Η κλακέτα πρέπει να διαθέτει:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η κλακέτα πρέπει να διαθέτει:"

Transcript

1 Επισκόπηση των Αποστολών Αριθµός Τίτλος Αποτέλεσµα Αποστολή-Προετοιµασίας 1 Ησυχία! *κλακέτα*... Και Φύγαµε! Κλακέτα Αποστολή-Προετοιµασίας 2 Μολυβοθήκη Μολυβοθήκη Αποστολή-Προετοιµασίας 4 Οίκο-γκράφιτι Εικόνα > Βίντεο Αποστολή 4 Bankerltanz Platter Βίντεο Αποστολή 5 Που βρίσκεται ο Dagnésio; Απάντηση Αποστολή 6 Ο ήχος του σώµατος Βίντεο Αποστολή 7 Αναγκασµένη Προοπτική Εικόνα Αποστολή 8 Συλλέκτες Εικόνα Αποστολή 10 Καθρέφτη καθρεφτάκι µου! Εικόνα Αποστολή 13 Επιστροφή στο µέλλον Βίντεο Αποστολή 19 Προσκοπικό LipDub Βίντεο Αποστολή 22 Κάπου τον ξέρω Απάντηση Αποστολή 23 Κόµικ Εικόνα Αποστολή-Προετοιμασίας #1 - Ησυχία! *κλακέτα*... Και Φύγαμε! Δημιουργήθηκε από τον Rafael Freitas Τι είναι: Μπορείτε να το δείτε κυρίως όταν ξεκινά το γύρισμα μιας σκηνής η κλακέτα είναι ένα μικρό μαύρο παραλληλόγραμμο όπου καταγράφονται τα στοιχεία σχετικά με μια συγκεκριμένη σκηνή ή με μια γωνία λήψης. Δείτε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κλακέτα: Η αποστολή σας: Πρέπει να προετοιμάσετε μια κλακέτα από χαρτόνι, ξύλο ή όποιο άλλο υλικό εσείς θεωρήσετε κατάλληλο. Θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του JOTA-JOTI για τις αποστολές που απαιτείται να γράψετε μια μικρή σκηνή σε βίντεο. Θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται, να δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης κάθε βίντεο, του συστήματός σας

2 και της αποστολής σας χωρίς να χρειάζεται να το επεξεργάζεστε κάθε φορά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και μια δική σας ιδέα, αυτό το αφήνουμε στη φαντασία σας. Η κλακέτα πρέπει να διαθέτει: 1 Το όνομα με το οποίο καταχωρήσατε το σύστημά σας στο jotajoti.org 2 Τον τίτλο του συστήματός σας και την περιοχή (π.χ. πόλη) όπου αυτό βρίσκεται. 3 Τον λογότυπό σας 4 Το όνομα της τρέχουσας Αποστολής (φυσικά, πρέπει να αλλάζει σε κάθε αποστολή) 5 Το ακόλουθο κείμενο: JOTA-JOTI (όνομα της Προσκοπικής Οργάνωσης της χώρας σας π.χ. Σώμα Ελλήνων Προσκόπων) Αποστολή-Προετοιμασίας #2 Μολυβοθήκη Δημιουργήθηκε από τον Rafael Freesias Η αποστολή σας: Κάθε σύστημα πρέπει να ετοιμάσει μια, τουλάχιστον, μολυβοθήκη και να τη δωρίσει σε ένα σχολείο, παιδικό σταθμό ή παρόμοιο χώρο-φορέα. Επίσης, πρέπει να ετοιμάσετε μια μικρή παρουσίαση για τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης την οποία θα πραγματοποιήσετε εκεί που θα δωρίσετε τις μολυβοθήκες. Η δωρεά και η παρουσίαση πρέπει να είναι τεκμηριωμένη (με φωτογραφίες ή/και βίντεο) και να τη δημοσιεύσετε στο ιστολόγιο (blog ή facebook κλπ) που το σύστημά σας χρησιμοποιεί για την παγκόσμια πρόκληση. Για την αποστολή του βίντεο ακολουθήστε τις εξής οδηγίες: 1 Εγγράψτε το βίντεο. Δημοσιεύστε το στο Vimeo (κατά προτίμηση) ή το Youtube. Προσθέστε τον ιστοσύνδεσμο (link) στο ιστολόγιό σας. Μην ξεχάσετε τη χρήση της κλακέτας πριν το γύρισμα!

3 2- Το βίντεο πρέπει να διαρκεί από 50 έως το πολύ 60 δευτερόλεπτα. Η ομάδα αξιολόγησης θα ελέγξει τους συνδέσμους που θα δημοσιεύσετε στο ιστολόγιό σας κατά την εγγραφή σας και θα αξιολογήσει με βάση τα παραπάνω κριτήρια. Επίπεδο: Εύκολο Η αποστολή δεν βασίζεται στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή; Ναι Προωθεί την αλληλεπίδραση μεταξύ σταθμών; Όχι Περιοχή Ανάπτυξης: Κοινωνική Υποδείξεις: Αποστολή-Προετοιμασία #4 Οίκο-γκράφιτι Τι είναι: Το γκράφιτι αποτελεί συχνά αντικείμενο συζήτησης στις μέρες μας. Κάποιοι το θεωρούν ενοχλητικό, κάποιοι το θεωρούν τέχνη. Τι θα λέγατε αν αναμειγνύαμε την αστική τέχνη με μια δόση φυσικού περιβάλλοντος; Η αποστολή σας: Το σύστημά σας πρέπει να δοκιμάσει ένα πείραμα που λέγεται Γκράφιτι Βρύων ( Moss Graffiti ) σε ένα τοίχο. Μπορεί να είναι ο τοίχος της εστίας σας, μια δημόσια πλατεία ή ένα σχολείο. Θυμηθείτε ότι πρέπει να εξασφαλίσετε την άδεια του κατόχου πριν ζωγραφίσετε στον τοίχο του! Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλούς τρόπους για το πώς γίνεται το Γκράφιτι Βρύων.

4 Πρέπει να τραβήξετε δύο φωτογραφίες: μία με όλα τα μέλη σας να δείχνουν το γκράφιτι και ένα κοντινό πλάνο του γκράφιτι. Στα Πορτογαλικά: Στα Αγγλικά: Αποστολή #4 - Bankerltanz Platter! Δημιουργήθηκε από τον Rafael Freitas Τι είναι: Το Bankerltanz Platter (ο χορός των πάγκων) είναι ένα παιχνίδι που παίζεται στη Νότια Γερμανία, κυρίως στη Βαυαρία. Η αποστολή σας: σχεδιάστε και δείξτε ένα Bankerltanz Platter, με τα εξής χαρακτηριστικά: 1 Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν το Προσκοπικό μαντήλι 2 Οι χορευτές φορούν πάντα καπέλα και τιράντες. Τι θα λέγατε να τα φτιάχνατε με χαρτί; Όλοι πρέπει να τα φορούν. 3 Το βίντεό σας πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 3 διαφορετικές χορογραφίες (δείτε τα υποδείγματα). 4 Εγγράψτε το βίντεο, ανεβάστε το στο Youtube ή το Vimeo. Προσθέστε τον ιστοσύνδεσμο (link) στο ιστολόγιό σας. Μην ξεχάσετε τη χρήση της κλακέτας πριν το γύρισμα. 5 Η διάρκεια του βίντεο πρέπει να είναι μεταξύ 50 και 60 δευτερολέπτων. Μην ξεχάσετε τους πάγκους! ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν οι εικόνες περιέχουν κάτι που αντίκειται στις αρχές της Προσκοπικής Κίνησης η αποστολή σας θα ακυρωθεί εντελώς. Χρήσιμες πηγές από το διαδίκτυο:

5 Μεθοδολογία αξιολόγησης: 1-10 βαθμοί αν όλα τα μέλη φορούν το Προσκοπικό μαντήλι βαθμοί για την κλακέτα βαθμοί αν το βίντεο είναι μεταξύ 50 και 60 δευτερόλεπτα βαθμοί για κάθε διαφορετική χορογραφία που παρουσιάζετε στο βίντεο. ΜΕΧΡΙ 30 βαθμοί βαθμοί αν όλοι οι χορευτές φορούν τιράντες και καπέλα βαθμοί αν το βίντεο είναι σύμφωνο με το προτεινόμενο θέμα (Bankerltanz Platter ο χορός των πάγκων) Η αποστολή δεν βασίζεται στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή; Ναι Προωθεί την αλληλεπίδραση μεταξύ σταθμών; Όχι Περιοχή Ανάπτυξης: Φυσική, Κοινωνική. Αποστολή #5 Που βρίσκεται ο Dagnésio; Τι είναι: Ο Dagnésio είναι η μασκότ του Βραζιλιάνικου JOTI για το Δημιουργήθηκε από τον Πρόσκοπο Rufu s. Ο Dagnésio είχε μεγάλη επιτυχία την περασμένη χρονιά στη Βραζιλία και φέτος επέστρεψε για να κατακτήσει όλο τον κόσμο! Ο Dagnésio γύρισε από το 5 ο εθνικό Τζάμπορι της Βραζιλίας με πολλές φωτογραφίες! Ας τις δούμε όλοι μαζί! Η αποστολή σας: βρείτε το Dagnésio στις ακόλουθες φωτογραφίες. Σε κάθε φωτογραφία υπάρχει τουλάχιστον ένας και το πολύ έως πέντε Dagnésios. Σημειώστε τα ευρήματά σας με ένα σημάδι ακριβώς στο σημείο που βρήκατε το Dagnésio.

6 Κριτήρια αξιολόγησης: 1-10 βαθμοί για κάθε Dagnésio που βρίσκετε. Αποστολή #6 Ο ήχος του σώματος Δημιουργήθηκε από τον Rafael Freesias Τι είναι: Ο ήχος είναι καθαρή φυσική, αλλά δεν θα ασχοληθούμε με αυτό. Αν δεν το γνωρίζετε, ο ήχος είναι επίσης μουσική και η μουσική είναι χαρά. Γνωρίζουμε από τις προϊστορικές τοιχογραφίες που χρονολογούνται χρόνια πριν ότι κι εκείνοι οι άνθρωποι είχαν φλάουτα και έπαιζαν μουσική. Μπορείτε να φανταστείτε τους ανθρώπους των σπηλαίων χωρίς όργανα αλλά με τη σημερινή γνώση της μουσικής; Θα γινόταν ένα πραγματικά μοναδικό πάρτι. Ας το δοκιμάσουμε.

7 Η αποστολή σας: Πρέπει να παίξετε μουσική χρησιμοποιώντας μόνο τα σώματά σας. Μπορείτε να χτυπήσετε παλαμάκια, να χορέψετε κλακέτες, να χτυπήσετε τα δάχτυλά σας, να σφυρίξετε, να κελαρύσετε, να παράγετε ήχους με το λαρύγγι σας... Η μουσική που θα παίξετε πρέπει να είναι ένα Προσκοπικό τραγούδι της επιλογής σας. Αλλά μόνο τα σώματά σας πρέπει να παράγουν ήχους ούτε μια λέξη δεν πρέπει να ακουστεί. Να έχετε υπόψη σας: 1 Απαγορεύεται να πείτε οποιαδήποτε λέξη. 2 Το τραγούδι πρέπει να παιχθεί από περισσότερα από ένα μέλη σας. 3 Όλοι πρέπει να φορούν το Προσκοπικό μαντήλι. 4 Εγγράψτε το βίντεο, δημοσιεύστε το στο Youtube ή το Vimeo. Προσθέστε το σύνδεσμο (link) στο ιστολόγιό σας. Μην ξεχάσετε τη χρήση της κλακέτας κατά την έναρξη του βίντεο. 5 Το βίντεο πρέπει να είναι μεταξύ 50 και 60 δευτερόλεπτα. 6 Πρέπει να ενημερώσετε για το ποιο τραγούδι παίζετε. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν οι εικόνες περιέχουν κάτι που αντίκειται στις αρχές της Προσκοπικής Κίνησης η αποστολή σας θα ακυρωθεί εντελώς. Κριτήρια Αξιολόγησης: 1-20 βαθμοί αν το τραγούδι παίζεται από παραπάνω από ένα Προσκόπους 2-20 βαθμοί αν όλοι φορούν το Προσκοπικό μαντήλι 3-20 βαθμοί αν ενημερώνετε για το όνομα του τραγουδιού 4-20 βαθμοί αν είναι εντός του επιτρεπόμενου χρόνου (μεταξύ 50 και 60 δευτερόλεπτα) 5-20 βαθμοί για την κλακέτα (μείον 20) βαθμοί αν ειπωθεί μια λέξη (εκτός από τη στιγμή της παρουσίασης του τραγουδιού) Πηγές: Αποστολή #7 - Αναγκασμένη Προοπτική (Forced Perspective) Τι είναι: Η τεχνική Αναγκασμένης Προοπτικής (Forced perspective) χρησιμοποιεί την οπτική ψευδαίσθηση για να εμφανίσει αντικείμενα ή έμψυχα όντα μακρύτερα, κοντύτερα, μεγαλύτερα ή μικρότερα απ ότι είναι στην πραγματικότητα. Οι εικόνες, μέσω οπτικής απάτης, μπορούν να σας δείξουν πράγματα απίθανα. Με την ψηφιακή φωτογραφία, αυτή η τεχνική έχει γίνει πολύ δημοφιλής και υπάρχουν πολλές και εντυπωσιακές εικόνες που ξεγελούν τα μάτια μας, χωρίς καμία επεξεργασία. Δείτε τις πιο κάτω μη επεξεργασμένες εικόνες:

8 Ώρα να μας δείξετε πόσο δημιουργικοί είστε! Η αποστολή σας: 1 - Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν το Προσκοπικό μαντήλι. 2 Απαγορεύεται η χρήση οποιασδήποτε τεχνικής επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης λογισμικού. Η παραμικρή ένδειξη ότι η φωτογραφία έχει επεξεργαστεί θα έχει σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική ακύρωση της αποστολής σας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν οι εικόνες περιέχουν κάτι που αντίκειται στις αρχές της Προσκοπικής Κίνησης η αποστολή σας θα ακυρωθεί εντελώς. Κριτήρια αξιολόγησης: 1-10 βαθμοί αν όλοι εμφανίζονται με το Προσκοπικό μαντήλι βαθμοί αν η φωτογραφία είναι σε αναγκασμένη προοπτική. 3 Η αποστολή θα ακυρωθεί αν η φωτογραφία έχει επεξεργαστεί. Αποστολή #8 - Συλλέκτες Δημιουργήθηκε από τον Rafael Freesias Τι είναι: Η συλλογή είναι η τέχνη της διατήρησης αντικειμένων αλλά με οργανωμένη μέθοδο. Είναι πηγή γνώσης και φιλίας. Οι συλλεκτικοί όμιλοι ενεργοποιούν και διαδίδουν αυτά τα χόμπυ. Τα μέλη τους είναι πραγματικοί λάτρεις των συλλογών και για μια ευρεία γκάμα αντικειμένων. Στην Προσκοπική κίνηση μπορείτε να συλλέξετε σήματα, βιβλία, πόρπες ζώνης, Προσκοπικά μαντήλια και πολλά άλλα αντικείμενα. Ο απλούστερος τρόπος για να μεγαλώσετε τη συλλογή σας είναι με την ανταλλαγή. Η αποστολή σας: Ετοιμάστε μια συλλογή από Προσκοπικά μαντήλια. Καταρχήν, το σύστημά σας πρέπει να φωτογραφήσει το δικό του μαντήλι. Όλα τα μαντήλια πρέπει να είναι ανοιχτά και η φωτογραφία σε χαμηλή ανάλυση. Ακολούθως, το σύστημά σας, όταν έρχεται σε επαφή με άλλα συστήματα μέσω του JOTA-JOTI, θα προσπαθεί να κάνει την ανταλλαγή. Βέβαια, όλες οι ανταλλαγές θα είναι εικονικές. Το σύστημά σας πρέπει να συλλέξει τις φωτογραφίες από τα μαντήλια για τις εικονικές του συλλογές (album), ακολουθώντας τα κριτήρια που παρουσιάζουμε παρακάτω και προσθέτοντας το όνομα του συστήματος με το οποίο έχει γίνει η ανταλλαγή, την πόλη του και τη χώρα από όπου προέρχεται. Φυσικά, δεν επιτρέπεται ένα μαντήλι να εμφανίζεται επαναλαμβανόμενες φορές. Λοιπόν ψάχνετε για

9 Χώροι εικονικών συλλογών (Virtual album spaces) Χώρος εικονικής συλλογής #1 πράσινο και κίτρινο μαντήλι Χώρος εικονικής συλλογής #2 μαντήλι όπου είναι γραμμένο ένα όνομα ινδιάνικης προέλευσης Χώρος εικονικής συλλογής #3 μαντήλι με πυξίδα Χώρος εικονικής συλλογής #4 τετράγωνο μαντήλι Χώρος εικονικής συλλογής #5 μαντήλι συστήματος από την Αφρική Χώρος εικονικής συλλογής #6 μαντήλι ενός συστήματος που αριθμείται ως 1 ο Χώρος εικονικής συλλογής #7 μαντήλι με την εικόνα του Μπέιντεν Πάουελ Χώρος εικονικής συλλογής #8 κόκκινο και πράσινο μαντήλι Χώρος εικονικής συλλογής #9 τετράγωνο μαντήλι που να περιλαμβάνει κομμάτι από σκωτσέζικη φούστα (κιλτ) Χώρος εικονικής συλλογής #10 γαλάζιο και κίτρινο μαντήλι Χώρος εικονικής συλλογής #11 καταπράσινο μαντήλι Χώρος εικονικής συλλογής #12 μαντήλι από μια χώρα που ομιλούνται τα Πορτογαλικά Χώρος εικονικής συλλογής #13 μαντήλι από σύστημα του οποίου το όνομα περιέχει την πόλη στην οποία βρίσκεται Χώρος εικονικής συλλογής #14 καφέ μαντήλι με συνδυασμό από οποιοδήποτε άλλο χρώμα Χώρος εικονικής συλλογής #15 μαντήλι από μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής Χώρος εικονικής συλλογής #16 μαντήλι στο οποίο είναι ραμμένο μαύρο ύφασμα Χώρος εικονικής συλλογής #17 μαντήλι από χώρα της Ασίας Χώρος εικονικής συλλογής #18 ολόλευκο μαντήλι (εκτός από τα χρώματα τυχόν Προσκοπικού λογότυπου) Χώρος εικονικής συλλογής #19 μαντήλι όπου οι ραφές τέμνονται στην πίσω του πλευρά, σχηματίζοντας ένα σχήμα Χ, χωρίς να έχει σημασία το χρώμα Χώρος εικονικής συλλογής #20 μαντήλι από οποιαδήποτε εικονική ανταλλαγή, ανεξάρτητα αν είναι στα πιο πάνω κριτήρια ή όχι. Κριτήρια αξιολόγησης: 1-5 βαθμοί για κάθε μαντήλι που εκπληρώνει τα πιο πάνω κριτήρια (ένα μαντήλι ανά συλλογή). Αποστολή # 10 Καθρέφτη καθρεφτάκι μου! Δημιουργήθηκε από τον Rafael Freitas Τα Φαντάσματα είναι εκεί έξω! Η αποστολή σας: πρέπει να φωτογραφήσετε ένα φάντασμα. Για να το καταφέρετε αυτό, πρέπει να έρθετε σε επαφή με ένα άλλο σύστημα. Οργανώστε μεταξύ σας το πώς θα επεξεργαστείτε την φωτογραφία με Προσκόπους και από τα δύο συστήματα ώστε να μοιάζει σαν να υπάρχουν φαντάσματα στην φωτογραφία! Ιδέες: (χρησιμοποιήστε αυτόματη μετάφραση π.χ. translate.google.com)

10 Η αποστολή θα είναι έγκυρη μόνο αν παρουσιάσετε μια φωτογραφία με μέλη και των δύο συστημάτων (προσοχή: δεν θα μετρήσει αν στο παιχνίδι έχετε δύο ομάδες από το ίδιο σύστημα). Όλοι πρέπει να φορούν το Προσκοπικό μαντήλι. Η φωτογραφία πρέπει να χρησιμοποιηθεί και από τα δύο συστήματα. Προσθέστε στο ιστολόγιό σας την ηλεκτρονική διεύθυνση του συνεργαζόμενου συστήματος. Αν αυτή δεν υπάρχει, η αποστολή σας θα ακυρωθεί. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν οι εικόνες περιέχουν κάτι που αντίκειται στις αρχές της Προσκοπικής Κίνησης η αποστολή σας θα ακυρωθεί εντελώς. Κριτήρια αξιολόγησης: 1 90 βαθμοί για τη φωτογραφία με τα Φαντάσματα 2 10 βαθμοί αν όλοι φορούν το Προσκοπικό μαντήλι 3 Ακυρώνεται αν δεν υπάρχει ηλεκτρονική διεύθυνση της φωτογραφίας του συνεργαζόμενου συστήματος. 4 Ακυρώνεται αν εμπλέκεται μόνο ένα σύστημα. Αποστολή #13 Επιστροφή στο μέλλον Δημιουργήθηκε από τον Rafael Freesias Τι είναι: το όνειρο των ταξιδιών στο μέλλον ή στο παρελθόν ήταν πάντα αντικείμενο της ανθρώπινης φαντασίας. Ποιος δεν θα ήθελε να ταξιδεύει στο χρόνο; Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε σε ένα ταξίδι στο παρελθόν. Σας στέλνουμε πίσω στο χρόνο, την εποχή που η Προσκοπική κίνηση έκανε τα πρώτα της βήματα. Η Χρονομηχανή μας σας μεταφέρει πίσω, στο 1907, όπου όλα ξεκίνησαν. Και τώρα; Κοιτάξτε! Είναι ο B.P.! Είστε στην ομάδα του ιδρυτή μας, μπορείτε να το απολαύστε! Αλλά ζητήστε του να σας διαφημίσει το σύστημά σας. Γρήγορα, τρέξτε! Η Χρονομηχανή θα επιστρέψει στο παρόν πολύ γρήγορα! Η αποστολή σας: Το σύστημά σας πρέπει να ντουμπλάρει τη φωνή του Μπέιντεν Πάουελ, προωθώντας μια δράση του συστήματός σας. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το video που θα βρείτε πιο κάτω:

11 Μορφή AVI: Μορφή WMV: Προσέξτε τα εξής: 1 Εγγράψτε το βίντεο, ανεβάστε το στο Youtube ή το Vimeo. Προσθέστε τον ιστοσύνδεσμο (link) στο ιστολόγιό σας. Μην ξεχάσετε τη χρήση της κλακέτας πριν το γύρισμα. 2 Η διάρκεια του βίντεο πρέπει να είναι μεταξύ 30 και 60 δευτερολέπτων. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν οι εικόνες περιέχουν κάτι που αντίκειται στις αρχές της Προσκοπικής Κίνησης η αποστολή σας θα ακυρωθεί εντελώς. Πώς να ντουμπλάρετε φωνή με το Windows Movie Maker: Κριτήρια αξιολόγησης: 1-20 βαθμοί αν η διάρκεια είναι στον απαιτούμενο χρόνο - 30 to 60 seconds 2-60 βαθμοί αν το βίντεο είναι πλήρως σύμφωνο με τις οδηγίες (ένα ντουμπλάρισμα που παρέχει οδηγίες για μια Προσκοπική δράση/εκδήλωση) βαθμοί για την κλακέτα Αποστολή #19 - Προσκοπικό LipDub Δημιουργήθηκε από τον Rafael Freesias Τι είναι: Το LipDub είναι ένα είδος βίντεο που παράγεται ντουμπλάροντας και συγχρονίζοντας ένα τραγούδι για να ετοιμαστεί ένα μουσικό βίντεο κλιπ. Συνήθως γίνεται με μια ομάδα ανθρώπων, όμως αν τραγουδούσαν καραόκε. Η αυθεντική μουσική προστίθεται αργότερα με επεξεργασία του βίντεο. Εμείς οι Πρόσκοποι, σε όλο τον κόσμο, αγαπάμε το τραγούδι, είτε γύρω από την πυρά ή ακόμα και στο μπάνιο μας, μετά τη διασκεδαστική μας διήμερη εκδρομή. Εσείς θα πρέπει να κάνετε τα εξής: 1 Να προετοιμάσετε ένα Προσκοπικό LipDub, που μπορεί να είναι με οποιοδήποτε τραγούδι, είτε Προσκοπικό είτε όχι. 2 Η ταινία πρέπει να δείχνει διάφορα άτομα να ερμηνεύουν το LipDub. 3 Κατά τη διάρκεια του βίντεο πρέπει να εμφανίζονται τουλάχιστον 3 πρόσωπα που δεν ανήκουν στην Προσκοπική Κίνηση. 4 Το επόμενο είναι πολύ σημαντικό: Το γύρισμα πρέπει να είναι σε μία λήψη, χωρίς διακοπές. Δείτε τα παραδείγματα. 5 Εγγράψτε το βίντεο, ανεβάστε το στο Youtube ή το Vimeo. Προσθέστε τον ιστοσύνδεσμο (link) στο ιστολόγιό σας. Μην ξεχάσετε τη χρήση της κλακέτας πριν το γύρισμα. 6 Η διάρκεια του βίντεο πρέπει να είναι μεταξύ 50 και 60 δευτερολέπτων.

12 Πηγές παραδείγματα: Κριτήρια αξιολόγησης: 10 βαθμοί για το συγχρονισμό των χειλιών με το τραγούδι 10 βαθμοί αν εμφανίζονται 3 πρόσωπα που δεν ανήκουν στην Προσκοπική Κίνηση 20 βαθμοί για μη μονταρισμένο βίντεο 20 βαθμοί αν δημοσιεύσετε το βίντεο με όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά Έως 40 βαθμοί για την πρωτοτυπία στη δημιουργία σας Αποστολή #22 Κάπου τον ξέρω Δημιουργήθηκε από τον Rafael Freesias Τι είναι: πολλοί άνθρωποι έχουν γίνει διάσημοι εξαιτίας της εμφάνισής τους ή επειδή είναι οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουν. Μερικοί γίνονται διάσημοι και για τις μοναδικές τους φωνές. Γνωρίζετε κάποιον με αυτό το χαρακτηριστικό; Είναι μια πολύ απλή αποστολή: Αναγνωρίστε τις φωνές, δίνοντάς μας το όνομά του προσώπου πίσω από κάθε μια. Εύκολο δεν είναι; Καλή διασκέδαση! Κριτήρια αξιολόγησης: 10 βαθμοί για κάθε σωστή απάντηση. Μέθοδος Αξιολόγησης: Αυτόματη. Αποστολή #23 - Κόμικ Δημιουργήθηκε από τον Beto Τι είναι: Ζούμε στην εποχή της αέναης και ταχύτατης ανταλλαγής πληροφοριών. Η οπτική επικοινωνία είναι μια από τις ευρύτερα χρησιμοποιούμενες μεθόδους για αυτό. Τα κοινωνικά δίκτυα που επιτρέπουν τη χρήση εικόνων και η εμφάνιση των μιμιδίων (memes) είναι μερικά από τα πιο απτά παραδείγματα. Τα μιμίδια αποτελούν θεμελιώδεις μονάδες-φορείς πολιτισμικής πληροφορίας (τραγούδια, τρόποι συμπεριφοράς, μόδα, επιστημονικές ιδέες, θρησκευτικές πεποιθήσεις/δοξασίες, κτλ), οι οποίες μεταδίδονται από τον ένα εγκέφαλο στο άλλο όπως τα βιβλία και οι υπολογιστές. Είναι μια μονάδα πολιτισμικής πληροφορίας που διαδίδεται μόνη της. Τα μιμίδια μπορεί να είναι ιδέες ή τμήματα μιας ιδέας, γλώσσες, ήχοι, σχέδια, αισθητικές ή ηθικές αξίες ή οτιδήποτε μπορεί να γίνει γνωστό και να μεταδοθεί ως αυτόνομη μονάδα. Μετά από αυτή τη σύντομη παρουσίαση, θέλουμε να χρησιμοποιήσετε μιμίδια, με το στυλ των Rage Face style αυτά τα άσχημα σχέδια για να φτιάξετε τη δική σας ιστορία κόμικ. Το θέμα σας είναι: Η πρώτη μου ημέρα με την ενωμοτία μου. Πρέπει να ακολουθήσετε τις ακόλουθες οδηγίες: 1 Η ιστορία σας πρέπει να έχει 6 τετράγωνα. 2 Χρησιμοποιήστε χαρακτήρες από τους οποίους ένας πρέπει να φοράει Προσκοπικό μαντήλι. 3 Θα πρέπει να έχετε κείμενο και τίτλο.

13 Δείτε εδώ Κριτήρια αξιολόγησης: 60 βαθμοί για την εκτέλεση της αποστολής 10 βαθμοί αν ακολουθήσετε το απαιτούμενο θέμα 10 βαθμοί για τη χρήση χαρακτήρων στο μιμίδιό σας 10 βαθμοί αν έχετε 6 τετράγωνα 10 βαθμοί αν έχετε τίτλο.

Βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφία ή η ταινία σας έχει ανέβει ως ΗΜΟΣΙΟ περιεχόµενο (δεν πρέπει να απαιτείται εγγραφή για να µπορεί κάποιος να τη δει).

Βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφία ή η ταινία σας έχει ανέβει ως ΗΜΟΣΙΟ περιεχόµενο (δεν πρέπει να απαιτείται εγγραφή για να µπορεί κάποιος να τη δει). ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ JOTA-JOTI 2013 www.jotajoti.org (Global JOTA-JOTI Challenge 2013) Σκοπός του παιχνιδιού Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να κάνουµε και να µάθουµε πράγµατα όλοι µαζί, να

Διαβάστε περισσότερα

Η Παγκόσµια Πρόκληση του JOTA-JOTI 2014

Η Παγκόσµια Πρόκληση του JOTA-JOTI 2014 Η Παγκόσµια Πρόκληση του JOTA-JOTI 2014 (JOTA-JOTI Challenge) Επισκόπηση των Αποστολών Α/Α Αποστολή Τύπος αποτελέσµατος 1 Μαγειρεύοντας µε τρόπο Υπολογιστικό Φύλλο Υλικά* 2 Ανάποδο Τόκιο Βίντεο Κάµερα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε μόλις ξεκινάμε το παιχνίδι είναι μια λίστα με όλα τα διαθέσιμα βίντεο με τα οποία μπορούμε να εξασκηθούμε. Σε αυτή περιλαμβάνονται επίσης πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Avatar: avatars avatar

Avatar: avatars avatar Φύλλο Εργασίας VOKI To VOKI μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα avatar και να ηχογραφήσουμε ή να πληκτρολογήσουμε αυτά που θέλουμε να λέει. Στη συνέχεια μπορεί να ενσωματωθεί σε Blog, ιστοσελίδα,

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία εικονογραφημένου σεναρίου και υλοποίησή του σε animation με απλά βήματα Σύντομο βοήθημα

Δημιουργία εικονογραφημένου σεναρίου και υλοποίησή του σε animation με απλά βήματα Σύντομο βοήθημα Δημιουργία εικονογραφημένου σεναρίου και υλοποίησή του σε animation με απλά βήματα Σύντομο βοήθημα Επιμέλεια: Φιλιππούσης Γεώργιος, filvisg@outlook.com Τομαζινάκης Αριστόκριτος, tomazinos@gmail.com 1ο

Διαβάστε περισσότερα

Movie Maker (Δημιουργία βίντεο)

Movie Maker (Δημιουργία βίντεο) Movie Maker (Δημιουργία βίντεο) - Με πόσους τρόπους μπορούμε να διηγηθούμε μια ιστορία; - Μπορούμε να την πούμε ο ένας στον άλλο. - Μπορούμε να την γράψουμε. - Μπορούμε να τη ζωγραφίσουμε κομμάτι-κομμάτι.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην επανάληψη

Εισαγωγή στην επανάληψη Εισαγωγή στην επανάληψη Στο κεφάλαιο αυτό ήρθε η ώρα να μελετήσουμε την επανάληψη στον προγραμματισμό λίγο πιο διεξοδικά! Έχετε ήδη χρησιμοποιήσει, χωρίς πολλές επεξηγήσεις, σε προηγούμενα κεφάλαια τις

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 6: Ζωγραφική

Κεφάλαιο 6: Ζωγραφική Κεφάλαιο 6: Ζωγραφική... Σε αυτό το κεφάλαιο: 6.1 Ζωγραφική 6.2 Απλά ζωγράφισε 6.3 Χρώμα, σκιά και μέγεθος 6.4 Παράδειγμα... «Ζωγραφίζω πράγματα που σκέφτομαι, όχι πράγματα που βλέπω!» (Πικάσο) 6.1 Ζωγραφική

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 14: Συμβουλές προς έναν νέο προγραμματιστή

Κεφάλαιο 14: Συμβουλές προς έναν νέο προγραμματιστή Κεφάλαιο 14: Συμβουλές προς έναν νέο προγραμματιστή Φτάσαμε σιγά σιγά στο τέλος του βιβλίου. Αντί για κάποιον επίλογο σκέφτηκα να συλλέξω κάποια πράγματα που θα ήθελα να πω σε κάποιον ο οποίος αρχίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Με τους μαθητές τις μαθήτριες και τη δασκάλα της P2ELa 2013-2014 Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μια μέρα ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ FACE PAINTING 16:00-21:00 ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΣ 16:00-21:00 ΜΑΣΚΟΤ 16:00-21:00 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 16:00-21:00 CAPTAIN JACK SPARROW 16:00-20:00 Ο Simon Newton επίσημος

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα και ήχος. Εικαστικά και μουσική... μουσική και εικαστικά

Εικόνα και ήχος. Εικαστικά και μουσική... μουσική και εικαστικά Εικόνα και ήχος 1. Ακούστε ένα απόσπασμα από τo «Πρελούδιο στο απόγευμα ενός Φαύνου» του Κλωντ Ντεμπισύ και «ζωγραφίστε» σε ένα λευκό χαρτί, τα αισθήματα που σας προκαλεί το συγκεκριμένο έργο. 2. Το 1913,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κάνοντας κλικ σε έναν τίτλο σε αυτόν τον πίνακα περιεχομένων, θα εμφανιστεί η αντίστοιχη παράγραφος 1. 2. 3. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 4 ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μιχάλης Μακρή EFIAP. Copyright: 2013 Michalis Makri

Μιχάλης Μακρή EFIAP. Copyright: 2013 Michalis Makri Μιχάλης Μακρή EFIAP Copyright: 2013 Michalis Makri Copyright: 2013 Michalis Makri Less is more Less but better Copyright: 2013 Michalis Makri Ο μινιμαλισμός ορίζεται ως η εξάλειψη όλων των στοιχείων που

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα εκπαιδευτικού σεναρίου

Ταυτότητα εκπαιδευτικού σεναρίου Ταυτότητα εκπαιδευτικού σεναρίου Τίτλος: Συμβάντα και ενέργειες - Το πολύχρωμο σκαθάρι Σύντομη περιγραφή: Ένα εκπαιδευτικό σενάριο για την διδασκαλία των συμβάντων και ενεργειών στον προγραμματισμό, με

Διαβάστε περισσότερα

Τα βιβλία της σειράς «ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΙΑΒΑΖΩ µε µικρά βήµατα µέσα από συγκεκριµένους στόχους» πρώτο, δεύτερο και τρίτο µέρος, αποτελούν πολύ καλό βοήθηµα για την πρώτη ανάγνωση και γραφή. Οι µαθητές της

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικές Επισημάνσεις

Τεχνολογικές Επισημάνσεις USB Ψηφιακή Βιντεοκάμερα Web Πραγματικής Τοποθέτησης και Άμεσης Λειτουργίας μέσω USB2.0 Βιώστε την πραγματική τοποθέτηση και άμεσης λειτουργίας με το Eye 320! Δεν απαιτούνται προγράμματα οδήγησης γι αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών

Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών Ο μαθητής αξιοποιεί τον Η/Υ και ακούει κάθε φορά την εκφώνηση της άσκησης αλλά και την εργασία που έχει να κάνει. Μπορεί να διακρίνει ακουστικά και οπτικά την πρώτη συλλαβή-γράμμα,

Διαβάστε περισσότερα

Καροτοκυνηγός. Αντικείμενα

Καροτοκυνηγός. Αντικείμενα Καροτοκυνηγός Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε ένα κτήμα, όπου στη δεξιά του πλευρά του υπάρχει ένα χωράφι με καρότα τα οποία οριοθετούνται από μια λευκή ευθεία γραμμή αριστερά τους (βλ. επόμενη εικόνα). Το

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή Ιστολόγιου

Κατασκευή Ιστολόγιου Κατασκευή Ιστολόγιου Τι είναι το ιστολόγιο Τα blog είναι ιστοχώροι ή ιστοσελίδες που ανανεώνονται τακτικά συνήθως σε καθημερινή βάση. Περιέχουν πληροφορίες σχετικές με ένα θέμα και συνήθως χρησιμοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΡΜΟΝΙΑ-ΟΣΤΙΝΑΤΟ (2) ΣΧΟΛΕΙΟ/ΤΑΞΗ: Α ΑΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΣΤΟΧΟΙ: ΑΚΡΟΑΣΗΣ: Επίπεδο 1ο Επίπεδο 2ο Επίπεδο 3ο Επίπεδο 4ο Επίπεδο 5ο Ακούσουν το τραγούδι

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Σχολικό έτος 2004 2005 ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ ΜΑΤΕΛΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας. είμαστε όμως ίσοι. και άξιοι να μας σέβονται. Στέφανος Τόκα Δ τάξη

Είμαστε όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας. είμαστε όμως ίσοι. και άξιοι να μας σέβονται. Στέφανος Τόκα Δ τάξη Είμαστε όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας είμαστε όμως ίσοι Στέφανος Τόκα Δ τάξη και άξιοι να μας σέβονται Ζήτημα: Διαφορετικότητα Μάθημα: Εικαστική Αγωγή Θεματικές Περιοχές: -Tαυτότητα -Πολιτισμός της Εικόνας

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Γραφικών. Βοηθητικό Υλικό για την εκπόνηση των εργασιών Αφορά την 1 η Εργαστηριακή Άσκηση

Εργαστήριο Γραφικών. Βοηθητικό Υλικό για την εκπόνηση των εργασιών Αφορά την 1 η Εργαστηριακή Άσκηση 1 Εργαστήριο Γραφικών Βοηθητικό Υλικό για την εκπόνηση των εργασιών Αφορά την 1 η Εργαστηριακή Άσκηση Μέρος B Σπύρος Συρμακέσης Καθηγητής syrma@teimes.gr Εύη Φαλιάγκα Δρ. Μηχανικός Η/Υ efaliaga@teimes.gr

Διαβάστε περισσότερα

1ο Φύλλο Εργασίας. της παλέτας Ήχος. Πώς μπορούμε να εισάγουμε και να αναπαράγουμε έναν ήχο;

1ο Φύλλο Εργασίας. της παλέτας Ήχος. Πώς μπορούμε να εισάγουμε και να αναπαράγουμε έναν ήχο; 1ο Φύλλο Εργασίας της παλέτας Ήχος Πώς μπορούμε να εισάγουμε και να αναπαράγουμε έναν ήχο; Για να εισάγουμε ένα ή περισσότερα μουσικά κλιπ σε ένα αντικείμενο, επιλέγουμε από το μεσαίο παράθυρο του Scratch

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

Το μουσείο ζωντανεύει με ταξίδι σχολικό! Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους 2011-2012. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ποδράσηη

Το μουσείο ζωντανεύει με ταξίδι σχολικό! Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους 2011-2012. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ποδράσηη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 9 5 ποδράσηη Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους 2011-2012 Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας Δημοτικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΩΜΟΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑ ΕΣ

Ι ΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΩΜΟΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑ ΕΣ ιδέα ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2002 ΤΕΥΧΟΣ # 1 Ι ΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΩΜΟΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑ ΕΣ Η ενωµοτία να έχει το κοντάρι µε το σηµαιάκι της και να γνωρίζει για τη ζωή του ζώου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Περιμένης Κυριάκος Καθηγητής Τεχνολογίας Υπ/ντής 3 ου ΓΕΛ Κερατσινίου perimeniskiriakos@windowslive.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Περιμένης Κυριάκος Καθηγητής Τεχνολογίας Υπ/ντής 3 ου ΓΕΛ Κερατσινίου perimeniskiriakos@windowslive. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Περιμένης Κυριάκος Καθηγητής Τεχνολογίας Υπ/ντής 3 ου ΓΕΛ Κερατσινίου perimeniskiriakos@windowslive.com Ο Ρόλος του Εκπαιδευτικού Στηρίζει τους μαθητές στην αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 1 λίγα λόγια για τις δραστηριότητες Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται:

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Σε αυτήν την πρακτική εξάσκηση, θα τροποποιήσετε τους συνδυασμούς που έχουν εφαρμοστεί στην παρουσίαση της εταιρείας σας. Βήμα 1: Αλλαγή του εφέ για το κείμενο του τίτλου

Διαβάστε περισσότερα

5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ 5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ 5.1 Εισαγωγή Το πρακτικό κομμάτι της πτυχιακής μας εργασίας αφορά την δημιουργία μιας λειτουργικής ιστοσελίδας με την χρήση της πλατφόρμας του Weebly, που αποτελεί μια σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ

Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγικά Οι παρουσιάσεις είναι μια εφαρμογή που χρησιμεύει στην παρουσίαση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ Β2 : ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ PROJECT «ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ Β2 : ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ PROJECT «ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΜΗΜΑ Β2 : ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ PROJECT «ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΚΑΜΟΥΤΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το διάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Χρηστίνα Φωτοπούλου Glogster

Χρηστίνα Φωτοπούλου Glogster 1 Χρηστίνα Φωτοπούλου Glogster Glogster EDU (edu.glogster.com) Είναι μέσο κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς και μαθητές να δημιουργήσουν δωρεάν διαδραστικές αφίσες / glogs (graphical

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις Απαντήσεις επανάληψης κεφ.9 (Πολυμέσα).

Ερωτήσεις Απαντήσεις επανάληψης κεφ.9 (Πολυμέσα). 14 ο Γυμνάσιο Περιστερίου 1 Ερωτήσεις Απαντήσεις επανάληψης κεφ.9 (Πολυμέσα). Μάθημα 9.1 Ο κόσμος των Πολυμέσων 1. Τι είναι μια Εφαρμογή Πολυμέσων. Λογισμικό στο οποίο χρησιμοποιούνται πολλά και διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα Γρήγορος Οδηγός, Δομή 1 2 3 4 5 6 7 7 8 6 10 11 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB 9 Είσοδος Κάρτας SD 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 10 Πίσω κάμερα 5

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου

Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Η ώρα ήταν σχεδόν 17:00. Όχι, όχι, δεν είχαν αργήσει οι άλλοι για την Ενωμοτιακή μας συγκέντρωση, απλά εγώ πάντα πήγαινα λίγο πιο νωρίς και καθόμουν στον χώρο της Ενωμοτίας. Μου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1 Δέκα μαθητές (εθελοντές) θα μοιραστούν 6 σοκολάτες που βρίσκονται πάνω σε 3 καρέκλες, όπως δείχνει η εικόνα. Κάθε ένας πρέπει να κατευθυνθεί

Διαβάστε περισσότερα

Περιήγηση Σύνταξη στο Clilstore

Περιήγηση Σύνταξη στο Clilstore Περιήγηση Σύνταξη στο Clilstore Αρχικά βήματα Αυτός είναι ένας οδηγός που δείχνει βήμα βήμα πώς να δημιουργείτε ένα online μάθημα το οποίο περιέχει ένα βίντεο και κείμενο του οποίου όλες οι λέξεις είναι

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματογράφος και Φωτογραφίες:

Κινηματογράφος και Φωτογραφίες: Κινηματογράφος και Φωτογραφίες: ακόμα και με μια απλή ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ μπορείς: να φτιάξεις μια προσεκτική «οπτική καταγραφή», δηλαδή μια σειρά από φωτογραφίες πουν περιγράφουν ένα γεγονός (όπως είναι

Διαβάστε περισσότερα

Lab 1: Experimenting on Arduino & AI Sense

Lab 1: Experimenting on Arduino & AI Sense Lab 1: Experimenting on Arduino & AI Sense 1. Εισαγωγή A. Arduino Robokit Το Robokit, όπως και όλες οι πλακέτες τύπου Arduino, λειτουργεί χάρη σε έναν μικροελεγκτή. Ως μικροελεγκτή μπορούμε να φανταστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε! Καλώς ήλθατε στο τρίτο και τελευταίο πακέτο δραστηριοτήτων για τον εορτασµό της Εκατονταετηρίδας! Είναι η τελευταία σας ευκαιρία να συµµ

Καλώς ήλθατε! Καλώς ήλθατε στο τρίτο και τελευταίο πακέτο δραστηριοτήτων για τον εορτασµό της Εκατονταετηρίδας! Είναι η τελευταία σας ευκαιρία να συµµ Ηµέρα Εορτασµού Εκατονταετηρίδας Πακέτο ραστηριοτήτων 10 Απριλίου 2012 Καλώς ήλθατε! Καλώς ήλθατε στο τρίτο και τελευταίο πακέτο δραστηριοτήτων για τον εορτασµό της Εκατονταετηρίδας! Είναι η τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

Kaloudia Το No1 ηλεκτρονικό εργαλείο αναζήτησης και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα!

Kaloudia Το No1 ηλεκτρονικό εργαλείο αναζήτησης και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα! Kaloudia Το No1 ηλεκτρονικό εργαλείο αναζήτησης και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα! Περιεχόμενα Ενότητα Σελίδες Εισαγωγή 3 Εγγραφή στο Σύστημα 4 10 Είσοδος στο Σύστημα 11 12 Επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Πελάτη

Ερωτηματολόγιο Πελάτη 2 Chytron, Limassol, Cyprus 4005 +357 25 723148 info@dynopia.com web design & development. web marketing. web hosting www.dynopia.com Ερωτηματολόγιο Πελάτη Εταιρεία: Ονοματεπώνυμο: Email: Τηλέφωνο: A.

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με το περιβάλλον

Γνωριμία με το περιβάλλον Γνωριμία με το περιβάλλον 1.Τι είναι http://www.makolas.blogspot.gr/ 2. Που και πως θα το βρω. Πως το εγκαθιστώ http://scratch.mit.edu/ 3. Γνωριμία με το περιβάλλον Εργασία με σκηνικά Διαγράψτε τη φιγούρα:

Διαβάστε περισσότερα

- Εφορεία Πληροφορικής

- Εφορεία Πληροφορικής ΓΕΝΙΚH ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2015 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 98 ΑΠΟ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΜΑ : - Εφορεία ιεθνών Σχέσεων - Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων - Εφορεία Πληροφορικής : - Περιφερειακούς Εφόρους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΟΛΕΣ. 7.1 Εισαγωγικό μέρος με επεξήγηση των Εντολών : Επεξήγηση των εντολών που θα

ΕΝΤΟΛΕΣ. 7.1 Εισαγωγικό μέρος με επεξήγηση των Εντολών : Επεξήγηση των εντολών που θα 7.1 Εισαγωγικό μέρος με επεξήγηση των Εντολών : Επεξήγηση των εντολών που θα ΕΝΤΟΛΕΣ χρησιμοποιηθούν παρακάτω στα παραδείγματα Βάζοντας την εντολή αυτή σε οποιοδήποτε αντικείμενο μπορούμε να αλλάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΤΗΡΙΟΥ Ή ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ Ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της διαδικασίας σχεδιασμού είναι η παρουσίαση της ανάλυσης της ιδέας σας 1. Έχετε εργαστεί στη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 9. Η Φυσική της Μουσικής Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων. Αντίληψη συνδυασμών τόνων Μορφές ακοής Συνήχηση & παραφωνία Θεωρίες αντίληψης ύψους

Διάλεξη 9. Η Φυσική της Μουσικής Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων. Αντίληψη συνδυασμών τόνων Μορφές ακοής Συνήχηση & παραφωνία Θεωρίες αντίληψης ύψους Η Φυσική της Μουσικής Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Διάλεξη 9 Αντίληψη συνδυασμών τόνων Μορφές ακοής Συνήχηση & παραφωνία Θεωρίες αντίληψης ύψους Ανασκόπηση της Διάλεξης 8 Εξετάσαμε την αντίληψη του ύψους ενός καθαρού

Διαβάστε περισσότερα

Η σταδιακή ανάπτυξη της δοµής του, ήταν και το µοντέλο για όλα τα πρώτα ανάλογα εργαστήρια του Θεοδώρου, τα οποία κινούνταν σε αυτήν την θεµατική.

Η σταδιακή ανάπτυξη της δοµής του, ήταν και το µοντέλο για όλα τα πρώτα ανάλογα εργαστήρια του Θεοδώρου, τα οποία κινούνταν σε αυτήν την θεµατική. ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ από το 2000 µέχρι σήµερα ένα εργαστήρι σκηνικής έκφρασης και δηµιουργίας, ή µια πρόταση ασκήσεων δηµιουργικής φαντασίας -------------------------------------------- (α) αντικείµενο και ιστορικό

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα: 5 Ο στάδιο: γράφω και διαβάζω τρισύλλαβες λέξεις 6 ο στάδιο: γράφω και διαβάζω λέξεις που αρχίζουν µε φωνήεν 7 ο στάδιο: γράφω και διαβάζω λέξεις που έχουν τελικό σίγµα (-ς) 8 ο στάδιο: γράφω

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ. Lovable books: Ζωγραφική και 1001 Δραστηριότητες για Έξυπνα Παιδιά

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ. Lovable books: Ζωγραφική και 1001 Δραστηριότητες για Έξυπνα Παιδιά Ημερομηνία 07/11/2016 Μέσο Συντάκτης Link mylovablebaby.com/ Ασπασία Κάντα http://www.mylovablebaby.com/2016/11/lovable-books-1001-giveaway.html Lovable books: Ζωγραφική και 1001 Δραστηριότητες για Έξυπνα

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με τη φωτογραφική έκφραση για παιδιά του Δημοτικού

Γνωριμία με τη φωτογραφική έκφραση για παιδιά του Δημοτικού Μένης Θεοδωρίδης Γνωριμία με τη φωτογραφική έκφραση για παιδιά του Δημοτικού Η μικρή εισαγωγή στη φωτογραφική έκφραση για παιδιά 6-12 χρόνων που ακολουθεί, γράφτηκε με σκοπό να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς

Διαβάστε περισσότερα

Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων

Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων Να ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείς: γκρι χαρτόνι (100 γραμμαρίων)

Διαβάστε περισσότερα

εαυτό μου τον Πρωτότυπες δραστηριότητες για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών Για γονείς και εκπαιδευτικούς

εαυτό μου τον Πρωτότυπες δραστηριότητες για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών Για γονείς και εκπαιδευτικούς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΓΕΡΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ ΑΝΔΡΙΩΤΗ Ανακαλύπτω τον εαυτό μου Πρωτότυπες δραστηριότητες για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών Για γονείς και εκπαιδευτικούς Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Πως να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας με τη χρήση VIDEO. Πως να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας...με τη χρήση VIDEO

Πως να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας με τη χρήση VIDEO. Πως να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας...με τη χρήση VIDEO Πως να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας....με τη χρήση VIDEO E-BOOK 2 Περιεχόμενα Ηλεκτρονικού Οδηγού 03 04 05 06 07 08 09 Editorial Εισαγωγή Χρησιμοποιώντας το βίντεο για εκπαίδευση Τι είδη εκπαιδεύτικων

Διαβάστε περισσότερα

Προσέξτε αν ακούσετε την έκφραση «ειδική περίπτωση»

Προσέξτε αν ακούσετε την έκφραση «ειδική περίπτωση» Η πλάνη της επιβεβαίωσης (Ι) Προσέξτε αν ακούσετε την έκφραση «ειδική περίπτωση» 55 Dobell orthos logos final anna film.indd 55 24/6/2013 10:24:30 πμ 56 Dobell orthos logos final anna film.indd 56 24/6/2013

Διαβάστε περισσότερα

etailer Kit Lenovo U31/U41 Εσωτερικό έγγραφο Lenovo Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

etailer Kit Lenovo U31/U41 Εσωτερικό έγγραφο Lenovo Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. etailer Kit Lenovo U31/U41 επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Πόροι που περιλαμβάνονται στο etailer Kit του Lenovo U31/U41 Προτεινόμενο αντίγραφο (Σύνοψη, Επισκόπηση, Βασικά χαρακτηριστικά) Οδηγός φωτογραφιών

