Οδηγόός δηµμιουργίίας και εγκατάάστασης της Ψηφιακήής υπογραφήής και εφαρµμογήής της σε έέγγραφο Office Word παλαιόότερης και νεόότερης έέκδοσης.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγόός δηµμιουργίίας και εγκατάάστασης της Ψηφιακήής υπογραφήής και εφαρµμογήής της σε έέγγραφο Office Word παλαιόότερης και νεόότερης έέκδοσης."

Transcript

1 1 Οδηγόός δηµμιουργίίας και εγκατάάστασης της Ψηφιακήής υπογραφήής και εφαρµμογήής της σε έέγγραφο Office Word παλαιόότερης και νεόότερης έέκδοσης. Δηµμιουργίία Ψηφιακήής Υπογραφήής Αρχικέές Παρατηρήήσεις: Για να υπάάρχει η δυνατόότητα δηµμιουργίίας της ψηφιακήής υπογραφήής, θα πρέέπει ο ενδιαφερόόµμενος εκπαιδευτικόός να διαθέέτει λογαριασµμόό ( ) στο Πανελλήήνιο Σχολικόό Δίίκτυο (ΠΣΔ). Για τη δηµμιουργίία λογαριασµμούύ στο ΠΣΔ θα πρέέπει να απευθυνθείίτε στο Κέέντρο Πληροφορικήής και Νέέων Τεχνολογιώών (Κε.Πλη.Νε.Τ) της περιοχήής σας. Προϋπόόθεση είίναι να υπάάρχει έένας Ηλεκτρονικόός Υπολογιστήής που διαθέέτει σύύνδεση στο διαδίίκτυο. (όόχι απαραίίτητα στο σχολικόό δίίκτυο, µμπορείίτε και απόό το σπίίτι σας) Η χρονικήή περίίοδος της Ψηφιακήής Υπογραφήής ορίίζεται στους 6 µμήήνες απόό την ηµμέέρα δηµμιουργίίας της και εφόόσον ακολουθηθούύν τα παρακάάτω βήήµματα, µμπορείί να εγκατασταθείί σε οποιονδήήποτε Η/Υ θέέλετε. Θα αναλύύσουµμε παρακάάτω τα βήήµματα δηµμιουργίίας της Ψηφιακήής Υπογραφήής. 1. Ανοίίγουµμε έέναν φυλλοµμετρητήή της επιλογήής µμας (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, ) 2. Στη γραµμµμήή διεύύθυνσης, πληκτρολογούύµμε την διεύύθυνση: ca.sch.gr 3. Μας εµμφανίίζετε η ακόόλουθη οθόόνη:

2 2 4. Πατάάµμε εκείί που δείίχνει το κόόκκινο βέέλος, «Συνδεθείίτε στη υπηρεσίίας» 5. Πριν προχωρήήσει ο φυλλοµμετρητήής ζητάάει επιβεβαίίωση ασφαλείίας απόό εσάάς.

3 3 6. Πατάάµμε το σύύνδεσµμο «Καταλαβαίίνω του κινδύύνους» και µμας εµμφανίίζει την πιο κάάτω οθόόνη. 7. Πατάάµμε στο πλήήκτρο «Προσθήήκη εξαίίρεσης» και θα εµμφανιστείί η πιο κάάτω οθόόνη.

4 4 8. Αµμέέσως µμετάά πατάάµμε το πλήήκτρο «Επιβεβαίίωση εξαίίρεσης ασφαλέέιας» και εµμφανίίζεται η παρακάάτω οθόόνη.

5 5 9. Η νέέα οθόόνη µμας ζητάάει τα στοιχείία του λογαριασµμούύ µμας απόό το ΠΣΔ. (ΌΌποιος δε διαθέέτει τα στοιχείί αυτάά, όόπως προαναφέέραµμε, θα πρέέπει να επικοινωνήήσει µμε το Κε.Πλη.Νε.Τ). 10. Εισάάγουµμε το username και το password που µμας έέχουν δοθείί (συνήήθως είίναι το password µμε πολλούύς περίίεργους χαρακτήήρες τύύπου: αυτόό το password, µμπορείί να αλλάάξει µμέέσα απόό τις ρυθµμίίσεις της κεντρικήής σελίίδας του ΠΣΔ). 11. Αµμέέσως µμετάά επιλέέγουµμε το «Δηµμιουργίία Πιστοποιητικούύ». 12. Επόόµμενο βήήµμα είίναι να εµμφανιστείί η πιο κάάτω οθόόνη. Εµμείίς επιλέέγουµμε την δεξιάά στήήλη «Αν χρησιµμοποιείίται έέναν διαµμοιραζόόµμενο Υπολογιστήή γραφείίου ήή εργαστηρίίου». (Η επιλογήή αυτήή συνιστάά την εγκατάάσταση της Ψηφιακήής Υπογραφήής σε περισσόότερους Η/Υ.)

6 6 13. Στην αµμέέσως επόόµμενη οθόόνη, διαπιστώώνουµμε τα στοιχείία µμας, ως προς την ορθόότητα. Αν τα στοιχείία δεν είίναι σωστάά, επικοινωνούύµμε µμε το Κε.Πλη.Νε.Τ, αλλιώώς πατάάµμε στο πλήήκτρο «Ναι, συµμφωνώώ».

7 7 14. Στην αµμέέσως επόόµμενη οθόόνη µμας ζητάάει να δηµμιουργήήσουµμε έέναν ισχυρόό κωδικόό. Εφόόσον πληκτρολογούύµμε τον κωδικόό πρέέπει να προσέέξουµμε τα προαπαιτούύµμε να πεδίία που έέχει κάάτω, ώώστε ο κωδικόός να γίίνει αποδεκτόός ( θα πρασινίίσουν όόλα). Ο κωδικόός αυτόός δηµμιουργείίται, για να µμας ζητηθείί στο βήήµμα της εγκατάάστασης στον Η/Υ. Είίναι σωστόό για δικήή µμας ασφάάλεια, να τον κρατήήσουµμε µμυστικόό.

8 8 15. Μετάά πατάάµμε «Συνέέχεια» και µμεταφερόόµμαστε στη επόόµμενη οθόόνη, στην οποίία απλάά πατάάµμε το πλήήκτρο «Ναι, δηµμιούύργησε το Πιστοποιητικόό µμου».

9 9 16. Μεταφερόόµμαστε την παρακάάτω οθόόνη. 17. Στην επόόµμενη οθόόνη, τσεκάάρουµμε το κουτάάκι «Αποστολήή του Πιστοποιητικούύ µμου στην διεύύθυνσήή µμου.», για να αποσταλείί και το mail µμας του σχολικούύ δικτύύου, ώώστε αν το χάάσουµμε, να µμπορούύµμε να το ανακτήήσουµμε απόό το µμας. Αµμέέσως µμετάά πατάάµμε το πλήήκτρο «Κατεβάάστε το».

10 Εφόόσον πατήήσετε το πλήήκτρο να κατέέβει το αρχείίο, θα εµμφανιστείί η οθόόνη που δείίχνουµμε παρακάάτω και θα επιλέέξουµμε «Αποθήήκευση αρχείίου» και µμετάά θα πατήήσουµμε «ΟΚ». 19. Συνήήθως τα αρχείία που κατεβάάζουµμε πάάνε µμέέσα στο φάάκελο «Ληφθέέντα αρχείία», ο οποίίος βρίίσκεται µμέέσα στον φάάκελο «Τα έέγγραφάά µμου» στο

11 11 Λειτουργικόό Σύύστηµμα (ΛΣ) Windoxs XP. Στο Λ.Σ. θα πρέέπει να έέχει αποθηκευτείί, στον φάάκελο «Λήήψεις». Εγκατάάσταση Ψηφιακήής Υπογραφήής Αρχικέές Παρατηρήήσεις: Η εγκατάάσταση της Ψηφιακήής Υπογραφήής γίίνεται µμε τον ίίδιο τρόόπο, τόόσο στο Λ.Σ. Windows XP, όόσο και µμε το Λ.Σ. Windows 7. Η εγκατάάσταση γίίνεται µμίία φοράά το εξάάµμηνο (λογικάά) ήή κάάθε φοράά που αποφασίίζει ο εκπαιδευτικόός να αλλάάξει την ψηφιακήή υπογραφήή αυτοβούύλως πριν αυτήή λήήξει. Τα βήήµματα τις εγκατάάστασης είίναι σχεδόόν αυτοµματοποιηµμέένα. Καλόό είίναι να πάάρουµμε το αρχείίο της ψηφιακήής υπογραφήής µμε δεξίί κλικ πάάνω του και cut- >paste, ώώστε να το επικολλήήσουµμε στην επιφάάνεια εργασίίας. Προσοχήή θέέλει σε δύύο σηµμείία. Ας δούύµμε λοιπόόν αναλυτικάά.

12 12 1. Κάάνουµμε διπλόό κλικ πάάνω στο συγκεκριµμέένο αρχείίο και εµμφανίίζεται η παρακάάτω οθόόνη. 2. Πατάάµμε το πλήήκτρο «Επόόµμενο» και µμας εµμφανίίζει την επόόµμενη οθόόνη.

13 13 3. Επίίσης στην πάάνω οθόόνη πατάάµμε πάάλι «Επόόµμενο» και εµμφανίίζεται η κάάτω οθόόνη.

14 14 4. Στο βήήµμα αυτόό θα πρέέπει να εισάάγουµμε τον ίίδιο κωδικόό που δηλώώσαµμε κατάά την δηµμιουργίία της ψηφιακήής υπογραφήής. Ουσιαστικάά επιβεβαιώώνουµμε όότι είίµμαστε το ίίδιο άάτοµμο που δηµμιούύργησε την ψηφιακήή υπογραφήή. Επίίσης θα πρέέπει να «τσεκάάρουµμε» το πεδίίο «Ενεργοποίίηση ισχυρήής προστασίίας», για να ενεργοποιήήσουµμε έέναν άάλλον κωδικόό κατάά την εισαγωγήή της υπογραφήής στο Office Word έέγγραφο. Γιατίί συνήήθως δεν είίµμαστε η µμόόνοι που κάάθονται σε έέναν κοινόόχρηστο Η/Υ και δε θα θέέλαµμε να στείίλει κάάποιος χωρίίς εξουσιοδόότησήή µμας έένα ψηφιακάά υπογεγραµμµμέένο έέγγραφο. Στο τέέλος πατάάµμε «Επόόµμενο». 5. Στο επόόµμενο βήήµμα απλάά πατάάµμε «Επόόµμενο». 6. Στο αµμέέσως επόόµμενο βήήµμα, απλάά πατάάµμε «Τέέλος» και σχεδόόν τελειώώσαµμε. Στην αµμέέσως επόόµμενη οθόόνη, θα πρέέπει να πατήήσουµμε στο πλήήκτρο «Ορισµμόός επιπέέδου ασφαλείίας».

15 15 7. Θα ορίίσουµμε το επίίπεδο ασφαλείίας σε «Υψηλόό» και θα πατήήσουµμε στο πλήήκτρο «Επόόµμενο».

16 16 8. Στη συνέέχεια µμας ζητάάει έέναν νέέο κωδικόό (δεν έέχει καµμίία σχέέση µμε τον κωδικόό της ψηφιακήής υπογραφήής, αλλάά για λόόγους απλόότητας στην αποµμνηµμόόνευση, συστήήνεται να ορίίζετε τον ίίδιο κωδικόό). Εφόόσον πληκτρολογήήσαµμε δύύο φορέές τον ίίδιο κωδικόό, πατάάµμε το πλήήκτρο «Τέέλος». 9. Στο αµμέέσως επόόµμενο βήήµμα πατάάµμε απλάά «ΟΚ»

17 Στο τέέλος µμας εµμφανίίζεται η οθόόνη όότι έέχουµμε τελειώώσει επιτυχώώς την εγκατάάσταση.

18 18 Εφαρµμογήή ψηφιακήής υπογραφήής σε έέγγραφο Office Word 2003 Αρχικέές Παρατηρήήσεις: Πρέέπει να διαπιστώώσουµμε την έέκδοση του Πακέέτου Microsoft Office που είίναι εγκαταστηµμέένο στον Η/Υ µμας. Συνήήθως καθώώς ανοίίγουµμε τον Microsoft Word ( όόσο «φορτώώνει» ακόόµμα), εµμφανίίζεται για λίίγο έένα παράάθυρο. Ενναλακτικάά αν δε προλάάβουµμε να δούύµμε µμπορούύµμε να πάάµμε απόό τη γραµμµμήή µμενούύ: Βοήήθεια- >Πληροφορίίες για Microsoft Office Word.

19 19 1. Ανοίγουμε το αποθηκεμένο έγγραφό μας. 2. Από τη γραμμή μενού επιλέγουμε Εργαλεία. 3. Μετά επιλέγουμε την εντολή Επιλογές.

20 20 4. Στην αμέσως επόμενη οθόνη εμφανίζεται ένα παράθυρο με πολλές Καρτέλες. Εμείς επιλέγουμε την καρτέλα Ασφάλεια. 5. Μετά επιλέγουμε το πλήκτρο Ψηφιακές Υπογραφές.

21 21 6. Κατόπιν εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο Ψηφιακή υπογραφή και επιλέγουμε το πλήκτρο Προσθήκη. 7. Μετά εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο Προσθήκη υπογραφή και επιλέγουμε την υπογραφή μας και πατάμε ΟΚ.(Η υπογραφή εφόσον εγκαταστάθηκε σωστά θα πρέπει να φαίνεται. Αν δε φαίνεται κάτι έγινε μάλλον λάθος στα προηγούμενα βήματα.)

22 22 8. Στην αμέσως επόμενη οθόνη θα πρέπει να δώσουμε τον κωδικό που είχαμε ορίσει με το βήμα 7 & 8 της εγκατάστασης της Ψηφιακής Υπογραφής. Αυτό το κάνουμε γιατί μπορεί να μην είμαστε οι μόνοι που καθόμαστε στον Η/Υ που έχουμε εγκαταστημένη της ψηφιακή υπογραφή. Έτσι αποτρέπουμε την μη εξουσιοδοτημένη χρήση της υπογραφής μας. Προσοχή στο checkbox που αναφέρετε στην Απομνημόνευση κωδικού. Αν το τσεκάρουμε, σημαίνει ότι όσες αλλαγές και να κάνω στο συγκεκριμένο έγγραφο, θα ξανατοποθετώ την υπογραφή χωρίς να χρειάζεται να εισάγουμε τον κωδικό μας. Ξαναθυμίζω, μόνο για το συγκεκριμένο έγγραφο θα έχει ισχύ το checkbox. (Να θυμίσουμε εδώ ότι, αν προσθέσετε ψηφιακή υπογραφή σε ένα έγγραφο και μετά το μεταβάλλετε, όταν το αποθηκεύσετε πάλι, η ψηφιακή υπογραφή από το έγγραφο χάνεται. Άλλωστε σας εμφανίζεται και σχετικό μήνυμα.)

23 23 9. Όταν βάλουμε τον κωδικό, πατάμε ΟΚ. 10. Στην αμέσως επόμενη οθόνη, εμφανίζεται η ψηφιακή υπογραφή που θα μπει στο έγγραφο μας και κατόπιν πατάμε ΟΚ.

24 Στην επόμενη οθόνη πατάμε απλά ΟΚ και τελειώσαμε. 12. Στην τελευταία οθόνη ξαναγυρίζουμε στο έγγραφο μας, το οποίο πλέον κατέχει την ψηφιακή μας υπογραφή. Προσοχή! Μην φαντάζεστε ότι θα βρείτε την υπογραφή

25 25 σας, όπως θα την βάζατε χειρόγραφα. Βέβαια θα μπορούσαμε να εισάγουμε και μία αντίστοιχη εικόνα, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Εφαρµμογήή ψηφιακήής υπογραφήής σε έέγγραφο Office Word 2007 Η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια, στην αρχή αλλάζει μόνο ο τρόπος εισαγωγής της ψηφιακής υπογραφής. 1. Ανοίγουμε το αποθηκευμένο έγγραφό μας.

26 26 2. Από τη γραμμή μενού επιλέγουμε Το κουμπί Micorosft Office 2007.

27 27 3. Μετά πάμε στην Προετοιμασία. 4. Κατόπιν πατάμε Προσθήκη Ψηφιακής Υπογραφής

28 28 5. Ακολούθως εμφανίζεται η γνωστή οθόνη και πατάμε Υπογραφή.

29 29 Οι επόμενες Οθόνες είναι γνωστές όπως το Microsoft Office 2003 και ακολουθούμε από το βήμα 8 και μετά.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Εθνικόό και Καποδιστριακόό Πανεπιστήήµμιο Αθηνώών Τµμήήµμα Θεολογίίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ 2015-2016 Προκηρύύσσεται η επιλογήή φοιτητώών για τη συµμµμετοχήή τους στο Πρόόγραµμµμα Erasmus+

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, αστικήή µμη κερδοσκοπικήή εταιρείία, υλοποίίησε την Πράάξη «Λειτουργίία Ολοκληρωµμέένης Μονάάδας Αντιµμετώώπισης Νόόσου Alzheimer και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, αστικήή µμη κερδοσκοπικήή εταιρείία, υλοποίίησε την Πράάξη «Λειτουργίία Ολοκληρωµμέένης Μονάάδας Αντιµμετώώπισης Νόόσου Alzheimer και

Διαβάστε περισσότερα

Θέέµμα: Υποβολήή ΈΈκθεσης Αυτοαξιολόόγησης ΑΠΘ για την περίίοδο Με το παρόόν υποβάάλλω µμε την ιδιόότητα της Αντιπρυτάάνεως Ακαδηµμαϊκώών

Θέέµμα: Υποβολήή ΈΈκθεσης Αυτοαξιολόόγησης ΑΠΘ για την περίίοδο Με το παρόόν υποβάάλλω µμε την ιδιόότητα της Αντιπρυτάάνεως Ακαδηµμαϊκώών ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝ. ΠΡΥΤΑΝΗ (ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ) Θεσσαλονίίκη 17 Ιουνίίου 2014 Αριθµμ. Πρωτ. 32747 ΠΡΟΣ Τον Πρύύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητήή κ. Ιωάάννη

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο «Ψηφιακή ενοποίηση πολιτιστικών χώρων και

Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο «Ψηφιακή ενοποίηση πολιτιστικών χώρων και Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο «Ψηφιακή ενοποίηση πολιτιστικών χώρων και πολιτιστικού αποθέµατος Δήµου Σύρου-Ερµούπολης» Μέρος A: Τεχνική Περιγραφή Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ψηφιακή ενοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Μ. ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ 1. Ανήήκει στη νεοροµμαντικήή σχολήή. Ø απαισιοδοξίία, µμελαγχολίία, αίίσθηση του ανικανοποίίητου του αδιεξόόδου 2. κυριαρχίία συναισθήήµματος, φαντασίίας, του απόόλυτου και του υπερβολικούύ,

Διαβάστε περισσότερα

Μια εισαγωγή στα Ασύρματα Δίκτυα & Επικοινωνίες

Μια εισαγωγή στα Ασύρματα Δίκτυα & Επικοινωνίες Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ευφυείς Τεχνολογίες Διαδικτύου» Μάθημα «Συστήματα Κινητού Διάχυτου Υπολογισμού» Μια εισαγωγή στα Ασύρματα Δίκτυα & Επικοινωνίες (Μέρος 1) Δρ. Περικλής Χατζημίσιος Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ gκ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 2019-2020 ΑΘΗΝΑ 2019 Επιµμέέλεια έέκδοσης: Χρύύσανθος Κανελλόόπουλος Ευρυδίίκη Κεφαλίίδου Κατερίίνα Κωνσταντινίίδου Χαρίίκλεια

Διαβάστε περισσότερα

Η έρευνα για τον ιστορικό Ιησού σύμφωνα με το κατά Ιωάννην ευαγγέλιο και τις προσεγγίσεις με τη συνδρομή της αρχαιολογίας

Η έρευνα για τον ιστορικό Ιησού σύμφωνα με το κατά Ιωάννην ευαγγέλιο και τις προσεγγίσεις με τη συνδρομή της αρχαιολογίας ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΑΛΟΥΚΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Η έρευνα για τον

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΣΕΡΡΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΣΕΡΡΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΣΕΡΡΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΣΔ Ηλεκτρονική υπογραφή Μια «κλειδωμένη» σύντμηση ενός ηλεκτρονικού κειμένου, η οποία παρέχει εγγύηση της αυθεντικότητας και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ενσωμάτωσης υπογραφής στο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Οδηγός ενσωμάτωσης υπογραφής στο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας Δ/νση Πληροφορικής & Επικοινωνιών Τμήμα Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη email: tshy@damt.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός Νέου Κωδικού URegister

Ορισμός Νέου Κωδικού URegister Ορισμός Νέου Κωδικού URegister H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ορισμού Νέου Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που τον έχετε ξεχάσει. Στο έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ MICROSOFT OFFFICE365 (Βήματα 1-7)

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ MICROSOFT OFFFICE365 (Βήματα 1-7) ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ MICROSOFT OFFFICE365 (Βήματα 1-7) ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ MICROSOFT OFFFICE365 (Βήματα 8-12 πρώτη χρήση, Βήματα 13-15 γενική χρήση) Εγκατάσταση σε Η/Υ (μόνο για φοιτητές) (Βήματα 16-17)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Εγκατάσταση πιστοποιητικού

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Εγκατάσταση πιστοποιητικού Εγκατάσταση πιστοποιητικού ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η εγκατάσταση του πιστοποιητικού ασφαλείας είναι απαραίτητη γιατί περιλαµβάνει πληροφορίες που χρησιµοποιούνται για να προστατέψουν τα δεδοµένα και για ασφαλή σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ WEBMAIL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. URL Διεύθυνση WebMail... 3 2. Εγκατάσταση Πιστοποιητικού Ασφάλειας... 3 2.1 Εγκατάσταση Πιστοποιητικού στον Internet Explorer... 3 2.2

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ανάκτησης του Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που

Διαβάστε περισσότερα

Webmail Outlook Express Ρυθµίσεις για την χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου

Webmail Outlook Express Ρυθµίσεις για την χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου Webmail Outlook Express Ρυθµίσεις για την χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου (Ver 1.1 21-3-2011) (Για οποιοδήποτε πρόβληµα ή απορία επικοινωνήστε µε τον Τάσο Βασιλόπουλο 2310-877-822) A. ιαχείριση ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Mozilla Firefox

Εγκατάσταση Mozilla Firefox Εγκατάσταση Mozilla Firefox 1. Ανοίγετε την ιστοσελίδα http://www.mozilla.org/el/firefox. 2. Στην σελίδα αυτή πατήστε το πράσινο κουμπί που λέει Firefox Δωρεάν λήψη 3. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Εκπαιδευτικό & Διοικητικό Προσωπικό

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Εκπαιδευτικό & Διοικητικό Προσωπικό Ανάκτηση Κωδικού URegister για Εκπαιδευτικό & Διοικητικό Προσωπικό H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ανάκτησης του Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system:

Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system: Αγαπητέ πελάτη, Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system: Τα αρχεία που υποστηρίζει το σύστημα είναι αρχεία κειμένου (.txt) &

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ

Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ Σελίδα 1 / 8 Πίνακας περιεχομένων 1. Γενικά...3 2. Ρυθμίσεις για προχωρημένους...3 α.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΔΑΠΥ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Πίνακας Υποβολών & Υπολοίπων ανά Ασφαλιστικό Ταμείο Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 1.3 Login

Διαβάστε περισσότερα

Πληκτρολογήστε την παρακάτω διεύθυνση στον Internet Explorer ή στον Google Chrome. Η Χρήση του Mozilla Firefox δεν συνιστάται.

Πληκτρολογήστε την παρακάτω διεύθυνση στον Internet Explorer ή στον Google Chrome. Η Χρήση του Mozilla Firefox δεν συνιστάται. 1 Περιεχόμενα Πρόσβαση 3 Προϋποθέσεις Χρήσης...4 Αναζήτηση Περιστατικού.5 Νέες Αναγγελίες και Προβολή Περιστατικού.6 Αποστολή (Upload )& Χαρακτηρισμός φωτογραφιών 7 Διαγραφή φωτογραφιών ή ολόκληρης Λίστας.9

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Περιεχόμενα Περιεχόμενα...2 Προαπαιτούμενα...3 Συμβατοί browsers...3 Οδηγίες εγκατάστασης εφαρμογής...3 Εκτέλεση εφαρμογής...8 Αναβάθμιση εφαρμογής...10 Προαπαιτούμενα

Διαβάστε περισσότερα

Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows

Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows Microsoft Internet Explorer 9.0 ανοιχτεί) ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear στη σωστή γραμμή. 3. Κάντε κλικ στο Επιλογές Internet και επιλέξτε την καρτέλα Γενικά.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές (υπάρχοντες φοιτητές, όχι νέους) Με την ενεργοποίηση του λογαριασμού URegister ο φοιτητής θα διατηρήσει το ίδιο Όνομα Χρήστη (Username) που του

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται, 1. Πλοηγός ιστοσελίδων (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Netscape Navigator), 2. Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής WORDPRESS Το παρόν εγχειρίδιο είναι μία προσπάθεια για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές για την δημοσίευση άρθρων. Για παραλήψεις, λάθη ή κάτι το δυσνόητο παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ A) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ BROWSER MOZILLA FIREFOX Πληκτρολογούμε στο browser τη διεύθυνση http://www.nmc.teicrete.gr/ Αυτή είναι η σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS Η διαδικασία μεταφοράς του υλικού ενός μαθήματος από την πλατφόρμα Blackboard Vista στην πλατφόρμα Open eclass σε βήματα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. 3.4 Παραδείγματα χρήσης ψηφιακών υπογραφών

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. 3.4 Παραδείγματα χρήσης ψηφιακών υπογραφών 3.4 Παραδείγματα χρήσης ψηφιακών υπογραφών Περιεχόμενα Ψηφιακή υπογραφή σε αρχεία τύπου MS Word Ψηφιακή υπογραφή με αρχεία τύπου pdf Ψηφιακή υπογραφή σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας 2 Εισαγωγή Στην

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Ψηφιακών Πιστοποιητικών. Έκδοση 2.0

Έκδοση Ψηφιακών Πιστοποιητικών. Έκδοση 2.0 Έκδοση Ψηφιακών Πιστοποιητικών Έκδοση 2.0 Νοέμβριος 2015 Πίνακας Περιεχομένων 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2. ΈΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΚΛΗΡΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ 3 σελίδα 2 / 9 1. Εισαγωγή Στο παρόν εγχειρίδιο περιγράφεται η διαδικασία,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για την εφαρμογή «Αναλυτική Καταγραφή Δικαιούχων Παραγωγών για τα Ειδικά Μέτρα Στήριξης στα Μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους»

Εγχειρίδιο Χρήσης για την εφαρμογή «Αναλυτική Καταγραφή Δικαιούχων Παραγωγών για τα Ειδικά Μέτρα Στήριξης στα Μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους» Εγχειρίδιο Χρήσης για την εφαρμογή «Αναλυτική Καταγραφή Δικαιούχων Παραγωγών για τα Ειδικά Μέτρα Στήριξης στα Μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους» Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται, 1. Πλοηγός ιστοσελίδων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία OTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.otetvgo.gr. Για τη χρήση της υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA Καλωσορίσατε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης E-Agiografia, Η Media Suite έχει αναπτύξει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Τηλεκατάρτισης (e-learning) με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο. Αλεξάνδρα Νάκου Med

Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο. Αλεξάνδρα Νάκου Med Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρα Νάκου Med alexandranakou@gmail.com Βήμα 1ο Ανοίγουμε τον φυλλομετρητή ιστού (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla) όποιον χρησιμοποιούμε

Διαβάστε περισσότερα

(CUT Portal). ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

(CUT Portal). ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ CUT Portal ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Για την υποβολή αίτησης σε προγράμματα σπουδών (προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά), αν δεν είστε ήδη ενεργός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδες Βοήθειας - Υπηρεσία Ψηφιακών Πιστοποιητικών - Υπηρεσία Εγκατάσταση Πιστοποιητικών Αρχής Πιστοποίησης (ROOT CA)

Σελίδες Βοήθειας - Υπηρεσία Ψηφιακών Πιστοποιητικών - Υπηρεσία Εγκατάσταση Πιστοποιητικών Αρχής Πιστοποίησης (ROOT CA) 1 of 13 28/11/2014 15:14 1. (ROOT CA) Απαραίτητη προϋπόθεση για να χρησιμοποιήσετε τις εξωτερικές συσκευές όπου θα αποθηκευτεί το μυστικό σας κλειδί είναι η εγκατάσταση των πιστοποιητικών Αρχής. Το μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Προαπαιτούμενες Ρυθμίσεις: Για την σωστή εκτύπωση των προσφορών απαιτούνται οι εξής ρυθμίσεις στο φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιείτε:

Προαπαιτούμενες Ρυθμίσεις: Για την σωστή εκτύπωση των προσφορών απαιτούνται οι εξής ρυθμίσεις στο φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιείτε: Ελάχιστες Απαιτήσεις Εφαρμογής Η εφαρμογή για να λειτουργήσει σωστά απαιτεί τα εξής: Internet Explorer 6.0 ή νεότερο / Mozilla Firefox 1.5 ή νεότερο / Safari Οποιοδήποτε συνδυασμό υπολογιστή (PC/MAC/Linux/Unix)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγγραφής Νέου Συνεργάτη

Οδηγίες Εγγραφής Νέου Συνεργάτη Οδηγίες Εγγραφής Νέου Συνεργάτη Επισκέπτομαι την ιστοσελίδα: https://shop.deholding.org και επιλέγω πάνω δεξιά την ελληνική γλώσσα (ελληνική σημαία) Πατάω πάνω στο κουμπί «Προσωπικό γραφείο» Στην αριστερή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές Με την ενεργοποίηση του λογαριασμού URegister ο φοιτητής θα αποκτήσει το Όνομα Χρήστη (Username) που του έχει αποδοθεί από την Γραμματεία, και θα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήματος για την Υποστήριξη του Έργου Διαχείρισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL

Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL 13/9/2012 Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL NBW Internet Wizards Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 5, 10561 Αθήνα Τηλ.: 210 6148071, e-mail: info@nbw.gr, website: www.nbw.gr Αποστολή και λήψη e-mail

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση με σταθερό υπολογιστή ή με laptob/notebook

Σύνδεση με σταθερό υπολογιστή ή με laptob/notebook Αγαπητοί Καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ Γιαννιτσών, Στα πλαίσια της αναβάθμισης της επίσημης ιστοσελίδας μας http://iek-giann.pel.sch.gr/ και της εγκατάστασης σε αυτήν της νέας πλατφόρμας ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister

Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister Η Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister έχει ως στόχο την ενεργοποίηση του λογαριασμού ενός χρήστη στην Κεντρική Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων»

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» Περιεχόμενα Πλοήγηση στο εκπαιδευτικό portal... 3 Περιβάλλον συστήματος τηλεδιάσκεψης... 7 Επικοινωνία και Συνεργασία...

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες

Διαχείριση Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες Διαχείριση Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Πλήρους Διαχείρισης Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες.

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας υπολογισμού και αυτόματης υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής

Διαβάστε περισσότερα

CUT Portal ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ

CUT Portal ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ CUT Portal ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ Για την υποβολή αίτησης, αν δεν είστε ήδη ενεργός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσετε μια σύντομη διαδικασία ώστε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE Η διαδικασία μεταφοράς του υλικού ενός μαθήματος από την πλατφόρμα Blackboard Vista στην πλατφόρμα Moodle σε βήματα είναι η ακόλουθη:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ FTP...3 ΒΗΜΑ 1 Ο ΕΠΙΛΟΓΗ FTP CLIENT...3 ΒΗΜΑ 2 ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ FTP CLIENT...3 ΒΗΜΑ 3 ο ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ...8 ΑΠΟΡΙΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ...10 2 / 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ FTP Για να

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ( accounts)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ( accounts) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ (email accounts) (v. 0.7 : 14/05/2015) Εισαγωγή Σας ευχαριστούμε που προτιμήσατε την Simple S&A Solutions για την παροχή υπηρεσιών Internet.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 1 Α. ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (EXPORT) ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 3 1. ΜΕ ΧΡΗΣΗ INTERNET EXPLORER 3 2. ΜΕ ΧΡΗΣΗ MOZILLA FIREFOX 10 Β. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

(CUT Portal). ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

(CUT Portal). ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ CUT Portal ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Για την υποβολή αίτησης σε προγράμματα σπουδών (προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά), αν δεν είστε ήδη ενεργός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ηµιουργίας Εξετάσεων Adobe Περιεχόµενα:

Οδηγός ηµιουργίας Εξετάσεων Adobe Περιεχόµενα: Οδηγός ηµιουργίας Εξετάσεων Adobe Περιεχόµενα: 1. ιαδικασία δηµιουργίας Ηλεκτρονικών εξετάσεων Adobe...2 2. ηµιουργία Συντόµευσης Ηλεκτρονικών Εξετάσεων Adobe...2 2.1 Login µε δικαιώµατα διαχειριστή....2

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος 1: Δημιουργία Λογαριασμού στην Ιστοσελίδα MyCyta (Αν έχεις συνδεθεί στην ιστοσελίδα My Cyta προχώρησε στο Μέρος 2 στην επόμενη σελίδα)

Μέρος 1: Δημιουργία Λογαριασμού στην Ιστοσελίδα MyCyta (Αν έχεις συνδεθεί στην ιστοσελίδα My Cyta προχώρησε στο Μέρος 2 στην επόμενη σελίδα) Σύνδεση στην ιστοσελίδα My Cyta και εγκατάσταση CytaCommunicator στον υπολογιστή Μέρος 1: Δημιουργία Λογαριασμού στην Ιστοσελίδα MyCyta (Αν έχεις συνδεθεί στην ιστοσελίδα My Cyta προχώρησε στο Μέρος 2

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΒΗΜΑ 1 Ο Εγγραφή νέου μέλους Αν είστε νέος χρήστης και εισέρχεστε για πρώτη φορά στο MapShop, δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό με τα προσωπικά στοιχεία που θα σας

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητα 2: Ρυθμίσεις Δικτύου Υπολογιστών και Κοινόχρηστοι Φάκελοι

Δραστηριότητα 2: Ρυθμίσεις Δικτύου Υπολογιστών και Κοινόχρηστοι Φάκελοι Δραστηριότητα 2: Ρυθμίσεις Δικτύου Υπολογιστών και Κοινόχρηστοι Φάκελοι ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ 1o Βήμα: Ρύθμιση ομάδας εργασίας (WORKGROUP)

Διαβάστε περισσότερα

1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας

1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας Email Account: student: Αντικαθίσταται µε το username κάθε φοιτητή. department: Ανάλογα µε το τµήµα στο οποίο ανήκει κάθε φοιτητής αντικαθιστά την παραπάνω λέξη µε την αντίστοιχη του τµήµατός του. Π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου. Ρυθμίσεις και Χρήση της νέας υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

Νέα Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου. Ρυθμίσεις και Χρήση της νέας υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου Νέα Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου Ρυθμίσεις και Χρήση της νέας υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης Ιανουάριος 2019 Περιεχόμενα Πρόλογος. 3 1. Τι πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...9. Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παρουσίασης...44

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...9. Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παρουσίασης...44 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παρουσίασης...44 Κεφάλαιο 3: Σχεδίαση γραφικών...78 Κεφάλαιο 4: Μορφοποίηση εικόνων...111 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το e-tutoring 1

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το e-tutoring 1 Ερωτήσεις και απαντήσεις για το e-tutoring 1 1. Τι είναι το e-tutoring; Είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που υποστηρίζει και συνεισφέρει στη μάθηση μαθητών και μαθητριών. Το e-tutoring πραγματοποιείται μετά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός λήψης αντιγράφων ασφαλείας (backup) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οδηγός λήψης αντιγράφων ασφαλείας (backup) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας Δ/νση Πληροφορικής & Επικοινωνιών Τμήμα Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη email: tshy@damt.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

1. Για πρόσβαση στην υπηρεσία χρησιμοποιείτε έναν Φυλλομετρητή (Internet Explorer, Firefox, Chrome κ.λ.π) και

1. Για πρόσβαση στην υπηρεσία χρησιμοποιείτε έναν Φυλλομετρητή (Internet Explorer, Firefox, Chrome κ.λ.π) και Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού URegister Η Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister έχει ως στόχο την ενεργοποίηση του λογαριασμού ενός χρήστη στην Κεντρική Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2014 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά στοιχεία για το Edmodo.. 3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Εντολές κίνησης και στροφής στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Εντολές κίνησης και στροφής στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Εντολές κίνησης και στροφής στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: 1. Ανοίξτε τον φυλλομετρητή Mozilla Firefox και στην γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογήστε την διεύθυνση:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ρύθμισης του Outlook Express για Windows XP

Οδηγίες ρύθμισης του Outlook Express για Windows XP ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας Δ/νση Πληροφορικής & Επικοινωνιών Τμήμα Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη email: tshy@damt.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές

Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές Μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxpress.gr και από το κεντρικό μενού «e-πηρεσίες» επιλέξτε το «ASTbooks Portal». Θα μεταφερθείτε στην κεντρική σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 ESDY. ασύρματο δίκτυο. Οδηγός Σύνδεσης. www.esdy.edu.gr

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 ESDY. ασύρματο δίκτυο. Οδηγός Σύνδεσης. www.esdy.edu.gr Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 99-99 ασύρματο δίκτυο Οδηγός Σύνδεσης www.esdy.edu.gr Οδηγός Σύνδεσης στο Ασύρματο Δίκτυο της ΕΣΔΥ Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας παρέχει δωρεάν στους

Διαβάστε περισσότερα

Ευρετήρια - Λεζάντες Microsoft WORD 2007

Ευρετήρια - Λεζάντες Microsoft WORD 2007 Ευρετήρια - Λεζάντες Microsoft WORD 2007 Παιδαγωγικές εφαρμογές Η/Υ Αλεξανδρής Δημήτριος Ραμαντάνης Γεώργιος Τσιαμαντά Μυρτώ ΑΣΠΑΙΤΕ, ΕΠΠΑΙΚ 2015-16 Microsoft WORD - Ιστορία 1983: 1989: 2010: Κυκλοφορία

Διαβάστε περισσότερα

HomeWork. Συµβατότητα µε συσκευές. Ένας δάσκαλος στο σπίτι.

HomeWork. Συµβατότητα µε συσκευές. Ένας δάσκαλος στο σπίτι. HomeWork Ένας δάσκαλος στο σπίτι Συµβατότητα µε συσκευές Το e-homework έχει αναπτυχθεί σε τεχνολογία flash και το εκπαιδευτικό υλικό παρουσιάζεται μέσα από flipping-book. Για να μπορέσετε να δείτε τα μαθήματα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ GOOGLE CHROME

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ GOOGLE CHROME ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ GOOGLE CHROME MOZILA FIREFOX SAFARI (iphone/ipad) GOOGLE SEARCH Ρύθμιση εργαλείων γονικού ελέγχου Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Google

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister

Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister Η Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού- URegister έχει ως στόχο την ενεργοποίηση του λογαριασμού ενός χρήστη στην Κεντρική Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

2013-14 ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2013-14 ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2013-14 ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 3ος όροφος πύργου παιδαγωγικής τηλέφωνο: 2310-991203 ώρες λειτουργίας: 9.00-19.00 Περιεχόμενα 1. Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software

Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software Designed by TP-Link Hellas Ltd. Professional Business Unit Επιμέλεια: Βαλάντης Οικονομόπουλος 1 Περιεχόμενα 1.1 Προσδιορισμός της Τοπολογίας του Δικτύου...2 1.2 Αρχική

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέρας Αχιλλέας. Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Μια παλιά ανάμνηση

Μαζέρας Αχιλλέας. Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Μια παλιά ανάμνηση Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Μια παλιά ανάμνηση 1 1) Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Η τελευταία έκδοση 2 Αυτό που πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία συναλλασσόμενου στην Γενική Λογιστική και αυτόματη σύνδεση του με λογαριασμό Πελάτη ή Προμηθευτή.

Δημιουργία συναλλασσόμενου στην Γενική Λογιστική και αυτόματη σύνδεση του με λογαριασμό Πελάτη ή Προμηθευτή. Δημιουργία συναλλασσόμενου στην Γενική Λογιστική και αυτόματη σύνδεση του με λογαριασμό Πελάτη ή Προμηθευτή. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server

Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server Γεώργιος Χρ. Μακρής Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server 2012 Γ ε ώ ρ γ ι ο ς Χ ρ. Μ α κ ρ ή ς ( h t t p : / / u s e r s. s c h. g r / g m a k r i s ) Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Διαχείρισης Ευρυζωνικής Τηλεφωνίας μέσω της ιστοσελίδας My Cyta

Οδηγός Διαχείρισης Ευρυζωνικής Τηλεφωνίας μέσω της ιστοσελίδας My Cyta Οδηγός Διαχείρισης Ευρυζωνικής Τηλεφωνίας μέσω της ιστοσελίδας My Cyta 1. Εισαγωγή 2. Δημιουργία Λογαριασμού πρόσβασης στην ιστοσελίδα My Cyta 3. Διαχείριση των υπηρεσιών 3.1 Προσθήκη αριθμού ευρυζωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία δυναμικής ιστοσελίδας Joomla

Δημιουργία δυναμικής ιστοσελίδας Joomla Δημιουργία δυναμικής ιστοσελίδας Joomla Πριν ξεκινήσετε την δημιουργία ιστοσελίδας πρέπει να κάνετε μια ρύθμιση στον υπολογιστή, στον οποίο θα εργαστείτε. Με την ρύθμιση αυτή, επιτρέπεται στον φυλλομετρητή

Διαβάστε περισσότερα

1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Της Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer)

1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Της Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer) ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) ΣΤΟΧΟΙ: 1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Μιας Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer) 2. Παρουσίαση Μιας Ιστοσελίδας 3. Διακοπή Και Ανανέωση Μιας Ιστοσελίδας (Stop and Refresh) 4.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014

Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014 Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014 Ο ψηφοφόρος λαμβάνει στην ηλεκτρονική του διεύθυνση μήνυμα όπως το παρακάτω με το οποίο καλείται να ψηφίσει. Το μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP

Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP Α. Κοινή χρήση αρχείων και φακέλων Θα μάθετε: Να θέτετε σε κοινή χρήση ένα αρχείο ή ένα φάκελο του υπολογιστή με τα Windows XP. Να θέτετε σε κοινή χρήση στο δίκτυο μουσική,

Διαβάστε περισσότερα

Από την στιγμή που έχεις λάβει και διαβάζεις αυτή την επιστολή, πλέον έχεις και εσύ πρόσβαση σε αυτό το υλικό.

Από την στιγμή που έχεις λάβει και διαβάζεις αυτή την επιστολή, πλέον έχεις και εσύ πρόσβαση σε αυτό το υλικό. Νοέμβριος 2015 Αγαπητό Μέλος του Προσωπικού Εκπαίδευσης, Η Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. σε καλωσορίζει στο νέο σύστημα που απέκτησε το Σ.Ε.Π. για να μπορεί να παρέχει σε όλα τα μέλη του Προσωπικού Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία COSMOTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.cosmotetvgo.gr. Για τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή ρυθμίσεων λογαριασμού email για τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Αλλαγή ρυθμίσεων λογαριασμού email για τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γενική Δ/νση Περιφέρειας Δ/νση Διοίκησης Τμήμα Τεκμηρίωσης & Πληροφορικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Αλλαγή ρυθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εκκαθάρισης ιστορικού cookies περιηγητή

Οδηγός εκκαθάρισης ιστορικού cookies περιηγητή Οδηγός εκκαθάρισης ιστορικού cookies περιηγητή «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Παρακάτω μπορείτε να

Διαβάστε περισσότερα

Π.1.2.2.: Εγχειρίδια χρήσης της υπηρεσίας για τα κύρια υποστηριζόμενα Λειτουργικά

Π.1.2.2.: Εγχειρίδια χρήσης της υπηρεσίας για τα κύρια υποστηριζόμενα Λειτουργικά ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ Κωστακιοί Άρτας, ΑΡΤΑ 47100 - Tηλ.. 26810 50500 - Fax. 2681 76941 e-mail: noc@teiep.gr ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

C r i t i c s P o i n t

C r i t i c s P o i n t ΣΠΥΡ. ΞΥΝΔΑ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 1-ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ! C r i t i c s P o i n t Σπυρίίδωνος Ξύύνδα: Ὑποψήήφιος Βουλευτήής: νεκρανάάσταση τῆς πρώώτης ἑλληνικῆς καὶ σὲ ἑλληνικὸ κείίµενο ὄπερας ἀπὸ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση SafeNet Authentication Client για Windows. Λήψη αρχείου εγκατάστασης, Οδηγίες Εγκατάστασης, Αλλαγή ΡΙΝ

Εγκατάσταση SafeNet Authentication Client για Windows. Λήψη αρχείου εγκατάστασης, Οδηγίες Εγκατάστασης, Αλλαγή ΡΙΝ Εγκατάσταση SafeNet Authentication Client για Windows Λήψη αρχείου εγκατάστασης, Οδηγίες Εγκατάστασης, Αλλαγή ΡΙΝ Λήψη αρχείου εγκατάστασης Για να διαπιστώσετε εάν το λειτουργικό σας σύστημα είναι 32 ή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ. WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 1 Η

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ. WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 1 Η ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 1 Η 1 Δυνατότητες του WiFi V-Timer To WiFi V-Timer είναι ένα V-Timer με διπλή λειτουργικότητα 1. Δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο Ίντερνετ μέσω

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Πολυτεχνειούπολη Ακρωτηρίου, Χανιά, 73100 Τηλ.: 28210 37400 (κεντρικό), 28210 37766 (κτίριο ΜΗΠΕΡ), Fax: 28210 37571 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα