ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΚΑΡΠΩΣΗ ΔΑΣΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΣΩΝ. Άρθρο... Μελέτες διαχειρίσεως δημοσίων δασών

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΚΑΡΠΩΣΗ ΔΑΣΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΣΩΝ. Άρθρο... Μελέτες διαχειρίσεως δημοσίων δασών"

Transcript

1 1 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΑΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΑΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΚΑΡΠΩΣΗ ΔΑΣΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΣΩΝ.. Μελέτες διαχειρίσεως δημοσίων δασών 1. Τα κατά το άρθρον 63 δασοπονικά σχέδια ή εκθέσεις και οι πίνακες υλοτομίας των δημοσίων δασών συντάσσονται υπό του δασάρχου ή των υπ` αυτόν υπηρετούντων δασολόγων και εγκρίνονται, αναθεωρούνται ή τροποποιούνται κατά τα εν άρθρω 64 οριζόμενα. 2. Τα δασοπονικά σχέδια ή εκθέσεις δημοσίων δασών δύνανται να συντάσσωνται και υπό δασοτεχνικών συνεργείων, συγκροτουμένων κατά τα υπό του παρόντος κώδικος οριζόμενα. 3. Ο δασάρχης ως και έκαστος των υπ` αυτόν υπηρετούντων δασολόγων υποχρεούνται να συντάσσουν κατ` έτος δασοπονικάς εκθέσεις δημοσίων δασών της περιφερείας του δασαρχείου εκτάσεως τουλάχιστον είκοσι χιλιάδων στρεμμάτων. Εν περιπτώσει μη εκπληρώσεως της υποχρεώσεως ταύτης, Άρθρο 117 του Ν.Δ. 86/1969 Δασικός κώδικας (Α 7) (τίτλος άρθρου: Μελέται διαχειρίσεως δημοσίων δασών) Σχόλιο 1: Αναπροσαρμογή των διοικητικών δομών.

2 2 άνευ αποχρώντος λόγου, ο υπαίτιος τιμωρείται δια πειθαρχικής ποινής μέχρι και του υποβιβασμού. 4. Η σύνταξις δασοπονικών εκθέσεων αξιολόγων δημοσίων δασών, των οποίων η δασοσκεπής δασική έκτασις είναι μείζων των είκοσι χιλιάδων στρεμμάτων, δύναται δι` αποφάσεως του Υπουργού Γεωργίας Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ανατίθεται δι` εργολαβίας εις ιδιώτας δασολόγους κατά τας διατάξεις του άρθρου 222. Σχόλιο 2: Η έννοια των δασοσκεπών εκτάσεων δεν συναντάται πλέον στη δασική νομοθεσία. Η πιο συγγενής έννοια είναι εκείνη των δασικών εκτάσεων. Από την διατύπωση και το πνεύμα της διάταξης προτείνεται η αντικατάσταση της έννοιας των δασοσκεπών εκτάσεων με εκείνη των «δασικών εκτάσεων». Μελέτες διαχείρισης δημοσίων δασών 1. Τα κατά το άρθρο 63 δασοπονικά σχέδια ή εκθέσεις και οι πίνακες υλοτομίας των δημοσίων δασών συντάσσονται από τον δασάρχη ή τους δασολόγους που υπηρετούν υπ αυτόν και εγκρίνονται, αναθεωρούνται ή τροποποιούνται κατά τα οριζόμενα στο άρθρο Τα δασοπονικά σχέδια ή εκθέσεις δημοσίων δασών δύνανται να συντάσσονται και από δασοτεχνικά συνεργεία, τα οποία συγκροτούνται κατά τα οριζόμενα στον παρόντα Κώδικα. 3. Ο δασάρχης και κάθε δασολόγος που υπηρετεί υπ αυτόν υποχρεούνται να συντάσσουν κατ έτος δασοπονικές εκθέσεις δημοσίων δασών της περιφέρειας του δασαρχείου έκτασης τουλάχιστον είκοσι χιλιάδων (20.000) στρεμμάτων. Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης της υποχρέωσης αυτής χωρίς αποχρώντα λόγο, ο υπαίτιος τιμωρείται με πειθαρχική ποινή μέχρι και του υποβιβασμού.

3 3 4. Η σύνταξη δασοπονικών εκθέσεων αξιόλογων δημοσίων δασών, των οποίων η δασική έκταση είναι μεγαλύτερη από είκοσι χιλιάδες (20.000) στρέμματα, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας δύναται να ανατίθεται με εργολαβία σε ιδιώτες δασολόγους κατά τις διατάξεις του άρθρου Διοίκηση και διαχείριση δασών διαλελυμένων μονών Η εν γένει διοίκησις και διαχείρησις των εις διαλελυμένας μονάς ανηκόντων δασών, ως και η διαχείρισης της εντός αυτών βοσκής, ενεργείται κατά τας περί δημοσίων δασών διατάξεις του παρόντος κώδικος. Άρθρο 118 του Ν.Δ. 86/1969 Δασικός κώδικας (Α 7) (τίτλος άρθρου: Διοίκησις και διαχείρισις δασών διαλελυμένων μονών)

4 4 Διοίκηση και διαχείριση δασών διαλυμένων μονών Η εν γένει διοίκηση και διαχείρηση των δασών που ανήκουν σε διαλυμένες μονές καθώς και η διαχείριση της βοσκής σε αυτά ενεργείται κατά τις περί δημοσίων δασών διατάξεις του παρόντος Κώδικα.... Διάθεση καρπώσεως δασικών προϊόντων στα διαφόρου διαχειριστικής μορφής δημόσια δάση 1. Η διάθεσις της καρπώσεως των δασικών προϊόντων του ετησίου ή περιοδικού λήμματος των δημοσίων δασών σπερμοφυούς διαχειριστικής μορφής ή του ανωρόφου των διφυούς μορφής τοιούτων γίνεται επί τη βάσει του κατά την προσήμανσιν εξευρεθέντος όγκου κατά κυβικόν μέτρον ή κατά δένδρον. 2. Η διάθεσις της καρπώσεως των δασικών προϊόντων, των προερχομένων εκ της απολήψεως του ετησίου ή του περιοδικού λήμματος δημοσίων δασών πρεμνοφυούς διαχειριστικής μορφής ή του υπωρόφου δασών διφυούς διαχειριστικής μορφής, γίνεται κατά μονάδα δασικού προϊόντος, ήτοι κατά χιλιόγραμμον, τόννον κλπ., είτε αποψιλωτικώς είτε αραιωτικώς ενεργείται η υλοτομία. 3. Η διάθεσις της καρπώσεως δασικών προϊόντων εκ δημοσίων δασών δύναται να γίνεται και κατ' αποκοπήν. Εις την περίπτωσιν όμως ταύτην τα υλοτομητέα δένδρα, αι υλοτομητέαι συνδενδρίαι, ομάδες, λόχμαι, λωρίδες και συστάδες ή τα υλοτομητέα τμήματα καθορίζονται προ της διαθέσεως Άρθρο 119 του Ν.Δ. 86/1969 Δασικός κώδικας (Α 7) (τίτλος άρθρου: Διάθεσις καρπώσεως δασικών προϊόντων εις τα διαφόρου διαχειριστικής μορφής δημόσια δάση)

5 5 σαφώς εις το δάσος και επί του εδάφους, είτε διά προσημάνσεως των υλοτομητέων ή αντιθέτως των παρακρατητέων δένδρων, είτε διά σαφούς επί του εδάφους καθορισμού των ορίων της αποψιλωτικώς ή άλλως υλοτομηθησομένης εκτάσεως. Διάθεση κάρπωσης δασικών προϊόντων στα διαφόρων διαχειριστικών μορφών δημόσια δάση 1. Η διάθεση της καρπώσεως των δασικών προϊόντων του ετησίου ή περιοδικού λήμματος των δημοσίων δασών σπερμοφυούς διαχειριστικής μορφής ή του ανωρόφου των διφυούς μορφής γίνεται βάσει του κατά την προσήμανση εξευρεθέντος όγκου κατά κυβικό μέτρο ή κατά δέντρο. 2. Η διάθεση της κάρπωσης των δασικών προϊόντων που προέρχονται από την απόληψη του ετήσιου ή περιοδικού λήμματος δημοσίων δασών πρεμνοφυούς διαχειριστικής μορφής ή του υπωρόφου δασών διφυούς διαχειριστικής μορφής, γίνεται κατά μονάδα δασικού προϊόντος, ήτοι κατά κιλό, τόννο κ.λπ., είτε η υλοτομία διενεργείται αποψιλωτικά είτε αραιωτικά. 3. Η διάθεση της κάρπωσης δασικών προϊόντων από δημόσια δάση δύναται να γίνεται και κατ αποκοπή. Στην περίπτωση όμως αυτή τα υλοτομητέα δένδρα, οι υλοτομητέες συνδενδρίες, ομάδες, λόχμες, λωρίδες και συστάδες ή τα υλοτομητέα τμήματα καθορίζονται πριν από τη διάθεση στο δάσος και επί του εδάφους ευκρινώς, είτε με προσήμανση των υλοτομητέων ή, αντιθέτως, των παρακρατητέων δένδρων είτε με ευκρινή καθορισμό επί του εδάφους των ορίων της έκτασης που

6 6 πρόκειται να υλοτομηθεί αποψιλωτικά ή με άλλο τρόπο.... Διαχείριση συνιδιοκτήτων μετά του Δημοσίου δασών 1. Η διαχείρισις των δασών, των οποίων το Δημόσιον είναι εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτης μετά φυσικών ή νομικών προσώπων ενεργείται υπό του Δημοσίου κατά τας περί διαχειρίσεως των δημοσίων δασών διατάξεις, εφ' όσον το μερίδιον τούτο είναι το ήμισυ ή πλέον του όλου δάσους, αποδιδομένης υπό του Δημοσίου κατ' έτος ή εξαμηνίαν εις τους συνιδιοκτήτας αυτού της εις αυτούς ανηκούσης μερίδος του εισοδήματος, διά πράξεως του Υπουργού Γεωργίας Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά τα ειδικώτερον διά Δ/τος καθοριζόμενα. Εφ' όσον το μερίδιον του Δημοσίου είναι έλαττον του ημίσεος, εάν μεν οι μετά του Δημοσίου συνιδιοκτήται είναι τρεις ή ολιγώτεροι, η διαχείρισις ενεργείται κεχωρισμένως υπό του Δημοσίου και των συνιδιοκτητών, εκάστου δυναμένου να διαθέση το αναλογούν εις το μερίδιόν του ποσόν δασικών προϊόντων, εάν δε οι συνιδιοκτήται είναι πλείονες των τριών, η διαχείρισις ενεργείται υπό μεν του Δημοσίου διά το εις το μερίδιόν του αναλογούν ποσόν προϊόντων, υπό επιτροπής δε ή πληρεξουσίων, εκλεγομένων υπό των συνιδιοκτητών διά το υπόλοιπον ποσόν. 2. Το δημόσιον δύναται να αναθέτη την διαχείρισιν του εις αυτό ανήκοντος μεριδίου, εφ' όσον τούτο είναι έλαττον του ημίσεος του όλου δάσους, εάν μεν οι μετ' αυτού συνιδιοκτήται είναι τρεις ή Άρθρο 152 του Ν.Δ. 86/1969 Δασικός κώδικας (Α 7) (τίτλος άρθρου: Διαχείρισις συνιδιοκτήτων μετά του Δημοσίου δασών) Σχόλιο: Αναπροσαρμογή των διοικητικών δομών.

7 7 ολιγώτεροι εις τινα τούτων, και ιδία τον κεκτημένον μεγαλύτερον μερίδιον, εάν δε οι συνδιοκτήται είναι πλείονες των τριών, εις επιτροπήν κατά τα διά Δ/τος καθοριζόμενα. Εις τας περιπτώσεις ταύτας το Δημόσιον λαμβάνει μίσθωμα, οριζόμενον υπό του Υπουργού Γεωργίας Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου κατά τον παρόντα κώδικα υφίσταται δικαίωμα εισπράξεως τοιούτου μισθώματος. 3. Το Δημόσιον δύναται τη αιτήσει των λοιπών συνιδιοκτητών ή τινών τούτων, να διαχειρίζεται και τα μερίδια αυτών, είτε ούτοι είναι περισσότεροι, είτε ολιγώτεροι των τριών. Επίσης, δύναται το Δημόσιον, τη αιτήσει της επιτροπής, να αναλάβη την διαχείρισιν των υπολοίπων υπό της επιτροπής διαχειριζομένων μεριδίων. Η αναλογία της προσόδου των συνιδιοκτητών αποδίδεται εις αυτούς κατ' έτος ή εξαμηνίαν κατά τα διά Δ/τος καθοριζόμενα. 4. Αι διατάξεις της προηγουμένης παραγράφου ισχύουν και διά τας δασικάς καρπώσεις του εξ αδιαιρέτου επί δασών των Νέων Χωρών 1/5 μεριδίου του Δημοσίου. Διαχείριση συνιδιόκτητων με το Δημόσιο δασών 1. Η διαχείριση των δασών, των οποίων το Δημόσιο είναι εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτης με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ενεργείται από το Δημόσιο κατά τις διατάξεις περί διαχείρισης δημοσίων δασών, εφ όσον το μερίδιο αυτό είναι το μισό ή μεγαλύτερο του όλου δάσους, ενώ το Δημόσιο αποδίδει κατ έτος ή εξαμηνία στους συνιδιοκτήτες του τη μερίδα του εισοδήματος που τους ανήκει, με πράξη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά τα ειδικότερα καθοριζόμενα με σχετικό δ/γμα. Εφ όσον το μερίδιο του Δημοσίου υπολείπεται του μισού, αν οι συνιδιοκτήτες του Δημοσίου είναι τρεις (3) ή λιγότεροι, η διαχείριση ενεργείται χωριστά από το Δημόσιο και τους συνιδιοκτήτες και ο καθένας δύναται να διαθέσει το ποσό δασικών προϊόντων που αναλογεί στο μερίδιό του, ενώ αν οι συνιδιοκτήτες είναι περισσότεροι από τρεις, η διαχείριση ενεργείται από το Δημόσιο για το ποσό προϊόντων που αναλογεί στο μερίδιό του και από Επιτροπή ή πληρεξουσίους εκλεγμένους από τους

8 8 συνιδιοκτήτες για το υπόλοιπο ποσό. 2. Το δημόσιο δύναται να αναθέτει τη διαχείριση του μεριδίου που του ανήκει, εφ όσον τούτο είναι μικρότερο του μισού του όλου δάσους, αν οι συνιδιοκτήτες του είναι τρεις (3) ή λιγότεροι, σε κάποιον από αυτούς και ιδίως σε εκείνον που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο, ενώ αν οι συνιδιοκτήτες είναι περισσότεροι των τριών, σε Επιτροπή κατά τα καθοριζόμενα με σχετικό διά δ/γμα. Στις περιπτώσεις αυτές το Δημόσιο λαμβάνει μίσθωμα το οποίο ορίζεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου κατά τον παρόντα Κώδικα υφίσταται δικαίωμα είπσραξης τέτοιου μισθώματος. 3. Το Δημόσιο δύναται, με αίτηση των λοιπών συνιδιοκτητών ή κάποιων από αυούς, να διαχειρίζεται και τα μερίδιά τους, είτε αυτοί είναι περισσότεροι είτε λιγότεροι των τριών. Επίσης το Δημόσιο δύναται, με αιτήση της Επιτροπής, να αναλάβει τη διαχείριση των υπολοίπων μεριδίων που διαχειρίζεται η Επιτροπή. Η αναλογία της προσόδου των συνιδιοκτητών αποδίδεται σε αυτούς κατ έτος ή εξαμηνία, κατά τα οριζόμενα με σχετικό δ/γμα. 4. οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου ισχύουν και για τις δασικές καρπώσεις του εξ αδιαιρέτου 1/5 μεριδίου του Δημοσίου σε δάση των Νέων Χωρών.... Πολυετείς μισθώσεις

9 9 1. Δημόσια δάση, των οποίων η εκμετάλλευσις, είτε απ' ευθείας υπό του Κράτους είτε δι' επιχειρηματιών αναλαμβανόντων ταύτην επί εν μόνον έτος, δυσχεραίνεται ή και καθίσταται αδύνατος ένεκα ελλείψεως είτε μεταφορικών εγκαταστάσεων είτε βιομηχανικών μέσων προς κατεργασίαν των δασικών προϊόντων εις τελικά προϊόντα, ευκολώτερον ή αμέσως καταναλώσιμα, είτε ένεκα άλλων λόγων, δύνανται να εκμισθούνται διά δημοπρασίας προς πολυετή, το πολύ πενταετή, εν όλω ή εν μέρει εκμετάλλευσιν. 2. Επί σκοπώ εγκαταστάσεως και λειτουργίας σοβαρών βιομηχανιών με πρώτην ύλην το ξύλον ή άλλα προϊόντα του δάσους, ως εργοστασίων φουρνιστής ξυλείας οξυάς, ξυλείας σταφιδοκιβωτίων, ρητίνης, κυτταρίνης κλπ., η κατά την προηγουμένην παράγραφον εκμίσθωσις δύναται να είναι και δεκαετής. 3. Εις την περίπτωσιν της προηγουμένης παραγράφου, ο αναδειχθησόμενος μισθωτής υποχρεούται εντός του πρώτου έτους της μισθώσεως να συμπληρώση και συγχρονίση το διατιθέμενον παρ' αυτού εργοστάσιον ή να ιδρύση νέον τοιούτον, ώστε να δύναται πλήρως και τεχνικώς να κατεργάζεται ή επεξεργάζεται τα προϊόντα του μισθίου δάσους. Εν περιπτώσει μη εκπληρώσεως των υποχρεώσεων της παρούσης παραγράφου, βεβαιουμένης δι' εκθέσεως του περιφερειακού διευθυντού δασών της αποκεντρωμένης διοίκησης, ο μισθωτής κηρύσσεται έκπτωτος δι' αποφάσεως του Υπουργού Γεωργίας Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καταπιπτούσης της κατατεθειμένης εγγυήσεως υπέρ του Δημοσίου. Άρθρο 121 του Ν.Δ. 86/1969 Δασικός κώδικας (Α 7) (τίτλος άρθρου: Πολυετείς μισθώσεις) Σχόλιο: Αναπροσαρμογή των διοικητικών δομών. Πολυετείς μισθώσεις 1. Δημόσια δάση, των οποίων η εκμετάλλευση, είτε απ ευθείας από το Κράτος είτε από επιχειρηματίες οι οποίοι την αναλαμβάνουν για ένα μόνον έτος, δυσχεραίνεται ή καθίσταται αδύνατη λόγω έλλειψης μεταφορικών εγκαταστάσεων ή βιομηχανικών μέσων για την κατεργασία των δασικών προϊόντων σε τελικά προϊόντα, ευκολότερα ή άμεσα καταναλώσιμα, ή για άλλους λόγους, δύνανται να εκμισθώνονται

10 10 με δημοπρασία για πολυετή, το πολύ πενταετή, ολική ή μερική εκμετάλλευση. 2. Με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία σημαντικών βιομηχανιών με πρώτη ύλη το ξύλο ή άλλα προϊόντα του δάσους, όπως εργοστασίων φουρνιστής ξυλείας οξυάς, ξυλείας σταφιδοκιβωτίων, ρητίνης, κυτταρίνης κ.λπ., η κατά την προηγουμένη παράγραφο εκμίσθωση δύναται να είναι και δεκαετής. 3. Στην περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου, ο μισθωτής που θα αναδειχθεί υποχρεούται εντός του πρώτου έτους της μίσθωσης να συμπληρώσει και εκσυγχρονίσει το εργοστάσιο που του διατίθεται ή να ιδρύσει νέο, ώστε να δύναται πλήρως και από τεχνικής άποψης να κατεργάζεται ή επεξεργάζεται τα προϊόντα του μίσθιου δάσους. Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της παρούσας παραγράφου, η οποια βεβαιώνεται με έκθεση του διευθυντή δασών της αποκεντρωμένης διοίκησης, ο μισθωτής κηρύσσεται έκπτωτος με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ καταπίπτει η κατατεθειμένη εγγύηση υπέρ του Δημοσίου.... Όροι πολυετών μισθώσεων

11 11 1. Η εκμετάλλευσις των κατά το προηγούμενον άρθρον εκμισθουμένων δασών καθορίζεται δι' εγκεκριμένου δασοπονικού σχεδίου ή εκθέσεως οριζούσης τα ετήσια ή περιοδικά λήμματα. 2. Η δημοπρασία προς πολυετή κατά το προηγούμενον άρθρον εκμίσθωσιν αφορά εις τα εγκεκριμένα λήμματα του δάσους και ενεργείται κατά τας διατάξεις του από 19 Νοεμ Δ/τος παρόντος κώδικα, του διέποντος την διαχείρισιν δασών, τον κανονισμόν και τον τρόπον υλοτομίας κλπ., επιφυλασσομένης και της διατάξεως της παρ. 1 του άρθρ Αι ως άνω διατάξεις εφαρμόζονται και διά τους μισθωτάς του προηγουμένου άρθρου. Εξαιρετικώς διά την παρούσαν περίπτωσιν αι προθεσμίαι διά την δημοσίευσιν της διακηρύξεως ορίζονται εις τριάκοντα ημέρας διά την αρχικήν και δέκα ημέρας διά την επαναληπτικήν δημοπρασίαν. 3. Το εν τη δημοπρασία επιτυγχανόμενον κατά μονάδα μίσθωμα δασικών προϊόντων δύναται ανά διετίαν, της πρώτης αρχομένης από της εγκαταστάσες του μισθωτού, να αναπροσαρμόζεται υπό του Υπουργού Γεωργίας Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά πρότασιν των αρμοδίων δασάρχου και περιφερειακού διευθυντού δασών της αποκεντρωμένης διοίκησης αναλόγως προς τον επίσημον δείκτην τιμών καταναλωτού και εν πάση περιπτώσει αναλόγως προς την μεταβαλλομένην τυχόν νομισματικήν κατάστασιν και τας εν γένει οικονομικάς συνθήκας. 4. Εάν το εκμισθούμενον ετήσιον λήμμα υπερβαίνη τας τέσσαρας χιλιάδας κυβικά μέτρα τεχνικού ξύλου, ο μισθωτής υποχρεούται να αναθέση την τεχνικήν διοίκησιν της εκμεταλλεύσεως εις ειδικόν εντός ή παρά το δάσος εδρεύοντα δασολόγον, κατέχοντα ειδικήν άδειαν ασκήσεως επαγγέλματος κατά το άρθρ Εν περιπτώσει μη συμμορφώσεως του μισθωτού, το Υπουργείον Γεωργίας Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποσπά προς τούτο δασολόγον δημόσιον υπάλληλον, του οποίου αι νόμιμοι απολαυαί και αποζημιώσεις βαρύνουν τον μισθωτήν, εισπραττόμεναι εν καθυστερήσει διοικητικώς κατά τας περί εισπράξεως δημοσίων εσόδων διατάξεις. 5. Κατά την εκμετάλλευσιν δημοσίων δασών, εκμισθωθέντων διά πολυετούς μισθώσεως, συμφώνως προς τας διατάξεις του παρόντος κώδικος, ο μισθωτής υποχρεούται να προσλαμβάνη επί ίσοις όροις αμοιβής και εργασίας ως εργάτας του κατοίκους των παρακειμένων προς τα εκμισθωθέντα δάση χωρίων ή συνοικισμών. Άρθρο 122 του Ν.Δ. 86/1969 Δασικός κώδικας (Α 7) (τίτλος άρθρου: Όροι πολυετών μισθώσεων) Σχόλιο: Απαλειφή της παραπομπής στις διατάξεις του από 19 Νοεμ Δ/τος στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου. Σχόλιο: Αναπροσαρμογή των διοικητικών δομών.

12 12 Όροι πολυετών μισθώσεων 1. Η εκμετάλλευση των εκμισθούμενων δασών του προηγούμενου άρθρου καθορίζεται με εγκεκριμένο δασοπονικό σχέδιο ή έκθεση που ορίζει τα ετήσια ή περιοδικά λήμματα. 2. Η δημοπρασία για την πολυετή εκμίσθωση του προηγούμενου άρθρου αφορά τα εγκεκριμένα λήμματα του δάσους και ενεργείται κατά τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα που διέπουν τη διαχείριση δασών, τον Κανονισμό και τον τρόπο υλοτομίας κ.λπ., με την επιφύλαξη και της διάτάαξης της παρ. 1 του άρθρου 123. Οι ως άνω διατάξεις εφαρμόζονται και για τους μισθωτές του προηγούμενου άρθρου. Εξαιρετικά για την παρούσα περίπτωση οι προθεσμίες για τη δημοσίευση της διακήρυξης ορίζονται σε τριάντα (30) ημέρες για την αρχική και δέκα (10) ημέρες για την επαναληπτική δημοπρασία. 3. Το μίσθωμα δασικών προϊόντων που επιτυγχάνεται στη δημοπρασία κατά μονάδα δύναται ανά διετία, με την πρώτη να υπολογίζεται από την εγκατάσταση του μισθωτή, να αναπροσαρμόζεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά από πρόταση των αρμόδιων δασάρχη και διευθυντή δασών της αποκεντρωμένης διοίκησης ανάλογα προς τον επίσημο δείκτη τιμών καταναλωτή και σε καθε περίπτωση ανάλογα προς τη μεταβαλλόμενη τυχόν νομισματική κατάσταση και τις εν γένει οικονομικές συνθήκες. 4. Αν το εκμισθούμενο ετήσιο λήμμα υπερβαίνει τα τέσσερις χιλιάδες (4.000) κυβικά μέτρα τεχνικού ξύλου, ο μισθωτής υποχρεούται να αναθέσει την τεχνική διοίκηση της εκμετάλλευσης σε ειδικό δασολόγο που εδρεύει εντός ή κοντά στο δάσος και κατέχει ειδική άδεια άσκησης επαγγέλματος κατ άρθρο 143. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του μισθωτή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποσπά για τον σκοπό αυτό δημόσιο υπάλληλο δασολόγο, του οποίου οι νόμιμες απολαυές και αποζημιώσεις

13 13 βαρύνουν τον μισθωτή και εισπράττονται σε περίπτωση καθυστέρησης διοικητικά, κατά τις διατάξεις για την είσπραξη δημοσίων εσόδων. 5. Κατά την εκμετάλλευση δημοσίων δασών που έχουν εκμισθωθεί με πολυετή μίσθωση σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα, ο μισθωτής υποχρεούται να προσλαμβάνει ως εργάτες, με ίδιους όρους αμοιβής και εργασίας, τους κατοίκους των παρακείμενων στα εκμισθωμένα δάση χωριών ή συνοικισμών.... Δημοπρασίες, χρόνος ενεργείας αυτών, επανάληψη 1. Διά Δ/των, δύνανται να καθορίζωνται ο χρόνος της ενάρξεως και λήξεως των δημοπρασιών και αι λεπτομέρειαι εν γένει της διεξαγωγής αυτών προς διάθεσιν του αποκλειστικού δικαιώματος απολήψεως δασικών προϊόντων, αναγραφομένων εις δασοπονικά σχέδια ή εκθέσεις και πίνακας υλοτομίας, εκ δημοσίων ή υπό την διαχείρισιν του Δημοσίου τελούντων δασών, ως και να τροποποιούνται ή καταργούνται οι περί διαχείρισης δασών διατάξεις των άρθρων... του παρόντος κώδικα διατάξεις του από 19 Νοεμ Δ/τος, «περί διαχειρίσεως δασών κλπ.». 2. Ως βάσις διά την σύνταξιν της διακηρύξεως δημοπρασίας χρησιμεύει πρωτίστως το δελτίον προσημάνσεως, το οποίον συντάσσεται μετά ιδιαζούσης προσοχής παρά του αρμοδίου δασικού υπαλλήλου, ευθυνομένου διά την τυχόν πλημμελή σύνταξιν. Ουδεμία δημοπράτησις ή διάθεσις δασικού προϊόντος προς εμπορίαν εκ δημοσίου δάσους, διά το οποίον προβλέπεται προσήμανσις, ενεργείται, αν εις την σχετικήν διακήρυξιν ή εις την σχετικήν απόφασιν διαθέσεως δεν προσαρτάται εν αντιγράφω το δελτίον προσημάνσεως. Εν τη διακηρύξει δημοπρασίας ορίζονται και τα της καταβολής των δαπανών προσημάνσεως κατά οριζόμενα υπό του εν άρθρ. 84 προβλεπομένου Δ/τος παρόντος Άρθρο 123 του Ν.Δ. 86/1969 Δασικός κώδικας (Α 7) (τίτλος άρθρου: Δημοπρασίαι, χρόνος ενεργείας αυτών, επανάληψις) Σχόλιο: Στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου δίνεται η δυνατότητα μέσω διαταγμάτων να τροποποιούνται ή να καταργούνται διατάξεις του από 19 Νοεμ Δ/τος «περί διαχειρίσεως δασών κλπ.», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην κωδικοποίηση. Ο νομοθέτης παρείχε εξουσιοδότηση στη διοίκηση για την τροποποίηση και κατάργηση μόνο των

14 14 κώδικα. 3. Προκειμένου περί δημοπρασίας ή διαθέσεως δασικών προϊόντων εκ πρεμνοφυών δημοσίων δασών, εις την διακήρυξιν ή εις την περί διαθέσεως απόφασιν καθορίζονται σαφώς και περιγράφονται καθ' όρια αι υλοτομηθησόμεναι θέσεις, τα δασικά τμήματα ή αι συστάδες υπό της τοπικής αρμοδίας Δασικής Αρχής, ευθυνομένης διά πάσαν παράλειψιν. 4. Πάσαι αι δημοπρασίαι δασικών προϊόντων δύνανται να επαναλαμβάνωνται δι' αποφάσεως του νομάρχου Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πέραν των προθεσμιών, των αναγραφομένων εις τον από Δ/μα περί διαχειρίσεως δασών κλπ. παρόντα κώδικα, ως τούτο ισχύει και ήθελε τροποποιηθή κατά τας διατάξεις της παρ. 1, όταν προ της κοινοποιήσεως της εγκρίσεως των σχετικών πρακτικών επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας γίνη νέα έγγραφος προσφορά ανωτέρα τούτου κατά δέκα τοις εκατόν, εκτός εάν το αποτέλεσμα της ενεργηθείσης δημοπρασίας υπερβαίνη το ένα εκατομμύριον δραχμών, οπότε το ποσοστόν της νέας προσφοράς ελαττούται εις πέντες τοις εκατόν. 5. Ο νομάρχης Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης δύναται να διατάσση οποτεδήποτε την ενέργειαν δημοπρασιών προς εκμίσθωσιν του αποκλειστικού δικαιώματος υλοτομίας και καρπώσεως δημοσίων δασών, ως επίσης και να χαρακτηρίζη δι' αποφάσεώς του τελειωτικήν την δημοπρασίαν, εάν αύτη διενηργήθη τουλάχιστον πεντάκις μετά γονίμου αποτελέσματος, διά των διδομένων δε εκάστοτε μετά την κατακύρωσιν των πρακτικών εγγράφων αντιπροσφορών διαιωνίζεται η δημοπρασία επί βλάβη ή απωλεία της δημοπρατουμένης προσόδου. κανονιστικών διατάξεων, ήτοι εκείνων του π.δ. του Για το λόγο αυτό, κρίνεται ορθή η διαγραφή της παραπομπής και η αντικατάστασή της με τη φράση «οι περί διαχείρισης δασών διατάξεις του άρθρου... του παρόντος κώδικα» και όχι η πλήρης απάλειψη του εν λόγω εδαφίου, καθώς με τον τρόπο αυτό θα καταργούνταν και η προβλεπόμενη εκ του νόμου δυνατότητα. Σχόλιο: Στην παράγραφο 4 του πααρόντος άρθρου διαγράφεται η φράση «..από Δ/μα περί διαχειρίσεως δασών κλπ» και αντικαθίσταται με τη φράση «του παρόντος κώδικα». Σχόλιο: Μετατροπή του νομισματικού πλαισίου από δραχμές σε ευρώ στην παράγραφο 4. Ωστόσο κρίνεται απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός των ποσών, διαδικασία που δε μπορεί να λάβει χώρα κατά την κωδικοποίηση και θα πρέπει να εξεταστεί υπό την οριστική κρίση της ΚΕΚ.

15 15 Σχόλιο: Αναπροσαρμογή των διοικητικών δομών σύμφωνα με το άρθρο 280 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/2010). Δημοπρασίες - Χρόνος διενεργειάς τους - Επανάληψη 1. Με δ/ματα δύνανται να καθορίζονται ο χρόνος έναρξης και λήξης των δημοπρασιών και οι λεπτομέρειες εν γένει της διεξαγωγής τους για τη διάθεση του αποκλειστικού δικαιώματος απόληψης δασικών προϊόντων που αναγράφονται σε δασοπονικά σχέδια ή εκθέσεις και πίνακες υλοτομίας από δημόσια δάση ή δάση που τελούν υπό τη διαχείριση του Δημοσίου καθώς και να τροποποιούνται ή καταργούνται οι διατάξεις περί διαχείρισης δασών των άρθρων του παρόντος Κώδικα. 2. Ως βάση για τη σύνταξη της διακήρυξης δημοπρασίας χρησιμεύει πρωτίστως το δελτίο προσήμανσης, το οποίο συντάσσεται με ιδιαίτερη προσοχή από τον αρμόδιο δασικό υπάλληλο, ο οποίος ευθύνεται για τυχόν πλημμελή σύνταξή του. Καμία δημοπράτηση ή διάθεση δασικού προϊόντος για εμπορία από δημόσιο δάσος, για το οποίο προβλέπεται προσήμανση, δεν ενεργείται, αν στη σχετική διακήρυξη ή απόφαση διάθεσης δεν προσαρτάται αντίγραφο του δελτίου προσήμανσης. Στη διακήρυξη δημοπρασίας ορίζονται και τα σχετικά με την καταβολή των δαπανών προσήμανσης κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 84 του παρόντος

16 16 Κώδικα. 3. Προκειμένου περί δημοπρασίας ή διάθεσης δασικών προϊόντων από πρεμνοφυή δημόσια δάση, στη διακήρυξη ή στην απόφαση περί διάθεσης καθορίζονται σαφώς και περιγράφονται κατά τα όριά τους οι θέσεις που πρόκειται να υλοτομηθούν, τα δασικά τμήματα ή οι συστάδες από την αρμόδια Δασική Αρχή, η οποία ευθύνεται για κάθε παράλειψη. 4. Όλες οι δημοπρασίες δασικών προϊόντων δύνανται να επαναλαμβάνονται με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πέρα από τις προθεσμίες που αναγράφονται στον παρόντα Κώδικα, όπως ισχύει και τυχόν τροποποιηθεί κατά τις διατάξεις της παρ. 1, όταν πριν την κοινοποίηση της έγκρισης των σχετικών πρακτικών για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας γίνει νέα έγγραφη προσφορά ανώτερη από αυτό κατά δέκα τοις εκατό (10%), εκτός αν το αποτέλεσμα της ενεργηθείσας δημοπρασίας υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ( ) δραχμές, οπότε το ποσοστό της νέας προσφοράς μειώνεται στο πέντε τοις εκατό (5%). 5. Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης δύναται να διατάσσει οποτεδήποτε τη διενέργεια δημοπρασιών για την εκμίσθωση του αποκλειστικού δικαιώματος υλοτομίας και κάρπωσης δημοσίων δασών, όπως επίσης και να χαρακτηρίζει με απόφασή του τελειωτική τη δημοπρασία, αν αυτή διενηργήθηκε τουλάχιστον πέντε (5) φορές με γόνιμο αποτέλεσμα, ενώ από τις έγγραφες αντιπροσφορές που γίνονται μετά την κατακύρωση των πρακτικών διαιωνίζεται η δημοπρασία με βλάβη ή απώλεια της δημοπρατούμενης προσόδου.... Μίσθωμα και εγγυήσεις

17 17 1. Το επί δημοπρασία προσφερόμενον μίσθωμα ορίζεται κατά μονάδα παραγομένου δασικού προϊόντος εις δραχμάς ή και λεπτά ευρώ, πλην της περιπτώσεως της μισθώσεως του δικαιώματος ρητινεύσεως, κατά την οποίαν το μίσθωμα ορίζεται κατ' αποκοπήν διά το μισθούμενον δάσος και την περίοδον μισθώσεως εις δραχμάς ευρώ. 2. Η καταβαλλομένη υπό των αναδεικνυομένων μισθωτών χρηματική ή τραπεζική εγγύησις ορίζεται εις είκοσι πέντε τοις εκατόν επί του ετησίου μισθώματος, η δε κτηματική εις τεσσαρόκοντα τοις εκατόν αυτού. Προς εξασφάλισιν του μισθώματος και των λοιπών νομίμων απαιτήσεων αυτού, το Δημόσιον έχει δικαίωμα εγγραφής υποθήκης επί κτημάτων του μισθωτού ή του εγγυητού αυτού. 3. Ο χρόνος της μισθώσεως και το ποσόν και το είδος των εγγυήσεων αναγράφονται εις τους όρους της διακηρύξεως της δημοπρασίας κατά τα διά Δ/τος καθοριζόμενα. Άρθρο 124 του Ν.Δ. 86/1969 Δασικός κώδικας (Α 7) (τίτλος άρθρου: Μίσθωμα και εγγυήσεις) Σχόλιο: Στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου λαμβάνει χώρα διαγραφή των αναφορών του παλαιού νομισματικού συστήματος της δραχμής και αντικαθίσταται με ευρώ. Μίσθωμα και εγγυήσεις 1. Το μίσθωμα που προσφέρεται με δημοπρασία ορίζεται κατά μονάδα παραγομένου δασικού προϊόντος σε ευρώ, εκτός από την περίπτωση της μίσθωσης του δικαιώματος ρητίνευσης, για την οποία το μίσθωμα ορίζεται κατ' αποκοπή για το μισθωμένο δάσος και την περίοδο μίσθωσης σε ευρώ. 2. Η χρηματική ή τραπεζική εγγύησις που καταβάλλεται από τους μισθωτές που αναδείχθηκαν ορίζεται σε είκοσι πέντε τοις εκατό επί του ετησίου μισθώματος, ενώ η κτηματική σε σαράντα τοις εκατό αυτού. Για την εξασφάλιση του μισθώματος και των λοιπών νομίμων απαιτήσεών του, το Δημόσιον έχει δικαίωμα εγγραφής υποθήκης επί κτημάτων του μισθωτή ή του εγγυητή του. 3. Ο χρόνος της μίσθωσης και το ποσό και το είδος των εγγυήσεων αναγράφονται στους όρους της διακήρυξης της δημοπρασίας κατά τα καθοριζόμενα με Δ/γμα.

18 18... Παράταση μισθώσεων 1. Παράτασις του χρόνου της μισθώσεως του αποκλειστικού δικαιώματος καρπώσεως δημοσίων δασών επιτρέπεται, μόνον εφ' όσον διά λόγους ανεξαρτήτους της θελήσεως του μισθωτού δεν επραγματοποιήθη η υλοτομία εντός του ορισθέντος χρονικού διαστήματος, μετά πρότασιν του αρμοδίου δασάρχου και περιφερειακού διευθυντού δασών της αποκεντρωμένης διοίκησης, εις μεν τας μονοετείς μισθώσεις επί χρονικόν διάστημα ουχί μεγαλύτερον του έτους, εις δε τας πολυετείς ουχί πέραν των δύο ετών. 2. Η παράτασις της μισθώσεως χορηγείται, είτε επί τω αυτώ συμβατικώ μισθώματι είτε και επί αναπροσηρμοσμένω. Άρθρο 125 του Ν.Δ. 86/1969 Δασικός κώδικας (Α 7) (τίτλος άρθρου: Παράτασις μισθώσεων) Σχόλιο: Αναπροσαρμογή των διοικητικών δομών.

19 19 Παράταση μισθώσεων 1. Παράταση του χρόνου της μίσθωσης του αποκλειστικού δικαιώματος κάρπωσης δημοσίων δασών επιτρέπεται, μετά από πρόταση του αρμόδιου δασάρχη και διευθυντή δασών της αποκεντρωμένης διοίκησης, μόνο εφ όσον η υλοτομία δεν πραγματοποιήθηκε εντός του ορισμένου χρονικού διαστήματος για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση του μισθωτή, για τις μονοετείς μισθώσεις για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο του έτους και για πολυετείς όχι πέραν των δύο ετών. 2. Η παράταση της μίσθωσης χορηγείται με το ίδιο συμβατικό ή αναπροσαρμοσμένο μίσθωμα.... Κυρώσεις σε βάρος του μισθωτού

20 20 Εις περίπτωσιν καθ' ήν, ληξάσης της προθεσμίας της μισθώσεως και των δυνάμει των διατάξεων του προηγουμένου άρθρου χορηγηθεισών τυχόν παρατάσεων, δεν έχει ενεργηθή παρά του μισθωτού κάρπωσις εν όλω ή εν μέρει, υποχρεούται ούτος εις την καταβολήν προστίμου ίσου προς τα 30% επί του αντιστοίχου προς το μη πραγματοποιηθέν μέρος της καρπώσεως συμβατικού μισθώματος, βεβαιουμένου εις βάρος αυτού και των εγγυητών του και εισπραττομένου κατά τας περί εισπράξεως των δημοσίων εσόδων διατάξεις. Άρθρο 126 του Ν.Δ. 86/1969 Δασικός κώδικας (Α 7) (τίτλος άρθρου: Κυρώσεις εις βάρος του μισθωτού) Κυρώσεις σε βάρος του μισθωτή Σε περίπτωση που κατά τη λήξη της προθεσμίας της μίσθωσης και των τυχόν παρατάσεων που χορηγήθηκαν δυνάμει των διατάξεων του προηγούμενου άρθρου δεν έχει ενεργηθεί από τον μισθωτή κάρπωση, εν όλω ή εν μέρει, αυτός υποχρεούται στην καταβολή προστίμου ίσου προς το 30% επί του συμβατικού μισθώματος, το οποίο αντιστοιχεί στο μέρος της κάρπωσης που δεν πραγματοποιήθηκε και βεβαιώνεται σε βάρος αυτού και των εγγυητών του και εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων....

21 21 Διάθεση αποκλειστικού δικαιώματος απολήψεως δασικών προϊόντων Η διάθεσις του αποκλειστικού δικαιώματος απολήψεως δασικών προϊόντων, των εν τοις διαχειριστικοίς σχεδίοις, εκθέσιν διαχειρίσεως, προγράμμασιν εκμεταλλεύσεως ή τοις πίναξιν υλοτομίας αναγεγραμμένων, ή των υπό του Υπουργού της Γεωργίας Περιβάλλοντος και Ενέργειας εφ' άπαξ κατ' έτος καθοριζομένων δι' έκαστον δάσος προκειμένου περί τοιούτων μη προϋπολογιζομένων, διενεργείται είτε κατά συστάδα είτε κατά διαχειριστικήν μονάδα, ή κατά διαχειριστικόν σύμπλεγμα μονοετώς ή πολυετώς, ουχί όμως διά πλείονα των δέκα ετών. Η δημοπρασία διενεργείται κατά μονάδα των παραχθησομένων δασικών προϊόντων, ως μονάς δε εκάστου είδους δασικών προϊόντων, θεωρείται η εις τον πίνακα διατιμήσεως αναγραφομένη. Άρθρο 83 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου) Σχόλιο: Αναπροσαρμογή των διοικητικών δομών. Διάθεση αποκλειστικού δικαιώματος απόληψης δασικών προϊόντων Η διάθεση του αποκλειστικού δικαιώματος απόληψης δασικών προϊόντων που αναγράφονται σε διαχειριστικά σχέδια, έκθεση διαχείρισης, προγράμματα εκμετάλλευσης ή πίνακες υλοτομίας ή που καθορίζονται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας εφ άπαξ κατ έτος για κάθε δάσος για προϊόντα που δεν προϋπολογίζονται, διενεργείται είτε κατά συστάδα είτε κατά διαχειριστική μονάδα ή κατά διαχειριστικό σύμπλεγμα μονοετώς ή πολυετώς, όχι όμως για περισσότερα των δέκα ετών. Η δημοπρασία διενεργείται κατά μονάδα των δασικών προϊόντων που πρόκειται να πααχθούν, ενώ ως

22 22 μονάδα για κάθε είδος δασικών προϊόντων θεωρείται η αναγραφομένη στον πίνακα διατίμησης.... Διάθεση αποκλειστικού δικαιώματος πολυετούς καρπώσεως Διάθεσις αποκλειστικού δικαιώματος πολυετούς καρπώσεως γίνεται επί τη προτάσει του οικείου Επιθεωρητού των δασών Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή του Δασάρχου κατά προτίμησιν διά δασικά συμπλέγματα ή μεγάλα δάση, ων η εκμετάλλευσις λόγω ελλείψεως συγκοινωνιών ή της μακράς των αποστάσεως από το κέντρον καταναλώσεως, απαιτεί μεγάλας εγκαταστάσεις. Άρθρο 84 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου) Σχόλιο: Αναπροσαρμογή των διοικητικών δομών.

23 23 Διάθεση αποκλειστικού δικαιώματος πολυετούς κάρπωσης Διάθεση αποκλειστικού δικαιώματος πολυετούς κάρπωσης γίνεται με πρόταση του οικείου Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή του Δασάρχη κατά προτίμηση για δασικά συμπλέγματα ή μεγάλα δάση, των οποίων η εκμετάλλευση λόγω έλλειψης συγκοινωνιών ή μεγάλης απόστασής τους από το κέντρο κατανάλωσης απαιτεί μεγάλες εγκαταστάσεις.... Όροι διενέργειας απολήψεως δασικών προϊόντων Η απόληψις των δασικών προϊόντων, ης το αποκλειστικόν δικαίωμα διετέθη διά δημοπρασίας, ενεργείται συμφώνως προς τας διατάξεις του παρόντος Δ/τος κώδικα και τους όρους της διαχειρίσεως των δασών, τους αναγραφομένους εις τα μόνιμα ή προσωρινά διαχειριστικά σχέδια, τας εκθέσεις διαχειρίσεως, προγράμματα εκμεταλλεύσεως και τους πίνακας υλοτομίας ως και τους της σχετικής διακηρύξεως. Άρθρο 86 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου)

24 24 Όροι διενέργειας απόληψης δασικών προϊόντων Η απόληψη των δασικών προϊόντων, της οποίας το αποκλειστικό δικαίωμα διατέθηκε με δημοπρασία, διεενεργείται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα και τους όρους διαχείρισης των δασών που αναγράφονται στα μόνιμα ή προσωρινά διαχειριστικά σχέδια, στις εκθέσεις διαχείρισης, στα προγράμματα εκμετάλλευσης και στους πίνακες υλοτομίας καθώς και σε εκείνους της σχετικής διακήρυξης.... Εγκατάσταση ενοικιαστού Μετά την κοινοποίησιν της εγκρίσεως διαθέσεως του αποκλειστικού διαιώματος, καλείται ο ενοικιαστής ή ο δυνάμει συμβολαίου πληρεξούσιος αυτού, όπως καθ' ωρισμένην ημέραν εγκατασταθή παρά της Δασικής Αρχής εν τω ενοικιασθέντι δάσει. Η ημέρα της εγκαταστάσεως, δεν δύναται να βραδύνη πέραν του μηνός από της ενάρξεως του διαχειριστικού έτους και εν η περιπτώσει ο ενοικιαστής παρελθούσης της προθεσμίας ταύτης, δεν προσέλθη δι'εγκατάστασιν, η εγκατάστασις γίνεται αυτεπαγγέλτως υπό της αρμοδίας Δασικής Αρχής και αντίγραφον της εκθέσεως εγκαταστάσεως εγχειρίζεται και εις τον ενοικιαστήν. Την εγκατάστασιν εις τα δασαρχεία εις ό υπηρετεί δασολόγος δασάρχης, ενεργεί ούτος ή ο βοηθός του δασολόγος - δασάρχης, δόκιμος ή τακτικός και εις εξαιρετικάς όλας περιστάσεις και δη όταν ούτος απουσιάζει ή κωλύεται, δύναται να την ενεργήση και δασονόμος ή ακόμη και αρχιφύλαξ δασών. Εις τα δασονομεία την ενεργεί ο δασονόμος, οσάκις δε πρόκειται περί σοβαράς υλοτομίας, ο προϊστάμενος του Δασαρχείου εις ό υπάγεται το Δασονομείον, δασάρχης ή ο Άρθρο 87 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: Εγκατάστασις ενοικιαστού)

25 25 βοηθός τούτου τακτικός ή δόκιμος δασάρχης αν υπηρετή τοιούτος. Η παρά των δασικών οργάνων συντασσομένη έκθεσις εγκαταστάσεως, υπογράφεται παρ' αυτών και του ενοικιαστού ή του πληρεξουσίου του και είναι όσω το δυνατόν λεπτομερής και ακριβής, απεικονίζουσα την κατάστασιν του δάσους κατά τρόπον τοιούτον, ώστε να καθίσταται ευχερής βραδύτερον η εξακρίβωσις του εάν ο ενοικιαστής συνεμορφώθη προς τας υποχρεώσεις αυτού, τίνος τυχόν ζημίας επέφερε κλπ. Απαραιτήτως η έκθεσις εγκαταστάσεως δέον ν' αναγράφη πλην των άλλων τυχόν αναγκαιούντων όρων, και 1) Λεπτομερώς τους όρους υφ' ούς ενεργηθήσεται η υλοτομία κλπ. 2) Το εν τω δάσει κατακείμενον χρήσιμον υλικόν όπερ κατά τους όρους της ενοικιάσεως υποχρεούται να αποκομίση ο ενοικιαστής, ήτοι δένδρα καταρριφθέντα ή εκριζωθέντα υπό του ανέμου ή της χιόνος ή αποξηραθέντα δι' οιονδήποτε λόγον κλπ. 3)Τον εν εκάστη δασική θέσει ή συστάδι αριθμόν των υλοτομηθέντων και προσημανθέντων δένδρων. 4)Εκ τίνων θέσεων ή συστάδων δέον να άρξηται η υλοτομία, την σειράν των θέσεων υλοτομίας ή, εάν παρίσταται ανάγκη, ότι αύτη θα δύναται να επεκταθή ταυτοχρόνως εφ' όλης της ενοικιασθείσης εκτάσεως. Εγκατάσταση ενοικιαστή Μετά την κοινοποίηση της έγκρισης διάθεσης του αποκλειστικού διαιώματος, καλείται ο ενοικιαστής ή ο δυνάμει συμβολαίου πληρεξούσιός του, να εγκατασταθεί από τη Δασική Αρχή σε ορισμένη ημέρα στο δάσος που ενοικιάστηκε. Η ημέρα της εγκατάστασης δεν δύναται να καθυστερήσει πέρα από έναν μήνα από την έναρξη του

26 26 διαχειριστικού έτους και σε περίπτωση που ο ενοικιαστής, αφού παρέλθει αυτή η προθεσμία, δεν προσέλθει να εγκατασταθεί, η εγκατάσταση γίνεται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια Δασική Αρχή, ενώ αντίγραφο της έκθεσης εγκατάστασης εγχειρίζεται και στον ενοικιαστή. Την εγκατάσταση στα δασαρχεία στα οποία υπηρετεί δασολόγος δασάρχης ενεργεί ο ίδιος ή ο βοηθός του δασολόγος - δασάρχης, δόκιμος ή τακτικός και σε εξαιρετικές περιστάσεις, και ιδιάιτερα όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, μπορεί να την ενεργήσει και δασονόμος. Στα δασονομεία την ανωτέρω εγκατάσταση ενεργεί ο δασονόμος, ενώ εφ όσον πρόκειται για σημαντική υλοτομία, ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου στο οποίο υπάγεται το Δασονομείο, δασάρχης ή ο βοηθός του, τακτικός ή δόκιμος δασάρχης, αν υπηρετεί. Η έκθεση εγκατάστασης που συντάσσεται από τα δασικά όργανα, υπογράφεται από αυτά και τον ενοικιαστή ή τον πληρεξούσιό του και είναι κατά το δυνατόν λεπτομερής και ακριβής, απεικονίζουσα την κατάσταση του δάσους κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί αργότερα να εξακριβωθεί ευχερώς αν ο ενοικιαστής συμμορφώθηκε με τις υποχρεώσεις του, αν προκάλεσε ζημία σε κάποιον κ.λπ. Η έκθεση εγκατάστασης θα πρέπει απαραίτητα να αναγράφει, πλην άλλων τυχόν αναγκαίων όρων, και: 1) Λεπτομερώς τους όρους υπό τους οποίους θα διενεργηθεί η υλοτομία κ.λπ. 2) Το χρήσιμο υλικό που υπάρχει στο δάσος, το οποίο σύμφωνα με τους όρους της ενοικίασης υποχρεούται να αποκομίσει ο ενοικιαστής, ήτοι δένδρα πού έπεσαν ή εκριζώθηκαν από τον άνεμο ή το χιόνι ή που αποξηράθηκαν για οποιονδήποτε λόγο κ.λπ. 3) Τον αριθμό των υλοτομηθέντων και προσημανθέντων δένδρων σε κάθε δασική θέση ή συστάδα. 4) Από ποιες θέσεις ή συστάδες θα πρέπει να ξεκινήσει η υλοτομία, τη σειρά των θέσεων υλοτομίας ή, αν παρίσταται ανάγκη, ότι αυτή θα δύναται να επεκταθεί ταυτόχρονα σε όλη την ενοικιασθείσα έκταση....

27 27 Αντιρρήσεις ενοικιαστή επί της εκθέσεως εγκατάστασης Εάν ο ενοικιαστής δεν ήθελεν αποδεχθή ανεπιφυλάκτως άπαντας τους όρους της εκθέσεως της εγκαταστάσεως, αύτη αναστέλλεται και το συνταχθέν πρωτόκολλον ενώ αναγράφονται αι αντιρρήσεις του ενοικιαστού, υποβάλλεται παρά του Δασάρχου εντός δύο ημερών εις το Υπουργείον το οποίον, μετά γνωμοδότησιν του Τεχνικού Συμβουλίου των δασών, αποδέχεται εν όλω ή εν μέρει τας αντιρρήσεις του ενοικιαστού ή απορρίπτει ταύτας. Ο δασάρχης ευθύς μετά την λήψιν της διαταγής του Υπουργείου, κοινοποιεί ταύτην τω ενοικιαστή, καθορίζων συγχρόνως την ημέραν καθ' ήν ο ενοικιαστής θέλει εγκατασταθή. Αν ο ενοικιαστής δεν αποδεχθή την απόφασιν ταύτην του Υπουργείου, κηρύσσεται έκπτωτος, καταπιπτούσης μόνον της παρ'αυτού κατατεθειμένης εγγυήσεως υπέρ του Δημοσίου. Άρθρο 88 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου) Σχόλιο: Αναπροσαρμογή των διοικητικών δομών. Αντιρρήσεις ενοικιαστή ως προς την έκθεση εγκατάστασης Αν ο ενοικιαστής δεν αποδεχθεί ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της έκθεσης εγκατάστασης, αυτή αναστέλλεται και το συνταχθέν πρωτόκολλο, ενώ αναγράφονται οι αντιρρήσεις του ενοικιαστή, υποβάλλεται από τον δασάρχη εντός δύο (2) ημερών στο Υπουργείο, το οποίο, μετά από γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών, αποδέχεται εν όλω ή εν μέρει τις αντιρρήσεις του ενοικιαστή ή τις απορρίπτει. Ο δασάρχης, αμέσως μετά τη λήψη της διαταγής του Υπουργείου, την κοινοποιεί στον ενοικιαστή, καθορίζοτας συγχρόνως την ημέρα κατά την οποία ο ενοικιαστής θα εγκατασταθεί. Αν ο ενοικιαστής δεν αποδεχθεί την απόφαση αυτή του Υπουργείου, κηρύσσεται έκπτωτος, ενώ καταπίπτει μόνο η κατατεθείσα από αυτόν εγγύηση υπέρ του Δημοσίου.

28 28... Καταβολή μισθώματος σε περίπτωση μη εκμετάλλευσης του μισθίου Εν ή περιπτώσει ο ενοικιαστής ένεκα οιουδήποτε κωλύματος (ανωτέρα βία, θεομηνία κλπ) μη προερχομένου εξ υπαιτιότητος του Δημοσίου, μέχρι της τελευταίας ημέρας λήξεως της μισθώσεως, ουδεμίαν ήθελεν ενεργήσει εκμετάλλευσιν, καταβάλλει ολόκληρον το συμπεφωνημένον μίσθωμα του ενοικιασθέντος ποσού, ειδ' άλλως καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου η υπ' αυτού καταβληθείσα εγγύησις. Άρθρο 89 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου)

29 29 Καταβολή μισθώματος σε περίπτωση μη εκμετάλλευσης του μισθίου Στην περιπτώση που ο ενοικιαστής λόγω οποιουδήποτε κωλύματος (ανώτερη βία, θεομηνία κ.λπ.), το οποίο δεν προέρχεται από υπαιτιότητα του Δημοσίου, μέχρι την τελευταία ημέρα λήξεως της μίσθωσης δεν ενεργήσει καμία εκμετάλλευση, καταβάλλει ολόκληρο το συμφωνημένο μίσθωμα του ενοικιασθέντος ποσού, διαφορετικά καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου η εγγύηση που καταβλήθηκε απο αυτόν.... Παραίτηση ενοικιαστή από την κάρπωση Εάν ο ενοικιαστής ήθελε παραιτηθή της καρπώσεως καθ' οιονδήποτε περίοδον της ενοικιάσεως, κηρύσσεται έκπτωτος και καταλογίζεται με την πληρωμήν του μισθώματος του ενοικιασθέντος ποσού, εισπραττομένου κατά τας περί εισπράξεως των δημοσίων εσόδων διατάξεις. Άρθρο 90 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου)

30 30 Παραίτηση ενοικιαστή από την κάρπωση Αν ο ενοικιαστής παραιτηθεί από την κάρπωση σε οποιαδήποτε περίοδο της ενοικίασης, κηρύσσεται έκπτωτος και του καταλογίζεται η πληρωμή του μισθώματος του ενοικιασθέντος ποσού, το οποίο εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων.... Δίωξη ενοικιαστή για παράβαση των περί δασών νόμων Ο κατά το παρόν Δ/μα τον παρόντα κώδικα καταλογισμός του ενοικιαστού δεν αποκλείει την δίωξιν αυτού διά παραβάσεις των περί δασών νόμων τιμωρούμενος ποινικώς. Άρθρο 91 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου)

31 31 Δίωξη ενοικιαστή για παράβαση των περί δασών νόμων Ο κατά τον παρόντα Κώδικα καταλογισμός του ενοικιαστή δεν αποκλείει τη δίωξή του για παραβάσεις των περί δασών νόμων για τις οποίες τιμωρείται ποινικά.... Υποχρεώσεις ενοικιαστή κατά τη μίσθωση Ο ενοικιαστής υποχρεούται να κατεργασθή και παραλάβη άπαντα τα δασικά προϊόντα, άτινα κατά την διάρκειαν της μισθώσεως εξ υπαιτιότητός του εγένοντο εν τω δάσει απολήψιμα, καταβάλλων εις το Δημόσιον και το αναλογούν μίσθωμα. Άρθρο 92 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου)

32 32 Υποχρεώσεις ενοικιαστή κατά τη μίσθωση Ο ενοικιαστής υποχρεούται να κατεργασθεί και να παραλάβει όλα τα δασικά προϊόντα τα οποία κατά τη διάρκεια της μίσθωσης από υπαιτιότητά του έγιναν απολήψιμα στο δάσος, καταβάλλοντας στο Δημόσιο και το ανάλογο μίσθωμα.... Απαγορεύσεις μεταβολής όρων μίσθωσης κλπ μετά τη δημοπρασία Μετά την δημοπρασίαν ουδεμία επιτρέπεται μεταβολή, είτε εις τους όρους της μισθώσεως, είτε εις τον τρόπον, το ποσόν και το είδος της καρπώσεως των δασικών προϊόντων υπό οιονδήποτε πρόσχημα, του ενοικιαστού υποχρεουμένου να παραγάγη το είδος του δασικού προϊόντος δι' ό ανεδείχθη ενοικιαστής, πλην εάν πρόκειται περί ανθράκων, οπότε ο ενοικιαστής καταβάλλων το μίσθωμα των ανθράκων δύναται να παραγάγη μόνον καυσόξυλα αναλόγου ποσού. Άρθρο 93 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου)

33 33 Απαγορεύσεις μεταβολής όρων της μίσθωσης κ.λπ. μετά τη δημοπρασία Μετά τη δημοπρασία δεν επιτρέπεται καμία μεταβολή είτε στους όρους της μίσθωσης είτε στον τρόπο, το ποσό και το είδος της κάρπωσης δασικών προϊόντων υπό οποιοδήποτε πρόσχημα και ο ενοικιαστής υποχρεούται να παραγάγει το είδος του δασικού προϊόντος για το οποίο ανεδείχθη ενοικιαστής, εκτός αν πρόκειται για άνθρακες, οπότε ο ενοικιαστής, καταβάλλοντας το μίσθωμα των ανθράκων, δύναται να παραγάγει μόνο καυσόξυλα ανάλογου ποσού.... Αίτημα ενοικιαστή εξελέγξεως δασικών προϊόντων Οι ενοικιασταί δύνανται να αιτήσωνται εξέλεγξιν οιουδήποτε ποσού δασικών προϊόντων παραχθέντων επί τη βάσει αποδείξεων αρκεί ταύτα να έχουν συγκεντρωθή εις τον τόπον της εξελέγξεως ή εν ανάγκη και εις τόπον της υλοτομίας. Άρθρο 94 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου)

34 34 Αίτημα ενοικιαστή για την εξέλεγξη δασικών προϊόντων Οι ενοικιαστές δύνανται να ζητούν εξέλεγξη οποιουδήποτε ποσού δασικών προϊόντων που έχουν παραχθεί βάσει αποδείξεων, αρκεί αυτά να έχουν συγκεντρωθεί στον τόπο της εξέλεγξης ή, σε περίπιτωση, και στον τόπο της υλοτομίας.... Περιέλευση τεχνικών έργων στο δημόσιο μετά τη λήξη της μίσθωσης Μετά την λήξιν της ενοικιάσεως άπαντα τα τυχόν εκτελεσθέντα τεχνικά έργα, ως οδοί, σιδηρόδρομοι, πλην των σιδηροτροχιών, των λευκοσιδηρών δοχείων των επικολλημένων επί των ρητινευομένων πευκών, του ξυλώδους υλικού των ξυλοδρόμων, του τροχαίου και του της έλξεως υλικού, διευθετήσεις ποταμών ή χειμάρρων, γέφυροι διά την μεταφοράν των δασικών προϊόντων ή την εκμετάλλευσιν του δάσους περιέρχονται εις το Δημόσιον άνευ αποζημιώσεως του ενοικιαστού. Άρθρο 95 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου)

35 35 Περιέλευση τεχνικών έργων στο Δημόσιο μετά τη λήξη της μίσθωσης Μετά τη λήξη της ενοικίασης όλα τα τυχόν εκτελεσθέντα τεχνικά έργα, όπως οδοί, σιδηρόδρομοι, πλην των σιδηροτροχιών, των λευκοσιδηρών δοχείων που επικολλώνται στα ρητινευόμενα πεύκα πευκών, του ξυλώδους υλικού των ξυλοδρόμων, του τροχαίου υλικού και του υλικού για τη έλξη, διευθετήσεις ποταμών ή χειμάρρων, γέφυρες για τη μεταφορά δασικών προϊόντων ή την εκμετάλλευση του δάσους περιέρχονται στο Δημόσιο χωρίς αποζημίωση του ενοικιαστή.... Γνωστοποίηση ονομαστικού καταλόγου εργαζομένων από τον ενοικιαστή Οι ενοικιασταί άμα τη εγκαταστάσει των υποχρεούνται να παραδώσωσιν εις τον αρμόδιον δασάρχην ονομαστικόν κατάλογον των εν τω δάσει εργαζομένων εργατών και να γνωστοποιώσιν αυτώ πάσαν μεταβολήν εν τω προσωπικώ, εν περιπτώσει δε μη αυτοπροσώπου παραστάσεως αυτών ή διευθύνσεων των εργασιών καθ' όλην την διάρκειαν της καρπώσεως να εγκαθιστώσιν αντιπρόσωπον, γνωρίζοντες άμα τούτο εγγράφως τω Δασάρχη. Άρθρο 96 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου)

36 36 Γνωστοποίηση ονομαστικού καταλόγου εργαζομένων από τον ενοικιαστή Οι ενοικιαστές κατά την εγκατάστασή τους υποχρεούνται να παραδώσουν στον αρμόδιο δασάρχη ονομαστικό κατάλογο των εργατών που εργάζονται στο δάσος και να γνωστοποιούν σε αυτόν κάθε μεταβολή στο προσωπικό, ενώ σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παράστασής τους ή διεύθυνσης των εργασιών καθ όλη τη διάρκεια της κάρπωσης να εγκαθιστούν αντιπρόσωπο, γνωστοποιώντας το εγγράφως προς τον Δασάρχη.... Υποχρέωση ενοικιαστή να τηρεί την κατοχή του δημοσίου Ο ενοικιαστής υποχρεούται κατά την διάρκειαν της μισθώσεως να τηρή αδιαλείπτως την κατοχήν του Δημοσίου επί του υπό κάρπωσιν δάσους και να παρέχη οιανδήποτε συνδρομήν αυτοπροσώπως και δια των εργατών αυτού, είτε προς κατάσβεσιν εκραγείσης πυρκαϊάς, είτε προς αποτροπήν οιουδήποτε κινδύνου εις το δάσος και τα συμφέροντα του Δημοσίου. Άρθρο 97 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου)

37 37 Υποχρέωση ενοικιαστή να τηρεί την κατοχή του Δημοσίου Ο ενοικιαστής υποχρεούται κατά τη διάρκεια της μισθώσεως να τηρεί αδιαλείπτως την κατοχή του Δημοσίου στο υπό κάρπωση δάσος και να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή αυτοπροσώπως και με τους εργάτες του είτε για την κατάσβεση εκδηλωθείσας πυρκαγιάς είτε για την αποτροπή οποιουδήποτε κινδύνου στο δάσος και τα συμφέροντα του Δημοσίου.... Κήρυξη ενοικιαστή εκπτώτου

38 38 Το Υπουργείον δύναται, διαρκούσης της μισθώσεως, κατόπιν συμφώνου γνωμοδοτήσεως του Τεχνικού Συμβουλίου των Δασών, να κηρύξη έκπτωτον τον ενοικιαστήν ή διαλύση την μίσθωσιν είτε διά παράβασιν των διατάξεων του παρόντος Δ/τος Κεφαλαίου, είτε δι' οιονδήποτε λόγον και αιτίαν χωρίς εκ τούτου να γεννώνται δικαιώματα οιοδήποτε υπέρ αυτού. Άρθρο 98 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου) Κήρυξη ενοικιαστή εκπτώτου Το Υπουργείο δύναται, όσο διαρκεί η μίσθωση, κατόπιν σύμφωνης γνωμοδότησης του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών, να κηρύξει έκπτωτο τον ενοικιαστή ή να λύσει τη μίσθωση είτε για παράβαση των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου είτε για οποιονδήποτε λόγο και αιτία χωρίς από αυτό να δημιουργούνται αποιαδήποτε δικαιώματα υπέρ αυτού.... Υποχρέωση αποκόμισης δασικών προϊόντων κλπ κατά τη λήξη της μίσθωσης

39 39 Κατά την λήξιν της ενοικιάσεως και εντός της αριθμησομένης προθεσμίας ο ενοικιαστής υποχρεούται κατά τας υποδείξεις της Δασικής υπηρεσίας Αρχής ν' αποκομίση εκ του δάσους άπαντα τα υλοτομηθέντα, κατασκευασθέντα ή συλλεγέντα δασικά προϊόντα και απάσας αυτού τας εγκαταστάσεις, εκτός των τεχνικών έργων. Άλλως εκποιούνται υπέρ του Δημοσίου, του ενοικιαστού μη δικαουμένου εις αποζημίωσιν οιονδήποτε. Άρθρο 99 του Π.Δ. της 19/30 Νοεμ Περί διαχειρίσεως Δασών, κανονισμού και τρόπου υλοτομίας, Δασικής φορολογίας και μισθώματος, διαθέσεως δασικών προϊόντων, ενοικιάσεως φόρου ρητίνης κλπ. ρητινοσυλλογής και ρητινοκαλλιεργείας κλπ. (Α 252) (τίτλος άρθρου: άνευ τίτλου) Υποχρέωση αποκόμισης δασικών προϊόντων κατά τη λήξη της μίσθωσης Κατά τη λήξη της ενοικίασης και εντός της προβλεπομένης προθεσμίας ο ενοικιαστής υποχρεούται κατά τις υποδείξεις της Δασικής Αρχής ν αποκομίσει από το δάσος όλα τα υλοτομηθέντα, κατασκευασθέντα ή συλλεγέντα δασικά προϊόντα και όλες τις εγκαταστάσεις του, εκτός των τεχνικών έργων. Διαφορετικά εκποιούνται υπέρ του Δημοσίου και ο ενοικιαστής δεν δικαιούται οποιαδήποτε αποζημίωση.... Καταβολή μισθώματος

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΟΡΩΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΛΗΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΔΩΝ 4α, 4β, 5, 11β, 14β, 14γ, 15α, 15β, 15γ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΟΡΩΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΛΗΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΔΩΝ 4α, 4β, 5, 11β, 14β, 14γ, 15α, 15β, 15γ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΝΑΟΥΣΑΣ Νάουσα 23-03-2017 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΟΡΩΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΛΗΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΔΩΝ 4α, 4β, 5, 11β, 14β, 14γ, 15α, 15β, 15γ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΝΑΟΥΣΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81 (ΦΕΚ Α 77/30-3-81).

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ: ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ: ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ: ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Διαβάστε περισσότερα

2016 ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Αριθ. Πρωτ. : 8733 ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Ο Δήμαρχος Πέλλας

2016 ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Αριθ. Πρωτ. : 8733 ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Ο Δήμαρχος Πέλλας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γιαννιτσά 11 Μαρτίου 2016 ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Αριθ. Πρωτ. : 8733 ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Ο Δήμαρχος Πέλλας διακηρύσσει φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση των

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο... Γενικές διατάξεις διαχείρισης

Άρθρο... Γενικές διατάξεις διαχείρισης ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΑΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Άρθρο... Γενικές διατάξεις διαχείρισης 1. Η δασοπονία και η εδαφοπονία καθόλου εις τα δημόσια ή μη δημόσια δάση, ασκείται, κατά

Διαβάστε περισσότερα

17PROC

17PROC Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κυπαρισσία 26/4/2017 ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.7093 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Έχοντας υπόψη: α) το Π.Δ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ταχ. Διεύθυνση: 4 ες ΕΡΓ. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΓ. ΜΗΝΑ Πληροφορίες: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΑΔΑΜ Τηλέφωνο:23850 44-479 Fax: 23850 44-287 Φλώρινα 27/6/2012 Αρ. Πρωτ. 26045 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ: ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ: ΚΥΘΗΡΩΝ Κύθηρα 14/10/2015 Αρ. Πρωτ: 5097 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ: ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ: ΚΥΘΗΡΩΝ Κύθηρα 14/10/2015 Αρ. Πρωτ: 5097 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ: ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ: ΚΥΘΗΡΩΝ Κύθηρα 14/10/2015 Αρ. Πρωτ: 5097 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Έχοντας υπόψη: α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81).

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. O Δήμαρχος Βέροιας. Με την αριθ. 184/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας καταρτίστηκαν οι παρακάτω όροι:

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. O Δήμαρχος Βέροιας. Με την αριθ. 184/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας καταρτίστηκαν οι παρακάτω όροι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βέροια 4-05-2015 ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Αρ. πρωτ.: 16736 ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Γραφείο : Δ3 Δ/νση : Βικέλα 4,

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Ο Δήμαρχος Έδεσσας

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Ο Δήμαρχος Έδεσσας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Έδεσσα 19 Φεβρουαρίου 2019 ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ Αρ. Πρωτ.: 2796 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΚΩΝ & ΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ & ΔΗΜ.ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Διεύθυνση: Πλ. Αιγών 1, 58200 Έδεσσα Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ιερισσός 16-11-2016 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. 565 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Φορολογική αντιμετώπιση των συμβολαιογραφικών δικαιωμάτων για τη σύνταξη κρατικών συμβολαίων.

ΘΕΜΑ: Φορολογική αντιμετώπιση των συμβολαιογραφικών δικαιωμάτων για τη σύνταξη κρατικών συμβολαίων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 4 Απριλίου 2000 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αριθμ.Πρωτ.:1034484/714/Α0012 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡ. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑ Α' Τηλέφωνο: 3375314-5 ΠΟΛ.: 1130 ΘΕΜΑ: Φορολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πολύγυρος : ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. : ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πολύγυρος : ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. : ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πολύγυρος : 13-10-2015 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. : 18497 ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΟΛΥΝΘΟΥ-ΚΑΛΥΒΩΝ-ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑΣ Χίος, 21 /8/ 2017 Αριθμ. Πρωτ.: 28725 Ταχυδρομική Διεύθυνση: Οινοπίωνος 1 Ταχυδρομικός Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ O

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ O ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βέροια 23-01-2017 ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Αρ. πρωτ.: 2038 ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Γραφείο : Δ3 Δ/νση : Βικέλα 4,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. 2) Το τιμολόγιο προσφοράς του αναδόχου για την προμήθεια υλικών βαφής.

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. 2) Το τιμολόγιο προσφοράς του αναδόχου για την προμήθεια υλικών βαφής. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΡ. Τ.Τ.Π. 19/2015 ΘΕΜΑ:«Προμήθεια υλικών βαφής για την συντήρηση σχολείων, δημοτικών κτιρίων και λοιπών εγκαταστάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Γραμματεία Οικονομικής Επιτροπής Τηλ. 24673 51156 e-mail: karagianidou@kastoriacity.gr Καστοριά 24-04 - 2015 Αριθμ. Πρωτ.:10348 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡ.ΠΡΩΤ: 8128 ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΔΑ: Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡ.ΠΡΩΤ: 8128 ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΔΑ: Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡ.ΠΡΩΤ: 8128 ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΔΑ: Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Μειοδοτικής Δημοπρασίας Μίσθωσης Ακινήτου Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένου της Κτηματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Αρ. Πρωτ. 5083

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Αρ. Πρωτ. 5083 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μακρυχώρι:24-07-2019 ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Αρ. Πρωτ. 5083 ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Ο Δήμαρχος Τεμπών Έχοντας υπόψη την αριθ. 75/2019 απόφαση της Οικ. Επιτροπής ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Πλειοδοτικό

Διαβάστε περισσότερα

2016 ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Αριθ. Πρωτ. : 4399 ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Ο Δήμαρχος Πέλλας

2016 ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Αριθ. Πρωτ. : 4399 ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Ο Δήμαρχος Πέλλας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γιαννιτσά 8 Φεβρουαρίου 2016 ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Αριθ. Πρωτ. : 4399 ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Ο Δήμαρχος Πέλλας διακηρύσσει φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία για την υλοτόμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ Μακρυχώρι ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Αριθ. πρωτ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ Μακρυχώρι ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Αριθ. πρωτ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ Μακρυχώρι 19 10 2015 ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Αριθ. πρωτ. 11020 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο Δήμαρχος Τεμπών Έχοντας υπόψη την αριθ. 120/2015 απόφαση της Οικ. Επιτροπής ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο Δήμαρχος Βέροιας

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο Δήμαρχος Βέροιας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γραφείο Προστασίας Δασών Ταχ. Δ/νση : Μητροπόλεως 55 Πληροφορίες : Σημανίκας

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗΣ ΓΗΣ. Ο Δήμαρχος Κοζάνης δ ι α κ η ρ ύ σ σ ε ι ό τ ι :

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗΣ ΓΗΣ. Ο Δήμαρχος Κοζάνης δ ι α κ η ρ ύ σ σ ε ι ό τ ι : Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Κοζάνη, 10/7/2017 Αριθμ. πρωτ. 32251 Δ/νση Γραφείο Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κωδ. Πληροφορίες Τηλέφωνο Fax E-mail Οικονομικών Υπηρεσιών Ακίνητης Περιουσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Φιλύρα ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Αριθ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Φιλύρα ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Αριθ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Φιλύρα 17-12-2018 ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 11105 ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ Ταχ. Δ/νση : Φιλύρα Ταχ. Κώδικας : 69 300 : 25313 52800 Fax : 25313 52808 E-mail : filyra@0924.syzefxis.gov.gr Δ Ι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΝΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κύθνος, 26/2/2013 ΝΟΜΟΣ: ΚΥΚΛΑΔΩΝ Αρ. Πρωτ. 827 ΔΗΜΟΣ: ΚΥΘΝΟΥ Ταχ. Διεύθυνση: Χώρα Κύθνου Πληροφορίες: Ν. Μήλας, Ρ. Γρεβενίτη Τηλέφωνο: 22813-61107, 61104 Fax: 22813-61120, 61111 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ωραιόκαστρο, 4/11/2015 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Αρ.Πρωτ.: 27707 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΡ.ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜ. : 509 ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΤΑΜΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Διδυμότειχο 15 / 09 / 2016 ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Διδυμότειχο 15 / 09 / 2016 ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Διδυμότειχο 15 / 09 / 2016 ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 13555 Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Ο Δ ή μ α ρ χ ο ς Δ ι δ υ μ ο τ ε ί χ ο υ Δ ι α κ η ρ ύ σ σ ε ι ότι: εκτίθεται σε πλειοδοτική

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. β) Η Δασική συστάδα 5α, ο Υλοτομητέος Ξυλώδης όγκος ανέρχεται σε 311,67 τόννους Δρυός & 133,24 χ.κ.μ Δρυός

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. β) Η Δασική συστάδα 5α, ο Υλοτομητέος Ξυλώδης όγκος ανέρχεται σε 311,67 τόννους Δρυός & 133,24 χ.κ.μ Δρυός ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Πρακτικό 3/2010 συνεδριάσεως της Δημαρχιακής Επιτροπής Σήμερα στις 13 του μηνός Απριλίου 2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ., η Δημαρχιακή

Διαβάστε περισσότερα

Οι ποσότητες ξυλείας είναι οριστικές για τις συστάδες οξιάς και ενδεικτικές για τις συστάδες δρυός - καστανιάς.

Οι ποσότητες ξυλείας είναι οριστικές για τις συστάδες οξιάς και ενδεικτικές για τις συστάδες δρυός - καστανιάς. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γραφείο Προστασίας Δασών Ταχ. Δ/νση : Μητροπόλεως 55 Πληροφορίες : Σημανίκας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σάμος 18/07/2017. ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ Αριθμ Πρωτ: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σάμος 18/07/2017. ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ Αριθμ Πρωτ: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σάμος 18/07/2017 ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ Αριθμ Πρωτ: 18003 ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ Για την μίσθωση ενός (1) ιδιωτικού πηγαδιού στην περιοχή «Ποτάμι» Καρλοβάσου για τις ανάγκες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ 34200

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ 34200 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ 34200 ΤΗΛ: 2226350050.Fax: 2226053540 E-mail: voulavasiliou@gmail.com A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 39 ο πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο Δήμαρχος Βέροιας

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο Δήμαρχος Βέροιας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γραφείο Προστασίας Δασών Ταχ. Δ/νση : Μητροπόλεως 55 Πληροφορίες : Σημανίκας Γιάννης Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

13SYMV

13SYMV ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Πολύγυρος 8-11-2013 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Αρ. Πρωτ. : 27225 ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Προς : κ. Κυριαζή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ: ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ: ΚΥΘΗΡΩΝ Κύθηρα 30/10/2015 Αρ. Πρωτ: 5425 ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ: ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ: ΚΥΘΗΡΩΝ Κύθηρα 30/10/2015 Αρ. Πρωτ: 5425 ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ: ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ: ΚΥΘΗΡΩΝ Κύθηρα 30/10/2015 Αρ. Πρωτ: 5425 ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ Ο ΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Έχοντας υπόψη: α) το Π.. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81),

Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφή αυτή αφορά την προμήθεια υδραυλικων και αποχετευτικων υλικων

Η συγγραφή αυτή αφορά την προμήθεια υδραυλικων και αποχετευτικων υλικων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΡ. T.Τ.Π. 50/2015 ΘΕΜΑ : «Προμήθεια υδραυλικων και αποχετευτικων υλικων για τις κτιριακες και λοιπες εγκαταστασεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΣΑΡΡΗ ΤΟΥΜΠΑ»

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΣΑΡΡΗ ΤΟΥΜΠΑ» 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πολύγυρος, 20/12/2013 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Αρ. Πρωτ. : 25560 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΣΑΡΡΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. Του Υπουργείου Οικονομικών. «Περιστολή δημοσίων δαπανών και ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων» ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. Του Υπουργείου Οικονομικών. «Περιστολή δημοσίων δαπανών και ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων» ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Του Υπουργείου Οικονομικών «Περιστολή δημοσίων δαπανών και ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων» ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Άρθρο 1 1. Το άρθρο 10 του ν. 3492/2006 (ΦΕΚ Α 210) αντικαθίσταται ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Ο

ΠΡΟΣ : Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γραφείο Προστασίας Δασών Ταχ. Δ/νση : Μητροπόλεως 55 Πληροφορίες : Σημανίκας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γιαννιτσά 21 Σεπτεμβρίου 2015 ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Αριθ. Πρωτ. : ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γιαννιτσά 21 Σεπτεμβρίου 2015 ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Αριθ. Πρωτ. : ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γιαννιτσά 21 Σεπτεμβρίου 2015 ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Αριθ. Πρωτ. : 43840 ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Ο Δήμαρχος Πέλλας διακηρύσσει φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση

Διαβάστε περισσότερα

Η ελάχιστη αντιπροσφορά ορίζεται σε 0,50 ανά κατηγορία δασικού προϊόντος.

Η ελάχιστη αντιπροσφορά ορίζεται σε 0,50 ανά κατηγορία δασικού προϊόντος. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γραφείο Προστασίας Δασών Ταχ. Δ/νση : Μητροπόλεως 55 Πληροφορίες : Σημανίκας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Νικόλαος ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Αρ. πρωτ. 7807

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Νικόλαος ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Αρ. πρωτ. 7807 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Νικόλαος 22-5 -2018 ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Αρ. πρωτ. 7807 ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΣΙΟΥ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ωραιόκαστρο, 8/3/2017 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. πρωτ. :4877 ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ 3ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ 3ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θάσος 21/ 8/ 2017 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 11432 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ΤΜΗΜΑ: Περιβάλλοντος Ταχ. Δ/νση: 64004 ΘΑΣΟΣ Πληροφορίες: E. Ραφαήλ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΦΡ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗ 137 Α Τ.Κ. 64100 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 9703 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ Ο Δήμαρχος του Δήμου Παγγαίου, σε συνέχεια των αριθ. 8/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ & ΕΥΤΕΡΠΗΣ ΤΟΠΑΛΗ

ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ & ΕΥΤΕΡΠΗΣ ΤΟΠΑΛΗ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ & ΕΥΤΕΡΠΗΣ ΤΟΠΑΛΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ περί ΜΙΣΘΩΣΗΣ δύο (2) Γραφείων ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ Η διακήρυξη μίσθωσης δύο (2) Γραφείων που ακολουθεί, θα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Φιλύρα ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Αριθ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Φιλύρα ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Αριθ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Φιλύρα 10-12-2018 ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 10745 ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ Ταχ. Δ/νση : Φιλύρα Ταχ. Κώδικας : 69 300 : 25313 52807 & 52825 Fax : 25313 52808 E-mail : filyra@0924.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΩΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΩΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Χανιά 24-07-2012 ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Π. 63918 ΤΜΗΜΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληρ. Μαρκουλάκη Κων/να Δ/νση: Κυδωνίας 29, Χανιά Κρήτης, Τ.Κ. 73 135 Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Ο

ΠΡΟΣ : Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γραφείο Προστασίας Δασών Ταχ. Δ/νση : Μητροπόλεως 55 Πληροφορίες : Σημανίκας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ Αριθ. Απόφασης 08/2015

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ Αριθ. Απόφασης 08/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Φιλλύρα 07-01-2015 ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 97 ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ Ταχ. Δ/νση : Φιλλύρα Ταχ. Κώδικας : 69 300 : 25313 52802 & 52800 Fax : 25313 52808 E-mail : filyra@0924.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Α Δασοπονικές μελέτες. Άρθρο... Δασοπονικές μελέτες

Κεφάλαιο Α Δασοπονικές μελέτες. Άρθρο... Δασοπονικές μελέτες ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΑΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Κεφάλαιο Α Δασοπονικές μελέτες Δασοπονικές μελέτες 1. Η διαχείρισις των δημοσίων ή μη δασών, οργανώνουσα την δασοπονίαν προς πληρεστέραν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΝ 6 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΝ 6 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Ταχ.Διεύθυνση: Ιερισσός Χαλκιδικής Πληροφορίες: Καραβασίλη Ελένη Τηλέφωνο2377350010 Fax:2377022414 Ιερισσός 08-02-2017 Αριθμ. Πρωτ.:2847 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΓΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΓΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ ΑΔΑ: ΩΔΒ7ΩΞ0-ΔΜ5 Καναλλάκι:30-10-2015 Αριθμ. Πρωτ.:14238 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΓΑΣ Λαμβάνοντας υπ όψιν: Την υπ αριθμ. 125/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας. Διακηρύσσει ότι: Ισχύουσες Διατάξεις

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας. Διακηρύσσει ότι: Ισχύουσες Διατάξεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριδαία 15 / 06 /2015 ΝΟΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Αριθ. Πρωτ.: 16910 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Διακηρύσσει ότι: Ύστερα από την αριθ. 86/2015 ΑΔΑ:ΩΕΩΩΩΨΩ-0ΝΡ απόφαση του Δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ.

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Διεύθυνση : Εθελοντών Πολεμιστών 1 Τηλ- φαξ: 2242022044 Κως:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙ04Ω9Ψ-ΞΔΚ. Άστρος : 22-04-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αριθμός Πρωτοκόλλου : 4042 ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΔΑ: ΒΙ04Ω9Ψ-ΞΔΚ. Άστρος : 22-04-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αριθμός Πρωτοκόλλου : 4042 ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Δ Η Μ Ο Σ Β Ο Ρ Ε Ι Α Σ Κ Υ Ν Ο Υ Ρ Ι Α Σ Άστρος : 22-04-2014 Αριθμός Πρωτοκόλλου : 4042 Δ / ν σ η : Δ ι ο ι κ η τ ι κ ώ ν & Ο ι κ ο ν ο- μ ι κ ώ ν Υ π η ρ ε σ ι ώ ν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πολύγυρος, 2-12-2013 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Αρ. Πρωτ. : 24432

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πολύγυρος, 2-12-2013 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Αρ. Πρωτ. : 24432 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πολύγυρος, 2-12-2013 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Αρ. Πρωτ. : 24432 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΥΟ (2) ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΤΗΣ Τ.Κ. ΒΑΒΔΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ψ Υ Χ Ι Α Τ Ρ Ι Κ Ο Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ο Α Τ Τ Ι Κ Η Σ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Τμήμα : Οικονομικό Γραφείο : Προμηθειών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ «ΛΥΣΒΟΣ» ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ «ΛΥΣΒΟΣ» ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ «ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ» Κόνιτσα 07-Αυγούστου-2013 Αριθ. Πρωτ: -9040- Ταχ. /νση : Κόνιτσα Ταχ. Κώδικας : 441 00 ΚΟΝΙΤΣΑ Πληροφορίες : Τάσιος Σωτήριος Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ωραιόκαστρο, 20/01/2015 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Αρ.Πρωτ.: 1122 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΤΑΜΕΙΟΥ Κομνηνών 76, Ωραιόκαστρο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ.

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Διεύθυνση : Εθελοντών Πολεμιστών 1 Τηλ- φαξ: 2242022044 Κως:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ÑÉÆÁÑÅÉÏó ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÇ Ó ÏËÇ ÄÉÏÉÊÇÓÇ áèçíá, 21-10-2015 ÂÁÓ. ÓÏÖÉÁÓ 51 - ÁÈÇÍÁ-106 76 ôçë. 210.72.10.661 FAX. 210.72.28.736 e-mail : info@rizarios.gr ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ Σε συνέχεια

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗΣ ΓΗΣ. Ο Δήμαρχος Κοζάνης δ ι α κ η ρ ύ σ σ ε ι o τ ι :

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗΣ ΓΗΣ. Ο Δήμαρχος Κοζάνης δ ι α κ η ρ ύ σ σ ε ι o τ ι : Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν Ο Μ Ο Σ Κ Ο Ζ Α Ν Η Σ Δ Η Μ Ο Σ Κ Ο Ζ Α Ν Η Σ Κ ο ζ ά ν η 2 7 / 1 0 / 2 0 1 6 Α ρ ι θ μ. π ρ ω τ. 50459 Δ/νση Γραφείο Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κωδ. Πληροφορίες Τηλέφωνο Fax E-mail

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο Αντιδήμαρχος Βέροιας

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο Αντιδήμαρχος Βέροιας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γραφείο Προστασίας Δασών Ταχ. Δ/νση : Μητροπόλεως 55 Πληροφορίες : Σημανίκας

Διαβάστε περισσότερα

Ο πρόεδρος της Ο.Ε. κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και αφού εισηγήθηκε το 7ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης έχει εκθέσει ότι :

Ο πρόεδρος της Ο.Ε. κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και αφού εισηγήθηκε το 7ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης έχει εκθέσει ότι : Αριθ Απόφασης : 7/0 ΘΕΜΑ:«Καθορισμός όρων δημοπράτησης για την μίσθωση Δημοτικών αγροτεμαχίων στην Δημοτική Κοινότητα Πετρούσας» Ο πρόεδρος της ΟΕ κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και αφού εισηγήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο... Φορέας εκτέλεσης έργων

Άρθρο... Φορέας εκτέλεσης έργων ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΑΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ ΟΡΕΙΝΗ ΥΔΡΟΝΟΜΙΑ Άρθρο... Φορέας εκτέλεσης έργων 1. Τα δασοτεχνικά έργα διευθετήσεως χειμάρρων και αποκαταστάσεως ορεινών εδαφών των λεκανών απορροής εκτελούνται

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 15 ο πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης, της 14 ης Αυγούστου 2015 Αριθ. απόφασης 175 Περίληψη Κατάρτιση όρων για την εκμίσθωση τριών ακινήτων στην ανατολική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Πράσινο Ταμείο Χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» για το έτος 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΟ : Προμήθεια δύο (2) οικολογικών βυθιζόμενων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΑΝΔΡΑΣ Πληροφορίες: Τουπλικιώτη Ιφιγένεια Τηλέφωνο: 23740-23997 Fax: 23740-24851 e-mail:deap@0830.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πολύγυρος :27/06/2013 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. : 12594 ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΞΕΝΩΝΑ «ΑΓΝΑΝΤΙ» ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε Παραμυθιά 17-04-2015 Αρ. Πρωτ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ Έχοντας υπόψη: α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α'

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ O

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ O ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βέροια 19-09-2018 ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Αρ. πρωτ.: 25100 ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Γραφείο : Δ3 Δ/νση : Βικέλα 4,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λιβαδειά 26/11/2015 ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Αριθ.Πρωτ: 32489 ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λιβαδειά 26/11/2015 ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Αριθ.Πρωτ: 32489 ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λιβαδειά 26/11/2015 ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Αριθ.Πρωτ: 32489 ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης (αγροκτημάτων) που βρίσκονται στην Τοπική Κοινότητα Μαυρονερίου, των

Διαβάστε περισσότερα

+ Άγιος Νικόλαος Αριθµ. Πρωτ. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

+ Άγιος Νικόλαος Αριθµ. Πρωτ. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ + Άγιος Νικόλαος Αριθµ. Πρωτ. : : 26-10-2016 15954 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ OIKONOMIKH ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πληρ.: Κασλή Μαρία Τηλ.: 28413-40120 ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

13SYMV

13SYMV ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Δ/σης & Διαχ/σης Δασών ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Κ.Νευροκόπι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΛΠ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΛΠ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Χανιά 08-02-2011 ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Π. 9976 ΤΜΗΜΑ ΕΞΟΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληρ. Mαρκουλάκη Κων/να Κυδωνίας 29, ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 73 135

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ «ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» Κόνιτσα 18-Αυγούστου-2014 Αριθ. Πρωτ: 9087 Ταχ. Δ/νση : Κόνιτσα Ταχ. Κώδικας : 441 00 ΚΟΝΙΤΣΑ Πληροφορίες : Κύρκου Αμαλία Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 43/2012 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου.

Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 43/2012 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 233/2012 Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 43/2012 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου. Θέμα: Καθορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗΣ ΓΗΣ. Ο Δήμαρχος Κοζάνης δ ι α κ η ρ ύ σ σ ε ι o τ ι :

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗΣ ΓΗΣ. Ο Δήμαρχος Κοζάνης δ ι α κ η ρ ύ σ σ ε ι o τ ι : Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν Ο Μ Ο Σ Κ Ο Ζ Α Ν Η Σ Δ Η Μ Ο Σ Κ Ο Ζ Α Ν Η Σ Κ ο ζ ά ν η, Α ρ ι θ μ. π ρ ω τ. Δ/νση Γραφείο Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κωδ. Πληροφορίες Τηλέφωνο Fax E-mail Οικονομικών Υπηρεσιών Ακίνητης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ Άρθρο 1 Αντικείμενο και σκοπός Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού είναι ο καθορισμός των προϋποθέσεων και των κανόνων για

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΔΑ: 6Ω8ΦΩΡΜ-5ΕΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ *********** Θήβα : 24.7.2015 ΤΜΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Αρ. Πρωτ.:18259 ----------- ΑΠΟΦΑΣΗ : 1028/15 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ Έχοντας υπόψη: 1) Τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ Τ.Κ. ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΜΒΑΔΟΥ: 46,25 Τ.Μ., ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΕΜΒΑΔΟΥ: 1.230,00 Τ.Μ. ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

ΟΡΟΙ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ Τ.Κ. ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΜΒΑΔΟΥ: 46,25 Τ.Μ., ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΕΜΒΑΔΟΥ: 1.230,00 Τ.Μ. ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΟΡΟΙ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ Τ.Κ. ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΜΒΑΔΟΥ: 46,25 Τ.Μ., ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΕΜΒΑΔΟΥ: 1.230,00 Τ.Μ. ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Άρθρο 1 ο : Προσδιορισμός του νομικού πλαισίου που διέπει την

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΡΙΜΑ

ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΡΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Πάτµος 3 Νοεµβρίου 2016 Αριθµ.Πρωτ. 6479 ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΡΙΜΑ Ο ήµαρχος Πάτµου διακηρύττει την διεξαγωγή προφορικών πλειοδοτικών

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 5 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ: ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ «ΤΖΑΝΗ» Αναρτητέα στο διαδίκτυο ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Αγιά, 7/3/2014 ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 3162

Σελίδα 1 από 5 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ: ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ «ΤΖΑΝΗ» Αναρτητέα στο διαδίκτυο ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Αγιά, 7/3/2014 ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 3162 Σελίδα 1 από 5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αναρτητέα στο διαδίκτυο ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Αγιά, 7/3/2014 ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 3162 Ταχυδρομική Διεύθυνση: Αγιά Πληροφορίες: Μπουρνάκας Ιωάννης Τηλέφωνο: 2494350315 Τηλεομοιοτυπία:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 11/ 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 11/ 2011 Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 11/ 2011 Στα Ψαχνά Ευβοίας, σήμερα την 7 η του μηνός Ιουνίου του έτους 2011, ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και ώρα 12 : 00, η Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

23.652,04τ.μ. ΤΗΣ Τ.Κ. ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ Δ.Ε. ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

23.652,04τ.μ. ΤΗΣ Τ.Κ. ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ Δ.Ε. ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΠΕΡΑΙΑ,25-01-2017 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ.321

Διαβάστε περισσότερα

13PROC001772755 2013-12-10

13PROC001772755 2013-12-10 Αναρτητέα στο Διαδίκτυο Αθήνα, 10-12-2013 Α.Π: 5843 13PROC001772755 2013-12-10 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ) διενεργεί επαναληπτικό πρόχειρο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) Αρ. Μ.Α.Ε.: 42807/06/Β/99/30 Αρ. ΓΕΜΗ 58231 004000 Ε ΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΟΡΟΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Λάρισα 22-05-2012 Αριθμ. Πρωτ: 45152 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΝΟΣ (1) ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΑΝΑΤΟΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΕΡΓΟ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ME ΜΙΣΘΩΣΗ ΔΥΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗΡΩΝ. ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 1676 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Π Ο Λ Υ Γ Υ Ρ Ο Υ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Π Ο Λ Υ Γ Υ Ρ Ο Υ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πολύγυρος, 24/05/2017 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Αρ. Πρωτ. : 6818 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Έχοντας υπ όψη: Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΌΛΑΟΣ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΓΑΛΆΤΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΌΛΑΟΣ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΓΑΛΆΤΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ. 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πολύγυρος, 20-10-2015 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Αρ. Πρωτ. : 18898 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΌΛΑΟΣ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΓΑΛΆΤΙΣΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (ΟΙΚΟΠΕ ΟΥ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ 3 ου ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ Ο ΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (ΟΙΚΟΠΕ ΟΥ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ 3 ου ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ Ο ΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡ ΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 41081 ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (ΟΙΚΟΠΕ ΟΥ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ 3 ου ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ Έχοντας υπ όψη:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 7 Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων

Άρθρο 7 Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων Άρθρο 7 Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων 1. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του Κ.Ε.Δ.Ε. (ν.δ. 356/1974), όπως ισχύει, αντικαθίσταται και προστίθενται

Διαβάστε περισσότερα

ημερολογιακό τρίμηνο. Κατ εξαίρεση η σταθερότητα των τιμών περιορίζεται μόνο στο ημερολογιακό τρίμηνο εκκίνησης όταν πρόκειται για έργα οποιασδήποτε

ημερολογιακό τρίμηνο. Κατ εξαίρεση η σταθερότητα των τιμών περιορίζεται μόνο στο ημερολογιακό τρίμηνο εκκίνησης όταν πρόκειται για έργα οποιασδήποτε Ερώτηση: Σε περίπτωση που από την εφαρμογή του προβλεπόμενου στο άρθρο 10 του Ν. 1418/1984 μαθηματικού τύπου προκύψει αρνητική αναθεώρηση, η οποία οδηγεί σε μειωτική αναπροσαρμογή των συμβατικών τιμών,

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο. Τροποποιήσεις προσθήκες στο ν.998/1979 (Α 289) 1. Στην παρ. 4 του άρθρου 45 προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής:

Άρθρο. Τροποποιήσεις προσθήκες στο ν.998/1979 (Α 289) 1. Στην παρ. 4 του άρθρου 45 προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής: Άρθρο Τροποποιήσεις προσθήκες στο ν.998/1979 (Α 289) 1. Στην παρ. 4 του άρθρου 45 προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής: «Για τις επεμβάσεις του παρόντος Κεφαλαίου απαιτείται η έκδοση πράξης χαρακτηρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πολύγυρος : 02-04-2012 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. : 7305 ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πολύγυρος : 02-04-2012 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. : 7305 ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πολύγυρος : 02-04-2012 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. : 7305 ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΉΣΙΜΗΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ «ΞΥΝΟΝΕΡΙ» ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΣΑΝΩΝ Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Π Ο Λ Υ Γ Υ Ρ Ο Υ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΉΣΙΜΗΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ «ΞΥΝΟΝΕΡΙ» ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΣΑΝΩΝ Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Π Ο Λ Υ Γ Υ Ρ Ο Υ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πολύγυρος,21-05-2013 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Αρ. Πρωτ. : 9546 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΉΣΙΜΗΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Μ Β Α Σ Η. «Σχεδιασμός-Ανάπτυξη-Εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά το πρότυπο ΙSO 9001:2008» Επιμελητηρίου Ηρακλείου ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Σ Υ Μ Β Α Σ Η. «Σχεδιασμός-Ανάπτυξη-Εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά το πρότυπο ΙSO 9001:2008» Επιμελητηρίου Ηρακλείου ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Επιμελητηρίου Ηρακλείου & ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «Σχεδιασμός-Ανάπτυξη-Εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά το πρότυπο ΙSO 9001:2008» Σχεδιασμός-Ανάπτυξη-Εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα