Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο Type HD8953 / HD8954 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο Type HD8953 / HD8954 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ"

Transcript

1 Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο 12 Ελληνικά Type HD8953 / HD8954 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ.

2 2 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Συγχαρητήρια για την αγορά της υπεραυτόματης μηχανής του καφέ Saeco Xelsis EVO! Για να έχετε το μέγιστο πλεονέκτημα από την τεχνική υποστήριξη Saeco, καταχωρίστε το προϊόν σας στην σελίδα Οι παρούσες οδηγίες χρήσης ισχύουν για τα μοντέλα HD8953 και HD8954. Η μηχανή προορίζεται για την παρασκευή καφέ εσπρέσο με ολόκληρους κόκκους και διαθέτει μια καράφα γάλακτος για να παρασκευάσετε τέλειο καπουτσίνο ή γάλα με λίγο καφέ γρήγορα και απλά. Σε αυτό το εγχειρίδιο θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να εγκαταστήσετε, να χρησιμοποιήσετε και να αφαλατώσετε την μηχανή σας. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ... 4 Υποδείξεις για την ασφάλεια... 4 Προσοχή... 4 Προειδοποιήσεις... 6 Συμμόρφωση με τους κανονισμούς... 7 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 8 Γενική επισκόπηση του προϊόντος... 8 Γενική περιγραφή... 9 ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ...10 Συσκευασία της μηχανής Εγκατάσταση της μηχανής ΠΡΩΤΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ...13 Αυτόματος κύκλος έκπλυσης/αυτόματος καθαρισμός Χειροκίνητος κύκλος έκπλυσης Μέτρηση και προγραμματισμός σκληρότητας νερού Εγκατάσταση φίλτρου νερού «INTENZA+» Αντικατάσταση του φίλτρου νερού «INTENZA+»...19 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ...20 Επιλογή προφίλ χρήστη Δημιουργία νέου προφίλ χρήστη Διαγραφή προφίλ χρήστη Saeco Adapting System Ρύθμιση κεραμικού μύλου Ρύθμιση κρέμας και έντασης του καφέ (Saeco Brewing System) Ρύθμιση άρωμα (ένταση του καφέ) Ρύθμιση ακροφυσίου Ρύθμιση ποσότητας καφέ στο φλιτζάνι... 26

3 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 3 ΠΑΡΟΧΗ ΕΣΠΡΕΣΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΣΠΡΕΣΟ...27 Παροχή εσπρέσο και μεγάλου εσπρέσο χρησιμοποιώντας καφέ σε κόκκους Παροχή εσπρέσο και μεγάλου εσπρέσο χρησιμοποιώντας προ-αλεσμένο καφέ ΚΑΡΑΦΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ...30 Γέμισμα καράφας γάλακτος Τοποθέτηση καράφας γάλακτος Αφαίρεση καράφας γάλακτος Άδειασμα καράφας γάλακτος ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΟΣ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ...34 Ρύθμιση ποσότητας καπουτσίνο στο φλιτζάνι ΠΑΡΟΧΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΦΕ...37 Ρύθμιση ποσότητας γάλακτος με λίγο καφέ στο φλιτζάνι ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΦΕ ΜΕ ΓΑΛΑ...41 Ρύθμιση ποσότητας καφέ με γάλα ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ...44 Ζεστό γάλα Παροχή ατμού Αμερικάνικος καφές Espresso Macchiato ΠΑΡΟΧΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ...49 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ...50 Προγραμματισμός καπουτσίνο Προγραμματισμός ζεστού νερού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ...53 Γενικές ρυθμίσεις Ρυθμίσεις οθόνης Ρυθμίσεις ημερολογίου Ρυθμίσεις νερού Ρυθμίσεις συντήρησης Εργοστασιακές ρυθμίσεις ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ...60 Καθημερινός καθαρισμός της μηχανής Καθημερινός καθαρισμός του δοχείου νερού Καθημερινός καθαρισμός της καράφας γάλακτος: κύκλος αυτοκαθαρισμού «CLEAN» (μετά από κάθε χρήση) Εβδομαδιαίος καθαρισμός της μηχανής Εβδομαδιαίος καθαρισμός της καράφας γάλακτος...64 Εβδομαδιαίος καθαρισμός της μονάδας παρασκευής καφέ Μηνιαίος καθαρισμός της καράφας γάλακτος Μηνιαία λίπανση της μονάδας παρασκευής καφέ...71 Μηνιαίος καθαρισμός μονάδας παρασκευής καφέ με παστίλιες απομάκρυνσης ελαίων καφέ Μηνιαίος καθαρισμός του δοχείου καφέ σε κόκκους ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ...75 ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ ΟΘΟΝΗΣ...79 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ...81 ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ...84 Stand-by Απόρριψη ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...86 ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ...86 Εγγύηση Τεχνική υποστήριξη ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ...87

4 4 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Υποδείξεις για την ασφάλεια Η μηχανή διαθέτει συστήματα ασφαλείας. Είναι όμως αναγκαίο να διαβάσετε προσεκτικά τις υποδείξεις για την ασφάλεια που περιγράφονται σε αυτές τις οδηγίες χρήσης ώστε να αποφύγετε την πρόκληση βλάβης από ατύχημα σε πρόσωπα και πράγματα. Διατηρήστε αυτό το εγχειρίδιο για τυχόν μελλοντική χρήση. Ο όρος ΠΡΟΣΟΧΗ και αυτό το σύμβολο προειδοποιούν τον χρήστη για επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές σωματικές βλάβες, κίνδυνο για την ζωή και/ή ζημίες στην μηχανή. Ο όρος ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ και αυτό το σύμβολο προειδοποιούν τον χρήστη για επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν ελαφρές σωματικές βλάβες και/ή ζημίες στην μηχανή. Προσοχή Συνδέστε την μηχανή σε κατάλληλη πρίζα ρεύματος στον τοίχο, η τάση της οποίας αντιστοιχεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Μην αφήνετε το καλώδιο τροφοδοσίας να κρέμεται από την επιφάνεια εργασίας ή να ακουμπάει σε ζεστές επιφάνειες. Μην βυθίζετε την μηχανή σε νερό, την πρίζα ρεύματος ή το καλώδιο τροφοδοσίας σε νερό: κίνδυνος ηλεκτροπληξίας!

5 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 5 Μην κατευθύνετε ποτέ το ζεστό νερό σε μέρη του σώματος: κίνδυνος εγκαυμάτων! Μην πιάνετε ζεστές επιφάνειες. Χρησιμοποιείτε τα χερούλια και τους διακόπτες. Βγάλτε το φις από την πρίζα: - αν παρουσιαστούν δυσλειτουργίες - αν η μηχανή παραμείνει σε αδράνεια για μεγάλο διάστημα - πριν προχωρήστε στον καθαρισμό της μηχανής. Τραβήξτε από το φις και όχι από το καλώδιο τροφοδοσίας. Μην πιάνετε το φις με βρεγμένα χέρια. Μην χρησιμοποιείτε την μηχανή αν το φις, το καλώδιο τροφοδοσίας και η ίδια η μηχανή φαίνεται να έχουν ζημίες. Μην αλλοιώσετε ή τροποποιήσετε με οποιονδήποτε τρόπο την μηχανή ή το καλώδιο τροφοδοσίας. Όλες οι επισκευές πρέπει να γίνονται σε εξουσιοδοτημένο κέντρο τεχνικής υποστήριξης της Philips προς αποφυγή οποιουδήποτε κινδύνου. Η μηχανή δεν προορίζεται για χρήση από άτομα (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών) με μειωμένες φυσικές, πνευματικές ή αισθητήριες ικανότητες ή με ανεπαρκή εξοικείωση ή/και γνώσεις, εκτός εάν αυτό γίνει υπό την επιτήρηση ενός ατόμου το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την ασφάλειά τους ή θα τους εκπαιδεύσει στη χρήση της συσκευής. Τα παιδιά πρέπει να είναι υπό επίβλεψη προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι δεν παίζουν με τη συσκευή. Μην βάζετε τα δάχτυλα ή άλλα αντικείμενα στον μύλο.

6 6 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Προειδοποιήσεις Η μηχανή προορίζεται αποκλειστικά για οικιακή χρήση. Δεν συνίσταται η χρησιμοποίηση της σε χώρους όπως εστιατόρια ή κουζίνες καταστημάτων, γραφεία, αγροκτήματα ή άλλους χώρους εργασίας. Τοποθετείτε πάντα την μηχανή σε επίπεδη και σταθερή επιφάνεια. Μην τοποθετείτε την μηχανή σε ζεστές επιφάνειες, κοντά σε ζεστούς φούρνους, θερμαντήρες ή ανάλογες πηγές θερμότητας. Βάζετε στο δοχείο πάντα και μόνο καφέ σε κόκκους. Ο καφές σε σκόνη, ο στιγμιαίος καφές, καθώς και άλλα αντικείμενα, αν τα βάλετε στο δοχείο καφέ σε κόκκους, μπορεί να καταστρέψουν τη μηχανή. Αφήστε την μηχανή να κρυώσει πριν βάλετε ή αφαιρέσετε οποιοδήποτε εξάρτημα. Μην γεμίζετε ποτέ το δοχείο με ζεστό ή βραστό νερό. Χρησιμοποιείτε μόνο κρύο νερό. Μην χρησιμοποιείτε για την καθαριότητα λειαντικές σκόνες ή δυνατά απορρυπαντικά. Αρκεί ένα μαλακό πανί ελαφρώς νοτισμένο με νερό. Εκτελείτε τακτικά την αφαλάτωση της μηχανής. Η μηχανή θα σας υπενθυμίσει με σχετική ένδειξη πότε είναι απαραίτητο να κάνετε την αφαλάτωση. Αν παραλειφθεί αυτή η ενέργεια η συσκευή θα σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Σε αυτή την περίπτωση η επισκευή δεν καλύπτεται από εγγύηση!

7 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 7 Μην αφήνετε την μηχανή σε θερμοκρασία κάτω από 0 C. Το υπόλοιπο νερό στο εσωτερικό του συστήματος θέρμανσης μπορεί να παγώσει και να προκαλέσει ζημίες στην μηχανή. Μην αφήνετε νερό στο δοχείο αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο διάστημα η μηχανή. Το νερό μπορεί να μολυνθεί. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την μηχανή, βάλτε φρέσκο νερό. Συμμόρφωση με τους κανονισμούς Η μηχανή συμμορφώνεται με το άρθρο 13 του Ιταλικού Νομοθετικού Διατάγματος της 25ης Ιουλίου 2005, υπ' αριθμόν 151 «Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2005/95/ΕΚ, 2002/96/ΕΚ και 2003/108/ΕΚ, σχετικά με τη μείωση της χρήσης επικίνδυνων ουσιών στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς επίσης και την απόρριψη των αποβλήτων». Αυτή η μηχανή συμμορφώνεται με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2002/96/ΕΚ.

8 8 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Γενική επισκόπηση του προϊόντος ΧΡΗΣΤΗΣ 21/12/12 ΡΟΦΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ 04:17 pm ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

9 Γενική περιγραφή ΕΛΛΗΝΙΚΑ 9 1. Πλάκα θέρμανσης φλιτζανιών 2. Δοχείο καφέ σε κόκκους με καπάκι 3. Δοχείο νερού + καπάκι 4. Δοχείο προ-αλεσμένου καφέ 5. Εμπρός πόρτα 6. Διακόπτης Saeco Brewing System (SBS) 7. Σωλήνας ατμού / ζεστού νερού 8. Δείκτης πλήρωσης δίσκου συλλογής υγρών 9. Ρύθμιση άλεσης 10. Πίνακας χειρισμού 11. Τάπα συνδέσμων καράφας 12. Ακροφύσιο καφέ 13. Δίσκος συλλογής υγρών (εξωτερικός) 14. Μονάδα παρασκευής καφέ 15. Δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων 16. Δίσκος συλλογής υγρών (εσωτερικός) 17. Κουμπί εμπρός πόρτας 18. Γενικός διακόπτης 19. Πρίζα καλωδίου τροφοδοσίας 20. Καράφα γάλακτος 21. Καλώδιο τροφοδοσίας 22. Μεζούρα προ-αλεσμένου καφέ 23. Γράσο μονάδας παρασκευής καφέ 24. Πινέλο καθαρισμού 25. Τεστ σκληρότητας νερού 26. Κουμπί εσπρέσο 27. Κουμπί «Άρωμα» - Προ-αλεσμένος καφές 28. Κουμπιά «λειτουργίας» 29. Κουμπί για την εκτέλεση ενός κύκλου καθαρισμού της καράφας (Clean) 30. Κουμπί καπουτσίνο 31. Κουμπί μεγάλου εσπρέσο 32. Κουμπί «Ειδικών ροφημάτων» 33. Κουμπί ζεστού νερού 34. Κουμπί αναμονής (Stand-by) 35. Κουμπί καφέ με γάλα 36. Κουμπί παρασκευής γάλακτος με λίγο καφέ 37. Παστίλιες απομάκρυνσης ελαίων καφέ (πωλείται χωριστά) 38. Διάλυμα αφαλάτωσης (πωλείται χωριστά) 39. Φίλτρο νερού INTENZA+ (πωλείται χωριστά)

10 10 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Συσκευασία της μηχανής Η αρχική συσκευασία έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να προστατεύει τη μηχανή κατά τη μεταφορά. Συνιστάται να τη φυλάξετε για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση. Εγκατάσταση της μηχανής 1 Βγάλτε τον δίσκο συλλογής υγρών με γρίλια από την συσκευασία. 2 Βγάλτε την μηχανή από την συσκευασία. 3 Για τη καλύτερη δυνατή χρήση, συνιστούμε: επιλέξτε μία σταθερή και επίπεδη επιφάνεια στήριξης όπου κανείς δεν μπορεί να ανατρέψει την μηχανή ή να τραυματιστεί από αυτήν επιλέξτε έναν επαρκώς φωτιζόμενο χώρο, καθαρό και με εύκολη πρόσβαση σε πρίζα ρεύματος φροντίστε να υπάρχει ελάχιστη απόσταση από τα τοιχώματα της μηχανής όπως φαίνεται στην εικόνα. 4 Τοποθετήστε τον (εξωτερικό) δίσκο συλλογής υγρών με την γρίλια στην μηχανή. Βεβαιωθείτε ότι μπήκε σωστά στην θέση του. ο δίσκος συλλογής υγρών μαζεύει το νερό που βγαίνει από το ακροφύσιο στην διάρκεια των κύκλων έκπλυσης/αυτόματου καθαρισμού και τον καφέ που ενδεχομένως μπορεί να χυθεί κατά την παρασκευή των ροφημάτων. Αδειάστε και πλύνετε τον δίσκο συλλογής υγρών κάθε μέρα και κάθε φορά που ανασηκώνεται ο δείκτης πλήρωσης του δίσκου συλλογής υγρών. Προειδοποίηση: ΜΗΝ βγάζετε τον δίσκο συλλογής υγρών αμέσως μετά το άναμμα της μηχανής. Περιμένετε δύο λεπτά για την εκτέλεση του κύκλου έκπλυσης/αυτόματου καθαρισμού.

11 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 11 5 Σηκώστε το εξωτερικό αριστερό κάλυμμα και αφαιρέστε το εσωτερικό καπάκι. 6 Βγάλτε το δοχείο νερού χρησιμοποιώντας το χερούλι. 7 Ξεπλύνετε το δοχείο με φρέσκο νερό. 8 Γεμίστε το δοχείο με φρέσκο νερό μέχρι την στάθμη MAX και τοποθετήστε το εκ νέου στη μηχανή. Βεβαιωθείτε ότι μπήκε στην θέση του μέχρι τέρμα. Προειδοποίηση: μην γεμίζετε ποτέ το δοχείο με νερό ζεστό, βραστό, με ανθρακικό ή άλλους τύπους υγρών που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο ίδιο το δοχείο και την μηχανή. 9 Σηκώστε το καπάκι του δοχείου καφέ σε κόκκους και βγάλτε το εσωτερικό καπάκι. 10 Ρίξτε αργά τον καφέ σε κόκκους στο δοχείο. Επανατοποθετήστε το εσωτερικό καπάκι και κλείστε το εξωτερικό κάλυμμα. Προειδοποίηση: βάζετε στο δοχείο πάντα και μόνο καφέ σε κόκκους. Ο καφές σε σκόνη, ο στιγμιαίος καφές, ο καραμελοποιημένος και άλλα αντικείμενα μπορεί να καταστρέψουν τη μηχανή.

12 12 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 11 Βάλτε το φις στην πρίζα ρεύματος που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της μηχανής. 12 Βάλτε το φις στο αντίθετο άκρο του καλωδίου τροφοδοσίας σε πρίζα ρεύματος κατάλληλης τάσης στον τοίχο. 13 Γυρίστε τον γενικό διακόπτη στη θέση "I" για να ανάψετε τη μηχανή. ITALIANO ITALIANO CH ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ESPAÑOL PORTUGUÊS 14 Εμφανίζεται η οθόνη στο πλάι. Επιλέξτε τη γλώσσα πατώντας τα κουμπιά κύλισης ή. ESC ITALIANO ITALIANO CH ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ESPAÑOL OK PORTUGUÊS 15 Πατήστε το κουμπί «OK» για επιβεβαίωση. αν δεν επιλεγεί καμιά γλώσσα, η ρύθμιση αυτή ζητείται να γίνει με την επόμενη έναρξη λειτουργίας της μηχανής. ΖΕΣΤΑΜΑ 16 Η μηχανή είναι σε φάση θέρμανσης.

13 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 13 ΠΡΩΤΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ Αυτόματος κύκλος έκπλυσης/αυτόματος καθαρισμός Αφού ολοκληρωθεί η θέρμανση, η μηχανή κάνει έναν αυτόματο κύκλο έκπλυσης/αυτοκαθαρισμού των εσωτερικών κυκλωμάτων με φρέσκο νερό. Η λειτουργία απαιτεί λιγότερο από ένα λεπτό. 17 Τοποθετήστε ένα δοχείο κάτω από το ακροφύσιο για να μαζέψετε την μικρή ποσότητα νερού που βγαίνει. RISCALDAMENTO... ΠΛΥΣΙΜΟ 18 Εμφανίζεται η οθόνη στο πλάι. Περιμένετε να τελειώσει αυτόματα ο κύκλος. ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΛΥΣΙΜΟ πατήστε το κουμπί «ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΛΥΣΙΜΟ» για να σταματήσει η παροχή. ΧΡΗΣΤΗΣ 21/12/12 ΡΟΦΗΜΑ 19 Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που περιγράφεται πιο πάνω, η μηχανή εμφανίζει την οθόνη που φαίνεται στο πλάι. ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 04:17 pm Χειροκίνητος κύκλος έκπλυσης Στην πρώτη χρήση της μηχανής πρέπει να κάνετε έναν κύκλο έκπλυσης. Στην διάρκεια αυτής της διαδικασίας ενεργοποιείται ο κύκλος παροχής καφέ και τρέχει φρέσκο νερό από το ακροφύσιο. Η λειτουργία απαιτεί μερικά λεπτά. 1 Τοποθετήστε ένα δοχείο κάτω από το ακροφύσιο.

14 14 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΣΤΗΣ 21/12/1 2 Για να επιλέξετε την λειτουργία παροχής προ-αλεσμένου καφέ, πατήστε το κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το εικονίδιο. ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ 04:17 p ΧΡΗΣ ΜΕΝΟ 3 Πατήστε το κουμπί. ΕΠΙΛΟ ΧΡΗΣ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ OK 4 Πατήστε το κουμπί OK. Η μηχανή αρχίζει την παροχή νερού. OK μην προσθέτετε προ-αλεσμένο καφέ στο δοχείο. 5 Αφού ολοκληρωθεί η παροχή αδειάστε το δοχείο και βάλτε το ξανά κάτω από τον σωλήνα ατμού / ζεστού νερού. ΧΡΗΣΤΗΣ 21/12/12 6 Πατήστε το κουμπί. ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ 04:17 pm 7 Μετά την παροχή νερού, αφαιρέστε και αδειάστε το σκεύος.

15 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 15 8 Επαναλάβετε τις ενέργειες από το σημείο 5 έως το σημείο 7 έως ότου τελειώσει το νερό που υπάρχει στο δοχείο και στην συνέχεια περάστε στο σημείο 9. 9 Στο τέλος γεμίστε εκ νέου το δοχείο νερού μέχρι την στάθμη ΜΑΧ. Στο σημείο αυτό η μηχανή είναι έτοιμη για παροχή καφέ. αν η μηχανή παρέμεινε σε αδράνεια για περισσότερο από δύο εβδομάδες, κατά την εκκίνηση θα εκτελεστεί ένας αυτόματος κύκλος έκπλυσης/αυτοκαθαρισμού. Στην συνέχεια πρέπει να εκκινήσετε έναν χειροκίνητο κύκλο έκπλυσης όπως περιγράφεται παραπάνω. Ο αυτόματος κύκλος έκπλυσης/αυτοκαθαρισμού ενεργοποιείται αυτόματα και κατά την εκκίνηση της μηχανής (με τον λέβητα κρύο) ή όταν η μηχανή προετοιμάζεται για μετάβαση σε κατάσταση stand-by αφού έχετε πατήσει το κουμπί για να σβήσετε την μηχανή (μετά την παροχή ενός καφέ). Μέτρηση και προγραμματισμός σκληρότητας νερού Η μέτρηση της σκληρότητας του νερού είναι πολύ σημαντική για να προσδιορίσετε την συχνότητα αφαλάτωσης της μηχανή και για την εγκατάσταση του φίλτρου νερού «INTENZA+» (για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το φίλτρο νερού δείτε το επόμενο κεφάλαιο). Για την μέτρηση της σκληρότητας του νερού, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες. 1 Βυθίστε στο νερό για 1 δευτερόλεπτο τη δοκιμαστική ταινία για το τεστ σκληρότητας νερού που παρέχεται με τη μηχανή. η δοκιμαστική ταινία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μία μέτρηση.

16 16 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Intenza Aroma System A Β C Ρύθμιση σκληρότητας νερού μηχανής 2 Περιμένετε ένα λεπτό. 3 Μετρήστε τον αριθμό των τετραγώνων που κοκκινίζουν και συμβουλευτείτε τον πίνακα. οι αριθμοί στην δοκιμαστική ταινία αντιστοιχούν στις τιμές ρύθμισης της σκληρότητας του νερού. Πιο συγκεκριμένα: 1 = 1 (πολύ μαλακό νερό) 2 = 2 (μαλακό νερό) 3 = 3 (σκληρό νερό) 4 = 4 (πολύ σκληρό νερό) Τα γράμματα αντιστοιχούν στις ενδείξεις που βρίσκονται στην βάση του φίλτρου νερού «INTENZA+» (δείτε το επόμενο κεφάλαιο). 1 ΗΣ Υ 21/12/12 ΡΟΦΗΜΑ 4 Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προγραμματίσετε τις τιμές της σκληρότητας νερού. Πατήστε το κουμπί ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ για πρόσβαση στο κύριο μενού της μηχανής. Η ΗΣ 04:17 pm ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ η μηχανή παραδίδεται με μια στάνταρ ρύθμιση της σκληρότητας νερού που είναι συμβατή με τους περισσότερους τύπους νερού. 5 Πατήστε το κουμπί για να επιλέξετε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ. C 6 Πατήστε OK για επιβεβαίωση. ESC OK ESC 4 OFF 7 Επιλέξτε ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ πατώντας το κουμπί OK και προγραμματίστε την τιμή της σκληρότητας νερού. OK

17 Εγκατάσταση φίλτρου νερού «INTENZA+» ΕΛΛΗΝΙΚΑ 17 Συνιστούμε να εγκαταστήσετε το φίλτρο νερού «INTENZA+» που μειώνει των σχηματισμό αλάτων στο εσωτερικό της μηχανής και χαρίζει ένα πιο έντονο άρωμα στο εσπρέσο σας. Το φίλτρο νερού INTENZA+ πωλείται χωριστά. Για περισσότερες λεπτομέρειες συμβουλευτείτε το κεφάλαιο «Παραγγελία προϊόντων για την συντήρηση» σε αυτές τις οδηγίες χρήσης. Το νερό είναι βασικό στοιχείο στην παρασκευή του εσπρέσο, για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να φιλτράρεται με επαγγελματικό τρόπο. Το φίλτρο νερού «INTENZA+» μπορεί να αποτρέψει την δημιουργία αλάτων, βελτιώνοντας την ποιότητα του νερού. 1 Αφαιρέστε το μικρό λευκό φίλτρο που υπάρχει μέσα στο δοχείο νερού και φυλάξτε το σε στεγνό μέρος. 2 Πάρτε το φίλτρο νερού «INTENZA+» από τη συσκευασία, βυθίστε το κάθετα (με το άνοιγμα προς τα πάνω) σε κρύο νερό και πιέστε το ελαφρώς πλευρικά για να βγουν οι φυσαλίδες αέρα. 3 Ρυθμίστε το φίλτρο ανάλογα με τις μετρήσεις που κάνατε (δείτε το προηγούμενο κεφάλαιο) και καθορίζονται στην βάση του φίλτρου: A = μαλακό νερό αντιστοιχεί στο 1 ή 2 στην δοκιμαστική ταινία B = σκληρό νερό (στάνταρ) αντιστοιχεί στο 3 στην δοκιμαστική ταινία C = πολύ σκληρό νερό αντιστοιχεί στο 4 στην δοκιμαστική ταινία 4 Τοποθετήστε το φίλτρο στο άδειο δοχείο νερού. Σπρώξτε το στο χαμηλότερο δυνατόν σημείο.

18 18 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 5 Γεμίστε το δοχείο με φρέσκο νερό μέχρι την στάθμη MAX και τοποθετήστε το εκ νέου στη μηχανή. 6 Τοποθετήστε ένα μεγάλο δοχείο (1,5 l) κάτω από το σωλήνα ατμού/ ζεστού νερού. ΗΣ Υ 21/12/12 ΡΟΦΗΜΑ 7 Πατήστε το κουμπί ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ για πρόσβαση στο κύριο μενού της μηχανής. Η ΗΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 04:17 pm 8 Πατήστε το κουμπί για να επιλέξετε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ. C 9 Πατήστε OK για επιβεβαίωση. ESC OK ESC 4 OFF 10 Πατήστε το κουμπί για να επιλέξετε ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΤΡΟΥ και στην συνέχεια πατήστε OK. OK

19 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 19 ESC 11 Πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση της διαδικασίας ενεργοποίησης του φίλτρου. OK ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ 12 Πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση της τοποθέτησης του φίλτρου νερού και του γεμίσματος του δοχείου. OK ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ Τ ΣΤΟΜΙΟ ΕΚΡΟΗΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ 13 Πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση της παρουσίας δοχείου κάτω από το ακροφύσιο του νερού. OK ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΤΡΟΥ 14 Η μηχανή αρχίζει την παροχή νερού. Εμφανίζεται η οθόνη στο πλάι. Αφού ολοκληρωθεί η παροχή, πάρτε το δοχείο. Αντικατάσταση του φίλτρου νερού «INTENZA+» ΧΡΗΣΤΗΣ 21/12/12 ΡΟΦΗΜΑ Όταν είναι απαραίτητη η αντικατάσταση του φίλτρου νερού «INTENZA+» εμφανίζεται το εικονίδιο. ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ 04:17 pm ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 1 Προχωρήστε σε αντικατάσταση του φίλτρου όπως περιγράφεται στο προηγούμενο κεφάλαιο. 2 Η μηχανή είναι πλέον προγραμματισμένη για την διαχείριση του καινούργιου φίλτρου. ESC 4 OFF αν το φίλτρο είναι ήδη εγκατεστημένο και θέλετε να το βγάλετε, χωρίς να το αντικαταστήσετε, επιλέξτε «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΤΡΟΥ» και ρυθμίστε την στο OFF. OK Αν δεν υπάρχει το φίλτρο νερού «INTENZA+», τοποθετήστε στο δοχείο το μικρό λευκό φίλτρο που είχατε προηγουμένως αφαιρέσει.

20 20 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Η μηχανή σας επιτρέπει να κάνετε κάποιες ρυθμίσεις για την παρασκευή του καλύτερου δυνατόν καφέ. Επιλογή προφίλ χρήστη Η μηχανή έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιήσει τις ατομικές προτιμήσεις κάθε χρήστη, με την δυνατότητα ρύθμισης μέχρι και έως 6 διαφορετικών προφίλ. ΧΡΗΣΤΗΣ 21/12/12 ΡΟΦΗΜΑ Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε τα διάφορα προφίλ χρήστη. Για διευκόλυνση σας, κάθε χρήστης παρουσιάζεται με το ατομικό του εικονίδιο. Ο προκαθορισμένος χρήστης επισημαίνεται με το εικονίδιο που φαίνεται αριστερά. ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ 04:17 pm ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Οι εργοστασιακές ρυθμίσεις προκαθορίζονται στην μηχανή σύμφωνα με τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Μπορείτε να διατηρήσετε αυτές τις ρυθμίσεις ή να τις τροποποιήσετε με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Δημιουργία νέου προφίλ χρήστη Αφού προγραμματίσει τις ρυθμίσεις του προϊόντος, ο χρήστης μπορεί να έχει γρήγορη πρόσβαση με το κουμπί ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ στο κύριο μενού, για να γευτεί το ρόφημα με βάση τον καφέ που προτιμά με το απλό πάτημα ενός κουμπιού. ΧΡΗΣΤΗΣ 21/12/12 ΡΟΦ Μ 1 Πατήστε «ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΧΡΗΣΤΗ». ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ ΡΥΘΜ Μ 04:17 pm 2 Εμφανίζεται η οθόνη στο πλάι. ESC OK 3 Πατήστε το κουμπί OK για να επιλέξετε ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ. ESC OK

21 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 21 ESC 4 Εμφανίζεται η οθόνη στο πλάι. Πατήστε το κουμπί ή για να επιλέξετε ένα εικονίδιο χρήστη. Πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση. OK για κάθε χρήστη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ένα εικονίδιο. Όταν το εικονίδιο χρησιμοποιείται ήδη προβάλλεται σε γκρι χρώμα. 21/12/12 ΧΡΗΣΤΗΣ ΡΟΦ Μ ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ ΡΥΘΜ Μ 5 Στο σημείο αυτό ο χρήστης δημιουργήθηκε και μπορεί να επιλεγεί από το κύριο μενού. ΧΡΗΣΤΗΣ 04:17 pm 21/12/12 ΡΟΦ Μ 6 Επιλέξτε το προφίλ χρήστη που επιθυμείτε πατώντας το κουμπί «ΕΠΙ- ΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ» μέχρι να εμφανιστεί η αντίστοιχη εικόνα. Πατήστε στην συνέχεια «ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ» για να προγραμματίσετε τις ρυθμίσεις του ροφήματος (βλέπε κεφάλαιο «Προγραμματισμός ροφήματος»). ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ ΡΥΘΜ Μ 04:17 pm Διαγραφή προφίλ χρήστη Μπορείτε να διαγράψετε ένα προφίλ χρήστη που έχετε ήδη δημιουργήσει. Σε αυτή την περίπτωση όλες οι σχετικές ρυθμίσεις διαγράφονται και το εικονίδιο είναι ξανά διαθέσιμο στην λειτουργία προγραμματισμού. ΧΡΗΣΤΗΣ 21/12/12 ΡΟΦ Μ 1 Πατήστε «ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΧΡΗΣΤΗ». ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ ΡΥΘΜ Μ 04:17 pm ESC 2 Εμφανίζεται η οθόνη στο πλάι. Πατήστε το κουμπί ή για να επιλέξετε ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΗΣΤΗ. Πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση. OK ESC 3 Εμφανίζεται η οθόνη στο πλάι. Πατήστε το κουμπί ή για να επιλέξετε ένα εικονίδιο. Πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση. Ο χρήστης διαγράφεται. OK

22 22 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Saeco Adapting System Ο καφές είναι ένα φυσικό προϊόν και τα χαρακτηριστικά του ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την προέλευση, το μείγμα και το καβούρδισμα. Η μηχανή διαθέτει ένα σύστημα αυτόματης ρύθμισης που επιτρέπει τη χρήση όλων των τύπων καφέ σε κόκκους που κυκλοφορούν στην αγορά (μη καραμελοποιημένων). Η μηχανή ρυθμίζεται αυτόματα μετά την παροχή μερικών καφέδων για βελτιστοποίηση της εκχύλισης σε σχέση με το πόσο συμπαγής είναι ο αλεσμένος καφές. Ρύθμιση κεραμικού μύλου Οι κεραμικοί μύλοι εξασφαλίζουν ακρίβεια άλεσης για κάθε τύπο μείγματος καφέ και αποτρέπουν την υπερθέρμανση των κόκκων. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει την απόλυτη διατήρηση του αρώματος εξασφαλίζοντας πραγματική ιταλική γεύση σε κάθε φλιτζάνι. Προσοχή: ο κεραμικός μύλος περιέχει κινούμενα μέρη που μπορεί να είναι επικίνδυνα. Απαγορεύεται επομένως να βάζετε τα δάχτυλα ή άλλα αντικείμενα στο εσωτερικό του. Πριν από οποιαδήποτε επέμβαση στο εσωτερικό του δοχείου καφέ σε κόκκους, για οποιοδήποτε λόγο, σβήστε τη μηχανή πατώντας το κουμπί ON/OFF και βγάλτε το φις από την πρίζα ρεύματος. Οι κεραμικοί μύλοι μπορούν να ρυθμιστούν για να προσαρμόσετε την άλεση του καφέ στο προσωπικό σας γούστο. Προσοχή: ο διακόπτης ρύθμισης της άλεσης, στο εσωτερικό του δοχείου καφέ σε κόκκους, πρέπει να στρέφεται μόνο όταν ο κεραμικός μύλος βρίσκεται σε λειτουργία. Μπορείτε να κάνετε αυτή την ρύθμιση πατώντας και περιστρέφοντας τον διακόπτη ρύθμισης άλεσης που βρίσκεται μέσα στο δοχείο καφέ σε κόκκους. 1 Σηκώστε το καπάκι του δοχείου καφέ σε κόκκους.

23 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 23 2 Πατήστε και περιστρέψτε τον διακόπτη ρύθμισης της άλεσης ένα βήμα κάθε φορά. Η διαφορά στην γεύση θα είναι αντιληπτή μετά την παροχή 2-3 εσπρέσο. 3 Οι ενδείξεις που βρίσκονται στο καπάκι του δοχείου καφέ σε κόκκους δείχνουν τον βαθμό άλεσης που έχει οριστεί. Μπορείτε να ορίσετε 8 διαφορετικά επίπεδα άλεσης, που κυμαίνονται από: - πολύ χοντρή άλεση ( ) : πιο ελαφριά γεύση για χαρμάνια με σκούρο καβούρδισμα έως: - πολύ ψιλή άλεση ( ) : πιο δυνατή γεύση, για χαρμάνια με ελαφρύ καβούρδισμα. Ρυθμίζοντας τον κεραμικό μύλο σε πιο ψιλή άλεση, η γεύση του καφέ θα είναι δυνατότερη. Για πιο ελαφρύ καφέ, ρυθμίστε τον κεραμικό μύλο σε πιο χοντρή άλεση. Ρύθμιση κρέμας και έντασης του καφέ (Saeco Brewing System) Το Saeco Brewing System (SBS) σας επιτρέπει να ελέγχετε την κρέμα και την ένταση της γεύσης του καφέ ρυθμίζοντας την ταχύτητα εξόδου του καφέ κατά τον κύκλο παροχής. - Περιστρέψτε τον διακόπτη αριστερά για να αυξήσετε την ταχύτητα ροής: ο καφές γίνεται πιο ελαφρύς και με λιγότερη κρέμα. - Περιστρέψτε τον διακόπτη δεξιά για να μειώσετε την ταχύτητα ροής: ο καφές γίνεται πιο δυνατός και με περισσότερη κρέμα. η ρύθμιση της ταχύτητας ροής του καφέ μπορεί να γίνει κατά την παροχή.

24 24 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ρύθμιση άρωμα (ένταση του καφέ) Επιλέξτε το μείγμα καφέ που προτιμάτε και ρυθμίστε την ποσότητα καφέ για άλεσμα με βάση το προσωπικό σας γούστο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την λειτουργία προ-αλεσμένου καφέ. η ρύθμιση πρέπει να γίνεται πριν από την επιλογή του καφέ CAPPUCCINO ESC Η μηχανή επιτρέπει τη ρύθμιση της ποσότητας αλεσμένου καφέ για κάθε παρασκεύασμα. Η ρύθμιση στάνταρ για κάθε προϊόν μπορεί να προγραμματιστεί με το «ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ» (δείτε το κεφάλαιο «Προγραμματισμός ροφήματος», επιλογή «Ποσότητα καφέ»). OK ΧΡΗΣΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ 21/12/ 04:17 p 1 Για να αλλάξετε προσωρινά την ποσότητα του αλεσμένου καφέ, πατήστε το κουμπί στον πίνακα χειρισμού. 2 Το άρωμα αλλάζει κατά έναν βαθμό, ανάλογα με την επιλεγμένη ποσότητα: = μικρή δόση = μεσαία δόση = μεγάλη δόση = το ρόφημα παρασκευάζεται με χρήση προ-αλεσμένου καφέ αυτή η ρύθμιση δεν υπάρχει για τον αμερικάνικο καφέ. Ρύθμιση ακροφυσίου Το ύψος του ακροφυσίου ρυθμίζεται προκειμένου να προσαρμόζεται καλύτερα στις διαστάσεις των φλιτζανιών που χρησιμοποιείτε. Για να κάνετε την ρύθμιση, σηκώστε ή κατεβάστε το ακροφύσιο με τα δάκτυλα όπως φαίνεται στην εικόνα.

25 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 25 Οι συνιστώμενες θέσεις είναι: Για μικρά φλιτζανάκια Για μεγάλα φλιτζάνια Φλιτζάνια για γάλα με λίγο καφέ. επίσης μπορείτε να αφαιρέσετε το ακροφύσιο για να χρησιμοποιήσετε μεγάλα δοχεία. Κάτω από το ακροφύσιο μπορείτε να τοποθετήσετε δύο φλιτζάνια/φλιτζανάκια για την παροχή δύο καφέδων ταυτόχρονα.

26 26 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ρύθμιση ποσότητας καφέ στο φλιτζάνι Η μηχανή επιτρέπει τη ρύθμιση της ποσότητας του παρεχόμενου καφέ ή γάλακτος ανάλογα με την επιθυμία σας και ανάλογα με το μέγεθος που έχει το φλιτζάνι/φλιτζανάκι. Κάθε φορά που πατάτε τα κουμπιά και, η μηχανή παρέχει την προκαθορισμένη ποσότητα προϊόντος. Σε κάθε κουμπί αντιστοιχεί η παροχή ανεξάρτητης ποσότητας. Η ακόλουθη διαδικασία εξηγεί τον προγραμματισμό του κουμπιού " ". 1 Βάλτε ένα φλιτζανάκι κάτω από το ακροφύσιο. ESPRESSO MEMO 2 Κρατήστε πατημένο το κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το εικονίδιο MEMO. Αφήστε το κουμπί. Στο σημείο αυτό η μηχανή είναι σε λειτουργία προγραμματισμού. Η μηχανή αρχίζει την παροχή καφέ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ ESPRESSO MEMO 3 Όταν εμφανίζεται το εικονίδιο ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ, πατήστε το κουμπί μόλις συμπληρωθεί η επιθυμητή ποσότητα καφέ. Στο σημείο αυτό το κουμπί έχει προγραμματιστεί κάθε φορά που το πατάτε η μηχανή παρέχει την ίδια ποσότητα εσπρέσο που προγραμματίσατε. ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για να προγραμματίσετε τα κουμπιά και. Χρησιμοποιείτε πάντα το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ για να διακόψετε την παροχή καφέ αφού συμπληρωθεί η επιθυμητή ποσότητα. Η ποσότητα των ροφημάτων μπορεί επίσης να ρυθμιστεί με το «ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ» (δείτε το κεφάλαιο «Προγραμματισμός ροφήματος», επιλογή «Ποσότητα καφέ»).

27 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 27 ΠΑΡΟΧΗ ΕΣΠΡΕΣΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΣΠΡΕΣΟ Πριν την παροχή καφέ βεβαιωθείτε για την απουσία ενδείξεων στην οθόνη και ότι το δοχείο νερού και το δοχείο καφέ είναι γεμάτα. Παροχή εσπρέσο και μεγάλου εσπρέσο χρησιμοποιώντας καφέ σε κόκκους 1 Βάλτε 1 ή 2 φλιτζανάκια κάτω από το ακροφύσιο. ΧΡΗΣΤ 2 Πατήστε το κουμπί για έναν εσπρέσο ή το κουμπί για έναν μεγάλο εσπρέσο. ΕΠΙΛΟΓ ΧΡΗΣΤ ESPRESSO 3 Για την παροχή 1 εσπρέσο ή 1 μεγάλο εσπρέσο, πατήστε το αντίστοιχο κουμπί μία μόνο φορά. Εμφανίζεται η οθόνη στο πλάι. ΔΙΠΛΟΣ ΕΣΠΡΕΣΟ 4 Για την παροχή 2 εσπρέσο ή 2 μεγάλων εσπρέσο, πατήστε το αντίστοιχο κουμπί δύο συνεχόμενες φορές. Εμφανίζεται η οθόνη στο πλάι. σε αυτή τη λειτουργία, η μηχανή αυτόματα αλέθει και ρυθμίζει τη σωστή ποσότητα καφέ. Η παρασκευή δύο εσπρέσο απαιτεί δύο κύκλους άλεσης και δύο κύκλους παροχής, που εκτελούνται αυτόματα. ESPRESSO 5 Αφού εκτελεστεί ο κύκλος προεκχύλισης, ο καφές αρχίζει να τρέχει από το ακροφύσιο καφέ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ 6 Η παροχή καφέ διακόπτεται αυτόματα όταν η στάθμη φτάσει στο προεπιλεγμένο επίπεδο, ωστόσο μπορείτε να την διακόψετε πρόωρα πατώντας το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ.

28 28 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Παροχή εσπρέσο και μεγάλου εσπρέσο χρησιμοποιώντας προαλεσμένο καφέ Η λειτουργία αυτή επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε προ-αλεσμένο καφέ και ντεκαφεϊνέ. Με την λειτουργία προ-αλεσμένου καφέ μπορεί να παραχθεί μόνο ένας καφές την φορά. ΧΡΗΣΤΗΣ 21/12/1 1 Για να επιλέξετε την λειτουργία προ-αλεσμένου καφέ, πατήστε το κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το εικονίδιο. ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ 04:17 p 2 Βάλτε ένα φλιτζανάκι κάτω από το ακροφύσιο. ΧΡΗΣΤΗΣ 3 Πατήστε το κουμπί για έναν εσπρέσο ή το κουμπί για έναν μεγάλο εσπρέσο. Αρχίζει ο κύκλος παροχής. ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ OK 4 Εμφανίζεται η οθόνη στο πλάι. ESC OK 5 Ωθήστε για να ανοίξετε το καπάκι του δοχείου προ-αλεσμένου καφέ.

29 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 29 6 Προσθέστε μια μεζούρα προ-αλεσμένου καφέ στο δοχείο. Χρησιμοποιήστε μόνο την μεζούρα της μηχανής, στην συνέχεια κλείστε το καπάκι του δοχείου προ-αλεσμένου καφέ. Προσοχή: βάλτε μόνον προ-αλεσμένο καφέ στο δοχείο προ-αλεσμένου καφέ. Η προσθήκη άλλων ουσιών και αντικειμένων μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στη μηχανή. Αυτός ο τύπος επισκευής δεν καλύπτεται από εγγύηση. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ OK 7 Πατήστε OK για επιβεβαίωση και για να ξεκινήσει η παροχή. OK 8 Αφού εκτελεστεί ο κύκλος προεκχύλισης, ο καφές αρχίζει να τρέχει από το ακροφύσιο καφέ. 9 Η παροχή καφέ διακόπτεται αυτόματα όταν η στάθμη φτάσει στο προεπιλεγμένο επίπεδο, ωστόσο μπορείτε να την διακόψετε πρόωρα πατώντας το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ. Στο τέλος της παροχής, η μηχανή επανέρχεται στο κύριο μενού. Για την παροχή κι άλλων καφέδων με προ-αλεσμένο καφέ επαναλάβετε τη διαδικασία που μόλις περιγράψαμε. αν το κουμπί OK δεν πατηθεί μέσα σε 30 δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει η παροχή, η μηχανή επανέρχεται στο κύριο μενού και αδειάζει τον καφέ που βάλατε στο δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων. Αν δεν βάλετε προ-αλεσμένο καφέ στο δοχείο το αποτέλεσμα θα είναι η παροχή σκέτου νερού. Αν η δόση είναι υπερβολική ή ρίξετε 2 ή περισσότερες μεζούρες καφέ, η μηχανή δεν παρέχει καφέ. Ο αλεσμένος καφές απορρίπτεται στο δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων.

30 30 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΦΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Στο κεφάλαιο αυτό περιγράφεται η χρήση της καράφας γάλακτος για την παρασκευή καπουτσίνο, γάλακτος με λίγο καφέ ή ζεστού γάλακτος. πριν τη χρήση της καράφας γάλακτος, καθαρίστε την προσεκτικά όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο «Καθαρισμός και συντήρηση». Συνιστάται να την γεμίσετε με κρύο γάλα (περίπου 5 C). Βάλτε την καράφα στο ψυγείο μετά την χρήση. ΜΗΝ αφήνετε το γάλα εκτός ψυγείου για πάνω από 15 λεπτά. Προσοχή: χρησιμοποιείτε την καράφα αποκλειστικά με γάλα ή νερό για τον καθαρισμό. Γέμισμα καράφας γάλακτος Πρέπει να γεμίζετε την καράφα γάλακτος πριν από την χρήση. 1 Ανοίξτε το ακροφύσιο της καράφας γάλακτος γυρνώντας το δεξιά μέχρι να κουμπώσει στην θέση του. 2 Πατήστε τα κουμπιά απεμπλοκής και σηκώστε το καπάκι. 3 Βάλτε το γάλα στην καράφα: το γάλα πρέπει να είναι μεταξύ της ελάχιστης στάθμης (MIN) και της μέγιστης (MAX) που φαίνονται στην καράφα.

31 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 31 4 Βάλτε ξανά το καπάκι και κλείστε το ακροφύσιο της καράφας γάλακτος γυρνώντας αριστερά. Η καράφα γάλακτος είναι έτοιμη για χρήση. Τοποθέτηση καράφας γάλακτος 1 Γείρετε ελαφρά την καράφα γάλακτος και βάλτε το εμπρός μέρος στην μηχανή. C 2 Σε αυτή τη φάση οι οπές (A) της καράφας βρίσκονται πιο χαμηλά από τα σημεία σύνδεσης (C). Οι πείροι (B) βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τους οδηγούς (D). Β A D Β

32 32 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 3 Πιέστε και περιστρέψτε την καράφα προς τα κάτω μέχρι να την κουμπώσετε στον δίσκο συλλογής υγρών (εξωτερικό) (E). Προειδοποίηση: μην βάλετε την κανάτα με δύναμη. E Αφαίρεση καράφας γάλακτος 1 Κλείστε το ακροφύσιο της καράφας γάλακτος γυρνώντας το αριστερά. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα. Η μηχανή αρχίζει τον κύκλο αυτόματου καθαρισμού (δείτε το κεφάλαιο «Καθαρισμός και συντήρηση»). 2 Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος καθαρισμού περιστρέψτε την καράφα προς τα πάνω μέχρι να την ξεκουμπώσετε από τον δίσκο συλλογής υγρών (εξωτερικό) (E). E 3 Απομακρύνετε την καράφα από την μηχανή μέχρι να την βγάλετε τελείως.

33 Άδειασμα καράφας γάλακτος ΕΛΛΗΝΙΚΑ 33 1 Ανοίξτε το ακροφύσιο της καράφας γάλακτος γυρνώντας το δεξιά. 2 Πατήστε τα κουμπιά απεμπλοκής. 3 Ανασηκώστε το καπάκι. Αδειάστε την καράφα γάλακτος και καθαρίστε την κατάλληλα. μετά από κάθε χρήση καθαρίστε την καράφα γάλακτος όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο «Καθαρισμός και Συντήρηση».

34 34 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΟΣ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ Προσοχή: κίνδυνος εγκαυμάτων! Στην αρχή της παροχής ενδέχεται να εκτιναχθούν σταγόνες γάλακτος και ζεστού νερού. Κίνδυνος εγκαυμάτων. Μην πιάνετε τη χειρολαβή της καράφας κατά τη διάρκεια του κύκλου καθαρισμού: υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων! Περιμένετε την ολοκλήρωση του κύκλου πριν αφαιρέσετε την καράφα γάλακτος. 1 Γεμίστε την καράφα με γάλα. Το γάλα πρέπει να είναι μεταξύ της ελάχιστης στάθμης (MIN) και της μέγιστης (MAX) που φαίνονται στην καράφα. χρησιμοποιήστε κρύο γάλα (~5 C / 41 F) με πρωτεϊνικό περιεχόμενο τουλάχιστον 3% για να κάνετε ένα καπουτσίνο καλής ποιότητας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο πλήρες γάλα όσο και αποβουτυρωμένο, ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. 2 Βάλτε ξανά το καπάκι και τοποθετήστε την καράφα γάλακτος στην μηχανή. 3 Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι κάτω από το ακροφύσιο καφέ. 4 Ανοίξτε το ακροφύσιο της καράφας γάλακτος γυρνώντας το δεξιά.

35 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 35 ΦΗΜΑ 5 Πατήστε το κουμπί για να αρχίσει η παροχή. ΜΙΣΕΙΣ CAPPUCCINO ΤΑΧΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ECO MODE ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΕΣΤ ΔΙΑ 6 Η μηχανή είναι σε φάση θέρμανσης. η μηχανή χρειάζεται μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για την θέρμανση αν είναι ενεργοποιημένη η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECOMODE. Αν πατήσετε το κουμπί «ΤΑΧΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ» η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECOMODE απενεργοποιείται και μπαίνει στην θέση «.OFF». Σε αυτή την περίπτωση το σύστημα χρειάζεται λιγότερο χρόνο για την θέρμανση, αλλά υπάρχει αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το κεφάλαιο «Προγραμματισμός μηχανής». CAPPUCCINO 7 Όταν εμφανίζεται η οθόνη στο πλάι, η μηχανή αρχίζει την παροχή αφρογάλακτος. Για να διακόψετε την παροχή πρόωρα πατήστε το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΑΛΑ CAPPUCCINO μπορείτε να αυξήσετε την παροχή γάλακτος πατώντας το κουμπί ΠΕΡΙΣ- ΣΟΤΕΡΟ ΓΑΛΑ. Η πρόσθετη δόση γάλακτος που παρέχεται δεν έχει αφρό. ΔΙΑ

36 36 ΕΛΛΗΝΙΚΑ CAPPUCCINO 8 Αφού ολοκληρωθεί η παροχή του αφρογάλακτος, η μηχανή παρέχει τον καφέ. Για να διακόψετε την παροχή πρόωρα πατήστε το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ 9 Πάρτε το φλιτζάνι και κλείστε το ακροφύσιο γάλακτος γυρνώντας το αριστερά. 10 Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα. Στο σημείο αυτό η μηχανή αρχίζει τον κύκλο αυτόματου καθαρισμού (δείτε το κεφάλαιο «Καθαρισμός και συντήρηση»). 11 Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος καθαρισμού, αφαιρέστε την καράφα γάλακτος και βάλτε την στο ψυγείο. Ρύθμιση ποσότητας καπουτσίνο στο φλιτζάνι Κάθε φορά που πατάτε το κουμπί η μηχανή παρέχει στο φλιτζάνι την προκαθορισμένη ποσότητα καπουτσίνο. Η μηχανή επιτρέπει τη ρύθμιση της ποσότητας του παρεχόμενου καπουτσίνο ανάλογα με την επιθυμία σας και ανάλογα με το μέγεθος που έχει το φλιτζάνι/φλιτζανάκι. 1 Γεμίστε την καράφα με γάλα και τοποθετήστε την στη μηχανή. ΦΗΜΑ ΜΙΣΕΙΣ 2 Βάλτε ένα φλιτζάνι κάτω από το στόμιο του ακροφυσίου και ανοίξτε το ακροφύσιο της καράφας γυρνώντας δεξιά. 3 Κρατήστε πατημένο το κουμπί μέχρι να εμφανιστεί η ειδοποίηση "MEMO". Αφήστε το κουμπί. Στο σημείο αυτό η μηχανή είναι σε λειτουργία προγραμματισμού. CAPPUCCINO ΤΑΧΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΖΕΣΤΑΜΑ 4 Η μηχανή είναι σε φάση θέρμανσης. ECO MODE ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ

37 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 37 CAPPUCCINO MEMO 5 Όταν εμφανίζεται αυτή η οθόνη, η μηχανή αρχίζει την παροχή αφρογάλακτος στο φλιτζάνι. Πατήστε το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ μόλις συμπληρωθεί η επιθυμητή ποσότητα γάλακτος. ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ CAPPUCCINO MEMO 6 Αφού ολοκληρωθεί η παροχή του αφρογάλακτος, η μηχανή αρχίζει την παροχή του καφέ. Όταν συμπληρωθεί η επιθυμητή ποσότητα καφέ, πατήστε το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ. Στο σημείο αυτό το κουμπί έχει προγραμματιστεί. Σε κάθε πάτημα, η μηχανή παρέχει την ίδια ποσότητα που μόλις προγραμματίσατε. η ποσότητα των ροφημάτων μπορεί επίσης να ρυθμιστεί από το ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ (δείτε το κεφάλαιο «Προγραμματισμός ροφήματος»). ΠΑΡΟΧΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΦΕ Προσοχή: κίνδυνος εγκαυμάτων! Στην αρχή της παροχής ενδέχεται να εκτιναχθούν σταγόνες γάλακτος και ζεστού νερού. Κίνδυνος εγκαυμάτων. Μην πιάνετε τη χειρολαβή της καράφας κατά τη διάρκεια του κύκλου καθαρισμού: υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων! Περιμένετε την ολοκλήρωση του κύκλου πριν αφαιρέσετε την καράφα γάλακτος. 1 Γεμίστε την καράφα με γάλα. Το γάλα πρέπει να είναι μεταξύ της ελάχιστης στάθμης (MIN) και της μέγιστης (MAX) που φαίνονται στην καράφα. χρησιμοποιήστε κρύο γάλα (~5 C / 41 F) με πρωτεϊνικό περιεχόμενο τουλάχιστον 3% για να κάνετε ένα γάλα με λίγο καφέ καλής ποιότητας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο πλήρες γάλα όσο και αποβουτυρωμένο, ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

38 38 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 2 Βάλτε ξανά το καπάκι και τοποθετήστε την καράφα γάλακτος στην μηχανή. 3 Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι κάτω από το ακροφύσιο καφέ. 4 Ανοίξτε το ακροφύσιο της καράφας γάλακτος γυρνώντας το δεξιά. ΦΗΜΑ 5 Πατήστε το κουμπί για να αρχίσει η παροχή. ΜΙΣΕΙΣ

39 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 39 LATTE MACCHIATO ΤΑΧΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΖΕΣΤ 6 Η μηχανή είναι σε φάση θέρμανσης. ECO MODE ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΑ η μηχανή χρειάζεται μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για την θέρμανση αν είναι ενεργοποιημένη η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECOMODE. Αν πατήσετε το κουμπί «ΤΑ- ΧΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ» η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECOMODE απενεργοποιείται και μπαίνει στην θέση «.OFF». Σε αυτή την περίπτωση το σύστημα χρειάζεται λιγότερο χρόνο για την θέρμανση, αλλά υπάρχει αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το κεφάλαιο «Προγραμματισμός μηχανής». LATTE MACCHIATO 7 Όταν εμφανίζεται η οθόνη στο πλάι, η μηχανή αρχίζει την παροχή αφρογάλακτος. Για να διακόψετε την παροχή πρόωρα πατήστε το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ LATTE MACCHIATO ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΑΛΑ μπορείτε να αυξήσετε την παροχή γάλακτος πατώντας το κουμπί ΠΕΡΙΣ- ΣΟΤΕΡΟ ΓΑΛΑ. Η πρόσθετη δόση γάλακτος που παρέχεται δεν έχει αφρό. ΔΙΑ LATTE MACCHIATO 8 Αφού ολοκληρωθεί η παροχή του αφρογάλακτος, η μηχανή παρέχει τον καφέ. Για να διακόψετε την παροχή πρόωρα πατήστε το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ 9 Πάρτε το φλιτζάνι και κλείστε το ακροφύσιο γάλακτος γυρνώντας το αριστερά. 10 Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα. Στο σημείο αυτό η μηχανή αρχίζει τον κύκλο αυτόματου καθαρισμού (δείτε το κεφάλαιο «Καθαρισμός και συντήρηση»). 11 Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος καθαρισμού, αφαιρέστε την καράφα γάλακτος και βάλτε την στο ψυγείο.

40 40 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ρύθμιση ποσότητας γάλακτος με λίγο καφέ στο φλιτζάνι Κάθε φορά που πατάτε το κουμπί η μηχανή παρέχει στο φλιτζάνι την προκαθορισμένη ποσότητα γάλακτος με λίγο καφέ. Η μηχανή επιτρέπει τη ρύθμιση της ποσότητας του παρεχόμενου γάλακτος με λίγο καφέ ανάλογα με την επιθυμία σας και ανάλογα με το μέγεθος που έχει το φλιτζάνι/φλιτζανάκι. 1 Γεμίστε την καράφα με γάλα και τοποθετήστε την στη μηχανή. ΦΗΜΑ ΜΙΣΕΙΣ 2 Βάλτε ένα φλιτζάνι κάτω από το στόμιο του ακροφυσίου και ανοίξτε το ακροφύσιο της καράφας γυρνώντας δεξιά. 3 Κρατήστε πατημένο το κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το εικονίδιο MEMO. Αφήστε το κουμπί. Στο σημείο αυτό η μηχανή είναι σε λειτουργία προγραμματισμού. LATTE MACCHIATO ΤΑΧΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΖΕΣΤΑΜΑ 4 Η μηχανή είναι σε φάση θέρμανσης. ECO MODE ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ LATTE MACCHIATO MEMO 5 Όταν εμφανίζεται αυτή η οθόνη, η μηχανή αρχίζει την παροχή αφρογάλακτος στο φλιτζάνι. Πατήστε το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ μόλις συμπληρωθεί η επιθυμητή ποσότητα γάλακτος. ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ LATTE MACCHIATO MEMO 6 Αφού ολοκληρωθεί η παροχή του αφρογάλακτος, η μηχανή αρχίζει την παροχή του καφέ. Όταν συμπληρωθεί η επιθυμητή ποσότητα καφέ, πατήστε το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ Στο σημείο αυτό το κουμπί έχει προγραμματιστεί. Σε κάθε πάτημα, η μηχανή παρέχει την ίδια ποσότητα που μόλις προγραμματίσατε. η ποσότητα των ροφημάτων μπορεί επίσης να ρυθμιστεί από το ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ (δείτε το κεφάλαιο «Προγραμματισμός ροφήματος»).

41 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 41 ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΦΕ ΜΕ ΓΑΛΑ Προσοχή: κίνδυνος εγκαυμάτων! Στην αρχή της παροχής ενδέχεται να εκτιναχθούν σταγόνες γάλακτος και ζεστού νερού. Κίνδυνος εγκαυμάτων. Μην πιάνετε τη χειρολαβή της καράφας κατά τη διάρκεια του κύκλου καθαρισμού: υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων! Περιμένετε την ολοκλήρωση του κύκλου πριν αφαιρέσετε την καράφα γάλακτος. 1 Γεμίστε την καράφα με γάλα. Το γάλα πρέπει να είναι μεταξύ της ελάχιστης στάθμης (MIN) και της μέγιστης (MAX) που φαίνονται στην καράφα. χρησιμοποιήστε κρύο γάλα (~5 C / 41 F) με πρωτεϊνικό περιεχόμενο τουλάχιστον 3% για να κάνετε έναν καφέ με γάλα καλής ποιότητας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο πλήρες γάλα όσο και αποβουτυρωμένο, ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. 2 Βάλτε ξανά το καπάκι και τοποθετήστε την καράφα γάλακτος στην μηχανή. 3 Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι κάτω από το ακροφύσιο καφέ. 4 Ανοίξτε το ακροφύσιο της καράφας γάλακτος γυρνώντας το δεξιά.

42 42 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΗΜΑ 5 Πατήστε το κουμπί για να αρχίσει η παροχή. ΜΙΣΕΙΣ CAFFELATTE ΤΑΧΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ECO MODE ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΕΣΤ ΔΙΑ 6 Η μηχανή είναι σε φάση θέρμανσης. η μηχανή χρειάζεται μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για την θέρμανση αν είναι ενεργοποιημένη η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECOMODE. Αν πατήσετε το κουμπί «ΤΑΧΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ» η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECOMODE απενεργοποιείται και μπαίνει στην θέση «.OFF». Σε αυτή την περίπτωση το σύστημα χρειάζεται λιγότερο χρόνο για την θέρμανση, αλλά η κατανάλωση ενέργειας αυξάνει. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το κεφάλαιο «Προγραμματισμός μηχανής». CAFFELATTE 7 Όταν εμφανίζεται η οθόνη στο πλάι, η μηχανή αρχίζει την παροχή γάλακτος. Για να διακόψετε την παροχή πρόωρα πατήστε το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΑΛΑ CAFFELATTE μπορείτε να αυξήσετε την παροχή γάλακτος πατώντας το κουμπί ΠΕΡΙΣ- ΣΟΤΕΡΟ ΓΑΛΑ. CAFFELATTE 8 Αφού ολοκληρωθεί η παροχή του γάλακτος, η μηχανή παρέχει τον καφέ. Για να διακόψετε την παροχή πρόωρα πατήστε το κουμπί ΔΙΑ- ΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ

43 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 43 9 Πάρτε το φλιτζάνι και κλείστε το ακροφύσιο γάλακτος γυρνώντας το αριστερά. 10 Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα. Στο σημείο αυτό η καράφα αρχίζει τον κύκλο αυτόματου καθαρισμού (δείτε το κεφάλαιο «Καθαρισμός και συντήρηση»). 11 Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος καθαρισμού, αφαιρέστε την καράφα γάλακτος και βάλτε την στο ψυγείο. Ρύθμιση ποσότητας καφέ με γάλα Κάθε φορά που πατάτε το κουμπί η μηχανή παρέχει στο φλιτζάνι την προκαθορισμένη ποσότητα καφέ με γάλα. Η μηχανή επιτρέπει τη ρύθμιση της ποσότητας του παρεχόμενου καφέ με γάλα ανάλογα με την επιθυμία σας και ανάλογα με το μέγεθος που έχει το φλιτζάνι/φλιτζανάκι. 1 Γεμίστε την καράφα με γάλα και τοποθετήστε την στη μηχανή. 2 Βάλτε ένα φλιτζάνι κάτω από το στόμιο του ακροφυσίου και ανοίξτε το ακροφύσιο της καράφας γυρνώντας δεξιά. ΦΗΜΑ 3 Κρατήστε πατημένο το κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το εικονίδιο MEMO. Αφήστε το κουμπί. Στο σημείο αυτό η μηχανή είναι σε λειτουργία προγραμματισμού. ΜΙΣΕΙΣ CAFFELATTE ΤΑΧΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΖΕΣΤΑΜΑ 4 Η μηχανή είναι σε φάση θέρμανσης. ECO MODE ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ CAFFELATTE MEMO 5 Εμφανίζεται το εικονίδιο MEMO. Όταν εμφανίζεται αυτή η οθόνη, η μηχανή αρχίζει την παροχή γάλακτος στο φλιτζάνι. Πατήστε το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ μόλις συμπληρωθεί η επιθυμητή ποσότητα γάλακτος. ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ

44 44 ΕΛΛΗΝΙΚΑ CAFFELATTE MEMO 6 Αφού ολοκληρωθεί η παροχή του αφρογάλακτος, η μηχανή αρχίζει την παροχή του καφέ. Όταν συμπληρωθεί η επιθυμητή ποσότητα καφέ, πατήστε το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ Στο σημείο αυτό το κουμπί έχει προγραμματιστεί. Σε κάθε πάτημα, η μηχανή παρέχει την ίδια ποσότητα που μόλις προγραμματίσατε. η ποσότητα των ροφημάτων μπορεί επίσης να ρυθμιστεί από το ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ (δείτε το κεφάλαιο «Προγραμματισμός ροφήματος»). ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ Η μηχανή έχει τη δυνατότητα παροχής περισσότερων προϊόντων από αυτά που περιγράφονται προηγουμένως. Για την παρασκευή τους, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες: ΧΡΗΣ ΜΕΝΟ 1 Πατήστε το κουμπί για πρόσβαση στο μενού ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΛΟ ΧΡΗΣ ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ 2 Πατήστε το σχετικό κουμπί για να ξεκινήσετε την παρασκευή. ΑΤΜΟΣ ΕΣΠΡΕΣΟ MACCHIATO αν πατήσετε το κουμπί χωρίς να επιλέξετε κανένα προϊόν, η μηχανή επανέρχεται στο κύριο μενού μετά από 10 δευτερόλεπτα. Η λειτουργία ειδικών ροφημάτων επιτρέπει την παροχή ενός μόνο ροφήματος την φορά. Για την παροχή περισσότερων ροφημάτων, επαναλάβετε τα σημεία 1-2.

45 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 45 Ζεστό γάλα Προσοχή: κίνδυνος εγκαυμάτων! Στην αρχή της παροχής ενδέχεται να εκτιναχθούν σταγόνες γάλακτος και ζεστού νερού. Κίνδυνος εγκαυμάτων. Μην πιάνετε τη χειρολαβή της καράφας κατά τη διάρκεια του κύκλου καθαρισμού: υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων! Περιμένετε την ολοκλήρωση του κύκλου πριν αφαιρέσετε την καράφα γάλακτος. 1 Τοποθετήστε την καράφα γάλακτος και βάλτε το φλιτζάνι κάτω από το ακροφύσιο. Ανοίξτε το ακροφύσιο γάλακτος γυρνώντας το δεξιά. ΧΡΗΣ ΜΕΝΟ 2 Πατήστε το κουμπί για πρόσβαση στο μενού ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΛΟ ΧΡΗΣ ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΑΜΕΡΙ ΚΑ 3 Πατήστε το κουμπί ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ για να αρχίσετε την προετοιμασία. ΑΤΜΟΣ ΕΣ MAC ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ 4 Η μηχανή αρχίζει την παροχή ζεστού γάλακτος. Για να διακόψετε την παροχή πρόωρα πατήστε το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ

46 46 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Παροχή ατμού Προσοχή: κίνδυνος εγκαυμάτων! Στην αρχή της παροχής ενδέχεται να εκτιναχθούν στιγμιαία σταγόνες ζεστού νερού και ατμός. Κίνδυνος εγκαυμάτων. Μην αγγίζετε τον σωλήνα ατμού/ζεστού νερού με γυμνά χέρια. 1 Τοποθετήστε ένα δοχείο κάτω από το σωλήνα ατμού/ζεστού νερού. ΧΡΗΣ ΜΕΝΟ 2 Πατήστε το κουμπί για πρόσβαση στο μενού ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΛΟ ΧΡΗΣ ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΑΜΕΡΙ ΚΑ 3 Πατήστε το κουμπί ΑΤΜΟΣ για να αρχίσετε την προετοιμασία. ΑΤΜΟΣ ΕΣ MAC 4 Αρχίζει η παροχή ατμού. Η παροχή μπορεί να διακοπεί πρόωρα πατώντας το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΤΜΟΣ. 5 Αφού ολοκληρωθεί η παροχή ατμού πάρτε το σκεύος με το ζεστό ρόφημα.

47 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 47 Αμερικάνικος καφές 1 Τοποθετήστε το φλιτζάνι κάτω από το ακροφύσιο. ΧΡΗΣ ΜΕΝΟ 2 Πατήστε το κουμπί για πρόσβαση στο μενού ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΛΟ ΧΡΗΣ ΤΟ Α ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ 3 Πατήστε το κουμπί ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ για να αρχίσετε την προετοιμασία. ΟΣ ΕΣΠΡΕΣΟ MACCHIATO ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ στρέψτε εντελώς τον διακόπτη SBS αριστερόστροφα όπως φαίνεται στην οθόνη. 4 Στο τέλος της παροχής πάρτε το φλιτζανάκι. για την παρασκευή αυτού του ροφήματος εκτελούνται δύο κύκλοι παροχής καφέ.

48 48 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Espresso Macchiato Προσοχή: κίνδυνος εγκαυμάτων! Στην αρχή της παροχής ενδέχεται να εκτιναχθούν σταγόνες γάλακτος και ζεστού νερού. Κίνδυνος εγκαυμάτων. Μην πιάνετε τη χειρολαβή της καράφας κατά τη διάρκεια του κύκλου καθαρισμού: υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων! Περιμένετε την ολοκλήρωση του κύκλου πριν αφαιρέσετε την καράφα γάλακτος. 1 Τοποθετήστε την καράφα γάλακτος και βάλτε το φλιτζάνι κάτω από το ακροφύσιο. Ανοίξτε το ακροφύσιο γάλακτος γυρνώντας το δεξιά. ΧΡΗΣ ΜΕΝΟ 2 Πατήστε το κουμπί για πρόσβαση στο μενού ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑ- ΤΑ. ΕΠΙΛΟ ΧΡΗΣ ΤΟ Α ΕΙΔΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ 3 Πατήστε το κουμπί ΕΣΠΡΕΣΣΟ MACCHIATO για να αρχίσετε την προετοιμασία. ΟΣ ΕΣΠΡΕΣΟ MACCHIATO 4 Η μηχανή αρχίζει την παροχή. Για να διακόψετε την παροχή πρόωρα πατήστε το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΑΛΑ ή ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΦΕΣ.

49 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 49 ΠΑΡΟΧΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Προσοχή: κίνδυνος εγκαυμάτων! Στην αρχή της παροχής ενδέχεται να εκτιναχθούν σταγόνες ζεστού νερού. Ο σωλήνας ατμού/ζεστού νερού μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες: αποφύγετε να τον αγγίζετε με τα χέρια. Χρησιμοποιείτε μόνο την ειδική χειρολαβή. Πριν από την παροχή ζεστού νερού, επαληθεύστε ότι η μηχανή είναι έτοιμη για χρήση και ότι το δοχείο νερού είναι γεμάτο. 1 Τοποθετήστε ένα δοχείο κάτω από το σωλήνα ατμού/ζεστού νερού. ΧΡΗΣ ΜΕΝΟ 2 Πατήστε το κουμπί για να ξεκινήσετε την παροχή ζεστού νερού. ΕΠΙΛΟ ΧΡΗΣ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΖΕΣΤΑΜΑ 3 Η μηχανή χρειάζεται ένα διάστημα προθέρμανσης, στη φάση αυτή εμφανίζεται το ακόλουθο εικονίδιο. ΔΙΑΚΟΠΗ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ 4 Αφήστε να τρέξει η ποσότητα ζεστού νερού που επιθυμείτε. Για να διακόψετε την παροχή ζεστού νερού πατήστε το κουμπί ΔΙΑΚΟΠΗ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ. 5 Αφαιρέστε το σκεύος.

50 50 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ ΗΣ Υ 21/12/12 ΡΟΦΗΜΑ Η μηχανή μπορεί να προγραμματιστεί για να προσαρμόσετε την γεύση του καφέ στις προσωπικές σας προτιμήσεις. Μπορείτε να εξατομικεύσετε τις ρυθμίσεις για κάθε ρόφημα. Η ΗΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 1 Πατήστε το κουμπί ΡΟΦΗΜΑ για πρόσβαση στο κύριο μενού ροφημάτων. 04:17 pm ESC OK ESPRESSO ESPRESSO LUNGO CAPPUCCINO LATTE MACCHIATO CAFFELATTE 2 Πατήστε τα κουμπιά κύλισης ή και επιβεβαιώστε με «OK» για να επιλέξετε το ρόφημα. ESC OK ESPRESSO ESPRESSO LUNGO CAPPUCCINO LATTE MACCHIATO CAFFELATTE Προγραμματισμός καπουτσίνο Η ακόλουθη διαδικασία εξηγεί τον προγραμματισμό ενός καπουτσίνο. Στην συνέχεια παρουσιάζονται οι ρυθμίσεις για κάθε επί μέρους μενού. Για να τις επιλέξτε, πατήστε το κουμπί κύλισης ή. Επιβεβαιώστε τις ρυθμίσεις με OK. Πατήστε OK για να επιλέξετε CAPPUCCINO από το μενού ροφημάτων CAPPUCCINO ESC OK ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΦΕ Αυτή η ρύθμιση ορίζει την ποσότητα καφέ για άλεση. = το ρόφημα παρασκευάζεται με χρήση προ-αλεσμένου καφέ = μικρή δόση = μεσαία δόση = μεγάλη δόση Πατήστε τα κουμπιά κύλισης ή για να επιλέξετε και πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση.

51 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 51 ΠΡΟΑΠΟΣΤΑΞΗ Η ρύθμιση αυτή επιτρέπει την εκτέλεση της λειτουργίας προ-εκχύλισης. Κατά την προ-εκχύλιση ο καφές βρέχεται ελαφρά για να απελευθερώσει όλο το άρωμα του. : η λειτουργία προ-εκχύλισης είναι ενεργοποιημένη. : η λειτουργία προ-εκχύλισης διαρκεί περισσότερο για να απελευθερώσει την γεύση του καφέ. : η λειτουργία προ-εκχύλισης δεν εκτελείται. Πατήστε τα κουμπιά κύλισης ή για να επιλέξετε και πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΦΕ Η επιλογή αυτή επιτρέπει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του καφέ. : χαμηλή θερμοκρασία. : μέτρια θερμοκρασία. : υψηλή θερμοκρασία. Πατήστε τα κουμπιά κύλισης ή για να επιλέξετε και πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση. ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΦΕ CAPPUCCINO Ρυθμίζοντας την μπάρα στην οθόνη με τα κουμπιά κύλισης ή, μπορείτε να επιλέξετε την ποσότητα νερού για την παροχή του καφέ. Πατήστε OK για να επιβεβαιώσετε την ρύθμιση. ESC OK ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ CAPPUCCINO Ρυθμίζοντας την μπάρα στην οθόνη με τα κουμπιά κύλισης ή, μπορείτε να επιλέξετε την ποσότητα γάλακτος για το επιλεγμένο ρόφημα. Πατήστε OK για να επιβεβαιώσετε την ρύθμιση. ESC OK οι επιλογές διαχείρισης του γάλακτος προβάλλονται μόνο για τα ροφήματα με βάση το γάλα.

52 52 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΦΡΟΓΑΛΟ ESC OK Η ενότητα αυτή επιτρέπει τον προγραμματισμό της μεθόδου παρασκευής για το αφρόγαλα: = λίγος αφρός = μέτριος αφρός = πολύ αφρός = χωρίς αφρό (υπάρχει μόνο για καφέ με γάλα και ζεστό γάλα) Πατήστε τα κουμπιά κύλισης ή για να επιλέξετε και πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση. όταν η επιλογή παρασκευής αφρογάλακτος είναι απενεργοποιημένη, η θερμοκρασία του γάλακτος που παρέχεται μπορεί να είναι πιο χαμηλή. Για να ζεστάνετε το ρόφημα, προχωρήστε σε παροχή ατμού από τον σωλήνα ατμού. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΤΙΜΩΝ 1.3. CAPPUCCINO ESC Μπορείτε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις για κάθε ρόφημα. Αφού επιλέξετε αυτήν τη λειτουργία, οι προσωπικές ρυθμίσεις διαγράφονται. Για έξοδο από τον προγραμματισμό πατήστε μία ή περισσότερες φορές το κουμπί ESC μέχρι να εμφανιστεί το κύριο μενού. OK Προγραμματισμός ζεστού νερού Η ακόλουθη διαδικασία εξηγεί τον προγραμματισμό του ζεστού νερού. ESC ESPRESSO ESPRESSO LUNGO CAPPUCCINO LATTE MACCHIATO CAFFELATTE OK ESC 1 Επιλέξτε ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ από το μενού ροφημάτων πατώντας το κουμπί κύλισης ή. Πατήστε OK για επιβεβαίωση. OK

53 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 53 ESC ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ Ρυθμίζοντας την μπάρα στην οθόνη με τα κουμπιά κύλισης ή, μπορείτε να επιλέξετε την ποσότητα ζεστού νερού προς παροχή. Πατήστε OK για να επιβεβαιώσετε την ρύθμιση. OK ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΤΙΜΩΝ Επαναφορά των αρχικών εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αφού επιλέξετε αυτήν τη λειτουργία, οι προσωπικές ρυθμίσεις διαγράφονται. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ Η μηχανή επιτρέπει την εξατομίκευση των ρυθμίσεων λειτουργίας. Αυτές οι ρυθμίσεις ισχύουν για όλα τα προφίλ χρήστη. ΗΣ Υ 21/12/12 ΡΟΦΗΜΑ Η ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΗΣ 04:17 pm ESC 1 Πατήστε το κουμπί ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ για πρόσβαση στο κύριο μενού της μηχανής. OK

54 54 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Γενικές ρυθμίσεις Οι γενικές ρυθμίσεις σας επιτρέπουν την τροποποίηση των ρυθμίσεων λειτουργίας. ΔΙΣΚΟΣ ΓΙΑ ΖΕΣΤΑΜΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙΩΝ Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της λειτουργίας της πλάκας θέρμανσης φλιτζανιών που βρίσκεται στην επάνω πλευρά της μηχανής. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECOMODE Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECOMODE επιτρέπει την εξοικονόμηση ενέργειας διατηρώντας στο επίπεδο ένα την ενεργοποίηση του λέβητα κατά την εκκίνηση της μηχανής. Αν επιθυμείτε την παροχή περισσότερων ροφημάτων με βάση το γάλα, ο χρόνος θέρμανσης μπορεί να αυξηθεί. Η λειτουργία από προεπιλογή είναι ρυθμισμένη στο «ON». ΗΧΗΤΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση των ηχητικών προειδοποιήσεων.

55 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 55 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ Ρυθμίσεις οθόνης Οι ρυθμίσεις οθόνης σας επιτρέπουν να καθορίσετε την γλώσσα και την φωτεινότητα της οθόνης. ΓΛΩΣΣΑ Αυτή η επιλογή είναι σημαντική για την αυτόματη ρύθμιση των παραμέτρων της μηχανής ανάλογα με την χώρα χρήσης. ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ Η επιλογή αυτή επιτρέπει τη ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης.

56 56 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ Ρυθμίσεις ημερολογίου Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει την ρύθμιση της ώρας, του ημερολογίου, του χρόνου αναμονής και του χρονοδιακόπτη ενεργοποίησης. ΩΡΑ Για να ρυθμίσετε την ώρα, τα λεπτά κα ιτην μορφή ώρας (24ωρο ή ΠΜ/ΜΜ) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Για να ρυθμίσετε την μορφή έτος/μήνας/ημέρα ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ Οι ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ προσδιορίζουν πόση ώρα μετά από την τελευταία παροχή μπαίνει σε κατάσταση αναμονής η μηχανή. Ο χρόνος αναμονής ποικίλει μεταξύ 15, 30, 60 και 180 λεπτών. Ο προεπιλεγμένος χρόνος είναι 30 λεπτά.

57 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 57 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ Η λειτουργία χρονοδιακόπτη ενεργοποίησης ανάβει αυτόματα την μηχανή την ημέρα της εβδομάδας και στην ώρα που ορίζεται από τον χρήστη. Η μηχανή εκτελεί αυτή την λειτουργία μόνο αν ο γενικός διακόπτης βρίσκεται στην θέση «ON». Μπορείτε να ρυθμίσετε τρία διαφορετικά ωράρια ενεργοποίησης και να τα διαχειριστείτε χωριστά. ο χρόνος απενεργοποίησης προγραμματίζεται με την λειτουργία ρυθμίσεων αναμονής. ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ 1 00:00 ΩΡΑ 00 Το μενού αυτό επιτρέπει να ρυθμιστεί και να προγραμματιστεί το πρώτο ωράριο ενεργοποίησης. Για να ρυθμίσετε την ώρα ενεργοποίησης. ΛΕΠΤΑ 00 Για να ρυθμίσετε τα λεπτά της ώρας ενεργοποίησης. ΗΜΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Για να επιλέξετε την ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία επιθυμείτε την ενεργοποίηση του χρονοδιακόπτη. Επιλέξτε μια μέρα με τα κουμπιά ή και επιβεβαιώστε πατώντας το κουμπί OK. ON = ωράριο ενεργοποιημένο OFF = ωράριο απενεργοποιημένο ESC OK OFF OFF OFF OFF OFF OFF OFF ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ 2 00:00 Το μενού αυτό επιτρέπει να ρυθμιστεί και να προγραμματιστεί το δεύτερο ωράριο ενεργοποίησης. ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ 3 00:00 Το μενού αυτό επιτρέπει να ρυθμιστεί και να προγραμματιστεί το τρίτο ωράριο ενεργοποίησης.

58 58 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ Ρυθμίσεις νερού Οι ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ επιτρέπουν την ρύθμιση των παραμέτρων που είναι σχετικές με το νερό για τον καλύτερο δυνατόν καφέ. ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ Στην ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ μπορείτε να ρυθμίσετε τον βαθμό της σκληρότητας νερού. Για να μετρήσετε την σκληρότητα του νερού, συμβουλευτείτε το κεφάλαιο «Μέτρηση και προγραμματισμός της σκληρότητας νερού». ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΤΡΟΥ Ενεργοποιώντας αυτό το φίλτρο, η μηχανή ειδοποιεί τον χρήστη για την αντικατάσταση του φίλτρου νερού. OFF: ειδοποίηση απενεργοποιημένη. ON: ειδοποίηση ενεργοποιημένη (η ειδοποίηση αυτή ρυθμίζεται αυτόματα κατά την ενεργοποίηση του φίλτρου). ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΤΡΟΥ Για την ενεργοποίηση του φίλτρου μετά την εγκατάσταση ή την αντικατάστασή. Συμβουλευτείτε το κεφάλαιο «Εγκατάσταση φίλτρου νερού INTENZA+».

59 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 59 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Ρυθμίσεις συντήρησης Οι ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ επιτρέπουν τη ρύθμιση όλων των λειτουργιών για την σωστή συντήρηση της μηχανής. ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Η λειτουργία ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ επιτρέπει να εμφανιστεί ο αριθμός προϊόντων που παρασκευάστηκαν για κάθε μεμονωμένο τύπο καφέ από τον τελευταίο μηδενισμό. ΚΥΚΛΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΛΑΤΩΝ Η λειτουργία ΚΥΚΛΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΛΑΤΩΝ ενεργοποιεί τον κύκλο αφαλάτωσης (δείτε το κεφάλαιο «Αφαλάτωση»). ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ Η λειτουργία ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ επιτρέπει τον μηνιαίο καθαρισμό της μονάδας παρασκευής καφέ (δείτε το κεφάλαιο «Μηνιαίος καθαρισμός μονάδας παρασκευής καφέ»). ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΦΑΣ Η λειτουργία ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΦΑΣ επιτρέπει τον μηνιαίο καθαρισμό της καράφας γάλακτος (δείτε το κεφάλαιο «Μηνιαίος καθαρισμός καράφας γάλακτος»). ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΡΑΦΑΣ Η λειτουργία ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΡΑΦΑΣ ενεργοποιεί τον αυτόματο κύκλο καθαρισμού της καράφας γάλακτος. Η λειτουργία από προεπιλογή είναι ρυθμισμένη στο «ON». ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Εργοστασιακές ρυθμίσεις Ενεργοποιώντας την επιλογή ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, όλες οι ρυθμίσεις της μηχανής επανέρχονται στις προεπιλεγμένες τιμές. Σε αυτή την περίπτωση όλες οι εξατομικευμένες ρυθμίσεις διαγράφονται.

60 60 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Καθημερινός καθαρισμός της μηχανής Προειδοποίηση: ο τακτικός καθαρισμός και η συντήρηση είναι βασικές προϋποθέσεις για την επιμήκυνση του κύκλου ζωής της μηχανής. Η μηχανή σας εκτίθεται συνεχώς σε υγρασία, καφέ και άλατα! Αυτό το κεφάλαιο περιγράφει αναλυτικά ποιες ενέργειες πρέπει να κάνετε και με ποια συχνότητα. Αν παραλείψετε αυτές τις ενέργειες, η μηχανή θα σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Αυτός ο τύπος επισκευής ΔΕΝ καλύπτεται από εγγύηση! - Για τον καθαρισμό της μηχανής χρησιμοποιήστε ένα πανί ελαφρώς νοτισμένο με νερό. - Μη βάζετε στο πλυντήριο πιάτων τα αποσπώμενα εξαρτήματα. - Μην χρησιμοποιείτε αλκοόλ, διαλυτικά και/ή λειαντικά αντικείμενα για τον καθαρισμό της μηχανής. - Μην βυθίζετε τη μηχανή σε νερό. - Μη στεγνώνετε τη μηχανή ή/και τα εξαρτήματά της χρησιμοποιώντας ένα φούρνο μικροκυμάτων ή/ ένα συμβατικό φούρνο. Κάθε μέρα, με τη μηχανή αναμμένη, πρέπει να αδειάζετε και να καθαρίζετε το δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων και τον δίσκος συλλογής υγρών (εσωτερικό). Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες: 1 Πατήστε το κουμπί και ανοίξτε την εμπρός πόρτα. 2 Αφαιρέστε τον δίσκο συλλογής υγρών (εσωτερικό) και το δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων.

61 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 61 3 Αδειάστε το δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων και πλύνετέ το με φρέσκο νερό. 4 Αδειάστε και πλύνετε τον δίσκο συλλογής υγρών (εσωτερικό) και το καπάκι με φρέσκο νερό. 5 Επανατοποθετήστε στη σωστή θέση τα εξαρτήματα. 6 Τοποθετήστε το δίσκο και το δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων και κλείστε την εμπρός πόρτα. αδειάζοντας τα υπολείμματα με την μηχανή σβηστή, η καταμέτρηση των στερεών υπολειμμάτων στο δοχείο δεν μηδενίζεται. Σε αυτή την περίπτωση η μηχανή μπορεί να εμφανίζει πολύ συχνά την ένδειξη «ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ ΑΛΕΣ ΚΑΦΕ». Καθημερινός καθαρισμός του δοχείου νερού 1 Αφαιρέστε το μικρό λευκό φίλτρο ή το φίλτρο νερού INTENZA+ (αν υπάρχει) από το δοχείο και πλύνετε το με φρέσκο νερό. 2 Επανατοποθετήστε το μικρό λευκό φίλτρο ή το φίλτρο νερού «INTENZA+» (αν υπάρχει) ασκώντας μία ελαφρά πίεση σε συνδυασμό με μία ελαφρά περιστροφή. 3 Γεμίστε το δοχείο με φρέσκο νερό.

62 62 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Καθημερινός καθαρισμός της καράφας γάλακτος: κύκλος αυτοκαθαρισμού «CLEAN» (μετά από κάθε χρήση) Μετά την ολοκλήρωση της παρασκευή ενός ροφήματος με βάση το γάλα, η μηχανή εκτελεί έναν αυτόματο κύκλο καθαρισμού βγάζοντας ατμό από το ακροφύσιο γάλακτος. Αυτός ο κύκλος μπορεί να ενεργοποιηθεί και χειροκίνητα πατώντας το κουμπί στον πίνακα χειρισμού. Μπορείτε να κάνετε αυτή την ενέργεια οποιαδήποτε στιγμή. 1 Βάλτε την καράφα γάλακτος στην μηχανή όπως περγράφεται στο κεφάλαιο «Καράφα γάλακτος». Κλείστε το ακροφύσιο γάλακτος. ΦΗΜΑ ΕΝΟΥ 2 Πατήστε το κουμπί για να ξεκινήσετε τον κύκλο καθαρισμού. ΜΙΣΕΙΣ ΕΝΟΥ Εβδομαδιαίος καθαρισμός της μηχανής 1 Σβήστε τη μηχανή και βγάλτε το φις από την πρίζα. 2 Βγάλτε τον δίσκο συλλογής υγρών (εξωτερικό).

63 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 63 3 Βγάλτε τη γρίλια και πλύνετέ την προσεκτικά. 4 Βγάλτε τη βάση κάτω από τη γρίλια. Πλύνετε την βάση και τον δίσκο συλλογής υγρών. 5 Στεγνώστε την γρίλια, προσαρμόστε την και τοποθετήστε την στη μηχανή. 6 Αφαιρέστε το ακροφύσιο και πλύνετέ το με νερό. 7 Με ένα πινέλο ή ένα στεγνό πανί καθαρίστε το δοχείο προ-αλεσμένου καφέ.

64 64 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 8 Με ένα υγρό πανί καθαρίστε το σωλήνα ατμού/ζεστού νερού και την οθόνη. Εβδομαδιαίος καθαρισμός της καράφας γάλακτος Ο εβδομαδιαίος καθαρισμός είναι πληρέστερος επειδή αφαιρεί τυχόν υπολείμματα γάλακτος από το ακροφύσιο της καράφας. 1 Πριν τον καθαρισμό, βγάλτε την καράφα από την μηχανή και αδειάστε την. 2 Ανοίξτε το ακροφύσιο γάλακτος γυρνώντας το δεξιά. 3 Πατήστε στα πλαϊνά και σηκώστε το καπάκι. 4 Φέρτε το χερούλι στη θέση απεμπλοκής περιστρέφοντας αριστερόστροφα μέχρι το σύμβολο.

65 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 65 5 Βγάλτε τον σύνδεσμο που έρχεται σε επαφή με τη μηχανή. 6 Βγάλτε το χερούλι μαζί με το σωληνάκι αναρρόφησης. 7 Αφαιρέστε το σωληνάκι αναρρόφησης. βεβαιωθείτε ότι το σωληνάκι αναρρόφησης μπήκε στην θέση του μέχρι τέρμα. Στην αντίθετη περίπτωση η καράφα μπορεί να μην λειτουργεί σωστά επειδή δεν θα μπορεί να αναρροφήσει το γάλα. 8 Αφαιρέστε το εξωτερικό ρακόρ. 9 Αφαιρέστε το εσωτερικό ρακόρ. 10 Καθαρίστε καλά όλα τα εξαρτήματα με χλιαρό νερό. 11 Συναρμολογήστε ξανά όλα τα εξαρτήματα ακολουθώντας την αντίστροφη διαδικασία. Προειδοποίηση: ΜΗΝ πλύνετε τα εξαρτήματα της καράφας στο πλυντήριο πιάτων.

66 66 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Εβδομαδιαίος καθαρισμός της μονάδας παρασκευής καφέ Η μονάδα παρασκευής καφέ πρέπει να καθαρίζεται κάθε φορά που γεμίζετε το δοχείο του καφέ σε κόκκους, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. 1 Πατήστε το κουμπί και ανοίξτε την εμπρός πόρτα. 2 Αφαιρέστε τον δίσκο συλλογής υγρών (εσωτερικό) και το δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων. 3 Για να βγάλετε την μονάδα παρασκευής καφέ πατήστε το κουμπί «PUSH» τραβώντας το χερούλι. 4 Πλύνετε σχολαστικά τη μονάδα παρασκευής καφέ με φρέσκο χλιαρό νερό καθαρίστε προσεκτικά το επάνω φίλτρο. Προειδοποίηση: μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά ή σαπούνι για τον καθαρισμό της μονάδας παρασκευής καφέ. 5 Αφήστε να στεγνώσει τελείως στον αέρα την μονάδα παρασκευής καφέ. 6 Καθαρίστε σχολαστικά το εσωτερικό της μηχανής με ένα μαλακό πανί ελαφρώς νοτισμένο με νερό. 7 Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα παρασκευής καφέ είναι σε θέση ανάπαυσης τα δύο σημάδια πρέπει να συμπίπτουν. Σε αντίθετη περίπτωση, εκτελέστε την ενέργεια που περιγράφεται στο σημείο (8).

67 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 67 8 Πιέστε ελαφρά τον μοχλό προς τα κάτω μέχρι να ακουμπήσει στην βάση της μονάδας παρασκευής καφέ και μέχρις ότου τα δύο σημάδια στα πλαϊνά της μονάδας να συμπέσουν. 9 Βεβαιωθείτε ότι ο γάντζος μπλοκαρίσματος της μονάδας παρασκευής καφέ είναι στην σωστή θέση πατώντας μέχρι τέρμα το κουμπί «PUSH» μέχρι να αισθανθείτε ότι κούμπωσε. Βεβαιωθείτε ότι ο γάντζος έχει ασφαλίσει επάνω στη θέση του. Σε αντίθετη περίπτωση, δοκιμάστε ξανά. 10 Εισάγετε εκ νέου τη μονάδα παρασκευής καφέ στην θέση της έως ότου κουμπώσει χωρίς να πατήσετε το κουμπί «PUSH». 11 Τοποθετήστε τον δίσκο συλλογής υγρών (εσωτερικό) και το δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων και κλείστε την εμπρός πόρτα.

68 68 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μηνιαίος καθαρισμός της καράφας γάλακτος Ο μηνιαίος κύκλος καθαρισμού προβλέπει την χρήση του συστήματος καθαρισμού του κυκλώματος γάλακτος «Saeco Milk Circuit Cleaner» για την αφαίρεση τυχόν υπολειμμάτων γάλακτος από το κύκλωμα. Το Milk Circuit Cleaner πωλείται χωριστά. Για περισσότερες λεπτομέρειες συμβουλευτείτε την σχετική σελίδα για τα προϊόντα συντήρησης. Προσοχή: κίνδυνος εγκαυμάτων! Στην αρχή της παροχής ενδέχεται να εκτιναχθούν στιγμιαία σταγόνες ζεστού νερού και ατμός. Κίνδυνος εγκαυμάτων. Μην αγγίζετε τον σωλήνα ατμού/ζεστού νερού με γυμνά χέρια. 1 Επιλέξτε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ στις ρυθμίσεις μενού. ESC 2 Επιλέξτε ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΦΑΣ και πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση. ON OK 3 Πατήστε το κουμπί «OK» για επιβεβαίωση. ESC OK ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΤΕ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ 4 Γεμίστε το δοχείο με φρέσκο νερό έως τη στάθμη MAX. Πατήστε το κουμπί OK. OK 5 Γεμίστε την καράφα γάλακτος με φρέσκο πόσιμο νερό μέχρι τη στάθμη MAX. Ρίξτε μια συσκευασία προϊόντος καθαρισμού στην καράφα γάλακτος και περιμένετε να διαλυθεί τελείως.

69 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 69 6 Επανατοποθετήστε το καπάκι. 7 Φέρτε το ακροφύσιο γάλακτος στη θέση εμπλοκής περιστρέφοντας το αριστερόστροφα. 8 Βάλτε την καράφα γάλακτος στη μηχανή. 9 Τοποθετήστε ένα μεγάλο δοχείο (1,5 l) κάτω από το ακροφύσιο. Ανοίξτε το ακροφύσιο γάλακτος γυρνώντας το δεξιά.

70 70 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΦΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ Ν 10 Πατήστε το κουμπί OK για να ξεκινήσετε τον κύκλο. Η μηχανή αρχίζει την παροχή του διαλύματος από το ακροφύσιο γάλακτος. OK ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΦΑΣ ΒΗΜΑ 1/2 ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ 11 Εμφανίζεται το εικονίδιο στο πλάι. Η μπάρα εμφανίζει την πρόοδο του κύκλου. Προσοχή: μην πιείτε το διάλυμα που παρέχεται κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας. ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΤΕ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ 12 Μόλις ολοκληρωθεί η παροχή, γεμίστε το δοχείο με φρέσκο νερό μέχρι την στάθμη MAX. Πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση. OK 13 Πάρτε την καράφα γάλακτος και το δοχείο από την μηχανή. ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΦΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΝΕΡΟ 14 Πλύνετε σχολαστικά την καράφα γάλακτος και γεμίστε την με φρέσκο νερό. Βάλτε την καράφα γάλακτος στη μηχανή. Πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση. OK 15 Αδειάστε το δοχείο και τοποθετήστε το ξανά κάτω από το ακροφύσιο καφέ. Ανοίξτε το ακροφύσιο γάλακτος γυρνώντας το δεξιά.

71 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 71 ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΦΑΣ ΒΗΜΑ 2/2 ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ Η μηχανή αρχίζει την παροχή νερού και από το ακροφύσιο καφέ και από το ακροφύσιο γάλακτος. Η μπάρα εμφανίζει την πρόοδο του κύκλου. 17 Στο τέλος του κύκλου, η μηχανή επανέρχεται στο μενού παροχής προϊόντων. 18 Αποσυναρμολογήστε και πλύνετε την καράφα γάλακτος όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο «Εβδομαδιαίος καθαρισμός της καράφας γάλακτος». Μηνιαία λίπανση της μονάδας παρασκευής καφέ Λιπάνετε την μονάδα παρασκευής καφέ μετά από περίπου 500 παροχές ή μια φορά τον μήνα. Το γράσο Saeco για την λίπανση της μονάδας παρασκευής καφέ, μπορείτε να το προμηθευτείτε χωριστά. Για περισσότερες λεπτομέρειες συμβουλευτείτε την σχετική σελίδα για τα προϊόντα συντήρησης σε αυτές τις οδηγίες χρήσης. Προειδοποίηση: πριν λιπάνετε την μονάδα παρασκευής καφέ καθαρίστε την με φρέσκο νερό και αφήστε την να στεγνώσει όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο «Εβδομαδιαίος καθαρισμός της μονάδας παρασκευής καφέ». 1 Εφαρμόστε το λιπαντικό ομοιόμορφα και στους δύο πλευρικούς οδηγούς.

72 72 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 2 Λιπάνετε επίσης τον άξονα. 3 Εισάγετε την μονάδα παρασκευής καφέ στην θέση της μέχρι να κουμπώσει (δείτε το κεφάλαιο «Εβδομαδιαίος καθαρισμός της μονάδας παρασκευής καφέ»). 4 Τοποθετήστε τον δίσκο συλλογής υγρών (εσωτερικό) και το δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων και κλείστε την εμπρός πόρτα. Μηνιαίος καθαρισμός μονάδας παρασκευής καφέ με παστίλιες απομάκρυνσης ελαίων καφέ Εκτός από την εβδομαδιαία καθαριότητα, συνίσταται να εκτελείτε αυτό τον κύκλο καθαρισμού με παστίλιες απομάκρυνσης ελαίων καφέ μετά από περίπου 500 φλιτζάνια καφέ ή μια φορά τον μήνα. Η εργασία αυτή ολοκληρώνει τη συντήρηση της μονάδας παρασκευής καφέ. Οι παστίλιες απομάκρυνσης ελαίων καφέ και το κιτ συντήρησης πωλούνται χωριστά. Για περισσότερες λεπτομέρειες συμβουλευτείτε την σχετική σελίδα για τα προϊόντα συντήρησης. Προειδοποίηση: οι παστίλιες απομάκρυνσης ελαίων καφέ προορίζονται αποκλειστικά για καθαρισμό και δεν έχουν καμία ιδιότητα αφαλάτωσης. Για την αφαλάτωση χρησιμοποιήστε διάλυμα αφαλάτωσης Saeco ακολουθώντας την διαδικασία που περιγράφεται στο κεφάλαιο «Αφαλάτωση». ESC 1 Επιλέξτε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ στις ρυθμίσεις μενού. 2 Επιλέξτε ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ. Πατήστε το κουμπί OK. ON OK

73 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 73 3 Πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση. ESC OK ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΤΕ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕ 4 Γεμίστε το δοχείο νερού με φρέσκο νερό έως τη στάθμη MAX. Πατήστε το κουμπί OK. OK ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΣΤ ΔΙΣΚΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ 5 Τοποθετήστε μια παστίλια απομάκρυνσης ελαίων καφέ στο δοχείο προ-αλεσμένου καφέ. Πατήστε το κουμπί OK. OK ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ 6 Τοποθετήστε ένα δοχείο (1,5 l) κάτω από το ακροφύσιο καφέ. Πατήστε το κουμπί OK για να ξεκινήσετε τον κύκλο καθαρισμού. OK περιστρέψτε τον διακόπτη SBS προς τα αριστερά αντίθετα από την φορά των δεικτών του ρολογιού πριν ξεκινήσετε τον κύκλο.

74 74 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ 7 Εμφανίζεται το εικονίδιο στο πλάι. Η μπάρα εμφανίζει την πρόοδο του κύκλου. Προσοχή: μην πιείτε το διάλυμα που παρέχεται κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας. 8 Αφού ολοκληρωθεί η παροχή, αφαιρέστε και αδειάστε το δοχείο. 9 Εκτελέστε τον καθαρισμό της μονάδας παρασκευής καφέ όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο «Εβδομαδιαίος καθαρισμός μονάδας παρασκευής καφέ». Μηνιαίος καθαρισμός του δοχείου καφέ σε κόκκους Καθαρίστε το δοχείο καφέ σε κόκκους μια φορά τον μήνα όταν είναι άδειο με ένα βρεγμένο πανί για να απομακρύνετε τις ελαιώδεις ουσίες του καφέ. Γεμίστε το στην συνέχεια με καφέ σε κόκκους.

75 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 75 ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ Η διαδικασία αφαλάτωσης απαιτεί περίπου 35 λεπτά. ΧΡΗΣΤΗΣ 21/12/12 ΡΟΦΗΜΑ Κατά την χρήση στο εσωτερικό τη μηχανής συσσωρεύονται άλατα που πρέπει να απομακρύνονται τακτικά σε διαφορετική περίπτωση, το κύκλωμα νερού και καφέ μπορεί να βουλώσουν. Η μηχανή θα σας υπενθυμίσει με σχετική ένδειξη πότε είναι απαραίτητο να κάνετε την αφαλάτωση. ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 04:17 pm Προειδοποίηση: αν παραλείψετε αυτή την ενέργεια η μηχανή θα σταματήσει να λειτουργεί σωστά σε αυτή την περίπτωση η επισκευή ΔΕΝ καλύπτεται από εγγύηση. Χρησιμοποιήστε μόνον το προϊόν αφαλάτωσης Saeco που έχει ειδική σύνθεση για να βελτιστοποιεί την απόδοση της μηχανής. Το προϊόν αφαλάτωσης Saeco πωλείται χωριστά. Για περισσότερες λεπτομέρειες συμβουλευτείτε το κεφάλαιο «Παραγγελία προϊόντων για την συντήρηση». Προσοχή: μην πίνετε διάλυμα αφαλάτωσης καθώς και τα παρεχόμενα προϊόντα έως ότου ολοκληρωθεί ο κύκλος. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιείτε το ξύδι ως προϊόν αφαλάτωσης. μην σβήνετε την μηχανή κατά τον κύκλο αφαλάτωσης. Σε αντίθετη περίπτωση, εκτελέστε τον κύκλο ξανά από την αρχή. Για να εκτελέσετε τον κύκλο αφαλάτωσης ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες: ESC 1 Στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, επιλέξτε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ. OK ON 2 Επιλέξτε ΚΥΚΛΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΛΑΤΩΝ και επιβεβαιώστε με OK. αν το κουμπί OK πατήθηκε κατά λάθος, πατήστε το κουμπί ESC για να βγείτε. ESC 3 Πατήστε το κουμπί OK για επιβεβαίωση. OK

76 76 ΕΛΛΗΝΙΚΑ OK ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΤΕ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΔΙΑΛΥΜΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΛΑΤΩΝ 4 Αφαιρέστε το δοχείο νερού και το φίλτρο νερού «INTENZA+» (αν υπάρχει). Ρίξτε όλο το περιεχόμενο του προϊόντος αφαλάτωσης Saeco. Γεμίστε το δοχείο με φρέσκο νερό έως τη στάθμη MAX. Πατήστε το κουμπί OK. ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΑΓΟΝΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΣΤ 5 Αδειάστε τον δίσκο συλλογής υγρών (εσωτερικό) / (εξωτερικό). Πατήστε το κουμπί OK. OK ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΦΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ 6 Γεμίστε μέχρι την μέση την καράφα γάλακτος με φρέσκο νερό. Βάλτε την καράφα και ανοίξτε το ακροφύσιο γάλακτος γυρνώντας το δεξιά. Πατήστε το κουμπί OK. OK ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ζ ΝΕΡΟ & ΤΑ ΣΤΟΜΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑ 7 Τοποθετήστε ένα μεγάλο δοχείο (1,5 l) κάτω από το σωλήνα ατμού/ ζεστού νερού και κάτω από το ακροφύσιο γάλακτος της καράφας. Πατήστε το κουμπί OK. OK ΚΥΚΛΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΛΑΤΩΝ ΒΗΜΑ 1/2 ΚΥΚΛΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΛΑΤΩΝ... ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ 8 Η μηχανή αρχίζει την παροχή διαλύματος αφαλάτωσης σε τακτικά διαστήματα. Η μπάρα στην οθόνη εμφανίζει την πρόοδο του κύκλου. για να αδειάσετε το δοχείο κατά την διάρκεια της διαδικασίας και να σταματήσετε προσωρινά τον κύκλο αφαλάτωσης, πατήστε το κουμπί ΠΡΟΣΩΡΙ- ΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ. Για να συνεχίσετε τον κύκλο, πατήστε το κουμπί ΕΝΑΡΞΗ. ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑ ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΝΕΡΟ 9 Το μήνυμα είναι ένδειξη ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης. Το δοχείο νερού πρέπει να ξεπλυθεί. Γεμίστε το δοχείο νερού με φρέσκο νερό έως τη στάθμη MAX. Πατήστε το κουμπί OK.

77 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 77 ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΑΓΟΝΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΣΤ 10 Αδειάστε τον δίσκο συλλογής υγρών (εσωτερικό) και επανατοποθετήστε τον στην θέση του. Πατήστε στην συνέχεια το κουμπί OK. OK ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΦΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ 11 Αδειάστε την καράφα γάλακτος και γεμίστε την με φρέσκο νερό. Επανατοποθετήστε την στη μηχανή. Πατήστε το κουμπί OK. OK ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ Ζ ΝΕΡΟ & ΤΑ ΣΤΟΜΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑ 12 Αδειάστε το δοχείο και βάλτε το ξανά κάτω από τον σωλήνα ατμού/ ζεστού νερού και κάτω από το ακροφύσιο γάλακτος της καράφας. Πατήστε το κουμπί OK. OK ΚΥΚΛΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΛΑΤΩΝ 13 Αρχίζει ο κύκλος έκπλυσης. Η μπάρα εμφανίζει την πρόοδο του κύκλου. ΒΗΜΑ 2/2 ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ... ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΧΡΗΣΤΗΣ 21/12/12 ΡΟΦΗΜΑ 14 Όταν όλο το απαραίτητο νερό για τον κύκλο έκπλυσης έχει παρασχεθεί, η μηχανή σταματά αυτόματα την διαδικασία αφαλάτωσης και προβάλλει αυτή την οθόνη μετά από μια σύντομη φάση θέρμανσης. ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 15 Αφαιρέστε και αδειάστε το δοχείο. 04:17 pm 16 Αποσυναρμολογήστε και πλύνετε την καράφα γάλακτος όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο «Εβδομαδιαίος καθαρισμός της καράφας γάλακτος». 17 Αδειάστε τον δίσκο συλλογής υγρών (εσωτερικό) και επανατοποθετήστε τον στην θέση του. 18 Τοποθετήστε ξανά το φίλτρο νερού «INTENZA+» (αν υπάρχει) στο το δοχείο νερού.

78 78 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 19 Ο κύκλος αφαλάτωσης ολοκληρώθηκε. στο τέλος του κύκλου αφαλάτωσης, πλύνετε την μονάδα παρασκευής καφέ όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο «Εβδομαδιαίος καθαρισμός της μονάδας παρασκευής καφέ». Ο κύκλος έκπλυσης εκτελεί το πλύσιμο του κυκλώματος με προκαθορισμένη ποσότητα νερού ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση της μηχανής. Αν το δοχείο δεν γεμίσει μέχρι την στάθμη ΜΑΧ η μηχανή μπορεί να χρειαστεί την εκτέλεση δύο ή περισσότερων κύκλων.

79 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 79 ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ ΟΘΟΝΗΣ Προβαλλόμενο μήνυμα ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΑΚΙ ΤΗΣ ΧΟΑΝΗΣ Σημασία μηνύματος Κλείστε το εσωτερικό καπάκι του δοχείου καφέ σε κόκκους. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΦΕ Γεμίστε το δοχείο του καφέ σε κόκκους. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ Η μονάδα παρασκευής καφέ πρέπει να τοποθετηθεί στη μηχανή. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ ΑΛΕΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΑΓΟΝΩΝ Τοποθετήστε το δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων και τον εσωτερικό δίσκο συλλογής υγρών. Αδειάστε το δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων. ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΑΛΕΣ ΚΑΦΕ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΠΟΡΤΑΚΙ το δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων πρέπει να αδειάζεται μόνο όταν υποδεικνύεται από τη μηχανή και με τη μηχανή αναμμένη. Το άδειασμα του δοχείου με τη μηχανή σβηστή, δεν επιτρέπει την καταγραφή αυτής της ενέργειας. Κλείστε την εμπρός πόρτα. ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΤΕ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ Αφαιρέστε το δοχείο νερού και γεμίστε το.

80 80 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Προβαλλόμενο μήνυμα ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΑΓΟΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΦΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ Σημασία μηνύματος Ανοίξτε την εμπρός πόρτα και αδειάστε τον εσωτερικό δίσκο συλλογής υγρών. αν αυτή η ενέργεια γίνει με τη μηχανή αναμμένη, καταγράφεται το άδειασμα του δοχείου συλλογής στερεών υπολειμμάτων και μηδενίζεται ο σχετικός μετρητής. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να αδειάσετε και τα υπολείμματα καφέ. Ανοίξτε το ακροφύσιο γάλακτος της καράφας για την παροχή προϊόντων. Πατήστε το κουμπί «ESC» για έξοδο. ESC ΠΕΡΙΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΦΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ Κλείστε το ακροφύσιο γάλακτος της καράφας για να ξεκινήσει ο κύκλος καθαρισμού της καράφας. Πατήστε το κουμπί «ESC» για έξοδο. ESC ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΦΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗ ΘΗΚΗ ΤΗΣ Εισάγετε την καράφα γάλακτος για να ξεκινήσει η παροχή. Πατήστε «ESC» για έξοδο. ESC ΧΡΗΣΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ 21/12/12 04:17 pm ΡΟΦΗΜΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Η μηχανή πρέπει να αφαλατωθεί. Ακολουθήστε την διαδικασία που περιγράφεται στο κεφάλαιο «Αφαλάτωση» αυτού του εγχειριδίου. σε περίπτωση παράλειψης της αφαλάτωσης, θα σταματήσει η σωστή λειτουργία της μηχανής. Σε αυτή την περίπτωση η επισκευή ΔΕΝ καλύπτεται από εγγύηση. ΧΡΗΣΤΗΣ 21/12/12 ΡΟΦΗΜΑ Ένδειξη μηχανής ότι πρέπει ν' αντικατασταθεί το φίλτρο νερού «INTENZA+». ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΗΣΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 04:17 pm ΡΟΦΗΜΑ Το κόκκινο led αναβοσβήνει. Πατήστε το κουμπί την κατάσταση stand-by. για να βγείτε από ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ (E xx) Σημειώστε τον κωδικό (E xx) που προβάλλεται στην κάτω πλευρά της οθόνης. Σβήστε την μηχανή. Ανάψτε την ξανά μετά από 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την διαδικασία 2 ή 3 φορές. Αν η μηχανή δεν εκκινείται, απευθυνθείτε στην hotline Philips SAECO της χώρας σας και αναφέρετε τον κωδικό που προβάλλεται στην οθόνη. Οι τρόποι επικοινωνίας αναγράφονται στο βιβλιαράκι εγγύησης που παρέχεται χωριστά ή στην διεύθυνση

81 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 81 Αυτό το κεφάλαιο περιλαμβάνει τα πιο συχνά προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν την μηχανή σας. Αν οι πληροφορίες στην συνέχεια δεν σας βοηθήσουν να επιλύσετε το πρόβλημα, συμβουλευτείτε την σελίδα με τα συχνά ερωτήματα (FAQ) στον ιστότοπο ή επικοινωνήστε με την hotline Philips Saeco στην χώρα σας. Οι τρόποι επικοινωνίας αναγράφονται στο βιβλιαράκι εγγύησης που παρέχεται χωριστά ή στην διεύθυνση Συμπεριφορές Αιτίες Αντιμετώπιση Η μηχανή δεν ανάβει. Ο δίσκος συλλογής υγρών γεμίζει αν και η μηχανή δεν βγάζει νερά. Ο καφές δεν είναι αρκετά ζεστός. Δεν βγαίνει ζεστό νερό. Η μηχανή δεν γεμίζει το φλιτζάνι/φλιτζανάκι. Ο καφές έχει λίγη κρέμα (δείτε σημείωση). Η μηχανή δεν είναι συνδεδεμένη στο ηλεκτρικό δίκτυο. Γενικός διακόπτης σε θέση "0". Μερικές φορές η μηχανή αδειάζει αυτόματα το νερό στον δίσκο συλλογής υγρών, για να διαχειριστεί το ξέπλυμα των κυκλωμάτων και να εξασφαλίσει την βέλτιστη λειτουργία. Τα φλιτζάνια/φλιτζανάκια είναι κρύα. Η θερμοκρασία του ροφήματος έχει ρυθμιστεί στο Χαμηλό στο μενού προγραμματισμού. Στον καφέ προστίθεται κρύο γάλα. Το ακροφύσιο ζεστού νερού/ατμού είναι βουλωμένο ή βρώμικο. Η μηχανή δεν έχει προγραμματιστεί. Το μείγμα δεν είναι κατάλληλο ή ο καφές δεν είναι φρεσκοκαβουρδισμένος ή η άλεση είναι χοντρή. Οι κόκκοι καφέ ή ο προ-αλεσμένος καφές είναι μπαγιάτικοι. Συνδέστε τη μηχανή στο ηλεκτρικό δίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι ο γενικός διακόπτης είναι στην θέση "I". Αυτή η συμπεριφορά θεωρείται φυσιολογική. Προθερμάνετε τα φλιτζάνια/φλιτζανάκια με ζεστό νερό ή χρησιμοποιήστε το ακροφύσιο ζεστού νερού. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία έχει ρυθμιστεί στο Κανονικό ή το Υψηλό στο μενού προγραμματισμού. Το κρύο γάλα κατεβάζει την θερμοκρασία του τελικού προϊόντος: προθερμάνετε το γάλα πριν το προσθέσετε στο ρόφημα. Καθαρίστε τον σωλήνα ατμού/ζεστού νερού (δείτε το κεφάλαιο «Καθαρισμός και συντήρηση»). Ελέγξτε το στόμιο για να βεβαιωθείτε ότι το ακροφύσιο δεν είναι βουλωμένο. Κάντε μια τρύπα στα συσσωρευμένα άλατα με μια καρφίτσα ή μια βελόνα. Ανοίξτε το μενού προγραμματισμού ροφημάτων και ρυθμίστε την επιλογή ποσότητας καφέ ανάλογα με τις προτιμήσεις σας για κάθε τύπο ροφήματος. Αλλάξτε μείγμα καφέ ή ρυθμίστε την άλεση σύμφωνα με το κεφάλαιο «Ρύθμιση κεραμικού μύλου καφέ». Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φρέσκους κόκκους καφέ ή φρέσκο προ-αλεσμένο καφέ.

82 82 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Συμπεριφορές Αιτίες Αντιμετώπιση Δεν γίνεται το αφρόγαλα. Η μηχανή απαιτεί πολύ χρόνο για να ζεσταθεί ή η ποσότητα νερού που βγαίνει από το στόμιο του σωλήνα είναι μικρή. Αδυναμία εξαγωγής της μονάδας παρασκευής καφέ. Αδυναμία τοποθέτησης της μονάδας παρασκευής καφέ. Υπάρχει υπερβολική ποσότητα αλεσμένου καφέ κάτω ή πάνω από την μονάδα παρασκευής καφέ. Βρώμικη ή λάθος τοποθετημένη καράφα. Το κύκλωμα της μηχανής είναι μπουκωμένο από τα άλατα. Η μονάδα παρασκευής καφέ είναι εκτός θέσης. Το δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων είναι στην θέση του. Η μονάδα παρασκευής καφέ δεν είναι σε θέση ανάπαυσης. Το γρανάζι δεν είναι στην αρχική θέση. Ο καφές που χρησιμοποιείτε μπορεί να μην είναι κατάλληλος για αυτόματες μηχανές. Η μηχανή ρυθμίζει τον μύλο για ένα καινούργιο τύπο κόκκων καφέ ή προ-αλεσμένου καφέ. Βεβαιωθείτε για τον σωστό καθαρισμό της καράφας και την σωστή τοποθέτηση της. Κάντε αφαλάτωση της μηχανής. Ανάψτε τη μηχανή. Κλείστε την εμπρός πόρτα. Η μονάδα παρασκευής καφέ επανέρχεται αυτόματα στην αρχική της θέση. Αφαιρέστε το δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων πριν αφαιρέστε την μονάδα παρασκευής καφέ. Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα παρασκευής καφέ είναι σε θέση ανάπαυσης. Τα βέλη πρέπει να είναι στραμμένα το ένα προς το άλλο. Για αυτό, συμβουλευτείτε το κεφάλαιο «Μηνιαία λίπανση της μονάδας παρασκευής καφέ». Τοποθετήστε τον δίσκο συλλογής υγρών και το δοχείο συλλογής στερεών υπολειμμάτων και κλείστε την εμπρός πόρτα. Ανάψτε τη μηχανή. Το γρανάζι γυρνά αυτόματα στην αρχική θέση, στην συνέχεια μπορείτε να τοποθετήσετε την μονάδα παρασκευής καφέ. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τύπο καφέ ή να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του μύλου (δείτε το κεφάλαιο «Ρύθμιση κεραμικού μύλου καφέ»). Η μηχανή ρυθμίζεται αυτόματα μετά την παροχή μερικών καφέδων για βελτιστοποίηση της εκχύλισης σε σχέση με το πόσο συμπαγής είναι ο αλεσμένος καφές. Μπορεί να χρειαστεί να γίνει παροχή 2 ή 3 προϊόντων για την πλήρη ρύθμιση του μύλου. Δεν πρόκειται για δυσλειτουργία της μηχανής.

83 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 83 Συμπεριφορές Αιτίες Αντιμετώπιση Η μηχανή παράγει υπολείμματα καφέ που είναι υπερβολικά στεγνά ή υγρά. Η μηχανή αλέθει τους κόκκους του καφέ αλλά ο καφές δεν βγαίνει (δείτε σημείωση). Ο καφές είναι πολύ νερουλός (δείτε σημείωση). Ο καφές τρέχει αργά (δείτε σημείωση). Τρέχει καφές από την εξωτερική πλευρά του ακροφυσίου. Ρυθμίστε τον μύλο του καφέ. Έλλειψη νερού. Η μονάδα παρασκευής καφέ είναι βρώμικη. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν η μηχανή ρυθμίζει αυτόματα τη δόση. Το ακροφύσιο είναι βρώμικο. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν η μηχανή ρυθμίζει αυτόματα τη δόση. Ο καφές είναι χοντρά αλεσμένος. Ο καφές είναι πολύ ψιλός. Τα κυκλώματα είναι βουλωμένα. Η μονάδα παρασκευής καφέ είναι βρώμικη. Το ακροφύσιο είναι βουλωμένο. Η ρύθμιση του κεραμικού μύλου επηρεάζει την ποιότητα των υπολειμμάτων. Αν τα υπολείμματα είναι πολύ υγρά, ρυθμίστε πιο χοντρή την άλεση. Αν τα υπολείμματα είναι πολύ στεγνά, ρυθμίστε πιο ψιλή την άλεση. Συμβουλευτείτε το κεφάλαιο «Ρύθμιση κεραμικού μύλου καφέ». Γεμίστε το δοχείο νερού και γεμίστε εκ νέου το κύκλωμα (συμβουλευτείτε το κεφάλαιο «Χειροκίνητος κύκλος έκπλυσης»). Καθαρίστε τη μονάδα παρασκευής καφέ (κεφάλαιο «Εβδομαδιαίος καθαρισμός μονάδας παρασκευής καφέ»). Κάντε μερικούς καφέδες σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο κεφάλαιο «Saeco Adapting System». Καθαρίστε το ακροφύσιο παροχής. Κάντε μερικούς καφέδες σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο κεφάλαιο «Saeco Adapting System». Αλλάξτε μείγμα καφέ ή ρυθμίστε την άλεση όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο «Ρύθμιση κεραμικού μύλου καφέ». Αλλάξτε μείγμα καφέ ή ρυθμίστε την άλεση όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο «Ρύθμιση κεραμικού μύλου καφέ». Κάντε έναν κύκλο αφαλάτωσης. Καθαρίστε τη μονάδα παρασκευής καφέ (συμβουλευτείτε το κεφάλαιο «Εβδομαδιαίος καθαρισμός μονάδας παρασκευής καφέ»). Καθαρίστε το ακροφύσιο παροχής και τις οπές εξόδου. τα προβλήματα αυτά μπορεί να είναι συνηθισμένα αν έχετε αλλάξει το μείγμα καφέ ή στην περίπτωση της πρώτης εγκατάστασης. Σε αυτή την περίπτωση περιμένετε να εκτελέσει η μηχανή μια αυτόματη ρύθμιση όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο «Saeco Adapting System».

84 84 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Stand-by Η υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso της Saeco έχει σχεδιαστεί για την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως φαίνεται από την ενεργειακή ετικέτα κατηγορίας Α. ΡΟΦΗΜΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Μετά από μια συγκεκριμένη περίοδο αδράνειας που μπορεί να προγραμματιστεί από τον χρήστη (δείτε κεφάλαιο «Προγραμματισμός μηχανής»), η μηχανή σβήνει αυτόματα. Αν έχει παρασχεθεί προϊόν, η μηχανή εκτελεί έναν κύκλο έκπλυσης. Σε λειτουργία stand-by η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρότερη από 1Wh. Για να ανάψετε την μηχανή πατήστε το κουμπί (αν ο γενικός διακόπτης στο πίσω μέρος της μηχανής είναι στην θέση «Ι»). Αν ο λέβητας είναι κρύος, η μηχανή εκτελεί έναν κύκλο έκπλυσης. Μπορείτε να βάλετε χειροκίνητα την μηχανή σε αναμονή κρατώντας πατημένο για 3 δευτερόλεπτα το κουμπί STAND-BY. 1 η μηχανή δεν μπαίνει σε κατάσταση αναμονής, stand-by αν η εμπρός πόρτα είναι ανοιχτή. 2 Κατά την ενεργοποίηση της κατάστασης stand-by, η μηχανή μπορεί να εκτελέσει έναν κύκλο έκπλυσης. Για να διακόψετε τον κύκλο πατήστε το κουμπί «STOP». Η μηχανή μπορεί να επανενεργοποιηθεί: 1 πατώντας οποιοδήποτε κουμπί στον πίνακα χειρισμού 2 ανοίγοντας την εμπρός πόρτα (μόλις κλείσει η πόρτα η μηχανή επανέρχεται σε κατάσταση αναμονής stand-by). Όταν η μηχανή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής stand-by, η κόκκινη λυχνία στο κουμπί αναβοσβήνει.

85 Απόρριψη ΕΛΛΗΝΙΚΑ 85 Στο τέλος του κύκλου ζωής, η μηχανή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κανονικό οικιακό απόβλητο, αλλά να παραδίδεται σε ένα επίσημο κέντρο συλλογής προς ανακύκλωση. Αυτή η συμπεριφορά συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος. - Τα υλικά συσκευασίας μπορούν να ανακυκλωθούν. - Μηχανή: βγάλτε το φις από την πρίζα και κόψτε το καλώδιο τροφοδοσίας. - Παραδώστε την συσκευή και το καλώδιο τροφοδοσίας σε ένα κέντρο τεχνικής υποστήριξης ή έναν δημόσιο φορέα διάθεσης απορριμάτων. Αυτό το προϊόν συμμορφώνεται με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2002/96/EK. Το σύμβολο που υπάρχει στο προϊόν ή στην συσκευασία είναι ένδειξη ότι το προϊόν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν οικιακό απόβλητο, αλλά πρέπει να παραδοθεί στο αρμόδιο κέντρο συλλογής για να είναι εφικτή η ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων του. Φροντίζοντας για την σωστή διάθεση του προϊόντος, συνεισφέρετε στην προστασία του περιβάλλοντος και των ανθρώπων από πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν από λανθασμένη διαχείριση του προϊόντος στην τελική φάση της ζωής του. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανακύκλωσης του προϊόντος παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο τοπικό γραφείο, την υπηρεσία αποκομιδής οικιακών απορριμάτων ή το κατάστημα από το οποίο αγοράσατε το προϊόν.

86 86 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο κατασκευαστής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των τεχνικών χαρακτηριστικών του προϊόντος. Ονομαστική τάση - Ονομαστική ισχύς - Τροφοδοσία Υλικό σώματος Διαστάσεις (Μ x Υ x Β) Βάρος Μήκος καλωδίου Πίνακας χειρισμού Διαστάσεις φλιτζανιού Δοχείο νερού Χωρητικότητα δοχείου καφέ σε κόκκους Χωρητικότητα δοχείου συλλογής στερεών υπολειμμάτων Πίεση αντλίας Λέβητας Συστήματα ασφαλείας Δείτε την πλακέτα που υπάρχει στην συσκευή Θερμοπλαστικό 280 x 370 x 420 mm 17 kg 1200 mm Πρόσθια πλευρά 110 mm 1,6 λίτρα - Αποσπώμενο 350 g bar Ανοξείδωτος χάλυβας Βαλβίδα ασφαλείας πίεσης λέβητα - Διπλός θερμοστάτης ασφαλείας - Θερμική ασφάλεια ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Εγγύηση Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την εγγύηση και τους όρους που την συνοδεύουν, συμβουλευτείτε το βιβλιαράκι εγγύησης που παρέχεται χωριστά. Τεχνική υποστήριξη Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι είστε ευχαριστημένοι από την μηχανή σας. Αν δεν το έχετε κάνει ακόμη, καταχωρίστε το προϊόν στην διεύθυνση www. philips.com/welcome. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να παραμείνουμε σε επαφή μαζί σας και να σας αποστείλουμε υπενθυμίσεις για εργασίες καθαρισμού και αφαλάτωσης. Αν έχετε ανάγκη υποστήριξης ή βοήθειας, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο της Philips στην διεύθυνση ή επικοινωνήστε με την hotline Philips Saeco της χώρας σας. Ο αριθμός επικοινωνίας αναγράφεται στο βιβλιαράκι εγγύησης που παρέχεται χωριστά ή στην διεύθυνση

87 ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 87 Για τον καθαρισμό και την αφαλάτωση χρησιμοποιήστε μόνο προϊόντα για την συντήρηση της Saeco. Μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα προϊόντα από το διαδικτυακό κατάστημα Philips στην διεύθυνση service, από τον μεταπωλητή της εμπιστοσύνης σας ή από τα εξουσιοδοτημένα κέντρα τεχνικής υποστήριξης. Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες να βρείτε τα προϊόντα για την συντήρηση της μηχανής, επικοινωνήσετε με την hotline Philips Saeco της χώρας σας. Οι τρόποι επικοινωνίας αναγράφονται στο βιβλιαράκι εγγύησης που παρέχεται χωριστά ή στην διεύθυνση Επισκόπηση των προϊόντων για την συντήρηση - Προϊόν αφαλάτωσης CA Φίλτρο νερού INTENZA+ CA Γράσο HD5061

88 88 ΕΛΛΗΝΙΚΑ - Παστίλιες απομάκρυνσης ελαίων καφέ CA Σύστημα καθαρισμού κυκλώματος γάλακτος CA Κιτ συντήρησης CA 6706

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο Type HD8754 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο  Type HD8754 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8754 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome. Type HD8855 / HD8857 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome. Type HD8855 / HD8857 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8855 / HD8857 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8965

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8965 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8965 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο Type HD8753 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο  Type HD8753 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8753 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο Type HD8852 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο  Type HD8852 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8852 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8964

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8964 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8964 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε τη μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.saeco.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο Type HD8854 / HD8856 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο  Type HD8854 / HD8856 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8854 / HD8856 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8966

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8966 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8966 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.saeco.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8769, HD8777, HD8778, HD8869, HD8886

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8769, HD8777, HD8778, HD8869, HD8886 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8769, HD8777, HD8778, HD8869, HD8886 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8769

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8769 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8769 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

HD8847 HD8848 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 4000 series

HD8847 HD8848 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ.  Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 4000 series Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 4000 series 12 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. HD8847 HD8848 12 Ελληνικά GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8763

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8763 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8763 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο Type HD8851 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο  Type HD8851 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8851 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

HD8828 HD8834 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3100 series

HD8828 HD8834 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ.  Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3100 series Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3100 series 12 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. HD8828 HD8834 Ελληνικά 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD9712

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD9712 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD9712 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.saeco.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο Type HD8752 / HD8881 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο  Type HD8752 / HD8881 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8752 / HD8881 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

HD8832 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3100 series

HD8832 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ.  Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3100 series Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3100 series 12 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ HD8832 Ελληνικά Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

HD8841 HD8842 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 4000 series

HD8841 HD8842 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ.  Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 4000 series Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 4000 series 12 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. HD8841 HD8842 12 Ελληνικά GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8768

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8768 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8768 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD HD8767

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD HD8767 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8766 - HD8767 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD HD8764

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD HD8764 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8761 - HD8764 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

HD8826 HD8831 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3100 series

HD8826 HD8831 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ.  Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3100 series Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3100 series 12 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. HD8826 HD8831 Ελληνικά 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε

Διαβάστε περισσότερα

HD8844 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 4000 series

HD8844 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ.  Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 4000 series Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 4000 series 12 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ HD8844 Ελληνικά Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο Type HD8920 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο  Type HD8920 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8920 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD HD8885

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD HD8885 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8768 - HD8885 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.saeco.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο Type HD8751 / HD8880 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο  Type HD8751 / HD8880 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8751 / HD8880 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome. Type HD8752 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome. Type HD8752 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8752 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

HD8821 HD8822 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3000 series

HD8821 HD8822 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ.  Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3000 series Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3000 series 12 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ HD8821 HD8822 Ελληνικά Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν σας και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8743 / HD8745 / HD8747 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο Type HD8750 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο  Type HD8750 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8750 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

HD8824 HD8825 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3000 series

HD8824 HD8825 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ.  Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3000 series Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 3000 series 12 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. HD8824 HD8825 Ελληνικά 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8967 / HD8968 / HD8969

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8967 / HD8968 / HD8969 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8967 / HD8968 / HD8969 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. App available on Google Play starting from October 2014 Tablet not

Διαβάστε περισσότερα

Type HD8930 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Type HD8930 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και ζητήστε υποστήριξη μέσω του Διαδικτυακού τόπου www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8930 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD HD HD HD8978

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD HD HD HD8978 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8969 - HD8975 - HD8977 - HD8978 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε τη μηχανή. Μόνο για τα Type HD8969, HD8977 και HD8978 12 GR Saeco Avanti

Διαβάστε περισσότερα

Type HD8749 GAGGIA NAVIGLIO. Εγχειρίδιο οδηγιών

Type HD8749 GAGGIA NAVIGLIO. Εγχειρίδιο οδηγιών Type HD8749 GAGGIA NAVIGLIO Εγχειρίδιο οδηγιών 2 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Συγχαρητήρια για την αγορά της υπεραυτόματης μηχανής του καφέ Gaggia Naviglio! Οι παρούσες οδηγίες χρήσης ισχύουν για το μοντέλο HD8749. Αυτή η

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8760

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8760 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8760 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο Type HD8750 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο  Type HD8750 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8750 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν σας και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.saeco.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8642 / HD8643 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Type HD8749 GAGGIA NAVIGLIO DELUXE. Εγχειρίδιο οδηγιών

Type HD8749 GAGGIA NAVIGLIO DELUXE. Εγχειρίδιο οδηγιών Type HD8749 GAGGIA NAVIGLIO DELUXE Εγχειρίδιο οδηγιών 2 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Συγχαρητήρια για την αγορά της υπεραυτόματης μηχανής του καφέ Gaggia Naviglio Deluxe! Οι παρούσες οδηγίες χρήσης ισχύουν για το μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

Type HD8752 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Type HD8752 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και ζητήστε υποστήριξη μέσω του Διαδικτυακού τόπου www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8752 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν σας για να λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη από τον ιστότοπο

Καταχωρίστε το προϊόν σας για να λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη από τον ιστότοπο Καταχωρίστε το προϊόν σας για να λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη από τον ιστότοπο www.philips.com/welcome GR II ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΡΑΦΑΣ Για τη σωστή χρήση της καράφας, ανατρέξτε στις οδηγίες στη

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν σας για να λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη από τον ιστότοπο DIGITAL ID

Καταχωρίστε το προϊόν σας για να λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη από τον ιστότοπο  DIGITAL ID Καταχωρίστε το προϊόν σας για να λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη από τον ιστότοπο www.philips.com/welcome DIGITAL ID GR II ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΡΑΦΑΣ Για τη σωστή χρήση της καράφας, ανατρέξτε στις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Η συσκευή αυτή προορίζεται για χρήση σε οικιακές και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΡΡΙΨΗ.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ. 12 ΑΠΟΡΡΙΨΗ Θέστε εκτός λειτουργίας τις συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται. Βγάλτε το φις από την πρίζα και κόψτε το καλώδιο τροφοδοσίας. Στο τέλος ζωής της συσκευής, προσκομίστε την στο κατάλληλο σημείο

Διαβάστε περισσότερα

Type HD8942 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Type HD8942 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν σας για να λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη από τον ιστότοπο www.philips.com/welcome Ελληνικά 12 Type HD8942 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Type HD8833 SUP 037R ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Type HD8833 SUP 037R ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν σας για να λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη από τον ιστότοπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8833 SUP 037R ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Type HD8836 / HD8837 SUP 037DR ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Type HD8836 / HD8837 SUP 037DR ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν σας για να λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη από τον ιστότοπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8836 / HD8837 SUP 037DR ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΕΣΠΡΕΣΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΕΣΠΡΕΣΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΕΣΠΡΕΣΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-972 Διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν τη χρήση της συσκευής και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν σας για να λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη από τον ιστότοπο Type HD8833 SUP 037R

Καταχωρίστε το προϊόν σας για να λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη από τον ιστότοπο  Type HD8833 SUP 037R Καταχωρίστε το προϊόν σας για να λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη από τον ιστότοπο www.philips.com/welcome Type HD8833 SUP 037R GR,. ΓΕΝΙΚΑ Η μηχανή καφέ προορίζεται για την παρασκευή καφέ εσπρέσο χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

BRN Εγχειρίδιο χρήσης

BRN Εγχειρίδιο χρήσης BRN-0003 Εγχειρίδιο χρήσης Διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν τη χρήση της συσκευής και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. Οδηγίες ασφάλειας Πριν τη χρήση ελέγξτε ότι η τάση της πρίζας αντιστοιχεί

Διαβάστε περισσότερα

Nuvelle Μηχανή Καφέ Φίλτρου CFP 1019W

Nuvelle Μηχανή Καφέ Φίλτρου CFP 1019W Nuvelle Μηχανή Καφέ Φίλτρου CFP 1019W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική ανάγνωση ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πριν

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν τη

Διαβάστε περισσότερα

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική ανάγνωση 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ CE ΕΤΟΣ 09 2006/95 ΕΚ, 2004/108 ΕΚ. SAECO INTERNATIONAL GROUP S.P.A Via Torretta, 240-40041 Gaggio Montano (Bo) - Italy δηλώνουμε υπεύθυνα ότι το προϊόν: ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ SUP 033R

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738 ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν χρησιµοποιήσετε τη συσκευή για πρώτη φορά, διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για µελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ ΣΙ ΕΡΟ ΑΤΜΟΥ MOD. R-390 Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και το σχεδιάγραµµα της συσκευής, πριν τη πρώτη χρήση. Προσοχή: 1. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν χρησιµοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Καφετιέρα Φίλτρου D 2201 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες και να τις φυλάξετε για πιθανή μελλοντική χρήση

Καφετιέρα Φίλτρου D 2201 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες και να τις φυλάξετε για πιθανή μελλοντική χρήση Καφετιέρα Φίλτρου D 2201 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες και να τις φυλάξετε για πιθανή μελλοντική χρήση ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πριν τη χρήση αυτής της

Διαβάστε περισσότερα

D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Βραστήρας D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Προσοχή: Πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας, θα πρέπει να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να εξοικειωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση

Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση BLENDER Οδηγίες χρήσης Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση Σημαντικές οδηγίες προφύλαξης Όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική

Διαβάστε περισσότερα

2. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

2. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. ΒΑΣΙΚΈΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με μειωμένες κινητικές, αισθητηριακές ή νοητικές ικανότητες ή χωρίς εμπειρία ή κατάλληλη γνώση, εάν αυτά βρίσκονται υπό

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγίες χρήσεως. Σεσουάρ μαλλιών

Oδηγίες χρήσεως. Σεσουάρ μαλλιών Oδηγίες χρήσεως Σεσουάρ μαλλιών GR 8 1 7 6 2 3 4 5 2 GR Σεσουάρ μαλλιών Σύνδεση με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος Η συσκευή αυτή πρέπει να συνδέεται μόνο με γειωμένη πρίζα, εγκατεστημένη σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

Personal Sports Blender D1202

Personal Sports Blender D1202 Personal Sports Blender D1202 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική χρήση. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 1. Αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760. Οδηγίες Χρήσης

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760. Οδηγίες Χρήσης ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760 Οδηγίες Χρήσης I. Επισκόπηση Προϊόντος: 1. Έξυπνο σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας, με επιλογή ανάμεσα σε 70, 80, 90, και 100. Τάση: 220-240V, Συχνότητα: 50Hz, Ισχύς:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά

ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή πρέπει να τηρείτε βασικούς κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

espresso D 2302 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν από τη χρήση και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική αναφορά

espresso D 2302 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν από τη χρήση και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική αναφορά espresso D 2302 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν από τη χρήση και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική αναφορά Σημαντικές προειδοποιήσεις ασφάλειας: Πριν τη χρήση αυτής της ηλεκτρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: AS8622 Ref. No: 857-8622 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη που προκλήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

GR Ηλεκτρικός βραστήρας

GR Ηλεκτρικός βραστήρας SWK 1750SS GR Ηλεκτρικός βραστήρας - 1 - GR Ηλεκτρικός βραστήρας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί να χρησιμοποιείται από παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Η μηχανή X8 TRIO της FRANCIS-FRANCIS χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις κάψουλες: M.I.E. SYSTEM - METODO IPERESPRESSO

Η μηχανή X8 TRIO της FRANCIS-FRANCIS χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις κάψουλες: M.I.E. SYSTEM - METODO IPERESPRESSO 1 1 Η μηχανή X8 TRIO της FRANCIS-FRANCIS χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις κάψουλες: M.I.E. SYSTEM - METODO IPERESPRESSO 21 21 Capsules Dark Roasting 21 Capsules Medium Roasting 14 Capsules Decaffeinated Το

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης NPD EL

Οδηγός εγκατάστασης NPD EL NPD5107-00 EL Αποσυσκευασία Αποσυσκευασία Αφαιρέστε όλα τα προστατευτικά υλικά. A Κλείστε το κάλυμμα του εκτυπωτή. B 2 Γέμισμα μελανιού Γέμισμα μελανιού Απαγκιστρώστε τη μονάδα του δοχείου μελανιού. A

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1)

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1) Model No: R-102 Σκουπάκι Χειρός Οδηγίες Χρήσης Περιγραφή Επαναφορτιζόµενο σκουπάκι χειρός για υγρά και στερεά. Απορροφά εύκολα σκόνη και νερό. Είναι εύχρηστο για το σπίτι και παρόµοιους χώρους. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Model No.: R-912

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Model No.: R-912 ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Model No.: R-912 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. Θήκη φίλτρου 2. Άνω κάλυµµα 3. Καπάκι δεξαµενής 4. εξαµενή 5. ιακόπτης λειτουργίας 6. Κύριο σώµα συσκευής 7. Γυάλινη κανάτα 8. Χερούλι κανάτας 9.

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL- Παρακαλώ πριν τη χρήση διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες χρήσης προσεκτικά και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Οδηγίες Ασφαλείας Εάν το καλώδιο είναι κατεστραμμένο, πρέπει να αντικατασταθεί

Διαβάστε περισσότερα

HERENTHAL. Tοστιέρα Γκριλ HT-PME2000. Οδηγίες Χρήσης

HERENTHAL. Tοστιέρα Γκριλ HT-PME2000. Οδηγίες Χρήσης HERENTHAL Tοστιέρα Γκριλ HT-PME2000 Οδηγίες Χρήσης Ασφάλεια Ελέγξτε ότι η τάση τροφοδοσίας ρεύματος συμφωνεί με αυτήν που αναγράφεται στη συσκευή και στις οδηγίες χρήσης Αφαιρέστε τη συσκευή από την πρίζα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ

ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB8053 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Καφετιέρα / Μηχανή παρασκευής Espresso-Cappuccino

Καφετιέρα / Μηχανή παρασκευής Espresso-Cappuccino Καφετιέρα / Μηχανή παρασκευής Espresso-Cappuccino FA-5475-1 FA-5475 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συγχαρητήρια! Είστε ο ιδιοκτήτης μιας μηχανής espresso/cappuccino. Αυτή η μοναδική συσκευή έχει σχεδιαστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ ΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: SB8151

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ ΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: SB8151 ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ ΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: SB8151 Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Πριν χρησιμοποιήσετε αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLDM-400A Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και διατηρήστε τις για μελλοντική χρήση H COLORATO συνιστά

Διαβάστε περισσότερα

EP3363, EP3362, EP3360 EP3559, EP3558, EP3551 EP3550

EP3363, EP3362, EP3360 EP3559, EP3558, EP3551 EP3550 Super automatic espresso machine 3100 series EP3363, EP3362, EP3360 EP3559, EP3558, EP3551 EP3550 4219.460.4098.1 PHILIPS3100 OTC GLOSSY_FRONT-BACK_A5_WE.indd 1 04-07-17 14:07 1 1 3 5 4 2 8 7 6 9 10 11

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ: TSH-1138

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ: TSH-1138 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ: TSH-1138 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Πριν χρησιμοποιήσετε αυτή την ηλεκτρική συσκευή, πρέπει πάντα να ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

INCANTO HD8917, HD HD8917, HD8916 SAECO_INCANTO OTC_WE_COVER_A5_FC.indd 1

INCANTO HD8917, HD HD8917, HD8916 SAECO_INCANTO OTC_WE_COVER_A5_FC.indd 1 INCANTO HD8917, HD8916 4219.460.3598.1 HD8917, HD8916 SAECO_INCANTO OTC_WE_COVER_A5_FC.indd 1 01-09-16 15:17 ESPRESSO 1 2 3 ESPRESSO LUNGO CAPPUCCINO LATTE MACCHIATO 8 7 11 4 AROMA STRENGTH MENU 6 12

Διαβάστε περισσότερα

Χωρητικότητα δοχείου κόκκων καφέ Βean hopper capacity. 256x440x340mm 230V/1850W 300gr 1,5lt 15 bar 8 kg 410,00

Χωρητικότητα δοχείου κόκκων καφέ Βean hopper capacity. 256x440x340mm 230V/1850W 300gr 1,5lt 15 bar 8 kg 410,00 μηχανές καφέ espresso οικίας - γραφείου Naviglio 1 υπεραυτόματες μηχανές καφέ espresso Naviglio Naviglio Black Yπερ αυτόματη μηχανή καφέ με ενσωματωμένο μύλο Mέγιστη παραγωγή 50 φλιτζάνια την ημέρα Εξαιρετικής

Διαβάστε περισσότερα

INCANTO HD HD8914 SAECO_INCANTO AMF_WE_COVER_A5_FC.indd 1

INCANTO HD HD8914 SAECO_INCANTO AMF_WE_COVER_A5_FC.indd 1 INCANTO HD8914 4219.460.3596.1 HD8914 SAECO_INCANTO AMF_WE_COVER_A5_FC.indd 1 01-09-16 15:15 ESPRESSO 1 2 MILK FROTH 8 3 ESPRESSO LUNGO HOT WATER 7 11 4 AROMA STRENGTH MENU 6 12 5 13 9 10 16 15 14 17

Διαβάστε περισσότερα

SWK 1760BK SWK 1761WH. GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας. Copyright 2017, Fast ČR, a.s.

SWK 1760BK SWK 1761WH. GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας. Copyright 2017, Fast ČR, a.s. SWK 1760BK SWK 1761WH GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας - 1 - GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.

Διαβάστε περισσότερα

SWK 1890SS. GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας. Copyright 2017, Fast ČR, a.s

SWK 1890SS. GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας. Copyright 2017, Fast ČR, a.s SWK 1890SS GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας - 1 - GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από τοίχους ή άλλα εμπόδια. Συνδέστε το

Διαβάστε περισσότερα

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως www.zampa.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής απαιτεί τους ακόλουθους βασικούς κανόνες ασφαλείας, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυµατισµού ή

Διαβάστε περισσότερα

GAGGIA ANIMA XL ΥΠΕΡ-ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ

GAGGIA ANIMA XL ΥΠΕΡ-ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ GAGGIA ANIMA XL ΥΠΕΡ-ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ESPRESSO Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ GAGGIA, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΩ ΑΠΟ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ. Η GAGGIA ANIMA XL ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΕΣΤΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Super automatic espresso machine series EP3519, EP PHILIPS3100 CMF_FRONT-BACK_A5_WE2.indd :25

Super automatic espresso machine series EP3519, EP PHILIPS3100 CMF_FRONT-BACK_A5_WE2.indd :25 Super automatic espresso machine 3100 series EP3519, EP3510 4219.460.3771.1 PHILIPS3100 CMF_FRONT-BACK_A5_WE2.indd 1 22-11-16 12:25 HOT WATER 1 2 3 4 5 ESPRESSO COFFEE AROMA STRENGTH STEAM MENU 6 7 8 11

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. P/N: 700351626(09.03) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ: Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και απευθυνθείτε στις

Διαβάστε περισσότερα

SWK 2510WH SWK 2511BK. GR Βραστήρας. Copyright 2016, Fast ČR, a.s

SWK 2510WH SWK 2511BK. GR Βραστήρας. Copyright 2016, Fast ČR, a.s SWK 2510WH SWK 2511BK GR Βραστήρας - 1 - GR Βραστήρας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί να χρησιμοποιείται από παιδιά 8 ετών και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Όταν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική συσκευή, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βασικά μέτρα ασφαλείας: 1. Διαβάστε όλες τις οδηγίες. 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΨΗΛΩΝ ΠΙΔΟΣΕΩΝ Διαβάστε και φυλάξτε αυτές τις οδηγίες Μοντέλο: PDM-9042 Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας 1. Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά. 2. Για να προστατευτείτε από τον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμβολα που χρησιμοποιούνται στις οδηγίες Χαρακτήρες σε παρένθεση Προβλήματα και επισκευές...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμβολα που χρησιμοποιούνται στις οδηγίες Χαρακτήρες σε παρένθεση Προβλήματα και επισκευές... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 55 Σύμβολα που χρησιμοποιούνται στις οδηγίες... 55 Χαρακτήρες σε παρένθεση... 55 Προβλήματα και επισκευές... 55 ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 55 Βασικές προειδοποιήσεις για την ασφάλεια... 55 ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

INCANTO HD HD8911 SAECO_INCANTO CMF_WE_COVER_A5_FC.indd 1

INCANTO HD HD8911 SAECO_INCANTO CMF_WE_COVER_A5_FC.indd 1 INCANTO HD8911 4219.460.3594.1 HD8911 SAECO_INCANTO CMF_WE_COVER_A5_FC.indd 1 01-09-16 15:14 ESPRESSO 1 2 STEAM 8 3 ESPRESSO LUNGO HOT WATER 7 11 4 AROMA STRENGTH MENU 6 12 5 13 9 10 16 15 14 17 35 18

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποιήσεις ασφαλείας

Προειδοποιήσεις ασφαλείας Προειδοποιήσεις ασφαλείας Σύμβολα που χρησιμοποιούνται στις οδηγίες Οι σημαντικές προειδοποιήσεις συνοδεύονται από τα ακόλουθα σύμβολα. Είναι απαραίτητο να τηρήσετε αυτές τις προειδοποιήσεις. Η μη τήρηση

Διαβάστε περισσότερα