1. INDOORS. art4more 15

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1. INDOORS. art4more 15"

Transcript

1

2 art4more 15 D.I.Y. D.I.Y. DIY ( do it yourself), στα ελληνικά «καν το μόνος σου». Πρόκειται για μια ασχολία που διαδίδεται ολοένα και περισσότερο στην εποχή μας. Εύκολα στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου oτιδήποτε. Αυτού του είδους η ενασχόληση, μέσα απ την οποία γεννάται τέχνη, έχει να προσφέρει πολλά οφέλη στον άνθρωπο. Eνδυναμώνει τον χαρακτήρα και του δίνει ένα αίσθημα ανεξαρτησίας, καθώς μόνος του κάποιος μπορεί να φτιάξει, για παράδειγμα, κάποιο έπιπλο που χρειάζεται. Το DIY εξάπτει τη φαντασία, γεμίζει δημιουργικά τον χρόνο, τονώνει το ηθικό μέσα απ την χαρά της δημιουργίας και βοηθά στην εκτόνωση του άγχους. Η γέννηση και η δημοτικότητα του DIY συνδέθηκε με την οικονομική ύφεση του 1970 που παρακίνησε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να βρίσκουν δημιουργικές λύσεις ή να επιδιορθώνουν μόνοι τους καθημερινά αντικείμενα. Η γαλλική κολεκτίβα GRAPUS έδωσε μάλιστα στο DIY ένα νέο νόημα: το DIY together, το να δημιουργείς μαζί με άλλους. Το φετινό 9o ART4MORE 15 δημιουργεί πυρήνες DIY δημιουργικότητας με εισηγητές καλλιτέχνες που διδάσκουν τέχνες και τεχνικές μέσα σε ένα διήμερο φεστιβάλ το Σάββατο 10 & την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στο Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28 Ψυρρή, 2 από το μετρό Μοναστηράκι, , με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ. Δηλώσεις συμμετοχής στο ως τις 5 Οκτωβρίου Περισσότερες πληροφορίες στο ή στο blog του φεστιβάλ Το ART4MORE αποτελεί ένα καινοτόμο διεθνές φεστιβάλ, αφιερωμένο στη σύγχρονη τέχνη και την ψυχική υγεία. Πραγματοποιείται ετησίως από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10η Οκτωβρίου). Κάθε χρόνο επιλέγεται μια νέα θεματική η οποία συγκεντρώνει σύγχρονα διεθνή έργα από το χώρο των εικαστικών, της μουσικής, του κινηματογράφου, της αρχιτεκτονικής, του θεάτρου, του χορού, των νέων μέσων και του design. Το ART4MORE αποτελεί συντονιστής του NEFELE (Networking European Festivals for Mental Life Enchencement) project του προγράμματος «Creative Europe» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2016 και έχει ως στόχο την προώθηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας που σχετίζεται με την ψυχική υγεία και την ευαισθητοποίηση σε κοινωνικούς προβληματισμούς. Το σχήμα περιλαμβάνει επίσης τους εξής οργανισμούς: FIRSTFORTNIGHT festival της Ιρλανδίας, INTRAS της Ισπανίας, EURO NET της Ιταλίας και Aukstelke A.S.O.K της Λιθουανίας.

3 1. INDOORS art4more 15

4 art4more 15

5 1. WORKSHOPS 1. Ψηφιακή Γλυπτική Ορέστης Συμβουλίδης, Εικαστικός art4more 15 Η ψηφιακή γλυπτική είναι προσομοίωση της κλασικής γλυπτικής διαδικασίας μέσω προγραμμάτων τρισδιάστατου σχεδιασμού. Η γνώση του προγράμματος στο οποίο ο καλλιτέχνης θα εργαστεί και οι παραδοσιακές αρχές του σχεδίου συνδέονται ώστε τελικό εικαστικό αποτέλεσμα να είναι το προσδοκώμενο. Το zbrush είναι το περισσότερο διαδεδομένο πρόγραμμα ψηφιακής γλυπτικής και το πλέον ισχυρό αφού έχει επικρατήσει στην παγκόσμια αγορά. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο ο σπουδαστής θα διδαχτεί τις βασικές αρχές του προγράμματος και παράλληλα θα μάθει πως να δημιουργεί ένα ψηφιακό γλυπτό. * Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν το laptop τους Το κολλάζ ως μέσο κοινωνικής κριτικής Κατερίνα Παπαζήση, Εικαστικός Την πρώτη ώρα του εργαστηρίου θα γίνει μια παρουσίαση της χρήσης του καλλιτεχνικού κολλάζ ώς μέσο κοινωνικής κριτικής, ειδικά όπως εξελίχθηκε τις δεκαετίες του 20 και του 70. Ο ιδιαίτερος τρόπος χρήσης του κολλάζ που θα εξετάσουμε χρησιμοποιεί ώς υλικό τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στοχεύει να δημιουργήσει ερωτήματα και προβληματισμούς για τον τρόπο που αυτά παρουσιάζουν την πραγματικότητα. Την δεύτερη ώρα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες χρησιμοποιώντας περιοδικά, εφημερίδες και χαρτιά Zine αυτοεκδόσεις: φιλοσοφία και formats Αφιέρωμα από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ Ως συνέχεια του εργαστηρίου κολλάζ στο χώρο της δανειστικής βιβλιοθήκης κόμικς Δημιουργία Τρισδιάστατης Αφίσας Βέρα Κωνσταντά, Γραφίστρια Η χαρτοκοπτική είναι μια ιδιαίτερη τεχνική εικονογράφησης και δημιουργίας γραφικών στοιχείων. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζει σχετική άνθηση στις εφαρμοσμένες τέχνες και όχι μόνο. Στο εργαστήριο θα διδαχθεί η διαδικασία παραγωγής μίας τρισδιάστατης αφίσας από την σύλληψη της ιδέας μέχρι και την τελική μορφή της αφίσας. Οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν βασικές γνώσεις σύνθεσης και γραφιστικής, καθώς και θα χειροτεχνήσουν ομαδικά την αφίσα με την καθοδήγηση του εισηγητή. Τα βήματα της κατασκευής θα είναι απλά και κατανοητά. Οι συμμετέχοντες δεν απαιτείται να έχουν κάποια προγενέστερη εμπειρία ή δεξιοτεχνία σχετική με το θέμα για να λάβουν μέρος.

6 5. Βιβλιοθήκες Φανταστικών Χαρακτήρων (παιδικό) Imaginary Rooms, Μανώλης Ηλιόπουλος & Νάντια Στασινου, Character Designers Τα παιδιά με όχημα τη φαντασία κι εργαλείο το μαύρο μαρκαδόρο τους καλούνται να πειραματιστούν με την έννοια του περιγράμματος και να μετατρέψουν τις γραμμές τους σε φανταστικούς χαρακτήρες (characters), κατοίκους του ασυνειδήτου. Τους δίνουμε άρτια υπόσταση, προσδίδοντας τους συγκεκριμένη ιδιότητα και προσωπικότητα, καταγράφουμε τη συναισθηματική τους υπόσταση, με συμπληρωματική κειμενογράφηση και βασικό γνώμονα τη συνεργασία και το παιχνίδι. art4more Πώς να οργανώσετε και να σχεδιάσετε μια μικρή ιστορία κόμικς Σταυρούλα Παπαδάκη, Ζωγράφος - Δημιουργός Κόμικς Πως να παρουσιάσει κανείς έναν ήρωα κόμικ, και πως να φτιάξει μια μικρή ιστοριούλα με αυτόν, ο οποίος θα διαδρά με άλλους ήρωες. Ο σκοπός είναι να αναπτυχθεί η φαντασία, χωρίς απαραίτητα να χρησιμοποιηθούν οι κανόνες των mainstream κόμικς Stencil - street art Stigma Lab, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Εικαστικός- street artist Στο εργαστήριο αυτό θα γίνει επίδειξη σχεδιασμού με μολύβι και μαρκαδόρο και στην συνέχεια επίδειξη κοπής stencil. Οι μαθητές θα εκτελέσουν τα δικά τους σχέδια με σπρέι σε διάφορες επιφάνειες Αθόρυβη Κίνηση, Αθόρυβη Αφήγηση Σπύρος Παπαρούλιας & Φώτης Βελέτζας, New Media Artists Filmmakers Κατά την διάρκεια του διήμερου σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια παρουσίαση αφηγηματικών τεχνικών που κυριάρχησαν κατά την εμφάνιση του βωβού κινηματογράφου από τον Ίντγουιρντ Μάιμπριτζ και το 1880 μέχρι και τις αρχές του 1930 και την επερχόμενη κυριαρχία του ήχου. Εν συνεχεία θα γράψουν την δική τους μικρού μήκους βωβή ιστορία, την οποία θα κληθούν με την βοήθεια των εισηγητών και των λοιπών συμμετεχόντων, να οργανώσουν, να σκηνοθετήσουν και να μοντάρουν. Οι συμμετέχοντες μπορούν να προσκομίσουν οποιονδήποτε τεχνικό εξοπλισμό έχουν στην διάθεσή τους από κάμερα χειρός, DSLR είτε απλά την κάμερα του κινητού τους.

7 art4more Recycle Fashion: Ένα παλιό λευκό T-shirt, τρείς τρόποι μεταποίησης Βασιλική Αναστασίου, Εικαστικός Πως ένα παλιό τ-shirt μπορεί να μεταποιηθεί δημιουργικά με φαντασία και χωρίς έξοδα; Θα περιγράφουν τρεις τρόποι τροποποίησης ενός πολύ αγαπητού ρούχου: print it: με ανακυκλώσιμα υλικά όπως, καπάκια από αναψυκτικά, φελλούς μπουκαλιών, σφουγγάρια, ξυλαράκια για σουβλάκι, χαρτόνια πάχους 3 χιλιοστά, καπάκια από αναψυκτικά, φελλούς μπουκαλιών και χρώμα ανανεώνεις το αγαπημένο σου ρούχο cut it: κόβουμε και αλλάζουμε το σχήμα και την φόρμα δημιουργώντας laser cut μοτίβα decorate it: βάζουμε κρόσσια, λουλούδια από ύφασμα κ.α. και διακοσμούμε το τ-shirt μας με πολύ φαντασία και χωρίς έξοδα. 10. Linocut Bike Kitchen Ένα εργαστήριο όπου ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει, να μετρέψει ή να καταστρέψει το ποδήλατό του, να πειραματιστεί με τη μηχανική και τις κατασκευές και σε ένα κοινωνικό περιβάλλον να γνωρίσει ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και γνώσεις. Πάρε το παλιό σου ποδήλατο, ξέθαψε παλιά εξαρτήματα ή απλώς έλα να γνωρίσεις την κοινότητα! Παράλληλα με το bike kitchen,θα υπάρχει στον ίδιο χώρο εργαστήρι χαρακτικής όπου ο καθένας θα μπορεί να φτιάξει το δικό του χαρακτικό ή σφραγίδα και να το τυπώσει, έτσι ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να έρθει να χαράξουμε λινόλεουμ όλοι μαζί :) 11. Συνάντηση με τον δημιουργικό εαυτό μας Πελίνα Ευαγγέλου, Μουσικοθεραπεύτρια Η μουσική αποκαλύπτει και απελευθερώνει συναισθήματα. Έχει τη δύναμη να μας συγκινεί, να μας ταξιδεύει, να μας ενεργοποιεί ή να μας χαλαρώνει και να μας «φέρνει πιο κοντά». Σύμφωνα με τη μουσικοθεραπεύτρια Dr. Diane Austin, «H μουσική μπορεί να δώσει φωνή σε αυτό που ακόμη δεν έχει ακουστεί, μπορεί να μας δώσει πρόσβαση στον αόρατο κόσμο τον κόσμο των εικόνων, των αναμνήσεων και των συνειρμών». Με αφετηρία τη μουσική θα δημιουργήσουμε εικόνες και λέξεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στον βαθύτερο δικό μας αόρατο κόσμο. 12. Αριάδνες & Αράχνες Τεχνική πλεξίματος χωρίς βελόνες Γρηγορία Βρυττιά, Γλύπτρια - Installation Artist Το πλέξιμο είναι μία τεχνική κατασκευής ελαστικών υφασμάτων (σε αντίθεση με την κατασκευή υφασμάτων σε αργαλειό που για να είναι ελαστικά χρειάζεται να είναι ελαστικές οι ίνες). Παραδοσιακά πλέκουμε με βελόνες ή βελονάκια. Αυτή τη φορά θα μάθουμε να πλέκουμε αντικαθιστώντας τις βελόνες με τους βραχίονες των χεριών μας. Με αυτό τον τρόπο αφ ενός καταλαβαίνουμε την δομή του πλεκτού και αφ ετέρου μπορούμε να ολοκληρώσουμε μία απλή κατασκευή σε ελάχιστο χρόνο. Για ένα κασκόλ χρειάζονται 10, για έναν έμπειρο πλέκτη, και μία ώρα για μία αιώρα

8 13. Recycled Κόσμημα Κέντρο Ημέρας Διαδρομή, Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ Μέλη-εξυπηρετούμενοι του Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων «Διαδρομή»,θα δείξουν τεχνικές τις οποίες δουλεύουν και στο κέντρο και θα δημιουργήσουν κοσμήματα από ανακυκλώσιμα υλικά. Η δημιουργία κοσμήματος αποτελεί μια ευχάριστη και καλλιτεχνική ενασχόληση, η οποία προσφέρει χαρά που μπορεί να μοιραστεί, καθώς για παράδειγμα η δημιουργία αυτή μπορεί να αποτελέσει δώρο. Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι να εμπνεύσει τους παρευρισκόμενους, η χαρά της δημιουργίας και εύκολες τεχνικές οι οποίες μπορούν να μετατραπούν σε χειροποίητα δώρα. Καμία αναπηρία δεν μπορεί να απομακρύνει το άτομο από το να δημιουργεί, με απλές οδηγίες ο καθένας από μας μπορεί να φτιάξει κάτι όμορφο και να μετατρέψει, συνδυάζοντας το σχοινί, τις χάντρες, το σύρμα, σε ένα όμορφο κόσμημα. art4more Χειροποίητη κάρτα και η τέχνη της ευχετικής Κέντρο Εκπαίδευσης Στην Αυτόνομη Διαβίωση, Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ Εικαστικοί θεραπευτές και μέλη-εξυπηρετούμενοι του Κέντρου Εκπαίδευσης στην Αυτόνομη Διαβίωση μιλούν για τη θεραπευτική σημασία της ευχής σε διάφορους λαούς και παρουσιάζουν μια σειρά τεχνικές δημιουργίας ευχετήριας κάρτας Χαρτοδιπλωτική & Νήμα Παναγιώτα Στάικου & Άννα Λέκκα, Εικαστικοί Στο εργαστήριο θα παρουσιαστεί η τεχνική της πλέξης και της χαρτοδιπλωτικής (origami). Θα δημιουργηθεί ένα τελικό έργο συνδυάζοντας τις τεχνικές αυτές και θα αναρωτηθούμε για την χρηστική του ή την διακοσμητική ή την εικαστική του αξία.

9 16. Ζαχαροπλαστική από χαρτί (παιδικό) Νατάσα Ρόρρη, Εργοθεραπεύτρια & Δανάη Οικονόμου, Θεατρολόγος H ζαχαροπλαστική αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, που βοηθά στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας. Τα παιδιά μαζί με την εργοθεραπεύτρια Νατάσα Ρόρη, με την μέθοδο της χαρτοκοπτικής, θα δημιουργήσουν ευφάνταστα cupcakes.έπειτα μέσα από θεατρικό παιχνίδι μαζί με την θεατρολόγο Οικονόμου Δανάη, θα τα ψήσουν και θα τα μοιραστούν με την ομάδα. Η φαντασία, η δημιουργία, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η συνεργασία, είναι οι απώτεροι στόχοι προς επίτευξη, του εργαστηρίου αυτού. art4more Φάση α : Δραματοποιημένη αφήγηση κινέζικου παραμυθιού με τίτλο τα ραγισμένα κανάτια (διάρκεια 17. Limonchello & Cake Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, Προγράμματα ψυχαγωγίας Το Ταξίδι του Ήρωα Τα προγράμματα ψυχαγωγίας «Το Ταξίδι του Ήρωα» των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάσταση (Μ.Ψ.Α.) Δομής Αττικής της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.Ψ.Υ.) καταστρώνουν ένα μοναδικό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής για να πειραματιστούμε δημιουργώντας το λικέρ limonchello & γλυκά με μπισκοτένιες γεύσεις Μαριονετάκια μέσα από δημιουργική αφήγηση (παιδικό) Λιάνα Δενεζάκη, Εικονογράφος - Συγγραφέας Δημιουργία παραμυθιού και δραματοποίηση μέσα από παραμυθοκάρτες της καλλιτέχνιδος Είμαι Λουλούδι: Flower Crafts (παιδικό) Ελευθερία Κανατέλια, Θεατρολόγος 5 ). στόχος είναι να αντιληφτούμε ποσό σημαντική είναι η διαφορετικότητα και να αποδεχτούμε πως οι ατέλειες είναι αυτές που κάνουν τον κόσμο μας πιο όμορφο. Φάση β : Σε κύκλο γνωριζόμαστε και έπειτα πραγματοποιούμε ασκήσεις-παιχνίδια γνωριμίας, εμπιστοσύνης, συντονισμού με σκοπό την δημιουργία κλίματος ομάδας, την δημιουργία νέων φίλων, την αίσθηση της συνεργατικότητας, να παίξουμε και να γελάσουμε. Φάση γ : Flower crafting με διάφορες τεχνικές. αρχικά ατομικά ο καθένας φτιάχνει το δικό του λουλούδι στο οποίο αναγράφει ένα χαρακτηριστικό για το οποίο είναι περήφανος που κατέχει ή μια πράξη που έκανε πρόσφατα και νιώθει καλά! Σε επόμενο στάδιο όλοι μαζί ομαδικά φτιάχνουμε ένα μεγάλο λουλούδι το οποίο αντιπροσωπεύει τις πράξεις του καθενός μας όσο μικρές ή μεγάλες είναι αυτές. Στόχος είναι να αντιληφτούμε πως όλοι έχουμε την ίδια αξία άσχετα από το μέγεθος ή το περιεχόμενο των πράξεων μας. Όλοι ανήκουμε στο ίδιο σύνολο ατόμων με ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις.

10 2. ON THE WALLS art4more 15

11 art4more 15

12 art4more STREET CRAFT H street craft είναι γνωστή ως το επόμενο κεφάλαιο της street art. Τα street craft έργα είναι μορφές graffiti που προσδίδουν υφή και ζεστασιά στις ψυχρές επιφάνειες των τσιμεντένιων τοίχων και της μεταλλικής μορφολογίας των πόλεων, καθώς χρησιμοποιούν πρώτες ύλες, όπως μαλλί. Τα έργα street craft δημιουργούν συσχετισμούς με τις παραδοσιακές «σπιτικές» τέχνες και τη θαλπωρή του εσωτερικού χώρου, την οποία μεταφέρουν στο αστικό τοπίο. Ο χειροποίητος ακτιβισμός, μέσα στα πλαίσια του κινήματος του D.I.Y., εμπνέεται από την ιεροτελεστία του «χειροποίητου» ως διαδικασία που τείνει να εκλείψει και στέκεται στον αντίποδα της μαζικής και εύκολης καλλιτεχνικής παραγωγής. Στο art4more συμμετέχουν με φωτογραφικά έργα και videos οι καλλιτέχνες Deadly Knitshade, NeSpoon, Jessie Hemmons, SpiderTag και Alexa. Η Lauren O'Farrell, γνωστή επίσης ως Deadly Knitshade, είναι Βρετανίδα συγγραφέας και καλλιτέχνης. Είναι ευρέως γνωστή για το ρόλο που έπαιξε στην απαρχή της βρετανικής graffiti knitting street art δημιουργώντας την κοινότητα Stitch London και ιδρύοντας την κολλεκτίβα Knit the City. Της αποδίδεται η δημιουργία του όρου yarnstorming σαν μια λιγότερο επιθετική διατύπωση του έως τότε δημοφιλούς όρου yarnbombing και η διάδοση ενός νέου κύματος που θέλει τα street craft έργα να εντάσσονται σε μια πλοκή χρησιμοποιόντας και την ιαπωνική τεχνική amigurumi που σημαίνει μικρά πλεκτά πλάσματα, για να δημιουργήσει θεματικά έργα μέσα στην πόλη. Η Πολωνή καλλιτέχνιδα NeSpoon κινείται μεταξύ της street art, της αγγειοπλαστικής, της ζωγραφικής, της γλυπτικής και του κοσμήματος. Το ζητούμενο της τέχνης της είναι η δημιουργία θετικών έργων που εκπέμπουν θετικά συναισθήματα. Συχνά μέσα από την τέχνη της σχολιάζει κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Μεγάλο μέρος του έργου της αποτελείται από το μοτίβο της δαντέλας που δημιουργεί από πηλό ή ζωγραφίζεται στους τοίχους της πόλης. Το μοτίβο της δαντέλας είναι χειροποίητο από παραδοσιακούς τεχνίτες. Γιατί όμως η δαντέλα; Η δαντέλα είναι ένας αισθητικός κώδικας που είναι βαθιά ριζωμένος σε κάθε κουλτούρα. Στη δαντέλα βρίσκουμε τις αξίες της συμμετρίας και εκείνο το είδος της τάξης και αρμονίας που αναζητά κανείς σε κάθε έργο τέχνης. Γιατί όμως street art; Για τη NeSpoon street art σημαίνει ελευθερία.

13 art4more 15 SPIDERTAG Οι Ishknits ή αλλιώς η Jessie Hemmons είναι μια yarnbomber από τη Φιλαδέλφια. Η δουλειά της επικεντρώνεται στη μετατόπιση της ευρείας αντίληψης για την street art χρησιμοποιώντας τυπικά γυναικείες χειροτεχνίες για να ξεκινήσει ένα διάλογο μεταξύ φύλου και ανεξάρτητης δημόσιας τέχνης. Τα φωτεινά χρώματα και το γεμάτο ιστορικούς συνειρμούς μέσον του πλεξίματος, παρακινούν τους πολίτες σε μια θετική αντίληψη και ενδυνάμωση της φωνής τους απέναντι στην κοινότητα. Το έργο της αποτελεί παράδειγμα πως η δυνατότερη φωνή στον δημόσιο χώρο δεν χρειάζεται να είναι ούτε επιθετική ούτε βανδαλιστική. Ο SpiderTag είναι Ισπανός καλλιτέχνης με έντονη δράση σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης. Τα έργα του δημιουργούνται από χοντρή κλωστή από καθαρό μαλλί περασμένη σε καρφιά τα οποία τοποθετεί σε επιφάνειες κτιρίων και όχι μόνο, δημιουργώντας αφαιρετικά γεωμετρικά σχήματα στο δημόσιο χώρο. Είναι ένα είδος site-specific graffiti που η επιλογή της επιφάνειας όπου θα δημιουργηθεί το έργο έχει τεράστια σημασία, ενώ ο καλλιτέχνης αρέσκεται να παρεμβαίνει εικαστικά σε εγκαταλελειμένα κτίσματα και να δημιουργεί πολυμεσικά έργα σε συνεργασία με άλλους graffiti artists. H Alexa, φοιτώντας σε μια καθαρά τεχνολογική σχολή ένιωσε την ανάγκη να εναρμονίσει δυο πλευρές του εαυτού της, αυτή των τεχνών με την λειτουργική χρήση των πραγμάτων. Βοηθός σε αυτό, υπήρξε η ραπτομηχανή, ένα αντικείμενο άμεσος εκφραστής ιδεών, μια διαφυγή. Ο ενθουσιασμός του να μπορεί να μεταλλάξει και να προσδίδει μια νέα ιδιότητα-χρήση σε κάποιο αντικείμενο, υπήρξε η κινητήριος δύναμη. Με την βοήθεια της φωτογραφίας το αντικείμενο των σπουδών της (τα κτίρια), απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς συνδυάστηκε με τα αντικείμενα που παρήγαγε από την ραπτομηχανή. Το στοιχείο της δημιουργίας αποκτά διττή σημασία μέσα απ τις φωτογραφίες της Αστικές Μεταποιήσεις, καθώς βλέπουμε αποτυπωμένες κτιριακές δημιουργίες μαζί με δημιουργίες αντικειμένων.

14 NESPOON, SubUrbArt Torino (2012) art4more 15

15 art4more 15 DEADLY KNITSHADE, Plarchie the Knitted Giant Squid with Charles Darwin at the Natural History Museum, London (2011)

16 3. SOUNDS art4more 15

17

18 art4more 15 ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, Η Ελένη Αλεξανδρή θα μας τραγουδήσει ένα μιξ από τζαζ, soft pop, 70s, 80s, 90s έως και το σήμερα, μαζί με την παρέα της, τον Αλέξανδρο Άνδρειτς στο μπάσο, τον Αλέξη Μεταξά στο πιάνο και πλήκτρα και τον Μανώλη Τόμπρο στα κρουστά/ντραμς.

19 art4more 15 ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, Μουσική εμφάνιση του συγκροτήματος «Ονειρέματα» σε ένα μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Τραγούδια θέλω να σου πω». Το μουσικό συγκρότημα «Ονειρέματα» αποτελείται από τρία κορίτσια με υπέροχες φωνές, εκπαιδευόμενες στο Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Aμυμώνη». Δημιουργήθηκε το 2009 από τη μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου στο Κέντρο Ημέρας της Αμυμώνης, ως έργο Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας. Τραγουδούν: Μαρία Πόθου, Μαριαλένα Θεοφανίδη, Καλλιώ Μαρτυρίδου / Πιάνο-Διδασκαλία Τραγουδιών: Πελίνα Ευαγγέλου, βιολοντσέλο: Ρία Αναστασίου, κλαρινέτο: Βασίλης Μπίλλας, υπεύθυνος ήχου: Παναγιώτης Μέγας. Πριν τη μουσική εμφάνιση θα γίνει ομιλία για τη Μουσικοθεραπεία και την Κοινωνική Μουσικοθεραπεία από την μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου. Έπειτα θα ακολουθήσει προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ (διάρκειας 8 ) με τίτλο: «Όταν αρχίζει το τραγούδι» σε σκηνοθεσία Γιάννη Πόθου και μουσική Π. Ευαγγέλου. Θέμα της ταινίας: η συμβολή της Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μίας ενήλικης κοπέλας με απώλεια όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

20 4. BACKSTAGE art4more 15

21 art4more 15 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, εικαστικός. Τέλειωσε το Ζ Εργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη και το Α Εργαστήριο Χαρακτικής με τον Μιχάλη Αρφαρά. Συνέχισε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΒΡΥΤΤΙΑ, γλύπτρια - installation artist. Σπούδασε γλυτπική στο τμ.εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. από το 2002 έως το 2007 κι έπειτα ολοκλήρωσε το ΜΑ Fine Arts, Sculpture W.C.A.U.A.L.UK με υποτροφία από το Ίδρυμα Μιχελή. Από το 2010 ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. ΦΩΤΗΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ, σκηνοθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα (1984) όπου σπουδάσε γερμανική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Το 2006 η μεγάλου μήκους ταινία του συμμετείχε στο ψηφιακό τμήμα του 47ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν πολλές μικρού μήκους ταινίες και το 2011 ξεκίνησε σπουδές στο τμήμα σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ΑΚΜΗ όπου πήρε το πτυχίο του με διάκριση το Το 2012 κέρδισε υποτροφία στο πρόγραμμα «Κινηματογράφος» του Athens New School με υπεύθυνους σπουδών τον Νικόλαο Ποττάκη και Αθηνά Τσαγγάρη. Πλέον δουλεύει επαγγελματικά ως σκηνοθέτης σε διαφημίστικα και music videos ενώ οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, εικαστικός - street artist. Απόφοιτος της σχολής καλών τεχνών της Αθήνας το 2011, συγκεκριμένα στο Α εργαστήριο χαρακτικής. Έχει πραγματοποιήσει ατομική έκθεση στην γκαλερί Elika το 2012 ενώ έχει πραγματοποιήσει ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από το 2006 έως και σήμερα. ΛΙΑΝΑ ΔΕΝΕΖΑΚΗ, εικονογράφος - συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Οι ομορφότερες αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια περιλαμβάνουν ονειρικά ταξίδια με συνοδοιπόρους τον παππού και τον αδερφό της, τον Πλάτωνα, που τη μύησαν στη μαγεία των χρωμάτων και της φαντασίας. Μέχρι σήμερα, έχει γράψει δεκαπέντε βιβλία για παιδιά -δύο από τα οποία έχουν βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου- κι έχει εικονογραφήσει περισσότερα από εκατό. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς αφορά την εκπαίδευση. ΠΕΛΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ. Μουσικοθεραπεύτρια, Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών. Η Πελίνα Ευαγγέλου είναι Μουσικοθεραπεύτρια στο Kέντρο Hμέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη» (από το 2006) και Υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, όπου πραγματοποιεί συνεδρίες μουσικοθεραπείας με παιδιά και νέους με ήπιες ή σοβαρότερες δυσκολίες και Σεμιναριακούς Κύκλους Εισαγωγής στη Μουσικοθεραπεία. Είναι πτυχιούχος Aνωτέρων Θεωρητικών της Μουσικής. Σπούδασε Πιάνο, Kιθάρα και Τραγούδι. Παρακολούθησε τον τομέα της Mουσικής του Deree College. Oλοκλήρωσε το τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Mουσικοθεραπείας του Κέντρου Mουσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το αντίστοιχο Πρόγραμμα Σπουδών του New York University και στη συνέχεια φοίτησε στο Mεταπτυχιακό Tμήμα Μουσικοθεραπείας του New York University στην Nέα Yόρκη των ΗΠΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΝΑΤΕΛΙΑ, θεατρολόγος. Μαθήτευσε για δύο έτη στο καλλιτεχνικό εργαστήρι Χαλμπαλάκη. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικά διαδραστικά προγράμματα. Είναι υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο θεματικό πάρκο Dinosauria ενώ έχει συνεργαστεί με βιβλιοπωλεία και έχει υλοποιήσει δράσεις του Δήμου Ηρακλείου. ΒΕΡΑ ΚΟΝΣΤΑΝΤΑ, γραφίστρια - εικονογράφος. Γεννήθηκε στο Κίεβο το και από τα πέντε της χρόνια ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στις τέχνες. Ζει στην Αθήνα από το 2004 και είναι απόφοιτος του τμήματος γραφιστικής του ΤΕΙ Αθηνών. Η εργασιακή εμπειρία της, ως γραφίστας, ξεκίνησε το 2007 στην Αθήνα, είχε την χαρά να συνεργαστεί και με γραφεία διαφόρων Ευρωπαϊκών πόλεων. Την παρούσα περίοδο εργάζεται σε δημιουργικό γραφείο της Αθήνας, με διεθνή αναγνώριση για έργα μεγάλων εταιριών. ΑΝΝΑ ΛΕΚΚΑ, εικαστικός. Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 2008 από την ΑΣΚΤ Αθήνας όπου σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλο τον Γ. Ψυχοπαίδη. Το 2002 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Γραφιστική στο Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθηνών. Έχει εργαστεί ως γραφίστρια σε περιοδικά έντυπα και σε εκδόσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, εικαστικός. Είναι απόφοιτος της Καλών Τεχνών (2006) με προηγούμενες σπουδές στην Κοινωνική Ψυχολογία (BSc Econ) και Μέσα Ενημέρωσης (ΜSc) το London School of Economics και Design Studies (MSc) στο Central Saint Martin s College of Art. Η δουλειά της βασίζεται σε έννοιες σχετικές με το σώμα και τον χώρο. Έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση το 2006 σε ανεξάρτητο χώρο. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ζωγράφος - δημιουργός κόμικς. Απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου φοίτησε στο εργαστήριο της Ρ. Παπασπύρου. Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.επίσης έχει εκδόσει προσωπικά άλμπουμ κόμικς και έχει λάβει μέρος σε περιοδικά. ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΡΟΥΛΙΑΣ, new media artist. Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 2000 από το Κολλέγιο Αθηνών και εν συνεχεία το 2005 απο το Τµήµα Πλαστικών Τεχνών και Επιστηµών της Τέχνης του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων και την περίοδο 2007/2008 παρακολούθησε μια σειρά θεματικών ενοτήτων στο µεταπτυχιακό πρόγραµµα Ψηφιακά Μέσα στην Τέχνη στην Σχολή Καλών Τεχνών της Βρέμης. Το 2010 πήρε το μεταπτυχιακό του τίτλο MA Media Arts υπό την Andrea Zapp, με διάκριση, από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Εργάζεται ως media artist και ως σκηνογράφος στον κινηματογράφο και το θέατρο. Έχει πάρει µέρος σε οµαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗΣ, εικαστικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το Φοίτησε στην Α.Σ.Κ.Τ. από το στο εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου (πτυχίο 29/30). Ολοκλήρωσε τις σπουδές για το δεύτερο πτυχίο στο Εργαστήριο της Χαρακτικής με καθηγητή τον Μιχάλη Αρφαρά το Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε πολλούς χώρους τα τελευταία εννέα χρόνια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΤΑΪΚΟΥ, Εικαστικός. Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με καθηγητή τον Γ. Ψυχοπαίδη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

22 art4more 15 BIKE KITCHEN Το bike kitchen είναι ένα ανοιχτό εργαστήρι για οποιονδήποτε έχει όρεξη να παίξει, επισκευάσει, μεταμορφώσει το ποδήλατό που χρησιμοποιεί ή δεν χρησιμοποιούσε, ως τώραένας χώρος που στηρίζεται στην αλληλοβοήθεια, στο να μοιράζεσαι τις ιδέες σου και στην αγάπη για τα ποδήλατα. Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να φέρει το ποδήλατο του και να μάθει να το επισκευάζει όπως επίσης να πάρει μέρος και στα διάφορα events που θα γίνονται ανά καιρό σχετικά με το ποδήλατο. Όσοι από την άλλη έχουν οτιδήποτε σχετικό με το ποδήλατο που δεν χρειάζονται (ποδήλατα ή μέρη ποδηλάτων όπως τιμόνια, σέλλες κτλπ., εργαλεία, αξεσουάρ ποδηλάτων κ.α.) και θα ήθελαν να τα δουν να μετατρέπονται ή να ανακυκλώνονται,από τους ίδιους ή μελλοντικούς χρήστες, σε κάτι καινούργιο και χρήσιμο, το bike kitchen είναι ανοιχτό στις δωρεές και στηρίζεται δυναμικά από αυτές. Πάρε το παλιό σου ποδήλατο, ξέθαψε παλιά εξαρτήματα ή απλώς, έλα να γνωριστούμε! STIGMA LAB. Το Στίγμα σαν όραμα γεννήθηκε κάπου το Το Στίγμα είναι μια ιδέα που προσεγγίζει το Street Art και το Graffiti με μια συλλογική προοπτική, συγκεντρώνοντας διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο και διαφορετικό τρόπο ζωής σε μια ίδια ανάγκη έκφρασης μέσα από την τέχνη, τέχνη που απορρέει μέσα από τους δρόμους που ζούμε, τέχνη που προέρχεται μέσα από τις εμπειρίες μας. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΗΡΩΑ - ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Τα Προγράμματα Ψυχαγωγίας «Το Ταξίδι του Ήρωα», ξεκίνησαν την λειτουργία τους το φθινόπωρο 2007 με στόχο να προσφέρουν θεραπευτικό έργο στα οικοτροφεία και τα διαμερίσματα δομής Αττικής της Ε.Κ.Ψ.& Ψ.Υ., στη συνέχεια μεταλαμπαδεύτηκαν και στη δομή Φωκίδας της Ε.Κ.Ψ.& Ψ.Υ. Οι στόχοι τους επικεντρώνονται στο να συμβάλουν και να προσφέρουν στις δομές, οργανωμένα προγράμματα και μέσα για την αποασυλοποίηση, τη θεραπεία και την αποκατάσταση των ψυχιατρικά ασθενών. Το γενικό συντονισμό και σχεδιασμό των Προγραμμάτων έχει αναλάβει η δραματοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια, κοινωνική λειτουργός και επιστημονικά υπεύθυνη των Προγραμμάτων κ. Αγγελική Φωτεινού. ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και ο Μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» ο όποιος δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας από το 2001 λειτουργούν το Κέντρο Εκπαίδευσης Στην Αυτόνομη Διαβίωση. Το Κέντρο απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες 15 ετών και άνω με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όπως: Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Κοινωνικό Λειτουργό, Ειδ. Παιδαγωγό, Εικαστικό Θεραπευτή κ.α. Σκοπός του κέντρου είναι η προώθηση της αυτονομίας και της κοινωνικής ένταξης ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών και των οικογενειών τους. ΔΙΑΔΡΟΜΗ. Το Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων «Διαδρομή» δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006 στα πλαίσια της λειτουργίας του οικοτροφείου "Ιπποκράτης Ι" με την πρωτοβουλία και υποστήριξη της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ». Αποτελεί μια δομή που εστιάζει στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και επανένταξη ευπαθών ομάδων που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς και στην προαγωγή της ψυχικής υγείας στην κοινότητα. Στο πρόγραμμά του συμμετέχουν 22 ενήλικες που συγκροτούν μια δυναμική και δημιουργική ομάδα. Με πλήθος δράσεων που εστιάζουν στις ιδιαίτερες ικανότητες των μελών αλλά και στην επαφή με την ευρύτερη κοινωνία η «Διαδρομή» αποτελεί τόπο έκφρασης και ψυχαγωγίας για τους εξυπηρετούμενους αλλά και γέφυρα επαφής τους με την ευρύτερη κοινότητα και τα μέλη της. IMAGINARY ROOMS. Eίναι το δημιουργικό studio που απαρτίζουν οι Μανώλης Ηλιόπουλος(αρχιτέκτονας, εικονογράφος και street artist) και Νάντια Στασινου (γραφίστας και character designer). Έχοντας ο καθένας τη δική του ανεξάρτητη δημιουργική πορεία, ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο τη δημιουργία projects, με βασικό γνώμονα την καλλιτεχνική διάδραστικότητα. Το βασικό πεδίο δράσης τους είναι οι εικονογραφήσεις, οι τοιχογραφίες και η πραγματοποίηση workshops, διαδίδοντας τη φιλοσοφία ότι η αυθόρμητη έκφραση και η αυτογνωσία χτίζει τη βάση της κοινωνίας. Έχουν συμμετάσχει σε πληθώρα δημιουργικών projects,workshops κι ομαδικές εκθέσεις, ανά την Ελλάδα. Ενδεικτικά κάποιοι συνεργάτες/πελάτες τους είναι οι εξής: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών(Ίδρυμα Ωνάση), Αρκτούρος, Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ΙΚΕΑ, ΑbbVie, Kαυκάς, Bold Ogilvy and Mather, Mondelez, Volta Fun Town, Vice Greece, NESCAFE, Volta Fun Town.

23 Το φεστιβάλ art4more διοργανώνεται από τον φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ. Ο φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο.) - «ΕΔΡΑ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από το 2001 με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών και μη ευνοημένων ομάδων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Διαθέτει Διαχειριστική Επάρκεια, είναι πιστοποιημένος με ISO 9001:2008, εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Παράλληλα εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

24 art4more 15

25 5. ORIGAMI TIMETABLE art4more 15

26 Hub Καραϊσκάκη 28 Μοναστηράκι KIDS Μαριονετάκια μέσα από δημιουργική αφήγηση Βιβλιοθήκες Φανταστικών Χαρακτήρων ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10 Τρισδιάστατη Αφίσα Limoncello-Cake Η Τέχνη της Ευχετικής Λινοτυπία Κόμικς Zine αυτοεκδόσεις Ταινία μικρού μήκους Κόσμημα Street Art Στένσιλ Λινοτυπία Ανακαλύπτωντας τον δημιουργικό εαυτό μας ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10, ώρα Jazz, soft pop, 70s, 80s, 90s έως σήμερα / Τραγούδι: Ελένη Αλεξανδρή, μπάσο: Αλέξανδρος Άνδρεϊτς, πιάνο-πλήκτρα: Αλέξης Μεταξάς, κρουστά/ντραμς: Μανώλης Τόμπρος Το φεστιβάλ είναι μια διοργάνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10η Οκτωβρίου). STREET CRAFT WORKSHOPS ΚΥΡΙΑΚΗ 11/ Πλέξιμο χωρίς βελόνες Origami & Νήμα Λινοτυπία Ταινία μικρού μήκους B Κοινωνικό Κολάζ Λινοτυπία Recycled Fashion Zine αυτοεκδόσεις LIVE ΚΥΡΙΑΚΗ 11/10, ώρα Εκδήλωση για τη Μουσικοθεραπεία. Τραγουδούν: Μαρία Πόθου, Μαριαλένα Θεοφανίδη, Καλλιώ Μαρτυρίδου / Πιάνο-Διδασκαλία Τραγουδιών: Πελίνα Ευαγγέλου, βιολοντσέλο: Ρία Αναστασίου, κλαρινέτο: Βασίλης Μπίλλας, υπεύθυνος ήχου: Παναγιώτης Μέγας. Έκθεση με φωτογραφικά έργα και βίντεο από τους NeSpoon,SpiderTag, Jessie Hemmons,Deadly Knitshade,Alexa. Σάββατο & Κυριακή 10-11/10, ώρες KIDS Flower Craft Ζαχαροπλαστική από χαρτί Διοργάνωση: Χορηγοί επικοινωνίας:

27 art4more 10 & 11 Oκτωβρίου Athens Impact Hub Kαραϊσκάκη 28, Ψυρρή Craftivism DIY Workshops για παιδιά Origami & Νήμα Recycled Fashion δηλώσεις για εργαστήρια στο I Yarn Storming Ζine 3d poster Ψηφιακή Γλυπτική

1. INDOORS. art4more 15

1. INDOORS. art4more 15 art4more 15 D.I.Y. D.I.Y. DIY ( do it yourself), στα ελληνικά «καν το μόνος σου». Πρόκειται για μια ασχολία που διαδίδεται ολοένα και περισσότερο στην εποχή μας. Εύκολα στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Υπάρχουν άνθρωποι, δημιουργικοί, που λατρεύουν την τέχνη και διαθέτουν πολλά ταλέντα, χωρίς να είναι επαγγελματίες.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 28-29 ΜΑΪΟΥ 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 28-29 ΜΑΪΟΥ 2015 ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 28-29 ΜΑΪΟΥ 2015 Ο β κύκλος του διήμερου καλλιτεχνικού, βιωματικού σεμιναρίου «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29

Διαβάστε περισσότερα

2013-2014. Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.

2013-2014. Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. 2013-2014 Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. Βαδίζοντας μαζί για δημιουργία και επικοινωνία Γραφείο Εναλλακτικών Δράσεων Επανένταξης Νέος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι για παιδιά-εφήβους και ενήλικες στο ΙΜΚ

Καλοκαίρι για παιδιά-εφήβους και ενήλικες στο ΙΜΚ Δελτίο Τύπου 26/5/15 Καλοκαίρι για παιδιά-εφήβους και ενήλικες στο ΙΜΚ Τέσσερεις κύκλοι εργαστηρίων-σεμιναρίων για όλες τις ηλικίες Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με

Διαβάστε περισσότερα

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ- ART THERAPY

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ- ART THERAPY Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ- ART THERAPY Η θεραπεία μέσω των εικαστικών τεχνών, διεθνώς γνωστή ως Art Therapy, αξιοποιώντας τη θεραπευτική δύναμη της εικαστικής δημιουργικής πράξης σε χώρους θεραπευτικούς,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΝΩΣΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΙΔΕΩΝ «ΠΡΑΤΤΩ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΝΩΣΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΙΔΕΩΝ «ΠΡΑΤΤΩ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΝΩΣΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΙΔΕΩΝ «ΠΡΑΤΤΩ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ Η ΚΥΚΛΗΣΙΣ σας προσκαλεί να μοιραστείτε μια εμπειρία γιορτής της μάθησης, που αναδεικνύει ταλέντα και ικανότητες

Διαβάστε περισσότερα

Δομή και Περιεχόμενο

Δομή και Περιεχόμενο Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Δομή και Περιεχόμενο Ομάδα Υποστήριξης Νέου Αναλυτικού Προγράμματος Εικαστικών Τεχνών Ιανουάριος 2013 Δομή ΝΑΠ Εικαστικών Τεχνών ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής θα διδάσκεται από φέτος στην Ε και Στ Δημοτικού. Πρόκειται για μάθημα βιωματικού χαρακτήρα, με κύριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2015-2016. User-Pc

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2015-2016. User-Pc ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2015-2016 User-Pc Θ έ μ ι δ ο ς 9, Π α λ α ι ό Φ ά λ η ρ ο e - m a i l : b o r g i a s - @ o t e n e t. g r w w w. b o r g i a s - a r t. g r w w w. f a c e b o o k. c o m / b o r g i a s a r

Διαβάστε περισσότερα

Τα βιβλία θα τα βρείτε στο βιβλιοπωλείο: Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ

Τα βιβλία θα τα βρείτε στο βιβλιοπωλείο: Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ Τα βιβλία θα τα βρείτε στο βιβλιοπωλείο: Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ Συντονισμός χεριού-ματιού Βοηθούν στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού. Παίζω με τους κύβους

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ» Σέρρες, 1 Μαρτίου 2014 «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους συντάκτες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους συντάκτες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ξάνθη: 1/2/2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους συντάκτες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συμμετέχει και φέτος στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές Ξανθιώτικο Καρναβάλι με σειρά

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ Ι ΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ Ι ΑΣΚΟΝΤΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ Ι ΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ (Επιστηµονικός Υπεύθυνος) Ο Γιάννης Ζιώγας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Το 2010 εκλέγεται Επίκουρος Καθηγητής (αντικείµενο Ζωγραφική) στο Τµήµα Εικαστικών και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ «Μαρία -Γεράρδη. Γεράρδη-Πασσαλή» Πέτρου Συνδίκα 24 ΤΗΛ.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ «Μαρία -Γεράρδη. Γεράρδη-Πασσαλή» Πέτρου Συνδίκα 24 ΤΗΛ. Οδός: Βασ. Όλγας 162 / 25ης Μαρτίου 24 Τηλέφωνο: 2313 318263 Φαξ:2313 414777 emails:e-koinotita@thessaloniki.gr a.delfinopoulou@thessaloniki.gr ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ ΧΩΡΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Το πολύτεχνο είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο που προσφέρει εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα σε μαθητές ηλικίας 2 έως 9 ετών τα οποία είναι

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας. είμαστε όμως ίσοι. και άξιοι να μας σέβονται. Στέφανος Τόκα Δ τάξη

Είμαστε όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας. είμαστε όμως ίσοι. και άξιοι να μας σέβονται. Στέφανος Τόκα Δ τάξη Είμαστε όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας είμαστε όμως ίσοι Στέφανος Τόκα Δ τάξη και άξιοι να μας σέβονται Ζήτημα: Διαφορετικότητα Μάθημα: Εικαστική Αγωγή Θεματικές Περιοχές: -Tαυτότητα -Πολιτισμός της Εικόνας

Διαβάστε περισσότερα

Κύκλος εκδηλώσεων του Ι.Θ.Τ.Π. στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2014, αφιερωμένος στη μνήμη του κ. Κυριάκου Σταματιάδη

Κύκλος εκδηλώσεων του Ι.Θ.Τ.Π. στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2014, αφιερωμένος στη μνήμη του κ. Κυριάκου Σταματιάδη ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους συντάκτες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Κύκλος εκδηλώσεων του Ι.Θ.Τ.Π. στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2014, αφιερωμένος στη μνήμη του κ. Κυριάκου Σταματιάδη Το Ίδρυμα Θρακικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «CINE ΔΡΑΣΕΙΣ» ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «CINE ΔΡΑΣΕΙΣ» ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ Αστική - Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ημιουργική Ομάδα για την Ανάπτυξη της Οπτικοακουστικής Επικοινωνίας και Έκφρασηςτων Νέων Ανθρώπων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «CINE ΔΡΑΣΕΙΣ» ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

«Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας

«Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας «Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας θεατρικές ασκήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες Συμπεριλαμβάνεται CD με φωτογραφικό υλικό Το πορτοκάλι με την περόνη: υλικό εργασίας θεατρικές ασκήσεις και

Διαβάστε περισσότερα

Λόγου Παίγνιον Ψυχαγωγία, Τέχνη, Γλώσσα στο σχολείο. Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία. Υπηρεσίες Πολιτιστικής Εκπαίδευσης. Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα

Λόγου Παίγνιον Ψυχαγωγία, Τέχνη, Γλώσσα στο σχολείο. Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία. Υπηρεσίες Πολιτιστικής Εκπαίδευσης. Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα Λόγου Παίγνιον Ψυχαγωγία, Τέχνη, Γλώσσα στο σχολείο Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Υπηρεσίες Πολιτιστικής Εκπαίδευσης Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα Κατά κοινή αντίληψη στην λογοτεχνία, η μετάφραση οδηγεί

Διαβάστε περισσότερα

Μουσικοθεραπεία ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Μουσικοθεραπεία ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Μουσικοθεραπεία Ντόρα Ψαλτοπούλου Μουσικοθεραπεύτρια MA-CMT Master of Arts, New York University να τσιγγάνικο ρητό λέει ότι «όποιος πόνο έχει, μιλιά δεν έχει». Κι ένας Κινέζος ποιητής θα πει ότι «χτυπάμε

Διαβάστε περισσότερα

ρόλο στην προετοιμασία του θέματός μας αποτέλεσε το ιστόγραμμα που φτιάξαμε με τα παιδιά με πράγματα που ήθελαν να μάθουν για τους ζωγράφους.

ρόλο στην προετοιμασία του θέματός μας αποτέλεσε το ιστόγραμμα που φτιάξαμε με τα παιδιά με πράγματα που ήθελαν να μάθουν για τους ζωγράφους. Προπρονήπια Α 2015 ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου ασχοληθήκαμε με το θέμα «Πίνακες Ζωγραφικής». Αφορμή στάθηκε μια συζήτηση που κάναμε με τα παιδιά για το φθινόπωρο και τις αλλαγές του

Διαβάστε περισσότερα

Συνθέσεις από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, Ποίηση και ζωγραφική κ ά. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνθέσεις από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, Ποίηση και ζωγραφική κ ά. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του ήµου Ρόδου, µε χαρά ανακοινώνει την ατοµική εικαστική έκθεση, του γνωστού «δικού µας» ζωγράφου Μάνου Αναστασιάδη, που θα φιλοξενήσει στην "Νέα Πτέρυγά" του,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΙΟΥ ΧΙΟΣ 20/11/2009 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΔΗΜΩΝ & ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ_ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΩΔΕΙΟΥ (38 (8 ΠΕ & 30 ΔΕ) 1. ΣΠΟΥΔΕΣ : ΣΥΝΟΛΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΩΔΕΙΟΥ (38 (8 ΠΕ & 30 ΔΕ) 1. ΣΠΟΥΔΕΣ : ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΩΔΕΙΟΥ (38 άτομα) (8 ΠΕ & 30 ΔΕ) 1. ΣΠΟΥΔΕΣ : ΣΥΝΟΛΟ 22 μόρια 1.1 Τίτλοι Ωδείων (μέγιστο 7 μόρια) Πτυχίο 1 μόριο Πτυχίο με Άριστα 2 μόρια Δίπλωμα 4 μόρια Δίπλωμα με Άριστα 6 μόρια

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργική Ψυχολογική Γραφή

ηµιουργική Ψυχολογική Γραφή ηµιουργική Ψυχολογική Γραφή Ζωντανά βιβλία, της Ιωάννας Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγου, MSc, µε ιστορίες που µάς δίνουν το έναυσµα να τις βιώσουµε, δραµατοποιήσουµε, συζητήσουµε, διαβάσουµε, ώστε να µάθουµε και

Διαβάστε περισσότερα

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ»

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» 9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» Πολλές φορές ο μόνος τρόπος για να αφηγηθείς τη δική σου ιστορία είναι μέσα από τις ιστορίες των άλλων. Ίσως ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις για το

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης της παλιάς πόλης Ρεθύμνου. Δράσεις Συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης της παλιάς πόλης Ρεθύμνου. Δράσεις Συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης της παλιάς πόλης Ρεθύμνου Δράσεις Συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ Δράσεις Συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΕΒΔΟΜΑΔΑ (9-13/3/2015) ΤΟΥ Α ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ»

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΕΒΔΟΜΑΔΑ (9-13/3/2015) ΤΟΥ Α ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ» ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΕΒΔΟΜΑΔΑ (9-13/3/2015) ΤΟΥ Α ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ» Υπάρχουν άνθρωποι που διερωτώνται τι είναι η τέχνη για τον άνθρωπο, γιατί τραγουδάμε, γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Εικαστικό Ημερολόγιό. μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Εικαστικό Ημερολόγιό. μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Το Εικαστικό Ημερολόγιό μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γεια σας φίλοι μου, Καλωσορίσατε στην παρέα μου, στην πολύχρωμη παρέα του Τέλη, της μασκότ της Cyta. Εύχομαι να περάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες. του Δωδεκανησιακού Συλλόγου. Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων. με Αναπηρία. Κέντρο «ΕΛΠΙΔΑ»

Δραστηριότητες. του Δωδεκανησιακού Συλλόγου. Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων. με Αναπηρία. Κέντρο «ΕΛΠΙΔΑ» Δραστηριότητες του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Κέντρο «ΕΛΠΙΔΑ» ΠΛ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ 44, ΤΗΛ./ΦΑΞ: 2241034442, Email: elpida1999@hotmail.com 1 Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού 1.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό. Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα

ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού 1.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό. Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα για αναγνωρισμένης Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού

Διαβάστε περισσότερα

Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα.

Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα. Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα. ΠAIΔIKOΣ ΣTAΘMOΣ συννεφούλα Σ' ένα όμορφο καταπράσινο κήπο 2 στρεμμάτων με δένδρα, λουλούδια, παιχνίδια και πολλή αγάπη, δημιουργήσαμε τον χώρο που θέλαμε

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» με 43 δράσεις στις παιδικές εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» με 43 δράσεις στις παιδικές εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων Ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» με 43 δράσεις στις παιδικές εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με το κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Τίτλος: Κατοικίδια ζώα Βαθμίδα: 2 Τάξη: Ε Διάρκεια: 6 Χ 80 Περιγραφή Ενότητας Οι μαθητές/τριες εκφράζουν συναισθήματα και προβληματίζονται για θέματα που αφορούν τα κατοικίδια

Διαβάστε περισσότερα

Τομέας Εφαρμοσμένων τεχνών

Τομέας Εφαρμοσμένων τεχνών Τομέας Εφαρμοσμένων τεχνών Ειδικότητα Γραφικών Τεχνών 5 ο Σ.Ε.Κ. Γ Αθήνας Εφαρμοσμένες Τέχνες Το σύνολο των δραστηριοτήτων όπου συναντώνται οι τομείς: των καλών τεχνών (εικαστικός), του σχεδιασμού, της

Διαβάστε περισσότερα

Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα. Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης

Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα. Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης www.torapaizoume.gr Xαίρετε!! Είμαστε ένας νέος κοινωνικός συνεταιρισμός

Διαβάστε περισσότερα

Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα

Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Συκεών Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Επικοινωνία ΣυνΚίνησις 2155304973, 6973933877 info@sinkinisis.com www.sinkinisis.com ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο σεμινάριο. Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία. Bar theater

Διήμερο σεμινάριο. Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία. Bar theater Διήμερο σεμινάριο Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία Bar theater & Γιατί η υποκριτική είναι Τέχνη Σάββατο και Κυριακή 19 και 20 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα του ''Θυρεάτη''(παραπλεύρως Αφων Καρκούλη) Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

Project Α τετραμήνου Teenage Angst. Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Κατερίνα Μανδρώνη Κάρεν Γεωργούδη Π.Π.Σ.Π.Α 2013-2014

Project Α τετραμήνου Teenage Angst. Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Κατερίνα Μανδρώνη Κάρεν Γεωργούδη Π.Π.Σ.Π.Α 2013-2014 Project Α τετραμήνου Teenage Angst Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Κατερίνα Μανδρώνη Κάρεν Γεωργούδη Π.Π.Σ.Π.Α 2013-2014 Το θέμα του project μας φέτος είναι τα εφηβικά άγχη και ανησυχίες. Πώς βλέπουμε τον εαυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α, Β και Γ τάξεων Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και των Α, Β και Γ τάξεων Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου»

ΘΕΜΑ: «Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α, Β και Γ τάξεων Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και των Α, Β και Γ τάξεων Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύλης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύλης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δήμος Πύλης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

Athens by sound. Αθήνα, 22 Ιουλίου 2008. Δελτίο Τύπου

Athens by sound. Αθήνα, 22 Ιουλίου 2008. Δελτίο Τύπου Αθήνα, 22 Ιουλίου 2008 Δελτίο Τύπου Athens by sound Αρχιτεκτονική δεν είναι μόνο το κτισμένο. Αρχιτεκτονική συγκροτούν όλες οι ποιότητες του χώρου υλικές και άυλες. Η ατμόσφαιρα, οι ήχοι, οι μυρωδιές,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ Β2 : ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ PROJECT «ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ Β2 : ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ PROJECT «ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΜΗΜΑ Β2 : ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ PROJECT «ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΚΑΜΟΥΤΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το διάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο. Μελοποίησης Ποιημάτων

Εργαστήριο. Μελοποίησης Ποιημάτων ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ αίθουσα εκδηλώσεων -- cafe -- gallery -- βιβλιοθήκη -- εργαστήρια ------------- 7η Θ ε ρ ι ν ή Α κ α δ η μ ί α Τ έ χ ν η ς Εργαστήριο Μελοποίησης Ποιημάτων - Παρουσίαση - Ανάλυση - Μελοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ (1916-2009): Η ζωή και το έργο του μεγάλου ζωγράφου, χαράκτη, σκηνογράφου και δάσκαλου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ (1916-2009): Η ζωή και το έργο του μεγάλου ζωγράφου, χαράκτη, σκηνογράφου και δάσκαλου. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ (1916-2009): Η ζωή και το έργο του μεγάλου ζωγράφου, χαράκτη, σκηνογράφου και δάσκαλου. Η ζωή και το έργο του Γιάννης Μόραλης (Αρτα, 1916-Αθήνα 2009) Ζωγράφος και χαράκτης, μια από τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ, ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Υπεύθυνοι Νηπιαγωγοί: ΙΚΑΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: 2010-2011 ΑΦΟΡΜΗΣΗ: Αφορμή για

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΕΑ Μια μέρα στο παιδικό σταθμό «Το παιχνίδι της χαράς» Στο παιχνίδι της χαράς υπάρχει ένα περιβάλλον όπου παρέχει στα παιδιά ασφάλεια, φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

Προσέλευση μαθητών, ελεύθερες δραστηριότητες. Τα παιδιά απασχολούνται με οικοδομικό υλικό (τουβλάκια, κ.λπ.), πλαστελίνη, παζλ, ζωγραφική κ.ά.

Προσέλευση μαθητών, ελεύθερες δραστηριότητες. Τα παιδιά απασχολούνται με οικοδομικό υλικό (τουβλάκια, κ.λπ.), πλαστελίνη, παζλ, ζωγραφική κ.ά. Τα παιδιά απασχολούνται με οικοδομικό υλικό (τουβλάκια, κ.λπ.), πλαστελίνη, παζλ, ζωγραφική κ.ά. Τουαλέτα, υγιεινή, πρωινό. Πρωινή προσευχή, ημερολόγιο, αναφορά στο θέμα εβδομάδας. Πρόκειται για τη θεματική

Διαβάστε περισσότερα

AKTO Campus, Ευελπίδων 11Α, Αθήνα, 113 62

AKTO Campus, Ευελπίδων 11Α, Αθήνα, 113 62 AKTO Campus, Ευελπίδων 11Α, Αθήνα, 113 62 Ο ΑΚΤΟ με 40 και πλέον χρόνια δραστηριότητας στον χώρο των Εφαρμοσμένων και Καλών Τεχνών και η DESIGNEMBASSADOR.COM UG, που εξειδικεύεται στον σχεδιασμό φεστιβάλ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ Με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. Πρόγραμμα εξειδίκευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ Με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. Πρόγραμμα εξειδίκευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων Πρόγραμμα εξειδίκευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων Εισαγωγικά Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας οργανώνει για το ακαδημαϊκό έτος 2013 2014 ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων. Το εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές πληροφορίες συμμετοχής

Γενικές πληροφορίες συμμετοχής Γενικές πληροφορίες συμμετοχής Οργανισμός / Σχολείο: Σερβική ομάδα Ονοματεπώνυμο υπευθύνου (δράσης και επικοινωνίας): Ιβάνα Στάνογιεβιτς Τηλέφωνο επικοινωνίας υπεύθυνου: 6973909010 E-mail υπεύθυνου: ivana8883@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ «ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΧΕΙΜΩΝΑ 2015/16»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ «ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΧΕΙΜΩΝΑ 2015/16» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ «ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΧΕΙΜΩΝΑ 2015/16» Οι τάσεις για το 2016/2017 είναι μοναδικές και φαίνεται να διαφοροποιούνται από τις καθαρά vintage γραμμές που μας επηρέασαν τις προηγούμενες χρονιές.

Διαβάστε περισσότερα

2005$ Industrial Romantic Landscapes, Middlesbrough College, Αγγλία

2005$ Industrial Romantic Landscapes, Middlesbrough College, Αγγλία Εικαστικός. Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου. Σπούδασε ζωγραφική στο εργαστήρι του Τ. Πατρασκίδη και ψηφιδωτό στο εργαστήρι του Γ. Βαλαβανίδη, από το 1993 μέχρι το 1998, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ - ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΦΑΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ - ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ MASTERCLASS-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ COMICS, με θεματικό αντικείμενο που αφορά στην Δικτύωση και Νησιωτικότητα. Ημερομηνία: 25-27 ΜΑΙΟΥ 2015, www.etal-sa.gr.- www.nissonart.com.

Διαβάστε περισσότερα

9ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Σχολ.Έτος 2013-14. Σχέδιο εργασίας με θέμα: Φυσική ζωή, άσκηση και υγιεινός τρόπος διαβίωσης

9ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Σχολ.Έτος 2013-14. Σχέδιο εργασίας με θέμα: Φυσική ζωή, άσκηση και υγιεινός τρόπος διαβίωσης 9ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Σχολ.Έτος 2013-14 Σχέδιο εργασίας με θέμα: Φυσική ζωή, άσκηση και υγιεινός τρόπος διαβίωσης Διάρκεια προγράμματος -Συμμετοχή Διάρκεια: Μάρτιος - Ιούνιος 2014 Συμμετοχή : 2 μεικτά

Διαβάστε περισσότερα

κόσμου τους θυσαυρούς που δεν

κόσμου τους θυσαυρούς που δεν μες στο μουσείο, μες στο μουσείο μια μερα μπήκα με φόρα κι εγω, μη με τραβάτε μη μου κολλάτε, απ το μουσείο δεν θέλω Στο Μουσείο να βγω. Τρέχω Οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς τρέχω μές στα δωμάτια, μ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ" Ο Σύλλογος ΑΛΚΥΟΝΗ, είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ"

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΚΥΟΝΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ" Ο Σύλλογος ΑΛΚΥΟΝΗ, είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη

Διαβάστε περισσότερα

10+art. ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10 ου ΗΜΟΤΙΚΟΥ -12 ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕIΟΥ 1-10 IOYNIOY 2010 ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΡΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

10+art. ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10 ου ΗΜΟΤΙΚΟΥ -12 ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕIΟΥ 1-10 IOYNIOY 2010 ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΡΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Μ Ι Κ Ο Σ Ο Ρ Γ Α Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 10+art ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10 ου ΗΜΟΤΙΚΟΥ -12 ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕIΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 1 1-10 IOYNIOY 2010 ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΡΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2 Η αισθητική

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα 9 Δεκεμβρίου 2011 γεννήθηκε ένα παραμύθι Ο Μύλος των Ξωτικών είναι η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

B ΜΕΡΟΣ Προσεγγίσεις σε θέματα Οπτικοακουστικής Παιδείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

B ΜΕΡΟΣ Προσεγγίσεις σε θέματα Οπτικοακουστικής Παιδείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ B ΜΕΡΟΣ Προσεγγίσεις σε θέματα Οπτικοακουστικής Παιδείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 45 Παράρτημα Ημερολόγιο εκπαιδευτικών και κινηματογραφιστών Σχολική μονάδα:... Ημερομηνία και ώρα συνάντησης:... Συνάντηση εντός ή εκτός

Διαβάστε περισσότερα

11.00-12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε χιονάνθρωπους από κάλτσα! 12.00-13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε στολίδια από καπάκι!

11.00-12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε χιονάνθρωπους από κάλτσα! 12.00-13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε στολίδια από καπάκι! Πρόγραμμα παιδικών εκδηλώσεων Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 11.00-12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε χιονάνθρωπους από κάλτσα! 12.00-13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε στολίδια από καπάκι!

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ in-design SEMINARS ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ in-design SEMINARS ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ in-design SEMINARS ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Visual Merchandising, η τέχνη του displaying και της δημιουργίας μιας βιτρίνας 26 Ιαν Τεχνικές προβολής προϊόντων και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΕ ΤΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΙΣΗΣΕ. Νοσημάτων ( P.I.N.Dis ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία

ΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΕ ΤΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΙΣΗΣΕ. Νοσημάτων ( P.I.N.Dis ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία ΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΕ ΤΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΙΣΗΣΕ Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανελλήνιου Ινστιστούτου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων ( P.I.N.Dis ) σε συνεργασία με την Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Αρχιτεκτονική με κοινωνικό πρόσωπο - Daveti Home Brokers Sunday, 10 February 2013 11:55. Του Στράτου Ιωακείμ

Αρχιτεκτονική με κοινωνικό πρόσωπο - Daveti Home Brokers Sunday, 10 February 2013 11:55. Του Στράτου Ιωακείμ Του Στράτου Ιωακείμ Η Αρχιτεκτονική Χωρίς Σύνορα είναι Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, μέλος του διεθνούς μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού ASF international (Architecture Sans Frontieres International).

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟΝ Αντώνης Διαμαντής, θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ μέσα από την ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Γενικά για τον ακριβή καθορισμό της οικονομικής έννοιας της

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη λειτουργίας ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Ν. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΓΚΙΚΑ. Συνέντευξη Τύπου, 21 Μαΐου 2012

Έναρξη λειτουργίας ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Ν. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΓΚΙΚΑ. Συνέντευξη Τύπου, 21 Μαΐου 2012 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Ν. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΓΚΙΚΑ Έναρξη λειτουργίας Συνέντευξη Τύπου, 21 Μαΐου 2012 Η ΔΩΡΕΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ Το κτήριο της οδού Κριεζώτου 3, όπου έζησε και εργάστηκε για σαράντα χρόνια ο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 3 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ-ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 205 Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ (Ένα παραμύθι από μεγάλα παιδιά) Παπαλουκά Κων/να Εκπαιδευτικός Β θμιας Εκπαίδευσης Νηπιοβρεφοκόμος Τσαγκουρνού Ελισάβετ Εκπαιδευτικός

Διαβάστε περισσότερα

www.cineartfestival.eu

www.cineartfestival.eu ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο 29 Δεκεμβρίου Ωρα: 8.30 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ / SUPPORTERS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ COMMUNICATION SPONSORS Designed by Elina Mazioti ΟΡΓΑΝΩΣΗ / ORGANIZERS ΩΔΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 11905 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1113 11 Ιουνίου 2015 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 89884/Δ2 Αναθέσεις μαθημάτων Καλλιτεχνικών Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις. Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.05.2015. 08:30-09:30 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Παίζοντας με τα μνημεία «Ροτόντα» Θεατρικό παιχνίδι με το Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.05.2015. 08:30-09:30 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Παίζοντας με τα μνημεία «Ροτόντα» Θεατρικό παιχνίδι με το Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.05.2015 08:30-09:30 «Ροτόντα» Ηλικίες: 11-12 10:00-11:00 «Κήποι του Πασά» Ηλικίες: 6-8 11:00-14:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ ΚΕΡΑΜΙΚΗ «Ποιος θέλει να παίξει με τον πηλό;» Σύλλογος Αγγειοπλαστών-Κεραμιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διαγωνισμός Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Social Business Excellence Awards 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διαγωνισμός Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Social Business Excellence Awards 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διαγωνισμός Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Social Business Excellence Awards 2014 Μάθετε περισσότερα για το θεσμό των βραβείων και δηλώστε συμμετοχή στο σύνδεσμο www.social-business-awards.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2014 ΜΑΡΤΙΟΣ 21,22,23 Μαρτίου 22 Μαρτίου 26 Μαρτίου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Ολων των κατηγοριών Β κ Δ Περιφέρειας (Θεσσαλία-Μακεδονία-Θράκη)

Διαβάστε περισσότερα

16 Νοεμβρίου 2014-26 Απριλίου 2015. Θέατρο - Έφηβοι στη Στέγη. Γεωργία Μαυραγάνη & Ομάδα Happy End. Συγγρού Ι07. sgt.gr

16 Νοεμβρίου 2014-26 Απριλίου 2015. Θέατρο - Έφηβοι στη Στέγη. Γεωργία Μαυραγάνη & Ομάδα Happy End. Συγγρού Ι07. sgt.gr Θέατρο - Έφηβοι στη Στέγη 16 Νοεμβρίου 2014-26 Απριλίου 2015 Γεωργία Μαυραγάνη & Ομάδα Happy End Συγγρού Ι07 sgt.gr Θέατρο - Έφηβοι στη Στέγη Γεωργία Μαυραγάνη & Ομάδα Happy End Όχι αθώος πια 16 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ICT FOR EDUCATION)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ICT FOR EDUCATION) ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ICT FOR EDUCATION) Παρουσίαση: ΜΑΡΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ καθηγήτρια Τμήματος Ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» κλείνει 10 χρόνια ζωής και το γιορτάζει!

Η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» κλείνει 10 χρόνια ζωής και το γιορτάζει! Η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» κλείνει 10 χρόνια ζωής και το γιορτάζει! Η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» γιορτάζει τα 10 α γενέθλια της με 10 εκδηλώσεις και πλήθος παράλληλων δράσεων μέσα στο 2013. Μεγαλώνει και διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.) Θέρμη 24/09/2013 ----------------------------------------------------------- Αριθμ. Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ Δημοτικό σχολείο Σκύδρας ΣΚΥΔΡΑ,2015 1. Συνοπτική περιγραφή της ανοιχτής εκπαιδευτικής Το αντικείμενο με το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://artpress.sundaybloody.com/ Βασίλης Κάργας http://goo.gl/di6ugf Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέαςεικονογράφος : «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Το Τμήμα Ψυχολογίας,

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Το Τμήμα Ψυχολογίας, ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Τμήμα Ψυχολογίας, το Κέντρο Έρευνας και Εφαρµογών Σχολικής Ψυχολογίας, το Κέντρο Μελέτης της Οικογένειας και το Κέντρο Ανάπτυξης της

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου Αποφοίτων του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ", κύριε Κάλλιε,

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου Αποφοίτων του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ, κύριε Κάλλιε, Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ): Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου Αποφοίτων του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ", κύριε Κάλλιε, ονομάζομαι Δημήτρης Ντεντάκης, γεννήθηκα και μεγάλωσα

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακάτικα Πρωινά και όχι μόνο

Κυριακάτικα Πρωινά και όχι μόνο «ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σάββατο + Κυριακή 9 +10 Ιουνίου 2012 β Θεματική Ενότητα Κυριακάτικα Πρωινά και όχι μόνο Ανακαλύπτοντας τον θαυμαστό κόσμο της σύγχρονης εκπαιδευτικής

Διαβάστε περισσότερα

8 Μαϊου 2010 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Δ ρ. Εµµανουηλίδου Καλλιόπη. Βιωµατικό σεµινάριο: Δ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ

8 Μαϊου 2010 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Δ ρ. Εµµανουηλίδου Καλλιόπη. Βιωµατικό σεµινάριο: Δ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ Βιωµατικό σεµινάριο: Δ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ 8 Μαϊου 2010 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Επιστηµονικά υπεύθυνη: Δ ρ. Εµµανουηλίδου Καλλιόπη MEd, MEd, MSc, Cert.Couns., PhD Επιστηµονική συνεργάτης Α.Π.Θ.! Δ ιοργάνωση: Χορηγός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (7/27-6-2013)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (7/27-6-2013) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Τηλ.: 2610 997553, Telefax: 2610 969371 E-mail: archisec@upatras.gr Πάτρα 3-7 - 2013 Αρ. Πρωτοκόλλου: 26125

Διαβάστε περισσότερα

Ελεύθερη συμμετοχή για κάθε ηλικία Εκτός Συναγωνισμού

Ελεύθερη συμμετοχή για κάθε ηλικία Εκτός Συναγωνισμού Β Ερασιτεχνικός Διαγωνισμός για Μαθητές και Φοιτητές ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 10/01/2013 Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ), ο ενωτικός φορέας των Κωνσταντινουπολίτικων σωματείων της Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με θέμα: «Κατανόηση και Αντιμετώπιση της Αυτοκαταστροφικής Συμπεριφοράς»

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με θέμα: «Κατανόηση και Αντιμετώπιση της Αυτοκαταστροφικής Συμπεριφοράς» Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με θέμα: «Κατανόηση και Αντιμετώπιση της Αυτοκαταστροφικής Συμπεριφοράς» ΗΜΕΡΟ ΜΗΝΙΑ Πέμπτη 11/06/09 ΘΕΜΑ 1. Εισαγωγική Συνάντηση: o Η λειτουργία της Γραμμής

Διαβάστε περισσότερα

7η συνάντηση για το κοινωνικό θέατρο 2014 «Ο πολιτισμός της Ειρήνης» Συνεργάζονται οι φορείς: Εισαγωγή Το θέμα, «Ο πολιτισμός της Ειρήνης»

7η συνάντηση για το κοινωνικό θέατρο 2014 «Ο πολιτισμός της Ειρήνης» Συνεργάζονται οι φορείς: Εισαγωγή Το θέμα, «Ο πολιτισμός της Ειρήνης» 7η συνάντηση για το κοινωνικό θέατρο 2014 Τίτλος: «Ο πολιτισμός της Ειρήνης» Συνεργάζονται οι φορείς: EUNIC THESSALONIKI Goethe Institut thessaloniki Institut Francaise de Thessalonique British Council

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» «H AΠΑΣΧΟΛΗΣΗ A ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» Ημερίδα του ΠΑΣΥΠΚΑ «Δράσεις ένταξης των κινητικά αναπήρων στην παραγωγική διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΟ ΚΑΤΙΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΩΤΣΙΔΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΟ ΚΑΤΙΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΩΤΣΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΟ ΚΑΤΙΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΩΤΣΙΔΗ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ που επηρέασε την καλλιτεχνική εξέλιξη στην περιοχή την προσδιορίσουμε από τον ερχομό των προσφύγων. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.Παραδόσεις, έθιμα λαϊκή και θρησκευτική

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Πανεπιστήμιο Πειραιώς Πανεπιστήμιο Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ : Jean Monnet Projects Ακαδημαϊκή Συντονίστρια: Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι της χαράς

Το παιχνίδι της χαράς Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Κατερίνα Πουλέα Παιδαγωγός Το παιχνίδι της χαράς Το παιχνίδι της χαράς Αετιδέων 15 & Βουτσινά Χολαργός 6944 773597 Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Το Παιδαγωγικό Κέντρο Προσχολικής

Διαβάστε περισσότερα

Τα πάντα αλλάζουν γύρω μας Εμείς τι κάνουμε ; 20/11/2013 18:00 22:00 (4 ώρες)

Τα πάντα αλλάζουν γύρω μας Εμείς τι κάνουμε ; 20/11/2013 18:00 22:00 (4 ώρες) Οι Θεματικές ενότητες του diploma Ψ works for you : Τα πάντα αλλάζουν γύρω μας Εμείς τι κάνουμε ; 20/11/2013 18:00 22:00 (4 ώρες) Σκοπός της πρώτης ενότητας του προγράμματος είναι να μάθουν οι συμμετέχοντες

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Πανεπιστήμιο Πειραιώς Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ : Jean Monnet Projects Ακαδημαϊκή Συντονίστρια: Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη Επίκουρη Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

Ε Υ Ρ Ω Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Κ Η Α. Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Ε Υ Ρ Ω Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Κ Η Α. Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ κ α λ ο κ α ι ρ ι ν ά τ μ ή μ α τ α μουσικής τεχνολογίας & πολυμέσων δημιουργίας ιστοσελίδων Apple - Windows & Office 2 ώ ρ ε ς δ ω ρ ε ά ν σ ε μ ι ν

Διαβάστε περισσότερα