ελτίο εδοµένων Ασφαλείας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ελτίο εδοµένων Ασφαλείας"

Transcript

1 Σελίδα αρ. 1/11 ελτίο εδοµένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/µείγµατος και εταιρείας/επιχείρησης Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος. Επωνυµία Συναφείς προσδιοριζόµενες χρήσεις της ουσίας ή του µείγµατος και αντενδεικνυόµενες χρήσεις. Περιγραφή/χρήση. Natural protection for interior and exterior Wood surfaces. Αναγνωρισµένες Χρήσεις Βιοµηχανικές. Επαγγελµατικές. Καταναλωτικές. Xήσεις Στοιχεία του προµηθευτή του δελτίου δεδοµένων ασφαλείας. Εταιρική µορφή. FILA INDUSTRIA CHIMICA S.P.A. ιεύθυνση. Via Garibaldi, 58 Τοποθεσία και κράτος San Martino di Lupari (PD) ITALIA διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου του αρµοδίου. που είναι υπεύθυνος για το δελτίο δεδοµένων ασφαλείας. Τηλ Fax sds@filasolutions.com 1.4. Αριθµός τηλεφώνου επείγουσας ανάγκης. Για επείγουσες πληροφορίες απευθυνθείτε σε. TEL ΤΜΗΜΑ 2. Προσδιορισµός επικινδυνότητας Ταξινόµηση της ουσίας ή του µείγµατος. Το παρασκεύασµα έχει ταξινόµηση κινδύνου κατά τις διατάξεις του Κανονισµού (CE) 1272/2008 (CLP) (και επόµενες µετατροπές και προσαρµογές). Το προϊόν επιπλέον αιτεί µια κάρτα δεδοµένων ασφαλείας σε συµφωνία µε τις διατάξεις του Κανονισµού (CE) 1907/2006 και επόµενων µετατροπών. Ενδεχόµενες προσθετικές πληροφορίες σχετικά µε τους κινδύνους για την υγεία και/ή το περιβάλλον αναγράφονται στον τοµέα 11 και 12 της παρούσας κάρτας. Ταξινόµηση και υπόδειξη κινδύνου: Κίνδυνος από αναρρόφηση, kατηγορία 1 H304 Μπορεί να προκαλέσει θάνατο σε περίπτωση κατάποσης και διείσδυσης στις αναπνευστικές οδούς Στοιχεία επισήµανσης. Ετικέτες κινδύνου σύµφωνα µε τον κανονισµό (CE) 1272/2008 (CLP) και τις µεταγενέστερες τροποποιήσεις και προσαρµογές. Εικονογράµµατα κινδύνου:

2 Σελίδα αρ. 2/11 Προειδοποιητικές λέξεις: Κίνδυνος ηλώσεις επικινδυνότητας: H304 EUH066 Μπορεί να προκαλέσει θάνατο σε περίπτωση κατάποσης και διείσδυσης στις αναπνευστικές οδούς. Παρατεταµένη έκθεση µπορεί να προκαλέσει ξηρότητα δέρµατος ή σκάσιµο. ηλώσεις προφυλάξεων: P101 P102 P331 P405 P501 Περιέχει: Εάν ζητήσετε ιατρική συµβουλή, να έχετε µαζί σας τον περιέκτη του προϊόντος ή την ετικέτα. Μακριά από παιδιά. ΜΗΝ προκαλέσετε εµετό. Φυλάσσεται κλειδωµένο. ιάθεση του περιεχοµένου / περιέκτη σε σύµφωνα µε τους τοπικούς/περιφερειακούς/εθνικούς/διεθνείς κανονισµούς. ALIPHATIC HYDROCARBON 2.3. Άλλοι κίνδυνοι. Με βάση τα διαθέσιµα δεδοµένα, το προϊόν δεν εµπεριέχει ουσίες PBT ή vpvb σε ποσοστό µεγαλύτερο από 0,1%. ΤΜΗΜΑ 3. Σύνθεση/πληροφορίες για τα συστατικά Ουσίες. Μη σχετική πληροφορία Μείγµατα. Περιέχει: Το πλήρες κείµενο των υποδείξεων κινδύνου (H) αναγράφεται στον τοµέα 16 της κάρτας. Αναγνώριση. Κατηγοριοποίηση 1272/2008 (CLP). ALIPHATIC HYDROCARBON CAS x < 100 Asp. Tox. 1 H304 CE INDEX. - Αρ. Εγγρ ΤΜΗΜΑ 4. Μέτρα πρώτων βοηθειών Περιγραφή των µέτρων πρώτων βοηθειών.

3 Σελίδα αρ. 3/11 ΜΑΤΙΑ: Βγάλτε τους φακούς επαφής. Ξεπλυθείτε άµεσα µε άφθονο νερό για τουλάχιστον 15 λεπτά, ανοίγοντας καλά τα βλέφαρα. Επικοινωνήστε µε ένα γιατρό αν το πρόβληµα παραµείνει. ΕΡΜΑ: Βγάλτε από πάνω σας τα µολυσµένα ρούχα. Κάντε αµέσως ένα ντους. Καλέστε άµεσα ένα γιατρό. Πλύνετε τα µολυσµένα ρούχα πριν τα χρησιµοποιήσετε. ΕΙΣΠΝΟΗ: Φέρτε το υποκείµενο σε καθαρό αέρα. Αν η αναπνοή σταµατήσει, πραγµατοποιήστε τεχνητή αναπνοή. Καλέστε άµεσα ένα γιατρό. ΚΑΤΑΠΟΣΗ: Καλέστε άµεσα ένα γιατρό. Μην προκαλείτε εµετό. Μην χορηγείτε τίποτα που δεν έχει εξουσιοδοτηθεί σαφώς από γιατρό Σηµαντικότερα συµπτώµατα και επιδράσεις, άµεσες ή µεταγενέστερες. εν είναι γνωστές συγκεκριµένες πληροφορίες σχετικά µε συµπτώµατα και επιπτώσεις που να προκλήθηκαν από το προϊόν. Για συµπτώµατα και αποτελέσµατα που οφείλονται στις εµπεριεχόµενες ουσίες, δείτε το κεφ Ένδειξη οποιασδήποτε απαιτούµενης άµεσης ιατρικής φροντίδας και ειδικής θεραπείας. ΤΜΗΜΑ 5. Μέτρα για την καταπολέµηση της πυρκαγιάς Πυροσβεστικά µέσα. ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΣΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ Ο εξοπλισµός πυρόσβεσης θα πρέπει να είναι του τύπου: διοξείδιο του άνθρακα, αφρός, πούδρα και νέφος νερού. ΜΕΣΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κανένα ιδιαίτερο Ειδικοί κίνδυνοι που προκύπτουν από την ουσία ή το µείγµα. ΚΙΝ ΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΩΤΙΑΣ Μην αναπνέετε προϊόντα από την καύση Συστάσεις για τους πυροσβέστες. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Χρησιµοποιείστε πίεση νερού για να ψύξετε τα δοχεία και να εµποδίσετε την αποσύνθεση και την δηµιουργία ουσιών πιθανόν επικίνδυνων για την υγεία. Φοράτε πάντα πλήρη αντιπυρικό εξοπλισµό. Συλλέξτε το νερό της πυρόσβεσης για να µη χυθεί στο αποχετευτικό σύστηµα. Απορρίψτε το µολυσµένο νερό από την πυρόσβεση και τα υπολείµµατα από τη φωτιά σύµφωνα µε τους ισχύοντες κανονισµούς. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Κανονικός ιµατισµός για την πυρόσβεση, όπως µια αναπνευστική συσκευή πεπιεσµένου αέρα ανοικτού κυκλώµατος (EN 137), πυρασφαλής στολή (EN469), πυρασφαλή γάντια (EN 659) και µπότες για Πυροσβέστες (HO A29 ή A30). ΤΜΗΜΑ 6. Μέτρα για την αντιµετώπιση τυχαίας έκλυσης Προσωπικές προφυλάξεις, προστατευτικός εξοπλισµός και διαδικασίες έκτακτης ανάγκης. Κλείστε τη διαρροή αν δεν υπάρχει κίνδυνος.

4 Σελίδα αρ. 4/11 Φορέστε κατάλληλα συστήµατα προστασίας (συµπεριλαµβανοµένων των συστηµάτων ατοµικής προστασίας κατά την παράγραφο 8 της κάρτας δεδοµένων ασφαλείας ) ώστε να προβλεφθούν µολύνσεις του δέρµατος, των µατιών και του ατοµικού ιµατισµού. Αυτές οι υποδείξεις είναι έγκυρες είτε για τους υπεύθυνους επεξεργασίας είτε για τις παρεµβάσεις έκτακτης ανάγκης Περιβαλλοντικές προφυλάξεις. Το προϊόν να µην χύνεται στους υπονόµους, σε επίγεια και υπόγεια ύδατα Μέθοδοι και υλικά για περιορισµό και καθαρισµό. Πραγµατοποιήστε την αναρρόφηση του προϊόντος σε κατάλληλο δοχείο. Εάν το προϊόν είναι εύφλεκτο, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε εξοπλισµό προστασίας από έκρηξη. Αξιολογήστε την συµβατότητα του δοχείου προς χρήση µε το προϊόν, επιβεβαιώνοντας την παράγραφο 10. Αναρροφήσατε το υπόλοιπο µε ουδέτερο απορροφητικό υλικό. Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή µε τη διαρροή αερίζεται καλά. Ακατάλληλα υλικά πρέπει να απορρίπτονται όπως προβλέπεται παρακάτω στο σηµείο Παραποµπή σε άλλα τµήµατα. Ενδεχόµενες πληροφορίες που αφορούν τα µέσα ατοµικής προστασίας και την αποικοδόµηση αναγράφονται στους τοµείς 8 και 13. ΤΜΗΜΑ 7. Χειρισµός και αποθήκευση Προφυλάξεις για ασφαλή χειρισµό. Χειριστείτε το προϊόν αφού συµβουλευτείτε όλα τα µέρη αυτής της κάρτας ασφαλείας. Αποφύγετε την διάχυση του προϊόντος στο περιβάλλον. Μην τρώτε, µην πίνετε και µην καπνίζετε κατά την διάρκεια της χρήσης της µηχανής. Αφαιρέστε τα µολυσµένα ενδύµατα και τα συστήµατα προστασίας πριν από την πρόσβαση στις ζώνες εστίασης Συνθήκες ασφαλούς φύλαξης, συµπεριλαµβανοµένων τυχόν ασυµβίβαστων καταστάσεων. ιατηρείτε µόνο στο αρχικό δοχείο. ιατηρείτε τα δοχεία κλειστά, σε χώρο καλά αεριζόµενο, µακριά από τις άµεσες ηλιακές ακτίνες. ιατηρήστε τα δοχεία µακριά από ενδεχοµένως ασύµβατα υλικά, επιβεβαιώνοντας την παράγραφο Ειδική τελική χρήση ή χρήσεις. ΤΜΗΜΑ 8. Έλεγχος της έκθεσης/ατοµική προστασία Παράµετροι ελέγχου. Αναφορές Κανονισµούς: ITA Italia Decreto Legislativo 9 Aprile 2008, n.81 TLV-ACGIH ACGIH 2014

5 Σελίδα αρ. 5/11 ALIPHATIC HYDROCARBON Οριακή τιµή κατωφλίου. Τύττoς Κpάτoς TWA/8h STEL/15min VLEP ITA 200 TLV-ACGIH mg/m3 ppm mg/m3 ppm Υποµνηµα: (C) = CEILING ; ΕΙΣΠΝ = Εισπνεύσιµο κλάσµα ; ΑΝΑΠ = Αναπνεύσιµο κλάσµα ; ΘΩΡΑΚ = Θωρακικό κλάσµα Έλεγχοι έκθεσης. Καθώς η χρήση επαρκούς τεχνικού εξοπλισµού πρέπει να είναι προτεραιότητα για τον εξοπλισµό ατοµικής προστασίας, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος εργασίας αερίζεται αποτελεσµατικά. Τα συστήµατα ατοµικής προστασίας θα πρέπει να αναγράφουν την σήµανση CE που πιστοποιεί την συµµόρφωση µε τους εν λόγω κανονισµούς. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΕΡΙΩΝ Προστατεύστε τα χέρια µε γάντια εργασίας κατηγορίας III (αναφ. κανονισµός EN 374). Τα παρακάτω θα πρέπει να λαµβάνονται υπόψη όταν επιλέγετε γάντια εργασίας: συµβατότητα, υποβάθµισης, χρόνος θραύσης και διείσδυσης. Σε περίπτωση παρασκευασµάτων η αντίσταση γαντιών εργασίας θα πρέπει να ελέγχονται για την αντοχή τους πριν τη χρήση τους. Το όριο των γαντιών εξαρτάται από τη διάρκεια έκθεσή τους. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΡΜΑΤΟΣ Χρησιµοποιήστε ρούχα εργασίας µε µακρύ µανίκι και κάλτσες ασφαλείας για επαγγελµατική χρήση κατηγορίας I (αναφ. Κοινοτικής οδηγίας 89/686/CEE και κανονισµού EN ISO 20344). Πλυθείτε µε νερό και σαπούνι µετά από την αφαίρεση του προστατευτικού ιµατισµού. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΤΙΩΝ Προτείνεται η χρήση ερµητικά προστατευτικών γυαλιών (αναφ. κανονισµός EN 166). ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ Σε περίπτωση υπέρβασης της τιµής κατωφλίου (πχ. TLV-TWA) της ουσίας ή µιας ή περισσοτέρων ουσιών του προϊόντος, προτείνεται η χρήση µιας µάσκας µε φίλτρο τύπου A του οποίου η κλάση (1, 2 ή 3) θα πρέπει να είναι επιλεγµένη σε σχέση µε την οριακή συγκέντρωση χρήσης. (αναφ. κανονισµός EN 14387). Στην περίπτωση που υφίστανται αέρια ή ατµοί διαφορετικής φύσης και/ή αέρια µε σωµατίδια (αερολύµατα, καπνοί, νέφη, κλπ.) θα πρέπει να προβληθούν φίλτρα συνδυασµένου τύπου. Η χρήση των µέσων προστασίας των αναπνευστικών οδών είναι αναγκαία σε περίπτωση που τα υιοθετούµενα τεχνικά µέτρα που λαµβάνονται δεν επαρκούν για τον περιορισµό της έκθεσης του εργαζοµένου στις αναφορικές τιµές κατωφλίου. Η προστασία η οποία χορηγείται από τις µάσκες είναι σε κάθε περίπτωση περιορισµένη. Στην περίπτωση κατά την οποία η εν λόγω ουσία είναι άοσµη ή το οσφρητικό όριο είναι µεγαλύτερο από το σχετικό TLV-TWA και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, φορέστε µια αναπνευστική συσκευή πεπιεσµένου αέρα (αναφ. κανονισµού EN 137) ή µια αναπνευστική συσκευή εξωτερικού αερισµού (αναφ. κανονισµού EN 138). Για την σωστή επιλογή του συστήµατος προστασίας των αναπνευστικών οδών, ανατρέξτε στον κανονισµό EN 529. ΈΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉΣ ΈΚΘΕΣΗΣ. Οι εκποµπές των παραγωγικών διαδικασιών, συµπεριλαµβανοµένων των συσκευών αερισµού θα πρέπει να ελέγχονται µε σκοπό την τήρηση των κανονισµών επί των θεµάτων προστασίας του περιβάλλοντος. ΤΜΗΜΑ 9. Φυσικές και χηµικές ιδιότητες Στοιχεία για τις βασικές φυσικές και χηµικές ιδιότητες. Φυσική κατάσταση πυκνό υγρό Χρώµα πορτοκαλί Οσµή χαρακτηριστικό Όριο οσµής. Μη διαθέσιµο.

6 Σελίδα αρ. 6/11 ph. Μη διαθέσιµο. Σηµείο τήξεως / σηµείο πήξεως. Μη διαθέσιµο. Αρχικό σηµείο ζέσης. Μη διαθέσιµο. Περιοχή ζέσεως. Μη διαθέσιµο. Σηµείο ανάφλεξης. > 60 C. Ταχύτητα εξάτµισης Μη διαθέσιµο. Ιδιότητα ανάφλεξης των στερεών και των Μη διαθέσιµο. υγρών Χαµηλότερη αναφλεξιµότητα. Μη διαθέσιµο. Ανώτερη αναφλεξιµότητα. Μη διαθέσιµο. Χαµηλότερη όρια εκρηκτικότητας. Μη διαθέσιµο. Ανώτερη όρια εκρηκτικότητας. Μη διαθέσιµο. Πίεση ατµών. Μη διαθέσιµο. Πυκνότητα Ατµών Μη διαθέσιµο. Σχετική πυκνότητα. Μη διαθέσιµο. ιαλυτότητα αδιάλυτο σε νερό Συντελεστής κατανοµής: n-οκτανόλη/νερό Μη διαθέσιµο. Θερµοκρασία αυτοανάφλεξης. Μη διαθέσιµο. Θερµοκρασία αποσύνθεσης. Μη διαθέσιµο. Ιξώδες Μη διαθέσιµο. Εκρηκτικές ιδιότητες Μη διαθέσιµο. Οξειδωτικές ιδιότητες Μη διαθέσιµο Άλλες πληροφορίες. VOC (Οδηγία 2010/75/CE) : 67,36 % - 572,56 g/l. VOC (πτητικός άνθρακας) : 0 ΤΜΗΜΑ 10. Σταθερότητα και αντιδραστικότητα Αντιδραστικότητα. εν υπάρχουν ιδαίτεροι κίνδυνοι αντίδρασης µε άλλες ουσίες στις κανονικές συνθήκες χρήσης και αποθήκευσης Χηµική σταθερότητα. Το προιόν είναι σταθερό στις κανονικές συνθήκες χρήσης και αποθήκευσης Πιθανότητα επικίνδυνων αντιδράσεων. Σε κανονικές καταστάσεις χρήσης και αποθήκευσης δεν προβλέπονται επικίνδυνες αντιδράσεις Συνθήκες προς αποφυγήν.

7 Σελίδα αρ. 7/11 Καµία ιδιαίτερη. Πραγµατοποιήστ ετις συνήθεις προφυλλάξεις έναντι των χηµικών προϊόντων Μη συµβατά υλικά Επικίνδυνα προϊόντα αποσύνθεσης. ΤΜΗΜΑ 11. Τοξικολογικές πληροφορίες Πληροφορίες για τις τοξικολογικές επιπτώσεις. ΟΞΕΊΑ ΤΟΞΙΚΌΤΗΤΑ. LC50 (Εισπνοή - ατµών) του µείγµατος: εν έχει ταξινοµηθεί (κανένα σηµαντικό συστατικό). LC50 (Εισπνοή - νεφών / κονιορτών) του µείγµατος: εν έχει ταξινοµηθεί (κανένα σηµαντικό συστατικό). LD50 (Στοµατική) του µείγµατος: εν έχει ταξινοµηθεί (κανένα σηµαντικό συστατικό). LD50 ( ερµατική) του µείγµατος: εν έχει ταξινοµηθεί (κανένα σηµαντικό συστατικό). ALIPHATIC HYDROCARBON LD50 (Στοµατική).> 5000 mg/kg OCSE 401 LD50 ( ερµατική).> 5000 mg/kg OECD 402 LC50 (Εισπνοή).> 5000 mg/m3 OECD 403 ΙΆΒΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΘΙΣΜΌΣ ΤΟΥ ΈΡΜΑΤΟΣ. ΣΟΒΑΡΉ ΖΗΜΊΑ / ΕΡΕΘΙΣΜΌΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΏΝ. ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΎ Ή ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΈΡΜΑΤΟΣ. ΜΕΤΑΛΛΑΞΙΓΈΝΕΣΗ ΒΛΑΣΤΙΚΏΝ ΚΥΤΤΆΡΩΝ. ΚΑΡΚΙΝΟΓΈΝΕΣΗ. ΤΟΞΙΚΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΉ. STOT - SINGLE EXPOSURE STOT - REPEATED EXPOSURE ΚΊΝ ΥΝΟΣ ΑΝΑΡΡΌΦΗΣΗΣ. Τοξικό δια της εισπνοής. ΤΜΗΜΑ 12. Οικολογικές πληροφορίες. Χρησιµοποιείτε σύµφωνα µε τις καλές πρακτικές εργασίας αποφεύγοντας να ρίπτετε το προιόν στο περιβάλλον. Ειδοποιήστε τις αρµόδιες αρχές αν το προιόν φτάσει σε υδάτινα ρεύµατα ή αν εµόλυνε το έδαφος η τη βλάστηση.

8 Σελίδα αρ. 8/ Τοξικότητα. ALIPHATIC HYDROCARBON LC50 - Ψάρια. > 1000 mg/l/96h Pseudokirchneriella subcapitata OECD 201 EC50 - Οστρακόδερµα. > 1000 mg/l/48h Onchorynchus Mykiss OECD 203 EC50 - Φύκια / Υδρόβια Φυτά Ανθεκτικότητα και ικανότητα αποδόµησης. > 1000 mg/l/72h Daphnia Magna OECD 202 ALIPHATIC HYDROCARBON Ταχεία Βιοδιασπασιµότητα. 69% 28d υνατότητα βιοσυσσώρευσης Κινητικότητα στο έδαφος Αποτελέσµατα της αξιολόγησης ΑΒΤ και αααβ. Με βάση τα διαθέσιµα δεδοµένα, το προϊόν δεν εµπεριέχει ουσίες PBT ή vpvb σε ποσοστό µεγαλύτερο από 0,1% Άλλες αρνητικές επιπτώσεις. ΤΜΗΜΑ 13. Στοιχεία σχετικά µε τη διάθεση Μέθοδοι διαχείρισης αποβλήτων. Επαναχρησιµοποιήστε όταν είναι δυνατόν. Υπόλοιπα προϊόντος πρέπει να θεωρούνται επικίνδυνα απόβλητα. Το επίπεδο κινδύνου των αποβλήτων του προϊόντος θα εκτιµάται σύµφωνα µε τους ισχύοντες κανονισµούς. Η απόρριψη θα πρέπει να γίνεται από εγκεκριµένο φορέα διαχείρισης αποβλήτων, σύµφωνα µε τους εθνικούς και τοπικούς κανονισµούς. ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Ακατάλληλες συσκευασίες θα πρέπει να ανακτώνται ή να απορρίπτονται σύµφωνα µε το εθνικούς κανόνες διαχείρισης αποβλήτων. ΤΜΗΜΑ 14. Πληροφορίες σχετικά µε τη µεταφορά.

9 Σελίδα αρ. 9/11 Το προιόν δεν θεωρείται επικίνδυνο σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις σε ζητήµατα µεταφοράς επικίνδυνων εµπορευµάτων οδικά (A.D.R.), σιδηροδροµικά (RID), θαλάσσια (IMDG code) και αεροπορικά (IATA) Αριθµός ΟΗΕ Οικεία ονοµασία αποστολής ΟΗΕ Τάξη/-εις κινδύνου κατά τη µεταφορά Οµάδα συσκευασίας Περιβαλλοντικοί κίνδυνοι Ειδικές προφυλάξεις για τον χρήστη Χύδην µεταφορά σύµφωνα µε το παράρτηµα II της σύµβασης MARPOL και τον κώδικα IBC. Μη σχετική πληροφορία. ΤΜΗΜΑ 15. Στοιχεία νοµοθετικού χαρακτήρα Κανονισµοί/νοµοθεσία σχετικά µε την ασφάλεια, την υγεία και το περιβάλλον για την ουσία ή το µείγµα. Κατηγορία Seveso - Οδηγία 2012/18/ΕΚ:

10 Σελίδα αρ. 10/11 Περιορισµοί σχετικοί µ ετο προϊόν ή άλλες ουσίες που εµπεριέχονται σύµφων αµ ετο Συνηµµένο XVII του Κανονισµού (ΕΚ) 1907/2006. Προϊόν. Σηµείο. 3 Ουσίες που υπόκεινται στην Candidate List (AΡ. 59 REACH). Ουσίες που υπόκεινται σε εξουσιοδότηση (Συνηµµένο XIV REACH). Καµία. Ουσίες που υπόκεινται στην υποχρέωση γνωστοποίησης εξαγωγής ιατ. (CE) 649/2012: Καµία. Ουσίες που υπόκεινται στην Σύµβαση του Ρότερνταµ: Καµία. Ουσίες που υπόκεινται στην Σύµβαση της Στοκχόλµης: Καµία. Υγιεινοµικοί έλεγχοι. Οι εργαζόµενοι που είναι εκτεθειµένοι σε αυτόν τον χηµικό παράγοντα, δεν πρέπει να βρίσκονται υπό υγειονοµική επιτήρηση µε τον όρο ότι τα αποτελέσµατα της εκτίµησης των κινδύνων αποδεικνύουν ότι υπάρχει µόνο µέτριος κίνδυνος για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζοµένων και ότι λαµβάνονται τα µέτρα που προβλέπονται από την οδηγία 98/24/CE Αξιολόγηση χηµικής ασφάλειας. Πραγµατοποιήθηκε µια αξιολόγηση χηµικής ασφάλειας για το µείγµα και τις ουσίες που εµπεριέχονται: ALIPHATIC HYDROCARBON ΤΜΗΜΑ 16. Άλλες πληροφορίες. Κείµενο υποδείξεων κινδύνου (Η) που αναφέρονται στους τοµείς 2-3 της κάρτας: Asp. Tox. 1 Κίνδυνος από αναρρόφηση, kατηγορία 1 H304 EUH066 Μπορεί να προκαλέσει θάνατο σε περίπτωση κατάποσης και διείσδυσης στις αναπνευστικές οδούς. Παρατεταµένη έκθεση µπορεί να προκαλέσει ξηρότητα δέρµατος ή σκάσιµο. ΥΠΟΜΝΗΜΑ: - ADR: Ευρωπαϊκός κανονισµός για την οδική µεταφορά των επικίνδυνων εµπορευµάτων - CAS NUMBER: Αριθµός του Chemical Abstract Service - CE50: Συγκέντρωση που χορηγεί αποτέλεσµα στο 50% του υποκείµενου πληθυσµού στο test - CE NUMBER: Αναγνωριστικός αριθµός σε ESIS (Ευρωπαϊκό αρχείο των υπαρχόντων ουσιών) - CLP: Κανονισµός CE 1272/ DNEL: Παραγόµενο επίπεδο χωρίς αποτέλεσµα - EmS: ελτίο Έκτακτης ανάγκης

11 Σελίδα αρ. 11/11 - GHS: Γενικό εναρµονισµένο σύστηµα για την ταξινόµηση και ετικετοποίηση των χηµικών προϊόντων - IATA DGR: Κανονισµός για την µεταφορά επικίνδυνων προϊόντων της ιεθνούς ένωσης εναέριας µεταφοράς - IC50: Συγκέντρωση ακινητοποίησης του 50% του υποκείµενου στο τεστ πληθυσµού - IMDG: ιεθνής θαλάσσιος κωδικός για την µεταφορά των επικίνδυνων εµπορευµάτων - IMO: International Maritime Organization[ ιεθνής Θαλάσσια Οργάνωση] - INDEX NUMBER: Αναγνωριστικός αριθµός του Συνηµµένου VI του CLP - LC50: Θανατηφόρα συγκέντρωση 50% - LD50: Θανατηφόρα δόση 50% - OEL: Επίπεδο της έκθεσης κινητικότητας - PBT: Συνεχής, βιοσυσσωρευτικός και τοξικός σύµφωνα µε το REACH - PEC: Προβλεπόµενη περιβαλλοντική συγκέντρωση - PEL: Προβλεπόµενο επίπεδο έκθεσης - PNEC: Προβλεπόµενη συγκέντρωση χωρίς επιπτώσεις - REACH: Κανονισµός CE 1907/ RID: Κανονισµός για την διεθνή µεταφορά επικίνδυνων εµπορευµάτων στο τρένο - TLV: Οριακή τιµή κατωφλίου - ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΡΙΟΥ TLV: Συγκέντρωση που δεν θα πρέπει να υπερβαίνεται οποιαδήποτε στιγµή κατά την εργασιακή έκθεση. - TWA STEL: Όριο σύντοµης έκθεσης - TWA: Μέση οριακή έκθεση - VOC: Πτητική οργανική ένωση - vpvb: Εξακολουθητικό και βιοσυσσωρευτικό σύµφωνα µε το REACH - WGK: Wassergefährdungsklassen (Deutschland). ΓΕΝΙΚή BIBΛIOΓΡΑΦIΑ: 1. Κανονίσµός (EE) 1907/2006 (REACH) 2. Κανονίσµός (EE) 1272/2008 (CLP) 3. Κανονίσµός (EE) 790/2009 (I Atp. CLP) 4. Κανονίσµός (EE) 2015/ Κανονίσµός (EE) 286/2011 (II Atp. CLP) 6. Κανονίσµός (EE) 618/2011 (III Atp. CLP) 7. Κανονίσµός (EE) 487/2013 (IV Atp. CLP) 8. Κανονίσµός (EE) 944/2013 (V Atp. CLP) 9. Κανονίσµός (EE) 605/2014 (VI Atp. CLP) - The Merck Index. - 10th Edition - Handling Chemical Safety - INRS - Fiche Toxicologique (toxicological sheet) - Patty - Industrial Hygiene and Toxicology - N.I. Sax - Dangerous properties of Industrial Materials-7, 1989 Edition - Ιστοσελίδα Web Agenzia ECHA Σηµείωση για το χρήστη: οι πληροφορίες που περιέχονται στην καρτέλα αυτή βασίζονται στις γνώσεις που µας ήταν διαθέσιµες κατά την ηµεροµηνία της τελευταίας έκδοσης. Ο χρήστης πρέπει να βεβαιωθεί για την καταλληλότητα και πληρότητα των πληροφοριών σε σχέση µε τη συσγκεκριµένη χρήση του προιόντος. Το έγγραφο αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί ως εγγύηση καµιάς ιδιότητας συγκεκριµένης του προιόντος. Επειδή η χρήση του προιόντος δεν γίνεται υπό τον άµεσο έλεγχό µας, ο χρήστης υποχρεούται να εφαρµόζει µε προσωπική του ευθύνη τους νόµους και τις διατάξεις που ισχύουν σε ζητήµατα υγιεινής και ασφάλειας. Αποποιούµαστε κάθε ευθύνης για ανορθόδοξες χρήσεις. Χορηγήστε κατάλληλη εκπαίδευση στο αρµόδιο προσωπικό χειρισµού χηµικών προϊόντων. Μετατροπές σε σχέση µε την προηγούµενη αναθεώρηση: Επιφέρθηκαν µετατροπές στις ακόλουθες ενότητες: 01 / 02 / 03 / 04 / 09 / 11 / 14 / 15.

Δελτίο Πληροφοριών. ΕΛΛΑΔΑ Τηλ Fax

Δελτίο Πληροφοριών. ΕΛΛΑΔΑ Τηλ Fax Δελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: Επωνυμία f.κariki ΧΑΡΤΙΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΑΡΤΙΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 1.2. Συναφείς

Διαβάστε περισσότερα

FILA INDUSTRIA CHIMICA S.P.A. FILAWET ECO. ελτίο Πληροφοριών FILAWET ECO. Αναγνωρισµένες Χρήσεις Βιοµηχανικές Επαγγελµατικές Καταναλωτικές Xήσεις

FILA INDUSTRIA CHIMICA S.P.A. FILAWET ECO. ελτίο Πληροφοριών FILAWET ECO. Αναγνωρισµένες Χρήσεις Βιοµηχανικές Επαγγελµατικές Καταναλωτικές Xήσεις Σελίδα αρ. 1/10 ελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/µείγµατος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Επωνυµία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόµενες χρήσεις της ουσίας

Διαβάστε περισσότερα

DOMO ENGINEERING PLASTICS GMBH DOMAMID 6B NC. Δελτίο Πληροφοριών

DOMO ENGINEERING PLASTICS GMBH DOMAMID 6B NC. Δελτίο Πληροφοριών Σελίδα αρ. 1 / 6 Δελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 49043740 Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

DGK-PELLACHROM A FERM H2O

DGK-PELLACHROM A FERM H2O DGK-PLACHROM ΤΜΗΜΑ 10. 14. 16. Άλλες Σταθερότητα Πληροφορίες πληροφορίες. και σχετικά δραστικότητα. µε... / τη >> µεταφορά.... / >>... / >> ελτίο εδοµένων Ασφαλείας 14.5. 10.4. - PEC: Περιβαλλοντικοί Συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

FILA INDUSTRIA CHIMICA S.P.A. FILA PRW 200. Δελτίο Πληροφοριών. Αναγνωρισμένες Χρήσεις Βιομηχανικές Επαγγελματικές Καταναλωτικές Xήσεις -

FILA INDUSTRIA CHIMICA S.P.A. FILA PRW 200. Δελτίο Πληροφοριών. Αναγνωρισμένες Χρήσεις Βιομηχανικές Επαγγελματικές Καταναλωτικές Xήσεις - Σελίδα αρ. 1/9 Δελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του

Διαβάστε περισσότερα

FARMICOL SPA BLACK ROAD. Δελτίο Πληροφοριών BLACK ROAD. Προστατευτικό για λάστιχα αυτοκινήτων και των λιποπαγίδων Solaro (Mi) Italia

FARMICOL SPA BLACK ROAD. Δελτίο Πληροφοριών BLACK ROAD. Προστατευτικό για λάστιχα αυτοκινήτων και των λιποπαγίδων Solaro (Mi) Italia Σελίδα αρ. 1/8 Δελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο Πληροφοριών DT00673 THIXO AGENT FOR CONDENSATION Zhermack S.p.a Badia Polesine (RO) Italy Τηλ Fax.

ελτίο Πληροφοριών DT00673 THIXO AGENT FOR CONDENSATION Zhermack S.p.a Badia Polesine (RO) Italy Τηλ Fax. Σελίδα αρ. 1/9 ελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσµατος και εταιρείας/επιχείρησης. 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος. Κωδικός: Επωνυµία. 1.2. Συναφείς προσδιοριζόµενες χρήσεις της

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Πληροφοριών EXCEL ΚΑΦΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΦΕ ΣΚΟΝΗ. Τηλ Fax

Δελτίο Πληροφοριών EXCEL ΚΑΦΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΦΕ ΣΚΟΝΗ. Τηλ Fax Σελίδα αρ. 1/9 Δελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: Επωνυμία EXCEL 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

DOMAMID 6B30 GY77470

DOMAMID 6B30 GY77470 Σελίδα αρ. 1 / 7 Δελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 10030107 Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

DGK-PELLACHROM A DECONYL ECO-32 BASE03. ελτίο εδοµένων Ασφαλείας DECONYL ECO-32 BASE03 WATER BASED ECO WALL PAINT.

DGK-PELLACHROM A DECONYL ECO-32 BASE03. ελτίο εδοµένων Ασφαλείας DECONYL ECO-32 BASE03 WATER BASED ECO WALL PAINT. ΤΜΗΜΑ 7. Χειρισµός αποθήκευση.... / >> 7.3. Ειδική τελική χρήση ή χρήσεις. DGK-PLACHROM ελτίο εδοµένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 10. 14. 16. Μέτρα Άλλες Σταθερότητα Πληροφορίες πρώτων πληροφορίες. σχετικά βοηθειών.

Διαβάστε περισσότερα

DOMO ENGINEERING PLASTICS GMBH DOMAMID 6G BK. Δελτίο Πληροφοριών

DOMO ENGINEERING PLASTICS GMBH DOMAMID 6G BK. Δελτίο Πληροφοριών Σελίδα αρ. 1 / 7 Δελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 49053379 Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

/2008 (CLP)

/2008 (CLP) Σελίδα αρ. 1/8 Δελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας EXCEL AE ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Συμμορφώνεται με τον Κανονισμό (ΕΚ) υπ αριθ. 1907/2006 (REACH), Παράρτημα II, όπως τροποποιήθηκε από τον Κανονισμό (EU) υπ αρ. 453/2010 Αναθεώρηση αρ.2 ANTIFREEZE Ημερομ.

Διαβάστε περισσότερα

FARMICOL SPA GF506. Δελτίο Πληροφοριών. ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης Solaro (Mi) Italia

FARMICOL SPA GF506. Δελτίο Πληροφοριών. ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης Solaro (Mi) Italia Σελίδα αρ. 1/10 Δελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΥΣΙΑΣ/ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 1.1 Στοιχεία της ουσίας ή του παρασκευάσματος: UCARE Γυαλιστικό Ελαστικών Red / Green Shine Κωδ. 00-01-921 & 00-01-923& 00-01-979 1.2 Χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ZA 24 CONCRETE - BASE

ZA 24 CONCRETE - BASE Σελίδα αρ. 1/10 ελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσµατος και εταιρείας/επιχείρησης. 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος. Κωδικός: Επωνυµία. 1.2. Συναφείς προσδιοριζόµενες χρήσεις της

Διαβάστε περισσότερα

FLAVOURART SRL FA RY4

FLAVOURART SRL FA RY4 Σελίδα αρ. 1 / 7 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: Επωνυμία FA0608 RY4 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

DGK-PELLACHROM A INCOVER WHITE N.00. ελτίο εδοµένων Ασφαλείας

DGK-PELLACHROM A INCOVER WHITE N.00. ελτίο εδοµένων Ασφαλείας DGKPLACHROM A010000 INCOVER WHITE N.00 ΤΜΗΜΑ 7. 15. Χειρισµός Στοιχεία σχετικά και αποθήκευση. µε τη νοµοθεσία.... / >>... / >> ελτίο εδοµένων Ασφαλείας 7.3. VOC Ειδική προιόντος τελική χρήση : ή χρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

εδοµένων Ασφαλείας : του δελτίου δεδοµένων ασφαλείας

εδοµένων Ασφαλείας : του δελτίου δεδοµένων ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 3. 9. 15. 16. Σύνθεση/πληροφορίες Φυσικές Άλλες Στοιχεία πληροφορίες. και σχετικά χηµικές µε ιδιότητες. για... νοµοθεσία. / >> τα συστατικά..../ >>.../ >>.../ >> ελτίο εδοµένων Ασφαλείας Σελίδα αρ.

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Πληροφοριών. Τηλ Fax

Δελτίο Πληροφοριών. Τηλ Fax Σελίδα αρ. 1/9 Δελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: EXCEL Επωνυμία Αριθμός CE 215-277-5 Αριθμός CAS 1317-61-9

Διαβάστε περισσότερα

VITEX - HERMES YANNIDIS BROS S.A. SILACRYL. εδοµένων Ασφαλείας

VITEX - HERMES YANNIDIS BROS S.A. SILACRYL. εδοµένων Ασφαλείας VITEX HERMES YANNIDIS BROS S.A. ΤΜΗΜΑ 3. 9. 12. 15. 16. Σύνθεση/πληροφορίες Φυσικές Άλλες Οικολογικές Στοιχεία πληροφορίες. και σχετικά χηµικές πληροφορίες. µε ιδιότητες. για... νοµοθεσία. / >> τα συστατικά....

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA PBS 10x Solution

BIO-OPTICA MILANO SPA PBS 10x Solution Δελτίο Πληροφοριών Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 15-M107 Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Bio Marking Dye - Blue

BIO-OPTICA MILANO SPA Bio Marking Dye - Blue Δελτίο Πληροφοριών Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 05-014-030 Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας EXCEL AE ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Συμμορφώνεται με τον Κανονισμό (ΕΚ) υπ αριθ. 1907/2006 (REACH), Παράρτημα II, όπως τροποποιήθηκε από τον Κανονισμό (EU) υπ αρ. 453/2010 Αναθεώρηση αρ.2 ULTRA SHIELD

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Sulfuric acid 0.5% solution

BIO-OPTICA MILANO SPA Sulfuric acid 0.5% solution Δελτίο Πληροφοριών Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 05-B05007 Επωνυμία Αριθμός INDEX 016-020-00-8

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Bio Marking Dye - Black

BIO-OPTICA MILANO SPA Bio Marking Dye - Black Δελτίο Πληροφοριών Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 05-015-030 Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Myoadenylate deaminase Reagent A

BIO-OPTICA MILANO SPA Myoadenylate deaminase Reagent A Myoadenylate deaminase Reagent A Δελτίο Πληροφοριών Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: Επωνυμία 30-30116LY.A

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Bio Marking Dye - Red

BIO-OPTICA MILANO SPA Bio Marking Dye - Red Σελίδα αρ. 1 / 7 Δελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 05-019-030 Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/11 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης. 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος. Επωνυμία. 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

FILA INDUSTRIA CHIMICA S.P.A. ΦΙΛΑ Ω 68. Καρτέλα ασφάλειας. Oleorepellente per cotto e pietra naturale. sds@filachim.com

FILA INDUSTRIA CHIMICA S.P.A. ΦΙΛΑ Ω 68. Καρτέλα ασφάλειας. Oleorepellente per cotto e pietra naturale. sds@filachim.com Σελίδα αρ. 1 / 5 Καρτέλα ασφάλειας 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσµατος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Επωνυµία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόµενες χρήσεις της ουσίας ή του µείγµατος

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Killik

BIO-OPTICA MILANO SPA Killik Σελίδα αρ. 1 / 8 Δελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 05-9801 Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

DGK-PELLACHROM A WALLSEAL BASE02. ελτίο εδοµένων Ασφαλείας

DGK-PELLACHROM A WALLSEAL BASE02. ελτίο εδοµένων Ασφαλείας DGKPLACHROM ΤΜΗΜΑ 7. 9. 12. 15. 16. Χειρισµός Φυσικές Άλλες Οικολογικές Στοιχεία πληροφορίες. και σχετικά και χηµικές πληροφορίες. αποθήκευση. µε ιδιότητες.... νοµοθεσία. / >>... /... >> / >>... / >> ελτίο

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Paraffin Bio Plast

BIO-OPTICA MILANO SPA Paraffin Bio Plast Δελτίο Πληροφοριών Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 65-30006S Επωνυμία Αριθμός INDEX / Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/11 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Επωνυμία - 402410-402411 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/10 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 500502 Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Eosin Y 1% aqueous solution

BIO-OPTICA MILANO SPA Eosin Y 1% aqueous solution Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 05-10002E Επωνυμία Αριθμός INDEX /

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Diastase

BIO-OPTICA MILANO SPA Diastase Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 04-140805 Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Eosin Y 1% aqueous solution

BIO-OPTICA MILANO SPA Eosin Y 1% aqueous solution Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 05-M10002 Επωνυμία Αριθμός INDEX /

Διαβάστε περισσότερα

YANNIDIS BROS S.A. VISTO READY FINE. ελτίο εδοµένων Ασφαλείας

YANNIDIS BROS S.A. VISTO READY FINE. ελτίο εδοµένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 8. 11. 16. Έλεγχος Άλλες Τοξικολογικές πληροφορίες. της έκθεσης/ατοµική πληροφορίες..../ >> προστασία..../ >>.../ >> ελτίο εδοµένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ LD50 - Patty (Στοµατική) - Industrial 6. 13. Σύνθεση/πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

DGK-PELLACHROM A PRIMER A500

DGK-PELLACHROM A PRIMER A500 ΤΜΗΜΑ 7. 12. 15. 16. Χειρισµός Άλλες Οικολογικές Στοιχεία πληροφορίες. σχετικά και πληροφορίες. αποθήκευση. µε τη... νοµοθεσία. / >>... / >>... / >> DGKPLACHROM A050000 PRIMER A500 ελτίο εδοµένων Ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Orange G (C.I )

BIO-OPTICA MILANO SPA Orange G (C.I ) Δελτίο Πληροφοριών Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 34-P109/100 Επωνυμία Αριθμός CE 217-705-6 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

DGK-PELLACHROM B DECO METAL

DGK-PELLACHROM B DECO METAL ΤΜΗΜΑ 7. 10. Χειρισµός Σταθερότητα αποθήκευση. δραστικότητα..../ >>.../ >> DGK-PLACHROM ελτίο εδοµένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ ιατηρήστε 4. 16. τα Μέτρα Άλλες δοχεία µακριά πρώτων πληροφορίες. από ενδεχοµένως

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Bio Marking Dye - Blue

BIO-OPTICA MILANO SPA Bio Marking Dye - Blue Bio Marking Dye - Blue Δελτίο Πληροφοριών Ημερομ. Αναθ. 30/11/2017 Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός:

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Picric acid 1.2% aqueous solution

BIO-OPTICA MILANO SPA Picric acid 1.2% aqueous solution Δελτίο Πληροφοριών Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 05-M05027 Επωνυμία Αριθμός INDEX 609-009-00-X

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/10 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: Επωνυμία EXCEL ΚΡΥΣΤΑΛΙΖΕ 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Eosin Y 1% aqueous solution

BIO-OPTICA MILANO SPA Eosin Y 1% aqueous solution Σελίδα αρ. 1 / 8 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ του REACH - Κανονίσμός 2015/830 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Amylase

BIO-OPTICA MILANO SPA Amylase Σελίδα αρ. 1 / 8 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ του REACH - Κανονίσμός 2015/830 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο εδομένων Ασφαλείας

ελτίο εδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/11 ελτίο εδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/11 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

DGK-PELLACHROM A AQUAFERM 350 BASE03. sheet) Τηλ Fax

DGK-PELLACHROM A AQUAFERM 350 BASE03. sheet) Τηλ Fax DGK-PLACHROM ΤΜΗΜΑ 3. 9. 12. 16. Σύνθεση/πληροφορίες Μέτρα Φυσικές Άλλες Οικολογικές για πληροφορίες. και την χηµικές πληροφορίες. αντιµετώπιση ιδιότητες. για... / >> τα τυχαίας συστατικά.... /... >> /

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Nitro Blue Tetrazolium Reagent A

BIO-OPTICA MILANO SPA Nitro Blue Tetrazolium Reagent A Nitro Blue Tetrazolium Reagent A Δελτίο Πληροφοριών Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: Επωνυμία 04-253031.A

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Periodic acid 1% solution

BIO-OPTICA MILANO SPA Periodic acid 1% solution Δελτίο Πληροφοριών Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 05-05030/L Επωνυμία Αριθμός CE 233-937-0 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ER LAC G.D. KOUTLIS S.A SMART PLAST ECO

ER LAC G.D. KOUTLIS S.A SMART PLAST ECO Σελίδα αρ. 23 45 1 / 05 Καρτέλα ασφάλειας 3.2. 10.6. VOC Μείγματα. Επικίνδυνα (Οδηγία 2004/42/CE) προϊόντα : αποσύνθεσης. 8. Εσωτερικής Έλεγχος Με θερμική της χρήσης αποσύνθεση έκθεσης/ατομική µατ για

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA BioParaFree

BIO-OPTICA MILANO SPA BioParaFree Σελίδα αρ. 1 / 8 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ του REACH - Κανονίσμός 2015/830 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/10 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: SUPERLUX Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/11 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο εδοµένων Ασφαλείας

ελτίο εδοµένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/11 ελτίο εδοµένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/µείγµατος και εταιρείας/επιχείρησης. 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος. Επωνυµία. Χηµική ονοµασία και συνώνυµα. Detergente

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA BioParaFree

BIO-OPTICA MILANO SPA BioParaFree Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 08-1750 Επωνυμία Αριθμός CAS 8042-47-5

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο εδομένων Ασφαλείας

ελτίο εδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/10 ελτίο εδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA ATPase Reagent A

BIO-OPTICA MILANO SPA ATPase Reagent A ATPase Reagent A Δελτίο Πληροφοριών Αναθεώρηση αρ.5 Σελίδα αρ. 1 / 8 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: Επωνυμία 30-30125LY.A

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA TBS 10x Solution

BIO-OPTICA MILANO SPA TBS 10x Solution Σελίδα αρ. 1 / 8 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ του REACH - Κανονίσμός 2015/830 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Oxalic acid Mallory

BIO-OPTICA MILANO SPA Oxalic acid Mallory Σελίδα αρ. 1 / 9 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ του REACH - Κανονίσμός 2015/830 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/9 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: Επωνυμία NanoPhos54 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/11 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο εδοµένων Ασφαλείας

ελτίο εδοµένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 15. 16. Άλλες Στοιχεία σχετικά µε τη... νοµοθεσία. / >>... / >> ελτίο εδοµένων Ασφαλείας Περιορισµοί vpvb: Εξακολουθητικό σχετικοί µε το προϊόν και βιοσυσσωρευτικό ή άλλες ουσίες που σύµφωνα εµπεριέχονται

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο εδοµένων Ασφαλείας

ελτίο εδοµένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/12 ελτίο εδοµένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/µείγµατος και εταιρείας/επιχείρησης. 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος. Επωνυµία. 1.2. Συναφείς προσδιοριζόµενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

VITEX - HERMES YANNIDIS BROS S.A. VT-20. εδοµένων Ασφαλείας

VITEX - HERMES YANNIDIS BROS S.A. VT-20. εδοµένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 9. 12. 15. 16. Μέτρα Φυσικές Άλλες Οικολογικές Στοιχεία για και σχετικά την χηµικές αντιµετώπιση ιδιότητες.... νοµοθεσία. / >> τυχαίας.../... >> / >>... έκλυσης. / >>.../ >> ελτίο εδοµένων Ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

DGK-PELLACHROM B DECO PRIMER WHITE N ελτίο εδοµένων Ασφαλείας EDESSA (GR) Τηλ

DGK-PELLACHROM B DECO PRIMER WHITE N ελτίο εδοµένων Ασφαλείας EDESSA (GR) Τηλ DGKPLACHROM B0990000 DECO PRIMER WHITE N.9900 ΤΜΗΜΑ 7. 12. 15. 16. Χειρισµός Άλλες Οικολογικές Στοιχεία πληροφορίες. σχετικά πληροφορίες. αποθήκευση. µε τη... νοµοθεσία. / >>... / >>.../ >> ελτίο εδοµένων

Διαβάστε περισσότερα

FILA INDUSTRIA CHIMICA S.P.A. FILA NO DROPS

FILA INDUSTRIA CHIMICA S.P.A. FILA NO DROPS Σελίδα αρ. 1/11 ελτίο δεδοµένων ασφαλείας σύµφωνα µε τον κανονισµό (CE) n. 1907/2006 (REACH), του παραρτήµατος II και των διαδοχικών προσαρµογών που θεσπίστηκαν µε τον κανονισµό (ΕΕ) αριθ. 2015/830 ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

DGK-PELLACHROM B DECO GLITTER

DGK-PELLACHROM B DECO GLITTER DGKPLACHROM B095000 DECO GLITTER ΤΜΗΜΑ 9. 15. Φυσικές Στοιχεία και σχετικά χηµικές µε ιδιότητες. νοµοθεσία..../ >>.../ >> ελτίο εδοµένων Ασφαλείας VOC Μέγιστη Μη διαθέσιµες (πτητικός τιµή : πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/11 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης. 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος. Επωνυμία. 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

DGK-PELLACHROM DECO VAROSI

DGK-PELLACHROM DECO VAROSI ΤΜΗΜΑ 11. 14. 16. Μέτρα Άλλες Τοξικολογικές Πληροφορίες πληροφορίες αντιµετώπιση σχετικά πληροφορίες... / >> τη τυχαίας µεταφορά.../ >> έκλυσης.../ >>.../ >> ελτίο εδοµένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 23 45 67

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA NADH diaforase Reagent A

BIO-OPTICA MILANO SPA NADH diaforase Reagent A NADH diaforase Reagent A Σελίδα αρ. 1 / 8 Αντικαθιστά την αναθεώρηση:4 (Ημερομ. Αναθ. 12/10/2017) Δελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/11 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

FILA INDUSTRIA CHIMICA S.P.A. ΦΙΛΑ Ω 68

FILA INDUSTRIA CHIMICA S.P.A. ΦΙΛΑ Ω 68 Σελίδα αρ. 1/12 ελτίο δεδοµένων ασφαλείας σύµφωνα µε τον κανονισµό (CE) n. 1907/2006 (REACH), του παραρτήµατος II και των διαδοχικών προσαρµογών που θεσπίστηκαν µε τον κανονισµό (ΕΕ) αριθ. 2015/830 ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

DGK-PELLACHROM B DECO VAROSI

DGK-PELLACHROM B DECO VAROSI DGKPLACHROM ΤΜΗΜΑ 7. 10. 14. 16. Χειρισµός Άλλες Σταθερότητα Πληροφορίες πληροφορίες. και αποθήκευση. και σχετικά δραστικότητα. µε.../ τη >> µεταφορά..../ >>.../ >>.../ >> ελτίο εδοµένων Ασφαλείας 14.5.

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/10 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Malachite green solution

BIO-OPTICA MILANO SPA Malachite green solution Σελίδα αρ. 1 / 8 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ του REACH - Κανονίσμός 2015/830 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/10 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: EXCEL Επωνυμία Αριθμός CE 257-098-5 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/10 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: EXCEL Επωνυμία Αριθμός CE 257-098-5 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Mayer's carmalum

BIO-OPTICA MILANO SPA Mayer's carmalum Σελίδα αρ. 1 / 9 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ του REACH - Κανονίσμός 2015/830 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/10 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: EXCEL Επωνυμία Αριθμός CE 215-275-4 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

DGK-PELLACHROM A BETONYL I-21 WHITE N.00. ελτίο εδοµένων Ασφαλείας EDESSA (GR) Τηλ

DGK-PELLACHROM A BETONYL I-21 WHITE N.00. ελτίο εδοµένων Ασφαλείας EDESSA (GR) Τηλ DGKPLACHROM A021000 BETONYL I21 WHITE N.00 ΤΜΗΜΑ 7. 12. 15. 16. Χειρισµός Άλλες Οικολογικές Στοιχεία πληροφορίες. σχετικά και πληροφορίες. αποθήκευση. µε τη... νοµοθεσία. / >>... / >>... / >> ελτίο εδοµένων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

DGK-PELLACHROM A BETONYL E-36 O.RED N.52. εδοµένων Ασφαλείας

DGK-PELLACHROM A BETONYL E-36 O.RED N.52. εδοµένων Ασφαλείας DGK-PLACHROM 3. 9. 12. 14. 16. Σύνθεση/πληροφορίες Μέτρα Φυσικές Άλλες Οικολογικές Πληροφορίες για πληροφορίες. την χηµικές πληροφορίες. αντιµετώπιση σχετικά ιδιότητες. για... / >> τα τυχαίας µεταφορά.

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Cytocrome C Oxidase Reagent A

BIO-OPTICA MILANO SPA Cytocrome C Oxidase Reagent A Ημερομ. Αναθ. 01/04/2019 Τυπώθηκε στις 10/05/2019 Σελίδα αρ. 1 / 8 Αντικαθιστά την αναθεώρηση:4 (Ημερομ. Αναθ. 12/10/2017) Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ του REACH - Κανονίσμός 2015/830

Διαβάστε περισσότερα

MAXI COLOR S.A Titanium

MAXI COLOR S.A Titanium ΤΜΗΜΑ 3. 9. 12. 16. Σύνθεση/πληροφορίες Μέτρα Φυσικές Άλλες Οικολογικές πληροφορίες. και την χηµικές πληροφορίες. αντιµετώπιση ιδιότητες.... / >> τα τυχαίας συστατικά.... /... >> / >> έκλυσης.... / >>...

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Fixative for acid phosphatase

BIO-OPTICA MILANO SPA Fixative for acid phosphatase Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1 / 7 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: 30-30120 Επωνυμία 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης ΤΜΗΜΑ 2. Προσδιορισμός επικινδυνότητας.

ελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης ΤΜΗΜΑ 2. Προσδιορισμός επικινδυνότητας. Σελίδα αρ. 1 / 6 ελτίο Πληροφοριών ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: P-780 Επωνυμία Sylaqua P-780 Χημική ονομασία και συνώνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1/10 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: Επωνυμία EXCEL ΤΣΙΓΚΟΣ 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

BIO-OPTICA MILANO SPA Congo red (C.I )

BIO-OPTICA MILANO SPA Congo red (C.I ) Σελίδα αρ. 1 / 8 Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ του REACH - Κανονίσμός 2015/830 ΤΜΗΜΑ 1. Αναγνωριστικός κωδικός ουσίας/μείγματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο εδοµένων Ασφαλείας

ελτίο εδοµένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 16. Άλλες πληροφορίες.... / >> VITEX HERMES YANNIDIS BROS S.A. ελτίο εδοµένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 02 / 03 / 093. 6. 12. / 12 Σύνθεση/πληροφορίες Μέτρα Οικολογικές / 16. για την πληροφορίες. αντιµετώπιση

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο εδομένων Ασφαλείας

ελτίο εδομένων Ασφαλείας Σελίδα αρ. 1 / 8 ελτίο εδομένων Ασφαλείας ΤΜΗΜΑ 1. Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Κωδικός: Επωνυμία Χημική ονομασία και συνώνυμα EX690/WHxx

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας Σελίδα 1 από 5 ΤΜΗΜΑ 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος 1.2. Συναφείς προσδιοριζόμενες χρήσεις της ουσίας ή του μείγματος και αντενδεικνυόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΛΤΙΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σελίδα: 1 Ηµεροµηνία σύνθεσης: 18.04.2013 Αναθεώρηση: 28-11-2016 Αριθ. Αναθεώρησης: 3 Τµηµα 1: Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσµατος και εταιρείας/επιχείρησης 1.1. Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονοµασία προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα