Tinderbox books, LLC και Lauren Kate, 2010 Εικονογράφησης εξωφύλλου: Fernanda Brussi Gonçalves. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2011, 6.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Tinderbox books, LLC και Lauren Kate, 2010 Εικονογράφησης εξωφύλλου: Fernanda Brussi Gonçalves. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2011, 6."

Transcript

1

2 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: TORMENT Από τις Εκδόσεις DELACORTE PRESS, Νέα Υόρκη 2010 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛIΟΥ: Άγγελοι (Βιβλίο 2) Το µαρτύριο ΣΥΓΓΡΑΦEΑΣ: Lauren Kate MΕΤAΦΡΑΣΗ: Φωτεινή Μοσχή ΕΠΙΜEΛΕΙΑ ΙOΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜEΝΟΥ: Τασούλα Μανταίου ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Angela Carlino ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚH ΣΕΛΙ ΟΠΟIΗΣΗ: Ραλλού Ρουχωτά ΕΚΤΥΠΩΣΗ: Σταµάτιος Κοτσάτος & ΣΙΑ Ο.Ε. ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΙΑ: Κωνσταντίνα Παναγιώτου & ΣΙΑ Ο.Ε. Tinderbox books, LLC και Lauren Kate, 2010 Εικονογράφησης εξωφύλλου: Fernanda Brussi Gonçalves ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα 2011 Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2011, αντίτυπα ISBN Τυπώθηκε σε χαρτί ελεύθερο χηµικών ουσιών, προερχόµενο αποκλειστικά και µόνο από δάση που καλλιεργούνται για την παραγωγή χαρτιού. Το παρόν έργο πνευµατικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις του Ελληνικού Νόµου (Ν. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήµερα) και τις διεθνείς συµβάσεις περί πνευµατικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται απολύτως η άνευ γραπτής αδείας του εκδότη κατά οποιονδήποτε τρόπο ή µέσο αντιγραφή, φωτοανατύπωση και εν γένει αναπαραγωγή, εκµίσθωση ή δανεισµός, µετάφραση, διασκευή, αναµετάδοση στο κοινό σε οποιαδήποτε µορφή (ηλεκτρονική, µηχανική ή άλλη) και η εν γένει εκµετάλλευση του συνόλου ή µέρους του έργου. ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. PSICHOGIOS PUBLICATIONS S.A. Έδρα: Τατο ου 121 Head office: 121, Tatoiou Str Μεταµόρφωση Metamorfossi, Greece Βιβλιοπωλείο: Μαυροµιχάλη 1 Bookstore: 1, Mavromichali Str Αθήνα Athens, Greece Τηλ.: Tel.: Telefax: Telefax:

3 Μετάφραση: Φωτεινή Μοσχή

4

5 Για τους: Ελίζαµπεθ, Ίρντι, Ανν και Βικ. Είµαι πολύ τυχερή που σας έχω.

6 Γιατί αν αγγίξω το φτερό µου στο δικό σου, ο πόνος θα µε κάνει να πετάξω ψηλά. ΤΖΟΡΤΖ ΧΕΡΜΠΕΡΤ, Easter Wings

7 ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΟΥ ΕΤΕΡΑ ΝΕΡΑ Ο Ντάνιελ κοίταζε στο βάθος, τον κόλπο. Τα µάτια του ήταν γκρίζα σαν την πυκνή οµίχλη που τύλιγε την ακτογραµ- µή του Σαουσαλίτο, καθώς το ανταριασµένο νερό πάφλαζε στα βότσαλα της παραλίας, κάτω από τα πόδια του. Στα µάτια του δεν υπήρχε καθόλου βιολετί το ένιωθε. Εκείνη ήταν πολύ µακριά. Θέλησε να προστατευτεί από τον τσουχτερό άνεµο της θάλασσας. Ακόµη, όµως, και τη στιγµή που έσφιγγε το ναυτικό παλτό του πιο κοντά στο σώµα του, ήξερε ότι δεν είχε νόηµα. Το κυνήγι πάντα τον έκανε να κρυώνει. Μόνο ένα πράγµα µπορούσε να τον ζεστάνει εκείνη τη µέρα, αλλά εκείνη ήταν µακριά. Του έλειπε ο τρόπος που το πίσω µέρος του κεφαλιού της ήταν το τέλειο σηµείο για να ακου- µπάει τα χείλη του. Φανταζόταν να γεµίζει τον κύκλο των χεριών του µε το σώµα της, να σκύβει για να φιλήσει το λαιµό της. Ήταν καλό, όµως, που εκείνη τη στιγµή η Λους δε βρισκόταν εκεί. Αυτό που θα έβλεπε θα την τροµοκρατούσε. Πίσω του, οι κραυγές των θαλάσσιων λιονταριών που σέρνονταν σε αγέλες κατά µήκος της νότιας ακτής του Έιντζελ

8 12 ΛΟΡΕΝ ΚΕ Τ Άιλαντ ακούγονταν όπως ακριβώς ένιωθε: µια κοφτερή µοναξιά που δεν υπήρχε κανείς γύρω να την ακούσει. Κανείς εκτός απ τον Καµ. Ήταν σκυµµένος µπροστά από τον Ντάνιελ, δένοντας µια σκουριασµένη άγκυρα γύρω από τη γερτή, µουσκεµένη µορφή στα πόδια τους. Ακόµη και τη στιγµή που έκανε κάτι τόσο απαίσιο, ο Καµ έδειχνε ότι ήταν µια χαρά. Τα πράσινα µάτια του έλαµπαν και τα µαύρα µαλλιά του ήταν κοµµένα κοντά. Ήταν η ανακωχή: πάντα έφερνε µια πιο έντονη λάµψη στα µάγουλα των αγγέλων, µια πιο αστραφτερή γυαλάδα στα µαλλιά τους, µιαν ακόµη πιο τέλεια όψη στα άψογα γυµνασµένα κορµιά τους. Οι µέρες της ανακωχής ήταν για τους αγγέλους ό,τι οι διακοπές στη θάλασσα για τους θνητούς. Έτσι, παρόλο που ο Ντάνιελ πονούσε µέσα του κάθε φορά που αναγκαζόταν να δώσει τέλος σε µιαν ανθρώπινη ζωή, σε οποιονδήποτε άλλο φαινόταν σαν ένας τύπος που είχε µόλις επιστρέψει από µια εβδοµάδα στη Χαβάη: ξεκούραστος, χαλαρός, µαυρισµένος. Σφίγγοντας έναν από τους περίπλοκους κόµπους του, ο Καµ είπε: «Τυπικός Ντάνιελ. Στέκεται πάντα στο πλάι και αφήνει εµένα να κάνω τη βροµοδουλειά». «Τι είναι αυτά που λες; Εγώ τον αποτέλειωσα». Ο Ντάνιελ κοίταξε τον νεκρό άνδρα, τα σγουρά γκρίζα µαλλιά κολληµένα στο ωχρό µέτωπο, τα ροζιασµένα χέρια και τις φτηνές λαστιχένιες γαλότσες, τη σκούρα κόκκινη χαρακιά στο στήθος. Τον έκανε να νιώσει πάλι ότι παγώνει. Αν δεν ήταν απαραίτητοι οι φόνοι για να διασφαλιστεί η προστασία της Λους, ο Ντάνιελ δε θα έπιανε ποτέ ξανά όπλο. ε θα πολεµούσε ποτέ ξανά. Κάτι δεν του πήγαινε καλά σχετικά µε αυτόν το φόνο. Βασικά, ο Ντάνιελ είχε µιαν αόριστη, ενοχλητική αίσθηση ότι υπήρχε ένα µεγάλο λάθος.

9 ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ 13 «Το να τους αποτελειώνεις είναι το καλύτερο». Ο Καµ πέρασε τη θηλιά γύρω από το στήθος του άνδρα και την έσφιξε κάτω από τις µασχάλες του. «Η βροµοδουλειά είναι να τους πετάς στη θάλασσα». Ο Ντάνιελ κρατούσε ακόµη το µατωµένο κλαδί στο χέρι του. Ο Καµ τον είχε κορο δέψει για την επιλογή του, αλλά εκείνος δεν έδινε σηµασία στο όπλο. Μπορούσε να σκοτώσει µε οτιδήποτε. «Βιάσου», γρύλισε, αηδιασµένος από την εµφανή απόλαυση που έβρισκε ο Καµ στην ανθρώπινη σφαγή. «Χάνεις χρόνο. Η παλίρροια τραβιέται». «Ναι, αλλά αν δεν το κάνουµε όπως λέω εγώ, η άµπωτη αύριο θα ξεβράσει τον Αντεροβγάλτη από δω πάλι στην ακτή. Είσαι πολύ παρορµητικός, Ντάνιελ, πάντα έτσι ήσουν. ε σκέφτεσαι ποτέ ένα βήµα πιο µπροστά;» Ο Ντάνιελ σταύρωσε τα χέρια στο στήθος και κοίταξε µπροστά τα λευκά συννεφάκια των κυµάτων. Ένα τουριστικό καταµαράν από το Σαν Φρανσίσκο γλιστρούσε πάνω στα νερά προς το µέρος τους. Κάποτε, η θέα αυτού του πλοίου θα του είχε φέρει ένα χείµαρρο αναµνήσεων. Χίλιες ευτυχισµένες εκδροµές που είχε κάνει µε τη Λους στις θάλασσες χιλιάδων ζωών. Τώρα όµως τώρα που µπορούσε να πεθάνει και να µην ξαναγυρίσει, σε αυτή τη ζωή όπου ήταν όλα διαφορετικά και δε θα µετενσαρκωνόταν ξανά ο Ντάνιελ είχε πάντα συναίσθηση του πόσο κενή ήταν η δική της µνή- µη. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία. Και για τους δύο. Για όλους, βασικά. Σηµασία είχε, λοιπόν, η µνήµη της Λους, όχι του Ντάνιελ, και αν υπήρχε περίπτωση να επιζήσει, έπρεπε να βγουν στην επιφάνεια πολλές σοκαριστικές αλήθειες. Η σκέψη τού τι έπρεπε να µάθει έκανε ολόκληρο το σώµα του να σφίγγεται. Αν ο Καµ πίστευε ότι ο Ντάνιελ δε σκεφτόταν το µέλλον, έκανε µεγάλο λάθος.

10 14 ΛΟΡΕΝ ΚΕ Τ «Ξέρεις ότι υπάρχει µόνο ένας λόγος που βρίσκοµαι ακό- µη εδώ», είπε η Ντάνιελ. «Πρέπει να µιλήσουµε γι αυτήν». Ο Καµ γέλασε. «Αυτό έλεγα κι εγώ». Σήκωσε µε ένα µουγκρητό το µουσκεµένο πτώµα στον ώµο του. Η ναυτική στολή του άνδρα µαζεύτηκε γύρω από το σκοινί που είχε δέσει ο Καµ. Η βαριά άγκυρα βρισκόταν πάνω στο µατωµένο στήθος του. «Λίγο χοντροκοµµένος ο φίλος µας, ε;» συνέχισε. «Είναι σχεδόν προσβλητικό που οι Πρεσβύτεροι δεν έστειλαν κάποιον εκτελεστή ο οποίος να αποτελεί µεγαλύτερη πρόκληση». Τότε, σαν πραγµατικός αθλητής, ο Καµ λύγισε τα γόνατά του, έκανε τρεις στροφές γύρω απ τον εαυτό του για να πάρει φόρα και πέταξε τον νεκρό άνδρα στο νερό, περίπου εκατό µέτρα πιο πέρα. Για αρκετά δευτερόλεπτα, το σώµα αιωρούνταν πάνω από τον κόλπο. Στη συνέχεια, όµως, το βάρος της άγκυρας το τράβηξε κάτω κι άλλο, κι άλλο. Έπεσε µε µια µεγαλόπρεπη βουτιά στα βαθιά γαλαζοπράσινα νερά. Βυθίστηκε αµέσως και χάθηκε από τα µάτια τους. Ο Καµ σκούπισε τα χέρια του. «Νοµίζω ότι µόλις έκανα νέο ρεκόρ». Έδειχναν ίδιοι από πολλές απόψεις. Ο Καµ, όµως, ήταν κάτι χειρότερο, ένας δαίµονας, και αυτό τον καθιστούσε ικανό για απαίσιες πράξεις δίχως ίχνος µεταµέλειας. Ο Ντάνιελ βασανιζόταν από τύψεις. Και εκείνη τη στιγµή, βασανιζόταν και από την αγάπη. «Αντιµετωπίζεις τον ανθρώπινο θάνατο µε ελαφριά καρδιά», είπε ο Ντάνιελ. «Αυτός ο τύπος το άξιζε», επέµεινε ο Καµ. «Πραγµατικά δε βλέπεις την πλάκα σε όλο αυτό;» Την ίδια στιγµή, ο Ντάνιελ πλησίασε το πρόσωπό του στο πρόσωπο του Καµ και είπε περιφρονητικά: «Για µένα, εκείνη δεν είναι παιχνίδι».

11 ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ 15 «Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο θα χάσεις». Ο Ντάνιελ άρπαξε τον Καµ από το γιακά της γκρίζας κα- µπαρντίνας του. Σκέφτηκε να τον πετάξει στο νερό µε τον ίδιο τρόπο που είχε πετάξει εκείνος το θύµα τους. Ένα σύννεφο πέρασε πάνω από τον ήλιο, σκοτεινιάζοντας µε τη σκιά του τα πρόσωπά τους. «Ξεκόλλα», είπε ο Καµ και τράβηξε τα χέρια του Ντάνιελ απ το γιακά του. «Έχεις πολλούς εχθρούς, Ντάνιελ, αλλά αυτή τη στιγµή εγώ δεν είµαι ένας από αυτούς. Θυµήσου την ανακωχή». «Ωραία ανακωχή», ειρωνεύτηκε ο Ντάνιελ. «εκαοκτώ µέρες όπου προσπαθούν να τη σκοτώσουν όλοι οι άλλοι». «εκαοκτώ µέρες όπου εσύ κι εγώ τους εµποδίζουµε», τον διόρθωσε ο Καµ. Ήταν η παράδοση των αγγέλων να διαρκεί η ανακωχή δεκαοκτώ µέρες. Στον Παράδεισο, το δεκαοκτώ ήταν ο πιο τυχερός, πιο θε κός αριθµός: ένας ζωτικός συνδυασµός από δύο εφτάρια (τους αρχάγγελους και τις βασικές αρετές), σε ισορροπία µε την προειδοποίηση των Τεσσάρων Καβαλάρηδων της Αποκάλυψης. Σε κάποιες γλώσσες των θνητών, το δεκαοκτώ είχε φτάσει να συµβολίζει την ίδια τη ζωή, αν και σε αυτή την περίπτωση, για τη Λους, θα µπορούσε να συµβολίζει το ίδιο εύκολα και το θάνατο. Ο Καµ είχε δίκιο. Καθώς τα νέα της θνητότητάς της κατηφόριζαν τις θείες κλίµακες, οι τάξεις των εχθρών της θα διπλασιάζονταν και θα τριπλασιάζονταν κάθε µέρα. Η µις Σοφία και οι ακόλουθοί της, οι Είκοσι Τέσσερις Πρεσβύτεροι των Ισµαηλιτών, κυνηγούσαν ακόµη τη Λους. Ο Ντάνιελ είχε εντοπίσει τους Πρεσβύτερους στις σκιές που έριχναν οι Προάγγελοι µόλις εκείνο το πρωί. Είχε δει βιαστικά και κάτι ακό- µη άλλο ένα σκοτάδι, έναν βαθύτερο κυνισµό, τον οποίο δεν είχε αναγνωρίσει αµέσως. Μια αχτίδα τρύπησε τα σύννεφα και στις παρυφές της όρα-

12 16 ΛΟΡΕΝ ΚΕ Τ σης του Ντάνιελ κάτι άστραψε. Γύρισε και γονάτισε, ανακαλύπτοντας ένα µοναχικό βέλος φυτεµένο στην υγρή άµµο. Ήταν λεπτότερο από ένα κανονικό βέλος, είχε ένα θαµπό ασηµί χρώµα, µε στριφογυριστά χαραγµένα σχέδια. Ήταν ζεστό στο άγγιγµα. Η ανάσα του Ντάνιελ σκάλωσε στο λαιµό του. Είχαν περάσει αιώνες από την τελευταία φορά που είχε δει αστρόβελος. Τα δάχτυλά του έτρεµαν καθώς το τράβηξε από την άµµο, προσέχοντας να µην αγγίξει το θανατηφόρο αµβλύ άκρο του. Ξαφνικά, ο Ντάνιελ κατάλαβε τι ήταν το σκοτάδι που είχε δει το πρωί πίσω απ τους Προάγγελους. Τα νέα ήταν χειρότερα απ ό,τι φοβόταν. Γύρισε στον Καµ, µε το ελαφρύ σαν πούπουλο βέλος στα χέρια του. «εν ήταν µόνος». Ο Καµ τεντώθηκε µόλις είδε το βέλος. Πήγε κοντά του σχεδόν ευλαβικά, απλώνοντας το χέρι του για να το αγγίξει, όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Ντάνιελ. «Ένα τόσο πολύτιµο όπλο και το άφησε πίσω. Ο Απόκληρος πρέπει να βιαζόταν πάρα πολύ να φύγει». Οι Απόκληροι: µια σέκτα από δειλούς, περιπλανώµενους αγγέλους, διωγµένους από Παράδεισο και Κόλαση. Η µόνη τους µεγάλη δύναµη ήταν ο αποστάτης άγγελος Αζαζέλ, ο µόνος αστροσιδηρουργός που είχε αποµείνει και ήξερε ακόµη την τέχνη της δηµιουργίας ενός αστρoβέλους. Όταν ξέφευγε από το ασηµένιο τόξο του, ένα αστρόβελος δεν µπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω από µια µελανιά σε έναν θνητό. Για τους αγγέλους και τους δαίµονες, όµως, ήταν το πιο θανατηφόρο απ όλα τα όπλα. Τα ήθελαν όλοι, αλλά κανείς δεν ήταν πρόθυµος να έρθει σε επαφή µε τους Απόκληρους, οπότε η ανταλλαγή µε αστροβέλη γινόταν πάντα µυστικά, µέσω ενός µεσάζοντα. Που σή- µαινε ότι ο τύπος που είχε σκοτώσει ο Ντάνιελ δεν ήταν ο εκτελεστής που είχαν στείλει οι Πρεσβύτεροι. Ήταν απλώς

13 ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ 17 ένας µεσολαβητής. Ο Απόκληρος, ο πραγµατικός εχθρός, το είχε σκάσει µάλλον µόλις αντίκρισε τον Ντάνιελ και τον Καµ. Ο Ντάνιελ ανατρίχιασε. Τα νέα δεν ήταν καλά. «Σκοτώσαµε λάθος άνθρωπο». «Τι λάθος ;» έκανε αδιάφορα ο Καµ. «εν είναι καλύτερος ο κόσµος µε ένα αρπακτικό λιγότερο; ε θα είναι η Λους πιο ασφαλής;» Κοίταξε τον Ντάνιελ και µετά τη θάλασσα. «Το µόνο πρόβληµα είναι» «Οι Απόκληροι». Ο Καµ έγνεψε καταφατικά. «Τώρα τη θέλουν κι αυτοί». Ο Ντάνιελ ένιωθε τις άκρες των φτερών του να ανασηκώνονται κάτω από το κασµιρένιο του πουλόβερ και το βαρύ παλτό, µια καυτή φαγούρα που τον έκανε να τιναχτεί ελαφρώς. Έµεινε ακίνητος, µε τα µάτια κλειστά και τα χέρια στο πλάι, προσπαθώντας να ηρεµήσει προτού τα φτερά του πεταχτούν ψηλά σαν πανιά ενός πλοίου που ξεδιπλώνονται βίαια, προτού ανοίξουν και τον σηκώσουν ψηλά και µακριά από αυτό το νησί και πάνω από τον κόλπο, πολύ µακριά. Κατευθείαν προς το µέρος της. Έκλεισε τα µάτια και προσπάθησε να φανταστεί τη Λους. Είχε δυσκολευτεί για να αποµακρυνθεί από εκείνη την καλύβα, απ τον γαλήνιο ύπνο της στο µικροσκοπικό νησάκι Τιµπέ. Θα ήταν απόγευµα τώρα εκεί. Άραγε, είχε ξυπνήσει; Πεινούσε; Η µάχη στο Σουόρντ εντ Κρος, οι αποκαλύψεις και ο θάνατος της φίλης της ήταν ένα αρκετά βαρύ φορτίο για τη Λους. Οι άγγελοι πίστευαν ότι θα κοιµάται όλη µέρα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μέχρι το επόµενο πρωί, όµως, θα έπρεπε να έχουν ετοιµάσει ένα σχέδιο. Ήταν η πρώτη φορά που ο Ντάνιελ είχε προτείνει ανακωχή. Για να τεθούν τα όρια, να καθοριστούν οι κανόνες και να δη- µιουργηθεί ένα σύστηµα συνεπειών αν οποιαδήποτε πλευρά τα παραβίαζε ήταν µια τεράστια ευθύνη που έπρεπε να τη µοι-

14 18 ΛΟΡΕΝ ΚΕ Τ ραστεί µε τον Καµ. Φυσικά, θα το έκανε, θα έκανε τα πάντα για εκείνη απλώς ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα τα έκανε σωστά. «Πρέπει να την κρύψουµε σε ασφαλές µέρος», είπε. «Υπάρχει ένα σχολείο κάπου βόρεια, κοντά στο Φορτ Μπραγκ» «Το Σόρλα ν», τον διέκοψε ο Καµ. «Από την πλευρά µας, το έχουµε ήδη ψάξει. Θα είναι χαρούµενη εκεί. Και θα εκπαιδευτεί µε τρόπο που δε θα τη θέσει σε κίνδυνο. Και το πιο σηµαντικό, θα είναι προστατευµένη». Η Γκάµπι είχε ήδη εξηγήσει στον Ντάνιελ το είδος κάλυψης που µπορούσε να προσφέρει το Σόρλα ν. Πολύ σύντοµα, το νέο ότι η Λους ήταν κρυµµένη εκεί θα διαδιδόταν, αλλά, για λίγο καιρό τουλάχιστον, µέσα στο χώρο του σχολείου θα ήταν σχεδόν αόρατη. Η Φρανσέσκα, ο άγγελος που ήταν στενά συνδε- µένος µε την Γκάµπι, θα πρόσεχε τη Λους από µέσα. Έξω, ο Ντάνιελ και ο Καµ θα κυνηγούσαν και θα σκότωναν οποιονδήποτε τολµούσε να πλησιάσει στα όρια του σχολείου. Ποιος µπορεί να είχε µιλήσει στον Καµ για το Σόρλα ν; Στον Ντάνιελ δεν άρεσε η ιδέα ότι η πλευρά τους ήξερε περισσότερα από τη δική του. Καταριόταν ήδη τον εαυτό του που δεν είχε επισκεφθεί το σχολείο προτού παρθεί η απόφαση, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να αφήσει τη Λους, ούτως ή άλλως. «Μπορεί να ξεκινήσει ακόµη και αύριο. Με την προ πόθεση ότι δέχεσαι», είπε ο Καµ, κοιτάζοντας καταπρόσωπο τον Ντάνιελ. Ο Ντάνιελ έβαλε το χέρι του στην τσέπη του πουκαµίσου του, όπου υπήρχε µια πρόσφατη φωτογραφία της. Η Λους στη λίµνη στο Σουόρντ εντ Κρος. Συνήθως µέχρι να προλάβει να τη βγάλει φωτογραφία την είχε ήδη χάσει. Αυτή τη φορά ήταν ακόµη εκεί. «Έλα, Ντάνιελ», είπε ο Καµ. «Ξέρουµε και οι δύο τι χρειάζεται. Θα τη γράψουµε και µετά θα την αφήσουµε ήσυχη. εν µπορούµε να κάνουµε τίποτε για να επισπεύσουµε αυτό το στάδιο παρά µόνο να την αφήσουµε µόνη της».

15 ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ 19 «εν µπορώ να την αφήσω για τόσο καιρό». Ο Ντάνιελ είχε µιλήσει πολύ βιαστικά. Κοίταξε το βέλος που κρατούσε στα χέρια του και ένιωσε να ζαλίζεται. Ήθελε να το πετάξει στον ωκεανό, αλλά δεν µπορούσε να το κάνει. «Μάλιστα», είπε ο Καµ και µισόκλεισε τα µάτια. «εν της το έχεις πει». Ο Ντάνιελ πάγωσε. «εν µπορώ να της πω τίποτε. Μπορεί να τη χάσουµε». «Να τη χάσεις εσύ», τον ειρωνεύτηκε ο Καµ. «Ξέρεις τι εννοώ». Ο Ντάνιελ σφίχτηκε. «Είναι παρακινδυνευµένο να πιστεύουµε ότι θα µπορούσε να το δεχτεί χωρίς» Έκλεισε τα µάτια του για να σβήσει την εικόνα της επώδυνης καυτής φλόγας. Τον έκαιγε, όµως, πάντα στο πίσω µέρος του µυαλού του, απειλώντας να απλωθεί σαν φωτιά σε δάσος. Αν της έλεγε την αλήθεια και τη σκότωνε, αυτή τη φορά θα χανόταν πραγµατικά. Και θα έφταιγε ο ίδιος. Ο Ντάνιελ δεν µπορούσε να κάνει τίποτε, δεν µπορούσε να ζήσει χωρίς αυτήν. Τα φτερά του έκαιγαν µόνο µε τη σκέψη. Καλύτερα να την προστατεύσει για λίγο καιρό ακόµη. «Πολύ βολικό», µουρµούρισε ο Καµ. «Ελπίζω µόνο να µην απογοητευτεί». Ο Ντάνιελ τον αγνόησε. «Πιστεύεις πραγµατικά ότι θα µάθει πράγµατα σε αυτό το σχολείο;» «Ναι», απάντησε αργά ο Καµ. «Αν υποθέσουµε ότι συµφωνούµε ότι δε θα έχει εξωτερικούς περισπασµούς. Αυτό ση- µαίνει ότι δε θα εµφανιστεί ο Ντάνιελ, ούτε ο Καµ. Αυτός θα πρέπει να είναι ο βασικός κανόνας». Να µην τη δει για δεκαοκτώ µέρες; Ο Ντάνιελ δεν µπορούσε ούτε να το φανταστεί. Και ακόµη περισσότερο, δεν µπορούσε να φανταστεί ότι θα συµφωνούσε η Λους. Είχαν µόλις βρει ο ένας τον άλλο σε αυτή τη ζωή και είχαν επιτέλους µια

16 20 ΛΟΡΕΝ ΚΕ Τ ευκαιρία να είναι µαζί. Ωστόσο, ως συνήθως, το να της εξηγήσει τις λεπτοµέρειες θα µπορούσε να τη σκοτώσει. εν µπορούσε να ακούσει για τις περασµένες ζωές της από το στόµα αγγέλων. Η Λους δεν το ήξερε ακόµη, αλλά πολύ σύντοµα θα ήταν µόνη της για να µάθει τα πάντα. Η θαµµένη αλήθεια ιδιαίτερα το τι θα σκεφτόταν η Λους γι αυτήν τροµοκρατούσε τον Ντάνιελ. Ωστόσο, το να την ξεσκεπάσει µόνη της η Λους ήταν ο µοναδικός τρόπος να απελευθερωθεί από αυτό τον φρικτό κύκλο. Γι αυτό θα ήταν κρίσιµη η εµπειρία της στο Σόρλα ν. Για δεκαοκτώ µέρες, ο Ντάνιελ µπορούσε να σκοτώνει τους Απόκληρους που θα έµπαιναν στο δρόµο του. Όταν, όµως, τελείωνε η ανακωχή, όλα θα ήταν και πάλι στο χέρι της Λους. Και µόνο. Ο ήλιος έδυε πίσω από το όρος Τάµαλπα ς και η οµίχλη του δειλινού κατέβαινε αργά. «Άσε µε να την πάω εγώ στο Σόρλα ν», είπε ο Ντάνιελ. Θα ήταν η τελευταία ευκαιρία για να τη δει. Ο Καµ τον κοίταξε σκεφτικός αν έπρεπε να δεχτεί. Για δεύτερη φορά, ο Ντάνιελ υποχρεώθηκε να σπρώξει µε δύναµη τα φτερά του που πονούσαν πίσω στο δέρµα του. «Εντάξει», συµφώνησε ο Καµ. «Αν µου δώσεις το αστρόβελος». Ο Ντάνιελ του έδωσε το όπλο και ο Καµ το έκρυψε µέσα στην καµπαρντίνα του. «Να την πας µέχρι το σχολείο και µετά έλα να µε βρεις. Μην τα κάνεις θάλασσα. Θα σε παρακολουθώ». «Και µετά;» «Εγώ κι εσύ θα βγούµε για κυνήγι». Ο Ντάνιελ έγνεψε καταφατικά και ξεδίπλωσε τα φτερά του, νιώθοντας τη βαθιά απόλαυση της απελευθέρωσής τους σε όλο το σώµα του. Στάθηκε για µια στιγµή, µαζεύοντας ενέργεια, νιώθοντας την τραχιά αντίσταση του ανέµου. Καιρός να αφήσει αυτή την καταραµένη, άσχηµη σκηνή, να αφήσει τα φτερά του να

17 ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ 21 τον οδηγήσουν πίσω σε ένα µέρος όπου µπορούσε να δείξει τον πραγµατικό εαυτό του. Πίσω στη Λους. Και πίσω στο ψέµα που έπρεπε να ζήσει για λίγο ακόµη. «Η ανακωχή ξεκινάει αύριο τα µεσάνυχτα», φώναξε ο Ντάνιελ, σηκώνοντας ένα µεγάλο σύννεφο από άµµο στην παραλία καθώς όρµησε στον ουρανό.

18 Επίγεια κόλαση. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ζωή της Λους μακριά από το αγόρι της, τον Ντάνιελ. Τους πήρε μια αιωνιότητα να βρουν ο ένας τον άλλο, αλλά τώρα αυτός πρέπει να φύγει, προκειμένου να καταδιώξει τους Απόκληρους, τους αθάνατους που θέλουν να σκοτώσουν τη Λους. Ο Ντάνιελ κρύβει τη Λους στο σχολείο Σόρλαϊν, όπου φοιτούν οι Νεφιλίμ, οι απόγονοι έκπτωτων αγγέλων και ανθρώπων. Εκεί η Λους μαθαίνει τι είναι οι σκιές και πώς μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ως παράθυρα στις προηγούμενες ζωές της. Όσο περισσότερα μαθαίνει, όμως, τόσο μεγαλώνουν οι υποψίες της ότι ο Ντάνιελ δεν της τα έχει πει όλα, κρύβοντας κάτι επικίνδυνο. Κι αν η εκδοχή που έχει δώσει ο Ντάνιελ για το παρελθόν δεν είναι αληθινή; Κι αν το πεπρωμένο της Λους είναι να σμίξει με κάποιον άλλο; Το δεύτερο μέρος της σειράς ΑΓΓΕΛΟΙ, εκεί όπου η αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ.

Liz Kessler, 2009 Εικονογράφησης: Natacha Ledwidge, 2009. Πρώτη έκδοση: Μάιος 2010, 3.000 αντίτυπα ISBN 978-960-453-722-8

Liz Kessler, 2009 Εικονογράφησης: Natacha Ledwidge, 2009. Πρώτη έκδοση: Μάιος 2010, 3.000 αντίτυπα ISBN 978-960-453-722-8 ΣΕΙΡΑ: ΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: EMILY WINDSNAP AND THE SIREN'S SECRET Από τις Εκδόσεις Orion Children s Books, Λονδίνο 2009 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Η Έμιλι Γ. και το μυστικό της σειρήνας ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Liz

Διαβάστε περισσότερα

Sarah Darer Littman, 2011 φωτογραφίας εξωφύλλου: Stavchansky Yakov/Shutterstock images LLC ΕκδοσΕισ Ψυχογιοσ Α.Ε., Αθήνα 2012

Sarah Darer Littman, 2011 φωτογραφίας εξωφύλλου: Stavchansky Yakov/Shutterstock images LLC ΕκδοσΕισ Ψυχογιοσ Α.Ε., Αθήνα 2012 ΤίΤλοσ πρωτοτύπου: Want to GO PriVate? Από τις Εκδόσεις Scholastic Press, Νέα υόρκη 2011 ΤίΤλοσ βιβλiου: Θέλεις να κάνουμε chat; συγγραφeασ: Sarah Darer Littman mετaφραση: πετρούλα γαβριηλίδου ΕπιμeλΕιΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: WHEN THE CYPRESS WHISPERS Από τις Εκδόσεις HarperCollins, Νέα Υόρκη 2014

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: WHEN THE CYPRESS WHISPERS Από τις Εκδόσεις HarperCollins, Νέα Υόρκη 2014 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: WHEN THE CYPRESS WHISPERS Από τις Εκδόσεις HarperCollins, Νέα Υόρκη 2014 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο ψίθυρος των κυπαρισσιών ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ιβέτ Μάνεση ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Βασιλική Κνήτου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζα ρη, 2005, 2014 Φωτογραφίας εξωφύλλου: Allan Jenkins/Trevillon Images/UK

Ρένα Ρώσση-Ζα ρη, 2005, 2014 Φωτογραφίας εξωφύλλου: Allan Jenkins/Trevillon Images/UK ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο τελευταίος χορός της Σαλώµης ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ρένα Ρώσση-Ζα ρη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Κατερίνα Λελούδη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Θοδωρής Πιτσιρίκος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙ ΟΠΟΙΗΣΗ: Ελένη Σταυροπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Η νύχτα των γιασεμιών ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Φανή Πανταζή ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Αρετή Κολλάτου ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Χρυσούλα Μπουκουβάλα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

TIÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: THE WARLOCK, THE SECRETS OF THE IMMORTAL NICHOLAS FLAMEL Από τις Εκδόσεις DELACORTE PRESS, Νέα Υόρκη 2011

TIÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: THE WARLOCK, THE SECRETS OF THE IMMORTAL NICHOLAS FLAMEL Από τις Εκδόσεις DELACORTE PRESS, Νέα Υόρκη 2011 TIÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: THE WARLOCK, THE SECRETS OF THE IMMORTAL NICHOLAS FLAMEL Από τις Εκδόσεις DELACORTE PRESS, Νέα Υόρκη 2011 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Ο Προδότης Τα Μυστικά του Αθάνατου Νίκολας Φλαμέλ ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ:

Διαβάστε περισσότερα

πρώτη έκδοση: ιούνιος 2012, 3.000 αντίτυπα isbn 978-960-496-882-4

πρώτη έκδοση: ιούνιος 2012, 3.000 αντίτυπα isbn 978-960-496-882-4 ΤίΤλοσ πρωτοτύπου: snow White and the huntsman Από τις Εκδόσεις little, Brown and Company, Νέα υόρκη 2012 ΤίΤλοσ βιβλiου: Η Χιονάτη και ο Κυνηγός συγγραφeασ: lily Blake MΕΤaφρΑση: φωτεινή Μοσχή ΕπιΜeλΕιΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE BURIED GIANT Από τις Εκδόσεις Faber & Faber, Λονδίνο 2015 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο θαμμένος γίγαντας ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Kazuo Ishiguro ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αργυρώ Μαντόγλου

Διαβάστε περισσότερα

# $ 1 Μόνο εκείνοι ήξεραν τι σήμαιναν αυτά τα πέντε κλειδιά και πόσο πολύ προσπάθησαν να κλειδώσουν μακριά τους την ευτυχία.

# $ 1 Μόνο εκείνοι ήξεραν τι σήμαιναν αυτά τα πέντε κλειδιά και πόσο πολύ προσπάθησαν να κλειδώσουν μακριά τους την ευτυχία. # $ 1 Μόνο εκείνοι ήξεραν τι σήμαιναν αυτά τα πέντε κλειδιά και πόσο πολύ προσπάθησαν να κλειδώσουν μακριά τους την ευτυχία. # $ 1 ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 80.000 ANTITYΠΑ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Τα πέντε κλειδιά ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Alyson Noël, 2009 All rights reserved. Εικόνας εξωφύλλου: Zen Shui Photography/Veer ΕΚΔοςΕις ΨυΧογιος Α.Ε., Αθήνα 2010

Alyson Noël, 2009 All rights reserved. Εικόνας εξωφύλλου: Zen Shui Photography/Veer ΕΚΔοςΕις ΨυΧογιος Α.Ε., Αθήνα 2010 ΤίΤλος πρωτοτύπου: THE IMMORTAL SERIES: BLUE MOON Από τις Εκδόσεις ST. MARTIN S, Νέα υόρκη 2009 ΤίΤλος βιβλiου: Οι αθάνατοι: γαλάζια σελήνη ςυγγραφeας: Alyson Noël MΕΤAφρΑςη: Ντίνα Καρύδη ΕπιμEλΕιΑ ΔιOρθωςη

Διαβάστε περισσότερα

Tι μπορεί να πάει στραβά...

Tι μπορεί να πάει στραβά... Tι μπορεί να πάει στραβά... ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: WEDDING NIGHT Από τις Εκδόσεις Transworld, Λονδίνο 2013 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Νύχτα γάμου ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Sophie Kinsella ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έλλη Συλογίδου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΙΛΒΙΑ ΝΤΕΪ International #1 Bestselling Author. Δεμένη μαζί σου. Το τρίτο βιβλίο της σειράς CROSSFIRE. Η γοητεία της απόλυτης παράδοσης

ΣΙΛΒΙΑ ΝΤΕΪ International #1 Bestselling Author. Δεμένη μαζί σου. Το τρίτο βιβλίο της σειράς CROSSFIRE. Η γοητεία της απόλυτης παράδοσης ΣΙΛΒΙΑ ΝΤΕΪ International #1 Bestselling Author Δεμένη μαζί σου Το τρίτο βιβλίο της σειράς CROSSFIRE Η γοητεία της απόλυτης παράδοσης Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE VIOLETS OF MARCH Από τις Εκδόσεις Plume, Νέα Υόρκη 2011

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE VIOLETS OF MARCH Από τις Εκδόσεις Plume, Νέα Υόρκη 2011 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE VIOLETS OF MARCH Από τις Εκδόσεις Plume, Νέα Υόρκη 2011 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Οι βιολέτες του Μαρτίου ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Sarah Jio ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Πηνελόπη Τριαδά ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Έλενα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 20.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 20.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 20.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ιόλη ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαρία Τζιρίτα ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Χρυσούλα Τσιρούκη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Ηλίας Μασούρης ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ραλλού Ρουχωτά Μαρία

Διαβάστε περισσότερα

Meg Cabot, 2009 Φωτογραφίας εξωφύλλου: Michael Frost, 2008. Ðñþôç Ýêäïóç: Μάιος 2013 ÉSBN 978-960-496-790-2

Meg Cabot, 2009 Φωτογραφίας εξωφύλλου: Michael Frost, 2008. Ðñþôç Ýêäïóç: Μάιος 2013 ÉSBN 978-960-496-790-2 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: BEING NIKKI Από τις Εκδόσεις POINT, Νέα Υόρκη 2009 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Εγώ, η Νίκι ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Meg Cabot ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Φωτεινή Μοσχή ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Έλπη Κυργιοπούλου ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Βόικου, 2011. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2011, 12.000 αντίτυπα ΙSBN 978-960-453-894-2

Σοφία Βόικου, 2011. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2011, 12.000 αντίτυπα ΙSBN 978-960-453-894-2 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Το ταξίδι της φωτιάς ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Σοφία Βόικου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Χριστίνα Γιατζόγλου ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Ηλίας Μασούρης ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ραλλού Ρουχωτά ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Γιώτα Φώτου, 2015 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Stephen Mulcahey/Arcangel Images, Reinhold Leitner, extradeda/www.shutterstock.com

Γιώτα Φώτου, 2015 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Stephen Mulcahey/Arcangel Images, Reinhold Leitner, extradeda/www.shutterstock.com ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Το διώροφο της Τσιμισκή ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώτα Φώτου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Χρυσούλα Τσιρούκη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Γιώργος Ανδρεάδης ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μερσίνα Λαδοπούλου Γιώτα Φώτου,

Διαβάστε περισσότερα

Η Κληρονομιά των Βαν Άλεν. Melissa de la Cruz, 2009 φωτογραφιών εξωφύλλου: Jose Fuste Raga/Corbis Robert Recker/Corbis

Η Κληρονομιά των Βαν Άλεν. Melissa de la Cruz, 2009 φωτογραφιών εξωφύλλου: Jose Fuste Raga/Corbis Robert Recker/Corbis ΤίΤλος πρωτοτυπου: THE VAN ALEN LEGACY Από τις Εκδόσεις HYPERION, Νέα Υόρκη 2009 ΤίΤλος βιβλiου: Οι Γαλαζοαίματοι (Βιβλίο 4) Η Κληρονομιά των Βαν Άλεν ςυγγραφeας: Melissa de la Cruz MΕΤAφρΑςη: Ελένη Δασκαλάκη

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2012, 2.000 αντίτυπα ISBN 978-960-496-559-5

Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2012, 2.000 αντίτυπα ISBN 978-960-496-559-5 M Y Θ Ι Σ Τ Ο Ρ Η Μ Α ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: OTEL BRUNI Από τις Εκδόσεις MONDADORI, Μιλάνο 2011 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ξενοδοχείο Μπρούνι ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Valerio Massimo Manfredi ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Άμπυ Ραΐκου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ. Κράτα μου το χέρι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ ΚΡΑΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ MΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ. Κράτα μου το χέρι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ ΚΡΑΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ MΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ MΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ ΚΡΑΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ Κράτα μου το χέρι ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Κράτα μου το χέρι ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Δημήτρης Μαμαλούκας ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφίας εξωφύλλου: Antony McAulay/Shutterstock. Πρώτη έκδοση: Ιανουάριος 2014 ΙSBN 978-618-01-0495-0

Φωτογραφίας εξωφύλλου: Antony McAulay/Shutterstock. Πρώτη έκδοση: Ιανουάριος 2014 ΙSBN 978-618-01-0495-0 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: L'HOMME QUI REGARDAIT LA NUIT Από τις Εκδόσεις Flammarion, Παρίσι 2012 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο άντρας που κοιτούσε το σκοτάδι ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Gilbert Sinoué ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Βασιλική Κοκκίνου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Anne Fortier, 2014 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Serov/www.shutterstock.com, somchaij/www.shutterstock.com. Πρώτη έκδοση: Ιούλιος 2014 ΙSBN 978-618-01-0111-9

Anne Fortier, 2014 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Serov/www.shutterstock.com, somchaij/www.shutterstock.com. Πρώτη έκδοση: Ιούλιος 2014 ΙSBN 978-618-01-0111-9 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE LOST SISTERHOOD Από τις Εκδόσεις Ballantine Books, Νέα Υόρκη 2014 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Αμαζόνες Η χαμένη αδελφότητα ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Anne Fortier ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Χρύσα Μπανιά ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, 2014 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Yolande de Kort/Trevillion Images, Janno Loide & Aptyp_koK/www.shutterstock.com

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, 2014 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Yolande de Kort/Trevillion Images, Janno Loide & Aptyp_koK/www.shutterstock.com ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Δίδυμα φεγγάρια ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Κατερίνα Λελούδη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Θοδωρής Πιτσιρίκος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ραλλού Ρουχωτά Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη,

Διαβάστε περισσότερα

σόφη Θεοδωρίδου, 2010 πρώτη έκδοση: μάρτιος 2010, 5.000 αντίτυπα ιsbn 978-960-453-685-6

σόφη Θεοδωρίδου, 2010 πρώτη έκδοση: μάρτιος 2010, 5.000 αντίτυπα ιsbn 978-960-453-685-6 τιτλοσ βιβλιου: Η νύφη φορούσε μαύρα συγγραφεασ: σόφη Θεοδωρίδου επιμελεια ΔιορΘωση κειμενου: Άννα μαράντη συνθεση εξωφυλλου: κατερίνα Δημοπούλου ηλεκτρονικη σελιδοποιηση: μερσίνα λαδοπούλου εκτυπωση:

Διαβάστε περισσότερα

Τέσυ Μπάιλα, 2014 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Τέσυ Μπάιλα. Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2014, 6.000 αντίτυπα ΙSBN 978-618-01-0786-9

Τέσυ Μπάιλα, 2014 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Τέσυ Μπάιλα. Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2014, 6.000 αντίτυπα ΙSBN 978-618-01-0786-9 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ουίσκι μπλε ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Τέσυ Μπάιλα ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Κατερίνα Δουρίδα ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Χρυσούλα Μπουκουβάλα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ραλλού Ρουχωτά Τέσυ Μπάιλα, 2014 Φωτογραφιών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΕΙΡΑ: ΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Χωρίς τη μαμά μου ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Τζένη Θεοφανοπούλου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Αναστασία Σακελλαρίου ΣΥΝΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα