ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ"

Transcript

1 ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ÖÉÍËÁÍÄÉÁΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

2

3 Εισαγωγή Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Φινλανδία αποτελεί την έκτη μεγαλύτερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τους κατοίκους, γεγονός που την καθιστά την τρίτη πιο αραιοκατοικημένη χώρα της Ευρώπης μετά την Ισλανδία και τη Νορβηγία. Πρωτεύουσά της είναι το Ελσίνκι και πολίτευμά της η προεδρευόμενη δημοκρατία. Στη χώρα ομιλούνται επίσημα δύο γλώσσες: τα φινλανδικά και τα σουηδικά, λόγω της σουηδικής κατοχής επί εφτά αιώνες (από τον 12ο αιώνα μέχρι το 1809). Όσον αφορά τον πολιτισμό της, έχει πολλά κοινά στοιχεία με τις υπόλοιπες Σκανδιναβικές χώρες. Χώρα των δασών και των λιμνών, η Φινλανδία είναι ίσως περισσότερο γνωστή για την ανέγγιχτη φυσική της ομορφιά, καθώς το 70% της συνολικής επιφάνειάς της καλύπτεται από δάση και το 10% από νερό. Στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι λευκές νύκτες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν δύει ο ήλιος, διαρκούν περίπου για 10 εβδομάδες το καλοκαίρι. Τον χειμώνα, αντίστοιχα, στην ίδια περιοχή και για διάστημα περίπου 8 εβδομάδων, ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ. Η Φινλανδία έχει αναπτύξει μία σύγχρονη, ανταγωνιστική οικονομία και είναι παγκοσμίως πρωτοπόρος σε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό. Στις κύριες εξαγωγές της συγκαταλέγονται ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός και τα μηχανολογικά προϊόντα, το χαρτί, ο πολτός και η ξυλεία, τα είδη από γυαλί, ο ανοξείδωτος χάλυβας και τα κεραμικά. Η απόκοσμη βόρεια ομορφιά της έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες, και μεταξύ αυτών τον συνθέτη Σιμπέλιους και τον σχεδιαστή Άλβαρ Άαλτο. Τέλος, ξεχωρίζει μεταξύ των κρατών της ΕΕ για το πρότυπο εκπαιδευτικό της σύστημα.

4 Κεφάλαιο 1 Πληροφορίες για τη χώρα υποδοχής

5 Γενικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας υποδοχής Κλίμα & Γεωγραφία της Φινλανδίας Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Φινλανδίας: διαδραστικός χάρτης με την πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Η γεωγραφία της Φινλανδίας από τη Wikipedia. Γενικό προφίλ της χώρας Γενικές πληροφορίες για τη χώρα από τον κόμβο Europa & IDABC egovernment Observatory. Virtual Finland-Your Window to Finland: πλήθος πληροφοριών για διάφορα θέματα. Finland in a nutshell: συνοπτική εικόνα της χώρας από τη Φινλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα. Οικονομία Υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας. Η οικονομία της χώρας από την πύλη Virtual Finland. Γενικές πληροφορίες για την οικονομία της χώρας. Τέχνη και πολιτισμός Kultuuri.net: κατάλογος ιστοσελίδων με κύριο θέμα τον πολιτισμό. Πληροφορίες για τον πολιτισμό από την πύλη Virtual Finland. Τα Φινλανδικά μουσεία στο διαδίκτυο. Φεστιβάλ στη Φινλανδία.

6 Ιστορία Ορισμένοι σταθμοί στην Φινλανδική ιστορία από το Υπουργείο Εξωτερικών. Η Ιστορία της Φινλανδίας μέσα από ιστορικούς χάρτες. Θρησκεία Γενικές πληροφορίες για εκκλησιαστικά θέματα. Churches and Religion-Virtual Finland.fi. Εκκλησίες της Φινλανδίας σε αλφαβητικό κατάλογο.

7 Κεφάλαιο 2 Μετακίνηση στη νέα χώρα

8 Γενικές τυπικές διαδικασίες Είσοδος στη χώρα Τα έγγραφα που απαιτούνται για είσοδο στη χώρα από το Υπουργείο Εξωτερικών. Χρήσιμες πληροφορίες από τη Διεύθυνση Μετανάστευσης. Πληροφορίες από τη Φινλανδική Αστυνομία για το δικαίωμα παραμονής στη χώρα. Έκδοση βίζας από τη Φινλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα. Διαχείριση της μετακίνησης Μετακίνηση αγαθών και του αυτοκινήτου σας Ιδιωτικές μεταφορικές εταιρείες. Οι ισχύοντες κανονισμοί για την εισαγωγή αγαθών και οχημάτων από τις Φινλανδικές Τελωνειακές Αρχές. Συμβουλές για την μεταφορά της οικοσκευής σας. Αντιμέτωποι με τον νέο πολιτισμό Πολιτιστική κληρονομιά Η Φινλανδική σημαία. Διάσημοι Φινλανδοί: πορτρέτα καλλιτεχνών, συγγραφέων και άλλων σημαντικών μορφών στην ιστορία της Φινλανδίας. Βιογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων της Φινλανδίας. Μουσεία, κάστρα και αρχεία της Φινλανδίας. Ο τρόπος ζωής των σύγχρονων Φινλανδών. Κέντρο εθνικής ενδυμασίας. Εκμάθηση της γλώσσας Επιλογές εκμάθησης

9 Επιλογές εκμάθησης της γλώσσας, θερινά προγράμματα κ.α. Θερινά παν/μια της Φινλανδίας. Μαθήματα γλώσσας από το Παν/μιο του Ελσίνκι. Μαθήματα γλώσσας από τον οργανισμό Suomi-Seura-Finland Society. Φινλανδική γραμματική για αρχάριους. Πιστοποιητικό επάρκειας της φινλανδικής γλώσσας. Προσαρμογή στο νέο περιβάλλον Εξεύρεση στέγης Ιδιωτική εταιρεία εξεύρεσης στέγης. Χρήσιμες συμβουλές για την εξεύρευση στέγης, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ενοικιαστών κ.α. Πρεσβείες, Προξενεία. Πρεσβείες της Φινλανδίας σε όλον τον κόσμο. Ξένες πρεσβείες στη Φινλανδία. Δημόσια Μέσα Μεταφοράς: Τρένα μεγάλων αποστάσεων: δρομολόγια, σταθμοί, εισιτήρια κ.α. Λεωφορεία: δυνατότητα αναζήτησης δρομολογίων. Civil Aviation Administration: πληροφορίες για πτήσεις, αεροδρόμια κ.α. Η επίσημη ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας Finnair. Η επίσημη ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας Blue1. Χάρτης της Φινλανδίας από τη Michelin.

10 Κεφάλαιο 3 Εκπαιδευτικό σύστημα

11 Γενικά Για σπουδές στη Φινλανδία. Το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα. Επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Συμβουλίου για την Εκπαίδευση. Χρήσιμοι σύνδεσμοι για την εκπαίδευση και όχι μόνο. Τριτοβάθμια Η Ανώτατη Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας. Centre for International Mobility-CIMO: πληροφορίες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση από το Κέντρο Διεθνούς Κινητικότητας. Σύνδεσμοι των παν/μίων της Φινλανδίας. Σύνδεσμοι των πολυτεχνικών σχολών της Φινλανδίας. Χάρτης με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Φινλανδίας. Αναγνώριση και επαγγελματικά προσόντα Πτυχία ENIC-NARIC:Η Ευρωπαϊκή Πύλη για την αναγνώριση επαγγελματικών και ακαδημαϊκών πτυχίων. Πύλη αφιερωμένη στην αξιολόγηση της ανώτατης εκπαίδευσης στη Φινλανδία.

12 Κεφάλαιο 4 Εργασία

13 Συνθήκες εργασίας Άδεια Εργασίας Πληροφορίες για την άδεια εργασίας από τη Διεύθυνση Μετανάστευσης. Πληροφορίες για την άδεια εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας της Φινλανδίας. Αγορά Εργασίας Μηνιαίες έρευνες για την κατάσταση της αγοράς εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας της Φινλανδίας. Εταιρείες εύρεσης εργασίας στη Φινλανδία. Απασχόληση Υπηρεσία Απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας. Αλφαβητικός κατάλογος με τις Υπηρεσίες Απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας σε όλη τη Φινλανδία. Επαγγελματικοί σύλλογοι-σωματεία Γενικά Ιστοσελίδα της Συνομοσπονδίας Μισθωτών Υπαλλήλων, με διάφορες χρήσιμες πληροφορίες. Συνομοσπονδία Ενώσεων Εργαζομένων παν/μιακής, επαγγελματικής ή άλλης εκπαίδευσης. Κεντρική οργάνωση των Φινλανδικών Συνδικάτων. Ιστοσελίδα της Συνομοσπονδίας Φινλανδικών Βιομηχανιών.

14 Επιμελητήρια Ιστοσελίδα του Κεντρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Φινλανδίας. Κατάλογος με τα περιφερειακά εμπορικά επιμελητήρια της Φινλανδίας. Δίκαιο της εργασίας Γενικά Labour Court: ειδικό δικαστήριο για εργασιακά ζητήματα. Εργασιακή νομοθεσία: συμβόλαια, μισθοί κ.α. Εργασιακός χώρος Υγιεινή και ασφάλεια Η ασφάλεια στην εργασία, η σχετική νομοθεσία και άλλες χρήσιμες πληροφορίες από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας της Φινλανδίας. Φινλανδικό Ινστιτούτο για την Υγεία στον Εργασιακό χώρο.

15 Κεφάλαιο 5 Συνθήκες διαβίωσης

16 Γενικά Ζώντας στην Φινλανδία Υπηρεσίες δημόσιου τομέα της Φινλανδίας, πληροφορίες για όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής ανά κατηγορία. Τράπεζα πληροφοριών με σημαντικά στοιχεία για την κοινωνία και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη Φινλανδία. Σύστημα υγείας Ιατρική περίθαλψη Η ιατρική περίθαλψη στη Φινλανδία από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας. Ιατρική περίθαλψη για φοιτητές. Πρώτες βοήθειες Οδηγίες πρώτων βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό της Φινλανδίας. Κέντρο Άμεσης Βοήθειας της Φινλανδίας. Φαρμακεία Διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας φαρμακείων. Τράπεζες Τραπεζικές συναλλαγές Όλα τα απαραίτητα έγγραφα και η διαδικασία για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στη Φινλανδία. Ιστοσελίδα της Εθνικής Τραπεζας της Φινλανδίας.

17 Κεφάλαιο 6 Κοινωνικά θέματα

18 Οδήγηση & Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας Άδεια οδήγησης και διαδικασία για την απόκτηση διπλώματος από τη Φινλανδική αστυνομία. Ιστοσελίδα της Φινλανδικής Διεύθυνσης Οχημάτων. Οδική συμπεριφορά, κατάσταση των δρόμων, τροχαίες παραβάσεις, ατυχήματα κ.ά. Ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών της Φινλανδίας με πληροφορίες για την οδική ασφάλεια κ.α. h t t p : / / w w w. m i n t c. f i / s c r i p t s / c g i i p. e x e / W S e r v i c e = l v m / c m / p u b / s h o w d o c. p?docid=2199&menuid=234 FinnRA-Finnish Road Administration: ιστοσελίδα με διαδραστικό χάρτη και πληροφορίες για την κατάσταση των δρόμων στη Νότια Φινλανδία, σε πραγματικό χρόνο. n&_pageid=68 Όρια ταχύτητας, οδικά σήματα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. n&menu=4862&_pageid=71&kieli=en&linkki=7602&julkaisu=3086 Αναψυχή και Ελεύθερος Χρόνος Γενικά Διάφορες δραστηριότητες αναψυχής για όλες τις ηλικίες. Εθνική Πινακοθήκη της Φινλανδίας. Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φινλανδίας. Διαδραστικός χάρτης με τα εθνικά πάρκα της χώρας. Αθλητισμός Τα αθλήματα στη Φινλανδία από τη Φινλανδική Αθλητική Ομοσπονδία.

19 Κεφάλαιο 7 Χρήσιμες καθημερινές φράσεις

20 1. Πού βρίσκεται η αστυνομία, σας παρακαλώ; Anteeksi, missä on poliisi asema? 2. Πού είναι το ταχυδρομείο, σας παρακαλώ; Anteeksi, tiedättekö missä on lähin posti? 3. Που βρίσκεται το γραφείο τουριστικών πληροφοριών; Missä on Turisti-info? 4. Υπάρχει κάποιος υπάλληλος ο οποίος μιλάει Ελληνικά/Αγγλικά; Onko teillä työntekija, joka puhuu kreikkaa tai englantiaa? 5. Θα μπορούσα να πληρώσω με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα; Voinko maksaa käteisellä tai luottokortilla? 6. Από ποια αποβάθρα αναχωρεί το τρένο για ; Miltä laiturilta lähtee juna Turkuun? 7. Πού βρίσκεται το Ελληνικό Προξενείο; Missä on kreikan konsulaatti? 8. Ποια είναι τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης; Mitkä ovat kaupungin tärkeimmät nähtävyydet? 9. Ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι μακριά από εδώ; Onko rautatieasema kaukana täältä? 10. Πού βρίσκεται το νοσοκομείο; Missä on sairala? 11. Υπάρχει κάποιο φαρμακείο ανοικτό αυτή την ώρα; Onko apteekki auki tähän aikaan 12. Πού θα μπορούσα να βρω ένα καλό ξενοδοχείο 3,4,5 αστέρων; Mistä voin löytää hyvän hotelllin kolmen, neljän, viiden tähden? 13. Επιθυμώ ένα δωμάτιο μονό, διπλό, με μπάνιο. Haluaisin yhden/kahden hengen huoneen suihkulla. 14. Πόσο κοστίζει τη βραδιά; Περιλαμβάνει και πρωινό; Mitä yksi yö maksaa?sisältyykö aamiainen hintaan? 15. Πού θα μπορούσα να βρω έναν καλό οδηγό με τον χάρτη της πόλης, τις οδούς και τις διαδρομές των τραμ/τρένων/αστικών λεωφορείων; Mistä voin löytää hyvän kaupungin oppaan, jossa on bussien raitiovaunujen ja junien reitit? 16. Πού βρίσκεται το σούπερ μάρκετ; Missä on ruokakauppa?

21 17. Πού μπορούμε να πάμε το βράδυ (για διασκέδαση); Mihin voimme mennä viettämään iltaa? 18. Θα ήθελα τη διεύθυνση ενός καλού εστιατορίου Haluaisin hyvän ravintolan osoitteen? 19. Υπάρχει τραπέζι για 2-3 άτομα; Onko poytää kahdelle tai kolmelle hengelle? 20. Θα μπορούσατε να μου φέρετε το μενού, σας παρακαλώ; Saisinko ruokalistan? 21. Σας παρακαλώ μου φέρνετε ένα πιάτο-ένα ποτήρι- ένα μπουκάλι νερό; Anteeksi, saisinko lautasen/läsin/pullon vetä? 22. Γράφετε σας παρακαλώ τη συνολική τιμή, γιατί δεν καταλαβαίνω φιλανδικά; Voitteko kirjoittaa loppusuman, koska en ymmärrä suomea 23. Έχετε ελληνικές εφημερίδες; Onko teillä kreikkalaisia sanomalehtiä? 24. Πόσο κοστίζει αυτό το αντικείμενο; Mitä tämä maksaa? 25. Τι ώρα σερβίρεται το πρωινό, το μεσημεριανό, το δείπνο; Mihin aikaan aamiainen, lounas, päivällinen tarjoillaan? 26. Πού βρίσκεται η αίθουσα του πρωινού ή του μεσημεριανού; Missä aamiainen/lounas tarjoillaan? 27. Πώς μπορώ να φτάσω στην οδό..., στον αριθμό...; Kuinka löydän tähän osoitteseen? 28. Σας παρακαλώ πού βρίσκεται το μουσείο...; Anteeksi, missä on museo? 29. Από ποια ώρα/μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτό; Mistä lähtien/mihin asti museo on auki? 30. Πόσο κοστίζει η είσοδος; Mitä maksaa sisäänpääsy? 31. Σας παρακαλώ πώς ονομάζεται αυτή η γέφυρα/ αυτή η πλατεία; Anteeksi, mitä tuon sillan/torin nimi on? 32. Θα ήθελα ένα κουτί σπίρτα/ έναν αναπτήρα/ ορισμένα γραμματόσημα/ μια καρτ-ποστάλ. Haluaisin tulitikkurasian/sytyttimen/postimerkkejä/postikortin

22 34. Τι κτήριο είναι αυτό; Mikä tämä/tuo rakkennus on? 35. Ποια είναι η τιμή της διαδρομής μέχρι το αεροδρόμιο; Mitä maksaa bussilippu lentoasemalle 36. Ποιο τραμ, τρένο, αστικό λεωφορείο μπορώ να πάρω για να πάω σε...; Millä ratikalla, junalla, bussilla pääsen.? 37. Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του αστικού λεωφορείου/ του τρένου ;. Mitä maksaa kertalippu (bussilippu)? 38. Πού είναι η στάση; Missä on pysäkki? 39. Σας παρακαλώ θα με ειδοποιήσετε όταν θα φτάσουμε στην οδό ; Anteeksi, voitteko sanoa minulle kun tämä pysäkki tulee? 40. Πού μπορώ να αγοράσω εισιτήρια; Mistä voin ostaa lippuja? 41. Μου καλείτε σας παρακαλώ ένα ταξί για να πάω σε...; Voitteko soitta taksin minulle? 42. Πού πρέπει να κατεβώ για να πάω σε ; Missä jään pois? 43. Ποιο-α δρόμο/τραμ/κατεύθυνση πρέπει να πάρω για να φτάσω στο ξενοδοχείο/ στον σιδηροδρομικό σταθμό/στο αεροδρόμιο; Mitä tietä/millä ratikalla/mihin suuntaan mun pitäisi mennä, jota pääsisin hotelliin, rautatieasemalle, lentoaemalle? 44. Θα ήθελα ένα εισιτήριο μετ επιστροφής για Haluaisin meno-paluu lippu (edestakainen lippu) 45. Τι ώρα αναχωρεί το λεωφορείο για το αεροδρόμιο; Mihin aikaan lähtee bussi lentoasemalle? 46. Πόσο απέχει το αεροδρόμιο, από το κέντρο της πόλης; Kuinka kaukana keskustasta on lentoasema? 47. Θα ήθελα να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο για μία ημέρα/ δύο ημέρες/ μία εβδομάδα. Haluaisin vuokrata auton päiväksi/kahdeksi päiväksi/viikoksi? 48. Μου κάνετε το λογαριασμό σας παρακαλώ; Anteeksi, saisinko laskun? Kiitos. 49. Αυτό το τραμ/ αστικό λεωφορείο πηγαίνει μέχρι την πλατεία ; Meneeko tämä ratikka/bussi torille asti?

23

24 Ανάδοχος Έργου: ΑΝΕΣΤΗΣ Γ. ΤΣΕΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

Advanced Subsidiary. Κατανόηση γραπτού λόγου Μετάφραση Γραπτό κείμενο. Κατανόηση

Advanced Subsidiary. Κατανόηση γραπτού λόγου Μετάφραση Γραπτό κείμενο. Κατανόηση Advanced Subsidiary Advanced GCE Survival Δεξιότητες Α Β Γ Δ Κατανόηση γραπτού λόγου Μετάφραση Γραπτό κείμενο Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση κειμένων σε προεπιλεγμένα θέματα/κείμενα Functional Operational

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου 18/11/2014

Δελτίο Τύπου 18/11/2014 Δελτίο Τύπου 18/11/2014 Ο ΟΑΕΔ / EURES και η BBi Communication ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Φινλανδίας για απασχόληση στον τομέα της δημόσιας υγείας και περίθαλψης - Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές

Διαβάστε περισσότερα

Πολύγωνα 0x03c00 0x x01a00. Στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Περιοχή στάθμευσης. Γκαράζ στάθμευσης. Βιομηχανικό κτήριο. Κατοικημένη περιοχή

Πολύγωνα 0x03c00 0x x01a00. Στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Περιοχή στάθμευσης. Γκαράζ στάθμευσης. Βιομηχανικό κτήριο. Κατοικημένη περιοχή Σελίδα 1 από 9 Πολύγωνα 0x00100 0x00200 0x00300 0x00400 Στρατιωτικές εγκαταστάσεις 0x00500 Περιοχή στάθμευσης 0x00600 Γκαράζ στάθμευσης 0x00a00 Σχολείο 0x00c00 Βιομηχανικό κτήριο 0x01000 Κατοικημένη περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

5 μέρες θα περάσουμε Τρί-καλα!

5 μέρες θα περάσουμε Τρί-καλα! 5 μέρες θα περάσουμε Τρί-καλα! Διάρκεια Ταξιδιού 2013-12-26 Με αφετηρία και βάση τα Τρίκαλα θα γυρίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε! Θέλαμε καθαρή περιπέτεια, αλλά έχει τόσα μνημεία και αξιοθέατα που εν

Διαβάστε περισσότερα

Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη Σαββατοκύριακο στη Ημέρες Ταξιδιού 2 2 μέρες πλούσιας δόσης ς! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 2. Λευκός Πύργος 3. Αρχαιολογικό Μουσείο ς Πολιτισμός/Μουσεία 4. Αγία Σοφία Πολιτισμός/Εκκλησίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι)

ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι) ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι) A MEMBER OF/RECOGNISED BY Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι (Muaythai) Αθλητική Ομοσπονδία Μιλήτου 2, Αργυρούπολη Τ.Κ. 16451 Τηλ: 2109603031 Email: pmf@pmf.gr Παγκόσμιο

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs Γενικές Τι είδους καιρό να περιμένω στη Μυτιλήνη; Πόση ώρα διαρκεί το ταξίδι με πλοίο από τον Πειραιά (Αθήνα) στη Μυτιλήνη; Που μπορώ να ενημερωθώ

Διαβάστε περισσότερα

Αξέχαστο 4ήμερο! Πάπιγκο-Γιάννενα-Μέτσοβο-Βασιλίτσα

Αξέχαστο 4ήμερο! Πάπιγκο-Γιάννενα-Μέτσοβο-Βασιλίτσα Αξέχαστο 4ήμερο! ΠάπιγκοΓιάννεναΜέτσοβοΒασιλίτσα Ημέρες Ταξιδιού 4 Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 2. Αρίστη 3. Μικρό & Μεγάλο Πάπιγκο 4. Κολυμπήθρες Πάπιγκου (Οβίρες Ρογκοβού) Πολιτισμός/Μνημεία

Διαβάστε περισσότερα

CIEPO-20. Πρακτικές πληροφορίες

CIEPO-20. Πρακτικές πληροφορίες Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου 74100 Ρέθυμνο http://www.history-archaeology.uoc.gr Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών Τ.Θ. 119

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ρόλος του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης Η περίπτωση της Σουηδίας»

«ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ρόλος του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης Η περίπτωση της Σουηδίας» «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ρόλος του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης Η περίπτωση της Σουηδίας» Εισηγητής: Νίκος Παπαδόπουλος MP of SWEDEN Γενικά Χαρακτηριστικά της Σουηδίας Πληθυσμός 10.500.000 κάτοικοι Το 84%

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Έξυπνες λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου Ιωάννινα, 29 Μαρτίου 2016 Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, www.nrso.ntua.gr/geyannis

Διαβάστε περισσότερα

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. www.urbanexperts.gr id:1118791 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. Άνω Ιλίσια Αθήνα- Κέντρο 600 Περιγραφή Α) ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ (2ΟΣ ), 55 ΤΜ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΨΕΩΣ, ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματόγραφος, φαρμακείο, ταχυδρομείο, μανάβικο, τράπεζα, βιλιοπωλείο, μουσείο, περίπτερο, φούρνος

Κινηματόγραφος, φαρμακείο, ταχυδρομείο, μανάβικο, τράπεζα, βιλιοπωλείο, μουσείο, περίπτερο, φούρνος 1. Πού πρέπει να πάς; a. Αν θέλεις να αγοράσεις φρούτα; b. Αν θέλεις να στείλεις ένα γράμμα; c. Αν θέλεις να αγοράσεις μια εφημερίδα; d. Αν θέλεις να αγοράσεις ψωμί; e. Αν πρέπει να αγοράσεις φάρμακα;

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Πλεονεκτήματα Ποδηλάτου αθόρυβο οικολογικό ελαφρύ γρήγορο γυμνάζειτοσώμα αγαπάτηφύση σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη δεν κοστίζει αποσυμφορεί τις πόλεις δημιουργεί ελεύθερους πολίτες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014 Κυριακή, 6 Ιουλίου Άφιξη στην Αθήνα. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο Κέρασμα και συνάντηση με τους υπέυθυνους των Θερινών Σχολείων Δείπνο - Διανυκτέρευση 08:30-09.30 Πρωϊνό 09:30-10:00 του Ιδρύματος Ωνάση. Η Στέγη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.)

ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Λαγκαδάς, 23/1/2017 Αρ. Πρωτ : 16 Δ/ΝΣΗ Π.Ε ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών

Διαβάστε περισσότερα

Βιέννη. Δάση Βιέννης - Μάγιερλινγκ - Σάλτσμπουργκ. 4, 5 ημέρες. Αναχωρήσεις : 05, 10, 28/04, 24/05

Βιέννη. Δάση Βιέννης - Μάγιερλινγκ - Σάλτσμπουργκ. 4, 5 ημέρες. Αναχωρήσεις : 05, 10, 28/04, 24/05 Βιέννη Δάση Βιέννης - Μάγιερλινγκ - Σάλτσμπουργκ 4, 5 ημέρες Αναχωρήσεις : 05, 10, 28/04, 24/05 1η μέρα: Αθήνα Βιέννη (ξενάγηση) Πτήση για Βιέννη. Άφιξη και ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση στα πιο σπουδαία

Διαβάστε περισσότερα

26 30 Ιουλίου 2017 Καστανιές Ορεστιάδας Έβρου

26 30 Ιουλίου 2017 Καστανιές Ορεστιάδας Έβρου 26 30 Ιουλίου 2017 Καστανιές Ορεστιάδας Έβρου Στη γραµµή της ελληνοτουρκικής Μεθορίου, στην τοποθεσία Καστανιές και δίπλα στις όχθες του ποταµού Άρδα, πραγµατοποιούνται κάθε καλοκαίρι ανελλιπώς, από το

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 Με πτήσεις των Βαλτικών Αερογραμμών Λάρνακα Ρίγα BT 658 03:10 06:55 Ρίγα Λάρνακα

Διαβάστε περισσότερα

Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις!

Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις! Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις! Ημέρες Ταξιδιού 4 Έχοντας ως βάση των εξορμήσεών μας το χωριό Αλτομιρά και το Moorea Ilia House, ανακαλύπτουμε τη φύση της Μεσσηνίας! Φαράγγια,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. AKS Porto Heli AKS Hinitsa Bay Nautica Bay

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. AKS Porto Heli AKS Hinitsa Bay Nautica Bay Αγαπητοί Συνεργάτες, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Στα πλαίσια της διοργάνωσης του «9 ου Θερινού Σχολείου» της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ Θεσσαλονίκη-Τέμπη-Καλαμπάκα- Τρίκαλα-Πύλη-Ελάτη-Περτούλι- Μετέωρα-Μέτσοβο-Γρεβενά- Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο- Πτολεμαίδα-Κοζάνη-Φλώρινα- Εδεσσα-Νάουσα Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.)

ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Λαγκαδάς, 26/11/2018 Αρ. Πρωτ : 180/Φ10 Δ/ΝΣΗ Π.Ε ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΡΒΙΑ ΒΟΣΝΙΑ. Βελιγράδι-Νοβισάντ-Κράλιεβο-Ξύλινη Πόλη-Βίσεγκραντ-Σαράγεβο-Μόσταρ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10/7, 17/7, 24/7, 31/7, 7/8, 14/8, 21/8

ΣΕΡΒΙΑ ΒΟΣΝΙΑ. Βελιγράδι-Νοβισάντ-Κράλιεβο-Ξύλινη Πόλη-Βίσεγκραντ-Σαράγεβο-Μόσταρ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10/7, 17/7, 24/7, 31/7, 7/8, 14/8, 21/8 ΣΕΡΒΙΑ ΒΟΣΝΙΑ Βελιγράδι-Νοβισάντ-Κράλιεβο-Ξύλινη Πόλη-Βίσεγκραντ-Σαράγεβο-Μόσταρ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10/7, 17/7, 24/7, 31/7, 7/8, 14/8, 21/8 Με απευθείας πτήσεις των Σέρβικων Αερογραμμών Λάρνακα Βελιγράδι JU

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων και Καματερού σε συνεργασία και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ (σύμφωνα με το Π.Δ 294/88 & της ΣΤΑΚΟΔ 1980)

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ (σύμφωνα με το Π.Δ 294/88 & της ΣΤΑΚΟΔ 1980) ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ (σύμφωνα με το Π.Δ 294/88 & της ΣΤΑΚΟΔ 1980) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ (ΜΙΚΡΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ) 01 Γεωργία

Διαβάστε περισσότερα

Μαγική Πρωτοχρονιά στο χωριό του Άγιου Βασίλη!!!

Μαγική Πρωτοχρονιά στο χωριό του Άγιου Βασίλη!!! Μαγική Πρωτοχρονιά στο χωριό του Άγιου Βασίλη!!! Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στη Λαπωνία και Φινλανδία, στους πιο γιορτινούς προορισμούς, στη Χώρα του Αη Βασίλη, στη χώρα που

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος δικαιολογητικών εγγράφων που πρέπει να υποβάλλουν στην Ιρλανδία οι αιτούντες θεώρηση βραχείας διαμονής

Κατάλογος δικαιολογητικών εγγράφων που πρέπει να υποβάλλουν στην Ιρλανδία οι αιτούντες θεώρηση βραχείας διαμονής Κατάλογος δικαιολογητικών εγγράφων που πρέπει να υποβάλλουν στην Ιρλανδία οι αιτούντες θεώρηση βραχείας διαμονής 1. Βασικές απαιτήσεις για όσους υποβάλλουν αίτηση θεώρησης ανεξάρτητα από τον σκοπό του

Διαβάστε περισσότερα

Το CD με τις οδηγίες χρήσης του λογισμικού AUTO DRIVE HELLAS

Το CD με τις οδηγίες χρήσης του λογισμικού AUTO DRIVE HELLAS ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ Τι περιλαμβάνεται στην συσκευασία; Το CD με τις οδηγίες χρήσης του λογισμικού AUTO DRIVE HELLAS Βήμα 1 ο : Ενεργοποιήστε το χάρτη σας: Για να ενεργοποιήσετε τον χάρτη σας ακουμπήστε > Ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα σε τερματικούς σταθμούς μεταφορών στο Βόλο

Έρευνα σε τερματικούς σταθμούς μεταφορών στο Βόλο Έρευνα σε τερματικούς σταθμούς μεταφορών στο Βόλο Το Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί έρευνα για τους τερματικούς σταθμούς

Διαβάστε περισσότερα

1 Δήμος. Όνομα: Πόσους κάτοικους περιλαμβάνει ο δήμος σας;: Νομός: Υπάρχει αδελφοποίηση με δήμου του εξωτερικού; Περιφέρεια:

1 Δήμος. Όνομα: Πόσους κάτοικους περιλαμβάνει ο δήμος σας;: Νομός: Υπάρχει αδελφοποίηση με δήμου του εξωτερικού; Περιφέρεια: 1 Δήμος Όνομα: Νομός: Πόσους κάτοικους περιλαμβάνει ο δήμος σας;: Περιφέρεια: Υπάρχει αδελφοποίηση με δήμου του εξωτερικού; 2 Άτομα επικοινωνίας για τον δήμο Όνομα: Στοιχεία επικοινωνίας: Αρμοδιότητα:

Διαβάστε περισσότερα

Αθλητικός Τουρισμός. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Α.Π.Θ.

Αθλητικός Τουρισμός. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Εναλλακτικές μορφές τουρισμού Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής, Α.Π.Θ. Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες

Διαβάστε περισσότερα

Μετανάστευση Έγγραφα. φινλανδικά

Μετανάστευση Έγγραφα. φινλανδικά - Γενικά Mistä löydän lomakkeen varten? Για να ρωτήσετε που μπορείτε να βρείτε μια φόρμα Milloin [dokumenttisi] on myönnetty? Για να ρωτήσετε πότε έχει εκδοθεί ένα έγγραφο Missä [dokumenttisi] on myönnetty?

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ 2012-2014 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Η διασυνοριακή θέση του Δήμου, αποτελεί μέγιστο πλεονέκτημα και δεν πρέπει να δίνει τροφή σε ξενοφοβικά στερεότυπα,

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικός τομέας (1)

Επιχειρηματικός τομέας (1) Επιχειρηματικός τομέας (1) Συστήματα Διαχείρισης πληροφοριών - Management Information Systems (MIS) Ειδικά συστήματα για την λογιστική διαχείριση και την διοικητική υποστήριξη μεγάλων επιχειρήσεων με απώτερο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ÑÏÕÌÁÍÉÁ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Εισαγωγή Η Δημοκρατία της Ρουμανίας έχει έκταση 238.000 χλμ² και πληθυσμό ο οποίος ξεπερνά τα 21 εκατομμύρια κατοίκους. Το επίσημο νόμισμά της

Διαβάστε περισσότερα

Τομεακό πρόγραμμα Erasmus

Τομεακό πρόγραμμα Erasmus ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό πρόγραμμα Erasmus H ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ERASMUS Νέα προσόντα στον χώρο εργασίας Θεσσαλονίκη, 10.12.2013 Ελίνα Μαυρογιώργου, IKY-Ελληνική Εθνική Μονάδα/

Διαβάστε περισσότερα

Σύνολο: 0-5: 40-54: 6-14: 55-64: 15-24: 65-79: 25-39: 80 ετών και άνω:

Σύνολο: 0-5: 40-54: 6-14: 55-64: 15-24: 65-79: 25-39: 80 ετών και άνω: ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Έκταση (τ.χμ.): Γεωγραφικός Χαρακτήρας: Σύνολο κατοίκων και Ηλικιακή κατανομή πραγματικού πληθυσμού Σύνολο:

Διαβάστε περισσότερα

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια.

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια. Στόχος σου, είναι να φτάσεις στον Κατασκηνωτικό και εκπαιδευτικό Κέντρο «Τα Κονάκια», του Σώµατος Ελληνικού Οδηγισµού στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης Αττικής Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ από τον τόπο σου, θα βρίσκεσαι

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡOΝΙΑ, ΘΕΟΦΑΝΕΙA

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡOΝΙΑ, ΘΕΟΦΑΝΕΙA ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡOΝΙΑ, ΘΕΟΦΑΝΕΙA Μόλις τελείωσα τα προγράµµατα σας Ελπίζω περάσετε ΚΑΛΑ!!! ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ!!! Χρόνια σας Αγαπητοί συνεργάτες, στις Επόμενες σελίδες θα βρείτε τα Day By Day προγράμματα μας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35, Πάτρα Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη 2610

Διαβάστε περισσότερα

1η Ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ή Χανιά) ΠΡΑΓΑ (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ) ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

1η Ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ή Χανιά) ΠΡΑΓΑ (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ) ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ 1η Ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ή Χανιά) ΠΡΑΓΑ (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ) ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ Αναχώρηση το πρωί από το αεροδρόμιο με απευθείας πτήση για Πράγα. Άφιξη στην χρυσή πόλη και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Υπόκειται σε περιορισμούς, κυρίως για λόγους οδικής ασφάλειας, καθώς η κόπωση είναι βασική αιτία πρόκλησης ατυχημάτων. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο χρόνος εργασίας στις οδικές μεταφορές επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ)

ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ) Πράγα 5 μέρες / 4 νύχτες Πρόγραμμα ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ) Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη στην χρυσή πόλη και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτες & ÃÚ ÛÈÌÂ ÏËÚÔÊÔÚ Â

Χάρτες & ÃÚ ÛÈÌÂ ÏËÚÔÊÔÚ Â Χάρτες & ÃÚ ÛÈÌÂ ÏËÚÔÊÔÚ Â City of Rhodes Old Town ÃÚ ÛÈÌÂ ÏËÚÔÊÔÚ Â ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ Απαγορεύεται η εξαγωγή αρχαιοτήτων καθώς και έργων τέχνης τα οποία βρεθήκαν στην Ελλάδα, µε εξαίρεση κάποιες κατηγορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ποια τα οφέλη για τις επιχειρήσεις;

Ποια τα οφέλη για τις επιχειρήσεις; ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τοµεακό πρόγραµµα Erasmus H ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ERASMUS Νέα προσόντα στον χώρο εργασίας ΕΙΕ, Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 Ελίνα Μαυρογιώργου, IKY-Ελληνική Εθνική

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Καθορίζοντας το Πλαίσιο Ο πληθυσμός των ηλικιωμένων (οι δημογραφικές αλλαγές)) Η οικονομική κρίση που επηρέασε την Ευρώπη και η προσπάθειά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου Νοικιάζεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου. Τα τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2701 /

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2701 / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2701 /19-05-2016 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν. 4072/2012 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Γραφείο Erasmus Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ Ημ/νία: 20/05/2014 Αρ. Πρωτοκ.: 548 Κτίριο Α, Κωστακιοί, 471 00 Άρτα Τηλ. Επικοινωνίας: 26810 50544 e-mail: erasmus @ teiep. gr ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: : ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ & ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ιάγραµµα 1

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: : ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ & ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ιάγραµµα 1 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: : ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ & ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ιάγραµµα 1 Α.. Κοινωνικά χαρακτηριστικά οδήγησης αυτοκινήτου ΙΧ ιάγραµµα 2 Ο ΗΓΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Οδηγείτε ΙΧ αυτοκίνητο; Όχι 41% Ναι 59% ιάγραµµα 3 Ο ΗΓΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

εκδρομής στο Βόλο-Πήλιο-Μαγνησία. Κατάθεση οικονομικής προσφοράς σχετικά με τη μετάβαση, διαμονή & επιστροφή μαθητών & συνοδών καθηγητών.

εκδρομής στο Βόλο-Πήλιο-Μαγνησία. Κατάθεση οικονομικής προσφοράς σχετικά με τη μετάβαση, διαμονή & επιστροφή μαθητών & συνοδών καθηγητών. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ ΑΘΗΝΑΣ Υψηλάντου & Παρθενώνος 17455 ΆΛΙΜΟΣ ΤΗΛ:21098.51.018

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (άρθρου 10 του ν. 3429/2005) Αθήνα, 19/12/2013 Αριθ. Απόφ.: 1680 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση και συμπλήρωση της

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001)

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία για το χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως αστικής, μιας γραμμής ως

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

3 ο ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 3 ο ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2016 Στην Ελλάδα, οι τραυματισμοί από τροχαία αποτελούν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα σε μεταφορικά μέσα στο Βόλο

Έρευνα σε μεταφορικά μέσα στο Βόλο Έρευνα σε Έρευνα σε μεταφορικά μέσα στο Βόλο Το Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί έρευνα σε μεταφορικά μέσα στη Θεσσαλία.

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα,

Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Επιστημονική Ημερίδα ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ στους ΔΗΜΟΥΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ Προβλήματα και Προοπτικές Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2012 Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ανάλυση SWOT Αγοράνου Ουρανία Μπεγλερίδου Ελένη Χελιώτη Αγγελική

ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ανάλυση SWOT Αγοράνου Ουρανία Μπεγλερίδου Ελένη Χελιώτη Αγγελική ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ανάλυση SWOT Αγοράνου Ουρανία Μπεγλερίδου Ελένη Χελιώτη Αγγελική Φυσικό περιβάλλον του Πειραιά Λιμάνια ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ Λιμάνι Πειραιά Μαρίνα Ζέας (Πασαλιμάνι) Τουριστικά καταλύματα Ξενοδοχεία

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοκρατορικό Μαρόκο 8 ΜΕΡΕΣ8 ΜΕΡΕΣ

Αυτοκρατορικό Μαρόκο 8 ΜΕΡΕΣ8 ΜΕΡΕΣ Αυτοκρατορικό Μαρόκο 8 ΜΕΡΕΣ8 ΜΕΡΕΣ 1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Καζαμπλάνκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη, συνάντηση με τον αρχηγό σας και ξεκινάμε για την ξενάγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ & ΦΙΟΡΔ. Στοκχόλμη-Κοπεγχάγη-Γκέιλο-Μπέργκεν- Σόγκνεφιόρδ-Όσλο. Αναχωρήσεις: 17/7, 26/7, 2/8. Με απευθείας πτήσεις της Norwegian Airlines:

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ & ΦΙΟΡΔ. Στοκχόλμη-Κοπεγχάγη-Γκέιλο-Μπέργκεν- Σόγκνεφιόρδ-Όσλο. Αναχωρήσεις: 17/7, 26/7, 2/8. Με απευθείας πτήσεις της Norwegian Airlines: ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ & ΦΙΟΡΔ Στοκχόλμη-Κοπεγχάγη-Γκέιλο-Μπέργκεν- Σόγκνεφιόρδ-Όσλο Αναχωρήσεις: 17/7, 26/7, 2/8 Με απευθείας πτήσεις της Norwegian Airlines: Λάρνακα Στοκχόλμη DY4402 04:05 07:30 Όσλο Λάρνακα DY1890

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ

Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ Κέα 2009 Αγροτεμάχιο 165 στρέμματα, ιδανικό για επένδυση στις Κυκλάδες

Διαβάστε περισσότερα

Ετυμολογικά είναι «αρχή και τεκτονική».

Ετυμολογικά είναι «αρχή και τεκτονική». Αρχιτεκτονική ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : Κωνσταντίνος Κυπρής ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ Ετυμολογικά είναι «αρχή και τεκτονική». Είναι η τέχνη και επιστήμη που αντικείμενό της είναι ο σχεδιασμός κτηρίων, κατασκευών και περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Ένας Περιεκτικός Οδηγός. Ένας οδηγός με χρήσιμες πληροφορίες για τη μετακίνηση, την καθημερινή ζωή και την εργασία στην χώρα υποδοχής

Ένας Περιεκτικός Οδηγός. Ένας οδηγός με χρήσιμες πληροφορίες για τη μετακίνηση, την καθημερινή ζωή και την εργασία στην χώρα υποδοχής ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ Ένας οδηγός με χρήσιμες πληροφορίες για τη μετακίνηση, την καθημερινή ζωή και την εργασία στην χώρα υποδοχής Ένας Περιεκτικός Οδηγός Για τη ΔΑΝΙΑ 1 ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

3o ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ. Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κλειστές προσφορές για τη διοργάνωση

3o ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ. Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κλειστές προσφορές για τη διοργάνωση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕ. ΚΑΒΑΛΑΣ 3o ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ Tαχ.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες

Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες Παρακαλούμε δείτε τις αναλυτικές οδηγίες για την εύκολη πρόσβαση στο ξενοδοχείο Lato Boutique από το αεροδρόμιο και το λιμάνι της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και αναλυτικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ERASMUS

ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ERASMUS Παράρτημα V.1.β.ii Εκπαίδευση και Πολιτισμός Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση Erasmus ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (LLP) ERASMUS ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Ακαδημαϊκό έτος : ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ERASMUS Παρακαλούμε: α) το παρόν έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ζήστε την εμπειρία της Ευρώπης με τα Παιδιά του Κόσμου Μία διεθνής συνάντηση των παιδιών και των νέων στο Kinder- und Erholungszentrum Güntersberge/Harz (KiEZ) Προκαταρκτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ TMHMA ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ERASMUS Ημερ.:03.04.2018 Αρ. πρωτ.: 72494 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Κατά το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, στο πλαίσιο της κινητικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Πανεπιστημίου 30, 106 79 Αθήνα ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2/8/2019 ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (LLP) ERASMUS - ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Ακαδημαϊκό έτος :...

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (LLP) ERASMUS - ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Ακαδημαϊκό έτος :... Παράρτηµα V.5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006: Ως επισκέπτης στη Γερμανία

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006: Ως επισκέπτης στη Γερμανία Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006: Ως επισκέπτης στη Γερμανία Ως επισκέπτης σε μια ξένη χώρα μπορεί να αισθάνεστε ανασφάλεια επειδή δεν γνωρίζετε τα δικαιώματά σας και μπορεί να φοβόσαστε ότι ίσως κάποιος σας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα

Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα Ενότητα 12: Διαγράμματα Οντοτήτων Συσχετίσεων και Σχεσιακό Σχήμα Ασκήσεις Μπεληγιάννης Γρηγόριος Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο Φρανκφούρτη-Κρουαζιέρα Ρήνου- Άμστερνταμ-Βόλενταμ-Χάγη-Ντέλφ- Ρότερνταμ-Βρυξέλλες-Μπρούζ- Λουξεμβούργο-Στρασβούργο-Χαιδελβέργη Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Μέσα μεταφοράς

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Μέσα μεταφοράς ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Μέσα μεταφοράς Ενότητα: Μέσα μεταφοράς (4 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες Διάρκεια: 8 ώρες (4 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1 υπολογιστής

Διαβάστε περισσότερα

Μόσχα - Αγία Πετρούπολη SLAVYANSKAYA RADISSON ή MARRIOTT TVERSKAYA Ξενοδοχεία 4* στη Μόσχα. (ΚΕΝΤΡΙΚΟ) VEDENSKY Ξενοδοχεία 4* στην Αγία Πετρούπολη

Μόσχα - Αγία Πετρούπολη SLAVYANSKAYA RADISSON ή MARRIOTT TVERSKAYA Ξενοδοχεία 4* στη Μόσχα. (ΚΕΝΤΡΙΚΟ) VEDENSKY Ξενοδοχεία 4* στην Αγία Πετρούπολη Τιμές-Αναχ/σεις από Θεσ/νίκη Τελευταία ενημέρωση τιμοκαταλόγου - 31/10/2017. Οι τιμές Early booking ισχύουν βάση τιμοκαταλόγου. Περίοδος Χριστούγεννα Πόλη αναχώρησης Θεσσαλονίκη Διάρκεια 8 ημέρες Διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

Αγορά εύτερης Κατοικίας

Αγορά εύτερης Κατοικίας Αγορά εύτερης Κατοικίας Rhodes Tourism Forum 2006 10-11 Νοεµβρίου Θάλεια ρουσιώτου 1 Η Αγορά της εύτερης Κατοικίας στην Ευρώπη Ιστορικό Χρονολογείται από τη δεκαετία του 70 και συνδέεται άµεσα µε την ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών Ίδρυση Το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών ιδρύθηκε το 1989. Δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του στο πρώτο έτος λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

AHEPA HELLAS District 25 IOANNIS TRANTAS HJ-15 KOZANI WEST MACEDONIA

AHEPA HELLAS District 25 IOANNIS TRANTAS HJ-15 KOZANI WEST MACEDONIA AHEPA HELLAS District 25 IOANNIS TRANTAS HJ-15 KOZANI WEST MACEDONIA Το 18 ο Εθνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη στις 26, 27 & 28 Μαΐου 2017 Που θα γίνει το συνέδριό µας Η Στέγη Ποντιακού Πολιτισµού,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ. Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ

ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ. Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ηµήτριος Α. Τσαµπούλας, Καθηγητής ΕΜΠ Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ ΑΘΗΝΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 οµή Παρουσίασης 1. Υφιστάµενη κατάσταση στην Πρωτεύουσα

Διαβάστε περισσότερα

Σας υποβάλουμε προσφορά ταξιδιωτικού πακέτου για τις εκθέσεις BIOFACH & VIVANESS 2016 που διεξάγονται στη Νυρεμβέργη - Γερμανία.

Σας υποβάλουμε προσφορά ταξιδιωτικού πακέτου για τις εκθέσεις BIOFACH & VIVANESS 2016 που διεξάγονται στη Νυρεμβέργη - Γερμανία. Ταξιδιωτικό Πακέτο ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 3 ημέρες/2 νύχτες 11-13 Φεβρουαρίου 2016 Σας υποβάλουμε προσφορά ταξιδιωτικού πακέτου για τις εκθέσεις BIOFACH & VIVANESS 2016 που διεξάγονται στη Νυρεμβέργη - Γερμανία. Α)

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Β. ΔΕIΠΝΟ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ Γ. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT Β 1 ΓΕΛ. Θέμα: Μετανάστευση Καθηγήτρια: Στέλλα Τσιακμάκη

PROJECT Β 1 ΓΕΛ. Θέμα: Μετανάστευση Καθηγήτρια: Στέλλα Τσιακμάκη PROJECT Β 1 ΓΕΛ Θέμα: Μετανάστευση Καθηγήτρια: Στέλλα Τσιακμάκη ΟΡΙΣΜΟΣ Μετανάστευση ονομάζεται η γεωγραφική μετακίνηση ανθρώπων είτε μεμονωμένα είτε κατά ομάδες. Υπάρχουν δυο είδη μετανάστευσης : 1. Η

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλάδα σου 'ρχομαι. Ημέρες Ταξιδιού 4. Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί.

Κυκλάδα σου 'ρχομαι. Ημέρες Ταξιδιού 4. Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί. Κυκλάδα σου 'ρχομαι Ημέρες Ταξιδιού 4 Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί. Από: Bonnie ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Καραβοστάσης 2. Αγκάλη 3. Χώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΙΝΑΣ (10 μέρες) ΣΑΓΚΑΗ ΣΙΤΑΝΓΚ ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ - ΣΙΑΝ - ΠΕΚΙΝΟ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΙΝΑΣ (10 μέρες) ΣΑΓΚΑΗ ΣΙΤΑΝΓΚ ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ - ΣΙΑΝ - ΠΕΚΙΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΙΝΑΣ (10 μέρες) ΣΑΓΚΑΗ ΣΙΤΑΝΓΚ ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ - ΣΙΑΝ - ΠΕΚΙΝΟ Λίμνη Ξιχού - Πήλινος Στρατός- Σινικό Τείχος- Απαγορευμένη Πόλη - Tιέν Aν Mεν Θερινά Ανάκτορα - Ναός του Ουρανού Αναχωρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη Ντονάδος Αντώνης Τηλ.: 2610 367660 2610 367661 Fax: 2610 367105 e-mail: odoip@eap.gr Διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35,

Διαβάστε περισσότερα

Αλέξης Σοφοκλέους Σύμβουλος Απασχόλησης Τμήμα Εργασίας / ΔΥΑ ΔΥΑ

Αλέξης Σοφοκλέους Σύμβουλος Απασχόλησης Τμήμα Εργασίας / ΔΥΑ ΔΥΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αλέξης Σοφοκλέους Σύμβουλος Απασχόλησης ης Τμήμα Εργασίας / ΔΥΑ ΔΥΑ Λήψη και Καταχώρηση κενών θέσεων Εξεύρεση κατάλληλου προσωπικού Ενημέρωση για σχέδια παροχής κινήτρων προς εργοδότες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35, Πάτρα Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη 2610

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ «Η ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΣΑ ΕΙΚΟΝΑ & ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ»

ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ «Η ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΣΑ ΕΙΚΟΝΑ & ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ» ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ «Η ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΣΑ ΕΙΚΟΝΑ & ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ» Ιανουάριος Άξονες Διερεύνησης. Χρήση Μέσων Μεταφοράς. Μετεπιβίβαση. Βαθμός Ικανοποίησης από οργάνωση ΜΜΜ 4.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΝΑ (10 μέρες) ΣΑΓΚΑΗ ΞΙΤΑΝΓΚ ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ - ΣΟΥΤΣΟΟΥ - ΠΕΚΙΝΟ

ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΝΑ (10 μέρες) ΣΑΓΚΑΗ ΞΙΤΑΝΓΚ ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ - ΣΟΥΤΣΟΟΥ - ΠΕΚΙΝΟ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΝΑ (10 μέρες) ΣΑΓΚΑΗ ΞΙΤΑΝΓΚ ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ - ΣΟΥΤΣΟΟΥ - ΠΕΚΙΝΟ Λίμνη Γουέστ - Σινικό Τείχος- Απαγορευμένη Πόλη - Tιέν Aν Mεν Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων - Ναός του Ουρανού- Πύργος Jin Mao Αναχωρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Α. Επιχειρήσεις στις οποίες η µουσική είναι απαραίτητη (ενδεικτικά: discos, clubs, bars κ.τ.λ.):

Α. Επιχειρήσεις στις οποίες η µουσική είναι απαραίτητη (ενδεικτικά: discos, clubs, bars κ.τ.λ.): ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ Α ΕΙΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Οι οργανισµοί συλλογικής διαχείρισης: 1. Οργανισµός Συλλογικής ιαχείρισης και Προστασίας των ικαιωµάτων των Παραγωγών Υλικών Φορέων Ήχου ή Ήχου και Εικόνας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΚ ΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26/3-1/4/016

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΚ ΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26/3-1/4/016 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΚ ΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26/3-1/4/016 ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1 η ηµέρα. Συγκέντρωση στο Λύκειο σας για την µεταφορά στο λιµάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Σας αποστέλλω την προσφορά μας για την εκδρομή σας στήν Θεσσαλονίκη. 55 μαθητων και 4 συνοδων καθηγητων οπως η σχετικη ανακοινωση σας.

Σας αποστέλλω την προσφορά μας για την εκδρομή σας στήν Θεσσαλονίκη. 55 μαθητων και 4 συνοδων καθηγητων οπως η σχετικη ανακοινωση σας. Τύλισσος, 16 η Δεκεμβρίου, 2013 (Σχετικά: 55+4+1=60 άτομα) Πρός Πειραματικο Λυκειο Ηρακλειου Υπ οψιν Κου Κολυκακη Δημητριου Ηράκλειον Κρήτη Σχετικα ΕΚΔΡΟΜΗ 5ΗΜΕΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αγαπητοι κυρίες και κυριοι

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τουριστικών γραφείων για την οργάνωση εκπαιδευτικής εκδρομής της Γ' Λυκείου» στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Θ Ε Μ Α: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τουριστικών γραφείων για την οργάνωση εκπαιδευτικής εκδρομής της Γ' Λυκείου» στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ ΝΣΗ Α/ ΘΜΙΑΣ & Β/ ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ ΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΤΛ ΣΕΡΙΦΟΥ 840 05- ΣΕΡΙΦΟΣ ΤΗΛ: 22810

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη Ντονάδος Αντώνης Πάτρα: 01/04/2016 Τηλ. : 2610 367372 2610 367661 Fax: 2610 367105 e-mail : odoip@eap.gr Διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους

Διαβάστε περισσότερα

Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά

Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά Ημέρες Ταξιδιού 4 Τόσες αμέτρητες ομορφιές πώς να χωρέσουν σε 4 μέρες...είναι όμως μια αρχή! Από: Bonnie ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Χανιά 2. Φαλάσαρνα Φύση/Παραλίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35, Πάτρα Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη 2610

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. 1. Σκοπός της Μελέτης Ομάδα Εργασίας και Διαδικασία Σύνταξης... 6

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. 1. Σκοπός της Μελέτης Ομάδα Εργασίας και Διαδικασία Σύνταξης... 6 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Σκοπός της Μελέτης... 3 2. Ομάδα Εργασίας και Διαδικασία Σύνταξης... 6 ΜΕΡΟΣ Ι...9 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ... 9 Ενότητα 1...10

Διαβάστε περισσότερα

ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ. Πάντα,το φαινόμενο αυτό κέντριζε το ενδιαφέρον και την περιέργεια των ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούσαν να το κατανοήσουν.

ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ. Πάντα,το φαινόμενο αυτό κέντριζε το ενδιαφέρον και την περιέργεια των ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούσαν να το κατανοήσουν. ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Πάντα,το φαινόμενο αυτό κέντριζε το ενδιαφέρον και την περιέργεια των ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούσαν να το κατανοήσουν. Όταν οι άνθρωποι παρακολουθούν από τα Μ.Μ.Ε εκρήξεις ηφαιστείων το θέαμα

Διαβάστε περισσότερα