ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ. Υπεύθυνοι Καθηγητές: Ζαχαροπούλου Μαρία Σταθάτου Κατερίνα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ. Υπεύθυνοι Καθηγητές: Ζαχαροπούλου Μαρία Σταθάτου Κατερίνα"

Transcript

1 ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Υπεύθυνοι Καθηγητές: Ζαχαροπούλου Μαρία Σταθάτου Κατερίνα

2 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΝΘΥΜΙΑ Η ΚΑΜΕΝΗ ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ JIMI HENDRIX Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ. ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ Η ΜΟΔΑ ΑΝΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

3 ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΝΘΥΜΙΑ Κωνσταντινόπουλος Παναγιώτης Κόρδας Χρήστος Κωστοπούλου Αρετή Παναγιωτοπούλου Σοφία

4 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΝΘΥΜΙΑ Στο 1ο κεφάλαιο της εργασίας μας ασχοληθήκαμε με προσωπικά ταξιδιωτικά ενθύμια αντλώντας από αυτά πληροφορίες για διάφορους τόπους. Στο 2ο κεφάλαιο ασχοληθήκαμε με την εξέλιξη των μέσων μεταφοράς Τέλος καταλήξαμε σε συμπεράσματα.

5 Τι είναι τα ενθύμια; Τα ενθύμια είναι αντικείμενα που έχει κάποιος από το παρελθόν και που τον βοηθούν να ανακαλεί στη μνήμη του πρόσωπα, συμβάντα ή στιγμές. Τις περισσότερες φορές ενθύμια αποκτά κανείς από τα ταξίδια του, αυτά είναι τα ταξιδιωτικά ενθύμια.

6 Κατηγορίες ταξιδιωτικών ενθυμίων καρτ ποστάλ είναι ταχυδρομικά δελτάρια συνήθως εικονογραφημένα, στο πίσω μέρος των οποίων μπορεί να γράψει κανείς ένα σύντομο μήνυμα. Σουβενίρ είναι μικρά ή μεγάλα στολίδια, ή ακόμα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπου συνήθως αναγράφεται το όνομα μίας πόλης ή χώρας.

7 Νυχτερινή άποψη της πόλης της Ζακύνθου Με αφορμή το καρτ ποστάλ αντλούμε πληροφορίες για την πόλη της Ζακύνθου.

8 Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη στην Κεφαλονιά Από το καρτ ποστάλ στη γεωγραφία και την ιστορία της Κεφαλονιάς

9 ΡΟΔΟΣ Με βάση το καρτ ποστάλ αντλούμε πληροφορίες για το νησί Ρόδος

10 Γιατί ξεκίνησαν τα ταξίδια; Και με τι μέσα πραγματοποιήθηκαν; Τα ταξίδια ξεκίνησαν από τα αρχαία χρόνια με διάφορες αφορμές και ποικίλους στόχους, όπως η ανάπτυξη της οικονομίας και του εμπορίου, ως αναζήτηση τρόπων υπέρβασης καταστροφών, ως ικανοποίηση της περιέργειας των ανθρώπων που επιθυμούσαν να γνωρίσουν τον κόσμο που τους περιέβαλε. Στη σύγχρονη εποχή ως μέσα μεταφοράς των ταξιδιών χρησιμοποιήθηκαν οι άμαξες, τα πλοία, οι σιδηρόδρομοι, τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα.

11 Η ΑΜΑΞΑ

12 Οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν την άμαξα ήταν οι λαοί της Μεσοποταμίας, οι Σουμέριοι και οι Χετταίοι Η εφεύρεση της είχε μεγάλες επιπτώσεις στη μετέπειτα πρόοδο της ανθρωπότητας. Μέχρι τότε οι μεταφορές γίνονταν με τα χέρια του ανθρώπου και ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Ωστόσο η εμφάνιση του αυτοκινήτου στις αρχές του 20ου αιώνα εκτόπισε σχεδόν τελείως τις άμαξες, που σήμερα χρησιμοποιούνται ελάχιστα.

13 Το πλοίο

14 Εδώ και χρόνια, οι αρχαίοι Έλληνες έβαζαν τις βάσεις της μετέπειτα εποποιίας μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι Μινωίτες και Θηραίοι ναυτικοί, που είχαν αναπτύξει τη ναυτιλία από τις αρχές της 3ης χιλιετίας π.χ. Οι αρχαίοι Έλληνες, σε αντίθεση με άλλους λαούς, κατείχαν τη γνώση της πελαγοδρομίας από πολύ παλιά. Τα πλοία χρησιμοποιήθηκαν για μεταφορά ανθρώπων εμπορευμάτων αλλά και για πολεμικούς σκοπούς.

15 Σιδηρόδρομος

16 Ο χρόνος γέννησης του σιδηρόδρομου δεν καθορίζετε με ακρίβεια, γιατί η ιστορία του αρχίζει με την εφαρμογή της σιδηροτροχιάς και προχωρά μέχρι την ατμομηχανή, με την οποία ταυτίστηκε. Πρόγονος του σιδηρόδρομου είναι η ατμάμαξα που η εμφάνισή της γίνεται περίπου το 18ο αιώνα. Η εξάπλωση του σιδηροδρόμου έγινε κυρίως την περίοδο Στις αρχές του 20ού αιώνα, η εμφάνιση των αυτοκινήτων και των αεροπλάνων μετέτρεψαν την κατάσταση στον τομέα των μεταφορών. Η τελειοποίηση του αυτοκινήτου περιόρισε τη χρήση του σιδηρόδρομου. Ωστόσο, σε μεγάλες αποστάσεις και για μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων ο σιδηρόδρομος αποδείχθηκε αναντικατάστατος.

17 Αυτοκίνητο

18 Την αρχή έκανε στην Γαλλία, το 1769, ο Nicolas Jοseph Cougnot, δημιουργώντας το πρώτο αυτοκίνητο όχημα, ένα ατμοκινούμενο αμάξι, το fardier. Το ασταθές αυτό όχημα ανετράπη και χτύπησε σε ένα τοίχο, αποτελώντας έτσι και το πρώτο ατύχημα με αυτοκινούμενο όχημα στην ιστορία. Η κατασκευή αυτοκινήτων αυξανόταν με ταχείς ρυθμούς όμως το υψηλό κόστος δεν επέτρεπε στις λαϊκές μάζες τη διάδοση του προϊόντος.

19 Ο Χένρι Φορντ ωστόσο δημιούργησε ένα αυτοκίνητο, που ο μέσος πολίτης θα μπορούσε να αποκτήσει. Το 1908 παράγεται και διοχετεύεται στην αγορά το αυτοκίνητο - ιστορικός σταθμός της αυτοκίνησης: Είναι το Ford Model T, το οποίο στοίχιζε μόλις 950 δολάρια. Το όχημα έγινε ανάρπαστο, ενώ η τιμή του μειωνόταν συνεχώς. Στα 19 χρόνια που παρέμεινε στην αγορά (έως το 1927) πουλήθηκαν αντίτυπα, ενώ η τιμή του είχε πέσει στα 280 δολάρια. Το Model T είναι το δεύτερο σε αριθμό πωληθέντων τεμαχίων αυτοκίνητο στον κόσμο.

20 Αεροπλάνο

21 Το αεροπλάνο άρχισε να χρησιμοποιείται από τον 20ο αιώνα, αλλά η ιδέα να πετάξει στον αέρα ο άνθρωπος είναι πολύ παλιά. Για πολλούς αιώνες ο άνθρωπος προσπάθησε, χωρίς επιτυχία όμως, να χρησιμοποιήσει τη μυϊκή του δύναμη, για να πετάξει. Το 19ο αιώνα κατασκευάστηκε το πρώτο αεροπλάνο από το Ρώσο εφευρέτη Μοζάισκη.

22 Επίσης οι αδελφοί Ράιτ (εφευρέτες και αεροπόροι) κατάφεραν να κατασκευάσουν αεροπλάνο που να επιτυγχάνει σταθερή πτήση και μάλιστα με επιβάτη. Διαβλέποντας τη στρατηγική του σημασία, πολλές κυβερνήσεις ανέπτυξαν το αεροπλάνο κυρίως για στρατιωτική χρήση, ιδιαίτερα κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

23 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Mε την εξέλιξη των μέσων μεταφοράς έχει αυξηθεί αρκετά ο ρυθμός ζωής των ανθρώπων. Στο παρελθόν με τα μέσα που είχαν ήταν πιο δύσκολη από ότι σήμερα η ανταλλαγή προϊόντων και η μετακίνησή τους από τόπο σε τόπο. Οι άνθρωποι επιλέγουν και πιο μακρινούς προορισμούς πια. Οι αποστάσεις έχουν μικρύνει επίσης. Ο κόσμος δηλαδή του ανθρώπου έχει μεγαλώσει,δεν είναι πια περιορισμένος στον τόπο που ζει.

24 Το τέχνημά μας είναι ένα κολλάζ με καρτ ποστάλ από διάφορα νησιά όπως Ζάκυνθος, Θάσος και Πόρος. Ακόμα έχουμε κολλήσει μερικά γραμματόσημα

25 Τέχνημα

26 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΡΧΗ

27 ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΚΑΜΕΝΗ ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ JIMI HENDRIX

28 ΔΟΜΗ 1.ΠΕΡΙΛΗΨΗ 2.Η ΚΑΜΕΝΗ ΚΙΘΑΡΑ 2.1.ΤΟ ΝΟΗΜΑ 2.2.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 3.Η ΚΙΘΑΡΑ 4.JIMI HENDRIX 5.Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 6.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

29

30 ΡΕΚΒΙΕΜ Κωνσταντινόπουλος Γιώργος Λάτο Εύα Μιχαηλίδη Νίνα Μπομπάι Ήρα

31 Περίληψη Στόχος της έρευνας που κάναμε ήταν ένα αντικείμενο-η καμένη κιθάρα του Jimi Hendrix-να μας οδηγήσει στο σημείο να δούμε τι ρόλο παίζει η μουσική στην ψυχολογία και στη διαμόρφωση απόψεων αλλά και στον ψυχισμό των ανθρώπων και κυρίως των εφήβων. Πολλοί έφηβοι επηρεαζόμενοι από έναν θρύλο στο χώρο της μουσικής τον Hendrix ωθούνται στο να παίξουν μουσικά όργανα. Με αφορμή την κιθάρα του Hendrix κάναμε και μια αναφορά στην ιστορία της κιθάρας. Συνεπώς η μουσική έχει μεγάλη επίδραση στη ζωή μας.

32 Η ΚΑΜΕΝΗ ΚΙΘΑΡΑ Αναμνηστικό κομμάτι της μουσικής. Πουλήθηκε για δολάρια το Σεπτέμβρη του Ήταν μία Fender Stratocaster του 1965.

33 ΤΟ ΝΟΗΜΑ Το επί σκηνής κάψιμο της κιθάρας με την ένδειξη ορόσημο στην ζωντανή παράσταση βοήθησε στην επανάσταση της ροκ.

34 Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η βαφή με το σώμα είναι άσχημα καμένα. Ο λαιμός είναι αρκετά ακέραιος. Οι χορδές δεν έχουν επηρεαστεί.

35 ΚΙΘΑΡΑ Έγχορδο μουσικό όργανο. Αποτελείται από 6 χορδές. Η 6χορδη κιθάρα έκανε την εμφάνιση της τον 18ο αιώνα. Το 1930 εμφανίζεται η ηλεκτρική κιθάρα με τον ενισχυμένο ήχο. Τα κύρια μέρη της κιθάρας είναι το σώμα και το μπράτσο.

36 ΚΛΑΣΣΙΚΗ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ

37 ΕΙΔΗ ΚΙΘΑΡΑΣ Κλασσική κιθάρα Ακουστική κιθάρα Ηλεκτρική κιθάρα Λαϊκή κιθάρα Κιθάρα του Flamenco Ηλεκτρακουστική κιθάρα Ηλεκτροκλασσική κιθάρα Δωδεκάχορδη κιθάρα Άταστη κιθάρα Μπασοκίθαρο Τρες Κουάτρο Πορτογαλική κιθάρα των Φάντος Γιουκαλίλι Pedal steel guitar Ρωσική Κιθάρα

38 JIMI HENDRIX Γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1942 στο Seattle της Washington. Αγαπούσε τη blues μουσική και ήταν μεγάλος θαυμαστής του Elvis. Ήταν πάντα από τους καλλιτέχνες που ήθελαν να ανακαλύπτουν καινούριους μουσικούς κόσμους και να πειραματίζονται. O Jimi Hendrix κατάφερε να βγάλει από την ηλεκτρική κιθάρα ότι δεν κατάφερε κανείς άλλος ποτέ. Ήταν ο απόλυτος κιθαρίστας. Πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970.

39 Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η μουσική είναι από τις τέχνες που μπήκε στην ζωή του ανθρώπου από ένα πρώιμο στάδιο της ιστορίας του. Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην ίαση ασθενειών τόσο σωματικών όσο και ψυχικών. Κι αυτό έχει να κάνει άμεσα με την ευεργετική δράση της επάνω στη λειτουργία του ατόμου. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχει επισημανθεί ότι η μουσική είναι ένας σημαντικός παράγοντας και στην εκπαίδευση. Όλα τα παιδιά τα οποία ασχολούνται με την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου έχουν αυξημένη ικανότητα απομνημόνευσης πληροφοριών και γνώσεων γενικότερα, όσον αφορά την προφορική τους μνήμη.

40 ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Για να γίνει κατανοητός ο τρόπος που την επηρεάζει, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πώς θα ήταν η ζωή χωρίς τη μουσική ή τους ήχους γενικότερα. Ένα ξερό και βουβό τοπίο, ένας κόσμος δίχως επικοινωνία. Διότι η μουσική είναι και τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε δηλαδή την μουσική ως ένα μέσο ψυχικής επικοινωνίας, μία παγκόσμια γλώσσα που ακόμα και εμπειρικά μπορεί να μάθει κάποιος!

41 .. Επιπροσθέτως, η τέχνη αυτή είναι συνυφασμένη με πολλές εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής όπως είναι ο έρωτας, ο φόβος για το άγνωστο, ο θάνατος, η χαρά, η θλίψη, η δουλειά κ.ά. Συνεπώς, ο άνθρωπος έχει έμφυτα μια τάση να εξυμνεί της καταστάσεις της καθημερινότητας αλλά και να αποδέχεται την συντριβή και την θλίψη του, με ήχους.

42 ΡΥΘΜΟΣ Θα ήταν μεγάλη παράληψη να μην γίνει όμως και μια αναφορά στον ρυθμό, που είναι συνυφασμένος με την μουσική, και ως γνωστόν υπάρχει παντού στην ζωή μας. Χωρίς ρυθμό δεν υπάρχει χρόνος, χωρίς χρόνο δεν υπάρχει οργάνωση πράγμα που συνεπάγεται ότι χωρίς οργάνωση δεν υπάρχει και τάξη.

43 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Κάνοντας μια γενική θεώρηση, παρατηρούμε ότι η μουσική είναι δεμένη τόσο με την ανθρώπινη ύπαρξη όσο και με την καθημερινότητα. Συνοδεύει το άτομο παντού, σε όλες τις πτυχές της ζωής του, και συνιστά έναν δεσμό με το σήμερα το χθες και το αύριο του ανθρώπου, δεδομένου ότι η επιρροή της σ αυτόν ήτανε πάντοτε η ίδια. Δεν υπάρχει ομορφότερος τρόπος επικοινωνίας με τον εαυτό μας πρώτον, με τους συνανθρώπους μας δεύτερον και με τη φύση τρίτον.

44 ΑΡΧΗ

45 ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

46 Project 7 Τα αντικείμενα αφηγούνται ιστορίες και Ιστορία Ομάδα FANTASTIC 4 Λαγκαδινός Διονύσιος Νεζερίτης Διονύσιος Κυριάκου Δήμητρα

47 ΔΟΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1) Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ 2) ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 3) Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ 4) ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ 5) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ

48 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΩΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ TO ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΟΠΛΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ. Η ΑΝΑΓΚΗ,Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ. ΤΕΛΟΣ Η ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΗΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΨΗ TΩN ΕΘΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΜΕΡΟΛΥΠΤΗ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

49 Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ Για την ασπίδα του Αχιλλέα επιστρατεύτηκαν ο Ήφαιστος που την κατασκεύασε και ο Όμηρος που την περιέγραψε Ο Όμηρος αναφέρει ότι η ασπίδα έγινε από χρυσάφι, ασήμι και χαλκό 1. Έβαλε πρώτα τη Γη, τη Θάλασσα, τον Ουρανό, τον Ήλιο και το φεγγάρι 2. Στον δεύτερο κύκλο ζωγράφισε δυο πολιτείες ανθρώπων 3. Στον τρίτο κύκλο ζωγράφισε νιόσκαφτο, παχύ, πλατύ χωράφι

50 ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Με την εξέλιξη των όπλων εμφανίστηκαν και τακτικές και μέσα πολέμου τα λεγόμενα και ως οπλικά μέσα και συστήματα: Οι καταπέλτες ήταν μηχανές που μπορούσαν να πετάνε πέτρες με σκοπό συνήθως την εξ αποστάσεως καταστροφή τειχών Οι πολιορκητικοί κριοί ήταν μηχανές σχεδιασμένες να καταστρέφουν τείχη Χελώνες ονομαζόταν ειδικά οχήματα που μετέφεραν οπλίτες και μηχανικούς κοντά στα πολιορκούμενα τείχη. Μηχανισμοί γερανών χρησιμοποιούταν πολλές φορές από τους εισβολείς για να προσεγγίσουν το ύψος των τειχών με στρατό. Ειδικά ναυπηγημένα πλοία εξυπηρετούσαν τις ανάγκες μάχης. Κανόνι πρώτη φορά συναντάμε σαν κατασκευή του Αρχιμήδη

51 Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η χρήση των όπλων είναι τόσο παλιά όσο και η ανθρωπότητα.. Τα πρώτα ευρήματα από πυριτόλιθο, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως τσεκούρια, βρέθηκαν περίπου χρόνια π.χ. Στην Αφρική ανακαλύφθηκαν ζωγραφιές σ ε σπηλιές απ το 6000 π.χ., οι οποίες παριστάνουν ανθρώπους να κρατάνε ρόπαλα. Στη συνέχεια, ο άνθρωπος χρησιμοποίησε τα πρώτα εκηβόλα όπλα

52 ( Μετά τις αρχές του 20ου (&( αι. τα όπλα παράγονται μαζικά. Εφευρέθηκε ο πύραυλος, ένα όπλο αρκετά θανατηφόρο και καταστροφικό Το αεροπλάνο γίνεται ένα γρήγορο και φονικό όπλο.

53 ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ Τώρα πια αρκεί να πατηθεί ένα κουμπί και ένας πύραυλος μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη περιοχή. Ας μη ξεχνάμε τις δυο πυρηνικές βόμβες στην Ιαπωνία κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

54 ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ. Άλλα είδη όπλων, τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιούσαν απ την αρχαιότητα, είναι τα λεγόμενα βιολογικά - χημικά: διάφορα μικρόβια ή χημικές ουσίες που μεταδίδονται στον εχθρό και έχουν, αν όχι πάντα θανατηφόρα, τουλάχιστον τραγικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους. Μέχρι να ανακαλυφθεί το αντίδοτο, ένας μεταλλαγμένος ιός μπορεί να αρρωστήσει και να σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους σε πολύ λίγο χρόνο. Ακόμα, υπάρχουν τα λεγόμενα «μη θανατηφόρα όπλα»

55 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Δυστυχώς όμως τα όπλα χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για επιθετικούς σκοπούς. Το φαινόμενο του πολέμου κυριαρχεί στην ανθρώπινη ιστορία, και συνεχίζει να τη σημαδεύει έντονα και στους σύγχρονους καιρούς. Στο πολύ μακρινό παρελθόν, ο πόλεμος ήταν απλώς ανάγκη και μέσο για να καταφέρει ο άνθρωπος να επιβιώσει. Στη συνέχεια όμως ο άνθρωπος «προόδευσε» και, όπως άλλαξαν οι συνθήκες ζωής του, άλλαξαν και οι αιτίες των πολέμων του. Οι πόλεμοι όμως δεν άλλαξαν καθόλου και πάντα προκαλούν τον όλεθρο και τη συμφορά. ΑΡΧΗ

56 «Tα αντικείμενα αφηγούνται ιστορίες και Ιστορία» Σαρκοφάγοι της Αιγύπτου

57 Απόκτηση νέων γνώσεων και ιδεών που αντλούμε μέσω της έρευνας για το παρελθόν της αρχαίας Αιγύπτου.

58 Ο όρος σαρκοφάγος δηλώνει τη νεκροθήκη μέσα στην οποία τοποθετούνταν κατά την αρχαιότητα το σώμα του νεκρού προκειμένου να ταφεί. Μούμια ονομάζεται ο ταριχευμένος νεκρός

59 Τα αντικείμενα τοποθετούνται δίπλα στο νεκρό για να καλύψουν τις υλικές ανάγκες στον άλλο κόσμο.

60 Ο κοπιώδης τρόπος ζωής των αιγυπτίων και οι κακουχίες είχαν δημιουργήσει βαθιά πίστη πως η ζωή συνεχίζεται και μετά το θάνατο, εάν δεν καταστρεφόταν το σώμα του νεκρού. Εξαιτίας αυτού του φόβου που σφράγισε τον πολιτισμό τους οι Αιγύπτιοι ταρίχευαν τους νεκρούς.

61 Ο Τουταγχαμών είναι αναμφισβήτητα ο πιο γνωστός Φαραώ ολόκληρης της Αιγύπτου. Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία μόλις 18 χρονών. Πρόκειται όντως για ένα θρυλικό κατόρθωμα ή για μια τολμηρή απάτη; Η ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών από τον Howard Carter και τον λόρδο Carnarvon το 1922 αποτελεί ίσως το γεγονός με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα στην ιστορία των αρχαιολογικών ανασκαφών.

62 Το αποκαλυπτικό βιβλίο του Τζέραλντ Ο' Φάρελ αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα Carter και ο λόρδος Carnarvon είχαν ανακαλύψει τον τάφο του Τουταγχαμών αρκετά χρόνια πριν το ανακοινώσουν επισήμως. Αφού τον λεηλάτησαν, καταστρέφοντας μάλιστα κάποια αντικείμενα για να δώσουν την εντύπωση πως ο τάφος είχε συληθεί κατά την αρχαιότητα, τον σφράγισαν ξανά και κάλεσαν τα ΜΜΕ να έρθουν στον τάφο και να τους χαρίσουν έτσι μια θέση στην ιστορία. Πού κρύβεται η αλήθεια και πού η απάτη; Το σίγουρο είναι ότι ο Carter και ο Carnarvon κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν από τους μεγαλύτερους μύθους όλων των εποχών.

63

64

65

66 Προβληματική Κατά πόσο η ταρίχευση επηρέασε την ιατρική ανατομική?

67 Η ταρίχευση επηρέασε την ιατρική σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μετά από πολύωρες έρευνες καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως χάρις τις μεθόδους ταρίχευσης εμπνευστήκαν σύγχρονοι επιστήμονες για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών. Ταρίχευση σήμερα είναι η τέχνη κάποιων ατόμων να αναπαριστούν ζώα, πτηνά, ερπετά και ανθρώπους σε μια ζωντανή στάση όπως ήταν στη φύση.

68 ΒODIES Παγκόσμια Έκθεση Το μεγαλείο της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος και η πολυπλοκότητα των οργάνων εκτίθενται με όλες τις ανατομικές λεπτομέρειες. Στην περίφημη αυτή έκθεση παρουσιάζονται: 1ο Αληθινά ανθρώπινα σώματα διεξοδικά διαχωρισμένα. 2ο Όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού. 3ο Εκθέματα τοποθετημένα σε αθλητικές στάσεις δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να τα συσχετίσει με τις καθημερινές του δραστηριότητες. 4ο Αυθεντικά σώματα που δείχνουν τη φθορά που δημιουργείται στα όργανα λόγω κακών συνηθειών.

69

70

71

72

73 ΑΡΧΗ

74 Η ΜΟΔΑ ΑΝΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ FAB 4 Καπερώνη Νίκη Κατσιβέλης Γιάννης Κοσμά Δέσποινα Κουκουλομμάτης Νίκος 7ο Λύκειο Πατρών Project 7

75 ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ? Η μόδα είναι ένας σημαντικός τομέας της καθημερινής ζωής των ανθρώπων.έτσι και εμείς αναλύσαμε τις δεκαετίες του 20 εώς και του 90 διότι μας κέντρισε το ενδιαφέρον η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου θέματος δηλαδή η ανάγκη του ανθρώπου να ακολουθεί τις τάσεις τις μόδας και σε πόλλες περιπτώσεις να εξαρτάται από αυτές.επίσης και τον πρωταγωνιστηκό ρόλο που παίζει η μόδα στην ψυχοσύνθεση του κάθε ατόμου.

76 1920 (the 20s) Μετά τη λήξη του A παγκοσμίου πολέμου οι γυναίκες αρχίζουν να γίνονται ανεξάρτητες. Είναι η περίοδος των αποκαλούμενων φλάπερ κοριτσιών (flappergirls) που ζουν έντονα και προκλητικά. Ο κορσές καταργείται δίνοντας ακόμα περισσότερη ελευθερία και τα ρούχα αποκτούν φαρδιές γραμμές, ενώ για πρώτη φορά τα πόδια αποκαλύπτονται.

77 1930 (the 30s) Η μόδα συναντά τον κινηματογράφο και το Χόλυγουντ δημιουργεί σύμβολα κομψότητας, καθώς οι γυναίκες θέλουν να είναι διαρκώς λαμπερές, όπως οι αγαπημένες τους πρωταγωνίστριες. Η σιλουέτα είναι λεπτή και ψιλή με τονισμένη μέση και έντονους ώμους. Τα φορέματα είναι λοξά κομμένα (το λεγόμενο bias-cut), καλύπτουν τις γάμπες αλλά αφήνουν όλη την πλάτη έξω. Καπέλα και γάντια γίνονται απαραίτητα στοιχεία της γυναικείας γκαρνταρόμπας.

78 1940 (the 40s) O B' Παγκόσμιος Πόλεμος βάζει τη μόδα σε δεύτερη μοίρα.η μόδα παίρνει ένα πιο στρατιωτικό και επιβλητικό look. Οι ώμοι είναι τονισμένοι με ελαφριές βάτες, όχι μόνο στα ταγιέρ αλλά και στα φορέματα. Tο 1947 ο Christian Dior κάνει την επανάσταση και δημιουργεί το New Look. Η βασική σιλουέτα, γνωστή και σαν γραμμή Α, είναι κωνική, τονίζει τη μέση, έχοντας φυσικούς ώμους, ενώ το μήκος της φούστας παίζει από τα μέσα του γονάτου μέχρι τα μέσα της κνήμης.

79 1950 (the 50s) Ίσως η πιο κολακευτική δεκαετία για τη γυναίκα. Οι γραμμές ακολουθούν το κορμί τονίζοντας τα ωραιότερα σημεία του σώματος, το στήθος, τη μέση και την περιφέρεια.

80 1960 (the 60s) Η μόδα ανανεώνεται και εμφανίζονται νέοι σχεδιαστές που θέλουν να κάνουν τη δική τους επανάσταση. Η ροκ μουσική, τα ναρκωτικά και η σεξουαλική απελευθέρωση κάνει τη μόδα εκκεντρική. Το μίνι πάντως είναι γεγονός και αποτελεί σύμβολο της δεκαετίας.

81 1970 (the 70s) Μια δεκαετία επηρεασμένη από τη μουσική και τα κινήματα της νεολαίας που αφήνει χώρο στη μόδα να υιοθετήσει πολλές και διαφορετικές επιλογές. Το φολκλόρ μπερδεύεται με το ρετρό, το κιτς, το γκλίτερ και το πανκ. Ο διαλογισμός γίνεται μόδα από τους χίπις που διαδηλώνουν για αγάπη και ειρήνη.

82 1980 (the 80s) Η δεκαετία της υπερβολής. Οι ώμοι φαρδαίνουν, οι βάτες κυριαρχούν και η σειρά «Δυναστεία» κάνει την Alexis Colby πρότυπο μόδας. Είναι η εποχή των super - models και του καταναλωτισμού. Η γυναίκα κυνηγάει την καριέρα και γίνεται οικονομικά ανεξάρτητη.

83 1990 (the 90s) Μετά την υπερβολή έρχεται η απλότητα. Η σιλουέτα ελευθερώνεται και δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο στυλ. Νέοι σχεδιαστές κάνουν την εμφάνιση τους με την Βρετανία να κατέχει τα πρωτεία στην ανάδειξη δημιουργικών ανθρώπων.

84 H ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟΥ Από τα αρχαία χρόνια τα ρούχα δεν ικανοποιούσαν μόνο την ανάγκη προστασίας από το κρύο και τη ζεστή, αλλά εξυπηρετούσαν εκφραστικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Η εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου μας δίνει πληροφορίες όπως η καταγωγή του, το επάγγελμά του, η οικονομική του κατάσταση και η κοινωνική του θέση. ο ντύσιμο θεωρείται σαν ένας τρόπος να εκφράσουμε τον εαυτό μας. Επιλέγουμε τα ρούχα που φοράμε είτε επειδή μας αρέσει το χρώμα, είτε επειδή ταιριάζουν στο σώμα μας, ή ακόμα επειδή πιστεύουμε ότι ταιριάζουν στο στυλ μας και αναδεικνύουν την προσωπικότητά μας.

85 Τα ρούχα μπορεί να επηρεάσουν την ψυχολογία μας αλλά και το αντίθετο, δηλαδή ντυνόμαστε σύμφωνα με τη διάθεσή μας. Επίσης σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία μας έχουν και τα χρώματα στα ρούχα που φοράμε. Σημαντικό είναι το να νοιώθουμε άνετα όταν φοράμε ένα ρούχο.

86 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε είναι τα εξής: Η μόδα εδώ και αρκετά χρόνια απασχολεί τον άνθρωπο και τον προβληματίζει,με αποτέλεσμα να θέλει να ακολουθεί τις τάσεις της μόδας. Η μόδα ανά δεκαετία εξελίσεται σε πολλά στάδια,όχι μόνο στην ενδυμασία αλλά και γενικότερα στο στύλ ακόμη και εάν αυτό συνεπάγεται π.χ με το μακιγιάζ,το styling των μαλλιών κ.λ.π. Αναμφίβολα η μόδα επιδρά στην ψυχολογία καθώς και στον χαρακτήρα του ανθρώπου κάνοντάς τον έτσι να σχηματίζει το δικό του,προσωπικό στύλ. Η μόδα έχει την ικανότητα να ελλίσεται και να συμφωνεί με τις καταστάσεις που επικρατούν ανά δεκαετία και να συμβιβάζεται με αυτές αλλά να μπορεί να επιβάλει τον δικό της χαρακτήρα. ΑΡΧΗ

Ερευνητική εργασία Α Λυκείου. Θέμα: «Τα ρούχα μας αυτοί οι άγνωστοι»

Ερευνητική εργασία Α Λυκείου. Θέμα: «Τα ρούχα μας αυτοί οι άγνωστοι» Ερευνητική εργασία Α Λυκείου Θέμα: «Τα ρούχα μας αυτοί οι άγνωστοι» ] Συγγραφική ομάδα Mόδα στην Αρχαιότητα μέχρι τον Μεσαίωνα (ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ) Μόδα του 20 ου αιώνα (ΜΠΑΤΣΑ ΕΛΕΝΑ) Μόδα του 21 ου

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ : Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (Σημειώσεις μαθητή)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (Σημειώσεις μαθητή) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (Σημειώσεις μαθητή) Σχ. 1/36 Ελληνική τριήρης ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

r---v\ «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΒΟΟΚ» ΤΜΗΜΑ: ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ Αθήνα, ΜΑΪΟΣ 2012 ΤΕΙΠΕΙΡΑΙΑ

r---v\ «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΒΟΟΚ» ΤΜΗΜΑ: ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ Αθήνα, ΜΑΪΟΣ 2012 ΤΕΙΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΙΠΕΙΡΑΙΑ 589 r---v\ ΤΜΗΜΑ: ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗ ΕΥΦΗΜΙΑ «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΒΟΟΚ» Επιβλέπουσα: κα ΤΣΑΤΣΑΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Αθήνα, ΜΑΪΟΣ 2012 ΤΕΙ Πειραιά Σχολή:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΕΣΩΡΟΥΧΟΥ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΕΣΩΡΟΥΧΟΥ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΕΣΩΡΟΥΧΟΥ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: ΚΑΜΑΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΟΥΝΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινώντας να ορίσουμε τη μόδα, συναντάμε την λατινική λεξιλογική

Ξεκινώντας να ορίσουμε τη μόδα, συναντάμε την λατινική λεξιλογική 1900 to 2000 1 ΟΡΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ- ΜΟΔΑ Απαρχές της μόδας Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσεις μια εποχή είναι να ασχοληθείς με τις εμμονές της GUILLAME ERNE, LA SOCIÉTÉ DES VICTIMES, 2006 Ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ένα σύγχρονο ψυχαγωγικό μέσο και η επιρροή τους στα μικρά παιδιά»

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ένα σύγχρονο ψυχαγωγικό μέσο και η επιρροή τους στα μικρά παιδιά» ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ένα σύγχρονο ψυχαγωγικό μέσο και η επιρροή τους στα μικρά παιδιά» Φοιτήτριες: Σπερδούλη

Διαβάστε περισσότερα

Η ενδυμασία των νέων σήμερα: έκφραση της προσωπικότητας και διαμόρφωση της καταναλωτικής τους συμπεριφοράς

Η ενδυμασία των νέων σήμερα: έκφραση της προσωπικότητας και διαμόρφωση της καταναλωτικής τους συμπεριφοράς Η ενδυμασία των νέων σήμερα: έκφραση της προσωπικότητας και διαμόρφωση της καταναλωτικής τους συμπεριφοράς Ερευνητική Εργασία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Α Λυκείου (1 ο Τετράμηνο 2011-2012)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΝΘΟΥ ΕΛΕΝΗ. Η ιστορική εξέλιξη της μόδας - Η Μόδα στην. επικαιρότητα. ΒΙΒΛΙΟΘΙfΚΗ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΝΘΟΥ ΕΛΕΝΗ. Η ιστορική εξέλιξη της μόδας - Η Μόδα στην. επικαιρότητα. ΒΙΒΛΙΟΘΙfΚΗ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ 5116 11\Λ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (ΣΤΕΦ) ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΝΘΟΥ ΕΛΕΝΗ Η ιστορική εξέλιξη της μόδας - Η Μόδα στην επικαιρότητα ΒΙΒΛΙΟΘΙfΚΗ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Κατ'αρχήν θα

Διαβάστε περισσότερα

το ποιοί είμαστε και γιατί

το ποιοί είμαστε και γιατί ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΑΣ" ΘΕΩΡΗΤΙΚΌ ΜΕΡΟΣ Α ΟΙ ΕΡΜΗΤΙΚΈΣ ΑΡΧΕΣ Β Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ Γ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Α ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΈΡΤΑΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΜΑΣ Β ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ - ΤΑΤΟΥΑΖ Υπεύθυνοι Καθηγητές: Λαγκαδιώτης Ιωάννης Παυλάκος Γεώργιος Σχολικό Έτος: 2013-2014 ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ-Tattoo ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σ'αυτήν την ερευνητική

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (E-CULTURE): ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (E-CULTURE): ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (E-CULTURE): ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008

Διαβάστε περισσότερα

H ζωή μετά... το σχολείο. 4ο Γυμνάσιο Xανίων

H ζωή μετά... το σχολείο. 4ο Γυμνάσιο Xανίων 4ο Γυμνάσιο Xανίων H ζωή μετά... το σχολείο Το 6ο τεύχος του περιοδικού του Γυμνασίου μας διακρίνεται για την ποικιλία των ενδιαφερόντων των μαθητών που αποτέλεσαν τη συντακτική του ομάδα. Στην ύλη του

Διαβάστε περισσότερα

7 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ

7 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ 7 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ ΚΙΝΗΤΟ - ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Τάξη: Α PROJECT-3 Σχολικό έτος: 2011-2012 Τετράμηνο: Β ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Συντονιστές Καθηγητές: Δήμου Ελένη, ΠΕ04 Βιολόγος Παπαγιαννακόπουλος Ιωάννης, ΠΕ04

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ; ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Α κ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2012-2013 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ; ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΜΑΙΟΣ 2013 1 Συμμετέχοντες μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET»

ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET» Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο) ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ &ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ T.E.I. OF EPIRUS SCHOOL OF MANAGEMENT AND ECONOMICS DEPARTMENT OF COMMUNICATION, INFORMATICS AND MANAGEMENT ΘΕΜΑ :

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013 2014 Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013 2014 Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ [1] Α ΤΑΞΗ 2ο ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013 2014 Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) ΤΡΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.. σελ. 3 2) ΕΙΣΑΓΩΓΗ. σελ. 4 3) ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. σελ. 5 9 4) ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ σελ. 9-12

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK A ΛΥΚΕΙΟΥ Σχολικό έτος 2013-2014 A τετράμηνο Επιβλέπων καθηγητής: κ. Στ. Κεσσανίδης Μ.Β.Α., Μ.Sc. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Μαθήτριες και μαθητές των A 1, A 2,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 1 ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΜΑΙΡΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ,Μsc

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟ ΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2013 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 5 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2013 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 5 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2013 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 5 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Σκοπευτηρίου 17, Κρωπία, τηλ.: 210 9654 867-8, 210 9654 918 www.protipo-athinon.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Χαιρετισμός σ. 3 Κλάδος Νέων Ελληνικών και Κλασικών Σπουδών σ. 4 Κλάδος Επιστημών σ. 16 Εκδήλωση για το δημοτικό τραγούδι σ.

Περιεχόμενα Χαιρετισμός σ. 3 Κλάδος Νέων Ελληνικών και Κλασικών Σπουδών σ. 4 Κλάδος Επιστημών σ. 16 Εκδήλωση για το δημοτικό τραγούδι σ. Περιεχόμενα Χαιρετισμός σ. 3 Κλάδος Νέων Ελληνικών και Κλασικών Σπουδών σ. 4 Κλάδος Επιστημών σ. 16 Εκδήλωση για το δημοτικό τραγούδι σ. 20 Κλάδος Μαθηματικών σ. 22 Φυσική Αγωγή σ. 24 Κλάδος Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Α Τοσίτσειο Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Εκάλης ΚΟΣΜΗΜΑ. Το κόσμημα στη σύγχρονη εποχή (15 ος -19 ος αι.)

Α Τοσίτσειο Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Εκάλης ΚΟΣΜΗΜΑ. Το κόσμημα στη σύγχρονη εποχή (15 ος -19 ος αι.) Α Τοσίτσειο Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Εκάλης ΚΟΣΜΗΜΑ Το κόσμημα στη σύγχρονη εποχή (15 ος -19 ος αι.) Εκάλη 2014 ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ Μέλη ομάδας: Φωτεινή Γκότση Ιόλη Κάνιστρα Δέσποινα Κοσμίδη Παρή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ 2.4.2.β «Υποστήριξη Επιχειρηματικών Ιδεών των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Σερρών» ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΕΑΕΚ 2.4.2.β «Υποστήριξη Επιχειρηματικών Ιδεών των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Σερρών» ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ των σπουδαστών από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ EIΣΑΓΩΓΗ Η επιρροή της διαφήμισης υπήρξε κι εξακολουθεί να είναι αναμφισβήτητα αισθητή, τόσο σε οικονομικά και επιχειρηματικά πλαίσια, όσο και

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Εργασία στο μάθημα ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 #03 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. 14 Η ιστορία του Πακιστάν 20 Η σύγχρονη ιστορία της εξάρτησης και της ανάρρωσης 16 Ωρίμανση

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 #03 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. 14 Η ιστορία του Πακιστάν 20 Η σύγχρονη ιστορία της εξάρτησης και της ανάρρωσης 16 Ωρίμανση ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ #03 14 Η ιστορία του Πακιστάν 20 Η σύγχρονη ιστορία της εξάρτησης και της ανάρρωσης 16 Ωρίμανση 140 150 130 120 110 100 90 0 10 20 30 40 50 60 80 70 Βρες το Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΣΧΟΛΗ:ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΜΗΜΑ:ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ:ΒΑΚΑΡΤΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΚΑΒΑΛΑ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: PROJECT ΘΕΜΑ: «Μ.Μ.Ε. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ»

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: PROJECT ΘΕΜΑ: «Μ.Μ.Ε. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ» ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: PROJECT ΘΕΜΑ: «Μ.Μ.Ε. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ» ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΙΡΩΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2013-2014 1 ο ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ ΖΕΤΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ με θέμα: ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΡΑΤΖΙΩΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

Διαβάστε περισσότερα