ADVISORY TAX AUDIT. member of

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ADVISORY TAX AUDIT. member of"

Transcript

1 ADVISORY TAX AUDIT member of

2

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Σελ. 1. Γιατί μαζί μας 2. Προς ποιους απευθυνόμαστε 3. Η ιστορία μας 4. Παγκοσμιοποίηση 5. Οι υπηρεσίες μας 6. Κυπριακή Δημοκρατία - Διεθνές Κέντρο Εμπορίου 7. Ίδρυση Διεθνών Εταιρειών 8. Ιδρυτής της Cy Tax Consultants 9. Ελάτε σε επαφή μαζί μας

4 1. Γατί μαζί μας: 4 Πρωτοπορούμε σε φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς οργανισμούς και φυσικά πρόσωπα. Εξειδικευόμαστε σε υπηρεσίες για έρευνα αγοράς, μελέτες βιωσιμότητας και στην εξεύρεση οικονομικών πόρων για επενδύσεις σε νέους επιχειρηματικούς τομείς. Λειτουργούμε σε ένα πλήρες σύγχρονο, επαγγελματικό περιβάλλον, με επαναστατικό τρόπο οργάνωσης και παράδοσης υπηρεσιών με σύγχρονα λογισμικά προγράμματα μέσω του διαδικτύου. Στοχεύουμε στην παράδοση ποιοτικών υπηρεσιών και προσφέρουμε Α υπηρεσίες για Α πελάτες. Αφιερώνουμε τον απαιτούμενο χρόνο για καταγραφή, μελέτη και λύση προβλημάτων. Έχουμε δημιουργήσει αλυσίδα συνεργατών με στόχο το κοινό μέλλον και όραμα. Ο στόχος μας: Η παράδοση ποιοτικών φορολογικών και λογιστικών υπηρεσιών με συνέπεια, ψηλό επαγγελματισμό και σεβασμό προς τον πελάτη. Η αποστολή μας: Να προσφέρουμε Α υπηρεσίες για Α πελάτες και παράδωση υψηλών προδιαγραφών διεθνείς φορολογικές και λογιστικές υπηρεσίες με επαγγελματισμό και σεβασμό προς τον πελάτη. Το μυστικό της επιτυχίας μας: Η αφιέρωση χρόνου ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα, να καταγράφουν οι δραστηριότητες και λειτουργίες που παρουσιάζουν κενά και αδυναμίες, ούτως ώστε να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις με βάση τα σωστά δεδομένα σε κάθε περίπτωση. Το γραφείο μας έχει οργανωθεί με τις κατάλληλες επαγγελματικές προδιαγραφές ώστε γρήγορα, αποτελεσματικά και με πλήρη επάρκεια να φέρνει σε περάς τις υπηρεσίες που αναλαμβάνει. 2. Προς ποιους απευθυνόμαστε: Οργανισμούς η φυσικά πρόσωπα που αντιμετωπίζουν προβλήματα η εκκρεμότητες με φορολογικά ζητήματα και θέλουν να ενημερωθούν για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις από τον έμπειρο φορολογικό μας σύμβουλο, πρώην λειτουργό του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων (Τμήμα Φόρου Εισοδήματος). Όσους επιδιώκουν ξεκαθάρισμα των φορολογικών τους υποθέσεων οι οποίες εκκρεμούν διαχρονικά λόγω καθυστερήσεων που οφείλονται στις φορολογικές αρχές. Επιχειρηματίες που σκοπεύουν να επενδύσουν σε νέες ιδέες και επιχειρηματικούς τομείς και χρειάζονται την καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών συμβούλων επιχειρήσεων. Προσφέρουμε υπηρεσίες για ετοιμασία μελέτης βιωσιμότητας, έρευνας αγοράς και για εξεύρεση διαφόρων μορφών χρηματοδότησης από άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων ή εξωτερικού δανεισμού από μετόχους η τράπεζες. Έλληνες και ξένους επενδυτές που θέλουν να δημιουργήσουν διεθνείς εταιρείες μέσω Κύπρου, να επωφεληθούν του χαμηλότερου (10%) φορολογικού συντελεστή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να εκμεταλλευτούν τις νόμιμες διαδικασίες που τους παρέχουν οι συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας τις οποίες η Κύπρος έχει υπογράψει με 38 ξένες χώρες. Αυτούς που επιθυμούν να ανοίξουν ασφαλείς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο. Όσους προτίθενται να ιδρύσουν ανεγνωρισμένες διεθνείς εταιρείες οι οποίες δεν τελούν υπό οποιαδήποτε καθεστώς καταπολέμησης από την Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΟΣΑ.

5 Οργανισμούς η πρόσωπα που θέλουν να έχουν ποιοτική και λογική χρέωση για τις φορολογικές και επιχειρηματικές τους υπηρεσίες. 3. Η ιστορία μας: H CY TAX CONSULTANTS ιδρύθηκε από τον κύριο Νικόλα Παή ο οποίος έχει εργαστεί με επιτυχία για είκοσι τρία έτη σε διάφορα σημαντικά πόστα μαζί με διαφόρους διεθνείς λογιστικούς οίκους και στο Γραφείο Φόρου Εισοδήματος, από τους οποίους άντλησε σημαντικές επαγγελματικές εμπειρίες που τον έχουν βοηθήσει στην μετέπειτα ανοδική επαγγελματική του σταδιοδρομία. Ο κ. Παής οραματίστηκε την ίδρυση ενός οργανισμού με κύριο στόχο την προσφορά υπηρεσιών σε εξειδικευμένες φορολογικές υπηρεσίες, σε άτομα και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον Φόρο Εισοδήματος και τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. H μακροπρόθεσμη παρουσία του οργανισμού μας στην κυπριακή και ελληνική αγορά, έχει αποδείξει εμπράκτως την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του σε υποθέσεις που ανέλαβε, αλλά και την εμπιστοσύνη της οποίας τυγχάνει από τους πελάτες του. Το κάλεσμα των καιρών έφεραν τον οργανισμό μας να αναπτύσσετε στην ελληνική αγορά με κύριο στόχο να προσφέρει εξειδικευμένες φορολογικές υπηρεσίες σε άτομα και επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη να ιδρύσουν διεθνείς εταιρείες με ευρωπαϊκό προφίλ. Η Κύπρος ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει υιοθετήσει την χαμηλότερη φορολογική πολιτική μεταξύ των κρατών μελών με 10% φορολογικό εταιρικό συντελεστή. Ο στόχος είναι να βοηθήσει επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν σε νέες ιδέες και επιχειρηματικούς τομείς και χρειάζονται την συμβουλή και καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών συμβούλων επιχειρήσεων για να ετοιμαστεί η μελέτη βιωσιμότητας, η έρευνα αγοράς και να εξευρεθούν οι διάφορες μορφές χρηματοδότησης του έργου από άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων η εξωτερικού δανεισμού από μετόχους η τράπεζες. 5 Η CY TAX CONSULTANTS έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οργανώνει τις υπηρεσίες της. Έχει δημιουργήσει ένα επαναστατικό λογισμικό πρόγραμμα το όποιο τρέχει σε εφαρμογές διαδικτύου και έτσι έχει εκμηδένιση τον χρόνο ο οποίος χρειάζεται για την ετοιμασία, παρακολούθηση και εκτέλεση των διαφόρων υπηρεσιών που αναλαμβάνει. Το λογισμικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί την καταλληλότερη μορφή αυτοματοποίησης. Η μεθοδευμένη κατηγοριοποίηση και ομαδοποίηση των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων δημιουργεί το κατάλληλο εργαλείο για παρακολούθηση, έγκριση, διοικητική απόφαση, τιμολόγηση, επικοινωνία και αρχειοθέτηση όλων των εργασιών του οργανισμού. Η φιλοσοφία μας στον τρόπο που λειτουργούμε έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα από συνεργάτες οι όποιοι μπορούν να κτίζουν χαρτοφυλάκιο από δικούς τους πελάτες με απώτερο στόχο την συνεχή εξέλιξη των δραστηριοτήτων τους και την αύξηση του κέρδους.

6 4. Παγκοσμιοποίηση Όλες οι επιχειρήσεις σήμερα βλέπουν τον πλανήτη ως μια διεθνή αγορά. Η χρήση του διαδικτύου και άλλων μέσων επικοινωνίας έχει εκμηδενίσει τις αποστάσεις και τον χρόνο και έχει φέρει τους πελάτες στην διπλανή μας πόρτα. Στην CΥ ΤΑΧ CONSULTANTS έχουμε ως κύριο στόχο να βοηθάμε και να συμβουλεύουμε τους πελάτες μας πώς μπορούν να επωφεληθούν από την χαμηλή φορολογία στην Κύπρο με το άνοιγμα διεθνών εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών, κατά τρόπο 100% νόμιμο και ασφαλή. 6 Οι εξειδικευμένες υπηρεσίες για έρευνα αγοράς, οι μελέτες βιωσιμότητας και την εξεύρεση οικονομικών πόρων για την επένδυση σε νέους επιχειρηματικούς τομείς μας έχουν θέσει ψηλά στην βιομηχανία των επαγγελματιών συμβούλων επιχειρήσεων. Με λογικές χρεώσεις για την δημιουργία και συντήρηση διεθνούς εταιρείας οι πελάτες μας απολαμβάνουν φορολογικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Σε αυτό συμβάλλουν η τεχνογνωσία που διαθέτει το γραφείο μας στην Κύπρο και την Ελλάδα και η εμπειρία των άψογα καταρτισμένων συνεργατών μας. Επικεφαλής στην πυραμίδα των φορολογικών μας υπηρεσιών βρίσκεται ο έμπειρος λειτουργός μας κύριος Νικόλας Παής, πρώην λειτουργός του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων (Τμήμα Φόρου Εισοδήματος) με μεγάλη εμπειρία σε θέματα διεθνών εταιρειών. Στηριζόμενοι στην εχεμύθεια είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε σε προσωπική συνάντηση τις ιδέες σας και τις σκέψεις σας και να κτίσουμε μαζί τη σχέση εμπιστοσύνης η οποία είναι επιβεβλημένη σε τέτοιου είδους συνεργασίες. Τα γραφεία μας στην Αθηνά κα τη Λευκωσία βρίσκονται πάντα στην διάθεση των πελατών μας, έτοιμα να προσφέρουν αμέσως απαντήσεις σε οποιαδήποτε ερωτήματα και απορίες, με την διευθέτηση προσωπικών συναντήσεων σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας. Είναι για την εταιρεία μας πεποίθηση ότι σε νέα εγχειρήματα οι πελάτες μας πρέπει να έχουν διπλά τους τον καλύτερο συνεργάτη. 5. Οι υπηρεσίες μας: Φορολογικές και λογιστικές: Έρευνες αγοράς, μελέτες βιωσιμότητας για εξεύρεση οικονομικών πόρων για επενδύσεις σε νέους επιχειρηματικούς τομείς. Εγγραφή διεθνών εταιρειών. Άνοιγμα διεθνούς τραπεζικού λογαριασμού. Αντιπροσώπευση και διευθέτηση ενστάσεων και προσφυγών στο Φόρο Εισοδήματος, το Εφοριακό Συμβούλιο και στο Ανώτατο Δικαστήριο.

7 Γνωματεύσεις για επιβολή φορολογιών που σας επεβλήθησαν και θεωρείτε αδικαιολόγητες. Ετοιμασία φορολογικού προγραμματισμού για φυσικά πρόσωπα και εταιρείες. Ετοιμασία και αποστολή φορολογικών δηλώσεων στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων και ΦΠΑ. Ετοιμασία κατάστασης περιούσιας και αντιπροσώπευση στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων. Ετοιμασία έκδοσης πιστοποιητικών φορολογικής εκκαθάρισης από Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων και ΦΠΑ. Φορολογικός προγραμματισμός για αγορά, πώληση, αναδιοργανώσεις, διαλύσεις και εκκαθαρίσεις εταιρειών. Τήρηση λογιστικών βιβλίων και ΦΠΑ. Ετοιμασία οικονομικών καταστάσεων και δεικτών. 6. Κυπριακή Δημοκρατία - Διεθνές Κέντρο Εμπορίου Με την απελευθέρωση των περιορισμών στην διακίνηση κεφαλαίων διαφαίνεται μια παγκόσμια τάση διαμόρφωσης χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών. Η Κύπρος σήμερα αποτελεί ένα διεθνές χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο στο όποιο Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες την εντάσσουν στον διεθνή φορολογικό τους σχεδιασμό. Με δεδομένη την ύπαρξη ενός αξιόπιστου θεσμικού πλαισίου το οποίο παρέχει ευελιξία και ταυτόχρονα ασφάλεια είναι το καλύτερο περιβάλλον που αναζητά κάθε υποψήφιος επενδυτής. 7 Με ένα θεμελιωμένο φορολογικό σύστημα με νομικό πλαίσιο διεθνών διμερών συμβάσεων για την αποφυγή διπλής φορολόγησης, με τη Δημόσια Υπηρεσία να στηρίζει τους επενδυτές και μια αξιοθαύμαστη επιχειρηματική υποδομή η Κύπρος έχει καθιερωθεί και ελκύει μεγάλες πολυεθνικές αλλά και μικρότερες εταιρείες. Η Κύπρος ως πλήρες κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλει τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή μεταξύ των κρατών μελών (10%) και παρέχει σύμβαση για αποφυγή διπλής φορολογίας με 38 χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Πάνω από χιλιάδες επιχειρήσεις και ναυτιλιακές εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Κύπρο με αρκετές από αυτές να έχουν μόνιμη βάση και ιδιόκτητα γραφεία στο νησί. Αναμφισβήτητα τα σημαντικά πλεονεκτήματα που παρέχει η Κύπρος αποφέρουν σήμερα καρπούς ιδιαίτερα για επενδύσεις από ξένες εταιρείας και Έλληνες επιχειρηματίες. Σε έναν ραγδαία εξελισσόμενο κόσμο όπου πρωταρχικό ρόλο παίζει η παγκοσμιοποίηση των συναλλαγών και οι διεθνείς συνεργασίες η Κύπρος δίνει ουσιαστικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στη διεθνή αγορά. Οι διαφορές στην φορολογία σήμερα διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην λήψη αποφάσεων επιχειρηματικής φύσεως.

8 Η Κύπρος έχει διαφοροποιηθεί από άλλα χρηματοοικονομικά κέντρα και επιβάλει λογική φορολογία επί των κερδών ενώ παράλληλα έχει συνάψει με 38 κράτη συμβάσεις για την αποφυγή διπλής φορολογίας. Με την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ΔΕΝ περιλαμβάνεται στους «φορολογικούς παραδείσους» όπως αυτές καθορίστηκαν από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Τα κίνητρα που παρέχει σήμερα η Κύπρος σε επιχειρηματίες είναι ισχυρά και τα κυριότερα συνοψίζονται ως ακολούθως: 8 1. Η εταιρική φορολογία είναι η χαμηλότερη στην Ε.Ε (10% επί των καθαρών κερδών). 2. Με το κατάλληλο φορολογικό σχεδιασμό υπάρχουν δυνατότητες για περαιτέρω μείωσης της φορολογίας. 3. Οι Κυπριακές εταιρείες βάση της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας δεν είναι υπεράκτιες εταιρείες. 4. Οι Κυπριακές εταιρείες είναι ευρωπαϊκές εγχώριες εταιρείες που δεν τελούν υπό οποιοδήποτε καθεστώς καταπολέμησης από την Ελλάδα την Ε.Ε η τον ΟΟΣΑ. 5. Τιμολόγια δαπανών και εξόδων (π.χ Τ.Π.Υ) από Κυπριακές εταιρείες αναγνωρίζονται από τα Ελληνικά βιβλία και εκπίπτουν από τα έσοδα των Ελληνικών επιχειρήσεων. 6. Οι Κυπριακές εταιρείες δεν υπόκεινται (απαλλάσσονται βάσει του άρθρου 15 π.3) από τον ειδικό φόρο 3% που προβλέπεται από τον νέο Ελληνικό φορολογικό Νόμο 3091/ Η Κυπριακή νομοθεσία δεν περιέχει δυσμενείς διατάξεις για συναλλαγές Κυπριακών εταιρειών με υπεράκτιες εταιρείες. 8. Οι αλλοδαποί δικαιούχοι μέτοχοι Κυπριακών εταιρειών δεν επιβαρύνονται με επιπλέον φόρους πέραν του 10% της εταιρικής φορολογίας επί των φορολογητέων κερδών. Ο φορολογικός συντελεστής σε μέρισμα για μετόχους κυπριακών εταιρειών που διαμένουν στην Κύπρο λιγότερες από 183 ημέρες ετησίως είναι 0%. 7. Ίδρυση Διεθνών Εταιρειών Θα αναλάβουμε ολόκληρη την διαδικασία για την δημιουργία της εταιρεία σας ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχετε την δυνατότητα να ξεκινήσετε τις εμπορικές σας δραστηριότητες. Θα σας προσφέρουμε Eπιχειρηματικές και φοροτεχνικές συμβουλές και υποστήριξη σε όλο το φάσμα των επιχειρηματικών σας πράξεων και θα αναλάβουμε για λογαριασμό σας τις σχέσεις σας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τμήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα σας συμβουλεύουμε σε κάθε σας βήμα ώστε η εταιρεία σας να είναι κερδοφόρα και να νιώθετε δικαιωμένοι για την επιλογή σας να συνεργαστείτε μαζί μας. Η σωστή ετοιμασία, ο προγραμματισμός, η συμβουλή για τα επιχειρηματικά και φορολογικά σας θέματα και η συνεργασία με πραγματικούς επαγγελματίες, θα σας λύσει πολλές απορίες, αμφιβολίες και θα ενημερωθείτε για όλα τα θέματα που αφορούν τις διεθνείς εταιρείες με έδρα την Κύπρο η μέσω Κύπρου. Θα έχετε ακούσει παρά πολλά να λέγονται για την ίδρυση διεθνών εταιρειών μέσω Κύπρου και αυτό ίσως να σας φοβίζει καθότι μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό δεν είναι νόμιμο και πιθανόν να σας δημιουργήσει φορολογικά προβλήματα στο μέλλον.

9 Ο φορολογικός μας σύμβουλος, κύριος Νικόλας Παής πρώην λειτουργός του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων Κύπρου, καθώς και η εξειδικευμένη ομάδα συνεργατών μας στην Κύπρο και την Ελλάδα, θα απαντήσουν σε όλες σας τις απορίες και τα ερωτήματα σας σε θέματα διεθνών εταιρειών και θα σας υποδείξουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε η επιχείρηση σας να είναι καθόλα νόμιμη και ασφαλής. Δημιουργία και εγγραφή διεθνούς εταιρείας Για την δημιουργία της εταιρείας σας θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα όπως: Για την υπό ίδρυση εταιρείας σας δηλώστε: 1. Τρία πιθανά ονόματα, 2. Τις κύριες εμπορικές πράξεις και σκοπούς, 3. Τους Mετόχους, Διευθυντές και Γραμματέας. Αναλυτικά: Τι απαιτείται για τη σύσταση Κυπριακής εταιρείας: Η Κυπριακή εταιρεία, υπό κανονικές συνθήκες, μπορεί να πάρει τη μορφή Ιδιωτικής Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης με μετοχές, (Λίμιτεδ). Για τη σύσταση Ιδιωτικής Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης με μετοχές, απαιτούνται τα ακόλουθα: 1. Όνομα εταιρείας: Πριν εγγραφεί η εταιρεία θα πρέπει να εγκριθεί από τον Έφορο Εταιρειών της Κύπρου η ονομασία της εταιρείας με ελληνικούς η αγγλικούς χαρακτήρες και με τη λέξη Λίμιτεδ στο τέλος. Συστήνεται όπως αποσταλούν τρία πιθανά ονόματα προς έγκριση. 2. Ετοιμασία ιδρυτικού εγγράφου και καταστατικού: Αναγράφονται οι κύριες και συνήθεις δραστηριότητες της εταιρείας και συνήθως αναφέρονται γύρω στους 30 με 40 σκοπούς οι οποίοι συνήθως είναι οι ίδιοι για όλες τις εταιρείες και καλύπτουν όλο το φάσμα των εμπορικών δραστηριοτήτων. Ο κύριος η κύριοι σκοποί της εταιρείας, αναγράφονται στα αρχικά άρθρα του καταστατικού, όπως για παράδειγμα εμπορική εταιρεία, ναυτιλιακή εταιρεία, εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών, εταιρεία οικοδομικών κατασκευών, εταιρεία τουριστικών επιχειρήσεων κλπ. 3. Μέτοχοι, Διευθυντές και Γραμματέας: Μπορεί να είναι οποιοδήποτε φυσικό η νομικό πρόσωπο, Κύπριος, Έλληνας, Ευρωπαίος, μη Ευρωπαίος, Ευρωπαϊκή η μη Ευρωπαϊκή Εταιρεία. Θα πρέπει να δίνονται οι σωστές πληροφορίες για τους αξιωματούχους και μετόχους της εταιρείας όπως, πλήρες ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, επάγγελμα, υπηκοότητα και ημερομηνία γεννήσεως. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες της εταιρείας επιθυμούν ανωνυμία και εμπιστευτικότητα μπορούν να διορίσουν Κύπριους μετόχους ως εντολοδόχους (nominee shareholders). 4. Το ονομαστικό κεφάλαιο της εταιρείας διαιρείται σε μετοχές, όπως για παράδειγμα μετοχές του ενός ευρώ ανά μετοχή. Δεν υπάρχει κατώτατο ονομαστικό κεφάλαιο. Η πρακτική, όμως, είναι όπως, σε περίπτωση που δεν απαιτείται μεγαλύτερο, το ονομαστικό κεφάλαιο για την ίδρυση εταιρείας να είναι ευρώ. 9

10 5. Εγγεγραμμένο γραφείο και η έδρα της εταιρείας πρέπει να βρίσκονται στην Κύπρο ώστε η Κυπριακή διεθνής εταιρεία να φορολογείται με 10%. Οι αποφάσεις επίσης πρέπει να λαμβάνονται στην Κύπρο. Γι αυτό τον λόγο θα πρέπει υποχρεωτικά να διοριστεί Κύπριος Διευθυντής και Γραμματέας και να υποδειχτεί διεύθυνση της έδρας, στην Κύπρο. Εάν οι ξένοι μέτοχοι δεν διαμένουν στην Κύπρο για περίοδο μεγαλύτερη των 183 ημερών κατά έτος ο φόρος μερίσματος είναι 0%. Όλες ο φορολογητέες συναλλαγές μεταξύ Ελλάδος, Ευρώπης η εκτός Ευρωπαϊκής επικράτειας φορολογούνται με συντελεστή ΦΠΑ 0% όταν δέκτης του προϊόντος η της υπηρεσίας είναι εκτός Κύπρου Ιδρυτής της Cy Tax Consultants - Νικόλας Παής - Φοροτεχνικός Είναι ο ιδρυτής της CY TAX CONSULTANTS και Διεθνής Συνεταίρος της Klako Group Firm of Professional Accountants in China. Είναι Διεθνής Φορολογικός και Επιχειρηματικός Σύμβουλος. Απόφοιτος του Πανεπιστήμιου State University of New York, με δίπλωμα στα οικονομικά και την λογιστική. Είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών της Κύπρου (ΣΕΛΚ) και της Αγγλίας (ACCA). Έχει εργαστεί με επιτυχία σε διάφορα σημαντικά πόστα μαζί με διαφόρους Διεθνείς Λογιστικούς Οίκους όπως Coopers and Lybrand, Touché Ross, Clark Kenneth Leventhal and Moore Stephens και στο Γραφείο Φόρου Εισοδήματος. Από τις θέσεις στις οποίες υπηρέτησε, άντλησε σημαντικές επαγγελματικές εμπειρίες που τον έχουν βοηθήσει στην μετέπειτα ανοδική επαγγελματική του σταδιοδρομία. Έχει εργαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων Κύπρου και είναι έμπειρος σε θέματα διεθνών εταιρειών, έκδοσης φορολογικών εκκαθαριστικών, εξέταση λογαριασμών διεθνών εταιρειών και Εργολάβων Οικοδομών. Επίσης είναι έμπειρος σε επαγγελματικές συμβουλές για οικονομικές αναλύσεις και εισηγήσεις για αύξηση της επίκερδότητας και αναδιοργάνωσης εταιρειών. Η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει σε Φοροτεχνικά και Τεχνοκρατικά θέματα των κατατάσσουν στους κορυφαίους Φοροτεχνικούς στην Κυπριακή Δημοκρατία. Με την γνώση του και την εμπειρία του είναι ο εγγυητής της επιτυχίας για κάθε εγχείρημα που οι πελάτες μας επιχειρούν στην διεθνή αγορά. 9. Ελάτε σε επαφή μαζί μας Θα συζητήσουμε μαζί με απόλυτη εμπιστευτικότητα τα σχέδια σας και τις ιδέες σας. Θα σας προτείνουμε την καλύτερη λύση ώστε να ξεκινήσετε με τις σωστές βάσεις τη διεθνή εταιρεία σας.

11

12 Cytax Consultants Cyprus Office: 25th March Street No7, Apt 101, 2408 Engomi, Nicosia, Cyprus Tel: Cyprus , International , Fax:

H εταιρεία Apserou Shiaka & Co Ltd παρέχει ελεγκτικές, φορολογικές και επιχειρηματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ντόπιους και διεθνείς πελάτες.

H εταιρεία Apserou Shiaka & Co Ltd παρέχει ελεγκτικές, φορολογικές και επιχειρηματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ντόπιους και διεθνείς πελάτες. 1 2 H εταιρεία Apserou Shiaka & Co Ltd παρέχει ελεγκτικές, φορολογικές και επιχειρηματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ντόπιους και διεθνείς πελάτες. Aποστολή μας Eίναι να παρέχουμε στους πελάτες μας επαγγελματικές

Διαβάστε περισσότερα

P&V CY Fiduciary Services Ltd P.O.Box 30021, 5340 Ayia Napa, Cyprus Tel. +357 23 721 070 Fax +357 23 721 125 info@cyfiduciary.com www.cyfiduciary.

P&V CY Fiduciary Services Ltd P.O.Box 30021, 5340 Ayia Napa, Cyprus Tel. +357 23 721 070 Fax +357 23 721 125 info@cyfiduciary.com www.cyfiduciary. Ενημερωτικό Φυλλάδιο Ελλάδα - 2013 Κύπρος: Μια από τις πιο ελκυστικές δικαιοδοσίες για διεθνείς επιχειρήσεις Η Κύπρος, λόγω του εξαιρετικά ευνοϊκού φορολογικού της συστήματος, είναι μια από τις πιο δημοφιλής

Διαβάστε περισσότερα

Πέρα από τα πιο πάνω πλεονεκτήματα, το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει και τα ακόλουθα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες και επενδυτές:

Πέρα από τα πιο πάνω πλεονεκτήματα, το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει και τα ακόλουθα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες και επενδυτές: Επιχειρώντας το Ηνωμένο Βασίλειο Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το μεγαλύτερο διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο προσφέροντας σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες παγκοσμίως ένα αξιόπιστο και ανταγωνιστικό επιχειρηματικό

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογικές Υπηρεσίες

Φορολογικές Υπηρεσίες Smart decisions. Lasting value. Φορολογικές Υπηρεσίες Audit / Tax / Advisory / Risk Audit / Tax / Advisory / Risk -. Smart decisions. Lasting value. Το τμήμα Φορολογικών Υπηρεσιών της CROWE SOL βασισμένο

Διαβάστε περισσότερα

Ζητήματα φορολογίας κατοίκων εξωτερικού - Η φορολόγηση κατοίκων Ελλάδας για εισοδήματα στο εξωτερικό - Μεταφορά επιχείρησης εκτός Ελλάδας.

Ζητήματα φορολογίας κατοίκων εξωτερικού - Η φορολόγηση κατοίκων Ελλάδας για εισοδήματα στο εξωτερικό - Μεταφορά επιχείρησης εκτός Ελλάδας. Ζητήματα φορολογίας κατοίκων εξωτερικού - Η φορολόγηση κατοίκων Ελλάδας για εισοδήματα στο εξωτερικό - Μεταφορά επιχείρησης εκτός Ελλάδας. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚ0 ΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Νεόφυτος Νεοφύτου

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚ0 ΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Νεόφυτος Νεοφύτου ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚ0 ΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Νεόφυτος Νεοφύτου ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ Φόρος Εισοδήματος ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ SEPTEMBER 2016 ISSUE 4 [STORY TITLE] [Story Subtitle or summary] ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Το Κυπριακό νηολόγιο βρίσκεται, σήμερα, στη 10η θέση του παγκόσμιου στόλου με εγγεγραμμένα 1857

Διαβάστε περισσότερα

Έλληνες Επιχειρηματίες και Κυπριακή Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης

Έλληνες Επιχειρηματίες και Κυπριακή Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης JANUARY 2017 ISSUE 1 [STORY TITLE] [Story Subtitle or summary] Έλληνες Επιχειρηματίες και Κυπριακή Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης Με απώτερο στόχο να ενημερώσουμε τους πελάτες μας στην Ελλάδα αλλά και

Διαβάστε περισσότερα

Manxper. Growth Ratios. Sophisticated ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Manxper. Growth Ratios. Sophisticated ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ Manxper 1Q Sophisticated Growth Ratios ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ταυτότητα 3 - Στελέχη 4 - Όραμα/Αξίες 5 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - Οικονομική Διαχείριση 6 - Λογιστική Παρακολούθηση 8 - Φοροτεχνική Διεκπεραίωση 9 -

Διαβάστε περισσότερα

Φορολόγηση-νομική μορφή-χαρακτηριστικά κυπριακών εταιρειών

Φορολόγηση-νομική μορφή-χαρακτηριστικά κυπριακών εταιρειών ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Γενικά Η ΚΥΠΡΟΣ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥTIKO KENTΡΟ Η γεωγραφική θέση της Κύπρου σε συνδυασμό τόσο με τις υποδομές που έχει αναπτύξει, όσο και

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων Προκήρυξη νέου Πρόγραμματος Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης καθώς και στήριξης της απασχόλησης σε περιοχές που

Διαβάστε περισσότερα

VNT Auditing sa Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

VNT Auditing sa Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων VNT Auditing sa Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Η εταιρεία μας διαθέτει στελέχη που φιλοδοξούν να προβλέπουν τις ανάγκες των πελατών μας. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να σας παρέχουμε το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΡ.20. Φορολογική Μεταρρύθμιση Κύπρου - Ιούλιος 2002 Αύγουστος 2006

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΡ.20. Φορολογική Μεταρρύθμιση Κύπρου - Ιούλιος 2002 Αύγουστος 2006 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΡ.20 Φορολογική Μεταρρύθμιση Κύπρου - Ιούλιος 2002 Αύγουστος 2006 Γενικά Η φορολογική μεταρρύθμιση του 2002 είναι η σημαντικότερη και η πιο ουσιαστική που έγινε από την εγκαθίδρυση

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριακές Μητρικές Εταιρείες Holding Companies

Κυπριακές Μητρικές Εταιρείες Holding Companies Κυπριακές Μητρικές Εταιρείες Holding Companies Μια Κυπριακή Μητρική Εταιρεία ή Εταιρεία Συμμετοχών (Holding Company) είναι μια εταιρεία που έχει συσταθεί στην Κύπρο και η οποία συμμετέχει, μέσω της κτήσης

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Εντολής Επιτροπών και Εξειδικευμένων Ομάδων Εργασίας 2012-2014

Όροι Εντολής Επιτροπών και Εξειδικευμένων Ομάδων Εργασίας 2012-2014 Όροι Εντολής Επιτροπών και Εξειδικευμένων Ομάδων Εργασίας 2012-2014 Α. Επιτροπές 1. Δημόσιου Τομέα Αποτελεί ένα σχήμα για όλους τους επαγγελματίες λογιστές μέλη του ΣΕΛΚ που εργάζονται στο δημόσιο και

Διαβάστε περισσότερα

Το όραμα της ManXper, έχει πελατοκεντρική αναφορά και διέπεται από το στοχευμένο

Το όραμα της ManXper, έχει πελατοκεντρική αναφορά και διέπεται από το στοχευμένο Το όραμα της ManXper, έχει πελατοκεντρική αναφορά και διέπεται από το στοχευμένο τρίπτυχο: Πελάτες, Συνεργάτες, Στελέχη. Δημιουργώντας πολύπλευρη προστιθέμενη αξία και παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

The Institute of Certified Public Accountants of Cyprus

The Institute of Certified Public Accountants of Cyprus The Institute of Certified Public Accountants of Cyprus Γενική Παρουσίαση Συνδέσμου Ιδρύθηκε το 1961 Αποτελεί την εποπτική και ρυθμιστική αρχή για το λογιστικό και ελεγκτικό επάγγελμα Αριθμεί περίπου 3.350

Διαβάστε περισσότερα

ACCOUNTING SERVICES TAX TAX ADVISORY AUDIT. Ίδρυση επιχειρήσεων

ACCOUNTING SERVICES TAX TAX ADVISORY AUDIT. Ίδρυση επιχειρήσεων Ίδρυση επιχειρήσεων 6 Βήματα στην έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα Οι συνεργάτες της E.F.M. θα σας βοηθήσουν σε όλα τα θέματα για τη δημιουργία μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης στην

Διαβάστε περισσότερα

(Κατά αλφαβητική σειρά)

(Κατά αλφαβητική σειρά) Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Υποψηφίων για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει την 1 η Ιουλίου 2015 (Κατά αλφαβητική σειρά) (1) Ονοματεπώνυμο Υποψηφίου:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η σύγχρονη επιχείρηση απαιτεί ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών που να καλύπτει το σύνολο των θεμάτων οργάνωσης, στρατηγικού σχεδιασμού, δικαίου εταιρειών, φορολογίας, λογιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε. ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΜ ΣΟΕΛ 156, ΑΦΜ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε. ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΜ ΣΟΕΛ 156, ΑΦΜ ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΜ ΣΟΕΛ 156, ΑΦΜ 997803446 1 Ιστορικό Η (Hellenic Auditing Company HAC) που εν συντομία θα αποκαλείται «η Εταιρία», αποτελείται από ένα δίκτυο ορκωτών ελεγκτών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΡΦΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ατομικές Επιχειρήσεις Εταιρικές Επιχειρήσεις Ιδρύματα Προσωπικές Επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

(Κατά αλφαβητική σειρά)

(Κατά αλφαβητική σειρά) Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Υποψηφίων για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 18 Ιουνίου 2014 (Κατά αλφαβητική σειρά) (1) Ονοματεπώνυμο Υποψηφίου:

Διαβάστε περισσότερα

ontax.gr Accounting - Taxation - Consulting

ontax.gr Accounting - Taxation - Consulting Ο ιστότοπος www.ontax.gr είναι ιδιοκτησία της εταιρίας www.etairikiaxia.gr, «ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ», που δραστηριοποιείται στην ποιοτική παροχή λογιστικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα

επικεντρωθεί στην απλούστευση της διαδικασίας καταχώρησης των επιχειρήσεων,

επικεντρωθεί στην απλούστευση της διαδικασίας καταχώρησης των επιχειρήσεων, Η Delta Company είναι μια online λύση που συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται για τη σύσταση και λειτουργία της επιχείρησής σας. Έχουμε επικεντρωθεί στην απλούστευση της διαδικασίας καταχώρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Αμοιβαία Κεφάλαια

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Αμοιβαία Κεφάλαια ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Αμοιβαία Κεφάλαια Γενικά Tα Αμοιβαία Κεφάλαια εδώ και δεκαετίες θεωρούνται διεθνώς ώς μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές επένδυσης. Αποτελούν συλλογικά επενδυτικά σχέδια

Διαβάστε περισσότερα

ontax.gr Accounting - Taxation - Consulting

ontax.gr Accounting - Taxation - Consulting Ο ιστότοπος www.ontax.gr είναι ιδιοκτησία της εταιρίας «ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ», που δραστηριοποιείται στην ποιοτική παροχή λογιστικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Αλλαγή Πιστωτικής Πολιτικής Όρων για την παροχή Υπηρεσιών μας, με Άμεση Ισχύ (Εφαρμογή των Υφιστάμενων Γραπτών Όρων Συνεργασίας μας)

Θέμα: Αλλαγή Πιστωτικής Πολιτικής Όρων για την παροχή Υπηρεσιών μας, με Άμεση Ισχύ (Εφαρμογή των Υφιστάμενων Γραπτών Όρων Συνεργασίας μας) Αγαπητοί Πελάτες και Συνεργάτες Θέμα: Αλλαγή Πιστωτικής Πολιτικής Όρων για την παροχή Υπηρεσιών μας, με Άμεση Ισχύ (Εφαρμογή των Υφιστάμενων Γραπτών Όρων Συνεργασίας μας) *Η ενημέρωση αυτή αποτελεί επίσης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. N. 4019/11 (ΦΕΚ 216 Α/30-9-2011) «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και λοιπές

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε μια κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία

Είμαστε μια κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία Είμαστε μια κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία H Stirixis είναι μια εταιρεία πρωτοπόρος στον τομέα της, με ειδίκευση στην πιστοποίηση ποιοτικών συστημάτων διαχείρισης, στην ανάπτυξη ανθρώπινου κεφαλαίου και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ

ΚΥΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ B. Αυτός ο οδηγός έχει συνταχθεί από ανεξάρτητη λογιστική εταιρεία τρίτου µέρους ΚΥΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ Δεκέµβριος 2018 Οι πιο κάτω πληροφορίες αποτελούν ένα οδηγό

Διαβάστε περισσότερα

Προσδιορισμός και Φορολογία του Εισοδήματος

Προσδιορισμός και Φορολογία του Εισοδήματος Προσδιορισμός και Φορολογία του Εισοδήματος από Επιχειρηματική Δραστηριότητα ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ώρες Πλήρης ανάλυση των διατάξεων του Ν. 4172/2013 (Κ.Φ.Ε.) που αφορούν τον προσδιορισμό και τη φορολογία εισοδήματος

Διαβάστε περισσότερα

Ταμείο Προνοίας. Οδηγός για τα Μέλη

Ταμείο Προνοίας. Οδηγός για τα Μέλη Ταμείο Προνοίας Οδηγός για τα Μέλη +357 7000 2424 info@lifegoalsfund.net ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ LIFEGOALS. Είτε είστε νέο μέλος, είτε σας έχει δοθεί η επιλογή συμμετοχής στο

Διαβάστε περισσότερα

Focus Business Services International Μια αναγνωρισμένη και καθιερωμένη Εταιρεία Διαχείρισης Καταπιστευμάτων Αρχίσαμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα το 1998 και τώρα αποτελούμε Κορυφαίο Όμιλο Παροχής

Διαβάστε περισσότερα

Φο ρ ο λ ο γ ί α Κωδικός - Διοίκησης και Οικονομίας Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Τίτλος μαθήματος Φορολογία Υπεύθυνος

Φο ρ ο λ ο γ ί α Κωδικός - Διοίκησης και Οικονομίας Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Τίτλος μαθήματος Φορολογία Υπεύθυνος Φο ρ ο λ ο γ ί α Κωδικός - Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Τίτλος μαθήματος Φορολογία Υπεύθυνος Αθανάσιος Μανδήλας μαθήματος Τύπος μαθήματος Υποχρεωτικό Εξάμηνο Α Πιστωτικές

Διαβάστε περισσότερα

ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS

ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS COMPANY PROFILE Η εταιρεία B.C. ALTIUS Σύμβουλοι Επιχειρήσεων είναι μια ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Σταθερή επιλογή συνεργασίας με αξιόπιστες συμβουλευτικές υπηρεσίες, εξειδικευμένες λύσεις, ολοκληρωμένη υποστήριξη consulting solutions

Διαβάστε περισσότερα

% Ποσό Φόρου 0-19.500 0 ------ 19.500 ------ 19.501-28.000 20 1.700 28.000 1.700 28.001-36.300 25 2.075 36.300 3.775

% Ποσό Φόρου 0-19.500 0 ------ 19.500 ------ 19.501-28.000 20 1.700 28.000 1.700 28.001-36.300 25 2.075 36.300 3.775 Φορολογικοί Συντελεστές Φυσικών Προσώπων Φορολογητέο εισόδημα % Ποσό Φόρου Συνολικό Eισόδημα Συνολικός Φόρος 0-19.500 0 ------ 19.500 ------ 19.501-28.000 20 1.700 28.000 1.700 28.001-36.300 25 2.075 36.300

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΗΡ Φορολογικοί Σύμβουλοι STATER Tax Experts Α. Λαζαράκη 33 Γλυφαδα, Τ.Κ 166 75

ΣΤΑΤΗΡ Φορολογικοί Σύμβουλοι STATER Tax Experts Α. Λαζαράκη 33 Γλυφαδα, Τ.Κ 166 75 Υπηρεσίες ΣΤΑΤΗΡ 1. ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 1.1 Βιβλία και στοιχεία (παραστατικά)... 2 1.2 Μηνιαίες Λογιστικές Υπηρεσίες... 2 1.3 Έξοδα Επομένων Χρήσεων... 2 1.4 Παγία Στοιχεία... 2 1.5 Εργασίες Τέλους

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρώντας στο Χονγκ Κονγκ

Επιχειρώντας στο Χονγκ Κονγκ Επιχειρώντας στο Χονγκ Κονγκ Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ προσελκύει έναν μεγάλο αριθμό επενδυτών. Η λειτουργία των εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ γίνεται βάσει ενός οργανωμένου διοικητικού συστήματος. Μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή εβδομάδα μικρομεσαίων επιχειρήσεων 2012 (SME Week 2012) Γυναικεία & Νεανική Επιχειρηματικότητα: Ο δρόμος προς την ανάπτυξη

Ευρωπαϊκή εβδομάδα μικρομεσαίων επιχειρήσεων 2012 (SME Week 2012) Γυναικεία & Νεανική Επιχειρηματικότητα: Ο δρόμος προς την ανάπτυξη Ευρωπαϊκή εβδομάδα μικρομεσαίων επιχειρήσεων 212 (SME Week 212) Γυναικεία & Νεανική Επιχειρηματικότητα: Ο δρόμος προς την ανάπτυξη Σίλια Χατζηχριστοδούλου (PhD cand.) GrantXpert Consulting Ltd 1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Thessaloniki Tax Forum Φοροδιαφυγή & Φοροαποφυγή Νέες εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο

Thessaloniki Tax Forum Φοροδιαφυγή & Φοροαποφυγή Νέες εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο Thessaloniki Tax Forum Φοροδιαφυγή & Φοροαποφυγή Νέες εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο, 7 η Νοεµβρίου 2016 Απώλεια Εσόδων 1 τρις Ετησίως εκτιµούσε η Επιτροπή το 2012 τις απώλειες σε φορολογικά έσοδα στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ Συγγραφείς Γιώργος Α. Κορομηλάς Μαρίνα Θ. Τσιαουσίδου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ορισμοί Δομή και Πεδίο εφαρμογής των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟς ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΊ ΣΎΛΛΟΓΟς

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟς ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΊ ΣΎΛΛΟΓΟς ΠΑΓΚΥΠΡΙΟς ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΊ ΣΎΛΛΟΓΟς Φλωρίνης 11, Γραφείο 101, 1ος Όροφος, 1065 Λευκωσία Τ.Κ. 21446, 1508 Λευκωσία, Κύπρος Τηλέφωνο: (+357) 22873300 Φαξ: (+357) 22873013 E-mail: cybar@cytanet.com.cy E-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 3: ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε στη

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογικά Νέα Tax Flash

Φορολογικά Νέα Tax Flash GLOBAL ACCOUNTING SOLUTIONS Α.Ε. Φορολογικά Νέα Tax Flash Επικοινωνία: Παπαδημητρίου Δημήτρης Senior Tax Partner dpapadimitriou@pdaudit.gr Μαλιάγκα Ασπασία Head of Tax amaliagka@pdaudit.gr Η εγκύκλιος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΠΑ

ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2: ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013-30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΣ 2018 / ΤΕΥΧΟΣ 4. Δήμητρα Πάσσιου. Η φορολογική μεταχείριση των εμπιστευμάτων (trusts) και των αλλοδαπών ιδρυμάτων (foundations)

ΕΤΟΣ 2018 / ΤΕΥΧΟΣ 4. Δήμητρα Πάσσιου. Η φορολογική μεταχείριση των εμπιστευμάτων (trusts) και των αλλοδαπών ιδρυμάτων (foundations) ΕΤΟΣ 2018 / ΤΕΥΧΟΣ 4 Δήμητρα Πάσσιου Δικηγόρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου ΕΚΠΑ, ΜΔΕ Φορολογικού Δικαίου ΟΠΑ, Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Α.Σ. Παπαδημητρίου και Συνεργάτες» Η φορολογική μεταχείριση των

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ του Ορέστη Σειμένη Εκδοση 2012

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ του Ορέστη Σειμένη Εκδοση 2012 1 Ο ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ του Ορέστη Σειμένη Εκδοση 2012 Σημείωση 1η : Το βιβλίο αυτό προλογίζει με επιστολή του το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (S.A.E). Στην επιστολή του αυτή, τό S.A.E. χαρακτηρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Ανάλυσης Φορολογικών Δαπανών

Έκθεση Ανάλυσης Φορολογικών Δαπανών ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 10 1. Έννοια Φορολογικών Δαπανών Έκθεση Ανάλυσης Φορολογικών Δαπανών Ο ορισμός της έννοιας των φορολογικών δαπανών διαφοροποιείται από χώρα σε χώρα ανάλογα με τα κριτήρια που υιοθετούνται για

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση ιαφάνειας έτους 2014. Η πιο πάνω έκθεση διαφάνειας συντάχθηκε σύμφωνα με το άρθρο 36 του Νόμου 3693/2008

Έκθεση ιαφάνειας έτους 2014. Η πιο πάνω έκθεση διαφάνειας συντάχθηκε σύμφωνα με το άρθρο 36 του Νόμου 3693/2008 Έκθεση ιαφάνειας έτους 2014 Η πιο πάνω έκθεση διαφάνειας συντάχθηκε σύμφωνα με το άρθρο 36 του Νόμου 3693/2008 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόλογος 3 2. Νομική μορφή και μέτοχοι 4 3. Πληροφορίες για το δίκτυο της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ. Αναθέτουσα Αρχή Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Ανάδοχος TMS Α.Ε. ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ. Αναθέτουσα Αρχή Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Ανάδοχος TMS Α.Ε. ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ Αναφορικά με το έργο: «Μελέτη καταγραφής και συγκριτικής αξιολόγησης του φορολογικού πλαισίου που διέπει τις τουριστικές επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς» (ΥΠΟΕΡΓΟ 8 - ΚΩΔΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ.: Νοεμβρίου, Θέμα: Μισθώσεις σκαφών αναψυχής

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ.: Νοεμβρίου, Θέμα: Μισθώσεις σκαφών αναψυχής ` ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 1471 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 13.31.026.007 Αρ. Τηλ.: 22-601890 Αρ. Φαξ.: 22-660484 25 Νοεμβρίου, 2015 Ερμηνευτική Εγκύκλιος αρ. 198 Προς όλους τους

Διαβάστε περισσότερα

<<Ο αξιόπιστος συνεργάτης στις επιχειρηµατικές σας σχέσεις µε την Βουλγαρία>>

<<Ο αξιόπιστος συνεργάτης στις επιχειρηµατικές σας σχέσεις µε την Βουλγαρία>> ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ Η Βουλγαρία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2007) αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ PROJECT PARTNER ΤΟΥ SUCCESS ACADEMY Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ Σ Ε Μ Ι Ν Α Ρ Ι Ο Υ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Αργούς 148, 1 ος Όροφος Αθήνα, 104 41 Τ: 2121046722, 6948598144

Διαβάστε περισσότερα

2) Για την οποία έχει κατατεθεί σύμβαση πώλησης στο Τμήμα Κτηματολογίου ή στον Έφορο Φορολογίας (και έχει χαρτοσημανθεί) πριν τις 2 Ιανουαρίου 2018.

2) Για την οποία έχει κατατεθεί σύμβαση πώλησης στο Τμήμα Κτηματολογίου ή στον Έφορο Φορολογίας (και έχει χαρτοσημανθεί) πριν τις 2 Ιανουαρίου 2018. Παράδοση Μη Ανεπτυγμένης Οικοδομήσιμης Γης Σύμφωνα με τον Τροποποιητικό Νόμο περί ΦΠΑ (Ν. 157(Ι)/2017) και την ερμηνευτική Εγκύκλιο (219 ΦΠΑ) επιβάλλεται φόρος επί της παράδοσης μη ανεπτυγμένης οικοδομήσιμης

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις σε σχέση με τη φορολογική ρύθμιση συνταξιοδοτικών σχεδίων

Προτάσεις σε σχέση με τη φορολογική ρύθμιση συνταξιοδοτικών σχεδίων Προτάσεις σε σχέση με τη φορολογική ρύθμιση συνταξιοδοτικών σχεδίων Νοέμβριος, 2014 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) είναι ο αναγνωρισμένος φορέας

Διαβάστε περισσότερα

223, Λεωφ. Μακαρίου ΙΙΙ, Avenue Court, 2 ος Όροφος, 3105 Λεμεσός Κύπρος Τηλ.: +357 25028460 Φαξ.:+357 25028461 e-mail: info@magnumseve.

223, Λεωφ. Μακαρίου ΙΙΙ, Avenue Court, 2 ος Όροφος, 3105 Λεμεσός Κύπρος Τηλ.: +357 25028460 Φαξ.:+357 25028461 e-mail: info@magnumseve. 223, Λεωφ. Μακαρίου ΙΙΙ, Avenue Court, 2 ος Όροφος, 3105 Λεμεσός Κύπρος Τηλ.: +357 25028460 Φαξ.:+357 25028461 e-mail: info@magnumseve.com web: www.magnumserve.com Ο ΟΜΙΙΛΟΣ ΕΤΑΙΙΡΕΙΙΩΝ MAGNUMSERVE Η Σωτήρης

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Αποκατάστασης Προπολεμικής Φερεγγυότητας Ιδιοκτητών Κατεχόμενης ή Απροσπέλαστης Ακίνητης Ιδιοκτησίας ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

Σχέδιο Αποκατάστασης Προπολεμικής Φερεγγυότητας Ιδιοκτητών Κατεχόμενης ή Απροσπέλαστης Ακίνητης Ιδιοκτησίας ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ Σχέδιο Αποκατάστασης Προπολεμικής Φερεγγυότητας Ιδιοκτητών Κατεχόμενης ή Απροσπέλαστης Ακίνητης Ιδιοκτησίας ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΒΑΡΩΝ Λεωφ. Στροβόλου

Διαβάστε περισσότερα

% Ποσό Φόρου Συνολικό Εισόδημα 0-10.000 0 ------ 10.000 ------

% Ποσό Φόρου Συνολικό Εισόδημα 0-10.000 0 ------ 10.000 ------ Φορολογικοί Συντελεστές Φυσικών Προσώπων Φορολογητέο εισόδημα % Ποσό Φόρου Συνολικό Εισόδημα Συνολικός Φόρος 0-10.000 0 ------ 10.000 ------ 10.001-15.000 20 1.000 15.000 1.000 15.001-20.000 25 1.250 20.000

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση;

Θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση; Θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση; Οπλιστείτε με επιμονή Πιστέψτε στον εαυτό σας Θέστε τους στόχους σας Και προετοιμαστείτε κατάλληλα. Η συνταγή της επιτυχίας λέει ότι αν κάποιος θέλει θα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ, ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ, ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ, ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ο Νόμος Φορολογίας Εισοδήματος (Τροποποίηση) του 2005 Ο Νόμος Ειδικής Εισφοράς για την Άμυνα (Τροποποίηση) του 2004 Ο

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός: Πλήρη Ανάλυση Ελληνικής Φορολογικής Νομοθεσίας και Χρηματοοικονομική Ανάλυση μέσω Πραγματικών Πρακτικών Εφαρμογών.

Σκοπός: Πλήρη Ανάλυση Ελληνικής Φορολογικής Νομοθεσίας και Χρηματοοικονομική Ανάλυση μέσω Πραγματικών Πρακτικών Εφαρμογών. Πρόγραμμα 100Β Φορολογικός Έλεγχος - Πλήρης Φορολογικές και Φοροτεχνικές Εφαρμογές Πανόραμα Ελληνικής Φορολογικής Νομοθεσίας Χρηματοοικονομική Ανάλυση Διάγνωση Βιωσιμότητας Επιχειρήσεων - ΚΕΛΕ Κέντρο Λογιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Smart decisions. Lasting value.

Smart decisions. Lasting value. Smart decisions. Lasting value. Audit / Tax / Advisory / Risk Smart decisions. Lasting value. Η διαδρομή της Crowe SOL Η Crowe SOL, μέλος του δικτύου της Crowe Horwath International, αποτελεί την πιο

Διαβάστε περισσότερα

Εξειδικευµένες προτάσεις & ολοκληρωµένες λύσεις για την επιχείρησή σας

Εξειδικευµένες προτάσεις & ολοκληρωµένες λύσεις για την επιχείρησή σας Εξειδικευµένες προτάσεις & ολοκληρωµένες λύσεις για την επιχείρησή σας Λογιστικές Υπηρεσίες - Φορολογικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Μισθοδοσίας ΠΕΙΡΑΙΩΣ Accounting Consulting Tax SERVICES Επιλέγοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Σ.Ο.ΚΑ.Κ. www.sokak.org.cy ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Α Λυκείου - Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού 1η ΟΜΠ 2η ΟΜΠ 3η ΟΜΠ 4η ΟΜΠ Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού

Διαβάστε περισσότερα

Δηλώστε συμμετοχή εδώ! Περιορισμένες θέσεις

Δηλώστε συμμετοχή εδώ! Περιορισμένες θέσεις Προσδιορισμός, Φορολογία και Διάθεση Αποτελεσμάτων σύμφωνα με τα Ε.Λ.Π. και τον Κ.Φ.Ε. Εισηγητής: Γιώργος Κορομηλάς Λογιστής-Φοροτεχνικός, Συγγραφέας Λογιστικών και Φορολογικών Βιβλίων, Πρόεδρος Ι.Ο.Φο.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς: Ο ρόλος του ελεγκτικού κλάδου. 23 Ιουνίου 2017

Καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς: Ο ρόλος του ελεγκτικού κλάδου. 23 Ιουνίου 2017 Καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς: Ο ρόλος του ελεγκτικού κλάδου 23 Ιουνίου 2017 Λογιστικό/Ελεγκτικό Επάγγελμα: Έντονα ρυθμιζόμενο επάγγελμα τόσο από Ευρωπαϊκές Οδηγίες όσο και από διεθνή πρότυπα.

Διαβάστε περισσότερα

KERVERUS IT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου 2013 μέχρι 30 Ιουνίου 2013

KERVERUS IT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου 2013 μέχρι 30 Ιουνίου 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου μέχρι ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Ντουμπάι, ένας δημοφιλής προορισμός για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ντουμπάι, ένας δημοφιλής προορισμός για τις ελληνικές επιχειρήσεις Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή Γενικές Πληροφορίες σχετικά με την καταχώρηση επιχειρήσεων στο Ντουμπάι Όροι & Προϋποθέσεις λειτουργίας οικονομικών - επαγγελματικών δραστηριοτήτων στο Εμιράτο του Ντουμπάι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» Προϋποθέσεις συμμετοχής 1. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν Γυναίκες, οι οποίες: Γεννήθηκαν από το 1954 μέχρι και το 1991. Είναι άνεργες, μισθωτοί,

Διαβάστε περισσότερα

54.02 Χαρτόσημο τιμολογίων πωλήσεως (Μετά την εφαρμογή του Ν. 1642/1986 ο λογ/σμός παραμένει κενός) 02 Χαρτόσημο και ΟΓΑ μισθωτών υπηρεσιών

54.02 Χαρτόσημο τιμολογίων πωλήσεως (Μετά την εφαρμογή του Ν. 1642/1986 ο λογ/σμός παραμένει κενός) 02 Χαρτόσημο και ΟΓΑ μισθωτών υπηρεσιών ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: «54. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΤΕΛΗ» 54.00 Φόρος προστιθέμενης αξίας (Γνωμ. 243/2162/1995 & 136/1905/1993) Οι υπογραμμισμένοι τριτοβάθμιοι λογαριασμοί της γνωματεύσεως του ΕΣΥΛ 243/2162/1995

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογία Ο.Ε., Ε.Ε., Κοινωνιών κλπ για τα οικονομικά έτη 2013 και 2014 με παραδείγματα.

Φορολογία Ο.Ε., Ε.Ε., Κοινωνιών κλπ για τα οικονομικά έτη 2013 και 2014 με παραδείγματα. 2013 ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ι.Κ.Ε.. Φορολογία Ο.Ε., Ε.Ε., Κοινωνιών κλπ για τα οικονομικά έτη 2013 και 2014 με παραδείγματα. Γεώργιος Σαρδέλης Φοροτεχνικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ / ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ/ΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΙΚΟ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ / ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ/ΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΙΚΟ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ / ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ/ΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΙΚΟ Ανανέωση Πιστοποιητικού/ών Αρχική έκδοση Πιστοποιητικού/ών Για το έτος: (σημειώστε όπου εφαρμόζεται) Λεπτομέρειες οίκου / νόμιμου

Διαβάστε περισσότερα

Οι νέοι κωδικοί του E1 στη δήλωση του 2015

Οι νέοι κωδικοί του E1 στη δήλωση του 2015 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή Αυτοαποδιδόμενα ποσά Τόκοι Καταθέσεων στην Αλλοδαπή Μερίσματα αλλοδαπής προέλευσης Φόρος Υπεραξίας από τη Μεταβίβαση τίτλων Εισοδήματα από δικαιώματα (royalties) Εισόδημα

Διαβάστε περισσότερα

Σύμμαχοί σας, στην ανάπτυξη της εταιρεία σας.

Σύμμαχοί σας, στην ανάπτυξη της εταιρεία σας. Σύμμαχοί σας, στην ανάπτυξη της εταιρεία σας. Ποιοί Είμαστε Η My Company Finance αποτελεί επιχειρηματική μονάδα της εταιρείας My Company Projects, η οποία έχει στο σύνολο της 6.000 ενεργούς πελάτες στην

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Σκοπός Oι παρούσες οδηγίες αφορούν τη διαδικασία προέγκρισης μεθοδολογίας ενδοομιλικής τιμολόγησης ( APA")

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Πρωτοποριακή & Επιστημονική Υπηρεσία

Νέα Πρωτοποριακή & Επιστημονική Υπηρεσία Νέα Πρωτοποριακή & Επιστημονική Υπηρεσία Η μεγαλύτερη και πληρέστερη βάση με 15000+ επιστημονικές απαντήσεις ερωτημάτων Η νέα υπηρεσία KOMVOS Advanced Services Η Epsilon Net μετά από 15 και πλέον έτη,

Διαβάστε περισσότερα

Απουσία Φορολογικών Κινήτρων στην Ελλάδα για την Προσέλκυση Επενδύσεων

Απουσία Φορολογικών Κινήτρων στην Ελλάδα για την Προσέλκυση Επενδύσεων Απουσία Φορολογικών Κινήτρων στην Ελλάδα για την Προσέλκυση Επενδύσεων Η σύγκριση των φορολογιών που διέπουν τις τουριστικές επιχειρήσεις των χωρών της Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κροατίας, Κύπρου και

Διαβάστε περισσότερα

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή των μετοχών μιας εταιρίας στην Κύρια Αγορά;

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή των μετοχών μιας εταιρίας στην Κύρια Αγορά; Κύρια Αγορά - Συχνές Ερωτήσεις Ποιός ασκεί εποπτεία στην Kύρια Αγορά του Χ.Α.; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα εισαγωγής στην Κύρια Αγορά; Ποιές είναι οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή των μετοχών μιας εταιρίας

Διαβάστε περισσότερα

Καθαρη θε ση των επιχειρη σεων Οι αλλαγε ς βα σει των Ελληνικων Λογιστικων Προτύ πων

Καθαρη θε ση των επιχειρη σεων Οι αλλαγε ς βα σει των Ελληνικων Λογιστικων Προτύ πων Καθαρη θε ση των επιχειρη σεων Οι αλλαγε ς βα σει των Ελληνικων Λογιστικων Προτύ πων Γεώργιος Στ. Αληφαντής Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τ. Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, Σύμβούλος στην Εταιρεία Δικηγόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ 592 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΚΕΡΔΩΝ 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΦΟΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ 7 -Γενικά 7 -Σε ποιές περιπτώσεις επιβάλλεται ο φόρος συγκέντρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Πιστοποιημένης Προαξιολόγησης & Κατάταξης Τουριστικών Καταλυμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και την νέα κείμενη νομοθεσία.

Υπηρεσίες Πιστοποιημένης Προαξιολόγησης & Κατάταξης Τουριστικών Καταλυμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και την νέα κείμενη νομοθεσία. management consultants Υπηρεσίες Πιστοποιημένης Προαξιολόγησης & Κατάταξης Τουριστικών Καταλυμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και την νέα κείμενη νομοθεσία. ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.

Διαβάστε περισσότερα

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 3: Οικονομική Διαχείριση μικρών επιχειρήσεων

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 3: Οικονομική Διαχείριση μικρών επιχειρήσεων MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 3: Οικονομική Διαχείριση μικρών επιχειρήσεων Επιμέλεια των φορέων του έργου: Irish Rural Link National

Διαβάστε περισσότερα

Leasing (Χρηματοδοτική μίσθωση)

Leasing (Χρηματοδοτική μίσθωση) Leasing (Χρηματοδοτική μίσθωση) Στο άρθρο αυτό, θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια να παρουσιάσουμε αυτόν τον τρόπο χρηματοδότησης, θέτοντας και απαντώντας τα πιο συνήθη ερωτήματα, ώστε να τον κάνουμε φιλικότερο

Διαβάστε περισσότερα

Ένας οδηγός για τους αντιπροσώπους αναφορικά με την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ένας οδηγός για τους αντιπροσώπους αναφορικά με την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ένας οδηγός για τους αντιπροσώπους αναφορικά με την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ως Αντιπρόσωπος της WorldVentures είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με τους ισχύοντες νομούς και τις διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφιση νομοσχεδίων που αφορούν το φορολογικό πλαίσιο με σκοπό να ενισχύσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κύπρου - Κύριες τροποποιήσεις

Ψήφιση νομοσχεδίων που αφορούν το φορολογικό πλαίσιο με σκοπό να ενισχύσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κύπρου - Κύριες τροποποιήσεις Συμβουλευτικές Φορολογίας Ψήφιση νομοσχεδίων που αφορούν το φορολογικό πλαίσιο με σκοπό να ενισχύσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κύπρου - Κύριες τροποποιήσεις Ν-3-2015, 17 Ιουλίου, 2015 Εν συντομία

Διαβάστε περισσότερα

ECOVIS VNT Auditing sa Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

ECOVIS VNT Auditing sa Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ECOVIS VNT Auditing sa Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Η εταιρεία μας διαθέτει στελέχη που φιλοδοξούν να προβλέπουν τις ανάγκες των πελατών μας. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να σας παρέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

I. Υποπαράγραφος Β.1, παρ. 1 και 2 και Υποπαράγραφος Β.2, παρ. 1 και 2: Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα ΦΠΑ και Κ.Φ.Α.Σ., σχετικά με τους αγρότες

I. Υποπαράγραφος Β.1, παρ. 1 και 2 και Υποπαράγραφος Β.2, παρ. 1 και 2: Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα ΦΠΑ και Κ.Φ.Α.Σ., σχετικά με τους αγρότες ΠΟΛ.1116/24.4.2014 Κοινοποίηση των διατάξεων των Υποπαραγράφων Β.1 και Β.2, παράγραφοι 1 και 2, της Παραγράφου Β' του άρθρου τρίτου του ν.4254/2014 (ΦΕΚ Α' 85/7.4.2014) σχετικά με τους αγρότες και παροχή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ / ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ/ΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ / ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ/ΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ / ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ/ΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Λεπτομέρειες αιτητή Ανανέωση Πιστοποιητικού/ών Για το έτος: Αρχική έκδοση Πιστοποιητικού/ών (σημειώστε όπου εφαρμόζεται) Ονοματεπώνυμο:..

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριακή Εμπορική Ναυτιλία

Κυπριακή Εμπορική Ναυτιλία Κυπριακή Εμπορική Ναυτιλία Φορολογία και Συγκριτικά Πλεονεκτήματα ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ Ο νόμος Περί Εμπορικής Ναυτιλίας, Ν44(Ι)/2010, ο οποίος ψηφίστηκε από τη βουλή των αντιπροσώπων και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ/ΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΙΚΟ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ/ΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΙΚΟ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ/ΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΙΚΟ Ανανέωση Πιστοποιητικού/ών Για το έτος: 2018 (σημειώστε όπου εφαρμόζεται) (η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική) Λεπτομέρειες

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Κυπριακή Δημοκρατία ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «Ο Ρόλος και η Σημαντικότητα του Εκπαιδευτικού Συστήματος στην Ανάπτυξη της Συνεργατικής Κουλτούρας» Εκπρόσωπε του Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Επιχειρηματικότητα Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΟΡΙΣΜΟΣ Επιχειρηματικότητα είναι η ιδιότητα ενός ατόμου

Διαβάστε περισσότερα

Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνει μια εταιρία (προετοιμασία) για να εισαχθεί στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.;

Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνει μια εταιρία (προετοιμασία) για να εισαχθεί στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.; Κύρια Αγορά - Συχνές Ερωτήσεις Ποιός ασκεί εποπτεία στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα εισαγωγής στην Κύρια Αγορά; Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνει μια εταιρία (προετοιμασία)

Διαβάστε περισσότερα

Κύπρος: Φορολογικά νομοσχέδια που εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Κύπρος: Φορολογικά νομοσχέδια που εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων Κύπρος Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2015 Κύπρος: Φορολογικά νομοσχέδια που εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πιο πάνω φορολογικές τροποποιήσεις, παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΑΒΡΑΑΜ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΝΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Περίληψη Εισαγωγή Επισκόπηση βιβλιογραφίας Εννοιολογικό

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική Ενημέρωση 6

Φορολογική Ενημέρωση 6 Φορολογική Ενημέρωση 6 Έκτακτα Φορολογικά Μέτρα Εισαγωγή Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε στις 14 Δεκεμβρίου 2011 διάφορες τροποποιήσεις σε Φορολογικές Νομοθεσίες στα πλαίσια της προσπάθειας για οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Ο ρόλος του X.A. στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Μάιος 2012

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Ο ρόλος του X.A. στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Μάιος 2012 ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ο ρόλος του X.A. στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας Μάιος 2012 Όμιλος ΕΧΑΕ Ο Όμιλος ΕΧΑΕ λειτουργεί την Ελληνική Αγορά μετοχών, ομολόγων και παραγώγων Εταιρικές λειτουργίες - Διακανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει μία ιδέα; Το πάθος σας για δημιουργία ανοίγει τον δρόμο.

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει μία ιδέα; Το πάθος σας για δημιουργία ανοίγει τον δρόμο. Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει μία ιδέα; Το πάθος σας για δημιουργία ανοίγει τον δρόμο. Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2019 Ενδεικτικό ερωτηματολόγιο Προφίλ Μεγαλώσατε σε επιχειρηματικό/εμπορικό περιβάλλον;

Διαβάστε περισσότερα