Το δικό σας HTC Desire. Οδηγός χρήσης

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το δικό σας HTC Desire. Οδηγός χρήσης"

Transcript

1 Το δικό σας HTC Desire Οδηγός χρήσης

2 Πριν κάνετε ο,τιδήποτε άλλο, διαβάστε τα παρακάτω Φορτίστε την μπαταρία Η μπαταρία του τηλεφώνου σας δεν έχει φορτιστεί ακόμα. Όσο το τηλέφωνό σας φορτίζεται, είναι σημαντικό να μην αφαιρέσετε την επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Αν το κάνετε, ενδέχεται να υποστεί ζημία το τηλέφωνο. Επίσης, μην επιχειρήσετε να αποσυναρμολογήσετε το τηλέφωνό σας. (Αν το κάνετε, ενδέχεται να ακυρωθεί η εγγύησή σας). Επιλέξτε ένα πρόγραμμα χρέωσης κατόπιν ώριμης σκέψης Το τηλέφωνό σας μπορεί να εξαντλεί μεγάλο εύρος ζώνης Internet εξαιρετικά γρήγορα. Πριν χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, σας συνιστούμε να συζητήσετε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σχετικά με τις τιμές της σύνδεσης δεδομένων. Αν έχετε ένα στάνταρ πρόγραμμα σύνδεσης δεδομένων, το κόστος μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Η επιλογή ενός προγράμματος σταθερής τιμής ίσως αποβεί πολύ φθηνότερη. Φροντίστε να γνωρίζετε τη νομοθεσία περί απορρήτου Ορισμένες χώρες έχουν αυστηρούς νόμους σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών. Για παράδειγμα, πριν αρχίσετε την εγγραφή, ίσως χρειάζεται να το αναφέρετε στο άτομο με το οποίο συνομιλείτε. Είναι καλή ιδέα να ενημερωθείτε σχετικά με τους νόμους της χώρας όπου ζείτε πριν χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εγγραφής του τηλεφώνου σας. Και τέλος, μερικές σημαντικές πληροφορίες από το νομικό μας τμήμα (ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ) Στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από τον ισχύοντα νομό, σε καμιά περίπτωση η HTC ή οι θυγατρικές της δεν φέρουν ευθύνη προς εσάς, οιονδήποτε χρήστη ή οποιοδήποτε τρίτο μέρος για τυχόν έμμεσες, ειδικές, επακόλουθες, αποθετικές ή εύλογες ζημίες οποιουδήποτε είδους, που προκύπτουν από σύμβαση, αδικοπραξία ή άλλο λόγο, συμπεριλαμβανομένου ενδεικτικά τραυματισμού, απώλειας εισόδων, απώλειας υπεραξίας, απώλειας επιχειρηματικών ευκαιριών, απώλειας δεδομένων και/ή απώλειας κερδών, ανεξάρτητα από τη δυνατότητα πρόβλεψης αυτών ή ακόμα και αν η HTC η οι θυγατρικές της έχουν ενημερωθεί για το ενδεχόμενο τέτοιων ζημιών. Και σε καμία περίπτωση, η συνολική ευθύνη της HTC ή των θυγατρικών της δεν υπερβαίνει το χρηματικό ποσό που καταβάλατε, ανεξάρτητα από τη νομική θεωρία στην οποία βασίζεται η αιτία της πράξης. Τα ανωτέρω δεν επηρεάζουν κανένα δικαίωμα που μπορεί να μην έχετε αποποιηθεί. Διαβάστε, επίσης, τον Οδηγό πληροφοριών ασφάλειας και κανονιστικών πληροφοριών που εσωκλείεται στο κουτί για πληροφορίες σχετικά με τη σωστή χρήση του τηλεφώνου προς αποφυγή τραυματισμών και ζημιών στο τηλέφωνο. Επίσης, μπορείτε να ανατρέχετε σε αυτόν τον οδηγό για κανονιστικές πληροφορίες σχετικά με το τηλέφωνό σας. Μπορείτε, επίσης, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα υποστήριξης για να κατεβάσετε τον Οδηγό πληροφοριών ασφάλειας και κανονιστικών πληροφοριών καθώς και να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το τηλέφωνό σας.

3 Εμπορικά σήματα και πνευματικά δικαιώματα Πνευματικά δικαιώματα 2010 HTC Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Οι λογότυποι HTC και HTC quietly brilliant και οι ονομασίες HTC Desire, HTC Sense, Footprints, HTC Sync και HTC Care είναι εμπορικά σήματα και/ή σήματα υπηρεσιών της HTC Corporation. Πνευματικά δικαιώματα 2010 Google Inc. Χρησιμοποιείται κατόπιν αδείας. Η ονομασία Google, ο λογότυπος Google και οι ονομασίες Android, Google Search, Google Maps, Gmail, Google Mail, YouTube, Android Market και Google Talk είναι εμπορικά σήματα της Google Inc. Η ονομασία Google, ο λογότυπος Google και η ονομασία Google Maps είναι εμπορικά σήματα της Google, Inc. TeleAtlas Map Data Street View Images 2010 Google. Οι ονομασίες Microsoft, Windows, Windows XP, Windows Vista, Active Sync και Outlook είναι κατατεθέντα ή εμπορικά σήματα της Microsoft Corporation στις Ηνωμένες Πολιτείες και/ή άλλες χώρες. Το Bluetooth και το λογότυπο Bluetooth είναι εμπορικά σήματα ιδιοκτησίας Bluetooth SIG, Inc. Το Wi-Fi είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της Wireless Fidelity Alliance, Inc. Το microsd είναι εμπορικό σήμα της SD Card Association. Τα Java, J2ME και όλα τα σήματα που βασίζονται σε Java είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της Sun Microsystems, Inc. στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και άλλες χώρες. Η ονομασία Facebook είναι εμπορικό σήμα της Facebook, Inc. Το Twitter είναι εμποριρκό σήμα της Twitter, Inc., και χρησιμοποιείται κατόπιν αδείας. Η ονομασία Flickr είναι εμπορικό σήμα της Yahoo! Inc. Αδειοδοτείται από την QUALCOMM Incorporated σύμφωνα με μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες ευρεσιτεχνίες: 4,901,307 5,490,165 5,056,109 5,504,773 5,101,501 5,778,338 5,506,865 5,109,390 5,511,073 5,228,054 5,535,239 5,710,784 5,267,261 5,544,196 5,267,262 5,568,483 5,337,338 5,659,569 5,600,754 5,414,796 5,657,420 5,416,797 Όλα τα υπόλοιπα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται στο παρόν είναι εμπορικά σήματα, σήματα κατατεθέντα ή σήματα πώλησης ή διαφήμισης υπηρεσιών των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Η HTC δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τεχνικά σφάλματα ή σφάλματα σύνταξης ή παραλείψεις που περιλαμβάνονται στο παρόν, ούτε για συμπτωματικές ή επακόλουθες ζημίες που προκύπτουν από την παροχή του παρόντος υλικού. Οι πληροφορίες παρέχονται ως έχουν χωρίς οποιαδήποτε εγγύηση και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Επιπλέον, η HTC διατηρεί το δικαίωμα αναθεώρησης του περιεχομένου του παρόντος οποιαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση. Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή οποιουδήποτε τμήματος του παρόντος εντύπου, η αποθήκευση του σε σύστημα ανάκτησης ή η μετάδοσή του, σε οποιαδήποτε μορφή ή με οποιοδήποτε μέσο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοαντιγραφικό, εγγραφής, ή η μετάφρασή του σε οποιαδήποτε γλώσσα και σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς να έχει ληφθεί προηγουμένως έγγραφη άδεια της HTC.

4 Συμβάσεις που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον οδηγό Σε αυτόν τον οδηγό χρήσης χρησιμοποιούμε τα ακόλουθα σύμβολα για να επισημάνουμε χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες: Πρόκειται για μια σημείωση. Η σημείωση παρέχει συχνά συμπληρωματικές πληροφορίες, για παράδειγμα αυτό που θα συμβεί στο τηλέφωνό σας όταν επιλέξετε να εκτελέσετε ή να μην εκτελέσετε μια συγκεκριμένη ενέργεια. Η σημείωση παρέχει, επίσης, πληροφορίες που ενδέχεται να ισχύουν μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Πρόκειται για μια συμβουλή. Η συμβουλή σάς παραθέτει έναν εναλλακτικό τρόπο εκτέλεσης ενός συγκεκριμένου βήματος ή διαδικασίας ή σας ενημερώνει για μια επιλογή που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη. Επισημαίνει ότι κάτι είναι πολύ σημαντικό. Οι σημαντικές πληροφορίες είναι κάτι που χρειάζεστε προκειμένου να ολοκληρώσετε μια συγκεκριμένη εργασία ή να εκτελέσετε σωστά κάποια λειτουργία του τηλεφώνου. Παρέχει πληροφορίες σχετικά με προφυλάξεις ασφαλείας, δηλ. πληροφορίες που πρέπει να λάβετε υπόψη προκειμένου να αποφύγετε πιθανά προβλήματα κατά τη χρήση του τηλεφώνου σας.

5 Περιεχόμενα Βασικά στοιχεία Περιεχόμενα συσκευασίας 12 Το τηλέφωνό σας 12 Μπροστινή όψη 12 Πίσω όψη 13 Πάνω όψη 14 Αριστερό τμήμα 14 Κάτω όψη 15 Πριν ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας 16 Πίσω κάλυμμα 16 Κάρτα SIM 17 Κάρτα αποθήκευσης 17 Μπαταρία 18 Κινήσεις δαχτύλου 20 Τα πρώτα βήματα 21 Ενεργοποίηση του τηλεφώνου 21 Απενεργοποίηση του τηλεφώνου 21 Ρύθμιση του τηλεφώνου σας την πρώτη φορά 21 Κατάσταση αδράνειας 23 Αρχική οθόνη 24 Εκτεταμένη αρχική οθόνη 24 Πλοήγηση στην Αρχική οθόνη 24 Κατάσταση και ειδοποιήσεις τηλεφώνου 25 Εικονίδια κατάστασης τηλεφώνου 25 Εικονίδια ειδοποιήσεων 26 Έλεγχος ειδοποιήσεων 28 Χρήση του οπτικού trackball για αλληλεπίδραση με την οθόνη αφής 29 Μετάβαση σε εκτεταμένη Αρχική οθόνη 29 Επιλογή στοιχείου στην οθόνη 29 Επιλογή καρτέλας 29 Μετακίνηση του δρομέα κατά την εισαγωγή κειμένου 30 Επιλογή συνδέσμου σε ιστοσελίδα 30 Ρύθμιση έντασης 31 Ρύθμιση έντασης κουδουνίσματος 31 Ρύθμιση έντασης ήχου πολυμέσων 31 Σύνδεση του τηλεφώνου σας σε υπολογιστή 32 Αντιγραφή αρχείων από και προς την κάρτα αποθήκευσης 33 Αναζήτηση στο τηλέφωνο και στο Web 34 Ρύθμιση επιλογών Web και Πλαισίου γρήγορης αναζήτησης 34 Αναζήτηση στο Web και στο τηλέφωνο με χρήση του Πλαισίου γρήγορης αναζήτησης 34 Προσαρμογή Κάντε το τηλέφωνό σας πραγματικά δικό σας 35 Αλλαγή ήχου κλήσης 35 Προσαρμογή του τηλεφώνου σας με σκηνές 36 Χρήση προκαθορισμένης σκηνής 36 Προσαρμογή και αποθήκευση σκηνής 36 Μετονομασία ή διαγραφή σκηνής 37 Αλλαγή ταπετσαρίας 37 Προσαρμογή της Αρχικής οθόνης σας με γραφικά στοιχεία 38 Προσθήκη γραφικού στοιχείου στην Αρχική οθόνη σας 38 Λήψη γραφικών στοιχείων HTC 38 Προσθήκη εικονιδίων εφαρμογών και λοιπών συντομεύσεων στην Αρχική οθόνη σας 39 Προσθήκη φακέλων στην Αρχική οθόνη σας 40 Δημιουργία νέου φακέλου και προσθήκη στοιχείων σε αυτόν 40 Μετονομασία φακέλου 40 Ανακατάταξη ή κατάργηση γραφικών στοιχείων και εικονιδίων της Αρχικής οθόνης σας 41 Μετακίνηση γραφικού στοιχείου ή εικονιδίου 41 Κατάργηση γραφικού στοιχείου ή εικονιδίου 41 Τηλεφωνικές κλήσεις Πραγματοποίηση κλήσεων 42 Πραγματοποίηση κλήσης με το τηλέφωνό σας 42 Κλήση αριθμού ταχείας κλήσης 43 Κλήση αριθμού τηλέφωνου σε μήνυμα κειμένου 43 Κλήση αριθμού τηλέφωνου σε 43 Πραγματοποίηση κλήσης έκτακτης ανάγκης 44

6 Your HTC Desire user guide Λήψη κλήσεων 45 Απάντηση σε εισερχόμενη κλήση 45 Απόρριψη εισερχόμενης κλήσης 46 Απόρριψη κλήσης και αποστολή μηνύματος κειμένου 46 Χρήση επιλογών εισερχόμενων κλήσεων 47 Χειρισμός πολλαπλών κλήσεων 47 Ρύθμιση κλήσης διάσκεψης 48 Θέση μιας κλήσης σε αναμονή 48 Για να σιγάσετε το μικρόφωνο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης 48 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του ηχείου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης 48 Τέλος κλήσης 48 Χρήση ιστορικού κλήσεων 49 Προσθήκη νέου αριθμού τηλεφώνου στις επαφές σας από το ιστορικό κλήσεων 49 Έλεγχος αναπάντητης κλήσης 50 Εκκαθάριση της λίστας ιστορικού κλήσεων 50 Υπηρεσίες κλήσης 51 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση λειτουργίας πτήσης 52 Πρόσωπα Σχετικά με τα Πρόσωπα 53 Τρόποι προσθήκης επαφών στο τηλέφωνό σας 53 Οθόνη Πρόσωπα 54 Καθορισμός της ρύθμισης Η κάρτα επαφής μου 54 Η λίστα επαφών σας 54 Προσθήκη νέας επαφής 55 Εισαγωγή επαφών από την κάρτα SIM 56 Εισαγωγή επαφών από λογαριασμό Exchange ActiveSync 56 Συγχώνευση πληροφοριών επαφών 56 Επεξεργασία πληροφοριών επαφής 57 Αναζήτηση επαφής 57 Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας των επαφών σας στην κάρτα αποθήκευσης 57 Εισαγωγή επαφών από την κάρτα αποθήκευσης 57 Διαγραφή επαφών 58 Αποστολή πληροφοριών επαφής ως vcard μέσω MMS 58 Αποστολή των πληροφοριών της επαφής σας ως vcard μέσω MMS 58 Ομάδες επαφών 59 Δημιουργία ομάδας και προσθήκη επαφών 59 Διαγραφή ομάδας 59 Προσθήκη ή αφαίρεση επαφών από ομάδα 59 Αποστολή μηνύματος SMS/MMS ή σε ομάδα 60 Πληροφορίες επαφών και συνομιλίες 61 Γραφικό στοιχείο Πρόσωπα 62 Προσθήκη του στοιχείου ελέγχου παραθύρου Πρόσωπα 62 Καθορισμός προεπιλεγμένης μεθόδου επικοινωνίας 62 Αλλαγή προεπιλεγμένης μεθόδου επικοινωνίας 62 Επικοινωνία με επαφή 62 Πληκτρολόγιο Χρήση του πληκτρολογίου οθόνης 63 Χρήση του πληκτρολογίου οθόνης σε οριζόντια διάταξη 63 Αλλαγή διάταξης πληκτρολογίου οθόνης 63 Εισαγωγή κειμένου 64 Εισαγωγή λέξεων με πρόβλεψη κειμένου 64 Προσαρμογή ρυθμίσεων εισαγωγής μέσω αφής 66 Ρυθμίσεις εισαγωγής μέσω αφής 66 Εισαγωγή κειμένου 66 Μηνύματα Σχετικά με τα Μηνύματα 68 Αποστολή μηνυμάτων κειμένου και πολυμέσων 68 Ειδοποιήσεις νέων μηνυμάτων 71 Μηνύματα push WAP 72 Διαχείριση συζητήσεων μέσω μηνυμάτων 73 Προστασία μηνύματος από διαγραφή 74 Διαγραφή νήματος μηνυμάτων 74 Διαγραφή πολλών νημάτων μηνυμάτων 74 Διαγραφή ενός μηνύματος 74 Προβολών στοιχείων μιας επαφής και επικοινωνία με την επαφή 74 Ρύθμιση επιλογών μηνυμάτων κειμένου και πολυμέσων 75

7 Contents Προσθήκη στοιχείου ελέγχου παραθύρου Μηνύματα 77 Λογαριασμοί και συγχρονισμός Συγχρονισμός με ηλεκτρονικούς λογαριασμούς 78 Προσθήκη λογαριασμού κοινωνικού δικτύου 78 Συγχρονισμός με λογαριασμό Google 78 Συγχρονισμός με λογαριασμό Microsoft Exchange ActiveSync 79 Διαχείριση των λογαριασμών σας 79 Χρήση του HTC Sync 81 Εγκατάσταση του HTC Sync που παραδίδεται με την κάρτα microsd 81 Ρύθμιση του HTC Sync με σκοπό την αναγνώριση του τηλεφώνου σας 82 Ρύθμιση συγχρονισμού 83 Καθορισμός περισσότερων επιλογών συγχρονισμού 83 Συγχρονισμός του τηλεφώνου σας 84 Λήψη της πιο πρόσφατης αναβάθμισης του HTC Sync 85 Εγκατάσταση εφαρμογών από τον υπολογιστή στο τηλέφωνο 85 Κοινωνικά Εφαρμογές Facebook for HTC Sense και Facebook for Android 86 Facebook for HTC Sense 86 Εφαρμογή Facebook for Android 86 Χρήση της εφαρμογής Facebook 86 Προσθήκη του γραφικού στοιχείου Facebook 87 Διαφορές μεταξύ των εφαρμογών Facebook for HTC Sense και Facebook for Android 87 Το Twitter στο τηλέφωνό σας 88 Οθόνη Peep 88 Αποστολή tweet 88 Αναζήτηση για χρήστες Twitter για να τους ακολουθήσετε 89 Αποστολή άμεσου μηνύματος 89 Ρύθμιση επιλογών Peep 89 Προσθήκη του στοιχείου ελέγχου παραθύρου Twitter 90 Χρήση του Friend Stream 91 Οθόνη Friend Stream 91 Ενημέρωση της κατάστασής σας 92 Προσθήκη του γραφικού στοιχείου Friend Stream 92 Συνομιλία στο Google Talk 93 Σύνδεση στο Google Talk 93 Συζήτηση με φίλους 93 Αλλαγή της κατάστασης σύνδεσης και της φωτογραφίας σας 94 Διαχείριση της λίστας σας Φίλοι 95 Αλλαγή ρυθμίσεων Google Talk 96 Χρήση Gmail 98 Προβολή εισερχομένων Gmail 98 Ανάγνωση των μηνυμάτων σας 99 Αποστολή μηνύματος 101 Διαχείριση συζητήσεων και μηνυμάτων 102 Αλλαγή ρυθμίσεων Gmail Προσθήκη λογαριασμού POP3/IMAP 105 Προβολή εισερχομένων Exchange ActiveSync 107 Σύνθεση και αποστολή μηνύματος 108 Προβολή και απάντηση σε μήνυμα 108 Επεξεργασία ρυθμίσεων λογαριασμού 109 Διαγραφή λογαριασμού 109 Προσθήκη του στοιχείου ελέγχου παραθύρου Mail 109 Ημερολόγιο Πληροφορίες για το Ημερολόγιο 110 Δημιουργία συμβάντος ημερολογίου 110 Πρόσκληση ατόμων στο συμβάν σας (μόνο λογαριασμός Google) 111 Αποστολή αιτήματος σύσκεψης μέσω του Ημερολογίου (μόνο Exchange ActiveSync) 111 Εναλλαγή προβολών ημερολογίου 112 Μηνιαία προβολή 112 Ημερήσια προβολή και προβολή Ατζέντα 112 Εβδομαδιαία προβολή 113 Προβολή, επεξεργασία ή διαγραφή συμβάντος 114 Προβολή και επεξεργασία συμβάντος 114 Διαγραφή συμβάντος 114

8 Your HTC Desire user guide Υπενθυμίσεις συμβάντων ημερολογίου 115 Προβολή, παράβλεψη ή αναβολή υπενθυμίσεων συμβάντων 115 Εμφάνιση και συγχρονισμός ημερολογίων 116 Εμφάνιση ή απόκρυψη ημερολογίων 116 Επιλογή συγχρονισμένων Ημερολογίων Google στο τηλέφωνό σας 116 Αλλαγή ρυθμίσεων Ημερολογίου 117 Ρυθμίσεις υπενθύμισης 117 Ρυθμίσεις προβολής Ημερολογίου 117 Αποστολή vcalendar 118 Πληροφορίες για το γραφικό στοιχείο Ημερολόγιο 118 Ρολόι και Καιρός Πληροφορίες για το γραφικό στοιχείο Ρολόι HTC 119 Πληροφορίες για την εφαρμογή Ρολόι 120 Χρήση Επιτραπέζιου ρολογιού 121 Χρήση Παγκόσμιου ρολογιού 122 Ρύθμιση της πόλης σας 122 Ρύθμιση ζώνης ώρας, ημερομηνίας και ώρας 122 Προσθήκη πόλης στην οθόνη Παγκόσμιο Ρολόι 123 Ρύθμιση ξυπνητηριού 124 Καθορισμός αφύπνισης 124 Διαγραφή αφύπνισης 124 Αλλαγή ρυθμίσεων ήχου αφύπνισης 125 Έλεγχος καιρού 126 Προσθήκη πόλης στην οθόνη Καιρός 126 Αλλαγή σειράς πόλεων στην οθόνη Καιρός 127 Διαγραφή πόλεων από την οθόνη Καιρός 127 Αλλαγή επιλογών καιρού 127 Πληροφορίες για το γραφικό στοιχείο Καιρός 127 Internet Σύνδεση δεδομένων 128 Έλεγχος της σύνδεσης δεδομένων που χρησιμοποιείτε 128 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της σύνδεσης δεδομένων 128 Δημιουργία νέου σημείου πρόσβασης 128 Ενεργοποίηση περιαγωγής δεδομένων 128 Wi-Fi 129 Ενεργοποίηση του Wi-Fi και σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο. 129 Σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi με προστασία EAP- TLS 129 Έλεγχος της κατάστασης του ασύρματου δικτύου 130 Σύνδεση σε άλλο δίκτυο Wi-Fi 130 Προσθήκη σύνδεσης δεδομένων και στοιχείων ελέγχου παραθύρου Wi-Fi 131 Σύνδεση σε εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) 132 Προετοιμασία του τηλεφώνου σας για σύνδεση VPN 132 Προσθήκη σύνδεσης VPN 132 Σύνδεση σε VPN 132 Αποσύνδεση από VPN 133 Χρήση του προγράμματος περιήγησης στο Web του τηλεφώνου σας 134 Άνοιγμα του προγράμματος περιήγησης 134 Μετάβαση σε μια ιστοσελίδα 134 Ρύθμιση της αρχικής σελίδας σας 134 Aλλαγή προσανατολισμού οθόνης 134 Προβολή πλήρων εκδόσεων όλων των ιστοσελίδων 135 Πλοήγηση σε μια ιστοσελίδα 135 Μεγέθυνση και σμίκρυνση ιστοσελίδων 135 Επιλογή συνδέσμου σε μια ιστοσελίδα 136 Άνοιγμα νέου παραθύρου περιήγησης 136 Εναλλαγή μεταξύ παραθύρων περιήγησης 137 Εύρεση κειμένου σε μία ιστοσελίδα 137 Λήψη εφαρμογών από το Web 137 Αντιγραφή κειμένου, αναζήτηση πληροφοριών και κοινή χρήση 138 Προβολή σελιδοδεικτών και σελίδων που έχετε επισκεφθεί 139 Ρύθμιση επιλογών προγράμματος περιήγησης 140 Χρήση του τηλεφώνου σας ως μόντεμ (tethering) 141

9 Contents Bluetooth Χρήση του Bluetooth 142 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του Bluetooth 142 Αλλαγή του ονόματος του τηλεφώνου 142 Σύνδεση ακουστικών Bluetooth ή κιτ αυτοκινήτου 143 Επανασύνδεση σετ μικροφώνου-ακουστικού ή κιτ αυτοκινήτου 143 Αποσύνδεση ή διακοπή σύζευξης με συσκευή Bluetooth 144 Αποσύνδεση συσκευής Bluetooth 144 Διακοπή σύζευξης με συσκευή Bluetooth 144 Αποστολή και λήψη πληροφοριών μέσω Bluetooth 145 Αποστολή πληροφοριών από το τηλέφωνό σας σε άλλη συσκευή 145 Λήψη πληροφοριών από άλλη συσκευή 146 Κάμερα Βασικά στοιχεία κάμερας 148 Οθόνη σκόπευτρου 148 Χρήση του οπτικού trackball ως κουμπιού ενεργοποίησης του κλείστρου 149 Οθόνη εξέτασης 149 Ζουμ 150 Λήψη φωτογραφίας 151 Ανίχνευση προσώπων 152 Εγγραφή βίντεο 152 Ρυθμίσεις κάμερα 153 Αλλαγή βασικών ρυθμίσεων 153 Αλλαγή προηγμένων ρυθμίσεων 153 Φωτογραφίες Πληροφορίες για την εφαρμογή Φωτογραφίες 156 Προβολή φωτογραφιών και βίντεο 157 Περιήγηση στην προβολή ακίνητων εικόνων ή πλέγματος 157 Προβολή φωτογραφίας με οριζόντιο προσανατολισμό 158 Μεγέθυνση ή σμίκρυνση φωτογραφίας 158 Παρακολούθηση βίντεο 158 Προβολή φωτογραφιών στα κοινωνικά σας δίκτυα 159 Προβολή φωτογραφιών στο Facebook 159 Προβολή φωτογραφιών στο Flickr 159 Επεξεργασία φωτογραφιών 160 Περιστροφή και αποθήκευση φωτογραφίας 160 Περικοπή φωτογραφίας 160 Κοινή χρήση 161 Αποστολή φωτογραφιών ή βίντεο μέσω 161 Αποστολή φωτογραφίας ή βίντεο μέσω MMS 161 Αποστολή φωτογραφιών ή βίντεο μέσω Bluetooth 161 Κοινή χρήση φωτογραφιών στο Facebook 162 Κοινή χρήση φωτογραφιών στο Flickr 162 Κοινή χρήση φωτογραφιών στο Picasa 162 Κοινή χρήση βίντεο στο YouTube 162 Μουσική Πληροφορίες για την εφαρμογή Μουσική 163 Αναπαραγωγή μουσικής 163 Περιήγηση μουσικής στη Βιβλιοθήκη 164 Δημιουργία λίστας αναπαραγωγής 165 Αναπαραγωγή τραγουδιών λίστας αναπαραγωγής 165 Διαχείριση λιστών αναπαραγωγής 165 Καθορισμός τραγουδιού ως ήχο κουδουνίσματος 167 Ελέγχοντας αν το τραγούδι προστέθηκε ως ήχος κλήσης 167 Αποστολή μουσικής μέσω Bluetooth 167 Πληροφορίες για το γραφικό στοιχείο Μουσική 167 Επιλογή άλμπουμ 156

10 10 Your HTC Desire user guide Χάρτες και τοποθεσία Χρήση Google Maps 168 Προβολή τοποθεσιών 168 Προβολή θεματικών επιπέδων χάρτη 170 Αναζήτηση τοποθεσίας 171 Λήψη οδηγιών 172 Εύρεση των φίλων σας με το Google Latitude (διατίθεται ανάλογα με τη χώρα) 173 Χρήση HTC Footprints 176 Δημιουργία footprint 176 Νέα επίσκεψη σε footprint 176 Επεξεργασία ή διαγραφή footprint 177 Εξαγωγή footprints 177 Εισαγωγή footprints 178 Προσθήκη του γραφικού στοιχείου Footprints 178 Περισσότερες εφαρμογές Παρακολούθηση βίντεο στο YouTube 179 Παρακολούθηση βίντεο 179 Αναζήτηση για βίντεο 179 Κοινή χρήση συνδέσμου βίντεο 180 Εγγραφή βίντεο και κοινοποίησή του στο YouTube 180 Προβολή PDF 181 Προβολή εγγράφων, παρουσιάσεων και υπολογιστικών φύλλων 182 Παρακολούθηση των μετοχών σας 183 Προσθέστε μία τιμή μετοχής ή έναν δείκτη αγοράς χρηματιστηρίου 183 Αλλαγή σειράς λίστας μετοχών 183 Διαγραφή τιμών μετοχών και δεικτών 184 Καθορισμός συχνότητας ενημέρωσης πληροφοριών μετοχών 184 Χειροκίνητη ενημέρωση πληροφοριών μετοχών 184 Προσθήκη του στοιχείου ελέγχου παραθύρου Μετοχές 184 Ακρόαση ραδιοφώνου 185 Ακρόαση σταθμού FM 185 Προσθήκη ονομάτων σταθμών 186 Ελαχιστοποίηση ή απενεργοποίηση Ρδιοφώνου FM 186 Εγγραφή της φωνής σας 187 Ηχογράφηση της φωνής σας 187 Κοινή χρήση αποσπάσματος φωνής 187 Καθορισμός ενός αποσπάσματος φωνής ως ήχο κουδουνίσματος 187 Μετονομασία ενός αποσπάσματος φωνής 187 Εύρεση και εγκατάσταση εφαρμογών από το Android Market 188 Εύρεση και εγκατάσταση εφαρμογής 188 Δημιουργία λογαριασμού Google Checkout 189 Αίτηση επιστροφής χρημάτων για μια εφαρμογή 189 Άνοιγμα εγκατεστημένης εφαρμογής 190 Απεγκατάσταση εφαρμογής 190 Εύρεση βοήθειας 190 Ανάγνωση ροών δεδομένων ειδήσεων 191 Οθόνη Ειδήσεις 191 Εγγραφή σε ειδησεογραφικό κανάλι από μια λίστα 191 Εγγραφή σε ειδησεογραφικό κανάλι με εισαγωγή διεύθυνσης URL 192 Καθορισμός συχνότητας ενημέρωσης δημοσιευμάτων 192 Ανάγνωση δημοσιεύματος 192 Επισήμανση δημοσιεύματος με αστερίσκο 192 Προσθήκη λέξης-κλειδιού 193 Προσθήκη του γραφικού στοιχείου Ειδήσεις 193 Ασφάλεια Προστασία της κάρτας σας SIM με PIN 194 Αποκατάσταση λειτουργίας κάρτας SIM που έχει κλειδώσει 194 Προστασία του τηλεφώνου σας με κλείδωμα της οθόνης 195 Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας 196 Αλλαγή ρυθμίσεων οθόνης 198 Χειροκίνητη ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης 198 Ρύθμιση του χρόνου μέχρι την απενεργοποίηση της οθόνης 198 Αποτροπή αυτόματης περιστροφής οθόνης 198 Αναβαθμονόμηση G-Sensor 198 Διατήρηση ενεργοποιημένης οθόνης κατά τη φόρτιση του τηλεφώνου 199 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση εφέ κίνησης 199

11 Contents 11 Αλλαγή ρυθμίσεων ήχου 200 Αλλαγή γλώσσας τηλεφώνου 201 Βελτιστοποίηση της διάρκειας της μπαταρίας του τηλεφώνου σας 202 Χρήση του δικτύου GSM της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας 202 Έλεγχος χρήσης ενέργειας εφαρμογών 202 Διαχείριση μνήμης 203 Έλεγχος διαθέσιμης μνήμης τηλεφώνου προς χρήση 203 Έλεγχος διαθέσιμου χώρου κάρτας αποθήκευσης 203 Διαγραφή δεδομένων και προσωρινής μνήμης εφαρμογής 203 Κατάργηση εγκατάστασης εφαρμογών τρίτων 203 Αποδέσμευση περισσότερης μνήμης τηλεφώνου ή χώρου στην κάρτα αποθήκευσης 203 Έλεγχος πληροφοριών σχετικά με το τηλέφωνό σας 204 Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας, ενημέρωση και επαναφορά Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας δεδομένων τηλεφώνου 205 Ελέγχοντας αν η αυτόματη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας είναι ενεργοποιημένη 205 Επαναφορά δεδομένων αντιγράφου ασφαλείας στο τηλέφωνό σας 205 Ενημέρωση λογισμικού συστήματος τηλεφώνου 206 Έλεγχος για ενημερώσεις λογισμικού συστήματος χειροκίνητα 206 Εκτέλεση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων 207 Προδιαγραφές Ευρετήριο

12 Βασικά στοιχεία Περιεχόμενα συσκευασίας Μέσα στο κουτί θα βρείτε τα εξής. Τηλέφωνο Καλώδιο USB Προσαρμογέας AC Στερεοφωνικό σετ μικροφώνου-ακουστικού 3,5 mm Μπαταρία Κάρτα microsd (προ-τοποθετημένη) Οδηγός γρήγορης έναρξης Οδηγό πληροφοριών ασφάλειας και κανονιστικών πληροφοριών Το τηλέφωνό σας Μπροστινή όψη Ακουστικό Ακούστε μία τηλεφωνική κλήση από δω. 2 ΜΕΝΟΥ Πατήστε για να ανοίξει μια λίστα με ενέργειες που μπορείτε να εκτελέσετε στην τρέχουσα οθόνη.

13 Βασικά στοιχεία 13 3 ΑΡΧΙΚΗ Ενώ βρίσκεστε σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή οθόνη, πατήστε για επιστροφή στην αρχική οθόνη. Όντας στην κύρια Αρχική οθόνη, πατήστε για να εμφανιστεί ένα στιγμιότυπο της Αρχικής οθόνης. Πιέστε παρατεταμένα για να ανοίξετε το παράθυρο εφαρμογών που έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα. 4 ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Πατήστε για να ανοίξει το Πλαίσιο γρήγορης αναζήτησης. Για περισσότερες λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Αναζήτηση στο τηλέφωνο και στο Web στο παρόν κεφάλαιο. 5 ΠΙΣΩ Πατήστε για επιστροφή στην προηγούμενη οθόνη ή για κλείσιμο ενός πλαισίου διαλόγου, μενού επιλογών, του πίνακα ειδοποιήσεων ή του πληκτρολογίου στην οθόνη. 6 Οπτικό trackball Για περισσότερες λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Χρήση του οπτικού trackball για αλληλεπίδραση με την οθόνη αφής στο παρόν κεφάλαιο. 7 LED ειδοποίησης Το LED αυτό: Ανάβει σταθερά με πράσινο χρώμα όταν το τηλέφωνο συνδεθεί στο μετασχηματιστή ή σε υπολογιστή και η μπαταρία του είναι πλήρως φορτισμένη. Αναβοσβήνει με πράσινο χρώμα όταν εκκρεμεί κάποια ειδοποίηση. Ανάβει σταθερά με κόκκινο χρώμα όσο διαρκεί η φόρτιση της μπαταρίας. Αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα όταν η ενέργεια της μπαταρίας φτάσει σε πολύ χαμηλή στάθμη. 8 Οθόνη αφής Πίσω όψη Κάμερα 5 e a i el megapixel 10 Κάτω κάλυμμα 11 Φλας LED 12 Ηχείο

14 14 Βασικά στοιχεία Πάνω όψη ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ Όταν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, πατήστε για να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνο. Όταν το τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο και η οθόνη ξεκλείδωτη, πατήστε για να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την οθόνη του τηλεφώνου. Με την οθόνη ξεκλείδωτη, πατήστε παρατεταμένα για να ανοίξετε το μενού επιλογών του τηλεφώνου που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο, να ενεργοποιήσετε στο τηλέφωνο τη λειτουργία σίγασης, δόνησης ή πτήσης και για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τη σύνδεση δεδομένων. 14 Υποδοχή ήχου 3,5 mm Συνδέστε στερεοφωνικά ακουστικά 3,5 mm για συνομιλία ανοιχτής ακρόασης ή για ακρόαση μουσικής. Αριστερό τμήμα ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ Πατήστε για να αυξήσετε την ένταση του ακουστικού ενώ μιλάτε. Πατήστε για να αυξήσετε την ένταση κουδουνίσματος όταν δεν μιλάτε. Πατήστε για να αυξήσετε την ένταση ενώ παρακολουθείτε βίντεο ή ακούτε ραδιόφωνο FM. 16 ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ Πατήστε για να μειώσετε την ένταση του ακουστικού ενώ μιλάτε. Πατήστε για να μειώσετε την ένταση κουδουνίσματος όταν δεν μιλάτε. Πατήστε για να μειώσετε την ένταση ενώ παρακολουθείτε βίντεο ή ακούτε ραδιόφωνο FM.

15 Βασικά στοιχεία 15 Κάτω όψη Υποδοχή USB Συνδέστε το μετασχηματιστή για να φορτίσετε την μπαταρία. Συνδέστε το παρεχόμενο καλώδιο USB για να μεταφέρετε αρχεία από τον υπολογιστή στο τηλέφωνο ή για να συγχρονίσετε το τηλέφωνο με το HTC Sync στον υπολογιστή σας. 18 Μικρόφωνο

16 16 Βασικά στοιχεία Πριν ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας Πίσω κάλυμμα Αφαίρεση του πίσω καλύμματος Αφαιρέστε το κάτω κάλυμμα για να αποκτήσετε πρόσβαση στο χώρο της μπαταρίας, την υποδοχή της κάρτας SIM και την υποδοχή της κάρτας αποθήκευσης. Με το τηλέφωνο απενεργοποιημένο, κρατήστε το σταθερά στραμμένο προς τα κάτω. Ανασηκώστε με τον αντίχειρα ή το δάχτυλό σας το επάνω μέρος του πίσω καλύμματος από το μικρό άνοιγμα κοντά στο κουμπί ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ. Επανατοποθέτηση του πίσω καλύμματος Ασφαλίστε το κάτω τμήμα του πίσω καλύμματος ευθυγραμμίζοντάς το πρώτα στα δύο ανοίγματα στο κάτω τμήμα του πίσω μέρους του τηλεφώνου. Πιέστε τα πλαϊνά τμήματα και το επάνω τμήμα του πίσω καλύμματος προς τα κάτω για να κλειδώσετε το κάλυμμα στη σωστή θέση. Θα ακούσετε ένα κλικ όταν το πίσω κάλυμμα κλειδώσει στη σωστή θέση.

17 Βασικά στοιχεία 17 Κάρτα SIM Η κάρτα SIM περιέχει τον αριθμό τηλεφώνου σας, τις λεπτομέρειες υπηρεσίας και τη μνήμη μηνυμάτων και τηλεφωνικού καταλόγου. Το τηλέφωνό σας υποστηρίζει κάρτες SIM 1,8 V και 3 V. Κάποιες κάρτες SIM παλαιού τύπου ενδέχεται να μην λειτουργούν στο τηλέφωνό σας. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας για αντικατάσταση της κάρτας SIM. Ενδέχεται να υπάρχει χρέωση γι αυτή την υπηρεσία. Τοποθέτηση της κάρτας SIM Αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Ανατρέξτε στην ενότητα Αφαίρεση του πίσω καλύμματος. Αν είναι τοποθετημένη η μπαταρία, αφαιρέστε την. Ανατρέξτε στην ενότητα Αφαίρεση της μπαταρίας. Τοποθετήστε την κάρτα SIM με τις επαφές της από χρυσό στραμμένες προς τα κάτω και την κομμένη γωνία στραμμένη προς τα έξω. 4. Ωθήστε την κάρτα SIM προς τα μέσα μέχρι τέρμα. Αφαίρεση της κάρτας SIM Αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Ανατρέξτε στην ενότητα Αφαίρεση του πίσω καλύμματος. Αν είναι τοποθετημένη η μπαταρία, αφαιρέστε την. Ανατρέξτε στην ενότητα Αφαίρεση της μπαταρίας. Ωθήστε την κάρτα SIM προς τα έξω βγάζοντάς την από το πίσω μέρος της υποδοχής και μετά σύρτε την προς τα έξω. Κάρτα αποθήκευσης Αποθηκεύστε τις φωτογραφίες, τη μουσική και τις εφαρμογές σας στην κάρτα microsd που είναι είναι προ-τοποθετημένη στο τηλέφωνό σας. Τοποθέτηση της κάρτας αποθήκευσης Αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Ανατρέξτε στην ενότητα Αφαίρεση του πίσω καλύμματος. Αν είναι τοποθετημένη η μπαταρία, αφαιρέστε την. Ανατρέξτε στην ενότητα Αφαίρεση της μπαταρίας. Τοποθετήστε την κάρτα microsd στην υποδοχή με τις χρυσές επαφές της στραμμένες προς τα κάτω και ωθήστε την έως ότου ασφαλίσει με ένα κλικ στη σωστή θέση.

18 18 Βασικά στοιχεία Αφαίρεση της κάρτας αποθήκευσης Αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Ανατρέξτε στην ενότητα Αφαίρεση του πίσω καλύμματος. Αν είναι τοποθετημένη η μπαταρία, αφαιρέστε την. Ανατρέξτε στην ενότητα Αφαίρεση της μπαταρίας. Ωθήστε την κάρτα αποθήκευσης για να βγει από την υποδοχή. Αφαίρεση της κάρτας αποθήκευσης με το τηλέφωνο ενεργοποιημένο Αν χρειαστεί να αφαιρέσετε την κάρτα αποθήκευσης με το τηλέφωνο ενεργοποιημένο, αφαιρέστε πρώτα την κάρτα αποθήκευσης για να αποφευχθεί ενδεχόμενη καταστροφή των αρχείων της κάρτας αποθήκευσης. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και πιέστε Κάρτα SD & χώρος αποθήκευσης τηλεφώνου. Πατήστε Unmount SD card. 4. Αφαιρέστε την κάρτα αποθήκευσης ακολουθώντας τις οδηγίες της ενότητας Αφαίρεση της κάρτας αποθήκευσης. Μπαταρία Το τηλέφωνό σας συνοδεύεται από επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου ή πολυμερών ιόντων λιθίου, και έχει σχεδιαστεί για χρήση μόνο με γνήσιες μπαταρίες και αξεσουάρ που συνιστά ο κατασκευαστής. Η απόδοση της μπαταρίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων τη διαμόρφωση του δικτύου, την ισχύ του σήματος, τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος όπου λειτουργεί το τηλέφωνο, τις λειτουργίες και/ή τις ρυθμίσεις που επιλέγετε και χρησιμοποιείτε, τα στοιχεία που είναι προσαρτημένα στις θύρες σύνδεσης, και τα προφίλ χρήσης φωνής, δεδομένων και άλλων προγραμμάτων. Τοποθέτηση της μπαταρίας Αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Ανατρέξτε στην ενότητα Αφαίρεση του πίσω καλύμματος. Τοποθετήστε πρώτα την πλευρά επαφών της μπαταρίας και μετά ωθήστε προσεκτικά την μπαταρία στη σωστή θέση.

19 Βασικά στοιχεία 19 Αφαίρεση της μπαταρίας Αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Ανατρέξτε στην ενότητα Αφαίρεση του πίσω καλύμματος. Βγάλτε την μπαταρία ανασηκώνοντάς την από την εγκοπή κοντά στην υποδοχή της κάρτας SIM. Φόρτιση της μπαταρίας Η μπαταρία είναι μερικώς φορτισμένη κατά την παράδοση. Πριν ενεργοποιήσετε και ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, συνιστάται να φορτίσετε την μπαταρία. Ορισμένες μπαταρίες αποδίδουν καλύτερα μετά από μερικούς πλήρεις κύκλους φόρτισης/αποφόρτισης. Συνδέστε το φις του καλωδίου τροφοδοσίας στο μετασχηματιστή AC. Συνδέστε το ένα άκρο του καλωδίου USB στην υποδοχή συγχρονισμού του τηλεφώνου σας. Συνδέστε το άλλο άκρο του καλωδίου USB στη θύρα USB του μετασχηματιστή AC. 4. Συνδέστε τον προσαρμογέα AC σε κάποια παροχή ρεύματος, ώστε να αρχίσει η φόρτιση της μπαταρίας. Καθώς φορτίζεται η μπαταρία, το LED ειδοποίησης (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του ακουστικού) ανάβει σταθερά με κόκκινο χρώμα. Όταν το τηλέφωνο φορτιστεί πλήρως, ανάβει σταθερά με πράσινο χρώμα.

20 20 Βασικά στοιχεία Όταν φορτίζετε την μπαταρία με το τηλέφωνο ενεργοποιημένο, στη γραμμή κατάστασης της Αρχικής οθόνης εμφανίζεται το εικονίδιο φόρτισης μπαταρίας ( ). Όταν η μπαταρία φορτιστεί πλήρως, στη γραμμή κατάστασης της Αρχικής οθόνης εμφανίζεται το εικονίδιο πλήρως φορτισμένης μπαταρίας ( ). Μόνο ο μετασχηματιστής AC και το καλώδιο συγχρονισμού USB που παρέχονται με το τηλέφωνό σας πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη φόρτιση της μπαταρίας. Μην αφαιρέσετε την μπαταρία από το τηλέφωνο ενώ την φορτίζετε χρησιμοποιώντας το μετασχηματιστή AC ή το φορτιστή αυτοκινήτου. Ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας, η μπαταρία σταματά να φορτίζει όταν υπερθερμανθεί. Κινήσεις δαχτύλου Πατήστε Όταν θέλετε να πληκτρολογήσετε χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο, επιλέξτε στοιχεία της οθόνης, όπως εικονίδια εφαρμογών και ρυθμίσεων, ή πατήστε κουμπιά της οθόνης, πιέζοντάς τα απλώς με το δάχτυλό σας. Παρατεταμένη πίεση Για να ανοίξετε τις διαθέσιμες επιλογές για ένα στοιχείο (π.χ. επαφή ή σύνδεσμος σε ιστοσελίδα), απλώς πατήστε παρατεταμένα το στοιχείο. Σύρσιμο ή ολίσθηση Πέρασμα ή ολίσθηση σημαίνει να σύρετε γρήγορα το δάχτυλό σας κάθετα ή οριζόντια στην οθόνη ή το οπτικό trackball. Μεταφορά Πατήστε παρατεταμένα το δάχτυλό σας με κάποια πίεση πριν να ξεκινήσετε τη μεταφορά. Κατά τη μεταφορά, μην αφήνετε το δάκτυλό σας έως ότου φτάσετε στη θέση που θέλετε. Τρεμούλιασμα Το τρεμούλιασμα στην οθόνη είναι παρόμοιο με το σύρσιμο, με τη διαφορά ότι χρειάζεται να σύρετε το δάκτυλό σας με πιο ελαφριές, συντομότερες κινήσεις. Αυτή η κίνηση δακτύλου γίνεται πάντα σε κάθετη κίνηση, όπως όταν γίνεται τρεμούλιασμα στη λίστα επαφών ή μηνυμάτων. Περιστροφή Για τις περισσότερες οθόνες, μπορείτε να αλλάξετε αυτόματα τον προσανατολισμό της οθόνης από οριζόντιο σε κάθετο γυρνώντας το τηλέφωνο στο πλάι. Όταν καταχωρείτε κείμενο, μπορείτε να γυρίσετε το τηλέφωνο στο πλάι για να εμφανίσετε μεγαλύτερο πληκτρολόγιο. Ανατρέξτε στο κεφάλαιο Ρυθμίσεις για περισσότερες λεπτομέρειες. Τσίμπημα Σε ορισμένες εφαρμογές, π.χ. Φωτογραφίες ή Πρόγραμμα περιήγησης στο Web, μπορείτε να τσιμπήσετε την οθόνη χρησιμοποιώντας 2 δάχτυλα (για παράδειγμα, τον αντίχειρα και το δείκτη) για να εκτελέσετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση κατά την προβολή μιας εικόνας ή ιστοσελίδας.

21 Βασικά στοιχεία 21 Τα πρώτα βήματα Αφού εγκαταστήσετε την κάρτα SIM, την μπαταρία και την κάρτα microsd, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Ενεργοποίηση του τηλεφώνου Πατήστε το κουμπί ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ. Την πρώτη φορά που ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας, σας ζητείται να το ρυθμίσετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση του τηλεφώνου σας την πρώτη φορά, ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση του τηλεφώνου σας την πρώτη φορά. Καταχώρηση του PIN σας Αν η κάρτα SIM είναι προρρυθμισμένη με ένα PIN (personal identification number), θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε το PIN για να προχωρήσετε. Καταχωρήστε το PIN της κάρτας SIM, και έπειτα πατήστε OK. Για να μάθετε πώς να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε το PIN της κάρτας SIM, ανατρέξτε στην ενότητα Προστασία του τηλεφώνου σας στο κεφάλαιο Ασφάλεια. Οι περισσότερες κάρτες SIM είναι προρρυθμισμένες με κωδικό PIN (προσωπικό αριθμό αναγνώρισης) που παρέχεται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Όταν σας ζητηθεί, καταχωρήστε το προκαθορισμένο PIN και πατήστε Enter. Αν πληκτρολογήσετε το PIN σας εσφαλμένα τρεις φορές, η κάρτα SIM θα κλειδώσει. Αν συμβεί αυτό, μπορείτε να την ξεμπλοκάρετε με τον κωδικό PUK (κλειδί ξεμπλοκαρίσματος PIN) που σας έδωσε η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Απενεργοποίηση του τηλεφώνου Όταν δεν χρειάζεστε το τηλέφωνό σας, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας της μπαταρίας. Αν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη, πατήστε το κουμπί ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ για να την επανενεργοποιήσετε. Ξεκλειδώστε το τηλέφωνό σας, αν εμφανίζεται η οθόνη κλειδώματος. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Ξεκλείδωμα της οθόνης στο παρόν κεφάλαιο. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ για μερικά δευτερόλεπτα. 4. Όταν εμφανιστεί το μενού επιλογών Επιλογές τηλεφώνου, πιέστε Απενεργοποίηση. 5. Πατήστε OK όταν σας ζητηθεί να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο. Ρύθμιση του τηλεφώνου σας την πρώτη φορά Την πρώτη φορά που ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας, αυτό εμφανίζει προγράμματα εκμάθησης και οδηγούς προκειμένου να εγκαταστήσετε τους λογαριασμούς σας και τα αγαπημένα σας κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το YouTube και το Twitter. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις ή να παραλείψετε τις ρυθμίσεις και να τις κάνετε αργότερα. Επιλέξτε τη γλώσσα τηλεφώνου που θέλετε να χρησιμοποιείτε και μετά πιέστε Επόμενο. Το τηλέφωνό σας ρυθμίζει πρώτα τις συνδέσεις GPRS/3G, MMS και WAP αυτόματα, με βάση την κάρτα σας SIM.

22 22 Βασικά στοιχεία Αν δεν τοποθετήσετε την κάρτα SIM την πρώτη φορά που ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας, το τηλέφωνό σας εμφανίζει ένα πρόγραμμα εκμάθησης που σας δείχνει πώς να τοποθετήσετε την κάρτα SIM και την μπαταρία. Απενεργοποιήστε το τηλέφωνο και τοποθετήστε την κάρτα SIM πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο. Το τηλέφωνο σάς καθοδηγεί στο πλαίσιο ενός προγράμματος εκμάθησης σχετικά με τον τρόπο χρήσης του πληκτρολογίου οθόνης. Εκτελέστε αυτό το πρόγραμμα εκμάθησης για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο οθόνης. Πιέστε Παράλειψη για να μην εκτελέσετε το πρόγραμμα εκμάθησης. 4. Στην οθόνη Σύνδεση με το Internet, επιλέξτε τον τρόπο σύνδεσης στο Internet και μετά πιέστε Επόμενο. 5. Επιλέξτε αν θέλετε να συγχρονίζονται αυτόματα ή χειροκίνητα τα δεδομένα σας, όπως τα , οι επαφές, τα δεδομένα καιρού και μερικά άλλα δεδομένα και, στη συνέχεια, πιέστε Επόμενο. 6. Αν υπάρχουν δίκτυα Wi-Fi εντός εμβέλειας, θα ερωτηθείτε αν θέλετε να συνδεθείτε σε δίκτυο Wi-Fi. Πιέστε Επόμενο και μετά επιλέξτε το ασύρματο δίκτυο που θέλετε ή καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi και μετά πιέστε Επόμενο για να ρυθμίσετε τη σύνδεση Wi-Fi αργότερα. 7. Ορισμένες λειτουργίες του τηλεφώνου, όπως οι λειτουργίες Καιρός και Footprints, απαιτούν την υπηρεσία εντοπισμού του Google για να προσδορίζουν αυτόματα την τρέχουσα τοποθεσία σας. Στην οθόνη Αποδοχή τοποθεσίας, μπορείτε να επιλέξετε αν θα επιτρέπεται στην υπηρεσία εντοπισμού του Google να συλλέγει πληροφορίες για την τοποθεσία σας. Αποεπιλέξτε ή επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου και μετά πιέστε Επόμενο. Αυτή η υπηρεσία συνεπάγεται ενδεχομένως επιπλέον χρέωση για τη μεταφορά δεδομένων από τον παροχέα σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία αργότερα από τις ρυθμίσεις τοποθεσίας του τηλεφώνου σας. 8. Στην οθόνη Εγκατάσταση λογαριασμών, επιλέξτε τον τύπο λογαριασμού που θέλετε να εγκαταστήσετε και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση. Πιέστε Παράλειψη για να εγκαταστήσετε τους λογαριασμούς αργότερα. Για να εγκαταστήσετε το λογαριασμό σας Google, πιέστε Λογαριασμός Google > Επόμενο > Είσοδος, εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας Google και μετά πιέστε Είσοδος. Για να μάθετε πώς να εγκαθιστάτε λογαριασμούς POP3 και Microsoft Exchange ActiveSync, ανατρέξτε στα κεφάλαια Συγχρονισμός και . Μετά την εγκατάσταση ενός λογαριασμού, θα επιστρέψετε στην οθόνη Εγκατάσταση λογαριασμών για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε περισσότερους λογαριασμούς. Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των λογαριασμών σας, πιέστε Επόμενο. 9. Στην οθόνη Εγκατάσταση κοινωνικών δικτύων, επιλέξτε τον τύπο λογαριασμού κοινωνικού δικτύου, όπως Facebook (for HTC Sense) και Twitter, στον οποίο θέλετε να αποκτάτε πρόσβαση από το τηλέφωνό σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδεθείτε στο λογαριασμό κοινωνικού δικτύου σας. Πιέστε Παράλειψη για να εγκαταστήσετε τους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων αργότερα. Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των λογαριασμών σας, πιέστε Επόμενο στην οθόνη Εγκατάσταση κοινωνικών δικτύων. 10. Ορισμένα δεδομένα και ρυθμίσεις αποθηκεύονται αυτόματα με τη μορφή αντιγράφου ασφαλείας στην κάρτα αποθήκευσης. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου αν δεν θέλετε να δημιουργείται αυτόματα ένα αντίγραφο ασφαλείας δεδομένων και ρυθμίσεων στην κάρτα

23 Βασικά στοιχεία 23 αποθήκευσης και μετά πιέστε OK. Ανατρέξτε στο κεφάλαιο Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας, ενημέρωση και επαναφορά για να μάθετε ποια στοιχεία αποθηκεύονται με τη μορφή αντιγράφου ασφαλείας στην κάρτα αποθήκευσης. 1 Η τελική οθόνη δείχνει πού μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη χρήση του τηλεφώνου σας. Πιέστε Τέλος. Κατάσταση αδράνειας Με την κατάσταση αδράνειας το τηλέφωνό σας μεταβαίνει σε μια κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης όσο η οθόνη είναι σβηστή για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας της μπαταρίας. Ακόμα και όταν το τηλέφωνο βρίσκεται στην κατάσταση αδράνειας, μπορείτε να λαμβάνετε μηνύματα και κλήσεις. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του χρόνου μέχρι την απενεργοποίηση της οθόνης, ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση του χρόνου μέχρι την απενεργοποίηση της οθόνης στο κεφάλαιο Ρυθμίσεις. Μετάβαση στην κατάσταση αδράνειας Πατήστε σύντομα το κουμπί ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ για να απενεργοποιηθεί προσωρινά η οθόνη και για να μεταβεί το τηλέφωνο στην κατάσταση αδράνειας. Επίσης, το τηλέφωνο μεταβαίνει αυτόματα στην κατάσταση αδράνειας αν δεν το χρησιμοποιήσετε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η μετάβαση στην κατάσταση αδράνειας αποτρέπει, επίσης, το ακούσιο πάτημα των πλήκτρων ή της οθόνης αφής όταν το τηλέφωνο βρίσκεται μέσα στην τσάντα ή την τσέπη σας. Αφύπνιση από την κατάσταση αδράνειας Το τηλέφωνό σας αφυπνίζεται αυτόματα στην περίπτωση εισερχόμενης κλήσης. Για να αφυπνίσετε το τηλέφωνό σας χειροκίνητα, πατήστε το κουμπί ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ. Θα δείτε τότε ότι το τηλέφωνο έχει κλειδώσει την οθόνη. Για να ανακαλύψετε πώς να ξεκλειδώνετε την οθόνη, ανατρέξτε στην ενότητα Ξεκλείδωμα της οθόνης. Ξεκλείδωμα της οθόνης Πατήστε τη γραμμή στην οθόνη κλειδώματος και σύρτε το δάχτυλό σας προς τα κάτω για να ξεκλειδώσετε την οθόνη ή για να απαντήσετε σε μια εισερχόμενη κλήση. Μπορείτε, επίσης, να πατήσετε ΜΕΝΟΥ ενώ βρίσκεστε στην οθόνη κλειδώματος, για να ξεκλειδώσετε την οθόνη. Αν έχετε ορίσει ένα μοτίβο ξεκλειδώματος της οθόνης, θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε το μοτίβο στην οθόνη για να μπορέσει να ξεκλειδώσει η οθόνη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας και ενεργοποίησης του μοτίβου ξεκλειδώματος της οθόνης, ανατρέξτε στην ενότητα Προστασία του τηλεφώνου σας με κλείδωμα της οθόνης στο κεφάλαιο Ασφάλεια.

24 24 Βασικά στοιχεία Αρχική οθόνη Στην Αρχική οθόνη απεικονίζεται ένα ρολόι καιρού, που δείχνει την ώρα και τον καιρό της τρέχουσας τοποθεσίας σας. Πιέστε το αντίστοιχο στοιχείο για να ανοίξετε τη συσχετιζόμενη εφαρμογή. Η Αρχική οθόνη σάς επιτρέπει, επίσης, να προσθέτετε τα στοιχεία που θέλετε και χρειάζεστε στην Αρχική οθόνη. Προσθέστε στοιχεία όπως εικονίδια εφαρμογών, συντομεύσεις, φακέλους και γραφικά στοιχεία για να έχετε άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες και εφαρμογές. Για να μάθετε πώς να προσαρμόζετε την Αρχική οθόνη σας, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Προσαρμογή. Εκτεταμένη αρχική οθόνη Η αρχική οθόνη επεκτείνεται και πέρα από το πλάτος της οθόνης για να σας παρέχει περισσότερο χώρο για την προσθήκη εικονιδίων, στοιχείων ελέγχου παραθύρου και άλλων. Υπάρχουν 6 πρόσθετες οθόνες πέρα από την κύρια αρχική οθόνη. Δεν μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες οθόνες. Πλοήγηση στην Αρχική οθόνη Μπορείτε να μεταβείτε στην εκτεταμένη Αρχική οθόνη σέρνοντας το δάχτυλό σας οριζόντια πάνω στην οθόνη για μετάβαση στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά της εκτεταμένης Αρχικής οθόνης. Ενώ βρίσκεστε σε εκτεταμένη Αρχική οθόνη, πατήστε ΑΡΧΙΚΗ για να επιστρέψετε στην κύρια Αρχική οθόνη. Απευθείας μετάβαση σε συγκεκριμένη οθόνη με χρήση της προβολής Άλμα Σε οποιαδήποτε Αρχική οθόνη, «τσιμπήστε» την οθόνη για να εμφανιστεί η προβολή Άλμα, που εμφανίζει και τις 7 οθόνες ως μικρογραφίες. Στην κύρια Αρχική οθόνη, μπορείτε να πατήσετε ΑΡΧΙΚΗ για να εμφανιστεί η προβολή Άλμα. Πιέστε την οθόνη που θέλετε να ανοίξετε.

25 Βασικά στοιχεία 25 Κατάσταση και ειδοποιήσεις τηλεφώνου Εικονίδια κατάστασης τηλεφώνου Αυτά είναι τα εικονίδια που μπορεί να εμφανιστούν στην περιοχή κατάστασης τηλεφώνου της περιοχής ειδοποιήσεων: Συνδεδεμένο GPRS GPRS σε χρήση Συνδεδεμένο EDGE EDGE σε χρήση Συνδεδεμένο 3G 3G σε χρήση Συνδεδεμένο HSPA HSPA σε χρήση Συνδεδεμένο σε δίκτυο Wi-Fi Bluetooth είναι ενεργό Συνδεδεμένο σε συσκευή Bluetooth Λειτουργία πτήσης Ξυπνητήρι ρυθμίστηκε Ενεργοποιημένο μεγάφωνο Συγχρονισμός δεδομένων Ισχύς σήματος Περιαγωγή Δεν υπάρχει σήμα Δεν υπάρχει εγκατεστημένη κάρτα SIM Λειτουργία δόνησης

26 26 Βασικά στοιχεία Ηχείο τηλεφώνου σε σίγαση Μικρόφωνο τηλεφώνου σε σίγαση Πολύ πεσμένη μπαταρία (απομένει 10 %) Πεσμένη μπαταρία (απομένει 20 %) Μπαταρία πλήρης Η μπαταρία φορτίζεται Συνδεδεμένα ενσύρματα ακουστικά και μικρόφωνο Συνδεδεμένα ενσύρματα ακουστικά Εικονίδια ειδοποιήσεων Αυτά είναι τα εικονίδια που μπορεί να εμφανιστούν στην περιοχή ειδοποιήσεων της περιοχής ειδοποιήσεων: Νέο μήνυμα Gmail Νέο Microsoft Exchange ActiveSync ή POP3/IMAP Νέο SMS/MMS Πρόβλημα με παράδοση SMS/MMS Νέο άμεσο μήνυμα Google Talk Νέο μήνυμα φωνητικού ταχυδρομείου Προσεχές συμβάν Αναπαραγωγή τραγουδιού Γενική ειδοποίηση (για παράδειγμα, Τηλέφωνο συνδεδεμένο σε υπολογιστή μέσω καλωδίου USB.) Η κάρτα αποθήκευσης δεν έχει πολύ ελεύθερο χώρο Wi-Fi είναι ενεργό και υπάρχουν διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα Συγχρονισμός δεδομένων ή συνδεδεμένο σε HTC Sync Νέο tweet

27 Βασικά στοιχεία 27 Εφαρμογή Ραδιόφωνο FM σε χρήση Περισσότερες ειδοποιήσεις (δεν εμφανίζονται) Κλήση σε εξέλιξη Αναπάντητη κλήση Κλήση σε αναμονή Προώθηση κλήσεων ενεργή Πυξίδα χρειάζεται προσανατολισμό Αποστολή δεδομένων (με εφέ κίνησης) Λήψη δεδομένων (με εφέ κίνησης) Αναμονή για αποστολή Η ληφθείσα εφαρμογή Android Market εγκαταστάθηκε επιτυχώς Διαθέσιμη ενημέρωση για εφαρμογή που λήφθηκε από το Android Market Είναι ασφαλές να αφαιρεθεί η κάρτα αποθήκευσης ή εκτελείται προετοιμασία της κάρτας αποθήκευσης Δεν υπάρχει εγκατεστημένη κάρτα αποθήκευσης στο τηλέφωνο

28 28 Βασικά στοιχεία Έλεγχος ειδοποιήσεων Τα εικονίδια ειδοποιήσεων στη γραμμή κατάστασης αναφέρουν την άφιξη νέων μηνυμάτων, συμβάντων ημερολογίου, τον καθορισμό αφυπνίσεων και εν ισχύ ρυθμίσεων, π.χ. όταν είναι ενεργοποιημένη η προώθηση κλήσεων ή η κατάσταση τρέχουσας κλήσης. Μπορείτε να ανοίξετε το πλαίσιο Ειδοποιήσεις για να ανοίξετε την ειδοποίηση μηνύματος, υπενθύμισης ή συμβάντος και για να δείτε την επωνυμία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Άνοιγμα του πλαισίου Ειδοποιήσεις Όταν εμφανιστεί το εικονίδιο νέας ειδοποίησης στην περιοχή ειδοποιήσεων, πατήστε παρατεταμένα τη γραμμή κατάστασης και έπειτα ολισθήστε το δάκτυλό σας προς τα κάτω για να ανοίξετε τον πίνακα ειδοποιήσεων. Αν έχετε αρκετές ειδοποιήσεις, μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη για να δείτε περισσότερες ειδοποιήσεις. Μπορείτε, επίσης, να ανοίξετε το πλαίσιο Ειδοποιήσεις στην Αρχική οθόνη πατώντας ΜΕΝΟΥ και πιέζοντας Ειδοποιήσεις. Κλείσιμο του πλαισίου Ειδοποιήσεις Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Πατήστε παρατεταμένα την κάτω γραμμή του πλαισίου Ειδοποιήσεις και σύρτε το δάχτυλό σας προς τα πάνω. Πιέστε ΠΙΣΩ.

29 Βασικά στοιχεία 29 Χρήση του οπτικού trackball για αλληλεπίδραση με την οθόνη αφής Εκτός από τις κινήσεις του δαχτύλου στην οθόνη αφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το οπτικό trackball για να αλληλεπιδράτε με την οθόνη αφής του τηλεφώνου σας. Βάλτε πρώτα το δάχτυλό σας πάνω στο οπτικό trackball (καλύπτοντάς το εντελώς) και μετά σύρτε το δάχτυλό σας πάνω στο οπτικό trackball. Μετάβαση σε εκτεταμένη Αρχική οθόνη Για να μεταβείτε στην εκτεταμένη Αρχική οθόνη στα δεξιά, σύρτε το δάχτυλό σας προς τα δεξιά. Σύρτε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά για να μεταβείτε στην εκτεταμένη Αρχική οθόνη στα αριστερά. Επιλογή στοιχείου στην οθόνη Στις περισσότερες οθόνες σύρτε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά, δεξιά, πάνω ή κάτω, ανάλογα με την κατεύθυνση που θέλετε να πάτε. Για παράδειγμα, αν θέλετε να επιλέξετε (επισημάνετε) ένα στοιχείο που βρίσκεται από πάνω, σύρτε το δάχτυλό σας προς τα πάνω. Πατήστε το οπτικό trackball για να ανοίξετε το στοιχείο. Επιλογή καρτέλας Στις οθόνες που έχουν καρτέλες στο κάτω μέρος, σύρτε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να μεταβείτε σε μια καρτέλα.

30 30 Βασικά στοιχεία Μετακίνηση του δρομέα κατά την εισαγωγή κειμένου Για να μετακινηθείτε προς τα πίσω ή προς τα εμπρός κατά ένα χαρακτήρα μέσα σε μια λέξη, σύρτε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Σύρτε το δάχτυλό σας προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να μετακινηθείτε προς τα πάνω ή προς τα κάτω στις γραμμές του κειμένου. Επιλογή συνδέσμου σε ιστοσελίδα Σύρτε το δάχτυλό σας προς τα κάτω για να μεταβείτε στον επόμενο σύνδεσμο μιας ιστοσελίδας. Όταν επιλεγεί κάποιος σύνδεσμος, πατήστε το οπτικό trackball για να τον ανοίξετε.

31 Βασικά στοιχεία 31 Ρύθμιση έντασης Η ρύθμιση της έντασης κουδουνίσματος αλλάζει το επίπεδο της έντασης κουδουνίσματος του τηλεφώνου, ενώ η ρύθμιση της έντασης ήχου πολυμέσων αλλάζει το επίπεδο έντασης των ηχητικών ειδοποιήσεων και της αναπαραγωγής μουσικής ή βίντεο. Η ένταση κουδουνίσματος και η ένταση μέσων μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά. Ρύθμιση έντασης κουδουνίσματος Πατήστε τα κουμπιά ΑΥΞΗΣΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ή ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ στον αριστερό πίνακα του τηλεφώνου για να ρυθμίσετε την ένταση του κουδουνίσματος στο επιθυμητό σας επίπεδο. Εμφανίζεται το παράθυρο έντασης κουδουνίσματος στην οθόνη για την προβολή των επιπέδων έντασης. Ενώ είστε στο χαμηλότερο επίπεδο έντασης κουδουνίσματος (λειτουργία σίγασης), πατήστε μία φορά το ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ για να ρυθμίσετε το τηλέφωνο σε κατάσταση Δόνησης. Το τηλέφωνο δονείται και στη γραμμή κατάστασης εμφανίζεται το εικονίδιο κατάστασης δόνησης ( ). Ενώ είστε στην κατάσταση Δόνησης, πατήστε μία φορά το ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ για αλλαγή σε κατάσταση σίγασης. Το εικονίδιο σίγασης ηχείου ( ) εμφανίζεται στη γραμμή κατάστασης. Για να μεταβεί γρήγορα το τηλέφωνό σας σε κατάσταση σίγασης, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ και μετά πιέστε Λειτουργία σίγασης στο μενού επιλογών. Ρύθμιση έντασης ήχου πολυμέσων Κατά την αναπαραγωγή μουσικής ή βίντεο, πατήστε τα κουμπιά ΑΥΞΗΣΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ή ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ στον αριστερό πίνακα του τηλεφώνου για να ρυθμίσετε την ένταση μέσων. Εμφανίζεται το παράθυρο Ένταση μουσικής/βίντεο στην οθόνη για την προβολή του επιπέδου έντασης. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ένταση μέσων στην οθόνη Ρυθμίσεις. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Ήχος και εικόνα > Ένταση ήχου πολυμέσων. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο Ένταση ήχου πολυμέσων, σύρτε το ρυθμιστικό προς τα αριστερά για μείωση της έντασης ή προς τα δεξιά για αύξηση της έντασης. Πιέστε OK για να κλείσετε το παράθυρο.

32 32 Βασικά στοιχεία Σύνδεση του τηλεφώνου σας σε υπολογιστή Κάθε φορά που συνδέετε το τηλέφωνό σας σε υπολογιστή μέσω καλωδίου USB, εμφανίζεται το πλαίσιο διαλόγου Συνδέστε σε PC και σας ζητά να επιλέξετε τον τύπο της σύνδεσης USB. Επιλέξτε από τα ακόλουθα και μετά πιέστε Τέλος: Φόρτιση μόνο Επιλέξτε αυτήν τη λειτουργία αν θέλετε μόνο να φορτίσετε την μπαταρία του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας. HTC Sync Όταν επιλεγεί, το τηλέφωνο χρησιμοποιεί αυτόματα το HTC Sync όταν συνδεθεί στον υπολογιστή σας, επιτρέποντας το συγχρονισμό του Outlook και του Βιβλίου διευθύνσεων των Windows (Outlook Express), των επαφών και των συμβάντων ημερολογίου μεταξύ του υπολογιστή και του τηλεφώνου σας. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ενότητα Χρήση του HTC Sync στο κεφάλαιο Λογαριασμοί και συγχρονισμός. Μονάδα δίσκου Αυτή η λειτουργία διατίθεται μόνον όταν έχετε τοποθετήσει μια κάρτα microsd στο τηλέφωνό σας. Επιλέξτε αυτήν τη λειτουργία όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα αποθήκευσης ως μονάδα USB σε μέγεθος αντίχειρα και να αντιγράψετε αρχεία μεταξύ της κάρτας αποθήκευσης του τηλεφώνου και του υπολογιστή σας. Όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία Μονάδα δίσκου ενώ το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή, δεν θα μπορείτε να εκτελείτε εφαρμογές που χρησιμοποιούν την κάρτα αποθήκευσης, όπως οι εφαρμογές Μουσική ή Φωτογραφίες. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ενότητα Αντιγραφή αρχείων από και προς την κάρτα αποθήκευσης στο παρόν κεφάλαιο. Κοινή χρήση του Internet Όταν δεν έχετε σύνδεση Internet στον υπολογιστή, μπορείτε να επιλέξετε αυτή τη λειτουργία για κοινή χρήση της κινητής σύνδεσης δεδομένων του τηλεφώνου με τον υπολογιστή. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ενότητα Χρήση του τηλεφώνου σας ως μόντεμ στο κεφάλαιο Internet. Αν δεν θέλετε να εμφανίζεται το πλαίσιο διαλόγου Συνδέστε σε PC κάθε φορά που συνδέετε το τηλέφωνο στον υπολογιστή, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Να ερωτηθώ στο πλαίσιο διαλόγου Συνδέστε σε PC. Ο προεπιλεγμένος τύπος σύνδεσης θα χρησιμοποιείται όταν συνδέετε το τηλέφωνο στον υπολογιστή. Για να ελέγξετε ή να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο τύπο σύνδεσης και για να εμφανίζεται ή να αποκρύπτεται το πλαίσιο διαλόγου Συνδέστε σε PC, πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Συνδέστε σε PC.

33 Βασικά στοιχεία 33 Αντιγραφή αρχείων από και προς την κάρτα αποθήκευσης Συνδέστε το τηλέφωνο στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB. Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Συνδέστε σε PC, πιέστε Μονάδα δίσκου και μετά πιέστε Τέλος. Στον υπολογιστή σας, το συνδεδεμένο τηλέφωνο αναγνωρίζεται ως αφαιρούμενη μονάδα δίσκου. Μεταβείτε σε αυτήν την αφαιρούμενη μονάδα δίσκου και ανοίξτε την. 4. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Αντιγράψτε τα αρχεία από τον υπολογιστή στο ριζικό φάκελο της κάρτας αποθήκευσης του τηλεφώνου. Αντιγράψτε τα αρχεία από την κάρτα αποθήκευσης του τηλεφώνου σε κάποιον φάκελο ή στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. 5. Αφού αντιγράψετε τα αρχεία, αποσυνδέστε την αφαιρούμενη μονάδα δίσκου (δηλ. το συνδεδεμένο τηλέφωνο), όπως απαιτείται από το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας, με σκοπό την ασφαλή κατάργηση του τηλεφώνου σας. 6. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Αποσυνδέστε το τηλέφωνο από τον υπολογιστή. Αν θέλετε να παραμείνει το τηλέφωνο συνδεδεμένο στον υπολογιστή και να μπορεί να έχει πρόσβαση στην κάρτα αποθήκευσης, ανοίξτε το πλαίσιο Ειδοποιήσεις, πιέστε Μονάδα δίσκου, επιλέξτε ο,τιδήποτε εκτός από Μονάδα δίσκου και μετά πιέστε Τέλος. Ανατρέξτε στην ενότητα Άνοιγμα πλαισίου Ειδοποιήσεις στο παρόν κεφάλαιο, για να μάθετε πώς να ανοίγετε το πλαίσιο Ειδοποιήσεις.

34 34 Βασικά στοιχεία Αναζήτηση στο τηλέφωνο και στο Web Μπορείτε να αναζητάτε πληροφορίες στο τηλέφωνό σας και στο Web χρησιμοποιώντας το Πλαίσιο γρήγορης αναζήτησης.ορισμένες εφαρμογές, όπως οι εφαρμογές Πρόσωπα ή , έχουν δικό τους πλαίσιο αναζήτησης, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε αναζήτηση σε αυτές τις εφαρμογές (το εικονίδιο της εφαρμογής βρίσκεται στα αριστερά του πλαισίου αναζήτησης). Ρύθμιση επιλογών Web και Πλαισίου γρήγορης αναζήτησης Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και πιέστε Αναζήτηση. Επιλέξτε τις ρυθμίσεις αναζήτησης Google και κάντε τα εξής: Επιλέξτε Εμφάνιση υποδείξεων ιστού αν θέλετε να συμπεριλαμβάνονται υποδείξεις από το Google όταν εκτελείτε μια αναζήτηση. Επιλέξτε Ιστορικό αναζητήσεων για να ενεργοποιήσετε το προσαρμοσμένο ιστορικών αναζητήσεων. Πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Google για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία. Το πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση υποδείξεων ιστού πρέπει να είναι τσεκαρισμένο για να είναι ενεργοποιημένη αυτή η επιλογή. Πατήστε ΠΙΣΩ όταν τελειώσετε. 4. Πιέστε Αναζητήσιμα στοιχεία και επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να συμπεριλαμβάνονται όταν εκτελείτε μια αναζήτηση. Αναζήτηση στο Web και στο τηλέφωνο με χρήση του Πλαισίου γρήγορης αναζήτησης Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Αν έχετε ανοικτή μια εφαρμογή, όπως την εφαρμογή , πατήστε το κουμπί ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ για εναλλαγή των επιλογών αναζήτησης εντός της εφαρμογής μόνο ή αναζήτησης στο τηλέφωνο και το Web. Καταχωρίστε το στοιχείο αναζήτησης στο Πλαίσιο γρήγορης αναζήτησης. Καθώς πληκτρολογείτε, τα στοιχεία που ταιριάζουν με αυτά του τηλεφώνου και οι υποδείξεις από την αναζήτηση στο Google web εμφανίζονται με τη μορφή λίστας. Τα προτεινόμενα στοιχεία που εμφανίζονται εξαρτώνται από τις επιλογές σας στις ρυθμίσεις αναζήτησης. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση επιλογών Web και Πλαισίου γρήγορης αναζήτησης. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Αν αυτό που αναζητάτε βρίσκεται στη λίστα υποδείξεων, επιλέξτε το από τη λίστα. Το στοιχείο ανοίγει στην κατάλληλη εφαρμογή. Αν αυτό που αναζητάτε δεν βρίσκεται στη λίστα, πιέστε για αναζήτηση στο Web. Ανοίγει το πρόγραμμα περιήγησης στο Web, εμφανίζοντας τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης Google στο Web.

35 Προσαρμογή Κάντε το τηλέφωνό σας πραγματικά δικό σας Κάντε το τηλέφωνό σας να φαίνεται και να ακούγεται όπως ακριβώς θέλετε. Προσαρμόστε το τηλέφωνό σας με βάση το προσωπικό σας γούστο, χρησιμοποιώντας διαφορετική ταπετσαρία, ήχο κλήσης και ήχο ειδοποίησης για συμβάντα όπως εισερχόμενα μηνύματα κειμένου, , υπενθυμίσεις ημερολογίου και άλλα. Η Αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας διαθέτει εκτεταμένες δυνατότητες προσαρμογής και εκτείνεται πέρα από το πλάτος της οθόνης, παρέχοντάς σας άφθονο χώρο για να προσθέτετε πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν περισσότερο στην καθημερινή σας ζωή καθώς και λειτουργίες που καθιστούν την επικοινωνία ταχύτερη και ευκολότερη. Έχετε έως και επτά οθόνες που εκτείνονται προς τα αριστερά και τα δεξιά της οθόνης του τηλεφώνου σας και που αποτελούν την Αρχική οθόνη σας, στην οποία μπορείτε να προσθέτετε στοιχεία όπως εικονίδια προγραμμάτων, γραφικά στοιχεία, συντομεύσεις πληροφοριών και άλλα. Για να ανακαλύψετε τον τρόπο ρύθμισης των ήχων ειδοποίησης συμβάντων, ανατρέξτε στην ενότητα Αλλαγή ρυθμίσεων ήχου. Αλλαγή ήχου κλήσης Επιλέξτε στο τηλέφωνό σας κάποιον από τους διαθέσιμους ήχους κλήσης. Πιέστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και στη συνέχεια πιέστε Ρυθμίσεις. Πιέστε Προσαρμογή > Προεπιλεγμένο κουδούνισμα. Τότε ανοίγει το μενού Επιλογή ήχου κλήσης τηλεφώνου. Μετακινηθείτε με κύλιση στους διαθέσιμους ήχους κλήσης και επιλέξτε τον ήχο κλήσης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ο ήχος κλήσης ακούγεται για λίγο όταν τον επιλέξετε. 4. Πιέστε OK. Μπορείτε, επίσης, να λάβετε ή να αντιγράψετε ήχους κλήσης ή τραγούδια στην κάρτα αποθήκευσης του τηλεφώνου σας. Για να ανακαλύψετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αντιγράφετε αρχεία στην κάρτα αποθήκευσης, ανατρέξτε στην ενότητα Αντιγραφή αρχείων από και προς την κάρτα αποθήκευσης. Ήχοι κλήσης ή τραγούδια που έχουν ληφθεί ή αντιγραφεί στην κάρτα αποθήκευσης δεν προστίθενται αυτόματα στο μενού επιλογής ήχων κλήσης. Πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή Μουσική και να ρυθμίσετε κάποιον ήχο κλήσης ή τραγούδι της κάρτας σας ως τον ήχο κλήσης του τηλεφώνου σας. Για να ανακαλύψετε πώς να ρυθμίσετε κάποιον ήχο κλήσης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Μουσική, ανατρέξτε στην ενότητα Ορισμός τραγουδιού ως ήχου κλήσης στο κεφάλαιο Μουσική. Ανατρέξτε στην ενότητα Προδιαγραφές για μια λίστα μορφών αρχείων ήχου που υποστηρίζονται από το τηλέφωνό σας.

36 36 Προσαρμογή Προσαρμογή του τηλεφώνου σας με σκηνές Το τηλέφωνό σας γίνεται πολλά τηλέφωνα σε ένα όταν χρησιμοποιείτε σκηνές. Οι σκηνές είναι προσαρμοσμένες διατάξεις της Αρχικής οθόνης που μπορείτε να εφαρμόσετε γρήγορα στο τηλέφωνό σας. Αλλάζοντας σκηνή μετατρέπετε στιγμιαία το τηλέφωνό σας σε μία ιδανική συσκευή για Σαββατοκύριακα, ταξίδια, εργασία ή αμιγώς για ψυχαγωγία. Χρήση προκαθορισμένης σκηνής Το τηλέφωνό σας διαθέτει προκαθορισμένες σκηνές, κάθε μια εκ των οποίων διαθέτει διαφορετική ταπετσαρία και συλλογή γραφικών στοιχείων που αντανακλούν διαφορετικές στιγμές της ζωής σας. Μπορείτε να επιλέξετε μια σκηνή που είναι κατάλληλη για την εργασία, την ψυχαγωγία, το ταξίδι ή για την κοινωνική ζωή σας. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ, και μετά πατήστε Σκηνές. Στο μενού Επιλογή σκηνής, επιλέξτε μια προκαθορισμένη σκηνή και μετά πιέστε Τέλος. HTC (προεπιλογή) Εργασία Ψυχαγωγίας Προσαρμογή και αποθήκευση σκηνής Αφού επιλέξετε μια προκαθορισμένη σκηνή, μπορείτε να προσθέσετε γραφικά και άλλα στοιχεία, να καθορίσετε τη διάταξη, να αλλάξετε την ταπετσαρία και να αποθηκεύσετε ολόκληρη την Αρχική οθόνη ως δική σας προσαρμοσμένη σκηνή. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ, και μετά πατήστε Σκηνές. Στο μενού Επιλογή σκηνής, επιλέξτε μια προκαθορισμένη σκηνή που έχει ήδη κάποια γραφικά στοιχεία ή επιλέξτε Βασικό, αν θέλετε να σχεδιάσετε δική σας Αρχική οθόνη. 4. Προσθέστε γραφικά και άλλα στοιχεία που θέλετε. Καθορίστε τη διάταξη της Αρχικής οθόνης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας Αλλάξτε την ταπετσαρία της Αρχικής οθόνης. Μπορείτε, επίσης, να αλλάξετε την ταπετσαρία της οθόνης κλειδώματος. Όταν τελειώσετε τη σχεδίαση της Αρχικής οθόνης σας, πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε ξανά Σκηνές.

37 Προσαρμογή Στο Οι σκηνές μου, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Τρέχον (μη αποθηκευμένο) είναι τσεκαρισμένη και μετά πιέστε Αποθήκευση. Πληκτρολογήστε νέο όνομα σκηνής για την Αρχική οθόνη σας και μετά πιέστε Τέλος. Ή, αν δημιουργήσατε ήδη μια σκηνή, πληκτρολογήστε το ίδιο όνομα σκηνής, πιέστε Τέλος και μετά πιέστε Αντικατάσταση. Μετονομασία ή διαγραφή σκηνής Μπορείτε να μετονομάσετε ή να διαγράψετε μια προσαρμοσμένη σκηνή που έχετε δημιουργήσει. Δεν είναι δυνατή η μετονομασία ούτε η διαγραφή των προκαθορισμένων σκηνών. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Προσαρμογή > Σκηνές. Στο Οι σκηνές μου, πατήστε παρατεταμένα μια σκηνή και επιλέξτε αν θέλετε να την μετονομάσετε ή να την διαγράψετε. Αλλαγή ταπετσαρίας Η προσαρμογή της ταπετσαρίας της Αρχικής οθόνης με την αγαπημένη σας φωτογραφία είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αλλάξετε την αίσθηση του τηλεφώνου σας και να του χαρίσετε μια ανανεωμένη όψη. Περιηγηθείτε στη συλλογή ταπετσαριών που περιλαμβάνεται στο τηλέφωνό σας ή επιλέξτε κάποια από τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει με την κάμερα. Μπορείτε, επίσης, να αλλάξετε την Αρχική οθόνη σας για να χρησιμοποιήσετε μια ταπετσαρία με κινούμενες εικόνες. Η ταπετσαρία που επιλέξατε για την Αρχική οθόνη θα χρησιμοποιηθεί και ως ταπετσαρία της οθόνης κλειδώματος. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ταπετσαρία. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Πιέστε Ζωντανές ταπετσαρίε για να επιλέξτε κάποια από τις προκαθορισμένες ταπετσαρίες με κινούμενες εικόνες. Πιέστε Οι φωτογραφίες μου για να επιλέξετε μια φωτογραφία που έχετε τραβήξει με την κάμερα ή που έχετε αντιγράψει στην κάρτα αποθήκευσης του τηλεφώνου σας. Περικόψτε τη φωτογραφία και μετά πιέστε Αποθήκευση. Επιλέξτε κάποια από τις προκαθορισμένες ταπετσαρίες. Αφού αλλάξετε την ταπετσαρία, μην ξεχάσετε να την αποθηκεύσετε στη σκηνή που δημιουργήσατε ή να την αποθηκεύσετε ως νέα σκηνή. Για να ανακαλύψετε τον τρόπο αποθήκευσης μιας σκηνής, ανατρέξτε στην ενότητα Προσαρμογή και αποθήκευση σκηνής.

38 38 Προσαρμογή Προσαρμογή της Αρχικής οθόνης σας με γραφικά στοιχεία Τα γραφικά στοιχεία σάς δίνουν τη δυνατότητα να βλέπετε με μια ματιά σημαντικές πληροφορίες και περιεχόμενα πολυμέσων στην Αρχική οθόνη. Ορισμένα γραφικά στοιχεία έχουν ήδη προστεθεί στην Αρχική οθόνη σας για να σας διευκολύνουν. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα από τα διαθέσιμα γραφικά στοιχεία ή να λάβετε περισσότερα γραφικά στοιχεία. Προσθήκη γραφικού στοιχείου στην Αρχική οθόνη σας Έχετε στη διάθεσή σας μια ευρεία γκάμα γραφικών στοιχείων από την οποία μπορείτε να επιλέξετε, όπως Ημερολόγιο, Μουσική, Άλμπουμ Φωτογραφιών, Friend Stream, Twitter και άλλα. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ. Μεταβείτε σε τμήμα της Αρχικής οθόνης όπου υπάρχει χώρος για να προσθέσετε ένα νέο γραφικό στοιχείο. Για να ανακαλύψετε τον τρόπο, ανατρέξτε στην ενότητα Πλοήγηση στην Αρχική οθόνη στο κεφάλαιο Βασικά στοιχεία. Πιέστε ή πατήστε παρατεταμένα στην Αρχική οθόνη για να ανοίξετε το μενού επιλογών Προσθήκη στην αρχική οθόνη. Πιέστε Γραφικό στοιχείο και μετά επιλέξτε το γραφικό στοιχείο που θέλετε. 4. Τα περισσότερα γραφικά στοιχεία HTC διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη ώστε να Καλύπτουν τις ανάγκες σας. Πιέστε το κουμπί του δεξιού ή αριστερού βέλους στο κάτω μέρος της οθόνης για να δείτε τα διάφορα στυλ, και μετά πιέστε Επιλογή για να επιλέξετε κάποιο από αυτά. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε γραφικά στοιχεία που σας επιτρέπουν να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε γρήγορα συγκεκριμένες ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας, όπως το Wi-Fi, το Δίκτυο κινητής Τηλεφωνίας, το Bluetooth και άλλα. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω στη λίστα γραφικών στοιχείων, πιέστε Ρυθμίσεις και επιλέξτε το γραφικό στοιχείο που θέλετε Λήψη γραφικών στοιχείων HTC Επίσης, διατίθεται για λήψη μια γκάμα διασκεδαστικών και χρήσιμων γραφικών στοιχείων HTC. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ. Μεταβείτε σε τμήμα της Αρχικής οθόνης όπου υπάρχει χώρος για να προσθέσετε ένα νέο γραφικό στοιχείο. Για να ανακαλύψετε τον τρόπο, ανατρέξτε στην ενότητα Πλοήγηση στην Αρχική οθόνη στο κεφάλαιο Βασικά στοιχεία. Πιέστε ή πατήστε παρατεταμένα στην Αρχική οθόνη για να ανοίξετε το μενού επιλογών Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

39 Προσαρμογή Πιέστε Γραφικό στοιχείο και μετά πιέστε Λήψη περισσότερων γραφικών στοιχείων HTC. Πιέστε για να επιλέξετε κάποιο γραφικό στοιχείο Πιέστε Λεπτομέρειες για να δείτε μια σύντομη περιγραφή του γραφικού στοιχείου. Μετά την ανάγνωση, πατήστε το κουμπί ΠΙΣΩ. Όταν είστε έτοιμοι να λάβετε και να προσθέσετε το γραφικό στοιχείο στην Αρχική οθόνη σας, πιέστε Λήψη. Προσθήκη εικονιδίων εφαρμογών και λοιπών συντομεύσεων στην Αρχική οθόνη σας Βάλτε εικονίδια εφαρμογών στην Αρχική οθόνη σας για να ανοίγετε τις εφαρμογές ταχύτερα. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε στην Αρχική οθόνη σας συντομεύσεις ρυθμίσεων και συγκεκριμένων πληροφοριών, π.χ. για μια ιστοσελίδα επισημασμένη με σελιδοδείκτη, τον αριθμό τηλεφώνου κάποιου ατόμου, μια λίστα αναπαραγωγής μουσικής, οδηγίες διαδρομής και πολλά άλλα στοιχεία. Οι διαθέσιμες συντομεύσεις εξαρτώνται από τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο τηλέφωνό σας. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ. Μεταβείτε σε τμήμα της Αρχικής οθόνης όπου υπάρχει χώρος για να προσθέσετε μια νέα συντόμευση. Για να ανακαλύψετε τον τρόπο, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Πλοήγηση στην Αρχική οθόνη. Πιέστε ή πατήστε παρατεταμένα στην Αρχική οθόνη για να ανοίξετε το μενού επιλογών Προσθήκη στην αρχική οθόνη. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Για να προσθέσετε το εικονίδιο μιας εφαρμογής, πιέστε Πρόγραμμα και επιλέξτε μια εφαρμογή. Για να προσθέσετε μια συντόμευση ρύθμισης ή πληροφορίας, πιέστε Συντόμευση και επιλέξτε τον τύπο της πληροφορίας ή της ρύθμισης. Για να προσθέσετε το εικονίδιο μιας εφαρμογής στην Αρχική οθόνη, μπορείτε επίσης να πατήσετε ΑΡΧΙΚΗ, να πιέσετε και, στη συνέχεια, να πατήσετε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής. Χωρίς να ανασηκώσετε το δάχτυλό σας, σύρτε το εικονίδιο σε μια άδεια περιοχή στην Αρχική οθόνη και μετά αφήστε το.

40 40 Προσαρμογή Προσθήκη φακέλων στην Αρχική οθόνη σας Χρησιμοποιήστε φακέλους για να ομαδοποιήσετε σχετικές εφαρμογές και λοιπές συντομεύσεις, ώστε να διατηρείτε την Αρχική οθόνη σας τακτοποιημένη και οργανωμένη. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε φακέλους πληροφοριών με ενημερωμένες πληροφορίες, π.χ. ληφθέντα αρχεία μέσω Bluetooth, τον τηλεφωνικό κατάλογό σας στο Facebook και άλλα. Δημιουργία νέου φακέλου και προσθήκη στοιχείων σε αυτόν Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ. Μεταβείτε σε τμήμα της Αρχικής οθόνης όπου υπάρχει χώρος για να προσθέσετε ένα νέο φάκελο. Για να ανακαλύψετε τον τρόπο, ανατρέξτε στην ενότητα Πλοήγηση στην Αρχική οθόνη στο κεφάλαιο Βασικά στοιχεία. Πιέστε ή πατήστε παρατεταμένα στην Αρχική οθόνη για να ανοίξετε το μενού επιλογών Προσθήκη στην αρχική οθόνη. Πιέστε Φάκελος και μετά πιέστε Νέος Φάκελος. 4. Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής ή τη συντόμευση που θέλετε να μετακινήσετε στο φάκελο. Τότε το τηλέφωνο δονείται. Μην ανασηκώσετε το δάχτυλό σας. 5. Σύρτε το εικονίδιο της εφαρμογής ή τη συντόμευση και αποθέστε το/την πάνω στο φάκελο. Πιέστε απλώς το φάκελο για να τον ανοίξετε και για να αποκτήσετε πρόσβαση στις εφαρμογές και τις συντομεύσεις που περιέχει. Μετονομασία φακέλου Πατήστε τον φάκελο για να τον ανοίξετε. Πατήστε παρατεταμένα τη γραμμή τίτλου του παραθύρου του φακέλου. Καταχωρίστε ένα νέο όνομα φακέλου και πιέστε OK.

41 Προσαρμογή 41 Ανακατάταξη ή κατάργηση γραφικών στοιχείων και εικονιδίων της Αρχικής οθόνης σας Ανακατατάξτε τα γραφικά στοιχεία και τα εικονίδια της Αρχικής οθόνης σας για να ελευθερώσετε χώρο για την προσθήκη περισσότερων στοιχείων στην Αρχική οθόνη. Μπορείτε, επίσης, να καταργήσετε γραφικά στοιχεία και εικονίδια που δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Μετακίνηση γραφικού στοιχείου ή εικονιδίου Πατήστε παρατεταμένα το γραφικό στοιχείο ή το εικονίδιο που θέλετε να μετακινήσετε. Το τηλέφωνο δονείται, και θα δείτε ένα πράσινο πλαίσιο να περιβάλλει το γραφικό στοιχείο ή το εικονίδιο. Μην αφήσετε το δάχτυλό σας. Σύρτε το γραφικό στοιχείο ή το εικονίδιο σε άλλη θέση της οθόνης. Σταματήστε στο αριστερό ή το δεξί άκρο της οθόνης για να σύρετε το γραφικό στοιχείο ή το εικονίδιο σε άλλο πλαίσιο της Αρχικής οθόνης. Όταν το γραφικό στοιχείο ή το εικονίδιο φτάσει στο σημείο που θέλετε, αφήστε το δάχτυλό σας. Αν αφήσετε το δάχτυλό σας και εμφανιστεί ένα μήνυμα που επισημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για να τοποθετήσετε το γραφικό στοιχείο ή το εικονίδιο, σύρτε το ξανά δεξιά ή αριστερά σε άλλο πλαίσιο της Αρχικής οθόνης. Κατάργηση γραφικού στοιχείου ή εικονιδίου Πατήστε παρατεταμένα το γραφικό στοιχείο ή το εικονίδιο που θέλετε να καταργήσετε. Το τηλέφωνο δονείται, και θα δείτε ένα πράσινο πλαίσιο να περιβάλλει το γραφικό στοιχείο ή το εικονίδιο. Μην αφήσετε το δάχτυλό σας. Σύρτε το γραφικό στοιχείο ή το εικονίδιο στο κουμπί Τηλέφωνο. Το κουμπί Τηλέφωνο αλλάζει τότε σε κουμπί Αφαίρεση και γίνεται κόκκινο. Όταν το γραφικό στοιχείο ή το εικονίδιο γίνει επίσης κόκκινο, αφήστε το δάχτυλό σας.

42 Τηλεφωνικές κλήσεις Πραγματοποίηση κλήσεων Υπάρχουν πολλοί βολικοί τρόποι για την πραγματοποίηση μιας κλήσης από το τηλέφωνό σας. Οι περισσότερες κάρτες SIM είναι προρρυθμισμένες με κωδικό PIN (προσωπικό αριθμό αναγνώρισης) που παρέχεται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Όταν σας ζητηθεί, καταχωρήστε το προκαθορισμένο PIN και πατήστε Enter. Αν πληκτρολογήσετε το PIN σας εσφαλμένα τρεις φορές, η κάρτα SIM θα κλειδώσει. Αν συμβεί αυτό, μπορείτε να την ξεμπλοκάρετε με τον κωδικό PUK (κλειδί ξεμπλοκαρίσματος PIN) που σας έδωσε η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Αποκατάσταση λειτουργίας κάρτας SIM που έχει κλειδώσει στο κεφάλαιο Ασφάλεια. Πραγματοποίηση κλήσης με το τηλέφωνό σας Μπορείτε είτε να καλέσετε απευθείας κάποιον αριθμό είτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Έξυπνες κλήσεις (βλ. Έξυπνες κλήσεις), για να αναζητήσετε και να καλέσετε κάποια επαφή από τη λίστα επαφών σας ή κάποιον αριθμό από το ιστορικό κλήσεων. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Τηλέφωνο. Ξεκινήστε πληκτρολογώντας τα πρώτα ψηφία ή χαρακτήρες πατώντας τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο του τηλεφώνου. Καθώς πληκτρολογείτε ψηφία ή γράμματα, η οθόνη εμφανίζει αριθμούς και ονόματα που ταιριάζουν με τα πλήκτρα που πατάτε. Αν πληκτρολογήσετε εσφαλμένο ψηφίο, πιέστε ολόκληρο τον αριθμό, πατήστε παρατεταμένα. για να το διαγράψετε. Για να διαγράψετε Πατήστε για να κλείσετε το πληκτρολόγιο του τηλεφώνου και να δείτε αν υπάρχουν περισσότερες επαφές που αντιστοιχούν στην αναζήτηση. Για να περιηγηθείτε στη φιλτραρισμένη λίστα, μετακινηθείτε με κύλιση μέσα στη λίστα, σύρετε το δάκτυλό σας πάνω ή κάτω στη λίστα αργά. 4. Για να πραγματοποιήσετε μια κλήση, κάντε κάτι από τα εξής: Αν στη λίστα δεν υπάρχουν επαφές που ταιριάζουν αφότου πληκτρολογήσετε τον αριθμό, πιέστε Κλήση. Επιλέξτε τον αριθμό τηλεφώνου ή την επαφή από τη λίστα. Για να καλέσετε διαφορετικό αριθμό τηλεφώνου που σχετίζεται με την επαφή, πιέστε στη δεξιά πλευρά του ονόματος της επαφής. Στην οθόνη λεπτομερειών επαφής, πατήστε τον αριθμό που θέλετε να καλέσετε. Έξυπνη κλήση Η λειτουργία Έξυπνες κλήσεις του προγράμματος κλήσης του τηλεφώνου καθιστά γρήγορη και εύκολη την πραγματοποίηση μιας κλήσης. Πληκτρολογήστε απλώς τον αριθμό τηλεφώνου ή τα πρώτα γράμματα του ατόμου που θέλετε να καλέσετε. Η λειτουργία Έξυπνες κλήσεις αναζητά και φιλτράρει αυτόματα τη λίστα επαφών σας (είναι αποθηκευμένη στο τηλέφωνο και την κάρτα σας SIM) και τους αριθμούς τηλεφώνου από το ιστορικό κλήσεων.

43 Τηλεφωνικές κλήσεις 43 Κλήση αριθμού ταχείας κλήσης Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Τηλέφωνο. Στο πληκτρολόγιο του τηλεφώνου πατήστε παρατεταμένα τον αριθμό που σχετίζεται με την επαφή που θέλετε να καλέσετε. Ο αριθμός 1 του πληκτρολογίου του τηλεφώνου είναι συνήθως δεσμευμένος από το φωνητικό ταχυδρομείο σας. Πατήστε παρατεταμένα αυτό το κουμπί για να καλέσετε το φωνητικό ταχυδρομείο και να ανακτήσετε τα μηνύματα του φωνητικού ταχυδρομείου. Προσθήκη επαφής σε ταχεία κλήση Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Τηλέφωνο. Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ταχεία κλήση > Προσθήκη νέου. 4. Πληκτρολογήστε το όνομα της επαφής που θέλετε να προσθέσετε. Όταν το όνομα εμφανιστεί στη λίστα, επιλέξτε το. Στην οθόνη Ταχεία κλήση, επιλέξτε τον αριθμό τηλεφώνου της επαφής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και το αντίστοιχο πλήκτρο στο πληκτρολόγιο. Πιέστε Αποθήκευση. Κλήση αριθμού τηλέφωνου σε μήνυμα κειμένου 4. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ, πιέστε Μηνύματα και μετά πιέστε το μήνυμα με τον αριθμό τηλεφώνου. Στο νήμα μηνύματος πιέστε το μήνυμα με τον αριθμό τηλεφώνου. Στην οθόνη Επιλογή συνδέσμου, πατήστε τον αριθμό που θέλετε να καλέσετε. Επεξεργαστείτε τον αριθμό τηλεφώνου, αν χρειάζεται, και μετά πιέστε Κλήση. Για να καλέσετε τον αποστολέα του μηνύματος, στη λίστα Όλα τα μηνύματα, πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα και μετά πιέστε Κλήση στο μενού επιλογών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μηνύματα κειμένου, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Μηνύματα. Κλήση αριθμού τηλέφωνου σε Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε . Ανοίξτε το λογαριασμό όπου βρίσκεται το με τον αριθμό. Στα εισερχόμενα του λογαριασμού , πιέστε το για να το ανοίξετε. 4. Επιλέξτε στο σώμα του τον αριθμό τηλεφώνου. Ανοίγει η οθόνη του προγράμματος κλήσης τηλεφώνου με τον ήδη καταχωρημένο αριθμό τηλεφώνου. Το τηλέφωνο θα αναγνωρίσει τον αριθμό ως αριθμό τηλεφώνου, εφόσον ο αριθμός έχει τουλάχιστον 5 ψηφία και κάτι από τα εξής: Αριθμούς που ακολουθούν το σύμβολο + στην αρχή του αριθμού. Για παράδειγμα, ή Αριθμούς μέσα σε παρενθέσεις στην αρχή του αριθμού. Για παράδειγμα, (02) ή (02) Αριθμούς που χωρίζονται με παύλες. Για παράδειγμα, (02) ή Πιέστε Κλήση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το , ανατρέξτε στο κεφάλαιο .

44 44 Τηλεφωνικές κλήσεις Πραγματοποίηση κλήσης έκτακτης ανάγκης Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις έκτακτης ανάγκης από το τηλέφωνό σας, ακόμα και αν δεν έχετε τοποθετημένη κάρτα SIM ή αν η κάρτα σας SIM έχει μπλοκάρει. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Τηλέφωνο. Καλέστε το διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης για την περιοχή σας (για παράδειγμα, 000), και μετά πιέστε Κλήση. Ίσως μπορούν να συμπεριληφθούν πρόσθετοι αριθμοί έκτακτης ανάγκης στην κάρτα σας SIM. Επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας για λεπτομέρειες. Ακόμα και αν είχατε ενεργοποιήσει το μοτίβο ξεκλειδώματος οθόνης και/ή το κλείδωμα της κάρτας SIM και ξεχάσατε το μοτίβο ξεκλειδώματος ή το PIN της κάρτας SIM, μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις έκτακτης ανάγκης πιέζοντας Κλήση έκτακτης ανάγκης στην οθόνη.

45 Τηλεφωνικές κλήσεις 45 Λήψη κλήσεων Όταν λαμβάνετε μία τηλεφωνική κλήση από επαφή, εμφανίζεται η οθόνη εισερχόμενης κλήσης και προβάλλει το εικονίδιο αναγνώρισης κλήσης, το όνομα και τον τηλεφωνικό αριθμό του καλούντος. Όταν λαμβάνετε μια τηλεφωνική κλήση από κάποιον που δεν είναι αποθηκευμένος στο Πρόσωπα, εμφανίζονται μόνο το προεπιλεγμένο εικονίδιο αναγνώρισης καλούντος και ο αριθμός τηλεφώνου στην οθόνη εισερχόμενης κλήσης. Απάντηση σε εισερχόμενη κλήση Ανάλογα με το αν η οθόνη είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη, πρέπει να: Αν η οθόνη είναι ενεργοποιημένη, πιέστε Απάντηση. Αν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη, θα ενεργοποιηθεί εμφανίζοντας την οθόνη Κλείδωμα. Σύρτε τη γραμμή προς τα κάτω για να απαντήσετε στην κλήση. Σίγαση του ήχου κουδουνίσματος χωρίς απόρριψη της κλήσης Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Πατήστε το κουμπί ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ. Τοποθετήστε το τηλέφωνο στραμμένο προς τα κάτω πάνω σε οριζόντια επιφάνεια. Αν το τηλέφωνο είναι ήδη στραμμένο προς τα κάτω, θα κουδουνίσει αν ακολουθήσουν και άλλες εισερχόμενες κλήσεις. Αυτόματη σταδιακή μείωση έντασης κουδουνίσματος κατά το σήκωμα του τηλεφώνου Μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να μειώνει σταδιακά την ένταση κουδουνίσματος όταν το σηκώνετε για να απαντήσετε σε κλήσεις. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Ήχος και εικόνα. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Σιγανό κουδούνισμα κατά το σήκωμα της συσκευής. Πιέστε ΠΙΣΩ.

46 46 Τηλεφωνικές κλήσεις Απόρριψη εισερχόμενης κλήσης Ανάλογα με το αν η οθόνη είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη, πρέπει να: Αν η οθόνη είναι ενεργοποιημένη, πιέστε Απόρριψη για να απορρίψετε την κλήση και να την στείλετε στο φωνητικό ταχυδρομείο σας. Αν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη, θα ενεργοποιηθεί εμφανίζοντας την οθόνη Κλείδωμα. Όσο εμφανίζεται η οθόνη Κλείδωμα, σύρτε τη γραμμή προς τα πάνω για να απορρίψετε την κλήση και να την στείλετε στο φωνητικό ταχυδρομείο σας. Αν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη, θα ενεργοποιηθεί εμφανίζοντας την οθόνη Κλείδωμα. Όσο εμφανίζεται η οθόνη Κλείδωμα, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Απόρριψη για να απορρίψετε την κλήση και να την στείλετε στο φωνητικό ταχυδρομείο σας. Πατήστε το κουμπί ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ για να απορρίψετε την κλήση και να την στείλετε στο φωνητικό ταχυδρομείο σας. Απόρριψη κλήσης και αποστολή μηνύματος κειμένου Μπορείτε να στείλετε αυτόματα ένα προεπιλεγμένο μήνυμα κειμένου στον καλούντα και να απορρίψετε την εισερχόμενη κλήση. Για να απορρίψετε την κλήση και να στείλετε ένα μήνυμα όταν λάβετε μια εισερχόμενη κλήση, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Αποστολή μηνύματος. Επεξεργασία του προεπιλεγμένου μηνύματος Μπορείτε να αλλάξετε το μήνυμα που αποστέλλεται. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Τηλέφωνο. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις τηλεφώνου > Επεξεργασία προεπιλεγμένου μηνύματος. Πληκτρολογήστε το νέο μήνυμα και πιέστε OK.

47 Τηλεφωνικές κλήσεις 47 Χρήση επιλογών εισερχόμενων κλήσεων Όταν μια κλήση είναι σε εξέλιξη, χρησιμοποιήστε τα κουμπιά της οθόνης για να ενεργοποιήσετε ή να ακυρώσετε τη σίγαση του μικροφώνου ή για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το ηχείο. Μπορείτε, επίσης, να πατήσετε ΜΕΝΟΥ για να ανοίξετε τις επιλογές κλήσης ώστε να προσθέσετε μια κλήση, να θέσετε μια κλήση σε αναμονή, να σιγήσετε το μικρόφωνο και άλλα. Χειρισμός πολλαπλών κλήσεων Το τηλέφωνό σας σας ενημερώνει όταν έχετε άλλη εισερχόμενη κλήση, και σας δίνει την επιλογή να την απορρίψετε ή να την αποδεχτείτε. Αν βρίσκεστε ήδη εν μέσω μια κλήσης και αποδεχτείτε μια νέα κλήση, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των δύο καλούντων. Όταν λάβετε άλλη κλήση, πιέστε Απάντηση για να αποδεχθείτε τη δεύτερη κλήση και να θέσετε την πρώτη κλήση σε αναμονή. Για να κάνετε εναλλαγή μεταξύ καλούντων, πατήστε το άτομο που θέλετε να μιλήσετε στην οθόνη. Για να τερματίσετε την τρέχουσα κλήση και να επιστρέψετε στην άλλη κλήση, πιέστε Τερματ. κλήσ. Μπορείτε να ξεκινήσετε μια κλήση διάσκεψης μεταξύ όλων των συμμετεχόντων κάνοντας συγχώνευση των κλήσεων. Για να κάνετε συγχώνευση της κλήσης, πατήστε στο δεξί κάτω μέρος της οθόνης.

48 48 Τηλεφωνικές κλήσεις Ρύθμιση κλήσης διάσκεψης Πραγματοποίηση κλήσης στον πρώτο συμμετέχοντα κλήσης διάσκεψης Όταν γίνει σύνδεση, πατήστε ΜΕΝΟΥ, πιέστε Προσθ. κλήσ., και μετά καλέστε τον αριθμό του δεύτερου συμμετέχοντα. Ο πρώτος συμμετέχων τίθενται σε αναμονή όταν γίνεται η κλήση προς τον δεύτερο συμμετέχοντα. Όταν γίνει η σύνδεση με τον δεύτερο συμμετέχοντα, πατήστε (συγχώνευση). 4. Για να προσθέσετε κι άλλον συμμετέχοντα στην κλήση διάσκεψης, πατήστε στην οθόνη κλήσης διάσκεψης και έπειτα καλέστε τον αριθμό της επαφής που θέλετε να προσκαλέσετε στην κλήση διάσκεψης. 5. Όταν γίνεται η σύνδεση, πατήστε για να προσθέσετε τον συμμετέχοντα στην κλήση διάσκεψης. Όταν θελήσετε να συνομιλήσετε κατ ιδίαν με κάποιο άτομο της κλήσης συνδιάσκεψης, πιέστε, και μετά επιλέξτε Ιδιωτική κλήση στο μενού επιλογών. 6. Μόλις τελειώσετε, πιέστε Τερματ. κλήσ. Δεν υποστηρίζουν όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κλήσεις συνδιάσκεψης. Επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας για λεπτομέρειες. Θέση μιας κλήσης σε αναμονή Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πατήστε Αναμονή για να θέσετε την κλήση σε αναμονή. Όταν θέσετε μια κλήση σε αναμονή, το εικονίδιο Αναμονή κλήσης ( ) εμφανίζεται στη γραμμή κατάστασης. Πιέστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ακύρωση αναμονής για να συνεχίσετε την κλήση. Για να σιγάσετε το μικρόφωνο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης Πιέστε στην οθόνη για εναλλαγή μεταξύ των επιλογών ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του μικροφώνου. Όταν το μικρόφωνο είναι απενεργοποιημένο, το εικονίδιο Σίγαση ( ) εμφανίζεται στη γραμμή κατάστασης. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του ηχείου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης Πιέστε στην οθόνη για εναλλαγή μεταξύ των επιλογών ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του ηχείου. Το εικονίδιο του ηχείου ( ) εμφανίζεται στη γραμμή κατάστασης όταν το ηχείο είναι ενεργοποιημένο. Για να αποφύγετε την πρόκληση βλάβης στην ακοή σας, μην κρατάτε το τηλέφωνο δίπλα από το αυτί σας όταν είναι ενεργοποιημένο το μεγάφωνο. Τέλος κλήσης Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα για να τερματίσετε την κλήση: Πιέστε Τερματ. κλήσ. στην οθόνη. Αν η οθόνη του τηλεφώνου είναι απενεργοποιημένη, πατήστε το κουμπί ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ για να ενεργοποιήσετε την οθόνη, έτσι ώστε να μπορέσετε να πιέσετε Τερματ. κλήσ. Αν χρησιμοποιείτε τα παρεχόμενα ενσύρματα ακουστικά, πατήστε το κουμπί για τερματισμό της κλήσης. Αν ο αριθμός τηλεφώνου του ατόμου που κάλεσε δεν βρίσκεται στη λίστα επαφών σας, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε τον αριθμό στη λίστα επαφών σας όταν τελειώσετε το τηλεφώνημα.

49 Τηλεφωνικές κλήσεις 49 Χρήση ιστορικού κλήσεων Όταν χάσετε μια κλήση, το εικονίδιο αναπάντητης κλήσης ( ) εμφανίζεται στη γραμμή τίτλου. Χρησιμοποιήστε την καρτέλα Ιστορικό κλήσεων στην εφαρμογή Πρόσωπα για να ελέγξετε ποιος σας κάλεσε ή για να δείτε όλες τις εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Τηλέφωνο. Πιέστε στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Πατήστε το όνομα ή τον αριθμό που θέλετε να καλέσετε από τη λίστα. Πατήστε παρατεταμένα ένα όνομα ή αριθμό από τη λίστα για να εμφανιστεί το μενού επιλογών όπου μπορείτε να επιλέξετε την προβολή των στοιχείων επαφής (αν ο αριθμός είναι αποθηκευμένος στη λίστα επαφών σας), επεξεργασία του αριθμού πριν την επανάκληση, αποστολή μηνύματος κειμένου ή διαγραφή από το ιστορικό κλήσεων. Πιέστε για να εμφανιστεί το ιστορικό κλήσεων για τη συγκεκριμένη επαφή. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιστορικό κλήσεων και από την εφαρμογή Πρόσωπα. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο κεφάλαιο Πρόσωπα. Προσθήκη νέου αριθμού τηλεφώνου στις επαφές σας από το ιστορικό κλήσεων Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Τηλέφωνο. Πιέστε στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. 4. Πατήστε παρατεταμένα την εισερχόμενη κλήση με αριθμό που δεν βρίσκεται στη λίστα επαφών σας και την οποία θέλετε να αποθηκεύσετε στη λίστα επαφών σας, και μετά πιέστε Αποθήκευση στις Επαφές. Στην κενή εγγραφή επαφών που εμφανίζεται, καταχωρήστε το όνομα επαφής και άλλα στοιχεία. Ο αριθμός τηλεφώνου προστίθεται αυτόματα στο πεδίο Κινητό στο τμήμα Τηλέφωνο. Για να το αποθηκεύσετε ως άλλο τύπο αριθμού, για παράδειγμα αριθμό οικίας, πατήστε το κουμπί Κινητές. 5. Κάντε κύλιση κάτω στην οθόνη και πατήστε Αποθήκευση.

50 50 Τηλεφωνικές κλήσεις Για να μάθετε πώς να προσθέτετε νέες επαφές ή να επεξεργάζεστε τις πληροφορίες επαφών ανατρέξτε στο κεφάλαιο Πρόσωπα. Έλεγχος αναπάντητης κλήσης Θα δείτε το εικονίδιο αναπάντητης κλήσης στην περιοχή ειδοποιήσεων όταν έχετε χάσει μια κλήση. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Τηλέφωνο. Πιέστε στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Στη λίστα ιστορικού κλήσεων, οι αναπάντητες κλήσεις επισημαίνονται με το εικονίδιο αναπάντητης κλήσης ( ). Μπορείτε επίσης να πατήσετε παρατεταμένα τη γραμμή κατάστασης και, στη συνέχεια, να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω στην οθόνη για να ανοίξετε το πλαίσιο Ειδοποιήσεις. Εμφανίζεται ο αριθμός αναπάντητης κλήσης ή το όνομα της επαφής. Εκκαθάριση της λίστας ιστορικού κλήσεων Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Τηλέφωνο. Πιέστε στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Για να αφαιρέσετε ένα όνομα ή αριθμό από τη λίστα, πιέστε παρατεταμένα το όνομα ή τον αριθμό και στη συνέχεια πιέστε Διαγραφή από Ιστορικό κλήσεων. Για να διαγράψετε ολόκληρη τη λίστα, πιέστε ΜΕΝΟΥ και στη συνέχεια πιέστε Διαγραφή όλων.

51 Τηλεφωνικές κλήσεις 51 Υπηρεσίες κλήσης Το τηλέφωνό σας μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και να διευκολύνει την πρόσβασή σας σε διάφορες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και την αλλαγή των ρυθμίσεων για το τηλέφωνό σας. Οι υπηρεσίες κλήσης ενδέχεται να περιλαμβάνουν προώθηση κλήσεων, αναμονή κλήσεων, φωνητικό ταχυδρομείο και άλλα. Επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας για να μάθετε σχετικά με τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών κλήσης για το τηλέφωνό σας. Για να ανοίξετε τις υπηρεσίες κλήσης, πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Κλήση. Πάγιες Κλήσεις Περιορισμός εξερχόμενων κλήσεων σε καθορισμένη ομάδα αριθμών. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, πρέπει να γνωρίζετε τον κωδικό PIN2 της κάρτας σας SIM. Υπηρεσία φωνητικού ταχυδρομείου Εμφανίζει την υπηρεσία φωνητικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ρυθμίσεις φωνητικού ταχυδρομείου Καθορίστε έναν άλλο αριθμό φωνητικού ταχυδρομείου πέρα από τον αριθμό φωνητικού ταχυδρομείου στην κάρτα SIM σας. Εκκαθάριση ειδοποίησης φωνητικού ταχυδρομείου Αν έχετε ειδοποίηση νέου φωνητικού ταχυδρομείου, μπορείτε να διαγράψετε την ειδοποίηση μ αυτή την επιλογή. Ρυθμίσεις τηλεφώνου Επεξεργαστείτε το μήνυμα απόρριψης κλήσης, επιλέξτε αν θέλετε να ανοίξετε τον επεξεργαστή μηνύματος όταν απορρίπτετε μία κλήση με ένα μήνυμα, και επιλέξτε αν θέλετε να επιτρέψετε αυτόματη αποθήκευση άγνωστου αριθμού επαφής όταν τερματίζετε μία κλήση μ αυτόν τον αριθμό. Εκπομπή κυψέλης Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση λήψης μηνυμάτων εκπομπής κυψέλη από τον πάροχο υπηρεσίας σας. Ρυθμίσεις εκπομπής κυψέλης Διαμορφώστε κανάλια και γλώσσα για τα μηνύματα εκπομπής κυψέλης. Προώθηση κλήσεων Επιλέξτε πώς θέλετε να χειρίζεται το τηλέφωνό σας κλήσεις ενώ είστε απασχολημένοι, δεν απαντάτε ή δεν είναι εφικτή η σύνδεση. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε την επιλογή προώθησης κλήσεων για όλες τις εισερχόμενες κλήσεις. Ρυθμίσεις φραγής κλήσεων Επιλέξτε αν θέλετε να μπλοκάρετε διάφορες κατηγορίες εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων. Επιπρόσθετες ρυθμίσεις κλήσης Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση υπηρεσιών τηλεφωνικού κέντρου όπως αναγνώριση κλήσεων και αναμονή κλήσεων.

52 52 Τηλεφωνικές κλήσεις Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση λειτουργίας πτήσης Σε πολλές χώρες, απαιτείται από τον νόμο να απενεργοποιείτε το τηλέφωνο όταν είστε μέσα σε αεροπλάνο. Ένας τρόπος απενεργοποίησης της λειτουργίας του τηλεφώνου είναι να θέσετε τη συσκευή σας σε Λειτουργία πτήσης. Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία πτήσης, απενεργοποιούνται όλα τα ασύρματα ραδιοκύματα στο τηλέφωνό σας, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας κλήσης, των υπηρεσιών δεδομένων του Bluetooth και του Wi-Fi. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Ασύρματη χρήση & δίκτυα. Επιλέξτε ή καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Λειτουργία πτήσης για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης. Όταν είναι ενεργοποιημένη, το εικονίδιο Λειτουργία πτήσης ( ) εμφανίζεται στη γραμμή κατάστασης. Όταν απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης, επανενεργοποιείται η λειτουργία κλήσης και επανέρχεται η προηγούμενη κατάσταση του Bluetooth και του Wi-Fi.

53 Πρόσωπα Σχετικά με τα Πρόσωπα Στο Πρόσωπα, μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα τις επικοινωνίες σας με επαφές μέσω τηλεφώνου, μηνυμάτων και . Μπορείτε, επίσης, να προβάλλετε ενημερώσεις στους λογαριασμούς σας Facebook και Flickr. Αν συγχρονίζετε επαφές με τον λογαριασμό σας στο Google, με το PC σας και/ή με έναν Exchange Server, οποιεσδήποτε επαφές που είναι αποθηκευμένες σ αυτούς τους λογαριασμούς εμφανίζονται στο Πρόσωπα. Μπορείτε, επίσης, να συγχρονίζετε επαφές από το λογαριασμό σας Facebook στο Πρόσωπα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγχρονισμό λογαριασμών, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόποι προσθήκης επαφών στο τηλέφωνό σας στο παρόν κεφάλαιο. Τρόποι προσθήκης επαφών στο τηλέφωνό σας Μπορείτε να προσθέσετε επαφές στο τηλέφωνό σας από: Επαφές Gmail Οι επαφές Gmail εισάγονται στο τηλέφωνό σας μετά τη δημιουργία λογαριασμού Google. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Gmail στο κεφάλαιο . Επαφές τηλεφώνου Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Προσθήκη νέας επαφής στο παρόν κεφάλαιο. Διακομιστής Exchange ActiveSync Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Συγχρονισμός με λογαριασμό Microsoft Exchange ActiveSync στο κεφάλαιο Λογαριασμοί και συγχρονισμός. Επαφές στον υπολογιστή σας Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Χρήση του HTC Sync στο κεφάλαιο Λογαριασμοί και συγχρονισμός. Κάρτα SIM Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Εισαγωγή επαφών από την κάρτα SIM στο παρόν κεφάλαιο. Facebook Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Προσθήκη λογαριασμού στο κεφάλαιο Λογαριασμοί και συγχρονισμός.

54 54 Πρόσωπα Οθόνη Πρόσωπα Η οθόνη Πρόσωπα σάς παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις επαφές σας, καθώς και ακόμη ταχύτερη πρόσβαση σε όλα τα άτομα και τις ομάδες ατόμων με τα οποία επικοινωνείτε πιο συχνά. Η οθόνη Πρόσωπα περιλαμβάνει τις ακόλουθες καρτέλες: 1 Καρτέλα Όλα Επιτρέπει την πρόσβαση σε όλες τις επαφές του τηλεφώνου σας, συμπεριλαμβανομένων των επαφών Google, Exchange ActiveSync, Τηλεφώνου, των επαφών που είναι αποθηκευμένες στην κάρτα SIM και των επαφών Facebook. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή την καρτέλα για να ανοίξετε ή να ενημερώσετε την Η κάρτα επαφής μου. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Καθορισμός της ρύθμισης Η κάρτα επαφής μου στο παρόν κεφάλαιο. 2 Καρτέλα Ομάδες Σας επιτρέπει να εκχωρήσετε επαφές σε ομάδες ώστε να μπορείτε να αποστείλετε εύκολα μηνύματα SMS, MMS, ή σε ολόκληρη την ομάδα. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ενότητα Ομάδες επαφών στο παρόν κεφάλαιο. 3 Καρτέλα Ηλεκτρονικοί κατάλογοι Αναζητήστε επαφές στους ηλεκτρονικούς καταλόγους σας, π.χ. στο λογαριασμό σας Exchange ActiveSync ή Facebook, για να τις αντιγράψετε στο τηλέφωνό σας. 4 Καρτέλα Ιστορικό κλήσεων Εμφανίζει λίστα με όλες τις πραγματοποιηθείσες, ληφθείσες και αναπάντητες κλήσεις. Ανατρέξτε στην ενότητα Χρήση ιστορικού κλήσεων στο κεφάλαιο Τηλεφωνικές κλήσεις. Καθορισμός της ρύθμισης Η κάρτα επαφής μου Η κάρτα επαφής μου παρέχει έναν εύκολο τρόπο αποθήκευσης των προσωπικών πληροφοριών των επαφών σας, ώστε να μπορείτε να τις στέλνετε εύκολα μέσω SMS, MMS, ή Bluetooth. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. Στην καρτέλα Όλα της οθόνης Πρόσωπα πιέστε Εμένα και μετά πιέστε Πιέστε εδώ για επεξεργασία της επαφής. Αν είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας Facebook μέσω Facebook for HTC Sense αντί μέσω της επιλογής Εμένα, θα δείτε το όνομα που χρησιμοποιείτε στο Facebook. Πληκτρολογήστε το όνομά σας και τα στοιχεία επαφής. 4. Πιέστε Αποθήκευση. Η λίστα επαφών σας Η καρτέλα Όλα της οθόνης Πρόσωπα εμφανίζει όλες τις επαφές σας, συμπεριλαμβανομένων των επαφών Google, Exchange ActiveSync, Τηλεφώνου, των επαφών που είναι αποθηκευμένες στην κάρτα SIM και των επαφών Facebook. Αν την πρώτη φορά που ρυθμίσατε το τηλέφωνο συνδεθήκατε στο λογαριασμό σας Google και το λογαριασμό σας Facebook, οι επαφές σας από αυτούς τους λογαριασμούς θα εμφανίζονται στη λίστα επαφών όταν ανοίγετε την εφαρμογή Πρόσωπα.

55 Πρόσωπα Δημιουργήστε νέα επαφή. 2 Πιέστε για επεξεργασία του Η κάρτα επαφής μου. 3 Επαφή κάρτας SIM 4 Το εικονίδιο αυτό εμφανίζεται όταν η επαφή: Σας έχει αποστείλει νέο μήνυμα κειμένου ή , ή προσπάθησε να σας καλέσει αλλά δεν απαντήσατε. Έχει ενημερώσει το προφίλ της στο Facebook ή έχει προσθέσει φωτογραφίες στο Flickr ή στο Facebook. Έχει προσεχή συμβάντα στο Facebook. 5 Πιέστε για να ανοίξετε την οθόνη λεπτομερειών για τη συγκεκριμένη επαφή. 6 Αυτό εμφανίζεται όταν η επαφή είναι επαφή Facebook ή όταν συνδέετε την επαφή με το λογαριασμό του ατόμου στο Facebook. 7 Πιέστε τη φωτογραφία ή το εικονίδιο για να ανοίξετε ένα μενού όπου μπορείτε να επιλέξετε γρήγορα τον τρόπο επικοινωνίας με την επαφή. Ανάλογα με τις αποθηκευμένες πληροφορίες επαφής, μπορείτε να καλείτε, να στέλνετε ένα μήνυμα ή , να βλέπετε το προφίλ της επαφής στο Facebook και να εντοπίζετε τη διεύθυνσή της στο Google Maps. Για να προβάλετε μόνο επαφές συγκεκριμένου τύπου, π.χ. επαφές Google ή επαφές Facebook, πατήστε ΜΕΝΟΥ, πιέστε Προβολή και επιλέξτε τους τύπους επαφών. Προσθήκη νέας επαφής Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. Στην καρτέλα Όλα πιέστε Προσθήκη επαφής στο επάνω μέρος της οθόνης. Επιλέξτε Λογαριασμός επαφής, για παράδειγμα Google ή Microsoft Exchange ActiveSync. Αυτό καθορίζει με ποιον λογαριασμό θα συγχρονιστεί η επαφή. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ενότητα Τρόποι προσθήκης επαφών στο τηλέφωνό σας στο παρόν κεφάλαιο. 4. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Για επαφή Google, Exchange ή Τηλεφώνου, πιέστε το πεδίο Όνομα, πληκτρολογήστε το ονοματεπώνυμο της επαφής και επιλέξτε τη σειρά με την οποία θα εμφανίζονται τα ονόματα. Πατήστε OK. Για επαφή SIM, πιέστε το πεδίο Όνομα και πληκτρολογήστε το όνομα. 5. Καταχωρήστε τα στοιχεία επαφής στα παρεχόμενα πεδία. 6. Μετακινηθείτε με κύλιση στο κάτω μέρος της οθόνης και κατόπιν πιέστε Αποθήκευση.

56 56 Πρόσωπα Εισαγωγή επαφών από την κάρτα SIM Μπορείτε να αντιγράψετε όλες τις επαφές SIM στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε να τις εισάγετε ως επαφές Τηλεφώνου, Google ή Exchange ActiveSync, αν έχετε δημιουργήσει σχετικούς λογαριασμούς. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. Στην καρτέλα Όλα, πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Εισαγωγή/Εξαγωγή > Εισαγωγή από κάρτα SIM. Αν έχετε εγκατεστημένους λογαριασμούς Google ή Exchange ActiveSync στο τηλέφωνό σας, επιλέξτε τον τύπο των επαφών που θα εισαχθούν. 4. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Για εισαγωγή όλων των επαφών, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Εισαγωγή όλων. Για εισαγωγή μιας επαφής, επιλέξτε την επαφή στην οθόνη. Εισαγωγή επαφών από λογαριασμό Exchange ActiveSync Ανοίξτε τις επαφές στο λογαριασμό σας Exchange ActiveSync και αντιγράψτε τες στο τηλέφωνο. Πρέπει να έχετε δημιουργήσει το λογαριασμό Exchange ActiveSync στο τηλέφωνό σας. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα Στην καρτέλα Ηλεκτρονικοί κατάλογοι, πιέστε Κατάλογος εταιρείας. Πληκτρολογήστε το όνομα και πιέστε. Πιέστε στη λίστα το όνομα της επαφής που θέλετε να αντιγράψετε στο τηλέφωνό σας. Πιέστε Αποθήκευση σε Πρόσωπα. Συγχώνευση πληροφοριών επαφών Συγχωνεύστε τις διπλές επαφές του τηλεφώνου σας για να αποφύγετε ενδεχόμενη αναστάτωση και σύγχυση. Αν η ίδια επαφή υπάρχει στους λογαριασμούς σας Τηλέφωνο, Google και Facebook, μπορείτε να συγχωνεύσετε τα στοιχεία της σε μία επαφή. Το τηλέφωνο συγχωνεύει αυτόματα τις επαφές για τις οποίες διαπιστώνει ότι έχουν παρόμοια δεδομένα. Αν χρειαστεί να συγχωνεύσετε επαφές χειροκίνητα ή να διακόψετε το σύνδεσμο μεταξύ επαφών, ακολουθήστε την εξής διαδικασία. Χειροκίνητη συγχώνευση πληροφοριών επαφών Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. Στην καρτέλα Όλα πιέστε το όνομα της επαφής (όχι το εικονίδιο ή τη φωτογραφία) που θέλετε να συγχωνεύσετε με άλλη επαφή του τηλεφώνου σας. Στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης πιέστε ή (αν υπάρχουν προτεινόμενοι σύνδεσμοι). 4. Στην οθόνη μπορείτε να: Πιέσετε για να συνδέσετε την επαφή με τον επιλεγμένο λογαριασμό, εφόσον υπάρχουν προτεινόμενοι σύνδεσμοι. Ενεργοποιήσετε μία από τις διαθέσιμες επιλογές στο τμήμα Προσθήκη επαφής. 5. Πατήστε Τέλος.

57 Πρόσωπα 57 Διακοπή συνδέσμου πληροφοριών μεταξύ επαφών Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. Στην καρτέλα Όλα πιέστε το όνομα της επαφής (όχι το εικονίδιο ή τη φωτογραφία) το σύνδεσμο πληροφοριών της οποίας θέλετε να διακόψετε. Στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης πιέστε Στο τμήμα Συνδεδεμένες επαφές πιέστε σύνδεσμο. Πατήστε Τέλος. δίπλα στο όνομα της επαφής για να διακόψετε το Επεξεργασία πληροφοριών επαφής Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. Στην καρτέλα Όλα, πιέστε παρατεταμένα την επαφή και στη συνέχεια πιέστε Επεξεργασία επαφής. Πληκτρολογήστε τις νέες πληροφορίες για την επαφή. 4. Μετακινηθείτε με κύλιση στο κάτω μέρος της οθόνης και κατόπιν πιέστε Αποθήκευση. Αναζήτηση επαφής Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. Πατήστε το κουμπί ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ στο τηλέφωνο. Στη γραμμή αναζήτησης, καταχωρήστε τα πρώτα γράμματα του ονόματος ή του επωνύμου της επαφής που αναζητάτε. Εμφανίζονται οι αντιστοιχισμένες επαφές. Αν η λίστα με τις επαφές που ταιριάζουν είναι μεγάλη, μπορείτε να προβάλετε περισσότερα αποτελέσματα πιέζοντας για απόκρυψη του πληκτρολογίου οθόνης. 4. Επιλέξτε την επαφή της οποίας την οθόνη λεπτομερειών επαφής θέλετε να ανοίξετε. Ανατρέξτε στην ενότητα Πληροφορίες επαφών και συνομιλίες στο παρόν κεφάλαιο για λεπτομέρειες. Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας των επαφών σας στην κάρτα αποθήκευσης Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Εισαγωγή/Εξαγωγή > Εξαγωγή σε κάρτα SD. Όταν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε, πατήστε OK. Εισαγωγή επαφών από την κάρτα αποθήκευσης Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Εισαγωγή/Εξαγωγή > Εισαγωγή από κάρτα SD. Μπορείτε να εισαγάγετε στο τηλέφωνο μόνο επαφές που εξήχθησαν στην κάρτα αποθήκευσης με την επιλογή Εξαγωγή σε κάρτα SD. Ανατρέξτε στην ενότητα Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας των επαφών σας στην κάρτα αποθήκευσης: Αν έχετε εγκατεστημένους λογαριασμούς Google ή Exchange ActiveSync στο τηλέφωνό σας, επιλέξτε τον τύπο των επαφών που θα εισαχθούν.

58 58 Πρόσωπα Πατήστε το κουμπί ΠΙΣΩ για να διακοπεί η εισαγωγή επαφών από την κάρτα αποθήκευσης. Διαγραφή επαφών Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. 4. Στην καρτέλα Όλα πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Διαγραφή επαφών. Επιλέξτε τις επαφές που θέλετε να διαγράψετε και πιέστε Διαγραφή. Όταν σας ζητηθεί, πιέστε OK. Αποστολή πληροφοριών επαφής ως vcard μέσω MMS Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. Στην καρτέλα Όλα πατήστε παρατεταμένα το όνομα της επαφής (όχι το εικονίδιο ή τη φωτογραφία) τις πληροφορίες της οποίας θέλετε να στείλετε και μετά πιέστε Αποστολή επαφής ως vcard. Επιλέξτε τον τύπο πληροφοριών που θέλετε να στείλετε και πιέστε Αποστολή. 4. Καταχωρίστε τον αριθμό ή τη διεύθυνση του παραλήπτη και πιέστε Αποστολή. Δεν μπορείτε να στείλετε vcard μέσω SMS. Μπορείτε να στείλετε τη vcard και μέσω Bluetooth. Για να μάθετε πώς να στέλνετε αρχεία μέσω Bluetooth, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Bluetooth. Αποστολή των πληροφοριών της επαφής σας ως vcard μέσω MMS Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. Στην καρτέλα Όλα πιέστε [Το όνομά σας] Η κάρτα επαφής μου. Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Αποστολή πληροφοριών επαφής μου. 4. Επιλέξτε τον τύπο πληροφοριών που θέλετε να στείλετε και πιέστε Αποστολή. 5. Καταχωρίστε τον αριθμό ή τη διεύθυνση του παραλήπτη και πιέστε Αποστολή. Δεν μπορείτε να στείλετε vcard μέσω SMS. Μπορείτε να στείλετε τη vcard της επαφής σας και μέσω Bluetooth. Για να μάθετε πώς να στέλνετε αρχεία μέσω Bluetooth, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Bluetooth.

59 Πρόσωπα 59 Ομάδες επαφών Στην καρτέλα Ομάδες μπορείτε να εκχωρήσετε επαφές σε ομάδες, έτσι ώστε να μπορείτε να στέλνετε εύκολα μηνύματα SMS, MMS ή σε μια ολόκληρη ομάδα. Μπορείτε, επίσης, να συγχρονίσετε ομάδες στο τηλέφωνό σας με τις ομάδες στο λογαριασμό σας Google, με πρόσβαση μέσω του προγράμματος περιήγησης του υπολογιστή σας. Δημιουργία ομάδας και προσθήκη επαφών Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. 4. Στην καρτέλα Ομάδες, στο επάνω μέρος της οθόνης, πιέστε Προσθήκη ομάδας. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για την ομάδα και μετά πιέστε Προσθήκη επαφής σε ομάδα. Επιλέξτε τις επαφές που θέλετε να προσθέσετε στην ομάδα και πιέστε Αποθήκευση. Αν η λίστα επαφών σας είναι μεγάλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης για γρήγορη αναζήτηση επαφών ή πιέστε για απόκρυψη του πληκτρολογίου της οθόνης και μετακίνηση με κύλιση στη λίστα. 5. Πιέστε για να προσθέσετε μια ομάδα από φωτογραφία. 6. Πιέστε Αποθήκευση. Διαγραφή ομάδας Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. Στην καρτέλα Ομάδες πατήστε παρατεταμένα την ομάδα που θέλετε να διαγράψετε και μετά πιέστε Διαγ. ομάδας. Μπορείτε να διαγράψετε μόνο ομάδες που έχετε δημιουργήσει. Προσθήκη ή αφαίρεση επαφών από ομάδα Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. Στην καρτέλα Ομάδες πατήστε παρατεταμένα την ομάδα και μετά πιέστε Επεξεργασία ομάδας. Μπορείτε να: Επιλέξτε το όνομα ομάδας για να το αλλάξετε. Μπορείτε να αλλάζετε μόνο το όνομα των ομάδων που έχετε δημιουργήσει. Πιέστε το εικονίδιο στα αριστερά του ονόματος ομάδας για να αλλάξετε ή να αφαιρέσετε τη φωτογραφία της ομάδας. Για να προσθέσετε επαφές στην ομάδα, πιέστε Προσθήκη επαφής σε ομάδα, επιλέξτε τις επαφές που θέλετε να προσθέσετε και μετά πιέστε Αποθήκευση. Για να αφαιρέσετε μια επαφή από την ομάδα, πιέστε επαφής και μετά πιέστε Αποθήκευση. στη δεξιά πλευρά του ονόματος της

60 60 Πρόσωπα Αποστολή μηνύματος SMS/MMS ή σε ομάδα Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Πρόσωπα. Στην καρτέλα Ομάδες επιλέξτε την ομάδα στην οποία θέλετε να στείλετε μήνυμα SMS/MMS ή . Ανοίξτε την καρτέλα Ομαδική ενέργεια και κάντε κάτι από τα εξής: Πιέστε Αποστολή ομαδικού μηνύματος για να στείλετε μήνυμα SMS/MMS στην ομάδα. Για πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση και την αποστολή μηνυμάτων, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Μηνύματα. Θα χρεώνεστε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας για κάθε μήνυμα που στέλνετε. Για παράδειγμα, αν στείλετε ένα μήνυμα σε μία ομάδα πέντε ατόμων, θα χρεωθείτε για πέντε μηνύματα. Πιέστε Αποστολή ομαδικού για να στείλετε στην ομάδα. Για πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση και την αποστολή , ανατρέξτε στο κεφάλαιο .

61 Πρόσωπα 61 Πληροφορίες επαφών και συνομιλίες Όταν επιλέγετε μια επαφή στην οθόνη Πρόσωπα, ανοίγει η οθόνη λεπτομερειών επαφής εμφανίζοντας τις αποθηκευμένες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη επαφή, μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις που έχετε ανταλλάξει με αυτήν την επαφή, ειδοποιήσεις Facebook και άλλα. Η οθόνη λεπτομερειών επαφής περιλαμβάνει τις εξής καρτέλες: 1 Καρτέλα Λεπτομέρειες Παρουσιάζει τις πληροφορίες που έχετε αποθηκεύσει για την επαφή και σας επιτρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με την επαφή πατώντας οποιαδήποτε από τις εμφανιζόμενες μεθόδους. Για παράδειγμα, αν η επαφή έχει αποθηκευμένο αριθμό τηλεφώνου εργασίας, πατήστε Κλήση εργασίας για να καλέσετε αυτόν τον αριθμό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν τηλεφωνικό αριθμό της επαφής στη μνήμη. Για πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Για να προσθέσετε μια επαφή στη μνήμη στο παρόν κεφάλαιο. 2 Καρτέλα Μηνύματα Εμφανίζει τα μηνύματα SMS που έχετε ανταλλάξει με την επαφή. Πατήστε ένα μήνυμα για να το δείτε. Για να αποστείλετε ένα νέο μήνυμα, πατήστε ΜΕΝΟΥ και πατήστε Αποστολή μηνύματος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μηνύματα, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Μηνύματα. 3 Καρτέλα Εμφανίζει μηνύματα που έχετε λάβει από την επαφή. Πιέστε ένα μήνυμα για να το δείτε. Για να στείλετε ένα νέο μήνυμα , πιέστε ΜΕΝΟΥ και πιέστε Νέο . Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα , ανατρέξτε στο κεφάλαιο . 4 Καρτέλα Ενημερώσεις και συμβάντα Εμφανίζει την κατάσταση, ενημερώσεις και συμβάντα της επαφής στο Facebook και εμφανίζει πότε η επαφή αποστέλλει νέες φωτογραφίες στο Flickr. Όταν υπάρχει ειδοποίηση της ημερομηνίας γενεθλίων της επαφής, μπορείτε να πατήσετε την ειδοποίηση για να καλέσετε την επαφή απευθείας ή να αποστείλλετε ένα μήνυμα χαιρετισμού. Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας Facebook για να βλέπετε ενημερώσεις και συμβάντα. Αν δεν είστε συνδεδεμένοι, πιέστε Σύνδεση με Facebook. 5 Καρτέλα Φωτογραφίες Εμφανίζει τα φωτογραφικά άλμπουμ της επαφής στο Facebook και το Flickr. Επιλέξτε ένα άλμπουμ για να δείτε τις φωτογραφίες του. Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στους λογαριασμούς σας Facebook και Flickr για να βλέπετε άλμπουμ φωτογραφιών. Αν δεν είστε συνδεδεμένοι, πιέστε Σύνδεση με Facebook και/ή Σύνδεση με Flickr. 6 Καρτέλα Ιστορικό κλήσεων Εμφανίζει όλες τις εισερχόμενες, εξερχόμενες και αναπάντητες κλήσεις από και προς την επαφή. Πατήστε ένα στοιχείο της λίστας για να καλέσετε την επαφή χρησιμοποιώντας τον εμφανιζόμενο αριθμό.

62 62 Πρόσωπα Γραφικό στοιχείο Πρόσωπα Βάλτε τα πρόσωπα με τα οποία επικοινωνείτε περισσότερο στην Αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας, προσθέτοντάς τα στο γραφικό στοιχείο Πρόσωπα. Με το γραφικό στοιχείο Πρόσωπα μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις, να στέλνετε μηνύματα ή να βλέπετε τα στοιχεία μιας αγαπημένης επαφής άμεσα, πιέζοντας απλώς το δάχτυλό σας. Προσθήκη του στοιχείου ελέγχου παραθύρου Πρόσωπα Σύρτε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά στην Αρχική οθόνη για να βρείτε το γραφικό στοιχείο Πρόσωπα. Αν δεν βρείτε το γραφικό στοιχείο Πρόσωπα στην Αρχική οθόνη, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία για να προσθέσετε το γραφικό στοιχείο στην Αρχική οθόνη. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Γραφικό στοιχείο > Πρόσωπα. 4. Επιλέξτε το στυλ του γραφικού στοιχείου και πιέστε Επιλογή. Επιλέξτε την ομάδα που θέλετε να προσθέσετε ως γραφικό στοιχείο. Σύρτε το γραφικό στοιχείο σε κενό χώρο της Αρχικής οθόνης και αφήστε το. Καθορισμός προεπιλεγμένης μεθόδου επικοινωνίας Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μεταβείτε στο γραφικό στοιχείο Πρόσωπα. Επιλέξτε μια επαφή στο γραφικό στοιχείο. Στην οθόνη Επιλογή προεπιλεγμένης ενέργειας, επιλέξτε τη μέθοδο επικοινωνίας που θέλετε για την επαφή. Αλλαγή προεπιλεγμένης μεθόδου επικοινωνίας Αν θέλετε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη ενέργεια επικοινωνίας με μια επαφή στο γραφικό στοιχείο Πρόσωπα, πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε αυτήν την επαφή από την ομάδα. Προσθέστε ξανά αυτήν την επαφή στην ομάδα και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη νέα μέθοδο επικοινωνίας. Αφαιρέστε την επαφή από την ομάδα. Ανατρέξτε στην ενότητα Προσθήκη ή αφαίρεση επαφών από ομάδα για λεπτομέρειες. Προσθέστε ξανά την επαφή στην ομάδα. Ανατρέξτε στην ενότητα Προσθήκη ή αφαίρεση επαφών από ομάδα για λεπτομέρειες. Επιλέξτε την προεπιλεγμένη μέθοδο επικοινωνίας. Ανατρέξτε στην ενότητα Καθορισμός προεπιλεγμένης μεθόδου επικοινωνίας για λεπτομέρειες. Επικοινωνία με επαφή Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μεταβείτε στο γραφικό στοιχείο Πρόσωπα. Επιλέξτε μια επαφή (τη φωτογραφία, όχι το όνομα) στο γραφικό στοιχείο. Θα εφαρμοστεί η προεπιλεγμένη μέθοδο επικοινωνίας. Επιλέξτε το όνομα της επαφής για να ανοίξετε την οθόνη λεπτομερειών επαφής για τη συγκεκριμένη επαφή. Αν δεν έχετε ορίσει προεπιλεγμένη μέθοδο επικοινωνίας, θα ανοίξει η οθόνη Επιλογή προεπιλεγμένης ενέργειας. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Καθορισμός προεπιλεγμένης μεθόδου επικοινωνίας στο παρόν κεφάλαιο.

63 Πληκτρολόγιο Χρήση του πληκτρολογίου οθόνης Όταν ξεκινάτε ένα πρόγραμμα ή επιλέγετε ένα πεδίο που απαιτεί κείμενο ή αριθμούς, το πληκτρολόγιο στην οθόνη καθίσταται διαθέσιμο. Χρήση του πληκτρολογίου οθόνης σε οριζόντια διάταξη Όταν πληκτρολογείτε κείμενο μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο οθόνης με οριζόντιο προσανατολισμό. Στρέψτε το τηλέφωνο στο πλάι για να χρησιμοποιείτε μεγαλύτερο πληκτρολόγιο, που σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε εύκολα χρησιμοποιώντας δύο αντίχειρες. Το πλαίσιο ελέγχου Προσανατολισμός στο ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ > Ρυθμίσεις > Ήχος και εικόνα πρέπει να είναι επιλεγμένο για να αλλάζει αυτόματα ο προσανατολισμός της οθόνης. Το πληκτρολόγιο οριζόντιου προσανατολισμού δεν υποστηρίζεται σε όλες τις εφαρμογές. Αλλαγή διάταξης πληκτρολογίου οθόνης Μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις τρεις διαφορετικές διατάξεις πληκτρολογίου ανάλογα με το στυλ πληκτρολόγησης που διαθέτετε. Για να αλλάξετε τη διάταξη του πληκτρολογίου, κάντε τα εξής: Στο πληκτρολόγιο οθόνης πιέστε. Πιέστε Τύποι πληκτρολογίου και επιλέξτε τη διάταξη πληκτρολογίου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Επιλέξτε από τα εξής: QWERTY. Είναι μια διάταξη πληκτρολογίου παρόμοια με πληκτρολόγιο επιτραπέζιου υπολογιστή. Πρόκειται για την προεπιλεγμένη διάταξη πληκτρολογίου. Πληκτρολόγιο τηλεφώνου. Η διάταξη αυτή μοιάζει με το παραδοσιακό πληκτρολόγιο ενός κινητού τηλεφώνου. Συμπαγές QWERTY. Η διάταξη αυτή παρέχει δύο γράμματα σε κάθε πλήκτρο. Το μέγεθος των πλήκτρων είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό της διάταξης Πλήρες QWERTY.

64 64 Πληκτρολόγιο Εισαγωγή κειμένου Χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα πλήκτρα όταν εισάγετε κείμενο με χρήση του πληκτρολογίου οθόνης: Πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα με γκρι χαρακτήρες στο πάνω μέρος για να καταχωρίσετε αριθμούς, σύμβολα ή τονούμενα γράμματα. Ο γκρι χαρακτήρας που εμφανίζεται στο πλήκτρο είναι ο χαρακτήρας που θα εισαχθεί όταν πατήσετε παρατεταμένα το συγκεκριμένο πλήκτρο. Σε μερικά πλήκτρα είναι εκχωρημένοι πολλοί χαρακτήρες ή τόνοι. Αυτό είναι το πλήκτρο Shift. Πατήστε για να καταχωρήσετε ένα κεφαλαίο γράμμα. Το επόμενο γράμμα που θα πληκτρολογήσετε θα είναι κεφαλαίο. Πατήστε δύο φορές για να ενεργοποιήσετε το caps lock (κλείδωμα κεφαλαίων). Πιέστε για εναλλαγή στο πληκτρολόγιο αριθμών και συμβόλων. Αυτό είναι το πλήκτρο Enter. Πατήστε για δημιουργία νέας γραμμής. Αυτό είναι το πλήκτρο Backspace. Πατήστε για διαγραφή του προηγούμενου χαρακτήρα. Πιέστε για απόκρυψη του πληκτρολογίου οθόνης. Πιέστε για άνοιγμα του μενού ρυθμίσεων Εισαγωγή μέσω αφής για να αλλάξετε τον τύπο πληκτρολογίου, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πρόβλεψης στο πληκτρολόγιο QWERTY και να καθορίσετε άλλες ρυθμίσεις εισαγωγής. Πιέστε για εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών πρόβλεψης Multitap και XT9 όταν χρησιμοποιήσετε τη διάταξη Συμπαγές QWERTY ή τη διάταξη Πληκτρολόγιο τηλεφώνου. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ενότητα Εισαγωγή λέξεων με πρόβλεψη κειμένου πιο κάτω. Εισαγωγή λέξεων με πρόβλεψη κειμένου Το πληκτρολόγιο οθόνης διαθέτει πρόβλεψη κειμένου για να μπορείτε να πληκτρολογείτε γρήγορα και με ακρίβεια. Η εισαγωγή με πρόβλεψη κειμένου είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και, καθώς πληκτρολογείτε, εμφανίζονται προτεινόμενες λέξεις. Για να καταχωρίσετε μια λέξη στη λειτουργία πρόβλεψης, κάντε κάτι από τα εξής: Αν δείτε τη λέξη που θέλετε να φωτίζεται με πράσινο ή πορτοκαλί χρώμα, μπορείτε απλώς να πιέσετε το πλήκτρο διαστήματος για να εισαγάγετε τη λέξη στο κείμενό σας. Αν δείτε τη λέξη που θέλετε στη λίστα προτεινόμενων λέξεων πριν ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση ολόκληρης της λέξης, πιέστε τη λέξη για να την εισαγάγετε στο κείμενό σας. Αν στα δεξιά της λίστας προτεινόμενων λέξεων εμφανιστεί ένα βέλος, πιέστε το για να δείτε περισσότερες προτεινόμενες λέξεις.

65 Πληκτρολόγιο 65 Προσθήκη λέξης στο λεξικό με πρόβλεψη κειμένου Το τηλέφωνό σας παρέχεται με μια λίστα λέξεων στις οποίες ανατρέχει για να παραθέσει προτεινόμενες λέξεις με πρόβλεψη κειμένου. Μερικές φορές ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μια λέξη στο λεξικό με πρόβλεψη κειμένου, για παράδειγμα ένα όνομα ή έναν εξειδικευμένο τεχνικό όρο. Κατά την εισαγωγή κειμένου με χρήση της διάταξης πληκτρολογίου QWERTY, αν επιλέξετε οιαδήποτε λέξη της λίστας προτεινόμενων λέξεων, αυτή προστίθεται αυτόματα στο λεξικό με πρόβλεψη κειμένου, αν δεν βρίσκεται ήδη στο λεξικό. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε μια λέξη στη λίστα χειροκίνητα: 4. Στο πληκτρολόγιο οθόνης πιέστε. Πιέστε Λεξικό χρήστη. Πιέστε Προσθήκη νέας. Πληκτρολογήστε τη λέξη που θέλετε να προσθέσετε και πιέστε OK. Επεξεργασία ή διαγραφή λέξης από το λεξικό χρήστη Μπορείτε να επεξεργαστείτε ή να αφαιρέσετε λέξεις που έχετε προσθέσει στο λεξικό με πρόβλεψη κειμένου. Στο πληκτρολόγιο οθόνης πιέστε. Πιέστε Λεξικό χρήστη. Για να επεξεργαστείτε μια λέξη, πιέστε πάνω της. Για να διαγράψετε μια λέξη, πιέστε το εικονίδιο X στα δεξιά της λέξης.

66 66 Πληκτρολόγιο Προσαρμογή ρυθμίσεων εισαγωγής μέσω αφής Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εισαγωγής μέσω αφής με μία από τις ακόλουθες ενέργειες: Σε οποιαδήποτε από τις διατάξεις πληκτρολογίου, πατήστε εισαγωγής μέσω αφής. για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις Στην Αρχική οθόνη πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Γλώσσα & πληκτρολόγιο > Εισαγωγή αφής. Ρυθμίσεις εισαγωγής μέσω αφής Τύποι πληκτρολογίου Πιέστε για να επιλέξετε τη διάταξη πληκτρολογίου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των QWERTY, Πληκτρολόγιο τηλεφώνου ή Συμπαγές QWERTY. Γλώσσα πληκτρολογίου Πιέστε για να επιλέξετε τη διάταξη γλώσσας του πληκτρολογίου. Εισαγωγή κειμένου Πιέστε για να καθορίσετε τις επιλογές εισαγωγής κειμένου όταν πληκτρολογείτε κείμενο, τη βαθμονόμηση του πληκτρολογίου και τον καθορισμό του ήχου των πλήκτρων και/ή της δόνησης όποτε πατάτε ένα πλήκτρο. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Εισαγωγή κειμένου πιο κάτω. Πρόγραμμα εκμάθησης Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο οθόνης με αυτό το διαδραστικό πρόγραμμα εκμάθησης. Λεξικό χρήστη Προσθέστε, επεξεργαστείτε ή αφαιρέστε λέξεις από το λεξικό με πρόβλεψη κειμένου. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ενότητα Εισαγωγή λέξεων με πρόβλεψη κειμένου στο παρόν κεφάλαιο. Εισαγωγή κειμένου QWERTY Πρόβλεψη Επιλέξτε για ενεργοποίηση της λειτουργίας πρόβλεψης λέξεων, που παρέχει μια λίστα πιθανών λέξεων που αντιστοιχούν στους χαρακτήρες των πλήκτρων που έχετε πατήσει καθώς και στους χαρακτήρες γειτονικών πλήκτρων. Ορθογράφηση Επιλέξτε για διόρθωση τυπογραφικών σφαλμάτων επιλέγοντας από μία λίστα πιθανών λέξεων που αντιστοιχούν στους χαρακτήρες των πλήκτρων που έχετε πατήσει καθώς και στους χαρακτήρες γειτονικών πλήκτρων. Πληκτρολόγιο τηλεφώνου & συμπαγές QWERTY Ορθογράφηση Επιλέξτε για διόρθωση τυπογραφικών σφαλμάτων επιλέγοντας από μία λίστα πιθανών λέξεων που αντιστοιχούν στους χαρακτήρες των πλήκτρων που έχετε πατήσει καθώς και στους χαρακτήρες γειτονικών πλήκτρων.

67 Πληκτρολόγιο 67 Ολοκλήρωση λέξεων Όταν χρησιμοποιείτε το Συμπαγές QWERTY ή το Πληκτρολόγιο τηλεφώνου, μπορείτε να επιλέξετε από μια λίστα πιθανών συνδυασμών βάσει των χαρακτήρων που εμφανίζονται στα πλήκτρα που πατήσατε. Άλλες ρυθμίσεις Ήχος πλήκτρων Επιλέξτε για αναπαραγωγή ενός χαρακτηριστικού κλικ όταν πατάτε κάποιο πλήκτρο στο πληκτρολόγιο. Δόνηση κατά την πληκτρολόγηση Επιλέξτε για ενεργοποίηση της δόνησης όταν πατάτε κάποιο πλήκτρο στο πληκτρολόγιο. Ακρίβεια αγγίγματος δακτύλου Εργαλείο βαθμονόμησης Πατήστε για επαναβαθμονόμηση της ακρίβειας αφής του πληκτρολογίου. Αναβαθμονομήστε το πληκτρολόγιο αν νιώθετε ότι τα πλήκτρα πληκτρολογίου δεν αποκρίνονται με ακρίβεια όταν τα πατάτε. Επαναφορά βαθμονόμησης Πιέστε για επαναφορά της βαθμονόμησης στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες τιμές.

68 Μηνύματα Σχετικά με τα Μηνύματα Η εφαρμογή Μηνύματα σάς επιτρέπει να συνθέτετε και να στέλνετε μηνύματα κειμένου (SMS) και μηνύματα πολυμέσων (MMS) σε άλλα κινητά τηλέφωνα. Για να ανοίξετε τα εισερχόμενα μηνύματα, πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Μηνύματα. Αν η λίστα μηνυμάτων δεν χωρά στην οθόνη, μπορείτε να μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω για να προβάλλετε περισσότερα μηνύματα περνώντας το δάχτυλό σας πάνω από την οθόνη ή το οπτικό trackball Το κείμενο με έντονη γραφή επισημαίνει μη αναγνωσμένα μηνύματα εντός του νήματος. 2 Πιέστε για να ανοίξετε το μήνυμα ή το νήμα μηνυμάτων και να διαβάσετε το κείμενο ή να προβάλετε το μήνυμα με εικόνα. Αποστολή μηνυμάτων κειμένου και πολυμέσων Στείλτε σύντομα μηνύματα κειμένου (SMS) και μηνύματα πολυμέσων (MMS) σε άλλα κινητά τηλέφωνα. Αν υπερβείτε τον οριακό αριθμό χαρακτήρων για ένα μήνυμα κειμένου, το μήνυμα κειμένου θα παραδοθεί ως ένα μήνυμα, αλλά θα χρεωθεί περισσότερο από ένα μήνυμα. Αυτά αποκαλούνται συνενωμένα μηνύματα. Τα μηνύματα πολυμέσων μπορούν να περιέχουν κείμενο και φωτογραφία, ηχογραφημένη φωνή, αρχείο ήχου ή βίντεο, παρουσίαση διαφανειών φωτογραφιών, κάρτα επαφής (vcard) ή συνάντηση (vcalendar). Η εφαρμογή Μηνύματα μετατρέπει αυτόματα ένα μήνυμα κειμένου σε μήνυμα πολυμέσων όταν καταχωρίσετε μία διεύθυνση στο πεδίο Προς, προσθέσετε ένα θέμα μηνύματος, επισυνάψετε κάποιο στοιχείο ή όταν συνθέσετε ένα πολύ μεγάλο μήνυμα. Αποστολή μηνύματος κειμένου Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Μηνύματα. Στην οθόνη Όλα τα μηνύματα, πιέστε Σύνθεση μηνύματος. Ανοίγει η οθόνη Σύνθεση. Συμπληρώστε έναν ή περισσότερους παραλήπτες. Μπορείτε να: Πληκτρολογήστε αριθμούς τηλεφώνου απευθείας στο πεδίο Προς. Αν στέλνετε το μήνυμα σε διάφορους αριθμούς τηλεφώνου, διαχωρίστε τους αριθμούς τηλεφώνου με κόμμα. Καθώς πληκτρολογείτε εμφανίζονται αριθμοί τηλεφώνου που ταιριάζουν με αυτούς στη λίστα επαφών σας. Επιλέξτε κάποιον από αυτούς για να εισαχθεί απευθείας ο αριθμός ή η διεύθυνση. Πιέστε το εικονίδιο και μετά επιλέξτε τους αριθμούς τηλεφώνου των επαφών στις οποίες θέλετε να στείλετε το μήνυμα. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε ομάδες επαφών ως παραλήπτες. Αφότου επιλέξετε όλους τους παραλήπτες του μηνύματος, πιέστε Τέλος.

69 Μηνύματα Πατήστε το πλαίσιο κειμένου που περιέχει το κείμενο Πατήστε για σύνθεση, και μετά αρχίστε να συνθέτετε το μήνυμά σας. 5. Όταν τελειώσετε, πιέστε Αποστολή για να στείλετε το μήνυμα κειμένου. Για να λαμβάνετε αναφορές παράδοσης και να γνωρίζετε πότε παραλαμβάνεται ένα μήνυμα κειμένου, πατήστε ΜΕΝΟΥ στην οθόνη Όλα τα μηνύματα και μετά πιέστε Ρυθμίσεις. Στο τμήμα Ρυθμίσεις SMS, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Αναφορές παράδοσης. Αποστολή μηνύματος πολυμέσων (MMS) Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Μηνύματα. Στην οθόνη Όλα τα μηνύματα, πιέστε Σύνθεση μηνύματος. Ανοίγει η οθόνη Σύνθεση. Συμπληρώστε έναν ή περισσότερους παραλήπτες. Μπορείτε να: Πληκτρολογήστε αριθμούς τηλεφώνου ή διευθύνσεις απευθείας στο πεδίο Προς. Αν στέλνετε το μήνυμα σε διάφορους παραλήπτες, διαχωρίστε τους αριθμούς τηλεφώνου ή τις διευθύνσεις με κόμμα. Καθώς πληκτρολογείτε εμφανίζονται αριθμοί τηλεφώνου ή διευθύνσεις που ταιριάζουν με αυτούς/ αυτές στη λίστα επαφών σας. Επιλέξτε κάποιον από αυτούς για να εισαχθεί απευθείας ο αριθμός ή η διεύθυνση. Πιέστε το εικονίδιο και μετά επιλέξτε τις επαφές στις οποίες θέλετε να στείλετε το μήνυμα. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε ομάδες επαφών ως παραλήπτες. Αφότου επιλέξετε όλους τους παραλήπτες του μηνύματος, πιέστε Τέλος. Μπορείτε να προσθέσετε μια γραμμή θέματος πατώντας ΜΕΝΟΥ και πιέζοντας Προσθήκη θέματος. 4. Πατήστε το πλαίσιο κειμένου που περιέχει το κείμενο Πατήστε για σύνθεση, και μετά αρχίστε να συνθέτετε το μήνυμά σας. 5. Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Επισύναψη. 6. Στο παράθυρο Επισύναψη, επιλέξτε από τα παρακάτω συνημμένα αρχεία: Εικόνα. Επιλέξτε Κάμερα για να τραβήξετε μια φωτογραφία και να την επισυνάψετε ή Εικόνες για να επισυνάψετε μια φωτογραφία από την κάρτα αποθήκευσης του τηλεφώνου σας. Βίντεο. Επιλέξτε Εγγρ. Βίντεο για να τραβήξετε ένα βίντεο και να το επισυνάψετε ή Βίντεο για να επισυνάψετε ένα βίντεο από την κάρτα αποθήκευσης του τηλεφώνου σας.

70 70 Μηνύματα Ήχος. Επιλέξτε Εγγρ. Φωνής για να δημιουργήσετε μια ηχογράφηση και να την επισυνάψετε ή Μουσική & ήχοι για να επισυνάψετε ένα αρχείο μουσικής ή μια ηχογράφηση από την κάρτα αποθήκευσης που διαθέτετε. Τοποθεσία. Μπορείτε να επισυνάψετε πληροφορίες τοποθεσίας. Στείλτε την τρέχουσα τοποθεσία σας (το GPS πρέπει να είναι ενεργοποιημένο), μια τοποθεσία που είναι αποθηκευμένη στο Footprints ή μια τοποθεσία που επιλέγετε στο χάρτη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GPS, τους χάρτες και το Footprints, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Χάρτες και τοποθεσία. Επαφή (vcard). Επιλέξτε μια επαφή του τηλεφώνου σας και μετά τις πληροφορίες επαφής που θέλετε να επισυνάψετε. Συνάντηση (vcalendar). Επιλέξτε το συμβάν ημερολογίου που θέλετε να επισυνάψετε. Παρουσίαση. Ανοίγει την οθόνη Επεξεργασία παρουσίασης. Πιέστε Προσθήκη διαφάνειας για να δημιουργήσετε μια νέα διαφάνεια. Επιλέξτε τη διαφάνεια που δημιουργήσατε (για παράδειγμα, τη Διαφάνεια 1), πιέστε Εισαγωγή εικόνας και μετά επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να προσθέσετε στη διαφάνεια. Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε στο πλαίσιο κειμένου και να καταχωρήσετε μια λεζάντα για τη φωτογραφία. Όταν τελειώσετε, πιέστε Τέλος για να επισυνάψετε την παρουσίαση διαφανειών στο μήνυμά σας. Κατά την επεξεργασία πολλών διαφανειών πιέστε για να επεξεργαστείτε την επόμενη διαφάνεια ή πιέστε για να επιστρέψετε στην προηγούμενη διαφάνεια. Ενώ επεξεργάζεστε την παρουσίαση διαφανειών, πατήστε ΜΕΝΟΥ για να κάνετε προεπισκόπηση της παρουσίασης διαφανειών, να προσθέσετε μουσική σε μια διαφάνεια, να αφαιρέσετε μια διαφάνεια και πολλά περισσότερα. 7. Όταν τελειώσετε τη σύνθεση του μηνύματος πολυμέσων, πιέστε Αποστολή. Για να λαμβάνετε αναφορές παράδοσης και να γνωρίζετε πότε παραλαμβάνεται ένα μήνυμα με εικόνα, πατήστε ΜΕΝΟΥ στην οθόνη Όλα τα μηνύματα και μετά πιέστε Ρυθμίσεις. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Αναφορές παράδοσης στο τμήμα Ρυθμίσεις MMS. Αποθήκευση και συνέχιση σύνθεσης πρόχειρου μηνύματος Ενώ συντάσσετε ένα μήνυμα κειμένου ή πολυμέσων, πατήστε ΠΙΣΩ για αυτόματη αποθήκευση του μηνύματός σας ως πρόχειρο. Για να συνεχίσετε τη σύνθεση του μηνύματος: Στην οθόνη Όλα τα μηνύματα, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Πρόχειρα. Επιλέξτε το μήνυμα για να συνεχίσετε την επεξεργασία του. Όταν τελειώσετε την επεξεργασία του μηνύματος, πιέστε Αποστολή.

71 Μηνύματα 71 Ειδοποιήσεις νέων μηνυμάτων Ανάλογα με τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεών σας, το τηλέφωνο θα αναπαράγει έναν ήχο κουδουνίσματος, δόνηση ή θα προβάλει το μήνυμα για λίγο στην περιοχή ειδοποιήσεων όταν λαμβάνετε ένα νέο μήνυμα κειμένου ή πολυμέσων. Για να αλλάξετε την ειδοποίηση για νέα μηνύματα κειμένου και πολυμέσων, ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση επιλογών μηνύματος κειμένου και πολυμέσων στη συνέχεια στο παρόν κεφάλαιο. Ένα εικονίδιο νέου μηνύματος εμφανίζεται επίσης στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής κατάστασης για να σας ειδοποιήσει για ένα νέο μήνυμα κειμένου ή πολυμέσων. Το εικονίδιο της εφαρμογής Μηνύματα (αν εμφανίζεται στην αρχική οθόνη) εμφανίζει επίσης τον αριθμό των νέων μηνυμάτων. Για να ανοίξετε το μήνυμα, πατήστε παρατεταμένα τη γραμμή κατάστασης και μετά σύρτε την προς τα κάτω για να ανοίξετε το πλαίσιο Ειδοποιήσεις. Πατήστε το νέο μήνυμα για να το ανοίξετε και να το διαβάσετε. Για πληροφορίες σχετικά με την ανάγνωση και την απάντηση σε μηνύματα, ανατρέξτε στην ενότητα Διαχείριση συζητήσεων μέσω μηνυμάτων στο παρόν κεφάλαιο.

72 72 Μηνύματα Μηνύματα push WAP Τα μηνύματα push WAP περιέχουν ένα σύνδεσμο Web. Συχνά, ο σύνδεσμος αφορά στη λήψη ενός αρχείου που έχετε ζητήσει, π.χ. ενός ήχου κλήσης. Όταν λάβετε ένα μήνυμα push WAP, εμφανίζεται ένα εικονίδιο ειδοποίησης στη γραμμή κατάστασης. Άνοιγμα του συνδέσμου που περιλαμβάνεται σε μήνυμα push WAP Πατήστε παρατεταμένα τη γραμμή κατάστασης και μετά σύρτε την προς τα κάτω για να ανοίξετε το πλαίσιο Ειδοποιήσεις. Επιλέξτε το νέο μήνυμα. Πιέστε Επίσκεψη ιστοσελίδας. Προβολή όλων των μηνυμάτων push WAP Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Μηνύματα. Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Μηνύματα push.

73 Μηνύματα 73 Διαχείριση συζητήσεων μέσω μηνυμάτων Τα μηνύματα κειμένου και πολυμέσων που στέλνονται και λαμβάνονται από μια επαφή (ή έναν αριθμό) ομαδοποιούνται σε συνομιλίες ή σειρές μηνυμάτων στην οθόνη Όλα τα μηνύματα. Συνομιλίες μηνυμάτων κειμένου και πολυμέσων σάς επιτρέπουν να ανταλλάξετε μηνύματα (παρόμοια με πρόγραμμα συζήτησης) με μία επαφή στην οθόνη. Ανάγνωση μηνύματος κειμένου Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Στην οθόνη Όλα τα μηνύματα, πιέστε το μήνυμα κειμένου ή τη σειρά μηνυμάτων για να το ανοίξετε και να το διαβάσετε. Αν έχετε ειδοποίηση νέου μηνύματος, πατήστε παρατεταμένα τη γραμμή κατάστασης και μετά σύρτε την προς τα κάτω για να ανοίξετε το πλαίσιο Ειδοποιήσεις. Πατήστε το νέο μήνυμα για να το ανοίξετε και να το διαβάσετε. Για να επιστρέψετε στην οθόνη Όλα τα μηνύματα από ένα νήμα μηνυμάτων κειμένου, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Όλα τα μηνύματα. Για να προβάλετε τις λεπτομέρειες ενός συγκεκριμένου μηνύματος, πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα στο νήμα μηνυμάτων για να ανοίξετε το μενού επιλογών και μετά πιέστε Προβολή λεπτομερειών μηνύματος. Αν ένα μήνυμα περιέχει σύνδεσμο σε ιστοσελίδα, επιλέξτε το μήνυμα και μετά πιέστε το σύνδεσμο για να τον ανοίξετε στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web. Αν ένα μήνυμα περιέχει έναν αριθμό τηλεφώνου, επιλέξτε το μήνυμα και μετά πιέστε τον αριθμό τηλεφώνου για να καλέσετε τον αριθμό ή για να τον προσθέσετε στις επαφές σας. Προβολή μηνύματος πολυμέσων Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Μηνύματα. 4. Στην οθόνη Όλα τα μηνύματα, επιλέξτε κάποιο νήμα μηνυμάτων πολυμέσων ή κειμένου για το ανοίξετε. Πιέστε το συνημμένο για να το ανοίξετε. Αν το συνημμένο είναι μια επαφή vcard, εισάγεται στη λίστα σας Επαφές τηλεφώνου. Για πληροφορίες σχετικά με τις επαφές, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Πρόσωπα. Αν το συνημμένο είναι ένα αρχείο vcalendar, μπορείτε να επιλέξετε το ημερολόγιο στο οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε το συμβάν. Για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής Ημερολόγιο, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Ημερολόγιο. Για να αποθηκεύσετε το συνημμένο στην κάρτα αποθήκευσης, πατήστε παρατεταμένα το όνομα ή τον αριθμό του αποστολέα και πιέστε Αποθήκευση [τύπου συνημμένου] στο μενού επιλογών. Όταν η επιλογή Αυτόματη ανάκτηση στις ρυθμίσεις MMS είναι απενεργοποιημένη, λαμβάνεται μόνο η επικεφαλίδα του μηνύματος. Για λήψη ολόκληρου του μηνύματος, πατήστε το κουμπί Λήψη στη δεξιά πλευρά του μηνύματος. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο Ρύθμιση επιλογών μηνυμάτων κειμένου και πολυμέσων στη συνέχεια στο παρόν κεφάλαιο. Αν ανησυχείτε για το μέγεθος των δεδομένων που λαμβάνετε, ελέγξτε το μέγεθος του μηνύματος πολυμέσων πριν να το λάβετε. Απάντηση σε μήνυμα κειμένου ή πολυμέσων Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Μηνύματα. Στην οθόνη Όλα τα μηνύματα, επιλέξτε κάποιο νήμα μηνυμάτων κειμένου ή πολυμέσων για το ανοίξετε. Πιέστε το πλαίσιο κειμένου στο κάτω μέρος της οθόνης, καταχωρίστε το απαντητικό σας μήνυμα και μετά πιέστε Αποστολή.

74 74 Μηνύματα Για να απαντήσετε σε ένα μήνυμα κειμένου με μήνυμα πολυμέσων, ανοίξτε το μήνυμα κειμένου, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Περισσότερα > Προσθήκη θέματος ή Επισύναψη. Το μήνυμα κειμένου μετατρέπεται αυτομάτως σε μήνυμα πολυμέσων. Προστασία μηνύματος από διαγραφή Μπορείτε να κλειδώσετε κάποιο μήνυμα, έτσι ώστε να μην διαγράφεται ακόμα και αν διαγράψετε τα υπόλοιπα μηνύματα της συζήτησης. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Μηνύματα. 4. Στην οθόνη Όλα τα μηνύματα, πιέστε κάποιο νήμα μηνυμάτων. Πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα που θέλετε να κλειδώσετε Πιέστε Κλείδωμα μηνύματος στο μενού επιλογών. Ένα εικονίδιο κλειδώματος εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά του μηνύματος. Διαγραφή νήματος μηνυμάτων Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Μηνύματα. 4. Στην οθόνη Όλα τα μηνύματα, πιέστε τη σειρά μηνυμάτων που επιθυμείτε να διαγράψετε. Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Διαγραφή. Όταν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε, πιέστε OK. Αν υπάρχει κλειδωμένο μήνυμα στο νήμα δεν θα διαγραφεί, εκτός αν επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Διαγραφή κλειδωμένων μηνυμάτων. Διαγραφή πολλών νημάτων μηνυμάτων Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Μηνύματα. 4. Στην οθόνη Όλα τα μηνύματα, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Διαγραφή. Επιλέξτε τα νήματα μηνυμάτων που θέλετε να διαγράψετε. Πιέστε Διαγραφή. Αν υπάρχει κλειδωμένο μήνυμα δεν θα διαγραφεί. Διαγραφή ενός μηνύματος Κατά την προβολή ενός νήματος μηνυμάτων, πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα που θέλετε να διαγράψετε. Αν το μήνυμα είναι κλειδωμένο, πιέστε Ξεκλείδωμα μηνύματος στο μενού επιλογών και μετά πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα για να εμφανιστεί ξανά το μενού επιλογών. Πιέστε Διαγραφή μηνύματος στο μενού επιλογών. 4. Όταν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε, πιέστε OK. Προβολών στοιχείων μιας επαφής και επικοινωνία με την επαφή Όταν λάβετε μήνυμα από άτομο που είναι αποθηκευμένο στις επαφές σας, μπορείτε να πιέσετε τη φωτογραφία του ή το αντίστοιχο εικονίδιο στο νήμα μηνυμάτων για να ανοίξετε ένα μενού επιλογών. Ανάλογα με τις πληροφορίες της αποθηκευμένης επαφής, μπορείτε να προβάλετε τα στοιχεία ή το τηλέφωνο της επαφής, να στείλετε ένα μήνυμα στην επαφή κ.τ.λ.

75 Μηνύματα 75 Ρύθμιση επιλογών μηνυμάτων κειμένου και πολυμέσων Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Μηνύματα. Στην οθόνη Όλα τα μηνύματα, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις για να ρυθμίσετε τις επιλογές μηνυμάτων κειμένου ή πολυμέσων. Μπορείτε να ρυθμίσετε τα παρακάτω: Ρυθμίσεις χώρου αποθήκευσης Διαγραφή παλαιών μηνυμάτων Ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή για να διαγράφονται αυτόματα παλαιότερα μηνύματα όταν επιτυγχάνονται τα παρακάτω όρια. Τα κλειδωμένα μηνύματα δεν διαγράφονται. Για πληροφορίες σχετικά με το κλείδωμα μηνυμάτων, ανατρέξτε στην ενότητα Προστασία μηνύματος από διαγραφή στο παρόν κεφάλαιο. Όριο μηνυμάτων κειμένου Επιλέξτε το μέγιστο αριθμό μηνυμάτων κειμένου που θα αποθηκεύονται σε κάθε νήμα μηνυμάτων (δεν συμπεριλαμβάνει κλειδωμένα μηνύματα). Όριο μηνυμάτων πολυμέσων Επιλέξτε το μέγιστο αριθμό μηνυμάτων MMS που θα αποθηκεύονται σε κάθε νήμα μηνυμάτων (δεν συμπεριλαμβάνει κλειδωμένα μηνύματα). Ρυθμίσεις SMS Αναφορές παράδοσης Καθορίστε αυτή την επιλογή για να λάβετε μια αναφορά για την κατάσταση της παράδοσης του μηνύματός σας. Κέντρο εξυπηρέτησης Εμφανίζει τον αριθμό του κέντρου υπηρεσίας μηνυμάτων που χρησιμοποιείται. Πατήστε για αλλαγή του αριθμού. Συνιστάται να μην αλλάζετε τον αριθμό εδώ γιατί μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στη λήψη και την αποστολή μηνυμάτων. Μηνύματα SIM Πατήστε για προβολή μηνυμάτων κειμένου που είναι αποθηκευμένα στην κάρτα SIM. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε ή να αντιγράψετε αυτά τα μηνύματα στη μνήμη του τηλεφώνου σας. Ρυθμίσεις MMS Αναφορές παράδοσης Καθορίστε αυτή την επιλογή για να λάβετε μια αναφορά για την κατάσταση της παράδοσης του μηνύματός σας. Αναφορές ανάγνωσης Καθορίστε αυτή την επιλογή αν θέλετε να λάβετε μια αναφορά για το αν κάθε παραλήπτης έχει διαβάσει ή διαγράψει το μήνυμα χωρίς να το διαβάσει. Αυτόματη ανάκτηση Καθορίστε αυτή την επιλογή για αυτόματη πλήρη ανάκτηση όλων των μηνυμάτων σας MMS. Όταν επιλεχθεί, η κεφαλίδα του μηνύματος MMS συν το σώμα μηνύματος και τα συνημμένα θα ληφθούν αυτομάτως στο τηλέφωνό σας. Εάν ακυρώσετε την επιλογή αυτού του πλαισίου ελέγχου, θα ανακτηθεί μόνον η κεφαλίδα του μηνύματος MMS και θα εμφανιστεί στην οθόνη Όλα τα μηνύματα.

76 76 Μηνύματα Ανάκτηση σε περιαγωγή Καθορίστε αυτή την επιλογή για αυτόματη πλήρη ανάκτηση όλων των μηνυμάτων σας MMS όταν γίνεται περιαγωγή. Αυτό μπορεί να επισύρει υψηλές χρεώσεις. Ρύθμιση προτεραιότητας Ρυθμίστε την προτεραιότητα μηνύματος στα αποσταλθέντα μηνύματα MMS. Μέγιστο μέγεθος μηνύματος Καθορίστε το μέγιστο μέγεθος αρχείου μηνύματος MMS. Το μήνυμα MMS δεν θα αποσταλεί αν υπερβαίνει το μέγεθος αρχείου που καθορίζεται εδώ. Ληφθέντα μηνύματα Ληφθείσα ειδοποίηση Καθορίστε αυτήν την επιλογή αν θέλετε να λάβετε ειδοποίηση στην περιοχή ειδοποιήσεων όταν καταφθάνει ένα νέο μήνυμα κειμένου ή πολυμέσων. Αναπαραγωγή ήχου ειδοποίησης Αν θέλετε το τηλέφωνο να κουδουνίζει όταν λαμβάνει νέο μήνυμα, ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή. Ήχος ειδοποίησης Επιλέξτε ένα κουδούνισμα ειδικά για νέα μηνύματα κειμένου και πολυμέσων. Σημειώστε ότι ο ήχος κουδουνίσματος ηχεί για λίγο όταν επιλεγεί. Δόνηση Καθορίστε αυτήν την επιλογή αν θέλετε το τηλέφωνο να δονείται όταν φτάσει ένα νέο μήνυμα κειμένου ή πολυμέσων. Απεσταλμένα μηνύματα Αποσταλμένη ειδοποίηση Ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή αν θέλετε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση στη γραμμή κατάστασης όταν κάποιο μήνυμα αποστέλλεται επιτυχώς. Ειδοποίηση αστοχίας Ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή αν θέλετε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση στη γραμμή κατάστασης όταν κάποιο μήνυμα δεν αποστέλλεται επιτυχώς. Αναπαραγωγή ήχου ειδοποίησης Αν θέλετε το τηλέφωνο να κουδουνίζει όταν λαμβάνει ειδοποίηση αποστολής ή αποτυχίας, ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή. Ήχος ειδοποίησης Επιλέξτε ένα κουδούνισμα ειδικά για ειδοποιήσεις αποστολής ή αποτυχίας. Σημειώστε ότι ο ήχος κουδουνίσματος ηχεί για λίγο όταν επιλεγεί. Δόνηση Καθορίστε αυτήν την επιλογή αν θέλετε το τηλέφωνο να δονείται όταν φτάσει ένα νέο μήνυμα κειμένου ή πολυμέσων.

77 Μηνύματα 77 Προσθήκη στοιχείου ελέγχου παραθύρου Μηνύματα Προσθέστε το στοιχείο ελέγχου παραθύρου Μηνύματα για να διαβάζετε τα μηνύματά σας στην Αρχική οθόνη. Για να μάθετε πώς να προσθέτετε γραφικά στοιχεία, ανατρέξτε στην ενότητα Προσθήκη γραφικού στοιχείου στην Αρχική οθόνη σας στο κεφάλαιο Προσαρμογή.

78 Λογαριασμοί και συγχρονισμός Συγχρονισμός με ηλεκτρονικούς λογαριασμούς Το τηλέφωνό σας μπορεί να συγχρονίζει πληροφορίες και να λαμβάνει ενημερώσεις από τους λογαριασμούς σας Google και Microsoft Exchange ActiveSync, καθώς επίσης και δημοφιλείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως το Facebook, το Twitter και το Flickr. Υπάρχουν ορισμένοι τύποι πληροφοριών που μπορείτε να συγχρονίσετε: Gmail και Exchange ActiveSync . Επαφές Google και Exchange ActiveSync καθώς και πληροφορίες επαφών φίλων σας στο Facebook. Για πληροφορίες σχετικά με τις επαφές, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Πρόσωπα. Συμβάντα ημερολογίου από τον κύριο λογαριασμό σας Google και από το Exchange ActiveSync. Για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής Ημερολόγιο, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Ημερολόγιο. Ενημερώσεις κατάστασης και συνδέσεις που χρησιμοποιούνται από κοινού από εσάς και τους φίλους σας σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και Twitter. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στο κεφάλαιο Κοινωνικά. Αποστολές φωτογραφιών στο Flickr και το Facebook. Για πληροφορίες σχετικά με την προβολή φωτογραφιών, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Φωτογραφίες. Προσθήκη λογαριασμού κοινωνικού δικτύου Μπορείτε να πραγματοποιήσετε συγχρονισμό με τους λογαριασμούς σας σε δημοφιλείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως το Facebook, το Twitter και το Flickr. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί & συγχρονισμός. Πιέστε Προσθήκη λογαριασμού και επιλέξτε τον τύπο λογαριασμού που θέλετε να προσθέσετε. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να καταχωρίσετε τις πληροφορίες του λογαριασμού. Όταν τελειώσετε, ο λογαριασμός προστίθεται στη λίστα της οθόνης Λογαριασμοί & συγχρονισμός. Ανάλογα με τον τρόπο που έχετε ρυθμίσεις τις παραμέτρους του λογαριασμού, ενδέχεται να ξεκινήσει ο συγχρονισμός των νέων πληροφοριών με το τηλέφωνό σας. Συγχρονισμός με λογαριασμό Google Η σύνδεση στο λογαριασμό σας Google σας επιτρέπει να συγχρονίσετε το Gmail καθώς τις επαφές και τα ημερολόγια Google μεταξύ του τηλεφώνου σας και του Web. Επίσης, πρέπει να συνδεθείτε σε λογαριασμό Google για να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές Google, όπως το Google Talk και το Android Market. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους από έναν λογαριασμούς Google στο τηλέφωνό σας. Ωστόσο, οι επόμενοι λογαριασμοί Google μπορούν να συγχρονίσουν μόνο το Gmail και τις επαφές. Οι άλλες υπηρεσίες Google χρησιμοποιούν τον πρώτο λογαριασμό Google που προσθέσατε. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί & συγχρονισμός. Πιέστε Προσθήκη λογαριασμού > Google. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδεθείτε σε λογαριασμό ή για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό.

79 Λογαριασμοί και συγχρονισμός 79 Συγχρονισμός με λογαριασμό Microsoft Exchange ActiveSync Μπορείτε να προσθέσετε μόνο έναν λογαριασμό Microsoft Exchange ActiveSync στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε συγχρονισμό με διακομιστή Microsoft Exchange 2003 Service Pack 2 (SP2) ή νεότερη έκδοση. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί & συγχρονισμός. Πιέστε Προσθήκη λογαριασμού > Exchange ActiveSync. Καταχωρίστε τις λεπτομέρειες του λογαριασμού Exchange ActiveSync και πιέστε Επόμενο. Ο εταιρικός σας διακομιστής Exchange πρέπει να υποστηρίζει τη λειτουργία αυτόματου εντοπισμού για να μπορέσει το τηλέφωνο να εγκαταστήσει αυτόματα το λογαριασμό Exchange ActiveSync. Αν ο εταιρικός σας διακομιστής Exchange δεν υποστηρίζει τη λειτουργία αυτόματου εντοπισμού, θα χρειαστεί να καταχωρίσετε τις ρυθμίσεις διακομιστή Exchange αφού πιέσετε Επόμενο. Ζητήστε λεπτομέρειες από τον διαχειριστή διακομιστή Exchange. 4. Επιλέξτε τους τύπους πληροφοριών που θέλετε να συγχρονίσετε και μετά πιέστε Τέλος ρύθμισης. Διαχείριση των λογαριασμών σας Αλλαγή γενικών ρυθμίσεων συγχρονισμού Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί & συγχρονισμός. Επιλέξτε ή ακυρώστε την εξής επιλογή: Δεδομένα φόντου. Αν επιλεγεί, οι εφαρμογές μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν πληροφορίες ηλεκτρονικών λογαριασμών, ακόμα και αν δεν τους χρησιμοποιείτε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτόματος συγχρονισμός. Αν επιλεγεί, οι εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιούν το χρονοδιάγραμμα συγχρονισμού που έχει οριστεί στις ρυθμίσεις λογαριασμού. Αν ακυρωθεί αυτή η επιλογή, θα πρέπει να συγχρονίζετε τους λογαριασμούς χειροκίνητα. Για πληροφορίες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα Συγχρονισμός με λογαριασμό χειροκίνητα πιο κάτω. Αλλαγή ρυθμίσεων λογαριασμού Μπορείτε να αλλάξετε ρυθμίσεις, όπως τη συχνότητα συγχρονισμού και τους τύπους συγχρονισμένων πληροφοριών, τα είδη ειδοποίησης που λαμβάνετε και τον τρόπο εμφάνισης των πληροφοριών λογαριασμού. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί & συγχρονισμός. Επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε να επεξεργαστείτε. Επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις λογαριασμού. Συγχρονισμός με λογαριασμό χειροκίνητα Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί & συγχρονισμός. Επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε να συγχρονίσετε. Πιέστε Να γίνει συγχρονισμός τώρα.

80 80 Λογαριασμοί και συγχρονισμός Κατάργηση λογαριασμού Μπορείτε να καταργήσετε κάποιον λογαριασμό, έτσι ώστε να διαγράψετε από το τηλέφωνό σας τόσο το λογαριασμό όσο και όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτόν, π.χ. τα μηνύματα, τις επαφές ή τις ρυθμίσεις. Η κατάργηση ενός λογαριασμού δεν διαγράφει τις πληροφορίες από τον ηλεκτρονικό διακομιστή. Δεν μπορείτε να καταργήσετε μερικούς λογαριασμούς, όπως τον πρώτο λογαριασμό Google που δημιουργήσατε στο τηλέφωνο, παρά μόνο να διαγράψετε όλες τις προσωπικές πληροφορίες σας από το τηλέφωνο με επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων (hard reset). Για οδηγίες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα Εκτέλεση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κεφάλαιο Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας, ενημέρωση και επαναφορά. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί & συγχρονισμός. Επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε να καταργήσετε. Πιέστε Κατάργηση λογαριασμού και επιβεβαιώστε ότι θέλετε να καταργήσετε το λογαριασμό.

81 Λογαριασμοί και συγχρονισμός 81 Χρήση του HTC Sync Χρησιμοποιείτε το Microsoft Outlook ή το Outlook Express στον υπολογιστή σας; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HTC Sync για να συγχρονίσετε τις επαφές και το ημερολόγιο του Outlook ή τις επαφές του Outlook Express με το τηλέφωνό σας. Πριν εκτελέσετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων ή αναβάθμιση του λογισμικού (ROM) του τηλεφώνου σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το HTC Sync για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας με αυτές τις πληροφορίες και να τις συγχρονίσετε αντίθετα, δηλ. από το τηλέφωνο στον υπολογιστή σας. Ακολουθεί ότι χρειάζεται για την εγκατάσταση, τη ρύθμιση και τη χρήση του HTC Sync στον υπολογιστή σας: Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης του HTC Sync που υπάρχει στην κάρτα microsd προς εγκατάσταση. Για τα βήματα που αφορούν στον τρόπο εγκατάστασης ανατρέξτε στην ενότητα Εγκατάσταση του HTC Sync που παραδίδεται με την κάρτα microsd. Επίσης, μπορείτε να λάβετε και να εγκαταστήσετε το HTC Sync από την ιστοσελίδα υποστήριξης της HTC. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη της πιο πρόσφατης αναβάθμισης του HTC Sync. Συνδέστε το τηλέφωνο στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB και ρυθμίστε το HTC Sync να αναγνωρίζει το τηλέφωνό σας. Ακολουθήστε τα βήματα της ενότητας Ρύθμιση του HTC με σκοπό την αναγνώριση του τηλεφώνου σας. Επιλέξτε τις προς συγχρονισμό πληροφορίες μεταξύ του υπολογιστή και του τηλεφώνου σας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να συγχρονιστούν. Για να ρυθμίσετε εύκολα το συγχρονισμό χρησιμοποιώντας τον οδηγό του HTC Sync, ακολουθήστε τα βήματα της ενότητας Ρύθμιση συγχρονισμού. Για περισσότερες επιλογές συγχρονισμού ανατρέξτε στην ενότητα Καθορισμός περισσότερων επιλογών συγχρονισμού. 4. Συγχρονίστε τον υπολογιστή με το τηλέφωνό σας αυτόματα ή χειροκίνητα. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Συγχρονισμός του τηλεφώνου σας. Ακολουθούν πρόσθετες δυνατότητες του HTC Sync: Αν έχετε εφαρμογές τρίτου κατασκευαστή στον υπολογιστή σας (όχι από το Android Market), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HTC Sync για να τις εγκαταστήσετε από τον υπολογιστή σας στο τηλέφωνο. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ενότητα Εγκατάσταση εφαρμογών από τον υπολογιστή στο τηλέφωνο. Διορθώστε επαφές και/ή δεδομένα ημερολογίου μόνο εφόσον χρειάζεται. Εγκατάσταση του HTC Sync που παραδίδεται με την κάρτα microsd Η έκδοση του HTC Sync στην κάρτα microsd που παραδίδεται μαζί με το τηλέφωνο μπορεί να εγκατασταθεί στα Windows 7, Windows Vista και Windows XP. Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα microsd είναι τοποθετημένη στο τηλέφωνό σας. Αντιγράψτε το πρόγραμμα εγκατάστασης του HTC Sync από την κάρτα microsd στον υπολογιστή σας και χρησιμοποιήστε το για την εγκατάσταση.

82 82 Λογαριασμοί και συγχρονισμός Το HTC Sync απαιτεί να υπάρχει USB 0 στον υπολογιστή σας για να είναι δυνατή η σύνδεση και ο συγχρονισμός με το τηλέφωνό σας. Για να δείτε μια ολοκληρωμένη λίστα με τις απαιτήσεις υπολογιστή και λογισμικού, ανατρέξτε στη σελίδα λήψης λογισμικού HTC Sync στην ιστοσελίδα υποστήριξης της HTC: Για να εξελιχθεί η εγκατάσταση ομαλά, κλείστε πρώτα όλα τα ανοικτά προγράμματα και, προσωρινά, το πρόγραμμα εντοπισμού ιών, και τότε μόνο ξεκινήστε την εγκατάσταση του HTC Sync. Συνδέστε το τηλέφωνο στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB που παραδίδεται με το τηλέφωνό σας. Θα δείτε στο τηλέφωνό σας την οθόνη Συνδέστε σε PC. Πιέστε Μονάδα δίσκου και μετά πιέστε Τέλος. Αφότου επιλέξετε τη λειτουργία Μονάδα δίσκου στο τηλέφωνό σας, ο υπολογιστής σας θεωρεί το τηλέφωνό σας μια αφαιρούμενη μονάδα δίσκου (όπως οιαδήποτε μονάδα δίσκου USB). Ανοίξτε αυτήν την αφαιρούμενη μονάδα δίσκου για να μπορέσετε να δείτε τι υπάρχει στην κάρτα microsd. 4. Αντιγράψτε το αρχείο HTCSync.exe στον υπολογιστή σας. 5. Αφού το αντιγράψετε, αποσυνδέστε την αφαιρούμενη μονάδα δίσκου (δηλ. το συνδεδεμένο τηλέφωνο) όπως απαιτείται από το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας, με σκοπό την ασφαλή κατάργηση του τηλεφώνου σας. 6. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο HTCSync.exe στον υπολογιστή σας, και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το HTC Sync. Ρύθμιση του HTC Sync με σκοπό την αναγνώριση του τηλεφώνου σας Αφού εγκαταστήσετε το HTC Sync, ρυθμίστε το έτσι ώστε να αναγνωρίζει το τηλέφωνό σας. Συνδέστε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB. Ή, αν το τηλέφωνό σας είναι ήδη συνδεδεμένο, πατήστε παρατεταμένα τη γραμμή κατάστασης και σύρτε το δάχτυλό σας προς τα κάτω για να ανοίξετε το πλαίσιο Ειδοποιήσεις. Στη συνέχεια, επιλέξτε την κατάσταση Επιλέξτε για αλλαγή του τύπου σύνδεσης USB. Στην οθόνη τηλεφώνου Συνδέστε σε PC, πιέστε HTC Sync και μετά πιέστε Τέλος. Το τηλέφωνό σας επιχειρεί να βρει το HTC Sync στον υπολογιστή σας. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αν το τηλέφωνό σας εμφανίσει ένα μήνυμα που αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή η εύρεση του HTC Sync, επιχειρήστε να αποσυνδέσετε και να επανασυνδέσετε το καλώδιο USB και, στη συνέχεια, επαναλάβετε το βήμα 4. Όταν το τηλέφωνό σας βρει το HTC Sync, στον υπολογιστή σας θα εμφανιστεί ο Οδηγός σύνδεσης τηλεφώνου. Κάντε κλικ στο Επόμενο. 5. Καταχωρίστε το όνομα που θέλετε να έχει το τηλέφωνό σας και κάντε κλικ στο Τέλος. 6. Βεβαιωθείτε ότι το εικονίδιο HTC Sync βρίσκεται κάτω δεξιά στην οθόνη του υπολογιστή σας. Αν έχει πράσινο χρώμα, σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας έχει συνδεθεί σωστά με τον υπολογιστή σας και ότι το HTC Sync αναγνωρίζει το τηλέφωνο.

83 Λογαριασμοί και συγχρονισμός 83 Ρύθμιση συγχρονισμού Μπορείτε να ρυθμίσετε το HTC Sync να συγχρονίζει τις επαφές και τα συμβάντα ημερολογίου Outlook του υπολογιστή σας με το τηλέφωνο. Αν χρησιμοποιείτε το Outlook Express στον υπολογιστή σας, μπορείτε να συγχρονίσετε μόνο τις επαφές με το τηλέφωνό σας. Πριν ξεκινήσετε τη ρύθμιση του συγχρονισμού, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει το HTC Sync να αναγνωρίζει το τηλέφωνό σας. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ακολουθήστε τα βήματα της ενότητας Ρύθμιση του HTC Sync με σκοπό την αναγνώριση του τηλεφώνου σας. Βεβαιωθείτε, ελέγχοντας στον υπολογιστή σας, ότι το εικονίδιο HTC Sync κάτω δεξιά στην οθόνη έχει πράσινο χρώμα, γεγονός που σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο με το HTC Sync. Κάντε διπλό κλικ στο πράσινο εικονίδιο του HTC Sync στον υπολογιστή σας για να ανοίξετε το HTC Sync. Κάντε κλικ στο Συγχρονισμός τώρα. (Μπορείτε, επίσης, να κάνετε κλικ στο Διαχείριση συγχρονισμού > Ρυθμίσεις.) 4. Στον Οδηγό ρυθμίσεων συγχρονισμού κάντε κλικ στο Επόμενο. 5. Στα επόμενα πλαίσια διαλόγου επιλέξτε αν θα γίνει συγχρονισμός με το Outlook ή το Outlook Express, επιλέξτε τον τύπο των προς συγχρονισμό πληροφοριών (επαφές και/ή ημερολόγιο) και επιλέξτε αν θα συγχρονίζονται αυτόματα ή χειροκίνητα με το τηλέφωνό σας. 6. Κάντε κλικ στο Τέλος. Το HTC Sync ξεκινά τότε να συγχρονίζει το τηλέφωνο και τον υπολογιστή σας. Περιμένετε να τελειώσει ο συγχρονισμός. 7. Τότε εμφανίζεται μια περιληπτική αναφορά. Κάντε κλικ στο Κλείσιμο. Καθορισμός περισσότερων επιλογών συγχρονισμού Το HTC Sync σας παρέχει την ευελιξία να ορίσετε πολλές επιλογές, όπως να καθορίσετε ένα χρονοδιάγραμμα συγχρονισμού, να επιλέξετε τον τρόπο επίλυσης διενέξεων όταν εντοπιστούν τα ίδια στοιχεία στο τηλέφωνο και τον υπολογιστή και άλλες. Βεβαιωθείτε, ελέγχοντας στον υπολογιστή σας, ότι το εικονίδιο HTC Sync κάτω δεξιά στην οθόνη έχει πράσινο χρώμα, γεγονός που σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο με το HTC Sync. Αν το HTC Sync δεν είναι ανοικτό, κάντε διπλό κλικ στο πράσινο εικονίδιο του HTC Sync για να το ανοίξετε. Κάντε κλικ στο Διαχείριση συγχρονισμού > Ρυθμίσεις. 4. Στο πλαίσιο διαλόγου Οδηγός ρυθμίσεων συγχρονισμού κάντε κλικ στο Μη αυτόματες ρυθμίσεις. 5. Στην αριστερή πλευρά του πλαισίου διαλόγου Ρυθμίσεις Διαχείρισης συγχρονισμού, κάντε κλικ στον τύπο της ρύθμισης που θέλετε να αλλάξετε και μετά ενεργοποιήστε κάποια από τις διαθέσιμες επιλογές στα δεξιά. Οι ρυθμίσεις που επιδέχονται αλλαγή περιλαμβάνουν τα εξής: Φάκελος Επαφές ή Ημερολόγιο προς συγχρονισμό Αλλάξτε αυτήν τη ρύθμιση μόνο εφόσον έχετε προσωπικούς φακέλους που δημιουργήσατε στο Outlook και θέλετε να γίνει συγχρονισμός με κάποιον προσωπικό σας φάκελο. Κάντε κλικ στο Επαφές ή στο Ημερολόγιο στην αριστερή πλευρά του πλαισίου διαλόγου, κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες και, στη συνέχεια, επιλέξτε τον προς συγχρονισμό προσωπικό φάκελο.

84 84 Λογαριασμοί και συγχρονισμός Συμβάντα ημερολογίου προς συγχρονισμό Επιλέξτε τον αριθμό των ημερών για τα προς συγχρονισμό συμβάντα ημερολογίου. Κάντε κλικ στο Ημερολόγιο στην αριστερή πλευρά του πλαισίου διαλόγου, κάντε κλικ στο Ιδιότητες και, στη συνέχεια, καθορίστε τις ημέρες στο Περιοχή ημερομηνιών. Πολιτική διενέξεων Σε περιπτώσεις όπου οι ίδιες επαφές και/ή στοιχεία ημερολογίου υπάρχουν τόσο στο τηλέφωνο όσο και στον υπολογιστή, επιλέξτε τα δεδομένα που διατηρούνται σε περίπτωση διένεξης. Χρόνος συγχρονισμού Κάντε κλικ στο Αυτόματος συγχρονισμός στην αριστερή πλευρά του πλαισίου διαλόγου. Κατόπιν, επιλέξτε αν θα εκτελείται χειροκίνητος ή αυτόματος συγχρονισμός κάθε φορά που συνδέετε το τηλέφωνο στον υπολογιστή σας ή αν θα γίνεται συγχρονισμός βάσει καθορισμένου χρονοδιαγράμματος. 6. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή για να αποθηκεύσετε τις επιλογές συγχρονισμού που ενεργοποιήσατε και μετά κάντε κλικ στο OK. Συγχρονισμός του τηλεφώνου σας Μετά την εγκατάσταση και τη ρύθμιση του HTC Sync, μπορείτε να συγχρονίσετε το τηλέφωνο με τον υπολογιστή σας. Αυτόματος συγχρονισμός του τηλεφώνου με τον υπολογιστή Πρώτα κάντε τα εξής προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας θα συγχρονιστεί αυτόματα με τον υπολογιστή σας: Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Ανάπτυξη. Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο ελέγχου Εντοπισμός σφαλμάτων USB είναι επιλεγμένο. Κάθε φορά που συνδέετε το τηλέφωνο στον υπολογιστή σας, ο συγχρονισμός θα ξεκινά αυτόματα. Περιμένετε να τελειώσει η διαδικασία συγχρονισμού. Χειροκίνητος συγχρονισμός του τηλεφώνου με τον υπολογιστή Συνδέστε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB. Ή, αν το τηλέφωνό σας είναι ήδη συνδεδεμένο, πατήστε παρατεταμένα τη γραμμή κατάστασης και σύρτε το δάχτυλό σας προς τα κάτω για να ανοίξετε το πλαίσιο Ειδοποιήσεις. Στη συνέχεια, επιλέξτε την κατάσταση Επιλέξτε για αλλαγή του τύπου σύνδεσης USB. Στην οθόνη τηλεφώνου Συνδέστε σε PC, πιέστε HTC Sync και μετά πιέστε Τέλος. Βεβαιωθείτε, ελέγχοντας στον υπολογιστή σας, ότι το εικονίδιο HTC Sync κάτω δεξιά στην οθόνη έχει πράσινο χρώμα, γεγονός που σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο με το HTC Sync. 4. Στο τηλέφωνό σας πιέστε Να γίνει συγχρονισμός τώρα.

85 Λογαριασμοί και συγχρονισμός 85 Λήψη της πιο πρόσφατης αναβάθμισης του HTC Sync Να επισκέπτεστε ενίοτε την ιστοσελίδα υποστήριξης της HTC (www.htc.com/support) για να ελέγχετε αν υπάρχει διαθέσιμη η πιο πρόσφατη αναβάθμιση του HTC Sync, έτσι ώστε να μπορέσετε να την λάβετε και να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Αφού εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη αναβάθμιση, ρυθμίστε το HTC Sync ξανά ώστε να αναγνωρίσει το τηλέφωνό σας και να συγχρονιστεί με αυτό. Ακολουθήστε τα βήματα των ενοτήτων Ρύθμιση του HTC με σκοπό την αναγνώριση του τηλεφώνου σας και Ρύθμιση συγχρονισμού. Εγκατάσταση εφαρμογών από τον υπολογιστή στο τηλέφωνο Αν έχετε εφαρμογές (αρχεία.apk) στον υπολογιστή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HTC Sync για να τις εγκαταστήσετε στο τηλέφωνο. Συνιστάται ιδιαιτέρως να εγκαθιστάτε μόνο εφαρμογές που θεωρείτε αξιόπιστες. Στο τηλέφωνό σας πατήστε ΑΡΧΙΚΗ > ΜΕΝΟΥ, πιέστε Ρυθμίσεις > Εφαρμογές και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Άγνωστες πηγές για να επιτρέπεται η εγκατάσταση εφαρμογών από τον υπολογιστή σας στο τηλέφωνο. Αρκεί να εκτελέσετε το βήμα αυτό μία φορά. Δεν θα χρειαστεί να το επανεκτελέσετε την επόμενη φορά που θα εγκαταστήσετε άλλη εφαρμογή από τον υπολογιστή στο τηλέφωνό σας. Συνδέστε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB. Ή, αν το τηλέφωνό σας είναι ήδη συνδεδεμένο, πατήστε παρατεταμένα τη γραμμή κατάστασης και σύρτε το δάχτυλό σας προς τα κάτω για να ανοίξετε το πλαίσιο Ειδοποιήσεις. Στη συνέχεια, επιλέξτε την κατάσταση Επιλέξτε για αλλαγή του τύπου σύνδεσης USB. Στην οθόνη τηλεφώνου Συνδέστε σε PC, πιέστε HTC Sync και μετά πιέστε Τέλος. 4. Κάντε διπλό κλικ στο πράσινο εικονίδιο του HTC Sync στον υπολογιστή σας για να ανοίξετε το HTC Sync. 5. Στο HTC Sync, κάντε κλικ στο Πρόγραμμα εγκατάστασης εφαρμογών. 6. Στο πλαίσιο διαλόγου Τύποι αρχείων προγράμματος εγκατάστασης εφαρμογών, βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο ελέγχου Αρχείο προγράμματος εγκατάστασης Android OS (apk) είναι επιλεγμένο και κάντε κλικ στο OK. Αυτό το πλαίσιο διαλόγου θα εμφανιστεί μόνο την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το Πρόγραμμα εγκατάστασης εφαρμογών. 7. Κάντε κλικ στο Επόμενο. 8. Κάντε κλικ στο Περιήγηση, εντοπίστε την εφαρμογή (.apk) στον υπολογιστή σας και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα. 9. Αφού επιλέξετε την εφαρμογή, κάντε κλικ στο Επόμενο. 10. Κάντε κλικ στο Τέλος. Ελέγξτε στην οθόνη του τηλεφώνου σας αν υπάρχουν συμπληρωματικές οδηγίες για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

86 Κοινωνικά Εφαρμογές Facebook for HTC Sense και Facebook for Android Facebook for HTC Sense Δείτε τις ενημερώσεις Facebook στις υποστηριζόμενες εφαρμογές του τηλεφώνου. Με τη σύνδεση στο Facebook for HTC Sense, οι επαφές σας Facebook και τα στοιχεία επικοινωνίας τους λαμβάνονται από το Πρόσωπα, και μπορείτε να περιηγηθείτε στα άλμπουμ φωτογραφιών Facebook στη εφαρμογή Φωτογραφίες και να διαβάσετε τις ενημερώσεις κατάστασης Facebook στο Friend Stream. Για να μάθετε πώς να συνδέεστε στο Facebook for HTC Sense, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Λογαριασμοί και συγχρονισμός. Πρόσωπα Εφαρμογή Facebook for Android Friend Stream Φωτογραφίες Η εφαρμογή Facebook στο τηλέφωνό σας σας επιτρέπει να ενημερώνεστε και να μην χάνετε την επαφή με τους φίλους σας στο Facebook. Παρέχει τις περισσότερες από τις λειτουργίες που γνωρίζετε ήδη από τη χρήση του Facebook στον υπολογιστή σας. Αν έχετε περισσότερους από ένα λογαριασμούς Facebook, μπορείτε να συνδεθείτε στην εφαρμογή Facebook χρησιμοποιώντας τον άλλο σας λογαριασμό Facebook. Χρήση της εφαρμογής Facebook Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Facebook. Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Facebook, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Facebook. Στην οθόνη Ροή ειδήσεων, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Αρχική για να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπόλοιπες λειτουργίες. Ενώ βρίσκεστε στην αρχική οθόνη του Facebook, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις για να ρυθμίσετε τις επιλογές ανανέωσης και ειδοποίησης. Σε ορισμένες οθόνες Facebook μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα κάποιο στοιχείο για να ανοίξετε ένα μενού επιλογών.

87 Κοινωνικά 87 Με την εφαρμογή Facebook μπορείτε να: Μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να ελέγξετε τις ενημερώσεις κατάστασης άλλων ατόμων. Προβάλετε τη λίστα φίλων σας και να γράψετε στον τοίχο κάποιου. Σχολιάσετε και να πείτε αν σας αρέσει η σκέψη κάποιου φίλου σας. Δείτε τις προσωπικές πληροφορίες κάποιου ατόμου, μεταξύ άλλων των άλμπουμ φωτογραφιών. Ελέγξετε τις ειδοποιήσεις σας στο Facebook. Τραβήξετε μια φωτογραφία και να την στείλετε απευθείας στο λογαριασμό σας Facebook. Προσθήκη του γραφικού στοιχείου Facebook Προσθέστε το γραφικό στοιχείο Facebook στην Αρχική οθόνη για να μπορείτε να μοιράζεστε γρήγορα τις σκέψεις σας με άλλους και να προβάλλετε τις ενημερώσεις κατάστασης των φίλων σας. Το γραφικό στοιχείο θα συνδεθεί μόνο με το λογαριασμό Facebook στον οποίο συνδεθήκατε στην εφαρμογή Facebook. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Γραφικό στοιχείο > Facebook. Σύρτε το γραφικό στοιχείο σε κενό χώρο της Αρχικής οθόνης και αφήστε το. Διαφορές μεταξύ των εφαρμογών Facebook for HTC Sense και Facebook for Android Το Facebook for HTC Sense δεν είναι μια αυτόνομη εφαρμογή. Είναι ενσωματωμένη στα Πρόσωπα, το Friend Stream και τις Φωτογραφίες, προκειμένου να σας παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες για τις επαφές σας στο Facebook (την κατάσταση ενημέρωσής τους και νέες φωτογραφίες) σε αυτές τις εφαρμογές. Η εφαρμογή Facebook for Android είναι μια αυτόνομη εφαρμογή. Χρησιμοποιήστε αυτήν την εφαρμογή για να κάνετε τα περισσότερα από αυτά που θα κάνατε αν χρησιμοποιούσατε το πρόγραμμα περιήγησης στο Web του υπολογιστή σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας Facebook, π.χ. για να γράψετε στον Τοίχο κάποιου, να σχολιάσετε και να πείτε αν σας αρέσει η σκέψη κάποιου φίλου σας και άλλα. Οι δύο δεν χρησιμοποιούν από κοινού τα ίδια στοιχεία σύνδεσης. Η σύνδεση στο Facebook for HTC Sense δεν συνεπάγεται τη σύνδεση στην εφαρμογή Facebook και αντίστροφα. Αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο λογαριασμό Facebook και για τα δύο, θα πρέπει να συνδεθείτε και στα δύο χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία σύνδεσης.

88 88 Κοινωνικά Το Twitter στο τηλέφωνό σας Οθόνη Peep Το Peep είναι ένα πρόγραμμα πελάτης του Twitter που σας επιτρέπει να απολαύσετε το twittering στο τηλέφωνό σας. Στείλτε tweets, διαβάστε και λάβετε tweets από άτομα, αναζητήστε νέους χρήστες Twitter για να τους ακολουθήσετε, όλα απ το τηλέφωνό σας. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Peep. Αν δεν συνδεθήκατε στο λογαριασμό σας Twitter την πρώτη φορά που ενεργοποιήσατε το τηλέφωνο, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Twitter. Το Peep ανοίγει στην καρτέλα Όλα τα tweets. Σύρετε το δάκτυλό σας στην κάτω γραμμή για να μεταβείτε στην καρτέλα που θέλετε Αποστολή tweet Πιέστε για προβολή του προφίλ χρήστη Twitter. Αυτό εμφανίζει επίσης όλα τα tweets από αυτόν τον χρήστη Twitter. 2 Πιέστε για εισαγωγή ενός tweet προς αποστολή. 3 Πατήστε παρατεταμένα για να ανοίξετε το μενού επιλογών που σας επιτρέπει να απαντήσετε, να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα, να κάνετε retweet, να προσθέσετε στα αγαπημένα και να δείτε το προφίλ. 4 Εμφανίζει όλα τα tweets από άτομα που ακολουθείτε και τα tweets που έχετε στείλει. 5 Εμφανίζει όλα τα tweets που αναφέρουν το όνομα χρήστη σας με χρήση της όνομα χρήστη σας]. 6 Εμφανίζει όλα τα απόρρητα/άμεσα μηνύματα που έχετε λάβει ή στείλει. 7 Εμφανίζει tweets που επισημάνθηκαν ως αγαπημένα. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Peep. Στην καρτέλα Όλα τα tweets, πιέστε το πεδίο κειμένου με τις λέξεις Τι συμβαίνει;. Καταχωρίστε το tweet σας και μετά πιέστε Ενημέρωση. Προτού να πιέσετε Ενημέρωση μπορείτε να: Πιέστε για να αναρτήσετε μια φωτογραφία από την εφαρμογή Φωτογραφίες ή την εφαρμογή Κάμερα στον προεπιλεγμένο ιστότοπο φιλοξενίας των φωτογραφιών σας και για να προσθέσετε το σύνδεσμο προς τη φωτογραφία στο tweet.

89 Κοινωνικά 89 Πιέστε για εισαγωγή της τοποθεσίας σας στο tweet. Μπορείτε να επιλέξετε την προσθήκη ενός συνδέσμου χάρτη, την εισαγωγή της ονομασίας της τοποθεσίας σας ή την εισαγωγή των συντεταγμένων της θέσης σας. Αναζήτηση για χρήστες Twitter για να τους ακολουθήσετε Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Peep. Ενώ είστε στην οθόνη Peep, πατήστε το κουμπί ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. 4. Πιέστε το πεδίο κειμένου με τις λέξεις Αναζήτηση Twitter, καταχωρίστε τα κριτήρια αναζήτησης, και μετά πιέστε. Στην οθόνη Αποτέλεσμα αναζήτησης, μετακινηθείτε με κύλιση στη λίστα και μετά επιλέξτε το χρήστη Twitter που θέλετε να ακολουθήσετε. Τα αποτελέσματα αναζήτησης περιλαμβάνουν και τα tweets που περιέχουν τη λέξη αναζήτησης. 5. Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ακολούθηση. Διακοπή ακολούθησης χρήστη Twitter Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Peep. Στην καρτέλα Όλα τα tweets, επιλέξτε το χρήστη Twitter τον οποίο θέλετε να σταματήσετε να ακολουθείτε. Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Μη ακολούθηση. Αποστολή άμεσου μηνύματος Μπορείτε μόνο να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα σε κάποιον που σας ακολουθεί. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Peep. Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Νέο μήνυμα. Μπορείτε, επίσης, να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα από την καρτέλα Όλα τα tweets ή την καρτέλα Άμεσο μήνυμα. Στην καρτέλα Όλα τα tweets ή την καρτέλα Άμεσο μήνυμα, πατήστε παρατεταμένα το άτομο στο οποίο θέλετε να στείλετε το άμεσο μήνυμα και μετά πιέστε Αποστολή άμεσου μηνύματος στο μενού επιλογών. Πιέστε το πεδίο Προς και πληκτρολογήστε το όνομα. Καθώς εισάγετε χαρακτήρες, εμφανίζονται τα ονόματα των χρηστών Twitter που ταιριάζουν με τους χαρακτήρες που εισάγετε. Όταν δείτε το όνομα, επιλέξτε το. 4. Καταχωρίστε το μήνυμά σας και μετά πιέστε Ενημέρωση. Ρύθμιση επιλογών Peep Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Peep. Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Περισσότερα > Ρυθμίσεις. Μπορείτε να ρυθμίσετε τις εξής επιλογές: Ρυθμίσεις λογαριασμού Αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας Twitter.

90 90 Κοινωνικά Γενικές ρυθμίσεις Επιλέξτε αν θα εμφανίζεται το όνομα της οθόνης ή το πραγματικό όνομα του ατόμου που ακολουθείτε. Αποστολή & λήψη Καθορίστε τη συχνότητα ελέγχου για νέα tweets και τον αριθμό των προς λήψη tweets. Υπηρεσίες Ορίστε τον ιστότοπο φιλοξενίας των φωτογραφιών σας, την ποιότητα των φωτογραφιών, τις επιλογές τοποθεσίας και τον κεντρικό υπολογιστή συντόμευσης URL. Ρυθμίσεις ειδοποίησης Επιλέξτε το χρόνο και τον τρόπο ειδοποίησης που επιθυμείτε. Προσθήκη του στοιχείου ελέγχου παραθύρου Twitter Προσθέστε το γραφικό στοιχείο Twitter για να μπορείτε να στέλνετε και να ακολουθείτε τα tweets σας απευθείας από την Αρχική οθόνη. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Γραφικό στοιχείο > Twitter. Επιλέξτε το στυλ του γραφικού στοιχείου και πιέστε Επιλογή. Σύρτε το γραφικό στοιχείο σε κενό χώρο της Αρχικής οθόνης και αφήστε το.

91 Κοινωνικά 91 Χρήση του Friend Stream Βελτιστοποιήστε τους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων σας με το Friend Stream. Ενημερώστε την κατάστασή σας ταυτόχρονα, προβάλετε ενημερώσεις κατάστασης και δείτε ενημερώσεις φωτογραφίας από τους λογαριασμούς σας Facebook, Twitter και άλλων κοινωνικών δικτύων χρησιμοποιώντας το Friend Stream. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Friend Stream. Αν δεν είστε συνδεδεμένοι σε λογαριασμό κοινωνικού δικτύου, πατήστε ΜΕΝΟΥ, πιέστε Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί & συγχρονισμός, και μετά επιλέξτε το λογαριασμό στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε. Το Friend Stream ανοίγει στην καρτέλα Όλες οι ενημερώσεις. Σύρετε το δάκτυλό σας στην κάτω γραμμή για να μεταβείτε στην καρτέλα που θέλετε. Οθόνη Friend Stream Θα εμφανιστούν μόνο ενημερώσεις από λογαριασμούς στους οποίους είστε συνδεδεμένοι. Μπορείτε να φιλτράρετε τις ενημερώσεις που εμφανίζονται στο Friend Stream πατώντας ΜΕΝΟΥ και μετά πιέζοντας Ρυθμίσεις > Εμφάνιση ενημερώσεων Ανάλογα με τον τύπο, πιέστε για να ανοίξετε το Peep, να αναρτήσετε ένα σχόλιο στο Facebook, να δείτε το άλμπουμ στο Flickr ή για να ανοίξετε τη σύνδεση στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web. 2 Πιέστε για καταχώριση και αποστολή μιας ενημέρωσης κατάστασης. 3 Εμφανίζει όλα τα μηνύματα από τους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων στους οποίους είστε συνδεδεμένοι. 4 Εμφανίζει μόνο τις ενημερώσεις κατάστασης από το Facebook και το Twitter. 5 Εμφανίζει μόνο τις ενημερώσεις φωτογραφίας από το Facebook και το Flickr. 6 Εμφανίζει μόνο συνδέσεις που έχουν αναρτηθεί στο Facebook.

92 92 Κοινωνικά Ενημέρωση της κατάστασής σας Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Friend Stream. Στην καρτέλα Όλες οι ενημερώσεις, πιέστε το πεδίο κειμένου με τις λέξεις Τι συμβαίνει;. Πιέστε και μετά, στο πλαίσιο διαλόγου Κατάσταση ενημέρωσης, επιλέξτε τους λογαριασμούς η ενημέρωση κατάσταση των οποίων θα διαβιβάζεται. Πατήστε Τέλος. Μόνοι οι λογαριασμοί στους οποίους είστε συνδεδεμένοι θα εμφανιστούν στο πλαίσιο διαλόγου. 4. Καταχωρίστε την ενημέρωση της κατάστασής σας και μετά πιέστε Ενημέρωση. Προσθήκη του γραφικού στοιχείου Friend Stream Προσθέστε το γραφικό στοιχείο Friend Stream, έτσι ώστε να μπορείτε να ενημερώνετε την κατάστασή σας ταυτόχρονα και να προβάλλετε ενημερώσεις κατάστασης από τους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων σας απευθείας από την Αρχική οθόνη. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Γραφικό στοιχείο > Friend Stream. Επιλέξτε το στυλ του γραφικού στοιχείου και πιέστε Επιλογή. Σύρτε το γραφικό στοιχείο σε κενό χώρο της Αρχικής οθόνης και αφήστε το.

93 Κοινωνικά 93 Συνομιλία στο Google Talk Το Google Talk είναι ένα πρόγραμμα άμεσων μηνυμάτων του Google. Σας επιτρέπει να επικοινωνήσετε με άλλα άτομα που χρησιμοποιούν επίσης Google Talk. Σύνδεση στο Google Talk Αν συνδεθήκατε στο λογαριασμό σας Google την πρώτη φορά που ρυθμίσατε το τηλέφωνο, είστε ήδη συνδεδεμένοι στο Google Talk. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία > Επόμενο > Είσοδος. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Google και πιέστε Είσοδος. Όταν είστε συνδεδεμένοι στο Google Talk, η κατάσταση σύνδεσής σας στο Google θα εμφανιστεί και σε άλλες Google Apps, όπως το Gmail και το Google Maps. Αποσύνδεση από το Google Talk Αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το Google Talk για μεγάλο χρονικό διάστημα, σας συνιστούμε να αποσυνδεθείτε από αυτό για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας της μπαταρίας. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία. Στη λίστα Φίλοι πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Περισσότερα > Αποσύνδεση. Συζήτηση με φίλους Έναρξη συζήτησης Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία. Πατήστε έναν φίλο στη λίστα Φίλοι. Συζητήστε με το φίλο σας πληκτρολογώντας κείμενο στο πλαίσιο κειμένου στο κάτω μέρος της οθόνης. Για να εισαγάγετε ένα smiley, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Περισσότερα > Εισαγωγή smiley. Πατήστε ένα γελαστό πρόσωπο για να το καταχωρήσετε στο μήνυμά σας. 4. Μετά την καταχώρηση του μηνύματός σας, πατήστε Αποστολή. Αποδοχή πρόσκλησης για συζήτηση Όταν κάποιος φίλος σάς στείλει ένα μήνυμα Google Talk, θα λάβετε μια ειδοποίηση. Η καταχώρησή του στη λίστα Φίλοι αποκτά λευκό χρώμα και εμφανίζει το μήνυμα. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Επιλέξτε, στη λίστα Φίλοι, το φίλο που σας έστειλε την πρόσκληση για συζήτηση. Ανοίξτε το πλαίσιο Ειδοποιήσεις και πιέστε την ειδοποίηση συζήτησης. Ανατρέξτε στην ενότητα Άνοιγμα πλαισίου Ειδοποιήσεις στο κεφάλαιο Βασικά στοιχεία, για να μάθετε πώς να ανοίγετε το πλαίσιο Ειδοποιήσεις. Επιστροφή στη λίστα Φίλοι Ενώ βρίσκεστε σε οθόνη συζήτησης πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Λίστα Φίλοι.

94 94 Κοινωνικά Εναλλαγή μεταξύ ενεργών συζητήσεων Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ συνομιλιών αν έχετε περισσότερες από μία σε εξέλιξη. Ενώ βρίσκεστε σε οθόνη συζήτησης πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Εναλλαγή συζητήσεων. Στην οθόνη που ανοίγει επιλέξτε το φίλο με τον οποίο θέλετε να συζητήσετε. Πρόσκληση φίλου για συμμετοχή σε ομαδική συζήτηση Ενώ βρίσκεστε σε οθόνη συζήτησης πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Προσθήκη συζήτησης. Επιλέξτε το φίλο που θέλετε να προσκαλέσετε. Ο φίλος που προσκαλέσατε και οι συμμετέχοντες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα λάβουν μια πρόσκληση για ομαδική συζήτηση. Όποιος δεχθεί την πρόσκληση θα συμμετάσχει στην ομαδική συζήτηση. Συζήτηση κατ ιδίαν και δημοσίως Τα μηνύματά σας Google Talk αποθηκεύονται, επομένως μπορείτε να τα ξαναδείτε αργότερα, ακόμα και να τα αναζητήσετε στο φάκελο Συζητήσεις στο Gmail. Ωστόσο, αν προτιμάτε να μην αποθηκευτούν τα μηνύματα μιας συζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε την κατ ιδίαν συζήτηση. Σε μια οθόνη συζήτησης πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Κατ ιδίαν συζήτηση. Για να συνεχίσετε αποθηκεύοντας τα μηνύματα στη συζήτηση, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Συζήτηση δημοσίως. Τερματισμός συζήτησης Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Στη λίστα Φίλοι πατήστε παρατεταμένα το φίλο με τον οποίο θέλετε να σταματήσετε να συνομιλείτε και κατόπιν, στο μενού που ανοίγει, πιέστε Τερματισμός συζήτησης. Ενώ βρίσκεστε σε οθόνη συζήτησης πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Τερματισμός συζήτησης. Αλλαγή της κατάστασης σύνδεσης και της φωτογραφίας σας Αλλαγή της κατάστασης σύνδεσής σας Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία. Στη λίστα Φίλοι πιέστε το εικονίδιο κατάστασης σύνδεσης ( ) δίπλα στο όνομά σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε την κατάσταση που θέλετε στο μενού επιλογών. Εκτός από τις τυπικές ρυθμίσεις κατάστασης που περιγράφονται στον πίνακα, μπορείτε επίσης να επιλέξετε και ένα μήνυμα που έχετε ήδη πληκτρολογήσει. Ή πιέστε Απαλοιφή προσαρμοσμένων μηνυμάτων για να τα διαγράψετε και να ξεκινήσετε από την αρχή. Η κατάστασή σας και οιοδήποτε μήνυμα εμφανίζεται στη λίστα Φίλοι των επαφών σας και σε άλλα σημεία όπου εμφανίζεται η κατάστασή σας ή το μήνυμα κατάστασής σας. Αλλαγή μηνύματος κατάστασης Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία. Στη λίστα Φίλοι πιέστε το πλαίσιο κειμένου στα αριστερά του εικονιδίου της κατάστασης σύνδεσης και πληκτρολογήστε το μήνυμα της κατάστασής σας. Στο πληκτρολόγιο οθόνης πιέστε.

95 Κοινωνικά 95 Αλλαγή της φωτογραφίας σας Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία. Στη λίστα Φίλοι πιέστε τη φωτογραφία στα αριστερά του μηνύματος της κατάστασής σας. Στην οθόνη Επιλογή άλμπουμ, επιλέξτε το άλμπουμ όπου βρίσκεται η φωτογραφία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. 4. Επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. 5. Σύρτε το πράσινο πλαίσιο για να επιλέξετε το προς περικοπή τμήμα της φωτογραφίας και μετά πιέστε Αποθήκευση. Διαχείριση της λίστας σας Φίλοι Προσθήκη φίλου Μπορείτε να προσκαλέσετε οποιονδήποτε με λογαριασμό Google να γίνει φίλος σας στο Google Talk, έτσι ώστε να μπορείτε να συζητάτε μεταξύ σας και να βλέπετε ο ένας την κατάσταση σύνδεσης του άλλου. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία. Στη λίστα φίλων Friends, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πατήστε Προσθήκη φίλου. Καταχωρήστε το ID άμεσων μηνυμάτων Google Talk ή τη διεύθυνση στο Google του φίλου που θέλετε να προσθέσετε. Αποδοχή πρόσκλησης για φιλική σχέση Όταν κάποια επαφή σάς προσκαλεί να γίνετε φίλος της στο Google Talk, θα λάβετε μια ειδοποίηση στη γραμμή κατάστασης, και η πρόσκληση θα εμφανιστεί στη λίστα σας Φίλοι. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία. Στη λίστα Φίλοι πιέστε Πρόσκληση σε συζήτηση. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Πιέστε Αποδοχή στο μενού που ανοίγει για να αποδεχθείτε την πρόσκληση. Πιέστε Ακύρωση αν δεν θέλετε να συζητήσετε και να μοιραστείτε την κατάστασή σας Google Talk με τον αποστολέα. Προβολή λίστας εκκρεμών προσκλήσεων σε φίλους Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία. Στη λίστα Φίλοι πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Προσκλήσεις. Όλοι οι φίλοι προς τους οποίους εκκρεμεί η πρόσκλησή σας να γίνουν φίλοι σας στο Google Talk εμφανίζονται στη λίστα, έως ότου αποδεχθούν ή απορρίψουν την πρόσκλησή σας. Πατήστε μια πρόσκληση σε εκκρεμότητα και μετά πατήστε Αποδοχή ή Απόρριψη. Προβολή όλων των φίλων ή μόνων των πλέον δημοφιλών Από προεπιλογή, μόνο οι φίλοι με τους οποίους συζητάτε συχνά οι πλέον δημοφιλείς εμφανίζονται στη λίστα Φίλοι. Μπορείτε ωστόσο να προβάλετε όλους τους φίλους. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία. Στη λίστα Φίλοι πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Όλοι οι φίλοι. Για επιστροφή στους φίλους με τους οποίους συζητάτε πιο συχνά, πιέστε Πιο δημοφιλείς στο μενού.

96 96 Κοινωνικά Αλλαγή ενός φίλου σε δημοφιλή Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία. Στη λίστα Φίλοι πατήστε παρατεταμένα το όνομα ενός φίλου. Αν δεν μπορείτε να δείτε το φίλο, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Όλοι οι φίλοι. Στο μενού επιλογών πιέστε Να εμφανίζεται πάντα ο φίλος. Αποκλεισμός φίλου Μπορείτε να αποκλείσετε έναν φίλο απ το να σας στέλνει μηνύματα. Όταν γίνει αποκλεισμός, ο φίλος σας αφαιρείται από τη λίστα Φίλοι. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία. Στη λίστα Φίλοι πατήστε παρατεταμένα το όνομα του φίλου που θέλετε να αποκλείσετε. Αν δεν μπορείτε να δείτε το φίλο, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Όλοι οι φίλοι. Στο μενού επιλογών πιέστε Να εμφανίζεται πάντα ο φίλος. Ο φίλος σας απομακρύνεται από τη λίστα φίλων σας και προστίθεται στη λίστα με αποκλεισμένους φίλους. Για να καταργήσετε τον αποκλεισμό ενός φίλου, στη λίστα Φίλοι, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Αποκλεισμένος/η. Στη λίστα αποκλεισμένων φίλων, Blocked friends, πατήστε το όνομα του φίλου που θέλετε να καταργήσετε από τον αποκλεισμό και μετά πατήστε OK όταν σας ζητηθεί. Αλλαγή ρυθμίσεων Google Talk Ρύθμιση ειδοποιήσεων για νέα μηνύματα Google Talk Μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνο ώστε να αναπαραγάγει ήχο, να δονείται ή να προβάλλει ένα εικονίδιο ειδοποίησης στην περιοχή ειδοποίησης κάθε φορά που λαμβάνετε ένα νέο άμεσο μήνυμα. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία. Στη λίστα Φίλοι, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πατήστε Περισσότερα > Ρυθμίσεις. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Ειδοποιήσεις άμεσων μηνυμάτων (IM) για να λάβετε ειδοποίηση ( ) στην περιοχή ειδοποιήσεων όταν λαμβάνετε νέο άμεσο μήνυμα. 4. Κάντε κάτι από τα εξής: Πατήστε Επιλογή ήχου κλήσης για επιλογή του ήχου κουδουνίσματος που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη λήψη νέου άμεσου μηνύματος. Ο ήχος κουδουνίσματος ηχεί για λίγο όταν επιλεγεί. Αν δεν θέλετε να ακούγεται ο ήχος κουδουνίσματος όταν λαμβάνετε νέο μήνυμα Google Talk, επιλέξτε Σίγαση. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Δόνηση αν θέλετε να δονείται το τηλέφωνό σας όταν λαμβάνετε νέο μήνυμα Google Talk.

97 Κοινωνικά 97 Εμφάνιση ή απόκρυψη δείκτη κινητού από φίλους Μπορείτε να ελέγξετε τον τύπο συσκευής που χρησιμοποιεί ο φίλος σας για συνομιλία στο Google Talk. Στη λίστα φίλων, ελέγξτε τη φωτογραφία που εμφανίζεται στα δεξιά του ονόματος του φίλου σας. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία. Στη λίστα Φίλοι πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Περισσότερα > Ρυθμίσεις. Επιλέξτε Δείκτης κινητού. Ρύθμιση επιλογής αυτόματης σύνδεσης στο Google Talk Παρέχει ένδειξη ότι ο φίλος χρησιμοποιεί τηλέφωνο Android. Μπορείτε να συνδέεστε στον λογαριασμό Google Talk αυτόματα κάθε φορά που ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Συνομιλία. Στη λίστα Φίλοι πατήστε ΜΕΝΟΥ και πιέστε Περισσότερα > Ρυθμίσεις. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Αυτόματη σύνδεση.

98 Χρήση Gmail Το Gmail είναι η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Google που βασίζεται στο web. Το Gmail διαμορφώνεται όταν κάνετε την αρχική ρύθμιση του τηλεφώνου σας. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις συγχρονισμού που έχετε καθορίσει, το Gmail στο τηλέφωνό σας συγχρονίζεται αυτομάτως με έναν ή περισσότερους λογαριασμούς Gmail στο Web. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον συγχρονισμό, ανατρέξτε στην ενότητα Συγχρονισμός με λογαριασμό Google στο κεφάλαιο Λογαριασμοί και συγχρονισμός. Προβολή εισερχομένων Gmail Η λίστα συζητήσεων Εισερχόμενα είναι η προεπιλεγμένη σας προβολή Gmail. Όλα τα μηνύματα που έχετε λάβει παραδίδονται στα Εισερχόμενά σας. Το Gmail ομαδοποιεί κάθε μήνυμα που στέλνετε με όλες τις απαντήσεις που λαμβάνετε. Αυτή η λίστα συζητήσεων συνεχίζει να μεγαλώνει καθώς λαμβάνετε νέες απαντήσεις έτσι ώστε να μπορείτε πάντα να βλέπετε τα μηνύματά σας στο συγκειμενικό τους περιβάλλον. Ένα νέο μήνυμα ή μια αλλαγή στο θέμα ενός τρέχοντος μηνύματος θα ξεκινήσει μια νέα συνομιλία. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Gmail. Για μετακίνηση με κύλιση στη λίστα συζητήσεων, σύρτε το δάχτυλό σας πάνω/κάτω στην οθόνη ή το οπτικό trackball Φάκελος (ή ετικέτα) και αριθμός μη αναγνωσμένων μηνυμάτων . 2 Τα μη αναγνωσμένα μηνύματα εμφανίζονται με έντονη γραφή. 3 Έγινε έλεγχος . Επιλέξτε ένα ή περισσότερα για εφαρμογή μιας ενέργειας. Σημείωση: Οι ενέργειες δέσμης πρέπει να είναι ενεργοποιημένες. 4 Ενέργειες για ελεγμένο ή ελεγμένα . Αυτό δεν θα εμφανιστεί αν δεν υπάρχει επιλεγμένο στοιχείο στα εισερχόμενα. 5 Μήνυμα με αστερίσκο. Πιέστε για προσθήκη ή αφαίρεση του αστερίσκου. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ενότητα Επισήμανση μηνύματος με αστερίσκο στο παρόν κεφάλαιο. 6 Ετικέτα μηνύματος. 7 Ο λογαριασμός Google που βλέπετε αυτήν τη στιγμή. Για να προβάλετε άλλο λογαριασμό, ανατρέξτε στην ενότητα Μετάβαση σε άλλο λογαριασμό Google πιο κάτω.

99 99 Μετάβαση σε άλλο λογαριασμό Google Αν έχετε δημιουργήσει περισσότερους από έναν λογαριασμούς Google στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να εναλλάσσεστε μεταξύ των λογαριασμών στο Gmail. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία λογαριασμών Google, ανατρέξτε στην ενότητα Συγχρονισμός με λογαριασμό Google στο κεφάλαιο Λογαριασμοί και συγχρονισμός. Ενώ προβάλλετε τα Εισερχόμενα, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Λογαριασμοί. Επιλέξτε το λογαριασμό στον οποίο θέλετε να μεταβείτε. Ανάγνωση των μηνυμάτων σας Ανάλογα με τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεών σας, το τηλέφωνο αναπαράγει έναν ήχο κουδουνίσματος, δόνηση ή προβάλει το μήνυμα για λίγο στην περιοχή ειδοποιήσεων όταν λαμβάνετε ένα νέο μήνυμα . Ένα εικονίδιο νέου μηνύματος εμφανίζεται επίσης στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής κατάστασης για να σας ειδοποιήσει για ένα νέο . Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις ειδοποίησης e- mail, ανατρέξτε στην ενότητα Αλλαγή ρυθμίσεων Gmail πιο κάτω στο παρόν κεφάλαιο. Για πληροφορίες σχετικά με τον αυτόματο συγχρονισμό , ανατρέξτε στην ενότητα Αλλαγή ρυθμίσεων συγχρονισμού Gmail στο παρόν κεφάλαιο. Για να ανανεώσετε τα εισερχόμενα χειροκίνητα, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ανανέωση. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Όταν λάβετε μια ειδοποίηση για νέο , πατήστε παρατεταμένα τη γραμμή κατάστασης και έπειτα σύρτε το δάχτυλό σας προς τα κάτω στην οθόνη για να ανοίξετε το πλαίσιο Ειδοποιήσεις. Πατήστε το νέο μήνυμα για να το δείτε. Όσο είστε στο Εισερχόμενα, πατήστε το μη αναγνωσμένο ή τη συζήτηση με το μη αναγνωσμένο για να το δείτε. Για μετακίνηση με κύλιση στα μηνύματα της συζήτησης, σύρτε το δάχτυλό σας πάνω/κάτω στην οθόνη ή το οπτικό trackball Θέμα μηνύματος. 2 Ετικέτα μηνύματος. 3 Κατάσταση σύνδεσης. Εμφανίζεται όταν η επαφή είναιν φίλος Google Talk και έχετε συνδεθεί στο Google Talk.

100 100 Για διαχείριση του μηνύματος ή της συζήτησης, κάντε κάτι από τα εξής: Πιέστε Αρχειοθέτηση για να αφαιρέσετε τη συζήτηση από τα Εισερχόμενα διατηρώντας την ωστόσο αποθηκευμένη στο λογαριασμό σας Google. Για προβολή των αρχειοθετημένων μηνυμάτων σας, στα Εισερχόμενα, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Προβολή ετικετών > Όλα τα μηνύματα. Πιέστε Διαγραφή για να διαγράψετε τη συζήτηση από το λογαριασμό σας Google. Αν διαγράψετε τη συζήτηση κατά λάθος, μπορείτε να πιέσετε Αναίρεση στην κίτρινη γραμμή που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης για να αναιρέσετε τη διαγραφή της. Πιέστε Παλαιότερη για να δείτε την προηγούμενη συζήτηση στα Εισερχόμενα. Πατήστε ΜΕΝΟΥ για να δείτε περισσότερες επιλογές. Απάντηση ή προώθηση μηνύματος Στη συνομιλία μηνυμάτων, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να τερματίσετε τη συζήτηση. Πατήστε Απάντηση, Απάντηση σε όλες, ή Προώθηση. Κάντε κάτι από τα εξής: Αν επιλέξατε Απάντηση ή Απάντηση σε όλες, πληκτρολογήστε το απαντητικό σας μήνυμα. Αν επιλέξατε Προώθηση, καθορίστε τους παραλήπτες του μηνύματος. 4. Πιέστε Αποστολή. Σίγαση συζήτησης Αν συμμετέχετε σε μία μακροσκελή συζήτηση μέσω μηνυμάτων που δεν είναι σχετική, μπορείτε να εκτελέσετε σίγαση της συζήτησης για να διατηρήσετε όλες τις μελλοντικές προσθήκες εκτός των Εισερχομένων σας. Ενώ προβάλλετε το νήμα μηνύματος, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Περισσότερα > Σίγαση. Αναφορά μιας συζήτησης ως ανεπιθύμητης Η διαδικτυακή υπηρεσία Gmail καταβάλλει επίπονες προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί η λήψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων από τα Εισερχόμενα (ανεπιθύμητη και ενοχλητική αλληλογραφία). Ωστόσο, όταν περάσουν ανεπιθύμητα μηνύματα, μπορείτε να βελτιώσετε την υπηρεσία αναφέροντας τη συζήτηση ως ανεπιθύμητο μήνυμα. Ενώ προβάλλετε το νήμα μηνύματος, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Περισσότερα > Αναφορά ανεπιθύμητου.

101 101 Αποστολή μηνύματος Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Gmail. Στα Εισερχόμενα, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πατήστε Σύνθεση. Καταχωρήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραλήπτη του μηνύματος στο πεδίο Προς. Αν αποστέλλετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάφορους παραλήπτες, διαχωρίστε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κόμμα. Μπορείτε να προσθέσετε όσους παραλήπτες μηνύματος θέλετε. Καθώς πληκτρολογείτε διευθύνσεις , εμφανίζονται τυχόν διευθύνσεις που ταιριάζουν με αυτές στη λίστα επαφών σας. Επιλέξτε κάποια από αυτές για να εισαχθεί απευθείας. Αν θέλετε να αποστείλετε κοινοποίηση (Cc) ή ιδιαίτερη κοινοποίηση (Bcc) του σε άλλους παραλήπτες, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Προσθήκη Κοιν./Ιδιαίτ. κοιν. 4. Καταχωρήστε το θέμα και έπειτα συνθέστε το μήνυμά σας. 5. Αν θέλετε να επισυνάψετε μια φωτογραφία, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Επισύναψη. Μεταβείτε στη φωτογραφία που θέλετε να επισυνάψετε και επιλέξτε την Παραλήπτης. 2 Θέμα. 3 Συνημμένο. 4 Πληκτρολογήστε το μήνυμά σας εδώ. 5 Πιέστε για αφαίρεση του συνημμένου. 5. Αφού συνθέσετε το μήνυμά σας, πιέστε Αποστολή. Κατά τη σύνθεση του μηνύματος πιέστε Αποθήκευση ως πρόχειρο ή πατήστε το κουμπί ΠΙΣΩ για να το αποθηκεύσετε ως πρόχειρο. Για προβολή των πρόχειρων μηνυμάτων σας , στα Εισερχόμενα, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Προβολή ετικετών > Πρόχειρα. Προσθήκη υπογραφής στα μηνύματά σας Μπορείτε να προσθέσετε μια υπογραφή στα μηνύματα που στέλνετε. Στα Εισερχόμενα πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Υπογραφή. Καταχωρήστε την υπογραφή σας στο πλαίσιο κειμένου, και μετά πατήστε OK. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπογραφή που αποτελείται από πολλές γραμμές κειμένου. Στο τέλος κάθε γραμμής, πατήστε στο πληκτρολόγιο στην οθόνη για να δημιουργήσετε μια νέα γραμμή.

102 102 Προβολή απεσταλμένων μηνυμάτων Στα Εισερχόμενα, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πατήστε Προβολή ετικετών > Απεσταλμένα. Διαχείριση συζητήσεων και μηνυμάτων Αναζήτηση μηνυμάτων Μπορείτε να αναζητήσετε μηνύματα που περιέχουν μία ή περισσότερες λέξεις στο περιεχόμενο, τη διεύθυνση, το θέμα, την ετικέτα τους κ.ο.κ. Όταν αναζητάτε μηνύματα, συμπεριλαμβάνονται όλα τα μηνύματα στο λογαριασμό σας Gmail στο Web (εκτός από αυτά με την ένδειξη Διεγραμμένα ή Ανεπιθύμητα), και όχι μόνον αυτά που έχετε συγχρονίσει στο τηλέφωνό σας. Στα Εισερχόμενα πατήστε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Πληκτρολογήστε την ή τις λέξεις που αναζητάτε. Πιέστε ή πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο οθόνης. Ανοίγει μια λίστα συζητήσεων όπου εμφανίζονται όλες οι συζητήσεις με μηνύματα που περιέχουν τις λέξεις που αναζητάτε. Οι λέξεις που αναζητάτε εμφανίζονται στη γραμμή τίτλου. Μπορείτε να επεξεργάζεστε τις συζητήσεις αυτής της λίστας όπως και τις συζητήσεις στα Εισερχόμενα ή οποιαδήποτε άλλη λίστα συζητήσεων. Επισήμανση μηνύματος με αστερίσκο Μπορείτε να επισημάνετε με αστερίσκο κάποιο σημαντικό μήνυμα, έτσι ώστε να μπορείτε να το ξαναβρείτε εύκολα. Οι συζητήσεις με μηνύματα που φέρουν αστερίσκο εμφανίζονται με έναν αστερίσκο στα Εισερχόμενα και άλλες λίστες συζητήσεων. Για να προβάλετε μόνο συζητήσεις με μηνύματα που φέρουν αστερίσκο, ανατρέξτε στην ενότητα Προβολή συζητήσεων κατά ετικέτα στο παρόν κεφάλαιο. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: Ενώ διαβάζετε ένα μήνυμα, αγγίξτε τον αριστερίσκο στην επικεφαλίδα του. Κατά την προβολή μιας συζήτησης, αγγίξτε τον αστερίσκο της για να επισημάνετε με αστερίσκο το πιο πρόσφατο μήνυμα της συζήτησης. Για να καταργήσετε την επισήμανση ενός μηνύματος με αστερίσκο, αγγίξτε ξανά τον αστερίσκο. Μπορείτε, επίσης, να αγγίξετε κάποιον αστερίσκο σε μια λίστα συζητήσεων για να καταργήσετε την επισήμανση όλων των μηνυμάτων της συζήτησης με αστερίσκο. Επισήμανση συζήτησης με ετικέτα Μπορείτε να οργανώσετε τις συζητήσεις επισημαίνοντάς τες με ετικέτες. Το Gmail έχει πολλές προκαθορισμένες ετικέτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, και μπορείτε επίσης να προσθέσετε τις δικές σας ετικέτες χρησιμοποιώντας το Gmail στο Web. Ενώ βλέπετε τα μηνύματα σε μια συζήτηση, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά αγγίξτε Αλλαγή ετικετών. Επιλέξτε τις ετικέτες που θέλετε να αντιστοιχίσετε στη συζήτηση και πιέστε ΟΚ. Προβολή συζητήσεων κατά ετικέτα Μπορείτε να προβάλετε μια λίστα με τις συζητήσεις που έχουν την ίδια ετικέτα. Ενώ βλέπετε τα Εισερχόμενα ή άλλη λίστα συζητήσεων, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά αγγίξτε Προβολή ετικετών. Αγγίξτε μια ετικέτα για να προβληθεί μια λίστα συζητήσεων με αυτήν την ετικέτα. Η λίστα συζητήσεων μοιάζει με τα Εισερχόμενα, ωστόσο η ένδειξη Εισερχόμενα στη γραμμή τίτλου έχει αντικατασταθεί με την ετικέτα. Μπορείτε να επεξεργάζεστε τις λίστες συζητήσεων με ετικέτες όπως και τα Εισερχόμενα.

103 103 Αλλαγή ρυθμίσεων συγχρονισμού Gmail Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Gmail. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Ρυθμίσεις > Ετικέτες. Για να ορίσετε τον αριθμό ημερών προς συγχρονισμό, πιέστε Αριθμός ημερών προς συγχρονισμό. 4. Για να ορίσετε το συγχρονισμό για μια συγκεκριμένη ετικέτα, πιέστε την ετικέτα. Μπορείτε να επιλέξετε να συγχρονίζεται ο προεπιλεγμένος αριθμός ημερών ή να συγχρονίζονται όλα ή κανένα από τα μηνύματα της ετικέτας. Επεξεργασία συζητήσεων σε παρτίδες Μπορείτε να αρχειοθετήσετε, να επισημάνετε με ετικέτα, να διαγράψετε ή να εκτελέσετε άλλες ενέργειες σε μια παρτίδα συζητήσεων με μία ενέργεια, στα Εισερχόμενα ή σε άλλη λίστα συζητήσεων με ετικέτα. Στα Εισερχόμενα ή σε άλλη λίστα συζητήσεων, επιλέξτε τα πλαίσια ελέγχου για τις συζητήσεις που θέλετε να επεξεργαστείτε ως παρτίδα. Όταν επιλέξετε κάποιο πλαίσιο ελέγχου, τα κουμπιά Αρχειοθέτηση, Ετικέτες και Διαγραφή εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης. Πιέστε το κουμπί Αρχειοθέτηση, Ετικέτες ή Διαγραφή για να εκτελέσετε μία από εκείνες τις ενέργειες στην παρτίδα συζητήσεων ή πατήστε ΜΕΝΟΥ για περισσότερες επιλογές. Αλλαγή ρυθμίσεων Gmail Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Gmail. Στα Εισερχόμενα, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πατήστε Ρυθμίσεις. Καθορίστε μια από τις παρακάτω επιλογές: Υπογραφή. Πιέστε για να καταχωρίσετε μια υπογραφή που τοποθετείται στο τέλος των σας. Επιβεβαίωση διαγραφής. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου για να εμφανιστεί ένα πλαίσιο επιβεβαίωσης όταν διαγράφετε μια συζήτηση. Ενέργειες παρτίδας. Αν επιλεγεί, προσθέτει ένα πλαίσιο ελέγχου στα αριστερά κάθε συζήτησης, έτσι ώστε να μπορείτε να την προσθέσετε σε μια παρτίδα. Ανατρέξτε στην ενότητα Επεξεργασία συζητήσεων σε παρτίδες πιο πάνω. Απαλοιφή ιστορικού αναζήτησης. Αφαιρεί τις αναζητήσεις που εκτελέσατε. Ετικέτες. Πιέστε για να επιλέξετε τον αριθμό των ημερών και τις ετικέτες Gmail προς συγχρονισμό.

104 104 Ειδοποιήσεις . Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου για να εμφανιστεί ένα εικονίδιο ειδοποίησης στη γραμμή κατάστασης όταν λαμβάνετε νέο . Πιέστε Επιλογή ήχου κλήσης αν θέλετε να αναπαράγει το τηλέφωνό σας έναν ήχο ειδοποίησης όταν λαμβάνει νέο μήνυμα . Στο μενού ήχου κουδουνίσματος, επιλέξτε έναν συγκεκριμένο ήχο κουδουνίσματος για νέα μηνύματα . Ο ήχος κουδουνίσματος ηχεί για λίγο όταν επιλεγεί. Αν δεν θέλετε να ηχεί ο ήχος κουδουνίσματος όταν λαμβάνετε νέο μήνυμα , πατήστε Σίγαση. Για να επιβεβαιώσετε την επιλογή του ήχου ειδοποίησης, πιέστε OK. Επιλέξτε Δόνηση αν θέλετε το τηλέφωνό σας να δονείται όταν λαμβάνετε νέο μήνυμα .

105 105 Η εφαρμογή σας επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε από την υπηρεσία webmail ή άλλους λογαριασμούς με τη χρήση POP3 ή IMAP. Επίσης, σας επιτρέπει να αποκτάτε πρόσβαση στην υπηρεσία Exchange ActiveSync και λοιπές λειτουργίες του τηλεφώνου σας. Για πληροφορίες σχετικά με αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα Exchange ActiveSync στο παρόν κεφάλαιο. Προσθήκη λογαριασμού POP3/IMAP Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα: > . Αν είναι η πρώτη φορά που προσθέτετε ένα λογαριασμό στην εφαρμογή , πιέστε Άλλο (POP3/IMAP) στην οθόνη Επιλογή παροχέα . Αν έχετε ήδη προσθέσει ένα λογαριασμό στην εφαρμογή , πιέστε στην επάνω δεξιά γωνία και μετά πιέστε Δημιουργία λογαριασμού. Αν εμφανιστεί η οθόνη Επιλογή παροχέα , πιέστε Άλλο (POP3/IMAP). Καταχωρίστε τη Διεύθυνση και τον Κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό και μετά πιέστε Επόμενο. Αν ο τύπος λογαριασμού που θέλετε να δημιουργήσετε δεν είναι στη βάση δεδομένων του τηλεφώνου, θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε περισσότερες λεπτομέρειες. 4. Καταχωρίστε το Όνομα λογαριασμού και Το όνομά σας και μετά πιέστε Τέλος ρύθμισης. Προβολή εισερχομένων Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > . Πιέστε μια καρτέλα στο κάτω μέρος της οθόνης για να φιλτράρετε τα εισερχόμενα Πιέστε για να δείτε ένα διαφορετικό λογαριασμό ή για να προσθέσετε ένα νέο λογαριασμό . 2 Καρτέλες φιλτραρίσματος. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Καρτέλες φιλτραρίσματος εισερχομένων. 3 Επισημαίνεται (μόνο Exchange ActiveSync) 4 Πρόσκληση συνάντησης (Exchange ActiveSync μόνο) 5 Αριθμός μη αναγνωσμένων μηνυμάτων .

106 106 Καρτέλες φιλτραρίσματος εισερχομένων Ελήφθη Εμφανίζει τα μηνύματα ως μεμονωμένα στοιχεία. Συζητήσεις Εμφανίζει μηνύματα ως συζητήσεις ομαδοποιημένες ανάλογα με τη γραμμή του θέματος. Επιλέξτε ένα θέμα στη λίστα για να εμφανιστούν τα μηνύματα σε μια συζήτηση. Ομάδα VIP Εμφανίζει μηνύματα από επαφές της ομάδας σας VIP. Για να προσθέσετε επαφές στην ομάδα VIP από αυτήν την καρτέλα, πιέστε Προσθήκη επαφής σε ομάδα, επιλέξτε τις επαφές που θέλετε να προσθέσετε και μετά πιέστε Αποθήκευση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ομάδες επαφών, ανατρέξτε στην ενότητα Ομάδες επαφών στο κεφάλαιο Πρόσωπα. Μη αναγνωσμένο Εμφανίζει μη αναγνωσμένα μηνύματα. Επισημαίνεται (μόνο Exchange ActiveSync) Εμφανίζει όλα τα μηνύματα με επισήμανση σημαίας. Προσκλήσεις συναντήσεων (μόνο Exchange ActiveSync) Εμφανίζει προσκλήσεις συναντήσεων που δεν έχετε ακόμα αποδεχθεί ούτε απορρίψει. Συνημμένα Εμφανίζει όλα τα μηνύματα που έχουν συνημμένα. Ανανέωση λογαριασμού Ανεξάρτητα από τις επιλεγμένες ρυθμίσεις αυτόματου συγχρονισμού, μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε χειροκίνητα τα αποσταλμένα και ληφθέντα σας ανά πάσα στιγμή. Όντας στο λογαριασμό που θέλετε να συγχρονίσετε, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ανανέωση. Ταξινόμηση μηνυμάτων Στα Εισερχόμενα του λογαριασμού πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Ταξινόμηση. Επιλέξτε ταξινόμηση των μηνυμάτων κατά ημερομηνία λήψης, προτεραιότητα, θέμα, αποστολέα ή μέγεθος. Διαγραφή μηνύματος Στα Εισερχόμενα του λογαριασμού πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα που θέλετε να διαγράψετε. Στο μενού επιλογών πιέστε Διαγραφή. Διαγραφή πολλών μηνυμάτων Στα Εισερχόμενα του λογαριασμού πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Διαγραφή. Επιλέξτε τα μηνύματα που θέλετε να διαγράψετε και μετά πιέστε Διαγραφή.

107 107 Exchange ActiveSync Αν συγχρονίσετε το τηλέφωνό σας με το λογαριασμό Exchange ActiveSync της εργασίας σας, μπορείτε να διαβάσετε, να διαχειριστείτε και να στέλνετε όπως και με ένα λογαριασμό POP3/IMAP. Ωστόσο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και σε ορισμένες πανίσχυρες λειτουργίες Exchange. Για πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία ενός λογαριασμού Exchange ActiveSync, ανατρέξτε στην ενότητα Συγχρονισμός με λογαριασμό Microsoft Exchange ActiveSync στο κεφάλαιο Λογαριασμοί και συγχρονισμός. Ρύθμιση κατάστασης Εκτός γραφείου Μπορείτε να ρυθμίσετε την κατάσταση Εκτός γραφείου και το μήνυμα αυτόματης απάντησης απευθείας από το τηλέφωνό σας. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Εναλλαγή στον λογαριασμό Exchange ActiveSync. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε Περισσότερα > Εκτός γραφείου. Πιέστε το πεδίο πιο κάτω Προς το παρόν είμαι και μετά επιλέξτε Εκτός γραφείου. Ορίστε τις ημερομηνίες και τις ώρες που θα βρίσκεστε εκτός γραφείου. Πληκτρολογήστε το μήνυμα αυτόματης απάντησης. Πιέστε Αποθήκευση. Αποστολή αιτήματος συνάντησης Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Εναλλαγή στον λογαριασμό Exchange ActiveSync. Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Περισσότερα > Νέα πρόσκληση συνάντησης. Καταχωρίστε τις λεπτομέρειες της συνάντησης και μετά πιέστε Αποστολή. Καθορισμός προτεραιότητας για ένα μήνυμα Μπορείτε να ορίσετε την προτεραιότητα για ένα μήνυμα που στέλνετε με το λογαριασμό σας Exchange ActiveSync. Κατά τη σύνθεση του μηνύματος πατήστε ΜΕΝΟΥ. Πιέστε Προτεραιότητα. Επιλέξτε την προτεραιότητα για το μήνυμα. Αν επιλέξατε Υψηλή ή Χαμηλή προτεραιότητα, η προτεραιότητα εμφανίζεται κάτω από τη γραμμή του θέματος του μηνύματος.

108 108 Σύνθεση και αποστολή μηνύματος Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > . Στα Εισερχόμενα του λογαριασμού , πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Σύνθεση. Συμπληρώστε έναν ή περισσότερους παραλήπτες. Μπορείτε να: Καταχωρίσετε διευθύνσεις απευθείας στο πεδίο Προς. Αν στέλνετε το μήνυμα σε διάφορους παραλήπτες, διαχωρίστε τις διευθύνσεις με κόμμα. Καθώς πληκτρολογείτε διευθύνσεις , εμφανίζονται τυχόν διευθύνσεις που ταιριάζουν με αυτές στη λίστα επαφών σας. Επιλέξτε κάποια από αυτές για να εισαχθεί απευθείας. Πιέστε το εικονίδιο και μετά επιλέξτε τις επαφές στις οποίες θέλετε να στείλετε το μήνυμα. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε ομάδες επαφών ως παραλήπτες ή να προσθέσετε επαφές από τον κατάλογο της εταιρείας, αν έχετε δημιουργήσει λογαριασμό Exchange ActiveSync στο τηλέφωνό σας. Αφότου επιλέξετε όλους τους παραλήπτες του μηνύματος, πιέστε Τέλος. Αν θέλετε να αποστείλετε κοινοποίηση (Cc) ή ιδιαίτερη κοινοποίηση (Bcc) του σε άλλους παραλήπτες, πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Εμφάνιση Κοιν./Ιδιαίτ. κοιν. 4. Καταχωρήστε το θέμα και έπειτα συνθέστε το μήνυμά σας. 5. Για να προσθέσετε ένα συνημμένο, πατήστε ΜΕΝΟΥ και πιέστε Προσθήκη συνημμένου, και επιλέξτε κάτι από τα παρακάτω: Εικόνα. Επιλέξτε Κάμερα για να τραβήξετε μια φωτογραφία και να την επισυνάψετε ή Εικόνες για να επισυνάψετε μια φωτογραφία από την κάρτα αποθήκευσης που διαθέτετε. Βίντεο. Επιλέξτε Εγγρ. Βίντεο για να τραβήξετε ένα βίντεο και να το επισυνάψετε ή Βίντεο για να επισυνάψετε ένα βίντεο από την κάρτα αποθήκευσης που διαθέτετε. Ήχος. Επιλέξτε Εγγρ. Φωνής για να δημιουργήσετε μια ηχογράφηση και να την επισυνάψετε ή Μουσική & ήχοι για να επισυνάψετε ένα αρχείο μουσικής ή μια ηχογράφηση από την κάρτα αποθήκευσης που διαθέτετε. Τοποθεσία. Μπορείτε να επισυνάψετε πληροφορίες τοποθεσίας. Στείλτε την τρέχουσα τοποθεσία σας (το GPS πρέπει να είναι ενεργοποιημένο), μια τοποθεσία που είναι αποθηκευμένη στο Footprints ή μια τοποθεσία που επιλέγετε στο χάρτη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GPS, τους χάρτες και το Footprints, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Χάρτες και τοποθεσία. Έγγραφο. Επισυνάψτε ένα αρχείο PDF ή ένα έγγραφο Office, π.χ. ένα αρχείο κειμένου ή ένα υπολογιστικό φύλλο. 6. Πιέστε Αποστολή για άμεση αποστολή του μηνύματος ή Αποθήκευση ως πρόχειρο, αν θέλετε να στείλετε αργότερα. Για να ανοίξετε ένα πρόχειρο , στα Εισερχόμενα του λογαριασμού , πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Φάκελοι > Πρόχειρα. Προβολή και απάντηση σε μήνυμα Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > . Στο γραμματοκιβώτιο εισερχομένων του λογαριασμού σας , πατήστε το μήνυμα που θέλετε να προβληθεί. Πιέστε Απάντηση ή Απάντηση σε όλα για να απαντήσετε στο .

109 109 Για λογαριασμό Exchange ActiveSync, μπορείτε να επισημάνετε ένα μήνυμα . Για να επισημάνετε ένα μήνυμα κατά την προβολή του μηνύματος , πιέστε τη λευκή σημαία στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Η σημαία γίνεται κόκκινη όταν επισημαίνετε το μήνυμα. Μπορείτε να αντιγράψετε, να αναζητήσετε, να μεταφράσετε ή να μοιραστείτε κείμενο από ένα μήνυμα e- mail. Για λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα Αντιγραφή κειμένου, αναζήτηση πληροφοριών και κοινή χρήση στο κεφάλαιο Internet. Επεξεργασία ρυθμίσεων λογαριασμού Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > Εναλλαγή στον λογαριασμό που θέλετε να επεξεργαστείτε. Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Περισσότερα > Ρυθμίσεις. Επιλέξτε από τις εξής ρυθμίσεις: Ρυθμίσεις λογαριασμού Αλλάξτε τις ρυθμίσεις λογαριασμού όπως το όνομα, η διεύθυνση , ο κωδικός πρόσβασης και η περιγραφή. Γενικές ρυθμίσεις Ορίστε το μέγεθος της γραμματοσειράς κατά την ανάγνωση μηνυμάτων , ενεργοποιήστε, απενεργοποιήστε ή ορίστε την υπογραφή, ορίστε το λογαριασμό ως προεπιλεγμένο λογαριασμό e- mail και ορίστε τη θέση αποθήκευσης των συνημμένων στα . Αποστολή & λήψη Καθορίστε το μέγιστο όριο μεγέθους αρχείου κατά τη λήψη και τη συχνότητα ελέγχου για νέα μηνύματα και για πόσα θα γίνεται ο έλεγχος. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε τα μηνύματα που αποστέλλετε να κοινοποιούνται ιδιαιτέρως και σε σας. Ρυθμίσεις ειδοποίησης Καθορισμός ρυθμίσεων ειδοποίησης . Διαγραφή λογαριασμού Πατήστε για διαγραφή του λογαριασμού Πατήστε ΠΙΣΩ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Διαγραφή λογαριασμού Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και μετά πιέστε > . Εναλλαγή στον λογαριασμό που θέλετε να διαγράψετε. Πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Περισσότερα > Ρυθμίσεις > Διαγραφή λογαριασμού. Προσθήκη του στοιχείου ελέγχου παραθύρου Mail Προσθέστε το στοιχείου ελέγχου παραθύρου Mail για να μπορέσετε να δείτε τα μηνύματα σας POP3/IMAP ή Exchange ActiveSync στην αρχική οθόνη. Για να μάθετε πώς να προσθέτετε γραφικά στοιχεία, ανατρέξτε στην ενότητα Προσθήκη γραφικού στοιχείου στην Αρχική οθόνη σας στο κεφάλαιο Προσαρμογή.

110 Ημερολόγιο Πληροφορίες για το Ημερολόγιο Χρησιμοποιήστε το Ημερολόγιο του τηλεφώνου σας για τη δημιουργία και τη διαχείριση των συμβάντων, των συσκέψεων και των συναντήσεών σας. Μπορείτε, επίσης, να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να παραμένει συγχρονισμένο με τους εξής τύπους ημερολογίων: Από το τηλέφωνό σας συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Google για να μπορέσετε να συγχρονίσετε online το Ημερολόγιο του τηλεφώνου σας με το Ημερολόγιο Google. Αν δεν έχετε συνδεθεί ακόμα στο λογαριασμό σας Google, ανατρέξτε στο κεφάλαιο Λογαριασμοί και συγχρονισμός για να ανακαλύψετε πώς θα συνδεθείτε. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά Ημερολόγια Google μόνο στην εφαρμογή Ημερολόγιο Google στο Web. Αφού τα δημιουργήσετε στην εφαρμογή Ημερολόγιο Google στο Web, θα μπορείτε να τα βλέπετε στην εφαρμογή Ημερολόγιο του τηλεφώνου σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία και τη διαχείριση πολλών Ημερολογίων Google, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Google στη διεύθυνση URL: Αν χρησιμοποιείτε το Outlook της Microsoft στον υπολογιστή σας, μπορείτε να ρυθμίσετε το HTC Sync στον υπολογιστή σας για συγχρονισμό του Ημερολογίου του Outlook με το Ημερολόγιο του τηλεφώνου σας. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ενότητα Χρήση του HTC Sync. Αν έχετε λογαριασμό Microsoft Exchange ActiveSync και τον έχετε προσθέσει στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να συγχρονίσετε το Ημερολόγιο του τηλεφώνου σας με τα συμβάντα ημερολογίου Exchange ActiveSync. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στα κεφάλαια και Λογαριασμοί και συγχρονισμός. Δημιουργία συμβάντος ημερολογίου Μπορείτε να δημιουργήσετε συμβάντα που θα εμφανίζονται μόνο στο τηλέφωνό σας καθώς και συμβάντα που θα συγχρονίζονται με το Ημερολόγιο Google, το Ημερολόγιο Outlook του υπολογιστή σας ή το ημερολόγιο Exchange ActiveSync. Πατήστε ΑΡΧΙΚΗ, μετά πιέστε και μετά πιέστε Ημερολόγιο. Σε οιαδήποτε προβολή Ημερολογίου πατήστε ΜΕΝΟΥ και μετά πιέστε Νέο συμβάν. Όταν βρίσκεστε στη Μηνιαία προβολή ή την προβολή Ατζέντα, μπορείτε επίσης να πιέσετε στην οθόνη για να δημιουργήσετε ένα νέο συμβάν. κάτω δεξιά Αν έχετε περισσότερα από ένα ημερολόγια, επιλέξτε ένα ημερολόγιο στο οποίο θα προσθέσετε το συμβάν: Επιλέξτε Το ημερολόγιό μου, για να δημιουργήσετε ένα συμβάν που θα εμφανίζεται μόνο στο τηλέφωνό σας. Επιλέξτε το λογαριασμό σας Google για να δημιουργήσετε ένα συμβάν στο Ημερολόγιο Google. Αν έχετε πολλά Ημερολόγια Google στο Web, επιλέξτε αυτό στο οποίο θα προσθέσετε το συμβάν σας. Επιλέξτε Συγχρονισμός PC για να δημιουργήσετε ένα συμβάν στο Ημερολόγιο Outlook για συγχρονισμό με τον υπολογιστή σας. Επιλέξτε Exchange για να δημιουργήσετε ένα συμβάν ημερολογίου Exchange ActiveSync. 4. Καταχωρίστε ένα όνομα για το συμβάν.

111 Ημερολόγιο Για να ορίσετε την ημερομηνία και την ώρα του συμβάντος, κάντε κάτι από τα εξής: Α&nu