Ασφάλεια. στο Σπίτι. Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα «Ασφάλεια στο Σπίτι» επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ασφάλεια. στο Σπίτι. Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα «Ασφάλεια στο Σπίτι» επισκεφθείτε την ιστοσελίδα"

Transcript

1

2 Σύμφωνα με το ν.2121/93 για την Πνευματική Ιδιοκτησία, απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, η αποθήκευσή του σε βάση δεδομένων, η αναμετάδοσή του σε ηλεκτρονική ή οποιαδήποτε άλλη μορφή και η φωτοανατύπωσή του με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη. ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

3 Ασφάλεια στοσπίτι ε ιε ε α Εισαγωγή 4 Κάγκελα-Περιφράξεις 5 Εσωτερικές σκάλες 6 > 7 Παράθυρα και Μπαλκόνια 8 > 9 Καθαριότητα στα παράθυρα 10 Δάπεδα 11 Πόρτες-Μπαλκονόπορτες-Είσοδοι 12 > 13 Κίνδυνοι πυρκαγιάς 14 > 15 Ηλεκτρική εγκατάσταση 16 > 19 Ηλεκτρικές οικιακές συσκευές 20 > 25 Μπάνιο 26 Επίπλωση 27 Φορητές σκάλες 28 Εργαλεία κουζίνας 29 > 31 Παιχνίδια 32 > 33 Επικίνδυνες ουσίες 34 > 35 Εγκαύματα 36 > 38 Σκύλοι και γάτες 39 Διάφοροι κίνδυνοι 40 Πρώτες Βοήθειες 41 > 50 Κρυολόγημα 51 > 54

4 ΣΑ Ασφάλεια στο Σπίτι Τα περισσότερα σοβαρά ατυχήματα συμβαίνουν σε οικείους χώρους, όπως το σπίτι, όπου είναι πολύ εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή μας και να μειωθεί η εγρήγορσή μας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος. Είναι σημαντικό, όμως, να θυμόμαστε ότι τα περισσότερα ατυχήματα προλαμβάνονται και μπορούν να αποφευχθούν με τη σωστή εκπαίδευση και τη λήψη κατάλληλων μέτρων. Γι αυτό και η Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια για την πρόληψη του ατυχήματος στους χώρους εργασίας, υλοποιεί από το 2012 μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για Ασφάλεια και στο Σπίτι, απευθυνόμενη σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά. Στις σελίδες που ακολουθούν παρουσιάζονται χρήσιμες συμβουλές για μικρούς αλλά και μεγάλους σχετικά με το πώς πρέπει να επιλέγουμε, να εγκαθιστούμε και να χρησιμοποιούμε τον οικιακό εξοπλισμό, αλλά και πώς να προσφέρουμε βασικές πρώτες βοήθειες, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους και να αποφύγουμε πιθανά ατυχήματα. Διαβάστε το και κρατήστε το ως ένα σημείο αναφοράς για περισσότερη Ασφάλεια Παντού Μάθετε περισσότερα για την ασφάλεια στο σπίτι, παίζοντας και διασκεδάζοντας με το ηλεκτρονικό διαδραστικό παιχνίδι «Αποστολή: Ασφάλεια στο Σπίτι» που θα βρείτε στην ιστοσελίδα και στα Google και Apple Stores δωρεάν. Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα «Ασφάλεια στο Σπίτι» επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

5 4 > 5 ά ελα ε ιφ ά ει Τα κάγκελα του κήπου, οι σιδερένιες καγκελόπορτες, οι αυτόματες πόρτες των γκαράζ είναι αιτίες ατυχημάτων για μικρούς και μεγάλους. Να μερικές περιπτώσεις:

6 σ τε ι σ άλε 6 > 7 Σε κάθε σκάλα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μια κουπαστή. Να διατηρείτε τη σκάλα και τα πλατύσκαλα πάντα ελεύθερα από εμπόδια που μπορούν να σας υποχρεώσουν να τα πηδήξετε ή να πατήσετε επάνω. Να αποφεύγετε στις σκάλες τη χρήση γυαλιστικών. Μη κατεβαίνετε τις σκάλες γρήγορα. Κίνδυνος γλιστρήματος!

7 Ασφάλεια στοσπίτι Όταν ανεβαίνετε ελικοειδείς σκάλες να πατάτε στο εξωτερικό μέρος των σκαλοπατιών που είναι φαρδύτερο. Εάν τα σκαλοπάτια είναι καλυμμένα με χαλί (διάδρομο) τότε αυτό πρέπει να είναι καλά τεντωμένο και σταθεροποιημένο με ειδικές βέργες σε κάθε σκαλοπάτι. Όταν τα σκαλοπάτια είναι βρεγμένα ή γυαλισμένα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Οι ειδικές αντιολισθητικές αυτοκόλλητες ταινίες εξασφαλίζουν προστασία από γλιστρήματα και πτώσεις.

8 α ά α παλ ια 8 > 9 ΠΡΟΣΟΧΗ! Στα μπαλκόνια ή κοντά σε ανοιχτά παράθυρα μην ανεβαίνετε ποτέ σε σκάλες, σκαμνιά ή καρέκλες. Τα κάθετα κάγκελα στο μπαλκόνι εξασφαλίζουν περισσότερη προστασία από ό,τι τα οριζόντια. Tα οριζόντια κάγκελα εύκολα μπορούν να γίνουν σκαλοπάτια για να ανέβουν ψηλότερα τα μικρά παιδιά. Επίσης, ενισχύστε την προστασία των μικρών μας φίλων, προσθέτοντας στα κάγκελα του μπαλκονιού προστατευτικό πλέγμα.

9 Όταν έχετε μικρά παιδιά μην αφήνετε ποτέ στα μπαλκόνια καρέκλες, σκαμνιά κλπ., στα οποία μπορούν να ανέβουν. Κίνδυνος θανάσιμων πτώσεων. Ασφάλεια στοσπίτι Μην τοποθετείτε γλάστρες στην εξωτερική πλευρά των κάγκελων. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μη διατηρείτε γλάστρες στα περβάζια των παραθύρων.

10 α α ι τ τα στα πα ά α 10 > 11 Τα σπασμένα τζάμια σε πόρτες και παράθυρα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα. Όταν τα καθαρίζετε να βρίσκεστε πάντα σε ασφαλή θέση και να μην ασκείτε πίεση στα τζάμια. Καθαρίζετε τα παράθυρα εξασφαλίζοντας τον εαυτό σας από πτώσεις. Για να ανεβείτε ψηλά χρησιμοποιήστε σταθερή σκάλα και κλείνετε τα εξώφυλλα. Για να καθαρίσετε εξωτερικά παράθυρα που είναι σταθερά, μην κρεμιέστε προς τα έξω. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία.

11 άπε α Τα δάπεδα πρέπει να διατηρούνται καθαρά, να μη γλιστρούν και να μην υπάρχουν εμπόδια. Τα χαλιά πρέπει να μας εξασφαλίζουν από πτώσεις. Χρησιμοποιήστε τις ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες διπλής όψεως για να τα σταθεροποιήσετε στο δάπεδο.

12 τε α ά α 12 > 13 Για να αποφύγουμε το απότομο κλείσιμο των εσωτερικών, κυρίως, κουφωμάτων από το ρεύμα του αέρα καλό είναι να τα ασφαλίζουμε με ειδικό μηχανισμό (στοπ). Όταν κάνετε μια δουλειά στο δάπεδο, κάτω από ανοιχτό παράθυρο, προσέξτε πριν σηκωθείτε να μη χτυπήσετε σ αυτό.

13 παλ ο πο τε ίσο οι Όταν βρίσκεστε πίσω από αδιαφανή πόρτα προσοχή! Κάποιος μπορεί να την ανοίξει απότομα... Οι μεγάλες κρυστάλλινες εξώθυρες, που δεν διακρίνονται καλά, μπορεί να γίνουν αφορμή ατυχήματος. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μία καλή λύση είναι να βάζουμε διακοσμητικά αυτοκόλλητα στα κρύσταλλα για παιδιά και αφηρημένους!

14 ι α εστίε π α ιά 14 > 15 Προσοχή στις κουρτίνες, πιάνουν εύκολα φωτιά! Μην αφήνετε το ζεστό σίδερο επάνω σε ξύλινες επιφάνειες που δεν είναι ανθεκτικές στη θερμοκρασία. Πάντα να θυμάστε ότι οι ταπετσαρίες και, γενικά, τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα έπιπλα είναι εύφλεκτα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην καπνίζετε στο κρεβάτι. Αν σας πάρει ο ύπνος υπάρχει μεγάλος κίνδυνος φωτιάς.

15 Ασφάλεια στοσπίτι Μην αδειάζετε στο δοχείο απορριμμάτων τα τασάκια στα οποία υπάρχουν αναμμένα τσιγάρα. Υπάρχει πιθανότητα ακόμη και μετά από αρκετή ώρα να εκδηλωθεί φωτιά. Προσοχή στα εύφλεκτα υλικά κοντά σε γυμνές φλόγες. Μπροστά στο αναμμένο τζάκι, για παράδειγμα, τοποθετήστε το ειδικό προστατευτικό που θα εμποδίσει τις σπίθες να προκαλέσουν φωτιά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι αναπτήρες και τα σπίρτα είναι πολύ επικίνδυνα «παιχνίδια» για τα παιδιά. Μπορεί τα αποτελέσματα να είναι ολέθρια.

16 λε τ ι ε ατάστασ 16 > 17 Κάθε σπίτι πρέπει να διαθέτει αυτόματο διακόπτη προστασίας κατά της ηλεκτροπληξίας. Ο διακόπτης αυτός διακόπτει τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος όταν ανεξάρτητα από το αίτιο, αυτό θέλει να περάσει μέσα από το ανθρώπινο σώμα προς τη γη. Κάθε σωστή και ασφαλής ηλεκτρική εγκατάσταση πρέπει επίσης να διαθέτει και σωστή γείωση. Η γείωση που είναι τοποθετημένη στο δίκτυο ύδρευσης δεν παρέχει εγγύηση ασφαλείας για τον χρήστη. Αντίθετα, σε περίπτωση βλάβης μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες υλικές ζημιές και επικίνδυνα ατυχήματα. Οι πρίζες πρέπει να είναι αρκετές σε αριθμό και κατανεμημένες μέσα στους χώρους του σπιτιού σύμφωνα με τις ανάγκες. Με τον τρόπο αυτό θα ελαχιστοποιήσουμε τη χρήση πολύπριζων προεκτάσεων και την ύπαρξη καλωδίων που διατρέχουν ελεύθερα τα δάπεδα.

17 Ασφάλεια στοσπίτι Όταν υπάρχουν μικρά παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούνται τα ειδικά καλύμματα ασφαλείας για τις πρίζες. Διαφορετικά, η ακόρεστη περιέργειά τους θα τα οδηγήσει στο να διερευνήσουν τι υπάρχει μέσα σ αυτές. Αποτέλεσμα: ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ!

18 λε τ ι ε ατάστασ 18 > 19 Μη βγάζετε το φις από τις πρίζες τραβώντας το από το καλώδιο. Ο σωστός τρόπος είναι: με το ένα χέρι συγκρατώ την πρίζα και με το άλλο πιάνω το φις και το τραβώ προς τα έξω. Για να καθαρίσετε τα φωτιστικά σας πρέπει να κατεβάζετε το γενικό διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος.

19 Ασφάλεια στοσπίτι Ποτέ μη βάζετε ή βγάζετε το φις από τις πρίζες με βρεγμένα χέρια. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ! Χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα φις για τις κατάλληλες πρίζες. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η σχολαστική επιθεώρηση και διατήρηση των ηλεκτρικών συσκευών σε άριστη κατάσταση δεν αποτελεί περιττή πολυτέλεια, αλλά εξασφαλίζει την ασφάλειά μας.

20 λε τ ι οι ια σ σ ε 20 > 21 Οι σύγχρονες ηλεκτρικές οικιακές συσκευές και τα ηλεκτρικά εργαλεία χειρός παρέχουν ασφάλεια στο χρήστη εφόσον διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Ο περιοδικός έλεγχος τόσο στα μηχανήματα όσο και στα ηλεκτρικά μέρη είναι απαραίτητος, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν φυσιολογική φθορά και να εξασφαλισθεί η συνέχιση της καλής λειτουργίας τους. Οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία που προμηθευόμαστε πρέπει να φέρουν Σήμα Ποιότητας, το οποίο μας εξασφαλίζει, καταρχάς, ότι η συσκευή είναι κατασκευασμένη βάσει προδιαγραφών.

21 Ασφάλεια στοσπίτι

22 λε τ ι οι ια σ σ ε π τε παλ ο πο τε 22 > 23 Μη χρησιμοποιείτε και μην αγγίζετε ηλεκτρικές συσκευές όταν είστε ξυπόλητοι: ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ! Το πιο επικίνδυνο σημείο των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών είναι το τροφοδοτικό καλώδιο. Να το εξετάζετε, όπως και το φις και εάν αντιληφθείτε την παραμικρή βλάβη να την διορθώσετε αμέσως.

23 Ασφάλεια στοσπίτι Είναι απαραίτητο, πριν χρησιμοποιήσετε μια καινούργια ηλεκτρική συσκευή, να γνωρίζετε τον τρόπο λειτουργίας της. ΠΡΟΣΟΧΗ! Διαβάστε τις οδηγίες χρήσεως του κατασκευαστή από το έντυπο που συνοδεύει κάθε συσκευή. Αφού το διαβάσετε φυλάξτε το, μπορεί να σας ξαναχρειαστεί.

24 λε τ ι οι ια σ σ ε 24 > 25 Πριν καθαρίσετε το ηλεκτρικό ψυγείο πρέπει πρώτα να έχετε βγάλει το φις από την πρίζα. Κατά τη διάρκεια καταιγίδας βγάλτε το φις της κεραίας της τηλεόρασης από την πρίζα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην επισκευάζετε μόνοι σας ηλεκτρικές συσκευές. Το φτιάξ το μόνος σου στην περίπτωση των ηλεκτρικών συσκευών μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους. Οι επισκευές των ηλεκτρικών συσκευών πρέπει να γίνονται από αδειούχο ηλεκτρολόγο.

25 Ασφάλεια στοσπίτι Η απρόσεκτη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών μέσα στο μπάνιο, σας βάζει σε σοβαρό κίνδυνο. Πριν μπείτε στο μπάνιο ή το ντους πρέπει να σταματήσετε τη λειτουργία του θερμοσίφωνα. Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική μηχανή για το ξύρισμα, ο νιπτήρας δεν πρέπει να έχει νερό και τα χέρια σας να μην είναι βρεγμένα.

26 πά ιο 26 > 27 Τα βρεγμένα δάπεδα των λουτρών κρύβουν κινδύνους πτώσεων. Φροντίστε το δάπεδο του λουτρού να διατηρείται στεγνό και καθαρό, χρησιμοποιώντας πατάκια μπάνιου που βοηθούν να μη γλιστράτε. Μέσα στη μπανιέρα ή τη ντουζιέρα, τοποθετείστε αντιολισθητικό ελαστικό δάπεδο ή τις αντιολισθητικές μαργαρίτες. Όταν κάνετε μπάνιο καλό θα είναι να υπάρχει και άλλο άτομο στο σπίτι. Αναγκαίο για την προσωπική σας ασφάλεια είναι στο μπάνιο σας να υπάρχουν χειρολαβές ώστε να στηριχθείτε αν πάτε να πέσετε (π.χ. η χειρολαβή της σαπουνοθήκης στην μπανιέρα).

27 πίπλ σ Στερεώστε καλά καθρέπτες, κάδρα, φωτιστικά. Μην τραβάτε πολύ έξω τα συρτάρια γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσουν και να σας τραυματίσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μη χρησιμοποιείτε ποτέ τα συρτάρια για σκάλα.

28 ο τ σ άλε 28 > 29 ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα πόδια της σκάλας πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και η σκάλα να είναι καλά ανοιγμένη. Μη μετακινείστε μαζί με τη σκάλα όταν είστε επάνω σ αυτή για να κερδίσετε χρόνο. Χάνετε σε ασφάλεια! Μην ανεβαίνετε στα τελευταία τρία σκαλιά γιατί είναι επικίνδυνο και μην τεντώνεστε στο πλάι, έξω από τη σκάλα.

29 αλεία ο ί α Χρησιμοποιείτε τα σκεύη με προσοχή και μόνο για τη δουλειά για την οποία έχουν σχεδιαστεί. Χρησιμοποιείτε μαχαίρια που είναι σε καλή κατάσταση. Για κάθε τι που κόβετε (ψωμί, κρέας, λαχανικά) χρησιμοποιείτε το κατάλληλο μαχαίρι. Επίσης, όταν κόβετε κινήστε το μαχαίρι προς τα έξω... όχι προς το μέρος σας.

30 αλεία ο ί α 30 > 31 ΠΡΟΣΟΧΗ! Φροντίστε να κρατάτε τα σκεύη, κυρίως αυτά που κόβουν ή τρυπούν, μακριά από τα παιδιά! Το ψαλίδι συχνά προκαλεί ατυχήματα. Χρησιμοποιήστε το μόνο για να κόψετε, όχι να τρυπήσετε ή να ξύσετε.

31 Ασφάλεια στοσπίτι Για να ανοίξετε καπάκια, όπως αυτά της μπύρας, χρησιμοποιείτε το κατάλληλο ανοιχτήρι. Μην προσπαθείτε με μαχαίρια ή πιρούνια. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να ανοίξετε τις κονσέρβες χρησιμοποιήστε σωστά το κατάλληλο ανοιχτήρι.

32 αι ί ια 32 > 33 Τα παιχνίδια πρέπει να επιλέγονται με βάση την ηλικία του παιδιού. Να αποφεύγετε να αφήνετε τα παιδιά να παίζουν με βαριά και κοφτερά αντικείμενα. Φυλάξτε μακριά από τα παιδιά τις πλαστικές σακούλες. Αν την βάλουν στο κεφάλι τους, παίζοντας, υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας.

33 Ασφάλεια στοσπίτι Τα παιχνίδια που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα (220V) και όχι με μπαταρία είναι επικίνδυνα. Γι αυτό να αποφεύγετε τη χρήση τους, ειδικά αν δεν διαθέτουν κάποιο σήμα ποιότητας ή αν δεν είναι κατάλληλα μονωμένα. Θυμηθείτε: Πολλά παιχνίδια μπορούν να γίνουν αφορμή για σοβαρούς τραυματισμούς. Χρησιμοποιήστε κάθε τρόπο για να εξηγήσετε στα παιδιά, τους ασφαλείς τρόπους που πρέπει να εφαρμόζουν παίζοντας. Παράλληλα, προσπαθήστε να τα αποτρέψετε να ασχολούνται με επικίνδυνα παιχνίδια.

34 πι ί ε ο σίε 34 > 35 ΠΡΟΣΟΧΗ! Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο σπίτι είναι ή μπορούν να γίνουν επικίνδυνα. Μπορεί να περιέχουν ουσίες ερεθιστικές, αλλεργιογόνες διαβρωτικές, εύφλεκτες ή και εκρηκτικές. Όλα τα προϊόντα και όλες οι ουσίες, όπως καθαριστικό δαπέδου, διαλύτες, κοινά απορρυπαντικά, οξέα, οινόπνευμα, γυαλιστικά, σπρέι μαλλιών, αποσμητικά, εντομοκτόνα, φάρμακα κλπ., πρέπει να διατηρούνται προφυλαγμένα, έτσι ώστε να μη χρησιμοποιηθούν κατά λάθος και, κυρίως, να φυλάσσονται σε μέρος απρόσιτο στα παιδιά.

35 Ασφάλεια στοσπίτι Θυμηθείτε... Τα εύφλεκτα υλικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κοντά σε φωτιά. Να μην τρυπάτε και να μην αφήνετε στην τύχη τους τις άδειες φιάλες από τα σπρέι και τα άδεια γκαζάκια. Αέριο υπό πίεση Εκρηκτικό Εύφλεκτο Οξειδωτικό Διαβρωτικό Πηγή: ECHA Οξεία Τοξικότητα Κίνδυνος για την Υγεία Σοβαρός Κίνδυνος για την Υγεία Επικίνδυνο για το περιβάλλον Προειδοποιητικά σήματα, που αναγράφονται σε κάθε προϊόν και εφιστούν την προσοχή μας για τη σωστή και ασφαλή χρήση τους. Επίσης, πρέπει να προστατεύετε τα χέρια (δέρμα), τα μάτια και την αναπνοή σας όταν κάνετε χρήση των ουσιών που προαναφέραμε. Τα εντομοκτόνα, τα φυτοφάρμακα και τα φάρμακα για τα κατοικίδια ζώα πρέπει να χρησιμοποιούνται με πάρα πολλή προσοχή και σύμφωνα με τις οδηγίες. Η αποθήκευσή τους πρέπει να γίνεται σε ξεχωριστό ντουλάπι, το οποίο θα παραμένει κλειδωμένο.

36 α ατα 36 > 37 ΠΡΟΣΟΧΗ! Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές που παράγουν θερμότητα μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά.

37 Ασφάλεια στοσπίτι Τα χερούλια από τις κατσαρόλες που προεξέχουν από την ηλεκτρική κουζίνα μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, κυρίως για τα παιδιά. Εάν κατορθώσουν να τα φτάσουν και χυθεί πάνω τους το περιεχόμενο της κατσαρόλας, θα πάθουν σοβαρά εγκαύματα. Ο ηλεκτρικός φούρνος τραβάει την περιέργεια των μικρών παιδιών. Όταν είναι ζεστός και τον ανοίξουν, είναι πιθανόν να υποστούν εγκαύματα από τους ατμούς. Όταν μεταφέρετε από την ηλεκτρική κουζίνα δοχεία με ζεστά υγρά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Εάν παραπατήσετε ή γλιστρήσετε και χυθούν, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα σε εσάς και στα μικρά παιδιά που μπορεί να παίζουν κοντά σας.

38 α ατα 38 > 39 Εάν χρησιμοποιείτε εστίες με υγραέριο, καλό θα είναι, για να τις ανάψετε, να μη χρησιμοποιείτε σπίρτα αλλά τις ειδικές συσκευές που παράγουν σπινθήρα. Έτσι, το χέρι σας θα είναι σε ασφαλή απόσταση από τη φλόγα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ή να φοράτε συνθετικά ρούχα ή εύφλεκτα υφάσματα κοντά σε γυμνή φλόγα. Μη σκύβετε για κανένα λόγο πάνω από γυμνή φλόγα, καθώς υπάρχει κίνδυνος σοβαρότατου εγκαύματος. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ εύφλεκτα υγρά (βενζίνη, οινόπνευμα) σε αναμμένη φωτιά για να την δυναμώσετε.

39 Σ λοι άτε Δείχνετε την αγάπη σας προς τα ζώα. Παίξτε μαζί τους. Φροντίστε για την καλή τους υγεία. Εάν έχετε ένα άγριο σκυλί, πρέπει να ενημερώσετε τους επισκέπτες με τις κατάλληλες ταμπέλες. Όταν έρχονται στο σπίτι σας άτομα ξένα για το σκύλο σας, υποδεχτείτε τα με φιλικό τρόπο, ώστε να καταλάβει ότι είναι οικεία πρόσωπα σε σας. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΥΛΟΣ Σημαντικό! Μην πειράζετε το φαγητό των σκυλιών όταν τρώνε και μην χαλάσετε το παιχνίδι τους. Επίσης, μην τα κλείνετε μέσα ένα δωμάτιο του σπιτιού και μην τα απομονώνετε. Να αποφεύγετε να τα ενοχλείτε την ώρα που κοιμούνται και να μην κάνετε απότομες κινήσεις.

40 ιάφο οι ί οι 40 > 41 Για να καθαρίσετε σπασμένα τζάμια από πόρτες και παράθυρα να χρησιμοποιείτε πάντα λαστιχένια ή δερμάτινα γάντια. Τα μικρά κομματάκια του γυαλιού και της πορσελάνης να τα μαζεύετε με σκούπα και φαράσι. Το ηλεκτρικό ψυγείο, ειδικά αν είναι μεγάλο, αποτελεί μια πολύ καλή κρυψώνα για τα παιδιά. Εάν το ψυγείο σας είναι παλαιού τύπου και η πόρτα κλείνει με καστάνια, σε περίπτωση που το παιδί μπει μέσα δεν θα μπορεί να την ανοίξει. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά, καλό είναι να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή σε ποιο σημείο του σπιτιού βρίσκονται και τι κάνουν. Θυμηθείτε...Όταν τα παιδιά δεν ακούγονται μπορεί κάτι επικίνδυνο να σκαρώνουν!

41 τε ο ειε ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ Η παροχή πρώτων βοηθειών για τραυματισμούς και αιμορραγίες σκοπό έχει: α Να σταματήσει την αιμορραγία όσο το δυνατό συντομότερα, διότι η μεγάλη απώλεια αίματος μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, ακόμα και το θάνατο. Να προλάβει τη μόλυνση από μικρόβια. ΤΡΟΠΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: 1. Ξαπλώνετε το θύμα, με ανυψωμένα τα πόδια κατά προτίμηση. 2. Ανασηκώνετε το τραυματισμένο σημείο, εκτός αν υποπτεύεστε θλάση.

42 τε ο ειε 42 > Ξεσκεπάζετε το τραύμα, παραμερίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τα ρούχα. 4. Αν έχουν εισχωρήσει ξένα σώματα στο τραύμα και είναι εύκολο να αφαιρεθούν, προσπαθήστε να τα αφαιρέσετε ή αν δεν μπορέσετε αφήστε τα μέσα. 5. Αν κάποιο ξένο σώμα μείνει αναγκαστικά μέσα στην πληγή ή αν προεξέχει κάποιο κόκαλο, σκεπάστε το τραύμα με αποστειρωμένη γάζα και βάλτε αρκετές γάζες ολόγυρα, έτσι ώστε να μπορέσετε να το επιδέσετε, αποφεύγοντας να πιέζετε το ξένο σώμα ή το κόκαλο που προεξέχει.

43 Ασφάλεια στοσπίτι 6. Περιορίστε την αιμορραγία, πιέζοντας έτσι ώστε τα χείλη του τραύματος να πλησιάσουν το ένα κοντά στο άλλο ή πιέζοντας το σημείο που αιμορραγεί, με καθαρό επίδεσμο, καθαρή πετσέτα, μαντήλι ή οποιοδήποτε άλλο καθαρό ύφασμα. 7. Εάν το αίμα διαπερνά τον επίδεσμο, προσθέστε ένα δεύτερο επίδεσμο πάνω στον πρώτο και επιδέστε σταθερά. Μην αφαιρέσετε ποτέ τους επιδέσμους που έχουν ήδη τοποθετηθεί, γιατί αυτό θα εμποδίσει το αίμα να πήξει και είναι πολύ πιθανό να επιδεινώσει την αιμορραγία. 8. Καθησυχάζετε συνεχώς το θύμα και κρατάτε το με τρόπο που να αισθάνεται άνετα, δίχως να κουνιέται. Κάθε άσκοπη μετακίνηση θα έχει ως επακόλουθο την αύξηση της αιμορραγίας.

44 τε ο ειε 44> Σκεπάστε τον τραυματία με κουβέρτες ώστε να νιώθει ζεστός. 10. Μεταφέρετε το θύμα σε νοσοκομείο όσο γίνεται πιο γρήγορα (εκτός από περιπτώσεις μικροτραυματισμών με μικρή απώλεια αίματος). ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι βαθείς τραυματισμοί από κοφτερό ή αιχμηρό όργανο μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και μόλυνση στο εσωτερικό του τραύματος, ακόμη κι όταν εξωτερικά στο δέρμα, φαίνεται να υπάρχει μόνο ένας ασήμαντος τραυματισμός. Αυτούς τους τραυματισμούς πρέπει να τους θεωρούμε εξίσου σοβαρούς και να μεταφέρουμε τον τραυματία σε νοσοκομείο.

45 ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ Τι θα κάνετε; Ασφάλεια στοσπίτι 1. Ψύχετε αμέσως Εάν έχει προσβληθεί άκρο του σώματος, βυθίστε το μέσα σε κρύο νερό ή τοποθετήστε το με προσοχή κάτω από την βρύση που τρέχει σιγά, έως ότου να λιγοστέψει ο πόνος. 2. Βγάζετε τα ρούχα που έχουν καεί μόνον όταν αυτό είναι εντελώς απαραίτητο και μετά την ψύξη με νερό. Τα κολλημένα ρούχα μην τα πιάνετε καθόλου. 3. Μην τρυπάτε τις φουσκάλες Κρατείστε το μέρος του σώματος βουτηγμένο μέσα στο κρύο νερό αν ο πόνος συνεχίζεται.

46 τε ο ειε 46 > Αφαιρέστε οτιδήποτε σφίγγει π.χ. δακτυλίδια, βραχιόλια, ζώνες, παπούτσια, προτού αρχίσει το πρήξιμο. 5. Καλύψτε το έγκαυμα με πλατύ αποστειρωμένο επίδεσμο και αν δεν έχετε, μ ένα καθαρό πανί δίχως ξέφτια ή χνούδια. Η επίδεση πρέπει να καλύπτει περιοχή μεγαλύτερη από την πραγματική έκταση του εγκαύματος. Αν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε περισσότερες γάζες.

47 ΠΡΟΣΟΧΗ! Μη βάζετε λοσιόν, αντισηπτικά ή οποιοδήποτε ελαιώδες υγρό στο έγκαυμα. Σε περίπτωση εγκαύματος από ηλεκτρικό ρεύμα, μην αγγίζετε τον παθόντα, εάν δεν βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει αποσύνδεση της ηλεκτρικής πηγής. Ασφάλεια στοσπίτι

48 τε ο ειε 48 > 49 ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΝΙΓΜΟΥ Στόμα με στόμα ή στόμα με μύτη (Φιλί της ζωής) 1. Τοποθετήστε τον παθόντα αμέσως ανάσκελα. Μη χάνετε χρόνο για να τον μεταφέρετε σε καλύτερη θέση ή να βγάλετε το νερό από τους πνεύμονές του. 2. Δίχως καθυστέρηση, ελευθερώστε του το στόμα και το λαιμό, βγάζοντας ό,τι εμποδίζει (βλέννα-τροφή).

49 Ασφάλεια στοσπίτι 3. Γυρίστε το κεφάλι του προς τα πίσω όσο το δυνατόν περισσότερο, τεντώνοντάς του το λαιμό, ώστε το πηγούνι του να βλέπει προς τα πάνω. 4. Σηκώστε το σαγόνι του. Αφήστε ελεύθερη τη γλώσσα του. 5. Πιάστε σφικτά τη μύτη του (ή κλείστε το στόμα του). Εμποδίστε τον αέρα να ξεφεύγει.

50 τε ο ειε 50 > Ανοίξτε τελείως το στόμα σας και φυσήξτε ωσότου δείτε το στήθος του να φουσκώνει. 7. Ακούστε την εκπνοή του, τραβώντας το στόμα σας μόλις το στήθος του φουσκώσει. Σηκώστε ακόμη ψηλότερα το πηγούνι του αν ο παθών βγάζει ήχο ροχαλητού ή γουργουρίζει. 8. Επαναλάβετε τα 6 και 7 ωσότου ο παθών αρχίσει να αναπνέει κανονικά. Στα παιδιά κλείστε τη μύτη με το χέρι, καλύψτε το στόμα με το στόμα σας (ή το στόμα και τη μύτη αν είναι βρέφος) και εκπνέετε μαλακά μέχρι να σηκωθεί ο θώρακας.

51 ολ α ίπ Μερικές συμβουλές για να ενεργοποιήσετε το αμυντικό σύστημα του οργανισμού σας Όταν αισθάνεστε αδυναμία, ρίγη με πονοκέφαλο και πόνους στη μέση και τα άκρα, η θερμοκρασία του σώματός σας είναι πάνω από 38 ο C, πιθανώς ιδρώνετε πολύ, έχετε ανορεξία και γενικά αισθάνεστε άρρωστος τότε έχετε γρίπη.

52 ολ α 52 > 53 Τι πρέπει να κάνετε... Δεν υπάρχει γρήγορη θεραπεία. Η γρίπη προκαλείται από έναν ιό και οι ιοί δεν καταπολεμούνται με τα αντιβιοτικά. Μόνο το αμυντικό σύστημα του οργανισμού μπορεί να τους αντιμετωπίσει. Εάν τα συμπτώματα διαρκούν πολύ ή επιδεινώνονται θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό. Η διάρκεια της γρίπης μπορεί να ποικίλει από ένα 24ωρο μέχρι και αρκετές μέρες. Τι θα μπορούσατε να κάνετε Μείνετε στο σπίτι, διατηρηθείτε ζεστοί και μακριά από άλλα άτομα, ώστε όσο είναι δυνατόν να μη μεταδώσετε τη νόσο. Πίνετε πολλά δροσερά ποτά, νερό, φρουτοχυμούς, γάλα, περίπου 4-6 ποτήρια την ημέρα. Εάν έχετε πυρετό με ρίγη πάνω από 38 ο C και πόνους στο σώμα μπορείτε να παίρνετε αντιπυρετικό κάθε 4 ώρες και αν μπορείτε να παραμείνετε στο κρεβάτι. Προσπαθήστε να λαμβάνετε 3 ελαφρά γεύματα την ημέρα, αλλά μην πιέζετε τον εαυτό σας να τρώει όταν δεν έχετε όρεξη.

53 Ασφάλεια στοσπίτι Για μερικούς η γρίπη μπορεί να γίνει μια σοβαρή ασθένεια Εάν είστε ηλικιωμένος με κακή υγεία ή εάν υποφέρετε από κάποια νόσο του αναπνευστικού, όπως βρογχίτιδα ή άσθμα τότε θυμηθείτε: Όταν υπάρχει επιδημία γρίπης να αποφεύγετε τους χώρους με πολύ κόσμο και να μένετε μακριά από αυτούς που νοσούν. Συμβουλευθείτε το γιατρό σας για το αν πρέπει να εμβολιαστείτε κατά της γρίπης. Αντιγριπικός εμβολιασμός Το αντιγριπικό εμβόλιο γίνεται συνήθως μόνον σε ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της κατάστασης της υγείας τους και σε ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους, όπως νοσοκόμες, γιατροί, πυροσβέστες και αστυνομικοί. Σ αυτά τα άτομα πρέπει να γίνεται το εμβόλιο μια φορά το χρόνο, συνήθως το φθινόπωρο, πριν τις επιδημίες του χειμώνα. Θα πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι το εμβόλιο δεν προσφέρει πλήρη προστασία από όλα τα στελέχη του ιού της γρίπης.

54 ολ α 54 Να θυμάστε Κρατήστε τη γρίπη για τον εαυτό σας! Μην έρχεστε σε επαφή με πολύ κόσμο. Μείνετε σπίτι και πίνετε άφθονα υγρά. Τηρείται τους κανόνες υγιεινής (πλύσιμο χεριών, σκευών, ρούχων κλπ.). Καλέστε το γιατρό σας εάν η γρίπη διαρκεί περισσότερες ημέρες ή η κατάστασή σας χειροτερεύει. Τι να κάνετε για το κοινό κρυολόγημα Όπως συμβαίνει με τη γρίπη, έτσι και το κοινό κρυολόγημα (συνάχι) προκαλείται από ιούς και έτσι τα αντιβιοτικά δεν είναι απαραίτητα. Η απλή θεραπευτική αγωγή είναι η καλύτερη (ζεστασιά, εντριβές, ζεστά ή και δροσερά ροφήματα). Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως: Αποσυμφορητικά μύτης Αναλγητικά για τον πόνο και τον πυρετό Παστίλιες για το λαιμό ή διαλύματα για γαργάρες Αντιβηχικά Εάν η κατάστασή σας επιμένει και η θερμοκρασία σας ανεβαίνει πάνω από 38 ο C, τότε ειδοποιείστε το γιατρό σας.

55

Ασφάλεια. Περιεχόμενα

Ασφάλεια. Περιεχόμενα Ασφάλεια στοσπίτι Περιεχόμενα Εισαγωγή 4 Κάγκελα-Περιφράξεις 5 Εσωτερικές σκάλες 6 > 7 Παράθυρα και Μπαλκόνια 8 > 9 Καθαριότητα στα παράθυρα 10 Δάπεδα 11 Πόρτες-Μπαλκονόπορτες-Είσοδοι 12 > 13 Κίνδυνοι

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες ασφαλείας για την τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση και σας βοηθούν

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες Ασφάλειας και Υγείας στα Εργαστήρια

Κανόνες Ασφάλειας και Υγείας στα Εργαστήρια Κανόνες Ασφάλειας και Υγείας στα Εργαστήρια Εργαστήριο Μηχανικής και Υλικών Σχολή Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών Πανεπιστήμιο Frederick Τμήμα: Έχω διαβάσει και αντιλαμβάνομαι τους κανόνες ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1153. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1153. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Οδηγίες χρήσης Μοντέλο: VC1153 Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Σελ. 1 από 7 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-12S ΙΣΧΥΣ: 1200 W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-12S ΙΣΧΥΣ: 1200 W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-12S ΙΣΧΥΣ: 1200 W www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΜΟΝΟ ΚΡΥΕΣ ΣΤΑΧΤΕΣ! Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών προσεκτικά πριν τη χρήση και διατηρείστε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Σχ. Έτος : ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Μάθημα: Ασφάλεια και Υγιεινή Ενότητα: Κεφάλαιο 3 & 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Σχ. Έτος : ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Μάθημα: Ασφάλεια και Υγιεινή Ενότητα: Κεφάλαιο 3 & 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Βοηθός Φαρμακείου Ημ/νια: 10/12/2013 ΕΞΑΜΗΝΟ: Α Χειμερινό Εισηγητής : Εμμανουήλ Ε. Νικόλαος Μάθημα: Ασφάλεια και Υγιεινή Ενότητα: Κεφάλαιο 3 & 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ 2000W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ 2000W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ 2000W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: LFH-05 Ref. No: 891-4151 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη που προκλήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

HERENTHAL. Tοστιέρα HT-ST Οδηγίες Χρήσης

HERENTHAL. Tοστιέρα HT-ST Οδηγίες Χρήσης HERENTHAL Tοστιέρα HT-ST750.14 Οδηγίες Χρήσης Aγαπητέ πελάτη, Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν συνδέσετε τη συσκευή στην πρίζα για την αποφυγή πρόκλησης ζημιάς από λανθασμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: JE-601A Ref. No: 859-71121 Συγχαρητήρια για την επιλογή σας να προμηθευτείτε ένα προϊόν. Η ποιότητα κατασκευής είναι εγγυημένη και οι προδιαγραφές σύμφωνες με τα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Περιγραφή: ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΟΝΗ 1000W ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΟΝΗ 1500W ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΔΙΠΛΗ 2500W (1000W+1500W) Model No: ZD-1010A

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1154. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1154. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Οδηγίες χρήσης Μοντέλο: VC1154 Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Σελ. 1 από 7 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς,

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Model: R-266 Power: 230V 50Hz 750W Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-263 Power: 230V 50Hz 750W - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΙΕΡΑ ST09 ST09A ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΙΕΡΑ ST09 ST09A ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΙΕΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ST09 ST09A Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Μοντέλο: VC-1156 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιµοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να ακολουθείτε βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συµπεριλαµβανοµένων και των ακολούθων:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε τις βασικές προφυλάξεις, περιλαμβανομένων των ακόλουθων:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση. Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

HERENTHAL. Tοστιέρα Γκριλ HT-PME2000. Οδηγίες Χρήσης

HERENTHAL. Tοστιέρα Γκριλ HT-PME2000. Οδηγίες Χρήσης HERENTHAL Tοστιέρα Γκριλ HT-PME2000 Οδηγίες Χρήσης Ασφάλεια Ελέγξτε ότι η τάση τροφοδοσίας ρεύματος συμφωνεί με αυτήν που αναγράφεται στη συσκευή και στις οδηγίες χρήσης Αφαιρέστε τη συσκευή από την πρίζα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX 2500 2 3 4 5 6 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση 230V/50Hz Ισχύς 1800W Ταχύτητα 4500rpm Δυνατότητα κοπής 43mm Διάμετρος δίσκου 250mm Διαστάσεις Τραπεζιού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLDM-400A Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και διατηρήστε τις για μελλοντική χρήση H COLORATO συνιστά

Διαβάστε περισσότερα

--ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ--

--ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ-- KΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο # OR 9.20 OR 13.25 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ Φυλάξτε τις οδηγίες χρήσης για μελλοντική χρήση ΠΡΟΣΟΧΗ! ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: AS8622 Ref. No: 857-8622 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη που προκλήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως www.zampa.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής απαιτεί τους ακόλουθους βασικούς κανόνες ασφαλείας, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυµατισµού ή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ BOX FAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: KYT-30D Ref. No: 862-8137 ΠΡΟΣΟΧΗ! - ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγίες χρήσεως. Σεσουάρ μαλλιών

Oδηγίες χρήσεως. Σεσουάρ μαλλιών Oδηγίες χρήσεως Σεσουάρ μαλλιών GR 8 1 7 6 2 3 4 5 2 GR Σεσουάρ μαλλιών Σύνδεση με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος Η συσκευή αυτή πρέπει να συνδέεται μόνο με γειωμένη πρίζα, εγκατεστημένη σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν τη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΞΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: HM888. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση. και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΜΙΞΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: HM888. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση. και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΜΙΞΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: HM888 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Πριν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική συσκευή, πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας

οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας Θερμαντικό σώμα με οπτικό εφέ φλόγας Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Παρακαλούμε φυλάξτε το φυλλάδιο που κρατάτε στα χέρια σας σε ασφαλές μέρος, μαζί με την απόδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ W 2 Θέσεων. Model No: HSS-20B Ref. No:

Τοστιέρα ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ W 2 Θέσεων. Model No: HSS-20B Ref. No: Τοστιέρα 700-800W 2 Θέσεων ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: HSS-20B Ref. No: 852-4068 - ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή ιδιωτική χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να διαβαστούν προσεκτικά και να φυλαχθούν για μελλοντική χρήση. Δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν με την

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος

ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ Αναγκαίοι χώροι σε σχέση με την απόδοση Η οργάνωση μιας κουζίνας, ο εξοπλισμός, οι εγκαταστάσεις αλλά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΨΗΛΩΝ ΠΙΔΟΣΕΩΝ Διαβάστε και φυλάξτε αυτές τις οδηγίες Μοντέλο: PDM-9042 Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας 1. Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά. 2. Για να προστατευτείτε από τον

Διαβάστε περισσότερα

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH D S Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρικό τσάκι KH 1117 Käyttöohje Sähkötakka KH 1117 Bruksanvisning Elektrisk kamin KH 1117 ➂ ➁ ➀ ➃ ➄ Υποδείξεις ασφαλείας Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας!

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078 ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση μιας ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει πάντα να τηρούνται βασικά μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανόμενων των εξής: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Λεπίδα για τη μύτη Διακόπτης ON/OFF Κυρίως σώμα Λεπίδα για φαβορίτες Κεφαλή Βούρτσα Σχ.1 Θέση μπαταρίας Θήκη ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΥΠΟΥ CONVECTOR ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Mοντέλο: UHC-862 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και φυλάξτε τες για μελλοντική χρήση ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Για να υπάρξει φωτιά είναι απαραίτητη η συνύπαρξη τριών στοιχείων:

Για να υπάρξει φωτιά είναι απαραίτητη η συνύπαρξη τριών στοιχείων: Για να υπάρξει φωτιά είναι απαραίτητη η συνύπαρξη τριών στοιχείων: - το καύσιμο (στερεό, υγρό ή αέριο) - το οξυγόνο (21% του ατμοσφαιρικού αέρα) - η αρχική θερμότητα. Αυτά είναι και τα μέρη του τρίγωνου

Διαβάστε περισσότερα

BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Περιγραφή προϊόντος 1. Αυτό το μηχάνημα είναι σχεδιασμένο για να συγκολλήσετε μέταλλα όπως ανοξείδωτα μέταλλα

Διαβάστε περισσότερα

ROYALTY LINE RL-BSCM-1600W.65 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ

ROYALTY LINE RL-BSCM-1600W.65 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ROYALTY LINE RL-BSCM-1600W.65 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 1. Κουμπί ελέγχου 2.Λαβή 3. Σωλήνας 4. Βούρτσα 5. Μάνικα 6. Σημείο σύνδεσης 7. Λαβή δοχείου 8.Υποδοχή σωλήνα 9. Κάλυμμα κορυφής 10.

Διαβάστε περισσότερα

Τσαρίδου Γεωργία & Τζαλαζίδης Κών/νος

Τσαρίδου Γεωργία & Τζαλαζίδης Κών/νος Τσαρίδου Γεωργία & Τζαλαζίδης Κών/νος Κίνδυνοι από το ηλεκτρικό ρεύμα Α) Ηλεκτροπληξία Εγκαύματα στο σώμα λόγω επίδρασης του ηλεκτρικού τόξου (εγκαταστάσεις ισχύος υψηλής τάσης) Β) Έκρηξη Έκρηξη σε ατμόσφαιρα

Διαβάστε περισσότερα

«ΟΧΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

«ΟΧΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» «ΟΧΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά του Νηπιαγωγείου, με στόχο την Πρόληψη των Ατυχημάτων στο Σπίτι και σε άλλους εσωτερικούς χώρους. Γιατί Πρόληψη Ατυχημάτων; Τα Ατυχήματα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ 30L

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ 30L ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ 30L Model: THEO48043 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση. 1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ Αυτή η συσκευή λειτουργεί σε υψηλές θερμοκρασίες και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Μην αγγίζετε τα

Διαβάστε περισσότερα

KQG-6617G KOR-6L773S(KOR-7G78)(그)_AMIRIDIS rxnt]]x^nsgrxnt]zyw~oἤpu GGGY YWX]TW`TW\GGG㝘䟸GXa\^a[W

KQG-6617G KOR-6L773S(KOR-7G78)(그)_AMIRIDIS rxnt]]x^nsgrxnt]zyw~oἤpu GGGY YWX]TW`TW\GGG㝘䟸GXa\^a[W KQG-6617G ΟΔHΓOΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ & 1 2 3 3 4 5 6 7 8 8 9 10 11 11 12 12 12 13 14 15 17 18 0,8 1 2 3 9 10 4 11 12 13 9 6 7 5 Πίνακας ελέγχου Door open button - To open the door push the door open button.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής (GR) TYPE L5401 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ Αγαπητέ πελάτη, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική ανάγνωση 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΟΡΘΟΣΤΑΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ. Model No: USSF-711 Ref. No:

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΟΡΘΟΣΤΑΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ. Model No: USSF-711 Ref. No: ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΟΡΘΟΣΤΑΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: USSF-711 Ref. No: 862-8135 ΠΡΟΣΟΧΗ! - ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής

Διαβάστε περισσότερα

Ατυχήματα- επείγοντα

Ατυχήματα- επείγοντα ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ 1 Ατυχήματα- επείγοντα Φωτεινή Μάλλη Πνευμονολόγος Αναπληρωτρια Καθηγητρια ΤΕΙ Νοσηλευτικής Επιστημονικός Συνεργάτης Πνευμονολογικής Κλινικής ΠΘ Καθηγητής-Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας στο προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες αυτές και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ - ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ - ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ - ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΟ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-8058 ΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 1 220-240V~ 50Hz 1200W, Κλάση II Οδηγίες χρήσης Η συσκευή είναι μόνο για στεγνή απορρόφηση Προσοχή: Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση και

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MOD. R-182 Περιγραφή Συσκευής 1. Καλώδιο 2. Λαβή 3. ιακόπτης λειτουργίας On/Off 4. Ρυθµιστής ισχύος 5. Μπουτόν περιτύλιξης καλωδίου 6. Πέλµα 7. Θάλαµος σακούλας 8. Μπουτόν απελευθέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC. 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC. 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως, καθώς περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια, χρήση και συντήρηση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο

Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο ΕΝ ΕΛ Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο ΕΛ Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Οδηγίες χρήσεως Αγαπητέ Πελάτη: Ευχαριστούμε που αγοράσατε προϊόντα LAFE. Είναι μια συσκευή σχεδιασμένη για τη φροντίδα του δέρματος

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL- Παρακαλώ πριν τη χρήση διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες χρήσης προσεκτικά και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Οδηγίες Ασφαλείας Εάν το καλώδιο είναι κατεστραμμένο, πρέπει να αντικατασταθεί

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική Βούρτσα Μαλλιών Οδηγίες χρήσης

Ηλεκτρική Βούρτσα Μαλλιών Οδηγίες χρήσης Ηλεκτρική Βούρτσα Μαλλιών Οδηγίες χρήσης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά 8 ετών και πάνω και άτομα με περιορισμένες κινητικές, αισθητηριακές ή πνευματικές ικανότητες

Διαβάστε περισσότερα

KOYTIA ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

KOYTIA ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ KOYTIA ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες σχετικά με την κατάσταση του θύματος ή αν δεν είστε βέβαιοι πώς να χειριστείτε την κατάσταση, καλέστε 166 ή αναζητήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLHR-0020G ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLHR-0020G ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLHR-0020G ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΩΣ www.colorato.net Εισαγωγή Η θερμάστρα σας ζεσταίνει μέσω τις ακτινοβολίας (δε χρειάζεστε ενδιάμεσο) οπότε είναι και αποτελεσματική.

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ -

Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Σεσουάρ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ W Αναδιπλούμενη λαβή. Model No: Ref. No: DW-658

Σεσουάρ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ W Αναδιπλούμενη λαβή. Model No: Ref. No: DW-658 Σεσουάρ 1000-1200W Αναδιπλούμενη λαβή ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: 871-7043 Ref. No: DW-658 1 - ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ

ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB8053 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM-786 230V 50Hz 2200W Σημάνσεις Ασφαλείας Προκειμένου να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού ή ζημιάς σε ιδιοκτησία, βασικές οδηγίες ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται

Διαβάστε περισσότερα

Μέγ , ελάχ. 550 ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ. 560

Μέγ , ελάχ. 550 ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ. 560 x2 90 C 540 345 97 20 473 595 Μέγ 89 537 572 5,5 6 4 538 595 ελάχ. 550 ελάχ. 550 ελάχ. 500 600 30 ελάχ. 560 ελάχ. 500 ελάχ. 560 583 + 2 30 5 = = ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Διαβάστε τις οδηγίες για την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε. Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Νομού Ξάνθης ενημερώνει: Εμείς και το ηλεκτρικό ρεύμα. Κίνδυνοι και μέτρα προστασίας

Καλώς ήλθατε. Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Νομού Ξάνθης ενημερώνει: Εμείς και το ηλεκτρικό ρεύμα. Κίνδυνοι και μέτρα προστασίας Καλώς ήλθατε Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Νομού Ξάνθης ενημερώνει: Εμείς και το ηλεκτρικό ρεύμα. Κίνδυνοι και μέτρα 1 Ηλεκτρικό ρεύμα και κίνδυνοι Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι βασικό και

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός φούρνος με δύο εστίες

Ηλεκτρικός φούρνος με δύο εστίες Ηλεκτρικός φούρνος με δύο εστίες Mdel : THEO47893 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση. 1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ Αυτή η συσκευή λειτουργεί σε υψηλές θερμοκρασίες και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Μην

Διαβάστε περισσότερα

BID3333 SET Angle grinder Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual www.bormanntools.com Πληροφορίες ασφαλείας Το μηχάνημα είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς ασφαλείας των ηλεκτρικών εργαλείων.

Διαβάστε περισσότερα

EL Ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα

EL Ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα SVC 1080 EL Ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα - 1 - EL Ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΣΣΕΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. Μοντέλο: HB989. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. Μοντέλο: HB989. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ Μοντέλο: HB989 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Πριν τη χρήση ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Υποδείξεις ασφαλείας για ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης υγρών / ξηρών ρύπων

Υποδείξεις ασφαλείας για ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης υγρών / ξηρών ρύπων Υποδείξεις ασφαλείας για ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης υγρών / ξηρών ρύπων Πριν από την πρώτη χρήση της συσκευής, διαβάστε τις υποδείξεις ασφαλείας και ενεργήστε βάσει αυτών. Φυλάξτε τις παρούσες υποδείξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εποχική γρίπη: Οδηγίες για τα μέλη πληρώματος των αεροσκαφών Δεκέμβριος 2010 Στην Ελλάδα η περίοδος της εποχικής

Διαβάστε περισσότερα

Ανεµιστήρας γραφείου 12 ιντσών EFW12D. Βιβλίο οδηγιών

Ανεµιστήρας γραφείου 12 ιντσών EFW12D. Βιβλίο οδηγιών Ανεµιστήρας γραφείου 12 ιντσών EFW12D Βιβλίο οδηγιών Μάθετε τον ανεµιστήρα σας ιαβάστε τις οδηγίες αυτές και επιθεωρήστε καλά τις εικόνες πριν χρησιµοποιήσετε τον ανεµιστήρα σας. Μπροστινό προστατευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Υγείας και Ασφάλειας και Εγκατάστασης

Οδηγός Υγείας και Ασφάλειας και Εγκατάστασης Οδηγός Υγείας και Ασφάλειας και Εγκατάστασης EL ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγός υγείας και ασφάλειας 3 Οδηγός εγκατάστασης 6 2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ EL ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΡΕΙΤΕ Διαβάστε τις οδηγίες για την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΜΑΣΑΖ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΜΑΣΑΖ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΜΑΣΑΖ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Υγιεινή ζωή κάθε μέρα! Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά προτού να λειτουργήσετε το μηχάνημα και κρατήστε τις για μελλοντική χρήση. Σημείωση: διατηρούμε το δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΝΙΣΤΗΡΑ ΣΤΗΛΗ 47 Μοντέλο: MTF-16229 Διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: HB6007A Ref. No: 865-20491 ΠΡΟΣΟΧΗ! - ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη

Διαβάστε περισσότερα

Ανεµιστήρας 16 ιντσών µε ορθοστάτη EFW16P. Βιβλίο οδηγιών

Ανεµιστήρας 16 ιντσών µε ορθοστάτη EFW16P. Βιβλίο οδηγιών Ανεµιστήρας 16 ιντσών µε ορθοστάτη EFW16P Βιβλίο οδηγιών Μάθετε τον ανεµιστήρα σας ιαβάστε τις οδηγίες αυτές και επιθεωρήστε καλά τις εικόνες πριν χρησιµοποιήσετε τον ανεµιστήρα σας. Μπροστινό προστατευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: SVC9702 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ 1 Σημάνσεις Ασφαλείας: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για να μειώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Γκριλιέρα 4 θέσεων με αποσπώμενες πλάκες ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

Γκριλιέρα 4 θέσεων με αποσπώμενες πλάκες ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Γκριλιέρα 4 θέσεων με αποσπώμενες πλάκες ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: AK-A008 Ref. No: 853-5008 Συγχαρητήρια για την επιλογή σας να προμηθευτείτε ένα προϊόν. ΠΡΟΣΟΧΗ! - ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

HAIR DRYER IONIC HD 6080 ΕΛΛΗΝΙΚΑ

HAIR DRYER IONIC HD 6080 ΕΛΛΗΝΙΚΑ HAIR DRYER IONIC HD 6080 ΕΛΛΗΝΙΚΑ A B C D E F 3 ΑΣΦΑΛΕΙΑ Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας τις εξής οδηγίες κατά τη χρήση της συσκευής: 7 Η συσκευή έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για οικιακή χρήση. 7 Ποτέ μη

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική Σκούπα R-137 ROHNSON Οδηγίες Χρήσης

Ηλεκτρική Σκούπα R-137 ROHNSON Οδηγίες Χρήσης Ηλεκτρική Σκούπα R-137 ROHNSON Οδηγίες Χρήσης - 1 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική συσκευή, πρέπει πάντα να ακολουθείται τις βασικές προφυλάξεις καθώς και να τηρείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: HM703A Ref. No: 865-4417 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη που προκλήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ 1. Γυάλινο καπάκι με πλαστική λαβή ανθεκτική στη θερμότητα 2. Επαφές για το θερμοστάτη 3. Υποδοχή για το θερμοστάτη 4. Κάλυμμα προστασίας 5. Ζεστή πλάκα 6. Θερμοστάτης 7. Αισθητήρας θερμοκρασίας-μετρά

Διαβάστε περισσότερα

ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Περιεχόμενα 1. Περιγραφή μηχανήματος 2. Τεχνικά χαρακτηριστικά 3. Οδηγίες ασφαλείας 4. Συναρμολόγηση 5. Συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

6 ΙΝ 1 STEAM MASTER x6 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

6 ΙΝ 1 STEAM MASTER x6 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 6 ΙΝ 1 STEAM MASTER x6 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Διαβάστε με προσοχή. Κρατήστε για μελλοντική αναφορά. Οδηγίες Aσφαλείας Σωστή χρήση ΠΡΟΣΟΧΗ! Η λανθασµένη χρήση της συσκευής µπορεί να έχει ως αποτέλεσµα τραυµατισµό,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-839 / UHM-852

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-839 / UHM-852 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-839 / UHM-852 Το προϊόν είναι κατάλληλο μόνο για χρήση σε καλά μονωμένους χώρους ή περιστασιακά Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή στο ρεύμα, για την αποφυγή βλάβης από λανθασμένη χρήση. Δώστε ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1)

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1) Model No: R-102 Σκουπάκι Χειρός Οδηγίες Χρήσης Περιγραφή Επαναφορτιζόµενο σκουπάκι χειρός για υγρά και στερεά. Απορροφά εύκολα σκόνη και νερό. Είναι εύχρηστο για το σπίτι και παρόµοιους χώρους. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΟΡΘΟΣΤΑΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ. Model No: USSF-609 Ref. No:

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΟΡΘΟΣΤΑΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ. Model No: USSF-609 Ref. No: ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΟΡΘΟΣΤΑΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: USSF-609 Ref. No: 862-8138 ΠΡΟΣΟΧΗ! - ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά

ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή πρέπει να τηρείτε βασικούς κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Θέματα Ασφάλειας

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Θέματα Ασφάλειας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Θέματα Ασφάλειας Δημήτρης Τσιπιανίτης ΠΑΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας

Διαβάστε περισσότερα

Εποχική γρίπη: Οδηγίες κατά το ταξίδι με πλοίο/κρουαζιερόπλοιο για τα μέλη του πληρώματος και τους ταξιδιώτες Δεκέμβριος 2010

Εποχική γρίπη: Οδηγίες κατά το ταξίδι με πλοίο/κρουαζιερόπλοιο για τα μέλη του πληρώματος και τους ταξιδιώτες Δεκέμβριος 2010 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εποχική γρίπη: Οδηγίες κατά το ταξίδι με πλοίο/κρουαζιερόπλοιο για τα μέλη του πληρώματος και τους ταξιδιώτες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΙΣΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΚΕΥΗ ΙΣΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗ ΙΣΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας

Διαβάστε περισσότερα

HYDROCLEAN 5 STEAM MOP ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Profitstore

HYDROCLEAN 5 STEAM MOP ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Profitstore HYDROCLEAN 5 STEAM MOP ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜ: Όλες οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές. Πιθανόν να υπάρχουν διαφορές σε λεπτομέρειες, σχέδια και χρωματισμούς. Προδιαγραφές και τεχνικά χαρακτηριστικά μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ INSTRUCTIONS MANUAL

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ INSTRUCTIONS MANUAL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ INSTRUCTIONS MANUAL ΦΟΥΡΝΑΚΙ SUPER NEW 1505 3505 4005 4505 SUPER NEW MIDI OVEN 1505 3505 4005 4505 GR ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑ 1 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕΛΙΔΑ 2 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕΛΙΔΑ

Διαβάστε περισσότερα