ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1996 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1996 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις"

Transcript

1 Κ.Δ.Π. 77/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1996 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 77 Οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Όροι Υπηρεσίας) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1996, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 44 του περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού Νόμου, Κεφ. 171 και Νόμου Α10 και 16 του 1960, 24 του 1963, 45 του 1969, 61 του 1970, 53 του 1977, 31 του 1979,116 και 250 του 1990 και 40(1) του 1995, κατατεθέντες στη ουλή των Αντιπροσώπων αφού έτυχαν μερικής τροποποίησης εγκρίθηκαν από αυτή και δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Ο ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ Ο ΠΕΡΙ ΟΡΑΝΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΡΥΘΜΙΣΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1970 Κανονισμοί με βάση το άρθρο 44 του Κεφ. 171 (όπως τροποποιήθηκε) και το άρθρο 3 του Νόμου 61 του 1970 Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που της δίνει το Κεφ. πι. άρθρο 44 του περί Αναπτύξεως Ηλεκτρισμού Νόμου και το άρθρο 3 του περί 24τ υΐ963 Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου (Ρύθμισις Θεμάτων Προσωπικού) Νόμου, εκ- 45TO " ΐ969 δίδει, με την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, τους ακόλουθους Κανόνι- 3ΐτουΐ979 OILOVC 116 του 1990 υμυυ^ 250 του (1) του (1) του του (159)

2 Κ.Δ.Π. 77/ Συνοπτικός τίτλος. Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, Παράρτημα Τρίτο (Ι): Αντικατάσταση του Κανονισμού 24 των βασικών κανονισμών. 1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Όροι Υπηρεσίας) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1996 και θα διαβάζονται μαζί με τους περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Όροι Υπηρεσίας) (Τροποποιητικούς) Κανονισμούς του 1986 και του 1990 (που στο εξής θα αναφέρονται ως «οι βασικοί κανονισμοί») και οι παρόντες Κανονισμοί και οι βασικοί κανονισμοί θα αναφέρονται μαζί ως οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Όροι Υπηρεσίας) Κανονισμοί του 1986 μέχρι Ο Κανονισμός 24 των βασικών κανονισμών αντικαθίσταται από τον ακόλουθο νέο Κανονισμό: «Υπηρεσιακές 24. (1) Υπηρεσιακές εκθέσεις για όλους τους υπαλλήλους εκθέσεις. ετοιμάζονται και υποβάλλονται στο Διευθυντή σύμφωνα με τον Έβδομος Πίνακας. Έβδομο Πίνακα. (2) Οι υπηρεσιακές εκθέσεις συντάσσονται, όπου αυτό είναι δυνατό, από τριμελή ομάδα αξιολόγησης και κοινοποιούνται μετά τη σύνταξη τους στους υπαλλήλους που αφορούν. (3) Δε συντάσσεται δυσμενής υπηρεσιακή έκθεση για υπάλληλο, πριν δοθεί σε αυτόν η ευκαιρία να ακουστεί και να υποβάλει τις παραστάσεις του. Ερμηνεία. ΕΔΟΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ (Κανονισμός 24) 1. (α) ια τους σκοπούς του Πίνακα αυτού, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια: 'άμεσα προϊστάμενος' σημαίνει τον υπάλληλο ο οποίος εποπτεύει τον αξιολογούμενο υπάλληλο και κατέχει θέση ανώτερη από αυτόν και ο οποίος λόγω των καθηκόντων του έχει άμεση γνώση της εργασίας του αξιολογούμενου υπαλλήλου και μπορεί να εκφέρει υπεύθυνη και έγκυρη γνώμη για την υπηρεσιακή απόδοση και τις ικανότητες του, ο δε όρος περιλαμβάνει και το διοικητικά προϊστάμενο 'διοικητικά προϊστάμενος' σημαίνει τον προϊστάμενο υποδιαίρεσης υπηρεσίας ή τμήματος ή τον προϊστάμενο υπηρεσίας ή τμήματος ή το διευθυντή υπηρεσίας/περιφέρειας/σταθμού όπου υπηρετεί ή υπάγεται ο αξιολογούμενος υπάλληλος 'δυσμενής κρίση' σημαίνει κρίση σε οποιοδήποτε κριτήριο αξιολόγησης στο οποίο ο υπάλληλος κρίνεται ως ανεπαρκής, δηλαδή στη διαβάθμιση. (β) Όροι οι οποίοι δεν ερμηνεύονται στους Κανονισμούς αυτούς έχουν την έννοια που αποδίδουν σ' αυτούς οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Νόμοι και Κανονισμοί, όπως αναθεωρούνται κατά καιρούς.

3 Σκοπός της αξιολόγησης. Κατηγορίες και τύποι υπηρεσιακών εκθέσεων. Κριτήρια αξιολόγησης. 161 ΚΛ.Π. 77/96 2. Η αξιολόγηση των υπαλλήλων της Αρχής Ηλεκτρισμού γίνεται με υπηρεσιακές εκθέσεις και αποβλέπει κυρίως: (α) Στη διαπίστωση της καταλληλότητας των υπαλλήλων που τελούν υπό δοκιμασία για επικύρωση του διορισμού τους (β) στη διαπίστωση, στην εκτίμηση και στον προσδιορισμό του βαθμού καταλληλότητας των υπαλλήλων για προαγωγή (γ) στη διαπίστωση της καταλληλότητας των υπαλλήλων για τοποθέτηση σε ανώτερη συνδυασμένη κλίμακα και (δ) στη διαπίστωση της ανάγκης κατάλληλης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του προσωπικού της Αρχής για σκοπούς ανάπτυξης των ικανοτήτων του, περαιτέρω ανέλιξης και αξιοποίησης του. 3. (1) Συντάσσονται δύο κατηγορίες υπηρεσιακών εκθέσεων και καθιερώνονται δύο τύποι φύλλου αξιολόγησης ως ακολούθως: (α) Εξαμηνιαίες εκθέσεις για αξιολόγηση των υπαλλήλων που διορίζονται επί δοκιμασία σε μόνιμη θέση και που καλύπτουν τη χρονική περίοδο της δοκιμασίας. (β) Ετήσιες εκθέσεις για αξιολόγηση των υπαλλήλων μετά την επικύρωση του διορισμού τους σε μόνιμη θέση. (2) Καθιερώνονται δύο τύποι φύλλου αξιολόγησης και ο καθένας αντιστοιχεί σε μια από τις δύο κλάσεις (Κλάση Α' και Κλάση ') στις οποίες διαχωρίζεται όλο το προσωπικό της Αρχής. Στην Κλάση Α' εμπίπτει όλο το επιστημονικό, τεχνικό και γραφειακό προσωπικό της Αρχής, με μισθολογική κλίμακα Α8 και πάνω και στην Κλάση ' όλο το μόνιμο προσωπικό που δε συγκαταλέγεται στην Κλάση Α'. Ο τύπος των φύλλων αξιολόγησης της Κλάσης Α' είναι ο Τύπος Α' και της Κλάσης ' ο Τύπος '. 4. (1) ια την κάθε κλάση καθορίζεται αριθμός κριτηρίων αξιολόγησης. Η αξιολόγηση της απόδοσης του προσωπικού της Αρχής διενεργείται με βάση τα πιο κάτω κριτήρια για τις δύο κλάσεις του προσωπικού της. Κλάση Α'. 1. Διευθυντική/διοικητική ικανότητα. 2. Ποιότητα εργασίας. 3. Συνεργασία. 4. Ποσότητα εργασίας. 5. Υπηρεσιακή κατάρτιση. 6. Πρωτοβουλία. 7. Αξιοπιστία.

4 77/ Ζήλος για εργασία. 9. Ικανότητα προφορικής επικοινωνίας. 10. Ικανότητα γραπτής επικοινωνίας. Κλάση '. 1. Ποσότητα εργασίας. 2. Ποιότητα εργασίας. 3. Υπηρεσιακή κατάρτιση. 4. Συνεργασία. 5. Αξιοπιστία. 6. Ζήλος για εργασία. 7. Κρίση και αντίληψη. 8. Ικανότητα προφορικής επικοινωνίας. 9. Ικανότητα γραπτής επικοινωνίας (όπου εφαρμόζεται): Νοείται ότι για τους υπαλλήλους επί δοκιμασία θα γίνεται αξιολόγηση σε όσα από τα κριτήρια εφαρμόζονται, κατά την κρίση της ομάδας αξιολόγησης. (2) ια να υπάρχει από μέρους των αξιολογητών όσο το δυνατό ταυτόσημη αντίληψη της έννοιας των διάφορων κριτηρίων, δίνεται πιο κάτω, καθώς και στο φύλλο αξιολόγησης, περιγραφική επεξήγηση του κάθε κριτηρίου. 1. Διευθυντική/διοικητική ικανότητα: Η ικανότητα του αξιολογουμένου να εφαρμόζει αποτελεσματικά τις λειτουργίες διεύθυνσης, δηλαδή (α) Του προγραμματισμού, που είναι ο προσδιορισμός των ενεργειών εκείνων για επίτευξη των βραχυπρόθεσμων ή και μακροπρόθεσμων στόχων της εργασίας, (β) της οργάνωσης, που είναι ο καταμερισμός των ευθυνών των υφισταμένων, (γ) της ηγεσίας, που είναι η υποκίνηση των υφισταμένων για εκτέλεση της εργασίας με ζήλο και αποτελεσματικότητα, (δ) του ελέγχου, που είναι ο αποτελεσματικός έλεγχος της εργασίας που εκτελείται σε σχέση με προκαθορισμένα πρότυπα ή/και η ικανότητα του αξιολογουμένου να οργανώνει, να προγραμματίζει και να συντονίζει την εργασία του, καθώς και η ικανότητα να ερμηνεύει και να εφαρμόζει σωστά και αποτελεσματικά τους ισχύοντες νόμους, κανονισμούς, οδηγίες και εγκυκλίους που αφορούν την εργασία του.

5 163 Κ.Δ.Π. 77/96 2. Ποσότητα εργασίας: Η ποσότητα της εργασίας που εκτελείται και ποό εκτιμάται, αφού ληφθεί υπόψη τι θεωρείται «αποδεκτή» στην κάθε περίπτωση. Μειωμένη απόδοση που οφείλεται σε λόγους υγείας θα αξιολογηθεί, όπως έχει, και θα δοθούν οι λόγοι στο χώρο των παρατηρήσεων. 3. Ποιότητα εργασίας: Η αρτιότητα της εργασίας που εκτελείται, η τάξη και η ακρίβεια με τις οποίες εκτελείται, αφού ληφθούν υπόψη οι σχετικές οδηγίες και κανονισμοί που υπάρχουν. 4. Υπηρεσιακή κατάρτιση: Η στάθμη των επαγγελματικών, πρακτικών και άλλων γνώσεων που απαιτούνται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως του κρινόμενου και άλλων συναφών εργασιών του ίδου τμήματος, καθώς και οι γνώσεις του αξιολογουμένου σχετικά με τις διαδικασίες, τις οδηγίες και τους κανονισμούς που αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής της εργασίας του κλάδου του. 5. Συνεργασία: Η καλλιέργεια κλίματος αρμονικής συνεργασίας με τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους και η ανάπτυξη καλών σχέσεων με το κοινό. 6. Αξιοπιστία: Το αίσθημα της ευθύνης και η εκτέλεση της εργασίας μέσα στα συμφωνημένα χρονικά πλαίσια. Το μέτρο στο οποίο ο προϊστάμενος μπορεί να βασίζεται στον υφιστάμενο, για να εκτελέσει την εργασία του έγκαιρα και σωστά. 7. Ικανότητα προφορικής επικοινωνίας: Η ικανότητα προφορικής έκφρασης σκέψεων και ιδεών με σαφήνεια, απλότητα και περιεκτικότητα. 8. Ικανότητα γραπτής επικοινωνίας: Η ικανότητα συγγραφής αναφορών, επιστολών, εκθέσεων, υπομνημάτων και οδηγιών με σαφήνεια, ορθότητα, απλότητα και περιεκτικότητα. 9. Πρωτοβουλία: Η επιτυχημένη και από δική του βούληση αντιμετώπιση των διάφορων υπηρεσιακών ζητημάτων που αναφύονται και η λήψη αποφάσεων μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, χωρίς δισταγμούς ή ευθυνοφοβία. Επίσης, η ερευνητική πρωτοβουλία και η υποβολή εισηγήσεων για βελτίωση της λειτουργίας της υπηρεσίας ή της ποιότητας της εργασίας που εκτελείται.

6 Κ.Δ.Π. 77/ Διαβάθμιση κριτηρίων. 10. Ζήλος για εργασία: Το ενδιαφέρον για την εργασία του, η προθυμία με την οποία παρέχει τις υπηρεσίες του και η προσπάθεια που καταβάλλει για την επαγγελματική ανάπτυξη του. 11. Κρίση και αντίληψη: Η ορθή αντίληψη των συντελεστών που συμβάλλουν στην επιτυχημένη αντιμετώπιση των ζητημάτων που εγείρονται και η ικανότητα γρήγορης και σωστής αντίληψης των εργασιών που του ανατίθενται. 5. (α) ια κάθε κριτήριο αξιολόγησης προβλέπεται κλιμάκωση σε π ντε ποιοτ(, κ ές διαβαθμίσεις και η κατάταξη του κάθε κρινόμενου σε μια από τις διαβαθμίσεις αυτές συμβολίζεται όπως, πιο κάτω: Εξαιρετικός Α Πολύ ικανοποιητικός + Ικανοποιητικός Μάλλον ικανοποιητικός Ανεπαρκής. (β) Ο καθορισμός της έννοιας κά&ε διαβάθμισης προκύπτει από τη σωστή αντίληψη της έννοιας της μεσαίας διαβάθμισης (), του «ικανοποιητικού». Ο «ικανοποιητικός» υπάλληλος εμφανίζεται ως ο μέσος, ο γενικά ικανός υπάλληλος, δηλαδή ο υπάλληλος εκείνος που είναι καταρτισμένος επαγγελματικά και υπηρεσιακά με επάρκεια, όπως απαιτείται από τη θέση του, που αποδίδει σε ικανοποιητικό βαθμό ποιοτικά και ποσοτικά στην εργασία του, που είναι ευσυνείδητος, πρόθυμος, πειθαρχημένος, που συμπεριφέρεται καλά και συνεργάζεται κανονικά με το κοινό και τους συναδέλφους του. Στον υπάλληλο αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί ούτε έπαινος ούτε επίκριση. (γ) Με βάση τα πιο πάνω, ένας υπάλληλος που υπερέχει ελαφρά από τον ικανοποιητικό, όχι όμως σημαντικά, κατατάσσεται στη διαβάθμιση +. Ο υπάλληλος που η επίδοση του είναι ανεχτή, αλλά χρειάζεται κάποια βελτίωση, για να είναι ικανοποιητική, κατατάσσεται στη διαβάθμιση. Και οι δυο πιο πάνω διαβαθμίσεις (+ και ) θεωρούνται ικανοποιητικές με τις έννοιες που τους δίνονται. Υπάλληλος με επίδοση που υπερέχει σημαντικά από την «ικανοποιητική» και που οδηγεί σε άριστα αποτελέσματα κατατάσσεται στη διαβάθμιση Α. Υπάλληλος με επίδοση που δεν ικανοποιεί την υπηρεσία και η απόδοση του είναι ανεπαρκής κατατάσσεται στη διαβάθμιση.

7 165 Κ.Δ.Π. 77/96 (δ) Ένας από τους κύριους σκοπούς του συστήματος είναι να εντοπίζονται οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στα δύο άκρα των διαβαθμίσεων (Α και ), έτσι που οι μεν ανεπαρκείς () να καταβάλλουν προσπάθεια βελτίωσης της επίδοσης και απόδοσης τους, στις περιπτώσεις που αυτό είναι δυνατό, στους δε εξαιρετικούς (Α) να δίνεται η απαιτούμενη αναγνώριση της απόδοσης τους. 6. (α) Εξαιρουμένων των περιπτώσεων για τις οποίες γίνεται διαφορετική πρόνοια στον Κανονισμό αυτό, οι υπηρεσιακές εκθέσεις συντάσσονται από τριμελή ομάδα αξιολόγησης, στην οποία απαραίτητα μετέχουν ο άμεσα προϊστάμενος και ο διοικητικά προϊστάμενος του αξιολογούμενου υπαλλήλου. Το τρίτο μέλος της ομάδας αξιολόγησης θα πρέπει να έχει άμεση ή έμμεση σχέση με την εργασία του αξιολογουμένου και μπορεί να είναι είτε ο ιεραρχικά ανώτερος του διοικητικά προϊσταμένου είτε ο ιεραρχικά ανώτερος του άμεσα προϊσταμένου, όταν είναι διαφορετικό πρόσωπο από τον διοικητικά προϊστάμενο, είτε υπάλληλος ο οποίος κατέχει στην υπηρεσία όπου υπηρετεί ή υπάγεται ο αξιολογούμενος υπάλληλος θέση ανώτερη από αυτόν. Σε περίπτωση που ο άμεσα προϊστάμενος και ο διοικητικά προϊστάμενος είναι το ίδιο πρόσωπο, το δεύτερο μέλος της ομάδας αξιολόγησης θα είναι ο άμεσα προϊστάμενος του πρώτου μέλους της ομάδας αξιολόγησης ή ο υπάλληλος που κατέχει θέση ανώτερη από το.πρώτο μέλος της ομάδας και έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τις εργασίες του αξιολογουμένου. (β) Η ομάδα αξιολόγησης ορίζεται από τον Αρχιμηχανικό και ενικό Διευθυντή στην περίπτωση των διευθυντών υπηρεσιών/ περιφερειών/σταθμών και στις υπόλοιπες περιπτώσεις από τον οικείο διευθυντή υπηρεσίας/περιφέρειας/σταθμού, στην υπηρεσία του οποίου υπηρέτησαν οι αξιολογούμενοι υπάλληλοι, όχι αργότερα από την 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου, αν πρόκειται για σύνταξη ετήσιων εκθέσεων. Στην περίπτωση εξαμηνιαίων εκθέσεων, η ομάδα αξιολόγησης μπορεί να ορίζεται δύο φορές το χρόνο, αν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Στο σχετικό κατάλογο, ο οποίος θα διαβιβάζεται στο Διευθυντή Προσωπικού προς γνώση, θα πρέπει να αναφέρονται και τα ονόματα και οι θέσεις των υπαλλήλων που θα αποτελούν την κάθε ομάδα αξιολόγησης, καθώς και η ιεραρχική τους σχέση με τον αξιολογούμενο υπάλληλο. Η ευθύνη για τον καταρτισμό των ομάδων αξιολόγησης και η αυστηρή τήρηση των Κανονισμών ανήκει στον οικείο διευθυντή. (γ) Οι κατάλογοι με τις ομάδες αξιολόγησης αναρτώνται σε κατάλληλες πινακίδες, για να λάβουν γνώση οι υπάλληλοι. Αν υπάλληλος πιστεύει για οποιοδήποτε λόγο ότι η ομάδα αξιολόγησης του δεν είναι συγκροτημένη, σύμφωνα με τους παρόντες Κανονισμούς, υποβάλλει γραπτή ένσταση, η οποία εξετάζεται μέσα σε επτά ημέρες από την ημερομηνία ανάρτησης από το διευθυντή υπηρεσίας/περιφέρειας/σταθμού, ανάλογα με την περίπτωση, η απόφαση του δε είναι τελεσίδικη.

8 K.AJL 77/ (δ) Στην περίπτωση που δεν μπορεί να συσταθεί τριμελής ομάδα αξιολόγησης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παραγράφου 6(α), η αξιολόγηση γίνεται από τον άμεσα προϊστάμενο και τον διοικητικά προϊστάμενο του αξιολογούμενου υπαλλήλου. (ε) Σε περιπτώσεις όπου είναι πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή είτε της παραγράφου 6(α) είτε της παραγράφου 6(δ), η αξιολόγηση γίνεται από τον άμεσα προϊστάμενο του αξιολογούμενου υπαλλήλου. (στ) Αν οποιοσδήποτε από τους πιο πάνω αναφερόμενους αξιολογούντες υπαλλήλους δεν μπορεί, λόγω κωλύματος, να μετάσχει στην ομάδα αξιολόγησης, τη θέση του καταλαμβάνει κάποιος άλλος από τους ιεραρχικά προϊσταμένους του αξιολογουμένου, που έχει άμεση γνώση της εργασίας του και ο οποίος ορίζεται από τον οικείο διευθυντή. (ζ) Αν ο αξιολογούμενος υπάλληλος αλλάζει άμεσα προϊστάμενο, είτε λόγω μεταθέσεως είτε λόγω αποσπάσεως, μέσα στη χρονική περίοδο της αξιολογήσεως, θα αξιολογηθεί από ομάδα αξιολογήσεως στην οποία μετέχει ο νέος άμεσα προϊστάμενος του. Στην περίπτωση αυτή ο οικείος διευθυντής ορίζει, όπου είναι δυνατό, τριμελή ομάδα αξιολόγησης, η οποία ετοιμάζει και υποβάλλει προσχέδιο αξιολόγησης, το οποίο και λαμβάνεται σοβαρά υπόψη κατά την τελική αξιολόγηση του κρινόμενου υπαλλήλου. (η) Σε περίπτωση που ο άμεσα προϊστάμενος του αξιολογούμενου υπαλλήλου αφυπηρετήσει, μετατεθεί, αποσπαστεί ή μετακινηθεί πριν το τέλος του έτους, ετοιμάζει και υποβάλλει προσχέδιο αξιολόγησης στο σχετικό έντυπο της έκθεσης στο διευθυντή του οικείου τμήματος ή στον προϊστάμενο του οικείου τμήματος, ανάλογα με την περίπτωση, ή στον αντικαταστάτη του, ή σ' ένα από τα άλλα μέλη της ομάδας αξιολόγησης, για να ληφθεί υπόψη κατά την αξιολόγηση του υπαλλήλου. (θ) Δε μετέχει στην αξιολόγηση ενός υπαλλήλου πρόσωπο που του είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και του τέταρτου βαθμού συγγένειας: Νοείται ότι, αν λόγω του κωλύματος της συγγένειας δεν καθίσταται δυνατή η σύνταξη υπηρεσιακής έκθεσης για έναν υπάλληλο, οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν εφαρμόζονται. Σε μια τέτοια περίπτωση σημειώνεται η ύπαρξη της συγγένειας στην υπηρεσιακή έκθεση. (ι) Οι διατάξεις των παραγράφων 6(στ) και 6(ζ) εφαρμόζονται, τηρουμένων των αναλογιών αναφορικά με το χρόνο, και στην περίπτωση των εξαμηνιαίων εκθέσεων. (ια) ια το προσωπικό που βρίσκεται.με εκπαιδευτική άδεια απουσίας στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό για διάστημα μεγαλύτερο από οκτώ μήνες κατά την περίοδο της αξιολόγησης δε διενεργείται αξιολόγηση.

9 Χρόνος συμπλήρωσης των υπηρεσιακών εκθέσεων. Διαδικασία αξιολόγησης. 167 Κ.Δ.Π. 77/96 (ιβ) Δε διενεργείται αξιολόγηση στην περίπτωση του προσωπικού που απουσιάζει με άδεια απουσίας χωρίς απολαβές για ιδιωτικούς λόγους ή με άδεια ασθένειας ή που είναι αποσπασμένο σε άλλο οργανισμό ή στη δημόσια υπηρεσία για διάστημα μεγαλύτερο των οκτώ μηνών κατά την περίοδο της αξιολόγησης. (ιγ) Στις περιπτώσεις που δε διενεργείται αξιολόγηση, σύμφωνα με τον Κανονισμό 6(ια) και 6(ιβ), συμπληρώνεται το φύλλο αξιολόγησης με τα στοιχεία του υπαλλήλου και στις παρατηρήσεις αναγράφονται οι λόγοι για τους οποίους δεν αξιολογήθηκε ο υπάλληλος: Νοείται ότι τα μέλη της ομάδας αξιολόγησης υπογράφουν κανονικά στο κατάλληλο μέρος. (ιδ) ια τις περιπτώσεις που δεν προβλέπονται στους παρόντες Κανονισμούς αποφασίζει ο Διευθυντής Προσωπικού. 7. (α) ια κάθε υπάλληλο στη μόνιμη υπηρεσία της Αρχής, εκτός από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στους παρόντες Κανονισμούς, θα συμπληρώνεται απαραίτητα υπηρεσιακή έκθεση αξιολόγησης, που θα καλύπτει τους δώδεκα μήνες που προηγούνται της 31ης Δεκεμβρίου κάθε χρόνου. Σ' όλες τις περιπτώσεις οι υπηρεσιακές εκθέσεις αξιολόγησης θα πρέπει να συμπληρώνονται έγκαιρα, ώστε να φτάνουν στο Διευθυντή Προσωπικού ή στον Αρχιμηχανικό και ενικό Διευθυντή, ανάλογα με την περίπτωση, μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Μαρτίου κάθε χρόνου. (β) ια κάθε υπάλληλο που διορίζεται επί δοκιμασία σε μόνιμη θέση και που καλύπτει τη χρονική περίοδο της δοκιμασίας θα συμπληρώνεται εξαμηνιαία έκθεση αξιολόγησης για κάθε εξάμηνη περίοδο υπηρεσίας. (γ) Η τελευταία εξαμηνιαία έκθεση πρέπει να φτάνει στο Διευθυντή Προσωπικού δυο μήνες πριν από τη λήξη της περιόδου δοκιμασίας και να περιλαμβάνει σύσταση κατά πόσο ο υπάλληλος είναι κατάλληλος ή δεν είναι κατάλληλος για επικύρωση του διορισμού του. (δ) Η διαδικασία αξιολόγησης δε θα θεωρείται αντικανονική σε περιπτώσεις όπου τα χρονικά πλαίσια που αναφέρονται πιο πάνω δεν έχουν τηρηθεί, αν ο Διευθυντής Προσωπικού ή ο Αρχιμηχανικός και ενικός Διευθυντής, ανάλογα με την περίπτωση, κατά την απόλυτη του κρίση πιστεύει ότι η καθυστέρηση οφειλόταν σε εύλογη αιτία, η οποία και θα πρέπει να επεξηγείται γραπτώς από τον αρμόδιο διευθυντή υπηρεσίας/περιφέρειας/σταθμού. 8. (α) Το Μέρος 1(A) του εντύπου υπηρεσιακής έκθεσης αξιολόγησης συμπληρώνεται από την υπηρεσία του αξιολογούμενου υπαλλήλου, το Μέρος 1(B) από τον αξιολογούμενο υπάλληλο και το Μέρος Ι() από τον διοικητικά προϊστάμενο του αξιολογούμενου υπαλλήλου.

10 Κ.Δ.Π. 77/ Τα Μέρη Π, III, IV, V και VI του εντύπου υπηρεσιακής έκθεσης αξιολόγησης συμπληρώνονται από την ομάδα αξιολόγησης ή από τον άμεσα προϊστάμενο σε συνεργασία με το διοικητικά προϊστάμενο του αξιολογούμενου υπαλλήλου ή από τον άμεσα προϊστάμενο του αξιολογούμενου υπαλλήλου, ανάλογα με την περίπτωση. Το Μέρος VII(A) συμπληρώνεται από τον αρμόδιο διευθυντή υπηρεσίας/περιφέρειας/σταθμού και το Μέρος VII(B) από την Υπηρεσία Προσωπικού. (β) Αν υπάρχει πρόθεση να διατυπωθεί στην υπηρεσιακή έκθεση οποιαδήποτε δυσμενής κρίση, παρέχεται η ευκαιρία στον υπάλληλο να ακουστεί και να υποβάλει τις παραστάσεις του, προτού ληφθεί η τελική απόφαση. Σε τέτοια περίπτωση ο υπάλληλος καλείται με επιστολή ενώπιον της ομάδας αξιολόγησης, στην οποία καθορίζεται η ημερομηνία και η ώρα της συνάντησης. Ο υπάλληλος έχει το δικαίωμα να υποβάλει τις παραστάσεις του είτε προφορικά είτε γραπτά είτε και με τους δυο τρόπους. (γ) Η ομάδα αξιολόγησης προεδρεύεται από το μέλος το οποίο είναι ιεραρχικά ανώτερο. (δ) Στις περιπτώσεις κατάταξης υπαλλήλου στις διαβαθμίσεις «Εξαιρετικός» ή «Ανεπαρκής» σε οποιοδήποτε κριτήριο ή κατάταξης του αξιολογουμένου σε χαμηλότερη διαβάθμιση από το προηγούμενο έτος σε οποιοδήποτε κριτήριο, οι αξιολογούντες λειτουργοί θα πρέπει να αιτιολογήσουν την απόφαση τους αυτή στο κατάλληλο μέρος της έκθεσης ή στις παρατηρήσεις, με τις επεξηγήσεις και τα συγκεκριμένα στοιχεία που οδήγησαν σε μια τέτοια κατάταξη. (ε) Οι αποφάσεις της ομάδας αξιολόγησης λαμβάνονται κατά πλειοψηφία. Σε περίπτωση που δε σχηματίζεται πλειοψηφία και σε περίπτωση που η αξιολόγηση γίνεται από διμελή ομάδα αξιολόγησης υπερισχύει η άποψη του άμεσα προϊσταμένου. Το μέλος ή τα μέλη τα οποία διαφωνούν με την απόφαση μπορούν, αν το επιθυμούν, να ζητήσουν να διατυπωθούν οι λόγοι της διαφωνίας τους στο κατάλληλο μέρος της έκθεσης. (στ) Στην περίπτωση που ο αξιολογούμενος υπάλληλος βρίσκεται υπό δίωξη για πειθαρχικό αδίκημα ή του έχει επιβληθεί ποινή η οποία δεν έχει διαγραφεί, σύμφωνα με τις πρόνοιες του πειθαρχικού κώδικα, θα πρέπει αυτό να αναφερθεί στις παρατηρήσεις. Κοινοποίηση. 9. Αντίγραφο της υπηρεσιακής έκθεσης αξιολόγησης δίνεται σε κάθε υπάλληλο πριν από τις 30 Απριλίου κάθε έτους, τηρουμένων των προνοιών της παραγράφου (δ) του Κανονισμού 7. Υπηρεσιακή ΐ0. (α) Όλα τα έντυπα υπηρεσιακών εκθέσεων θα αποστέλλοδιαδικασία. c η > ', - η νται στο διευθυντή της οικείας υπηρεσιας/περιφερειας/σταθμου, ο οποίος, αφού λάβει γνώση, θα τα προσυπογράφει και θα τα αποστέλλει στο Διευθυντή Προσωπικού για φύλαξη. Τα έντυπα

