Η Νέα Υόρκη είναι μια από τις πιο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η Νέα Υόρκη είναι μια από τις πιο"

Transcript

1

2 Η Νέα Υόρκη είναι μια από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις ολόκληρου του κόσμου με πλυθησμό που κυμαίνεται στα 8 εκατομμύρια κατοίκους. Μέσα στην πόλη αναμυγνείονται πολλές διαφορετικες κουλτούρες και πολιτισμοί, προσφέροντας σε κάθε συνοικία τον δικό της χαρακτήρα. Ειδικότερα, όσων αφορά την ανεπτυγμένη μουσική βιομηχανία, η νεοϋορκέζικη μουσική σκηνή είναι ένας συνδιασμός πολλών διαφορετικών μουσικων ειδών όπως η pop, η rock, η jazz και η hip-hop. Το κάθε είδος εχει τους εκπρόσωπους του με του οποίους θα ασχοληθούμε παρακάτω.

3 ΠΡΩΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ:POP H Stefani Joanne Angelina Germanota γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Lady Gaga είναι Αμερικανίδα τραγουδίστριατραγουδοποιός, μουσικός, στιχουργός, παραγωγός, χορεύτρια, ακτιβίστρια, σχεδιάστρια μόδας, ηθοποιός, φιλάνθρωπος και επιχειρηματίας.το καλλιτεχνικό όνομα Lady Gaga προέκυψε από το τραγούδι των Queen «Radio Ga-Ga». Στη μουσική και το στυλ της έχει επηρεαστεί από τη Μαντόνα (Madonna), τον Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), τoν Ντέιβιντ Μπάουι (David Bowie) και τους Queen. Η Lady Gaga κάνει φανταχτερές

4 LADY GAGA εμφανίσεις με ξεχωριστό ακραίο στυλ.εκτός από τη μουσική ασχολείται ενεργά με την πολιτική και τον LGBT ακτιβισμό και αναλαμβάνει φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες. Ο κύριος λόγος που η Lady Gaga έχει ξεχωρίσει δεν είναι μόνο οι ξεχωριστές και πολλές φορές περίεργες εμφανίσεις της αλλά αυτό που τραβάει τους θαυμαστές της και τους λάτρες της επαγγελματικής μουσικής είναι το ότι πάντα τολμάει να κάνει τη διαφορά δεν την νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι για αυτήν μα τη νιώθει αυτή για εκείνη, αυτό που πολλοί αποκαλούν τρέλα στην πραγματικότητα είναι θάρρος, αυτό είναι και το μήνυμα που θέλει να περνάει στους θαυμαστές της,''be Yourself''! να'σαι ο εαυτός σου!

5 Mariah Carey Η Μαράια Κάρεϊ (Mariah Carey, γεν. 27 Μαρτίου 1970) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός, παραγωγός και ηθοποιός. Το 1990, έπειτα από την καθοδήγηση του Τόμυ Μοτόλα, της Columbia Records, κυκλοφόρησε το πρώτο ομώνυμο στούντιο άλμπουμ της, το οποίο έγινε πολύ-πλατινένιο. Από το ίδιο άλμπουμ κυκλοφόρησαν τέσσερα σίνγκλς: Vision of Love, Love Takes Time,Someday, I Don't Wanna Cry και There's Got to Be a Way, όπου και τα τέσσερα κατέκτησαν την κορυφή στις ΗΠΑ Billboard Hot 100 chart. Το 1993 ακολουθεί ο γάμος της με τον Τόμυ Μοτόλα και η επιτυχία της συνεχίζεται.

6 . Το άλμπουμ της (Daydream) το 1995 έμεινε στην ιστορία της μουσικής αφού το δεύτερο σίνγκλ από το άλμπουμ One Sweet Day, ντουέτο με τους Boyz II Men, έσπασε κάθε ρεκόρ και παρέμεινε στην κορυφή του Billboard Hot 100 chart για 16 εβδομάδες. Ακόμα παραμένει το μακροβιότερο #1 τραγούδι στην ιστορία των Αμερικάνικων charts. Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ, η Μαράια άρχισε να αποκλίνει από το R'n'B και Pop ύφος που διατηρούσε μέχρι έκτοτε και σιγά-σιγά μετατοπίζεται στην Hip-Hop. Αυτή η αλλαγή της ήταν φανερή με την κυκλοφορία του άλμπουμ (Butterfly) 1997, κατά την οποία χωρισε από τον Τομυ Μοτολα.

7 Το 2000 η Μαράια φεύγει από την Columbia Records και υπογράφει συμβόλαιο με την Virgin Records έναντι $100 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2001 πριν την από την κυκλοφορία της πρώτης της ταινίας, (Glitter) όπου συμμετείχε, η Μαράια εισάγεται σε κλινική, έπειτα από σωματικό και συναισθηματικό σοκ που υπέστη λόγω σοβαρής εξάντλησης. Η ταινία απέσπασε χαμηλές κριτικές το οποίο την οδήγησε στην εξαγορά του δισκογραφικού της συμβολαίου για $50 εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα την πτώση της καριέρας της. Το 2002 υπογράφει δισκογραφικό συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την Island Records, μετά από μια αποτυχημένη περίοδο στην καριέρα της και επιστρέφει στην κορυφή των charts με το άλμπουμ της ( The Emancipation of Mimi) 2005.

8 Alicia Keys Η Alicia Keys (Alicia Augello Cook) γεννήθηκε σαν σήμερα στις 25 Ιανουαρίου του Είναι μια αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και μουσικός παραγωγός. Έχει επίσης εργαστεί ως ηθοποιός.η Alicia μεγάλωσε μόνο με την μητέρα της στο Manhattan. Σε ηλικία 7 ετών η Alicia άρχισε να παίζει πιάνο. Πήγε στο σχολείο Professional Performing Arts και αποφοίτησε στα 16 της χρόνια.

9 Moby Ο Μόμπι ή Μόμπυ (αγγλ.: Moby, γενν.: 11 Σεπτεμβρίου 1965) είναι Αμερικανός DJ, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός. Το πραγματικό του όνομα είναι Ρίτσαρντ Μέλβιλ Χολ, ενώ το ψευδώνυμο Μόμπι οφείλεται στον Χέρμαν Μέλβιλ, τον συγγραφέα του «Μόμπι Ντικ».Ο Μόμπι τραγουδάει και παίζει το πλήκτρα, κιθάρα, μπάσο και ντραμς. Σημείωσε επιτυχία στην ambient μουσική σκηνή και οχτώ σινγκλς του κατάφεραν να μπουν στο τοπ-40 των Βρετανικών τσαρτς, στη δεκαετία του 1990.

10 Fiona Apple Η Fiona Apple McAfee Maggart (γεννημένη στις13 σεπτεμβρίου, 1977) είναι μια αμερικανίδα τραγουδίδτρια, πιανίστρια και παραγωγός.η Fiona σύνθεσε το πρώτο της κομμάτι σε ηλικία 8 ετών. Το πρώτο της άλμπουμ ήταν το Tidalπου γράφτηκε όταν αυτή ήταν μόλις 17 ετών, κυκλοφόρησε το 1996 και κερδισε βρανεία Grammy.Ακολούθησαν και άλλα επιτυχημένα άλμπουμ. Το στυλ της apple είναι jazz, alternative rock, και pop.

11 Madonna Η Μαντόνα (πλήρες όνομα: Madonna Louise Veronica Ciccone (16 Αυγούστου, 1958) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, μουσικός, χορεύτρια, ηθοποιός και σκηνοθέτρια. Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει κυκλοφορήσει πληθώρα επιτυχημένων δίσκων, μεταξύ των οποίων και τα πολυβραβευμένα Like a Prayer (1989), Ray of Light (1998) και Confessions on a Dance Floor (2005).Είναι γνωστή για τη συνεχή ανανεωση της εικονας.

12 και της μουσικής της, τα πρωτοπoριακά μουσικά της βίντεο, την εκκεντρική προσωπικότητά της καθώς και την χρήση πολιτικών, θρησκευτικών και σεξουαλικών συμβόλων στην δουλειά της. Οι κριτικοί έχουν επαινέσει τις ποικίλες μουσικές παραγωγές της, οι οποίες προκαλούν πολλές φορές αντιπαραθέσεις και αντιδράσεις, προερχόμενες κυρίως από συντηρητικούς κύκλους. Η μουσική και το στυλ της έχουν επηρεάσει πολλούς καλλιτέχνες ανά τον κόσμο. Το περιοδικό Forbes την θεωρεί ως ένα πολιτιστικό σύμβολο και ο Διεθνής Τύπος την αναφέρει ως Βασίλισσα της Ποπ, λόγω της διαχρονικής επιτυχίας της στα μουσικά και όχι μόνο δρώμενα.

13 Την θεωρούν την ζωντανή απόδειξη του αμερικανικού ονείρου, γι' αυτό και αναφέρεται συχνά ως Material Girl (υλιστικό κορίτσι), καθώς ξεκίνησε την καριέρα της από το μηδέν, με ελάχιστα χρήματα στην κατοχή της και μπόρεσε μόνη της να χτίσει μια τεράστια βιομηχανία πάνω στο όνομά της και την εικόνα της.θεωρείται μία απ' τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου και απ' το 2012 κατέχει πάνω από είκοσι ρεκόρ στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Είναι η γυναίκα καλλιτέχνης με τις περισσότερες #1 επιτυχίες στα διεθνή charts, ενώ έχει αναγνωριστεί ως η πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, με πωλήσεις άλμπουμ και σινγκλ που ξεπερνούν τα 315 εκατομμύρια αντίτυπα.

14 Rihanna Η Ρόμπιν Ριάννα Φέντυ (Robyn Rihanna Fenty) γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1988 στον Άγιο Μιχαήλ των Μπαρμπέιντος και είναι τραγουδίστρια R&B και της ποπ μουσικής, ηθοποιός και σχεδιάστρια μόδας ευρύτερα γνωστή ως Ριάννα (Rihanna). H Rihanna ξεκίνησε την καριέρα της, το 2003 οπου σε ηλικία μόλις 15 ετών την ανακάλυψε τυχαία ο Αμερικανός παραγωγός, Έβαν Ρότζερς (Evan Rogers) ο οποίος βρίσκονταν σε διακοπές με τη σύζυγο του, στα Μπαρμπέιντος. Αφού την άκουσε να τραγουδάει, της πρότεινε να υπογράψει συμβόλαιο και να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

15 Έτσι, κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών, η Rihanna και η μητέρα της, Monica, ακολούθησαν τον Rogers στην Νέα Υόρκη, με σκοπό να κάνει η Rihanna, demo που θα μπορούσαν να αποσταλούν σε δισκογραφικές εταιρίες. Σε ηλικία 16 ετών, η Rihanna υπογράφει συμβόλαιο με τον Rogers και τον Carl Sturken και τα demo της, στάλθηκαν σε διάφορες δισκογραφικές εταιρίες. Ο πρώτος που ανταποκρίθηκε ήταν ο ράπερ Jay-Z, ο οποίος είχε πρόσφατα διοριστεί ως διευθυντής της (CEO) της Def Jam Recordings. Έτσι, την προκάλεσε σε ακρόαση αλλά το τραγούδι ήταν πολύ δύσκολο για έναν νέο καλλιτέχνη και η Rihanna ήταν πολύ ντροπαλή όταν έπρεπε να το ερμηνεύσει αλλά τελικά τα κατάφερε και τραγούδησε το "For the love of you" της Γουίτνεϊ Χιούστον αλλά και τα "Pon de Replay" και "The Last Time", τα οποία έγραψε ο Rogers και αργότερα συμπεριλήφθηκαν στο άλμπουμ της Rihanna.

16 Bob Dylan

17 Ο Μπομπ Ντίλαν (Bob Dylan, πραγματικό όνομα Robert Allen Zimmerman, (24 Μαΐου 1941) είναι Αμερικανός μουσικός. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς.ο Ρόμπερτ Άλλεν Ζίμμερμαν γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1941 στο Ντουλούθ (Duluth) της Μιννεσότα. Ως μαθητής γυμνασίου άρχισε να παίζει φυσαρμόνικα, πιάνο και κιθάρα, ενώ συμμετείχε για πρώτη φορά σε συγκρότημα, τους Golden Chords. Το 1959 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Μινεάπολης. Για να συναντήσει το ίνδαλμά του, Woody Guthrie, παράτησε τις σπουδές του και έφτασε στη Νέα Υόρκη, την μητρόπολη της μουσικής αλλά και το μέρος που μπορούσε να συναντήσει το ίνδαλμα του.

18 Στις αρχές του 1962, κυκλοφόρησε ο πρώτος ομώνυμος δίσκος του, με δύο δικά του τραγούδια (Talking New York, Song for Woody) και τα υπόλοιπα διασκευές, μεταξύ των οποίων και το The House of the Rising Sun.Ο δεύτερος δίσκος του κυκλοφόρησε το 1963 με τίτλο The Freewheelin' Bob Dylan, ο οποίος περιείχε και το πολύ δημοφιλές τραγούδι Blowin' in the wind. Με αυτόν το δίσκο ο Ντίλαν ξέφυγε από τα στενά όρια της folk κοινότητας της Νέας Υόρκης και έγινε ευρύτερα γνωστός. Η φυσιογνωμία του, ο τρόπος ερμηνείας, οι στίχοι, η μουσική του αλλά και οι ριζοσπαστικές απόψεις του έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Απέκτησε ένα ένθερμο κοινό από, δίνοντας πολλές συναυλίες ενώ στίχοι του γίνονταν συνθήματα για τους νέους.

19 Sonic youth Οι Sonic Youth ήταν εναλλακτικό ροκ συγκρότημα από την Νέα Υόρκη που σχηματίστηκε το Αν και δεν γνώρισε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της εποχής του.

20 The Fleshtones Το γκρουπ σχηματίστηκε το 1976 στο Queens της Νέας Υόρκης με frontman τον Peter Zaremba, κιθαρίστα τον Keith Streng, μπασίστα τον Jan Marek Pakulski, και στα κρουστά τον Bill Milhizer και είχε ως στόχο την επιστροφή του rock and roll στην απλότητα του 50 καο του 60.Το συγκρότημα ταίριαξε στην πανκ σκηνή της πόλης και με το single "American Beat," προσέλκυσε την προσοχή διάφορων παραγωγών. Το πρώτο ντεμπούτο Up-Front, δόθηκε σε κυκλοφορία το 1980 και ακολουθήθηκε από τα άλμπουμ τους Roman Gods, και Blast Off! Η μπάντα συνέχισε να ηχογραφεί με τελευταίο δισκο το Beautiful Light το 1994.

21 Ramones Οι Ramones ήταν ένα αμερικάνικο μουσικό συγκρότημα. Πολλοί τους θεωρούν ως την πρώτη πανκ-ροκ μπάντα.το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Κουίνς της Νέα Υόρκης το Αποτελούνταν από τους Joey, Johnny, Dee Dee και Tommy. Υιοθέτησαν το ψευδώνυμο Ramones ως επίθετο όλοι τους. Ήταν μια ιδέα του Dee Dee, παρόλο που δεν έχουν καμία συγγένεια μεταξύ τους. Το επίθετο Ramone ήταν εμπνευσμένο από το παρατσούκλι του Πολ Μακάρτνεϊ, "Paul Ramon", που χρησιμοποιούσε στα πρώτα χρόνια των Beatles.Στα 22 χρόνια που ήταν ενεργοί έδωσαν συνολικά συναυλίες.

22 Η τελευταία συναυλία δόθηκε στο Palace του Χόλιγουντ στην Καλιφόρνια στις 6 Αυγούστου 1996.Στα επόμενα χρόνια ο Joey Ramone πέθανε από καρκίνο, όπως και ο Johnny, ενώ είχε μεσολαβήσει ο θάνατος από ναρκωτικά του Dee Dee. Το καλοκαίρι του 2014 ο αρχικός ντράμμερ του γκρουπ Tommy έφυγε σε ηλικία 65 ετών χτυπημένος και αυτός από τον καρκίνο.στις 18 Μαρτίου το 2002 οι The Ramones συμπεριελήφθησαν στο Rock N Roll Hall Of Fame [1] To 2011 δέχτηκαν το βραβείο Grammy Lifetime Achievment Award [2] για την συνολική τους προσφορά στον χώρο της μουσικής

23 The Velvet Underground Οι βάσεις για τους Velvet Underground μπήκαν το 1964, όταν ο Λου Ριντ Γνώρισε τον Ουαλλό Τζον Κέιλ. Ο Τζον Κέιλ, ο οποίος βρισκόταν στην Νέα Υόρκη για να σπουδάσει κλασσική μουσική, είχε δουλέψει με πειραματικούς συνθέτες όπως ο Τζον Κέιτζ αλλά έτρεφε αρκετό ενδιαφέρον και για τη ροκ μουσική. Ανακαλύπτοντας ότι και ο Ριντ έχει τάσεις για πειραματισμό δημιούργησαν ένα δίδυμο από το οποίο επρόκειτο να δημιουργηθούν οι The Velvet Underground.Στη συνέχεια στο συγκρότημα ενσωματώθηκε ο Στέρλιγκ Μόρισον στην κιθάρα και ο Άνγκους Μακλίς στα ντραμς.

24 Μετά από πολλές αλλαγές στο όνομα κατέληξαν στο The Velvet Underground.Οι Velvet Underground άρχισαν να κάνουν πρόβες και να παίζουν στην Νέα Υόρκη, και το 1965 το τρίδυμο Κέιλ-Μόρισον-Ριντ ηχογράφησαν ένα ντέμο. Όταν το συγκρότημα δέχθηκε 75$ για να παίξει στο λύκειο Σάμιτ, στο Νιού Τζέρσι, ο Μακλίς αποχώρησε από το συγκρότημα θεωρώντας την πράξη αυτή ξεπούλημα[1], και την θέση του πήρε η Μορίν Τάκερ, η οποία με τον ανορθόδοξο τρόπο που παίζει τα ντραμς θα επηρεάσει αρκετά τον ήχο του συγκροτήματος.

25 Dream Theater Οι Dream Theater είναι progressive metal συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε το 1985 στο Μουσικό Κολέγιο Μπέρκλι (Berklee College of Music) από τρεις μαθητές. Μέσα στα είκοσι τέσσερα χρόνια από την ίδρυση τους, έχουν γίνει ένα από τα πιο εμπορικώς επιτυχημένα συγκροτήματα από την εποχή που το Progressive Rock βρισκόταν στο ζενίθ του, τη δεκαετία του '70, παρά το γεγονός ότι ήταν σχετικά άγνωστο στους κύκλους και της εμπορικής ροκ μουσικής.

26 Twisted Sister Οι Twisted Sister είναι αμερικάνικο χέβι μέταλ συγκρότημα, το οποίο σχηματίστηκε στη Νέα Υόρκη το Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του '80 αλλά διαλύθηκαν το Το συγκρότημα επανενώθηκε το 2003 και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

27 Anthrax Οι Anthrax είναι αμερικάνικο Thrash Metal συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη, το Μαζί με τους Slayer, τους Metallica και τους Megadeth αποτελούν τους τέσσερις "μεγάλους" του αμερικάνικου Thrash Metal

28 Blue Oyster Cult Οι Blue Öyster Cult είναι αμερικάνικο ροκ συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε το 1967 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Έχουν κυκλοφορήσει 14 στούντιο και 6 ζωντανά ηχογραφημένους δίσκους, πουλώντας πάνω από είκοσι εκατομμύρια αντίτυπα, παγκοσμίως

29 Manowar Οι Manowar είναι αμερικάνικο χέβι μέταλ συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη το Το 1984 μπήκαν στο Βιβλίο Γκίνες ως το πιο θορυβώδες συγκρότημα του κόσμου, ενώ κατέχουν και το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια συναυλία, με την εμφάνιση τους στη Βουλγαρία να διαρκεί πάνω πέντε ώρες.

30 DIO O Ρόνι Τζέιμς Ντίο ή Ρόνι Ντίο ή Ντίο (Ronnie James Dio, 10 Ιουλίου Μαΐου 2010) ήταν Αμερικανός τραγουδιστής και δημιουργός της Heavy Metal μουσικής. Έδρασε με τα συγκροτήματα των Elf, Rainbow, Black Sabbath, Heaven & Hell καθώς και με το προσωπικό του σχήμα, τους Dio. Στις λοιπές μουσικές του συμμετοχές, περιλαμβάνεται επίσης η φιλανθρωπική κίνηση Hear 'n Aid. Έχει παγκοσμίως χαρακτηριστεί ως εκ των δυναμικότερων τραγουδιστών της Heavy Metal μουσικής, αναγνωρισμένος για τη μεστή φωνή του καθώς και για το ότι κατέστησε λαοφιλέστερη τη χειρονομία "devil's horns" στην κουλτούρα του συγκεκριμένου μουσικού είδους.

31 Lenny Kravitz Ο Λέοναρντ Άλμπερτ "Λέννυ" Κράβιτζ (αγγλ. Leonard Albert "Lenny" Kravitz), γεννημένος στις 26 Μαΐου 1964 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, είναι ένας δημοφιλής και επιτυχημένος Αμερικανός ροκ τραγουδιστής, μουσικός, συνθέτης, στιχουργός, κιθαριστής και μουσικός οργανωτής, ο οποίος επίσης είναι ηθοποιός και σχεδιαστής.ο Κράβιτζ παίζει περίπου όλα τα όργανα στην ηχογράφηση για τα άλμπουμ του, όπως κιθάρα, μπάσο, πιάνο, πλήκτρα, αρμόνικα, ντραμς, ενώ κάνει και τις δεύτερες φωνές. Τον έχουν αποκαλέσει ως έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς στον κόσμο και έναν από τους πιο επιτυχημένους και σημαντικότερους ροκ ερμηνευτές της εποχής του.

32 Bruce Springsteen Πραγματικό όνομα Bruce Frederick Joseph Springsteen Γέννηση 23 Σεπτεμβρίου 1949 (65 ετών) Τόπος γέννησης Νιου Τζέρσεϊ Εθνικότητα Αμερικανική Υπηκοότητα Αμερικανική Είδος Τέχνης τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης Ο Μπρους Σπρίνγκστιν (Bruce Frederick Joseph Springsteen), ο οποίος έχει το ψευδώνυμο Το Αφεντικό (The Boss), είναι Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης. Ηχογραφεί τα τραγούδια του και κάνει περιοδείες με το συγκρότημα E Street Band και είναι γνωστός για το είδος heartland rock, το οποίο σημαίνει πως ο ίδιος θεωρεί ότι η ροκ μουσική έχει και κοινωνικό σκοπό, πέρα από την ψυχαγωγία. Τα τραγούδια του κυμαίνονται από έντονες μπαλάντες ως δυνατά και γρήγορα ροκ εν ρολ κομμάτια

33 White lion White Lion είναι ένα δανικό / αμερικανικό ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης το 1983 από τον δανικό τραγουδιστής Mike Tramp και αμερικανικές κιθαρίστα Vito Bratta. Δραστηριοποιείται κυρίως στη δεκαετία του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, απελευθερώνοντας το ντεμπούτο άλμπουμ τους αγώνα για να επιβιώσουν το Η μπάντα επιτύχει την επιτυχία με την Νο 8 hit τους "Wait" και Νο 3 hit " Όταν τα παιδιά Cry "από το δεύτερο άλμπουμ τους, το διπλό πλατίνα πώλησης Pride. Το συγκρότημα συνέχισε την επιτυχία τους με το τρίτο τους άλμπουμ, Big Game που επιτεύχθηκε χρυσό κατάσταση και το τέταρτο άλμπουμ τους Μανέ έλξης που περιλάμβανε ξενάγηση υποστήριξη.

34 Buddy Johnson

35 Γεννήθηκε στο Darlington της Νότιας Καρολίνας και σαν παιδί έπαιρνε μαθήματα πιάνου. Το 1938 μετακόμισε στην Νέα Υόρκη και την επόμενη χρονιά έκανε περιοδεία στην Ευρώπη με τους Cotton Club Revue. Αργότερα το 1939 με την αδερφή του Ella, στα φωνητικά, και την μπάντα του ηχογράφησε για πρώτη φορά για τους Decca Records. Το 1941 είχε δημιουργήσει την δικιά του μπάντα με 9 άτομα και σύντομα ξεκίνησε μια σειρά από επιτυχίες R&B και Pop τραγουδιών, η μεγαλύτερή του επιτυχία ήταν το When My Man Comes Home. O Johnson πέθανε σε ηλικία 62 ετών από εγκεφαλικό όγκο και δρεπανοκυτταρική αναιμία το 1977 στην Νέα Υόρκη

36 Joe Turner Παγκοσμίως γνωστός ως The Boss of the Blues και Big Joe Turner. Αρχικά ανακάλυψε την αγάπη του για την μουσική στην εκκλησία. Παράτησε το σχολείο σε ηλικία 14 ετών και ξεκίνησε να τραγουδάει στους δρόμους για χρήματα. Εγινε σταδιακά γνωστός όταν πήγε στην Ν.Υ μαζί με τον Pete Johnson.Το 1936 τους ανακάλυψε ο John H. Hammond. O Τurner και ο Johnson είχαν μεγαλύτερη επιτυχία με το τραγούδι Roll em Pete. Το πρώτο του σινγκλ ήταν το S.K. Blues το Τέλος, πέθανε στην Καλιφόρνια το 1985 στην ηλικία τον 74 ετών λόγο συγκοπής

37 Duke Ellington To 1917 σχηματίστηκε το πρώτο του συγκρότημα, The Duke s Serenades, με το οποίο πραγματοποίησε εμφανίσεις σε μουσικά κέντρα. Το Σεπτέμβριο του 1923, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ν.Υ μαζί με το πενταμελές συγκρότημα The Washingtonians. Η ορχήστρα του εξελίχθηκε σε μια από τις πιο δημοφιλέστερες της εποχής επειδή έκανε επί τρία χρόνια εμφανίσεις στο Cotton Club, ενώ ο Ellington διακρίθηκε για την ικανότητα του στη σύνθεση. Οι αρχές της δεκαετίας του 1940 θεωρούνταν ως η περίοδος της δημιουργικής ακμής του, κυρίως διότι συνοδεύτηκαν από μουσικες συνθέσεις του. Πέθανε από καρκίνο στις 24 Μαϊου του 1974

38 Billie Holiday Γεννήθηκε στις 7 Απριλίου Ηταν διακεκριμένη Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός της τζαζ. Περισσότερο γνωστή για τις ερμηνείες της σε συνθέσεις άλλων μουσικών και τις φωνητικές ικανότητές της, η ίδια έγραψε περιορισμένο αριθμό τραγουδιών, ορισμένα από τα οποία συγκαταλέγονται στα κλασικά του τζαζ ρεπερτορίου, όπως τα Lady Sings the Blues και God Bless the Child. Ερμήνευσε επίσης τραγούδια του μπλουζ ρεπερτορίου. Πέθανε από κίρρωση του ήπατος σε ηλικία 44 ετών ( 17 Ιουλίου 1959) και σε δεινή οικονομική κατάσταση, έχοντας απωλέσει τα κέρδη της από την μουσική.

39 Charlie Parker Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αφροαμερικανούς της τζαζ, συνθέτης και άλτο σαξοφωνίστας. Η επίδραση του στην εξέλιξη της τζαζ θεωρείται πολύ σημαντική, ενώ συνέβαλε καθοριστικά, μαζί με τον Ντίζι Γκιλέσπι. Συχνά αναφέρεται και με το ψευδώνυμο Bird ή Υardbird το οποίο απέκτησε στα πρώτα χρόνια της καριέρας του και το διατήρησε μέχρι το τέλος της. Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι στις 29 Ιουνίου του 1946 νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο λόγω νευρικής κατάρρευσης και του εθισμού του στην ηρωίνη και στο αλκοόλ. Η παραμονή του στο νοσοκομείο διήρκησε 6 μήνες και στην συνέχεια επανήλθε στα μουσικά δρώμενα. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του, σε κακή οικονομική κατάσταση και με προβλήματα υγείας εξαιτίας των καταχρήσεων ουσιών, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δυο φορές(1954), ενώ εισήχθη και στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Ν.Υ. Πέθανε σε ηλικία 34 ετών στο Μανχάταν, από πνευμονία στις 12 Μαρτίου 1955

40 Jay-Z

41 Ο Jay-Z (γεννημένος στις 4 Δεκεμβρίου 1969), του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Shawn Corey Carter, είναι Αμερικανός ράπερκαι πρώην διευθυντής των δισκογραφικών εταιριών Def Jam Recordings και Roc-A- Fella Records. Είναι επίσης συνιδιοκτήτης της ομάδας καλαθοσφαίρισης του NBA, Brooklyn Nets, και του δημοφιλούς μπαρ της Νέας Υόρκης, The 40/40 Club. Carter γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στις φτωχές συνοικίες του Marcy. Μαθήτευσε στα ίδια σχολεία με τους The Notorious B.I.G., AZ και Busta Rhymes (όλοι τους ράπερ). Ενώ ήταν ακόμη μαθήτης, ο Jay-Z ξεκίνησε να ασχολείται με τη ραπ μουσική αλλά και την πώληση ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα ανέπτυξε μια φιλία με τον Jaz-O ο οποίος τον βοήθησε στα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα.

42 Ο Jay-Z δημιουργεί τραγούδια εκ του μηδενός χωρίς τη βοήθεια σημειώσεων με λόγια. Όντας εκπρόσωπος του σκληροπυρηνικού κομματιού (hardcore) της ραπ μουσικής, ο Carter επικεντρωνόταν αρχικά σε ζητήματα που αφορούσαν την πραγματικότητα των αμερικανικών πόλεων, της καθημερινής ζωής και των ναρκωτικών. Με το πέρασμα των χρόνων και με την γενικότερη αύξηση σε δημοτικότητα της ραπ μουσικής, ο ίδιος απέκλινε από τον παραδοσιακό ήχο και τη θεματολογία της ραπ και εξέδοσε δίσκους που ήταν περισσότερο ευπρόσδεκτες στο ευρύτερο κοινό.

43 Public Enemy Public Enemy είναι μια αμερικανική χιπ χοπ ομάδα που αποτελείται από τον Chuck D, Flavor Flav, DJ Κυρίου, Η ομάδα S1W, Khari Wynn και ο καθηγητής Griff. Συγκροτήθηκε στο Long Island της Νέας Υόρκης το 1982, είναι γνωστό για πολιτικά φορτισμένη στίχους και την κριτική των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης τους, με ενεργό ενδιαφέρον για τις απογοητεύσεις και τις ανησυχίες τηςαφρικανικής αμερικανικής κοινότητας. Τα πρώτα τέσσερα άλμπουμ τους στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν όλα επιτυχημένα. Το 2004, Rolling Stone περιοδικό κατέταξε τους Public Enemy στο νούμερο 44 στους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών Η ομάδα εγκαταστάθηκε στο Long Island Music Hall of Fame το 2007

44 Beastie Boys Οι Beastie Boys ήταν ένα Αμερικάνικο hip hop συγκρότημα από την Νέα Υόρκη,που σχηματίστηκε το 1981.Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι Michael "Mike D" Diamond, Adam "MCA" Yauch και Adam "Ad- Rock" Horovitz. Αρχικά σχηματίστηκε από 4 μέλη ως ένα hardcore punk συγκρότημα, όμως μετά από διάφορες επιρροές και αλλαγές στα μέλη, η μπάντα μετατράπηκε σε hip hop

45 Run-DMC Οι Run-DMC είναι μια αμερικανικής χιπ χοπ ομάδα από το Κουίνς, της Νέας Υόρκης, που ιδρύθηκε το 1981 από τον Joseph Simmons, Ντάριλ McDaniels, και τον Μάστερ Τζέι. Η ομάδα αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας από τις πλέον σημαντικότερες στην ιστορία της χιπ χοπ κουλτούρας. Οι Run-DMC είναι μια από τις πιο γνωστές μπάντες χιπ χοπ τη δεκαετία του 1980 οι οποίοι, μαζί με τον LL Cool J, τους Beastie Boys, και Public Enemy, σηματοδοτούσε την έλευση της νέας σχολης της μουσικής χιπ χοπ.ήταν η πρώτη ομάδα στο είδος να έχει ένα χρυσό άλμπουμ ( Run-DMC, 1984) και να οριστεί για ένα βραβείο Grammy

46 ΤΕΛΟΣ

Η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης POP. Lady GaGa

Η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης POP. Lady GaGa Η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης Η Νέα Υόρκη είναι μια από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις ολόκληρου του κόσμου με πλυθησμό που κυμαίνεται στα 8 εκατομμύρια κατοίκους. Μέσα στην πόλη αναμυγνείονται πολλές

Διαβάστε περισσότερα

να αντικατασταθεί με τον νεαρό Richard Starkey, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ringo Starr.

να αντικατασταθεί με τον νεαρό Richard Starkey, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ringo Starr. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ Καμία μπάντα δεν επηρέασε ποτέ την ποπ κουλτούρα όπως οι Beatles. Για πολλούς, η μουσική τους ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν τον 20 ο αιώνα. Ενσάρκωναν απόλυτα το στυλ των

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ Η ιστορία της Ροκ μουσικής Η Rock μουσική είναι κατά βάση είδος λαϊκής μουσικής που δημιουργήθηκε από την ανάμιξη πολλών λαών και κουλτούρων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2013-2014 ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Οι Rolling Stones είναι ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά ροκ συγκροτήματα που έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια της "βρετανικής

Διαβάστε περισσότερα

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 Η rock μουσική είναι ένα είδος δημοφιλούς μουσικής που ξεκίνησε ως rock n roll στην Αμερική τη δεκαετία του 50 και εξελίχθηκε σε μια ποικιλία διαφορετικών ειδών και ρευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής.

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής. ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής. Όταν οι Αφρικανοί ήρθαν στην Αµερική τον 19ο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων ετών με την

ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων ετών με την 5 ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Σχολικό Έτος: 2016 2017 Τάξη Γ τμήμα 3ο Ερευνητική Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων 12 15 ετών με την μουσική Σοφία Τσανούλα Ηρώ Σολωνάκη

Διαβάστε περισσότερα

Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από

Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από αντιεξουσιαστική μέχρι εθνικιστική. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος

Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος Η ποπ και η χορευτική μουσική του 1970 στο απόγειό τους Η ροκ και οι παραλλαγές της βρίσκονται στην κορυφή των charts Η αστική μουσική των προηγούμενων δεκαετιών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης.

ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης. ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης Άγγελος Βάντζος Υπεύθυνη καθηγήτρια: Άννα Μουζάκη Το ροκ εντ ρολ είναι είδος μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του βίντεο κλιπ. Τα καλύτερα βίντεο κλιπ στην ιστορία.

Η ιστορία του βίντεο κλιπ. Τα καλύτερα βίντεο κλιπ στην ιστορία. Η ιστορία του βίντεο κλιπ Τα καλύτερα βίντεο κλιπ στην ιστορία. Αναζητώντας σε διάφορες λίστες για τα καλύτερα βίντεο κλιπ που δηµιουργήθηκαν ποτέ, παρατηρούµε πως οι απόψεις διίστανται. Κάποια κλασσικά

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη

Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου 2015-16 Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη Μαθητές : Δημήτρης Ανρεάτος Χριστίνα Αυθεντοπούλου Άρτεμις Βαλλιανάτου Ιωάννα Βλάχου Νικόλας Γκάιγκερ Δάφνη Δελαπόρτα Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60.

Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60. 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΤΑΞΗ Γ' ΤΜΗΜΑ 3 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60. Παπαθανασίου Βαγγέλης, Παπαϊωάννου

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1

Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1 Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1 Ο Τετράμηνο 2012 Περίληψη Ψυχεδελικό Ροκ Garage rock

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου

Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου Δημιουργία Τραγουδιού Στίχοι Σύνθεση-Ερμηνεία Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου Τι είναι Τραγούδι; Το τραγούδι είναι μια σύντομη μουσική σύνθεση για ανθρώπινη φωνή (συνήθως συνοδευόμενη από μουσικά όργανα), η

Διαβάστε περισσότερα

Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler

Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler Bonnie Tyler Πραγματικό όνομα: Gaynor Hopkins Γέννηση: 8 Iουνίου 1951 (62 ετών) Σκιούεν, Δυτικό Glamorgan, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε περισσότερα

Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal

Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal ΔΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΡΟΥΚΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την heavy metal μουσική γιατί ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πορτραίτα: Johanna Lindsey

Πορτραίτα: Johanna Lindsey Ημερομηνία 10/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.bookcity.gr/ Χρύσα Βασιλείου http://www.artsandthecity.gr/bloggers/%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%81%ce%b1% CE%AF%CF%84%CE%B1/22032- %CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1-johanna-lindsey

Διαβάστε περισσότερα

Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές. στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική

Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές. στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μέλη ομάδας : Κων/νος Βούλγαρης Τάσος Πλεξίδας Τμήμα : ΕΕΑ3 Β τετράμηνο Εισηγητής : Επαμεινώνδας Τσακίρης Σχολικό έτος : 2013-2014 Have fun ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Το ροκ δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι

Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι Πριν πολλά χρόνια, στην Αρχαία Ελλάδα, ζούσαν οι Θεοί του Ολύμπου, πού αλλού; στον Όλυμπο. Και ενώ έτρωγαν αδιάκοπα νέκταρ και αμβροσία άρχισαν να πλήττουν

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία στο μάθημα της Μουσικής. Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι

Εργασία στο μάθημα της Μουσικής. Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι Εργασία στο μάθημα της Μουσικής Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι Έντεχνο Τραγούδι o Πότε εμφανίστηκε το έντεχνο τραγούδι; Το έντεχνο τραγούδι εμφανίστηκε προς στα

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκ

Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκ Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μπορεί έπειτα να ενισχυθεί από

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ. Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης

Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ. Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης Χορός είναι η ποίηση που δημιουργεί το σώμα, με την οποία ο άνθρωπος μπορεί να εκφράζει

Διαβάστε περισσότερα

H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα.

H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα. H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα. Δεκαετία του 50 - Η Εμφάνιση της ροκ μουσικής και η ανταπόκριση από τον κόσμο. Το πασίγνωστο αυτό μουσικό είδος το οποίο προέρχεται απο το συνδυασμό

Διαβάστε περισσότερα

E. F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com

E. F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com E. meteoramusicfestival@gmail.com F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com METEORA MUSIC FESTIVAL Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Μετεώρων διοργανώνει στις 16 και 17 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Όταν σκέφτεσαι το ξεκίνημά σου ποιος παράγοντας θεωρείς ότι ήταν ο πιο καθοριστικός για να «πάρουν μπρος» τα πράγματα;

Όταν σκέφτεσαι το ξεκίνημά σου ποιος παράγοντας θεωρείς ότι ήταν ο πιο καθοριστικός για να «πάρουν μπρος» τα πράγματα; Τι εισαγωγικό να γράψεις για έναν καλλιτέχνη που εδώ και χρόνια είναι από τους πιο αγαπημένους του ελληνικού κοινού; Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης όχι μόνο «πουλάει» αλλά ανανεώνει τη σχέση του με το κοινό με

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΡΜΟΝΙΑ (ΟΣΤΙΝΑΤΟ 1) ΣΧΟΛΕΙΟ/ΤΑΞΗ: A AΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΡΜΟΝΙΑ (ΟΣΤΙΝΑΤΟ 1) ΣΧΟΛΕΙΟ/ΤΑΞΗ: A AΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΡΜΟΝΙΑ (ΟΣΤΙΝΑΤΟ 1) ΣΧΟΛΕΙΟ/ΤΑΞΗ: A AΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ: ΣΚΟΠΟΣ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΣΤΟΧΟΙ:ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

Συγκροτήματα που αποτελούνται από αδέρφια!

Συγκροτήματα που αποτελούνται από αδέρφια! Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε αυτό συμβαίνει τακτικά και στην μουσική Στο εξωτερικό πολλά από αυτά τασυγκροτήματα (μπάντες, duos, trios κοκ) είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό και έτσι κατορθώνουν να σημειώσουν

Διαβάστε περισσότερα

Το ROCK είναι ένα είδος μουσικής που έχει αγαπηθεί και εκφράζει πολλούς ανθρώπους!!!

Το ROCK είναι ένα είδος μουσικής που έχει αγαπηθεί και εκφράζει πολλούς ανθρώπους!!! ROCK Αλλάζει μορφές, αλλά η φύση του παραμένει η ίδια. Το Ροκ είναι ένας γρίφος. Όπως και να το ονομάσεις, ουσιαστικά προσπαθείς να βάλεις μια ταμπέλα στον απρόβλεπτο τρόπο ζωής της νεολαίας. Ροκ είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014. ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ

ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014. ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014 ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ Η ραπ (rap) είναι κυρίως ένα αφροαμερικανικό μουσικό είδος το οποίο έφεραν με την μετακίνηση τους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν. Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος:

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν. Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2015-2016 «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος: 2015-2016 ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ Ευθυμάκη Ιωάννα Καράμπαλης Λευτέρης Λυκουριώτης Γενναίος Μπακούνη

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80. Παπαχρήστου Μαρία

Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80. Παπαχρήστου Μαρία Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80 1 Καπατασίδου Ι., Καραμανίδης Ν, Κόιου Α., Κουντζόγλου Α., Μακρής Β., Μαντόπουλος Α. 1 Γενικό Λύκειο Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης lykeio@aristotelio.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Φλεγομενεσ ροδεσ

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Φλεγομενεσ ροδεσ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Φλεγομενεσ ροδεσ Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και

Διαβάστε περισσότερα

DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης)

DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης) DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης) Σάββατο 22/9/18 Αίθουσα Νέοι Φούρνοι 15.00-16.00 Χρήστος Κοσίδης (βιολί) Jazz βιολί, βασικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία)

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου Παρασκευή 20 Ιουνίου - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) Οι Light in Babylon αποτελούν ένα «πολυεθνικό»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» ΕΡΕΥΝΑ. Της μαθήτριας της Α Λυκείου Χριστίνας Ρητσοπούλου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» ΕΡΕΥΝΑ. Της μαθήτριας της Α Λυκείου Χριστίνας Ρητσοπούλου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» ΕΡΕΥΝΑ Της μαθήτριας της Α Λυκείου Χριστίνας Ρητσοπούλου Ποιο είναι το αγαπημένο είδος μουσικής των μαθητών της Α Λυκείου Στα πλαίσια του μαθήματος «Tεχνολογία» ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2009

Διαβάστε περισσότερα

Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll.

Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll. Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll. Τα είδη της METAL Η Heavy metal H Glam metal H Power metal H Stoner metal

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΗΛΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΠΗ ΚΟΤΣΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΧΗ

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΗΛΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΠΗ ΚΟΤΣΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΧΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΗΛΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΠΗ ΚΟΤΣΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΧΗ Με τον όρο Κλασική Μουσική αναφέρεται ευρύτερα η δυτικοευρωπαϊκή μουσική παραγωγή που εκτείνεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα

ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα Στις αφρικανικές κοινωνίες, χώροι μουσικών δραστηριοτήτων είναι η πλατεία του χωριού, ο δρόμος, οι αυλές,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Το 1946 συντελείται η πρώτη του εργασία για τον κινηματογράφο, στην ταινία Αδούλωτοι Σκλάβοι και στα επόμενα χρόνια συνθέτει μουσική

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Το 1946 συντελείται η πρώτη του εργασία για τον κινηματογράφο, στην ταινία Αδούλωτοι Σκλάβοι και στα επόμενα χρόνια συνθέτει μουσική ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ: O Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Το έργο του θεωρείται πως συνέδεσε τη λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com Τρύπες Γιάννης Αγγελάκας: φωνή Γιώργος Καρράς: µπάσσο - φωνητικά Μπάµπης Παπαδόπουλος: κιθάρες- φωνητικά Ασκληπιός Ζαµπέτας: κιθάρες Γιώργος Τόλιος: τύµπανα ηµιουργήθηκαν το 1983 όταν ο Γιώργος Καρράς

Διαβάστε περισσότερα

Κάποια από τα πρώτα b-boys της Νέας Υόρκης ανήκαν αργότερα στους πρωτοπόρους της hip-hop, όπως ο Kurtis Blow ή ο πατέρας του είδους Clive Cambell.

Κάποια από τα πρώτα b-boys της Νέας Υόρκης ανήκαν αργότερα στους πρωτοπόρους της hip-hop, όπως ο Kurtis Blow ή ο πατέρας του είδους Clive Cambell. Ιστορία του hip hop Πολύ πριν ο Keith Cowboy δοκιμάσει από σκηνής τον όρο hip-hop σε ένα show, υπήρξε η κουλτούρα του break dancing που τα ξεκίνησε όλα. Το break dance σχετίζεται με τις ρομποτικές κινήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ψυχολογική δύναμη των ήχων και της μουσικής είναι τεράστια. Οι ήχοι επιδρούν άμεσα στον υποθάλαμο του εγκεφάλου, ο οποίος στη συνέχεια επηρεάζει το νευρικό σύστημα, τους μυς

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 13 & 14 Βαδίζοντας προς το 2000, κάθε γυναίκα υιοθετεί το στυλ που της ταιριάζει. Το άπιαστο όνειρο του μοντέλου

Διαβάστε περισσότερα

Πλευρά Α' Ο Μπάμπης ο Φλου (3:30) Μού πες θα φύγω (3:43) Πού να γυρίζεις (4:54) Ξέσπασμα. Οι σοβαροί κλόουν (4:36) Πλευρά Β'

Πλευρά Α' Ο Μπάμπης ο Φλου (3:30) Μού πες θα φύγω (3:43) Πού να γυρίζεις (4:54) Ξέσπασμα. Οι σοβαροί κλόουν (4:36) Πλευρά Β' {begin_newsvisualizer id="1" parameters="closer: false, sticky: true, glue: 'before'"} {news id="1" content=" Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ/ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΕΡΟ ΜΑΘΙΟΣ/ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΝΤΑΜΗΣ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ/ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ZORBA

Διαβάστε περισσότερα

Ραπ (Ο στίχος) Μπι-Μπόϊνγκ (O χορός - ευρέως γνωστός ως Μπρέικ Ντανς) Γκραφίτι(Η εικόνα) Djing(Η μουσική)

Ραπ (Ο στίχος) Μπι-Μπόϊνγκ (O χορός - ευρέως γνωστός ως Μπρέικ Ντανς) Γκραφίτι(Η εικόνα) Djing(Η μουσική) Η μουσική που ακούω Δεν είναι ένας είδος μουσικής ή ένα είδος χορού, αλλά μία κουλτούρα που αποτελείται από 4 στοιχεία: Ραπ (Ο στίχος) Μπι-Μπόϊνγκ (O χορός - ευρέως γνωστός ως Μπρέικ Ντανς) Γκραφίτι(Η

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.»

«ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.» «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.» ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 38 ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ( ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΝΓΚΑΣ, ΜΑΤΕΟΥΣ ΚΑΛΒΑΣΙΝΣΚΙ)

Διαβάστε περισσότερα

Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο

Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος 2017-2018 Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο 1 2 Η έρευνα της ομάδας βασίστηκε περισσότερο στο διαδίκτυο και λιγότερο σε βιβλιογραφία, καθώς η τελευταία είναι

Διαβάστε περισσότερα

«SOCRATES DRANK THE CONIUM»

«SOCRATES DRANK THE CONIUM» «SOCRATES DRANK THE CONIUM» Αντώνης Τουρκογιώργης ( Μπάσο-Τραγούδι ) Γιάννης Σπάθας ( Ηλεκτρική Κιθάρα ) Αστέρης Παπασταματάκης ( Keyboards ) Μάκης Γιούλης ( Drums ) Μαρκέλλα Παναγιώτου ( Φωνητικά ) Το

Διαβάστε περισσότερα

NEW YORK MUSIC SCENE

NEW YORK MUSIC SCENE NEW YORK MUSIC SCENE ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ 16ΕΚ. ΚΑΤΟΙΚΩΝ.Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΟΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΤΝΗΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ Β ΛΤΚΕΙΟΤ ΜΟΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΣΑ Ε ΕΤΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΕΡΕΤΝΗΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ Β ΛΤΚΕΙΟΤ ΜΟΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΣΑ Ε ΕΤΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΕΤΝΗΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ Β ΛΤΚΕΙΟΤ 2013-2014 ΜΟΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΣΑ Ε ΕΤΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ Ορισμός Μεγάλοι bluesmen έχουν δηλώςει ότι η ουςία τησ μπλουζ είναι όταν ένασ καλόσ άνθρωποσ, νιώθει χάλια και ξεκινά να εξιςτορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ- MUSIC THERAPY

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ- MUSIC THERAPY ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ- MUSIC THERAPY Μουσικοθεραπεία είναι η κλινική και τεκμηριωμένη χρήση της μουσικής από ειδικευμένο θεραπευτή, ο οποίος με επιστημονικές μεθόδους αξιοποιεί τις ιδιαίτερες συναισθηματικές,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι ROCK ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι περισσότεροι νέοι στις μέρες μας ακούν και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΚΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ

ΓΙΑΝΚΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΓΙΑΝΚΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ Ροκ συγκροτήματα 1. The Beatles Οι Beatles είναι χωρίς αμφιβολία η σημαντικότερη μπάντα στην ιστορία του ροκ. Σχεδόν θαυματουργά κατέκτησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΩΔΕΙΟΝ "ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ"

ΩΔΕΙΟΝ ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ ΩΔΕΙΟΝ "ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ" Αναγνωρισμένο από το κράτος 33 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ... Διδάσκονται όλα τα είδη Ενόργανης, Θεωρητικής και Φωνητικής Μουσικής Αγίας Λαύρας 95 210-2232339 210-2287555 www.odeio-nikos-skalkotas.gr

Διαβάστε περισσότερα

''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ''

''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ'' ''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ'' 1.Ο όρος Rock και η προέλευση της Rock µουσικής. Ο όρος ροκ στη µουσική, χρησιµοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock n' roll.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

Σταμούλου Αναστασία-Διονυσία 7ο Λύκειο Καλλιθέας Α4

Σταμούλου Αναστασία-Διονυσία 7ο Λύκειο Καλλιθέας Α4 Σταμούλου Αναστασία-Διονυσία 7ο Λύκειο Καλλιθέας Α4 Ευχαριστίες Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αποδώσω τις ευχαριστίες μου σε όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους στην εκπόνηση αυτής της εργασίας. Αρχικά, θα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ CREATIVE INDUSTRIES PRESENTATION AU7M5 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΖΙΜΑΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 01 2 0 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

-Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης.

-Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης. 150-157sinora i texni b meros x :crete 9/24/09 12:43 AM Page 150 -Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης. Ο Αντώνης Σαμαράκης. Ο Αντώνης Σαμαράκης (1919-2003) ήταν πεζογράφος.

Διαβάστε περισσότερα

4 26, 27 28, 29. Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

4 26, 27 28, 29. Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη 4 26, 27 28, 29 2013 Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη freestyle productions 8ctagon no sponsors www.lowbap.com Η καθιέρωση του ετήσιου Low Bap Festival από το 1997 που έχει κέντρο τη Δυτική Αττική και επεκτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα full electric set από όλη την 23χρονη αδιάκοπη πορεία τους. Ακουστικά μέρη που αναδεικνύουν τον έμφυτο λυρισμό τους

Τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα full electric set από όλη την 23χρονη αδιάκοπη πορεία τους. Ακουστικά μέρη που αναδεικνύουν τον έμφυτο λυρισμό τους Τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα full electric set από όλη την 23χρονη αδιάκοπη πορεία τους. Ακουστικά μέρη που αναδεικνύουν τον έμφυτο λυρισμό τους μπαίνουν ανάμεσα από τις καταιγιστικές ηλεκτρικές τους διαδρομές

Διαβάστε περισσότερα

!!! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς. Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά. 1-2 Μαρτίου Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019

!!! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς. Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά. 1-2 Μαρτίου Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά 1-2 Μαρτίου 2019 Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019 Ο Τάσος Παππάς γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1926. Υπήρξε µία από

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Branded Entertainment & Content

Ermis Branded Entertainment & Content Ermis Branded Entertainment & Content Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς

Διαβάστε περισσότερα

Συµπόσιο ζύθου επί λίθου!

Συµπόσιο ζύθου επί λίθου! Συµπόσιο ζύθου επί λίθου! 1 o φεστιβάλ µπίρας και φολκλόρ 29 Αυγούστου - 1 Σεπτεµβρίου 2019 Κεντρική πλατεία Γ. Γεννηµατά, Ίλιον Με την υποστήριξη του Κυκεών Folk Beer Festival Με την συµµετοχή του Εµπορικού

Διαβάστε περισσότερα

Bolivar Beach Bar Συναυλία Αλληλεγγύης για τους αστέγους της πόλης μας Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Bolivar Beach Bar Συναυλία Αλληλεγγύης για τους αστέγους της πόλης μας Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 Bolivar Beach Bar Συναυλία Αλληλεγγύης για τους αστέγους της πόλης μας Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων είναι αρωγή προς το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της Οργάνωσης «ΚΛΙΜΑΚΑ»

Διαβάστε περισσότερα

Πορτραίτα: John Verdon

Πορτραίτα: John Verdon Ημερομηνία 24/1/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.bookcity.gr Χρύσα Βασιλείου http://www.bookcity.gr/bloggers/%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%a F%CF%84%CE%B1/22849- %CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1-john-verdon

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΑΜ. ΠΡΟΗΓ. B ΑΝΤΙ Γ ΑΝΤΙ 30ος ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΛΕΣΧΕΣ LIONS ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ, ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ-ΟΘΕΛΛΟΣ-ΑΡΣΙΝΟΗ-LEO-ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο Ηρακλειώτης τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιώργος Σταυρακάκης μιλά στην «Π»

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο Ηρακλειώτης τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιώργος Σταυρακάκης μιλά στην «Π» «ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο Ηρακλειώτης τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιώργος Σταυρακάκης μιλά στην «Π» [Συνέντευξη στη Σοφία Τσεντελιέρου, Εφημερίδα «Πατρίς» (20/12/2004)]

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ. Σε αυτό το τεύχος. 7 ο Λύκειο Καλλιθέας, Ματζαγριωτάκη, 171-72 Καλλιθέα, Αττική 15/10/08 ΤΕΥΧΟΣ 1

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ. Σε αυτό το τεύχος. 7 ο Λύκειο Καλλιθέας, Ματζαγριωτάκη, 171-72 Καλλιθέα, Αττική 15/10/08 ΤΕΥΧΟΣ 1 ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ 15/10/08 ΤΕΥΧΟΣ 1 7 ο Λύκειο Καλλιθέας, Ματζαγριωτάκη, 171-72 Καλλιθέα, Αττική Τοποθεσία Web mail@7lik-kallith-attach.gr 9510509 Βιογραφία Γεννήθηκε στις 5/11/1978 στη Λευκωσία, η

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ

Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΕ1 Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ Υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτρης Παυλίδης Μαρία Παντοπούλου, Νικόλας Χατζησταματίου, Χρήστος Θεοδοσίου, Γιώργος Γεωργίου 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Η κορυφαία μουσική πρόταση του χειμώνα που καθήλωσε το κοινό της Θεσσαλονίκης στην πύλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

5. ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ

5. ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ 5. ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ Έντυπο 5.4.1. «Κυριακίδης» Δραστηριότητα 1 η : «Στέλιος Κυριακίδης, η ζωή μου» Ο Στέλιος Κυριακίδης ήταν αθλητής δρόμων ημιαντοχής και αντοχής, με ιδιαίτερη έφεση στον μαραθώνιο.

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχοµένων. Πρόλογος... 1. Περίληψη.. 2. Εισαγωγή...3-4. Θεωρητικό µέρος..5-7. Ερευνητικό µέρος...8-22. Συµπεράσµατα προτάσεις...

Πίνακας Περιεχοµένων. Πρόλογος... 1. Περίληψη.. 2. Εισαγωγή...3-4. Θεωρητικό µέρος..5-7. Ερευνητικό µέρος...8-22. Συµπεράσµατα προτάσεις... Τίτλος εργασίας : Οι µουσικές προτιµήσεις των νέων ηλικίας 14 16 ετών και η σχέση τους µε τη µουσική Του µαθητή Χαράλαµπου Παυλόπουλου Για το µάθηµα της τεχνολογίας Σχολικό έτος 28-29 Β τετραµήνου 1 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

6 η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΞΑΝΘΗ

6 η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΞΑΝΘΗ 6 η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΞΑΝΘΗ 21-22-23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 πρόγραμμα Εκδηλώσεων Τετάρτη 21 Ιουνίου Συναυλία pop - rock garage rock Mousades music school (Ξάνθη) The Corey s (Θεσ/νίκη) Underhill West

Διαβάστε περισσότερα

MOΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣTEΓΗ 23 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. mazurek & SGT.GR ΣΥΓΓΡΟΥ 107 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 210 900 5 800 SGT.GR

MOΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣTEΓΗ 23 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. mazurek & SGT.GR ΣΥΓΓΡΟΥ 107 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 210 900 5 800 SGT.GR rob 2013 mazurek & MOΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣTEΓΗ 23 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ SÃO PAULO UNDERGROUND SGT.GR ΣΥΓΓΡΟΥ 107 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 210 900 5 800 SGT.GR MOΥΣΙΚΗ Rob mazurek & SÃo PaULo UNDeRGRoUND Ήχος που δεν ταξινομείται και δεν

Διαβάστε περισσότερα

H ιστορία της Ροκ μουσικής την περίοδο 70-80

H ιστορία της Ροκ μουσικής την περίοδο 70-80 H ιστορία της Ροκ μουσικής την περίοδο 70-80 Συγγραφείς: Νίκος Γκίτσιος, Αλέξανδρος Αγγελίδης, Μάνος Βαφειάδης, Ιωάννης Δεβετζόγλου Επόπτες Καθηγητές: Ζούλας Δημήτριος, Βουζίκη Τζένη Σχολείο: 2 ο ΓΕΛ Θες/νίκης

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ PROJECT 3: ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ

2 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ PROJECT 3: ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ 2 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ PROJECT 3: ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ ΟΜΑΔΑ 1 Η : ΕΥΗ ΚΑΛΑΡΑ ΑΘΗΝΑ ΛΩΛΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΤΟΧΙΑΝΟΣ REGGAE 2 H ρέγκε (reggae) είναι σύγχρονο μουσικό είδος που αναπτύχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

MEDIA KIT. Kiss

MEDIA KIT.  Kiss MEDIA KIT www.kissfm.com.cy Kiss FM (Cyprus) @KissFmCyprus @kissfmcy Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ 80 s ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΚΡΟΑΤΩΝ Το 1996 ο KISS 89.0 εκπέμπει για πρώτη φορά στη Λευκωσία και σύντομα

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία ΣΑΝΤΡΑ ΚΡΟΠΑ Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλελλήνων της Λετονίας «Ο Ερμής» Ο ελληνισμός για τον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2521 / 22.05.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2521 / 22.05.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2521 / 22.05.2015 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν.4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

Ξένοι ηθοποιοί. Ερευνητική Εργασία Project Αθανασία Στραβοκώστα Α 5 Πηγές: Βικιπαίδεια

Ξένοι ηθοποιοί. Ερευνητική Εργασία Project Αθανασία Στραβοκώστα Α 5 Πηγές: Βικιπαίδεια Ξένοι ηθοποιοί Ερευνητική Εργασία Project Αθανασία Στραβοκώστα Α 5 Πηγές: Βικιπαίδεια Λεονάρντο Ντι Κάπριο Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι Αμερικανός ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα του με τηλεοπτικές διαφημίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα...

Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα... Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα... Σ. Ραχμάνινοφ Οι κυριότεροι σταθμοί της ζωής του 1873 Ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ γεννήθηκε το 1873 στο

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) Ένωση Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ) Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Αθήνα, 24

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Επικοινωνία ΣυνΚίνησις 2155304973, 6973933877 info@sinkinisis.com www.sinkinisis.com ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ένα εξίσου επιτυχημένο τραγούδι τους είναι και το "Dream On" το οποίο γράφτηκε το 1976 από τον Steven Tyler.Το συγκεκριμένο τραγούδι μιλάει για το

Ένα εξίσου επιτυχημένο τραγούδι τους είναι και το Dream On το οποίο γράφτηκε το 1976 από τον Steven Tyler.Το συγκεκριμένο τραγούδι μιλάει για το ROCK ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Aerosmith Οι Aerosmith είναι ένα αμερικάνικο συγκρότημα της hard rock που ιδρύθηκε το 1970 από τον τραγουδιστή Steven Tyler και τον κιθαρίστα Joe Perry. Πλαισιώθηκαν από τον μπασίστα

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακάτικα πρωϊνά 2012- Παρουσίαση ομιλητών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΝΑΣ ΒΕΡΟΥΛΗ Η Αννα Βερούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι καθηγήτρια Φυσικής

Διαβάστε περισσότερα

To Garage rock της δεκαετίας του 1960.

To Garage rock της δεκαετίας του 1960. To Garage rock της δεκαετίας του 1960. Η Βρετανική Εισβολή (British Invasion) όπως είναι γνωστή στον μουσικό τύπο η επικράτηση του Βρετανικού ροκ σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, Ο Καναδάς και η Αυστραλία, διέδωσε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11 Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018-11:11 Από την Μαίρη Γκαζιάνη Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει κάποιος τον «παραμυθά» Νίκο Πιλάβιο είτε

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. ΣΤΟΧΟΙ Σε όλες τις δραστηριότητες η πιο μεγάλη έμφαση θα πρέπει να είναι στην απόλαυση της Μουσικής

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. ΣΤΟΧΟΙ Σε όλες τις δραστηριότητες η πιο μεγάλη έμφαση θα πρέπει να είναι στην απόλαυση της Μουσικής ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΧΟΙ Εξερεύνηση Πειραματισμός με ένα πλατύ φάσμα ηχητικών πηγών. Να γίνονται ατομικές, ομαδικές δραστηριότητες σε ζευγάρια. Να αναπτυχθεί η ακουστική ικανότητα Να

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Media. Κατηγορία: Ε1 Τηλεόραση. Τίτλος Συμμετοχής: Jumping Fish Music Project: Μια νέα μουσική εκπομπή

Ermis Media. Κατηγορία: Ε1 Τηλεόραση. Τίτλος Συμμετοχής: Jumping Fish Music Project: Μια νέα μουσική εκπομπή Ermis Media Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

Κριτικη της Maria Kleanthous Kouzapa για το βιβλίο : " ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ " του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου

Κριτικη της Maria Kleanthous Kouzapa για το βιβλίο :  ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ  του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου Ημερομηνία 13/07/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://vivliopareas.blogspot.gr/ Μαρία Κλεάνθους Κουζάπα http://vivliopareas.blogspot.gr/2015/07/maria-kleanthous-kouzapa_40.html Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 Κριτικη

Διαβάστε περισσότερα

μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις

μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη, «τη διατηρητέα κι όχι την άλλη, τη φριχτή, που χτίστηκε μεταγενέστερα από

Διαβάστε περισσότερα

Σερ Ισαάκ Νεύτων. 2ο Γυμνάσιο Πειραιά Σίλο Κωνσταντίνος

Σερ Ισαάκ Νεύτων. 2ο Γυμνάσιο Πειραιά Σίλο Κωνσταντίνος Σερ Ισαάκ Νεύτων 2ο Γυμνάσιο Πειραιά Σίλο Κωνσταντίνος Σερ Ισαάκ Νεύτων Ο Σερ Ισαάκ Νεύτων ( 25 Δεκεμβρίου 1642-20 Μαρτίου 1727) ήταν Άγγλος φυσικός, μαθηματικός, αστρονόμος, φιλόσοφος, αλχημιστής και

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018»

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» «ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Παρασκευή 3 Αυγούστου Θοδωρής Βουτσικάκης σε ένα πρόγραμμα που επιμελείται η Λίνα Νικολακοπούλου Σάββατο 4 Αυγούστου Δημήτρης Μπάσης Κυριακή 5 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Μουσική στη Στέγη. 12-14 Δεκεμβρίου 2014. Συγγρού Ι07. sgt.gr

Μουσική στη Στέγη. 12-14 Δεκεμβρίου 2014. Συγγρού Ι07. sgt.gr Μουσική στη Στέγη 12-14 Δεκεμβρίου 2014 Συγγρού Ι07 sgt.gr Μουσική στη Στέγη 4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ 12-14 Δεκεμβρίου 2014 Κεντρική Σκηνή Εισιτήρια: 15 18 28 Μειωμ. 10-12 - 15 Άνεργοι 5 Μικρή Σκηνή

Διαβάστε περισσότερα