Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα!"

Transcript

1 Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα!

2

3 K. Mαχαίρας Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Delhaize «Εταιρική Υπευθυνότητα δεν σημαίνει απλά μια πολιτική που θα προκαλέσει στο κοινό θετικά συναισθήματα για την εταιρεία. Εταιρική Υπευθυνότητα σημαίνει κουλτούρα, σημαίνει σεβασμός προς το συνάνθρωπο, το συνάδελφο, το περιβάλλον». Για την ΑΒ Εταιρική Υπευθυνότητα σημαίνει όλα τα παραπάνω και εκφράζεται με την παροχή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων, με την υπεύθυνη λειτουργία των καταστημάτων μας, που προσπαθεί να επιβαρύνει στο ελάχιστο τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Σημαίνει επίσης την ανάπτυξη κοινωνικών πρωτοβουλιών και δράσεων άρρηκτα συνδεδεμένων με τις κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη της επιτυχούς πολιτικής μας, η εμπιστοσύνη σας όλα τα χρόνια παρουσίας μας στην Ελληνική αγορά λιανεμπορίου. Μαζί σας ξεκινήσαμε πριν από 72 χρόνια να χτίζουμε την ιδέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας και μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να τη διαμορφώνουμε και να την εμπλουτίζουμε. Ελπίδα και στόχος μας για το μέλλον να εντάξουμε στην οικογένεια των συνεργατών μας και αμέτρητων πελατών μας, ανά την Ελληνική επικράτεια, όσο δυνατόν περισσότερα μέλη, όσο το δυνατόν περισσότερες δράσεις, όσο το δυνατόν περισσότερες καινοτομίες, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλους μας! Β. Σταύρου Εκτελεστικός Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων και CSR Steering Commitee member Η Εταιρική Υπευθυνότητα για εμάς σημαίνει Υπεύθυνη Λειτουργία, που μας υποδεικνύει συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και δράσης! Επιλέξαμε αυτόν τον δρόμο, καθώς θεωρούμε ότι είναι ο μόνος βιώσιμος, για το παρόν και για το μέλλον, για εμάς τους ίδιους, για τους προμηθευτές μας, αλλά πρώτιστος για τους πελάτες μας και τις κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε! Όλα αυτά τα χρόνια που ακολουθούμε την πολιτική της Εταιρικής Υπευθυνότητας, διδαχτήκαμε πράγματα, τα οποία στην πορεία ενσωματώσαμε στην κουλτούρα και την πολιτική μας! Η έννοια της φροντίδας, είναι μια από αυτές καθώς μας οδηγεί στην πολιτική που χαράσσουμε σε τρεις βασικούς τομείς «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ». A. Mαχαίρα Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Ε.Κ.Ε. ΤΟ 2010 ήταν ένας δύσκολος χρόνος για όλους. Για μας στην ΑΒ ήταν σημαντικό να κρατήσουμε τις ισορροπίες, να συνεχίσουμε χωρίς περικοπές τα περιβαλλοντικά μας προγράμματα και να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες για βοήθεια και υποστήριξη των ευπαθών ομάδων της χώρας μας. Βάλαμε πραγματικά τα δυνατά μας -όπως τα βάζουμε και το για να κάνουμε όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει και πιστεύουμε ότι βοηθούν το κοινωνικό σύνολο. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε, είτε είναι συνάδελφοι,είτε κοινωνικοί εταίροι, και συνεχίζουμε να επενδύουμε σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος με όλα τα μέτρα που παίρνουμε για την εξοικονόμηση ενέργειας.

4 Αναζητούμε διαρκώς το καινούργιο που προσθέτει αξία σε ό,τι κάνουμε! Με περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας στα τρόφιμα, η ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκεται καθημερινά κοντά σας, λειτουργώντας 223 καταστήματα σε όλη τη χώρα! Ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας με μια ποικιλία προϊόντων και πλήθος υπηρεσιών που υποστηρίζονται από περίπου βασικούς προμηθευτές και περισσότερους από εργαζόμενους. Η εμπιστοσύνη σας, όλα αυτά τα χρόνια, μας δυναμώνει και μας κάνει να φροντίζουμε διαρκώς για την καθημερινή κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών σας αναγκών, αλλά και τη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση της εξυπηρέτησής σας. Με τη δυναμική που μας προσφέρει η θέση μας στην αγορά -2η μεγαλύτερη σε τζίρο αλυσίδα στο χώρο του λιανεμπορίου και 5ος μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα-, αισθανόμαστε σήμερα, ακόμη πιο έντονα, ευθύνη απέναντί σας για συνεχή βελτίωση της λειτουργίας μας, καθώς μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να συνεισφέρουμε θετικά τόσο σε οικονομικό, εργασιακό όσο και σε περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο. Στην ΑΒ Βασιλόπουλος γνωρίζουμε ότι λειτουργώντας αποτελεσματικά και υπεύθυνα, δεν κάνουμε απλά το σωστό, αλλά δημιουργούμε συνθήκες καλής εταιρικής κοινωνικής δραστηριότητας στην αγορά όπου αναπτυσσόμαστε. Σκοπός του εντύπου, είναι να προσφέρει ενημέρωση για τη στρατηγική, τις ενέργειες και τους στόχους της ΑΒ Βασιλόπουλος. Συγκεκριμένα, καλύπτονται οι τρεις θεμέλιοι πυλώνες δραστηριοποίησής μας «ΠΡΟΪΟΝΤΑ» «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» «ΠΛΑΝΗΤΗΣ». Για κάθε έναν από αυτούς φροντίζουμε: Προϊόντα και υπηρεσίες: Nα ικανοποιούν στο μέγιστο τις ανάγκες σας σε ποσότητα, ποιότητα, ασφάλεια και τιμές.

5 Ανθρώπινο δυναμικό και τοπικές κοινότητες. Προσφέροντας κατάλληλες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους μας και αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην κάλυψη βασικών αναγκών των τοπικών κοινοτήτων, Προστασία του περιβάλλοντος. Βασική μας δέσμευση η περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία, γι αυτό με πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν ένα βιώσιμο μέλλον περιορίζουμε αφ ενός την επιβάρυνση που προκαλεί η καθημερινή μας δραστηριότητα και αφ ετέρου αναλαμβάνουμε εθελοντικές δράσεις για την πρόληψη και προστασία του φυσικού πλούτου.

6 6 Εταιρική υπευθυνότητα για μας σημαίνει υπεύθυνη διαχείριση! Διαχείριση που θέτει στην πρώτη γραμμή την ανταπόκρισή μας στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες σας! Για το λόγο αυτό, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη γνώση και την τεχνολογία. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τον καταναλωτή και συνεισφέρουμε στη βιωσιμότητα της ελληνικής παραγωγής τροφίμων. Έχοντας ως κύριο στόχο την κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών, φροντίζουμε για τη συνεχή αναβάθμιση όλων των προϊόντων μας εφαρμόζοντας αυστηρές πολιτικές ποιότητας και ασφάλειας και ακολουθώντας τιμολογιακή πολιτική, που καθιστά τα προϊόντα μας προσιτά σε όλους. Έτσι δεσμευόμαστε: α) για την προώθηση της υγιεινής διατροφής ως βασικό παράγοντα της καλής ποιότητας ζωής, β) για τη διασφάλιση του υψηλού βαθμού ποιότητας και ασφάλειας της ποικιλίας των προσφερόμενων προϊόντων, γ) για την ορθή ενημέρωση του κοινού για την ασφάλεια των τροφίμων και δ) για τις υπεύθυνες σχέσεις με την αλυσίδα εφοδιασμού μας, προκειμένου να διασφαλίζεται η παροχή ποιοτικών προϊόντων και η τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής. Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεργάζεται με περισσότερους από 1.00 βασικούς προμηθευτές που ανταποκρίνονται σε κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης που θέτουμε και που βασίζονται: στην ποιότητα, τη συνέπεια, την περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοση, την αποδοτικότητα και τις προσιτές τιμές! Επιπρόσθετα, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010 ζητήσαμε από τους όλους προμηθευτές προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας μας να συνυπογράψουν τον κώδικα Δεοντολογίας BSCI, που στοχεύει στη συμμόρφωση των εταιρειών, σε σαφώς ορισμένα, από διεθνείς οργανισμούς (π.χ. Η.Ε.), πρότυπα κοινωνικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου. Έως το τέλος του 2010, το 92,% αυτών (296 σε σύνολο 20) είχαν υπογράψει ο κείμενο δηλώνοντας ενυπόγραφα τη συναίνεσή τους με τις αρχές και τη δεοντολογία μας, για Υπεύθυνη λειτουργία και διαχείριση. φρέσκα προϊόντα: προϊόντα κρέατος: 1.62 είδη, οπωροκηπευτικά: 1.82 είδη, θαλασσινά 69 είδη. προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας: «ΑΒ»: 187 είδη «ΑΒ ΒΙΟ»: 127 είδη «ΑΒ terra leaf»: 17 είδη «ΑΒ Επιλογή»: 16 είδη «ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη»: 96 είδη «6»: 20 είδη «CARE»: 2.1 είδη επώνυμα προϊόντα: βιολογικά προϊόντα: 723 έτοιμα γεύματα: 108

7 7 Για την ασφάλειά σας: Εφαρμόζουμε το σύστημα HACCP: Σύστημα οργάνωσης, που στοχεύει στη διάθεση ασφαλών τροφίμων και βασίζεται στην πρόληψη κινδύνων. Η εφαρμογή του καλύπτει όλη την εφοδιαστική αλυσίδα από την παραλαβή μέχρι την πώληση. Παράλληλα ακολουθούμε τους κανονισμούς του ISO 9001: 1. στην εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα υγιεινής, 2. στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση του συστήματος HACCP 3. στις επιθεωρήσεις υγιεινής και 4. στους επαληθευτικούς ελέγχους προϊόντων και καταστημάτων. Εφαρμόζουμε το σύστημα «ΑΓΡΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ»: Μια νέα διαδικασία που αναπτύξαμε και εφαρμόζουμε στην ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: ποιοτική αξιολόγηση προϊόντων των προμηθευτών, εργαστηριακός έλεγχος υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και επιθεώρηση προμηθευτών σε επίπεδο αγροτεμαχίων και συσκευαστηρίων (φρούτα, λαχανικά). 2006: To Tμήμα Διασφάλισης Ποιότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος βραβεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Διάκριση EFQM RECOGNIZED FOR EXCELLENCE IN EUROPE «Αναγνώριση για την Επιχειρηματική Αριστεία» -Τριών Αστέρων. 2008: Στην ΑΒ Βασιλόπουλος απονεμήθηκε το 2008 βραβείο Καλύτερης Φήμης (Famous Brands) για την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, την έμπρακτη κοινωνική υπευθυνότητα και τη δημιουργία θετικής δημοσιότητας και «εμπειρίας» στο καταναλωτικό κοινό.

8 8 Αναγράφουμε σε όλα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας την ενδεικτική ημερήσια πρόσληψη GDA: Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, εδώ και χρόνια χτίζουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας, πέραν από την προσφερόμενη ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων μας, με ενημερωτικές εκδόσεις και καινοτόμες κινήσεις. Πιο πρόσφατη από αυτές, η αναγραφή στις ετικέτες των προϊόντων ιδιωτικής μας ετικέτας της ενδεικτικής ημερήσιας πρόσληψης (GDA, Guideline Daily Amount). Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των πελατών μας, αλλά και των υπολοίπων καταναλωτών, να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα για τα προϊόντα που καταναλώνουν, αλλά και τη συνεισφορά τους στη δίαιτα τους, αναγράψαμε έως το τέλος του 2010 σε περίπου 675 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, που επιδέχονται αυτήν την αναφορά, τα στοιχεία GDA. Υπολογίζεται, ότι μέχρι το τέλος του 2011, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή σε όλα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που διατίθενται στα καταστήματά μας. Η ενδεικτική ημερήσια πρόσληψη υποδεικνύει το ποσοστό κάποιων σημαντικών θρεπτικών συστατικών των τροφίμων (ενέργεια, λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά, σάκχαρα, νάτριο κτλ) που λαμβάνονται από μια μερίδα προϊόντος (με βάση δίαιτα θερμίδων, που αντιστοιχούν στις μέσες ημερήσιες ανάγκες πρόσληψης ενός ενήλικα). Στην ΑΒ Βασιλόπουλος δεν εστιάζουμε μόνο στην ποιότητα των τροφίμων και των υπηρεσιών, αλλά πρωτίστως στους ανθρώπους που θα τα διαχειριστούν και στο τρόπο που θα σας εξυπηρετήσουν. Υπηρεσίες της ΑΒ κατά τη διάρκεια της παρουσίας σας στα καταστήματα, όπως και μετά την έξοδο σας από αυτά: Κάρτα αγορών ΑΒ Plus Δυνατότητα παραγγελιών μέσω internet, τηλέφωνο ή fax και δωρεάν αποστολή αγορών (άνω των 60 ) στο σημείο που επιθυμείτε Δωροεπιταγές Ενημέρωση μέσω εκπαιδευτικών φυλλαδίων για θέματα όπως ο ασφαλής χειρισμός των τροφίμων στο σπίτι και η κατανόηση των συμβόλων που φέρουν οι επισημάνσεις στα τρόφιμα Κόκκινη τσάντα (Red Bag) που αφορά στη διερεύνηση των παραπόνων σας, σε συνεργασία με τους προμηθευτές και τους παραγωγούς των τροφίμων, όπως και παροχή γραπτών απαντήσεων προς εσάς Προφορική ή έγγραφη ενημέρωση στις απορίες που μας στέλνετε εγγράφως, προφορικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας στην ιστοσελίδα της ΑΒ Πιστωτική κάρτα AB VISA σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα Δυνατότητα ανταλλαγής πόντων με την κάρτα BONUS της ALPHA BANK Δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών ΔΕΗ Δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων παγκοσμίως μέσω της Western Union Υπηρεσίες ΑΤΜ

9 9 2008: Βραβεύσεις Βραβείο Απασχόλησης «Ευ επιχειρείν» απονεμήθηκε για την Αφοσίωση, Εμπειρία και Στρατηγική που επέδειξε η ΑΒ Βασιλόπουλος. 2009: 2010: 1ο βραβείο «CEO & CSR» για το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα ως ο πρώτος CEO σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. 2ο βραβείο «CEO & CSR» Καλύτερης Εισηγμένης Εταιρείας σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Βραβείο Retail Manager για το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα 1ο βραβείο «CEO & CSR» για την καλύτερη ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Βραβείο BRAVO-Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον καλύτερο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε θέματα Αγοράς.

10 10 H επιτυχία μας εξαρτάται άμεσα από την πρόοδο των συνεργατών μας και την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων που δραστηριοποιούμαστε!

11 11 Οι τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε αποτελούν μέρος της ταυτότητάς μας. Τα 223 καταστήματα του δικτύου μας βρίσκονται στον πυρήνα δεκάδων τοπικών κοινοτήτων, σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, γεγονός που μας δημιουργεί την ευθύνη για άμεση στήριξη της ανάπτυξης και διατήρησης της συνοχής των κοινωνιών αυτών. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, που με τη συστηματική συνεργασία εθελοντικών οργανώσεων και φορέων, στοχεύουν στην επίλυση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων. Ως ενεργό μέλος της κοινωνίας ο ρόλος της ΑΒ δεν σταματά στα παραπάνω. Αντίστοιχη φροντίδα δείχνουμε και για τους συναδέλφους μας προσφέροντάς τους ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον και παροχές που σέβονται και στηρίζουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα δραστηριοποίησης σε θέματα κοινωνικής προσφοράς, δεσμευόμαστε στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών που λειτουργούμε. Οι συστηματικές μας πρωτοβουλίες: ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ Στην ΑΒ ακράδαντα πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι μας το αξίζουν και πρέπει να είναι ευχαριστημένοι! Πρόγραμμα «Υγεία & Ευεξία» Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα κάλυψης επιμέρους αναγκών, δικών τους αλλά και της οικογένειάς τους θεσπίσαμε μια σειρά επιπλέον παροχών, με στόχο την ισορροπία της επαγγελματικής και προσωπικής τους ζωής. Γι αυτό καταρτίσαμε και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα «Υγεία & Ευεξία» για τους εργαζομένους μας και τις οικογένειές τους, με παροχές που πλέον έχουν παγιωθεί στη συνείδηση όλων μας! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιπρόσθετες παροχές, που βασίζονται σε τέσσερις (4) άξονες: τη σωματική υγεία, τη συναισθηματική υγεία, τη διατροφή και τη φυσική άσκηση. Έκπτωση αγορών από τα καταστήματα της εταιρείας, δωροεπιταγές για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα για όλους τους εργαζομένους, καθώς και πρωτοχρονιάτικα δώρα για τα παιδιά τους, επιβραβεύσεις πολυετούς προσφοράς στην εταιρεία, πρόσθετη νοσοκομειακή περίθαλψη, ασφάλεια ζωής σε περίπτωση θανάτου από ασθένεια ή από ατύχημα, bonus παραγωγικότητας κτλ, είναι μερικές μόνο από τις παροχές μας, οι οποίες δίδονται, είτε σε όλους τους συναδέλφους, είτε υπό κάποιες προϋποθέσεις. Θεωρούμε υποχρέωση μας την παροχή ενημερωτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς

12 12 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει συσταθεί (από την 01/06/2009) ειδική Επιτροπή Χορηγιών, η οποία διαχειρίζεται συγκεκριμένο κονδύλι του προϋπολογισμού για την ενίσχυση φορέων και ενεργειών που έχουν σχέση με υγεία, την πρόνοια και την αλληλεγκύη των τοπικών κοινωνιών. Συγκεκριμένα: τους συνάδελφους μας, που αντιμετωπίζουν προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα που χρήζουν εξειδικευμένης φροντίδας. Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε την «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ», η οποία αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες και στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι. Παράλληλα, υλοποιούμε κατασκηνωτικά προγράμματα για τα παιδιά όλων των εργαζομένων. Συγκεκριμένα το 2010, 485 παιδιά, ηλικίας από Β Δημοτικού έως Β Γυμνασίου, συμμετείχαν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εφαρμόζει η ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με ιδιωτικές κατασκηνώσεις υψηλών προδιαγραφών. Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των μαθητών προσφέροντας στα παιδιά των εργαζομένων, ηλικίας 6-18 ετών, δωροεπιταγές ΑΒ Βασιλόπουλος, για τις αγορές σχολικών ειδών από τα καταστήματα της εταιρείας. Συνολικά το 2010, δόθηκαν δωροεπιταγές σε ισάριθμα παιδιά εργαζομένων. Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «Υγεία & Ευεξία» καθ όλη τη διάρκεια του 2010 υλοποιήθηκε σειρά παλιών και νέων προγραμμάτων, με τη συμμετοχή πλήθους συνεργατών. Συγκεκριμένα: Περίπου 900 συνάδελφοι, ή/ και μέλη των οικογενειών τους, συμμετείχαν σε διαγνωστικά προγράμματα εξετάσεων υγείας, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με μεγάλο διαγνωστικό κέντρο. 210 συνάδελφοι γράφτηκαν σε μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων, με προνομιούχες τιμές που τους εξασφάλισε η ΑΒ. 160 συνάδελφοι ζήτησαν τη βοήθεια κοινωνικών λειτουργών μέσω της «Κοινωνικής Υπηρεσίας» προκειμένου να ξεπεράσουν προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα. Ενισχύουμε οικονομικά Ιδρύματα και Μ.Κ.Ο.: Σε ετήσια βάση διαθέτουμε ποσό που αντιστοιχεί στο 0,025% των πωλήσεων της ΑΒ Βασιλόπουλος σε χορηγίες, καλύπτοντας ανάγκες μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην προστασία της παιδικής ηλικίας, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και στην υγεία. Το ποσό που διατέθηκε το 2010 σε δωρεές και φιλανθρωπικούς σκοπούς ανήλθε στα Με το ποσό αυτό ενισχύθηκαν 26 διαφορετικοί φορείς, σε αυτούς περιλαμβάνονται Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Νοσοκομεία, Σύλλογοι και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

13 Επενδύουμε στη συνεχή ενημέρωση των καταναλωτών σε συνδυασμό με την κοινωνική συνεισφορά: Μέσω εντύπων όπως το «εγχειρίδιο του καταναλωτή» και το έντυπο για την ασφάλεια των τροφίμων. Ενώ παράλληλα, 2 φορές το χρόνο, εκδίδουμε το περιοδικό ΑΒ Magazine, το οποίο διατίθεται σε όλα μας τα καταστήματα έναντι του συμβολικού ποσού των 0,20 και του οποίου τα έσοδα δίνονται σε ΜΚΟ (για το 2010 συνολικά δόθηκαν στη ΜΚΟ ΦΛΟΓΑ). Στηρίζουμε τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων: Το 2010 διατέθηκαν από το δίκτυο καταστημάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος για την ενίσχυση 202 τοπικών φορέων. 200: 200 Η ΑΒ Βασιλόπουλος τιμήθηκε για την κοινωνική της ευαισθησία και για την υλική υποστήριξη στο Κέντρο Προστασίας Σπαστικών. Υποστηρίζουμε το έργο της «Ελληνικής Τράπεζας Τροφίμων»: Στην ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζουμε και υποστηρίζουμε από την ίδρυσή του (1995) το μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την καταπολέμηση της πείνας «Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων», με τη δωρεάν διάθεση τροφίμων. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2010, η ΑΒ Βασιλόπουλος διέθεσε τρόφιμα συνολικού βάρους κιλών και αξίας ,34, τα οποία στη συνέχεια η Τράπεζα μοίρασε σε ιδρύματα με περιορισμένους πόρους, που προσφέρουν στήριξη σε ηλικιωμένους, παιδιά, άστεγους, άτομα με ειδικές ανάγκες και ανθρώπους που βρίσκονται σε προγράμματα απεξάρτησης. Υλοποιούμε για η χρονιά την κοινωνική εκστρατεία ενημέρωσης «ΣΥΝ στην ΥΓΕΙΑ»: Αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για θέματα που αφορούν στην υγιεινή διατροφή, συνεχίζουμε για 3η χρονιά την κοινωνική εκστρατεία με βασικό μήνυμα «ΙΣΟΡΡΟ- ΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ = ΣΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» μέσω: 1. ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟ- ΣΕΩΝ όπως: NUTRILIFE με αναφορά σε προϊόντα της Μεσογειακής Διατροφής, 1 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ με αναφορά στη Μεσογειακή Διατροφή και Πυραμίδα, FOOD LABELLING αναλυτικός οδηγός για την κατανόηση των συμβόλων και των πληροφοριών που υπάρχουν πάνω σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων ΕΝΤΥΠΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ για την προώθηση προϊόντων Μεσογειακής Διατροφής, αλλά και της Ειδικής Διατροφής, όπως light προϊόντα, λειτουργικά τρόφιμα, εμπλουτισμένα προϊόντα, προϊόντα για ειδικές παθήσεις. 2. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ στους κατόχους της κάρτας ΑΒ PLUS ( πελάτες), με 27 κουπόνια, από επώνυμα προϊόντα, που συμπεριλαμβάνονται στις βασικές τροφές της ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ. ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΗΜΑΝΣΕΩΝ (STANDS, AΦΙΣΕΣ, ΒΑΝΝΕRS ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ) στα καταστήματα μας με το βασικό μήνυμα της εκάστοτε καμπάνιας και παρέχοντας την απαραίτητη πληροφόρηση.

14 1 Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασική μας προτεραιότητα! Στόχος μας η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την εφαρμογή των αρχών βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος. Η ορθή διαχείριση της κατανάλωσης των φυσικών πόρων και ο περιορισμός του περιβαλλοντικού μας αντίκτυπου, που προκαλείται από τις καθημερινές μας δραστηριότητες αποτελούν, για την ΑΒ Βασιλόπουλος, βασικό τομέα ευθύνης. Οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται, τόσο στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων για τις μεταφορές και τις υπηρεσίες διανομής των προϊόντων μας, όσο και στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαίου και νερού που απαιτείται για τη λειτουργία των καταστημάτων μας και τον περιορισμό ενός σημαντικού όγκου αποβλήτων, όπως χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί, με τις συνακόλουθες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Επενδύουμε σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και λειτουργούμε τα πρώτα πράσινα καταστήματα ΑΒ! Με στόχο να μειώσουμε τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιδράσεις που προκαλούνται από τη λειτουργία μας, ήδη χρησιμοποιούμε λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, εκμεταλλευόμαστε την απορριπτόμενη θερμότητα των ψυκτικών μηχανημάτων για τη θέρμανση νερού. Τοποθετούμε γυάλινα καπάκια στις καταψύξεις των νέων μας καταστημάτων - καθώς η μέθοδος αυτή έχει ήδη ολοκληρωθεί σε όλα τα παλιά. Επιθεωρούμε όλα μας τα καταστήματα για ενεργειακές απώλειες και μειώνουμε τις απώλειες σε Freon από τα ψυκτικά μας συστήματα. Από το 2008 έχουμε τοποθετήσει φωτοβολταϊκά συστήματα στα καταστήματα του Ελληνικού και της Εθνικής, στα οποία η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για το 2010, ανήλθε στις KWh. Κατά τη διάρκεια του 2010, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές μας, εγκαταστήσαμε σύστημα διαχείρισης φωτισμού σε 19 καταστήματά μας, σύστημα διαχείρισης κλιματισμού σε 6 και boiler σε άλλα 3. Ενώ παράλληλα, πιλοτικά στο κατάστημά μας στην Αμφιθέα, εγκαταστήσαμε γυάλινες πόρτες στα ψυγεία συντηρήσεων του τμήματος Self Service, με στόχο να μελετήσουμε την αποδοτικότητα και αυτής της μεθόδου. Επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητές μας σε αυτόν τον τομέα λειτουργήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια τα πρώτα μας πράσινα καταστήματα, στον Αγ. Δημήτριο και τη Σταμάτα Αττικής, που έχουν τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας σε ποσοστό που μπορεί να αγγίξει το 30% και 40% αντίστοιχα, σε σχέση με τα συμβατικά καταστήματα. Στόχος να δοκιμάσουμε νέες πρακτικές, που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε τον στόχο μας και να μειώσουμε κατά 20% το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα έως το Ειδικότερα, στο κατάστημα της Σταμάτας ή Green Store, όπως ονομάσαμε το καινοτόμο αυτό κατάστημα, καταφέραμε να συνδυάσουμε ακόμα περισσότερες πρακτικές. Φωτοβολταϊκά πάνελ για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Ηλιακοί συλλέκτες που καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του κτηρίου σε ζεστό νερό. Αλου-

15 1 ΑΒ Βασιλόπουλος Αγίου Δημητρίου ΑΒ GREEN BUILDING στον Άγιο Δημήτριο βραβεύτηκε, το 2009, με το θεσμοθετημένο βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Greenbuilding, για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, ενώ η ΑΒ Βασιλόπουλος επιλέχθηκε ανάμεσα στις 1 πιο καινοτόμες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις με επενδύσεις στην ενεργειακή κατανάλωση των κτιρίων και με απώτερο στόχο μια πιο βιώσιμη Ευρώπη. μινοκατασκευές, διπλά τζάμια και ενισχυμένη επένδυση που περιορίζουν την απώλεια θερμότητας από το κτήριο. Κατασκευή προθάλαμου εισόδου εξόδου στο κατάστημα που εμποδίζει την απώλεια θερμότητας. Ανοίγματα οροφής με ρυθμιζόμενη ροή αέρα για φυσικό αερισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ειδικά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και πόρτες στα ψυγεία, καθώς και χρήση του φιλικότερου προς το περιβάλλον CO2 σε σχέση με το συμβατικό φρέον. Σύστημα γεωθερμίας, που

16 16 αξιοποιεί τη θερμότητα του εδάφους το χειμώνα και διοχετεύει αυτή του κτιρίου στο έδαφος το καλοκαίρι και κατά συνέπεια συμβάλλει στην εξασφάλιση ιδανικής θερμοκρασίας ανάλογα με την εποχή. Φωτοσωλήνες στην οροφή και πλαϊνοί φεγγίτες, με αυτόματες περσίδες, ελεγχόμενης σκίασης για αύξηση του φυσικού φωτισμού. Υιοθέτηση του συστήματος BMS (Building Management System), που εξασφαλίζει αποδοτικότερη και οικονομικότερη χρήση ενέργειας, καθώς ελέγχει και διαχειρίζεται την λειτουργία των συστημάτων φωτισμού, κλιματισμού και αερισμού. Σύστημα συλλογής βρόχινου νερού από την οροφή και αποθήκευσή του ώστε να χρησιμοποιηθεί για την άρδευση του καταστήματος, στους χώρους υγιεινής και στο σύστημα πυρόσβεσης. Η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών όπως μάρμαρο, ξύλο, ασβεστόλιθος κ.τ.λ., είναι κάποιες από τις πρωτοποριακές νέες μεθόδους που εφαρμόσαμε εκεί. Διαχείρισης Συσκευασιών προσφέροντάς σας, μέσω της δημιουργίας των Ολοκληρωμένων κέντρων ανακύκλωσης - Recycling Centers, τη δυνατότητα της άμεσης ανακύκλωσης υλικών και συσκευασιών. Σε 0 καταστήματά μας υπάρχει η δυνατότητα ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών, μεταλλικών κουτιών (αλουμινίου, λευκοσιδήρου), γυάλινων φιαλών, πλαστικών σακουλών, μπαταριών, και πλαστικών δοχείων. Ενώ, στα κεντρικά γρα- Κατηγορίες και ποσότητες υλικών που συγκεντρώθηκαν προς ανακύκλωση, αποτέφρωση και υγειονομική ταφή το 2010: Πλαστικά μπουκάλια: 16,7 τόνοι Νάιλον συσκευασίας από τις κεντρικές αποθήκες: 207, τόνοι Μεταλλικά κουτιά: 19,91 τόνοι Γυάλινες φιάλες: 1,187 τόνοι Μπαταρίες 19,2967 τόνοι Ανακυκλώνουμε με Κέντρα Ανακύκλωσης Recycling Centers: Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη που εφάρμοσε πρώτη το Σύστημα Ατομικής Εναλλακτικής Χαρτί: 122, τόνοι Λαμπτήρες: 0,789 τόνοι (789, kg) Χαρτόνια συσκευασίας: τόνοι Μαγειρικό λάδι: 8,266 τόνοι Ζωικά απόβλητα: τόνοι

17 17 Tην τελευταία πενταετία ανακυκλώθηκαν ,094 τόνοι συσκευασιών στα κέντρα ανακύκλωσης ΑΒ Βασιλόπουλος. Συγκεκριμένα: 1.6,0 τόνοι πλαστικών συσκευασιών & νάιλον κεντρικών αποθηκών 926,69 τόνοι συσκευασιών από λευκοσίδηρο και 9,6 τόνοι συσκευασιών αλουμινίου 89,7 τόνοι γυάλινων συσκευασιών 26.96,929 τόνοι χαρτί φεία της εταιρείας και σε άλλα 22 καταστήματα λειτουργούν μικρότερα συστήματα ανακύκλωσης 2 υλικών (πλαστικών μπουκαλιών και μεταλλικών κουτιών). Δεν σταματάμε όμως στα κέντρα ανακύκλωσης, αντίθετα επεκτείναμε τις δράσεις μας και σε άλλες κατηγορίες υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν, όπως λάδι τηγανίσματος, το οποίο όταν δεν ανακυκλώνεται καταλήγει στο αποχετευτικό δίκτυο και επιβαρύνει το περιβάλλον. Ήδη συλλέγουμε τηγανέλαιο από τα τμήματα «Έτοιμου Φαγητού» που λειτουργούν σε 82 καταστήματά μας και από 55 ειδικές δεξαμενές ανακύκλωσης λαδιού διαθέσιμες για τους πελάτες μας. Συγκεκριμένα, καθ όλη τη διάρκεια του 2010 συγκεντρώσαμε 85,266 τόνους τηγανελαίου, που στη συνέχεια προωθήσαμε για βιομηχανική χρήση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που φτάνουν στους χώρους Υγειονομικής Ταφής (Χ.Υ.Τ.Α.). Τέλος, προχωρήσαμε και στην ανακύκλωση χρησιμοποιημένων λαμπτήρων, τοποθετώντας ειδικούς κάδους συλλογής σε 52 καταστήματα του δικτύου μας, στα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της εταιρείας. Με τον τρόπο αυτό οι απορριπτόμενοι λαμπτήρες αποθηκεύονται, μεταφέρονται και ανακυκλώνονται, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ώστε να μη διαφεύγουν τοξικά στοιχεία στο περιβάλλον.

18 18 Διαχειριζόμαστε υπεύθυνα τα απόβλητά μας Βασικός μας στόχος είναι η λιγότερο δυνατή παραγωγή αποβλήτων, και η ανακύκλωση του μεγαλύτερου δυνατού όγκου αυτών. Το 2010, η εταιρεία συνέχισε την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης των αποβλήτων της συνολικού βάρους τόνων, με βασικούς τρόπους διάθεσης τις μεθόδους της ανακύκλωσης, της αποτέφρωσης και της υγειονομικής ταφής. Τα απόβλητα που διαχειριστήκαμε με τη μέθοδο της ανακύκλωσης, αποτέλεσαν το 71,47% του συνολικού όγκου των αποβλήτων της εταιρείας και αφορούσαν κυρίως σε υλικά που δεν χρησιμοποιήθηκαν και σε υλικά που μετά τη χρήση τους ανακυκλώθηκαν και διατέθηκαν προς μεταπώληση. Τα υλικά αυτά προέρχονται τόσο από τα καταστήματα και τις κεντρικές αποθήκες, όσο και από τα γραφεία της εταιρείας και αφορούν κυρίως χαρτί, χαρτόνια και νάιλον συσκευασίας. Σε αυτές τις ποσότητες δεν συμπεριλαμβάνονται υλικά από τις επιστροφές προϊόντων των πελατών. Τα απόβλητα που διαχειριστήκαμε με τη μέθοδο της αποτέφρωσης και της υγειονομικής ταφής, αποτέλεσαν το 28,53% του συνολικού όγκου των αποβλήτων της εταιρείας και αφορούν κυρίως σε ζωικά απόβλητα. Τέλος, τα διάφορα απορρίμματα από τη λειτουργία της εταιρείας, όπως π.χ. γυαλί, ξύλο, ηλεκτρονικά απορρίμματα, και μέταλλα συγκεντρώνονται από τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων που ανήκουν τα καταστήματα και τα κέντρα διανομής της εταιρείας και στέλνονται στους αντίστοιχους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Ελέγχουμε τη διακίνηση των εμπορευμάτων μας προς όφελος του περιβάλλοντος Με την εφαρμογή του κεντρικοποιημένου συστήματος διακίνησης προϊόντων μειώσαμε δραστικά τον αριθμό παραδόσεων των εμπορευμάτων, διασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος τόσο από τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και της ρύπανσης, αλλά και τη μείωση κυκλοφοριακών προβλημάτων και ζητημάτων ηχορύπανσης στις περιοχές γύρω από τα καταστήματα. Με τον τρόπο αυτό, καταφέραμε να συστηματοποιήσουμε τα δρομολόγια παραλαβής και παράδοσης περιορίζοντας την εκπομπή λιγότερων οξειδίων του αζώτου και σωματιδίων πετρελαίου. Διαθέτουμε και προωθούμε οικολογικές επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και φωτοδιασπώμενες σακούλες Περιορίζουμε τη χρήση της πλαστικής σακούλας με την πώληση οικολογικών επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών. Συνολικά κατά τη διάρκεια του 2010 διατέθηκαν προς πώληση τσάντες, παράλληλα με τη δωρεάν διάθεση φωτοδιασπώμενων σακουλών. Συμμετέχουμε ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία Earth Hour Κάθε χρόνο συμμετέχουμε ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία Earth Hour σβήνοντας τις εξωτερικές πινακίδες όλων των καταστημάτων για δύο ημέρες, μειώνοντας παράλληλα στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα τις ανάγκες ηλεκτροδότησής τους. Οι δεσμεύσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος σε ότι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος Επέκταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ανακύκλωσης - Recycling Centers στα καταστήματα του δικτύου μας. Έως το τέλος του 2010 το 6% του στόλου των οχημάτων μας αποτελούνταν από οχήματα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ενώ ο στόχος μας για το 2011 είναι να αυξήσουμε το ποσοστό αυτό στο 2,%. Ως μέλος του Ομίλου Delhaize, συμμετέχουμε στο στόχο για τη μείωση του ανθρακικού μας αποτυπώματος (Carbon Foot Print) κατά 20% ως το Η εγκυρότητα των μετρήσεων και των αποτελεσμάτων μας διασφαλίζεται από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία σε ετήσια βάση. Επέκταση των δεξαμενών ανακύκλωσης τηγανέλαιου και των κάδων ανακύκλωσης λαμπτήρων πυρακτώσεως.

19 19 Ενεργούμε εθελοντικά Σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις, όλοι εμείς που εργαζόμαστε στην ΑΒ Βασιλόπουλος, συνεισφέρουμε κάθε χρόνο σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Το 2010, με αφορμή την ημέρα Περιβάλλοντος και σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, φροντίσαμε τον υγρότοπο της Βραυρώνας. Κατασκευάσαμε, σε επιλεγμένες θέσεις, φωλιές από ξύλο, για να φιλοξενούν πουλιά, αλλά και την υπόλοιπη βιοποικιλότητα του υγρότοπου (ασπόνδυλα, ερπετά, μικροθηλαστικά). Βραβεύσεις 2008: η ΑΒ Βασιλόπουλος τιμήθηκε με το χρυσό EFFIE στην κατηγορία GREEN, το βραβείο GREEN RETAIL και το βραβείο «ΟΙΚΟΠΟ- ΛΙΣ 2008» στην κατηγορία «Χορηγία Περιβαλλοντικού Έργου» για την καμπάνια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. 2009: 2010: ο βραβείο «CEO & CSR» για την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την ενέργεια ανακύκλωσης μαγειρικού λαδιού. Τρία () βραβεία στα Retail Awards: Retailer of the Year, Retail Campaign (AB TV ads, Testimonials), CSR Retail Strategy για την Κινητή Μονάδα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. το ΣΔΕ απονέμει στην ΑΒ Βασιλόπουλος το Αριστείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την Κινητή Μονάδα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. η ΑΒ Βασιλόπουλος τιμήθηκε με το Βραβείο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010» στην κατηγορία «Φιλικές Περιβαλλοντικές Πολιτικές», για την Κινητή Μονάδα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της ΑΒ, η οποία καθ όλη την διάρκεια του έτους περιόδευσε σε 10 δήμους ανά την Ελλάδα με σκοπό να ενημερώσει εκπαιδεύσει το κοινό για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

20 20 Επιδόσεις της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Δεσμευόμαστε στην προσέγγιση της έννοιας της «Τριπλής Βασικής Αρχής» ότι η συνολική επίδοσή μας, ως εταιρεία, πρέπει να υπολογίζεται με βάση τη συνδυασμένη προσφορά μας στην οικονομική ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος και στο κοινωνικό κεφάλαιο. Αριθμός καταστημάτων 186 Επιφάνεια πωλήσεων (m 2 ) Καταστήματα δικτύου δικαιόχρησης Έλεγχοι Ποιότητας & Ασφάλειας Ποσοστό συμμόρφωσης Επώνυμων προϊόντων 88,8% Ποσοστό συμμόρφωσης Προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Ποσοστό συμμόρφωσης Φρέσκων προϊόντων 9,1% 89,% Ποσοστό συμμόρφωσης Έτοιμων γευμάτων 98,9 % Ποσοστό συμμόρφωσης Προμηθευτών 79,6% Ποσοστό συμμόρφωσης Καταστημάτων ΑΒ 98,7% Προϊόντα Δίκαιου Εμπορίου Συνολικός αριθμός προϊόντων στην προσφερόμενη ποικιλία Συνολικές πωλήσεις Προϊόντων Δίκαιου Εμπορίου ( ) 1.11 Βιολογικά Προϊόντα Συνολικός αριθμός προϊόντων στην προσφερόμενη ποικιλία 712 Συνολικές πωλήσεις Βιολογικών Προϊόντων (χιλ. )

21 21 Συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (Κwh) Συνολική κατανάλωση καυσίμων για διακίνηση εμπορευμάτων (lit) Συνολικό βάρος κατανάλωσης χαρτιού (t) Συνολικός αριθμός εταιρικών πτήσεων για επαγγελματικούς σκοπούς Ποσοστό οχημάτων του στόλου της εταιρείας με προδιαγραφές μοντέρνας τεχνολογίας (EURO IV ή V) Νερό Συνολική κατανάλωση νερού (m 3 ) Συνολική κατανάλωση νερού ανά τετραγωνικό μέτρο πωλήσεων (m 3 ) Συνολική κατανάλωση νερού ανά τετραγωνικό μέτρο κτηρίων διοίκησης της εταιρείας Συνολική κατανάλωση νερού ανά τετραγωνικό μέτρο κέντρων διανομής (m 3 ) Ανακύκλωση Συνολικός αριθμός Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανακύκλωσης - Recycling Centers % Συνολικό βάρος χρησιμοποιημένων μπαταριών (tn) 19,0 Συνολικό βάρος γυάλινων φιαλών (tn) Συνολικό βάρος πλαστικών μπουκαλιών και νάιλον συσκευασίας (tn) Συνολικό βάρος μεταλλικών κουτιών (αλουμινίου και λευκοσιδήρου) (tn) 1,187 27,26 19,91 Συνολικό βάρος μαγειρικού λαδιού (tn) 8,26 Συνολικό βάρος χρησιμοποιημένων λαμπτήρων (tn) 0,79 Απόβλητα Συνολικό βάρος αποβλήτων προς ανακύκλωση και μη (tn) Συνολικό βάρος αποβλήτων που ανακυκλώθηκαν (tn) Συνολικό βάρος αποβλήτων που στάλθηκαν για αποτέφρωση ή υγειονομική ταφή (tn) 2.871

22 22 Τοπικές κοινωνίες Συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για την οικονομική ενίσχυση Ιδρυμάτων και Μ.Κ.Ο ( ) Συνολικό ποσό δωροεπιταγών που διατέθηκε για τη στήριξη αναγκών των τοπικών κοινοτήτων ( ) Ποσοστό προσλήψεων εργαζομένων από τις τοπικές κοινωνίες Εργαζόμενοι % Συνολικός αριθμός εργαζομένων 9.87 Συνολικός αριθμός προσλήψεων (πλήρους & μερικής απασχόλησης) Μέσος όρος ετών παραμονής των εργαζομένων στην εταιρεία Ποσοστό θέσεων διευρυμένης ευθύνης που καλυφθήκαν από εργαζόμενους της εταιρείας Συνολικός αριθμός γυναικών σε θέσεις διευρυμένης ευθύνης Συνολικός αριθμός εργαζομένων ατόμων με αναπηρία Συνολικός αριθμός εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες διαφορετικής εθνικότητας από την ελληνική Συνολικός αριθμός ατυχημάτων που προκάλεσαν τραυματισμούς ,2 Συνολικός αριθμός θανατηφόρων ατυχημάτων 0 Συνολικός αριθμός απολεσθέντων ημερών λόγω ατυχημάτων Συνολικός αριθμός εργαζομένων που πήραν μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα Ασφάλειας & Υγιεινής Συνολικός αριθμός ανθρωποωρών εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας & Υγιεινής Δείκτης ατυχημάτων (IR),298 Δείκτης απολεσθέντων ημερών λόγω ατυχημάτων (LDR) 2,99 Δείκτης απολεσθέντων ημερών λόγω απουσιών (AR) 2,2 Μέσος όρος εκπαιδευτικών ωρών / εργαζόμενο 17,9 Συνολικός αριθμός εργαζομένων της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ που έλαβαν μέρος σε εθελοντικές εταιρικές πρωτοβουλίες 6

23

24 MEDA COMMUNICATION Το έντυπο αυτό έχει τυπωθεί σε χαρτί οικολογικό με λιγότερη χημική επεξεργασία. Γι αυτό πιθανόν να παρουσιάζει εκτυπωτικές αδυναμίες. Αυτή είναι μια ακόμη προσπάθεια της ΑΒ για το περιβάλλον.

Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011. Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα!

Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011. Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011 Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! 2 Γιάννης Κυρίτσης Chief Operating Officer Greece & Albania Στην ΑΒ Βασιλόπουλος πιστεύουμε ακράδαντα, ότι οι εταιρείες υποχρεούνται

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον

Δελτίο Τύπου. Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2018 Δελτίο Τύπου Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον Η εταιρεία Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία και παράδοση 7 γενιών, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ - Μια εταιρία δεν μπορεί να θεωρείται «πράσινη» αν δεν

Διαβάστε περισσότερα

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2 Η Π.Α.Ε.Γ.Α.Ε. (Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος) είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. ΤΖΙΒΑΚΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ Α.Μ.:7760 ΣΑΜΠΟΥΡ ΣΤΕΛΛΑ Α.Μ.:7851 Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Κάββουρα Νίκη Καθηγήτρια εφαρμογών ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Το

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ 2012

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ 2012 ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ 2012 Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! 1 Λεωνίδας Βρεττάκος Chief Operating Officer Η Υπεύθυνη λειτουργία μιας επιχείρησης είναι διαχρονική, δεν περιορίζεται σε περιόδους

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡικήΣ κοινωνικήσ υπευθυνοτητασ Κοινωνία. Παιδεία. Περιβάλλον. Εργαζόμενοι. (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) (σελ.

Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡικήΣ κοινωνικήσ υπευθυνοτητασ Κοινωνία. Παιδεία. Περιβάλλον. Εργαζόμενοι. (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) (σελ. Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ υπευθυνοτητασ 2016 Περιβάλλον Παιδεία Κοινωνία Εργαζόμενοι (σελ. 6) (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) 2 3 Όραμα & Στρατηγική Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης, αξιοποιώντας συστηματικά

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική Πολιτική και δραστηριότητες Grand Hotel Palace, θεσσαλονίκη, 2018

Περιβαλλοντική Πολιτική και δραστηριότητες Grand Hotel Palace, θεσσαλονίκη, 2018 Περιβαλλοντική Πολιτική και δραστηριότητες Grand Hotel Palace, θεσσαλονίκη, 2018 To ξενοδοχείο Grand Hotel Palace βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αποβλήτων Πλαστικών στην Κύπρο

Διαχείριση Αποβλήτων Πλαστικών στην Κύπρο Διαχείριση Αποβλήτων Πλαστικών στην Κύπρο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Το νομικό πλαίσιο της διαχείρισης αποβλήτων πλαστικών στην Κύπρο 2. Στρατηγική Διαχείρισης Αποβλήτων 2015 2021 Στόχοι Στρατηγικής Διαχείρισης Αποβλήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον. Φροντίζουμε την περιοχή μας. Παίρνουμε συνεχώς πρωτοβουλίες που αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύουμε και αναβαθμίζουν τη

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο Πανεπιστήμιο στον κόσμο που

Το πρώτο Πανεπιστήμιο στον κόσμο που Σελίδα: 27 (1 από 5) Αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια το Πανεπιστήμιo >Αναπτύσσει πλούσιες περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο να μειωθούν οι δαπάνες λειτουργίας του Το πρώτο Πανεπιστήμιο στον κόσμο που θα

Διαβάστε περισσότερα

Μία «σχέση» που εξελίσσεται

Μία «σχέση» που εξελίσσεται JETOIL και ΕΚΕ Μία «σχέση» που εξελίσσεται Η JETOIL με λίγα λόγια Αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση 45 χρόνια στην ελληνική και διεθνή αγορά εμπορίας πετρελαιοειδών ίκτυο 500 πρατηρίων, εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρότυπα στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης. Νέες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις και ευκαιρίες που αναδεικνύονται.

Τα πρότυπα στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης. Νέες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις και ευκαιρίες που αναδεικνύονται. Τα πρότυπα στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης. Νέες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις και ευκαιρίες που αναδεικνύονται. Μαρία Νομικού, Υπεύθυνη Συστημάτων Διαχείρισης Μία παρουσίαση για τον ANTIPOLLUTION

Διαβάστε περισσότερα

Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή

Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή Environmental Specialist, MSc Διαχείριση εγκαταστάσεων ψ (IFMA, 2012) International Facility Management Association

Διαβάστε περισσότερα

Στην πόλη μας Σχ.έτος:

Στην πόλη μας Σχ.έτος: Στην πόλη μας Σχ.έτος:2015-2016 Υπεύθυνοι καθηγητές: Πετσούκη Άννα Παλιάτσου Ουρανία Πριόβολος Θεοφάνης 1 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ Ως απορρίμματα ή απόβλητα ορίζονται υπολείμματα τροφών και αντικείμενα τα οποία έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΕΔΟ B (συμπεριλαμβάνονται και τα κριτήρια του Επιπέδου C)

ΕΠΙΠΕΔΟ B (συμπεριλαμβάνονται και τα κριτήρια του Επιπέδου C) 2. Ουσιαστικότητα ΕΠΙΠΕΔΟ B (συμπεριλαμβάνονται και τα κριτήρια του Επιπέδου C) Ενδεικτικοί δείκτες επίδοσης κατά Ο Οργανισμός δημοσιοποιεί ποιές πτυχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και εταιρικής υπευθυνότητας

Διαβάστε περισσότερα

3. Πρώτες Ύλες και Απόβλητα

3. Πρώτες Ύλες και Απόβλητα Ε. Ελέγχουμε την κατανάλωση ρεύματος στα Καταστήματα Το πρόγραμμα ανακατασκευής των καταστημάτων μας το 1, είχε ως αποτέλεσμα, τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος στα καταστήματά μας, η οποία μειώθηκε το

Διαβάστε περισσότερα

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP)

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) Ιανουάριος 2012 Περιεχόμενα 1. H Εταιρία 2. Δήλωση Δέσμευσης Διοίκησης 3. Δέσμευση προς την Αγορά 4. Ανθρώπινα Δικαιώματα- Συνθήκες Εργασίας 5. Περιβάλλον 6. Καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ. Μαρία Δημητρίου Δ τάξη

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ. Μαρία Δημητρίου Δ τάξη ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ Μαρία Δημητρίου Δ τάξη Τι είναι η ανακύκλωση; Τι είναι ανακύκλωση Τι είναι ανακύκλωση Ανακύκλωση; Είναι η διαδικασία μέσα από την οποία επιτυγχάνεται η εκ νέου χρήση των υλικών συσκευασίας

Διαβάστε περισσότερα

Απόβλητα - «Ένας φυσικός πόρος στο σχολείο μας;»

Απόβλητα - «Ένας φυσικός πόρος στο σχολείο μας;» Απόβλητα - «Ένας φυσικός πόρος στο σχολείο μας;» Λέξεις κλειδιά: Απορρίμματα, ανακύκλωση, ρύπανση, υγεία, προστασία περιβάλλοντος, ΧΥΤΥ, ΧΑΔΑ Εισαγωγή Απόβλητα ένα επίκαιρο ζήτημα, που αποτελεί διαχρονικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ * ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ * ΕΥΘΥΝΗ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ * ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ * ΕΥΘΥΝΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η εταιρική κοινωνική ευθύνη αναφέρεται στις ενέργειες των επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην συμβολή αντιμετώπισης περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Η Βασιλείου

Διαβάστε περισσότερα

Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές.

Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές. Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές. Οι συχνές φυσικές καταστροφές που οφείλονται στις κλιματικές αλλαγές έχουν καταστήσει κατανοητό σε όλους ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μείζονoς

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ο Σ Τ Ο Μ Ε Α Σ Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Δ ιαχείριση αστικών

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές.

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Αναστασία Δημητρίου Αν. Καθηγήτρια Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ της ΕΛΒΑΛ ως best practice εφαρμογής του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ της ΕΛΒΑΛ ως best practice εφαρμογής του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ της ΕΛΒΑΛ ως best practice εφαρμογής του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Εξειδικευμένοι συνεργάτες του QualityNet Foundation μπορούν να σας υποστηρίξουν στη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική ιαχείριση σε ξενοδοχειακές µονάδες

Περιβαλλοντική ιαχείριση σε ξενοδοχειακές µονάδες Περιβαλλοντική ιαχείριση σε ξενοδοχειακές µονάδες Συστήµατα διαχείρισης, εξοικονόµησης και αειφορίας Περιβαλλοντική διαχείριση και ξενοδοχειακές µονάδες Από στοιχεία των τελευταίων 20 ετών, το κόστος ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στις υπηρεσίες Υγείας: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. (ISO 9001 ISO 22000 ISO 14001 ISO 27001 ISO 50001 OHSAS 18001) Σχετικές

Διαβάστε περισσότερα

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) 2013

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) 2013 COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) 2013 Απρίλιος 2014 Περιεχόμενα 1. H Εταιρία 2. Δήλωση Δέσμευσης Διοίκησης 3. Δέσμευση προς την Αγορά 4. Ανθρώπινα Δικαιώματα 5. Συνθήκες Εργασίας 6. Περιβάλλον 7. Καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

Στις μέρες μας. Μέσος Κύπριος παράγει: 2 κιλά απορρίμματα / ημέρα

Στις μέρες μας. Μέσος Κύπριος παράγει: 2 κιλά απορρίμματα / ημέρα www.greendot.com.cy Στις μέρες μας Μέσος Κύπριος παράγει: 2 κιλά απορρίμματα / ημέρα Σύσταση Απορριμμάτων 41% Οργανικά 2% Γυαλί 15% Πλαστικές Συσκευασίες 26% Χαρτί 4% Άλλα 3% Μεταλλικές Συσκευασίες Ανακύκλωση

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Από τη Θεωρία στην Πράξη

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Από τη Θεωρία στην Πράξη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Από τη Θεωρία στην Πράξη Μιχάλης Σπανός Διευθύνων Εταίρος, EuroCharity 6 Μαΐου 2010 Business Week 2010 Από τη θεωρία Αντί εισαγωγής Προσπαθώντας να ορίσουμε την ΕΚΕ Εταιρική Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

Εναλλακτική Διαχείριση A.H.H.E. Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας 2014

Εναλλακτική Διαχείριση A.H.H.E. Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας 2014 Εναλλακτική Διαχείριση A.H.H.E. Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας 2014 Δουζίνας Άκης Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού Το χρονικό δημιουργίας του συλλογικού συστήματός

Διαβάστε περισσότερα

Στις μέρες μας. Μέσος Κύπριος παράγει: 2 κιλά απορρίμματα / ημέρα

Στις μέρες μας. Μέσος Κύπριος παράγει: 2 κιλά απορρίμματα / ημέρα www.greendot.com.cy Στις μέρες μας Μέσος Κύπριος παράγει: 2 κιλά απορρίμματα / ημέρα Σύσταση Απορριμμάτων 41% Οργανικά 2% Γυαλί 15% Πλαστικές Συσκευασίες 26% Χαρτί 4% Άλλα 3% Μεταλλικές Συσκευασίες Ανακύκλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, PROLEPSIS Η ΑΝΑΓΚΗ Η οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμησης Ενέργειας

Εξοικονόμησης Ενέργειας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Πράσινη Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Ενέργειας Γ. Βουγιουκλάκης Υπ. Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς ΚΑΠΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μέσα από την κύρια αποστολή του, την εκπαίδευση και την έρευνα, έχει συμβάλλει σημαντικά στην κατανόηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 20 ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 20 ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Ενδεικτικοί επίδοσης κατά 1. Στρατηγική Ανάλυση & Δράση Ο Οργανισμός δημοσιοποιεί πώς αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους των κυριότερων δραστηριοτήτων του στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο Οργανισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΕΔΟ C (συμπεριλαμβάνονται και τα κριτήρια του Επιπέδου D)

ΕΠΙΠΕΔΟ C (συμπεριλαμβάνονται και τα κριτήρια του Επιπέδου D) Ενδεικτικοί δείκτες επίδοσης κατά Ενδεικτικοί δείκτες επίδοσης κατά 3. Στοχοθέτηση Ο Οργανισμός δημοσιοποιεί ποιοι ποιοτικοί ή/και ποσοτικοί στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Υπευθυνότητας τίθενται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΒ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΑΒ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΒ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 1970: Η AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ εφαρμόζει σύστημα ανακύκλωσης χαρτονένιων κιβωτίων συσκευασίας με ειδικές πρέσες ΑΒ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 1992: Η AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ εφαρμόζει

Διαβάστε περισσότερα

Ανακύκλωση. είναι η διαδικασία δημιουργίας νέων προϊόντων από ένα προϊόν που έχει εξυπηρετήσει τον αρχικό σκοπό του.

Ανακύκλωση. είναι η διαδικασία δημιουργίας νέων προϊόντων από ένα προϊόν που έχει εξυπηρετήσει τον αρχικό σκοπό του. www.greendot.com.cy Στις μέρες μας Ανακύκλωση είναι η διαδικασία δημιουργίας νέων προϊόντων από ένα προϊόν που έχει εξυπηρετήσει τον αρχικό σκοπό του. Οφέλη Ανακύκλωσης Στην αποφόρτιση του περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από τον οικιακό χώρο

Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από τον οικιακό χώρο Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από τον οικιακό χώρο Κ. Αμπελιώτης, Λέκτορας Τμ. Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Οι επιβαρύνσεις συνοπτικά Κατανάλωση φυσικών πόρων Ρύπανση Στην

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το όραμα και οι εταιρικές αξίες του Ομίλου ΓΙΟΥΛΑ προσδιορίζουν στον μέγιστο βαθμό τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ «Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους για να ενεργούν υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους για να τους παρακάμψουν» ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ Βληκίδου Χρυσαφένια

Διαβάστε περισσότερα

Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων

Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων Καρδίτσα, 10-06-2017 ΆΡΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ, Δήμαρχος Φαρσάλων ΘΕΛΟΥΡΑ ΗΛΕΚΤΡΑ, Ειδική Συνεργάτις - Πολιτικός

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Eταιρικη Κοινωνικη Ευθυνη Ως έννοια,η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν την ηθική συμπεριφορά των επιχειρήσεων όσον αφορά στις σχέσεις τους με την κοινωνία,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Πράσινο Εστιατόριο είναι εκείνη η επιχείρηση εστίασης που σταδιακά μειώνει το ανθρακικό της αποτύπωμα βάσει ενός βιώσιμου σχεδίου εξέλιξης και στη συνέχεια,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Το πρόγραμμα των Νέων Δημοσιογράφων για το Περιβάλλον (YRE) έχει σκοπό: α) Να θέσει σε δράση και να ευαισθητοποιήσει τις ομάδες των μαθητών των Ν.Δ,να διερευνήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENBUILDING

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENBUILDING ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENBUILDING 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΩΡ H ΑΚΤΩΡ είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία στην Ελλάδα με πάνω από εξήντα χρόνια δυναμικής συμμετοχής στην

Διαβάστε περισσότερα

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΙ ΟΧΤΩ ΠΥΛΕΣ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΙ ΟΧΤΩ ΠΥΛΕΣ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΙ ΟΧΤΩ ΠΥΛΕΣ http://www.teachernet.gov.uk/sustainableschools/ Μετάφραση από τα αγγλικά: Ειρήνη Λυμπέρη ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; Η αειφόρος

Διαβάστε περισσότερα

ενεργειακό περιβάλλον

ενεργειακό περιβάλλον Προστατεύει το ενεργειακό περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ δημιουργεί ένα βιώσιμο Ενεργειακό Περιβάλλον βελτιώνει την

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορική Αποβλήτων, τεχνική- Εμπορική Εργοληπτική Εταιρεία Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Και Εν Γένει Απορριμμάτων, Εξοπλισμός Ανακύκλωσης.

Μεταφορική Αποβλήτων, τεχνική- Εμπορική Εργοληπτική Εταιρεία Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Και Εν Γένει Απορριμμάτων, Εξοπλισμός Ανακύκλωσης. Μεταφορική Αποβλήτων, τεχνική- Εμπορική Εργοληπτική Εταιρεία Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Και Εν Γένει Απορριμμάτων, Εξοπλισμός Ανακύκλωσης. Διεύθυνση: ΒΙ.ΠΕ. Πατρών Άγιος Στέφανος,Τ.Κ.25200. ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ. «Είμαστε εδώ» για το Περιβάλλον

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ. «Είμαστε εδώ» για το Περιβάλλον ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ «Είμαστε εδώ» για το Περιβάλλον Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΕΙΝΑΙ «ΕΔΩ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, συμπληρώνοντας, φέτος, 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ανανεώνει τη δέσμευση

Διαβάστε περισσότερα

Ενσωμάτωση Βιοκλιματικών Τεχνικών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα Σχολικά Κτήρια σε Συνδυασμό με Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Ενσωμάτωση Βιοκλιματικών Τεχνικών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα Σχολικά Κτήρια σε Συνδυασμό με Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Ενσωμάτωση Βιοκλιματικών Τεχνικών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα Σχολικά Κτήρια σε Συνδυασμό με Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Κατερίνα Χατζηβασιλειάδη Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ 1. Εισαγωγή Η προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσµατα Πρωτογενούς Έρευνας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε Επιχειρήσεις

Αποτελέσµατα Πρωτογενούς Έρευνας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε Επιχειρήσεις Αποτελέσµατα Πρωτογενούς Έρευνας ς ς ς σε Επιχειρήσεις η Δειγµατοληπτική έρευνα για την διεξήγαγε για 8 συνεχή χρονιά η Διεύθυνση Οικονοµικών Κλαδικών Μελετών της ICAP Α.Ε., τα αποτελέσµατα της οποίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠ Αθήνα, 08/03/10

Διαβάστε περισσότερα

2.5 Ενδιαφερόμενα Μέρη

2.5 Ενδιαφερόμενα Μέρη 2.5 Ενδιαφερόμενα Μέρη Τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη του ΟΤΕ και της COSMOTE είναι οι εργαζόμενοι οι επενδυτές οι πελάτες, οι δημόσιοι και ρυθμιστικοί φορείς, τα Μ.Μ.Ε. και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TYΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy Λευκωσία, 22 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕΡΟΣ 3-4 ΙΩΑΝΝΗΣ Λ. ΣΟΥΦΛΗΣ Δρ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (isouflis@otenet.gr) ΜΑΙΟΣ 2013 ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΡΧΕΣ, ΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΤΑΣΕΙΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ...

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ... «ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ» Μάιος 2008 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A Η Δέσμευση της Διοίκησης......3 Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4 Εταιρικές Αξίες Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) 2012

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) 2012 COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) 2012 Μάρτιος 2013 Περιεχόμενα 1. H Εταιρία 2. Δήλωση Δέσμευσης Διοίκησης 3. Ανθρώπινα Δικαιώματα- Συνθήκες Εργασίας 4. Περιβάλλον 5. Δέσμευση προς την Αγορά 6. Καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ο Διάλογος που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020, αποτελεί τη συστηματική καταγραφή των θέσεων όλων των προσκεκλημένων στην Πρωτοβουλία Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

[ 1 ] την εφαρμογή συγκεκριμένων περιβαλλοντικών

[ 1 ] την εφαρμογή συγκεκριμένων περιβαλλοντικών [ 1 ] [ 1 ] Υδροηλεκτρικός Σταθμός Κρεμαστών - Ποταμός Αχελώος - Ταμιευτήρας >> H Περιβαλλοντική Στρατηγική της ΔΕΗ είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Κάνοντας ανακύκλωση πετυχαίνουμε:

Κάνοντας ανακύκλωση πετυχαίνουμε: ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Παραθέτουμε τα αποτελέσματα της ερευνητικής εργασίας της κ ας Αθανασιάδου Δέσποινας Εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 20 ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 20 ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Ενδεικτικοί δείκτες επίδοσης κατά 1. Στρατηγική Ανάλυση & Δράση Ο Οργανισμός δημοσιοποιεί πώς αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους των κυριότερων δραστηριοτήτων του στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΟΧΟI: ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛ.ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛ.ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛ.ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική Πολιτική του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, το Όραμα και η Στρατηγική της

Περιβαλλοντική Πολιτική του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, το Όραμα και η Στρατηγική της 9/07/2018 Εισήγηση προς τη Σύγκλητο του ΤΕΙ ΚΜ Περιβαλλοντική Πολιτική του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, το Όραμα και η Στρατηγική της Στις μέρες μας έχει γίνει πλέον αποδεκτό διεθνώς ότι το θεμελιώδες δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι παράγουν 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων Το 2015 ανακυκλώθηκε κατά μέσο όρο το 45% των απορριμμάτων πλαστικών

Κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι παράγουν 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων Το 2015 ανακυκλώθηκε κατά μέσο όρο το 45% των απορριμμάτων πλαστικών Κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι παράγουν 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων Το 2015 ανακυκλώθηκε κατά μέσο όρο το 45% των απορριμμάτων πλαστικών συσκευασιών στην ΕΕ Το 2010 μέσο Ευρωπαίος χρησιμοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Η βιομηχανική συμβίωση ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης

Η βιομηχανική συμβίωση ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Χημικών Μηχανικών Η βιομηχανική συμβίωση ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης Καθηγήτρια Μαρία Λοϊζίδου Αθήνα, 3/4/2014 Βιομηχανική Συμβίωση Ως Βιομηχανική Συμβίωση (Industrial

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με τον Απολογισμό. Στρατηγική και Διοίκηση ΕΥ. 7.1 Ρουμανία. Αγορά Εργαζόμενοι Κοινωνία Περιβάλλον

Σχετικά με τον Απολογισμό. Στρατηγική και Διοίκηση ΕΥ. 7.1 Ρουμανία. Αγορά Εργαζόμενοι Κοινωνία Περιβάλλον 7.1 Ρουμανία Στη Ρουμανία, ο Όμιλος ΟΤΕ αντιπροσωπεύεται κυρίως από την Romtelecom, που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και ψυχαγωγίας, όπως υπηρεσίες τηλεφωνίας, τηλεόρασης και πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009 Στην Ελλάδα η έρευνα για την «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Υπεύθυνη Κατανάλωση» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για 5 η φορά

Διαβάστε περισσότερα

Θεματικοί Πυλώνες. Bravo Business

Θεματικοί Πυλώνες. Bravo Business Θεματικοί Πυλώνες Bravo Business 1 BRAVO GOVERNANCE Οι πρακτικές και πρωτοβουλίες που αφορούν στο σύστημα διακυβέρνησης ενός Οργανισμού. Πρακτικές για την καταπολέμηση της διαφθοράς (Corruption), την προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Καθαριότητας & Διαχείρισης Απορριμμάτων ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. Verde-tec 2019

Διεύθυνση Καθαριότητας & Διαχείρισης Απορριμμάτων ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. Verde-tec 2019 Διεύθυνση Καθαριότητας & Διαχείρισης Απορριμμάτων ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Verde-tec 2019 Σοφία Γιαννάκη MSc. Μηχανικός Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Δήμος Αγίας Παρασκευής Διεύθυνση Καθαριότητας & Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Η Ανακύκλωση Αποβλήτων στην Ελλάδα.

Η Ανακύκλωση Αποβλήτων στην Ελλάδα. Η Ανακύκλωση Αποβλήτων στην Ελλάδα. Δρα Αδαμάντιου Δ. Σκορδίλη Γεν. Δ/ντή Ε.Ο.ΑΝ. ΕΛ.ΙΝ.Υ.ΑΕ. ΑΘΗΝΑ 2012 Παραγωγή Αποβλήτων στην ΕΕ Οικιακά 241 εκατ τον. Βιομηχανικά 427» Κατασκευές 510» Ενέργεια - Δραστ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ...είναι το σπίτι μας και το μέλλον των παιδιών μας Τι είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και γιατί ΜΑσ αφορα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: www.4design.gr Η βιώσιµη ή αειφόρος ανάπτυξη αποσκοπεί στο να βελτιώσει

Διαβάστε περισσότερα

NEWS TICKET GO TO ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

NEWS TICKET GO TO ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 TICKET NEWS ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ Αγαπητοί συνεργάτες, 01 H περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή για την εταιρία μας. Η Accor Services, όπως την ξέρατε μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας. μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη

Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας. μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη Εξοικονόμηση Εέ Ενέργειας μία μικρή πρόκληση για όλους μας, μία μεγάλη μγ συνεισφορά στο περιβάλλον και την ανάπτυξη Εισαγωγή γή Η Schneider Electric νοιάζεται για την ελληνική οικονομία & κοινωνία Βοηθά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 1 Περιεχόμενα 1. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2012

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 2012 ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Α.Σ.Α.) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟ 212 Το 212 ο Δήμος Ελευσίνας συνέχισε την οργάνωση της

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Πάλλας, Ηλ. Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος Msc. Μαρία Τερμεντζίδου, Περιβαλλοντολόγος

Χρήστος Πάλλας, Ηλ. Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος Msc. Μαρία Τερμεντζίδου, Περιβαλλοντολόγος Εφαρμογές Καλών Πρακτικών σε ΟΤΑ: Η περίπτωση του Ενεργειακού Σχεδιασμού του Δήμου Σερρών Χρήστος Πάλλας, Ηλ. Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος Msc Προϊστ. Τμήματος Η/Μ έργων & Ενεργειακών Εφαρμογών Δήμου Σερρών

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός INΣΕΤΕ με θέμα «Ανακύκλωση και διαχείριση στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας» Σεπτέμβριος 2018

Πρακτικός Οδηγός INΣΕΤΕ με θέμα «Ανακύκλωση και διαχείριση στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας» Σεπτέμβριος 2018 Πρακτικός Οδηγός INΣΕΤΕ με θέμα «Ανακύκλωση και διαχείριση στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας» Σεπτέμβριος 2018 Περίληψη Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τουριστικός τομέας παράγει 35 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ

Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Πρόλογος Με τον Κώδικα Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς, αποτυπώνουμε σε ένα ενιαίο κείμενο το σύνολο των δεσμεύσεων

Διαβάστε περισσότερα

Η INtrust solutions έχει τη δυνατότητα και παρέχει αξιόπιστα ολοκληρωμένες λύσεις σε όλο το εύρος των πελατών της:

Η INtrust solutions έχει τη δυνατότητα και παρέχει αξιόπιστα ολοκληρωμένες λύσεις σε όλο το εύρος των πελατών της: Η INtrust solutions έχει τη δυνατότητα και παρέχει αξιόπιστα ολοκληρωμένες λύσεις σε όλο το εύρος των πελατών της: - Μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε φωτοβολταϊκά συστήματα, ανεμογεννήτριες και τα παρελκόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική καινοτομία. Περιβαλλοντικοί προβληματισμοί για εξυπνότερες επιχειρηματικές αποφάσεις

Περιβαλλοντική καινοτομία. Περιβαλλοντικοί προβληματισμοί για εξυπνότερες επιχειρηματικές αποφάσεις Περιβαλλοντική καινοτομία Περιβαλλοντικοί προβληματισμοί για εξυπνότερες επιχειρηματικές αποφάσεις Η περιβαλλοντική καινοτομία μάς αφορά όλους Με το 53% των ηγετικών στελεχών των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 20 ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 20 ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 20 ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ Κριτήρια Ενδεικτικοί δείκτες επίδοσης κατά GRI/G4 1. Στρατηγική Ανάλυση & Δράση Ο Οργανισμός δημοσιοποιεί πώς αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους των κυριότερων δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ 4 «Υποστήριξη της μετάβασης προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Greenbuilding, 2 Ιουλίου 2009 - Αθήνα

Ημερίδα Greenbuilding, 2 Ιουλίου 2009 - Αθήνα Εναρμόνιση της Οδηγία 2006/32/ΕΚ για την ενεργειακή απόδοση κατά την τελική χρήση και τις ενεργειακές υπηρεσίες 1 ο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: : Διαχείριση επιχειρήσεων βιολογικών προϊόντων

Ενότητα 2: : Διαχείριση επιχειρήσεων βιολογικών προϊόντων Ενότητα 2: : Διαχείριση επιχειρήσεων βιολογικών προϊόντων Διάλεξη 2.6: Διαχείριση πωλήσεων σε επιχειρήσεις βιολογικών προϊόντων Εργαστήριο Πληροφορικής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών http://infolab.aua.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Επιλέξτε την κατηγορία στην οποία θέλετε να ενταχθεί η εταιρεία σας και συμπληρώστε τα αντίστοιχα κριτήρια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ με βάση τον συγκεκριμένο Οδηγό

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος

Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος 4 ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Λευκωσία, 01.07.2011 Η GENESIS

Διαβάστε περισσότερα

εσμεύσεις Ευρωπαϊκών πόλεων με Πράσινο Ψηφιακό Χάρτη

εσμεύσεις Ευρωπαϊκών πόλεων με Πράσινο Ψηφιακό Χάρτη εσμεύσεις Ευρωπαϊκών πόλεων με Πράσινο Ψηφιακό Χάρτη Ο χάρτης δεσμεύσεων που ακολουθεί κάνει λόγο για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής μέσα από προσπάθειες και πρωτοβουλίες των Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά Δέσμευσης (Communication on Engagement - COE)

Αναφορά Δέσμευσης (Communication on Engagement - COE) Αναφορά Δέσμευσης (Communication on Engagement - COE) του QualityNet Foundation (QNF) στο Οικονομικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (UN Global Compact - UNGC) Περίοδος Αναφοράς: 2010-2015 Χώρα Αναφοράς: Ελλάδα Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

2Ουσιαστικά Θέµατα και Ενδιαφερόµενα Μέρη

2Ουσιαστικά Θέµατα και Ενδιαφερόµενα Μέρη 2Ουσιαστικά Θέµατα και Ενδιαφερόµενα Μέρη 27 18 2. Ουσιαστικά Θέματα και Ενδιαφερόμενα Μέρη Προσεγγίζουµε και αξιολογούµε υπεύθυνα τα ουσιαστικά θέµατα που αφορούν στην εταιρεία µας και επηρεάζουν άµεσα

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Πεντέλης Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας. Χαμηλή Κατανάλωση Ενέργειας Αναβάθμιση ποιότητας ζωής

Δήμος Πεντέλης Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας. Χαμηλή Κατανάλωση Ενέργειας Αναβάθμιση ποιότητας ζωής Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Χαμηλή Κατανάλωση Ενέργειας Αναβάθμιση ποιότητας ζωής ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Μάρτιος 2014 O δήμος της Πεντέλης είναι σήμερα μια αλσούπολη 17 km Β.Α της Αθήνας Πληθυσμός: Εκταση:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτριος Παπαδημούλης, Stefan Eck, Luke Ming Flanagan, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονος εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL

Δημήτριος Παπαδημούλης, Stefan Eck, Luke Ming Flanagan, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονος εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL 20.3.2019 A8-0175/96 Τροπολογία 96 Δημήτριος Παπαδημούλης, Stefan Eck, Luke Ming Flanagan, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονος εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL Έκθεση Bas Eickhout, Sirpa Pietikäinen Θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.

Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ WE DO LOCAL ΓΙΑ ΠΛΟΙΑ Επιχείρηση Επωνυμία: Κωδικός: Στοιχεία Υπεύθυνου Επώνυμο: Όνομα: Πατρώνυμο: Διεύθυνση Επιχείρησης Τοποθεσία: Δ. Δ.: Περ. Ενότητα: Δυνατότητα λήψης

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλίες συνεργάτες, προς τους καταναλωτές

Πρωτοβουλίες συνεργάτες, προς τους καταναλωτές Πρωτοβουλίες αειφορίας στα εργοστάσια, προς τους συνεργάτες, προς τους καταναλωτές Αλέκος Δανιηλίδης, Εμπορικός Διευθυντής Γνωρίζατε ότι αυτή η λίμνη βρίσκεται στον Κηφισσό? Το Όραμα του Oμίλου της Heineken

Διαβάστε περισσότερα

Οι εγκαταστάσεις ΟΤΕ COSMOTE στην Παιανία: Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση στην πράξη

Οι εγκαταστάσεις ΟΤΕ COSMOTE στην Παιανία: Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση στην πράξη Οι εγκαταστάσεις ΟΤΕ COSMOTE στην Παιανία: Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση στην πράξη 1 Συνεδριο :3 ο Ετήσιο Capital Link CSR Forum Εισηγητής: Kατερίνα Περίσση Προϊστ. Τμήματος Περιβαλλοντικής ιαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Η ανακύκλωση στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία

Η ανακύκλωση στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία Η ανακύκλωση στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία Σύσταση Απορριμμάτων 3 Το πρώτο αδειοδοτημένο σύστημα ανακύκλωσης συσκευασιών στην Κύπρο από τον Αύγουστο του 2006 Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ και 30 μεγάλων επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΑΣΙΝΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών 19.9.13

ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΑΣΙΝΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών 19.9.13 ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΑΣΙΝΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών 19.9.13 Οι νόμοι απέτυχαν να παρέχουν την ικανοποιητική καθοδήγηση και οριοθέτηση για Την σωστή χρήση των φυσικών μας

Διαβάστε περισσότερα

BRAVO SUSTAINABILITY DIALOGUE & AWARDS

BRAVO SUSTAINABILITY DIALOGUE & AWARDS Bravo Business ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Ο Θεσμός BRAVO SUSTAINABILITY DIALOGUE & AWARDS, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020, συμβάλλει στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης & Υπεύθυνης

Διαβάστε περισσότερα