Διαβάστε περισσότερα

Παραμυθένια μεσημέρια Σαββάτου

Παραμυθένια μεσημέρια Σαββάτου Κλάδος Λυκόπουλων Περιφέρεια Αθηνών ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Ένας μήνας γεμάτος εκδηλώσεις Παραμυθένια μεσημέρια Σαββάτου Τα Παραμυθένια μεσημέρια Σαββάτου περιμένουν για 9η χρονιά μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν,

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην επανάληψη

Εισαγωγή στην επανάληψη Εισαγωγή στην επανάληψη Στο κεφάλαιο αυτό ήρθε η ώρα να μελετήσουμε την επανάληψη στον προγραμματισμό λίγο πιο διεξοδικά! Έχετε ήδη χρησιμοποιήσει, χωρίς πολλές επεξηγήσεις, σε προηγούμενα κεφάλαια τις

Διαβάστε περισσότερα

website guide B2B e-shop

website guide B2B e-shop website guide B2B e-shop Η ιστοσελίδα της Sun Electronics κατασκευάστηκε για να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες τόσο στους συνεργάτες της όσο και στους τελικούς καταναλωτές. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε η τιμολογιακή

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Οδηγίες για καλύτερη χρήση του YouTube 12. Δημιουργία λογαριασμού 16. Δημιουργία καναλιού 26. Έσοδα από τα βίντεο 42

Εισαγωγή 6. Οδηγίες για καλύτερη χρήση του YouTube 12. Δημιουργία λογαριασμού 16. Δημιουργία καναλιού 26. Έσοδα από τα βίντεο 42 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Οδηγίες για καλύτερη χρήση του YouTube 12 Δημιουργία λογαριασμού 16 Δημιουργία καναλιού 26 Έσοδα από τα βίντεο 42 Εμφάνιση στατιστικών 57 Μηνύματα και επικοινωνία 65 Επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Εσωτερικός Κανονισμός. Παρουσία Σώματος Προσκόπων Κύπρου στο διαδίκτυο

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Εσωτερικός Κανονισμός. Παρουσία Σώματος Προσκόπων Κύπρου στο διαδίκτυο ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Εσωτερικός Κανονισμός Παρουσία Σώματος Προσκόπων Κύπρου στο διαδίκτυο Λευκωσία Σεπτέμβριος 2010 ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Σ.Π.Κ. ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

Το εγχειρίδιο αυτό έχει σχεδιαστεί για χρήση από Εκπαιδευτικούς Διαχειριστές. Περιγράφει όσα πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε το νέο σας TwinSpace.

Το εγχειρίδιο αυτό έχει σχεδιαστεί για χρήση από Εκπαιδευτικούς Διαχειριστές. Περιγράφει όσα πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε το νέο σας TwinSpace. Συνοπτική παρουσίαση του νέου TwinSpace (Ενεργοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο 2014) Το εγχειρίδιο αυτό έχει σχεδιαστεί για χρήση από Εκπαιδευτικούς Διαχειριστές. Περιγράφει όσα πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ Φτιάξε το Site σου σε 5 βήματα!!! Φτιάξτε τώρα μια σύγχρονη ιστοσελίδα με δυνατότητα να την ανανεώνετε μόνοι σας...με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο!!!

Διαβάστε περισσότερα

Το σύστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί με τρόπο που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του χρήστη εύκολα.

Το σύστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί με τρόπο που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του χρήστη εύκολα. Έγγραφο απαιτήσεων 1 Περιγραφή Συστήματος Η online ιστοσελίδα και η αντίστοιχη έκδοση για κινητά τηλέφωνα έχει ως στόχο να υποστηρίξει και να ενισχύσει το User Experience (UX) των επισκεπτών του e-museum,

Διαβάστε περισσότερα

Ο χορός είναι η πιο υψηλή, η πιο συγκινητική, η πιο όμορφη τέχνη Δεν σε απομακρύνει από τη ζωή, γιατί είναι ίδια η ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ

Ο χορός είναι η πιο υψηλή, η πιο συγκινητική, η πιο όμορφη τέχνη Δεν σε απομακρύνει από τη ζωή, γιατί είναι ίδια η ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ Ο χορός είναι η πιο υψηλή, η πιο συγκινητική, η πιο όμορφη τέχνη Δεν σε απομακρύνει από τη ζωή, γιατί είναι ίδια η ζωή H. Ellis ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ Η παρούσα εργασία αφορά την παρουσίαση μιας μορφής χορού,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 01 2 0 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Α Λυκείου. «Διαπροσωπικές σχέσεις & Κοινωνικός περίγυρος: πως επηρεάζουν τις επιδιώξεις και τα όνειρα των εφήβων»

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Α Λυκείου. «Διαπροσωπικές σχέσεις & Κοινωνικός περίγυρος: πως επηρεάζουν τις επιδιώξεις και τα όνειρα των εφήβων» ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α Λυκείου «Διαπροσωπικές σχέσεις & Κοινωνικός περίγυρος: πως επηρεάζουν τις επιδιώξεις και τα όνειρα των εφήβων» υπεύθυνες καθηγήτριες: Ι. Κυνηγού, Ε. Κίτσαλη 7 ο ΓΕΛ Αθήνας Α τετράμηνο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ (ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ) Τίτλος διερεύνησης: Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν το πόσο νερό συγκρατεί το χώμα;

ΥΔΡΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ (ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ) Τίτλος διερεύνησης: Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν το πόσο νερό συγκρατεί το χώμα; ΥΔΡΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ (ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ) Τίτλος διερεύνησης: Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν το πόσο νερό συγκρατεί το χώμα; Σύντομη περιγραφή διερεύνησης: Σκοπός αυτής της διερεύνησης ήταν να κάνουν κάποιες υποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ορολογία Αλγόριθμος, υπολογιστική σκέψη, αλγοριθμική σκέψη, αποδοτικότητα, δοκιμή.

Ορολογία Αλγόριθμος, υπολογιστική σκέψη, αλγοριθμική σκέψη, αποδοτικότητα, δοκιμή. Το παζλ ανταλλαγής Ηλικίες: 7 ενήλικες Προαπαιτούμενες δεξιότητες: Καμία Χρόνος: 50-60 λεπτά Μέγεθος ομάδας: 8 με 30 Εστίαση Τι είναι αλγόριθμος; Δοκιμή Αποδοτικότητα αλγορίθμων Υπολογιστική και αλγοριθμική

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος δράσης: Λανσάρισμα HAIR COLOR Avon Cosmetics

Τίτλος δράσης: Λανσάρισμα HAIR COLOR Avon Cosmetics Τίτλος δράσης: Λανσάρισμα HAIR COLOR Avon Cosmetics Τα Social Media της εταιρίας Καλλυντικών Avon «γεννήθηκαν» τον Απρίλιο του 2010. Δημιουργήθηκε η επίσημη σελίδα της Avon στο facebook και ταυτόχρονα

Διαβάστε περισσότερα

Επίσης, θα πρέπει να φέρετε μαζί σας το ημερολόγιο της Ενωμοτίας σας και μια φωτογραφία της Ενωμοτίας σας!!!

Επίσης, θα πρέπει να φέρετε μαζί σας το ημερολόγιο της Ενωμοτίας σας και μια φωτογραφία της Ενωμοτίας σας!!! Αγαπητή Ενωμοτία, Ήρθε η ώρα που περιμένατε η 8 η Συνάντηση Ενωμοτιών της Περιφέρειάς μας. Το Σαββατοκύριακο 1-2 Μαΐου 2010, στα Μπαχούνια Πάρνηθας η δική σας και άλλες 50 Ενωμοτίες, θα παίξουν και θα

Διαβάστε περισσότερα

Ο μαγικός πίνακας ως εκπαιδευτικό εργαλείο στο νηπιαγωγείο

Ο μαγικός πίνακας ως εκπαιδευτικό εργαλείο στο νηπιαγωγείο Ο μαγικός πίνακας ως εκπαιδευτικό εργαλείο στο νηπιαγωγείο Μαρία Στρατογιαννάκου Βάσια Γαρταγάνη Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Ε.Κοκκώνη Ητεχνολογίακηανάπτυξητου παιδιού Τα παιδιά χρειάζονται τη διαμεσολάβηση νοητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ DJCONTROL INSTINCT ΚΑΙ ΤΟ DJUCED

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ DJCONTROL INSTINCT ΚΑΙ ΤΟ DJUCED ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ DJCONTROL INSTINCT ΚΑΙ ΤΟ DJUCED ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ Εισάγετε το CD-ROM. Εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης. Ακολουθήστε τις οδηγίες. 6 1 2 7 3 4 5 1- Ισορροπία, κανάλια 1-2 (έξοδος μίξης)

Διαβάστε περισσότερα

Διαγραφή και Εισαγωγή χαρακτήρα

Διαγραφή και Εισαγωγή χαρακτήρα Διαγραφή και Εισαγωγή χαρακτήρα Εξαφάνισε τη γάτα Κάνε δεξί κλικ πάνω στη γάτα που βρίσκεται στο γκρι πλαίσιο κάτω από τη σκηνή και επίλεξε διαγραφή. Διάλεξε νέα μορφή α. Κάνε κλικ στο ανθρωπάκι που βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σελίδα 3 από 21

Περιεχόμενα. Σελίδα 3 από 21 Σελίδα 1 από 21 Σελίδα 2 από 21 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Χρήσεις του υπολογιστή... 4 Κεφάλαιο 2 Βασικά τμήματα υπολογιστή... 6 Κεφάλαιο 3 - Ασφάλεια... 9 Κεφάλαιο 4 - Ποντίκι... 11 Κεφάλαιο 5 - Πληκτρολόγιο...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΕΤΗ ΚΑΜΠΟΥΡΟΛΙΑ. Δασκάλα Τμήματος Ένταξης Μαράσλειο Διδασκαλείο ΕΑΕ

ΑΡΕΤΗ ΚΑΜΠΟΥΡΟΛΙΑ. Δασκάλα Τμήματος Ένταξης Μαράσλειο Διδασκαλείο ΕΑΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΜΠΟΥΡΟΛΙΑ Δασκάλα Τμήματος Ένταξης Μαράσλειο Διδασκαλείο ΕΑΕ Οι αποτελεσματικοί εκπαιδευτικοί γνωρίζουν: - Τους μαθητές - Το γνωστικό αντικείμενο - Τις θεωρίες μάθησης - Αποτελεσματικές πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

Στα ίχνη της Γραφής. Γ. Διαδικτυακή εικονική έκθεση «Γράφω, γράφεις, γράφει» grafi.culture.gr

Στα ίχνη της Γραφής. Γ. Διαδικτυακή εικονική έκθεση «Γράφω, γράφεις, γράφει» grafi.culture.gr Στα ίχνη της Γραφής Γ. Διαδικτυακή εικονική έκθεση «Γράφω, γράφεις, γράφει» grafi.culture.gr Γ.1. «Γράφω, γράφεις, γράφει» grafi.culture.gr Βασική ιδέα της έκθεσης είναι η παρουσίαση της γραφής ως μορφή

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Twinspace. Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης etwinning. Ιστότοπος: http://etwinning.sch.gr email: etwinning@sch.gr

Το νέο Twinspace. Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης etwinning. Ιστότοπος: http://etwinning.sch.gr email: etwinning@sch.gr Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση, την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου etwinning Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακή ενδυμασία και χορός, μέσα από δραστηριότητες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Παραδοσιακή ενδυμασία και χορός, μέσα από δραστηριότητες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Παραδοσιακή ενδυμασία και χορός, μέσα από δραστηριότητες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Σεπτέμβριος 2012 Η πρόταση

Διαβάστε περισσότερα

Εάν όμως πείτε να κάνετε το πάρτι γενεθλίων στο σπίτι ή τον κήπο σας, τα πράγματα δυσκολέυουν. Πρέπει να οργανώσετε μόνοι σας ένα σωρό πράγματα.

Εάν όμως πείτε να κάνετε το πάρτι γενεθλίων στο σπίτι ή τον κήπο σας, τα πράγματα δυσκολέυουν. Πρέπει να οργανώσετε μόνοι σας ένα σωρό πράγματα. Ιδέες για Γενέθλια παιδιών Πόσες φορές σπάσατε το κεφάλι σας, που να κάνετε το πάρτι γενεθλίων των παιδιών σας; Στο σπίτι, στον κήπο ή τελικά σε κάποιον παιδότοπο; Εάν επιλέξετε έναν παιδότοπο, τα πράγματα

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Εποικοδομητική κριτική

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Εποικοδομητική κριτική 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Εποικοδομητική κριτική Εποικοδομητική κριτική Γενική περιγραφή της ενότητας: Όταν εργάζεστε με άλλους, πολλές φορές υπάρχουν καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Γενιές χαρακτηριστικών!

Γενιές χαρακτηριστικών! Περίληψη Σε αυτή τη βιωματική δραστηριότητα οι μαθητές καταγράφουν τη μετάδοση χρωματιστών πομ-πομ σε τρείς γενιές. Οι μαθητές παρατηρούν ότι τα χαρακτηριστικά περνούν από γενιά σε γενιά και ότι τα αδέλφια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Ιανουαρίου 2015 Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Ιανουαρίου 2015 www.asteria.edu.gr info@asteria.edu.gr www.facebook.com/omades.asteria Αγίου Δημητρίου 177 Άγιος Δημήτριος Τηλ.: 6979651231-6986795031 Κυριακή 11/01 Θεατρική

Διαβάστε περισσότερα

«Ειρήνη» Σημειώσεις για εκπαιδευτικούς

«Ειρήνη» Σημειώσεις για εκπαιδευτικούς «Ειρήνη» Σημειώσεις για εκπαιδευτικούς Το «Ειρήνη» αποτελεί ένα εκπαιδευτικό υλικό απευθυνόμενο σε παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών. Περιλαμβάνει: Μια ταινία κινουμένων σχεδίων (διάρκειας 7 λεπτών) Σημειώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μουσεία της πόλης μας. Μία πολυμεσική, διαδραστική περιήγηση στη Θεσσαλονίκη, της Ιστορίας, των Τεχνών και του Πολιτισμού. ΤΑΞΗ Ε

Μουσεία της πόλης μας. Μία πολυμεσική, διαδραστική περιήγηση στη Θεσσαλονίκη, της Ιστορίας, των Τεχνών και του Πολιτισμού. ΤΑΞΗ Ε Μουσεία της πόλης μας Μία πολυμεσική, διαδραστική περιήγηση στη Θεσσαλονίκη, της Ιστορίας, των Τεχνών και του Πολιτισμού. ΤΑΞΗ Ε ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Οι μαθητές της Ε τάξης στο πλαίσιο του project Μουσειακής

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Mahara Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Εισαγωγή στο Mahara Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου http://www.eufolio.eu Εισαγωγή στο Mahara Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Περιεχόμενο Παρουσίασης 1. Εισαγωγή στο Mahara 2. Δημιουργώ το δικό μου Mahara eportfolio 3. Συνεργάζομαι με άλλους στο Mahara 4.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΦΩΣ

ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΦΩΣ 1 ΦΩΣ Στο μικρόκοσμο θεωρούμε ότι το φως έχει δυο μορφές. Άλλοτε το αντιμετωπίζουμε με τη μορφή σωματιδίων που ονομάζουμε φωτόνια. Τα φωτόνια δεν έχουν μάζα αλλά μόνον ενέργεια. Άλλοτε πάλι αντιμετωπίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Social Media και Επικοινωνία Φεβρουάριος 2009

Social Media και Επικοινωνία Φεβρουάριος 2009 Social Media και Επικοινωνία Φεβρουάριος 2009 Το Ινστιτούτο Επικοινωνίας είναι φορέας μη κερδοσκοπικός. Στους στόχους του περιλαμβάνεται η συμβολή στην ανάπτυξη της έρευνας και την ανάδειξη κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατότητες του Jazler24

Δυνατότητες του Jazler24 H Jazler Software Greece παρουσιάζει το νέο της Jazler24! Βασισμένο στην εμπειρία 12 χρόνων, αλλά και τις νέες τεχνολογίες τις Microsoft, o Jazler24 είναι ο ιδανικότερος τρόπος για αυτόματη αναπαραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ. Εργασία στο Μάθημα Εικαστική Επένδυση Ήχου. Ζ Εξάμηνο

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ. Εργασία στο Μάθημα Εικαστική Επένδυση Ήχου. Ζ Εξάμηνο ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ Εργασία στο Μάθημα Εικαστική Επένδυση Ήχου Ζ Εξάμηνο Διδάσκουσες Μαριάννα Στραπατσάκη και Τάνια Τσιρίδου Still Life Ανάλυση Ιουστίνη Ελούλ ΑΜ: ΤΧ2007027

Διαβάστε περισσότερα

Τετράδια κιθάρας Θεωρία της μουσικής. Τετράδια κιθάρας. Μείζονες κλίμακες (με υφέσεις και διέσεις) Επιμέλεια: Ευγένιος Αστέρις

Τετράδια κιθάρας Θεωρία της μουσικής. Τετράδια κιθάρας. Μείζονες κλίμακες (με υφέσεις και διέσεις) Επιμέλεια: Ευγένιος Αστέρις Τετράδια κιθάρας Μείζονες κλίμακες (με υφέσεις και διέσεις) Επιμέλεια: Ευγένιος Αστέρις Επικοινωνία : evgeniosasteris@pathfinder.gr 1 Περιεχόμενα Κλίμακες... 3 Μείζονες κλίμακες... 3 Η κλίμακα Ντο μείζονα...

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows 1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows Εικονίδια συντομεύσεων (αρχείου-φακέλου) Εικονίδια Ανενεργά Ενεργό Επιφάνεια (αρχείου-φακέλου) παράθυρα παράθυρο εργασίας Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα