Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα!"

Transcript

1 Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα!

2

3 K. Mαχαίρας Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Delhaize «Εταιρική Υπευθυνότητα δεν σημαίνει απλά μια πολιτική που θα προκαλέσει στο κοινό θετικά συναισθήματα για την εταιρεία. Εταιρική Υπευθυνότητα σημαίνει κουλτούρα, σημαίνει σεβασμός προς το συνάνθρωπο, το συνάδελφο, το περιβάλλον». Για την ΑΒ Εταιρική Υπευθυνότητα σημαίνει όλα τα παραπάνω και εκφράζεται με την παροχή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων, με την υπεύθυνη λειτουργία των καταστημάτων μας, που προσπαθεί να επιβαρύνει στο ελάχιστο τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Σημαίνει επίσης την ανάπτυξη κοινωνικών πρωτοβουλιών και δράσεων άρρηκτα συνδεδεμένων με τις κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη της επιτυχούς πολιτικής μας, η εμπιστοσύνη σας όλα τα χρόνια παρουσίας μας στην Ελληνική αγορά λιανεμπορίου. Μαζί σας ξεκινήσαμε πριν από 72 χρόνια να χτίζουμε την ιδέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας και μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να τη διαμορφώνουμε και να την εμπλουτίζουμε. Ελπίδα και στόχος μας για το μέλλον να εντάξουμε στην οικογένεια των συνεργατών μας και αμέτρητων πελατών μας, ανά την Ελληνική επικράτεια, όσο δυνατόν περισσότερα μέλη, όσο το δυνατόν περισσότερες δράσεις, όσο το δυνατόν περισσότερες καινοτομίες, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλους μας! Β. Σταύρου Εκτελεστικός Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων και CSR Steering Commitee member Η Εταιρική Υπευθυνότητα για εμάς σημαίνει Υπεύθυνη Λειτουργία, που μας υποδεικνύει συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και δράσης! Επιλέξαμε αυτόν τον δρόμο, καθώς θεωρούμε ότι είναι ο μόνος βιώσιμος, για το παρόν και για το μέλλον, για εμάς τους ίδιους, για τους προμηθευτές μας, αλλά πρώτιστος για τους πελάτες μας και τις κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε! Όλα αυτά τα χρόνια που ακολουθούμε την πολιτική της Εταιρικής Υπευθυνότητας, διδαχτήκαμε πράγματα, τα οποία στην πορεία ενσωματώσαμε στην κουλτούρα και την πολιτική μας! Η έννοια της φροντίδας, είναι μια από αυτές καθώς μας οδηγεί στην πολιτική που χαράσσουμε σε τρεις βασικούς τομείς «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ». A. Mαχαίρα Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Ε.Κ.Ε. ΤΟ 2010 ήταν ένας δύσκολος χρόνος για όλους. Για μας στην ΑΒ ήταν σημαντικό να κρατήσουμε τις ισορροπίες, να συνεχίσουμε χωρίς περικοπές τα περιβαλλοντικά μας προγράμματα και να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες για βοήθεια και υποστήριξη των ευπαθών ομάδων της χώρας μας. Βάλαμε πραγματικά τα δυνατά μας -όπως τα βάζουμε και το για να κάνουμε όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει και πιστεύουμε ότι βοηθούν το κοινωνικό σύνολο. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε, είτε είναι συνάδελφοι,είτε κοινωνικοί εταίροι, και συνεχίζουμε να επενδύουμε σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος με όλα τα μέτρα που παίρνουμε για την εξοικονόμηση ενέργειας.

4 Αναζητούμε διαρκώς το καινούργιο που προσθέτει αξία σε ό,τι κάνουμε! Με περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας στα τρόφιμα, η ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκεται καθημερινά κοντά σας, λειτουργώντας 223 καταστήματα σε όλη τη χώρα! Ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας με μια ποικιλία προϊόντων και πλήθος υπηρεσιών που υποστηρίζονται από περίπου βασικούς προμηθευτές και περισσότερους από εργαζόμενους. Η εμπιστοσύνη σας, όλα αυτά τα χρόνια, μας δυναμώνει και μας κάνει να φροντίζουμε διαρκώς για την καθημερινή κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών σας αναγκών, αλλά και τη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση της εξυπηρέτησής σας. Με τη δυναμική που μας προσφέρει η θέση μας στην αγορά -2η μεγαλύτερη σε τζίρο αλυσίδα στο χώρο του λιανεμπορίου και 5ος μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα-, αισθανόμαστε σήμερα, ακόμη πιο έντονα, ευθύνη απέναντί σας για συνεχή βελτίωση της λειτουργίας μας, καθώς μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να συνεισφέρουμε θετικά τόσο σε οικονομικό, εργασιακό όσο και σε περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο. Στην ΑΒ Βασιλόπουλος γνωρίζουμε ότι λειτουργώντας αποτελεσματικά και υπεύθυνα, δεν κάνουμε απλά το σωστό, αλλά δημιουργούμε συνθήκες καλής εταιρικής κοινωνικής δραστηριότητας στην αγορά όπου αναπτυσσόμαστε. Σκοπός του εντύπου, είναι να προσφέρει ενημέρωση για τη στρατηγική, τις ενέργειες και τους στόχους της ΑΒ Βασιλόπουλος. Συγκεκριμένα, καλύπτονται οι τρεις θεμέλιοι πυλώνες δραστηριοποίησής μας «ΠΡΟΪΟΝΤΑ» «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» «ΠΛΑΝΗΤΗΣ». Για κάθε έναν από αυτούς φροντίζουμε: Προϊόντα και υπηρεσίες: Nα ικανοποιούν στο μέγιστο τις ανάγκες σας σε ποσότητα, ποιότητα, ασφάλεια και τιμές.

5 Ανθρώπινο δυναμικό και τοπικές κοινότητες. Προσφέροντας κατάλληλες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους μας και αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην κάλυψη βασικών αναγκών των τοπικών κοινοτήτων, Προστασία του περιβάλλοντος. Βασική μας δέσμευση η περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία, γι αυτό με πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν ένα βιώσιμο μέλλον περιορίζουμε αφ ενός την επιβάρυνση που προκαλεί η καθημερινή μας δραστηριότητα και αφ ετέρου αναλαμβάνουμε εθελοντικές δράσεις για την πρόληψη και προστασία του φυσικού πλούτου.

6 6 Εταιρική υπευθυνότητα για μας σημαίνει υπεύθυνη διαχείριση! Διαχείριση που θέτει στην πρώτη γραμμή την ανταπόκρισή μας στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες σας! Για το λόγο αυτό, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη γνώση και την τεχνολογία. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τον καταναλωτή και συνεισφέρουμε στη βιωσιμότητα της ελληνικής παραγωγής τροφίμων. Έχοντας ως κύριο στόχο την κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών, φροντίζουμε για τη συνεχή αναβάθμιση όλων των προϊόντων μας εφαρμόζοντας αυστηρές πολιτικές ποιότητας και ασφάλειας και ακολουθώντας τιμολογιακή πολιτική, που καθιστά τα προϊόντα μας προσιτά σε όλους. Έτσι δεσμευόμαστε: α) για την προώθηση της υγιεινής διατροφής ως βασικό παράγοντα της καλής ποιότητας ζωής, β) για τη διασφάλιση του υψηλού βαθμού ποιότητας και ασφάλειας της ποικιλίας των προσφερόμενων προϊόντων, γ) για την ορθή ενημέρωση του κοινού για την ασφάλεια των τροφίμων και δ) για τις υπεύθυνες σχέσεις με την αλυσίδα εφοδιασμού μας, προκειμένου να διασφαλίζεται η παροχή ποιοτικών προϊόντων και η τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής. Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεργάζεται με περισσότερους από 1.00 βασικούς προμηθευτές που ανταποκρίνονται σε κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης που θέτουμε και που βασίζονται: στην ποιότητα, τη συνέπεια, την περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοση, την αποδοτικότητα και τις προσιτές τιμές! Επιπρόσθετα, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010 ζητήσαμε από τους όλους προμηθευτές προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας μας να συνυπογράψουν τον κώδικα Δεοντολογίας BSCI, που στοχεύει στη συμμόρφωση των εταιρειών, σε σαφώς ορισμένα, από διεθνείς οργανισμούς (π.χ. Η.Ε.), πρότυπα κοινωνικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου. Έως το τέλος του 2010, το 92,% αυτών (296 σε σύνολο 20) είχαν υπογράψει ο κείμενο δηλώνοντας ενυπόγραφα τη συναίνεσή τους με τις αρχές και τη δεοντολογία μας, για Υπεύθυνη λειτουργία και διαχείριση. φρέσκα προϊόντα: προϊόντα κρέατος: 1.62 είδη, οπωροκηπευτικά: 1.82 είδη, θαλασσινά 69 είδη. προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας: «ΑΒ»: 187 είδη «ΑΒ ΒΙΟ»: 127 είδη «ΑΒ terra leaf»: 17 είδη «ΑΒ Επιλογή»: 16 είδη «ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη»: 96 είδη «6»: 20 είδη «CARE»: 2.1 είδη επώνυμα προϊόντα: βιολογικά προϊόντα: 723 έτοιμα γεύματα: 108

7 7 Για την ασφάλειά σας: Εφαρμόζουμε το σύστημα HACCP: Σύστημα οργάνωσης, που στοχεύει στη διάθεση ασφαλών τροφίμων και βασίζεται στην πρόληψη κινδύνων. Η εφαρμογή του καλύπτει όλη την εφοδιαστική αλυσίδα από την παραλαβή μέχρι την πώληση. Παράλληλα ακολουθούμε τους κανονισμούς του ISO 9001: 1. στην εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα υγιεινής, 2. στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση του συστήματος HACCP 3. στις επιθεωρήσεις υγιεινής και 4. στους επαληθευτικούς ελέγχους προϊόντων και καταστημάτων. Εφαρμόζουμε το σύστημα «ΑΓΡΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ»: Μια νέα διαδικασία που αναπτύξαμε και εφαρμόζουμε στην ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: ποιοτική αξιολόγηση προϊόντων των προμηθευτών, εργαστηριακός έλεγχος υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και επιθεώρηση προμηθευτών σε επίπεδο αγροτεμαχίων και συσκευαστηρίων (φρούτα, λαχανικά). 2006: To Tμήμα Διασφάλισης Ποιότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος βραβεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Διάκριση EFQM RECOGNIZED FOR EXCELLENCE IN EUROPE «Αναγνώριση για την Επιχειρηματική Αριστεία» -Τριών Αστέρων. 2008: Στην ΑΒ Βασιλόπουλος απονεμήθηκε το 2008 βραβείο Καλύτερης Φήμης (Famous Brands) για την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, την έμπρακτη κοινωνική υπευθυνότητα και τη δημιουργία θετικής δημοσιότητας και «εμπειρίας» στο καταναλωτικό κοινό.

8 8 Αναγράφουμε σε όλα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας την ενδεικτική ημερήσια πρόσληψη GDA: Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, εδώ και χρόνια χτίζουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας, πέραν από την προσφερόμενη ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων μας, με ενημερωτικές εκδόσεις και καινοτόμες κινήσεις. Πιο πρόσφατη από αυτές, η αναγραφή στις ετικέτες των προϊόντων ιδιωτικής μας ετικέτας της ενδεικτικής ημερήσιας πρόσληψης (GDA, Guideline Daily Amount). Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των πελατών μας, αλλά και των υπολοίπων καταναλωτών, να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα για τα προϊόντα που καταναλώνουν, αλλά και τη συνεισφορά τους στη δίαιτα τους, αναγράψαμε έως το τέλος του 2010 σε περίπου 675 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, που επιδέχονται αυτήν την αναφορά, τα στοιχεία GDA. Υπολογίζεται, ότι μέχρι το τέλος του 2011, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή σε όλα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που διατίθενται στα καταστήματά μας. Η ενδεικτική ημερήσια πρόσληψη υποδεικνύει το ποσοστό κάποιων σημαντικών θρεπτικών συστατικών των τροφίμων (ενέργεια, λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά, σάκχαρα, νάτριο κτλ) που λαμβάνονται από μια μερίδα προϊόντος (με βάση δίαιτα θερμίδων, που αντιστοιχούν στις μέσες ημερήσιες ανάγκες πρόσληψης ενός ενήλικα). Στην ΑΒ Βασιλόπουλος δεν εστιάζουμε μόνο στην ποιότητα των τροφίμων και των υπηρεσιών, αλλά πρωτίστως στους ανθρώπους που θα τα διαχειριστούν και στο τρόπο που θα σας εξυπηρετήσουν. Υπηρεσίες της ΑΒ κατά τη διάρκεια της παρουσίας σας στα καταστήματα, όπως και μετά την έξοδο σας από αυτά: Κάρτα αγορών ΑΒ Plus Δυνατότητα παραγγελιών μέσω internet, τηλέφωνο ή fax και δωρεάν αποστολή αγορών (άνω των 60 ) στο σημείο που επιθυμείτε Δωροεπιταγές Ενημέρωση μέσω εκπαιδευτικών φυλλαδίων για θέματα όπως ο ασφαλής χειρισμός των τροφίμων στο σπίτι και η κατανόηση των συμβόλων που φέρουν οι επισημάνσεις στα τρόφιμα Κόκκινη τσάντα (Red Bag) που αφορά στη διερεύνηση των παραπόνων σας, σε συνεργασία με τους προμηθευτές και τους παραγωγούς των τροφίμων, όπως και παροχή γραπτών απαντήσεων προς εσάς Προφορική ή έγγραφη ενημέρωση στις απορίες που μας στέλνετε εγγράφως, προφορικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας στην ιστοσελίδα της ΑΒ Πιστωτική κάρτα AB VISA σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα Δυνατότητα ανταλλαγής πόντων με την κάρτα BONUS της ALPHA BANK Δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών ΔΕΗ Δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων παγκοσμίως μέσω της Western Union Υπηρεσίες ΑΤΜ

9 9 2008: Βραβεύσεις Βραβείο Απασχόλησης «Ευ επιχειρείν» απονεμήθηκε για την Αφοσίωση, Εμπειρία και Στρατηγική που επέδειξε η ΑΒ Βασιλόπουλος. 2009: 2010: 1ο βραβείο «CEO & CSR» για το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα ως ο πρώτος CEO σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. 2ο βραβείο «CEO & CSR» Καλύτερης Εισηγμένης Εταιρείας σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Βραβείο Retail Manager για το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα 1ο βραβείο «CEO & CSR» για την καλύτερη ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Βραβείο BRAVO-Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον καλύτερο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε θέματα Αγοράς.

10 10 H επιτυχία μας εξαρτάται άμεσα από την πρόοδο των συνεργατών μας και την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων που δραστηριοποιούμαστε!

11 11 Οι τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε αποτελούν μέρος της ταυτότητάς μας. Τα 223 καταστήματα του δικτύου μας βρίσκονται στον πυρήνα δεκάδων τοπικών κοινοτήτων, σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, γεγονός που μας δημιουργεί την ευθύνη για άμεση στήριξη της ανάπτυξης και διατήρησης της συνοχής των κοινωνιών αυτών. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, που με τη συστηματική συνεργασία εθελοντικών οργανώσεων και φορέων, στοχεύουν στην επίλυση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων. Ως ενεργό μέλος της κοινωνίας ο ρόλος της ΑΒ δεν σταματά στα παραπάνω. Αντίστοιχη φροντίδα δείχνουμε και για τους συναδέλφους μας προσφέροντάς τους ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον και παροχές που σέβονται και στηρίζουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα δραστηριοποίησης σε θέματα κοινωνικής προσφοράς, δεσμευόμαστε στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών που λειτουργούμε. Οι συστηματικές μας πρωτοβουλίες: ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ Στην ΑΒ ακράδαντα πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι μας το αξίζουν και πρέπει να είναι ευχαριστημένοι! Πρόγραμμα «Υγεία & Ευεξία» Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα κάλυψης επιμέρους αναγκών, δικών τους αλλά και της οικογένειάς τους θεσπίσαμε μια σειρά επιπλέον παροχών, με στόχο την ισορροπία της επαγγελματικής και προσωπικής τους ζωής. Γι αυτό καταρτίσαμε και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα «Υγεία & Ευεξία» για τους εργαζομένους μας και τις οικογένειές τους, με παροχές που πλέον έχουν παγιωθεί στη συνείδηση όλων μας! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιπρόσθετες παροχές, που βασίζονται σε τέσσερις (4) άξονες: τη σωματική υγεία, τη συναισθηματική υγεία, τη διατροφή και τη φυσική άσκηση. Έκπτωση αγορών από τα καταστήματα της εταιρείας, δωροεπιταγές για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα για όλους τους εργαζομένους, καθώς και πρωτοχρονιάτικα δώρα για τα παιδιά τους, επιβραβεύσεις πολυετούς προσφοράς στην εταιρεία, πρόσθετη νοσοκομειακή περίθαλψη, ασφάλεια ζωής σε περίπτωση θανάτου από ασθένεια ή από ατύχημα, bonus παραγωγικότητας κτλ, είναι μερικές μόνο από τις παροχές μας, οι οποίες δίδονται, είτε σε όλους τους συναδέλφους, είτε υπό κάποιες προϋποθέσεις. Θεωρούμε υποχρέωση μας την παροχή ενημερωτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς

12 12 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει συσταθεί (από την 01/06/2009) ειδική Επιτροπή Χορηγιών, η οποία διαχειρίζεται συγκεκριμένο κονδύλι του προϋπολογισμού για την ενίσχυση φορέων και ενεργειών που έχουν σχέση με υγεία, την πρόνοια και την αλληλεγκύη των τοπικών κοινωνιών. Συγκεκριμένα: τους συνάδελφους μας, που αντιμετωπίζουν προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα που χρήζουν εξειδικευμένης φροντίδας. Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε την «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ», η οποία αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες και στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι. Παράλληλα, υλοποιούμε κατασκηνωτικά προγράμματα για τα παιδιά όλων των εργαζομένων. Συγκεκριμένα το 2010, 485 παιδιά, ηλικίας από Β Δημοτικού έως Β Γυμνασίου, συμμετείχαν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εφαρμόζει η ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με ιδιωτικές κατασκηνώσεις υψηλών προδιαγραφών. Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των μαθητών προσφέροντας στα παιδιά των εργαζομένων, ηλικίας 6-18 ετών, δωροεπιταγές ΑΒ Βασιλόπουλος, για τις αγορές σχολικών ειδών από τα καταστήματα της εταιρείας. Συνολικά το 2010, δόθηκαν δωροεπιταγές σε ισάριθμα παιδιά εργαζομένων. Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «Υγεία & Ευεξία» καθ όλη τη διάρκεια του 2010 υλοποιήθηκε σειρά παλιών και νέων προγραμμάτων, με τη συμμετοχή πλήθους συνεργατών. Συγκεκριμένα: Περίπου 900 συνάδελφοι, ή/ και μέλη των οικογενειών τους, συμμετείχαν σε διαγνωστικά προγράμματα εξετάσεων υγείας, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με μεγάλο διαγνωστικό κέντρο. 210 συνάδελφοι γράφτηκαν σε μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων, με προνομιούχες τιμές που τους εξασφάλισε η ΑΒ. 160 συνάδελφοι ζήτησαν τη βοήθεια κοινωνικών λειτουργών μέσω της «Κοινωνικής Υπηρεσίας» προκειμένου να ξεπεράσουν προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα. Ενισχύουμε οικονομικά Ιδρύματα και Μ.Κ.Ο.: Σε ετήσια βάση διαθέτουμε ποσό που αντιστοιχεί στο 0,025% των πωλήσεων της ΑΒ Βασιλόπουλος σε χορηγίες, καλύπτοντας ανάγκες μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην προστασία της παιδικής ηλικίας, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και στην υγεία. Το ποσό που διατέθηκε το 2010 σε δωρεές και φιλανθρωπικούς σκοπούς ανήλθε στα Με το ποσό αυτό ενισχύθηκαν 26 διαφορετικοί φορείς, σε αυτούς περιλαμβάνονται Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Νοσοκομεία, Σύλλογοι και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

13 Επενδύουμε στη συνεχή ενημέρωση των καταναλωτών σε συνδυασμό με την κοινωνική συνεισφορά: Μέσω εντύπων όπως το «εγχειρίδιο του καταναλωτή» και το έντυπο για την ασφάλεια των τροφίμων. Ενώ παράλληλα, 2 φορές το χρόνο, εκδίδουμε το περιοδικό ΑΒ Magazine, το οποίο διατίθεται σε όλα μας τα καταστήματα έναντι του συμβολικού ποσού των 0,20 και του οποίου τα έσοδα δίνονται σε ΜΚΟ (για το 2010 συνολικά δόθηκαν στη ΜΚΟ ΦΛΟΓΑ). Στηρίζουμε τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων: Το 2010 διατέθηκαν από το δίκτυο καταστημάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος για την ενίσχυση 202 τοπικών φορέων. 200: 200 Η ΑΒ Βασιλόπουλος τιμήθηκε για την κοινωνική της ευαισθησία και για την υλική υποστήριξη στο Κέντρο Προστασίας Σπαστικών. Υποστηρίζουμε το έργο της «Ελληνικής Τράπεζας Τροφίμων»: Στην ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζουμε και υποστηρίζουμε από την ίδρυσή του (1995) το μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την καταπολέμηση της πείνας «Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων», με τη δωρεάν διάθεση τροφίμων. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2010, η ΑΒ Βασιλόπουλος διέθεσε τρόφιμα συνολικού βάρους κιλών και αξίας ,34, τα οποία στη συνέχεια η Τράπεζα μοίρασε σε ιδρύματα με περιορισμένους πόρους, που προσφέρουν στήριξη σε ηλικιωμένους, παιδιά, άστεγους, άτομα με ειδικές ανάγκες και ανθρώπους που βρίσκονται σε προγράμματα απεξάρτησης. Υλοποιούμε για η χρονιά την κοινωνική εκστρατεία ενημέρωσης «ΣΥΝ στην ΥΓΕΙΑ»: Αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για θέματα που αφορούν στην υγιεινή διατροφή, συνεχίζουμε για 3η χρονιά την κοινωνική εκστρατεία με βασικό μήνυμα «ΙΣΟΡΡΟ- ΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ = ΣΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» μέσω: 1. ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟ- ΣΕΩΝ όπως: NUTRILIFE με αναφορά σε προϊόντα της Μεσογειακής Διατροφής, 1 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ με αναφορά στη Μεσογειακή Διατροφή και Πυραμίδα, FOOD LABELLING αναλυτικός οδηγός για την κατανόηση των συμβόλων και των πληροφοριών που υπάρχουν πάνω σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων ΕΝΤΥΠΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ για την προώθηση προϊόντων Μεσογειακής Διατροφής, αλλά και της Ειδικής Διατροφής, όπως light προϊόντα, λειτουργικά τρόφιμα, εμπλουτισμένα προϊόντα, προϊόντα για ειδικές παθήσεις. 2. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ στους κατόχους της κάρτας ΑΒ PLUS ( πελάτες), με 27 κουπόνια, από επώνυμα προϊόντα, που συμπεριλαμβάνονται στις βασικές τροφές της ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ. ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΗΜΑΝΣΕΩΝ (STANDS, AΦΙΣΕΣ, ΒΑΝΝΕRS ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ) στα καταστήματα μας με το βασικό μήνυμα της εκάστοτε καμπάνιας και παρέχοντας την απαραίτητη πληροφόρηση.

14 1 Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασική μας προτεραιότητα! Στόχος μας η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την εφαρμογή των αρχών βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος. Η ορθή διαχείριση της κατανάλωσης των φυσικών πόρων και ο περιορισμός του περιβαλλοντικού μας αντίκτυπου, που προκαλείται από τις καθημερινές μας δραστηριότητες αποτελούν, για την ΑΒ Βασιλόπουλος, βασικό τομέα ευθύνης. Οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται, τόσο στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων για τις μεταφορές και τις υπηρεσίες διανομής των προϊόντων μας, όσο και στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαίου και νερού που απαιτείται για τη λειτουργία των καταστημάτων μας και τον περιορισμό ενός σημαντικού όγκου αποβλήτων, όπως χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί, με τις συνακόλουθες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Επενδύουμε σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και λειτουργούμε τα πρώτα πράσινα καταστήματα ΑΒ! Με στόχο να μειώσουμε τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιδράσεις που προκαλούνται από τη λειτουργία μας, ήδη χρησιμοποιούμε λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, εκμεταλλευόμαστε την απορριπτόμενη θερμότητα των ψυκτικών μηχανημάτων για τη θέρμανση νερού. Τοποθετούμε γυάλινα καπάκια στις καταψύξεις των νέων μας καταστημάτων - καθώς η μέθοδος αυτή έχει ήδη ολοκληρωθεί σε όλα τα παλιά. Επιθεωρούμε όλα μας τα καταστήματα για ενεργειακές απώλειες και μειώνουμε τις απώλειες σε Freon από τα ψυκτικά μας συστήματα. Από το 2008 έχουμε τοποθετήσει φωτοβολταϊκά συστήματα στα καταστήματα του Ελληνικού και της Εθνικής, στα οποία η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για το 2010, ανήλθε στις KWh. Κατά τη διάρκεια του 2010, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές μας, εγκαταστήσαμε σύστημα διαχείρισης φωτισμού σε 19 καταστήματά μας, σύστημα διαχείρισης κλιματισμού σε 6 και boiler σε άλλα 3. Ενώ παράλληλα, πιλοτικά στο κατάστημά μας στην Αμφιθέα, εγκαταστήσαμε γυάλινες πόρτες στα ψυγεία συντηρήσεων του τμήματος Self Service, με στόχο να μελετήσουμε την αποδοτικότητα και αυτής της μεθόδου. Επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητές μας σε αυτόν τον τομέα λειτουργήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια τα πρώτα μας πράσινα καταστήματα, στον Αγ. Δημήτριο και τη Σταμάτα Αττικής, που έχουν τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας σε ποσοστό που μπορεί να αγγίξει το 30% και 40% αντίστοιχα, σε σχέση με τα συμβατικά καταστήματα. Στόχος να δοκιμάσουμε νέες πρακτικές, που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε τον στόχο μας και να μειώσουμε κατά 20% το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα έως το Ειδικότερα, στο κατάστημα της Σταμάτας ή Green Store, όπως ονομάσαμε το καινοτόμο αυτό κατάστημα, καταφέραμε να συνδυάσουμε ακόμα περισσότερες πρακτικές. Φωτοβολταϊκά πάνελ για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Ηλιακοί συλλέκτες που καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του κτηρίου σε ζεστό νερό. Αλου-

15 1 ΑΒ Βασιλόπουλος Αγίου Δημητρίου ΑΒ GREEN BUILDING στον Άγιο Δημήτριο βραβεύτηκε, το 2009, με το θεσμοθετημένο βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Greenbuilding, για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, ενώ η ΑΒ Βασιλόπουλος επιλέχθηκε ανάμεσα στις 1 πιο καινοτόμες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις με επενδύσεις στην ενεργειακή κατανάλωση των κτιρίων και με απώτερο στόχο μια πιο βιώσιμη Ευρώπη. μινοκατασκευές, διπλά τζάμια και ενισχυμένη επένδυση που περιορίζουν την απώλεια θερμότητας από το κτήριο. Κατασκευή προθάλαμου εισόδου εξόδου στο κατάστημα που εμποδίζει την απώλεια θερμότητας. Ανοίγματα οροφής με ρυθμιζόμενη ροή αέρα για φυσικό αερισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ειδικά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και πόρτες στα ψυγεία, καθώς και χρήση του φιλικότερου προς το περιβάλλον CO2 σε σχέση με το συμβατικό φρέον. Σύστημα γεωθερμίας, που

16 16 αξιοποιεί τη θερμότητα του εδάφους το χειμώνα και διοχετεύει αυτή του κτιρίου στο έδαφος το καλοκαίρι και κατά συνέπεια συμβάλλει στην εξασφάλιση ιδανικής θερμοκρασίας ανάλογα με την εποχή. Φωτοσωλήνες στην οροφή και πλαϊνοί φεγγίτες, με αυτόματες περσίδες, ελεγχόμενης σκίασης για αύξηση του φυσικού φωτισμού. Υιοθέτηση του συστήματος BMS (Building Management System), που εξασφαλίζει αποδοτικότερη και οικονομικότερη χρήση ενέργειας, καθώς ελέγχει και διαχειρίζεται την λειτουργία των συστημάτων φωτισμού, κλιματισμού και αερισμού. Σύστημα συλλογής βρόχινου νερού από την οροφή και αποθήκευσή του ώστε να χρησιμοποιηθεί για την άρδευση του καταστήματος, στους χώρους υγιεινής και στο σύστημα πυρόσβεσης. Η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών όπως μάρμαρο, ξύλο, ασβεστόλιθος κ.τ.λ., είναι κάποιες από τις πρωτοποριακές νέες μεθόδους που εφαρμόσαμε εκεί. Διαχείρισης Συσκευασιών προσφέροντάς σας, μέσω της δημιουργίας των Ολοκληρωμένων κέντρων ανακύκλωσης - Recycling Centers, τη δυνατότητα της άμεσης ανακύκλωσης υλικών και συσκευασιών. Σε 0 καταστήματά μας υπάρχει η δυνατότητα ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών, μεταλλικών κουτιών (αλουμινίου, λευκοσιδήρου), γυάλινων φιαλών, πλαστικών σακουλών, μπαταριών, και πλαστικών δοχείων. Ενώ, στα κεντρικά γρα- Κατηγορίες και ποσότητες υλικών που συγκεντρώθηκαν προς ανακύκλωση, αποτέφρωση και υγειονομική ταφή το 2010: Πλαστικά μπουκάλια: 16,7 τόνοι Νάιλον συσκευασίας από τις κεντρικές αποθήκες: 207, τόνοι Μεταλλικά κουτιά: 19,91 τόνοι Γυάλινες φιάλες: 1,187 τόνοι Μπαταρίες 19,2967 τόνοι Ανακυκλώνουμε με Κέντρα Ανακύκλωσης Recycling Centers: Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη που εφάρμοσε πρώτη το Σύστημα Ατομικής Εναλλακτικής Χαρτί: 122, τόνοι Λαμπτήρες: 0,789 τόνοι (789, kg) Χαρτόνια συσκευασίας: τόνοι Μαγειρικό λάδι: 8,266 τόνοι Ζωικά απόβλητα: τόνοι

17 17 Tην τελευταία πενταετία ανακυκλώθηκαν ,094 τόνοι συσκευασιών στα κέντρα ανακύκλωσης ΑΒ Βασιλόπουλος. Συγκεκριμένα: 1.6,0 τόνοι πλαστικών συσκευασιών & νάιλον κεντρικών αποθηκών 926,69 τόνοι συσκευασιών από λευκοσίδηρο και 9,6 τόνοι συσκευασιών αλουμινίου 89,7 τόνοι γυάλινων συσκευασιών 26.96,929 τόνοι χαρτί φεία της εταιρείας και σε άλλα 22 καταστήματα λειτουργούν μικρότερα συστήματα ανακύκλωσης 2 υλικών (πλαστικών μπουκαλιών και μεταλλικών κουτιών). Δεν σταματάμε όμως στα κέντρα ανακύκλωσης, αντίθετα επεκτείναμε τις δράσεις μας και σε άλλες κατηγορίες υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν, όπως λάδι τηγανίσματος, το οποίο όταν δεν ανακυκλώνεται καταλήγει στο αποχετευτικό δίκτυο και επιβαρύνει το περιβάλλον. Ήδη συλλέγουμε τηγανέλαιο από τα τμήματα «Έτοιμου Φαγητού» που λειτουργούν σε 82 καταστήματά μας και από 55 ειδικές δεξαμενές ανακύκλωσης λαδιού διαθέσιμες για τους πελάτες μας. Συγκεκριμένα, καθ όλη τη διάρκεια του 2010 συγκεντρώσαμε 85,266 τόνους τηγανελαίου, που στη συνέχεια προωθήσαμε για βιομηχανική χρήση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που φτάνουν στους χώρους Υγειονομικής Ταφής (Χ.Υ.Τ.Α.). Τέλος, προχωρήσαμε και στην ανακύκλωση χρησιμοποιημένων λαμπτήρων, τοποθετώντας ειδικούς κάδους συλλογής σε 52 καταστήματα του δικτύου μας, στα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της εταιρείας. Με τον τρόπο αυτό οι απορριπτόμενοι λαμπτήρες αποθηκεύονται, μεταφέρονται και ανακυκλώνονται, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ώστε να μη διαφεύγουν τοξικά στοιχεία στο περιβάλλον.

18 18 Διαχειριζόμαστε υπεύθυνα τα απόβλητά μας Βασικός μας στόχος είναι η λιγότερο δυνατή παραγωγή αποβλήτων, και η ανακύκλωση του μεγαλύτερου δυνατού όγκου αυτών. Το 2010, η εταιρεία συνέχισε την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης των αποβλήτων της συνολικού βάρους τόνων, με βασικούς τρόπους διάθεσης τις μεθόδους της ανακύκλωσης, της αποτέφρωσης και της υγειονομικής ταφής. Τα απόβλητα που διαχειριστήκαμε με τη μέθοδο της ανακύκλωσης, αποτέλεσαν το 71,47% του συνολικού όγκου των αποβλήτων της εταιρείας και αφορούσαν κυρίως σε υλικά που δεν χρησιμοποιήθηκαν και σε υλικά που μετά τη χρήση τους ανακυκλώθηκαν και διατέθηκαν προς μεταπώληση. Τα υλικά αυτά προέρχονται τόσο από τα καταστήματα και τις κεντρικές αποθήκες, όσο και από τα γραφεία της εταιρείας και αφορούν κυρίως χαρτί, χαρτόνια και νάιλον συσκευασίας. Σε αυτές τις ποσότητες δεν συμπεριλαμβάνονται υλικά από τις επιστροφές προϊόντων των πελατών. Τα απόβλητα που διαχειριστήκαμε με τη μέθοδο της αποτέφρωσης και της υγειονομικής ταφής, αποτέλεσαν το 28,53% του συνολικού όγκου των αποβλήτων της εταιρείας και αφορούν κυρίως σε ζωικά απόβλητα. Τέλος, τα διάφορα απορρίμματα από τη λειτουργία της εταιρείας, όπως π.χ. γυαλί, ξύλο, ηλεκτρονικά απορρίμματα, και μέταλλα συγκεντρώνονται από τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων που ανήκουν τα καταστήματα και τα κέντρα διανομής της εταιρείας και στέλνονται στους αντίστοιχους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Ελέγχουμε τη διακίνηση των εμπορευμάτων μας προς όφελος του περιβάλλοντος Με την εφαρμογή του κεντρικοποιημένου συστήματος διακίνησης προϊόντων μειώσαμε δραστικά τον αριθμό παραδόσεων των εμπορευμάτων, διασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος τόσο από τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και της ρύπανσης, αλλά και τη μείωση κυκλοφοριακών προβλημάτων και ζητημάτων ηχορύπανσης στις περιοχές γύρω από τα καταστήματα. Με τον τρόπο αυτό, καταφέραμε να συστηματοποιήσουμε τα δρομολόγια παραλαβής και παράδοσης περιορίζοντας την εκπομπή λιγότερων οξειδίων του αζώτου και σωματιδίων πετρελαίου. Διαθέτουμε και προωθούμε οικολογικές επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και φωτοδιασπώμενες σακούλες Περιορίζουμε τη χρήση της πλαστικής σακούλας με την πώληση οικολογικών επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών. Συνολικά κατά τη διάρκεια του 2010 διατέθηκαν προς πώληση τσάντες, παράλληλα με τη δωρεάν διάθεση φωτοδιασπώμενων σακουλών. Συμμετέχουμε ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία Earth Hour Κάθε χρόνο συμμετέχουμε ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία Earth Hour σβήνοντας τις εξωτερικές πινακίδες όλων των καταστημάτων για δύο ημέρες, μειώνοντας παράλληλα στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα τις ανάγκες ηλεκτροδότησής τους. Οι δεσμεύσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος σε ότι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος Επέκταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ανακύκλωσης - Recycling Centers στα καταστήματα του δικτύου μας. Έως το τέλος του 2010 το 6% του στόλου των οχημάτων μας αποτελούνταν από οχήματα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ενώ ο στόχος μας για το 2011 είναι να αυξήσουμε το ποσοστό αυτό στο 2,%. Ως μέλος του Ομίλου Delhaize, συμμετέχουμε στο στόχο για τη μείωση του ανθρακικού μας αποτυπώματος (Carbon Foot Print) κατά 20% ως το Η εγκυρότητα των μετρήσεων και των αποτελεσμάτων μας διασφαλίζεται από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία σε ετήσια βάση. Επέκταση των δεξαμενών ανακύκλωσης τηγανέλαιου και των κάδων ανακύκλωσης λαμπτήρων πυρακτώσεως.

19 19 Ενεργούμε εθελοντικά Σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις, όλοι εμείς που εργαζόμαστε στην ΑΒ Βασιλόπουλος, συνεισφέρουμε κάθε χρόνο σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Το 2010, με αφορμή την ημέρα Περιβάλλοντος και σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, φροντίσαμε τον υγρότοπο της Βραυρώνας. Κατασκευάσαμε, σε επιλεγμένες θέσεις, φωλιές από ξύλο, για να φιλοξενούν πουλιά, αλλά και την υπόλοιπη βιοποικιλότητα του υγρότοπου (ασπόνδυλα, ερπετά, μικροθηλαστικά). Βραβεύσεις 2008: η ΑΒ Βασιλόπουλος τιμήθηκε με το χρυσό EFFIE στην κατηγορία GREEN, το βραβείο GREEN RETAIL και το βραβείο «ΟΙΚΟΠΟ- ΛΙΣ 2008» στην κατηγορία «Χορηγία Περιβαλλοντικού Έργου» για την καμπάνια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. 2009: 2010: ο βραβείο «CEO & CSR» για την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την ενέργεια ανακύκλωσης μαγειρικού λαδιού. Τρία () βραβεία στα Retail Awards: Retailer of the Year, Retail Campaign (AB TV ads, Testimonials), CSR Retail Strategy για την Κινητή Μονάδα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. το ΣΔΕ απονέμει στην ΑΒ Βασιλόπουλος το Αριστείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την Κινητή Μονάδα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. η ΑΒ Βασιλόπουλος τιμήθηκε με το Βραβείο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010» στην κατηγορία «Φιλικές Περιβαλλοντικές Πολιτικές», για την Κινητή Μονάδα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της ΑΒ, η οποία καθ όλη την διάρκεια του έτους περιόδευσε σε 10 δήμους ανά την Ελλάδα με σκοπό να ενημερώσει εκπαιδεύσει το κοινό για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

20 20 Επιδόσεις της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Δεσμευόμαστε στην προσέγγιση της έννοιας της «Τριπλής Βασικής Αρχής» ότι η συνολική επίδοσή μας, ως εταιρεία, πρέπει να υπολογίζεται με βάση τη συνδυασμένη προσφορά μας στην οικονομική ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος και στο κοινωνικό κεφάλαιο. Αριθμός καταστημάτων 186 Επιφάνεια πωλήσεων (m 2 ) Καταστήματα δικτύου δικαιόχρησης Έλεγχοι Ποιότητας & Ασφάλειας Ποσοστό συμμόρφωσης Επώνυμων προϊόντων 88,8% Ποσοστό συμμόρφωσης Προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Ποσοστό συμμόρφωσης Φρέσκων προϊόντων 9,1% 89,% Ποσοστό συμμόρφωσης Έτοιμων γευμάτων 98,9 % Ποσοστό συμμόρφωσης Προμηθευτών 79,6% Ποσοστό συμμόρφωσης Καταστημάτων ΑΒ 98,7% Προϊόντα Δίκαιου Εμπορίου Συνολικός αριθμός προϊόντων στην προσφερόμενη ποικιλία Συνολικές πωλήσεις Προϊόντων Δίκαιου Εμπορίου ( ) 1.11 Βιολογικά Προϊόντα Συνολικός αριθμός προϊόντων στην προσφερόμενη ποικιλία 712 Συνολικές πωλήσεις Βιολογικών Προϊόντων (χιλ. )

21 21 Συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (Κwh) Συνολική κατανάλωση καυσίμων για διακίνηση εμπορευμάτων (lit) Συνολικό βάρος κατανάλωσης χαρτιού (t) Συνολικός αριθμός εταιρικών πτήσεων για επαγγελματικούς σκοπούς Ποσοστό οχημάτων του στόλου της εταιρείας με προδιαγραφές μοντέρνας τεχνολογίας (EURO IV ή V) Νερό Συνολική κατανάλωση νερού (m 3 ) Συνολική κατανάλωση νερού ανά τετραγωνικό μέτρο πωλήσεων (m 3 ) Συνολική κατανάλωση νερού ανά τετραγωνικό μέτρο κτηρίων διοίκησης της εταιρείας Συνολική κατανάλωση νερού ανά τετραγωνικό μέτρο κέντρων διανομής (m 3 ) Ανακύκλωση Συνολικός αριθμός Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανακύκλωσης - Recycling Centers % Συνολικό βάρος χρησιμοποιημένων μπαταριών (tn) 19,0 Συνολικό βάρος γυάλινων φιαλών (tn) Συνολικό βάρος πλαστικών μπουκαλιών και νάιλον συσκευασίας (tn) Συνολικό βάρος μεταλλικών κουτιών (αλουμινίου και λευκοσιδήρου) (tn) 1,187 27,26 19,91 Συνολικό βάρος μαγειρικού λαδιού (tn) 8,26 Συνολικό βάρος χρησιμοποιημένων λαμπτήρων (tn) 0,79 Απόβλητα Συνολικό βάρος αποβλήτων προς ανακύκλωση και μη (tn) Συνολικό βάρος αποβλήτων που ανακυκλώθηκαν (tn) Συνολικό βάρος αποβλήτων που στάλθηκαν για αποτέφρωση ή υγειονομική ταφή (tn) 2.871

22 22 Τοπικές κοινωνίες Συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για την οικονομική ενίσχυση Ιδρυμάτων και Μ.Κ.Ο ( ) Συνολικό ποσό δωροεπιταγών που διατέθηκε για τη στήριξη αναγκών των τοπικών κοινοτήτων ( ) Ποσοστό προσλήψεων εργαζομένων από τις τοπικές κοινωνίες Εργαζόμενοι % Συνολικός αριθμός εργαζομένων 9.87 Συνολικός αριθμός προσλήψεων (πλήρους & μερικής απασχόλησης) Μέσος όρος ετών παραμονής των εργαζομένων στην εταιρεία Ποσοστό θέσεων διευρυμένης ευθύνης που καλυφθήκαν από εργαζόμενους της εταιρείας Συνολικός αριθμός γυναικών σε θέσεις διευρυμένης ευθύνης Συνολικός αριθμός εργαζομένων ατόμων με αναπηρία Συνολικός αριθμός εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες διαφορετικής εθνικότητας από την ελληνική Συνολικός αριθμός ατυχημάτων που προκάλεσαν τραυματισμούς ,2 Συνολικός αριθμός θανατηφόρων ατυχημάτων 0 Συνολικός αριθμός απολεσθέντων ημερών λόγω ατυχημάτων Συνολικός αριθμός εργαζομένων που πήραν μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα Ασφάλειας & Υγιεινής Συνολικός αριθμός ανθρωποωρών εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας & Υγιεινής Δείκτης ατυχημάτων (IR),298 Δείκτης απολεσθέντων ημερών λόγω ατυχημάτων (LDR) 2,99 Δείκτης απολεσθέντων ημερών λόγω απουσιών (AR) 2,2 Μέσος όρος εκπαιδευτικών ωρών / εργαζόμενο 17,9 Συνολικός αριθμός εργαζομένων της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ που έλαβαν μέρος σε εθελοντικές εταιρικές πρωτοβουλίες 6

23

24 MEDA COMMUNICATION Το έντυπο αυτό έχει τυπωθεί σε χαρτί οικολογικό με λιγότερη χημική επεξεργασία. Γι αυτό πιθανόν να παρουσιάζει εκτυπωτικές αδυναμίες. Αυτή είναι μια ακόμη προσπάθεια της ΑΒ για το περιβάλλον.

Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011. Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα!

Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011. Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011 Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! 2 Γιάννης Κυρίτσης Chief Operating Officer Greece & Albania Στην ΑΒ Βασιλόπουλος πιστεύουμε ακράδαντα, ότι οι εταιρείες υποχρεούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ 2012

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ 2012 ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ 2012 Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! 1 Λεωνίδας Βρεττάκος Chief Operating Officer Η Υπεύθυνη λειτουργία μιας επιχείρησης είναι διαχρονική, δεν περιορίζεται σε περιόδους

Διαβάστε περισσότερα

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2 Η Π.Α.Ε.Γ.Α.Ε. (Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος) είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ - Μια εταιρία δεν μπορεί να θεωρείται «πράσινη» αν δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ * ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ * ΕΥΘΥΝΗ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ * ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ * ΕΥΘΥΝΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η εταιρική κοινωνική ευθύνη αναφέρεται στις ενέργειες των επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην συμβολή αντιμετώπισης περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Η Βασιλείου

Διαβάστε περισσότερα

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP)

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) Ιανουάριος 2012 Περιεχόμενα 1. H Εταιρία 2. Δήλωση Δέσμευσης Διοίκησης 3. Δέσμευση προς την Αγορά 4. Ανθρώπινα Δικαιώματα- Συνθήκες Εργασίας 5. Περιβάλλον 6. Καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές.

Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές. Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές. Οι συχνές φυσικές καταστροφές που οφείλονται στις κλιματικές αλλαγές έχουν καταστήσει κατανοητό σε όλους ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μείζονoς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. ΤΖΙΒΑΚΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ Α.Μ.:7760 ΣΑΜΠΟΥΡ ΣΤΕΛΛΑ Α.Μ.:7851 Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Κάββουρα Νίκη Καθηγήτρια εφαρμογών ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Το

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ο Σ Τ Ο Μ Ε Α Σ Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Δ ιαχείριση αστικών

Διαβάστε περισσότερα

3. Πρώτες Ύλες και Απόβλητα

3. Πρώτες Ύλες και Απόβλητα Ε. Ελέγχουμε την κατανάλωση ρεύματος στα Καταστήματα Το πρόγραμμα ανακατασκευής των καταστημάτων μας το 1, είχε ως αποτέλεσμα, τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος στα καταστήματά μας, η οποία μειώθηκε το

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΑΣΙΝΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών 19.9.13

ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΑΣΙΝΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών 19.9.13 ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΑΣΙΝΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών 19.9.13 Οι νόμοι απέτυχαν να παρέχουν την ικανοποιητική καθοδήγηση και οριοθέτηση για Την σωστή χρήση των φυσικών μας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μέσα από την κύρια αποστολή του, την εκπαίδευση και την έρευνα, έχει συμβάλλει σημαντικά στην κατανόηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΒ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΑΒ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΒ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 1970: Η AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ εφαρμόζει σύστημα ανακύκλωσης χαρτονένιων κιβωτίων συσκευασίας με ειδικές πρέσες ΑΒ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 1992: Η AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ εφαρμόζει

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμησης Ενέργειας

Εξοικονόμησης Ενέργειας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Πράσινη Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Ενέργειας Γ. Βουγιουκλάκης Υπ. Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς ΚΑΠΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική ιαχείριση σε ξενοδοχειακές µονάδες

Περιβαλλοντική ιαχείριση σε ξενοδοχειακές µονάδες Περιβαλλοντική ιαχείριση σε ξενοδοχειακές µονάδες Συστήµατα διαχείρισης, εξοικονόµησης και αειφορίας Περιβαλλοντική διαχείριση και ξενοδοχειακές µονάδες Από στοιχεία των τελευταίων 20 ετών, το κόστος ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στις υπηρεσίες Υγείας: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. (ISO 9001 ISO 22000 ISO 14001 ISO 27001 ISO 50001 OHSAS 18001) Σχετικές

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Πράσινο Εστιατόριο είναι εκείνη η επιχείρηση εστίασης που σταδιακά μειώνει το ανθρακικό της αποτύπωμα βάσει ενός βιώσιμου σχεδίου εξέλιξης και στη συνέχεια,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠ Αθήνα, 08/03/10

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομο Ενημερωτικό Υλικό Μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων για το Ανθρακικό Αποτύπωμα ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 -1-

Σύντομο Ενημερωτικό Υλικό Μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων για το Ανθρακικό Αποτύπωμα ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 -1- ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Σύντομο Ενημερωτικό Υλικό Μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων για το Ανθρακικό Αποτύπωμα Πως οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις επηρεάζουν το περιβάλλον και πως μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από τον οικιακό χώρο

Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από τον οικιακό χώρο Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από τον οικιακό χώρο Κ. Αμπελιώτης, Λέκτορας Τμ. Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Οι επιβαρύνσεις συνοπτικά Κατανάλωση φυσικών πόρων Ρύπανση Στην

Διαβάστε περισσότερα

Κυρία Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κυρίες και κύριοι σύνεδροι, Καλημέρα σας.

Κυρία Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κυρίες και κύριοι σύνεδροι, Καλημέρα σας. Κυρία Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κυρίες και κύριοι σύνεδροι, Καλημέρα σας. Θα ήθελα να συγχαρώ την Περιφέρεια Αττικής και την ΕΔΣΝΑ για τα διοργάνωση του συνεδρίου και να ευχαριστήσω

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ «Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους για να ενεργούν υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους για να τους παρακάμψουν» ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ Βληκίδου Χρυσαφένια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENBUILDING

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENBUILDING ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENBUILDING 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΩΡ H ΑΚΤΩΡ είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία στην Ελλάδα με πάνω από εξήντα χρόνια δυναμικής συμμετοχής στην

Διαβάστε περισσότερα

NEWS TICKET GO TO ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

NEWS TICKET GO TO ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 TICKET NEWS ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ Αγαπητοί συνεργάτες, 01 H περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή για την εταιρία μας. Η Accor Services, όπως την ξέρατε μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα!

Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ 2014 1 Λεωνίδας Βρεττάκος Chief Operating Officer Βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! Αυτή είναι η δέσμευσή μας απέναντί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το όραμα και οι εταιρικές αξίες του Ομίλου ΓΙΟΥΛΑ προσδιορίζουν στον μέγιστο βαθμό τη

Διαβάστε περισσότερα

Κάνοντας ανακύκλωση πετυχαίνουμε:

Κάνοντας ανακύκλωση πετυχαίνουμε: ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Παραθέτουμε τα αποτελέσματα της ερευνητικής εργασίας της κ ας Αθανασιάδου Δέσποινας Εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε Απόβλητα - «Ένας φυσικός πόρος στο σχολείο μας;»

ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε Απόβλητα - «Ένας φυσικός πόρος στο σχολείο μας;» Λέξεις κλειδιά: Απορρίμματα, ανακύκλωση, ρύπανση, υγεία, προστασία περιβάλλοντος, ΧΥΤΥ, ΧΑΔΑ Εισαγωγή Απόβλητα ένα επίκαιρο ζήτημα, που αποτελεί διαχρονικά ένα κρίσιμο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009 Στην Ελλάδα η έρευνα για την «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Υπεύθυνη Κατανάλωση» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για 5 η φορά

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TYΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy Λευκωσία, 22 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Η βιομηχανική συμβίωση ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης

Η βιομηχανική συμβίωση ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Χημικών Μηχανικών Η βιομηχανική συμβίωση ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης Καθηγήτρια Μαρία Λοϊζίδου Αθήνα, 3/4/2014 Βιομηχανική Συμβίωση Ως Βιομηχανική Συμβίωση (Industrial

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2012

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2012 ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 212 Το 212 ο Δήμος Ελευσίνας συνέχισε την οργάνωση της

Διαβάστε περισσότερα

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΙ ΟΧΤΩ ΠΥΛΕΣ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΙ ΟΧΤΩ ΠΥΛΕΣ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΙ ΟΧΤΩ ΠΥΛΕΣ http://www.teachernet.gov.uk/sustainableschools/ Μετάφραση από τα αγγλικά: Ειρήνη Λυμπέρη ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; Η αειφόρος

Διαβάστε περισσότερα

Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.

Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ WE DO LOCAL ΓΙΑ ΠΛΟΙΑ Επιχείρηση Επωνυμία: Κωδικός: Στοιχεία Υπεύθυνου Επώνυμο: Όνομα: Πατρώνυμο: Διεύθυνση Επιχείρησης Τοποθεσία: Δ. Δ.: Περ. Ενότητα: Δυνατότητα λήψης

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον

Πολιτική για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον Πολιτική για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον Παγκόσμια Πολιτική της Novartis 1 Μαρτίου 2014 Έκδοση HSE 001.V1.EL 1. Εισαγωγή Στη Novartis, ο στόχος μας είναι να είμαστε ηγέτες στην Υγεία, την

Διαβάστε περισσότερα

Η Ανακύκλωση Αποβλήτων στην Ελλάδα.

Η Ανακύκλωση Αποβλήτων στην Ελλάδα. Η Ανακύκλωση Αποβλήτων στην Ελλάδα. Δρα Αδαμάντιου Δ. Σκορδίλη Γεν. Δ/ντή Ε.Ο.ΑΝ. ΕΛ.ΙΝ.Υ.ΑΕ. ΑΘΗΝΑ 2012 Παραγωγή Αποβλήτων στην ΕΕ Οικιακά 241 εκατ τον. Βιομηχανικά 427» Κατασκευές 510» Ενέργεια - Δραστ.

Διαβάστε περισσότερα

ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕΡΟΣ 3-4 ΙΩΑΝΝΗΣ Λ. ΣΟΥΦΛΗΣ Δρ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (isouflis@otenet.gr) ΜΑΙΟΣ 2013 ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΡΧΕΣ, ΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΤΑΣΕΙΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάζει τη. ζωή μας. www.epperaa.gr. www.ypeka.gr. Προστατεύει από τα Απόβλητα

Αλλάζει τη. ζωή μας. www.epperaa.gr. www.ypeka.gr. Προστατεύει από τα Απόβλητα Προστατεύει από τα Απόβλητα Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ ενισχύει την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων βελτιώνει την Ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

To Πρόβλημα. Κάθε Κύπριος παράγει περίπου: 2 κιλά σκουπίδια / ημέρα

To Πρόβλημα. Κάθε Κύπριος παράγει περίπου: 2 κιλά σκουπίδια / ημέρα To Πρόβλημα Κάθε Κύπριος παράγει περίπου: 2 κιλά σκουπίδια / ημέρα Tι σημαίνει «Ανακύκλωση»? Ανακύκλωση είναι η διαδικασία της παρασκευής νέων αγαθών από ένα προϊόν που έχει φτάσει στο τέλος του κύκλου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ. «Είμαστε εδώ» για το Περιβάλλον

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ. «Είμαστε εδώ» για το Περιβάλλον ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ «Είμαστε εδώ» για το Περιβάλλον Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΕΙΝΑΙ «ΕΔΩ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, συμπληρώνοντας, φέτος, 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ανανεώνει τη δέσμευση

Διαβάστε περισσότερα

Καθηµερινά δίπλα σας, µε υπευθυνότητα

Καθηµερινά δίπλα σας, µε υπευθυνότητα Καθηµερινά δίπλα σας, µε υπευθυνότητα 2 K. Mαχαίρας ιευθύνων Σύµβουλος Η AB Bασιλόπουλος µε 71 χρόνια εµπειρία στα τρόφιµα και µε µια ανοδική πορεία που την κατατάσσει ως τον 5ο µεγαλύτερο εργοδότη στη

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική ιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική ιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική ιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Το ΑΠΘ έχει δεσμευθεί στην υιοθέτηση θεμελιωδών αρχών της ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης με κύριους στόχους:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 1 Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αγροδιατροφικού τομέα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΣΙΝΕΣΑΓΡΟΤΙΚΕΣ& ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΕΣΑΓΡΟΤΙΚΕΣ& ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ Μετη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ημερίδα ManagEnergy Έξυπνη Χρηματοδότηση και Τεχνική Υποστήριξη για Δράσεις Βιώσιμης Ενέργειας στην Ελλάδα ΠΡΑΣΙΝΕΣΑΓΡΟΤΙΚΕΣ& ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τι κερδίζω με την ανακύκλωση Τι χάνω αν δεν κάνω ανακύκλωση Ανακύκλωση Χαρτιού Ανακύκλωση Γυαλιού Ο ρόλος του Πολίτη στη Ανακύκλωση του Γυαλιού

Τι κερδίζω με την ανακύκλωση Τι χάνω αν δεν κάνω ανακύκλωση Ανακύκλωση Χαρτιού Ανακύκλωση Γυαλιού Ο ρόλος του Πολίτη στη Ανακύκλωση του Γυαλιού Τι κερδίζω με την ανακύκλωση Τα οφέλη με την ανακύκλωση δεν είναι μόνο άμεσα οικονομικά, είναι κυρίως περιβαλλοντικά. Με την ανακύκλωση ωστόσο πετυχαίνουμε: Να επαναχρησιμοποιήσουμε πρώτη ύλη από αυτά

Διαβάστε περισσότερα

HOMO EDUCANDUS - ΑΓΩΓΗ. «Η περιβαλλοντική διαχείριση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Homo educandus - Αγωγή, ένα πράσινο σχολείο»

HOMO EDUCANDUS - ΑΓΩΓΗ. «Η περιβαλλοντική διαχείριση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Homo educandus - Αγωγή, ένα πράσινο σχολείο» HOMO EDUCANDUS - ΑΓΩΓΗ «Η περιβαλλοντική διαχείριση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Homo educandus - Αγωγή, ένα πράσινο σχολείο» ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ PROJECT (Ι) 1 η ΟΜΑΔΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Green Dot (Cyprus) Public Co Ltd Αλλαγές στη συλλογή των υλικών από το 2010

Green Dot (Cyprus) Public Co Ltd Αλλαγές στη συλλογή των υλικών από το 2010 Green Dot (Cyprus) Public Co Ltd Αλλαγές στη συλλογή των υλικών από το 2010 Σάκης Θεοδοσίου Εμπορικός Διευθυντής Green Dot (Cyprus) Public Co Ltd Green Dot (Cyprus) Public Co Ltd Το μόνο αδειοδοτημένο

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας.

Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας. Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας. Χριστίνα Νεοφυτίδου Λειτουργός Νεολαίας, Τομέας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Τι είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη; Σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY: THE BUSINESS CASE FOR THE ENVIRONMENT ENERGY SAVING & BUILDINGS. Alexia Macheras, George Kolefas

CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY: THE BUSINESS CASE FOR THE ENVIRONMENT ENERGY SAVING & BUILDINGS. Alexia Macheras, George Kolefas CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY: THE BUSINESS CASE FOR THE ENVIRONMENT ENERGY SAVING & BUILDINGS Ε.Α.Σ.Ε 17.12.13 Alexia Macheras, George Kolefas Οι νόµοι απέτυχαν να παρέχουν την ικανοποιητική καθοδήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση βελτίωσης επαγγελματικών συνθηκών, αύξησης των πωλήσεων και αποφυγής προστίμων

Πρόταση βελτίωσης επαγγελματικών συνθηκών, αύξησης των πωλήσεων και αποφυγής προστίμων Χριστίνα Καλογεροπούλου Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ Μέλος ΤΕΕ Αρ Μητρώου: 127929 Τηλ.: 2710-2790 Κιν.: 699-3996226 E-mail: christy_jour@yahoo.gr Πρόταση βελτίωσης επαγγελματικών συνθηκών, αύξησης των πωλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ Με τη συγχρηµατοδότηση της Ελλάδας ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ Μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση Υπάρχουσα κατάσταση Μηδενική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα Tηλ: 210 8211.124- Fax: 210 8215.909, E-mail: rector@aueb.gr, www.aueb.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα Tηλ: 210 8211.124- Fax: 210 8215.909, E-mail: rector@aueb.gr, www.aueb. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα Tηλ: 210 8211.124- Fax: 210 8215.909, E-mail: rector@aueb.gr, www.aueb.gr Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος

Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος 4 ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Λευκωσία, 01.07.2011 Η GENESIS

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ 4 «Υποστήριξη της μετάβασης προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Γραμμές

Κατευθυντήριες Γραμμές ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Κατευθυντήριες Γραμμές Eco Commerce ΟΔΗΓΟΣ ΒΕΛΤΙΣΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΒΕΛΤΙΣΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ A. ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 1. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΦΘ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΦΘ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΦΘ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Α. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.1. Μόνωση οροφής Α.2. Μόνωση εξωτερικών τοίχων Α.3. Ταρατσόκηποι Α.4. Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων & μονών

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αποβλήτων στην Κύπρο

Διαχείριση Αποβλήτων στην Κύπρο Διαχείριση Αποβλήτων στην Κύπρο ΜΕΡΟΠΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΗΛΙΩΤΟΥ Τμήμα Περιβάλλοντος 16 Μάιου 2013 Λευκωσία 1 Διαχείριση αποβλήτων Εφαρμογή ευρωπαϊκών νομοθετημάτων Οδηγία πλαίσιο για τα απόβλητα Οδηγία για τις

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας. μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη

Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας. μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη Εισαγωγή γή Η Schneider Electric νοιάζεται για την ελληνική οικονομία & κοινωνία Βοηθά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Πράσινα σταθερά δίκτυα

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Πράσινα σταθερά δίκτυα ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Πράσινα σταθερά δίκτυα Νέ Ντέπη Τζιμέα Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας ΟΤΕ Περιβαλλοντική ρβ πολιτική ΟΤΕ Οι τηλεπικοινωνίες είναι από τους πλέον φιλικούς

Διαβάστε περισσότερα

Διάθεση αστικών αποβλήτων αποβλήτων στην στην ΕΕ % 30 XYT XY A Αποτέφρ φ ωση Ανακύ κ κλω κ ση λω & Κομποστ.

Διάθεση αστικών αποβλήτων αποβλήτων στην στην ΕΕ % 30 XYT XY A Αποτέφρ φ ωση Ανακύ κ κλω κ ση λω & Κομποστ. Η Aνακύκλωση ύ λ Στερεών Αποβλήτων στην Ελλάδα. Παρόν και προοπτικές Αδαμάντιου Δ. Σκορδίλη Δρ ος Χημικού Μηχανικού Ecotec 2010 Παραγωγή Αποβλήτων στην ΕΕ Οικιακά 241 εκατ τον. Βιομηχανικά 427» Κατασκευές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΟΑΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΟΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΟΑΝ Αθήνα, 25 Μαρτίου 2014 1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διάθεση αστικών αποβλήτων αποβλήτων στην στην ΕΕ % 30 XYT XY A Αποτέφρ φ ωση Ανακύ κ κλω κ ση λω & Κομποστ.

Διάθεση αστικών αποβλήτων αποβλήτων στην στην ΕΕ % 30 XYT XY A Αποτέφρ φ ωση Ανακύ κ κλω κ ση λω & Κομποστ. Η Aνακύκλωση Στερεών Αποβλήτων στην Ελλάδα. Παρόν και προοπτικές Αδαμάντιου Δ. Σκορδίλη Δρ ος Χημικού Μηχανικού Προσυνεδριακή Εκδήλωση HELECO Πάτρα 2010 Παραγωγή Αποβλήτων στην ΕΕ Οικιακά 241 εκατ τον.

Διαβάστε περισσότερα

Η εναλλακτική διαχείριση απορριµµ. στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΜΠ 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Η εναλλακτική διαχείριση απορριµµ. στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΜΠ 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Η εναλλακτική διαχείριση απορριµµ µµάτων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΜΠ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ http://www.ntua.gr/perivallontiki_omada

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια: Τεχνικές παρεμβάσεις και πράσινα επαγγέλματα στην πράξη Χαρίσιος Αχίλλας Βιώσιμη Ανάπτυξη

Εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια: Τεχνικές παρεμβάσεις και πράσινα επαγγέλματα στην πράξη Χαρίσιος Αχίλλας Βιώσιμη Ανάπτυξη Εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια: Τεχνικές παρεμβάσεις και πράσινα επαγγέλματα στην πράξη Χαρίσιος Αχίλλας Δρ Μηχανολόγος Μηχανικός Βιώσιμη Ανάπτυξη 1 Βιώσιμη Ανάπτυξη βιωσιμότητα: η πιθανότητα, η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Η υγιεινή και ασφάλεια, μετρήσιμος στόχος βελτίωσης της απόδοσης και μέτρο επιτυχίας στο νοσοκομείο

Η υγιεινή και ασφάλεια, μετρήσιμος στόχος βελτίωσης της απόδοσης και μέτρο επιτυχίας στο νοσοκομείο ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ - EDITORIAL Η υγιεινή και ασφάλεια, μετρήσιμος στόχος βελτίωσης της απόδοσης και μέτρο επιτυχίας στο νοσοκομείο Ο όρος υγεία και ασφάλεια στην εργασία αφορά τις συνθήκες και τους παράγοντες

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι ΚΟ Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι ΚΟ Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αλίαρτος, 09 Σεπτεμβρίου 2015 ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ Αρ. Πρωτ.: 8.444 Γραφείο Δημάρχου Προς Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι ΚΟ Σ Η Μ Ε Ι Ω

Διαβάστε περισσότερα

Οριζόντια Προτεραιότητα & Εγκάρσιος Στόχος

Οριζόντια Προτεραιότητα & Εγκάρσιος Στόχος Οριζόντια Προτεραιότητα & Εγκάρσιος Στόχος Στην Πρόταση Κανονισμού για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης μετά το 2013, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην καινοτομία αφού, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα,

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας

Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας Φωτοβολταϊκά Αστείρευτη ενέργεια από τον ήλιο! Η ηλιακή ενέργεια είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας στη διάθεση μας.τα προηγούμενα χρόνια η τεχνολογία και το κόστος παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Δηλώσεις επίσημων προσκεκλημένων

Δηλώσεις επίσημων προσκεκλημένων Δηλώσεις επίσημων προσκεκλημένων Δήλωση κ. Peter Bakker, President, World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) «Το Action2020 είναι η πλατφόρμα, βάση της οποίας το WBCSD και τα μέλη του

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική Αποδοτικότητα

Περιβαλλοντική Αποδοτικότητα Περιβαλλοντική Αποδοτικότητα Ναυσικά Ζευγώλη Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κοινωνικής Συνεισφοράς, Vodafone 17.12.2013 Vodafone Ελλάδας: 20 χρόνια παρουσίας & συνεχούς ανάπτυξης Εξυπηρετούμε τους

Διαβάστε περισσότερα

Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας

Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας GRV Energy Solutions S.A Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας Ανανεώσιμες Πηγές Σκοπός της GRV Ενεργειακές Εφαρμογές Α.Ε. είναι η κατασκευή ενεργειακών συστημάτων που σέβονται το περιβάλλον με εκμετάλλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΣ Α

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΣ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΣ Α Αρφανάκου Αναστασία ΥΠΕΚΑ Γραφείο Εναλλακτικής ιαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων Θεσμικό Πλαίσιο για την Ανακύκλωση Νόμος 4042/ 2012 (ενσωμάτωση

Διαβάστε περισσότερα

Με ευθύνη για τους Ανθρώπους μας

Με ευθύνη για τους Ανθρώπους μας Η ιστορία της PITSOS 1865 Ίδρυση της εταιρείας ΠΙΤΣΟΣ Α.Ε. - PITSOS από την ομώνυμη οικογένεια για την παραγωγή μικρών οικιακών συσκευών και συσκευών πετρελαίου 1959 Έναρξη της παραγωγής ψυγείων και θερμαστρών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης Μαμάη 3, 10440, Αθήνα, Τηλ: 210-82.24.481 www.ecorec.gr Κλεισόβης 9, 10677 Αθήνα, Τηλ: 210-38.40.774-5 www.greenpeace.gr Μαμάη 3, 10440 Αθήνα Τηλ: 210 8228795 www.medsos.gr

Διαβάστε περισσότερα

To 1 ο Κλιματικά Ουδέτερο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο στον κόσμο και η Οικολογική Σήμανση

To 1 ο Κλιματικά Ουδέτερο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο στον κόσμο και η Οικολογική Σήμανση To 1 ο Κλιματικά Ουδέτερο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο στον κόσμο και η Οικολογική Σήμανση ποια είναι η GAEA Η GAEA είναι μια Ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1995 προκειμένου να καλύψει το κενό που υπήρχε

Διαβάστε περισσότερα

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Πιλοτικό Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ανάφης και Χάλκης Γεώργιος Ν. Μακρυωνίτης Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Δ Η Μ Ο Σ Ι Ο Σ Τ Ο Μ Ε Α Σ Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Διαχείριση αστικών

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο. για σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ερωτηματολόγιο. για σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ερωτηματολόγιο για σχολεία Δευτεροβάθμιας ς Aυτό το ερωτηματολόγιο πρέπει να συμπληρωθεί από όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην Κατηγορία Γ στην αρχή και το τέλος της περιόδου που

Διαβάστε περισσότερα

NEWS TICKET GO TO ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ. Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

NEWS TICKET GO TO ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ. Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, TICKET NEWS ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, 07 Καθώς καλωσορίζουμε το νέο έτος, όλοι ως συνήθως κάνουμε τον απολογισμό μας για τη χρονιά που πέρασε, ενώ

Διαβάστε περισσότερα

«Εμπειρία από την εγκατάσταση πιστοποιήσιμου συστήματος HACCP στην ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε.»

«Εμπειρία από την εγκατάσταση πιστοποιήσιμου συστήματος HACCP στην ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε.» «Εμπειρία από την εγκατάσταση πιστοποιήσιμου συστήματος HACCP στην ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε.» Διονυσόπουλος 1 Δ., Ντάτσικα 1 Β., Χατζοπούλου 2 Α.Κ., Τσιλφίδης 3 Ι. 1 ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ A.E., 2 SCIELAB 3 ISOLAB

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 3. Πληροφορίες σχετικά με τον Κοινωνικό Απολογισμό 4. Εταιρικό Προφίλ 7

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 3. Πληροφορίες σχετικά με τον Κοινωνικό Απολογισμό 4. Εταιρικό Προφίλ 7 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 3 Πληροφορίες σχετικά με τον Κοινωνικό Απολογισμό 4 Εταιρικό Προφίλ 7 ΕΚΕ: Επιχειρηματική Προσέγγιση και Βασικές Δεσμεύσεις 14 Εταιρική Διακυβέρνηση 19 Κοινωνικοί

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Γραμμές ΠΛΑΝΕΤ

Κατευθυντήριες Γραμμές ΠΛΑΝΕΤ Κατευθυντήριες Γραμμές ΠΛΑΝΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΒΕΛΤΙΣΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ A. ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 1. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κλείνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση της περιβαλλοντικής Συνείδησης στο πλαίσιο του προγράμματος Νεολαία σε Δράση

Ενίσχυση της περιβαλλοντικής Συνείδησης στο πλαίσιο του προγράμματος Νεολαία σε Δράση ΝΕΟΙ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Συμμαχία για την Ενίσχυση της περιβαλλοντικής Συνείδησης στο πλαίσιο του προγράμματος Νεολαία σε Δράση Διερεύνηση της Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας των Νέων ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2013

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2013 ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 213 Το 213 ο Δήμος Ελευσίνας συνέχισε την οργάνωση της

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη. Η Remedica νοιάζεται

Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη. Η Remedica νοιάζεται Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη Η Remedica νοιάζεται Το Συγκρότημα Remedica ιδρύθηκε το 1960 και είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Κύπρο. Η Remedica παρασκευάζει ένα ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων. Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας

Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων. Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Πολιτική Οι στόχοι της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής: Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής Ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Τσάκωνα Μηχανικός Περιβάλλοντος. Η εναλλακτική οπτική στην αντιμετώπιση των αποβλήτων

Μαρία Τσάκωνα Μηχανικός Περιβάλλοντος. Η εναλλακτική οπτική στην αντιμετώπιση των αποβλήτων Μαρία Τσάκωνα Μηχανικός Περιβάλλοντος Η εναλλακτική οπτική στην αντιμετώπιση των αποβλήτων Χρήση ενός προϊόντος παραπάνω από μία φορά Επιδιόρθωση για μακροβιότερη χρήση Μοίρασμα ή δανεισμός των υλικών

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2014

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2014 ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 214 Το 214 ο Δήμος Ελευσίνας συνέχισε την οργάνωση της

Διαβάστε περισσότερα

«Οι αρμοδιότητες που έχει το επιστημονικό προσωπικό στους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς περιλαμβάνουν σύνταξη προτάσεων χορηγίας, διαπραγματεύσεις με

«Οι αρμοδιότητες που έχει το επιστημονικό προσωπικό στους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς περιλαμβάνουν σύνταξη προτάσεων χορηγίας, διαπραγματεύσεις με ύστερα από 14 συνεργασίες με ΜΚΟ 144 περιβαλλοντικά και κοινωνικά έργα και 98 χορηγούς χρηματοδότες μπορούμε να βοηθήσουμε την υλοποίηση των στόχων σας; athens - brussels «Οι αρμοδιότητες που έχει το επιστημονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

Το smart cascade και η λειτουργία του

Το smart cascade και η λειτουργία του Καινοτομία HITACHI Έξυπνος διαδοχικός ψυκτικός κύκλος (Smart Cascade) Από τον Γιάννη Κονίδη, Μηχανολόγο Μηχανικό Τομέας Συστημάτων Κλιματισμού ΑΒΒ Ελλάδος Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος θέρμανσης, με τη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: Κωνσταντινιά Τσιρογιάννη. Βασιλική Χατζηκωνσταντίνου (ΠΕ04)

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: Κωνσταντινιά Τσιρογιάννη. Βασιλική Χατζηκωνσταντίνου (ΠΕ04) ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: Κωνσταντινιά Τσιρογιάννη (ΠΕ02) Βασιλική Χατζηκωνσταντίνου (ΠΕ04) Β T C E J O R P Υ Ν Η Μ Α Ρ Τ ΤΕ Α Ν Α Ν Ε Ω ΣΙ Μ ΕΣ Π Η ΓΕ Σ ΕΝ Ε Ρ ΓΕ Ι Α Σ. Δ Ι Ε Ξ Δ Σ Α Π ΤΗ Ν Κ Ρ Ι ΣΗ 2 Να

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛO Γ O Σ OΙΚΙΑΚO Υ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚO Υ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜO Υ

ΚΑΤΑΛO Γ O Σ OΙΚΙΑΚO Υ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚO Υ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜO Υ ΚΑΤΑΛO Γ O Σ OΙΚΙΑΚO Υ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚO Υ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜO Υ H από το 1916 πρωτοπορεί στην Αμερική, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας καινοτομικά προϊόντα κλιματισμού και θέρμανσης. Παράλληλα, χρησιμοποιεί τη

Διαβάστε περισσότερα

Καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μυρτώ Θεοφιλίδη

Καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μυρτώ Θεοφιλίδη Καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο Μυρτώ Θεοφιλίδη ΚΑΠΕ, Τμήμα Ανάπτυξης Αγοράς 10 Μαρτίου 2010 Χώρα των Βάσκων, Ισπανία Μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας της για την Προστασία του Περιβάλλοντος (IHOBE), η

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Σκοπός του συγκεκριμένου Σήματος είναι η πιστοποίηση των προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ - ELIHMED

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ - ELIHMED ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ - ELIHMED Ημερομηνία συμπλήρωσης: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΤΙΡΙΟΥ Πιλοτική Κατοικία: Τοποθεσία: Ιδιοκτήτης: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΩΤΟΜΕΝΟΥ Φύλο: Α Θ Ηλικία: Αρχηγός νοικοκυριού: Μέλος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μ sc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΕ 9 ΒΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το Εχγειρίδιο του Καλού Ανακυκλωτή. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Το Εγχειρίδιο του Καλού Ανακυκλωτή

Το Εχγειρίδιο του Καλού Ανακυκλωτή. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Το Εγχειρίδιο του Καλού Ανακυκλωτή ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Το Εγχειρίδιο του Καλού Ανακυκλωτή ΕΙΣΑΓΩΓΗ Έστω και καθυστερημένα, η Κύπρος μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη των χωρών που θέτουν ως πρωταρχικό περιβαλλοντικό στόχο την ανακύκλωση κάθε μορφής αποβλήτων.

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη. των Δικαιωμάτων. και Ευθυνών. των Εθελοντών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Διακήρυξη. των Δικαιωμάτων. και Ευθυνών. των Εθελοντών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Διακήρυξη των Δικαιωμάτων και Ευθυνών των Εθελοντών Συμμετέχω Διαμορφώνω Συμμετέχω Έχω ρόλο

Διαβάστε περισσότερα