Πίνακας Περιεχομένων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πίνακας Περιεχομένων"

Transcript

1 Πίνακας Περιεχομένων Ειδοποίηση για τη χρήση... 2 Πληροφορίες ασφαλείας...2 Όρια εκπομπών κλάσης B...2 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας...2 Προφυλάξεις...4 Προειδοποιήσεις ασφαλείας για τα μάτια...6 Εισαγωγή... 7 Χαρακτηριστικά προϊόντος...7 Περιεχόμενα συσκευασίας...8 Περιγραφή προϊόντος...9 Κύρια μονάδα...9 Πάνελ ελέγχου...10 Οπίσθια όψη...11 Τηλεχειριστήριο...12 Εγκατάσταση Εγκατάσταση Σύνδεση του βιντεοπροβολέα...13 Σύνδεση με επιτραπέζιο / φορητό υπολογιστή...13 Σύνδεση σε πηγές βίντεο...14 Τοποθέτηση ή αφαίρεση του προαιρετικού φακού...15 Αφαίρεση του τρέχοντος φακού από τον προβολέα...15 Τοποθέτηση του νέου φακού...16 Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα...17 Ενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα...17 Απενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα...19 Ένδειξη προειδοποίησης...19 Ρύθμιση της Προβαλλόμενης Εικόνας...20 Ρύθμιση Ύψους του Προβολέα...20 Ρύθμιση της θέσης της προβαλλόμενης εικόνας με το PureShift...20 Ρύθμιση της κάθετης θέσης της εικόνας...21 Ρύθμιση της οριζόντιας θέσης της εικόνας...22 Διάγραμμα Εύρους PureShift...22 Ρύθμιση Ζουμ και Εστίασης...23 Ρύθμιση Μεγέθους της Προβαλλόμενης Εικόνας (XGA)...24 Ρύθμιση Μεγέθους της Προβαλλόμενης Εικόνας (WXGA)...25 Χειριστήρια χρήστη Πάνελ ελέγχου...26 Τηλεχειριστήριο...27 Μενού προβολής στην οθόνη (OSD)...29 Τρόπος λειτουργίας...29 Δομή του μενού...30 Εικονα...31 Οθονη...37 Ρυθμισεισ...39 Επιλογεσ...50 LAN_RJ Παραρτήματα Μενού Επίλυσης προβλημάτων/βοήθειας Εμφάνισης στην Οθόνη...58 Προβλήματα Εικόνας...58 Προβλήματα διακοπής...63 Ερ & Απ HDMI...64 Ενδείξεις κατάστασης προβολέα...65 Κωδικοί μηνυμάτων σφαλμάτων λυχνιών LED...66 Προβλήματα με το τηλεχειριστήριο...67 Προβλήματα στον Ήχο...68 Αντικατάσταση της Λάμπας...69 Καθαρισμός του προβολέα...71 Καθαρισμός του φακού...71 Καθαρισμός της θήκης...71 Λειτουργίες συμβατότητας...72 Εντολές RS Λίστα λειτουργιών πρωτοκόλλου RS Εγκατάσταση οροφής...82 Γραφεία της Optoma Διεθνώς...83 Κανονισμοί και προειδοποιήσεις ασφαλείας...85 Συνθήκες λειτουργίας...86

2 Ειδοποίηση για τη Πληροφορίες ασφαλείας Ο κεραυνός με την κεφαλή βέλος, μέσα σε ένα ισόπλευρο τρίγωνο, είναι για να προειδοποιεί τον χρήστη για την παρουσία «επικίνδυνης τάσης» στο εσωτερικό του προϊόντος, η οποία μπορεί να είναι επαρκούς τάσης για να αποτελεί κίνδυνο ηλεκτροπληξίας για ανθρώπους. Το θαυμαστικό μέσα σε ένα ισόπλευρο τρίγωνο είναι για να προειδοποιεί τον χρήστη για την παρουσία σημαντικών οδηγιών λειτουργίας και συντήρησης (επισκευής) του προϊόντος στα συνοδευτικά έγγραφα της συσκευής. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ 'Η ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ, ΜΗΝ ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΤΟΝ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ ΣΕ ΒΡΟΧΗ 'Η ΣΕ ΥΓΡΑΣΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ. ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Όρια εκπομπών κλάσης B Αυτή η ψηφιακή συσκευή κλάσης B συμμορφώνεται με όλες τις απαιτήσεις των Καναδικών Κανονισμών για Εξοπλισμό που Προκαλεί Παρεμβολές. Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας 1. Διαβάστε τις παρούσες οδηγίες πριν χρησιμοποιείσετε τον βιντεοπροβολέα. 2. Φυλάξτε αυτές τις οδηγίες, πιθανόν να τις χρειαστείτε μελλοντικά. 3. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες. 4. Εγκαταστήστε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή: A. Μην φράσσετε τα ανοίγματα εξαερισμού. Για να εξασφαλίσετε αξιόπιστη λειτουργία του προβολέα και να τον προφυλάξετε από υπερθέρμανση, τοποθετήστε τον σε σημείο και θέση που δεν εμποδίζουν τον εξαερισμό του. Για παράδειγμα, μην τοποθετείτε τον προβολέα πάνω σε κρεβάτια, καναπέδες, χαλιά ή παρόμοιες επιφάνειες που μπορούν να μποκάρουν τα ανοίγματα εξαερισμού. Μην τοποθετείτε τον προβολέα σε κλειστούς χώρους, όπως βιβλιοθήκες και ντουλάπια, που μπορούν να εμποδίσουν την κυκλοφορία του αέρα από τα ανοίγματα αερισμού του. B. Μην χρησιμοποιείτε τον προβολέα κοντά σε νερό ή υγρασία. Για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας, μην εκθέτε τον προβολέα σε βροχή ή σε υγρασία. C. Μην τοποθετείτε τη συσκευή κοντά σε πηγές θερμότητας, όπως καλοριφέρ, θερμάστρες, σόμπες ή άλλες συσκευές (συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτών) που παράγουν θερμότητα. 5. Καθαρίστε τη συσκευή μόνο με στεγνό πανί. 6. Να χρησιμοποιείτε μόνο εξαρτήματα/αξεσουάρ που καθορίζονται από τον κατασκευαστή. 7. Για σέρβις, απευθυνθείτε μόνο σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.

3 Ειδοποίηση για τη Επισκευή του προβολέα απαιτείται μόνο όταν έχει υποστεί οποιαδήποτε βλάβη, όπως: r Έχει καταστραφεί το καλώδιο ή το φις τροφοδοσίας. r Έχουν πέσει υγρά ή αντικείμενα μέσα στη συσκευή. r Ο προβολέας έχει εκτεθεί σε βροχή ή σε υγρασία, δεν λειτουργεί κανονικά ή έχει πέσει κάτω. Μην επιχειρήσετε να επισκευάσετε μόνοι σας τον προβολέα. Αν επιχειρήσετε να ανοίξετε ή να αφαιρέσετε τα καλύμματα, μπορεί να εκτεθείτε σε υψηλή τάση ή άλλες πηγές κινδύνου. Επικοινωνήστε με την Optoma για να σας υποδείξει το πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών. 8. Μην αφήνετε να πέφτουν αντικείμενα ή υγρά στο εσωτερικό του προβολέα. Μπορεί να ακουμπήσουν σημεία με υψηλή τάση ή να βραχυκυκλώσουν εξαρτήματα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξ. 9. Δείτε τις σημάνσεις ασφαλείας στο περίβλημα του προβολέα. 10. Ο προβολέας πρέπει να ρυθμίζεται ή να επισκευάζεται μόνο από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.

4 Ειδοποίηση για τη Προφυλάξεις Ακολουθήστε όλες τις προειδοποιήσεις, τις προφυλάξεις και τις οδηγίες συντήρησης όπως περιγράφονται στο παρόν εγχειρίδιο χρήσης. ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Όταν η λάμπα πλησιάζει στο τέλος της ζωής της, ο προβολέας δεν θα ανάβει μέχρι να αντικατασταθεί η λάμπα. Για να αντικαταστήσετε τη λάμπα, ακολουθήστε τη διαδικασία που περιγράφεται στην ενότητα «Αντικατάσταση της λάμπας" στις σελίδες 69. Προειδοποίηση - Μην κοιτάτε μέσα στον φακό του προβολέα όταν η λάμπα είναι αναμμένη. Το δυνατό φως ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη στα μάτια σας. Προειδοποίηση - Για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας, μην εκθέτε τον προβολέα σε βροχή ή σε υγρασία. Προειδοποίηση - Μην επιχειρήσετε να ανοίξετε ή να αποσυναρμολογήσετε τον προβολέα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Προειδοποίηση - Όταν πρόκειται να αντικαταστήσετε τη λάμπα, αφήστε τη συσκευή να κρυώσει και ακολουθήστε όλες τις οδηγίες αντικατάστασης. Δείτε τη σελίδα 69. Προειδοποίηση - Ο προβολέας ανιχνεύει αυτόματα τη διάρκεια ζωής της λάμπας. Αντικαταστήστε τη λάμπα όταν εμφανιστούν τα σχετικά προειδοποιητικά μηνύματα.. Προειδοποίηση - Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία «Μηδενισμός Λάμπας» από την επιλογή «Επιλογές/Ρυθμ Λάμπας» του μενού προβολής στην οθόνη μετά την αντικατάσταση της λάμπας (δείτε τη σελίδα 53). Προειδοποίηση - Όταν σβήνετε τον προβολέα, βεβαιωθείτε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήξης του πριν τον αποσυνδέσετε από το ηλεκτρικό ρεύμα. Αφήστε τον προβολέα να κρυώσει για 90 δευτερόλεπτα. Προειδοποίηση - Μην χρησιμοποιείτε το κάλυμμα φακού όταν ο προβολέας βρίσκεται σε λειτουργία. Προειδοποίηση - Όταν η λάμπα πλησιάζει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής της, εμφανίζεται στην οθόνη το μήνυμα «Η λάμπα φτάνει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής της». Επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα πώλησης ή το κέντρο επισκευών για άμεση αντικατάσταση της λάμπας. Προειδοποίηση - Για να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στα μάτια, μην κοιτάτε απευθείας τη δέσμη λέιζερ στο τηλεχειριστήριο και μην στρέφετε τη δέσμη προς τα μάτια άλλων. Το τηλεχειριστήριο είναι εξοπλισμένο με λέιζερ κλάσης ΙΙ που εκπέμπει ακτινοβολία.

5 Ειδοποίηση για τη Τι να κάνετε v Να σβήνετε τη συσκευή πριν την καθαρίσετε. v Να χρησιμοποείτε ένα στεγνό μαλακό πανί με ήπιο καθαριστικό για τον καθαρισμό της οθόνης. v Να αποσυνδέετε το φις τροφοδοσίας από την πρίζα του ρεύματος αν πρόκειται να μην χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι να μην κάνουν: v Φράζετε τις σχισμές και τα ανοίγματα που υπάρχουν για τον εξαερισμό της μονάδας. v Χρησιμοποιείτε λειαντικά καθαριστικά, κεριά ή διαλυτικά για τον καθαρισμό της μονάδας. v Χρησιμοποιείτε τη συσκευή υπό τις ακόλουθες συνθήκες: - Σε υπερβολική ζέστη, κρύο ή υγρασία. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του δωματίου είναι μεταξύ 5-40 C και η αντίστοιχη υγρασία 10-85% (το πολύ), με ελεύθερη εκροή. - Σε επιφάνειες με υπερβολική σκόνη ή χώμα. - Κοντά σε συσκευές που εκπέμουν ισχυρό μαγνητικό πεδίο. - Σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως.

6 Ειδοποίηση για τη χρήση Προειδοποιήσεις ασφαλείας για τα μάτια Ποτέ μην κοιτάτε απευθείας τη δέσμη φωτός του προβολέα. Αποφεύγετε να στέκεστε απέναντι από τη δέσμη. Προσπαθήστε να στέκεστε με την πλάτη στη δέσμη όσο το δυνατόν περισσότερο. Συνιστάται η χρήση ράβδου ή δείκτη λέιζερ ώστε να μην χρειάζεται να στέκεται ο παρουσιαστής εντός της δέσμης. Βεβαιωθείτε ότι ο προβολέας είναι τοποθετημέμος εκτός της γραμμής οπτικής επαφής μεταξύ κοινού και οθόνης προβολής, ώστε να μην χρειάζεται ο παρουσιαστής να κοιτάει τη λάμπα του προβολέα όταν κοιτάει το κοινό. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι να αναρτήσετε τον προβολέα στην οροφή, και όχι να τον τοποθετήσετε στο δάπεδο ή πάνω σε τραπέζι. Όταν ο προβολέας χρησιμοποιείται σε τάξη, να επιβλέπετε τους μαθητές όταν τους ζητείται να δείξουν κάτι στην οθόνη. Για να ελαχιστοποιήσετε την απαιτούμενη ενέργεια της λάμπας, χρησιμοποιήστε τις κουρτίνες του δωματίου για να μειώσετε τα επίπεδα φωτισμού του περιβάλλοντα χώρου.

