ΧΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΧΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ"

Transcript

1 - 1 - ΧΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ 1 Ο ΕΓ/ΓΜΠ ΜΑΙΟΣ 2012

2 - 2 - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΚΤΗ ΦΡΟΥΡΑΣ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε, Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου µετατίθεστε στη φρουρά Αλεξανδρούπολης. Η Υπηρεσία βρίσκεται τόσο στο πλευρό σας όσο και της οικογενείας σας και θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει σε κάθε πρόβληµα που θα αντιµετωπίσετε, καθ όλο το χρονικό διάστηµα που θα υπηρετείτε στη Φρουρά Αλεξανδρούπολης. Για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκαν και λειτουργούν τα Τµήµατα Μέριµνας Προσωπικού, µε τα οποία µπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (ΕΨΑ ) και ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ (ΕΨΑ ), εάν επιθυµείτε, για την παροχή στοιχείων προς εξεύρεση οικίας ή οιασδήποτε άλλης πληροφορίας που µπορεί να σας διευκολύνει στην εγκατάστασή σας στη Φρουρά. Με εκτίµηση -Ο - Ανώτερος ιοικητής Φρουράς

3 - 3 - ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ ΕΒΡΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η XII Μ/Κ ΜΠ έχει ως έµβληµα µαύρο θυρεό, πάνω στον οποίο απεικονίζονται 2 πετεινοί έτοιµοι να συµπλακούν. Φέρει επίσης την επιγραφή σε λευκό φόντο "Έως αν τον έτερον προπεσείν", η οποία ερµηνευόµενη σηµαίνει "µέχρις ότου πέσει πρώτος ο άλλος". Το έµβληµα είναι εµπνευσµένο από το αρχαίο κείµενο του ιστορικού Πολύβιου, το οποίο περιγράφει τη συµπεριφορά των αντιπάλων στον πόλεµο µεταξύ Ρωµαίων και Καρχηδονίων : Τα δε πολιτεύµατα ην αµφοτέρων παραπλήσια τοις ψυχοµαχούσι των ευγενών ορνίθων. Εκείνοι τε γαρ πολλάκις απολωλεκότες τας πτέρυγας δια την αδυναµίαν, αυτή δε τη ψυχή µένοντες εκβάλλουσι τας πληγάς, έως αν αυτοµάτως ποτέ περιπεσόντες αυτοίς και ραδίως αλλήλων διδράξωνται, κ έπειτα τούτου γενοµένου συµβή εως τον έτερον αυτών προπεσείν. ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Η όλη δε πολιτεία (συµπεριφορά) και των δύο (Ρωµαίων και Καρχηδονίων) έµοιαζε µε τους µέχρις εσχάτων αγωνιζόµενους ευγενείς πετεινούς. Γιατί και εκείνοι πολλές φορές, ενώ έχουν χάσει τα φτερά τους από την αδυναµία (να καταβάλει, ο ένας τον άλλον) επιµένοντας µε ψυχικό σθένος, αδιαφορούν για τις πληγές, µέχρις ότου επιπέσουν εναντίον αλλήλων και αρπάξουν ο ένας τον άλλον µέχρι να πέσει πρώτος ο ένας από αυτούς. Επιλέχθηκε και καθιερώθηκε το Συµβολίζει δε το πείσµα και την αποφασιστικότητα της Μεραρχίας ν' αγωνισθεί µέχρι την τελική νίκη.

4 - 4 - Το Έµβληµα της ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ (3 Ο ΣΙ- ΟΡΥΛΑΙΟ ) Στο έµβληµα της Ταξιαρχίας απεικονίζεται το άρµα, το οποίο αποτελεί το βασικό οπλικό σύστηµα της ΤΘ Ταξιαρχίας και ο Κένταυρος που αποτελεί το σύµβολο της ορµητικότητας, της ταχύτητας της ισχύος και εκφράζει το δεσµό του ιππέα µε το άλογό του και κατ επέκταση του Τεθωρακισµένου µαχητή µε το άρµα του. Επίσης περιλαµβάνεται η φράση "ΚΑΙΡΟΝ ΠΡΟΣΜΕΝΕ", είναι το ρητό του Περιάνδρου και σηµαίνει "Περίµενε την Κατάλληλη Ευκαιρία", φράση που αντικατοπτρίζει τον επιχειρησιακό ρόλο της Ταξχίας ως δύναµης ισχυρής και έτοιµης να επέµβει άµεσα στον αγώνα, στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, προκειµένου να επιτύχει το προσδοκώµενο αποφασιστικό αποτέλεσµα.

5 - 5 - ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 1. Η ΧΙΙ Μεραρχία Πεζικού συγκροτήθηκε για πρώτη φορά µε έδρα την Κοζάνη, από το Γ Σώµα Στρατού, µε το Β.. της 23 εκεµβρίου Περιελάµβανε τα 31 ο, 32 ο και 33 ο Συντάγµατα Πεζικού, την ΧΙΙ Μοίρα Ορειβατικού Πυροβολικού και λοιπούς Μεραρχιακούς Σχηµατισµούς. 2. Κατά τον Α Παγκόσµιο Πόλεµο δεν έλαβε µέρος σε αγώνες. Απελευθέρωση της Αλεξ/πολης,14 Μαΐου 1920

6 - 6 - ΠΕΡΙΟ ΟΣ Την 23 η Απριλίου 1920, η Μεραρχία είχε έδρα την Ξάνθη (Μεραρχία Ξάνθης) µε ιοικητή τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Μαζαράκη-Αινιάν. Περιλάµβανε τα 13 ο, 14 ο και 15 ο Συντάγµατα Πεζικού, τις ΧΙΙα και ΧΙΙβ Μοίρες Ορεινού Πυροβολικού, το ΧΙΙ Σύνταγµα Ορεινού Πυροβολικού, Επιλαρχία, Ίλη Στρατιάς Θράκης, Απόσπασµα Τηλεγραφητών, το 1 ο Ορεινό Χειρουργείο, Πρόσκαιρο Νοσοκοµείο και Μοίρα Συζυγαρχιών. 4. Το Μάιο του 1920 συµµετείχε στην κατάληψη και κατοχή της. Θράκης, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους, µεταφέρθηκε στη Μικρά Ασία, όπου πήρε µέρος στις επιχειρήσεις. 5. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους επανήλθε στη Θράκη και συµµετείχε µε άλλες Μονάδες του Ελληνικού Στρατού στην κατάληψη της Ανατολικής Θράκης. ΠΕΡΙΟ ΟΣ Από το Μάϊο του 1921, η Μεραρχία, µε ιοικητή τον Πρίγκιπα Ανδρέα (28 Μαϊου-10 Ιουλίου), αποτελούµενη από τα 14 ο, 41 ο, 46 ο Συντάγµατα Πεζικού, τις ΧΙΙα και ΧΙΙβ Μοίρες Ορεινού Πυροβολικού, την ΙΙΙ Μοίρα του Α Συντάγµατος Πεδινού Πυροβολικού, την ΧΙΙ Ηµιλαρχία και Λόχο Σκαπανέων. Η Μεραρχία υπάχθηκε στο Α ΣΣ. 7. Από την 29 Μαϊου έως την 6 Ιουνίου 1921, η Μεραρχία αποβιβάστηκε στη Σµύρνη και µέχρι την 22 Ιουνίου του ιδίου έτους είχε µετασταθµεύσει στην περιοχή Ενεϊ-Γιουµπέκ Κιράν στο Νότιο Συγκρότηµα Μεραρχιών.

7 Από την 23 έως την 27 Ιουνίου προωθήθηκε στο Ακάρ Νταγ. 9. Την 29 Ιουλίου, µετά την κατάληψη του Αφιόν Καραχισάρ, προωθήθηκε στο Μπέη Κιόϊ. 10. Από 2 έως 10 Ιουλίου, υπαγόµενη στο Α ΣΣ και µετά τη διεξαγωγή σειράς επιχειρήσεων, προωθήθηκε στην περιοχή Αλπανός. 11. Από 15 Ιουλίου, υπό τον ιοικητή Συνταγµατάρχη Πεζικού Καλλιδόπουλο Περικλή, η Μεραρχία υπαγόµενη στα Α και Β ΣΣ και µε την αυτή σύνθεση, έλαβε µέρος στις επιχειρήσεις προς την Άγκυρα. ΠΕΡΙΟ ΟΣ Τον Αύγουστο του 1922 η Μεραρχία µε την αυτή ιοίκηση και σύνθεση και υπαγόµενη στο Α ΣΣ άρχισε την υποχώρηση. 13. Ύστερα από επανειληµµένες εχθρικές επιθέσεις, τµήµατα της Μεραρχίας υπό τον ιοικητή της, περικυκλώθηκαν και αιχµαλωτίστηκαν από τον εχθρό, ενώ άλλα κατόρθωσαν να διασωθούν. 14. Τελικά η Μεραρχία, αποτελούµενη από 155 Αξκούς, οπλίτες, κτήνη, 18 πυροβόλα και 15 πολυβόλα αποβιβάστηκε την 31 Αυγούστου στο λιµένα του Τσεσµέ και µεταφέρθηκε στη Χίο. ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 15. Μετά την εγκατάλειψη της Μικρά Ασίας και την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού, για τη συγκρότηση της Στρατιάς Έβρου, η Μεραρχία ανασυγκροτήθηκε µε έδρα τις Φέρες (Οκτώβριος 1922) και παρέµεινε εκεί µέχρι την υπογραφή της ειρήνης. 16. Το 1923 βρέθηκε σε προκάλυψη στη ζώνη ιδυµοτείχου - Μαρώνειας - Έβρου ποταµού. 17. Μέχρι το 1930 η Μεραρχία παρέµεινε στη Θράκη, µε έδρα την Κοµοτηνή. ΠΕΡΙΟ ΟΣ Η 28 η Οκτωβρίου βρήκε την ΧΙΙ Μεραρχία στην Κοµοτηνή, µε ιοικητή τον Υποστράτηγο Αν. Ρουσόπουλο (28/10/40-21/12/40).

8 Μετά την επιστράτευση, η συγκρότηση της Μεραρχίας ήταν : 29 ο, 80 ο, 81 ο, 82 ο, 84 ο, 86 ο, 87 ο Συντάγµατα Πεζικού, ΧΙΙ Συνοριακός Τοµέας, ΧΙΙ Σύνταγµα Ορεινού Πυροβολικού, ΧΙΙ Οµάδα Αναγνωρίσεως, ΧΙΙα και ΧΙΙβ Λόχοι ιαβιβάσεων. Το 29 ο ΣΠ ενεργό, µε έδρα την Κοµοτηνή, διατέθηκε από την 8/2/40 στην XVII Μεραρχία, το νεοσυγκροτηθέν 80 ο ΣΠ διατέθηκε από 8/2/41 στην Ταξιαρχία Έβρου, το 81 ο ΣΠ, ενεργό, µε έδρα την Αλεξανδρούπολη διατέθηκε από 11/12/40 στην XVII Μεραρχία. 20. Την 8 Φεβρουαρίου, ο Συνοριακός Τοµέας µετονοµάστηκε σε 83 ο ΣΠ και την 12/3/41 συγχωνεύτηκε µε το 80 ο ΣΠ. Τα νεοσυγκροτηθέντα 84 ο, 86 ο, 87 ο ΣΠ, υπάχθηκαν από 8/2/41 στη Μεραρχία ενώ από 15/1/41 το ΧΙΙ Σύνταγµα Ορειβατικού Πυροβολικού, πλην της ΧΙΙα Μοίρας, διατέθηκε στην XVII Μεραρχία. 21. Την 15 εκεµβρίου, η Μεραρχία υπάχθηκε στην Ε Ανώτ. Στρατιωτική ιοίκηση και από 8/2/41 στο Τµήµα Στρατιάς Θράκης. 22. Στις 6 Μαρτίου 1941, η ΧΙΙ Μεραρχία υπάχθηκε στο Τµήµα Στρατιάς Κεντρικής Μακεδονίας και µετακινήθηκε από τη Θράκη στην Κεντρική Μακεδονία. 23. Την 9 Μαρτίου 1941, εγκαταστάθηκε αµυντικά στο δεξιό (Νότιο) τοµέα της τοποθεσίας Βερµίου. 24. Την 8 και 9 Μαρτίου 1941, υπάχθηκε στο Αυστραλιανό Α ΣΣ. 25. Την 12 Απριλίου 1941, µετακινήθηκε από την τοποθεσία Βερµίου στην περιοχή Σιάτιστας. 26. Την 14 Απριλίου 1941, επανήλθε στο Τµήµα Στρατιάς Κεντρικής Μακεδονίας.

9 Την 15 Απριλίου, η Μεραρχία πιεζόµενη από τους Γερµανούς, συµπτύχθηκε από τη στενωπό της Σιατίστης και πέρασε τον Αλιάκµονα. Τότε σηµειώθηκε αθρόα διαρροή ανδρών. 28. Την 16 και 17 Απριλίου, τα υπολείµµατα της Μεραρχίας αφίχθηκαν διαδοχικά στο Μελίσσι Καλαµπάκας και Καστρίτσι Ιωαννίνων. 29. Την 24 Απριλίου, τα υπολείµµατα της Μεραρχίας, αποτελούµενα από χίλιους περίπου άνδρες διαλύθηκαν. Επίσκεψη Πλαστήρα στην Αλεξ/πολη Ο Στγος Ν. Πλαστήρας στο Στρατηγείο ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ 30. Με την υπ αριθ. ΑΠ Φ.030/25/25651/ ιαταγή του ΓΕΣ, συγκροτήθηκε η ΧΙΙ Μεραρχία µε µετονοµασία και αναδιοργάνωση της 31 ης Στρατιωτικής ιοίκησης µε έδρα την Αλεξ/πολη και υπαγωγή υπό το Γ ΣΣ, µε την παρακάτω συγκρότηση : ΣΠ, ΤΠ, 285 ΕΤΠ, 31 ος ΛΒΟ, 833 ΜΛΜ, 31 ος ΛΥΣΠ, 481 Λόχος Β, 712 Λόχος ΜΧ, 107 ΜΠΠ, 966 Οµάδα ΕΣΑ, 832 ΜΛΜ, 378 ΟΡΧ. ΑΝΤΑΛ., 940 ΑΚΙ, και ΧΙΙ Ιλη Αναγνωρίσεως.

10 ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟ ΟΣ Τον Ιούνιο του 1996, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του Στρατού σύµφωνα µε την ΑΑΠ (ΕΧ)Φ.004.2/37/836015/Σ189/24 ΟΚΤ 95/ γή της ΟΡ/ΓΕΣ, ολοκληρώθηκε η αναδιοργάνωση της ΧΙΙ ΜΠ και µετέπεσε σε ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ.Το έτος 2009 µετονοµάστηκε σε ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ ΕΒΡΟΥ. Η ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, µε τις Μ/Κ Ταξιαρχίες Πεζικού και τις λοιπές Μονάδες-Ανεξ. Υποµονάδες που διαθέτει, µε κύρια χαρακτηριστικά την µεγάλη ισχύ πυρός, την ταχυκινησία, τον ισχυρό οπλισµό, τη µεγάλη ευκαµψία την ικανοποιητική θωράκιση και τη δυνατότητα να µάχεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι σε θέση να εξασφαλίσει την άµυνα της χώρας, να υπερασπιστεί την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα στη Περιοχή Ευθύνης της. Η θέση της Μεραρχίας, σε συνδυασµό µε τον υψηλό βαθµό αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή µας, αλλά και την προσθήκη άλλων κινδύνων, καθιστούν το ρόλο και την αποστολή της, πρωταρχικής σπουδαιότητας και σηµασίας. Η άριστη εκπαίδευση, η διαρκής βελτίωση και εκσυγχρονισµός του οπλισµού, η προετοιµασία του προσωπικού, η υψηλή ετοιµότητα και η εκδυνάµωση των κανόνων της στρατιωτικής πειθαρχίας, συνιστούν για την Μεραρχία την αξιόπιστη αποτρεπτική της ισχύ και θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές ισχύος για την Μεραρχία αλλά και γενικότερα για τις Ενοπλες υνάµεις για την αποτροπή κάθε επιβουλής κατά της Πατρίδας µας.η ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, αν απαιτηθεί θα υπερασπιστεί την ακεραιότητα της Πατρίδας µας και θα διαφυλάξει την ελευθερία και το δηµοκρατικό της πολίτευµα. Για το σκοπό αυτό επικεντρώνει τις προσπάθειες της στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των οπλικών συστηµάτων και µέσων, στην εκπαίδευση, ανύψωση και διατήρηση του ηθικού σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, σηµαντική και πολυσχιδής είναι η προσφορά της Μεραρχίας και στην τοπική κοινωνία. Πέρα από την παροχή ασφάλειας στον ντόπιο πληθυσµό, µεγάλη είναι η προσφορά κοινωφελούς έργου της Μεραρχίας προς τους κατοίκους της περιοχής, κυρίως στον τοµέα της υγειονοµικής περίθαλψης, στην κατασκευή αντιπληµµυρικών έργων, στην ψυχαγωγία αλλά και σε άλλους τοµείς.

11 ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ ΕΒΡΟΥ

12 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΧΙΙΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ/3 ο ΣΙ - ΟΡΥΛΑΙΟ Η ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ προήλθε από την αναδιοργάνωση της 3ης κσεως Μάχης (της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας). Η 3η κση Μάχης συγκροτήθηκε στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (1/9/1958). Στη συνέχεια µεταστάθµευσε διαδοχικά στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ (1960), στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ (1963) και στην ΞΑΝΘΗ (1964), απ όπου το καλοκαίρι του 1974 µεταστάθµευσε στην ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ. Την 21 Ιαν 1978 αναδιοργανώθηκε ως ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ. Με δεδοµένο ότι το όπλο των τεθωρακισµένων αποτελεί ιστορική συνέχεια του Ιππικού δόθηκε στην Ταξιαρχία, από το Φεβρουάριο 2001, ο συµπληρωµατικός τίτλος 3ο Σύνταγµα Ιππικού ΟΡΥΛΑΙΟ. Το 3ο Σύνταγµα Ιππικού, υπό την Ταξιαρχία Ιππικού, υποστήριζε τον αγώνα της Ιης και ΙΙας Μεραρχίας κατά τη µάχη του Εσκί Σεχίρ (08 Ιουλ 1921.Νικηφόρα µάχη των Ελλήνων) και προξένησε σηµαντικές απώλειες στον εχθρό. Το Στρατηγείο και οι Μονάδες της Ταξχίας, έχουν έδρα την ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ.

13 ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ

14 Γενικά στοιχεία για τον Νοµό Εβρου Ο Νοµός Εβρου µαζί µε τους Νοµούς ράµας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης αποτελούν την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικότερο σηµείο της Ελλάδας. Πρωτεύουσα του Νοµού είναι η Αλεξανδρούπολη.Η εκτασή του είναι τετραγωνικά χιλιόµετρα. Είναι κατά κύριο λόγω πεδινός και µόνο το 10,3% είναι ορεινοί όγκοι έναντι των εκτεταµένων πεδιάδων που καταλαµβάνουν το 62,4% της εκτασής του, ένα µεγάλο µέρος του των οποίων καλλιεργείται. Ο πληθυσµός του νοµού ανέρχεται, σύµφωνα µε την τελευταία απογραφή του 2011 σε κατοίκους. Ο Πρωτογενής Τοµέας (Αγροτικός) ενασχόλησης των κατοίκων είναι η καλλιέργεια της γης και η παραγωγή αγροτικών προϊόντων όπως βαµβάκι σιτάρι και ζαχαρότευτλα. ζώων. Ο ευτερογενής Τοµέας (κτηνοτροφία) ενασχόλησης των κατοίκων είναι η εκτροφή Ο Τριτογενής Τοµέας (Παροχή υπηρεσιών) ενασχόλησης των κατοίκων είναι η παροχή υπηρεσιών καθώς ο νοµός γνωρίζει µεγάλο τουριστικό ενδιαφέρων. Ο Νοµός Έβρου αποτελείται από τους εξής ήµους: ΗΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ήµος Αλεξανδρούπολης ηµος Ορεστιάδας ήµος ιδυµοτύχου ήµος Σουφλίου ήµος Σαµοθράκης

15 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Η πόλη της Αλεξανδρούπολης, είναι η πρωτεύουσα του Νοµού 'Eβρου, βρίσκεται 14,5 χλµ. δυτικά από τις εκβολές του ποταµού Έβρου και τα ελληνοτουρκικά σύνορα,340 χλµ. από τη Θεσσαλονίκη και 850 χλµ από την Αθήνα. Η σηµερινή θέση της πόλης ταυτίζεται µε την αρχαία Σάλη, η οποία κατά τον 5 ο αιώνα π.χ. σύµφωνα µε τον Ηρόδοτο, ήταν µία από τις πόλης της Σαµοθράκικής Πειραίας (Μεσηµβρία, Ζώνη, Σάλη, ρύς, Τέµπυρα και Χαρά-κωµα ).Τους αιώνες που ακολουθούν, η περιοχή γίνεται µονοπάτι κατακτητών και πεδίο πολεµικών συγκρούσεων. Έτσι η πόλη σβήνει και πυκνά δάση από βελανιδιές και αγριόχορτα παίρνουν τη θέση της. Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια, µέχρις ότου κάποιοι ψαράδες από την Μαρώνεια και τη Μάκρη να στήσουν στα µέσα του 19 ου αιώνα έναν µικρό οικισµό, το εδέ Αγάτς, ονοµασία που σηµαίνει το δέντρο του καλόγερου και που κατά την παράδοση δόθηκε από µια βελανιδιά, κάτω από την σκιά της οποίας δίδαξε και τάφηκε ένας δερβίσης. Η πόλη ωστόσο οφείλει την αναπτυξή της, στην ίδρυση και λειτουργία της πρώτης σιδηροδροµικής γραµµής που ξεκινούσε από την Βιέννη για την Κωνσταντινούπολη κι ένα παρακλάδι έφτασε στο Θρακικό Πέλαγος τη δεκαετία του Επακόλουθο του έργου αυτού ήταν να κατασκευαστεί για τις ανάγκες των ανθρώπων που εργάζονταν στα εργοτάξια µικρός λιµενίσκος λίγο πρίν το 1870 µε υποτυπώδες εγκαταστάσεις, για να φτάνουν στην περιοχή άνθρωποι και υλικά. Κι ενώ ο σιδηρόδροµος λειτουργεί από το 1872, φτάνουν το 1878 ρωσικά στρατεύµατα, κατά των Ρωσοτουρκικό πόλεµο. Στο διάστηµα της διαµονής τους αξιωµατικοί του µηχανικού, εκπόνησαν το σχέδιο της νέας πόλης στην παραθαλάσσια ζώνη. Μ αυτό το σχέδιο, αναπτύχθηκε η Αλεξανδρούπολη στα πρώτα στάδια. Πολύ γρήγορα η νεοσύστατη πόλη, χάρη στη δηµιουργία του σιδηροδρόµου και το λιµάνι της, έγινε ένας ζωτικός συγκοινωνιακός κόµβος, που συγκέντρωνε συνεχώς και περισσότερους ανθρώπους, που αποτέλεσαν τα στοιχεία µιας πολυεθνικής και πολυπολιτισµικής κοινωνίας. Η κάθε εθνική οµάδα, σύντοµα απόχτησε τα δικά της θρησκευτικά και εκπαιδευτικά ιδρύµατα και ο Μητροπολίτης Αίνου, έφερε εδώ την έδρα του. 'Εδρα προξένων έγινε επίσης η νεαρή πόλη, γιατί στο λιµάνι της προσέγγιζαν τότε τα πλοία όλων των ναυτικών Ευρωπαϊκών δυνάµεων. Το Μάη του 1920 στο εδέ Αγάτς, αποβιβάστηκαν τα Ελληνικά στρατεύµατα και η πόλη όπως και όλη η υτική Θράκη, ενσωµατώθηκε στην Ελλάδα. Από την επίσκεψη δε του τότε βασιλιά Αλέξανδρου, η πόλη πήρε το όνοµά του, Αλεξανδρούπολη.

16 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Η πολιτιστική ζωντάνια της πόλης εκδηλώνεται πολύµορφα µε τις συναυλίες στα «Ελευθέρια», µε τις παραστάσεις αρχαίου και σύγχρονου θεάτρου στη διάρκεια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, µε το Φεστιβάλ βιβλίο, το πανελλήνιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών η τα πανηγύρια των χωριών της περιοχής. ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ α. Ο φάρος της Αλεξανδρούπολης Εκείνο όµως που χαρακτηρίζει την πόλη, είναι η παραλιακή λεωφόρος, µε τη σιλουέτα του φάρου να φαίνεται από παντού. Κατασκευάστηκε από την Γαλλική Εταιρία Φάρων και Φανών και πρωτολειτούργησε την 1η Ιουνίου του Με ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας 27 µ., στέλνει τη φωτεινή του δέσµη σε απόσταση µέχρι 27 ναυτικά µίλια και οδηγεί το καράβι µε ασφαλή τρόπο στο λιµάνι. Σε ένα από τα µεγαλύτερα λιµάνια της χώρας, εξελίσσεται το λιµάνι της Αλεξανδρούπολης. Με ξεχωριστές περιοχές για τα επιβατικά, τα ψαράδικα, τα φορτηγά, τα κότερα και τα κοντέινερς. β. Ο οικισµός της Μάκρης. ώδεκα χιλιόµετρα δυτικά της Αλεξανδρούπολης, βρίσκεται η κοινότητα της Μάκρης, µε το γραφικό λιµανάκι του Πλάτανου. Πάνω από την παραλία ορθώνεται ένας φυσικός όγκος µε µία τούµπα (γήλοφο) στην κορυφή του. Μέσα στο βράχο ανοίγεται µιά σπηλιά, γνωστή στους ντόπιους ως Σπηλιά του Κύκλωπα, η οποία παρουσιάζει ίχνη χρήσης από τα προϊστορικά έως τα βυζαντινά χρόνια, ενώ περιφερειακά αυτής έχουν λαξευτεί διάφορες κατασκευές, όπως κόγχες και σκαλοπάτια. Η ανασκαφή που πραγµατοποιείται τα τελευταία χρόνια στην τούµπα έφερε στο φώς ένα σπουδαίο οικισµό ( π.χ.), που θεωρείται από τους σηµαντικότερους των Βαλκανίων. Το λιµανάκι της Μάκρης Η σπηλιά του Κύκλωπα (Μάκρη)

17 γ. Αγία Παρασκευή Ενας στενός δρόµος ανάµεσα από ελαιώνες, µας οδηγεί στην παραλία της Αγίας Παρασκευής Κυανής Ακτής, µε το οµώνυµο εκκλησάκι. Η παραλία έχει βραβευθεί γαλάζια σηµαία".

18 δ. Η Μεσηµβρία Τελευταίος σταθµός πρός τα δυτικά για τον επισκέπτη, είναι η Αρχαία Μεσηµβρία ή Ζώνη. Η ανασκαφή του χώρου έδειξε, πως στη θέση αυτή υπήρχε αρχικά ένας οικισµός της Πρώιµης Εποχής του Σιδήρου- η σχετική κεραµική χρονολογείται στον 8ο και 7ο π.χ. αι, όπου κατοικούσαν Θράκες από το φύλο των Κικόνων, και στο τέλος του 7ου π.χ. αι., ήρθαν άποικοι από τη Σαµοθράκη και ίδρυσαν µία πόλη της Περαίας τους. Η έρευνα µέχρι πρόσφατα την ταύτιζε µε τη Μεσηµβρία, το δυτικότερο πόλισµα της Σαµοθρακικής Περαίας, όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος. Ο ελληνικός πληθυσµός έζησε αρµονικά και χωρίς προβλήµατα µε τον Θρακικό, από τον 7ο π.χ. αι µέχρι τον 1ο µ.χ. αι., που ερηµώνεται η περιοχή. Η πόλη περιβάλλεται από τείχος ενισχυµένο µε πύργους. Στο εσωτερικό παρατηρείται ένας δεύτερος τειχισµένος οικισµός µε εργαστήρια και καταστήµατα, που χρονολογούνται από τον 5ο µέχρι το 2ο π.χ. αι., ιδιωτικές οικίες µε αυλές, δίκτυο δρόµων και δύο ιερά οικοδοµήµατα : το ιερό της ήµητρας (4ος-3ος π.χ. αι.) και ο αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα (6ος-5ος π.χ. αι.). Στο πρώτο ανακαλύφθηκε θησαυρός από ασηµένια πλακίδια αφιερώµατα των αρχαίων προσκυνητών, ενώ στο δεύτερο βρέθηκαν τµήµατα αρχαϊκού κούρου και αττικά µελαµβαφή και µελανόµορφα αγγεία, µε χαραγµένο το όνοµα του θεού. Εξω από το τείχος εκτείνεται το νεκροταφείο. Αξιόλογα ευρήµατα από τη Μεσηµβρία-Ζώνη εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κοµοτηνής. Αρχαιολογική ανασκαφή στη Μεσηµβρία Κεραµικά στον Αρχαιολογικό χώρο Μεσηµβρίας

19 ε. Η Τραϊανούπολη Τα ερείπια µιάς σηµαντικής ρωµαϊκής πόλης, της Τραϊανούπολης, βρίσκονται 14 χλµ ανατολικά της Αλεξανδρούπολης. Ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Μάρκο Ούλπιο Τραϊανό ( µ.χ.) πάνω στον άξονα της Εγνατίας Οδού και αποτέλεσε το νέο αστικό κέντρο της παρηκµασµένης Σαµοθρακικής Περαίας. Πιθανώς η θέση επιλέχθηκε λόγω των ιαµατικών πηγών της, που λειτουργούν µέχρι σήµερα. Από επιγραφικές και νοµισµατικές µαρτυρίες, γνωρίζουµε την ύπαρξη ιεράς συγκλήτου, δήµου και φυλών. Από πολύ νωρίς, ήδη από το 2ο µ.χ. αι., εµφανίζεται χριστιανική κοινότητα. Μάλιστα, στα 161 µ.χ. µαρτύρησε στην Τραϊανούπολη η Αγία Γλυκερία, γιατί αρνήθηκε να προσκυνήσει στο ία. Από τον 4ο µ.χ. αι. γίνεται έδρα µητρόπολης. Ερηµώθηκε στο διάστηµα Το τείχος της δυστυχώς σώθηκε µόνο αποσπασµατικά και σε κακή κατάσταση. Το πιό αξιόλογο οικοδόµηµα είναι η Χάνα, ένα καµαρόστεγο ορθογώνιο κτίριο του δεύτερου µισού του 14ου αι., που χρησιµοποιήθηκε ως ξενώνας. Σήµερα εκεί φυλάσσεται η Αρχαιολογική Συλλογή Τραϊανούπολης. Πίσω από τη Χάνα βρίσκονται λουτρώνες από την εποχή της Τουρκοκρατίας (16ος αι.). Ακόµη σώζονται ερείπια εκκλησίας και στο λόφο του Αγίου Γεωργίου, πιθανή ακρόπολη του ρωµαϊκού οικισµού, ερείπια του µουσουλµανικού τεκκέ του Ισικλάρ. Πρόσφατα ανασκάφτηκε ταφικός τύµβος του 1ου µ.χ. αι στην περιφέρεια της Τραϊανούπολης µε πλούσια κτερίσµατα, τα οποία εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κοµοτηνής. στ. Ο ορίσκος Ένας από τους σπουδαίους σταθµούς ανεφοδιασµού που ανέπτυξε ο Μέγας Αλέξανδρος στην πορεία του προς την Ανατολή, ήταν και ο αρχαίος ορίσκος, κοντά στο σηµερινό οµώνυµο χωριό. ζ. Οι Φέρες Στις Φέρες, είκοσιεννέα χλµ. βορειοανατολικά της Αλεξανδρούπολης και δίπλα στον ποταµό Εβρο, τοποθετείται η βυζαντινή πόλη Βήρα. Η Βήρα συνδέθηκε στενά µε το όνοµα του Σεβαστοκράτορα Ισαάκιου Κοµνηνού. Στα ανέγειρε στην παραποτάµια πόλη τη µονή της Κοσµοσώτειρας και εγκατέλειψε τον κοσµικό βίο. Από την οχυρή µονή, σήµερα σώζεται το καθολικό της (κεντρικός ναός) ένα από τα καλύτερα δείγµατα κοµνήνειας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και τα θεµέλια ή τµήµατα τριών από τους έξι πύργους των τειχών της. Ο τύπος του ναού είναι δικίονιος εγγεγραµµένος σταυροειδής (δηλαδή σχηµατίζει τετράγωνο µε δύο διπλά στηρίγµατα, στο οποίο εγγράφεται σταυρός). Χτίστηκε από Κωσταντινουπολίτικο εργαστήριο, πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας. Στο εσωτερικό διατηρούνται θαυµάσιες τοιχογραφίες κοµνήνειας περιόδου, που απηχούν την τέχνη της Βασιλεύουσας. Στον αυλόγυρο του ναού εκτίθενται διάφορα µαρµάρινα αρχιτεκτονικά µέλη.

20 η. Η Νήσος Σαµοθράκη Τέλος στη ΠΕ της Μεραρχίας βρίσκεται η νήσος Σαµοθράκη, γνωστή από την αρχαιότητα για τα Καβείρια Μυστήρια, το ιερό των οποίων σώζεται µέχρι σήµερα, καθώς επίσης και από το παγκοσµίως γνωστό άγαλµα της Νίκης της Σαµοθράκης, πού κοσµεί το Μουσείο του Λούβρου. Η Νίκη της Σαµοθράκης Το Ιερό των Μεγάλων Θεών ι. Το έλτα του Έβρου ποταµού, εκτάσεως τµ.. Ένας από τους πιο σπάνιους υδροβιότοπους της Ευρώπης, στον οποίο διαβιούν 417 σπανία είδη πουλιών. Κυριαρχούν οι χηνόπαπιες, οι κορµοράνοι, οι κύκνοι, οι πελεκάνοι, τα φλαµίγκος, οι πελαργοί, οι ερωδιοί. Πολλά είδη βρίσκουν καταφύγιο στις αµµονησίδες, που έχουν σχηµατίσει οι προσχώσεις του ποταµού στα ρηχά της θάλασσας.

21 θ. Το δάσος της αδιάς, το µοναδικό πευκοδάσος σε όλη τη Θράκη και ένας από τους σηµαντικότερους βιότοπους της χώρας µας, όπου ενδηµούν 24 είδη αρπακτικών πουλιών. Εδώ βρίσκεται η τελευταία κατοικία του µαυρόγυπα, ενώ σ ολη την Ευρώπη υπάρχει άλλη µία αποικία στην περιοχή της Εξτρεµαδούρας στην Κεντρική Ισπανία. Το δάσος της αδιάς

22 Μαυρόγυπας ΙΑ ΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ Αλεξανδρούπολη -Άβαντας -Αισύµη Η διαδροµή αρχίζει από την οδό 'Αβαντος και βαίνει παράλληλα µε τη σιδηροδροµική γραµµή Αλεξανδρούπολης - Θεσσαλονίκης. Στο 8ο χλµ. περίπου, επάνω σε ένα λόφο υψώνονται οι πύργοι του κάστρου του Ποταµού, όπου βρέθηκαν και ίχνη οικισµού προϊστορικής και αρχαϊκής περιόδου. Το κάστρο και οι πύργοι κατά µια εκδοχή, ήταν δηµιούργηµα των Γατελούζων ή Βυζαντινών και χρησίµευσε για την άµυνα των παραθαλάσσιων περιοχών, από επιδροµές των Βουλγάρων. Αλεξανδρούπολη - Κίρκη -Συκορράχη Ανάµεσα σε καταπράσινες πλαγιές, περνά ο δρόµος που οδηγεί στο παλιό χωριό την Κίρκη, του Κιρκά µε το παλιό του όνοµα από τις λέξεις Κιρ- χαν, που θα πει εξοχικό χάνι. Το χωριό βρίσκεται στο κέντρο της στενωπού, που ανάµεσα από τα βουνά, οδηγεί από την κοιλάδα της Κοµοτηνής στην Αλεξανδρούπολη και χρησίµευε ως σταθµός διανυκτεύρευσεις και ανεφοδιασµού των οδοιπόρων. Κατοικείται ανέκαθεν από εντόπιους και έγινε γνωστό για τα περίφηµα µεταλλεία σιδηροπυρίτη που τώρα βρίσκονται σε αργία. Αξίζει να επισκεφτεί κανένας τις εγκαταστάσεις µε τις στοές, τις αποθήκες και τον εναέριο σιδηρόδροµο. Στα γειτονικά υψώµατα, εντοπίστηκαν προϊστορικά ιερά των Θρακών και µέσα στο δάσος επισηµάνθηκαν µεγαλιθικά λατρευτικά µνηµεία τύπου Μενχίρ. Το τέµπλο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, στολίζεται µε εικόνες του τελευταίου εργαστηρίου βυζαντινής αγιογραφικής παράδοσης, από τον µοναχό Κύριλλο τον Κιρκαλιώτη ( ). Σε λίγα χιλιόµετρα από την Κίρκη και σε διασταύρωση µε τη σιδηροδροµική γραµµή, βρίσκεται η Συκορράχη ανάµεσα σε υψώµατα µε χώρους αναψυχής. Στα

23 ταβερνάκια σερβίρεται κυνήγι κα τοπικές νοστιµιές, µε προϊόντα από παραδοσιακές καλλιέργειες. Το µεγάλο πανηγύρι, γίνεται στις 20 Ιουλίου του Προφήτη Ηλία µε µεγάλη συγκέντρωση πιστών από την γύρω περιοχή και µε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σπήλαιο Αγίων Θεοδώρων Από το φρούριο του Ποταµού, σκυρόστρωτος δρόµος που διασταυρώνεται µε τη σιδηροδροµική γραµµή και το ποτάµι οδηγεί σε ένα πλάτωµα ανάµεσα στα υψώµατα. Στην ανατολική πλευρά και σε απότοµη πλαγιά, που θυµίζει το τοπίο των ελφών, είναι το σπήλαιο των Αγίων Θεοδώρων. Έχει διαµορφωθεί σε παρεκκλήσι, µε κτιστό τέµπλο εικονογραφηµένο όπως και οι βραχώδεις τοίχοι της σπηλιάς. Οι τοιχογραφίες ανήκουν σε 2 περιόδους στον 11ο και τον 13ο αιώνα. Οι εικόνες της πρώτης περιόδου, έχουν ήρεµες και αποπνευµατισµένες µορφές, ενώ της δεύτερης περιόδου (13ος αιώνας), είναι µεγαλειώδεις συνθέσεις µε µνηµειακή αντίληψη. Το εκκλησάκι τιµάται στην µνήµη των Αγίων Θεοδώρων και γιορτάζει στις 16 Μαΐου. Καθώς ο δρόµος από τον 'Αβαντα συνεχίζονται προς Αισύµη, στα βουνά που υψώνονται προς τα υτικά, σώζονται ιερά των Κικόνων Θρακών, µε απεικονίσεις αστερισµών, όπως της Μεγάλης 'Αρκτου και κόγχες για προσφορές, στην τοποθεσία Μοναστήρι Λόφος. Κατά τους ειδικούς, ήταν ιερά της λατρείας του θεοποιηµένου Θράκα βασιλιά και ήρωα Ρήσσου. Στην πορεία από 'Aβαντα προς Αισύµη, δεξιά απλώνεται ο χώρος δασικής αναψυχής. Στα 20 χλµ. από την Αλεξανδρούπολη, βρίσκεται η Αισύµη σε ανοιχτό οροπέδιο, χωριό ιδανικό για ορεινή παραθέριση µε υγιεινό κλίµα. 'Εχει το όνοµα της οµηρικής πόλης Αισύµης. 10 χλµ. βορειότερα, είναι ο παραδοσιακός οικισµός των Σαρακατσάνων, µε τα παραδοσιακά κονάκια. Εδώ γίνεται η ετήσια συνάντηση Το Αντάµωµα των Σαρακατσάνων. Τρεις Βρύσες Ο δρόµος από Αισύµη-Οικισµό Σαρακατσάνων, οδηγεί στην ορεινή τοποθεσία Τρεις Βρύσες, όπου υπάρχουν δασικές εγκαταστάσεις, για άνετη παραµονή και διανυκτέρευση πενήντα και πλέον ατόµων. Από τις Τρεις Βρύσες, ο δρόµος συνεχίζεται ανατολικά και ανάµεσα από υψώµατα και πράσινες πλαγιές συναντά τον δρόµο Αλεξανδρούπολης Λουτρού - αδιάς.

24 ΑΓΟΡΑ Η σηµερινή Αλεξανδρούπολη φηµίζεται για την αγορά της και τη µεγάλη ποικιλία των προϊόντων που διαθέτει. Υπάρχει πληθώρα µαγαζιών, συγκεντρωµένων κυρίως στο κέντρο, που δίνουν την ευκαιρία να πραγµατοποιήσετε τις αγορές σας σε πολύ λογικές τιµές. Θα βρείτε ποιότητα και άριστη εξυπηρέτηση. Εµπορικά κέντρα - Καταστήµατα Η πόλη διαθέτει σύγχρονα εµπορικά κέντρα, που µπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη του καταναλωτή. Σ' αυτά θα βρείτε µπουτίκ ρούχων και διάσηµες φίρµες, υποδηµατοποιεία µε τις γνωστότερες φίρµες παπουτσιών, αλλά και πολλά άλλα µαγαζιά. Εκτός από τα παραπάνω εµπορικά κέντρα, η αγορά της Αλεξανδρούπολης έχει να επιδείξει δυναµική, µε πληθώρα καταστηµάτων στους κεντρικούς και παράπλευρους δρόµους. Μπορείτε να βρείτε µεγάλη ποικιλία καταναλωτικών προϊόντων και σε πολλά από αυτά θα βρείτε προϊόντα από γνωστές φίρµες του εξωτερικού. Λαϊκή αγορά Παζάρι

25 Το εβδοµαδιαίο παζάρι, που γίνεται κάθε Πέµπτη, κλέβει την προσοχή του επισκέπτη µε τη γραφικότητά του. Κιλίµια και χαλιά λαϊκής τέχνης, εγχώρια προϊόντα και ότι µπορεί να φανταστεί κανείς, παράλληλα µε την παρουσία των κατοίκων της περιοχής (χριστιανών και µουσουλµάνων). Η ιδιαίτερα φιλική ατµόσφαιρα και η έντονη παρουσία πολλών διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων δηµιουργούν ευχάριστη εντύπωση στον επισκέπτη, που µπορεί να διαπιστώσει από κοντά την αρµονική συµβίωση όλων των κατοίκων της περιοχής. Εστιατόρια- Ταβέρνες Ουζερί ΙΑΣΚΕ ΑΣΗ Το καλό φαγητό, και το άψογο βέβαια σέρβις χαρακτηρίζουν τα εστιατόρια της Αλεξανδρούπολης. Πολλά άλλα και φυσικά τα εστιατόρια των ξενοδοχείων διαθέτουν ότι καλύτερο υπάρχει από τοπική και διεθνή κουζίνα. Η πόλη έχει πολλές ταβέρνες. Στο κέντρο, στους κεντρικούς πεζόδροµους θα βρείτε τις περισσότερες από αυτές. Στα γύρο χωριά υπάρχουν επίσης πολλές ταβέρνες µε ποικιλία εδεσµάτων.

26 Νυχτερινή ιασκέδαση Την νυχτερινή διασκέδαση έρχεται να συµπληρώσει ο ικανοποιητικός αριθµός Bar και Club που εδρεύουν στη περιοχή καθώς και µεγάλος αριθµός από καφετέριες. Θέατρα Η πόλη διαθέτει το ηµοτικό Θέατρο που βρίσκεται στο κτίριο της ηµαρχίας στο κέντρο της πόλης καθώς επίσης και το Υπαίθριο Θέατρο στο ηµοτικό πάρκο «Εγνατία» Κινηµατογράφοι Η πόλη διαθέτει έναν χειµερινό και έναν θερινό κινηµατογράφο. Χειµερινός: ΗΛΥΣΙΑ Μαζαράκη 21, τηλ Θερινός: Σινε ΦΛΟΙΣΒΟΣ, καµπινγκ Η.Τ.Ε.Α. τηλ Υπεραστικά Λεωφορεία ΚΤΕΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΚΑΒΑΛΑ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 05:15-08:00-10:00-11:00-14:00-15:45-17:00 express (εκτός Σαββάτου) - 18:45-22:00 ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΤΟΣ 17:00 ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΤΟΣ 05:15 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 08:00-10:15-12:45-16:30-17:30-19:00-23:30 (ΜΕΣΩ ΚΑΒΑΛΑΣ) express ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΤΟΣ 17:30 ΚΥΡΙΑΚΗ

27 ΟΡΕΣΤΙΑ Α - ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΚΑΒΑΛΑ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 05:45-09:00-13:30-16:30 18:30 Ι ΥΜΟΤΕΙΧΟ - ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΚΑΒΑΛΑ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΟΡΕΣΤΙΑ Α - ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 06:05-09:20-13:50-16:50 Καθηµερινά : 16:30 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΟΡΕΣΤΙΑ Α ΑΘΗΝΑ- ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΟΡΕΣΤΙΑ Α 07:30-14:30-15:45-19:00-23:30 17:00 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΦΕΡΕΣ - ΣΟΥΦΛΙ - Ι ΥΜΟΤΕΙΧΟ- ΟΡΕΣΤΙΑ Α ευτέρα έως Παρασκευή: Σάββατο: Κυριακή και Αργίες: ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΣΑΠΕΣ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ ευτέρα έως Παρασκευή: Σάββατο: Κυριακή και Αργίες: Τρένα ΟΣΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΙΚΑΙΑ 05:19 Αλεξ/πολη 08:34 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 16:33 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 07:10 Αλεξ/πολη 13:19 ΙΚΑΙΑ 16:25 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15:30 Αλεξ/πολη 22:10 ΙΚΑΙΑ 01:14 ΙΚΑΙΑ 16:20 Αλεξ/πολη 19:19 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 01:41 Αεροπλάνα Olympic Airlines Aegean Airlines Αthens Airlines

28 Γραφεία ΟΑ Πόλη: Αλεξανδρούπολη Γραφείο: Αεροδρόµιο Εκδοτήρια ιεύθυνση: Terminal Αναχωρήσεων Τηλέφωνο: Αεροδρόµιο " ηµόκριτος" Τηλέφωνο: Fax: Τµήµα κρατήσεων για όλη την Έλλάδα Τηλέφωνο: Αεροδρόµιο " ηµόκριτος" Τηλ: Fax: Τµήµα κρατήσεων για όλη την Έλλάδα Τηλέφωνο: Ταξί 1. ΤΑΞΙ, Μαζαράκη 1, τηλ ΤΑΞΙ, Χ. Τρικούπη 1, τηλ ΡΑ ΙΟ ΤΑΞΙ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, Αλαµάνας Τέρµα, τηλ ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

29 Τηλέφωνα Άµεσης Ανάγκης Κέντρο άµεσης βοήθειας, 166 Αµεση επέµβαση,100 Πυροσβεστική Υπηρεσία, 199 Πυρκαγιών ασών,191 ασαρχείο Αλεξανδρούπολης, Νοµαρχεία: Τµήµα Τουρισµού: ήµοι ηµοτικές Κοινότητες Τοπικές Κοινότητες Αλεξανδρούπολης Ορεστιάδας ιδυµοτείχου Σουφλίου Σαµοθράκης Φερών Τυχερού Τραιανούπολης Μεταξάδων Τριγώνου ΕΛΤΑ - Ελληνικά Ταχυδροµεία: ΟΤΕ: ΕΗ: & 125(ΒΛΑΒΕΣ) ΕΥΑΑ: ΟΥ: ΚΤΕΟ: Λιµεναρχείο: Ναυτιλιακά Πρακτορεία: ΚΕΠ: Τελωνείο: Μουσεία Βιβλιοθήκες Πινακοθήκες 1. Εκκλησιαστικό Μουσείο Μητρόπολης Αλεξ/πολης, τηλ

30 Μουσείο Χλωρίδας και Πανίδας, τηλ Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Μαΐστρος Αλεξ/πολης τηλ Εθνολογικό Μουσείο Θράκης 14 ης Μαϊου 63 Αλεξ/πολη, τηλ Μουσείο Μετάξης Σουφλίου, τηλ Λαογραφικό Μουσείο Αλεξ/πολης, Λ. ηµοκρατίας τηλ Λαογραφικό Μουσείο Σαµοθράκης, τηλ Λαογραφικό Μουσείο «ΚΑΠΑ ΟΚΩΝ»( Οι τρείς Ιεράρχες) Ζήσης Μπουρµάνης Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων Κυριαζίδου Ελένη τηλ Λαογραφικό Μουσείο Φερών τηλ Αρχαιολογικός Χώρος Μεσηµβρίας τηλ Ιδιωτικές Ταχυδροµικές Εταιρίες 1. AIR COURIER SERVICES, Ι. Καβύρη 34, τηλ SKY WALK, Κωνσταντινουπόλεως 35, τηλ BCS COURIER, Ειρηνης 39, τηλ ΤΝΤ, Ι. Καβύρη 60, τηλ DHL, ικαστηρίων 2, τηλ ACS, Εµποριου 96, τηλ SPEEDEX COURIER, Καραγιωργακη 10, τηλ SUPER EXPRESS, ικαστηρίων 30, τηλ ΚΑΜΠΙΝΓΚ 1. ηµοτική Τουριστική Επιχ/ση Αλεξ/πολης, / Κάµπινγκ Σαµοθράκης, Κάµπινγκ Αλεξ/πολης, ΠΑΡΑΛΙΕΣ 1. ΕΟΤ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 2. SANTA ROSA 3. ΕΛΦΙΝΙ 4. ΚΙΝΚΙ 5. Ν.ΧΙΛΗ 6. ΚΑΛΑΜΑΚΙ 7. MOJITO 8. ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΜΑΚΡΗ 9. ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10. ΑΝΕΜΟΣ- ΙΚΕΛΛΑ 11. ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ 12. ΣΚΟΡΠΙΟΣ Ενηµερ ωτικός Οδηγός Φρουράς

31 Αλεξανδρούπολης ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ Ιαµατικά Λουτρά Τραϊανούπολης, Ιαµατικά Λουτρά Σαµοθράκης, Ιαµατικά λουτρά Σαµοθράκης ΤΡΑΠΕΖΕΣ 1. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑ ΟΣ, Βενιζέλου 38, τηλ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑ ΟΣ, Λεωφόρος ηµοκρατίας 325, τηλ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑ ΟΣ, Λεωφόρος ηµοκρατίας 251, τηλ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑ ΟΣ, Λεωφόρος ηµοκρατίας 240, τηλ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑ ΟΣ, Λεωφόρος ηµοκρατίας 210, τηλ ALPHA BANK, Λεωφόρος ηµοκρατίας 1, Τηλ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε., Λεωφόρος ηµοκρατίας 305, τηλ ΠΙΣΤΕΩΣ, Λεωφόρος ηµοκρατίας 270, τηλ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ, Λεωφόρος ηµοκρατίας 158, τηλ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑ ΟΣ, M. Αλεξανδρου και Ζαρίφη, τηλ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤ, Λεωφ. ηµοκρατίας 236, τηλ MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ, Αρκαδιουπόλεως Λεωφ. ηµοκρατίας γωνία, τηλ ALPHA BANK, Λεωφόρος ηµοκρατίας 59, Τηλ EUROBANK, Λεωφ. ηµοκρατίας 288, τηλ EUROBANK, Λεωφ. ηµοκρατίας 288, τηλ MILLENIUM, Λεωφόρος ηµοκρατίας 347, Τηλ PRO-BANK, Λεωφ. ηµοκρατίας 248, τηλ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ,Λεωφόρος ηµοκρατίας 158, Τηλ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, 14 Μαιου 22, τηλ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Λεωφ. ηµοκρατίας 227, τηλ ΑΤΤΙΚΗΣ, Λεωφόρος ηµοκρατίας 139, Τηλ

32 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 1. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ TOURS: Γιαλαµατζή Ειρήνη, Κ. Παλαιολόγου 6, τηλ ΘΡΑΚΗ TOURS: Αφοι Κουρτίδη Ο.Ε., Β. Αλεξάνδρου 60, τηλ , ΚΙΚΩΝ TOURS: Παντίρης Αντ., Ι. ραγούµη 5, τηλ , ΛΕΩΝ TOURS: Καραµπατζάκη Ευαγ., 14 ης Μαΐου 51, τηλ , EUROPA TOURS: Στεργίου Γεώργιος, Κ. Παλαιολόγου 57, τηλ , ΗΜΟΚΡΙΤΟΣ TRAVEL, Ι. Καβυρη 40, τηλ ΚΑΣΑΠΙ ΗΣ ΙΩΑΝ., Βενιζελου 19, τηλ SEVER TRAVEL, Ταµπουρλίδης Γεώργιος Μ. Αλεξάνδρου 24, τηλ Κέντρα Πληροφόρησης Τραιανούπολη Κέντρο Πληροφόρησης έλτα Έβρου Φέρες ηµοτικό τουριστικό κέντρο ( έλτα Έβρου) Σαµοθράκη Κέντρο ενηµέρωσης ήµου Σαµοθράκης στο λιµάνι της Καµαριώτισσας

33 ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙ Α ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝ Ο ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠ Ο ΙΕΥΘΥΝΣ Η ΗΜΗΤΡΑΣ 19 ΗΜΗΤΡΑΣ 19 gr ΒΡΕΦΙΚΟΙ-ΠΑΙ ΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ 33 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΩΚΑ 1 Ι ΙΩΤΙΚΟΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Το Καραβάκι 6 ο χλµ. Αλεξανδρούπολης Μάκρης , Αγωγή και Φροντίδα Αργυροκάστρου 19 & Παπανδρέου Μικρόκοσµος Πατρ. Γρηγορίου Γαλήνη Λ. ηµοκρατίας Μαγικός Αυλός Μαυροκορδάτου ,

34 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ 2 Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ nipalexandr.evr.sch.gr ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ 14 ης ΜΑΙΟΥ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΙΜΒΡΑΣΟΥ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΠΑ ΙΑΜΑΝΤΗ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΕΩΣ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΠΑ ΙΑΜΑΝΤΗ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ Ν.ΧΗΛΗΣ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΡΟ ΟΣ ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΖΥΜΒΡΑΚΑΚΗ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΡΟ ΟΣ ΕΡΚΩΝ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΙΜΒΡΑΣΟΥ Ο ΝΗΠ/ΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙ Η ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΝΘΕΙΑ ΑΠΑΛΟΥ ΑΠΑΛΟΣ ΜΑΙΣΤΡΟΥ ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΠΑΛΑΓΙΑΣ ΠΑΛΑΓΙΑ nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr nipalexandr.evr.sch.gr 23 .com nipantheias.evr.sch.gr nipapalou.evr.sch.gr nipmaistr.evr.sch.gr nippalag.evr.sch.gr

35 ΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ 1o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ Γ. ΖΑΡΙΦΗ alexandr.evr.sch.gr 2o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΟΥ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΩΝ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝ ΡΟΝΙΚΟΥ & ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΥ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΗΜΗΤΡΑΣ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝ ΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΡΟ ΟΥ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΙΚΤΙΝΟΥ o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ 12o ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙ Η & ΜΥΡΙΒΙΛΗ ΠΑΠΑ ΙΑΜΑΝΤΗ & ΑΛΚΙΒΙΑ Η ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΝΘΕΙΑ ΑΠΑΛΟΥ ΑΠΑΛΟΣ ΜΑΙΣΤΡΟΥ ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΠΑΛΑΓΙΑΣ ΠΑΛΑΓΙΑ alexandr.evr.sch.gr alexandr.evr.sch. alexandr.evr.sch. alexandr.evr.sch. vr.sch. alexandr.evr.sch. alexandr.evr.sch. alexandr.evr.sch. alexandr.evr.sch. alexandr.evr.sch. alexandr.evr.sch anthias.evr.sch apalou.evr.sch maistr..evr.sch palagias..evr.sch

36 ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΑ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ 14ης ΜΑΪΟΥ ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΑΡΓ. ΚΟΥΤΑΒΟΥ ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ 14ης ΜΑΪΟΥ & ΑΝΘΕΜΙΟΥ ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΥΤ. ΘΕΟ ΩΡΑΣ ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓ. ΚΑΡΤΑΛΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΝΘΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΕΡΩΝ ΖΗΒΟΠΟΥΛΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 14ης ΜΑΪΟΥ & ΑΝΘΕΜΙΟΥ ΑΝΘΕΜΙΟΥ & ΑΥΤ. ΘΕΟ ΩΡΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ mail στο 1gymalexandr.evr.sch.gr mail στο 2gymalexandr.evr.sch.gr mail στο 3gymalexandr.evr.sch.gr mail στο 4gymalexandr.evr.sch.gr mail στο 5gymalexandr.evr.sch.gr mail στο gymanthias.evr.sch.gr mail στο gymferon.evr.sch.gr mail στο gym-espalesxandr.evr.sch.gr mail στο 1lykalexandr.evr.sch.gr mail στο 2lykalexandr.evr.sch.gr 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΗΜΗΤΡΑΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑ mail στο 3lykalexandr.evr.sch.gr mail στο 4lykalexandr.evr.sch.gr ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΕΡΡΩΝ ΖΗΒΟΠΟΥΛΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 14ης ΜΑΪΟΥ ΕΠΑ.Λ 1ο ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ ο ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ Λ. ΝΙΚΟΛΑΪ Η ο ΕΠΑΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ ΕΕΕΕΚ ΕΕΕΕΚ Αλεξ/πολης 1ο χλµ. Αλεξ/πολης- Παλαγίας ΕΠΑΣ ΕΠΑΣ ΚΑΤΑΚΟΥΖΙΝΟΥ ΣΕΚ ΣΕΚ ΚΑΤΑΚΟΥΖΙΝΟΥ mail στο lykferon.evr.sch.gr mail στο 1epalalexandr.evr.sch.gr mail στο 2epalalexandr.evr.sch.gr mail στο 3epal-espalexandr.evr.sch.gr mail στο eeeekalexandr.evr.sch.gr mail στο 1 sek alexandr.evr.sch.gr

37 ΑΕΙ ΤΥΠΟΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΠΟΙΟΤΥΠΟ ΑΕΙ ΤΜΗΜ. ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΕΙ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜ ΑΕΙ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜ. ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΕΙ ΤΜΗΜ. ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ACTIVUM ΘΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Η ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΛΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ Α. ΜΙΑΟΥΛΗ ΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ - ΟΡΟΣΗΜΟ ΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ 52 & 14ης ΜΑΪΟΥ ΚΟΡΥΦΗ ΑΙΝΟΥ ΜΕΘΟ ΟΣ Ι. ΚΑΒΥΡΗ ΝΕΝΟΓΛΟΥ 14ης ΜΑΪΟΥ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ BRITISH SCHOOL ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΟΥ PROGRESS ΑΙΝΟΥ & ΙΩ. ΡΑΓΟΥΜΗ ΑΓΓΛΙΑ - ΧΙΩΤΗ ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΑΧΟΝ ΜΙΑΟΥΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ - ΑΝ ΡΩΝΗ - ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ ΓΚΙ ΙΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ ΓΛΥΣΤΡΑ ΗΜΗΤΡΑ ΑΝ ΡΟΝΙΚΟΥ ΕΛΗ ΟΥΚΑ ΑΝΘΗ ΜΙΑΟΥΛΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΥΛΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 14ης ΜΑΪΟΥ ΚΟΤΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΚΑΒΥΡΗ ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΜΑΡΩ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ - NUTBROWN ΕΛΕΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙ Η ΜΠΟΤΣΙΒΑΛΗ ΣΟΦΙΑ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΑΝΣΥ ΜΑΜΜΟΥ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ ΟΜΗΡΟΣ ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ω ΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΤΡΟΠΙΑ 14ης ΜΑΙΟΥ Ω ΕΙΟ ΦΑΕΘΩΝ 14ης ΜΑΙΟΥ Ω ΕΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ

38 ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ DANCE PASSION - ΟΡΕΑ ΣΟΝΙΑ ΦΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ 1ο ΧΛΜ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - Ν.ΧΙΛΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ AXON ΜΙΑΟΥΛΗ C.S.E. ΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ COMPUTER INTERNATIONAL ΛΕΩΦ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ DATAEVROS 40 ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ FLCC Χ. ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΥ FUTUREKIDS ATC ΚΑΝΑΡΗ FUTURELAND COMPUTERS ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ FUTURENET ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ & ΜΕΛΛΟΝ ΛΕΩΦ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ INFORMATICA ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Info πύλη ΒΙΣΒΥΖΗ KEK ΘΡΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΠΑΛΑΓΙΑ PHAETON IT COURCES ΚΕΚ ΕΒΡΟΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΛΕΩΦ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΕΚ ΟΡΦΕΑΣ 2ο ΧΛΜ. Ε.Ο. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ Σ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΝΕΛΕ ΕΒΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ

39 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΥΕΘΑ Η κατάσταση των συµβεβληµένων Ιατρών κοινοποιείται από το 4 ο ΕΓ/ΧΙΙ Μ/Π και ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήµατα. Α/Α ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ. 1 ΓΑΣΤΡ/ΛΟΓΟΣ 2 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 3 ΕΡΜΑΤ/ΛΟΓΟΣ 5 ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣ/ΣΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΠΡΕΝΤΟ ΕΓΚΑΡΤ ΒΙΖΥΗΣ ΑΛΟΓΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝ ΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΕΛΕΜΙ ΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΠΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΜΟΥΡΑΤΙ ΟΥ ΛΑΡΙΣΑ Ι.ΚΑΒΥΡΗ ΜΠΟΤΖΙΑΚΑΚΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 4( ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΑΒΥΡΗ ΝΤΑΝΤΙ ΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΞΕΝΙΤΙ ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ι.ΚΑΒΥΡΗ ΣΙ ΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΧΑΣΑΠΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙ ΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΓΟΥΡΟΜΑΛΛΗΣ ΚΩΝΌΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ι.ΚΑΒΥΡΗ ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΣΙ ΕΡΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΛΛΑΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΚΑΒΥΡΗ ΒΑΒΕΛΙ ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ι.ΚΑΒΥΡΗ ΙΑΜΑΝΤΙ ΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΡΜΙΚΛΗ ΙΩΑΝΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

40 Α/Α ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ. ΣΑΡΙ ΟΥ ΝΑΝΗ ΑΛΚΙΒΙΑ Η ΚΕΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΟΤΣΙΜΠΑΝΗΣ 14 ης ΜΑΙΟΥ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΟΣ 6 ΜΙΚΡΟΒ/ΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΠΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΦΛΩΡΟΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΥΡΙ ΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Λ. ΗΜ.256& ΜΑΖΑΡΑΚΗ 1 ΑΜΑΖΑΡΑΚΗ 1 Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΠΑΝΑΠΩΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΩΠΑΣΗ ΦΩΤΕΙΝΗ Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΝΤΡΟΥΓΙΑΣ ΣΟΥΡΙ ΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΒΡΕΝΑΣ ΣΤΕΡΠΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΖΑΡΑ ΦΕΒΡΩΝΙΑ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥΦΕΚΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΣΙΝΤΑΡΑΚΗΣ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 40 ΣΑΡΙΚΑ ΕΙΡΗΝΗ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΑΥΡΙ ΟΥ ΑΝΝΑ 14" ς ΜΑΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΤ ΗΣ ΘΕΜΙΣΤ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΨΑΘΑ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΒΥΡΗ ΣΤΑΜΠΟΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΤΑΤΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΕΙΤΑΝΗ ΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ 10 ΦΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΑΘΗΝΑ 25 Ης ΜΑΡΤΙΟΥ 19 ΦΕΡΕΣ ΣΩΠΑΣΗ ΦΩΤΕΙΝΗ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

41 ΣΕΛΗΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

42 Α/Α ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ. ΒΕΝΕΤΗ ΟΥΡΑΝΙΑ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤ ΠΑΠΑ ΗΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 14 Ης ΜΑΙΟΥ ΞΥΚΗ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ ΦΙΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΖΙΛΩΝΙ ΟΥ ΜΑΡΙΑ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΒΕΡΒΕΡΙ ΗΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 7 ΝΕΥΡΟΨ/ΤΡΟΣ ΠΑΖΑΡΛΙΩΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΑΘΑΝ. ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΥΑΓΠΞΑΛΟΣ ΠΑΣΠΑΤΗ ΙΩΑΝΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 40 ΤΑΡΤΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΧΑΡΠΑΝΤΙ ΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 31 ΧΑΤΖΗΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 14"^ ΜΑΙΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ ΒΑΒΕΤΣΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΠΥΡΙ ΩΝ ΑΡ ΑΜΠΟΥΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΥΚΑΣ ΜΑΣΚΑΛΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 14 πς ΜΑΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ 10 ΟΦΘΑΛΜ/ΤΡΟΣ ΑΝ ΡΕΑ ΟΥ ΑΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΠΩΤΙ ΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΑΡΙΤΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΟΥΚΟΥΒΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΡΙΤΟΥ ΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΑΜΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 14^ ΜΑΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙ ΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦ. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΟΥΦΟΠΑΝΝΗΣ ΑΙΝΟΥ ΓΕΩΡΠΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΛΕΩΝΙ ΑΣ ΛΑΖΙ ΗΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΕΣΠΟΙΝΑ 14"ΜΑΙΟΥ ΜΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΠΙΤΣΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 14 πς ΜΑΙΟΥ7 ΠΑ ΙΟΥ Η ΤΡΙΑ Α ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΑΜΨΟΥΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 14 πς ΜΑΙΟΥ

43 Α/Α ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ. ΑΡΓΥΡΙΑ ΟΥ ΚΑΒΥΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦ. ΤΣΑΜΤΣΟΥΚΑΚΗΣ 1.ΚΑΒΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 30 ΚΟΡΚΙΝΩΦ ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΦΕΡΕΣ 11 ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΤΟΡΟΜΑΝΙ ΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΠΑΛΟΣ ΜΠΙΤΣΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 14 Ης ΜΑΙΟΥ ΤΣΙΒΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗ 2 ΚΑΙ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗ ΑΡΓΥΡΟ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΠΚΑΡΙ ΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΠΑΝΑΠΩΤΗΣ ΙΩΝ. ΡΑΓΟΥΜΗ ΓΑΤΙ ΗΣ ΝΕΣΤΩΡ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΠΑΝΝΑΚΙ ΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΙΝΟΥ ΠΑΝΝΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΨΟΠΟΥΛΟΥ Η" 15 ΜΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΣΚΑΛΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 14 ης ΜΑΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΜΑΡΤΙΝΗ 14 ης ΜΑΙΟΥ ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΠΑΙ ΙΑΤΡΟΣ ΙΟΡ ΑΝΙ ΗΣ ΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝ ΦΕΡΕΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΑΙΝΟΥ ΜΟΥΤΑΦΤΣΗ ΑΝ ΡΙΑΝΑ ΠΟΥΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΠΑΠΑΓΟΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ ΦΕΡΕΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ 247 ΤΟΠΟΥΖΗ ΕΜΕΡΤΖΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛ. ΣΧΟΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΑΝ.ΘΡΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΚΑΒΥΡΗ ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΓΕΝΗΣ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

44 Α/Α ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ. ΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΡΙΑ 14 Ης ΜΑΙΟΥ ΒΟΥΛΤΣΟΣ ΧΡΟΝΗΣ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙ ΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 14 Ης ΜΑΙΟΥ ΠΝΕΥΜ/ΛΟΓΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 14 ης ΜΑΙΟΥ 22 ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΥ 14 η ΜΑΙΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΤΟΧΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 14 Ης ΜΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΤΖΕΜΠΙ ΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ.ΣΟΛΩΜΟΥ Χ'ΣΑΒΒΑ ΤΣΙΩΡΑ ΑΝΝΑ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤ ΠΥΡΗΝ. ΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΑΝΤ ΜΑΜΝΤΟΥΧ η 'ΜΑΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙ ΗΣ ΠΑΝΑΠΩΤΗΣ Ι.ΚΑΒΥΡΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΛΙΟΥ ΓΩΝ. ΜΠΕΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΒΑΦΕΙΑ ΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΛΟΙΖΙ ΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ 14 ης ΜΑΊΟΥ ΝΤΑΤΊ ΗΣ ΓΕΩΡΠΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΧΟΜΣΙΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ω.Ρ.Λ. ΦΩΤΙΑ ΗΣ ΒΙΤΑΛΙΟΣ Ι. ΡΑΓΟΥΜΗ ΚΑΚΑΛΕΚΟΥ ΙΟΝΥΣΙΑ 14 Ης ΜΑΙΟΥ ΚΑΡΑΠΑΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΣΣΙΑΣ ΓΕΩΡΠΟΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΙΝΟΥ ΣΑΒΒΙ ΟΥ ΕΛΕΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 14ης ΜΑΪΟΥ ΠΑΠΑ ΗΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΤΖΙΛΩΝΙ ΟΥ ΜΑΡΙΑ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΞΥΚΗ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ ΦΙΛΙΤΣΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΕΡΖΟΥ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 14 Ης ΜΑΙΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΒΕΝΕΤΗ ΟΥΡΑΝΙΑ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΒΕΖΥΡΙ ΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΙΖΒΥΖΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΥΡ. ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΑΚΤ/ΛΟΓΟΣ ΜΕDINET ΑΝ.ΘΡΑΚΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΒΥΡΗ Ενηµε

45 ρωτικός Οδηγός Φρουράς Αλεξανδρούπολης ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Η πόλη έχει αρκετά φαρµακεία. Σε όλα τα φαρµακεία υπάρχουν πίνακες για τις διανυκτερεύσεις και τις διηµερεύσεις και ΟΛΑ είναι συµβεβληµένα µε το ΥΕΘΑ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΑΡΜΑΚEΙΩΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ. ΑΒΡΑΜΙ ΗΣ Χ. Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ 14 ης ΜΑΙ Α ΑΜΙ ΗΣ Α ΑΜ-ΚΑΝΑΤΑ ΓΑΡ. ΙΩΑΚ.ΚΑΒΥΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ 14 ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ ΖΑΦΕΙΡΩ 28 Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 16 Α ΑΠΟΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΚΙΡΤΟΒΙΤΗ ΚΩΝ/ΝΑΙ ΑΒΑΝΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΡΑΛΛΗ Ι. ΡΑΓΟΥΜΗ 60 & ΠΑΤΡ.ΓΡΗΓ ΑΦΕΙΡΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΗΜΗΤΡΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΠΟΣ 14 ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΚΑΙΣΑΣ ΓΕΩΡΠΟΣ 14 ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΚΑΡΑΚΥΡΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΕΣΚΕΝΙ ΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΙΟΝ.ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΑΣΚΑΛΕΡΗ ΑΝΑΗ-ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΑΝΑΤ.ΘΡΑΚΗΣ 43Α ΜΗΤΚΑΣ Α ΑΜΑΝΤΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ Ι.ΚΑΒΥΡΗ ΜΟΥΡΟΥΚΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι.ΚΑΒΥΡΗ 60 ΓΩΝΙΑ Π.ΚΥΡΙΛΛΟ ΜΠΑΡΠΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΤ.ΘΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙ ΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΩΦ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΖΑΡΛΙΩΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΤΩΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

46 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ. ΣΑΛΟΝΙΚΙ ΟΥ ΕΥΓ.-ΙΩΑΝΝΑ ΑΙΝΟΥ ΣΑΡΑΝΙ ΟΥ ΓΛΗΝΙΑΣ Ο.Ε. ΒΙΖΒΥΖΗ ΤΙΓΓΙΡΙ ΗΣ ΑΧΙΛΕΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΡΕΜΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΡΑΚΗΣ ΦΡΑΝΤΖΙ ΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΨΑΡΡΑ ΑΦΡΟ ΙΤΗ ΚΩΝ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Λ. ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΚΑΝ ΑΛΙ ΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΙΚΟΛ.&Ε.ΦΙΛΙΠΠΙ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙ ΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΘΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΣΩΝΗΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΙΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΗΣ ΗΜΗΤΡΑΣ ΖΗΚΙ ΟΥ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 51 Γ.ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΟΙΚΟΥ 14Ης ΜΑΙΟΥ ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ Η ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΤΑΛΗ ΜΑΝ ΗΛΑ 14 Ης ΜΑΙΟΥ

ΧΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΧΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - 1 - ΧΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ 1 Ο ΕΓ/ΓΜΠ - 2 - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΚΤΗ ΦΡΟΥΡΑΣ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε, Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου µετατίθεστε στη φρουρά

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερωτικός Οδηγός Νεοτοποθετηµένων Στελεχών Φρουράς Αυλώνα

Ενηµερωτικός Οδηγός Νεοτοποθετηµένων Στελεχών Φρουράς Αυλώνα Ενηµερωτικός Οδηγός Νεοτοποθετηµένων Στελεχών Φρουράς Αυλώνα Μαι 2012 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ ΚΕΤΘ (Ανώτερου ιοικητή Φρουράς Αυλώνος) Αξιότιµε Κύριε (ή Κυρία), Μετά από διαταγή του Γεν.Επιτελείου Στρατού

Διαβάστε περισσότερα

9 ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ»

9 ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» 9 ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ 9 ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΚΤΟΥ 9 ΟΥ ΣΠ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του ΓΕΣ μετατίθεστε στο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΟΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Το Δίον ήταν μια αρχαιότατη πόλη στρατηγικής σημασίας και μια από τις πιο φημισμένες μακεδονικές πολιτείες. Η γεωγραφική θέση

Διαβάστε περισσότερα

Σας διαβιβάζουµε την απόφαση µε αριθµό 3012/Γ6/11-1-07 «Κύρωση. Παρακαλούµε για τις άµεσες δικές σας ενέργειες.

Σας διαβιβάζουµε την απόφαση µε αριθµό 3012/Γ6/11-1-07 «Κύρωση. Παρακαλούµε για τις άµεσες δικές σας ενέργειες. Β.ασφαλείας: Να διατηρηθεί: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ Π.Ε.&.Ε. Αθήνα Αρ. Πρωτ. Βαθµ.προτερ. 11-1-2007 3012/Γ6 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕI ΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος

Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος Ο Πειραιάς (Αρχαία Ελληνικά: Πειραιεύς) είναι πόλη της περιφέρειας Αττικής και διαθέτει τον σημαντικότερο λιμένα της Ελλάδας και της ανατολικής

Διαβάστε περισσότερα

1.ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ. Μουσείο της Ακρόπολης

1.ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ. Μουσείο της Ακρόπολης ΠΡΟΤΥΠΟΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΙΩΝΙ ΕΙΟΥ ΙΩΝΙ ΕΙΟΥΣΧΟΛΗΣ ΟΜΙΛΟΣ: Πάµε Μουσείο ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: : 2013-14 14 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Παραράς Ι. ΗΜΙΟΥΡΓΟΙ: Καπιζιώνη Σπυριδούλα Χατζηφούντα Μαριάννα Χιώτη

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΧΟΙΡΟΚΟΙΤΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που

Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που ΚΡΗΝΗ Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που συνορεύει με τις πρώην κοινότητες και επίσης δημοτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ, Αλέξανδρος Μπαξεβανάκης, ΒΠΠΓ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ, Αλέξανδρος Μπαξεβανάκης, ΒΠΠΓ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ, Αλέξανδρος Μπαξεβανάκης, ΒΠΠΓ ΔΙΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΝΟΜΑΣΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Το αρχαίο Δίον του Ολύμπου βρίσκεται 15 χλμ. νότια της Κατερίνης, στους πρόποδες του Ολύμπου δίπλα στο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Προτάσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη και προβολή της Τοπικής Κοινότητας Στράτου» Κύρια πύλη δευτερεύουσα πύλη πύλη Ακρόπολης Παραποτάμια πύλη

ΘΕΜΑ: «Προτάσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη και προβολή της Τοπικής Κοινότητας Στράτου» Κύρια πύλη δευτερεύουσα πύλη πύλη Ακρόπολης Παραποτάμια πύλη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Στράτος 29-12 - 2011 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟY ΠΛΗΡ: Πατσέας Αναστάσιος ΤΗΛ: 6978558904 Π Ρ Ο Σ Κο Αντιδήμαρχο

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη ηµιουργία έντυπου και ψηφιακού υλικού για την Τουριστική Προβολή του ήµου Νέας Προποντίδας.

Περίληψη ηµιουργία έντυπου και ψηφιακού υλικού για την Τουριστική Προβολή του ήµου Νέας Προποντίδας. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αρ. 4/2011 πρακτικό Συνεδριάσεων Τ.Σ. της Τοπικής Κοινότητας Ν.Σιλάτων του ήµου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής 7/2011 Απόφ. Αριθ. Περίληψη ηµιουργία έντυπου και ψηφιακού υλικού

Διαβάστε περισσότερα

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο ρομαντισμός, που καταλαμβάνει τον επισκέπτη, μόλις φθάσει στο

Διαβάστε περισσότερα

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚ ΡΟΜΗ ΑΠΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚ ΡΟΜΗ ΑΠΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΘ ΜΩΡΑΙΤΗΣ Ο.Ε. TOURIST AND TRAVEL AGENCY ΠΑΤΡΩΝ 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΗΛ. : 27410-28588 FAX: 27410-25073 e-mail: moraitis.kor@hotmail.com www.narkissostravel.gr 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚ ΡΟΜΗ ΑΠΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

3. Που βρίσκεται το Δημαρχείο Γρεβενών. α. Στην Πλατεία Αιμιλιανού. β. Στην Πλατεία Ελευθερίας. γ. Στην οδό Κ.Ταλιαδούρη. δ. Στην οδό Θ. Ζιάκα.

3. Που βρίσκεται το Δημαρχείο Γρεβενών. α. Στην Πλατεία Αιμιλιανού. β. Στην Πλατεία Ελευθερίας. γ. Στην οδό Κ.Ταλιαδούρη. δ. Στην οδό Θ. Ζιάκα. 1. Που βρίσκεται το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας (Διοικητήριο) Γρεβενών. α. Στην Πλατεία Αιμιλιανού. β. Στη οδό Κων/νου Ταλιαδούρη. δ. Στην Πλατεία Ελευθερίας. 2. Που βρίσκεται το Νοσοκομείο Γρεβενών.

Διαβάστε περισσότερα

Οι αρχαίοι πύργοι της Σερίφου Οι αρχαίοι πύργοι, αυτόνομες οχυρές κατασκευές αποτελούν ιδιαίτερο τύπο κτιρίου με κυκλική, τετράγωνη ή ορθογώνια

Οι αρχαίοι πύργοι της Σερίφου Οι αρχαίοι πύργοι, αυτόνομες οχυρές κατασκευές αποτελούν ιδιαίτερο τύπο κτιρίου με κυκλική, τετράγωνη ή ορθογώνια Οι αρχαίοι πύργοι της Σερίφου Οι αρχαίοι πύργοι, αυτόνομες οχυρές κατασκευές αποτελούν ιδιαίτερο τύπο κτιρίου με κυκλική, τετράγωνη ή ορθογώνια κάτοψη, περισσότερους από έναν ορόφους και στιβαρή κατασκευή.

Διαβάστε περισσότερα

Πού βρίσκεται το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης; α. Περιοχή κέντρου πόλης. β. Περιοχή άνω πόλης. γ. Πλατεία Εθνικής Ανεξαρτησίας. δ. Πλατεία Κύπρου.

Πού βρίσκεται το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης; α. Περιοχή κέντρου πόλης. β. Περιοχή άνω πόλης. γ. Πλατεία Εθνικής Ανεξαρτησίας. δ. Πλατεία Κύπρου. Ερώτηση 1η Ερώτηση 2η Ερώτηση 3η Ερώτηση 4η Ερώτηση 5η Ερώτηση 6η Ερώτηση 7η Ερώτηση 8η Σε ποια οδό βρίσκεται η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου; α. Μεγάλου Αλεξάνδρου. β. Λεωφόρος Δημοκρατίας. γ.

Διαβάστε περισσότερα

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Το Νησάκι είναι άλλο ένα ήσυχο και γραφικό χωριό στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας. Στο παρελθόν, σύμφωνα με τους παλιούς χωρικούς, το Νησάκι ήταν ένα μικρό βραχώδες νησί, το οποίο ενώθηκε με την στεριά

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεις που επιχορηγούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (Υπηρεσίες)

Επιχειρήσεις που επιχορηγούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (Υπηρεσίες) Επιχορηγ. ς ς 1 ΕΑ-19697 Κ.ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ - Σ. ΤΣΕΛΕΖΙ ΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. 36.903,08 35.245,35 12.335,87 22.909,48 0,65 2 ΕΑ-37217 INFORMATICA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΕΣ ΧΟΡΟΥ 2006 ΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 3-4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006 Α Λ Ε Ξ Α Ν Ρ Ο Υ Π Ο Λ Η ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΓΩΝΕΣ ΧΟΡΟΥ 2006 ΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 3-4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006 Α Λ Ε Ξ Α Ν Ρ Ο Υ Π Ο Λ Η ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 12 ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΧΟΡΟΥ 2006 ΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 3-4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006 Α Λ Ε Ξ Α Ν Ρ Ο Υ Π Ο Λ Η ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ /ΝΣΗ Π.Ε ΚΑΙ.Ε ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Ένα ξεχασμένο θέατρο. (το Ρωμαϊκό Ωδείο) Έφη Νικολοπούλου, ΒΠΠΓ

Ένα ξεχασμένο θέατρο. (το Ρωμαϊκό Ωδείο) Έφη Νικολοπούλου, ΒΠΠΓ Ένα ξεχασμένο θέατρο. (το Ρωμαϊκό Ωδείο) Έφη Νικολοπούλου, ΒΠΠΓ Στο ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας στη Κρήτη, έχουν εντοπιστεί από τους αρχαιολόγους τέσσερις θεατρικοί χώροι διαφορετικών εποχών.

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. /νση: Μάκρης 3 122 41 Αιγάλεω Τηλέφωνο: 210 5452427 Fax : 210 5620037 e-mail: mail@dipe-g-athin.att.sch.gr

Ταχ. /νση: Μάκρης 3 122 41 Αιγάλεω Τηλέφωνο: 210 5452427 Fax : 210 5620037 e-mail: mail@dipe-g-athin.att.sch.gr ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ /ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ /ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Γ ΑΘΗΝΑΣ Αιγάλεω 8/10/2015 Αριθµ. Πρωτ: 8462

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Β 2

Από τα παιδιά της Β 2 Από τα παιδιά της Β 2 Γιαλούσα Η Γιαλούσα βρίσκεται στην Καρπασία. Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Το χωριό οφείλει το όνομα του στη θέση του, που είναι δίπλα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΛΥΒΟΣ ΕΦΤΑΛΟΥ - ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΣΥΚΑΜΙΑ - ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΣ ΑΡΓΕΝΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΤΣΙΛΕΜΟΝΑ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΜΟΛΥΒΟΣ

ΜΟΛΥΒΟΣ ΕΦΤΑΛΟΥ - ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΣΥΚΑΜΙΑ - ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΣ ΑΡΓΕΝΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΤΣΙΛΕΜΟΝΑ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΜΟΛΥΒΟΣ ΜΟΛΥΒΟΣ ΕΦΤΑΛΟΥ - ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΣΥΚΑΜΙΑ - ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΣ ΑΡΓΕΝΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΤΣΙΛΕΜΟΝΑ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΜΟΛΥΒΟΣ 1. ΜΟΛΥΒΟΣ ("Αλώνια") Αρχή διαδρομής Το σημείο έναρξης ή λήξης της διαδρομής. Η διαδρομή είναι κυκλική

Διαβάστε περισσότερα

Η Πόλη έξω από τα Â Ë

Η Πόλη έξω από τα Â Ë Η Πόλη έξω από τα Â Ë Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να κάνει και να δει ο επισκέπτης της Πόλης της Ρόδου, τόσες πολλές οι επιλογές που σίγουρα δεν θα πλήξει. Μέρες ολόκληρες θα µπορούσε κανείς να περάσει

Διαβάστε περισσότερα

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη Θεατρικές Παραστάσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου Λήμνος, Λέσβος, Χίος Καλοκαίρι 2014 «Ένα τραγούδι γυρεύουμε. Το τραγούδι των τραγουδιών καρτερούμε. Το τραγούδι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΠ ΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙ ΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΗΜΟΥ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΩΝ υποψηφίων της αριθ. Αριθµός 1/644Μ/2008 προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων µε σειρά προτεραιότητας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria

SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria Η Στάρα Ζαγόρα είναι είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο της χώρας. Είναι γνωστή ως πόλη των ίσιων δρόμων, των φλαμουριών

Διαβάστε περισσότερα

Χώρος Διεξαγωγής. Αξιοθέατα*

Χώρος Διεξαγωγής. Αξιοθέατα* Χώρος Διεξαγωγής Το 4ο Εργαστηριακό Πρόγραμμα Σπουδών (Autumn School) του Τμήματος Κοινωνιολογίας θα διεξαχθεί στην Μυτιλήνη της Λέσβου. Η Λέσβος έχει πληθυσμό 85.330 κατοίκους, ανήκει διοικητικά στην

Διαβάστε περισσότερα

Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ

Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ Προορισμός: Θεσσαλονίκη Ημερομηνίες: 3/3/2015 7/3/2015 Ξενοδοχείο: Porto Palace Hotel 5* Deluxe Αριθμός συμμετεχόντων: 53 Αριθμός συνοδών: 5 Πρόγραμμα πολυήμερης

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Αρχαία Πόλη: Βρίσκεται: Ταυτίζεται με: Κατοικείται από:

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Αρχαία Πόλη: Βρίσκεται: Ταυτίζεται με: Κατοικείται από: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΛΕΠΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΡΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΚΙΚΑ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΦΗΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΥΛΗ ΑΚΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) - ΒΑΦΕΙΟΣ ΣΤΥΨΗ ΠΕΤΡΙ ΠΕΤΡΑ ΜΟΛΥΒΟΣ. 1. ΜΟΛΥΒΟΣ ("Αλώνια") Αρχή διαδρομής

ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) - ΒΑΦΕΙΟΣ ΣΤΥΨΗ ΠΕΤΡΙ ΠΕΤΡΑ ΜΟΛΥΒΟΣ. 1. ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) Αρχή διαδρομής ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) - ΒΑΦΕΙΟΣ ΣΤΥΨΗ ΠΕΤΡΙ ΠΕΤΡΑ ΜΟΛΥΒΟΣ 1. ΜΟΛΥΒΟΣ ("Αλώνια") Αρχή διαδρομής Το σημείο έναρξης ή λήξης της διαδρομής. Η διαδρομή είναι κυκλική με μήκος 24.340 μέτρα, επομένως το σύνολο της

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ 16 Ο: (έκτακτο) Συγκρότηση Επιτροπής ιαγωνισµού εργασιών «Υγειονοµική Ταφή Απορριµµάτων» για το έτος 2014.

ΘΕΜΑ 16 Ο: (έκτακτο) Συγκρότηση Επιτροπής ιαγωνισµού εργασιών «Υγειονοµική Ταφή Απορριµµάτων» για το έτος 2014. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 424/2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 34 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 18-12-2013 ΘΕΜΑ 16 Ο: (έκτακτο) Συγκρότηση Επιτροπής ιαγωνισµού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΡΗΝΟ ΙΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Αριθµός προκηρυχθεισών θέσεων: 1 Ανδροµάχη- Σπίγγου. Αικατερίνη- Μαρία Χρήστος 73,33

ΕΙΡΗΝΟ ΙΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Αριθµός προκηρυχθεισών θέσεων: 1 Ανδροµάχη- Σπίγγου. Αικατερίνη- Μαρία Χρήστος 73,33 ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑ ΕΙΡΗΝΟ ΙΚΕΙΟ 3η ΟΜΑ Α ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ 4η ΟΜΑ Α ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ( ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Ε ΡΑΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) 'Αρθρο 6 υπ'

Διαβάστε περισσότερα

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Αθ. Μωραΐ της O.E. Tourist & Travel Agency Narkissos Travel Τηλ.: +30-27410-28588 Fax: +30-27410-25073 Δι εύθυνση: Πατρών 19, Κόρι νθος Τ.Κ.: 20100 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

1 ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 2 ΒΑΙΚΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3 ΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 4 ΕΜΕΡΤΖΙ ΟΥ ΘΕΟ ΩΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 5 ΗΜΗΤΡΙΑ ΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

1 ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 2 ΒΑΙΚΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3 ΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 4 ΕΜΕΡΤΖΙ ΟΥ ΘΕΟ ΩΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 5 ΗΜΗΤΡΙΑ ΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ /ΝΣΗ ΛΙΓΝΙΤ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΤ. ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ( ΛΚ Μ) ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ 29 1 ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 2 ΒΑΙΚΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3 ΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 4 ΕΜΕΡΤΖΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Π. Σ. Θ.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Π. Σ. Θ. ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Π. Σ. Θ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤΟΧΟΙ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ www.alambra.org.cy Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα, Λευκωσία, Τηλ: 22522457, Φαξ: 22526402 E-mail: koin.symalambras@cytanet.com.cy, Αρχαιολογικός Οικισμός Αλάμπρας Αιωνόβιο δέντρο, Φραγκοελιά Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ Η σημερινή βασιλική «Αγ. Σοφία» βρίσκεται στο κέντρο της κύριας νεκρόπολης της αρχαίας πόλης Σέρντικα. Σ αυτή την περιοχή έχουν ανακαλυφθεί

Διαβάστε περισσότερα

31.03 01.04 02.04 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο

31.03 01.04 02.04 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο 31.03 01.04 02.04 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο 2η στάση 3 ΒΕΡΟΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Άφιξη περίπου... Στο Epirus Palace 5* 7ο χλμ. Ιωαννίνων-Αθηνών Τηλέφωνο: 2651 093555 0 λεπτά ΜΟΥΣΘΕΝΗ 1η στάση 15 λεπτά ΞΑΝΘΗ Αναχώρηση 07.00

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ. Τριήμερη εκδρομή στην Αθηνά Ιανουαρίου 2011

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ. Τριήμερη εκδρομή στην Αθηνά Ιανουαρίου 2011 ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ Τριήμερη εκδρομή στην Αθηνά 15-17 Ιανουαρίου 2011 Β ΤΑΞΗ Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα 15-17 Ιανουαρίου 2011 ΣΥΝΟΔΟΙ: Κώστα Ναλμπάντης, Μαρία Συργιάννη, Ελένη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί συνεργάτες, Το γραφείο µας σε συνεργασία µε την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και µε τη στήριξη των ήµων Τρίπολης, Γορτυνίας και του Επιµελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλούν να συµµετέχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2009

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2009 1 ο Επιστηµονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νοµικών & Κοινωνικών Επιστηµών) ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2009 ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΣΠΥΡΙ ΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΟΥΚΟΥ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙ ΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ:

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΠΟΥ ΡΩΤΕΙΤΑΙ: -ΦΥΛΟ: ΑΡΣΕΝΙΚΟq, ΘΗΛΥΚΟ q -

Διαβάστε περισσότερα

Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης

Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕ ΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 31 ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 (Σχολές Πόλεις ΑΕΙ/ΤΕΙ Βάσεις 2016)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕ ΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 31 ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 (Σχολές Πόλεις ΑΕΙ/ΤΕΙ Βάσεις 2016) 1 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕ ΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 31 ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 (Σχολές Πόλεις ΑΕΙ/ΤΕΙ Βάσεις 2016) 5. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕ ΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Φρούρια, Κάστρα Κέρκυρα. Παλαιό Φρούριο

Φρούρια, Κάστρα Κέρκυρα. Παλαιό Φρούριο Παλαιό Φρούριο Είναι χτισμένο σε μια δίκορφη φυσική τοποθεσία από τον 16ο αιώνα στην άλλοτε Βυζαντινή πόλη της Κέρκυρας. Το Παλιό φρούριο είναι ένα χαρακτηριστικό σύμβολο της παλιάς πόλης και οι δύο κορυφές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: 5. Τη µε αριθµ. 6658/ εγκύκλιο της Γ.Γ.Π.Π, «Σχεδιασµός και δράσεις

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: 5. Τη µε αριθµ. 6658/ εγκύκλιο της Γ.Γ.Π.Π, «Σχεδιασµός και δράσεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΜ ΠΣΕΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Αλεξανδρούπολη 2 / 12 / 2014 Αρ. Πρωτ.: 73876 Ταχ. /νση : Κύπρου 11 Ταχ. Κώδικας : 68100 Αλεξανδρούπολη Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

2. Tο 2 ο Γυμνάσιο Φλώρινας βρίσκεται στην Περιοχή Αγίας Παρασκευής. a. Σωστό b. Λάθος

2. Tο 2 ο Γυμνάσιο Φλώρινας βρίσκεται στην Περιοχή Αγίας Παρασκευής. a. Σωστό b. Λάθος Σχολεία Νομού Φλώρινας 1. Σε ποια οδό βρίσκεται το 1 ο Γυμνάσιο Φλώρινας; b. Κ. Παλαιολόγου c. Λεωφόρο Εθνάρχη Κ. Καραμανλή d. Μ. Αλεξάνδρου 2. Tο 2 ο Γυμνάσιο Φλώρινας βρίσκεται στην Περιοχή Αγίας Παρασκευής.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. - Γενική Εισαγωγή..2. - Iστορική αναδρομή...3-4. - Περιγραφή του χώρου...5-8. - Επίλογος...9. - Βιβλιογραφία 10

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. - Γενική Εισαγωγή..2. - Iστορική αναδρομή...3-4. - Περιγραφή του χώρου...5-8. - Επίλογος...9. - Βιβλιογραφία 10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - Γενική Εισαγωγή..2 - Iστορική αναδρομή....3-4 - Περιγραφή του χώρου.....5-8 - Επίλογος...9 - Βιβλιογραφία 10 1 Γενική Εισαγωγή Επίσκεψη στο Επαρχιακό Μουσείο Πάφου Το Επαρχιακό Μουσείο της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ : Αποδέκτες Πίνακα «Α» ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/4γ Τηλέφ. (Εσωτ) 5662 Φ. 400/31/325129

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΙΞΕΣ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΓΙΑ ΡΟΔΟΤΟΥ ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια)

ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΙΞΕΣ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΓΙΑ ΡΟΔΟΤΟΥ ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΙΞΕΣ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΓΙΑ ΡΟΔΟΤΟΥ ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) 1. ΜΟΛΥΒΟΣ ("Αλώνια") Αφετηρία διαδρομής Το σημείο έναρξης ή λήξης της διαδρομής. Η διαδρομή είναι κυκλική με

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ. Ανακοίνωση : Εργο : ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙ ΙΩΝ-ΓΟΝΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ. Ανακοίνωση : Εργο : ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙ ΙΩΝ-ΓΟΝΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ & Σ ΠΑΤΡΟΣ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ / ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ 4339 ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΑΓΓΕΛΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ 707596000 Οχι 1 12 8,44 56 800 0 0 0 0 0 337,60 392 1 Οχι 1.529,60 1 4257 ΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Για να γνωρίσει κάποιος τα Μετέωρα και να βιώσει τη μαγεία του πέτρινου δάσους, ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος είναι να πεζοπορήσει ανάμεσα στους Μετεωρίτικους πύργους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Ε.ΚΟ.Γ.Ι. 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Ε.ΚΟ.Γ.Ι. 2012 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Ε.ΚΟ.Γ.Ι. 2012 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. Μουσειακή παρουσίαση του οικοδομικού προγράμματος του Αυτοκράτορα Αδριανού. Μουσείο Ακρόπολης, Ισόγειο.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. Μουσειακή παρουσίαση του οικοδομικού προγράμματος του Αυτοκράτορα Αδριανού. Μουσείο Ακρόπολης, Ισόγειο. ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Μουσειακή παρουσίαση του οικοδομικού προγράμματος του Αυτοκράτορα Αδριανού για την Αθήνα του 2 ου αιώνα μ.χ Μουσείο Ακρόπολης, Ισόγειο Ελεύθερη πρόσβαση Ώρες λειτουργίας του Μουσείου

Διαβάστε περισσότερα

Η Βοιωτία θεωρείται από αρχαίους και συγχρόνους ιστορικούς καθώς και γεωγράφους, περιοχή ευνοημένη από τη φύση και τη γεωπολιτική θέση της.

Η Βοιωτία θεωρείται από αρχαίους και συγχρόνους ιστορικούς καθώς και γεωγράφους, περιοχή ευνοημένη από τη φύση και τη γεωπολιτική θέση της. Η Βοιωτία θεωρείται από αρχαίους και συγχρόνους ιστορικούς καθώς και γεωγράφους, περιοχή ευνοημένη από τη φύση και τη γεωπολιτική θέση της. Βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της ελληνικής χερσονήσου, πάνω στο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Της Μαρίας Αποστόλα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Της Μαρίας Αποστόλα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Της Μαρίας Αποστόλα Η Ελλάδα υπήρξε από τους πρώτους δέκτες του Χριστιανισμού και τα μνημεία της ελληνικής ορθοδοξίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς, αποτελώντας

Διαβάστε περισσότερα

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >>

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >> 1 Ο ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΤΑΞΗ Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2014 : > ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΥΚΗΝΩΝ Από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Χτισμένη πάνω

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2015 Παραλία Άσπρης Άμμου Αφήνοντας την πόλη της Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΜΑΡ 15

71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΜΑΡ 15 71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΜΑΡ 15 71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» Έμβλημα Σχηματισμού Στο έμβλημα της Ταξιαρχίας απεικονίζεται γεράκι με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΕΡΕΥΝΑΣ &ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ Οκτώβριος 2014 IV. ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΡΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΛΙΓΩΝΑ (ΥΔΡΟΜΥΛΟΙ) - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΕΛΙΑ) - ΒΑΦΕΙΟΣ - ΠΕΤΡΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟΠΗΓΑΔΑ - ΠΕΤΡΑ)

ΠΕΤΡΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΛΙΓΩΝΑ (ΥΔΡΟΜΥΛΟΙ) - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΕΛΙΑ) - ΒΑΦΕΙΟΣ - ΠΕΤΡΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟΠΗΓΑΔΑ - ΠΕΤΡΑ) ΠΕΤΡΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΛΙΓΩΝΑ (ΥΔΡΟΜΥΛΟΙ) - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΕΛΙΑ) - ΒΑΦΕΙΟΣ - ΠΕΤΡΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟΠΗΓΑΔΑ - ΠΕΤΡΑ) 1. ΠΕΤΡΑ (ΟΤΕ). Αρχή διαδρομής Το σημείο έναρξης ή λήξης της διαδρομής. Η διαδρομή είναι διάσχισης

Διαβάστε περισσότερα

"ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ" - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΕΦΕΠΑΕ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΕΦΕΠΑΕ "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ" - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΕΦΕΠΑΕ Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΣ ΩΡΑ ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 1 5/10/2011 ΕΥΒΟΙΑΣ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΟΥ ΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ 18:00

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής της Γ τάξης Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού

Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής της Γ τάξης Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής της Γ τάξης Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: Μεταξύ 23/2/2012 και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡO ΤΗΣ ΚΩ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡO ΤΗΣ ΚΩ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡO ΤΗΣ ΚΩ Το Κάστρο των Ιπποτών είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της Κω. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό και επιβλητικό είναι ένα από τα αξιοθέατα που κάθε επισκέπτης του νησιού πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

21 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ... 9. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΥΕΘΑ.. 23 10. ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. 24

21 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ... 9. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΥΕΘΑ.. 23 10. ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. 24 2012 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ... 5 2. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.. 6 3. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 6 4. ΙΑΣΚΕ ΑΣΗ - ΑΓΟΡΑ.. 8 5. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ... 9 6. ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ... 12 7. ΣΧΟΛΕΙΑ(ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας.

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας. Η Κασσιόπη είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της βορειοανατολικής ακτής της Κέρκυρας. Αυτό το μικρό γραφικό ψαράδικο χωριό έχει πληθυσμό περίπου 1200 κατοίκους. Η Κασσιόπη είναι το μεγαλύτερο χωριό

Διαβάστε περισσότερα

δήµος βελβεντού σύντοµος οδηγός επισκέπτη

δήµος βελβεντού σύντοµος οδηγός επισκέπτη δήµος βελβεντού σύντοµος οδηγός επισκέπτη Βελβεντό - Αξιοθέατα Ευρύτερη Περιοχή (οδηγός & υπόµνηµα) Προτεινόµενες ιαδροµές (χάρτες διαδροµών) velvento.gr σύντοµος οδηγός επισκέπτη 1 velvento.gr σύντοµος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Η Σύρος είναι νησί των Κυκλάδων. Πρωτεύουσά της είναι η Ερμούπολη, η οποία είναι πρωτεύουσα της Περιφέριας Νότιου Αιγαίου αλλά και του πρώην Νομού Κυκλάδων. Η Σύρος αναπτύχθηκε ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοθέατα Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Θράκης

Αξιοθέατα Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Θράκης PROJECT Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ Αξιοθέατα Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Θράκης Μέλη: Αλέξανδρος Χατζόπουλος, Δέσποινα Γρηγοριάδου, Μαρία Γούλα, Αθανάσιος Ουζούνης, Ευθύμης Καραβίτης, Δημήτρης Χατζηβλασίου Επιμελητές:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙ-ΟΙΚΟΝΟΜΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ Σ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Ταχ. /νση: Πολυτεχνείου 1 Ταχ. Κώδικας: 72100 Άγιος Νικόλαος Πληροφορίες: Μ. Βούλγαρη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Π. Φάληρο, 29.09.2014 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Π. Φάληρο, 29.09.2014 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙ Α ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Π. Φάληρο, 29.09.2014 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΖ 24.09.2014, ΗΜΕΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (σε µήνες) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (αρ. τέκνων) ΓΟΝΕΑΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗΣ. (αριθµ. ανήλικων τέκνων) ΤΕΚΝΟ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (1)

ΒΑΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (σε µήνες) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (αρ. τέκνων) ΓΟΝΕΑΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗΣ. (αριθµ. ανήλικων τέκνων) ΤΕΚΝΟ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (1) ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ / ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ & Σ 1862 ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 1873 ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1876 ΒΥΣΝΑ ΑΝΝΑ 1784 ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 2028 ΝΤΟΒΑ ΕΥΘΑΛΙΑ 1724 ΟΥΛ ΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 2067 ΧΑΤΖΗΑΒΡΑΜΙ

Διαβάστε περισσότερα

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια.

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια. Στόχος σου, είναι να φτάσεις στον Κατασκηνωτικό και εκπαιδευτικό Κέντρο «Τα Κονάκια», του Σώµατος Ελληνικού Οδηγισµού στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης Αττικής Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ από τον τόπο σου, θα βρίσκεσαι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ LEADER + ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ LEADER + ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ LEADER + ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Αρ. Πρωτ. 450 Αριθµ. Πρότασης Μέτρο/ Πράξη 78 1.2.1.1 Αλεξανδρούπολη ήµος Τίτλος ράσης ικαιούχος

Διαβάστε περισσότερα

Μ. ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΡΕΣ 15:00-23:00 Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ - ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΡΕΣ 07:00-23:00 Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΩΡΕΣ 07:00-15:00

Μ. ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΡΕΣ 15:00-23:00 Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ - ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΡΕΣ 07:00-23:00 Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΩΡΕΣ 07:00-15:00 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 26 Απριλίου 2016 Ειδικό σχέδιο επιχειρησιακής κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου από το ΕΚΑΒ, για τις ηµέρες του Πάσχα. Το ΕKAB, για τη περίοδο των ηµερών του Πάσχα, έχει προγραµµατίσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Δάνης Παναγιώτης 2103401010 2106980529 secoff@sdoe.gr Κεντρική Υπηρεσία Σ.Δ.Ο.Ε. - Δ1. Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης Πιτιακούδης Δημήτριος 2103401033

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καβάλα : 21 10 2015 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Αριθ. πρωτ.: 01/οικ. 1352 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καβάλα : 21 10 2015 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Αριθ. πρωτ.: 01/οικ. 1352 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καβάλα : 21 10 2015 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Αριθ. πρωτ.: 01/οικ. 1352 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΡΟΣ: 1. Αποδέκτες Πίνακα Διανομής ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 2.

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με χαρά σας προσκαλούμε στις 3 προγραμματισμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, 27/4/2012 ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, 27/4/2012 ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, 27/4/2012 ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΠΕ ΙΑ ΑΣ Καθορισµός εκλογικών τµηµάτων στο ήµο Μινώα Πεδιάδας Ο ήµος Μινώα Πεδιάδας ενηµερώνει τους δηµότες του ότι σύµφωνα µε Απόφαση του

Διαβάστε περισσότερα

Νέοι τόποι Περιπέτεια Φύση Παράδοση Ιστορία. Πολιτισμός Ζωή Μνημεία Ασφάλεια Χαρά

Νέοι τόποι Περιπέτεια Φύση Παράδοση Ιστορία. Πολιτισμός Ζωή Μνημεία Ασφάλεια Χαρά Νέοι τόποι Περιπέτεια Φύση Παράδοση Ιστορία Πολιτισμός Ζωή Μνημεία Ασφάλεια Χαρά 1 2 Η Εγνατία Οδός δίνει άλλες διαστάσεις και ευκαιρίες στην επισκεψιμότητα. Η δυνατότητα του επισκέπτη να διασχίσει όλη

Διαβάστε περισσότερα

ιευθύνσεις ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης (όπως ο πίνακας αποδεκτών)

ιευθύνσεις ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης (όπως ο πίνακας αποδεκτών) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ /νση: Ρωµανού 3, Χαλέπα 73133 Χανιά Κρήτης Τηλ: 28210 23006 Fax: 28210 23003 Email: zema@chania.teicrete.gr Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΚΤΟΥ ΚΕ Β Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του ΓΕΣ µετατίθεστε στο Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 14 ης /2015 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής. Αριθ. Απόφασης 249/2015

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 14 ης /2015 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής. Αριθ. Απόφασης 249/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΑ: Κα ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.: 2132023905-908 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2015 Παραλία Αγίας Παρασκευής Λίγο μετά το γραφικό

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912)

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 Ιστορία Γ Γυμνασίου Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Χρονολόγιο 1897-1908 Μακεδόνικος Αγώνας 1912-1913 Βαλκανικοί πόλεμοι 1914-1918 Α' Παγκόσμιος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 Βασικές έννοιες και αρχές της τουριστικής βιομηχανίας/ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Πίνακα «Α» ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/4γ Τηλέφ. (Εσωτ.) 3215 KOIN: ΓΕΣ/ ΙΜΣΠΡΟ/4δ

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του Φυλλαδίου

Σκοπός του Φυλλαδίου 1 Σκοπός του Φυλλαδίου Σκοπός του παρόντος φυλλαδίου είναι : Να έλθει σε πρώτη επαφή το ΚΕΜΧ µε το µετατιθέµενο στη δύναµή της προσωπικό. Να ενηµερώσει αυτό σε θέµατα τα οποία έχουν σχέση µε : Την ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό 5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ Ο Δήµαρχος Μινώα Πεδιάδας Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του Ν 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ( ΑΚΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ)

ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ( ΑΚΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ) ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ( ΑΚΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ) ΨΗΦΟ ΕΛΤΙΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΙ 1. ΒΡΥΖΑΣ ΖΗΣΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2. ΓΕΩΡΓΙΑ ΟΥ ΑΘΗΝΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 3. ΓΙΑΛΑΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υ Π Ο Ε ΙΓ Μ Α [1] ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Υ Π Ο Ε ΙΓ Μ Α [1] ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Υ Π Ο Ε ΙΓ Μ Α [1] ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕ.Π.Α. Ηµεροµηνία Αρ.πρωτ. Β Ε Β Α Ι Ω Σ Η Βεβαιώνεται ότι η µε αρ.πρωτ....ιατρική Βεβαίωση του Παραρτήµατος ΙΙΙ

Διαβάστε περισσότερα

Φωτ. Αεροδρόμιο Σερρών

Φωτ. Αεροδρόμιο Σερρών Η Ιστορία της Αεροπορίας Στρατού 1. Χρονική αφετηρία της Αεροπορίας Στρατού θεωρείται το έτος 1947 όταν τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς μετέβησαν οι πρώτοι Αξιωματικοί του πυροβολικού στην Αγγλία στη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού. Σελίδα 1 από 8 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ Πανηγύρι Αξιούπολης / Συναυλίες, χορευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 31/12/2015

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 31/12/2015 ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ 31/12/2015 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Συν. Π.Ε. ΚΡΗΤΗ / Αγ. Νικόλαος 0870021 ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Σοφ. Βενιζέλου 9 & Μελ. Μεταξάκη, ΤΚ:721 00 ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα