Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Χειμώνας Χριστούγεννα» Χειμώνας 2016

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Χειμώνας Χριστούγεννα» Χειμώνας 2016"

Transcript

1 Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Χειμώνας Χριστούγεννα» Χειμώνας 2016

2 Και ο Τρίτος Διαγωνσιμός Φωτογραφίας του Citycampus με θέμα το Χειμώνα και τα Χριστούγεννα έληξε με πολύ θετικές εμπειρίες. Ακολουθήστε μας στα social media: Πολλοί φοιτητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν με εξαιρετικές φωτογραφίες. Η επιλογή τόσο του κοινού όσο και της ομάδας του Citycampus φάνηκε να είναι δυσκολότερη από τις άλλες φορές. Οι νικητές και όσοι διακρίθηκαν με έπαινο έλαβαν τα βραβεία τους (βιβλία) και τους επαίνους τους και σαν τελική επιβράβευση έρχεται και το παρόν ebook Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες! Κωνσταντίνος Πολέμης Διευθυντής Σύνταξης

3

4 Η πρώτη νικήτρια του διαγωνισμού μας είναι η Παγώνα Γεμενετζή που σπουδάζει Νοσηλευτική στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

5 Η φωτογραφία με την οποία νίκησε η Παγώνα ήρθε πρώτη στις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού του Citycampus Χιονοθύελλα στη Μαρώνεια Ροδόπης

6 Συγχαρητήρια, Παγώνα, για την πρωτιά! Αλήθεια, πώς έμαθες για το διαγωνισμό; Για το διαγωνισμό πληροφορήθηκα από την αδερφή μου, η οποία βραβεύθηκε με έπαινο σε προηγούμενο διαγωνισμό φωτογραφίας του Citycampus. Τι απεικονίζει η συγκεκριμένη φωτογραφία; Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη ένα παγωμένο πρωινό του Ιανουαρίου πριν μερικά χρόνια. Απεικονίζει την πρώτη χιονοθύελλα εκείνου του έτους με φόντο τη γειτονιά στο χωριό όπου μεγάλωσα, τη Μαρώνεια Ν. Ροδόπης. Ποια είναι τα συναισθήματά σου που έλαβες το πρώτο βραβείο; Δεν μπορώ να κρύψω πως η χαρά μου είναι μεγάλη. Είναι ο πρώτος διαγωνισμός φωτογραφίας που συμμετέχω κι ως εκ τούτου η πρώτη θέση έρχεται ως επιβεβαίωση για να συνεχίσω την αναζήτησή μου στον κόσμο της φωτογραφίας.

7 Η πρωτιά ήταν θέμα καλής φωτογραφίας κυρίως ή καλού marketing; Για να μιλήσω με ποσοστά η νίκη σε ένα διαγωνισμό που διεξάγεται διαδικτυακά οφείλεται 50% στην ποιότητα της φωτογραφίας και 50% στο marketing. Ο χρήστης έχει περισσότερες πιθανότητες να δει τη φωτογραφία, αλλά αν δεν τον εντυπωσιάσει η εικόνα, δεν θα μπει στον κόπο να συμμετάσχει με την ψήφο του. Πόσο σημαντική θεωρείς ότι είναι η τέχνη της φωτογραφίας; Η μνήμη του ανθρώπου δεν είναι ατέρμονη. Ξεχνάμε. Η φωτογραφία είναι εδώ για να αποτυπώνει και να μας θυμίζει στιγμές, συναισθήματα, σκέψεις, ανθρώπους, τοπία, γεύσεις, μυρωδιές, αναμνήσεις αποτυπωμένες στο φωτογραφικό χαρτί. Είναι εδώ για να μεταφέρει ιδέες, να μας διδάσκει, να μας μεταφέρει γεγονότα, να διευρύνει τους ορίζοντές μας, να μας δείξει μία νέα οπτική γωνία σε ένα χιλιοϊδωμένο θέμα. Η τέχνη της φωτογραφίας ήταν, είναι και θα είναι σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου και με τι θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά στο μέλλον; Πάθος μου είναι η ζωγραφική καθώς μου δίνει την ελευθερία να δημιουργώ έναν δικό μου, πολύχρωμο και αφηρημένο κόσμο. Σπουδάζω στο τμήμα νοσηλευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Αν με ρωτήσεις με τι θέλω να ασχοληθώ στο μέλλον θα σου απαντήσω το ίδιο με τότε που συμπλήρωνα το μηχανογραφικό μου στο τέλος της Γ' Λυκείου όπου με βγάλει ο δρόμος. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι θέλω να ασχοληθώ με τον άνθρωπο γιατί με συναρπάζει αυτή η καλοκουρδισμένη μηχανή που αποκαλούμε ανθρώπινο σώμα.

8 Ο δεύτερος νικητής του διαγωνισμού είναι Φοιτητής του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας!

9 Η φωτογραφία με την οποία κέρδισε ο Γιάννης απέσπασε τη δεύτερη θέση από την ψηφοφορία του κοινού!

10 Καλησπέρα, Γιάννη, και συγχαρητήρια για τη συγκέντρωση τόσων ψήφων και τη βράβευση. Πώς έμαθες για το διαγωνισμό; Το έμαθα εντελώς τυχαία μέσα από μια ομάδα του πανεπιστημίου στο facebook και το θεώρησα ωραία ιδέα να συμμετάσχω. Τι απεικονίζει η φωτογραφία που μας έστειλες; Η φωτογραφία απεικονίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του χωριού με φόντο την χριστουγεννιάτικη πανσέληνο. Πώς αισθάνεσαι που κέρδισες τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό; Θα έλεγα ότι με διακατέχει μια χαρά και μια ικανοποίηση. Δεν έχω πάρει ξανά μέρος σε ένα διαγωνισμό και το αποτέλεσμα μου έφερε μια απέραντη χαρά.

11 Η νίκη σε ένα διαγωνισμό οφείλεται στην καλή φωτογραφία ή το marketing; Σε διαγωνισμούς που κύριο ρόλο διαδραματίζει ο υγιής "ανταγωνισμός", νομίζω ότι η νίκη έρχεται μέσα από ένα κάλο makreting, πάρα από την ποιότητα της φωτογραφίας, όσο και αριστουργηματική μπορεί να είναι. Πόσο σημαντική είναι η τέχνη της φωτογραφίας; Η φωτογραφία είναι σημαντική ως μέσο επικοινωνίας. Η φωτογραφία έχει την δυνατότητα να δίνει πολλές διαστάσεις στο θέμα, και η άποψη που έχει ο καθένας πάνω της να είναι διαφορετική. Υπάρχει και ένα ωραίο ρητό που λέει ότι ρώτησαν 100 σοφούς τι είναι η τέχνη και ανταπάντησαν όλοι διαφορετικά. Ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου και με τι θα ήθελες να ασχοληθείς στο μέλλον; Μου αρέσει η ποδηλασία και χορός, η ενασχόληση με τα κοινά. Το σημερινό μέλλον είναι αμφίρροπο και στο μέλλον δεν μπορείς να προβλέψεις.

12 Η τρίτη νικήτρια του διαγωνισμού: Φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πάτρας.

13 Η φωτογραφία με την οποία κέρδισε η Ευγενία την τρίτη θέση κρίθηκε ως άξια βραβείου από το Citycampus!

14 Συγχαρητήρια, Ευγενία, για την επιλογή σου! Πώς έμαθες για το διαγωνισμό; Για τον διαγωνισμό έμαθα μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης του Facebook. Τι απεικονίζει η φωτογραφία που μας έστειλες; Η φωτογραφία απεικονίζει την κρυστάλλωση της υγρασίας πάνω σε πεσμένα φύλλα στο έδαφος. Για εμένα συμβολίζει το κλίμα της χώρας μας που έχει υγρούς και κρύους χειμώνες. Πώς νιώθεις που επελέγης ως η τρίτη νικήτρια του διαγωνισμού; Είμαι χαρούμενη και ενθουσιασμένη ταυτόχρονα, επειδή είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω μέρος σε διαγωνισμό φωτογραφίας με έπαινο. Ήταν μεγάλη η έκπληξη όταν έμαθα ότι βρίσκομαι ανάμεσα στους 3 πρώτους νικητές του διαγωνισμού!

15 Η νίκη σε ένα διαγωνισμό είναι ζήτημα marketing; Πιστεύω πως η νίκη είναι θέμα ποιότητας της φωτογραφίας καθώς και πρωτοτυπίας του φωτογράφου, δηλαδή η έκφραση της ιδέας του πάνω σε ένα κοινό θέμα όπως ήταν αυτό του Χειμώνα-Χριστούγεννα Πόσο σημαντική θεωρείς ότι είναι η τέχνη της φωτογραφίας; Πιστεύω πως η τέχνη της φωτογραφίας είναι ισάξια με όλες τις άλλες τέχνες και είναι αρκετά σημαντική, διότι όπως είναι γνωστό μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια; Τα ενδιαφέροντα μου είναι αυτά της φωτογραφίας καθώς και της ζωγραφικής. Στο μέλλον επαγγελματικά θέλω να ασχοληθώ με την Περιβαλλοντική Ωκεανογραφία που είναι κλάδος της σχολής Γεωλογίας όπου σπουδάζω, επιστήμη η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με την φύση, την οποία αγαπώ και λατρεύω.

16 Θοδωρής Βλαχάκης Η φωτογραφία του Θοδωρή απεικονίζει μια ζεστή γωνιά του σπιτιού του όπως ήταν στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Ο Θοδωρής ανακάλυψε για το διαγωνισμό μέσα από την κοπέλα του που τον ενημέρωσε γνωρίζοντας το πάθος του. Είναι πολύ χαρούμενος που η φωτογραφία του έλαβε έπαινο από την ψηφοφορία των αναγνωστών, αν και περίμενε περισσότερα από τον εαυτό του. Πιστεύει πως η νίκη σε έναν διαγωνισμό είναι συνδυασμός ποιότητας και marketing. Για τον Θοδωρή η φωτογραφία είναι απεικόνιση όλων των συναισθημάτων σε ένα χαρτί. Λατρεύει τη φωτογραφία, το ψάρεμα και τα ταξίδια και ενώ έχει δική του δουλειά θα τον ενδιέφερε επαγγελματικά και η φωτογραφία.

17 Χρυσή Γαλεράκη Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Χρυσής Η Χρυσή σπουδάζει Ιστορία Αρχαιολογία στο Ρέθυμνο. Για το διαγωνισμό έμαθε από μια φίλη της. Η νίκη σε έναν ανάλογο διαγωνισμό είναι και θέμα ποιότητας της φωτογραφίας αλλά και marketing. Είναι χαρούμενη που λαμβάνει και πάλι έπαινο από το Citycampus για τη φωτογραφία της. Για τη Χρυσή η φωτογραφία είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων και οπτικής. Επαγγελματικά θα ήθελε να ασχοληθεί με τον τομέα των σπουδών της και να τον συνδυάσει με τη φωτογραφία.

18 Ιουλία Παναγιωτοπούλου Η φωτογραφία παριστάνει το όμορφο συναίσθημα γαλήνης που κάνει τον άνθρωπο να αψηφά το χειμωνιάτικο κρύο και να βγαίνει έξω να το νιώσει. Η Ιουλία σπουδάζει στην Ιατρική Αθήνας. Έμαθε τυχαία για το διαγωνισμό από το διαδίκτυο. Αισθάνεται αρκετά υπερήφανη που η φωτογραφία της επελέγη από την ομάδα του Citycampus για έπαινο και η επιλογή της την ενθαρρύνει να συνεχίσει την ενασχόλησή της με τη φωτογραφία. Μας επεσήμανε κάτι πολύ ενδιαφέρον: «Η παράμετρος του marketing εξισορροπείται από την ύπαρξη κριτικής επιτροπής και αντίστοιχα το μειονέκτημα της υποκειμενικότητας κάποιας ομάδας κριτών εξομαλύνεται με τον διαγωνισμό των περισσότερων likes. Κάπως έτσι καταλήγουμε σε ένα αρκετά αντικειμενικό αποτέλεσμα». Το ξεχωριστό με τη φωτογραφία είναι ότι αποτελεί μια τέχνη προσιτή σε όλους. Ασχολείται με το στίβο και επιθυμεί να γίνει αθλητίατρος.

19 Ιωάννης Μπαρούμας Η φωτογραφία του Ιωάννη απεικονίζει ένα τοπίο από την Αμφίκλεια Παρνασσού. Ο Ιωάννης σπουδάζει στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έμαθε για το διαγωνισμό από το διαδίκτυο. Χάρηκε για τον έπαινο, αν και δεν τον περίμενε, διότι υπήρχαν πολλές αξιόλογες φωτογραφίες. Θεωρεί ότι στο Citycampus έχουμε καλό γούστο, αν κρίνει από την ποιότητα των φωτογραφιών που επιλέχθηκαν. Η τέχνη της φωτογραφίας δίνει μια ανώτερη δύναμη στον άνθρωπο, τη δύναμη να παγώνει το χρόνο! Αγαπά τα βιβλία τις επιστήμες, τους υπολογιστές και το μπάσκετ. Στο μέλλον θα ήθελε να ασχοληθεί με την πληροφορική.

20 Βασιλική Γκουζιώτη Η φωτογραφία της Βασιλικής απεικονίζει ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικα δρόμο του Άαχεν της Γερμανίας. Η Βασιλική σπουδάζει στο Βιολογικό Θεσσαλονίκης. Ενημερώθηκε για το διαγωνισμό από μια φίλη της που είχε συμμετάσχει σε προηγούμενο διαγωνισμό. Ο έπαινος που έλαβε από το citycampus την ενθαρρύνει να συνεχίσει με το χόμπυ της φωτογραφίας που μόλις ξεκίνησε. Η φωτογραφία είναι πολύ σημαντική, διότι μέσω αυτής μπορούμε να απαθανατίσουμε σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Χόμπυ της είναι τα ταξίδια και η φωτογραφία, με την οποία θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά στο μέλλον!

21

22

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Με ελεύθερο θέμα Φθινόπωρο 2015

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Με ελεύθερο θέμα Φθινόπωρο 2015 Διαγωνισμός Φωτογραφίας Με ελεύθερο θέμα Φθινόπωρο 2015 Γιάννης Κούρτης Αναστασία Λαγουδάκη Δώρα Παπαϊωάννου Έληξε με πολύ όμορφο τρόπο και ο δεύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας του Citycampus, αυτή τη φορά

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Καλύτερη πληροφόρηση Ένιωσα σίγουρη για τον εαυτό μου Πολλές απορίες που δεν είχα φανταστεί με σιγούρεψαν Η σημερινή ενημέρωση ήταν από τις καλύτερες που

Διαβάστε περισσότερα

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία;

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία; Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Η Λία Ζώτου και ο Θοδωρής Καραγεωργίου γεννήθηκαν σε δύο γειτονικά χωριά της Καβάλας. Η Λία σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η

Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η Victoria is back! Με αφορμή την επίσκεψη της Βικτώριας Χίσλοπ στο Ρέθυμνο της Κρήτης για την παρουσίαση του καινούριου της βιβλίου Ανατολή, άρπαξα την ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!»

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!» Ημερομηνία 27/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thinkover.gr Ανδριάνα Βούτου http://www.thinkover.gr/2015/04/27/stefanos-livos/ Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αναστασία Ζηκοπούλου Email: env08017@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): The Hoge Veluwe National

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ. «Προγραμματισμός Υπολογιστών σε Pascal»

ΟΜΙΛΟΣ. «Προγραμματισμός Υπολογιστών σε Pascal» ΟΜΙΛΟΣ «Προγραμματισμός Υπολογιστών σε Pascal» Για δεύτερη χρονιά συνεχίστηκε στο σχολείο μας η λειτουργία του ομίλου που αφορά σε Προγραμματισμό Υπολογιστών με γλώσσα υψηλού επιπέδου (Pascal). Στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Αγγελική Χτενέλλη 6. Πένυ Τζουτζούλη 18. Μανώλης Κολοβούρης 24. Θωμαή Σαμουηλίδου 30

Αγγελική Χτενέλλη 6. Πένυ Τζουτζούλη 18. Μανώλης Κολοβούρης 24. Θωμαή Σαμουηλίδου 30 Π Ε Ρ Ι Ε ΧΟ Μ Ε Ν Α : Αγγελική Χτενέλλη 6 Νίκη Κουρή 12 Πένυ Τζουτζούλη 18 Μανώλης Κολοβούρης 24 Θωμαή Σαμουηλίδου 30 36 Ευγενία Τσάκου 42 Ιωάννα Καρλή 46 Μαρία Γεωργακοπούλου 50 Νίκη Στεργίου 54 Μαίρη

Διαβάστε περισσότερα

Χρώματα στην. Πόλη. Διαγωνισμός Φωτογραφίας Citycampus.gr

Χρώματα στην. Πόλη. Διαγωνισμός Φωτογραφίας Citycampus.gr Χρώματα στην Πόλη 2016 Διαγωνισμός Φωτογραφίας Citycampus.gr 2 Editor s message «Δεν παίρνεις μια φωτογραφία, αλλά την φτιάχνεις»! Αυτά τα λόγια του Ansel Adams τονίζουν τον ενεργητικό ρόλο του φωτογράφου

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου.

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Ενότητα 1: Το σπασμένο μπισκότο. Γιάννα Ροϊλού. Τμήμα: Θεατρικών Σπουδών. Σελίδα 1 1 Σκοποί ενότητας..3 2 Περιεχόμενα ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

Οι γυναίκες μπορεί να περάσουν ώρες ή ακόμα και μέρες χωρίς να έχουν οποιαδήποτε σεξουαλική σκέψη

Οι γυναίκες μπορεί να περάσουν ώρες ή ακόμα και μέρες χωρίς να έχουν οποιαδήποτε σεξουαλική σκέψη Ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος διαφέρουν χημικά και θυμικά, με αποτέλεσμα οι άνδρες και οι γυναίκες να βλέπουν τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία. Τα διαφορετικά συναισθήματα των δύο φύλων

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

... Η επιχείρηση, είσαι εσύ

... Η επιχείρηση, είσαι εσύ Issue 4 LALEVA HRISTINA Manager PETROVA ZHANETA... Η επιχείρηση, είσαι εσύ Είμαι από την Βουλγαρία και έγινα Manager με 150cc σε 4 μήνες χάρη στη νέα και ακόμα πιο γενναιόδωρη πολιτική της Forever. Δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Αντί ανταπόκρισης από την διαδήλωση ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού [12 Νοεμβρίου 2016]

Αντί ανταπόκρισης από την διαδήλωση ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού [12 Νοεμβρίου 2016] Αντί ανταπόκρισης από την διαδήλωση ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού [12 Νοεμβρίου 2016] provo.gr/antirape_cult/ Athos Simonetis 15/11/2016 1/43 2/43 3/43 4/43 5/43 6/43 7/43 8/43 9/43 10/43 11/43 12/43

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin Πρόλογος Νιώθουμε πολύ άσχημα όταν βλέπουμε ένα παιδί να κλαίει ή να πονάει χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι, ιδιαίτερα αν είμαστε γονείς. Ανάλογα με τις περιστάσεις τα παιδιά είναι άλλοτε χαρούμενα,

Διαβάστε περισσότερα

Σχόλια από τους εκπαιδευόμενους στην Πρώτη Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών (καλοκαίρι 2016)

Σχόλια από τους εκπαιδευόμενους στην Πρώτη Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών (καλοκαίρι 2016) ΘΕΜΑ: «Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών» Μυτιλήνη, 6 Ιουνίου 2017 Το νησί της Σκύρου κατακτά και κατακτιέται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μπαίνει στην λίστα με τις ελάχιστες περιοχές εκτός

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν

Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν η πρώτη φορά στη Γερμάνια και νιώσαμε ενθουσιασμένοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ "Ψηφιακά Συστήματα & Υπηρεσίες" ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Ηλεκτρονική Μάθηση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ψηφιακά Συστήματα & Υπηρεσίες ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Ηλεκτρονική Μάθηση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ "Ψηφιακά Συστήματα & Υπηρεσίες" ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Ηλεκτρονική Μάθηση Μάθημα: «Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός» Διδάσκουσα: Φίλλιπς Νίκη Φοιτήτρια: Παπαϊωάννου

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που θα μου κάνει μάθημα είναι σημαντικό να με εμπνέει γιατί θα έχω καλύτερη συνεργασία μαζί του. θα έχω περισσότερο ενδιαφέρον για το

Ο δάσκαλος που θα μου κάνει μάθημα είναι σημαντικό να με εμπνέει γιατί θα έχω καλύτερη συνεργασία μαζί του. θα έχω περισσότερο ενδιαφέρον για το Ελένη Κουννή Ε 2 Ο δάσκαλος που θα μου κάνει μάθημα είναι σημαντικό να με εμπνέει γιατί θα έχω καλύτερη συνεργασία μαζί του. θα έχω περισσότερο ενδιαφέρον για το μάθημα και θα μαθαίνω περισσότερα πράγματα.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ. Τμήμα: Β Θεωρητικής κατεύθυνσης. Εικονική Συνεδρίαση. Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ. Τμήμα: Β Θεωρητικής κατεύθυνσης. Εικονική Συνεδρίαση. Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ Τμήμα: Β Θεωρητικής κατεύθυνσης Εικονική Συνεδρίαση Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 Οικοδεσπότης: ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Μπουλώτης Συντονίστρια καθηγήτρια: Φ. Κυριλλίδου Συνοδός καθηγήτρια:

Διαβάστε περισσότερα

Μια πόλη που χαμογελά και ελπίζει

Μια πόλη που χαμογελά και ελπίζει Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται για αναβάθμιση του θεσμού των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων, μία εισήγηση της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος προς το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μεταξύ άλλων

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η )

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) 1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ JACKSON POLLOCK ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ WILLIAM WRIGHT ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1950. Το καλοκαίρι του 1950 o δημοσιογράφος William Wright πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα ηχογραφημένη

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου

2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου 2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου Μικροί λογοτέχνες του Σχολείου μας βραβεύονται Το 2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου συμμετείχε στον 4 ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό για παιδιά και εφήβους στην κατηγορία

Διαβάστε περισσότερα

I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014. Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα

I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014. Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014 Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα Είμαστε μικροί εθελοντές Είμαστε μικροί εθελοντές τον κόσμο βοηθάμε, πολύ τον αγαπάμε και αντάλλαγμα ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών

Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών Κ.Ν Α.Κ.Γ.Κ Η καλύτερη στιγμή μου ήταν η Πρωτοχρονιά που όταν ο παππούς μου έκοβε τη βασιλόπιτα και εγώ κέρδισα το φλουρί που ήταν ένα ευρώ. Ο Μπαμπάς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ Πληροφορίες για τον εκπαιδευτικό: Η Αυτοβιογραφία ιαπολιτισµικών Συναντήσεων, είναι ένα υλικό το οποίο µπορεί να χρησιµοποιηθεί ευρύτερα από τους εκπαιδευτικούς

Διαβάστε περισσότερα

Ιόλη. Πως σας ήρθε η ιδέα;

Ιόλη. Πως σας ήρθε η ιδέα; Ιόλη Πως σας ήρθε η ιδέα; Μ.Τ.: Όπως γράφω και στο τέλος του βιβλίου, είχα γνωρίσει την κυρ Αγγέλω, την έζησα για αρκετά χρόνια και μου γεννήθηκε η επιθυμία να γράψω ένα μυθιστόρημα με εκείνην ως πρωταγωνίστρια.

Διαβάστε περισσότερα

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της!

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Πείτε μας λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Καθορίζοντας το Πλαίσιο Ο πληθυσμός των ηλικιωμένων (οι δημογραφικές αλλαγές)) Η οικονομική κρίση που επηρέασε την Ευρώπη και η προσπάθειά

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίασε τον εαυτό σου στον κόσμο

Παρουσίασε τον εαυτό σου στον κόσμο 4.1. Παρουσίασε τον εαυτό σου στον κόσμο Ταυτότητα Η κατάσταση του να διαθέτεις μοναδικά αναγνωριστικά χαρακτηριστικά που κανένα άλλο πρόσωπο ή πράγμα δεν διαθέτει. Τα ατομικά χαρακτηριστικά βάσει των

Διαβάστε περισσότερα

Του Βασίλη Παπαδάκη* Οι "μεταγραφές" στο παιδικό ποδόσφαιρο: Ένα παιχνίδι στην πλάτη των Παιδιών από Προπονητές

Του Βασίλη Παπαδάκη* Οι μεταγραφές στο παιδικό ποδόσφαιρο: Ένα παιχνίδι στην πλάτη των Παιδιών από Προπονητές Του Βασίλη Παπαδάκη* Τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα άθλημα για να διασκεδάσουν, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, να αποτελέσουν μέλη μιας ομάδας, να κερδίσουν αναγνώριση, καλή φυσική κατάσταση και να ζήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Η δύναμη της εικόνας. Μετάφραση

Η δύναμη της εικόνας. Μετάφραση Η δύναμη της εικόνας Μετάφραση #SID 2019 Μετάφραση #SID 2019 Ο Smartie ο Πιγκουίνος ανέλαβε να κάνει μια σχολική εργασία για το αγαπημένο του ζώο. Ο Smartie αγαπάει τα ζώα, αλλά το αγαπημένο του είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ένας θησαυρός στα σκουπίδια μας

Ένας θησαυρός στα σκουπίδια μας (Το τηλεπαιχνίδι που αφορά την ανακύκλωση. Το κείμενο είναι γραμμένο από μαθητές και δάσκαλο και περιλαμβάνει 11 ρόλους. Ακούγεται μουσική σχετική με την ανακύκλωση.) Α.: Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σχολή Ανθρώπινης κίνησης & Ποιότητας Ζωής Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ Πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζεστε; 15% 9% 1%

Διαβάστε περισσότερα

Όσα Μπορείς Να Δεις Μόνο Όταν Δεν Βιάζεσαι

Όσα Μπορείς Να Δεις Μόνο Όταν Δεν Βιάζεσαι Όσα Μπορείς Να Δεις Μόνο Όταν Δεν Βιάζεσαι THE THINGS U CAN SEE_GR FINAL N.indd 15 THE THINGS U CAN SEE_GR FINAL N.indd 16 π ρ ο λ ο γ ο σ Ως μοναχοσ του διαλογισμού Ζεν και πρώην καθηγητής σε ένα μικρό

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest

Co-funded by the European Union Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο". Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 Χρονών Βάλτε

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

European Contest for Young Scientists (EUSYS, https://eucys2017.eu/)

European Contest for Young Scientists (EUSYS, https://eucys2017.eu/) European Contest for Young Scientists (EUSYS, https://eucys2017.eu/) Το Λύκειο Αγίου Ιωάννη έλαβε μέρος στον 29ο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για Νεαρούς Επιστήμονες (29th European Union Contest for Young Scientists-

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια, οι ειδικοί έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των νέων, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν εκτενή

Στη συνέχεια, οι ειδικοί έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των νέων, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν εκτενή Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, 15 μαθήτριες από τη Β και Γ τάξη του Σχολείου μας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε - με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - η Microsoft Hellas σε

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα

O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα Ελένη Γερουλάνου O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα Με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια εικονογράφηση Φίλιππος Φωτιάδης Τα συναισθήματα, όπως η χαρά, ο θαυμασμός, ο φόβος, η αμηχανία, είναι έννοιες που

Διαβάστε περισσότερα

WebWeWant: Ενότητα 4

WebWeWant: Ενότητα 4 6o Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΟΚΚΟΡΗ ΑΘΗΝΑ ΤΜΗΜΑ: Α1β WebWeWant: Ενότητα 4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟ Μάιος 2017 Οι πληροφορίες που οι άλλοι πιθανόν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Δημοτικό Σχολείο Ψευδά Σχολική χρονιά: 2007-2008

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Δημοτικό Σχολείο Ψευδά Σχολική χρονιά: 2007-2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Δημοτικό Σχολείο Ψευδά Σχολική χρονιά: 2007-2008 Διευθύντρια: Ελένη Παστού Συντονιστική Ομάδα: 1. Χαρίκλεια Γεωργίου (Συντονίστρια) 2. Χριστίνα Παλαίχωρου 3.

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Ελένη Γαληνού: Τους ήρωες μου ποτέ δεν τους ξεχνώ

Ελένη Γαληνού: Τους ήρωες μου ποτέ δεν τους ξεχνώ Ημερομηνία 22/11/2016 Μέσο Συντάκτης Link lionnews.gr Τίνα Πανωρίου https://lionnews.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b7- %ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%8d- %cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ae%cf%81%cf%89%ce%b5%cf%82-

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

1 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης

1 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης ΑΣΚΗΣΗ 1 η : 7 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής Αφού μελετήσετε τις πιο κάτω πηγές, να απαντήσετε στα ερωτήματα που ακολουθούν: Πηγή 1η: Ιωάννα, μαθήτρια, 11 χρόνων, δήλωση στις 14/3/2015 Μου αρέσει να πηγαίνω

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές Ενότητα 1 Σελίδα 1 Διάλογος 1: Αρχική επικοινωνία με την οικογένεια για πρόσληψη Διάλογος 2: Προετοιμασία υποδοχής ασθενούς Διάλογος 3: Η επικοινωνία με τον ασθενή Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου:

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου: Κατερίνα Δεσποτοπούλου: «Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με το θέατρο και ποιο ήταν το 'εναρκτήριο λάκτισμα';» Γύρω στα δώδεκα με δεκατρία μου γεννήθηκε η αγάπη για το θέατρο. Το έχω

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Παγκόσμιας Εκπαίδευσης Λυκείου Αγίου Ιωάννη

Πρόγραμμα Παγκόσμιας Εκπαίδευσης Λυκείου Αγίου Ιωάννη ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΛΕΜΕΣΟΣ Ρήνου 3061 Λεμεσός Κύπρος Τηλ. Γραμματείας: 25692131 Τηλεομοιότυπο: 25692135 E-Mail: lyk-ag-ioannis-lem@schools.ac.cy Πρόγραμμα Παγκόσμιας Εκπαίδευσης Λυκείου Αγίου Ιωάννη http://www.geoparks.erasmusproject.eu/

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ. Το μαθητικό περιοδικό. του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ. Το μαθητικό περιοδικό. του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2014 Οι μικροί βιβλιοπόντικες του Α1 με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Ευτυχίας μας παρουσιάζουν

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

Χρησιμοποιήθηκαν. ο πίνακας και ένα χαρτόνι, όπου θα αναγράφονται κάποια προϊόντα.

Χρησιμοποιήθηκαν. ο πίνακας και ένα χαρτόνι, όπου θα αναγράφονται κάποια προϊόντα. Αποτίμηση της διδασκαλίας της Μελέτης Περιβάλλοντος Δ Τάξη Δημοτικού Ονοματεπώνυμο:. Ομάδα:Α Γενική εκτίμηση της διδασκαλίας: Πιστεύω ότι η διδασκαλία μου κινήθηκε σε αρκετά καλά πλαίσια. Οι στόχοι, που

Διαβάστε περισσότερα

Χρησιμοποιήθηκε ο πίνακας, ό- που σημείωνα τις απαντήσεις τους.

Χρησιμοποιήθηκε ο πίνακας, ό- που σημείωνα τις απαντήσεις τους. Αποτίμηση της διδασκαλίας της Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής ΣΤ Τάξη Δημοτικού Ονοματεπώνυμο:. Ομάδα:Α Γενική εκτίμηση της διδασκαλίας: Πιστεύω ότι η διδασκαλία μου ήταν αποτελεσματική και πολύ ευχάριστη

Διαβάστε περισσότερα

Καρράς Άγγελος Μυλωνάς Δημήτρης Τζούτι Μιγκλέν

Καρράς Άγγελος Μυλωνάς Δημήτρης Τζούτι Μιγκλέν 5 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΘΕΜΑ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» - «Χρώματα και συναισθήματα» ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: Famous ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ : Κατσιφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ 2013-2014 ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 12 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΨΑΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου Οι συμμετέχοντες θα σκεφτούν για το απόρρητο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιούν πληροφορίες και επικοινωνούν με τους άλλους στο διαδίκτυο,

Διαβάστε περισσότερα

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες o Emojito! είναι ένα παιχνίδι παρέας, για 2 έως 14 άτομα, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εκφράσουν συναισθήματα που απεικονίζονται σε κάρτες, είτε χρησιμοποιώντας το πρόσωπό τους, είτε ήχους ή και τα 2.

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. Aν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Ελάτε να ζήσουμε τα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Χριστούγεννα (μέσα από ιστορίες και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια) 1 Στόχοι: Μέσα από διάφορες

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη σε μια εποικοδομητική συνέντευξη στο

Διαβάστε περισσότερα

άλλα. Καταλήγουν στην τεχνική της συγγραφής περιγραφής προσώπου «ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙ»

άλλα. Καταλήγουν στην τεχνική της συγγραφής περιγραφής προσώπου «ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙ» : Υπό διαπραγμάτευση κείμενο: «Ο φίλος μου ο Μιχάλης» Τάξεις: Β Στ Βασικός σκοπός: Τα παιδιά να αξιοποιούν την τεχνική «ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙ», για να περιγράφουν πρόσωπα Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας (για

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ κ. ΕΛΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ κ. ΕΛΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ κ. ΕΛΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 επισκέφτηκε το σχολείο μας η συγγραφέας κ. Ελένη Δικαίου στα πλαίσια του μαθήματος των βιωματικών δράσεων (Project)

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Διαφορετικές οπτικές. Πηγές

Διαφορετικές οπτικές. Πηγές Διαφορετικές οπτικές Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν το ρόλο που παίζει η προσωπική οπτική στην αξιολόγηση των πληροφοριών που αφορούν την παρουσία τους στο διαδίκτυο ή την παρουσία των άλλων στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ3 Στο ΣΤ3 αξιολογήθηκαν 20 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η σχέση που απέκτησαν με τα άλλα παιδιά, η συνεργασία μεταξύ τους

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάλυση ιστοσελίδων εταιρειών δερμοκαλλυντικών προϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» Καμπουρογιάννη Ευγενία (6638)

«Ανάλυση ιστοσελίδων εταιρειών δερμοκαλλυντικών προϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» Καμπουρογιάννη Ευγενία (6638) «Ανάλυση ιστοσελίδων εταιρειών δερμοκαλλυντικών προϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» Καμπουρογιάννη Ευγενία (6638) Επιβλέπων Καθηγητής: Γιαννάς Πρόδρομος ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ 2014 Παρουσία τριών ελληνικών εταιρειών

Διαβάστε περισσότερα

Πηνελόπη Κουρτζή: Το βιβλίο είναι προέκταση του εαυτού μας

Πηνελόπη Κουρτζή: Το βιβλίο είναι προέκταση του εαυτού μας Πηνελόπη Κουρτζή: Το βιβλίο είναι προέκταση του εαυτού μας Από Κώστας Ζαχαρόπουλος - January 19, 2017 Η Πηνελόπη Κουρτζή γεννήθηκε στην Άρτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιοτεχνολογία και εργάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

"Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde

Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Oscar Wilde 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde Θα ήθελα να σε καλωσορίσω σε αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρεις πώς δεσμεύομαι με το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Πληροφορίες για Μαθητές SOCIAL MEDIA Information Sheet for Μαθητές Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στα βάθη του ωκεανού µια µικρή σταγόνα, ο Σταγονούλης. Έπαιζε οληµερίς διάφορα παιχνίδια µε τους ιππόκαµπους και τις

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στα βάθη του ωκεανού µια µικρή σταγόνα, ο Σταγονούλης. Έπαιζε οληµερίς διάφορα παιχνίδια µε τους ιππόκαµπους και τις Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στα βάθη του ωκεανού µια µικρή σταγόνα, ο Σταγονούλης. Έπαιζε οληµερίς διάφορα παιχνίδια µε τους ιππόκαµπους και τις µικρές γοργόνες και ήταν πολύ ευτυχισµένος. Όµως, ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Ταξινομίες και είδη ερωτήσεων. Δρ Δημήτριος Γκότζος

Ταξινομίες και είδη ερωτήσεων. Δρ Δημήτριος Γκότζος Ταξινομίες και είδη ερωτήσεων Δρ Δημήτριος Γκότζος Κριτήρια ταξινόμησης ερωτήσεων - ταξινομίες Κριτήρια ταξινόμησης Νοητικές λειτουργίες Είδος γνώσης Διδακτικές λειτουργίες Πρόσωπο που τις υποβάλει Φύση

Διαβάστε περισσότερα

Σόφη Θεοδωρίδου, μια κουβέντα με την Τίνα Πανώριου

Σόφη Θεοδωρίδου, μια κουβέντα με την Τίνα Πανώριου Σόφη Θεοδωρίδου, μια κουβέντα με την Τίνα Πανώριου Ιούλιος 24, 2018 Τίνα Πανώριου panoriout@gmail.com «Υ π ά ρ χ ο υ ν ό μ ω ς π ά ν τ α π ε ρ ι π τ ώ σ ε ι ς μ ε μ ο ν ω μ έ ν ε ς, π ο υ οι γ υ ν α ί

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή. Επίπεδο Α1

Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή. Επίπεδο Α1 Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή Επίπεδο Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Ο Λάμπης ο κούνελος έμαθε ελληνικά! Μας έγραψε ένα γράμμα για να το διαβάσουμε παρέα και να μάθουμε

Διαβάστε περισσότερα

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Ιστορίες που ζεις δυνατά Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Στο τώρα Έχω δώσει τόσες υποσχέσεις που νομίζω ότι έχω χάσει το μέτρημα. Δεν είναι που λέω ψέματα όταν δεν τις τηρώ, είναι

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Αθλητισμός Υψηλού Επιπέδου Στην Αμαλιάδα

Αθλητισμός Υψηλού Επιπέδου Στην Αμαλιάδα Αθλητισμός Υψηλού Επιπέδου Στην Αμαλιάδα Στίβος Ομάδα:Ομάδα Α Μέλη: Αρβανίτη Γεωργία Γκέγκα Ιζαόρα Γρίβα Βασιλική Ζολώτα Ελένη Τσάτσαρη Θεοδώρα 2 ο ΕΠΑ. Λ Αμαλιάδας Α Λυκείου 2013-14 Το άθλημα Γενικά ο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κώστας Κρομμύδας «εξομολογείται» στη συγγραφέα

Ο Κώστας Κρομμύδας «εξομολογείται» στη συγγραφέα Ημερομηνία 13/3/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://now24.gr/ Μαίρη Γκαζιάνη http://now24.gr/o-kostas-krommidas-exomologite-sti-singrafea-meri-gkaziani/ Ο Κώστας Κρομμύδας «εξομολογείται» στη συγγραφέα Μαίρη

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα 21/04/2015 Το φως της λάμπας πάνω στο τραπέζι αχνοφέγγει για να βρίσκουν οι λέξεις πιο εύκολα το δρόμο τους μέσα

Διαβάστε περισσότερα