ΣΡΟΠΟΠΟΙΗΕΙ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΣΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΔΙΑΦΟΡΕ ΣΟΤ ΙΧΤΟΝΣΟ ΜΕ ΣΟΝ ΠΡΟΗΓΟΤΜΕΝΟ ΝΟΜΟ ΟΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΟΤ ΠΛΕΙΣΗΡΙΑΜΟΤ ΕΙΑΓΩΓΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΡΟΠΟΠΟΙΗΕΙ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΣΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΔΙΑΦΟΡΕ ΣΟΤ ΙΧΤΟΝΣΟ ΜΕ ΣΟΝ ΠΡΟΗΓΟΤΜΕΝΟ ΝΟΜΟ ΟΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΟΤ ΠΛΕΙΣΗΡΙΑΜΟΤ ΕΙΑΓΩΓΗ"

Transcript

1 ΣΡΟΠΟΠΟΙΗΕΙ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΣΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΔΙΑΦΟΡΕ ΣΟΤ ΙΧΤΟΝΣΟ ΜΕ ΣΟΝ ΠΡΟΗΓΟΤΜΕΝΟ ΝΟΜΟ ΟΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΟΤ ΠΛΕΙΣΗΡΙΑΜΟΤ ΕΙΑΓΩΓΗ ΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΣΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ (εν ςυντομία : ΚΠολΔ) Είναι ζνα νομοκζτθμα, αποτελοφμενο από 1054 άρκρα, με τισ διατάξεισ των οποίων τίκενται οι κανόνεσ τόπου, τρόπου και χρόνου άςκθςθσ δικαιωμάτων εκ μζρουσ των φυςικϊν και νομικϊν προςϊπων ςτα πολιτικά δικαςτιρια. Σα δικαςτιρια αυτά εκδικάηουν τισ περιουςιακζσ και προςωπικζσ διαφορζσ μεταξφ των προςϊπων (φυςικϊν και νομικϊν), αλλά και με το Κράτοσ όταν θ διαφορά προζρχεται από ςχζςθ ιδιωτικοφ δικαίου. Ουςιαςτικά, είναι το δίκαιο διεξαγωγισ τθσ πολιτικισ δίκθσ. Επίςθσ, με το νόμο αυτό, ςτο 8 ο Βιβλίο του (άρκρα 904 ζωσ και 1054) τίκενται οι κανόνεσ αναγκαςτικισ είςπραξθσ (άλλωσ εκτζλεςθσ) μζςω επιβολισ και διεκπεραίωςθσ τθσ κατάςχεςθσ και εκποίθςθσ τθσ ιδιωτικισ περιουςίασ, ακόμθ και μζςω απειλισ ι επιβολισ προςωποκράτθςθσ του οφειλζτθ. Ο ΚΠολΔ αποτελεί βαςικό δομικό νομοκζτθμα ςτθ διαδικαςία απονομισ δικαιοςφνθσ, αλλά και τθσ αναγκαςτικισ εκποίθςθσ τθσ ιδιωτικισ περιουςίασ, γι αυτό και αποφεφγονται ςυχνζσ τροποποιιςεισ του, πολφ περιςςότερο οι εκτεταμζνεσ τροποποιιςεισ. Σοφτο γιατί θ εφαρμογι του ςυχνά προκαλεί ςφοδρά ερμθνευτικά ηθτιματα, που ςυνικωσ επιλφονται από τον Άρειο Πάγο, ο οποίοσ δικάηει τισ διαφορζσ ςε τρίτο και τελευταίο βακμό, μετά τα πρωτόδικα δικαςτιρια (Ειρθνοδικεία, Πρωτοδικεία) και το Εφετείο. Η προϊςχφουςα μορφι του είχε κεςπιςτεί με το Π.Δ. 503/1985, που δεν είχε επιφζρει τεράςτιεσ αλλαγζσ από τθν προθγοφμενθ (1945). Από το ζτοσ 2012 άρχιςαν να επζρχονται ςθμαντικζσ νομοκετικζσ μεταβολζσ ςτισ διατάξεισ αυτοφ του Κϊδικα, κυρίωσ ςτο 8 ο Βιβλίο που αφορά ςτθν αναγκαςτικι εκτζλεςθ, με τουσ Νόμουσ 4155/2012, 4072/2012, 4074/2012, 4138/2013, 4139/2013, 4172/2013, 4267/2014). Με το Ν.4335/2015 ζγινε ριηικι αναδόμθςθ όλου του ΚΠολΔ, με αποτζλεςμα ο Κϊδικασ αυτόσ να αποτελεί πλζον «άγνωςτο τοπίο» για τθν ςυντριπτικι πλειοψθφία των νομικϊν (δικαςτϊν και δικθγόρων ιδίωσ), γεγονόσ που εγκυμονεί κινδφνουσ από τθν εφαρμογι του, οι οποίοι εφκολα μποροφν να επιφζρουν ανεπανόρκωτεσ βλάβεσ ςτθν ιδιωτικι περιουςία και τισ προςωπικζσ ςχζςεισ των πολιτϊν. Σο πρόςχθμα για τθν εκτεταμζνθ αυτι τροποποίθςθ ιταν θ απλοποίθςθ των δικαςτικϊν διαδικαςιϊν και θ ςυντόμευςθ του χρόνου απονομισ δικαιοςφνθσ.

2 Όμωσ, ςτθν ουςία πρόκειται περί υποβάκμιςθσ τθσ απονομισ δικαιοςφνθσ, που εν πολλοίσ οδθγεί ςε ΑΔΙΚΕ ΔΙΚΕ, κυρίωσ γιατί δίνεται προβάδιςμα ςτα δικαιϊματα των Σραπεηϊν, ςε βάροσ αυτϊν που αφοροφν ςτθν ιδιωτικι περιουςία. Σο νομοκζτθμα αυτό αποτελεί πόνθμα ειδικισ επιτροπισ αποτελοφμενθσ από τουσ κ.κ. Ι. Χαμθλοκϊρθ, Πρόεδρο, τ. Αρεοπαγίτθ, Χαρίκλεια Απαλλαγάκθ, Γεϊργιο Ορφανό και τυλιανό ταματόπουλο, Κακθγθτζσ Πολιτικισ Δικονομίασ ςε Νομικζσ χολζσ ΑΕΙ, κακϊσ και τουσ Αντϊνθ Βγόντηα, Δικθγόρο- Πολιτικό του ΠΑΟΚ, Γ. Κουτςουλζλο, Προϊςτάμενο Νομικισ Τπθρεςίασ Δικθγορικοφ υλλόγου Ακθνϊν, και Θεοδ. χινά, Δικθγόρο-μζλοσ Δ.. του ΔΑ. Οι Κακθγθτζσ Χ. Απαλλαγάκθ και Γ. Ορφανόσ, εκτόσ από εκπαιδευτικοί, είναι και Νομικοί φμβουλοι «ςυςτθμικϊν» Σραπεηϊν (ΠΕΙΡΑΙΩ και EUROBANK, αντιςτοίχωσ). Ζναρξθ τθσ ιςχφοσ του Ν. 4335/2015 ορίςτθκε θ , αλλά κάποιεσ διατάξεισ του δεν είναι ακόμθ ενεργζσ γιατί αναμζνεται θ κατϋ εξουςιοδότθςθ του νόμου αυτοφ ζκδοςθ άλλων νομοκετθμάτων που κα εξειδικεφουν τον τρόπο εφαρμογισ τουσ. Η προοπτικι εφαρμογισ του νόμου αυτοφ προκάλεςε ςοβαρζσ αντιδράςεισ, πριν από τθν ζναρξθ ιςχφοσ του, τόςο των δικαςτϊν όςο και των δικθγόρων όλθσ τθσ Επικράτειασ. Οι δικθγόροι απαίτθςαν τθν απόςυρςι του, απεργϊντασ επί 9 περίπου μινεσ πριν αλλά και μετά τθν ζναρξθ ιςχφοσ του νόμου αυτοφ (Δεκζμβριοσ 2015 ζωσ και επτζμβριοσ 2016). Η απεργία αυτι, που αποφαςίςτθκε και ςυνεχιηόταν με αλλεπάλλθλεσ αποφάςεισ μθ αιρετϊν οργάνων (επιτροπϊν) προερχόμενων από τισ θγεςίεσ των Δικθγορικϊν υλλόγων όλθσ τθσ χϊρασ, κατόπιν ςχετικισ τροποποίθςθσ που είχε γίνει ςτον Κϊδικα περί Δικθγόρων, κρίνεται ωσ απεργία ςκοπιμοτιτων τθσ πλειοψθφίασ των θγεςιϊν των ανά τθν χϊρα δικθγορικϊν ςυλλόγων, αφοφ μθ αιρετά ςυνδικαλιςτικά όργανα αποφάςιςαν και ζκριναν τθν πορεία του απεργιακοφ αγϊνα χωρίσ να ζχουν προθγθκεί αποφάςεισ του ςϊματοσ των Δικθγόρων, ϊςτε θ απεργία να είναι ςτοχευμζνθ και αποτελεςματικι. Για το λόγο αυτό θ μακρόχρονθ απεργία των Δικθγόρων υπιρξε αδιζξοδθ και αναποτελεςματικι. Άλλωςτε, ςτο ςυμπζραςμα ότι θ απεργία των Δικθγόρων εξυπθρετοφςε άλλεσ ςκοπιμότθτεσ από τα ςυμφζροντα του ςϊματοσ αυτοφ, ςυνθγορεί και το γεγονόσ ότι αφενόσ μζλθ του Δ.. του πολυπλθκζςτερου Δικθγορικοφ υλλόγου τθσ Επικράτειασ, δθλ. τθσ Ακινασ, είχαν οριςτεί και παρζμεναν μζλθ τθσ ςυντακτικισ επιτροπισ του Κϊδικα, εγκρίνοντασ και υπογράφοντασ το τελικό «πόνθμά» τθσ, και αφετζρου ότι μζχρι ςιμερα θ Ολομζλεια των Δικθγορικϊν υλλόγων τθσ Επικράτειασ δεν ζχει εκδϊςει κριτικι μελζτθ για να ενθμερωκοφν τα μζλθ τουσ και οι πολίτεσ ςχετικά με τα προβλιματα που δθμιουργεί θ κζςπιςθ αυτοφ του νομοκετιματοσ, παρά το γεγονόσ ότι πλείςτοι Δικθγορικοί φλλλογοι (ιδίωσ τθσ Ακινασ) ζχουν πολυάρικμο δικθγορικό προςωπικό ςτισ νομικζσ τουσ υπθρεςίεσ.

3 ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΗΜΑΝΣΙΚΕ ΣΡΟΠΟΠΟΙΗΕΙ Ε ΧΕΗ ΜΕ ΣΟΤ ΠΛΕΙΣΗΡΙΑΜΟΤ (με **** τα ςυμπεράςματα του ςυντάκτη του παρόντοσ για τισ τροποποιήςεισ) Αρχικά, θα πρζπει να ςημειωθεί ότι οι περιςςότερεσ τροποποιήςεισ του νόμου αυτοφ, ακόμη και αν πραγματεφονται τη διεξαγωγή τησ πολιτικήσ δίκησ, αφοροφν εμμζςωσ και ςτουσ πλειςτηριαςμοφσ, γιατί τησ κατάςχεςησ και πλειςτηρίαςησ προηγείται η ζκδοςη δικαςτικήσ απόφαςησ, η οποία αποτελεί τον «εκτελεςτό τίτλο», βάςει του οποίου κινείται η διαδικαςία αναγκαςτικήσ εκτζλεςησ. Για το λόγο αυτό, κάποιεσ τροποποιήςεισ του νόμου που αφοροφν ςτη διεξαγωγή τησ δίκησ (και καταληκτικά ςτην αναγκαςτική εκτζλεςη) αναφζρονται ςτο πρώτο μζροσ του παρόντοσ ςημειώματοσ, ενώ οι τροποποιήςεισ που αφοροφν μόνον ςτην αναγκαςτική εκτζλεςη (κατάςχεςη & πλειςτηριαςμόσ) αναφζρονται ςτο δεφτερο μζροσ του παρόντοσ ςημειώματοσ ΜΕΡΟ 1 ο ==================================================================================== Τποχρεωτικι παράςταςθ με δικθγόρο ςτα Ειρθνοδικεία, ςε όλεσ τισ διαδικαςίεσ, υποχρεωτικι θ κατάκεςθ προτάςεων ςτο Ειρθνοδικείο Προθγουμζνωσ, ο πολίτθσ είχε δικαίωμα να παραςτακεί αυτοπροςϊπωσ ςτο Ειρθνοδικείο, να βοθκθκεί ςτθ διαδικαςία από τον Ειρθνοδίκθ και να μθν υποβάλλει ζγγραφεσ προτάςεισ. (****Δυςχεραίνει τθν πρόςβαςθ του πολίτθ ςτθν πλζον χαμθλόβακμθ δικαιοςφνθ λόγω επιβολισ κόςτουσ υπθρεςιϊν δικθγόρου που κακιςτά αςφμφορθ τθν υπεράςπιςθ αυτϊν των δικαιωμάτων. θμειωτζον ότι οι υποκζςεισ ςτα Ειρθνοδικεία αφοροφν διαφορζσ με αξία από 0 ζωσ Η τροποποίθςθ αυτι αφορά και ςτουσ πλειςτθριαςμοφσ γιατί οι δικαςτικζσ αποφάςεισ του Ειρθνοδικείου μποροφν να αποτελζςουν εκτελεςτό τίτλο βάςει του οποίου κα αρχίηει θ κατάςχεςθ περιουςίασ. Κατάργθςθ τθσ δίκθσ ςτο ακροατιριο (237 επ. ΚΠολΔ) τθν τακτικι ιδίωσ διαδικαςία προβλζπεται θ διεξαγωγι τθσ δίκθσ μζςα ςε ορίηοντα περίπου 150 θμερϊν από τθν κατάκεςθ τθσ αγωγισ, χωρίσ τθν ακρόαςθ των πλθρεξουςίων δικθγόρων, των μαρτφρων ι και των διαδίκων από τον δικαςτι, ο οποίοσ κα ερευνά τθν υπόκεςθ μζςα από κατατεκζντεσ ζγγραφουσ ιςχυριςμοφσ, από ζγγραφεσ ζνορκεσ βεβαιϊςεισ μαρτφρων μζχρισ οκτϊ- με δαπάνθ και επιμζλεια κακενόσ των διαδίκων, αλλά και αποδεικτικά ςτοιχεία που δεν πλθροφν τισ προχποκζςεισ του νόμου. Αντικείμενο δίκθσ με αξία μζχρι μπορεί να αποδεικνφεται με μάρτυρεσ, πλθν οριςμζνων εξαιρζςεων. Ωσ μάρτυρεσ μποροφν πλζον να κατακζτουν και εκείνοι που εξαρτοφν ζννομο ςυμφζρον από τθν ζκβαςθ τθσ δίκθσ. Κατϋ εξαίρεςθ, εναπόκειται ςτον ειςθγθτι δικαςτι θ επανάλθψθ τθσ διαδικαςίασ με εξζταςθ των μαρτφρων ι των διαδίκων για τθν άρςθ αμφιβολιϊν από αντιφατικζσ ιδίωσ ζνορκεσ βεβαιϊςεισ μαρτφρων ι ιςχυριςμϊν διαδίκων. Δεν

4 επιτρζπεται αναβολι τθσ υπόκεςθσ, παρά μόνον μία φορά αν ςυντρζχει ςπουδαίοσ λόγοσ, χωρίσ να αποκλείεται θ επιβολι δικαςτικισ δαπάνθσ ςε βάροσ του αιτθκζντοσ τθν αναβολι διαδίκου. Προθγουμζνωσ οι δίκεσ, τακτικϊν και ειδικϊν διαδικαςιϊν, γίνονταν ςτο ακροατιριο, παρουςία και δικαςτικοφ γραμματζωσ που τθροφςε πρακτικά για τθν καταγραφι των ενςτάςεων και αντενςτάςεων που υπζβαλαν οι πλθρεξοφςιοι δικθγόροι, τθσ εξζταςθσ από τον δικαςτι και τουσ πλθρεξουςίουσ δικθγόρουσ των μαρτφρων και ενίοτε των διαδίκων. Ο δικαςτισ, πριν από τθν ζναρξθ τθσ ςυηιτθςθσ, είχε υποχρζωςθ να καλζςει τουσ διαδίκουσ ςε ςυμβιβαςτικι επίλυςθ τθσ διαφοράσ. Δεν λαμβάνονταν υπόψθ του δικαςτι μαρτυρικζσ κατακζςεισ ατόμων που εξαρτοφςαν ζννομο ςυμφζρον από τθν ζκβαςθ τθσ δίκθσ. Λαμβάνονταν υπόψθ αποδεικτικά μζςα που δεν πλθροφςαν τισ προχποκζςεισ του νόμου μόνον με ειδικι αιτιολογία από τον δικαςτι. Κάκε διάδικοσ μποροφςε να εξετάςει ζναν μάρτυρα ςτο ακροατιριο και να προςκομίςει μζχρι τρείσ (3) ζνορκεσ βεβαιϊςεισ μαρτφρων. Με μάρτυρεσ αποδεικνφονταν διαφορζσ μζχρι του ποςοφ των , πλθν εξαιρζςεων. Οι δίκεσ γίνονταν δθμοςίωσ ςτο ακροατιριο, με θχολθψία (ςυνικωσ) για τθν πλθρότθτα των πρακτικϊν τθσ δίκθσ, και υπιρχε δυνατότθτα ειςόδου ςτθ δικαςτικι αίκουςα και παρακολοφκθςισ τουσ από οποιονδιποτε πολίτθ. Αναβολι τθσ δίκθσ προβλεπόταν μία φορά, για ςπουδαίο λόγο, χωρίσ τθν επιβολι δικαςτικισ δαπάνθσ ςε βάροσ του αιτοφντοσ τθν αναβολι διαδίκου. ****Δεν εξαςφαλίηεται θ δθμοςιότθτα και διαφάνεια ςτθν εκδίκαςθ υποκζςεων. Ο δικαςτισ δεν μπορεί να παρεμβαίνει για τθν ςυμβιβαςτικι επίλυςθ τθσ διαφοράσ ι τθν οριοκζτθςι τθσ ςτα πλαίςια του νόμου, οφτε μπορεί αυτόσ και οι πλθρεξοφςιοι δικθγόροι να ελζγξουν με ερωτιςεισ τουσ προσ τουσ μάρτυρεσ τθν ειλικρίνεια και αξιοπιςτία των μαρτφρων ι τθν βαςιμότθτα των ιςχυριςμϊν των διαδίκων. Αυξάνεται κατά πολφ το κόςτοσ τθσ δίκθσ από τθν υπερβολικι δαπάνθ για τθ ςφνταξθ των ζνορκων βεβαιϊςεων μαρτφρων και των πολλαπλϊν ενεργειϊν που απαιτοφνται διάςπαρτεσ μζςα ςε 150 θμζρεσ από τον πλθρεξοφςιο δικθγόρο του. Η δυνατότθτα απόδειξθσ με ζωσ οκτϊ (8) ζνορκεσ βεβαιϊςεισ μαρτφρων είναι βζβαιο ότι κα ευνοιςει τον οικονομικά ιςχυρότερο διάδικο (πχ τράπεηεσ ι δθμόςιο), που είναι βζβαιο ότι κα προβεί και ςε καταμθνφςεισ των μαρτφρων τθσ αντίδικθσ πλευράσ για να καταπιζςει τον αντίδικό του και τελικά να ανακόψει τθν πρόοδο τθσ δίκθσ, επιβαρφνοντασ τον αντίδικό του με πλθκϊρα ποινικϊν διϊξεων ι θ πικανι ψευδορκία των μαρτφρων τθσ οικονομικά ιςχυρότερθσ πλευράσ κα δθμιουργιςει τθν ανάγκθ να αμυνκεί (ο οικονομικά αςκενζςτεροσ) με ποινικζσ διϊξεισ κατά των μαρτφρων του ιςχυρότερου, πράγμα που κα αδυνατεί να πράξει, ςε βάροσ των ζννομων ςυμφερόντων του. Δυςχεραίνεται το ζργο του δικαςτι από τθν ζλλειψθ ακρόαςθσ των παραγόντων τθσ δίκθσ και γεννάται κίνδυνοσ από τθν δικανικι εκτίμθςθ αντιφατικϊν μαρτυρικϊν κατακζςεων. Δεν εξαςφαλίηεται θ ςυντόμευςθ των δικαςτικϊν διαδικαςιϊν, αντίκετα μπορεί να επαναλθφκεί θ δίκθ, με επιβάρυνςθ του κόςτουσ τθσ δίκθσ για τουσ διαδίκουσ, αλλά και του Κράτουσ. Η ζλλειψθ δθμοςιότθτασ τθσ δίκθσ ελλοχεφει κίνδυνο διαπλοκισ όλων ανεξαιρζτωσ των παραγόντων τθσ. Όλθ αυτι θ πολυδάπανθ διαδικαςία πλθροί ΑΠΟΛΤΣΩ τον οριςμό τθσ ΑΔΙΚΗ ΔΙΚΗ, αφοφ καταργείται ο ρόλοσ του δικαςτι ωσ βαςικοφ ςυντελεςτι τθσ δίκθσ, του υπεραςπιςτι δικθγόρου και

5 του κοινοφ που παρακολουκεί τθ δίκθ κρίνει τθν τιρθςθ τθσ νομιμότθτασ από τουσ παράγοντεσ τθσ, ενϊ ουςιαςτικά κακίςταται απροςπζλαςτθ θ δικαιοςφνθ ςτον οικονομικά αςκενζςτερο διάδικο. Σροποποιικθκε ριηικά θ διαδικαςία αςφαλιςτικϊν μζτρων, που αφορά ςτθν κατεπείγουςα ρφκμιςθ δικαιωμάτων, ςχζςεων και καταςτάςεων, ςυνιςτάμενθ κυρίωσ ςτα ακόλουκα : Προβλζπεται θ λιψθ απόφαςθσ αςφαλιςτικϊν μζτρων και για μζλλουςα απαίτθςθ (άρκρ. 682). Η απόφαςθ αςφαλιςτικϊν μζτρων περιζχει ςυνοπτικι αιτιολογία και εκδίδεται εντόσ 48 ωρϊν από τθν εκδίκαςθ τθσ αίτθςθσ ςτο δικαςτιριο, και κατϋ εξαίρεςθ εντόσ 30 θμερϊν (άρκρ. 691). ε κατεπείγουςεσ περιπτϊςεισ αποτροπισ κινδφνου και μζχρι τον χρόνο ζκδοςθσ δικαςτικισ απόφαςθσ επί αίτθςθσ αςφαλιςτικϊν μζτρων, προβλζπεται θ ζκδοςθ προςωρινισ δικαςτικισ διαταγισ για λιψθ μζτρων προσ ρφκμιςθ τθσ κατάςταςθσ, διατιρθςθ ι εξαςφάλιςθ δικαιϊματοσ, χωρίσ τθν κλιτευςθ του αντιδίκου (άρκρ. 691 Α). Προθγουμζνωσ : α) δεν προβλεπόταν περίπτωςθ ζκδοςθσ απόφαςθσ για μζλλουςα απαίτθςθ, παρά μόνον για υφιςτάμενθ, β) δεν προβλεπόταν υπόδειξθ προσ τον δικαςτι ςχετικά με το είδοσ τθσ αιτιολογίασ τθσ δικαςτικισ απόφαςθσ, γ) θ ζκδοςθ τθσ δικαςτικισ απόφαςθσ προβλεπόταν ςε απϊτατο χρονικό ορίηοντα 8 μθνϊν, όπωσ ιςχφει για όλεσ τισ δικαςτικζσ αποφάςεισ. δ) για τθν ζκδοςθ προςωρινισ διαταγισ απαιτείτο θ κλιτευςθ του αντιδίκου. ****Οι τροποποιιςεισ αυτζσ ενιςχφουν τα δικαιϊματα ιδίωσ των Σραπεηϊν ζναντι του οφειλζτθ, δεδομζνου ότι με τισ αποφάςεισ αυτοφ του είδουσ δεςμεφεται αμζςωσ θ ιδιωτικι περιουςία, μζχρι τθν ζκδοςθ οριςτικισ δικαςτικισ απόφαςθσ. ****Περιςτζλλεται θ ανεξαρτθςία τθσ δικαιοςφνθσ με τθν υπόδειξθ του είδουσ αιτιολογίασ, καταλυομζνθσ με τον τρόπο αυτό τθσ ςυνταγματικισ εγγφθςθσ για πλιρθ αιτιολόγθςθ των δικαςτικϊν αποφάςεων. ****Ο αςφυκτικόσ περιοριςμόσ του χρόνου ζκδοςθσ των δικαςτικϊν προςωρινϊν διαταγϊν αποφάςεων δεν επιτρζπει επαρκι και αξιοπρεπι άμυνα, ιδίωσ ςε οφειλζτεσ τραπεηϊν ****Παραβιάηεται θ βαςικι ςυνταγματικι εγγφθςθ ακρόαςθσ του πολίτθ από τον φυςικό του δικαςτι, αφοφ παραλείπεται θ κλιτευςι του ςε δικαςτικι διαδικαςία, όπωσ είναι θ χοριγθςθ προςωρινισ δικαςτικισ διαταγισ, που μπορεί να ςυνεπάγεται ιδίωσ τθν απϊλεια δικαιωμάτων αλλά και τθν μείωςθ τθσ περιουςίασ του.

6 Κατά τθ δθμοςίευςθ ιδιόγραφθσ διακικθσ με τθν οποία κακίςταται κλθρονόμοσ πρόςωπο που δεν είναι ςφηυγοσ του διακζτθ ι δεν ζχει με τον διακζτθ ςυγγενικι ςχζςθ τουλάχιςτον τζταρτου βακμοφ, προκειμζνου να κθρυχκεί θ διακικθ αυτι ωσ κφρια διατάςςεται από το δικαςτιριο γραφολογικι εξζταςθ τθσ γραφισ και τθσ υπογραφισ του διακζτθ, ςτθν οποία καλείται υποχρεωτικά το Ελλθνικό Δθμόςιο (άρκρ. 808). Προθγουμζνωσ δεν προβλεπόταν οφτε νοείτο τζτοια νομοκετικι ρφκμιςθ. ****Η διάταξθ αφορά ςε ςκανδαλϊδθ και παράνομθ επζμβαςθ του νομοκζτθ ςτον πυρινα τθσ ιδιωτικισ περιουςίασ με ςκοπό να ευνοθκεί το Δθμόςιο, που πλζον δεν είναι Ελλθνικό αλλά από άποψθ εκνικισ κυριαρχίασ και δθμοςιονομικά ζχει περιζλκει ςτουσ ιδιϊτεσ «δανειςτζσ» τθσ χϊρασ μασ, Με τον τρόπο αυτό παρεμποδίηεται ουςιαςτικά θ ελεφκερθ διάκεςθ τθσ ιδιωτικισ περιουςίασ από τον κλθρονομοφμενο. Ζτςι, το Δθμόςιο, που εκ του νόμου καλείται ωσ τελευταίοσ κλθρονόμοσ (ζκτθσ τάξθσ) περιουςίασ για τθν οποία δεν ζχει καταλθφκεί διακικθ από τον κλθρονομοφμενο, εγκακίςταται με τθ διάταξθ αυτι οιονεί τετιμθμζνοσ από τθν τελευταία βοφλθςθ του διακζτθ ςυγκλθρονόμοσ με οποιοδιποτε μθ ςυγγενικό πρόςωπο τιμάται με διακικθ από τον κλθρονομοφμενο. Δθλαδι ςε περίπτωςθ που κλθρονομεί με διακικθ πχ ο/θ ςφντροφοσ του κανόντοσ, κα πρζπει να υποβλθκεί ςε τεράςτια δικαςτικι δαπάνθ προκειμζνου να αποδείξει με γραφολογικι πραγματογνωμοςφνθ ςτο δικαςτιριο, αντιδικϊντασ υποχρεωτικά με το Δθμόςιο, το γνιςιο τθσ γραφισ και υπογραφισ του κανόντοσ. Η διάταξθ αυτι ευνοεί τελικά τουσ «δανειςτζσ» τθσ χϊρασ μασ, αφοφ είναι γνωςτό πωσ θ δθμόςια περιουςία περιζρχεται ςτο ΣΑΙΠΕΔ. ΜΕΡΟ 2 ο Πλειςτηριαςμοί & Προςωποκράτηςη Αναςτολι διενζργειασ πλειςτθριαςμϊν από 1-31 Αυγοφςτου (άρκρ. 959 παρ. 7 ΚΠολΔ). Ζγινε ςφντμθςθ του χρόνου δικαςτικϊν διακοπϊν για το ςυγκεκριμζνο αντικείμενο. Προθγουμζνωσ θ αναςτολι εκτεινόταν από 1 Αυγοφςτου μζχρι και τισ 15 επτεμβρίου. ****Η τροποποίθςθ ευνοεί μονόπλευρα και εντείνει τθν πίεςθ των δανειςτϊν (ιδίωσ τραπεηϊν) κατά τθσ περιουςίασ των ιδιωτϊν, και για το λόγο ότι ςυνικωσ οι τελευταίοι εκπροςωποφνται από

7 μεμονωμζνουσ δικθγόρουσ που διακόπτουν τισ εργαςίεσ τουσ τον Αφγουςτο και ςτθ ςυνζχεια χρειάηονται περιςςότερο χρόνο οργάνωςθσ τον επτζμβριο, ςε αντίκεςθ με το δθμόςιο ι τισ τράπεηεσ που ςτελεχϊνονται από πολυάρικμο νομικό προςωπικό και δεν διακόπτουν παντελϊσ τισ εργαςίεσ τουσ τον Αφγουςτο. Όλεσ οι πράξεισ τθσ προδικαςίασ και κφριασ διαδικαςίασ τθσ αναγκαςτικισ εκτζλεςθσ μζχρι και τθν κατάςχεςθ προςβάλλονται με δφο ανακοπζσ μζςα ςε προκεςμία 45 θμερϊν και αφοροφν πλζον ςε δφο ςτάδια τθσ προδικαςίασ. Επίςθσ, θ προκεςμία προςβολισ του πλειςτθριαςμοφ των ακινιτων περιορίηεται ςτισ 60 θμζρεσ από τθ μεταγραφι τθσ κατακυρωτικισ ζκκεςθσ, ενϊ με τον ιςχφοντα ΚΠολΔ ςτισ ενενιντα θμζρεσ. (άρκρ. 934). Προθγουμζνωσ, θ προκεςμία προςβολισ των πράξεων τθσ προδικαςίασ και τθσ αμφιςβιτθςθσ τθσ απαίτθςθσ προςβάλλονταν μζςα ςε 15 θμζρεσ από τθν κατάςχεςθ, ενϊ θ κατάςχεςθ προςβαλλόταν μζχρι και τθν ζναρξθ του πλειςτθριαςμοφ. Σα προβλεπόμενα ςτάδια προςβολισ τθσ κατάςχεςθσ ιταν τρία. Για τα ακίνθτα προβλεπόταν προκεςμία προςβολισ του πλειςτθριαςμοφ ςε 90 θμζρεσ. Σα ζνδικα μζςα ιταν κυρίωσ θ αίτθςθ αναςτολισ του άρκρου 938 που καταργικθκε, αφινοντασ ζνα τεράςτιο κενό, ενόψει άςκθςθσ ανακοπισ από τον οφειλζτθ. Ζτςι, με τον ςυνδυαςμό αίτθςθσ αναςτολισ και ανακοπισ ιταν αποτελεςματικι θ δικαςτικι προςταςία του οφειλζτθ. ****Τποβάκμιςθ τθσ απονομισ δικαιοςφνθσ λόγω του αςφυκτικοφ περιοριςμοφ των προκεςμιϊν, με ςυνζπεια ο οφειλζτθσ να μθν προλαβαίνει να οργανϊςει τθν άμυνά του, ιδίωσ ςτισ περιπτϊςεισ εκείνεσ που απαιτείται ζρευνα για τθν ςυγκζντρωςθ ςτοιχείων (π.χ. ζρευνα προσ αντίκρουςθ των ςτοιχείων κίνθςθσ αλλθλόχρεου λογαριαςμοφ ςε αντίςτοιχθ ςφμβαςθ με πιςτωτικό ίδρυμα, μετά το κλείςιμο του οποίου επιςπεφδεται διαδικαςία αναγκαςτικισ εκτζλεςθσ). τισ δίκεσ που ανοίγουν με ανακοπι κατά τθσ εκτζλεςθσ με τίτλο δικαςτικι απόφαςθ ι διαταγι πλθρωμισ επιτρζπεται να αςκθκεί κατά τθσ πρωτόδικθσ απόφαςθσ μόνον ζφεςθ. Καταργείται το κυριότερο ζνδικο μζςο υπζρ του οφειλζτθ, δθλαδι θ αίτθςθ αναςτολισ εκτζλεςθσ του άρκρου 938, ενϊ δεν προβλζπεται πλζον θ ζκδοςθ ςθμειϊματοσ προ πάςθσ εκτζλεςθσ (άρκρ. 937 και 938). Προθγουμζνωσ υπιρχε θ δυνατότθτα άςκθςθσ και αναίρεςθσ ενϊπιον του Αρείου Πάγου, δυνατότθτα ιδιαίτερθσ νομικισ αξίασ όςον αφορά ςτον ζλεγχο δυςεπίλυτων ι δυςχερϊν ςτθν ερμθνεία νομικϊν διατάξεων. Επίςθσ, με το άρκρο 938, που καταργικθκε, προβλεπόταν εκτόσ από τθν αίτθςθ αναςτολισ θ ζκδοςθ ςθμειϊματοσ προ πάςθσ εκτζλεςθσ ενόψει εκδίκαςθσ αίτθςθσ αναςτολισ του ανακόπτοντοσ. ****Τποβακμίηεται θ απονομι δικαιοςφνθσ, επιταχυνόμενθσ τθσ διαδικαςίασ αναγκαςτικισ εκτζλεςθσ. Ωφελοφμενεσ είναι οι τράπεηεσ των οποίων ο τίτλοσ εκτζλεςθσ ςτθν ςυντριπτικι πλειοψθφία των καταςχζςεων είναι διαταγι πλθρωμισ, που ουςιαςτικά είναι διαδικαςία μονομερισ αφοφ ο οφειλζτθσ

8 δεν ςυμμετζχει ςτθ δικαςτικι διαδικαςία που απαιτείται για τθν ζκδοςι τθσ και δεν προλαβαίνει να αμυνκεί. **** Οι αιτιςεισ αναςτολισ (δθλ. θ άμυνα του οφειλζτθ), που καταργείται, όπωσ και θ ζκδοςθ ςθμειϊματοσ πριν από τθν ζναρξθ κάκε πράξθσ εκτζλεςθσ, οδθγοφν ςε απϊλεια άμεςθσ και πλιρουσ προςωρινισ- ανακοφφιςθσ, αφοφ δεν παρζχεται άμεςθ ζννομθ προςταςία ςτον οφειλζτθ μζχρι τθν οριςτικι κρίςθ του δικαςτθρίου επί τυχόν αντιρριςεων που κα ζχει επί τθσ οφειλισ. **** Τπάρχει ζντονθ αβεβαιότθτα ςτθν παροχι ζννομθσ προςταςίασ από άςκθςθ ανακοπϊν από τον οφειλζτθ, ενόψει τθσ κατάργθςθσ του άρκρου 938, δεδομζνου ότι αφενόσ είναι αμφίβολο εάν οι δικαςτικζσ αποφάςεισ ςϋ αυτζσ τισ ανακοπζσ κα ζχουν εκδοκεί μζχρι τον πλειςτθριαςμό, ιδίωσ εάν μεςολαβιςει αναβολι εκδίκαςθσ, ι εάν κα παρζχουν ουςιαςτικά ζννομθ προςταςία, αφοφ κα δικάηονται με τθ διαδικαςία αςφαλιςτικϊν μζτρων όπου θ απόφαςθ μπορεί (δικαιολογείται ςφμφωνα με το νόμο) να εκδοκεί «πρόχειρα», δθλαδι ωσ περίλθψθ, με ότι επιβλαβι μπορεί να ςυνεπάγεται αυτι θ προχειρότθτα για τα ςυμφζροντα του οφειλζτθ. Προςτζκθκε διάταξθ ςφμφωνα με τθν οποία, ςτθν περίπτωςθ που θ υπάρχουςα περιουςία του οφειλζτθ δεν επαρκεί για τθν εξόφλθςθ τθσ απαίτθςθσ, να δφναται ο δανειςτισ να τον υποχρεϊςει ςε παράδοςθ καταλόγου περιουςιακϊν ςτοιχείων, αλλά και χοριγθςθ βεβαιωτικοφ όρκου, με υποχρζωςθ αναφοράσ των απαιτιςεων του οφειλζτθ ςε βάροσ τρίτου και τθ νομικι αιτία, κακϊσ και των απαλλοτριϊςεων (αναγκαςτικϊν και εκοφςιων, δθλαδι πωλιςεισ) που ζγιναν κατά τθν τελευταία πενταετία ςε βάροσ των περιουςιακϊν του ςτοιχείων (άρκρ. 952). **** Επιβαρφνεται θ δικονομικι κζςθ του οφειλζτθ ςε βάροσ του εννόμου ςυμφζροντόσ του για προςταςία τθσ περιουςίασ του, αφοφ προςτίκεται υποχρζωςι του για διευκόλυνςθ του δανειςτι (ιδίωσ των τραπεηϊν. Παραβίαςθ ςχετικισ κεμελιϊδουσ αρχισ του δικαίου περί απόδειξθσ, που ενϊ είναι δικαίωμα του δανειςτι αντιςτρζφεται το βάροσ τθσ και πλζον μετατίκεται το βάροσ απόδειξθσ και μετατρζπεται ςε υποχρζωςθ του οφειλζτθ. Ο δανειςτισ ζχει δικαίωμα να καταςχζςει όλα τα κινθτά του οφειλζτθ, εξαιρουμζνων των πραγμάτων που είναι απολφτωσ απαραίτθτα για τθν διαβίωςθ του οφειλζτθ και τθσ οικογενείασ του ι για τθν εργαςία του (άρκρ. 953). Προθγουμζνωσ ιταν ακατάςχετα, με ρθτι αναφορά ςε : πράγματα προςωπικισ χριςθσ και ιδίωσ τα ροφχα, τα κλινοςκεπάςματα, ζπιπλα, εφόςον είναι απαραίτθτα για τισ ςτοιχειϊδεισ ανάγκεσ διαβίωςθσ, τρόφιμα και καφςιμθ φλθ για 3 μινεσ, παράςθμα, αναμνθςτικά αντικείμενα, χειρόγραφα, επιςτολζσ, οικογενειακά ζγγραφα, επαγγελματικά βιβλία, επαγγελματικά και προςωπικά αντικείμενα : μθχανιματα, βιβλία, μουςικά όργανα, εργαλεία τζχνθσ, ςυγκεκριμζνα αντικείμενα και ηϊα για τουσ αγρότεσ, καρποί ζνα μινα πριν τθν ωρίμανςι τουσ και μεταξοςκϊλθκεσ πριν τθν τελειοποίθςθ των κουκουλιϊν

9 ****Επειδι ςυνικωσ θ κατάςχεςθ ςτρζφεται κατά όλθσ τθσ κινθτισ και ακίνθτθσ περιουςίασ του οφειλζτθ, θ απάλειψθ απαρίκμθςθσ των εξαιρετζων κατάςχεςθσ κινθτϊν πραγμάτων είναι βζβαιο ότι κα οδθγεί ςε τζλεια εξακλίωςθ τον οφειλζτθ, αφοφ κα αποβάλλεται από το εκπλειςτθριαςμζνο ςπίτι του με τα ροφχα και μόνο που κα φοράει, εφόςον δεν είναι πολυτελι, και βζβαια χωρίσ τα κοςμιματά του. τθν καταςχετιρια ζκκεςθ ορίηεται, εκτόσ άλλων, και θ θμερομθνία πλειςτθριαςμοφ, θ οποία δεν μπορεί να απζχει περιςςότερο από 8 μινεσ από τθν θμερομθνία που ζγινε θ κατάςχεςθ. τθν καταςχετιρια ζκκεςθ πρζπει να αναγράφεται και θ εμπορικι αξία του ακινιτου, ςτα 2/3 τθσ οποίασ κα ξεκινά θ πρϊτθ τιμι εκπλειςτθρίαςθσ (τροποποίθςθ με το άρκρο 9 παρ 11 Ν 4342/2015), τθν οποία κα ορίηει ο δικαςτικόσ επιμελθτισ, ο οποίοσ για τθν εργαςία αυτι κα προςλαμβάνει ειδικό εκτιμθτι-πραγματογνϊμονα. Η αμοιβι του πραγματογνϊμονα κα επιβαρφνει ςτο τζλοσ τον οφειλζτθ, ςφμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) 59/2016. Διόρκωςθ τθσ ζκκεςθσ αυτισ επιτρζπεται με ανακοπι που αςκείται τουλάχιςτον 20 θμζρεσ πριν από τον πλειςτθριαςμό, ενϊ θ δικαςτικι απόφαςθ που κα εκδοκεί επϋ αυτισ πρζπει να ζχει δθμοςιευτεί μζχρι τότε (άρκρ. 954). Προθγουμζνωσ δεν υπιρχε περιοριςμόσ ςτον οριςμό θμερομθνίασ πλειςτθριαςμοφ. Σα ακίνθτα εκπλειςτθριάηονταν ςτα 2/3 τθσ αντικειμενικι τουσ αξίασ (δθλαδι τθσ αξίασ επί τθσ οποίασ κακορίηεται ο φόροσ μεταβίβαςθσ ακινιτου, αλλά και όλοι οι άλλοι φόροι επί των ακινιτων, πχ ΕΝΦΙΑ), που ςιμερα είναι κατά πολφ μεγαλφτερθ τθσ εμπορικισ αξίασ των ακινιτων. Ανακοπι κατά τθσ καταςχετιρια ζκκεςθσ μποροφςε να γίνει μζχρι τθν 5 θ θμζρα πριν από τθν θμερομθνία πλειςτθριαςμοφ. Δεδομζνου ότι ιδθ, από το ζτοσ 2015 που ίςχυε διαφορετικό κακεςτϊσ, ζχουν κοινοποιθκεί χιλιάδεσ καταςχετιριεσ εκκζςεισ, που δεν είχαν προςβλθκεί από τον οφειλζτθ εν αναμονι τθσ θμερομθνίασ τελικοφ πλειςτθριαςμοφ, είναι βζβαιο ότι μόλισ αρχίςουν οι θλεκτρονικοί πλειςτθριαςμοί ελάχιςτοι οφειλζτεσ κα ζχουν δικαίωμα πλζον για προςβολι τθσ καταςχετιριασ ζκκεςθσ αφοφ κα ζχουν χάςει τθν προκεςμία αυτοφ του ζνδικου μζςου. ****Οι τράπεηεσ ιδθ ζχουν επιδϊςει χιλιάδεσ διαταγζσ πλθρωμισ ι δικαςτικζσ αποφάςεισ μζςα ςτο ζτοσ Δεδομζνου ότι ιδθ, από το ζτοσ 2015 που ίςχυε διαφορετικό κακεςτϊσ, ζχουν κοινοποιθκεί χιλιάδεσ καταςχετιριεσ εκκζςεισ ι ζχουν και ματαιωκεί χιλιάδεσ πλειςτθριαςμοί λόγω των απαεργιϊν δικθγόρων (το 2015 και 2016) και ςυμβολαιογράφων (το 2016 και 2017 μζχρι ςιμερα), που δεν είχαν προςβλθκεί από τον οφειλζτθ εν αναμονι τθσ θμερομθνίασ τελικοφ πλειςτθριαςμοφ, είναι βζβαιο ότι μόλισ αρχίςουν οι θλεκτρονικοί πλειςτθριαςμοί ελάχιςτοι οφειλζτεσ κα ζχουν δικαίωμα πλζον για προςβολι τθσ καταςχετιριασ ζκκεςθσ αφοφ κα ζχουν χάςει τθν προκεςμία αυτοφ του ζνδικου μζςου ι κα ζχουν»κεραπευτεί» πολλζσ από τθν ακυρότθτεσ που μπορεί να ζχει θ καταςχετιρια ζκκεςθ. ****Η εκπλειςτθρίαςθ κα γίνεται ςε λθςτρικζσ τιμζσ, γιατί δεν είναι δυνατόσ πλζον ο προςδιοριςμόσ τθσ «εμπορικισ» αξίασ ενόσ ακινιτου, δεδομζνου ότι ελάχιςτεσ πωλιςεισ ζχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και αυτζσ πάλι ςε πολφ χαμθλζσ τιμζσ λόγω ςθμαντικϊν οικονομικϊν προβλθμάτων των ιδιοκτθτϊν τουσ.

10 ****Προςχθματικι θ πρόβλεψθ για τοποκζτθςθ ειδικοφ πραγματογνϊμονα ωσ προσ τθν εκτίμθςθσ τθσ εμπορικισ αξίασ των ακινιτων, ιδίωσ για τισ περιοχζσ που δεν ζχουν γίνει πωλιςεισ πρόςφατα, ι αυτζσ που ζγιναν πικανόν να αφοροφν ςε περιουςιακά ςτοιχεία (κινθτά και ακίνθτα) διαφορετικισ καταςκευαςτικισ ποιότθτασ, θλικίασ κλπ. Οι τράπεηεσ, που προςλαμβάνουν τουσ δικαςτικοφσ επιμελθτζσ και τουσ πραγματογνϊμονεσ, κα μποροφν με τον τρόπο αυτό να ευτελίηουν τισ τιμζσ των πλειςτθριαηόμενων κινθτϊν και ακινιτων. Σο κόςτοσ τθσ υπθρεςίασ (και) του πραγματογνϊμονα κα μετακυλίεται ςτον οφειλζτθ. Βζβαιοσ ο κίνδυνοσ να εκπλειςτθριαςτοφν κινθτά και ακίνθτα ςε εξευτελιςτικζσ τιμζσ, πράγμα που κα ςυνεπάγεται τθ διαιϊνιςθ του χρζουσ για τον οφειλζτθ ι τον κίνδυνο εκποίθςθσ όλων των περιουςιακϊν του ςτοιχείων, ακόμθ και για δάνεια που ζχουν αποπλθρωκεί ςτο μεγαλφτερο μζροσ τουσ. Σα κινθτά πράγματα μποροφν να καταςχεκοφν παράλλθλα από πολλοφσ δανειςτζσ (άρκρ. 958 παρ. 2). Πολλαπλι κατάςχεςθ μπορεί να γίνει και ςτα ακίνθτα (άρκρ. 997 παρ. 5). Προθγουμζνωσ προβλεπόταν ΜΟΝΟΝ μίασ αναγκαςτικισ κατάςχεςθσ κινθτοφ ι ακινιτου πράγματοσ. Εάν υπιρχαν και άλλοι δανειςτζσ, αυτοί μποροφςαν να αναγγείλουν τα δικαιϊματά τουσ ςτον πίνακα πλειςτθριαςμοφ του κινθτοφ ι ακινιτου πράγματοσ. ****Αυξάνεται δραματικά το κόςτοσ κατάςχεςθσ, που ουςιαςτικά επιρρίπτεται ςτον οφειλζτθ, ο οποίοσ βαρφνεται πλζον με πολλαπλά ζξοδα άμυνασ κατά των πολλαπλϊν καταςχζςεων, αλλά και με τθν αμοιβι του εκτιμθτι-πραγματογνϊμονα. Οι δαπάνεσ αυτζσ εκ του νόμου, όςον αφορά τον πλειςτθριαςμό που κα οδθγιςει ςε εκπλειςτθρίαςθ, αφαιροφνται από το πλειςτθρίαςμα, ενϊ οι δαπάνεσ των υπολοίπων δανειςτϊν που κατάςχουν παραλλιλωσ δεν ικανοποιοφνται. Επίςθσ, ο οφειλζτθσ κα είναι αδφνατον ι πολφ δφςκολο να αμυνκεί δικαςτικά ςε πολλαπλζσ καταςχζςεισ, αφοφ για κάκε κατάςχεςθ κα πρζπει να ανοίγει διαφορετικι δίκθ με κάκε ζνα δανειςτι. Με τον τρόπο αυτό ο οφειλζτθσ κα χάνει μζςα δικονομικισ άμυνασ, αλλά και χριματα που κα χρθςίμευαν ςτθ εξόφλθςθ κάποιασ οφειλισ του, με αποτζλεςμα να εκποιείται πολφ ςφντομα θ περιουςία του, και να εξακολουκεί να είναι χρεωμζνοσ παρά τθν εκποίθςθ περιουςιακϊν του ςτοιχείων. Αγνοείται ο βαςικόσ κανόνασ εξοικονόμθςθσ οφζλουσ για τον οφειλζτθ από τθν αποφυγι επιβάρυνςισ του με πολλαπλά ζξοδα κατάςχεςθσ και εκπλειςτθρίαςθσ. Αναβακμίηονται οι ενςφράγιςτεσ γραπτζσ προςφορζσ, μζςω των οποίων και μόνον κα διεξάγεται ςτισ περιςςότερεσ περιπτϊςεισ θ διαδικαςία τθσ πλειοδοςίασ. ε περίπτωςθ που υποβλικθκαν δφο ι περιςςότερεσ γραπτζσ προςφορζσ, το πλειςτθριαηόμενο (κινθτό ι ακίνθτο) κατακυρϊνεται ςε εκείνον που ζκανε τθ μεγαλφτερθ (γραπτι) προςφορά, ενϊ ςε προφορικζσ προςφορζσ προχωρεί θ διαδικαςία μόνον εάν οι γραπτζσ είναι ίςεσ (άρκ. 959 παρ. 1 ζωσ 4).

11 Προθγουμζνωσ, για λόγουσ ίςθσ μεταχείριςθσ και διαφάνειασ, ο πλειςτθριαςμόσ ολοκλθρωνόταν και με τθν προφορικι προςφορά μεγαλφτερθσ τιμισ. ****Η κατάργθςθ των προφορικϊν προςφορϊν μεταξφ των δφο πλειοδοτϊν που προςζφεραν τθ μεγαλφτερθ τιμι ι μεταξφ του πρϊτου και των υπολοίπων περιςςότερων πλειοδοτϊν με ίςθ αμζςωσ χαμθλότερθ τιμι, αφινει ιδιαίτερα μεγάλα περικϊρια ςυμπαιγνίασ ςτουσ πλειοδότεσ, ιδίωσ ςτθν περίπτωςθ που αυτοί είναι Σράπεηεσ, όπωσ ςυμβαίνει πλζον ςτθν ςυντριπτικι πλειοψθφία των διενεργοφμενων πλειςτθριαςμϊν. Σα καταςχεμζνα κινθτά ι και ακίνθτα πράγματα πλειςτθριάηονται θμζρα Σετάρτθ κάκε εβδομάδασ, δθμόςια, ςτα αρμόδια κατά τόπο Ειρθνοδικεία ενϊπιον ςυμβολαιογράφου (άρκρ. 959), μζχρισ ότου οι πλειςτθριαςμοί να αρχίςουν να διεκπεραιϊνονται θλεκτρονικά, ςφμφωνα με τισ διατάξεισ ειδικοφ Π.Δ., που επίκειται να εκδοκεί. Προθγουμζνωσ προβλεπόταν μόνον θ κατά το άρκρο 959 δθμόςια διαδικαςία πλειςτθριαςμοφ κινθτισ και ακίνθτθσ περιουςίασ. Πλειςτθρίαςθ κινθτϊν μποροφςε να γίνει μόνον αφοφ παρζρχονταν τουλάχιςτον 15 θμζρεσ από τθν κατάςχεςθ. ****Επιταχφνονται οι ρυκμοί εκπλειςτθρίαςθσ ιδιωτικϊν περιουςιϊν, ενϊ μζςα ςτισ ςφντομεσ προκεςμίεσ του νόμου είναι αμφίβολο το κατά πόςον κα μπορεί να αντιδράςει ο ιδιϊτθσ. Η διαδικαςία θλεκτρονικισ εκπλειςτθρίαςθσ, που κα γίνεται με τθν απουςία του οφειλζτθ ι και οποιουδιποτε πολίτθ, μζςα ςε ιδιωτικό χϊρο (πχ το γραφείο του ςυμβολαιογράφου ι τα γραφεία τραπεηϊν και άλλων δανειςτικϊν ιδρυμάτων) είναι βζβαιο ότι κα παραβιάςει κάκε νομιμότθτα και διαφάνεια ςτθ διαδικαςία εκπλειςτθρίαςθσ, αφοφ ο δανειςτισ που προςλαμβάνει τον ςυμβολαιογράφο κα μπορεί να διαμορφϊνει κατά βοφλθςθ το αναρτοφμενο ςτο διαδίκτυο αποτζλεςμα του πλειςτθριαςμοφ, πικανότατα και ςε ςφμπραξθ (ςυμπαιγνία) με τουσ άλλουσ δανειςτζσ. Ήδθ ςιμερα, που θ διαδικαςία είναι ακόμθ δθμόςια και γίνεται ςε ειδικό χϊρο των δικαςτθρίων, μετά βίασ εξαςφαλίηονται κάποια ίχνθ διαφάνειασ και νομιμότθτασ, ενϊ χρόνια τϊρα ελζγχεται από τθ δικαιοςφνθ παράνομο κφκλωμα «κορακιϊν», δθλαδι ανκρϊπων που αςχολοφνται επαγγελματικά με τθν αγορά εκπλειςτθριαηόμενων ακινιτων ςε ευτελείσ τιμζσ, που οι ίδιοι τισ κακορίηουν ςε ςυμπαιγνία μεταξφ τουσ ι και με άλλουσ παράγοντεσ του πλειςτθριαςμοφ. Είναι βζβαιο ότι θ δθμοςιότθτα (και θ νομιμότθτα) των διενεργοφμενων πλειςτθριαςμϊν καταργικθκε λόγω τθσ ςοβαρισ παρεμπόδιςθσ ολοκλιρωςισ τουσ από πολιτικά ι και κοινωνικά κινιματα που αντιδροφν ςτθν παράνομθ ςτζρθςθ περιουςίασ των πολιτϊν, που οφείλεται είτε ςτθν υπερφορολόγθςι τουσ από το Δθμόςιο και τα Αςφαλιςτικά Σαμεία είτε ςτθν μακρόχρονθ απϊλεια μζρουσ ι και ολόκλθρου του ειςοδιματόσ τουσ από εργαςία για τθν εξόφλθςθ ανειλθμμζνων δανειακϊν υποχρεϊςεων. Ήδθ ζχει εξαγγελκεί από «δθμοςιογραφικζσ διαρροζσ» ότι οι θλεκτρονικοί πλειςτθριαςμοί κα γίνονται 3 θμζρεσ κάκε εβδομάδα, από Σετάρτθ ζωσ και Παραςκευι, και όχι 1 θμζρα τθ βδομάδα, όπωσ τϊρα ιςχφει, και κα ζχουν ωσ αποτζλεςμα αφενόσ τθν ταχφρρυκμθ απϊλεια ιδιωτικϊν περιουςιϊν (και ανκρϊπινων ηωϊν), δεδομζνου ότι ο Ζλλθνασ πολίτθσ είχε επί ςειρά δεκαετιϊν ωσ ςτόχο τθν απόκτθςθ

12 ακίνθτθσ περιουςίασ, ωσ μόνθσ περιουςιακισ ςτακεράσ, κοινωνικό δόγμα που ανατράπθκε με τθν επιβολι των «μνθμονιακϊν» κοινωνικϊν απορρυκμίςεων. Καταργικθκε θ δυνατότθτα διόρκωςθσ του προγράμματοσ πλειςτθριαςμοφ μζςω ταχφρρυκμθσ δικαςτικισ διαδικαςίασ (άρκρ. 961). Προθγουμζνωσ ιταν από τα πιο βαςικά μζςα άμυνασ ςτουσ πλειςτθριαςμοφσ. ****Με αυτό το ζνδικο μζςο ο οφειλζτθσ μποροφςε να προςβάλλει ιδίωσ τθν τιμι πρϊτθσ προςφοράσ (εκκίνθςθσ) του πλειςτθριαηόμενου αντικειμζνου, αν κεωροφςε ότι ο προςδιοριςμόσ τθσ αξίασ που αναγραφόταν ςτθν καταςχετιρια ζκκεςθ δεν ανταποκρίνεται ςτθν αξία του. Ζτςι, εάν κατόρκωνε να αυξθκεί θ τιμι εκκίνθςθσ του πλειςτθριαςμοφ, με τθν πλειςτθρίαςθ του αντικειμζνου εξοφλείτο μεγαλφτερο μζροσ τθσ οφειλισ του. Επίςθσ, κζρδιηε λίγο χρόνο από τθν κακυςτζρθςθ αυτι, ο οποίοσ μποροφςε να του εξαςφαλίςει τρόπο εξόφλθςθσ τθσ οφειλισ του και αποφυγισ τθσ εκπλειςτθρίαςθσ. Η διάταξθ καταργικθκε προφανζςτατα ςε όφελοσ των δανειςτϊν (κυρίωσ τράπεηεσ) Καταργείται ο κεςμόσ του κιρυκα πλειςτθριαςμοφ. Ο πλειςτθριαςμόσ κα διεξάγεται εφεξισ μόνον από τον ςυμβολαιογράφο (άρκρ. 963) Προθγουμζνωσ, πριν αρχίςει ο πλειςτθριαςμόσ, γινόταν από τον κιρυκα (που ςυνικωσ ιταν υπάλλθλοσ του ςυμβολαιογράφου του πλειςτθριαςμοφ) αναφορά ςτο πλειςτθριαηόμενο περιουςιακό ςτοιχείο και τθσ πρϊτθσ τιμισ προςφοράσ του, καλϊντασ 3 φορζσ για προςφορά μεγαλφτερθσ τιμισ, εξαςφαλίηοντασ ζτςι αφενόσ ότι κα επιτυγχανόταν θ δυνατόν καλφτερθ τιμι πλειςτθρίαςθσ ςε όφελοσ του οφειλζτθ και αφετζρου ότι όποιοσ ερχόταν ακόμθ και τυχαία ςτο Ειρθνοδικείο τθν ϊρα πλειςτθρίαςθσ κα μποροφςε να μετζχει ςτον ςυγκεκριμζνο πλειςτθριαςμό, αν το κεωροφςε ωφζλιμο για τον ίδιο. ****Η κατάργθςθ αυτοφ του κεςμοφ επιφζρει περιουςιακό πλιγμα ςτον οφειλζτθ, κακϊσ επίςθσ ςυμβάλλει ςτθν ζλλειψθ δθμοςιότθτασ, διαφάνειασ και νομιμότθτασ των πλειςτθριαςμϊν, αφοφ ο ςυμβολαιογράφοσ κα μπορεί μόνοσ του να βεβαιϊνει ότι κάλεςε 3 φορζσ μεγαλόφωνα για μεγαλφτερθ προςφορά, χωρίσ αποτζλεςμα. Ήδθ ζχουν παρουςιαςτεί τζτοια κροφςματα τα οποία ζχουν εντοπίςει τα κινιματα των παριςτάμενων πολιτϊν ςτα Ειρθνοδικεία, όπου διεξάγονται μζχρι ςιμερα οι πλειςτθριαςμοί (ελάχιςτοι, αφοφ θ πρόοδοσ των περιςςοτζρων παρεμποδίηεται από τουσ πολίτεσ). Ευνόθτο είναι ότι τα κροφςματα αυτά κα πολλαπλαςιαςτοφν ςτουσ θλεκτρονικοφσ πλειςτθριαςμοφσ. Οι πλειοδότεσ για να ςυμμετζχουν ςε πλειςτθριαςμό κα πρζπει να ζχουν κατακζςει ωσ εγγφθςθ το 30% τθσ πρϊτθσ τιμισ προςφοράσ του πλειςτθριαηόμενου, ςε μετρθτά ι τραπεηικι επιταγι διάρκειασ ενόσ μθνόσ (άρκρ. 965 παρ. 1 εδ. 2) Προθγουμζνωσ, όλοι οι πλειοδότεσ είχαν υποχρζωςθ εγγυοδοςίασ ποςοφ ίςου με τθν τιμι πρϊτθσ προςφοράσ.

13 ****Η διάταξθ αφινει πολλά περικϊρια ςυμπαιγνιϊν μεταξφ των πλειοδοτϊν, ιδίωσ εάν αυτοί είναι Σράπεηεσ, αφοφ το κόςτοσ ςυμμετοχισ τουσ, δθλ. θ εγγφθςθ, ςτον πλειςτθριαςμό κα είναι ανφπαρκτο γιαυτζσ, ςε αντίκεςθ με τον ιδιϊτθ πλειοδότθ που καταβάλλει ςτισ τράπεηεσ το κόςτοσ για τθν ζκδοςθ τραπεηικισ επιταγισ. Αν το πλειςτθρίαςμα αρκεί για να ικανοποιθκοφν όλοι οι δανειςτζσ που ζχουν αναγγείλει τα δικαιϊματά τουσ ςτον πλειςτθριαςμό, γίνεται μεταξφ αυτϊν διανομι του πλειςτθριάςματοσ. Αν ο οφειλζτθσ ζχει αντίρρθςθ ςχετικι με τα αναγγελκζντα δικαιϊματα κάποιου δανειςτι, μπορεί να αςκιςει ανακοπι, θ απόφαςθ επί τθσ οποίασ προςβάλλεται μόνον με ζφεςθ (άρκρ. 971 παρ. 2). Προθγουμζνωσ προβλζπονταν και οι τρείσ βακμοί εκδίκαςθσ αυτισ τθσ ανακοπισ. ****Ο οφειλζτθσ ςτερείται ενόσ ακόμθ ενδίκου μζςου, δθλ. τθσ αναίρεςθσ, με τθν οποία κα μποροφςε να αμυνκεί ςε περίπτωςθ ζκδοςθσ τυχόν εςφαλμζνθσ απόφαςθσ του πρωτόδικου ι δευτερόβακμου δικαςτθρίου. Και πάλι ωφελθμζνεσ είναι οι τράπεηεσ, των οποίων ο τίτλοσ εκτζλεςθσ ςυνικωσ είναι διαταγι πλθρωμισ, δθλαδι δικαςτικι απόφαςθ μειωμζνθσ νομικισ αξίασ. Η αναγγελία των απαιτιςεων άλλων δανειςτϊν ςτον πλειςτθριαςμό γίνεται το αργότερο 5 θμζρεσ πριν από τον πλειςτθριαςμό (άρκρ. 972 παρ. 1 ςτοιχ. βϋ) Προθγουμζνωσ προβλεπόταν θ αναγγελία να γίνεται από κάκε δανειςτι μζςα ςε 15 θμζρεσ μετά τον πλειςτθριαςμό, γιατί θ εκπλειςτθρίαςθ ιταν πλζον τελειωμζνθ και ο τρίτοσ (δανειςτισ) που είχε δικαίωμα, ανάλογα με τθν τιμι υπερκεμάτιςθσ, ζκρινε αν τον ςυνζφερε να κάνει τθν αναγγελία του δικαιϊματόσ του. ****Με τθν τροποποίθςθ αυτι πλιττονται κυρίωσ οι δανειςτζσ τθσ 3 θσ τάξθσ γενικϊν προνομίων (εργαηόμενοι, ανάπθροι κλπ) γιατί ζνασ πλειςτθριαςμόσ μπορεί να ματαιωκεί ι να επαναλθφκεί επανειλθμμζνωσ, οπότε είναι βζβαιο ότι ο ιδιϊτθσ δανειςτισ δεν κα μπορεί να αντζξει το οικονομικό βάροσ πολλαπλϊν αναγγελιϊν, ιδίωσ ςτθν περίπτωςθ πολλαπλϊν καταςχζςεων του ίδιου ακινιτου, οπότε δεν γνωρίηει ποιοσ από όλουσ τουσ πλειςτθριαςμοφσ κα ολοκλθρωκεί ι ςε ποια τιμι κα πλειςτθριαςτεί το πράγμα ϊςτε να διακρίνει εάν ζχει πικανότθτεσ να ικανοποιθκεί ο ίδιοσ, οπότε κα πρϋπει να αναγγελκεί. Επίςθσ, κα ζχει ωσ ςυνζπεια να πολλαπλαςιαςτεί ο αρικμόσ των «κόκκινων δανείων», αφοφ οι τράπεηεσ, όπωσ και κάκε άλλοσ δανειςτισ, ακριβϊσ για να αναγγελκοφν και αυτζσ εμπρόκεςμα πριν από τον πλειςτθριαςμό, κα αναγκαςτοφν να καταγγείλουν και τισ δικζσ τουσ δανειακζσ ςυμβάςεισ, ακόμθ και αν εξυπθρετοφνται οι δόςεισ. Κατά του κφρουσ τθσ διλωςθσ άλλου δανειςτι για ςυνζχιςθ ματαιωκζντοσ πλειςτθριαςμοφ προβλζπεται ανακοπι, που δικάηεται μόνον ςε πρϊτο βακμό (άρκρ. 973 παρ. 6).

14 Προθγουμζνωσ προβλεπόταν να αςκοφνται και τα τρία ςτάδια δίκθσ, από τον πρϊτο μζχρι και τον τρίτο βακμό (ανακοπι - ζφεςθ αναίρεςθ). ****Η ςτζρθςθ περαιτζρω ενδίκων μζςων (ζφεςθσ και αναίρεςθσ) οδθγεί τάχιςτα ςτθν εκπλειςτθρίαςθ του αντικειμζνου, χωρίσ περικϊριο ελζγχου τυχόν ςφάλματοσ από το πρωτοβάκμιο δικαςτιριο. Ωφελοφμενεσ είναι ιδίωσ οι τράπεηεσ, που αποφεφγουν «άςκοπεσ» δίκεσ για τισ ίδιεσ, αποφεφγοντασ παράλλθλα να υφίςταται οποιαδιποτε είδουσ εκκρεμότθτα ςχετικά με το κφροσ του (ανα)πλειςτθριαςμοφ που πζτυχαν. ================================================================================== Σροποποιικθκε θ ςειρά κατάταξθσ αναγγελμζνων δανειςτϊν με γενικά προνόμια ςτον πίνακα κατάταξθσ διανομισ πλειςτθριάςματοσ. Οι απαιτιςεισ των εργαηομζνων από εργαςιακζσ διαφορζσ και αποηθμίωςθ λόγω απόλυςθσ, που κατατάςςονται (με πολλζσ εξαιρζςεισ απαιτιςεων δικθγόρων και εργαηομζνων) ςτθν 3 θ τάξθ γενικϊν προνομίων, δεν προθγοφνται των ειδικϊν προνομιοφχων απαιτιςεων (κυρίωσ των τραπεηϊν από υποκικεσ ι ενζχυρα), ςυρρζοντασ οι απαιτιςεισ αυτζσ ςτθν ίδια τάξθ (3 θ ) με τισ απαιτιςεισ του Δθμοςίου από ΦΠΑ κ.ά., των Φορζων Κοινωνικισ Αςφάλιςθσ (Αςφαλιςτικϊν Σαμείων), με τισ απαιτιςεισ από αποηθμίωςθ των κλθρονόμων κανόντοσ υπόχρεου να τουσ διατρζφει και με τισ απαιτιςεισ από αποηθμίωςθ λόγω αναπθρίασ ποςοςτοφ 67%. Όλεσ αυτζσ οι απαιτιςεισ γενικϊν προνομίων 3 θσ τάξθσ ικανοποιοφνται αναλογικά από το πλειςτθρίαςμα ςτθν περίπτωςθ που αυτό είναι μικρότερο τθσ απαίτθςθσ κάποιου από όλουσ τουσ δανειςτζσ διανζμεται κατά ποςοςτό 25% μεταξφ και των απαιτιςεων τθσ 3 θσ τάξθσ γενικϊν προνομίων και ποςοςτό 75% περιζρχεται ςτον προνομιοφχο. Εάν υπάρχουν απαιτιςεισ από γενικά προνόμια 3 θσ τάξθσ και απαιτιςεισ με προςθμείωςθ υποκικθσ, οι πρϊτοι λαμβάνουν 70% του πλειςτθριάςματοσ και οι δεφτεροι λαμβάνουν ποςοςτό 30% του εκπλειςτθριάςματοσ (άρκρ. 975 ςε ςυνδυαςμό με 976 και 977). Προθγουμζνωσ όλεσ οι παραπάνω απαιτιςεισ τθσ 3 θσ τάξθσ γενικϊν προνομίων (πλθν του Δθμοςίου για ΦΠΑ που αποτελεί τελευταία προςκικθ ςτο νόμο) ικανοποιοφνταν πριν από τουσ προνομιοφχουσ (από ενζχυρα επί κινθτϊν ι υποκικεσ επί ακινιτων και προςθμειϊςεισ υποκικθσ), οι οποίοι μοιράηονταν αναλογικά ότι απζμενε μετά τθν ικανοποίθςθ των ευάλωτων κοινωνικϊν ομάδων τθσ 3 θσ τάξθσ. ****Παντελισ ζλλειψθ κοινωνικισ ευαιςκθςίασ ςε ευάλωτεσ κοινωνικά ομάδεσ (απολυμζνουσ ι απλιρωτουσ εργαηόμενουσ, ανιλικα τζκνα κλπ, ανάπθρουσ) ςε όφελοσ των τραπεηϊν, ειδικά όταν αυτζσ προθγοφνται και ςε βάροσ των απαιτιςεων των Αςφαλιςτικϊν Σαμείων. Η προςκικθ και των απαιτιςεων του Δθμοςίου από ΦΠΑ ςτθν τάξθ αυτι (3 θ γενικϊν προνομίων) εξανεμίηει τθν πικανότθτα ικανοποίθςθσ των απαιτιςεων από εργαςία κλπ, αφοφ οι περιςςότεροι των εργοδοτϊν κατά κανόνα οφείλουν τεράςτια ποςά ςτο Δθμόςιο και τουσ ΦΚΑ, οπότε και ςτθν «ςφμμετρθ» διανομι που κα γίνεται (δθλ. ανάλογα με το ποςό οφειλισ) κα λαμβάνουν τθν μερίδα του λζοντοσ από το πλειςτθρίαςμα, αφινοντασ ψίχουλα ςτουσ υπολοίπουσ. Επίςθσ, ευνοοφνται αποκλειςτικά οι τράπεηεσ, ςε βάροσ των γενικϊν προνομίων 3 θσ τάξθσ γιατί αποκτοφν ςυμμετοχι ςτθ διανομι του πλειςτθριάςματοσ ακόμα και με τθν προςθμείωςθ υποκικθσ, χωρίσ να είναι αναγκαςμζνεσ να ζχουν καταβάλλει τθν ςθμαντικι χρθματικι δαπάνθ που απαιτείται για τθν τροπι τθσ ςε υποκικθ.

15 Αμζςωσ μετά τθν εκπλειςτθρίαςθ ακινιτου, εφόςον ο υπερκεματιςτισ δεν επικυμεί τθ ςυνζχιςθ τθσ μίςκωςθσ (ιδιωτικι ι επαγγελματικι) που υπάρχει ςτο ακίνθτο που απζκτθςε, ζχει το δικαίωμα να καταγγείλει τθ μίςκωςθ, θ οποία λφεται 2 μινεσ μετά τθν καταγγελία (άρκρ. 1009). Προθγουμζνωσ δεν προβλεπόταν τζτοιο δικαίωμα, θ μίςκωςθ κατοικίασ ιταν προςτατευμζνθ για 3 χρόνια, και θ επαγγελματικι για 12 ι 6 τουλάχιςτον χρόνια, ενϊ μετά από τυχόν εκπλειςτθρίαςθ του ακινιτου θ μίςκωςθ ςυνεχιηόταν ακϊλυτα ςτο πρόςωπο του υπερκεματιςτι, που αποκτοφςε όλα τα δικαιϊματα του εκμιςκωτι. Η διάταξθ ευνοεί τισ τράπεηεσ που ςαφϊσ κα κελιςουν να εκκενϊςουν τα ακίνθτα από όςουσ μιςκωτζσ υπάρχουν ςϋ αυτά, ςε βάροσ των δικαιωμάτων του μιςκωτι-ιδιϊτθ, που κα «πεταχτεί» ςτο δρόμο, άςτεγοσ, και ιδίωσ του καλόπιςτου μιςκωτι επαγγελματία, ο οποίοσ πζρα από τθν απϊλεια του μιςκίου, και τθν απϊλεια ειςοδιματοσ από τθν εργαςία που αςκοφςε μζςα ςϋ αυτό, κα ζχει και τεράςτια οικονομικι ηθμία ςτθ περίπτωςθ που είχε επενδφςει ςθμαντικά χρθματικά ποςά για να επιφζρει βελτιϊςεισ και τροποποιιςεισ ςτο ακίνθτο που εκπλειςτθριάςτθκε. Περιορίςτθκε το δικαίωμα του οφειλζτθ ωσ προσ τθν άςκθςθ αίτθςθσ αναςτολισ του πλειςτθριαςμοφ για χρονικό διάςτθμα 6 μθνϊν, προκειμζνου να αποφευχκεί μεγάλθ βλάβθ του οφειλζτθ ι να επιτευχκεί μεγαλφτερο εκπλειςτθρίαςμα ι να εξοφλθκεί θ οφειλι ι να γίνει ζνασ πλειςτθριαςμόσ όταν ζχουν καταςχεκεί πολλά ακίνθτα του οφειλζτθ ςε διαφορετικζσ περιοχζσ. τθν τελευταία περίπτωςθ τθσ πολαπλισ εκπλειςτθρίαςθσ προβλζπεται χοριγθςθ 4μθνθσ αναςτολισ. Προβλζπεται για τθν άςκθςθ τθσ αίτθςθσ αυτισ προκεςμία 15 θμερϊν προ του πλειςτθριαςμοφ και θ κατάκεςθ ποςοφ ίςου με το ¼ του κεφαλαίου τθσ οφειλισ τουλάχιςτον (άρκρ και 1001 Α παρ. 3). Προθγουμζνωσ προβλεπόταν προκεςμία για τθν άςκθςθ τθσ αίτθςθσ 5 θμζρεσ πριν από τον πλειςτθριαςμό, ενϊ το δικαςτιριο είχε δικαίωμα να ορίςει ςτον οφειλζτθ και ποςό μικρότερο του ¼ του κεφαλαίου τθσ οφειλισ, εάν ζκρινε ότι υπάρχει ςοβαρόσ λόγοσ. ****Η αυςτθροποίθςθ των όρων χοριγθςθσ εξάμθνθσ αναςτολισ του πλειςτθριαςμοφ από το δικαςτιριο, καταργεί ουςιαςτικά κάκε διζξοδο ζςτω και προςωρινισ διαφυγισ του οφειλζτθ, ιδίωσ όςον αφορά τθν καλφτερθ οργάνωςθ τθσ άμυνάσ του ςε ςχζςθ με τθν οφειλι του. Ζτςι, το ςυγκεκριμζνο ζνδικο μζςο κακίςταται ανενεργό, άνευ αντικειμζνου, αφοφ ο δικαςτισ δεν ζχει τθν ευχζρεια να επιδικάςει άλλο ποςό από το οριηόμενο ςτο νόμο, ακόμθ κι αν διαβλζπει ότι υπάρχει ςοβαρόσ λόγοσ να το πράξει, οφτε και να ενϊςει ζναντι κάποιου μικροφ ποςοφ τουσ πλειςτθριαςμοφσ πολλϊν ακινιτων για να αποφευχκεί μεγάλθ δαπάνθ ςε βάροσ του οφειλζτθ. Η διάταξθ ςαφϊσ κεςπίςτθκε υπζρ των Σραπεηϊν, που δεν επικυμοφν κακυςτεριςεισ ςε ςχζςθ με τθν απόκτθςθ του πλειςτθριαηόμενου πράγματοσ, ακόμθ και εάν ζτςι βλάπτονται τα δικαιϊματα του οφειλζτθ.

16 Ενιςχφεται ο κεςμόσ τθσ προςωπικισ κράτθςθσ για απαιτιςεισ από αδικοπραξίεσ και για απαιτιςεισ κατά εμπόρων άνω των ευρϊ, τθν οποία δφναται να απαγγείλλει το δικαςτιριο μετά και από αυτοτελι αίτθςθ του δανειςτι (ιδιϊτθ, Σράπεηασ και Δθμοςίου), εκτόσ από τθν περίπτωςθ που ο οφειλζτθσ βρίςκεται κατά τον χρόνο εκτζλεςθσ δικαςτικισ απόφαςθσ για προςωποκράτθςθ ςε αδυναμία να εκπλθρϊςει τθ χρθματικι οφειλι του (άρκρ και 1049 παρ. 1). Προθγουμζνωσ το κεφάλαιο αυτό δεν προζβλεπε τθ δυνατότθτα υποβολισ αυτοτελοφσ αίτθςθσ για προςωποκράτθςθ, ενϊ ςτθν ουςία είχε καταςτεί ανενεργό λόγω τθσ αντίκεςισ του ςτο φνταγμα και το πρωτογενζσ Ευρωπαϊκό Δίκαιο (ΕΔΔΑ), ωσ επίςθσ λόγω τθσ ενςωμάτωςθσ ςτο δίκαιό μασ τθσ ρφκμιςθσ του άρκρου 11 του Διεκνοφσ υμφϊνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιϊματα τθσ 16θσ (θ οποία κυρϊκθκε από τθ χϊρα μασ με το Ν. 2462/1997), που ορίηει ότι «ουδείσ φυλακίηεται αποκλειςτικά λόγω τθσ αδυναμίασ του να εκπλθρϊςει ςυμβατικι υποχρζωςθ», επεκτείνοντάσ τθν και ςτουσ ευκυνόμενουσ από αδικοπραξία.. ****Πρόκειται για τθν ςοβαρότερθ ίςωσ υποβάκμιςθ του δικαιακοφ μασ ςυςτιματοσ. Λόγω τθσ κρίςιμθσ οικονομικισ κατάςταςθσ ςτθν οποία βρίςκονται οι 3 ςτουσ 5 Ζλλθνεσ πολίτεσ, ιδίωσ οι ζμποροι και ελευκεροεπαγγελματίεσ, λόγω τθσ υπερχρζωςισ τουσ από το Δθμόςιο και για πράξεισ που ςυνιςτοφν αδικοπραξία (ΦΠΑ, κ.ά.) ι και από τα Αςφαλιςτικά Σαμεία, είναι βζβαιο ότι δεν κα μπορζςουν να αμυνκοφν δικαςτικά και να τφχουν δίκαιθσ δίκθσ ςε πικανι καταδίκθ τουσ ςε προςωποκράτθςθ, με ςυνζπεια να αναγεννθκοφν μεςαιωνικζσ διατάξεισ ςχετικά με τθν δουλοποίθςθ του ανκρϊπου ελζω χρζουσ. ***ΣΕΛΙΚΟ ΤΜΠΕΡΑΜΑ Η επιτάχυνςθ απονομισ δικαιοςφνθσ ςτθν πραγματικότθτα αφορά ΜΟΝΟΝ ςτο ΑΜΕΟ «ξεκακάριςμα» ιδιοκτθςιακϊν δικαιωμάτων πάνω ςτθν ιδιωτικι περιουςία υπζρ κυρίωσ των Σραπεηϊν, με δεδομζνο ότι μετά το 2010 και μζχρι ςιμερα δεν υπάρχει Ζλλθνασ πολίτθσ που δεν οφείλει είτε για το δάνειό του ςε Σράπεηα είτε ςτο Ελλθνικό Δθμόςιο και ςτα Αςφαλιςτικά Σαμεία λόγω τθσ υπερφορολόγθςθσ και των υπερειςφορϊν, που επιβλικθκαν για τθν ικανοποίθςθ των ΔΑΝΕΙΣΩΝ, χωρίσ να υπάρχει οποιαδιποτε ανταποδοτικότθτα ςτουσ Ζλλθνεσ, ο οποίοσ, ζχοντασ πλιρθ αδυναμία να ανταποκρικεί ςϋ αυτά τα νόμιμα ι παράνομα οικονομικά βάρθ λόγω πτϊςθσ κατά τουλάχιςτον 50% του ειςοδιματόσ του ι τθσ ανεργίασ που μαςτίηει το 50% τουλάχιςτον του πλθκυςμοφ τθσ Ελλάδασ, δεν μπορεί πλζον να απολαφςει ζννομθσ προςταςίασ ωσ προσ τθν άςκθςθ δικαιωμάτων του για τθν υπεράςπιςθ τθσ κινθτισ και ακίνθτθσ περιουςίασ του. Οφτε κάν τθσ ΕΛΕΤΘΕΡΙΑ του. Ευαγγελία Χ. Χαραλάμπουσ Δικθγόροσ Ακθνϊν Μζλοσ τθσ Επιτροπισ Νομικισ Αλλθλεγγφθσ (Ε.Ν.Α.) του ΕΝΙΑΙΟΤ ΠΑΛΛΑΪΚΟΤ ΜΕΣΩΠΟΤ (Ε.ΠΑ.Μ.)

ΕΞ. ΕΡΕΙΓΟΝ ΑΝΑΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΡΑΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Β, Ε. ΑΔΑ: Ακινα, 20.3.

ΕΞ. ΕΡΕΙΓΟΝ ΑΝΑΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΡΑΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Β, Ε. ΑΔΑ: Ακινα, 20.3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΡΕΙΓΟΝ ΑΝΑΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΡΑΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Β, Ε Σαχ. Δ/νςθ : Πανεπιςτθμίου 20 Σαχ. Κϊδικασ : 106 72, Ακινα Πλθροφορίεσ : Α.Μαυρομάτθ,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Εκδότθσ (Ρλιρθσ επωνυμία Ριςτωτικοφ Ιδρφματοσ. / ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΤΘΤΑ ΑΡΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΝΤΑΞΘΣ ΜΘΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΓΟΛΘΡΤΩΝ ΔΘΜΟΣΙΩΝ ΕΓΩΝ (Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΛΑΝΣΙΚΗ ΕΝΩΗ ΠΑΝΕΤΡΩΠΑΪΚΟ STRESS TEST ΑΦΑΛΙΣΙΚΩΝ ΕΣΑΙΡΙΩΝ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΑ 2014

ΑΣΛΑΝΣΙΚΗ ΕΝΩΗ ΠΑΝΕΤΡΩΠΑΪΚΟ STRESS TEST ΑΦΑΛΙΣΙΚΩΝ ΕΣΑΙΡΙΩΝ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΑ 2014 ΑΣΛΑΝΣΙΚΗ ΕΝΩΗ ΠΑΝΕΤΡΩΠΑΪΚΟ STRESS TEST ΑΦΑΛΙΣΙΚΩΝ ΕΣΑΙΡΙΩΝ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΑ 2014 τθ διάρκεια του τρζχοντοσ ζτουσ εξελίχκθκε θ ευρωπαϊκι άςκθςθ προςομοίωςθσ ακραίων καταςτάςεων για τισ Αςφαλιςτικζσ Εταιρίεσ

Διαβάστε περισσότερα

2) Η βεβαίωςθ οφειλισ χορθγείται όταν μεταβιβάηεται ακίνθτο, υπό τισ παρακάτω προχποκζςεισ που πρζπει να ςυντρζχουν ςωρευτικά:

2) Η βεβαίωςθ οφειλισ χορθγείται όταν μεταβιβάηεται ακίνθτο, υπό τισ παρακάτω προχποκζςεισ που πρζπει να ςυντρζχουν ςωρευτικά: ΡΟΛ. 1084 Βεβαίωςθ οφειλισ για χρζθ προσ το Δθμόςιο. Ο ΥΦΥΡΟΥΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ζχοντασ υπόψθ: 1. Τισ διατάξεισ του άρκρου 26 του Ν. 1882/1990 (ΦΕΚ 43 Αϋ) και ειδικότερα τθσ παραγράφου 8 αυτοφ, όπωσ ιςχφουν,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του ερωτιματοσ του με αρικμ. πρωτ. εις. ΕΔΕΥΑ 1893/

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του ερωτιματοσ του με αρικμ. πρωτ. εις. ΕΔΕΥΑ 1893/ ΠΑΝΟ ΖΤΓΟΤΡΗ - ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΕΝΩΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣΗΣΩΝ ΕΛΛΑΔΟ ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΙΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΘΗΝΑ ΣΗΛ:210-8259140-1-FAX: 210-8259235 ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ ΚΙΝ:6977506705 Επί του ερωτιματοσ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά μακιματα εμβάκυνςθσ ςτο ςυνταγματικό και διοικθτικό δίκαιο

Ειδικά μακιματα εμβάκυνςθσ ςτο ςυνταγματικό και διοικθτικό δίκαιο ΑΡΙΣΟΣΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΚΣΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΣΑ Ειδικά μακιματα εμβάκυνςθσ ςτο ςυνταγματικό και διοικθτικό δίκαιο Η παρζμβαςθ του νομοκζτθ ςτθν απονομι τθσ δικαιοςφνθσ (β μζροσ) Αν. Κακθγιτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του με αρικμ. πρωτ. εις. Ε.Δ.Ε.Υ.Α. 2178/

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του με αρικμ. πρωτ. εις. Ε.Δ.Ε.Υ.Α. 2178/ ΠΑΝΟ ΖΤΓΟΤΡΗ - ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΕΝΩΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟ ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΙΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΘΗΝΑ ΣΗΛ:210-8259140-1-FAX: 210-8259235 ΚΙΝ:6977506705 E-mail: pzygouris@gmail.com ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ Επί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ. Τπόδειγμα 1: Μθνιαία ςυνοπτικι ζκκεςθ απλιρωτων και λθξιπροκζςμων υποχρεϊςεων Φορζα Κεντρικισ Διοίκθςθσ

ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ. Τπόδειγμα 1: Μθνιαία ςυνοπτικι ζκκεςθ απλιρωτων και λθξιπροκζςμων υποχρεϊςεων Φορζα Κεντρικισ Διοίκθςθσ ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ Τπόδειγμα 1: Μθνιαία ςυνοπτικι ζκκεςθ απλιρωτων και λθξιπροκζςμων υποχρεϊςεων Φορζα Κεντρικισ Διοίκθςθσ 3 ΤΠΟΔΕΚΓΜΑ 1 ΜΗΝΚΑΚΑ ΤΝΟΠΣΚΚΗ ΕΚΙΕΗ ΑΠΛΗΡΩΣΩΝ ΚΑΚ ΛΗΞΚΠΡΟΙΕΜΩΝ ΤΠΟΧΡΕΩΕΩΝ ΦΟΡΕΑ ΚΕΝΣΡΚΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουςίαςθ N.3869/2010 Ρφκμιςθ των οφειλϊν υπερχρεωμζνων φυςικϊν προςϊπων

Παρουςίαςθ N.3869/2010 Ρφκμιςθ των οφειλϊν υπερχρεωμζνων φυςικϊν προςϊπων Παρουςίαςθ N.3869/2010 Ρφκμιςθ των οφειλϊν υπερχρεωμζνων φυςικϊν προςϊπων εμινάρια Ε.Ο.Ν.Ν. 3/12/2012 Γιάννθσ Παπαδάτοσ, LL.M. (London), PG Diploma (Dundee) Ειςαγωγικά (Ι) Σο 2012 κακυςτζρθςθ καταναλωτικϊν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του υποβλθκζντοσ από τθ Δ.Ε.Υ.Α. προσ τθν Ε.Δ.Ε.Υ.Α., με αρ. πρωτ. εις: 3649/14.05.

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του υποβλθκζντοσ από τθ Δ.Ε.Υ.Α. προσ τθν Ε.Δ.Ε.Υ.Α., με αρ. πρωτ. εις: 3649/14.05. ΠΑΝΟ ΖΤΓΟΤΡΗ - ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΕΝΩΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟ ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΙΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΘΗΝΑ ΣΗΛ:210-8259140-1-FAX: 210-8259235 ΚΙΝ:6977506705 E-mail: pzygouris@gmail.com ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ Επί

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΙΟΣΗΣΑ Ο.Ι.Τ.Ε. Προώκθςθ και ενίςχυςθ τθσ ςυμμετοχισ των γυναικών ςτα όργανα εκπροςώπθςθσ των ςυνδικαλιςτικών οργανώςεων των εργαηομζνων

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΙΟΣΗΣΑ Ο.Ι.Τ.Ε. Προώκθςθ και ενίςχυςθ τθσ ςυμμετοχισ των γυναικών ςτα όργανα εκπροςώπθςθσ των ςυνδικαλιςτικών οργανώςεων των εργαηομζνων ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΙΟΣΗΣΑ Ο.Ι.Τ.Ε. Προώκθςθ και ενίςχυςθ τθσ ςυμμετοχισ των γυναικών ςτα όργανα εκπροςώπθςθσ των ςυνδικαλιςτικών οργανώςεων των εργαηομζνων 12 Ιουνίου 2013, ώρα 18:00, Γραφεία ΧΕΝ Ελλάδος(Αμερικής

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Περιφέρειες)

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Περιφέρειες) Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Περιφέρειες) Ιούνιοσ 2013 Περιεχόμενα: Ειςαγωγή... 3 1. Περιφζρεια... 3 1.1 Διαχειριςτήσ Αιτήςεων Περιφζρειασ... 3 1.1.1. Είςοδοσ... 3 1.1.2. Αρχική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του με αρικμ. πρωτ. Ε.Δ.Ε.Υ.Α. 2118/ ερωτιματοσ τθσ Δ.Ε.Υ.Α.

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του με αρικμ. πρωτ. Ε.Δ.Ε.Υ.Α. 2118/ ερωτιματοσ τθσ Δ.Ε.Υ.Α. ΠΑΝΟ ΖΤΓΟΤΡΗ - ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΕΝΩΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟ ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΙΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΘΗΝΑ ΣΗΛ:210-8259140-1-FAX: 210-8259235 ΚΙΝ:6977506705 E-mail: pzygouris@gmail.com ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ Επί

Διαβάστε περισσότερα

Θζμα : «Ρυθμίςεισ εξυπηρζτηςησ δανείων.»

Θζμα : «Ρυθμίςεισ εξυπηρζτηςησ δανείων.» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ TΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΣΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ Κεντρικι Τπθρεςία Ακαδθμίασ 40 101.74 ΑΘΗΝΑ Σθλ. Κζντρο : 213.2116.100 Ακινα, 19.1.2012 Αρικμ.Πρωτ.: 16136 Διεφκυνςθ : Δ6 Εξυπθρζτθςθσ Δανείων τεγαςτικϊν

Διαβάστε περισσότερα

TA EΠΑΓΓΕΛΜΑΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΟΤ ΜΕΛΛΟΝΣΟ. Γυμνάςιο Αμυνταίου Β1

TA EΠΑΓΓΕΛΜΑΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΟΤ ΜΕΛΛΟΝΣΟ. Γυμνάςιο Αμυνταίου Β1 TA EΠΑΓΓΕΛΜΑΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΟΤ ΜΕΛΛΟΝΣΟ Γυμνάςιο Αμυνταίου Β1 Ποια είναι τα ιδανικά επαγγζλματα για να μπορζςω να είμαι ευτυχιςμζνοσ και επιτυχθμζνοσ ςτο μζλλον; Σι ζχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια ςτο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΟ ΖΤΓΟΤΡΗ - ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΕΝΩΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣΗΣΩΝ ΕΛΛΑΔΟ. ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΙΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΘΗΝΑ

ΠΑΝΟ ΖΤΓΟΤΡΗ - ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΕΝΩΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣΗΣΩΝ ΕΛΛΑΔΟ. ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΙΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΘΗΝΑ ΠΑΝΟ ΖΤΓΟΤΡΗ - ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΕΝΩΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣΗΣΩΝ ΕΛΛΑΔΟ ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΙΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΘΗΝΑ ΣΗΛ:210-8259140-1-FAX: 210-8259235 ΚΙΝ:6977506705 ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ Επί του με αρικμ.

Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή από την παρακράτηςη του φόρου ειςοδήματοσ των μιςθών, ςυντάξεων που χορηγοφνται ςε πρόςωπα με αναπηρία, βάςει των διατάξεων του ν.

Απαλλαγή από την παρακράτηςη του φόρου ειςοδήματοσ των μιςθών, ςυντάξεων που χορηγοφνται ςε πρόςωπα με αναπηρία, βάςει των διατάξεων του ν. Αρ. πρωτ.: Δ12Α 1023686 ΕΞ 3.2.2014 Απαλλαγή από την παρακράτηςη του φόρου ειςοδήματοσ των μιςθών, ςυντάξεων που χορηγοφνται ςε πρόςωπα με αναπηρία, βάςει των διατάξεων του ν.4172/2013 Αθήνα, 3 Φεβρουάριου

Διαβάστε περισσότερα

ΘEMA: Καταβολή ποςοφ κατ άρθ. 93 ΚΔΔ για το παραδεκτό ζφεςησ χετ.: ΠΟΛ 1192/2011

ΘEMA: Καταβολή ποςοφ κατ άρθ. 93 ΚΔΔ για το παραδεκτό ζφεςησ χετ.: ΠΟΛ 1192/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΠΟΤΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΣΕΙΑ ΔΗΜΟΙΩΝ ΕΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΗ Ι. ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΕΙΠΡΑΞΕΩΝ ΣΜΗΜΑ Αϋ Σθλζφωνο : 210 3605159 ΙΙ. ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΜΗΜΑ Βϋ Σθλζφωνο : 210

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΩΘΗΣΙΚΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕ ΑΜΕΗ ΝΙΚΗ ΣΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΠΑΜΕ ΣΟΙΧΗΜΑ & ΚΙΝΟ»

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΩΘΗΣΙΚΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕ ΑΜΕΗ ΝΙΚΗ ΣΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΠΑΜΕ ΣΟΙΧΗΜΑ & ΚΙΝΟ» ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΤ ΔΙΚΣΤΟΤ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΜΑΡΚΕΣΙΝΓΚ: - ΔΝΗ ΜΑΡΚΕΣΙΝΓΚ & ΔΙΑΦΗΜΙΗ ΣΟΙΧΗΜΑΣΟ - ΔΝΗ ΜΑΡΚΕΣΙΝΓΚ & ΔΙΑΦΗΜΙΗ ΠΑΙΓΝΙΔΙΩΝ Περιςτέρι, 24.04.2013 ΠΡΟ ΟΛΟΤ ΣΟΤ ΠΡΑΚΣΟΡΕ ΣΗ ΟΠΑΠ Α.Ε. Αρ. Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

Ζρευνα ικανοποίθςθσ τουριςτϊν

Ζρευνα ικανοποίθςθσ τουριςτϊν Ζρευνα ικανοποίθςθσ τουριςτϊν Ammon Ovis_Ζρευνα ικανοποίθςθσ τουριςτϊν_ Ραδιοςτακμόσ Flash 96 1 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ Σο δείγμα περιλαμβάνει 332 τουρίςτεσ από 5 διαφορετικζσ θπείρουσ. Οι περιςςότεροι εξ αυτϊν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΤΝΗ Μερικζσ οικονομικζσ όψεισ. Βαςίλθσ Θ. Ράπανοσ

ΑΣΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΤΝΗ Μερικζσ οικονομικζσ όψεισ. Βαςίλθσ Θ. Ράπανοσ ΑΣΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΤΝΗ Μερικζσ οικονομικζσ όψεισ Βαςίλθσ Θ. Ράπανοσ 1 Οικονομία και Δικαιοςφνθ Όπωσ τονίηεται με ζμφαςθ από πολλζσ εμπειρικζσ μελζτεσ, θ καλι λειτουργία τθσ Δικαιοςφνθσ αποτελεί κρίςιμο παράγοντα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χριςθσ: Εφαρμογι Αιτιςεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Προςωπικοφ των Επιχειριςεων Τροφίμων

Εγχειρίδιο Χριςθσ: Εφαρμογι Αιτιςεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Προςωπικοφ των Επιχειριςεων Τροφίμων Εγχειρίδιο Χριςθσ: Εφαρμογι Αιτιςεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Προςωπικοφ των Επιχειριςεων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Περιεχόμενα Εφαρμογι Αιτιςεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Προςωπικοφ των Επιχειριςεων...

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηςη των διατάξεων των άρθρων 56 ζωσ 68 του ν. 4549/2018 (ΦΕΚ Α 105/ ) «Σροποποιήςεισ του ν. 3869/2010 (Α 130)»

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηςη των διατάξεων των άρθρων 56 ζωσ 68 του ν. 4549/2018 (ΦΕΚ Α 105/ ) «Σροποποιήςεισ του ν. 3869/2010 (Α 130)» ΑΝΑΡΣΗΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΗ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΕΙΠΡΑΞΕΩΝ ΣΜΗΜΑ Ε Σαχ. Δ/νςθ : Πανεπιςτθμίου 20 Σαχ. Κϊδικασ : 10672, Ακινα Σθλζφωνο : 210 3613274, 3614303, 3636489

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του με αρικμ. πρωτ. εις. Ε.Δ.Ε.Υ.Α. 2201/

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του με αρικμ. πρωτ. εις. Ε.Δ.Ε.Υ.Α. 2201/ ΠΑΝΟ ΖΤΓΟΤΡΗ - ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΕΝΩΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟ ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΙΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΘΗΝΑ ΣΗΛ:210-8259140-1-FAX: 210-8259235 ΚΙΝ:6977506705 E-mail: pzygouris@gmail.com ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ Επί

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά μακιματα εμβάκυνςθσ ςτο ςυνταγματικό και διοικθτικό δίκαιο

Ειδικά μακιματα εμβάκυνςθσ ςτο ςυνταγματικό και διοικθτικό δίκαιο ΑΡΙΣΟΣΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΚΣΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΣΑ Ειδικά μακιματα εμβάκυνςθσ ςτο ςυνταγματικό και διοικθτικό δίκαιο Μεταφορά υποκζςεων από το ΣτΕ ςτα ΤΔΔ Ευγ. Β. Πρεβεδοφρου Σχολισ Α.Π.Θ. Άδειεσ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΙΚΗ ΕΣΑΙΡΙΩΝ. 3. φςταςη Ομόρρυθμησ Εταιρίασ. Δρ. Ιωάννησ Ντόκασ

ΛΟΓΙΣΙΚΗ ΕΣΑΙΡΙΩΝ. 3. φςταςη Ομόρρυθμησ Εταιρίασ. Δρ. Ιωάννησ Ντόκασ ΛΟΓΙΣΙΚΗ ΕΣΑΙΡΙΩΝ 3. φςταςη Ομόρρυθμησ Εταιρίασ Δρ. Ιωάννησ Ντόκασ 1 Διαδικαςία και ζξοδα φςταςησ Ο.Ε 1.Υπογραφι Καταςτατικοφ 2. Υποβολι Καταςτατικοφ ςτθν αρμόδια ΔΟΥ και πλθρωμι του φόρου ςυγκζντρωςθσ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Αθήνα, 17 Ιουλίου 2018 ΠΟΛ. 1133

ΑΔΑ: Αθήνα, 17 Ιουλίου 2018 ΠΟΛ. 1133 ΑΝΑΡΣΗΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΗ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΕΙΠΡΑΞΕΩΝ ΣΜΗΜΑΣΑ Αϋ- Εϋ Σαχ. Δ/νςθ : Πανεπιςτθμίου 20 Σαχ. Κϊδικασ : 10672, Ακινα Σθλζφωνο : 210 3635007 Fax : 210

Διαβάστε περισσότερα

digi-lodge Κείμενα Οδθγιών Συμπλιρωςθσ του Αιτιματοσ Προκαταβολισ του Πλθροφοριακοφ Συςτιματοσ Οδθγίεσ ςυμπλιρωςθσ τθσ online αίτθςθσ

digi-lodge Κείμενα Οδθγιών Συμπλιρωςθσ του Αιτιματοσ Προκαταβολισ του Πλθροφοριακοφ Συςτιματοσ Οδθγίεσ ςυμπλιρωςθσ τθσ online αίτθςθσ Κείμενα Οδθγιών Συμπλιρωςθσ του Αιτιματοσ Προκαταβολισ του Πλθροφοριακοφ Συςτιματοσ Οδθγίεσ ςυμπλιρωςθσ τθσ online αίτθςθσ Σεπτζμβριοσ 2010 Περιεχόμενα 1 Στοιχεία αιτιματοσ προκαταβολισ... 3 2 Επεξεργαςία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΘΘ ΝΕΡΟΤ!!!!

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΘΘ ΝΕΡΟΤ!!!! ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΘΘ ΝΕΡΟΤ!!!! Χωρίσ νερό δεν μπορεί να υπάρξει ανκρϊπινθ ηωι! Ζνασ μζςοσ άνκρωποσ μπορεί να αντζξει χωρίσ τροφι 2 μινεσ, ενϊ χωρίσ νερό μόνο 2-3 μζρεσ. Αν ο ανκρϊπινοσ οργανιςμόσ χάςει μεγάλθ ποςότθτα

Διαβάστε περισσότερα

Στάδια υποβολισ ενδιάμεςθσ αναφοράσ Κφριου Συγγραφζα (1/2)

Στάδια υποβολισ ενδιάμεςθσ αναφοράσ Κφριου Συγγραφζα (1/2) Στάδια υποβολισ ενδιάμεςθσ αναφοράσ Κφριου Συγγραφζα (1/2) Διόρκωςθ δομισ ςυγγράμματοσ (προςκικθ, αφαίρεςθ, αναδιάταξθ κεφαλαίων) Μεταφόρτωςθ ςτο πλθροφοριακό ςφςτθμα των απαραίτθτων αρχείων (αποδεκτά

Διαβάστε περισσότερα

Είναι μια μελζτθ αςκενι-μάρτυρα (case-control). Όςοι ςυμμετζχουν ςτθν μελζτθ ζχουν επιλεγεί με βάςθ τθν ζκβαςθ.

Είναι μια μελζτθ αςκενι-μάρτυρα (case-control). Όςοι ςυμμετζχουν ςτθν μελζτθ ζχουν επιλεγεί με βάςθ τθν ζκβαςθ. Ερϊτθςθ 1 Μια μελζτθ πραγματοποιείται για να εξετάςει αν θ μετεμμθνοπαυςιακι ορμονικι κεραπεία ζχει προςτατευτικό ρόλο για τθν πρόλθψθ εμφράγματοσ του μυοκαρδίου. 1013 γυναίκεσ με οξφ ζμφραγμα του μυοκαρδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ΝΠΙΔ)

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ΝΠΙΔ) ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ΝΠΙΔ) Το καταςτατικό που ακολουκεί αποτελεί γενικό υπόδειγμα. Τα καταςτατικά πρζπει να εξειδικευκοφν ανάλογα με τα εξισ: 1. Αν ιδρφονται μόνον από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΕ ΒΑΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΗ ΝΟΗΛΕΤΣΙΚΗ. Φιλιοποφλου Ειρινθ

ΕΦΑΡΜΟΓΕ ΒΑΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΗ ΝΟΗΛΕΤΣΙΚΗ. Φιλιοποφλου Ειρινθ ΕΦΑΡΜΟΓΕ ΒΑΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΗ ΝΟΗΛΕΤΣΙΚΗ Φιλιοποφλου Ειρινθ Προςθήκη νζων πεδίων Ασ υποκζςουμε ότι μετά τθ δθμιουργία του πίνακα αντιλαμβανόμαςτε ότι ζχουμε ξεχάςει κάποια πεδία. Είναι ζνα πρόβλθμα το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Χορήγηςη αποδεικτικοφ ενημερότητασ ςε οφειλζτεσ του Δημοςίου για είςπραξη χρημάτων ςτο πλαίςιο τησ διαδικαςίασ του ν. 3869/2010, όπωσ ιςχφει

ΘΕΜΑ: Χορήγηςη αποδεικτικοφ ενημερότητασ ςε οφειλζτεσ του Δημοςίου για είςπραξη χρημάτων ςτο πλαίςιο τησ διαδικαςίασ του ν. 3869/2010, όπωσ ιςχφει ΑΝΑΡΣΗΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΗ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΕΙΠΡΑΞΕΩΝ ΣΜΗΜΑ Ε ΑΔΑ: Αθήνα, 7 Ιουνίου 2018 Σαχ. Δ/νςθ : Πανεπιςτθμίου 20 Σαχ. Κϊδικασ : 10672, Ακινα Σθλζφωνο :

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο)

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Ιοφνιοσ 2013 Περιεχόμενα: Ειςαγωγή... 3 1.Εθνικό Τυπογραφείο... 3 1.1. Είςοδοσ... 3 1.2. Αρχική Οθόνη... 4 1.3. Διεκπεραίωςη αίτηςησ...

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο ικανοποίηςησ των μελϊν του ΤΥΠΕΤ ςε ςχζςη με τισ προςφερόμενεσ υπηρεςίεσ

Ερωτηματολόγιο ικανοποίηςησ των μελϊν του ΤΥΠΕΤ ςε ςχζςη με τισ προςφερόμενεσ υπηρεςίεσ Προφίλ έρευνασ Η ζρευνα διεξιχκθ μεταξφ Μαΐου και Ιουνίου 2017 ςε όλθ τθν Ελλάδα για λογαριαςμό του ΣΤΠΕΣ. τθν ζρευνα ςυμμετείχαν 3.088 άτομα και είχαν τθν ακόλουκθ ςφνκεςθ Γενικά Συμπεράςματα Η ςυμμετοχι

Διαβάστε περισσότερα

Tα ζντυπα που αναφζρονται πιο κάτω κακϊσ και άλλεσ ςχετικζσ πλθροφορίεσ είναι διακζςιμα ςτο Portal ςτθν προςωπικι ςελίδα του κακενόσ «My Portal».

Tα ζντυπα που αναφζρονται πιο κάτω κακϊσ και άλλεσ ςχετικζσ πλθροφορίεσ είναι διακζςιμα ςτο Portal ςτθν προςωπικι ςελίδα του κακενόσ «My Portal». Λευκωςία, 8 Φεβρουαρίου 2016 ΕΓΚΤΚΛΙΟΙ ΔΑΔ Φ.311.12/5/2016 Προσ όλο το Προςωπικό Συγκροτιματοσ Τράπεηασ Κφπρου Αγαπθτοί ςυνάδελφοι ΘΕΜΑ: ΧΕΔΙΟ ΕΘΕΛΟΤΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΗ Σε ςυνζχεια τθσ ανακοίνωςθσ του Διευκφνοντα

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΓΙΚΆ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ. 5 ο Εργαςτιριο Ειςαγωγι ςτθ Γραμμι Εντολϊν

ΛΕΙΤΟΥΓΙΚΆ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ. 5 ο Εργαςτιριο Ειςαγωγι ςτθ Γραμμι Εντολϊν ΛΕΙΤΟΥΓΙΚΆ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ 5 ο Εργαςτιριο Ειςαγωγι ςτθ Γραμμι Εντολϊν Τι είναι θ Γραμμι Εντολϊν (1/6) Στουσ πρϊτουσ υπολογιςτζσ, και κυρίωσ από τθ δεκαετία του 60 και μετά, θ αλλθλεπίδραςθ του χριςτθ με τουσ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικαςία Προγράμματοσ Ωρομζτρθςθσ. (v.1.0.7)

Διαδικαςία Προγράμματοσ Ωρομζτρθςθσ. (v.1.0.7) (v.1.0.7) 1 Περίλθψθ Σο ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δθμιουργικθκε για να βοθκιςει τθν κατανόθςθ τθσ Διαδικαςίασ Προγράμματοσ Ωρομζτρθςθσ. Παρακάτω προτείνεται μια αλλθλουχία ενεργειϊν τθν οποία ο χριςτθσ πρζπει

Διαβάστε περισσότερα

Ενθμζρωςθ και προςταςία των καταναλωτών από τουσ κινδφνουσ που απορρζουν από τα χθμικά προϊόντα

Ενθμζρωςθ και προςταςία των καταναλωτών από τουσ κινδφνουσ που απορρζουν από τα χθμικά προϊόντα Ενθμζρωςθ και προςταςία των καταναλωτών από τουσ κινδφνουσ που απορρζουν από τα χθμικά προϊόντα Γενικό Χθμείο του Κράτουσ Διεφκυνςθ Περιβάλλοντοσ Δρ. Διμθτρα Δανιιλ Χθμικά προϊόντα Οι χθμικζσ ουςίεσ υπάρχουν

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο)

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Πάτρα, 2013 Περιεχόμενα: Ειςαγωγή... 4 1. Επιμελητήριο... Error! Bookmark not defined. 1.1 Διαχειριςτήσ Αιτήςεων Επιμελητηρίου...

Διαβάστε περισσότερα

Κάκε δικαίωμα ςυνδζεται με τα άλλα και είναι όλα το ίδιο ςθμαντκά.

Κάκε δικαίωμα ςυνδζεται με τα άλλα και είναι όλα το ίδιο ςθμαντκά. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΙΑ ΤΑ ΔΙΙΚΑΙΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΙΔΙΙΟΥ Σε εύκολη γλώσσα «Δικαιϊματα» είναι κάτι που όλοι ζχουμε και πρζπει να μποροφμε να τα εφαρμόηουμε. Όλοι ζχουμε τα ίδια δικαιϊματα.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του υποβλθκζντοσ από τθ Δ.Ε.Υ.Α. προσ τθν Ε.Δ.Ε.Υ.Α., με αρ. πρωτ. εις: 2170/3.3.

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του υποβλθκζντοσ από τθ Δ.Ε.Υ.Α. προσ τθν Ε.Δ.Ε.Υ.Α., με αρ. πρωτ. εις: 2170/3.3. ΠΑΝΟ ΖΤΓΟΤΡΗ - ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΕΝΩΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟ ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΙΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΘΗΝΑ ΣΗΛ:210-8259140-1-FAX: 210-8259235 ΚΙΝ:6977506705 E-mail: pzygouris@gmail.com ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ Επί

Διαβάστε περισσότερα

Σ ΤΑΤ Ι Σ Τ Ι Κ Η. Statisticum collegium V

Σ ΤΑΤ Ι Σ Τ Ι Κ Η. Statisticum collegium V Σ ΤΑΤ Ι Σ Τ Ι Κ Η i Statisticum collegium V Στατιςτική Συμπεραςματολογία Ι Σημειακζσ Εκτιμήςεισ Διαςτήματα Εμπιςτοςφνησ Στατιςτική Συμπεραςματολογία (Statistical Inference) Το πεδίο τθσ Στατιςτικισ Συμπεραςματολογία,

Διαβάστε περισσότερα

Όροι λειτουργίασ φαρμακείων: ευρωπαϊκά πρότυπα και εθνικζσ ιδιαιτερότητεσ. Σεραφείμ Ζικασ Μζλοσ Δ.Σ. ΠΦΣ 3/4/2016

Όροι λειτουργίασ φαρμακείων: ευρωπαϊκά πρότυπα και εθνικζσ ιδιαιτερότητεσ. Σεραφείμ Ζικασ Μζλοσ Δ.Σ. ΠΦΣ 3/4/2016 Όροι λειτουργίασ φαρμακείων: ευρωπαϊκά πρότυπα και εθνικζσ ιδιαιτερότητεσ Σεραφείμ Ζικασ Μζλοσ Δ.Σ. ΠΦΣ 3/4/2016 3/4/2016 HELLAS PHARM 2016 1 Περιεχόμενα: PGEU και φαρμακεία, Πλαίςιο λειτουργίασ φαρμακείων,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ Μπαλάγκασ Γιάννθσ Ειδικόσ ςυνεργάτθσ Δ.Ο.Ε. ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ Με αφορμι απορίεσ και ερωτιματα ςυναδζλφων, που προζκυψαν από τα εκκακαριςτικά ςθμειϊματα που ζλαβαν, ςχετικά με τθ διαμόρφωςθ των

Διαβάστε περισσότερα

τατιςτικά ςτοιχεία ιςτότοπου Κ.Ε.Π.Α. Α.Ν.Ε.Μ, www.e-kepa.gr για τθν περίοδο 1/1/2011-31/12/2014

τατιςτικά ςτοιχεία ιςτότοπου Κ.Ε.Π.Α. Α.Ν.Ε.Μ, www.e-kepa.gr για τθν περίοδο 1/1/2011-31/12/2014 τατιςτικά ςτοιχεία ιςτότοπου Κ.Ε.Π.Α. Α.Ν.Ε.Μ, www.e-kepa.gr για τθν περίοδο 1/1/2011-31/12/2014 Ειςαγωγι Στο παρόν κείμενο παρουςιάηονται και αναλφονται τα ςτατιςτικά ςτοιχεία του ιςτοτόπου τθσ ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του υποβλθκζντοσ από τθ Δ.Ε.Υ.Α προσ τθν Ε.Δ.Ε.Υ.Α υπ αρικμ. πρωτ. 2429/ ωσ εξισ:

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του υποβλθκζντοσ από τθ Δ.Ε.Υ.Α προσ τθν Ε.Δ.Ε.Υ.Α υπ αρικμ. πρωτ. 2429/ ωσ εξισ: ΠΑΝΟ ΖΤΓΟΤΡΗ - ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΕΝΩΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟ ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΙΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΘΗΝΑ ΣΗΛ:210-8259140-1-FAX: 210-8259235 ΚΙΝ:6977506705 E-mail: pzygouris@gmail.com ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ Επί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Ακινα, 22 Απριλίου 2019 Ε. 2062

ΑΔΑ: Ακινα, 22 Απριλίου 2019 Ε. 2062 ΑΝΑΡΣΘΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ ΕΛΛΘΝΙΚΘ ΔΘΜΟΚΡΑΣΙΑ ΓΕΝΙΚΘ ΔΙΕΤΘΤΝΘ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΘ ΔΙΟΙΚΘΘ ΔΙΕΤΘΤΝΘ ΕΙΠΡΑΞΕΩΝ ΣΜΘΜΑΣΑ Αϋ, Βϋ& Εϋ Σαχ. Δ/νςθ : Πανεπιςτθμίου 20 Σαχ. Κϊδικασ : 10672, Ακινα Σθλζφωνο : 210 3614280, 3614303,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΤΠΗΡΕΙΑ ΑΠΟΚΣΗΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΑΤΣΟΣΗΣΑ

ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΤΠΗΡΕΙΑ ΑΠΟΚΣΗΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΑΤΣΟΣΗΣΑ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΤΠΗΡΕΙΑ ΑΠΟΚΣΗΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΑΤΣΟΣΗΣΑ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ελέγχου Προσφορών Αφοφ πιςτοποιθκεί ο λογαριαςμόσ που δθμιουργιςατε ςτο πρόγραμμα ωσ Πάροχοσ Προςφορϊν, κα λάβετε ζνα e-mail με

Διαβάστε περισσότερα

25. Ποια είναι τα ψυκτικά φορτία από εξωτερικζσ πθγζσ. Α) Τα ψυκτικά φορτία από αγωγιμότθτα. Β) Τα ψυκτικά φορτία από ακτινοβολία και

25. Ποια είναι τα ψυκτικά φορτία από εξωτερικζσ πθγζσ. Α) Τα ψυκτικά φορτία από αγωγιμότθτα. Β) Τα ψυκτικά φορτία από ακτινοβολία και 25. Ποια είναι τα ψυκτικά φορτία από εξωτερικζσ πθγζσ Α) Τα ψυκτικά φορτία από αγωγιμότθτα. Β) Τα ψυκτικά φορτία από ακτινοβολία και Γ) Τα ψυκτικά φορτία από είςοδο εξωτερικοφ αζρα. 26. Ποιζσ είναι οι

Διαβάστε περισσότερα

Slide 1. Εισαγωγή στη ψυχρομετρία

Slide 1. Εισαγωγή στη ψυχρομετρία Slide 1 Εισαγωγή στη ψυχρομετρία 1 Slide 2 Σφντομη ειςαγωγή ςτη ψυχρομετρία. Διάγραμμα Mollier (πίεςησ-ενθαλπίασ P-H) Σο διάγραμμα Mollier είναι μία γραφικι παράςταςθ ςε ζναν άξονα ςυντεταγμζνων γραμμϊν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΣΘΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ Χαλκίδα Σηλ: Fax:

ΑΝΑΡΣΘΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ Χαλκίδα Σηλ: Fax: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ Χαλκίδα 07 /07/2017 ΔΗΜΟΣΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΗ Αρικ. Πρωτ.: 4028 ΤΔΡΕΤΗ ΑΠΟΧΕΣΕΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ «Η ΑΡΕΘΟΤΑ» Νεοφφτου 69 ΑΝΑΡΣΘΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ 34132 Χαλκίδα Σηλ: 2221062615 Fax: 2221062617 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Πωσ δθμιουργώ φακζλουσ;

Πωσ δθμιουργώ φακζλουσ; Πωσ δθμιουργώ φακζλουσ; Για να μπορζςετε να δθμιουργιςετε φακζλουσ ςτο χαρτοφυλάκιό ςασ ςτο Mahara κα πρζπει να μπείτε ςτο ςφςτθμα αφοφ πατιςετε πάνω ςτο ςφνδεςμο Mahara profiles από οποιοδιποτε ςελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΟΠΟΙΗΣΙΚΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟY ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟY ΦΟΡΕΑ. για τθ διαςφάλιςθ τθσ αςφάλειασ των εφοδιαςτικών αλυςίδων και για τθ διευκόλυνςθ του νόμιμου εμπορίου

ΠΙΣΟΠΟΙΗΣΙΚΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟY ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟY ΦΟΡΕΑ. για τθ διαςφάλιςθ τθσ αςφάλειασ των εφοδιαςτικών αλυςίδων και για τθ διευκόλυνςθ του νόμιμου εμπορίου ΠΙΣΟΠΟΙΗΣΙΚΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟY ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟY ΦΟΡΕΑ για τθ διαςφάλιςθ τθσ αςφάλειασ των εφοδιαςτικών αλυςίδων και για τθ διευκόλυνςθ του νόμιμου εμπορίου Γενικά Εγκεκριμζνοσ Οικονομικόσ Φορζασ (ΑΕΟ*) *Authorised

Διαβάστε περισσότερα

ΡΤΘΜΙΕΙ ΓΙΑ ΣΗΝ ΤΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΕΩΝ ΚΑΙ ΣΙ ΠΛΗΡΩΜΕ

ΡΤΘΜΙΕΙ ΓΙΑ ΣΗΝ ΤΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΕΩΝ ΚΑΙ ΣΙ ΠΛΗΡΩΜΕ ΡΤΘΜΙΕΙ ΓΙΑ ΣΗΝ ΤΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΕΩΝ ΚΑΙ ΣΙ ΠΛΗΡΩΜΕ ERASMUS + KEY ACTION 1 / MOBILITY ΔΗΜΗΣΡΙΟΤ ΔΗΜΗΣΡΑ Project Manager VET Sector/KA1 Airotel Stratos Vassilikos Hotel Παρασκευή, 26 επτεμβρίου 2014 1 ΠΡΟΧΡΗΜΑΣΟΔΟΣΗΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά μαθήματα εμβάθυνςησ ςτο ςυνταγματικό και διοικητικό δίκαιο

Ειδικά μαθήματα εμβάθυνςησ ςτο ςυνταγματικό και διοικητικό δίκαιο ΑΡΙΣΟΣΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΚΣΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΣΑ Ειδικά μαθήματα εμβάθυνςησ ςτο ςυνταγματικό και διοικητικό δίκαιο Διοικθτικό Δίκαιο Ανάκλθςθ πράξεων «ομοίου» περιεχομζνου προσ ακυρωκείςα

Διαβάστε περισσότερα

Άςκθςθ 1θ: Να γραφεί αλγόρικμοσ που κα δθμιουργεί με τθ βοικεια διπλοφ επαναλθπτικοφ βρόχου, τον ακόλουκο διςδιάςτατο πίνακα:

Άςκθςθ 1θ: Να γραφεί αλγόρικμοσ που κα δθμιουργεί με τθ βοικεια διπλοφ επαναλθπτικοφ βρόχου, τον ακόλουκο διςδιάςτατο πίνακα: 2 ο Σετ Ασκήσεων Δομές Δεδομένων - Πίνακες Άςκθςθ 1θ: Να γραφεί αλγόρικμοσ που κα δθμιουργεί με τθ βοικεια διπλοφ επαναλθπτικοφ βρόχου, τον ακόλουκο διςδιάςτατο πίνακα: 2 3 4 5 3 4 5 6 4 5 6 7 5 6 7 8

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελζςματα Ζρευνασ για τθν Απαςχολθςιμότθτα ςτθν Ελλάδα

Αποτελζςματα Ζρευνασ για τθν Απαςχολθςιμότθτα ςτθν Ελλάδα Αποτελζςματα Ζρευνασ για τθν Απαςχολθςιμότθτα ςτθν Ελλάδα Ιοφνιοσ 2017 Ταυτότθτα τθσ Ζρευνασ Η παροφςα ζρευνα διεξιχκθ το διάςτθμα Μαΐου - Ιουνίου 2017. Δείγμα: 180 επιχειριςεισ που δραςτθριοποιοφνται

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφζροντος για την Σελ.1 / 5

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφζροντος για την Σελ.1 / 5 πλζον ςυμφζρουςα προςφορά μόνο βάςει τιμισ Το Ν. 4412/2016 Δθμόςιεσ Συμβάςεισ Ζργων, Προμθκειϊν και Υπθρεςιϊν (προςαρμογι ςτισ Οδθγίεσ 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ), Το υπ αρ. 19REQ004437713 εγκεκριμζνο αίτθμα

Διαβάστε περισσότερα

Σφμφωνα με Σ. Δελθκωςτόπουλο, ΕρμΚΔΔ, 2008, άρκρο 75, ς , αναγράφονται τα εξισ:

Σφμφωνα με Σ. Δελθκωςτόπουλο, ΕρμΚΔΔ, 2008, άρκρο 75, ς , αναγράφονται τα εξισ: ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ 1403/18.12.2015 ΘΕΜΑ Σφλλογοσ ηθτάει διευκρινιςεισ ςχετικά με τισ νόμιμεσ ενζργειεσ που πρζπει να προβοφν τα μζλθ του, προκειμζνου να μθν παραγραφοφν οι λθξιπρόκεςμεσ οφειλζσ του ΟΠΑΔ (νυν ΕΟΠΥΥ)

Διαβάστε περισσότερα

ελ. 11/235, Περιεχόμενα Φακζλου "Σεχνικι Προςφορά"

ελ. 11/235, Περιεχόμενα Φακζλου Σεχνικι Προςφορά υντάκτθσ : Ευάγγελοσ Κρζτςιμοσ χόλιο: ΠΑΡΑΣΗΡΗΗ 1 ελ. 11/235, Περιεχόμενα Φακζλου "Σεχνικι Προςφορά" Για τθν αποφυγι μεγάλου όγκου προςφοράσ και για τθ διευκόλυνςθ του ζργου τθσ επιτροπισ προτείνεται τα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΣΘΘ ΠΡΟ Δ.Ε.Τ.Α. ΜΕΩ Ε.Δ.Ε.Τ.Α. ΘΕΜΑ:

ΓΝΩΜΟΔΟΣΘΘ ΠΡΟ Δ.Ε.Τ.Α. ΜΕΩ Ε.Δ.Ε.Τ.Α. ΘΕΜΑ: ΠΑΝΟ ΗΤΓΟΤΡΘ - ΔΙΚΘΓΟΡΟ ΑΘΘΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΝΣΡΙΚΘ ΕΝΩΘ ΔΘΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟ ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΙΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΘΘΝΑ ΣΘΛ:210-8259140-1-FAX: 210-8259235 ΚΙΝ:6977506705 E-mail: pzygouris@gmail.com ΓΝΩΜΟΔΟΣΘΘ ΠΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 17 - Τέλη κυκλοφορίας

Άρθρο 17 - Τέλη κυκλοφορίας Άρθρο 17 - Τέλη κυκλοφορίας 1.Η παράγραφοσ 1 του άρκρου 20 του ν. 2948/2001 (ΦΕΚ 242 Αϋ), αντικακίςταται ωσ εξισ: 1. Τα ετιςια τζλθ κυκλοφορίασ που επιβάλλονται ςτα αυτοκίνθτα οχιματα, με τθν επιφφλαξθ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΟ ΖΤΓΟΤΡΗ - ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΕΝΩΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟ. ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΙΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΘΗΝΑ ΣΗΛ: FAX:

ΠΑΝΟ ΖΤΓΟΤΡΗ - ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΕΝΩΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟ. ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΙΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΘΗΝΑ ΣΗΛ: FAX: ΠΑΝΟ ΖΤΓΟΤΡΗ - ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΕΝΩΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟ ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΙΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΘΗΝΑ ΣΗΛ:210-8259140-1-FAX: 210-8259235 ΚΙΝ:6977506705, e-mail :pzygouris@gmail.com ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εφδοξοσ+ Συνδεκείτε ςτθν Εφαρμογι Φοιτθτϊν και μεταβείτε ςτθ ςελίδα «Ανταλλαγι Βιβλίων (Εφδοξοσ+)».

Εφδοξοσ+ Συνδεκείτε ςτθν Εφαρμογι Φοιτθτϊν και μεταβείτε ςτθ ςελίδα «Ανταλλαγι Βιβλίων (Εφδοξοσ+)». Εφδοξοσ+ Διαθζτοντασ βιβλία μζςω του «Εφδοξοσ+» Συνδεκείτε ςτθν Εφαρμογι Φοιτθτϊν και μεταβείτε ςτθ ςελίδα «Ανταλλαγι Βιβλίων (Εφδοξοσ+)». Εμφανίηεται θ λίςτα με όλα ςασ τα βιβλία. Από εδϊ μπορείτε: -

Διαβάστε περισσότερα

ΘΥ101: Ειςαγωγι ςτθν Πλθροφορικι

ΘΥ101: Ειςαγωγι ςτθν Πλθροφορικι Παράςταςη κινητήσ υποδιαςτολήσ ςφμφωνα με το πρότυπο ΙΕΕΕ Δρ. Χρήστος Ηλιούδης το πρότυπο ΙΕΕΕ 754 ζχει χρθςιμοποιθκεί ευρζωσ ςε πραγματικοφσ υπολογιςτζσ. Το πρότυπο αυτό κακορίηει δφο βαςικζσ μορφζσ κινθτισ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ 1371/ ΘΕΜΑ

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ 1371/ ΘΕΜΑ ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ 1371/30.6.2015 ΘΕΜΑ Σφλλογοσ υποβάλλει τα εξισ ερωτιματα: α) εάν μπορεί να ορίςει ειδικι-ξεχωριςτι αμοιβι ςτισ άδειεσ νζων ιατρείων για τουσ ιατροφσ που δεν είναι μζλθ του οικείου Ιατρικοφ Συλλόγου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1006/ Ακινα, 17/01/ :30 ΑΝΑΡΣΗΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΟΛ 1006

ΠΟΛ.1006/ Ακινα, 17/01/ :30 ΑΝΑΡΣΗΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΟΛ 1006 ΠΟΛ.1006/17.1.2011 Κοινοποίθςθ διατάξεων τθσ παρ. 7 του άρκρου 4 και τθσ παρ. 1 του άρκρου 8 του ν. 3899/2010 (ΦΕΚ 212 Α /17-12-2010) «Επείγοντα μζτρα εφαρμογισ του προγράμματοσ ςτιριξθσ τθσ ελλθνικισ

Διαβάστε περισσότερα

Σο δικαίωμα υπεράςπιςησ ςτισ διαδικαςίεσ ζκδοςησ και δικαςτικήσ ςυνδρομήσ.

Σο δικαίωμα υπεράςπιςησ ςτισ διαδικαςίεσ ζκδοςησ και δικαςτικήσ ςυνδρομήσ. Σο δικαίωμα υπεράςπιςησ ςτισ διαδικαςίεσ ζκδοςησ και δικαςτικήσ ςυνδρομήσ. Γ. Τριανταφφλλου Επίκ. Καθηγητή ΕΚΠΑ I. ΕΙΑΓΩΓΗ Η διεκνισ δικαςτικι ςυνεργαςία των κρατϊν περιλαμβάνει ωσ βαςικότερουσ τομείσ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του υποβλθκζντοσ ςτθν Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ερωτιματοσ από τθ Δ.Ε.Υ.Α. με αρ.πρωτ. εισ. 2379/ :

ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ. Επί του υποβλθκζντοσ ςτθν Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ερωτιματοσ από τθ Δ.Ε.Υ.Α. με αρ.πρωτ. εισ. 2379/ : ΠΑΝΟ ΖΤΓΟΤΡΗ - ΔΚΚΗΓΟΡΟ ΑΙΗΝΩΝ ΝΟΜΚΚΟ ΤΜΒΟΤΛΟ ΚΕΔΕ ΜΠΟΤΜΠΟΤΛΚΝΑ 9-11 (2 οσ όροφοσ) ΑΙΗΝΑ ΣΗΛ:210-8259140-1-FAX: 210-8259235 ΓΝΩΜΟΔΟΣΗΗ Επί του υποβλθκζντοσ ςτθν Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ερωτιματοσ από τθ Δ.Ε.Υ.Α. με

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΗ Η ΤΦΤΠΟΤΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Ζχοντασ υπόψθ: β) του ν. 4174/2013 (Αϋ 170) «Φορολογικζσ διαδικαςίεσ και άλλεσ διατάξεισ»,

ΑΠΟΦΑΗ Η ΤΦΤΠΟΤΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Ζχοντασ υπόψθ: β) του ν. 4174/2013 (Αϋ 170) «Φορολογικζσ διαδικαςίεσ και άλλεσ διατάξεισ», ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ 1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΠΟΤΡΓΟΤ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 2. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΕΙΠΡΑΞΕΩΝ ΣΜΗΜΑΣΑ Α - Ε Σαχ. Δ/νςθ : Καρ. ερβίασ 10 Σαχ. Κϊδικασ : 10184 Ακινα Σθλζφωνο : 210 3635007

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χριςθσ τθσ διαδικτυακισ εφαρμογισ «Υποβολι και παρακολοφκθςθ τθσ ζγκριςθσ Εκπαιδευτικών Πακζτων»

Εγχειρίδιο Χριςθσ τθσ διαδικτυακισ εφαρμογισ «Υποβολι και παρακολοφκθςθ τθσ ζγκριςθσ Εκπαιδευτικών Πακζτων» Εγχειρίδιο Χριςθσ τθσ διαδικτυακισ εφαρμογισ «Υποβολι και παρακολοφκθςθ τθσ ζγκριςθσ Εκπαιδευτικών Πακζτων» Το Πλθροφοριακό Σφςτθμα τθσ δράςθσ «e-κπαιδευτείτε» ζχει ςτόχο να αυτοματοποιιςει τισ ακόλουκεσ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ. 7 θ Διάλεξθ Διαχείριςθ Μνιμθσ Μζροσ Γ

ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ. 7 θ Διάλεξθ Διαχείριςθ Μνιμθσ Μζροσ Γ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ 7 θ Διάλεξθ Διαχείριςθ Μνιμθσ Μζροσ Γ ελιδοποίθςθ (1/10) Σόςο θ κατάτμθςθ διαμεριςμάτων ςτακεροφ μεγζκουσ όςο και θ κατάτμθςθ διαμεριςμάτων μεταβλθτοφ και άνιςου μεγζκουσ δεν κάνουν

Διαβάστε περισσότερα

Θζμα: Αποχώρηςη του Θνωμζνου Βαςιλείου από την Ευρωπαϊκή Ζνωςη χωρίσ ςυμφωνία - Παροχή οδηγιών επί των Ειδικών Καθεςτώτων εκτόσ τησ Διαμετακόμιςησ.

Θζμα: Αποχώρηςη του Θνωμζνου Βαςιλείου από την Ευρωπαϊκή Ζνωςη χωρίσ ςυμφωνία - Παροχή οδηγιών επί των Ειδικών Καθεςτώτων εκτόσ τησ Διαμετακόμιςησ. ΕΛΛΘΝΙΚΘ ΔΘΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΣΘΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ ΓΕΝΙΚΘ ΔΙΕΤΘΤΝΘ ΣΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΦΚ ΔΙΕΤΘΤΝΘ ΔΑΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΜΑΣΩΝ, ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΩΣΩΝ & ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΣΜΘΜΑ Δ ΑΔΑ: Αθήνα, 10/04/2019 Αριθ. Πρωτ.: Ε.2059 Σαχ.

Διαβάστε περισσότερα

Ιδιότθτεσ πεδίων Γενικζσ.

Ιδιότθτεσ πεδίων Γενικζσ. Οι ιδιότθτεσ των πεδίων διαφζρουν ανάλογα με τον τφπο δεδομζνων που επιλζγουμε. Ορίηονται ςτο κάτω μζροσ του παρακφρου ςχεδίαςθσ του πίνακα, ςτθν καρτζλα Γενικζσ. Ιδιότθτα: Μζγεκοσ πεδίου (Field size)

Διαβάστε περισσότερα

η τζχνη τησ εκπαίδευςησ ο καθηγητήσ ςτο ςπίτι, 24 ώρεσ το 24ωρο

η τζχνη τησ εκπαίδευςησ ο καθηγητήσ ςτο ςπίτι, 24 ώρεσ το 24ωρο η τζχνη τησ εκπαίδευςησ ο καθηγητήσ ςτο ςπίτι, 24 ώρεσ το 24ωρο 210-9519043, info@odsk.gr Ειςαγωγή ιμερα, με τθν αλματϊδθ πρόοδο τθσ τεχνολογίασ και ειδικότερα ςτον τομζα των τθλεπικοινωνιϊν, ανοίγονται

Διαβάστε περισσότερα

Πόςο εκτατό μπορεί να είναι ζνα μη εκτατό νήμα και πόςο φυςικό. μπορεί να είναι ζνα μηχανικό ςτερεό. Συνιςταμζνη δφναμη versus «κατανεμημζνησ» δφναμησ

Πόςο εκτατό μπορεί να είναι ζνα μη εκτατό νήμα και πόςο φυςικό. μπορεί να είναι ζνα μηχανικό ςτερεό. Συνιςταμζνη δφναμη versus «κατανεμημζνησ» δφναμησ Πόςο εκτατό μπορεί να είναι ζνα μη εκτατό νήμα και πόςο φυςικό μπορεί να είναι ζνα μηχανικό ςτερεό. Συνιςταμζνη δφναμη versus «κατανεμημζνησ» δφναμησ Για τθν ανάδειξθ του κζματοσ κα λφνουμε κάποια προβλιματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ. του ΙΑΣΡΟΦΑΡΜΑΚΕΤΣΙΚΟΤ ΦΑΚΕΛΟΤ ΑΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΤΣΟΤ ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΣΡΟΙ. iknowhow Πληροφορική A.E

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ. του ΙΑΣΡΟΦΑΡΜΑΚΕΤΣΙΚΟΤ ΦΑΚΕΛΟΤ ΑΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΤΣΟΤ ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΣΡΟΙ. iknowhow Πληροφορική A.E ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ του ΙΑΣΡΟΦΑΡΜΑΚΕΤΣΙΚΟΤ ΦΑΚΕΛΟΤ ΑΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΤΣΟΤ ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΣΡΟΙ iknowhow Πληροφορική A.E ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΣΡΟΙ... 3 Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 3 ΧΡΗΣΕ... 3 ΠΡΟΒΑΗ ΣΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 3 ΑΡΧΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

«Πρόσφατες τροποποιήσεις του Ν.3869/2010 με το Ν.4336/2015» ΕΙΗΓΗΣΗ: ΑΡΒΑΝΙΣΙΔΗ ΔΗΜΗΣΡΙΟ, ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ ΣΜΗΜΑ ΤΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΤΡΙΩΝ

«Πρόσφατες τροποποιήσεις του Ν.3869/2010 με το Ν.4336/2015» ΕΙΗΓΗΣΗ: ΑΡΒΑΝΙΣΙΔΗ ΔΗΜΗΣΡΙΟ, ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ ΣΜΗΜΑ ΤΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΤΡΙΩΝ «Πρόσφατες τροποποιήσεις του Ν.3869/2010 με το Ν.4336/2015» ΕΙΗΓΗΣΗ: ΑΡΒΑΝΙΣΙΔΗ ΔΗΜΗΣΡΙΟ, ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ ΣΜΗΜΑ ΤΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΤΡΙΩΝ Ενημερωτική Εκδήλωςη Δικηγορικοφ υλλόγου Θεςςαλονίκησ και υλλόγου Μεταπτυχιακϊν

Διαβάστε περισσότερα

Συνεκπαίδευςη ςτο 1 ο Δ.Σ. Παλαιοκάςτρου

Συνεκπαίδευςη ςτο 1 ο Δ.Σ. Παλαιοκάςτρου Συνεκπαίδευςη ςτο 1 ο Δ.Σ. Παλαιοκάςτρου «Unus pro omnibus, omnes pro uno» Όπωσ υποςτιριξε ο Knight (1983) το ςφγχρονο ςχολείο οφείλει να είναι μια ςπουδή ςτην δημοκρατία. Με αυτιν τθν ιδζα ςαν οδθγό,

Διαβάστε περισσότερα

δομι παιδικισ προςταςίασ ι θ ανάδοχθ οικογζνεια ενθμερϊνει το φυςικό ι νομικό πρόςωπο ι τον φορζα που ανάλαβε τθν κάλυψθ των εξόδων του.

δομι παιδικισ προςταςίασ ι θ ανάδοχθ οικογζνεια ενθμερϊνει το φυςικό ι νομικό πρόςωπο ι τον φορζα που ανάλαβε τθν κάλυψθ των εξόδων του. 25/7/2016 ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ για τισ προχποθζςεισ τοποθζτηςησ ανηλίκων ςε ίδρυμα ή ανάδοχη οικογζνεια από και προσ κράτη μζλη τησ Ευρωπαϊκήσ Ζνωςησ βάςει του άρθρου 56 του Κανονιςμοφ (ΕΚ) αριθ. 2201/2003 του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΒΑΗ ΤΝΟΛΙΚΟΤ ΠΟΟΤ 3.279,60 ςυμπεριλαμβανομζνων των προβλεπόμενων φόρων αεροδρομίων και μίασ αποςκευήσ ζωσ 23kg ανά επιβάτη

ΤΜΒΑΗ ΤΝΟΛΙΚΟΤ ΠΟΟΤ 3.279,60 ςυμπεριλαμβανομζνων των προβλεπόμενων φόρων αεροδρομίων και μίασ αποςκευήσ ζωσ 23kg ανά επιβάτη ΑΔΑΜ: 14SYMV002341238 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΣΕΙΑ ΜΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΣΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΜΒΑΗ ΤΝΟΛΙΚΟΤ ΠΟΟΤ 3.279,60 ςυμπεριλαμβανομζνων των προβλεπόμενων φόρων αεροδρομίων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΗΜΟΙΕΤΣΗ Ε ΦΕΚ ΔΕΝ ΙΧΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗ ΔΗΜΟΙΕΤΗ ΣΗ

ΑΔΗΜΟΙΕΤΣΗ Ε ΦΕΚ ΔΕΝ ΙΧΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗ ΔΗΜΟΙΕΤΗ ΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ 1. ΤΠΟΤΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΦΤΠOΤΡΓΟΤ 2. ΑΑΔΕ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΣΗΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ Α.ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΗ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΕΙΠΡΑΞΕΩΝ ΣΜΗΜΑ Α Σηλζφωνα: 210 3635963, 3630573,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ 2006/42/EU

ΟΔΗΓΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ 2006/42/EU ΟΔΗΓΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ 2006/42/EU ΓΕΝΙΚΑ Πεδίο εφαρμογισ τθσ οδθγίασ Βαςικζσ απαιτιςεισ αςφάλειασ Διαδικαςία αξιολόγθςθσ ςυμμόρφωςθσ Τεκμιριο ςυμμόρφωςθσ Παραπομπι ςε εναρμονιςμζνα πρότυπα ΕΝ Κείμενο Οδθγία Άρκρο

Διαβάστε περισσότερα

Για τουσ ςκοποφσ του παρόντοσ ιςχφουν οι ακόλουκοι οριςμοί:

Για τουσ ςκοποφσ του παρόντοσ ιςχφουν οι ακόλουκοι οριςμοί: Νομοςχζδιο για την εναρμόνιςη του νομοθετικοφ πλαιςίου προσ τισ διατάξεισ τησ Οδηγίασ 2014/55/ΕΕ του Ευρωπαϊκοφ Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου τησ 16ησ Απριλίου 2014, για την ζκδοςη ηλεκτρονικών τιμολογίων

Διαβάστε περισσότερα

Αθηνά (Νέλλη) Ζήκα Τσελεμέγκου Δ/νςθ: Πρ. Κορομθλά 26, 54622 Θεςςαλονίκθ, τθλ. επικοινωνίασ 6973550445

Αθηνά (Νέλλη) Ζήκα Τσελεμέγκου Δ/νςθ: Πρ. Κορομθλά 26, 54622 Θεςςαλονίκθ, τθλ. επικοινωνίασ 6973550445 Αθηνά (Νέλλη) Ζήκα Τσελεμέγκου Δ/νςθ: Πρ. Κορομθλά 26, 54622 Θεςςαλονίκθ, τθλ. επικοινωνίασ 6973550445 Ειςιγθςθ για το Συνζδριο ςτο Ηράκλειο Κριτθσ με κζμα :Γυναικεία απαςχόλθςθ ςε περίοδο οικονομικισ

Διαβάστε περισσότερα

Qualifiers: Ο μζγιςτοσ αρικμόσ ςυμμετοχϊν ςε κάκε qualifier είναι 128. Δίνεται θ δυνατότθτα ςτισ ομάδεσ να επιλζξουν ςε ποιο από τα 2 qualifiers

Qualifiers: Ο μζγιςτοσ αρικμόσ ςυμμετοχϊν ςε κάκε qualifier είναι 128. Δίνεται θ δυνατότθτα ςτισ ομάδεσ να επιλζξουν ςε ποιο από τα 2 qualifiers Qualifiers: Ο μζγιςτοσ αρικμόσ ςυμμετοχϊν ςε κάκε qualifier είναι 128. Δίνεται θ δυνατότθτα ςτισ ομάδεσ να επιλζξουν ςε ποιο από τα 2 qualifiers επικυμοφν να διαγωνιςτοφν κατά τθ διάρκεια τθσ ςυμπλιρωςθσ

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικι Άςκθςθ Φοιτθτών Τμιματοσ Αγρονόμων και Τοπογράφων Μθχανικών ΑΠΘ

Πρακτικι Άςκθςθ Φοιτθτών Τμιματοσ Αγρονόμων και Τοπογράφων Μθχανικών ΑΠΘ ΑΠΘ/ΤΑΤΜ ΓΤΟ/ΚΦΧ/ΣΥΕ 7 ο Εξάμηνο Πρακτικι Άςκθςθ Φοιτθτών Τμιματοσ Αγρονόμων και Τοπογράφων Μθχανικών ΑΠΘ Ακαδθμαϊκι Χρονιά: 2011 2012 Γραφείο ΠΑ: Γ.Σ. Βζργοσ (Επιςτθμονικά Υπεφκυνοσ) Β.Ν. Γρθγοριάδθσ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίεσ υποβολήσ Ηλεκτρονικήσ Αίτηςησ για υμμετοχή ςτην Προςκοπική Εκπαίδευςη

Οδηγίεσ υποβολήσ Ηλεκτρονικήσ Αίτηςησ για υμμετοχή ςτην Προςκοπική Εκπαίδευςη Οδηγίεσ υποβολήσ Ηλεκτρονικήσ Αίτηςησ για υμμετοχή ςτην Προςκοπική Εκπαίδευςη Ειςαγωγή Σο παρόν κείμενο ζχει ςκοπό να εξθγιςει με απλό τρόπο, τθ χριςθ του προγράμματοσ e-εκπαίδευςθ, από τον Αρχθγό υςτιματοσ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίεσ προσ τουσ εκπαιδευτικοφσ για το μοντζλο του Άβακα

Οδηγίεσ προσ τουσ εκπαιδευτικοφσ για το μοντζλο του Άβακα Οδηγίεσ προσ τουσ εκπαιδευτικοφσ για το μοντζλο του Άβακα Αυτζσ οι οδθγίεσ ζχουν ςτόχο λοιπόν να βοθκιςουν τουσ εκπαιδευτικοφσ να καταςκευάςουν τισ δικζσ τουσ δραςτθριότθτεσ με το μοντζλο του Άβακα. Παρουςίαςη

Διαβάστε περισσότερα

Fair Trade Δίκαιο Εμπόριο. Σο Fair Trade ςτον κόςμο

Fair Trade Δίκαιο Εμπόριο. Σο Fair Trade ςτον κόςμο Δίκαιο Εμπόριο Ερωτιςεισ για τθν αρχι: 1) Ποια προϊόντα ειςάγουμε από τον Τρίτο Κόςμο; 2) Όταν αγοράηετε αυτά τα προϊόντα, ςκεφτόςαςτε ποια είναι θ ιςτορία τουσ; Δθλαδι, από ποφ προζρχονται, ποιοι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΖσ ΒΆΕΩΝ ΔΕΔΟΜΖΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΣΥΟΤ. Ειρινθ Φιλιοποφλου

ΕΦΑΡΜΟΓΖσ ΒΆΕΩΝ ΔΕΔΟΜΖΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΣΥΟΤ. Ειρινθ Φιλιοποφλου ΕΦΑΡΜΟΓΖσ ΒΆΕΩΝ ΔΕΔΟΜΖΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΣΥΟΤ Ειρινθ Φιλιοποφλου Ειςαγωγι Ο Παγκόςμιοσ Ιςτόσ (World Wide Web - WWW) ι πιο απλά Ιςτόσ (Web) είναι μία αρχιτεκτονικι για τθν προςπζλαςθ διαςυνδεδεμζνων εγγράφων

Διαβάστε περισσότερα

Aux.Magazine Μπιλμπάο, Βιηκάγια, Ιςπανία www.auxmagazine.com Προςωπικά δεδομζνα

Aux.Magazine Μπιλμπάο, Βιηκάγια, Ιςπανία www.auxmagazine.com Προςωπικά δεδομζνα Προςωπικά δεδομζνα Η Λείρ Ναγιάλα, θ Σίλβια Αντρζσ, θ Χουάνα Γκαλβάν και θ Γερμάν Καςτανζντα δθμιοφργθςαν τθ δικι τουσ εταιρία, τθν AUXILIARTE FACTORIA το 2004. Ζχοντασ και ςυνειδθτοποίθςαν ότι μοιράηονταν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΕΙΑΓΩΓΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ & ΝΕΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΕΩΝ ΣΗΝ ΙΣΟΕΛΙΔΑ ΣΗ Δ.Δ.Ε. ΘΕΠΡΩΣΙΑ

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΕΙΑΓΩΓΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ & ΝΕΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΕΩΝ ΣΗΝ ΙΣΟΕΛΙΔΑ ΣΗ Δ.Δ.Ε. ΘΕΠΡΩΣΙΑ ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΕΙΑΓΩΓΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ & ΝΕΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΕΩΝ ΣΗΝ ΙΣΟΕΛΙΔΑ ΣΗ Δ.Δ.Ε. ΘΕΠΡΩΣΙΑ ΕΙΑΓΩΓΗ Ο νζοσ δικτυακόσ τόποσ τθσ Δ.Δ.Ε. Θεςπρωτίασ παρζχει πλζον τθ δυνατότθτα τθσ καταχϊρθςθσ νζων, ειδιςεων και

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ. 3 ο Εργαςτιριο υγχρονιςμόσ Διεργαςιϊν

ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ. 3 ο Εργαςτιριο υγχρονιςμόσ Διεργαςιϊν ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ 3 ο Εργαςτιριο υγχρονιςμόσ Διεργαςιϊν Παράλλθλεσ Διεργαςίεσ (1/5) Δφο διεργαςίεσ λζγονται «παράλλθλεσ» (concurrent) όταν υπάρχει ταυτοχρονιςμόσ, δθλαδι οι εκτελζςεισ τουσ επικαλφπτονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΤΔΩΝ ΣΜΗΜΑΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗ Η ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΚΗ ΕΠΙ ΣΗΜΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΤΔΩΝ ΣΜΗΜΑΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗ Η ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΚΗ ΕΠΙ ΣΗΜΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΤΔΩΝ ΣΜΗΜΑΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗ Η ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΚΗ ΕΠΙ ΣΗΜΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16 ΕΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΣΕΤΘΤΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗ Η Υςτερα από ομόφωνθ απόφαςθ τθσ αρικμ. 14/3.12.2014

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΦΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΑΛΤΣΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΣΗΝ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΗΗ ΤΝΣΑΞΙΟΔΟΣΗΗ ΣΟΤ ΕΥΚΑ

ΕΓΦΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΑΛΤΣΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΣΗΝ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΗΗ ΤΝΣΑΞΙΟΔΟΣΗΗ ΣΟΤ ΕΥΚΑ ΕΓΦΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΑΛΤΣΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΣΗΝ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΗΗ ΤΝΣΑΞΙΟΔΟΣΗΗ ΣΟΤ ΕΥΚΑ Ακινα, Ιανουάριοσ 2017 1 Περιεχόμενα 1. Ειςαγωγι... 3 2. Πιςτοποίθςθ χριςτθ... 3 3. Επιλογι κατθγορίασ ςυνταξιοδοτικοφ αιτιματοσ...

Διαβάστε περισσότερα

Με τθν παροφςα εγκφκλιο κοινοποιοφνται οι διατάξεισ των άρκρων του Μζρουσ Β «ΡΤΘΜΙΘ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟ ΣΘ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΘ ΔΙΟΙΚΘΘ» του

Με τθν παροφςα εγκφκλιο κοινοποιοφνται οι διατάξεισ των άρκρων του Μζρουσ Β «ΡΤΘΜΙΘ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟ ΣΘ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΘ ΔΙΟΙΚΘΘ» του ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΣΗΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ Α.ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΗ 1. ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΕΙΠΡΑΞΕΩΝ ΣΜΗΜΑΣΑ Αϋ, Βϋ, Εϋ Σθλζφωνα: 210 3635963, 3630573, 3605159 210 3614280, 3635439 2. ΔΙΕΤΘΤΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΙΜΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ E ΕΞΑΜΗΝΟ. ΔΙΔΑΚΩΝ: ΔΡ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΡΑΧΑΝΙΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ: 312 ΣΗΛ.:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΙΜΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ E ΕΞΑΜΗΝΟ. ΔΙΔΑΚΩΝ: ΔΡ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΡΑΧΑΝΙΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ: 312 ΣΗΛ.: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΙΜΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ E ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΚΩΝ: ΔΡ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΡΑΧΑΝΙΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ: 312 ΣΗΛ.: 210-4142150 E-mail: nraxan@unipi.gr, nickrah@hotmail.com 1 Αντικείμενο μαθήματος Ο Προγραμματιςμόσ και Ζλεγχοσ Παραγωγισ

Διαβάστε περισσότερα