H Mόσχα: Οικονομικά στοιχεία- Χρήσιμες πληροφορίες

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "H Mόσχα: Οικονομικά στοιχεία- Χρήσιμες πληροφορίες"

Transcript

1 H Mόσχα: Οικονομικά στοιχεία- Χρήσιμες πληροφορίες Γενική παρουσίαση Έτος ίδρυσης: 1147 Κλίμα: ηπειρωτικό Μέση θερμοκρασία: Ιανουάριος -10 C, Ιούλιος +17 C Κυριότερος ποταμός: Moskva Δήμαρχος ο Yuri Luzhkov. Κυβερνήτης της περιφέρειας (περιχώρων) Μόσχας Boris Gromov. Η Μόσχα αποτελεί μέρος του Κεντρικού διοικητικού Διαμερίσματος, στο οποίο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος είναι ο Georgy Poltavchenko. Διαφορά ώρας: +1 ώρα από Αθήνα Η κυβέρνηση της Μόσχας έχει συνεργασία με τον Δήμο Αθήνας και το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδος Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά επίσης το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της περιφέρειας (περιχώρων) της Μόσχας και του κεντρικού διοικητικού Διαμερίσματος της Ρωσίας. Είναι η σημαντικότερη πόλη της Ομοσπονδίας και βρίσκεται μεταξύ των ποταμών «Oka» και «Volga». Τα σύνορα της πόλης, που έχει έκταση 1081 τετρ. χλμ., ορίζονται από τον εσωτερικό δακτύλιο της περιφερειακής οδού (MKAD). Η Μόσχα είναι το πολιτικό διοικητικό, καθώς και το οικονομικό, εμπορικό, χρηματιστικό και επιστημονικό κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αφού τα κέντρα αποφάσεων του κράτους και των επιχειρήσεων εδρεύουν εδώ. Πολιτική και διοικητική οργάνωση Η Μόσχα διαιρείται σε 10 διοικητικά διαμερίσματα (νομαρχίες). Ταυτόχρονα η γειτονική πόλη του «Zelenograd» υπόκειται διοικητικά στη Μόσχα. Η νομοθετική εξουσία ασκείται από τη Δούμα της Μόσχας (Δημοτικό Συμβούλιο), η οποία αποτελείται από 35 βουλευτές. Η εκτελεστική εξουσία ασκείται από την κυβέρνηση της Μόσχας, της οποίας κυβερνήτης Δήμαρχος είναι ο Yuri Luzhkov. Ο πληθυσμός Η Μόσχα έχει κατ εκτίμηση περίπου 15 εκ. κατοίκους. Οι Ρώσοι πολίτες αντιπροσωπεύουν περίπου το 90 % του πληθυσμού της πόλης, αλλά ο αριθμός των ξένων, που εργάζονται με μόνιμη ή έκτακτη σχέση εργασίας είναι σημαντικός. Έσοδα- Μισθοί Οι Μοσχοβίτες διαθέτουν εισόδημα υψηλότερο σε σχέση με άλλες ρωσικές πόλεις ( ρούβλια / μήνα έναντι του μέσου όρου της χώρας ρούβλια). Ο μέσος μισθός της Μόσχας ανέρχεται σε ρούβλια έναντι του μέσου όρου περίπου ρούβλια για όλη τη χώρα. Παρ όλα αυτά και ιδιαίτερα μετά την κρίση, περίπου 1,3 εκ. Μοσχοβίτες διαθέτουν ελάχιστο εισόδημα περίπου ρούβλια / μήνα και ζουν πολύ μακριά από το κέντρο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μισθών. Έργα υποδομής Συγκοινωνίες Η Μόσχα αποτελεί έναν συγκοινωνιακό κόμβο, όπου ενώνονται 11 σιδηροδρομικές γραμμές και 13 περίπου οδικοί άξονες ομοσπονδιακής εμβέλειας. Η πόλη διαθέτει επίσης 3 ποτάμια λιμάνια και 4 αεροδρόμια. Η πρωτεύουσα είναι κόμβος «transit» συνήθως υποχρεωτικός για τη σύνδεση με τη ρωσική περιφέρεια, παρά το γεγονός ότι σε πολλές επαρχιακές πόλεις υπάρχει πλέον απευθείας σύνδεση με το εξωτερικό.

2 Αεροπορικές Μεταφορές Τα 4 αεροδρόμια της Μόσχας είναι τα Bykovo, Vnukovo, Domodedovo και Sheremetyevo, όπου βρίσκονται οι έδρες 51 αεροπορικών εταιρειών. Το 2007 περίπου 39,5 εκ. επιβάτες και τόνοι εμπορευμάτων διακινήθηκαν αεροπορικώς. Σιδηροδρομικές μεταφορές Υπάρχουν στη Μόσχα 9 σιδηροδρομικοί σταθμοί, οι οποίοι εξασφαλίζουν τη διασύνδεση με το εσωτερικό της χώρας και με το εξωτερικό. Το 2007, περίπου 611 εκ. επιβάτες και 94,9 εκ. τόνοι εμπορευμάτων μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς. Το μετρό της Μόσχας, του οποίου η πρώτη γραμμή κατασκευάσθηκε το 1935, αποτελεί ένα ζωτικό μέσο μεταφοράς σε μια πόλη, που ασφυκτιά από τη μεγάλη συγκοινωνιακή συμφόρηση. Υπολογίζεται ότι σήμερα υπάρχουν 13 γραμμές με 174 στάσεις μετρό και 280,8 χιλιόμετρα δικτύου. Η κατασκευή νέων γραμμών δεν έχει σταματήσει, καθώς συνεχίζεται η οικοδόμηση νέων περιοχών κατοικίας. Το μετρό χρησιμοποιούν περίπου 2,5 δισ. επιβάτες ετησίως. Οδικοί άξονες Παρά την ύπαρξη ήδη πολλών οδικών αξόνων, από την αυτοδιοίκηση της Μόσχας έχουν ληφθεί μέτρα για κατασκευή νέων οδικών αρτηριών, αφού καταγράφεται σημαντική αύξηση των οχημάτων που κυκλοφορούν και ανέρχονται περίπου στα 2,8 εκ. Έρευνα και εκπαίδευση Τοπική οικονομία Η Μόσχα υπολογίζεται ότι διαθέτει 257 ιδρύματα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης εκ των οποίων 60 δημόσια Πανεπιστήμια. Τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια είναι εκείνο της Μόσχας «Lomonosov», το Δημόσιο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας «Bauman», το Ψυχοτεχνικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και το Εθνικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων. Υπάρχουν πολλά προγράμματα συνεργασίας μεταξύ ρωσικών και ξένων Πανεπιστημίων και ιδιαίτερα της Γαλλίας και Γερμανίας. Υπολογίζεται ότι η πρωτεύουσα διαθέτει 1668 ιδρύματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια). Στο επιστημονικό κέντρο της χώρας εδρεύει και η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών. Η Μόσχα παραμένει πάνω από όλα επιχειρηματικό κέντρο, πράγμα που εξηγεί και το μέγεθος των υπηρεσιών στην σύνθεση του τοπικού ΑΕΠ. Εδώ ακριβώς βρίσκονται οι έδρες των εταιρειών και τα γραφεία των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, τόσο ρωσικών, όσο και ξένων, οι οποίες έχουν εγκαταστήσει στη Ρωσία θυγατρικές ή παραρτήματά τους. Η παραγωγή αγαθών αντιπροσωπεύει το 12% του ΑΕΠ της πόλης. Το 2007, το ΑΕΠ της Μόσχας ήταν περίπου 5145,9 δισ. ρούβλια (ήτοι 23% του ΑΕΠ της Ρωσίας). -

3 Σύνθεση του ΑΕΠ το 2007 Ζώνες Ελ. Εμπορίου: 4 Ελεύθερες Οικονομικές ζώνες έχουν δημιουργηθεί στα όρια της πρωτεύουσας, ειδικότερα στην Περιφέρεια (περιχώρων) Μόσχας. Ήτοι «Technopοlis Zelenograd», η ελεύθερη εμπορική ζώνη του αεροδρομίου του «Sheremetievο» και οι ελεύθερες τελωνειακές ζώνες του αεροδρομίου Vnukovo και του λιμανιού στο δυτικό τμήμα τού ποταμού Moskva. Εξωτερικό Εμπόριο Η Μόσχα φιλοξενεί 144 διπλωματικές αντιπροσωπείες, 31 εμπορικές αντιπροσωπείες, 12 αντιπροσωπείες διεθνών Οργανισμών Ακίνητα 15,4% Χρηματιστ. υπηρεσίες 3,2% Μεταφορές, επικοινωνίες 8,6% Πηγή: Βιομηχανίες Δημόσιες υπηρ. μεταποίησης Παραγωγή και 7,9% 12% διανομή ηλεκτρ. ενέργειας, φυσ. αερίου και νερού; 3,5% Εμπόριο, Υπηρεσίες 45,8% Κατασκευές 3,6% Η Βιομηχανία Οι κυριότεροι τομείς της βιομηχανίας στη Μόσχα είναι οι μηχανοκατασκευές (αεροναυπηγική, αυτοκινητοβιομηχανία, ηλεκτροτεχνική, μηχανών ακριβείας). Η ελαφριά βιομηχανία, η βιομηχανία τροφίμων και η τυπογραφία είναι επίσης ανεπτυγμένες, όπως και η μεταλλουργία, η χημική βιομηχανία και η παραγωγή οικοδομικών υλικών. Η Μόσχα είναι το κυριότερο κέντρο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας. Εμπόριο-διανομή Ο όγκος του λιανικού εμπορίου διαρκώς αυξάνεται και έφθασε τα 2040,3 δισ. ρούβλια το Οι υπαίθριες αγορές χάνουν συνεχώς έδαφος προς όφελος των μεγάλων διεθνών δικτύων διανομής (Auchan, Leroy Merlin, Metro, Walmart, Real, Obi, Carrefour, Sellgros) και των ρωσικών (Perekrestok, Lenta, Diksi, Sedmoi Kontinent, Kvartal).Παρ όλα αυτά τα μεγάλα δίκτυα διανομής κατέχουν ακόμη μικρό μερίδιο αγοράς σε σύγκριση με τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Σημειωτέον ότι στη Μόσχα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την είσοδο προϊόντων ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ και απαιτούνται κυρίως δύο πράγματα: α) προϋπολογισμός διαφήμισης των προϊόντων και β) πληρωμή τελών εισόδου ανά κωδικό προϊόντος, που εξαρτάται από το σούπερ μάρκετ και ανέρχεται από 400 έως 1280 ευρώ ανά κωδικό και ανά κάτάστημα (π.χ το Μετρό που διαθέτει 48 καταστήματα το ποσό πολλαπλασιάζεται επί 48 φορές). Tουρισμός-πολιτισμός Η Μόσχα αποτελεί την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρωσίας με 93 θέατρα, 94 κινηματογραφικές αίθουσες, 61 μουσεία, 30 αίθουσες εκθέσεων, 440 βιβλιοθήκες, 139 ωδεία. Το 2006, 4 εκ. τουρίστες επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα εκ των οποίων το 1,5 εκ. ξένοι. Η πρωτεύουσα διαθέτει 197 ξενοδοχεία, που δεν καλύπτουν ικανοποιητικά τις ανάγκες. Η Μόσχα έχει σχέσεις με 155 πόλεις και ξένες περιφέρειες, εκ των οποίων πολλές με μακρόχρονη διάρκεια και αναπτυσσόμενες βάσει συμφωνιών συνεργασίας. Οι πλέον δραστήριοι ξένοι συνεργάτες είναι οι πόλεις Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βιέννη, Παρίσι, Aθήνα και το κρατίδιο της Βαυαρίας. Το 2007 η Μόσχα συνήψε εμπόριο με 200 χώρες. Οι εξωτερικές εμπορικές σχέσεις της πόλης της Μόσχας έφθασαν τα 83,4 δισ. USD (+ 39,7% σε σχέση με το 2006), εκ των οποίων τα 11,6 δισ. USD αφορούσαν εξαγωγές με τάση μείωσης και 71,8 δισ. USD εισαγωγές με τάση αύξησης.

4 Εξέλιξη Εξωτερικού εμπορίου της Μόσχας, , , , , , ,2 5571,7 9347,4 9939, (9 mois) Εξαγωγές 47105, , Εισαγωγές Πηγή: Δήμος Μόσχας, Περισσότερες από αντιπροσωπείες ξένων εταιρειών είναι εγγεγραμμένες στη Μόσχα. Ξένες επενδύσεις Το 2007 η Μόσχα προσέλκυσε επενδύσεις απο 134 χώρες. Οι κυριότεροι επενδυτές ήταν η Μεγ. Βρετανία (17,3 δισ. USD), Κάθε έτος περίπου 300 εκθέσεις διεθνούς επιπέδου πραγματοποιούνται στη Μόσχα η Κύπρος (14,2 δισ. USD), η Ολλανδία (13,4 δισ. USD), το (διοργανωτές εκθέσεων: α) Λουξεμβούργο (9,9 δισ. USD). Η Γαλλία καταλαμβάνει την 7 η θέση, μετά «Expotsentr» β) Crocus: τη Γερμανία με ένα στοκ ΑΞΕ περίπου 1,8 δισ. USD. Το 2007 γ) VVTS: δ) MVK η Μόσχα προσέλκυσε το 58,6% του συνόλου των επενδύσεων στη Ρωσία. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 4, Leontievsky Pereulok, Moscow Τηλ.: +7 (495) , , Fax: +7 (495) gremb.mow@mfa.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (Ο.Ε.Υ.) 14, Spiridonovka str., Moscow Τηλ.: +7 (495) , Fax: +7 (495) ecocom-moscow@mfa.gr, Website: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 14, Spiridonovka str., Moscow Τηλ.: +7 (495) , Fax: +7 (495) info@hellas.ru, Website:

5 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΚΑΜ 14, Spiridonovka str., Moscow Τηλ.: +7 (495) /86-9, Fax: +7 (495) ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 14, Spiridonovka str., Moscow Τηλ./Fax: +7 (495) ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 14, Spiridonovka str., Moscow Τηλ.: +7 (495) /6, Fax: +7 (495) ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 9, Povorskaya str., Moscow Τηλ.: +7 (495) , Fax.: +7 (495) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Delegation of the European Commission to Russia 14/1, Kadashevskaya Νaberejnaya, Moscow Τηλ.: +7 (495) , Fax +7 (495) Website: Πρόγραμμα Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας TACIS/ENPI Τηλ.: +7 (495) /9, Fax +7 (495) ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) 6, Gasheka, Ducat Place III, 2 nd floor, Moscow Tel +7 (495/501) , Fax+7 (495/501) Moscow@ebrd.com, Website: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ The World Bank Russian Country Office 36-1 Bolshaia Molchanovka, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) , moscow@worldbank.org, Website: The Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA) 36-1 Bolshaia Molchanovka, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: The International Finance Corporation 36-1 Bolshaia Molchanovka, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ International Monetary Fund- Resident Representative Office 11, Gogolevsky boulevard, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) moscow@imf.org, Website:

6 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ United Nations Development Programme (UNDP) 9, Leontyevskiy pereulok, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ United Nations Industrial Development Organisation (UNIDO) 21b, Kuusinena str., Moscow Tel.: +7 (499) , Fax: +7 (499) Website: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ United Nations World Food Programme WFP Moscow 9, Leontyevski Lane, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ United Nations Environment Programme (UNEP) 28, Ostozhenka str., Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Organization for Economic Co-operation and Development (OECD) 5, Gazetny pereulok, Moscow Tel: +7 (495) , +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΜΟSCOW CITY GOVERNMENT External Economic Relations Department 13, Tverskaya str., Moscow Tel: +7 (495) /4, Fax: +7 (495) Τηλ.: +7(495) / , Fax: +7(495) mayor@mos.ru, dms@mos.ru,website: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Α) Εγγραφή εταιρείας στο Κρατικό Επιμελητήριο Καταχωρίσεων / Υπουργείο Δικαιοσύνης State Registration Chamber / Ministry of Justice of the Russian Federation Διαπίστευση Υποκαταστημάτων και Γραφ. Αντιπροσωπείας / Branch and Rep. Οffice accreditation 3/5, Smolensky Bulvar, Moscow , Vitaly P. Seryogin - Πρόεδρος, Τηλ.: +7 (499) , (499) (Γραφ. Πληροφοριών), Fax: +7 (499) info@palata.ru, Website:

7 Β) Εγγραφή Εταιρειών στις φορολογικές αρχές Πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων είναι διαθέσιμα: Website: (Μόσχα) / (Αγία Πετρούπολη) Υπουργείο Οικονομικών / Ομοσπονδιακή Υπηρεσία 23, Neglinnaya, Moscow Τηλ.: +7 (495) /9, Fax +7 (495) mns@nalog.ru B) ΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΡΩΣΙΑΣ 12, Neglinnaya, Moscow Sergey Ignatyev - Πρόεδρος Sergey Vladimirovich Tatarinov - Επικεφαλής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Τηλ.: +7 (495) , Fax: +7 (495) webmaster@ Website: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ / ROSSTAT 39, Miastnitskaya str., Moscow Τηλ.: +7 (495) , Fax +7 (495) stat@gks.ru, Website: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 11/5, Novozavodskaya, Moscow Τηλ.: +7 (495) / , Fax +7 (495) / Website: Πληροφορίες για τελωνειακούς δασμούς σε προϊόντα κοινοτικής προέλευσης: Website (EU): ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ- ΕΝΩΣΕΙΣ KAI ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ (CHAMBERS OF COMMERCE - ASSOCIATIONS AND UNIONS) ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΩΣΙΑΣ Chamber of Commerce and Industry of the Russia Federation Y.Primakov - President 6, Ilyinka, Moscow Τηλ.: +7 (495) , Fax: +7 (495) tpprf@tpprf.ru, Website: Department of Accreditation - Denisenko Yuri Τηλ.: +7 (495) /22, Fax: +7 (495) Ε-mail: daif@tpprf.ru ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΟΣΧΑΣ Μoscow Chamber of Commerce and Industry 22, Pilyugina, Moscow Τηλ.: +7 (495) /255, Fax: +7 (495) mtpp@glasnet.ru ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΜΟΣΧΑΣ Moscow Investment and Export Promotion Agency (MIEPA) 2, Lobachevskogo, Moscow Suren Vardanyan - Γεν. Διευθυντής Τηλ./Fax: +7 (495) Ε-mail: info@miepa.org, Web Site:

8 ΡΩΣΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ Russian Union of Industrialists and Entrepreneurs (RSPP) Aleksandr Shokhin - President 10/4, Staraya ploshad, Moscow Tηλ. +7 (495) , Fax: +7 (495) rspp@rspp.ru, Website: ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ OPORA RUSSIA - All Russian Organisation of SME s 2, Novaya Ploschad, bld 8, Moscow Tηλ. +7 (495) , Fax: +7 (495) id@opora.ru, Petrakov@opora.ru, Website: ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ European Business Association 16, Krasnoproletaskaya ul., bld 3, Moscow Τηλ.: +7 (495) , Fax +7 (495) info@aerbrus.ru, frak.shauff@aerbus.ru, Website: ΕΛΛΗΝΕΣ-ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ - ( GREEK-CYPRIOT LAWYERS) ANDREAS NEOCLEOUS & Co 16/3, Maly Kozihinsky per., office 2, Moscow russia@neocleous.com, yermakov@neocleous.com, Website: Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) , (Tel. in Cyprus: ) BDO Yunikon Inc. (Philippides & Partners) 125/1, Varshavskoe shosse, Moscow Tel. : +7 (495) Fax : +7 (495) , Contact person: Ms Irina Dobrokhodova, Tηλ.: +7 (495) reception@bdo.ru ΑΛΛΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ - ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (LAWYERS - LEGAL SERVICES) ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ (ACCOUNTING COMPANIES AUDITING) ΕΙΔ ΙΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣ ΙΑΣ -ΔΙΑΜ ΟΝΗ SM ITHB RIDGE A DVISORY SERV ICE LT D 1-ay a Tverskay a -Y amskay a 78 s tr., M oscow cont ac t pers on: T aty an a Kuzn ets ova Tel. +7 (49 5) , F ax: +7 (4 95 ) E-m ai l: kuz ne tsova@smi thbrodg e.co.u k, Website: t hbridg e.ru YAKOVLEV & PARTNERS 2, Bolshoi pereulok, P.O. Box 82, Moscow Website: MATEC@AHA.RU Τel: + 7 (495) , , Fax: +7 (495)

9 JURISTICHE BERATUNGSKANZLEI SCHULZE Dr SERGEJ BRUTIAN (Armenian & Greek origin) Moscow, 3 ul. Jamskogo Polija, H 2, Korp. 16, 3 rd floor Tel: +7 (495) , Fax: +7 (499) schulze@schulze.ru NORTON ROSE (Central Europe) LLP 26, Bolshoi Sukharevsky Pereulok, bld. 1, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Associate - Teodoros Zafiropoulos teodoros.zafiropoulos@nortonrose.com Website: ERNST & YOUNG 77, Sadovnichevskaya naberejnaya Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: DELOITTE Business Center Mokhovaya 14/2, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: TOTAL-SERVE 12, Krasnopresnenskaya nab.,world Trade Center Entrance 6, Suite 1023, Moscow Tel: +7 (495) , Fax: +7 (495) moscow@totalservecy.com, Website: ΤΡΑΠΕΖΕΣ ASSOCIATION OF RUSSIAN BANKS 20/1, Skatertny Pereulok, Moscow Τηλ. +7 (495) , Fax: +7 (495) ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ALPHA BANK CYPRUS LTD (ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ) Moscow Representative Office Trehprudny Business Center Trehprudny Pereulok 9, Bld.2, office 101, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Manager: Charalambos Michael, alphabank@co.ru BANK OF CYPRUS Moscow Representative Office Prospect Mira 33, bld. 1, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Head of representative Office: M.ERGATOUDES PIRAEUS BANK (CYPRUS LTD REP. OFFICE) P.O. Box 27494, CY 1645, Nicosia, Cyprus Tel: , Fax: , Mob

10 EUROBANK EFG (REP. OFFICE) 2d Spasonalivkovskry 6, 2 nd floor, Moscow Tel +7 (495) , Mob , Fax: +7 (495) konstantinos.grigoriou@efgeurobank.ru MARFIN BANK (Rep. Office) Krasnopresnenskaya nab 12, WTC entrance 6, off th floor Tel:+7 (495) , Fax +7 (495) Website: popularbank@mt.ru Τραπεζική δραστηριότητα: Eξαγορά της Ρωσικής Τράπεζας ROSPROMBANK Mr Hatzigeorgiou Andreas KEDR BANK (Ρωσική Τράπεζα με υποκατάστημα στην Ελλάδα) 37 Lenina, str Krasnoyarsk , Tel +7 (3912) , Fax: +7 (3912) Tel: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΑΛΛΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ SBERBANK (SAVINGS BANK OF THE RUSSIAN FEDERATION) Vavilova 19, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) , sbrf@sbrf.ru Website: VNESHTORGBANK (BANK FOR FOREIGN TRADE) ulitsa Plioushikha, 37, Moscow Tel.: +7 (495) info@vtb.ru Website: ΑΛΛΕΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ RAIFFEISEN BANK ulitsa Troitskaya, 17/1, Moscow Tel.: +7 (495) info@raiffeisenbank.ru Website: CITIBANK Russia, Moscow 8-10 Gasheka Str., Moscow Tel.: +7 (495) Fax: +7 (495) Website: ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ B NP Par ib as Bolshoi Gnezdnikovski pereoulok, 1/2, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) S OCIE TE GENERA LE VOST OK (BSGV) Yakimanskaya naberejnaya, 2, Moscow Tel.: +7 (495) (particulier) Tel.: +7 (495) (enterprises) Fax: +7 (495) welcome@bsgv.ru

11 ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Western Union Anelik ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ INTERFAX CREDIT ANALYSIS DEPARTMENT , Moscow, 2 Pervaya Tverskaya-Yamskaya str. Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) moscow@experianinterfax.biz, Website: SPARK Professional market and Company Analysis System Tel: +7 (495) , , , finance@interfax.ru THE NATIONAL RATING AGENCY COFACE-ARB (NRA COFACE-ARB) Address: 5, Bld.1, Naryshkinskaya alley, Moscow, Теl./fax: (495) info@coface-arb.ru, General director Mr. Kolyagin Andrei Ur evich. HOLMS RATING AGENCY Moscow, Russia Tel./fax +7 (495) / holms@holms-info.ru, holms.info@gmail.com Website: ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ KOMPASS RUSSIA Website: ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Website: ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ MEGA - EUROPEAN - LOTTE PLAZA - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ-ΘΕΑΤΡΑ-ΜΠΑΛΕΤΑ-ΣΙΝΕΜΑ-ΕΙΣΤΙΑΤΟΡΙΑ The State Academic Bolshoi Theatre of Russia, Website:

12 ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ Website: ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ EΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΡΩΣΙΑΣ - RUSSIAN UNION OF EXHIBITION & FAIRS 221 office, 13 Sovnarkomovskaya str. Gsp Nizny Novgorod Russia Tel./Φαξ , info@uefexpo.ru EX POCE NTR Krasnopresnenskaya nab., 14 MOSCOU RUSSIΑ Tél : +7 (499) , , Fax : +7 (495) centr@expocentr.ru, romakina@expocentr.ru, piscareva@expocentr.ru Site Web : CROCUS EXPO Trade and exhibition complex Crocus City, Crocus Expo IEC , Moscow area., Krasnogorsk, Box office Krasnogorsk-4, P.O.BOX 92, km Moscow Ring Road, Tel: 7 (495) expo2@crocus-off.ru Site Web: ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ (CUSTOMS CLEARANCE) GeoLogistics CIS Services, Inc , Moscow, ulitsa Rusakovskaya 13, Tel , Fax Irina Grigoryan - Chief Customer Service Manager IGrigoryan@agilitylogistics.com NATIONAL CUSTOMS BROKER , Moscow region, Naro-Fominskiy dist. Kryokshino vil., Tupikoviy passage, con. 1. Contact person: Berezutskaya Dzhamilya-Business development manager tel./fax: dberezutskaya@ntbroker.ru, ALTAFIDES , Moscow, 21/25, Olkhovskaya str. Contact person: Yannis Nikolopoulos Tel.: info@altafides.ru, Website: ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ HUMAN RESOURCES AGENCIES TECHNOVEK Moscow, Shchepkina str. 22, entrance 3б office 27, Tel/Fax: +7 (495) , +7 (495) mailbox@technovek.com Web Site:

13 STAFFER , Moscow, 1-st Buhvostova, 12/11, entrance 17 office 228, Tel/Fax: +7 (495) Web Site: NATIONAL Τηλ. +7 (495) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ METROPOL INTER-CONTINENTAL MOSCOW HOTEL Τηλ. +7 (495) MARRIOTT Τηλ. +7 (495) / PRESIDENT-HOTEL Τηλ. +7 (495) /3965/ BALTSCHUG KEMPINSKI MOSCOW Τηλ. +7 (495) ARBAT Τηλ. +7 (495) ARARAT PARK HYATT MOSCOW Τηλ. +7 (495) MARCO POLO PRESNJA HOTEL Τηλ. +7 (499) GOLDEN RING HOTEL Τηλ. +7 (495) RITZ-CARLTON MOSCOW Τηλ. +7 (495) RENAISSANCE MOSCOW HOTEL Τηλ. +7 (495) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ VOSKHOD , Moscow, Russia, 2. Altufyevskoe sh. Τηλ. +7 (495) ,

14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ SHEREMETYEVO 1 Tel: +7 (495) , +7 (495) , +7 (495) SHEREMETYEVO 2 Tel: +7 (495) , +7 (495) DOMODEDOVO Tel: +7 (495) VNUKOVO Tel: +7 (495) TAΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ DHL Ul. Valovaya, 21 Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) , Website FE DERA L EX PRE SS Gogolevski boulevard Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) , Website: CH RO NOPO ST Ul. Sergeya Makeeva, Moscow Tel.: +7 (495) info@chronopost.ru G LOBAL POST Leninsky prospect, Moscow Tel.: +7 (495) , Website: EMS GA RANT POST Varshavskoye shosse138,bat Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) , Website: T NT EX PRE SS WOR LDWIDE Ul. Svobody 31, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) , tnt@tnt.ru U PS UNITE D PAR CEL SERV ICE Kranopresnenskaya naberejnaia, 12 Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜ. ΠΡΟΒΟΛΗΣ - ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΟΟ RGLKI AGORA B.Dorogomilovskaya 14-87, Moscow Tel./Fax +7 (495) , , agora@inbox.ru

15 ΕΝΤΥΠΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ELLADA Thanassis Avgerinos 14-87, B.Dorogomilovskaya, Moscow Τηλ.: +7 (495) , Website: & ΤΑΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΤΑΧΙ ΜΑΡΤΕΧ, Τel.: +7 (495) / , Website: TAXI PRESTIGE, Tel.: +7 (495) , Website: TAXI YELLOW, Tel.: +7 (495) , Website: ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (links) Προεδρία Δημοκρατίας Κυβέρνηση της Ρωσίας Άνω Βουλή Κάτω Βουλή Ανώτατο Δικαστήριο Διαιτητικό Δικαστήριο Στατιστική Υπηρεσία Σύνταγμα της Ρωσίας Παγκόσμια Οργάνωση Εργασίας Γενική Δ/νση Επιτροπής Ε.Ε. Σχέσεις με Ρωσία Επίσημη Εφημερίδα Κυβέρνησης Τελευταία τεύχη σε ηλεκτρονική μορφή ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Δημόσιες Υπηρεσίες στη Ρωσία Άλλα χρήσιμα ιδιωτικά links επί πληρωμή Mini guide for Moscow ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ HELLENIC CULTURAL CENTER 44, Altufievskoe shosse, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) hcc@mail.ru, info@hecucenter.ru Website: LOMONOSOV MOSCOW STATE UNIVERSITY, GSP-1, Leninskie Gory, Moscow, , Russian Federation Tel.:+7 (495) , Fax: +7 (495) Website: info@rector.msu.ru

16 ΞΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ANGLO-AMERICAN SCHOOL IN MOSCOW ul. BEREGOVAYA 1, Moscow Tel: FAX Site BRITISH INTERNATIONAL SCHOOL IN MOSCOW ul. Novoyasenevsky pr 19-5 Moscow Tel fax Site ALLIANCE FRANCAISE, tel , Sadovaya Samotechnaya ul 12, INDIAN EMBASSY SCHOOL in Moscow ul. B.Dorogomilovskaya 10/2 4 th & 5 th floor, tel/fax ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Οφθαλμολογική κλινική (ελληνικής καταγωγής διευθυντής οφθαλμίατρος Mr Khristo Periklovich Tachchidi) The Svyatoslav Fyodorov SI IRTC Eye Microsurgery 59 Α, Beskudnikovsky boulv, Moscow , tel fax Secretaire Elena Fedorova, takhchidi@yandex.ru Clinic of the German Embassy (Ελληνικής καταγωγής ιατρός- παθολόγος Mrs Ilona Denisenko) Tel ul. Mosfimovskaya 56, , fax European Medical Center tel , emergencies Spiridonievsky pereulok 5 Global Medical System 11/13, 3-aya Yamskaya ul tel American Medical Center tel , 26, prospect Mira, bld. 6 SOS International tel , 31, Grokholsky pereulok, Mediccentre tel , Dobryninsky per 4, metro Oktiabrskaia, Oao Medizina tel , 2 Tverskaya Yamskaya per 10, metro Mayakovskaya, German dental care tel , Julius Futschika 11/13, metro Mayakovskaya, American Russian Dental center tel , Sadovaya-Kudrinskaya ul 21a, metro Mayakovskaya US Dental Care tel , B Dimitrovka ul 7/5 bat 2, metro Teatralnaya, French Dental clinic tel , 2 nd Zvenogorodskaya ul 13 bld 41, metro Ulitsa 1905, Dental art tel , Droujinnikovskaya ul 15, metro Krasnopresnenskaya, Swissmed tel , Nikoloyamskaya ul 19, metro Taganskaya, Euroclinic tel , Pogodinskaya ul 7, metro Sportivnaya, Meramed tel , Yaroslavakaya ul 4/8, metro VDNKH, ul. Prechinstenka 39

17 Euromedservis tel , 4th Verkhniy Mikhailovsky proezd 10, metro Leninsky Prospect Medsi tel Gruzinsky Pereulok 3a, metro Belorusskaya, Alliance francaise tel , Sadovaya Samotechnaya ul 12, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ANAZHTΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ANAZΗTΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ (διανυκτερεύοντα φαρμακεία κλπ.) Τελ Για να βρείτε φαρμακεία ανάλογα με τη στάση του Μετρό Για να βρείτε φαρμακεία που προτείνουν παράδοση σε μία ώρα (έναντι 300 ρουβλίων) Για να βρείτε φαρμακεία που προτείνουν παράδοση τη νύκτα (έναντι 300 ρουβλίων) ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Global Voyager Assistance (GVA) Tel.: , ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Οφθαλμίατροι, για παιδιά Τηλ (495) , για ενήλικες (495) Για ναρκωτικά, παιδιά Τηλ (499) , ενήλικες (499) Οδοντίατροι, παιδιά (495) , ενήλικες (495) Για επείγοντα περιστατικά μεταφοράς σε νοσοκομεία -προβλήματα ψυχιατρικά τηλ προβλήματα γυναικολογικά-μαιευτικά τηλ προβλήματα μολύνσεων τηλ μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία τηλ στις επόμενες 10 ημέρες τηλ μετά από 10 ημέρες τηλ Τηλεφωνικές Γραμμές επειγουσών αναγκών, Κλήση ασθενοφόρου Τηλ: 03 Για πολύ επείγοντα περιστατικά Τηλ : Από κινητό τηλ MTS, Beeline, Megafon Τηλ : Στοιχεία επαφών για επείγουσα βοήθεια : - Βοήθεια ψυχίατρου 24/ ώρες το 24ωρο τηλ ή τηλ ή Βοήθεια για προβλήματα με ναρκωτικά τηλ Βοήθεια για βία στις γυναίκες τηλ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΣΧΑ Γενικές Πληροφορίες Χρυσός Οδηγός Yellow pages Website: (495) Δημόσια Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών (BTS Bolshaya telefonaya Spravovnhnaya) (495) Πρεσβείες (495) / Πληροφορίες για την Μόσχα 09 / 0900 (Data base MGTS) Πληροφορίες Ώρας 100 Πληροφορίες Υπεραστικών Τηλεφώνων 07 Πληροφορίες Φαρμακείων (495) , Πληροφορίες Τουρισμού Γραφεία ταξιδίων (495) Μετρό Μόσχας (495) / Taxi Central Moscow, Formula, Moscow Taxi, Prestige Taxi, Αεροδρόμια Aerovokzal Transit, Bykovo, Domodedovo, Sheremetevo1, Sheremetevo2, Vnukovo, Aεροπορικές Εταιρίες Αeroflot, Cyprus Airways, Lufthansa, Air France, Alitalia,

18 Κεντρικό Γραφείο Πληροφ. (499) Πληροφορίες για επείγουσες ανάγκες Πυροσβεστική 01 Αστυνομία 02 Πρώτες βοήθειες 03 MOSGAZ διαρροή φυσικού αερίου 04 ΕΜΕΡΚΟΜ-Υπουργ. Εκτάκτων Αναγκών Υπηρεσία Νοσοκομειακών / Υπηρεσία Απωλεσθέντων Μετρό Λεωφορεία-Τρόλεϊ Απώλεια παραστατικών Υπηρεσία ταχυδρομείων Κεντρικό Τηλεγραφείο, 7 Tveskaya str., FEDEX, 17, Gogolevsky, Ρωσικά Ταχυδρομεία, 37, Varshavskoe Chaussee TNT, 31 Svobody str, , UPS, 7 Derbenevskaya Emb., ώρες internet 25, Pyatniskaya str. 3, Novoslobodskaya str. Rent a car Alamo, , Avis, Europcar, Herz, Sixt, Rolf-prokat, Moscow Central Bus Station Information, Ticket Booking, British Airways, Iberia, KLM, S7, Swiss Air, Transaero, Xρήσ. ιστοσελίδες Mini guide for Moscow Σιδηροδρομικές μεταφ. Τηλ κέντρο: Κράτηση εισ: Σταθμοί: Belarusky, Kazansky, Kievsky, Kursky, Leningransky, Pavelesky, Rizhsky, Savelovsky, Yaroslavsky,

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Χρήσιμες πληροφορίες 2009-2010 2010 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ 4, Leontievsky Pereulok,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. Μόσχα, 20 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. Μόσχα, 20 Ιανουαρίου 2010 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Μόσχα, 20 Ιανουαρίου 2010 ΘΕΜΑ: Προβλήματα κατα την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων δειγμάτων εκθεμάτων στα Ρωσικά τελωνεία σε περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. Μόσχα, 20 Ιανουαρίου 2010 Α.Π.: Φ.2052/ΑΣ57

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. Μόσχα, 20 Ιανουαρίου 2010 Α.Π.: Φ.2052/ΑΣ57 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Πληρ.: Σπ. Λιόντος Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α Μόσχα, 20 Ιανουαρίου 2010 Α.Π.: Φ.2052/ΑΣ57 Ε.Δ.: Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα υπόψη κ.

Διαβάστε περισσότερα

Η Πόλη Ekaterinbourg και η Περιφέρεια Sverdlovsk :

Η Πόλη Ekaterinbourg και η Περιφέρεια Sverdlovsk : Η Πόλη Ekaterinbourg και η Περιφέρεια Sverdlovsk : Η Περιφέρεια Sverdlovsk έχει αφθονία πρώτων υλών μεταλλουργίας και ανεπτυγμένη βιομηχανία. Οικονομικά και γεωγραφικά ανήκει στην περιοχή των Ουραλίων

Διαβάστε περισσότερα

Πηγές Πληροφόρησης Ενημέρωσης

Πηγές Πληροφόρησης Ενημέρωσης Πηγές Πληροφόρησης Ενημέρωσης Πηγή Πληροφόρησης - Ενημέρωσης Ηλεκτρονική Διεύθυνση & Στοιχεία Επικοινωνίας ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Πληροφορίες που μπορεί να Αντληθούν - Σχόλια White House http://www.whitehouse.gov/

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νοέμβριος 2009 (επισκόπηση οικονομικών ειδήσεων και διμερών οικονομικών σχέσεων)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νοέμβριος 2009 (επισκόπηση οικονομικών ειδήσεων και διμερών οικονομικών σχέσεων) ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νοέμβριος 2009 (επισκόπηση οικονομικών ειδήσεων και διμερών οικονομικών σχέσεων) Υπεύθυνος Έκδοσης: Ιωάννης Μάρκος-Σύμβουλος ΟΕΥ Α Επιμέλεια: Σπυρίδων Λιόντος Γραμματέας ΟΕΥ Α Πρεσβεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΡΙΘ.ΔΕΛΤΙΟΥ: 4 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 Το Εμπορικό

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Ενδεικτικό Πρόγραμμα 2o Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο «Προωθώντας Ελληνικά Προϊόντα στη Ρωσική αγορά: Τρόφιμα Ποτά / Ενδύματα Υποδήματα» 03 04 Απριλίου 2013 Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό

Διαβάστε περισσότερα

4000 specialists, 600 local points, more than 50 countries in Europe and beyond

4000 specialists, 600 local points, more than 50 countries in Europe and beyond 4000 specialists, 600 local points, more than 50 countries in Europe and beyond Wherever you are, we re there to support small business Providing information and advice on market opportunities, European

Διαβάστε περισσότερα

(150) ιεθνών και Ευρωπαϊκών Οικον. Σπουδών -ΟΠΑ-(4 έτη) Κατευθύνσεις

(150) ιεθνών και Ευρωπαϊκών Οικον. Σπουδών -ΟΠΑ-(4 έτη) Κατευθύνσεις (150) ιεθνών και Ευρωπαϊκών Οικον. Σπουδών -ΟΠΑ-(4 έτη) http://deos.aueb.gr/ Κατευθύνσεις Με τα µαθήµατα επιλογής τα οποία διδάσκονται κατά τα δύο τελευταία έτη σπουδών ο σπουδαστής µπορεί να συµπληρώσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ 7/1/2016

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ 7/1/2016 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ 7/1/2016 "YOUR SAFE GATE TO CHINA" FOR EXPORTS OF GOODS & SERVICES ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί Επιχειρηματίες, Κυρίες & Κύριοι, Η εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. 3. Επενδύσεις

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. 3. Επενδύσεις ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Βερολίνο,

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. α. 12/2/43 23 Ιανουαρίου 2009. Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009 Ξενοδοχείο HILTON PARK, Λευκωσία

Αρ. α. 12/2/43 23 Ιανουαρίου 2009. Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009 Ξενοδοχείο HILTON PARK, Λευκωσία Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων Cyprus Hotel Association ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ NEWS BULLETIN Οδός Ανδρέα Αραούζου 12, Μέγαρο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, Ταχ. Θυρ. 24772, 1303 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Τηλ: 22452820, Τέλεφαξ: 22375460 12, Αndreas

Διαβάστε περισσότερα

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. Συμμετοχή Γραφείου ΟΕΥ σε διοργάνωση Εκδήλωσης για γνωριμία Ελληνικών Συμφερόντων στην Ρωσία Μόσχα 16-11-2009. επιχειρήσεων Πραγματοποιήθηκε την 16-11-2009 με

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση εταιρείας στην Τουρκία-Βασικές Πληροφορίες:

Σύσταση εταιρείας στην Τουρκία-Βασικές Πληροφορίες: ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Σύσταση εταιρείας στην Τουρκία-Βασικές Πληροφορίες: Ο βασικός νόμος που αφορά τις άμεσες ξένες επενδύσεις στην Τουρκία είναι ο νόμος

Διαβάστε περισσότερα

Πληρ. : Δ.Κούπενοφ Σόφια, 05.05.2011 Επ. Συνεργάτης Α.Π.: OEY 1900/27/ΑΣ 1271

Πληρ. : Δ.Κούπενοφ Σόφια, 05.05.2011 Επ. Συνεργάτης Α.Π.: OEY 1900/27/ΑΣ 1271 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ EMBASSY OF GREECE IN SOFIA OFFICE FOR ECONOMIC & COMMERCIAL AFFAIRS Evlogi Georgiev 103, Sofia 1504, Bulgaria, tel.: (003592) 9447959,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO»

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO» ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO» Στις αρχές Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου στην ΧΧV Διεθνής Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην Αλβανία (Τίρανα, 4/11/2013).

ΘΕΜΑ: Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην Αλβανία (Τίρανα, 4/11/2013). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Πειραιάς, 29 Οκτωβρίου 2013 ΤΜΗΜΑ: Εμπορίου Αρ.Πρωτ.: 6576 Πληροφορίες: Ε. Ξενάκη Τηλέφωνο: 210 4223364

Διαβάστε περισσότερα

Εξελίξεις Ρωσικής Οικονομίας- Διμερείς Εμπορικές Οικονομικές Σχέσεις ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008

Εξελίξεις Ρωσικής Οικονομίας- Διμερείς Εμπορικές Οικονομικές Σχέσεις ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Εξελίξεις Ρωσικής Οικονομίας- Διμερείς Εμπορικές Οικονομικές Σχέσεις ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Συνοπτικά Σημειώθηκε σημαντική επιβράδυνση στους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΒΕ. Έτος ίδρυσης: 1927 Οργάνωση των Κύπριων Επιχειρηματιών Ομοσπονδία τοπικών επιμελητηρίων Λευκωσίας Λεμεσού Αμμοχώστου Λάρνακας Πάφου

ΚΕΒΕ. Έτος ίδρυσης: 1927 Οργάνωση των Κύπριων Επιχειρηματιών Ομοσπονδία τοπικών επιμελητηρίων Λευκωσίας Λεμεσού Αμμοχώστου Λάρνακας Πάφου ΚΕΒΕ Έτος ίδρυσης: 1927 Οργάνωση των Κύπριων Επιχειρηματιών Ομοσπονδία τοπικών επιμελητηρίων Λευκωσίας Λεμεσού Αμμοχώστου Λάρνακας Πάφου Εκπροσωπεί: 8,000 μέλη 142 Επαγγελματικούς Συνδέσμους (Εμπόριο,

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying the business environment in Greece: Digital Services and Tools for SMEs. REGISTRATION (registration) AGENDA.

Simplifying the business environment in Greece: Digital Services and Tools for SMEs. REGISTRATION (registration) AGENDA. Page 1 of 5 REGISTRATION (registration) AGENDA Print this page English version 08:30-09:15 REGISTRATION - WELCOME COFFEE 09:15-09:20 WELCOME - INTRODUCTION Zacharias Mavroukas, Director-General, Directorate

Διαβάστε περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Υπηρεσιών και Εμπορίου τηλ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Υπηρεσιών και Εμπορίου τηλ Λευκωσία 25 Απριλίου 2018 ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: Όλα τα μέλη Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συνδέσμων ΚΕΒΕ Μέλη Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ιράν Επίσκεψη Επιχειρηματικής Αποστολής στην Κύπρο του Ιρανικού Επιμελητηρίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οργάνωση Study Visit στο πλαίσιο του έργου ClusterPoliSEE στην Αθήνα. 23-24 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οργάνωση Study Visit στο πλαίσιο του έργου ClusterPoliSEE στην Αθήνα. 23-24 Απριλίου 2013 Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οργάνωση Study Visit στο πλαίσιο του έργου ClusterPoliSEE στην Αθήνα 23-24 Απριλίου 2013 Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωμα για την Οικονομία της Νέας Νότιας Ουαλίας

Σημείωμα για την Οικονομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΥΔΝΕΫ Σημείωμα για την Οικονομία της Νέας Νότιας Ουαλίας Α. Οικονομία Νέας Νότιας Ουαλίας Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (πρωτεύουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΔΙΜΕΡΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 4ΜΗΝΟ 2015 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ KATA +19,03% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ.

ΘΕΜΑ: ΔΙΜΕΡΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 4ΜΗΝΟ 2015 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ KATA +19,03% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤO BOYΚΟΥΡΕΣΤΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝOMΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Βουκουρέστι 21 Αυγούστου 2015 Τηλ.: +40-21-210 07 48/ 211 57 24 Α.Π.: Φ. 2600/ 1427 Email: ecocom-bucharest@mfa.gr

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική πολιτική και ανταγωνιστικότητα Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Φορολογική πολιτική και ανταγωνιστικότητα Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH Τ. Καρατάσου 11, 117 42 Αθήνα, Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax: 210 92 33 977, www.iobe.gr 11 T. Karatassou Str., 117

Διαβάστε περισσότερα

1. Μορφές επιχειρήσεων

1. Μορφές επιχειρήσεων 1. Μορφές επιχειρήσεων Η νομοθεσία η οποία ρυθμίζει την εγγραφή εταιρειών στην Ρωσία είναι: -Ο νόμος της Ρωσικής Ομοσπονδίας του 1999 Νόμος των ξένων Επενδύσεων στην Ομοσπονδία. -Ο αστικός κώδικας του

Διαβάστε περισσότερα

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Πρεσβεία της Ελλάδος στα Η.Α.Ε. Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ντουμπάι Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ - Τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα στην περιοχή άνθησε η βιομηχανία αλιείας των μαργαριταριών. - Στις

Διαβάστε περισσότερα

Trade Fair at a glance!

Trade Fair at a glance! Πρόσκληση συμμετοχής στη 16η Διεθνή Έκθεση Middle East Organic and Natural Products Expo Dubai- Η μοναδική έκθεση στη Μέση Ανατολή η οποία εστιάζει το ενδιαφέρον της σε προιόντα ανώτερης ποιότητας. Trade

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ερεβάν, 13 Νοεμβρίου 2015 ΑΠ.Φ. 17.150/ΑΣ 186 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: - ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (μ.η.) - Γραφείο κ. Γεν. Γραμ. ΔΟΣ & ΑΣ - Γρ. κ. Β Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

Η τελική επιλογή των εταιρειών που θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες/προϊόντα τους θα γίνει από το Υπουργείο Άμυνας.

Η τελική επιλογή των εταιρειών που θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες/προϊόντα τους θα γίνει από το Υπουργείο Άμυνας. Λευκωσία, 8 Ιουνίου 2018 ΠΡΟΣ: Όλους τους Ενδιαφερομένους ΘΕΜΑ: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος παρουσίασης προϊόντων και δραστηριοτήτων στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, Defence Industry Conference, 21-22

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ Σάββατο 23 Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 ΤΟΚΥΟ 25-26/9, ΠΕΚΙΝΟ 27/9, ΣΑΓΚΑΗ 28/9, ΤΑΙΠΕΙ 29/9 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ με την υποστήριξη Επιχειρηματική Αποστολή στην Ασία Τόκυο 25-26

Διαβάστε περισσότερα

Βουκουρέστι, ΑΠΦ: 2700 / 1646 ΠΡΟΣ: -Β2 Δ/νση KOIN.: Πίνακα εν κοινοποιήσει αποδεκτών Ε.Δ.: - Γρ. κ. Πρέσβεως

Βουκουρέστι, ΑΠΦ: 2700 / 1646 ΠΡΟΣ: -Β2 Δ/νση KOIN.: Πίνακα εν κοινοποιήσει αποδεκτών Ε.Δ.: - Γρ. κ. Πρέσβεως ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔOΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ EMBASSY OF GREECE IN BUCHAREST OFFICE FOR ECONOMIC AND COMMERCIAL AFFAIRS Bd. Pache Protopopescu 1-3, Sector 2, 021403 Bucharest,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην ΑΣΙΑ, 23/9-30/9/17 ΤΟΚΥΟ 25-26/9, ΠΕΚΙΝΟ 27/9, ΣAΓΚΑΗ 28/9, ΤΑΙΠΕΙ 29/9

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην ΑΣΙΑ, 23/9-30/9/17 ΤΟΚΥΟ 25-26/9, ΠΕΚΙΝΟ 27/9, ΣAΓΚΑΗ 28/9, ΤΑΙΠΕΙ 29/9 4 Ioυλίου 2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην ΑΣΙΑ, 23/9-30/9/17 ΤΟΚΥΟ 25-26/9, ΠΕΚΙΝΟ 27/9, ΣAΓΚΑΗ 28/9, ΤΑΙΠΕΙ 29/9 Το Ελληνο-Γερµανικό Εµπορικό και Βιοµηχανικό Επιµελητήριο και το Ελληνο-Ασιατικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ερεβάν, 08 Απριλίου 2016 ΑΠ.Φ. 17.150/ΑΣ 84 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: - ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (μ.η.) - Γραφείο κ. Γεν. Γραμ. ΔΟΣ & ΑΣ - Γρ. κ. Β Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

The Industrial Sector in Greece: the next day

The Industrial Sector in Greece: the next day The Industrial Sector in Greece: the next day Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE) Καθηγητής Οικονομικών Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών nvettas@aueb.gr American

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ) Fortune Kunene House, 261 Oxford Road, 2196 Illovo, Johannesburg Tel.: +2711 214 2300/2317

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικό Εμπόριο Γερμανίας 2016

Εξωτερικό Εμπόριο Γερμανίας 2016 Εξωτερικό Εμπόριο Γερμανίας 2016 Η γερμανική οικονομία, σημειώνοντας το 2016 ρυθμό μεγέθυνσης 1,9% του ΑΕΠ, συνεχίζει να κινείται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης. Ο τομέας των εξαγωγών, καταγράφοντας από το

Διαβάστε περισσότερα

Click to add subtitle

Click to add subtitle Company LOGO ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Click to add subtitle ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ.,ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ Μ, CRANFIELD UNIVERSITY,SoE Department of Fluid mechanics and Computational

Διαβάστε περισσότερα

AFRICA AT A GLANCE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

AFRICA AT A GLANCE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ Το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο σας καλωσορίζει στην παρουσίαση του Africa At A Glance, ενός online εργαλείου που παρέχει επικαιροποιημένη κομβική πληροφόρηση επιχειρηματικού ενδιαφέροντος για τις 53

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ στη ΤΟΥΡΚΙΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ στη ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ στη ΤΟΥΡΚΙΑ 2016 Αύγουστος Σκοπός της παρούσης συνοπτικής έρευνας είναι η παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ερεβάν, 16 Οκτωβρίου 2015 ΑΠ.Φ. 17.150/ΑΣ 170 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: - ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (μ.η.) - Γραφείο κ. Γεν. Γραμ. ΔΟΣ & ΑΣ - Γρ. κ. Β Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ «Η ΑΓΟΡΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ «Η ΑΓΟΡΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ» Spiridonovka Ul.14, 1231, Moscow ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ «Η ΑΓΟΡΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ» Α) ΓΕΝΙΚΑ Ο τομέας της κατασκευής κοσμημάτων εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει μόλις το 0,01% του ρωσικού Α.Ε.Π. παρά τον

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο οικονοµικής επικαιρότητας Γεωργίας

ελτίο οικονοµικής επικαιρότητας Γεωργίας ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 37d T.Tabidze st. 0179 Tbilisi Tel. +995322942858 Fax: +995322914980 E mail :ecocom tbilisi@mfa.gr ελτίο οικονοµικής επικαιρότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 1 Επισκόπηση της κινεζικής οικονομίας 2 Διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας Κίν 3 Προοπτικές 4 Οδηγός επιχειρείν 1 Επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Πειραιάς, 23 Απριλίου 2014 ΤΜΗΜΑ: Εμπορίου Αρ. Πρωτ.: 2476 Πληροφορίες: Ε. Ξενάκη Τηλέφωνο: 2104177241-5

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΤΑ

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr Προϊστάμενος : Θεόδωρος Ξυπολιάς, Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α 1 Οκτώβριος 2014 ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Προκηρύξεις ιαγωνισµών Κρατικών Προµηθειών / 2008-24

ΘΕΜΑ : Προκηρύξεις ιαγωνισµών Κρατικών Προµηθειών / 2008-24 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ EMBASSY OF GREECE IN SOFIA OFFICE FOR ECONOMIC & COMMERCIAL AFFAIRS Evlogi Georgiev 103, Sofia 1504, Bulgaria, tel.: (003592) 9447959,

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ρόλος του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης Η περίπτωση της Σουηδίας»

«ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ρόλος του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης Η περίπτωση της Σουηδίας» «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ρόλος του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης Η περίπτωση της Σουηδίας» Εισηγητής: Νίκος Παπαδόπουλος MP of SWEDEN Γενικά Χαρακτηριστικά της Σουηδίας Πληθυσμός 10.500.000 κάτοικοι Το 84%

Διαβάστε περισσότερα

ΟLYMPIA ΝΑΤΙΟΝΑL HALL

ΟLYMPIA ΝΑΤΙΟΝΑL HALL Έχουµε την τιµή να σας πληροφορήσουµε ότι η Εταιρεία µας Butterfly Communication επεκτείνοντας την παρουσία της στο χώρο των εκθέσεων, εξασφάλισε την συνεργασία της µε την εταιρεία GREEK AGORA EXPO LTD

Διαβάστε περισσότερα

22 Δεκεμβρίου 2014 1

22 Δεκεμβρίου 2014 1 22 Δεκεμβρίου 2014 1 Επιχειρηματικές αποστολές - Επενδύσεις Αποστολές στο εξωτερικό: 66 αποστολές & επαφές με περισσότερες από 1930 επιχειρήσεις 2012: 21 αποστολές, επαφές με περισσότερες από 980 επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 3/06/2014 Η Ταυτότητα και ο Ρόλος του ΕΒΕΑ Το ΕΒΕΑ λειτουργεί από το 1919 ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και προωθεί τα ενδιαφέροντα του εμπορίου, της βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ.Α. ΜΟΡΦΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η νομοθεσία η οποία ρυθμίζει την ίδρυση και λειτουργία εταιρειών στην Ρωσία είναι: -Ο νόμος της Ρωσικής Ομοσπονδίας του 1999 περί ξένων επενδύσεων

Διαβάστε περισσότερα

Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας

Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας B. Αρχειακές συλλογές που προέρχονται από ιδιωτικά αρχεία (DEP) και πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Προκηρύξεις κρατικών διαγωνισμών στη Βουλγαρία

ΘΕΜΑ : Προκηρύξεις κρατικών διαγωνισμών στη Βουλγαρία ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ EMBASSY OF GREECE IN SOFIA OFFICE FOR ECONOMIC & COMMERCIAL AFFAIRS Evlogi Georgiev 103, Sofia 1504, Bulgaria, tel.: (003592) 9447959,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΡΙΘ.ΔΕΛΤΙΟΥ: 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Το Εμπορικό

Διαβάστε περισσότερα

Π. Θεοδωρίδης 1. Διεθνές Marketing. Business Game Ανάλυση Χώρας

Π. Θεοδωρίδης 1. Διεθνές Marketing. Business Game Ανάλυση Χώρας Country Region Global 2016 Διεθνές Εξαγωγικό Marketing Π. Θεοδωρίδης 1 Στόχος Κατανόηση των επιχειρηματικών διαδικασιών και αποφάσεων σχετικά με το διεθνές και εξαγωγικό μάρκετινγκ Επιλογή τρόπου εισόδου

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Πρεσβεία Τηλ: +994 12 4920119, 4920175 gremb.bak@mfa.gr

Ελληνική Πρεσβεία Τηλ: +994 12 4920119, 4920175 gremb.bak@mfa.gr Γραφείο ΟΕΥ: ΜΠΑΚΟΥ O κατάλογος χρήσιμων διευθύνσεων που ακολουθεί είναι ενδεικτικός. 1. Ελληνικές Αρχές Ελληνική Πρεσβεία Τηλ: +994 12 4920119, 4920175 gremb.bak@mfa.gr Εμπορικό Τμήμα Τηλ: +994 12 4920119,

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά 1 ης Συνεδρίασης Ε.Ε.Κ.Α. για το έτος 2016

Πρακτικά 1 ης Συνεδρίασης Ε.Ε.Κ.Α. για το έτος 2016 Νέα Σμύρμη, 2 Φεβρουαρίου 2016 Πρακτικά 1 ης Συνεδρίασης Ε.Ε.Κ.Α. για το έτος 2016 Αγαπητοί συμάδελφοι, Σας επισυμάπτουμε τα πρακτικά της Συμεδρίασης της Επιτροπής Εμπορευματικής Κοιμότητας Αεροδρομίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ερεβάν, 27 Νοεμβρίου 2015 ΑΠ.Φ. 17.150/ΑΣ 191 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: - ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (μ.η.) - Γραφείο κ. Γεν. Γραμ. ΔΟΣ & ΑΣ - Γρ. κ. Β Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

Η ρωσική αγορά ελαιολάδου

Η ρωσική αγορά ελαιολάδου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρεσβεία της Ελλάδος Μόσχα Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Η ρωσική αγορά ελαιολάδου Περιεχόμενα i. Κατανάλωση... 2 ii. Ρωσικές Εισαγωγές Ελαιολάδου... 2 iii. Απαιτήσεις εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ. Διεθνές Πολυθεματικό Φαρμακευτικό Συνέδριο. Athenaeum Intercontinental. Athenaeum Intercontinental

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ. Διεθνές Πολυθεματικό Φαρμακευτικό Συνέδριο. Athenaeum Intercontinental. Athenaeum Intercontinental 1-2 Οκτωβρίου 2016 ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ Διεθνές Πολυθεματικό Φαρμακευτικό Συνέδριο & Ελληνορωσικό Forum Business to Business Υπό την Αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Επίσημη Συμμετοχή Ελληνική Ενδοκρινολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΡΙΘ.ΔΕΛΤΙΟΥ: 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Το Εμπορικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο τουρισμός στην Ολλανδία.

Ο τουρισμός στην Ολλανδία. Ο τουρισμός στην Ολλανδία. Σύμφωνα με έκθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Ολλανδίας για την προώθηση του τουρισμού (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen - NBTC), ο αριθμός ξένων επισκεπτών στην Ολλανδία

Διαβάστε περισσότερα

The governance of culture in today's globalized world

The governance of culture in today's globalized world ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ- AVRUPA KOMİSYONU- EUROPEAN COMMISSION ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ- KIBRIS TEMSİLCİLİĞİ- REPRESENTATION IN CYPRUS The governance of culture in today's globalized world Χαιρετισμός από τον

Διαβάστε περισσότερα

Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ)

Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) Το βελγικό ΑΕΠ αντιπροσωπεύει το 2,9% του συνολικού ΑΕΠ της Ε.Ε., το 4% του ΑΕΠ της ευρωζώνης και το 0,97% του ΑΕΠ του ΟΟΣΑ (στοιχεία 2014). Το Βέλγιο είναι ένας σημαντικός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΟΣ-ΙΡΑN: Ανοί γουν οί δρο μοί γία επίχείρηματίκε ς συνεργασί ες!

ΚΥΠΡΟΣ-ΙΡΑN: Ανοί γουν οί δρο μοί γία επίχείρηματίκε ς συνεργασί ες! ΚΥΠΡΟΣ-ΙΡΑN: Ανοί γουν οί δρο μοί γία επίχείρηματίκε ς συνεργασί ες! Κύριοι Ομιλητές: Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης Υφυπουργός Οικονομικών του Ιράν Dr. Ali Asgari Με την ευκαίρία της επίσκεψης

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνείς Επιχειρήσεις και Επενδύσεις

Διεθνείς Επιχειρήσεις και Επενδύσεις Διεθνείς Επιχειρήσεις και Επενδύσεις Ειρήνη Ράμφου, ΒΑ, ΜΒΑ, Phd Email: iramfou@unipi.gr Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης Είναι νέο φαινόμενο η παγκοσμιοποίηση; Όχι Στάδια εξέλιξης της

Διαβάστε περισσότερα

MIRTEC 2016 GREEK - CHINESE Certification & Sustainability Forum

MIRTEC 2016 GREEK - CHINESE Certification & Sustainability Forum MIRTEC 2016 GREEK - CHINESE Certification & Sustainability Forum 20 January 2016 Grande Bretagne Hotel, Athens - Greece Further last year s agreement between MIRTEC S.A. & CQM-PCC, MIRTEC SA has been exclusive

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ʺΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ"ʺ «Στήήριξη και Ανάάδειξη Πολυνησιωτικώών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίίδευση

Διαβάστε περισσότερα

www.freshproduce-expo.com

www.freshproduce-expo.com 4η ιεθνής Έκθεση για Φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά, Παραγωγή - Επεξεργασία - Αποθήκευση - Ψύξη - Φορτωεκφορτωτικές Τεχνολογίες - ιάθεση και Εµπόριο στην Ουκρανία και των Χωρών Ρωσσίας (CIS) 25-27 Νοεµβρίόυ

Διαβάστε περισσότερα

IT Consulting; 3,1% Development and Integration; 4,1% Outsourcing; 2,3% Business Consulting; 73,5% Other Services; 17,0%

IT Consulting; 3,1% Development and Integration; 4,1% Outsourcing; 2,3% Business Consulting; 73,5% Other Services; 17,0% ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μείωση εσόδων για την ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά συµβουλευτικών υπηρεσιών για το 2009 Μικρή ανάκαµψη αναµένεται για το 2010» Σηµαντική έρευνα διεξήχθη από την Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Συνδέσµων

Διαβάστε περισσότερα

Tel: Fax: ey.com/cy

Tel: Fax: ey.com/cy Ernst & Young Cyprus Ltd Jean Nouvel Tower 6 Stasinou Avenue P.O. Box 21656 1511 Nicosia, Cyprus Tel: +357 22209999 Fax: +357 22209998 ey.com/cy Δελτίο Τύπου Λευκωσία, 8 Ιανουαρίου, 2018 ΕΥ: Τα megadeals

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομο βιογραφικό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου: Κος Robert Κυπριανού - Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Ανεξάρτητος

Σύντομο βιογραφικό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου: Κος Robert Κυπριανού - Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Ανεξάρτητος Σύντομο βιογραφικό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου: Κος Robert Κυπριανού - Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Ανεξάρτητος Επιτροπή Αποδοχών Πρόεδρος Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων Μέλος Μη Εκτελεστικό

Διαβάστε περισσότερα

Economics Alert. 10 ο Διάταγμα για περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές. 25 Απριλίου 2013

Economics Alert. 10 ο Διάταγμα για περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές. 25 Απριλίου 2013 Economics Alert 25 Απριλίου 2013 10 ο Διάταγμα για περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές 1.To παρόν Διάταγμα θα αναφέρεται ως το περί της Επιβολής Προσωρινών Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Τηλ.: Ε-mail:

ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Τηλ.: Ε-mail: ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Τηλ.: 00331.47.20.26.60 Ε-mail: ecocom-paris@mfa.gr ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Παρίσι, 17 Ιουλίου 2017 ΑΠΦ.2710/ΑΣ 422 ΠΡΟΣ : Υπουργείο Εξωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ερεβάν, 30 Οκτωβρίου 2015 ΑΠ.Φ. 17.150/ΑΣ 176 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: - ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (μ.η.) - Γραφείο κ. Γεν. Γραμ. ΔΟΣ & ΑΣ - Γρ. κ. Β Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά 2 ης Συνεδρίασης Ε.Ε.Κ.Α. για το έτος 2016

Πρακτικά 2 ης Συνεδρίασης Ε.Ε.Κ.Α. για το έτος 2016 Νέα Σμύρμη, 15 Μαρτίου 2016 Πρακτικά 2 ης Συνεδρίασης Ε.Ε.Κ.Α. για το έτος 2016 Αγαπητοί συμάδελφοι, Σας επισυμάπτουμε τα πρακτικά της Συμεδρίασης της Επιτροπής Εμπορευματικής Κοιμότητας Αεροδρομίου, η

Διαβάστε περισσότερα

(Κατά αλφαβητική σειρά)

(Κατά αλφαβητική σειρά) Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Υποψηφίων για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει την 1 η Ιουλίου 2015 (Κατά αλφαβητική σειρά) (1) Ονοματεπώνυμο Υποψηφίου:

Διαβάστε περισσότερα

Επισκόπηση Αλβανικής Οικονομίας 2008

Επισκόπηση Αλβανικής Οικονομίας 2008 Επισκόπηση Αλβανικής Οικονομίας 2008 Υπεύθυνος Έκδοσης: Χρήστος Φαρµάκης-Συµβουλος ΟΕΥ Α Επιµέλεια:Σπυρίδων Οικονόµου, Γραµµατέας ΟΕΥ Α - Sonila-Sofia Kisi Πρεσβεία της Ελλάδας Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 18 Σεπτεμβρίου Προς όλα τα Μέλη. Κυρίες / Κύριοι, Πρόσκληση σε Ημερίδα «ESA Space Information Day in Cyprus 2018»

Λευκωσία, 18 Σεπτεμβρίου Προς όλα τα Μέλη. Κυρίες / Κύριοι, Πρόσκληση σε Ημερίδα «ESA Space Information Day in Cyprus 2018» Λευκωσία, 18 Σεπτεμβρίου 2018 Προς όλα τα Μέλη Κυρίες / Κύριοι, Πρόσκληση σε Ημερίδα «ESA Space Information Day in Cyprus 2018» Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του

Διαβάστε περισσότερα

Πέτρος Πανταζόπουλος, Δικηγόρος, ΔΝ

Πέτρος Πανταζόπουλος, Δικηγόρος, ΔΝ Ο θεσμός των Special Tax Zones: Μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό τρόπο άσκησης φορολογικής πολιτικής στην εποχή της διεθνούς φορολογικής συνεργασίας; 6 th Taxation Law Forum NJV Athens Plaza 8.10.2019

Διαβάστε περισσότερα

Πορεία ξένων επενδύσεων στη Γαλλία: Στοιχεία εισροών-εκροών ΑΞΕ έτους 2017

Πορεία ξένων επενδύσεων στη Γαλλία: Στοιχεία εισροών-εκροών ΑΞΕ έτους 2017 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Πορεία ξένων επενδύσεων στη Γαλλία: Στοιχεία εισροών-εκροών ΑΞΕ έτους 2017 Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της

Διαβάστε περισσότερα

Πρός: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ 08/11/18. Θέμα: Συνέδριο «Reshaping the hospitality industry challenges & opportunities for Cypriot SME s»

Πρός: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ 08/11/18. Θέμα: Συνέδριο «Reshaping the hospitality industry challenges & opportunities for Cypriot SME s» Πρός: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ 08/11/18 Απο: Τμήμα Υπηρεσιών & Εμπορίου Θέμα: Συνέδριο «Reshaping the hospitality industry challenges & opportunities for Cypriot SME s» Αγαπητά μέλη, Σας κοινοποιούμε πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

«Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στα Η.Α.Ε: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah»

«Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στα Η.Α.Ε: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah» «Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στα Η.Α.Ε: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah» Magdi El Halawani, PhD Ηead of Public Relations, Greece Consolidated Contractors Company A Αντιπρόεδρος Αραβο-ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικές εξελίξεις και προοπτικές

Οικονομικές εξελίξεις και προοπτικές ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH 1 Τσάμη Καρατάσου 11, 117 42 Αθήνα, Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax: 210 92 33 977, www.iobe.gr 11 Tsami Karatassou,

Διαβάστε περισσότερα

KΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

KΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ KΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ Η ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ,

Διαβάστε περισσότερα

www.hepo.gr Αγαπητοί συνεργάτες,

www.hepo.gr Αγαπητοί συνεργάτες, /ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αρµόδια: Ε. Παναγιωταροπούλου Τηλ.: 210 9982342 Fax : 210 9982402 e-mail: panagiotaropoulou@hepo.gr Url: ΚΥΠΡΟΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ (13-15/12/2009) Αγαπητοί συνεργάτες, Εκατοντάδες ελληνικές

Διαβάστε περισσότερα

ERASMUS Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ 2

ERASMUS Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ 2 ERASMUS 1 Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος 17.12.2016 Στ 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Γαλλία 3-7 Ισπανία.. 8-13 Γερμανία 14-20 Ιταλία. 21-25 2 ΓΑΛΛΙΑ: Θέση και σύνορα 4 Κλίμα 5 Πρωτεύουσα. 6 Βιομηχανία...

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στη Γερμανία (Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Μόναχο) 16-18 Ιουνίου 2015

Θέμα: Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στη Γερμανία (Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Μόναχο) 16-18 Ιουνίου 2015 30 Μαρτίου 2015 ΠΡΟΣ: Όλα τα Μέλη του ΚΕΒΕ και Μέλη Διμερών Επιχειρηματικών Συνδέσμων Κυρίες, κύριοι, Θέμα: Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στη Γερμανία (Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Μόναχο) 16-18 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

(μέσω τηλεομοιοτυπίας) PAZ OL/PBCRD/Αρ. Πρωτ.: /

(μέσω τηλεομοιοτυπίας) PAZ OL/PBCRD/Αρ. Πρωτ.: / Προς: Όπως ο Πίνακας Αποδεκτών (μέσω τηλεομοιοτυπίας) PAZ OL/PBCRD/Αρ. Πρωτ.: 312083 /21-09-2017 Θέμα: Πρακτικά 6ης Σύσκεψης της Επιτροπής Εμπορευματικής Κοινότητας Αεροδρομίου Αγαπητοί Συνεργάτες, Σας

Διαβάστε περισσότερα

: Οικονομικές εξελίξεις στη Βουλγαρία Πορεία διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, κατά το α 6μηνο 2008 (προσωρινά στοιχεία)

: Οικονομικές εξελίξεις στη Βουλγαρία Πορεία διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, κατά το α 6μηνο 2008 (προσωρινά στοιχεία) ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ EMBASSY OF GREECE IN SOFIA OFFICE FOR ECONOMIC & COMMERCIAL AFFAIRS Evlogi Georgiev 103, Sofia 1504, Bulgaria, tel.: (003592) 9447959,

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Καριέρα στη Ναυτιλία Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Επαγγελματικός Σύνδεσμος Εγχώριας Ναυτιλιακής Βιομηχανίας Ιανουάριος 1989: Ίδρυση ΚΝΕ από 17 Μέλη Στόχοι: Προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

10 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

10 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ 10 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ 1. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ 3. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟΥ & ΙΚΤΥΩΝ ΙΑΝΟΜΗΣ ΑΝΑ ΧΩΡΑ 4. Ο ΗΓΟΣ ΝΕΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ 5. ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

TeleUnicom People Before Technology

TeleUnicom People Before Technology TeleUnicom People Before Technology Περιεχόμενα Βασικά Στοιχεία Φιλοσοφία Οργανόγραμμα Διανομή/Συνεργάτες Οικονομικά Στοιχεία Στρατηγικοί Στόχοι Οφέλη Συνεργασίας Βασικά στοιχεία Βασικά στοιχεία Η TeleUnicom

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου 2016

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου 2016 Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου 2016 8 Ιανουαρίου 2016, Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση στη Θεσσαλονίκη Ξενοδοχείο The Met Hotel, Θεσσαλονίκη, ώρα 20:00 Ετήσια εορταστική εκδήλωση για τα μέλη,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. 1. Πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό. 3. Εθνικές & Διεθνείς εκθέσεις

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. 1. Πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό. 3. Εθνικές & Διεθνείς εκθέσεις Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. Πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό 2. Διαγωνισμοί 3. Εθνικές & Διεθνείς εκθέσεις 4. Προτάσεις συνεργασίας Νο 6104 / ΤΕΥΧΟΣ Β / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 1. Πρεσβείες της Ελλάδας στο Εξωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Σημείωμα. Άμεσες Ξένες Επενδύσεις στην Αλβανία

Ενημερωτικό Σημείωμα. Άμεσες Ξένες Επενδύσεις στην Αλβανία ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΙΡΑΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ενημερωτικό Σημείωμα Άμεσες Ξένες Επενδύσεις στην Αλβανία Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, που δημοσίευσε η Τράπεζα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Οργανωμένες Εκδρομές στην Ευρώπη Aναχωρήσεις από Αθήνα Περίoδος: 10/1-31/3/17

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Οργανωμένες Εκδρομές στην Ευρώπη Aναχωρήσεις από Αθήνα Περίoδος: 10/1-31/3/17 ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΦΙΓΚΕΡΕΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 12,19,26/1 & 2,9,16,23/2 & 9,16,23/3 12,19,26/1 & 2,9,16/2 & 9,16,23/3 16,23/1 & 6,13,20,27/2 &,11,18,2/3 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΙΒΗΡΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ * 39 3

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2. Παγκόσμιο εμπόριο: Μια επισκόπηση

Κεφάλαιο 2. Παγκόσμιο εμπόριο: Μια επισκόπηση Κεφάλαιο 2 Παγκόσμιο εμπόριο: Μια επισκόπηση Περίγραμμα Οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ Υπόδειγμα βαρύτητας Επίδραση του μεγέθους μιας οικονομίας στο εμπόριο. Απόσταση και άλλοι παράγοντες επηρεασμού

Διαβάστε περισσότερα