Get Inbound, Get more sales with Dingo Marketing Team

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Get Inbound, Get more sales with Dingo Marketing Team"

Transcript

1

2 Get Inbound, Get more sales with Dingo Marketing Team Η Ομάδα της Dingo είναι εδώ για να βοηθήσει κάθε επιχείρηση ανάλογα με τις ανάγκες της! Οι πελάτες σας βρίσκονται εκεί έξω! Σας βοηθάμε να τους βρείτε και να έρθουν σε εσάς! SEO Η σελίδα σας στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης! AdWords Βρεθείτε μπροστά στους πελάτες σας τη στιγμή που αναζητούν για εσάς στη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως, τη Google! Social Media Marketing Κοινωνικοποιηθείτε αποτελεσματικά με το κοινό σας με τη βοήθειά μας! Graphic Design Image is Everything! Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Εμείς φροντίζουμε κάθε μία από αυτές να είναι ποιοτική!

3 Λίγα λόγια για τη Φωτεινή! Η Φωτεινή είναι Οικονομολόγος με MSc στην Πληροφορική & Διοίκηση, Certified από τη Hubspot στο Inbound Marketing και από τη Google στα Analytics. Αρνείται πεισματικά την έννοια «δε γίνεται» και πιστεύει ότι η σωστή προβολή της επιχείρησης ξεκινά από την εσωτερική της οργάνωση. Στην Ομάδα Marketing της Dingo φέρει τη Σφραγίδα της Marketing Consultant, με εξειδίκευση στο κομμάτι του Search Engine Optimization και της δημιουργίας διαφημιστικών καμπανιών μέσω Google AdWords. Σε κάθε περίπτωση πιστεύει ότι όλα ξεκινάνε από το να ξέρεις σε ποιο κομμάτι των καταναλωτών απεθύνεσαι και ποιους θέλεις να είναι πελάτες σου. Το marketing αναδεικνύεται μέσα από τα σωστά μηνύματα και οφείλεις να ξέρεις σε ποιον θέλεις να μιλήσεις, αν θέλεις τα μηνύματα αυτά να μεταφερθούν σωστά. Είμαι στο Twitter! Θα με

4 Περιεχόμενα Εισαγωγή - Τι είναι τελικά αυτό το Inbound? Η βασική Ιδέα του Inbound Marketing. Buyer Personas Το Δικό σας Κοινό! Γιατί Inbound; Τα βασικά περιεχόμενα του Inbound.

5 Εισαγωγή - Τι είναι τελικά αυτό το Inbound?7 Για πολλούς από εσάς μπορεί να είναι μία άγνωστη λέξη (Inbound) δίπλα σε μία γνωστή (Marketing), κάτι που έκανε τον τίτλο να ξεχωρίσει και να σας κινήσει το ενδιαφέρον. Άλλοι πάλι μπορεί και κάπου να το έχετε πετύχει κάποια στιγμή. Για τους αναγνώστες του Newsroom μας βέβαια, ίσως να είναι και η κατάλληλη στιγμή για διαγώνισμα! Όπως και να έχει είστε στο κατάλληλο μέρος για να ανακαλύψετε τι ονομάζουμε Inbound και πώς αυτό μπορεί να βοηθήσει τη στρατηγική marketing που χρησιμοποιείτε για την επιχείρησή σας ώστε να μεγιστοποιήσετε τις πωλήσεις σας και να ελαχιστοποιήσετε τον άδοξο κόπο και τα άσκοπα έξοδα. MARKETING that PEOPLE LOVE Σκεφτείτε ότι το Inbound είναι ολόκληρος τρόπος σκέψης, μία έννοια που μπορεί να περάσει στην κουλτούρα μίας ολόκληρης επιχείρησης. Αν αξίζει; Σκεφτείτε μόνο ότι έχει χρηστεί παγκοσμίως με τον όρο Marketing that People Love. Αν θέλετε λοιπόν οι σχέσης ανάμεσα στους πελάτες και την επιχείρησή σας να χαρακτηρίζεται από αγάπη, τότε σίγουρα αξίζει.

6 Εισαγωγή - Τι είναι τελικά αυτό το Inbound?7 Πριν προχωρήσουμε θέλω να διαβάσετε και να κλείσετε αυτό το βιβλίο έχοντας στο μυαλό σας και τα κυριότερα σημεία αλλά και το εξής σημαντικό και για αυτό το σημειώνω και από την αρχή Το Inbound είναι το να είσαι στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή και για τους κατάλληλους ανθρώπους. Αν αυτή η συναστρία δεν μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις σας, τότε τι μπορεί;

7 Η βασική Ιδέα του Inbound Marketing.7 Σαν όρος, το Inbound Marketing ακούστηκε και κατοχυρώθηκε για πρώτη φορά από τη Hubspot το Η εταιρία τότε έδωσε τον ακόλουθο ορισμό Είναι μία μεθοδολογία που επικεντρώνεται στη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, το οποίο χρησιμοποιούμε για να έλξουμε τους ανθρώπους στην επιχείρησή μας και σε αυτό που προσφέρει. (State of Inbound Hubspot). Όπως έχουμε ορίσει και στο παρελθόν, το Inbound Marketing αναφέρεται σε όλες εκείνες τις στρατηγικές marketing που ο κόσμος μπορεί να αγαπήσει και να ακολουθήσει, χωρίς να φοβάται ούτε να αποφεύγει τις επιχειρήσεις που τον προσεγγίζουν.

8 Η βασική Ιδέα του Inbound Marketing.7 Η κατάσταση αυτή ξεκινάει από την ίδια την επιχείρηση και από τον τρόπο που αποφασίζει να προσεγγίσει την αγορά και τους καταναλωτές. Σε κάθε περίπτωση, η επιχείρηση έχει δύο επιλογές 1. Να ξεκινήσει να στέλνει άσκοπα τα μηνύματά της προς τα έξω, χρησιμοποιώντας αλόγιστα οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας (τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο κ.α.), χωρίς όμως να λαμβάνει πρώτα υπόψη σε ποιον καταλήγουν τελικά τα μηνύματα αυτά. Σε αυτήν την περίπτωση απλά λέμε ότι κάναμε ότι μπορούσαμε και αν είμαστε τυχεροί κάποιο από αυτά τα μηνύματα θα καταλήξει και σε κάποιον ενδιαφερόμενο. Αυτή είναι η περίπτωση του Outbound, ή αλλιώς της τακτικής Ώθησης (Push). Σε αυτή την περίπτωση η επιχείρηση ακολουθεί τη στρατηγική όπου σπρώχνει μηνύματα προς την αγορά είτε μαζικά, είτε και πιο μεμονωμένα. Το πιο κλασικό παράδειγμα μεμονομένου μηνύματος Push είναι οι κλήσεις που δεχόμαστε στο σπίτι για να αλλάξουμε πάροχο τηλεπικοινωνίας.

9 Η βασική Ιδέα του Inbound Marketing.7 2. Σε αντίθετη περίπτωση η επιχείρηση ξεκινάει πάντα με γνώμονα Σε ποιον θέλω να στείλω τα μηνύματά μου; Τι χρειάζεται από εμένα; Τι ανάγκη του καλύπτω μέσα από αυτό που του προσφέρω; Μόλις απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις, η επιχείρηση ξεκινάει και στέλνει προς την αγορά μηνύματα, τα οποία όμως δεν έχουν σκοπό να ενοχλήσουν κανέναν. Έχουν όμως στόχο να κινήσουν το ενδιαφέρον αυτών των καταναλωτών που χρειάζονται την επιχείρηση και αυτό που προσφέρει. Αυτή είναι η περίπτωση του Inbound. Δεν ενοχλώ με τα μηνύματά μου. Απλά ενημερώνω για το τι είμαι και τι κάνω. Αν είσαι όμως ο κατάλληλος καταναλωτής για εμένα, θα έρθεις από μόνος σου στη συνέχεια σε εμένα, γιατί έχω να σου προσφέρω, να σου δώσω αξία. Σαν επιχείρηση, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να φροντίσω, ώστε τα μηνύματά μου να παρουσιάζονται εκεί που υπάρχουν οι καταναλωτές μου.

10 Η βασική Ιδέα του Inbound Marketing.7 Μα είναι όλα αυτά δυνατά; Ζούμε στην εποχή του Διαδικτύου και των Σωστών Στατιστικών Δεδομένων. Όλα είναι δυνατά!

11 Η βασική Ιδέα του Inbound Marketing.7 Αν θέλουμε να συνοψίσουμε λοιπόν, ο βασικός τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε με την λογική του Inbound, είναι ο εξής Αντί να δαπανάμε πλέον την ενέργειά μας στο να κυνηγήσουμε το κοινό μίας αγοράς (έστω όλους τους Έλληνες καταναλωτές), προσανατολίζουμε τις κινήσεις μας με τέτοιον τρόπο, ώστε να βρούμε σε ποιο κομμάτι από αυτή την αγορά, το προϊόν ή η υπηρεσία που προσφέρουμε έχει να αποδώσει κάποια αξία. Ή πιο απλά, ποιοι είναι αυτοί οι καταναλωτές οι οποίοι χρειάζονται στην καθημερινότητά τους αυτό που έχουμε να τους δώσουμε. να καταλάβουμε πως μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτό το κομμάτι, ώστε να μας προσέξει και τελικά να δείξει ενδιαφέρον. Είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να ακολουθήσουν κάποιον που μιλάει στη γλώσσα τους και απαντάει στα ερωτήματά τους. να βρούμε σε ποια σημεία ακριβώς (διαδίκτυο, τηλεόραση, ραδιόφωνο, χορηγίες κ.α.) αξίζει να τοποθετήσουμε το όνομα της επιχείρησής μας και με ποιον τρόπο (διαφημιστικό, άρθρο σε κάποιο forum ή blog κ.α.), ώστε να το βρουν οι καταναλωτές που μας ενδιαφέρουν και να οδηγηθούν τελικά σε εμάς.

12 Αποτέλεσμα Δημιουργούμε ένα μονοπάτι στους καταναλωτές που μας ενδιαφέρουν ώστε να έρθουν σε εμάς από μόνοι τους, δηλαδή με τη θέλησή τους. Σκεφτείτε πόσο πιο θετικά προδιατεθειμένος έρχεται ένας πελάτης, όταν έχει οδηγηθεί σε μία επιχείρηση από επιλογή του, από το να μάθει για αυτήν μέσα από έναν πόλεμο τηλεφωνημάτων, και διαφημιστικών μηνυμάτων. Σκεφτείτε τον συνειρμό δημιουργεί στην επιχείρηση κατά την πρώτη περίπτωση και αυτόν που δημιουργεί κατά τη δεύτερη.

13 Buyer Personas Το Δικό σας Κοινό!7 Από την προηγούμενη ενότητα έγινε ξεκάθαρο πόσο σημαντικό είναι σε κάθε περίπτωση μία επιχείρηση να ξέρει σε ποιους καταναλωτές απευθύνεται. Ανάλογα με το αντικείμενο της, κάθε επιχείρηση μπορεί να ικανοποιήσει συγκεκριμένες ομάδες καταναλωτών, άτομα δηλαδή που έχουν μία κοινή ανάγκη. Παράδειγμα Ένα Super Market σε μία γειτονιά έχει σαν Buyer Personas τους κατοίκους μίας συγκεκριμένης γεωγραφικής ακτίνας. Πιο εξειδικευμένο, ένα ζαχαροπλαστείο με γλυκά ειδικά για διαβητικούς, έχει σαν Buyer Personas τους ανθρώπους που παρουσιάζουν αυτήν την πάθηση και δεν μπορούν να καταναλώσουν ζάχαρη. Προσοχή εδώ! Το συγκεκριμένο Super Market δε σημαίνει ότι δε θα εξυπηρετήσει κάποιον που δεν είναι κάτοικος στη συγκεκριμένη γεωγραφική ακτίνα. Δε σημαίνει δηλαδή ότι αν πάει να ψωνίσει από εκεί κάποιος περαστικός, ή κάποιος που μένει αλλού και τυχαίνει να εργάζεται εκεί κοντά, θα του κλείσει την πόρτα στα μούτρα. Πελάτες μπορούν πάντα να εμφανισθούν και από άλλα σημεία. Κάθε επιχείρηση ξέρει όμως ότι η κύρια πηγή εσόδων και ο κύριος όγκος πελατών της προέρχεται από μία συγκεκριμένη ομάδα καταναλωτών που μοιράζεται κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

14 Buyer Personas Το Δικό σας Κοινό!7 Βρείτε λοιπόν και προσδιορίστε τους δικούς σας Buyer Personas. Πολλές φορές αυτό που βοηθάει είναι και το να τους προσωποποιήσουμε. Όταν προσδιορίζουμε το καταναλωτικό μας κοινό, προσπαθούμε να καλύψουμε εκτενώς τις ακόλουθες ερωτήσεις 1.Ποια είναι η βασική ανάγκη που έχει αυτό το καταναλωτικό κοινό (π.χ. δεν μπορεί να καταναλώσει τρόφιμα με ζάχαρη). 2.Έχει κάποια συγκεκριμένα δημογραφικά χαρακτηριστικά; (π.χ. ηλικίες 18-25, γένους αρσενικού) 3.Υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν το κοινό αυτό σε σχέση με την ανάγκη που υπάρχει; (π.χ. Ποιες τροφές μπορεί να έχουν κρυφές ποσότητες ζάχαρης;) 4.Ποια κανάλια επικοινωνίας είναι πιο δημοφιλή σε αυτό το καταναλωτικό κοινό; (π.χ. Μέλουσες Νύφες Pinterest).

15 Buyer Personas Το Δικό σας Κοινό!7 Αφού ξεκαθαρίσετε σε ποιο κοινό της αγοράς απευθύνεστε, δοκιμάστε να παίξετε ένα παιχνίδι. Κάθε μήνυμα που στέλνετε κάντε το σα να τους μιλάτε κατά πρόσωπο. Έστω δηλαδή ότι θέλετε να κάνετε ένα post στο Facebook με ένα άρθρο. Αν ο Buyer Persona σας ήταν μπροστά σας και εσείς είχατε το άρθρο αυτό στα χέρια σας, ίσως σε μία εφημερίδα, με ποιον τρόπο θα του λέγατε Διάβασε αυτό το άρθρο, θα σε βοηθήσει να λύσεις την απορία που έχεις. Κάντε αυτόν τον τρόπο μία πρόταση και χρησιμοποιήστε αυτή όταν κάνετε το post. Έχετε περισσότερη απήχηση; Δεν είναι καθόλου περίεργο και σίγουρα δεν είναι τυχαίο! Όταν ξεκαθαρίζουμε λοιπόν την ομάδα των καταναλωτών που αποτελεί και την κύρια πηγή εσόδων για την επιχείρησή μας καταφέρνουμε και δημιουργούμε μία εικόνα επικοινωνίας που μιλάει απευθείας σε αυτούς τους καταναλωτές.7 Το να ανακαλύψει μία επιχείρηση τους Buyer Personas της αποτελεί από μόνο του μία επένδυση, η οποία στη συνέχεια καθιστά ακόμα πιο αποτελεσματική την επένδυση που θα κάνει η επιχείρηση για την προβολή και την προώθησή της.

16 Buyer Personas Το Δικό σας Κοινό!7 Γνωρίζοντας που απευθύνεστε μπορείτε να επιτύχετε Αποτελεσματικότερη κατανομή των προωθητικών σας μηνυμάτων. Γνωρίζετε εξ αρχής ότι αν τοποθετήσετε τα συγκεκριμένα μηνύματα στα συγκεκριμένα σημεία (Social Media, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.α.) θα γίνετε αντιληπτοί από τη συγκεκριμένη ομάδα καταναλωτών που επιθυμείτε. Μειώνετε το κόστος προβολής. Σκεφτείτε πόσα χρήματα γλιτώνετε όταν, αντί να στέλνετε μαζικά προωθητικά μηνύματα, επικεντρώνεστε μόνο στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται όντως να αγοράσουν αυτό που εσείς προσφέρετε. Είστε σε θέση να γνωρίζετε πως θα κάνετε τα μηνύματά σας πιο θελκτικά ως προς τη συγκεκριμένη ομάδα καταναλωτών στην οποία απευθύνεστε. Όταν γνωρίζετε που απευθύνεστε, μπορείτε να ανακαλύψετε πώς να επικοινωνήσετε με τους καταναλωτές που απευθύνεστε ώστε να σας ακούσουν και να μη σας απορρίψουν. Ή, ακόμη πιο απλά, είστε επιτέλους σε θέση να μιλήσετε στη γλώσσα τους. Πόσο πιο αποτελεσματικό και πόσο πιο κατατοπιστικό. Δε συμφωνείτε;

17 Γιατί Inbound; 7 Νομίζω ότι ο κύριος παράγοντας για τον οποίο αξίζει να σκεφτείτε και να ενσωματώσετε το Inbound στην κουλτούρα της επιχείρησής σας μπορεί να αναφερθεί με τον ακόλουθο παραλληλισμό του Matthew Wainwright (Inbound Marketing Manager, HubSpot) Δε ζητάς ποτέ από κάποιον να σε παντρευτεί από το πρώτο σας ραντεβού. Ο κάθε ένας από εμάς απλά θα τρομάξει μετά από μία τέτοια κίνηση Αν λοιπόν βομβαρδίζεις κάποιον με Pop Up μηνύματα και CTAs Επικοινωνήστε μαζί μας ΤΩΡΑ για να ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ αυτό που προσφέρουμε! είναι σα να κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα - Ζητάς από τον επισκέπτη της σελίδας σου, να γίνει πελάτης σου με το Καλημέρα. Εσείς κάνετε κάτι τέτοιο, με τόση ευκολία; Σκεφτείτε λίγο τον εαυτό σας, πόσο εύκολα εμπιστεύεστε μία επιχείρηση, ώστε να γίνετε πελάτης της και μάλιστα πιστός; Βλέπετε ότι δεν είναι κάτι που κάνετε από τη μία μέρα στην άλλη. Πως περιμένετε λοιπόν να το κάνουν οι δικοί σας πελάτες; Μέσα από το Inbound Marketing λοιπόν δίνουμε τη δυνατότητα στον κόσμο πρώτα να μας γνωρίσει. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη που έχει ο πελάτης μας για να μας εμπιστευθεί κι έτσι τον ενημερώνουμε γιατί είμαστε άξιοι για αυτό.

18 Γιατί Inbound; 7 Σκεφτείτε το εξής Αν ανήκετε σε μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο υπάρχει πιθανότητα οι πελάτες σας να μη σας συναντήσουν ποτέ. Αν αναλογισθούμε λοιπόν ότι δραστηριοποιούμαστε στην ελληνική αγορά, θα καταλάβουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας να προσφέρουμε σε έναν καταναλωτή κίνητρα να μας εμπιστευθεί χωρίς να χρειαστεί να μας επισκεφθεί. Οι Έλληνες καταναλωτές το χρειάζονται αυτό σε μία μεγάλη πλειοψηφία.7 Στην περίπτωση που παίξετε το χαρτί Εγώ δραστηριοποιούμαι και (μόνο) στο εξωτερικό, θα παίξω κι εγώ το χαρτί του Ανταγωνισμού. Κατά πλειοψηφία όσο μεγαλύτερη η Αγορά, τόσο πιο έντονος ο Ανταγωνισμός. Ας κερδίσει ο αξιότερος εμπιστοσύνης λοιπόν!

19 Γιατί Inbound; 7 Ακολουθώντας τον Τρόπο Λειτουργίας της Αγοράς.7 Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε το εξής. Σε κάθε περίπτωση η Αγορά αποτελείται από δύο πλευρές. Για όποιον επιχειρηματικό κλάδο κι αν μιλάμε, όταν γίνεται κάποια συναλλαγή, μία αγοραπωλησία δηλαδή, θα υπάρχει και πάντοτε ο καταναλωτής ο οποίος έχει μία ανάγκη και χρειάζεται να την καλύψει και ο επιχειρηματίας που είναι ο κατάλληλος για να καλύψει τη συγκεκριμένη ανάγκη. Το σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσει ο καταναλωτής ότι όντως η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι η κατάλληλη και ότι θα καταφέρει έπειτα από τη συναλλαγή του μαζί της να ικανοποιήσει την ανάγκη που έχει. Θα συμφωνήσω απόλυτα με το γεγονός ότι ο καταναλωτής δε θα το καταλάβει ποτέ από μόνος του, ότι η επιχείρησή μας είναι η κατάλληλη. Δεν είναι και αυτός ο ρόλος του άλλωστε μέσα σε αυτή τη συναλλαγή. Ο ρόλος του καταναλωτή είναι, όταν χρειάζεται κάτι, να ψάχνει να βρει τον κατάλληλο. Το θέμα είναι εμείς να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε όταν ψάχνει, να βρει εμάς. Στη συνέχεια, είναι στο χέρι μας, να καταλήξουμε παρέα με τον καταναλωτή στο συμπέρασμα ότι όντως εμείς είμαστε οι κατάλληλοι. Και φυσικά είναι στο χέρι μας ώστε ο καταναλωτής να εξακολουθεί να έχει αυτή την εντύπωση και αφού γίνει πελάτης μας.

20 Τα βασικά περιεχόμενα του Inbound.7 Όπως σας είπα και στην αρχή, μέσα από τη λογική του Inbound η δουλειά μας είναι να βρεθούμε στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή και για τους κατάλληλους ανθρώπους. Αντί λοιπόν να διακόπτουμε τη ροή της ημέρας ενός καταναλωτή με ενοχλητικά τηλεφωνήματα και διαφημίσεις, τους προσελκύουμε στη σελίδα μας και στον χώρο μας όταν οι ίδιοι ενδιαφέρονται και αναζητούν λύσεις για να επιλύσουν κάποιο θέμα που τους απασχολεί.

21 Τα βασικά περιεχόμενα του Inbound.7 Η διαδικασία αυτή γίνεται μέσα από τέσσερα σημεία, κάθε ένα από τα οποία οδηγεί στο επόμενο 1.Websites στη βέλτιστη μορφή Και αναφορικά με την εμφάνιση της σελίδας μας, και από το πόσο φιλική είναι στις μηχανές αναζήτησης. Δημιουργούμε σελίδες με blog (δηλαδή πλούσια σε φρέσκο και ποιοτικό περιεχόμενο), χτισμένα γύρω από τις λέξεις - κλειδιά που αντιπροσωπεύουν τον κλάδο και την αγορά. Σημαντική προσθήκη η άμεση σύνδεση με τα Κοινωνικά μας Δίκτυα. Με αυτόν τον τρόπο ο κάθε επισκέπτης ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με την επιχείρησή μας με δική του θέληση και χωρίς εμείς να τον διακόψουμε.

22 Τα βασικά περιεχόμενα του Inbound.7 2.Έξυπνα Websites Ή αλλιώς σελίδες που επιτυγχάνουν στόχους. Η σελίδα μας δεν είναι πλέον απλά για να κάθεται και να την καμαρώνουμε. Την έχουμε για να μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους για τους οποίους τη δημιουργήσαμε από την αρχή. (Σκεφτείτε το και από τη δική σας πλευρά. Για εσάς η σελίδα αυτή είχε κάποιο κόστος. Δε θέλετε να πάρετε πίσω σε πωλήσεις την επένδυση που κάνατε;) Όταν δημιουργούμε τη σελίδα μας λοιπόν ξέρουμε από την αρχή τη θέλουμε να κάνει ένας επισκέπτης που θα την επισκεφθεί. Δίνουμε λοιπόν το κατάλληλο υλικό, με τις κατάλληλες απαντήσεις. Σε αυτά προσθέτουμε τα κατάλληλα CTAs και τα κατάλληλα κίνητρα. Θέλουμε να μετατρέψουμε τον απλό επισκέπτη, σε Enthusiast της επιχείρησής μας και τελικά σε δικό μας πιστό πελάτη.

23 Τα βασικά περιεχόμενα του Inbound.7 Μαζί με το Website βοηθάμε κι εμείς, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας Οι επισκέπτες έρχονται στη σελίδα μας, αφήνουν τα στοιχεία τους, πιθανόν να κατεβάσουν κάποιο e-book μας, ή να προτιμήσουν κάποια από τις προσφορές μας. Όλα αυτά μας δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τις ανάγκες τους. Αν λοιπόν καταλήξουμε σε μία λύση που καλύπτει αυτή τους την ανάγκη, δεν είναι κακό να τους την προτείνουμε. Έχουμε άλλωστε τα στοιχεία τους και μάλιστα με τη δική τους συγκατάθεση.

24 Τα βασικά περιεχόμενα του Inbound.7 Θέλετε να διατηρήσετε την επικοινωνία με τους επισκέπτες της σελίδας σας και τους Social Media Fans σας; Διατηρήστε το χιούμορ, την εξυπνάδα και τη δημιουργικότητά σας ζωντανά! Χωρίς να χάνετε τον επαγγελματισμό σας απλά δώστε τους το κάτι που θα τους κάνει να αισθανθούν θετικά και όμορφα. Η ανάμνηση και η εμπειρία είναι αλληλένδετες μεταξύ τους.

25 Εφαρμόστε το Inbound Marketing στην Επιχείρηση σας! Παπαλουκά 31, Ρόδος

26

checklist 12 βήματα για να μετατρέψετε τους επισκέπτες του site σας σε πελάτες!

checklist 12 βήματα για να μετατρέψετε τους επισκέπτες του site σας σε πελάτες! ebook checklist 12 βήματα για να μετατρέψετε τους επισκέπτες του site σας σε πελάτες! Το δεύτερο μέρος του πιο ολοκληρωμένου οδηγού για websites με tips και σωστές πρακτικές για μια αποτελεσματική στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ 2.4.2.β «Υποστήριξη Επιχειρηματικών Ιδεών των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Σερρών» ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΕΑΕΚ 2.4.2.β «Υποστήριξη Επιχειρηματικών Ιδεών των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Σερρών» ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ EIΣΑΓΩΓΗ Η επιρροή της διαφήμισης υπήρξε κι εξακολουθεί να είναι αναμφισβήτητα αισθητή, τόσο σε οικονομικά και επιχειρηματικά πλαίσια, όσο και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ Προώθηση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσα από τα Social Media,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Διπλωματική εργασία ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ. - Project ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ. - Project ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - Project ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3,4,5 ΤΜΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ...5,6,7 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ...8,9,10 ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΩΝ...10,11,13,14 ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ...14,15

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο.

Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Σχολή: Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα: Διαχείριση Πληροφοριών. Π τυ χ ιακ ή Ερ γασία Θέμα: Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο. Επιμέλεια εργασίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING

ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Καβάλα 2007 ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING Η πτυχιακή εργασία παραδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

1.2 Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης σήμερα είναι οι εξής:... 9. 1.5 Τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης μέσω των social media...

1.2 Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης σήμερα είναι οι εξής:... 9. 1.5 Τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης μέσω των social media... Περίληψη Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται σε μια στενωπό από την οποία δύσκολα θα βγει. Οι νέοι επαγγελματίες αλλά και οι παλιοί προσπαθούν να επιβιώσουν καθημερινά σε έναν άνισο αγώνα. Σε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Κρίση; Ωραία!!!

Οικονομική Κρίση; Ωραία!!! Οικονομική Κρίση; Ωραία!!! Θα σου περιγράψω μία εικόνα. Είμαστε οικογενειακώς βουτηγμένοι στα χρέη. Ο πατέρας μου έχει εγκαταλείπει την χώρα προσπαθώντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην Αγγλία. Πίσω στην

Διαβάστε περισσότερα

Προώθηση Ιστοσελίδων Internet Marketing. 14/1/2014 Τραχαλάκης Παναγιώτης

Προώθηση Ιστοσελίδων Internet Marketing. 14/1/2014 Τραχαλάκης Παναγιώτης Προώθηση Ιστοσελίδων Internet Marketing Τραχαλάκης Παναγιώτης Προγραμματιστής Αναλυτής Ειδικός εφαρμογών Διαχείριση Επιχειρησιακής Γνώσης και υπηρεσίες Internet marketing 1996 Κατασκευή ιστοσελίδων. 2000

Διαβάστε περισσότερα

Ο Απόλυτος Τρόπος Για Να Εκμεταλλευτείς Το Internet

Ο Απόλυτος Τρόπος Για Να Εκμεταλλευτείς Το Internet ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Ο Απόλυτος Τρόπος Για Να Εκμεταλλευτείς Το Internet Κυριαρχία Μέσω Internet Ταμπακάς Γεώργιος ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕΣΩ INTERNET Μία «Επαναστατική» Μέθοδος και ένας Super Επικερδής και Αυτοματοποιημένος

Διαβάστε περισσότερα

Web-Marketing. Το web-marketing µπορεί να εκπληρώσει πέραν της αύξησης των πωλήσεων και της µείωσης του κόστους διάφορες λειτουργίες όπως:

Web-Marketing. Το web-marketing µπορεί να εκπληρώσει πέραν της αύξησης των πωλήσεων και της µείωσης του κόστους διάφορες λειτουργίες όπως: Web-Marketing Το web-marketing µπορεί να εκπληρώσει πέραν της αύξησης των πωλήσεων και της µείωσης του κόστους διάφορες λειτουργίες όπως: Έρευνα αγοράς ( καθορισµός αναγκών καταναλωτών, ανάλυση ανταγωνιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΞΕ1370

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ Facebook για Εστιατόρια

ΟΔΗΓΟΣ Facebook για Εστιατόρια ΟΔΗΓΟΣ Facebook για Εστιατόρια 15 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ για την Παρουσία του Εστιατορίου σας στο Facebook και τα Διαδικτυακά Κανάλια. by Pantelis Vladimirou Managing Director 15 Συμβουλές και Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ CRM - ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ CRM - ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ CRM - ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Ελένη Ρεμόντη ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αθανάσιος

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική Εργασία ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ (ONLINE ADVERTISING) ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ GOOGLE ADWORDS

Διπλωματική Εργασία ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ (ONLINE ADVERTISING) ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ GOOGLE ADWORDS ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Διπλωματική Εργασία ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ (ONLINE ADVERTISING) ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ GOOGLE ADWORDS του Σαλματά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ» ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ» ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚO ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚO IΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓIΟΥ Νέα Κτίρια, 30200, Μεσολόγγι Τηλ: 26310 58462 Fax : 26310 23204 e-mail: elep@teimes.gr URL:http://www.teimes.grr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

checklist 1/2 ebook 12 Βήματα για να Αυξήσετε την Eπισκεψιμότητα του Website σας!

checklist 1/2 ebook 12 Βήματα για να Αυξήσετε την Eπισκεψιμότητα του Website σας! checklist 12 Βήματα για να Αυξήσετε την Eπισκεψιμότητα του Website σας! Το πρώτο μέρος του πιο ολοκληρωμένου οδηγού για websites με tips και σωστές πρακτικές για να αυξήσετε τις επιδόσεις της ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ...5

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ...5 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ...5 ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΏΝ ΕΠΈΝΔΥΣΗΣ...5 ΠΗΓΈΣ ΤΩΝ ΙΔΕΏΝ ΊΔΡΥΣΗΣ...6 Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΙΔΈΑΣ ΓΙΑ ΝΈΑ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ...8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Networking και Self branding

Networking και Self branding Networking και Self branding Εχεις αποστείλει βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές, έχεις μιλήσει με ειδικούς στο τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού, έχεις ερευνήσει τις αγγελίες τις αγοράς...και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Θέμα: «Η προώθηση της επιχείρησης μέσω της διαφήμισης στο διαδίκτυο» (World Wide Web Marketing & Promotion)

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Θέμα: «Η προώθηση της επιχείρησης μέσω της διαφήμισης στο διαδίκτυο» (World Wide Web Marketing & Promotion) ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Θέμα: «Η προώθηση της επιχείρησης μέσω της διαφήμισης στο διαδίκτυο» (World Wide Web Marketing & Promotion) ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : Κ ος. Χ. Κυτάγιας ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Ανύσης Ιωάννης Α.Μ: 7032

Διαβάστε περισσότερα

Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εκπαιδευτικά μονοπάτια για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων Προτάσεις προσέγγισης επτά συχνών περιστατικών αναφορικά με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, που θα βοηθήσουν τους γονείς και τους κηδεμόνες ανήλικων

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών 1 Ο παρόν Οδηγός Προσέγγισης Εθελοντών αποτελεί προϊόν της Δράσης 14 του Υποέργου ΙΙ του Έργου ΑΛΚΗΣΤΙΣ, το οποίο υλοποιείται από το «Δίκτυο για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών», στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Προφέτης, 14 Απλά Μαθήματα Life Coaching ΔΕΙΓΜΑwww.georgeprofetis.com

Γ. Προφέτης, 14 Απλά Μαθήματα Life Coaching ΔΕΙΓΜΑwww.georgeprofetis.com Σελίδα 1 Γιώργος Ι. Προφέτης 14 ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ LIFE COACHING (για να ζούμε καλύτερα και να πετυχαίνουμε περισσότερα) Σελίδα 2 Τίτλος πρωτοτύπου: George Profetis, 14 Essential Life Coaching Lessons Copyright

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ: ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΤΣΙΑΝΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ: ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΤΣΙΑΝΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ & ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ: ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΤΣΙΑΝΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΡΤΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2006 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στο η-επιχειρείν....5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Το CRM στην επιχείρηση 2.1 Το CRM και ο ρόλος

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Το επιχειρηματικό σχέδιο (Business Plan) ως εργαλείο επιχειρησιακού σχεδιασμού

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Το επιχειρηματικό σχέδιο (Business Plan) ως εργαλείο επιχειρησιακού σχεδιασμού Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Το επιχειρηματικό σχέδιο (Business Plan) ως εργαλείο επιχειρησιακού σχεδιασμού ΕΡΓΑΣΙΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΣΩΦΡΟΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δ Η Γ Ο Σ Ν Ε Ω Ν Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α Τ Ι Ω Ν

Ο Δ Η Γ Ο Σ Ν Ε Ω Ν Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α Τ Ι Ω Ν Τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας ALBA Graduate Business School 2007 Ο Δ Η Γ Ο Σ Ν Ε Ω Ν Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α Τ Ι Ω Ν 2 0 0 7 Συντάκτης του ΟΔΗΓΟY ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ 2007 είναι ο κ. Αριστοτέλης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΤΟ CRM ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. 1.1 Η Εξέλιξη του μάρκετινγκ 4. 1.2 Ο Ορισμός του CRM 9

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΤΟ CRM ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. 1.1 Η Εξέλιξη του μάρκετινγκ 4. 1.2 Ο Ορισμός του CRM 9 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΤΟ CRM ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 1.1 Η Εξέλιξη του μάρκετινγκ 4 1.2 Ο Ορισμός του CRM 9 1.3 CRM & μάρκετινγκ σχέσεων 11 1.4 Τα Δομικά στοιχεία του CRM 19 1.5

Διαβάστε περισσότερα