης (mpounta@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Invest i. Εγχειρίδιο Invest

Εγχειρίδιο Invest i. Εγχειρίδιο Invest i Εγχειρίδιο Invest ii Copyright 2004, 2005 Raphael Slinckx Copyright 2007 Terrence Hall Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους ""όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Vinagre i. Εγχειρίδιο του Vinagre

Εγχειρίδιο του Vinagre i. Εγχειρίδιο του Vinagre i Εγχειρίδιο του Vinagre ii Copyright 2007, 2008 Jonh Wendell (wendell@bani.com.br) Copyright 2009 Μάριος Ζηντίλης (m.zindilis@dmajor.org) Επιτρέπεται η αντιγραφή, η αναδιανομή και/ή η τροποποίηση αυτού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ίδια GNOME i. Εγχειρίδιο Ίδια GNOME

Εγχειρίδιο Ίδια GNOME i. Εγχειρίδιο Ίδια GNOME i Εγχειρίδιο Ίδια GNOME ii Copyright 2005 Callum McKenzie Copyright 2009 Φώτης Τσάμης (ftsamis@gmail.com) Παρέχεται άδεια για την αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση αυτού του εγγράφου υπό τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Τάλι i. Εγχειρίδιο του Τάλι

Εγχειρίδιο του Τάλι i. Εγχειρίδιο του Τάλι i Εγχειρίδιο του Τάλι ii Copyright 2001 Scott D. Heavner Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της GNU Free Documentation License (GFDL), Έκδοση 1.1 ή μεταγενέστερη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης «Αναζήτησης αρχείων»

Οδηγός χρήσης «Αναζήτησης αρχείων» i ii Copyright 2005 Dennis Cranston Copyright 2002, 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2000 Alexander Kirillov Copyright 2009 Στέργιος Προσινικλής (steriosprosiniklis@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade i. Εγχειρίδιο του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade

Εγχειρίδιο του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade i. Εγχειρίδιο του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade i του εργαλείου σχεδίασης διεπαφών Glade ii Copyright 2006 Vincent Geddes Copyright 2004, 2003 Sun Microsystems Copyright 2002, 2000 Michael Vance Χορηγείται άδεια αντιγραφής, διανομής και/ή τροποποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Geyes i. Εγχειρίδιο του Geyes

Εγχειρίδιο του Geyes i. Εγχειρίδιο του Geyes i Εγχειρίδιο του Geyes ii Copyright 2002, 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2000 Telsa Gwynne Copyright 2000 Arjan Scherpenisse Copyright 2009 Μάριος Ζηντίλης (m.zindilis@dmajor.org) Επιτρέπεται η

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κοινής χρήσης αρχείων

Εγχειρίδιο κοινής χρήσης αρχείων i Εγχειρίδιο κοινής χρήσης ii Copyright 2009 Red Hat, Inc. Παρέχεται η άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση αυτού του εγγράφου υπό τους όρους της GNU Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης (GFDL), έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός του Deskbar Applet i. Οδηγός του Deskbar Applet

Οδηγός του Deskbar Applet i. Οδηγός του Deskbar Applet i Οδηγός του Deskbar Applet ii Copyright 2007 GNOME Documentation Project Χορηγείται η άδεια για αντιγραφή, διανομή ή/και τροποποίηση αυτού του εγγράφου κάτω από τους όρους του GNU Free Documentation License

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εργαλείου Διαχείρισης Χρήστη

Εγχειρίδιο Εργαλείου Διαχείρισης Χρήστη i Εγχειρίδιο Εργαλείου ii Copyright 2004 Carlos Garnacho Parro Παρέχεται άδεια αντιγραφής, διανομής και/ή τροποποίησης του παρόντος εγγράφου υπό τους όρους της Άδειας Ελεύθερης Τεκμηρίωσης GNOME (GFDL),

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Κλότσκι i. Εγχειρίδιο Κλότσκι

Εγχειρίδιο Κλότσκι i. Εγχειρίδιο Κλότσκι i Εγχειρίδιο Κλότσκι ii Copyright 2002 Andrew Sobala Copyright επισκεφθείτε την σελίδα http://www.gnome.gr/ Για περισσότερες πληροφορίες Χορηγείται άδεια αντιγραφής, διανομής και/ή τροποποίησης του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ψαριού i. Εγχειρίδιο Ψαριού

Εγχειρίδιο Ψαριού i. Εγχειρίδιο Ψαριού i Ψαριού ii Copyright 2002, 2003 Sun Microsystems Copyright 2000 Telsa Gwynne Σας παρέχεται άδεια να αντιγράψετε, διανείμετε ή/και να τροποποιήσετε το υπάρχον κείμενο υπό τους όρους της άδειας GNU Free

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών i. Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών

Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών i. Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών i Εγχειρίδιο κρυπτογράφησης και κλειδοθηκών ii Copyright 2005, 2006, 2007, 2008 Jacob Perkins και Adam Schreiber Copyright επισκεφθείτε την σελίδα http://www.gnome.gr Για περισσότερες πληροφορίες Χορηγείται

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση Gnometris i. Τεκμηρίωση Gnometris

Τεκμηρίωση Gnometris i. Τεκμηρίωση Gnometris i Τεκμηρίωση Gnometris ii Copyright 2004 Angela Boyle Copyright 2007 Χρήστος Μπούνταλης (mpounta@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης

Διαβάστε περισσότερα

Empathy Manual V2.2 i. Empathy Manual V2.2

Empathy Manual V2.2 i. Empathy Manual V2.2 i Empathy Manual V2.2 ii Copyright 2008, 2009 Έργο τεκμηρίωσης του GNOME Copyright 2009 GNOME Documentation Project Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση GNOME Nettool V2.7

Τεκμηρίωση GNOME Nettool V2.7 i Τεκμηρίωση GNOME Nettool ii Copyright 2006 GNOME Foundation Χορηγείται άδεια αντιγραφής, διανομής και/ή τροποποίησης του παρόντος εγγράφου υπό τους όρους της έκδοσης 1.1 της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο γραμμής εντολών i. Εγχειρίδιο γραμμής εντολών

Εγχειρίδιο γραμμής εντολών i. Εγχειρίδιο γραμμής εντολών i εντολών ii Copyright 2005 Davyd Madeley Copyright 2004 Angela Boyle Copyright 2002, 2003, 2004 Copyright 1998 Oliver Maruhn Copyright 1998 Dan Mueth Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο i. Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο

Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο i. Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο i Μπλάκτζακ Εγχειρίδιο ii Copyright 2003 William Jon McCann Copyright 2008 Σταύρος Δαλιακόπουλος (stavros_daliakopoulos@yahoo.gr) Χορηγείται άδεια αντιγραφής, διανομής και/ή τροποποίησης του παρόντος εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Accerciser, έκδοση 0.2.0

Εγχειρίδιο του Accerciser, έκδοση 0.2.0 i Εγχειρίδιο του Accerciser, ii Copyright 2006, 2007, 2008 IBM Corporation Ανάδραση Για να αναφέρετε ένα σφάλμα ή να κάνετε μια εισήγηση σχετικά με την εφαρμογή Accerciser ή με αυτό τον εγχειρίδιο, ακολουθήστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο... 3 1.1. Όροι Και Έννοιες... 3 1.2. Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο... 5 2. Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό 7 Το Περιβάλλον Ενός Φυλλομετρητή...

Διαβάστε περισσότερα

Cheese Οδηγός i. Cheese Οδηγός

Cheese Οδηγός i. Cheese Οδηγός i Cheese Οδηγός ii Copyright 2007,2008 daniel g. siegel (dgsiegel@gmail.com), Jaap A. Haitsma (jaap@haitsma.org) Σας παρέχεται άδεια να αντιγράψετε, διανείμετε ή/και να τροποποιήσετε το υπάρχον κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Ρομπότ i. Εγχειρίδιο του Ρομπότ

Εγχειρίδιο του Ρομπότ i. Εγχειρίδιο του Ρομπότ i Εγχειρίδιο του Ρομπότ ii Copyright 2001 Patanjali Somayaji, Mark Rae Επιτρέπεται η αντιγραφή, αναδιανομή και/η τροποποίηση αυτού του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης Άδειας Τεκμηρίωσης GNU (GFDL),

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση του Νάρκες i. Τεκμηρίωση του Νάρκες

Τεκμηρίωση του Νάρκες i. Τεκμηρίωση του Νάρκες i Τεκμηρίωση του Νάρκες ii Copyright 2006 Callum McKenzie Copyright 2009 Μάριος Ζηντίλης (m.zindilis@dmajor.org) Αυτό το έγγραφο έχει διπλή άδεια χρήσης. Μπορείτε είτε να το διανέμετε και/ή να το τροποποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Έναρξη 1. Εκκίνηση του προγράμματος Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του πληκτρολογίου

Χρήση του πληκτρολογίου Χρήση του πληκτρολογίου Τρόπος οργάνωσης των πλήκτρων... 2 Πληκτρολόγηση κειμένου... 3 Χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου... 3 Χρήση των πλήκτρων περιήγησης... 5 Χρήση του αριθμητικού πληκτρολογίου... 5

Διαβάστε περισσότερα

System Monitor Manual V2.2 i. System Monitor Manual V2.2

System Monitor Manual V2.2 i. System Monitor Manual V2.2 i System Monitor Manual V2.2 ii Copyright 2009 Paul Cutler Copyright 2004 Sun Microsystems Copyright 2001, 2002, 2004 Bill Day Copyright 2009 Στέργιος Προσινικλής (steriosprosiniklis@gmail.com) Δίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο της Ανάλυσης χρήσης δίσκου

Εγχειρίδιο της Ανάλυσης χρήσης δίσκου i Εγχειρίδιο της Ανάλυσης ii Copyright 2006 Fabio Marzocca Copyright 2009 Μάριος Ζηντίλης (m.zindilis@dmajor.org) Επιτρέπεται η αντιγραφή, αναδιανομή και/ή η τροποποίηση αυτού του εγγράφου υπό τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας

Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας 1. 3.1.2.1. Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας 2. Πλήρης οθόνη Εάν επιθυμείτε να εργάζεστε σε ένα έγγραφο, το οποίο δε θα εμφανίζει τη γραμμή μενού, τις γραμμές εργαλείων και αντικειμένων ή τις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Dir Me Up

Εισαγωγή στο Dir Me Up Εισαγωγή στο Dr Me Up V2.00 / 2013-05-18 [Τα νέα χαρακτηριστικά από την προηγούμενη 1.30 έκδοση εμφανίζονται με μπλέ χρώμα] Bong Atttude 2013 Εισαγωγή 1/ Επιστρέψτε στην προηγούμενη τοποθεσία. 2/ Πηγαίνετε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft PowerPoint 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών Προϋποθέσεις συστήματος: Windows (XP, Vista, 7) με DirectX 9.x και τελευταίες ServicePack ή MacOS X 10.3.x (ή υψηλότερη), κάρτα γραφικών 3D με υποστήριξη OpenGL, ελάχ. 512 MB RAM, 1 GB διαθέσιμος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα Κεφαλίδες και υποσέλιδα Διασκεδάστε με τις επιλογές κεφαλίδων και υποσέλιδων δοκιμάζοντας τις ασκήσεις που ακολουθούν. Άσκηση 1: Εισαγωγή υποσέλιδων σε διαφάνειες Η παρουσίαση αποτελείται από πέντε διαφάνειες.

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική. Εργαστηριακή Ενότητα 2 η : Το βιβλίο εργασίας του MS Excel. Ι. Ψαρομήλιγκος Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

Πληροφορική. Εργαστηριακή Ενότητα 2 η : Το βιβλίο εργασίας του MS Excel. Ι. Ψαρομήλιγκος Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Πληροφορική Εργαστηριακή Ενότητα 2 η : Το βιβλίο εργασίας του MS Excel Ι. Ψαρομήλιγκος Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Άδειες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Διαχειριστή συμπιεσμένων αρχείων i. Εγχειρίδιο του Διαχειριστή συμπιεσμένων αρχείων

Εγχειρίδιο του Διαχειριστή συμπιεσμένων αρχείων i. Εγχειρίδιο του Διαχειριστή συμπιεσμένων αρχείων i Εγχειρίδιο του Διαχειριστή συμπιεσμένων αρχείων ii Copyright 2009 Paul Cutler Copyright 2006, 2008 Paolo Bacchilega Copyright 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2003 Paolo Bacchilega Copyright 2002

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση του Ματζόγκ i. Τεκμηρίωση του Ματζόγκ

Τεκμηρίωση του Ματζόγκ i. Τεκμηρίωση του Ματζόγκ i Τεκμηρίωση του Ματζόγκ ii Copyright 1998 Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού Copyright 2000 Eric Baudais (Συγγραφέας της τεκμηρίωσης) Copyright δείτε http://www.gnome.gr/ Για περισσότερα Δίνεται άδεια για αντιγραφή,

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή....

Διαβάστε περισσότερα

Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες

Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες Άσκηση 1: Επιλέξτε ένα πρότυπο σχεδίασης Τώρα μπορείτε να προσθέσετε χρώματα. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, ανοίξτε το παράθυρο εργασιών Σχεδίαση διαφάνειας και επιλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου 11 Εργαλεία έκφρασης και δημιουργίας Επεξεργασία Κειμένου Α Γυμνασίου Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μας προσφέρει τη δυνατότητα να: προσθέτουμε, να

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Εµφάνιση των γραµµών εργαλείων "Βασική" και "Μορφοποίηση" σε δύο γραµµές Από προεπιλογή, οι γραµµές εργαλείων Βασική και Μορφοποίηση εµφανίζονται µε αγκύρωση (σταθεροποίηση:

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Λειτουργίες των. Windows 7

Χρήσιμες Λειτουργίες των. Windows 7 Χρήσιμες Λειτουργίες των Windows 7 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Χαρακτηριστικά των Windows 7... 3 1. Θέματα (themes):... 3 1.1. Aero Peek... 4 1.2. Aero Shake:... 4 1.3. Aero Snap:... 4 1.4. Αero Flip:...

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση για το προϊόν

Σημείωση για το προϊόν Έναρξη από εδώ Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint

Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint Οι νέες Τεχνολογίες αλλάζουν ριζικά το τοπίο της εκπαίδευσης. Αλλάζουν τον τρόπο διδασκαλίας και μάθησης, τον τρόπο μελέτης αλλά και τον τρόπο έρευνας και αξιολόγησης,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο της προβολής εικόνων

Εγχειρίδιο της προβολής εικόνων i Εγχειρίδιο της προβολής ii Copyright 2006, 2007 Copyright 2002, 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2000 Eliot Landrum Copyright 2000 Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού Επιτρέπεται η αντιγραφή, η αναδιανομή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη επιφάνειας εργασίας

Οδηγός χρήστη επιφάνειας εργασίας i Οδηγός χρήστη επιφάνειας ii Copyright 2005 Shaun McCance Copyright 2004 Sun Microsystems Copyright 2003 Sun Microsystems Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Πέντε ή περισσότερα

Εγχειρίδιο Πέντε ή περισσότερα i Εγχειρίδιο Πέντε ή ii Copyright 2000-2002 Emese Kovács Copyright επισκεφθείτε την σελίδα http://www.gnome.gr/ Για περισσότερες πληροφορίες Χορηγείται άδεια αντιγραφής, διανομής και/ή τροποποίησης του

Διαβάστε περισσότερα

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής Μάθημα 7ο Πολυμέσα 7.Α.1 Παρουσιάσεις Οι παρουσιάσεις είναι μια εφαρμογή που χρησιμεύει στην παρουσίαση των εργασιών μας. Αποτελούν μια συνοπτική μορφή των εργασιών μας. Μέσω δημιουργίας διαφανειών, μορφοποιήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών 3.5.1.1 Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών Ένα σύνηθες πρόβλημα που υπάρχει, είναι η ανάγκη αποστολής επιστολών ή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτω. Ο υπολογιστής στην πράξη!

Ανακαλύπτω. Ο υπολογιστής στην πράξη! ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» Κατερίνα Κεράστα 2014 Α Μαθαίνω τον υπολογιστή μου Ανακαλύπτω Ο υπολογιστής στην πράξη! Ο υπολογιστής στην πράξη! Επιφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Εισαγωγή στη Microsoft Access

Ενότητα. Εισαγωγή στη Microsoft Access Ενότητα 2 Εισαγωγή στη Microsoft Access 2 3 2.1 Το περιβάλλον της Access Το βασικό περιβάλλον της Access φαίνεται στην παρακάτω εικόνα: Εικόνα 2.1: Εισαγωγική οθόνη Στην εισαγωγική οθόνη της Access (εικόνα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο του Gedit i. Εγχειρίδιο του Gedit

Εγχειρίδιο του Gedit i. Εγχειρίδιο του Gedit i Εγχειρίδιο του Gedit ii Copyright 2007 Έργο τεκμηρίωσης του GNOME Copyright 2002, 2003, 2004 Sun Microsystems Copyright 2000 Eric Baudais Copyright 2009 Μάριος Ζηντίλης (m.zindilis@dmajor.org) Copyright

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Publisher 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD 1. Προσθήκη στηλών σε τμήμα εγγράφου 2. Εσοχή παραγράφου 3. Εισαγωγή Κεφαλίδας, Υποσέλιδου και Αριθμού Σελίδας 4. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Λειτουργίες του Word

Βασικές Λειτουργίες του Word Βασικές Λειτουργίες του Word 2 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Πληκτρολόγηση κειμένου Αποθήκευση, κλείσιμο, άνοιγμα εγγράφου Μη αυτόματη αλλαγή γραμμών/σελίδων Περιήγηση σε ένα έγγραφο Δημιουργία νέου εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows 2.3.1 Βασικές πληροφορίες συστήματος Για να δούμε βασικές πληροφορίες για τον υπολογιστή μας, πατάμε το κουμπί «Έναρξη» και επιλέγουμε διαδοχικά «Πίνακας Ελέγχου», «Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2007 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 17 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 22 Η Λίστα φακέλων... 23 Το Outlook Σήμερα...

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Το Microsoft Office Word 2003 είναι το πρόγραµµα επεξεργασίας κειµένου που κάνει ευκολότερη τη δηµιουργία, την κοινή χρήση και την ανάγνωση εγγράφων. Οι λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows 1. Βασικές Λειτουργίες των Windows Α - Εκκίνηση του Υπολογιστή και των Windows XP Για να εκκινήσουμε τον υπολογιστή μας πατάμε το κουμπί ανοίγματος της μονάδας συστήματος και το αντίστοιχο κουμπί της οθόνης.

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Σε αυτήν την πρακτική εξάσκηση, θα τροποποιήσετε τους συνδυασμούς που έχουν εφαρμοστεί στην παρουσίαση της εταιρείας σας. Βήμα 1: Αλλαγή του εφέ για το κείμενο του τίτλου

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2003 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 16 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 20 Η Λίστα φακέλων... 21 Ο φάκελος Το Outlook

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Word 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Microsoft Word 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Microsoft Word 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Σ ε λ ί δ α 1 Πίνακας Περιεχομένων 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Ηρακλείου. Τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων Πληροφορική I

ΤΕΙ Ηρακλείου. Τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων Πληροφορική I ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων Πληροφορική I Ανοίγοντας το Excel (Έναρξη /Προγράμματα /Microsoft Office / Microsoft Office Excel 2007), ανοίγει μπροστά μας ένα βιβλίο εργασίας (Βιβλίο1) με

Διαβάστε περισσότερα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα Μάθημα 6ο Σουίτα Γραφείου LibreOffice 2 Ύλη Μαθημάτων V Μαθ. 5/6 : Σουίτα Γραφείου LibreOffice LibreOffice Γενικά, Κειμενογράφος - LibreOffice Writer,

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις

1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις Οδηγός για τον Mozilla Firefox 3.5 για χρήστες Microsoft Windows 1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις 1.1.Λήψη και Εγκατάσταση του Firefox 1.1.1.Εγκατάσταση σε συστήματα Windows Σημείωση: Εάν κάνετε αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 1(Σκοπός αντικείμενο)

Άσκηση 1(Σκοπός αντικείμενο) Άσκηση 1( αντικείμενο) Εισαγωγή στο word το περιβάλλον εργασίας Αντικείμενο Γραμμή τίτλου - μενού εργαλεία εργαλειοσειρές χάρακες γραμμή κατάστασης ράβδοι κύλισης κουμπί κλεισίματος, ελαχιστοποίησης, μεγιστοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς 3.3.1.1 Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς Γραμματοσειρές Η λέξη γραμματοσειρά αναφέρεται στο στυλ που εμφανίζονται τα γράμματα. Παρακάτω ακολουθούν κάποια παραδείγματα,

Διαβάστε περισσότερα

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Πλοήγηση με χρήση γραφικών στοιχείων Ο κατάλογος επόμενης γενιάς GM Next Gen EPC διαθέτει διάφορες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτερη και ευκολότερη εύρεση

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 17 Εκτύπωση Φύλλων Εργασίας και Γραφικών Παραστάσεων

Ενότητα 17 Εκτύπωση Φύλλων Εργασίας και Γραφικών Παραστάσεων Ενότητα 17 Εκτύπωση Φύλλων Εργασίας και Γραφικών Παραστάσεων 17.1 Το παράθυρο Print Preview Θέλουμε να τυπώσουμε το φύλλο εργασίας μας. Πρέπει όμως να σιγουρευτούμε ότι οι σωστές γραμμές και στήλες θα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη για τα Υδρολογικά εδοµένα

Οδηγός Χρήστη για τα Υδρολογικά εδοµένα Οδηγός Χρήστη για τα Υδρολογικά εδοµένα 1. Πρόσβαση στην εφαρµογή...1 2. Εγγραφή και Είσοδος στον Ιστοχώρο...4 3. Σταθµοί...4 3.1. Πρόσβαση...5 3.2. Λίστα...5 3.3. Σύνθετη Αναζήτηση...5 4. Χάρτης...7 4.1.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Tomboy i. Εγχειρίδιο Tomboy

Εγχειρίδιο Tomboy i. Εγχειρίδιο Tomboy i Εγχειρίδιο Tomboy ii Copyright 2009 Alex Graveley Copyright 2009 Brent Smith Copyright 2009 Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού Copyright 2009 Boyd Timothy Copyright 2009 Sandy Armstrong Copyright 2009 Paul

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Προετοιμασία βιβλίου εργασίας 47. 2 Εργασία με δεδομένα και πίνακες Excel 75. Ευχαριστίες...11. Εισαγωγή στο Microsoft Excel 2010...

Περιεχόμενα. 1 Προετοιμασία βιβλίου εργασίας 47. 2 Εργασία με δεδομένα και πίνακες Excel 75. Ευχαριστίες...11. Εισαγωγή στο Microsoft Excel 2010... Περιεχόμενα Ευχαριστίες...11 Εισαγωγή στο Microsoft Excel 2010...13 Τροποποίηση της εμφάνισης της Κορδέλας...29 Χαρακτηριστικά και συμβάσεις του βιβλίου...35 Χρήση των αρχείων εξάσκησης...37 Βοήθεια...41

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft OneNote 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Σημειώσεις και ειδοποιήσεις ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ υποδεικνύει σημαντικές πληροφορίες που σας βοηθούν να χρησιμοποιείτε καλύτερα τον υπολογιστή σας. ΠΡΟΣΟΧΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Μενού Προβολή. Προβολές εγγράφου

Μενού Προβολή. Προβολές εγγράφου Μενού Προβολή Προβολές εγγράφου Το Word παρέχει πέντε διαφορετικού είδους προβολές στον χρήστη, οι οποίες και βρίσκονται στο μενού Προβολή (View). Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε το είδος προβολής που

Διαβάστε περισσότερα

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Σύντομη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Γρήγορη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Excel 2010... 7 Κεφάλαιο 2 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 19 Κεφάλαιο 3 ημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 24 Κεφάλαιο 4 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word) 1. Πώς δημιουργούμε ένα νέο έγγραφο; 2. Πώς αποθηκεύουμε ένα έγγραφο στη δισκέτα μας; 3. Μπορείτε να περιγράψετε τη βασική οθόνη του Word;. 4. Τι ακριβώς κάνει το εργαλείο ζουμ; 5. Ποιους κανόνες ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Word) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT WORD (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα