SIMPLY CLEVER. Νέα ŠKODA octavia Octavia

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "SIMPLY CLEVER. Νέα ŠKODA octavia Octavia"

Transcript

1 SIMPLY CLEVER Νέα ŠKODA octavia Octavia

2 Η αίσθηση της έκπληξης και του θαυμασμού είναι σπάνια μεν, αλλά προκαλεί μεγάλη χαρά. Εάν θέλουμε να μας εκπλήσσουν συνεχώς διάφορα πράγματα, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τα πάντα στη ζωή μας. Καμιά φορά, αρκεί να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και, σχεδόν αμέσως, θα μας καλωσορίσουν υπέροχες στιγμές που δεν βλέπαμε πριν. Η νέα ŠKODA Octavia είναι σχεδιασμένη για να δημιουργεί καθημερινά μια αίσθηση έκπληξης και θαυμασμού σε όσους την οδηγούν. Το αυτοκίνητο αυτό αποτελεί ένα άλμα με αυτοπεποίθηση στο μέλλον, πράγμα που αποδεικνύεται με την πληθώρα εντυπωσιακών λειτουργιών και στοιχείων εξοπλισμού που διαθέτει, αλλά και με ένα ευρύ φάσμα προνοητικών χαρακτηριστικών, μικρών και μεγάλων, που εμείς αποκαλούμε "Simply Clever" λύσεις. Οι άφθονοι χώροι του εξασφαλίζουν άνεση για τους πάντες και τα πάντα. Η δυναμική νέα σχεδίασή του είναι ταυτόχρονα κομψή και διαχρονική. Η νέα Octavia είναι ελαφρύτερη κατά 100kg από την προκάτοχό της και αποτελεί την πιο οικολογική Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ. Η δύναμή της βασίζεται σε ένα πλήθος "αόρατων" τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης που κάνουν κάθε διαδρομή ασφαλή, άνετη και διασκεδαστική. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που φτιάχτηκε για να σας εκπλήσσει όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα, κάθε φορά που το οδηγείτε.

3 Η σχεδίαση της νέας Octavia θα σας εντυπωσιάσει με τις καλοσχηματισμένες δυναμικές γραμμές, τις έντονες ακμές και τις άψογα διαμορφωμένες επιφάνειες. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της ŠKODA είναι απλή, ακριβής και κρυστάλλινη, χαρίζοντας στο αυτοκίνητο αρμονικές αναλογίες, υψηλή λειτουργικότητα και διαχρονικό χαρακτήρα. Το αμάξωμα περιλαμβάνει μια επιβλητική μπροστινή μάσκα με χρωμιωμένο πλαίσιο, το σχήμα της οποίας τονίζει το νέο λογότυπο ŠKODA. Φυσική συνέχεια της μάσκας αποτελούν οι μπροστινοί προβολείς με τη χαρακτηριστική τεθλασμένη γραμμή περιγράμματος στο κάτω μέρος. Η διάταξη των επιμέρους στοιχείων του μπροστινού τμήματος του αμαξώματος και τα σχήματά τους υπογραμμίζουν τις αρετές και το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου αυτού. Στις καινοτομίες περιλαμβάνονται τα φώτα ημέρας με LED, που συνδυάζονται αποκλειστικά με τους προβολείς Bi-Xenon, και προσφέρουν μια διακριτική και συνεχή φωτεινή δέσμη, καθώς και τα ελκυστικά μαύρα φώτα ομίχλης με λειτουργία δυναμικής γωνιακής κλίσης. Τα πίσω φωτιστικά σώματα, των οποίων η φωτεινή δέσμη σχηματίζει ένα διπλό γράμμα C, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν απαρατήρητα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε υψηλής φωτεινότητας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Κοιτάζοντάς το από πίσω, το αυτοκίνητο έχει εντυπωσιακά ξεκάθαρη σχεδίαση. Ο μεγάλος και στιβαρός προφυλακτήρας δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας, ενώ η μεγάλη πέμπτη πόρτα προσδίδει μια αίσθηση ρεαλισμού και εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσβαση στο χώρο αποσκευών. Θα βρείτε πολλά στοιχεία στο πίσω τμήμα του αμαξώματος που αποτελούν τυπικά χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων ŠKODA: το λογότυπο και την επιγραφή ŠKODA, καθώς και τις έντονες ακμές της επιφάνειας για την πινακίδα κυκλοφορίας. Η αρμονία στη σχεδίαση της νέας Octavia γίνεται καλύτερα αντιληπτή όταν παρατηρεί κανείς το αυτοκίνητο από το πλάι, όπου η δυναμική, η κομψότητα και η αίσθηση ρεαλισμού βρίσκουν κοινό έδαφος. Εντυπωσιακά στοιχεία αποτελούν, μεταξύ άλλων, οι χρωμιωμένες λωρίδες που περιβάλλουν τα πλαϊνά παράθυρα στην έκδοση combi (βλ. φωτογραφία) ή που διατρέχουν το κάτω μέρος των παραθύρων στην έκδοση liftback, καθώς και τα φιμέ κρύσταλλα των παραθύρων που έχουν πιο έντονη σκίαση στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι ράγες οροφής για την έκδοση combi διατίθενται σε αποκλειστικό ασημί χρώμα ή σε κομψό μαύρο χρώμα. Ένα εξαιρετικά ευχάριστο χαρακτηριστικό είναι η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη πανοραμική ηλιοροφή δύο τμημάτων στην έκδοση combi, η οποία υπόσχεται ακόμα πιο απολαυστικές διαδρομές για όλους τους επιβάτες του αυτοκινήτου.

4 Όταν θέλετε να τοποθετήσετε μια κάρτα στάθμευσης σε ένα ορατό σημείο με εύκολη πρόσβαση, η λύση είναι απλή: Η νέα Octavia είναι εξοπλισμένη με τη βάση στήριξης εισιτηρίου. Οι Simply Clever λεπτομέρειες και λύσεις βελτιώνουν σημαντικά την πρακτικότητα του αυτοκινήτου. Για την ακρίβεια, πολλαπλασιάζουν τις μεταφορικές δυνατότητες, διατηρούν τακτοποιημένο το εσωτερικό και κάνουν τα ταξίδια πιο ευχάριστα για όλους τους επιβάτες. Η υποδοχή συσκευών πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα δεν αποτελεί απλώς ένα πρακτικό αξεσουάρ, αλλά και ένα ασφαλές μέρος για τη μεταφορά ενός ipod, ενός κινητού τηλεφώνου κλπ. Οι μπροστινές πόρτες διαθέτουν υποδοχή αποθήκευσης φιάλης 1,5 λίτρου. Στο ίδιο σημείο, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα αφαιρούμενο καλάθι απορριμμάτων, που θα σας βοηθήσει να διατηρείτε καθαρό το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Η πράσινη ξύστρα πάγου, η οποία είναι τοποθετημένη στην τάπα του ρεζερβουάρ, είναι στη διάθεσή σας όποτε τη χρειαστείτε και δεν υπάρχει πρόβλημα να την τοποθετήσετε ξανά στη θέση της ακόμα και βρεγμένη. Μια ακόμα "Simply Clever" λύση είναι η προστασία λανθασμένου εφοδιασμού καυσίμου του ρεζερβουάρ, διαθέσιμη αποκλειστικά για τα μοντέλα με κινητήρα diesel. Μια άλλη "Simply Clever" λεπτομέρεια κρύβεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού. Εκεί υπάρχει μια ειδική θήκη για ανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας, η οποία σας εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στο γιλέκο σε περίπτωση που το χρειαστείτε.

5 Οι ανεπιθύμητες κινήσεις των αποσκευών κατά την οδήγηση μπορούν να αποφευχθούν χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα φόρτωσης. Τα εξαρτήματα αυτά αποτελούνται από δύο πλαστικά μέρη με επιφάνεια συγκράτησης velcro, τα οποία φυλάσσονται στις θήκες αποθήκευσης πίσω από τους θόλους των πίσω τροχών όταν δεν τα χρειάζεστε. Ένα άλλο χρήσιμο αξεσουάρ είναι ο διπλός αναδιπλούμενος γάντζος, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε όρθιες τις τσάντες με τα ψώνια σας. Για ευκολότερη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων στην έκδοση liftback, όπως π.χ. ενός παιδικού ποδηλάτου, μπορείτε να αποσύρετε πλήρως το κάλυμμα του χώρου αποσκευών. Μετά την εκφόρτωση, μπορείτε να το επαναφέρετε εύκολα στην αρχική του θέση. Τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν χρησιμοποιώντας το διακόπτη απασφάλισης που είναι τοποθετημένος στο χώρο αποσκευών καθιστώντας έτσι ευκολότερη τη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων. Η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πέμπτη πόρτα της έκδοσης combi ανοίγει και κλείνει αυτόματα, χωρίς καν να χρειαστεί να την αγγίξετε, πράγμα που θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα όταν βρέχει ή όταν κάνει πολύ κρύο. Ο χειρισμός της είναι δυνατός από τέσσερα διαφορετικά σημεία: από ένα κουμπί που βρίσκεται στο κλειδί του αυτοκινήτου, από ένα διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, από ένα εσωτερικό διακόπτη στο πλαίσιο της πέμπτης πόρτας και ένα εξωτερικό διακόπτη Softtouch. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε ξεχωριστά την ανώτατη θέση ανοίγματος της πόρτας σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Το πακέτο πλεγμάτων περιλαμβάνει ένα οριζόντιο και δύο κάθετα πλέγματα που βελτιώνουν τη μεταβλητότητα του χώρου αποσκευών. Και τα δύο κάθετα πλέγματα είναι διπλής όψης και μπορούν να συγκρατήσουν διάφορα μικροαντικείμενα. Επιπλέον, σας προσφέρουμε και ένα πλέγμα κάτω από το κάλυμμα του χώρου αποσκευών. Η μοκέτα διπλής όψης στο χώρο αποσκευών διαθέτει υφασμάτινη επένδυση στη μία πλευρά και μία λαστιχένια επιφάνεια που πλένεται στην άλλη. Όταν χρειαστεί, μπορείτε να γυρίσετε τη μοκέτα από την άλλη πλευρά για να διατηρήσετε το χώρο αποσκευών καθαρό και τακτοποιημένο ακόμα κι όταν μεταφέρετε λασπωμένες μπότες. Η μεταβλητότητα του αυτοκινήτου μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο αναδιπλώνοντας την πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού, γεγονός που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη διαμόρφωση του εσωτερικού σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Το ενδιάμεσο δάπεδο του χώρου αποσκευών στην έκδοση combi σας διευκολύνει κατά την τοποθέτηση των αποσκευών σας χάρη στη δυνατότητα ανύψωσης του δαπέδου στο ύψος του κατωφλιού φόρτωσης. Επιπλέον, παρέχει ειδικό αποθηκευτικό χώρο για τη μεταφορά του τυλιγόμενου καλύμματος ή της σχάρας οροφής όποτε δεν χρειάζεται ή όποτε σας εμποδίζει ενώ, εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμεύσει και ως διακριτικός αποθηκευτικός χώρος. Η πρακτική θήκη κάτω από το τυλιγόμενο κάλυμμα του χώρου αποσκευών στην έκδοση combi μπορεί να χρησιμεύσει ως ασφαλής αποθηκευτικός χώρος για αντικείμενα που θέλετε να μεταφέρετε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα αντικείμενα που τοποθετείτε στο χώρο αποσκευών.

6

7 Ασύγκριτοι χώροι για τους πάντες και τα πάντα.

8 Το αυτοκίνητο προσφέρει άπλετο χώρο για τα πόδια και το κεφάλι του οδηγού και του συνοδηγού. Η άνεση των καθισμάτων στο μπροστινό μέρος ενισχύεται ακόμα περισσότερο με το πρακτικό ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο. Μοναδική αίσθηση ελευθερίας και ακόμα μεγαλύτερη ευρυχωρία θα απολαμβάνετε με την ηλεκτρική πανοραμική ηλιοροφή, η οποία είναι κατασκευασμένη από έντονα φιμέ κρύσταλλο που εξασφαλίζει χαμηλότερη μετάδοση φωτός και θερμική διαπερατότητα. Χάρη στον ηλεκτρικό μηχανισμό της μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στη θέση ανάκλησης ή να τη σύρετε προς τα πίσω και να αφεθείτε στη μαγεία. Η νέα Octavia παρέχει εξαιρετική ευρυχωρία, ακόμα και με 5 επιβάτες. Έως και τρία άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα στα πίσω καθίσματα. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται ζώνες Isofix και Top Tether για την στερέωση παιδικών καθισμάτων στα πλαϊνά πίσω καθίσματα. Οι παράμετροι του χώρου αποσκευών απλώς θα σας εντυπωσιάσουν. Η έκδοση combi προσφέρει χωρητικότητα 610 λίτρων (βλ. φωτογραφία), ενώ η έκδοση liftback προσφέρει 590 λίτρα αντίστοιχα, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.740/1.580 λίτρα με τα πίσω καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα. Η νέα Octavia μπορεί εύκολα να παρέχει άφθονο χώρο αποσκευών για μια μεγάλη οικογένεια, όποια έκδοση και αν επιλέξετε.

9 Οι θήκες αποθήκευσης στην πίσω πλευρά των μπροστινών καθισμάτων μπορούν να φιλοξενήσουν διάφορα αντικείμενα, από βιβλία μέχρι παιχνίδια, ανάλογα με το ποιος κάθεται πίσω. Άλλα πράγματα που μπορεί να θέλετε να πάρετε μαζί σας, όπως μπουκάλια 0,5 λίτρου για παιδιά, μπορούν να τοποθετηθούν στις πλαϊνές θήκες αποθήκευσης στις πίσω πόρτες. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πρακτική διπλή θήκη αναψυκτικών που βρίσκεται τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα. Η θήκη γυαλιών ηλίου είναι τοποθετημένη επάνω από τον εσωτερικό καθρέφτη, σε σημείο που μπορείτε να φτάσετε εύκολα με το χέρι σας. Για να χρησιμοποιήσετε τον αφαιρούμενο σάκο Unibag, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για τη μεταφορά πέδιλων του σκι ή snowboard, απλώς τοποθετήστε τον στο άνοιγμα μεταξύ του χώρου αποσκευών και της καμπίνας. Το σκίαστρο για το πίσω παράθυρο στην έκδοση liftback παρέχει αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Η άνεση των επιβατών στα πίσω καθίσματα βελτιώνεται με το ανακλινόμενο υποβραχιόνιο που φέρει δύο θήκες αναψυκτικών. Υπάρχουν πάρα πολλοί αποθηκευτικοί χώροι και θήκες στη διάθεσή σας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, για να βρίσκετε πάντα το κατάλληλο μέρος για κάθε αντικείμενο που μεταφέρετε. Για παράδειγμα, ο κλειστός αποθηκευτικός χώρος στο κάτω μέρος του ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού, ο οποίος είναι κλιματιζόμενος, σας παρέχει το ιδανικό μέρος για να διατηρείτε κρύα τα αναψυκτικά σας κατά τη διάρκεια των διαδρομών σας. Η άνεσή σας κατά την είσοδο ή την έξοδο από το αυτοκίνητο βελτιώνεται χάρη στο φωτισμό δαπέδου του οποίου το στιλ και η ένταση μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Η πρίζα 230 V, η οποία είναι εγκατεστημένη στην πίσω πλευρά του υποβραχιονίου Jumbo Box, είναι κατάλληλη για καλώδια φορητών υπολογιστών ή DVD player, φορτιστές κινητών τηλεφώνων κλπ. Η δημιουργία ευχάριστου κλίματος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι εύκολη υπόθεση για το Climatronic, το αυτόματο σύστημα κλιματισμού δύο ζωνών με ηλεκτρονική ρύθμιση, στη νέα έκδοση του οποίου έχει προστεθεί και αισθητήρας υγρασίας που μειώνει το θάμπωμα του παρμπρίζ. Στην κεντρική κονσόλα είναι τοποθετημένες και οι υποδοχές USB και Aux-in οι οποίες σας επιτρέπουν να συνδέετε εξωτερικές συσκευές και να χειρίζεστε τις λειτουργίες τους χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος, του συστήματος πλοήγησης ή του τιμονιού πολλαπλών λειτουργιών.

10 H νέα Octavia διατίθεται με προηγμένες τεχνολογίες. Όλες οι εκδόσεις προσφέρονται με το πακέτο εξοπλισμού και διαθέτουν σύστημα Start-Stop, καθώς και λειτουργία ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση. Όλοι οι βενζινοκινητήρες είναι τεχνολογίας TSI προσφέροντας μοναδικά δυναμικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα διακρίνονται για το μικρό τους βάρος, την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών CO 2. Το αυτόματο κιβώτιο τεχνολογίας DSG (Direct Shift Gearbox - Κιβώτιο Άμεσης Αλλαγής Ταχυτήτων) εξασφαλίζει κορυφαία επιτάχυνση και διατηρεί τον κινητήρα στο βέλτιστο εύρος λειτουργίας του. Με οικονομική οδήγηση, μπορείτε να επιτύχετε ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και, επομένως, μειωμένες εκπομπές CO 2. Ανάλογα με τον κινητήρα, διατίθεται κιβώτιο 6 ή 7 σχέσεων. Όλη η σειρά των πετρελαιοκινητήρων είναι τεχνολογίας common rail τελευταίας γενιάς, διασφαλίζοντας απόλυτα αθόρυβη και απίστευτα οικονομική λειτουργία.

11 Η νέα Octavia περιλαμβάνει συστήματα υποβοήθησης με προηγμένες τεχνολογίες, προσφέροντας νέες, άνευ προηγουμένου δυνατότητες. Τα συστήματα αυτά, για παράδειγμα, σας βοηθούν να αποφύγετε κρίσιμες καταστάσεις ή να περιορίσετε τα πιθανά επακόλουθα τέτοιων καταστάσεων. Ορισμένα συστήματα υποστήριξης χρησιμοποιούν την κάμερα πολλαπλών λειτουργιών, η οποία είναι εγκατεστημένη στο παρμπρίζ κάτω από τον εσωτερικό καθρέφτη: το σύστημα Ειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας (Lane Assistant) για τη διατήρηση του αυτοκινήτου στη σωστή λωρίδα, το σύστημα Υποβοήθησης Φώτων (Intelligent Light Assistant) και το σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Recognition). Οι λειτουργίες των συστημάτων υποβοήθησης που χρησιμοποιούν την κάμερα πολλαπλών λειτουργιών εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων, μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Μία ακόμα καινοτομία είναι η οθόνη Maxi DOT με έγχρωμες ενδείξεις. Ο κυριότερος στόχος των συστημάτων στάθμευσης είναι να σας παρέχουν άνεση και ευκολία κατα τη διάρκεια της διαδικασίας παρκαρίσματος. Το σύστημα Οπτικής Υποβοήθησης Στάθμευσης (Optical Parking Assistant), χρησιμοποιεί μία κάμερα που είναι τοποθετημένη στη χειρολαβή της πέμπτης πόρτας και η οποία παρακολουθεί το χώρο πίσω από το αυτοκίνητο και προβάλλει γραμμές κατεύθυνσης, ανάλογα με το πλάτος του αυτοκινήτου. Αυτό το σύστημα υποβοήθησης συνδυάζεται πάντα με τους αισθητήρες στάθμευσης και ένα σύστημα πλοήγησης που προβάλλει τη διαδικασία στάθμευσης στην οθόνη. Η υποδοχή τηλεφώνου, που είναι τοποθετημένη στην περιοχή μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων, μεταφέρει ενισχυμένο σήμα από την κεραία οροφής του αυτοκινήτου στο κινητό σας τηλέφωνο για ακόμα καλύτερης ποιότητας επικοινωνία καθώς και λιγότερη κατανάλωση της μπαταρίας του. Επίσης, χρησιμεύει ως ασφαλές μέρος για τη φύλαξη του τηλεφώνου σας κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ο μοναδικός συνδυασμός ελκυστικής σχεδίασης και μοντέρνων τεχνολογιών αντιπροσωπεύεται από το δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών που περιλαμβάνει χρωμιωμένα στοιχεία και το οποίο βελτιώνει όχι μόνο την κατευθυντικότητα του αυτοκινήτου, αλλά και την οδηγική σας απόλαυση. Η κορυφαία επιλογή μας περιλαμβάνει την έκδοση τριάκτινου τιμονιού με χειριστήρια για το ηχοσύστημα, το τηλέφωνο και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG. Κατά την οδήγηση σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ή αυτοκινητόδρομους, θα εκτιμήσετε τον Αυτόματα Προσαρμοζόμενο Ρυθμιστή Ταχύτητας (Adaptive Cruise Assistant), ένα σύστημα που, πέρα από τη βασική λειτουργία cruise control που παρέχει, φροντίζει επίσης για τη διατήρηση επαρκούς απόστασης ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Για τη λειτουργία του, αυτό το σύστημα υποστήριξης χρησιμοποιεί μια συσκευή ραντάρ που είναι εγκατεστημένη στον μπροστινό προφυλακτήρα. Οι ενδείξεις της λειτουργίας του συστήματος εμφανίζονται στην οθόνη Maxi DOT. Όλοι οι διακόπτες είναι εργονομικά τοποθετημένοι και εύκολα προσβάσιμοι από τον οδηγό. Ανάλογα με το επίπεδο του εξοπλισμού ή τον τύπο του κινητήρα, περιέχει διακόπτες για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του κεντρικού κλειδώματος, το σύστημα Start/Stop, την Παρακολούθηση Πίεσης Ελαστικών (TPM), το ASR, το σύστημα Επιλογής Οδηγικού Προφίλ (Driving Mode Selection), τους Aισθητήρες Στάθμευσης και το σύστημα Αυτόματης Στάθμευσης (Automatic Parking Assistant). Η ασφάλειά σας, ιδιαίτερα κατά τις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων τη νύχτα, διασφαλίζεται επίσης από το σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Activity Assistant), ένα σύστημα το οποίο αξιολογεί τα στοιχεία που λαμβάνει από το σύστημα διεύθυνσης όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες μεγαλύτερες των 65 km/h. Όταν το σύστημα υποβοήθησης ανιχνεύσει συμπεριφορά που ενδεχομένως αποτελεί ένδειξη κούρασης του οδηγού, όπως, για παράδειγμα, πιο απότομες διορθώσεις της κατεύθυνσης κίνησης με το τιμόνι, προτείνει στον οδηγό να κάνει διάλειμμα. Οι Αισθητήρες Παρκαρίσματος (πίσω/εμπρός και πίσω) [Intelligent Parking Assistant (Rear / Front & Rear)] εκπέμπουν ένα ηχητικό σήμα για τυχόν εμπόδια, με βάση την εκτιμώμενη κατεύθυνση κίνησης του αυτοκινήτου. Δηλαδή, για παράδειγμα, δεν παρέχουν περιττές προειδοποιήσεις για εμπόδια που βρίσκονται μπροστά σας όταν κινείστε με την όπισθεν. Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε το παρκάρισμα εξαιρετικά εύκολο, τότε το σύστημα Αυτόματης Στάθμευσης (Automatic Parking Assistant) αποτελεί τον καλύτερο "βοηθό" σας. Το σύστημα αυτό μπορεί να επιλέξει μια κατάλληλη θέση στάθμευσης, να παρκάρει το αυτοκίνητό σας σε μια σειρά παράλληλα ή κάθετα σταθμευμένων οχημάτων, ακόμα και να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο από μια σειρά παράλληλα ή κάθετα σταθμευμένων οχημάτων. Στην περίπτωση παράλληλου παρκαρίσματος, χρειάζεται μόνο μια κενή θέση 60 cm μεγαλύτερη από το μήκος του ίδιου του αυτοκινήτου (στην εικόνα παρουσιάζονται οι ενδείξεις του συστήματος Αυτόματης Στάθμευσης στην οθόνη του συστήματος πλοήγησης Amundsen+). Τα διαθέσιμα ηχοσυστήματα Blues, Swing και Bolero (στη φωτογραφία), σας προσφέρουν ένα ολοκαίνουριο σύστημα ψυχαγωγίας με προηγμένο μενού και εξελιγμένες λειτουργίες. Το ηχοσύστημά σας γίνεται η βάση για ένα σύστημα πληροφόρησης πολυμέσων, το οποίο διασυνδέεται με το ίδιο το αυτοκίνητο. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ηχοσύστημα για να ελέγξετε εκ νέου τη ρύθμιση του μενού του αυτοκινήτου. Το ηχοσύστημα Bolero τώρα διαθέτει πιο άνετο και πιο ακριβή έλεγχο αφής. Η συσκευή δεν καταγράφει μόνο ακόμα και το πιο ανεπαίσθητο άγγιγμα, αλλά υποστηρίζει και ταυτόχρονα αγγίγματα για το χειρισμό πολλαπλών λειτουργιών. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης Columbus ήταν ανέκαθεν ο γρήγορος υπολογισμός διαδρομών και οι υψηλής ακρίβειας ενδείξεις. Ωστόσο, τώρα, αυτός ο κορυφαίος εξοπλισμός πλοήγησης παρέχει στο αυτοκίνητό σας την πιο ελκυστική εναλλακτική λύση συστήματος πληροφοριών πολυμέσων. Το σύστημα Columbus, μεταξύ άλλων, σας επιτρέπει τώρα να αποκτάτε πρόσβαση στις ρυθμίσεις των λειτουργιών του αυτοκινήτου. Ακόμα, προσφέρει εξαιρετικά άνετο έλεγχο αφής, καθώς διαθέτει οθόνη 8" που αποκρίνεται στις εντολές σας και μόνο με το που πλησιάζετε το δάχτυλό σας σε αυτήν. Τώρα, μπορείτε να απολαμβάνετε την ασύγκριτα μοναδική ποιότητα μουσικής ή ομιλίας που προσφέρει το νέο Ηχοσύστημα Canton με 10 ηχεία. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κεντρικό ηχείο και subwoofer στο χώρο αποσκευών, και αναπαράγει ήχο προσαρμοσμένο με ακρίβεια στο εσωτερικό της νέας Octavia.

12 Οι αυτόματα αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες αναδιπλώνονται όταν κλειδώνεται το αυτοκίνητο, προκειμένου να προστατευθούν από πιθανή ζημιά. Ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών ασφαλείας σας παρέχει περισσότερη εμπιστοσύνη για το αυτοκίνητό σας ακόμα και σε ακραίες καταστάσεις. Η νέα Octavia διατίθεται με εννέα αερόσακους στο βασικό της εξοπλισμό. Στο βασικό εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων περιλαμβάνεται το σύστημα Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθειας ESC (Electronic Stability Control), διευρυμένο με νέες λειτουργίες. Για παράδειγμα, το σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων (Μulti Collision Brake) μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω ανεξέλεγκτη κίνηση του αυτοκινήτου σε περίπτωση που έχει ενεργοποιηθεί ένας από τους μπροστινούς αερόσακους. Το επίπεδο ασφάλειας αυξάνεται σημαντικά με τη χρήση συστημάτων Υποβοήθησης Ασφάλειας με υπερσύγχρονες τεχνολογίες που ενσωματώνονται για πρώτη φορά σε μοντέλα της ŠKODA. Εκτός από τα συστήματα που αναφέρθηκαν στις προηγούμενες σελίδες, προσφέρουμε επίσης το σύστημα Προστασίας Επιβατών (Crew Protect Assistant), το οποίο σφίγγει τις ζώνες ασφαλείας του οδηγού και του συνοδηγού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κλείνει αυτόματα μερικώς τα μπροστινά ηλεκτρικά παράθυρα και πλήρως την ηλιοροφή. Πέρα από την προστασία των επιβατών, προσφέρουμε επίσης έναν αριθμό στοιχείων για την ασφάλεια του ίδιου του αυτοκινήτου, όπως είναι το σύστημα προστασίας εξαρτημάτων, το οποίο αποτρέπει τη χρήση συσκευών όπως, για παράδειγμα, μονάδων ελέγχου, ηχοσυστημάτων ή συστημάτων πλοήγησης σε άλλα οχήματα. Οι μπροστινοί και πίσω πλευρικοί αερόσακοι είναι σχεδιασμένοι για την προστασία της λεκάνης και του θώρακα σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα συναγερμού με παρακολούθηση εσωτερικού, κόρνα με εφεδρική τροφοδοσία ρεύματος και αισθητήρα κλίσης. Η προαιρετική δυνατότητα απενεργοποίησης της παρακολούθησης εσωτερικού θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από όσους έχουν σκύλο. Τα φώτα ασφαλείας στα πλαίσια των μπροστινών θυρών εφιστούν την προσοχή των διερχόμενων οδηγών όταν το αυτοκίνητό σας είναι σταματημένο με κάποια από τις πόρτες ανοιχτή. O πίσω υαλοκαθαριστήρας τεχνολογίας Aero ασκεί ομοιόμορφη πίεση σε όλο το μήκος. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο και με μπροστινούς υαλοκαθαριστήρες τεχνολογίας Aero. Ο αερόσακος γονάτων οδηγού είναι τοποθετημένος κάτω από την κονσόλα του τιμονιού και προστατεύει τα κάτω άκρα του οδηγού.

13 Νέα ŠKODA Octavia G-TEC με φυσικό αέριο. Ζήσε οικολογικά, οδήγησε οικονομικά! Η οδηγική απόλαυση οφείλει να σέβεται το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι σας. Τη λύση δίνει η νέα Octavia G-TEC. Που κινείται με CNG (φυσικό συμπιεσμένο αέριο), τον πιο οικονομικό και φιλικό τύπο καυσίμου προς το περιβάλλον. Το περιβάλλον χρειάζεται αυτοκίνητα όπως το Octavia G-TEC. Ο υπερτροφοδοτούμενος 1.4 TSI / 110hp διπλού καυσίμου είναι ένας από τους πιο «πράσινους» κινητήρες με εκπομπή CO 2 μόλις 97 g/km! Οι επιδόσεις της νέας Octavia G-TEC εντυπωσιάζουν καθώς με αποκλειστική χρήση φυσικού αερίου CNG η αυτονομία φτάνει τα 410 km (με ένα και μόνο ανεφοδιασμό) και κατανάλωση 3,5 kg/100 km. Με ενδεικτική τιμή CNG στα 0,83 /kg, το κόστος χρήσης αντιστοιχεί σε μόλις 2,90 /100 km, ενώ επιπρόσθετα ο κάτοχος της νέας Octavia G-TEC δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας! Στην λειτουργία με αμόλυβδη βενζίνη η αυτονομία φτάνει τα 920 km και συνολικά, η Octavia G-TEC μπορεί να διανύσει έως και km με ένα πλήρη ανεφοδιασμό. Οι δύο δεξαμενές CNG έχουν συνολική χωρητικότητα 97 λίτρα ή 15 kg υπό πίεση 200 bar και είναι τοποθετημένες σε ειδικό και υψηλής αντοχής πλαίσιο κάτω από το χώρο αποσκευών, δίχως να επηρεάζεται η κορυφαία πρακτικότητα του. Ακόμη και στην σειρά G-TEC οι χώροι συνεχίζουν να αποτελούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία της με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 460 λίτρα (στην έκδοση Limo) ή τα 480 λίτρα (στην έκδοση Combi). Οι εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης, συνδυάζονται ιδανικά, δίχως καμία παραχώρηση στην οδηγική απόλαυση που προσφέρει η νέα ŠKODA Octavia. Η μέγιστη ροπή των 200 Nm είναι διαθέσιμη από τις μόλις σ.α.λ, ενώ η Octavia G-TEC επιταχύνει από 0-100km/h σε μόλις 10,9 και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 195 km/h. Το πακέτο εξοπλισμού ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων G-TEC και περιλαμβάνει τεχνολογίες αιχμής όπως είναι το Σύστημα Start-Stop και το Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας Πέδησης κατά την επιβράδυνση. Η εναλλαγή της λειτουργίας του κινητήρα ανάμεσα στους δύο τύπους καυσίμου γίνεται αυτόματα. Η Octavia G-TEC κινείται με φυσικό αέριο και μόνο όταν τελειώσει το καύσιμο αλλάξει αυτόματα σε βενζίνη. Η πράσινη ένδειξη υποδεικνύει στον οδηγό την λειτουργία με φυσικό αέριο CNG. Το σύστημα Start-Stop απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα κάθε φορά που το αυτοκίνητο ακινητοποιείται. Ο κινητήρας τίθεται ξανά σε λειτουργία όταν ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του συμπλέκτη. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μειώνει το φορτίο του κινητήρα και βελτιώνει την κατανάλωση χρησιμοποιώντας μέρος της κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση για την φόρτιση της μπαταρίας. Ο υπολογιστής ταξιδίου με οθόνη υγρών κρυστάλλων Maxi DOT παρέχει χρηστικές πληροφορίες για την μέση κατανάλωση, την αυτονομία, την εξωτερική θερμοκρασία, την ιδανική εναλλαγή σχέσεων. Ο οικονομικότερός σας φίλος λέγεται Octavia G-TEC! Με την απόκτηση της νέας Octavia G-TEC έχετε αυτόματα το τέλειο μέσο μεταφοράς για καθημερινή και οικονομική χρήση, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στα μακρινά ταξίδια. Ένα απολαυστικό αυτοκίνητο που είναι φιλικό προς το περιβάλλον, με εξαιρετικά χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και ρύπων, με απίστευτα χαμηλό κόστος κατανάλωσης καυσίμων, 35% πιο οικονομικό σε σχέση με το diesel και 65% σε σχέση με το βενζίνη, αξιόπιστο στην λειτουργία του και ασφαλέστατο από κάθε άποψη!

14 Αξέχαστα ταξίδια. Μοναδική οδηγική εμπειρία. Νέα ŠKODA Octavia 4x4. Πόσο σίγουροι νιώθετε όταν γνωρίζετε πως βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου που μπορεί να ξεπεράσει τις πιο απαιτητικές καταστάσεις; Με τη νέα ŠKODA Octavia 4x4 έχετε κάθε λόγο να αισθάνεστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση ανεξαρτήτως της ποιότητας του οδοστρώματος χάρη στο σύστημα τετρακίνησης με συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς. Οι εκδόσεις 4x4 συνδυάζονται με τους εξής κινητήρες: 1.8 TSI/180hp (βενζίνη), 1.6 TDI CR DPF/105hp, 2.0 TDI CR DPF/150hp και 2.0 TDI CR DPF/184hp (ντίζελ). Το αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο τεχνολογίας DSG είναι διαθέσιμο με τον κινητήρα 1.8 TSI/180hp. Σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης, αναδεικνύεται μία διττή τεχνολογική υπεροχή που προσφέρει αξέχαστες οδηγικές συγκινήσεις. Η έξυπνη λειτουργία της τετρακίνησης μεταφέρει αυτόματα την κίνηση στους πίσω τροχούς ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.έτσι σε συνθήκες εκκίνησης επιτυγχάνεται πιο αποτελεσματική επιτάχυνση, και κατά την γρήγορη οδήγηση αυξάνεται η σταθερότητα στις στροφές, ενώ σε ολισθηρά οδοστρώματα βελτιώνεται η κατευθυντικότητα.

15 Η ŠKODA Octavia Scout 4x4 προβάλλει τον εκτός δρόμου χαρακτήρα της, με την επιθετική διάθεση να μην περιορίζεται μόνο στο συμπαγές εξωτερικό. Η έκδοση αυτή, συνδυάζεται αποκλειστικά με σύστημα 4x4 και αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (17εκ.) για απροβλημάτιστες off road διαδρομές. Οι επιλογές που διατίθενται με το πακέτο βασικού εξοπλισμού είναι οι εξής: 1.8 TSI/180hp (βενζίνη) και 2.0 TDI CR DPF/150hp ή 184hp (ντίζελ). Η σκληροτράχηλη πλευρά της Octavia. Νέα ŠKODA Octavia Scout 4x4. Ο πίσω προφυλακτήρας με τα ασημένια προστατευτικά καλύμματα προσδίδει ένα σκληροτράχηλο στιλ, το οποίο τονίζεται από τα πλαστικά γύρω από τους θόλους των τροχών και τις πόρτες. Στον μπροστινό προφυλακτήρα ενσωματώνονται οι προβολείς ομίχλης που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένοι για την έκδοση Scout (όπως στην φωτογραφία δεξιά). Οι ζάντες αλουμινίου Polar 17 ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Η έκδοση Scout διατίθεται επίσης με ελκυστικό διάκοσμο. Προαιρετικά, υπάρχει η επιλογή της καφέ (βλέπε φωτογραφία) ή μαύρης επένδυσης με συνδυασμό αλκαντάρα/δέρμα/δερματίνη. Το καφέ ή μαύρο εσωτερικό με την υφασμάτινη επένδυση αποτελεί βασικό στοιχείο του εξοπλισμού. To λογότυπο Scout στα καθίσματα, στο τιμόνι και στον επιλογέα ταχυτήτων δίνει έμφαση στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τα διακοσμητικά καλύμματα των μαρσπιέ με την επιγραφή Scout είναι ένα αυθεντικό στοιχείο με καλαίσθητη και πρακτική λειτουργικότητα. Μία ελκυστική επιλογή είναι οι ζάντες αλουμινίου Nivalis 17 σε ανθρακί ή ασημί σχεδίαση (βλέπε φωτογραφία).

16 Μοναδικές συγκινήσεις, απίστευτοι χώροι. Αυτή είναι η ŠKODA Octavia RS!

17 Στο πίσω μέρος της Octavia RS κυριαρχούν οι χρωμιωμένες απολήξεις τις εξάτμισης, οι οποίες αποδεικνύονται αποτελεσματικές και τονίζουν την σπορ εμφάνιση του αυτοκινήτου. To τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι έχει δερμάτινη επένδυση με γκρι ή κόκκινες ραφές και περιλαμβάνει το λογότυπο RS, ενώ διευκολύνει τον χειρισμό του ηχοσυστήματος, του τηλεφώνου και του αυτόματο κιβωτίου DSG (Direct Shift Gearbox). Το σύστημα διεύθυνσης διαθέτει ηλεκτρομηχανική μεταβλητή υποβοήθηση, για σπορ αίσθηση στην γρήγορη οδήγηση και άνεση σε νορμάλ ρυθμούς κίνησης διευκολύνοντας στην πόλη ή στο παρκάρισμα. Ο πίνακας οργάνων έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις εκδόσεις RS και διαθέτει ευανάγνωστες λευκές επιφάνειες. Η ελκυστική έγχρωμη οθόνη Maxi DOT με το LapTimer διατίθεται ως στοιχείο του εξοπλιστικού πακέτου Challenge. Η ŠKODA Octavia RS προσφέρει ασύγκριτη οδηγική εμπειρία με την πρακτικότητα ενός οικογενειακού αυτοκινήτου. Η παρουσία της γίνεται άμεσα αντιληπτή από το λογότυπο RS στην εμπρός γρίλια, καθώς και από τα επιθετικά σπορ φωτιστικά σώματα Bi-Xenon σε μαύρο φόντο και με LED φώτα ημέρας. Η κυψελωτή επιφάνεια στον προφυλακτήρα, τα σκούρα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέπτες, η νέα γρίλια και οι μαύρες ράγες της οροφής (στην έκδοση Combi), υποδηλώνουν τον εμφατικό χαρακτήρα της ισχυρότερης Octavia. H Octavia RS είναι διαθέσιμη με δύο υπεραποδοτικούς κινητήρες, τον 2.0 TSI/220hp (βενζίνης) ή τον 2.0 TDI/184hp (ντίζελ). Τα διακοσμητικά καλύμματα των μαρσπιέ με επιγραφή RS τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου και βελτιώνουν την πρακτικότητά του. Το πακέτο Challenge περιλαμβάνει καλύμματα με ιδιαίτερη σχεδίαση. Οι ζάντες αλουμινίου Gemini 18, οι οποίες προσφέρονται σε μαύρη σχεδίαση με το πακέτο Challenge, δίνουν έμφαση στην δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό διαθέσιμη προαιρετικά είναι η επιλογή συνδυασμού δέρματος/δερματίνης (βλέπε φωτογραφία) και κόκκινες ή γκρι διπλές ραφές ή εναλλακτικά ο συδυασμός ύφασματος/δέρματος/δερματίνης (βασικός εξοπλισμός) με κόκκινες ή γκρι ραφές. Ο επιλογέας ταχυτήτων και η λαβή του χειρόφρενου έχουν δερμάτινη επένδυση. Όλοι οι κινητήρες διατίθενται αποκλειστικά με το πακέτο εξοπλισμού. Όταν οδηγείτε οικονομικά μπορείτε να πετύχετε μία κατανάλωση 6,2 l/100 km σε μικτό κύκλο με τον βενζινοκινητήρα 2.0 TSI/220hp με χειροκίνητο κιβώτιο και 4,6 l/100 km με τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 TDI/184hp με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα κομψά ατσάλινα καλύμματα των πεντάλ αποτελούν ακόμα μία λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει το στιλ της Octavia RS.

18

19 Η έκδοση Elegance διατίθεται σε δύο χρωματισμούς εσωτερικού. Ο πρώτος διαθέτει μαύρες υφασμάτινες επενδύσεις καθισμάτων και μαύρου χρώματος πίνακα οργάνων και πλαίσια θυρών. Ο δεύτερος διαθέτει μπεζ επενδύσεις καθισμάτων και συνδυασμό μαύρου/μπεζ χρώματος στον πίνακα οργάνων και στα πλαίσια των θυρών. Το εσωτερικό διαθέτει τα διακοσμητικά πλαίσια Elegance, προαιρετικά διατίθεται και με απομίμηση ξύλου στις μπροστινές και πίσω πόρτες, ενώ περιλαμβάνει επίσης ένα πλήθος χρωμιωμένων στοιχείων στο τιμόνι, στα πλαίσια των αεραγωγών, στον επιλογέα ταχυτήτων και σε άλλα σημεία. Η έκδοση Ambition, διατίθεται είτε με μαύρες υφασμάτινες επενδύσεις καθισμάτων και συνδυασμό μαύρου/ μαύρου για το ταμπλό και τα πλαίσια των θυρών είτε με υφασμάτινες επενδύσεις καθισμάτων σε μαύρο/γκρι χρώμα και το ταμπλό και τα πλαίσια των θυρών σε συνδυασμό επίσης μαύρου/γκρι χρώματος. Το εσωτερικό διακοσμείται επιπλέον και από τα διακοσμητικά πλαίσια Ambition στις μπροστινές και πίσω πόρτες, ενώ περιλαμβάνει επίσης ένα πλήθος χρωμιωμένων στοιχείων στο τιμόνι, στα πλαίσια των αεραγωγών, στον επιλογέα ταχυτήτων και σε άλλα σημεία.

20 Η έκδοση Active διατίθεται με υφασμάτινες επενδύσεις καθισμάτων σε μαύρο χρώμα και συνδυασμό μαύρου/μαύρου χρώματος για τον πίνακα οργάνων και τα πλαίσια των θυρών. Το εσωτερικό διακοσμείται επιπλέον από τα διακοσμητικά πλαίσια Active στις μπροστινές και πίσω πόρτες, καθώς και από άλλα διακοσμητικά στοιχεία, όπως χρωμιωμένες χειρολαβές θυρών, γυαλιστερά πλαίσια αεραγωγών και άλλα. Το σπορ εσωτερικό Dynamic είναι διαθέσιμο με κόκκινη ή γκρι επένδυση καθισμάτων με χρωματικό συνδυασμό ταμπλό Onyx/Onyx ή Onyx/γκρι. Το σπορ εσωτερικό διατίθεται με ένα μικρό δερμάτινο πακέτο (τριάκτινο σπορ τιμόνι, δέρμα στον επιλογέα ταχυτήτων και στην λαβή του χειρόφρενου).

SIMPLY CLEVER. Nέα ŠKODA Superb

SIMPLY CLEVER. Nέα ŠKODA Superb SIMPLY CLEVER Nέα ŠKODA Superb Περνάτε πολύ χρόνο της ζωής σας στο αυτοκίνητο. Νέα ŠKODA Superb. Ασύγκριτη άνεση. Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί το σημερινό μας κόσμο χωρίς ταξίδια. Μπορεί με το αυτοκίνητό

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει.

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Νέο Dacia Duster Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Σε έναν κόσμο που οι πραγματικές αξίες έχουν αρχίσει να ατονούν, που οι τάσεις της μόδας διαδέχονται η μία την άλλη με ξέφρενους ρυθμούς, που η τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

E-Class Saloon και Estate.

E-Class Saloon και Estate. E-Class Saloon και Estate. λα αυτά μιλάει την εντελώς προσωπική της γλώσσα. Το εμπρόσθιο τμήμα δύν φάλαιο. Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας. E-Class Saloon. Προαιρετικά μπορεί να σι θα γίνει ο ιδανικός συντροφός

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι.

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Η εφαρμογή ipad για το νέο Actros. Κάνετε λήψη τώρα. Ανακαλύψτε το νέο Actros εν κινήσει. Με τη νέα εφαρμογή για ipad θα δείτε ενδιαφέρουσες

Διαβάστε περισσότερα

>> Το νέο smart forfour

>> Το νέο smart forfour >> Το νέο smart forfour The smart among the fourseaters. FOR ideas, answers, fun & functions Το smart έφερε την επανάσταση στις μετακινήσεις στην πόλη. Με έξυπνες λύσεις και μοναδικές ιδέες, που κάνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΟ VOLVO S40 Επιδόσεις 6 Περιβάλλον του οδηγού 10 Ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο 16 Προσωπική ασφάλεια 18 Ασφάλεια και περιβάλλον 20

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΟ VOLVO S40 Επιδόσεις 6 Περιβάλλον του οδηγού 10 Ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο 16 Προσωπική ασφάλεια 18 Ασφάλεια και περιβάλλον 20 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ VOLVO ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ renault megane coupe. ΝΕΟ renault megane coupe. drive the change. (www.renault.gr)

ΝΕΟ renault megane coupe. ΝΕΟ renault megane coupe. drive the change. (www.renault.gr) ΝΕΟ renault megane coupe ΝΕΟ renault megane coupe (www.renault.gr) φωτογραφιεσ εκδοσησ: P. OTTO, R. SHOEHUYS, T. LEBRALY - προσαρμογη: GENCO POWER SA - εκτυπωθηκε στην ε.ε. - 7711MC3012 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις.

Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις. Dacia Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις. Αυτό που σας συνδέει με τη Dacia είναι οι έξυπνες επιλογές. Σας αρέσουν οι έξυπνες λύσεις και θέλετε να τις αποκτήσετε σε καλή

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ZAFIRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 29 Καθίσματα, προσκέφαλα... 48 Αποθήκευση... 73 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

OPEL CORSA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL CORSA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL CORSA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 37 Αποθήκευση... 57 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X3 2.0i X3 2.5si X3 3.0si X3 2.0d X3 3.0d X3 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Να Βρίσκεται Πάντοτε στο Αυτοκίνητο. Περιέχει Χρήσιµες Πληροφορίες για την Ασφάλεια, Λειτουργία και Συντήρηση του Αυτοκινήτου σας.

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Να Βρίσκεται Πάντοτε στο Αυτοκίνητο. Περιέχει Χρήσιµες Πληροφορίες για την Ασφάλεια, Λειτουργία και Συντήρηση του Αυτοκινήτου σας. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ SERVICE Συστάσεις για τα καύσιµα: είτε τη σελίδα 1-1 Συστάσεις για το λάδι του κινητήρα: Βενζινοκινητήρας: Ποιότητα: SG, SH, SJ, SL ή SM Ιξώδες: Κινητήρας 1.6 L ή 2.4 L: SAE 0W-20, 5W-30,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X5 3.0si X5 4.8i X5 3.0d X5 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα γνωρίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Οι προδιαγραφές χωρίζονται σε τρεις ενοτητες. Η πρώτη (Ι) ενότητα περιγράφει τις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΕΣΑΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 10 ΚΥΒΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΕΣΑΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 10 ΚΥΒΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΕΣΑΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 10 ΚΥΒΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 1. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ και ΠΟΙΟΤΗΤΑ α. Γενικά Η παρούσα τεχνική προδιαγραφή αφορά στην προµήθεια καινούριου απορριµµατοφόρου οχήµατος

Διαβάστε περισσότερα

8. Δυναμικό, ευκίνητο και έτοιμο για δράση. 14. Ευέλικτο, άνετο και έτοιμο για όλες τις διαδρομές. 16. Σχεδιασμένο για την τελειότητα.

8. Δυναμικό, ευκίνητο και έτοιμο για δράση. 14. Ευέλικτο, άνετο και έτοιμο για όλες τις διαδρομές. 16. Σχεδιασμένο για την τελειότητα. Mazda6 Mazda6 4. Mazda6. Ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο. Το στιλ που κόβει την ανάσα είναι μόνο η αρχή. 8. Δυναμικό, ευκίνητο και έτοιμο για δράση. Έτοιμο να οδηγηθεί σε όλες τις συνθήκες. 10. Συντονισμένο

Διαβάστε περισσότερα

More care. Built in. BL71, BL71 Plus

More care. Built in. BL71, BL71 Plus More care. Built in. ΦΟΡΤΩΤΗΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ VOLVO BL71, BL71 Plus ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ. Ο Φορτωτής Εκσκαφέας Volvo BL71 αποτελεί προϊόν μακροχρόνιας έρευνας και εξέλιξης σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια. Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια. Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Θεσμική Αναβάθμιση της Εκπαίδευσης Οδήγησης στην

Διαβάστε περισσότερα

09/08/01 13:31:19 3GKZFB00_001. Honda ANF125. Honda Motor Co., Ltd. 2009

09/08/01 13:31:19 3GKZFB00_001. Honda ANF125. Honda Motor Co., Ltd. 2009 09/08/01 13:31:19 3GKZFB00_001 Honda ANF125 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ Honda Motor Co., Ltd. 2009 09/08/01 13:31:24 3GKZFB00_002 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο ΗΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ Αυτή η µοτοσικλέτα έχει σχεδιαστεί

Διαβάστε περισσότερα

MODELS TOUCAN 1100 GREEK. U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417

MODELS TOUCAN 1100 GREEK. U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417 MODELS TOUCAN 1100 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417 C.E. JLG Industries, Kilmartin Place,

Διαβάστε περισσότερα

Fendt. Vario 820 ΤΡΑΚΤΕΡ. ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ για αγρότες και εργολήπτες ΟΚΙΜΗ ΤΡΑΚΤΕΡ: ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕ ΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ PROFI ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Fendt. Vario 820 ΤΡΑΚΤΕΡ. ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ για αγρότες και εργολήπτες ΟΚΙΜΗ ΤΡΑΚΤΕΡ: ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕ ΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ PROFI ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΡΑΚΤΕΡ www.profi.com ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕ ΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ για αγρότες και εργολήπτες Κυκλοφορεί το Σάββατο 5 φεβρουαρίου δωρεάν με την Agrenda και στη συνέχεια αυτοτελώς με

Διαβάστε περισσότερα

Διαμόρφωση του δικού σας Volvo FH.

Διαμόρφωση του δικού σας Volvo FH. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Διαμόρφωση του δικού σας Volvo FH. Το ίδιο φορτηγό δεν μπορεί να ταιριάζει σε όλους. Γιʼ αυτό η σειρά Volvo FH προσφέρει αναρίθμητες δυνατότητες. Η ευελιξία σε διατάξεις πλαισίου και οι VBI

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγήστε την επανάσταση.

Οδηγήστε την επανάσταση. Mazda RX-8 Οδηγήστε την επανάσταση. Θυµάστε τι χαρά νιώσατε την πρώτη φορά που περπατήσατε; Θυµάστε εκείνο το πρωτόγνωρο συναίσθηµα ελευθερίας; Στη Mazda εµείς αυτό το συναίσθηµα το ονοµάζουµε Zoom-Zoom!

Διαβάστε περισσότερα

ALTOSONIC V12. Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer. Εγχειρίδιο οδηγιών. KROHNE 06/2014-4003491001 - MA ALTOSONIC V12 R02 el

ALTOSONIC V12. Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer. Εγχειρίδιο οδηγιών. KROHNE 06/2014-4003491001 - MA ALTOSONIC V12 R02 el ALTOSONIC V12 Εγχειρίδιο οδηγιών Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer KROHNE : Βιβλιογραφικά στοιχεία ::::::::::::::::::::::::::::::::: Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟ ΕΥΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙ ΟΥΣ

ΣΥΝΟ ΕΥΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙ ΟΥΣ ΣΥΝΟ ΕΥΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙ ΟΥΣ 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΕΑ Κωδικός φορέα :0085 Ονοµασία φορέα :ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Αρµόδιος : Μόρδος Μωυσής Τηλέφωνο : 2132157762 2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

10 Το δεύτερό σας σπίτι. 16 Mazda2 Core. 21 Mazda2 Sport. 22 Δύο φορές μοναδικό.

10 Το δεύτερό σας σπίτι. 16 Mazda2 Core. 21 Mazda2 Sport. 22 Δύο φορές μοναδικό. Mazda2 Mazda2. 5 Αποκτήστε το καλύτερο κι από τους δύο κόσμους. Ευέλικτοι χώροι σε ένα κομψό εξωτερικό. 6 Γνωρίστε τον άλλο σας εαυτό. Προετοιμαστείτε για μια δυναμική οδηγική εμπειρία. 8 Χώροι και ευελιξία

Διαβάστε περισσότερα

Ένα απλό όχημα Pick-up ή κάτι παραπάνω; Το νέο Mazda BT-50. Αυτό θα πει «Zoom-Zoom»

Ένα απλό όχημα Pick-up ή κάτι παραπάνω; Το νέο Mazda BT-50. Αυτό θα πει «Zoom-Zoom» Mazda BT-50 Ένα απλό όχημα Pick-up ή κάτι παραπάνω; Ακόμα και μία γρήγορη ματιά στο νέο Mazda BT-50, αρκεί για να σας πείσει πως είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό όχημα pick-up. Η ακαταμάχητη σχεδίαση,

Διαβάστε περισσότερα

Mazda RX-8. Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Εξοπλισμός και Χρώματα.

Mazda RX-8. Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Εξοπλισμός και Χρώματα. Mazda RX-8 Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Εξοπλισμός και Χρώματα. Τεχνικά Χαρακτηριστικά και Διαθεσιμότητα Μοντέλου Κινητήρες: Περιστροφικός κινητήρας RENESIS, 192 (141 kw) και 231 (170 kw) ίππων Δύο ρότορες

Διαβάστε περισσότερα

10/06/07 10:58:50 3GKWN600_001. Honda PCX. Honda Motor Co., Ltd. 2010

10/06/07 10:58:50 3GKWN600_001. Honda PCX. Honda Motor Co., Ltd. 2010 10/06/07 10:58:50 3GKWN600_001 Honda PCX ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ Honda Motor Co., Ltd. 2010 10/06/07 10:58:53 3GKWN600_002 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο ΗΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΗΣ Αυτό το σκούτερ είναι σχεδιασµένο για να

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Πρόλογος Καλώς ήλθατε στην ολοένα αυξανόµενη οικογένεια των κατόχων αυτοκινήτων NISSAN. Σας παραδίδουµε το αυτοκίνητο αυτό, σίγουροι για την ποιότητά του. Έχει κατασκευαστεί σύµφωνα µε την τελευταία λέξη

Διαβάστε περισσότερα