7 Χαρακτηριστικά προϊόντος Εισαγωγή Το παρόν προϊόν είναι ένας προτζέκτορας μονού επεξεργαστή διαγωνίου 0,7 της σειράς XGA και 0,65 της σειράς WXGA, τεχνολογίας DLP. Διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: u Τεχνολογία Single-chip DLP της Texas Instruments u Συμβατότητα με υπολογιστή Apple Macintosh, imac, και Πρότυπα VESA: UXGA, SXGA+, SXGA, WXGA, WUXGA, XGA, SVGA, VGA u Συμβατότητα με υπολογιστή NTSC, NTSC4.43 PAL/PAL-M/PAL-N/SECAM Συμβατότητα με SDTV και EDTV Συμβατότητα με HDTV (720p, 1080i, 1080p) u Αυτόματη ανίχνευση πηγής με ρυθμίσεις που καθορίζονται από τον χρήστη u Ασύρματο τηλεχειριστήριο υπερύθρων (IR) με δείκτη λέιζερ (laser pointer) και προσομοίωση ποντικιού (mouse control) u Εύχρηστο μενού οθόνης με υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών u Εξελιγμένη ψηφιακή διόρθωση τραπεζοειδούς παραμόρφωσης και υψηλής ποιότητας αλλαγή κλίμακας της εικόνας σε προβολή πλήρους οθόνης u Εύχρηστο πάνελ ελέγχου u Δύο ενσωματωμένα ηχεία με ενισχυτή 3 Watt u Συμβατότητα με Macintosh και PC u HDMI 1.3 compatible u Στιγμιαία βοήθεια επί της οθόνης u Εξοπλισμένο με Close Caption

8 Display Menu Brightness HDMI 2 Component Pg Pg Format 1 Source 3 4 DVI BNC VGA-1 Video Volume S-Video Enter/Help VGA Εισαγωγή Περιεχόμενα συσκευασίας Ο βιντεοπροβολέας συνοδεύται από όλα τα αντικείμενα που απεικονίζονται παρακάτω. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε πως υπάρχουν όλα στη συσκευασία. Επικοινωνήστε με το κατάστημα που αγοράσατε το προϊόν αν λείπει κάτι. Προτζέκτορας με καπάκι φακού Τηλεχειριστήριο υπερύθρων (με δύο μπαταρίες AA) ΣΗΜΕΊΩΣΗ Επιλογές φακών (Τυπικός φακός, φακός μεγάλης εμβέλειας, φακός μικρής εμβέλειας) Καλώδιο Composite 1,8μ (Δεν διατίθεται στην ευρωπαϊκή έκδοση) Καλώδιο Τροφοδοσίας 1,8μ v Λόγω των διαφορετικών δυνατών χρήσεων για κάθε χώρα, μερικές περιοχές ενδέχεται να έχουν διαφορετικά παρελκόμενα. Καλώδιο VGA 1,8μ Τεκμηρίωση: þ Εγχειρίδιο χρήσης þ Κάρτα εγγύησης þ Κάρτα γρήγορης έναρξης þ Κάρτα WEEE Καλώδιο USB (Α προς Β) 1,8 μέτρα (προαιρετικό) Μετατροπέας SCART σε RGB και S-Video (προαιρετικό)

9 Εισαγωγή Περιγραφή προϊόντος Κύρια μονάδα Εμπρόσθιος δέκτης περύθρων 10. Εστίαση 2. Επάνω κάλυμμα 11. ΚΑΛΥΜΜΑ φακού 3. Πλήκτρο απελευθέρωσης φακού 12. Κουμπί ενεργοποίησης 4. Κάθετος και Οριζόντιος Φακός 13. Ενδείξεις λυχνιών LED Χειριστήρια προσαρμογής μετατόπισης 14. Συνδέσεις εισόδου / εξόδου 5. Πίνακας Ελέγχου 15. Πίσω Δέκτης Υπέρυθρων 6. Κάλυμμα φακού 16. Διακόπτης ρεύματος 7. Πόδια ρύθμισης κλίσης 17. Υποδοχή καλωδίου τροφοδοσίας 8. Ζουμ 18. Κλείδωμα αλυσίδας ασφαλείας 9. Φακός 19. Κλειδαριά τύπου Kensington

10 Εισαγωγή Πάνελ ελέγχου Source (Πηγή) / 2. Keystone + / 3. Re-Sync (Επανασυγχρονισμός) / 4. Menu (Μενού) 5. Enter/Βοήθεια (Ανατρέξτε στη σελίδα 58 Παραρτήματα για τη λειτουργία βοήθειας.) 6. Keystone - / 10

11 Εισαγωγή Οπίσθια όψη Λυχνία LED Θερμοκρασίας 14. Συνδετήρας 12V OUT A/B 2. Λυχνία LED Λάμπας Συνδετήρας DVI-D Θύρα σύνδεσης εισόδου VGA 2/ YPbPr Συνδετήρες RCA αριστερής/δεξιάς ΕΙΣΟΔΟΥ ΗΧΟΥ Συνδετήρες RCA αριστερής/δεξιάς ΕΙΣΟΔΟΥ ΗΧΟΥ 17. Θύρα σύνδεσης ΒΙΝΤΕΟ 5. Θύρα σύνδεσης HDMI 18. Συνδετήρας S-VIDEO 6. Θύρα σύνδεσης USB 19. Θύρες σύνδεσης εισόδου YPbPr 7. Θύρα σύνδεσης εισόδου RJ Θύρες σύνδεσης εισόδου BNC 8. Θύρες σύνδεσης ΕΙΣΟΔΟΥ ΗΧΟΥ 21. Υποδοχή καλωδίου τροφοδοσίας 9. ΕΞΟΔΟΣ VGA 22. Διακόπτης ρεύματος 10. Υποδοχή 3,5mm ΕΞΟΔΟΥ ΗΧΟΥ 23. Θύρες σύνδεσης ΕΙΣΟΔΟΥ ΗΧΟΥ 11. Πίσω Δέκτης Υπέρυθρων Θύρες σύνδεσης ΕΙΣΟΔΟΥ ΗΧΟΥ Θύρα σύνδεσης εισόδου VGA 1/ SCART/ YPbPr 25. Κουμπί ενεργοποίησης 13. Σύνδεση RS Λυχνία LED τροφοδοσίας 11

12 Εισαγωγή Τηλεχειριστήριο ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Λόγω των διαφορετικών δυνατών χρήσεων για κάθε χώρα, μερικές περιοχές ενδέχεται να έχουν διαφορετικά παρελκόμενα. 1. AV Mute (Σίγαση) 2. Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση 3. Re-Sync (Επανασυγχρονισμός) 4. Πάγωμα 5. Διόρθωση Τραπεζίου 6. Κύλιση σελίδας προς τα πάνω 7. Ένταση +/- 8. Κύλιση σελίδας προς τα κάτω 9. PC/Ασύρματο ποντίκι 10. Δεξί κλικ ποντικιού 11. Enter/Βοήθεια 12. Τέσσερα κουμπιά επιλογής κατεύθυνσης 13. Φορμά/1 (Κουμπί αριθμών για εισαγωγή κωδικού) 14. Πηγή/4 15. Component/3 16. VGA-1/ Display Pg Volume Pg Menu Enter/Help Format 1 Brightness HDMI Source Component DVI 5 BNC 6 VGA-1 7 Video S-Video VGA VGA-2/0 18. S-Video/9 19. BNC/6 20. Βίντεο/ DVI/5 22. HDMI/2 23. Brightness (Φωτεινότητα) 24. Menu (Μενού) 25. Αριστερό κλικ ποντικιού 26. Σμίκρυνση 27. Μεγέθυνση 28. Οθόνη 29. Δείκτης Λέιζερ 12

13 Εγκατάσταση Εγκατάσταση Σύνδεση του βιντεοπροβολέα Σύνδεση με επιτραπέζιο / φορητό υπολογιστή ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Λόγω των διαφορετικών δυνατών χρήσεων για κάθε χώρα, μερικές περιοχές ενδέχεται να έχουν διαφορετικά παρελκόμενα. 1. Καλώδιο τροφοδοσίας 2. Καλώδιο VGA2 3. Καλώδιο VGA1 4. Καλώδιο Εισόδου Ήχου 5. Καλώδιο DVI-D (Προαιρετικό) 6. Καλώδιο HDMI (Προαιρετικό) 7. Καλώδιο USB 8. Καλώδιο εξόδου VGA (Διατίθεται για βρόγχο σήματος VGA1 VGA) 9. Έξοδος ήχου (Προαιρετικό καλώδιο RCA σε υποδοχή 3,5mm) 10. Καλώδιο RS-232 (Προαιρετικό) 11. Καλώδιο Εισόδου Ήχου 12. Καλώδιο βίντεο 13. Καλώδιο S-Video 14. Καλώδιο BNC 13

14 Εγκατάσταση Σύνδεση σε πηγές βίντεο Συσκευή αναπαραγωγής DVD, Set-top Box δέκτης HDTV ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Λόγω των διαφορετικών δυνατών χρήσεων για κάθε χώρα, μερικές περιοχές ενδέχεται να έχουν διαφορετικά παρελκόμενα Συσκευή αναπαραγωγής DVD, Set-top Box δέκτης HDTV 1. Καλώδιο τροφοδοσίας 2. Καλώδιο Component (Προαιρετικό) 3. Καλώδιο DVI-D (Προαιρετικό) 4. Καλώδιο HDMI (Προαιρετικό) 5. Καλώδιο BNC (Προαιρετικό) 6. Καλώδιο Εισόδου Ήχου 7. Καλώδιο Εισόδου Ήχου 8. Καλώδιο Video (Προαιρετικό) 9. Καλωδιο S-Video (Προαιρετικό) 10. Καλώδιο VGA Έξοδος Βίντεο 11. Μετατροπέας SCART σε RGB και S-Video (Προαιρετικό) 12. Μετρατροπέας RGB σε Component (Προαιρετικό) 14

15 Εγκατάσταση Τοποθέτηση ή αφαίρεση του προαιρετικού φακού ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Πρώτα ενεργοποιήστε τον προβολέα και μετά επιλέξτε τις πηγές σήματος. Προσοχή Μην ανακινείτε ή ασκείτε υπερβολική πίεση στον προβολέα ή στα εξαρτήματα του φακού γιατί περιλαμβάνουν εξαρτήματα ακριβείας. Πριν αφαιρέσετε ή εγκαταστήσετε το φακό, σιγουρευτείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει τον προβολέα, περιμένετε εσωσότου να σταματήσει ο ανεμιστήρας ψύξης και κλείστε τον κύριο διακόπτη λειτουργίας. Μην αγγίζετε την επιφάνεια του φακού όταν αφαιρείτε ή τοποθετείτε το φακό. Μην αφήνετε να παραμένουν στην επιφάνεια του φακού δακτυλικά αποτυπώματα, σκόνη ή λάδια. Μην γρατζουνάτε την επιφάνεια του φακού. Εκτελείτε τις εργασίες σε μια επίπεδη επιφάνεια με ένα απαλό πανί από κάτω ώστε να αποφύγετε τις γρατζουνιές. Αν αφαιρέσετε και αποθηκεύσετε το φακό, τοποθετήστε το κάλυμμα του φακού για να διατηρούνται μακριά σκόνη και ρύποι. Αφαίρεση του τρέχοντος φακού από τον προβολέα 1. Για το άνοιγμα πιέστε προς τα κάτω και απελευθερώστε το άνω κάλυμμα. 2. Πατήστε το κουμπί ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΦΑΚΟΥ στη θέση απασφάλισης. 3. Πιάστε το φακό. 4. Περιστρέψτε το φακό αριστερόστροφα. Ο φακός θα απελευθερωθεί. 15

16 Εγκατάσταση 5. Τραβήξτε αργά προς τα έξω τον τρέχοντα φακό. Τοποθέτηση του νέου φακού v Η ακίδα του IRIS πρέπει να είναι στην κατεύθυνση που φαίνεται στην εικόνα. 1. Ευθυγραμμίστε τις εγκοπές και τοποθετήστε τη βάση ηλεκτρικής επαφής όπως φαίνεται στην εικόνα. 2. Περιστρέψτε το φακό δεξιόστροφα εωσότου να ασφαλίσει στη θέση του. 16

17 Εγκατάσταση Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα Ενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα 1. Απομακρύνατε το κάλυμμα φακού. 2. Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας στον προτζέκτορα. 3. Ενεργοποιήστε τις συνδεδεμένες συσκευές. 4. Βεβαιωθείτε ότι το LED Τροφοδοσίας έχει γίνει πορτοκαλί και κατόπιν πατήστε το πλήκτρο τροφοδοσίας για να ενεργοποιηθεί ο προτζέκτορας. Το LED Τροφοδοσίας θα αναβοσβήνει τώρα μπλε. v Πρώτα ενεργοποιήστε τον προβολέα και μετά επιλέξτε τις πηγές σήματος. Ανάψτε πρώτα τον προβολέα. Θυμηθείτε να επιλέξετε τον τύπο φακού που έχετε εγκαταστήσει. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στη σελίδα 51. Η αρχική οθόνη θα εμφανιστεί σε περίπου 30 δευτερόλεπτα. Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε τον προβολέα, μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα της επιλογής σας και τη ρύθμιση Τύπου λειτουρ. μετά την εμφάνιση της οθόνης εκκίνησης. Εάν η συνδεδεμένη συσκευή είναι υπολογιστής, πατήστε τα κατάλληλα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή για να αλλάξετε τη διάταξη οθόνης στον προτζέκτορα. (Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήστη του υπολογιστή για να καθορίσετε τον κατάλληλο συνδυασμό πλήκτρων Fn ώστε να αλλάξετε τη διάταξη οθόνης.) 17

18 Εγκατάσταση Δείτε Ρύθμιση ασφαλείας στη σελίδα 39, εάν είναι ενεργοποιημένο το κλείδωμα ασφαλείας. 5. Εάν είναι συνδεδεμένες περισσότερες από μία συσκευές εισόδου, πατήστε το κουμπί «Πηγή» διαδοχικά για εναλλαγή ανάμεσα στις συσκευές. Για άμεση επιλογή κάποιας πηγής, δείτε τη σελίδα

19 Εγκατάσταση Απενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα 1. Πιέστε το κουμπί με την ένδειξη ΤΡΟΦΟΔΟΣΊΑ για να απενεργοποιήσετε τη λάμπα του προβολέα. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα στην οθόνη του προβολέα. 2. Πιέστε το ΤΡΟΦΟΔΟΣΊΑ πάλι για επιβεβαίωση, διαφορετικά το μήνυμα θα εξαφανιστεί από την οθόνη μετά 15 δευτερόλεπτα. 3. Οι ανεμιστήρες ψύξης συνεχίζουν τη λειτουργία τους για περίπου 10 δευτερόλεπτα ώστε να εκτελεστεί ο κύκλος ψύξης και μετά το λαμπάκι LED τροφοδοσίας θα γίνει μπλε. Όταν η λυχνία είναι σταθερά πορτοκαλί, ο προβολέας έχει εισέλθει σε λειτουργία αναμονής. (Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε πάλι τον προβολέα, πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήξης του και να μπει σε κατάσταση αναμονής. Μόλις περάσει σε κατάσταση αναμονής, απλά πιέστε το κουμπί με την ένδειξη ΤΡΟΦΟΔΟΣΊΑ για να επανακινήσετε τον προβολέα.) 4. Κλείστε τον κύριο διακόπτη ρεύματος. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα και από τον ακροδέκτη του προβολέα. 5. Μην ενεργοποιείτε πάλι τον προβολέα αμέσως μόλις τον σβήσετε. Ένδειξη προειδοποίησης v Όταν η ένδειξη LED της ΛΥΧΝΙΑΣ φωτιστεί κόκκινη, ο προτζέκτορας θα σβήσει αυτομάτως. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα πώλησης ή το κέντρο επισκευών. Δείτε τις σελίδες v Όταν η ΛΥΧΝΙΑ LED ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ είναι συνεχώς κόκκινος (δεν αναβοσβήνει), ο προτζέκτορας θα σβήσει μόνος του αυτόματα. Υπό κανονικές συνθήκες, μπορείτε να ενεργοποιήσετε πάλι τον προβολέα μόλις κρυώσει. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα, επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα πώλησης ή το κέντρο επισκευών. Δείτε τις σελίδες v Όταν η ένδειξη ΛΥΧΝΙΑ LED ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ αναβοσβήνει κόκκινη, δηλώνει πως έχει υποστεί βλάβη ο ανεμιστήρας. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα πώλησης ή το κέντρο επισκευών. Δείτε τις σελίδες

20 Εγκατάσταση Ρύθμιση της Προβαλλόμενης Εικόνας Ρύθμιση Ύψους του Προβολέα Ο προβολέας είναι εξοπλισμένος με ένα πόδι ανύψωσης για τη ρύθμιση του ύψους της εικόνας. Για να σηκώσετε την εικόνα: Χρησιμοποιήστε τη βίδα στο πόδι u για να ανυψώσετε την εικόνα στο ύψος που επιθυμείτε και να κάνετε μικρο-ρύθμιση της γωνίας προβολής Για να χαμηλώσετε την εικόνα: Χρησιμοποιήστε τη βίδα στο πόδι u για να χαμηλώσετε την εικόνα στο ύψος που επιθυμείτε και να κάνετε μικρο-ρύθμιση της γωνίας προβολής. 1 1 Πόδια ρύθµισης κλίσης Πόδια ρύθµισης κλίσης Ρύθμιση της θέσης της προβαλλόμενης εικόνας με το PureShift Απελευθέρωση φακού Μοχλός οριζόντιας μετατόπισης φακού Μοχλός κάθετης μετατόπισης φακού 20

21 Εγκατάσταση Το PureShift παρέχει τη λειτουργία μετατόπισης φακού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ρύθμιση της θέσης της προβαλλόμενης εικόνης είτε οριζόντια είτε κάθετα μέσα στο εύρος που αναλύεται παρακάτω. Το PureShift είναι ένα μοναδικό σύστημα που παρέχει μετατόπιση φακού ενώ διατηρεί πολύ υψηλότερη αναλογία αντίθεσης ΑNSI απ ότι στα παραδοσιακά συστήματα μετατόπισης φακού. Ρύθμιση της κάθετης θέσης της εικόνας Μπορείτε να ρυθμίσετε το κάθετο ύψος της εικόνας μεταξύ 100% και -10% για το XGA, 105% και -15% για το WXGA του ύψους της εικόνας. Σημειώστε ότι η μέγιστη κάθετη ρύθμιση του ύψους της εικόνας μπορεί να περιοριστεί από την οριζόντια θέση της εικόνας. Για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν να επιτύχετε το μέγιστο ύψος της κάθετης θέσης της εικόνας που αναφέρεται παραπάνω αν η οριζόντια θέση της εικόνας είναι στο μέγιστο. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε το διάγραμμα εύρους PureShift παρακάτω για περισσότερες διευκρινήσεις. Oθόvη Y x 35% Ύψος οθόνης (Y) 100% Y x 15% Y x 55% Y x 5% Απόσταση (M) WXGA Oθόvη Y x 40% Ύψος οθόνης (Y) 100% Y x 10% Y x 50% Απόσταση (M) XGA 21

22 Εγκατάσταση Ρύθμιση της οριζόντιας θέσης της εικόνας Με το φακό στην κεντρική θέση μπορείτε να ρυθμίσετε την οριζόντια θέση της εικόνας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά έως 5% του πλάτους της εικόνας. Σημειώστε ότι η μέγιστη οριζόντια ρύθμιση του ύψους της εικόνας μπορεί να περιοριστεί από την κάθετη θέση της εικόνας. Για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν να επιτύχετε το μέγιστο ύψος της οριζόντιας θέσης της εικόνας που αναφέρεται παραπάνω αν η κάθετη θέση της εικόνας είναι στο μέγιστο. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε το διάγραμμα εύρους PureShift παρακάτω για περισσότερες διευκρινήσεις. Πλάτος οθόνης (Π) Αριστερή πλευρά (Π/2) x 10% Δεξιά πλευρά (Π/2) x 10% Διάγραμμα Εύρους PureShift Πx5% Πx5% Π Υx105% Υx100% Υ=Ύψος εικόνας Υx15% Μεγ. Ορ. µετατόπιση εικόνας=υx105% Μεγ. µετατόπιση Π εικόνας=πx5% Όταν Πx5%, Μεγ. µετατόπιση εικόνας=υ x100% Όταν Υx105%, Μεγ. µετατόπιση εικόνας =Πx0% WXGA Πx5% Π Πx5% Υ=Ύψος εικόνας Υx100% Υx10% Μεγ. Ορ. µετατόπιση εικόνας=υx100% Μεγ. µετατόπιση Π εικόνας=πx5% Όταν Πx5%, Μεγ. µετατόπιση εικόνας=υ x100% Όταν Υx100%, Μεγ. µετατόπιση εικόνας =Πx0% 22 XGA

23 Εγκατάσταση Ρύθμιση Ζουμ και Εστίασης Μπορείτε να περιστρέψετε τον δακτύλιο ζουμ για μεγέθυνση ή σμίκρυνση. Για εστίαση της εικόνας, γυρίστε το δαχτυλίδι εστίασης μέχρι να είναι καθαρή η εικόνα. Ο προβολέας θα εστιάζει σε αποστάσεις. Δείτε τις σελίδες Δαχτυλίδι ζουμ Δαχτυλίδι εστίασης Χρησιμοποιήστε τα κεντρικά κουμπιά για να διορθώσετε την παραμόρφωση εικόνας. Μερικές φορές βρίσκονται στο τηλεχειριστήριο και στον πίνακα ελέγχου του προτζέκτορα. Display Volume Pg Pg Menu Enter IP module Format 1 HDMI Source Component D I V BNC VGA Video S-Video VGA

24 Εγκατάσταση Ρύθμιση Μεγέθους της Προβαλλόμενης Εικόνας (XGA) 65,6' (20,00m) Διαγώνιο Πλάτος Ύψος 6,6' (2,00m) 4,9' (1,50m) 1,6' (0,50m) 18,4' (5,60m) 8,9' (2,72m) 3,3' (1,00m) 30,2' (9,20m) 14,4' (4,40m) 4,9' (1,50m) 42,0' (12,80m) 20,2' (6,16m) 6,6' (2,00m) 26,2' (8,00m) 8,2' (2,50m) 32,0' (9,76m) 9,8' (3,00m) Hd 53,8' (16,40m) Φακός STD: μετατόπιση=100% Οθόνη Μεγ. 46,1 (117,2cm) 83,7 (212,5cm) 135,3 (343,8cm) 189,5 (481,3cm) 246,1 (625,0cm) 300,2 (762,5cm) (Διαγώνιος) Μέγεθος οθόνης Ελαχ. Mεγ. (ΠxΥ). Ελαχ. (ΠxΥ) 36,9 (93,8cm) 36,9 x27,7 93,8x70,3cm 29,5 x22,1 75,0 x56,3cm 66,9 (170,0cm) 66,9 x50,2 170,0 x127,5cm 53,5 x40,2 136,0 x102,0cm 108,3 (275,0cm) 108,3 x81,2 275,0 x206,3cm 86,6 x65,0 220,0 x165,0cm 151,6 (385,0cm) 151,6 x113,7 385,0 x288,8cm 121,3 x90,9 308,0 x231,0cm 196,9 (500,0cm) 196,9 x147,6 500,0 x375,0cm 157,5 x118,1 400,0 x300,0cm 240,2 (610,0cm) 240,2 x180,1 610,0 x457,5cm 192,1 x144,1 488,0 x366,0cm Απόσταση 4,9 (1,50m) 8,9 (2,72m) 14,4 (4,40m) 20,2 (6,16m) 26,2 (8,00m) 32,0 (9,76m) Μακρύς φακός: μετατόπιση=100% Οθόνη Μεγ. 49,2 (125,0cm) 137,8 (350,0cm) 226,4 (575,0cm) 315,0 (800,0cm) 403,5 (1025,0cm) 492,1 (1250,0cm) (Διαγώνιος) Ελαχ. 32,8 (83,3cm) 91,9 (233,3cm) 150,9 (383,3cm) 210,0 (533,3cm) 269,0 (683,3cm) 328,1 (833,3cm) Μέγεθος οθόνης Mεγ. (ΠxΥ). Ελαχ. (ΠxΥ) 39,4 x29,5 100,0x75,0cm 26,2 x19,7 66,7x50,0cm 110,2 x82,7 280,0x210,0cm 73,5 x55,1 186,7x140,0cm 181,1 x135,8 460,0x345,0cm 120,7 x90,6 306,7x230,0cm 252,0 x189,0 640,0x480,0cm 168,0 x126,0 426,7x320,0cm 322,8 x242,1 820,0x615,0cm 215,2 x161,4 546,7x410,0cm 393,7 x295,3 1000,0x750,0cm 262,5 x196,9 666,7x500,0cm Απόσταση 6,6 (2,00m) 18,4 (5,60m) 30,2 (9,20m) 42,0 (12,80m) 53,8 (16,40m) 65,6 (20,00m) Βραχύς φακός: μετατόπιση=100% Οθόνη (Διαγώνιος) 30,8 (78,1cm) 61,5 (156,3cm) 92,3 (234,4cm) 123,0 (312,5cm) 153,8 (390,6cm) 184,5 (468,8cm) Μέγεθος οθόνης 24,6 x18,5 62,5x46,9cm 49,2 x36,9 125,0x93,8cm 73,8 x55,4 187,5x140,6cm 98,4 x73,8 250,0x187,5cm 123,0 x92,3 312,5x234,4cm 147,6 x110,7 375,0x281,3cm Απόσταση 1,6 (0,50m) 3,3 (1,00m) 4,9 (1,50m) 6,6 (2,00m) 8,2 (2,50m) 9,8 (3,00m) 24

25 Εγκατάσταση Ρύθμιση Μεγέθους της Προβαλλόμενης Εικόνας (WXGA) 65,6' (20,00m) Διαγώνιο Πλάτος Ύψος 6,6' (2,00m) 4,9' (1,50m) 1,6' (0,50m) 18,4' (5,60m) 9,6' (2,92m) 3,3' (1,00m) 30,2' (9,20m) 15,5' (4,72m) 4,9' (1,50m) 42,0' (12,80m) 21,7' (6,61m) 6,6' (2,00m) 28,2' (8,59m) 8,2' (2,50m) 34,4' (10,47m) 9,8' (3,00m) Hd 53,8' (16,40m) Φακός STD: μετατόπιση=100% Οθόνη Μεγ. 43,0 (109,2cm) 83,7 (212,6cm) 135,3 (343,6cm) 189,4 (481,2cm) 246,2 (625,3cm) 300,1 (762,1cm) (Διαγώνιος) Ελαχ. 34,3 (87,1cm) 66,8 (169,6cm) 107,9 (274,2cm) 151,2 (384,0cm) 196,5 (499,0cm) 239,5 (608,2cm) Μέγεθος οθόνης Mεγ. (ΠxΥ). Ελαχ. (ΠxΥ) 36,5 x22,8 92,6x57,9cm 29,1 x18,2 73,9x46,2cm 71,0 x44,4 180,2x112,7cm 56,6 x35,4 143,8x89,9cm 114,7 x71,7 291,4x182,1cm 91,5 x57,2 232,5x145,3cm 160,6 x100,4 408,0x255,0cm 128,2 x80,1 325,6x203,5cm 208,8 x130,5 530,2x331,4cm 166,6 x104,1 423,2x264,5cm 254,4 x159,0 646,3x403,9cm 203,1 x126,9 515,8x322,4cm Hd Μεγ. 1,1 (2,9cm) 2,2 (5,6cm) 3,6 (9,1cm) 5,0 (12,8cm) 6,5 (16,6cm) 8,0 (20,2cm) Ελαχ. 0,9 (2,3cm) 1,8 (4,5cm) 2,9 (7,3cm) 4,0 (10,2cm) 5,2 (13,2cm) 6,3 (16,1cm) Απόσταση 4,9 (1,50m) 9,6 (2,92m) 15,5 (4,72m) 21,7 (6,61m) 28,2 (8,59m) 34,4 (10,47m) Μακρύς φακός: μετατόπιση=100% Οθόνη (Διαγώνιος) Μέγεθος οθόνης Μεγ. Ελαχ. Mεγ. (ΠxΥ). Ελαχ. (ΠxΥ) 45,7 (116,2cm) 30,4 (77,3cm) 38,8 x24,2 98,5x61,6cm 25,8 x16,1 65,6x41,0cm 128,1 (325,3cm) 85,2 (216,5cm) 108,6 x67,9 275,9x172,4cm 72,3 x45,2 183,6x114,8cm 210,4 (534,4cm) 140,0 (355,7cm) 178,4 x111,5 453,2x283,3cm 118,8 x74,2 301,6x188,5cm 292,7 (743,6cm) 194,8 (494,9cm) 248,2 x155,2 630,5x394,1cm 165,2 x103,3 419,7x262,3cm 375,1 (952,7cm) 249,6 (634,1cm) 318,1 x198,8 807,9x504,9cm 211,7 x132,3 537,7x336,1cm 457,4 (1161,8cm) 304,4 (773,3cm) 387,9 x242,4 98 5,2x615,8cm 258,2 x161,4 65 5,7x409,8cm Hd Μεγ. 1,2 (3,1cm) 3,4 (8,6cm) 5,6 (14,2cm) 7,8 (19,7cm) 9,9 (25,2cm) 12,1 (30,8cm) Ελαχ. 0,8 (2,0cm) 2,3 (5,7cm) 3,7 (9,4cm) 5,2 (13,1cm) 6,6 (16,8cm) 8,1 (20,5cm) Απόσταση 6,6 (2,00m) 18,4 (5,60m) 30,2 (9,20m) 42,0 (12,80m) 53,8 (16,40m) 65,6 (20,00m) Βραχύς φακός: μετατόπιση=100% Οθόνη (Διαγώνιος) 28,7 (72,8cm) 57,3 (145,6cm) 86,0 (218,4cm) 114,6 (291,2cm) 143,3 (364,0cm) 172,0 (436,8cm) Μέγεθος οθόνης 24,3 x15,2 61,7x38,6cm 48,6 x30,4 123,5x77,2cm 72,9 x45,6 185,2x115,7cm 97,2 x60,8 246,9x154,3cm 121,5 x75,9 308,6x192,9cm 145,8 x91,1 370,4x231,5cm Hd 0,8 (1,9cm) 1,5 (3,9cm) 2,3 (5,8cm) 3,0 (7,7cm) 3,8 (9,6cm) 4,6 (11,6cm) Απόσταση 1,6 (0,50m) 3,3 (1,00m) 4,9 (1,50m) 6,6 (2,00m) 8,2 (2,50m) 9,8 (3,00m) 25

26 Χειριστήρια χρήστη Πάνελ ελέγχου Χρήση του πάνελ ελέγχου / ιόρθωση Τραπεζοειδούσ+ (Βέλος επάνω) /Πηγή (Βέλος επάνω) Enter/Βοήθεια /Αυτόματος συγχρονισμός (Βέλος επάνω) Μενού Ρυθμίζετε την τραποζοειδή παραμόρφωση της εικόνας. Πλοηγείται και αλλάζει τις ρυθμίσεις στο OSD. Πιέστε το πλήκτρο Πηγή για να επιλέξετε σήμα εισόδου. Πλοηγείται και αλλάζει τις ρυθμίσεις στο OSD. Επιβεβαιώνει την επιλογή που κάνατε./ Πατήστε για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Βοήθεια (απενεργοποιημένη στα μενού OSD). Ανατρέξτε στη σελίδα 58 Παραρτήματα για τη λειτουργία βοήθειας. Συγχρονίζει αυτόματα τον προβολέα με την πηγή εισόδου. Πλοηγείται και αλλάζει τις ρυθμίσεις στο OSD. Πιέστε το πλήκτρο Μενού για να εμφανίσετε το μενού προβολής στην οθόνη (OSD). Για να βγείτε από το OSD, πιέστε το πλήκτρο Μενού ξανά. 26

27 Χειριστήρια χρήστη Τηλεχειριστήριο Χρήση του τηλεχειριστηρίου Ισχύς Ανατρέξτε στην ενότητα «Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα» στη σελίδα 17. Display Volume Pg Λέιζερ Στρέψτε το τηλεχειριστήριο προς την οθόνη προβολής και κρατήστε πατημένο αυτό το πλήκτρο για να ενεργοποιήσετε τον δείκτη λέιζερ. Pg AV Mute (Σίγαση) Σβήνει/ανάβει προσωρινά τον ήχο και την εικόνα. Re-Sync (Επανασυγχρονισμός) Συγχρονίζει αυτόματα τον προβολέα με την πηγή εισόδου. Menu Enter/Help Οθόνη Πατήστε Οθόνη για να επιλέξετε μία λειτουργία Προβολής. ΣΗΜΕΊΩΣΗ Brightness HDMI 2 Component Format v Λόγω των διαφορετικών δυνατών χρήσεων για κάθε χώρα, μερικές περιοχές ενδέχεται να έχουν διαφορετικά παρελκόμενα. 1 Source 3 4 DVI BNC VGA Video S-Video VGA Πάγωμα Διόρθωση Τραπεζίου Ζουμ+ Ένταση +/- Σελίδα + Ζουμ- Σελίδα - Pg Pg PC/Ασύρματο ποντίκι Κουμπί L Πιέστε το πλήκτρο Πάγωμα για να παγώσετε την εικόνα στην οθόνη. Ρυθμίζει την παραμόρφωση εικόνας που προκαλείτε από την υπο κλίση τοποθέτηση του προβολέα. (±30 μοίρες) Πιέστε τα πλήκτρα για να ρυθμίσετε τη μεγέθυνση της εικόνας. Ρυθμίζει για να αυξήσετε/μειώσετε την ένταση ήχου. Χρησιμοποιήστε αυτό το κουμπί για κύλιση της σελίδας προς τα πάνω. Πιέστε τα πλήκτρα για να ρυθμίσετε τη σμίκρυνση της εικόνας. Χρησιμοποιήστε αυτό το κουμπί για κύλιση της σελίδας προς τα κάτω. Χρησιμοποιήστε αυτό το πλήκτρο για να χειριστείτε το ποντίκι. Η λειτουργία του ποντικιού ενεργοποιείται όταν συνδέσετε τον υπολογιστή σας με τον προβολέα χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB. Αριστερό κλικ ποντικιού. Κουμπί R Δεξί κλικ ποντικιού. Menu (Μενού) Πιέστε το πλήκτρο Μενού για να εμφανίσετε το μενού προβολής στην οθόνη (OSD). Για να βγείτε από το OSD, πιέστε το πλήκτρο Μενού ξανά. 27

28 Χειριστήρια χρήστη Χρήση του τηλεχειριστηρίου Τέσσερα κουμπιά επιλογής κατεύθυνσης Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα για να πλοηγηθείτε στις επιλογές του μενού ή να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της επιλογής σας. Display Volume Pg Pg Brightness (Φωτεινότητα) Ρύθμιση της φωτεινότητας της εικόνας. ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Menu Brightness HDMI 2 Component Format Λόγω των διαφορετικών δυνατών χρήσεων για κάθε χώρα, μερικές περιοχές ενδέχεται να έχουν διαφορετικά παρελκόμενα. 1 Source 3 4 DVI BNC VGA-1 Video S-Video Enter/Help VGA Φορμά HDMI Component Source (Πηγή) DVI BNC VGA-1 Video S-Video VGA-2 Πιέστε το πλήκτρο Φορμά για να επιλέξετε την αναλογία εικόνας. Πιέστε HDMI για να επιλέξετε την πηγή HDMI. Πιέστε Component για να επιλέξετε την πηγή Component. Πιέστε το πλήκτρο Πηγή για να επιλέξετε σήμα εισόδου. Πιέστε το πλήκτρο DVI για να επιλέξετε πηγή από τη σύνδεση DVI. Πιέστε BNC για να επιλέξετε την πηγή BNC. Πιέστε το πλήκτρο VGA-1 για να επιλέξετε πηγή από τη σύνδεση ΕΙΣΟΔΟΥ VGA. Πιέστε το πλήκτρο Video για να επιλέξετε σήμα εικόνας Composite. Πιέστε το πλήκτρο S-Video για να επιλέξετε πηγή S-Video. Πιέστε το πλήκτρο VGA-2 για να επιλέξετε πηγή από τη σύνδεση ΕΙΣΟΔΟΥ VGA. 28

29 Χειριστήρια χρήστη Μενού προβολής στην οθόνη (OSD) Ο βιντεοπροβολέας διαθέτει μενού OSD με υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών, με το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε την προβαλλόμενη εικόνα και να αλλάξετε τις παραμέτρους των ρυθμίσεων. Ο προβολέας θα ανιχνεύσει αυτόματα την πηγή. Τρόπος λειτουργίας 1. Για να εμφανίσετε το μενού OSD πιέστε το κουμπί με την ένδειξη Μενού που υπάρχει στο τηλεχειριστήριο ή στο πληκτρολόγιο του προβολέα. 2. Μόλις εμφανιστεί στην οθόνη το μενού OSD χρησιμοποιήστε τα κουμπιά t u για να επιλέξετε οποιοδήποτε στοιχείο από το κυρίως μενού. Όταν επιλέξετε υπο-μενού πιέστε το κουμπί ή Enter για να εισέλθετε σε αυτό. 3. Χρησιμποιήστε τα κουμπιά για να επιλέξετε τη λειτουργία που επιθυμείτε. Κάντε τις απαιτούμενες ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας τα κουμπιά. 4. Επιλέξτε την επόμενη παράμετρο που θέλετε να ρυθμίσετε και κάντε τις απαιτούμενες ρυθμίσεις με τον ίδιο τρόπο. 5. Πιέστε το κουμπί Enter για επιβεβαίωση. Η οθόνη θα επιστρέψει αυτόματα στο κυρίως μενού. 6. Για να βγείτε από το μενού OSD, πιέστε το κουμπί Μενού ξανά. Το μενού της OSD επιστρέφει στον τελευταίο επίπεδο και ο προτζέκτορας θα αποθηκεύσει αυτόματα τις νέες ρυθμίσεις. Κυρίως μενού Υπο-μενού Ρύθμιση 29

30 Χειριστήρια χρήστη Δομή του μενού BILD BILD ERWEITERT ANZEIGE Darstellung Helligkeit Kontrast Schärfe Farbsättigung Farton Farbeinstellung Erweitert BrilliantColor TM Degamma Farbtemperatur Farbraum Eingangsquellen De-interlace Beenden Suchen Overscan Zoom H. Bildverschieb. V Position (16:9) Ver. Trapezkor. 3D 3D Sync invert Präsentation/Hell/Film/sRGB/Tafel/Klassenraum/Benutzer 1/Benutzer 2 Rot/Grün/Blau/Cyan/Gelb/Magenta/Rücksetzen/Beenden Film/Video/Grafiken/PC Warm/Medium/Kalt Auto/RGB/YUV HDMI/DVI-D/BNC/VGA 1/VGA 2/Component/S-Video/Video/Beenden Ein/Aus 4:3/16:9 I/16:9 II/Native/Auto (XGA) 4:3/16:9 /16:10 /Native/Auto (WXGA) Aus/DLP-Link Ein/Aus SYS-EINSTL Sprache English/Deutsch/Français/Italiano/Español/Português/Polski/ Nederlands/Svenska/Norsk/Dansk /Suomi// 繁 體 中 文 / 简 体 中 文 / 日 本 ไทย/Türkçe /عربي/ 語/ / /Magyar/Čeština Projektion Menüposition SYS-EINSTL Sicherheit SYS-EINSTL Audio Signal Sicherheit Projektor ID Audio RS232 Linsentyp Netzwerk Erweitert Security Timer Paßwort ändern Security Settings Beenden Stumm Lautstärke Beenden Frequenz/Phase/H. Position/V. Position/Beenden RS232/Netzwerk Standard/Kurz/Lang Netzwerk/DHCP/IP-Adresse/Subnetzmaske/ Gateway/DNS/Übernehmen/Beenden Monat/Tag/Stunde/Beenden Aktivieren/Deaktivieren Ein/Aus SYS-EINSTL Erweitert OPTIONEN Logo Logo-Aufnahme Close Caption Beenden Source Lock Große Höhe Quellinfo aus Tastenfeld Sperre Hintergrundfarbe Erweitert Lampeneinst. Rücksetzen Optoma/Benutzer CC1/CC2/Aus Ein/Aus Ein/Aus Ein/Aus Ein/Aus Blau/Black/Rot/Grün/Weiß Ja/Nein 30 OPTIONEN Erweitert OPTIONEN Lampeneinst. Direct Power On Auto Aus (min) Zeitsteuerung (min) Betriebsmodus(Standby) Beenden Lampenstd. Lampe Wechseln Hellmodus Lampe zurücksetzen Beenden Ein/Aus ECO Mode/Aktiv-Modus Ein/Aus Hell/Standard Ja/Nein

31 Εικονα Χειριστήρια χρήστη Είδος εικόνας Υπάρχουν πολλές εργοστασιακές προεπιλογές βελριστοποιημένες για διάφορους τύπους εικόνας. 4 Παρουσίαση: κατάλληλο χρώμα και φωτεινότητα εικόνας από είσοδο PC. 4 Φωτεινότητα: μέγιστη φωτεινότητα εικόνας από είσοδο PC. 4 Τανία: για οικιακό σινεμά (home theater). 4 srgb: κανονικό χρώμα. 4 Μαυροπίνακας: Συντονισμένο για χρήση μαυροπίνακα. 4 Αίθουσα: Συνιστώμενες ρυθμίσεις για αίθουσες. 4 Χρήστης1: προσωπικές ρυθμίσεις του Χρήστη. 4 Χρήστης2: προσωπικές ρυθμίσεις του Χρήστη. Οι αρχικές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις αυτής της λειτουργίας είναι από τη λειτουργία «Ταινία». Οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση από τον χρήστη στον Χρήστη 1/2 θα αποθηκευτεί σε αυτή τη λειτουργία για μελλοντική χρήση. Brightness Ρυθμίστε τη φωτεινότητα της εικόνας. 4 Πιέστε το κουμπί για να γίνει η εικόνα λιγότερο φωτεινή. Πιέστε το κουμπί για να γίνει η εικόνα περισσότερο φωτεινή. 4 Contrast Με αυτή τη ρύθμιση επεμβένετε στον βαθμό που διαφέρουν τα φωτεινότερα και τα σκοτεινότερα τμήματα της εικόνας. 4 Πιέστε το κουμπί για να μειώσετε την αντίθεση. Πιέστε το κουμπί για να αυξήσετε την αντίθεση. 4 Οξύτητα Ρυθμίζει την ευκρίνεια της εικόνας. 4 4 Πιέστε το κουμπί για να μειώσετε την οξύτητα. Πιέστε το κουμπί για να αυξήσετε την αντίθεση. 31

32 Χειριστήρια χρήστη Εικονα 32 Κορεσμός χρώματος Ρυθμίζει μία εικόνα βίντεο από ασπρόμαυρη έως εικόνα με πλήρως κορεσμένα χρώματα. 4 4 Πιέστε το κουμπί για να μειώσετε την ποσότητα των κορεσμένων χρωμάτων της εικόνας. Πιέστε το κουμπί για να αυξήσετε την ποσότητα των κορεσμένων χρωμάτων της εικόνας. Απόχρωση Ρυθμίζει την ισορροπίαχρώματος του κόκκινου και του πράσινου. 4 Πιέστε το κουμπί για να αυξήσετε την ποσότητα του πράσινου της εικόνας. 4 Πιέστε το κουμπί για να αυξήσετε την ποσότητα του κόκκινου της εικόνας. Ρύθμιση χρώματος Μπείτε στο μενού Ρυθμίσεις χρωμάτων. Επιλέξτε Απολαβή Κόκκινου / Πράσινου / Μπλε για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα και Πόλωση για να ρυθμίσετε την αντίθεση ολόκληρης της εικόνας. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε μεμονωμένα τα χρώματα Κυανπράσινο, Ματζέντα και Κίτρινο. Δείτε τη σελίδα 33 για περισσότερες πληροφορίες. Προχωρημένες ρυθμίσεις Μπείτε στο μενού «Πρόσθετα». Επιλέξτε οποιαδήποτε πρόσθετη λειτουργία: «Brilliant Color TM», «Degamma», «Θερμ. χρώματος», «Χρωματικό πρότυπο», «Πηγή εισόδου», «Φίλτρο απόπλεξης» και «Έξοδος». Ανατρέξτε στη σελίδα 35 για περισσότερες πληροφορίες.

33 Χειριστήρια χρήστη Εικονα Ρύθμιση χρώματος Κόκκινο Αυξήστε ή μειώστε την τιμή χρώματος για το κόκκινο. Πράσινο Αυξήστε ή μειώστε την τιμή χρώματος για το πράσινο. Μπλε Αυξήστε ή μειώστε την τιμή χρώματος για το μπλε. Κυανό Αυξήστε ή μειώστε την τιμή χρώματος για το κυανό. Κίτρινο Αυξήστε ή μειώστε την τιμή χρώματος για το κίτρινο. Ματζέντα Αυξήστε ή μειώστε την τιμή χρώματος για το ματζέντα. Επαναφορά Επαναφορά όλων των εργοστασιακών ρυθμίσεων των χρωμάτων. 33

34 Χειριστήρια χρήστη Εικονα Ρύθμιση χρώματος HSG Hue Ρυθμίζει την ισορροπία χρώματος του κόκκινου και του πράσινου. 4 Πιέστε το κουμπί για να αυξήσετε την ποσότητα του πράσινου της εικόνας. 4 Πιέστε το κουμπί για να αυξήσετε την ποσότητα του κόκκινου της εικόνας. Κορεσμός χρώματος v Πράσινο, Μπλε, Κυανό, Κίτρινο, Ματζέντα μπορεί να προσαρμοστεί ξεχωριστά ανά κάθε χρώμα HSG. Ρυθμίζει μία εικόνα βίντεο από ασπρόμαυρη έως εικόνα με πλήρως κορεσμένα χρώματα. 4 Πιέστε το κουμπί για να μειώσετε την ποσότητα των κορεσμένων χρωμάτων της εικόνας. 4 Πιέστε το κουμπί για να αυξήσετε την ποσότητα των κορεσμένων χρωμάτων της εικόνας. Απολαβή Ρυθμίστε την Ενίσχυση Κόκκινου για να προσαρμόσετε την Φωτεινότητα: 4 Αυξήστε ή μειώστε την τιμή απολαβής του κόκκινου. 34

35 Χειριστήρια χρήστη Εικονα Προχωρημένες ρυθμίσει v Η Απόπλεξη υποστηρίζει μόνον σήμα 480i/576i/ 1080i μέσω του Component/ S-video/ Video. BrilliantColor TM Αυτό το ρυθμιζόμενο στοιχείο χρησιμοποιεί ένα νέο αλγόριθμο επεξεργασίας χρωμάτων και βελτιώσεις σε επίπεδο συστήματος για περισσότερη φωτεινότητα και πιο ζωντανά και έντονα χρώματα στην εικόνα. Οι τιμές αυτής της ρύθμισης κυμαίνονται από 0 έως 10. Αν προτιμάτε μια πιο έντονη εικόνα, επιλέξτε μία από τις μέγιστες τιμές. Για πιο απαλή και φυσική εικόνα, επιλέξτε μία από τις μικρότερες τιμές. Degamma Αυτή η ρύθμιση σας επιτρέπει να επιλέξετε έναν πίνακα degamma που έχει μικρορυθμιστεί για την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας ανάλογα με την πηγή εισόδου. 4 Film για οικιακό σινεμά (home theater). 4 Video για πηγή βίντεο ή τηλεόρασης. 4 Graphics για πηγή εικόνας. PC για PC ή πηγή υπολογιστή. 4 Θερμ. χρώματος Ρυθμίζει τη θερμοκρασία χρώματος Με χαμηλή θερμοκρασία η εικόνα φαίνεται πιο ψυχρή. Με υψηλή θερμοκρασία η εικόνα φαίνεται πιο ζεστή. Πηγές εισόδου Επιλέξτε το κατάλληλο τύπο χρωματικού πίνακα ανάλογα με την είσοδο: AUTO, RGB, YUV. Πηγές εισόδου Μπείτε στο υπο-μενού «Πηγή εισόδου». Επιλέξτε τις πηγές που θα ανιχνέυονται αυτόματα κατά την εκκίνηση. Ανατρέξτε στη σελίδα 36 για περισσότερες πληροφορίες. Φίλτρο απόπλεξης Πιέστε τον δρομέα ή κουμπί u για να επιλέξετε διαφορετικές λειτουργίες απόπλεξης. Με αυτή τη ρύθμιση μπορείτε να μετατρέψετε ένα πεπλεγμένο σήμα σε προοδευτικό σήμα. 4 Ενεργό: Χρησιμοποιείστε αυτή τη λειτουργία για Ταινίες. 4 Απενεργό: Χρησιμοποιείστε αυτή τη λειτουργία για πηγές Βίντεο ή Τηλεόρασης. 35

36 Χειριστήρια χρήστη Εικονα Προχωρημένες ρυθμίσεις Πηγές εισόδου ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Αν όλες οι πηγές είναι απενεργοποιημένες, ο προβολέας δεν μπορεί να εμφανίσει καμία εικόνα. Να έχετε τουλάχιστον μία πηγή πάντα ενεργοποιημένη. Πηγές εισόδου Χρησιμοποιήστε την επιλογή αυτή για να ενεργοποιήσετε/ απενεργοποιήσετε τις πηγές εισόδου. Πατήστε το ή το για να επιλέξετε μία πηγή, κατόπιν πατήστε το ή το για να την ενεργοποιήσετε /απενεργοποιήσετε. Πιέστε Enter για να επιβεβαιώσετε την επιλογή. Ο προβολέας θα αναζητήσει μόνο τις εισόδους που έχετε επιλέξει. 36

37 Οθονη Χειριστήρια χρήστη Φορμά Χρησιμοποιήστε αυτή τη λειτουργία για να επιλέξετε την επιθυμητή αναλογία εικόνας. 4 4:3: Αυτό το φορμά είναι για πηγές εισόδου 4x3 που δεν έχουν υποστεί μετατροπή για τηλεόραση ευρείας οθόνης :9 I (XGA) 16:9 (WXGA): Αυτό το φορμά είναι για πηγές εισόδου 16x9, όπως HDTV και DVD, βελτιωμένες για τηλεόραση ευρείας οθόνης. 16:9 II (XGA) 16:10 (WXGA): Το μή τυποποιημένο φορμά προβολής σε ευρεία οθόνη του προβολέα. Μέρος της αρχικής εικόνας θα κοπεί αν η αναλογία της είναι μικρότερη από 1,67:1. 4 Φυσικό: Εξαρτάται από την ανάλυση της πηγής εισόδου Δεν εκτελείται κλιμάκωση. 4 Αυτόματο: Επιλέγει αυτόματα το κατάλληλο φορμά. Σήμα εισόδου Προβολή στην οθόνη Φορμά 4:3 η Φορμά 16:9-I / 16:9 η Φορμά 16:9-IΙ / 16:10 Φυσικό 37

38 Χειριστήρια χρήστη Οθονη Overscan Με αυτή τη λειτουργία αφαιρείτε τον θόρυβο από μία εικόνα βίντεο. Χρησιμοποιήστε αυτή τη λειτουργία για να αφαιρέσετε τον θόρυβο κωδικοποίησης του βίντεο από τα άκρα της πηγής βίντεο. Ζουμ 4 4 Οριζ. Μετατόπιση Πιέστε για να μειώσετε το μέγεθοςτης εικόνας. Πιέστε για να μεγεθύνετε την εικόνα στην οθόνη προβολής. Μετατοπίζει οριζόντια τη θέση της προβαλλόμενης εικόνας. 4 Πιέστε για να μετακινήσετε την εικόνα αριστερά στην οθόνη προβολής. Πιέστε για να μετακινήσετε την εικόνα δεξιά στην οθόνη προβολής. 4 Κ. Μετατόπ (μόνο σε φορμά 16:9). Μετατοπίζει κάθετα τη θέση της προβαλλόμενης εικόνας (μόνο σε φορμά 16:9). 4 Πιέστε για να μετακινήσετε την εικόνα προς τα πάνω στην οθόνη προβολής. 4 Πιέστε για να μετακινήσετε την εικόνα προς τα κάτω στην οθόνη προβολής. Κάθετο Keystone Πιέστε ή για να αντισταθμίσετε την παραμόρφωση της εικόνας σε κάθετο επίπεδο όταν ο προτζέκτορας έχει τοποθετηθεί σε γωνία με την οθόνη. 3D Πατήστε το ή το για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία 3D. Όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία 3D, θα απενεργοποιηθεί η προσαρμογή της λειτουργίας της τρέχουσας εικόνας. 3D Sync invert Πατήστε το ή το για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία 3D Sync invert για να αναστρέψετε τις εικόνες. 38

39 Χειριστήρια χρήστη Ρυθμισεισ Γλώσσα Μπείτε στο μενού «Γλώσσα». Επιλέξτε το πολύγλωσσο μενού OSD. Ανατρέξτε στη σελίδα 35 για περισσότερες πληροφορίες. Προβολή Επιλέξτε τρόπο προβολής: 4 4 Μπροστά προβολή Επιφάνεια εργασίας προεπιλεγμένη εργοστασιακή ρύθμιση. Οπίσθια προβολή Εάν επιλέξετε αυτή τη λειτουργία, ο προβολέας αντιστρέφει την εικόνα ώστε να μπορείτε να την προβάλλετε πίσω από διάφανη οθόνη. 4 Μπροστά Οροφή αν επιλέξετε αυτή τη λειτουργία, ο προβολέας γυρίζει ανάποδα την εικόνα ώστε να μπορείται να προβάλλετε με τον προβολέα αναρτημένο στην οροφή. 4 Πίσω Οροφή αν επιλέξετε αυτή τη λειτουργία, ο προβολέας αναστρέφει και ταυτόχρονα γυρίζει ανάποδα την εικόνα. Μπορείτε να προβάλλετε την εικόνα πίσω από μία διάφανη οθόνη, με τον προβολέα αναρτημένο στην οροφή. Θέση Μενού Επιλέξτε τη θέση του μενού στην οθόνη προβολής. 39

40 Χειριστήρια χρήστη Ρυθμισεισ 40 Σήμα Μπήτε στο μενού «Σήμα». Ρυθμίστε τις ιδιότητες του σήματος του προβολέα. Ανατρέξτε στη σελίδα 42 για περισσότερες πληροφορίες. Ασφάλεια Μπείτε στο μενού «Ασφάλεια». Μπείτε στις ρυθμίσεις ασφαλείας του βιντεοπροβολέα. Ανατρέξτε στη σελίδα 43 για περισσότερες πληροφορίες. ID Προτζέκτορα Επιλέξτε μία διψήφια ID προτζέκτορα από 0 έως 99. Ήχος Μπείτε στο μενού Ήχος. Ορίστε τις ιδιότητες επιπέδου ήχου. Ανατρέξτε στη σελίδα 46 για περισσότερες πληροφορίες. RS232 Επιτρέπει τον έλεγχο RS232 ενός προτζέκτορα. Τύπος φακού Χρησιμοποιείται για να ρυθμιστεί ο τύπος φακού που έχει εφαρμοστεί. Αυτό γίνεται για να διασφαλισθεί η σωστή λειτουργία της ίριδος του φακού. Δίκτυο Πάντα τοπικό δίκτυο μέσω προγράμματος περιήγησης στο web (Internet Explorer) για τον έλεγχο του προτζέκτορα. Δείτε τις σελίδες 49 για περισσότερες πληροφορίες. Προχωρημένες ρυθμίσεις Μπείτε στο μενού «Πρόσθετα». Επιλέξτε την εμφάνιση της οθόνης κατά την εκκίνηση. Ανατρέξτε στη σελίδα 47 για περισσότερες πληροφορίες.

41 Ρυθμισεισ Γλώσσα Χειριστήρια χρήστη Γλώσσα Επιλέξτε το πολύγλωσσο μενού OSD. Πατήστε το κουμπί ENTER ( ) που υπάρχει στο υπομενού και μετά χρησιμοποιήστε το Αριστερό ( ) ή το Δεξί ( ) κουμπί για να επιλέξετε τη γλώσσα προτίμησής σας. 41

42 Χειριστήρια χρήστη Ρυθμισεισ Σήμα Συχνότητα Αλλάξτε τη συχνότητα εμφάνισης δεδομένων ώστε να ταιριάζει με τη συχνότητα της κάρτας γραφικών του υπολογιστή σας. computer s graphics card. Αν εμφανίζεται στην εικόνα μία κάθετη μπάρα που τρεμοπαίζει, χρησιμοποιήστε αυτή τη λειτουργία για να την εξαφανίσετε. Φάση Η «Φάση» συγχρονίζει το σήμα της οθόνης με το σήμα της κάρτας γραφικών. Αν η εικόνα είναι ασταθής ή τρεμοπαίζει, χρησιμοποιήστε αυτή τη λειτουργία για να διορθώσετε την εικόνα. Κάθ. Θέση 4 Πιέστε το κουμπί για να μετακινήσετε την εικόνα προς τα αριστερά. 4 Πιέστε το κουμπί για να μετακινήσετε την εικόνα προς τα δεξιά. Οριζ. Θέση 4 Πιέστε το κουμπί για να μετακινήσετε την εικόνα προς τα κάτω. 4 Πιέστε το κουμπί για να μετακινήσετε την εικόνα προς τα πάνω. 42

43 Χειριστήρια χρήστη Ρυθμισεισ Ασφάλεια Χρονοδ. Ασφαλείας Μπείτε στο υπο-μενού «Χρονοδ. Ασφαλείας». ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης στο μενού Ρυθμίσεις Ασφάλεια αν η επιλογή «Χρονοδ. Ασφαλείας» ή «Ασφάλεια» είναι ανενεργή. Εισάγετε τον χρόνο λειτουργίας (Μήνες, Μέρες, Ώρες) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο προβολέας χωρίς να σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης. Ο Χρονοδ. Ασφαλείας θα ενεργοπιηθεί μόλις βγείτε από το μένου «Ρυθμίσεις». Όταν ανάβετε τον προβολέα, σας ζητάει κωδικό πρόσβασης, τον ημερομηνία και την ώρα που ορίσατε, ώστε να ενεργοποιηθεί και να έχετε πρόσβαση στο μενού ασφαλείας. Αν ο προβολέας βρίσκεται σε λειτουργία και ο Χρονοδ. Ασφαλείας είναι ενεργοποιημένος, θα εμφανιστεί η ακόλουθη οθόνη που μετρά 60 δευτερόλεπτα μέχρι να σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης. 43

44 Χειριστήρια χρήστη Ρυθμισεισ Ασφάλεια ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Αν εισάγετε λανθασμένο κωδικό τρεις φορές, η συσκευή θα σβήσει αυτόματα σε 10 δευτερόλεπτα. Αλλαγή κωδικού Χρησιμοποιήστε αυτό το υπο-μενού για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στον προβολέα. 1. Επιλέξτε «Αλλαγή κωδικού" από το υπο-μενού «Ασφάλεια». Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου «Επιβεβαίωση Αλλαγής Κωδικού». 2. Επιλέξτε Ναι. 3. Εισάγεται τον προεπιλεγμένο κωδικό <1> <2> <3> <4> <5>. Εμφανίζεται ένα δεύτερο παράθυρο. ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Αν δεν επαληθεύσετε το νέο κωδικό, θα εμφανιστεί πάλι το παράθυρο εισαγωγής νέου κωδικού. 4. Εισάγετε το νέο κωδικό πρόσβασης. Εισάγετε δεύτερη φορά τον κωδικό πρόσβασης για επαλήθευση. 44

45 Χειριστήρια χρήστη Ρυθμισεισ Ασφάλεια Ρυθμ. Ασφάλειας Ενεροποιήστε ή απενεργοποιήστε τον κωδικό πρόσβαση σφαλείας ς. 4 Ενεργό Απαιτείται ο κωδικός πρόσβασης για να ανάψετε τον προβολέα και να μπείτε στο μενού «Ασφάλεια». 4 Ανενεργό Δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης. Όταν το στοιχείο «Ασφάλεια» είναι ενεργό εμφανίζεται η ακόλουθη οθόνη κατά την εκκίνηση και πριν εισέλθετε στο μενού «Ασφάλεια»: 45

46 Χειριστήρια χρήστη Ρύθμιση Ήχος Ένταση Πατήστε το κουμπί για να μειώσετε την ένταση της φωνής. Πατήστε το κουμπί για να αυξήσετε την ένταση της φωνής. Σίγαση Ενεργοποιήστε / απενεργοποιήστε τον ήχο. 4 Ανενεργό η ένταση του μικροφώνου έχει ενεργοποιηθεί. 4 Ενεργό η ένταση του μικροφώνου έχει απενεργοποιηθεί. 46

47 Χειριστήρια χρήστη Ρυθμισεισ Προχωρημένες ρυθμίσεις ΣΗΜΕΊΩΣΗ vμπορείτε να αποθηκεύσετε μόνο μία οθόνη εκκίνησης. Κάθε φορά που αποθηκεύετε νέα οθόνη εκκίνησης, σβήνονται τα προηγούμενα αρχεία που δεν ξεπερνούν τα 1,5MB. Λογότυπο Επιλέξτε την οθόνη που θα εμφανίζεται κατά την εκκίνηση. 4 Optoma Η προεπιλεγμένη οθόνη εκκίνησης. 4 Χρήστης Επιλέξτε μία προσαρμομέσμενη οθόνη εκκίνησης χρησιμοποιώντας τη λειτουργία «Επιλογή λογότυπου». Σύλληψη λογότυπου Επιλέξτε μία προβαλλόμενη οθόνη για να την χρησιμοποιήσετε ως οθόνη εκκίνησης. 1. Προβάλλετε την οθόνη που επιθυμείτε στον προβολέα. 2. Επιλέξτε το στοιχείο «Επιλογή λογότυπου» από το μενού «Πρόσθετα». Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης. 3. Επιλέξτε OK. Θα εμφανιστεί η επιλογή οθόνης σε εξέλιξη. Θα εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής επιλογή οθόνης». Η επιλεγμένη οθόνη αποθηκεύτηκε με το όνομα Χρήστης στο μενού «Λογότυπο εκκίνησης». Close Caption Επιλέξτε την οθόνη όπου θα εμφανίζεται το closed captioning. 4 Ανενεργό η προεπιλεγμένη ρύθμιση. 4 CC1 I CC2 εμφανίζεται το κλειστό κείμενο εκκίνησης εφόσον είναι διαθέσιμο. 47

48 Χειριστήρια χρήστη Ρυθμίσεις RS232 RS232 Πατήστε το κουμπί Enter για να μπείτε στο υπομενού RS232 και χρησιμοποιήστε το Αριστερό ( ) ή το Δεξί ( ) κουμπί για να επιλέξετε το χειριστήριο RS232 της προτίμησής σας. Όταν επιλέγετε Δίκτυο, εμφανίζεται ως εξής ένα μήνυμα: 48

49 Ρύθμιση Δίκτυο Χειριστήρια χρήστη Δίκτυο Πατήστε το Enter για να ισχύσουν οι ρυθμίσεις του Δικτύου. Αν η σύνδεση γίνει με επιτυχία, η OSD οθόνη θα εμφανίσει το παρακάτω παράθυρο διαλόγου. 4 Κατάσταση δικτύου - για την προβολή πληροφοριών δικτύου. 4 DHCP: Ενεργό: Αυτόματη ανάθεση μίας διεύθυνσης IP στον προτζέκτορα από ένα διακομιστή DHCP. Απενεργό: Μη αυτόματη ανάθεση μίας διεύθυνσης IP. 4Διεύθυνση ΙΡ - Επιλογή μίας διεύθυνσης IP Μάσκα υποδικτύου-επιλογή αριθμού μάσκας υποδικτύου. 4 4 Πύλη δικτύου-επιλέξτε την προεπιλεγμένη πύλη του δικτύου στο οποίο συνδέεται ο προτζέκτορας. 4DNS Επιλογή αριθμού DNS. 4Εφαρμογή Πατήστε το Enter για να εφαρμοστεί η επιλογή. 49

50 Χειριστήρια χρήστη Επιλογεσ Κλείδωμα πηγής Ορίστε την τρέχουσα πηγή ως τη μόνη διαθέσιμη πηγή, ακόμα κι αν αποσυνδεθεί το καλώδιο. Ενεργό Μόνο η τρέχουσα πηγή αναγνωρίζεται ως πηγή εισόδου. 4 Ανενεργό Όλες οι πηγές που έχουν επιλεχθεί στο υπο-μενού Εικόνα Πρόσθετα Πηγή εισόδου αναγνωρίζονται ως πηγές εισόδου. Μεγάλο Υψόμετρο Ρυθμίστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα σύμφωνα με το περιβάλλον. Ενεργό Αυξάνει την ταχύτητα του ανεμιστήρα σε υψηλή θερμοκρασία, 4 υγρασία ή υψόμετρο. 4 Ανενεργό Κανονική ταχύτητα ανεμιστήρα για φυσιολογικές συνθήκες. Απόκρ. Πληροφοριών Αποκρύπτει τα μηνύματα ενημέρωσης από την προβαλλόμενη οθόνη. 4 Ενεργό Τα μηνύματα κατάστασης δεν εμφανίζονται στην οθόνη προβολής. 4 Ανενεργό Τα μηνύματα κατάστασης εμφανίζονται κανονικά στην οθόνη προβολής. Κλείδωμα πλήκτρων Με αυτή τη λειτουργία κλειδώνετε τα πλήκτρα του πάνελ του προβολέα. 4 Ενεργό Θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα προειδοποιητικό μήνυμα για να επιβεβαιώσετε το κλείδωμα των πλήκτρων. 4 Ανενεργό Τα πλήκτρα στο πάνελ του προβολέα λειτουργούν κανονικά. 50

51 Χειριστήρια χρήστη Επιλογεσ Χρώμα φόντου Επιλέξτε το χρώμα φόντου που προτιμάτε να εμφανίζεται στην οθόνη όταν δεν υπάρχει σήμα. Προχωρημένες ρυθμίσεις Μπείτε στο μενού «Πρόσθετα». Δείτε τη σελίδα 52 για περισσότερες πληροφορίες. Ρυθμίσεις Λάμπας Μπείτε στο μενού «Ρυθμ Λάμπας». Δείτε τη σελίδα για περισσότερες πληροφορίες. Επαναφορά Επαναφορά όλων των Επιλογών στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις. 51

52 Χειριστήρια χρήστη Επιλογεσ Προχωρημένες ρυθμίσεις Άμεση εκκίνηση Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την «Άμεση εκκίνηση». Ενεργό Ο προβολέας ενεργοποιείται αυτόματα όταν συνδέεται στην 4 παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. 4 Ανενεργό Ο προβολέας ενεργοποιείται κανονικά. Αυτόμ. Απεν. Ορίστε το χρονικό διάστημα της αντίστροφης μέτρησης της αυτόματης απενεργοποίησης. Ο προβολέας είναι ρυθμισμένος από τον κατασκευαστή να απενεργοποιεί τη λάμπα αφού περάσουν 30 λεπτά χωρίς είσοδο σήματος. Η ακόλουθη προειδοποίηση εμφανίζεται 60 δευτερόλεπτα πριν την απενεργοποίηση. Χρον. Ύπνου Ορίστε το χρονικό διάστημα της αντίστροφης μέτρησης του χρονοδιακόπτη ύπνου. Ο προβολέας θα σβήσει μετά το καθορισμένο χρονικό διάστημα αδράνειας, άσχετως αν υπάρχει ή όχι σήμα. Η ακόλουθη προειδοποίηση εμφανίζεται 60 δευτερόλεπτα πριν την απενεργοποίηση. 52 Τύπος λειτουρ. Ρυθμίστε τον προβολέα στην Οικολογ. λειτουργία ή την Ενεργή λειτουργία.

53 Χειριστήρια χρήστη Επιλογεσ Ρυθμίσεις λάμπας Ώρες Λάμπας Εμφανίζει τον χρόνο λειτουργίας της λάμπας. Η επιλογή αυτή είναι μόνο για ενημέρωση. Υπενθύμιση λάμπας Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την υπενθύμιση διάρκειας ζωής της λάμπας. 4 Ενεργό Εμφανίζεται ένα προειδοποιητικό μήνυμα όταν η υπολειπόμενη ζωή της λάμπας είναι λιγότερη από 30 ώρες. 4 Ανενεργό Δεν εμφανίζεται προειδοποιητικό μήνυμα. Φωτεινή λειτουργ. Επιλέξτε τη λειτουργία φωτεινότητας λάμπας. 4 Φωτεινό Η προεπιλεγμένη ρύθμιση. 4 STD Με αυτή τη ρύθμιση το φως της λάμπας είναι λιγότερο φωτεινό ωστέ να παρατείνεται η διάρκεια ζωής της λάμπας. 53

54 Χειριστήρια χρήστη Επιλογεσ Ρυθμίσεις λάμπας Μηδενισμός λάμπας Μετά την αντικατάσταση της λάμπας, μηδενίστε τις ώρες ζωής της λάμπας ώστε ο μετρητής να μετρά τη διάρκεια ζωής της νέας λάμπας. 1. Επιλέξτε «Μηδενισμός λάμπας». Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης. 2. Επιλέξτε Ναι για να μηδενίσετε τον μετρητή. 54

55 ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Ο Προτζέκτορας συνδέεται με LAN, χρησιμοποιήστε Κανονικό Καλώδιο Ethernet. v Ίσος-προςίσο (το PC συνδέεται απευθείας με τον Προτζέκτορα), χρησιμοποιήστε Διασταυρωτό Καλώδιο Ethernet. LAN_RJ45 Για απλότητα και άνεση λειτουργίας, ο προτζέκτορας Optoma προσφέρει διάφορες λειτουργίες δικτύωσης και απομακρυσμένης διαχείρισης. Η λειτουργία LAN/RJ45 του προτζέκτορα μέσω ενός δικτύου, όπως διαχείριση εξ αποστάσεως: Ρυθμίσεις Τροφοδοσίας on/ off, Φωτεινότητας και Αντίθεσης. Επίσης, πληροφορίες κατάστασης προτζέκτορα, όπως: Βίντεο-Πηγή, Ήχος-Σίγαση, κ.λπ. LAN_RJ45 Χειριστήρια χρήστη 1. Συνδέστε ένα καλώδιο RJ45 σε θύρες RJ45 στον προτζέκτορα και το PC (Laptop). 2. Στο PC (Φορητός υπολογιστής), επιλέξτε στο Έναρξη -> Πίνακας ελέγχου -> Συνδέσεις δικτύου. 55

56 Χειριστήρια χρήστη 3. Κάντε δεξί κλικ στην Σύνδεση τοπικού δικτύου και επιλέξτε Ιδιότητες. 4. Στο παράθυρο Ιδιότητες, επιλέξτε την καρτέλα Γενικά και επιλέξτε Πρωτόκολλο διαδικτύου (TCP/IP). 5. Πατήστε Ιδιότητες. 6. Συμπληρώστε τη διεύθυνση IP και τη μάσκα Υποδικτύου, κατόπιν πατήστε OK. 56

57 7. Πιέστε το πλήκτρο Μενού στον προτζέκτορα. 8. Επιλέξτε OSD (Εμφάνιση στην οθόνη) -> ΡΥΘΜΙΣΗ -> Δίκτυο -> Ενεργοποιήθηκε 9. Εισάγετε τα παρακάτω: 4 Διεύθυνση IP: Subnet Mask: Πύλη: Χειριστήρια χρήστη DNS: Πατήστε Εφαρμογή (Enter) για να επιβεβαιώσετε τις ρυθμίσεις. 11. Ανοίξτε έναν φυλλομετρητή web (π.χ. Microsoft Internet Explorer με Adobe Flash Player 9.0 ή νεώτερο). ΣΗΜΕΊΩΣΗ 12. Στη γραμμή Διεύθυνσης, εισάγετε τη διεύθυνση IP: Πατήστε Εφαρμογή. Ο προτζέκτορας έχει ρυθμιστεί για απομακρυσμένη διαχείριση. Η λειτουργία LAN/RJ45 εμφανίζεται ως εξής. v Για περαιτέρω πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα crestron.com 57

Ειδοποίηση για τη χρήση...2

Ειδοποίηση για τη χρήση...2 Πίνακας Περιεχομένων Ειδοποίηση για τη χρήση...2 Πληροφορίες ασφαλείας... 2 Όρια εκπομπών κλάσης B... 2 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας... 2 Προφυλάξεις... 4 Προειδοποιήσεις ασφαλείας για τα μάτια... 6 Εισαγωγή...7

Διαβάστε περισσότερα

INNOVATOR S51337 ΗΧΕΙΑ HOME THEATER 5.1 SURROUND ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

INNOVATOR S51337 ΗΧΕΙΑ HOME THEATER 5.1 SURROUND ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ INNOVATOR S51337 ΗΧΕΙΑ HOME THEATER 5.1 SURROUND ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ευχαριστούμε για την επιλογή του συστήματος Home Theater Innovator S51337. Το σύστημα αυτό συνδέεται με το PC, DVD Player, CD/MP3,

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

Βιντεοπροβολέας δικτύου - Οδηγός χρήσης

Βιντεοπροβολέας δικτύου - Οδηγός χρήσης Βιντεοπροβολέας δικτύου - Οδηγός χρήσης Πίνακας περιεχομένων Προετοιμασία...3 Σύνδεση του βιντεοπροβολέα με τον υπολογιστή σας...3 Ενσύρματη σύνδεση... 3 Εξ αποστάσεως έλεγχος του βιντεοπροβολέα μέσω προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Περιγραφή. 1. Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση 2. Ρύθμιση 3. Βραχίονας 4. Ενδείκτης ισχύος 5. Ανίχνευση κίνησης (Ενεργοποίηση)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Περιγραφή. 1. Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση 2. Ρύθμιση 3. Βραχίονας 4. Ενδείκτης ισχύος 5. Ανίχνευση κίνησης (Ενεργοποίηση) Εισαγωγή Ο ανιχνευτής κίνησης είναι ιδανικός για κρυφή ασφάλεια και παρατήρηση. Στο περίβλημα PIR υπάρχει μια συσκευή ανάγνωσης κάρτας SD (δεν περιλαμβάνεται κάρτα SD) για εγγραφή, ενσωματωμένη με τη μοναδική

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση...12 Σύνδεση του Προβολέα...12

Εγκατάσταση...12 Σύνδεση του Προβολέα...12 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2 Πληροφορίες ασφάλειας...2 Προφυλάξεις...3 Προειδοποιήσεις Ασφαλείας για τα Μάτια...5 Χαρακτηριστικά Προϊόντος...5 Εισαγωγή...6

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris

Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris Πρώτα βήματα με το φωτιστικό LivingColors LivingColors Αφαίρεση συσκευασίας και εγκατάσταση Όταν αφαιρείτε τη συσκευασία του φωτιστικού LivingColors, το φωτιστικό είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού Συστήματα συναγερμού Εισαγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚA Ασύρματο σύστημα συναγερμού Plug and Play πολλαπλών λειτουργιών. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση. Λειτουργεί με μπαταρίες, χωρίς προσαρμογείς και καλώδια. Ασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Εγκατάσταση της εσωτερικής οθόνης

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Εγκατάσταση της εσωτερικής οθόνης Εισαγωγή Mε αυτό το έξυπνο σύστημα ενδοεπικοινωνίας με βίντεο είστε βέβαιοι ότι δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεως εάν κάποιος είναι στην πόρτα σας. Η εξωτερική μονάδα αποτελείται από ένα κουδούνι με πολύ μικρή

Διαβάστε περισσότερα

Ειδοποίηση για τη χρήση... 3

Ειδοποίηση για τη χρήση... 3 Πίνακας Περιεχομένων Ειδοποίηση για τη χρήση... 3 Πληροφορίες ασφαλείας...3 Όρια εκπομπών κλάσης B...3 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας...3 Ομάδα κινδύνου 2...4 Προφυλάξεις...5 Προειδοποιήσεις ασφαλείας για

Διαβάστε περισσότερα

Ειδοποίηση για τη χρήση... 2

Ειδοποίηση για τη χρήση... 2 Πίνακας Περιεχομένων Ειδοποίηση για τη χρήση... 2 Πληροφορίες ασφαλείας...2 Όρια εκπομπών κλάσης B...2 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας...2 Προφυλάξεις...4 Προειδοποιήσεις ασφαλείας για τα μάτια...6 Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων. Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2. Παραρτήματα...52. Εγκατάσταση...11. Χειριστήρια Χρήστη...20.

Πίνακας Περιεχομένων. Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2. Παραρτήματα...52. Εγκατάσταση...11. Χειριστήρια Χρήστη...20. Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2 Πληροφορίες ασφαλείας...2 Προφυλάξεις...3 Προειδοποιήσεις Ασφαλείας για τα Μάτια...5 Χαρακτηριστικά Προϊόντος...5 Εισαγωγή...6

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματα ακουστικά 2.4G

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματα ακουστικά 2.4G Εγχειρίδιο χρήσης Ασύρματα ακουστικά 2.4G Κατάλληλα για PC,MP3 και άλλες συσκευές ήχου. Χαρακτηριστικά. Ψηφιακή τεχνολογία 2.4GHz δύο κατευθύνσεων 2. Εμβέλεια μεγαλύτερη των 0 μέτρων χωρίς εμπόδια. 3.

Διαβάστε περισσότερα

Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης

Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης. 1. Συσκευασία. Οθόνη LCD με διαχείριση χρωμάτων. Σημαντικό

Οδηγός εγκατάστασης. 1. Συσκευασία. Οθόνη LCD με διαχείριση χρωμάτων. Σημαντικό Οδηγός εγκατάστασης Οθόνη LCD με διαχείριση χρωμάτων Σημαντικό Διαβάστε προσεκτικά τις ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ, αυτόν τον Οδηγό εγκατάστασης και το Εγχειρίδιο χρήστη που θα βρείτε στο CD-ROM προκειμένου να εξοικειωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματη ψηφιακή συσκευή παρακολούθησης και αμφίδρομης επικοινωνίας για μωρό VB601

Ασύρματη ψηφιακή συσκευή παρακολούθησης και αμφίδρομης επικοινωνίας για μωρό VB601 Ασύρματη ψηφιακή συσκευή παρακολούθησης και αμφίδρομης επικοινωνίας για μωρό VB601 Σας ευχαριστούμε για την αγορά του προϊόντος μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο οδηγιών πριν τη χρήση,

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων. Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2. Παραρτήματα...52. Εγκατάσταση...11. Χειριστήρια Χρήστη...19.

Πίνακας Περιεχομένων. Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2. Παραρτήματα...52. Εγκατάσταση...11. Χειριστήρια Χρήστη...19. Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2 Πληροφορίες ασφαλείας...2 Προφυλάξεις...3 Προειδοποιήσεις Ασφαλείας για τα Μάτια...5 Χαρακτηριστικά Προϊόντος...5 Εισαγωγή...6

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων. Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2. Παραρτήματα...48. Εγκατάσταση...11. Χειριστήρια Χρήστη...18.

Πίνακας Περιεχομένων. Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2. Παραρτήματα...48. Εγκατάσταση...11. Χειριστήρια Χρήστη...18. Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2 Πληροφορίες ασφαλείας...2 Προφυλάξεις...3 Προειδοποιήσεις Ασφαλείας για τα Μάτια..5 Χαρακτηριστικά Προϊόντος...5 Εισαγωγή...6 Επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

Android TV BOX Εγχειρίδιο χρήστη

Android TV BOX Εγχειρίδιο χρήστη Android TV BOX Εγχειρίδιο χρήστη 1.1 Σύνδεση Βήμα 1. Συνδέστε το φορτισή στην πρίζα και το καλώδιο στο tvbox Βήμα 2. Συνδέστε το καλώδιο HDMI στην τηλεόραση Βήμα 3. Συνδέστε το δικτύου στο Ethernet 01

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤ4000

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤ4000 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤ4000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Μετά το πέρας της ζωής τους, ο δέκτης θα πρέπει να ανακυκλωθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν στην Ε.Ε. και όχι μαζί με τα κοινά οικιακά απορρίμματα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων, το προϊόν αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε εσωτερικό και σε ξηρό χώρο. Μην εκθέτετε τα εξαρτήματα σε βροχή ή υγρασία. Μην χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS SIU 150 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που ακολουθούν προκειμένου να αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

INNOVATOR S51324 Σετ 5.1 Ηχείων Οικιακού Κινηματογράφου

INNOVATOR S51324 Σετ 5.1 Ηχείων Οικιακού Κινηματογράφου INNOVATOR S51324 Σετ 5.1 Ηχείων Οικιακού Κινηματογράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ευχαριστούμε που επιλέξατε τα ηχεία Innovator S51324 5.1. Με τα ηχεία αυτά μπορείτε να απολαύσετε ήχο 5.1 καναλιών από

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΟΡΝΙΖΑ FDF 8423

ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΟΡΝΙΖΑ FDF 8423 ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΟΡΝΙΖΑ FDF 8423 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 3 ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 4 ΣΥΜΒΑΤΆ ΜΈΣΑ... 4 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΊΑΣ... 5 ΕΠΙΣΚΌΠΗΣΗ ΚΟΥΜΠΙΏΝ ΣΤΟ ΠΊΣΩ ΜΈΡΟΣ... 5 ΣΎΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΉ ΡΕΎΜΑΤΟΣ... 5 ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΆΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12. Α Τ Α Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Μοντέλα: L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12 Σ Υ Σ Τ Η Μ Τηλεχειριστήριο Εγχειρίδιο Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Περιγραφή ρολογιού

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Περιγραφή ρολογιού Εισαγωγή Αυτό το κομψό ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Το περίβλημα του ρολογιού διαθέτει λεπτή κάμερα και αναγνώστη καρτών Micro SD (δεν περιλαμβάνεται κάρτα Micro SD) για εγγραφή.

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

BeoLab 12. BeoLab 12 1

BeoLab 12. BeoLab 12 1 BeoLab 12 BeoLab 12 1 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μην εκθέτετε αυτή τη συσκευή σε σταγόνες ή πιτσιλιές και βεβαιωθείτε ότι δεν τοποθετείτε αντικείμενα με υγρά, όπως ανθοδοχεία, πάνω στη συσκευή. Το προϊόν απενεργοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το κεφάλαιο περιέχει σημαντικές οδηγίες ασφαλείας και λειτουργίας. Διάβασε και κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Σύντοµες οδηγίες κατά την πρώτη χρήση

Σύντοµες οδηγίες κατά την πρώτη χρήση Σύντοµες οδηγίες κατά την πρώτη χρήση 1. Εγκατάσταση (3) 2. Χρήση του Televiewer (4) Κεφάλαιο! 1 Εισαγωγή Το παρόν εγχειρίδιο απευθύνεται στους χρήστες του Trust Televiewer 1610 RC. Σας επιτρέπει να µετατρέπετε

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR.

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Έναρξη χρήσης Υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον σειριακό αριθμό στην ετικέτα του προϊόντος και χρησιμοποιήστε τον για να δηλώσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΕΓΚΤΗ HERCULES DJCONTROLWAVE Το Hercules DJControlWave είναι ένας ελεγκτής για DJ με 2 πλατό με ασύρματη τεχνολογία Bluetooth.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματο ποντίκι laser μεσαίου μεγέθους. Εγχειρίδιο χρήσεως

Ασύρματο ποντίκι laser μεσαίου μεγέθους. Εγχειρίδιο χρήσεως Ασύρματο ποντίκι laser μεσαίου μεγέθους Εγχειρίδιο χρήσεως Εισαγωγή Συγχαρητήρια για την αγορά αυτού του καινοτόμου ασύρματου ποντικιού. Με εξαιρετική ακρίβεια ως προς τις λεπτομέρειες της επιφάνειας και

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ AUDIO & VIDEO

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ AUDIO & VIDEO Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ AUDIO & VIDEO 2263 ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝ ΥΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά. Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N

Ελληνικά. Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N 1 Ελληνικά Ευρετήριο 1. Επισκόπηση....3 2. Έναρξη χρήσης...5 3. Σύνδεση του κεφαλόφωνου Bluetooth.....6 4. Χρήση του κεφαλόφωνου Bluetooth... 9 5. Τεχνικές προδιαγραφές.

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ EPSON

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ EPSON ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ EPSON ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΖΩΝΤΑΝΕΨΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ Τα αγαπημένα σας παιχνίδια είναι πιο εντυπωσιακά όταν προβάλλονται

Διαβάστε περισσότερα

DigiFrame 1091 Ψηφιακή κορνίζα Full HD IPS

DigiFrame 1091 Ψηφιακή κορνίζα Full HD IPS DigiFrame 1091 Ψηφιακή κορνίζα Full HD IPS Εγχειρίδιο χρήστη Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Προφυλάξεις ασφαλείας... 2 Χαρακτηριστικά... 3 Περιεχόμενα συσκευασίας... 4 Χειριστήρια και συνδέσεις... 5 Τηλεχειριστήριο...

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων 1. GETTING STARTED ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΌΨΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 5 2. ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 6

Πίνακας περιεχομένων 1. GETTING STARTED ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΌΨΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 5 2. ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 6 Το σύμβολο του κεραυνού με τη βελόμορφη κεφαλή, μέσα σε ισόπλευρο τρίγωνο, προειδοποιεί τον χρήστη για την παρουσία μη μονωμένης "επικίνδυνης τάσης" στο εσωτερικό του προϊόντος, που ενδέχεται να έχει τόση

Διαβάστε περισσότερα

ENGEL AV-PLUS MV7298. ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ AUDIO/VIDEO ΣΤΑ 2,4 GHz ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ENGEL AV-PLUS MV7298. ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ AUDIO/VIDEO ΣΤΑ 2,4 GHz ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ENGEL AV-PLUS MV7298 ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ AUDIO/VIDEO ΣΤΑ 2,4 GHz ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα Γενικές Οδηγίες Ασφαλείας...3 Εισαγωγή...4 Περιεχόμενα Συσκευασίας...4 Εγκατάσταση...4 Εκκίνηση...4 Επίλυση Προβλημάτων...5

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης της επέκτασης εμβέλειας WiFi WN2000RPT

Οδηγός εγκατάστασης της επέκτασης εμβέλειας WiFi WN2000RPT Οδηγός εγκατάστασης της επέκτασης εμβέλειας WiFi WN2000RPT Έναρξη χρήσης Η Επέκταση εμβέλειας WiFi της NETGEAR αυξάνει την απόσταση κάλυψης ενός δικτύου WiFi ενισχύοντας το υπάρχον σήμα WiFi και βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ HL-3800 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ HL

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ HL-3800 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ HL ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 Περιεχόμενα 1. Σύντομη εισαγωγή...... 2 2. Ενδεικτικά, χειριστήρια και λειτουργικά μέρη του καταμετρητή 2 3 Λειτουργίες και ενδείξεις....3 4. Οδηγίες σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ KA-DM0 ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΈΞΑΤΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ, ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΠΡΟΤΟΎ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ ΚΑΙ ΦΥΛΆΞΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΉ

Διαβάστε περισσότερα

Dell Latitude E5410/E5510

Dell Latitude E5410/E5510 Dell Latitude E5410/E5510 Πληροφορίες για την εγκατάσταση και τα χαρακτηριστικά Σχετικά με τις προειδοποιήσεις ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ επισημαίνει ενδεχόμενο κίνδυνο για βλάβη στον εξοπλισμό, τραυματισμό

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Swap Frame. 17.8cm/ 7 Ψηφιακή κορνίζα με λειτουργία αναπαραγωγής εικόνας και ήχου. Εγχειρίδιο Χρήσης

Swap Frame. 17.8cm/ 7 Ψηφιακή κορνίζα με λειτουργία αναπαραγωγής εικόνας και ήχου. Εγχειρίδιο Χρήσης Swap Frame 17.8cm/ 7 Ψηφιακή κορνίζα με λειτουργία αναπαραγωγής εικόνας και ήχου Εγχειρίδιο Χρήσης 1 Μη ρίξετε τη συσκευή στα οικιακά απορρίμματα. Αν θελήσετε να την πετάξετε, να απευθυνθείτε στην τοπική

Διαβάστε περισσότερα

QW8000 Windows Tablet PC

QW8000 Windows Tablet PC QW8000 Windows Tablet PC Γρήγορος V1.0 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Περιεχόμενα Συσκευασίας Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι τα παρακάτω περιλαμβάνονται στη συσκευασία της συσκευής. Σε περίπτωση που κάποιο από τα παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

1 Συσκευασία. Οδηγός εγκατάστασης. Color Management LCD Monitor. Σημαντικό

1 Συσκευασία. Οδηγός εγκατάστασης. Color Management LCD Monitor. Σημαντικό Οδηγός εγκατάστασης Color Management LCD Monitor Σημαντικό Διαβάστε προσεκτικά τις ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ, αυτόν τον Οδηγό εγκατάστασης και το Εγχειρίδιο χρήστη που είναι στο CD-ROM για να εξοικειωθείτε με την ασφαλή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ DRO-128M

ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ DRO-128M ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ DRO-128M (220-240V~50/60HZ 9 φέτες: 2000Watt 13 φέτες: 2500 Watt) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τες για μελλοντική αναφορά Η εταιρία δεν

Διαβάστε περισσότερα

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Οι τεχνικές προδιαγραφές, τα χαρακτηριστικά και η χρήση τους υπόκεινται σε μεταβολή χωρίς προειδοποίηση. 3511053 Έκδοση 1.0 1201 Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Σημείο ασύρματης πρόσβασης NETGEAR ac WAC120. Περιεχόμενα συσκευασίας. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA USA

Εγκατάσταση. Σημείο ασύρματης πρόσβασης NETGEAR ac WAC120. Περιεχόμενα συσκευασίας. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA USA Εμπορικά σήματα Το NETGEAR, το λογότυπο NETGEAR και το Connect with Innovation είναι εμπορικά σήματα ή/και σήματα κατατεθέντα της NETGEAR, Inc. ή/και των θυγατρικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

1 Συσκευασία. Οδηγός εγκατάστασης. Οθόνη LCD με διαχείριση χρωμάτων. Σημαντικό

1 Συσκευασία. Οδηγός εγκατάστασης. Οθόνη LCD με διαχείριση χρωμάτων. Σημαντικό Οδηγός εγκατάστασης Οθόνη LCD με διαχείριση χρωμάτων Σημαντικό Διαβάστε προσεκτικά τις ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ, αυτόν τον Οδηγό εγκατάστασης και το Εγχειρίδιο χρήστη που είναι στο CD-ROM για να εξοικειωθείτε με την

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι εμπορικά σήματα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΥ TIMMY MD 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΥ TIMMY MD 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΥ TIMMY MD 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή....3 Περιγραφή εξαρτημάτων και χειριστηρίων....3 Λειτουργίες κουμπιών και διακοπτών....4 Τεχνικά χαρακτηριστικά....4

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα)

Τηλεχειριστήριο (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Τηλεχειριστήριο (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης. 1. Συσκευασία. Color Management LCD Monitor. Σημαντικό

Οδηγός εγκατάστασης. 1. Συσκευασία. Color Management LCD Monitor. Σημαντικό Οδηγός εγκατάστασης Color Management LCD Monitor Σημαντικό Διαβάστε προσεκτικά τις ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ, αυτόν τον Οδηγό εγκατάστασης και το Εγχειρίδιο χρήστη που θα βρείτε στο CD-ROM προκειμένου να εξοικειωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων!

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων! BeoLab 8002 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των ηχείων όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Η ενδεικτική λυχνία ανάβει κόκκινη,

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ Ελληνικά 9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Πριν ξεκινήσετε... 116 2) Περιεχόμενα συσκευασίας... 116 3) Γενικές προφυλάξεις... 116 4) Προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση... 116 5) Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά.

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά. CS322-R 2020323B1656 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10. Oδηγίες χρήσης. Περιεχόμενα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10. Oδηγίες χρήσης. Περιεχόμενα ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10 Oδηγίες χρήσης Περιεχόμενα Σύντομη εισαγωγή 2 Εξαρτήματα, κουμπιά ελέγχου και ενδεικτικά της συσκευής 2 Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια σας 3 Λειτουργίες καταμέτρησης

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων. Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2. Παραρτήματα...40. Εγκατάσταση...11. Χειριστήρια Χρήστη...18.

Πίνακας Περιεχομένων. Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2. Παραρτήματα...40. Εγκατάσταση...11. Χειριστήρια Χρήστη...18. Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2 Πληροφορίες ασφαλείας...2 Προφυλάξεις...3 Προειδοποιήσεις Ασφαλείας για τα Μάτια...5 Χαρακτηριστικά Προϊόντος...5 Εισαγωγή...6

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Mini DVR. Οδηγίες χρήσης MDS 660

Mini DVR. Οδηγίες χρήσης MDS 660 Mini DVR MDS 660 Βασικά χαρακτηριστικά Σύστημα ανίχνευσης κίνησης με ενσωματωμένο σύστημα καταγραφής εικόνας. Από τη στιγμή που ανιχνεύεται εισβολή στον επιτηρούμενο χώρο το αισθητήριο ανίχνευσης κίνησης

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi N300 Μοντέλο EX2700

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi N300 Μοντέλο EX2700 Γρήγορη έναρξη Επέκταση εμβέλειας WiFi N300 Μοντέλο EX2700 Έναρξη χρήσης Η Επέκταση εμβέλειας WiFi της NETGEAR αυξάνει την απόσταση κάλυψης ενός δικτύου WiFi ενισχύοντας το υπάρχον σήμα WiFi και βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Πολυκάναλος Δέκτης AV. Ξεκινήστε εδώ Καλώς ορίσατε στον Οδηγό γρήγορης εγκατάστασης

Πολυκάναλος Δέκτης AV. Ξεκινήστε εδώ Καλώς ορίσατε στον Οδηγό γρήγορης εγκατάστασης Πολυκάναλος Δέκτης AV STR-DN1030 Ξεκινήστε εδώ Καλώς ορίσατε στον Οδηγό γρήγορης εγκατάστασης 1 Ρύθμιση των ηχείων 2 Σύνδεση τηλεόρασης και άλλων συσκευών 3 Άλλες συνδέσεις 4 Επιλογή ηχείων και βελτιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω;

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Ερωτήσεις 1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Απαντήσεις Υπάρχουν 3 κύριοι πιθανοί λόγοι για αυτό το πρόβλημα: κακή σύνδεση, ακατάλληλη θερμοκρασία, κατεστραμμένη μπαταρία ή τροφοδοτικό. Σε

Διαβάστε περισσότερα

FM/MW/SW1,2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΗΨΗΣ, ΜΕ ΦΑΚΟ,ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

FM/MW/SW1,2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΗΨΗΣ, ΜΕ ΦΑΚΟ,ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ FM/MW/SW1,2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΗΨΗΣ, ΜΕ ΦΑΚΟ,ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Καθαρίστε τη συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ Ο σχεδιασμός και τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση, για λόγους βελτίωσης του προϊόντος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ-INVERTER ΚΑΘΑΡΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ YXP & YXP UPS

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ-INVERTER ΚΑΘΑΡΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ YXP & YXP UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ-INVERTER ΚΑΘΑΡΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ YXP & YXP UPS 1. Οδηγίες ασφαλείας 2. Εισαγωγή προϊόντος καθαρού ημιτόνου YXP 2.1 Δυνατότητες 2.2 Κύρια χαρακτηριστικά 2.3 Πρόσοψη των 300-600W

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ Η εξωτερική εμφάνιση κα μερικές λειτουργίες μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση για την βελτίωση του προϊόντος. Επικοινωνήστε με το κατάστημα πώλησης ή με τον

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372

ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372 ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372 Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Περιληπτικά 3 2. Τι θα βρείτε στη συσκευασία... 3 Πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια της συσκευής...3 Κανόνες για την ασφαλή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα επεξεργασίας και μεταγωγής έγχρωμης εικόνας τεσσάρων καναλιών που συνδέεται με ανιχνευτές κίνησης και κάμερες πανοραμικής λήψης 180 ο.

Σύστημα επεξεργασίας και μεταγωγής έγχρωμης εικόνας τεσσάρων καναλιών που συνδέεται με ανιχνευτές κίνησης και κάμερες πανοραμικής λήψης 180 ο. Σύστημα επεξεργασίας και μεταγωγής έγχρωμης εικόνας τεσσάρων καναλιών που συνδέεται με ανιχνευτές κίνησης και κάμερες πανοραμικής λήψης 180 ο. CQ - PP 100 QUAD Οδηγίες χρήσης Σύστημα επεξεργασίας και μεταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι εμπορικά σήματα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από τοίχους ή άλλα εμπόδια. Συνδέστε το

Διαβάστε περισσότερα

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου!

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου! BeoLab 7 1 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του ηχείου όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Προστασία ηχείου Το ηχείο διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση. Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

USB Σύστημα ηχείων πολυμέσων 2.0 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ SVEN

USB Σύστημα ηχείων πολυμέσων 2.0 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ SVEN ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ SVEN 470 www.sven.fi Lietotāja Εγχειρίδιο rokasgrāmata χρήσης SVEN MS-302 470 Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το ηχοσύστημα εμπορικού σήματος SVEN! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2017. SVEN PTE.

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης

Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Windows και Windows Vista είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Πίνακας περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη χρήση...2. Εγκατάσταση Παραρτήματα Χειριστήρια χρήστη...22.

Πίνακας περιεχομένων. Πίνακας περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη χρήση...2. Εγκατάσταση Παραρτήματα Χειριστήρια χρήστη...22. Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη χρήση...2 Πληροφορίες ασφαλείας...2 Προληπτικά μέτρα...3 Προειδοποιήσεις ασφαλείας για τα μάτια...5 Χαρακτηριστικά προϊόντος...5 Εισαγωγή...6

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΧΡΗΣΤΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΧΡΗΣΤΗ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΧΡΗΣΤΗ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ 230 V EKWCTRDI1V3 EKWCTRDI1V3 ENG Περιεχόμενα ENG 2 1 Σχετικά με αυτές τις οδηγίες...3 1.1 Εγκυρότητα, αποθήκευση και προώθηση των οδηγιών 3 1.2 Σύμβολα 3 2

Διαβάστε περισσότερα

Δέκτης AV Πολλαπλών Καναλιών. Ξεκινήστε εδώ Καλώς ορίσατε στον Οδηγό γρήγορης εγκατάστασης

Δέκτης AV Πολλαπλών Καναλιών. Ξεκινήστε εδώ Καλώς ορίσατε στον Οδηγό γρήγορης εγκατάστασης Δέκτης AV Πολλαπλών Καναλιών STR-DN1020 Ξεκινήστε εδώ Καλώς ορίσατε στον Οδηγό γρήγορης εγκατάστασης 1 Ρύθμιση των ηχείων 2 Σύνδεση τηλεόρασης και άλλων συσκευών 3 Άλλες συνδέσεις 4 Επιλογή ηχείων και

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT 1. Ασφάλεια 1.1 Χρήση Η συσκευή αυτή λειτουργεί ως φορητό Ράδιο/CD. Αναπαράγει μουσική (MP3) μέσω CD και USB. Μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα