H Mόσχα: Οικονομικά στοιχεία- Χρήσιμες πληροφορίες

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "H Mόσχα: Οικονομικά στοιχεία- Χρήσιμες πληροφορίες"

Transcript

1 H Mόσχα: Οικονομικά στοιχεία- Χρήσιμες πληροφορίες Γενική παρουσίαση Έτος ίδρυσης: 1147 Κλίμα: ηπειρωτικό Μέση θερμοκρασία: Ιανουάριος -10 C, Ιούλιος +17 C Κυριότερος ποταμός: Moskva Δήμαρχος ο Yuri Luzhkov. Κυβερνήτης της περιφέρειας (περιχώρων) Μόσχας Boris Gromov. Η Μόσχα αποτελεί μέρος του Κεντρικού διοικητικού Διαμερίσματος, στο οποίο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος είναι ο Georgy Poltavchenko. Διαφορά ώρας: +1 ώρα από Αθήνα Η κυβέρνηση της Μόσχας έχει συνεργασία με τον Δήμο Αθήνας και το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδος Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά επίσης το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της περιφέρειας (περιχώρων) της Μόσχας και του κεντρικού διοικητικού Διαμερίσματος της Ρωσίας. Είναι η σημαντικότερη πόλη της Ομοσπονδίας και βρίσκεται μεταξύ των ποταμών «Oka» και «Volga». Τα σύνορα της πόλης, που έχει έκταση 1081 τετρ. χλμ., ορίζονται από τον εσωτερικό δακτύλιο της περιφερειακής οδού (MKAD). Η Μόσχα είναι το πολιτικό διοικητικό, καθώς και το οικονομικό, εμπορικό, χρηματιστικό και επιστημονικό κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αφού τα κέντρα αποφάσεων του κράτους και των επιχειρήσεων εδρεύουν εδώ. Πολιτική και διοικητική οργάνωση Η Μόσχα διαιρείται σε 10 διοικητικά διαμερίσματα (νομαρχίες). Ταυτόχρονα η γειτονική πόλη του «Zelenograd» υπόκειται διοικητικά στη Μόσχα. Η νομοθετική εξουσία ασκείται από τη Δούμα της Μόσχας (Δημοτικό Συμβούλιο), η οποία αποτελείται από 35 βουλευτές. Η εκτελεστική εξουσία ασκείται από την κυβέρνηση της Μόσχας, της οποίας κυβερνήτης Δήμαρχος είναι ο Yuri Luzhkov. Ο πληθυσμός Η Μόσχα έχει κατ εκτίμηση περίπου 15 εκ. κατοίκους. Οι Ρώσοι πολίτες αντιπροσωπεύουν περίπου το 90 % του πληθυσμού της πόλης, αλλά ο αριθμός των ξένων, που εργάζονται με μόνιμη ή έκτακτη σχέση εργασίας είναι σημαντικός. Έσοδα- Μισθοί Οι Μοσχοβίτες διαθέτουν εισόδημα υψηλότερο σε σχέση με άλλες ρωσικές πόλεις ( ρούβλια / μήνα έναντι του μέσου όρου της χώρας ρούβλια). Ο μέσος μισθός της Μόσχας ανέρχεται σε ρούβλια έναντι του μέσου όρου περίπου ρούβλια για όλη τη χώρα. Παρ όλα αυτά και ιδιαίτερα μετά την κρίση, περίπου 1,3 εκ. Μοσχοβίτες διαθέτουν ελάχιστο εισόδημα περίπου ρούβλια / μήνα και ζουν πολύ μακριά από το κέντρο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μισθών. Έργα υποδομής Συγκοινωνίες Η Μόσχα αποτελεί έναν συγκοινωνιακό κόμβο, όπου ενώνονται 11 σιδηροδρομικές γραμμές και 13 περίπου οδικοί άξονες ομοσπονδιακής εμβέλειας. Η πόλη διαθέτει επίσης 3 ποτάμια λιμάνια και 4 αεροδρόμια. Η πρωτεύουσα είναι κόμβος «transit» συνήθως υποχρεωτικός για τη σύνδεση με τη ρωσική περιφέρεια, παρά το γεγονός ότι σε πολλές επαρχιακές πόλεις υπάρχει πλέον απευθείας σύνδεση με το εξωτερικό.

2 Αεροπορικές Μεταφορές Τα 4 αεροδρόμια της Μόσχας είναι τα Bykovo, Vnukovo, Domodedovo και Sheremetyevo, όπου βρίσκονται οι έδρες 51 αεροπορικών εταιρειών. Το 2007 περίπου 39,5 εκ. επιβάτες και τόνοι εμπορευμάτων διακινήθηκαν αεροπορικώς. Σιδηροδρομικές μεταφορές Υπάρχουν στη Μόσχα 9 σιδηροδρομικοί σταθμοί, οι οποίοι εξασφαλίζουν τη διασύνδεση με το εσωτερικό της χώρας και με το εξωτερικό. Το 2007, περίπου 611 εκ. επιβάτες και 94,9 εκ. τόνοι εμπορευμάτων μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς. Το μετρό της Μόσχας, του οποίου η πρώτη γραμμή κατασκευάσθηκε το 1935, αποτελεί ένα ζωτικό μέσο μεταφοράς σε μια πόλη, που ασφυκτιά από τη μεγάλη συγκοινωνιακή συμφόρηση. Υπολογίζεται ότι σήμερα υπάρχουν 13 γραμμές με 174 στάσεις μετρό και 280,8 χιλιόμετρα δικτύου. Η κατασκευή νέων γραμμών δεν έχει σταματήσει, καθώς συνεχίζεται η οικοδόμηση νέων περιοχών κατοικίας. Το μετρό χρησιμοποιούν περίπου 2,5 δισ. επιβάτες ετησίως. Οδικοί άξονες Παρά την ύπαρξη ήδη πολλών οδικών αξόνων, από την αυτοδιοίκηση της Μόσχας έχουν ληφθεί μέτρα για κατασκευή νέων οδικών αρτηριών, αφού καταγράφεται σημαντική αύξηση των οχημάτων που κυκλοφορούν και ανέρχονται περίπου στα 2,8 εκ. Έρευνα και εκπαίδευση Τοπική οικονομία Η Μόσχα υπολογίζεται ότι διαθέτει 257 ιδρύματα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης εκ των οποίων 60 δημόσια Πανεπιστήμια. Τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια είναι εκείνο της Μόσχας «Lomonosov», το Δημόσιο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας «Bauman», το Ψυχοτεχνικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και το Εθνικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων. Υπάρχουν πολλά προγράμματα συνεργασίας μεταξύ ρωσικών και ξένων Πανεπιστημίων και ιδιαίτερα της Γαλλίας και Γερμανίας. Υπολογίζεται ότι η πρωτεύουσα διαθέτει 1668 ιδρύματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια). Στο επιστημονικό κέντρο της χώρας εδρεύει και η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών. Η Μόσχα παραμένει πάνω από όλα επιχειρηματικό κέντρο, πράγμα που εξηγεί και το μέγεθος των υπηρεσιών στην σύνθεση του τοπικού ΑΕΠ. Εδώ ακριβώς βρίσκονται οι έδρες των εταιρειών και τα γραφεία των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, τόσο ρωσικών, όσο και ξένων, οι οποίες έχουν εγκαταστήσει στη Ρωσία θυγατρικές ή παραρτήματά τους. Η παραγωγή αγαθών αντιπροσωπεύει το 12% του ΑΕΠ της πόλης. Το 2007, το ΑΕΠ της Μόσχας ήταν περίπου 5145,9 δισ. ρούβλια (ήτοι 23% του ΑΕΠ της Ρωσίας). -

3 Σύνθεση του ΑΕΠ το 2007 Ζώνες Ελ. Εμπορίου: 4 Ελεύθερες Οικονομικές ζώνες έχουν δημιουργηθεί στα όρια της πρωτεύουσας, ειδικότερα στην Περιφέρεια (περιχώρων) Μόσχας. Ήτοι «Technopοlis Zelenograd», η ελεύθερη εμπορική ζώνη του αεροδρομίου του «Sheremetievο» και οι ελεύθερες τελωνειακές ζώνες του αεροδρομίου Vnukovo και του λιμανιού στο δυτικό τμήμα τού ποταμού Moskva. Εξωτερικό Εμπόριο Η Μόσχα φιλοξενεί 144 διπλωματικές αντιπροσωπείες, 31 εμπορικές αντιπροσωπείες, 12 αντιπροσωπείες διεθνών Οργανισμών Ακίνητα 15,4% Χρηματιστ. υπηρεσίες 3,2% Μεταφορές, επικοινωνίες 8,6% Πηγή: Βιομηχανίες Δημόσιες υπηρ. μεταποίησης Παραγωγή και 7,9% 12% διανομή ηλεκτρ. ενέργειας, φυσ. αερίου και νερού; 3,5% Εμπόριο, Υπηρεσίες 45,8% Κατασκευές 3,6% Η Βιομηχανία Οι κυριότεροι τομείς της βιομηχανίας στη Μόσχα είναι οι μηχανοκατασκευές (αεροναυπηγική, αυτοκινητοβιομηχανία, ηλεκτροτεχνική, μηχανών ακριβείας). Η ελαφριά βιομηχανία, η βιομηχανία τροφίμων και η τυπογραφία είναι επίσης ανεπτυγμένες, όπως και η μεταλλουργία, η χημική βιομηχανία και η παραγωγή οικοδομικών υλικών. Η Μόσχα είναι το κυριότερο κέντρο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας. Εμπόριο-διανομή Ο όγκος του λιανικού εμπορίου διαρκώς αυξάνεται και έφθασε τα 2040,3 δισ. ρούβλια το Οι υπαίθριες αγορές χάνουν συνεχώς έδαφος προς όφελος των μεγάλων διεθνών δικτύων διανομής (Auchan, Leroy Merlin, Metro, Walmart, Real, Obi, Carrefour, Sellgros) και των ρωσικών (Perekrestok, Lenta, Diksi, Sedmoi Kontinent, Kvartal).Παρ όλα αυτά τα μεγάλα δίκτυα διανομής κατέχουν ακόμη μικρό μερίδιο αγοράς σε σύγκριση με τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Σημειωτέον ότι στη Μόσχα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την είσοδο προϊόντων ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ και απαιτούνται κυρίως δύο πράγματα: α) προϋπολογισμός διαφήμισης των προϊόντων και β) πληρωμή τελών εισόδου ανά κωδικό προϊόντος, που εξαρτάται από το σούπερ μάρκετ και ανέρχεται από 400 έως 1280 ευρώ ανά κωδικό και ανά κάτάστημα (π.χ το Μετρό που διαθέτει 48 καταστήματα το ποσό πολλαπλασιάζεται επί 48 φορές). Tουρισμός-πολιτισμός Η Μόσχα αποτελεί την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρωσίας με 93 θέατρα, 94 κινηματογραφικές αίθουσες, 61 μουσεία, 30 αίθουσες εκθέσεων, 440 βιβλιοθήκες, 139 ωδεία. Το 2006, 4 εκ. τουρίστες επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα εκ των οποίων το 1,5 εκ. ξένοι. Η πρωτεύουσα διαθέτει 197 ξενοδοχεία, που δεν καλύπτουν ικανοποιητικά τις ανάγκες. Η Μόσχα έχει σχέσεις με 155 πόλεις και ξένες περιφέρειες, εκ των οποίων πολλές με μακρόχρονη διάρκεια και αναπτυσσόμενες βάσει συμφωνιών συνεργασίας. Οι πλέον δραστήριοι ξένοι συνεργάτες είναι οι πόλεις Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βιέννη, Παρίσι, Aθήνα και το κρατίδιο της Βαυαρίας. Το 2007 η Μόσχα συνήψε εμπόριο με 200 χώρες. Οι εξωτερικές εμπορικές σχέσεις της πόλης της Μόσχας έφθασαν τα 83,4 δισ. USD (+ 39,7% σε σχέση με το 2006), εκ των οποίων τα 11,6 δισ. USD αφορούσαν εξαγωγές με τάση μείωσης και 71,8 δισ. USD εισαγωγές με τάση αύξησης.

4 Εξέλιξη Εξωτερικού εμπορίου της Μόσχας, , , , , , ,2 5571,7 9347,4 9939, (9 mois) Εξαγωγές 47105, , Εισαγωγές Πηγή: Δήμος Μόσχας, Περισσότερες από αντιπροσωπείες ξένων εταιρειών είναι εγγεγραμμένες στη Μόσχα. Ξένες επενδύσεις Το 2007 η Μόσχα προσέλκυσε επενδύσεις απο 134 χώρες. Οι κυριότεροι επενδυτές ήταν η Μεγ. Βρετανία (17,3 δισ. USD), Κάθε έτος περίπου 300 εκθέσεις διεθνούς επιπέδου πραγματοποιούνται στη Μόσχα η Κύπρος (14,2 δισ. USD), η Ολλανδία (13,4 δισ. USD), το (διοργανωτές εκθέσεων: α) Λουξεμβούργο (9,9 δισ. USD). Η Γαλλία καταλαμβάνει την 7 η θέση, μετά «Expotsentr» β) Crocus: τη Γερμανία με ένα στοκ ΑΞΕ περίπου 1,8 δισ. USD. Το 2007 γ) VVTS: δ) MVK η Μόσχα προσέλκυσε το 58,6% του συνόλου των επενδύσεων στη Ρωσία. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 4, Leontievsky Pereulok, Moscow Τηλ.: +7 (495) , , Fax: +7 (495) ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (Ο.Ε.Υ.) 14, Spiridonovka str., Moscow Τηλ.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 14, Spiridonovka str., Moscow Τηλ.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website:

5 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΚΑΜ 14, Spiridonovka str., Moscow Τηλ.: +7 (495) /86-9, Fax: +7 (495) ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 14, Spiridonovka str., Moscow Τηλ./Fax: +7 (495) ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 14, Spiridonovka str., Moscow Τηλ.: +7 (495) /6, Fax: +7 (495) ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 9, Povorskaya str., Moscow Τηλ.: +7 (495) , Fax.: +7 (495) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Delegation of the European Commission to Russia 14/1, Kadashevskaya Νaberejnaya, Moscow Τηλ.: +7 (495) , Fax +7 (495) Website: Πρόγραμμα Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας TACIS/ENPI Τηλ.: +7 (495) /9, Fax +7 (495) ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) 6, Gasheka, Ducat Place III, 2 nd floor, Moscow Tel +7 (495/501) , Fax+7 (495/501) Website: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ The World Bank Russian Country Office 36-1 Bolshaia Molchanovka, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) , Website: The Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA) 36-1 Bolshaia Molchanovka, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: The International Finance Corporation 36-1 Bolshaia Molchanovka, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ International Monetary Fund- Resident Representative Office 11, Gogolevsky boulevard, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website:

6 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ United Nations Development Programme (UNDP) 9, Leontyevskiy pereulok, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ United Nations Industrial Development Organisation (UNIDO) 21b, Kuusinena str., Moscow Tel.: +7 (499) , Fax: +7 (499) Website: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ United Nations World Food Programme WFP Moscow 9, Leontyevski Lane, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ United Nations Environment Programme (UNEP) 28, Ostozhenka str., Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Organization for Economic Co-operation and Development (OECD) 5, Gazetny pereulok, Moscow Tel: +7 (495) , +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΜΟSCOW CITY GOVERNMENT External Economic Relations Department 13, Tverskaya str., Moscow Tel: +7 (495) /4, Fax: +7 (495) Τηλ.: +7(495) / , Fax: +7(495) ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Α) Εγγραφή εταιρείας στο Κρατικό Επιμελητήριο Καταχωρίσεων / Υπουργείο Δικαιοσύνης State Registration Chamber / Ministry of Justice of the Russian Federation Διαπίστευση Υποκαταστημάτων και Γραφ. Αντιπροσωπείας / Branch and Rep. Οffice accreditation 3/5, Smolensky Bulvar, Moscow , Vitaly P. Seryogin - Πρόεδρος, Τηλ.: +7 (499) , (499) (Γραφ. Πληροφοριών), Fax: +7 (499) Website:

7 Β) Εγγραφή Εταιρειών στις φορολογικές αρχές Πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων είναι διαθέσιμα: Website: (Μόσχα) / (Αγία Πετρούπολη) Υπουργείο Οικονομικών / Ομοσπονδιακή Υπηρεσία 23, Neglinnaya, Moscow Τηλ.: +7 (495) /9, Fax +7 (495) B) ΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΡΩΣΙΑΣ 12, Neglinnaya, Moscow Sergey Ignatyev - Πρόεδρος Sergey Vladimirovich Tatarinov - Επικεφαλής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Τηλ.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ / ROSSTAT 39, Miastnitskaya str., Moscow Τηλ.: +7 (495) , Fax +7 (495) Website: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 11/5, Novozavodskaya, Moscow Τηλ.: +7 (495) / , Fax +7 (495) / Website: Πληροφορίες για τελωνειακούς δασμούς σε προϊόντα κοινοτικής προέλευσης: Website (EU): ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ- ΕΝΩΣΕΙΣ KAI ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ (CHAMBERS OF COMMERCE - ASSOCIATIONS AND UNIONS) ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΩΣΙΑΣ Chamber of Commerce and Industry of the Russia Federation Y.Primakov - President 6, Ilyinka, Moscow Τηλ.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: Department of Accreditation - Denisenko Yuri Τηλ.: +7 (495) /22, Fax: +7 (495) Ε-mail: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΟΣΧΑΣ Μoscow Chamber of Commerce and Industry 22, Pilyugina, Moscow Τηλ.: +7 (495) /255, Fax: +7 (495) ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΜΟΣΧΑΣ Moscow Investment and Export Promotion Agency (MIEPA) 2, Lobachevskogo, Moscow Suren Vardanyan - Γεν. Διευθυντής Τηλ./Fax: +7 (495) Ε-mail: Web Site:

8 ΡΩΣΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ Russian Union of Industrialists and Entrepreneurs (RSPP) Aleksandr Shokhin - President 10/4, Staraya ploshad, Moscow Tηλ. +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ OPORA RUSSIA - All Russian Organisation of SME s 2, Novaya Ploschad, bld 8, Moscow Tηλ. +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ European Business Association 16, Krasnoproletaskaya ul., bld 3, Moscow Τηλ.: +7 (495) , Fax +7 (495) Website: ΕΛΛΗΝΕΣ-ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ - ( GREEK-CYPRIOT LAWYERS) ANDREAS NEOCLEOUS & Co 16/3, Maly Kozihinsky per., office 2, Moscow Website: Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) , (Tel. in Cyprus: ) BDO Yunikon Inc. (Philippides & Partners) 125/1, Varshavskoe shosse, Moscow Tel. : +7 (495) Fax : +7 (495) , Contact person: Ms Irina Dobrokhodova, Tηλ.: +7 (495) ΑΛΛΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ - ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (LAWYERS - LEGAL SERVICES) ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ (ACCOUNTING COMPANIES AUDITING) ΕΙΔ ΙΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣ ΙΑΣ -ΔΙΑΜ ΟΝΗ SM ITHB RIDGE A DVISORY SERV ICE LT D 1-ay a Tverskay a -Y amskay a 78 s tr., M oscow cont ac t pers on: T aty an a Kuzn ets ova Tel. +7 (49 5) , F ax: +7 (4 95 ) E-m ai l: kuz ne thbrodg e.co.u k, Website: t hbridg e.ru YAKOVLEV & PARTNERS 2, Bolshoi pereulok, P.O. Box 82, Moscow Website: Τel: + 7 (495) , , Fax: +7 (495)

9 JURISTICHE BERATUNGSKANZLEI SCHULZE Dr SERGEJ BRUTIAN (Armenian & Greek origin) Moscow, 3 ul. Jamskogo Polija, H 2, Korp. 16, 3 rd floor Tel: +7 (495) , Fax: +7 (499) NORTON ROSE (Central Europe) LLP 26, Bolshoi Sukharevsky Pereulok, bld. 1, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Associate - Teodoros Zafiropoulos Website: ERNST & YOUNG 77, Sadovnichevskaya naberejnaya Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: DELOITTE Business Center Mokhovaya 14/2, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: TOTAL-SERVE 12, Krasnopresnenskaya nab.,world Trade Center Entrance 6, Suite 1023, Moscow Tel: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΤΡΑΠΕΖΕΣ ASSOCIATION OF RUSSIAN BANKS 20/1, Skatertny Pereulok, Moscow Τηλ. +7 (495) , Fax: +7 (495) ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ALPHA BANK CYPRUS LTD (ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ) Moscow Representative Office Trehprudny Business Center Trehprudny Pereulok 9, Bld.2, office 101, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Manager: Charalambos Michael, BANK OF CYPRUS Moscow Representative Office Prospect Mira 33, bld. 1, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Head of representative Office: M.ERGATOUDES PIRAEUS BANK (CYPRUS LTD REP. OFFICE) P.O. Box 27494, CY 1645, Nicosia, Cyprus Tel: , Fax: , Mob

10 EUROBANK EFG (REP. OFFICE) 2d Spasonalivkovskry 6, 2 nd floor, Moscow Tel +7 (495) , Mob , Fax: +7 (495) MARFIN BANK (Rep. Office) Krasnopresnenskaya nab 12, WTC entrance 6, off th floor Tel:+7 (495) , Fax +7 (495) Website: Τραπεζική δραστηριότητα: Eξαγορά της Ρωσικής Τράπεζας ROSPROMBANK Mr Hatzigeorgiou Andreas KEDR BANK (Ρωσική Τράπεζα με υποκατάστημα στην Ελλάδα) 37 Lenina, str Krasnoyarsk , Tel +7 (3912) , Fax: +7 (3912) Tel: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΑΛΛΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ SBERBANK (SAVINGS BANK OF THE RUSSIAN FEDERATION) Vavilova 19, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) , Website: VNESHTORGBANK (BANK FOR FOREIGN TRADE) ulitsa Plioushikha, 37, Moscow Tel.: +7 (495) Website: ΑΛΛΕΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ RAIFFEISEN BANK ulitsa Troitskaya, 17/1, Moscow Tel.: +7 (495) Website: CITIBANK Russia, Moscow 8-10 Gasheka Str., Moscow Tel.: +7 (495) Fax: +7 (495) Website: ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ B NP Par ib as Bolshoi Gnezdnikovski pereoulok, 1/2, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) S OCIE TE GENERA LE VOST OK (BSGV) Yakimanskaya naberejnaya, 2, Moscow Tel.: +7 (495) (particulier) Tel.: +7 (495) (enterprises) Fax: +7 (495)

11 ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Western Union Anelik ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ INTERFAX CREDIT ANALYSIS DEPARTMENT , Moscow, 2 Pervaya Tverskaya-Yamskaya str. Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: SPARK Professional market and Company Analysis System Tel: +7 (495) , , , THE NATIONAL RATING AGENCY COFACE-ARB (NRA COFACE-ARB) Address: 5, Bld.1, Naryshkinskaya alley, Moscow, Теl./fax: (495) General director Mr. Kolyagin Andrei Ur evich. HOLMS RATING AGENCY Moscow, Russia Tel./fax +7 (495) / Website: ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ KOMPASS RUSSIA Website: ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Website:www.yellowpages.ru ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ MEGA - EUROPEAN - LOTTE PLAZA - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ-ΘΕΑΤΡΑ-ΜΠΑΛΕΤΑ-ΣΙΝΕΜΑ-ΕΙΣΤΙΑΤΟΡΙΑ The State Academic Bolshoi Theatre of Russia, Website:

12 ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ Website: ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ EΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΡΩΣΙΑΣ - RUSSIAN UNION OF EXHIBITION & FAIRS 221 office, 13 Sovnarkomovskaya str. Gsp Nizny Novgorod Russia Tel./Φαξ , EX POCE NTR Krasnopresnenskaya nab., 14 MOSCOU RUSSIΑ Tél : +7 (499) , , Fax : +7 (495) Site Web : CROCUS EXPO Trade and exhibition complex Crocus City, Crocus Expo IEC , Moscow area., Krasnogorsk, Box office Krasnogorsk-4, P.O.BOX 92, km Moscow Ring Road, Tel: 7 (495) Site Web: ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ (CUSTOMS CLEARANCE) GeoLogistics CIS Services, Inc , Moscow, ulitsa Rusakovskaya 13, Tel , Fax Irina Grigoryan - Chief Customer Service Manager NATIONAL CUSTOMS BROKER , Moscow region, Naro-Fominskiy dist. Kryokshino vil., Tupikoviy passage, con. 1. Contact person: Berezutskaya Dzhamilya-Business development manager tel./fax: ALTAFIDES , Moscow, 21/25, Olkhovskaya str. Contact person: Yannis Nikolopoulos Tel.: Website: ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ HUMAN RESOURCES AGENCIES TECHNOVEK Moscow, Shchepkina str. 22, entrance 3б office 27, Tel/Fax: +7 (495) , +7 (495) Web Site:

13 STAFFER , Moscow, 1-st Buhvostova, 12/11, entrance 17 office 228, Tel/Fax: +7 (495) Web Site: NATIONAL Τηλ. +7 (495) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ METROPOL INTER-CONTINENTAL MOSCOW HOTEL Τηλ. +7 (495) MARRIOTT Τηλ. +7 (495) /0055 PRESIDENT-HOTEL Τηλ. +7 (495) /3965/3860 BALTSCHUG KEMPINSKI MOSCOW Τηλ. +7 (495) ARBAT Τηλ. +7 (495) ARARAT PARK HYATT MOSCOW Τηλ. +7 (495) MARCO POLO PRESNJA HOTEL Τηλ. +7 (499) GOLDEN RING HOTEL Τηλ. +7 (495) RITZ-CARLTON MOSCOW Τηλ. +7 (495) RENAISSANCE MOSCOW HOTEL Τηλ. +7 (495) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ VOSKHOD , Moscow, Russia, 2. Altufyevskoe sh. Τηλ. +7 (495) ,

14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ SHEREMETYEVO 1 Tel: +7 (495) , +7 (495) , +7 (495) SHEREMETYEVO 2 Tel: +7 (495) , +7 (495) DOMODEDOVO Tel: +7 (495) VNUKOVO Tel: +7 (495) TAΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ DHL Ul. Valovaya, 21 Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) , Website FE DERA L EX PRE SS Gogolevski boulevard Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) , Website: CH RO NOPO ST Ul. Sergeya Makeeva, Moscow Tel.: +7 (495) G LOBAL POST Leninsky prospect, Moscow Tel.: +7 (495) , Website: EMS GA RANT POST Varshavskoye shosse138,bat Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) , Website: T NT EX PRE SS WOR LDWIDE Ul. Svobody 31, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) , U PS UNITE D PAR CEL SERV ICE Kranopresnenskaya naberejnaia, 12 Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜ. ΠΡΟΒΟΛΗΣ - ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΟΟ RGLKI AGORA B.Dorogomilovskaya 14-87, Moscow Tel./Fax +7 (495) , ,

15 ΕΝΤΥΠΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ELLADA Thanassis Avgerinos 14-87, B.Dorogomilovskaya, Moscow Τηλ.: +7 (495) , Website: & ΤΑΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΤΑΧΙ ΜΑΡΤΕΧ, Τel.: +7 (495) / , Website: TAXI PRESTIGE, Tel.: +7 (495) , Website: TAXI YELLOW, Tel.: +7 (495) , Website: ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (links) Προεδρία Δημοκρατίας Κυβέρνηση της Ρωσίας Άνω Βουλή Κάτω Βουλή Ανώτατο Δικαστήριο Διαιτητικό Δικαστήριο Στατιστική Υπηρεσία Σύνταγμα της Ρωσίας Παγκόσμια Οργάνωση Εργασίας Γενική Δ/νση Επιτροπής Ε.Ε. Σχέσεις με Ρωσία Επίσημη Εφημερίδα Κυβέρνησης Τελευταία τεύχη σε ηλεκτρονική μορφή ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Δημόσιες Υπηρεσίες στη Ρωσία Άλλα χρήσιμα ιδιωτικά links επί πληρωμή Mini guide for Moscow ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ HELLENIC CULTURAL CENTER 44, Altufievskoe shosse, Moscow Tel.: +7 (495) , Fax: +7 (495) Website: LOMONOSOV MOSCOW STATE UNIVERSITY, GSP-1, Leninskie Gory, Moscow, , Russian Federation Tel.:+7 (495) , Fax: +7 (495) Website:

16 ΞΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ANGLO-AMERICAN SCHOOL IN MOSCOW ul. BEREGOVAYA 1, Moscow Tel: FAX Site BRITISH INTERNATIONAL SCHOOL IN MOSCOW ul. Novoyasenevsky pr 19-5 Moscow Tel fax Site ALLIANCE FRANCAISE, tel , Sadovaya Samotechnaya ul 12, INDIAN EMBASSY SCHOOL in Moscow ul. B.Dorogomilovskaya 10/2 4 th & 5 th floor, tel/fax ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Οφθαλμολογική κλινική (ελληνικής καταγωγής διευθυντής οφθαλμίατρος Mr Khristo Periklovich Tachchidi) The Svyatoslav Fyodorov SI IRTC Eye Microsurgery 59 Α, Beskudnikovsky boulv, Moscow , tel fax Secretaire Elena Fedorova, Clinic of the German Embassy (Ελληνικής καταγωγής ιατρός- παθολόγος Mrs Ilona Denisenko) Tel ul. Mosfimovskaya 56, , fax European Medical Center tel , emergencies Spiridonievsky pereulok 5 Global Medical System 11/13, 3-aya Yamskaya ul tel American Medical Center tel , 26, prospect Mira, bld. 6 SOS International tel , 31, Grokholsky pereulok, Mediccentre tel , Dobryninsky per 4, metro Oktiabrskaia, Oao Medizina tel , 2 Tverskaya Yamskaya per 10, metro Mayakovskaya, German dental care tel , Julius Futschika 11/13, metro Mayakovskaya, American Russian Dental center tel , Sadovaya-Kudrinskaya ul 21a, metro Mayakovskaya US Dental Care tel , B Dimitrovka ul 7/5 bat 2, metro Teatralnaya, French Dental clinic tel , 2 nd Zvenogorodskaya ul 13 bld 41, metro Ulitsa 1905, Dental art tel , Droujinnikovskaya ul 15, metro Krasnopresnenskaya, Swissmed tel , Nikoloyamskaya ul 19, metro Taganskaya, Euroclinic tel , Pogodinskaya ul 7, metro Sportivnaya, Meramed tel , Yaroslavakaya ul 4/8, metro VDNKH, ul. Prechinstenka 39

17 Euromedservis tel , 4th Verkhniy Mikhailovsky proezd 10, metro Leninsky Prospect Medsi tel Gruzinsky Pereulok 3a, metro Belorusskaya, Alliance francaise tel , Sadovaya Samotechnaya ul 12, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ANAZHTΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ANAZΗTΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ (διανυκτερεύοντα φαρμακεία κλπ.) Τελ Για να βρείτε φαρμακεία ανάλογα με τη στάση του Μετρό Για να βρείτε φαρμακεία που προτείνουν παράδοση σε μία ώρα (έναντι 300 ρουβλίων) Για να βρείτε φαρμακεία που προτείνουν παράδοση τη νύκτα (έναντι 300 ρουβλίων) ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Global Voyager Assistance (GVA) Tel.: , ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Οφθαλμίατροι, για παιδιά Τηλ (495) , για ενήλικες (495) Για ναρκωτικά, παιδιά Τηλ (499) , ενήλικες (499) Οδοντίατροι, παιδιά (495) , ενήλικες (495) Για επείγοντα περιστατικά μεταφοράς σε νοσοκομεία -προβλήματα ψυχιατρικά τηλ προβλήματα γυναικολογικά-μαιευτικά τηλ προβλήματα μολύνσεων τηλ μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία τηλ στις επόμενες 10 ημέρες τηλ μετά από 10 ημέρες τηλ Τηλεφωνικές Γραμμές επειγουσών αναγκών, Κλήση ασθενοφόρου Τηλ: 03 Για πολύ επείγοντα περιστατικά Τηλ : Από κινητό τηλ MTS, Beeline, Megafon Τηλ : Στοιχεία επαφών για επείγουσα βοήθεια : - Βοήθεια ψυχίατρου 24/ ώρες το 24ωρο τηλ ή τηλ ή Βοήθεια για προβλήματα με ναρκωτικά τηλ Βοήθεια για βία στις γυναίκες τηλ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΣΧΑ Γενικές Πληροφορίες Χρυσός Οδηγός Yellow pages Website:www.yellowpages.ru (495) Δημόσια Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών (BTS Bolshaya telefonaya Spravovnhnaya) (495) Πρεσβείες (495) / Πληροφορίες για την Μόσχα 09 / 0900 (Data base MGTS) Πληροφορίες Ώρας 100 Πληροφορίες Υπεραστικών Τηλεφώνων 07 Πληροφορίες Φαρμακείων (495) , Πληροφορίες Τουρισμού Γραφεία ταξιδίων (495) Μετρό Μόσχας (495) / Taxi Central Moscow, Formula, Moscow Taxi, Prestige Taxi, Αεροδρόμια Aerovokzal Transit, Bykovo, Domodedovo, Sheremetevo1, Sheremetevo2, Vnukovo, Aεροπορικές Εταιρίες Αeroflot, Cyprus Airways, Lufthansa, Air France, Alitalia,

18 Κεντρικό Γραφείο Πληροφ. (499) Πληροφορίες για επείγουσες ανάγκες Πυροσβεστική 01 Αστυνομία 02 Πρώτες βοήθειες 03 MOSGAZ διαρροή φυσικού αερίου 04 ΕΜΕΡΚΟΜ-Υπουργ. Εκτάκτων Αναγκών Υπηρεσία Νοσοκομειακών / Υπηρεσία Απωλεσθέντων Μετρό Λεωφορεία-Τρόλεϊ Απώλεια παραστατικών Υπηρεσία ταχυδρομείων Κεντρικό Τηλεγραφείο, 7 Tveskaya str., FEDEX, 17, Gogolevsky, Ρωσικά Ταχυδρομεία, 37, Varshavskoe Chaussee TNT, 31 Svobody str, , UPS, 7 Derbenevskaya Emb., ώρες internet 25, Pyatniskaya str. 3, Novoslobodskaya str. Rent a car Alamo, , Avis, Europcar, Herz, Sixt, Rolf-prokat, Moscow Central Bus Station Information, Ticket Booking, British Airways, Iberia, KLM, S7, Swiss Air, Transaero, Xρήσ. ιστοσελίδες Mini guide for Moscow Σιδηροδρομικές μεταφ. Τηλ κέντρο: Κράτηση εισ: Σταθμοί: Belarusky, Kazansky, Kievsky, Kursky, Leningransky, Pavelesky, Rizhsky, Savelovsky, Yaroslavsky,

(DOING BUSINESS IN THE U.A.E.)

(DOING BUSINESS IN THE U.A.E.) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΓΡΑΦΕΙΟ Ο.Ε.Υ. ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΤΗΛ.: +971 4 2272106 ΦΑΞ: +971 4 2272253 PO BOX: 7706, DUBAI EMAIL: tradegr@emirates.net.ae ecocom-dubai@mfa.gr URL: www.agora.mfa.gr/ae53

Διαβάστε περισσότερα

Message by SETE s President of the Board of Directors, Dr. Andreas Andreadis

Message by SETE s President of the Board of Directors, Dr. Andreas Andreadis Message by SETE s President of the Board of Directors, Dr. Andreas Andreadis During 2012, Greek tourism remained a strong supporter of the country's GDP, achieving its original targets for 16 million international

Διαβάστε περισσότερα

Π.3.1.1 ΜΕΛΕΤΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Π.3.1.1 ΜΕΛΕΤΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ TRADE WITHOUT BORDERS FOR THE COMPANIES OF GREECE - The former Yugoslav Republic of Macedonia INTERREGIONAL AREA Π.3.1.1 ΜΕΛΕΤΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης Σερρών ΕΠΕΑΕΚ 2.5.1.α «Ανάπτυξη των Ινστιτούτων Δια Βίου Εκπαίδευσης Προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης» και λειτουργία ΤΕ Σερρ ών ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Τραπεζική Παρουσία Στον Τομέα Των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων Στα Βαλκάνια Η Περίπτωση Της Ρουμανίας

Ελληνική Τραπεζική Παρουσία Στον Τομέα Των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων Στα Βαλκάνια Η Περίπτωση Της Ρουμανίας ΔΗΛΩΣΗ Η διατριβή αυτή είναι πρωτότυπη και εκπονήθηκε αποκλειστικά και μόνο για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Τίτλου «Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική», του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 51

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 51 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 51 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ περιεχόμενα - ταυτότητα ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 1 Γενικά

ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 1 Γενικά ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 1 Γενικά Η επιχειρηματικότητα των φοιτητών και των νέων πτυχιούχων, ως εκδοχή καριέρας, αποτελεί μια συνεχή ανησυχία των φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών, όπως αυτή ορίζεται και από τα σχέδια

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ Julie Lutran Σύνδεσμος Ελληνικών Κολλεγίων Αθήνα, 2008 ii ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ Julie Lutran Σύνδεσμος Ελληνικών Κολλεγίων Αθήνα, 2010

Διαβάστε περισσότερα

H INTERAMERICAN TΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ & ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ. Λεωφ. Συγγρού 350, 176 80 Αθήνα Τηλ.: 210 946 1111 www.interamerican.

H INTERAMERICAN TΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ & ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ. Λεωφ. Συγγρού 350, 176 80 Αθήνα Τηλ.: 210 946 1111 www.interamerican. H INTERAMERICAN TΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ & ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2010 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Λεωφ. Συγγρού 350, 176 80 Αθήνα Τηλ.: 210 946 1111 www.interamerican.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH Η ΕΠΙ ΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH Η ΕΠΙ ΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH Η ΕΠΙ ΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σεπτέµβριος 2012 Στην ερευνητική οµάδα που εκπόνησε την παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑ ΟΥ ΤΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α- ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ACS

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑ ΟΥ ΤΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α- ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ACS ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑ ΟΥ ΤΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α- ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ACS ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΕΣΤΟΥΣΗ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 3.1 Γενικά 7 3.2 Φορολογία μερισμάτων 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 3.1 Γενικά 7 3.2 Φορολογία μερισμάτων 8 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕΛ. 4 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ISBN 978-960-6867-18-7

ISBN 978-960-6867-18-7 ISBN 978-960-6867-18-7 Tο ελληνικό τραπεζικό σύστημα το 2011 και το 2012 Ιανουάριος 2013 Tο ελληνικό τραπεζικό σύστημα το 2011 και το 2012 Ιανουάριος 2013 Ελληνική Ένωση Τραπεζών Αμερικής 21α - 106

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός τουρισμός και οικονομική κρίση: Η περίπτωση του νομού Πιερίας

Ελληνικός τουρισμός και οικονομική κρίση: Η περίπτωση του νομού Πιερίας ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚAI ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ελληνικός τουρισμός και οικονομική κρίση: Η περίπτωση του νομού Πιερίας ΥΠΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

Το Κυπριακό Φορολογικό Σύστημα: Λειτουργία και Αποτελεσματικότητα

Το Κυπριακό Φορολογικό Σύστημα: Λειτουργία και Αποτελεσματικότητα Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πρόγραμμα MBA Το Κυπριακό Φορολογικό Σύστημα: Λειτουργία και Αποτελεσματικότητα Ερευνητική Ομάδα Στυλιανός Στέφανος Ιωάννης Αγαθοκλέους

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ» ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. για τη. Έκθεση Ε.Ε. τομείς που. και υψηλές. Από. Εσθονία, Σλοβενία, τα θέματα. ανταγωνιστικότητα: να λάβουν. τραπεζική

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. για τη. Έκθεση Ε.Ε. τομείς που. και υψηλές. Από. Εσθονία, Σλοβενία, τα θέματα. ανταγωνιστικότητα: να λάβουν. τραπεζική ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 12 Σεπτεμβρίου, 2014 Έκθεση Ε.Ε για τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ε Έκθεση σχετικά με τηη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα.. Τα αποτελέσματα της Έκθεσης δείχνουν

Διαβάστε περισσότερα

1.0 ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

1.0 ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1.0 ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.0 ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 3 1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ... 3 1.2 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ-ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... 5 1.3 ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... 9 1.4 ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ... 14 1.5

Διαβάστε περισσότερα

Η εισαγωγή της Πληροφορικής στο σχολείο Μια κοινωνιολογική προσέγγιση

Η εισαγωγή της Πληροφορικής στο σχολείο Μια κοινωνιολογική προσέγγιση ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Μπρίκα Ελένη Η εισαγωγή της Πληροφορικής στο σχολείο Μια κοινωνιολογική προσέγγιση Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Χ. Κωνσταντοπούλου Μέλη τριµελούς :. Μπούσιου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ : ΚΑΝΛΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΙΑΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΡΓΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑ ΙΑΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΡΓΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓ ΑΓ ΩΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓ ΡΓΑΣ ΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΛΈΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΕΛΛΆΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΈΣ ΘΈΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Περιφέρεια Αττικής Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Αττικής. Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Αττικής. Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Αττικής Περιφέρεια Αττικής Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Αττικής Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Αττικής Σύνοψη Ιδεών - 28--3-2014 1 Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης Η έξυπνη εξειδίκευση δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

01-02-03 '15. Δορυ λαί ου 10-12, 115 21 Aθή να, Dory le ou 10-12, GR 11521 Athen-Gri echen land. Ο κλάδος των Logistics στη Γερμανία.

01-02-03 '15. Δορυ λαί ου 10-12, 115 21 Aθή να, Dory le ou 10-12, GR 11521 Athen-Gri echen land. Ο κλάδος των Logistics στη Γερμανία. ana ana ly ly sen sen Δορυ λαί ου 10-12, 115 21 Aθή να, Dory le ou 10-12, GR 11521 Athen-Gri echen land 01-02-03 '15 Ο κλάδος των Logistics στη Γερμανία Logistikbranche T he world o f tomorrow needs

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2011 ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2011 ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2011 ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΥΝΟΨΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 2011 ICAP GROUP Α.Ε. Ανάδοχος: ICAP GROUP A.E. [Επιλογή ημερομηνίας] ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας του Δήμου Κομοτηνής στα πλαίσια του Έργου LA-GrBg-EnergyNet

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας του Δήμου Κομοτηνής στα πλαίσια του Έργου LA-GrBg-EnergyNet Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας του Δήμου Κομοτηνής στα πλαίσια του Έργου LA-GrBg-EnergyNet Ενεργειακό Θεματικό Δίκτυο ΟΤΑ της ελληνοβουλγαρικής διασυνοριακής περιοχής Απρίλιος 2014 ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Προς : Ε.. : Θέµα: ελτίο οικονοµικών και εµπορικών εξελίξεων Τουρκίας, Φεβρουάριος 2008

Προς : Ε.. : Θέµα: ελτίο οικονοµικών και εµπορικών εξελίξεων Τουρκίας, Φεβρουάριος 2008 ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Κωνσταντινούπολη, 03.03.2008 Α.Π. : 2710 / 158 ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Προς : Υπουργείο Εξωτερικών /νση Β2 Κοιν. : ΥΠ.ΕΞ. - ιπλ. Γρ.

Διαβάστε περισσότερα

Α.1. Γενικά - Εισαγωγή

Α.1. Γενικά - Εισαγωγή ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α.1. Γενικά - Εισαγωγή...2 A.1.1 Η θεωρητική βάση του Προγράμματος Εξοικονομώ...2 A.1.2 Γενικά για το περπάτημα και το ποδήλατο...3 Α.2. Τα οικονομικά, πολεοδομικά και κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

CYPRUS HOTEL ASSOCIATION

CYPRUS HOTEL ASSOCIATION CYPRUS HOTEL ASSOCIATION History - Aims - Activities The Cyprus Hotel Association is the Hoteliers National Trade Union. The history of its foundation goes back to the beginning of the 1930s. Today the

Διαβάστε περισσότερα

τηλ.: +30-210-3683570 fax: +30-210-3683794 E-mail: hellenicaid@mfa.gr Website: www.mfa.gr, www.hellenicaid.gr

τηλ.: +30-210-3683570 fax: +30-210-3683794 E-mail: hellenicaid@mfa.gr Website: www.mfa.gr, www.hellenicaid.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Υ..Α.Σ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ Αθήνα Οκτώβριος

Διαβάστε περισσότερα