Connected to the Sun ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΔΥΟ ΑΞΟΝΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Connected to the Sun ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΔΥΟ ΑΞΟΝΩΝ"

Transcript

1 Connected to the Sun ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΔΥΟ ΑΞΟΝΩΝ

2

3 20 χρόνια εγγύηση Όραμά μας στη Mechatron είναι να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις της τεχνολογίας, ένα βήμα μπροστά από τις απαιτήσεις της εποχής, ένα βήμα μπροστά από τις δικές σας απαιτήσεις. Με πίστη σε αυτό το όραμα και την πολυετή πείρα μας σε σειρά απαιτητικών βιομηχανικών προκλήσεων, σχεδιάσαμε και καθιερώσαμε τον πλέον σύγχρονο τρόπο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών. Δημιουργήσαμε τα συστήματα Mechatron Solar Trackers. Συστήματα ικανά να παρακολουθούν την τροχιά του ήλιου επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή απόδοση, κατασκευασμένα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, εκμηδενίζοντας το κόστος συντήρησης, συστήματα που δεν απαιτούν επίβλεψη και είναι ικανά ακόμα και να σκέφτονται. Αυτή είναι και η παρακαταθήκη της Mechatron στο περιβάλλον για έναν καθαρότερο πλανήτη. Η σειρά D180 αποτελεί το πιο εξελιγμένο σύστημα διαξονικής ιχνηλάτησης του ήλιου και είναι το παρόν και το μέλλον στις επενδύσεις φωτοβολταϊκών πάρκων.

4 Έρευνα, Έρευνα, Έρευνα Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Mechatron εργάζεται σήμερα πάνω στις προκλήσεις του αύριο. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας της Mechatron, συνεχής, αδιάκοπη έρευνα πάντα με στόχο την καινοτομία. Κατασκευή Υψηλών Προδιαγραφών Η υψηλή ποιότητα κατασκευής του συστήματος Mechatron Solar Tracker D180 - συμμορφώνεται με τις οδηγίες του Ευρωκώδικα 1 και του Ευρωκώδικα 3 - το «θωρακίζει» απέναντι στα καιρικά φαινόμενα, ενώ το ειδικά σχεδιασμένο χωροδικτύωμα (κινητό πλαίσιο) τού προσδίδει στιβαρότητα και ακαμψία. Ταυτόχρονα, ένα εξελιγμένο υδραυλικό σύστημα απορροφά τις πιέσεις και εξασφαλίζει μέγιστη αντοχή και πρακτικώς μηδενική συντήρηση. Επιπλέον, όλα τα μεταλλικά τμήματα του σκελετού είναι γαλβανισμένα με εμβάπτιση εν θερμώ, για μέγιστη αντιδιαβρωτική προστασία για όλη τη ζωή του μηχανήματος. Όλα αυτά επιτρέπουν στο Mechatron Solar Tracker D180 να αυξάνει την παραγόμενη ενέργεια, χωρίς κόστος.

5 «Αστρονομικές» Αποδόσεις Η κίνηση του συστήματος βασίζεται στην ακρίβεια του αστρονομικού αλγορίθμου. Αυτό συμβάλλει στη μέγιστη πρόσληψη ηλιακής ακτινοβολίας ακόμη και με συννεφιά. Το αποτέλεσμα; Ποιοτικότερη και μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας έως και 40%, που συνεπάγεται μεγαλύτερο όφελος ανά μονάδα εγκατεστημένης ισχύος από ότι τα συμβατικά συστήματα.

6 Το Σύστημα που Σκέφτεται Το σύστημα Mechatron Solar Tracker D180 είναι εφοδιασμένο με ένα προηγμένο σύστημα τηλεμετρίας που σας ενημερώνει για τη λειτουργία του μηχανήματος σε πραγματικό χρόνο. Αυτό εννοούμε στη Mechatron όταν λέμε ευφυή συστήματα. Σύγκριση παραγόμενης ενέργειας Σύγκριση παραγωγής σταθερών βάσεων Mechatron Solar Tracker D180 με

7 Γρήγορα και Αξιόπιστα Η εγκατάσταση του Mechatron Solar Tracker D180 είναι απλή και γρήγορη με υψηλό βαθμό τυποποίησης (plug & play). Όλες οι εργασίες γίνονται στο πεδίο χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού, από οποιονδήποτε εγκαταστάτη. Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία «κουμπώνουν» επάνω στις τεγίδες με τον σφιγκτήρα Mechgrip, που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για αυτόν το σκοπό από τη Mechatron, παρέχοντας παράλληλα αντικλεπτική προστασία. Κάθε σύστημα λειτουργεί αυτόνομα και, πριν παραδοθεί, έχει υποβληθεί σε πολύωρες δοκιμές λειτουργίας, έτσι ώστε να πληροί τους κανόνες λειτουργίας της Mechatron. Τίποτα δεν Αφήνεται στην Τύχη Το σύστημα Mechatron Solar Tracker D180 ενσωματώνει στο βασικό του εξοπλισμό σύστημα αντικεραυνικής προστασίας, εξασφαλίζοντας την προστασία τόσο του tracker, όσο και των φωτοβολταϊκών στοιχείων και των inverters έναντι των άμεσων κεραύνιων πληγμάτων. Ακόμα, το σύστημα είναι εφοδιασμένο με ένα ευφυές κύκλωμα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που, σε περίπτωση εντόνων καιρικών φαινομένων, οδηγεί αυτόματα το πλαίσιο του tracker σε οριζόντια θέση, χωρίς χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

8 Δίπλα σας από την Πρώτη Στιγμή Εκτός από την επιλογή του κατάλληλου συστήματος, μία επιτυχημένη επένδυση σε φωτοβολταϊκά συστήματα εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, οι έμπειροι μηχανικοί μας και οι εγκαταστάτες είναι εδώ για να σας παρέχουν εξειδικευμένες συμβουλές και να σας προτείνουν λύσεις που ανταποκρίνονται στις δικές σας ανάγκες. Κύρια χαρακτηριστικά Πλαίσιο παραλληλόγραμμης γεωμετρίας (15m πλάτος x 12m μήκος) με διαθέσιμη επιφάνεια έως 180m 2 Ισχύς Φ/Β στοιχείων ανά μηχάνημα έως 28kW 330 εύρος κίνησης αζιμουθιακά 0-58 εύρος κίνησης ανύψωσης πλαισίου Έδραση σε υπέργεια βαρυτική βάση (αντίβαρο) από οπλισμένο σκυρόδεμα Επίλυση αστρονομικού αλγορίθμου για την εύρεση της θέσης του ήλιου Έλεγχος Αυτόνομη μονάδα ελεγκτή Αισθητήριο ταχύτητας ανέμου Πλήρης παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεμετρίας Ασφάλεια Αυτόματη οριζοντίωση του πλαισίου σε έντονα καιρικά φαινόμενα και σε διακοπή ρεύματος Αντικεραυνική προστασία με συλλεκτήριο σύστημα 4 ακίδων Κατασκευή Συστήματα σχεδιασμένα σύμφωνα με τους Ευρωκώδικες 1 και 3 Ο σχεδιασμός έχει πιστοποιηθεί από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων DQS Εν θερμώ γαλβανισμένα χαλύβδινα στοιχεία Εγκατάσταση Συμβατότητα με όλους τους τύπους των Φ/Β στοιχείων Τα Φ/Β στοιχεία τοποθετούνται και ασφαλίζονται με τη χρήση του ειδικού σφιγκτήρα Mechgrip Εγγενής αντικλεπτική προστασία Μηχανισμός κίνησης Στιβαρό υδραυλικό σύστημα κίνησης ΕΛΛΑΔΑ T ΑΘΗΝΑ: Νικηταρά 1 & Παπανικολή, Χαλάνδρι ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Οδός Ι ΒΙΠΕ, Κρήτη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 9o χλμ. Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Κτίριο ΘΕΡΜΗ Ι, Θέρμη ΓΕΡΜΑΝΙΑ T BAYERN: Blumenstraße 16a, D Regensburg T