11 169 ΚΛ.Π. 77/96 των υπηρεσιακών εκθέσεων των διευθυντών υπηρεσιών/ περιφερειών/σταθμών και των ανώτερων βοηθών διευθυντών των υπηρεσιών θα φυλάσσονται στο αρχείο του Αρχιμηχανικού και ενικού Διευθυντή. (β) Σε περίπτωση κατάταξης αξιολογούμενου υπαλλήλου της Κλάσης Α' στη διαβάθμιση Α σε έξι τουλάχιστον κριτήρια και στη διαβάθμιση + στα υπόλοιπα, ό οικείος διευθυντής υπηρεσίας/περιφέρειας/σταθμού αποστέλλει στον αξιολογούμενο υπάλληλο επαινετική επιστολή. (γ) Σε περίπτωση κατάταξης του αξιολογούμενου υπαλλήλου της Κλάσης ' στη διαβάθμιση Α σε πέντε τουλάχιστον κριτήρια και στη διαβάθμιση + στα υπόλοιπα κριτήρια, ο οικείος διευθυντής υπηρεσίας/περιφέρειας/σταθμού αποστέλλει στον αξιολογούμενο υπάλληλο επαινετική επιστολή. (δ) Σε περίπτωση κατάταξης αξιολογούμενου υπαλλήλου στη διαβάθμιση σε οποιοδήποτε κριτήριο ο οικείος διευθυντής υπηρεσίας/περιφέρειας/σταθμού αποστέλλει στον αξιολογούμενο υπάλληλο επικριτική επιστολή. (ε) Και στις δύο περιπτώσεις αντίγραφο της επιστολής αποστέλλεται στο Διευθυντή Προσωπικού για τοποθέτηση της στον προσωπικό φάκελο του αξιολογούμενου υπαλλήλου. Διαδικασία 11. (α) Σε περίπτωση που ο αξιολογούμενος υπάλληλος αξιοπαρα^όνων. λογήθηκε δυσμενώς σε οποιοδήποτε κριτήριο ή σε περίπτωση που αξιολογήθηκε χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε ένα τουλάχιστον κριτήριο και πιστεύει ότι έχει αδικηθεί, έχει το δικαίωμα, αν το επιθυμεί, να υποβάλει παράπονο στο Διευθυντή Προσωπικού και να ζητήσει αναθεώρηση της υπηρεσιακής έκθεσης του, υποβάλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα παράπονα θα εξετάζονται από τριμελή ειδική επιτροπή, η οποία θα διορίζεται από το ενικό Διευθυντή, ανάλογα με την περίπτωση. Στην ειδική επιτροπή συμμετέχει ο Διευθυντής Προσωπικού ή ο Ανώτερος οηθός Διευθυντής Προσωπικού ή ο οηθός Διευθυντής Προσωπικού. Κατά την εξέταση του παραπόνου του αξιολογούμενου υπαλλήλου η ειδική επιτροπή καλεί τον υπάλληλο και, αφού ακούσει τις απόψεις του και εκείνες του άμεσα προϊστάμενου του αξιολογούμενου υπαλλήλου και οποιοδήποτε άλλο κρίνει αναγκαίο, αποφασίζει τελεσίδικα κατά πόσο η έκθεση θα πρέπει να τροποποιηθεί ή να παραμείνει ως έχει και πληροφορεί σχετικά τον υπάλληλο και την ομάδα αξιολόγησης. Στην περίπτωση που δεν μπορεί να συσταθεί τριμελής ομάδα εξέτασης παραπόνου, η ομάδα μπορεί να είναι διμελής ή/και μονομελής: Νοείται ότι ο αξιολογούμενος υπάλληλος που έχει παράπονο για την αξιολόγηση του μπορεί να ζητήσει ακρόαση από το διευθυντή του, προτού αποφασίσει να υποβάλει παράπονο στην ειδική επιτροπή.

12 Κ.Δ.Π. 77/ Σημασία υπηρεσιακών εκθέσεων και ευθύνες λειτουργών αξιολόγησης. (β) Οι αποφάσεις της ειδικής επιτροπής λαμβάνονται κατά πλειοψηφία. Το παράπονο πρέπει να κατατίθεται στο Διευθυντή Προσωπικού, σε διάστημα δέκα ημερών από την κοινοποίηση του εντύπου αξιολόγησης στον υπάλληλο. Η απόφαση της ειδικής επιτροπής θα πρέπει να εκδοθεί μέσα σε τριάντα ημέρες από την κατάθεση του παραπόνου και αντίγραφο της απόφασης θα πρέπει να επισυναφθεί στο έντυπο αξιολόγησης του υπαλλήλου. (γ) Χρέη γραμματέα της ειδικής επιτροπής εκτελεί λειτουργός της υπηρεσίας προσωπικού που διορίζεται από το Διευθυντή Προσωπικού. (δ) Δεν μπορεί να παρακάθεται στην ειδική επιτροπή λειτουργός που πήρε μέρος στην ομάδα αξιολόγησης που αξιολόγησε τον παραπονούμενο υπάλληλο. Κατ' εξαίρεση, ο Αρχιμηχανικός και ενικός Διευθυντής εξετάζει τα παράπονα των διευθυντών υπηρεσιών/περιφερειών/ σταθμών και η απόφαση του είναι τελεσίδικη. 12. (1) Η υπηρεσιακή έκθεση πρέπει να περιορίζεται αυστηρά στην κρίση της επαγγελματικής αξίας του υπαλλήλου στη θέση ή στις θέσεις που κατέχει κατά τη διάρκεια του έτους στο οποίο αναφέρεται. (2) Οι αξιολογούντες λειτουργοί θα πρέπει κατά τη σύνταξη των υπηρεσιακών εκθέσεων: (α) Να τηρούν πιστά τους Κανονισμούς αυτούς και τις εγκύκλιες οδηγίες που αφορούν την αξιολόγηση των υπαλλήλων, (β) να προσπαθούν, ώστε κατά την αξιολόγηση να εφαρμόζεται ενιαίο μέτρο κρίσεως, (γ) να μην επηρεάζονται από εκτιμήσεις ή γνώμες για τον υπάλληλο οι οποίες έγιναν ή εκφράστηκαν σε σχέση με προηγούμενα έτη αξιολόγησης, (δ) να αξιολογούν τον υπάλληλο χωριστά για κάθε μέρος της έκθεσης για την περίοδο στην οποία αυτή αναφέρεται, (ε) να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε η αξιολόγηση που γίνεται από αυτούς να αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία του αξιολογούμενου υπαλλήλου. Αν λόγοι υγείας έχουν επηρεάσει αρνητικά την ποσότητα και την ποιότητα της εργασίας και γενικά την αποδοτικότητα του αξιολογούμενου υπαλλήλου, το γεγονός αυτό πρέπει να καταχωρείται στο χώρο των παρατηρήσεων, (στ) να μη διστάζουν, για το συμφέρον τόσο της υπηρεσίας όσο και του αξιολογούμενου υπαλλήλου, να προβαίνουν σε χαμηλές αξιολογήσεις, αν αυτές δικαιολογούνται από την απόδοση του υπαλλήλου,

13 Σηνεχης λούθηση. 171 K.AJI. 77/96 (ζ) να έχουν υπόψη τους ότι ο υπάλληλος δεν έχει μόνο ικανότητες αλλά και ελλείψεις, γι' αυτό και η έκθεση πρέπει να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα με σαφήνεια και αντικειμενικότητα, (η) να συμπληρώνουν τις υπηρεσιακές εκθέσεις με υπευθυνότητα και περίσκεψη και να αιτιολογούν τεκμηριωμένα τις κρίσεις τους, αποφεύγοντας γενική και αόριστη φρασεολογία. 13. ια να καταστεί όσο το δυνατό πιο δίκαιη και αμερόληπτη η αξιολόγηση των αξιολογούμενων υπαλλήλων, θα πρέπει οι εποπτεύοντες τους υπαλλήλους λειτουργοί κατά τη διάρκεια του έτους να σημειώνουν τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, καθώς επίσης και τις παραλείψεις ή ελλείψεις τους. Σε περίπτωση διαπίστωσης τέτοιων παραλείψεων και ελλείψεων αξιολογούμενου υπαλλήλου, που είναι δυνατό να επηρεάζουν προς το χειρότερο την αξιολόγηση του, θα πρέπει να εφιστάται η προσοχή του αξιολογούμενου υπαλλήλου στις παραλείψεις ή στις ελλείψεις του αυτές κατά το χρόνο που παρατηρούνται. ισχύς των 14. Οι Κανονισμοί 1, 2, 3, 4 (με εξαίρεση τα κριτήρια 9 και 10 κανονισμών. τηζ κχ ασ ης Α' και τα κριτήρια 8 και 9 της Κλάσης '), 6 (α, β, δ, ε, η, θ, ι), 7, 8, 9, 10 (με εξαίρεση τις παραγράφους β και γ) και 12 έχουν αναδρομική ισχύ από : Νοείται ότι, αν θεσπιστούν κανονισμοί με αναδρομική ισχύ, οι εν λόγω Κανονισμοί δε θα τυγχάνουν εφαρμογής για αποφάσεις, πράξεις και/ή παραλείψεις με την έννοια του Άρθρου του Συντάγματος σε σχέση με τις οποίες είτε κατά την ημέρα δημοσίευσης των Κανονισμών δεν έχει παρέλθει η προθεσμία του Άρθρου του Συντάγματος ή εκκρεμεί αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου ή, σε περίπτωση που θα έχει ήδη εκδοθεί απόφαση για τέτοια αίτηση ακυρώσεως, δεν έχει παρέλθει η προθεσμία εφέσεως ή εκκρεμεί έφεση που προσβάλλει τέτοια απόφαση.».

14 Κ.Δ.Π. 77/ ΑΡΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΦΥΛΛΟ ΑΞΙΟΛΟΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΛΑΣΗ Α" (Από την Κλίμακα Α8 και πσνω) ΠΑ ΤΟ ΕΤΟΣ/ΤΗΝ ΕΞΑΜΗΝΙΑ Τα Μέρη II, III, IV, V και VI να συμπληρωθούν από την Ομάδα Αξιολόγησης ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΞΙΟΛΟΟΥΜΕΝΟΥ: (Να συμπληρωθεί από την υπηρεσία row αξιολογουμένου) ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ:. θέση: άση Εργασίας: Ημερ. Πρόσληψης: Ημερ. έννησης: Ημερ. Ενταξης/Τοποθέτησης σε Ανώτερη Συνδυασμένη Κλίμακα/Θέση: Ημερ. Προσαύξησης: Μισθολογική Κλίμακα και Σημείο Κλίμακας: Ημερ. στην παρουοα θέση: ΛΠΟΥΣΙΕΣ fεκτοσ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑ* ΛΑΕΙΛΣ ΛΝΛΠΛ ΥΣΗΤ) Με έγκριση: μέρες / Χωρίς έγκριση: _ μέρες Αδεια ασθένειας: Πιστοποιημένη μέρες/μη Πιστοποιημένη μέρες Αλλες άδειες απουσίας (Εκπαιδ,/Συνδικαλιοτικές): μέρες Ονοματεπώνυμο: Υπογραφή: ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΕΡΟΣ II: ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΞΙΟΛΟΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕ ΔΙΑΑΘΜΙΣΕΙΣ Σημείωση: Σε περίπτωση που ο υπάλληλος κατατάσσεται στη Διαβάθμιση Α (εξαιρετικός) σε σχέση με οποιοδήποτε από τα κριτήρια η αξιολόγηση για το κριτήριο αυτό και η δέουσα αναφορά θα πρέπει να γίνεται στο Μέρος III. Α. ΔΙΑΑΘΜΊΣΕΙς Εξαιρετικός = A Πολύ ικανοποιητικός = B-r Ικανοποιητικός = Μάλλον ικανοποιητικός = - Ανεπαρκής = ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Η ικανότητα του αξιολογουμένου να εφαρμόζει αποτελεσματικά τις λειτ< 3υργίες διεύθυνσης, δηλαδή (α) του Προγραμματισμού που είναι ο προσδιορισμός των ενεργειών εκείνων για επίτευξη των βραχυπρόθεσμων ή και μακροπρόθεσμων στόχων της εργασίας, (β) της Οργάνωσης που είναι ο καταμερισμός των ευθυνών των υφισταμένων, (γ) της Ηγεσίας που είναι η υποκίνηση των υφισταμένων για εκτέλεση της. εργασίας με ζήλο και αποτελεσματικότητα και (δ) του Ελέγχοο που είναι η αποτελεσματική εποπτεία της εργασίας που εκτελείται σε σχέση με προκαθορισμένα πρότυπα, ή/και η ικανότητα του αξιολογούμενου να οργανώνει, προγραμματίζει και συντονίζει την εργασία του καθώς και η ικανότητα του να ερμηνεύει και να εφαρμόζει σωστά και αποτελεσματικά τους ισχύοντες νόμους, κανονισμούς, οδηγίες και εγκυκλίους που αφορούν την εργασία του. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΡΑΣΙΑΣ Η αρτιότητα της εργασίας που εκτελείται, η τάξη και η ακρίβεια με τις on οίες εκτελείται αφού ληφθούν υπόψη οι σχετικές οδηγίες και κανονισμοί που υπάρχουν ΣΥΝΕΡΑΣΊΑ π καλλιέργεια κλίματος αρμονικής συνεργασίας με τους συνάδελφους, προϊστάμενους και υφισταμένους, και η ανάπτυξη καλών σχέσεων με το κοινό. + - L,,

15 ΚΛ.Π. 77/96 ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΡΑΣΙΑΣ Η ποσότητα της εργασίας που εκτελείται και που εκτιμάται αφού ληφθεί υπόψη τι θεωρείται "αποδεκτή" στην κάθε πεοίπτωση. Μειωμένη απόδοση που οφείλεται σε λόγους υγείας θα αξιολογηθεί όπως έχει και θα δοθούν οι λόγοι στο χώρο των παρατηρήσεων. + - ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Η στάθιιη των επαγγελματικών, πρακτικών και άλλων γνώσεων που απαιτούνται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης του αξιολογουμένου και άλλων συναφών εργασιών του ιδίου Τμήματος καθώς και οι γνώσεις του αξιολογουμένου σχετικά με τις διαδικασίες, οδηγίες και κανονισμούς που αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής της εργασίας του κλάδου του. + - ΠΡΩΤΟΟΥΛΙΑ Η επιτυχημένη και από δική του ούληση αντιμετώπιση των διαφόρων, υπηρεσιακών ζητημάτων που αναφύονται και η λήψη αποφάσεων μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του χωρίς δισταγμούς, ή ευθυνοφοβία. Επίσης η ερευνητική πρωτοβουλία και η υποβολή εισηγήσεων για βελτίωση της λειτουργίας της υπηρεσίας ή της ποιότητας της εργασίας που εκτελείται. + - ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ( Dependability. Reliability) Η εκτέλεση της εργασίας μέσα στα συμφωνημένα χρονικά, ποσοτικά και ποιοτικά πλαίσια. Το μέτρο στο οποίο ο προϊστάμενος μπορεί να βασίζεται στον υφιστάμενο για να εκτελέσει την εργασία του έγκαιρα και σωστά. + - ΖΗΛΟΣ ΠΑ ΕΡΑΣΙΑ Το ενδιαφέρον για την εργασία του. η προθυμία με την οποία παρέχει τις υπηρεσίες του και η προσπάθεια που καταβάλλεται για επαγγελματική ανάπτυξη του ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΙΑΣ Η ικανότητα προφοοικής έκφρασης σκέψεων και ιδεών με σαφήνεια, απλότητα και περιεκτικότητα. + - ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΡΑΠΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΠΝΙΑΣ Η ικανότητα συγγραφής, αναφορών, επιστολών, εκθέσεων, υπομνημάτων και οδηγιών με σαφήνεια, ορθότητα, απλότητα και περιεκτικότητα. + -

16 K.AJI. 77/ ΜΕΡΟΣ III: Α. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΑΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ (ΔΙΑΑΘΜΙΣΗ Α) Αναφέρετε κατά πόσο ο υπάλληλος έχε:, διακριθεί οε εξαιρετικό βαθμό σε σχέση με οποιοδήποτε από τα κριτήρια αξιολόγησης. Αιτιολογείστε την κρίση σας, δίνοντας πλήρεις λεπτομέρειες και αποφεύγοντας γενική και αόριστη φρασεολογία. (Σημ.: Μη αιτιολογημένη αξιολόγηση θα αγνοείται και ο υπάλληλος θα θεωρείται ότι έχει αξιολογηθεί ως "πολύ ικανοποιητικός" στο συγκεκριμένο κριτήριο αξιολόγησης).. ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΕΠΑΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ (ΔΙΑΑΘΜΙΣΗ Τ) Σε περίπτωση κατάταξης του αξιολογουμένου στη διαβάθμιση ("Ανεπαρκής") σε οποιοδήποτε κριτήριο, να αναφέρεται αν δόθηκε η ευκαιρία στον αξιολογούμενο να ακουστεί και να υποβάλει τις παραστάσεις του. Δώσατε πλήρη έκθεση και αιτιολόγηση:. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ΜΕΡΟΣ IV: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ (όπου εφαρμόζεται) Ο αξιολογούμενος υπάλληλος είναι κατάλληλος,'δεν είναι κατάλληλος (ατταλεϊψτε ότι δεν εφαρμόζεται) για να επικυρωθεί ο διορισμός του. Σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν κρίνεται κατάλληλος, αιτιολογείστε την κρίση σας αυτή.

17 175 Κ.Δ.Π. 77/96 ΜΕΡΟΣ V: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΠΑ ΠΡΟΑΩΗ (οπού εφαρμόζεται) Ο αξιολογούμενος υπάλληλος κρίνεται κατάλληλος/δεν κρίνεται κατάλληλος (απαλείψτε ότι δεν εφαρμόζεται) για προαγωγή στην αμέσως ανώτερη θέση προαγωγής. Σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν κρίνεται κατάλληλος για προαγωγή, αιτιολογείστε την κρίση σας αυτή. ΜΕΡΟΣ VI: (Απαλείψτε ότι δεν εφαρμόζεται) Η αξιολόγηση αποφασίστηκε από τριμελή ομάδα αξιολόγησης / τον διοικητικά προϊστάμενο και τον άμεσα προϊστάμενο / τον άμεσα προϊστάμενο του αξιολογουμένου υπαλλήλου, ομόφωνα / κατά πλειοψηφία, διαφωνούντ τ τ οποί οι λόγοι διαφωνίας είναι: Οι αξιολογούντες: (ονοματεπώνυμο και θέση) (Υπογραφή) Α. ΜΕΛΟΣ:. ΜΕΛΟΣ:. ΜΕΛΟΣ: Ημερομηνία. ΜΕΡΟΣ VII: Α. Έλαβα γνώση των πιο πάνω Διευθυντής Υπηρεσίας / Περιφέρειας.* Σταθμού) (Υπογραφή) (Ημερομηνία). ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

18 Κ.Δ.Π. 77/ ΑΡΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΦΥΛΛΟ ΑΞΙΟΛΟΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΛΑΣΗ '' (Μέχρι και την Κλίμακα Α7) ΠΑ ΤΟ ΕΤΟΣ/ΤΗΝ ΕΞΑΜΗΝΙΑ Τα Μέρη II, III, IV, V και VI να συμπληρωθούν από την Ομάδα Αξιολόγησης ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΞΙΟΛΟΟΥΜΕΝΟΥ: (Να συμπληρωθεί από την υπηρεσία του αξιολογουμένου) ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ: θέση: Ημερ. Πρόσληψης: Ημερ. έννησης: άση Εργασίας: Ημερ. Ενταξης/Τοποθέτησης σε Ανώτερη Συνδυασμένη Κλιμακα/θεση: Ημερ. Προσαύξησης: Μισθολογική Κλίμακα και Ιημείο Κλίμακας". ΛΠΟΥΙΙΕΤ (ΕΚΤΟΤ ΤΗΣ ΕΤΉΤΙΛΤ ΛΔΕΙΛΙ ΑΜΑΠΑΥΊΗΙ) Ημερ. στην παρούσα βέση: ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΩ- Με έγκριση: μέρες / Χωρίς έγκριση: μέρες Ονοματεπώνυμο: Αδεια ασθένειας: Πιστοποιημένη μέρες/μη Πιστοποιημένη μέρες Αλλες άδειες απουσίας (Εκπαιδ./Συνδικαλιστικές): μέρες Υπογραφή: ΜΕΡΟΣ II: ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΞΙΟΛΟΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕ ΔΙΑΑΘΜΙΣΕΙ! Σημείωση: Σε περίπτωση που ο υπάλληλος κατατάσσεται στη Διαβάθμιση Α (εξαιρετικός) σε σχέση με οποιοδήποτε από τα κριτήρια, η αξιολόγηση για το κριτήριο αυτό και η δέουσα αναφορά θα πρέπει να γίνεται στο Μέρος III. Α. ΔΙΑΑΘΜΊΣΕΙς Εξαιρετικός = Πολύ ικανοποιητικός = Ικανοποιητικός = Μάλλον ικανοποιητικός = Ανεπαρκής = A + - ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΡΑΣΙΑΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ + Η ποσότητα της εργασίας που εκτελείται και nou εκτιμάται αφού ληφθεί υπόψη τι θεωρείται "αποδεκτή" στην κάθε περίπτωση. Μειωμένη απόδοση που οφείλεται σε λόγους υγείας θα αξιολογηθεί όπως έχει και δα δοθούν οι λόγοι στο χώρο των παρατηρήσεων. L - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΡΑΣΙΑΣ Η αρτιότητα της εργασίας που εκτελείται, η τάξη και η ακρίβεια με τις or οίες εκτελείται αφού ληφθούν υπόψη οι σχετικές οδηγίες και κανονισμοί που υπάρχουν. + - ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Η στάθμη των επαγγελυατικών. ποακπκών και άλλων γνώσεων που απαι τούνται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης του αξιολογουμένου και άλλων συναφών εργασιών του ιδίου Τμήματος καθώς και οι γνώσεις του αξιολογουμένου σχετικά με τις διαδικασίες, οδηγίες και κανονισμούς που αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής της εργασίας του κλάδου του- + -

19 177 Κ.Δ.ΪΙ. 77/96 ΣΥΝΕΡΑΣΙΑ Η καλλιέργεια κλίματος αρμονικής συνεργασίας με τους συναδέλφους, προϊσταμένους και υφιστάμενους, και η ανάπτυξη κάλων σχέσεων με το κοινό. + - Α=ΙΟΠ1ΣΤΙΑ Η εκτέλεση της εργασίας μέσα στα συμφωνημένα χρονικά,, ποσοτικά και ποιοτικά πλαίσια. Το μέτρο στο οποίο ο προϊστάμενος μπορεί να βασίζεται στον υφιστάμενο για να εκτελέσει την εργασία του έγκαιρα και σωστά. + - ΖΗΛΟΣ ΠΑ ΕΡΑΣΙΑ Το ενδιαφέρον για την εργασία του, η προθυμία με την οποία παρέχει τις υπηρεσίες του και η προσπάθεια που καταβάλλεται για επαγγελματική ανάπτυξη του. + - ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ Η ορθή αντίληψη των συντελεστών που συμβάλλουν στην επιτυχημένη αντιμετώπιση των ζητημάτων που εγείρονται και η ικανότητα της γρήγορης και σωστής αντίληψης των εργασιών που του ανατίθενται ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ικανότητα προφορικής έκφρασης σκέψεων και ιδεών με σαφήνεια, απλότητα και περιεκτικότητα ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΡΑΠΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ικανότητα συγγραφής, αναφορών, επιστολών, εκθέσεων, υπομνημάτων και οδηγιών με σαφήνεια, ορθότητα, απλότητα και περιεκτικότητα. + -

20 Κ.Δ.Π. 77/ ΜΕΡΟΣ III: Α. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΑΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ (ΔΙΑΑΘΜΙΣΗ A) Αναφέρετε κατά πόσο ο υπάλληλος έχει, διακριθεί σε εξαιρετικό βαθμό σε σχέση με οποιοδήποτε από τα κριτήρια αξιολόγησης. Αιτιολογείστε την κρίση σας, δίνοντας πλήρεις λεπτομέρειες και αποφεύγοντας γενική και αόριστη φρασεολογία. (Σημ.: Μη αιτιολογημένη αξιολόγηση θα αγνοείται και ο υπάλληλος θα θεωρείται ότι έχει αξιολογηθεί ως "πολύ ικανοποιητικός" στο συγκεκριμένο κριτήριο αξιολόγησης).. ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΕΠΑΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ (ΔΙΑΑΘΜΙΣΗ Τ) Σε περίπτωση κατάταξης του αξιολογουμένου στη διαβάθμιση ("Ανεπαρκής") σε οποιοδήποτε κριτήριο, να αναφέρεται αν δόθηκε η ευκαιρία στον αξιολογούμενο να ακουστεί και να υποβάλει τις παραστάσεις του. Δώσατε πλήρη έκθεση και αιτιολόγηση:. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ΜΕΡΟΣ IV: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ (όπου εφαρμόζεται) Ο αξιολογούμενος υπάλληλος είναι κατάλληλος/δεν είναι κατάλληλος (απαλείψτε ότι δεν εφαρμόζεται) για να επικυρωθεί ο διορισμός του. Σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν κρίνεται κατάλληλος, αιτιολογείστε την κρίσησας αυτή.

21 179 Κ.Δ.Π. 77/96 ΜΕΡΟΣ V: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΙΑ ΠΡΟΑΩΗ (οπού εφαρμόζεται) Ο αξιολογούμενος υπάλληλος κρίνεται κατάλληλος/δεν κρίνεται κατάλληλος (ατταλείψτε ότι δεν εφαρμόζεται) για προαγωγή στην αμέσως ανώτερη θέση προαγωγής. Σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν κρίνεται κατάλληλος για προαγωγή, αιτιολογείστε την κρίση σας αυτή.. ΜΕΡΟΣ VI: (Απαλείψτε ότι δεν εφαρμόζεται) Η αξιολόγηση αποφασίστηκε από τριμελή ομάδα αξιολόγησης / τον διοικητικά προϊστάμενο και τον άμεσα προϊστάμενο / τον άμεσα προϊστάμενο του αξιολογουμένου υπαλλήλου, ομόφωνα / κατά πλειοψηφία, διαφωνούντ τ τ οποί οι λόγοι διαφωνίας είναι: Οι αξιολογούντες: (ονοματεπώνυμο και θέση) (Υπογραφή) Α. ΜΕΛΟΣ:. ΜΕΛΟΣ:. ΜΕΛΟΣ: Ημερομηνία, ΜΕΡΟΣ VII: Α. Έλαβα γνώση των πιο πάνω Διευθυντής Υπηρεσίας / Περιφέρειας / Σταθμού) (Υπογραφή) (Ημερομηνία). ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ JL 386/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2567 της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 386 Οι περί Δημόσιας Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 332/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3376 της 23ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 332 Οι περί θεατρικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 1999

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 1999 Ε.Ε. Παρ. III(I) 132 Κ.Δ.Π. 37/99 Αρ= 3308, 12.3,99 Αριθμός 37 Οι περί Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (Διάρθρωσις και Όροι Υπηρεσίας) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1999, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΉΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΉΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 110/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2792 της 30ής ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΉΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 110 Οι περί Δημόσιας Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 294/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3370 της 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 294 Οι περί Δημόσιας Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

1535 Κ.Δ.Π. 336/2000

1535 Κ.Δ.Π. 336/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3451, 24.11.2000 1535 Κ.Δ.Π. 336/2000 Αριθμός 336 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων σύμφωνα με το άρθρο 20 του περί ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

449 Κ.Δ.Π. 63/2001 Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ

449 Κ.Δ.Π. 63/2001 Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3475,16.2.2001 449 Κ.Δ.Π. 63/2001 Αριθμός 63 : Οι περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (Αξιολόγηση Υπαλλήλων) Κανονισμοί τον 2001, οι οποίοι εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

775 Κ AJI. 289/94 ΟΙ ΠΕΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΩΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΕΩΣ 1980

775 Κ AJI. 289/94 ΟΙ ΠΕΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΩΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΕΩΣ 1980 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ϊ) Αρ. 2932,9.12.94 775 Κ AJI. 289/94 Αριθμός 289 Οι περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Όροι Υπηρεσίας Υπαλλήλων) (Toowoscoasp^oa) Κανονισμοί τον 1994, οι οποίοι εγκρίθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 87

ΟΙ ΠΕΡΙ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1990 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 87 Οι περί ημόσιας Υπηρεσίας (Αξιολόγηση Υπαλλήλων) Κανονισμοί του 2015 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των άρθρων 50 και 87 του περί ημόσιας Υπηρεσίας Νόμου του 1990 ΟΙ ΠΕΡΙ ΗΜΟΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3823, 19/3/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟYΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3823, 19/3/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟYΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟYΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως.ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 10 του 1969 67 του 1978 53 του 1979 4 του 1985 100 του 1985 168

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις K.AJI. 162/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2522 της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 162 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

540 K.AJI. 112/96. Αριθμός 112 ΟΙ ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) (ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1996

540 K.AJI. 112/96. Αριθμός 112 ΟΙ ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) (ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1996 E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3051,11.4.96 540 K.AJI. 112/96 Αριθμός 112 ΟΙ ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) (ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΜΕΡΟΣ Ι ΤΙΤΛΟΣ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΣΚΟΠΟΣ 1. Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ TON ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ TON ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ TON ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 90 του 1972 56 του 1982 7 του 1990 28 του 1991 91(Ι) του 1992 55(Ι) του 1993

Διαβάστε περισσότερα

1438 Κ.Δ.Π. 215/2004

1438 Κ.Δ.Π. 215/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3834, 8.4.2004 1438 Κ.Δ.Π. 215/2004 Αριθμός 215 Οι περί Αστυνομίας (Πειθαρχικοί) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των άρθρων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

817 Ν. 65/87. E.E., Παρ. I, Αρ. 2226, 8.5.87

817 Ν. 65/87. E.E., Παρ. I, Αρ. 2226, 8.5.87 E.E., Παρ. I, Αρ. 2226, 8.5.87 817 Ν. 65/87 Ο περί Δημοσίας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 883/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3780 της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 883 Οι περί του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992

Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992 Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992 Κ.Δ.Π. 162/90 Κ.Δ.Π. 256/92 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου (Διοικητικό Προσωπικό) Κανονισμοί του 1990 και (Διοικητικό Προσωπικό) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4565,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4565, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4565, 28.4.2016 781 Ν. 70(Ι)/2016 Ο περί της Ρύθμισης της Απασχόλησης Εργοδοτουμένων Αορίστου και Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4085, 28/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4085, 28/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1 του 1990 71 του 1991 211 του 1991 27(Ι) του 1994 83(Ι) του 1995 60(Ι) του 1996

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4082, 14/4/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4082, 14/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ -------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 73(Ι) του 2004 94(Ι) του 2005 28(Ι) του 2006. 1. Ο παρών Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, Κ.Δ.Π. 214/2000

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, Κ.Δ.Π. 214/2000 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, 21.7.2000 879 Κ.Δ.Π. 214/2000 Αριθμός 214 Οι περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης των Υποψηφίων Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4431, 28.2.2014

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4431, 28.2.2014 22(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2011 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛ JI. 142/91 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2595 της 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 142 Οι περί Ιατρών (Εκπαίδευση)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 43(Ι)/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1996 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3451, 24/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3451, 24/11/2000 Ο περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 155(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 Ο περί Διατήρησης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2004 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 139(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 260/2019 Αρ. 5174, Αριθμός 260 ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1993 ΕΩΣ 2017

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 260/2019 Αρ. 5174, Αριθμός 260 ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1993 ΕΩΣ 2017 1791 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 260/2019 Αρ. 5174, 26.7.2019 Αριθμός 260 ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1993 ΕΩΣ 2017 ΚΔΠ 379/2014 ΚΔΠ 500/2014 ΚΔΠ 533/2014 ΚΔΠ 69/2015 ΚΔΠ 144/2015

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3780, 5/12/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3780, 5/12/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 64(Ι) του 2003... του 2003. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4251, 16/7/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4251, 16/7/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (ΙΔΡΥΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 109(Ι) του 2005 197(Ι) του 2007 90(Ι) του 2008.

Διαβάστε περισσότερα

Πειθαρχία και Διαχείριση Παραπόνων στην Επιχείρηση

Πειθαρχία και Διαχείριση Παραπόνων στην Επιχείρηση Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις - Σύγχρονες Επιχειρήσεις Πειθαρχία και Διαχείριση Παραπόνων στην Επιχείρηση 3 η Ημέρα 12/6/2014 Πειθαρχικός Κώδικας Η πειθαρχία είναι ουσιώδης παράμετρος σε κάθε επιχείρηση για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 1. Εισαγωγή Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας αποτελεί συλλογικό όργανο το οποίο διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 796 Ν. 78(Ι)/95 Αρ. 2989,14.7.95

E.E. Παρ. 1(1) 796 Ν. 78(Ι)/95 Αρ. 2989,14.7.95 E.E. Παρ. 1(1) 796 Ν. 78(Ι)/95 Αρ. 2989,14.7.95 Ο περί Διενέργειας Προαγωγών και Διορισμών στη Δημοτική Εκπαίδευση (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Μητρώο Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών) Κανονισμοί του 2015 που κατατέθηκαν στη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028,

Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028, Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028, 29.12.95 Ο περί της Διαδικασίας Πρόσληψης Έκτακτων Υπαλλήλων στη Δημόσια και Εκπαιδευτική Υπηρεσία Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

832 Κ.Λ.Ι1. 314/94. (β) (γ) (δ) (ε) KJ.IL. ιιαρ. III(i) Αρ. 2939, Συνοπτικός τίτλος. Σχέδια Υητιρεσίας. Πίνακας.

832 Κ.Λ.Ι1. 314/94. (β) (γ) (δ) (ε) KJ.IL. ιιαρ. III(i) Αρ. 2939, Συνοπτικός τίτλος. Σχέδια Υητιρεσίας. Πίνακας. KJ.IL. ιιαρ. III(i) Αρ. 2939,30.12.94 832 Κ.Λ.Ι1. 314/94 Αριθμός 314 Οι περί Οργανισμού Νεολαίας (Σχέδια Υπηρεσίας) Κανονισμοί τον 1994, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των άρθρων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Είναι πλήρως εξοικειωμένος με τους κανόνες λειτουργίας του Ταμείου.

Είναι πλήρως εξοικειωμένος με τους κανόνες λειτουργίας του Ταμείου. Πρόσληψη Προσόντα Η Διαχειριστική Επιτροπή (ΔΕ) επιλέγει ή/και προσλαμβάνει το Γενικό Διευθυντή του Ταμείου. Ο Γενικός Διευθυντής πρέπει να είναι πτυχιούχος και να κατέχει τα κατάλληλα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 75(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4513 Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 901 Ο περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) (Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

1247 K.AJI. 330/91. οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Σχέδιο Συντάξεων και Χορηγημάτων

1247 K.AJI. 330/91. οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Σχέδιο Συντάξεων και Χορηγημάτων Ε Ε. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2648, 22.11.91 1247 K.AJI. 330/91 Αριθμός 330 Οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Σχέδιο Συντάξεων και Χορηγημάτων σε Υπαλλήλους της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και Εξαρτώμενους τους) (όμοιο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520, 10.7.2015 Ν. 102(Ι)/2015 102(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΏΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4012, 8/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4012, 8/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1 του 1990 71 του 1991 211 του 1991 27(Ι) του 1994 83(Ι) του 1995 60(Ι) του 1996

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων ΧV Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 422 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 52(Ι)/2017 Αρ. 4603, 2.6.2017 Ο περί Kοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4280, 13/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4280, 13/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 156(Ι) του 2002 10(Ι) του 2010. του άρθρου 1 του

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Αξιολόγησης Απόδοσης

Κανονισμός Αξιολόγησης Απόδοσης Κανονισμός Αξιολόγησης Απόδοσης Εισαγωγή Άρθρο 1. Γενικές πληροφορίες Άρθρο 2. Αρχές συστήματος αξιολόγησης Άρθρο 3. Πλαίσιο και διαστάσεις αξιολόγησης Α. Προσωπική Συνεισφορά: αξιολόγηση ως προς το ΤΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4527, (I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4527, (I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4527, 24.7.2015 Ν. 138(Ι)/2015 138(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: L 328,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 27(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4558 Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 293 Ο περί Τμήματος Φορολογίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 2. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ... 3 3. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ... 4 4. ΠΟΙΝΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ν. 106(Ι)/2013 106(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΔΟΜΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

1422 Κ.Δ.Π. 303/95. Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994

1422 Κ.Δ.Π. 303/95. Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994 E.E. Παρ. ΙΠ(Ϊ) Αρ. 3024,15.12.95 1422 Κ.Δ.Π. 303/95 Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994 48 του 1963 10 του 1979 35 του 1990 233 του 1991 74(1) του 1992 66(1) του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 99(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4520 Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 979 Ο περί Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Αξιολόγηση, Ελευθερία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 138(Ι) του 2002 166(I) του 2003 34(I) του 2007

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015»

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015» Συνοπτικός τίτλος. 86 (Ι) του 1999 51(Ι) του 2000 5(Ι) του 2001 131(Ι) του 2001 199(Ι) του 2002 228(Ι) του 2002 52(Ι) του 2005 128(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 83(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3196 της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος τον 1997

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015»

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015» Συνοπτικός τίτλος. 111 του 1985 1 του 1986 8 του 1986 25 του 1986 39 του 1986 50 του 1986 114 του 1986 121 του 1986 149 του 1986 14 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3803, 30/1/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3803, 30/1/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟ ------------------------------ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 59. 22 του 1961 17 του 1964 8 του 1972 52

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 73(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αριθμός 73(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 73(Ι)/2018 Αρ. 4661, 9.7.2018 Ο περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4338, 8/6/2012

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4338, 8/6/2012 Αρ.4338, 8.6.2012 69(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 156(Ι) του 2002 10(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

1499 K.AJL 365/91. περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική

1499 K.AJL 365/91. περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2661, 20.12.91 1499 K.AJL 365/91 Αριθμός 365 Οι περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για τους Υπαλλήλους και τους Εξαρτώμενους τους) (Τροποποιητικοί)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 55/94 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2869 της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 55 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 97(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΕΩΣ 2016

Αριθμός 97(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΕΩΣ 2016 863 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 97(Ι)/2017 Αρ. 4612, 14.7.2017 Ο περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΥΟ (2) ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΥΟ (2) ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΥΟ (2) ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Γίνονται δεκτές αιτήσεις για την πλήρωση μίας (1) κενής θέσης Μηχανικού (Μηχανολογίας) και μίας κενής θέσης Μηχανικού (Ηλεκτρολογίας) στις Τεχνικές Υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 133/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3145 της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 133 Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού

Διαβάστε περισσότερα

KAJI. 328/ Εξουσία του Επιτρόπου προς είσοδο και έρευνα. Διαδικασία εισόδου και έρευνας και επιβολή διοικητικού προστίμου.

KAJI. 328/ Εξουσία του Επιτρόπου προς είσοδο και έρευνα. Διαδικασία εισόδου και έρευνας και επιβολή διοικητικού προστίμου. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1943 Κ.Δ.Π. 328/2003 Αρ. 3707, 24.4.2003 Αριθμός 328 Οι περί Συλλογής Πληροφοριών και Επιβολής Διοικητικών Προστίμων Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016 659 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, 15.3.2016 Ν. 30(IΙ)/2016 Ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης του 2016 Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΩΣ) ΝΟΜΟΥΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 13(Ι) του 1993

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3326, 17/5/1999. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΜΑ Ι ΟΥ 1999

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3326, 17/5/1999. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΜΑ Ι ΟΥ 1999 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3326 της 17ης ΜΑ Ι ΟΥ 1999 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 1999 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ---------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 974 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 24.7.2017 Ν. 117(Ι)/2017 Ο περί Προστασίας της Πατρότητας Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006 Ο περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόμος του 2006 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 270 5 του 1965 88(Ι) του 1995 132(Ι) του 2001 63(Ι) του 2003

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός της μορφής και του περιεχομένου των Εντύπων Έκθεσης Αξιολόγησης σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4369/2016» Α Π Ο Φ Α Σ Η

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός της μορφής και του περιεχομένου των Εντύπων Έκθεσης Αξιολόγησης σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4369/2016» Α Π Ο Φ Α Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αθήνα, 22/12/2016 Αριθ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.32.14/750/οικ.30360 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 116(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4581 Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016 1217 Ο περί Φορολογίας Κεφαλαιουχικών Κερδών (Τροποποιητικός) (Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Εσωτερικός Κανονισμός. Αντιμετώπιση Παραπτωμάτων

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Εσωτερικός Κανονισμός. Αντιμετώπιση Παραπτωμάτων ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Εσωτερικός Κανονισμός Αντιμετώπιση Παραπτωμάτων Λευκωσία 30 Μαρτίου 2015 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΩΝ 1. Καταγγελίες, διαφωνίες και διαφορές πρέπει να επιλύονται στο σύνολο τους με προσωπική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡ.ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ Ε - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Modified 15/12/2017 2 Περιεχόμενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ... 4 2.1 Επιτροπή Επιλογής... 5 2.2 Προετοιμασία Προκήρυξης... 6 2.3 Δημοσίευση Προκήρυξης...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 290/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2842 της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 290 Οι περί Παγκυπριου Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 98(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2012 ΕΩΣ 2016

Αριθμός 98(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2012 ΕΩΣ 2016 870 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 98(Ι)/2017 Αρ. 4612, 14.7.2017 Ο περί Διοικητικής Συνεργασίας στον Τομέα της Φορολογίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 6979

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 6979 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 6979 Η κα Ευαγγελία Χριστοδούλου, μόνιμος Επιμελητής, 1ης Τάξης, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αφυπηρέτησε από τη δημόσια υπηρεσία, σύμφωνα με το άρθρο 53(1

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4162, 2/5/2008

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4162, 2/5/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 14(Ι)του 2000 237(I) του 2004 93(Ι) του 2007. 1. Ο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4016, 22/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4016, 22/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ ----------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως Συνοπτικός τίτλος. 73(Ι) του 2004. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Αστυνομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ/ΦΟΡΕΑΣ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ/ΦΟΡΕΑΣ. ΕΝΤΥΠΟ Α (Προϊσταμένων οργανικών μονάδων) Αριθ.πρωτ.:.. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ/ΦΟΡΕΑΣ. ΓΕΝΙΚΗ/ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ/ Ν.Π.Δ.Δ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.. ΤΜΗΜΑ. Ε Κ Θ Ε Σ Η Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Η Σ Χρονική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 3. Επισυνάπτονται: (α) Νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019».

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 3. Επισυνάπτονται: (α) Νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019». ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Οι περί Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Αναγνώριση Υπηρεσίας, Προϋπηρεσίας και Τεχνικής Πείρας για Σκοπούς Διορισμού, Προαγωγής και Προσαυξήσεων) Κανονισμοί του 2019 και Νομοσχέδιο με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 111(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4522 Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 1001 Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας Μονάδας Διαχείρισης της Συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ Απόφαση δυνάμει των άρθρων 22(2)(α), 24(4), 26(4) και (6)(β) και 26(7)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ Απόφαση δυνάμει των άρθρων 22(2)(α), 24(4), 26(4) και (6)(β) και 26(7) ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ 2017 Απόφαση δυνάμει των άρθρων 22(2)(α), 24(4), 26(4) και (6)(β) και 26(7) 89(Ι) του 2001 134(Ι) του 2002 101(Ι) του 2004 62(Ι) του 2005 74(Ι) του 2017.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1960 ΕΩΣ 1980

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1960 ΕΩΣ 1980 E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2567, 29.12.90 1603 Κ.Δ.Π. 387/90 Αριθμός 387 Οι περί Εξωτερικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας (Απαιτούμενα Προσόντα Διορισμού ή Προαγωγής, Καθήκοντα και Αρμοδιότητες κάθε θέσης) (Τροποποιητικοί)

Διαβάστε περισσότερα

1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπου

1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπου Ε.Ε.Παρ. 1(1) 322 Ν. 68(Ι)/96 Αρ. 3057, 3.5.96 Ο περί Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης και Παροχής Σχετικών Πληροφοριών Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Διαδικασιών Ανανέωσης Πιστοποιητικών Άσκησης Επαγγέλματος ΣΕΛΚ (Νοέμβριος 2018)

Εγχειρίδιο Διαδικασιών Ανανέωσης Πιστοποιητικών Άσκησης Επαγγέλματος ΣΕΛΚ (Νοέμβριος 2018) Εγχειρίδιο Διαδικασιών Ανανέωσης Πιστοποιητικών Άσκησης Επαγγέλματος ΣΕΛΚ (Νοέμβριος 2018) Εγχειρίδιο Διαδικασιών Ανανέωσης Πιστοποιητικών Άσκησης Επαγγέλματος ΣΕΛΚ Περιεχόμενα Μέρος Α Β Γ Θέμα Ερμηνεία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 1 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΑΡ. 1) ΤΟΥ 2015 ΕΩΣ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2012 Προοίμιο Επειδή ο παρών Τροποποιητικός Νόμος αποτελεί την έκφραση της βούλησης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3925, 19/11/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3925, 19/11/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 2003 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

127(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 2015

127(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4525, 20.7.2015 Ν. 127(Ι)/2015 127(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 2015 Προοίμιο. Επειδή ο παρών τροποποιητικός νόμος αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3610, 7/6/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3610, 7/6/2002 Ο περί Γονικής Άδειας και Άδειας για λόγους Ανωτέρας Βίας Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 69(I)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 189(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

εξουσιοδοτήσεων. ος '

εξουσιοδοτήσεων. ος ' Ε.Ε. Παρ. III(I) 305 Κ.Δ.Π. 80/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 80 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Γενικές Εξουσιοδοτήσεις) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα