Ευρωπαϊκή Μελέτη Διάθεσης Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών 2014: Η άνοδος των διαδικτυακών μεσαζόντων

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ευρωπαϊκή Μελέτη Διάθεσης Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών 2014: Η άνοδος των διαδικτυακών μεσαζόντων"

Transcript

1 Page 1 Ευρωπαϊκή Μελέτη Διάθεσης Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών 2014: Η άνοδος των διαδικτυακών μεσαζόντων Περίληψη Καθηγητής Roland Schegg Ινστιτούτο Τουρισμού, HES-SO Valais (Sierre, Ελβετία)

2 Page 2 Περίληψη (I) Η διαδικτυακή διάθεση ξενοδοχειακών υπηρεσιών αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την Ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία. Κατά μέσο όρο εκτιμούμε ότι το 2013 πάνω από μία στις πέντε διανυκτερεύσεις πραγματοποιήθηκε από Διαδικτυακούς Tour Operators (OTA), κυρίως μέσω της Priceline (booking.com, Agoda), Expedia (συμπ. των hotels.com, Venere) και HRS (συμπ. των hotel.de, Tiscover), οι οποίοι στο σύνολό τους αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% της εν λόγω αγοράς. Συνολικά οι διαδικτυακοί μεσάζοντες (OTA, GDS και άλλοι) παράγουν το 25% των διανυκτερεύσεων στην Ευρώπη σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις. Αν και περισσότερες από 5 στις 10 διανυκτερεύσεις πραγματοποιούνται μέσω απευθείας κρατήσεων μεταξύ των επισκεπτών και των ξενοδοχείων, οι παραδοσιακοί μεσάζοντες (π.χ. ταξιδιωτικό γραφείο, τουριστικός πράκτορας) παράγουν το 16,5% των διανυκτερεύσεων. Ωστόσο, οι τουριστικοί οργανισμοί διαδραματίζουν πολύ μικρό ρόλο στη διάθεση ξενοδοχειακών υπηρεσιών με ποσοστό 1,35% επί των διανυκτερεύσεων.

3 Page 3 Περίληψη (II) Η Ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά χαρακτηρίζεται από μια σημαντική αναλογία μικρού και μεσαίου μεγέθους ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που ανήκουν κυρίως στην κατηγορία της οικονομικής και μεσαίας τάξης. Τα μοντέλα διάθεσης για το συγκεκριμένο είδος ξενοδοχείων διαφέρουν από τη συνολική εικόνα. o o Τα αποτελέσματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι όσο μικρότερη είναι η ξενοδοχειακή μονάδα τόσο μεγαλύτερο είναι το μερίδιο των διαδικτυακών tour operators: Στα ξενοδοχεία με λιγότερo από 100 δωμάτια οι διαδικτυακοί t.o. καταλαμβάνουν σημαντικά υψηλότερο μερίδιο από το μέσο όρο, ενώ στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία με δυναμικότητα άνω των 100 δωματίων καταλαμβάνουν σημαντικά χαμηλότερο μερίδιο από το μέσο όρο. Όπως ήταν αναμενόμενο στα ξενοδοχεία 1 έως 3 αστέρων το μερίδιο των διαδικτυακών t.o. είναι σημαντικά υψηλότερο συγκριτικά με τα ξενοδοχεία πολυτελείας (4-5 αστέρια).

4 Page 4 Περίληψη (III) Η πλειονότητα των ξενοδοχείων της έρευνας (51%) διαχειρίζονται τις τιμές και τη διαθεσιμότητά τους χειροκίνητα. Η χρήση channel manager και ξενοδοχειακού λογισμικού είναι φανερά υψηλότερη στα ξενοδοχεία 4-5 αστέρων από ό,τι σε άλλες κατηγορίες ξενοδοχείων. Η παρουσία των ξενοδοχείων με δικό τους website (94%) και η παροχή δωρεάν wi-fi στους επισκέπτες (74%) αποτελούν τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ) που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία που συμμετείχαν στην έρευνα. Το 71% των ξενοδοχείων έχουν σελίδα στο facebook, ενώ το 59% των ξενοδοχείων διαθέτει διαδικτυακό σύστημα κρατήσεων μέσω της δικής του ιστοσελίδας. Μόνο ένα στα δύο ξενοδοχεία χρησιμοποιεί κανάλια κρατήσεων μέσω κινητής τηλεφωνίας. Η αναλογία των ξενοδοχείων που δεν έχουν στρατηγική διάθεσης των υπηρεσιών τους μέσω κινητού είναι υψηλότερη στα ξενοδοχεία 1-3 αστέρων σε σύγκριση με τα ξενοδοχεία 4-5 αστέρων.

5 Page 5 Περίληψη (IV) Τα μισά από τα ξενοδοχεία (46%) δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες ένταξης σε μηχανές ταξιδιωτικού meta-search, ενώ ένα στα πέντε ξενοδοχεία τις γνωρίζει μεν, αλλά δεν εντοπίζει επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Το ποσοστό των ξενοδοχείων που δεν γνωρίζει τη διασύνδεση με μηχανές metasearch είναι σαφώς πάνω από το 50% για τα ξενοδοχεία 1-3 αστέρων, ενώ στα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων το ποσοστό είναι μικρότερο και ανέρχεται στο 39% και 24% αντίστοιχα.

6 Page 6 Περίληψη (V) Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα μιας κοινής έρευνας που διεξήχθη μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2014 από 26 Ευρωπαϊκές Ξενοδοχειακές Ενώσεις υπό το συντονισμό της HOTREC, της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Καφέ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τουρισμού του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών Δυτικής Ελβετίας Valais (HES-SO Valais) στη Sierrre. Τα αποτελέσματα βασίζονται στις απαντήσεις μενονωμένων ξενοδοχείων και στα συμπληρωματικά στοιχεία από 5 ξενοδοχειακές αλυσίδες στη Γερμανία που αντιπροσωπεύουν περίπου 600 ξενοδοχεία.

7 Page 7 Η έρευνα

8 Page 8 Το υπόβαθρο της μελέτης Η HOTREC αποφάσισε το 2013 να διεξάγει διαδικτυακή έρευνα μαζί με 26 Ξενοδοχειακές Ενώσεις από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να αποτυπωθεί μια πιο ακριβή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία σχετικά με τη διάθεση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών (τόσο online όσο και offline)σε συνάρτηση με το ρόλο που διαδραματίζουν οι διαδικτυακοί τουριστικοί πράκτορες,

9 Page 9 Το Ερωτηματολόγιο Αντίγραφο του ερωτηματολογίου το οποίο απαρτίζεται από 69 ερωτήσεις παρέχεται στα παραρτήματα της έρευνας. Το διαδικτυακό ερωτηματολόγιο αναζητά τα μερίδια αγοράς των άμεσων και έμμεσων καναλιών διάθεσης ξενοδοχειακών υπηρεσιών (σε όρους διανυκτερεύσεων), καθώς και τα συγκεκριμένα μερίδια αγοράς των διαδικτυακών tour operators(όπως η Booking.com, Expedia και HRS). Επιπλέον, περιλαμβάνει ερωτήσεις που αφορούν στον τρόπο που οι ξενοδόχοι διαχειρίζονται τα διαδικτυακά κανάλια διάθεσης ξενοδοχειακών υπηρεσιών και το πώς χειρίζονται τις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ). Το τελευταίο μέρος αποτελείται από ερωτήσεις που καλύπτουν τα χαρακτηριστικά της ξενοδοχειακής μονάδας (κατάταξη σε αστέρια, μέγεθος ξενοδοχείου με βάση τη δυναμικότητα σε δωμάτια, τον αριθμό διανυκτερεύσεων, την τοποθεσία, τη βασική του πελατεία κλπ).

10 Page 10 Διαχείριση της έρευνας Το ερωτηματολόγιο μεταφράστηκε σε 19 γλώσσες με τη βοήθεια των αντίστοιχων εθνικών ξενοδοχειακών οργανώσεων. Τα links του ερωτηματολογίου της έρευνας στις διαφορετικές γλώσσες αναρτήθηκαν σε ένα μεμονωμένο site (όχι προσβάσιμο από τον απλό επισκέπτη του site) στον ιστότοπο της HOTREC (www.hotrec.eu). Η μελέτη απευθυνόταν στα ξενοδοχεία που είναι μέλη των διαφόρων ξενοδοχειακών οργανώσεων και διεξήχθη μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν καλύπτουν το έτος Οι ξενοδοχειακές οργανώσεις επικοινώνησαν με τα μέλη τους είτε μέσω ή μέσω ενημερωτικών δελτίων. Κάποιες από τις ενώσεις δημοσίευσαν ένα link στο δικό τους site. Για τις εν λόγω περιπτώσεις δημιουργήθηκε ένα συγκεκριμένο «δημόσιο» link.

11 Page 11 Μεθοδολογικές παρατηρήσεις: Δειγματοληψία Μέγεθος Δείγματος : Τα ποσοστά των απαντήσεων στην έρευνα ανά χώρα ποικίλλουν πολύ. Συλλέχθηκαν συνολικά απαντήσεις : o o Γενικά, τα αποτελέσματα που βασίζονται σε λιγότερο από 30 απαντήσεις δεν θεωρούνται αξιόπιστα. Ανάλογα με το μέγεθος του ξενοδοχειακού δυναμικού της κάθε χώρας και την κατανομή του δείγματος, τα αποτελέσματα που βασίζονται σε λιγότερο από 100 απαντήσεις θα πρέπει να ερμηνευθούν με αρκετή προσοχή. Στη Γερμανία εκτός από τις απαντήσεις 597 μεμονωμένων ξενοδοχείων που συμμετείχαν στην έρευνα, συγκεντρωτικά στοιχεία 5 ξενοδοχειακών αλυσίδων που εκπροσωπούν 596 ξενοδοχεία θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στην έρευνα για κάποιες από τις ερωτήσεις. Τα εν λόγω αποτελέσματα ανεβάζουν τον αριθμό των συμμετεχόντων ξενοδοχείων από τη Γερμανία στα Καθώς δεν έχουν απαντήσει όλα τα ξενοδοχεία σε όλες τις ερωτήσεις, ο ενδεικτικός συνολικός αριθμός των απαντήσεων αλλάζει από τη μια ερώτηση στην άλλη.

12 Page 12 Μεθοδολογικές Παρατηρήσεις: Διαστήματα εμπιστοσύνης Μέτρο ακρίβειας Το διάστημα εμπιστοσύνης παρέχει ένα εκτιμώμενο εύρος τιμών, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει μια άγνωστη πληθυσμιακή παράμετρο, το εκτιμώμενο εύρος υπολογίζεται από ένα καθορισμένο σύνολο των δεδομένων του δείγματος. (Ορισμός από Valerie J. Easton and John H. McColl's Statistics Glossary v1.1). -> Το διάστημα εμπιστοσύνης εμφανίζει το πιο πιθανό εύρος του άγνωστου μέσου του πληθυσμού. Χρησιμοποιήσαμε ένα διάστημα εμπιστοσύνης 95% : Αυτό δίνει την πιθανότητα το διάστημα που παράγεται από τη μέθοδο bootstrap να περιλαμβάνει την πραγματική τιμή της παραμέτρου στον πληθυσμό.

13 Page 13 Μεθοδολογικές Παρατηρήσεις: σταθμισμένοι μέσοι Οι εκτιμήσεις των μεριδίων αγοράς σε Ευρωπαϊκό επίπεδο βασίζονται σε σταθμισμένες μέσες αξίες. Προκειμένου να εκτιμήσουμε τα μερίδια αγοράς των καναλιών διάθεσης και των διαδικτυακών τουριστικών πρακτόρων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, γίνεται χρήση συγκεκριμένων δεδομένων ανά χώρα. Δεδομένου ότι το μέγεθος της ξενοδοχειακής αγοράς στις χώρες μέλη της HOTREC ποικίλλει, υπολογίσαμε μια σταθμισμένη μέση αξία για τις εκτιμήσεις του μεριδίου αγοράς σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή η προσέγγιση σημαίνει ότι η συνολική Ευρωπαϊκή εκτίμηση δεν επηρεάζεται από έναν υψηλό αριθμό παρατηρήσεων σε συγκεκριμένες χώρες. Ένας σταθμισμένος μέσος όρος αποτελεί το άθροισμα των μεταβλητών (μέσοι όροι ανά χώρα), κάθε μια από τις οποίες πολλαπλασιάζεται με το σχετικό τους βάρος. Οι σχετικές σταθμισμένες αξίες στη δική μας περίπτωση είναι οι αντίστοιχες διανυκτερεύσεις για κάθε χώρα στο δείγμα. Για τις χώρες με ανεπαρκή αριθμό απαντήσεων και ως εκ τούτου περιορισμένη αξιοπιστία εγχώριων εκτιμήσεων, έγινε χρήση της συνολικής σταθμισμένης αξίας από χώρες με πιο επαρκή στοιχεία.

14 Αριθμός απαντήσεων στην έρευνα ανά χώρα (σύνολο=2.298) Germany Switzerland Greece Spain Italy Czech Republic Belgium Hungary Denmark Finland Austria Turkey Norway France Luxembourg Slovakia Latvia Portugal Ireland Croatia Estonia Sweden Cyprus Malta Netherlands Lithuania Institute of Tourism Page Στη Γερμανία, 5 ξενοδοχειακές αλυσίδες με 596 ξενοδοχεία και δωμάτια παρείχαν επιπλέον στοιχεία για μερικές από τις ερωτήσεις (κανάλια διάθεσης και /ή αντίστοιχα μερίδια αγοράς των διαδικτυακών τουριστικών πρακτόρων) της έρευνας. 597

15 Χώρα Ποσοστά απαντήσεων ανά χώρα Greece % % Hungary % % Ireland % % Italy % % Latvia % % Lithuania % % Luxembourg % % Malta % % Netherlands % % Norway % % Portugal % % Slovakia % % Spain % % Sweden % % Switzerland % % Institute of Tourism Turkey % % Page 15 Αριθμός απαντήσεων στην έρευνα Αριθμός ξενοδοχείων και Συναφών καταλυμάτων (Eurostat) Ποσοστό απαντήσεων στο συνολικό αριθμό των ξενοδοχείων ανά χώρα Αριθμός ξενοδοχείων [εθν.στατιστικά] Ποσοστό απαντήσεων σε ξενοδοχεία ανά χώρα [εθν.στατιστικά] Austria % % Belgium % % Croatia % % Cyprus % % Czech Republic % % Denmark % % Estonia % % Finland % % France % % Germany (only survey) % % Germany (survey and data from chains) % %

16 Page 16 Περίληψη των χαρακτηριστικών του δείγματος Στο σύνολο, μπορούν να γίνουν οι ακόλουθες παρατηρήσεις αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του δείγματος : o o o o Κατηγοριοποίηση Ξενοδοχείων τα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων αντιστοιχούν στο 60% των κατηγοριοποιημένων ξενοδοχείων (76% του συνολικού δείγματος). Μέγεθος Το μέσο μέγεθος των ξενοδοχείων στο δείγμα αντιστοιχεί σε 37 δωμάτια (μέση τιμή), ωστόσο ένα στα πέντε ξενοδοχεία διαθέτει μεταξύ 10 και 19 δωματίων και το 40% διαθέτει λιγότερα από 30 δωμάτια. Διανυκτερεύσεις περίπου το 40% των ξενοδοχείων πραγματοποίησαν μεταξύ και διανυκτερεύσεις το Με βάση ακριβή στοιχεία από κάθε δεύτερο ξενοδοχείο μπορεί να καθοριστεί μια μέση τιμή διανυκτερεύσεων. Πελατεία Για το 52% των ξενοδοχείων το κυρίαρχο τμήμα της πελατείας του έρχεται για λόγους αναψυχής, ενώ σε ποσοστό 36% των ξενοδοχείων οι πελάτες τους είναι επαγγελματίες o Τοποθεσία Το 42% των ξενοδοχείων βρίσκονται σε πόλεις με λιγότερους από κατοίκους. o Μάνατζμεντ Το 70% των ξενοδοχείων ανήκουν σε ιδιώτες, ενώ το 16% ανήκουν σε ξενοδοχειακή αλυσίδα και το 11% σε όμιλο ξενοδοχείων.

17 Κανάλια Διάθεσης Institute of Tourism Page 17

18 Page 18 Μερίδια Αγοράς των Καναλιών Διάθεσης Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών στην Ευρώπη: μη σταθμισμένο συνολικό δείγμα Μη σταθμισμένο συνολικό δείγμα: n=2.221 Μερίδιο αγοράς (bootstrap) Άμεσα Τηλέφωνο Άμεσα Ταχυδρομείο/φαξ Άμεσα Επί τόπου (χωρίς κράτηση) Άμεσα Φόρμα επικ/ιας ιστοσελίδας (χωρίς έλεγχο διαθεσιμότητας) Άμεσα Άμεσα κράτηση από την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου με έλεγχο διαθεσιμότητας Οργανισμοί Προώθησης Προορισμών (DMO)/επαγγελματικές οργανώσεις Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού Tour operator / Ταξιδιωτικό Γραφείο Ξενοδοχειακές αλυσίδες και συνενώσεις με κεντρικό σύστημα κρατήσεων (CRS) Χονδρέμποροι (π.χ. Hotelbeds, Tourico, Gulliver, Transhotel, κα.) Διοργανωτής συνεδρίων και εκδηλώσεων Διαδικτυακοί tour operators (OTA) Παγκόσμιο Σύστημα Διανομής (GDS) Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Άλλα κανάλια διάθεσης Τα διαστήματα εμπιστοσύνης στο 95%. Τα μερίδια αγοράς σε %. Αποτελέσματα από 26 χώρες Διάστημα εμπιστοσύνης

19 Μερίδια Αγοράς των Καναλιών Διάθεσης Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών στην Ευρώπη: σταθμισμένο δείγμα Σταθμισμένο συνολικό δείγμα : n=2169 Μερίδιο αγοράς Άμεσα Τηλέφωνο Άμεσα Ταχυδρομείο/φαξ 2.66 Άμεσα Επί τόπου (χωρίς κράτηση) 5.79 Άμεσα Φόρμα επικ/ιας ιστοσελίδας (χωρίς έλεγχο διαθεσιμότητας) Άμεσα Άμεσα κράτηση από την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου με έλεγχο διαθεσιμότητας 7.67 Οργανισμοί Προώθησης Προορισμών (DMO)/επαγγελματικές οργανώσεις 0.95 Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού Tour operator / Ταξιδιωτικό Γραφείο 9.59 Ξενοδοχειακές αλυσίδες και συνενώσεις με κεντρικό σύστημα κρατήσεων CRS 1.63 Χονδρέμποροι (e.g. Hotelbeds, Tourico, Gulliver, Transhotel, etc.) Διοργανωτής εκδηλώσεων και συνεδρίων 1.74 Διαδικτυακοί tour operators (OTA) Παγκόσμιο σύστημα διανομής (GDS) Μέσα κοινωνικής δικτύωσης 0.42 Άλλα κανάλια διάθεσης ξενοδοχειακών υπηρεσιών Βασισμένο σε αποτελέσματα από 25 χώρες (δεν συμπεριλαμβάνονται στοιχεία από ξενοδοχειακές αλυσίδες στη Γερμανία). Μερίδια αγοράς σε %. Institute of Tourism Page 19

20 Page 20 Μερίδιο αγοράς των καναλιών διάθεσης:ελλάδα Μη σταθμισμένο δείγμα : n=266 Μερίδιο Διαστήματα εμπιστοσύνης αγοράς (bootstrap) Άμεσα - Τηλέφωνο Άμεσα Ταχυδρομείο/φαξ Άμεσα Επί τόπου (χωρίς κράτηση) Άμεσα Φόρμα επικ/ιας ιστοσελίδας (χωρίς έλεγχο διαθεσιμότητας) Άμεσα Άμεσα κράτηση από την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου με έλεγχο διαθεσιμότητας Οργανισμός Προώθησης Προορισμών / επαγγελματικές οργανώσεις Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού Tour operator / Ταξιδιωτικό Γραφείο Ξενοδοχειακές αλυσίδες και συνενώσεις με κεντρικό σύστημα κρατήσεων (CRS) Χονδρέμποροι (e.g. Hotelbeds, Tourico, Gulliver, Transhotel, etc.) Διοργανωτής εκδηλώσεων και συνεδρίων Διαδικτυακoί tour operators (OTA) Παγκόσμιο σύστημα διάθεσης ξενοδοχειακών υπηρεσιών (GDS) Μέσα κοινωνικής δικτύωσης Άλλα κανάλια διάθεσης ξενοδοχειακών υπηρεσιών Διαστήματα εμπιστοσύνης στο 95%. Μερίδια αγοράς σε %.

21 Page 21 Μερίδια αγοράς διαδικτυακών μεσαζόντων Source:

22 Μερίδια αγοράς διαδικτυακών τουριστικών πρακτόρων (ΟΤΑ) Italy (101) Belgium (78) Netherlands (5) France (49) Estonia (19) Denmark (73) Europe (weighted) Spain (153) Portugal (30) Germany (966) Luxembourg (39) Switzerland (272) Hungary (76) Czech Republic (82) Greece (266) Austria (58) Ireland (33) Latvia (33) Cyprus (17) Turkey (52) Malta (7) Sweden (17) Croatia (26) Finland (66) Lithuania (4) Norway (55) Slovakia (35) Institute of Tourism Page 22 7,1 12,4 12,1 12,0 11,8 11,8 11,1 10,0 9,1 16,3 15,4 15,3 15,2 26,0 24,8 23,7 22,8 22,5 21,7 21,3 20,9 20,1 19,4 19,1 18, in % Λιγότερες από 30 απαντήσεις -> χαμηλή εγκυρότητα, λιγότερες από 10-> μη εγκυρότητα. 27,9 31,2

23 Μερίδια αγοράς των OTA με διαστήματα εμπιστοσύνης 45 lower bound of confidence interval 40 Mean 35 upper bound of confidence interval in % Τα διαστήματα εμπιστοσύνης δηλώνονται σε επίπεδο εμπιστοσύνης 95% Institute of Tourism λιγότερες από 30 παρατηρήσεις = χαμηλή εγκυρότητα - λιγότερες από 10 παρατηρήσεις = καμία ισχύ Page 23

24 Page 24 Χάρτης μεριδίων αγοράς διαδικτυακών τουριστικών πρακτόρων (ΟΤΑ) στην Ευρώπη Μερίδια αγοράς για χώρες με λιγότερες από 30 απαντήσεις είναι περιορισμένης αξίας και σημειώνονται με αστέρι

25 Μερίδια αγοράς των διαδικτυακών μεσαζόντων Italy (101) Estonia (19) Belgium (78) France (49) Denmark (73) Netherlands (5) Luxembourg (39) Europe (weighted) Portugal (30) Spain (153) Germany (966) Switzerland (272) Hungary (76) Czech Republic (82) Norway (55) Ireland (33) Latvia (33) Greece (266) Turkey (52) Austria (58) Sweden (17) Malta (7) Cyprus (17) Finland (66) Croatia (26) Lithuania (4) Slovakia (35) Page 25 11,0 10,6 13,6 13,6 13,5 13,2 12,6 19,6 18,6 18,6 18,5 18,1 16,9 16,3 27,6 27,5 26,4 25,4 25,0 24,4 24,0 23,7 22,5 21, in % Αριθμητικοί μέσοι με βάση τα δεδομένα του δείγματος. Institute of Tourism Λιγότερες από 30 απαντήσεις-> χαμηλή εγκυρότητα, λιγότερες από 10 απαντήσεις-> μη έγκυρο 29,9 29,5 OTA GDS Social Media 33,3

26 Μερίδια αγοράς των online καναλιών κρατήσεων σε πραγματικό χρόνο Belgium (78) Italy (101) France (49) Estonia (19) Denmark (73) Netherlands (5) Spain (153) Luxembourg (39) Europe (weighted) Portugal (30) Ireland (33) Germany (966) Switzerland (272) Norway (55) Hungary (76) Czech Republic (82) Latvia (33) Greece (266) Austria (58) Turkey (52) Finland (66) Sweden (17) Malta (7) Croatia (26) Cyprus (17) Lithuania (4) Slovakia (35) Page 26 14,9 15,8 17,6 16,8 18,2 19,5 20,7 in % ,8 23,7 24,6 25,6 28,3 27,7 31,3 31,0 32,9 32,1 33,6 34,6 34,6 36,0 38,0 39,8 39,7 39,4 40,5 Online Intermediaries (OTA, GDS, SM) + IBE on hotel website Αριθμητικοί μέσοι με βάση τα δεδομένα του δείγματος. Institute of Tourism Λιγότερες από 30 απαντήσεις-> χαμηλή εγκυρότητα, λιγότερες από 10 απαντήσεις-> μη έγκυρο 42,8

27 Μερίδια αγοράς παραδοσιακών μεσαζόντων Cyprus (17) Malta (7) Turkey (52) Estonia (19) Croatia (26) Lithuania (4) Spain (153) Latvia (33) Greece (266) Portugal (30) Czech Republic (82) Hungary (76) Ireland (33) Europe (weighted) Italy (101) Luxembourg (39) Finland (66) Norway (55) Slovakia (35) Austria (58) Germany (966) Switzerland (272) France (49) Denmark (73) Netherlands (5) Belgium (78) Sweden (17) Αριθμητικοί μέσοι με βάση τα δεδομένα του δείγματος. Institute of Tourism Λιγότερες από 30 απαντήσεις-> χαμηλή εγκυρότητα, λιγότερες από 10 απαντήσεις-> μη έγκυρο Page 27 4,4 7,0 6,3 10,0 9,6 9,5 11,0 10,7 12,8 12,4 11,8 17,0 16,3 16,1 19,2 18,4 19,9 24,3 23,9 27, ,8 30,2 33,1 35,1 37,2 51,7 Tour operator /Ταξιδιωτικό γραφείο Ξενοδ. Αλυσίδες και όμιλοι με CRS Χονδρέμποροι Διοργανωτές συνεδρίων 56,4

28 Μερίδια αγοράς των καναλιών των Οργανισμών Προώθησης Προορισμών (DMO) Malta (7) Austria (58) Sweden (17) Finland (66) Switzerland (272) Luxembourg (39) Turkey (52) Latvia (33) France (49) Ireland (33) Denmark (73) Hungary (76) Belgium (78) Greece (266) Europe (weighted) Germany (966) Cyprus (17) Portugal (30) Czech Republic (82) Lithuania (4) Norway (55) Estonia (19) Italy (101) Slovakia (35) Spain (153) Netherlands (5) Croatia (26) Σε % Αριθμητικοί μέσοι με βάση τα δεδομένα του δείγματος. Institute of Tourism Λιγότερες από 30 απαντήσεις-> χαμηλή εγκυρότητα, λιγότερες από 10 απαντήσεις-> μη έγκυρο Page 28 0,2 0,4 0,4 0,7 0,7 0,7 0,8 0,7 0,9 1,1 1,2 1,3 1,3 1,4 1,3 1,5 1,6 1,7 1,6 2,0 2,4 2,4 0 0,5 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 4,5 5 2,5 2,5 3,5 4,1 4,6

29 Page 29 Μερίδια αγοράς ανά χώρα σε απευθείας ξενοδοχειακά κανάλια Source:

30 Μερίδια αγοράς των καναλιών άμεσης κράτησης Sweden (17) 74,7 Slovakia (35) 70,1 Finland (66) 69,8 Norway (55) 68,3 Austria (58) 67,6 Germany (966) 63,7 Netherlands (5) 66,2 Switzerland (272) 63,7 Belgium (78) 61,2 Ireland (33) 59,4 Denmark (73) 58,7 France (49) 58,7 Czech Republic (82) 58,0 Hungary (76) 56,7 Lithuania (4) 55,8 Europe (weighted) 55,3 Greece (266) 54,9 Luxembourg (39) 53,9 Croatia (26) 52,4 Latvia (33) 50,3 Portugal (30) 49,9 Italy (101) 49,1 Spain (153) 43,6 Turkey (52) 41,7 Estonia (19) 32,8 Cyprus (17) 28,3 Malta (7) 27, in % Αριθμητικοί μέσοι με βάση τα δεδομένα του δείγματος. Institute of Tourism Λιγότερες από 30 απαντήσεις-> χαμηλή εγκυρότητα, λιγότερες από 10 απαντήσεις-> μη έγκυρο Page 30

31 Μερίδια αγοράς άμεσων διαδικτυακών κρατήσεων σε πραγματικό χρόνο Ireland (33) Belgium (78) Netherlands (5) France (49) Norway (55) Spain (153) Germany (966) Europe (weighted) Portugal (30) Denmark (73) Estonia (19) Switzerland (272) Austria (58) Latvia (33) Czech Republic (82) Finland (66) Greece (266) Italy (101) Hungary (76) Sweden (17) Turkey (52) Luxembourg (39) Croatia (26) Malta (7) Slovakia (35) Lithuania (4) Cyprus (17) Page 31 3,0 3,8 3,5 5,3 5,0 4,7 4,3 6,5 6,2 6,0 6,0 5,9 5,8 8,6 8,3 8,1 7,9 7,8 7,8 7,6 7,5 7,2 6,9 11,6 11, in % Αριθμητικοί μέσοι με βάση τα δεδομένα του δείγματος. Institute of Tourism Λιγότερες από 30 απαντήσεις-> χαμηλή εγκυρότητα, λιγότερες από 10 απαντήσεις-> μη έγκυρο 12,4 12,3 Internet Booking Engine (IBE) on hotel website

32 OTAs στην Ευρώπη Institute of Tourism Page 32

33 Μη σταθμισμένα σχετικά μερίδια αγοράς των OTAs στην Ευρώπη Booking.com HRS Expedia other platforms (1) Hotel.de Venere other platforms (2) Hotels.com ebookers (Orbitz) Agoda Hotelzon Orbitz Travel Lastminute.com (Travelocity) Bergfex Hoteliers.com edreams Hotel.ch Tiscover Hotels.nl Olotels.com Latebooking.com Rumbo Destinia Logictravel Voyage-SNCF.fr (excl. Rail) BookNorway Voyage-Privé 7,5 6,1 4,6 2,4 1,9 1,8 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,4 0,2 0,2 0,2 0,2 0,1 0,1 0,1 0,1 0,1 0,1 0,0 0,0 0,0 11,9 0,0 10,0 20,0 30,0 40,0 50,0 60,0 70,0 59,5 Institute of Tourism Με βάση 1736 απαντήσεις από την έρευνα. Τιμές σε ποσοστά % Page 33

34 Σταθμισμένα σχετικά μερίδια αγοράς των OTAs στην Ευρώπη Booking.com Expedia HRS other OTA Hotel.de Venere Hotels.om Agoda OrbitzTravel lastminute ebookers Bergfex edreams Destinia Hotelzon Tiscover Rumbo Olotels.com Logictravel Hotel.ch Latebooking Hoteliers.com Hotels.nl BookNorway 9,2 8,9 7,1 3,8 3,3 1,6 0,9 0,7 0,7 0,4 0,4 0,3 0,3 0,3 0,2 0,2 0,2 0,2 0,1 0,1 0,1 0,0 0,0 60,9 Agoda 0.9 Booking.com 60.9 Priceline 61.8 HRS 8.9 Hotel.de 3.8 Tiscover 0.2 HRS (total) 12.9 Expedia 9.2 Venere 3.3 Hotels.com 1.6 Expedia (total) 14.0 Total of top ,0 10,0 20,0 30,0 40,0 50,0 60,0 70,0 Institute of Tourism Με βάση 1736 απαντήσεις από την έρευνα. Τιμές σε ποσοστά % Page 34

35 Σχετικά μερίδια αγοράς των 3 top OTAs σε επιλεγμένες χώρες Austria Belgium Czech Republic Denmark Finland Germany Greece Hungary Italy Norway Spain Switzerland Weighted European overall average sample observations (n) Agoda Booking.com Priceline HRS Hotel.de Tiscover HRS (total) Expedia Venere Hotels.com Expedia (total) Total of top Με βάση τα δεδομένα από χώρες με περισσότερες από 40 απαντήσεις στην έρευνα, συν στοιχεία από ξενοδοχειακές Institute αλυσίδες of Tourism στη Γερμανία. (σταθμισμένος μέσος όρος). Page 35

36 Διαχείριση καναλιών διανομής ξενοδοχειακών υπηρεσιών και χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) Institute of Tourism Page 36

37 Page 37 Κανάλια διαχείρισης ξενοδοχειακών υπηρεσιών 51. Πως τηρείτε τις τιμές και τις διαθεσιμότητές σας στα διαδικτυακά κανάλια κρατήσεων? Ποσοστό απαντήσεων : 91.6% Nbr Χωρίς απάντηση 192 Σε διάφορα κανάλια συγχρόνως (channel manager) 828 Μέσω ταξιδιωτικού γραφείου 84 Μέσω ξενοδοχειακού λογισμικού ή συστήματος κρατήσεων(crs περιβάλλον) 477 Χειροκίνητα διαδικτυακά 1181 Άλλα 18 Σύνολο % 0.8% 8.4% 20.8% 36.0% 51.4% Με βάση μη σταθμισμένο (τυχαίο) δείγμα πληροφοριών.

38 Page 38 Κανάλια διαχείρισης υπηρεσιών ξενοδοχείων: περίληψη των αποτελεσμάτων Η πλειονότητα των ξενοδοχείων στην έρευνα διαχειρίζονται τις τιμές και τη διαθεσιμότητά τους με χειροκίνητο τρόπο Η χρήση channel managers και λογισμικού για ξενοδοχεία είναι εμφανώς υψηλότερη στα ξενοδοχεία 4-5 αστέρων από ό,τι σε άλλες κατηγορίες αστέρων Το μέγεθος μετράει : περίπου το 50% των ξενοδοχείων με περισσότερα από 50 δωμάτια χρησιμοποιούν channel managers και/ή συστήματα PMS-CRS. Τα ξενοδοχεία σε μεγαλύτερες πόλεις (άνω των κατοίκων) κάνουν πιο συχνή χρήση των channel managers σε ποσοστό 40-60% και των συστημάτων PMS-CRS (περίπου το 30%) από ό,τι τα ξενοδοχεία μικρότερων πόλεων. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ξενοδοχειακές αλυσίδες ή τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε ομίλους χρησιμοποιούν channel managers (το 50% των επιχειρήσεων) και τα συστήματα PMS-CRS (30-40%) αρκετά συχνότερα από ό,τι τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία (31% και 14% αντίστοιχα).

39 Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στα ξενοδοχεία Institute of Tourism Page 39

40 Page 40 Χρήση ΤΠΕ στα ξενοδοχεία 53. Χρήση νέων μέσων για τη διαχείριση της επιχείρησης. Η επιχείρησή σας διαθέτει : Ποσοστό απαντήσεων : 97.8% Nbr Χωρίς απάντηση 51 Δικό της website 2160 Δωρεάν wi-fi για τους πελάτες 1799 Σελίδα στο facebook 1625 Διαδικτυακό σύστημα κρατήσεων (σε πραγματικό χρόνο) στο website 1364 Website προσαρμοσμένο για smartphones και tablets 978 Σύγχρονο, ενημερωμένο σύστημα front office (PMS), όχι μεγαλύτερο των 5 χρόνων 844 Σελίδα στο Google 640 Κανάλι στο YouTube 269 Ειδική εφαρμογή του ξενοδοχείου για κινητά 201 Ηλεκτρονικό ecrm (ηλεκτρονικό εργαλείο διαχείρισης πελατών) 198 Σύστημα front office που στηρίζεται στο διαδίκτυο (Internet based PMS as cloud solution) 174 Tablets για τους επισκέπτες 139 Σύνολο % 94.0% 78.3% 70.7% 59.4% 42.6% 36.7% 27.9% 11.7% 8.7% 8.6% 7.6% 6.0% Βασισμένο σε μη σταθμισμένο (πρωτογενές) δείγμα δεδομένων

41 Δείκτης χρήσης ΤΠΕ ανά χώρα ICT use index versus category ICT use index Latvia Austria Belgium Croatia Cyprus Czech Republic Denmark Estonia Finland France Germany Greece Hungary Ireland Italy Mean Std deviation Median Lithuania Luxembourg Malta Netherlands Norway Portugal Slovakia Spain Sweden Switzerland Turkey p = <0.1% ; F = 5.66 ( VS ) The relation is very significant. elements over (under) represented are coloured. Βασισμένο σε μη σταθμισμένο (πρωτογενές) δείγμα δεδομένων. Institute of Tourism Page 41 ICT use index = is the sum of the individual ICT features for a hotel (max value=12)

42 Page 42 Χρήση ΤΠΕ : αποτελέσματα περίληψης Η παρουσία των ξενοδοχείων με δικό τους website (94%) και η παροχή δωρεάν wi-fi στους επισκέπτες (74%) αποτελούν τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ) που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία που συμμετείχαν στην έρευνα. Σε ποσοστό 71% τα ξενοδοχείων έχουν σελίδα στο facebook, ενώ το 59% των ξενοδοχείων διαθέτει διαδικτυακό σύστημα κρατήσεων μέσω της δικής του ιστοσελίδας στο διαδίκτυο. Κατηγοριοποίηση : Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ξενοδοχεία με υψηλή κατάταξη κάνουν σημαντικά μεγαλύτερη χρήση όλων σχεδόν των των δυνατοτήτων των ΤΠΕ. Μέγεθος ξενοδοχείων : Ξενοδοχεία με περισσότερα από 50 δωμάτια λαμβάνουν βαθμολογία άνω του 5,0 στο δείκτη χρήσης ΤΠΕ, ενώ τα μικρότερα ξενοδοχεία (<20 δωμάτια) έχουν τιμές κάτω από το 4,0. Μάνατζμεντ: Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία κάνουν μικρότερη χρήση των ΤΠΕ από ό,τι οι ξενοδοχειακές αλυσίδες ή τα ξενοδοχεία σε ομίλους. Η χρήση ΤΠΕ είναι στο 4,3 του δείκτη για τα ανεξάρτητα και στο 5,3 για τις αλυσίδες.

43 Page 43 Διάθεση ξενοδοχειακών υπηρεσιών μέσω κινητού Source:

44 Page 44 Κανάλια διάθεσης ξενοδοχειακών υπηρεσιών μέσω κινητού 54. Χρησιμοποιείτε κανάλια διάθεσης ξενοδοχειακών υπηρεσιών μέσω κινητών? Ποσοστό απαντήσεων: 92.8% Χωρίς απάντηση 165 Ναι, μέσω δικής μου εφαρμογής (ξενοδοχείο, αλυσίδα ή συνεργασία) 240 Ναι, μέσω του website του ξενοδοχείου που είναι προσβάσιμο από κινητά 647 Ναι, μέσω «Εφαρμογών κράτησης της ίδιας ημέρας» (π.χ. JustBook, Hotels Tonight, κά) ) 100 Όχι 1146 Σύνολο 2298 Nbr 7.2% 4.4% 10.4% 28.2% 49.9% Βασισμένο σε μη σταθμισμένο (τυχαίο) δείγμα πληροφοριών

45 Page 45 Κανάλια διάθεσης μέσω κινητών : περίληψη αποτελεσμάτων Κατηγοριοποίηση: Το ποσοστό των ξενοδοχείων που δεν διαθέτουν στρατηγική για τη διάθεση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών τους μέσω κινητών είναι πολύ υψηλότερο στα ξενοδοχεία από 1 έως 3 αστέρια συγκριτικά με τα ξενοδοχεία 4 έως 5 αστέρων, όπου μόνο το 1/3 εξ αυτών παρουσιάζεται χωρίς πρόσβαση των υπηρεσιών τους μέσω κινητών. Μέγεθος: Στα ξενοδοχεία με περισσότερα από 50 δωμάτια είναι μικρότερο το ποσοστό όσων δεν διαθέτουν κανάλια διάθεσης των υπηρεσιών τους μέσω κινητών (<44%) σε σύγκριση με τα ξενοδοχεία με δυναμικότητα μικρότερη από 50 δωμάτια (>53%). Πελατεία: Η χρήση κινητών εφαρμογών είναι σημαντικά υψηλότερη σε ξενοδοχεία με επαγγελματική πελατεία (MICE and business). Μάνατζμεντ: Στα ανεξάρτητα ξενοδοχεία το ποσοστό που δεν διαθέτουν κανάλια διάθεσης μέσω κινητών είναι υψηλότερο (58%) από ό,τι στις ξενοδοχειακές αλυσίδες (31%) ή τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε όμιλο (32%).

Σχετικά με την Έρευνα

Σχετικά με την Έρευνα Σχετικά με την Έρευνα Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, διάφοροι οργανισμοί παρέχουν πρόσβαση και εκπαίδευση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) καθώς και άλλες υπηρεσίες για τις ομάδες που

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΔΑΜΟΑ)

ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΔΑΜΟΑ) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΔΑΜΟΑ) ΣΤΕΛΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΕΙΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ 2001-2005 2005 10 5 0-5 -10-15 Πορτογαλία - 25% Σουηδία -24.5% Ολλανδία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΣΙΟ ΕΠΙΚΟΠΗΗ ΣΙΜΩΝ ΚΑΤΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΣΙΟ ΕΠΙΚΟΠΗΗ ΣΙΜΩΝ ΚΑΤΙΜΩΝ Γενικι Γραμματεία Καταναλωτι ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΣΕΙΑ ΚΑΣΑΝΑΛΩΣΗ Δ/ΝΗ ΠΑΡΑΣΗΡΗΣΗΡΙΟΤ ΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΣΗΡΗΣΗΡΙΟ ΣΙΜΩΝ ΤΓΡΩΝ ΚΑΤΙΜΩΝ Ακινα, 11-2-2014 Αρ. Πρωτ.: 746 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΣΙΟ ΕΠΙΚΟΠΗΗ ΣΙΜΩΝ ΚΑΤΙΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ 21 Νοεμβρίου 2007 0 Πέντε κύριες προτεραιότητες στη στρατηγική της ΔΕΗ Εναρμόνιση με μετο τορυθμιστικό Πλαίσιο Στρατηγική Παραγωγής Βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Αναρτητέο στο διαδίκτυο ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ & ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ ΤΙΜΩΝ & ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013. Μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013. Μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα Αθήνα, 19-02-2013 Αρ. πρωτ.: Υ3-434 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Παρασκευή, 15

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια υγεία του παιδιού και κοινωνική παιδιατρική: πεδίο - έννοιες - ορισμοί

Δημόσια υγεία του παιδιού και κοινωνική παιδιατρική: πεδίο - έννοιες - ορισμοί Δημόσια υγεία του παιδιού και κοινωνική παιδιατρική: πεδίο - έννοιες - ορισμοί Φεβρουάριος 2008 Τ. Παναγιωτόπουλος Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Τομέας Υγείας του Παιδιού Όροι π.χ. δημόσια υγεία του παιδιού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 3 Αυγούστου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 3 Αυγούστου 2009 Νέες ευκαιρίες για αλλαγή επιχειρηματικού προφίλ των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων μέσα από την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 24η θέση στο

Διαβάστε περισσότερα

+ + Travel social Network Τουριστικό Μέσο Kοινωνικής Δικτύωσης. Travel Guide Ενημερωμένος Τουριστικός Οδηγός

+ + Travel social Network Τουριστικό Μέσο Kοινωνικής Δικτύωσης. Travel Guide Ενημερωμένος Τουριστικός Οδηγός Σας εξασφαλίζει ακόμη περισσότερες απευθείας κρατήσεις! + + Travel social Network Τουριστικό Μέσο Kοινωνικής Δικτύωσης Online Reservation Platform Online Πλατφόρμα ξενοδοχειακών κρατήσεων Travel Guide

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Κατανάλωση Ενέργειας

Παγκόσμια Κατανάλωση Ενέργειας ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ήλιος Κίνηση και ελκτικό δυναμικό του ήλιου, της σελήνης και της γης Γεωθερμική ενέργεια εκλύεται από ψύξη του πυρήνα, χημικές αντιδράσεις και ραδιενεργό υποβάθμιση στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Cluster Οδοντιατρικού Τουρισμού Excellence in Dental Art

Cluster Οδοντιατρικού Τουρισμού Excellence in Dental Art Cluster Οδοντιατρικού Τουρισμού Excellence in Dental Art ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ είναι το φαινόμενο όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν εκτός συνόρων, για να επωφεληθούν υψηλού επιπέδου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΛΣΟΠΗΚΟ ΟΥΖΚΑΣΩΛ, ΠΔΕΩΛ ΑΛΣΗΘΔΗΚΔΛΩΛ ΘΑΗ ΤΠΟΓΟΚΩΛ ΓΗΑ ΤΣΖΚΑΣΑ ΔΠΗΒΟΖΘΖΖ ΟΓΖΓΩΛ

ΔΛΣΟΠΗΚΟ ΟΥΖΚΑΣΩΛ, ΠΔΕΩΛ ΑΛΣΗΘΔΗΚΔΛΩΛ ΘΑΗ ΤΠΟΓΟΚΩΛ ΓΗΑ ΤΣΖΚΑΣΑ ΔΠΗΒΟΖΘΖΖ ΟΓΖΓΩΛ ΠΑΛΔΠΗΣΖΚΗΟ ΠΑΣΡΩΛ ΣΚΖΚΑ: ΖΙΔΘΣΡΟΙΟΓΩΛ ΚΖΥΑΛΗΘΩΛ ΘΑΗ ΣΔΥΛΟΙΟΓΗΑ ΖΙΔΘΣΡΟΛΗΘΩΛ ΤΠΟΙΟΓΗΣΩΛ Γιπλωματική εργασία τοσ υοιτητή τοσ Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μητανικών και Τετνολογίας Υπολογιστών της Πολστετνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΤ. ΔΡΑΗ 4: Εκπαίδευςη και υποςτήριξη προσ τισ τοπικζσ κοινωνίεσ

ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΤ. ΔΡΑΗ 4: Εκπαίδευςη και υποςτήριξη προσ τισ τοπικζσ κοινωνίεσ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΤ "ΣΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΤ ΒΑΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΣΑ ΓΙΑ ΣΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΣΤΞΗ ΣΟΤ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΣΙΚΟΤ ΧΩΡΟΤ" «τήριξη και Ανάδειξη Πολυνηςιωτικών ΑΕΙ» ΔΡΑΗ 4: Εκπαίδευςη και υποςτήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Αθήνα, 28-05-2014 Αρ. Πρωτ.: Y3-1695 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Παρασκευή, 16

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Αθήνα, 26-03-2014 Αρ. Πρωτ.: Y3-1136 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

ΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ Ôñéìçíéáßá Ýêäïóç ôïõ ÔïìÝá Åðåßãïõóáò êáé ÅíôáôéêÞò ÍïóçëåõôéêÞò ôïõ Åèíéêïý ÓõíäÝóìïõ Íïóçëåõôþí ÅëëÜäáò Ìåóïãåßùí 2, à êôßñéï Ðýñãïò Áèçíþí, ÁèÞíá 115 27 ÔÅÕ ÏÓ 40, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 ΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Γενική Γραμματεία Καταναλωτή Αθήνα, 30-10-2013 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Αρ.Πρωτ.: 2834 Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννος Ιωάννου. Σύμβουλος Καθηγητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης

Γιάννος Ιωάννου. Σύμβουλος Καθηγητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης Γιάννος Ιωάννου Σύμβουλος Καθηγητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης Πριν από τρεις περίπου δεκαετίες το άγχος και η αγωνία των γονιών για την ασφάλεια των παιδιών τους ξεκινούσε, όταν αυτά έβγαιναν έξω

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιο επιχειρηματικό κλίμα μέτρια αύξηση το εκέμβριο

Παγκόσμιο επιχειρηματικό κλίμα μέτρια αύξηση το εκέμβριο EUWIFO AG Rigistrasse 9 CH-86 Ζυρίχη ελτίο τύπου Stefan James Lang Rigistrasse 9 Τηλ.: +41 ()44 344 5681 86 Ζυρίχη Κινητό: +41 ()79 373 7919 www.euwifo.ch Email: stefan.lang@euwifo.ch 2 Ιανουαρίου 214

Διαβάστε περισσότερα

ATM FRAUD Χρ. Τόπακας Group IT Security & Control Manager Μέλος European ATM Security Team e-mail : topakas@piraeusbank.gr Τράπεζα Πειραιώς AGENDA ΕΙΔΗ FRAUD ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Αναρτητέο στο διαδίκτυο ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ & ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ ΤΙΜΩΝ & ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ Αθήνα, 25-02-2015 Αρ. Πρωτ.: 20984 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ TΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ MΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜENH ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ '' Διερεύνηση των συσχετίσεων μεταξύ υγείας, χρήσης φαρμάκων και κοινωνικοοικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ;; ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ TO 2015 ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΥΓΕΝΙΑ Π. ΠΑΝΤΑΖΗ

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ;; ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ TO 2015 ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΥΓΕΝΙΑ Π. ΠΑΝΤΑΖΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ;; ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ TO 2015 ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΥΓΕΝΙΑ Π. ΠΑΝΤΑΖΗ ΕΙΔΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, MD, MSc ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ +

Διαβάστε περισσότερα

Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας

Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας Μάθημα: Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας Χάρης Δούκας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, Ιωάννης Ψαρράς, Καθηγητής ΕΜΠ Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης Γρ.

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέφωνο: , FAX: Πάτρα

Τηλέφωνο: , FAX: Πάτρα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ταχ. Δ/νση: Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα, Τ.Κ. 262 22 Πληροφορίες: Παναγιώτα Ιωαννίδη Τηλέφωνο: 2610 339831, FAX: 2610 330632 Πάτρα

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Έργου: «Ταυτότητα Χρηστών Internet στην Ελλάδα»

Τίτλος Έργου: «Ταυτότητα Χρηστών Internet στην Ελλάδα» Τίτλος Έργου: «Ταυτότητα Χρηστών Internet στην Ελλάδα» Μάρτιος 2007 «Ταυτότητα Χρηστών Internet στην Ελλάδα» Μάρτιος 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ταυτότητα Έρευνας...4 2. ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΑ ΦΥΛΟ...8 2.1. Χρήση Η/Υ και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Αναρτητέο στο διαδίκτυο ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ & ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ ΤΙΜΩΝ & ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ Αθήνα, 17-02-2015 Αρ. Πρωτ.: 18226 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Περίοδος Αναφοράς: Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2014 Reference Period: January - December 2014 Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2015 Last Update: Σελίδα / Page 2 3 4 5 6 7

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Παρασκευή 31 Μαΐου 2013. Μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Παρασκευή 31 Μαΐου 2013. Μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα Αθήνα, 04-06-2013 Αρ. πρωτ.: Υ3-1399 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Παρασκευή, 31

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Αθήνα, 08-04-2014 Αρ. Πρωτ.: Y3-1229 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

IP/08/618. Βρυξέλλες, 22 Απριλίου 2008

IP/08/618. Βρυξέλλες, 22 Απριλίου 2008 IP/08/618 Βρυξέλλες, 22 Απριλίου 2008 Βιντεοπαιχνίδια: η Επιτροπή χαιρετίζει την πρόοδο που σηµειώθηκε ως προς την προστασία των ανηλίκων σε 23 κράτη µέλη της ΕΕ, καλεί όµως τον κλάδο να βελτιώσει τους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012. Μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012. Μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα Αθήνα, 16-10-2012 Αρ. πρωτ.: Υ3-2639 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012. Μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012. Μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα Αθήνα, 24-7-2012 Αρ. πρωτ.: Υ3-1963 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Αθήνα, 27-08-2013 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Αρ.Πρωτ.: 2019 Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Παρασκευή, 23 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 Αθήνα, 2-1-2013 Αρ. πρωτ.: Υ3-2 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση ΝΕΩΝ Αποφοίτων στην Αγορά Εργασίας- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ (Αιτήσεις μέχρι 19 Απριλίου)

Τοποθέτηση ΝΕΩΝ Αποφοίτων στην Αγορά Εργασίας- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ (Αιτήσεις μέχρι 19 Απριλίου) Τοποθέτηση ΝΕΩΝ Αποφοίτων στην Αγορά Εργασίας- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ (Αιτήσεις μέχρι 19 Απριλίου) Αγαπητοί προς αποφοίτηση φοιτητές, Στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, και κάτω από το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Αθήνα, 31-12-2013 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Αρ. Πρωτ.: 4364 Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ & ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ & ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ Αθήνα, 2.12.2014 Αρ. Πρωτ.: 65879 οικ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Αθήνα, 11-06-2014 Αρ. Πρωτ.: Y3-1847 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Παρασκευή, 6

Διαβάστε περισσότερα

Η φορολογία ακινήτων

Η φορολογία ακινήτων www.pwc.gr Η φορολογία ακινήτων Υπό το πρίσμα διεθνών τάσεων Athens Prodexpo 2 Οκτωβρίου 2013 «Η Φορολογία Ακινήτων στην Ελλάδα είναι χαμηλή» Athens Prodexpo 2 Οκτωβρίου 2013 Slide 2 Στοιχεία ΟΟΣΑ προ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ & ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ & ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ Αθήνα, 9-12-2014 Αρ. Πρωτ.: 69108οικ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ & ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ & ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ Αθήνα, 18-11-2014 Αρ. Πρωτ.: 60321 οικ. ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κατσούρας Σταύρος Δρ. Κοινωνιολόγος, ΚΕΣΥΠ Βόλου

Κατσούρας Σταύρος Δρ. Κοινωνιολόγος, ΚΕΣΥΠ Βόλου Προϋποθέσεις Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην προοπτική αποδυνάμωσης / κατάργησης των υφιστάμενων εξετάσεων για εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Κατσούρας Σταύρος Δρ. Κοινωνιολόγος,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ & ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ ΤΙΜΩΝ & ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ Αναρτητέο στο διαδίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στον Τουρισμό (Γ εξάμηνο)

Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στον Τουρισμό (Γ εξάμηνο) Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στον Τουρισμό (Γ εξάμηνο) Ακαδ. Έτος 2014-15 e-tourism και internet Β. Φερεντίνος από την πλευρά της επιχείρησης ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. Τιμές Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων

1. Τιμές Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Περίοδος Αναφοράς: Ιανουάριος - Νοέµβριος 2016 Reference Period: January - November 2016 Τελευταία Ενηµέρωση: 19/12/2016 Last Update: Σελίδα / Page 2 3 4 5 6 7

Διαβάστε περισσότερα

Παρόχθιες Ζώνες. Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων. Δρ.

Παρόχθιες Ζώνες. Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων. Δρ. Παρόχθιες Ζώνες Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών Δρ. Σταμάτης Ζόγκαρης 1. Εισαγωγικά Ποταμολογική Προσέγγιση 2. Ορισμοί 3. Αναγνώριση Απογραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013. Μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013. Μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα Αθήνα, 18-06-2013 Αρ. πρωτ.: Υ3-1533 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Παρασκευή, 14

Διαβάστε περισσότερα

1. Τιμές Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων

1. Τιμές Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων Αθήνα, 07-05-2012 Αρ. πρωτ.: Υ3-1112 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Στοιχεία Ελληνικής Συμμετοχής στο 7ο ΠΠ.

Θέμα: Στοιχεία Ελληνικής Συμμετοχής στο 7ο ΠΠ. Διεύθυνση Διεθνούς Ε&Τ Συνεργασίας Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης Πληροφορίες: Μ. Κόνιαρης Θέμα: Στοιχεία Ελληνικής Συμμετοχής στο 7ο ΠΠ. Η παρούσα αναφορά παρουσιάζει πρόσθετα στατιστικά στοιχεία Ελληνικής συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΑΛΕΞΗ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΑΛΕΞΗ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2007 Σύνολο Εργοδότες Πηγή: ΕΣΥΕ, Έρευνα Εργατικού δυναμικού Εργαζόμενοι για δικό τους λογαριασμό Μισθωτοί (με μισθό ή ημερομίσθιο) Συμβοηθούντα

Διαβάστε περισσότερα

Το P σηµαίνει Passenger Vehicle δηλαδή Επιβατικό όχηµα. Ο πρώτος αριθµός 165 είναι το πλάτος ελαστικού σε χιλιοστά. Ο δεύτερος αριθµός 70 είναι η αναλ

Το P σηµαίνει Passenger Vehicle δηλαδή Επιβατικό όχηµα. Ο πρώτος αριθµός 165 είναι το πλάτος ελαστικού σε χιλιοστά. Ο δεύτερος αριθµός 70 είναι η αναλ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ) µια αναλυτική προσέγγιση στην ερµηνεία των χαρακτηριστικών τους ή τι σηµαίνουν τα γράµµατα και οι αριθµοί (δηλ. Τα ιερογλυφικά) στην πλευρά των ελαστικών οχηµάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση 2014 Εdition 2014. Ελληνικός Τουρισμός: Στοιχεία & Αριθμοί Greek Tourism: Facts & Figures

Έκδοση 2014 Εdition 2014. Ελληνικός Τουρισμός: Στοιχεία & Αριθμοί Greek Tourism: Facts & Figures Έκδοση 2014 Εdition 2014 Ελληνικός Τουρισμός: Στοιχεία & Αριθμοί Greek Tourism: Facts & Figures 02 1 Βασικά Μεγέθη του Ελληνικού Τουρισμού, 2013 Greek Tourism: Facts & Figures, 2013 Συμμετοχή στο ΑΕΠ Contribution

Διαβάστε περισσότερα

. : 0907. Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

. : 0907. Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ,.. : 0907 Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ημερομηνία παρουσίασης : 28/06/2011 Επιβλέπων καθηγητής : Καθηγήτρια Ευθαλία Δημαρά Μέλη τριμελούς επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιώνοντας τον µηχανισµό αναφοράς διασφαλίζοντας παράλληλα ένα εποικοδοµητικό σύστηµα επανεξέτασης

Βελτιώνοντας τον µηχανισµό αναφοράς διασφαλίζοντας παράλληλα ένα εποικοδοµητικό σύστηµα επανεξέτασης Βελτιώνοντας τον µηχανισµό αναφοράς διασφαλίζοντας παράλληλα ένα εποικοδοµητικό σύστηµα επανεξέτασης Βασικά µηνύµατα: Το σηµερινό «καλάθι» χωρών αντανακλά το κοινωνικο-οικονοµικό επίπεδο της Κύπρου Η οικονοµική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 4 η ΔΙΑΛΕΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ιοσκούρων 4 & Πολυγνώτου ΑΘΗΝΑ 105 55 Τηλ. 2103310080-1-2, Fax: 2103310083 E-mail: kpolykentro@gmail.com ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: o ΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Greek Tourism: Facts & Figures

Greek Tourism: Facts & Figures Greek Tourism: Facts & Figures ASSOCIATION of GREEK TOURISM ENTERPRISES www.sete.gr Ελληνικός Τουρισμός: Στοιχεία & Αριθμοί Greek Tourism: Facts & Figures 01 Βασικά Μεγέθη του Ελληνικού Τουρισμού, 2010

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός Τουρισμός: Στοιχεία & Αριθμοί Greek Tourism: Facts & Figures

Ελληνικός Τουρισμός: Στοιχεία & Αριθμοί Greek Tourism: Facts & Figures Ελληνικός Τουρισμός: Στοιχεία & Αριθμοί Greek Tourism: Facts & Figures 01 Βασικά Μεγέθη του Ελληνικού Τουρισμού, 2011 Greek Tourism Basic Figures, 2011 Συμμετοχή στο ΑΕΠ Contribution to GDP Συμμετοχή στην

Διαβάστε περισσότερα

Εξέλιξη των Εσόδων του Προϋπολογισμού της ΕΕ ( )

Εξέλιξη των Εσόδων του Προϋπολογισμού της ΕΕ ( ) Π. Καρανικόλας Εξέλιξη των Εσόδων του Προϋπολογισμού της ΕΕ (1980-2012) 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 1980 1989 1993 1999 2011 2012 Γεωργικές εισφορές & εισφορές ζάχαρης και ισογλυκόζης Πόρος «ΦΠΑ» Τελωνειακοί

Διαβάστε περισσότερα

Η Εξέλιξη του Mobile Commerce στην Ευρώπη: Τα Κρίσιµα Ερωτήµατα

Η Εξέλιξη του Mobile Commerce στην Ευρώπη: Τα Κρίσιµα Ερωτήµατα Η Εξέλιξη του Mobile Commerce στην Ευρώπη: Τα Κρίσιµα Ερωτήµατα ρ. Νικόλαος Μυλωνόπουλος Asst Prof of Info Sys, ALBA MobiCom Project, ELTRUN Θέµατα Ορισµένες από τις τάσεις Η συµπεριφορά των χρηστών στην

Διαβάστε περισσότερα

MOBILE & TABLET APPLICATION FOR HOTELS Create now your application and get a unique tool for your hotel. Targeted Mobile Applications

MOBILE & TABLET APPLICATION FOR HOTELS Create now your application and get a unique tool for your hotel. Targeted Mobile Applications Create now your application and get a unique tool for your hotel. Targeted Mobile Applications Branch of 3ds group / www.3ds.gr 50% των αναζητήσεων από κινητά, καταλήγουν σε αγορά 17% των ταξιδιωτών αναζητούν

Διαβάστε περισσότερα

Η πρότασή για τα ξενοδοχεία του μέλλοντος!

Η πρότασή για τα ξενοδοχεία του μέλλοντος! Η πρότασή για τα ξενοδοχεία του μέλλοντος! Το Galaxy Hotel αποτελεί τη λύση της SingularLogic για την ολοκληρωμένη διαχείριση και την αυτοματοποίηση των σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων. 2 Λειτουργίες Front

Διαβάστε περισσότερα

Η ERMIA Hotels & Resorts είναι εταιρία παροχής υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό χώρο.

Η ERMIA Hotels & Resorts είναι εταιρία παροχής υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό χώρο. Your key to success Η ERMIA Hotels & Resorts είναι εταιρία παροχής υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό χώρο. Διατηρώντας τα χαρακτηριστικά της επιχείρησής σας, επικεντρωνόμαστε στην αύξηση των πωλήσεών σας, στην

Διαβάστε περισσότερα

Digital Travel Trends

Digital Travel Trends Travel @ Digital Travel Trends February 2012 Stefanos Loukakos Country Manager, Google Greece Google Confidential and Proprietary 1 Travel Market: Online vs Offline Google Confidential and Proprietary 2 Travel

Διαβάστε περισσότερα

Φωτοβολταϊκά. Πλάτων Μπαλτάς Enfinity Hellas

Φωτοβολταϊκά. Πλάτων Μπαλτάς Enfinity Hellas Φωτοβολταϊκά Πλάτων Μπαλτάς Enfinity Hellas Φ/Β στην Ελλάδα την τελευταία τριετία Ε.Π.Αν. 2005 100 αιτήσεις για χρηματοδότηση «κάτι καλό προβλέπεται» Ν.3468 / 2006 Δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες Εφαρμογές Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών

Σύγχρονες Εφαρμογές Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών Σύγχρονες Εφαρμογές Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών Ενότητα 2: Η αξιολόγηση PISA Διδάσκων: Νικόλαος Τσέλιος Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Σημείωμα

Διαβάστε περισσότερα

PRODEXPO 2013 Aγορά ακινήτων στην Ευρώπη/ Καταστήματα και εμπορικά κέντρα/σημαντικά χαρακτηριστικά/ Τάσεις

PRODEXPO 2013 Aγορά ακινήτων στην Ευρώπη/ Καταστήματα και εμπορικά κέντρα/σημαντικά χαρακτηριστικά/ Τάσεις PRODEXPO 2013 Aγορά ακινήτων στην Ευρώπη/ Καταστήματα και εμπορικά κέντρα/σημαντικά χαρακτηριστικά/ Τάσεις A 0 A AGENDA ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΩΝ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Μισθολόγιο µελών ΕΠ/ΕΠ/Ερευνητών

Ειδικό Μισθολόγιο µελών ΕΠ/ΕΠ/Ερευνητών Ειδικό Μισθολόγιο µελών ΕΠ/ΕΠ/Ερευνητών ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΣΕΠ ΑΤΕΙΘ Παρουσίαση των συναδέλφων. Χατζηπλή και Β. Σαµαθρακή ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΙΕΠΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ!!!! ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΑΛΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ηλικιωμένοι στην Κοινότητα και το Ίδρυμα - στον Αστικό Ιστό και την Ύπαιθρο ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Καρατζίκου Μαρία, Ιατρός ΕΠΙΠΟΛΑΣΜΟΣ Σύμφωνα με στοιχεία της

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική για την ελληνική γεωργία και την ύπαιθρο στο πλαίσιο της ΚΓΠ με ορίζοντα το 2020

Στρατηγική για την ελληνική γεωργία και την ύπαιθρο στο πλαίσιο της ΚΓΠ με ορίζοντα το 2020 Στρατηγική για την ελληνική γεωργία και την ύπαιθρο στο πλαίσιο της ΚΓΠ με ορίζοντα το 2020 Επιστροφή στη Γεωργία; Μύθοι και Πραγματικότητα Ημερίδα Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

Τουρισμός 20 2.0. Η επόμενη μέρα του Τουρισμού, σήμερα. Πρόεδρος Δ.Σ., Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.

Τουρισμός 20 2.0. Η επόμενη μέρα του Τουρισμού, σήμερα. Πρόεδρος Δ.Σ., Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. Τουρισμός 20 2.0 Η επόμενη μέρα του Τουρισμού, σήμερα Καθηγητής Δημήτρης Γκρίτζαλης Πρόεδρος Δ.Σ., Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. Μια «συνηθισμένη», καθημερινή πια, ιστορία επιλογής προορισμού ρ διακοπών Το

Διαβάστε περισσότερα

Τουρισμός στις Κυκλάδες 2014

Τουρισμός στις Κυκλάδες 2014 Τουρισμός 2014 Τουρισμός στις Κυκλάδες 2014 Υλοποιούμε σταθερά και με ανοδική πορεία την προβολή όλων των Τουριστικών Επιχειρήσεων των Κυκλάδων. Έχουμε ανανεώσει την Τουριστική Πύλη e-kyklades στο διαδίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

Τιμολόγηση Πρoϊόντων

Τιμολόγηση Πρoϊόντων ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟΧΟΙ Αύξηση του τζίρου Διαφοροποίηση Πρϊόντων Τιμολογιακοί Στόχοι Διατήρηση μιας κατάλληλης εικόνας Αύξηση της πελατείας σε περιόδους μειωμένης ζήτησης Πώληση εποχιακών προϊόντων Καθορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Νέο πλαίσιο πολιτικής της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή και ενέργεια (2020 2030)

Νέο πλαίσιο πολιτικής της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή και ενέργεια (2020 2030) Νέο πλαίσιο πολιτικής της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή και ενέργεια (2020 2030) «Οι Τοπικές Αρχές Στοχεύουν σε ένα Αειφόρο Ενεργειακό Μέλλον» 13/6/2014 1. Πρόταση Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πλαίσιο κλίμα

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξάνδρα Φιλιππάκη Τηλ: Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αλεξάνδρα Φιλιππάκη Τηλ: Περισσότερες πληροφορίες εδώ Ημερομηνία 23 Νοεμβρίου 2016 Υπεύθυνη Αλεξάνδρα Φιλιππάκη Τηλ: 210 6874490 Email: alexandra.filippaki@gr.pwc.com Σελίδες 5 Περισσότερες πληροφορίες εδώ Follow/retweet: @PwC_Greece Η βελτίωση του δείκτη

Διαβάστε περισσότερα

Καλές πρακτικές καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων, TALETE. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, 19/11/2012

Καλές πρακτικές καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων, TALETE. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, 19/11/2012 Καλές πρακτικές καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων, TALETE Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, 19/11/2012 Πρόγραμμα TALETE (Θαλής) Teaching Math through Innovative Learning Approach and Contents «Διδασκαλία Μαθηματικών

Διαβάστε περισσότερα

Social Media Marketing Presentation

Social Media Marketing Presentation ΚΑΠΑ ΣΙΓΜΑ ΔΕΛΤΑ Α.Ε Σητείας 8 & Μεσολογγίου, 14451 Μεταμόρφωση Αττικής Τηλέφωνο: 210 211 7676 E-mail: socialmedia@ksd.gr Social Media Marketing Presentation Σκοπός Το e-word-of-mouth είναι ο πιο αποδοτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ

ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ 1 Η Ελληνική αγορά εμπορίας Πετρελαιοειδών Στην αγορά λειτουργούν: 2 εταιρίες διύλισης με 4 διυλιστήρια

Διαβάστε περισσότερα

Η έρευνα σε περίοδο κρίσης:

Η έρευνα σε περίοδο κρίσης: Η έρευνα σε περίοδο κρίσης: Πολυτέλεια ή προτεραιότητα»; Γιάννης Καλογήρου, Καθηγητής Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής στο ΕΜΠ Πάνελ: «Η έρευνα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σαν μοχλός

Διαβάστε περισσότερα

Η προβολή πολυτελών υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η προβολή πολυτελών υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Η προβολή πολυτελών υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Δομή έρευνας Εισαγωγή Βασικές Έννοιες και Εργαλεία Έρευνας Σχεδιασμός Έρευνας Σκοπός Έρευνας Στρατηγική Έρευνας και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ & ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΑΔΕΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ & ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΑΔΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ (ΠΜΣ.ΔΕ.Σ) (Ε-ΜΒΑ) Διπλωματική Εργασία ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Κεφάλαιο 10. Εισαγωγή στην εκτιμητική

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Κεφάλαιο 10. Εισαγωγή στην εκτιμητική ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ Εργαστήριο Λήψης Αποφάσεων & Επιχειρησιακού Προγραμματισμού Καθηγητής Ι. Μητρόπουλος ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Ποιότητα και Κερδοφορία των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα»

«Ποιότητα και Κερδοφορία των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα» «Ποιότητα και Κερδοφορία των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα» Γκίκας Α. Χαρδούβελης Καθηγητής, Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Παν. Πειραιώς Οικονομικός Σύμβουλος Ομίλου Eurobank

Διαβάστε περισσότερα

Το φαρμακευτικό κόστος στην Άνοια. Άμεσο έμμεσο κόστος. Στρατηγικές επιλογές στη διαμόρφωση πολιτικών δημόσιας Υγείας

Το φαρμακευτικό κόστος στην Άνοια. Άμεσο έμμεσο κόστος. Στρατηγικές επιλογές στη διαμόρφωση πολιτικών δημόσιας Υγείας Το φαρμακευτικό κόστος στην Άνοια. Άμεσο έμμεσο κόστος. Στρατηγικές επιλογές στη διαμόρφωση πολιτικών δημόσιας Υγείας Μάτση Σταυρούλα, Νευρολόγος, Επιστημονικός συνεργάτης Β Πανεπιστημιακής Νευρολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Οι Στρατηγικοί Εταίροι

Οι Στρατηγικοί Εταίροι Εταιρική Παρουσίαση ΗΕπιχείρηση Η «Αμφιτρίτη ΚΟΙΝΣΕΠ» είναι υπό σύσταση Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης (σύμφωνα με το Ν. 4019/11) και έχει ως σκοπό την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ʺΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ"ʺ «Στήήριξη και Ανάάδειξη Πολυνησιωτικώών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Greek Tourism: Facts & Figures

Greek Tourism: Facts & Figures Greek Tourism: Facts & Figures ASSOCIATION of GREEK TOURISM ENTERPRISES www.sete.gr Ελληνικός Τουρισµός: Στοιχεία & Αριθµοί Greek Tourism: Facts & Figures 01 Βασικά Μεγέθη του Ελληνικού Τουρισµού, 2009

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ Ατζέντα Διεθνείς τάσεις Επενδυτική πρόταση της Ελλάδας Προοπτικές Invest in Greece: Οι υπηρεσίες μας Διεθνείς τάσεις Σημαντικές επενδύσεις σε ΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2 ο ιεθνές Φόρουµ Τουρισµού Ρόδου Νοέµβριος 2006 Dr. Άρης Ίκκος, ISHC Περιεχόµενα Προσβάσιµος Τουρισµός Προσβασιµότητα στην Ελλάδα Από τα λόγια, στην πράξη H αγορά Προσβάσιµου Τουρισµού

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015 2020, εστιάζοντας στην ανάπτυξη ΥΠΑΑΤ

Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015 2020, εστιάζοντας στην ανάπτυξη ΥΠΑΑΤ Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015 2020, εστιάζοντας στην ανάπτυξη ΥΠΑΑΤ 1 Η ανάγκη της πολιτικής Οι πολίτες επιθυμούν Ασφαλή, υγιεινή επιλογή τροφής σε ανεκτές και διαφανείς τιμές, Επάρκεια τροφίμων Αειφορική

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Προέδρου ΞΕΕ. Γιώργου Α. Τσακίρη. Ομιλία στην ΓΣ του Παγκύπριου Συλλόγου Ξενοδόχων. Λεμεσός, 7 Ιουνίου 2016

Ομιλία Προέδρου ΞΕΕ. Γιώργου Α. Τσακίρη. Ομιλία στην ΓΣ του Παγκύπριου Συλλόγου Ξενοδόχων. Λεμεσός, 7 Ιουνίου 2016 Ομιλία Προέδρου ΞΕΕ Γιώργου Α. Τσακίρη Ομιλία στην ΓΣ του Παγκύπριου Συλλόγου Ξενοδόχων Λεμεσός, 7 Ιουνίου 2016 Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας Αξιότιμε κυρίε Πρόεδρε του Κυπριακού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΙ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΙ Μαρία Πεμπετζόγλου Επίκουρη Καθηγήτρια Κομοτηνή 2014-15 ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ορισμός: Η μελέτη της οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα πανευρωπαϊκής άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων

Αποτελέσματα πανευρωπαϊκής άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων Ανακοίνωση Αποτελέσματα πανευρωπαϊκής άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων Η Τράπεζα Κύπρου πέρασε με επιτυχία την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων έχοντας ευρύ κεφαλαιακό περιθώριο Τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΤΤ και Προώθηση της Ευρυζωνικότητας (κυρίως στην Περιφέρεια)

ΕΕΤΤ και Προώθηση της Ευρυζωνικότητας (κυρίως στην Περιφέρεια) ΕΕΤΤ και Προώθηση της Ευρυζωνικότητας (κυρίως στην Περιφέρεια) Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων www.eett.gr 12 Απριλίου 2006 ΕΕΤΤ και Προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Η Κλινική Έρευνα στην Ελλάδα Οι τρέχουσες προκλήσεις και οι ευκαιρίες ανάπτυξης

Η Κλινική Έρευνα στην Ελλάδα Οι τρέχουσες προκλήσεις και οι ευκαιρίες ανάπτυξης Η Κλινική Έρευνα στην Ελλάδα Οι τρέχουσες προκλήσεις και οι ευκαιρίες ανάπτυξης 10.12.2014 Kostas Poulimenos Head Clinical Operations Roche Hellas Οφέλη από την διεξαγωγή Κλινικών Μελετών Οικονομία Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

«Η προμήθεια του νοσοκομειακού φαρμάκου»

«Η προμήθεια του νοσοκομειακού φαρμάκου» ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ε.Δ.Ν.Υ.Π.Υ. www.neahygeia.gr/info@ispm.gr «Η προμήθεια του νοσοκομειακού φαρμάκου» Αικατερίνη Καστανιώτη Επίκουρος Καθηγήτρια Διοίκησης Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

www.flexibook.gr Ασφάλεια Συναλλαγών και εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής Αισθητική (look & feel) Εναλλακτικοί τρόποι κράτησης - Many ways to book

www.flexibook.gr Ασφάλεια Συναλλαγών και εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής Αισθητική (look & feel) Εναλλακτικοί τρόποι κράτησης - Many ways to book Η SecureShop βάση της πλούσιας εμπειρίας της στις ηλεκτρονικές κρατήσεις ξενοδοχείων και μετά από συνεχή 7 ετή βελτίωση της τεχνολογίας κρατήσεων, ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της επαναστατικής πλατφόρμας κρατήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Οι εναλλακτικοί πάροχοι στην Ελλάδα και ως δυνητικοί MVNOs. Thomas C. Lanaras Chairman & C.E.O. Lannet Communications

Οι εναλλακτικοί πάροχοι στην Ελλάδα και ως δυνητικοί MVNOs. Thomas C. Lanaras Chairman & C.E.O. Lannet Communications Οι εναλλακτικοί πάροχοι στην Ελλάδα και ως δυνητικοί MVNOs Thomas C. Lanaras Chairman & C.E.O. Lannet Communications 2007: GREEK TELECOM MARKET EBITDA OVERVIEW Millions ATO A -19.3 Mobile Operator A FIXED

Διαβάστε περισσότερα