Πολυχώρος Τέχνης Ρούδι, Χωριό Άλωνα Τ.Θ , 1621 Λευκωσία Τηλ ,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πολυχώρος Τέχνης Ρούδι, Χωριό Άλωνα Τ.Θ. 29089, 1621 Λευκωσία Τηλ 99446667, 99689150 www.alonacyprus.com"

Transcript

1 CONSULTANTS LTD Πολυχώρος Τέχνης Ρούδι, Χωριό Άλωνα Τ.Θ , 1621 Λευκωσία Τηλ , Έργο της MJSC Property Holdings Ltd Χορηγοί: Χορηγός Επικοινωνίας:

2

3

4 Ρούδι - Πολυχώρος Τέχνης Ο Πολυχώρος Τέχνης Ρούδι μέσα στα πλαίσια στήριξης και προβολής έργων πολιτισμού στο χωριό Άλωνα με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενεί την δουλειά 5 σημαντικών καλιτεχνών Ανδρέα Νικολάου, Άτι Ατασσί, Umit Inatci, John Guevherian, Φώτου Δημητρίου.. Ο Πολυχώρος Τέχνης Ρούδι προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην έκθεση αυτή την οποία χαρακτηρίζει η πολυπολιτισμικότητα καθώς οι καλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος είναι Κύπριοι και ξένοι που ζουν και εργάζονται στη Κύπρο. Ο κάθε πολιτισμός έχει το χώρο του, αλλά ο χώρος αυτός είναι ανοιχτός προς τον άλλον. Αυτό είναι προϋπόθεση για την επιβίωση του κάθε πολιτισμού. Η υποδοχή του καινούριου είναι πρόοδος. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα από την παγκοσμιοποίηση και την πολυπολιτισμική κοινωνία. Αντίθετα, έχεις να μάθεις πολλά και να ωφεληθείς από τις εμπειρίες των άλλων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μόνη μοιρασιά που κάνει πλουσιότερους αυτούς που μοιράζονται, είναι η μοιρασιά των πολιτισμικών αγαθών. Το άνοιγμα νέων οριζόντων ήταν και είναι πολιτισμικό αίτημα! Η διευρυμένη κοινωνία είτε ως ιδεολογία είτε ως τρόπος ζωής, είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο. Η διαπολιτισμική αγωγή είναι μια ανάγκη της εποχής μας, κατά την οποία έθνη και πολιτισμοί βρίσκονται σε μια διαδικασία αλληλοπροσέγγισης και έχει καταστεί πλέον αυτονόητη η διεθνοποίηση της πολιτικής, της οικονομίας και των δυνατοτήτων επικοινωνίας. Και τι καλύτερο από την επικοινωνία μέσω του πολιτισμού και της τέχνης.

5 Ο Ανδρέας Νικολάου γεννήθηκε στη Λευκωσία το Σπούδασε στην Ακαδημία του Μονάχου και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, απ όπου αποφοίτησε με άριστα το Πραγματοποίησε 28 ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία στην Κύπρο, Έλλαδα, Λονδίνο, Μόναχο, Βερολίνο, Ρώμη, Άμστερταμ και Λωζάνη. Α ν δ ρ έ α ς Ν ι κ ο λ ά ο υ Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις όπως στην Eθνική Πινακοθήκη - Αθήνα, Biennale - Τορίνο - Ελσίνκι - Βαρκελώνη, Maastricht/Vals, Pan-Amsterdam, Realisme 05 - Άμστερταμ, Art Kalsruche 05, Πινακοθήκη Μοσχανδρέου - Μεσολόγγι, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Θεσσαλονίκη. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Ρώμη παρουσίασε το 2003 αναδρομική έκθεση της δουλειάς του και το Μουσείο Πιερίδη στη Λαρνακα παρουσίασε το 2005 την έκθεση με θέμα Το Πορτραίτο του Μυνώταυρου. Στα πλαίσια Πάτρα πολιτιστική πρωτεύουσα οργανώθηκε ατομική του έκθεση το Το 2008 στη Αθήνα τιμήθηκε με το βραβείο των Δέκα - Γραμμάτων και Τεχνών - για την προσφορά του στη ζωγραφική. Εργα του βρίσκονται σε Μουσεία, Πινακοθήκες και σημαντικές ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο, Έλλαδα και το εξωτερικό.

6

7 Ά τ ι Α τ α σ σ ί Ο Άτι Ατασσί γεννήθηκε στην Συρία το Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών στη Δαμασκό απ όπου αποφοίτησε με άριστα. Η Κύπρος έγινε το καινούργιο του σπίτι από το Πραγματοποίησε 5 ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί στην Λευκωσία και Δαμασκό. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις όπως στo Σκαλί Αγλαντζιάς για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, στο Δημαρχείο Βουδαπέστης, Ουγγαρία με Άραβες καλιτέχνες, στο Space Studios ετήσια καλιτεχνική έκθεση, ανοιχτά εργαστήρια εντός των τειχών Λευκωσίας, EKATE Ετήσιο γεγονός συμμετείχε σε εκθέσεις που διοργάνωσε ο Καλιτεχνικός Σύνδεσμος της Κύπρου, (πέρα από φραγμούς) στο Νικόλας στούντιο τέχνης. Το 2006 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό για τον σχεδιασμό και την δημιουργία έργου τέχνης στο καινούργιο κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Λευκωσία.

8

9 J o h n G u e v h e r i a n Ο John Guevherian γεννήθηκε στην Αιθιοπία το Ήρθε στην Κύπρο το Σπούδασε αρχιτεκτονική στο American University of Beirut- A.U.B. απ όπου αποφοίτησε με άριστα το Πραγματοποίησε 10 ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί στην Λευκωσία. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις όπως στο Πολιτιστικό Κέντρο Levon Shant τo 1989 Βηρυτός / Λίβανος, στη γκαλερί Αποκάλυψη το 1989 για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Αρμενίας, το 1995 Κύπριοι Αρχιτέκτονες & Μηχανικοί, το 2000 στη Βηρυτό ARTUELLE-Διεθνής Έκθεση, το 2002 Κύπριοι Καλιτέχνες της 3ης χιλιετηρίδας στην αίθουσα Μελίνας Μερκούρη, το 2003 στη γκαλερί Αποκάλυψη ομαδική έκθεση Έργων Τέχνης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκαλί Αγλαντζιάς - Παγκύπριος Σύνδεσμος Καλλιτεχνών, το 2005 έκθεση Κυπρίων - Αρμενίων καλιτεχνών στο Αρμενικό Κέντρο. Εργα του βρίσκονται σε Μουσεία, Πινακοθήκες και σημαντικές ιδιωτικές συλλογές στη Κύπρο, Ελλάδα και στο εξωτερικό.

10

11 U m i t I n a t c i O ζωγράφος, ποιητής και συγγραφέας Umit Inatci γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Pietro Vannucci στην Περούτζια Ιταλίας απ όπου αποφοίτησε με άριστα το Πραγματοποίησε 28 ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία στην Κύπρο, Ιταλία, Λονδίνο, Δανία, Βέλγιο, Ολλανδια, Τουρκία, Έλαβε μέρος σε 55 ομαδικές εκθέσεις όπως το Colori nel Mondo Διεθνής Έκθεση Έργων Τέχνης, Rocca Paolina, Περούτσια/Ιταλία, το A View of The New Κοινοπολιακό Ινστιτούτο, γκαλερί Today, Λονδίνο/Αγγλία και Προοπτική για το Μέλλον, Σπίτι της Κύπρου, Αθήνα/Ελλάδα, το st Sharjha Διεθνής Έκθεση Έργων Τέχνης, U.A.E., το Λευκωσία Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Λευκωσία/Κύπρος, το Fish Έκθεση Έργων Τέχνης, Πιερίδης, Κύπρος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξέλες/Βέλγιο, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Cosmopolis Θεσσαλονίκη/Έλλαδα, το Κωνσταντι - νούπολη Έκθεση Τέχνης, Κωνσταντινούπολη/Τουρκία, το Palazzo Medici Clarelli, Κύπριοι Καλλιτέχνες, Ρώμη/Ιταλία. Το 1981 τιμήθηκε για την ζωγραφική του με το βραβείο Preggio Cultural Festival στην πόλη Πρέτμο στην Ιταλία, το 1982 με το Adelmo Maribelli ακαδημαϊκό βραβείο στην πόλη Περούτσια, επίσης στην Ιταλία, το Gallenga Διεθνής Έκθεση Φωτογραφίας, 2ο Βραβείο, Περούτσια/Ιταλία, το Preggio Πολι - τιστικό Φεστιβάλ Ειδικό Βραβείο Ζωγραφικής, Πρέτσιο/Ιταλία, το st Sharjha Διεθνής Έκθεση Έργων Τέχνης, Χρυσό Μετάλλιο 1ο Βραβείο U.A.E., το Necati Ozkan Ίδρυμα, Βραβείο Τέχνης & Λογοτεχνίας, το T.Κυπριακό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Βραβείο Τέχνης & Λογοτεχνίας. Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία, Πινακοθήκες και σημαντικές ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο, Ελλάδα και το εξωτερικό.

12

13 Ο Φώτος Δημητρίου κατάγεται από την Αμμόχωστο. Σπούδασε στη Σχολή Τεχνών Εφαρμοσμένης Τέχνης στην Πράγα, κεραμική - πορσελάνη. Αποφοίτησε το 1983 παίρνοντας το τίτλο Ακαδημαϊκού Γλύπτη και το πρώτο βραβείο στο κλάδο του. Από το 1983 ζεί και εργάζεται στη Λάρνακα. Φ ώ τ ο ς Δ η μ η τ ρ ί ο υ Πραγματοποίησε 4 ατομικές εκθέσεις στη γκαλερί Αποκάλυψη, Λευκωσίας Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Αυστραλία, Βέλγιο, Γαλλία, Αίγυπτο και Μάλτα. Το 1995 τιμήθηκε με το Γ βραβείο και το 1999 με Α επαινο στην Πανελλήνια έκθεση κεραμικής, το 2000 συμμετείχε στη διεθνή Bienale κεραμικής Καϊρου, το 2001 συμμετείχε στη διεθνή Bienale design στο Σαίντ - Τεσιέν Γαλλίας Πρόσφατα έχει φιλοτεχνήσει τα αργυρά αγαλματίδια για το ΘΟΚ με τα οποία βραβεύτηκαν ηθοποιοί σκηνοθέτες κ.τ.λ. Ασχολείται με διάφορα υλικά όπως πορσελάνη, πηλό, γυαλί (Fusing glass), ξύλο, PVC, fiber glass.

14

15 "Να θεωρείτε την Οικουμένη πατρίδα σας, με κοινούς νόμους όπου θα κυβερνούν οι άριστοι ανεξάρτητα φυλής. Δεν χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και βάρβαρους. Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που τους γέννησε. Τους καταμερίζω με ένα μόνο κριτήριο, την αρετή! Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο (...). Από μέρους μου θεωρώ όλους ίσους, λευκούς και μελαψούς. Και θα ήθελα να μην είσθε μόνο υπήκοοι της Κοινοπολιτείας μου, αλλά μέτοχοι, όλοι συνέταιροι!" (Απόσπασμα από τον όρκο του Μ.Αλεξάνδρου στην Ώρη. Πλούταρχος, Βίοι Παράλληλοι, Κεφ. Μ.Αλέξανδρος).

16

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Χειμωνιάτικο Ταξίδι Φισκάρδο, λάδι σε καμβά, 18x24cm Ώχρα, λάδι σε χαρτόνι, 22x26,5cm 20 Δεκεμβρίου 29 Ιανουαρίου 2014 Αμοργός, λάδι σε καμβά, 24x30cm Νυχτερινό, λάδι σε χαρτόνι,

Διαβάστε περισσότερα

Κύπριοι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν για τον Ερυθρό Σταυρό

Κύπριοι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν για τον Ερυθρό Σταυρό Κύπριοι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν για τον Ερυθρό Σταυρό Alpha Gallery, Λευκωσία Ιούνιος 2012 Οργάνωση Υποστηρικτές Χορηγός Επικοινωνίας Χαιρετισμός Προέδρου Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού O εθελοντισμός και η

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Π Α Τ Ρ Α. 25 Φεβρουαρίου 22 Μαρτίου 2014. Ζευγάρι Με Φεγγάρι 1, Μεικτή τεχνική, 70x70εκ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Π Α Τ Ρ Α. 25 Φεβρουαρίου 22 Μαρτίου 2014. Ζευγάρι Με Φεγγάρι 1, Μεικτή τεχνική, 70x70εκ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Π Α Τ Ρ Α 25 Φεβρουαρίου 22 Μαρτίου 2014 Ζευγάρι Με Φεγγάρι 1, Μεικτή τεχνική, 70x70εκ. Γυναίκα Ανάμεσα Σε Δύο Άνδρες 1, Μεικτή τεχνική, 33,5x138εκ. Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ.

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ. ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2011 Επιμέλεια έκδοσης: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης Copyright: 2011 ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αγίας Σοφίας 38, 546

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ. ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Φ.Α.Α.Θ. ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΩΝ» RESCUE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2014 Επιμέλεια έκδοσης: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης Επιμέλεια έκθεσης:

Διαβάστε περισσότερα

1-7 Ιουλίου 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες. Θ ε ρ ι ν ό Σ χ ο λ ε ί ο. Π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ. Πολιτιστική Επιτροπή ΣΚΕ Πέρα Ορεινής

1-7 Ιουλίου 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες. Θ ε ρ ι ν ό Σ χ ο λ ε ί ο. Π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ. Πολιτιστική Επιτροπή ΣΚΕ Πέρα Ορεινής Πολιτιστική Επιτροπή ΣΚΕ Πέρα Ορεινής Θ ε ρ ι ν ό Σ χ ο λ ε ί ο Π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες 1-7 Ιουλίου 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πέρα Ορεινής ΧΟΡΗΓΟΙ: Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Ορεινής Πολιτιστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ Νίκος Σίσκος Ο Νίκος Σίσκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. ΣΠΟΥΔΕΣ : Το 2006 ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της ς, στο εργαστήριο των Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

1st. γλυπτικής. 1 Συµπόσιο. sculpture symposium ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ. of the municipality of ayia napa AΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ. ήµου Αγίας Νάπας

1st. γλυπτικής. 1 Συµπόσιο. sculpture symposium ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ. of the municipality of ayia napa AΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ. ήµου Αγίας Νάπας sculpture symposium 1st ο 1 Συµπόσιο γλυπτικής ήµου Αγίας Νάπας 23 Απριλίου 11 Μαΐου 2014 23 April 11 May 2014 of the municipality of ayia napa συµπόσιο 2014 γλυπτικής ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ AΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ γλυπτική

Διαβάστε περισσότερα

23 Ιουνίου 5 Ιουλίου 2014

23 Ιουνίου 5 Ιουλίου 2014 Πολιτιστική Επιτροπή ΣΚΕ Πέρα Ορεινής Θ ε ρ ι ν ό Σ χ ο λ ε ί ο Π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες 23 Ιουνίου 5 Ιουλίου 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πέρα Ορεινής ΧΟΡΗΓΟΙ: Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Ορεινής

Διαβάστε περισσότερα

Συντελεστές. ISBN: Copyright Έκδοσης ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε. Ιωάννου Ράλλη 21, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής Τηλ.: 2103306880, 2103610519, 2102855183

Συντελεστές. ISBN: Copyright Έκδοσης ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε. Ιωάννου Ράλλη 21, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής Τηλ.: 2103306880, 2103610519, 2102855183 Συντελεστές Έκθεση Γενικός Συντονισμός: Μιχάλης Δουλγερίδης, Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης Επιμέλεια έκθεσης: Νεκταρία Θεοδωροπούλου, Αθηνά Ρηγάτου Μουσική επένδυση έκθεσης: Κωνσταντίνος Βήτα Μεταφορά έργων:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΤΕΡΗ & ΣΥΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ

ΝΕΟΤΕΡΗ & ΣΥΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ΚΡΕΟΝΤΟΣ 12, ΓΡ. 101, 1077 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ KREONTOS 12, OFF. 101, 1077 NICOSIA, CYPRUS +357 22751325 www.alphazmart.com ALPHAZMART AUCTIONS ΝΕΟΤΕΡΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 19

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Παναγιώτης Τουρνικιώτης Επιστημονικός σύμβουλος της δράσης Ηώ Πάσχου Υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνών

Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Παναγιώτης Τουρνικιώτης Επιστημονικός σύμβουλος της δράσης Ηώ Πάσχου Υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνών Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Αρχιτέκτων μηχανικός, ΕΜΠ, Master Columbia University, New York. Διδακτορική Διατριβή, ΕΜΠ με θέμα τον συσχετισμό της ταυτότητας του κατοίκου με τον αναστοχαστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΑΦΙΞΕΩΝ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ. Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2009

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΑΦΙΞΕΩΝ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ. Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2009 ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΑΦΙΞΕΩΝ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2009 Καλλιτεχνική Εκθεση Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου ΕΡΓΑ ΖΩΗΣ... Η ΑΡΧΉ ΛΙΜΈΝΩΝ ΚΎΠΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ Έχει αποδειχθεί

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ LE TEMPS DES BOURGEOIS

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ LE TEMPS DES BOURGEOIS Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ LE TEMPS DES BOURGEOIS ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ζωγραφική / Γλυπτική / Μεικτές Τεχνικές / Εγκατάσταση 4 18 Ιουνίου 2014 Διοργάνωση: ART 10 GALLERY Κείμενο Επιμέλεια: Gm Touliatou Αθήνα 2014 Η έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 38 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 ISSN 1986-1338 ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ Τo όραμα που οδηγεί την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της παιδείας μας κατευθύνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία!

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 Οι Σωστές Επιλογές Σπουδών 6 Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Μία Άριστη Επιλογή 13 Γενικότερα Θέματα Σπουδών 14 Υποτροφίες 16 Διαμονή 17

Διαβάστε περισσότερα

35 Εικαστικοί εκθέτουν έργα τους με θέμα την Παγκόσμια Φτώχεια

35 Εικαστικοί εκθέτουν έργα τους με θέμα την Παγκόσμια Φτώχεια 35 Εικαστικοί εκθέτουν έργα τους με θέμα την Παγκόσμια Φτώχεια Απρίλιος 2010 ΑΒΑΓΙΑΝΟΥ ΡΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΪΒΑΖΟΓΛΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΝΟΥΣΗ ΡΕΝΑ ΑΝΤΩΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΛΟΥ ΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά:

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά: Οικιακή Οικονομία Παπαρδέλες με θαλασσινά Υλικά: Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά 320 γρ. παπαρδέλες 1 κιλό μύδια 300 γρ. γαρίδες 3 ντομάτες 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 4 αγγουράκια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ. Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΠΡΩΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ. Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΠΡΩΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2013 ΠΡΩΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ Δρ Νίκος Καλογεράς Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Η πρώτη υπηρεσία στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με αποκλειστική αρμοδιότητα τον πολιτισμό δημιουργήθηκε το 1965 με την ονομασία Μορφωτική Υπηρεσία, η οποία το 1992, μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΓΕΝΙΚΗ ή ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησής τους στην Τρίτη τάξη του Γυμνασίου, τα παιδιά, όσο

Διαβάστε περισσότερα

Αλίκη Αρναούτη Βασιλική Ασπιώτη Ειρήνη Βαζούκου Βασίλης Βασιλείου Βασίλης Βαφειάδης Κατερίνα Βλάχου

Αλίκη Αρναούτη Βασιλική Ασπιώτη Ειρήνη Βαζούκου Βασίλης Βασιλείου Βασίλης Βαφειάδης Κατερίνα Βλάχου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ 1. H Αλίκη Αρναούτη ζει κι εργάζεται ως εικαστικός καλλιτέχνης ανάµεσα στην Ελλάδα και την Ελβετία. Είναι αριστούχος του Τµήµατος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Αθηνών και κάτοχος

Διαβάστε περισσότερα

οι καλλιτέχνες ΒΑΛΑΚΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ Πύργος Τήνου 1944-Πύργος Τήνου 1982 ΑΛΕΞΙΟΥ Σώτος Καλαμπάκα 1937

οι καλλιτέχνες ΒΑΛΑΚΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ Πύργος Τήνου 1944-Πύργος Τήνου 1982 ΑΛΕΞΙΟΥ Σώτος Καλαμπάκα 1937 καλλιτεχνες:layout 1 10/2/2009 10:39 μ Page 1 οι καλλιτέχνες ΑΛΕΞΙΟΥ Σώτος Καλαμπάκα 1937 Γλύπτης και ζωγράφος.σπούδασε στην ΑΣΚΤ σκηνογραφία με τον Βασ. Βασιλειάδη και γλυπτική στο εργαστήριο του Γ. Παππά.

Διαβάστε περισσότερα

Συνθέσεις από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, Ποίηση και ζωγραφική κ ά. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνθέσεις από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, Ποίηση και ζωγραφική κ ά. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του ήµου Ρόδου, µε χαρά ανακοινώνει την ατοµική εικαστική έκθεση, του γνωστού «δικού µας» ζωγράφου Μάνου Αναστασιάδη, που θα φιλοξενήσει στην "Νέα Πτέρυγά" του,

Διαβάστε περισσότερα

Άλλα εργαστήρια: Χαρακτική (εργαστήριο Γ. Μήλιου), Φωτογραφία (εργαστήριο M. Μπαμπούση), Πολυμέσα ( εργαστήριο Γ. Σαντοριναίου).

Άλλα εργαστήρια: Χαρακτική (εργαστήριο Γ. Μήλιου), Φωτογραφία (εργαστήριο M. Μπαμπούση), Πολυμέσα ( εργαστήριο Γ. Σαντοριναίου). ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ O Δημήτρης Αναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο Β' Εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου. Αποφοίτησε με άριστα το 2006. Άλλα εργαστήρια:

Διαβάστε περισσότερα

Το χρώμα της βίας. Βασ. Γεωργίου 2-4 Μαρούσι 210 614 7002 212 100 250 www.unesco.gr e-mail: info@unesco.gr

Το χρώμα της βίας. Βασ. Γεωργίου 2-4 Μαρούσι 210 614 7002 212 100 250 www.unesco.gr e-mail: info@unesco.gr Το χρώμα της βίας Με τη συγχρηματοδότηση τησ Ελλάδασ και τησ Ευρωπαϊκήσ Ένωσησ Βασ. Γεωργίου 2-4 Μαρούσι 210 614 7002 212 100 250 www.unesco.gr e-mail: info@unesco.gr Το χρώμα της βίας Δεκέμβριος 2013

Διαβάστε περισσότερα

Για τον εκπαιδευτικό της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Για τον εκπαιδευτικό της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Για τον εκπαιδευτικό της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 1 Το έντυπο αυτό σχεδιάστηκε με σκοπό να βοηθήσει τον εκπαιδευτικό να προσεγγίσει κριτικά μαζί με τους μαθητές του την ατομική έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ. Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας 02. Χαιρετισμός Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας 03. Η Ταυτότητά μας 04

Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ. Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας 02. Χαιρετισμός Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας 03. Η Ταυτότητά μας 04 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ. Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας 02 Χαιρετισμός Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας 03 Η Ταυτότητά μας 04 Η Στρατηγική μας 05 Η Κοινωνική μας Διάσταση

Διαβάστε περισσότερα

kυπριακη ολυμπιακη επιτροπη τευχοσ: 2013/1 ISSN 1986-2458 (print) ISSN 1986-2466 (online)

kυπριακη ολυμπιακη επιτροπη τευχοσ: 2013/1 ISSN 1986-2458 (print) ISSN 1986-2466 (online) kυπριακη ολυμπιακη επιτροπη τευχοσ: ISSN 1986-2458 (print) ISSN 1986-2466 (online) ΜΠΡΑΣΟΦ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ Ε.Ο.Α.Κ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΤΕΡΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ Έλληνες και Κύπριοι Δημιουργοί

ΝΕΟΤΕΡΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ Έλληνες και Κύπριοι Δημιουργοί ΝΕΟΤΕΡΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ Έλληνες και Κύπριοι Δημιουργοί Λευκωσία, 3 Μαρτίου 2010 ΝΕΟΤΕΡΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ Έλληνες και Κύπριοι Δημιουργοί Λευκωσία, 3 Μαρτίου 2010 ΝΕΟΤΕΡΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ Έλληνες και

Διαβάστε περισσότερα