ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ"

Transcript

1 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : / 0 3 / Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΕΤΕΛ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 2 3 LOCALSATS ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ 4 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΕΤΕΛ «Τρώω, Αγοράζω και Πουλάω Ψάρι Υπεύθυνα» 5 ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ CREATIVE MED LETS DO IT CYPRUS 7 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ CREATIVE MED ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «Τα Ποτάμια της Κύπρου» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Π.Ε ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLAN ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Στην κορυφαία Τουριστική Έκθεση της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 5 μέχρι τις 9 Μαρτίου 2014, συμμετείχε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας. Το περίπτερο του MedEat έλαβε το 2ο Βραβείο Καινοτομίας στο πλαίσιο διαγωνισμού που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές. Το Βραβείο αποτελεί τεράστια επιτυχία για τους όλους τους συντελεστές του συγκεκριμένου Έργου Διακρατικής Συνεργασίας. 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ 12

2 Σ Ε Λ Ι Δ Α 2 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Στην κορυφαία Τουριστική Έκθεση της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 5 μέχρι τις 9 Μαρτίου 2014, συμμετείχε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας. Η συμμετοχή της Αναπτυξιακής Λάρνακας στην Έκθεση αποτελούσε μια από τις δραστηριότητες του Έργου Διεθνικής Συνεργασίας «Γαστρονομικές Περιπλανήσεις και ο Πολιτισμός των Γεύσεων MedEat», το οποίο εντάσσεται στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Επαρχίας Λάρνακας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη και την Κυπριακή Δημοκρατία. Στο Έργο, πέραν της Αναπτυξιακής Λάρνακας, συμμετέχουν Εταίροι από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Το Έργο αφορά στη δημιουργία οριοθετημένων και ενιαίων γεωγραφικών πολιτιστικών ενοτήτων, που θα λειτουργήσουν ως άτυπα «πάρκα» τοπικής γαστρονομίας και περιήγησης, προσφέροντας ολοκληρωμένες προτάσεις επίσκεψης σε ενδεδειγμένους χώρους εστίασης και διαμονής, επιλεγμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, με κεντρικό άξονα το γαστρονομικό πολιτισμό της κάθε περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο του MedEat έλαβε το 2ο Βραβείο Καινοτομίας στο πλαίσιο διαγωνισμού που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές. Το Βραβείο αποτελεί τεράστια επιτυχία για τους συντελεστές, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της Έκθεσης και τους συμμετέχοντες σε αυτήν. Στο περίπτερο του MedEat, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις γαστρονομικές διαδρομές μέσα από έντυπο υλικό χάρτες, αλλά κυρίως ηλεκτρονικά, μέσω διαδραστικών εφαρμογών. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Ηρακλείου σχεδιάστηκαν εφαρμογές οι οποίες οπτικοποιούν το περιεχόμενο των χαρτών οδηγών μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι, βασισμένο στην αρχή της «δράσης αντίδρασης» με τον επισκέπτη. Το βέβαιο είναι ότι οι επισκέπτες έφυγαν από το περίπτερο του MedEat, διαπιστώνοντας τη συνεργασία φορέων από 4 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου και τη μαγεία των γαστρονομικών περιπλανήσεων σε αυτές, ενώ διατύπωσαν την επιθυμία να τις «γευτούν» σε κάποιο από τα ταξίδια τους.

3 Σ Ε Λ Ι Δ Α 3 ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Το πρόγραμμα Εξωστρέφεια, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα- Κύπρος , και στο οποίο η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας συμμετέχει ως εταίρος, ανταποκρίνεται σε μια υπαρκτή, διαχρονική και επείγουσα ανάγκη της τρέχουσας οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας σε Ελλάδα και Κύπρο: να ενισχυθεί η εξωστρεφής οικονομική δραστηριότητα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό επιχειρήσεων. Η εξωστρεφής επιχειρηματικότητα προϋποθέτει ένα αρκετά πλούσιο και διαφοροποιημένο υπόβαθρο γνώσεων και επιχειρηματικών νοοτροπιών που να επιτρέπει στον επιχειρηματία να υπερβεί τα όρια της άμεσης αγοράς στον τόπο όπου δραστηριοποιείται. Η συγκεκριμένη πράξη επικεντρώνεται στον ειδικό στόχο της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και αποσκοπεί, κυρίως μέσω της υλοποίησης ειδικών στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, να υποστηρίξει έναν ικανοποιητικό αριθμό ενδιαφερομένων να εμβαθύνουν σε σημαντικά και κρίσιμα αντικείμενα του «επιχειρείν» και της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα, οι εταίροι του προγράμματος είναι οι εξής: το Κέντρο Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης Ν. Σάμου (Επικεφαλής Εταίρος), το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας. Οι βασικοί στόχοι της «Εξωστρεφούς Επιχειρηματικότητας» είναι οι εξής: 1. Να υλοποιήσει προγράμματα κατάρτισης στην Εξωστρεφή Επιχειρηματικότητα σε Σάμο, Μυτιλήνη, Κρήτη και Κύπρο 2. Να διοργανώσει διασυνοριακές ημερίδες για την Εξωστρεφή Επιχειρηματικότητα 3. Να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πακέτο κατάρτισης/επιμόρφωσης για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας 4. Να ενισχύσει οικονομικά τη συμμετοχή ωφελουμένων της πράξης σε διεθνή επιχειρηματικά και εμπορικά συνέδρια 5. Να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο, προς όφελος της πολλαπλασιαστικότητας των αποτελεσμάτων, μέσω δράσεων προβολής και δημοσιότητας Στις 24 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο ημερίδα για την Εξωστρεφή Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος. Εκ μέρους της ΑΝΕΤΕΛ παρέστησαν ο διευθυντής κ. Μιχάλης Ζάνος και η επικεφαλής ευρωπαϊκών προγραμμάτων Δρ. Ευδοκία Μπαλαμού. Οι ομιλητές εστίασαν σε ζητήματα περαιτέρω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ενθάρρυνσης της εξωστρεφούς φιλοσοφίας όπου ο επιχειρηματίας προσεγγίζει αγορές των οποίων η εμβέλεια υπερβαίνει τα μεγέθη της τοπικής αγοράς, θέματα εκπαίδευσης, ενώ υπήρχε και ειδική αναφορά στον τομέα του τουρισμού. Ως ΑΝΕΤΕΛ μάς δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις, οι οποίες έχουν άμεση εφαρμογή στην Κύπρο. Είχαμε παράλληλα την ευκαιρία, στο περιθώριο της ημερίδας, να συναντήσουμε τους εταίρους μας στο πρόγραμμα Εξωστρέφεια και να συζητήσουμε μαζί τους την παραπέρα υλοποίηση των δράσεων του έργου.

4 Σ Ε Λ Ι Δ Α 4 ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LOCAL-SATS, ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 19 και 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας μαζί με έντεκα εταίρους προερχόμενους από άλλες οκτώ Μεσογειακές χώρες (Αίγυπτο, Ελλάδα, Ιορδανία, Λίβανο, Μάλτα, Παλαιστίνη, Ισπανία και Τυνησία) συγκροτούν την κοινοπραξία του Ευρωπαϊκού προγράμματος Local-Sats. Οι εταίροι του προγράμματος δραστηριοποιούνται στα πεδία κυρίως των γεωχωρικών εφαρμογών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής ανάπτυξης. Οι στόχοι του προγράμματος Local-Sats είναι πολυποίκιλοι, αφορούν πρωτίστως στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης των Μεσογειακών περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επιδιώκει να προαγάγει την τοπική ανάπτυξη και την αειφορία των πόλεων και των αγροτικών περιοχών της Μεσογειακής Λεκάνης μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών στο πλαίσιο της σύζευξης των γεωχωρικών εφαρμογών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας, ως ο επικεφαλής εταίρος του προγράμματος, φιλοξένησε την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων στις 19 και 20 Φεβρουαρίου Το συνεδριακό τμήμα της συνάντησης έλαβε χώρα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας. Ο κύριος στόχος της συνάντησης ήταν η εκτενής συζήτηση των στόχων, των δράσεων και των παραδοτέων του προγράμματος μέσα στα καθορισμένα χρονοδιάγραμμα, καθώς και η διασαφήνιση των αρμοδιοτήτων του κάθε εταίρου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος. Συναφώς, στη διάρκεια της συνάντησης προωθήθηκε η σφυρηλάτηση των σχέσεων συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των εταίρων, οι οποίοι καλούνται, μέσα στα επόμενα δύο έτη, να φέρουν εις πέρας ένα φιλόδοξο και απαιτητικό πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Μεσογειακής Λεκάνης.

5 Σ Ε Λ Ι Δ Α 5 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΡΩΩ, ΑΓΟΡΑΖΩ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΩ ΨΑΡΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ» Τη Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, η Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργάνωσε στην Αθήνα την εκδήλωση με θέμα «Τρώω, αγοράζω και πουλάω ψάρι υπεύθυνα, Αφήνω το γόνο να γίνει... γονιός». Η εκδήλωση εντασσόταν στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης για τη νέα Κοινή Ευρωπαϊκή Αλιευτική Πολιτική και ήταν αφιερωμένη στη βιώσιμη αλιεία στη Μεσόγειο και στην προστασία του γόνου των θαλάσσιων ειδών. Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα. Μαρία Δαμανάκη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων του ΕΛΚΕΘΕ, κ. Κωνσταντίνος Στεργίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν μαθητικές εργασίες με θέμα την εκστρατεία ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει, ενώ ανακηρύχθηκαν και παρουσιάστηκαν οι πρεσβευτές της εκστρατείας, που είναι οι διακεκριμένοι σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, Λευτέρης Λαζάρου και Αργυρώ Μπαρμπαρήγου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας προσκλήθηκε και παρουσίασε δια του εκπροσώπου της, κ. Μάκη Παπαμιχαήλ, τις δραστηριότητες που η Εταιρεία διοργάνωσε τον περασμένο χρόνο, στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος Αλιευτικών Περιοχών Λάρνακας Αμμοχώστου, σχετικά με την προώθηση των φρέσκων αλιευτικών προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. Οι δραστηριότητες αφορούσαν στη διοργάνωση ενός Φεστιβάλ Ψαριού, στη διοργάνωση μιας διαφημιστικ ή ς ε κ σ τ ρ α τ ε ί α ς π ρ ο ώ θ η σ η ς τ ω ν Φ ρ έ σ κ ω ν Αλιευτικών Προϊόντων και στην πραγματοποίηση έξι εκπαιδευτικών ενημερωτικών σεμιναρίων σχετικά με τα Φρέσκα Αλιευτικά Προϊόντα Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε ψαράδες, επιστήμονες, σεφ μαγειρικής, διακινητές ειδών αλιείας, εκπαιδευτικούς, μαθητές και οργανώσεις πολιτών, ενώ έγινε επίδειξη νέων συνταγών με τη χρήση θαλάσσιων προϊόντων βιώσιμης αλιείας.

6 Σ Ε Λ Ι Δ Α 6 4 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΕΡΓΟΥ CREATIVE MED Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2014, υλοποιήθηκε η 4 η Τεχνική Συνάντηση Εταίρων του έργου Creative med, στο Παλέρμο της Σικελίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε εκ μέρους της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας, η συντονίστρια του προγράμματος κ. Άννα Κοσμά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του εκκολαπτηρίου επιχειρήσεων Consorzio ARCA που είναι εταίρος στο πρόγραμμα. Στις 11 Φεβρουαρίου το πρωί οι εταίροι του έργου είχαν συνάντηση με τοπικούς φορείς της Σικελίας και πιο συγκεκριμένα της περιφέρειας του Παλέρμο, οι οποιοι ασχολούνται με την Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης και συζήτησαν τους τρόπους προσέγγισης καθώς και τη διαδικασία υλοποίησης της περιφερειακής στρατηγικής έξυπνης Εξειδίκευσης (ΣΕΕ). Στη συνέχεια συζητήθηκε το Μοντέλο Creative Med, τα εργαλεία αλλά και οι «on line» κατευθυντήριες γραμμές για το σχεδιασμό του Μοντέλου. Στις 12 Φεβρουαρίου οι εργασίες των εταίρων εστιάστηκαν στην επιλογή των ατόμων που θα συμμετέχουν στο «Advisory Board» (συμβουλευτικό σώμα που θα εργάζεται υποστηρικτικά στις εργασίες του έργου) καθώς και στη διοργάνωση του συνεδρίου που θα υλοποιηθεί στην Αθήνα στις 9 και 10 Απριλίου Το συνέδριο στην Αθήνα θα είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας και θα παρευρεθούν εκ μέρους της Κύπρου, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας κ. Μιχάλης Ζάνος, η συντονίστρια του έργου κ. Άννα Κοσμά, ο κ. Σάββας Ζαννέτος αρμόδιος λειτουργός της ΣΕΕ της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, ο κ. Νίκος Ιωάννου, Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Υπηρεσία Τεχνολογίας, κλάδος Βιομηχανικών Εφαρμογών και ο κ. Κωνσταντίνος Πυρκεττής, λειτουργός Βιομηχανικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. CreativeMED : SME Creativity and Innovation for a MED Space Smart Specialisation Framework

7 Σ Ε Λ Ι Δ Α 7 LET S DO IT CYPRUS Το Let s do it Cyprus! είναι μέρος της καμπάνιας Let s do it World! μίας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών, που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο. Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία, όπου εθελοντές μαζεύτηκαν για να καθαρίσουν τόνους σκουπίδια που βρίσκονταν σε δρόμους, δάση, παραλίες και πόλεις και κατάφεραν να καθαρίσουν ολόκληρη τη χώρα τους σε μόνο πέντε ώρες. Σήμερα, στο Let s do it World! συμμετέχουν πέραν των 100 χωρών, ανάμεσά τους και η Κύπρος. To Let s do it Cyprus! θα λάβει χώρα στο νησί μας για δεύτερη φορά στις 6 Απρίλιου Η εκστρατεία φέτος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της επιτρόπου Περιβάλλοντος κα. Ιωάννας Παναγιώτου. Καλούμε λοιπόν όλους σας να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, γιατί ότι έχει να κάνει με το περιβάλλον, μας αφορά όλους εφόσον από αυτό, εξαρτάται η ποιότητα της ζωής όλων μας. H Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας στηρίζει την εκστρατεία καθαρισμού Let s Do it Cyprus και καλεί λοιπόν όλους σας να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, γιατί ότι έχει να κάνει με το περιβάλλον, μας αφορά όλους εφόσον από αυτό, εξαρτάται η ποιότητα της ζωής όλων μας.

8 Σ Ε Λ Ι Δ Α 8 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CREATIVE MED Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας συμμετέχει στο έργο Creative Med. Το έργο Creative Med είναι ένα έργο κεφαλαιοποίησης προηγούμενων έργων MED και αποσκοπεί να διευκολύνει την συλλογική αντίληψη και υιοθέτηση από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, αποτελεσματικών και αποδεκτών στρατηγικών και πολιτικών ανάπτυξης, στις μεσογειακές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέση με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση περιφερειακών στρατηγικών έξυπνης εξειδίκευσης (ΣΕΕ). Το μοντέλο του CreativeMed ενσωματώνει τις προτάσεις και τα αποτελέσματα των προηγούμενων έργων σε μία εργαλειοθήκη με ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου μέσω τεχνολογικών αλλά και κοινωνικών καινοτομιών (social innovation). Το μοντέλο ενσωματώνει προτάσεις για κάθε βήμα της διαδικασίας: διαμόρφωση στόχων και πλαισίου υλοποίησης, επιλογή μέτρων, οργάνωση διακυβέρνησης καθώς και επιλογή εργαλείων για την υλοποίηση, την εκτέλεση και αξιολόγηση των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων. Για τις ανάγκες του έργου θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας που θα αποτελείται από αντιπροσώπους φορέων ή προσωπικότητες που έχουν άμεση σχέση με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση περιφερειακών στρατηγικών έξυπνης εξειδίκευσης (ΣΕΕ). Η ομάδα διαχείρισης του έργου με επικεφαλής το διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας, κ. Μιχάλη Ζάνο, την συντονίστρια του Έργου, κ. Άννα Κοσμά και την προϊστάμενη του Τμήματος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Ευδοκία Μπαλαμού, στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2014, διοργάνωσαν κατ ιδίαν συναντήσεις. Οι συναντήσεις έγιναν με σκοπό τη δημιουργία Ομάδας Εργασίας για τις ανάγκες του προγράμματος Creative Med. Η ομάδα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας, συναντήθηκε κατ ιδίαν με λειτουργούς της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, λειτουργούς του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Υπηρεσία Τεχνολογίας κλάδος Βιομηχανικών Εφαρμογών, το εκκολαπτήριο επιχειρήσεων «ΔΙΟΓΕΝΗΣ», το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών, το Πανεπιστήμιο UCLAN και το ΕΒΕ Λάρνακας. Μετά το κύκλο των συναντήσεων καταρτίστηκε η Έργου. Τοπική Ομάδα Εργασίας του CreativeMED : SME Creativity and Innovation for a MED Space Smart Specialisation Framework

9 Σ Ε Λ Ι Δ Α 9 ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ», ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΩΣΤΕΑ Στις 12 Μαρτίου 2014 διοργανώθηκε ημερίδα και έκθεση φωτογραφίας «Τα ποτάμια της Κύπρου», του Τάσου Κωστέα. Ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, εκ μέρους του προέδρου της Εταιρείας, αφού ο ίδιος απουσίαζε λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων. Στην ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου και ο Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων κ. Κυριάκος Κύρρου. Για την υδρομορφολογική αποκατάσταση των ποταμών της Κύπρου μίλησε η κ. Μαργαρίτα Βατυλιώτου, υγειονομικός Μηχανικός στο ΤΑΥ, ενώ για την συμβολή των ποταμών στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της Κύπρου από την αρχαιότητα μέχρι και τα νεότερα χρόνια, μίλησε ο Δρ. Γιώργος Κωνσταντίνου, τέως Διευθυντής Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπισης. Η έκθεση φωτογραφίας θα φιλοξενείται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας.

10 Σ Ε Λ Ι Δ Α 10 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLAN Στις 13 Μαρτίου 2014, έγινε παρουσίαση της λειτουργίας και των δράσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, σε φοιτητές του Κλάδου Hospitality and Tourism Management, του ιδιωτικού πανεπιστημίου UCLAN. Η παρουσίαση έγινε μετά από πρόσκληση του πανεπιστημίου. Την παρουσίαση έκαναν ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας, κ. Μιχάλης Ζάνος και η υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας κ. Άννα Κοσμά.

11 Σ Ε Λ Ι Δ Α 11 Cyprus Sunshine Cup #2 Afxentia 2014 Η εταιρεία μας πρόσφερε στήριξη στη διοργάνωση των διεθνών ποδηλατικών αγώνων με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας για τις ανάγκες των αγώνων. Στις 25 και 26 Φεβρουαρίου οι εγκαταστάσεις του Κέντρου μας φιλοξένησαν τις εγγραφές των αθλητών καθώς και την τεχνική συνάντηση των προπονητών των αγώνων. Στις 6 Μαρτίου επισκέφτηκαν το Κέντρο μας ομάδα Φίλων και Μελών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιβαδιών Επίσκεψη Ορειβατικού Ομίλου Λεμεσού στις 9 Μαρτίου 2014 Επίσκεψη Α Δημοτικού Σχολείου Λιοπετριού στις 10 Μαρτίου και Δημοτικού Σχολείου Αγίου Τύχωνα

12 Σ Ε Λ Ι Δ Α 12 ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ Έτοιμη να ξεκινήσει είναι η δεύτερη εκπαίδευση των επαγγελματιών ψαράδων μέσα από το Έργο «Εκπαίδευση σε Απασχολούμενους στον Αλιευτικό Κλάδο σε Θέματα Αναβάθμισης των Δεξιοτήτων τους». Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος Αλιευτικών Λάρνακας Αμμοχώστου και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας και από Εθνικούς Πόρους. Σκοπός του προγράμματος είναι η προσφορά προς 30 συμμετέχοντες, απασχολούμενους στον αλιευτικό κλάδο, στις συζύγους τους και στους βοηθούς τους, κατά κύριο λόγο στις περιοχές παρέμβασης (Επαρχία Λάρνακας Αμμοχώστου), εξειδικευμένων θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων, προσαρμοσμένων στα κυπριακά δεδομένα σε θέματα του αντικειμένου τους. Οι καταρτιζόμενοι θα εκπαιδευτούν σε 7 διαφορετικές Θεματικές Ενότητες, συνολικής διάρκειας 180 ωρών. Ειδικότερα θα έχουν την τύχη να εκπαιδευτούν σε θέματα όπως: Εισαγωγή: Ιστορική Αναδρομή και Εξέλιξη της Αλιείας - Εισαγωγικά θέματα στη σύγχρονη αλιεία - Μέθοδοι Σύγχρονης Αλιείας GPS, Radar, Βυθόμετρο Αλιεύματα, Παραγωγή Μεταποίηση Τυποποίηση Εμπορία Υγιεινή και Συντήρηση Αλιευμάτων Ναυτιλία Μετεωρολογία Αλιεία και προστασία του περιβάλλοντος - Νομοθεσία Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές - Office, Internet Πρώτες Βοήθειες, Απόκτηση Πιστοποιημένου Διπλώματος Εξετάσεις Αξιολόγηση του Σχεδίου Ακόμη σε κάθε επιτυχόντα της τελικής αξιολόγησης για τις Πρώτες Βοήθειες θα δοθεί Πιστοποιητικό Επιβεβαίωσης Γνώσης Πρώτων Βοηθειών στον Χώρο Εργασίας το οποίο θα έχει ισχύ για 3 χρόνια.

13 Σ Ε Λ Ι Δ Α 13 Αγίου Λαζάρου 2Β, 7040 Βορόκληνη, Λάρνακα, Κύπρος Τηλ.: Φαξ.: Website: Για εγγραφή / διαγραφή από τον κατάλογο παραλαβής του ενημερωτικού δελτίου της ΑΝΕΤΕΛ επικοινωνήστε στο gttofalli@anetel.com

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΑΞΟΝΑΣ 4 ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013 ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 3 Δήμοι και 5 Κοινοτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Εταιρείας μας. Σας Εύχονται Καλό Πάσχα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Εταιρείας μας. Σας Εύχονται Καλό Πάσχα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 7 1 / 5 / 2 0 1 3 Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΕΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 1 3 2 9 / 0 9 / 2 0 1 4 Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ 2 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ 3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Τα γραφεία μας θα είναι κλειστά για τις γιορτές από τις 24/12/2014 μέχρι τις 6/01/2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Τα γραφεία μας θα είναι κλειστά για τις γιορτές από τις 24/12/2014 μέχρι τις 6/01/2015 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 1 4 1 8 / 1 2 / 2 0 1 4 Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: 1ο ΠΕΡΙΒΒΑΛΟΝΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ GREEN DOT

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: 1ο ΠΕΡΙΒΒΑΛΟΝΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ GREEN DOT ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 1 5 1 / 9 / 2 0 1 5 Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: 1ο ΠΕΡΙΒΒΑΛΟΝΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ GREEN DOT ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2 3 ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό της Εταιρείας μας, σας Εύχονται Καλό Καλοκαίρι

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό της Εταιρείας μας, σας Εύχονται Καλό Καλοκαίρι ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 1 2 0 8 / 0 8 / 2 0 1 4 Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: 2 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ 2 ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 3 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 4 LEADER ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2007-2013 ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Η Ελεύθερη Επαρχία

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης Σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου Smart Cities Χανιά Δεκέμβριος 2018

Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης Σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου Smart Cities Χανιά Δεκέμβριος 2018 Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης Σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου Smart Cities Χανιά Δεκέμβριος 2018 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς πόρους της Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 1 0 2 0 / 1 2 / 2 0 1 3 ΠΕΡΙΕ Χ Ο ΜΕ ΝΑ Τ Ε ΥΧ Ο ΥΣ : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την παρουσίαση των Επιδοτούμενων Προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων

Θέμα: Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την παρουσίαση των Επιδοτούμενων Προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων 15 Ιανουαρίου 2018 Θέμα: Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την παρουσίαση των Επιδοτούμενων Προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι το ΚΕΒΕ, ως μέλος του Enterprise

Διαβάστε περισσότερα

26 δισ. ευρώ. δισ. ευρώ 20% 80%

26 δισ. ευρώ. δισ. ευρώ 20% 80% Το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2014-20 είναι το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας που επιδιώκει την επίτευξη των στόχων της πολιτικής Συνοχής και της Στρατηγικής «Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο και το. προσωπικό της Εταιρείας μας. Σας Εύχονται Καλό Καλοκαίρι

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο και το. προσωπικό της Εταιρείας μας. Σας Εύχονται Καλό Καλοκαίρι ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 8 3 / 8 / 2 0 1 3 Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Εταιρείας μας Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: Σας Εύχονται Καλό Καλοκαίρι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ. Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 4 0 9 / 1 0 / 2 0 1 2 Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας έχει λειτουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε;

ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε; ShMILE II ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε; Alpha MENTOR Αναστασία Χατζηνικολάου Αρχιτέκτων Περιβαλλοντολόγος Σοφία Ναταλία Μποέμη

Διαβάστε περισσότερα

Κέρκυρα /3/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Κέρκυρα /3/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κέρκυρα /3/2014 ΠΡΟΣ: Περιφερειακό Συμβούλιο ΘΕΜΑ: Στρατηγική της Π.Ι.Ν. περιόδου 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΕΚ9-ΤΓ2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΙΕΚ9-ΤΓ2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Κωνσταντινουπόλεως 45-49

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης συμμετοχής στο Τριήμερο Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Εθνικού Δικτύου Π.Ε «Τουρισμός και Περιβάλλον»

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης συμμετοχής στο Τριήμερο Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Εθνικού Δικτύου Π.Ε «Τουρισμός και Περιβάλλον» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ AΡΧΑΝΕΣ, 28-1-2013 ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 17 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ

Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων 2014-2020 ΚουζούκοςΚωνσταντίνος Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε. Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων H ΤΑΠΤοΚ αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ AΡΧΑΝΕΣ, 21 Φεβρουαρίου 2014 ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

«Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης Ι.Ν. 2014-2020»

«Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης Ι.Ν. 2014-2020» «Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης Ι.Ν. 2014-2020» -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014- Η Περιφερειακή & οι συναφείς Στρατηγικές για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ σημαίνει : «Έξυπνη Εξειδίκευση» (R.I.S.) -την αξιοποίηση των

Διαβάστε περισσότερα

OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET. Επαρχία Λάρνακας Λευκωσία. Κύπρος

OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET. Επαρχία Λάρνακας Λευκωσία. Κύπρος OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET Επαρχία Λάρνακας Λευκωσία Κύπρος INDEX I. Regional Partnerships Official Partners of the OPEN DAYS 2011 Επαρχία Λάρνακας...3 Λευκωσία... 4 2 I. Regional Partnerships

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ Εισήγηση: Μαρία Κασωτάκη Προϊσταμένη ΕΔΑ Περιφέρειας Κρήτης ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ 31 Μαρτίου 2012 ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 19:00 ΚΟΜΝΗΝΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ. Πέμπτη 25/8/ :00 ΣΕΡΒΙΩΝ- ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 19:00 ΚΟΜΝΗΝΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ. Πέμπτη 25/8/ :00 ΣΕΡΒΙΩΝ- ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μετά την ολοκλήρωση και την επιτυχημένη υποβολή της Α Φάσης του Τοπικού Προγράμματος Κοζάνης Γρεβενών CLLD/ του ΠΑΑ και του ΕΠΑλΘ στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: Διεθνές Πρότυπο Investor In People 2

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: Διεθνές Πρότυπο Investor In People 2 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 9 2 1 / 1 0 / 2 0 1 3 Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: Διεθνές Πρότυπο Investor In People 2 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ 3 Προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. Μάιος WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση

Ενημερωτικό Δελτίο. Μάιος WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2016 WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση Το Έργο WE-Qualify Το Έργο WE-Qualify «Improve Skills and Qualifications

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Σελίδα1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗ Πρόγραμμα Joy-Welcult-εργασία, Νέοι και γνώση σε θέματα τοπίου-πολιτισμού-

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ (Β ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ)

ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ (Β ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ) ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ (Β ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ) Πέμπτη (5η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στην Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ».

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Εισηγήτρια κα Ελευθερία Φτακλάκη, Αντιπεριφερειάρχης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία, 28 Ιουνίου 2018 Α.Π: 28693 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ 1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ( 27 Σεπτεμβρίου ) κέντρο του Ελληνικού Τουρισμού θα γίνει για μία ακόμη φορά

Διαβάστε περισσότερα

Το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για την «Έξυπνη πόλη»

Το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για την «Έξυπνη πόλη» Το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για την «Έξυπνη πόλη» Μοχιανάκης Κωστής Διευθυντής Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου Πολιτικές για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και

Διαβάστε περισσότερα

Το Έργο WE-Qualify. Πρόοδος των εργασιών του Έργου

Το Έργο WE-Qualify. Πρόοδος των εργασιών του Έργου Το Έργο WE-Qualify Το έργο WE-Qualify «Improve Skills and Qualifications in the Building Workforce in Cyprus» αποτελεί συγχρηματοδοτούμενο Έργο του προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια Ευρώπη» και εντάσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Πύλη Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων:

Πύλη Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων: Πύλη Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων: Αξιοποίηση των ευκαιριών χρηματοδότησης www.fundingprogrammesportal.gov.cy 4 Απριλίου 2019 Ημερίδα LIFE Δάφνη Μαυρομμάτη, Λειτουργός Συντονισμού, ΓΔ ΕΠΣΑ Πύλη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Δρ Αραβέλλα Ζαχαρίου, Συντονίστρια ΠΕ/ΕΑΑ, ΠΙ aravella@cytanet.com.cy zachariou.a@cyearn.pi.ac.cy Ημερίδα: Πολιτικές

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Π. Κ.Π. «LEADER+» ( )

Ε.Π. Κ.Π. «LEADER+» ( ) Ε.Π. Κ.Π. «LEADER+» (2000-2006) Το τοπικό πρόγραμμα Leader+ της Αναπτυξιακής Κιλκίς δομήθηκε γύρω από την έννοια της υπεροχής συγκεράζοντας σε αυτή έννοιες όπως αυτή της ολικής ποιότητας, της αειφορείας,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ 55 183/-0-01 EE ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ SALT ET ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ 57 ET3 ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ EE ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ 60 186/-0-01 BIOMASS ET ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 55,5 ET3 ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το INNOVATHENS;

Τι είναι το INNOVATHENS; Τι είναι το INNOVATHENS; Μία υποδομή στήριξης της καινοτομίας & της επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων εγκαινιάσθηκε τον Μάιο του 2014, είναι μία σύμπραξη της Τεχνόπολης με 6 συνδέσμους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η αποστολή του ΤΕΙ Πελοποννήσου, διαμορφούμενη μέσα στο πλαίσιο του Ν. 4485/17, o οποίος είναι ο πιο πρόσφατος νόμος όπου καθορίζεται η αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ: ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ 2014 2015

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ: ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ 2014 2015 ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ: ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ 2014 2015 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Π Ρ Ο Ο Ι Μ Ι Ο Η σημασία του ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-02 ΜΑΪΟΥ 2010

29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-02 ΜΑΪΟΥ 2010 Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-02 ΜΑΪΟΥ 2010 ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Agro-Festival

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ημερίδα με θέμα: «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο» Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 στις 10:00 Χώρος διεξαγωγής : Αίθουσα Εκδηλώσεων και

Διαβάστε περισσότερα

INTERREG III A

INTERREG III A INTERREG III A 2000-2006 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III A 2000-2006 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 003 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επιμελητήριο Σερρών Πέμπτη 18.06.2015. Γιώργος Εμμανουηλίδης Τμήμα Μελετών και Έρευνας ΕΒΕΘ

Επιμελητήριο Σερρών Πέμπτη 18.06.2015. Γιώργος Εμμανουηλίδης Τμήμα Μελετών και Έρευνας ΕΒΕΘ Παρουσίαση της Δράσης Συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων του ΕΒΕΘ, έργο Smart Specialization, Πρόγραμμα «Ελλάδα - Βουλγαρία 2007-2013», στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΨΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (RIS) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΟΨΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (RIS) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΨΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (RIS) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και της

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΙΌΥΛΙΌΣ Ξενοδοχείο Atlantica Bay

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΙΌΥΛΙΌΣ Ξενοδοχείο Atlantica Bay Ξενοδοχείο Atlantica Bay Το ξενοδοχείο Atlantica Bay είναι το νεότερο μέλος του προγράμματος Κυπριακό Πρόγευμα. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε επιτυχώς στο Atlantica Bay, καθώς η ενθουσιώδης διοίκηση και η αφοσιωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 75 % ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΑ 25 %

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 75 % ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΑ 25 % ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ShMILE 2. «Από τον πειραματισμό στη διάδοση του οικολογικού σήματος στη Μεσόγειο»

ShMILE 2. «Από τον πειραματισμό στη διάδοση του οικολογικού σήματος στη Μεσόγειο» ShMILE 2 «Από τον πειραματισμό στη διάδοση του οικολογικού σήματος στη Μεσόγειο» ρηματοδοτικό Μέσο Έχει εγκριθεί στον Άξονα Προτεραιότητας Ειδικότερα στο Μέτρο Τίτλος Έργου Στόχος του Έργου 2 2.1 EUROPEAN

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική»

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020 1 Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 20.461.530,00 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: 31.03.2016,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Τριήμερου Σεμιναρίου Εκπαιδευτικών του Εθνικού Δικτύου Π.Ε «Τουρισμός και Περιβάλλον» στην περιοχή του ΚΠΕ Βεύης- Μελίτης με τίτλο:

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Τριήμερου Σεμιναρίου Εκπαιδευτικών του Εθνικού Δικτύου Π.Ε «Τουρισμός και Περιβάλλον» στην περιοχή του ΚΠΕ Βεύης- Μελίτης με τίτλο: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΥΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ Αρ. Πρωτ.: 36 Βεύη, 20-2-2014 Tαχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ 2016-2017 Η ενθάρρυνση της καινοτομίας και η προώθηση της δικτύωσης αποτελούν βασικά μέσα για την επίτευξη των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: Το Διοικητικό

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: Το Διοικητικό ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 1 6 2 1 / 1 2 / 2 0 1 5 Το Διοικητικό Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: ΜΕΤΑΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας MESUP. MESUP Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας. Παραδοτέο Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας

Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας MESUP. MESUP Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας. Παραδοτέο Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας MESUP Παραδοτέο 4.2.1 Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας H Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» ΤΟΥ ΕΠΑΛΘ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΤΘΑ:

ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» ΤΟΥ ΕΠΑΛΘ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΤΘΑ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΗ (1 η ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Τοπική ανάπτυξη & κοινωνική επιχειρηματικότητα

Τοπική ανάπτυξη & κοινωνική επιχειρηματικότητα Τοπική ανάπτυξη & κοινωνική επιχειρηματικότητα Βάϊος Κουτής Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤΚ/CLLD) Κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

«ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» 26/09/2016 Προδημοσίευση Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» http://www.eyde-etak.gr/central.aspx?sid=119i499i1288i646i491458&jscript=1 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ)

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ) «ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ» Πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ) Συντονιστής Έταιρος: Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ»

«ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011: ΥΕ/ΥΑ/ΕΤΕ/01.2012 Δράση [Αρ. 4] "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ" ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» συγχρηματοδοτείται από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. Εχετλαίος. www.exetleos.gr

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. Εχετλαίος. www.exetleos.gr ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Εχετλαίος www.exetleos.gr Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Α.Σ «Eχετλαίος», που υλοποιεί την Πράξη «Πολιτιστική παρέμβαση για την ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014-2020 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014-2020 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014-2020 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Παρουσίαση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής στη Συνεδρίαση της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, Μυτιλήνη, 27 Φεβρουαρίου 2014 Σκέλος Αρχιτεκτονική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ PACMAN ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ PACMAN ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ PACMAN ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «Ηµερίδα για τον Αγροδιατροφικό Τοµέα Παρουσίαση Τοπικών Προϊόντων µε Γευσιγνωσία» ιοργάνωση: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ Κιλκίς, 31 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

Εισαγωγή ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ Εισαγωγή Σκοπός του εντύπου είναι η παρουσίαση των βασικών προνοιών του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση, Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή»,

Διαβάστε περισσότερα

SOCIO-ECONOMIC ACTING in THE AEGEAN

SOCIO-ECONOMIC ACTING in THE AEGEAN SOCIO-ECONOMIC ACTING in THE AEGEAN ΝΕΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ελευθερία ΦΤΑΚΛΑΚΗ Π.Σ. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ Πρόεδρος ΚΟΙΝ.ΣΕΠ Αθήνα, 28.05.2017 SOCIO-ECONOMIC ACTING in THE AEGEAN

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Επιχειρηματικότητα Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΟΡΙΣΜΟΣ Επιχειρηματικότητα είναι η ιδιότητα ενός ατόμου

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων»

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLAN CYPRUS ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 1 Το πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα έχει δημιουργηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ) το Travel Foundation UK και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) μέσω του προγράμματος Cyprus Destination

Διαβάστε περισσότερα

1 Ο & 2 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ GO BRAND ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ: 01/11/ /02/2019

1 Ο & 2 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ GO BRAND ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ: 01/11/ /02/2019 «Δράσεις προώθησης, υποστήριξης και ενίσχυσης του brand name των επιλέξιμων προϊόντων ή / και υπηρεσιών της Ελλάδος και της Κύπρου στην διασυνοριακή περιοχή» 1 Ο & 2 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία και Ανάπτυξη...

Συνεργασία και Ανάπτυξη... Οκτώβριος 2014 Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του Αναπτυξιακού Σχεδίου Κρασοχωριών που δημιουργήθηκε με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση του κοινού και των συμβαλλόμενων φορέων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΕΣΠΑ )

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΕΣΠΑ ) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΕΣΠΑ 2014-2020) Συνοπτική Παρουσίαση: Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία & Βασικού Θεσμικού Πλαισίου

Διαβάστε περισσότερα

Εξειδίκευση Αξόνων Στρατηγικής 2014-2020.

Εξειδίκευση Αξόνων Στρατηγικής 2014-2020. Εξειδίκευση Αξόνων Στρατηγικής 2014-2020. Γεώργιος Γιαννούσης Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ Κατευθύνσεις Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής Αναπτυξιακό όραμα: «Η συμβολή στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 29 Σεπτεμβρίου 2017 ΘΕΜΑ: Ενεργειακών Σχεδιασμών. Κυρία/ε,

Λευκωσία, 29 Σεπτεμβρίου 2017 ΘΕΜΑ: Ενεργειακών Σχεδιασμών. Κυρία/ε, Λευκωσία, 29 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: Όλα τα Μέλη 5 ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρος: Η Επόμενη Μέρα των Ενεργειακών Σχεδιασμών Κυρία/ε, Το Ενεργειακό Συμπόσιο διοργανώνεται φέτος για 5 η φορά την 1 η

Διαβάστε περισσότερα

Συγχαίρω για ακόμη μία φορά τους διοργανωτές της ημερίδας και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της.

Συγχαίρω για ακόμη μία φορά τους διοργανωτές της ημερίδας και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της. Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Μάριου Δημητριάδη, στην ημερίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, με θέμα «Στοχεύοντας στην Ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Διάρκεια 2013 2015 MED DIET- Mediterranean Diet and Enhancement of Traditional Foodstuff European Project ENPI CBC MED Βασικοί σκοποί του έργου: η

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

«ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΕΣΠΑ 2014-2020 «ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 2 Σελ. ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες Δίκτυο για έναν Ιδανικό Στρατηγικές Προτεραιότητες Πλαίσιο έργου Το Δίκτυο Για έναν Ιδανικό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Για ένα Ιδανικό», συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»

Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 Αίθουσα της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Μαρίνης Μπερέτσος Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα

Διαβάστε περισσότερα

1. Σχετικά με το έργο TRACE. 2. Υλικό επικοινωνίας και προώθησης. 3. Τρίτη συνάντηση των εταίρων στο Ζάγκρεμπ / Κροατία

1. Σχετικά με το έργο TRACE. 2. Υλικό επικοινωνίας και προώθησης. 3. Τρίτη συνάντηση των εταίρων στο Ζάγκρεμπ / Κροατία 1. Σχετικά με το έργο TRACE 2. Υλικό επικοινωνίας και προώθησης 3. Τρίτη συνάντηση των εταίρων στο Ζάγκρεμπ / Κροατία 4. Εκπαιδευτικές επισκέψεις, εργαστήρια, σεμινάρια 1 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ TRACE Με το

Διαβάστε περισσότερα

Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας.

Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας. Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας Ιωάννινα, 27 Μαρτίου 2015, Ενημερωτικό Τεχνικό Σεμινάριο ECOFUNDING 1 Το Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις εξωστρέφειας του ΦΔ

Δράσεις εξωστρέφειας του ΦΔ Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου-Βελεστίνου Δράσεις εξωστρέφειας του ΦΔ Χαμόγλου Μαρία MSc, Χατζηγούλας Αλέξανδρος, Δρ. Παπαδημητρίου Δότη Δράσεις εξωστρέφειας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΉΣ ΣΎΜΠΡΑΞΗΣ ΚΥΔΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ 7O ΚΙΣΣΑΜΊΤΙΚΟ ΑΎΓΟΥΣΤΟ 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΉΣ ΣΎΜΠΡΑΞΗΣ ΚΥΔΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ 7O ΚΙΣΣΑΜΊΤΙΚΟ ΑΎΓΟΥΣΤΟ 2014 ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΉΣ ΣΎΜΠΡΑΞΗΣ ΚΥΔΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ 7O ΚΙΣΣΑΜΊΤΙΚΟ ΑΎΓΟΥΣΤΟ 2014 Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΚΥΔΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, η οποία υλοποιεί το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ) «Κύδων Δρόμοι

Διαβάστε περισσότερα

CLLD / LEADER ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Π.Α.Α ΜΕΤΡΟ 19. ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

CLLD / LEADER ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Π.Α.Α ΜΕΤΡΟ 19. ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ CLLD / LEADER ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Π.Α.Α. 2014-2020 ΜΕΤΡΟ 19. ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ πρώην 1 Ανάπτυξη μέσω του CLLD / LEADER Η Εθνική Οικονομία αναπτύσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Μόνο με Ηλεκτρονική Ταχυδρόμηση Αθήνα, 12 Μαΐου 2015 Α.Π. 16003

Μόνο με Ηλεκτρονική Ταχυδρόμηση Αθήνα, 12 Μαΐου 2015 Α.Π. 16003 Ελληνική ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Έγκριση του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 από την Ε.Ε

Έγκριση του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 από την Ε.Ε Έγκριση του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 από την Ε.Ε ΕΣΠΑ 2014-2020 Το 3 ο πρόγραμμα μεταξύ των 28 που εγκρίνεται από την Κομισιόν Ταχεία υποβολή και έγκριση των επιμέρους Επιχειρησιακών Προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Frederick με τον Επιχειρηματικό Κόσμο (ΓΔμΕΚ)

Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Frederick με τον Επιχειρηματικό Κόσμο (ΓΔμΕΚ) Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Frederick με τον Επιχειρηματικό Κόσμο (ΓΔμΕΚ) Στοιχεία Επικοινωνίας: Γραφείο Διασύνδεσης με τον Επειχειρηματικό Κόσμο Πανεπιστήμιο Frederick Γ. Φρειδερίκου 7, Παλλουριώτισσα,

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην πόλη της Κέρκυρας με εστίαση στην πολιτιστική & δημιουργική οικονομία

Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην πόλη της Κέρκυρας με εστίαση στην πολιτιστική & δημιουργική οικονομία ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Π.Ι.Ν. Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην πόλη της Κέρκυρας με εστίαση στην πολιτιστική & δημιουργική οικονομία εισήγηση στην 1 η συνάντηση για την ΟΧΕ πόλης Κέρκυρας -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργικός Τουρισμός - Πολιτισμός

Δημιουργικός Τουρισμός - Πολιτισμός ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δημιουργικός Τουρισμός - Πολιτισμός Προτεραιότητες Εθνικής και Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης Βούλγαρης Αριστείδης Αυτόνομο Γραφείο RIS 3 Τρίκαλα, 19 Νοεμβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Συμβουλευτική

Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Συμβουλευτική Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Συμβουλευτική Επιχειρηματική Παιδεία και Παραγωγικότητα Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας προσφέρει βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία We do local και Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Παρουσίαση του We do local σε εκδήλωση του Meeting Point Hellas

Συνεργασία We do local και Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Παρουσίαση του We do local σε εκδήλωση του Meeting Point Hellas Συμμετοχή Δύο Νέων Εταιρειών Απρίλιος 2015: Στην Μετοχική σύνθεση της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ προστίθενται άλλες δύο εταιρείες: ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΑΕ με εκπρόσωπο της τον κο Καλαιτζιδάκη Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτόμα Ψηφιακά Εργαλεία Διακυβέρνησης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων σε Περιφερειακό Επίπεδο

Καινοτόμα Ψηφιακά Εργαλεία Διακυβέρνησης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων σε Περιφερειακό Επίπεδο ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑ «Διακυβέρνηση και καινοτομία: μοχλός αειφόρου ανάπτυξης, διαχείρισης και προστασίας των φυσικών πόρων» Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 Καινοτόμα Ψηφιακά Εργαλεία Διακυβέρνησης και Διαχείρισης Φυσικών

Διαβάστε περισσότερα

«Υποστηρίξτε τη δράση µας»

«Υποστηρίξτε τη δράση µας» «Υποστηρίξτε τη δράση µας» 1 Λαιµός, 18 Φεβρουαρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και συνεργάτες, Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών είναι πάνω από 11 χρόνια σηµείο αναφοράς για νέους από την ευρύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ (ΠΕΔ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017 ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2017 Α. ΣΤΟΧΟΙ Στόχος Α: Συμβολή στην άμβλυνση των αναπτυξιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Η Νησιωτικότητα ως Ευκαιρία: Μία Ολοκληρωµένη Αναπτυξιακή Πρόταση για τα Νησιά την Περίοδο 2014-2020 ευτέρα 10 εκεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με σκοπό την επίτευξη των στρατηγικών

Διαβάστε περισσότερα

Κέρκυρα /6/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Κέρκυρα /6/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κέρκυρα /6/2014 ΠΡΟΣ: Περιφερειακό Συμβούλιο ΘΕΜΑ: Στρατηγική της Π.Ι.Ν. περιόδου 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια εκπαίδευση για αλλαγή, πέρα από το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015:

Παγκόσμια εκπαίδευση για αλλαγή, πέρα από το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015: Παγκόσμια εκπαίδευση για αλλαγή, πέρα από το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015: Εμπλοκή των νέων της Ευρώπης από σχολικούς κήπους σε βιώσιμα συστήματα παραγωγής και διανομής τροφίμων Συγχρηματοδοτείται από

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητέ κ. Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Αγαπητοί εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Αγαπητέ κ. Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Αγαπητοί εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χαιρετισμός Πρύτανη Hμερίδα «Στοχεύοντας στην Ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας» 14 Οκτωβρίου, Κτήριο Τάσος Παπαδόπουλος Αμφιθέατρο 1, 9:00-13:30 Αξιότιμα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αγαπητέ κ. Επικεφαλής

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Ζέρβας Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΔΕΠΠ

Κωνσταντίνος Ζέρβας Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΔΕΠΠ Κωνσταντίνος Ζέρβας Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΔΕΠΠ Η γέννηση της ιδέας για ένα περιβαλλοντικό δίκτυο ανάπτυξη βιώσιμων στρατηγικών παρόμοιες δράσεις από άλλες πόλεις κοινές

Διαβάστε περισσότερα