Μύρισαν... Χριστούγεννα Δράσεις & εκδηλώσεις Παιδικού Σταθµού, Νηπιαγωγείου & Δηµοτικού

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μύρισαν... Χριστούγεννα Δράσεις & εκδηλώσεις Παιδικού Σταθµού, Νηπιαγωγείου & Δηµοτικού"

Transcript

1 Μύρισαν... Χριστούγεννα ράσεις & εκδηλώσεις Παιδικού Σταθµού, Νηπιαγωγείου & ηµοτικού Φ Σ Ξ Π

2 Νηπιαγωγείο ράμμα στον Αη Βασίλη... Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου γράφουν έτσι όπως ξέρουν, γράμμα στον Άγιο Βασίλη με ευχές και επιθυμίες για τις φετινές γιορτές. Στολίδια Χριστουγεννιάτικου δέντρου Τα παιδιά φτιάχνουν από διάφορα υλικά στολίδια για το δέντρο του Νηπιαγωγείου μας και το στολίζουν. Κάλαντα και έθιμα από όλο τον κόσμο Τα παιδιά γνωρίζουν τα έθιμα από όλο τον κόσμο και ταξιδεύουν σε όλες τις ηπείρους. Την Παρασκευή, , στις 9:00πμ, τα παρουσιάζουν στους γονείς τους και ταξιδεύουν μαζί τους σε όλο τον κόσμο, τραγουδώντας και χορεύοντας! Ο σάκος του Αη Βασίλη Ένας σάκος γεμάτος δώρα και ευχές, για χαρούμενες γιορτές από όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τα παραμύθια Παραμύθια και χριστουγεννιάτικες ιστορίες, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια των παιδιών και θα μας ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Christmas cards and carols Τα παιδιά μαθαίνουν Χριστουγεννιάτικα αγγλικά τραγούδια και κατασκευάζουν τις δικές τους πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Christmas crackers ένα για κάθε παιδί με πολλή αγάπη! ιορτές Νηπιαγωγείου Προ-προνήπια & Ζουζούνια Tα προ-προνήπια και τα Ζουζούνια του νηπιαγωγείου, μέσα σε κλίμα γιορτινό προσκαλούν τους γονείς τους να παρακολουθήσουν την παράσταση με τίτλο «Το ώρο της Παπλωματούς», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο των Τζεφ Μπριμπό και κέιλ ντε Μάρκεν. Η προετοιμασία της γιορτής τους έγινε με μεγάλη χαρά και σας περιμένουν να την απολαύσετε, την Τρίτη , στις 9:30 π.μ. στο χώρο του νηπιαγωγείου. Προνήπια Τα προνήπια θα παρουσιάσουν το θεατρικό δρώμενο στα αγγλικά, με τίτλο Recyclable Christmas. Πρόκειται για ένα παραμύθι που προκάλεσε το ενδιαφέρον των παιδιών, ώστε να αναλάβουν ρόλους, να αυτοσχεδιάσουν, να εκφραστούν και να συνεργαστούν με ενθουσιασμό, για ένα καλό αποτέλεσμα. Η έμπνευση ήρθε μέσα από το πρόγραμμα έρευνας «Ανακύκλωση τώρα!» Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, , στις 9:00πμ. ακριβώς, στο χώρο του νηπιαγωγείου.

3 Α ημοτικού Αγαπημένε μου, Άγιε Βασίλη... Τα παιδιά γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και το ταχυδρομούν από το ταχυδρομείο της Παλλήνης, ελπίζοντας η επιθυμία τους να πραγματοποιηθεί. Το πιο γλυκό... γλυκό! Αλεύρι, μέλι, ζάχαρη, λάδι και καρύδια γίνονται στα χέρια των παιδιών η πιο γλυκιά παραδοσιακή ζύμη των Χριστουγέννων για μελομακάρονα στο χώρο του Εστιατορίου. Από εμάς...με αγάπη! Τα παιδιά κάνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, για να τις προσφέρουν σε εκείνους που αγαπούν. Χριστούγεννα στο σινεμά... του σχολείου! Τα παιδιά διασκεδάζουν και διδάσκονται, παρακολουθώντας μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη κινηματογραφική ταινία. Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα ταξίδια Με «οδηγό» ένα χριστουγεννιάτικο φυλλάδιο με έθιμα, κάλαντα και παραδόσεις τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. «Κάλαντα τραγουδάμε, χαρά σ όλους σκορπάμε!» Τα πρωτάκια μας μαθαίνουν παραδοσιακά ελληνικά και αγγλικά κάλαντα και τα τραγουδούν σε όλο το σχολείο. I can decorate a Christmas tree Με τι μπορούμε να στολίσουμε ένα δέντρο; ιαβάστε το mini-book και θα μάθετε! I love Christmas Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι στο σπίτι είναι απασχολημένοι με τις ετοιμασίες! Τυλίγουν δώρα, μαγειρεύουν λιχουδιές και στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι όμως όλοι χαρούμενοι; α το ανακαλύψουμε διαβάζοντας το ομώνυμο παραμύθι του Hans Wilhelm. Christmas crafts Οι μικροί μας καλλιτέχνες θα κατασκευάσουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες που θα χαρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα, και θα φτιάξουν κατασκευές με τους αγαπημένους τους ήρωες των Χριστουγέννων: Santa Claus, the Gingerbread Μan and Rudolf, the Red-nosed Reindeer. Santa s Workshop Οι μαθητές θα τρυπώσουν στο εργαστήριο του Αϊ Βασίλη, και μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες θα μάθουν το λεξιλόγιο των Χριστουγέννων. Be prepared for surprises!! Την Παρασκευή 19 εκεμβρίου, 6η και 7η ώρα, οι συγγραφείς Άννα Βερούλη και Νίκος Μιχαλόπουλος παρουσιάζουν στα παιδιά της Α δημοτικού το βιβλίο τους Ο Αη-Βασίλης φέτος είναι πράσινος, εκδ. Άγκυρα...Συνδυάζοντας τα Χριστούγεννα με οικολογικές ανησυχίες! Πέντε διαφορετικά γράμματα φτάνουν στην πόρτα του Αη- Βασίλη. ράμματα από πέντε παιδιά, από πέντε γωνιές του πλανήτη, τόσο διαφορετικές και τόσο απομακρυσμένες μεταξύ τους. Κι όμως, αυτά τα γράμματα έχουν κάτι κοινό...

4 Β ημοτικού Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη... ράφουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη, ελπίζοντας η επιθυμία μας να πραγματοποιηθεί. α στείλουμε τα γράμματά μας στο ταχυδρομείο της Παλλήνης, ώστε να βρουν έγκαιρα τον παραλήπτη τους. Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ταξίδια Με οδηγό ένα χριστουγεννιάτικο φυλλάδιο με κάλαντα και έθιμα, γνωρίζουμε τις παραδόσεις της πατρίδας μας, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Τα Χριστούγεννα στον κινηματογράφο Οι μαθητές/τριες της Β ημοτικού θα βρεθούν σε παραμυθένιους τόπους, θα ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων, παρακολουθώντας μια τρυφερή Χριστουγεννιάτικη ταινία. Ας τραγουδήσουμε... Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα θα πλημμυρίσουν τις τάξεις μας. Οι φωνές θα ενωθούν και θα δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα γεμάτη από την αγάπη των Χριστουγέννων. Από εμάς με αγάπη... Με χρώματα, κόλλες, ψαλίδια και πολλή φαντασία θα κατασκευάσουμε και φέτος κάρτες, ημερολόγια και διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Χριστούγεννα με ένα βιβλίο Χριστουγεννιάτικα παραμύθια θα πλημμυρίσουν τις τάξεις αλλά και τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας, τα οποία διαβάζοντάς τα θα μας ταξιδέψουν σε έναν κόσμο μαγικό χριστουγεννιάτικο Πιάνονται τ αστέρια; Οι μαθητές/τριες της Β ημοτικού θα μας ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων την Παρασκευή 19 εκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Σχολείου μας. Πρόκειται για μια ιστορία και ένα όνειρο για ένα όνειρο παιδικό. Ένα παιδί κυνηγάει το αστέρι του, ένα αστέρι μακρινό και άπιαστο. Άραγε, πιάνονται τ αστέρια; Oh, Christmas Tree Christmas is almost here! Are you ready to decorate the Christmas Tree? Φέτος θα έχουμε τη χαρά να κατασκευάσουμε και να στολίσουμε ένα δικό μας 3D Christmas Τree. Και όχι μόνο! Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θα εμπλουτίσουμε our Christmas Vocabulary και θα τραγουδήσουμε Christmas Carols! Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά (Tuxpaint) - Παιχνίδι σε χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό λογισμικό (Kidepedia) - Χριστουγεννιάτικα τραγούδια Την Πέμπτη 11 εκεμβρίου, 5η και 6η ώρα, η ηθοποιός και κουκλοπαίκτρια Εύα Νικηφόρου ζωντανεύει με κουκλοθέατρο, για τα παιδιά της Β δημοτικού, το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη, εκδ. Παπαδόπουλος Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ένα κλασικό Χριστουγεννιάτικο διήγημα του Παπαδιαμάντη σε διασκευή Κ. Πούλου με έναν τρόπο άμεσο και ελκυστικό.

5 ημοτικού Όταν η Λογοτεχνία συναντάει τα Χριστούγεννα Ποιήματα, παραμύθια, αποσπάσματα από διηγήματα και μυθιστορήματα γίνονται «οδηγοί» της φαντασίας σ ένα δρόμο γεμάτο από χριστουγεννιάτικες εικόνες και μυρωδιές... Ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων Οι μαθητές/τριες της τάξης θα ανακαλύψουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και θα κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της αγάπης, της κατανόησης και της συμπόνιας μέσα από την προβολή μιας χριστουγεννιάτικης ιστορίας! Eναλλακτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια Τα παιδιά της τάξης, χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά και φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια. Το δέντρο των ευχών Τα παιδιά κατασκευάζουν κάρτες για να φτιάξουμε ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο όμορφες ευχές για τη νέα χρονιά. Ήρθαν τα Χριστούγεννα! Τα παιδιά εξερευνούν και ανακαλύπτουν τι είναι τα Χριστούγεννα, μαθαίνοντας για τα κάλαντα, τα ήθη-έθιμα και τις παραδοσιακές συνταγές διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Στη συνέχεια, δημιουργούν τα δικά τους ξεχωριστά κάλαντα και άλλες χριστουγεννιάτικες ιστορίες. εατρικό παιχνίδι βασισμένο στο παραμύθι Το κοριτσάκι με τα σπίρτα «Το κοριτσάκι κρυώνει, νιώθει μόνο του, ανάβει κάθε φορά ένα σπίρτο για να ζεσταθεί λίγο...σε κάθε άναμμα κοιτάζει τη φλόγα και βλέπει από ένα διαφορετικό όνειρο». Οι μαθητές της ημοτικού θα εμπλακούν στο μάθημα της θεατρικής αγωγής σε αυτοσχέδιες ιστορίες ζωντανεύοντας τα όνειρα του κοριτσιού με σκοπό την απελευθέρωση της φαντασίας τους, την εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους και την καλλιέργεια της ψυχοκινητικής τους έκφρασης. Christmas Adventure Η αγαπημένη σας ORT Family σε καινούργια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια! Και όχι μόνο Τα παιδιά θα τραγουδήσουν αγγλικά τραγούδια σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και θα κάνουν μοναδικές κατασκευές! ερμανικά Χριστούγεννα Τα παιδιά βιώνουν το έθιμο του Adventskalender, γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα της εποχής, τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και παρακολουθούν την ταινία «Pippi und das Weihnachtsfest» (Η Πίπη η Φακιδομύτη γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τους φίλους της). C est bientôt Noël! Κατασκευάζουμε το δέντρο με τις χριστουγεννιάτικες ευχές και μαθαίνουμε την ιστορία του Saint- Nicolas, προστάτη των μαθητών. Μαθαίνουμε ότι στη αλλία στις 25 εκεμβρίου φέρνει δώρα και ο Père Noёl, του γράφουμε γράμμα, τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και συμπληρώνουμε το βιβλιαράκι των Χριστουγέννων «Mon Imagier de Noël». Τη ευτέρα 15 εκεμβρίου, 4η και 5η ώρα, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τζερόνιμο Στίλτον συναντά τα παιδιά της δημοτικού με αφορμή το βιβλίο του Η αναζήτηση της ευτυχίας, εκδ. Κέδρος Τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; Τώρα τα Χριστούγεννα, που αυτή η αναζήτηση είναι πιο έντονη, ο Τζερόνιμο Στίλτον, με τη νέα περιπέτειά του στο Βασίλειο της Φαντασίας, μας βοηθάει να το ανακαλύψουμε!

6 ημοτικού Λογοτεχνία με άρωμα Χριστουγέννων Αποσπάσματα από διηγήματα, ποιήματα, παραμύθια και τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου μας ταξιδεύουν.με εισιτήριο τη φαντασία μας θα περιπλανηθούμε μαζί με το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε μέρη μακρινά, όπου γιορτάζονται κι εκεί τα Χριστούγεννα με διαφορετικούς ίσως τρόπους! αύμα στο Μανχάταν Τι θα συμβεί όταν ο συμπαθητικός ηλικιωμένος, που υποστηρίζει πως είναι ο Άγιος Βασίλης, περνιέται για παράφρων κι ένας νέος δικηγόρος αποφασίζει να τον υπερασπιστεί; Η συνέχεια επί της οθόνης Kαλώς ήρθες νέε χρόνε...οικολογικά! α χρησιμοποιήσουμε ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργώντας ημερολόγια με φαντασία, για να υπενθυμίζουμε την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος σε κάθε μέρα του 2015! Φυσικά οι αστραφτερές γιορτινές πινελιές δεν θα λείπουν από τα πρωτότυπα δημιουργήματά μας! Αν είχες το μαγικό ραβδί τι θα άλλαζες; Όλοι ξέρουμε ότι τις μέρες των Χριστουγέννων οι ευχές μας ίσως «πιάσουν»! Ο διάδρομος της δημοτικού μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικο νυχτερινό σκηνικό γεμάτο ευχές και ελπίδα! Στολίζουμε; Οι μαθητές δεχόμενοι με ενθουσιασμό την πρόκληση, καλούνται να στολίσουν εναλλακτικά τις τάξεις τους, με βασικά εργαλεία τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία υλικών και την αστείρευτη φαντασία τους. Από μας... με αγάπη Κατασκευάζοντας κάρτες και στολίδια μεταφέρουμε την αγάπη μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα! Με την ανεκτίμητη αξία τους θα στολίσουν γιορτινά τα σπίτια μας και θα χαρίζουν χαμόγελα και ζεστασιά! The mouse who saved Christmas Παραμονή Χριστουγέννων και ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζεται για το καθιερωμένο του ταξίδι! Στην πορεία, όμως, αυτού του ταξιδιού έχει ένα απρόβλεπτο ατύχημα! Αλήθεια, πώς μπορεί ένα μικρό ποντικάκι να τον βοηθήσει και έτσι να σώσει τα Χριστούγεννα; Ανακαλύψτε το διαβάζοντας την πρωτότυπη αυτή ιστορία και προετοιμαστείτε για τα Χριστούγεννα μαθαίνοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κατασκευάζοντας κάρτες και σελιδοδείκτες! ερμανικά Χριστούγεννα Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους Adventskalender και βιώνουν το αντίστοιχο έθιμο στην τάξη, γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα της εποχής, τραγουδάνε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κάρτες. C est bientôt Noël! Μαθαίνουμε την ιστορία του Saint-Nicolas, προστάτη των μαθητών και ότι στη αλλία στις 25 εκεμβρίου φέρνει δώρα και ο Père Noёl! Τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, φτιάχνουμε κάρτες, γράφουμε ευχές στους δικούς μας και στολίζουμε την τάξη μας με χριστουγεννιάτικες εικόνες. Την Τετάρτη 17 εκεμβρίου, 7η και 8η ώρα, οι συγγραφείς Ιωάννα και Έρση Νιαώτη παρουσιάζουν στα παιδιά της δημοτικού το βιβλίο τους 9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα, εκδ. Καλειδοσκόπιο. Εννέα παραμύθια, ξαναπλασμένα απολαυστικά, με πρωτοτυπία και χιούμορ και συνοδευμένα με νόστιμες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που μπορούμε να δοκιμάσουμε μέσα στις γιορτές!

7 Ε ημοτικού Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα από την Ελλάδα Τα παραδοσιακά Χριστούγεννα στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται από «Το Τάισμα της Βρύσης», «Τα Ραγκουτσάρια», «Τις Τηγανίδες», «Τα Καρύδια» και άλλα πολλά έθιμα. Τα παιδιά της Ε ημοτικού θα σας μεταφέρουν τις γνώσεις τους γύρω από αυτά και θα σας μάθουν τα αυθεντικά ελληνικά Χριστούγεννα! Η ιστορία της γέννησης Μέσα από τη Βίβλο θα αντλήσουμε πληροφορίες για τη γέννηση του εανθρώπου και ταξιδεύοντας στον χρόνο και πιο συγκεκριμένα, στο Βυζάντιο, θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τα κάλαντα των Βυζαντινών. Το μαγικό ραβδί των Χριστουγέννων Αν το δώρο σου για τα Χριστούγεννα ήταν ένα μαγικό ραβδί, πώς θα το χρησιμοποιούσες; Τι θα άλλαζες στον κόσμο; Τα παιδιά θα συνθέσουν μια ιστορία, στην οποία θα είναι τα ίδια ο κεντρικός ήρωας και θα καταγράψουν τις ενέργειες που θα έκαναν με τη βοήθεια του μαγικού χριστουγεννιάτικου ραβδιού... Πράσινα Χριστούγεννα Ευαισθητοποιημένοι από το πρόγραμμα έρευνας Ενέργεια, δεν ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι για τον πλανήτη μας η εξοικονόμηση ενέργειας! ια τον λόγο αυτό λίγο πριν το κλείσιμο του σχολείου, οι μαθητές/ τριές μας ενημερώνουν τους συμμαθητές τους, ώστε αυτοί να έχουν ορθή περιβαλλοντική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών τους. The Santa Claus If something should happen to me, put on my suit. The reindeer will know what to do Santa Claus, North Pole Χριστούγεννα χωρίς Άγιο Βασίλη γίνεται; Όχι βέβαια! Τι συμβαίνει λοιπόν όταν παραμονή Χριστουγέννων ο αγαπημένος μας Santa Claus παθαίνει ένα σοβαρό ατύχημα; Ποιος θα μοιράσει τα δώρα και θα φέρει χαρά στα παιδιά; Άραγε υπάρχει κάποιος που θα σώσει την κατάσταση; ερμανικά Χριστούγεννα Τα παιδιά βιώνουν το έθιμο του Adventskalender, γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα της εποχής, τραγουδάνε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παρακολουθούν τη χιουμοριστική ταινία «Der Weihnachtsmann auf Reisen» (Τι κάνει ο Αη-Βασίλης όταν δεν είναι Χριστούγεννα;) C est bientôt Noël! νωρίζουμε τα χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα της αλλίας και τις χριστουγεννιάτικες αγορές που οργανώνονται στις μεγάλες πόλεις. Φτιάχνουμε κάρτες και γράφουμε ευχές στους δικούς μας, διαβάζουμε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι: Le petit sapin de Noël και τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τη ευτέρα 22 εκεμβρίου, 5η και 6η ώρα, η συγγραφέας Άννα Κωσταλλά παρουσιάζει στα παιδιά της Ε δημοτικού το βιβλίο της Φαιδιά, εφιστρέπω! Χριστούγεννα με τον Tρύπωνα το φαφαγάλο, Πατάκης Το δεύτερο βιβλίο με ήρωα τον αγαπημένο μας παπαγάλο που μπερδεύει το π με το φ και μας δίνει ξεκαρδιστικές ιστορίες για να περάσουμε τα Χριστούγεννα... γελώντας!

8 ΣΤ ημοτικού Όταν η λογοτεχνία συναντάει τα Χριστούγεννα Ποιήματα, παραμύθια, αποσπάσματα από διηγήματα και μυθιστορήματα γίνονται «οδηγοί» της φαντασίας σ ένα δρόμο γεμάτο από χριστουγεννιάτικες εικόνες και μυρωδιές... Χριστουγεννιάτικα ήθη κι έθιμα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο Τα παιδιά μας θυμίζουν τις παραδόσεις μας... Από εμάς με αγάπη Τα παιδιά κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικες κάρτες για να ευχηθούν στους φίλους τους στην Α ημοτικού και περιμένουν με ανυπομονησία τις χριστουγεννιάτικες κάρτες από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α υμνασίου. The Christmas Carol by Charles Dickens Darkness is cheap and Scrooge likes it!!! Την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Scrooge ένας τσιγγούνης τραπεζίτης που μισεί τα Χριστούγεννα, βρίσκεται μόνος στο σπίτι του, μέχρι τη στιγμή που δέχεται μια αναπάντεχη επίσκεψη. Τα φαντάσματα των Χριστουγέννων έρχονται και τον οδηγούν σε ένα ταξίδι που θα του μείνει αξέχαστο... Με όλη μου την καρδιά α κατασκευάσουμε στολίδια που θα προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Με την ανεκτίμητη αξία τους θα χαρίσουν πολλά χαμόγελα! ερμανικά Χριστούγεννα Τα παιδιά βιώνουν το έθιμο του Adventskalender, γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα της εποχής, τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ζούνε το τελευταίο μάθημα των ερμανικών, όπως ζούνε τα παιδιά στη ερμανία την παραμονή των Χριστουγέννων C est bientôt Noël! Συγκρίνουμε τα γαλλικά με τα ελληνικά έθιμα των Χριστουγέννων, διαβάζουμε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι La légende du sapin, φτιάχνουμε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες και τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Την Τρίτη 16 εκεμβρίου, 5η και 6η ώρα, η συγγραφέας Χριστίνα Φραγκεσκάκη παρουσιάζει στα παιδιά της Στ δημοτικού το βιβλίο της Η Ορτανσία φυλάει τα μυστικά, εκδ. Κέδρος Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου ιαφορετικοί κόσμοι που καταφέρνουν να επικοινωνήσουν είναι το θέμα του: της ηλικιωμένης κυρίας Αριάδνης και της μικρής Φερστέ από το Αφγανιστάν. Ένα σύγχρονο παραμύθι που θα μπορούσε να εκτυλίσσεται στο διπλανό μας σπίτι.

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου»

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου» Κυριακή 7/12/2014 ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015 «Δος μου το χέρι σου» -Τ.Κ Ερμητσίου ώρα 4:30μμ κεντρική πλατεία Ο Σύλλογος Γυναικών Ερμητσίου υποδέχεται τα Χριστούγεννα με

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Σας περιμένουμε όλους στη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη για να ζήσουμε, παρέα, όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές με μία σειρά εκδηλώσεων.

Σας περιμένουμε όλους στη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη για να ζήσουμε, παρέα, όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές με μία σειρά εκδηλώσεων. Χίλιες ευχές για χαρούμενα Χριστούγεννα, για φιλία κι αμέτρητες χαρούμενες αναμνήσεις, στοργή και τρυφερότητα στη γη κι έναν Παράδεισο, επιτέλους, στις ψυχές όλων μας. CHARLES DICKENS Χριστουγεννιάτικες

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2017-18 διοργανώνει δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

Στολίζουμε τη βιβλιοθήκη με τις ευχές σας. Φέρτε μία χριστουγεννιάτικη μπάλα και γράψτε την χριστουγεννιάτικη ευχή σας!

Στολίζουμε τη βιβλιοθήκη με τις ευχές σας. Φέρτε μία χριστουγεννιάτικη μπάλα και γράψτε την χριστουγεννιάτικη ευχή σας! ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΑΚΙ Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών τον Δεκέμβριο! Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν με προεγγραφή. Μπορείτε να γραφτείτε με τη φυσική σας παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών για παιδιά!

Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών για παιδιά! ΔΑΝΙΗΛΙΔΕΙΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών για παιδιά! ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 1 Μια πληθώρα εργαστηρίων ξεκινά τον Δεκέμβριο, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δημιουργικά.

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης!

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης! Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2018-2019 στο Ενυδρείο Κρήτης! Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2018 Ελάτε να κατασκευάσουμε τα δικά μας Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Βάλτε την Χριστουγεννιάτικη σας διάθεση, να φέρουμε

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος. Νεάπολης-Συκεών. Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών. Χριστού. γεννα

Δήμος. Νεάπολης-Συκεών. Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών. Χριστού. γεννα Δήμος Νεάπολης-Συκεών Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Χριστού γεννα 2015 Φίλες και φίλοι, Η εποχή μας δεν είναι εύκολη Η κρίση πλήγωσε την ελπίδα μας. Κι όμως, μπορούμε Παρά τη στενοχώρια, συχνά και την

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ. Το μαθητικό περιοδικό. του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ. Το μαθητικό περιοδικό. του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2014 Οι μικροί βιβλιοπόντικες του Α1 με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Ευτυχίας μας παρουσιάζουν

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015 Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας έχουν σκοπό να προσφέρουν ένα χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους για να υποδεχθούμε όλοι μαζί

Διαβάστε περισσότερα

Στηρίζουμε: Παιδικά Χωριά SOS Βάρης και Ελληνικά Σχολεία Κωνσταντινούπολης Ζωγράφειο Λύκειο Ζάππειο Παρθεναγωγείο Μεγάλη του Γένους Σχολή

Στηρίζουμε: Παιδικά Χωριά SOS Βάρης και Ελληνικά Σχολεία Κωνσταντινούπολης Ζωγράφειο Λύκειο Ζάππειο Παρθεναγωγείο Μεγάλη του Γένους Σχολή Στηρίζουμε: Παιδικά Χωριά SOS Βάρης και Ελληνικά Σχολεία Κωνσταντινούπολης Ζωγράφειο Λύκειο Ζάππειο Παρθεναγωγείο Μεγάλη του Γένους Σχολή ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «Φέρτε μου Μάγοι-θεία βουλή το γράφει

Διαβάστε περισσότερα

Χειμερινές Δραστηριότητες στις Παιδικές - Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Χειμερινές Δραστηριότητες στις Παιδικές - Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων Χειμερινές Δραστηριότητες στις Παιδικές - Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων (Τελευταία Ενημέρωση: Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012) Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, συνεχίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12 ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12 ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12 ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12 11:00 12:00 Ζωγραφίζοντας τα Χριστούγεννα (Face painting) Η χαρά των Χριστουγέννων αποτυπώνεται στα πρόσωπα των παιδιών με το Face Painting! Τα παιδιά στέλνουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη,

Διαβάστε περισσότερα

«Παραμυθένια» Χριστούγεννα στις Βιβλιοθήκες!

«Παραμυθένια» Χριστούγεννα στις Βιβλιοθήκες! «Παραμυθένια» Χριστούγεννα στις Βιβλιοθήκες! Στο Βόρειο Πόλο, σ έναν τόπο όπου το χιόνι δε σταματά να πέφτει, βρίσκεται ένα σπιτάκι μ ένα εργαστήριο στην αυλή του. Εκεί φτιάχνει ο Άγιος Βασίλης παιχνίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015. Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015. Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015 Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας έχουν σκοπό να προσφέρουν ένα χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους για να υποδεχθούμε όλοι μαζί

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Το Πνεύμα των Χριστουγέννων στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Το Πνεύμα των Χριστουγέννων στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Το Πνεύμα των Χριστουγέννων στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου Αφηγηματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων, με θέματα εμπνευσμένα από

Διαβάστε περισσότερα

Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου

Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου Δελτίο Τύπου Τα φετινά Χριστούγεννα θα ανοίξει τις πόρτες του Το σπίτι του Αϊ Βασίλη για όλους τους μικρούς μας φίλους! Ο Αϊ Βασίλης θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά το πρόγραµµα των εκδηλώσεων στις βιβλιοθήκης περιλαµβάνει:

Αναλυτικά το πρόγραµµα των εκδηλώσεων στις βιβλιοθήκης περιλαµβάνει: ήµος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη Πρόγραµµα εορταστικών εκδηλώσεων Αναλυτικά το πρόγραµµα των εκδηλώσεων στις βιβλιοθήκης περιλαµβάνει: Βιβλιοθήκη Νίκαιας (Αρκαδίου 23) Σάββατο 7/12/2013, ώρα 10:00 13:00 «Στολισµός

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

Ελεύθερη Είσοδος σε όλες τις δράσεις

Ελεύθερη Είσοδος σε όλες τις δράσεις Χριστούγεννα 2017 στον Κορυδαλλό Santa Claus is coming to town Θέατρο, Μουσική, Χορός, Σκετς, Αυτοσχεδιασµοί, πλούσια Δώρα 23 30/12 προβολές παιδικών ταινιών και παραστάσεις Καραγκιόζη στο CineΠαράδεισος

Διαβάστε περισσότερα

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης είχε αναφορά στα χριστουγεννιάτικα έθιμα των χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης είχε αναφορά στα χριστουγεννιάτικα έθιμα των χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Ηπείρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών, το Δήμο Ζίτσας και των Σχολικών Μονάδων της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013 2014 ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ «Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές κινητές, θεματικές, βιβλιοθήκες μέσα στην τάξη. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δεκεμβρίου 2017

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δεκεμβρίου 2017 Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων 15-31 Δεκεμβρίου 2017 Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ! ΔΉΜΟΣ ΑΛΊΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ» 2017 Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2016-2017 διοργανώνει δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών τα Χριστούγεννα!

Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών τα Χριστούγεννα! ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών τα Χριστούγεννα! Από τον Δεκέμβριο ξεκινά μια πληθώρα εργαστηρίων στα οποία μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δημιουργικά. Η συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ. ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ. http://www.pinterest.com/mygoldenhall/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ. ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ. http://www.pinterest.com/mygoldenhall/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ. ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ http://www.pinterest.com/mygoldenhall/ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ GOLDEN HALL ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/11 16:00-16:45 16:00-21.00 16:00-21.00

Διαβάστε περισσότερα

Έρχονται γιορτές! Ώρα για χαρούμενες διακοπές! Επιμέλεια: Πηνελόπη Κολοβού Φιλόλογος, Μ.Α.

Έρχονται γιορτές! Ώρα για χαρούμενες διακοπές! Επιμέλεια: Πηνελόπη Κολοβού Φιλόλογος, Μ.Α. Έρχονται γιορτές! Ώρα για χαρούμενες διακοπές! Ελληνικά ως ΞΓ / Γ2 Επίπεδο γλωσσομάθειας Α1-Α2 Επιμέλεια: Πηνελόπη Κολοβού Φιλόλογος, Μ.Α. penelope.kolovou@gmail.com Βόννη, Δεκέμβρης 2015 2 Τι βλέπεις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ ΧΩΡΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Το πολύτεχνο είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο που προσφέρει εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα σε μαθητές ηλικίας 2 έως 9 ετών τα οποία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2008-2009 ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ : ΙΑ ηµοτικό Σχολείο Πάφου Συντονιστική Οµάδα 1. Τώνια Ιωαννίδου (Συντονίστρια) 2. Μιχαλίνα Κωνσταντινίδου 3. Κάκια Ανδρονίκου

Διαβάστε περισσότερα

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος Τεύχος 63

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος Τεύχος 63 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2016 - Τεύχος 63 5 Δεκεμβρίου ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Τα παιδιά της Προδημοτικής συμμετέχουν στην παιδική εκπομπή

Διαβάστε περισσότερα

παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια

παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Κουκλοθέατρο ΑΝΕΜΗ παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια H πολύχρονη εμπειρία και η αγάπη μας για τα παιδιά, σας υπόσχονται μια μοναδική παράσταση κουκλοθεάτρου με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Επικοινωνία ΣυνΚίνησις 2155304973, 6973933877 info@sinkinisis.com www.sinkinisis.com ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

11.00-12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε χιονάνθρωπους από κάλτσα! 12.00-13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε στολίδια από καπάκι!

11.00-12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε χιονάνθρωπους από κάλτσα! 12.00-13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε στολίδια από καπάκι! Πρόγραμμα παιδικών εκδηλώσεων Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 11.00-12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε χιονάνθρωπους από κάλτσα! 12.00-13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε στολίδια από καπάκι!

Διαβάστε περισσότερα

8.12.2011-1.01.2012. Πλατεία. Προσφυγικού Ελληνισμού. (Δημαρχείο Καλαμαριάς)

8.12.2011-1.01.2012. Πλατεία. Προσφυγικού Ελληνισμού. (Δημαρχείο Καλαμαριάς) Χριστουγεννιάτικη Πλατεία 8.12.2011-1.01.2012 Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο Καλαμαριάς) Χριστουγεννιάτικη Πλατεία 2011-2012 Συνδημότισσες και συνδημότες ΠAPAΓΩΓH & KAΛΛITEXNIKH EΠIMEΛEIA Προσπαθήσαμε

Διαβάστε περισσότερα

Φωτίζουμε τα δένδρα στις γειτονιές μας

Φωτίζουμε τα δένδρα στις γειτονιές μας Φωτίζουμε τα δένδρα στις γειτονιές μας Ανάβουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στις γειτονιές του δήμου μας με μουσική, χορωδίες και φυσικά πυροτεχνήματα! Μαζί μας και ο Αϊ Βασίλης με τα ξωτικά του για να

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικα Eργαστήρια για παιδιά τον Δεκέμβριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Χριστουγεννιάτικα Eργαστήρια για παιδιά τον Δεκέμβριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Χριστουγεννιάτικα Eργαστήρια για παιδιά τον Δεκέμβριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Παραμυθοσάββατα Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-4 ετών, τα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Μήνας Χριστουγέννων!! Καλή χρονιά!!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Μήνας Χριστουγέννων!! Καλή χρονιά!! ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΓΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2014, 4 Ο ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Μήνας Χριστουγέννων!! Καλή χρονιά!! ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Επίσκεψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ Προφορική έκφραση Γραπτή έκφραση ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Σύνθεση κειμένων ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα 9 Δεκεμβρίου 2011 γεννήθηκε ένα παραμύθι Ο Μύλος των Ξωτικών είναι η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

<<ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ >> ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΦΑΝΤΟΓΙΑ <<ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΛΙΚΑΤΣΑΡΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ >>

<<ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ >> ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΦΑΝΤΟΓΙΑ <<ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΛΙΚΑΤΣΑΡΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ >> Η Θεατρική Ομάδα παρουσιάζει την Χριστουγεννιάτικη κωμωδία του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΦΑΝΤΟΓΙΑ Η ομάδα της Κιβωτού Ονείρων Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία Διοργάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να παραγγείλετε το υλικό δωρεάν σήμερα!

Μπορείτε να παραγγείλετε το υλικό δωρεάν σήμερα! Μπορείτε να παραγγείλετε το υλικό δωρεάν σήμερα! ekklisia.secretary@gmail.com T. 2310 239 837 ή στην ιστοσελίδα www.apostolichurch.gr/onehope Σε συνεργασία με το ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ NEO

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα. Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος

Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα. Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος 2014 2015 Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, τα φετινά Χριστούγεννα είναι από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών για την πατρίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014 - Τεύχος 44 8 Νοεμβρίου Ο Στέλιος Μιχαηλίδης, διακρίνεται με έπαινο στον επαρχιακό ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Κουκλοθέατρο

Εισαγωγή στο Κουκλοθέατρο Εισαγωγή στο Κουκλοθέατρο Ενότητα 4: Εφαρμογές στην Εκπαίδευση - Κουκλοθέατρο στην Εκπαίδευση Αντιγόνη Παρούση Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία KOYKΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Παρούση Αντιγόνη

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστούμε... Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων.

Ευχαριστούμε... Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων. Ευχαριστού... Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων. Τους γονείς και κηδεμόνες των Εκπαιδευτηρίων για τη στήριξη και τη βοήθειά τους. Το φιλανθρωπικό Σύλλογο «Ελπίδα»

Διαβάστε περισσότερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα την καρδιά σου στο βιβλίο... Το διάβασμα είναι ταξίδι... Πολλές φορές ένα ταξίδι που σκέφτεσαι αν θα το κάνεις, αλλά που, όταν το ξεκινάς, τελικά δε θέλεις

Διαβάστε περισσότερα

Εορταστικές εκδηλώσεις από την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 έως και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2017

Εορταστικές εκδηλώσεις από την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 έως και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2017 Χριστούγεννα στη Μαρίνα Φλοίσβου «Ο Φλοίσβος στη χώρα του Καρυοθραύστη» Εορταστικές εκδηλώσεις από την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 έως και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2017 ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ (15:30-20:00)

Διαβάστε περισσότερα

«Αγαπημένα δεδομένα. Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018

«Αγαπημένα δεδομένα. Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018 «Αγαπημένα δεδομένα. Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018 Τετάρτη 20 Ιουνίου, 19:00-21:00 Γιορτή έναρξης. Για να ξεκινήσει η γιορτή πρέπει να μετρήσουμε,

Διαβάστε περισσότερα

Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Παραμυθοσάββατα. Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών

Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Παραμυθοσάββατα. Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Παραμυθοσάββατα Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-4 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Τ4Ε

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Τ4Ε ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Τ4Ε 2017-2018 Ονοματεπώνυμο: Μπαξεβανίδου Αρετή Τίτλος Εργασίας: «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» Σχολείο του πραγματοποιήθηκε η εργασία: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΧΗΛΗΣ Σύνολο μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 13-12-2015

- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 13-12-2015 Θ Ε Μ Α 5o Λήψη απόφασης για την διοργάνωση εκδηλώσεων «Φωταγώγησης Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» στη Δημοτική Ενότητα Παιανίας στις 13-12-2015 και στη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών στις 11-12-2015 - Διάθεση

Διαβάστε περισσότερα

Παιδικά τμήματα ζωγραφικής Μενεμένης

Παιδικά τμήματα ζωγραφικής Μενεμένης ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Παιδικά τμήματα ζωγραφικής Μενεμένης Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 10.30 [Άγιος Νεκτάριος - Δενδροπόταμος] Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από

Διαβάστε περισσότερα

O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα

O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα Ελένη Γερουλάνου O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα Με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια εικονογράφηση Φίλιππος Φωτιάδης Τα συναισθήματα, όπως η χαρά, ο θαυμασμός, ο φόβος, η αμηχανία, είναι έννοιες που

Διαβάστε περισσότερα

Διαθεματικό σχέδιο εργασίας Επιτέλους! Έρχονται τα Χριστούγεννα '

Διαθεματικό σχέδιο εργασίας Επιτέλους! Έρχονται τα Χριστούγεννα ' Διαθεματικό σχέδιο εργασίας Επιτέλους! Έρχονται τα Χριστούγεννα ' Φάση 1η: Προβληματισμός Επιλογή θέματος Οι γιορτές των Χριστουγέννων δεν είναι και τόσο μακριά όσο φαίνονται. Χωρίς να το καταλάβουμε η

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού www.polarisekdoseis.gr Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια. Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ. Επιστήμες. Περιβάλλον. Πολιτισμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια. Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ. Επιστήμες. Περιβάλλον. Πολιτισμός. Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ Εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια 2018-2019 Επιστήμες Περιβάλλον Πολιτισμός www.edu-bmd.webnode.gr Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 56, Ηράκλειο Αττικής Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαθεματικό σχέδιο εργασίας Επιτέλους! Έρχονται τα Χριστούγεννα '

Διαθεματικό σχέδιο εργασίας Επιτέλους! Έρχονται τα Χριστούγεννα ' Διαθεματικό σχέδιο εργασίας Επιτέλους! Έρχονται τα Χριστούγεννα ' Φάση 1η: Προβληματισμός Επιλογή θέματος Οι γιορτές των Χριστουγέννων δεν είναι και τόσο μακριά όσο φαίνονται. Χωρίς να το καταλάβουμε η

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2017 - Τεύχος 72 1 Δεκεμβρίου Παραδίδονται τα λεφτά που μαζεύτηκαν για τον Ραδιομαραθώνιο από τον Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 4 η συνεχή χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία για παιδιά που φέτος οργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

Christmas collection 2015

Christmas collection 2015 Χριστούγεννα 2015 Christmas collection 2015 Tailor made gifts Χριστούγεννα σημαίνουν γιορτές, μυρωδιές, μουσική, πολύχρωμα λαμπιόνια, στολίδια, δώρα, οικογενειακές στιγμές και πάνω από όλα χαρούμενη διάθεση.

Διαβάστε περισσότερα

Φιλαναγνωσία Δραστηριότητες. Χρύσα Κουράκη (Ph.D) Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Ανατολικής Αττικής

Φιλαναγνωσία Δραστηριότητες. Χρύσα Κουράκη (Ph.D) Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Ανατολικής Αττικής Φιλαναγνωσία Δραστηριότητες Χρύσα Κουράκη (Ph.D) Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Ανατολικής Αττικής Φιλαναγνωσία - Aimer lire Η θετικά προσδιορισμένη σχέση του αναγνώστη με το βιβλίο ως το κατεξοχήν είδος

Διαβάστε περισσότερα

Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα.

Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα. 0 Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα. Μια εργασία από τους μαθητές της Δ 2 Υπεύθυνη δασκάλα: Ελένη Μιχαήλ Σχολική χρονιά 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Τίτλος προγράμματος: «Ταξίδι στην Παραμυθοχώρα» Τάξη: Α Εκπαιδευτικός: Βασιλική Αντωνογιάννη Σχολικό έτος: 2013-14 Σύνολο μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής θα διδάσκεται από φέτος στην Ε και Στ Δημοτικού. Πρόκειται για μάθημα βιωματικού χαρακτήρα, με κύριο

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο Νηπιαγωγείο Ν. Επιβατών

2 Ο Νηπιαγωγείο Ν. Επιβατών 2 Ο Νηπιαγωγείο Ν. Επιβατών Οι άθλοι του Ηρακλή Παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος που εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 από τις νηπιαγωγούς Ελένη Χαραλαμπίδου και Αγγελική Φαναριώτου

Διαβάστε περισσότερα

Φωτεινά Χριστούγεννα...µαγικές γιορτές

Φωτεινά Χριστούγεννα...µαγικές γιορτές ΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΑΙ ΕΙΑΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Φωτεινά Χριστούγεννα......µαγικές γιορτές Πρόγραµµα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2013-14 Κυριακή 15 εκεµβρίου 2013 13:30µ.µ.

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά»

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» Αναστασία Μπούτρου Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» α) Αν κάποιος έχει φαντασία, μπορεί και φαντάζεται έναν καλύτερο κόσμο. Κλείνει τα μάτια του και βλέπει αυτό που ποθεί. Αυτό το απόσπασμα εννοεί

Διαβάστε περισσότερα

παραστάσεις κατασκευές εργαστήρια

παραστάσεις κατασκευές εργαστήρια Κουκλοθέατρο ΑΝΕΜΗ παραστάσεις κατασκευές εργαστήρια H πολύχρονη εμπειρία και η αγάπη μας για τα παιδιά, σας υπόσχονται μια μοναδική παράσταση κουκλοθεάτρου με χειροποίητες κούκλες και σκηνικά, που ζωντανεύουν

Διαβάστε περισσότερα

Εικαστικό Ημερολόγιό. μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Εικαστικό Ημερολόγιό. μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Το Εικαστικό Ημερολόγιό μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γεια σας φίλοι μου, Καλωσορίσατε στην παρέα μου, στην πολύχρωμη παρέα του Τέλη, της μασκότ της Cyta. Εύχομαι να περάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Κόλιντα (Colinda) : Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είναι ενα παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι, που το λένε παιδιά, έφηβοι και άντρες για να γιορτάσουν τα

Κόλιντα (Colinda) : Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είναι ενα παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι, που το λένε παιδιά, έφηβοι και άντρες για να γιορτάσουν τα Κόλιντα (Colinda) : Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είναι ενα παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι, που το λένε παιδιά, έφηβοι και άντρες για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά. Colindul românesc: Το

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017

Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017 Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017 Ενημερωτικό Έντυπο Σχολείων Europe Direct Information Centre Wrexham Wales UK 1 Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017 Αγαπητοί δάσκαλοι, μαθητές και γονείς, Θα

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου

Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Λαγκαδινού Νεκταρία, Καθηγήτρια Μουσικής Στο πρόγραμμα συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της Α τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Μυτιλήνης.

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα για σχολεία: Εμψυχώτριες: Οι βιβλιοθηκονόμοι, Μαρία Μαραβελάκη & Λίτσα Μαστορακάκη και η Αγγέλου Μάλμου, εκπαιδευτικός συγγραφέας.

Προγράμματα για σχολεία: Εμψυχώτριες: Οι βιβλιοθηκονόμοι, Μαρία Μαραβελάκη & Λίτσα Μαστορακάκη και η Αγγέλου Μάλμου, εκπαιδευτικός συγγραφέας. ΠΑΙΔΙΚΗ- ΕΦΗΒΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ Προγράμματα για σχολεία: Εμψυχώτριες: Οι βιβλιοθηκονόμοι, Μαρία Μαραβελάκη & Λίτσα Μαστορακάκη και η Αγγέλου Μάλμου, εκπαιδευτικός συγγραφέας. «Οι πειρατές στη

Διαβάστε περισσότερα

έως Πλατεία Ηρώων Ελευσίνας Παρασκευή Φύγαµε για Μαγούλα! Αίθουσα εκδηλώσεων 1ου & 3ου Δηµ.

έως Πλατεία Ηρώων Ελευσίνας Παρασκευή Φύγαµε για Μαγούλα! Αίθουσα εκδηλώσεων 1ου & 3ου Δηµ. 7.12.2018 έως 2.1.2019 Πλατεία Ηρώων Ελευσίνας Παρασκευή 14.12.2018 Φύγαµε για Μαγούλα! Αίθουσα εκδηλώσεων 1ου & 3ου Δηµ. Σχολείου Μαγούλας ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων

Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων 2,99 3,80 Τα δικά μου Χριστούγεννα Ήθη και έθιμα απ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο Ιστορίες Δραστηριότητες Κείμενα-Εικόνες: Eύα Καραντινού Ένα μοναδικό βιβλίο με ήθη, έθιμα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΣΥΓΓΡΑΦΩ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΣΥΓΓΡΑΦΩ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΣΥΓΓΡΑΦΩ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ δανεισμός βιβλίων βιβλιοπαρουσιάσεις δραματοποιήσεις παιγνιώδεις δράσεις δραματοποιήσεο ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Η ενασχόληση με το βιβλίο όχι σαν γνωστικό

Διαβάστε περισσότερα

Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα.

Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα. Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα. ΠAIΔIKOΣ ΣTAΘMOΣ συννεφούλα Σ' ένα όμορφο καταπράσινο κήπο 2 στρεμμάτων με δένδρα, λουλούδια, παιχνίδια και πολλή αγάπη, δημιουργήσαμε τον χώρο που θέλαμε

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού www.polarisekdoseis.gr Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ελιά ο πράσινος χρυσός- συνταγές e-twinning project

Ελιά ο πράσινος χρυσός- συνταγές e-twinning project Ελιά ο πράσινος χρυσός- συνταγές e-twinning project 3ο ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Το τμήμα Β2 συνεργάζεται με άλλα 16 σχολεία από την Ελλάδα και την Τουρκία Δασκάλα: Γκοδοσίδου Ελένη Σχολική

Διαβάστε περισσότερα

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη. είναι το ατελιέ του Αλέξη Ακριθάκη (5 Εθελοντές, 31 αναγνώστες)

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη. είναι το ατελιέ του Αλέξη Ακριθάκη (5 Εθελοντές, 31 αναγνώστες) Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη. είναι το ατελιέ του Αλέξη Ακριθάκη (5 Εθελοντές, 31 αναγνώστες) έργων του. Την Τετάρτη 24 Ιουνίου ο χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δομοκού μετατρέπετε σε ατελιέ του ζωγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Όμιλος Παραμύθι και Αφήγηση. Βασιλική Αντωνογιάννη Δασκάλα. Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας. bantonog@yahoo.gr

Όμιλος Παραμύθι και Αφήγηση. Βασιλική Αντωνογιάννη Δασκάλα. Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας. bantonog@yahoo.gr Όμιλος Παραμύθι και Αφήγηση Βασιλική Αντωνογιάννη Δασκάλα Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας bantonog@yahoo.gr Εισαγωγή Τίτλος: «Παραμύθι και Αφήγηση» Υλοποίηση: στο πλαίσιο του νέου θεσμού

Διαβάστε περισσότερα

άλλα. Καταλήγουν στην τεχνική της συγγραφής περιγραφής προσώπου «ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙ»

άλλα. Καταλήγουν στην τεχνική της συγγραφής περιγραφής προσώπου «ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙ» : Υπό διαπραγμάτευση κείμενο: «Ο φίλος μου ο Μιχάλης» Τάξεις: Β Στ Βασικός σκοπός: Τα παιδιά να αξιοποιούν την τεχνική «ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙ», για να περιγράφουν πρόσωπα Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας (για

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις δηµοτικές βιβλιοθήκες του δήµου Νεάπολης-Συκεών

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις δηµοτικές βιβλιοθήκες του δήµου Νεάπολης-Συκεών Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις δηµοτικές βιβλιοθήκες του δήµου Νεάπολης-Συκεών ΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΚΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ευτέρα 30 Νοεµβρίου 2015 και ώρα 16:00- του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη «Στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 11 Δεκεμβρίου 2009-06 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 11 Δεκεμβρίου 2009-06 Ιανουαρίου 2010 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 11 Δεκεμβρίου 2009-06 Ιανουαρίου 2010 Σύνταγμα Φως και χρώμα είναι το σύνθημα στο Σύνταγμα: εντυπωσιακά γιορτινά φωτιστικά χαιρετίζουν τους

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνα Αρμενιάκου Ευθυμία Ανδριώτη. Άμπρα. κατάμπρα. Μαγικά γλωσσικά παιχνίδια. Δημιουργική γραφή και ανάγνωση στο Νηπιαγωγείο

Κωνσταντίνα Αρμενιάκου Ευθυμία Ανδριώτη. Άμπρα. κατάμπρα. Μαγικά γλωσσικά παιχνίδια. Δημιουργική γραφή και ανάγνωση στο Νηπιαγωγείο Κωνσταντίνα Αρμενιάκου Ευθυμία Ανδριώτη Άμπρα Μαγικά γλωσσικά παιχνίδια κατάμπρα Δημιουργική γραφή και ανάγνωση στο Νηπιαγωγείο Περιεχόμενα Προλογικό σημείωμα... 7 Ας παίξουμε με τις λέξεις Το αρχικό

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο ανήκει στ... Προσοχή: Μόνο όσοι έχουν αγνή καρδιά και αγαπούν την αλήθεια μπορούν να ταξιδέψουν στις σελίδες του.

Το βιβλίο ανήκει στ... Προσοχή: Μόνο όσοι έχουν αγνή καρδιά και αγαπούν την αλήθεια μπορούν να ταξιδέψουν στις σελίδες του. Το βιβλίο ανήκει στ... Προσοχή: Μόνο όσοι έχουν αγνή καρδιά και αγαπούν την αλήθεια μπορούν να ταξιδέψουν στις σελίδες του. 4 Στην ιστορία του Αϊ-Βασίλη ή Santa Claus εμπλέκονται δύο ορθόδοξοι Άγιοι, ο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΛΩΣΣΑ: ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ: ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΛΩΣΣΑ: ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Ένας από τους σημαντικούς στόχους του Νηπιαγωγείου είναι και η ανάπτυξη του προφορικού και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΕΔΙΣΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΕΔΙΣΥ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα χαρά τα Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη

Κάθε μέρα χαρά τα Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη Κάθε μέρα χαρά τα Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη Ένα πλήρες πρόγραμμα για τις πιο χαρούμενες Χριστουγεννιάτικες γιορτές προσφέρει φέτος ο Δήμος στους κατοίκους της Ηλιούπολης και ιδιαίτερα στους μικρούς μας

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται οι εξής δράσεις:

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται οι εξής δράσεις: ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται οι εξής δράσεις: 1

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου

2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου 2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου Μικροί λογοτέχνες του Σχολείου μας βραβεύονται Το 2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου συμμετείχε στον 4 ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό για παιδιά και εφήβους στην κατηγορία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Η παιδίατρος του σχολείου Γλύτση Άννα, θα βρίσκεται στο χώρο της "ΦΩΤΕΙΝΗΣ", τις εξής μέρες:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Η παιδίατρος του σχολείου Γλύτση Άννα, θα βρίσκεται στο χώρο της ΦΩΤΕΙΝΗΣ, τις εξής μέρες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί μας γονείς, Σας προσκαλούμε στο χώρο της "ΦΩΤΕΙΝΗΣ", για τη δεύτερη συνάντηση που αφορά τις Ανοιχτές συζητήσεις με τη σχολική μας ψυχολόγο, Εύα Κουφιδάκη, την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018,

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται οι εξής δράσεις :

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται οι εξής δράσεις : ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Άργους Ορεστικού Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενόψει των εορτών,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Με πολύ μεγάλη χαρά, σας πληροφορούμε ότι προκειμένου να απολαύσουνε με ψυχή και να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά μας τις Άγιες Ημέρες του εφετινού Πάσχα, σας προσκαλούμε να

Διαβάστε περισσότερα

Πάβλα Γιανάτσκοβά & Μάρια Νιεράντοβά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. στον ΚΟΣΜΟ. Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη

Πάβλα Γιανάτσκοβά & Μάρια Νιεράντοβά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. στον ΚΟΣΜΟ. Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη Πάβλα Γιανάτσκοβά & Μάρια Νιεράντοβά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στον ΚΟΣΜΟ Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη Όλοι αγαπούν τα Χριστούγεννα! Ανακάλυψε τα Χριστούγεννα σε: Ισπανία... 4 Γερμανία... 6 Μεξικό... 8 ΗΠΑ... 10 Ιαπωνία...

Διαβάστε περισσότερα

11 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Ελένη Κουντουρά Ελισάβετ Ταουφίκ

11 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Ελένη Κουντουρά Ελισάβετ Ταουφίκ 11 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Ελένη Κουντουρά Ελισάβετ Ταουφίκ Παιδαγωγικοί στόχοι του προγράμματος: Ευαισθητοποίηση των νηπίων απέναντι στα αδέσποτα Κατανόηση των δικαιωμάτων/αναγκών/συναισθημάτων των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα