Διακηρύσσω ότι το πρόγραμμα προνοίας της Εκκλησίας του Ιησού Φριστού των Αγίων των Σελευταίων Ημερών είναι εμπνευσμένο από τον Παντοδύναμο Θεό.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διακηρύσσω ότι το πρόγραμμα προνοίας της Εκκλησίας του Ιησού Φριστού των Αγίων των Σελευταίων Ημερών είναι εμπνευσμένο από τον Παντοδύναμο Θεό."

Transcript

1 υγκέντρωση πρωινού Κυριακής 3 Απριλίου 2011 Ο Άγιος Ναός--ένας φάρος στον κόσμο Από τον Πρόεδρο Σόμας Μόνσον Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές μου, στέλνω την αγάπη και τους χαιρετισμούς μου στον καθέναν εξ υμών και προσεύχομαι ώστε ο Επουράνιος Πατέρας μας να καθοδηγήσει τις σκέψεις μου και να εμπνεύσει τα λόγια μου καθώς σας μιλώ σήμερα. Επιτρέψατέ μου να αρχίσω, κάνοντας ένα-δύο σχόλια σχετικώς με τα υπέροχα μηνύματα που έχουμε ακούσει αυτό το πρωινό από την αδελφή Όλρεντ και τον επίσκοπο Μπέρτον και άλλους αναφορικώς προς το πρόγραμμα προνοίας της Εκκλησίας. Όπως σημειώθηκε, αυτός ο χρόνος σημειώνει την 75 η επέτειο αυτού του εμπνευσμένου προγράμματος, το οποίο έχει ευλογήσει τη ζωή τόσων πολλών. Ήταν προνόμιό μου να γνωρίσω προσωπικώς ορισμένους από αυτούς που πρωτοστάτησαν σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα -- άνδρες με συμπόνια και προνοητικότητα. Όπως ανέφερε τόσο ο επίσκοπος Μπέρτον όσο και η αδελφή Όλρεντ και άλλοι, στον επίσκοπο τομέως έχει δοθεί η ευθύνη να φροντίζει όσους είναι σε ανάγκη και οι οποίοι διαμένουν εντός των ορίων του τομέως του. Αυτό ήταν το προνόμιό μου, όταν προήδρευα ως πολύ νεαρός επίσκοπος στη ωλτ Λέηκ ίτυ ενός τομέως μελών, συμπεριλαμβανομένων 84 χήρων. Τπήρχαν πολλοί που χρειάζονταν βοήθεια. Πόσο ευγνώμων ήμουν για το πρόγραμμα προνοίας της Εκκλησίας και για τη βοήθεια της Ανακουφιστικής Εταιρείας και των απαρτιών ιεροσύνης. Διακηρύσσω ότι το πρόγραμμα προνοίας της Εκκλησίας του Ιησού Φριστού των Αγίων των Σελευταίων Ημερών είναι εμπνευσμένο από τον Παντοδύναμο Θεό. Λοιπόν, αδελφοί και αδελφές μου, αυτή η συνέλευση σημειώνει τρία χρόνια από τότε που υποστηρίχθηκα ως Πρόεδρος της Εκκλησίας. Ασφαλώς ήταν χρόνια πολυάσχολα, γεμάτα με πολλές δυσκολίες, αλλά επίσης με αναρίθμητες ευλογίες. Η ευκαιρία που είχα να αφιερώσω και να αφιερώσω εκ νέου ναούς ήταν ανάμεσα στις πιο ευχάριστες και ιερές ευλογίες και σχετικώς με τον ναό επιθυμών να σας μιλήσω σήμερα.

2 Κατά τη διάρκεια της γενικής συνελεύσεως του Οκτωβρίου το 1902, ο Πρόεδρος της Εκκλησίας Σζόζεφ Υ. μιθ εξέφρασε στην εναρκτήρια ομιλία του την ελπίδα ότι μία ημέρα θα «είχαμε ναούς οικοδομημένους στα διάφορα μέρη του [κόσμου], όπου υπάρχει ανάγκη προς εξυπηρέτησιν των ανθρώπων»1. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 150 ετών, ύστερα από την οργάνωση της Εκκλησίας, από το 1830 ώς το 1980, οικοδομήθηκαν 21 ναοί, συμπεριλαμβανομένων των ναών στο Κίρτλαντ του Οχάιο και της Ναβού στο Ιλινόι. Αντιπαραβάλλετε αυτό με τα 30 χρόνια από το 1980 κατά τη διάρκεια των οποίων 115 ναοί οικοδομήθηκαν και αφιερώθηκαν. Με την ανακοίνωση εχθές 3 νέων ναών, υπάρχουν επιπροσθέτως 26 ναοί είτε υπό κατασκευή είτε σε στάδια προκατασκευής. Οι αριθμοί αυτοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ο στόχος που ήλπιζε το 1902 ο Πρόεδρος Σζόζεφ Υ. μιθ γίνεται πραγματικότητα. Επιθυμία μας είναι να καταστήσουμε τον ναό όσο το δυνατόν προσβάσιμο στα μέλη μας. Ένας εκ των ναών επί του παρόντος υπό κατασκευήν είναι στο Μανάους της Βραζιλίας. Πριν από πολλά χρόνια διάβασα για μία ομάδα άνω των εκατόν μελών που έφυγε από το Μανάους, το οποίο ευρίσκεται στην καρδιά του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, προκειμένου να ταξιδεύσει εκεί που τότε ήταν ο πλησιέστερος ναός, στο άο Πάολο της Βραζιλίας -- σχεδόν χιλιόμετρα από το Μανάους. Οι πιστοί αυτοί Άγιοι ταξίδευσαν με λέμβους επί τέσσερις ημέρες στον ποταμό Αμαζόνιο και τους παραποτάμους του. Αφού ολοκλήρωσαν αυτό το ταξίδι διά του ύδατος, επιβιβάσθηκαν σε λεωφορεία για ακόμη ένα ταξίδι τριών ημερών -- σε δρόμους γεμάτους λακκούβες, με πολύ ελάχιστα για τροφή και χωρίς άνεση να κοιμηθούν. Ύστερα από επτά ημέρες και νύκτες έφθασαν στον ναό στο άο Πάολο, όπου φύσει αιώνιες διατάξεις ετελέσθησαν. Ασφαλώς, το ταξίδι της επιστροφής τους ήταν εξίσου δύσκολο. Εντούτοις, είχαν λάβει τις διατάξεις και τις ευλογίες του ναού και μολονότι τα πορτοφόλια τους ήσαν άδεια, εκείνοι ήσαν γεμάτοι με το πνεύμα του ναού και με ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες που είχαν λάβει2. Σώρα, πολλά χρόνια αργότερα, τα μέλη μας στο Μανάους αγαλλιούν, καθώς βλέπουν τον δικό τους ναό να οικοδομείται στις όχθες του Ρίο Νέγκρο. Οι ναοί φέρνουν χαρά στα πιστά μέλη μας όπου και αν οικοδομούνται. Αναφορές για τις θυσίες που έγιναν, προκειμένου να ληφθούν οι ευλογίες ευρισκόμενες μόνον στους ναούς του Θεού ποτέ δεν αποτυγχάνουν να αγγίζουν την καρδιά μου και να μου φέρνουν μία ανανεωμένη αίσθηση ευγνωμοσύνης για τους ναούς.

3 Επιτρέψατέ μου να σας πω την αφήγηση για τον Σάιχι και την Σαράινα Μου Θαμ και τα 10 παιδιά τους. Όλη η οικογένεια προσεχώρησε στην Εκκλησία στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν οι ιεραπόστολοι πήγαν στη νήσο τους, ευρισκόμενη σχεδόν 160 χιλιόμετρα νοτίως της Σαϊτής. υντόμως, άρχισαν να επιθυμούν τις ευλογίες μίας αιώνιας οικογένειας επισφραγισμένης στον ναό. Σότε, ο πλησιέστερος ναός για την οικογένεια Μου Θαμ ήταν ο Ναός Φάμιλτον στη Νέα Ζηλανδία, περισσότερα από χιλιόμετρα νοτιοδυτικώς, προσβάσιμος μόνον με ακριβό αεροπορικό ταξίδι. Η μεγάλη οικογένεια Μου Θαμ, που τα έβγαζε πέρα με ένα πενιχρό εισόδημα από μία φυτεία, δεν είχε χρήματα για αεροπορικά ναύλα ούτε υπήρχε ευκαιρία για εργασία στη νήσο τους στον Ειρηνικό. Έτσι, ο αδελφός Μου Θαμ και ο υιός του, Σζέραρντ, πήραν τη δύσκολη απόφαση να πάνε να βρουν έναν άλλον υιό, ο οποίος εργαζόταν στα ορυχεία νικελίου της Νέας Καληδονίας, χιλιόμετρα προς δυσμάς. Ο εργοδότης παρείχε στους υπαλλήλους του τα εισιτήρια προς τα ορυχεία, αλλά δεν παρείχε μεταφορικό μέσο για την επιστροφή στο σπίτι. Οι τρεις άνδρες Μου Θαμ κοπίασαν για τέσσερα χρόνια στα τροπικά ορυχεία νικελίου, σκάπτοντας και φορτώνοντας το βαρύ μετάλλευμα. Ο αδελφός Μου Θαμ μόνος επέστρεφε σπίτι για μία σύντομη επίσκεψη μία φορά τον χρόνο, αφήνοντας τους υιούς του στη Νέα Καληδονία. Ύστερα από τέσσερα χρόνια κοπιαστικής εργασίας, ο αδελφός Μου Θαμ και οι υιοί του είχαν αποταμιεύσει αρκετά χρήματα, ώστε να πάνε την οικογένεια στον Ναό της Νέας Ζηλανδίας. Όλοι πήγαν εκτός από μία θυγατέρα. Επισφραγίσθηκαν για τον παρόντα καιρό και όλη την αιωνιότητα, μία απερίγραπτη και ευτυχής εμπειρία. Ο αδελφός Μου Θαμ επέστρεψε από τον ναό κατευθείαν στη Νέα Καληδονία, όπου εργάσθηκε για δύο επιπλέον χρόνια, για να πληρώσει τα εισιτήρια της μίας θυγατέρας η οποία δεν πήγε στον ναό μαζί τους -- μία έγγαμη θυγατέρα, το παιδί της και ο άνδρας της. τα μετέπειτα χρόνια τους, ο αδελφός και η αδελφή Μου Θαμ είχαν την επιθυμία να υπηρετήσουν στον ναό. Μέχρι τότε είχε κατασκευασθεί και αφιερωθεί ο Ναός Παπίτι της Σαϊτής και υπηρέτησαν σε δύο ιεραποστολές εκεί3.

4 Αδελφοί και αδελφές μου, οι ναοί είναι παραπάνω από λίθοι και κονίαμα. Είναι γεμάτοι πίστη και νηστεία. Έχουν οικοδομηθεί από δοκιμασίες και μαρτυρίες. Έχουν καθαγιασθεί με θυσίες και υπηρέτηση. Ο πρώτος ναός που οικοδομήθηκε σε αυτήν τη θεϊκή νομή ήταν ο Ναός στο Κίρτλαντ του Οχάιο. Οι Άγιοι τότε ήσαν πενόμενοι και παρά ταύτα ο Κύριος είχε προστάξει να οικοδομηθεί ένας ναός και για τον λόγο αυτόν τον οικοδόμησαν. Έγραψε ο Πρεσβύτερος Φίμπερ Κίμπαλ για την εμπειρία: «Μόνον ο Κύριος γνωρίζει τις σκηνές φτώχιας, δοκιμασίας και θλίψεως που περάσαμε, για να το φέρουμε εις πέρας»4. Και κατόπιν, αφού είχαν ολοκληρωθεί όλα με πολύ μόχθο, οι Άγιοι εξαναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν το Οχάιο και τον αγαπημένο τους ναό. Σελικώς βρήκαν καταφύγιο --μολονότι θα ήταν παροδικό-- στις όχθες του ποταμού Μισσισσιππή, στην πολιτεία του Ιλινόι. Ονόμασαν τον αποικισμό τους Ναβού και, πρόθυμοι να δώσουν τα πάντα για άλλη μία φορά και με την πίστη τους ανέπαφη, ανήγειραν έναν άλλον ναό προς τον Θεό τους. Διωγμοί μαίνονταν, ωστόσο, και με τον Ναό της Ναβού σχεδόν αποπερατωμένο, εξεδιώχθησαν από τις εστίες τους για άλλη μία φορά, αναζητώντας καταφύγιο σε ένα ερημωμένο μέρος. Ο αγώνας και η θυσία άρχισαν για άλλη μια φορά, καθώς κοπίασαν επί 40 χρόνια να ανεγείρουν τον Ναό της ωλτ Λέηκ, ο οποίος ίσταται μεγαλοπρεπώς στο τετράγωνο νοτίως από εδώ όπου είμαστε σήμερα, στο Κέντρο υνελεύσεων. Κάποιος βαθμός θυσιών πάντοτε έχει σχέση με την οικοδόμηση ναών και με την προσέλευση στον ναό. Αμέτρητοι είναι αυτοί που κοπίασαν και πάλεψαν, προκειμένου να αποκτήσουν οι ίδιοι και η οικογένειά τους τις ευλογίες ευρισκόμενες στους ναούς του Θεού. Γιατί είναι τόσοι πολλοί πρόθυμοι να δώσουν τόσα πολλά, προκειμένου να λάβουν τις ευλογίες του ναού; Όσοι κατανοούν τις αιώνιες ευλογίες, οι οποίες προέρχονται από τον ναό, γνωρίζουν ότι καμία θυσία δεν είναι πολύ μεγάλη, κανένα τίμημα πολύ βαρύ, κανένας αγώνας πολύ δύσκολος, προκειμένου να λάβουν αυτές τις ευλογίες. Ποτέ δεν υπάρχουν πάρα πολλά χιλιόμετρα να διανυθούν, πάρα πολλά εμπόδια να υπερνικηθούν ή πάρα πολλή ταλαιπωρία να γίνει υποφερτή. Καταλαβαίνουν ότι οι σωτήριες διατάξεις ληφθείσες στον ναό, που μας επιτρέπουν να επιστρέψουμε μία ημέρα στον Επουράνιο Πατέρα μας με μία σχέση παντοτινής οικογενείας και να προικισθούμε με ευλογίες και δύναμη από τα ύψη, αξίζουν κάθε θυσία και κάθε προσπάθεια. ήμερα, οι περισσότεροι εξ ημών δεν πρέπει να υποστούμε μεγάλες δυσχέρειες, προκειμένου να παρευρεθούμε στον ναό. Ογδόντα πέντε τοις εκατό των μελών της Εκκλησίας ζει τώρα

5 εντός 320 χιλιομέτρων από έναν ναό και για πάρα πολλούς εξ ημών αυτή η απόσταση είναι πολύ μικρότερη. Αν έχετε πάει στον ναό για τον εαυτό σας και αν ζείτε σχετικώς κοντά σε έναν ναό, η θυσία σας θα μπορούσε να είναι να αφιερώσετε χρόνο στην πολυάσχολη ζωή σας, για να επισκέπτεσθε τον ναό τακτικώς. Τπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν στους ναούς μας για λογαριασμό όσων περιμένουν πέραν του πέπλου. Καθώς κάνουμε το έργο γι αυτούς, θα γνωρίσουμε ότι έχουμε επιτύχει ό,τι δεν μπορούν να κάνουν αφ εαυτού τους. Ο Πρόεδρος Σζόζεφ Υ. μιθ, σε μία τρανή διακήρυξη, εδήλωσε: «Μέσω των προσπαθειών μας για λογαριασμό τους, οι αλυσίδες της δουλείας τους θα πέσουν και το σκότος που τους περιβάλλει, θα διαλυθεί, ώστε το φως να μπορέσει να λάμψει επάνω τους και θα ακούσουν στον κόσμο των πνευμάτων περί του έργου, το οποίο γίνεται για εκείνους από τους ανθρώπους τους εδώ και θα αγαλλιάσουν μαζί σας στην επιτέλεση αυτού του καθήκοντος»5. Αδελφοί και αδελφές μου, δικό μας είναι το έργο προς επιτέλεσιν. τη δική μου οικογένεια, ορισμένες από τις πιο ιερές και πολύτιμες εμπειρίες έχουν συμβεί, όταν ήμαστε μαζί στον ναό, για να επιτελέσουμε διατάξεις επισφραγίσεως για τους αποθανόντες προγόνους μας. Αν δεν έχετε πάει στον ναό ή αν έχετε πάει, αλλά επί του παρόντος δεν πληρούτε τις προϋποθέσεις για ένα εγκριτικό, ο πιο σημαντικός στόχος για τον οποίον πρέπει να εργασθείτε, είναι να είσθε άξιοι να πάτε στον ναό. Η θυσία σας μπορεί να φέρει τη ζωή σας σε συμμόρφωση με αυτό που απαιτείται, για να λάβετε ένα εγκριτικό, ίσως εγκαταλείποντας μακροχρόνιες συνήθειες, οι οποίες δεν σας κάνουν να πληρούτε τις προϋποθέσεις. Μπορεί να έχει να κάνει με την πίστη και την πειθαρχία να πληρώνετε τα δέκατά σας. Ό,τι κι αν είναι, αποκτήστε τις προϋποθέσεις, για να εισέλθετε στον ναό του Θεού. Διασφαλίστε ένα εγκριτικό ναού και θεωρήστε το ως πολύτιμο απόκτημα, διότι τέτοιο είναι. Μέχρι να εισέλθετε στον οίκο του Κυρίου και να λάβετε όλες τις ευλογίες που σας περιμένουν εκεί, δεν έχετε αποκτήσει όλα όσα έχει να προσφέρει η Εκκλησία. Οι σημαντικότατες και κορυφαίες ευλογίες της ιδιότητός μας ως μελών στην Εκκλησία είναι αυτές οι ευλογίες που λαμβάνουμε στους ναούς του Θεού. Σώρα, νέοι φίλοι μου, που είσθε στα εφηβικά σας χρόνια, πάντοτε να έχετε τον ναό ως στόχο σας. Μην κάνετε τίποτε που θα σας αποτρέψει από το να εισέλθετε στις θύρες του

6 και να γίνετε μέτοχοι των ιερών και αιώνιων ευλογιών εκεί. Επαινώ όσους από εσάς πηγαίνετε ήδη στον ναό τακτικώς, προκειμένου να τελείτε βαπτίσεις για τους νεκρούς, αφού εγείρεσθε πολύ πρωί, ούτως ώστε να μπορείτε να συμμετάσχετε σε τέτοιες βαπτίσεις, προτού αρχίσει το σχολείο. Δεν μπορώ να σκεφθώ καλύτερο τρόπο, για να αρχίσει μία ημέρα. Προς εσάς, γονείς μικρών παιδιών, επιτρέψατέ μου να σας πω σοφές συμβουλές από τον Πρόεδρο πένσερ Κίμπαλ. Είπε: «Θα ήταν υπέροχο αν οι γονείς είχαν σε κάθε δωμάτιο στο σπίτι τους μία φωτογραφία του ναού, ώστε [τα παιδιά τους], από τον καιρό που [είναι] βρέφη, να μπορούν να κοιτάζουν τη φωτογραφία κάθε ημέρα [μέχρι] να γίνει μέρος της ζωής [τους]. Όταν [φθάσουν] στην ηλικία που [χρειάζεται] να λάβουν [την] πολύ σημαντική απόφαση [σχετικώς με το να πάνε στον ναό], αυτή θα έχει ήδη ληφθεί»6. Σα παιδιά μας τραγουδούν στην Προκαταρκτική: Μ αρέσει ο ναός. Και μεσ εκεί θα μπω. Με τον Θεό Πατέρα υπόσχεση θα πω7. ας παρακαλώ να διδάσκετε στα παιδιά σας τη σημασία του ναού. Ο κόσμος μπορεί να είναι δύσκολο μέρος στον οποίον ζούμε. υχνά περιβαλλόμεθα από αυτά το οποίο θα μας διέφθειρε. Καθώς εσείς και εγώ πηγαίνουμε στους αγίους οίκους του Θεού, καθώς θυμόμαστε τις διαθήκες που συνάπτουμε εντός, θα είμαστε περισσότερο εις θέσιν να ανθέξουμε κάθε δοκιμασία και να υπερνικήσουμε κάθε πειρασμό. ε αυτό το ιερό μέρος θα βρούμε γαλήνη θα ανανεωθούμε και θα ενδυναμωθούμε. Σώρα, αδελφοί και αδελφές μου, επιτρέψατέ μου να αναφέρω έναν ακόμη ναό, προτού κλείσω. Όχι στο πολύ μακρινό μέλλον, καθώς οικοδομούνται ναοί σε όλον τον κόσμο, ένας θα εγερθεί σε μία πόλη η οποία δημιουργήθηκε πριν από χρόνια. Μιλώ για τον ναό που τώρα οικοδομείται στη Ρώμη της Ιταλίας. Κάθε ναός είναι ένας οίκος του Θεού, εκπληρώνοντας τις ίδιες λειτουργίες και με παρόμοιες ευλογίες και διατάξεις. Ο Ναός της Ρώμης στην Ιταλία, κατά τρόπο μοναδικό, οικοδομείται σε μία από τις πιο ιστορικές τοποθεσίες στον κόσμο, μία πόλη όπου οι αρχαίοι Απόστολοι

7 Πέτρος και Παύλος διεκήρυξαν το ευαγγέλιο του Φριστού και όπου έκαστος είχε μαρτυρικό θάνατο. Σον περασμένο Οκτώβριο, καθώς συγκεντρωθήκαμε σε μία θαυμάσια ποιμενική τοποθεσία, στη βορειοανατολική γωνιά της Ρώμης, είχα την ευκαιρία να προσφέρω μία προσευχή αφιερώσεως, καθώς προετοιμαζόμασταν να σκάψουμε το έδαφος. Ένιωσα την έμπνευση να καλέσω τον τον Ιταλό γερουσιαστή Λούτσιο Μάλαν και τον αντιδήμαρχο της Ρώμης, Σζουζέπε ιάρντι να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα φτυάριζαν τη γη. Έκαστος αποτελούσε μέρος στην απόφαση να μας επιτρέψουν να οικοδομήσουμε ναό στην πόλη τους. Η ημέρα ήταν νεφοσκεπής αλλά ζεστή και παρόλο που απειλούσε με βροχή, δεν έπεσαν παρά μόνον μία με δύο σταγόνες. Καθώς τραγουδούσε η θαυμάσια χορωδία στα Ιταλικά, τους όμορφους σκοπούς από το «Σου Θεού το Πνεύμα», μπορούσες να αισθανθείς σαν να είχαν ενωθεί οι ουρανοί με τη γη σε έναν ένδοξο ύμνο δοξολογίας και ευγνωμοσύνης προς τον Παντοδύναμο Θεό. Σα δάκρυα δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν. το μέλλον, οι πιστοί αυτής της Αιώνιας Πόλεως θα λάβουν διατάξεις αιώνιες σε φύση σε έναν άγιο οίκο του Θεού. Εκφράζω την αθάνατη ευγνωμοσύνη μου προς τον Επουράνιο Πατέρα μου για τον ναό που τώρα οικοδομείται στη Ρώμη και για όλους τους ναούς μας, όπου και αν είναι. Καθένας ίσταται σαν φάρος προς τον κόσμο, μία έκφραση της μαρτυρίας μας ότι ο Θεός, ο Αιώνιος Πατέρας, ζει, ότι επιθυμεί να μας ευλογεί και, πράγματι, να ευλογεί τους υιούς και τις θυγατέρες Σου όλων των γενεών. Καθένας εκ των ναών μας είναι έκφραση της μαρτυρίας μας ότι η ζωή πέραν του τάφου είναι τόσο αληθινή και τόσο βεβαία όπως είναι η ζωή μας εδώ επί της γης. Γι αυτό δίδω μαρτυρία. Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές μου, είθε να κάνουμε οιανδήποτε θυσία που είναι απαραίτητη, προκειμένου να παρευρισκόμαστε στον ναό και να έχουμε το πνεύμα του ναού στην καρδιά μας και το σπιτικό μας. Είθε να ακολουθούμε τα χνάρια του Κυρίου και ωτήρος μας, Ιησού Φριστού, ο οποίος έκανε την υπέρτατη θυσία για εμάς, ώστε να έχουμε αιώνια ζωή και υπερύψωση στη βασιλεία του Επουρανίου Πατρός μας. Αυτή είναι η αληθινή προσευχή μου και την προσφέρω στο όνομα του ωτήρος μας, του Ιησού Φριστού του Κυρίου, αμήν.

8 ημειώσεις 1. Σζόζεφ Υ. μιθ, στο Conference Report, Οκτ. 1902, Βλέπε Βίλσον Υελίπε αντιάγκο και Λίντα Ρίτσι Άρτσιμπαλντ, From Amazon Basin to Temple, Church News, 13 Μαρτίου 1993, Βλέπε Σζέι Λάρσον, Temple Moments: Impossible Desire, Church News, 16 Μαρτίου 1996, Φίμπερ Κίμπαλ, στο Όρσον Ουίτνυ, Life of Heber C. Kimball, (1945), Teachings of Presidents of the Church: Joseph F. Smith (1998), The Teachings of Spencer W. Kimball, επιμέλεια υπό Έντουαρντ Κίμπαλ (1982), Σζάνις Καπ Πέρι, I Love to See the Temple, Children s Songbook, 95.

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές ΜΉΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΏΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΊΑΣ, ΜΆΙΟΣ 2011 Ο Άγιος Ναός ένας φάρος στον κόσμο Οι σημαντικότατες και κορυφαίες ευλογίες της ιδιότητός μας ως μελών στην Εκκλησία είναι αυτές οι ευλογίες που λαμβάνουμε στους

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλιεσ των Προεδρων τησ Εκκλησιασ. Τζοζεφ Φιλντινγκ Σμιθ

Διδασκαλιεσ των Προεδρων τησ Εκκλησιασ. Τζοζεφ Φιλντινγκ Σμιθ Διδασκαλιεσ των Προεδρων τησ Εκκλησιασ Τζοζεφ Φιλντινγκ Σμιθ Διδασκαλίες των Προέδρων της Εκκλησίας Τζόζεφ Φίλντινγκ Σμιθ Έκδοση της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών Σωλτ Λέηκ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπημένοι μου αδελφοί και

Αγαπημένοι μου αδελφοί και ΜΉΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΏΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΊΑΣ, ΝΟΈΜΒΡΙΟΣ 2011 Να στέκεστε σε άγιους τόπους Η επικοινωνία με τον Πατέρα μας στους Ουρανούς συμπεριλαμβανομένων των προσευχών μας προς Εκείνον και των εμπνεύσεών Του προς εμάς

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές του Ευαγγελίου. Έκδοση της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών Σωλτ Λέηκ Σίτυ, Γιούτα

Αρχές του Ευαγγελίου. Έκδοση της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών Σωλτ Λέηκ Σίτυ, Γιούτα Αρχές του Ευαγγελίου Θα μάθουν για τον Λυτρωτή τους και για το κάθε σημείο της διδαχής του, ώστε να ξέρουν πώς να έλθουν προς αυτόν και να σωθούν. Νεφί Α 15:14 Αρχές του Ευαγγελίου Έκδοση της Εκκλησίας

Διαβάστε περισσότερα

Προσοχή στο κενό Μπάρμπαρα Τόμπσον Δεύτερη σύμβουλος στην Προεδρία της Ανακουφιστικής Εταιρείας

Προσοχή στο κενό Μπάρμπαρα Τόμπσον Δεύτερη σύμβουλος στην Προεδρία της Ανακουφιστικής Εταιρείας Προσοχή στο κενό Μπάρμπαρα Τόμπσον Δεύτερη σύμβουλος στην Προεδρία της Ανακουφιστικής Εταιρείας Τα κενά μπορούν να είναι μια υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να βελτιωθούμε ή, αν τα αγνοήσουμε,

Διαβάστε περισσότερα

Eυλογίες του Ναού. Ακόμα θυμάμαι όταν οι γονείς μου πήγαν την

Eυλογίες του Ναού. Ακόμα θυμάμαι όταν οι γονείς μου πήγαν την Μήνυμα της Πρώτης Προεδρίας, Αύγουστος 2010 Από τον Πρόεδρο Ντίτερ Ούχτντορφ Δεύτερο Σύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία Eυλογίες του Ναού Ακόμα θυμάμαι όταν οι γονείς μου πήγαν την οικογένειά μας στο νεο-ανεγερθέντα

Διαβάστε περισσότερα

24/7. Να γίνει καλύτεροι φίλοι με τον Ιησού. www.divinemissions.com. Έκδοση 1,00 Ιούνιο του 2012. Όρια Ευθύνης & Αποποίηση Εγγύησης

24/7. Να γίνει καλύτεροι φίλοι με τον Ιησού. www.divinemissions.com. Έκδοση 1,00 Ιούνιο του 2012. Όρια Ευθύνης & Αποποίηση Εγγύησης 24/7 Να γίνει καλύτεροι φίλοι με τον Ιησού Το Κεντ Λ. Γκόρντον www.divinemissions.com Έκδοση 1,00 Ιούνιο του 2012 Όρια Ευθύνης & Αποποίηση Εγγύησης Ο συγγραφέας και εκδότης του ebook και των συναφών υλικών

Διαβάστε περισσότερα

Η επιλογή να είμαστε ευγνώμονες

Η επιλογή να είμαστε ευγνώμονες ΜΉΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΏΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΊΑΣ, ΔΕΚΈΜΒΡΙΟΣ 2011 Από τον Πρόεδρο Χένρυ Άιρινγκ Πρώτο σύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία Η επιλογή να είμαστε ευγνώμονες Ο Πατέρας μας στους Ουρανούς μας προσέταξε να είμαστε ευγνώμονες

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ιησούς Μιλάει Σε σένα και σε όλο τον κόσμο

Ο Ιησούς Μιλάει Σε σένα και σε όλο τον κόσμο Ο Ιησούς Μιλάει Σε σένα και σε όλο τον κόσμο ΑΚΟΥΣΕ 2 Αυτή είναι μια πρόσκληση σε ένα σπουδαίο πείραμα. Μόνο για μια στιγμή, άφησε κατά μέρος τις προκαταλήψεις της ανθρώπινης υπόστασής σου και άκουσε αυτά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Ο Eμμανουήλ / ΣΕΛ. 2 / Και επί γης ειρήνη / ΣΕΛ. 4 / Ο άγγελος Γαβριήλ / ΣΕΛ. 8 / Οι Μάγοι που προσκύνησαν τον Ιησού / ΣΕΛ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Ο Eμμανουήλ / ΣΕΛ. 2 / Και επί γης ειρήνη / ΣΕΛ. 4 / Ο άγγελος Γαβριήλ / ΣΕΛ. 8 / Οι Μάγοι που προσκύνησαν τον Ιησού / ΣΕΛ. ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΤΟΣ Ε - ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 13 / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 ISSN 1450-2240 Ο Eμμανουήλ / ΣΕΛ. 2 / Και επί γης ειρήνη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Μιλάει ο Θεός /Bρήκα. /Η Αγία Γραφή. Τετέλεσται/ ΣΕΛ. 2. να καταπολεμήσετε το άγχος/ ΣΕΛ. 8 / Θεραπεία από το /Πέντε. Χριστό/ ΣΕΛ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Μιλάει ο Θεός /Bρήκα. /Η Αγία Γραφή. Τετέλεσται/ ΣΕΛ. 2. να καταπολεμήσετε το άγχος/ ΣΕΛ. 8 / Θεραπεία από το /Πέντε. Χριστό/ ΣΕΛ. ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΤΟΣ Ε - ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 12 / IANOYΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ ISSN 1450-2240 Μιλάει ο Θεός /Bρήκα σήμερα;/ ΣΕΛ. 4 το /Χάρη και Πως

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ (ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΟΣ;)

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ (ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΟΣ;) 1 ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ (ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΟΣ;) Ένα βιβλίο πάνω στο γάμο και τα συζυγικά προβλήματα δεν θα ήταν πλήρες χωρίς την εικόνα του γάμου όπως ο Θεός την έχει ορίσει. Η πρόθεση μας δεν είναι να σκιαγραφήσουμε ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Στον πρώτο χαιρετισμό του προς τους πιστούς, ο νέος Πάπας Φραγκίσκος, είπε ότι στην

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Στον πρώτο χαιρετισμό του προς τους πιστούς, ο νέος Πάπας Φραγκίσκος, είπε ότι στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, ο Ιερός Κλήρος, το Δελτίο «Συνάντηση» και το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας, Ζακύνθου Κεφαλληνίας και του Αποστολικού Βικαριάτου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΙΧΕΙΑ (ΩΣΗΕ)

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΙΧΕΙΑ (ΩΣΗΕ) Μελέτη 1: Για το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΙΧΕΙΑ (ΩΣΗΕ) ΕΔΆΦΙΟ ΜΝΉΜΗΣ: «Και θέλω σπείρει αυτήν δι εµαυτόν επί της γης, και θέλω ελεήσει την ουκ ηλεηµένην, και θέλω ειπεί προς τον ου λαόν µου,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ του Δρα Art Lindsley Διακεκριμένου Μέλους του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ C. S. LEWIS Μετάφραση: Δρ Γιούλικα Κ. Masry ΜΕΡΟΣ Α Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ~Η

Διαβάστε περισσότερα

Μετάνοια Εξομολόγηση ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετάνοια Εξομολόγηση ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Ä É Ì Ç Í É Á É Ï Ê Á È Ï Ë É Ê Ï Ð Å Ñ É Ï Ä É Ê Ï È Ñ Ç Ó Ê Å Õ Ô É Ê Ï Õ & Ê Ï É Í Ù Í É Ê Ï Õ Ð Ñ Ï Â Ë Ç Ì Á Ô É Ó Ì Ï Õ Oäüò: Óìýñíçò 27-10439 ÁÈÇÍÁ ENTYÐÏ ÊËÅÉÓÔÏ ÁÑ. ÁÄÅÉÁÓ 1091/9 ÊÅÌÐÁ Êùäéê üò:

Διαβάστε περισσότερα

επιλεγμένα από τα πέντε βιβλία που έγραψε γι αυτόν ο μαθητής του π. Ζωσιμάς

επιλεγμένα από τα πέντε βιβλία που έγραψε γι αυτόν ο μαθητής του π. Ζωσιμάς Αποφθέγματα του π. Σίμωνος Αρβανίτη (+1988) επιλεγμένα από τα πέντε βιβλία που έγραψε γι αυτόν ο μαθητής του π. Ζωσιμάς Το παρόν κείμενο είναι το μεγαλύτερο μέρος μιας εργασίας του εν Χριστώ αδελφού Νικολάου

Διαβάστε περισσότερα

Παιδεία Κυρίου: Προετοιμασία για ζωή με νόημα

Παιδεία Κυρίου: Προετοιμασία για ζωή με νόημα ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ «Υἱέ μή ὀλιγώρει παιδείας Κυρίου» (Παροιμ. 3, 11) Παιδεία Κυρίου: Προετοιμασία για ζωή με νόημα ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

του Οίκου Προσευχής Διδασκαλία για την διακονία

του Οίκου Προσευχής Διδασκαλία για την διακονία Από Γιώργο Μαρκάκη, Ποιμένα Χριστιανικού Οίκου Προσευχής «Κέντρο Σαλόμ», Αθήνα 02.2012 Σελ. 1 Ο αδελφός Νίκος έλαβε τον κάτωθι λόγο από τον Κύριο: «Λέγω στην Εκκλησία αυτή την ώρα: μείνετε πιστοί και μήν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΣ 34 ον - ΤΕΥΧΟΣ 177

ΕΤΟΣ 34 ον - ΤΕΥΧΟΣ 177 ΕΤΟΣ 34 ον - ΤΕΥΧΟΣ 177 Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος 2011 Κωδικός 2130 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΕΝΟΡΙΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΒΙΚΑΡΙΑΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ιερείς που ασπάστηκαν το Ισλάμ

Ιερείς που ασπάστηκαν το Ισλάμ Ιερείς που ασπάστηκαν το Ισλάμ ] يونا Greek [ Ελληνικά Μετάφραση : EUROPEAN ISLAMIC RESEARCH CENTER (EIRC) & Ρηγάλου Αριστέα Επιμέλεια : Τσεκούρα Βίβιαν & Άχμαντ Αλ- Αμίρ & Ρηγάλος Κωνσταντίνος 2012-1433

Διαβάστε περισσότερα

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΣΜΟ του Πάπα Φραγκίσκου ΕΚΔΟΣΗ Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος 2014 ISBN: 978-960-87124-1-6

Διαβάστε περισσότερα

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ CD DVD mp3 ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΜΝΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ mp3

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ CD DVD mp3 ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΜΝΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ mp3 mp3-1 mp3-2 mp3-3 mp3-4 mp3-5 mp3-6 mp3-7 mp3-8 mp3-9 mp3-10 mp3-11 mp3-12 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ CD DVD mp3 ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΜΝΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ mp3 ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ (18 mp3) (ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΣ ΛΕ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΑΡ.414

ΕΤΟΣ ΛΕ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΑΡ.414 ΕΤΟΣ ΛΕ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΑΡ.414 ΚΥΡΙΑΚΗ Ι ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Εφεσ. Ε 8-19 Ευαγγέλιο: Λουκ. ΙΓ 10-17 7 Δεκεμβρίου 2014 «Και ιδού γυνή ήν πνεύμα έχουσα ασθενείας έτη δέκα και οκτώ, και ήν συγκύπτουσα» Παράδειγμα

Διαβάστε περισσότερα

ISBN: 978-99943 - 917-6 - 9 Επιμέλεια έκδοσης: Αλβανικό Ινστιτούτο Ισλαμικής Σκέψης και Πολιτισμού Τίρανα, 2011

ISBN: 978-99943 - 917-6 - 9 Επιμέλεια έκδοσης: Αλβανικό Ινστιτούτο Ισλαμικής Σκέψης και Πολιτισμού Τίρανα, 2011 Τίτλος βιβλίου: Αυτός είναι ο Προφήτης Μωάμεθ, ο Απεσταλμένος του Θεού για όλη την ανθρωπότητα Εκδοτικό συμβούλιο: Δρ. Ραμίζ Ζέκαϊ Καθ. Δρ. Αριάν Καντίου Μπεντρί Τελεγκράφι Αλμπάν Κόντρα Εντβίν Τσάμι Ερίς

Διαβάστε περισσότερα

225 ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

225 ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 225 ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ Έτος ίδρυσης: 1963 Τιμήθηκε από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Άγιοι Ισαπόστολοι

Διαβάστε περισσότερα

2 Φεβρ. 9 Φεβρ. 16 Φεβρ. 23 Φεβρ. 6 Απρ. 13 Απρ. 20 Απρ. 27 Απρ. 6 Ιουλ. 13 Ιουλ. 20 Ιουλ. 27 Ιουλ. 3 Αυγ. 10 Αυγ. 17 Αυγ. 24 Αυγ. 31 Αυγ.

2 Φεβρ. 9 Φεβρ. 16 Φεβρ. 23 Φεβρ. 6 Απρ. 13 Απρ. 20 Απρ. 27 Απρ. 6 Ιουλ. 13 Ιουλ. 20 Ιουλ. 27 Ιουλ. 3 Αυγ. 10 Αυγ. 17 Αυγ. 24 Αυγ. 31 Αυγ. 1 η Έκδο 5 Ιαν. 12 Ιαν. 19 Ιαν. 26 Ιαν. 2 Φεβρ. 9 Φεβρ. 16 Φεβρ. 23 Φεβρ. 2 Μαρτ. 9 Μαρτ. 16 Μαρτ. 23 Μαρτ. 30 Μαρτ. 6 Απρ. 13 Απρ. 20 Απρ. 27 Απρ. 4 Μαΐου 11 Μαΐου 18 Μαΐου 25 Μαΐου 1 Ιουν. 8 Ιουν. 15

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ ΣΗΜΕΡΑ;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ ΣΗΜΕΡΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ ΣΗΜΕΡΑ; Εισήγηση στην Παγκρήτια Σύναξη Νέων 3 Ἰανουαρίου 2015 Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο για την

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ο Ιησούς Θεός; Η Βίβλος Λέει: ΟΧΙ

Είναι ο Ιησούς Θεός; Η Βίβλος Λέει: ΟΧΙ Είναι ο Ιησούς Θεός; Η Βίβλος Λέει: ΟΧΙ ] يونا Greek [ Ελληνικά Σαμπίρ Αλί Μετάφραση : EUROPEAN ISLAMIC RESEARCH CENTER (EIRC) & Ρηγάλος Κωνσταντίνος Επιμέλεια : Τσεκούρα Βίβιαν & Άχμαντ Αλ- Αμίρ 2013-1435

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΙ ΕΣ ΤΟΥ ΘΕΪΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΑΜΠΝΤΟΛ-ΜΠΑΧΑ

ΠΙΝΑΚΙ ΕΣ ΤΟΥ ΘΕΪΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΑΜΠΝΤΟΛ-ΜΠΑΧΑ ΠΙΝΑΚΙ ΕΣ ΤΟΥ ΘΕΪΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΑΜΠΝΤΟΛ-ΜΠΑΧΑ ISBN 960-7521-12-9 Copyright ελληνικής έκδοσης 1998 Εκδόσεις Αηδόνι Επιτροπή Εκδόσεων Πανελλήνιος Σύνδεσµος των Μπαχάι Στεφανοπούλου 5, 11147 Γαλάτσι, Αθήνα Πρώτη

Διαβάστε περισσότερα