ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠ ΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠ ΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ)"

Transcript

1 ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠ ΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) Αγαπητοί Συνεργάτες, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ: Συγχρηματοδοτού μενα Προγράμματα. Σχέδιο Ενίσχυσυης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Σχέδιο Ενίσχυσης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Εργαστήρι με θέμα: «Επικοινωνία, Διαπολιτισμικότητα και Διαχείριση διαφορών στον Επαγγελματικό χώρο» Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ «Αρίστευση μέσα από την ορθή Διοίκηση Έργων» Εργαστήριο με θέμα: «Βελτίωση από τη διευθυντική ομάδα, με τη μέθοδο DMAIC» Εργαστήριο με θέμα: «Εργατική Νομοθεσία» Υπηρεσίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Είσαι άνεργος στα 45: Τώρα τι κάνεις;» Το ΚΕΣΕΑ συνεχίζει τη δράση του με καινούργιες και ενδιαφέρουσες προτάσεις. Αποστολή μας, η ανάπτυξη μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια, η συμβουλευτική και καθοδήγηση στα τρέχοντα Ευρωπαϊκά προγράμματα και σχέδια, οι υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και άλλα πολλά έχοντας πάντα ως άξονα την επαγγελματική ανάπτυξη και ενίσχυση των δεξιοτήτων και γνώσεων των πελατών μας. Κύρια θέματα που μας απασχολούν σε αυτό το τεύχος: o o o Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, έχει ήδη ανακοινώσει την 1η Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στα πλαίσια των Σχεδίων: Ενίσχυση της Γυναίκειας Επιχειρηματικότητας Ενίσχυση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας Σας υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζεται η καθοδήγηση και στήριξη νέων στην αναζήτηση επαγγελματικών ευκαιριών με τη διεξαγωγή εργαστηρίων EUROPASS. Φτιάξε το δικό σου βιογραφικό σημείωμα και ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλους υποψήφιους για την διεκδίκηση θέσεων εργασίας. Με την συμμετοχή σας αυτή εξασφαλίζεται και μια συμμετοχή στο διαγωνισμό για το μεγάλο μας δώρο, ένα φορητό υπολογιστή. Έγκαιρη και άμεση ενημέρωση μέσα από την ανανεωμένη και αναβαθμισμένη ιστοσελίδα μας καθώς και το εταιρικό μας προφίλ στο Facebook (Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης / ΚΕΣΕΑ). Και μη νομίζετε πως είναι μόνο αυτά. Ακολουθεί στις επόμενες σελίδες ένα δείγμα των δραστηριοτήτων μας. Διαβάστε μας και φυσικά για ότι χρειαστείτε, είμαστε στη διάθεση σας. Συνεχίζουμε τη δημιουργική χρονιά με όλους τους συνεργάτες και πελάτες μας. Η Ομάδα του ΚΕΣΕΑ.

2 Σελίδα 2 Ενημέρωση για Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, έχει ήδη ανακοινώσει την 1η Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στα πλαίσια του Σχεδίου Ενίσχυσης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας το οποίο περιλαμβάνεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα & Αειφόρος Ανάπτυξη» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. (Ε.Τ.Π.Α) και την Κυπριακή Δημοκρατία για την περίοδο Το Σχέδιο αποσκοπεί στην ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας των γυναικών (από 18 έως 55 ετών) που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά σε οποιανδήποτε οικονομική δραστηριότητα εξαιρουμένων αυτών που αναφέρονται στον Οδηγό του Σχεδίου, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους, την κατάρτιση και τα ταλέντα τους. Σημειώνεται ότι τα αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 16 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι τις 11 Μαΐου Το Σχέδιο συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Αειφόρος Ανάπτυξη». Η ομάδα του ΚΕΣΕΑ, αναλαμβάνει την ετοιμασία αιτήσεων, με ψηλές πιθανότητες επιτυχίας, λόγω της πολύχρονης πείρας της, και με απόδειξη τις επιτυχίες των προηγούμενων προκηρύξεων. Δικαίωμα υποβολής αίτησης: Γυναίκες ηλικίας 18 έως 55 ετών Γυναίκες με νόμιμα μόνιμη διαμονή στις ελεγχόμενες από το Κράτος περιοχές τουλάχιστον για έξι (6) μήνες πριν την υποβολή της αίτησης τους. Στο ΚΕΣΕΑ με την πολύχρονη πείρα μας αναλαμβάνουμε τη συμπλήρωση αιτήσεων και καθοδήγηση για την καινούργια σας επιχείρηση.

3 Σελίδα 3 ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Το σχέδιο αποσκοπεί στην ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων από 20 έως 40 ετών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, αξιοποιώντας τις γνώσεις, την κατάρτιση και τα ταλέντα τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, στη χρήση καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα του περιβάλλοντος και γενικά στην προώθηση σύγχρονων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με στόχο τη δημιουργία νέων βιώσιμων, δυναμικών, εξελίξιμων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων. Το Σχέδιο συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Αειφόρος Ανάπτυξη» για την Προγραμματική Περίοδο Δικαίωμα υποβολής αίτησης: Είστε νέοι, άνδρες και γυναίκες που έχετε συμπληρώσει το 20 ο έτος ηλικίας και δεν έχετε υπερβεί το 41 ο έτος της ηλικίας σας; Έχετε νόμιμα τη μόνιμη διαμονή σας, στις ελεγχόμενες από το κράτος περιοχές; τουλάχιστο 6 μήνες πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης σας; Είστε άνεργοι ή μισθωτοί κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης σας; Δεν ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα τους τελευταίους 6 μήνες; Τότε ΝΑΙ μπορείτε και εσείς να υποβάλετε την δική σας πρόταση και να διαπρέψετε στο χώρο της επιχειρηματικότητας. ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ.. Το ΚΕΣΕΑ είναι στη διάθεση σας για μια ολοκληρωμένη διερεύνηση, τεκμηρίωση, ετοιμασία και υποβολή της αίτησης σας.

4 Σελίδα 4 ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ» Το ΚΕΣΕΑ, ως υπεργολάβος της εταιρείας MMC, για το έργο «Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για εργοδότες» υλοποίησε με επιτυχία το εργαστήριο με θέμα «Επικοινωνία, Διαπολιτισμικότητα και Διαχείριση Διαφορετικότητας στον Επαγγελματικό χώρο, για την εταιρεία Πανδώρα. Η εκπαίδευση αποτελείται από ένα σύντομο εργαστήριο διάρκειας 7 ωρών για την ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων λαμβάνοντας υπόψη την διαπολιτισμικότητα. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες καλούνται να εμπλακούν σε πρωτοποριακές δραστηριότητες οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων της επικοινωνίας, της διαπολιτισμικότητας, του σεβασμού της διαφορετικότητας στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες είναι σε θέση να αντιληφθούν τις βασικές αρχές της επικοινωνίας, να σέβονται και να διαχειρίζονται τη διαφορετικότητα και να εξοικειωθούν με τους διάφορους πολιτισμούς και κουλτούρες στον εργασιακό χώρο θέτοντας ως κοινό σκοπό την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας στο επαγγελματικό περιβάλλον. Η εκπαίδευση έγινε στα πλαίσια του έργου «Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για εργοδότες» δράση συγχρηματοδοτούμενη από το Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

5 Σελίδα 5 Υλοποίηση σεμιναρίου: «ΑΡΙΣΤΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ» Στις 25/2 και 4/3 διεξήχθη στο Hilton Park, το Σεμινάριο με θέμα «Αρίστευση μέσα από την Ορθή Διοίκηση Έργων σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ)». Στο σεμινάριο συμμετείχαν Διευθυντές και ανώτερα στελέχη από διάφορους κλάδους, οι οποίοι καλούνται να υλοποιήσουν έργα στον οργανισμό τους και χρειάζονται να αναπτύξουν τις γνώσεις και δεξιότητες να το πράξουν. Η εκπαίδευση αυτή εφοδιάζει τους συμμετέχοντες με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες έτσι ώστε να είναι σε θέση να: Κατανοήσουν τις βασικές αρχές που διέπουν την υλοποίηση ενός έργου. Διαχειρίζονται, ελέγχουν και διορθώνουν ένα έργο μικρού μεγέθους. Αναπτύξουν τεχνικές και μεθοδολογίες διαχείρισης έργου. Κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία απαραίτητα για τη διαχείριση ενός έργου. Κατανοήσουν και να μπορούν να εντοπίσουν τους πιθανούς κινδύνους και εμπόδια που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια υλοποίησης ενός έργου. Αντιληφθούν τις απαραίτητες δεξιότητες ενός διαχειριστή έργων και να αναπτύξουν κάποιες από αυτές. Κατανοήσουν τις βασικές αρμοδιότητες του Διαχειριστή Έργων καθ όλη τη διάρκεια της ζωής ενός έργου (έναρξη, σχεδιασμό, εκτέλεση, παρακολούθηση και κλείσιμο) μέσα από την εφαρμογή τεχνικών και παραδειγμάτων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη μεθοδολογία του ΡΜΙ, του διεθνώς αναγνωρισμένου Ινστιτούτου Διαχείρισης Έργων που εδρεύει στην Αμερική και παρέχει ένα από τα πιο διαδεδομένα πρότυπα διαχείρισης έργων. Μέσα από αυτή τη μεθοδολογία, οι συμμετέχοντες είδαν εργαλεία και τεχνικές που στόχο έχουν να υποβοηθήσουν στην υλοποίηση ενός έργου και να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας του.

6 Σελίδα 6 Διαχείριση έργων (Project Management) Στις σύγχρονες εποχές που ζούμε οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας είναι τόσο έντονοι και απαιτητικοί που συχνά μας οδηγούν σε ανολοκλήρωτες εργασίες, παραλείψεις και περιττές επαναλήψεις δραστηριοτήτων. Η ανάγκη για μια κατάλληλα διαμορφωμένη «διαδικασία» η οποία θα μας βοηθήσει να ακολουθούμε βήμα βήμα την εξέλιξη ενός έργου που αναλάβαμε παρουσιάζεται ολοένα και πιο απαραίτητη. Οι εργαζόμενοι σε διάφορες εταιρείες και οργανισμούς συχνά καλούνται πέρα από τα καθημερινά τους καθήκοντα να αναλαμβάνουν και την υλοποίηση άλλοτε μικρών και άλλοτε μεγάλων έργων. Ανεξαρτήτως γνωστικού πλαισίου και τομέα εφαρμογής, όλων των ειδών τα έργα παρουσιάζουν δύο κοινά γνωρίσματα, ότι έχουν συγκεκριμένη αρχή και τέλος καθώς και το ότι χαρακτηρίζονται ως μοναδικά. Τα έργα παρά το γεγονός ότι είναι συγκεκριμένης διάρκειας, εντούτοις η υλοποίηση τους θα πρέπει να γίνεται με τρόπο αποτελεσματικό, διασφαλίζοντας το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό επιτυχίας. Αναφερόμενοι σε Διαχείριση Έργων συχνά δημιουργείται η εντύπωση μιας πολύπλοκης διαδικασίας η οποία απαιτεί ιδιαίτερα ανεπτυγμένες ικανότητες. Η εικόνα αυτή δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα εφόσον η διαδικασία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και στα πιο απλά και καθημερινά σενάρια της ζωής, όπως για παράδειγμα, μια ανακαίνιση σπιτιού. Απλοποιείστε τη ζωή σας και εξοικονομήστε πολύτιμο χρόνο στην εργασία σας αλλά και στην προσωπική σας ζωή, μέσα από την ορθή διαδικασία διαχείρισης έργων.

7 Σελίδα 7 Διοργάνωση Εργαστηρίου: «Βελτίωση διαδικασιών από τη Διευθυντική Ομάδα με τη μέθοδο DMAIC» Ανακοινώνεται η διοργάνωση του εργαστηρίου με θέμα «Βελτίωση διαδικασιών από τη Διευθυντική Ομάδα με την μέθοδο DMAIC» Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και θα διαρκέσει 4 ώρες, από τις 16:00 μμ μέχρι και τις 20:00 μμ. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η απόκτηση γνώσης της μεθοδολογία DMAIC καθώς και των εργαλείων και τεχνικών που είναι χρήσιμες για τις πρωτοβουλίες βελτίωσης των διαδικασιών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διευθυντές και άτομα με εποπτικό ρόλο και ευθύνης για ομάδες ατόμων ή τμήματα στον οργανισμό. Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο

8 Σελίδα 8 Υλοποίηση Εργαστηρίου: «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ» Αναγνωρίζοντας την νομική και ηθική ευθύνη των οργανισμών να εφαρμόζουν σωστά και αποτελεσματικά τις πρόνοιες και κανονισμούς της εργατικής νομοθεσίας, το ΚΕΣΕΑ διοργάνωσε εκπαιδευτικό εργαστήριο στην Εργατική Νομοθεσία. Το εργαστήρι αφενός παρουσίασε το νομικό πλαίσιο και αφετέρου επικεντρώθηκε στην πρακτική της εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στον εργασιακό χώρο, βασιζόμενο σε αποφάσεις και νομολογίες αρμοδίων Δικαστηρίων και καλές επιχειρηματικές πρακτικές. Το εργαστήριο διεξάχθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2015 στην εκπαιδευτική αίθουσα του μεγάρου της NETinfo Ltd στην Αγλαντζιά. Οι 22 συμμετέχοντες, προερχόμενοι από γνωστές και καθιερωμένες επιχειρήσεις και δημόσιους Οργανισμούς, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενδυναμώσουν τις γνώσεις τους στο εν λόγο θέμα μέσα από την ζωντανή συζήτηση και την ενεργό τους συμμετοχή. Εισηγητές του εργαστηρίου: Η κα. Λία Ευστρατίου Γεωργιάδη, Δικηγόρος, μέλος της Νομικής Επιτροπής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Εμπειρογνώμονας στην Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και τις Ίσες Ευκαιρίες και ο κος Ζαχαρίας Ιωάννου Εκπαιδευτής και Ανώτερος Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού του ΚΕΣΕΑ.

9 Σελίδα 9 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός αποτελεί μια προσωπική εμπειρία ενδοσκόπησης των ιδιαίτερων στοιχείων που κρύβει μέσα του ο κάθε νέος και νέα. Απευθύνεται σε μαθητές, υποψήφιους σπουδαστές αλλά και νέους πτυχιούχους που έχουν όραμα για μια καταξιωμένη επαγγελματική πορεία βάσει σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων αλλά και της τρέχουσας ανάγκης στον τομέα της αγοράς εργασίας. Οι σύμβουλοι μας με την επαρκή πανεπιστημιακή κατάρτιση και την πολύχρονη πείρα στη συμβουλευτική ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές ομάδες, στοχεύουν στον εντοπισμό των επαγγελματικών κατευθύνσεων που ταιριάζουν στον συγκεκριμένο νέο, πολλαπλασιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις δυνατότητες του για μια επιτυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση. Τα προγράμματα του ΚΕΣΕΑ παρέχουν 3 ειδών υπηρεσίες: 1. Διάγνωση μέσω του ψυχομετρικού εργαλείου 2. Συμβουλευτική 3. Πληροφόρηση Μέσω των υπηρεσιών μας στοχεύουμε στη διερεύνηση των τεσσάρων βασικών στοιχείων του ατόμου που συμβάλλουν καθοριστικά στη σχέση του ανθρώπου με την επιλογή επαγγέλματος: i. Την προσωπικότητα του ατόμου (δηλαδή τί ταιριάζει στο άτομο) ii. Τα ενδιαφέροντα (τι θα του άρεσε να κάνει) iii. Τις ικανότητας και δεξιότητες του ατόμου (τι είδους εργασίες θα μπορούσε να εκτελέσει με εύκολα και αποτελεσματικά) iv. Τις αξίες του ατόμου (τι είναι σημαντικό να παίρνει από την εργασία) Αποφάσισα Θα γίνω μάγειρας Σήμερα θα μαγειρέψω ένα κάβουρα

10 Σελίδα 10 ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΤΑ 45; ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; Η σημερινή κρίση έχει εκτοξεύσει τα ποσοστά ανεργίας σε συνεχιζόμενα επίπεδα άνευ προηγουμένου για την κυπριακή αγορά εργασίας. Η οικονομική κρίση επέφερε την κρίση ανεργίας, επηρεάζοντας τους νέους, φρέσκους πλην άπειρους απόφοιτους πανεπιστημίων, αλλά και τους όχι τόσο νέους, έμπειρους επαγγελματίες. Αν βρήκες τον εαυτό σου άνεργο στα 45 ή κάπου εκεί τριγύρω, μην απελπίζεσαι! Υπάρχουν λύσεις... Τι χρειάζεσαι, λοιπόν, για την επανεκκίνηση της καριέρας σου; Θετική σκέψη! Αυτή είναι η καλύτερη αρχή σε κάθε περίπτωση. Όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Η θετική σκέψη κρατά το μυαλό μας σε εγρήγορση και ανοιχτό σε εναλλακτικές λύσεις ή βήματα ως προς τον στόχο που έχουμε θέσει, επιτρέποντάς μας έτσι, να διακρίνουμε ευκαιρίες ή/και χρήσιμα εργαλεία που ο αρνητισμός δεν θα μας επέτρεπε καν να δούμε. Μελέτες έχουν δείξει ότι η θετική ψυχολογία συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία και στην ευτυχία, ακόμα και όταν οι συνθήκες στις οποίες ζούμε είναι δύσκολες. Ειλικρινή διάλογο με τον εαυτό σου: Πώς νιώθεις για τη μέχρι σήμερα πορεία της καριέρας σου; Ήσουν ευτυχής σ αυτή τη θέση ή σ αυτόν τον κλάδο; Θα ήθελες να παραμείνεις στον ίδιο κλάδο ή θα προτιμούσες να στοχεύσεις σε κάτι καινούργιο; Σε γεμίζει σήμερα αυτός ο επαγγελματικός ρόλος; Δημιουργικότητα: Άφησε τη φαντασία σου να δουλέψει. Έχεις εξαντλήσει όλες τις επιλογές σου; Θα μπορούσες να προσεγγίσεις το θέμα της ανεργίας από άλλη οπτική γωνιά; Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις ανάμεσα στους πολλούς; Θα μπορούσες να γίνεις επιχειρηματίας; Τι χρειάζεσαι σε μια τέτοια περίπτωση; Πού μπορείς να βρεις την κατάλληλη καθοδήγηση; Ένας σωστά καταρτισμένος Σύμβουλος Καριέρας θα σε καθοδηγήσει στη σωστή αξιολόγηση των επαγγελματικών σου στόχων και φιλοδοξιών, με βάση τις δεξιότητες και τις ικανότητές σου και θα σε βοηθήσει στο κατάλληλο για σένα (και, ως εκ τούτου, αποτελεσματικό) κυνήγι εργασίας, ανάλογα με τον κλάδο που σ ενδιαφέρει. Έχει μέλλον αυτό που σ ενδιαφέρει; Σου ταιριάζει; Τι θα μπορούσες να προσφέρεις στον κλάδο αυτό; Χριστίνα Δημητριάδου

11 Σελίδα Σελίδα 11 8 ΕΝΤΥΠΟ Career Coach, Life Coach Η Εταιρεία μας Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης, (ΚΕΣΕΑ) ιδρύθηκε το 2006 με πλήρη επαγγελματικότητα και παρέχει ψηλής ποιοτικής αξίας υπηρεσίες σε φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και οργανισμούς του ιδιωτικού, του δημόσιου τομέα, καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση, σχετικά με θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης. Κέντρο Συμβουλευτικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Λτδ Διεύθυνση: Νήσου 11, 2540 Δάλι, Λευκωσία Τηλέφωνο: Φαξ: Ιστοσελίδα: και: o o Υπηρεσίες: Το ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων μας περιλαμβάνει: την επιμέλεια, παρακολούθηση εφαρμογής και εκπόνηση μελετών, την ανάληψη και εκτέλεση Έργων καθώς και την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων. Οι υπηρεσίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού και καθοδήγησης καριέρας που παρέχουμε, προσφέρουν μία ολοκληρωμένη λύση, τόσο σε προσωπικό αλλά και εταιρικό επίπεδο για τους πελάτες μας. Παρέχουμε επίσης, πολύτιμα σεμινάρια εκπαίδευσης και κατάρτισης, με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες και τις τάσεις του κάθε οργανισμού, προσαρμοσμένα στις συγκεκριμένες ανάγκες του. Την επιμέλεια, την παρακολούθηση, την εφαρμογή και την εκπόνηση μελετών. Την ανάληψη και εκτέλεση Έργων καθώς και την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότησή τους. Την παρακολούθηση και την αξιολόγηση υλοποίησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων. Την παροχή υπηρεσιών Επαγγελματικού Προσανατολισμού και καθοδήγησης καριέρας που παρέχουμε, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη λύση, τόσο σε προσωπικό αλλά και εταιρικό επίπεδο για τους πελάτες μας. Την οργάνωση και διεκπεραίωση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες και τις τάσεις του κάθε οργανισμού, προσαρμοσμένα στις συγκεκριμένες του ανάγκες. Την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα εφαρμογής των προνοιών και διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.

Καλή Νέα Χρονιά!!! ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) Αγαπητοί Συνεργάτες,

Καλή Νέα Χρονιά!!! ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) Αγαπητοί Συνεργάτες, ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ: Συγχρηματοδοτού μενα Προγράμματα Σχέδιο: Επιχειρηματικής Καινοτομίας Σχέδιο: Δημιουργική Ευρώπη Σχέδιο: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ)

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Σχέδιο Παροχής κινήτρων για την εργοδότηση άνεργων Πιστοποίηση Επιχειρήσεων για την ισότητα Φύλων στο εργασιακό

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη: «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στο Δήμο Διδυμοτείχου»

Πράξη: «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στο Δήμο Διδυμοτείχου» Πράξη: «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στο Δήμο Διδυμοτείχου» Δικαιούχος: ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δ/νση: Δημαρχείο Διδυμοτείχου,

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Προγραμματισμού. Μονάδα Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

Γραφείο Προγραμματισμού. Μονάδα Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Οδηγός Καλών Πρακτικών Διαχείριση της ΚΠ EQUAL : Το Γραφείο Προγραμματισμού είναι η Διαχειριστική Αρχή της ΚΠ EQUAL στην Κύπρο. Η Μονάδα Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ EQUAL ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2006

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ EQUAL ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2006 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ EQUAL ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2006 Ιούνιος 2007 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή 4 2 Τροποποίηση των Γενικών

Διαβάστε περισσότερα

mydasta news Διασφαλίζουμε Ακούμε Στηρίζουμε

mydasta news Διασφαλίζουμε Ακούμε Στηρίζουμε mydasta news Μια έκδοση της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ακούμε...και μελετάμε την υπάρχουσα κατάσταση, τις ανάγκες των φοιτητών και των αποφοίτων μας και την αγορά εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Αθηναίων ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Αθηναίων ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Αθηναίων ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ 2 Παρουσίαση της Πράξης Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ.Π.Σ. ΜΟΝΑΔΑ Α1

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ.Π.Σ. ΜΟΝΑΔΑ Α1 Το παρόν εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 7 «Σχεδίαση και εφαρμογή εξειδικευμένης εκπαίδευσης» της Πράξης «Δημιουργία γραφείων Επαγγελματικού Προσανατολισμού και σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας» (Γ ΚΠΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ. από το ικαιούχο/α.σ

ΣΧΕ ΙΟ. από το ικαιούχο/α.σ ΣΧΕ ΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ Ι ΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ράσεις κοινωνικής ένταξης ευάλωτων οµάδων ήµων Αγρινίου, Θέρµου και Ξηροµέρου, περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας» από το ικαιούχο/α.σ «ίκτυο Αλληλεγγύης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη» από το Δικαιούχο/Α.Σ

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Πειραιά ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Πειραιά ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Πειραιά ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το Newsletter

Σε αυτό το Newsletter Περιοδική έκδοση ενημερωτικού δελτίου - Σεπτέμβριος 2014 (Τεύχος 1 ο ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Κιθαιρώνεια Πρωτοβουλία απασχόλησης & επιχειρηματικότητας σε δυναμικούς κλάδους της τοπικής

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ TMHMA: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙA ΤΩΝ: ΜΩΡΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΡΤΑΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΤΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΕΡΡΕΣ - ΜΑΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Φυλής ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο

Διαβάστε περισσότερα

Περιοδική έκδοση Κ.Ε.Κ. ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Απρίλιος 2008 Διανέμεται δωρεάν

Περιοδική έκδοση Κ.Ε.Κ. ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Απρίλιος 2008 Διανέμεται δωρεάν Περιοδική έκδοση Κ.Ε.Κ. ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Απρίλιος 2008 Διανέμεται δωρεάν Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Αθήνα Θεσσαλονίκη Καλαμάτα Μυτιλήνη Πάρος Διεύθυνση Κεντρικής Δομής Αθηνών: Χ. Μούσκου

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Η Κυπριακή Επιχείρηση στον τοµέα της ιαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων

Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Η Κυπριακή Επιχείρηση στον τοµέα της ιαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η Κυπριακή Επιχείρηση στον τοµέα της ιαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων έσποινα Φωτίου 3185 Πτυχιακή Εργασία για την λήψη του Πτυχίου Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Δικαιώματα και Υποχρεώσεις ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Δικαιώματα και Υποχρεώσεις ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Δικαιώματα και Υποχρεώσεις ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδες 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ... 1-4 1.1. Πρόλογος...

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΔΗΓΟΣ. Σχεδιασμού, ανάπτυξης, υλοποίησης

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΔΗΓΟΣ. Σχεδιασμού, ανάπτυξης, υλοποίησης ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΔΗΓΟΣ Σχεδιασμού, ανάπτυξης, υλοποίησης και λειτουργίας υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Τόμος

Διαβάστε περισσότερα

στο πλαίσιο Υλοποίησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013»

στο πλαίσιο Υλοποίησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» Τεύχος Διακήρυξης Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την επιλογή Αναδόχου του Έργου: «ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - TRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ SAGE. Συγγραφείς Cristina Kunter, Regina Egger, Elizabeth Huber, Gerd Zimmer, Andrew Painter.

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ SAGE. Συγγραφείς Cristina Kunter, Regina Egger, Elizabeth Huber, Gerd Zimmer, Andrew Painter. ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ SAGE Συγγραφείς Cristina Kunter, Regina Egger, Elizabeth Huber, Gerd Zimmer, Andrew Painter. To πρόγραμμα SAGE χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η έκδοση εκφράζει τις απόψεις των

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ».

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ». ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑΣ ΚΟΥΣΤΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ - ΧΑΡΑ ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου Ε.Σ.Ε.Ε. Τίτλος Έργου:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου Ε.Σ.Ε.Ε. Τίτλος Έργου: Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου Ε.Σ.Ε.Ε. Τίτλος Έργου: «Παραγωγή Πολυχρηστικών Οδηγών» Πράξη «Υποστήριξη δράσεων διαχείρισης της ηλικίας στο ελληνικό εμπόριο» (Κωδικός ΟΠΣ: 296256) Παραδοτέο Π3:

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμάζομαι αποτελεσματικά

Προετοιμάζομαι αποτελεσματικά Προετοιμάζομαι αποτελεσματικά Η αγορά εργασίας σήμερα - Ευκαιρίες μέσα στην κρίση Ο σύγχρονος κόσμος της εργασίας συνεχώς αλλάζει. Οι ταχέως εξελισσόμενες οικονομικές, τεχνολογικές, κοινωνικές και πολιτικές

Διαβάστε περισσότερα

TEFNFE- A NEW CHANCE / Training Educators for Non-Formal Education

TEFNFE- A NEW CHANCE / Training Educators for Non-Formal Education TEFNFE- A NEW CHANCE / Training Educators for Non-Formal Education ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ: - EIΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Συγγραφείς: Lubica Cerna, Άννα Πηλαβάκη, Rumen Valchev

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. KYKΛOS

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. KYKΛOS ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 03 Χαιρετισμός από την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) 04 Χαιρετισμός από τη Μονάδα Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) 05 Παρουσίαση του προτύπου Investors in People 09 Λεξιλόγιο 10

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. info. Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. info. Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5 Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού info Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5 ΔΡΑΣΕΙΣ 2008 ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Στη σημερινή πραγματικότητα, οι υπηρεσίες συμβουλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ Προφίλ ωφελουμένου Εξατομικευμένη προσέγγιση για τη διερεύνηση και αξιολόγηση των αναγκών, ικανοτήτων κλίσεων, ενδιαφερόντων και εμπειριών των ωφελουμένων Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός επαγγέλµατος Πτυχιούχου ιαχείρισης Πληροφοριών

Οδηγός επαγγέλµατος Πτυχιούχου ιαχείρισης Πληροφοριών Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ Οδηγός επαγγέλµατος Πτυχιούχου ιαχείρισης Πληροφοριών Καβάλα 2008 Οδηγός επαγγέλµατος Πτυχιούχου ιαχείρισης Πληροφοριών Γραφείο ιασύνδεσης Τ.Ε.Ι. Καβάλας Σελίδα 2 από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» Υπό της φοιτήτριας: ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

g Οδηγός Σταδιοδρομίας

g Οδηγός Σταδιοδρομίας g Οδηγός Σταδιοδρομίας g Πίνακας περιεχομένων Σχετικά με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας 2 Με δυο λόγια 3 Τι είναι η ΔΑΣΤΑ 3 Το Γραφείο Διασύνδεσης 4 Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης 4 Η Μονάδα Καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα