Μύρισαν... Χριστούγεννα Δράσεις & εκδηλώσεις Παιδικού Σταθµού, Νηπιαγωγείου & Δηµοτικού

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μύρισαν... Χριστούγεννα Δράσεις & εκδηλώσεις Παιδικού Σταθµού, Νηπιαγωγείου & Δηµοτικού"

Transcript

1 Μύρισαν... Χριστούγεννα ράσεις & εκδηλώσεις Παιδικού Σταθµού, Νηπιαγωγείου & ηµοτικού Φ Σ Ξ Π

2 Νηπιαγωγείο ράμμα στον Αη Βασίλη... Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου γράφουν έτσι όπως ξέρουν, γράμμα στον Άγιο Βασίλη με ευχές και επιθυμίες για τις φετινές γιορτές. Στολίδια Χριστουγεννιάτικου δέντρου Τα παιδιά φτιάχνουν από διάφορα υλικά στολίδια για το δέντρο του Νηπιαγωγείου μας και το στολίζουν. Κάλαντα και έθιμα από όλο τον κόσμο Τα παιδιά γνωρίζουν τα έθιμα από όλο τον κόσμο και ταξιδεύουν σε όλες τις ηπείρους. Την Παρασκευή, , στις 9:00πμ, τα παρουσιάζουν στους γονείς τους και ταξιδεύουν μαζί τους σε όλο τον κόσμο, τραγουδώντας και χορεύοντας! Ο σάκος του Αη Βασίλη Ένας σάκος γεμάτος δώρα και ευχές, για χαρούμενες γιορτές από όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τα παραμύθια Παραμύθια και χριστουγεννιάτικες ιστορίες, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια των παιδιών και θα μας ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Christmas cards and carols Τα παιδιά μαθαίνουν Χριστουγεννιάτικα αγγλικά τραγούδια και κατασκευάζουν τις δικές τους πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Christmas crackers ένα για κάθε παιδί με πολλή αγάπη! ιορτές Νηπιαγωγείου Προ-προνήπια & Ζουζούνια Tα προ-προνήπια και τα Ζουζούνια του νηπιαγωγείου, μέσα σε κλίμα γιορτινό προσκαλούν τους γονείς τους να παρακολουθήσουν την παράσταση με τίτλο «Το ώρο της Παπλωματούς», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο των Τζεφ Μπριμπό και κέιλ ντε Μάρκεν. Η προετοιμασία της γιορτής τους έγινε με μεγάλη χαρά και σας περιμένουν να την απολαύσετε, την Τρίτη , στις 9:30 π.μ. στο χώρο του νηπιαγωγείου. Προνήπια Τα προνήπια θα παρουσιάσουν το θεατρικό δρώμενο στα αγγλικά, με τίτλο Recyclable Christmas. Πρόκειται για ένα παραμύθι που προκάλεσε το ενδιαφέρον των παιδιών, ώστε να αναλάβουν ρόλους, να αυτοσχεδιάσουν, να εκφραστούν και να συνεργαστούν με ενθουσιασμό, για ένα καλό αποτέλεσμα. Η έμπνευση ήρθε μέσα από το πρόγραμμα έρευνας «Ανακύκλωση τώρα!» Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, , στις 9:00πμ. ακριβώς, στο χώρο του νηπιαγωγείου.

3 Α ημοτικού Αγαπημένε μου, Άγιε Βασίλη... Τα παιδιά γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και το ταχυδρομούν από το ταχυδρομείο της Παλλήνης, ελπίζοντας η επιθυμία τους να πραγματοποιηθεί. Το πιο γλυκό... γλυκό! Αλεύρι, μέλι, ζάχαρη, λάδι και καρύδια γίνονται στα χέρια των παιδιών η πιο γλυκιά παραδοσιακή ζύμη των Χριστουγέννων για μελομακάρονα στο χώρο του Εστιατορίου. Από εμάς...με αγάπη! Τα παιδιά κάνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, για να τις προσφέρουν σε εκείνους που αγαπούν. Χριστούγεννα στο σινεμά... του σχολείου! Τα παιδιά διασκεδάζουν και διδάσκονται, παρακολουθώντας μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη κινηματογραφική ταινία. Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα ταξίδια Με «οδηγό» ένα χριστουγεννιάτικο φυλλάδιο με έθιμα, κάλαντα και παραδόσεις τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. «Κάλαντα τραγουδάμε, χαρά σ όλους σκορπάμε!» Τα πρωτάκια μας μαθαίνουν παραδοσιακά ελληνικά και αγγλικά κάλαντα και τα τραγουδούν σε όλο το σχολείο. I can decorate a Christmas tree Με τι μπορούμε να στολίσουμε ένα δέντρο; ιαβάστε το mini-book και θα μάθετε! I love Christmas Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι στο σπίτι είναι απασχολημένοι με τις ετοιμασίες! Τυλίγουν δώρα, μαγειρεύουν λιχουδιές και στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι όμως όλοι χαρούμενοι; α το ανακαλύψουμε διαβάζοντας το ομώνυμο παραμύθι του Hans Wilhelm. Christmas crafts Οι μικροί μας καλλιτέχνες θα κατασκευάσουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες που θα χαρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα, και θα φτιάξουν κατασκευές με τους αγαπημένους τους ήρωες των Χριστουγέννων: Santa Claus, the Gingerbread Μan and Rudolf, the Red-nosed Reindeer. Santa s Workshop Οι μαθητές θα τρυπώσουν στο εργαστήριο του Αϊ Βασίλη, και μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες θα μάθουν το λεξιλόγιο των Χριστουγέννων. Be prepared for surprises!! Την Παρασκευή 19 εκεμβρίου, 6η και 7η ώρα, οι συγγραφείς Άννα Βερούλη και Νίκος Μιχαλόπουλος παρουσιάζουν στα παιδιά της Α δημοτικού το βιβλίο τους Ο Αη-Βασίλης φέτος είναι πράσινος, εκδ. Άγκυρα...Συνδυάζοντας τα Χριστούγεννα με οικολογικές ανησυχίες! Πέντε διαφορετικά γράμματα φτάνουν στην πόρτα του Αη- Βασίλη. ράμματα από πέντε παιδιά, από πέντε γωνιές του πλανήτη, τόσο διαφορετικές και τόσο απομακρυσμένες μεταξύ τους. Κι όμως, αυτά τα γράμματα έχουν κάτι κοινό...

4 Β ημοτικού Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη... ράφουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη, ελπίζοντας η επιθυμία μας να πραγματοποιηθεί. α στείλουμε τα γράμματά μας στο ταχυδρομείο της Παλλήνης, ώστε να βρουν έγκαιρα τον παραλήπτη τους. Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ταξίδια Με οδηγό ένα χριστουγεννιάτικο φυλλάδιο με κάλαντα και έθιμα, γνωρίζουμε τις παραδόσεις της πατρίδας μας, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Τα Χριστούγεννα στον κινηματογράφο Οι μαθητές/τριες της Β ημοτικού θα βρεθούν σε παραμυθένιους τόπους, θα ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων, παρακολουθώντας μια τρυφερή Χριστουγεννιάτικη ταινία. Ας τραγουδήσουμε... Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα θα πλημμυρίσουν τις τάξεις μας. Οι φωνές θα ενωθούν και θα δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα γεμάτη από την αγάπη των Χριστουγέννων. Από εμάς με αγάπη... Με χρώματα, κόλλες, ψαλίδια και πολλή φαντασία θα κατασκευάσουμε και φέτος κάρτες, ημερολόγια και διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Χριστούγεννα με ένα βιβλίο Χριστουγεννιάτικα παραμύθια θα πλημμυρίσουν τις τάξεις αλλά και τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας, τα οποία διαβάζοντάς τα θα μας ταξιδέψουν σε έναν κόσμο μαγικό χριστουγεννιάτικο Πιάνονται τ αστέρια; Οι μαθητές/τριες της Β ημοτικού θα μας ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων την Παρασκευή 19 εκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Σχολείου μας. Πρόκειται για μια ιστορία και ένα όνειρο για ένα όνειρο παιδικό. Ένα παιδί κυνηγάει το αστέρι του, ένα αστέρι μακρινό και άπιαστο. Άραγε, πιάνονται τ αστέρια; Oh, Christmas Tree Christmas is almost here! Are you ready to decorate the Christmas Tree? Φέτος θα έχουμε τη χαρά να κατασκευάσουμε και να στολίσουμε ένα δικό μας 3D Christmas Τree. Και όχι μόνο! Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θα εμπλουτίσουμε our Christmas Vocabulary και θα τραγουδήσουμε Christmas Carols! Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά (Tuxpaint) - Παιχνίδι σε χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό λογισμικό (Kidepedia) - Χριστουγεννιάτικα τραγούδια Την Πέμπτη 11 εκεμβρίου, 5η και 6η ώρα, η ηθοποιός και κουκλοπαίκτρια Εύα Νικηφόρου ζωντανεύει με κουκλοθέατρο, για τα παιδιά της Β δημοτικού, το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη, εκδ. Παπαδόπουλος Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ένα κλασικό Χριστουγεννιάτικο διήγημα του Παπαδιαμάντη σε διασκευή Κ. Πούλου με έναν τρόπο άμεσο και ελκυστικό.

5 ημοτικού Όταν η Λογοτεχνία συναντάει τα Χριστούγεννα Ποιήματα, παραμύθια, αποσπάσματα από διηγήματα και μυθιστορήματα γίνονται «οδηγοί» της φαντασίας σ ένα δρόμο γεμάτο από χριστουγεννιάτικες εικόνες και μυρωδιές... Ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων Οι μαθητές/τριες της τάξης θα ανακαλύψουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και θα κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της αγάπης, της κατανόησης και της συμπόνιας μέσα από την προβολή μιας χριστουγεννιάτικης ιστορίας! Eναλλακτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια Τα παιδιά της τάξης, χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά και φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια. Το δέντρο των ευχών Τα παιδιά κατασκευάζουν κάρτες για να φτιάξουμε ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο όμορφες ευχές για τη νέα χρονιά. Ήρθαν τα Χριστούγεννα! Τα παιδιά εξερευνούν και ανακαλύπτουν τι είναι τα Χριστούγεννα, μαθαίνοντας για τα κάλαντα, τα ήθη-έθιμα και τις παραδοσιακές συνταγές διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Στη συνέχεια, δημιουργούν τα δικά τους ξεχωριστά κάλαντα και άλλες χριστουγεννιάτικες ιστορίες. εατρικό παιχνίδι βασισμένο στο παραμύθι Το κοριτσάκι με τα σπίρτα «Το κοριτσάκι κρυώνει, νιώθει μόνο του, ανάβει κάθε φορά ένα σπίρτο για να ζεσταθεί λίγο...σε κάθε άναμμα κοιτάζει τη φλόγα και βλέπει από ένα διαφορετικό όνειρο». Οι μαθητές της ημοτικού θα εμπλακούν στο μάθημα της θεατρικής αγωγής σε αυτοσχέδιες ιστορίες ζωντανεύοντας τα όνειρα του κοριτσιού με σκοπό την απελευθέρωση της φαντασίας τους, την εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους και την καλλιέργεια της ψυχοκινητικής τους έκφρασης. Christmas Adventure Η αγαπημένη σας ORT Family σε καινούργια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια! Και όχι μόνο Τα παιδιά θα τραγουδήσουν αγγλικά τραγούδια σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και θα κάνουν μοναδικές κατασκευές! ερμανικά Χριστούγεννα Τα παιδιά βιώνουν το έθιμο του Adventskalender, γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα της εποχής, τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και παρακολουθούν την ταινία «Pippi und das Weihnachtsfest» (Η Πίπη η Φακιδομύτη γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τους φίλους της). C est bientôt Noël! Κατασκευάζουμε το δέντρο με τις χριστουγεννιάτικες ευχές και μαθαίνουμε την ιστορία του Saint- Nicolas, προστάτη των μαθητών. Μαθαίνουμε ότι στη αλλία στις 25 εκεμβρίου φέρνει δώρα και ο Père Noёl, του γράφουμε γράμμα, τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και συμπληρώνουμε το βιβλιαράκι των Χριστουγέννων «Mon Imagier de Noël». Τη ευτέρα 15 εκεμβρίου, 4η και 5η ώρα, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τζερόνιμο Στίλτον συναντά τα παιδιά της δημοτικού με αφορμή το βιβλίο του Η αναζήτηση της ευτυχίας, εκδ. Κέδρος Τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; Τώρα τα Χριστούγεννα, που αυτή η αναζήτηση είναι πιο έντονη, ο Τζερόνιμο Στίλτον, με τη νέα περιπέτειά του στο Βασίλειο της Φαντασίας, μας βοηθάει να το ανακαλύψουμε!

6 ημοτικού Λογοτεχνία με άρωμα Χριστουγέννων Αποσπάσματα από διηγήματα, ποιήματα, παραμύθια και τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου μας ταξιδεύουν.με εισιτήριο τη φαντασία μας θα περιπλανηθούμε μαζί με το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε μέρη μακρινά, όπου γιορτάζονται κι εκεί τα Χριστούγεννα με διαφορετικούς ίσως τρόπους! αύμα στο Μανχάταν Τι θα συμβεί όταν ο συμπαθητικός ηλικιωμένος, που υποστηρίζει πως είναι ο Άγιος Βασίλης, περνιέται για παράφρων κι ένας νέος δικηγόρος αποφασίζει να τον υπερασπιστεί; Η συνέχεια επί της οθόνης Kαλώς ήρθες νέε χρόνε...οικολογικά! α χρησιμοποιήσουμε ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργώντας ημερολόγια με φαντασία, για να υπενθυμίζουμε την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος σε κάθε μέρα του 2015! Φυσικά οι αστραφτερές γιορτινές πινελιές δεν θα λείπουν από τα πρωτότυπα δημιουργήματά μας! Αν είχες το μαγικό ραβδί τι θα άλλαζες; Όλοι ξέρουμε ότι τις μέρες των Χριστουγέννων οι ευχές μας ίσως «πιάσουν»! Ο διάδρομος της δημοτικού μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικο νυχτερινό σκηνικό γεμάτο ευχές και ελπίδα! Στολίζουμε; Οι μαθητές δεχόμενοι με ενθουσιασμό την πρόκληση, καλούνται να στολίσουν εναλλακτικά τις τάξεις τους, με βασικά εργαλεία τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία υλικών και την αστείρευτη φαντασία τους. Από μας... με αγάπη Κατασκευάζοντας κάρτες και στολίδια μεταφέρουμε την αγάπη μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα! Με την ανεκτίμητη αξία τους θα στολίσουν γιορτινά τα σπίτια μας και θα χαρίζουν χαμόγελα και ζεστασιά! The mouse who saved Christmas Παραμονή Χριστουγέννων και ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζεται για το καθιερωμένο του ταξίδι! Στην πορεία, όμως, αυτού του ταξιδιού έχει ένα απρόβλεπτο ατύχημα! Αλήθεια, πώς μπορεί ένα μικρό ποντικάκι να τον βοηθήσει και έτσι να σώσει τα Χριστούγεννα; Ανακαλύψτε το διαβάζοντας την πρωτότυπη αυτή ιστορία και προετοιμαστείτε για τα Χριστούγεννα μαθαίνοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κατασκευάζοντας κάρτες και σελιδοδείκτες! ερμανικά Χριστούγεννα Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους Adventskalender και βιώνουν το αντίστοιχο έθιμο στην τάξη, γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα της εποχής, τραγουδάνε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κάρτες. C est bientôt Noël! Μαθαίνουμε την ιστορία του Saint-Nicolas, προστάτη των μαθητών και ότι στη αλλία στις 25 εκεμβρίου φέρνει δώρα και ο Père Noёl! Τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, φτιάχνουμε κάρτες, γράφουμε ευχές στους δικούς μας και στολίζουμε την τάξη μας με χριστουγεννιάτικες εικόνες. Την Τετάρτη 17 εκεμβρίου, 7η και 8η ώρα, οι συγγραφείς Ιωάννα και Έρση Νιαώτη παρουσιάζουν στα παιδιά της δημοτικού το βιβλίο τους 9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα, εκδ. Καλειδοσκόπιο. Εννέα παραμύθια, ξαναπλασμένα απολαυστικά, με πρωτοτυπία και χιούμορ και συνοδευμένα με νόστιμες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που μπορούμε να δοκιμάσουμε μέσα στις γιορτές!

7 Ε ημοτικού Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα από την Ελλάδα Τα παραδοσιακά Χριστούγεννα στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται από «Το Τάισμα της Βρύσης», «Τα Ραγκουτσάρια», «Τις Τηγανίδες», «Τα Καρύδια» και άλλα πολλά έθιμα. Τα παιδιά της Ε ημοτικού θα σας μεταφέρουν τις γνώσεις τους γύρω από αυτά και θα σας μάθουν τα αυθεντικά ελληνικά Χριστούγεννα! Η ιστορία της γέννησης Μέσα από τη Βίβλο θα αντλήσουμε πληροφορίες για τη γέννηση του εανθρώπου και ταξιδεύοντας στον χρόνο και πιο συγκεκριμένα, στο Βυζάντιο, θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τα κάλαντα των Βυζαντινών. Το μαγικό ραβδί των Χριστουγέννων Αν το δώρο σου για τα Χριστούγεννα ήταν ένα μαγικό ραβδί, πώς θα το χρησιμοποιούσες; Τι θα άλλαζες στον κόσμο; Τα παιδιά θα συνθέσουν μια ιστορία, στην οποία θα είναι τα ίδια ο κεντρικός ήρωας και θα καταγράψουν τις ενέργειες που θα έκαναν με τη βοήθεια του μαγικού χριστουγεννιάτικου ραβδιού... Πράσινα Χριστούγεννα Ευαισθητοποιημένοι από το πρόγραμμα έρευνας Ενέργεια, δεν ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι για τον πλανήτη μας η εξοικονόμηση ενέργειας! ια τον λόγο αυτό λίγο πριν το κλείσιμο του σχολείου, οι μαθητές/ τριές μας ενημερώνουν τους συμμαθητές τους, ώστε αυτοί να έχουν ορθή περιβαλλοντική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών τους. The Santa Claus If something should happen to me, put on my suit. The reindeer will know what to do Santa Claus, North Pole Χριστούγεννα χωρίς Άγιο Βασίλη γίνεται; Όχι βέβαια! Τι συμβαίνει λοιπόν όταν παραμονή Χριστουγέννων ο αγαπημένος μας Santa Claus παθαίνει ένα σοβαρό ατύχημα; Ποιος θα μοιράσει τα δώρα και θα φέρει χαρά στα παιδιά; Άραγε υπάρχει κάποιος που θα σώσει την κατάσταση; ερμανικά Χριστούγεννα Τα παιδιά βιώνουν το έθιμο του Adventskalender, γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα της εποχής, τραγουδάνε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παρακολουθούν τη χιουμοριστική ταινία «Der Weihnachtsmann auf Reisen» (Τι κάνει ο Αη-Βασίλης όταν δεν είναι Χριστούγεννα;) C est bientôt Noël! νωρίζουμε τα χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα της αλλίας και τις χριστουγεννιάτικες αγορές που οργανώνονται στις μεγάλες πόλεις. Φτιάχνουμε κάρτες και γράφουμε ευχές στους δικούς μας, διαβάζουμε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι: Le petit sapin de Noël και τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τη ευτέρα 22 εκεμβρίου, 5η και 6η ώρα, η συγγραφέας Άννα Κωσταλλά παρουσιάζει στα παιδιά της Ε δημοτικού το βιβλίο της Φαιδιά, εφιστρέπω! Χριστούγεννα με τον Tρύπωνα το φαφαγάλο, Πατάκης Το δεύτερο βιβλίο με ήρωα τον αγαπημένο μας παπαγάλο που μπερδεύει το π με το φ και μας δίνει ξεκαρδιστικές ιστορίες για να περάσουμε τα Χριστούγεννα... γελώντας!

8 ΣΤ ημοτικού Όταν η λογοτεχνία συναντάει τα Χριστούγεννα Ποιήματα, παραμύθια, αποσπάσματα από διηγήματα και μυθιστορήματα γίνονται «οδηγοί» της φαντασίας σ ένα δρόμο γεμάτο από χριστουγεννιάτικες εικόνες και μυρωδιές... Χριστουγεννιάτικα ήθη κι έθιμα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο Τα παιδιά μας θυμίζουν τις παραδόσεις μας... Από εμάς με αγάπη Τα παιδιά κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικες κάρτες για να ευχηθούν στους φίλους τους στην Α ημοτικού και περιμένουν με ανυπομονησία τις χριστουγεννιάτικες κάρτες από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α υμνασίου. The Christmas Carol by Charles Dickens Darkness is cheap and Scrooge likes it!!! Την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Scrooge ένας τσιγγούνης τραπεζίτης που μισεί τα Χριστούγεννα, βρίσκεται μόνος στο σπίτι του, μέχρι τη στιγμή που δέχεται μια αναπάντεχη επίσκεψη. Τα φαντάσματα των Χριστουγέννων έρχονται και τον οδηγούν σε ένα ταξίδι που θα του μείνει αξέχαστο... Με όλη μου την καρδιά α κατασκευάσουμε στολίδια που θα προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Με την ανεκτίμητη αξία τους θα χαρίσουν πολλά χαμόγελα! ερμανικά Χριστούγεννα Τα παιδιά βιώνουν το έθιμο του Adventskalender, γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα της εποχής, τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ζούνε το τελευταίο μάθημα των ερμανικών, όπως ζούνε τα παιδιά στη ερμανία την παραμονή των Χριστουγέννων C est bientôt Noël! Συγκρίνουμε τα γαλλικά με τα ελληνικά έθιμα των Χριστουγέννων, διαβάζουμε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι La légende du sapin, φτιάχνουμε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες και τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Την Τρίτη 16 εκεμβρίου, 5η και 6η ώρα, η συγγραφέας Χριστίνα Φραγκεσκάκη παρουσιάζει στα παιδιά της Στ δημοτικού το βιβλίο της Η Ορτανσία φυλάει τα μυστικά, εκδ. Κέδρος Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου ιαφορετικοί κόσμοι που καταφέρνουν να επικοινωνήσουν είναι το θέμα του: της ηλικιωμένης κυρίας Αριάδνης και της μικρής Φερστέ από το Αφγανιστάν. Ένα σύγχρονο παραμύθι που θα μπορούσε να εκτυλίσσεται στο διπλανό μας σπίτι.

Χριστουγεννιάτικα όνειρα «θερινής νυκτός»!...

Χριστουγεννιάτικα όνειρα «θερινής νυκτός»!... Χριστουγεννιάτικα όνειρα «θερινής νυκτός»!... Τα όνειρα μικρών και μεγάλων διαφέρουν αρκετά. Τα όνειρα των μικρών για τα Χριστούγεννα είναι λίγο-πολύ γνωστά: δώρα, λιχουδιές, χαρές, γέλια, διασκέδαση και

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτικοί,

Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτικοί, ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ (ΠΡΩΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) 38, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210.36.50.000, 210.52.05.600, 801.100.2665 - FAX: 210.36.50.069 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 16, 106 78 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210.38.31.078 YΠOKΑΤΑΣΤΗMA

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή Παρά τις έντονες αντιδράσεις γιγάντων και εμπόρων αξεσουάρ για λαιμούς κύκνων, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την έκδοσή τους, κυκλοφορούν επιτέλους από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ τα πολυαναμενόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2011-2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2011-2012 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2011-2012 Ι Δ Ρ Υ Μ Α Α Ι Κ Α Τ Ε Ρ Ι Ν Η Σ Λ Α Σ Κ Α Ρ Ι Δ Η 1 2 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Συνοπτική Περιγραφή Όλα τα Προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

kids real Περιμένοντας τον Αϊ -Βασίλη... Χριστούγεννα σημαίνει παιχνίδια

kids real Περιμένοντας τον Αϊ -Βασίλη... Χριστούγεννα σημαίνει παιχνίδια real kids ΕΚΔΟΣΗ #8 KYΡΙΑΚΗ 19.12.2010 Χριστούγεννα σημαίνει παιχνίδια Περιμένοντας τον Αϊ -Βασίλη... Τι προβλέπουν τα άστρα για το 2011; Παιδικές παραστάσεις και βιβλία για τις γιορτινές διακοπές edi

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές & Ευτυχισμένο το 2014!

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές & Ευτυχισμένο το 2014! Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές & Ευτυχισμένο το 2014! Περιεχόμενα 2 Nα μαστε λοιπόν στα νέα γραφεία... 3 ΕDITORIAL Είμαστε φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα... ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ της Φωτεινής Σπύρου Ι ΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Bιβλία! Τα καλύτερα δώρα για τις γιορτές! Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Εσείς κι εμείς πάντα σ επαφή!

Bιβλία! Τα καλύτερα δώρα για τις γιορτές! Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Εσείς κι εμείς πάντα σ επαφή! ΧριστουγεννιάτΙΚΟΣ κατάλογοσ Bιβλία! Τα καλύτερα δώρα για τις γιορτές! Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ Εσείς κι εμείς πάντα σ επαφή! Μεγάλος χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός Αγαπητοί μας φίλοι, Σας ανακοινώνουμε με χαρά

Διαβάστε περισσότερα

PIERCE GAZETTE PIERCΕ-ΟΤΕΧΝΗΜΑ

PIERCE GAZETTE PIERCΕ-ΟΤΕΧΝΗΜΑ PIERCE GAZETTE PIERCΕ-ΟΤΕΧΝΗΜΑ ΕΤΟΣ 2ο ΤΕΥΧΟΣ 8ο Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (σ.2 13) ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ PIERCE (σ.14 18) ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ(σ.19 24) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ (σ.24 26) ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

διαλειμμα Τεύχος 3 ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟς ΓΟΝΕΙς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

διαλειμμα Τεύχος 3 ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟς ΓΟΝΕΙς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ διαλειμμα Τεύχος 3 1 διαλειμμα Τεύχος 3 ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΪΟΣ 2013 Στους γονείς μου οφείλω το «ζην»...στο δάσκαλο μου το «ευ ζην»! ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟς ΓΟΝΕΙς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Μ ια ακόμη χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ & ΕΦΗΒΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ & ΕΦΗΒΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ & ΕΦΗΒΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ 2014 www.stamoulis.gr Κ.Β.: 2244, 15,11 Κ.Β.: 2328, 11,50 Κ α λώς ορίσ α τε Από την Εγώπολη στην Εσύπολη Από την Εσύπολη στην Ουρανούπολη Μυρσίνη Βιγγοπούλου Δύο βιβλία

Διαβάστε περισσότερα

Γλώσσα E ηµοτικού Tης γλώσσας ρόδι και ροδάνι. β τεύχος

Γλώσσα E ηµοτικού Tης γλώσσας ρόδι και ροδάνι. β τεύχος Γλώσσα E ηµοτικού Tης γλώσσας ρόδι και ροδάνι β τεύχος GLOSA E DIM MATHITI T-2.indd 1 25/2/2013 1:38:54 μμ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Άννα Ιορδανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστηµίου

Διαβάστε περισσότερα

Christmas Day. Πρόγραµµα Ηµέρας

Christmas Day. Πρόγραµµα Ηµέρας Christmas Day Πρόγραµµα Ηµέρας Θ Ψ Γ Ω Δ Φ Σ Ξ Π Tα έσοδα του Christmas Day θα διατεθούν στα και για την ενίσχυση του Ταµείου Αρωγής & Υποτροφιών. ΔΡΑΣΗ ΠΟΤΕ ΠΟΥ Χορωδία 11:00 Kλειστό Γυμναστήριο Eπίδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Θεματικές προτάσεις βιβλίων για το νηπιαγωγείο & το δημοτικό

Θεματικές προτάσεις βιβλίων για το νηπιαγωγείο & το δημοτικό Θεματικές προτάσεις βιβλίων για το νηπιαγωγείο & το δημοτικό με βάση τα θέματα της Ευέλικτης Ζώνης ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, TO BIBΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ 2010 Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ...και για νεαρούς αναγνώστες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 124 ΑΘΗΝΑ Εδρα : Στουρνάρη 16, Αθήνα Τηλέφωνο : 210 3845261 Γραφεία: Ζήνωνος Ελεάτου 10, Μαρούσι Τηλέφωνο : 210 3306140 Fax : 210 3843038 E-mail : info@hamogelo.gr 125

Διαβάστε περισσότερα

22-23 Σεπτεμβρίου 2012. Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων. Χώρος Διεξαγωγής. Υπό την Αιγίδα: Παραγωγή. Σχεδιασμός

22-23 Σεπτεμβρίου 2012. Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων. Χώρος Διεξαγωγής. Υπό την Αιγίδα: Παραγωγή. Σχεδιασμός Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων Χώρος Διεξαγωγής 22-23 Σεπτεμβρίου 2012 Υπό την Αιγίδα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού Σχεδιασμός Παραγωγή Υπό την Αιγίδα:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόκειται για ένα θεματικό show γεμάτο τεράστιες σαπουνόφουσκες που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμύθι, την φαντασία, το όνειρο.

Πρόκειται για ένα θεματικό show γεμάτο τεράστιες σαπουνόφουσκες που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμύθι, την φαντασία, το όνειρο. Πρόκειται για ένα θεματικό show γεμάτο τεράστιες σαπουνόφουσκες που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμύθι, την φαντασία, το όνειρο. Ένα διαδραστικό παιχνίδι που εξελίσσεται καθ όλη τη διάρκεια του show

Διαβάστε περισσότερα

Τα Mαθητικά τα Xρόνια...

Τα Mαθητικά τα Xρόνια... Σχολείο ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο Μπορεί οι στιγμές που ζούμε να είναι κρίσιμες, μπορεί η απογοήτευση να κυριεύει συχνά τη σκέψη μας, μπορεί η καθημερινότητα να οπισθοδρομεί τις ελπίδες μας.μα δε μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Μάρω Κασπαρή, ΕΕΠ Προσχολικής Αγωγής, Νόπη Νικολάου Τηλεμάχου, ΕΕΠ Μουσικής Αγωγής, Ελένη Λοΐζου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Εαρινό Εξάμηνο 2012.

Μάρω Κασπαρή, ΕΕΠ Προσχολικής Αγωγής, Νόπη Νικολάου Τηλεμάχου, ΕΕΠ Μουσικής Αγωγής, Ελένη Λοΐζου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Εαρινό Εξάμηνο 2012. Μάρω Κασπαρή, ΕΕΠ Προσχολικής Αγωγής, Νόπη Νικολάου Τηλεμάχου, ΕΕΠ Μουσικής Αγωγής, Ελένη Λοΐζου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Εαρινό Εξάμηνο 2012. ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1 ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Στους γονείς μου οφείλω το ζην...στον δάσκαλό μου το εύ ζην!

Στους γονείς μου οφείλω το ζην...στον δάσκαλό μου το εύ ζην! ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου θα γίνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στο Palace cinemas στο Βλητέ Σούδας στις 6.30 το απόγευμα. Περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων. Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014: Επισκέψεις οργανωμένων ομάδων μαθητών

Πρόγραμμα εκδηλώσεων. Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014: Επισκέψεις οργανωμένων ομάδων μαθητών 09:00-10:00 Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού 3-4-5 Οκτωβρίου 2014 «Του κόσμου τα βιβλία του κόσμου τα παραμύθια» Πρόγραμμα εκδηλώσεων Παρασκευή 3 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

το δημοτικό & το γυμνάσιο

το δημοτικό & το γυμνάσιο Θεματικές προτάσεις * Νεανικό μυθιστόρημα βιβλίων με θέμα σύγχρονο: τη νευρική ανορεξία. για Έχει το ποιότητα νηπιαγωγείο, γραφής, προσεγμένη δομή, ολοκληρωμένους χαρακτήρες το δημοτικό & το γυμνάσιο και

Διαβάστε περισσότερα

Φωτεινά Χριστούγεννα...µαγικές γιορτές

Φωτεινά Χριστούγεννα...µαγικές γιορτές ΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΑΙ ΕΙΑΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Φωτεινά Χριστούγεννα......µαγικές γιορτές Πρόγραµµα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2013-14 Κυριακή 15 εκεµβρίου 2013 13:30µ.µ.

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό σενάριο διδασκαλίας και μάθησης

Εκπαιδευτικό σενάριο διδασκαλίας και μάθησης Εκπαιδευτικό σενάριο διδασκαλίας και μάθησης 1.Τίτλος Σεναρίου: «Γλυκό τσαμπί σταφύλι» Αμπέλι, προϊόντα αμπελιού, περιοχές της Ελλάδας που ευδοκιμεί, παραδόσεις, αινίγματα, παροιμίες, μύθοι σε σχέση με

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοί είμαστε; ΟΚΤΩ Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Γιώργος & Ελευθερία,

Ποιοί είμαστε; ΟΚΤΩ Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Γιώργος & Ελευθερία, Ποιοί είμαστε; Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης: Αγγλικά γιόγκα για παιδιά δημιουργική γραφή εικαστικά ζαχαροπλαστική ζωγραφική χορός θεατρικό παιχνίδι κατασκευές κεραμική φιλαναγνωσία κουκλοθέατρο μαγειρική

Διαβάστε περισσότερα

Διαθεματικό σχέδιο εργασίας Επιτέλους! Έρχονται τα Χριστούγεννα '

Διαθεματικό σχέδιο εργασίας Επιτέλους! Έρχονται τα Χριστούγεννα ' Διαθεματικό σχέδιο εργασίας Επιτέλους! Έρχονται τα Χριστούγεννα ' Φάση 1η: Προβληματισμός Επιλογή θέματος Οι γιορτές των Χριστουγέννων δεν είναι και τόσο μακριά όσο φαίνονται. Χωρίς να το καταλάβουμε η

Διαβάστε περισσότερα

Έχεις ένα μήνυμα. Η δασκάλα σου, Με απέραντη και παντοτινή αγάπη,

Έχεις ένα μήνυμα. Η δασκάλα σου, Με απέραντη και παντοτινή αγάπη, Γ 1 Δρακωτός Ιωάννης Ευθυμιάκου Μαρία-Αμαλία Μαργαρίτη Λουίζα Μαντζιάρας Νικόλαος Μυλωνής Ιωάννης Ξηρομερίτης Θεόδωρος Πατήθρα Ευσταθία-Ειρήνη Πουλίτσης Χρήστος Σκουμή Χρύσα Σχοινά Μαρία Τζινάλα Χριστίνα-Ειρήνη

Διαβάστε περισσότερα

Παιδικά και Εφηβικά Βιβλία

Παιδικά και Εφηβικά Βιβλία Παιδικά και Εφηβικά Βιβλία 2013 Ελληνική Λαϊκή Παράδοση ΖΩΗ ΒΑΛΑΣΗ Νάνι το κρίνο της αυγής Νανουρίσματα Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου Συλλογή με νανουρίσματα, μικρά ποιητικά αριστουργήματα που επινοεί

Διαβάστε περισσότερα

Μάθε να φτιάχνεις κάρτες. Δeς πως στην σελ. 7

Μάθε να φτιάχνεις κάρτες. Δeς πως στην σελ. 7 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΥΧΟΣ1ο1ο- -Φεβρουάριος Φεβρουάριος2013 2013 Μαθητική Εφημερίδα 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας Ο Κουτσομπόλης του Σχολείου μας Viva Voce Η χορωδία μας Διάβασε τα πρώτος στη σελ. 3 Μάθε οσα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

IB Primary Years Programme. Όμιλοι Δημοτικού 2012-13

IB Primary Years Programme. Όμιλοι Δημοτικού 2012-13 IB Primary Years Programme Όμιλοι Δημοτικού 2012-13 Γεύσεις του κόσμου Απευθύνεται σε μαθητές/τριες: Α - Β Δημοτικού Υπεύθυνες: Γιάννα Σολωμού και Βέρα Φρούντζα Μέγιστος Αριθμός μαθητών/τριών: 30 Μικροί

Διαβάστε περισσότερα