ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ"

Transcript

1 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : / 0 3 / Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΕΤΕΛ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 2 3 LOCALSATS ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ 4 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΕΤΕΛ «Τρώω, Αγοράζω και Πουλάω Ψάρι Υπεύθυνα» 5 ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ CREATIVE MED LETS DO IT CYPRUS 7 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ CREATIVE MED ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «Τα Ποτάμια της Κύπρου» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Π.Ε ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLAN ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Στην κορυφαία Τουριστική Έκθεση της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 5 μέχρι τις 9 Μαρτίου 2014, συμμετείχε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας. Το περίπτερο του MedEat έλαβε το 2ο Βραβείο Καινοτομίας στο πλαίσιο διαγωνισμού που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές. Το Βραβείο αποτελεί τεράστια επιτυχία για τους όλους τους συντελεστές του συγκεκριμένου Έργου Διακρατικής Συνεργασίας. 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ 12

2 Σ Ε Λ Ι Δ Α 2 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Στην κορυφαία Τουριστική Έκθεση της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 5 μέχρι τις 9 Μαρτίου 2014, συμμετείχε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας. Η συμμετοχή της Αναπτυξιακής Λάρνακας στην Έκθεση αποτελούσε μια από τις δραστηριότητες του Έργου Διεθνικής Συνεργασίας «Γαστρονομικές Περιπλανήσεις και ο Πολιτισμός των Γεύσεων MedEat», το οποίο εντάσσεται στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Επαρχίας Λάρνακας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη και την Κυπριακή Δημοκρατία. Στο Έργο, πέραν της Αναπτυξιακής Λάρνακας, συμμετέχουν Εταίροι από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Το Έργο αφορά στη δημιουργία οριοθετημένων και ενιαίων γεωγραφικών πολιτιστικών ενοτήτων, που θα λειτουργήσουν ως άτυπα «πάρκα» τοπικής γαστρονομίας και περιήγησης, προσφέροντας ολοκληρωμένες προτάσεις επίσκεψης σε ενδεδειγμένους χώρους εστίασης και διαμονής, επιλεγμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, με κεντρικό άξονα το γαστρονομικό πολιτισμό της κάθε περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο του MedEat έλαβε το 2ο Βραβείο Καινοτομίας στο πλαίσιο διαγωνισμού που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές. Το Βραβείο αποτελεί τεράστια επιτυχία για τους συντελεστές, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της Έκθεσης και τους συμμετέχοντες σε αυτήν. Στο περίπτερο του MedEat, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις γαστρονομικές διαδρομές μέσα από έντυπο υλικό χάρτες, αλλά κυρίως ηλεκτρονικά, μέσω διαδραστικών εφαρμογών. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Ηρακλείου σχεδιάστηκαν εφαρμογές οι οποίες οπτικοποιούν το περιεχόμενο των χαρτών οδηγών μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι, βασισμένο στην αρχή της «δράσης αντίδρασης» με τον επισκέπτη. Το βέβαιο είναι ότι οι επισκέπτες έφυγαν από το περίπτερο του MedEat, διαπιστώνοντας τη συνεργασία φορέων από 4 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου και τη μαγεία των γαστρονομικών περιπλανήσεων σε αυτές, ενώ διατύπωσαν την επιθυμία να τις «γευτούν» σε κάποιο από τα ταξίδια τους.

3 Σ Ε Λ Ι Δ Α 3 ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Το πρόγραμμα Εξωστρέφεια, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα- Κύπρος , και στο οποίο η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας συμμετέχει ως εταίρος, ανταποκρίνεται σε μια υπαρκτή, διαχρονική και επείγουσα ανάγκη της τρέχουσας οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας σε Ελλάδα και Κύπρο: να ενισχυθεί η εξωστρεφής οικονομική δραστηριότητα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό επιχειρήσεων. Η εξωστρεφής επιχειρηματικότητα προϋποθέτει ένα αρκετά πλούσιο και διαφοροποιημένο υπόβαθρο γνώσεων και επιχειρηματικών νοοτροπιών που να επιτρέπει στον επιχειρηματία να υπερβεί τα όρια της άμεσης αγοράς στον τόπο όπου δραστηριοποιείται. Η συγκεκριμένη πράξη επικεντρώνεται στον ειδικό στόχο της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και αποσκοπεί, κυρίως μέσω της υλοποίησης ειδικών στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, να υποστηρίξει έναν ικανοποιητικό αριθμό ενδιαφερομένων να εμβαθύνουν σε σημαντικά και κρίσιμα αντικείμενα του «επιχειρείν» και της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα, οι εταίροι του προγράμματος είναι οι εξής: το Κέντρο Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης Ν. Σάμου (Επικεφαλής Εταίρος), το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας. Οι βασικοί στόχοι της «Εξωστρεφούς Επιχειρηματικότητας» είναι οι εξής: 1. Να υλοποιήσει προγράμματα κατάρτισης στην Εξωστρεφή Επιχειρηματικότητα σε Σάμο, Μυτιλήνη, Κρήτη και Κύπρο 2. Να διοργανώσει διασυνοριακές ημερίδες για την Εξωστρεφή Επιχειρηματικότητα 3. Να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πακέτο κατάρτισης/επιμόρφωσης για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας 4. Να ενισχύσει οικονομικά τη συμμετοχή ωφελουμένων της πράξης σε διεθνή επιχειρηματικά και εμπορικά συνέδρια 5. Να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο, προς όφελος της πολλαπλασιαστικότητας των αποτελεσμάτων, μέσω δράσεων προβολής και δημοσιότητας Στις 24 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο ημερίδα για την Εξωστρεφή Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος. Εκ μέρους της ΑΝΕΤΕΛ παρέστησαν ο διευθυντής κ. Μιχάλης Ζάνος και η επικεφαλής ευρωπαϊκών προγραμμάτων Δρ. Ευδοκία Μπαλαμού. Οι ομιλητές εστίασαν σε ζητήματα περαιτέρω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ενθάρρυνσης της εξωστρεφούς φιλοσοφίας όπου ο επιχειρηματίας προσεγγίζει αγορές των οποίων η εμβέλεια υπερβαίνει τα μεγέθη της τοπικής αγοράς, θέματα εκπαίδευσης, ενώ υπήρχε και ειδική αναφορά στον τομέα του τουρισμού. Ως ΑΝΕΤΕΛ μάς δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις, οι οποίες έχουν άμεση εφαρμογή στην Κύπρο. Είχαμε παράλληλα την ευκαιρία, στο περιθώριο της ημερίδας, να συναντήσουμε τους εταίρους μας στο πρόγραμμα Εξωστρέφεια και να συζητήσουμε μαζί τους την παραπέρα υλοποίηση των δράσεων του έργου.

4 Σ Ε Λ Ι Δ Α 4 ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LOCAL-SATS, ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 19 και 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας μαζί με έντεκα εταίρους προερχόμενους από άλλες οκτώ Μεσογειακές χώρες (Αίγυπτο, Ελλάδα, Ιορδανία, Λίβανο, Μάλτα, Παλαιστίνη, Ισπανία και Τυνησία) συγκροτούν την κοινοπραξία του Ευρωπαϊκού προγράμματος Local-Sats. Οι εταίροι του προγράμματος δραστηριοποιούνται στα πεδία κυρίως των γεωχωρικών εφαρμογών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής ανάπτυξης. Οι στόχοι του προγράμματος Local-Sats είναι πολυποίκιλοι, αφορούν πρωτίστως στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης των Μεσογειακών περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επιδιώκει να προαγάγει την τοπική ανάπτυξη και την αειφορία των πόλεων και των αγροτικών περιοχών της Μεσογειακής Λεκάνης μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών στο πλαίσιο της σύζευξης των γεωχωρικών εφαρμογών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας, ως ο επικεφαλής εταίρος του προγράμματος, φιλοξένησε την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων στις 19 και 20 Φεβρουαρίου Το συνεδριακό τμήμα της συνάντησης έλαβε χώρα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας. Ο κύριος στόχος της συνάντησης ήταν η εκτενής συζήτηση των στόχων, των δράσεων και των παραδοτέων του προγράμματος μέσα στα καθορισμένα χρονοδιάγραμμα, καθώς και η διασαφήνιση των αρμοδιοτήτων του κάθε εταίρου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος. Συναφώς, στη διάρκεια της συνάντησης προωθήθηκε η σφυρηλάτηση των σχέσεων συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των εταίρων, οι οποίοι καλούνται, μέσα στα επόμενα δύο έτη, να φέρουν εις πέρας ένα φιλόδοξο και απαιτητικό πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Μεσογειακής Λεκάνης.

5 Σ Ε Λ Ι Δ Α 5 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΡΩΩ, ΑΓΟΡΑΖΩ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΩ ΨΑΡΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ» Τη Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, η Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργάνωσε στην Αθήνα την εκδήλωση με θέμα «Τρώω, αγοράζω και πουλάω ψάρι υπεύθυνα, Αφήνω το γόνο να γίνει... γονιός». Η εκδήλωση εντασσόταν στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης για τη νέα Κοινή Ευρωπαϊκή Αλιευτική Πολιτική και ήταν αφιερωμένη στη βιώσιμη αλιεία στη Μεσόγειο και στην προστασία του γόνου των θαλάσσιων ειδών. Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα. Μαρία Δαμανάκη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων του ΕΛΚΕΘΕ, κ. Κωνσταντίνος Στεργίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν μαθητικές εργασίες με θέμα την εκστρατεία ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει, ενώ ανακηρύχθηκαν και παρουσιάστηκαν οι πρεσβευτές της εκστρατείας, που είναι οι διακεκριμένοι σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, Λευτέρης Λαζάρου και Αργυρώ Μπαρμπαρήγου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας προσκλήθηκε και παρουσίασε δια του εκπροσώπου της, κ. Μάκη Παπαμιχαήλ, τις δραστηριότητες που η Εταιρεία διοργάνωσε τον περασμένο χρόνο, στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος Αλιευτικών Περιοχών Λάρνακας Αμμοχώστου, σχετικά με την προώθηση των φρέσκων αλιευτικών προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. Οι δραστηριότητες αφορούσαν στη διοργάνωση ενός Φεστιβάλ Ψαριού, στη διοργάνωση μιας διαφημιστικ ή ς ε κ σ τ ρ α τ ε ί α ς π ρ ο ώ θ η σ η ς τ ω ν Φ ρ έ σ κ ω ν Αλιευτικών Προϊόντων και στην πραγματοποίηση έξι εκπαιδευτικών ενημερωτικών σεμιναρίων σχετικά με τα Φρέσκα Αλιευτικά Προϊόντα Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε ψαράδες, επιστήμονες, σεφ μαγειρικής, διακινητές ειδών αλιείας, εκπαιδευτικούς, μαθητές και οργανώσεις πολιτών, ενώ έγινε επίδειξη νέων συνταγών με τη χρήση θαλάσσιων προϊόντων βιώσιμης αλιείας.

6 Σ Ε Λ Ι Δ Α 6 4 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΕΡΓΟΥ CREATIVE MED Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2014, υλοποιήθηκε η 4 η Τεχνική Συνάντηση Εταίρων του έργου Creative med, στο Παλέρμο της Σικελίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε εκ μέρους της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας, η συντονίστρια του προγράμματος κ. Άννα Κοσμά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του εκκολαπτηρίου επιχειρήσεων Consorzio ARCA που είναι εταίρος στο πρόγραμμα. Στις 11 Φεβρουαρίου το πρωί οι εταίροι του έργου είχαν συνάντηση με τοπικούς φορείς της Σικελίας και πιο συγκεκριμένα της περιφέρειας του Παλέρμο, οι οποιοι ασχολούνται με την Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης και συζήτησαν τους τρόπους προσέγγισης καθώς και τη διαδικασία υλοποίησης της περιφερειακής στρατηγικής έξυπνης Εξειδίκευσης (ΣΕΕ). Στη συνέχεια συζητήθηκε το Μοντέλο Creative Med, τα εργαλεία αλλά και οι «on line» κατευθυντήριες γραμμές για το σχεδιασμό του Μοντέλου. Στις 12 Φεβρουαρίου οι εργασίες των εταίρων εστιάστηκαν στην επιλογή των ατόμων που θα συμμετέχουν στο «Advisory Board» (συμβουλευτικό σώμα που θα εργάζεται υποστηρικτικά στις εργασίες του έργου) καθώς και στη διοργάνωση του συνεδρίου που θα υλοποιηθεί στην Αθήνα στις 9 και 10 Απριλίου Το συνέδριο στην Αθήνα θα είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας και θα παρευρεθούν εκ μέρους της Κύπρου, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας κ. Μιχάλης Ζάνος, η συντονίστρια του έργου κ. Άννα Κοσμά, ο κ. Σάββας Ζαννέτος αρμόδιος λειτουργός της ΣΕΕ της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, ο κ. Νίκος Ιωάννου, Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Υπηρεσία Τεχνολογίας, κλάδος Βιομηχανικών Εφαρμογών και ο κ. Κωνσταντίνος Πυρκεττής, λειτουργός Βιομηχανικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. CreativeMED : SME Creativity and Innovation for a MED Space Smart Specialisation Framework

7 Σ Ε Λ Ι Δ Α 7 LET S DO IT CYPRUS Το Let s do it Cyprus! είναι μέρος της καμπάνιας Let s do it World! μίας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών, που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο. Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία, όπου εθελοντές μαζεύτηκαν για να καθαρίσουν τόνους σκουπίδια που βρίσκονταν σε δρόμους, δάση, παραλίες και πόλεις και κατάφεραν να καθαρίσουν ολόκληρη τη χώρα τους σε μόνο πέντε ώρες. Σήμερα, στο Let s do it World! συμμετέχουν πέραν των 100 χωρών, ανάμεσά τους και η Κύπρος. To Let s do it Cyprus! θα λάβει χώρα στο νησί μας για δεύτερη φορά στις 6 Απρίλιου Η εκστρατεία φέτος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της επιτρόπου Περιβάλλοντος κα. Ιωάννας Παναγιώτου. Καλούμε λοιπόν όλους σας να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, γιατί ότι έχει να κάνει με το περιβάλλον, μας αφορά όλους εφόσον από αυτό, εξαρτάται η ποιότητα της ζωής όλων μας. H Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας στηρίζει την εκστρατεία καθαρισμού Let s Do it Cyprus και καλεί λοιπόν όλους σας να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, γιατί ότι έχει να κάνει με το περιβάλλον, μας αφορά όλους εφόσον από αυτό, εξαρτάται η ποιότητα της ζωής όλων μας.

8 Σ Ε Λ Ι Δ Α 8 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CREATIVE MED Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας συμμετέχει στο έργο Creative Med. Το έργο Creative Med είναι ένα έργο κεφαλαιοποίησης προηγούμενων έργων MED και αποσκοπεί να διευκολύνει την συλλογική αντίληψη και υιοθέτηση από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, αποτελεσματικών και αποδεκτών στρατηγικών και πολιτικών ανάπτυξης, στις μεσογειακές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέση με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση περιφερειακών στρατηγικών έξυπνης εξειδίκευσης (ΣΕΕ). Το μοντέλο του CreativeMed ενσωματώνει τις προτάσεις και τα αποτελέσματα των προηγούμενων έργων σε μία εργαλειοθήκη με ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου μέσω τεχνολογικών αλλά και κοινωνικών καινοτομιών (social innovation). Το μοντέλο ενσωματώνει προτάσεις για κάθε βήμα της διαδικασίας: διαμόρφωση στόχων και πλαισίου υλοποίησης, επιλογή μέτρων, οργάνωση διακυβέρνησης καθώς και επιλογή εργαλείων για την υλοποίηση, την εκτέλεση και αξιολόγηση των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων. Για τις ανάγκες του έργου θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας που θα αποτελείται από αντιπροσώπους φορέων ή προσωπικότητες που έχουν άμεση σχέση με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση περιφερειακών στρατηγικών έξυπνης εξειδίκευσης (ΣΕΕ). Η ομάδα διαχείρισης του έργου με επικεφαλής το διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας, κ. Μιχάλη Ζάνο, την συντονίστρια του Έργου, κ. Άννα Κοσμά και την προϊστάμενη του Τμήματος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Ευδοκία Μπαλαμού, στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2014, διοργάνωσαν κατ ιδίαν συναντήσεις. Οι συναντήσεις έγιναν με σκοπό τη δημιουργία Ομάδας Εργασίας για τις ανάγκες του προγράμματος Creative Med. Η ομάδα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας, συναντήθηκε κατ ιδίαν με λειτουργούς της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, λειτουργούς του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Υπηρεσία Τεχνολογίας κλάδος Βιομηχανικών Εφαρμογών, το εκκολαπτήριο επιχειρήσεων «ΔΙΟΓΕΝΗΣ», το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών, το Πανεπιστήμιο UCLAN και το ΕΒΕ Λάρνακας. Μετά το κύκλο των συναντήσεων καταρτίστηκε η Έργου. Τοπική Ομάδα Εργασίας του CreativeMED : SME Creativity and Innovation for a MED Space Smart Specialisation Framework

9 Σ Ε Λ Ι Δ Α 9 ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ», ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΩΣΤΕΑ Στις 12 Μαρτίου 2014 διοργανώθηκε ημερίδα και έκθεση φωτογραφίας «Τα ποτάμια της Κύπρου», του Τάσου Κωστέα. Ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, εκ μέρους του προέδρου της Εταιρείας, αφού ο ίδιος απουσίαζε λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων. Στην ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου και ο Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων κ. Κυριάκος Κύρρου. Για την υδρομορφολογική αποκατάσταση των ποταμών της Κύπρου μίλησε η κ. Μαργαρίτα Βατυλιώτου, υγειονομικός Μηχανικός στο ΤΑΥ, ενώ για την συμβολή των ποταμών στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της Κύπρου από την αρχαιότητα μέχρι και τα νεότερα χρόνια, μίλησε ο Δρ. Γιώργος Κωνσταντίνου, τέως Διευθυντής Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπισης. Η έκθεση φωτογραφίας θα φιλοξενείται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας.

10 Σ Ε Λ Ι Δ Α 10 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLAN Στις 13 Μαρτίου 2014, έγινε παρουσίαση της λειτουργίας και των δράσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, σε φοιτητές του Κλάδου Hospitality and Tourism Management, του ιδιωτικού πανεπιστημίου UCLAN. Η παρουσίαση έγινε μετά από πρόσκληση του πανεπιστημίου. Την παρουσίαση έκαναν ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας, κ. Μιχάλης Ζάνος και η υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας κ. Άννα Κοσμά.

11 Σ Ε Λ Ι Δ Α 11 Cyprus Sunshine Cup #2 Afxentia 2014 Η εταιρεία μας πρόσφερε στήριξη στη διοργάνωση των διεθνών ποδηλατικών αγώνων με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας για τις ανάγκες των αγώνων. Στις 25 και 26 Φεβρουαρίου οι εγκαταστάσεις του Κέντρου μας φιλοξένησαν τις εγγραφές των αθλητών καθώς και την τεχνική συνάντηση των προπονητών των αγώνων. Στις 6 Μαρτίου επισκέφτηκαν το Κέντρο μας ομάδα Φίλων και Μελών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιβαδιών Επίσκεψη Ορειβατικού Ομίλου Λεμεσού στις 9 Μαρτίου 2014 Επίσκεψη Α Δημοτικού Σχολείου Λιοπετριού στις 10 Μαρτίου και Δημοτικού Σχολείου Αγίου Τύχωνα

12 Σ Ε Λ Ι Δ Α 12 ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ Έτοιμη να ξεκινήσει είναι η δεύτερη εκπαίδευση των επαγγελματιών ψαράδων μέσα από το Έργο «Εκπαίδευση σε Απασχολούμενους στον Αλιευτικό Κλάδο σε Θέματα Αναβάθμισης των Δεξιοτήτων τους». Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος Αλιευτικών Λάρνακας Αμμοχώστου και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας και από Εθνικούς Πόρους. Σκοπός του προγράμματος είναι η προσφορά προς 30 συμμετέχοντες, απασχολούμενους στον αλιευτικό κλάδο, στις συζύγους τους και στους βοηθούς τους, κατά κύριο λόγο στις περιοχές παρέμβασης (Επαρχία Λάρνακας Αμμοχώστου), εξειδικευμένων θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων, προσαρμοσμένων στα κυπριακά δεδομένα σε θέματα του αντικειμένου τους. Οι καταρτιζόμενοι θα εκπαιδευτούν σε 7 διαφορετικές Θεματικές Ενότητες, συνολικής διάρκειας 180 ωρών. Ειδικότερα θα έχουν την τύχη να εκπαιδευτούν σε θέματα όπως: Εισαγωγή: Ιστορική Αναδρομή και Εξέλιξη της Αλιείας - Εισαγωγικά θέματα στη σύγχρονη αλιεία - Μέθοδοι Σύγχρονης Αλιείας GPS, Radar, Βυθόμετρο Αλιεύματα, Παραγωγή Μεταποίηση Τυποποίηση Εμπορία Υγιεινή και Συντήρηση Αλιευμάτων Ναυτιλία Μετεωρολογία Αλιεία και προστασία του περιβάλλοντος - Νομοθεσία Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές - Office, Internet Πρώτες Βοήθειες, Απόκτηση Πιστοποιημένου Διπλώματος Εξετάσεις Αξιολόγηση του Σχεδίου Ακόμη σε κάθε επιτυχόντα της τελικής αξιολόγησης για τις Πρώτες Βοήθειες θα δοθεί Πιστοποιητικό Επιβεβαίωσης Γνώσης Πρώτων Βοηθειών στον Χώρο Εργασίας το οποίο θα έχει ισχύ για 3 χρόνια.

13 Σ Ε Λ Ι Δ Α 13 Αγίου Λαζάρου 2Β, 7040 Βορόκληνη, Λάρνακα, Κύπρος Τηλ.: Φαξ.: Website: Για εγγραφή / διαγραφή από τον κατάλογο παραλαβής του ενημερωτικού δελτίου της ΑΝΕΤΕΛ επικοινωνήστε στο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: Διεθνές Πρότυπο Investor In People 2

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: Διεθνές Πρότυπο Investor In People 2 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 9 2 1 / 1 0 / 2 0 1 3 Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: Διεθνές Πρότυπο Investor In People 2 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ 3 Προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 4 0 9 / 1 0 / 2 0 1 2 Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας έχει λειτουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Εταιρείας μας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Εταιρείας μας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 5 1 0 / 1 2 / 2 0 1 2 Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: ΟΙΚΟΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ 2 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Τα γραφεία μας θα είναι κλειστά για τις γιορτές από τις 24/12/2014 μέχρι τις 6/01/2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Τα γραφεία μας θα είναι κλειστά για τις γιορτές από τις 24/12/2014 μέχρι τις 6/01/2015 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 1 4 1 8 / 1 2 / 2 0 1 4 Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Μάιος 2015

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Μάιος 2015 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ PV-NET ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Στις 8 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 20 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 12 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1/ ΑΠΟΣΤΟΛΗ... 7 2/ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 8 3/ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ... 10 4/ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ... 47 5/ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ... 49 6/ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Περιοδική έκδοση Κ.Ε.Κ. ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Απρίλιος 2008 Διανέμεται δωρεάν

Περιοδική έκδοση Κ.Ε.Κ. ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Απρίλιος 2008 Διανέμεται δωρεάν Περιοδική έκδοση Κ.Ε.Κ. ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Απρίλιος 2008 Διανέμεται δωρεάν Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Αθήνα Θεσσαλονίκη Καλαμάτα Μυτιλήνη Πάρος Διεύθυνση Κεντρικής Δομής Αθηνών: Χ. Μούσκου

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτομία και τεχνολογίες αιχμής στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας

Καινοτομία και τεχνολογίες αιχμής στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ 4 Καινοτομία και τεχνολογίες αιχμής στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας 14 Τρέξτε στις πίστες και όχι στους δρόμους! 20 Η «Αριάδνη» αντιμετωπίζει τον εθισμό

Διαβάστε περισσότερα

Αφιέρωμα: «Βραδιά του Ερευνητή 2012» Ενημερωτική Ημερίδα: «Cyprus in Public to Public (P2P) Initiatives» Βραβείο Έρευνας Νίκος Συμεωνίδης

Αφιέρωμα: «Βραδιά του Ερευνητή 2012» Ενημερωτική Ημερίδα: «Cyprus in Public to Public (P2P) Initiatives» Βραβείο Έρευνας Νίκος Συμεωνίδης υψιπετης Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2012 Περιοδική έκδοση για έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία Τεύχος 43 ISSN 1986-0218 Ενημερωτική Ημερίδα: «Cyprus in Public to Public (P2P) Initiatives» Βραβείο Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Τηλ.: 2521 (0) 24995 Fax: 2521 (0) 25835 Δράμα, 27/05/2014 e-mail: b.alexandridis@dramanet.gr Αρ.Πρωτ.

Πληροφορίες: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Τηλ.: 2521 (0) 24995 Fax: 2521 (0) 25835 Δράμα, 27/05/2014 e-mail: b.alexandridis@dramanet.gr Αρ.Πρωτ. Ταχ. Δ/νση: ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗ 40 Ταχ. Κώδικας: 66100 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Πληροφορίες: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Τηλ.: 2521 (0) 24995 Fax: 2521 (0) 25835 Δράμα, 27/05/2014 e-mail: b.alexandridis@dramanet.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΤΡΙΝΩΝ ΓΑΙΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΤΡΙΝΩΝ ΓΑΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΤΡΙΝΩΝ ΓΑΙΑ 2o Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2014 Καλώς ήρθατε! Διανύοντας το δεύτερο εξάμηνο ζωής της, η Αναπτυξιακή Σύμπραξη (ΑΣ) «ΛΕΤΡΙΝΩΝ ΓΑΙΑ» θα ήθελε να σας καλωσορίσει στο δεύτερο newsletter

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Πρωτοβουλίες

Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Πρωτοβουλίες Ελληνική ΥΥΠΟ ΥΥΡΡΓΓΕΕΙ ΙΟ ΕΕΣΣΩΤΤ ΕΕΡΡΙ ΙΚΚΩΝΝ ΔΔ//ΝΝ ΣΣ ΗΗ ΟΟΙ ΙΙΚΚΟΟΝΝ ΟΟΜΜΙ ΙΙΚΚΗΗΣΣ ΚΚΑΑΙ ΙΙ ΑΑΝΝΑΑΠΠ ΤΤΥΥΞΞΙ ΙΙΑΑΚΚΗΗΣΣ ΠΠΟΟΛΛ ΙΙΤΤΙ Ι ΙΙΚΚΗΗΣΣ ΤΤΟΟΠΠΙ ΙΙΚΚΗΗΣΣ ΑΑΥΥΤΤΟΟΔΔΙ ΙΙΟΟΙ ΙΙΚΚΗΗΣΣΗΗΣΣ Σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΝ. Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ)

ΕΝΕΡΓΕΙΝ. Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ) Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ) Π.Ε. 3 Περιφερειακά και Μακρο Περιφερειακό / Διασυνοριακό Σχέδιο Δράσης για Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. info. Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. info. Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5 Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού info Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5 ΔΡΑΣΕΙΣ 2008 ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Στη σημερινή πραγματικότητα, οι υπηρεσίες συμβουλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Πρωτοβουλίες

Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Πρωτοβουλίες Ελληνική ΥΥΠΟ ΥΥΡΡΓΓΕΕΙ ΙΟ ΕΕΣΣΩΤΤ ΕΕΡΡΙ ΙΚΚΩΝΝ ΔΔ//ΝΝ ΣΣ ΗΗ ΟΟΙ ΙΙΚΚΟΟΝΝ ΟΟΜΜΙ ΙΙΚΚΗΗΣΣ ΚΚΑΑΙ ΙΙ ΑΑΝΝΑΑΠΠ ΤΤΥΥΞΞΙ ΙΙΑΑΚΚΗΗΣΣ ΠΠΟΟΛΛ ΙΙΤΤΙ Ι ΙΙΚΚΗΗΣΣ ΤΤΟΟΠΠΙ ΙΙΚΚΗΗΣΣ ΑΑΥΥΤΤΟΟΔΔΙ ΙΙΟΟΙ ΙΙΚΚΗΗΣΣΗΗΣΣ Σε

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος 45 Έτος 4 ο Μάρτιος 2014

Τεύχος 45 Έτος 4 ο Μάρτιος 2014 Ελληνική ΕΕΛΛ ΛΛΗΗ ΝΝΙ ΙΚΚΗΗ ΔΔΗΗΜΟ ΚΚΡΡΑΑ ΤΤΙ ΙΑΑ ΥΥΠΟΥΥΡΡ ΓΓΕΕΙ ΙΟ ΕΕΣΣΩΤΤΕΕΡΡΙ ΙΚΚΩΝΝ ΔΔ ΙΙ ΙΕ ΥΥΘΘΥΥΝΝ ΣΣΗΗ ΟΟΙ ΙΙ ΚΚ ΟΟ ΝΝ ΟΟ ΜΜ ΙΙ ΙΚΚ ΗΗ ΣΣ ΚΚ ΑΑ ΙΙ Ι ΑΑ ΝΝ ΑΑ ΠΠ ΤΤ ΥΥ ΞΞ ΙΙ ΙΑΑ ΚΚ ΗΗ ΣΣ ΠΠ ΟΟ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση ReArtcycle. Η Green Dot Κύπρου βραβεύεται για τη συνεισφορά της στο περιβάλλον! Μια νέα βράβευση έρχεται να προστεθεί στις πολλές βραβεύσεις...

Έκθεση ReArtcycle. Η Green Dot Κύπρου βραβεύεται για τη συνεισφορά της στο περιβάλλον! Μια νέα βράβευση έρχεται να προστεθεί στις πολλές βραβεύσεις... Έκθεση ReArtcycle Η Ανακύκλωση στην Τέχνη Η Green Dot Κύπρου χορήγησε την εικαστική έκθεση της Αγγέλως Ευαγγέλου με γενικό τίτλο «ReArtcycle»... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛ. 10 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛ. 13 ΤΕΥΧΟΣ 06

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Σεπτέμβριος 2014

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Σεπτέμβριος 2014 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΊΔΡΥΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Στις 11 Σεπτεμβρίου 2014, το

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης

Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης 2012 Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης Περιφέρεια Κρήτης Φεβρουάριος 2013 2 Περιεχόμενα Μήνυμα Περιφερειάρχη... 4 Μέρος 1 ο : Πρόγραμμα Δράσης Περιφέρειας Κρήτης... 7 Προπαρασκευή για τους Εορτασμούς

Διαβάστε περισσότερα

οµή Στήριξης ΚΕΦΥ Ηρακλείου

οµή Στήριξης ΚΕΦΥ Ηρακλείου ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Α.Ε. ΟΤΑ Τεύχος 2 ο οµή Στήριξης ΚΕΦΥ Ηρακλείου Περιεχόµενα τεύχους: Ώρα για Πρόγραµµα 2 Μάρτιος Απρίλιος 2011 Θα θέλαµε να σας καλωσορίσουµε στο 2 ο της «οµής Στήριξης Κατοίκων,

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Πρωτοβουλίες

Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Πρωτοβουλίες Ελληνική ΥΥΠΟ ΥΥΡΡΓΓΕΕΙ ΙΟ ΕΕΣΣΩΤΤ ΕΕΡΡΙ ΙΚΚΩΝΝ ΔΔ//ΝΝ ΣΣ ΗΗ ΟΟΙ ΙΙΚΚΟΟΝΝ ΟΟΜΜΙ ΙΙΚΚΗΗΣΣ ΚΚΑΑΙ ΙΙ ΑΑΝΝΑΑΠΠ ΤΤΥΥΞΞΙ ΙΙΑΑΚΚΗΗΣΣ ΠΠΟΟΛΛ ΙΙΤΤΙ Ι ΙΙΚΚΗΗΣΣ ΤΤΟΟΠΠΙ ΙΙΚΚΗΗΣΣ ΑΑΥΥΤΤΟΟΔΔΙ ΙΙΟΟΙ ΙΙΚΚΗΗΣΣΗΗΣΣ Σε

Διαβάστε περισσότερα

Ηπαρουσία μιας επιχείρησης στο χώρο του

Ηπαρουσία μιας επιχείρησης στο χώρο του XIOY 30 Σ Υ Γ Χ Ρ Ο Ν Ο Σ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΕΤΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2008 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΟ e-μαrketing................ σελ. 2 SUCCESS STORY MASTICULTURE..............

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΒΕ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΎΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΒΕ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΎΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ISSN 1450-4456 MHNIAIA OIKONOMIKH EKΔOΣH TOY KEBE Tόμος 37 Aρ. φύλλου 296 Νοέμβριος 2012 ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΒΕ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΎΧΟΥΜΕ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό αφιέρωμα: το SMILIES στην Ελλάδα

Ειδικό αφιέρωμα: το SMILIES στην Ελλάδα R www.greekfashion.gr GreekFashion 100 Βελτίωση και υποστήριξη μικρών και ελαφρών Μεσογειακών νησιωτικών βιομηχανιών Ειδικό αφιέρωμα: το SMILIES στην Ελλάδα Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2007-2010

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2007-2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2007-2010 Β ΦΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Α ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΚΕΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Β

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Α ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΚΕΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Β ΕΤΑΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ & ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γ. Παπανδρέου 5, 71306, Ηράκλειο Κρήτης τηλ: +30 2810 361242 fax: +30 2810 361152 mail: info@etam.gr ΛΚΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΕΠΕ Αριστοτέλους 11-15, 7 ος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ β Σεπτεμβρίου2012 ΤΕΥΧΟΣ 215

ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ β Σεπτεμβρίου2012 ΤΕΥΧΟΣ 215 ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ β Σεπτεμβρίου2012 ΤΕΥΧΟΣ 215 1. (ΝΕΟ) Μείωση του κόστους προμηθειών μέσω του etender.gr...2 2. (ΝΕΟ) Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Διανέμεται δωρεάν / Μάιος - Ιούνιος 2010 / Τεύχος 62. Κερδώος Ερμής

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Διανέμεται δωρεάν / Μάιος - Ιούνιος 2010 / Τεύχος 62. Κερδώος Ερμής ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Διανέμεται δωρεάν / Μάιος - Ιούνιος 2010 / Τεύχος 62 Κερδώος Ερμής Διμηνιαία ενημερωτική έκδοση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων / www.e-kyklades.gr Συνέντευξη του Κρίτωνα Αρσένη Συνέντευξη, σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Υ.Δ. Π.Κ.Π. Ιnterreg III ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕYΘΥΝΣΗ REGGIO ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος 52 Έτος 5 ο Οκτώβριος 2014. 12 η Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων

Τεύχος 52 Έτος 5 ο Οκτώβριος 2014. 12 η Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων Ελληνική ΕΕΛΛ ΛΛ ΗΗΝΝ ΙΙΚΚΗΗ Ι ΔΔΗΗΜΜΟΟΚΚΡΡΑΑΤΤΙ ΙΙΑΑ ΥΥΠΠΟΟΥΥΡΡΓΓΕΕΙ ΙΙΟΟ ΕΕΣΣΩΩΤΤΕΕΡΡΙ ΙΙΚΚΩΩΝΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τεύχος 52 Έτος

Διαβάστε περισσότερα