ΧΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΧΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ"

Transcript

1 - 1 - ΧΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ 1 Ο ΕΓ/ΓΜΠ ΜΑΙΟΣ 2012

2 - 2 - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΚΤΗ ΦΡΟΥΡΑΣ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε, Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου µετατίθεστε στη φρουρά Αλεξανδρούπολης. Η Υπηρεσία βρίσκεται τόσο στο πλευρό σας όσο και της οικογενείας σας και θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει σε κάθε πρόβληµα που θα αντιµετωπίσετε, καθ όλο το χρονικό διάστηµα που θα υπηρετείτε στη Φρουρά Αλεξανδρούπολης. Για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκαν και λειτουργούν τα Τµήµατα Μέριµνας Προσωπικού, µε τα οποία µπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (ΕΨΑ ) και ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ (ΕΨΑ ), εάν επιθυµείτε, για την παροχή στοιχείων προς εξεύρεση οικίας ή οιασδήποτε άλλης πληροφορίας που µπορεί να σας διευκολύνει στην εγκατάστασή σας στη Φρουρά. Με εκτίµηση -Ο - Ανώτερος ιοικητής Φρουράς

3 - 3 - ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ ΕΒΡΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η XII Μ/Κ ΜΠ έχει ως έµβληµα µαύρο θυρεό, πάνω στον οποίο απεικονίζονται 2 πετεινοί έτοιµοι να συµπλακούν. Φέρει επίσης την επιγραφή σε λευκό φόντο "Έως αν τον έτερον προπεσείν", η οποία ερµηνευόµενη σηµαίνει "µέχρις ότου πέσει πρώτος ο άλλος". Το έµβληµα είναι εµπνευσµένο από το αρχαίο κείµενο του ιστορικού Πολύβιου, το οποίο περιγράφει τη συµπεριφορά των αντιπάλων στον πόλεµο µεταξύ Ρωµαίων και Καρχηδονίων : Τα δε πολιτεύµατα ην αµφοτέρων παραπλήσια τοις ψυχοµαχούσι των ευγενών ορνίθων. Εκείνοι τε γαρ πολλάκις απολωλεκότες τας πτέρυγας δια την αδυναµίαν, αυτή δε τη ψυχή µένοντες εκβάλλουσι τας πληγάς, έως αν αυτοµάτως ποτέ περιπεσόντες αυτοίς και ραδίως αλλήλων διδράξωνται, κ έπειτα τούτου γενοµένου συµβή εως τον έτερον αυτών προπεσείν. ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Η όλη δε πολιτεία (συµπεριφορά) και των δύο (Ρωµαίων και Καρχηδονίων) έµοιαζε µε τους µέχρις εσχάτων αγωνιζόµενους ευγενείς πετεινούς. Γιατί και εκείνοι πολλές φορές, ενώ έχουν χάσει τα φτερά τους από την αδυναµία (να καταβάλει, ο ένας τον άλλον) επιµένοντας µε ψυχικό σθένος, αδιαφορούν για τις πληγές, µέχρις ότου επιπέσουν εναντίον αλλήλων και αρπάξουν ο ένας τον άλλον µέχρι να πέσει πρώτος ο ένας από αυτούς. Επιλέχθηκε και καθιερώθηκε το Συµβολίζει δε το πείσµα και την αποφασιστικότητα της Μεραρχίας ν' αγωνισθεί µέχρι την τελική νίκη.

4 - 4 - Το Έµβληµα της ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ (3 Ο ΣΙ- ΟΡΥΛΑΙΟ ) Στο έµβληµα της Ταξιαρχίας απεικονίζεται το άρµα, το οποίο αποτελεί το βασικό οπλικό σύστηµα της ΤΘ Ταξιαρχίας και ο Κένταυρος που αποτελεί το σύµβολο της ορµητικότητας, της ταχύτητας της ισχύος και εκφράζει το δεσµό του ιππέα µε το άλογό του και κατ επέκταση του Τεθωρακισµένου µαχητή µε το άρµα του. Επίσης περιλαµβάνεται η φράση "ΚΑΙΡΟΝ ΠΡΟΣΜΕΝΕ", είναι το ρητό του Περιάνδρου και σηµαίνει "Περίµενε την Κατάλληλη Ευκαιρία", φράση που αντικατοπτρίζει τον επιχειρησιακό ρόλο της Ταξχίας ως δύναµης ισχυρής και έτοιµης να επέµβει άµεσα στον αγώνα, στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, προκειµένου να επιτύχει το προσδοκώµενο αποφασιστικό αποτέλεσµα.

5 - 5 - ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 1. Η ΧΙΙ Μεραρχία Πεζικού συγκροτήθηκε για πρώτη φορά µε έδρα την Κοζάνη, από το Γ Σώµα Στρατού, µε το Β.. της 23 εκεµβρίου Περιελάµβανε τα 31 ο, 32 ο και 33 ο Συντάγµατα Πεζικού, την ΧΙΙ Μοίρα Ορειβατικού Πυροβολικού και λοιπούς Μεραρχιακούς Σχηµατισµούς. 2. Κατά τον Α Παγκόσµιο Πόλεµο δεν έλαβε µέρος σε αγώνες. Απελευθέρωση της Αλεξ/πολης,14 Μαΐου 1920

6 - 6 - ΠΕΡΙΟ ΟΣ Την 23 η Απριλίου 1920, η Μεραρχία είχε έδρα την Ξάνθη (Μεραρχία Ξάνθης) µε ιοικητή τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Μαζαράκη-Αινιάν. Περιλάµβανε τα 13 ο, 14 ο και 15 ο Συντάγµατα Πεζικού, τις ΧΙΙα και ΧΙΙβ Μοίρες Ορεινού Πυροβολικού, το ΧΙΙ Σύνταγµα Ορεινού Πυροβολικού, Επιλαρχία, Ίλη Στρατιάς Θράκης, Απόσπασµα Τηλεγραφητών, το 1 ο Ορεινό Χειρουργείο, Πρόσκαιρο Νοσοκοµείο και Μοίρα Συζυγαρχιών. 4. Το Μάιο του 1920 συµµετείχε στην κατάληψη και κατοχή της. Θράκης, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους, µεταφέρθηκε στη Μικρά Ασία, όπου πήρε µέρος στις επιχειρήσεις. 5. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους επανήλθε στη Θράκη και συµµετείχε µε άλλες Μονάδες του Ελληνικού Στρατού στην κατάληψη της Ανατολικής Θράκης. ΠΕΡΙΟ ΟΣ Από το Μάϊο του 1921, η Μεραρχία, µε ιοικητή τον Πρίγκιπα Ανδρέα (28 Μαϊου-10 Ιουλίου), αποτελούµενη από τα 14 ο, 41 ο, 46 ο Συντάγµατα Πεζικού, τις ΧΙΙα και ΧΙΙβ Μοίρες Ορεινού Πυροβολικού, την ΙΙΙ Μοίρα του Α Συντάγµατος Πεδινού Πυροβολικού, την ΧΙΙ Ηµιλαρχία και Λόχο Σκαπανέων. Η Μεραρχία υπάχθηκε στο Α ΣΣ. 7. Από την 29 Μαϊου έως την 6 Ιουνίου 1921, η Μεραρχία αποβιβάστηκε στη Σµύρνη και µέχρι την 22 Ιουνίου του ιδίου έτους είχε µετασταθµεύσει στην περιοχή Ενεϊ-Γιουµπέκ Κιράν στο Νότιο Συγκρότηµα Μεραρχιών.

7 Από την 23 έως την 27 Ιουνίου προωθήθηκε στο Ακάρ Νταγ. 9. Την 29 Ιουλίου, µετά την κατάληψη του Αφιόν Καραχισάρ, προωθήθηκε στο Μπέη Κιόϊ. 10. Από 2 έως 10 Ιουλίου, υπαγόµενη στο Α ΣΣ και µετά τη διεξαγωγή σειράς επιχειρήσεων, προωθήθηκε στην περιοχή Αλπανός. 11. Από 15 Ιουλίου, υπό τον ιοικητή Συνταγµατάρχη Πεζικού Καλλιδόπουλο Περικλή, η Μεραρχία υπαγόµενη στα Α και Β ΣΣ και µε την αυτή σύνθεση, έλαβε µέρος στις επιχειρήσεις προς την Άγκυρα. ΠΕΡΙΟ ΟΣ Τον Αύγουστο του 1922 η Μεραρχία µε την αυτή ιοίκηση και σύνθεση και υπαγόµενη στο Α ΣΣ άρχισε την υποχώρηση. 13. Ύστερα από επανειληµµένες εχθρικές επιθέσεις, τµήµατα της Μεραρχίας υπό τον ιοικητή της, περικυκλώθηκαν και αιχµαλωτίστηκαν από τον εχθρό, ενώ άλλα κατόρθωσαν να διασωθούν. 14. Τελικά η Μεραρχία, αποτελούµενη από 155 Αξκούς, οπλίτες, κτήνη, 18 πυροβόλα και 15 πολυβόλα αποβιβάστηκε την 31 Αυγούστου στο λιµένα του Τσεσµέ και µεταφέρθηκε στη Χίο. ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 15. Μετά την εγκατάλειψη της Μικρά Ασίας και την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού, για τη συγκρότηση της Στρατιάς Έβρου, η Μεραρχία ανασυγκροτήθηκε µε έδρα τις Φέρες (Οκτώβριος 1922) και παρέµεινε εκεί µέχρι την υπογραφή της ειρήνης. 16. Το 1923 βρέθηκε σε προκάλυψη στη ζώνη ιδυµοτείχου - Μαρώνειας - Έβρου ποταµού. 17. Μέχρι το 1930 η Μεραρχία παρέµεινε στη Θράκη, µε έδρα την Κοµοτηνή. ΠΕΡΙΟ ΟΣ Η 28 η Οκτωβρίου βρήκε την ΧΙΙ Μεραρχία στην Κοµοτηνή, µε ιοικητή τον Υποστράτηγο Αν. Ρουσόπουλο (28/10/40-21/12/40).

8 Μετά την επιστράτευση, η συγκρότηση της Μεραρχίας ήταν : 29 ο, 80 ο, 81 ο, 82 ο, 84 ο, 86 ο, 87 ο Συντάγµατα Πεζικού, ΧΙΙ Συνοριακός Τοµέας, ΧΙΙ Σύνταγµα Ορεινού Πυροβολικού, ΧΙΙ Οµάδα Αναγνωρίσεως, ΧΙΙα και ΧΙΙβ Λόχοι ιαβιβάσεων. Το 29 ο ΣΠ ενεργό, µε έδρα την Κοµοτηνή, διατέθηκε από την 8/2/40 στην XVII Μεραρχία, το νεοσυγκροτηθέν 80 ο ΣΠ διατέθηκε από 8/2/41 στην Ταξιαρχία Έβρου, το 81 ο ΣΠ, ενεργό, µε έδρα την Αλεξανδρούπολη διατέθηκε από 11/12/40 στην XVII Μεραρχία. 20. Την 8 Φεβρουαρίου, ο Συνοριακός Τοµέας µετονοµάστηκε σε 83 ο ΣΠ και την 12/3/41 συγχωνεύτηκε µε το 80 ο ΣΠ. Τα νεοσυγκροτηθέντα 84 ο, 86 ο, 87 ο ΣΠ, υπάχθηκαν από 8/2/41 στη Μεραρχία ενώ από 15/1/41 το ΧΙΙ Σύνταγµα Ορειβατικού Πυροβολικού, πλην της ΧΙΙα Μοίρας, διατέθηκε στην XVII Μεραρχία. 21. Την 15 εκεµβρίου, η Μεραρχία υπάχθηκε στην Ε Ανώτ. Στρατιωτική ιοίκηση και από 8/2/41 στο Τµήµα Στρατιάς Θράκης. 22. Στις 6 Μαρτίου 1941, η ΧΙΙ Μεραρχία υπάχθηκε στο Τµήµα Στρατιάς Κεντρικής Μακεδονίας και µετακινήθηκε από τη Θράκη στην Κεντρική Μακεδονία. 23. Την 9 Μαρτίου 1941, εγκαταστάθηκε αµυντικά στο δεξιό (Νότιο) τοµέα της τοποθεσίας Βερµίου. 24. Την 8 και 9 Μαρτίου 1941, υπάχθηκε στο Αυστραλιανό Α ΣΣ. 25. Την 12 Απριλίου 1941, µετακινήθηκε από την τοποθεσία Βερµίου στην περιοχή Σιάτιστας. 26. Την 14 Απριλίου 1941, επανήλθε στο Τµήµα Στρατιάς Κεντρικής Μακεδονίας.

9 Την 15 Απριλίου, η Μεραρχία πιεζόµενη από τους Γερµανούς, συµπτύχθηκε από τη στενωπό της Σιατίστης και πέρασε τον Αλιάκµονα. Τότε σηµειώθηκε αθρόα διαρροή ανδρών. 28. Την 16 και 17 Απριλίου, τα υπολείµµατα της Μεραρχίας αφίχθηκαν διαδοχικά στο Μελίσσι Καλαµπάκας και Καστρίτσι Ιωαννίνων. 29. Την 24 Απριλίου, τα υπολείµµατα της Μεραρχίας, αποτελούµενα από χίλιους περίπου άνδρες διαλύθηκαν. Επίσκεψη Πλαστήρα στην Αλεξ/πολη Ο Στγος Ν. Πλαστήρας στο Στρατηγείο ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ 30. Με την υπ αριθ. ΑΠ Φ.030/25/25651/ ιαταγή του ΓΕΣ, συγκροτήθηκε η ΧΙΙ Μεραρχία µε µετονοµασία και αναδιοργάνωση της 31 ης Στρατιωτικής ιοίκησης µε έδρα την Αλεξ/πολη και υπαγωγή υπό το Γ ΣΣ, µε την παρακάτω συγκρότηση : ΣΠ, ΤΠ, 285 ΕΤΠ, 31 ος ΛΒΟ, 833 ΜΛΜ, 31 ος ΛΥΣΠ, 481 Λόχος Β, 712 Λόχος ΜΧ, 107 ΜΠΠ, 966 Οµάδα ΕΣΑ, 832 ΜΛΜ, 378 ΟΡΧ. ΑΝΤΑΛ., 940 ΑΚΙ, και ΧΙΙ Ιλη Αναγνωρίσεως.

10 ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟ ΟΣ Τον Ιούνιο του 1996, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του Στρατού σύµφωνα µε την ΑΑΠ (ΕΧ)Φ.004.2/37/836015/Σ189/24 ΟΚΤ 95/ γή της ΟΡ/ΓΕΣ, ολοκληρώθηκε η αναδιοργάνωση της ΧΙΙ ΜΠ και µετέπεσε σε ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ.Το έτος 2009 µετονοµάστηκε σε ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ ΕΒΡΟΥ. Η ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, µε τις Μ/Κ Ταξιαρχίες Πεζικού και τις λοιπές Μονάδες-Ανεξ. Υποµονάδες που διαθέτει, µε κύρια χαρακτηριστικά την µεγάλη ισχύ πυρός, την ταχυκινησία, τον ισχυρό οπλισµό, τη µεγάλη ευκαµψία την ικανοποιητική θωράκιση και τη δυνατότητα να µάχεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι σε θέση να εξασφαλίσει την άµυνα της χώρας, να υπερασπιστεί την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα στη Περιοχή Ευθύνης της. Η θέση της Μεραρχίας, σε συνδυασµό µε τον υψηλό βαθµό αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή µας, αλλά και την προσθήκη άλλων κινδύνων, καθιστούν το ρόλο και την αποστολή της, πρωταρχικής σπουδαιότητας και σηµασίας. Η άριστη εκπαίδευση, η διαρκής βελτίωση και εκσυγχρονισµός του οπλισµού, η προετοιµασία του προσωπικού, η υψηλή ετοιµότητα και η εκδυνάµωση των κανόνων της στρατιωτικής πειθαρχίας, συνιστούν για την Μεραρχία την αξιόπιστη αποτρεπτική της ισχύ και θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές ισχύος για την Μεραρχία αλλά και γενικότερα για τις Ενοπλες υνάµεις για την αποτροπή κάθε επιβουλής κατά της Πατρίδας µας.η ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, αν απαιτηθεί θα υπερασπιστεί την ακεραιότητα της Πατρίδας µας και θα διαφυλάξει την ελευθερία και το δηµοκρατικό της πολίτευµα. Για το σκοπό αυτό επικεντρώνει τις προσπάθειες της στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των οπλικών συστηµάτων και µέσων, στην εκπαίδευση, ανύψωση και διατήρηση του ηθικού σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, σηµαντική και πολυσχιδής είναι η προσφορά της Μεραρχίας και στην τοπική κοινωνία. Πέρα από την παροχή ασφάλειας στον ντόπιο πληθυσµό, µεγάλη είναι η προσφορά κοινωφελούς έργου της Μεραρχίας προς τους κατοίκους της περιοχής, κυρίως στον τοµέα της υγειονοµικής περίθαλψης, στην κατασκευή αντιπληµµυρικών έργων, στην ψυχαγωγία αλλά και σε άλλους τοµείς.

11 ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ ΕΒΡΟΥ

12 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΧΙΙΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ/3 ο ΣΙ - ΟΡΥΛΑΙΟ Η ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ προήλθε από την αναδιοργάνωση της 3ης κσεως Μάχης (της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας). Η 3η κση Μάχης συγκροτήθηκε στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (1/9/1958). Στη συνέχεια µεταστάθµευσε διαδοχικά στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ (1960), στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ (1963) και στην ΞΑΝΘΗ (1964), απ όπου το καλοκαίρι του 1974 µεταστάθµευσε στην ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ. Την 21 Ιαν 1978 αναδιοργανώθηκε ως ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ. Με δεδοµένο ότι το όπλο των τεθωρακισµένων αποτελεί ιστορική συνέχεια του Ιππικού δόθηκε στην Ταξιαρχία, από το Φεβρουάριο 2001, ο συµπληρωµατικός τίτλος 3ο Σύνταγµα Ιππικού ΟΡΥΛΑΙΟ. Το 3ο Σύνταγµα Ιππικού, υπό την Ταξιαρχία Ιππικού, υποστήριζε τον αγώνα της Ιης και ΙΙας Μεραρχίας κατά τη µάχη του Εσκί Σεχίρ (08 Ιουλ 1921.Νικηφόρα µάχη των Ελλήνων) και προξένησε σηµαντικές απώλειες στον εχθρό. Το Στρατηγείο και οι Μονάδες της Ταξχίας, έχουν έδρα την ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ.

13 ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ

14 Γενικά στοιχεία για τον Νοµό Εβρου Ο Νοµός Εβρου µαζί µε τους Νοµούς ράµας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης αποτελούν την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικότερο σηµείο της Ελλάδας. Πρωτεύουσα του Νοµού είναι η Αλεξανδρούπολη.Η εκτασή του είναι τετραγωνικά χιλιόµετρα. Είναι κατά κύριο λόγω πεδινός και µόνο το 10,3% είναι ορεινοί όγκοι έναντι των εκτεταµένων πεδιάδων που καταλαµβάνουν το 62,4% της εκτασής του, ένα µεγάλο µέρος του των οποίων καλλιεργείται. Ο πληθυσµός του νοµού ανέρχεται, σύµφωνα µε την τελευταία απογραφή του 2011 σε κατοίκους. Ο Πρωτογενής Τοµέας (Αγροτικός) ενασχόλησης των κατοίκων είναι η καλλιέργεια της γης και η παραγωγή αγροτικών προϊόντων όπως βαµβάκι σιτάρι και ζαχαρότευτλα. ζώων. Ο ευτερογενής Τοµέας (κτηνοτροφία) ενασχόλησης των κατοίκων είναι η εκτροφή Ο Τριτογενής Τοµέας (Παροχή υπηρεσιών) ενασχόλησης των κατοίκων είναι η παροχή υπηρεσιών καθώς ο νοµός γνωρίζει µεγάλο τουριστικό ενδιαφέρων. Ο Νοµός Έβρου αποτελείται από τους εξής ήµους: ΗΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ήµος Αλεξανδρούπολης ηµος Ορεστιάδας ήµος ιδυµοτύχου ήµος Σουφλίου ήµος Σαµοθράκης

15 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Η πόλη της Αλεξανδρούπολης, είναι η πρωτεύουσα του Νοµού 'Eβρου, βρίσκεται 14,5 χλµ. δυτικά από τις εκβολές του ποταµού Έβρου και τα ελληνοτουρκικά σύνορα,340 χλµ. από τη Θεσσαλονίκη και 850 χλµ από την Αθήνα. Η σηµερινή θέση της πόλης ταυτίζεται µε την αρχαία Σάλη, η οποία κατά τον 5 ο αιώνα π.χ. σύµφωνα µε τον Ηρόδοτο, ήταν µία από τις πόλης της Σαµοθράκικής Πειραίας (Μεσηµβρία, Ζώνη, Σάλη, ρύς, Τέµπυρα και Χαρά-κωµα ).Τους αιώνες που ακολουθούν, η περιοχή γίνεται µονοπάτι κατακτητών και πεδίο πολεµικών συγκρούσεων. Έτσι η πόλη σβήνει και πυκνά δάση από βελανιδιές και αγριόχορτα παίρνουν τη θέση της. Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια, µέχρις ότου κάποιοι ψαράδες από την Μαρώνεια και τη Μάκρη να στήσουν στα µέσα του 19 ου αιώνα έναν µικρό οικισµό, το εδέ Αγάτς, ονοµασία που σηµαίνει το δέντρο του καλόγερου και που κατά την παράδοση δόθηκε από µια βελανιδιά, κάτω από την σκιά της οποίας δίδαξε και τάφηκε ένας δερβίσης. Η πόλη ωστόσο οφείλει την αναπτυξή της, στην ίδρυση και λειτουργία της πρώτης σιδηροδροµικής γραµµής που ξεκινούσε από την Βιέννη για την Κωνσταντινούπολη κι ένα παρακλάδι έφτασε στο Θρακικό Πέλαγος τη δεκαετία του Επακόλουθο του έργου αυτού ήταν να κατασκευαστεί για τις ανάγκες των ανθρώπων που εργάζονταν στα εργοτάξια µικρός λιµενίσκος λίγο πρίν το 1870 µε υποτυπώδες εγκαταστάσεις, για να φτάνουν στην περιοχή άνθρωποι και υλικά. Κι ενώ ο σιδηρόδροµος λειτουργεί από το 1872, φτάνουν το 1878 ρωσικά στρατεύµατα, κατά των Ρωσοτουρκικό πόλεµο. Στο διάστηµα της διαµονής τους αξιωµατικοί του µηχανικού, εκπόνησαν το σχέδιο της νέας πόλης στην παραθαλάσσια ζώνη. Μ αυτό το σχέδιο, αναπτύχθηκε η Αλεξανδρούπολη στα πρώτα στάδια. Πολύ γρήγορα η νεοσύστατη πόλη, χάρη στη δηµιουργία του σιδηροδρόµου και το λιµάνι της, έγινε ένας ζωτικός συγκοινωνιακός κόµβος, που συγκέντρωνε συνεχώς και περισσότερους ανθρώπους, που αποτέλεσαν τα στοιχεία µιας πολυεθνικής και πολυπολιτισµικής κοινωνίας. Η κάθε εθνική οµάδα, σύντοµα απόχτησε τα δικά της θρησκευτικά και εκπαιδευτικά ιδρύµατα και ο Μητροπολίτης Αίνου, έφερε εδώ την έδρα του. 'Εδρα προξένων έγινε επίσης η νεαρή πόλη, γιατί στο λιµάνι της προσέγγιζαν τότε τα πλοία όλων των ναυτικών Ευρωπαϊκών δυνάµεων. Το Μάη του 1920 στο εδέ Αγάτς, αποβιβάστηκαν τα Ελληνικά στρατεύµατα και η πόλη όπως και όλη η υτική Θράκη, ενσωµατώθηκε στην Ελλάδα. Από την επίσκεψη δε του τότε βασιλιά Αλέξανδρου, η πόλη πήρε το όνοµά του, Αλεξανδρούπολη.

16 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Η πολιτιστική ζωντάνια της πόλης εκδηλώνεται πολύµορφα µε τις συναυλίες στα «Ελευθέρια», µε τις παραστάσεις αρχαίου και σύγχρονου θεάτρου στη διάρκεια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, µε το Φεστιβάλ βιβλίο, το πανελλήνιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών η τα πανηγύρια των χωριών της περιοχής. ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ α. Ο φάρος της Αλεξανδρούπολης Εκείνο όµως που χαρακτηρίζει την πόλη, είναι η παραλιακή λεωφόρος, µε τη σιλουέτα του φάρου να φαίνεται από παντού. Κατασκευάστηκε από την Γαλλική Εταιρία Φάρων και Φανών και πρωτολειτούργησε την 1η Ιουνίου του Με ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας 27 µ., στέλνει τη φωτεινή του δέσµη σε απόσταση µέχρι 27 ναυτικά µίλια και οδηγεί το καράβι µε ασφαλή τρόπο στο λιµάνι. Σε ένα από τα µεγαλύτερα λιµάνια της χώρας, εξελίσσεται το λιµάνι της Αλεξανδρούπολης. Με ξεχωριστές περιοχές για τα επιβατικά, τα ψαράδικα, τα φορτηγά, τα κότερα και τα κοντέινερς. β. Ο οικισµός της Μάκρης. ώδεκα χιλιόµετρα δυτικά της Αλεξανδρούπολης, βρίσκεται η κοινότητα της Μάκρης, µε το γραφικό λιµανάκι του Πλάτανου. Πάνω από την παραλία ορθώνεται ένας φυσικός όγκος µε µία τούµπα (γήλοφο) στην κορυφή του. Μέσα στο βράχο ανοίγεται µιά σπηλιά, γνωστή στους ντόπιους ως Σπηλιά του Κύκλωπα, η οποία παρουσιάζει ίχνη χρήσης από τα προϊστορικά έως τα βυζαντινά χρόνια, ενώ περιφερειακά αυτής έχουν λαξευτεί διάφορες κατασκευές, όπως κόγχες και σκαλοπάτια. Η ανασκαφή που πραγµατοποιείται τα τελευταία χρόνια στην τούµπα έφερε στο φώς ένα σπουδαίο οικισµό ( π.χ.), που θεωρείται από τους σηµαντικότερους των Βαλκανίων. Το λιµανάκι της Μάκρης Η σπηλιά του Κύκλωπα (Μάκρη)

17 γ. Αγία Παρασκευή Ενας στενός δρόµος ανάµεσα από ελαιώνες, µας οδηγεί στην παραλία της Αγίας Παρασκευής Κυανής Ακτής, µε το οµώνυµο εκκλησάκι. Η παραλία έχει βραβευθεί γαλάζια σηµαία".

18 δ. Η Μεσηµβρία Τελευταίος σταθµός πρός τα δυτικά για τον επισκέπτη, είναι η Αρχαία Μεσηµβρία ή Ζώνη. Η ανασκαφή του χώρου έδειξε, πως στη θέση αυτή υπήρχε αρχικά ένας οικισµός της Πρώιµης Εποχής του Σιδήρου- η σχετική κεραµική χρονολογείται στον 8ο και 7ο π.χ. αι, όπου κατοικούσαν Θράκες από το φύλο των Κικόνων, και στο τέλος του 7ου π.χ. αι., ήρθαν άποικοι από τη Σαµοθράκη και ίδρυσαν µία πόλη της Περαίας τους. Η έρευνα µέχρι πρόσφατα την ταύτιζε µε τη Μεσηµβρία, το δυτικότερο πόλισµα της Σαµοθρακικής Περαίας, όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος. Ο ελληνικός πληθυσµός έζησε αρµονικά και χωρίς προβλήµατα µε τον Θρακικό, από τον 7ο π.χ. αι µέχρι τον 1ο µ.χ. αι., που ερηµώνεται η περιοχή. Η πόλη περιβάλλεται από τείχος ενισχυµένο µε πύργους. Στο εσωτερικό παρατηρείται ένας δεύτερος τειχισµένος οικισµός µε εργαστήρια και καταστήµατα, που χρονολογούνται από τον 5ο µέχρι το 2ο π.χ. αι., ιδιωτικές οικίες µε αυλές, δίκτυο δρόµων και δύο ιερά οικοδοµήµατα : το ιερό της ήµητρας (4ος-3ος π.χ. αι.) και ο αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα (6ος-5ος π.χ. αι.). Στο πρώτο ανακαλύφθηκε θησαυρός από ασηµένια πλακίδια αφιερώµατα των αρχαίων προσκυνητών, ενώ στο δεύτερο βρέθηκαν τµήµατα αρχαϊκού κούρου και αττικά µελαµβαφή και µελανόµορφα αγγεία, µε χαραγµένο το όνοµα του θεού. Εξω από το τείχος εκτείνεται το νεκροταφείο. Αξιόλογα ευρήµατα από τη Μεσηµβρία-Ζώνη εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κοµοτηνής. Αρχαιολογική ανασκαφή στη Μεσηµβρία Κεραµικά στον Αρχαιολογικό χώρο Μεσηµβρίας

19 ε. Η Τραϊανούπολη Τα ερείπια µιάς σηµαντικής ρωµαϊκής πόλης, της Τραϊανούπολης, βρίσκονται 14 χλµ ανατολικά της Αλεξανδρούπολης. Ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Μάρκο Ούλπιο Τραϊανό ( µ.χ.) πάνω στον άξονα της Εγνατίας Οδού και αποτέλεσε το νέο αστικό κέντρο της παρηκµασµένης Σαµοθρακικής Περαίας. Πιθανώς η θέση επιλέχθηκε λόγω των ιαµατικών πηγών της, που λειτουργούν µέχρι σήµερα. Από επιγραφικές και νοµισµατικές µαρτυρίες, γνωρίζουµε την ύπαρξη ιεράς συγκλήτου, δήµου και φυλών. Από πολύ νωρίς, ήδη από το 2ο µ.χ. αι., εµφανίζεται χριστιανική κοινότητα. Μάλιστα, στα 161 µ.χ. µαρτύρησε στην Τραϊανούπολη η Αγία Γλυκερία, γιατί αρνήθηκε να προσκυνήσει στο ία. Από τον 4ο µ.χ. αι. γίνεται έδρα µητρόπολης. Ερηµώθηκε στο διάστηµα Το τείχος της δυστυχώς σώθηκε µόνο αποσπασµατικά και σε κακή κατάσταση. Το πιό αξιόλογο οικοδόµηµα είναι η Χάνα, ένα καµαρόστεγο ορθογώνιο κτίριο του δεύτερου µισού του 14ου αι., που χρησιµοποιήθηκε ως ξενώνας. Σήµερα εκεί φυλάσσεται η Αρχαιολογική Συλλογή Τραϊανούπολης. Πίσω από τη Χάνα βρίσκονται λουτρώνες από την εποχή της Τουρκοκρατίας (16ος αι.). Ακόµη σώζονται ερείπια εκκλησίας και στο λόφο του Αγίου Γεωργίου, πιθανή ακρόπολη του ρωµαϊκού οικισµού, ερείπια του µουσουλµανικού τεκκέ του Ισικλάρ. Πρόσφατα ανασκάφτηκε ταφικός τύµβος του 1ου µ.χ. αι στην περιφέρεια της Τραϊανούπολης µε πλούσια κτερίσµατα, τα οποία εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κοµοτηνής. στ. Ο ορίσκος Ένας από τους σπουδαίους σταθµούς ανεφοδιασµού που ανέπτυξε ο Μέγας Αλέξανδρος στην πορεία του προς την Ανατολή, ήταν και ο αρχαίος ορίσκος, κοντά στο σηµερινό οµώνυµο χωριό. ζ. Οι Φέρες Στις Φέρες, είκοσιεννέα χλµ. βορειοανατολικά της Αλεξανδρούπολης και δίπλα στον ποταµό Εβρο, τοποθετείται η βυζαντινή πόλη Βήρα. Η Βήρα συνδέθηκε στενά µε το όνοµα του Σεβαστοκράτορα Ισαάκιου Κοµνηνού. Στα ανέγειρε στην παραποτάµια πόλη τη µονή της Κοσµοσώτειρας και εγκατέλειψε τον κοσµικό βίο. Από την οχυρή µονή, σήµερα σώζεται το καθολικό της (κεντρικός ναός) ένα από τα καλύτερα δείγµατα κοµνήνειας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και τα θεµέλια ή τµήµατα τριών από τους έξι πύργους των τειχών της. Ο τύπος του ναού είναι δικίονιος εγγεγραµµένος σταυροειδής (δηλαδή σχηµατίζει τετράγωνο µε δύο διπλά στηρίγµατα, στο οποίο εγγράφεται σταυρός). Χτίστηκε από Κωσταντινουπολίτικο εργαστήριο, πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας. Στο εσωτερικό διατηρούνται θαυµάσιες τοιχογραφίες κοµνήνειας περιόδου, που απηχούν την τέχνη της Βασιλεύουσας. Στον αυλόγυρο του ναού εκτίθενται διάφορα µαρµάρινα αρχιτεκτονικά µέλη.

20 η. Η Νήσος Σαµοθράκη Τέλος στη ΠΕ της Μεραρχίας βρίσκεται η νήσος Σαµοθράκη, γνωστή από την αρχαιότητα για τα Καβείρια Μυστήρια, το ιερό των οποίων σώζεται µέχρι σήµερα, καθώς επίσης και από το παγκοσµίως γνωστό άγαλµα της Νίκης της Σαµοθράκης, πού κοσµεί το Μουσείο του Λούβρου. Η Νίκη της Σαµοθράκης Το Ιερό των Μεγάλων Θεών ι. Το έλτα του Έβρου ποταµού, εκτάσεως τµ.. Ένας από τους πιο σπάνιους υδροβιότοπους της Ευρώπης, στον οποίο διαβιούν 417 σπανία είδη πουλιών. Κυριαρχούν οι χηνόπαπιες, οι κορµοράνοι, οι κύκνοι, οι πελεκάνοι, τα φλαµίγκος, οι πελαργοί, οι ερωδιοί. Πολλά είδη βρίσκουν καταφύγιο στις αµµονησίδες, που έχουν σχηµατίσει οι προσχώσεις του ποταµού στα ρηχά της θάλασσας.

21 θ. Το δάσος της αδιάς, το µοναδικό πευκοδάσος σε όλη τη Θράκη και ένας από τους σηµαντικότερους βιότοπους της χώρας µας, όπου ενδηµούν 24 είδη αρπακτικών πουλιών. Εδώ βρίσκεται η τελευταία κατοικία του µαυρόγυπα, ενώ σ ολη την Ευρώπη υπάρχει άλλη µία αποικία στην περιοχή της Εξτρεµαδούρας στην Κεντρική Ισπανία. Το δάσος της αδιάς

22 Μαυρόγυπας ΙΑ ΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ Αλεξανδρούπολη -Άβαντας -Αισύµη Η διαδροµή αρχίζει από την οδό 'Αβαντος και βαίνει παράλληλα µε τη σιδηροδροµική γραµµή Αλεξανδρούπολης - Θεσσαλονίκης. Στο 8ο χλµ. περίπου, επάνω σε ένα λόφο υψώνονται οι πύργοι του κάστρου του Ποταµού, όπου βρέθηκαν και ίχνη οικισµού προϊστορικής και αρχαϊκής περιόδου. Το κάστρο και οι πύργοι κατά µια εκδοχή, ήταν δηµιούργηµα των Γατελούζων ή Βυζαντινών και χρησίµευσε για την άµυνα των παραθαλάσσιων περιοχών, από επιδροµές των Βουλγάρων. Αλεξανδρούπολη - Κίρκη -Συκορράχη Ανάµεσα σε καταπράσινες πλαγιές, περνά ο δρόµος που οδηγεί στο παλιό χωριό την Κίρκη, του Κιρκά µε το παλιό του όνοµα από τις λέξεις Κιρ- χαν, που θα πει εξοχικό χάνι. Το χωριό βρίσκεται στο κέντρο της στενωπού, που ανάµεσα από τα βουνά, οδηγεί από την κοιλάδα της Κοµοτηνής στην Αλεξανδρούπολη και χρησίµευε ως σταθµός διανυκτεύρευσεις και ανεφοδιασµού των οδοιπόρων. Κατοικείται ανέκαθεν από εντόπιους και έγινε γνωστό για τα περίφηµα µεταλλεία σιδηροπυρίτη που τώρα βρίσκονται σε αργία. Αξίζει να επισκεφτεί κανένας τις εγκαταστάσεις µε τις στοές, τις αποθήκες και τον εναέριο σιδηρόδροµο. Στα γειτονικά υψώµατα, εντοπίστηκαν προϊστορικά ιερά των Θρακών και µέσα στο δάσος επισηµάνθηκαν µεγαλιθικά λατρευτικά µνηµεία τύπου Μενχίρ. Το τέµπλο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, στολίζεται µε εικόνες του τελευταίου εργαστηρίου βυζαντινής αγιογραφικής παράδοσης, από τον µοναχό Κύριλλο τον Κιρκαλιώτη ( ). Σε λίγα χιλιόµετρα από την Κίρκη και σε διασταύρωση µε τη σιδηροδροµική γραµµή, βρίσκεται η Συκορράχη ανάµεσα σε υψώµατα µε χώρους αναψυχής. Στα

23 ταβερνάκια σερβίρεται κυνήγι κα τοπικές νοστιµιές, µε προϊόντα από παραδοσιακές καλλιέργειες. Το µεγάλο πανηγύρι, γίνεται στις 20 Ιουλίου του Προφήτη Ηλία µε µεγάλη συγκέντρωση πιστών από την γύρω περιοχή και µε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σπήλαιο Αγίων Θεοδώρων Από το φρούριο του Ποταµού, σκυρόστρωτος δρόµος που διασταυρώνεται µε τη σιδηροδροµική γραµµή και το ποτάµι οδηγεί σε ένα πλάτωµα ανάµεσα στα υψώµατα. Στην ανατολική πλευρά και σε απότοµη πλαγιά, που θυµίζει το τοπίο των ελφών, είναι το σπήλαιο των Αγίων Θεοδώρων. Έχει διαµορφωθεί σε παρεκκλήσι, µε κτιστό τέµπλο εικονογραφηµένο όπως και οι βραχώδεις τοίχοι της σπηλιάς. Οι τοιχογραφίες ανήκουν σε 2 περιόδους στον 11ο και τον 13ο αιώνα. Οι εικόνες της πρώτης περιόδου, έχουν ήρεµες και αποπνευµατισµένες µορφές, ενώ της δεύτερης περιόδου (13ος αιώνας), είναι µεγαλειώδεις συνθέσεις µε µνηµειακή αντίληψη. Το εκκλησάκι τιµάται στην µνήµη των Αγίων Θεοδώρων και γιορτάζει στις 16 Μαΐου. Καθώς ο δρόµος από τον 'Αβαντα συνεχίζονται προς Αισύµη, στα βουνά που υψώνονται προς τα υτικά, σώζονται ιερά των Κικόνων Θρακών, µε απεικονίσεις αστερισµών, όπως της Μεγάλης 'Αρκτου και κόγχες για προσφορές, στην τοποθεσία Μοναστήρι Λόφος. Κατά τους ειδικούς, ήταν ιερά της λατρείας του θεοποιηµένου Θράκα βασιλιά και ήρωα Ρήσσου. Στην πορεία από 'Aβαντα προς Αισύµη, δεξιά απλώνεται ο χώρος δασικής αναψυχής. Στα 20 χλµ. από την Αλεξανδρούπολη, βρίσκεται η Αισύµη σε ανοιχτό οροπέδιο, χωριό ιδανικό για ορεινή παραθέριση µε υγιεινό κλίµα. 'Εχει το όνοµα της οµηρικής πόλης Αισύµης. 10 χλµ. βορειότερα, είναι ο παραδοσιακός οικισµός των Σαρακατσάνων, µε τα παραδοσιακά κονάκια. Εδώ γίνεται η ετήσια συνάντηση Το Αντάµωµα των Σαρακατσάνων. Τρεις Βρύσες Ο δρόµος από Αισύµη-Οικισµό Σαρακατσάνων, οδηγεί στην ορεινή τοποθεσία Τρεις Βρύσες, όπου υπάρχουν δασικές εγκαταστάσεις, για άνετη παραµονή και διανυκτέρευση πενήντα και πλέον ατόµων. Από τις Τρεις Βρύσες, ο δρόµος συνεχίζεται ανατολικά και ανάµεσα από υψώµατα και πράσινες πλαγιές συναντά τον δρόµο Αλεξανδρούπολης Λουτρού - αδιάς.

24 ΑΓΟΡΑ Η σηµερινή Αλεξανδρούπολη φηµίζεται για την αγορά της και τη µεγάλη ποικιλία των προϊόντων που διαθέτει. Υπάρχει πληθώρα µαγαζιών, συγκεντρωµένων κυρίως στο κέντρο, που δίνουν την ευκαιρία να πραγµατοποιήσετε τις αγορές σας σε πολύ λογικές τιµές. Θα βρείτε ποιότητα και άριστη εξυπηρέτηση. Εµπορικά κέντρα - Καταστήµατα Η πόλη διαθέτει σύγχρονα εµπορικά κέντρα, που µπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη του καταναλωτή. Σ' αυτά θα βρείτε µπουτίκ ρούχων και διάσηµες φίρµες, υποδηµατοποιεία µε τις γνωστότερες φίρµες παπουτσιών, αλλά και πολλά άλλα µαγαζιά. Εκτός από τα παραπάνω εµπορικά κέντρα, η αγορά της Αλεξανδρούπολης έχει να επιδείξει δυναµική, µε πληθώρα καταστηµάτων στους κεντρικούς και παράπλευρους δρόµους. Μπορείτε να βρείτε µεγάλη ποικιλία καταναλωτικών προϊόντων και σε πολλά από αυτά θα βρείτε προϊόντα από γνωστές φίρµες του εξωτερικού. Λαϊκή αγορά Παζάρι

25 Το εβδοµαδιαίο παζάρι, που γίνεται κάθε Πέµπτη, κλέβει την προσοχή του επισκέπτη µε τη γραφικότητά του. Κιλίµια και χαλιά λαϊκής τέχνης, εγχώρια προϊόντα και ότι µπορεί να φανταστεί κανείς, παράλληλα µε την παρουσία των κατοίκων της περιοχής (χριστιανών και µουσουλµάνων). Η ιδιαίτερα φιλική ατµόσφαιρα και η έντονη παρουσία πολλών διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων δηµιουργούν ευχάριστη εντύπωση στον επισκέπτη, που µπορεί να διαπιστώσει από κοντά την αρµονική συµβίωση όλων των κατοίκων της περιοχής. Εστιατόρια- Ταβέρνες Ουζερί ΙΑΣΚΕ ΑΣΗ Το καλό φαγητό, και το άψογο βέβαια σέρβις χαρακτηρίζουν τα εστιατόρια της Αλεξανδρούπολης. Πολλά άλλα και φυσικά τα εστιατόρια των ξενοδοχείων διαθέτουν ότι καλύτερο υπάρχει από τοπική και διεθνή κουζίνα. Η πόλη έχει πολλές ταβέρνες. Στο κέντρο, στους κεντρικούς πεζόδροµους θα βρείτε τις περισσότερες από αυτές. Στα γύρο χωριά υπάρχουν επίσης πολλές ταβέρνες µε ποικιλία εδεσµάτων.

26 Νυχτερινή ιασκέδαση Την νυχτερινή διασκέδαση έρχεται να συµπληρώσει ο ικανοποιητικός αριθµός Bar και Club που εδρεύουν στη περιοχή καθώς και µεγάλος αριθµός από καφετέριες. Θέατρα Η πόλη διαθέτει το ηµοτικό Θέατρο που βρίσκεται στο κτίριο της ηµαρχίας στο κέντρο της πόλης καθώς επίσης και το Υπαίθριο Θέατρο στο ηµοτικό πάρκο «Εγνατία» Κινηµατογράφοι Η πόλη διαθέτει έναν χειµερινό και έναν θερινό κινηµατογράφο. Χειµερινός: ΗΛΥΣΙΑ Μαζαράκη 21, τηλ Θερινός: Σινε ΦΛΟΙΣΒΟΣ, καµπινγκ Η.Τ.Ε.Α. τηλ Υπεραστικά Λεωφορεία ΚΤΕΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΚΑΒΑΛΑ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 05:15-08:00-10:00-11:00-14:00-15:45-17:00 express (εκτός Σαββάτου) - 18:45-22:00 ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΤΟΣ 17:00 ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΤΟΣ 05:15 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 08:00-10:15-12:45-16:30-17:30-19:00-23:30 (ΜΕΣΩ ΚΑΒΑΛΑΣ) express ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΤΟΣ 17:30 ΚΥΡΙΑΚΗ

27 ΟΡΕΣΤΙΑ Α - ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΚΑΒΑΛΑ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 05:45-09:00-13:30-16:30 18:30 Ι ΥΜΟΤΕΙΧΟ - ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΚΑΒΑΛΑ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΟΡΕΣΤΙΑ Α - ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 06:05-09:20-13:50-16:50 Καθηµερινά : 16:30 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΟΡΕΣΤΙΑ Α ΑΘΗΝΑ- ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΟΡΕΣΤΙΑ Α 07:30-14:30-15:45-19:00-23:30 17:00 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΦΕΡΕΣ - ΣΟΥΦΛΙ - Ι ΥΜΟΤΕΙΧΟ- ΟΡΕΣΤΙΑ Α ευτέρα έως Παρασκευή: Σάββατο: Κυριακή και Αργίες: ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΣΑΠΕΣ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ ευτέρα έως Παρασκευή: Σάββατο: Κυριακή και Αργίες: Τρένα ΟΣΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΙΚΑΙΑ 05:19 Αλεξ/πολη 08:34 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 16:33 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 07:10 Αλεξ/πολη 13:19 ΙΚΑΙΑ 16:25 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15:30 Αλεξ/πολη 22:10 ΙΚΑΙΑ 01:14 ΙΚΑΙΑ 16:20 Αλεξ/πολη 19:19 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 01:41 Αεροπλάνα Olympic Airlines Aegean Airlines Αthens Airlines

28 Γραφεία ΟΑ Πόλη: Αλεξανδρούπολη Γραφείο: Αεροδρόµιο Εκδοτήρια ιεύθυνση: Terminal Αναχωρήσεων Τηλέφωνο: Αεροδρόµιο " ηµόκριτος" Τηλέφωνο: Fax: Τµήµα κρατήσεων για όλη την Έλλάδα Τηλέφωνο: Αεροδρόµιο " ηµόκριτος" Τηλ: Fax: Τµήµα κρατήσεων για όλη την Έλλάδα Τηλέφωνο: Ταξί 1. ΤΑΞΙ, Μαζαράκη 1, τηλ ΤΑΞΙ, Χ. Τρικούπη 1, τηλ ΡΑ ΙΟ ΤΑΞΙ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, Αλαµάνας Τέρµα, τηλ ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

29 Τηλέφωνα Άµεσης Ανάγκης Κέντρο άµεσης βοήθειας, 166 Αµεση επέµβαση,100 Πυροσβεστική Υπηρεσία, 199 Πυρκαγιών ασών,191 ασαρχείο Αλεξανδρούπολης, Νοµαρχεία: Τµήµα Τουρισµού: ήµοι ηµοτικές Κοινότητες Τοπικές Κοινότητες Αλεξανδρούπολης Ορεστιάδας ιδυµοτείχου Σουφλίου Σαµοθράκης Φερών Τυχερού Τραιανούπολης Μεταξάδων Τριγώνου ΕΛΤΑ - Ελληνικά Ταχυδροµεία: ΟΤΕ: ΕΗ: & 125(ΒΛΑΒΕΣ) ΕΥΑΑ: ΟΥ: ΚΤΕΟ: Λιµεναρχείο: Ναυτιλιακά Πρακτορεία: ΚΕΠ: Τελωνείο: Μουσεία Βιβλιοθήκες Πινακοθήκες 1. Εκκλησιαστικό Μουσείο Μητρόπολης Αλεξ/πολης, τηλ

30 Μουσείο Χλωρίδας και Πανίδας, τηλ Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Μαΐστρος Αλεξ/πολης τηλ Εθνολογικό Μουσείο Θράκης 14 ης Μαϊου 63 Αλεξ/πολη, τηλ Μουσείο Μετάξης Σουφλίου, τηλ Λαογραφικό Μουσείο Αλεξ/πολης, Λ. ηµοκρατίας τηλ Λαογραφικό Μουσείο Σαµοθράκης, τηλ Λαογραφικό Μουσείο «ΚΑΠΑ ΟΚΩΝ»( Οι τρείς Ιεράρχες) Ζήσης Μπουρµάνης Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων Κυριαζίδου Ελένη τηλ Λαογραφικό Μουσείο Φερών τηλ Αρχαιολογικός Χώρος Μεσηµβρίας τηλ Ιδιωτικές Ταχυδροµικές Εταιρίες 1. AIR COURIER SERVICES, Ι. Καβύρη 34, τηλ SKY WALK, Κωνσταντινουπόλεως 35, τηλ BCS COURIER, Ειρηνης 39, τηλ ΤΝΤ, Ι. Καβύρη 60, τηλ DHL, ικαστηρίων 2, τηλ ACS, Εµποριου 96, τηλ SPEEDEX COURIER, Καραγιωργακη 10, τηλ SUPER EXPRESS, ικαστηρίων 30, τηλ ΚΑΜΠΙΝΓΚ 1. ηµοτική Τουριστική Επιχ/ση Αλεξ/πολης, / Κάµπινγκ Σαµοθράκης, Κάµπινγκ Αλεξ/πολης, ΠΑΡΑΛΙΕΣ 1. ΕΟΤ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 2. SANTA ROSA 3. ΕΛΦΙΝΙ 4. ΚΙΝΚΙ 5. Ν.ΧΙΛΗ 6. ΚΑΛΑΜΑΚΙ 7. MOJITO 8. ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΜΑΚΡΗ 9. ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10. ΑΝΕΜΟΣ- ΙΚΕΛΛΑ 11. ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ 12. ΣΚΟΡΠΙΟΣ Ενηµερ ωτικός Οδηγός Φρουράς

31 Αλεξανδρούπολης ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ Ιαµατικά Λουτρά Τραϊανούπολης, Ιαµατικά Λουτρά Σαµοθράκης, Ιαµατικά λουτρά Σαµοθράκης ΤΡΑΠΕΖΕΣ 1. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑ ΟΣ, Βενιζέλου 38, τηλ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑ ΟΣ, Λεωφόρος ηµοκρατίας 325, τηλ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑ ΟΣ, Λεωφόρος ηµοκρατίας 251, τηλ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑ ΟΣ, Λεωφόρος ηµοκρατίας 240, τηλ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑ ΟΣ, Λεωφόρος ηµοκρατίας 210, τηλ ALPHA BANK, Λεωφόρος ηµοκρατίας 1, Τηλ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε., Λεωφόρος ηµοκρατίας 305, τηλ ΠΙΣΤΕΩΣ, Λεωφόρος ηµοκρατίας 270, τηλ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ, Λεωφόρος ηµοκρατίας 158, τηλ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑ ΟΣ, M. Αλεξανδρου και Ζαρίφη, τηλ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤ, Λεωφ. ηµοκρατίας 236, τηλ MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ, Αρκαδιουπόλεως Λεωφ. ηµοκρατίας γωνία, τηλ ALPHA BANK, Λεωφόρος ηµοκρατίας 59, Τηλ EUROBANK, Λεωφ. ηµοκρατίας 288, τηλ EUROBANK, Λεωφ. ηµοκρατίας 288, τηλ MILLENIUM, Λεωφόρος ηµοκρατίας 347, Τηλ PRO-BANK, Λεωφ. ηµοκρατίας 248, τηλ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ,Λεωφόρος ηµοκρατίας 158, Τηλ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, 14 Μαιου 22, τηλ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Λεωφ. ηµοκρατίας 227, τηλ ΑΤΤΙΚΗΣ, Λεωφόρος ηµοκρατίας 139, Τηλ

32 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 1. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ TOURS: Γιαλαµατζή Ειρήνη, Κ. Παλαιολόγου 6, τηλ ΘΡΑΚΗ TOURS: Αφοι Κουρτίδη Ο.Ε., Β. Αλεξάνδρου 60, τηλ , ΚΙΚΩΝ TOURS: Παντίρης Αντ., Ι. ραγούµη 5, τηλ , ΛΕΩΝ TOURS: Καραµπατζάκη Ευαγ., 14 ης Μαΐου 51, τηλ , EUROPA TOURS: Στεργίου Γεώργιος, Κ. Παλαιολόγου 57, τηλ , ΗΜΟΚΡΙΤΟΣ TRAVEL, Ι. Καβυρη 40, τηλ ΚΑΣΑΠΙ ΗΣ ΙΩΑΝ., Βενιζελου 19, τηλ SEVER TRAVEL, Ταµπουρλίδης Γεώργιος Μ. Αλεξάνδρου 24, τηλ Κέντρα Πληροφόρησης Τραιανούπολη Κέντρο Πληροφόρησης έλτα Έβρου Φέρες ηµοτικό τουριστικό κέντρο ( έλτα Έβρου) Σαµοθράκη Κέντρο ενηµέρωσης ήµου Σαµοθράκης στο λιµάνι της Καµαριώτισσας

33 ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙ Α ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝ Ο ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠ Ο ΙΕΥΘΥΝΣ Η ΗΜΗΤΡΑΣ 19 ΗΜΗΤΡΑΣ 19 gr ΒΡΕΦΙΚΟΙ-ΠΑΙ ΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ 33 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΩΚΑ 1 Ι ΙΩΤΙΚΟΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Το Καραβάκι 6 ο χλµ. Αλεξανδρούπολης Μάκρης , Αγωγή και Φροντίδα Αργυροκάστρου 19 & Παπανδρέου Μικρόκοσµος Πατρ. Γρηγορίου Γαλήνη Λ. ηµοκρατίας Μαγικός Αυλός Μαυροκορδάτου ,

34 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ 2 Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ nipalexandr.evr.sch.gr ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ 14 ης ΜΑΙΟΥ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΙΜΒΡΑΣΟΥ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΠΑ ΙΑΜΑΝΤΗ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΕΩΣ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΠΑ ΙΑΜΑΝΤΗ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ Ν.ΧΗΛΗΣ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΡΟ ΟΣ ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΖΥΜΒΡΑΚΑΚΗ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΡΟ ΟΣ ΕΡΚΩΝ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΙΜΒΡΑΣΟΥ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙ Η ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΝΘΕΙΑ ΑΠΑΛΟΥ ΑΠΑΛΟΣ ΜΑΙΣΤΡΟΥ ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΠΑΛΑΓΙΑΣ ΠΑΛΑΓΙΑ nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr 23 .com nipantheias.evr.sch.gr nipapalou.evr.sch.gr nipmaistr.evr.sch.gr nippalag.evr.sch.gr

35 ΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ 1o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ Γ. ΖΑΡΙΦΗ alexandr.evr.sch.gr 2o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΟΥ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΩΝ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝ ΡΟΝΙΚΟΥ & ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΥ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΗΜΗΤΡΑΣ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝ ΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΡΟ ΟΥ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΙΚΤΙΝΟΥ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ 12o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙ Η & ΜΥΡΙΒΙΛΗ ΠΑΠΑ ΙΑΜΑΝΤΗ & ΑΛΚΙΒΙΑ Η ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΝΘΕΙΑ ΑΠΑΛΟΥ ΑΠΑΛΟΣ ΜΑΙΣΤΡΟΥ ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΠΑΛΑΓΙΑΣ ΠΑΛΑΓΙΑ alexandr.evr.sch.gr alexandr.evr.sch. alexandr.evr.sch. alexandr.evr.sch. vr.sch. alexandr.evr.sch. alexandr.evr.sch. alexandr.evr.sch. alexandr.evr.sch. alexandr.evr.sch. alexandr.evr.sch anthias.evr.sch apalou.evr.sch maistr..evr.sch palagias..evr.sch

36 ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΑ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ 14ης ΜΑΪΟΥ ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΑΡΓ. ΚΟΥΤΑΒΟΥ ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ 14ης ΜΑΪΟΥ & ΑΝΘΕΜΙΟΥ ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΥΤ. ΘΕΟ ΩΡΑΣ ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓ. ΚΑΡΤΑΛΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΝΘΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΕΡΩΝ ΖΗΒΟΠΟΥΛΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 14ης ΜΑΪΟΥ & ΑΝΘΕΜΙΟΥ ΑΝΘΕΜΙΟΥ & ΑΥΤ. ΘΕΟ ΩΡΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ mail στο 1gymalexandr.evr.sch.gr mail στο 2gymalexandr.evr.sch.gr mail στο 3gymalexandr.evr.sch.gr mail στο 4gymalexandr.evr.sch.gr mail στο 5gymalexandr.evr.sch.gr mail στο gymanthias.evr.sch.gr mail στο gymferon.evr.sch.gr mail στο gym-espalesxandr.evr.sch.gr mail στο 1lykalexandr.evr.sch.gr mail στο 2lykalexandr.evr.sch.gr 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΗΜΗΤΡΑΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑ mail στο 3lykalexandr.evr.sch.gr mail στο 4lykalexandr.evr.sch.gr ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΕΡΡΩΝ ΖΗΒΟΠΟΥΛΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 14ης ΜΑΪΟΥ ΕΠΑ.Λ 1ο ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ ο ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ Λ. ΝΙΚΟΛΑΪ Η ο ΕΠΑΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ ΕΕΕΕΚ ΕΕΕΕΚ Αλεξ/πολης 1ο χλµ. Αλεξ/πολης- Παλαγίας ΕΠΑΣ ΕΠΑΣ ΚΑΤΑΚΟΥΖΙΝΟΥ ΣΕΚ ΣΕΚ ΚΑΤΑΚΟΥΖΙΝΟΥ mail στο lykferon.evr.sch.gr mail στο 1epalalexandr.evr.sch.gr mail στο 2epalalexandr.evr.sch.gr mail στο 3epal-espalexandr.evr.sch.gr mail στο eeeekalexandr.evr.sch.gr mail στο 1 sek alexandr.evr.sch.gr

37 ΑΕΙ ΤΥΠΟΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΠΟΙΟΤΥΠΟ ΑΕΙ ΤΜΗΜ. ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΕΙ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜ ΑΕΙ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜ. ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΕΙ ΤΜΗΜ. ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ACTIVUM ΘΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Η ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΛΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ Α. ΜΙΑΟΥΛΗ ΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ - ΟΡΟΣΗΜΟ ΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ 52 & 14ης ΜΑΪΟΥ ΚΟΡΥΦΗ ΑΙΝΟΥ ΜΕΘΟ ΟΣ Ι. ΚΑΒΥΡΗ ΝΕΝΟΓΛΟΥ 14ης ΜΑΪΟΥ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ BRITISH SCHOOL ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΟΥ PROGRESS ΑΙΝΟΥ & ΙΩ. ΡΑΓΟΥΜΗ ΑΓΓΛΙΑ - ΧΙΩΤΗ ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΑΧΟΝ ΜΙΑΟΥΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ - ΑΝ ΡΩΝΗ - ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ ΓΚΙ ΙΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ ΓΛΥΣΤΡΑ ΗΜΗΤΡΑ ΑΝ ΡΟΝΙΚΟΥ ΕΛΗ ΟΥΚΑ ΑΝΘΗ ΜΙΑΟΥΛΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΥΛΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 14ης ΜΑΪΟΥ ΚΟΤΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΚΑΒΥΡΗ ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΜΑΡΩ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ - NUTBROWN ΕΛΕΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙ Η ΜΠΟΤΣΙΒΑΛΗ ΣΟΦΙΑ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΑΝΣΥ ΜΑΜΜΟΥ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ ΟΜΗΡΟΣ ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ω ΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΤΡΟΠΙΑ 14ης ΜΑΙΟΥ Ω ΕΙΟ ΦΑΕΘΩΝ 14ης ΜΑΙΟΥ Ω ΕΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ

38 ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ DANCE PASSION - ΟΡΕΑ ΣΟΝΙΑ ΦΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ 1ο ΧΛΜ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - Ν.ΧΙΛΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ AXON ΜΙΑΟΥΛΗ C.S.E. ΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ COMPUTER INTERNATIONAL ΛΕΩΦ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ DATAEVROS 40 ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ FLCC Χ. ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΥ FUTUREKIDS ATC ΚΑΝΑΡΗ FUTURELAND COMPUTERS ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ FUTURENET ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ & ΜΕΛΛΟΝ ΛΕΩΦ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ INFORMATICA ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Info πύλη ΒΙΣΒΥΖΗ KEK ΘΡΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΠΑΛΑΓΙΑ PHAETON IT COURCES ΚΕΚ ΕΒΡΟΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΛΕΩΦ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΕΚ ΟΡΦΕΑΣ 2ο ΧΛΜ. Ε.Ο. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ Σ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΝΕΛΕ ΕΒΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ

39 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΥΕΘΑ Η κατάσταση των συµβεβληµένων Ιατρών κοινοποιείται από το 4 ο ΕΓ/ΧΙΙ Μ/Π και ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήµατα. Α/Α ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ. 1 ΓΑΣΤΡ/ΛΟΓΟΣ 2 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 3 ΕΡΜΑΤ/ΛΟΓΟΣ 5 ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣ/ΣΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΠΡΕΝΤΟ ΕΓΚΑΡΤ ΒΙΖΥΗΣ ΑΛΟΓΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝ ΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΕΛΕΜΙ ΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΠΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΜΟΥΡΑΤΙ ΟΥ ΛΑΡΙΣΑ Ι.ΚΑΒΥΡΗ ΜΠΟΤΖΙΑΚΑΚΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 4( ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΑΒΥΡΗ ΝΤΑΝΤΙ ΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΞΕΝΙΤΙ ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ι.ΚΑΒΥΡΗ ΣΙ ΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΧΑΣΑΠΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙ ΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΓΟΥΡΟΜΑΛΛΗΣ ΚΩΝΌΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ι.ΚΑΒΥΡΗ ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΣΙ ΕΡΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΛΛΑΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΚΑΒΥΡΗ ΒΑΒΕΛΙ ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ι.ΚΑΒΥΡΗ ΙΑΜΑΝΤΙ ΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΡΜΙΚΛΗ ΙΩΑΝΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

40 Α/Α ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ. ΣΑΡΙ ΟΥ ΝΑΝΗ ΑΛΚΙΒΙΑ Η ΚΕΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΟΤΣΙΜΠΑΝΗΣ 14 ης ΜΑΙΟΥ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΟΣ 6 ΜΙΚΡΟΒ/ΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΠΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΦΛΩΡΟΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΥΡΙ ΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Λ. ΗΜ.256& ΜΑΖΑΡΑΚΗ 1 ΑΜΑΖΑΡΑΚΗ 1 Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΠΑΝΑΠΩΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΩΠΑΣΗ ΦΩΤΕΙΝΗ Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΝΤΡΟΥΓΙΑΣ ΣΟΥΡΙ ΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΒΡΕΝΑΣ ΣΤΕΡΠΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΖΑΡΑ ΦΕΒΡΩΝΙΑ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥΦΕΚΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΣΙΝΤΑΡΑΚΗΣ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 40 ΣΑΡΙΚΑ ΕΙΡΗΝΗ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΑΥΡΙ ΟΥ ΑΝΝΑ 14" ς ΜΑΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΤ ΗΣ ΘΕΜΙΣΤ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΨΑΘΑ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΒΥΡΗ ΣΤΑΜΠΟΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΤΑΤΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΕΙΤΑΝΗ ΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ 10 ΦΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΑΘΗΝΑ 25 Ης ΜΑΡΤΙΟΥ 19 ΦΕΡΕΣ ΣΩΠΑΣΗ ΦΩΤΕΙΝΗ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

41 ΣΕΛΗΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

42 Α/Α ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ. ΒΕΝΕΤΗ ΟΥΡΑΝΙΑ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤ ΠΑΠΑ ΗΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 14 Ης ΜΑΙΟΥ ΞΥΚΗ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ ΦΙΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΖΙΛΩΝΙ ΟΥ ΜΑΡΙΑ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΒΕΡΒΕΡΙ ΗΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 7 ΝΕΥΡΟΨ/ΤΡΟΣ ΠΑΖΑΡΛΙΩΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΑΘΑΝ. ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΥΑΓΠΞΑΛΟΣ ΠΑΣΠΑΤΗ ΙΩΑΝΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 40 ΤΑΡΤΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΧΑΡΠΑΝΤΙ ΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 31 ΧΑΤΖΗΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 14"^ ΜΑΙΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ ΒΑΒΕΤΣΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΠΥΡΙ ΩΝ ΑΡ ΑΜΠΟΥΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΥΚΑΣ ΜΑΣΚΑΛΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 14 πς ΜΑΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ 10 ΟΦΘΑΛΜ/ΤΡΟΣ ΑΝ ΡΕΑ ΟΥ ΑΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΠΩΤΙ ΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΑΡΙΤΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΟΥΚΟΥΒΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΡΙΤΟΥ ΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΑΜΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 14^ ΜΑΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙ ΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦ. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΟΥΦΟΠΑΝΝΗΣ ΑΙΝΟΥ ΓΕΩΡΠΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΛΕΩΝΙ ΑΣ ΛΑΖΙ ΗΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΕΣΠΟΙΝΑ 14"ΜΑΙΟΥ ΜΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΠΙΤΣΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 14 πς ΜΑΙΟΥ7 ΠΑ ΙΟΥ Η ΤΡΙΑ Α ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΑΜΨΟΥΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 14 πς ΜΑΙΟΥ

43 Α/Α ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ. ΑΡΓΥΡΙΑ ΟΥ ΚΑΒΥΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦ. ΤΣΑΜΤΣΟΥΚΑΚΗΣ 1.ΚΑΒΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 30 ΚΟΡΚΙΝΩΦ ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΦΕΡΕΣ 11 ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΤΟΡΟΜΑΝΙ ΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΠΑΛΟΣ ΜΠΙΤΣΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 14 Ης ΜΑΙΟΥ ΤΣΙΒΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗ 2 ΚΑΙ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗ ΑΡΓΥΡΟ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΠΚΑΡΙ ΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΠΑΝΑΠΩΤΗΣ ΙΩΝ. ΡΑΓΟΥΜΗ ΓΑΤΙ ΗΣ ΝΕΣΤΩΡ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΠΑΝΝΑΚΙ ΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΙΝΟΥ ΠΑΝΝΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΨΟΠΟΥΛΟΥ Η" 15 ΜΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΣΚΑΛΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 14 ης ΜΑΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΜΑΡΤΙΝΗ 14 ης ΜΑΙΟΥ ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΠΑΙ ΙΑΤΡΟΣ ΙΟΡ ΑΝΙ ΗΣ ΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝ ΦΕΡΕΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΑΙΝΟΥ ΜΟΥΤΑΦΤΣΗ ΑΝ ΡΙΑΝΑ ΠΟΥΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΠΑΠΑΓΟΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ ΦΕΡΕΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ 247 ΤΟΠΟΥΖΗ ΕΜΕΡΤΖΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛ. ΣΧΟΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΑΝ.ΘΡΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΚΑΒΥΡΗ ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΓΕΝΗΣ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

44 Α/Α ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ. ΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΡΙΑ 14 Ης ΜΑΙΟΥ ΒΟΥΛΤΣΟΣ ΧΡΟΝΗΣ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙ ΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 14 Ης ΜΑΙΟΥ ΠΝΕΥΜ/ΛΟΓΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 14 ης ΜΑΙΟΥ 22 ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΥ 14 η ΜΑΙΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΤΟΧΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 14 Ης ΜΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΤΖΕΜΠΙ ΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ.ΣΟΛΩΜΟΥ Χ'ΣΑΒΒΑ ΤΣΙΩΡΑ ΑΝΝΑ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤ ΠΥΡΗΝ. ΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΑΝΤ ΜΑΜΝΤΟΥΧ η 'ΜΑΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙ ΗΣ ΠΑΝΑΠΩΤΗΣ Ι.ΚΑΒΥΡΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΛΙΟΥ ΓΩΝ. ΜΠΕΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΒΑΦΕΙΑ ΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΛΟΙΖΙ ΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ 14 ης ΜΑΊΟΥ ΝΤΑΤΊ ΗΣ ΓΕΩΡΠΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΧΟΜΣΙΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ω.Ρ.Λ. ΦΩΤΙΑ ΗΣ ΒΙΤΑΛΙΟΣ Ι. ΡΑΓΟΥΜΗ ΚΑΚΑΛΕΚΟΥ ΙΟΝΥΣΙΑ 14 Ης ΜΑΙΟΥ ΚΑΡΑΠΑΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΣΣΙΑΣ ΓΕΩΡΠΟΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΙΝΟΥ ΣΑΒΒΙ ΟΥ ΕΛΕΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 14ης ΜΑΪΟΥ ΠΑΠΑ ΗΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΤΖΙΛΩΝΙ ΟΥ ΜΑΡΙΑ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΞΥΚΗ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ ΦΙΛΙΤΣΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΕΡΖΟΥ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 14 Ης ΜΑΙΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΒΕΝΕΤΗ ΟΥΡΑΝΙΑ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΒΕΖΥΡΙ ΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΙΖΒΥΖΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΥΡ. ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΑΚΤ/ΛΟΓΟΣ ΜΕDINET ΑΝ.ΘΡΑΚΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΒΥΡΗ Ενηµε

45 ρωτικός Οδηγός Φρουράς Αλεξανδρούπολης ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Η πόλη έχει αρκετά φαρµακεία. Σε όλα τα φαρµακεία υπάρχουν πίνακες για τις διανυκτερεύσεις και τις διηµερεύσεις και ΟΛΑ είναι συµβεβληµένα µε το ΥΕΘΑ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΑΡΜΑΚEΙΩΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ. ΑΒΡΑΜΙ ΗΣ Χ. Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ 14 ης ΜΑΙ Α ΑΜΙ ΗΣ Α ΑΜ-ΚΑΝΑΤΑ ΓΑΡ. ΙΩΑΚ.ΚΑΒΥΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ 14 ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ ΖΑΦΕΙΡΩ 28 Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 16 Α ΑΠΟΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΚΙΡΤΟΒΙΤΗ ΚΩΝ/ΝΑΙ ΑΒΑΝΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΡΑΛΛΗ Ι. ΡΑΓΟΥΜΗ 60 & ΠΑΤΡ.ΓΡΗΓ ΑΦΕΙΡΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΗΜΗΤΡΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΠΟΣ 14 ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΚΑΙΣΑΣ ΓΕΩΡΠΟΣ 14 ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΚΑΡΑΚΥΡΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΕΣΚΕΝΙ ΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΙΟΝ.ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΑΣΚΑΛΕΡΗ ΑΝΑΗ-ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΑΝΑΤ.ΘΡΑΚΗΣ 43Α ΜΗΤΚΑΣ Α ΑΜΑΝΤΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ Ι.ΚΑΒΥΡΗ ΜΟΥΡΟΥΚΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι.ΚΑΒΥΡΗ 60 ΓΩΝΙΑ Π.ΚΥΡΙΛΛΟ ΜΠΑΡΠΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΤ.ΘΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙ ΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΩΦ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΖΑΡΛΙΩΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΤΩΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

46 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ. ΣΑΛΟΝΙΚΙ ΟΥ ΕΥΓ.-ΙΩΑΝΝΑ ΑΙΝΟΥ ΣΑΡΑΝΙ ΟΥ ΓΛΗΝΙΑΣ Ο.Ε. ΒΙΖΒΥΖΗ ΤΙΓΓΙΡΙ ΗΣ ΑΧΙΛΕΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΡΕΜΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΡΑΚΗΣ ΦΡΑΝΤΖΙ ΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΨΑΡΡΑ ΑΦΡΟ ΙΤΗ ΚΩΝ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΚΑΝ ΑΛΙ ΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΙΚΟΛ.&Ε.ΦΙΛΙΠΠΙ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙ ΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΘΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΣΩΝΗΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΙΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΗΣ ΗΜΗΤΡΑΣ ΖΗΚΙ ΟΥ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 51 Γ.ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΟΙΚΟΥ 14Ης ΜΑΙΟΥ ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ Η ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΤΑΛΗ ΜΑΝ ΗΛΑ 14 Ης ΜΑΙΟΥ

ΧΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΧΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - 1 - ΧΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ 1 Ο ΕΓ/ΓΜΠ - 2 - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΚΤΗ ΦΡΟΥΡΑΣ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε, Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου µετατίθεστε στη φρουρά

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του ΓΕΣ µετατίθεστε στην 7 Μ/Κ ΤΑΞ.

Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του ΓΕΣ µετατίθεστε στην 7 Μ/Κ ΤΑΞ. 7 η Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ» Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε Με διαταγή του ΓΕΣ µετατίθεστε στην 7 Μ/Κ ΤΑΞ. Η Υπηρεσία βρίσκεται τόσο στο πλευρό σας όσο και της οικογενείας σας και θα προσπαθήσει να σας

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ -2- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ Αγαπητή/έ Κυρία/Κύριε συνάδελφε. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου µετατίθεστε στη Φρουρά Ξάνθης. Η Υπηρεσία βρίσκεται τόσο στο πλευρό σας όσο και στο πλευρό της οικογένειάς σας

Διαβάστε περισσότερα

Τουριστικός Οδηγός Αλεξανδρούπολης

Τουριστικός Οδηγός Αλεξανδρούπολης Βοσνιάκος Νίκος Γ1 Τουριστικός Οδηγός Αλεξανδρούπολης Ταξιδεύοντας στην Αλεξανδρούπολη 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης 2010 Διαθεματική εργασία Γ1 Δημιουργήθηκε από: Νίκο Βοσνιάκο *ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Β ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Β ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Β ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΜΑΪΟΣ 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ α/α Τίτλος Σελίδα 1. Προσφώνηση κτού Β ΣΣ 3 2. Έµβληµα Β Σώµατος Στρατού 4 3.

Διαβάστε περισσότερα

Β ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Β ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Β ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 ΜΑΪΟΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ α/α Τίτλος Σελίδα 1. Προσφώνηση κτού Β ΣΣ 3 2. Έµβληµα Β Σώµατος Στρατού 4 3.

Διαβάστε περισσότερα

29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ ΧΧΙ ΤΘΤ 1 ο ΕΓ/ΓΜΠ 1 ο ΕΓ/ΓΜΠ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ ΧΧΙ ΤΘΤ 1 ο ΕΓ/ΓΜΠ 1 ο ΕΓ/ΓΜΠ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ ΧΧΙ ΤΘΤ 1 ο ΕΓ/ΓΜΠ 1 ο ΕΓ/ΓΜΠ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΑΪΟΣ 2012 - 1 - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου

Διαβάστε περισσότερα

- 2 - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ

- 2 - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ ` - 2 - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού, µετατίθεστε στη φρουρά Πλάτης, στην ακριτική περιοχή του Β. ΕΒΡΟΥ. Μια περιοχή µε πολύχρονη ιστορία και

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ -1- -2- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου καθορίστηκε η µετάθεσή σας στη φρουρά ιδυµοτείχου. Η Υπηρεσία βρίσκεται τόσο στο πλευρό σας όσο και της οικογενείας

Διαβάστε περισσότερα

3η MIK TAΞ - ΡΙΜΙΝΙ 1o EΠΙTEΛIKO ΓPAΦEIO ΓPAΦEIO MEPIMNAΣ ΠΡOΣΩΠΙKOY ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

3η MIK TAΞ - ΡΙΜΙΝΙ 1o EΠΙTEΛIKO ΓPAΦEIO ΓPAΦEIO MEPIMNAΣ ΠΡOΣΩΠΙKOY ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 3η MIK TAΞ - ΡΙΜΙΝΙ 1o EΠΙTEΛIKO ΓPAΦEIO ΓPAΦEIO MEPIMNAΣ ΠΡOΣΩΠΙKOY ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ -2- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ Ο ΗΓΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ Ο ΗΓΟΥ 2 ΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ 1 ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ Ο ΗΓΟΥ 1. Χαιρετισµός Στρατηγού ιοικητή ΙΙ Μ/Κ ΜΠ Σελίδα 3 2. Έµβληµα ΙΙ Μ/Κ ΜΠ 4 3. Σύντοµη Ιστορία ΙΙ Μ/Κ ΜΠ 5-6 4. Ιστορία της

Διαβάστε περισσότερα

11 Μαΐου 2012. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου µετατίθεστε Σε Μονάδα της περιοχής ευθύνης της 34 Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού.

11 Μαΐου 2012. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου µετατίθεστε Σε Μονάδα της περιοχής ευθύνης της 34 Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού. 34 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ 11 Μαΐου 2012 Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου µετατίθεστε Σε Μονάδα της περιοχής ευθύνης της 34 Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού. Η Υπηρεσία βρίσκεται τόσο στο

Διαβάστε περισσότερα

- 1 - Α ΣΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

- 1 - Α ΣΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ - 1 - Α ΣΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΑΪΟΣ 2012 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ Ο ΗΓΟΥ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Σελίδα 1. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ -1-2. ΕΜΒΛΗΜΑ Α ΣΣ -2-3. ΙΣΤΟΡΙΑ Α

Διαβάστε περισσότερα

- 1 - Α ΣΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

- 1 - Α ΣΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ - 1 - Α ΣΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ Ο ΗΓΟΥ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Σελίδα 1. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ -1-2. ΕΜΒΛΗΜΑ Α ΣΣ -2-3. ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΑΨΟΣ»

50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΑΨΟΣ» 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΑΨΟΣ» 1 Ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΜΑΙΟΣ, 2012 -2- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε.

Διαβάστε περισσότερα

Με διαταγή του ΓΕΣ μετατίθεστε σε Μονάδα της ΧΧVΙ ΤΘΤ.

Με διαταγή του ΓΕΣ μετατίθεστε σε Μονάδα της ΧΧVΙ ΤΘΤ. ΜΑΪΟΣ 2013 Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του ΓΕΣ μετατίθεστε σε Μονάδα της ΧΧVΙ ΤΘΤ. Η Υπηρεσία βρίσκεται τόσο στο πλευρό σας όσο και της οικογένειάς σας και θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει σε κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Αξιότιµε Κύριε-α, Με εκτίµηση. ιοικητής της 96 Α ΤΕ «ΧΙΟΣ»

Αξιότιµε Κύριε-α, Με εκτίµηση. ιοικητής της 96 Α ΤΕ «ΧΙΟΣ» Αξιότιµε Κύριε-α, Με διαταγή του ΓΕΣ µετατίθεστε σε Μονάδα της περιοχής ευθύνης της 96 Α ΤΕ «ΧΙΟΣ». ΗΥπηρεσίαβρίσκεταιστοπλευρόσαςόσοκαιστοπλευρότης οικογένειάς σας και θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ 31 Μ/Κ ΤΑΞ «ΚΑΜΙΑ»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ 31 Μ/Κ ΤΑΞ «ΚΑΜΙΑ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ 31 Μ/Κ ΤΑΞ «ΚΑΜΙΑ» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ 31 Μ/Κ ΤΑΞ «Κάμια»... 4 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ... 4 ΡΗΤΟ... 4 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 31 Μ/Κ ΤΑΞ «Κάμια»... 5 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ... 6 ΦΕΡΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Με διαταγή του ΓΕΣ μετατίθεστε σε Μονάδα της ΧΧVΙ ΤΘΤ.

Με διαταγή του ΓΕΣ μετατίθεστε σε Μονάδα της ΧΧVΙ ΤΘΤ. ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του ΓΕΣ μετατίθεστε σε Μονάδα της ΧΧVΙ ΤΘΤ. Η Υπηρεσία βρίσκεται τόσο στο πλευρό σας όσο και της οικογένειάς σας και θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει σε

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστική Διαδρομή στην πόλη της Δράμας

Πολιτιστική Διαδρομή στην πόλη της Δράμας Πολιτιστική Διαδρομή στην πόλη της Δράμας Αγαπητοί επισκέπτες Καλωσήρθατε στην όμορφη Δράμα μας. Η επιλογή σας να επισκεφθείτε την περιοχή μας, μας τιμά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ελπίζουμε η παραμονή

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ -2- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού, μετατίθεστε στη φρουρά Πλάτης, στην ακριτική περιοχή του Β. ΕΒΡΟΥ. Μια περιοχή με πολύχρονη ιστορία και πολλές

Διαβάστε περισσότερα

Αξιότιμε Κύριε-α, Με εκτίμηση. Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ»

Αξιότιμε Κύριε-α, Με εκτίμηση. Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ» Αξιότιμε Κύριε-α, Με διαταγή του ΓΕΣ μετατίθεστε σε Μονάδα της περιοχής ευθύνης της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ». Η Υπηρεσία βρίσκεται στο πλευρό σας όσο και στο πλευρό της οικογένειάς σας και θα προσπαθήσει να σας

Διαβάστε περισσότερα

φοιτητουπόλεις! Ένας μικρός τουριστικός οδηγός

φοιτητουπόλεις! Ένας μικρός τουριστικός οδηγός 137 φοιτητουπόλεις! Ένας μικρός τουριστικός οδηγός 138 2007-2008 Άγιος Νικόλαος Η τουριστική υποδομή είναι πολύ καλή μια και ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εσόδων της περιοχής. Συνεπώς, αν κινηθείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΑΣ : ΚΟΚΟΛΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου µετατίθεστε στο Στρατηγείο της 34 Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού.

Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου µετατίθεστε στο Στρατηγείο της 34 Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού. 34 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου µετατίθεστε στο Στρατηγείο της 34 Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού. Η Υπηρεσία βρίσκεται τόσο στο πλευρό σας όσο και της οικογενείας

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Γ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Γ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ Γ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ Αξιότιμε Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του ΓΕΣ μετατίθεστε

Διαβάστε περισσότερα

Β ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Β ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Β ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΤΟΥΣ 2010 ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 , -1- ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ α/α Τίτλος Σελίδα 1. Προσφώνηση Δκτού Β ΣΣ. 1 2. Έμβλημα Β Σώματος

Διαβάστε περισσότερα

το ταξίδι ξεκινάει... και όπου θέλεις... θα σε πάει

το ταξίδι ξεκινάει... και όπου θέλεις... θα σε πάει Τουριστικός Οδηγός Κεραµωτή - Θάσος - Νοµός Καβάλας - Νοµός Ξάνθης εκδροµές-εξορµήσεις, αξιοθέατα, µουσεία, αρχαιολογικοί χώροι το ταξίδι ξεκινάει... και όπου θέλεις... θα σε πάει ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

9 η Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ «ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

9 η Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ «ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ 9 η Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ «ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Φεβρουάριος 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Σελίδα 1. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ -1-2. ΕΜΒΛΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Η τουριστική κίνηση του νομού Ρεθύμνης. Εξέλιξη και προοπτική.

Θέμα: Η τουριστική κίνηση του νομού Ρεθύμνης. Εξέλιξη και προοπτική. Α.Τ.Ε.Ι ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πτυχιακή Εργασία Θέμα: Η τουριστική κίνηση του νομού Ρεθύμνης. Εξέλιξη και προοπτική. Σπουδάστρια: Κατσιπουλάκη Βασιλεία Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα