Προχθές. Χθες. Σήμερα ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Προχθές. Χθες. Σήμερα ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ"

Transcript

1

2 ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Πρόεδρος : Μανώλης Θραψανιώτης Αντιπρόεδρος : Γιώργης Ταβλάς Μέλη: Τάσος Αναστασάκης Μαρία Κοκολάκη Στέλιος Κτενιαδάκης Μανώλης Μακράκης Γιώργος Μπελούκας Μαρία Μπετούρα Γιάννης Ξανθογεώργης Ίνκα Πεδιαδίτη Ρίτσα Χατζημιχαήλ Φωτογραφία εξώφυλλου : Ανθορόδακες (Αρχαιολογικό μουσείο Αγίου Νικολάου) Φωτογραφίες : Κωστής Χατζηφωτεινός - Νίκος Αρναουτάκης - Γιώργος Αυγουστινάτος - Μαρία Σωρού - Βίλη Αποστολάκου - Γιώργος Αφορδακός - Ιάσων Ταβλάς - Γεωργία Χάβα Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς - Πολιτιστικός Σύλλογος Λακωνίων - Πολιτιστικός Σύλλογος Ζενίων ΟΙ ΑΟΡΗΤΕΣ. Σχεδίαση : ΖΟΕ Γραφικές τέχνες τηλ: Κείμενα επιμέλεια : Κωστής Χατζηφωτεινός - Μανώλης Θραψανιώτης Προχθές Χθες Σήμερα Oι εποχές αλλάζουν, τα πρόσωπα αλλάζουν, το τοπίο αλλάζει. Εκείνο που αντέχει στο χρόνο, είναι τα ήθη και τα έθιμα, η παράδοση, ο πολιτισμός μας. Μια προσπάθεια καταγραφής εκδηλώσεων τέτοιων, που έχουν σχέση με την παράδοση και τον πολιτισμό, γίνεται σε τούτο το καλεντάρι που έχετε στα χέρια σας.

3 «Χαιρετισμός του Δημάρχου» Ο λαός της περιοχής μας έχει να επιδείξει σημαντικές εκδηλώσεις, πανηγύρια, εορτές και δραστηριότητες καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Μερικές απ αυτές συνδέονται με την πίστη του,τα ήθη και τα έθιμά του και έχουν μακραίωνη ιστορία. Άλλες έχουν σχέση με τις πολιτισμικές ανάγκες των ανθρώπων ανάλογα με τις εποχές. Όλες όμως έχουν το χαρακτηριστικό ότι συντελούνται στο δημόσιο χώρο, είναι ευκαιρίες συνάντησης των πολιτών που συμβάλλουν γενικότερα στην διατήρηση του κοινωνικού ιστού. Είναι συνδεμένες με τις εποχικές ανάγκες, την οικονομία του τόπου και με τα τοπικά προϊόντα. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου κατέγραψε όλες αυτές τις εκδηλώσεις και παρουσιάζει ένα πλουσιότατο ημερολόγιο για τις ανάγκες τόσο των συμπολιτών μας όσο και των επισκεπτών. Μαζί με τις άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός, νομίζουμε ότι έχουμε μια πολύ μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων κατανεμημένες σε όλο τον χρόνο. Ίσως να υπάρχουν και άλλες, το σίγουρο πάντως είναι ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες μας προσκαλούν σε συναντήσεις ανθρώπινες, όμορφες, σε εκδηλώσεις χαράς και διασκέδασης. Με εκτίμηση, Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Ι. Κουνενάκης Αγαπητοί φίλοι, Στην προσπάθειά μας να κάνουμε καλύτερη την παραμονή σας στον Δήμο μας σας παρουσιάζουμε το Πολιτιστικό αυτό Ημερολόγιο που έχει στόχο να σας ενημερώσει και να σας φέρει σε επαφή με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του τόπου μας. Οι πολιτιστικές μας δραστηριότητες είναι περισσότερες, βέβαια, εδώ όμως θα βρείτε τις μόνιμες και σταθερές εκδηλώσεις, αυτές που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο και τις περιμένουν με ανυπομονησία και οι ντόπιοι. Για τις υπόλοιπες μπορείτε να ενημερωθείτε από τις ειδικές ανακοινώσεις, τις αφίσες και τα προγράμματα που εκδίδουμε. Ζητείστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΛΑΤΩ αν ενδιαφέρεστε για εκθέσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Οι εορτάζουσες εκκλησίες επίσης είναι πολύ περισσότερες απ αυτές που θα διαβάσετε εδώ. Εμείς αναφερόμαστε μόνο σε όσες συνοδεύονται από πανηγύρια ή «κεράσματα» εκ μέρους των Πολιτιστικών μας Συλλόγων. Συμβουλευτείτε τον ειδικό χάρτη που δημοσιεύουμε στο τέλος κι αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες - για κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο - επικοινωνήστε με το γραφείο πληροφοριών του Δήμου στο ή ιστοσελίδα Με εκτίμηση Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης Ρούσσου Καπετανάκη 18 τ.κ τηλ: φαξ:

4 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ (Διήμερη αργία) Ο πρώτος επισκέπτης του σπιτιού κάνει το «ποδαρικό», όπως λέμε, και θεωρείται το «γούρι» της οικογένειας για τον καινούριο χρόνο. Οι μεγάλοι κάνουν την «καλή χέρα» στους μικρούς συγγενείς τους, τους δίνουν χρήματα, δηλαδή, για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν. Στην Κριτσά τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου λένε από το πρωί με όργανα τα κάλαντα της αρχιχρονιάς στους κατοίκους, που περιμένουν με κεράσματα. Αργότερα υποδέχονται τον Άη Βασίλη από τον οποίο παίρνουν τα δώρα τους τα παιδιά. Στα Έξω Λακώνια το πρωί, κόβουν τη Βασιλόπιτα στην πλατεία και ο Άη Βασίλης μοιράζει τα δώρα του Συλλόγου στα παιδιά. Στην Ελούντα η πρώτη γιορτή του έτους διοργανώνεται στην παραλιακή αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος όπου κόβεται η πίτα με το τυχερό «φλουρί», προσφέρονται ποτά και παίρνουν δώρα από τον Άη Βασίλη τα παιδιά. Στις Λίμνες υποδέχονται τα παιδιά τον Άη Βασίλη, τις απογευματινές ώρες στην πλατεία, για να πάρουν το δώρο τους και να γευτούν τη Βασιλόπιτα. Στο Καλό Χωριό ο Άη Βασίλης φτάνει το απόγευμα. Τα παιδιά τον περιμένουν για τα δώρα στο Σχολείο όπου και κόβεται η Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού Συλλόγου. * κάθε χρόνο περισσότεροι πολιτιστικοί σύλλογοι και τοπικά διαμερίσματα διοργανώνουν γιορτές υποδοχής του Αη Βασίλη. (Μπορείτε να ενημερωθείτε από ειδικά προγράμματα του Δήμου.) 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ (Αργία) Στις παραλιακές ενορίες οι ιερείς με λαμπρές τελετές και πλήθος κόσμου ρίχνουν το Σταυρό στη θάλασσα, για να αγιασθούν τα νερά. Αψηφώντας το χειμωνιάτικο κρύο πολλοί νέοι βουτούν για να τον βγάλουν κι αυτός που θα τον πιάσει θεωρείται ευλογημένος και καλότυχος. 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Εορτάζει η σπηλαιώδης εκκλησία του Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται στην ομώνυμη παραλία των Σελών, 4,5 χιλ. βόρεια του χωριού. Μετά τον εσπερινό (16/1) ο Σύλλογος Ανάπτυξης - Οικολογίας Σελών κόβει τη Βασιλόπιτά του και προσφέρει γλυκά, ξηρούς καρπούς και ποτά σε όλους τους επισκέπτες.

5 ΑΠΟΚΡΙΕΣ (κινητή εορτή) 1. ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ Το πανάρχαιο έθιμο θέλει και τους σημερινούς ανθρώπους να «τσικνίζουν», να τρώνε κρέας στα κάρβουνα, δηλαδή. Μια αφορμή για να γεμίσουν οι ταβέρνες της περιοχής και να ξεκινήσουν έτσι τα αποκριάτικα ξεφαντώματα. 2. ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ Την Παρασκευή της μεγάλης Αποκριάς διοργανώνονται πάρτυ μεταμφιεσμένων στα Σχολεία και προς το μεσημέρι γεμίζει από μασκαρεμένα παιδιά το κέντρο της πόλης, σε μια αποκριάτικη διασκέδαση, με κέφι, χορό, διαγωνισμό μασκαράδων κ.λ.π. Μια γιορτή που φροντίζει ο Δήμος. 3. ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι έρευνας και γνώσεων, που διοργανώνεται και στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Αν είστε ή αν αισθάνεστε νέος ζητείστε τις σχετικές οδηγίες και πάρτε μέρος. Η νικήτρια ομάδα αναλαμβάνει τη διοργάνωση του επόμενου παιχνιδιού. 4. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ «Τσι μεγάλες αποκρές κουζουλαίνονται κι οι γρες», έλεγαν παλιά για την τελευταία αυτή και μεγαλύτερη γιορτή της αποκριάς με τις περισσότερες ευκαιρίες διασκέδασης. Στην Κριτσά ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία, που ξεκινάει το απόγευμα και τελειώνει τις πρώτες πρωϊνές ώρες Μεταμφιεσμένοι ή μη, θα γευθείτε «υποχρεωτικά» τα τοπικά εδέσματα, που προσφέρονται δωρεάν με όσο κρασί ή ρακή σηκώνετε.. Στα Έξω Λακώνια διοργανώνεται πάρτυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κοινότητας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο με διαγωνισμούς μεταμφιεσμένων και δωρεάν γλυκά και ποτά. Η ημέρα λέγεται και «Τυρινή». Αν θέλετε να την τιμήσετε ανάλογα πηγαίνετε το απόγευμα στις Σέλες όπου ο τοπικός Σύλλογος Ανάπτυξης - Οικολογίας διοργανώνει γιορτινό τραπέζι με φαγητά της ημέρας, που έχουν βάση το γάλα («Χυλόφτες με το γάλα», «Τυροκομικά», «Ρυζόγαλο», «Ζυμερά μακαρόνια με βούτυρο», κ.α.) 5. ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ (Ανδριανού, Έξω Λακώνια, Σέλλες) Το έθιμο θέλει τους ανθρώπους στις εξοχές να γιορτάζουν τα «κούλουμα», να τρώνε «σαρακοστιανά», να πετούν χαρταετούς με μουσική, χορό και τραγούδι. Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι φροντίζουν γι αυτό. Στην παραλία του Αγίου Αντωνίου στις Κάτω Σέλες τα μέλη του Αναπτυξιακού - Οικολογικού Συλλόγου ψήνουν παραδοσιακή φασολάδα μέσα στη μεγαλύτερη σπηλιά της περιοχής και την προσφέρουν ζεστή στον κόσμο μαζί με νηστίσιμες νοστιμιές (σαλάτες, ελιές, ταραμάς, λουμπούνια, χαλβάς κ.α.). Ακολουθεί μουσική και χορός μέσα στη σπηλιά.

6 25η ΜΑΡΤΙΟΥ : ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ (Αργία) Οι Έλληνες τιμούν τους ήρωες του 1821 και εορτάζουν την απελευθέρωση από τους Τούρκους. Σ όλο τον Δήμο γίνονται σχολικές, κυρίως, εορτές και παρελάσεις στους κεντρικούς δρόμους. Η Εκκλησία εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

7 ΠΑΣΧΑ (Κινητή εορτή) Οι χριστιανοί τιμούν τα Πάθη του Χριστού και γιορτάζουν την Ανάστασή Του. Σαράντα ημέρες προετοιμάζονται γι αυτό με νηστεία, που γίνεται αυστηρότερη την τελευταία εβδομάδα. Οι πλημμυρισμένες από κόσμο εκκλησίες έχουν τον πρώτο λόγο σ αυτή τη «Μεγάλη Εβδομάδα», όπως λέγεται, με πλήθος εκδηλώσεων από τις οποίες ξεχωρίζουν, η αναπαράσταση της Σταύρωσης το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, η περιφορά του «σώματος» του Χριστού στους δρόμους το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και η κορυφαία στιγμή της αναγγελίας της Ανάστασης τα μεσάνυκτα του Μεγάλου Σαββάτου. Το χαρμόσυνο γεγονός γιορτάζεται με «εκρήξεις χαράς» παντού. Αυτό που συμβαίνει, όμως στην Λίμνη του Αγίου Νικολάου με το σύμβολο της προδοσίας να καίγεται στο κέντρο, τα πλήθη των πιστών να στέκουν ολόγυρα με αναμμένες λαμπάδες στα χέρια, τα χιλιάδες βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα είναι μοναδικό και αξίζει να το ζήσετε. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου πρόσκοποι και οδηγοί προσφέρουν αναστάσιμες λαμπάδες στους επισκέπτες του Αγίου Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παιδιά του Προοδευτικού Συλλόγου Ελούντας, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, προσφέρουν λαμπάδες επίσης στους επισκέπτες αλλά και πασχαλιάτικα γλυκά, τσουρέκια με κόκκινα αυγά και καλιτσούνια. Το ίδιο βράδυ στο Καλό Χωριό προσφέρονται τσάντες με λαμπάδα, κόκκινα αυγά και καλιτσούνια έξω από την εκκλησία. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Το έθιμο της Κυριακής του Πάσχα θέλει τους ανθρώπους από το πρωί στις εξοχές να ψήνουν αρνιά και να διασκεδάζουν. ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (αργία) Το απόγευμα μετά τη «Δεύτερη Ανάσταση» διοργανώνεται κρητικό γλέντι στον αύλειο χώρο της Παναγίας της Νταβραδιανής στην Κριτσά. Οι υπαίθριες ψησταριές ψήνουν κρέας για όλους και τα ποτά προσφέρονται δωρεάν επίσης. 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Μετατίθεται αν δεν έχει προηγηθεί το Πάσχα) Γιορτάζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στις Σέλες. Μετά τον εσπερινό τα μέλη του τοπικού Συλλόγου Ανάπτυξης - Οικολογίας προσφέρουν γλυκά και ποτά σε όλους.

8 1 ΜΑΪΟΥ : ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ (Αργία) Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου εορτάζεται και στον Άγιο Νικόλαο η εργατική πρωτομαγιά με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο. Ο κόσμος συμμετέχει παράλληλα και στην εορτή των λουλουδιών με εκδρομές στην εξοχή απ όπου επιστρέφει με ανθοδέσμες και στεφάνια, που στολίζουν μέχρι του Άη Γιαννιού τις πόρτες των σπιτιών. 9 ΜΑΪΟΥ : ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Στις 12 το μεσημέρι της πλησιέστερης Κυριακής το Παράρτημα Αγίου Νικολάου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης κατά της Ιταλογερμανικής κατοχής διοργανώνει εκδήλωση με ομιλία και κατάθεση στεφάνου, στη θέση «Τάφος» του Κρούστα. Ακολουθεί φαγοπότι κάτω από τα δένδρα. ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (κινητή εορτή μετά το Πάσχα) Εορτάζει η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής Λιμνών, που βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού πάνω από το χωριό σ ένα σημείο με εκπληκτική θέα. Την παραμονή, μετά τον εσπερινό, ο τοπικός Μορφωτικός Σύλλογος προσφέρει παραδοσιακά κεράσματα στους επισκέπτες. 21 ΜΑΪΟΥ : ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ Είναι οι πολιούχοι της Ελούντας όπου και τιμούνται ιδιαίτερα. Μετά τον εσπερινό (20/5) στον οποίο χοροστατεί ο σ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, ακολουθεί λιτάνευση της εικόνας των αγίων με την συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Ο ουρανός φωτίζεται από πυροτεχνήματα, ενώ από τα φωταγωγημένα καΐκια του λιμανιού ηχούν οι σειρήνες την ώρα της περιφοράς. Ο Προοδευτικός Σύλλογος στην συνέχεια διοργανώνει μπουφέ με κεράσματα ή παραδοσιακό γλέντι στην προβλήτα του λιμανιού.

9 ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ : (Κινητή εορτή. Σαράντα ημέρες μετά το Πάσχα και πάντα Πέμπτη. Πολλές φορές και μέσα στον Ιούνιο) Εορτάζει η εκκλησία που βρίσκεται στον υδροβιότοπο του Αλμυρού, προστατευόμενη περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, 2 χιλ. νότια της πόλης. Μετά τον εσπερινό ο Πολιτιστικός Οργανισμός αναβιώνει το πανηγύρι, που γινόταν από παλιά στον πανέμορφο χώρο, με κρητικούς χορούς και κεράσματα στους επισκέπτες. Εορτάζει η εκκλησία της Ανάληψης που βρίσκεται στον Πόρο της Ελούντας. Οι ιδιαιτερότητες που κάνουν ξεχωριστή την πρωινή επίσκεψη, ανήμερα της γιορτής στην Ελουντιανή Ανάληψη, είναι τα καΐκια που πηγαίνουν εκεί για τον αγιασμό και ο παπάς που ρίχνει το Σταυρό στη θάλασσα, στην οποία μπαίνουν και οι πιστοί, για να αγιασθούν και να πιάσουν τη «μαλλιαρή», μια χορταριασμένη πέτρα που μεταφέρουν για καλοτυχία στο σπίτι τους, αλλά και φύκια, που κρεμούν πάνω από τις πόρτες των σπιτιών τους στη συνέχεια. Στον ίδιο χώρο εκτός από το γραφικό κανάλι και τους πέτρινους μύλους, που θα σας «υποδεχθούν» φτάνοντας, μπορείτε επίσης να θαυμάσετε το μωσαϊκό δάπεδο της ερειπωμένης παλαιοχριστιανικής βασιλικής του 5ου μ.χ. αιώνα και ό,τι διακρίνεται μέσα στη θάλασσα από τη βυθισμένη αρχαία Ολούντα. Το ίδιο βράδυ στην Ανάληψη (Άγιος Αντώνιος) των Σελών μετά τον εσπερινό και το μαγευτικό από εκεί ηλιοβασίλεμα, τα μέλη του τοπικού Συλλόγου προσφέρουν σουβλάκια και μπύρες σε όλους. Το πρωί ρίχνεται ο Σταυρός στη θάλασσα όπως κάνουν τα Θεοφάνεια αλλού.

10 ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ (κινητή εορτή) Γιορτάζει η εκκλησία των Αγίων Πάντων που βρίσκεται στο ομώνυμο νησί του Αγίου Νικολάου. Μια ευκαιρία για να επισκεφθείτε και το παρθένο νησί - απαγορεύεται τον υπόλοιπο χρόνο - κι αν είστε τυχεροί, να δείτε και τα κρι κρι που ζουν ελεύθερα εκεί. Τα καραβάκια μεταφέρουν δωρεάν τους πιστούς. 27 ΙΟΥΝΙΟΥ : ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές του Άη Γιάννη, αχ πόσα ξέρεις και μου λες αχ πόσα τέτοια ξέρεις και μου λες, που χουν πεθάνει Με νοσταλγία το δημοφιλές αυτό τραγούδι αναφέρεται στο πανάρχαιο έθιμο που έσβησε στις ημέρες μας, όπως έσβησε και η παλιά γειτονιά άλλωστε. Του Άη Γιάννη οι φωτιές ωστόσο, στις οποίες καίγαμε παλιά τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια και πηδούσαμε πάνω από τις φλόγες, ανάβουν και πάλι χάρις στις προσπάθειες των Πολιτιστικών μας Συλλόγων. Η «μαγική» στάμνα με τα φρούτα ξαναστήνεται και το «αμίλητο νερό» κρατάει σθεναρά το μυστικό του Στα Λακώνια η γιορτή καταλήγει σ ένα μεγάλο κρητικό γλέντι με ζωντανή μουσική και χορό από νέες και νέους με παραδοσιακές φορεσιές. Τόπος ο αύλειος χώρος του Δημοτικού Σχολείου Έξω Λακωνίων και χρόνος το πλησιέστερο Σάββατο στην 27η Ιουνίου. Στην Κριτσά, όπου διοργανώνεται από τους νέους του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, γίνεται πάντα το βράδυ της 27ης Ιουνίου σε ανοικτό χώρο του χωριού. Ζωντανή κρητική μουσική κι εδώ αλλά και δωρεάν εδέσματα και ποτά στους επισκέπτες.

11 ΠΡΩΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΙΟΥΛΙΟΥ : ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ Η νέα σοδειά του φημισμένου Κρουστιανού αμύγδαλου δίνει την ευκαιρία για ένα ακόμη κρητικό γλέντι, όπου μπορεί κανείς να γευτεί και τα παραδοσιακά φαγητά του χωριού και φυσικά να διασκεδάσει με ζωντανή κρητική μουσική και χορό. Διοργανωτές : Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κρούστα - Πολιτιστικός Σύλλογος Κρούστα. Τόπος : Αύλειος χώρος του Δημοτικού Σχολείου Κρούστα. 17 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ Το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στις Λίμνες είναι ονομαστό. Μην το χάσετε. Διοργανώνεται από ιδιώτες στις ταβέρνες του χωριού τόσο κατά την παραμονή (16/7) όσο και ανήμερα (17/7) της γιορτής. 20 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ Γιορτάζει η εκκλησία του Προφήτη Ηλία στον Σκινιά, που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο βόρεια του οικισμού σε πανοραμικό τόπο με θέα το Κρητικό πέλαγος. Παλιό ενετικό μοναστήρι η σημερινή εκκλησία έχει δίπλα της μια ανακαινισμένη βίγλα (ενετικό παρατηρητήριο), που αξίζει να επισκεφθείτε επίσης. Μετά τον εσπερινό (19/7) ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει κρητική βραδιά με φημισμένους καλλιτέχνες στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Αλλά και το γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στον Κρούστα διεκδικεί την παρουσία σας επίσης. Βρίσκεται 300 μ. πριν από το χωριό σ ένα σημείο με εκπληκτική θέα στον κάμπο της Κριτσάς και στον κόλπο του Μεραμπέλου. Δίπλα στην παλιά βρύση με τις πέτρινες γούρνες και κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο που είναι στην είσοδο του χώρου, οι νέοι του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Κρούστα ψήνουν σουβλάκια για όλους και διασκεδάζουν με κρητική μουσική τόσο κατά την παραμονή (19/7) όσο και ανήμερα (20/7) της γιορτής.

12 26 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Γιορτάζει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στον Αδριανό. Μετά τον εσπερινό (25/7) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζενίων «ΟΙ ΑΟΡΗΤΕΣ» διοργανώνει κρητικό γλέντι γύρω από την τεράστια μουριά της πλατείας με ζωντανή μουσική και χορούς από χορευτικό συγκρότημα. Στο χώρο λειτουργεί και έκθεση παραδοσιακών υφαντών και εργαλείων. Ανήμερα της γιορτής (26/7) τα μέλη του Συλλόγου είναι πρόθυμα να σας ξεναγήσουν στις γύρω φυσικές ομορφιές με το εντυπωσιακό φαράγγι του Χαυγά και τα δυο σπήλαια με τον πλούσιο σταλαγμιτικό διάκοσμο. 27 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Γιορτάζει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα Καλού Χωριού, που βρίσκεται στην ομώνυμη μαγευτική παραλία. Μετά τον εσπερινό (26/7) ακολουθεί λιτανεία της εικόνας του Αγίου με την συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου, των Αρχών και πλήθους κόσμου. Ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος προσφέρει αναψυκτικά, ρακή και γλυκά σε όλους. Το βράδυ της 27ης διοργανώνεται μεγάλο λαϊκό γλέντι στο χώρο των εκδηλώσεων με ζωντανή κρητική μουσική και χορό. Γιορτάζει η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα Σπιναλόγκας. Μια ευκαιρία για να δείτε από κοντά και το ονομαστό μνημείο. Τα καραβάκια από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα μεταφέρουν δωρεάν, παραμονή (26/7) και ανήμερα (27/7) τους πιστούς. ΤΡΙΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΟΥΛΙΟΥ : ΚΡΗΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Λακωνίων φιλοξενεί στο μικρό θέατρο, που βρίσκεται στο πλάι του Δημοτικού Σχολείου, έναν κρητικό θίασο. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΙΟΥΛΙΟΥ : ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ Ο Σύλλογος Ανάπτυξης - Οικολογίας Σελών διοργανώνει τη μεγάλη ετήσια διασκέδασή του στην πλατεία του χωριού με ζωντανή κρητική μουσική και χορό.

13 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΙΟΥΛΙΟΥ : ΜΑΓΕΡΟΤΣΙΚΑΛΙΑΣΜΑΤΑ Ή ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα διοργανώνονται στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κριτσάς τα περίφημα «Μαγεροτσικαλιάσματα» με φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Η εκδήλωση προβάλλει την παραδοσιακή κριτσώτικη κουζίνα με ζωντανή επίδειξη του τρόπου μαγειρέματος από νοικοκυρές του χωριού αλλά και κατανάλωση των φαγητών προς τέρψιν των επισκεπτών. Στο χώρο λειτουργεί και έκθεση γνωριμίας με την παραδοσιακή ζωή του χωριού. Ακολουθεί κρητικό γλέντι. Προσοχή, όμως. Ο ίδιος Σύλλογος διοργανώνει και τον «Κρητικό γάμο», μια μεγάλη εκδήλωση με όλα τα παλιά έθιμα και με αληθινό ζευγάρι που παντρεύεται πραγματικά. Σ αυτό το τελευταίο βρίσκεται και η δυσκολία του «εγχειρήματος», γι αυτό και δεν γίνεται κάθε χρόνο. Αν βρεθεί το ζευγάρι, όμως, τότε αντί για «Μαγεροτσικαλιάσματα», είσαστε όλοι καλεσμένοι στο γάμο 30 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΑΓΙΟΥ ΣΙΛΑ Γιορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Σίλα που βρίσκεται στο 8ο χιλιόμετρο του δρόμου Αγίου Νικολάου - Καλού Χωριού. Μετά τον εσπερινό (29/7) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλού Χωριού προσφέρει ποτά, ξηρούς καρπούς και γλυκά στους επισκέπτες, ενώ ανήμερα το βράδυ (30/7) διοργανώνει κρητικό γλέντι στο χώρο εκδηλώσεων του χωριού.

14 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥ (Μεταμόρφωση του Σωτήρος) Γιορτάζει η εκκλησία του Αφέντη Χριστού στους Κάτω Αμυγδάλους. Μετά τον εσπερινό (5/8) προσφέρονται νηστίσιμα παραδοσιακά εδέσματα και ποτά στο προαύλιο της εκκλησίας. Στο Πάνω Χωριό Ελούντας στους αύλειους χώρους του Δημοτικού Σχολείου και της εκκλησίας της Παναγίας, παλιές και νέες νοικοκυρές μετά τον εσπερινό (5/8) βάζουν όλη την τέχνη τους για να ευχαριστήσουν τους επισκέπτες. «Μακαρούνια τση χέρας», «χοχλιούς με χόντρο», «κουκιά γιαχνί», «φάβα», «χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι», είναι μερικά από τα πιάτα που μπορείτε να γευτείτε κι εσείς. Ακολουθεί διασκέδαση με κρητικούς χορούς και τραγούδια συνοδεία βιολιού ή λύρας. Ονομαστό είναι όμως και το πανηγύρι του Αφέντη Χριστού στο Αβδελιακό του οροπέδιου Καθαρού της Κριτσάς σε υψόμετρο 1150 μ. Το λαϊκό γλέντι, που γίνεται μετά τον εσπερινό (5/8), με ζωντανή κρητική μουσική, διοργανώνεται από ιδιώτη εδώ, κρατά μέχρι τις πρωινές ώρες και συνεχίζεται και την επομένη μετά τη λειτουργία. Το ξεχωριστό τοπίο αλλά και η γοητευτική διαδρομή είναι δυο επιπλέον λόγοι για να το επιλέξετε. ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : ΓΙΟΡΤΗ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΣ (Κριτσά) Στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κριτσάς ο Αθλητικός Όμιλος του χωριού διοργανώνει τη Γιορτή της Μυζηθρόπιτας. Νοστιμότατη η «νεράτη» μυζηθρόπιτα της περιοχής, που παρασκευάζεται επί τόπου από νοικοκυρές, δίνει την αφορμή για ένα ακόμη γλέντι με ζωντανή μουσική. ΠΡΩΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΦΤΑΖΥΜΟΥ (Κρούστας) Πρόκειται για το φημισμένο ημίγλυκο ψωμί, που φτιάχνουν πεντανόστιμο οι Κρουστιανές νοικοκυρές. Ψήνεται στους παραδοσιακούς ξυλόφουρνους του χωριού και προσφέρεται δωρεάν στους επισκέπτες της γιορτής. Στον εκθεσιακό χώρο που λειτουργεί δίπλα μπορείτε να θαυμάσετε τα μοναδικής τέχνης και φαντασίας κρουστιανά υφαντά, ξυλόγλυπτα έργα των κατοίκων και άλλα χειροτεχνήματα. Όταν καθίσετε για φαγητό, μην παραλείψετε να παραγγείλετε «λαζάνια με αθότυρο» και «νεράτες μυζηθρόπιτες» στο τέλος. Στο κρητικό γλέντι που ακολουθεί προσέξτε τη χάρη και τις απαλές κινήσεις του «στραταριστού» χορού των ντόπιων. Δε χοροπηδούν εδώ... Τόπος : Αύλειος χώρος Δημοτικού Σχολείου Κρούστα. Διοργανωτής : Πολιτιστικός Σύλλογος Κρούστα.

15 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΛΙΜΝΙΩΤΩΝ Στην κεντρική πλατεία του χωριού μια αλλιώτικη γιορτή. Εκεί κατά το βραδάκι ώρα οκτώ περίπου συναντώνται οι απόδημοι Λιμνιώτες σε μια συγκινητική γιορτή με παραδοσιακή μουσική με μεζέδες με συναίσθημα αλλά και πολύ κέφι. Αν τύχει και βρεθείτε κοντά μην το χάσετε. Η εμπειρία θα είναι μοναδική. 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΑΚΗΣ (Λίμνες) Η ρακή ή τσικουδιά είναι το αγαπημένο ποτό των Κρητικών. Στη γιορτή της μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία παραγωγής της με τον παραδοσιακό αποστακτήρα, να πιείτε όση θέλετε δωρεάν με «οφτή» πατάτα και ελιές, και να διασκεδάσετε ως τις πρωινές ώρες με ζωντανή κρητική μουσική και χορό. Τόπος : Λίμνες Διοργανωτής : Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ (Πρίνα) Η πιο «γλυκιά» εκδήλωση του καλοκαιριού. Το μέλι δεν παράγεται απλά στην περιοχή μας. Είναι ονομαστό για την ποιότητα και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Οι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα γι αυτό, να δουν εργαλεία, σκεύη, κηρήθρες, να το παρακολουθήσουν να βγαίνει από τον «μελιτοεξαγωγέα» και φυσικά να το γευτούν ατόφιο ή με λουκουμάδες και μυζηθρόπιτες. Όσοι θελήσουν να το προμηθευθούν κιόλας να είναι σίγουροι πως αγοράζουν ένα εκλεκτό προϊόν. Ακολουθεί κρητικό γλέντι με ζωντανή μουσική. Χώρος : Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Πρίνας. Διοργανωτής : Πολιτιστικός Σύλλογος Πρίνας. 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ Γιορτάζει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου στο Βρουχά, που ήταν μοναστήρι παλιά κι έχει περισσότερα από τετρακόσια χρόνια ζωής. Το βράδυ της γιορτής (29/8) ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει μεγάλο κρητικό γλέντι στο προαύλιο του σχολείου.

16 ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ : ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑ Μη ψάχνετε για ακριβή ημερομηνία εδώ. Ακολουθήστε την πανσέληνο. Ενημερωθείτε νωρίτερα, πάρτε την παρέα σας κι αφεθείτε σ ένα ρομαντικό βράδυ σε υπαίθριο χώρο της Κριτσάς με ζωντανή κρητική μουσική αλλά χωρίς μηχανήματα και φώτα. Οι μεζέδες, τα ποτά και η φαντασία είναι προσφορά των νέων του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σεπτεμβρίου : Τριήμερο λόγου και τέχνης Ο πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας και της απονομής των βραβείων στους νικητές θα αφιερώνει το τριήμερο αυτό σε μία γνωστή προσωπικότητα των γραμμάτων και των τεχνών. Φέτος το αφιέρωμα θα είναι στο Ζυλ Ντασέν και θα γίνει σε συνεργασία με το Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη. Ενημερωθείτε από το ειδικό πρόγραμμα που θα κυκλοφορήσει. 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : ΓΕΝΕΣΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Γιορτάζει το ανακαινισμένο ενετικό εκκλησάκι της Παναγίας της Ντρουβαλιώτισσας, που βρίσκεται στην τοποθεσία Ντρουβαλιάς ένα χιλιόμετρο νοτιοδυτικά του Σχίσματος της Ελούντας. Μετά το τέλος του εσπερινού (7/9) ο Προοδευτικός Σύλλογος προσφέρει γλυκά και ποτά στους επισκέπτες. 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Γιορτάζει η παλιά εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στις Απάνω Πινές. Το βράδυ της γιορτής (14/9) ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει κρητικό γλέντι στον αύλειο χώρο της εκκλησίας. Γιορτάζει η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στους Έξω Ποτάμους. Μετά τον εσπερινό (13/9) τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου υποδέχονται με φρέσκα καρύδια και αχλάδια τους επισκέπτες και ψήνουν ξινόχοντρο για όλους. Ακολουθεί διασκέδαση με κρητική μουσική.

17 ΜΕΣΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : TOUCΗ (υπο την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού) Πρόκειται για έναν πανελλήνιο εικαστικό διαγωνισμό που φέρνει σε επαφή τους καλλιτέχνες που έχουν επιλέξει ως δεύτερη πατρίδα τους την Ελλάδα, με τους Έλληνες συναδέλφους τους και βοηθάει στη γνωριμία, στην κατανόηση και στην αρμονική συνύπαρξη. Για την επιτυχία της εκδήλωσης κινητοποιείται όλο το καλλιτεχνικό δυναμικό του Δήμου μας. Διοργανωτής : Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγ. Νικολάου. (Ενημερωθείτε από το ειδικό πρόγραμμα που κυκλοφορεί) 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ Γιορτάζει η εκκλησία του Αγίου Φωκά στο «Μέσα Νησί» της Ελούντας. Οι πιστοί μεταφέρονται δωρεάν με καραβάκια από τον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα. Στο τέλος της λειτουργίας προσφέρονται σπιτικά γλυκά και ποτά στους επισκέπτες. 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ Γιορτάζει η παλιά εκκλησία του Αγίου Ιωάννου στα Ζένια. Μετά τον εσπερινό (25/9) τα μέλη του Τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου προσφέρουν παραδοσιακά φαγητά, γλυκά και ποτά στο προαύλιο της εκκλησίας. 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ιδανικός τόπος διακοπών η περιοχή μας συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες απ όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Ιδανικός όχι για το κλίμα του μόνο, τις φυσικές ομορφιές και τις καθαρές ακτές αλλά και γιατί από τα αρχαία χρόνια ο ξένος είναι «ιερός» εδώ και τα φιλόξενα αισθήματα αρετή. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έτσι είναι γιορτή για μας. Ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος και μην τις χάσετε.

18 ΠΡΩΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : ΨΑΡΟΒΡΑΔΙΑ Ξεχωριστή εκδήλωση στην Ελούντα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη νόστιμη μαρίδα του Κόρφου, να γνωρίσουν μέσα από σχετική έκθεση τη ζωή των ναυτικών και να διασκεδάσουν με ζωντανή μουσική. 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ (αργία) Με μαθητικές παρελάσεις κυρίως τιμάται στον Δήμο μας η αντίσταση του ελληνικού λαού κατά της Ιταλογερμανικής εισβολής του 1940.

19 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Γιορτάζει η εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στους Άνω Αμυγδάλους. Μετά τον εσπερινό (8/11) τα μέλη του Συλλόγου ΑΟΡΗΤΕΣ και οι νοικοκυρές του χωριού προσφέρουν παραδοσιακά φαγητά και ποτά στους επισκέπτες. 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Γιορτάζει η ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Ιωάννου στο μέσα νησί της Ελούντας. Οι πιστοί μεταφέρονται με καραβάκια δωρεάν από το Σχίσμα Ελούντας. ΕΛΑΙΟΣΥΓΚΟΜΙΔH (λιομάζωμα) Στο τέλος του μήνα ξεκινάει η συγκομιδή της ελιάς, του σημαντικότερου προϊόντος της περιοχής μας, που απασχολεί, για ολόκληρο το χειμώνα το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού. Ο καρπός μεταφέρεται στα ελαιοτριβεία όπου και βγαίνει το ελαιόλαδο, το μεγάλο «μυστικό» της κρητικής διατροφής, που θεωρείται η υγιεινότερη του κόσμου. Μέρος του καρπού μετατρέπεται σε επιτραπέζια, βρώσιμη ελιά, που αν και ψιλή είναι ιδιαίτερα νόστιμη. Το λάδι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς εχει κατ επανάληψιν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς για την εξαιρετική του ποιότητα. Και φέτος κατέκτησε ακόμα μια διάκριση.

20 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γιορτάζει το Βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που έδωσε το όνομά του στον Δήμο. Βρίσκεται στην κορυφή της μικρής χερσονήσου βόρεια της πόλης. Οι κάτοικοι τιμούν τον προστάτη τους άγιο και είναι αργία για την έδρα του Δήμου. O πολυούχος Άγιος της πόλης μας και ο Δήμος εορτάζει με λαμπρότητα, προσφέροντας μετά τη θεία λειτουργία κεράσματα στους επισκέπτες στην κεντρική πλατεία της πόλης. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝNΑ Το απόγευμα σε κεντρικό σημείο της πόλης οι Μαθητικές Κοινότητες Αγίου Νικολάου διοργανώνουν εκδήλωση με μουσική, χορό και άλλα, από μαθητικά συγκροτήματα. Τα έσοδα απο την πώληση διαφόρων κατασκευών των παιδιών προσφέρονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Από νωρίς το πρωί τα παιδιά γυρίζουν σε σπίτια και μαγαζιά ψάλλοντας τα «κάλαντα», ένα τραγούδι που μιλάει για την Γέννηση του Χριστού. Μην αρνηθείτε να τα ακούσετε και να βάλετε κάποιο κέρμα στον κουμπαρά τους. 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (Διήμερη αργία) Στα Ζένια τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου λένε μετά τη λειτουργία τα κάλαντα στους δρόμους και στη συνέχεια μοιράζουν δώρα στα παιδιά. 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ Στους δρόμους και πάλι από το πρωί τα παιδιά για τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα αυτή τη φορά. Στις 3.00 μ.μ. με μεγάλη συμμετοχή κόσμου στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου αποχαιρετούμε τον παλιό χρόνο και υποδεχόμαστε τον Άη Βασίλη που δίνει δώρα στα παιδιά. Στα Έξω Λακώνια τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου λένε από τις 6.00 μ.μ. ως αργά το βράδυ τα κάλαντα στους δρόμους του χωριού.

21 Χάρτης με τα όρια του Δήμου Αγίου Νικολάου.

22 ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΔΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ το παρελθόν συμβιώνει αρμονικά με το μέλλον. Βιβλία από το 1800 αλλά και internet και ηλεκτρονικός εξοπλισμός για άτομα με αναπηρίες τόμοι είναι στην διάθεσή σας. Ρούσσου Καπετανάκη 18, Άγιος Νικόλαος τηλ: φαξ:

23 Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ, το γνωστότερο περιβαλλοντικό σύμβολο του κόσμου, είναι ένα διεθνές σήμα ποιότητας, που απονέμεται στις ακτές που πληρούν τις αυστηρές του προϋποθέσεις. Αυτές με τα καθαρότερα νερά, δηλαδή, αλλά και την οργάνωση, την ασφάλεια των κολυμβητών, την πληροφόρηση, την καθαριότητα, την προστασία του περιβάλλοντος χώρου και άλλων, 29 συνολικά, κριτιρίων. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει πανελλήνια πρωτιά εδώ. Είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας σε ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ!

24 ΖΟΕ Γραφικές τέχνες

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού. Σελίδα 1 από 8 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ Πανηγύρι Αξιούπολης / Συναυλίες, χορευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου»

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου» Κυριακή 7/12/2014 ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015 «Δος μου το χέρι σου» -Τ.Κ Ερμητσίου ώρα 4:30μμ κεντρική πλατεία Ο Σύλλογος Γυναικών Ερμητσίου υποδέχεται τα Χριστούγεννα με

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ 3 4 Ιουλίου 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «Του νεκρού αδελφού», θερινό σινεμά «Αλκυονίς»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 1. 1. ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 10:30 το πρωί παρτυ μασκέ για τους μικρούς μας φίλους

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι, Χαιρετισμός Αγαπητές φίλες και φίλοι, Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει ο Δήμος μας με την επιμέλεια του Ν.Π. ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ και σε συνεργασία με Συλλόγους

Διαβάστε περισσότερα

2η: Στις 5 Ιανουαρίου παραμονή των Θεοφανείων τρώμε μόνον ΑΛΑΔΑ, εάν όμως συμπέσει Σάββατο ή Κυριακή τρώμε ΛΑΔΕΡΑ.

2η: Στις 5 Ιανουαρίου παραμονή των Θεοφανείων τρώμε μόνον ΑΛΑΔΑ, εάν όμως συμπέσει Σάββατο ή Κυριακή τρώμε ΛΑΔΕΡΑ. Οι Νηστείες της Αγίας μας Εκκλησίας Οι νηστείες, όπως αρχίζουν από την αρχή σχεδόν του χρόνου, είναι οι εξής: 1η: Από την ημέρα των Χριστουγέννων μέχρι τις 4 Ιανουαρίου τρώμε τα πάντα είτε έχουμε ΤΕΤΑΡΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ Ε ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ( ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ )

ΟΜΑΔΑ Ε ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ( ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ ) ΟΜΑΔΑ Ε ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ( ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ ) Η εποχή που η φύση ξυπνάει από την χειμερινή της νάρκη, είναι γεμάτη από πανέμορφες εικόνες και μυρωδιές. ΜΑΡΤΙΟΣ ( ΦΥΤΕΥΤΗΣ -

Διαβάστε περισσότερα

A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ

A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ «Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ» ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2010 A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ 5 30-Ιουλ-2010 Παρασκευή Λαϊκή και Δηµοτική Βραδιά στον Κάβαλο µε την ορχήστρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ - Κυριακή 1/6 - ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΡΙ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2014 Τα παιδικά χορευτικά τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

Συνεστίαση κατηχητών την Ιεράς Μητροπόλεως

Συνεστίαση κατηχητών την Ιεράς Μητροπόλεως Συνεστίαση κατηχητών Ιεράς Μητροπόλεως την Με πολύ χαρά και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεστίαση των κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως μας στον πολυχώρο Διακονία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα

Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Αύγουστος-Σεπτέμβριος Οκτώβριος Αύγουστος-Σεπτέμβριος ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/08/2016 ΠΕΜΠΤΗ 01/09/2016

Διαβάστε περισσότερα

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου»

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» Ιανουάριος 1 Πέμπτη Θεία Λειτουργία «Περιτομή Του Κυρίου» 4 Κυριακή Θεία Λειτουργία 5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός 6 Τρίτη Θεία Λειτουργία & Αγιασμός «Άγια Θεοφάνεια» 7 Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 Κυριακή 29 Μαΐου Εξόρμηση εθελοντικών καθαρισμών των ακτών της Σίφνου Τόπος Συγκέντρωσης: πλατεία Αρτεμώνα Ώρα: 11:00 Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015. Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015. Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015 Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας έχουν σκοπό να προσφέρουν ένα χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους για να υποδεχθούμε όλοι μαζί

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ Παρασκευή 10/2 19.00 Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Σκυλογιάννη µε θέµα Η ποιητική του εικαστικού λόγου στον εκθεσιακό χώρο του Πνευµατικού Κέντρου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ

1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ 1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ Πρώτη ημέρα Αναχώρηση από Κόρινθο και άφιξη στο Βόλο με δύο ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Εκεί καταλύσαμε στο ξενοδοχείο «Νεφέλη»,

Διαβάστε περισσότερα

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων!

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων! OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! & των ανθρώπων! συνδιοργάνωση Kαλοκαίρι 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΓΕΡΗΣ Και να αδερφέ μου που

Διαβάστε περισσότερα

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Το Νησάκι είναι άλλο ένα ήσυχο και γραφικό χωριό στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας. Στο παρελθόν, σύμφωνα με τους παλιούς χωρικούς, το Νησάκι ήταν ένα μικρό βραχώδες νησί, το οποίο ενώθηκε με την στεριά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013 ΚΥΡΙΑΚΗ, 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 11.00 π.μ. ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ. Από τον Βασιλιά Άσωτο Διοργάνωση: Δήμος 11.00 π.μ. ΠΕΡΑΝΤΖΑΔΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ. Δρόμοι με κατάληξη στην Κεντρική Πλατεία.

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Σάββατο 10 Ιουλίου έως Κυριακή 25 Ιουλίου Έκθεση αγιογραφίας από 25 Αγιογράφους - μέλη της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) Στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου Ώρες

Διαβάστε περισσότερα

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς,

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας έκλεισε για τις καλοκαιρινές διακοπές!!! Από όλους τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του Σχολείου μας πολλές ευχές για Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!! Θα τα ξαναπούμε την 1η Σεπτεμβρίου!!!!

Διαβάστε περισσότερα

Το Τριώδιο ή αλλιώς Αποκριά είναι μια περίοδος 3 εβδομάδων που γιορτάζουμε κάθε χρόνο πριν από τη Σαρακοστή του Πάσχα.

Το Τριώδιο ή αλλιώς Αποκριά είναι μια περίοδος 3 εβδομάδων που γιορτάζουμε κάθε χρόνο πριν από τη Σαρακοστή του Πάσχα. Το Τριώδιο ή αλλιώς Αποκριά είναι μια περίοδος 3 εβδομάδων που γιορτάζουμε κάθε χρόνο πριν από τη Σαρακοστή του Πάσχα. Το Τριώδιο το τοποθετούμε χρονικά ως εξής: Πάσχα Τριώδιο ή Αποκριά Σαρακοστή Η λέξη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. 29/2, Τετάρτη των Τεφρών. Αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η Θεία Λειτουργία στις 19.00 στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό (Ντόμο) με την επίθεση της τέφρας. ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές, τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στο κάστρο της Ακροναυπλίας

Πάσχα στο κάστρο της Ακροναυπλίας Πάσχα στο κάστρο της Ακροναυπλίας Παραδοσιακό χρώμα, γαστρονομικές εκπλήξεις και ειδικά προγράμματα για τα παιδιά κάνουν το Πάσχα στα Nafplia Luxury Hotels, Nafplia Palace Hotel & Villas και Amphitryon

Διαβάστε περισσότερα

mitata.gr Αναμνήσεις ενός χωριού

mitata.gr Αναμνήσεις ενός χωριού Αναμνήσεις ενός χωριού Αναμνήσεις ενός χωριού Με αυτό το ημερολόγιο το χωριό και ο σύλλογος στέλνουν τις ευχές σε όλα τα μέλη και τους φίλους. Είναι οι Αναμνήσεις ενός Χωριού όπως τις κατέγραψαν κάποτε

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Χαιρετίζοντας την ανοιξιάτικη έκδοση του Ημερολογίου μας, νοιώθουμε την ανάγκη να υπερευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, χωρίς την ενεργό στήριξη των οποίων η Στέγη μας δε θα μπορούσε να ανθίσει και να

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου

Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου ΑΠΟΚΡΙΑ 2013 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου Δευτέρα 11-3-2013 έως την Καθαρά Δευτέρα Πεζόδρομος Βελεστίνου Καρουζέλ, τρενάκι, φουσκωτό παιχνίδι για τους μικρούς

Διαβάστε περισσότερα

Μικρό Νηστειοδρόμιο - Οι νηστείες της Εκκλησίας μας

Μικρό Νηστειοδρόμιο - Οι νηστείες της Εκκλησίας μας Μικρό Νηστειοδρόμιο - Οι νηστείες της Εκκλησίας μας 1. Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή: Αρχίζει την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει την Κυριακή της Αναστάσεως. Είναι η πιο αυστηρή νηστεία όλου του χρόνου (λάδι καταλύουμε

Διαβάστε περισσότερα

Τι ξέρω για την Ελλάδα Μοιάζει η τάξη σου με αυτή που βλέπεις εδώ; Τι θα ήθελες να αλλάξει στην τάξη σου και στο μάθημα των ελληνικών;

Τι ξέρω για την Ελλάδα Μοιάζει η τάξη σου με αυτή που βλέπεις εδώ; Τι θα ήθελες να αλλάξει στην τάξη σου και στο μάθημα των ελληνικών; Τι ξέρω για την Ελλάδα Μοιάζει η τάξη σου με αυτή που βλέπεις εδώ; Τι θα ήθελες να αλλάξει στην τάξη σου και στο μάθημα των ελληνικών; Η Ελένη, η Ναόκο και οι συμμαθητές τους κάνουν σήμερα το τελευταίο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Ο Δήμος Ναυπακτίας διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμος Θερμαϊκoύ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 - Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου - 7ο Πανελλήνιο Παιδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas.

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas. ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas.gr Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό Πχ. έτος ίδρυσης, ιδρυτές ιστορικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015 Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας έχουν σκοπό να προσφέρουν ένα χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους για να υποδεχθούμε όλοι μαζί

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ» Σέρρες, 1 Μαρτίου 2014 «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΩΝ» 4,5 και 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009 ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ (Τράπεζα Ελλάδος) Το Γραφείο Υποστήριξης Προϊόντων της Νομαρχιακής

Διαβάστε περισσότερα

2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου. Πασχαλινά Έθιμα στην Ελλάδα

2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου. Πασχαλινά Έθιμα στην Ελλάδα 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου Πασχαλινά Έθιμα στην Ελλάδα Του Θανάση Παναγόπουλου Α1 2011-2012 Το Πάσχα ονομάζεται και Λαμπρή η Πασχαλιά, είναι η πιο σημαντική γιορτή του έτους στην Ελλάδα. Το Πάσχα γιορτάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ 2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α/ Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΙΣΟ ΔΟΣ 1 10 ΜΑΪΟΥ 2013 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 22 ΜΑΪΟΥ 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το ανακαινισμένο κτίριο που στεγάζει τον ιστορικό μας Σύλλογο

Το ανακαινισμένο κτίριο που στεγάζει τον ιστορικό μας Σύλλογο Το ανακαινισμένο κτίριο που στεγάζει τον ιστορικό μας Σύλλογο Η Χωριστή Δράμας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία ή απλά ο Σύλλογος όπως για χάρη συντομίας τον αποκαλούν οι Χωριστιανοί,

Διαβάστε περισσότερα

Ηκοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Ηκοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας Άνοιξη 2009 Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι και μέλη του συλλόγου μας, Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες ευχές του Δ.Σ. προς όλους σας για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Επικοινωνούμε ξανά μαζί σας με

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείου του χωριού Πήδημα είναι οι πηγές. Από εκεί ξεκινάει ο ποταμός Άρης και τα νερά των πηγών υδροδοτούν σχεδόν ολόκληρη

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείου του χωριού Πήδημα είναι οι πηγές. Από εκεί ξεκινάει ο ποταμός Άρης και τα νερά των πηγών υδροδοτούν σχεδόν ολόκληρη Ωραίο το Πήδημα! Το Πήδημα είναι ένα γραφικό χωριό της Μεσσηνίας λίγο έξω από Καλαμάτα! Είναι ένα χωριό διαφορετικό από τα Κλασσικά και τουριστικά σημεία της Μεσσηνίας. Ένα μέρος απέρνατης φυσικής ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015 Οικισμός Αβδήρων Τα Άβδηρα βρίσκονται λίγο πρίν

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ένας ακόμη κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα της πολύτιμης προσφοράς του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης στα Πολιτιστικά δρώμενα της Αρκαδίας, με το τριήμερο Σεμινάριο Παραδοσιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΝΕς Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013 2014

ΝΕΝΕς Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013 2014 ΝΕΝΕς Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013 2014 Τεύχος Δεύτερο Χειμώνας 2014 Γιορτάσαμε Τα Χριστούγεννα... Στις 20 Δεκεμβρίου, γιορτάσαμε Τα Χριστούγεννα στο Ελληνικό Σχολείο. Όλοι οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 40 Χρόνια Ιστορία Η Ένωση Αρκάδων Αγ. Δημητρίου ιδρύθηκε το 1975 με πρωταρχικό στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Αρκάδων που κατοικούσαν στον Άγιο Δημήτριο. Σιγά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006 ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ. Παρασκευή 25 Αυγούστου έως και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006 ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ. Παρασκευή 25 Αυγούστου έως και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006 ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ Παρασκευή 25 Αυγούστου έως και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Είσοδος ελεύθερη Φίλες και φίλοι, η παλιά πόλη του Ηρακλείου αλλάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Στη διάρκεια του Α Τριμήνου η ΣΤ τάξη θα εμβαθύνει στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 Τ.Θ.: 534, 715 00 ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ.: 2810 763141 FAX: 2810 762701 www.ppkae.gr / e-mail: info@ppkae.gr Αγαπητοί φίλοι, Κρατάτε στα χέρια

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2006

ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2006 ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2006 25η Μαρτίου Στις 25 Μαρτίου εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου καθώς και την Επέτειο της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Τέτοια ημέρα, πριν από 2006 χρόνια, η Παναγία έλαβε

Διαβάστε περισσότερα

30 Ιουνίου 2012 Θεατρική παράσταση το θίασο του Γιώργου Μακρή "Η καλή, η κακή και η άσχημη" Μολάοι

30 Ιουνίου 2012 Θεατρική παράσταση το θίασο του Γιώργου Μακρή Η καλή, η κακή και η άσχημη Μολάοι 30 Ιουνίου 2012 Μουσική εκδήλωση "Οι τραγουδιστάδες της Ζακύνθου" 30 Ιουνίου 2012 Θεατρική παράσταση το θίασο του Γιώργου Μακρή "Η καλή, η κακή και η άσχημη" 1 Ιουλίου 2012 Θεατρική παράσταση το θίασο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Δημοτικό Κατάστημα, 25 ης Μαρτίου 15, Τ.Κ. 50 200 Πτολεμαΐδα, τηλ 24633 50100, FAX 24633 50150 Πτολεμαΐδα 04-10-2012 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 4 η ΕΚΘΕΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» Το ΠΠΚΑ απέσπασε για άλλη μια φορά τιμητική διάκριση ανάμεσα σε 200 εκθέτες Το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Διαβάστε περισσότερα

Κόλιντα (Colinda) : Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είναι ενα παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι, που το λένε παιδιά, έφηβοι και άντρες για να γιορτάσουν τα

Κόλιντα (Colinda) : Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είναι ενα παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι, που το λένε παιδιά, έφηβοι και άντρες για να γιορτάσουν τα Κόλιντα (Colinda) : Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είναι ενα παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι, που το λένε παιδιά, έφηβοι και άντρες για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά. Colindul românesc: Το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Ελεγκτική επιτροπή Συνδέσμου Βελανιδιωτών «Η Μυρτιδιώτισσα» Μέλη Συνδέσμου Βελανιδιωτών

ΠΡΟΣ: Ελεγκτική επιτροπή Συνδέσμου Βελανιδιωτών «Η Μυρτιδιώτισσα» Μέλη Συνδέσμου Βελανιδιωτών ΠΡΟΣ: Ελεγκτική επιτροπή Συνδέσμου Βελανιδιωτών Μέλη Συνδέσμου Βελανιδιωτών Αρ. Πρωτ: 011 Πειραιάς : 25/03/2006 ΘΕΜΑ: Αναφορά Πεπραγμένων έτους Μάιος 2005- Μάρτιος 2006 ΣΧΕΤ: α. Σύνδεσμος Βελανιδιωτών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88. ΘΕΜΑ : 63η Ετήσια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88. ΘΕΜΑ : 63η Ετήσια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 24 Ιουνίου 2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88 ΑΠΟ : Εφορεία Εκπαίδευσης ΠΡΟΣ : - Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους - Σώμα Προσκόπων Κύπρου ΚΟΙΝ. : - Εφορείες

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μπότηδες στη Σπιανάδα

Οι Μπότηδες στη Σπιανάδα Το ορθόδοξο Πάσχα εορτάζεται με κατάνυξη σε όλη την Ελλάδα με το τελετουργικό που προβλέπει η Εκκλησία. Τα έθιμα ανά περιοχή, προερχόμενα από παραδόσεις που χάνονται στο βάθος του χρόνου, έρχονται με τη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΡΙΑΣ Σχολικό έτος 2007 2008. ΘΕΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Ήθη και έθιμα του Πάσχα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΡΙΑΣ Σχολικό έτος 2007 2008. ΘΕΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Ήθη και έθιμα του Πάσχα ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΡΙΑΣ Σχολικό έτος 2007 2008 ΘΕΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Ήθη και έθιμα του Πάσχα Υπεύθυνη προγράμματος: Δώρα Χαραλαμπή ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ Το Πάσχα είναι η πιο μεγάλη, η πιο λαμπρή γιορτή της Χριστιανοσύνης,

Διαβάστε περισσότερα

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών 2009-2010 Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 12:30 μ.μ. Μπάρμπεκιου Γουρουνόπουλου Οι φίλοι της Σχολής απολαμβάνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Ε1) ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Ε1) ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Ε1) ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ Την ημέρα του γάμου μαζεύονται οι κοπέλες στο σπίτι της νύφης και την ντύνουν. Μετά η μάνα της, της πλένει τα πόδια για να

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Χαιρετισµός κ. Κωνσταντίνου Βαρδαβά (Προέδρου ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ) Αγαπητοί φίλοι, Με ιδιαίτερη χαρά προετοιμασαμε ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας 20 14 Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Όμορφες βραδιές καλοκαιριού,

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Φεβρουαρίου

Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Φεβρουαρίου Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Φεβρουαρίου www.asteria.edu.gr info@asteria.edu.gr www.facebook.com/omades.asteria Αγίου Δημητρίου 177 Άγιος Δημήτριος Τηλ.: 6979651231-6986795031 Σάββατο 7 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Αριθ. Πρωτ.:. ΠΡΟΣ : τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΝΤΑΥΘΑ ΘΕΜΑ: «Λήψη απόφασης για την έγκριση μετάβασης αντιπροσωπείας

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με χαρά σας προσκαλούμε στις 3 προγραμματισμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ I\OODGLR SURJUDPPDWRV LQGG ʌȝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ I\OODGLR SURJUDPPDWRV LQGG ʌȝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, 21:00 «ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ» Αποκριάτικος Χορός του Δήμου Καρπενησίου Μια βραδιά γεμάτη λαϊκή και δημοτική μουσική, από την ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ Η Έπαυλη Τσιροπινά χτίστηκε από τον Αντώνη Τσιροπινά το 1915. Το 2000 περιήλθε στην ιδιοκτησία

Διαβάστε περισσότερα

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές.

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές. Ζάκυνθος Η Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε είναι ένα ακόμη νησί του Ιονίου προικισμένο από τη φύση με μοναδικές ομορφιές. Είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό των

Διαβάστε περισσότερα

Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια

Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια Γάμος Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε παραδόσεις και έθιμα. Παρόλα αυτά, η γαμήλια τελετή παραμένει ίδια στο μεγαλύτερο

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 27/09/2006 Επίσκεψη των γονέων των παιδιών του νηπιαγωγείου στο σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Δρώμενα. Δήμου Πωγωνίου. Aύγουστε καλέ μου μήνα... να σουν δύο φορές το χρόνο...

Πολιτιστικά Δρώμενα. Δήμου Πωγωνίου. Aύγουστε καλέ μου μήνα... να σουν δύο φορές το χρόνο... Πολιτιστικά Δρώμενα Δήμου Πωγωνίου 2011 Aύγουστε καλέ μου μήνα... να σουν δύο φορές το χρόνο... Πέμπτη 2 Ιουνίου Πανηγύρι «Αναλήψεως» στη ΧΡΥΣΟΔΟΥΛΗ Κυριακή 12 Ιουνίου Πανηγύρι «Αγίου Πνεύματος» στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες

Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις Έτσι έλεγαν οι αρχαίοι Κινέζοι Εμείς, οι μαθητές της Α και Β Τάξης του δημοτικού σχολείου Λισβορίου θα σας πούμε την ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας.

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας. Η Κασσιόπη είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της βορειοανατολικής ακτής της Κέρκυρας. Αυτό το μικρό γραφικό ψαράδικο χωριό έχει πληθυσμό περίπου 1200 κατοίκους. Η Κασσιόπη είναι το μεγαλύτερο χωριό

Διαβάστε περισσότερα

Η πορεία προς την Ανάσταση...

Η πορεία προς την Ανάσταση... Η νύχτα της Ανάστασης Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου χτυπούν χαρούμενα οι καμπάνες. Οι χριστιανοί φορούν τα γιορτινά τους και πηγαίνουν στην εκκλησία για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Χριστού. Στα

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με χαρά σας προσκαλούμε στις 3 προγραμματισμένες

Διαβάστε περισσότερα

Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων. προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών

Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων. προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών 2008-2009 Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 12:30 μ.μ. Country & Western Barbeque - Αθήνα Βρεθείτε με τους φίλους

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφίες από τον Σύλλογο εν Αθήναι Βονιτσάνων & αρχείο Γιώργου Μπελεσιώτη

Φωτογραφίες από τον Σύλλογο εν Αθήναι Βονιτσάνων & αρχείο Γιώργου Μπελεσιώτη Φωτογραφίες από τον Σύλλογο εν Αθήναι Βονιτσάνων & αρχείο Γιώργου Μπελεσιώτη 1 Στην Βόνιτσα υπάρχει το έθιμο του Αχυρένιου Γληγοράκη το οποίο αναβιώνει κάθε Καθαρά Δευτέρα στην πόλη της Βόνιτσας. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης

Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 11 Δεκεμβρίου 2009-06 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 11 Δεκεμβρίου 2009-06 Ιανουαρίου 2010 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 11 Δεκεμβρίου 2009-06 Ιανουαρίου 2010 Σύνταγμα Φως και χρώμα είναι το σύνθημα στο Σύνταγμα: εντυπωσιακά γιορτινά φωτιστικά χαιρετίζουν τους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πρόγραµµα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πρόγραµµα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, 08-12-2016 ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόγραµµα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο ήµο Μινώα Πεδιάδας Γιορτινή ατµόσφαιρα και άρωµα Χριστουγέννων περιµένει

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Δημοτικό- Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πρασίνου Λόφου 49-51, 14122 Ηράκλειο Αττικής. Τηλ. 2102816222, 2102810630. Fax 2102830780 Internet

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ πραγματοποίησε και φέτος την 8 η ετήσια γενική συνέλευσή του στα Καμένα Βούρλα στις 25,26,27 και 28 Σεπτεμβρίου 2015. Στην τετραήμερη

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα 9 Δεκεμβρίου 2011 γεννήθηκε ένα παραμύθι Ο Μύλος των Ξωτικών είναι η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΝΕΣ 1-7 - 2014 Οδός Τσικριτζή

ΑΡΧΑΝΕΣ 1-7 - 2014 Οδός Τσικριτζή ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΧΑΝΕΣ 1-7 - 2014 Οδός Τσικριτζή www.cretamusic.com Τηλ. 6972775027 Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης Οργανώνουν πέντε Συναυλίες

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά σε Ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Η Λέσβ ος εκτός από ένα μαγικ ό ελλην ικό νησί είναι ένας ιδανι κός προορ ισμός για όλους μας. Από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο. Το νησί έχει υπέροχες παραλίες,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ απερχόμενου Δ.Σ. Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΑ (σε ΕΥΡΩ) 50.575,68 ΕΞΟΔΑ (σε ΕΥΡΩ) 41.532,14 ΥΠΟΛΟΙΠΟ για το νέο Συμβούλιο (σε ΕΥΡΩ) 9.043,54 ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ σε

Διαβάστε περισσότερα

Σχολική Χρονιά 2010-2011

Σχολική Χρονιά 2010-2011 ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΓΕΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2011 Κατά το τρέχον σχολικό έτος αναλήφθηκαν από τη μαθητική κοινότητα του σχολείου μας εθελοντικές δράσεις και διοργανώθηκαν εκδηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12/2012, 17:00 & 19:00, Αίθουσα Εθιµοτυπίας ήµου Ρόδου Παιδική Θεατρική Παράσταση

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 1 Φεβρουαρίου Στα πλαίσια της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του

Διαβάστε περισσότερα

Τα κύρια συστατικά του ψωμιού είναι : αλεύρι, νερό, αλάτι, μαγιά ή προζύμι.

Τα κύρια συστατικά του ψωμιού είναι : αλεύρι, νερό, αλάτι, μαγιά ή προζύμι. Το ψωμί (άρτος) είναι βασικό είδος τροφίμου με ιδιαίτερη θρεπτική αξία. Ανήκει στην παραδοσιακή διατροφή, ιδιαίτερα αυτής των φτωχών. Το ψωμί είναι η βασική τροφή στην Ευρώπη, αλλά και στους πολιτισμούς

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου

Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Λαγκαδινού Νεκταρία, Καθηγήτρια Μουσικής Στο πρόγραμμα συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της Α τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Μυτιλήνης.

Διαβάστε περισσότερα