26/01/ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "26/01/ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ"

Transcript

1 26/01/ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Κύριε Φάμελλε, Μεσοχώρα. Το Γεφύρι της Άρτας έχει μεταφερθεί λίγο δεξιότερα στον χάρτη, εδώ και πολλά χρόνια. Θα μου επιτρέψετε δύο κουβέντες μόνο, για να πούμε για τι συζητάμε ακριβώς. Όταν μιλάμε για τα έργα της Μεσοχώρας, για τον υδροηλεκτρικό σταθμό και το Φράγμα της Μεσοχώρας, δεν μιλάμε για την εκτροπή του Αχελώου, όπως ήταν η ταμπέλα όλων αυτών των έργων για πολλά χρόνια. Εδώ και πάρα-πάρα πολλά χρόνια έχει διαχωριστεί. Είναι ένα φράγμα και ένας υδροηλεκτρικός σταθμός έτοιμος από το Έχουν ολοκληρωθεί τα έργα. Έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και οι διαδικασίες, οι επιφυλάξεις και οι ενστάσεις προς το Συμβούλιο της Επικρατείας που σχετίζονται με τις μελέτες περιβαλλοντικών μελετών. Αυτήν τη στιγμή αυτό που εκκρεμεί είναι η Απόφαση Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων, η περίφημη ΑΕΠΟ, για να μπορέσει να συνεχίσει η ΔΕΗ τα ελάχιστα πράγματα που πρέπει να κάνει και τα οποία σχετίζονται κυρίως με τη φθορά των έργων και τη συντήρηση του υδροηλεκτρικού σταθμού, ο οποίος μένει κλειστός εδώ και δεκαπέντε χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσει το έργο να συνεχίσει, να αρχίσει να δουλεύει. Πρέπει να πω ότι η ΔΕΗ αυτήν τη στιγμή χάνει γύρω στα 30 με 35 εκατομμύρια τον χρόνο από το γεγονός ότι δεν δουλεύει ο υδροηλεκτρικός σταθμός. Αυτό τραβάει εδώ και πολλά χρόνια. Κατά τη γνώμη μου έχει βαρύνουσα σημασία για τη λειτουργία του ελληνικού κράτους το γεγονός ότι αυτό το πράγμα εκθέτει τις ελληνικές κυβερνήσεις και την ελληνική διοίκηση, καθώς έχει επενδυθεί πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ μόνο για το φράγμα για τον υδροηλεκτρικό σταθμός της Μεσοχώρας, ο οποίος ακόμα και σήμερα δεν λειτουργεί παρότι είναι ολοκληρωμένος. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχει να κάνει με εκτροπή νερών προς τη λεκάνη του Πηνειού, προς τη Θεσσαλία δηλαδή. Είναι καθαρά υδροηλεκτρικός σταθμός και έργο το οποίο εντάσσεται στην λεκάνη απορροής του Αχελώου, χωρίς να διαταράσσει την πορεία. Έτσι, λοιπόν, όπως είπα και στην αρχή, το Γεφύρι της Άρτας, που είναι γνωστό όλα αυτά τα χρόνια, είναι πλέον στα χέρια σας. Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε τη γυναίκα του πρωτομάστορα, όπως λέει το τραγούδι, χρειάζεται να βάλετε μια υπογραφούλα. Έτσι, λοιπόν, η βασική ερώτηση είναι η εξής: Θα υπογράψετε την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, έτσι ώστε η ΔΕΗ να προχωρήσει στην ολοκλήρωση και τη λειτουργία του σταθμού της Μεσοχώρας; ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Τον λόγο έχει ο Υπουργός, ο κ. Φάμελλος. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας): Καλημέρα κύριε Πρόεδρε, κύριε Μπαργιώτα, κύριοι συνάδελφοι.

2 Είναι γεγονός ότι ο κ. Μπαργιώτας αναφέρθηκε εισαγωγικά σε ένα συμβολικό θέμα για την περιοχή της Θεσσαλίας. Στην ερώτησή του αρχίζει με την παρατήρησή του ότι τα υδροηλεκτρικά έργα συνήθως στο εξωτερικό θεωρούνται έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το συγκεκριμένο έργο έχει καθυστερήσει λόγω ιδεοληψιών. Εγώ θα συμφωνήσω, γιατί η ιστορία αυτού του έργου είναι πράγματι μυθιστορηματική, σχεδόν μυθική, γιατί δεν κατατέθηκε ως έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Συνδέθηκε πράγματι με ιδεοληψίες και συνδέθηκε με το έργο της εκτροπής του Αχελώου, με τον μύθο της εκτροπής του Αχελώου. Και βέβαια συνδέθηκε και με μια περίοδο καθυστέρησης -ιδιαίτερα για την περιοχή του Θεσσαλικού Κάμπου-, καθυστέρηση της αγροτικής οικονομίας, γιατί συνδέθηκε με ένα στείρο, λανθασμένο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο υπερκαταναλώνει και νερό και φυσικούς πόρους. Ταυτόχρονα, συνδέεται με ένα πλέγμα πελατειακών σχέσεων σε όλο τον χώρο της αγροτικής παραγωγής με πλασματικές επιδοτήσεις, όμως έδωσαν χαμηλή υπεραξία, μηδενικό εκσυγχρονισμό και αναδιαρθρώσεις και υποτίμηση της γνώσης στον αγροτικό χώρο και τελικά την απομάκρυνση από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτό ήταν που πλήγωσε και το έργο αυτό καθεαυτό, αν το αντιμετωπίσει κάποιος από τη μεριά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διότι τα βασικά προβλήματα ήταν όχι ιδεοληψίες, αλλά η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η νομοθεσία περιβάλλοντος, διότι το έργο προωθήθηκε τη δεκαετία του 80 και περατώθηκε -το υφιστάμενο, τουλάχιστον σώμα του- το 2001, με πληθώρα προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αναφέρω το 1994, το 2000, 2005 και το 2014, ακυρώσεις που νομίζω ότι συμφωνείτε. Εξ αυτού, λοιπόν, διαπιστώνετε τον λανθασμένο τρόπο, όχι μόνο ανάπτυξης της περιοχής του Θεσσαλικού Κάμπου αλλά και προσέγγιση συγκεκριμένου έργου, αφού ακόμα και οι νόμοι για τις απαλλοτριώσεις έχουν τουλάχιστον δύο φορές ακυρωθεί -και ο τελευταίος για την περιοχή, πρέπει να σας πω, ο ν.3734/2009-, κρατήσατε αδρανείς, λόγω της απόφασης του 2014 του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι ασκηθείσες αιτήσεις καθορισμού τιμών μονάδας έχουν ματαιωθεί αυτήν την στιγμή. Έχουμε πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από αυτήν την λανθασμένη πολιτική. Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου στο ότι αποδείχθηκε η διαχρονική συνέπεια των προτάσεων της Αριστεράς και της οικολογίας, γιατί συνυφασμένα με την πρόταση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρήσαμε το έργο αυτό ως εκτροπή λανθασμένο και ως υδροηλεκτρικό σωστό. Κατά την άποψη μου, λοιπόν, για να είναι ξεκάθαρο, το φράγμα της Μεσοχώρας είναι ένα έργο το οποίο ως υδροηλεκτρικό έργο είναι σωστό και αναγκαίο. Συνεισφέρει στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, μειώνει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, ικανοποιεί την ευρωπαϊκή στρατηγική και συμβάλλει στην αντιπλημμυρική προστασία.

3 Πού βρίσκεται, όμως, η μελέτη περιβαλλοντικών εκπτώσεων για την οποία ρωτήσατε; Τελικά η μελέτη των περιβαλλοντικών εκπτώσεων υποβλήθηκε τον Νοέμβριο του Δηλαδή όταν το έργο ξεκίνησε το 86 η σωστή μελέτη, η οποία δεν συνδέεται με το έργο της εκτροπής, υποβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 και μέχρι τουλάχιστον τις 17 Φεβρουαρίου του 2016 υποβάλλονταν συμπληρωματικά στοιχεία. Για να είστε ακριβής, η τελευταία υδρολογική υποβλήθηκε από τη ΔΕΗ στις 17 Φεβρουαρίου του 2016, για να συγκρίνετε λίγο και τις καθυστερήσεις. Υπάρχουν πολλές γνωμοδοτήσεις, τις οποίες μπορεί ίσως στη δεύτερη φάση της απάντησής μου να σας τις πω. Το σημαντικό πάντως είναι ότι η Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της περιοχής της δικής σας της Θεσσαλίας, έχει στείλει στις 21 Δεκεμβρίου τις γνωμοδοτήσεις των δασαρχείων και δασικών υπηρεσιών που είναι οι τελευταίες που έχουν έρθει, όπου προκύπτει και η αναγκαιότητα -κάτι που δεν ξέρω αν είναι εν γνώσει σας-, του χαρακτηρισμού της έκφρασης με βάση το άρθρο 14 του ν.998, του δασικού νόμου, κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. (PM) Ουσιαστικά για να ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων απαιτεί και το στάδιο του χαρακτηρισμού της περιοχής κατάκλισης, που είναι η ζώνη πλημμύρισης του φράγματος, η οποία πρέπει να γίνει με βάση τη δασική νομοθεσία και είναι απαραίτητο, με βάση το ν. 998, για να ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση. Αυτό που αναρωτιέμαι εγώ και πιθανόν κι εσείς και όλος ο κόσμος εκεί στην περιοχή είναι το εξής: Γιατί εδώ και τριάντα χρόνια όλα αυτά δεν είχαν γίνει; Ποια ήταν η ιδεοληψία, η αγκύλωση, η μονομερής πολιτική που οδήγησε ένα περιβαλλοντικό έργο να είναι ατελές και ως προς τις μελέτες και ως προς τον πολιτικό σχεδιασμό; Θα ολοκληρώσω στη συνέχεια, μιας και δεν θέλω να καταναλώσω όλο τον χρόνο. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Κύριε Μπαργιώτα, έχετε τον λόγο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Κύριε Υπουργέ, μιας και αρχίσαμε με παροιμίες, πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Η άλλη είναι: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει». Δεν απαντήσατε. Απαντήσατε ότι το φράγμα είναι απαραίτητο και έχει ξεχωρίσει. Δεν θα μπω στο ιστορικό. Δεν θα μπω σ αυτή τη συζήτηση για το αν τα υδροηλεκτρικά φράγματα είναι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ή όχι, γιατί τη θεωρώ και παρωχημένη και εκτός νοήματος, αλλά δεν έχουμε και χρόνο. Αν θέλετε, μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Δεν θα μπω στο ιστορικό. Το ιστορικό είναι βεβαρημένο. Υπάρχουν πολλές ευθύνες. Υπάρχουν ευθύνες και της Αριστεράς. Μπορώ να σας φέρω και να καταθέσω εδώ μία σελίδα-άρθρο διακεκριμένου στελέχους του κόμματός σας και Βουλευτού εκείνης της εποχής η οποία ζητούσε, μεταξύ άλλων, και την τιμωρία των υπευθύνων, το γκρέμισμα του φράγματος και διάφορα άλλα απίθανα πράγματα.

4 Υπάρχει ένας όρος που γυρίζει στο μυαλό μου από παλιά ενός εξέχοντος καθηγητού της οικολογίας στην Ελλάδα: «Οικοτρομοκράτης». Πολλές και μεγάλες ευθύνες έχει η ανικανότητα του πολιτικού συστήματος στον Αχελώο και στη Μεσοχώρα και, αν θέλετε, και οι φαραωνικές αντιλήψεις για την άρδευση και την εκτροπή. Εξίσου μεγάλες ευθύνες, όμως, έχουν και οι λεγόμενοι «οικοτρομοκράτες» με τις υπερβολές τους. Για να γυρίσω, όμως, στην ερώτηση, εδώ υπάρχει ένα συγκεκριμένο πράγμα. Υπάρχει ένα τελειωμένο εργοστάσιο που μπορεί να παράξει ενέργεια και έσοδα τριάντα πέντε εκατομμυρίων για τη ΔΕΗ. Υπάρχει ένα τελειωμένο έργο. Η εμπειρία μου λέει ότι παρά αυτά που έχουμε διαβάσει και ακούσει κατά καιρούς για τα φράγματα από τους «οικοτρομοκράτες», μια επίσκεψη στο Μέγδοβα ή στο φράγμα του Θησαυρού που πολύ υπέφερε από τέτοιες αντιδράσεις, μπορεί να απαντήσει τι είναι οικολογικό και τι δεν είναι. Μπορεί κανείς να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι κάνουν αυτές οι λίμνες στο περιβάλλον και πώς επηρεάζουν τα τοπικά περιβάλλοντα. Θα το αφήσω και αυτό. Το ερώτημα που ήλθα να μου απαντήσετε -και περιμένω την απάντηση- είναι αν θα υπογραφεί η συγκεκριμένη απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει, ακόμα και οι ενστάσεις και τα μικρά προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με τον οικισμό της Μεσοχώρας στην ολοκλήρωση του πολεοδομικού της σχεδιασμού, ακόμη και αυτό που είπατε για την ολοκλήρωση του χαρακτηρισμού, αν δεν εγκριθεί η ΑΕΠΟ. Δεν μπορεί η ΔΕΗ να προχωρήσει, δεν μπορούν τα τοπικά όργανα να προχωρήσουν. Σημειώνω για ακόμα μία φορά ότι η περιφέρεια δυτικής Ελλάδος, η περιφέρεια Θεσσαλίας και οι τοπικοί δήμοι εκατέρωθεν της κορυφογραμμής της Πίνδου ζητούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια να ολοκληρωθεί το έργο της Μεσοχώρας, ανεξάρτητα από το έργο της Συκιάς, του Πευκόφυτου και όλου του ιστορικού το οποίο όντως είναι βεβαρυμμένο. Δεν νομίζω ότι έχω το χρόνο να το συζητήσουμε, μιας και υπάρχουν πολλές και μεγάλες ευθύνες. Το βασικό ερώτημα είναι: Θα προχωρήσει μέσα στο 2018 η ΔΕΗ; Είναι πλάνα της ΔΕΗ και δηλώσεις της ίδιας της ΔΕΗ. Μπορεί να ξεκινήσει, να ολοκληρώσει τα έργα; Έχει τα είκοσι πέντε εκατομμύρια που χρειάζονται για να συντηρήσει αυτά που καταστρέφουν ο χρόνος, ο ήλιος και η απραξία και να συνεχίσει στην αξιοποίηση αυτού του εργοστασίου. Θέλω μία απλή απάντηση. Θα μπει αυτή η υπογραφή για να συνεχιστούν τα υπόλοιπα και να τελειώσουν; ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας): Αναγνωρίζοντας την αγωνία της περιοχής και το ερώτημα του κυρίου συναδέλφου, θα ήθελα να πω ότι ακριβώς επειδή εμείς διαφέρουμε απ όλες τις προηγούμενες διοικήσεις που είχε η χώρα μας και επειδή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι

5 να δουλεύουμε πραγματικά και να λύνουμε προβλήματα, ένα έργο τριάντα χρόνων το οποίο κυριολεκτικά πελαγοδρομούσε εξαιτίας αδιέξοδων πολιτικών, παίρνει και αυτό το δρόμο του. Έτσι, λοιπόν, ο λόγος για τον οποίο καθυστερήσαμε μια εβδομάδα ήταν για να λύσουμε το θέμα με το Δασαρχείο της περιοχής και με τη Διεύθυνση Δασών. Εσείς βέβαια το κάνατε για δελτίο τύπου. Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο. Παρά ταύτα, εγώ θα σας εξηγήσω γιατί. Έχουμε, λοιπόν, στα χέρια μας ένα έγγραφο από το Δασαρχείο Τρικάλων με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου, το οποίο ζητήσαμε ακριβώς για να έχετε πλήρη απάντηση, για να μη σας πούμε «θα γίνει χαρακτηρισμός», το οποίο διευκρινίζει και τους ζητήσαμε να γίνει αυτό- ότι αυτή την εβδομάδα που μεσολάβησε επικοινωνήσαμε με τη ΔΕΗ, έτσι ώστε να έχω μια ακριβή αποτύπωση της έκτασης ενδιαφέροντος και να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις και διορθώσεις για να γίνει ο χαρακτηρισμός. Διότι πράγματι, σας επαναλαμβάνω, ότι από τον Δεκέμβρη του 2015 έχει ξεκαθαριστεί ότι για τον ταμιευτήρα τίθεται όρος για τη γνωμοδότηση να ακολουθηθεί η διαδικασία του χαρακτηρισμού της περιοχής δεν είναι, δηλαδή, κάτι που έπεται της αδειοδότησης περιβαλλοντικών όρων, αλλά προηγείται. Έτσι, λοιπόν, χθες πήραμε αυτό το έγγραφο για το Δασαρχείο, το οποίο μας βεβαιώνει ότι έχουν προβεί στην εκτύπωση των σχεδιαγραμμάτων και από την μεριά της ΔΕΗ έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της οριοθέτησης και της κατάκλισης. Άρα, έχουμε εμείς στα χέρια μας την αλληλογραφία για να σας δώσουμε ολοκληρωμένη απάντηση, η οποία οδηγεί στην ολοκλήρωση της πράξης χαρακτηρισμού. Και το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει είναι πότε εκδίδεται η ΑΕΠΟ; Μετά την ολοκλήρωση της πράξης χαρακτηρισμού θα γίνει αυτό. Έχουμε ήδη σχέδιο έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου και είμαστε και πολιτικά τοποθετημένοι υπέρ της αδειοδότησης ενός έργου, το οποίο δεν συνδέεται με το έργο της εκτροπής του Αχελώου, αλλά συνδέεται με την υδροηλεκτρική παραγωγή και με τα συνεπακόλουθα στοιχεία προστασίας του περιβάλλοντος. Μας ρωτάτε, όμως, και οφείλω να το πω, ποια θα είναι η θέση μας στην προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας. Θέλω να σας πω, λοιπόν, ότι η ίδια η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2014 ήταν ενδεικτική. Ξεκαθαρίζει για το έργο και το έργο απεμπλέκεται πλήρως από την εκτροπή και καθίσταται αμιγώς υδροηλεκτρικό. Εμείς, λοιπόν, αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία φάση αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης υδατικών πόρων των λεκανών απορροής ποταμών. Τα προκαταρκτικά σχέδια έγιναν ήδη το 2016, έχουμε ήδη υπογράψει συμβάσεις μελετών ώστε να έχουμε νέες μελέτες για τους υδατικούς πόρους το Αυτό τι σημαίνει, για

6 να το ξέρουμε λίγο όλοι; Ότι ενώ τον σχεδιασμό, που έπρεπε η χώρα να τον ολοκληρώσει το 2009, τον ολοκλήρωσε το 2015 με έξι χρόνια καθυστέρηση, στην περίοδο αυτής της Κυβέρνησης η αναθεώρηση, που ήταν υποχρεωτική να τελειώσει το 2015, θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του Κερδίσαμε ουσιαστικά τεσσεράμισι χρόνια καθυστέρησης και στον σχεδιασμό των υδατικών πόρων, που είχε καθυστερήσει. Όσον αφορά δε την εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης, που αναφέρατε ότι ο κ. Σκουρλέτης ανέθεσε στην αρχή του καλοκαιριού αν δεν κάνω λάθος- για την ευστάθεια του οικισμού, δεν προσθέτει καμία καθυστέρηση η γεωτεχνική μελέτη. Αντίθετα, παράλληλα με τον δασικό χαρακτηρισμό ήταν απαραίτητο και δεν είχε γίνει. Εμείς, λοιπόν, επειδή προέχει η ασφάλεια των πολιτών, αναθέσαμε και ζητήσαμε ειδική γεωτεχνική μελέτη για την περιοχή. Και το ερώτημα, βέβαια, πέρα από το γιατί δεν είχε γίνει, είναι αν συμφωνούμε όλοι ότι θα γίνει το έργο με χαρακτηρισμό της δασικής περιοχής και με εξασφάλιση της ασφάλειας του οικισμού. Διότι και αυτό, επιτρέψτε μου να πω ότι, είχε τεθεί εν αμφιβόλω στο παρελθόν και οι κάτοικοι το ζητούσαν. Αυτό είναι κάτι το οποίο την άλλη εβδομάδα σας ενημερώνω θα συζητήσουμε με όλους τους φορείς της περιοχής, που τους έχουμε καλέσει στο Υπουργείο με δική τους πρωτοβουλία και με αίτημά τους, για να είμαι ακριβής, και με τον Δήμο Πύλης Τρικάλων, για να δούμε το θέμα της ασφάλειας του οικισμού. Σας ευχαριστώ. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Τουλάχιστον συμφωνήθηκε ομοθύμως ότι ήταν επικίνδυνη ιδεοληψία η ιδέα για εκτροπή του Αχελώου. Προχωρούμε στην τέταρτη επίκαιρη ερώτηση του πρώτου κύκλου με αριθμό 373/ του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τη θωράκιση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΥΗΕ ΚΑΙ ΜΕΣΟΧΩΡΑ :

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΥΗΕ ΚΑΙ ΜΕΣΟΧΩΡΑ : ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΥΗΕ ΚΑΙ ΜΕΣΟΧΩΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Υπουργέ, ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα για την ερώτηση. Θυμίζω πολύ σύντομα

Διαβάστε περισσότερα

«Πράσινο φως» για Μεσοχώρα, κόκκινο για Αχελώο

«Πράσινο φως» για Μεσοχώρα, κόκκινο για Αχελώο ΑΝΑΨΕ Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ Σ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΕΡΟΥ «Πράσινο φως» για Μεσοχώρα, κόκκινο για Αχελώο *Ξεκινά να γεμίζει Ιούλιο του 2019 το φράγμα Μεσοχώρας,

Διαβάστε περισσότερα

Έργα στη Θεσσαλία αντί εκτροπής Αχελώου

Έργα στη Θεσσαλία αντί εκτροπής Αχελώου Σ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Έργα στη Θεσσαλία αντί εκτροπής Αχελώου *Εντονη κριτική και αντιδράσεις από Περιφέρεια, Τ.Α., φορείς Δημοσίευση: 28 Σεπ 2017

Διαβάστε περισσότερα

Πικρές Αλήθειες για τον Αχελώο» από τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Πικρές Αλήθειες για τον Αχελώο» από τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2016/02/12/pikres-alithies-gia-tonacheloo-apo-ton-siriza-larisas/ Πικρές Αλήθειες για τον Αχελώο» από τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας 12 Φεβρουαρίου 2016, 14:43 Μακροσκελή ανακοίνωση με

Διαβάστε περισσότερα

«Η πολλαπλή ωφελιμότητα και συμβολή των ΥΗΕ στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Παραμετρική αξιολόγηση υδροδυναμικών έργων της Θεσσαλίας»

«Η πολλαπλή ωφελιμότητα και συμβολή των ΥΗΕ στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Παραμετρική αξιολόγηση υδροδυναμικών έργων της Θεσσαλίας» «Η πολλαπλή ωφελιμότητα και συμβολή των ΥΗΕ στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Παραμετρική αξιολόγηση υδροδυναμικών έργων της Θεσσαλίας» ΤΕΕ/ΚΔΘ Δεκέμβριος 2012 1 Υδατικό Διαμέρισμα Θεσσαλίας 08 Έκταση

Διαβάστε περισσότερα

«Τα Περιβαλλοντικά και Υδατικά ζητήματα της Θεσσαλίας»

«Τα Περιβαλλοντικά και Υδατικά ζητήματα της Θεσσαλίας» «Τα Περιβαλλοντικά και Υδατικά ζητήματα της Θεσσαλίας» Συνέντευξη Με τον κ. Γεώργιο Κωτσό, Δήμαρχο Μουζακίου και Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ερώτηση: Ο νέος ιστότοπος ypethe.gr αποτελεί ένα δημιούργημα της

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής:

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ Θα γίνουν τρεις

Διαβάστε περισσότερα

Ξεμπλοκάρει εντός του μήνα η Μεσοχώρα

Ξεμπλοκάρει εντός του μήνα η Μεσοχώρα ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ "Ε" Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠΕΝ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ Ξεμπλοκάρει εντός του μήνα η Μεσοχώρα * Πώς δικαιολογεί την παρουσία του στα σημερινά εγκαίνια ιδιωτικής επιχείρησης - Καθησυχάζει τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ ( )

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ (30-11-2010) Ακολουθεί η με αριθμό 3508/27-9-2010 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΒ. Πέµπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΒ. Πέµπτη 26 Ιανουαρίου 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΒ Πέµπτη 26 Ιανουαρίου 2017 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Ανακοινώνεται ότι τη συνεδρίαση παρακολουθούν µαθητές από το 1ο Γυµνάσιο Δραπετσώνας, το 1ο Δηµοτικό Σχολείο Αγίου

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη. με αριθμό 709/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη. με αριθμό 709/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη με αριθμό 709/28-3-2016 επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελευθερίου Αυγενάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/ επίκαιρη ερώτησή προς. τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου

Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/ επίκαιρη ερώτησή προς. τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/9-2-2016 επίκαιρη ερώτησή προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Στην επίκαιρη

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχές της υδροηλεκτρικής παραγωγής

Πτυχές της υδροηλεκτρικής παραγωγής Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων 26 Μαΐου 2016 Θέμα ημερήσιας διάταξης: Φράγματα και μικρά Υδροηλεκτρικά έργα Πτυχές της υδροηλεκτρικής παραγωγής Νίκος Μαμάσης

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζουμε με την τρίτη με αριθμό 699/ επίκαιρη ερώτηση. του Δευτέρου Κύκλου του Βουλευτή Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ.

Συνεχίζουμε με την τρίτη με αριθμό 699/ επίκαιρη ερώτηση. του Δευτέρου Κύκλου του Βουλευτή Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Συνεχίζουμε με την τρίτη με αριθμό 699/23-3-2016 επίκαιρη ερώτηση του Δευτέρου Κύκλου του Βουλευτή Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασιλείου Κόκκαληπρος τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ)

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ) ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ) Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Διεύθυνση: Αμερικής 17-4ος Όροφος -106 72 Αθήνα ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΕΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

hta/ellada/to-fantasma-ths-mesoxwras ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 16/02/2017

hta/ellada/to-fantasma-ths-mesoxwras ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 16/02/2017 http://www.kathimerini.gr/896145/gallery/epikairot hta/ellada/to-fantasma-ths-mesoxwras ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 16/02/2017 ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ Άποψη του υδροηλεκτρικού εργοστασίου της Γλίστρας. Το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ

ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ Εισαγωγή Το Υδροηλεκτρικό Έργο Μεσοχώρας βρίσκεται στον άνω ρου του ποταμού Αχελώου, κοντά στο χωριό Μεσοχώρα, και αποτελεί την πρώτη βαθμίδα αξιοποιήσεώς του. Το έργο της

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 23-01-2014. οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 23-01-2014. οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και ΣΕΛ.210 οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και τρεις εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου Λακωνίας. Η Βουλή τούς καλωσορίζει. (Χειροκροτήματα απ όλες τις πτέρυγες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει να σας πω ότι στο αρχείο μου έχω έγγραφη

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οι δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές της επαρχίας είναι οι πρώτοι από τους επαγγελματίες του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου 26 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Υδατικοί πόροι Ν. Αιτωλοακαρνανίας: Πηγή καθαρής ενέργειας

Υδατικοί πόροι Ν. Αιτωλοακαρνανίας: Πηγή καθαρής ενέργειας «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ΑΘΗΝΑ, 12-14 Δεκεμβρίου 2012 Υδατικοί πόροι Ν. Αιτωλοακαρνανίας: Πηγή καθαρής ενέργειας Ακράτος Χρήστος Λέκτορας ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Eπίκαιρη ερώτηση με αριθμό 622/ του πρώτου κύκλου του. Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημητρίου Καμμένου

Eπίκαιρη ερώτηση με αριθμό 622/ του πρώτου κύκλου του. Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημητρίου Καμμένου Eπίκαιρη ερώτηση με αριθμό 622/7-3-2016 του πρώτου κύκλου του Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημητρίου Καμμένου προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τη διαχείριση των αιγιαλών. Θα απαντήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΕ Κ.Δ.Θεσσαλίας ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος Εταιρία Θεσσαλικών Μελετών (Ε.ΘΕ.Μ.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΕ Κ.Δ.Θεσσαλίας ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος Εταιρία Θεσσαλικών Μελετών (Ε.ΘΕ.Μ.) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΕ Κ.Δ.Θεσσαλίας ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος Εταιρία Θεσσαλικών Μελετών (Ε.ΘΕ.Μ.) Για μια ακόμη χρονιά γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα νερού (22 Μαρτίου) με τις συνήθεις ανακοινώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΝΩ ΡΟΥ Π. ΑΧΕΛΩΟΥ

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΝΩ ΡΟΥ Π. ΑΧΕΛΩΟΥ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΝΩ ΡΟΥ Π. ΑΧΕΛΩΟΥ (Από την παρουσίαση στα πλαίσια του Athens Energy Forum 2014) Λ. Λαζαρίδης,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα καταθέσατε την ερώτησή σας. Είναι σαφές ότι αναφερόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΕ. Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΕ. Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΕ Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 Η με αριθμό με αριθμό 951/6-6-2016 επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου κύκλου του Βουλευτή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ (4.3.2016) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Αθήνα, σήμερα στις 4 Μαρτίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.08 συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τα Υδατικά Θεσσαλίας και τα έργα Άνω Αχελώου ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ) ΠΛΑΙΣΟ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τα Υδατικά Θεσσαλίας και τα έργα Άνω Αχελώου ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ) ΠΛΑΙΣΟ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τα Υδατικά Θεσσαλίας και τα έργα Άνω Αχελώου ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ) ΠΛΑΙΣΟ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 1. Tα νερά για την Θεσσαλία αποτελούσαν ανέκαθεν το καθοριστικό στοιχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα οικονομικά θέματα που αφορούν τους εν ενεργεία υπαλλήλους του ΕΚΕΨΥΕ. Έχουν αποδεσμευτεί τα χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΧΕΛΩΟΥ

Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΧΕΛΩΟΥ Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΧΕΛΩΟΥ Ι. ΑΡΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Τον Ιούνιο του 1984 η ΔΕΗ υποβάλλει μελέτη για το έργο, σύμφωνα με την οποία σχηματοποιείται σε γενικές γραμμές η ταυτότητα

Διαβάστε περισσότερα

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε.

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε. Εισήγηση του Ν. Λυγερού στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας "Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, η ποντιακή νεολαία και ο ρόλος της στο οικουμενικό περιβάλλον". Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Διαβάστε περισσότερα

Έλλειμμα υδατικού ισοζυγίου. Περιβαλλοντική ανισορροπία. Ανάγκη για απόκτηση ικανοποιητικών υδατικών πόρων ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Έλλειμμα υδατικού ισοζυγίου. Περιβαλλοντική ανισορροπία. Ανάγκη για απόκτηση ικανοποιητικών υδατικών πόρων ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Έλλειμμα υδατικού ισοζυγίου Περιβαλλοντική ανισορροπία Ανάγκη για απόκτηση ικανοποιητικών υδατικών πόρων ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Η μελέτη ΥΠΕΧΩΔΕ (2006) και ο Ν. 3481/06 Προς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ «ΤΡΙΤΗ» ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ

ΜΙΑ «ΤΡΙΤΗ» ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΜΙΑ «ΤΡΙΤΗ» ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ Από τον Γιάννη Α. Μυλόπουλο Καθηγητή Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ - Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών 1. Στην εποχή της αειφορίας Η υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου τείνει να αναδειχθεί

Διαβάστε περισσότερα

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι " Ο

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι  Ο Πρώτον θεωρώ ότι πρέπει να έχει διαβάσει 3 πράγματα πριν πάει κάποιος να καταθέσει την αίτηση του. Το πρώτο και βασικότερο είναι ο Νόμος, το δεύτερο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ και το τρίτο η πρόσκληση του Υπουργείου.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δελτίο Τύπου Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη στο SKAI RADIO και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου (09/01/2017) Δημοσιογράφος: Υπό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Περικοπή της συνδεδεμένης ενίσχυσης που δικαιούνται οι πληγέντες παραγωγοί από το πράσινο σκουλήκι. Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Περικοπή της συνδεδεμένης ενίσχυσης που δικαιούνται οι πληγέντες παραγωγοί από το πράσινο σκουλήκι. Κοινοβουλευτική Ομάδα Για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Την πρόθεσή του να κόψει από χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς την συνδεδεμένη ενίσχυση των 70 ευρώ το στρέμμα, εκδήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08)

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) (συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) Φ.Κ.: ας επιστρέψουμε τώρα στο μεγάλο θέμα της ημέρας σε παγκόσμια κλίμακα, της Αμερικάνικές προκριματικές εκλογές. Πήραμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ)

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ) ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ) Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Διεύθυνση: Αμερικής 17-4ος Όροφος -106 72 Αθήνα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το δημοσίευμα του επονομαζόμενου Πανελλαδικού δικτύου για την διάσωση

Διαβάστε περισσότερα

Υδρολογική θεώρηση της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού έργου Πλαστήρα

Υδρολογική θεώρηση της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού έργου Πλαστήρα Διημερίδα για τη διαχείριση των υδατικών πόρων στη λίμνη Πλαστήρα Νεοχώρι Καρδίτσας 26-27 Ιανουαρίου 21 Υδρολογική θεώρηση της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού έργου Πλαστήρα Δημήτρης Κουτσογιάννης Τομέας

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη [04.11.2013] «Δεν θα αλλάξουν ο νόμος Κατσέλη και ο νόμος 4161 για τους ενήμερους δανειολήπτες. Αυτό σημαίνει ότι κανένας φτωχός άνθρωπος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι σημαντικό να διευκρινίζονται και από τη Βουλή για πολλοστή φορά όμως- τα ζητήματα που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ σχετικά με τις καταργήσεις συγχωνεύσεις δημόσιων Οργανισμών κ.λπ.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ σχετικά με τις καταργήσεις συγχωνεύσεις δημόσιων Οργανισμών κ.λπ. ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ σχετικά με τις καταργήσεις συγχωνεύσεις δημόσιων Οργανισμών κ.λπ. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ: 23/6/2009 1) ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗΣ «Το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κατάργησης ή συγχώνευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Αθήνα, σήμερα στις 15 Φεβρουαρίου 2016,

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Αθήνα, σήμερα στις 15 Φεβρουαρίου 2016, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ (15.2.2015) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Αθήνα, σήμερα στις 15 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.03 συνήλθε στην Αίθουσα των

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο B Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δραστηριοτήτων: 1 διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΑ 450 ΚΥΒΙΚΑ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο Αχελώος «φεύγει», το πλαφόν στο νερό άρδευσης έρχεται

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΑ 450 ΚΥΒΙΚΑ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο Αχελώος «φεύγει», το πλαφόν στο νερό άρδευσης έρχεται ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΑ 450 ΚΥΒΙΚΑ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο Αχελώος «φεύγει», το πλαφόν στο νερό άρδευσης έρχεται Υπερβολική άρδευση με την κατανάλωση να υπερβαίνει κατά 20-25% τις θεωρητικά υπολογισθείσες

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Νερό και ενέργεια τον 21 ο αιώνα Πτυχές της υδροηλεκτρικής παραγωγής

Νερό και ενέργεια τον 21 ο αιώνα Πτυχές της υδροηλεκτρικής παραγωγής Ημερίδα Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 21 Μαρτίου 2016, Περισσός Νερό και ενέργεια τον 21 ο αιώνα Πτυχές της υδροηλεκτρικής παραγωγής Νίκος Μαμάσης και Δημήτρης Κουτσογιάννης

Διαβάστε περισσότερα

Υδροηλεκτρικά Φράγματα & Χωρικός Σχεδιασμός. Λάμπρος Ν. Κίσσας Χωροτάκτης- Πολεοδόμος Μηχ., MSc

Υδροηλεκτρικά Φράγματα & Χωρικός Σχεδιασμός. Λάμπρος Ν. Κίσσας Χωροτάκτης- Πολεοδόμος Μηχ., MSc Υδροηλεκτρικά Φράγματα & Χωρικός Σχεδιασμός Λάμπρος Ν. Κίσσας Χωροτάκτης- Πολεοδόμος Μηχ., MSc Το δέον στην περίπτωσή μας η ισορροπία ανάμεσα XΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ Υδροηλεκτρικά

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 Συνεχίζουμε τώρα, όπως προείπα, με τη συζήτηση πέντε επικαίρων ερωτήσεων, στις

Διαβάστε περισσότερα

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016 2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2016-17 1/11/2016 Γενική οδηγία για εθνικές κατηγορίες (υπενθύμιση): Αθλητής/αθλήτρια για τον/την οποίο/οποία έχει κατατεθεί το δελτίο του στη γραμματεία και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ) Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ( Αρ. Απ. Πρωτ. Αθηνών 3178/88)

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ) Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ( Αρ. Απ. Πρωτ. Αθηνών 3178/88) ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.ΘΕ.Μ) Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ( Αρ. Απ. Πρωτ. Αθηνών 3178/88) Διεύθυνση: Αμερικής 17-4ος Όροφος -106 72 Αθήνα Τηλ.: 210-3611739, τηλ/φαξ φαξ: : 210-3626486, Website:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε σχετικά με τα θέματα που αφορούν το Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ (7.3.2016) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Αθήνα, σήμερα στις 7 Μαρτίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.06 συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Και τώρα που τέλειωσε ο «ημιμαραθώνιος» των απαντήσεων του κ. Σκουρλέτη στις ερωτήσεις, περνάμε στη συζήτηση της δεύτερης με αριθμό

Και τώρα που τέλειωσε ο «ημιμαραθώνιος» των απαντήσεων του κ. Σκουρλέτη στις ερωτήσεις, περνάμε στη συζήτηση της δεύτερης με αριθμό Και τώρα που τέλειωσε ο «ημιμαραθώνιος» των απαντήσεων του κ. Σκουρλέτη στις ερωτήσεις, περνάμε στη συζήτηση της δεύτερης με αριθμό 4871/6-4-2017 ερώτησης, του κύκλου των ερωτήσεων αναφορών, του Ανεξάρτητου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΧΕΛΩΟΣ ΦΡΑΓΜΑ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚAΙ Κ Ι ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

ΑΧΕΛΩΟΣ ΦΡΑΓΜΑ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚAΙ Κ Ι ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΑΧΕΛΩΟΣ ΦΡΑΓΜΑ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚAΙ Κ Ι ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ Ομάδα μαθητών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α Λυκείου Εκπαιδευτικοί : Κωνσταντός Χρήστος (ΠΕ04.01) Οικονόμου Φλώρα (ΠΕ06) Παπάντου Λουίζα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης 1 Αγαπητοί Ασφαλισμένοι/Συνταξιούχοι, Σας παρουσιάζουμε αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣ. ΜΑΓΓΙΝΑΣ: Αναποτελεσματικές ενέργειες έγιναν αλλά η 19μηνη πορεία είναι ικανοποιητική

ΒΑΣ. ΜΑΓΓΙΝΑΣ: Αναποτελεσματικές ενέργειες έγιναν αλλά η 19μηνη πορεία είναι ικανοποιητική ΒΑΣ. ΜΑΓΓΙΝΑΣ: Αναποτελεσματικές ενέργειες έγιναν αλλά η 19μηνη πορεία είναι ικανοποιητική Υπάρχουν τριβές αλλά από ζήλο... Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ «Είμαι ικανοποιημένος από τη δεκαεννιάμηνη πορεία της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για μία εθνική υπόθεση, την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας μας.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για μία εθνική υπόθεση, την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας μας. Κυρίες και κύριοι, Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για μία εθνική υπόθεση, την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας μας. Μία πλουτοπαραγωγική πηγή πολλών δισεκατομμυρίων, που η Ελλάδα του χθες,

Διαβάστε περισσότερα

Οι προοπτικές του φράγματος της Μεσοχώρας - Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση

Οι προοπτικές του φράγματος της Μεσοχώρας - Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση http://energypress.gr/news/oi-prooptikes-toy-fragmatostis-mesohoras-mia-endiaferoysa-syzitisi Οι προοπτικές του φράγματος της Μεσοχώρας - Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση 23 02 2017 15:38 Μια πολύ ενδιαφέρουσα

Διαβάστε περισσότερα

Παρά το γεγονός ότι παρατηρείται αφθονία του νερού στη φύση, υπάρχουν πολλά προβλήματα σε σχέση με τη διαχείρισή του.

Παρά το γεγονός ότι παρατηρείται αφθονία του νερού στη φύση, υπάρχουν πολλά προβλήματα σε σχέση με τη διαχείρισή του. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το νερό είναι ανανεώσιμος πόρος και αποτελεί ζωτικό στοιχείο για την επιβίωση του ανθρώπου, της πανίδας, της χλωρίδας και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Η ύπαρξη και η επάρκειά του είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΑΡΑΚΗ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΑΡΑΚΗ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΑΡΑΚΗ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ TO FOURTH AGRICULTURAL BUSINESS SUMMIT Sowing the seeds of prosperity ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ 2018 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η ΜΑΚΗ ΓΚΑΝΗ Πολιτικού Μηχανικού «Ωφελιμότητα, καθυστερήσεις του έργου Πρόταση για τα προβλήματα του Περιβάλλοντος»

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η ΜΑΚΗ ΓΚΑΝΗ Πολιτικού Μηχανικού «Ωφελιμότητα, καθυστερήσεις του έργου Πρόταση για τα προβλήματα του Περιβάλλοντος» ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 1, 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 «ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ» Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η ΜΑΚΗ ΓΚΑΝΗ Πολιτικού Μηχανικού «Ωφελιμότητα, καθυστερήσεις του έργου Πρόταση για τα προβλήματα του Περιβάλλοντος» Η Θεσσαλική

Διαβάστε περισσότερα

Επίκαιρη απορία: Ποιο κόμμα απαίτησε την αναθεώρηση του αρ.24 για τα δάση;

Επίκαιρη απορία: Ποιο κόμμα απαίτησε την αναθεώρηση του αρ.24 για τα δάση; Επίκαιρη απορία: Ποιο κόμμα απαίτησε την αναθεώρηση του αρ.24 για τα δάση; Κατερίνα-Διοτίμα Σπανού Μόλις πριν λίγους μήνες η Ν.Δ ζητούσε να αλλάξει η «σκληρή» συνταγματική πρόβλεψη για τα δάση, γιατί εμποδίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕ 2936/2017 [ΝΟΜΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΠ ΤΟΥ Υ.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ]

ΣΤΕ 2936/2017 [ΝΟΜΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΠ ΤΟΥ Υ.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ] ΣΤΕ 2936/2017 [ΝΟΜΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΠ ΤΟΥ Υ.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ] Περίληψη -Τα σχέδια διαχείρισης υδάτων αναπτύσσουν νομική δεσμευτικότητα διότι: α) Η Διοίκηση έχει υποχρέωση να εκτελέσει τα περιλαμβανόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα. Θα ξεκινήσω από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 26/04/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 26/04/2010 Αθήνα, 26/04/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η ρύθμιση για τα σαράντα χρόνια είναι αυθαίρετη, κάτι που είπαν όλοι οι συνάδελφοι, όπως και εμείς και δεν ακούσαμε αντίλογο. Δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν τα σαράντα

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ;» Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 2011-2012

«ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ;» Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 2011-2012 «ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ;» Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 2011-2012 1 ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ; Γράφει ο Ηλίας Δερμετζής «Τη ζωή μου χωρίς αριθμούς δεν μπορώ να τη φανταστώ,

Διαβάστε περισσότερα

Θα συζητηθεί τώρα η με αριθμό 428/ επίκαιρη ερώτηση του. Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη προς

Θα συζητηθεί τώρα η με αριθμό 428/ επίκαιρη ερώτηση του. Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη προς Θα συζητηθεί τώρα η με αριθμό 428/18-1-2011 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τη

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Με θέμα την προοπτική της Ορχήστρας των Χρωμάτων Κοινοβουλευτική ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Με θέμα την προοπτική της Ορχήστρας των Χρωμάτων Κοινοβουλευτική ομάδα Πρακτικά της βουλής της συζήτησης της από 28/3/2011 επίκαιρης ερώτησης Προχωρούμε στην με αριθμό 749/28-3-2011 επίκαιρη ερώτηση της Ε Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Ταµιευτήρας Πλαστήρα

Ταµιευτήρας Πλαστήρα Ταµιευτήρας Πλαστήρα Σύντοµο ιστορικό Ηλίµνη δηµιουργήθηκε µετηνκατασκευήτουφράγµατος Πλαστήρα στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Η πλήρωση του ταµιευτήρα ξεκίνησε το 1959. Ο ποταµός στον οποίοκατασκευάστηκετοφράγµα

Διαβάστε περισσότερα

Η εξέλιξη έργων και παρεμβάσεων στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση των υδατικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής

Η εξέλιξη έργων και παρεμβάσεων στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση των υδατικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής Η εξέλιξη έργων και παρεμβάσεων στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση των υδατικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής Με την έναρξη λειτουργίας του ιστοτόπου «Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον Θεσσαλίας»

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

κατανόηση διαλόγου, συμπλήρωση ερωτηματολογίου 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με το ερωτηματολόγιο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου

κατανόηση διαλόγου, συμπλήρωση ερωτηματολογίου 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με το ερωτηματολόγιο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο Α (αρχάριο) Τρίτη διδακτική πρόταση Συνέντευξη στο δρόμο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δραστηριοτήτων: 1-2 διδακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΘ Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΘ Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΘ Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 Θα κλείσουμε τον κύκλο αυτό με δύο επίκαιρες ερωτήσεις του κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Προβλήματα εργαζομένων στο ΚΤΕΟ SIOKAR που λειτουργεί στα Τρίκαλα. Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Προβλήματα εργαζομένων στο ΚΤΕΟ SIOKAR που λειτουργεί στα Τρίκαλα. Κοινοβουλευτική Ομάδα Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ SIOKAR, που λειτουργεί στην πόλη των Τρικάλων, απέλυσε τις τελευταίες μέρες 6 εργαζόμενους της επιχείρησης επειδή αρνήθηκαν να υποκύψουν

Διαβάστε περισσότερα

Η τραγωδία της υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα της κρίσης

Η τραγωδία της υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα της κρίσης Ημερίδα Εταιρίας Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ Οι νέες προκλήσεις στην γεωργία και στην υδροηλεκτρική ενέργεια, η νέα λίμνη Κάρλα Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2019 Η τραγωδία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ: ΤΟΥ ΠΑΑ «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ»

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ: ΤΟΥ ΠΑΑ «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ» 20-9-2018 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ: 4.3.1. ΤΟΥ ΠΑΑ «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ» 1. Η α.π. 165/20277/06-02-2018 Απόφαση του ΥΠΑΑΤ Καλύπτει όλο το ζήτημα περί εξοικονόμησης

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά για την επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 549/ του. Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτριου Καμμένου προς

Πρακτικά για την επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 549/ του. Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτριου Καμμένου προς Πρακτικά για την επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 549/16-2-2016 του Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτριου Καμμένου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως αυτοδιοικητικοί και όχι κομίζοντας κανείς καμία άλλη ταυτότητα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή συνεδρίαση, τον κ. Δημήτρη Καμμένο, τον οποίο καλώ στο Βήμα. Να ετοιμάζεται ο κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολλαπλώς κρίσιμη, έχει σημασία να κάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Η τραγωδία της υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα της κρίσης

Η τραγωδία της υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα της κρίσης Ημερίδα Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ Οι νέες προκλήσεις στη γεωργία και στην υδροηλεκτρική ενέργεια, η νέα λίμνη Κάρλα Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2019 Η τραγωδία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ετοιμάζεται σχέδιο για καθαριότητα, φύλαξη και συντήρηση των σχολείων Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την καταβολή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες των σχολείων. Την οριστική λύση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε., Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΣΟ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε., Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΣΟ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 08 Αυγούστου 2019 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε., Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΣΟ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ Τ. Τέλλογλου: «Καλημέρα κ. Πιτσιλή. Γ. Πιτσιλής: Καλημέρα

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ NICOLA GIAMMARIOLI MISSION CHIEF FOR GREECE, EUROPEAN STABILITY MECHANISM (ESM) TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL

Διαβάστε περισσότερα

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06 No hay traducción disponible. του Χουάν Μαγιόργκα 4 ΠΡΟΣΩΠΑ: 3 Γυναίκες (γιαγιά, μητέρα και εγγονή) και ένας άντρας γύρω στα 30. Το τελευταίο έργο του μεγάλου Ισπανού δραματουργού που ανέβηκε στο Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ http://hallofpeople.com/gr/bio/aquinas.php ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ Ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος φιλόσοφος του δευτέρου μισού του Μεσαίωνα ήταν ο Θωμάς ο Ακινάτης, που έζησε από το 1225 ως το 1274. Υπήρξε ο σημαντικότερος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες στη Βόρεια Ελλάδα, όπως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ζ. Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ζ. Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ζ Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Άδεια απουσίας του Βουλευτή κ. Ι. Πλακιωτάκη, σελ. 242 2. Ανακοινώνεται ότι µε την υπ αριθµόν 12431/7812, από 5 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα