Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας - Ινστιτούτο Πληροφορικής. Εφαρμογή Διαχείρισης Επεισοδίων Συντονιστικό Κέντρο ΕΚΑΒ Αθήνας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας - Ινστιτούτο Πληροφορικής. Εφαρμογή Διαχείρισης Επεισοδίων Συντονιστικό Κέντρο ΕΚΑΒ Αθήνας"

Transcript

1 Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας - Ινστιτούτο Πληροφορικής Εφαρμογή Διαχείρισης Επεισοδίων Συντονιστικό Κέντρο ΕΚΑΒ Αθήνας Συχνές Ερωτήσεις (και απαντήσεις φυσικά.) Οκτ.

2 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΧΝΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ Πως μπορώ να αλλάξω ένα ήδη διαβιβασμένο επεισόδιο σε «ΑΝΑΜΟΝΗ»; 3 Πως μπορώ να δημιουργήσω αντίγραφο μιας κάρτας; 4 Πως μπορώ να αναζητήσω τα στοιχεία ενός ασθενούς που είναι καταχωρημένος στο σύστημα του ΕΚΑΒ; 5 Πως μπορώ να δω ποιος έκανε αλλαγές στην κάρτα ενός επεισοδίου; 6 Πως μπορώ να αλλάξω τους χρόνους ενός επεισοδίου χειροκίνητα; 7 Μπορώ να αλλάξω το χρώμα του επεισοδίου όταν έχει χαρακτηριστεί αυτόματα «κόκκινο»; 8 Τι πρέπει να κάνω αν δεν υπάρχει κατάλληλος χαρακτηρισμός στην «Περιγραφή Πάθησης»; 9 Τι είναι τα διάφορα κόκκινα θαυμαστικά που εμφανίζονται στην λίστα των επεισοδίων; 10 Γιατί όταν ανοίγω την κάρτα ορισμένα πεδία είναι γκρι και δεν μπορώ να τα πειράξω; 11 Πως μπορώ να ακυρώσω μια κλήση / επεισόδιο; 12 Πως πρέπει να χειριστώ 2 (ή περισσότερες) κάρτες που έχω διαπιστώσει ότι αφορούν το ίδιο επεισόδιο; 13 Τι πρέπει να κάνει ο τηλεφωνητής αν αλλάξουν οι πληροφορίες μιας ήδη συμπληρωμένης κάρτας αργότερα; 14 Τι διαφορά έχουν τα σχόλια του τηλεφωνητή από του ασυρματιστή; 15 Πως χειρίζεται το σύστημα την αλλαγή ώρας (Οκτώβριο και Μάρτιο); 16 Γιατί δεν επιλέγεται αυτόματα ο Τομέας Ευθύνης; 17 Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση βλάβης του ηλεκτρονικού συστήματος; 18 Τι είναι η χειροκίνητη (ετεροχρονισμένη) εισαγωγή κάρτας; 19 Πως μπορώ να αναζητήσω παλαιότερα (ή και τρέχοντα επεισόδια) και να δω την κάρτα τους; 20 Έκανα λάθος και έδωσα τέλος σε λάθος επεισόδιο. Μπορώ να το επαναφέρω; 21 Ξέχασα να γράψω κάτι σε μια κάρτα που έκλεισε (στο επεισόδιο δόθηκε τέλος). Μπορώ να κάνω μια διόρθωση εκ των υστέρων; 22

3 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 2 Στην αρχική έκδοση του συστήματος υπήρχε επιλογή για μαζικό ατύχημα. Για έχει τώρα χαθεί; 23 Πως ξεκινάω την εφαρμογή και τι πρέπει να κάνω αν έχω προβλήματα με τον κωδικό μου; 24 Πως μπορώ να προτείνω αλλαγές, διορθώσεις, νέα ιδέες; 25 Πως πρέπει να εισάγω την ηλικία ενός βρέφους; 26 Πως μπορώ να δω μόνο τα επεισόδια ενός Τομέα Ευθύνης; 27 Τι σημαίνει το μήνυμα «Η κάρτα έχει ενημερωθεί από άλλο χρήστη στο ενδιάμεσο διάστημα»; 28 Πότε κλείνει μια κάρτα και τελειώνει ένα επεισόδιο; 29 Οι χαρακτήρες στη οθόνη είναι μικροί και δεν τους βλέπω καλά. Τι μπορώ να κάνω; 30 Ποια πεδία είναι υποχρεωτικά για την δημιουργία μιας νέας κάρτας; 31 Σε ένα περιστατικό υπήρχαν πολλαπλά θύματα. Πως μπορώ να βρω πληροφορίες για όλους; 32 Όταν ο ασυρματιστής κάνει διαβίβαση το σύστημα παρουσιάζει όλα τα ασθενοφόρα και όχι μόνο αυτά που είναι σε βάρδια. Γιατί; 33 Τα πεδία «Θέση Ασθενοφόρου» και «Προορισμός Ασθενοφόρου» τι διαφορά έχουν; 34 Με ποια σειρά εμφανίζονται τα επεισόδια στην κυρίως οθόνη; 35

4 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 3 Πως μπορώ να αλλάξω ένα ήδη διαβιβασμένο επεισόδιο σε «ΑΝΑΜΟΝΗ»; Ένα πιθανό σενάριο θα ήταν να έχει γίνει μια διαβίβαση σε ένα ασθενοφόρο για ένα σχετικά μικρής βαρύτητας περιστατικό και να προκύψει καθ οδόν ένα πολύ σοβαρότερο επεισόδιο. Απάντηση: Από την κάρτα του διαβιβασμένου επεισοδίου, δίπλα στο πεδίο «Ασθενοφόρο» πατάμε το εικονίδιο (Μετατροπή σε αναμονή). Θα σας παρουσιαστεί ένα ερώτημα επιβεβαίωσης: Είστε σίγουρος/η ότι θέλετε να βάλετε το επεισόδιο σε ΑΝΑΜΟΝΗ; Για να επιβεβαιώστε την αλλαγή πατήστε «ΟΚ» αλλιώς αν πρόκειται για λανθασμένο χειρισμό πατήστε «Cancel». Με την επιβεβαίωση της αλλαγής, το πεδίο του ασθενοφόρου αλλάζει σε ΑΝΑΜΟΝΗ και τα πεδία των χρόνων διαγράφονται και είναι πλέον κενά. Τα υπόλοιπα στοιχεία της κάρτας παραμένουν ως έχουν. Οι χρόνοι της τηλεφωνικής κλήσης και της παραλαβής της κάρτας δεν αλλάζουν και παραμένουν ως είχαν.

5 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 4 Πως μπορώ να δημιουργήσω αντίγραφο μιας κάρτας; Υπάρχουν διάφορα σενάρια όπου το αντίγραφο κάρτας είναι ένας βολικός τρόπος εισαγωγής ενός νέου επεισοδίου χωρίς να χρειάζεται η επανα-πληκτρολόγηση των ίδιων στοιχείων. Θυμηθείτε: Το αντίγραφο μιας κάρτας είναι μόνο ένα αντίγραφο, χρειάζεται εσείς να αλλάξετε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου οι πληροφορίες του επεισοδίου να είναι σωστές. Απάντηση: Από την κάρτα του επεισοδίου (είτε σε Αναμονή, είτε διαβιβασμένου), δίπλα στον τίτλο της κάρτας «Λεπτομέρειες Επεισοδίου » πατάμε το εικονίδιο (Αντιγραφή Στοιχείων και Δημιουργία Νέας Κάρτας). Ο χρόνος της τηλεφωνικής κλήσης δεν αλλάζει και παραμένει ως είχε. Ο χρόνος της παραλαβής κάρτας θα εισαχθεί αυτόματα με την αποθήκευση της νέας κάρτας. Παραδείγματα χρήσης του αντίγραφου είναι: Αποστολή πολλαπλών πόρων στον ίδιο ασθενή ή σε διαφορετικούς ασθενείς), π.χ. διαβίβαση σε 3 ασθενοφόρα. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε 3 κάρτες προκειμένου οι καταγραφές των χρόνων να είναι σωστές για κάθε όχημα. Οι κάρτες αυτές μπορούν αν δημιουργηθούν ως αντίγραφα της πρώτης αρχικής κάρτας που αναφέρεται στο επεισόδιο και στις οποίες θα κρατήσουμε όλα τα στοιχεία και θα αλλάξουμε το ασθενοφόρο και θα εισάγουμε τους νέους χρόνους. Παραλαβή 2 ασθενών από το ίδιο ασθενοφόρο. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε 2 κάρτες (η μία αντίγραφο της άλλης) και να αλλάξετε το όνομα και άλλα στοιχεία που αφορούν τον ασθενή. Έχετε υπόψη σας ότι πρέπει να χειριστείτε τους χρόνους του ασθενοφόρου ως δύο διαφορετικά επεισόδια και να τους ενημερώνετε σε κάθε κάρτα ξεχωριστά. Αυτό γίνεται διότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο κάθε ασθενής μπορεί να παραληφθεί και να παραδοθεί σε διαφορετικά σημεία και σε διαφορετικούς χρόνους.

6 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 5 Πως μπορώ να αναζητήσω τα στοιχεία ενός ασθενούς που είναι καταχωρημένος στο σύστημα του ΕΚΑΒ; Ασθενείς που είναι συχνοί χρήστες των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ (π.χ. νεφροπαθείς) υπάρχει η δυνατότητα να καταχωρούνται στο σύστημα έτσι ώστε το σύνολο των στοιχείων τους να είναι διαθέσιμα χωρίς να χρειάζεται να επαναπληκτρολογήσετε όλα τους τα στοιχεία. Η αναζήτηση γίνεται με βάση το τηλέφωνο του ασθενούς. Δίπλα στο πεδίο του τηλεφώνου υπάρχει ένα ερωτηματικό το οποίο αναζητά ασθενείς με το τηλέφωνο που έχουμε πληκτρολογήσει στο πεδίο. Εάν βρεθεί καταχώριση και αφού επιβεβαιώστε με τον καλούντα ότι πρόκειται για τα σωστά στοιχεία μπορείτε να επιλέξετε το όνομα του ασθενούς και τα στοιχεία του θα μεταφερθούν αυτόματα στην κάρτα. Αν δεν βρεθεί καταχώρηση μπορείτε να προσθέσετε τα στοιχεία ενός νέου ασθενούς.

7 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 6 Πως μπορώ να δω ποιος έκανε αλλαγές στην κάρτα ενός επεισοδίου; Στην κάρτα ενός επεισοδίου εμφανίζεται στο κάτω μέρος της κάρτας το όνομα του τηλεφωνητή ή ασυρματιστή που έκανε την τελευταία αλλαγή. Η πληροφορία αυτή παρέχεται κυρίως για να ξέρει ο ασυρματιστής από ποιόν τηλεφωνητή ξεκίνησε η κάρτα ή ποιος τηλεφωνητής έκανε τελευταίος κάποια αλλαγή. Στην περίπτωση που οι αλλαγές στη κάρτα έχουν προκύψει από διάφορους τηλεφωνητές ή/και ασυρματιστές τότε επιλέγοντας εικονίδιο με το ερωτηματικό μπορούμε να έχουμε ένα πλήρη κατάλογο με τα ονόματα όλων όσων έκαναν αλλαγές στην κάρτα καθώς και την ώρα που έγιναν οι αλλαγές.

8 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 7 Πως μπορώ να αλλάξω τους χρόνους ενός επεισοδίου χειροκίνητα; Οι χρόνοι διαχείρισης ενός ασθενοφόρου καταχωρούνται αυτόματα με το πάτημα του κουμπιού που αντιστοιχεί σε κάθε φάση του επεισοδίου. Παρέχεται όμως και η δυνατότητα ο χρόνος να καταχωρηθεί ή να αλλάξει χειροκίνητα. Με την απλή επιλογή του χρονικού πεδίου που θέλουμε να αλλάξουμε παρουσιάζεται ένα απλό ημερολόγιο προκειμένου να βοηθήσει στην σωστή καταχώρηση της ημερομηνίας και της ώρας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ημερολόγιο ή απλώς να πληκτρολογήσετε το χρόνο που θέλετε. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξετε ή να διορθώσετε τις ώρες της τηλεφωνικής κλήσης και της παραλαβής της κάρτας. Όταν γίνεται χειροκίνητη καταχώριση του χρόνου θα πρέπει να προσέχετε ώστε η καταχώριση να είναι εύλογη, αλλιώς το σύστημα δεν θα την κάνει αποδεκτή. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να καταχωρήσετε για την Διαβίβαση Σήματος χρόνο προθήστερο της τηλεφωνικής κλήσης. Επίσης οι χρόνοι που καταχωρούνται για τις διάφορες φάσεις της διαβίβασης θα πρέπει να ακολουθούν ο ένας τον άλλον. Τέλος δεν είναι επιτρεπτή η καταχώρηση μελλοντικών χρόνων.

9 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 8 Μπορώ να αλλάξω το χρώμα του επεισοδίου όταν έχει χαρακτηριστεί αυτόματα «κόκκινο»; Ναι. Μπορείτε να αλλάζετε το χρώμα όποτε θεωρείτε ότι είναι απαραίτητο. Πρέπει να ενημερώνετε προφορικά τον ασυρματιστή για αλλαγές (ειδικά αυτές που αφορούν επιδείνωση της κατάστασης του ασθενούς) που επηρεάζουν την διαχείριση του επεισοδίου.

10 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 9 Τι πρέπει να κάνω αν δεν υπάρχει κατάλληλος χαρακτηρισμός στην «Περιγραφή Πάθησης»; Αφήστε το πεδίο κενό και εισάγετε ότι χρειάζεται στο πεδίο Σχόλια Τηλεφωνητή. Στην συνέχεια ενημερώσετε τον συντονιστή βάρδιας για την έλλειψη.

11 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 10 Τι είναι τα διάφορα κόκκινα θαυμαστικά που εμφανίζονται στην λίστα των επεισοδίων; Τα κόκκινα θαυμαστικά είναι μια υπενθύμιση καθυστέρησης στο χειρισμό του επεισοδίου. Στην κεντρική λίστα των επεισοδίων η καθυστέρηση εμφανίζεται μετά την πάροδο 20 λεπτών από την ώρα της τηλεφωνικής κλήσης και εφόσον το επεισόδιο είναι ακόμα σε κατάσταση αναμονής. Για τις επιμέρους φάσεις της διαβίβασης η υπενθύμιση εμφανίζεται και πάλι μετά την πάροδο 20 λεπτών ανά φάση. Εξαίρεση αποτελεί η τελευταία φάση άφιξης στον προορισμό (νοσοκομείο) όπου η υπενθύμιση εμφανίζεται με την πάροδο 15 λεπτών. Η υπενθύμιση της καθυστέρησης σκοπό έχει να επισημάνει επεισόδια τα οποία για διάφορους λόγους δεν έχουν εξυπηρετηθεί έγκαιρα ή ότι η καθυστέρηση στην ανταπόκριση του ασθενοφόρου είναι ένδειξη κάποιου σοβαρού προβλήματος.

12 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 11 Γιατί όταν ανοίγω την κάρτα ορισμένα πεδία είναι γκρι και δεν μπορώ να τα πειράξω; Η δυνατότητα καταχώρησης στοιχείων ή και αλλαγής τους εξαρτάται από τον ρόλο του κάθε χειριστή. Έτσι, πεδία που αφορούν χειρισμούς του ασυρματιστή δεν μπορούν να αλλάξουν από τον τηλεφωνητή και εμφανίζονται με γκρι χρώμα.

13 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 12 Πως μπορώ να ακυρώσω μια κλήση / επεισόδιο; Ακύρωση μίας κλήσης μπορεί να γίνει από τον τηλεφωνητή ή από τον ασυρματιστή. Ο τηλεφωνητής μπορεί να ακυρώσει μια κλήση κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με τον καλούντα επιλέγοντας από την λίστα με τους λόγους ακύρωσης «Ακύρωση Κλήσης από Καλούντα». Εάν η κάρτα δεν έχει σταλεί στον ασυρματιστή γίνεται αυτόματα η αρχειοθέτησή της και δεν εμφανίζεται στην λίστα των ενεργών επεισοδίων. Εάν η ακύρωση κλήσης γίνει σε χρόνο μεταγενέστερο της αποστολής της σε ασυρματιστή, τότε στη οθόνη του ασυρματιστή εμφανίζεται ένα «Αίτημα Ακύρωσης». Ο ασυρματιστής με δική του ενέργεια καταχωρεί τον χρόνο τέλους στην κάρτα και αρχειοθετεί το επεισόδιο πατώντας «Αποθήκευση» Ο ασυρματιστής μπορεί να ακυρώσει μια κάρτα επιλέγοντας λόγο ακύρωσης και καταχωρώντας χρόνο τέλους στο επεισόδιο.

14 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 13 Πως πρέπει να χειριστώ 2 (ή περισσότερες) κάρτες που έχω διαπιστώσει ότι αφορούν το ίδιο επεισόδιο; Εάν διαπιστωθεί ότι 2 κάρτες αφορούν το ίδιο επεισόδιο τότε η μία από τις δύο κάρτες ακυρώνεται με αιτιολογία «Διπλογραφή». Είναι ευθύνη του τηλεφωνητή ή του ασυρματιστή να εξασφαλίσει ότι οι δύο ή περισσότερες κάρτες αφορούν το ίδιο επεισόδιο.

15 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 14 Τι πρέπει να κάνει ο τηλεφωνητής αν αλλάξουν οι πληροφορίες μιας ήδη συμπληρωμένης κάρτας αργότερα; Ο τηλεφωνητής πρέπει να ενημερώσει τον ασυρματιστή προφορικά για σημαντικές αλλαγές στα στοιχεία του επεισοδίου. Για παράδειγμα: επιδείνωση της κατάστασης του ασθενούς όπου ο ασυρματιστής πρέπει να διαβιβάσει την χρήση φάρου και σειρήνας.

16 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 15 Τι διαφορά έχουν τα σχόλια του τηλεφωνητή από του ασυρματιστή; Δεν έχουν διαφορά. Οι δύο περιοχές σχολίων παρέχονται για διευκόλυνση των χρηστών.

17 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 16 Πως χειρίζεται το σύστημα την αλλαγή ώρας (Οκτώβριο και Μάρτιο); Το σύστημα χειρίζεται αυτόματα την αλλαγή της ώρας την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (θερινή και χειμερινή ώρα). Μόνο στην περίπτωση χειροκίνητης μεταβολής πεδίων χρόνου κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταβολής (μεταξύ 3 και 4 το πρωί) το σύστημα ζητά από τον χρήστη επιβεβαίωση για αν ο χρόνος αφορά την χειμερινή ή καλοκαιρινή ζώνη.

18 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 17 Γιατί δεν επιλέγεται αυτόματα ο Τομέας Ευθύνης; Δεν είναι προς το παρόν γνωστή η κατανομή και η αντιστοίχιση όλων των οδών με τον Τομέα Ευθύνης. Υπολογίζουμε ότι μετά από κάποιο διάστημα λειτουργίας θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε τα υπάρχοντα στοιχεία για να προσφέρουμε αυτή την λειτουργικότητα.

19 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 18 Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση βλάβης του ηλεκτρονικού συστήματος; Σε περίπτωση βλάβης του συστήματος (π.χ. βλάβη των κεντρικών εξυπηρετητών, διακοπή λειτουργίας του δικτύου, κλπ.) η κεντρική οθόνη με την λίστα των επεισοδίων κοκκινίζει και ενημερώνει τον χρήστη για την βλάβη. Τα βασικά στοιχεία του επεισοδίου παραμένουν «παγωμένα». Η λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου συνεχίζεται με χειροκίνητη καταγραφή των επεισοδίων και αργότερη καταχώρηση των στοιχείων στο σύστημα όταν επανέλθει σε λειτουργία. Εάν η βλάβη είναι παρατεταμένη οι υπάρχουσες ηλεκτρονικές εγγραφές θα πρέπει να ακυρωθούν με λόγο «Χειρόγραφη Καταγραφή»

20 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 19 Τι είναι η χειροκίνητη (ετεροχρονισμένη) εισαγωγή κάρτας; Η χειροκίνητη καταχώριση είναι η δυνατότητα καταχώρισης μίας κάρτας στην οποία τα διάφορα στοιχεία της (κυρίως οι χρόνοι) δεν καταχωρούνται με αυτόματο τρόπο και δεν υπόκεινται στους συνηθισμένους ελέγχους. Η λειτουργικότητα παρέχεται για να υπάρχει η δυνατότητα αρχειοθέτησης επεισοδίων που για διάφορους λόγους η διαχείριση τους έγινε εκτός συστήματος. Ειδικά στην καταχώρηση χρόνων εξακολουθούν να ισχύουν οι κανόνες για σωστές χρονικές ακολουθίες. Για παράδειγμα ο χρόνος κλήσης δεν μπορεί να είναι μεταγενέστερος του χρόνου διαβίβασης.

21 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 20 Πως μπορώ να αναζητήσω παλαιότερα (ή και τρέχοντα επεισόδια) και να δω την κάρτα τους; Επιλέξτε «Αναζήτηση Επεισοδίων» Επιλέξτε κριτήρια αναζήτησης και θα παρουσιαστούν 2 πίνακες: ένας με τρέχοντα και πρόσφατα (τελευταία εβδομάδα) επεισόδια και ένας με παλαιότερα επεισόδια. Επιλέγοντας ένα επεισόδιο μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες της κάρτας του. Τα τρέχοντα και πρόσφατα ολοκληρωμένα επεισόδια έχουν την ιδιαιτερότητα να μπορείτε να τα επεξεργαστείτε για όσο διάστημα παραμένουν σε αυτή την λίστα. Αυτό σημαίνει ότι είναι εφικτό να προσθέσετε (ή και να αφαιρέσετε) πληροφορίες από μια πρόσφατη κάρτα.

22 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 21 Έκανα λάθος και έδωσα τέλος σε λάθος επεισόδιο. Μπορώ να το επαναφέρω; Από την «Αναζήτηση Επεισοδίων» όπως περιγράφεται στην ερώτηση της σελίδας 20 επιλέξτε το επεισόδιο που θέλετε να επαναφέρετε και σβήστε το χρόνο από το πεδίο «Τέλος». Στην συνέχεια πατήστε «Αποθήκευση». Το επεισόδιο θα επανεμφανιστεί στην κεντρική λίστα των επεισοδίων.

23 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 22 Ξέχασα να γράψω κάτι σε μια κάρτα που έκλεισε (στο επεισόδιο δόθηκε τέλος). Μπορώ να κάνω μια διόρθωση εκ των υστέρων; Από την «Αναζήτηση Επεισοδίων» όπως περιγράφεται στην ερώτηση της σελίδας 20 επιλέξτε το επεισόδιο που θέλετε από τα τρέχοντα και πρόσφατα ολοκληρωμένα επεισόδια τα οποία μπορείτε να τα επεξεργαστείτε για όσο διάστημα παραμένουν σε αυτή την λίστα. Αυτό σημαίνει ότι είναι εφικτό να προσθέσετε (ή και να αφαιρέσετε) πληροφορίες από μια πρόσφατη κάρτα.

24 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 23 Στην αρχική έκδοση του συστήματος υπήρχε επιλογή για μαζικό ατύχημα. Για έχει τώρα χαθεί; Η λειτουργικότητα που παρέχεται με την «Αντιγραφή κάρτας» δίνει την δυνατότητα να αποσταλούν πολλαπλά ασθενοφόρα σε ένα συμβάν, εξυπηρετώντας διαφορετικούς ασθενείς (επεισόδια). Πιστεύουμε ότι αυτή η λειτουργικότητα υπερ-καλύπτει την παλιότερη λειτουργικότητα του ιδιαίτερου χειρισμού του μαζικού ατυχήματος η οποία και αφαιρέθηκε.

25 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 24 Πως ξεκινάω την εφαρμογή και τι πρέπει να κάνω αν έχω προβλήματα με τον κωδικό μου; Η εισαγωγή στο σύστημα ξεκινά πληκτρολογώντας το επίθετό σας (με το πρώτο γράμμα κεφαλαίο και χωρίς τόνο) και τον κωδικό σας. Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε κωδικό πατήστε το και εισάγετε τον νέο σας κωδικό. Το όνομα και ο κωδικός είναι ένα είδος ηλεκτρονικής υπογραφής και καταγράφεται για κάθε ενέργεια που κάνετε στο σύστημα. Θα πρέπει να φροντίζετε για την μυστικότητα του. Μετά το τέλος της βάρδιας σας πρέπει να φροντίσετε να αποσυνδεθείτε από το σύστημα πατώντας «Έξοδος»

26 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 25 Πως μπορώ να προτείνω αλλαγές, διορθώσεις, νέα ιδέες; Πατήστε «Βοήθεια» και συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα που θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Μπορείτε να καταχωρήσετε νέες προτάσεις και ιδέες, αιτήματα για νέα λειτουργικότητα, σφάλματα που έχετε διαπιστώσει, απορίες για το πώς εκτελείται μια διαδικασία. Θα συγκεντρώνουμε τα σχόλια σας και αφού συζητηθούν με τον/την προϊστάμενο του Συντονιστικού Κέντρου θα υλοποιούνται ανάλογα με την προτεραιότητα τους και τις δυνατότητες της ομάδας ανάπτυξης.

27 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 26 Πως πρέπει να εισάγω την ηλικία ενός βρέφους; Το πεδίο της ηλικίας δέχεται οποιαδήποτε πληροφορία είναι σχετική με την ηλικία. Τυπικά καταχωρούμε ένα αριθμό που είναι η ηλικία του ασθενούς σε έτη. Για βρέφη μπορούμε να καταχωρίσουμε την ηλικία με χαρακτηρισμό ημερών ή εβδομάδων. Για παράδειγμα η ηλικία μπορεί να καταχωρηθεί ως 15 ημερών ή 15 ημ. ή ακόμα ως 5 εβδ.

28 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 27 Πως μπορώ να δω μόνο τα επεισόδια ενός Τομέα Ευθύνης; Από την επιλογή «Τομέας Ευθύνης» μπορείτε να επιλέξετε ποιους συνδυασμούς θέλετε για την λίστα επεισοδίων. Για παράδειγμα: Επιλέγοντας Τομέα Α και Αναμονές (πατάτε «Εμφάνιση») θα βλέπετε μόνο τα επεισόδια του Α τομέα που είναι σε αναμονή. Επιλέγοντας Τομέα Α και Διαβιβασμένα θα βλέπετε μόνο τα επεισόδια του Α τομέα που είναι διαβιβασμένα. Εάν επιλέξετε όλες τις επιλογές θα βλέπετε όλα τα επεισόδια όλων των Τομέων σε όλες τις καταστάσεις.

29 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 28 Τι σημαίνει το μήνυμα «Η κάρτα έχει ενημερωθεί από άλλο χρήστη στο ενδιάμεσο διάστημα»; Σημαίνει ότι κάποιος άλλος χρήστης έχει κάνει αλλαγές (και τις έχει αποθηκεύσει) στην κάρτα που εσείς κοιτάτε ή αλλάζετε. Κλείστε την κάρτα και ξανά-ανοίξτε την προκειμένου να έχετε τις τελευταίες και ανανεωμένες πληροφορίες.

30 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 29 Πότε κλείνει μια κάρτα και τελειώνει ένα επεισόδιο; Μια κάρτα κλείνει όταν καταχωρηθεί ο χρόνος τέλους και πατήσετε «Αποθήκευση». Όταν καταχωρηθεί ο χρόνος τέλους το επεισόδιο δεν εμφανίζεται πλέον στην λίστα με τα ενεργά επεισόδια και το ασθενοφόρο είναι πλέον διαθέσιμο. Η κάρτα παραμένει στην οθόνη και μπορείτε να καταχωρήσετε ή να αλλάξετε άλλες πληροφορίες μέχρις ότου πατήστε «Αποθήκευση» που κλείνει τελικά και την κάρτα.

31 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 30 Οι χαρακτήρες στη οθόνη είναι μικροί και δεν τους βλέπω καλά. Τι μπορώ να κάνω; Μπορείτε να μεγεθύνετε το παράθυρο της εφαρμογής πατώντας CTRL + Η μεγέθυνση είναι εφικτή έως ένα όριο. Υπερβολική μεγέθυνση θα δημιουργήσει προβλήματα στην σωστή απεικόνιση της πληροφορίας.

32 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 31 Ποια πεδία είναι υποχρεωτικά για την δημιουργία μιας νέας κάρτας; Τα υποχρεωτικά πεδία σε μία νέα κάρτα είναι: 1. ΟΔΟΣ 2. Περιοχή 3. Τομέας Ευθύνης (Περ. Διαβιβ.) Όλα τα άλλα πεδία είναι προαιρετικά και δεν απαιτούνται για την δημιουργία μιας νέας κάρτας επεισοδίου.

33 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 32 Σε ένα περιστατικό υπήρχαν πολλαπλά θύματα. Πως μπορώ να βρω πληροφορίες για όλους; Η λειτουργικότητα είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο στους Συντονιστές/Προϊστάμενους. Από την επιλογή «Διαχείριση» μπορούν να επιλέξουν «Αναφορές Επεισοδίων». Από την «Αναζήτηση Επεισοδίων» μπορείτε να αναζητήσετε ένα επεισόδιο με βάση τις πληροφορίες που έχετε. Εάν υπάρχουν και άλλοι ασθενείς στο ίδιο συμβάν (που τους χειρίστηκε το ίδιο ή άλλα ασθενοφόρα) θα εμφανιστεί η ένδειξη «Συσχετιζόμενα Επεισόδια». Επιλέξτε την ένδειξη «Συσχετιζόμενα Επεισόδια» για να έχετε ένα κατάλογο όλων των καρτών που συσχετίζονται με ένα συγκεκριμένο συμβάν (π.χ. ένα τροχαίο). Απαραίτητη προϋπόθεση για να συσχετιστούν διάφορες κάρτες μεταξύ τους είναι να έχουν προέλθει από αντιγραφή κάρτας.

34 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 33 Όταν ο ασυρματιστής κάνει διαβίβαση το σύστημα παρουσιάζει όλα τα ασθενοφόρα και όχι μόνο αυτά που είναι σε βάρδια. Γιατί; Εκκρεμεί η εκπαίδευση του γραφείου κίνησης στην καταχώριση των ασθενοφόρων της βάρδιας. Η εφαρμογή υποστηρίζει ήδη την λειτουργικότητα και θα είναι σύντομα διαθέσιμη.

35 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 34 Τα πεδία «Θέση Ασθενοφόρου» και «Προορισμός Ασθενοφόρου» τι διαφορά έχουν; Το πεδίο «Θέση Ασθενοφόρου» αφορά την τοποθεσία του ασθενοφόρου την στιγμή της διαβίβασης. Για παράδειγμα, η θέση του ασθενοφόρου μπορεί να είναι ο τομέας του ή να είναι «καθ οδόν». Το πεδίο «Προορισμός Ασθενοφόρου» είναι τυπικά το νοσοκομείο στο οποίο παραδίδεται ο ασθενής. Επίσης ως προορισμός του ασθενοφόρου μπορεί να είναι και η οικία του ασθενούς. Δίπλα στο πεδίο «Προορισμός» υπάρχει το σύμβολο που παρέχει ένα κατάλογο από συνηθισμένους προορισμούς. Δεν είναι αναγκαίο να επιλέξετε από τον κατάλογο, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ότι είναι απαραίτητο.

36 Σ υ χ ν έ ς Ε ρ ω τ ή σ ε ι ς 35 Με ποια σειρά εμφανίζονται τα επεισόδια στην κυρίως οθόνη; Πρώτα εμφανίζονται όλα τα επεισόδια που είναι σε ΑΝΑΜΟΝΗ ταξινομημένα με σειρά βαρύτητας (χρώμα). Πρώτα εμφανίζονται τα κόκκινα, μετά τα πορτοκαλί, κίτρινα και τελευταία τα πράσινα. Αυτά που έχουν το ίδιο χρώμα ταξινομούνται με βάση τον χρόνο κλήσης. Στην συνέχεια παρουσιάζονται όλα τα διαβιβασμένα επεισόδια ταξινομημένα κατά αλφαβητική σειρά με βάση το όνομα του ασθενοφόρου.

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της χώρας θα παραλαμβάνουν το Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (ΣΗΔΕ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (ΣΗΔΕ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (ΣΗΔΕ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Yπηρεσία υποστήριξης χρηστών τυ Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (helpdesk):

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Γραµµατειών Περιεχόμενα Πίνακας Εικόνων...3 1. Είσοδος στο σύστημα...5 2. Στοιχεία Γραμματείας...9 3. Μεταπτυχιακά Προγράμματα...

Διαβάστε περισσότερα

MEDIWARE L.I.S ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

MEDIWARE L.I.S ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ MEDIWARE L.I.S. 2006 ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ -1 -2 Προγραμματισμός Επισκέψεων. Με την επιλογή Προγραμματισμός Επισκέψεων ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να καταχωρίσει τις μελλοντικές

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.step.gov.gr δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία προσωποποιημένης πληροφόρησης, μέσω της οποίας μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης (ΑΤΛΑΣ), το οποίο τίθεται

Διαβάστε περισσότερα

Καταχώρηση ονομάτων χώρου

Καταχώρηση ονομάτων χώρου Καταχώρηση ονομάτων χώρου Βήμα 1: Αναζήτηση ονομάτων χώρου για καταχώρηση Εισάγεται το όνομα ή τα ονόματα χώρου που σας ενδιαφέρουν, χωρίς καταλήξεις, χωρίζοντας με κενό ή new line αν έχετε πάνω από δύο

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας"

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας" ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχική Οθόνη...2 Εγγραφή Χρήστη...3 Εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Ford Next Οδηγίες διαχείρισης εφαρμογής 1

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Ford Next Οδηγίες διαχείρισης εφαρμογής 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ SITE...2 2. ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΛΑΤΗ...2 2.1 Εισαγωγή στοιχείων πελάτη...2 2.2 Εισαγωγή στοιχείων αυτοκινήτου...3 3. ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΥΡΕΣΗ ΠΕΛΑΤΗ...4 3.1 Εύρεση Πελάτη...4

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

ORFEAS ORFEAS HELLENIC AMERICAN UNION

ORFEAS ORFEAS HELLENIC AMERICAN UNION Οδηγίες εγγραφής μεμονομένων υποψηφίων μέσω του συστήματος ORFEAS ORFEAS HELLENIC AMERICAN UNION Είσοδος στο σύστημα ORFEAS Αν χρησιμοποιείτε πρώτη φορά το σύστημα ORFEAS, για την είσοδό σας, από την κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

και εμφανίζεται η φόρμα αναζήτησης των εκκρεμοτήτων. Στο πεδίο "Κατάσταση" επιλέγουμε "Σε εκκρεμότητα" και πατάμε ανάκτηση.

και εμφανίζεται η φόρμα αναζήτησης των εκκρεμοτήτων. Στο πεδίο Κατάσταση επιλέγουμε Σε εκκρεμότητα και πατάμε ανάκτηση. Σύμφωνο συμβίωσης Σενάριο Ο κύριος Καραγιάννης Νικόλαος που είναι δημότης Αλίμου (στην πατρική του μερίδα), συνάπτει σύμφωνο συμβίωσης με την κυρία Θανοπούλου Ελένη η οποία είναι δημότης του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε περισσότερα

Στη γραμμή διεύθυνσης ενός φυλλομετρητή (web browser) πληκτρολογούμε hrm.lib.aegean.gr για να οδηγηθούμε στην σελίδα εισόδου του Αυτοματοποιημένου

Στη γραμμή διεύθυνσης ενός φυλλομετρητή (web browser) πληκτρολογούμε hrm.lib.aegean.gr για να οδηγηθούμε στην σελίδα εισόδου του Αυτοματοποιημένου Στη γραμμή διεύθυνσης ενός φυλλομετρητή (web browser) πληκτρολογούμε hrm.lib.aegean.gr για να οδηγηθούμε στην σελίδα εισόδου του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού. Εδώ εισάγουμε το Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 1. ΓΕΝΙΚΑ... 227 2. ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ... 228 3. ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ... 230 4. ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ... 232 4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 232 copyright DATA COMMUNICATION ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Η.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες»

«Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες» ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ «Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες» (MIS: 439851) Σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού για εμβολιασμό στα Κέντρα Υγείας. Εγχειρίδιο χρήστη Έκδοση 1.2

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εισαγωγή γνωματεύσεων διαβητικών υλικών στο internet (eδαπυ) 1. Εισάγουμε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό για να εισέλθουμε στην εφαρμογή https://apps.ika.gr/econsummedsuppl/faces/login.xhtml.

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή καταχωρητή ονομάτων χώρου

Αλλαγή καταχωρητή ονομάτων χώρου Αλλαγή καταχωρητή ονομάτων χώρου Βήμα 1: Αναζήτηση ονομάτων χώρου για αλλαγή καταχωρητή Εισάγεται το όνομα ή τα ονόματα χώρου που σας ενδιαφέρουν, με καταλήξεις, χωρίζοντας με κενό ή new line αν έχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 15/10/2012 Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ. Σημείωση : Ο ασθενής φεύγει πραγματικά από το κρεβάτι, μόνο όταν το Ιατρικό Εξιτήριο γίνει Διοικητικό από το Γραφείο Κίνησης.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ. Σημείωση : Ο ασθενής φεύγει πραγματικά από το κρεβάτι, μόνο όταν το Ιατρικό Εξιτήριο γίνει Διοικητικό από το Γραφείο Κίνησης. ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ Το Ιατρικό Εξιτήριο ουσιαστικά είναι εντολή ιατρού για έξοδο του ασθενή από το τμήμα νοσηλείας, σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνει είναι : Ημερομηνία εξόδου

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: «Ανάπτυξη Εφαρμογής Μητρώου και Εκπαίδευση» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Έλεγχος Συστήματος & Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ

ΕΡΓΟ: «Ανάπτυξη Εφαρμογής Μητρώου και Εκπαίδευση» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Έλεγχος Συστήματος & Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ 1 ΕΡΓΟ: «Ανάπτυξη Εφαρμογής Μητρώου και Εκπαίδευση» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Έλεγχος Συστήματος & Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ Π.6. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΜΗΤΡΩΟ ΑΜΕΑ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΗΤΡΩΟΥ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» 2015

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία δανεισμού μεταξύ Βιβλιοθηκών και απόκτηση εντύπων

Υπηρεσία δανεισμού μεταξύ Βιβλιοθηκών και απόκτηση εντύπων Αθήνα Αυτό το έντυπο φιλοδοξεί να σας βοηθήσει για χρησιμοποιήσετε την διεπαφή χρήστη του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης της Υπηρεσίας δανεισμού μεταξύ Βιβλιοθηκών και κτήσης εντύπων από την Βιβλιοθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων

Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων Οδηγός χρήσης εφαρμογής καταχώρησης παραστατικών Σελίδα 1 από 15 Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων 1. Εγγραφή στην εφαρμογή Για την εγγραφή σας στη εφαρμογή παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.1 2012 Τμήμα Οργάνωσης & Πληροφορικής - 1 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η φαρμακοποιός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 2014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0 Αρχική Οθόνη... 6 1.1 Αλλαγή...

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η ιατρός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει μοναδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία με θέμα: Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού Καραγιάννης Ιωάννης Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ)

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ) ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης 2.0.4.1.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ) Αρχική οθόνη Αφού κάνουμε login εμφανίζονται στην αρχική οθόνη τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Backorder ονομάτων χώρου

Backorder ονομάτων χώρου Backorder ονομάτων χώρου Βήμα 1: Αναζήτηση ονομάτων χώρου για backorder Εισάγεται το όνομα ή τα ονόματα χώρου που σας ενδιαφέρουν, με καταλήξεις, χωρίζοντας με κενό ή new line αν έχετε πάνω από δύο ονόματα(π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία εγγραφής σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης

Διαδικασία εγγραφής σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Διαδικασία εγγραφής σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης http://epaggelmatikimathisi.pi.ac.cy Για την εγγραφή του σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ Απογραφή σημαίνει : 1. Καταμέτρηση (Καταγραφή) των διαθέσιμων υπολοίπων 2. Ενημέρωση της αποθήκης με τα σωστά υπόλοιπα 3. Υπολογισμός και Αποτύπωση των Ελλειμάτων και Πλεονασμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑΣ ΓΑΜΟΥ (ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟ)

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑΣ ΓΑΜΟΥ (ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟ) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑΣ ΓΑΜΟΥ (ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟ) Σενάριο Ο κ. Δημητράκας Παναγιώτης που είναι δημότης Μοσχάτου - Ταύρου (στην πατρική του μερίδα), παντρεύεται

Διαβάστε περισσότερα

και εμφανίζεται η φόρμα αναζήτησης των εκκρεμοτήτων. Στο πεδίο "Κατάσταση" επιλέγουμε "Σε εκκρεμότητα" και πατάμε ανάκτηση.

και εμφανίζεται η φόρμα αναζήτησης των εκκρεμοτήτων. Στο πεδίο Κατάσταση επιλέγουμε Σε εκκρεμότητα και πατάμε ανάκτηση. Σύμφωνο συμβίωσης Σενάριο Ο κύριος Καραγιάννης Νικόλαος που είναι δημότης Αλίμου (στην πατρική του μερίδα), συνάπτει σύμφωνο συμβίωσης με την κυρία Θανοπούλου Ελένη το οποίο καταχωρείται στο ληξιαρχείο

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορά συζύγου σε υπάρχουσα μερίδα ως 2η σύζυγος

Μεταφορά συζύγου σε υπάρχουσα μερίδα ως 2η σύζυγος Μεταφορά συζύγου σε υπάρχουσα μερίδα ως 2η σύζυγος Σενάριο Ο κ. Νεραντζίδης Δημήτριος, διαζευγμένος, με οικογενειακή μερίδα στον Δήμο Κορυδαλλού, παντρεύτηκε με την κα Μαυροπούλου Χριστίνα της οποίας η

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό ς Σχ. Έτόυς 2014-2015

Οδηγό ς Σχ. Έτόυς 2014-2015 Οδηγό ς Σχ. Έτόυς 2014-2015 Σχολικό Έτος Στο ΠΣ myschool υλοποιείται πλήρης ιστορικότητα και τα δεδομένα σας είναι διαθέσιμα για κάθε Σχολικό Έτος. Μέσα από την ΑΡΧΙΚΗ σελίδα μπορείτε κάθε φορά να ορίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ELECTRONICS & SOFTWARE APPLICATIONS. Οδηγίες. για την. του προγράμματος

ELECTRONICS & SOFTWARE APPLICATIONS. Οδηγίες. για την. του προγράμματος ELECTRONICS & SOFTWARE APPLICATIONS Οδηγίες για την του προγράμματος ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. 1.1 ΕΝΑΡΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Η έναρξη της εφαρμογής ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ γίνεται ως εξής: Από την επιφάνεια εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Βοήθημα Χρήσης Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (EAS) - 2015 v1.0

Βοήθημα Χρήσης Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (EAS) - 2015 v1.0 Βοήθημα Χρήσης Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (EAS) - 2015 v1.0 6 Μαρτίου 2015 Copyright 2015 by CAPO. All Rights Reserved. Table of contents 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Σελίδα...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου

Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου Αναφορικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα υποβολή δείτε το κεφάλαιο 3.2 των Οδηγιών Χρήσης. Στο παρόν εγχειρίδιο περιγράφονται τα βήματα που

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργίας Ενεργειών

Δημιουργίας Ενεργειών Δημιουργίας Ενεργειών Περιεχόμενα Δημιουργία Ενεργειών (Επικοινωνίας, Ραντεβού)... 3 Καταχώρηση Επικοινωνίας και Ραντεβού... 4 Βασικά Στοιχεία... 7 Πεδία Χρήστη... 8 Υπομνήματα... 8 Μεταβολή Ενέργειας...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης

Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Χανιά Σεπτέμβριος 2016 Καλώς ήλθατε στην κεντρική σελίδα της πλατφόρμας του Ιδρυματικού Αποθετηρίου (ΙΑ) του Πολυτεχνείου

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ ΟδηγόςΧρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ LABNET WEBLIS

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ LABNET WEBLIS ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ LABNET WEBLIS Για την είσοδο στην διαδικτυακή πλατφόρμα των εργαστηρίων της Labnet επιλέγουμε το εικονίδιο LABNET WEBLINK στην ιστοσελίδα www.labnet.gr ή πληκτρολογούμε απευθείας τη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9 Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9 1. Οθόνη εισόδου στην εφαρμογή βελτίωσης περιεχομένου Δηλώσεων Ε9 Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται να συμπληρωθούν (Εικόνα 1): Ο Α.Φ.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό ς Σχ. Έτόυς

Οδηγό ς Σχ. Έτόυς Οδηγό ς Σχ. Έτόυς 2014-2015 Σχολικό Έτος Στο ΠΣ myschool υλοποιείται πλήρης ιστορικότητα και τα δεδομένα σας είναι διαθέσιμα για κάθε Σχολικό Έτος. Μέσα από την ΑΡΧΙΚΗ σελίδα μπορείτε κάθε φορά να ορίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών

Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 09-02-2015 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 4 Πρόγραμμα Κρατήσεων...

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

Manual. Εκλογές 15μελούς Σχολείου v4.0 Module καταχώρησης ψηφοδελτίων από την Εφορευτική Επιτροπή

Manual. Εκλογές 15μελούς Σχολείου v4.0 Module καταχώρησης ψηφοδελτίων από την Εφορευτική Επιτροπή Manual Εκλογές 15μελούς Σχολείου v4.0 Module καταχώρησης ψηφοδελτίων από την Εφορευτική Επιτροπή Χρήστος Μουρατίδης Πειραιάς 2019 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 3 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ... 4 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης 1 Αγαπητοί Ασφαλισμένοι/Συνταξιούχοι, Σας παρουσιάζουμε αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Με την επιλογή του συνδέσμου βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής (Εικόνα 1). Για να ξεκινήσετε την εγγραφή σας στο νέο μητρώο

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής

Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής 1 Περίληψη Με την Αναλυτική Λογιστική πραγματοποιείται η παρακολούθηση όλου του κυκλώματος και η ενημέρωση της Αναλυτικής Λογιστικής από την εφαρμογή Hyper

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση εκκρεµότητας γάµου ενδεικτική εγγραφή αλλοδαπού ή ενδεικτική εγγραφή Έλληνα συζύγου

ιαχείριση εκκρεµότητας γάµου ενδεικτική εγγραφή αλλοδαπού ή ενδεικτική εγγραφή Έλληνα συζύγου ιαχείριση εκκρεµότητας γάµου ενδεικτική εγγραφή αλλοδαπού ή ενδεικτική εγγραφή Έλληνα συζύγου Σενάριο Ο κ. Φαφουτάς Βρασίδας, που είναι εγγεγραμμένος ως τρίτο μέλος στην πατρική του μερίδα (1ο τέκνο),

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Επαφές. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Επαφών

Pylon Entry. Επαφές. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Επαφών Pylon Entry Επαφές Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Επαφών Περιεχόμενα Δημιουργία Νέας Επαφής... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 6 Καρτέλα Στοιχεία Επαφής... 7 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 2.2

tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ v. 2.2 tenderone Σύντομος Οδηγός Συμμετοχής για την Υποβολή Δικαιολογητικών στη ΔΕΠΑ 1 Είσοδος στο site της cosmoone 1. Κάντε κλικ στη γραμμή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε το url www.cosmo-one.gr και πατήστε Enter.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. Οταν τελειώσει η φόρτωση του προγράμματος, (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ) βλεπουμε την βασική

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης myschool

Σενάριο Χρήσης myschool Σενάριο Χρήσης ΦΟΡΕΙΣ Επιβεβαίωση των Στοιχείων του Φορέα Αρχικά, θα κληθείτε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων του Φορέα σας. Επιλέγοντας την καρτέλα «Φορείς», από το μενού που βρίσκεται στο πάνω

Διαβάστε περισσότερα

και εμφανίζεται η φόρμα αναζήτησης των εκκρεμοτήτων. Στο πεδίο "Κατάσταση" επιλέγουμε "Σε εκκρεμότητα" και πατάμε ανάκτηση.

και εμφανίζεται η φόρμα αναζήτησης των εκκρεμοτήτων. Στο πεδίο Κατάσταση επιλέγουμε Σε εκκρεμότητα και πατάμε ανάκτηση. Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού Σενάριο Η κυρία Ευαγγελοπούλου Μαρία και η Κυρία Θανοπούλου Ελένη που είναι δημότισσες Αλίμου συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης. Το Σ.Σ. έχει καταχωρηθεί στο ληξιαρχείο Γλυφάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία χρήσης module Αναλυτικής Λογιστική. (v.1.0.7)

Διαδικασία χρήσης module Αναλυτικής Λογιστική. (v.1.0.7) Διαδικασία χρήσης module Αναλυτικής Λογιστική (v.1.0.7) Περίληψη Με το Module της Αναλυτικής Λογιστικής πραγματοποιείται η παρακολούθηση όλου του κυκλώματος και η ενημέρωση της Αναλυτικής Λογιστικής από

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1.1 Τρόπος σύνδεσης μέσω site ΤΜΕΔΕ Στο εικονίδιο ΤΜΕΔΕ e-εγγυητικές πατώντας το κουμπί «άνοιγμα της εφαρμογής, μας ανοίγει

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 1 από 51 2015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 2 από 51 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ

ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ Η σύνδεση σας στο σύστημα επιτυγχάνεται με τη χρήση των ενεργών προσωπικών TAXISnet κωδικών σας στη διεύθυνση https://www.pothen.gr/pothen-back/sub1-public.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ EXCEL

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ EXCEL ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ EXCEL Η σύνδεση του χρήστη στο σύστημα επιτυγχάνεται με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών TAXISnet στη διεύθυνση h ps://www.pothen.gr/pothen-back/sub1-public

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin)

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Εμπορική Διαχείριση > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Μέσα από τη διαχείριση βάσης δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Pylon Entry Πελάτες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πελάτη... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων

Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (ΠΟΛ.1221/1995, ΠΟΛ.1071/2002, ΠΟΛ.2859/2000)... 4 1.1. Εισαγωγή Ταξιδιωτικού «Πακέτου»... 6 1.2. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων».

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων». Η λειτουργικότητα δίνει τη δυνατότητα καταγραφής, εμφάνισης και διαχείρισης των βιβλίων που διατηρείτε στη σχολική σας μονάδα καθώς και τον τρόπο απόκτησης αυτών. Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση εκκρεµότητας γάµου ενδεικτική εγγραφή αλλοδαπού ή ενδεικτική εγγραφή Έλληνα συζύγου

ιαχείριση εκκρεµότητας γάµου ενδεικτική εγγραφή αλλοδαπού ή ενδεικτική εγγραφή Έλληνα συζύγου ιαχείριση εκκρεµότητας γάµου ενδεικτική εγγραφή αλλοδαπού ή ενδεικτική εγγραφή Έλληνα συζύγου Σενάριο Ο κ. Φαφουτάς Βρασίδας, που είναι εγγεγραμμένος ως τρίτο μέλος στην πατρική του μερίδα (1ο τέκνο),

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

Αφού ολοκληρώσετε την ενημέρωση των στοιχείων στις λίστες, μπορείτε να καταχωρήσετε τη διασάφηση εισαγωγής.

Αφού ολοκληρώσετε την ενημέρωση των στοιχείων στις λίστες, μπορείτε να καταχωρήσετε τη διασάφηση εισαγωγής. Καταχώρηση στοιχείων διασάφησης εισαγωγής Αφού ολοκληρώσετε την ενημέρωση των στοιχείων στις λίστες, μπορείτε να καταχωρήσετε τη διασάφηση εισαγωγής. Από το αρχικό μενού του συστήματος επιλέγετε Δηλώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός καταχώρισης στοιχείων στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης

Οδηγός καταχώρισης στοιχείων στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β Οδηγός καταχώρισης στοιχείων στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης http://epaggelmatikimathisi.pi.ac.cy Για την καταχώριση στοιχείων στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης Moodle

Σενάριο Χρήσης Moodle Σενάριο Χρήσης Moodle Άσκηση 1 Μπείτε στη σελίδα http://pileas.com/m και συνδεθείτε με έναν από τους διαθέσιμους χρήστες σύμφωνα με τους κωδικούς που σας έχουν δοθεί. Αφού εισάγουμε το url του Moodle (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν.Π.Ι.Δ. Π.Π. Γερμανού 3-5, T.K. 105 61 Αθήνα T: 210 3740551 2 F: 210 3740508

Διαβάστε περισσότερα

Υγιεινή και Ασφάλεια

Υγιεινή και Ασφάλεια Υγιεινή και Ασφάλεια Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Υγιεινής και Ασφάλειας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΗ 3.0 Δεκέμβιος 2014 1 Περιεχόμενα 1

Διαβάστε περισσότερα

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά MANAGER SIDE BAR Η Manager side bar είναι μία εφαρμογή σχεδιασμένη να προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες και ευκολίες σε κάθε χρήστη Η/Υ προχωρημένο ή αρχάριο. Βασική λειτουργία της εφαρμογής είναι ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR Τηλέφωνο: 2810-211111 Διαδικασία εισόδου στο opensms Η πρόσβαση στην πλατφόρμα του opensms πραγματοποιείται με την εισαγωγή του Ονόματος χρήστη και του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Φ.Π.Α - ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Φ.Π.Α - ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Φ.Π.Α - ΤΜΗΜΑΤΩΝ ADMATE SETTE Εισαγωγή στο πρόγραμμα: Πατάμε τον αριθμό 4 και μετά το πλήκτρο ΚΛΕΙΔΙ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Με τα πλήκτρα [ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ] και με το πλήκτρο [ -%/+% ],

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα...4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή Ως φοιτητής μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις Πρακτικής Άσκησης αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή επιλέγοντας

Διαβάστε περισσότερα

eurobanktrader GREEK DERIVATIVES WEB Οδηγός Χρήσης Πλατφόρμας

eurobanktrader GREEK DERIVATIVES WEB Οδηγός Χρήσης Πλατφόρμας eurobanktrader WEB Χρήσης Πλατφόρμας χρήσης πλατφόρμας Είσοδος, απόκτηση, ανάκτηση κωδικών εισόδου Πατώντας στο κουμπί Είσοδος στην ιστοσελίδα eurobanktrader Ελληνικά Παράγωγα, ή απλά πληκτρολογώντας grdrv.eurobanktrader.gr

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα χρήστη : Εμπορικό όνομα πρακτορείου. Ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε πρόσβαση (δημιουργούνται από χρήστη επιπέδου «Διοίκηση»)

Όνομα χρήστη : Εμπορικό όνομα πρακτορείου. Ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε πρόσβαση (δημιουργούνται από χρήστη επιπέδου «Διοίκηση») 1-12-2015 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Αρχείο με αποθηκευμένες αιτήσεις, τιμολογήσεις, συμβόλαια, προ-συμβόλαια, εντολές πληρωμής, κλπ. Αλλαγή κωδικών πρόσβασης και ρυθμίσεων Επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

G-Remote Banking e-banking ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

G-Remote Banking e-banking ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Σε αυτή την ενότητα, σας δίνεται η δυνατότητα να εκτελέσετε μεταφορές χρηματικών ποσών από λογαριασμούς σας στη GENIKI Bank σε λογαριασμούς σας ή σε λογαριασμούς τρίτων

Διαβάστε περισσότερα

Πληκτρολογήστε την παρακάτω διεύθυνση στον Internet Explorer ή στον Google Chrome. Η Χρήση του Mozilla Firefox δεν συνιστάται.

Πληκτρολογήστε την παρακάτω διεύθυνση στον Internet Explorer ή στον Google Chrome. Η Χρήση του Mozilla Firefox δεν συνιστάται. 1 Περιεχόμενα Πρόσβαση 3 Προϋποθέσεις Χρήσης...4 Αναζήτηση Περιστατικού.5 Νέες Αναγγελίες και Προβολή Περιστατικού.6 Αποστολή (Upload )& Χαρακτηρισμός φωτογραφιών 7 Διαγραφή φωτογραφιών ή ολόκληρης Λίστας.9

Διαβάστε περισσότερα