Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο της Επιτροπής - D012257/03 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο της Επιτροπής - D012257/03 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ."

Transcript

1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλε, 28 Ιουλίου 20 (29.07) (OR. en) 082/ ADD AVIATION 94 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ημερομηνία Παραλαβή: 8 Ιουλίου 20 Αποδέκτη: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ τη σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2042/200 για τη διαρκή αξιοπλοΐα αεροσκαφών και αεροναυτικών προϊόντων, εξαρτημάτων και εξοπλισμού και για την έγκριση των φορέων και του προσωπικού που είναι αρμόδιοι για τα εν λόγω καθήκοντα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Διαβιβάζεται συνημμένω στι αντιπροσωπίε το έγγραφο τη Επιτροπή D02257/0 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. συνημμ.: D02257/0 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 082/ ADD γπ DG C I C EL

2 D02257/0 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Στο παράρτημα Ι του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2042/200, διαγράφεται το M.B Το παράρτημα II (μέρο45) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2042/200 τροποποιείται ω εξή: () Ο πίνακα περιεχομένων αντικαθίσταται από τον ακόλουθο: «Περιεχόμενα 45. Γενικά ΕΝΟΤΗΤΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ AΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 45.A.0 Πεδίο εφαρμογή 45.A.5 Αίτηση 45.A.20 Όροι έγκριση 45.A.25 Απαιτήσει που αφορούν τι εγκαταστάσει 45.A.0 Απαιτήσει που αφορούν το προσωπικό 45.A.5 Προσωπικό πιστοποίηση και προσωπικό υποστήριξη 45.A.40 Εξοπλισμό, εργαλεία και υλικά 45.A.42 Αποδοχή παρελκομένων 45.A.45 Δεδομένα συντήρηση 45.A.47 Προγραμματισμό παραγωγή 45.A.50 Πιστοποίηση συντήρηση 45.A.55 Αρχεία συντήρηση 45.A.60 Αναφορά συμβάντων 45.A.65 Πολιτική ασφάλεια και ποιότητα, διαδικασίε συντήρηση και σύστημα ποιότητα 45.A.70 Εγχειρίδιο λειτουργία του φορέα συντήρηση 45.A.75 Δικαιώματα του φορέα 45.A.80 Περιορισμοί επί του φορέα 45.A.85 Μεταβολέ στον φορέα Error! Unknown document property name.

3 45.A.90 Συνεχιζόμενη ισχύ τη έγκριση 45.A.95 Πορίσματα ΕΝΟΤΗΤΑ B ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ 45.B. Πεδίο εφαρμογή 45.B.0 Αρμόδια αρχή 45.B.5 Φορεί εγκατεστημένοι σε διάφορα κράτη μέλη 45.B.20 Αρχική έγκριση 45.B.25 Έκδοση έγκριση 45.B.0 Διατήρηση ισχύο τη έγκριση 45.B.5 Αλλαγέ 45.B.40 Αλλαγέ στο εγχειρίδιο του φορέα συντήρηση 45.B.45 Ανάκληση, αναστολή και περιορισμό ισχύο τη έγκριση 45.B.50 Πορίσματα 45.B.55 Τήρηση αρχείων 45.B.60 Απαλλαγέ Προσάρτημα I Πιστοποιητικό εγκεκριμένη διάθεση έντυπο του EASA Προσάρτημα II Σύστημα έγκριση κατηγορία και ικανοτήτων φορέων συντήρηση κατά το παράρτημα I (μέροm) τμήμα ΣΤ και το παράρτημα II (μέρο45) Προσάρτημα III Έγκριση φορέα συντήρηση κατά το παράρτημα II (μέρο45) Προσάρτημα IV Όροι για το προσωπικό που δεν διαθέτει προσόντα κατά το παράρτημα ΙΙΙ (μέρο66) στο 45.A.0 στοιχείο ι) και 2» (2) το σημείο 45.A.0 τροποποιείται ω εξή: i) στο στοιχείο στ), η φράση «τα κατάλληλα προσόντα τη κατηγορία B σύμφωνα με το μέρο66» αντικαθίσταται από τη φράση «τα κατάλληλα προσόντα τη κατηγορία B ή B σύμφωνα με το παράρτημα III (μέρο66)» ii) το στοιχείο ζ) αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: «ζ) Ο φορέα συντήρηση αεροσκαφών, εκτό εάν αναφέρεται διαφορετικά στο στοιχείο ι), για την περίπτωση συντήρηση 2Error! Unknown document property name.

4 γραμμή αεροσκαφών, διαθέτει προσωπικό πιστοποίηση με την κατάλληλη ικανότητα τύπου αεροσκάφου κατηγοριών Β, Β2, Β, αναλόγω, σύμφωνα με το παράρτημα III (μέρο66) και την 45.Α.5. Επιπλέον, οι φορεί αυτοί μπορούν επίση να χρησιμοποιούν προσωπικό πιστοποίηση κατάλληλα εκπαιδευμένο για την εργασία, το οποίο διαθέτει τα δικαιώματα που περιγράφονται στι 66.A.20(α)() και 66.A.20(α)()(ii) και τα δικαιώματα κατά το παράρτημα III (μέρο66) και την 45.A.5 για την εκτέλεση ησσόνων εργασιών προγραμματισμένη συντήρηση σειρά και απλέ επισκευέ βλαβών. Η διαθεσιμότητα του ανωτέρω προσωπικού πιστοποίηση δεν αντικαθιστά την ανάγκη για την ύπαρξη προσωπικού πιστοποίηση των κατηγοριών Β, Β2 και Β, αναλόγω. iii) iv) στο στοιχείο η), η μνεία «με ικανότητα τύπου αεροσκάφου κατηγοριών Β και Β2» αντικαθίσταται από τη μνεία «με ικανότητα τύπου αεροσκάφου κατηγοριών Β, Β2, αναλόγω» το στοιχείο η)2 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: «2. στην περίπτωση συντήρηση βάση αεροσκαφών εκτό από μεγάλα αεροσκάφη, διαθέτει είτε: i) προσωπικό πιστοποίηση με την κατάλληλη ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου των κατηγοριών Β, Β2 και Β, σύμφωνα με το παράρτημα ΙΙΙ (μέρο66) και την 45.Α.5, ή ii) προσωπικό πιστοποίηση με την κατάλληλη ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου κατηγορία C, το οποίο υποβοηθείται από το προσωπικό υποστήριξη που περιγράφεται στην 45.A.5(α)(i).» v) στο στοιχείο ι), η μνεία «Κατά παρέκκλιση των στοιχείων ζ) και η)» αντικαθίσταται από τη μνεία «Κατά παρέκκλιση των στοιχείων ζ) και η), όσον αφορά την υποχρέωση συμμόρφωση προ το παράρτημα III (μέρο66)» () η 45.A.0 τροποποιείται ω εξή: i) ο τίτλο αντικαθίσταται από τον τίτλο «45.A.5 Προσωπικό αρμόδιο για την πιστοποίηση και προσωπικό υποστήριξη» ii) «α) το στοιχείο α) αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: Πέραν των σχετικών απαιτήσεων τη 45.Α.0, στοιχεία ζ) και η), ο φορέα διασφαλίζει ότι το προσωπικό που είναι αρμόδιο για την πιστοποίηση και το προσωπικό υποστήριξη γνωρίζουν επαρκώ τα σχετικά αεροσκάφη ή/και τα παρελκόμενα που πρόκειται να υποβληθούν σε συντήρηση, καθώ και τι συναφεί διαδικασίε του φορέα. Στην περίπτωση του προσωπικού που είναι αρμόδιο για την πιστοποίηση, η εν Error! Unknown document property name.

5 λόγω απαίτηση ικανοποιείται πριν από την έκδοση ή την επανέκδοση τη εξουσιοδότηση πιστοποίηση. i) Ω «προσωπικό υποστήριξη» νοείται το προσωπικό με πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών των κατηγοριών B, B2 ή/και B κατά το μέρο66 με ανάλογε ικανότητε σε τύπο αεροσκαφών, σε περιβάλλον συντήρηση βάση που δεν είναι κατ ανάγκην κάτοχοι δικαιωμάτων πιστοποίηση. ii) iii) Ω «σχετικά αεροσκάφη ή/και παρελκόμενα» νοούνται εκείνα τα αεροσκάφη ή τα παρελκόμενα που καθορίζονται στη συγκεκριμένη εξουσιοδότηση πιστοποίηση. Ω «εξουσιοδότηση πιστοποίηση» νοείται η εξουσιοδότηση η οποία εκδίδεται για το αρμόδιο για την πιστοποίηση προσωπικό από τον φορέα και καθορίζει ότι οι εξουσιοδοτημένοι μπορούν να υπογράφουν πιστοποιητικά διάθεση σε υπηρεσία εκ μέρου του εγκεκριμένου φορέα, εντό των περιορισμών που σημειώνονται στη συγκεκριμένη εξουσιοδότηση.» iii) «β) iv) «γ) το στοιχείο β) αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: Εξαιρουμένων των περιπτώσεων στη 45.Α.0 στοιχείο ι) και 66.A.20 στοιχείο α) ii), ο φορέα μπορεί να εκδώσει εξουσιοδότηση πιστοποίηση για το προσωπικό πιστοποίηση μόνον για τι βασικέ κατηγορίε ή υποκατηγορίε, καθώ και για κάθε ικανότητα σε τύπο αναφερόμενη στο πτυχίο συντήρηση αεροσκάφου όπω απαιτείται στο παράρτημα ΙΙΙ (μέρο 66), με την προϋπόθεση ότι το πτυχίο παραμένει έγκυρο καθ όλη την περίοδο ισχύο τη εξουσιοδότηση και ότι το προσωπικό πιστοποίηση εξακολουθεί να συμμορφώνεται προ το παράρτημα ΙΙΙ (μέρο 66).» το στοιχείο γ) αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: Ο φορέα διασφαλίζει ότι το σύνολο του προσωπικού που είναι αρμόδιο για την πιστοποίηση και το σύνολο του προσωπικού υποστήριξη έχει συμμετάσχει τουλάχιστον επί έξι μήνε σε πραγματική συντήρηση σχετικών αεροσκαφών ή παρελκομένων αυτών, αποκτώντα πείρα, κατά τη διάρκεια δύο οποιωνδήποτε συνεχόμενων ετών.. Για του σκοπού του παρόντο στοιχείου, η έκφραση «έχει συμμετάσχει σε πραγματική συντήρηση σχετικών αεροσκαφών ή παρελκομένων αυτών» σημαίνει ότι το πρόσωπο έχει εργαστεί σε περιβάλλον συντήρηση αεροσκαφών ή παρελκομένων αυτών και ότι έχει ασκήσει τα δικαιώματα τη εξουσιοδότηση πιστοποίηση ή/και έχει πράγματι εκτελέσει συντήρηση σε μερικά τουλάχιστον από τα συστήματα του τύπου αεροσκάφου ή ομάδα αεροσκαφών που καθορίζεται στη συγκεκριμένη εξουσιοδότηση πιστοποίηση.» 4Error! Unknown document property name.

6 v) στα στοιχεία δ), ε), ι) και ιγ), η μνεία «προσωπικό υποστήριξη κατηγοριών Β και Β2» αντικαθίσταται από τη μνεία «προσωπικό υποστήριξη» vi) προστίθενται τα κάτωθι στοιχεία: «ιδ) ιε) Ο κάτοχο πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών κατηγορία Α μπορεί να ασκεί τα δικαιώματα πιστοποίηση σε συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφου μόνο μετά την ικανοποιητική ολοκλήρωση τη σχετική εκπαίδευση κατηγορία Α σε εργασίε συντήρηση αεροσκάφου, η οποία πραγματοποιείται από φορέα δεόντω εγκεκριμένο σύμφωνα με το παράρτημα ΙΙ (μέρο45) ή το παράρτημα IV (μέρο47). Η εν λόγω εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική εκπαίδευση με εξάσκηση και θεωρητική εκπαίδευση, ανάλογα με την εξουσιοδοτημένη εργασία. Η ικανοποιητική ολοκλήρωση τη εκπαίδευση αποδεικνύεται με εξέταση ή αξιολόγηση στον τόπο εργασία, η οποία πραγματοποιείται από τον φορέα. Ο κάτοχο πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών κατηγορία B2 μπορεί να ασκεί μόνον τα δικαιώματα πιστοποίηση που περιγράφονται στην 66.A.20 στοιχείο α)()(ii) του παραρτήματο III (μέρο66) μετά την ικανοποιητική ολοκλήρωση i) τη σχετική εκπαίδευση σε εργασίε συντήρηση αεροσκάφου κατηγορία Α και ii) τεκμηριωμένη εξάμηνη πρακτική πείρα που καλύπτει το πεδίο τη προ έκδοση εξουσιοδότηση. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική εκπαίδευση με εξάσκηση και θεωρητική εκπαίδευση, ανάλογε με την εξουσιοδοτημένη εργασία. Η ικανοποιητική ολοκλήρωση τη εκπαίδευση αποδεικνύεται με εξέταση ή αξιολόγηση στον τόπο εργασία. Η εκπαίδευση και η εξέταση ή/και αξιολόγηση πραγματοποιείται από τον φορέα συντήρηση που εκδίδει την εξουσιοδότηση προσωπικού πιστοποίηση. Η πρακτική πείρα αποκτάται επίση εντό αυτού του φορέα συντήρηση.» (4) στην 45.A.70 στοιχείο α)6, η μνεία «προσωπικό υποστήριξη κατηγοριών Β και Β2» αντικαθίσταται από τη μνεία «προσωπικό υποστήριξη» (5) η 45.Β.7 διαγράφεται (6) Το προσάρτημα IV του μέρου45 τροποποιείται ω εξή: «Προσάρτημα IV Όροι για το προσωπικό που δεν διαθέτει προσόντα κατά το παράρτημα ΙΙΙ (μέρο66) στην 45.A.0 στοιχείο ι) και 2. Το προσωπικό πιστοποίηση που πληροί τι παρακάτω διατάξει θεωρείται ότι πληροί του όρου τη 45A.0, στοιχείο ι), σημεία και 2: α) Ο ενδιαφερόμενο είναι κάτοχο πτυχίου ή εξουσιοδότηση προσωπικού πιστοποίηση που έχει εκδοθεί σύμφωνα με του εθνικού κανονισμού του κράτου του, σύμφωνα με το παράρτημα τη ΔΟΠΑ. 5Error! Unknown document property name.

7 β) Το αντικείμενο εργασιών του ενδιαφερομένου δεν υπερβαίνει αυτό που καθορίζεται στο εθνικό πτυχίο ή την εξουσιοδότηση προσωπικού πιστοποίηση, αναλόγω ποια είναι πιο περιοριστική. γ) Ο ενδιαφερόμενο αποδεικνύει ότι έλαβε εκπαίδευση σχετικά με τον ανθρώπινο παράγοντα και την αεροπορική νομοθεσία που αναφέρεται στα γνωστικά αντικείμενα 9 και 0 του προσαρτήματο I του παραρτήματο III (μέρο66). δ) Ο ενδιαφερόμενο αποδεικνύει ότι διαθέτει πείρα 5 ετών στη συντήρηση εφόσον ενδιαφέρεται για την αξιολόγηση προσωπικού πιστοποίηση για συντήρηση γραμμή, και πείρα 8 ετών για την αξιολόγηση προσωπικού πιστοποίηση για συντήρηση βάση. Πάντω, οι ενδιαφερόμενοι που οι εξουσιοδοτημένε εργασίε του δεν υπερβαίνουν αυτέ του προσωπικού πιστοποίηση κατηγορία Α κατά το μέρο66, χρειάζεται να αποδείξουν πείρα συντήρηση μόνο ετών ε) Το προσωπικό πιστοποίηση για συντήρηση γραμμή και το προσωπικό υποστήριξη συντήρηση βάση αποδεικνύουν ότι έχουν παρακολουθήσει κύκλου μαθημάτων εκπαίδευση και ότι υποβλήθηκαν σε εξέταση σε τύπο αεροσκάφου του επιπέδου των κατηγοριών B, B2 ή B, αναλόγω, που αναφέρεται στο προσάρτημα ΙΙΙ του παραρτήματο III (μέρο66) για κάθε τύπο αεροσκάφου στο αντικείμενο εργασιών που αναφέρεται στο στοιχείο β). Οι ενδιαφερόμενοι των οποίων το αντικείμενο εργασιών δεν υπερβαίνει αυτά του προσωπικού πιστοποίηση κατηγορία Α, μπορούν ωστόσο να λάβουν εκπαίδευση καθηκόντων αντί πλήρου εκπαίδευση τύπου στ) Το προσωπικό πιστοποίηση συντήρηση βάση αποδεικνύει ότι έχει παρακολουθήσει κύκλου μαθημάτων εκπαίδευση και ότι υποβλήθηκε σε εξέταση σε τύπο αεροσκάφου του επιπέδου C που αναφέρεται στο προσάρτημα ΙΙΙ του παραρτήματο III (μέρο66) για κάθε τύπο αεροσκάφου στο αντικείμενο εργασιών που αναφέρεται στο στοιχείο β), εξαιρουμένου του αντικειμένου για τον πρώτο τύπο αεροσκάφου, η εκπαίδευση και η εξέταση είναι του επιπέδου των κατηγοριών B, B2 ή B του προσαρτήματο III. 2. Προστασία δικαιωμάτων α) Tο προσωπικό που διέθετε δικαιώματα πριν την έναρξη ισχύο των σχετικών απαιτήσεων του παραρτήματο III (μέρο66) μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα δικαιώματά του χωρί να πρέπει να συμμορφώνεται με το σημείο, στοιχεία γ) έω στ). β) Ωστόσο, μετά την ημερομηνία αυτή το προσωπικό πιστοποίηση που επιθυμεί να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογή τη εξουσιοδότησή του, ώστε να περιλάβει πρόσθετα δικαιώματα, πρέπει να συμμορφωθεί με το ανωτέρω σημείο. 6Error! Unknown document property name.

8 γ) Με την επιφύλαξη του ανωτέρω σημείου 2 στοιχείου β), δεν απαιτείται συμμόρφωση με το σημείο στοιχεία γ) και δ), για την περίπτωση πρόσθετη εκπαίδευση τύπου.» 7Error! Unknown document property name.

9 . Το παράρτημα III (μέρο66) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2042/200 αντικαθίσταται από το ακόλουθο: Περιεχόμενα 66. Αρμόδια αρχή «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III (Μέρο66) ΕΝΟΤΗΤΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑ A ΠΡΥΧΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ 66.Α. 66.A. 66.A.5 66.A.0 66.A.5 66.A A A.0 66.A A A A A.70 Πεδίο εφαρμογή Κατηγορίε αδεία Ομάδε αεροσκαφών Αίτηση Επιλεξιμότητα Δικαιώματα Απαιτήσει βασικών γνώσεων Απαιτήσει βασική πείρα Συνέχιση ισχύο του πτυχίου συντήρηση αεροσκάφου Καταχώριση τύπων αεροσκαφών Περιορισμοί Απόδειξη προσόντων Διατάξει μετατροπή ΕΝΟΤΗΤΑ B ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΜΗΜΑ A ΓΕΝΙΚΑ 66.B. 66.B.0 66.B B.25 Πεδίο εφαρμογή Αρμόδια αρχή Τήρηση αρχείων Αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών 8Error! Unknown document property name.

10 66.B.0 Απαλλαγέ ΤΜΗΜΑ Β ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ 66.B.00 Διαδικασία για την έκδοση πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών από την αρμόδια αρχή 66.B.05 Διαδικασία για την έκδοση πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών μέσω του εγκεκριμένου σύμφωνα με το μέρο 45 φορέα συντήρηση 66.B.0 Διαδικασία αλλαγή του πτυχίου συντήρηση αεροσκάφου προκειμένου να συμπεριληφθεί πρόσθετη βασική κατηγορία ή υποκατηγορία 66.B.5 Διαδικασία αλλαγή του πτυχίου συντήρηση αεροσκάφου προκειμένου να περιληφθεί τύπο αεροσκαφών ή να αφαιρεθούν περιορισμοί 66.B.20 Διαδικασία ανανέωση τη ισχύο πτυχίου συντήρηση αεροσκάφου 66.B.25 Διαδικασία μετατροπή πτυχίων που περιλαμβάνουν ικανότητε ομάδα 66.B.0 Διαδικασία άμεση έγκριση εκπαίδευση σε τύπο αεροσκάφου ΤΜΗΜΑ Γ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 66.B.200 Εξετάσει από την αρμόδια αρχή ΤΜΗΜΑ Δ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 66.B.00 Γενικά 66.B.05 Έκθεση μετατροπή για εθνικέ αξιολογήσει 66.B.0 Έκθεση μετατροπή για εξουσιοδοτήσει εγκεκριμένων φορέων συντήρηση ΤΜΗΜΑ Ε ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 66.B.400 Γενικά 66.B.405 Έκθεση αναγνώριση εξετάσεων 66.B.40 Ισχύ αναγνώριση εξετάσεων ΤΜΗΜΑ ΣΤ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ 9Error! Unknown document property name.

11 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ 66.B.500 Ανάκληση, αναστολή ή περιορισμό του πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών Προσάρτημα I Απαιτήσει βασικών γνώσεων Προσάρτημα II Πρότυπο βασικών εξετάσεων Προσάρτημα ΙΙΙ Πρότυπο εκπαίδευση και εξετάσεων σε τύπο αεροσκάφου Επαγγελματική εξάσκηση Προσάρτημα IV Απαιτήσει πείρα για την επέκταση πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών Προσάρτημα V Έντυπο 9 του EASA Έντυπο αίτηση Προσάρτημα VI Έντυπο 26 του EASA Πτυχίο φορέα συντήρηση που αναφέρεται στο παράρτημα III (μέρο66) 66. Αρμόδια αρχή. α) Για του σκοπού του παρόντο παραρτήματο (μέρο66), αρμόδια αρχή είναι:. η αρχή που καθορίζεται από το κράτο μέλο στην οποία οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση για την έκδοση πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών, ή 2. η αρχή που καθορίζεται από άλλο κράτο μέλο και, εφόσον είναι διαφορετική, υπόκειται στη συμφωνία με την αρχή που αναφέρεται στο σημείο. Στην περίπτωση αυτή, το πτυχίο που αναφέρεται στο σημείο ανακαλείται, όλα τα αρχεία που αναφέρονται στο 66.B.20 μεταφέρονται και εκδίδεται νέο πτυχίο με βάση τα αρχεία αυτά. β) Ο οργανισμό είναι υπεύθυνο για:. την κατάρτιση του καταλόγου τύπων αεροσκαφών και 2. τον καθορισμό των συνδυασμών ατράκτου/κινητήρα που περιλαμβάνεται σε κάθε ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου. ΕΝΟΤΗΤΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑ Α ΠΤΥΧΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ 0Error! Unknown document property name.

12 66.A. Πεδίο εφαρμογή. Στην παρούσα ενότητα καθορίζεται πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών και θεσπίζονται οι απαιτήσει για την υποβολή αίτηση, την έκδοση πτυχίου και την παράταση τη ισχύο του. 66.A. Κατηγορίε αδεία α) Τα πτυχία συντήρηση αεροσκαφών κατατάσσονται στι κάτωθι κατηγορίε: Κατηγορία Α Κατηγορία Β Κατηγορία Β2 Κατηγορία Β Κατηγορία C β) Οι κατηγορίε Α και Β υποδιαιρούνται σε υποκατηγορίε ανάλογα με του συνδυασμού αεροπλάνων, ελικοπτέρων, στροβιλοκινητήρων και εμβολοφόρων κινητήρων. Οι εν λόγω υποκατηγορίε είναι: A και B. A2 και B.2 A και B. A4 και B.4 Στροβιλοφόρο κινητήρα αεροπλάνων Εμβολοφόρο κινητήρα αεροπλάνων Στροβιλοφόρο κινητήρα ελικοπτέρων Εμβολοφόρο κινητήρα ελικοπτέρων γ) Η κατηγορία B εφαρμόζεται στα αεροπλάνα με εμβολοφόρου κινητήρε χωρί σύστημα συμπίεση μέγιστη μάζα απογείωση (MTOM) έω 2000 Kg. 66.A.5 Ομάδε αεροσκαφών. Για τι ικανότητε στα πτυχία συντήρηση αεροσκαφών, τα αεροσκάφη κατατάσσονται στι εξή ομάδε:.. Ομάδα : σύνθετα μηχανοκίνητα αεροσκάφη, καθώ και πολυκινητήρια ελικόπτερα, αεροπλάνα με μέγιστο πιστοποιημένο ύψο πτητική λειτουργία άνω των FL290, αεροσκάφη εξοπλισμένα πλήρω με ηλεκτρονικά συστήματα και άλλα αεροσκάφη για τα οποία απαιτείται ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου, όταν αυτό ορίζεται από τον οργανισμό. 2.. Ομάδα 2: αεροσκάφη άλλα από εκείνα τη ομάδα, τα οποία κατατάσσονται στι εξή υποομάδε: υποομάδα 2α: μονοκινητήρια αεροπλάνα με στροβιλοελικοφόρο κινητήρα Error! Unknown document property name.

13 υποομάδα 2β: μονοκινητήρια ελικόπτερα με στροβιλοκινητήρα υποομάδα 2γ: μονοκινητήρια ελικόπτερα με εμβολοφόρο κινητήρα.. Ομάδα : αεροπλάνα με στροβιλοκινητήρα άλλα από εκείνα τη ομάδα. 66.A.0 Αίτηση α) Η αίτηση για πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών ή για αλλαγή του εν λόγω πτυχίου συντάσσεται με τη συμπλήρωση του εντύπου 9 του EASA (βλ. προσάρτημα V) με τον τρόπο που έχει καθορίσει η αρμόδια αρχή στην οποία υποβάλλεται η αίτηση. β) Η αίτηση αλλαγή του πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών υποβάλλεται στην αρμόδια αρχή του κράτου μέλου που εξέδωσε το πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών. γ) Εκτό από τα έγγραφα που απαιτούνται με βάση τι 66.A.0 στοιχεία α) και β) και 66.B.05, αναλόγω, ο αιτών πρόσθετε βασικέ κατηγορίε ή υποκατηγορίε σε πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών υποβάλλει το αρχικό του πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών στην αρμόδια αρχή μαζί με το έντυπο 9 του EASA. δ) Εάν ο αιτών τροποποίηση των βασικών κατηγοριών δικαιούται την εν λόγω τροποποίηση μέσω τη διαδικασία που προβλέπεται στο 66.Β.00 σε κράτο μέλο διαφορετικό από το κράτο μέλο που εξέδωσε το πτυχίο, η αίτηση αποστέλλεται στην αρμόδια αρχή που αναφέρεται στην 66.. ε) Εάν ο αιτών τροποποίηση των βασικών κατηγοριών δικαιούται την εν λόγω τροποποίηση μέσω τη διαδικασία που προβλέπεται στην 66.Β.05 σε κράτο μέλο διαφορετικό από το κράτο μέλο που εξέδωσε το πτυχίο, ο εγκεκριμένο σύμφωνα με το παράρτημα ΙΙ (μέρο 45) φορέα συντήρηση αποστέλλει το πτυχίο συντήρηση αεροσκάφου μαζί με το έντυπο 9 του EASA που αναφέρεται στην 66. για να τεθεί στην τροποποίηση ή την επανέκδοση του πτυχίου σφραγίδα και υπογραφή, αναλόγω. στ) Κάθε αίτηση συνοδεύεται κατά την υποβολή τη από δικαιολογητικά από τα οποία αποδεικνύεται η συμμόρφωση προ τι εφαρμοζόμενε απαιτήσει θεωρητικών γνώσεων, πρακτική εκπαίδευση και πείρα. 66.A.5 Δικαίωμα υποβολή αίτηση. Ο αιτών πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 ετών. 66.A.20 Δικαιώματα α) Ισχύουν τα ακόλουθα δικαιώματα: 2Error! Unknown document property name.

14 . Το πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών κατηγορία Α επιτρέπει στον κάτοχο να εκδίδει πιστοποιητικά διάθεση σε υπηρεσία μετά από προγραμματισμένη ελάσσονα συντήρηση γραμμή και απλή αποκατάσταση βλάβη, εντό των ορίων των εργασιών που καθορίζονται ρητά στην εξουσιοδότηση πιστοποίηση που αναφέρεται στην 45.A.5 του παραρτήματο II (μέρο45). Τα δικαιώματα πιστοποίηση περιορίζονται σε εργασίε που ο κάτοχο του πτυχίου έχει προσωπικά εκτελέσει στον φορέα συντήρηση που εξέδωσε την εξουσιοδότηση πιστοποίηση. 2. Το πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών κατηγορία Β επιτρέπει στον κάτοχο να εκδίδει πιστοποιητικά διάθεση σε υπηρεσία και να ενεργεί ω προσωπικό υποστήριξη κατηγορία Β μετά από: συντήρηση τη δομή, προωθητικού συστήματο και των μηχανικών και ηλεκτρικών συστημάτων αεροσκάφου εργασία σε ηλεκτρονικά συστήματα για τα οποία απαιτούνται μόνον απλέ δοκιμέ για να αποδειχθεί η λειτουργική ετοιμότητά του χωρί την αποκατάσταση βλαβών.. Η κατηγορία B περιλαμβάνει την αντίστοιχη υποκατηγορία A.. Το πτυχίο συντήρηση αεροσκάφου τη κατηγορία B2 επιτρέπει στον κάτοχο: i) να εκδίδει πιστοποιητικά διάθεση σε υπηρεσία και να ενεργεί ω προσωπικό υποστήριξη κατηγορία Β2 μετά από: ii) συντήρηση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συστημάτων και εργασίε σε ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα του προωθητικού συστήματο και σε μηχανικά συστήματα, για τα οποία απαιτούνται μόνον απλέ δοκιμέ για να αποδειχθεί η λειτουργική ετοιμότητά του και να εκδίδει πιστοποιητικά διάθεση σε υπηρεσία μετά από προγραμματισμένη ελάσσονα συντήρηση γραμμή και απλή αποκατάσταση βλάβη, εντό των ορίων των καθηκόντων που καθορίζονται ρητά στην εξουσιοδότηση πιστοποίηση που αναφέρεται στην 45.A.5 του παραρτήματο II (μέρο 45). Το εν λόγω δικαίωμα πιστοποίηση περιορίζεται στι εργασίε που πραγματοποίησε αυτοπροσώπω ο κάτοχο στον φορέα συντήρηση που εξέδωσε την εξουσιοδότηση πιστοποίηση και περιορίζονται στι ικανότητε που ενέκρινε στο πτυχίο τη κατηγορία B2.. Η κατηγορία B2 δεν περιλαμβάνει την υποκατηγορία A. Error! Unknown document property name.

15 4. Το πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών κατηγορία Β επιτρέπει στον κάτοχο να εκδίδει πιστοποιητικά διάθεση σε υπηρεσία και να ενεργεί ω προσωπικό υποστήριξη κατηγορία Β για: συντήρηση τη δομή, προωθητικού συστήματο και των μηχανικών και ηλεκτρικών συστημάτων αεροσκάφου εργασία σε ηλεκτρονικά συστήματα για τα οποία απαιτούνται μόνον απλέ δοκιμέ για να αποδειχθεί η λειτουργική ετοιμότητά του χωρί την αποκατάσταση βλαβών. 5. Το πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών κατηγορία C επιτρέπει στον κάτοχο να εκδίδει πιστοποιητικά διάθεση σε υπηρεσία μετά από συντήρηση βάση σε αεροσκάφη. Τα δικαιώματα ισχύουν για ολόκληρο το αεροσκάφο. β) Ο κάτοχο πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών μπορεί να ασκεί τα δικαιώματα πιστοποίηση μόνον εφόσον:. πληροί τι σχετικέ απαιτήσει του παραρτήματο Ι (μέρομ) και του παραρτήματο ΙΙ (μέρο45) και 2. κατά τα τελευταία δύο έτη είτε απέκτησε πείρα συντήρηση έξι μηνών σύμφωνα με τα δικαιώματα που χορηγούνται από το πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών, είτε πληρούσε του όρου για την έκδοση των σχετικών δικαιωμάτων και. έχει τι ενδεδειγμένε επαγγελματικέ δεξιότητε να πιστοποιεί τη συντήρηση του σχετικού αεροσκάφου και 4. μπορεί να διαβάζει, να γράφει και να επικοινωνεί σε επίπεδο κατανοητό στη(στι) γλώσσα(ε) στην(στι) οποία(ε) έχουν ενταχθεί τα τεχνικά έγγραφα και οι διαδικασίε που απαιτούνται για την υποστήριξη τη έκδοση του πιστοποιητικού διάθεση σε υπηρεσία. 66.A.25 Απαιτήσει βασικών γνώσεων α) Ο αιτών πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών ή προσθήκη κατηγορία ή υποκατηγορία στο εν λόγω πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών αποδεικνύει, με εξετάσει, ότι διαθέτει επίπεδο γνώσεων στα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα σύμφωνα με το προσάρτημα Ι του παραρτήματο ΙΙΙ (μέρο66). Η εξέταση διενεργείται είτε από εκπαιδευτικού φορεί δεόντω εγκεκριμένου σύμφωνα με το παράρτημα IV (μέρο47) είτε από την αρμόδια αρχή. β) Οι κύκλοι μαθημάτων εκπαίδευση και οι εξετάσει διεξάγονται εντό δέκα ετών πριν την υποβολή αίτηση για πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών ή την προσθήκη κατηγορία ή υποκατηγορία στο πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών. Σε αντίθετη περίπτωση, η αναγνώριση εξετάσεων μπορεί πάντω αποκτάται σύμφωνα με το στοιχείο γ). 4Error! Unknown document property name.

16 γ) Ο αιτών μπορεί να ζητήσει από την αρμόδια αρχή ολική ή μερική αναγνώριση των απαιτήσεων βασικών γνώσεων για:. εξετάσει βασικών θεωρητικών γνώσεων που δεν πληρούν την απαίτηση του στοιχείου β) ανωτέρω, και 2. κάθε άλλο τεχνικό προσόν που θεωρείται από την αρμόδια αρχή ισοδύναμο προ το επίπεδο γνώσεων του παραρτήματο III (μέρο 66).. Οι αναγνωρίσει χορηγούνται σύμφωνα με το τμήμα E τη ενότητα B του παρόντο παραρτήματο (μέρο66). δ) Οι αναγνωρίσει λήγουν δέκα έτη μετά τη χορήγησή του από την αρμόδια αρχή στον αιτούντα. Ο αιτών μπορεί να ζητήσει νέε αναγνωρίσει μετά τη λήξη του. 66.Α.0 Απαιτήσει βασική πείρα α) Ο αιτών πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών πρέπει να έχει αποκτήσει:. για την κατηγορία Α, τι υποκατηγορίε Β.2 και Β.4 και την κατηγορία Β: i) τριών ετών πρακτική πείρα συντήρηση αεροσκαφών σε λειτουργία, εάν ο αιτών δεν έχει προηγούμενη σχετική τεχνική εκπαίδευση, ή ii) iii) δύο ετών πρακτική πείρα συντήρηση αεροσκαφών σε λειτουργία και ολοκλήρωση εκπαίδευση, την οποία η αρμόδια αρχή θεωρεί σχετική, εργαζόμενο ω ειδικευμένο σε τεχνικό περιβάλλον, ή ενό έτου πρακτική πείρα συντήρηση αεροσκαφών σε λειτουργία και ολοκλήρωση εγκεκριμένου βασικού κύκλου εκπαίδευση, εγκεκριμένου σύμφωνα με το παράρτημα IV (μέρο47). 2. για την κατηγορία Β2 και τι υποκατηγορίε Β. και Β.: i) πέντε ετών πρακτική πείρα συντήρηση αεροσκαφών σε λειτουργία, εάν ο αιτών δεν έχει προηγούμενη σχετική τεχνική εκπαίδευση, ή ii) iii) τριών ετών πρακτική πείρα συντήρηση αεροσκαφών σε λειτουργία και ολοκλήρωση εκπαίδευση, την οποία η αρμόδια αρχή θεωρεί σχετική, εργαζόμενο ω ειδικευμένο σε τεχνικό περιβάλλον, ή δύο ετών πρακτική πείρα συντήρηση αεροσκαφών σε λειτουργία και ολοκλήρωση εγκεκριμένου βασικού κύκλου 5Error! Unknown document property name.

17 εκπαίδευση, εγκεκριμένου σύμφωνα με το παράρτημα IV (μέρο47).. για την κατηγορία C, σε ό,τι αφορά τα μεγάλα αεροσκάφη: i) τριών ετών πείρα άσκηση των δικαιωμάτων τη κατηγορία Β., Β. ή Β2 σε μεγάλα αεροσκάφη ή ω προσωπικό υποστήριξη σύμφωνα με την 45.A.5 ή συνδυασμό και των δύο ή ii) πέντε ετών πείρα άσκηση των δικαιωμάτων τη κατηγορία Β., ή B.4 σε μεγάλα αεροσκάφη ή ω προσωπικό υποστήριξη σύμφωνα με την 45.A.5 ή συνδυασμό και των δύο. 4. για την κατηγορία C, σε ό,τι αφορά τα μη μεγάλα αεροσκάφη: τριών ετών πείρα άσκηση των δικαιωμάτων τη κατηγορία Β ή B2 σε μη μεγάλα αεροσκάφη ή ω προσωπικό υποστήριξη σύμφωνα με την 45.A.5 στοιχείο α) ή συνδυασμό και των δύο 5. για την κατηγορία C που έχει αποκτηθεί μέσω τη ακαδημαϊκή οδού: για αιτούντα που κατέχει ακαδημαϊκό τίτλο σπουδών σε τεχνικό κλάδο από πανεπιστήμιο ή άλλο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρισμένο από την αρμόδια αρχή, τριών ετών πείρα εργασία σε περιβάλλον συντήρηση πολιτικών αεροσκαφών σε αντιπροσωπευτική επιλογή εργασιών συνδεόμενων άμεσα με τη συντήρηση αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένη τη παρατήρηση των εργασιών συντήρηση βάση επί έξι μήνε. β) Ο αιτών επέκταση πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών έχει τουλάχιστον πείρα συντήρηση αεροσκαφών σχετική με την πρόσθετη κατηγορία ή υποκατηγορία για την οποία ζητείται πτυχίο, όπω καθορίζεται στο προσάρτημα IV του παρόντο παραρτήματο (μέρο66). γ) Η πείρα είναι πρακτική φύσεω και περιλαμβάνει συμμετοχή σε ποικίλε αντιπροσωπευτικέ δραστηριότητε συντήρηση αεροσκαφών. δ) Τουλάχιστον ένα έτο απαιτούμενη πείρα είναι πρόσφατη πείρα συντήρηση σε αεροσκάφη τη κατηγορία/υποκατηγορία για την οποία ζητείται το αρχικό πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών. Για μετέπειτα προσθήκε κατηγορία/υποκατηγορία σε υπάρχον πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών, η πρόσθετη απαιτούμενη πείρα συντήρηση αεροσκαφών μπορεί να είναι μικρότερη του ενό έτου, αλλά είναι τουλάχιστον τριών μηνών. Η απαιτούμενη πείρα βασίζεται στη διαφορά μεταξύ τη κατηγορία/υποκατηγορία πτυχίου του οποίου είναι κάτοχο και αυτού που ζητεί. Αυτή η πρόσθετη πείρα είναι τυπική τη νέα κατηγορία/υποκατηγορία πτυχίου που ζητεί. ε) Με την επιφύλαξη του στοιχείου α), η πείρα συντήρηση αεροσκαφών που έχει αποκτηθεί έξω από το περιβάλλον συντήρηση πολιτικών αεροσκαφών γίνεται αποδεκτή εφόσον αυτή η συντήρηση είναι 6Error! Unknown document property name.

18 ισοδύναμη με εκείνην που απαιτείται από το παρόν παράρτημα (μέρο 66), όπω ορίζεται από την αρμόδια αρχή. Ωστόσο, απαιτείται και πρόσθετη πείρα συντήρηση πολιτικών αεροσκαφών ώστε να διασφαλιστεί επαρκή κατανόηση του περιβάλλοντο συντήρηση πολιτικών αεροσκαφών. στ) Η πείρα πρέπει να έχει αποκτηθεί εντό δέκα ετών πριν την υποβολή αίτηση για πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών ή την προσθήκη κατηγορία ή υποκατηγορία στο πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών. 66.A.40 Συνέχιση ισχύο του πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών α) Το πτυχίο συντήρηση αεροσκάφου παύει να ισχύει πέντε έτη μετά την τελευταία έκδοση ή τροποποίησή του, εκτό εάν ο κάτοχο το υποβάλει στην αρμόδια αρχή που την εξέδωσε, προκειμένου αυτή να βεβαιώσει ότι οι πληροφορίε που περιλαμβάνει το πτυχίο είναι οι ίδιε με αυτέ που περιλαμβάνονται στα αρχεία τη αρμόδια αρχή, σύμφωνα με την 66.Β.20. β) Ο κάτοχο πτυχίου συντήρηση αεροσκάφου συμπληρώνει τα σχετικά τμήματα του εντύπου 9 του EASA (βλ. προσάρτημα V) και το υποβάλλει μαζί με το αντίγραφο του πτυχίου του στην αρμόδια αρχή που έχει εκδώσει το αρχικό πτυχίο συντήρηση του αεροσκάφου, εκτό εάν στο εγχειρίδιο λειτουργία του εγκεκριμένου κατά το παράρτημα ΙΙ (μέρο45) φορέα συντήρηση αναφέρεται διαδικασία, σύμφωνα με την οποία ο εν λόγω φορέα μπορεί να υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα για λογαριασμό του κατόχου πτυχίου συντήρηση αεροσκάφου. γ) Τυχόν δικαιώματα πιστοποίηση που βασίζονται σε πτυχίο συντήρηση αεροσκάφου παύουν να ισχύουν με την παύση ισχύο του πτυχίου συντήρηση του αεροσκάφου. δ) Το πτυχίο συντήρηση αεροσκάφου ισχύει μόνον εφόσον i) έχει εκδοθεί ή/και τροποποιηθεί από την αρμόδια αρχή και ii) ο κάτοχο έχει υπογράψει το έγγραφο. 66.A.45 Καταχώριση ικανοτήτων σε τύπου αεροσκαφών α) Ο κάτοχο πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών για να μπορεί να ασκεί δικαιώματα πιστοποίηση σε συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφου, πρέπει να έχει καταχωρίσει τι σχετικέ ικανότητε σε τύπου αεροσκαφών στο πτυχίο του. Για την κατηγορία B, B2 ή C οι σχετικέ ικανότητε σε τύπου αεροσκαφών είναι οι εξή:. Για αεροσκάφη τη ομάδα, ικανότητα σε αντίστοιχο τύπο αεροσκάφου. 2. Για αεροσκάφη τη ομάδα 2, ικανότητα σε αντίστοιχο τύπο αεροσκάφου, ικανότητα σε υποομάδα ή ικανότητα σε πλήρη ομάδα του κατασκευαστή. 7Error! Unknown document property name.

19 . Για αεροσκάφη τη ομάδα, ικανότητα σε αντίστοιχο τύπο αεροσκάφου ή ικανότητα σε πλήρη ομάδα. Για την κατηγορία B η σχετική ικανότητα είναι εκείνη «αεροπλάνα με εμβολοφόρο κινητήρα χωρί σύστημα συμπίεση μέγιστη μάζα απογείωση (MTOM) έω 2000 Kg». Για την κατηγορία A, δεν απαιτείται ικανότητα, με την προϋπόθεση τη συμμόρφωση προ τι απαιτήσει τη 45.A.5 του παραρτήματο II (μέρο45) β) Για την καταχώριση ικανοτήτων σε τύπο αεροσκάφου απαιτείται ικανοποιητική ολοκλήρωση τη εκπαίδευση σε τύπο αεροσκάφου τη κατηγορία B, B2 ή C. γ) Επιπλέον τη απαίτηση του στοιχείου β), για την καταχώριση τη πρώτη ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου συγκεκριμένη κατηγορία / υποκατηγορία απαιτείται ικανοποιητική ολοκλήρωση τη επαγγελματική εξάσκηση, όπω περιγράφεται στο προσάρτημα III του παραρτήματο ΙΙI (μέρο66). δ) Κατά παρέκκλιση των στοιχείων β) και γ), για τα αεροσκάφη των ομάδων 2 και, οι ικανότητε σε τύπο αεροσκάφου επιτρέπεται να χορηγούνται μετά από: ικανοποιητική ολοκλήρωση τη σχετική εξέταση σε τύπο αεροσκαφών των κατηγοριών B, B2 ή C που περιγράφεται στο προσάρτημα III του παρόντο παραρτήματο (μέρο66), και, για τι κατηγορίε B και B2, απόδειξη πρακτική πείρα στον τύπο αεροσκάφου. Στην περίπτωση αυτή, η πρακτική πείρα περιλαμβάνει συμμετοχή σε αντιπροσωπευτικέ δραστηριότητε συντήρηση σχετικέ με την κατηγορία του πτυχίου.. Για την ικανότητα τη κατηγορία C στην περίπτωση προσώπου κατόχου ακαδημαϊκού τίτλου σπουδών όπω καθορίζεται στην 66.Α.0, στοιχείο α), σημείο 5), η πρώτη σχετική εξέταση σε τύπο αεροσκάφου είναι του επιπέδου τη κατηγορία Β ή Β2. ε) Για αεροσκάφη τη ομάδα 2:. για την καταχώριση ικανοτήτων υποομάδα του κατασκευαστή για του κατόχου πτυχίου των κατηγοριών B και C απαιτείται συμμόρφωση προ τι απαιτήσει ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου σε τουλάχιστον δύο τύπου αεροσκαφών του ιδίου κατασκευαστή, οι οποίοι συνδυαζόμενοι είναι αντιπροσωπευτικοί τη ισχύουσα υποομάδα του κατασκευαστή 2. για την καταχώριση ικανοτήτων σε πλήρη υποομάδα για του κατόχου πτυχίου των κατηγοριών B και C απαιτείται συμμόρφωση προ τι απαιτήσει ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου σε τουλάχιστον τρει τύπου αεροσκαφών 8Error! Unknown document property name.

20 διαφορετικών κατασκευαστών, οι οποίοι συνδυαζόμενοι είναι αντιπροσωπευτικοί τη σχετική υποομάδα. για την καταχώριση ικανοτήτων σε υποομάδε και σε πλήρη υποομάδα για του κατόχου πτυχίου τη κατηγορία B2 απαιτείται απόδειξη πρακτική πείρα, η οποία περιλαμβάνει συμμετοχή σε ποικίλε αντιπροσωπευτικέ δραστηριότητε συντήρηση σχετικέ με την κατηγορία του πτυχίου και τη σχετική υποομάδα αεροσκαφών. στ) Για αεροσκάφη τη ομάδα :. για την καταχώριση ικανοτήτων στην πλήρη ομάδα για του κατόχου πτυχίου των κατηγοριών B, B2 και C, απαιτείται απόδειξη πρακτική πείρα, η οποία περιλαμβάνει συμμετοχή σε ποικίλε αντιπροσωπευτικέ δραστηριότητε συντήρηση σχετικέ με την κατηγορία του πτυχίο και τη ομάδα. 2. για την κατηγορία B, η ικανότητα στην ομάδα υπόκειται στου κάτωθι περιορισμού οι οποίοι καταχωρίζονται στο πτυχίο, εκτό εάν ο αιτών προσκομίσει στοιχεία κατάλληλη σχετική πείρα σε: αεροπλάνα με σύστημα συμπίεση αεροπλάνα με μεταλλική δομή αεροπλάνα με δομή από σύνθετα υλικά αεροπλάνα με ξύλινη δομή αεροπλάνα με μεταλλική δομή με υφασμάτινη επικάλυψη. ζ) Για την άδεια τη κατηγορία B:. για την καταχώριση ικανότητα σε «αεροπλάνα με εμβολοφόρο κινητήρα χωρί σύστημα συμπίεση μέγιστη μάζα απογείωση (MTOM) έω 2000 Kg» απαιτείται απόδειξη πρακτική πείρα, η οποία περιλαμβάνει συμμετοχή σε ποικίλε αντιπροσωπευτικέ δραστηριότητε συντήρηση σχετικέ με την κατηγορία του πτυχίου. 2. η ικανότητα που αναφέρεται στο σημείο υπόκειται στου κάτωθι περιορισμού οι οποίοι καταχωρίζονται στο πτυχίο, εκτό εάν ο αιτών προσκομίσει στοιχεία κατάλληλη σχετική πείρα σε: αεροπλάνα με ξύλινη δομή, αεροπλάνα με μεταλλική δομή με υφασμάτινη επικάλυψη, αεροπλάνα με μεταλλική δομή, αεροπλάνα με δομή από σύνθετα υλικά. 9Error! Unknown document property name.

21 66.A.50 Περιορισμοί α) Οι περιορισμοί σε πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών είναι αποκλεισμοί από τα δικαιώματα πιστοποίηση και αφορούν ολόκληρο το αεροσκάφο. β) Οι περιορισμοί που αναφέρονται στην 66.A.45 αίρονται μετά από:. απόδειξη σχετική πείρα, ή 2. επιτυχή αξιολόγηση πρακτικών γνώσεων από την αρμόδια αρχή. γ) Οι περιορισμοί που αναφέρονται στην 66.A.70 αίρονται μετά από επιτυχή ικανοποιητική ολοκλήρωση τη εξέταση στα γνωστικά αντικείμενα/θέματα που καθορίζονται στη σχετική έκθεση μετατροπή που αναφέρεται στην 66.B A.55 Αποδεικτικά στοιχεία προσόντων. Το προσωπικό που ασκεί δικαιώματα πιστοποίηση, καθώ και το προσωπικό υποστήριξη, προσκομίζει το πτυχίο του, προ απόδειξη των προσόντων του, εντό 24 ωρών, εφόσον το ζητήσει εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. 66.A.70 Διατάξει μετατροπή α) Στο προσωπικό πιστοποίηση που έχει αξιολογηθεί σε κράτο μέλο, πριν από την έναρξη ισχύο του παραρτήματο ΙΙΙ (μέρο66), χορηγείται πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών από την αρμόδια αρχή του συγκεκριμένου κράτου μέλου χωρί περαιτέρω εξετάσει υπό του όρου που καθορίζονται στην Ενότητα Β τμήμα Δ. β) Άτομο που υποβάλλεται σε διαδικασία αξιολόγηση προσωπικού πιστοποίηση σε κράτο μέλο, πριν από την έναρξη ισχύο του παραρτήματο ΙΙΙ (μέρο66), δύναται να συνεχίσει να θεωρείται αξιολογημένο. Στο προσωπικό πιστοποίηση που έχει αξιολογηθεί με την εν λόγω διαδικασία χορηγείται πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών από την αρμόδια αρχή του συγκεκριμένου κράτου μέλου χωρί περαιτέρω εξετάσει υπό του όρου που καθορίζονται στην Ενότητα Β τμήμα Δ. γ) Εφόσον χρειάζεται, το πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών περιέχει περιορισμού σύμφωνα με την 66.A.50 ώστε να διακρίνονται οι διαφορέ μεταξύ i) τη έκταση τη αξιολόγηση προσωπικού πιστοποίηση στο κράτο μέλο πριν από την έναρξη ισχύο του παρόντο κανονισμού και ii) των απαιτήσεων βασικών γνώσεων και των προτύπων βασικών εξετάσεων που καθορίζονται στα προσαρτήματα I και ΙΙ του παρόντο παραρτήματο (μέρο66). δ) Κατά παρέκκλιση του στοιχείου γ) για αεροσκάφη που δεν χρησιμοποιούνται σε εμπορικέ αερομεταφορέ άλλα από τα μεγάλα αεροσκάφη, το πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών περιέχει περιορισμού σύμφωνα με την 66.A.50 ώστε να εξασφαλίζεται ότι παραμένουν ίδια τα δικαιώματα προσωπικού πιστοποίηση που ισχύουν στο κράτο μέλο 20Error! Unknown document property name.

22 πριν από την έναρξη ισχύο του παρόντο κανονισμού και τα δικαιώματα του μετατραπέντο πτυχίου συντήρηση αεροσκάφου του μέρου66... ΕΝΟΤΗΤΑ Β. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΜΗΜΑ Α 66.B. Πεδίο εφαρμογή ΓΕΝΙΚΑ. Η παρούσα ενότητα καθορίζει τι διαδικασίε και τι διοικητικέ απαιτήσει που πρέπει να ακολουθούν οι αρμόδιε αρχέ που είναι επιφορτισμένε με την εφαρμογή και την επιβολή τη Ενότητα Α του παρόντο παραρτήματο (μέρο66). 66.B.0 Αρμόδια αρχή α) Γενικά. Το κράτο μέλο ορίζει αρμόδια αρχή στην οποία αναθέτει αρμοδιότητε για την έκδοση, παράταση, τροποποίηση, αναστολή ή ανάκληση πτυχίου συντήρηση αεροσκάφου.. Η εν λόγω αρμόδια αρχή καθιερώνει κατάλληλη οργανωτική δομή ώστε να εξασφαλίζεται συμμόρφωση προ το παρόν παράρτημα (μέρο66). β) Δυναμικό. Η αρμόδια αρχή είναι κατάλληλα στελεχωμένη ώστε να εξασφαλίζει την εφαρμογή των απαιτήσεων του παρόντο παραρτήματο (μέρο66). γ) Διαδικασίε. Η αρμόδια αρχή καθιερώνει τεκμηριωμένε διαδικασίε με τι οποίε αποδεικνύεται λεπτομερώ η συμμόρφωση προ το παρόν παράρτημα (μέρο66). Οι διαδικασίε επανεξετάζονται και τροποποιούνται ώστε να εξασφαλίζεται συνεχή συμμόρφωση. 66.B.20 Τήρηση αρχείων α) Η αρμόδια αρχή καθιερώνει σύστημα τήρηση αρχείων, το οποίο επιτρέπει κατάλληλη ιχνηλασιμότητα τη διαδικασία έκδοση, επανεπικύρωση, τροποποίηση, αναστολή ή ανάκληση κάθε πτυχίου συντήρηση αεροσκάφου. β) Τα εν λόγω αρχεία περιλαμβάνουν για κάθε πτυχίο: 2Error! Unknown document property name.

23 . την αίτηση για πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών ή αλλαγή τη, συμπεριλαμβανομένων όλων των δικαιολογητικών εγγράφων, 2. αντίγραφο του πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε αλλαγών,. αντίγραφα όλη τη σχετική αλληλογραφία, 4. λεπτομερή στοιχεία για οποιεσδήποτε εξαιρέσει και ενέργειε επιβολή, 5. οποιαδήποτε αναφορά από άλλε αρμόδιε αρχέ σχετική με τον κάτοχο πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών, 6. τα αρχεία εξετάσεων που έχουν διενεργηθεί από την αρμόδια αρχή, 7. τη σχετική έκθεση μετατροπή που συντάχθηκε για τη μετατροπή, 8. τη σχετική έκθεση αναγνώριση που συντάχθηκε για την αναγνώριση. γ) Τα αρχεία που αναφέρονται στο στοιχείο β), σημεία μέχρι 5 φυλάσσονται τουλάχιστον επί πέντε έτη μετά τη λήξη ισχύο του πτυχίου. δ) Τα αρχεία που αναφέρονται στο στοιχείο β), σημεία 6, 7 και 8 φυλάσσονται για απεριόριστο χρονικό διάστημα. 66.B.25 Αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών α) Για την εφαρμογή τη απαίτηση του παρόντο κανονισμού, οι αρμόδιε αρχέ προβαίνουν σε αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών σύμφωνα με το άρθρο 5 του κανονισμού (EΚ) αριθ. 26/2008. β) Με την επιφύλαξη των αρμοδιοτήτων των κρατών μελών, στην περίπτωση ενδεχόμενη απειλή κατά τη ασφάλεια διαφόρων κρατών μελών, οι ενδιαφερόμενε αρμόδιε αρχέ αλληλοβοηθούνται στην εκτέλεση των απαραίτητων ενεργειών επιτήρηση. 66.B.0 Εξαιρέσει. Όλε οι εξαιρέσει που παραχωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφο 4 του κανονισμού (EΚ) αριθ. 26/2008 καταγράφονται και φυλάσσονται από την αρμόδια αρχή. ΤΜΗΜΑ Β ΕΚΔΟΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ Στο παρόν τμήμα ορίζονται οι διαδικασίε που ακολουθούνται από την αρμόδια αρχή για έκδοση ή μετατροπή ή παράταση ισχύο του πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών. 22Error! Unknown document property name.

24 66.B.00 Διαδικασία έκδοση του πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών από την αρμόδια αρχή α) Μετά την παραλαβή του εντύπου 9 του EASA και όλων των δικαιολογητικών εγγράφων, η αρμόδια αρχή ελέγχει το έντυπο 9 του EASA ω προ την πληρότητα των στοιχείων και διασφαλίζει ότι η πείρα που δηλώνεται ανταποκρίνεται στι απαιτήσει του παρόντο παραρτήματο (μέρο66). β) Η αρμόδια αρχή ελέγχει το καθεστώ εξετάσεων του αιτούντο ή/και επιβεβαιώνει την εγκυρότητα τυχόν αναγνώριση ώστε να διασφαλίζεται ότι ανταποκρίνεται στα απαιτούμενα γνωστικά αντικείμενα του προσαρτήματο Ι του παρόντο παραρτήματο (μέρο66). γ) Η αρμόδια αρχή, αφού ελέγξει τα στοιχεία ταυτότητα και την ημερομηνία γέννηση του αιτούντο και εφόσον κρίνει ότι ο αιτών πληροί τα πρότυπα γνώση και πείρα που απαιτούνται από το παρόν παράρτημα (μέρο66), χορηγεί το σχετικό πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών στον αιτούντα. Οι ίδιε πληροφορίε φυλάσσονται στα αρχεία τη αρμόδια αρχή. δ) Σε περίπτωση που καταχωρίζονται τύποι ή ομάδε αεροσκαφών κατά την έκδοση του πρώτου πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών, η αρμόδια αρχή ελέγχει τη συμμόρφωση προ την 66.B B.05 Διαδικασία έκδοση πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών μέσω εγκεκριμένου κατά το παράρτημα ΙΙ (μέρο45) φορέα συντήρηση α) Φορέα συντήρηση εγκεκριμένο κατά το παράρτημα ΙΙ (μέρο45), εξουσιοδοτημένο από την αρμόδια αρχή να διεξάγει αυτή τη δραστηριότητα μπορεί i) να συντάσσει το πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών για λογαριασμό τη αρμόδια αρχή ή ii) να κάνει συστάσει προ την αρμόδια αρχή σχετικά με αίτηση για πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών, ώστε η αρμόδια αρχή να μπορεί να συντάξει και να εκδώσει το εν λόγω πτυχίο. β) Οι φορεί συντήρηση που αναφέρονται στο στοιχείο α) διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με την 66.Β.00 στοιχεία α) και β). γ) Σε κάθε περίπτωση, το πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών χορηγείται στον αιτούνται μόνον από την αρμόδια αρχή. 66.B.0 Διαδικασία αλλαγή πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών για να συμπεριληφθεί πρόσθετη βασική κατηγορία ή υποκατηγορία α) Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών που καθορίζονται στην 66.Β.00 ή στην 66.Β.05, η αρμόδια αρχή καταχωρίζει την πρόσθετη βασική κατηγορία ή υποκατηγορία στο πτυχίο συντήρηση αεροσκάφου σφραγίζοντα και υπογράφοντά το ή επανεκδίδοντα το πτυχίο. β) Το σύστημα τήρηση αρχείου τη αρμόδια αρχή τροποποιείται αναλόγω. 2Error! Unknown document property name.

25 66.B.5 Διαδικασία αλλαγή πτυχίου συντήρηση αεροσκάφου για να περιληφθεί ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου και να αφαιρεθούν περιορισμοί α) Με την παραλαβή ορθά συμπληρωμένου εντύπου 9 του EASA και όλων των δικαιολογητικών εγγράφων που αποδεικνύουν τη συμμόρφωση με τι ισχύουσε απαιτήσει ικανότητα σε τύπο μαζί με το πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών, η αρμόδια αρχή είτε:. καταχωρίζει την αντίστοιχη ικανότητα στο πτυχίο συντήρηση αεροσκάφου του αιτούντο, ή 2. επανεκδίδει το εν λόγω πτυχίο ώστε να περιληφθεί η σχετική ικανότητα, ή. αφαιρεί του σχετικού περιορισμού σύμφωνα με την 66.A.50. Το σύστημα τήρηση αρχείων τη αρμόδια αρχή τροποποιείται αναλόγω. β) Εφόσον η πλήρη εκπαίδευση σε τύπο δεν έχει διεξαχθεί από εκπαιδευτικό φορέα συντήρηση δεόντω εγκεκριμένο σύμφωνα με το παράρτημα IV (μέρο47), η αρμόδια αρχή αρκείται στο γεγονό ότι πληρούνται όλε οι απαιτήσει εκπαίδευση σε τύπο αεροσκάφου πριν εκδοθεί η ικανότητα τύπου. γ) Εφόσον δεν απαιτείται πρακτική εξάσκηση, η ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου καταχωρίζεται με βάση πιστοποιητικό αναγνώριση που έχει εκδοθεί από εκπαιδευτικό φορέα συντήρηση εγκεκριμένο σύμφωνα με το παράρτημα IV (μέρο47). δ) Εφόσον η εκπαίδευση σε τύπο αεροσκάφου δεν καλύπτεται μόνον με έναν κύκλο μαθημάτων, η αρμόδια αρχή αρκείται πριν την καταχώριση τη ικανότητα σε τύπο ότι το περιεχόμενο και η διάρκεια του κύκλου μαθημάτων ανταποκρίνονται πλήρω στην κατηγορία του πτυχίου και ότι τα αλληλοεπηρεαζόμενα πεδία καλύφθηκαν δεόντω. ε) Σε περίπτωση εκπαίδευση διαφορών, η αρμόδια αρχή αρκείται στο γεγονό ότι i) τα προηγούμενα προσόντα του αιτούντο, συμπληρωμένα από ii) είτε από κύκλο μαθημάτων εγκεκριμένο σύμφωνα με το παράρτημα IV (μέρο47) είτε από κύκλο μαθημάτων απευθεία εγκεκριμένο από την αρμόδια αρχή, είναι αποδεκτά για την καταχώριση τη ικανότητα σε τύπο. στ) Η συμμόρφωση προ το πρακτικό μέρο αποδεικνύεται i) με την προσκόμιση λεπτομερών αρχείων πρακτική εκπαίδευση ή με την προσκόμιση μητρώου από φορέα συντήρηση δεόντω εγκεκριμένο σύμφωνα με το παράρτημα II (μέρο45) ή, εφόσον διατίθεται, ii) με πιστοποιητικό εκπαίδευση που καλύπτει το πρακτικό μέρο τη εκπαίδευση δεόντω εγκεκριμένο σύμφωνα με το παράρτημα IV (μέρο47). 24Error! Unknown document property name.

26 ζ) Στην καταχώριση τύπου αεροσκάφου χρησιμοποιούνται οι ικανότητε σε τύπο αεροσκάφου που προσδιορίζει ο Οργανισμό. 66.B.20 Διαδικασία ανανέωση τη ισχύο πτυχίου συντήρηση αεροσκαφών α) Η αρμόδια αρχή συγκρίνει το πτυχίο συντήρηση αεροσκάφου του κατόχου με τα αρχεία τη και ελέγχει εάν εκκρεμεί πράξη ανάκληση, αναστολή ή τροποποίηση βάσει τη 66.Β.500. Εάν τα έγγραφα είναι ταυτόσημα και δεν εκκρεμεί ενέργεια βάσει τη 66.Β.500, το αντίγραφο του κατόχου ανανεώνεται για πέντε έτη και γίνεται η ανάλογη καταχώριση στο φάκελο. β) Εάν ο φάκελο που διατηρεί η αρμόδια αρχή παρουσιάζει διαφορέ με το πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών του κατόχου:. η αρμόδια αρχή διερευνά του λόγου για τι διαφορέ αυτέ και μπορεί να επιλέξει να μην ανανεώσει το πτυχίο συντήρηση αεροσκαφών 2. η αρμόδια αρχή ενημερώνει τον κάτοχο του πτυχίου συντήρηση αεροσκάφου και τον τυχόν γνωστό φορέα συντήρηση εγκεκριμένο σύμφωνα με το παράρτημα I (μέροm) τμήμα ΣΤ ή με το παράρτημα II (μέρο45), τον οποίο ενδέχεται να αφορά άμεσα η εν λόγω πράξη. η αρμόδια αρχή λαμβάνει, εάν χρειαστεί, μέτρα με βάση την 66.B.500 για να ανακληθεί, να ανασταλεί ή να τροποποιηθεί το συγκεκριμένο πτυχίο. 66.B.25 Διαδικασία μετατροπή πτυχίου που περιλαμβάνει ικανότητε σε ομάδα α) Μεμονωμένε ικανότητε σε τύπο αεροσκάφου ήδη καταχωρισμένε στο πτυχίο συντήρηση αεροσκάφου που αναφέρεται στο άρθρο 5 σημείο 4 διατηρούνται στο πτυχίο και δεν μετατρέπονται σε νέε ικανότητε, εκτό εάν ο κάτοχο του πτυχίου πληροί τι απαιτήσει καταχώριση που ορίζονται στην 66.A.45 του παρόντο παραρτήματο (μέρο66) για τι αντίστοιχε ικανότητε σε ομάδα/υποομάδα. β) Η μετατροπή πραγματοποιείται σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα μετατροπή:. για τι κατηγορίε Β ή C: ελικόπτερο με εμβολοφόρο κινητήρα, πλήρη ομάδα: μετατρέπεται σε «πλήρη υποομάδα 2γ» συν τι ικανότητε σε τύπο αεροσκάφου για τα μονοκινητήρια ελικόπτερα με εμβολοφόρο κινητήρα τη ομάδα. ελικόπτερο με εμβολοφόρο κινητήρα, ομάδα κατασκευαστή: μετατρέπεται στην αντίστοιχη «υποομάδα 2γ του 25Error! Unknown document property name.

27 κατασκευαστή» συν τι ικανότητε σε τύπο αεροσκάφου για τα μονοκινητήρια ελικόπτερα με εμβολοφόρο κινητήρα του κατασκευαστή τη ομάδα. ελικόπτερο με στροβιλοκινητήρα, πλήρη ομάδα: μετατρέπεται σε «πλήρη υποομάδα 2β» συν τι ικανότητε σε τύπο αεροσκάφου για τα μονοκινητήρια ελικόπτερα με στροβιλοκινητήρα τη ομάδα. ελικόπτερο με στροβιλοκινητήρα, ομάδα κατασκευαστή: μετατρέπεται στην αντίστοιχη «υποομάδα 2β του κατασκευαστή» συν τι ικανότητε σε τύπο αεροσκάφου για τα μονοκινητήρια ελικόπτερα με στροβιλοκινητήρα του κατασκευαστή τη ομάδα. μονοκινητήριο αεροπλάνο με εμβολοφόρο κινητήρα μεταλλική δομή, είτε πλήρη ομάδα είτε ομάδα κατασκευαστή: μετατρέπεται σε «πλήρη ομάδα». Για άδεια τη κατηγορία B περιλαμβάνονται οι εξή περιορισμοί: αεροπλάνα με δομή από σύνθετα υλικά, αεροπλάνα με ξύλινη δομή και αεροπλάνα με μεταλλική δομή με υφασμάτινη επικάλυψη. πολυκινητήριο αεροπλάνο με εμβολοφόρο κινητήρα μεταλλική δομή, είτε πλήρη ομάδα είτε ομάδα κατασκευαστή: μετατρέπεται σε «πλήρη ομάδα». Για πτυχίο τη κατηγορία B περιλαμβάνονται οι εξή περιορισμοί: αεροπλάνα με δομή από σύνθετα υλικά, αεροπλάνα με ξύλινη δομή και αεροπλάνα με μεταλλική δομή με υφασμάτινη επικάλυψη μονοκινητήριο αεροπλάνο με εμβολοφόρο κινητήρα ξύλινη δομή, είτε πλήρη ομάδα είτε ομάδα κατασκευαστή: μετατρέπεται σε «πλήρη ομάδα». Για πτυχίο τη κατηγορία B περιλαμβάνονται οι εξή περιορισμοί: αεροπλάνα με μεταλλική δομή, αεροπλάνα από σύνθετα υλικά, αεροπλάνα με μεταλλική δομή με υφασμάτινη επικάλυψη. πολυκινητήριο αεροπλάνο με εμβολοφόρο κινητήρα ξύλινη δομή, είτε πλήρη ομάδα είτε ομάδα κατασκευαστή: μετατρέπεται σε «πλήρη ομάδα». Για πτυχίο τη κατηγορία B περιλαμβάνονται οι εξή περιορισμοί: αεροπλάνα με μεταλλική δομή, αεροπλάνα από σύνθετα υλικά, αεροπλάνα με μεταλλική δομή με υφασμάτινη επικάλυψη. μονοκινητήριο αεροπλάνο με εμβολοφόρο κινητήρα δομή από σύνθετα υλικά, είτε πλήρη ομάδα είτε ομάδα κατασκευαστή: μετατρέπεται σε «πλήρη ομάδα». Για πτυχίο τη κατηγορία B περιλαμβάνονται οι εξή 26Error! Unknown document property name.

28 περιορισμοί: αεροπλάνα με μεταλλική δομή, αεροπλάνα με ξύλινη δομή, αεροπλάνα με μεταλλική δομή με υφασμάτινη επικάλυψη. πολυκινητήριο αεροπλάνο με εμβολοφόρο κινητήρα δομή από σύνθετα υλικά, είτε πλήρη ομάδα είτε ομάδα κατασκευαστή: μετατρέπεται σε «πλήρη ομάδα». Για πτυχίο τη κατηγορία B περιλαμβάνονται οι εξή περιορισμοί: αεροπλάνα με μεταλλική δομή, αεροπλάνα με ξύλινη δομή, αεροπλάνα με μεταλλική δομή με υφασμάτινη επικάλυψη. μονοκινητήριο αεροπλάνο με στροβιλοκινητήρα, πλήρη ομάδα: μετατρέπεται σε «πλήρη υποομάδα 2α» συν τι ικανότητε σε τύπο αεροσκάφου για τα μονοκινητήρια αεροπλάνα με στοβιλοελικοφόρο κινητήρα που είναι τη ομάδα για τα οποία δεν απαιτείται ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου στο προηγούμενο σύστημα. μονοκινητήριο αεροπλάνο με στροβιλοκινητήρα, ομάδα κατασκευαστή: μετατρέπεται στην αντίστοιχη «υποομάδα 2α του κατασκευαστή» συν τι ικανότητε σε τύπο αεροσκάφου για τα μονοκινητήρια αεροπλάνα με στοβιλοελικοφόρο κινητήρα του κατασκευαστή τη ομάδα για τα οποία δεν απαιτείται ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου στο προηγούμενο σύστημα. πολυκινητήριο αεροπλάνο με στροβιλοκινητήρε, πλήρη ομάδα: μετατρέπεται στι ικανότητε τύπου αεροσκάφου για τα πολυκινητήρια αεροπλάνα με στοβιλοελικοφόρου κινητήρε για τα οποία δεν απαιτείται ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου στο προηγούμενο σύστημα. 2. για την κατηγορία B2: αεροπλάνο: μετατρέπεται σε «πλήρη υποομάδα 2α» και σε «πλήρη ομάδα», συν τι ικανότητε σε τύπο αεροσκάφου για τα αεροπλάνα τη ομάδα για τα οποία δεν απαιτείται ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου στο προηγούμενο σύστημα. ελικόπτερο: μετατρέπεται σε «πλήρη υποομάδα 2β και 2β», συν τι ικανότητε σε τύπο αεροσκάφου για τα ελικόπτερα τη ομάδα για τα οποία δεν απαιτείται ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου στο προηγούμενο σύστημα.. για την κατηγορία Γ: αεροπλάνο: μετατρέπεται σε «πλήρη υποομάδα 2α» και σε «πλήρη ομάδα», συν τι ικανότητε σε τύπο αεροσκάφου για τα αεροπλάνα τη ομάδα για τα οποία δεν απαιτείται ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου στο προηγούμενο σύστημα. 27Error! Unknown document property name.

29 ελικόπτερο: μετατρέπεται σε «πλήρη υποομάδα 2β και 2β», συν τι ικανότητε σε τύπο αεροσκάφου για τα ελικόπτερα τη ομάδα για τα οποία δεν απαιτείται ικανότητα σε τύπο αεροσκάφου στο προηγούμενο σύστημα. γ) Εάν το πτυχίο υπόκειτο σε περιορισμού μετά τη διαδικασία μετατροπή που αναφέρεται στην 66.A.70, οι περιορισμοί αυτοί διατηρούνται στο πτυχίο, εκτό εάν αφαιρεθούν υπό του όρου που τίθενται στη σχετική έκθεση μετατροπή που αναφέρεται στην 66.B B.0 Διαδικασία άμεση έγκριση εκπαίδευση σε τύπο αεροσκάφου. Η αρμόδια αρχή μπορεί να εγκρίνει την εκπαίδευση σε τύπο αεροσκάφου που δεν καλύπτεται από εκπαιδευτικό φορέα συντήρηση, εγκεκριμένο σύμφωνα με το παράρτημα IV (μέρο47), σύμφωνα με το σημείο του προσαρτήματο III του παρόντο παραρτήματο (μέρο66). Στην περίπτωση αυτή, η αρμόδια αρχή διαθέτει διαδικασία που εξασφαλίζει ότι η εκπαίδευση σε τύπο αεροσκάφου είναι σύμφωνη με το προσάρτημα III του παρόντο παραρτήματο (μέρο66). ΤΜΗΜΑ Γ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Το παρόν τμήμα ορίζει τι ακολουθούμενε διαδικασίε για εξετάσει που διενεργούνται από την αρμόδια αρχή. 66.B.200 Εξετάσει από την αρμόδια αρχή α) Όλε οι ερωτήσει των εξετάσεων φυλάσσονται με ασφαλή τρόπο πριν από τι εξετάσει, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν ποιε συγκεκριμένε ερωτήσει θα αποτελέσουν τη βάση των εξετάσεων. β) Η αρμόδια αρχή ορίζει:. τα άτομα τα οποία ελέγχουν τι ερωτήσει που τίθενται σε κάθε εξέταση. 2. του εξεταστέ που είναι παρόντε κατά τη διάρκεια όλων των εξετάσεων ώστε να διασφαλίζεται η αμεροληψία των εξετάσεων. γ) Στι βασικέ εξετάσει ακολουθούνται τα πρότυπα που καθορίζονται στα προσαρτήματα I και II του παρόντο παραρτήματο (μέρο66). δ) Στι εξετάσει εκπαίδευση σε τύπο και τι εξετάσει σε τύπο ακολουθούνται τα πρότυπα που καθορίζονται στο προσάρτημα III του παρόντο παραρτήματο (μέρο66). ε) Οι ερωτήσει προ ανάπτυξη ανανεώνονται τουλάχιστον κάθε έξι μήνε και οι ερωτήσει που χρησιμοποιήθηκαν αποσύρονται ή δεν 28Error! Unknown document property name.

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 07/ 16.8.018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 018/114 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Αυγούστου 018 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 11/014 όσον αφορά την καθιέρωση ορισμένων κατηγοριών πτυχίων συντήρησης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../..τησ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../..τησ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../..τησ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2042/2003 της Επιτροπής, για τη διαρκή αξιοπλοΐα αεροσκάφους και των αεροναυτικών προϊόντων, εξαρτημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D043954/01 - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D043954/01 - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Ιουλίου 016 (OR. en) 11145/16 ADD 1 AVIATION 147 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Θέμα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 7 Ιουλίου 016

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. /2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. /2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Σχέδιο Βρυξέλλες, C ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. /2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2042/2003 της Επιτροπής για τη διαρκή αξιοπλοΐα

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2003R2042 EL 01.08.2012 007.003 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2042/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1702/2003 της Επιτροπής, για τον καθορισμό εκτελεστικών κανόνων για την πιστοποίηση αξιοπλοΐας

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D035051/02 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D035051/02 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Φεβρουαρίου 2015 (OR en) 5886/15 ADD 1 AVIATION 15 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, C Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1702/2003 της Επιτροπής για τον καθορισμό εκτελεστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 07/2013 ΤΟΥ EASA. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της XXX

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 07/2013 ΤΟΥ EASA. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της XXX ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX [...](2013) XXX σχέδιο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 07/2013 ΤΟΥ EASA ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της XXX για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 748/2012 της Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2003R2042 EL 17.11.2011 006.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2042/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. /2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. /2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Σχέδιο Βρυξέλλες, XXX C ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. /2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1702/2003 για τον καθορισμό εκτελεστικών

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 362 Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 57ο έτος 17 Δεκεμβρίου 2014 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1321/2014 της Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, XXX. προσωπικού

ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, XXX. προσωπικού ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX Γνώμη EASA 06/20122 [ ](2012)) XXX σχέδιο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ EASA 06/20122 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣΣ της XXX για την τροποποίηση του κανονισμού ύ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Σχέδιο Βρυξέλλες, XXX ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ..../2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1702/2003 της Επιτροπής για τον καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ EASA 06/2012. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της XXX

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ EASA 06/2012. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της XXX ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX [ ](2012) XXX σχέδιο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ EASA 06/2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της XXX για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. / για τον καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 6 Δεκεμβρίου 2013 (OR. en) 17420/13 ADD 1 AVIATION 244

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 6 Δεκεμβρίου 2013 (OR. en) 17420/13 ADD 1 AVIATION 244 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 6 Δεκεμβρίου 2013 (OR. en) 17420/13 ADD 1 AVIATION 244 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Θέμα: 29 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ EASA 06/2013. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ.../ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ EASA 06/2013. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ.../ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX [...](2013) XXX σχέδιο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ EASA 06/2013 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ..../ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της XXX για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2042/2003 της Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Error! Unknown document property name. EL

Error! Unknown document property name. EL Error! Unknown document property name. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, XXX Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ..../2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. σχετικά µε την τροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 1702/2003 της Επιτροπής, για τον

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. σχετικά µε την τροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 1702/2003 της Επιτροπής, για τον Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] σχετικά µε την τροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 1702/2003 της Επιτροπής, για τον καθορισµό εκτελεστικών κανόνων για την πιστοποίηση αξιοπλοΐας

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 29 Ιουλίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 29 Ιουλίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 29 Ιουλίου 2016 (OR. en) 11249/1/16 REV 1 AVIATION 152 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 25 Ιουλίου 2016 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

L 23/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 23/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 23/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 28.1.2014 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 69/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 27ης Ιανουαρίου 2014 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 748/2012 σχετικά με τον καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 21.8.2012 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 224/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 748/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 3ης Αυγούστου 2012 σχετικά με τον καθορισμό εκτελεστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Σχέδιο Βρυξέλλες, XXX C ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ..../2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1702/2003 της Επιτροπής για τον καθορισμό εκτελεστικών

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Απριλίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Απριλίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Απριλίου 2016 (OR. en) 7602/16 AVIATION 57 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 5 Απριλίου 2016 Αριθ. εγγρ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για τον κανονισµό της Επιτροπής σχετικά µε την τροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 1702/2003 της Επιτροπής, για τον καθορισµό εκτελεστικών κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2015 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) 12841/15 INST 349 DELACT 131 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για το Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D034433/04 - Παράρτημα 1.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D034433/04 - Παράρτημα 1. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 16 Δεκεμβρίου 2014 (OR. en) 16626/14 ADD 1 SAN 476 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Θέμα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 12 Δεκεμβρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] σχετικά µε την τροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 1702/2003 της Επιτροπής, για τον καθορισµό εκτελεστικών κανόνων για την πιστοποίηση αξιοπλοΐας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 03/2013 ΤΟΥ EASA. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 03/2013 ΤΟΥ EASA. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX Γνώμη 03/2013 του EASA [...](2013) XXX σχέδιο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 03/2013 ΤΟΥ EASA ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της XXX για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

TREE.2 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212

TREE.2 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 109/17 ΟΔΗΓΙΕΣ

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 109/17 ΟΔΗΓΙΕΣ 19.4.2008 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 109/17 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2008/49/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Απριλίου 2008 για την τροποποίηση του παραρτήματος II της οδηγίας 2004/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για την τροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 2042/2003 της Επιτροπής για τη διαρκή αξιοπλοΐα του αεροσκάφους και των αεροναυτικών προϊόντων, εξαρτηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Σχέδιο Βρυξέλλες, C ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. /. της Επιτροπής για καθορισμό τεχνικών απαιτήσεων και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 27 Ιουλίου 2010 (28.07) (OR. en) 12629/10 TRANS 201 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 27 Ιουλίου 2010 (28.07) (OR. en) 12629/10 TRANS 201 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 27 Ιουλίου 2010 (28.07) (OR. en) 12629/10 TRANS 201 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ημερομηνία Παραλαβής: 20 Ιουλίου 2010 Αποδέκτης: Γενική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ..../ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2042/200 της Επιτροπής για τη διαρκή αξιοπλοΐα του αεροσκάφους και των αεροναυτικών προϊόντων, εξαρτημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2014 (OR. en) 7461/14 ADD 1 AVIATION 70

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2014 (OR. en) 7461/14 ADD 1 AVIATION 70 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2014 (OR. en) 7461/14 ADD 1 AVIATION 70 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αριθ. εγγρ.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Σεπτεμβρίου 2014 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Σεπτεμβρίου 2014 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Σεπτεμβρίου 2014 (OR. en) 13109/14 AVIATION 179 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 10 Σεπτεμβρίου 2014 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

15676/14 ADD 1 γπ 1 DGE 2 A

15676/14 ADD 1 γπ 1 DGE 2 A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) 15676/14 ADD 1 AVIATION 215 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας : Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ημερομηνία Παραλαβής : 14 Νοεμβρίου 2014 Αποδέκτης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 4.12.2018 A8-0359/ 001-018 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-018 κατάθεση: Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών Έκθεση Marlene Mizzi A8-0359/2018 Συμπλήρωση της νομοθεσίας περί εγκρίσεως τύπου της ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D040413/02.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D040413/02. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Ιουλίου 2015 (OR. en) 11285/15 ADD 1 AVIATION 80 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Θέμα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 24 Ιουλίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα 5. Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση. Άρθρο 40. Κώδικες δεοντολογίας

Τμήμα 5. Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση. Άρθρο 40. Κώδικες δεοντολογίας Τμήμα 5 Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση Άρθρο 40 Κώδικες δεοντολογίας 1. Τα κράτη μέλη, οι εποπτικές αρχές, το Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων και η Επιτροπή ενθαρρύνουν την εκπόνηση κωδίκων δεοντολογίας

Διαβάστε περισσότερα

02014R1321 EL

02014R1321 EL 02014R1321 EL 25.08.2016 002.001 1 Το κείμενο αυτό αποτελεί απλώς εργαλείο τεκμηρίωσης και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του. Τα αυθεντικά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004 Ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ασκώντας τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. πρότασης απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. πρότασης απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.3.2017 COM(2017) 133 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της πρότασης απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση που πρόκειται να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Σχέδιο Βρυξέλλες, C ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για τον καθορισμό των απαιτήσεων και των διοικητικών διαδικασιών που αφορούν τις αεροπορικές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 2014/46/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΑ 2014/46/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 29.4.2014 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 127/129 ΟΔΗΓΙΑ 2014/46/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 3ης Απριλίου 2014 για την τροποποίηση της οδηγίας 1999/37/ΕΚ του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 241/16 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/1536 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Σεπτεμβρίου 2015 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1321/2014 όσον αφορά την εναρμόνιση των κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Σεπτεμβρίου 2015 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Σεπτεμβρίου 2015 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 24 Σεπτεμβρίου 2015 (OR. en) 12353/15 ENV 586 ENT 199 MI 583 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 23 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Μαΐου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Μαΐου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Μαΐου 2016 (OR. en) 9386/16 ENV 358 ENT 95 MI 373 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 10 Μαΐου 2016 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2042/2003 της Επιτροπής, για τη διαρκή αξιοπλοΐα του αεροσκάφους και των αεροναυτικών προϊόντων, εξαρτημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ L 149/76 ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΗ αριθ. 2/2017 ΤΗΣ ΜΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4478, 12.12.2014 188(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4478, 12.12.2014 188(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4478, 12.12.2014 Ν. 188(Ι)/2014 188(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 29 Οκτωβρίου 2012 (OR. en) 15606/12 ENV 823 ENT 277 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 29 Οκτωβρίου 2012 (OR. en) 15606/12 ENV 823 ENT 277 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 29 Οκτωβρίου 2012 (OR. en) 15606/12 ENV 823 ENT 277 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ημερομηνία Παραλαβής: 26 Οκτωβρίου 2012 Αποδέκτης: Γενική

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 25/14 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2019/133 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Ιανουαρίου 2019 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) 2015/640 όσον αφορά την εισαγωγή νέων πρόσθετων προδιαγραφών αξιοπλοΐας Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Σχέδιο Βρυξέλλες, C ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για τη θέσπιση τεχνικών απαιτήσεων και διοικητικών διαδικασιών σχετικών με τις μη εμπορικές αεροπορικές

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΗ ΑΡΙΘ. 04/2006 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΓΝΩΜΗ ΑΡΙΘ. 04/2006 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΓΝΩΜΗ ΑΡΙΘ. 04/2006 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ σχετικά µε την τροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 2042/2003 της Επιτροπής για τη διαρκή αξιοπλοΐα του αεροσκάφους και των αεροναυτικών

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 10.1.2019 L 8 I/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) 2019/26 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 8ης Ιανουαρίου 2019 για τη συμπλήρωση της ενωσιακής νομοθεσίας περί εγκρίσεως

Διαβάστε περισσότερα

L 151/22 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 151/22 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 151/22 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 12.6.2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 494/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 11ης Ιουνίου 2012 σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 593/2007 για τα τέλη και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της πρότασης για. Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της πρότασης για. Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.9.2016 COM(2016) 491 final ANNEXES 1 to 7 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της πρότασης για Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση ενωσιακού συστήματος για την

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] EL EL EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, C Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1702/2003 για τον καθορισμό εκτελεστικών κανόνων για την πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Γνώμη αριθ. 05/2009. της 15 ης Δεκεμβρίου 2009

Γνώμη αριθ. 05/2009. της 15 ης Δεκεμβρίου 2009 Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφαλείας της Αεροπορίας 15 Δεκεμβρίου 2009 Γνώμη αριθ. 05/2009 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ της 15 ης Δεκεμβρίου 2009 για Κανονισμό της Επιτροπής που τροποποιεί

Διαβάστε περισσότερα

739 Κ.Δ.Π. 117/2005 Ο ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ. Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 22(α) Για σκοπούς εναρμόνισης με τη πράξη της Ευρωπαϊκής

739 Κ.Δ.Π. 117/2005 Ο ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ. Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 22(α) Για σκοπούς εναρμόνισης με τη πράξη της Ευρωπαϊκής Ε.Ε. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3963, 4.3.2005 739 Κ.Δ.Π. 117/2005 Αριθμός 117 Ο ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 22(α) Για σκοπούς εναρμόνισης με τη πράξη της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ Βρυξέλλες, 6 Μαρτίου 2019 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΗ ΑΡΙΘ. 02/2006 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΓΝΩΜΗ ΑΡΙΘ. 02/2006 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΓΝΩΜΗ ΑΡΙΘ. 02/2006 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ σχετικά µε την πιθανότητα τροποποίησης του άρθρου 7.3 στοιχείο γ) του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 2042/2003 της Επιτροπής για τη διαρκή

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.5.2014 L 147/79 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Μαρτίου 2014 σχετικά με τον καθορισμό κριτηρίων για τη δημιουργία και την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών δικτύων αναφοράς και των μελών τους και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Έγγραφο συνόδου 2004 C5-0474/2001 2000/0211(COD) EL 22.10.2001 Κοινή θέση η οποία καθορίστηκε από το Συµβούλιο στις 16 Οκτωβρίου 2001 για την έκδοση της οδηγίας του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2018) 4426 final ANNEX 1.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2018) 4426 final ANNEX 1. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 16 Ιουλίου 2018 (OR. en) 11190/18 ADD 1 EF 200 ECOFIN 734 DELACT 113 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2011R1178 EL 08.04.2016 004.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1178/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

12042/16 ADD 1 ΠΧΚ/σα 1 DGE 2 A

12042/16 ADD 1 ΠΧΚ/σα 1 DGE 2 A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0258 (NLE) 12042/16 ADD 1 TRANS 335 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 145/25

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 145/25 10.6.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 145/25 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 484/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9ης Ιουνίου 2009 σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1975/2006 για τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΓΝΩΜΗ ΑΡΙΘ. 06/2008 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ της 10ης Οκτωβρίου 2008 για κανονισμό της Επιτροπής για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1702/2003, της 24ης Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 106/18 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/640 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Απριλίου 2015 σχετικά με πρόσθετες προδιαγραφές αξιοπλοΐας για συγκεκριμένο τύπο πτητικών λειτουργιών και για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 25.4.2019 C(2019) 2962 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25.4.2019 για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρονικού μητρώου για τις ποσοστώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 14.5.2014 L 139/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 492/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Μαρτίου 2014 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 528/2012 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟ Για σκοπούς διευκόλυνσης της εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, C Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για τις απαιτήσεις που αφορούν τις αρχές και τις απαιτήσεις που αφορούν τους φορείς (Κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της XXX

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της XXX ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX [ ](2018) XXX draft ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της XXX για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1408/2013 σχετικά με την εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια της αεροπορίας όσον αφορά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας από την Ένωση

Ασφάλεια της αεροπορίας όσον αφορά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας από την Ένωση .2.209 A8-006/ 00-009 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 00-009 κατάθεση: Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού Έκθεση Kosma Złotowski A8-006/209 Ασφάλεια της αεροπορίας όσον αφορά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο της Επιτροπής - DO11451/03.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο της Επιτροπής - DO11451/03. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 15 Ιουλίου 2011 (18.07) (OR. en) 12964/11 AVIATION 189 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ημερομηνία Παραλαβής: 14 Ιουλίου 2011 Αποδέκτης: Γενική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.3.2019 C(2019) 1922 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14.3.2019 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2016/2031 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.5.2018 COM(2018) 308 final 2018/0155 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Γνώµη αριθ. 02/2007 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Γνώµη αριθ. 02/2007 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Γνώµη αριθ. 02/2007 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ για την τροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 1702/2003 της Επιτροπής για τον καθορισµό εκτελεστικών κανόνων για τη πιστοποίηση αξιοπλοΐας

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Παρ. Ν. 100(Ι)/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Ο περί Φαρµάκων Ανθρώπινης Χρήσης Ποιότητας, Προµήθειας και Τιµών) (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόµος του 2004 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

L 176/16 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 176/16 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 176/16 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 10.7.2010 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 584/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 1ης Ιουλίου 2010 σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας 2009/65/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

τους περί Ιδιωτικών Πανεπιστηµίων (Ίδρυση, Λειτουργία και Έλεγχος) Νόµους του 2005 έως 2011 (που στη συνέχεια θα

τους περί Ιδιωτικών Πανεπιστηµίων (Ίδρυση, Λειτουργία και Έλεγχος) Νόµους του 2005 έως 2011 (που στη συνέχεια θα ΝΟΜΟΣΧΕ ΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο περί Ιδιωτικών Πανεπιστηµίων (Ίδρυση, Λειτουργία και Έλεγχος) (Τροποποιητικός) Νόµος του 2013» Συνοπτικός τίτλος. 109(Ι) του 2005 197(Ι) του 2007 90(Ι) του 2008 75(Ι) του 2010 115(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0251/113. Τροπολογία. Dita Charanzová εξ ονόματος της Ομάδας ALDE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0251/113. Τροπολογία. Dita Charanzová εξ ονόματος της Ομάδας ALDE 8.3.2017 A8-0251/113 113 Άρθρο 1 παράγραφος 1 σημείο 8 Άρθρο 10 γ (νέο) Άρθρο 10γ (νέο) Η Επιτροπή εγκρίνει κατ εξουσιοδότηση πράξεις σύμφωνα με το άρθρο 13α με σκοπό τη συμπλήρωση της παρούσας οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

κ. Uwe CORSEPIUS, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

κ. Uwe CORSEPIUS, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Μαρτίου 2014 (OR. en) 7657/14 AGRI 211 AGRIFIN 38 AGRIORG 43 DELACT 60 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Για το Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2018) 249 final - ANNEXES 1 to 2.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2018) 249 final - ANNEXES 1 to 2. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 3 Μαΐου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2018/0117 (NLE) 8534/18 ADD 1 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: AELE 25 EEE 22 N 22

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. [ΟΝΟΜΑΣΙΑ] ΠΟΠ/ΠΓΕ-XX-XXXX Ημερομηνία υποβολής της αίτησης: XX-XX-XXXX

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. [ΟΝΟΜΑΣΙΑ] ΠΟΠ/ΠΓΕ-XX-XXXX Ημερομηνία υποβολής της αίτησης: XX-XX-XXXX EL ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΕΝΙΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ [ΟΝΟΜΑΣΙΑ] ΠΟΠ/ΠΓΕ-XX-XXXX Ημερομηνία υποβολής της αίτησης: XX-XX-XXXX 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ/-ΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ: 2. ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ Η ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: 3. ΤΥΠΟΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 25.3.2017 L 80/7 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/556 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 24ης Μαρτίου 2017 ως προς τις λεπτομερείς διαδικασίες επιθεώρησης ορθής κλινικής πρακτικής σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 536/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.7.2019 C(2019) 5177 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12.7.2019 για τον καθορισμό λεπτομερών διατάξεων που εξασφαλίζουν ενιαίους όρους εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 159/27 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/983 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ. της 24ης Ιουνίου 2015

EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 159/27 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/983 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ. της 24ης Ιουνίου 2015 25.6.2015 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 159/27 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/983 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 24ης Ιουνίου 2015 σχετικά με τη διαδικασία για την έκδοση της ευρωπαϊκής επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

κ. Uwe CORSEPIUS, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

κ. Uwe CORSEPIUS, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 19 Μαρτίου 2014 (OR. en) 7864/14 ENV 285 MI 281 DELACT 76 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Για το Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Jordi AYET

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ (ΑΡ.2) ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Εκδόθηκαν στις 4 Δεκεμβρίου Εγκρίθηκε 1

Εκδόθηκαν στις 4 Δεκεμβρίου Εγκρίθηκε 1 Κατευθυντήριες γραμμές 4/2018 σχετικά με τη διαπίστευση των φορέων πιστοποίησης βάσει του άρθρου 43 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (2016/679) Εκδόθηκαν στις 4 Δεκεμβρίου 2018 Εγκρίθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών. Αρ. Πρωτ.: Β4/55881/5940/5-12-2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών. Αρ. Πρωτ.: Β4/55881/5940/5-12-2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών Αρ. Πρωτ.: Β4/55881/5940/5-12-2011 ΘΕΜΑ : Εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1071/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας 7 Δεκεμβρίου 2009

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας 7 Δεκεμβρίου 2009 Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας 7 Δεκεμβρίου 2009 ΓΝΩΜΗ ΑΡΙΘ. 03/2009 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ της 7 ης Δεκεμβρίου 2009 για κανονισμό της Επιτροπής για την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4199, 27/3/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4199, 27/3/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 255, 30.9.2005, σ. 22. «Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D044575/03 - Annex 1.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D044575/03 - Annex 1. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Απριλίου 2016 (OR. en) 8018/16 ADD 1 ENV 229 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 15 Απριλίου 2016 Γενική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε EUROPEAN INSPECTION AND CERTIFICATION COMPANY S.A

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε EUROPEAN INSPECTION AND CERTIFICATION COMPANY S.A ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε EUROPEAN INSPECTION AND CERTIFICATION COMPANY S.A ΧΛΟΗΣ 89 & ΛΥΚΟΒΡΥΣΕΩΣ - 144 52, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: +30 210 6253927, +30 210 6252495 WEBSITE: www.eurocert.gr

Διαβάστε περισσότερα