Α. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Α. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ"

Transcript

1 ΜΑΘΗΜΑ 3 ο ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΣΧΕΣΙΑΚΗ ΒΑΣΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ (RELATIONAL DATABASE) ΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΤΗΝ Ι ΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΝΟΜΑ ΠΕΛΑΤΗ ΚΩ. ΠΕΛΑΤΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟ / ΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ Α. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ 1. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ FILE NEW ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2. ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ TEMPLATES (ΠΡΟΤΥΠΑ) ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ON MY COMPUTER Ή GENERAL TEMPLATES (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΚ ΟΣΗ ΤΟΥ OFFICE) - ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ TEMPLATES ON MICROSOFT COM. Ο Ο ΗΓΟΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΕΧΕΙ ΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΒΑΣΕΩΝ Ε ΟΜΕΝΩΝ. 3. ΙΠΛΟΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ CONTACT MANAGEMENT ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ CREATE. 4. ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙ Α ΤΟΥ Ο ΗΓΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΘΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ NEXT. 5. ΣΤΗ ΣΕΛΙ Α ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕ ΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΈΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΝΑΚΑΣ. ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕ ΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ NEXT. 6. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΜΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ NEXT. 7. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ NEXT.

2 8. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ NEXT. 9. ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ FINISH ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΑΣΗΣ. ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ, ΠΟΥ ΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ (ΕΛΑΧΙΣΤΟ- ΠΟΙΗΜΕΝΟ). 10. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ. ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (OBJECTS) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ TABLES (ΠΙΝΑΚΕΣ), FORMS (ΦΟΡΜΕΣ) ΚΑΙ REPORTS( ΕΚΘΕΣΕΙΣ). ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΙΣΑΓΕΙ Ε ΟΜΕΝΑ. 11. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ. Β. ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Β. 1. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ENTER/VIEW OTHER INFORMATION ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ (MAIN SWITCHBOARD) 2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ENTER / VIEW CONTACT TYPES (ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ / ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΥΠΩΝ ΕΠΑΦΩΝ) ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΦΟΡΜΑ CONTACT TYPES. 3. ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΙΝΑΚΑ (CONTACT TYPES) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ.

3 4. ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ SUPPLIERS ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ CONTACT TYPES ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER. H ACCESS ΘΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΟ ΠΕ ΙΟ CONTACT TYPE ID. TO ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 5. ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΥΟ ΑΚΟΜΑ CONTACT TYPES, TO CUSTOMERS KAI TO SHIPPERS. 6. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ, ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ. 7. ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ (OBJECT) TABLES KAI ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ CONTACT TYPES ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΑΤΕ (3 ΕΓΓΡΑΦΕΣ). 8. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (MAIN SWITCHBOARD) ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ RETURN TO MAIN SWITCHBOARD ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ENTER/VIEW CONTACTS.

4 9. ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΦΟΡΜΑ CONTACTS, ΠΟΥ ΕΧΕΙ 2 ΣΕΛΙ ΕΣ, ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΙΝΑΚΑ. Η ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ/ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ) 10. ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΕΊΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΩ ΙΚΟΣ ΕΠΑΦΗΣ (CONTACT ID) ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ. 11. ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ 2 ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΗ ΕΥΤΕΡΗ ΣΕΛΙ Α ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΝ ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΕΠΑΦΩΝ (CONTACT TYPES) ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΕΠΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙ Α 12. ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ WORK PHONE ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER. 13. ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ WORK PHONE ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ DIAL (ΚΛΗΣΗ) ΕΜΦΑΝΊΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΙΑΛΟΓΟΥ AUTODIALER ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ CANCEL ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ DIALS ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΦΟΡΜΑ CALLS ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΛΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤHN ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΑΦΗ (CONTACT). 14. ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΚΕΛΙ SUBJECT ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΕΊΣΤΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ». 15. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ CALLS ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ CONTACTS. 16. ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ REVIEW REPORTS (ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ) ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ (ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ). 17. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 18. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΒΑΣΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ. Γ. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΝΑΚΑ 1. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ FILE NEW ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2. ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ NEW ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ BLANK DATABASE ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ CREATE. 3. ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ NEW ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΙΑΛΟΓΟΥ NEW TABLE.

5 4. ΙΠΛΟΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ TABLE WIZARD 5. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ PERSONAL ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ 6. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ BUSINESS ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ SAMPLE TABLES ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ CUSTOMERS. 7. ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ >> ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕ ΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ FIELDS IN MY NEW TABLE (ΠΕ ΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΙΝΑΚΑ) ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ NEXT. 8. ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙ Α ΤΟΥ Ο ΗΓΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟ ΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ NO, I WILL SET THE PRIMARY KEY (ΘΑ ΟΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΚΛΕΙ Ι) ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ NEXT. 9. Ο Ο ΗΓΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕ ΙΟ CUSTOMER ID ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΩΝ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕ ΙΟ. 10. ΕΠΙΛΕΞΤΕ NUMBERS AND/ OR LETTERS I ENTER WHEN I ADD NEW RECORDS (ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ / Ή ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΩ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ) ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ NEXT. 11. ΑΠΟ ΕΧΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ENTER DATA DIRECTLY TO THE TABLE (ΑΜΕΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ) ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ FINISH. 12. ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ CUSTOMERS ΠΟΥ ΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΚΥΛΙΣΤΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ 16 ΠΕ ΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ. 13. ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ CREATE NEW TABLE BY USING WIZARD ( ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟΝ Ο ΗΓΟ).

6 14. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ BUSINESS ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ SAMPLE TABLES ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ EMPLOYEES ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕ ΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ FIELDS IN MY NEW TABLE ( ΙΠΛΟΠΑΤΩΝΤΑΣ) ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ : EMPLOYEE ID, FIRST NAME, LAST NAME, TITLE, ADDRESS, CITY, STATE OR PROVINCE, POSTAL CODE, HOME PHONE, BIRTHDAY, DATE HIRED, PHOTOGRAPH, NOTES. 15. ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΠΕ ΙΟ STATE OR PROVINCE ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ RENAME FIELD ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΕ STATE ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ OK. 16. ΠΑΤΗΣΤΕ ΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ NEXT (ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ACCESS ΝΑ ΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΚΛΕΙ Ι) 17. H ACCESS ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η Η ΕΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ NEXT. 18. ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ FINISH. 19. ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ 13 ΜΕΧΡΙ KAI 18 ΓΙΑ ΝΑ ΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ SUPPLIERS (ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΕ ΙΟ STATE OR PROVINCE). 20. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ SUPPLIERS. 21. ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΡΕΙΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

7 . ΑΛΛΑΓΗ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ / ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΕ ΠΙΝΑΚΑ 1. ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΙΠΛΟΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ EMPLOYEES ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ TABLES O ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΟΙΓΕ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΦΥΛΛΟΥ Ε ΟΜΕΝΩΝ. 2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ VIEW ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΧΕ ΙΑΣΗΣ. ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΚΛΕΙ Ι 3. ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΚΕΛΙ DATA TYPE (AUTONUMBER) ΤΟΥ ΠΕ ΙΟΥ EMPLOYEE ID ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ. ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΥΠΟΥΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕ ΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ ESC (ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΥΠΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ. 4. ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ FIELD PROPERTIES (Ι ΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕ ΙΟΥ). Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ Ι ΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΕ ΙΟ ΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΩΝ Ε ΟΜΕΝΩΝ (DATA TYPE) ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΕ ΙΟ.

8 5. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ Ι ΙΟΤΗΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ F1 ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ACCESS (ACCESS HELP). 6. ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΤΟ ΠΕ ΙΟ EMPLOYEE ID ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ FORMAT (ΣΤΟ FIELD PROPERTIES) ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΡΙΑ ΜΗ ΕΝΙΚΑ (000) Ο ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ACCESS ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΨΗΦΙΑ (ΑΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΨΗΦΙΟΣ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΗ ΕΝΙΚΑ. 7. ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕ ΙΟ PHOTOGRAPH KAI ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟ OLE OBJECT TEXT. 8. ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕ ΙΟ HOMEPHONE ΕΙΝΑΙ TEXT (ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ Ε ΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΙΡΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ, ΠΑΥΛΕΣ ΚΛΠ.) Η Ι ΙΟΤΗΤΑ FIELD SIZE, ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΕ ΙΟ (ΑΝ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Η ACCESS ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ. 9. ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕ ΙΟ DATE HIRED Η Ι ΙΟΤΗΤΑ FORMAT ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ SHORT DATE (ΣΥΝΤΟΜΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ). ΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ ΜΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ (21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007) Η Ι ΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ 21/1/ ΤΟ ΠΕ ΙΟ ΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ Ι ΙΟΤΗΤΑ INPUT MASK (ΜΑΣΚΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ) ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ. ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ FORMAT, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗ ΜΑΣΚΑ. 11. ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ VALIDATION RULE (ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ) ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ <NOW() ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ VALIDATION TEXT ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΕΤΕ «ΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ». ΕΤΣΙ ΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΝΟΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ

9 ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕ ΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ. 12. ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ VIEW ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝ ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ. 13. ΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΑ ΠΕ ΙΑ BIRTHDATE KAI DATE HIRED. ΣΤΟ ΠΕ ΙΟ BIRTHDATE ΠΟΥ ΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, ΕΧΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑ ΗΠΟΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΕΝΩ ΣΤΟ DATE HIRED ΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΟΚ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ EMPLOYEES. 14. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ SUPPLIERS ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ DESIGN ΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΠΕ ΙΑ COUNTRY/ REGION, PAYMENT TERMS, ADDRESS ΚΑΙ NOTES (ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΕΙΣΑΓΕΙ ΟΛΑ) ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΕΑ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ DELETE. 15. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ SUPPLIERS ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ YES ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ. 16. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ CUSTOMERS ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΧΕ ΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΠΕ ΙΑ COMPANY NAME, COMPANY OR DEPARTMENT, CONTACTTITLE, EXTENSION, FAX NUMBER, ADDRESS ΚΑΙ NOTES (ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΕΙΣΑΓΕΙ). 17. ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕ ΙΟ CUSTOMER ID KAI ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ Ι ΙΟΤΗΤΑ FIELD SIZE ΑΠΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕ ΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΡΧΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΠΕ ΙΟΥ CONTACTFIRSTNAME CONTACTLASTNAME BILLINGADDRESS STATEORPROVINCE COUNTRY/REGION ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΠΕ ΙΟΥ FIRST NAME LAST NAME ADDRESS REGION COUNTRY 19. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ CUSTOMERS ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ YES ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ. 20. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΒΑΣΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ.

1. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ CUSTOMER ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΕΞΤΕ

1. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ CUSTOMER ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΑΘΗΜΑ 6 ο ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ / ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Α. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ 1. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΒΑΣΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ (ΑΠΟ ΕΧΘΕΙΤΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) 2.

Διαβάστε περισσότερα

4. ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ. >> ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕ ΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ SELECTED FIELDS (ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΕ ΙΑ) ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΝΕΧΤ

4. ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ. >> ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕ ΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ SELECTED FIELDS (ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΕ ΙΑ) ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΝΕΧΤ ΜΑΘΗΜΑ 5 Ο Α. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΜΑΣ 1. ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ FORMS 2. ΙΠΛΟΠΑΤΗΣΤΕ CREATE FORM BY USING WIZARD ( ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Ο ΗΓΟ) 3. ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

1. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΒΑΣΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ 6 COMPANY ONE (ΑΠΟ ΕΧΘΕΙΤΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ).

1. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΒΑΣΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ 6 COMPANY ONE (ΑΠΟ ΕΧΘΕΙΤΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ). ΜΑΘΗΜΑ 9 ο ΕΚΘΕΣΕΙΣ Α. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ Ο ΗΓΟ 1. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΒΑΣΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ 6 COMPANY ONE (ΑΠΟ ΕΧΘΕΙΤΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ). 2. ΠΑΤΗΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 10 Ο ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ Β ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ (NON-EXPERTS) Α. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ 1. TOOLS DATA UTILITIES SWITCHBOARD MANAGER YES

ΜΑΘΗΜΑ 10 Ο ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ Β ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ (NON-EXPERTS) Α. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ 1. TOOLS DATA UTILITIES SWITCHBOARD MANAGER YES ΜΑΘΗΜΑ 10 Ο ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ Β ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ (NON-EXPERTS) Α. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ 1. TOOLS DATA UTILITIES SWITCHBOARD MANAGER YES 2. ΠΑΤΗΣΤΕ EDIT ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ COMPANY CLOSE 3. ΠΑΤΗΣΤΕ NEW (CREATE NEW)

Διαβάστε περισσότερα

1 ΦΥΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ACCESS

1 ΦΥΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ACCESS 1 ΦΥΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ACCESS 1. Εκκινήστε το πρόγραµµα Microsoft Access. 2. Επιλέξτε να δηµιουργήσετε µια κενή βάση. 3. ηµιουργήστε ένα φάκελο Access µέσα στο φάκελο «ΒΑΣΕΙΣ ΣΑΧΜ» και αποθηκεύστε το αρχείο της

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access... 9 Κεφάλαιο 2: Microsoft Access 2002... 20 Κεφάλαιο 3: Το σύστημα Βοήθειας του Microsoft Office ΧΡ... 36

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Εργαστήριο 3ο Ιδιότητες Πεδίων Κλειδιά Πινάκων. Τύποι Δεδομένων Η Access υποστηρίζει εννέα τύπους δεδομένων. Επίσης, η Access παρέχει μια δέκατη επιλογή, τον Οδηγό Αναζητήσεων (Lookup Wizard), ο οποίος

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 3ο. Ιδιότητες Πεδίων Κλειδιά Πινάκων. Τύποι Δεδομένων. Ιδιότητες Πεδίων

Εργαστήριο 3ο. Ιδιότητες Πεδίων Κλειδιά Πινάκων. Τύποι Δεδομένων. Ιδιότητες Πεδίων Εργαστήριο 3ο Ιδιότητες Πεδίων Κλειδιά Πινάκων. Τύποι Δεδομένων Η Access υποστηρίζει εννέα τύπους δεδομένων. Επίσης, η Access παρέχει μια δέκατη επιλογή, τον Οδηγό Αναζητήσεων (Lookup Wizard), ο οποίος

Διαβάστε περισσότερα

Επίλυση προβλήματος με Access

Επίλυση προβλήματος με Access Δ.1. Το προς επίλυση πρόβλημα Ζητείται να κατασκευάσετε τα αρχεία και τα προγράμματα μιας εφαρμογής καταχώρησης Δαπανών μελών ΔΕΠ (Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό) για την παρακολούθηση του απολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Γρήγορη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ Άνοιγμα Της Εφαρμογής Επεξεργασίας Κειμένου. 2. Κύρια Οθόνη Της Εφαρμογής Κειμένου ΣΤΟΧΟΙ:

ΜΑΘΗΜΑ Άνοιγμα Της Εφαρμογής Επεξεργασίας Κειμένου. 2. Κύρια Οθόνη Της Εφαρμογής Κειμένου ΣΤΟΧΟΙ: ΜΑΘΗΜΑ 1 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Άνοιγμα Της Εφαρμογής Επεξεργασίας Κειμένου (Microsoft Word) 2. Κύρια Οθόνη Της Εφαρμογής Κειμένου 3. Δημιουργία Νέου Εγγράφου 4. Δημιουργία Εγγράφου Βασισμένο Σε Πρότυπο 5. Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία πολλαπλών φύλλων εργασίας - Γραφημάτων Excel

Επεξεργασία πολλαπλών φύλλων εργασίας - Γραφημάτων Excel Επεξεργασία πολλαπλών φύλλων εργασίας - Γραφημάτων Excel 11.1. Πολλαπλά φύλλα εργασίας Στο προηγούμενο κεφάλαιο δημιουργήσαμε ένα φύλλο εργασίας με τον προϋπολογισμό δαπανών του προσωπικού που θα συμμετάσχει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ACCESS

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ACCESS ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ACCESS Μια βάση δεδομένων είναι μια οργανωμένη συλλογή πληροφοριών, οι οποίες είναι αποθηκευμένες σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο (π.χ σκληρό δίσκο). Οι πληροφορίες τις οποίες καταχωρούμε και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com /

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / 1. Τι είναι το wikidot Το wikidot είναι ένας δικτυακός τόπος στον οποίο κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Βάση Δεδομένων - Φύλλο Εργασίας. B. Δημιουργία Πίνακα με τη χρήση της Προβολής Σχεδίασης (Create table in Design view)

Βάση Δεδομένων - Φύλλο Εργασίας. B. Δημιουργία Πίνακα με τη χρήση της Προβολής Σχεδίασης (Create table in Design view) ΣΤΟΧΟΙ Ξεκίνημα του Microsoft Access (Start) Δημιουργία Πίνακα με τη χρήση της Προβολής Σχεδίασης (Design View) Έξοδος από το Microsoft Access (Exit) A. Ξεκίνημα του Microsoft Access (Start) 2. Να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Πως θα κατασκευάσω το πρώτο πρόγραμμα;

Πως θα κατασκευάσω το πρώτο πρόγραμμα; Εργαστήριο Δομημένος Προγραμματισμός (C#) Τμήμα Μηχανολογίας Νικόλαος Ζ. Ζάχαρης Καθηγητής Εφαρμογών Σκοπός Να γίνει εξοικείωση το μαθητών με τον ΗΥ και το λειτουργικό σύστημα. - Επίδειξη του My Computer

Διαβάστε περισσότερα

(3) Να επιλέξουμε Microsoft Access. (2) Να σύρουμε το ποντίκι στην επιλογή All Programs. Δημιουργία Πινάκων στην ACCESS 1

(3) Να επιλέξουμε Microsoft Access. (2) Να σύρουμε το ποντίκι στην επιλογή All Programs. Δημιουργία Πινάκων στην ACCESS 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ACCESS Δημιουργία Πίνακα στην ACCESS Για να δημιουργήσουμε ένα πίνακα σε Ηλεκτρονική μορφή θα πρέπει πρώτα να τον σχεδιάσουμε. Η σχεδίαση ενός πίνακα αρχίζει με τον καθορισμό των πεδίων.

Διαβάστε περισσότερα

2. Εισαγωγή Δεδομένων σε Σχεσιακή Βάση Δεδομένων

2. Εισαγωγή Δεδομένων σε Σχεσιακή Βάση Δεδομένων 2. Εισαγωγή Δεδομένων σε Σχεσιακή Βάση Δεδομένων Μετά τον μετασχηματισμό των δεδομένων με τη χρήση του Excel, τα δεδομένα θα εισαχθούν σε μια σχεσιακή βάση δεδομένων (Microsoft SQL Sever 2005) ώστε να

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ Άνοιγμα Της Εφαρμογής Υπολογιστικών Φύλλων. 2. Κύρια Οθόνη Της Εφαρμογής Υπολογιστικών Φύλλων ΣΤΟΧΟΙ:

ΜΑΘΗΜΑ Άνοιγμα Της Εφαρμογής Υπολογιστικών Φύλλων. 2. Κύρια Οθόνη Της Εφαρμογής Υπολογιστικών Φύλλων ΣΤΟΧΟΙ: ΜΑΘΗΜΑ 1 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Άνοιγμα Της Εφαρμογής Υπολογιστικών Φύλλων (Microsoft Excel) 2. Κύρια Οθόνη Της Εφαρμογής Υπολογιστικών Φύλλων 3. Δημιουργία Νέου Υπολογιστικού Φύλλου 4. Δημιουργία Υπολογιστικού Φύλλου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Έναρξη 1. Εκκίνηση του προγράμματος Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ DYMO LABEL V.8

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ DYMO LABEL V.8 Β.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ & ΣΙΑ ΟΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΕΤΙΚΕΤΩΝ & ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ 30, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΚ:14452 ΑΦΜ: 998587823, Δ.Ο.Υ. : ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΤΗΛ: 2102844831 ΦΑΞ: 2102828703 www.sigma-hellas.gr,

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5. Δημιουργία φορμών για τη βάση δεδομένων DVDclub

Κεφάλαιο 5. Δημιουργία φορμών για τη βάση δεδομένων DVDclub Κεφάλαιο 5. Δημιουργία φορμών για τη βάση δεδομένων DVDclub Σύνοψη Σ αυτό το κεφάλαιο θα περιγράψουμε τη δημιουργία φορμών, προκειμένου να εισάγουμε δεδομένα και να εμφανίζουμε στοιχεία από τους πίνακες

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές ΙI. Βάσεις Δεδομένων. Ακαδημαϊκό Έτος Εργαστήριο 2. Διαφάνεια 1. Κάπαρης Αναστάσιος

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές ΙI. Βάσεις Δεδομένων. Ακαδημαϊκό Έτος Εργαστήριο 2. Διαφάνεια 1. Κάπαρης Αναστάσιος Βάσεις Δεδομένων Εργαστήριο 2 Διαφάνεια 1 Πώς να δημιουργήσω μια συσχέτιση ένα προς πολλά στην ACCESS; Η απάντηση στο παραπάνω θέμα, θα δοθεί μέσα από ένα παράδειγμα μιας μικρής βάσης δεδομένων. Το μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Access...9. Κεφάλαιο 2 Χειρισμός πινάκων... 25

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Access...9. Κεφάλαιο 2 Χειρισμός πινάκων... 25 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Access...9 Γνωριμία με την Access... 12 Δημιουργία βάσης δεδομένων... 18 Άνοιγμα και κλείσιμο βάσης δεδομένων... 21 Ερωτήσεις ανακεφαλαίωσης... 22 Πρακτική εξάσκηση...

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1. Τι θα μάθουμε σήμερα: Μη μου τους κύκλους τάραττε Αρχιμήδης

Κεφάλαιο 1. Τι θα μάθουμε σήμερα: Μη μου τους κύκλους τάραττε Αρχιμήδης Κεφάλαιο 1 Μη μου τους κύκλους τάραττε Αρχιμήδης Τι θα μάθουμε σήμερα: 1. Βάση δεδομένων 2. Δημιουργία Πίνακα 3. Τύποι Δεδομένων 4. Design View 5. Datasheet View 6. Field Size 7. Required 8. Primary Key

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή....

Διαβάστε περισσότερα

SPSS Statistical Package for the Social Sciences

SPSS Statistical Package for the Social Sciences SPSS Statistical Package for the Social Sciences Ξεκινώντας την εφαρμογή Εισαγωγή εδομένων Ορισμός Μεταβλητών Εισαγωγή περίπτωσης και μεταβλητής ιαγραφή περιπτώσεων ή και μεταβλητών ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ Αθανάσιος

Διαβάστε περισσότερα

Τι νέο υπάρχει στη Microsoft Access Διορθώσεις, σχόλια, και βοήθεια...9. Χρήση του συνοδευτικού CD του βιβλίου...13

Τι νέο υπάρχει στη Microsoft Access Διορθώσεις, σχόλια, και βοήθεια...9. Χρήση του συνοδευτικού CD του βιβλίου...13 Περιεχόμενα Τι νέο υπάρχει στη Microsoft Access 2003...7 Διορθώσεις, σχόλια, και βοήθεια...9 Λήψη βοήθειας για το βιβλίο και το CD του...9 Λήψη βοήθειας για τη Microsoft Office Access 2003...9 Περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Σύντομη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την εγκατάσταση του πακέτου Cygwin

Οδηγίες για την εγκατάσταση του πακέτου Cygwin Οδηγίες για την εγκατάσταση του πακέτου Cygwin Ακολουθήστε τις οδηγίες που περιγράφονται σε αυτό το file μόνο αν έχετε κάποιο laptop ή desktop PC που τρέχουν κάποιο version των Microsoft Windows. 1) Copy

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ SNOM 300 έκδοση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ SNOM 300 έκδοση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ SNOM 300 έκδοση 8.7.5.44 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ Πίνακας περιεχομένων ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ... 1 ΕΝΤΟΛΕΣ MENOY... 2 1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (Operation)... 2 1.1 Αρχική Σελίδα (Home)... 2 1.2 Κατάλογος

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις Δεδομένων Ι 6. Ιδιότητες πεδίων. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μεσολόγγι) ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Βάσεις Δεδομένων Ι 6. Ιδιότητες πεδίων. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μεσολόγγι) ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βάσεις Δεδομένων Ι 6 Ιδιότητες πεδίων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μεσολόγγι) ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ - ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ XE 2015-2016 Εισαγωγή Οι ιδιότητες των πεδίων διαφέρουν ανάλογα με

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο MICROSOFT OUTLOOK

Εγκατάσταση λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο MICROSOFT OUTLOOK 13/9/2012 Εγκατάσταση λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο MICROSOFT OUTLOOK NBW Internet Wizards Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 5, 10561 Αθήνα Τηλ.: 210 6148071, e-mail: info@nbw.gr, website: www.nbw.gr

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες Εφαρμογές Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών

Σύγχρονες Εφαρμογές Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών Σύγχρονες Εφαρμογές Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών Ενότητα 6: Εισαγωγή στις σχεσιακές βάσεις δεδομένων Διδάσκων: Νικόλαος Τσέλιος Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική

Διαβάστε περισσότερα

Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3

Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 1. Πηγαίνετε Έναρξη-Προγράµµατα-Microsoft Office-Microsoft Office PowerPoint 2003 και ανοίξτε το πρόγραµµα. 2. Εµφανίζεται η πρώτη διαφάνεια. 3. Κάντε κλικ και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word

Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word Επειδή οι μεταγενέστερες εκδόσεις του Word δεν περιλαμβάνουν στο μενού τη δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Έργων Πληροφορικής Εργαστήριο

Διαχείριση Έργων Πληροφορικής Εργαστήριο Διαχείριση Έργων Πληροφορικής Εργαστήριο «Εισαγωγή στο MS Project- Διάγραμμα Gantt» Μ.Τσικνάκης, Ρ.Χατζάκη Ε. Μανιαδή, Ά. Μαριδάκη 1. Εισαγωγή στο Microsoft Project To λογισμικό διαχείρισης έργων MS Project

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (E-MAIL)

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (E-MAIL) Ορφανίδου 67 & Κονδυλάκη, Πατήσια Tηλ. Κέντρο: 210-22.23.799 Fax: 210-21.39.576 Ε-mail: iservices@omac.gr Web Site: http://www.omac.gr ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (E-MAIL) ΘΕΜΑ: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΝΕΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία συναλλασσόμενου στην Γενική Λογιστική και αυτόματη σύνδεση του με λογαριασμό Πελάτη ή Προμηθευτή.

Δημιουργία συναλλασσόμενου στην Γενική Λογιστική και αυτόματη σύνδεση του με λογαριασμό Πελάτη ή Προμηθευτή. Δημιουργία συναλλασσόμενου στην Γενική Λογιστική και αυτόματη σύνδεση του με λογαριασμό Πελάτη ή Προμηθευτή. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 2 3 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία σύνδεσης του modem. Εγκατάσταση του Modem

Προετοιμασία σύνδεσης του modem. Εγκατάσταση του Modem ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP Διαδικασία δικτύωσης PC μέσω modem Στις επόμενες παραγράφους περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσετε προκειμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ - ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΙΑΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ACCESS

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ - ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΙΑΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ACCESS Τ Ε.Ι, ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ - ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΙΑΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ACCESS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 21 Pivot Tables

Ενότητα 21 Pivot Tables Ενότητα 21 Pivot Tables Όταν δημιουργείτε μια έκθεση θα θέλετε να δείτε τα δεδομένα σας με διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους πίνακες Pivot αν θέλετε να δείτε στον πίνακα σας μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Access 2. Φτιάχνοντας μια DB, πίνακες και εισαγωγή εξωτερικών δεδομένων

Access 2. Φτιάχνοντας μια DB, πίνακες και εισαγωγή εξωτερικών δεδομένων Access 2 Φτιάχνοντας μια DB, πίνακες και εισαγωγή εξωτερικών δεδομένων Στόχοι Σχεδιασμός βάσεων δεδομένων και τη ρύθμιση ιδιοτήτων πεδίων Προβάλετε και τροποποιήστε τους τύπους δεδομένων πεδίων και τη

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7

Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Σχεδιασμός βάσης δεδομένων και δημιουργία πίνακα...9 Κεφάλαιο 2: Περαιτέρω τροποποίηση δομής πίνακα...41 Κεφάλαιο 3: Σχέσεις...84 Κεφάλαιο 4: Ερωτήματα...105

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων

Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων 7 Ιουνίου 2013 Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Πληροφορικής Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης v0.4 Πίνακας περιεχομένων Γενικά... 2 Διαθεσιμότητα... 2 Πρόσβαση... 2 Φυλλομετρητή ιστού...

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα βιβλίων εργασίας και ονόματα κελιών

Πρότυπα βιβλίων εργασίας και ονόματα κελιών Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...25 Κεφάλαιο 3: Εισαγωγή δεδομένων...44 Κεφάλαιο 4: Προσαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων Τομέας Συστημάτων

Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων Τομέας Συστημάτων Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων Τομέας Συστημάτων Οδηγός σύνδεσης Office Outlook 2013 με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου μέσω Zimbra Outlook Connector Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων Τομέας Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου Open Office. Κείμενο: Δραστηριότητα Ανοίξτε τον κειμενογράφο OpenOffice.writer ακολουθώντας την διαδρομή:

Επεξεργασία Κειμένου Open Office. Κείμενο: Δραστηριότητα Ανοίξτε τον κειμενογράφο OpenOffice.writer ακολουθώντας την διαδρομή: Τάξη: Γ Μάθημα: Γλώσσα Απόσπασμα - σελ.36 Μίκης Θεοδωράκης 1 Επεξεργασία Κειμένου Open Office Κείμενο: Δραστηριότητα 1 1. Ανοίξτε τον κειμενογράφο OpenOffice.writer ακολουθώντας την διαδρομή: Έναρξη Όλα

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική. Εργαστηριακή Ενότητα 2 η : Το βιβλίο εργασίας του MS Excel. Ι. Ψαρομήλιγκος Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

Πληροφορική. Εργαστηριακή Ενότητα 2 η : Το βιβλίο εργασίας του MS Excel. Ι. Ψαρομήλιγκος Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Πληροφορική Εργαστηριακή Ενότητα 2 η : Το βιβλίο εργασίας του MS Excel Ι. Ψαρομήλιγκος Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Άδειες

Διαβάστε περισσότερα

1. O FrontPage Explorer

1. O FrontPage Explorer 1. O FrontPage Explorer Στο παρελθόν, ο δηµιουργός µιας θέσης Ιστού έπρεπε να παρακολουθεί µόνος του τον τρόπο σύνδεσης των σελίδων του. Με το FrontPage Explorer µπορείτε να δηµιουργείτε ιστούς και να

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ανάκτησης του Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ DOMAIN

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ DOMAIN ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ DOMAIN Στόχοι Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης θα είσαι σε θέση: 1. Να εντάσσεις έναν σταθμό εργασίας σε domain. 2. Να εντοπίζεις τους σταθμούς εργασίας ενός domain. 3. Να εξηγείς

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκό Έτος , Χειμερινό Εξάμηνο Μάθημα: Εργαστήριο «Πληροφορική Υγείας» ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ACCESS

Ακαδημαϊκό Έτος , Χειμερινό Εξάμηνο Μάθημα: Εργαστήριο «Πληροφορική Υγείας» ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ACCESS Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017, Χειμερινό Εξάμηνο Μάθημα: Εργαστήριο «Πληροφορική Υγείας» ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ACCESS A. Εισαγωγή στις βάσεις δεδομένων - Γνωριμία με την ACCESS B. Δημιουργία Πινάκων 1. Εξήγηση των

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger. Δημιουργία ιστολογίου

Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger. Δημιουργία ιστολογίου Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger Δημιουργία ιστολογίου 1. Ανοίξτε το φυλλομετρητή Google Chrome, πληκτρολογήστε στη γραμμή διευθύνσεων τη διεύθυνση www.blogger.com και πατήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP ιαδικασία δικτύωσης PC µέσω modem Στις επόµενες παραγράφους περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσετε προκειµένου

Διαβάστε περισσότερα

To περιβάλλον Ανάπτυξης εφαρμογών της Visual Basic 2008 Express Edition

To περιβάλλον Ανάπτυξης εφαρμογών της Visual Basic 2008 Express Edition To περιβάλλον Ανάπτυξης εφαρμογών της Visual Basic 2008 Express Edition Πίνακας Περιεχομένων To περιβάλλον Ανάπτυξης εφαρμογών της Visual Basic 2008 Express Edition... 1 Εκτέλεση του περιβάλλοντος ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ORFEAS ORFEAS. Hellenic American Union

ORFEAS ORFEAS. Hellenic American Union Οδηγίες εγγραφής υποψηφίων μέσω του συστήματος ORFEAS ORFEAS Hellenic American Union Είσοδος στο σύστημα ORFEAS Για την είσοδο στο σύστημα εγγραφών ORFEAS (orfeas.hau.gr), επιλέξτε τη χώρα, τον κωδικό

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις Δεδομένων 3η εργαστηριακή άσκηση

Βάσεις Δεδομένων 3η εργαστηριακή άσκηση Βάσεις Δεδομένων 3η εργαστηριακή άσκηση Εισαγωγή στο περιβάλλον της oracle Συσχέτιση πινάκων (εισαγωγή ξένων κλειδιών) Δρ. Μαρία Ευθυμιοπούλου 1. Εμφάνιση πινάκων στο Workspace Στο προηγούμενο εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

3. Σηµειώσεις Access. # Εισαγωγή ψηφίου ή κενού διαστήµατος. Επιτρέπονται τα ση-

3. Σηµειώσεις Access. # Εισαγωγή ψηφίου ή κενού διαστήµατος. Επιτρέπονται τα ση- Μάθηµα 3 Προχωρηµένες ιδιότητες πεδίων Μάσκες εισαγωγής Οι ιδιότητες Μορφή και Μάσκα εισαγωγής περιγράφονται µαζί γιατί έχουν κοινά χαρακτηριστικά που αφορούν την εµφάνιση. Με την ιδιότητα Μορφή καθορίζουµε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΕΣΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ VISUAL STUDIO NET

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΕΣΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ VISUAL STUDIO NET 1. Ανοίξτε το πρόγραμμα Microsoft Visual Studio Net 2. Στην start page επιλέξτε my profile 3. Στο πεδίο profile επιλέξτε visual basic developer και κλείστε την start page 4. Επιλέξτε File New Project 5.

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες Εφαρμογές Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών

Σύγχρονες Εφαρμογές Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών Σύγχρονες Εφαρμογές Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών Ενότητα 7: Εισαγωγή στη Microsoft Acess- Δημιουργία Πινάκων Διδάσκων: Νικόλαος Τσέλιος Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής

Διαβάστε περισσότερα

METALIB Σύστημα μετα-αναζήτησης για ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης

METALIB Σύστημα μετα-αναζήτησης για ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης METALIB Σύστημα μετα-αναζήτησης για ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πανεπιστημίου Λευκωσίας E-mail: libithelp@unic.ac.cy Τηλ: 22444772 Έκδοση: Μάρτιος 2013 (ES, GC, KP)

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοδύναμη άντληση πληροφοριών Η Σχεσιακή Βάση Δεδομένων

Αυτοδύναμη άντληση πληροφοριών Η Σχεσιακή Βάση Δεδομένων Η Σχεσιακή Βάση Δεδομένων Το επιχειρηματικό παράδειγμα που θα αναλυθεί είναι καταχωρημένο σε μια βάση δεδομένων Access με όνομα ΒΙ. Επιλέγουμε το αντικείμενο των Πινάκων (Tables) ώστε να μελετήσουμε τους

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε ένα κελί θα πρέπει να περιέχει ένα μόνο στοιχείο δεδομένων, για παράδειγμα το όνομα σε ένα κελί, το επίθετο σε άλλο κελί.

Κάθε ένα κελί θα πρέπει να περιέχει ένα μόνο στοιχείο δεδομένων, για παράδειγμα το όνομα σε ένα κελί, το επίθετο σε άλλο κελί. ΜΑΘΗΜΑ 2 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Εισαγωγή Δεδομένων Σε Κελιά 2. Αλλαγή Προβολής Φύλλου Εργασίας 3. Επιλογή Κελιών 4. Επιλογή Όλου Του Φύλλου Εργασίας 5. Μετακίνηση Στο Φύλλο Εργασίας 6. Επεξεργασία Δεδομένων Σε Ένα

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι οι χρήστες του Turnitin πρέπει να δημιουργήσουν ένα προφίλ χρήστη.

Όλοι οι χρήστες του Turnitin πρέπει να δημιουργήσουν ένα προφίλ χρήστη. Οδηγίες για καθηγητές Για τη χρήση του Turnitin απαιτούνται τα παρακάτω βήματα: 1. Δημιουργία λογαριασμού 2. Δημιουργία τάξης και διαχείριση πληροφοριών τάξης 3. Δημιουργία εργασίας και σχετικές ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

2. Για να δημιουργήσουμε το πρώτο ή κάθε νέο Backup set πατάμε στο εικονίδιο και εμφανίζεται ο Wizard του Backup set

2. Για να δημιουργήσουμε το πρώτο ή κάθε νέο Backup set πατάμε στο εικονίδιο και εμφανίζεται ο Wizard του Backup set Δημιουργία Backup Set για ( file Backup ) 1. Τρέχουμε την εφαρμογή BACKUP365. Όταν συνδεθεί με τα κεντρικό σύστημα της Digital SIMA εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα : 2. Για να δημιουργήσουμε το πρώτο ή κάθε

Διαβάστε περισσότερα

1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Της Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer)

1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Της Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer) ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) ΣΤΟΧΟΙ: 1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Μιας Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer) 2. Παρουσίαση Μιας Ιστοσελίδας 3. Διακοπή Και Ανανέωση Μιας Ιστοσελίδας (Stop and Refresh) 4.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ FRONT PAGE 3

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ FRONT PAGE 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ FRONT PAGE 3 Φόρµες Ένας τρόπος για να συλλέξετε πληροφορία από τους επισκέπτες του δικτυακού σας τόπου είναι οι φόρµες. Με τα εξειδικευµένα αυτά εργαλεία µπορείτε να κάνετε έρευνες ή τεστ,

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός των Πινάκων μίας Βάσης Δεδομένων

Σχεδιασμός των Πινάκων μίας Βάσης Δεδομένων Σχεδιασμός των Πινάκων μίας Βάσης Δεδομένων 3 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Επιλογή τύπου δεδομένων και ιδιότητες πεδίων Δημιουργία πινάκων Συσχετισμός πινάκων ΑΡΧΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΕΛΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Κουμπί Κενή βάση δεδομένων Κουμπί του Office Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στο κουμπί «Κενή βάση δεδομένων»

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση μέσω webdav. ΚΕ.Δ.Δ. Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. 3. Στην συνέχεια πληκτρολογούμε το username και το password και πατάμε στο κουμπί Είσοδος.

Πρόσβαση μέσω webdav. ΚΕ.Δ.Δ. Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. 3. Στην συνέχεια πληκτρολογούμε το username και το password και πατάμε στο κουμπί Είσοδος. Πρόσβαση μέσω webdav Πριν χρησιμοποιήσουμε το webdav θα πρέπει να κάνουμε login στο Pithos ώστε να αντιγράψουμε τα Credentials που απαιτούνται για την συνέχεια. Αυτό γίνεται ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΗ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΗ Στόχοι Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης θα είσαι σε θέση: 1. Να ενεργοποιείς και να απενεργοποιείς το λογαριασμό ενός χρήστη. 2. Να αλλάζεις τον κωδικό πρόσβασης χρήστη. 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο... 3 1.1. Όροι Και Έννοιες... 3 1.2. Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο... 5 2. Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό 7 Το Περιβάλλον Ενός Φυλλομετρητή...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΡΟΧΙΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ STK 10

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΡΟΧΙΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ STK 10 ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΡΟΧΙΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ STK 10 A. Αρχικό Set-up 1. Κλικάρετε

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του Μορφοποίηση χαρακτήρων Όταν ανοίγουμε το Word η γραμματοσειρά που υπάρχει είναι προκαθορισμένη. Το πλαίσιο διαλόγου Γραμματοσειρά μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερες μορφοποιήσεις. Επιλέγουμε Μορφή Απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Βήμα-Βήμα για να εγκαταστήσετε τα Windows 7 στον Η/Υ σας

Οδηγός Βήμα-Βήμα για να εγκαταστήσετε τα Windows 7 στον Η/Υ σας Οδηγός Βήμα-Βήμα για να εγκαταστήσετε τα Windows 7 στον Η/Υ σας ΒΗΜΑ 1 Εφεδρικό Αντίγραφο Ασφαλείας ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν εφαρμόσουμε τον οδηγό εγκατάστασης στον Η/Υ μας κρατούμε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S

GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S Πλήκτρα IN - Κοντινή ανάλυση. Πατώντας το βλέπετε µία µικρότερη περιοχή του χάρτη µε περισσότερη λεπτοµέρεια, αυξάνει την κλίµακα. ΟUT - Μακρινή ανάλυση.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. Εγκατάσταση Προσωπικού Πιστοποιητικού

Οδηγίες. Εγκατάσταση Προσωπικού Πιστοποιητικού Οδηγίες για Εγκατάσταση Προσωπικού Πιστοποιητικού Περιεχόμενα Έκδοση πιστοποιητικού... σελ. 2 Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας. σελ. 5 Εγκατάσταση στο λογαριασμό αλληλογραφίας..σελ. 10 Έκδοση πιστοποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών 3.5.1.1 Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών Ένα σύνηθες πρόβλημα που υπάρχει, είναι η ανάγκη αποστολής επιστολών ή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Ενότητα 3 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων 17 18 3.1 Εισαγωγή Μία βάση δεδομένων αποτελείται από δεδομένα για διάφορα θέματα τα οποία όμως σχετίζονται μεταξύ τους και είναι καταχωρημένα με συγκεκριμένο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ003. Ενότητα 3 Εισαγωγή στο Microsoft Word

Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ003. Ενότητα 3 Εισαγωγή στο Microsoft Word Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ003 Ενότητα 3 Εισαγωγή στο Microsoft Word 1 Πως αρχίζουμε το Microsoft Word Για να αρχίσουμε το Word, πρέπει να κάνουμε double click στο εικονίδιο του Word που βρίσκεται στον

Διαβάστε περισσότερα

Τα στοιχεία που καταχωρούμε για μελλοντική χρήση ονομάζονται δεδομένα (data) και το μέρος που φυλλάσσονται βάση δεδομένων (database).

Τα στοιχεία που καταχωρούμε για μελλοντική χρήση ονομάζονται δεδομένα (data) και το μέρος που φυλλάσσονται βάση δεδομένων (database). ΜΑΘΗΜΑ 1 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Τι Είναι Μια Βάση Δεδομένων 2. Δεδομένα Και Πληροφορίες 3. Κοινές Χρήσεις Βάσεων Δεδομένων 4. Οργάνωση Βάσεων Δεδομένων 5. Τύπος Πεδίου (Data Type) 6. Ιδιότητες Πεδίων 7. Πρωτεύον Κλειδί

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων.

Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων. Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων. Ορισμός Ένα αρχείο είναι ένα σύνολο από σχετιζόμενες πληροφορίες οι οποίες έχουν αποθηκευτεί σε κάποιο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2003 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 16 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 20 Η Λίστα φακέλων... 21 Ο φάκελος Το Outlook

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις Δεδομένων 2η εργαστηριακή άσκηση

Βάσεις Δεδομένων 2η εργαστηριακή άσκηση Βάσεις Δεδομένων 2η εργαστηριακή άσκηση Εισαγωγή στο περιβάλλον της oracle Δημιουργία πινάκων Δρ. Εύη Φαλιάγκα 1. Login Χρησιμοποιώντας έναν web explorer, μπαίνετε στο http://10.0.0.6:8080/apex και συμπληρώνετε

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Excel Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Excel Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Microsoft Excel 2007... 9 92 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21 93 Δημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 32 94 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις για τις Ιστοσελίδες του Google

Σημειώσεις για τις Ιστοσελίδες του Google Σημειώσεις για τις Ιστοσελίδες του Google 1 Βήμα 1 ο Μπαίνουμε στην σελίδα της Google για τις ιστοσελίδες (http://sites.google.com). 2 Εναλλακτικά, μπαίνουμε στο http://www.google.com, επιλέγουμε περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Πεδί α

ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Πεδί α ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Βάση δεδομένων είναι συσχετισμένα μεταξύ τους δεδομένα, οργανωμένα σε μορφή πίνακα. Οι γραμμές του πίνακα αποτελούν τις εγγραφές και περιλαμβάνουν τις πληροφορίες για μια οντότητα. Οι

Διαβάστε περισσότερα

BHMATA ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ 3S/I.T.P.

BHMATA ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ 3S/I.T.P. BHMATA ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ 3S/I.T.P. Πριν την έναρξη της διαδικασίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η αναβάθμιση διαφέρει σε κάποιες λεπτομέρειες, ανάλογα με το τύπο της βάσης δεδομένων της κάθε χρήσης.

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel 2002... 9 Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων...

Διαβάστε περισσότερα

2 η Εργαστηριακή Άσκηση

2 η Εργαστηριακή Άσκηση 2 η Εργαστηριακή Άσκηση Σκοπός της παρούσας εργαστηριακής άσκησης είναι η δημιουργία μιας εφαρμογής client/server η οποία θα συνδέεται με μια Βάση Δεδομένων σε MSSQL Server (ή ACCESS), και θα προβάλει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ Ν.3908/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Εγγραφή στο σύστημα...3 2. Είσοδος στο σύστημα...4 3. Υποβολή Αίτησης...6

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή)

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility (διαδικτυακή εφαρμογή) Αύγουστος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα