JOIN THE E.L.B. S FAMILY

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "JOIN THE E.L.B. S FAMILY 2010-2011"

Transcript

1 JOIN THE E.L.B. S FAMILY Στον εμπορικό πεζόδρομο της ALPHA BANK απέναντι από το Δημαρχείο Θέρμης. Β. Ταβάκη 36 Θέρμη. Web page:

2 IN A WORLD FULL OF FOLLOWERS DARE TO BE A LEADER Γενική Διεύθυνση: Κορμά Αρετή Υπεύθυνη senior τάξεων & εξετάσεων: Δολομάτη Γκέλη, Γραμματειακή Υποστήριξη: Τσαμεσίδου Νικολέτα. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Η κατάκτηση της ευτυχίας. Ουτοπία ή εφικτός στόχος; Τι αξίζει πραγματικά να διδάξουμε στα παιδιά; Ακριβά ρούχα, αυτοκίνητα, ένα διαμέρισμα, ή να αγαπούν και να αγαπιούνται, να πιστεύουν στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους, να βάζουν στόχους και να πιστεύουν ότι είναι στο χέρι τους να τους υλοποιήσουν; Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά. Η (καλή) αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Η εκμάθηση μια ξένης γλώσσας είναι μια μακροχρόνια διαδικασία που προϋποθέτει θυσίες από παιδιά και γονείς και πρακτικά αποτελεί μια μεγάλη επένδυση τόσο σε χρήματα όσο και σε χρόνο. Είναι βεβαίως μια απαραίτητη και αποδοτική συγχρόνως επένδυση, γιατί οι γνώσεις σε ξένες γλώσσες όπως και τα ξενόγλωσσα πτυχία αποτελούν απαραίτητα εφόδια για τη ζωή! Η σωστή διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας δεν είναι όμως ένα «τυποποιημένο καταναλωτικό αγαθό» που μπορεί να το προμηθευτεί ο καθένας οπουδήποτε και από οποιονδήποτε! Μήπως όμως υπάρχουν κάποια κριτήρια με τα οποία θα μπορούσαν οι γονείς να κάνουν σωστή επιλογή; Και βέβαια υπάρχουν. Βάσει στατιστικών στοιχείων η πλειοψηφία των γονέων εμπιστεύεται το Κέντρο Ξένων Γλωσσών για συγκεκριμένους λόγους: Σε ένα καλά οργανωμένο και ποιοτικό σχολείο, ο γονέας είναι σίγουρος ότι το παιδί του βρίσκεται στο σωστό επίπεδο σπουδών, ο μαθητής διδάσκεται συγκεκριμένη ύλη και ολοκληρώνει το επίπεδο σε προκαθορισμένο χρόνο, η αξιολόγηση των μαθητών είναι αντικειμενική και υπάρχει σαφώς καταγεγραμμένο σύστημα ελέγχου της προόδου του μαθητή, η ώρα και η ημέρα των μαθημάτων δεν αναβάλλονται και δεν μετατίθενται όπως συχνά συμβαίνει στα ιδιαίτερα μαθήματα, ο μαθητής διδάσκεται με εποπτικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας, υπάρχει συνεχής επένδυση στην εκπαίδευση του διδακτικού προσωπικού, οι καθηγητές που διδάσκουν αξιολογούνται και έχουν όλα τα τυπικά αλλά και ουσιαστικά προσόντα, που συνήθως δεν ελέγχονται σε έναν καθηγητή ιδιαιτέρων μαθημάτων, ο μαθητής επωφελείται από ομαδικές εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν στο ιδιαίτερο μάθημα, καθώς και από ευχάριστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ αναπτύσσει το αίσθημα της ευγενούς άμιλλας. Ο συναγωνισμός στην τάξη δημιουργεί το κίνητρο που κάνει τον κάθε μαθητή να προσπαθεί να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Η επιλογή ενός ποιοτικού ξενόγλωσσου σχολείου αποτελεί ασφάλεια για το κάθε γονέα σε σχέση με την επένδυση χρόνου και χρήματος για τη μόρφωση του παιδιού του. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το περιβάλλον της τάξης στο παιδί είναι ανεκτίμητα και δεν περιορίζονται μόνο στην απόκτηση γνώσεων αλλά συμβάλλουν σημαντικά και στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Στους γονείς οφείλουμε το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην. Μ. Αλέξανδρος

3 Τι να πρωτοθυμηθώ απ την περσινή χρονιά... ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟ κα ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΑΖΗ ΜΑΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 19:00 μμ ΘΕΜΑ: ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε από την Συμβουλευτική Ψυχολόγο κα Μαρία Χατζηπανταζή στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας LORD E.L.B. BYRON school στην Θέρμη, δίνοντας έμφαση στον τρόπο οργάνωσης του χώρου μελέτης και την αύξηση κινήτρων των μαθητών, στην βελτίωση της προσοχής τους την ώρα της μελέτης και στην διαχείριση των δυσκολιών κατά την διάρκεια της συνεργασίας των γονιών με τα παιδιά τους. Ακολούθησαν ερωτήσεις μετά την διάλεξη από τους γονείς.

4

5 ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ UNICEF Έχω δικαίωμα να μην ακούω τους τσακωμούς σας. o Με αναστατώνουν. Έχω δικαίωμα να ρωτάω πολλά «γιατί». o Γιατί είμαι μικρός και πρέπει να μάθω. Δεν θέλω και δεν πρέπει να μου κάνετε όλα τα χατίρια. o Με κακομαθαίνετε. Μην με αντιμετωπίζετε με γέλιο και ειρωνεία όταν λέω κάτι. o Δεν είμαι χαζός, μικρός είμαι. Σας έχω ανάγκη, έχω δικαίωμα να είμαι αρκετές ώρες την ημέρα μαζί σας. o Δεν χρειάζομαι όμως συνέχεια την προσοχή σας. Έχω δικαίωμα στην τρυφερότητα. o Είμαι παιδί και μου αρέσουν τα χάδια και τα φιλιά. «Αν μια μέρα, τα παιδιά του κόσμου γελάσουν όλα μαζί... θα ναι μια μεγάλη μέρα» ΤΖΙΑΝΙ ΡΟΝΤΑΡΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Τα παιδιά έχουν ταυτότητα. o Υπάρχω, σκέφτομαι, μιλώ ελεύθερα, είμαι ένας μικρός πολίτης. Τα παιδιά θέλουν να μεγαλώσουν. o Χρειάζομαι φαγητό, υγεία, ασφάλεια, τη φροντίδα της οικογένειας και της κοινωνίας. Τα παιδιά θέλουν να μεγαλώσουν καλά. o Χρειάζομαι εκπαίδευση, παιχνίδι, μόρφωση, τέχνη και πληροφόρηση. Όλα τα παιδιά είναι παιδιά μας. o Για την οικογένεια, το κράτος, το σχολείο, την κοινωνία, για όλους μας. Όλα τα παιδιά είναι ίσα. o Ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο και θρησκεία. Όλα τα παιδιά τα σκοτώνει η βία. o Ψυχολογική ή σωματική, σταματήστε τη. Η «ειρήνη» για τα παιδιά είναι... δικαίωμα. Τα παιδιά για την κοινωνία είναι... νόμος.

6 Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η ζεστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου μας με τη συμμετοχή των παιδιών μας. Μας τραγούδησαν τα κάλαντα με τη συνοδεία των συμμαθητών τους που έπαιξαν βιολί και φλάουτο. Οι γονείς είχαν τη δυνατότητα ταυτόχρονα να παρακολουθήσουν την έκθεση έργων τέχνης των μικρών και μεγάλων μαθητών μας, να πιούν ένα ποτήρι κρασί και να ευχηθούν ο ένας στον άλλο για τις γιορτές που με τόση λαχτάρα μικροί και μεγάλοι περιμέναμε. Την ίδια ημέρα επιδόθηκαν και οι βαθμοί του πρώτου τριμήνου.

7 Αγγλική χριστουγεννιάτικη πουτίγκα Υλικά 250 γρ. αλεύρι 150 γρ. τριμμένη ψίχα ψωμιού 200 γρ. ζάχαρη 400 γρ. σταφίδες 150 γρ. κόντιτα πορτοκάλι (φρουί γλασέ) 100 γρ. αμύγδαλα 100 γρ. ξηρά δαμάσκηνα 3 αυγά 1/2 λίτρο μαύρη μπίρα 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλα τριμμένα 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη 1/2 ποτήρι ρούμι 1 μήλο το ξύσμα 1 λεμονιού 200 γρ. μαργαρίνη και λίγη επιπλέον για τη φόρμα αλάτι Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ εκτός του μήλου. Τα σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα και τα αφήνουμε 12 ώρες. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε το μήλο σε κυβάκια και το βάζουμε στη φόρμα για πουτίγκα. Το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και μια λινή πετσέτα, που δένουμε σφιχτά γύρω από τη φόρμα. Την ψήνουμε στον ατμό (μπεν μαρί) 6-7 ώρες. Μετά βγάζουμε το γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει. Το βγάζουμε από τη φόρμα πάνω σε νοτισμένο πανί. Δένουμε τις άκρες του πανιού και αφήνουμε έτσι το γλυκό μέχρι τη μέρα των Χριστουγέννων σε δροσερό μέρος. Η πουτίγκα πρέπει να μείνει έτσι αρκετό καιρό για να απελευθερώσει το άρωμά της. Μία ώρα πριν τη σερβίρουμε ξαναβάζουμε την πουτίγκα στη φόρμα τυλιγμένη σε λαδόκολλα και την ψήνουμε στον ατμό (μπεν μαρί) δύο ώρες ακόμα. Στο τέλος τη διακοσμούμε με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

8 Β. Ταβάκη 36 (πρώην Αλ. Παπάγου 36) Θέρμη. Τηλ. /Φαξ: Πάρτυ!!! Πάρτυ!!! Πάρτυ!!! Βάλαμε τις στολές μας, βάλαμε κέφι, πήραμε σερπαντίνες, ήρθαμε όλοι την Τετάρτη 23/2/11 για ένα τρελό ξεφάντωμα αποκριάς και να η απόδειξη!!!

9 Φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα. Σωκράτης Στον εμπορικό πεζόδρομο της ALPHA BANK, απέναντι από το Δημαρχείο Θέρμης.

10 Την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 στις ο κ. Καουρής Χρήστος, υπεύθυνος Η/Υ και Διαδικτύου του σχολείου μας, ανάπτυξε ένα σεμινάριο με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο Internet». Στον εμπορικό πεζόδρομο της ALPHA BANK, απέναντι από το Δημαρχείο Θέρμης.

11 Παιδιά και Internet - Κίνδυνοι στο Internet - Οδηγός προς τους γονείς Προσεγγίσεις για ασφαλή πλοήγηση Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία ενός πλάνου ασφαλείας στο Internet για την οικογένειά σας. Ένα μείγμα αυτών θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα και προστασία. Οι προσεγγίσεις μπορεί να περιλαμβάνουν: 1. Τεχνολογική προσέγγιση: Φίλτρα: λογισμικό που βοηθάει στη διαχείριση της online πρόσβασης και εμποδίζει το ανάρμοστο περιεχόμενο. Labelling: ρύθμιση του Internet Browser έτσι ώστε τα sites που χαρακτηρίζονται από ανάρμοστο περιεχόμενο να μην εμφανίζονται. Monitoring λογισμικό: λογισμικό που ελέγχει τις online δραστηριότητες. 2. Εκπαιδευτική προσέγγιση: Εκπαιδευτικό υλικό: πηγές διδασκαλίας όπως βιβλία και βίντεο. Δραστηριότητες διασκέδασης: δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν για την ασφάλεια του Διαδικτύου μέσω των ενδιαφερόντων που έχουν. Ομάδες συνομήλικων: παιδιά που μαθαίνουν τη σωστή online συμπεριφορά από τους συνομήλικούς τους. 3. Οικογενειακή προσέγγιση: Συζητήσεις: συζητήσεις με τα παιδιά για τα πλεονεκτήματα και τους πιθανούς κινδύνους του να είσαι online. Περιορισμός του χρόνου πρόσβασης στο Internet: η χρήση των καρτών προπληρωμένου χρόνου NetKey θα σας βοηθήσει αρκετά όσον αφορά τον έλεγχο του χρόνου που σπαταλούν τα παιδιά σας online. Επίβλεψη: τεχνικές για επίβλεψη της πρόσβασης των παιδιών στο Internet. 4. Νομική προσέγγιση: Ενεργήστε από πριν: μάθετε τους νόμους για την αρμόζουσα online συμπεριφορά. Αναφέρετε το πρόβλημα: να γνωρίζετε σε ποιον και τι ακριβώς θα αναφέρετε σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε online πρόβλημα. Μία στρατηγική θα μπορούσε να είναι να επικοινωνήσετε με οικογένεια και φίλους, νομικά γραφεία και την κυβέρνηση. Χρησιμοποιώντας κάποιες από τις παραπάνω προσεγγίσεις θα έχετε την καλύτερη προστασία για τα παιδιά σας. Επιλέξτε τις προσεγγίσεις που είναι πιο κατάλληλες για την οικογενειακή σας κατάσταση, καθώς κάθε γονέας έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Στον εμπορικό πεζόδρομο της ALPHA BANK, απέναντι από το Δημαρχείο Θέρμης.

12 Πλεονεκτήματα της διγλωσσίας Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι η διγλωσσία είναι ευεργετική για την ανάπτυξη των παιδιών και κατ επέκταση για το μέλλον τους. Τα παιδιά που εκτίθενται σε πολλές γλώσσες έρχονται σε επαφή με άλλες κουλτούρες, ανθρώπους και απόψεις.. Επίσης, τείνουν να είναι καλύτερα από τα μονόγλωσσα παιδιά στο να καταγίνονται ταυτόχρονα με διαφορετικά έργα εστιάζοντας κατάλληλα την προσοχή τους και αναπτύσσουν συχνά πιο γρήγορα τις αναγνωστικές τους ικανότητες, και γενικά τους είναι ευκολότερο να μάθουν ξένες γλώσσες. Η διγλωσσία δίνει στα παιδιά πολλά περισσότερα από δύο γλώσσες! Στον εμπορικό πεζόδρομο της ALPHA BANK, απέναντι από το Δημαρχείο Θέρμης.

13 LORD BYRON S European Language Bridge PLAYSCHOOL για προνήπια & νήπια (4-6 ετών) (5-7 ετών) Συνδυάζουμε τη φύλαξη των παιδιών με την εκμάθηση των αγγλικών. Οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν τις πρώτες τους λεξούλες στ αγγλικά και συγχρόνως απολαμβάνουν: Ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας. Κατασκευές και τραγούδια Θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο. Παιχνίδια Αγγλικών σε διαδραστικό πίνακα. E.L.B. S

14 Στον εμπορικό πεζόδρομο της ALPHA BANK, απέναντι από το Δημαρχείο Θέρμης. Στον εμπορικό πεζόδρομο της ALPHA BANK, απέναντι από το Δημαρχείο Θέρμης.

15 Στον εμπορικό πεζόδρομο της ALPHA BANK, απέναντι από το Δημαρχείο Θέρμης. Στον εμπορικό πεζόδρομο της ALPHA BANK, απέναντι από το Δημαρχείο Θέρμης.

16

17 Οι μαθητές και το προσωπικό του E.L.B. γιορτάσαμε την λήξη της περσινής σχολικής χρονιάς με πολύ κέφι, μπρίο, τραγούδι, χορό, σκετς, βραβεύσεις αριστούχων μαθητών και μουσικά happenings παρουσία των γονιών, οι οποίοι θαύμασαν και καταχειροκρότησαν τα βλαστάρια τους. Οι φωτογραφίες άλλωστε μαρτυρούν όλα τα παραπάνω...

18

19 ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΡΓΙΕΣ: /1 : Πρωτοχρονιά 6/1 : Των Φώτων 7/3 : Καθαρά Δευτέρα 25/3 : 25η Μαρτίου 22/4 : Μεγάλη Παρασκευή 23/4 : Μεγάλο Σάββατο 24/4 : Άγιο Πάσχα 25/4 : Δευτέρα του Πάσχα 1/5 : Πρωτομαγιά 13/6 : Αγίου Πνεύματος 15/8 : Δεκαπενταύγουστος 28/10 : 28η Οκτωβρίου 25/12 : Χριστούγεννα 26/12 : 2η μέρα Χριστουγέννων

20 ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΡΓΙΕΣ: /1 : Πρωτοχρονιά 6/1 : Των Φώτων 27/2 : Καθαρά Δευτέρα 25/3 : 25η Μαρτίου 13/4 : Μεγάλη Παρασκευή 14/4 : Μεγάλο Σάββατο 15/4 : Άγιο Πάσχα 16/4 : Δευτέρα του Πάσχα 1/5 : Πρωτομαγιά 4/6 : Αγίου Πνεύματος 15/8 : Δεκαπενταύγουστος 28/10 : 28η Οκτωβρίου 25/12 : Χριστούγεννα 26/12 : 2η μέρα Χριστουγέννων

21 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτικό σας οργανισμό για την μεθοδική και άρτια δουλειά η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την επιτυχή διεκπεραίωση των εξετάσεων ECPE. Με εκτίμηση, Μ. Καλοτεράκη ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές του σχολείου σας, για την ουσιαστική συμβολή τους στην απόκτηση των πτυχίων FCE & CPE από τα δύο παιδιά μας Σταύρο & Αντώνη Λιθουργίδη. Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την καθηγήτρια κα Γκέλυ Δολομάτη, γιατί ο επαγγελματισμός της σε συνδυασμό με την αγάπη της προς τα παιδιά, βοήθησαν στην ευκολότερη μάθηση και γνώση της ξένης γλώσσας. Οι Γονείς ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για τη ουσιαστική και αναντικατάστατη συμβολή του φροντιστηρίου σας στη μεγάλη επιτυχία της κόρης μου στον τομέα των ξένων γλωσσών. Σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών και με την εντατική και συστηματική υποστήριξη των εκπαιδευτριών της από το σχολείο σας, κατάφερε να συμμετάσχει επιτυχώς και με πολύ καλές επιδόσεις στις εξετάσεις των πτυχίων Cambridge Proficiency (Αγγλικά) & Diplom Deutsch Als Fremdsprache Sprachniveau C1 (Γερμανικά). Αναλογιζόμενος ότι όταν ολοκλήρωσε αυτή την προσπάθεια δεν είχε ακόμη κλείσει τα 15 της χρόνια, μου επιβάλλει να αναγνωρίσω ότι μετά από τη δικιά της επιμονή και σιδερένια θέληση, ο επόμενος πιο σημαντικός παράγοντας ήταν ο επαγγελματισμός, η μεθοδικότητα και το ειλικρινές ενδιαφέρον του φροντιστηρίου σας. Συγχαρητήρια! Με τιμή Κων/νος Δρίζης.

22 Β. Ταβάκη 36 (πρώην Αλ. Παπάγου 36) Θέρμη. Τηλ. /Φαξ: Web page: Χτίζουμε το μέλλον του παιδιού σας, γιατί οι γλώσσες είναι εφόδιο ζωής. Είμαστε κοντά σας 12 χρόνια με συνέπεια και συνεχίζουμε. Ειδίκευση σε παιδιά, φοιτητές και ενηλίκους γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στη γνώση. Ελάτε στο σχολείο του μέλλοντος. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΟΡΜΑ ΑΡΕΤΗ

23 Useful Internet Site for Students χρόνια επιτυχιών στην Θέρμη, και συνεχίζουμε...

24 ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ Στον εμπορικό πεζόδρομο της ALPHA BANK απέναντι από το Δημαρχείο Θέρμης. Β. Ταβάκη 36 Θέρμη. Web page:

Επιμέλεια ύλης: Κωνστανταροπούλου Ζωή. Λυμπεροπούλου Μαριλένα Μπάρμπα-Μώρου Μίκα

Επιμέλεια ύλης: Κωνστανταροπούλου Ζωή. Λυμπεροπούλου Μαριλένα Μπάρμπα-Μώρου Μίκα XEIMΩΝΑΣ 2009 24 Τα παιδιά της Πράσινης Τάξης, ύστερα από ένα παιχνίδι με χρωματιστές κορδέλες στην αίθουσα του Νηπιαγωγείου, σκέφτηκαν να τις κρεμάσουν μέσα στην τάξη πάνω σε ένα σκελετό μιας παλιάς,

Διαβάστε περισσότερα

Ο υπολογιστής ως εργαλείο ενίσχυσης της μάθησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ο υπολογιστής ως εργαλείο ενίσχυσης της μάθησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ο υπολογιστής ως εργαλείο ενίσχυσης της μάθησης σε παιδιά προσχολικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΩ WEB Πτυχιακή Εργασία Αποστολοπούλου Μαρία Γαρυφαλλιά

Διαβάστε περισσότερα

Συνεντεύξεις από καθηγητές και μαθητές για το διαγωνισμό: Η παραγωγικότητα στην εκπαίδευση»

Συνεντεύξεις από καθηγητές και μαθητές για το διαγωνισμό: Η παραγωγικότητα στην εκπαίδευση» Συνεντεύξεις από καθηγητές και μαθητές για το διαγωνισμό: Η παραγωγικότητα στην εκπαίδευση» ΟΝΟΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ: κ. Αιμίλιος Χατζηπετρής 1. Τι καταλαβαίνετε με την έννοια παραγωγικότητα ; 1. Η παραγωγικότητα

Διαβάστε περισσότερα

επικοινωνια & ασπίδα απέναντι στην κρίση ανθεκτικοτητα Γλωσσομάθεια Επικοινωνία ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Γιάννης Καλογεράκης η οικονομική κρίση μειώνει την

επικοινωνια & ασπίδα απέναντι στην κρίση ανθεκτικοτητα Γλωσσομάθεια Επικοινωνία ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Γιάννης Καλογεράκης η οικονομική κρίση μειώνει την ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ. ΑΡ.9 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014 Ανθεκτικότητα Γλωσσομάθεια Επικοινωνία Αναδημοσιεύση από ΒΗΜΑDONNA 27/7/14 Οι γλώσσες θεμέλιο της ευρωπαϊκής ιδέας TA ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ όταν μαθαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

ημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα

ημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα ημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα Αν υπάρχει ομορφιά στο χαρακτήρα του ανθρώπου θα υπάρχει αρμονία στο σπίτι. Αν υπάρχει αρμονία στο σπίτι θα υπάρχει τάξη στο έθνος. Αν υπάρχει τάξη στο έθνος, θα υπάρχει ειρήνη

Διαβάστε περισσότερα

της «Εισαγωγής στην Υγιεινή Εργονομία και Ασφάλεια Εργασίας»

της «Εισαγωγής στην Υγιεινή Εργονομία και Ασφάλεια Εργασίας» ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΛΛΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ για την διδασκαλία της «Εισαγωγής στην Υγιεινή Εργονομία και Ασφάλεια Εργασίας» Επιμέλεια Εργασίας: Χαρκιολάκης Μιχάλης

Διαβάστε περισσότερα

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά:

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά: Οικιακή Οικονομία Παπαρδέλες με θαλασσινά Υλικά: Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά 320 γρ. παπαρδέλες 1 κιλό μύδια 300 γρ. γαρίδες 3 ντομάτες 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 4 αγγουράκια

Διαβάστε περισσότερα

Καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2006!!! Ειρήνη Ματθιοπούλου Πρόεδρος

Καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2006!!! Ειρήνη Ματθιοπούλου Πρόεδρος ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΕΤΟΣ 7 ο τεύχος 26ο/σχ.χρ.2005-06 Editorial Προέδρου Μια νέα χρονιά ξεκινάει με πολλές ευχές για υγεία, χαρά και πρόοδο για τα παιδιά μας κι εμάς. Αποχαιρετήσαμε το 2005 πραγματοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΕΤΟΣ 7 ο τεύχος 27ο/σχ.χρ.2005-06

ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΕΤΟΣ 7 ο τεύχος 27ο/σχ.χρ.2005-06 ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΕΤΟΣ 7 ο τεύχος 27ο/σχ.χρ.2005-06 Μάρτιος 2006 Ο Σύλλογός μας καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να προσεγγίσει τις ανάγκες των μελών του, διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων,

Διαβάστε περισσότερα

διαλειμμα Τεύχος 3 ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟς ΓΟΝΕΙς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

διαλειμμα Τεύχος 3 ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟς ΓΟΝΕΙς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ διαλειμμα Τεύχος 3 1 διαλειμμα Τεύχος 3 ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΪΟΣ 2013 Στους γονείς μου οφείλω το «ζην»...στο δάσκαλο μου το «ευ ζην»! ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟς ΓΟΝΕΙς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Μ ια ακόμη χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή τη σχολική χρονιά αισθάνομαι ακόμα πιο έντονα την ανάγκη να επικοινωνήσω

Αυτή τη σχολική χρονιά αισθάνομαι ακόμα πιο έντονα την ανάγκη να επικοινωνήσω ξένες γλώσσες gnosi.net Πάντα κοντά σας... ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 59 ΤΗΛ.: 210.76.44.853 ΧΕΙΜΑΡΑΣ 1 & ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΛ.: 210.76.43.500 INDEX-ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ INDEX-ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. 3 EDITORIAL-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σελ. 4 Που οφείλεται

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org Μετάφραση / Επιμέλεια Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Μετάφραση από www.ld.org Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Από την Αλίκη Κασσωτάκη Λογοπεδικός /Επιστημονική Συντονίστρια

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Χαιρετισμός από τη Διεύθυνση 2. Πειθαρχία 14. Μαθητικό Συμβούλιο 15. Ιστορία Ίδρυσης και Λειτουργίας 3.

Περιεχόμενα. Χαιρετισμός από τη Διεύθυνση 2. Πειθαρχία 14. Μαθητικό Συμβούλιο 15. Ιστορία Ίδρυσης και Λειτουργίας 3. Χαιρετισμός από τη Διεύθυνση 2 Πειθαρχία 14 Ιστορία Ίδρυσης και Λειτουργίας 3 Μαθητικό Συμβούλιο 15 Διοικητική Δομή 4 Εγκαταστάσεις 15 Τάξεις και Ηλικίες 6 Εισδοχή 7 Πρόγραμμα Δημοτικού Σχολείου 8 Γλώσσες

Διαβάστε περισσότερα

2 3 4 Καλωσόρισµα. Τα νέα της Ευρωπαϊκής Παιδείας. Το σχολείο. Ενηµερωθείτε από το πρότυπο εκπαιδευτήριο Ευρωπαϊκή Παιδεία

2 3 4 Καλωσόρισµα. Τα νέα της Ευρωπαϊκής Παιδείας. Το σχολείο. Ενηµερωθείτε από το πρότυπο εκπαιδευτήριο Ευρωπαϊκή Παιδεία Τα νέα της Ευρωπαϊκής Παιδείας Ενηµερωθείτε από το πρότυπο εκπαιδευτήριο Ευρωπαϊκή Παιδεία http://protypo-euroschool.edu.gr Επιµέλεια Μαρία Γιαννακάκη 1 Το σχολείο Ένα διαφορετικό σχολείο για το παιδί!

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ. ΑΡ.7 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «Καταλάβετέ μας επιτέλους κι εμάς τους εφήβους»

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ. ΑΡ.7 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «Καταλάβετέ μας επιτέλους κι εμάς τους εφήβους» ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ. ΑΡ.7 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013 ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «Καταλάβετέ μας επιτέλους κι εμάς τους εφήβους» Οι Ιδανικές Συνθήκες Μάθησης για τα Παιδιά Τιμωρίες και Ανταμοιβές στην Εφηβεία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο.) ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο.) ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο.) ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Πώς να δώσετε κίνητρα στο παιδί σας

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Πώς να δώσετε κίνητρα στο παιδί σας 1 ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Πώς να δώσετε κίνητρα στο παιδί σας Η εργασία μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να βοηθήσει τα παιδιά να θυμηθούν τι έχουν μάθει στο σχολείο, να ασκήσουν τις δεξιότητες που διδάσκονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ Προφίλ ωφελουμένου Εξατομικευμένη προσέγγιση για τη διερεύνηση και αξιολόγηση των αναγκών, ικανοτήτων κλίσεων, ενδιαφερόντων και εμπειριών των ωφελουμένων Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτομία στην Απόκτηση των Βασικών Δεξιοτήτων

Καινοτομία στην Απόκτηση των Βασικών Δεξιοτήτων Καινοτομία στην Απόκτηση των Βασικών Δεξιοτήτων Leonardo Partnership Project ΙΣΠΑΝΙΑ ASSOCIATION GRENADINE FOR THE INFORMATION, FORMATION AND DEVELOPMENT OF THE NEW TECHNOLOGIES ΤΟΥΡΚΙΑ TÜRKİYE ÖRGÜN VE

Διαβάστε περισσότερα

Υπάρχουν τρεις δυνατότητες για το σχολείο που αποφασίζει να αξιοποιήσει το ερωτηματολόγιο ως μέθοδο άντλησης αξιολογικών δεδομένων:

Υπάρχουν τρεις δυνατότητες για το σχολείο που αποφασίζει να αξιοποιήσει το ερωτηματολόγιο ως μέθοδο άντλησης αξιολογικών δεδομένων: 2. Ερωτηματολόγιο Εισαγωγικά Στοιχεία Το ερωτηματολόγιο αποτελεί ένα μέσο συλλογής δεδομένων, στο οποίο το υποκείμενο της έρευνας καλείται να απαντήσει γραπτώς σε μια σειρά από προσχεδιασμένες ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑΣ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΒΕΛΗ (Α.Ε.Μ 1385) ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΕΠΟΠΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αξίζουν την εµπιστοσύνη σας!

Αξίζουν την εµπιστοσύνη σας! Αξίζουν την εµπιστοσύνη σας! Η µέχρι τώρα πορεία, αλλά και φιλοσοφία µε την οποία λειτουργούµε στα Φροντιστήρια ΑΞΙΩΤΗ, αποτελούν τη µεγαλύτερη εγγύηση για την σηµερινή επιλογή σας και κατ επέκταση την

Διαβάστε περισσότερα

» DOLCETA πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης καταναλωτών μέσω διαδικτύου

» DOLCETA πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης καταναλωτών μέσω διαδικτύου » DOLCETA πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης καταναλωτών μέσω διαδικτύου Το Dolceta είναι ένα εργαλείο ενημέρωσης και εκπαίδευσης των καταναλωτών μέσω διαδικτύου και απευθύνεται σε καθηγητές πρωτοβάθμιας/

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 23 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Περιεχόμενα Χαιρετισμός Χαιρετισμός...3 Απαντήσεις σε θέματα γονέων... 4 Eντυπώσεις ενός νέου μέλους Δ.Σ....6 Εκδηλώσεις...7 Πανηγύρι 2009...9 Τμήμα Αγγλικών...10

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Αικατερίνη Κεδράκα Υπεύθυνος διαμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΩΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΩΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ DEAFVOC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΩΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Π 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑΣ

Ο ΗΓΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑΣ Ο ΗΓΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑΣ Μάιος 2010 Σηµείωµα της οµάδας Αγωγής Σταδιοδροµίας Ο οδηγός αυτός δηµιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράµµατος Αγωγής Σταδιοδροµίας, µε θέµα «Συµµετέχω ενεργά στο σχεδιασµό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Μαθαίνω να µην καπνίζω

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Μαθαίνω να µην καπνίζω ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Μαθαίνω να µην καπνίζω ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ HELLENIC ACTION FOR RESEARCH AGAINST TOBACCO HEART ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: PROJECT ΘΕΜΑ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΑΞΗ: Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Υπεύθυνη Καθηγήτρια Στέλλα Τριανταφύλλου ΠΕ 20 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 2015 Σε αυτή την εργασία του μαθήματος Project

Διαβάστε περισσότερα