Σε ποιους απευθύνεται Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Μάνατζερ μεσαίας και ανώτερης βαθμίδας, με αρκετή ως μεγάλη διοικητική εμπειρία.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σε ποιους απευθύνεται Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Μάνατζερ μεσαίας και ανώτερης βαθμίδας, με αρκετή ως μεγάλη διοικητική εμπειρία."

Transcript

1 LEADERSHIP

2 LDR ΗΓΓΕΣΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ LLeadi ing in i Challenging Timess Σκοπός του σεμιναρίου Το πρόγραμμα «Ηγεσία σε Περιόδους Προκλήσεων» της Wilson Learning είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα, πρακτικό, συμπεριφορικό και στιβαρό εννοιολογικά. Θα βοηθήσει τα στελέχη των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα όσους ηγούνται ανθρώπων να αντιμετωπίσουν τις σημερινές αλλαγές. Οι ιδέες και οι τεχνικές που παρουσιάζονται στο πρόγραμμα, υποστηρίζουν τις προσπάθειες των Μάνατζερ να παρακινήσουν και να εμπνεύσουν τους υφισταμένους τους έτσι ώστε όλοι μαζί να συνεισφέρουν στην επιτυχία της εταιρίας σε περιόδους αλλαγών και συνεχών προκλήσεων. Οι συμμετέχοντες θα αντιληφθούν τον τρόπο με τον οποίο η επιλεκτική ενέργεια -η δική τους και των ανθρώπων τους - συμβάλλει στην επιτυχία της στρατηγικής σε περιόδους αλλαγών και θα συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει στην «ενέργεια» τους όταν τα γεγονότα αποσταθεροποιούν την κατάσταση. Θα αποκτήσουν ένα σύνολο ικανοτήτων και στρατηγικών κατευθύνσεων που θα τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της αλλαγής. Επίσης, θα βελτιωθούν στο να αναγνωρίζουν τις ευκαιρίες που οι αλλαγές και οι προκλήσεις παρουσιάζουν για τους ίδιους και την ομάδα τους. Σε ποιους απευθύνεται Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Μάνατζερ μεσαίας και ανώτερης βαθμίδας, με αρκετή ως μεγάλη διοικητική εμπειρία. Θεματικές Ενότητες: Ενότητα 1: Ανάλυση προκλήσεων Ρόλος του ηγέτη Ο κύκλος της αλλαγής Ενότητα 2: Ενότητα 3: Ενότητα 4: Διερεύνηση της διαθέσιμης ενέργειας για αλλαγή Ανάλυση επιπτώσεων αλλαγών Η διαθέσιμη επιλεκτική ενέργεια Οι συμπεριφορικές αντιδράσεις στην απώλεια. Το μοντέλο 4Α. Τρόποι διάγνωσης και διαχείρισης της επιλεκτικήςενέργειας. Προώθηση αλλαγών Διαχείριση της προσωπικής ενέργειας. Η αρνητική αυτοσυνομιλία Το μοντέλο S-C-F (Stop - Challenge - Focus) για ανάληψη ευθύνης Ικανότητες coaching, η υποστήριξη των άλλων Προχωρώντας προς το αύριο Δημιουργία νέας κουλτούρας Αξιοποίηση ευκαιριών Πρακτικές μέθοδοι ανάπτυξης συμμετοχικού κλίματος Εισηγητής: Γ. Μαντές, (PhD), Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ με PhD στο Μάνατζμεντ από το Πανεπιστήμιο της Grenoble. Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων ειδικός σε θέματα Προσωπικής Ανάπτυξης, Leadership, Team Building, Στρατηγικής ευθυγράμμισης, Ολικού Μυαλού και έχει σχεδιάσει και διεξάγει πάρα πολλά πρωτότυπα και πρωτοποριακά σεμινάρια για στελέχη επιχειρήσεων. Συνεργάζεται με πολλές από τις πιο μεγάλες Διεθνείς επιχειρήσεις, όπως MICROSOFT, NESTLE, L OREAL, ALPHA BANK, TOYOTA, GLAXO, ERICSSON, VODAFONE, COCA COLA, 3M, σε θέματα ανάπτυξης Μάνατζμεντ. Συνολικά έχει εκπαιδεύσει πάνω από στελέχη σε έξη χώρες. Είναι Managing Partner της Team Management Consultants. Έχει πολλά χρόνια πρακτική εμπειρία σαν μάνατζερ στους τομείς Διοίκησης Παραγωγής, Βιομηχανικού Μάρκετινγκ και Operations Management. Διετέλεσε Λέκτορας του ΟΠΑ και του ΕΜΠ. Συνολικά έχει εκπαιδεύσει πάνω από στελέχη σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία.

3 VBN 2000 ΔΙΑΠΡΑΓΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ: : BEST PRACTICES (**) ( ) :: : εεππι ιδδόόττηησσηη ΛΛΑΑΕΕΚΚ 00,,,4455% Σκοπός σεμιναρίου: Είναι να προσφέρει στους μετέχοντες τη δυνατότητα να αποκτήσουν, άμεσα, πρακτικές ικανότητες για τη διενέργεια αποτελεσματικών διαπραγματεύσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτικές εφαρμογές στο 80% του χρόνου και προβλέπει ατομική καθοδήγηση και συμβούλευση για κάθε μετέχοντα. Απευθύνεται: Σε όλα τα πρόσωπα που διαπραγματεύονται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε προσωπική βάση. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις περιπτώσεις των κλάδων πωλήσεων, εσωτερικής και εξωτερικής επικοινωνίας σε επιχειρήσεις αλλά και ατομικό περιβάλλον/χώρο. Είναι απαραίτητο εργαλείο σε στελέχη που επιδιώκουν την επίτευξη αξιόλογων αποτελεσμάτων αλλά και την δημιουργία της προσωπικής τους εικόνας. Το σεμινάριο καλύπτει: Εισαγωγή στην θεωρία διαπραγματεύσεων/ παιγνίων Στόχοι του προγράμματος Βασικές αρχές Παραδείγματα και εφαρμογές, οι 5 κύριες καταστάσεις που επικρατούν στην διαπραγματευτική διαδικασία (case studies) σχολιασμός αποτελεσμάτων Παραδείγματα και εφαρμογές, οι 8 βασικοί λόγοι/ αιτίες που επικρατούν στην διαπραγματευτική διεργασία (case studies) σχολιασμός αποτελεσμάτων Η διαπραγμάτευση του ρόλου του ατόμου ως άτομο Η διαπραγμάτευση του ρόλου του ατόμου ως μέλους της ομάδας Η στρατηγική των διαπραγματεύσεων πριν την υλοποίηση/ εφαρμογή Η τακτικές των διαπραγματεύσεων κατά την υλοποίηση/ εφαρμογή Επίδραση στη νοοτροπία του ατόμου από το περιβάλλον στις διαπραγματεύσεις και το αντίστροφο (τεχνικές ασκήσεις) Χρονοπρογραμματισμός για εφαρμογές στις διαπραγματεύσεις Συχνά προβλήματα/ εμπόδια Χειρισμός προβλημάτων Εργασία σε επιλεγμένη μια περίπτωση για κάθε μετέχοντα κριτική, σχολιασμός, συμπεράσματα Συμπεριλαμβάνονται ατομικά και ομαδικά ψυχοκαταγραφικά εργαλεία (assessment instruments), όπως και σπουδές περιπτώσεων (case studies) και σχεδιάζεται εξατομικευμένο κατά περίπτωση- πρόγραμμα εργασιών (action plan) προς εφαρμογή υλοποίηση. Εισηγητής: Δημήτρης Κ. Τσίτος: διετέλεσε για περισσότερα από 20 χρόνια στέλεχος σε πολυεθνική εταιρεία πετρελαίων σε διάφορες θέσεις της Διευθύνσεως Πωλήσεων, Διαφημίσεων και Προωθήσεως Πωλήσεων και Ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού. Εργάσθηκε στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τις Βαλκανικές χώρες και την Αφρική. Η εμπειρία του, ως practitioner, υπερβαίνει τις ώρες. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το 1977 σε προγράμματα εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα Management, Consulting, Human Resources Development και Marketing.Συμμετείχε στην ομάδα μελέτης και έρευνας για το μοντέλο "Η Σύνολος Προσέγγιση στην Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού". Είναι συγγραφέας βιβλίων στα θέματα του Μάνατζμεντ και των Διαπραγματεύσεων.

4 LDR ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΙΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΑΣ WHOLE BRAIN DEVELOPMENT Σκοπός του σεμιναρίου Το πρόγραμμα αυτό έχει σαν σκοπό να μυήσει τους συμμετέχοντες στην έννοια της Νοητικής Προτίμησης και την τεχνολογία Ολικού Μυαλού. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και θα μάθουν να σκέφτονται αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες του ανθρώπινου μυαλού. Σε ποιους απευθύνεται Είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης του ολικού μυαλού. Έχει αναπτυχθεί στις ΗΠΑ και προσφέρεται σε πολλές χώρες από την εταιρία Herrmann International. Το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο συμμετέχοντες, που ομολογούν ότι υπήρξε μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής, με συναρπαστικές ωφέλειες για την επαγγελματική και ιδιωτική ζωή. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και θα κατανοήσουν πώς αντιδρούν και συμπεριφέρονται ως μέλη ομάδων. Ακόμη θα αναπτυχθεί η ικανότητα επικοινωνίας και οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να επιλύνουν προβλήματα και να είναι πιο δημιουργικοί. Ερωτηματολόγιο HBDI Πριν την διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο HBDI ώστε να κατανοήσουν σε προσωπικό επίπεδο πώς μπορούν να μεγιστοποιήσουν την χρήση της τεχνολογίας Ολικού Μυαλού. Στο σεμινάριο θα λάβουν το προσωπικό τους Νοογράφημα και θα συζητήσουν τις συνέπειες του. Κατά το περιοδικό Harvard Business Review, πρόκειται για ένα από τα δύο πιο αξιόπιστα εργαλεία αυτογνωσίας που κυκλοφορούν σήμερα παγκόσμια. Περιεχόμενο: Εισαγωγή, Στόχοι, Διαδικασία, Οφέλη. Αλληλογνωριμία Το παίγνιο DIVERSITY. Παρουσίαση μοντέλου ολικού μυαλού Μικρές ασκήσεις κατανόησης Ταινία The Shades of Red. Συζήτηση: Αξία της διαφορετικότητας Παρουσίαση HBDI Εξήγηση του Νοογραφήματος Ανάλυση αποτελεσμάτων, ατομικά προφίλ Συνέπειες για την επικοινωνία, την ομαδική συνεργασία, τις σχέσεις, τη λήψη αποφάσεων. Ασκήσεις εφαρμογής. Σχέδιο προσωπικής ανάπτυξης Ταινία The Beginning. Συμπεράσματα Πρακτική εφαρμογή Εισηγητής: Γ. Μαντές, (PhD), Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ με PhD στο Μάνατζμεντ από το Πανεπιστήμιο της Grenoble. Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων ειδικός σε θέματα Προσωπικής Ανάπτυξης, Leadership, Team Building, Στρατηγικής ευθυγράμμισης, Ολικού Μυαλού και έχει σχεδιάσει και διεξάγει πάρα πολλά πρωτότυπα και πρωτοποριακά σεμινάρια για στελέχη επιχειρήσεων. Συνεργάζεται με πολλές από τις πιο μεγάλες Διεθνείς επιχειρήσεις, όπως MICROSOFT, NESTLE, L OREAL, ALPHA BANK, TOYOTA, GLAXO, ERICSSON, VODAFONE, COCA COLA, 3M, σε θέματα ανάπτυξης Μάνατζμεντ. Συνολικά έχει εκπαιδεύσει πάνω από στελέχη σε έξη χώρες. Είναι Managing Partner της Team Management Consultants. Έχει πολλά χρόνια πρακτική εμπειρία σαν μάνατζερ στους τομείς Διοίκησης Παραγωγής, Βιομηχανικού Μάρκετινγκ και Operations Management. Διετέλεσε Λέκτορας του ΟΠΑ και του ΕΜΠ. Συνολικά έχει εκπαιδεύσει πάνω από στελέχη σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία.

5 HRΜ 2015 / Coachiing καιι Συµβουλευτιική γιια Μέγιιστη Εργασιιακή Απόδοση ( ** ) : εε ππι ι ιδδ όό ττ ηησσ ηη ΛΛ ΑΑ ΕΕΚΚ 00,, 44 55%% Το σηµερινό επιχειρηµατικό περιβάλλον απαιτεί τη µέγιστη εργασιακή απόδοση. Η απόδοση αυτή δεν µπορεί να επιτευχθεί µε τις παραδοσιακές µεθόδους διοίκησης και παρακίνησης. Το Coaching αναφέρεται στην ανάπτυξη µιας στρατηγικής και ενός στυλ συµβουλευτικής καθοδήγησης, το οποίο ενθαρρύνει αποτελεσµατικά τους εργαζόµενους. Οι σύγχρονοι µάνατζερ είναι απαραίτητο να αναπτύξουν εξαιρετικές τεχνικές coaching για να εξασφαλίσουν ότι τα µέλη της οµάδας τους γνωρίζουν τα καθήκοντά τους, αφιερώνουν πλήρως τις γνώσεις και τα ταλέντα τους σ αυτά και υποστηρίζουν τους συναδέλφους τους για την επίτευξη ακόµα και των πιο δύσκολων στόχων. Το αποτελεσµατικό coaching θα επιτρέψει στους συµµετέχοντες να αυξήσουν την αφοσίωση και την εµπιστοσύνη του προσωπικού, έτσι ώστε κάθε εργαζόµενος να νιώθει χρήσιµος και πολύτιµος. Επίσης θα µάθουν τους τρόπους να παρακινήσουν επιτυχηµένα όσους αποδίδουν λιγότερο για να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους. Εισηγητής: Χάρης Καραουλάνης, Μ.Α., ECP, Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής, Εισηγητής σεµιναρίων ψυχολογίας, εκπαίδευσης προσωπικού και προσωπικής ανάπτυξης, Συνεργάτης & Εκπαιδευτής του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης, Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και του British Psychological Society (BPS)

6 LDR ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ Parradi igm Shifftt (**) ( ) :: : εεππι ιδδόόττηησσηη ΛΛΑΑΕΕΚΚ 00,,,4455% Σκοπός σεμιναρίου: Να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες ένα σύστημα και πρακτικές εφαρμογές για άμεση χρησιμοποίηση με τις οποίες μπορούν να αναθεωρήσουν παγιωμένες καταστάσεις εδραιωμένη νοοτροπία με σκοπό την επανεκτίμηση και αξιολόγηση των προσφερομένων δυνατοτήτων που προσφέρει το πραγματικό «πλήρες δυναμικό» κάθε περίπτωσης. Το πρόγραμμα εστιάζεται σε μετρήσιμα αποτελέσματα και ασχολείται με την καλλιέργεια «στάσεων και διαθέσεων» για «επίδοση» και «απόδοση» σε κάθε τομέα της επιχείρησης αλλά και των ατόμων. Απευθύνεται σε: Στελέχη επιχειρήσεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Επίσης σε πάσης φύσεως επιχειρηματίες οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που προσφέρονται από το περιβάλλον της αγοράς, όπως και να δημιουργούν καταστάσεις ανάπτυξης και κερδοφορίας μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχονται είτε αυξάνοντας περιθώρια κέρδους είτε μειώνοντας σημαντικά έξοδα που δεν συμβάλλουν στην κερδοφορία. Το σεμινάριο καλύπτει: Εισαγωγή στην θεωρία της Μετατόπισης Εδραιωμένης νοοτροπίας Στόχοι του προγράμματος Βασικές αρχές και ιστορία της Μετατόπισης Εδραιωμένης νοοτροπίας Παραδείγματα και εφαρμογές σχολιασμός αποτελεσμάτων Λόγοι και αιτίες για εφαρμογές προγραμμάτων Μετατόπισης εδραιωμένης νοοτροπίας Μετατόπιση εδραιωμένης νοοτροπίας στο άτομο Μετατόπιση εδραιωμένης νοοτροπίας στο περιβάλλον Καλλιέργεια διαθέσεων «αποδοχής» και «ανοχής νέων καταστάσεων» Η στρατηγική της Μετατόπισης εδραιωμένης νοοτροπίας Οι τακτικές της Μετατόπισης εδραιωμένης νοοτροπίας Χρονοπρογραμματισμός για εφαρμογές προγραμμάτων Μετατόπισης εδραιωμένης νοοτροπίας Συχνά προβλήματα/εμπόδια σχετικά με την Μετατόπιση εδραιωμένης νοοτροπίας Χειρισμός προβλημάτων Εργασία σε επιλεγμένη από κάθε μετέχοντα περίπτωση κριτική, σχολιασμός, συμπεράσματα Συμπεριλαμβάνονται ατομικά και ομαδικά ψυχοκαταγραφικά εργαλεία (assessment instruments), όπως και σπουδές περιπτώσεων (case studies) και σχεδιάζεται εξατομικευμένο κατά περίπτωση- πρόγραμμα εργασιών (action plan) προς εφαρμογή υλοποίηση. Εισηγητής: Δημήτρης Κ. Τσίτος: διετέλεσε για περισσότερα από 20 χρόνια στέλεχος σε πολυεθνική εταιρεία πετρελαίων σε διάφορες θέσεις της Διευθύνσεως Πωλήσεων, Διαφημίσεων και Προωθήσεως Πωλήσεων και Ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού. Εργάσθηκε στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τις Βαλκανικές χώρες και την Αφρική. Η εμπειρία του, ως practitioner, υπερβαίνει τις ώρες. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το 1977 σε προγράμματα εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα Management, Consulting, Human Resources Development και Marketing.Συμμετείχε στην ομάδα μελέτης και έρευνας για το μοντέλο "Η Σύνολος Προσέγγιση στην Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού". Είναι συγγραφέας βιβλίων στα θέματα του Μάνατζμεντ και των Διαπραγματεύσεων.

7 FINANCE

8 ENT1400 // ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ & ΑΞΙΟΛΟΓΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Invessttmentt I Apprrai issal l and Decci issi ion Making (**) ( ) : εεππι ιδδόόττηησσηη ΛΑΕΕΚ 00,,4455% Ο πρώτος στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν μεθοδολογίες που θα τους βοηθήσουν στη σωστή λήψη αποφάσεων και οι οποίες δεν θα στηρίζονται μόνο σε «διαίσθηση» αλλά σε αξιολόγηση στοιχείων και δεικτών ικανών να τεκμηριώσουν αυξημένη βεβαιότητα προς επίτευξη στόχων. Το σεμινάριο κινείται γύρω από σύγχρονες έννοιες που πολύ συχνά βασανίζονται και ταλαιπωρούνται μια και δεν είναι ξεκάθαρες σε πολύ κόσμο και παράλληλα στοχεύει στην αποκρυπτογράφηση του κώδικα πολλών εννοιών - κυρίως χρηματοοικονομικών και στην πρακτική εξοικείωση με τη χρήση τους σε συγκεκριμένα case studies. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν : Τους βασικούς δείκτες αξιολόγησης και πως χρησιμοποιούνται Πώς να ερμηνεύουν τους διάφορους δείκτες Πώς να αξιολογούν επενδύσεις πάσης φύσεως Πώς να προβλέπουν και να αξιολογούν το αναλαμβανόμενο ρίσκο Πώς να αποφεύγουν τα συχνότερα λάθη και τις παγίδες που κρύβουν οι συνήθεις αξιολογήσεις Το σεμινάριο καλύπτει: Τις βασικές κατηγορίες αποφάσεων Τον προγραμματισμό επενδύσεων κεφαλαίου Τις βασικές κατηγορίες κεφαλαίου Την ανάλυση και χρησιμοποίηση βασικών χρηματοικονομικών δεικτών Τα μοντέλα πρόκρισης επενδύσεων υπό καθεστώς βεβαιότητας και αβεβαιότητας ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Σε νέα στελέχη επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μια συστημική προσέγγιση στην καθημερινή τους δουλειά και ψάχνουν μεθοδολογία και στη διαδικασία λήψης σοβαρών αποφάσεών τους. Σε έμπειρα στελέχη τμημάτων οικονομικού προγραμματισμού, πωλήσεων, επενδύσεων και σε κάθε επαγγελματία που χρειάζεται να «φρεσκάρει» τις βασικές αρχές η αυτούς που έμαθαν από τα λάθη τους μετά από πειραματισμό και που τώρα θέλουν να αναπτύξουν και να χρησιμοποιήσουν μια τυπική μεθοδολογία αξιολόγησης επενδύσεων και λήψης αποφάσεων ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΝΙΟΣ, Απόφοιτος της τμήματος Διοικήσεως Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ, με ειδίκευση στο Marketing και πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε δύο από τις μεγαλύτερες εμπορικές πολυεθνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα. Έχει εργαστεί στα τμήματα Marketing, Strategic Planning & Implementation,Sales,Dealers Management και Real Estate & Development των επιχειρήσεων αυτών και έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

9 VFII ΈΛΕΓΓΧΟΣ ΓΓΙ ΙΑ ΜΗ ΕΛΕΓΓΚΤΕΣ Intterrnal I l Conttrrol l fforr non audittorrss (( (* ) ) : : ε ππ ι ιδδ όό τ ηη σσ ηη ΛΛ ΑΑ ΕΕ ΚΚ 00,, %% Σκοπός σεμιναρίου: Αναπόσπαστο κομμάτι των ευθυνών που έχει κάθε manager είναι η άσκηση εποπτείας και ελέγχου πάνω στον τομέα ευθύνης του. Η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων αυτών συνεπάγεται προβλήματα δυσλειτουργίας και αδυναμία επίτευξης στόχων. Σε μια εποχή κρίσης, η αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων αυτών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την επιβίωση αλλά και ανάπτυξη επιχειρηματικών μονάδων. Το σεμινάριο θα δώσει στους συμμετέχοντες τα τελευταία εργαλεία και θα τους μυήσει στις αρχές του αποτελεσματικού ελέγχου. Απευθύνεται σε: Στελέχη επιχειρήσεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που ασκούν διοικητικά καθήκοντα και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένα να ασκήσουν έλεγχο και εποπτεία πάνω στις περιοχές ευθύνης τους..επίσης σε πάσης φύσεως επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να ασκήσουν αποτελεσματική εποπτεία πάνω στις επιχειρήσεις τους και στα διοικητικά στελέχη τα οποία ασχολούνται με την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης. Το σεμινάριο καλύπτει: Τη «συμφιλίωση» των στελεχών με την έννοια του ελέγχου Την κατανόηση του τρόπου για εφαρμογή αποτελεσματικής στοχοθεσίας Τον εντοπισμό και τη διαχείριση επιχειρησιακών κινδύνων Τη χρήση σύγχρονων εργαλείων όπως το Μοντέλο COSO Enterprise Risk Management Την κατανόηση του θεωρητικού και πρακτικού πλαισίου για την χρήση δικλείδων ασφαλείας Το σχεδιασμό βέλτιστων και λειτουργικών συστημάτων εσωτερικού ελέγχου Τα ανωτέρω εμπλουτίζονται πέρα από την ηλεκτρονική παρουσίαση και το αναλογούν έντυπο υλικό και με πληθώρα πρακτικών παραδειγμάτων από τον κόσμο των επιχειρήσεων. Εισηγητής: Γιώργος Πελεκανάκης: Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο χώρο της Διεθνούς Λογιστικής και Ελεγκτικής με υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γρήγορα αντιλήφθηκε την αξία των επαγγελματικών πιστοποιήσεων και προχώρησε στη λήψη πιστοποιήσεων στο χώρο του Εσωτερικού Ελέγχου (C.I.A), του ελέγχου Πληροφοριακών Συστημάτων (C.I.S.A), της διερεύνησης της απάτης (C.F.E), της Διαχείρισης Κινδύνων (C.R.P), ενώ κατέχει πιστοποίηση και στο χώρο του Controls Self-Assessment (C.C.S.A) Έχει περισσότερα από 14 χρόνια εμπειρίας πάνω στον έλεγχο εργαζόμενος σε διεθνής ελεγκτικούς οίκους και στην Pelekanakis Professional Services. Από το Δεκέμβριο του 2008 έχει εκλεγεί πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου κατά της Απάτης, ενώ στον τομέα της εκπαίδευσης, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 1200 εσωτερικούς ελεγκτές και διοικητικά στελέχη στην Ελλάδα, Κύπρο και χώρες της Βαλκανικής ενώ διδάσκει Ελεγκτική και Εσωτερικό Έλεγχο στο Αμερικάνικο Κολέγιο της Ελλάδας (Deree) και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

10 VFF 1200 // --ΧΡΗΜΑΤΟ--ΟΙ ΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΓΙ ΙΑ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟΥΣ Financce fforr non--ffi inancci iall managerrss (( (* )) ) :: : ε ππ ιι ιδδ όό τ ηη σσ ηη ΛΛ ΑΑ ΕΕ ΚΚ 00,,, %% Στόχοι σεμιναρίου : Ο βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να εφοδιάσει όλους τους συμμετέχοντες με εκείνα τα χαρακτηριστικά και τις γνώσεις που θα τους επιτρέψουν πρώτα απ όλα να κατανοήσουν, να πειραματιστούν και στη συνέχεια να διαχειριστούν όλο το φάσμα των ενεργειών και εργασιών που σχετίζονται με τη διαχείριση των κεφαλαίων κίνησης μιας εταιρείας, την αξιολόγηση των μελλοντικών επενδύσεων της και γενικά την όλη διαχείριση των χρηματοοικονομικών πόρων μιας εταιρείας. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν : Τις βασικές έννοιες που άπτονται της χρηματοοικονομικής διαχείρισης των επιχειρήσεων Τους λογαριασμούς που εμφανίζονται με διάφορες μορφές στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις μια εταιρείας Τους δείκτες που χρησιμοποιούνται για εξαγωγή συμπερασμάτων Τα μοντέλα αξιολόγησης επενδύσεων, διαχείρισης και πρόβλεψης του cash. Το σεμινάριο καλύπτει: Την κατανόηση των εννοιών των λογαριασμών.. Την κατανόηση των αποτελεσμάτων Την κατανόηση και έλεγχο των κεφαλαίων κινήσεως και του cash Τη συνολική διαχείριση του cash Την κατανόηση των χρηματοοικονομικών αξιών και τη σημασία της λήψης αποφάσεων με χρηματοοικονομικά κριτήρια Σε ποιους απευθύνεται : Σε στελέχη εταιρειών που ο βασικός τους ρόλος, γνώσεις και εμπειρία δεν σχετίζεται με χρηματοοικονομικά, σε πάσης φύσεως επαγγελματίες της αγοράς που θέλουν να εντρυφήσουν στην κατανόηση με απλά λόγια των εννοιών που σχετίζονται με τα χρηματοοικονομικά και την πρακτική εφαρμογή τους, σε στελέχη του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, σε νέα στελέχη που θέλουν να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους, και εν γένει σε κάθε επαγγελματία και μη που θέλει να κατανοήσει και να χρησιμοποιήσει τους βασικούς μηχανισμούς και μεθοδολογίες διαχείρισης των κεφαλαίων κίνησης και εν γένει του cash που δημιουργεί ένας οργανισμός. ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ Κατανοώντας τις έννοιες των λογαριασμών Ισολογισμός-Κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης Πάγια και Αποσβέσεις Historic cost operating profit vs replacement cost operating profit Χρηματοροές (Cashflow) Επίπτωση του κεφαλαίου κίνησης (working capital) στις χρηματοροές (cash flow) Κατανοώντας τα αποτελέσματα Χρηματοοικονομική Ανάλυση (Financial Analysis) Δείκτες (Ratios) Το δέντρο του ROACE Key Performance Indicators (KPIs) Κατανοώντας και ελέγχοντας το κεφάλαιο κίνησης Ο κύκλος αναδημιουργίας του cash Αποθέματα Πιστωτές Χρεώστες Εργαλείο διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης Συνολική διαχείριση του cash (Total Cash management)

11 Κατανοώντας τις αξίες/λήψη αποφάσεων με χρηματοοικονομικά κριτήρια Η διαχρονική αξία του χρήματος Το μοντέλο της «αξίας» Το κόστος χρήματος Δείκτες επένδυσης Προβλέψεις/ εκτιμήσεις cash flow Εισηγητής : Νινιός Γιάννης. Σύμβουλος Ακινήτων και Επιχειρήσεων και πιστοποιημένος εκπαιδευτής, απόφοιτος της τμήματος Διοικήσεως Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ, με ειδίκευση στο Marketing και πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε τρεις από τις μεγαλύτερες εμπορικές πολυεθνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα στο χώρο των πετρελαίων και του λιανικού εμπορίου (Mobil Oil Hellas, BP Hellas και Starbucks Coffee Mαρινόπουλος Group of companies). Έχει εργαστεί στα τμήματα Marketing, Strategic Planning & Implementation,Finance,Sales,Dealers Management και Real Estate & Development των επιχειρήσεων αυτών και έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

12 MARKETING

13 VMM BRAND MANAGEMENT: : Ανάπττυξξη καιι Διαχεεί ίριση ττηςς Μάρκαςς Σκοπός του σεμιναρίου Να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τα εργαλεία που είναι απαραίτητα στην ανάπτυξη Στρατηγικής της Μάρκας και των Marketing plans. Διερεύνηση νέων αγορών, νέων προϊόντων, απάντηση στον ανταγωνισμό, έρευνα αγοράς. Επικοινωνία, διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις, προωθητικές ενέργειες. Εξυπηρέτηση πελατών και δημιουργία πελατοκεντρικής φιλοσοφίας. Επίδραση των κοινωνικών, πολιτικών και περιβαλλοντολογικών συνθηκών στην λειτουργία και ανάπτυξη της μάρκας ή της υπηρεσίας Σε ποιούς απευθύνεται Στελέχη που ασχολούνται με την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, σε στελέχη τμημάτων Marketing / Trade Marketing, σε στελέχη της Διαφήμισης και των Δημοσίων Σχέσεων. Επίσης σε ιδιώτες, καταστηματάρχες και νέους επιχειρηματίες που έχουν όραμα και φιλοδοξούν να χτίσουν κερδοφόρες και μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες τους. Το σεμινάριο καλύπτει Εισαγωγή στις βασικές αρχές Marketing Πλεονεκτήματα της Μάρκας Πρακτική εφαρμογή Marketing Plan Νέα προϊόντα και κύκλος ζωής Διαχείριση τιμής, διανομής Επικοινωνία 360, web, Δημόσιες Σχέσεις και Διαφήμιση που φέρνει πωλήσεις Κοινωνική Ευθύνη και ΜΜΕ. Τάσεις και προοπτικές Τα ανωτέρω θέματα εμπλουτίζονται με ηλεκτρονικές παρουσιάσεις, case studies προϊόντων, και έντυπο υλικό. Εισηγητής: Μανώλης Σερφιώτης: Έχει Μεταπτυχιακό τίτλο στο International Marketing από το AMERICAN UNIVERSITY, Washington D.C. Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στους τομείς Marketing, Trade Marketing, Sales, Customer Service, σε πολυεθνικές καi ελληνικές εταιρίες και έχει εργασθεί στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

14 VMS Ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ The Verrssatti ilee Salessperrsson Σκοπός του σεμιναρίου Το πρόγραμμα εστιάζει στην ανάπτυξη τεχνικών και στρατηγικών που θα βοηθήσουν τους πωλητές να αποκτήσουν μεγαλύτερο βαθμό ευελιξίας, δίνοντας τους τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά και την τακτική τους ανάλογα με τα «Κοινωνικά Στιλ» του κάθε πελάτη τους. Βασική προϋπόθεση για τον πωλητή είναι να δημιουργεί ένα κλίμα «άνεσης» έτσι ώστε ο πελάτης να μπορεί να εκφράζει περισσότερες ανάγκες και επιθυμίες ώστε να επιτυγχάνονται περισσότερες πωλήσεις, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, τη πιστότητα του πελάτη. Το πρόγραμμα, στο μεγαλύτερο μέρος τους, είναι πρακτικό και βασίζεται σε πραγματικά παράδειγμα και συνθήκες που περιγράφουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες. Σε ποιους απευθύνεται Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε νέους επαγγελματίες πωλητές ανεξαρτήτως της αγοράς ή του κλάδου που δραστηριοποιείται η εταιρία τους. Περιεχόμενο: Ενότητα 1: Διαστάσεις Κοινωνικών Στιλ Αναγνωρίστε τα τέσσερα Κοινωνικά Στιλ, καθώς και τις ανάγκες και τις προσδοκίες που συνδέονται με κάθε ένα από αυτά. Ενότητα 2: Αναγνωρίζοντας τα Κοινωνικά Στιλ Εντοπίστε τις θετικές και τις αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να έχει η συμπεριφορά σας στους πελάτες. Ενότητα 3: Αντιμετωπίζοντας την Ένταση Κατανοήστε την έννοια της Ευελιξίας αναπτύξτε και διατηρήστε ένα «άνετο» περιβάλλον με τον πελάτη. Εφαρμόστε τις ικανότητες Ευελιξίας, για να αντιμετωπίσετε την ένταση. Ενότητα 4: Κάνοντας ερωτήσεις και ακούγοντας Διαπιστώστε πώς ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με το Κοινωνικό του Στιλ κάνει ερωτήσεις και ακούει. Εξασκήστε τις ικανότητές σας στην υποβολή ερωτήσεων και την ακρόαση με Ευελιξία. Ενότητα 5: Απαντώντας στις Αντιρρήσεις Εντοπίστε τις διαφοροποιήσεις των Κοινωνικών Στυλ, όσον αφορά στο περιεχόμενο και τον τόνο των αντιρρήσεων. Ενότητα 6: Κάνοντας Προτάσεις Κατανοήστε πώς να προετοιμάζετε μια Πρόταση προς τον πελάτη. Προσαρμόστε τις Προτάσεις σας, ώστε να ταιριάζουν σε πελάτες με διαφορετικό Κοινωνικό Στυλ. Ενότητα 7: Κοντά στον Πελάτη Κατανοήστε τις μετά την πώληση προσδοκίες του πελάτη. Εισηγητής: Κώστας Δερμούσης: έχει σπουδάσει Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στην Αθήνα και στο Λονδίνο και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάνατζμεντ, στο North East London Polytechnic. Έχει σημαντική εργασιακή εμπειρία στο Μάρκετινγκ και στις πωλήσεις σε μεγάλες και διεθνείς επιχειρήσεις όπως η Kraft Jacob Suchard και άλλες. Διετέλεσε στέλεχος σε μεγάλη διαφημιστική εταιρία και σε εταιρία ερευνών αγοράς. Είναι σύμβουλος Μάρκετινγκ και εκπαίδευσης και συνεργάστηκε με μεγάλη διεθνή εταιρία εκπαίδευσης και ανάπτυξης στελεχών. Έχει εμπειρία σαν εκπαιδευτής, σε θέματα πωλήσεων, εξυπηρέτησης πελάτη, Ηγεσίας, καθοδήγησης ανθρώπων, διαπραγματεύσεων και έχει συνεργαστεί με σημαντικές Ελληνικές και Διεθνείς επιχειρήσεις. Σήμερα είναι μόνιμος συνεργάτης και Partner της ΤΕΑΜ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής για τα προγράμματα της Wilson Learning.

15 VMM 2505 ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΓΚ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙ ΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΓΚ ΓΓΙ ΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΙΣ A. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ MARKETING -Oρισμός --Value driven marketing -Tα στοιχεία του στρατηγικού marketing -Ο ρόλος του marketer και η διαδικασία marketing -προσδιορισμός και τμηματοποίηση αγορών -στόχευση αγορών και positioning -ανάπτυξη πρότασης marketing -Συμπεριφορά καταναλωτή -Έρευνα αγοράς -Βασικές έννοιες προϊόντος -κατηγοριοποίηση προϊόντων -κύκλος ζωής προϊόντος -branding -Ανάπτυξη και διαχείριση προϊόντων -ανάπτυξη νέων προϊόντων διαχείριση του μίγματος προϊόντων -Τιμολόγηση και τιμολογιακή πολιτική -Διανομή και διαχείριση καναλιών διανομής -διαμεσολαβούντες -κανάλια διανομής -logistics -διαχείριση καναλιών διανομής Β. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ MARKETING-ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ -βασικές έννοιες επικοινωνίας marketing -Διαφήμιση -Προώθηση Πωλήσεων -Δημόσιες Σχέσεις -Προσωπική Πώληση -Επικοινωνία στο σημείο πώλησης -Event Marketing -διαχείριση προωθητικού μίγματος marketing -ανάπτυξη μηνύματος -διαφημιστικά μέσα, ανάπτυξη πλάνου μέσων & -Εκπόνηση προγράμματος marketing Γ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ -Βασικές έννοιες πελατών -κύκλος ζωής πελάτη -πρόσκτηση, διακράτηση πελατών, ανάπτυξη μεριδίου πελάτη -προγράμματα αφοσίωσης πελάτη (**) ( ) :: : εεππι ιδδόόττηησσηη ΛΛΑΑΕΕΚΚ 00,,,4455% Εισηγητής: Στέφανος Κ. Λιανός, MSc (Management), Diploma in Marketing, Chartered Institute of Marketing (UK), Diploma in Direct Marketing, Institute of Direct Marketing (UK). Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα στρατηγικής CRM και Direct Marketing, και καθηγητής στο Κολλέγιο Deree σε θέματα επικοινωνίας Marketing.Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και Διευθύνων Σύμβουλος της Rapp Collins Hellas (μέλος του διεθνούς δικτύου παροχής υπηρεσιών άμεσης επικοινωνίας Rapp Collins Worldwide) και συνεργάτης του διεθνούς δικτύου Mc Cann Relationship Marketing Worldwide. Παράλληλα, από το 1986, είναι τακτικός εισηγητής σε θέματα Marketing, Sales Promotion, Direct Marketing και CRM σε ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια και σε προγράμματα εκπαιδευτικών φορέων (ΕΕΔΕ, CAM Foundation κ.ά.). Αρθρογραφεί σποραδικά σε διάφορα έντυπα και συμμετέχει ως ομιλητής σε συναντήσεις.

16 PUBLIC RELATIONS & COMMUNICATIONS

17 COM 2002 // -- ΕΠΑΓΓΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ (**) ( ) :: : εεππι ιδδόό ττηησσηη ΛΛΑΑΕΕΚΚ 00,,,4455% Στόχος του Σεμιναρίου: Να ερμηνευθούν οι βασικές αρχές των Δημοσίων Σχέσεων καθώς και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο επαγγελματίας των Δημοσίων Σχέσεων στον προγραμματισμό τους. Σε ποιους απευθύνεται: Απευθύνεται σε στελέχη που ασχολούνται με τις Δημόσιες Σχέσεις της επιχείρησης ή και ατόμων που δεν ανήκουν στο κομμάτι της επικοινωνίας αλλά επιθυμούν να γνωρίζουν τις βασικές αρχές και τα βασικά εργαλεία των Δημοσίων Σχέσεων. Θέματα που θα αναπτυχθούν: Δημόσιες Σχέσεις o Τι είναι και τι δεν είναι «Δημόσιες Σχέσεις» o Βασικές ερωτήσεις στο προγραμματισμό των Δημοσίων Σχέσεων o Μελέτη στον σχεδιασμό Δημοσίων Σχέσεων o Στόχοι προγραμμάτων Δημοσίων Σχέσεων o Δημιουργία πλάνου ενεργειών Δημοσίων Σχέσεων Βασικά Στοιχεία & Σκοποί μιας Καμπάνιας o Τα βασικά στοιχεία μέτρησης της «φήμης» o Διοίκηση Προγράμματος Καμπάνιας o Καθορίζοντας την Στρατηγική του Προγράμματος o Πως να δημιουργήσετε μεγάλες καμπάνιες Διαφήμιση vs. Δημόσιες Σχέσεις Στόχοι Δημοσίων Σχέσεων Προγραμματισμός Δημοσιών Σχέσεων Καθορισμός Θέσης (Ρositioning) Χρησιμότητα Δημοσίων Σχέσεων Σχέσεις με τα Μ.Μ.Ε. Crisis Management Ηλεκτρονικές Δημόσιες Σχέσεις Οδηγίες για Εταιρικά Δώρα Ομάδες «Κοινού» Δημοσιών Σχέσεων Επιμέρους Λειτουργίες Δημοσίων Σχέσεων Εταιρική Ταυτότητα Οργάνωση Εκδηλώσεων o Διοργάνωση Συνεδρίων/ Εκθέσεων o Το Προφίλ του Επιτυχημένου Εκθέτη o Διοργάνωση Εγκαινίων Καταστημάτων o Οργάνωση Συνέντευξης Τύπου Προσόντα Στελέχους Δημοσίων Σχέσεων Λεξιλόγιο Δημοσίων Σχέσεων Εισηγήτρια: Αύρα Λυράκη, PhD στη Στρατηγική Επικοινωνία (ECMU, Brussels), Μ.Β.Α. με ειδίκευση στο International Management (University of La Verne, California) και πτυχίο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Παράλληλα εργάζεται ως Υπεύθυνη Εκδηλώσεων στη Διεύθυνση Επικοινωνίας Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στην EFG Eurobank Ergasias στη Διεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου όπου είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου το κομμάτι του New Business Development, καθώς και στη Διεύθυνση Καταθετικών & Επενδυτικών Προϊόντων ως Υπεύθυνη Ανάλυσης Ανταγωνισμού & Έρευνας Αγοράς. Νωρίτερα εργαζόταν στο τμήμα διαφήμισης του Ραδιοφωνικού Σταθμού Jeronimo Groovy, καθώς και στο Κέντρο Προώθησης Πωλήσεων. Eίναι ακαδημαϊκό μέλος του Athens Institute for Education and Research, της Ελληνικής Εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων και του Ινστιτούτου Επικοινωνίας.

18 COM 2050 // BUSINESS COMMUNICATIONS «Αποτελεσματική Διαπροσωπική Επικοινωνία στον Εργασιακό Χώρο» (**) ( ) :: : εεππι ιδδόόττηησσηη ΛΛΑΑΕΕΚΚ 00,,,4455% Στόχος του Σεμιναρίου: Να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να καταλάβουν πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται στο εργασιακό περιβάλλον τους, έτσι ώστε να μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους μέσα από την σωστή επικοινωνία και την αμφίδρομη συνεργασία. Σε ποιους απευθύνεται: Σε όλα τα άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν τις τεχνικές επικοινωνίας τους σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις ιεραρχικές βαθμίδες. Θέματα που θα αναπτυχθούν: Επικοινωνία: Προφορική επικοινωνία-7 Λόγοι γιατί δεν ακούν οι Άνθρωποι Τύποι Επικοινωνίας Upward Communication Downward Communication Horizontal Communication Γραπτή Επικοινωνία: Στοιχεία Επιστολής Ηλεκτρονική Επικοινωνία: Βασικές αρχές Θεωρίες Επικοινωνίας Συμβολική Αλληλεπίδραση (Symbolic Interactionism) Θεωρία της Απόδοσης των Εξηγήσεων (Attribution theory) Προσαρμοστική θεωρία (Accommodation Theory) Προφορική Επικοινωνία με Πειθώ Επικοινωνία με Πειθώ Εξήγηση των Συμπεριφορικών Συμπλεγμάτων Συμβουλευτική προσέγγιση Τηλεφωνικές Ικανότητες Αξιολογείστε την τηλεφωνική σας φωνή Ο ρόλος σας στη βελτίωση της επικοινωνίας Παρατηρήστε τη «Γλώσσα Σώματος» του πελάτη/ συναδέλφου σας Τρόποι Συμπεριφοράς: Θετική, Επιθετική, Παθητική Πώς να υιοθετήσετε «θετική» στάση στη δουλειά σας Χειρισμός Δύσκολων Καταστάσεων Επαγγελματική Εμφάνιση Παρουσίαση με σκοπό την πώληση/ Τύπος Πελάτη Τρόπος αντιμετώπισης και παρουσίασης πωλήσεων Εισηγήτρια: Αύρα Λυράκη, PhD στη Στρατηγική Επικοινωνία (ECMU, Brussels), Μ.Β.Α. με ειδίκευση στο International Management (University of La Verne, California) και πτυχίο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Παράλληλα εργάζεται ως Υπεύθυνη Εκδηλώσεων στη Διεύθυνση Επικοινωνίας Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στην EFG Eurobank Ergasias στη Διεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου όπου είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου το κομμάτι του New Business Development, καθώς και στη Διεύθυνση Καταθετικών & Επενδυτικών Προϊόντων ως Υπεύθυνη Ανάλυσης Ανταγωνισμού & Έρευνας Αγοράς. Νωρίτερα εργαζόταν στο τμήμα διαφήμισης του Ραδιοφωνικού Σταθμού Jeronimo Groovy, καθώς και στο Κέντρο Προώθησης Πωλήσεων. Eίναι ακαδημαϊκό μέλος του Athens Institute for Education and Research, της Ελληνικής Εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων και του Ινστιτούτου Επικοινωνίας.

19 NPS ΑΞΙΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΙΙΤΗΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΙΙΩΝ (**) ( )) :: : εε ππ ιι ιδδ όόττηησσ ηη ΛΛΑΑΕΕΚΚ 00,,44, 55% Σκεπτικό Στόχος Ο μεγάλος όγκος φακέλλων με αιτήματα οικονομικής υποστήριξης χορηγίας πολιτισμικών και φιλανθρωπικών δράσεων που φθάνει στους υποψηφίους χορηγούς μπορεί να μελετηθεί με επάρκεια ώστε η κάθε απόφαση να ανταποδίδει στο χορηγό τα μέγιστα δυνατά μόνον εφόσον υπάρχει στα αρμόδια πρόσωπα καλή γνώση του καθημερινού «γίγνεσθαι» στο χώρο των πολιτιστικών και φιλανθρωπικών μη κερδοσκοπικών νομικών προσώπων. Το σεμινάριο στοχεύει: να ευαισθητοποιήσει τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα σε ό,τι αφορά την ανάγκη εκπαίδευσης των αρμοδίων προσώπων που ασχολούνται με τη μελέτη των αιτημάτων χορηγιών, να ενημερώσει πολύ συνοπτικά για την εικόνα των μη κερδοσκοπικών προσώπων στην Ελλάδα, να δείξει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί η αξιολόγηση των αιτημάτων, με κύρια κριτήρια την ουσιαστική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, την ανάδειξη της χώρας σε διεθνές επίπεδο και τη μέγιστη ανταποδοτική ωφέλεια για το χορηγό. Σε ποιους απευθύνεται Σε στελέχη και το προσωπικό εταιρειών, επιχειρήσεων, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. που είναι αρμόδια (α) για την εξέταση των αιτημάτων χορηγιών και τη διαμόρφωση εισηγήσεων προς τους προϊσταμένους τους, (β) για τη διαμόρφωση της εικόνας (εταιρική εικόνα, κοινωνική εταιρική ευθύνη κ.λπ.), (γ) για τις παραγγελίες εταιρικών δώρων και εν γένει για θέματα δημοσίων σχέσεων / σχέσεων με το κοινό. Σε στελέχη μη κερδοσκοπικών νομικών προσώπων που ασχολούνται με το σχεδιασμό και την κατάρτιση φακέλων αιτημάτων οικονομικής υποστήριξης των ποικίλων δράσεών τους. Εισηγήτρια: Βασιλική Κατσάνη. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργασθεί με ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έως σήμερα προσφέρει εθελοντική εργασία σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου. Η προϋπηρεσία της αναφέρεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Γραφείο Ποιότητας Ζωής, και στη Jack Morton Public Events, εταιρεία παραγωγής των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ Το έτος 2005 δημιούργησε το γραφείο σχεδιασμού και εφαρμογής πολιτισμικών προγραμμάτων ΑΝΑΠΛΟΥΣ, χάριν του οποίου έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αιγαίου, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, Αναπτυξιακές Εταιρείες, καθώς και νομικά και φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με τη σύγχρονη πολιτισμική παραγωγή του ελληνισμού. Είναι μέλος του εθνικού δικτύου του Ευρωμεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για το Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Επιλεκτικά διδάσκει σε σεμινάρια που αφορούν εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα επικοινωνίας.

20 LDR 2244 // -- ΔΙΑΧΕΙΡΙ ΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ((CRI ISIS MANAGEMENT)) (**) ( ) : εεππι ιδδόόττηησσηη ΛΑΕΕΚ 00,,4455% Σκοπός του σεμιναρίου : Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο μαθαίνουν ένα σχέδιο αντιμετώπισης Κρίσεων. Μαθαίνουν την προετοιμασία για όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τις κρίσεις, να αναγνωρίζουν όλες εκείνες τις προσωπικότητες που μπορούν να αναμιχθούν (προς όφελος της εταιρίας), τους προετοιμάζουν και κάνουν πρόβα στο σχέδιο αντιμετώπισης. Οι υποψήφιοι μαθαίνουν να : - καθορίζουν και να καταγράφουν τις πιθανές κρίσεις (για εταιρία προϊόν -υπηρεσία) - δημιουργούν και να οργανώνουν ομάδες διαχείρισης κρίσεων - δημιουργούν σενάρια πιθανών καταστροφών - δημιουργούν πλάνα για την αποφυγή πολύτιμου χρόνου, με την εμφάνιση κρίσεων - να προετοιμάζουν επικοινωνιακό υλικό προς άμεση χρήση - να συντονίζουν διαδικασίες με εμπλεκόμενους φορείς - προβάρουν τους ρόλους τους σε πιθανή εμφάνιση κρίσεων - να δημιουργούν εγχειρίδια αντιμετώπισης κρίσεων - στοχεύουν μακροπρόθεσμα ανεξάρτητα από τον πανικό της εν ενεργεία υπάρχουσας κρίσης Η μέθοδος : Το σεμινάριο είναι εντατικό και πρακτικό. Υπάρχουν σχεδιασμένα παραδείγματα από την ελληνική και διεθνή αγορά τα οποία εφαρμόζονται σε όλους τους συμμετέχοντες υπό μορφή ομάδων για την εφαρμογή όλων όσων διδάσκονται. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται για την άμεση εφαρμογή της ύλης από τους συμμετέχοντες. Θεματολογία Καθορισμός Πιθανών Κρίσεων Προετοιμάζοντας το έδαφος Εγχειρίδιο κρίσεων Εφαρμόζοντας το πλάνο κρίσεων Σχεδιάζοντας για την μετά την κρίση περίοδο Εισηγητής: Γιώργος Καραθάνος. Σύμβουλος Επικοινωνίας για Crisis Management και Media Trainer. Αποκλειστικός Πιστοποιημένος Εισηγητής των Σεμιναρίων του Henshall Centre, το Νο1 κέντρο εκπαίδευσης επαγγελματιών Επικοινωνίας Δημοσίων Σχέσεων στην Μ. Βρετανία. Αντιπρόσωπος του CIPR (Chartered Institute of Public Relations, London) για Ελλάδα και Κύπρο. Σύμβουλος Επικοινωνίας Διαχείρισης Κρίσεων (Crisis Management) μέσω της, Legende σε πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα καιστην Αγγλία. Master s in Communications Crisis Management, Media Training, Εξειδικευμένη εκπαίδευση από το Henshall Centre, Εκπαίδευση Media Trainer, Πτυχιούχος ΤΕΙ Αθηνών Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεταπτυχιακός κύκλος Σπουδών της Ελληνικής Εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων 1990 Δίπλωμα Διαφήμισης του IAA (International Advertising Association )

Η Σύγχρονη Μεθοδολογία Δυναμικής Αύξησης Πωλήσεων σε Επιλεγμένους Πελάτες Target Sales

Η Σύγχρονη Μεθοδολογία Δυναμικής Αύξησης Πωλήσεων σε Επιλεγμένους Πελάτες Target Sales Πρόγραμμα Ανάπτυξης Το πρόγραμμα Ανάπτυξης αποτελείται από μια σειρά συμπυκνωμένων πρακτικών σεμιναρίων εργαστηρίων σχεδιασμένα να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα σε βασικές εργασίες - κλειδιά των σημερινών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ. Public Relations Management

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ. Public Relations Management ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Public Relations Management Στόχος του Προγράμματος Το πρόγραμμα Διοίκηση Επικοινωνίας Δημοσίων Σχέσεων είναι ένα πλήρες και ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με

Διαβάστε περισσότερα

22 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2015 4:00-9:00 μμ Πληροφορίες - Εγγραφές : τηλ. 210 6931204, vbouloukou@manpowergroup.gr

22 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2015 4:00-9:00 μμ Πληροφορίες - Εγγραφές : τηλ. 210 6931204, vbouloukou@manpowergroup.gr Μάθετε πώς να αναπτύξετε την επαγγελματική σας εικόνα παραμένοντας αυθεντικοί και πώς να υλοποιήσετε τους επαγγελματικούς σας στόχους, εξελισσόμενοι σε προσωπικό επίπεδο. 22 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2015 4:00-9:00 μμ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Εκπαίδευσης ΕΙΕΠ

Πρόταση Εκπαίδευσης ΕΙΕΠ Πρόταση Εκπαίδευσης ΕΙΕΠ Γεώργιος Πανηγυράκης Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σάντυ Χειλαδάκη Διευθύντρια Εξυπηρέτησης Οικιακών Πελατών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Σταθερής & Κινητής Τηλεφωνίας

Διαβάστε περισσότερα

«Η προώθηση επενδυτικών σχεδίων με θεματικά ακίνητα χρησιμοποιώντας παγκόσμια εργαλεία marketing»

«Η προώθηση επενδυτικών σχεδίων με θεματικά ακίνητα χρησιμοποιώντας παγκόσμια εργαλεία marketing» 12 Σεπτεμβρίου 2008 «Η προώθηση επενδυτικών σχεδίων με θεματικά ακίνητα χρησιμοποιώντας παγκόσμια εργαλεία marketing» Πάνος Σκλιάμης BSc, MA Γενικός Διευθυντής και Οικονομικός Σύμβουλος Βιογραφικό Ο Πάνος

Διαβάστε περισσότερα

άμεση και απαραίτητη σύγχρονη επαγγελματική γνώση σε ελάχιστο χρονικό διάστημα για όσους επιθυμούν να εργαστούν με ουσιαστικές γνώσεις στο χώρο των

άμεση και απαραίτητη σύγχρονη επαγγελματική γνώση σε ελάχιστο χρονικό διάστημα για όσους επιθυμούν να εργαστούν με ουσιαστικές γνώσεις στο χώρο των άμεση και απαραίτητη σύγχρονη επαγγελματική γνώση σε ελάχιστο χρονικό διάστημα για όσους επιθυμούν να εργαστούν με ουσιαστικές γνώσεις στο χώρο των Δημοσίων Σχέσεων αλλά και για στελέχη που ήδη εργάζονται

Διαβάστε περισσότερα

«Leading for Results»

«Leading for Results» Εκπαιδευτικό Πρόγραµµα Προϊσταµένων Τµηµάτων «Leading for Results» Βασικοί Στόχοι του Προγράµµατος Το πρόγραµµα «Leading for Results» απευθύνεται σε προισταµένους της εταιρείας, µε σκοπό την εξοικείωση

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

w w w. e m p h a s i s. c o m. g r

w w w. e m p h a s i s. c o m. g r w w w. e m p h a s i s. c o m. g r Η emphasis είναι μέλος του ομίλου εταιρειών ARTION και έχει σαν αντικείμενο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών marketing. Κύριο συστατικό της emphasis αποτελεί η βαθιά

Διαβάστε περισσότερα

Professional Studies 2 0 1 0-2 0 1 1

Professional Studies 2 0 1 0-2 0 1 1 Professional Studies 2 0 1 0-2 0 1 1 Περιεχόμενα BUSINESS ADMINISTRATION 05 Leadership 06 LDR 1111 / Doing Business In Asia 06 VBN 2600 / Business Plan 07 VBN 2000 / Αποτελεσματικές Διαπραγματευσεις 08

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ. Communications Crisis Management

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ. Communications Crisis Management ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ Communications Crisis Management ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ Καράβια βουλιάζουν. Αεροσκάφη πέφτουν. Προϊόντα ανακαλούνται. Εταιρίες μηνύονται για ληγμένα τρόφιμα ή

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ»

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» Βασικός στόχος του προγράμματος είναι

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτική περιγραφή διδακτικών ενοτήτων. e-commerce Project Manager

Αναλυτική περιγραφή διδακτικών ενοτήτων. e-commerce Project Manager Αναλυτική περιγραφή διδακτικών ενοτήτων e-commerce Project Manager Ακαδημαϊκό Έτος 2015 2016 1. Intro to e-commerce Μάθετε σε αυτή την ενότητα τις βασικές έννοιες και αρχές του e-commerce και αποκτήστε

Διαβάστε περισσότερα

Σε συνεργασία με το. Επικοινωνία: sgounar@aueb.gr Τηλ. 2108203712

Σε συνεργασία με το. Επικοινωνία: sgounar@aueb.gr Τηλ. 2108203712 Σε συνεργασία με το Επικοινωνία: sgounar@aueb.gr Τηλ. 2108203712 Δυο Λόγια για το Εργαστήριο Μάρκετινγκ To Εργαστήριο Μάρκετινγκ (ALARM) ανήκει στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS

ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS COMPANY PROFILE Η εταιρεία B.C. ALTIUS Σύμβουλοι Επιχειρήσεων είναι μια ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα

τι σημαίνει ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ; Έλια Λιατάκη Διευθύνουσα Σύμβουλος

τι σημαίνει ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ; Έλια Λιατάκη Διευθύνουσα Σύμβουλος τι σημαίνει ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ; Έλια Λιατάκη Διευθύνουσα Σύμβουλος Η αποστολή των Δημοσίων Σχέσεων είναι να επηρεάζουν αντιλήψεις και συμπεριφορές. influence Για την Porter Novelli είναι κάτι

Διαβάστε περισσότερα

Σταδιοδρομία & Επιχειρηματικότητα 2014 Information Communication Technology. Γιάννος Μυλωνάς ΕΕΠ, Πληροφορική Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σταδιοδρομία & Επιχειρηματικότητα 2014 Information Communication Technology. Γιάννος Μυλωνάς ΕΕΠ, Πληροφορική Πανεπιστήμιο Κύπρου Σταδιοδρομία & Επιχειρηματικότητα 2014 Information Communication Technology Γιάννος Μυλωνάς ΕΕΠ, Πληροφορική Πανεπιστήμιο Κύπρου Στόχοι!! Να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε καλύτερα για την μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις»

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400 Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400.01 Δύο ημέρες 16 ώρες Επιλογή Στελεχών: Ξεχωρίζοντας τους Καλύτερους Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν σχηματίσει ολοκληρωμένη αντίληψη όλων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Σεμινάριο εξειδικευμένων γνώσεων 25 Μαΐου 15 Ιουνίου 2015 Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) για την ένταξη των Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελεσματικές Διαπραγματεύσεις

Αποτελεσματικές Διαπραγματεύσεις Αποτελεσματικές Διαπραγματεύσεις NDI Training & Consulting 1 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Στον σημερινό πολύπλοκο και γεμάτο προκλήσεις κόσμο στον οποίο ζούμε, οι εταιρίες δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να

Διαβάστε περισσότερα

Business Life Management System

Business Life Management System Business Life Management System Ολοκληρωμένο σύστημα επαγγελματικής αυτοβελτίωσης. Νέα προοπτική εργασίας και ζωής. Eνδο-επιχειρησιακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα Το Βusiness Life Management System δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Προσέλκυση πελατών. Marketing Προώθηση πωλήσεων. Σεµινάριο - εργαστήριο κατάρτισης γυναικών στo πλαίσιο του Έργου ΕΜΜΑ

Προσέλκυση πελατών. Marketing Προώθηση πωλήσεων. Σεµινάριο - εργαστήριο κατάρτισης γυναικών στo πλαίσιο του Έργου ΕΜΜΑ Σεµινάριο - εργαστήριο κατάρτισης γυναικών στo πλαίσιο του Έργου ΕΜΜΑ Προσέλκυση πελατών Marketing Προώθηση πωλήσεων Εισηγητής: Μανώλης Τσαντάκης, Οικονοµολόγος, TEAM EUROPE Ελλάδα Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

CRM. Σηµειώσεις για το σεµινάριο Αθανάσιος Ν. Σταµούλης. Customer Relationship Management

CRM. Σηµειώσεις για το σεµινάριο Αθανάσιος Ν. Σταµούλης. Customer Relationship Management CRM Σηµειώσεις για το σεµινάριο Αθανάσιος Ν. Σταµούλης Customer Relationship Management Το Customer Relationship Management ή Marketing είναι µια συνολική πελατοκεντρική προσέγγιση που επιτρέπει τον εντοπισµό,

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Πετώντας αστερίες. Σάββατο, 9 Ιουνίου 10.00 18.00. Κηφισίας 90, 151 25 Μαρούσι, Αθήνα

Πετώντας αστερίες. Σάββατο, 9 Ιουνίου 10.00 18.00. Κηφισίας 90, 151 25 Μαρούσι, Αθήνα Δημιουργείστε μια δυνατή και αποτελεσματική ομάδα! Σάββατο, 9 Ιουνίου 10.00 18.00 Κηφισίας 90, 151 25 Μαρούσι, Αθήνα Εντατικό Διαδραστικό Multimedia εργαστήριο που σας εμψυχώνει, σας ενεργοποιεί και εξασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

BUSINESS PLAN (Επιχειρηματικό σχέδιο)

BUSINESS PLAN (Επιχειρηματικό σχέδιο) Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του epiheirimatikotita.gr. Εδώ μπορείτε να βρείτε άφθονο BUSINESS PLAN (Επιχειρηματικό σχέδιο) Seven Steps To A Successfull pdf Business Plan Writing an effective

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος του σεμιναρίου. Σε ποιους απευθύνεται. Οφέλη

Στόχος του σεμιναρίου. Σε ποιους απευθύνεται. Οφέλη Στόχος του σεμιναρίου Το LinkedIn σεμινάριο είναι ένα σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τη Socialab την Τρίτη 21 Απριλίου με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες όσων επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2014 Το Sport College

Διαβάστε περισσότερα

Financi. Offered by Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε) http://www.eede.gr. Endorsed by Corallia Clusters Initiative www.corallia.

Financi. Offered by Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε) http://www.eede.gr. Endorsed by Corallia Clusters Initiative www.corallia. Financi Η Τεχνική των Διαπραγματεύσεων al Γιατί να δεχτείς όχι για απάντηση; Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν το κάνουν. Παίρνουν αυτό που θέλουν με το να διαπραγματεύονται καλύτερες συμφωνίες και για τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΕΚ) ΣΤΟ SPORT MANAGEMENT & MARKETING & SPORT EVENT MANAGEMENT

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΕΚ) ΣΤΟ SPORT MANAGEMENT & MARKETING & SPORT EVENT MANAGEMENT ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΕΚ) ΣΤΟ SPORT MANAGEMENT & MARKETING & SPORT EVENT MANAGEMENT ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2012

Διαβάστε περισσότερα

Έννοιες. Επιχειρηματικότητα είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ένας ή περισσότεροι του ενός ανθρώπου, δημιουργούν και αναπτύσσουν μία επιχείρηση.

Έννοιες. Επιχειρηματικότητα είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ένας ή περισσότεροι του ενός ανθρώπου, δημιουργούν και αναπτύσσουν μία επιχείρηση. Womens Business Gerasimos Tzamarelos, PhD 27 November 2014 Έννοιες Επιχειρηματικότητα είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ένας ή περισσότεροι του ενός ανθρώπου, δημιουργούν και αναπτύσσουν μία επιχείρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλειος Φ. Φίλιος. Συνοπτικό Βιογραφικό

Βασίλειος Φ. Φίλιος. Συνοπτικό Βιογραφικό Βασίλειος Φ. Φίλιος Συνοπτικό Βιογραφικό Πτυχιούχος της Α.Σ.Ο. & Ε.Ε. / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (ειδίκευση στη Λογιστική και Επιχειρηματική Χρηματοδότηση)

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 3ο. I. Μάνατζµεντ - Ορισµοί. H Εξέλιξη του Μάνατζµεντ Οι Λειτουργίες του Μάνατζµεντ

ΜΑΘΗΜΑ 3ο. I. Μάνατζµεντ - Ορισµοί. H Εξέλιξη του Μάνατζµεντ Οι Λειτουργίες του Μάνατζµεντ ΜΑΘΗΜΑ 3ο Μάνατζµεντ - Ορισµοί H Εξέλιξη του Μάνατζµεντ Οι Λειτουργίες του Μάνατζµεντ I. Μάνατζµεντ - Ορισµοί... η τέχνη να φέρνεις εις πέρας κάθε έργο µε τη στήριξη και την συµµετοχή ατόµων οργανωµένων

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση_Αλλαγές στο ΔΣ_10Δεκ.2013 Επισυνάπτεται ανακοίνωση της εταιρείας Laiki Capital Public Co Ltd.

Ανακοίνωση_Αλλαγές στο ΔΣ_10Δεκ.2013 Επισυνάπτεται ανακοίνωση της εταιρείας Laiki Capital Public Co Ltd. 0067/00005379/el Αλλαγή στη σύνθεση Διοικητικών Συμβούλων/ανώτατων στελεχών (Διορισμοί/Παραιτήσεις) LAIKI CAPITAL PUBLIC CO LTD Ανακοίνωση_Αλλαγές στο ΔΣ_10Δεκ.2013 Επισυνάπτεται ανακοίνωση της εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ Εισαγωγή Η έννοια των πωλήσεων Επάγγελμα που όλοι μας το συζητήσαμε έστω και για μια φορά Ερχόμαστε σε επαφή με την ιδιότητα του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ SOCIAL MEDIA MARKETING

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ SOCIAL MEDIA MARKETING ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ SOCIAL MEDIA MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Δυνατότητα Παρακολούθησης και εξ' Αποστάσεως Καλύψτε το χαμένο χρόνο και ξεπεράστε τον ανταγωνισμό επενδύοντας στα Social Media!

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ DIPLOMA ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 9 Οκτωβρίου 13 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ DIPLOMA ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 9 Οκτωβρίου 13 Νοεμβρίου 2010 Εισαγωγή Ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο αναγκαία η Εταιρική Επικοινωνία, δηλαδή οι δραστηριότητες για τη διαμόρφωση της εικόνας της εταιρείας, η οποία σηματοδοτεί την πορεία των προιόντων της επιχείρησης.

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ

Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ Μαϊος 2015 Νταίζη Θεοδώρου Recruitment & HR Development Senior Manager OTE COSMOTE Human Resources Division 1 Προφίλ εταιρείας Όμιλος OTE Ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός

Διαβάστε περισσότερα

Business Simulation. The international Business Simulation for tomorrow s leaders

Business Simulation. The international Business Simulation for tomorrow s leaders Business Simulation The international Business Simulation for tomorrow s leaders Περιεχόµενα Τάσεις της αγοράς Κερδίζοντας µε το Storewars Τι είναι το Storewars Τιλένεοιπελάτεςµας Γιατί να συµµετάσχει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MOBILE MARKETING

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MOBILE MARKETING ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MOBILE MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 15/6/2013 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ DP STUDIES Αξιοποιήστε αποτελεσματικά το Mobile Marketing και αυξήστε την ανταγωνιστική σας θέση & τις πωλήσεις σας! ΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

Επενδύστε στον άνθρωπο επενδύστε στο μέλλον

Επενδύστε στον άνθρωπο επενδύστε στο μέλλον Επενδύστε στον άνθρωπο επενδύστε στο μέλλον INFOLAB σημαίνει: Παρουσία 17 ετών στο χώρο της εκπαίδευσης Tailor made Εκπαιδευτικά προγράμματα Προσανατολισμός στις ανάγκες της επιχείρησης Διαρκής Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικό Σχέδιο Δράσης «Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Προώθηση στην Απασχόληση Γυναικών Επιστημόνων στο Θριάσιο Πεδίο»

Τοπικό Σχέδιο Δράσης «Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Προώθηση στην Απασχόληση Γυναικών Επιστημόνων στο Θριάσιο Πεδίο» Τοπικό Σχέδιο Δράσης «Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Προώθηση στην Απασχόληση Γυναικών Επιστημόνων στο Θριάσιο Πεδίο» * της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΘΡΙΑΣΊΑ- Νέες Γυναίκες της Επιστήμης στην

Διαβάστε περισσότερα

AGENDA ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

AGENDA ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ AGENDA ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ : ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος μαθήματος/συνεδρίας: Επιχειρηματικός Σχεδιασμός ΙΙ Εισηγητής: Ιωάννης Χαραλαμπίδης Σάμος, 03 07 Μαΐου 2014

Τίτλος μαθήματος/συνεδρίας: Επιχειρηματικός Σχεδιασμός ΙΙ Εισηγητής: Ιωάννης Χαραλαμπίδης Σάμος, 03 07 Μαΐου 2014 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ" «Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

Real Tangible Solutions

Real Tangible Solutions Real Tangible Solutions Σε έναν κόσμο όπου το ανθρώπινο δυναμικό αναδεικνύεται ως το κυριότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η ManpowerGroup παρέχει στους οργανισμούς το ταλέντο που χρειάζονται για να καινοτομούν

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων:

Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Νέος Κύκλος Σπουδών από το E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Ιωάννης Μαρκασιώτης

Δρ. Ιωάννης Μαρκασιώτης Δρ. Ιωάννης Μαρκασιώτης Business Analyst Υπηκοότητα: Ελληνική Πόλη Κατοικίας: Καλλιθέα - Αθήνα Έτος Γέννησης: 1960 E-mail: markasiotis@intralot.com Τηλ.: 6937249 359 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

MANAGEMENT BY ACTION 25 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ 39 ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 11 ΓΛΩΣΣΕΣ 14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 500 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ 15.000 ΣΤΕΛΕΧΗ

MANAGEMENT BY ACTION 25 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ 39 ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 11 ΓΛΩΣΣΕΣ 14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 500 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ 15.000 ΣΤΕΛΕΧΗ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ MANAGEMENT BY ACTION 39 ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 11 ΓΛΩΣΣΕΣ 14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 500 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ World s s No 1 Business Simulation Training 15.000 ΣΤΕΛΕΧΗ Press to navigate Press to

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ» Διεξαγωγή: CMR Cypronetwork και CIM

«ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ» Διεξαγωγή: CMR Cypronetwork και CIM «ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ» Διεξαγωγή: CMR Cypronetwork και CIM Ταυτότητα έρευνας Μέγεθος δείγματος: 400 συνεντεύξεις Ημερομηνία διεξαγωγής: Μάρτιος 2015 Κάλυψη: Επιλογή δείγματος:

Διαβάστε περισσότερα

Διαφήμιση και Επιχειρησιακή Επικοινωνία. Ενότητα # 7: Δημοσιότητα Διδάσκων: Γεώργιος Πανηγυράκης Τμήμα: Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Διαφήμιση και Επιχειρησιακή Επικοινωνία. Ενότητα # 7: Δημοσιότητα Διδάσκων: Γεώργιος Πανηγυράκης Τμήμα: Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Διαφήμιση και Επιχειρησιακή Επικοινωνία Ενότητα # 7: Δημοσιότητα Διδάσκων: Γεώργιος Πανηγυράκης Τμήμα: Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στα

Διαβάστε περισσότερα

Ποσοτική Έρευνα στο Κοινό του Money Show 2013 στην Αθήνα. ή ς 42-44, 161 21 ή.210-7455900, Fax 210-7488713 E-mail: hrh@otenet.gr, http://www.hrh.

Ποσοτική Έρευνα στο Κοινό του Money Show 2013 στην Αθήνα. ή ς 42-44, 161 21 ή.210-7455900, Fax 210-7488713 E-mail: hrh@otenet.gr, http://www.hrh. Ποσοτική Έρευνα στο Κοινό του Money Show 2013 στην Αθήνα ή ς 42-44, 161 21 ή.210-7455900, Fax 210-7488713 E-mail: hrh@otenet.gr, http://www.hrh.gr Εισαγωγή / Στόχος της Έρευνας Στα πλαίσια της μεγαλύτερης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ CFA LEVEL ΙI 12 Φεβρουαρίου 24 Μαϊου 2007

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ CFA LEVEL ΙI 12 Φεβρουαρίου 24 Μαϊου 2007 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ CFA LEVEL ΙI 12 Φεβρουαρίου 24 Μαϊου 2007 Το Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο της ΕΕΤ και η Hellenic CFA Society 1 συνδιοργανώνουν υψηλού επιπέδου πρόγραμμα προετοιμασίας

Διαβάστε περισσότερα

shaping the world of life sciences life sciences good to know you

shaping the world of life sciences life sciences good to know you shaping the world of life sciences good to know you life sciences Best Workplaces 2013 Greece profile H Randstad είναι ένας από τους μεγαλύτερως παρόχους στελέχωσης και υπηρεσίων Ανθρώπινου Δυναμικού παγκοσμίως

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Γνωστικό περιεχόμενο Περιεχόμενο Τμήματος Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καταλαμβάνει σημαντική θέση στο χώρο των

Διαβάστε περισσότερα

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΚΡΙΣΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 36 Συνεντεύξεις σε Βάθος με: Επιχειρηματίες / Διευθύνοντες Σύμβουλους / Marketing Directors 11 Εκπρόσωποι Μαρκών 10 Εκπρόσωποι ΜΜΕ 7 Εκπρόσωποι της Επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας Ανταγωνιστικές Στρατηγικές γι Αντιµετώπιση της Κρίσης

Σχεδιάζοντας Ανταγωνιστικές Στρατηγικές γι Αντιµετώπιση της Κρίσης Σχεδιάζοντας Ανταγωνιστικές Στρατηγικές γι Αντιµετώπιση της Κρίσης Ανάγκη κατάρτισης: Οι αλλαγές στην εποχή µας είναι τόσο ραγδαίες που δυσκολεύουν αφάνταστα την προσπάθεια που κάνουν οι επιχειρήσεις για

Διαβάστε περισσότερα

Social Media Marketing

Social Media Marketing H bclever σας προσκαλεί στο Σεμινάριο με Θέμα: Social Media Marketing Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί από το ΛΑΕΚ 0,45% θα διεξαχθεί στο Μαρούσι Πλάζα στην αίθουσα Auditorium την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Διαβάστε περισσότερα

O πελάτης στο επίκεντρο

O πελάτης στο επίκεντρο Ημερίδα ΕΕΤΤ Ποιότητα Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών & Προστασία Καταναλωτών O πελάτης στο επίκεντρο Η εξυπηρέτηση του πελάτη κομβικό σημείο για την εδραίωση σχέσεων εμπιστοσύνης Tom Στράτος, Διευθυντής Εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Certified Insurance Customer Services

Certified Insurance Customer Services Certified Insurance Customer Services Excellence Specialist 23-24 Απριλίου & 21-22 Μαΐου 2015 ιοργανωτές: Το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία µε το International Association of Financial Management,

Διαβάστε περισσότερα

Δείκτες Μέτρησης Ανθρώπινου Δυναµικού. Δρ. Κωνσταντίνος Τασούλης Καθηγητής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναµικού Deree The American College of Greece

Δείκτες Μέτρησης Ανθρώπινου Δυναµικού. Δρ. Κωνσταντίνος Τασούλης Καθηγητής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναµικού Deree The American College of Greece + Δείκτες Μέτρησης Ανθρώπινου Δυναµικού Δρ. Κωνσταντίνος Τασούλης Καθηγητής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναµικού Deree The American College of Greece Πρόγραµµα σεµιναρίου ü Συγκριτική αξιολόγηση (Benchmarking)

Διαβάστε περισσότερα

πρωτότυπο εργαστήριο βασισμένο στην τεχνική Pandemonium Management που βοηθά να βελτιώσουμε κατακόρυφα την αποτελεσματικότητά μας ως επικεφαλής ή ως

πρωτότυπο εργαστήριο βασισμένο στην τεχνική Pandemonium Management που βοηθά να βελτιώσουμε κατακόρυφα την αποτελεσματικότητά μας ως επικεφαλής ή ως πρωτότυπο εργαστήριο βασισμένο στην τεχνική Pandemonium Management που βοηθά να βελτιώσουμε κατακόρυφα την αποτελεσματικότητά μας ως επικεφαλής ή ως μέλη οποιασδήποτε ομάδας ΠΈΜΠΤΗ 21, ΔΕΥΤΈΡΑ 25 ΚΑΙ ΤΡΊΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza 20 Μαΐου Ν. J.V. 2015 2nd ATHENS HEALTH FORUM Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2nd ATHENS HEALTH FORUM. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015, στo ξενοδοχείο. Την επιμέλεια του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Syllabus Certified Customer Service Executive (CCSE) Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός)

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός) 1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός) Περιγραφή Βραβείου Βραβεύονται συγκεκριμένες δράσεις ή προγράμματα που επιδρούν στη σκέψη, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα κύρια χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς εργασίας- Προσδοκίες εργαζομένων από την εργασία τους σε καιρό κρίσης

Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα κύρια χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς εργασίας- Προσδοκίες εργαζομένων από την εργασία τους σε καιρό κρίσης Δελτίο Τύπου Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα κύρια χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς εργασίας- Προσδοκίες εργαζομένων από την εργασία τους σε καιρό κρίσης Αθήνα, 9/6/2011 Ο όµιλος Adecco, η µεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Μάιος 2012 Είναι ένα πρόγραμμα που φέρνει κοντά τα πεδία της επιστήμης των υπολογιστών και της τεχνολογίας της πληροφορίας με τη διοίκηση και την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΠ ΤΜΗΜΑ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: Από την πληροφορική στη δική σου επιχείρηση»

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΠ ΤΜΗΜΑ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: Από την πληροφορική στη δική σου επιχείρηση» ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΠ ΤΜΗΜΑ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: Από την πληροφορική στη δική σου επιχείρηση» Με συµµετοχή πέρα από την αναµενόµενη ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ, ΔΙΟΊΚΗΣΗ, ΥΛΟΠΟΊΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΆΤΩΝ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΉΣ ΕΤΑΙΡΊΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΆΣ. Planning and managing Advertising

Διαβάστε περισσότερα

CERTIFICATE IN COACHING - AC ACCREDITED Διεθνώς Πιστοποιημένη εκπαίδευση επιπέδου Certificate από τον Association for Coaching

CERTIFICATE IN COACHING - AC ACCREDITED Διεθνώς Πιστοποιημένη εκπαίδευση επιπέδου Certificate από τον Association for Coaching CERTIFICATE IN COACHING - AC ACCREDITED Διεθνώς Πιστοποιημένη εκπαίδευση επιπέδου Certificate από τον Association for Coaching Certificate in Coaching AC Accredited διεθνής αναγνώριση Ανάλυση προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Σεμινάριο εξειδικευμένων γνώσεων 6-11 Ιουλίου 2008 Η διοικητική (αναλυτική) λογιστική αποτελεί σημαντικό παράγοντα συμβολής στη βελτίωση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Η προσέγγιση και επεξεργασία της

Διαβάστε περισσότερα

Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship)

Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship) Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship) Οι αιτήσεις ξεκίνησαν (1ος κύκλος εγγραφών μέχρι 20 Ιουνίου 2015) Έναρξη μαθημάτων: 29 Σεπτεμβρίου 2015 Επιστημονικές υπεύθυνες:

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza 20 Μαΐου Ν. J.V. 2015 2nd ATHENS HEALTH FORUM Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2nd ATHENS HEALTH FORUM. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015, στo ξενοδοχείο. Την επιμέλεια του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ. Developing Leadership Skills

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ. Developing Leadership Skills ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ Developing Leadership Skills Στόχος του Προγράμματος Το πρόγραμμα για την Ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων είναι μα πλήρης, αυτόνομη και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική ενότητα με στόχο

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχείο Park, Λ. Αλεξάνδρας, 10, Αθήνα. Αίθουσα Atlantis Ώρα: 18.00 μ.μ-21.00 μ.μ.

Ξενοδοχείο Park, Λ. Αλεξάνδρας, 10, Αθήνα. Αίθουσα Atlantis Ώρα: 18.00 μ.μ-21.00 μ.μ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ Ξενοδοχείο Park, Λ. Αλεξάνδρας, 10, Αθήνα. Αίθουσα Atlantis Ώρα: 18.00 μ.μ-21.00 μ.μ. 17.50-18.10 Προσέλευση-Εγγραφές 18.10-18.15 Kαλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου HR Society

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση κερδών μέσω της μετάβασης σε πελατοκεντρικό μοντέλο επιχείρησης

Αύξηση κερδών μέσω της μετάβασης σε πελατοκεντρικό μοντέλο επιχείρησης Αύξηση κερδών μέσω της μετάβασης σε πελατοκεντρικό μοντέλο επιχείρησης Παρουσίαση του CRM Customer Relationship Management Ιανουάριος 2005 Αντζέντα... Βελτίωση εταιρικής εικόνας Απόκτηση πολύτιμης γνώσης

Διαβάστε περισσότερα

Βενετία Κουσία. Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup

Βενετία Κουσία. Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup Beyond coaching Στην Εποχή του Ανθρώπου όπου η πιο κρίσιμη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε είναι σε εμάς και στην ομάδα μας, στο Talent Lab αναδεικνύουμε και συνθέτουμε τρόπους ώστε να ανακαλύψουμε, να

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. Ηγεσία

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. Ηγεσία ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Ηγεσία Διδάσκουσα: Αφροδίτη Δαλακούρα ΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΗΓΕΤΗΣ MANAGER COACH 1 Κλασική-μηχανιστική αντίληψη Το παλιό μοντέλο διοίκησης: οικονομικές-υλικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ, ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ MANAGEMENT

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ MANAGEMENT MANAGEMENT ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ MANAGEMENT 1.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακές Επικοινωνίες

Επιχειρησιακές Επικοινωνίες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Επιχειρησιακές Επικοινωνίες Ενότητα # 1: Εισαγωγή στην Επιχειρησιακή Επικοινωνία Πρόδρομος Γιαννάς Καθηγητής Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

TeleUnicom People Before Technology

TeleUnicom People Before Technology TeleUnicom People Before Technology Περιεχόμενα Βασικά Στοιχεία Φιλοσοφία Οργανόγραμμα Διανομή/Συνεργάτες Οικονομικά Στοιχεία Στρατηγικοί Στόχοι Οφέλη Συνεργασίας Βασικά στοιχεία Βασικά στοιχεία Η TeleUnicom

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σχεδιασμός και η Εκπόνηση Προγραμμάτων Πώλησης Υπηρεσιών γύρω από Επαγγελματίες Αθλητές είναι τομέας δράσης της Sports Consulting.

Ο Σχεδιασμός και η Εκπόνηση Προγραμμάτων Πώλησης Υπηρεσιών γύρω από Επαγγελματίες Αθλητές είναι τομέας δράσης της Sports Consulting. Η εταιρία Εταιρία Η εταιρία Έρευνας & Ανάλυσης Valuation & Research Specialists ( VRS ) ιδρύθηκε το έτος 2002 και δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε εταιρικούς

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για την εταιρία 121 χρόνια λειτουργίας

Λίγα λόγια για την εταιρία 121 χρόνια λειτουργίας Λίγα λόγια για την εταιρία 121 χρόνια λειτουργίας Στις 15 Ιουνίου 1891, ιδρύεται η Εθνική Ασφαλιστική με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος & σε συνεργασία με τα 4 κορυφαία ιδρύματα της χώρας Αναπτύσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή

Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή Το UGSM- Monarch Business School: Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και καταξιωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ DRIVING TO... SUCCESS Γνωρίστε τα νέα πακέτα συμβουλευτικών υπηρεσιών της Analysis Business Cnsulting, προσαρμοσμένες απόλυτα στις ανάγκες της επιχείρησης σας, πάντα με σταθερή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

Αμφιθέατρο της. Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. www.palladianconferences.gr

Αμφιθέατρο της. Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. www.palladianconferences.gr Athens Women Forum 2015 η palladian communications specialists διοργανώνει το athens women forum 2015, με σκοπό τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου και διαβούλευσης, με επίκεντρο τη

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο

Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο 2 παρουσίαση Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο Ένας συνεταιρισμός, μία φιλοσοφία και 70 καταστήματα μέλη σε όλη την Ελλάδα. Τι σημαίνουν αυτά; Όμιλος Sinialo! Γνωρίστε τον! Επιμέλεια Γεωργία Αλεξίου Στη σημερινή

Διαβάστε περισσότερα

Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ

Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ The Best and Brightest World-class education It s closer than you think Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ www.ait.gr/bsc Σκέψου από τώρα... Τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2010-2012 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ATHENS ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς Δ/ντής Executive και M.Sc. in Human Resources Management ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ATHENS ΣΤΟΧΟΣ Μάθηση =

Διαβάστε περισσότερα

BELBIN. Στον τρόπο, δηλαδή με τον οποίο υποδέχονται και εξυπηρετούν τον πελάτη.

BELBIN. Στον τρόπο, δηλαδή με τον οποίο υποδέχονται και εξυπηρετούν τον πελάτη. 15ο Newsletter. 14/05/2012 BELBIN AN ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ NEWSLETTERS, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: info@progressthrough.gr ή info@belbin.gr ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ηγηθείτε για να φέρετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Δημήτρης Σαμαράς Πρόεδρος - CEO Όμιλος Εταιριών ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ηγηθείτε για να φέρετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Δημήτρης Σαμαράς Πρόεδρος - CEO Όμιλος Εταιριών ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ηγηθείτε για να φέρετε εξαιρετικά αποτελέσματα Δημήτρης Σαμαράς Πρόεδρος - CEO Όμιλος Εταιριών ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ποιοι είμαστε Όμιλος Εταιριών Σαμαράς & Συνεργάτες ( 5 εταιρείες ). One Stop Consulting

Διαβάστε περισσότερα

XEL 1000/CPS/ ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ/, 60 ώρες/ 700 Μιχάλης Χιωτάκης/ Παρασκευή 18:00-21:00 ΕΝΑΡΞΗ: 4/11

XEL 1000/CPS/ ΑΓΓΛΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ/, 60 ώρες/ 700 Μιχάλης Χιωτάκης/ Παρασκευή 18:00-21:00 ΕΝΑΡΞΗ: 4/11 CPS REA 3000/CPS/ REAL ESTATE/ 63 ώρες/ 1400 / Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-21:00 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα