Οδηγός χρήσης Nokia N9

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγός χρήσης Nokia N9"

Transcript

1 Οδηγός χρήσης Nokia N9 Τεύχος 1.2

2 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Έναρξη χρήσης 6 Πλήκτρα και μέρη 6 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και φόρτιση της μπαταρίας 8 Πρώτη έναρξη λειτουργίας 12 Εύρεση περισσότερης βοήθειας 15 Βασική χρήση 16 Προβολές αρχικών οθονών και περιοχή κατάστασης 16 Οθόνη αφής 21 Σύνταξη κειμένου 25 Έλεγχος προφίλ, ήχων και έντασης 29 Αναζήτηση στο τηλέφωνό σας 31 Εξερεύνηση των υπηρεσιών Nokia 31 Διαμόρφωση 33 Αλλαγή της ταπετσαρίας 33 Προβολή ειδοποιήσεων και μεταδόσεων 33 Συνδεσιμότητα 34 Συνδέσεις Διαδικτύου 34 WLAN 36 NFC 38 Bluetooth 41 Καλώδιο δεδομένων USB 44 Ιστός και μεταδόσεις RSS 45 Πρόγραμμα περιήγησης Ιστού 45 Μεταδόσεις RSS 46 Επαφές και φίλοι κοινωνικής δικτύωσης 47 Επαφές 47 Φίλοι κοινωνικής δικτύωσης 51 Κλήσεις 53 Τρόποι πραγματοποίησης κλήσεων 53 Κλήση αριθμού τηλεφώνου 53 Κλήση επαφής 53 Πραγματοποίηση κλήσης συνακρόασης 54 Απάντηση ή απόρριψη κλήσεων 55 Απάντηση σε κλήση 55 Απόρριψη κλήσης 55 Σίγαση με αναστροφή του τηλεφώνου 55 Εκτροπή κλήσεων στον αυτόματο τηλεφωνητή σας ή σε άλλο αριθμό τηλεφώνου 56 Κλήση του αυτόματου τηλεφωνητή σας 56 Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης 57 Ενεργοποίηση του μεγαφώνου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης 57 Ακύρωση θορύβου 57 Απάντηση σε κλήση σε αναμονή 58 Πρόσφατες κλήσεις 59 Προβολή αναπάντητων κλήσεων 59 Προβολή ληφθεισών κλήσεων 59 Κλήση του τελευταίου αριθμού κλήσης 59 Σχετικά με τις κλήσεις μέσω Διαδικτύου 60 Εγκατάσταση υπηρεσίας κλήσεων Διαδικτύου 60 Σύνδεση σε υπηρεσία κλήσεων Διαδικτύου 60 Πραγματοποίηση κλήσης Διαδικτύου 61 Ορισμός της κατάστασης διαθεσιμότητάς σας 61 Μηνύματα και κοινωνικά δίκτυα 62 Ταυτόχρονη ρύθμιση όλων των λογαριασμών σας 62 Μηνύματα 63 Συνομιλία

3 Περιεχόμενα 3 Mail for Exchange 67 Μουσική και βίντεο 69 Αναπαραγωγή μουσικής 69 Βίντεο 71 Κάμερα και Έκθεση 73 Λήψη φωτογραφιών 73 Εγγραφή βίντεο 78 Αποστολή και κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο 78 Έκθεση 79 Εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών 84 Επεξεργασία βίντεο 85 Προβολή φωτογραφιών και βίντεο ασύρματα στο οικιακό σας σύστημα ήχου 85 Αποστολή του κωδικού ασφαλείας σε αξιόπιστο άτομο 118 Προστασία του περιβάλλοντος 118 Εξοικονόμηση ενέργειας 118 Ανακύκλωση 118 Πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και την ασφάλεια 119 Ευρετήριο 127 Χάρτες και πλοήγηση 86 GPS 86 Χάρτες 88 Οδήγηση 96 Παραγωγικότητα και χρόνος 99 Διαχείριση χρόνου 99 Παραγωγικότητα 104 Διαχείριση τηλεφώνου 105 Ενημέρωση του λογισμικού και των εφαρμογών του τηλεφώνου σας 105 Αντίγραφα ασφαλείας 107 Διαχείριση εφαρμογών 108 Μνήμη 109 Συγχρονισμός περιεχομένου 110 Προστασία του τηλεφώνου σας 111 Επαναφορά του τηλεφώνου σας 114 Μπαταρία 115 Συμβουλές 116 Κωδικοί πρόσβασης 116

4 4 Ασφάλεια Ασφάλεια Διαβάστε αυτές τις απλές οδηγίες. Η μη συμμόρφωση με αυτές μπορεί να αποβεί επικίνδυνη ή παράνομη. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε τις πλήρεις οδηγίες χρήσης. ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Απενεργοποιείτε τη συσκευή στις περιπτώσεις που δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων ή όταν υπάρχει το ενδεχόμενο πρόκλησης παρεμβολών ή κινδύνων από τη συσκευή, για παράδειγμα, σε αεροσκάφη, σε νοσοκομεία ή κοντά σε ιατρικό εξοπλισμό, καύσιμα, χημικά ή σε περιοχές όπου χρησιμοποιούνται εκρηκτικές ύλες. Τηρείτε όλες τις οδηγίες σε περιοχές όπου απαγορεύεται η χρήση κινητών συσκευών. ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Τηρείτε όλους τους τοπικούς νόμους. Όταν οδηγείτε, να έχετε πάντα τα χέρια σας ελεύθερα για τους χειρισμούς του οχήματός σας. Το πρώτο σας μέλημα κατά την οδήγηση θα πρέπει να είναι η οδική ασφάλεια. ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ Όλες οι ασύρματες συσκευές είναι δυνατό να δεχθούν παρεμβολές οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή τους. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Μόνο ειδικευμένο προσωπικό επιτρέπεται να αναλαμβάνει την εγκατάσταση ή τη συντήρηση αυτού του προϊόντος. ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ, ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Χρησιμοποιείτε μόνο μπαταρίες, φορτιστές και άλλα εξαρτήματα που έχουν εγκριθεί από τη Nokia για χρήση με αυτήν τη συσκευή. Οι φορτιστές άλλων κατασκευαστών που συμμορφώνονται με το πρότυπο IEC/EN και που μπορούν να συνδεθούν στην υποδοχή micro-usb της συσκευής σας, ενδέχεται να μην είναι συμβατοί. Μη συνδέετε ασύμβατα προϊόντα. ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ ΣΤΕΓΝΗ Η συσκευή δεν είναι ανθεκτική στο νερό. Διατηρείτε την στεγνή.

5 Ασφάλεια 5 ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Η οθόνη της συσκευής είναι από γυαλί. Το γυαλί μπορεί να σπάσει αν η συσκευή πέσει σε σκληρή επιφάνεια ή υποστεί ισχυρό χτύπημα. Αν σπάσει το γυαλί, μην αγγίξετε τα γυάλινα μέρη της συσκευής ή προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το σπασμένο γυαλί από το γυαλί. Διακόψτε τη χρήση της συσκευής μέχρι να αντικατασταθεί το γυαλί από ειδικευμένο προσωπικό. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΟΗ ΣΑΣ Χρησιμοποιείτε σετ μικροφώνου-ακουστικού, με την ένταση του ήχου ρυθμισμένη σε μέτρια επίπεδα, και μην κρατάτε τη συσκευή κοντά στο αυτί σας όταν χρησιμοποιείται το μεγάφωνο.

6 6 Έναρξη χρήσης Έναρξη χρήσης Πλήκτρα και μέρη Μπροστινή πλευρά 1 Υποδοχή Nokia AV (3,5 mm) 2 Υποδοχή micro-usb 3 Ακουστικό τηλεφώνου 4 Θήκη κάρτας SIM 5 Πλήκτρο έντασης/ζουμ. Χρησιμοποιείται επίσης για την αλλαγή του προφίλ. 6 Πλήκτρο λειτουργίας/κλειδώματος 7 Φακός μπροστινής κάμερας 8 Ένδειξη φόρτισης 9 Οθόνη αφής Μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε την μπαταρία από τη συσκευή. Για αντικατάσταση της μπαταρίας, παραδώστε τη συσκευή στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο κέντρο τεχνικής εξυπηρέτησης.

7 Έναρξη χρήσης 7 Πίσω πλευρά 10 Φλας κάμερας 11 Δευτερεύον μικρόφωνο 12 Φακός κάμερας. Εάν υπάρχει προστατευτική ταινία στο φακό της κάμερας, αφαιρέστε την. 13 Μικρόφωνο 14 Μεγάφωνο Ακουστικά με μικρόφωνο Μπορείτε να συνδέσετε στο τηλέφωνό σας συμβατά ακουστικά με μικρόφωνο ή συμβατά ακουστικά κεφαλής. Έλεγχος μουσικής μέσω των ακουστικών με μικρόφωνο Για παύση ή συνέχιση της αναπαραγωγής, πατήστε το κουμπί του σετ ακουστικών με μικρόφωνο. Για απευθείας μετάβαση στο επόμενο τραγούδι, πατήστε το κουμπί για δύο δευτερόλεπτα περίπου. Μην συνδέετε προϊόντα τα οποία παράγουν σήμα εξόδου, καθώς αυτό ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη στη συσκευή. Μην συνδέετε πηγές τάσης στην υποδοχή ήχου/ εικόνας (AV) της Nokia. Εάν συνδέσετε στην υποδοχή ήχου/εικόνας της Nokia μια

8 8 Έναρξη χρήσης εξωτερική συσκευή ή σετ μικροφώνου-ακουστικού που δεν έχει εγκριθεί από τη Nokia για χρήση με αυτήν τη συσκευή, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα επίπεδα έντασης. Θέσεις κεραίας Αποφεύγετε να αγγίζετε την περιοχή της κεραίας ενώ χρησιμοποιείται η κεραία. Η επαφή με τις κεραίες επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της επικοινωνίας και ενδέχεται να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας λόγω υψηλότερων επιπέδων ισχύος κατά τη λειτουργία. 1 Κεραία GPS 2 Κεραία Bluetooth και WLAN 3 Κεραία κυψελικής επικοινωνίας Τοποθέτηση της κάρτας SIM και φόρτιση της μπαταρίας Τοποθέτηση της κάρτας SIM Αυτή η συσκευή είναι σχεδιασμένη για χρήση μόνο με κάρτα mini-uicc SIM, γνωστή επίσης ως κάρτα micro-sim. Η κάρτα micro-sim είναι μικρότερη από την τυπική κάρτα SIM. Μην κολλάτε αυτοκόλλητα στην κάρτα SIM. 1 Για να ανοίξετε το κάλυμμα της υποδοχής micro-usb, πιέστε το αριστερό άκρο του καλύμματος.

9 Έναρξη χρήσης 9 2 Για να απασφαλίσετε τη θήκη κάρτας SIM, σύρετε τη θήκη προς τα αριστερά. Τραβήξτε προσεκτικά προς τα έξω τη θήκη. 3 Βεβαιωθείτε ότι οι επαφές της κάρτας είναι στραμμένες προς τα επάνω και, κατόπιν, εισαγάγετε την κάρτα SIM στη θήκη κάρτας SIM. 4 Τοποθετήστε ξανά τη θήκη κάρτας SIM μέσα στο τηλέφωνο. Για να ασφαλίσετε τη θήκη κάρτας SIM, σύρετε τη θήκη προς τα δεξιά. 5 Κλείστε το κάλυμμα της υποδοχής micro-usb. Αφαίρεση της κάρτας SIM 1 Ανοίξτε το κάλυμμα της υποδοχής micro-usb. 2 Για να απασφαλίσετε τη θήκη κάρτας SIM, σύρετε τη θήκη προς τα αριστερά. Τραβήξτε προσεκτικά προς τα έξω τη θήκη. 3 Τραβήξτε έξω την κάρτα.

10 10 Έναρξη χρήσης Φόρτιση της μπαταρίας Η μπαταρία σας έχει φορτιστεί εν μέρει στο εργοστάσιο, αλλά ίσως χρειαστεί να την επαναφορτίσετε για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας για πρώτη φορά. Εάν το τηλέφωνο εμφανίζει ένδειξη χαμηλού επιπέδου φόρτισης μπαταρίας, κάντε τα εξής: Δεν χρειάζεται να φορτίζετε την μπαταρία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο ενώ φορτίζεται. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης της μπαταρίας, η ένδειξη φόρτισης αναβοσβήνει αργά. Όταν η μπαταρία φορτιστεί πλήρως, η ένδειξη φόρτισης ανάβει σταθερά. Εάν η μπαταρία έχει αποφορτιστεί πλήρως, ενδέχεται να χρειαστεί να περάσουν μερικά λεπτά μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η ένδειξη φόρτισης μπαταρίας ή μέχρι να είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε κλήσεις.

11 Έναρξη χρήσης 11 Φόρτιση της μπαταρίας μέσω USB Η στάθμη της μπαταρίας πέφτει, αλλά δεν έχετε φορτιστή μαζί σας; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατό καλώδιο USB για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με μια συμβατή συσκευή, όπως π.χ. υπολογιστή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρτιση μέσω USB στις περιπτώσεις που δεν διατίθεται πρίζα. Κατά τη φόρτιση της συσκευής, είναι δυνατή η μεταφορά δεδομένων. Η απόδοση της ισχύος φόρτισης μέσω USB ποικίλλει σημαντικά και ενδέχεται να χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να αρχίσει η φόρτιση και να ξεκινήσει να λειτουργεί η συσκευή. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Για να αποφύγετε τη βλάβη του ακροδέκτη του φορτιστή, προσέχετε όταν συνδέετε ή αποσυνδέετε το καλώδιο του φορτιστή. Σχετικά με την μπαταρία Το τηλέφωνό σας διαθέτει εσωτερική, επαναφορτιζόμενη μπαταρία που δεν αφαιρείται. Χρησιμοποιείτε μόνο φορτιστές εγκεκριμένους από τη Nokia που προορίζονται για το συγκεκριμένο τηλέφωνο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατό καλώδιο δεδομένων USB για τη φόρτιση του τηλεφώνου σας. Σημαντικό: Η αντικατάσταση της μπαταρίας πρέπει να γίνεται μόνο από ειδικευμένο προσωπικό ή εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις. Η μη εξουσιοδοτημένη αντικατάσταση μπαταρίας μπορεί να ακυρώσει την εγγύησή σας. Εξουσιοδοτημένα καταστήματα ενδέχεται επίσης να παρέχουν υπηρεσία αντικατάστασης μπαταριών. Για να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας, επιλέξτε και Device > Battery. Μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, όταν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι χαμηλό. Επιλέξτε και Device > Battery > Power saving mode και ενεργοποιήστε την επιλογή Automatic. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, ενδέχεται να μην μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις ορισμένων εφαρμογών.

12 12 Έναρξη χρήσης Πρώτη έναρξη λειτουργίας Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του τηλεφώνου Πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο λειτουργίας, μέχρι να δονηθεί το τηλέφωνο. Χρήση του τηλεφώνου σας για πρώτη φορά Ξεκινήστε αμέσως το τηλέφωνό σας σάς παρέχει οδηγίες για την αρχική του ρύθμιση όταν τοποθετήσετε την κάρτα SIM και ενεργοποιήσετε το τηλέφωνο για πρώτη φορά. Ακόμα, μπορείτε να εγγραφείτε συνδρομητές στην υπηρεσία Tips and Offers, για να λαμβάνετε χρήσιμες συμβουλές και υποδείξεις για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες του τηλεφώνου σας. Για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες Nokia, δημιουργήστε ένα λογαριασμό Nokia. Χρειάζεστε σύνδεση διαδικτύου. Για πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις μετάδοσης δεδομένων, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών σας. Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό αργότερα. Εάν έχετε ήδη λογαριασμό Nokia, συνδεθείτε σε αυτόν. Συμβουλή: Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας; Μπορείτε να ζητήσετε να σας σταλεί με ή μήνυμα κειμένου. Για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Nokia αργότερα, χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία Nokia και θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε λογαριασμό.

13 Έναρξη χρήσης 13 Για να πραγματοποιήσετε μια επείγουσα κλήση κατά τη διάρκεια της αρχικής ρύθμισης του τηλεφώνου, επιλέξτε. Κλείδωμα των πλήκτρων και της οθόνης Για να αποφύγετε κατά λάθος πραγματοποίηση κλήσεων όταν το τηλέφωνό σας βρίσκεται στην τσέπη ή στην τσάντα σας, κλειδώστε τα πλήκτρα και την οθόνη του τηλεφώνου σας. Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας. Ξεκλείδωμα των πλήκτρων και της οθόνης Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας και κάντε σάρωση με το δάχτυλο με κατεύθυνση από έξω από την οθόνη προς επάνω στην οθόνη. Μπορείτε να σαρώσετε ξεκινώντας από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να πατήσετε δύο φορές την οθόνη και, στη συνέχεια, να κάνετε σάρωση με το δάχτυλο ξεκινώντας από την περιοχή έξω από την οθόνη και καταλήγοντας επάνω στην οθόνη. Συμβουλή: Λάβατε μια ειδοποίηση στην οθόνη κλειδώματος; Για να μεταβείτε απευθείας στη σχετική εφαρμογή, σύρετε την ειδοποίηση στο αριστερό ή το δεξί άκρο της οθόνης.

14 14 Έναρξη χρήσης Ρύθμιση αυτόματου κλειδώματος των πλήκτρων και της οθόνης 1 Επιλέξτε και Device > Display > Display time-out. 2 Επιλέξτε το χρονικό διάστημα μετά την παρέλευση του οποίου τα πλήκτρα και η οθόνη θα κλειδώνουν αυτόματα. Αντιγραφή επαφών από το παλιό σας τηλέφωνο Εάν η λίστα επαφών σας είναι κενή, μπορείτε εύκολα να αντιγράψετε τις επαφές σας από το παλιό σας τηλέφωνο ακόμη κι αν δεν είναι Nokia. Το παλιό σας τηλέφωνο πρέπει να υποστηρίζει Bluetooth και οι επαφές πρέπει να είναι αποθηκευμένες στη μνήμη του τηλεφώνου σας, όχι στην κάρτα SIM. Επιλέξτε και ακολουθήστε τις οδηγίες. Συμβουλή: Για να αντιγράψετε τις επαφές σας αργότερα, στη λίστα επαφών, επιλέξτε > Import contacts. Για να αντιγράψετε τα συμβάντα ημερολογίου σας και τα μηνύματα κειμένου σας, επιλέξτε > Sync and backup > Sync. Οι διαθέσιμες επιλογές ενδέχεται να ποικίλλουν. Αντιγραφή περιεχομένου από τον υπολογιστή σας Ξεκινήστε αμέσως χωρίς να χάσετε το παραμικρό. Μπορείτε να αντιγράψετε τις σημαντικές σας πληροφορίες, όπως καταχωρίσεις ημερολογίου και επαφές, στο νέο σας τηλέφωνο από τον υπολογιστή σας. Εάν το ημερολόγιο ή άλλο περιεχόμενό σας βρίσκεται αποθηκευμένο στο διαδίκτυο, για παράδειγμα, σε λογαριασμό Google, Microsoft Exchange ή Windows Live, προσθέστε απλώς τον λογαριασμό στο τηλέφωνό σας και συγχρονίστε το περιεχόμενο απευθείας από το νέφος. 1 2 Προσθέστε τον λογαριασμό στο τηλέφωνό σας. 3 Βεβαιωθείτε ότι ο συγχρονισμός είναι ενεργός και επιλέξτε Done. Συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε ημερολόγιο στο διαδίκτυο, ενδέχεται να μπορείτε να το συγχρονίσετε με το CalDAV. Εάν το περιεχόμενό σας, όπως επαφές και καταχωρίσεις ημερολογίου, είναι αποθηκευμένο μόνο τοπικά στο Outlook στον υπολογιστή σας, αντιγράψτε το στο νέο σας τηλέφωνο από τον λογαριασμό σας στο Hotmail. 1 Συγχρονίστε το περιεχόμενο που θέλετε από το Outlook στο Hotmail, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Microsoft Office Outlook Hotmail Connector. Για να λάβετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή, αναζητήστε τη στη διεύθυνση και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται

15 Έναρξη χρήσης 15 στον υπολογιστή σας. Ίσως χρειαστεί να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις μη αυτόματα. 2 Για να εισαγάγετε το περιεχόμενο από το Hotmail στο νέο σας τηλέφωνο, επιλέξτε και Add account > Mail for Exchange. 3 Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση σας στο Hotmail ή στο Windows Live, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας και επιλέξτε Manual setup. 4 Πληκτρολογήστε m.hotmail.com ως διεύθυνση διακομιστή και επιλέξτε Done. Εγκατάσταση του Nokia Link στον υπολογιστή σας Πάρτε μαζί σας το αγαπημένο σας περιεχόμενο, όπου κι αν πάτε. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή υπολογιστή Nokia Link για να συγχρονίζετε μουσική, βίντεο και φωτογραφίες ή για να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου του τηλεφώνου σας στον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Nokia Link, ή για λήψη και εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής στον υπολογιστή σας, μεταβείτε στη διεύθυνση Όταν συνδέσετε το τηλέφωνό σας με τον υπολογιστή σας, επιλέξτε Sync and connect ως λειτουργία σύνδεσης USB. Το τηλέφωνό σας δεν είναι συμβατό με το Nokia Suite. Εύρεση περισσότερης βοήθειας Χρήση των οδηγιών χρήσης στο τηλέφωνό σας Αναζήτηση στις οδηγίες χρήσης Επιλέξτε και ξεκινήστε να εισαγάγετε μια λέξη στο πεδίο αναζήτησης. Εναλλαγή μεταξύ των οδηγιών χρήσης και μιας εφαρμογής Για να επιστρέψετε στην αρχική προβολή, σαρώστε με το δάχτυλο με κατεύθυνση από την περιοχή έξω από την οθόνη προς επάνω στην οθόνη αφής. Για να ανοίξετε την εφαρμογή που θέλετε, επιλέξτε την εφαρμογή από την προβολή "Εφαρμογές" ή "Ανοιχτές εφαρμογές". Στο τέλος των οδηγιών ενδέχεται να υπάρχουν σύνδεσμοι με σχετικά θέματα. Υποστήριξη Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, ή εάν δεν είστε βέβαιοι για το πώς θα έπρεπε να λειτουργεί το τηλέφωνό σας, διαβάστε τις οδηγίες χρήσης που υπάρχουν στο τηλέφωνό σας. Πατήστε.

16 16 Βασική χρήση Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, κάντε τα εξής: Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας. Πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο ενεργοποίησης τουλάχιστον για 8 δευτερόλεπτα. Το τηλέφωνο απενεργοποιείται. Για να ενεργοποιήσετε ξανά το τηλέφωνο, πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο ενεργοποίησης μέχρι να δονηθεί το τηλέφωνο. Ενημέρωση του λογισμικού του τηλεφώνου σας Επαναφορά των αρχικών εργοστασιακών ρυθμίσεων Εάν το θέμα παραμένει άλυτο, επικοινωνήστε με τη Nokia για επιλογές επισκευής. Ανατρέξτε στις διευθύνσεις Πριν να στείλετε το τηλέφωνο για επισκευή, δημιουργείτε πάντοτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, καθώς όλα τα προσωπικά δεδομένα στο τηλέφωνό σας ενδέχεται να διαγραφούν. Βασική χρήση Προβολές αρχικών οθονών και περιοχή κατάστασης Εναλλαγή μεταξύ προβολών Το τηλέφωνό σας διαθέτει ξεχωριστές προβολές για εφαρμογές, ειδοποιήσεις και μεταδόσεις, καθώς και για ανοιχτές εφαρμογές. Χτυπήστε με το δάχτυλο την οθόνη προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Στην προβολή "Συμβάντα", λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μηνύματα και αναπάντητες κλήσεις. Επίσης, εκεί εμφανίζονται οι μεταδόσεις από διάφορες εφαρμογές ή υπηρεσίες. Στην προβολή "Εφαρμογές", μπορείτε να ανοίγετε εφαρμογές. Στην προβολή "Ανοιχτές εφαρμογές", μπορείτε να εναλλάσσεστε μεταξύ των ανοιχτών εφαρμογών και εργασιών και να κλείνετε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε.

17 Βασική χρήση 17 Κλείσιμο εφαρμογής Πατήστε παρατεταμένα την προβολή "Ανοιχτές εφαρμογές" και επιλέξτε εφαρμογή. στην Συμβουλή: Για να κλείσετε εντελώς την τρέχουσα εφαρμογή, μπορείτε επίσης να σαρώσετε με το δάχτυλο από το επάνω μέρος της οθόνης. Τυχόν αποθηκευμένα δεδομένα στην εφαρμογή ενδέχεται να χαθούν. Εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών εφαρμογών Στην προβολή "Ανοιχτές εφαρμογές", μπορείτε να βλέπετε ποιες εφαρμογές και εργασίες είναι ανοιχτές στο παρασκήνιο και να εναλλάσσεστε μεταξύ τους. Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε. Συμβουλή: Για να δείτε μια επισκόπηση των ανοιχτών εφαρμογών, τοποθετήστε δύο δάχτυλα στην οθόνη και φέρτε τα κοντά το ένα στο άλλο. Για να επιστρέψετε στην πιο λεπτομερή προβολή, απομακρύνετε τα δάχτυλα μεταξύ τους. Η εκτέλεση εφαρμογών στο παρασκήνιο αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας της μπαταρίας και τη χρήση της μνήμης. Για να κλείσετε μια εφαρμογή που δεν χρησιμοποιείτε, πατήστε παρατεταμένα την προβολή "Ανοικτές εφαρμογές" και επιλέξτε στην εφαρμογή που θέλετε να κλείσετε. Άνοιγμα του μενού κατάστασης για πρόσβαση σε κοινές ρυθμίσεις Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλές κινήσεις, για παράδειγμα, για να ανοίξετε, να αλλάξετε ή να κλείσετε μια σύνδεση Διαδικτύου ή για να αλλάξετε την κατάσταση διαθεσιμότητάς σας. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμίσεις απευθείας από το μενού κατάστασης, ανεξάρτητα από την εφαρμογή ή την προβολή στην οποία βρίσκεστε.

18 18 Βασική χρήση Πατήστε την περιοχή κατάστασης. Κλείσιμο του μενού κατάστασης Πατήστε την περιοχή κατάστασης. Άνοιγμα της γραμμής γρήγορης εκκίνησης για πρόσβαση σε κοινές εφαρμογές Από όλες τις εφαρμογές, ακόμα και από την οθόνη κλειδώματος, μπορείτε εύκολα να πραγματοποιείτε κλήσεις ή να έχετε πρόσβαση στην κάμερα, τον Ιστό ή τα μηνύματα. Όταν κρατάτε το τηλέφωνό σας όρθιο, σύρετε το δάχτυλό σας με κατεύθυνση από την περιοχή κάτω από το κάτω μέρος της οθόνης προς επάνω στην οθόνη και, στη συνέχεια, κρατήστε ακίνητο το δάχτυλό σας, μέχρι να εμφανιστεί η γραμμή γρήγορης εκκίνησης.

19 Βασική χρήση 19 Κλείσιμο της γραμμής γρήγορης εκκίνησης Πατήστε σε ένα σημείο έξω από τη γραμμή γρήγορης εκκίνησης. Αναδιοργάνωση της προβολής "Εφαρμογές" Το ξέρατε ότι μπορείτε να διαμορφώσετε την προβολή "Εφαρμογές" σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας; Μετακινήστε τις αγαπημένες σας εφαρμογές στο επάνω μέρος της προβολής και βάλτε σε φακέλους τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε λιγότερο. Επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο μιας εφαρμογής και σύρετέ το στη νέα θέση. Δημιουργία φακέλου 1 Πατήστε παρατεταμένα την προβολή "Εφαρμογές". 2 Από τη γραμμή εργαλείων, επιλέξτε New folder. 3 Ανοίξτε τον νέο φάκελο, επιλέξτε το όνομα φακέλου και μετονομάστε τον φάκελο. Αφαίρεση εφαρμογής ή φακέλου Επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο μιας εφαρμογής ή φακέλου και κατόπιν επιλέξτε. Μπορείτε να αφαιρέσετε μόνο κενούς φακέλους και ενδέχεται να μην είναι δυνατή η αφαίρεση κάποιων εφαρμογών. Ενδείξεις περιοχής κατάστασης Η περιοχή κατάστασης του τηλεφώνου σας σάς δείχνει ό,τι συμβαίνει στο τηλέφωνό σας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ορισμένα από τα εικονίδια ενδέχεται να μην εμφανίζονται στην περιοχή κατάστασης: Γενικές ενδείξεις Έχει οριστεί μια αφύπνιση. Το αθόρυβο προφίλ είναι ενεργοποιημένο.

20 20 Βασική χρήση Δείχνει την κατάσταση της μπαταρίας. Στη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, η ένδειξη είναι. Ενδείξεις ειδοποιήσεων Έχετε μια αναπάντητη κλήση. Έχετε νέο μήνυμα . Έχετε νέο μήνυμα κειμένου. Έχετε νέο μήνυμα φωνητικού ταχυδρομείου. Διατίθεται ενημέρωση για το λογισμικό του τηλεφώνου σας. Ενδείξεις κλήσεων Υπάρχει ενεργή κλήση. Υπάρχει ενεργή κλήση. Έχει γίνει σίγαση του μικροφώνου. Οι κλήσεις σας προωθούνται σε άλλο αριθμό τηλεφώνου ή στον αυτόματο τηλεφωνητή σας. Ενδείξεις διαθεσιμότητας Η κατάσταση διαθεσιμότητάς σας είναι "Συνδεδεμένος". Η κατάσταση διαθεσιμότητάς σας είναι "Απασχολημένος". Ενδείξεις δικτύου Έχετε μια σύνδεση δεδομένων GSM (υπηρεσία δικτύου). Το εικονίδιο υποδεικνύει ότι γίνεται μεταφορά δεδομένων. Έχετε μια σύνδεση δεδομένων EGPRS (υπηρεσία δικτύου). Το εικονίδιο υποδεικνύει ότι γίνεται μεταφορά δεδομένων. Έχετε μια σύνδεση δεδομένων 3G (υπηρεσία δικτύου). Το εικονίδιο υποδεικνύει ότι γίνεται μεταφορά δεδομένων. Έχετε μια σύνδεση δεδομένων HSPA (υπηρεσία δικτύου). Το εικονίδιο υποδεικνύει ότι γίνεται μεταφορά δεδομένων. Το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο WLAN. Ενδείξεις συνδεσιμότητας Ένταση σήματος Η κάρτα SIM δεν είναι διαθέσιμη. Η λειτουργία πτήσης είναι ενεργοποιημένη. Το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο. Το εικονίδιο μεταφορά δεδομένων. Το GPS είναι ενεργοποιημένο. υποδεικνύει ότι γίνεται

21 Βασική χρήση 21 Το τηλέφωνό σας πραγματοποιεί μεταφορά περιεχομένου. Το εικονίδιο υποδεικνύει ότι μια μεταφορά είναι σε εκκρεμότητα. Το εικονίδιο υποδεικνύει ότι μια μεταφορά απέτυχε. Οθόνη αφής Σχετικά με την οθόνη αφής Για να χειριστείτε το τηλέφωνό σας, αγγίξτε ελαφρά την οθόνη με τις άκρες των δαχτύλων σας. Η οθόνη δεν αποκρίνεται όταν χρησιμοποιείτε τα νύχια σας. Εάν τα δάχτυλά σας είναι κρύα, η οθόνη ενδέχεται να μην αποκρίνεται. Σημαντικό: Αποφύγετε να χαράζετε την οθόνη αφής. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε στυλό, μολύβι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο στην οθόνη αφής. Ενέργειες οθόνης αφής Για να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, πατήστε στιγμιαία ή παρατεταμένα την οθόνη αφής. Άνοιγμα εφαρμογής ή επιλογή στοιχείου Πατήστε την εφαρμογή ή το στοιχείο. Επιστροφή στην αρχική προβολή Για να πραγματοποιήσετε έξοδο από μια εφαρμογή και να επιστρέψετε στην αρχική προβολή, σαρώστε με το δάχτυλο από την περιοχή έξω από την οθόνη αφής και καταλήγοντας επάνω στην οθόνη. Μπορείτε να κάνετε σάρωση από το αριστερό, το δεξί ή το κάτω άκρο της οθόνης. Η εφαρμογή που είχατε ανοιχτή θα συνεχίσει να εκτελείται στο παρασκήνιο.

22 22 Βασική χρήση Συμβουλή: Για να κλείσετε εντελώς την τρέχουσα εφαρμογή, σαρώστε με το δάχτυλο από το επάνω μέρος της οθόνης. Τυχόν αποθηκευμένα δεδομένα στην εφαρμογή ενδέχεται να χαθούν. Ελαφρύ χτύπημα με το δάχτυλο Τοποθετήστε το δάχτυλό σας στην οθόνη και, στη συνέχεια, σύρετέ το προς την κατεύθυνση που θέλετε. Παράδειγμα: Για εναλλαγή μεταξύ των αρχικών προβολών, χτυπήστε ελαφρά με το δάχτυλο την οθόνη προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Για να μετακινηθείτε με κύλιση σε μια λίστα ή ένα μενού, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Παρατεταμένο πάτημα για εμφάνιση περισσότερων επιλογών Τοποθετήστε το δάχτυλό σας σε ένα στοιχείο, μέχρι να ανοίξει το μενού. Παράδειγμα: Για να στείλετε μια κάρτα επαφής ή να διαγράψετε μια αφύπνιση, πατήστε παρατεταμένα την επαφή ή την αφύπνιση και, στη συνέχεια, καθορίστε την επιλογή που θέλετε. Μεταφορά στοιχείου με σύρσιμο Πατήστε παρατεταμένα το στοιχείο και σύρετε το δάχτυλό σας κατά μήκος της οθόνης. Το στοιχείο ακολουθεί το δάχτυλό σας.

23 Βασική χρήση 23 Παράδειγμα: Για να αναδιατάξετε τις εφαρμογές σας στην προβολή "Εφαρμογές", πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής που θέλετε και σύρετέ το σε άλλη θέση. Μεγέθυνση ή σμίκρυνση Τοποθετήστε δύο δάχτυλα σε ένα στοιχείο, όπως π.χ. μια φωτογραφία ή μια ιστοσελίδα, και απομακρύνετε τα δάχτυλα μεταξύ τους ή φέρτε τα κοντά το ένα στο άλλο, αντίστοιχα. Άνοιγμα ειδικών επιλογών προβολής Πατήστε στην τρέχουσα ανοιχτή εφαρμογή. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση ρύθμισης Πατήστε το στοιχείο αλλαγής ρυθμίσεων. Ενεργοποίηση του αυτόματου κλειδώματος τηλεφώνου Θέλετε να προστατέψετε το τηλέφωνό σας από μη εξουσιοδοτημένη χρήση; Καθορίστε έναν κωδικό ασφαλείας και ρυθμίστε το τηλέφωνό σας να κλειδώνει αυτόματα όταν δεν το χρησιμοποιείτε. 1 Επιλέξτε και Security > Device lock. 2 Επιλέξτε Security code και εισαγάγετε έναν κωδικό ασφαλείας (τουλάχιστον 5 χαρακτήρες). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αριθμούς, σύμβολα, καθώς και κεφαλαία και πεζά γράμματα. Κρατήστε μυστικό τον κωδικό ασφαλείας και φυλάξτε τον σε ασφαλές μέρος, χωριστά από το τηλέφωνό σας. Εάν τυχόν ξεχάσετε τον κωδικό ασφαλείας και δεν μπορείτε να τον ανακτήσετε, τα προσωπικά σας δεδομένα διαγράφονται προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το τηλέφωνο. Εάν έχετε ορίσει έναν αριθμό φορών για τον οποίο μπορείτε να εισαγάγετε λανθασμένο κωδικό ασφαλείας, το τηλέφωνό σας διαγράφει τα δεδομένα σας και πραγματοποιεί επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις του μετά την τελευταία προσπάθεια εισαγωγής. Εάν δεν έχετε καθορίσει όριο για τον αριθμό φορών εισαγωγής

24 24 Βασική χρήση λανθασμένου κωδικού ασφαλείας, θα πρέπει να παραδώσετε το τηλέφωνό σας για σέρβις προκειμένου να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά. 3 Επιλέξτε Autolock και καθορίστε το χρονικό διάστημα μετά την παρέλευση του οποίου το τηλέφωνο θα κλειδώνει αυτόματα. Ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας 1 Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας και κάντε σάρωση με το δάχτυλο με κατεύθυνση από έξω από την οθόνη προς επάνω στην οθόνη. Μπορείτε να σαρώσετε ξεκινώντας από οποιαδήποτε κατεύθυνση. 2 Εισαγάγετε τον κωδικό ασφαλείας και επιλέξτε OK. Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να πατήσετε δύο φορές την οθόνη και, στη συνέχεια, να κάνετε σάρωση με το δάχτυλο ξεκινώντας από την περιοχή έξω από την οθόνη και καταλήγοντας επάνω στην οθόνη. Συμβουλή: Όταν ενημερώνετε το λογισμικό του τηλεφώνου σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή υπολογιστή Nokia Software Updater, η γλώσσα του πληκτρολογίου επί της οθόνης επανέρχεται στην προεπιλεγμένη γλώσσα. Εάν ο κωδικός ασφαλείας σας περιλαμβάνει χαρακτήρες που δεν υπάρχουν σε αυτό το πληκτρολόγιο επί της οθόνης, επιλέξτε και, στη συνέχεια, σαρώστε με το δάχτυλο το πληκτρολόγιο προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να αλλάξετε τη γλώσσα του πληκτρολογίου οθόνης με αυτήν που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία του κωδικού ασφαλείας. Συμβουλή: Εάν έχετε καθορίσει ένα αξιόπιστο άτομο και ξεχάσετε τον κωδικό ασφαλείας σας, μπορείτε να στείλετε τον κωδικό σε αυτό το αξιόπιστο άτομο με μήνυμα κειμένου. Επιλέξτε Device lock > Trusted person > Select trusted person και μια επαφή από τη λίστα. Εάν ο αριθμός τηλεφώνου του αξιόπιστου ατόμου αλλάξει στη λίστα επαφών, θα πρέπει να τον αλλάξετε μη αυτόματα Ρυθμίσεις κλειδώματος τηλεφώνου Μπορείτε να καθορίσετε έναν κωδικό ασφαλείας και να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να κλειδώνει αυτόματα όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Ορισμένες υπηρεσίες, όπως το Mail for Exchange, ενδέχεται να απαιτούν να καθορίσετε έναν κωδικό ασφαλείας για το τηλέφωνό σας. Επιπλέον, ανάλογα με τις απαιτήσεις ασφάλειας του εκάστοτε διαχειριστή, οι ρυθμίσεις κλειδώματος του τηλεφώνου σας, όπως Autolock και Number of tries, ενδέχεται να αλλάξουν. Επιλέξτε και Security > Device lock και από τα ακόλουθα: Autolock Καθορίστε το χρονικό διάστημα μετά την παρέλευση του οποίου το τηλέφωνο θα κλειδώνει αυτόματα. Security code Αλλάξτε τον κωδικό ασφαλείας. Για να χρησιμοποιήσετε το κλείδωμα τηλεφώνου, θα πρέπει να καθορίσετε έναν κωδικό ασφαλείας.

25 Βασική χρήση 25 Number of tries Καθορίστε ένα όριο για τον αριθμό προσπαθειών εισαγωγής λανθασμένου κωδικού ασφαλείας. Αφού συμπληρωθεί αυτό το όριο, γίνεται επαναφορά του τηλεφώνου στις αρχικές ρυθμίσεις και όλα τα δεδομένα χρήστη διαγράφονται. Trusted person Ορίστε μία από τις επαφές σας ως αξιόπιστο άτομο. Ορίζοντας ένα αξιόπιστο άτομο, εάν τυχόν ξεχάσετε τον κωδικό ασφαλείας, μπορείτε να στείλετε τον κωδικό στο αξιόπιστο άτομο με μήνυμα κειμένου. Αφού εισαγάγετε λανθασμένο κωδικό ασφαλείας, επιλέξτε Recover και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται. Remote security features Ρυθμίστε τη λειτουργία απομακρυσμένου κλειδώματος. Εάν τυχόν χάσετε το τηλέφωνό σας, μπορείτε να το κλειδώσετε ή να διαγράψετε τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτό, από απόσταση. Σύνταξη κειμένου Σύνταξη κειμένου με το εικονικό πληκτρολόγιο Επιλέξτε ένα πεδίο εισαγωγής κειμένου. 1 Πλήκτρα χαρακτήρων 2 Πλήκτρο shift 3 Πλήκτρο συμβόλων 4 Πλήκτρο κενού διαστήματος (Space) 5 Πλήκτρο Enter 6 Πλήκτρο "πίσω" Εισαγωγή κεφαλαίου χαρακτήρα κατά τη σύνταξη κειμένου με πεζούς χαρακτήρες ή το αντίστροφο Επιλέξτε το πλήκτρο shift προτού εισαγάγετε το χαρακτήρα. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εισαγωγής μόνο κεφαλαίων χαρακτήρων (caps lock), πατήστε δύο φορές το πλήκτρο. Το πλήκτρο shift εμφανίζεται επισημασμένο. Για να επιστρέψετε στην κανονική λειτουργία, επιλέξτε ξανά το πλήκτρο shift.

26 26 Βασική χρήση Εισαγωγή αριθμού ή ειδικού χαρακτήρα Επιλέξτε το πλήκτρο συμβόλων. Για να προβάλετε περισσότερα σύμβολα, επιλέξτε το πλήκτρο 1/2. Συμβουλή: Για γρήγορη προσθήκη αριθμού ή ειδικού χαρακτήρα που χρησιμοποιείται συχνά, επιλέξτε το πλήκτρο συμβόλων και σύρετε το δάχτυλό σας μέχρι το χαρακτήρα που θέλετε, χωρίς να το σηκώσετε. Όταν σηκώσετε το δάχτυλό σας, ο χαρακτήρας εισάγεται και το πληκτρολόγιο επιστρέφει στην κανονική προβολή κειμένου. Εισαγωγή τονισμένου χαρακτήρα Επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα το χαρακτήρα στον οποίο θέλετε να προσθέσετε τόνο και, στη συνέχεια, σύρετε το δάχτυλό σας μέχρι τον τονισμένο χαρακτήρα που θέλετε, χωρίς να το σηκώσετε. Διαγραφή χαρακτήρα Επιλέξτε το πλήκτρο backspace. Αλλαγή γραμματοσειράς Σε ορισμένες εφαρμογές, όπως είναι το Mail και οι Notes, μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά. Επιλέξτε το πεδίο εισαγωγής κειμένου και, από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε την επιθυμητή επιλογή. Για να αλλάξετε τη γραμματοσειρά για μια μεμονωμένη λέξη, επιλέξτε τη λέξη και, στη συνέχεια, επιλέξτε και την επιθυμητή επιλογή. Αντιγραφή και επικόλληση κειμένου Σε ένα πεδίο εισαγωγής κειμένου, σύρετε και επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε και, από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Copy. Για να επικολλήσετε το κείμενο, επιλέξτε ένα πεδίο εισαγωγής κειμένου και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη θέση στην οποία θέλετε να επικολλήσετε το κείμενο και, από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Paste. Χρήση πολλαπλών γλωσσών γραφής Επιλέξτε και Time and language > Text input > Installed input methods και κατόπιν επιλέξτε τις γλώσσες γραφής. Εάν επιλέξετε περισσότερες από μία γλώσσες γραφής, μπορείτε να εναλλάσσεστε μεταξύ αυτών των γλωσσών.

27 Βασική χρήση 27 Αλλαγή της γλώσσας γραφής Βάλτε το δάχτυλό σας σε ένα σημείο πέρα από το αριστερό ή το δεξί άκρο της οθόνης αφής και, στη συνέχεια, σύρετε το δάχτυλό σας κατά μήκος του εικονικού πληκτρολογίου. Κλείσιμο του εικονικού πληκτρολογίου Χτυπήστε ελαφρά το εικονικό πληκτρολόγιο προς τα κάτω ή πατήστε ένα σημείο στην οθόνη έξω από το πεδίο εισαγωγής κειμένου. Συμβουλή: Για να τοποθετήσετε το δρομέα ακριβώς στη θέση που θέλετε, επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα το κείμενο, μέχρι να εμφανιστεί το εικονίδιο μεγεθυντικού φακού. Χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας, σύρετε το δρομέα στη θέση που θέλετε. Σύνταξη κειμένου χρησιμοποιώντας τη λειτουργία διόρθωσης λαθών Η λειτουργία διόρθωσης λαθών βασίζεται σε ένα ενσωματωμένο λεξικό, στο οποίο μπορείτε να προσθέτετε νέες λέξεις. 1 Ξεκινήστε να γράφετε τη λέξη. Η προτεινόμενη λέξη αλλάζει μετά από κάθε επιλογή πλήκτρου. 2 Για να αποδεχτείτε μια προτεινόμενη λέξη, επιλέξτε την προτεινόμενη λέξη. 3 Για να προβάλετε περισσότερες προτάσεις ορθογραφίας, επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα την προτεινόμενη λέξη. 4 Για να προσθέσετε μια λέξη στο λεξικό, επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα την προτεινόμενη λέξη και, στη συνέχεια, επιλέξτε Add to dictionary.

28 28 Βασική χρήση Απενεργοποίηση της διόρθωσης λαθών για όλους τους επεξεργαστές κειμένου στο τηλέφωνό σας Επιλέξτε και Time and language > Text input και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την επιλογή Error correction. Συμβουλή: Για να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο space για να αποδεχτείτε μια προτεινόμενη λέξη, επιλέξτε και Time and language > Text input και ενεργοποιήστε την επιλογή Insert with space key. Εάν θέλετε να εισαγάγετε κενό διάστημα χωρίς να αποδεχτείτε την προτεινόμενη λέξη, επιλέξτε το πλήκτρο backspace. Σύνταξη κειμένου με χρήση Swype Θέλετε να γράφετε γρηγορότερα; Χρησιμοποιήστε το Swype για να γράφετε κείμενο γρήγορα και εύκολα. Ενεργοποίηση Swype 1 Επιλέξτε και Time and language > Text input και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το Swype. 2 Επιλέξτε Swype settings και τη γλώσσα. Σύνταξη κειμένου με χρήση Swype Για να ανοίξετε το εικονικό πληκτρολόγιο, επιλέξτε ένα πεδίο εισαγωγής κειμένου. Σύρετε το δάχτυλό σας από γράμμα σε γράμμα. Δεν είναι απαραίτητο να είστε απόλυτα ακριβείς. Το Swype συνήθως γνωρίζει εάν θέλετε να γράψετε το ίδιο γράμμα δυο φορές, χωρίς να κάνετε τίποτε, αλλά εάν θέλετε να είστε σίγουροι, κάντε μια κίνηση σαν μουτζούρωμα ή σχεδιάστε μια θηλιά πάνω στο γράμμα. Όταν σηκώσετε το δάχτυλό σας για να γράψετε την επόμενη λέξη, εισάγεται αυτόματα κενό διάστημα. Συμβουλή: Για να απενεργοποιήσετε προσωρινά τη λειτουργία αυτόματης εισαγωγής κενού διαστήματος, σύρετε το δάχτυλό σας από το πλήκτρο space μέχρι το πλήκτρο backspace. Εάν θέλετε να γίνει μόνιμη αυτή η ρύθμιση ή για να τροποποιήσετε άλλες ρυθμίσεις, επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο Swype στην κάτω αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου. Σύνταξη και επεξεργασία κειμένου με χρήση προτεινόμενων λέξεων Καθώς γράφετε, εμφανίζεται μια λίστα πιθανών λέξεων. Για κύλιση στη λίστα, σύρετε το δάχτυλό σας αριστερά ή δεξιά στη λίστα. Εάν εμφανιστεί η λέξη που θέλετε να γράψετε, επιλέξτε την. Εάν η λέξη που θέλετε να γράψετε είναι η πρώτη στη λίστα, ξεκινήστε να εισαγάγετε την επόμενη λέξη και η λέξη θα εισαχθεί αυτόματα. Για να δείτε μια λίστα εναλλακτικών λέξεων για μια λέξη που έχετε εισαγάγει ήδη, επιλέξτε τη λέξη.

29 Βασική χρήση 29 Προσθήκη λέξης στο λεξικό Γράψτε τα γράμματα της λέξης ένα-ένα και επιλέξτε τη λέξη από τη λίστα προτεινόμενων λέξεων. Επιβεβαιώστε όταν σας ζητηθεί. Συμβουλή: Για να προσθέσετε γρήγορα στο λεξικό περισσότερες από μία λέξεις, αριθμούς τηλεφώνου ή λέξεις που περιέχουν αριθμούς και σύμβολα, σύρετε το δάχτυλό σας για να τις επισημάνετε και κατόπιν επιλέξτε το πλήκτρο Swype. Αλλάξτε του τύπου χαρακτήρων (πεζών/κεφαλαίων) μιας λέξης Σύρετε για να επισημάνετε τη λέξη και κατόπιν σαρώστε με το δάχτυλο την οθόνη από το πλήκτρο Swype μέχρι το πλήκτρο shift. Επιλέξτε την επιθυμητή επιλογή από τη λίστα. Συμβουλή: Για να εισαγάγετε κεφαλαίο το πρώτο γράμμα μιας λέξης, με μια γρήγορη κίνηση, τοποθετήστε το δάχτυλό σας στο γράμμα, σύρετε το δάχτυλό σας πάνω από το πληκτρολόγιο και, στη συνέχεια, σύρετέ το ξανά προς τα κάτω στο επόμενο γράμμα. Γράψτε την υπόλοιπη λέξη με το συνήθη τρόπο. Εισαγωγή τονισμένου χαρακτήρα, συμβόλου ή αριθμού Για να προβάλετε μια λίστα με τους διαθέσιμους χαρακτήρες σε ένα συγκεκριμένο πλήκτρο, επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο. Επιλέξτε το χαρακτήρα από τη λίστα. Παράδειγμα: Για να εισαγάγετε το γράμμα á, επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο a και, από τη λίστα που εμφανίζεται, επιλέξτε á. Συμβουλή: Εάν θέλετε να μετακινήσετε το δρομέα μέσα στο κείμενο ή να βρείτε άλλες επιλογές για την επεξεργασία του κειμένου σας, κάντε σάρωση με το δάχτυλο από το πλήκτρο Swype στο πλήκτρο +!=. Για περισσότερη βοήθεια, συμβουλές και βίντεο σχετικά με τη χρήση του Swype, μεταβείτε στη διεύθυνση Έλεγχος προφίλ, ήχων και έντασης Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα έντασης. Το ενσωματωμένο μεγάφωνο σας επιτρέπει να μιλάτε και να ακούτε από μικρή απόσταση, χωρίς να κρατάτε το τηλέφωνο στο αυτί σας. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του μεγαφώνου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης

30 30 Βασική χρήση Αλλαγή του προφίλ σας για συσκέψεις Περιμένετε μια κλήση, αλλά βρίσκεστε κάπου όπου δεν πρέπει να ηχήσει το τηλέφωνό σας; Μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να εκπέμπει ένα διακριτικό ήχο μπιπ μία φορά, αντί να χτυπά με τον κανονικό ήχο κλήσης. Ανοίξτε το μενού κατάστασης και σύρετε το ρυθμιστικό προφίλ στην επιλογή Beep. Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα έντασης για να αλλάξετε το τρέχον προφίλ. Πατήστε το πλήκτρο αύξησης ή μείωσης έντασης, μέχρι να εμφανιστεί το προφίλ που θέλετε. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στις προβολές στις οποίες τα πλήκτρα έντασης δεν χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του επιπέδου έντασης ή ζουμ. Συμβουλή: Μπορείτε να διαμορφώσετε τους ήχους κλήσης ή την ένταση των διάφορων ήχων, καθώς και να επιλέξετε εάν το τηλέφωνο θα δονείται ή όχι όταν λαμβάνετε κλήσεις. Επιλέξτε και Sounds and vibration. Συμβουλή: Κάντε λήψη περισσότερων ήχων κλήσης από το Κατάστημα Nokia. Επιλέξτε και Sounds and vibration > Ringtone > Get more from Nokia Store. Για να μάθετε περισσότερα για το Κατάστημα Nokia, μεταβείτε στη διεύθυνση Χρήση του τηλεφώνου σας εκτός σύνδεσης Σε χώρους όπου δεν θέλετε να πραγματοποιείτε ή να λαμβάνετε κλήσεις, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ημερολόγιο, τη μουσική και τα εκτός σύνδεσης παιχνίδια σας, εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης. Απενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας όταν η χρήση κινητού τηλεφώνου δεν επιτρέπεται ή όταν ενδέχεται να προκαλέσει παρεμβολές ή να αποβεί επικίνδυνη. Επιλέξτε και ενεργοποιήστε την επιλογή Flight mode. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία πτήσης, μπορείτε να συνδέεστε σε δίκτυα WLAN, για παράδειγμα, για να διαβάσετε τα σας ή για να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το Bluetooth και το NFC. Μην ξεχνάτε να συμμορφώνεστε με τις οδηγίες και τις απαιτήσεις ασφαλείας που ορίζονται από τους αρμόδιους φορείς, όπως π.χ. αεροπορικές εταιρείες, καθώς και με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Σίγαση του τηλεφώνου σας Όταν είναι ενεργοποιημένο το αθόρυβο προφίλ, γίνεται σίγαση όλων των ήχων του τηλεφώνου. Ενεργοποιήστε αυτό το προφίλ όταν βρίσκεστε, για παράδειγμα, στον κινηματογράφο ή σε σύσκεψη. Ανοίξτε το μενού κατάστασης και σύρετε το ρυθμιστικό προφίλ στην επιλογή Silent.

31 Βασική χρήση 31 Ακόμα και με ενεργοποιημένο το αθόρυβο προφίλ, οι ήχοι αφύπνισης και ειδοποίησης εξακολουθούν να ηχούν. Μπορείτε επίσης, για παράδειγμα, να ακούτε μουσική. Αναζήτηση στο τηλέφωνό σας Εξερευνήστε το τηλέφωνό σας και το Διαδίκτυο. Καθώς εισάγετε μια λέξη αναζήτησης, η λειτουργία αναζήτησης αρχίζει να περιορίζει αυτόματα τα αποτελέσματα, εμφανίζοντας προτάσεις όπως θέματα βοήθειας, εφαρμογές, μουσική, βίντεο και πολλά άλλα. 1 2 Ξεκινήστε να εισαγάγετε μια λέξη αναζήτησης και επιλέξτε από τις προτεινόμενες αντιστοιχίες. 3 Για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο Διαδίκτυο, επιλέξτε το σύνδεσμο αναζήτησης στο Διαδίκτυο, στο τέλος των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αναζήτηση από μια εφαρμογή Επιλέξτε, ξεκινήστε να εισαγάγετε μια λέξη αναζήτησης και επιλέξτε από τις προτεινόμενες αντιστοιχίες. Αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις εφαρμογές. Εξερεύνηση των υπηρεσιών Nokia Υπηρεσίες Nokia Με τις Υπηρεσίες Nokia μπορείτε να βρείτε νέες τοποθεσίες και υπηρεσίες και να επικοινωνείτε με τους φίλους σας. Μπορείτε να κάνετε, για παράδειγμα, τα παρακάτω: Να λαμβάνετε παιχνίδια, εφαρμογές, βίντεο και ήχους κλήσης στο τηλέφωνό σας Να βρίσκετε τον προσανατολισμό σας με δωρεάν πλοήγηση πεζοπορίας και οδήγησης, να σχεδιάζετε ταξίδια και να προβάλλετε τοποθεσίες στο χάρτη Λήψη μουσικής Κάποια στοιχεία παρέχονται δωρεάν, ενώ άλλα ενδέχεται να παρέχονται με χρέωση. Οι διαθέσιμες υπηρεσίες ενδέχεται επίσης να ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή και δεν υποστηρίζονται όλες οι γλώσσες. Για να χρησιμοποιήσετε τις Υπηρεσίες Nokia, χρειάζεστε λογαριασμό Nokia. Όταν αποκτήσετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία από το τηλέφωνό σας, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε λογαριασμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στη διεύθυνση

32 32 Βασική χρήση Λογαριασμός Nokia Όταν ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας για πρώτη φορά, το τηλέφωνό σας σάς παρέχει οδηγίες για τη δημιουργία λογαριασμού Nokia. Με τον προσωπικό σας λογαριασμό Nokia, μπορείτε, για παράδειγμα: Να έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες Nokia με το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, τόσο από το τηλέφωνό σας όσο και από ένα συμβατό υπολογιστή Να κάνετε λήψη περιεχομένου από τις υπηρεσίες Nokia Να αποθηκεύετε διάφορα στοιχεία για το μοντέλο του τηλεφώνου σας και πληροφορίες επαφών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα στοιχεία των καρτών πληρωμών σας. Να αποθηκεύετε προτιμώμενες θέσεις στους Χάρτες Nokia Για να μάθετε περισσότερα για το λογαριασμό Nokia και τις υπηρεσίες Nokia, μεταβείτε στη διεύθυνση Για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Nokia αργότερα, χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία Nokia και θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε λογαριασμό. Σχετικά με την υπηρεσία Ιστού Nokia Maps Με την υπηρεσία Ιστού Nokia Maps, μπορείτε να προβάλλετε τοποθεσίες από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα: Να αναζητήσετε διευθύνσεις, σημεία ενδιαφέροντος και υπηρεσίες Να δημιουργήσετε διαδρομές και να λάβετε αναλυτικές οδηγίες κατεύθυνσης Να αποθηκεύσετε τις αγαπημένες θέσεις και διαδρομές στο λογαριασμό σας Nokia Να συγχρονίσετε τα αγαπημένα σας με το συμβατό σας τηλέφωνο Nokia και να έχετε πρόσβαση σε αυτά ενώ μετακινείστε. Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Ιστού Nokia Maps, μεταβείτε στη διεύθυνση Σχετικά με τη Μουσική Nokia Με το Nokia Music Unlimited μπορείτε να κάνετε λήψη τραγουδιών στο τηλέφωνό σας και το συμβατό υπολογιστή σας. Για να ξεκινήσετε να ανακαλύπτετε μουσική, μεταβείτε στη διεύθυνση

33 Διαμόρφωση 33 Σχετικά με το Κατάστημα Nokia Μπορείτε να κάνετε λήψη παιχνιδιών για κινητό, εφαρμογών, βίντεο, φωτογραφιών και ήχων κλήσης στο τηλέφωνό σας. Κάποια στοιχεία παρέχονται δωρεάν, ενώ κάποια άλλα θα πρέπει να τα αγοράσετε με την πιστωτική σας κάρτα ή με χρέωση στο λογαριασμό τηλεφώνου σας. Η διαθεσιμότητα των διάφορων μεθόδων πληρωμής εξαρτάται από τη χώρα διαμονής σας και το φορέα παροχής υπηρεσιών δικτύου σας. Το Κατάστημα Nokia σας παρέχει περιεχόμενο συμβατό με το τηλέφωνό σας και σχετικό με τις προτιμήσεις και την τοποθεσία σας. Πατήστε. Για να μάθετε περισσότερα για το Κατάστημα Nokia, μεταβείτε στη διεύθυνση Διαμόρφωση Αλλαγή της ταπετσαρίας Θέλετε να βλέπετε το αγαπημένο σας τοπίο ή τις φωτογραφίες της οικογένειάς σας στο φόντο της οθόνης κλειδώματος; Μπορείτε να αλλάξετε την ταπετσαρία για να διαμορφώσετε την οθόνη κλειδώματος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. 1 Επιλέξτε και τη φωτογραφία που θέλετε. 2 Πατήστε την οθόνη για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε > Set as wallpaper. 3 Μετακινήστε την περιοχή περικοπής, για να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή προσαρμογή στην οθόνη. 4 Επιλέξτε Done. Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προεγκατεστημένες εικόνες ή να κάνετε λήψη περισσότερων ταπετσαριών από το Κατάστημα Nokia. Επιλέξτε και Wallpaper. Για να μάθετε περισσότερα για το Κατάστημα Nokia, μεταβείτε στη διεύθυνση Προβολή ειδοποιήσεων και μεταδόσεων Διαβάστε πρόσφατες δημοσιεύσεις που έχουν αναρτήσει οι φίλοι σας στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τις αγαπημένες σας μεταδόσεις μέσω Ιστού, στην ίδια προβολή μαζί με τις ειδοποιήσεις που έχετε λάβει. Η προβολή "Συμβάντα" περιλαμβάνει τα εξής: Ειδοποιήσεις, για παράδειγμα, για αναπάντητες κλήσεις, μη αναγνωσμένα μηνύματα και ενημερώσεις λογισμικού

34 34 Συνδεσιμότητα Μεταδόσεις από διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως π.χ. υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόσεις μέσω Ιστού Τα στοιχεία της προβολής "Συμβάντα" είναι διαδραστικά. Μπορείτε να επιλέξετε, για παράδειγμα, τη μετάδοση που θέλετε να προβάλετε με περισσότερες λεπτομέρειες. Παράδειγμα: Για να δείτε και να εγκαταστήσετε προτεινόμενες ενημερώσεις λογισμικού, επιλέξτε την ειδοποίηση που επισημαίνεται με το εικονίδιο. Όταν ρυθμίζετε λογαριασμούς σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, οι ενημερώσεις κατάστασης των φίλων σας εμφανίζονται αυτόματα στην προβολή "Συμβάντα". Ομοίως, εάν ενεργοποιήσετε την επιλογή Show feed on home screen όταν εγγράφεστε συνδρομητές σε μεταδόσεις μέσω Ιστού, οι μεταδόσεις σας εμφανίζονται αυτόματα. Συμβουλή: Μπορείτε να κάνετε ανανέωση των μεταδόσεων μη αυτόματα, εσείς οι ίδιοι. Στην προβολή "Συμβάντα", επιλέξτε Refresh. Αφαίρεση τρέχουσας μετάδοσης από μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή υπηρεσία Επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα τη μετάδοση και, στη συνέχεια, επιλέξτε Clear. Αυτή η ενέργεια δεν απενεργοποιεί τη μετάδοση. Η χρήση υπηρεσιών ή η λήψη περιεχομένου ενδέχεται να περιλαμβάνει τη μετάδοση μεγάλων όγκων δεδομένων, γεγονός που μπορεί να επιφέρει χρεώσεις κυκλοφορίας δεδομένων. Συνδεσιμότητα Συνδέσεις Διαδικτύου Ορισμός του τρόπου σύνδεσης του τηλεφώνου σας στο Διαδίκτυο Ο παροχέας υπηρεσιών δικτύου σας σάς χρεώνει με σταθερό πάγιο τέλος για τη μεταφορά δεδομένων ή ανάλογα με τον όγκο δεδομένων που χρησιμοποιείτε; Για να χρησιμοποιήσετε την καλύτερη δυνατή μέθοδο σύνδεσης ανάλογα με την περίπτωση, τροποποιήστε τις ρυθμίσεις σύνδεσης WLAN και σύνδεσης δεδομένων δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Επιλέξτε και Internet connection > Connect to internet. Εάν ο παροχέας υπηρεσιών δικτύου σας σάς χρεώνει με σταθερό πάγιο τέλος, η ευκολότερη μέθοδος είναι ρυθμίζοντας το τηλέφωνό σας να πραγματοποιεί αυτόματα συνδέσεις WLAN και δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ώστε το τηλέφωνό σας να είναι συνεχώς online.

35 Συνδεσιμότητα 35 Σύνδεση σε διαθέσιμο WLAN Επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα τη σύνδεση WLAN και, στη συνέχεια, επιλέξτε Use automatically. Χρήση σύνδεσης δεδομένων δικτύου κινητής τηλεφωνίας Επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα τη σύνδεση δεδομένων δικτύου κινητής τηλεφωνίας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Use automatically. Διακοπή χρήσης της αυτόματης σύνδεσης Επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα τη σύνδεση και, στη συνέχεια, επιλέξτε Use manually. Εάν οι χρεώσεις από τον παροχέα υπηρεσιών δικτύου σας εξαρτώνται από τον όγκο των δεδομένων που χρησιμοποιείτε, μπορεί να θέλετε να επιλέγετε το δίκτυο μη αυτόματα, εσείς οι ίδιοι. Εάν δεν διατίθενται αυτόματα χρησιμοποιούμενα δίκτυα και κάνετε μια ενέργεια που απαιτεί σύνδεση Διαδικτύου, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μια σύνδεση. Αίτηση επιβεβαίωσης πριν από τη χρήση σύνδεσης δεδομένων δικτύου κινητής τηλεφωνίας, όταν βρίσκεστε εκτός του οικείου δικτύου σας Επιλέξτε και Mobile network > Data roaming > Always ask. Για να ρυθμίσετε το τηλέφωνο να συνδέεται αυτόματα, επιλέξτε Always allow. Η πραγματοποίηση συνδέσεων όταν είστε στο εξωτερικό είναι δυνατό να αυξήσει σημαντικά τις χρεώσεις μεταφοράς δεδομένων. Όταν συνδέεστε σε ένα δίκτυο για πρώτη φορά, όλα τα στοιχεία σύνδεσης και οι ρυθμίσεις για αυτό το δίκτυο αποθηκεύονται, ώστε να μην χρειάζεται να εισάγετε αυτά τα στοιχεία κάθε φορά που συνδέεστε. Για να προβάλετε μια λίστα με τα δίκτυα που χρησιμοποιείτε αυτόματα και μη αυτόματα, επιλέξτε και Internet connection > Edit networks. Παρακολούθηση της κίνησης δεδομένων σας Για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις με τις χρεώσεις δεδομένων δικτύου κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να σας ειδοποιεί όταν έχετε μεταφέρει συγκεκριμένο όγκο δεδομένων χρησιμοποιώντας τη σύνδεση δεδομένων δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Επιλέξτε και Mobile network > Counters. Προβολή του όγκου απεσταλμένων και ληφθέντων δεδομένων Μεταβείτε στην επιλογή In home network ή When roaming.

36 36 Συνδεσιμότητα Λήψη ειδοποίησης κάθε φορά που συμπληρώνετε όριο Μεταβείτε στην επιλογή In home network ή When roaming. Ενεργοποιήστε την επιλογή Data limit warning και εισαγάγετε το όριο στο πεδίο. Το όριο είναι ενεργό από προεπιλογή όταν βρίσκεστε εκτός του οικείου δικτύου σας. Το όριο εξαρτάται από το κάθε τηλέφωνο. Εάν χρησιμοποιήσετε την κάρτα SIM σας σε άλλο τηλέφωνο, θα χρειαστεί να ορίσετε ξανά τα όρια σε αυτό το τηλέφωνο. Κλείσιμο συνδέσεων δεδομένων όταν δεν χρησιμοποιούνται Για να περιορίσετε τις χρεώσεις δεδομένων, μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να κλείνει τη σύνδεση δεδομένων δικτύου κινητής τηλεφωνίας όταν δεν τη χρειάζεστε. Πατήστε και Mobile network ή Internet connection. Εάν απενεργοποιήσετε τις συνδέσεις στο παρασκήνιο, η σύνδεση Διαδικτύου θα είναι ενεργή μόνο όταν, για παράδειγμα, επιλέγετε ένα σύνδεσμο Ιστού. Το τηλέφωνό σας δεν ενεργοποιεί τη σύνδεση αυτόματα, για παράδειγμα, για να πραγματοποιήσετε έλεγχο για νέα . Όταν βρίσκεστε εκτός του οικείου δικτύου σας, οι συνδέσεις δεδομένων δικτύου κινητής τηλεφωνίας είναι απενεργοποιημένες από προεπιλογή. Κλείσιμο συνδέσεων στο παρασκήνιο Απενεργοποιήστε την επιλογή Allow background connections. Κλείσιμο σύνδεσης δικτύου Εάν μια εφαρμογή στο παρασκήνιο χρησιμοποιεί σύνδεση Διαδικτύου, μπορείτε να κλείσετε τη σύνδεση, χωρίς να κλείσετε την εφαρμογή. 1 Ανοίξτε το μενού κατάστασης. Εμφανίζονται οι τρέχουσες συνδέσεις δικτύου. 2 Επιλέξτε τη σύνδεση που θέλετε να κλείσετε και Disconnect. Κλείσιμο όλων των συνδέσεων δικτύου Επιλέξτε και ενεργοποιήστε την επιλογή Flight mode. WLAN Σχετικά με τις συνδέσεις WLAN Μπορείτε να συνδέεστε σε ασύρματα τοπικά δίκτυα (WLAN) από το μενού κατάστασης. Αγγίξτε την περιοχή κατάστασης.

37 Συνδεσιμότητα 37 Σημαντικό: Χρησιμοποιείτε κρυπτογράφηση για να αυξήσετε την ασφάλεια της σύνδεσης WLAN. Η χρήση κρυπτογράφησης μειώνει τον κίνδυνο πρόσβασης άλλων ατόμων στα δεδομένα σας. Σημείωση: Σε ορισμένες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία και την Ιρλανδία, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση του WLAN. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στις τοπικές αρχές. Αυτό το τηλέφωνο υποστηρίζει τα πρωτόκολλα WLAN a, b, g και n. Μπορείτε να δημιουργήσετε σύνδεση n χρησιμοποιώντας την περιοχή συχνοτήτων 2,4 ή 5 GHz. Σύνδεση σε WLAN στο σπίτι Για να εξοικονομήσετε χρεώσεις δεδομένων, συνδεθείτε στο οικιακό σας δίκτυο WLAN όταν βρίσκεστε στο σπίτι και θέλετε να περιηγηθείτε στον Ιστό με το τηλέφωνό σας. 1 Ανοίξτε το μενού κατάστασης και επιλέξτε No internet connection. Μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες συνδέσεις δικτύου. Το εικονίδιο υποδηλώνει μια σύνδεση WLAN, ενώ το εικονίδιο υποδηλώνει μια σύνδεση δεδομένων δικτύου κινητής τηλεφωνίας. 2 Επιλέξτε το οικιακό σας WLAN και Connect. Εάν το οικιακό σας WLAN είναι προστατευμένο, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης. Εάν το οικιακό σας WLAN είναι κρυφό, επιλέξτε Hidden WLAN > Connect και εισαγάγετε το όνομα του δικτύου (αναγνωριστικό συνόλου υπηρεσιών, SSID). Σύνδεση σε WLAN στο δρόμο Η σύνδεση σε WLAN είναι ένας εύκολος τρόπος πρόσβασης στο Διαδίκτυο όταν δεν βρίσκεστε στο σπίτι. Συνδεθείτε σε δημόσια δίκτυα WLAN σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες ή Ιnternet café.

38 38 Συνδεσιμότητα 1 Ανοίξτε το μενού κατάστασης και επιλέξτε No internet connection. Μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες συνδέσεις δικτύου. Το εικονίδιο υποδηλώνει μια σύνδεση WLAN, ενώ το εικονίδιο υποδηλώνει μια σύνδεση δεδομένων δικτύου κινητής τηλεφωνίας. 2 Επιλέξτε τη σύνδεση WLAN που θέλετε και Connect. Κλείσιμο της σύνδεσης WLAN 1 Ανοίξτε το μενού κατάστασης. 2 Επιλέξτε τη σύνδεση και Disconnect. Σχετικά με τη συνεχή ροή των αρχείων πολυμέσων σας Έχετε στο τηλέφωνό σας αποθηκευμένες φωτογραφίες ή βίντεο που θα θέλατε να δείτε σε άλλη συσκευή, όπως σε μια τηλεόραση; Ή μήπως έχετε μουσική που θα θέλατε να ακούσετε από το οικιακό στερεοφωνικό σας σύστημα; Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας για συνεχή ροή πολυμέσων σε συσκευές DLNA ασύρματα. Για να το επιτύχετε αυτό, χρειάζεστε δίκτυο WLAN και θα πρέπει το τηλέφωνο και η συσκευή DLNA να συνδέονται με το WLAN. Για καλύτερα αποτελέσματα, ο ασύρματος δρομολογητής σας θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος με τη συσκευή DLNA μέσω καλωδιακής σύνδεσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης της σύνδεσης WLAN, μεταβείτε στη διεύθυνση Συνεχής ροή φωτογραφιών ή βίντεο Βλέπε «Προβολή φωτογραφιών και βίντεο ασύρματα στο οικιακό σας σύστημα ήχου», σελ. 85. Συνεχής ροή μουσικής Βλέπε «Συνεχής ροή μουσικής με ασύρματη σύνδεση στο οικιακό σας σύστημα ήχου», σελ. 70. NFC Πληροφορίες για το NFC Με την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) η σύνδεση και κοινή χρήση γίνεται εύκολη και διασκεδαστική. Τα τηλέφωνα και τα εξαρτήματα Nokia που υποστηρίζουν NFC συνδέονται ασύρματα όταν τα φέρνετε σε επαφή μεταξύ τους. Με το NFC μπορείτε: Να κοινοποιείτε δικό σας περιεχόμενο μεταξύ δύο συμβατών τηλεφώνων που υποστηρίζουν NFC.

39 Συνδεσιμότητα 39 Να συνδέετε συμβατά εξαρτήματα Bluetooth που υποστηρίζουν NFC, όπως ακουστικά με μικρόφωνο ή ασύρματα μεγάφωνα. Να αγγίζετε ετικέτες για λήψη επιπλέον περιεχομένου για το τηλέφωνό σας ή για πρόσβαση σε online υπηρεσίες. Η περιοχή NFC βρίσκεται στην πίσω πλευρά του τηλεφώνου σας, πάνω από την κάμερα. Αγγίξτε άλλα τηλέφωνα ή εξαρτήματα με την περιοχή NFC. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το NFC όταν είναι ενεργοποιημένη η οθόνη του τηλεφώνου. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακολουθήστε τα βίντεο εκμάθησης του NFC στο τηλέφωνό σας. Ενεργοποίηση του NFC Επιλέξτε και Device > NFC και ενεργοποιήστε την επιλογή NFC. Σύνδεση με εξάρτημα Bluetooth με χρήση NFC Φέρτε σε επαφή την περιοχή NFC του εξαρτήματος με την περιοχή NFC του τηλεφώνου σας.

40 40 Συνδεσιμότητα Αποσύνδεση του εξαρτήματος Αγγίξτε ξανά την περιοχή NFC του εξαρτήματος. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης του εξαρτήματος. Αποστολή φωτογραφίας, βίντεο ή επαφής σε άλλο τηλέφωνο Nokia που υποστηρίζει NFC Μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση φωτογραφιών, βίντεο και επαφών, αγγίζοντας ένα άλλο τηλέφωνο που υποστηρίζει NFC. Κοινή χρήση φωτογραφίας 1 Επιλέξτε μια φωτογραφία στην Gallery. 2 Φέρτε σε επαφή την περιοχή NFC του άλλου τηλεφώνου με την περιοχή NFC του δικού σας τηλεφώνου. Η φωτογραφία αποστέλλεται με χρήση Bluetooth.

41 Συνδεσιμότητα 41 Πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες με χρήση NFC Όταν φέρνετε σε επαφή μια ετικέτα NFC που περιέχει μια διεύθυνση Ιστού με την περιοχή NFC του τηλεφώνου σας, ανοίγει η αντίστοιχη τοποθεσία Ιστού στο πρόγραμμα περιήγησης Ιστού του τηλεφώνου σας. Συμβουλή: Οι ετικέτες NFC είναι δυνατό να περιέχουν επίσης πληροφορίες όπως αριθμούς τηλεφώνου ή προσωπικά στοιχεία. Όταν δείτε έναν αριθμό τηλεφώνου σε μια διαφήμιση που υποστηρίζει NFC, για να καλέσετε τον αριθμό, αγγίξτε την ετικέτα. Bluetooth Σχετικά με τη συνδεσιμότητα Bluetooth Επιλέξτε και Bluetooth. Μπορείτε να συνδέεστε ασύρματα με άλλες συμβατές συσκευές, όπως τηλέφωνα, υπολογιστές, ακουστικά με μικρόφωνο και κιτ αυτοκινήτου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση για να στέλνετε στοιχεία από το τηλέφωνό σας και να εκτυπώνετε αρχεία με ένα συμβατό εκτυπωτή. Εφόσον οι συσκευές με ασύρματη τεχνολογία Bluetooth επικοινωνούν χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε απευθείας οπτική επαφή. Ωστόσο, πρέπει να βρίσκονται σε μεταξύ τους απόσταση μικρότερη από 10 μέτρα, παρόλο που η σύνδεση μπορεί να υφίσταται παρεμβολές ή να εμποδίζεται από τοίχους ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

42 42 Συνδεσιμότητα Όταν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο, είναι δυνατές μόνο οι συνδέσεις με εξουσιοδοτημένες συσκευές. Σημείωση: Σε ορισμένες χώρες, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας Bluetooth. Για παράδειγμα, στη Γαλλία, η χρήση της τεχνολογίας Bluetooth επιτρέπεται μόνο σε εσωτερικούς χώρους. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στις τοπικές αρχές. Σύνδεση με ασύρματα ακουστικά με μικρόφωνο Με ένα σετ ασύρματων ακουστικών με μικρόφωνο, μπορείτε να απαντάτε κλήσεις ακόμη κι αν το τηλέφωνό σας δεν βρίσκεται δίπλα σας. Έτσι, μπορείτε να έχετε τα χέρια σας ελεύθερα, για παράδειγμα, για να συνεχίσετε να εργάζεστε στον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια της κλήσης. Τα ασύρματα ακουστικά με μικρόφωνο διατίθενται ξεχωριστά. Επιλέξτε και Bluetooth. 1 Ενεργοποιήστε την επιλογή Bluetooth. 2 Ενεργοποιήστε τα ακουστικά με μικρόφωνο. 3 Επιλέξτε Bluetooth devices. 4 Για να ορίσετε τα ακουστικά με μικρόφωνο ως αξιόπιστα για το τηλέφωνό σας, επιλέξτε τα ακουστικά από τη λίστα. 5 Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε κωδικό πρόσβασης. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης των ακουστικών με μικρόφωνο. Αποστολή φωτογραφίας ή άλλου περιεχομένου σε άλλο τηλέφωνο ή συσκευή Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Bluetooth για να στέλνετε φωτογραφίες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο δημιουργημένο από εσάς σε συμβατά τηλέφωνα και συσκευές φίλων σας, καθώς και στον υπολογιστή σας.

43 Συνδεσιμότητα 43 Μπορείτε να έχετε ενεργές πολλές συνδέσεις Bluetooth ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, εάν έχετε συνδεδεμένα ένα συμβατό σετ ακουστικών με μικρόφωνο, μπορείτε ταυτόχρονα να στείλετε αρχεία σε άλλη συμβατή συσκευή. 1 Επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα το στοιχείο, για παράδειγμα, μια φωτογραφία, και επιλέξτε Share > Bluetooth. 2 Επιλέξτε τη συσκευή με την οποία θέλετε να συνδεθείτε. Εμφανίζονται οι συσκευές Bluetooth που βρίσκονται εντός εμβέλειας. 3 Εάν η άλλη συσκευή απαιτεί κωδικό πρόσβασης, εισαγάγετε τον κωδικό. Ο κωδικός πρόσβασης, τον οποίο μπορείτε να καθορίσετε εσείς, πρέπει να εισαχθεί και στις δύο συσκευές. Σε ορισμένες συσκευές, ο κωδικός πρόσβασης είναι συγκεκριμένος και δεν αλλάζει. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης της συσκευής. Ο κωδικός πρόσβασης ισχύει μόνο για την τρέχουσα σύνδεση. Συμβουλή: Εάν συνδέεστε συχνά με μια συσκευή, για να την ορίσετε ως εξουσιοδοτημένη, επιλέξτε και Bluetooth. Βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο. Επιλέξτε Bluetooth devices και τη συσκευή και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την επιλογή Connect automatically. Όταν μια συσκευή είναι εξουσιοδοτημένη, δεν χρειάζεται να εισαγάγετε κάθε φορά τον κωδικό πρόσβασης. Προστασία του τηλεφώνου σας Όταν είναι ενεργοποιημένο το Bluetooth στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να ελέγχετε ποιες συσκευές θα μπορούν να εντοπίζουν το τηλέφωνό σας και να συνδέονται με αυτό. Επιλέξτε και Bluetooth. Αποτροπή εντοπισμού του τηλεφώνου σας από άλλες συσκευές Απενεργοποιήστε την επιλογή Visibility. Όταν το τηλέφωνό σας είναι κρυφό, οι άλλες συσκευές δεν μπορούν να το εντοπίσουν. Ωστόσο, οι αξιόπιστες συσκευές θα μπορούν να συνδέονται με το τηλέφωνό σας. Η λειτουργία της συσκευής στην κρυφή κατάσταση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αποφυγής του κακόβουλου λογισμικού. Μην αποδέχεστε αιτήσεις σύνδεσης Bluetooth από πηγές που δεν εμπιστεύεστε. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Bluetooth όταν δεν τη χρησιμοποιείτε. Μην ορίζετε ως αξιόπιστες άγνωστες συσκευές και μην αποδέχεστε αιτήματα σύνδεσης από αυτές. Αυτό συμβάλλει στην προστασία του τηλεφώνου σας από επιβλαβές περιεχόμενο.

44 44 Συνδεσιμότητα Καλώδιο δεδομένων USB Συγχρονισμός φωτογραφιών ή άλλου περιεχομένου μεταξύ του τηλεφώνου σας και ενός υπολογιστή Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο USB για να συγχρονίσετε φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και άλλο περιεχόμενο που έχετε δημιουργήσει, μεταξύ του τηλεφώνου σας και ενός υπολογιστή. 1 Χρησιμοποιήστε ένα συμβατό καλώδιο USB για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε έναν συμβατό υπολογιστή. Το τηλέφωνο εμφανίζεται στον υπολογιστή σας ως φορητή συσκευή. 2 Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα διαχείρισης αρχείων του υπολογιστή για να συγχρονίσετε το περιεχόμενο. Επιλογή της λειτουργίας USB Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα κατά τη χρήση καλωδίου USB για τη μεταφορά ή για το συγχρονισμό περιεχομένου με τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την κατάλληλη λειτουργία USB. 1 Χρησιμοποιήστε ένα συμβατό καλώδιο USB για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με έναν συμβατό υπολογιστή ή άλλη συσκευή. 2 Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε από τα ακόλουθα: Use as mass storage Το τηλέφωνό σας αναγνωρίζεται ως μνήμη flash USB. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με άλλες συσκευές, όπως οικιακό στερεοφωνικό συγκρότημα ή ηχοσύστημα αυτοκινήτου. Όταν το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο με έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας αυτήν τη λειτουργία, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η χρήση ορισμένων εφαρμογών του τηλεφώνου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας για να προβάλετε, να συγχρονίσετε, να μετακινήσετε ή να διαγράψετε φωτογραφίες, μουσική και άλλο περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στο τηλέφωνό σας. Sync and connect Έχετε συνδεθεί με έναν υπολογιστή στον οποίο είναι εγκατεστημένο το Nokia Link. Με αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να συγχρονίζετε το τηλέφωνό σας με το Nokia Link και να χρησιμοποιείτε άλλες δυνατότητες του Nokia Link. Αυτή η λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα όταν ανοίγετε την εφαρμογή Nokia Link. Συμβουλή: Για να ορίσετε την προεπιλεγμένη λειτουργία USB, η οποία θα χρησιμοποιείται κάθε φορά που συνδέετε το τηλέφωνό σας, επιλέξτε και Accessories > USB.

45 Ιστός και μεταδόσεις RSS 45 Ιστός και μεταδόσεις RSS Πρόγραμμα περιήγησης Ιστού Σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης Ιστού Πατήστε. Μάθετε όλα τα τελευταία γεγονότα και επισκεφτείτε τις αγαπημένες σας τοποθεσίες Ιστού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Ιστού του τηλεφώνου σας για να προβάλλετε ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο. Για να περιηγηθείτε στον Ιστό, πρέπει να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο. Συμβουλή: Σε όλες τις εφαρμογές, ακόμα και στην οθόνη κλειδώματος, μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στον Ιστό. Κρατήστε το τηλέφωνό σας όρθιο και σύρετε το δάχτυλό σας από την περιοχή κάτω από την οθόνη πάνω στην οθόνη. Κρατήστε το δάχτυλό σας ακίνητο, μέχρι να εμφανιστεί η γραμμή γρήγορης εκκίνησης. Ορισμένες τοποθεσίες Ιστού ενδέχεται να ζητήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες τρέχουσας θέσης σας, για παράδειγμα, για λόγους εξατομίκευσης των πληροφοριών που σας παρουσιάζουν. Εάν επιτρέψετε σε μια τοποθεσία Ιστού να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες θέσης σας, τότε η θέση σας ενδέχεται να είναι ορατή σε άλλα άτομα, ανάλογα με την τοποθεσία Ιστού. Διαβάστε την πολιτική απορρήτου της τοποθεσίας Ιστού. Περιήγηση στον Ιστό Πατήστε. Συμβουλή: Εάν ο παροχέας υπηρεσιών σας δεν σας χρεώνει με σταθερό τέλος για μεταφορά δεδομένων, για να περιορίσετε τις χρεώσεις στον τηλεφωνικό σας λογαριασμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ασύρματο τοπικό δίκτυο (WLAN) για τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Μετάβαση σε τοποθεσία Ιστού Επιλέξτε από τη λίστα τοποθεσιών Ιστού που έχετε επισκεφτεί περισσότερες φορές ή επιλέξτε τη γραμμή διευθύνσεων Ιστού και γράψτε μια διεύθυνση Ιστού. Αναζήτηση στο διαδίκτυο Επιλέξτε τη γραμμή διευθύνσεων Ιστού, γράψτε μια λέξη αναζήτησης και επιλέξτε τη λέξη αναζήτησης κάτω από τη γραμμή διευθύνσεων Ιστού. Άνοιγμα νέου παραθύρου προγράμματος περιήγησης Επιλέξτε > Open new window.

46 46 Ιστός και μεταδόσεις RSS Μεγέθυνση ή σμίκρυνση Τοποθετήστε δύο δάχτυλα στην οθόνη και απομακρύνετε το ένα από το άλλο ή φέρτε γρήγορα το ένα κοντά στο άλλο. Συμβουλή: Για να προσαρμόσετε γρήγορα ένα τμήμα μιας ιστοσελίδας στην οθόνη του τηλεφώνου σας, πατήστε δύο φορές την οθόνη. Αντιγραφή κειμένου 1 Πατήστε παρατεταμένα μια λέξη. 2 Σύρετε για να επιλέξετε το κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε Copy. Αποστολή συνδέσμου Ιστού Επιλέξτε > Share this page και τη μέθοδο κοινής χρήσης. Επιτρέψτε στο πρόγραμμα περιήγησης να απομνημονεύει τους κωδικούς πρόσβασής σας Επιλέξτε και Applications > Web και ενεργοποιήστε την επιλογή Remember passwords. Διαγραφή προσωπικών δεδομένων Επιλέξτε και Applications > Web > Clear private data και τα στοιχεία που θέλετε να διαγραφούν. Προσθήκη σελιδοδείκτη Εάν επισκέπτεστε συνέχεια τις ίδιες τοποθεσίες Ιστού, προσθέστε τις στην προβολή "Εφαρμογές", ώστε να μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτές. Κατά την περιήγηση, επιλέξτε > Add to home screen. Συμβουλή: Για να βρίσκετε πιο εύκολα τους σελιδοδείκτες σας, δημιουργήστε για αυτούς έναν φάκελο στην προβολή "Εφαρμογές". Συμβουλή: Κατά την περιήγηση, για να μεταβείτε γρήγορα σε μια τοποθεσία Ιστού που επισκέπτεστε συχνά, επιλέξτε τη γραμμή διευθύνσεων Ιστού και μια τοποθεσία Ιστού από τη λίστα τοποθεσιών Ιστού που έχετε επισκεφτεί περισσότερες φορές. Μεταδόσεις RSS Εγγραφή συνδρομής σε μετάδοση Ιστού Δεν χρειάζεται να επισκέπτεστε συνέχεια τις αγαπημένες σας τοποθεσίες Ιστού για να μαθαίνετε οτιδήποτε καινούργιο εμφανίζεται εκεί. Μπορείτε να εγγραφείτε σε

47 Επαφές και φίλοι κοινωνικής δικτύωσης 47 μεταδόσεις ιστού και να λαμβάνετε αυτόματα συνδέσμους με το πιο πρόσφατο περιεχόμενο. Μπορείτε να διαβάζετε τις μεταδόσεις σας στο μενού Feeds ή στο φάκελο "Συμβάντα". Οι μεταδόσεις Ιστού σε ιστοσελίδες επισημαίνονται συνήθως με την ένδειξη. Χρησιμοποιούνται για να μοιράζεστε, για παράδειγμα, τις τελευταίες ειδήσεις ή καταχωρίσεις ιστολογίων. 1 Επιλέξτε και μεταβείτε σε ένα ιστολόγιο ή μια ιστοσελίδα που περιέχει μια μετάδοση μέσω Ιστού. 2 Επιλέξτε > Subscribe to feed. 3 Για να εμφανίζεται η μετάδοση στην προβολή "Συμβάντα", ενεργοποιήστε την επιλογή Show feed on home screen. Συμβουλή: Εάν γνωρίζετε τη διεύθυνση της μετάδοσης, μπορείτε να προσθέσετε τη μετάδοση στο μενού Feeds. Επιλέξτε και εισαγάγετε τη διεύθυνση. Ενημέρωση μετάδοσης Επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα τη μετάδοση και, στη συνέχεια, επιλέξτε Update. Ενημέρωση όλων των μεταδόσεων Ενεργοποίηση της αυτόματης ενημέρωσης μεταδόσεων Επιλέξτε και Applications > Feeds > Update feeds > Always automatically. Ορισμός της συχνότητας ενημέρωσης μεταδόσεων Επιλέξτε και Applications > Feeds > Auto-update interval. Επαφές και φίλοι κοινωνικής δικτύωσης Επαφές Σχετικά με την εφαρμογή Επαφές Μπορείτε να αποθηκεύσετε και να οργανώσετε αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις και άλλες πληροφορίες επαφής των φίλων σας.

48 48 Επαφές και φίλοι κοινωνικής δικτύωσης Αποθήκευση αριθμών τηλεφώνου και διευθύνσεων Μπορείτε να αποθηκεύσετε στη λίστα επαφών σας τους αριθμούς τηλεφώνου, τις διευθύνσεις και άλλες πληροφορίες των φίλων σας. Προσθήκη επαφής στη λίστα επαφών 1 2 Επιλέξτε ένα πεδίο και συμπληρώστε τα στοιχεία. Συμβουλή: Δημιουργήστε μια κάρτα επαφής και για σας, για να μπορείτε να στέλνετε εύκολα τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε άλλα άτομα. Επεξεργασία πληροφοριών επαφής 1 Επιλέξτε μια επαφή. 2 Επιλέξτε > Edit. 3 Επιλέξτε ένα πεδίο και επεξεργαστείτε τις λεπτομέρειες. 4 Για να προβάλετε περισσότερα πεδία, επιλέξτε. Αποθήκευση αριθμού από ληφθείσα κλήση ή μήνυμα Λάβατε κλήση ή μήνυμα από ένα άτομο του οποίου ο αριθμός τηλεφώνου δεν είναι αποθηκευμένος στη λίστα επαφών σας; Μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε τον αριθμό σε μια καταχώριση της λίστας επαφών. Αποθήκευση αριθμού από ληφθείσα κλήση 1 2 Επιλέξτε έναν αριθμό τηλεφώνου και. 3 Για να δημιουργήσετε μια νέα καταχώριση στη λίστα επαφών, επιλέξτε Add new. Για να προσθέσετε τον αριθμό σε μια υπάρχουσα καταχώριση, επιλέξτε Merge. Αποθήκευση αριθμού από ληφθέν μήνυμα 1 2 Επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα μια συζήτηση και, στη συνέχεια, επιλέξτε Open contact card. 3 Επιλέξτε Save. 4 Επιλέξτε Edit και συμπληρώστε τα στοιχεία της επαφής. Για να προσθέσετε τον αριθμό σε μια υπάρχουσα καταχώριση, επιλέξτε Merge.

49 Επαφές και φίλοι κοινωνικής δικτύωσης 49 Γρήγορη εύρεση επαφών Θέλετε να βρείτε τις πληροφορίες μιας επαφής πιο γρήγορα, χωρίς να χάνετε χρόνο με την κύλιση; Καθορίστε τις πιο σημαντικές σας επαφές ως αγαπημένες. με τον τρόπο αυτόν θα εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας επαφών. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στη λίστα επαφών σας με γρήγορη μετάβαση ή αναζήτηση. Ορισμός επαφής ως προτιμώμενης Επιλέξτε την επαφή και. Η επαφή μετακινείται στην αρχή της λίστας επαφών σας. Αφαίρεση επαφής από τα αγαπημένα Επιλέξτε την επαφή και. Η επαφή παραμένει στην κανονική λίστα επαφών σας. Γρήγορη μετάβαση σε επαφή Σύρετε το δάχτυλό σας επάνω και κάτω στη δεξιά πλευρά της λίστας επαφών για να μεταβείτε σε ένα γράμμα του αλφαβήτου. Αναζήτηση μιας επαφής Ξεκινήστε να γράφετε στο πεδίο Search. Εμφανίζονται οι αντίστοιχες επαφές. Συμβουλή: Εάν είστε συνδεδεμένοι στο Mail for Exchange ή το Skype, μπορείτε επίσης να αναζητάτε επαφές που είναι αποθηκευμένες σε αυτές τις υπηρεσίες. Προσθήκη φωτογραφίας για επαφή Θέλετε να βλέπετε αμέσως ποιος σας καλεί; Προσθέστε μια φωτογραφία από την Gallery ή τραβήξτε νέα φωτογραφία. 1 Επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα την επαφή και, από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Edit. 2 Επιλέξτε Add image. 3 Για να χρησιμοποιήσετε υπάρχουσα φωτογραφία, επιλέξτε Select from Gallery και μια φωτογραφία. 4 Για να τραβήξετε νέα φωτογραφία, επιλέξτε Capture new image. 5 Για να περικόψετε τη φωτογραφία, σύρετε το ρυθμιστικό στην κάτω δεξιά γωνία του πλαισίου. Σύρετε το πλαίσιο για επανατοποθέτηση. 6 Επιλέξτε Done.

50 50 Επαφές και φίλοι κοινωνικής δικτύωσης Εάν έχετε συνδεδεμένες επαφές από υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στη λίστα επαφών σας, χρησιμοποιείται αυτόματα η φωτογραφία που χρησιμοποιεί η επαφή στην υπηρεσία. Αλλαγή φωτογραφίας επαφής 1 Επιλέξτε την επαφή και την τρέχουσα φωτογραφία. 2 Επιλέξτε νέα φωτογραφία από την Gallery ή τραβήξτε νέα φωτογραφία. Ορισμός ήχου κλήσης για μια επαφή Θέλετε να μπορείτε να ακούσετε ότι σας καλεί ένα συγκεκριμένο άτομο; Μπορείτε να ορίσετε έναν ήχο κλήσης ειδικά για αυτό το άτομο. 1 Επιλέξτε μια επαφή. 2 Επιλέξτε > Edit > > Ringtone: και τον ήχο κλήσης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την επαφή. Αντιγραφή επαφών από την κάρτα SIM στο τηλέφωνό σας Εάν έχετε επαφές αποθηκευμένες στην κάρτα SIM, μπορείτε να τις αντιγράψετε στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα στοιχεία σε επαφές που έχετε αποθηκευμένες στο τηλέφωνό σας, όπως εναλλακτικούς αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ή μια εικόνα. 1 Επιλέξτε > Import contacts > SIM card. 2 Επιλέξτε τις επαφές που θέλετε να αντιγράψετε ή επιλέξτε Mark all για να αντιγράψετε όλες τις επαφές. 3 Επιλέξτε Import. Συμβουλή: Αφού αντιγράψετε τις επαφές SIM στο τηλέφωνό σας, ή μετά από εισαγωγή επαφών, τυχόν διπλότυπες επαφές συγχωνεύονται αυτόματα σε μία. Δημιουργία ομάδας επαφών Όταν έχετε δημιουργήσει ομάδες επαφών, μπορείτε να στείλετε μήνυμα σε πολλά άτομα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντιστοιχίσετε τα μέλη της οικογένειάς σας σε μια ομάδα. 1 Επιλέξτε > Add group. 2 Εισαγάγετε ένα όνομα για την ομάδα. 3

51 Επαφές και φίλοι κοινωνικής δικτύωσης 51 4 Επιλέξτε τις επαφές που θέλετε να προσθέσετε στην ομάδα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Done. 5 Επιλέξτε Save. Αποστολή μηνύματος σε ομάδα ατόμων Θα θέλατε να στείλετε γρήγορα ένα μήνυμα σε όλα τα μέλη της οικογένειάς σας; Εάν τα έχετε αντιστοιχίσει σε μια ομάδα, μπορείτε να στείλετε μήνυμα σε όλους ταυτόχρονα. 1 Επιλέξτε την ομάδα. 2 Επιλέξτε Message ή Mail. Φίλοι κοινωνικής δικτύωσης Σχετικά με τους δικτυακούς φίλους Μπορείτε να συγκεντρώσετε σε μία ενιαία προβολή όλες τις ενημερώσεις κατάστασης που δημοσιεύουν οι φίλοι σας στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Οι μεταδόσεις από τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε εμφανίζονται στην προβολή "Συμβάντα". Μπορείτε επίσης να σχολιάζετε τις ενημερώσεις κατάστασης των φίλων σας. Εάν συνδέσετε τα προφίλ των δικτυακών φίλων σας με τις καταχωρίσεις τους στη λίστα επαφών σας, οι ενημερώσεις κατάστασης των φίλων σας εμφανίζονται στις κάρτες επαφών τους στη λίστα επαφών σας. Η χρήση υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης απαιτεί υποστήριξη δικτύου. Για πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις μετάδοσης δεδομένων, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών σας. Οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης είναι υπηρεσίες που παρέχονται από τρίτους και όχι από τη Nokia. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, καθώς ενδέχεται να κάνετε κοινή χρήση πληροφοριών με μια μεγάλη ομάδα ατόμων. Οι όροι χρήσης μιας υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης διέπουν την κοινή χρήση πληροφοριών μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Εξοικειωθείτε με τους όρους χρήσης και τις πρακτικές προστασίας απορρήτου αυτής της υπηρεσίας. Συγκέντρωση των ενημερώσεων κατάστασης των δικτυακών φίλων σας σε μία προβολή Συνδεθείτε σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, για να μπορείτε να βλέπετε τις ενημερώσεις κατάστασης των δικτυακών φίλων σας στην προβολή "Συμβάντα".

52 52 Επαφές και φίλοι κοινωνικής δικτύωσης 1 Επιλέξτε Add account και μια υπηρεσία. 2 Συνδεθείτε στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε. Εμφάνιση των ενημερώσεων κατάστασης των δικτυακών φίλων σας στις κάρτες επαφών Όταν προσθέτετε ένα λογαριασμό για μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να επιτρέψετε την αυτόματη σύνδεση των προφίλ των δικτυακών φίλων σας από τις υπηρεσίες με τις αντίστοιχες καταχωρίσεις των φίλων σας στη λίστα επαφών σας. Μετά τη σύνδεση, μπορείτε να ορίσετε τις σημαντικότερες επαφές σας ως προτιμώμενες και να βλέπετε τις τελευταίες ενημερώσεις κατάστασής τους στις Contacts. Μπορείτε επίσης να βλέπετε τα στοιχεία επαφών και τις προβάλετε τις τελευταίες ενημερώσεις κατάστασης στις επιμέρους κάρτες επαφών. Εισαγωγή των προφίλ των φίλων σας 1 Επιλέξτε > Import contacts > Online service. 2 Επιλέξτε μια υπηρεσία και δημιουργήστε ένα λογαριασμό, εάν είναι απαραίτητο. Τα προφίλ των φίλων σας συνδέονται αυτόματα με τις καταχωρίσεις τους στη λίστα επαφών σας. Τα στοιχεία επαφών αντιγράφονται στις αντίστοιχες καταχωρίσεις στη λίστα επαφών σας, όποτε αυτό είναι δυνατό. Τα υπάρχοντα στοιχεία δεν διαγράφονται. Τυχόν διπλότυπες επαφές συγχωνεύονται αυτόματα σε μία. Συμβουλή: Ορισμένες υπηρεσίες δεν συγχωνεύουν αυτόματα επαφές από εισαγωγή. Για να συγχωνεύσετε μη αυτόματα επαφές από εισαγωγή, επιλέξτε > Merge contacts > Refresh. Συγχώνευση των προφίλ των φίλων σας 1 Επιλέξτε την επαφή και > Merge. 2 Επιλέξτε ένα ή περισσότερα άλλα προφίλ για σύνδεση με την επαφή. Συμβουλή: Εάν ορίσετε τις σημαντικότερες επαφές σας ως προτιμώμενες, θα μπορείτε να βλέπετε τις τελευταίες ενημερώσεις κατάστασής τους στις Contacts. Προβολή πληροφοριών διαθεσιμότητας άλλων ατόμων Με τις ενδείξεις διαθεσιμότητας, μπορείτε να βλέπετε πότε είναι συνδεδεμένοι οι φίλοι σας. Μπορείτε να βλέπετε τη θέση τους, καθώς και εάν είναι διαθέσιμοι για συνομιλία ή απάντηση σε κλήσεις Διαδικτύου, και εκείνοι μπορούν να βλέπουν τις δικές σας πληροφορίες διαθεσιμότητας. Συνδεθείτε στην υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων ή κλήσεων Διαδικτύου που χρησιμοποιείτε και επιλέξτε.

53 Κλήσεις 53 Οι πληροφορίες διαθεσιμότητας εμφανίζονται στη φωτογραφία επαφής, εάν αυτή η δυνατότητα υποστηρίζεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία. Κλήσεις Τρόποι πραγματοποίησης κλήσεων Για να πραγματοποιήσετε κλήση, μπορείτε: Εισαγωγή αριθμού τηλεφώνου Αναζήτηση στη λίστα επαφών σας Να επιλέξετε από τους πρόσφατα κληθέντες αριθμούς Κλήση αριθμού τηλεφώνου 1 2 Εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου. Για να διαγράψετε έναν αριθμό, επιλέξτε Για να εισαγάγετε το χαρακτήρα +, ο οποίος χρησιμοποιείται για διεθνείς κλήσεις, επιλέξτε * δυο φορές. 3 Για να πραγματοποιήσετε την κλήση, επιλέξτε. 4 Για να τερματίσετε την κλήση, επιλέξτε. Συμβουλή: Από όλες τις εφαρμογές, ακόμα και από την οθόνη κλειδώματος, μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις πολύ εύκολα. Κρατήστε το τηλέφωνό σας όρθιο και σύρετε το δάχτυλό σας από την περιοχή κάτω από την οθόνη πάνω στην οθόνη. Κρατήστε το δάχτυλό σας ακίνητο, μέχρι να εμφανιστεί η γραμμή γρήγορης εκκίνησης. Κλήση επαφής 1 Για να αναζητήσετε μια επαφή, εισαγάγετε τα πρώτα γράμματα ή χαρακτήρες του ονόματος ή του επωνύμου της επαφής στο πεδίο αναζήτησης. 2 Επιλέξτε την επαφή και τον αριθμό. Αποστολή μηνύματος στην επαφή Επιλέξτε την επαφή και δίπλα από τον αριθμό τηλεφώνου.

54 54 Κλήσεις Πραγματοποίηση κλήσης συνακρόασης Το τηλέφωνό σας υποστηρίζει την πραγματοποίηση κλήσεων συνακρόασης ανάμεσα σε έως και έξι συνομιλητές, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας. Η κλήση συνακρόασης είναι υπηρεσία δικτύου. 1 Πραγματοποιήστε κλήση προς τον πρώτο συνομιλητή. 2 Για να πραγματοποιήσετε κλήση προς έναν άλλο συνομιλητή, επιλέξτε > New call to contact ή Open Phone. Η πρώτη κλήση τίθεται σε κράτηση. 3 Όταν απαντηθεί η νέα κλήση, για να ξεκινήσετε την κλήση συνακρόασης, επιλέξτε Conference call. Προσθήκη νέου συνομιλητή σε μια κλήση συνακρόασης Πραγματοποιήστε κλήση προς έναν άλλο συνομιλητή και, στη συνέχεια, για να προσθέσετε τη νέα κλήση στην κλήση συνακρόασης, επιλέξτε Conference call. Πραγματοποίηση προσωπικής συζήτησης με ένα συνομιλητή στη διάρκεια μιας κλήσης συνακρόασης Δίπλα από το όνομα ή τον αριθμό του συνομιλητή, επιλέξτε. Η κλήση συνακρόασης τίθεται σε κράτηση στο τηλέφωνό σας. Οι άλλοι συνομιλητές μπορούν να συνεχίσουν την κλήση συνακρόασης. Για να επιστρέψετε στην κλήση συνακρόασης, επιλέξτε. Αποβολή συνομιλητή από μια κλήση συνακρόασης Επιλέξτε και, δίπλα από το όνομα ή τον αριθμό του συνομιλητή, επιλέξτε. Τερματισμός ενεργής κλήσης συνακρόασης

55 Κλήσεις 55 Απάντηση ή απόρριψη κλήσεων Όταν κάποιος σάς καλεί, μπορείτε: Απάντηση της κλήσης Απόρριψη της κλήσης Απόρριψη της κλήσης με μήνυμα κειμένου Να εφαρμόσετε σίγαση της κλήσης Μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να προωθεί όλες τις κλήσεις στον αυτόματο τηλεφωνητή σας ή σε άλλον αριθμό τηλεφώνου. Απάντηση σε κλήση Όταν λάβετε μια κλήση, επιλέξτε. Όταν σας καλέσει κάποιος ενώ το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο, για να αποκτήσετε πρόσβαση στην προβολή εισερχόμενης κλήσης, κάντε σάρωση με το δάχτυλο με κατεύθυνση από την περιοχή έξω από την οθόνη προς επάνω στην οθόνη. Στη συνέχεια, μπορείτε να απαντήσετε στην κλήση. Απόρριψη κλήσης Όταν λάβετε μια κλήση, επιλέξτε. Απάντηση σε κλήση με μήνυμα κειμένου 1 Όταν λάβετε μια κλήση, επιλέξτε > και, στη συνέχεια, επεξεργαστείτε το μήνυμα, ενημερώνοντας τον συνομιλητή σας ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε στην κλήση. 2 Για να στείλετε το μήνυμα, επιλέξτε Send. Συμβουλή: Μπορείτε να ορίσετε να προωθούνται αυτόματα οι κλήσεις που απορρίπτετε στον αυτόματο τηλεφωνητή σας ή σε άλλο αριθμό τηλεφώνου (υπηρεσία δικτύου). Επιλέξτε και Device > Call > Call divert. Σίγαση με αναστροφή του τηλεφώνου Εάν το τηλέφωνό σας ηχήσει σε μια περίσταση στην οποία δεν θέλετε να σας ενοχλούν, μπορείτε να κάνετε σίγαση του ήχου κλήσης. Όταν το τηλέφωνό σας ηχήσει, γυρίστε το ανάποδα, δηλαδή με την οθόνη στραμμένη προς τα κάτω.

56 56 Κλήσεις Εκτροπή κλήσεων στον αυτόματο τηλεφωνητή σας ή σε άλλο αριθμό τηλεφώνου Εάν δεν μπορείτε να απαντήσετε τις κλήσεις σας, μπορείτε να εκτρέψετε τις εισερχόμενες κλήσεις σας στον αυτόματο τηλεφωνητή σας ή σε άλλο αριθμό τηλεφώνου. Μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε τον αυτόματο τηλεφωνητή σας, προτού ενεργοποιήσετε την προώθηση κλήσεων σε αυτόν. Επιλέξτε και Device > Call > Call divert. Η εκτροπή κλήσεων είναι υπηρεσία δικτύου. Για λεπτομέρειες, επικοινωνήστε με τον παροχέα. Εκτροπή όλων των φωνητικών κλήσεων στον αυτόματο τηλεφωνητή σας 1 Ενεργοποιήστε την επιλογή All voice calls. 2 Επιλέξτε > Voic . Εκτροπή όλων των φωνητικών κλήσεων σε άλλο αριθμό τηλεφώνου 1 Ενεργοποιήστε την επιλογή All voice calls. 2 Πληκτρολογήστε τον αριθμό ή επιλέξτε, για να χρησιμοποιήσετε έναν αριθμό που είναι αποθηκευμένος στη λίστα επαφών σας. Μπορούν να είναι ενεργές ταυτόχρονα πολλές επιλογές προώθησης, όπως If busy και If not answered. Κλήση του αυτόματου τηλεφωνητή σας Μπορείτε να προωθείτε τις εισερχόμενες κλήσεις σας στον αυτόματο τηλεφωνητή σας. Οι καλούντες μπορούν επίσης να σας αφήνουν μήνυμα, εάν δεν απαντήσετε. Ο αυτόματος τηλεφωνητής είναι υπηρεσία δικτύου. Επιλέξτε και, στη συνέχεια, επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα 1.

57 Κλήσεις 57 Εάν ο αριθμός του αυτόματου τηλεφωνητή σας δεν είναι αποθηκευμένος, το τηλέφωνό σας θα σας τον ζητήσει. Πληκτρολογήστε τον αριθμό που έχετε λάβει από τον παροχέα υπηρεσιών δικτύου σας και επιλέξτε Save. Αλλαγή του αριθμού τηλεφώνου του αυτόματου τηλεφωνητή σας 1 Επιλέξτε και > > Edit voic number. 2 Πληκτρολογήστε τον αριθμό και επιλέξτε Save. Προσθήκη άλλου αυτόματου τηλεφωνητή 1 Επιλέξτε και > > Edit voic number > Add number. 2 Πληκτρολογήστε τον αριθμό και επιλέξτε Save. Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, μπορείτε: Ενεργοποίηση του μεγαφώνου Προσθήκη καλούντων για την πραγματοποίηση κλήσης συνακρόασης Να απαντήσετε μια κλήση σε αναμονή Ενεργοποίηση του μεγαφώνου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης Για να επιτρέπετε σε άλλα άτομα στο δωμάτιο να συμμετάσχουν σε μια κλήση, ενεργοποιήστε το ενσωματωμένο μεγάφωνο. Επιλέξτε Loudspeaker. Απενεργοποίηση του μεγαφώνου Επιλέξτε Loudspeaker. Ακύρωση θορύβου Εάν πραγματοποιείτε κλήση από ένα θορυβώδη χώρο, το τηλέφωνό σας αποκόπτει τους θορύβους του περιβάλλοντος, έτσι ώστε η φωνή σας να ακούγεται πιο καθαρά στο συνομιλητή σας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Η ακύρωση θορύβου δεν είναι διαθέσιμη όταν χρησιμοποιείτε το μεγάφωνο ή ακουστικά με μικρόφωνο.

58 58 Κλήσεις Για τη μέγιστη δυνατή ακύρωση θορύβου, κρατήστε το τηλέφωνο με το ακουστικό στο αυτί σας και το κύριο μικρόφωνο στραμμένο προς το στόμα σας. Μην καλύπτετε το δευτερεύον μικρόφωνο, που βρίσκεται δίπλα από το φλας της κάμερας. Εάν θέλετε ο συνομιλητής σας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής να ακούει και αυτός τους θορύβους του περιβάλλοντος, για παράδειγμα, τη μουσική όταν είστε σε μια συναυλία, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά την ακύρωση θορύβου. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της ακύρωσης θορύβου Επιλέξτε και Device > Call και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή Noise cancellation. Απάντηση σε κλήση σε αναμονή Μπορείτε να απαντήσετε σε μια κλήση, ενώ μια άλλη κλήση βρίσκεται σε εξέλιξη. Η αναμονή κλήσεων είναι υπηρεσία δικτύου. Επιλέξτε την κλήση σε αναμονή και. Η πρώτη κλήση τίθεται σε κράτηση. Ενεργοποίηση, απενεργοποίηση ή έλεγχος της κατάστασης της υπηρεσίας Επιλέξτε και Device > Call και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή Call waiting. Εναλλαγή μεταξύ ενεργής κλήσης και κλήσης σε κράτηση Επιλέξτε την κλήση. Σύνδεση της κλήσης σε κράτηση με την ενεργή κλήση για έναρξη κλήσης συνακρόασης Επιλέξτε Conference call. Τερματισμός ενεργής κλήσης Τερματισμός και των δύο κλήσεων Επιλέξτε > End all calls.

59 Κλήσεις 59 Πρόσφατες κλήσεις Το ιστορικό κλήσεών σας αποθηκεύεται στο τηλέφωνό σας. Οι αναπάντητες και ληφθείσες κλήσεις καταγράφονται μόνο εφόσον αυτή η δυνατότητα υποστηρίζεται από το δίκτυο και το τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο και εντός της περιοχής κάλυψης του δικτύου. Προβολή αναπάντητων κλήσεων Στην προβολή "Συμβάντα", μπορείτε να βλέπετε τις αναπάντητες κλήσεις σας. Για να προβάλετε τους αντίστοιχους αριθμούς τηλεφώνου ή επαφές, επιλέξτε την ειδοποίηση που εμφανίζεται. Εμφανίζεται το όνομα του καλούντα, εάν είναι αποθηκευμένο στη λίστα επαφών. Οι αναπάντητες και οι ληφθείσες κλήσεις καταγράφονται μόνο εφόσον αυτή η δυνατότητα υποστηρίζεται από το δίκτυο και το τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο και εντός της περιοχής κάλυψης του δικτύου. Επιστροφή κλήσης σε μια επαφή ή έναν αριθμό Επιλέξτε την επαφή ή τον αριθμό και. Προβολή της λίστας αναπάντητων κλήσεων αργότερα Επιλέξτε και > > Missed calls. Προβολή ληφθεισών κλήσεων Οι ληφθείσες κλήσεις καταγράφονται μόνο εφόσον αυτή η δυνατότητα υποστηρίζεται από το δίκτυο και το τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο και εντός της περιοχής κάλυψης του δικτύου. Επιλέξτε > > Received calls. Επιστροφή κλήσης σε επαφή ή αριθμό Επιλέξτε την επαφή ή τον αριθμό και. Κλήση του τελευταίου αριθμού κλήσης Προσπαθείτε να καλέσετε κάποιον αλλά δεν απαντά; Είναι εύκολο να τον καλέσετε ξανά. Στην προβολή ιστορικού κλήσεων, μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με τις κλήσεις που έχετε πραγματοποιήσει και λάβει. Επιλέξτε > και, από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Dialled calls.

60 60 Κλήσεις Για να καλέσετε τον τελευταίο κληθέντα αριθμό, επιλέξτε την επαφή ή τον αριθμό από τη λίστα και. Σχετικά με τις κλήσεις μέσω Διαδικτύου Μπορείτε να πραγματοποιήσετε και να δεχθείτε κλήσεις μέσω Διαδικτύου. Οι υπηρεσίες κλήσεων διαδικτύου είναι δυνατό να υποστηρίζουν κλήσεις μεταξύ υπολογιστών, μεταξύ κινητών τηλεφώνων και μεταξύ μιας συσκευής VoIP και ενός παραδοσιακού τηλεφώνου. Η υπηρεσία κλήσεων Διαδικτύου είναι υπηρεσία δικτύου. Ορισμένοι φορείς υπηρεσίας κλήσεων Διαδικτύου επιτρέπουν δωρεάν κλήσεις Διαδικτύου. Για να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα και το κόστος σύνδεσης, επικοινωνήστε με το φορέα υπηρεσίας κλήσεων Διαδικτύου. Για να πραγματοποιήσετε ή να λάβετε κλήσεις Διαδικτύου, η συσκευή σας πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή κάλυψης ενός δικτύου WLAN ή να έχει σύνδεση πακέτων δεδομένων (GPRS) σε δίκτυο 3G και να είναι εγγεγραμμένη σε μια υπηρεσία κλήσεων Διαδικτύου. Εγκατάσταση υπηρεσίας κλήσεων Διαδικτύου 1 Επιλέξτε Add account και έναν παροχέα υπηρεσιών κλήσεων Διαδικτύου. 2 Εισαγάγετε τα απαιτούμενα στοιχεία, όπως το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. 3 Για να συνδεθείτε στην υπηρεσία, επιλέξτε Sign in. Όταν εγκατασταθεί μια υπηρεσία κλήσεων Διαδικτύου στο τηλέφωνό σας, η υπηρεσία εμφανίζεται στη λίστα επαφών και στην εφαρμογή Accounts. Συμβουλή: Μπορείτε να αναζητήσετε υπηρεσίες κλήσεων Διαδικτύου στο Κατάστημα Nokia. Για να μάθετε περισσότερα για το Κατάστημα Nokia, μεταβείτε στη διεύθυνση Σύνδεση σε υπηρεσία κλήσεων Διαδικτύου Επιλέξτε την υπηρεσία κλήσεων Διαδικτύου και ενεργοποιήστε το λογαριασμό. Απενεργοποίηση υπηρεσίας Επιλέξτε το λογαριασμό και απενεργοποιήστε τον. Όταν απενεργοποιείτε ένα λογαριασμό, όλο το περιεχόμενο που σχετίζεται με αυτόν το λογαριασμό γίνεται κρυφό.

61 Κλήσεις 61 Ρύθμιση όλων των υπηρεσιών σε κατάσταση εκτός σύνδεσης Ρυθμίστε την κατάσταση διαθεσιμότητάς σας σε All offline. Πραγματοποίηση κλήσης Διαδικτύου Όταν είστε συνδεδεμένοι σε μια υπηρεσία κλήσεων Διαδικτύου, μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις Διαδικτύου από τη λίστα επαφών ή εισάγοντας μη αυτόματα τον αριθμό τηλεφώνου εσείς οι ίδιοι. Κλήση επαφής που περιέχεται στη λίστα επαφών 1 Επιλέξτε και. 2 Επιλέξτε μια επαφή και μια υπηρεσία κλήσεων Διαδικτύου. Πραγματοποίηση κλήσης Διαδικτύου σε αριθμό τηλεφώνου 1 Επιλέξτε και. 2 Εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου. 3 Επιλέξτε, μια υπηρεσία κλήσεων Διαδικτύου και. Ορισμός της κατάστασης διαθεσιμότητάς σας Θέλετε να λαμβάνετε άμεσα μηνύματα ή κλήσεις Διαδικτύου από τους φίλους σας; Ρυθμίστε την κατάσταση διαθεσιμότητάς σας σε. Ανοίξτε το μενού κατάστασης και επιλέξτε Availability. Ορισμός της κατάστασης διαθεσιμότητάς σας για όλους τους λογαριασμούς σας Επιλέξτε All online ή All offline. Ορισμός της διαθεσιμότητάς σας για ένα συγκεκριμένο λογαριασμό Επιλέξτε το λογαριασμό και την κατάσταση διαθεσιμότητας που θέλετε. Όταν είστε συνδεδεμένοι σε πολλές υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων ή κλήσης Διαδικτύου ταυτόχρονα, μπορείτε να δημοσιεύετε ένα κοινό μήνυμα κατάστασης σε όλες αυτές τις υπηρεσίες. Δημοσίευση μηνύματος κατάστασης 1 Ανοίξτε το μενού κατάστασης και επιλέξτε Availability > Update status message. 2 Επιλέξτε το πεδίο εισαγωγής κειμένου και γράψτε το μήνυμα κατάστασής σας. 3 Επιλέξτε Update.

62 62 Μηνύματα και κοινωνικά δίκτυα Κοινή χρήση της θέσης σας στο μήνυμα κατάστασής σας 1 Ανοίξτε το μενού κατάστασης και επιλέξτε Availability > Update status message > Add location. 2 Επιλέξτε Street, District ή City. 3 Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Add location. Η κοινή προβολή θέσης είναι διαθέσιμη μόνο εάν υποστηρίζεται από την υπηρεσία. Σημαντικό: Προτού κάνετε κοινή χρήση της θέσης σας, πάντα να προσέχετε με ποιους πρόκειται να μοιραστείτε αυτήν την πληροφορία. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, καθώς ενδέχεται να κάνετε κοινή χρήση της θέσης σας με μια μεγάλη ομάδα ατόμων. Μηνύματα και κοινωνικά δίκτυα Ταυτόχρονη ρύθμιση όλων των λογαριασμών σας Ρυθμίστε και διαχειριστείτε τους λογαριασμούς σας για άμεσα μηνύματα (ΑΜ), και διάφορες άλλες υπηρεσίες, από μία ενιαία προβολή. 1 Επιλέξτε Add account. 2 Επιλέξτε ένα λογαριασμό και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. 3 Αφού ρυθμίσετε το λογαριασμό, για να προσθέσετε έναν άλλο λογαριασμό, επιλέξτε Add more accounts. Όταν ρυθμίσετε ένα λογαριασμό, θα χρειαστεί να συνδεθείτε σε αυτόν με τα προσωπικά σας στοιχεία σύνδεσης. Το τηλέφωνό σας απομνημονεύει αυτά τα στοιχεία σύνδεσης για μελλοντική χρήση. Συμβουλή: Για την προστασία των λογαριασμών σας από μη εξουσιοδοτημένη χρήση, κλειδώνετε το τηλέφωνό σας όταν δεν χρησιμοποιείται. Απενεργοποίηση υπηρεσίας Επιλέξτε το λογαριασμό και απενεργοποιήστε τον. Όταν απενεργοποιείτε ένα λογαριασμό, όλο το περιεχόμενο που σχετίζεται με αυτόν το λογαριασμό γίνεται κρυφό. Αφαίρεση υπηρεσίας Επιλέξτε το λογαριασμό και > Delete.

63 Μηνύματα και κοινωνικά δίκτυα 63 Μηνύματα Σχετικά με τα Μηνύματα Μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε διάφορα είδη μηνυμάτων: Μηνύματα κειμένου Μηνύματα multimedia που περιέχουν φωτογραφίες ή βίντεο Άμεσα μηνύματα (υπηρεσία δικτύου) Η εφαρμογή Messages απαιτεί υποστήριξη δικτύου. Συμβουλή: Για γρήγορη πρόσβαση στα μηνύματα, κρατήστε το τηλέφωνό σας όρθιο και σύρετε το δάχτυλό σας με κατεύθυνση από την περιοχή κάτω από το κάτω μέρος της οθόνης προς επάνω στην οθόνη. Κρατήστε το δάχτυλό σας ακίνητο, μέχρι να εμφανιστεί η γραμμή γρήγορης εκκίνησης. Μπορείτε να στείλετε μηνύματα κειμένου που είναι μεγαλύτερα σε μήκος από το όριο χαρακτήρων ενός μεμονωμένου μηνύματος. Μεγαλύτερα μηνύματα θα αποστέλλονται ως δύο ή περισσότερα μηνύματα. Ο φορέας παροχής υπηρεσιών σας ενδέχεται να σας χρεώσει αναλόγως. Οι χαρακτήρες με τόνους, άλλα σύμβολα, όπως και οι επιλογές για ορισμένες γλώσσες, καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο, περιορίζοντας έτσι τον αριθμό των χαρακτήρων που μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα μήνυμα. Η χρήση υπηρεσιών ή η λήψη περιεχομένου ενδέχεται να περιλαμβάνει τη μετάδοση μεγάλων όγκων δεδομένων, γεγονός που μπορεί να επιφέρει χρεώσεις κυκλοφορίας δεδομένων. Αποστολή μηνύματος Με τα μηνύματα κειμένου και multimedia, μπορείτε να επικοινωνείτε γρήγορα με τους φίλους και την οικογένειά σας. Σε ένα μήνυμα multimedia, μπορείτε να επισυνάψετε βίντεο, φωτογραφίες και κλιπ ήχου που θέλετε να μοιραστείτε. 1 2 Για να επιλέξετε παραλήπτες από τη λίστα επαφών, επιλέξτε το πεδίο To και. Για να συμπληρώσετε το όνομα ή τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη, επιλέξτε το πεδίο To. 3 Γράψτε το μήνυμά σας. 4 Για να προσθέσετε ένα συνημμένο, επιλέξτε.

64 64 Μηνύματα και κοινωνικά δίκτυα Συμβουλή: Εάν θέλετε να προσθέσετε νέα φωτογραφία στο μήνυμά σας, επιλέξτε > Camera. Τραβήξτε τη φωτογραφία και αυτή θα προστεθεί στο μήνυμά σας. 5 Επιλέξτε Send. Η αποστολή μηνύματος με συνημμένο ενδέχεται να είναι ακριβότερη από ότι η αποστολή κανονικού μηνύματος κειμένου. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το φορέα παροχής υπηρεσιών δικτύου. Εάν το στοιχείο που εισάγετε σε ένα μήνυμα multimedia είναι πολύ μεγάλο για το δίκτυο, η συσκευή ενδέχεται να μειώσει αυτόματα το μέγεθος του στοιχείου. Η λήψη και η προβολή μηνυμάτων multimedia είναι δυνατή μόνο σε συμβατές συσκευές. Τα μηνύματα ενδέχεται να έχουν διαφορετική εμφάνιση μεταξύ των διάφορων συσκευών. Ανάγνωση ληφθέντος μηνύματος Όταν λαμβάνετε νέο μήνυμα, εμφανίζεται μια ειδοποίηση στην προβολή "Συμβάντα". Για να ανοίξετε το μήνυμα, επιλέξτε την ειδοποίηση. Για να προβάλετε αργότερα τα μηνύματά σας αργότερα, επιλέξτε. Απάντηση στο ληφθέν μήνυμα 1 Επιλέξτε μια συζήτηση στην προβολή Messages. 2 Επιλέξτε το πεδίο εισαγωγής κειμένου στο κάτω μέρος της οθόνης. 3 Γράψτε το μήνυμά σας. 4 Επιλέξτε Send. Προώθηση του μηνύματος 1 Επιλέξτε μια συζήτηση στην προβολή Messages. 2 Επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα και κατόπιν επιλέξτε Forward. Προώθηση μηνύματος multimedia 1 Επιλέξτε μια συζήτηση στην προβολή Messages. 2 Επιλέξτε το μήνυμα multimedia. 3 Επιλέξτε > Forward. Αποθήκευση φωτογραφίας ή άλλου στοιχείου multimedia Με το μήνυμα ανοιχτό, πατήστε παρατεταμένα το στοιχείο και επιλέξτε Save as. Μπορείτε να προβάλετε το στοιχείο με την αντίστοιχη εφαρμογή. Για παράδειγμα, για να προβάλετε αποθηκευμένες φωτογραφίες, ανοίξτε την Gallery. Συμβουλή: Για να προβάλετε τα μηνύματα κειμένου ξεχωριστά από τα άμεσα μηνύματα, επιλέξτε.

65 Μηνύματα και κοινωνικά δίκτυα 65 Αλλαγή της γλώσσας τηλεφώνου Επιλέξτε και Time and language > Language. Συνομιλία Δημιουργία λογαριασμού άμεσων μηνυμάτων Για να συνομιλείτε με τις επαφές σας, πρέπει να έχετε ένα λογαριασμό άμεσων μηνυμάτων στο τηλέφωνό σας. Επιλέξτε και Add account και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται. Αποστολή άμεσου μηνύματος 1 Επιλέξτε και μια επαφή. 2 Γράψτε το μήνυμά σας και επιλέξτε Send. Συμβουλή: Μπορείτε να συνδεθείτε και να συνομιλήσετε σε πολλές υπηρεσίες ταυτόχρονα. Μπορείτε να εναλλάσσεστε μεταξύ των διάφορων υπηρεσιών συνομιλίας από την προβολή "Ανοιχτές εφαρμογές". Σχετικά με το Μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε την υπάρχουσα διεύθυνση σας με το τηλέφωνό σας και να διαβάζετε, να απαντάτε και να οργανώνετε τα σας ενώ μετακινείστε. Η αποστολή ή λήψη στο τηλέφωνό σας ενδέχεται να χρεώνεται. Για πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές χρεώσεις, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών σας. Το είναι υπηρεσία δικτύου και ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμο σε όλες τις περιοχές. Προσθήκη γραμματοκιβώτιου Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα από ένα γραμματοκιβώτια στο τηλέφωνό σας. Επιλέξτε ένα λογαριασμό και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

66 66 Μηνύματα και κοινωνικά δίκτυα Προσθήκη γραμματοκιβώτιου αργότερα Επιλέξτε και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται. Διαγραφή γραμματοκιβώτιου 1 2 Επιλέξτε το γραμματοκιβώτιο και > Delete. Ανάγνωση ληφθέντος Όταν λαμβάνετε νέο , εμφανίζεται μια ειδοποίηση στην προβολή "Συμβάντα". Για να ανοίξετε το , επιλέξτε την ειδοποίηση. Για να διαβάσετε το αργότερα, επιλέξτε. Συμβουλή: Για να κάνετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση, τοποθετήστε δύο δάχτυλα στην οθόνη και σύρετε τα δάχτυλα κοντά το ένα στο άλλο ή απομακρύνετέ τα μεταξύ τους. Απάντηση στο Έχοντας ανοιχτό το μήνυμα , επιλέξτε περισσότεροι παραλήπτες, επιλέξτε To all. Προώθηση του Με ανοιχτή την εφαρμογή , επιλέξτε. > To sender ή, εάν υπάρχουν Διαγραφή του Με ανοιχτή την εφαρμογή , επιλέξτε. Αποστολή Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να γράφετε και να στέλνετε e- mail, καθώς και για να επισυνάπτετε αρχεία στα σας. Εάν έχετε περισσότερους από έναν λογαριασμούς , επιλέξτε ένα λογαριασμό. 1 2 Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση . Για να προσθέσετε έναν παραλήπτη από τη λίστα επαφών σας, επιλέξτε. Συμβουλή: Κατά τη χρήση του λογαριασμού σας Mail for Exchange, το τηλέφωνό σας μπορεί επίσης να αναζητεί παραλήπτες από τη γενική λίστα διευθύνσεών σας. Απλώς πληκτρολογήστε ένα τμήμα του ονόματος του παραλήπτη, επιλέξτε τον αριθμό δίπλα στο προτεινόμενο όνομα και κατόπιν επιλέξτε τον παραλήπτη. 3 Για να προσθέσετε ένα συνημμένο, επιλέξτε > Attachments:.

67 Μηνύματα και κοινωνικά δίκτυα 67 4 Επιλέξτε Send. Προβολή συζητήσεων μέσω Μπορείτε να προβάλλετε τα σας σε μορφή συζητήσεων. Με τις συζητήσεις, μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα ό,τι έχει ειπωθεί, καθώς βλέπετε όλα τα που έχετε στείλει ή λάβει για ένα συγκεκριμένο θέμα στην ίδια προβολή. Επιλέξτε και ένα γραμματοκιβώτιο. Εάν δεν εμφανίζονται συζητήσεις, επιλέξτε και Applications > Mail για να τις ενεργοποιήσετε. Επιλέξτε μια συζήτηση για να την ανοίξετε. Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά βέλους για να περιηγηθείτε μέσα στη συζήτηση. Εάν θέλετε να αναζητήσετε γρήγορα ένα συγκεκριμένο , επιλέξτε Threads και το . Μπορείτε να έχετε και συζητήσεις μέσω και μεμονωμένα στο φάκελο εισερχομένων σας. Κάθε συζήτηση έχει έναν αριθμό στα δεξιά, ο οποίος δείχνει πόσα υπάρχουν στη συζήτηση. Απάντηση σε σε μια συζήτηση Με ανοιχτή τη συζήτηση, επιλέξτε. Η απάντηση απευθύνεται στο τελευταίο e- mail της συζήτησης. Εάν θέλετε να απαντήσετε σε ένα στη μέση της συζήτησης, μεταβείτε στο συγκεκριμένο και, στη συνέχεια, επιλέξτε. Προώθηση συζήτησης Με ανοιχτή τη συζήτηση, επιλέξτε συνημμένο.. Η προωθημένη συζήτηση προστίθεται ως Διαγραφή Με ανοιχτή τη συζήτηση, επιλέξτε. Διαγράφεται το τελευταίο της συζήτησης. Για να διαγράψετε ολόκληρη τη συζήτηση, επιλέξτε Thread > > Delete thread. Mail for Exchange Σχετικά με το Mail for Exchange Θέλετε να έχετε άμεση πρόσβαση στα επαγγελματικά , τις επαφές και το ημερολόγιό σας, είτε κάθεστε στον υπολογιστή σας είτε ενώ είστε στο δρόμο με το τηλέφωνό σας; Μπορείτε να συγχρονίζετε το σημαντικότερο περιεχόμενό σας μεταξύ του τηλεφώνου σας και ενός διακομιστή Microsoft Exchange. Επιλέξτε και Add account > Mail for Exchange. Το Mail for Exchange μπορεί να ρυθμιστεί μόνο εάν η εταιρεία σας διαθέτει διακομιστή Microsoft Exchange. Επίσης, ο διαχειριστής συστημάτων πληροφορικής

68 68 Μηνύματα και κοινωνικά δίκτυα της εταιρείας σας πρέπει να έχει ενεργοποιήσει το Microsoft Exchange ActiveSync για το λογαριασμό σας. Η χρήση του Mail for Exchange περιορίζεται μόνο για εξ αποστάσεως (over-the-air) συγχρονισμό πληροφοριών PIM μεταξύ της συσκευής Nokia και του εξουσιοδοτημένου διακομιστή Microsoft Exchange. Προτού ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Mail for Exchange, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τα εξής: Εταιρική διεύθυνση Όνομα διακομιστή Exchange (επικοινωνήστε με το τμήμα συστημάτων πληροφορικής της εταιρείας σας) Όνομα τομέα δικτύου (επικοινωνήστε με το τμήμα συστημάτων πληροφορικής της εταιρείας σας) Κωδικό πρόσβασης για το δίκτυο του γραφείου σας Ανάλογα με τη διαμόρφωση του διακομιστή Exchange, ενδέχεται να χρειάζεται να εισαγάγετε πρόσθετες πληροφορίες. Εάν δεν γνωρίζετε τις σωστές πληροφορίες, επικοινωνήστε με το τμήμα συστημάτων πληροφορικής της εταιρείας σας. Κατά τη ρύθμιση του λογαριασμού σας Mail for Exchange, το τηλέφωνό σας ενδέχεται να σας ζητήσει να καθορίσετε έναν κωδικό ασφαλείας. Επιπλέον, ανάλογα με τις απαιτήσεις ασφάλειας του εκάστοτε διαχειριστή Mail for Exchange, οι ρυθμίσεις κλειδώματος του τηλεφώνου σας, όπως Autolock και Number of tries, ενδέχεται να αλλάξουν. Όταν έχετε καθορίσει κωδικό ασφαλείας, εάν δεν χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αυτό κλειδώνει. Για να χρησιμοποιήσετε ξανά το τηλέφωνό σας, θα χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό. Ο συγχρονισμός πραγματοποιείται αυτόματα ανά τακτά διαστήματα, τα οποία καθορίζονται κατά τη ρύθμιση του λογαριασμού Mail for Exchange. Συγχρονίζεται μόνο το περιεχόμενο που καθορίζετε κατά τη ρύθμιση του λογαριασμού. Για να συγχρονίσετε πρόσθετο περιεχόμενο, τροποποιήστε τις ρυθμίσεις του Mail for Exchange. Απάντηση σε πρόσκληση σε σύσκεψη Μπορείτε να απαντάτε σε προσκλήσεις σε σύσκεψη χρησιμοποιώντας το Mail for Exchange. Όταν αποδέχεστε μια πρόσκληση σε σύσκεψη, εμφανίζεται στο ημερολόγιό σας. 1 Στην προβολή "Συμβάντα", επιλέξτε την ειδοποίηση ή επιλέξτε και το . Εάν έχετε περισσότερους από έναν λογαριασμούς , επιλέξτε ένα λογαριασμό. 2 Επιλέξτε > Accept, Tentative ή Decline.

69 Μουσική και βίντεο 69 Μουσική και βίντεο Αναπαραγωγή μουσικής Σχετικά με την αναπαραγωγή μουσικής Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή αναπαραγωγής μουσικής του τηλεφώνου σας για να ακούτε μουσική και podcast ενώ μετακινείστε. Αναπαραγωγή μουσικής Επιλέξτε ένα τραγούδι ή ένα άλμπουμ. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα podcast. Συμβουλή: Για να ακούσετε τα τραγούδια με τυχαία σειρά, επιλέξτε. Παύση ή συνέχιση αναπαραγωγής Για να κάνετε παύση της αναπαραγωγής, επιλέξτε αναπαραγωγής, επιλέξτε.. Για συνέχιση της Αναπαραγωγή του επόμενου ή του προηγούμενου τραγουδιού Επιλέξτε ή ή μετακινήστε με μια γρήγορη κίνηση αφής το εξώφυλλο του άλμπουμ προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Εξερεύνηση μουσικής στη Μουσική Nokia Επιλέξτε Music Store. Διαγραφή μουσικής από τη συλλογή σας Επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα ένα τραγούδι ή ένα άλμπουμ και, στη συνέχεια, επιλέξτε Delete. Συμβουλή: Ενώ ακούτε μουσική, μπορείτε να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη, αφήνοντας τη μουσική να αναπαράγεται στο παρασκήνιο. Δημιουργία λίστας αναπαραγωγής Θέλετε να ακούτε διαφορετική μουσική ανάλογα με τη διάθεσή σας; Με τις λίστες αναπαραγωγής, μπορείτε να δημιουργήσετε επιλογές τραγουδιών τα οποία θα αναπαράγονται με συγκεκριμένη σειρά. 1 Πατήστε παρατεταμένα ένα τραγούδι ή άλμπουμ και, από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Add to playlist.

70 70 Μουσική και βίντεο 2 Εισαγάγετε ένα όνομα για τη λίστα αναπαραγωγής. Ακρόαση λίστας αναπαραγωγής Επιλέξτε Playlists και την επιθυμητή λίστα αναπαραγωγής. Αφαίρεση τραγουδιού από λίστα αναπαραγωγής Στην προβολή λίστας αναπαραγωγής, επιλέξτε > Remove songs > Remove. Αυτή η επιλογή δεν διαγράφει το τραγούδι από το τηλέφωνο, απλώς το αφαιρεί από τη λίστα αναπαραγωγής. Συμβουλή: Για να προσθέσετε γρήγορα στη λίστα αναπαραγωγής "Αγαπημένα" το τραγούδι που ακούτε, επιλέξτε. Εξερεύνηση προτάσεων από τη Μουσική Nokia Θέλετε να εξερευνήσετε νέες μουσικές κυκλοφορίες, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Αφήστε το τηλέφωνό σας να σας προτείνει άλμπουμ σύμφωνα με τα μουσικά σας γούστα και εμπνευστείτε. Κατά την περιήγηση σε καλλιτέχνες, άλμπουμ ή τραγούδια, επιλέξτε ένα άλμπουμ που περιέχεται στη λίστα προτάσεων με τον τίτλο You might also like. Απενεργοποίηση προτάσεων από τη Μουσική Nokia Επιλέξτε και Applications > Music και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την επιλογή Show recommendations. Συνεχής ροή μουσικής με ασύρματη σύνδεση στο οικιακό σας σύστημα ήχου Μπορείτε να αναπαραγάγετε μουσική που έχετε στο τηλέφωνό σας με συνεχή ροή σε άλλη συσκευή που υποστηρίζει την τεχνολογία DLNA, όπως μια τηλεόραση. Πριν να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι η διαμόρφωση του δικτύου σας είναι σωστή. Βλέπε «Σχετικά με τη συνεχή ροή των αρχείων πολυμέσων σας», σελ Εάν χρειάζεται, ενεργοποιήστε τον διακομιστή κοινής χρήσης πολυμέσων. Επιλέξτε και Device > Media sharing settings > Media sharing > On. Για μελλοντική πρόσβαση στον διακομιστή κοινής χρήσης πολυμέσων από το μενού κατάστασης, στη ρύθμιση Always show Media sharing in status menu επιλέξτε On. 2 Εάν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης WLAN. 3 Ελέγξτε την αναπαραγωγή της μουσικής σας στην άλλη συσκευή που υποστηρίζει την τεχνολογία DLNA.

71 Μουσική και βίντεο 71 Συγχρονισμός της μουσικής σας μεταξύ του τηλεφώνου και του υπολογιστή σας Έχετε μουσική στον υπολογιστή σας που θέλετε να την ακούτε στο τηλέφωνό σας; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο USB για να συγχρονίσετε τη μουσική σας μεταξύ του τηλεφώνου σας και ενός υπολογιστή. 1 Συνδέστε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας με ένα συμβατό καλώδιο USB. 2 Πατήστε Sync and connect. 3 Στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το Nokia Link και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη βοήθεια του Nokia Link. Συμβουλή: Βρείτε περισσότερη μουσική στη Μουσική Nokia με απεριόριστες λήψεις Για να μάθετε περισσότερα για τη Μουσική Nokia, μεταβείτε στη διεύθυνση Βίντεο Σχετικά με τα βίντεο Μπορείτε να εξερευνάτε, να λαμβάνετε και να παρακολουθείτε βίντεο στο τηλέφωνό σας όταν μετακινείστε. Συμβουλή: Αποκτήστε νέα βίντεο από το Κατάστημα Nokia. Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στη διεύθυνση Η χρήση υπηρεσιών ή η λήψη περιεχομένου ενδέχεται να περιλαμβάνει τη μετάδοση μεγάλων όγκων δεδομένων, γεγονός που μπορεί να επιφέρει χρεώσεις κυκλοφορίας δεδομένων. Αναπαραγωγή βίντεο Για να περιηγηθείτε στη συλλογή βίντεό σας, επιλέξτε βίντεο που έχετε εγγράψει, επιλέξτε.. Για να περιηγηθείτε στα

72 72 Μουσική και βίντεο 1 Επιλέξτε ένα βίντεο. 2 Για να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής βίντεο, πατήστε την οθόνη. Συγχρονισμός των βίντεό σας μεταξύ του τηλεφώνου σας και ενός υπολογιστή Έχετε βίντεο στον υπολογιστή σας που θέλετε να τα παρακολουθείτε στο τηλέφωνό σας; Μπορείτε να συγχρονίσετε τα βίντεό σας μεταξύ του υπολογιστή σας και του τηλεφώνου σας. 1 Χρησιμοποιήστε ένα συμβατό καλώδιο USB για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με τον υπολογιστή σας. 2 Επιλέξτε Sync and connect. 3 Στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το Nokia Link. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη βοήθεια του Nokia Link. Στο τηλέφωνό σας, τα βίντεο που είναι σε μορφή που υποστηρίζεται από το τηλέφωνο εμφανίζονται στο φάκελο Videos. Συνεχής ροή ή λήψη βίντεο από το Διαδίκτυο Μπορείτε να κάνετε λήψη ή συνεχή ροή βίντεο μέσω του δικτύου (over the air) από συμβατές υπηρεσίες βίντεο στο Διαδίκτυο. Κατά τη συνεχή ροή βίντεο, μπορείτε να ξεκινήσετε να το παρακολουθείτε αμέσως μόλις ξεκινήσει η ροή - δεν χρειάζεται να περιμένετε πρώτα να ολοκληρωθεί η λήψη ολόκληρου του βίντεο. Επιλέξτε και αναζητήστε ένα βίντεο. Αναπαραγωγή βίντεο Επιλέξτε ένα βίντεο. Για να έχετε πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου της αναπαραγωγής βίντεο, αγγίξτε την οθόνη. Για ορισμένα βίντεο, υπάρχει δυνατότητα συνεχούς ροής μέσω του δικτύου (over the air), ωστόσο κάποια άλλα θα πρέπει να τα λάβετε πρώτα στο τηλέφωνό σας. Εάν κλείσετε την εφαρμογή, οι λήψεις συνεχίζονται στο παρασκήνιο. Τα βίντεο που λαμβάνετε αποθηκεύονται στο φάκελο Videos. Συμβουλή: Αποκτήστε νέα βίντεο από το Κατάστημα Nokia. Για να μάθετε περισσότερα για το Κατάστημα Nokia, μεταβείτε στη διεύθυνση support. Η χρήση υπηρεσιών ή η λήψη περιεχομένου ενδέχεται να περιλαμβάνει τη μετάδοση μεγάλων όγκων δεδομένων, γεγονός που μπορεί να επιφέρει χρεώσεις κυκλοφορίας δεδομένων.

73 Κάμερα και Έκθεση 73 Ακρόαση ήχου surround από ακουστικά κεφαλής Θέλετε να απολαύσετε τους ρεαλιστικούς και δυνατούς ήχους μιας ταινίας ή σε μια συναυλία; Με τον πολυκάναλο ήχο Dolby Digital Plus 5.1, μπορείτε να απολαμβάνετε βαθύ ήχο surround χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε σετ ακουστικών κεφαλής. 1 Συνδέστε ένα σετ ακουστικών κεφαλής στο τηλέφωνό σας. 2 Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον ήχο surround, επιλέξτε και Applications > Videos > Dolby Headphone. Τα Dolby Headphone μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε εγγενές περιεχόμενο ήχου 5.1, αλλά μπορούν επίσης να μετατρέψουν περιεχόμενο δικάναλου ήχου σε ήχο surround. Κάμερα και Έκθεση Λήψη φωτογραφιών Σχετικά με την κάμερα Γιατί να κουβαλάτε ξεχωριστή φωτογραφική μηχανή, από τη στιγμή που το τηλέφωνό σας έχει όλα όσα χρειάζεστε για να αποτυπώνετε τις στιγμές σας; Με την κάμερα του τηλεφώνου σας, μπορείτε εύκολα να βγάζετε φωτογραφίες ή να εγγράφετε βίντεο. Η πίσω κάμερα του τηλεφώνου σας είναι 8 megapixel με αυτόματη εστίαση. Ο ευρυγώνιος φακός Carl Zeiss σας επιτρέπει να απαθανατίζετε περισσότερα πράγματα, καθώς διευρύνει τη γωνία θέασης, για παράδειγμα κατά τη λήψη φωτογραφιών ομάδας ατόμων σε περιορισμένο χώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αργότερα το τηλέφωνό σας για να προβάλετε ή να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας και να προβάλετε τα βίντεό σας, να τα μοιραστείτε στο Διαδίκτυο ή να τα στείλετε σε συμβατές συσκευές.

74 74 Κάμερα και Έκθεση Συμβουλή: Για γρήγορη πρόσβαση στην κάμερα, κρατήστε το τηλέφωνό σας όρθιο και σύρετε το δάχτυλό σας από την περιοχή έξω από την οθόνη και καταλήγοντας επάνω στην οθόνη. Κρατήστε το δάχτυλό σας ακίνητο, μέχρι να εμφανιστεί η γραμμή γρήγορης εκκίνησης. Λήψη φωτογραφίας Επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα. Η εστίαση κλειδώνει όταν εμφανιστεί ένα μπλε ορθογώνιο πλαίσιο. Για να τραβήξετε τη φωτογραφία, σηκώστε το δάχτυλό σας. Μην κουνάτε το τηλέφωνο προτού αποθηκευτεί η φωτογραφία και το τηλέφωνο είναι έτοιμο για νέα φωτογραφία. Μεγέθυνση ή σμίκρυνση Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα έντασης. Εστίαση σε συγκεκριμένο αντικείμενο ή περιοχή Πατήστε το αντικείμενο ή την περιοχή στην οθόνη. Η εστίαση αφής είναι πάντα ενεργοποιημένη. Ωστόσο, δεν είναι διαθέσιμη στις λειτουργίες λήψης "Τοπίο" ή "Αθλήματα". Κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας, μπορείτε να την επανασυνθέσετε χωρίς να χάσετε το σημείο εστίασης. Επανασύνθεση φωτογραφίας κατά τη λήψη της 1 Για να κλειδώσετε την εστίαση, επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα. Η εστίαση κλειδώνει όταν εμφανιστεί ένα μπλε ορθογώνιο πλαίσιο. 2 Επανασυνθέστε τη φωτογραφία. 3 Για να τραβήξετε τη φωτογραφία, σηκώστε το δάχτυλό σας. Συμβουλή: Για να επισημάνετε μια φωτογραφία ως αγαπημένη αμέσως μετά τη λήψη της, επιλέξτε, πατήστε την οθόνη για να εμφανιστεί η γραμμή εργαλείων και, στη συνέχεια, επιλέξτε. Αργότερα, μπορείτε να βρείτε τη φωτογραφία στην καρτέλα στην Gallery. Με τη λειτουργία ανίχνευσης προσώπου μπορείτε να βγάζετε ευκρινείς φωτογραφίες προσώπων. Βελτιστοποιεί την εστίαση, την ισορροπία του λευκού και την έκθεση, και σχεδιάζει λευκά ορθογώνια πλαίσια γύρω από τα πρόσωπα, ακόμα και όταν τα πρόσωπα κινούνται. Δεν είναι διαθέσιμη στις λειτουργίες λήψης "Τοπίο", "Αθλήματα", "Νυχτερινή λήψη" και "Μακρινή λήψη".

75 Κάμερα και Έκθεση 75 Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση λειτουργίας ανίχνευσης προσώπου Πατήστε την περιοχή ρυθμίσεων και επιλέξτε ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της λειτουργίας Face detection. Εάν πατήσετε την οθόνη για να μετακινήσετε την εστίαση, η ανίχνευση προσώπου απενεργοποιείται. Για να την ενεργοποιήσετε ξανά, πατήστε στο μέσο της οθόνης. Επίσης, η ανίχνευση προσώπου ενεργοποιείται ξανά και όταν επιστρέφετε στην κάμερα από άλλη προβολή. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβάτε με την κάμερα του τηλεφώνου σας αποθηκεύονται στην Gallery. Για να ανοίξετε την Gallery, επιλέξτε. Συμβουλές για την κάμερα Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν κατά τη χρήση της κάμερας. Χρησιμοποιήστε και τα δύο χέρια για να κρατήσετε την κάμερα σταθερή. Για να κάνετε μεγέθυνση, χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα έντασης ή το ρυθμιστικό ζουμ στην οθόνη. Κατά τη μεγέθυνση, η ποιότητα εικόνας ενδέχεται να μειωθεί. Για να διακόψετε τη λήψη μιας φωτογραφίας αφού επιλέξετε, σύρετε το δάχτυλό σας στην οθόνη απομακρύνοντάς το από το και κατόπιν σηκώστε το. Η κάμερα εισέρχεται σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας μπαταρίας αν περάσει περίπου ένα λεπτό αδράνειας. Για να επαναφέρετε την κάμερα, αγγίξτε την οθόνη. Διατηρείτε μια απόσταση ασφαλείας όταν χρησιμοποιείτε το φλας. Μην χρησιμοποιείτε το φλας για να φωτογραφίσετε ανθρώπους ή ζώα που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Μην καλύπτετε το φλας κατά τη λήψη φωτογραφιών. Για εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών λήψης φωτογραφιών και εγγραφής βίντεο, επιλέξτε ή. Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις κάμερας, όπως το φλας, τις λειτουργίες λήψης, την αναλογία διαστάσεων εικόνας και την ανάλυση, πατήστε την περιοχή ρυθμίσεων και επιλέξτε τη ρύθμιση που θέλετε. Από προεπιλογή, για τις φωτογραφίες χρησιμοποιείται αναλογία διαστάσεων εικόνας 16:9 και ανάλυση 7 Mpix. Αυτή η αναλογία διαστάσεων εικόνας είναι ιδανική για προβολή φωτογραφιών στην τηλεόραση, καθώς, με τον τρόπο αυτό, οι φωτογραφίες εμφανίζονται χωρίς μαύρα άκρα. Για λήψη φωτογραφιών με

76 76 Κάμερα και Έκθεση ανάλυση 8 Mpix, αλλάξτε την αναλογία διαστάσεων εικόνας σε 4:3. Πατήστε την περιοχή ρυθμίσεων και επιλέξτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Για να κάνετε κοινή χρήση μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο με NFC απευθείας από την κάμερα, η φωτογραφία ή το βίντεο θα πρέπει να προβάλλεται στην οθόνη. Από προεπιλογή, το ληφθέν περιεχόμενο δεν εμφανίζεται μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας ή την εγγραφή ενός βίντεο. Για να το εμφανίσετε, πατήστε την περιοχή ρυθμίσεων και επιλέξτε την κατάλληλη ρύθμιση για την επιλογή Show captured content. Από όλες τις εφαρμογές, ακόμα και από την οθόνη κλειδώματος, μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στην κάμερα. Κρατήστε το τηλέφωνό σας όρθιο και σύρετε το δάχτυλό σας από την περιοχή έξω από την οθόνη αφής και καταλήγοντας επάνω στην οθόνη. Κρατήστε το δάχτυλό σας ακίνητο, μέχρι να εμφανιστεί η γραμμή γρήγορης εκκίνησης. Λήψη κοντινής φωτογραφίας Μπορεί να είναι κάπως δύσκολο να φωτογραφίσετε με εστίαση σε μικρά αντικείμενα, όπως έντομα ή λουλούδια. Πρέπει να φέρετε την κάμερα πολύ κοντά στο αντικείμενο. Για να φωτογραφίσετε με ευκρίνεια ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία κοντινής λήψης (close-up). Ενεργοποίηση λειτουργίας λήψης κοντινής φωτογραφίας Πατήστε την περιοχή ρυθμίσεων και, στη ρύθμιση Scene, επιλέξτε Macro. Λήψη φωτογραφίας σε πολύ χαμηλό φωτισμό Θέλετε να τραβάτε καλύτερες φωτογραφίες ακόμα και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού; Ενεργοποιήστε τη νυχτερινή λειτουργία. Ενεργοποίηση της νυχτερινής λειτουργίας Πατήστε την περιοχή ρυθμίσεων και, στη ρύθμιση Scene, επιλέξτε Night. Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να εγγράφετε βίντεο σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού. Για να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία βίντεο, μεταβείτε στη λειτουργία βίντεο, πατήστε την περιοχή ρυθμίσεων και επιλέξτε Video at night. Λήψη φωτογραφίας κινούμενου αντικειμένου Βρίσκεστε σε μια αθλητική εκδήλωση και θέλετε να αποτυπώσετε τη δράση με το τηλέφωνό σας; Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία λήψης "Αθλήματα" για να τραβήξετε πιο ευκρινείς φωτογραφίες ανθρώπων που κινούνται.

77 Κάμερα και Έκθεση 77 Ενεργοποίηση της λειτουργίας "Αθλήματα" Πατήστε την περιοχή ρυθμίσεων και, στη ρύθμιση Scene, επιλέξτε Sports. Λήψη σειράς φωτογραφιών Θα θέλατε να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες γρήγορα, να αποτυπώσετε το τέλειο στιγμιότυπο δράσης ή μια απίστευτη γκριμάτσα; Χρησιμοποιήστε τη συνεχή λειτουργία κλείστρου. Πατήστε. Αλλαγή της λειτουργίας κλείστρου Πατήστε την περιοχή ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, επιλέξτε ενεργοποίηση της λειτουργίας Continuous shutter mode. Αποθήκευση πληροφοριών θέσης στις φωτογραφίες και στα βίντεο Εάν, καμιά φορά, θέλετε να βρείτε όλες τις φωτογραφίες ή τα βίντεο που έχετε τραβήξει σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή εάν υπάρχουν φορές που δυσκολεύεστε να θυμηθείτε πού και πότε ακριβώς τραβήξατε μια συγκεκριμένη φωτογραφία ή βίντεο, μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να καταγράφει αυτόματα τη θέση και να προσθέτει ετικέτες γεωγραφικής θέσης στις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Για την καταγραφή των γεωγραφικών συντεταγμένων της θέσης σας, χρησιμοποιείται το GPS. Η λειτουργία ετικετών γεωγραφικής θέσης μετατρέπει τις συντεταγμένες σε ετικέτες θέσης που περιέχουν πληροφορίες, για παράδειγμα, για τη χώρα και την πόλη. Η λειτουργία αυτή είναι υπηρεσία δικτύου και ενδέχεται να επιφέρει χρεώσεις δεδομένων. Οι πληροφορίες θέσης ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις περιοχές. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε πρώτα το GPS για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε τις ετικέτες γεωγραφικής θέσης. Ενεργοποίηση GPS και λειτουργίας ετικετών γεωγραφικής θέσης 1 Πατήστε την περιοχή ρυθμίσεων και επιλέξτε Use GPS. Ενδέχεται να χρειαστούν αρκετά λεπτά για να ανακτήσετε τις συντεταγμένες της θέσης σας. Η διαθεσιμότητα και η ποιότητα των σημάτων GPS μπορεί να επηρεαστεί από τη θέση σας, τα κτίρια, τα φυσικά εμπόδια και τις καιρικές συνθήκες. Αυτή η δυνατότητα απαιτεί υπηρεσία δικτύου. 2 Επιλέξτε Use geotags.

78 78 Κάμερα και Έκθεση Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να επεξεργαστείτε ετικέτες γεωγραφικής θέσης αργότερα, από την Gallery. Μπορείτε να επισυνάπτετε πληροφορίες θέσης σε φωτογραφίες ή κλιπ βίντεο, εφόσον διατίθενται πληροφορίες θέσης. Οι πληροφορίες αυτές ενδέχεται να είναι ορατές σε άλλα άτομα, σε περίπτωση κοινής χρήσης των φωτογραφιών ή των κλιπ βίντεο. Εγγραφή βίντεο Εγγραφή βίντεο Πέρα από το να τραβήξετε φωτογραφίες με το τηλέφωνό σας, μπορείτε επίσης να απαθανατίσετε τις σημαντικές σας στιγμές σε βίντεο. 1 Για εναλλαγή από τη λειτουργία φωτογραφίας στη λειτουργία βίντεο, εάν είναι απαραίτητο, επιλέξτε. 2 Για να ξεκινήσετε την εγγραφή, επιλέξτε. Εμφανίζεται ένα κόκκινο εικονίδιο εγγραφής. 3 Για να διακόψετε την εγγραφή, επιλέξτε. Το βίντεο αποθηκεύεται αυτόματα στο φάκελο Gallery. Για να ανοίξετε την Gallery, επιλέξτε. Αποστολή και κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο Αποστολή φωτογραφίας ή βίντεο Μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες και βίντεο με μήνυμα multimedia ή ή χρησιμοποιώντας Bluetooth ή NFC. Αποστολή με μήνυμα multimedia 1 Τραβήξτε μια φωτογραφία ή εγγράψτε ένα βίντεο. 2 Επιλέξτε > και Multimedia message. 3 Για να επιλέξετε έναν παραλήπτη από τη λίστα επαφών σας, επιλέξτε To >. Για να συμπληρώσετε μόνοι σας το όνομα ή τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη, επιλέξτε το πεδίο To και γράψτε το όνομα ή τον αριθμό τηλεφώνου. 4 Επιλέξτε Send. Αποστολή με 1 Τραβήξτε μια φωτογραφία ή εγγράψτε ένα βίντεο. 2 Επιλέξτε > και Mail. 3 Για να επιλέξετε έναν παραλήπτη από τη λίστα επαφών σας, επιλέξτε. Μπορείτε επίσης να γράψετε τη διεύθυνση στο πεδίο To.

79 Κάμερα και Έκθεση 79 4 Επιλέξτε Send. Αποστολή με χρήση Bluetooth 1 Τραβήξτε μια φωτογραφία ή εγγράψτε ένα βίντεο. 2 Επιλέξτε > και Bluetooth. 3 Επιλέξτε τη συσκευή με την οποία θέλετε να συνδεθείτε και, στη συνέχεια, επιλέξτε Continue. 4 Εάν η άλλη συσκευή απαιτεί κωδικό πρόσβασης, πληκτρολογήστε τον κωδικό. Αποστολή με χρήση NFC 1 Τραβήξτε μια φωτογραφία ή εγγράψτε ένα βίντεο. 2 Επιλέξτε > και NFC. 3 Αγγίξτε το άλλο τηλέφωνο με την περιοχή NFC του δικού σας τηλεφώνου. Κοινή χρήση φωτογραφίας ή βίντεο απευθείας από την κάμερα Μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας ή την εγγραφή ενός βίντεο, μπορείτε να αποστείλετε τη φωτογραφία ή το βίντεο σε μια υπηρεσία κοινής χρήσης. 1 Τραβήξτε μια φωτογραφία ή εγγράψτε ένα βίντεο. 2 3 Εάν είναι απαραίτητο, πατήστε την οθόνη για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε > New account. 4 Συνδεθείτε σε μια υπηρεσία κοινής χρήσης και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται. Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να κάνετε κοινή χρήση φωτογραφιών ή βίντεο από την Gallery ή με άλλο τηλέφωνο που υποστηρίζει NFC. Για να κάνετε κοινή χρήση με NFC, αφού τραβήξετε μια φωτογραφία ή εγγράψετε ένα βίντεο, φέρτε σε επαφή την περιοχή NFC του άλλου τηλεφώνου με την περιοχή NFC του δικού σας τηλεφώνου. Δεν υποστηρίζουν όλες οι υπηρεσίες κοινής χρήσης όλες τις μορφές αρχείων ή βίντεο εγγεγραμμένα με υψηλή ποιότητα. Έκθεση Σχετικά με την Έκθεση Οι φωτογραφίες που έχετε τραβήξει ή τα βίντεο που έχετε εγγράψει βρίσκονται συγκεντρωμένα στην Gallery, όπου μπορείτε να τα προβάλετε και να τα επεξεργαστείτε.

80 80 Κάμερα και Έκθεση Μπορείτε επίσης να προβάλετε φωτογραφίες και βίντεο σε μια συμβατή τηλεόραση. Για να βρίσκετε εύκολα τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, προσθέστε τους ετικέτες ή επισημάνετέ τα ως αγαπημένα. Προβολή φωτογραφίας ή βίντεο Περιήγηση σε φωτογραφίες και βίντεο Για να περιηγηθείτε σε όλες τις φωτογραφίες που έχετε στο τηλέφωνό σας ή σε όλα τα βίντεο που έχετε εγγράψει με την κάμερα του τηλεφώνου σας, επιλέξτε και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Για να περιηγηθείτε σε όλες τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει ή σε όλα τα βίντεο που έχετε εγγράψει με την κάμερα του τηλεφώνου σας, επιλέξτε και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Προβολή φωτογραφίας σε λειτουργία πλήρους οθόνης Επιλέξτε τη φωτογραφία. Για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων, πατήστε τη φωτογραφία. Μεγέθυνση ή σμίκρυνση Τοποθετήστε δύο δάχτυλα στην οθόνη και απομακρύνετε το ένα από το άλλο ή φέρτε γρήγορα το ένα κοντά στο άλλο. Συμβουλή: Για γρήγορη μεγέθυνση ή σμίκρυνση, πατήστε την οθόνη δύο φορές. Προβολή φωτογραφιών ως παρουσίαση Επιλέξτε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, πατήστε την οθόνη για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε > Slide show. Η παρουσίαση ξεκινά από την επιλεγμένη φωτογραφία. Για να σταματήσετε την παρουσίαση, πατήστε την οθόνη. Αναπαραγωγή βίντεο Επιλέξτε ένα βίντεο.

81 Κάμερα και Έκθεση 81 Μπορείτε επίσης να λάβετε φωτογραφίες και βίντεο από συμβατές συσκευές. Μπορείτε να προβάλετε μια φωτογραφία που λάβατε, απευθείας στην Gallery και ένα βίντεο που λάβετε στα Videos. Οργάνωση φωτογραφιών και βίντεο Για να οργανώσετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, προσθέστε τους ετικέτες ή επισημάνετέ τα ως αγαπημένα. Με τις ετικέτες και τα αγαπημένα, μπορείτε εύκολα να οργανώνετε σε κατηγορίες και να βρίσκετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στην Gallery. Οι ετικέτες είναι λέξεις-κλειδιά που μπορείτε να δημιουργήσετε και να επισυνάψετε στις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Οι ετικέτες γεωγραφικής θέσης είναι ετικέτες που περιλαμβάνουν πληροφορίες θέσης, όπως χώρα και πόλη. Προσθήκη ετικέτας 1 Επιλέξτε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, πατήστε την οθόνη για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε > Edit tags. 2 Επιλέξτε μια ετικέτα. Για να δημιουργήσετε μια νέα ετικέτα, επιλέξτε Add new tag. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε την ίδια ετικέτα σε πολλές φωτογραφίες ή βίντεο ταυτόχρονα. Προσθήκη ετικετών σε πολλές φωτογραφίες ή βίντεο 1 Στην κύρια προβολή Gallery, επιλέξτε > Edit tags. 2 Επιλέξτε τις φωτογραφίες ή τα βίντεο που θέλετε και πατήστε Edit tags. 3 Επιλέξτε τις ετικέτες ή δημιουργήστε καινούριες και, στη συνέχεια, επιλέξτε Done. Προσθήκη ετικέτας γεωγραφικής θέσης Επιλέξτε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, πατήστε την οθόνη για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε > Edit tags > Edit geotags. Μετακινήστε τον δείκτη στη σωστή θέση και κατόπιν επιλέξτε Done > Done. Προβολή των φωτογραφιών και των βίντεο που αντιστοιχούν σε μια ετικέτα Στην κύρια προβολή της εφαρμογής Gallery, επιλέξτε > Filter by tags, κατόπιν την ετικέτα και View. Μπορείτε επίσης να προβάλετε φωτογραφίες και βίντεο που αντιστοιχούν σε περισσότερες από μία ετικέτες ταυτόχρονα. Με την επιλογή πολλών ετικετών, εμφανίζονται οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν επισημανθεί με όλες τις επιλεγμένες ετικέτες.

82 82 Κάμερα και Έκθεση Επισήμανση στοιχείου ως αγαπημένου Επιλέξτε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, πατήστε την οθόνη για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε. Προβολή των φωτογραφιών και των βίντεο που έχουν επισημανθεί ως αγαπημένα Στην κύρια προβολή Gallery, ανοίξτε την καρτέλα. Επισήμανση ατόμων με ετικέτα στις φωτογραφίες σας Για να συνδυάσετε εύκολα τα ονόματα με τα πρόσωπα στις φωτογραφίες σας, προσθέστε ετικέτες προσώπων στις φωτογραφίες σας στην Gallery. Η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες προσώπων. Ενεργοποίηση αναγνώρισης προσώπων Επιλέξτε και Applications > Gallery και ενεργοποιήστε τη λειτουργία Face recognition. Προσθήκη ετικέτας προσώπου σε πρόσωπο χωρίς όνομα 1 Επιλέξτε μια φωτογραφία, πατήστε την οθόνη για να εμφανιστεί η γραμμή εργαλείων και επιλέξτε τη φυσαλίδα με το ερωτηματικό. 2 Γράψτε το όνομα ή επιλέξτε και, στη συνέχεια, επιλέξτε το άτομο από τη λίστα επαφών σας. 3 Επιλέξτε Save. Μόλις ονομάσετε κάποια πρόσωπα, η εφαρμογή αρχίζει να προτείνει όνομα για τα πρόσωπα που αναγνωρίζει. Αποδοχή ή αλλαγή προτεινόμενης ετικέτας προσώπου 1 Επιλέξτε μια φωτογραφία, πατήστε την οθόνη για να εμφανιστεί η γραμμή εργαλείων και επιλέξτε τη φυσαλίδα με το προτεινόμενο όνομα. 2 Για να αποδεχθείτε το προτεινόμενο όνομα, επιλέξτε Save. Για να αλλάξετε το όνομα, επιλέξτε και, στη συνέχεια, επιλέξτε το άτομο από τη λίστα επαφών σας. Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να γράφετε ένα όνομα και το τηλέφωνο θα σας προτείνει ένα όνομα από τη λίστα επαφών σας. Συμβουλή: Για να αποδεχθείτε γρήγορα το προτεινόμενο όνομα, πατήστε δύο φορές τη φυσαλίδα. 3 Επιλέξτε Save.

83 Κάμερα και Έκθεση 83 Προβολή φωτογραφιών με ετικέτες Στην κύρια προβολή της εφαρμογής Gallery, ανοίξτε την καρτέλα. Όλες οι ετικέτες προσώπων που έχετε προσθέσει στις φωτογραφίες στο τηλέφωνό σας ενδέχεται να μην είναι ορατές όταν κοινοποιείτε τις φωτογραφίες σε μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Σε ορισμένες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες προσώπων μόνο σε άτομα της λίστας φίλων σας. Προβολή φωτογραφίας ή βίντεο σε τηλεόραση Θέλετε να δείξετε στους φίλους και την οικογένειά σας τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε στο τηλέφωνό σας; Συνδέστε το τηλέφωνό σας σε συμβατή τηλεόραση και προβάλετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο στην τηλεοπτική οθόνη. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα Καλώδιο σύνδεσης βίντεο Nokia (διατίθεται ξεχωριστά) και ίσως χρειαστεί επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις εξόδου τηλεόρασης. Αλλαγή των ρυθμίσεων εξόδου τηλεόρασης Επιλέξτε και Accessories > TV-out. Μην συνδέετε προϊόντα τα οποία παράγουν σήμα εξόδου, καθώς αυτό ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη στο τηλέφωνο. Μην συνδέετε πηγές τάσης στην υποδοχή ακουστικών με μικρόφωνο. Εάν συνδέσετε στην υποδοχή ακουστικών με μικρόφωνο μια εξωτερική συσκευή ή ένα σετ ακουστικών με μικρόφωνο που δεν έχει εγκριθεί από τη Nokia για χρήση με αυτό το τηλέφωνο, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα επίπεδα έντασης ήχου. 1 Συνδέστε ένα καλώδιο σύνδεσης βίντεο Nokia στην είσοδο βίντεο μιας συμβατής τηλεόρασης. Το χρώμα των βυσμάτων πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα των υποδοχών. 2 Συνδέστε το άλλο άκρο του καλωδίου σύνδεσης βίντεο Nokia στην υποδοχή ακουστικών του τηλεφώνου σας. 3 Επιλέξτε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο.

84 84 Κάμερα και Έκθεση Συμβουλή: Εάν η τηλεόρασή σας υποστηρίζει DLNA και είναι συνδεδεμένη σε WLAN, μπορείτε να προβάλετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο χωρίς σύνδεση καλωδίου. Βλέπε «Προβολή φωτογραφιών και βίντεο ασύρματα στο οικιακό σας σύστημα ήχου», σελ. 85. Εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών Επεξεργασία φωτογραφίας που έχετε τραβήξει Θέλετε να περικόψετε τις φωτογραφίες σας ή να εξαλείψετε το φαινόμενο των κόκκινων ματιών; Μπορείτε εύκολα να εκτελείτε απλές ενέργειες επεξεργασίας στις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει με το τηλέφωνό σας. Όταν επεξεργάζεστε μια φωτογραφία, δεν χάνετε το αρχικό στιγμιότυπο. Με άλλα λόγια, μπορείτε να αναιρέσετε όλες τις τροποποιήσεις ή να επιστρέψετε στην αρχική φωτογραφία ανά πάσα στιγμή. Εφαρμογή εφέ Επιλέξτε μια φωτογραφία, πατήστε την οθόνη για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε > Edit και την επιλογή που θέλετε. Οι αλλαγές που κάνετε αποθηκεύονται αυτόματα. Μπορείτε να αναιρέσετε ή να επαναλάβετε τις αλλαγές, ακόμα και αφού κλείσετε την Gallery ή επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας. Αναίρεση ή επανάληψη εισαγωγής εφέ Επιλέξτε ή. Για να προβάλετε τις επεξεργασμένες φωτογραφίες σας, επιλέξτε.

85 Κάμερα και Έκθεση 85 Επαναφορά αρχικής φωτογραφίας Επιλέξτε τη φωτογραφία, πατήστε την οθόνη για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε > Edit > Reset to original. Επεξεργασία βίντεο Επεξεργασία βίντεο Περικόψτε τα βίντεό σας στα βασικά τους μέρη. Επιλέξτε και ένα βίντεο. 1 Πατήστε την οθόνη για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε > Edit. 2 Σύρετε τις λαβές για να επισημάνετε τα σημεία έναρξης και λήξης του βίντεο. 3 Για να προσθέσετε μουσική στο βίντεό σας, επιλέξτε. 4 Για προεπισκόπηση του βίντεο, επιλέξτε. 5 Για να αποθηκεύσετε το βίντεο, επιλέξτε Done. Εάν προσπαθείτε να στείλετε ένα βίντεο με μήνυμα multimedia και το μέγεθος αρχείου ή η διάρκεια υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο, ανοίγει αυτόματα η εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο. Προβολή φωτογραφιών και βίντεο ασύρματα στο οικιακό σας σύστημα ήχου Μπορείτε να αναπαραγάγετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε στο τηλέφωνό σας με συνεχή ροή σε άλλη συσκευή που υποστηρίζει την τεχνολογία DLNA, όπως μια τηλεόραση. Πριν να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι η διαμόρφωση του δικτύου σας είναι σωστή. Βλέπε «Σχετικά με τη συνεχή ροή των αρχείων πολυμέσων σας», σελ Εάν χρειάζεται, ενεργοποιήστε τον διακομιστή κοινής χρήσης πολυμέσων. Επιλέξτε και Device > Media sharing settings > Media sharing > On. Για μελλοντική πρόσβαση στον διακομιστή κοινής χρήσης πολυμέσων από το μενού κατάστασης, στη ρύθμιση Always show Media sharing in status menu επιλέξτε On. 2 Εάν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης WLAN. 3 Προβάλετε και ελέγξτε την αναπαραγωγή των φωτογραφιών και των βίντεό σας στην άλλη συσκευή που υποστηρίζει την τεχνολογία DLNA.

86 86 Χάρτες και πλοήγηση Χάρτες και πλοήγηση GPS Σχετικά με τις μεθόδους εντοπισμού θέσης Το τηλέφωνό σας εμφανίζει τη θέση σας χρησιμοποιώντας μεθόδους εντοπισμού θέσης μέσω GPS, A-GPS, WLAN ή κυψελικού δικτύου. Το Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης (GPS) είναι ένα σύστημα πλοήγησης βασισμένο σε δορυφόρους, το οποίο χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της θέσης σας. Το υποβοηθούμενο GPS (A-GPS) είναι μια υπηρεσία δικτύου που σας αποστέλλει δεδομένα GPS, βελτιώνοντας την ταχύτητα και την ακρίβεια του εντοπισμού θέσης. Εκτός αυτού, ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και άλλες δυνατότητες υποβοήθησης του GPS για τη βελτίωση και την επιτάχυνση της διαδικασίας εντοπισμού θέσης. Οι δυνατότητες αυτές ενδέχεται να απαιτούν μετάδοση μικρών όγκων δεδομένων μέσω του κυψελικού δικτύου. Ο εντοπισμός θέσης μέσω ασύρματου τοπικού δικτύου (WLAN) βελτιώνει την ακρίβεια του εντοπισμού όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο σήμα GPS, ειδικά όταν βρίσκεστε σε κλειστό χώρο ή ανάμεσα σε ψηλά κτήρια. Με τον εντοπισμό θέσης μέσω κυψελικού δικτύου, η θέση προσδιορίζεται μέσω της κεραίας κυψελικού δικτύου με την οποία είναι συνδεδεμένο το τηλέφωνό σας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Για να εξοικονομήσετε χρεώσεις δεδομένων, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το A- GPS στις ρυθμίσεις εντοπισμού θέσης του τηλεφώνου σας, αλλά ο υπολογισμός της θέσης σας ενδέχεται να διαρκεί πλέον πολύ περισσότερο. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το WLAN στις ρυθμίσεις σύνδεσης Διαδικτύου του τηλεφώνου σας. Ανάλογα με τις διαθέσιμες μεθόδους εντοπισμού θέσης, η ακρίβεια του εντοπισμού θέσης ενδέχεται να ποικίλλει από μερικά μέτρα μέχρι αρκετά χιλιόμετρα. Η διαθεσιμότητα και η ποιότητα των σημάτων GPS μπορεί να επηρεαστεί από την τοποθεσία σας, τις θέσεις των δορυφόρων, κτήρια, φυσικά εμπόδια, τις καιρικές συνθήκες και προσαρμογές στους δορυφόρους GPS που πραγματοποιεί η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα σήματα GPS ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα στο εσωτερικό κτηρίων ή σε υπόγειους χώρους. Μην χρησιμοποιείτε το GPS για ακριβείς μετρήσεις θέσης και ποτέ μην βασίζεστε αποκλειστικά στις πληροφορίες θέσης που παρέχονται από το GPS και τα κυψελοειδή δίκτυα. Οι πληροφορίες συντεταγμένων ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις περιοχές.

87 Χάρτες και πλοήγηση 87 Απενεργοποίηση του υποβοηθούμενου GPS (A-GPS) Με το υποβοηθούμενο GPS (A-GPS), το τηλέφωνό σας μπορεί να προσδιορίζει την τρέχουσα θέση σας πιο γρήγορα. Το A-GPS είναι υπηρεσία δικτύου. Για να περιορίσετε τις χρεώσεις δεδομένων, ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία. Επιλέξτε και Device > GPS and positioning και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την επιλογή Mobile data connection. Η υπηρεσία δικτύου Assisted GPS (A-GPS) ανακτά πληροφορίες θέσης χρησιμοποιώντας το κυψελωτό δίκτυο και βοηθά το σύστημα GPS στον υπολογισμό της τρέχουσας θέσης σας. Το τηλέφωνό σας έχει προδιαμορφωθεί ώστε να χρησιμοποιεί την υπηρεσία Nokia A-GPS, σε περίπτωση που δεν διατίθενται ειδικές ρυθμίσεις A-GPS για έναν παροχέα υπηρεσιών. Τα δεδομένα υποβοήθησης ανακτώνται από το διακομιστή της υπηρεσίας Nokia A-GPS μόνο όταν απαιτείται. Για να είναι δυνατή η ανάκτηση δεδομένων υποβοήθησης, θα πρέπει να έχετε ορίσει στο τηλέφωνό σας ένα σημείο πρόσβασης δεδομένων δικτύου κινητής τηλεφωνίας μέσω σύνδεσης Διαδικτύου. Σημείωση: Η χρήση υποβοηθούμενων μεθόδων εντοπισμού θέσης ενδέχεται να περιλαμβάνει ανταλλαγή των δεδομένων θέσης σας, αναγνωριστικών ασύρματου δικτύου και του μοναδικού αναγνωριστικού του τηλεφώνου σας ή του μοναδικού αναγνωριστικού του παροχέα υπηρεσιών δικτύων σας με ένα διακομιστή θέσης. Η Nokia επεξεργάζεται αυτές τις πληροφορίες ως ανώνυμες. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις εντοπισμού θέσης που επιλέγετε και τις υπηρεσίες θέσης που χρησιμοποιείτε, το τηλέφωνό σας ενδέχεται να συνδέεται σε διακομιστές άλλων παροχέων υπηρεσιών, οι οποίοι δεν ελέγχονται ή δεν τελούν υπό την εμπορική εκμετάλλευση της Nokia. Ανατρέξτε στις πολιτικές απορρήτου αυτών των παροχέων υπηρεσιών, για να κατανοήσετε με ποιους τρόπους επεξεργάζονται τα δεδομένα θέσης σας. Συμβουλές σχετικά με τη δημιουργία σύνδεσης GPS Έλεγχος της κατάστασης του δορυφορικού σήματος Το εικονίδιο στην περιοχή κατάστασης υποδεικνύει μια ενεργή σύνδεση GPS. Εάν δεν είναι δυνατή η εύρεση δορυφορικού σήματος, λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα: Εάν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο, βγείτε σε εξωτερικό χώρο για να λαμβάνετε καλύτερο σήμα. Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, μετακινηθείτε σε ένα πιο ανοιχτό μέρος.

88 88 Χάρτες και πλοήγηση Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές, ενδέχεται να επηρεάζεται η ένταση του σήματος. Ορισμένα οχήματα έχουν χρωματισμένα (αθερμικά) παράθυρα, τα οποία ενδέχεται να εμποδίζουν τη διέλευση των δορυφορικών σημάτων. Βεβαιωθείτε ότι δεν καλύπτετε την κεραία με το χέρι σας. Χρησιμοποιήστε εξωτερικό δέκτη GPS. Ο δέκτης GPS χρησιμοποιεί ενέργεια από την μπαταρία του τηλεφώνου. Η χρήση του GPS μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη εξάντληση της μπαταρίας. Χάρτες Σχετικά με τους Χάρτες Οι Χάρτες σας δείχνουν τι υπάρχει κοντά σας και σας οδηγούν στον προορισμό σας. Βρείτε πόλεις, οδούς και σημεία ενδιαφέροντος. Σχεδιάστε τη διαδρομή σας. Βρείτε το δρόμο σας με αναλυτικές οδηγίες κατεύθυνσης. Ορισμένες υπηρεσίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες και ενδέχεται επίσης να παρέχονται μόνο σε επιλεγμένες γλώσσες. Οι υπηρεσίες ενδέχεται να εξαρτώνται από δίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών δικτύου σας. Η χρήση υπηρεσιών ή η λήψη περιεχομένου ενδέχεται να περιλαμβάνει τη μετάδοση μεγάλων όγκων δεδομένων, γεγονός που μπορεί να επιφέρει χρεώσεις κυκλοφορίας δεδομένων. Τα περιεχόμενα των ψηφιακών χαρτών, μερικές φορές, ενδέχεται να είναι ανακριβή και ελλιπή. Μην βασίζεστε ποτέ αποκλειστικά στο περιεχόμενο ή τη λειτουργία της υπηρεσίας για την επικοινωνία σας σε κρίσιμες στιγμές, όπως σε επείγοντα ιατρικά περιστατικά.

89 Χάρτες και πλοήγηση 89 Υπάρχει περιεχόμενο που προσφέρεται από τρίτους και όχι από τη Nokia. Αυτό το περιεχόμενο ενδέχεται να είναι ανακριβές και υπόκειται στις εκάστοτε συνθήκες διαθεσιμότητας. Προβολή της θέσης σας και του χάρτη Δείτε την τρέχουσα θέση σας στο χάρτη και αναζητήστε χάρτες διάφορων πόλεων και χωρών. Το εικονίδιο δείχνει την τρέχουσα θέση σας, εφόσον διατίθεται αυτή η πληροφορία. Εάν η τρέχουσα θέση σας δεν είναι διαθέσιμη, το εικονίδιο την πιο πρόσφατη γνωστή θέση σας. δείχνει Περιήγηση στο χάρτη 1 Σύρετε το χάρτη με το δάχτυλό σας. Από προεπιλογή, ο χάρτης είναι προσανατολισμένος στο βορρά. 2 Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δύο δάχτυλα για να περιστρέψετε το χάρτη. Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα περιστροφής με δύο δάχτυλα, επιλέξτε > Settings και ενεργοποιήστε την επιλογή Two-finger map rotation. Προβολή της τρέχουσας θέσης σας Επιλέξτε στο χάρτη. Εάν αναζητάτε ή περιηγείστε σε μια θέση και προβάλετε λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν τη θέση, εμφανίζονται οι πληροφορίες για τη θέση που προβάλλετε εκείνη τη στιγμή. Για να επιστρέψετε στην προβολή της τρέχουσας θέσης σας ή για να προβάλετε πληροφορίες για την τρέχουσα θέση σας, επιλέξτε.

90 90 Χάρτες και πλοήγηση Μεγέθυνση ή σμίκρυνση Για να κάνετε μεγέθυνση, πατήστε δύο φορές το χάρτη ή τοποθετήστε δύο δάχτυλα στο χάρτη και απομακρύνετε τα δάχτυλα μεταξύ τους. Για να κάνετε σμίκρυνση, φέρτε τα δάχτυλα κοντά το ένα στο άλλο. Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή ζουμ. Για να εμφανίσετε τη γραμμή ζουμ στις διάφορες προβολές, επιλέξτε > Settings και ενεργοποιήστε την επιλογή Zoom bar. Εάν περιηγείστε σε μια περιοχή που δεν καλύπτεται από τους οδικούς χάρτες που είναι αποθηκευμένοι στο τηλέφωνό σας και έχετε μια ενεργή σύνδεση δεδομένων, γίνεται αυτόματα λήψη νέων οδικών χαρτών. Με την αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση της εφαρμογής "Χάρτες", πραγματοποιείται επίσης λήψη νέων οδικών χαρτών. Η κάλυψη χαρτών διαφέρει ανάλογα με τη χώρα και την περιοχή. Αλλαγή της εμφάνισης του χάρτη Προβάλετε το χάρτη σε διάφορες λειτουργίες, για να εντοπίζετε εύκολα σε ποιο μέρος βρίσκεστε. Επιλέξτε και από τα ακόλουθα: Map Στη βασική προβολή χάρτη, στοιχεία όπως ονόματα τοποθεσιών ή αριθμοί αυτοκινητοδρόμων είναι εύκολο να διαβαστούν. Satellite Για μια λεπτομερή ρεαλιστική προβολή, χρησιμοποιήστε εικόνες από δορυφόρο. Terrain Προβάλετε αμέσως τον τύπο εδάφους, για παράδειγμα, όταν ταξιδεύετε εκτός οδικού δικτύου. Public transport lines Προβάλετε επιλεγμένες διαδρομές μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως διαδρομές μετρό, λεωφορείων ή τραμ. 3D Mode Για μια πιο ρεαλιστική προβολή, αλλάξτε την προοπτική του χάρτη. Nightmode Μειώστε την ένταση των χρωμάτων του χάρτη. Όταν ταξιδεύετε νύχτα, η ανάγνωση του χάρτη είναι πιο εύκολη σε αυτή τη λειτουργία. 3D Landmarks Εμφανίστε τα κυριότερα κτίρια και σημεία ενδιαφέροντος στο χάρτη. Οι διαθέσιμες επιλογές και δυνατότητες ενδέχεται να ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή. Οι επιλογές που δεν είναι διαθέσιμες εμφανίζονται αμυδρά.

91 Χάρτες και πλοήγηση 91 Λήψη καθοδήγησης Μπορείτε να λαμβάνετε καθοδήγηση για διαδρομές πεζοπορίας, οδήγησης ή μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιλέξτε και. Η φωνητική καθοδήγηση, εάν είναι διαθέσιμη στη γλώσσα σας, σας βοηθά να βρίσκετε το δρόμο σας προς τον προορισμό σας, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε ξέγνοιαστα τις διαδρομές σας. Λήψη φωνητικής καθοδήγησης 1 Χρησιμοποιήστε την τρέχουσα θέση σας ως αφετηρία ή εισαγάγετε μια τοποθεσία στο πεδίο και επιλέξτε από τις προτεινόμενες αντιστοιχίες. 2 Εισαγάγετε τον προορισμό στο αντίστοιχο πεδίο. 3 Ο επιλεγμένος προορισμός εμφανίζεται στο χάρτη. Επιλέξτε το δείκτη σήμανσης του προορισμού και ή και, στη συνέχεια, επιλέξτε Get directions. 4 Για να ξεκινήσετε την πλοήγηση με φωνητική καθοδήγηση, επιλέξτε Navigate. Για να προβάλετε γραπτές οδηγίες κατεύθυνσης, επιλέξτε. Συμβουλή: Για την πλοήγηση πεζοπορίας, η φωνητική καθοδήγηση είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Για να την ενεργοποιήσετε, επιλέξτε guidance ή, εάν δεν έχει επιλεχθεί γλώσσα, Select voice. > Voice Μπορείτε να λαμβάνετε καθοδήγηση για τις γραμμές λεωφορείων, τρένων ή μετρό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, καθώς και για το πώς να μεταβείτε στους αντίστοιχους σταθμούς ή στάσεις. Λήψη καθοδήγησης για μέσα μαζικής μεταφοράς 1 Αφού εισαγάγετε τον προορισμό σας, επιλέξτε το δείκτη σήμανσης του προορισμού στο χάρτη και > Get directions. Εμφανίζεται ένας χάρτης της διαδρομής. 2 Για αναλυτικές οδηγίες, επιλέξτε. Συμβουλή: Για να πλοηγηθείτε σε μια τοποθεσία που βρήκατε μέσω της αναζήτησης κοντινών τοποθεσιών ή μέσω της αναζήτησης κατά κατηγορία, επιλέξτε το δείκτη σήμανσης της τοποθεσίας στο χάρτη και. Λήψη και ενημέρωση χαρτών Αποθηκεύστε οδικούς χάρτες στο τηλέφωνό σας, για να μπορείτε να περιηγείστε στους χάρτες χωρίς σύνδεση Διαδικτύου και να εξοικονομείτε έτσι χρεώσεις δεδομένων όταν ταξιδεύετε.

92 92 Χάρτες και πλοήγηση Για να κάνετε λήψη και ενημέρωση χαρτών στο τηλέφωνό σας, χρειάζεστε μια ενεργή σύνδεση WLAN. Λήψη χαρτών 1 Επιλέξτε > Manage maps > > Add maps. 2 Επιλέξτε την ήπειρο και τη χώρα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Download. Ενημέρωση χαρτών 1 Επιλέξτε > Manage maps > > Check for updates. 2 Εάν διατίθενται νέες ενημερώσεις, το τηλέφωνό σας σάς τις προσφέρει. Επιλέξτε Download. Χρήση των Χαρτών εκτός σύνδεσης Για να εξοικονομείτε χρεώσεις δεδομένων, ιδιαίτερα όταν ταξιδεύετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε τους Χάρτες χωρίς σύνδεση Διαδικτύου. Όταν έχετε κάνει λήψη των απαραίτητων χαρτών στο τηλέφωνό σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε διάφορες δυνατότητες, για παράδειγμα, τον εντοπισμό θέσης, την αναζήτηση και την πλοήγηση, σε λειτουργία εκτός σύνδεσης. Επιλέξτε > Settings και απενεργοποιήστε την επιλογή Online. Συμβουλή: Για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους Χάρτες σε λειτουργία εκτός σύνδεσης, κάντε λήψη των απαραίτητων χαρτών στο τηλέφωνό σας πριν από το ταξίδι. Εύρεση θέσης Η εφαρμογή "Χάρτες" σας βοηθά να βρίσκετε συγκεκριμένες τοποθεσίες, σημεία ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις. Επιλέξτε και. Αναζήτηση θέσης 1 Εισαγάγετε λέξεις αναζήτησης, όπως μια διεύθυνση ή ένα όνομα τοποθεσίας, στο πεδίο Search. 2 Επιλέξτε ένα στοιχείο από τη λίστα προτεινόμενων αντιστοιχιών. Η θέση εμφανίζεται στο χάρτη. Εάν δεν βρεθούν αποτελέσματα αναζήτησης, βεβαιωθείτε ότι είναι σωστή η ορθογραφία των λέξεων αναζήτησης.

93 Χάρτες και πλοήγηση 93 Προβολή της λίστας προτεινόμενων αντιστοιχιών Αναζήτηση κοντινών τοποθεσιών 1 Τα κοντινά δημόσια μέρη εμφανίζονται με δείκτες σήμανσης τοποθεσίας στο χάρτη. 2 Για να προβάλετε μια λίστα με τις κοντινές τοποθεσίες, επιλέξτε. 3 Για να προβάλετε τα στοιχεία μιας τοποθεσίας, επιλέξτε το δείκτη σήμανσης της τοποθεσίας και το πεδίο πληροφοριών του. Αναζήτηση τοποθεσιών κατά κατηγορία 1 Επιλέξτε > Categories και μια κατηγορία. 2 Για να προβάλετε τα στοιχεία μιας τοποθεσίας, επιλέξτε την τοποθεσία από τη λίστα. 3 Για να προβάλετε την τοποθεσία σε μεγαλύτερο χάρτη, πατήστε το χάρτη. Συμβουλή: Για να προβάλετε τα στοιχεία μιας τοποθεσίας που βρήκατε, μπορείτε επίσης να επιλέξετε το δείκτη σήμανσης αυτής της τοποθεσίας στο χάρτη. Τυχόν προβλήματα με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο ενδέχεται να επηρεάζουν τα αποτελέσματα, όταν πραγματοποιείτε αναζήτηση με σύνδεση. Εάν έχετε χάρτες της περιοχής στην οποία κάνετε αναζήτηση αποθηκευμένους στο τηλέφωνό σας, για να αποφύγετε τις χρεώσεις μεταφοράς δεδομένων, μπορείτε επίσης να λάβετε αποτελέσματα αναζήτησης χωρίς ενεργή σύνδεση Διαδικτύου, ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, τα αποτελέσματα αναζήτησης ενδέχεται να είναι περιορισμένα. Αποθήκευση προτιμώμενης τοποθεσίας Αποθηκεύστε διευθύνσεις ή σημεία ενδιαφέροντος, ώστε αργότερα να μπορείτε να τα βρίσκετε και να τα χρησιμοποιείτε γρήγορα. Αποθήκευση τοποθεσίας Στο χάρτη, επιλέξτε ένα δείκτη σήμανσης τοποθεσίας και το αντίστοιχο πεδίο πληροφοριών. Στη σελίδα πληροφοριών, επιλέξτε.

94 94 Χάρτες και πλοήγηση Προβολή και επεξεργασία των προτιμώμενων τοποθεσιών σας Μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση στις τοποθεσίες που έχετε αποθηκεύσει. Επιλέξτε και > Favourites. Προβολή αποθηκευμένης τοποθεσίας στο χάρτη Στη λίστα προτιμώμενων τοποθεσιών, επιλέξτε την τοποθεσία και πατήστε το χάρτη. Μπορείτε επίσης να δείτε τα στοιχεία επικοινωνίας για μια αποθηκευμένη τοποθεσία, εάν διατίθενται. Για παράδειγμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με ένα εστιατόριο ή να προβάλετε την τοποθεσία Ιστού του. Επικοινωνία με μια τοποθεσία 1 Στη λίστα προτιμώμενων τοποθεσιών, επιλέξτε την τοποθεσία και Contact. 2 Μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ή τη διεύθυνση Ιστού. Επεξεργασία ή διαγραφή αποθηκευμένης τοποθεσίας 1 Στη λίστα προτιμώμενων τοποθεσιών, επιλέξτε την τοποθεσία. 2 Επιλέξτε και επεξεργαστείτε το όνομα ή την περιγραφή. Για να διαγράψετε την τοποθεσία, επιλέξτε Delete. Αποστολή θέσης σε ένα φίλο Όταν θέλετε να δείξετε στους φίλους σας πού βρίσκεται μια θέση στο χάρτη, μπορείτε να τους στείλετε τη θέση. Για να προβάλουν την τοποθεσία στο χάρτη, οι φίλοι σας δεν χρειάζεται να έχουν τηλέφωνο Nokia, ωστόσο είναι απαραίτητο να έχουν ενεργή σύνδεση Διαδικτύου. 1 Επιλέξτε το δείκτη σήμανσης της τοποθεσίας στο χάρτη και το αντίστοιχο πεδίο πληροφοριών. Εμφανίζεται η σελίδα πληροφοριών. 2 Θα σταλεί στο φίλο σας ένα ή ένα μήνυμα κειμένου που θα περιέχει ένα σύνδεσμο για τη θέση στον χάρτη. Πεζοπορία προς τον προορισμό σας Όταν χρειάζεστε οδηγίες κατεύθυνσης για να ακολουθήσετε μια διαδρομή με τα πόδια, οι Χάρτες σας καθοδηγούν μέσα από πλατείες, πάρκα, ζώνες πεζοπορίας, ακόμα και εμπορικά κέντρα.

95 Χάρτες και πλοήγηση 95 1 Επιλέξτε και εισαγάγετε τον προορισμό σας. 2 Στο χάρτη, επιλέξτε το δείκτη σήμανσης θέσης του προορισμού και > Get directions. 3 Για να ξεκινήσετε την πλοήγηση με φωνητική καθοδήγηση, επιλέξτε Navigate. Προβολή ολόκληρης της διαδρομής 1 2 Για να μεγεθύνετε το χάρτη με επίκεντρο την τρέχουσα θέση σας, επιλέξτε. Απενεργοποίηση της φωνητικής καθοδήγησης Επιλέξτε > Voice guidance. Αλλαγή της φωνής καθοδήγησης > Select voice. Αποτροπή απενεργοποίησης της οθόνης > Backlight always on. Χρήση της πυξίδας Όταν η πυξίδα είναι ενεργοποιημένη και βαθμονομημένη σωστά, ο χάρτης περιστρέφεται έτσι ώστε να δείχνει την κατεύθυνση που αντικρίζετε. Η πυξίδα δείχνει τον πραγματικό βορρά. Πατήστε. Ενεργοποίηση της πυξίδας Απενεργοποίηση της πυξίδας Ο χάρτης προσανατολίζεται στο βορρά. Εάν η πυξίδα χρειάζεται βαθμονόμηση, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη του τηλεφώνου. Η πυξίδα είναι περιορισμένης ακρίβειας. Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα μεταλλικά αντικείμενα ή άλλοι εξωτερικοί παράγοντες ενδέχεται να επηρεάσουν την ακρίβεια της πυξίδας. Η πυξίδα πρέπει να είναι πάντα σωστά βαθμονομημένη. Υποβολή σχολίων για τους Χάρτες Συμμετάσχετε στη βελτίωση της εφαρμογής "Χάρτες", στέλνοντάς μας τα σχόλιά σας.

96 96 Χάρτες και πλοήγηση 1 Επιλέξτε > Feedback. 2 Επιλέξτε πόσο πιθανό είναι να συστήσετε τους Χάρτες σε άλλα άτομα. Μπορείτε επίσης να εξηγήσετε τους λόγους. Τα σχόλια είναι ανώνυμα. 3 Επιλέξτε Submit. Για να υποβάλετε σχόλια, θα πρέπει να έχετε ενεργή σύνδεση Διαδικτύου. Αφού στείλετε τα σχόλιά σας για την τρέχουσα έκδοση των Χαρτών, η επιλογή δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη. Οδήγηση Οδήγηση προς τον προορισμό σας Όταν χρειάζεστε σαφείς, αναλυτικές οδηγίες κατεύθυνσης βελτιστοποιημένες για χρήση κατά την οδήγηση, η λειτουργία Drive σας βοηθά να φτάσετε στον προορισμό σας. Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Drive, θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Nokia. Οδήγηση προς έναν προορισμό Επιλέξτε > Set destination και την κατάλληλη επιλογή. Συμβουλή: Για να καθορίσετε τον προορισμό σας, μπορείτε επίσης να πατήσετε παρατεταμένα τον προορισμό σας στον χάρτη και να επιλέξετε Drive to. Μπορείτε να ξεκινήσετε να οδηγείτε χωρίς να έχετε ορίσει προορισμό. Ο χάρτης παρακολουθεί τη θέση σας. Από προεπιλογή, ο χάρτης περιστρέφεται προς την κατεύθυνση οδήγησής σας. Η πυξίδα δείχνει πάντα το βορρά. Οδήγηση προς το σπίτι σας Επιλέξτε > Set destination > Home. Όταν επιλέγετε Home για πρώτη φορά, σάς ζητείται να καθορίσετε την αρχική σας θέση. Αλλαγή της διεύθυνσης σπιτιού σας Επιλέξτε > Settings > Home location.

97 Χάρτες και πλοήγηση 97 Συμβουλή: Για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή στο χάρτη σε λειτουργία πλήρους οθόνης, πατήστε το χάρτη. Προβολή επισκόπησης της διαδρομής σας Στην προβολή πλοήγησης, επιλέξτε. Τηρείτε όλους τους τοπικούς νόμους. Όταν οδηγείτε, να έχετε πάντα τα χέρια σας ελεύθερα για τους χειρισμούς του οχήματός σας. Το πρώτο σας μέλημα κατά την οδήγηση θα πρέπει να είναι η οδική ασφάλεια. Λήψη φωνητικής καθοδήγησης Η φωνητική καθοδήγηση σας βοηθά να βρίσκετε το δρόμο σας προς τον προορισμό σας, αφήνοντάς σας να απολαύσετε το ταξίδι. 1 Επιλέξτε > Settings > Navigation voice. 2 Επιλέξτε μια γλώσσα ή, για να απενεργοποιήσετε τη φωνητική καθοδήγηση, επιλέξτε None. Η φωνητική καθοδήγηση μπορεί να μην είναι διαθέσιμη για τη γλώσσα σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη νέων φωνών πλοήγησης. Λήψη φωνών πλοήγησης Επιλέξτε > Settings > Navigation voice > Download new και μια φωνή. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές κατά τη διάρκεια της πλοήγησης, εξακολουθώντας να ακούτε παράλληλα τις οδηγίες της φωνητικής καθοδήγησης. Προβολή τοποθεσιών στο χάρτη Ψάχνετε να βρείτε πρατήρια καυσίμων, χώρους στάθμευσης ή μέρη για φαγητό; Ρυθμίστε το τηλέφωνό σας να εμφανίζει αυτές τις τοποθεσίες στο χάρτη. 1 Επιλέξτε > Settings > Map layers > Places. 2 Επιλέξτε τις κατηγορίες τοποθεσιών που θέλετε να εμφανίζονται στο χάρτη. Συμβουλή: Η λειτουργία "Οδήγηση" εμφανίζει ορόσημα, όπως σημαντικά κτίρια και αξιοθέατα, στο χάρτη. Τα ορόσημα προβάλλονται καλύτερα σε τρισδιάστατη απεικόνιση. Εάν δεν βλέπετε ορόσημα, κάντε μεγέθυνση.

98 98 Χάρτες και πλοήγηση Εάν θέλετε να αποκρύψετε τα ορόσημα, επιλέξτε απενεργοποιήστε την επιλογή Landmarks. > Settings > Map layers και Επιλογή της προτιμώμενης διαδρομής σας Η Οδήγηση μπορεί να επιλέξει τη διαδρομή που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και στις προτιμήσεις σας. Πατήστε. 1 Επιλέξτε > Set destination και την κατάλληλη επιλογή. 2 Προτού ξεκινήσετε την πλοήγηση, επιλέξτε. 3 Καθορίστε εάν θέλετε να χρησιμοποιούνται ή να αποφεύγονται, για παράδειγμα, αυτοκινητόδρομοι, διόδια ή πορθμεία. 4 Επιλέξτε > Start navigation. Πλοήγηση εκτός σύνδεσης Για να περιορίσετε τις χρεώσεις δεδομένων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Drive εκτός σύνδεσης. Επιλέξτε > Settings και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Connection. Ορισμένες δυνατότητες, όπως τα αποτελέσματα αναζήτησης, ενδέχεται να είναι περιορισμένες κατά τη χρήση της εφαρμογής Drive εκτός σύνδεσης. Αλλαγή της εμφάνισης της προβολής "Οδήγηση" Θέλετε να δείτε μια πιο ρεαλιστική, τρισδιάστατη απεικόνιση χάρτη ή χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Drive τη νύχτα, στο σκοτάδι; Με τις διάφορες λειτουργίες προβολής χάρτη, μπορείτε να βλέπετε πεντακάθαρα τις πληροφορίες που χρειάζεστε, οποιαδήποτε στιγμή. Αλλαγή του τύπου χάρτη Επιλέξτε > 2D, 3D ή Sat.. Για να βλέπετε πεντακάθαρα το χάρτη ακόμα και στο σκοτάδι, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία. Ενεργοποίηση της νυχτερινής λειτουργίας Επιλέξτε > Settings > Map colours > Night.

99 Παραγωγικότητα και χρόνος 99 Αποθήκευση τοποθεσίας Για να διευκολύνετε το σχεδιασμό του ταξιδιού σας, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για ξενοδοχεία, αξιοθέατα ή πρατήρια καυσίμων και να τα αποθηκεύσετε στο τηλέφωνό σας. 1 Για να αναζητήσετε μια διεύθυνση ή μια τοποθεσία, επιλέξτε > Set destination > Search. 2 Επιλέξτε την τοποθεσία από τις προτεινόμενες αντιστοιχίες. 3 Αποθήκευση της τρέχουσας θέσης σας Επιλέξτε > Save location. Οδήγηση σε αποθηκευμένη τοποθεσία Επιλέξτε > Set destination > Favourites και την τοποθεσία. Συγχρονισμός των αγαπημένων σας Σχεδιάστε πού θέλετε να πάτε στο ταξίδι σας βρείτε τα μέρη στην τοποθεσία Ιστού της υπηρεσίας "Χάρτες Nokia", συγχρονίστε τις αποθηκευμένες τοποθεσίες με το τηλέφωνό σας και αποκτήστε πρόσβαση στο σχέδιό σας ενώ είστε στο δρόμο. Συγχρονισμός αποθηκευμένων τοποθεσιών Επιλέξτε > Set destination > Favourites > Synchronize. Ο συγχρονισμός απαιτεί σύνδεση διαδικτύου και ενδέχεται να περιλαμβάνει τη μετάδοση μεγάλης ποσότητας δεδομένων μέσω του δικτύου του φορέα παροχής υπηρεσιών. Για πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις μετάδοσης δεδομένων, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών σας. Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Ιστού Nokia Maps, μεταβείτε στη διεύθυνση Παραγωγικότητα και χρόνος Διαχείριση χρόνου Ρολόι Μάθετε πώς να ρυθμίζετε την ώρα και την ημερομηνία του τηλεφώνου σας και πώς να ορίζετε αφυπνίσεις και ειδοποιήσεις.

100 100 Παραγωγικότητα και χρόνος Πληροφορίες για το ρολόι Ρύθμιση και διαχείριση αφυπνίσεων. Ορισμός αφύπνισης Θέλετε να ξυπνάτε το πρωί με το αγαπημένο σας τραγούδι; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ως ξυπνητήρι. 1 2 Ρυθμίστε την ώρα αφύπνισης και εισαγάγετε μια περιγραφή. 3 Για να ρυθμίσετε την αφύπνιση να ηχεί, για παράδειγμα, την ίδια ώρα κάθε μέρα, επιλέξτε More options > Repeat > Every day. 4 Για να ρυθμίσετε τον ήχο αφύπνισης, επιλέξτε Alarm tone. Αφαίρεση αφύπνισης Στην προβολή "Αφυπνίσεις", επιλέξτε και πατήστε παρατεταμένα την αφύπνιση που θέλετε και, από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Delete. Συμβουλή: Στην προβολή "Αφυπνίσεις", μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο αλλαγής ρύθμισης για να απενεργοποιήσετε προσωρινά μια αφύπνιση. Αναβολή αφύπνισης Όταν ηχήσει μια αφύπνιση, μπορείτε να την αναβάλετε. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται παύση της αφύπνισης για καθορισμένο χρονικό διάστημα. Όταν ηχήσει η αφύπνιση, επιλέξτε Snooze. Ορισμός του χρονικού διαστήματος αναβολής μιας αφύπνισης Επιλέξτε την αφύπνιση και More options > Snooze time και καθορίστε το χρονικό διάστημα. Συμβουλή: Για να αναβάλετε την αφύπνιση, μπορείτε επίσης να γυρίσετε το τηλέφωνό σας ανάποδα, δηλαδή με την οθόνη προς τα κάτω.

101 Παραγωγικότητα και χρόνος 101 Ρύθμιση της ώρας και της ημερομηνίας Επιλέξτε και Time and language > Time and date. Αυτόματη ενημέρωση ώρας και ημερομηνίας Μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να ενημερώνει αυτόματα την ώρα, την ημερομηνία και τη ζώνη ώρας. Η αυτόματη ενημέρωση είναι υπηρεσία δικτύου. Επιλέξτε και Time and language > Time and date και ενεργοποιήστε την επιλογή Automatic time update. Ημερολόγιο Πληροφορίες για το ημερολόγιο Πατήστε. Με το ημερολόγιο του τηλεφώνου σας, μπορείτε να διατηρείτε οργανωμένα τα χρονοδιαγράμματά σας. Προβολή του προγράμματος σας για την εβδομάδα Μπορείτε να περιηγηθείτε στα συμβάντα ημερολογίου στις διάφορες προβολές. Για να δείτε μια επισκόπηση μιας συγκεκριμένης εβδομάδας, χρησιμοποιήστε την προβολή εβδομάδας. Συμβουλή: Για να προβάλετε μια λίστα με τα προσεχή συμβάντα σας, επιλέξτε.

102 102 Παραγωγικότητα και χρόνος Προσθήκη εργασίας στη λίστα υποχρεώσεών σας Έχετε σημαντικές εργασίες στη δουλειά σας, να επιστρέψετε βιβλία στη βιβλιοθήκη ή ίσως κάποια εκδήλωση που θέλετε να παρακολουθήσετε; Μπορείτε να προσθέσετε εργασίες (σημειώσεις υποχρεώσεων) στο ημερολόγιό σας. Εάν έχετε κάποια συγκεκριμένη προθεσμία, ορίστε μια υπενθύμιση. 1 Επιλέξτε > Show to-dos. 2 3 Συμπληρώστε τα πεδία. 4 Ενεργοποιήστε την επιλογή Due date. 5 Για να ορίσετε μια υπενθύμιση, επιλέξτε Reminder: και το χρονικό διάστημα και, στη συνέχεια, ορίστε την ώρα της υπενθύμισης. Επισήμανση εργασίας ως ολοκληρωμένης Στη λίστα υποχρεώσεων, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα από την εργασία. Προσθήκη συμβάντος ημερολογίου 1 Σε μια προβολή του ημερολογίου, επιλέξτε. 2 Συμπληρώστε τα πεδία. 3 Για να προσκαλέσετε συμμετέχοντες, επιλέξτε > Add contacts > και τις επαφές που θέλετε. 4 Επιλέξτε Save. Ορισμός της προεπιλεγμένης χρονικής διάρκειας υπενθύμισης Επιλέξτε και Applications > Calendar > Default reminder displayed και ορίστε τη χρονική διάρκεια της υπενθύμισης. Προσθήκη θέσης σε μια καταχώριση ημερολογίου Έχετε ραντεβού σε μια τοποθεσία πού δεν ξέρετε πού βρίσκεται; Προσθέτοντας πληροφορίες θέσης στην καταχώριση σύσκεψης, μπορείτε να δείτε την τοποθεσία στο χάρτη προτού ξεκινήσετε.

103 Παραγωγικότητα και χρόνος 103 Μη αυτόματη προσθήκη θέσης Κατά την προσθήκη μιας πρόσκλησης σε σύσκεψη, επιλέξτε Location: και εισαγάγετε τη διεύθυνση. Επιλογή της θέσης από το χάρτη 1 Κατά την προσθήκη μιας πρόσκλησης σε σύσκεψη, επιλέξτε Add location >. 2 Για να κάνετε μεγέθυνση, πατήστε επάνω στο χάρτη δύο φορές. 3 Επιλέξτε μια θέση στο χάρτη. 4 Επιλέξτε Done. Για να προσθέσετε μια θέση σε ένα συμβάν σύσκεψης αργότερα, ανοίξτε το συμβάν σύσκεψης και επιλέξτε. Χρήση ξεχωριστών ημερολογίων για την εργασία και τον ελεύθερο χρόνο Μπορείτε να έχετε περισσότερα από ένα ημερολόγια. Δημιουργήστε ένα για την εργασία σας και άλλα για τον ελεύθερο χρόνο σας, για παράδειγμα, για την οικογένεια ή τα χόμπι σας. Επιλέξτε και > Manage calendars. Δημιουργία νέου ημερολογίου 1 2 Εισαγάγετε ένα όνομα και ορίστε ένα χρωματικό κωδικό για το ημερολόγιό σας. Στις διάφορες προβολές ημερολογίου, οι χρωματικοί κωδικοί δείχνουν σε ποιο ημερολόγιο είναι αποθηκευμένο ένα συμβάν. Όταν ένα ημερολόγιο είναι κρυφό, τα συμβάντα και οι υπενθυμίσεις ημερολογίου δεν εμφανίζονται στις διάφορες προβολές ημερολογίου ή στην προβολή "Συμβάντα". Ορισμός της ορατότητας για ένα ημερολόγιο Επιλέξτε το ημερολόγιο που θέλετε και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή Show this calendar and reminders. Τροποποίηση των ρυθμίσεων για ένα ημερολόγιο Επιλέξτε και Applications > Calendar. Χρήση του Microsoft ActiveSync 1 Επιλέξτε > Add account. 2 Επιλέξτε Mail for Exchange και πληκτρολογήστε τα στοιχεία σύνδεσής σας.

104 104 Παραγωγικότητα και χρόνος 3 Επιλέξτε Manual setup και κατόπιν επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να συγχρονίσετε. 4 Εισαγάγετε τη διεύθυνση του διακομιστή και επιλέξτε Done. Συγχρονισμός με άλλη υπηρεσία ή ημερολογίου 1 Επιλέξτε > Add account. 2 Επιλέξτε μια υπηρεσία, πληκτρολογήστε τα στοιχεία σύνδεσής σας και επιλέξτε Sign in. Παραγωγικότητα Χρήση της αριθμομηχανής 1 Εισαγάγετε τον πρώτο αριθμό του υπολογισμού. 2 Επιλέξτε μια πράξη, όπως πρόσθεση ή αφαίρεση. 3 Εισαγάγετε το δεύτερο αριθμό του υπολογισμού. 4 Επιλέξτε =. Αυτή η λειτουργία προορίζεται μόνο για προσωπική χρήση. Η ακρίβειά της ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Ανάγνωση εγγράφων γραφείου Μπορείτε να προβάλετε έγγραφα, όπως PDF, έγγραφα του Microsoft Office και του Open Document Format, υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις. Ταξινόμηση αρχείων κατά όνομα, ημερομηνία ή τύπο εγγράφου Επιλέξτε > Sort by > Name, Time ή Type Προβολή εγγράφου σε λειτουργία πλήρους οθόνης Επιλέξτε το έγγραφο. Για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων, πατήστε το έγγραφο. Μεταπήδηση σε σελίδα Επιλέξτε και εισαγάγετε τον αριθμό σελίδας. Κοινή χρήση εγγράφου 1 Επιλέξτε > Share. 2 Επιλέξτε τη μέθοδο κοινής χρήσης. Δεν υποστηρίζονται όλες οι μορφές αρχείων ή οι δυνατότητες.

105 Διαχείριση τηλεφώνου 105 Δημιουργία λίστας αγορών Οι λίστες αγορών που είναι γραμμένες σε χαρτί μπορούν να χαθούν εύκολα. Αντί να τις γράφετε σε χαρτί, μπορείτε να φτιάχνετε λίστες αγορών με την εφαρμογή Notes. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε τη λίστα πάντοτε μαζί σας! 1 Για να προσθέσετε μια νέα σημείωση, επιλέξτε. 2 Εισαγάγετε κείμενο στο πεδίο σημείωσης. Διαχείριση τηλεφώνου Ενημέρωση του λογισμικού και των εφαρμογών του τηλεφώνου σας Σχετικά με τις ενημερώσεις λογισμικού τηλεφώνου και τις ενημερώσεις εφαρμογών Μείνετε στην κορυφή των εξελίξεων ενημερώστε το λογισμικό και τις εφαρμογές του τηλεφώνου σας, για να απολαμβάνετε νέες δυνατότητες και βελτιωμένες λειτουργίες για το τηλέφωνό σας. Η ενημέρωση του λογισμικού μπορεί επίσης να βελτιώσει την απόδοση του τηλεφώνου σας. Επίσης, ενδέχεται να λαμβάνετε σημαντικές ενημερώσεις ασφάλειας. Συνιστάται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των προσωπικών σας δεδομένων προτού ενημερώσετε το λογισμικό του τηλεφώνου σας. Προειδοποίηση: Εάν εγκαταστήσετε μια ενημέρωση λογισμικού, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, ακόμα και για πραγματοποίηση επειγουσών κλήσεων, μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και να επανεκκινηθεί η συσκευή.

106 106 Διαχείριση τηλεφώνου Η χρήση υπηρεσιών ή η λήψη περιεχομένου ενδέχεται να περιλαμβάνει τη μετάδοση μεγάλων όγκων δεδομένων, γεγονός που μπορεί να επιφέρει χρεώσεις κυκλοφορίας δεδομένων. Προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία ενημέρωσης, συνδέστε ένα φορτιστή ή βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία της συσκευής διαθέτει αρκετή ισχύ. Μετά την ενημέρωση, το περιεχόμενο των οδηγιών χρήσης της συσκευής ενδέχεται να μην είναι πλέον ενημερωμένο. Μπορείτε να βρείτε τις ενημερωμένες οδηγίες χρήσης στη διεύθυνση Προβολή της έκδοσης λογισμικού του τηλεφώνου σας Επιλέξτε και About product. Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε *#0000#. Ενημέρωση λογισμικού και εφαρμογών τηλεφώνου με χρήση του τηλεφώνου σας Το τηλέφωνό σας σάς ενημερώνει όποτε διατίθενται ενημερώσεις για το λογισμικό τηλεφώνου ή για επιμέρους εφαρμογές. Για να διατηρείτε το τηλέφωνό σας ενημερωμένο, κάνετε λήψη και εγκατάσταση των ενημερώσεων στο τηλέφωνό σας (υπηρεσία δικτύου). Μπορείτε επίσης να πραγματοποιείτε έλεγχο για ενημερώσεις μη αυτόματα. Όταν είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση για το λογισμικό του τηλεφώνου σας, εμφανίζεται στην προβολή "Συμβάντα" ένα μήνυμα ειδοποίησης με το εικονίδιο. Οι ενημερώσεις για επιμέρους εφαρμογές επισημαίνονται με το εικονίδιο. Για να προβάλετε και να εγκαταστήσετε τη διαθέσιμη ενημέρωση, επιλέξτε το μήνυμα ειδοποίησης. Συνιστάται να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου σας, προτού ενημερώσετε το λογισμικό του τηλεφώνου σας. Μη αυτόματος έλεγχος για ενημερώσεις 1 Πατήστε > Applications > Manage applications. 2 Ανοίξτε την καρτέλα και επιλέξτε για να ανανεώσετε την προβολή. Μπορείτε να ενημερώνετε μεμονωμένες εφαρμογές ή όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές. Ενημέρωση λογισμικού τηλεφώνου με χρήση του υπολογιστή σας Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή υπολογιστή Nokia Software Updater για να ενημερώσετε το λογισμικό του τηλεφώνου σας. Για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με τον υπολογιστή, χρειάζεστε ένα συμβατό υπολογιστή, σύνδεση Διαδικτύου υψηλής ταχύτητας και ένα συμβατό καλώδιο USB. Για να επαναφέρετε όλες τις προσωπικές σας πληροφορίες στο τηλέφωνό σας, δημιουργήστε ένα αντίγραφο

107 Διαχείριση τηλεφώνου 107 ασφαλείας του περιεχομένου του τηλεφώνου σας προτού ξεκινήσετε την ενημέρωση του τηλεφώνου. Συμβουλή: Όταν ενημερώνετε το λογισμικό του τηλεφώνου σας, η γλώσσα του πληκτρολογίου επί της οθόνης επανέρχεται στην προεπιλεγμένη γλώσσα. Εάν ο κωδικός ασφαλείας σας περιλαμβάνει χαρακτήρες που δεν υπάρχουν σε αυτό το πληκτρολόγιο επί της οθόνης, επιλέξτε και, στη συνέχεια, σαρώστε με το δάχτυλο το πληκτρολόγιο προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να αλλάξετε τη γλώσσα του πληκτρολογίου οθόνης με αυτήν που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία του κωδικού ασφαλείας. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη της εφαρμογής Nokia Software Updater από τη διεύθυνση Αντίγραφα ασφαλείας Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων Θέλετε να είστε βέβαιοι ότι δεν θα χάσετε κανένα σημαντικό αρχείο; Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της μνήμης του τηλεφώνου σας. Επιλέξτε και Sync and backup > Backup. Συνιστάται να δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας της μνήμης του τηλεφώνου. Συμβουλή: Για να κάνετε επαναφορά ενός αντιγράφου ασφαλείας, επιλέξτε το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας προς επαναφορά, επιλέξτε Restore και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στο τηλέφωνο. Ενδέχεται να μην μπορείτε να κάνετε επαναφορά ορισμένων εγκατεστημένων εφαρμογών. Τα μεγάλα αρχεία πολυμέσων, όπως φωτογραφίες και βίντεο, δεν συμπεριλαμβάνονται στα αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου του τηλεφώνου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Nokia Link για να συγχρονίσετε σημαντικά αρχεία, όπως φωτογραφίες και βίντεο, με έναν συμβατό υπολογιστή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε το Nokia Link για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά περιεχομένου, όπως επαφών, καταχωρίσεων ημερολογίου και μηνυμάτων. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς, επιλέξτε.

108 108 Διαχείριση τηλεφώνου Διαχείριση εφαρμογών Σχετικά με τις Εφαρμογές Επιλέξτε > Applications > Manage applications. Μπορείτε να ενημερώνετε και να καταργείτε πακέτα εφαρμογών, όπως εφαρμογές και πρόσθετα. Εγκατάσταση νέων εφαρμογών Με το Κατάστημα Nokia, μπορείτε να κάνετε λήψη παιχνιδιών για κινητό τηλέφωνο, εφαρμογών και διάφορων τύπων πρόσθετων στο τηλέφωνό σας. Σε ορισμένες τοποθεσίες Ιστού, για να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή, μπορείτε να επιλέξετε ένα σύνδεσμο για ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου.deb. Για να μπορείτε να εγκαθιστάτε εφαρμογές από συνημμένα , συστήματα αρχείων, τοποθεσίες Ιστού ή άλλες αποθήκες περιεχομένου εκτός του Καταστήματος Nokia, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα στις ρυθμίσεις εγκατάστασης. Ενεργοποίηση της δυνατότητας εγκατάστασης από άλλες πηγές εκτός του Καταστήματος Nokia Επιλέξτε και Applications > Installations και ενεργοποιήστε την επιλογή Allow installations from non-store sources. Να εγκαθιστάτε μόνο εφαρμογές που είναι συμβατές με το τηλέφωνό σας. Σημαντικό: Να εγκαθιστάτε και να χρησιμοποιείτε εφαρμογές και άλλο λογισμικό μόνο από πηγές που εμπιστεύεστε. Εφαρμογές από μη έμπιστες πηγές ενδέχεται να περιλαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας, να προκαλέσει οικονομική ζημία ή να καταστρέψει τη συσκευή σας. Προβολή εγκατεστημένων εφαρμογών Επιλέξτε > Applications > Manage applications. Προβολή των στοιχείων μιας εφαρμογής Επιλέξτε την εφαρμογή. Κατάργηση εφαρμογής από το τηλέφωνό σας Μπορείτε να καταργήσετε εγκατεστημένες εφαρμογές που δεν θέλετε να κρατήσετε ή να χρησιμοποιείτε πλέον, για να αυξήσετε τη διαθέσιμη μνήμη. Πατήστε παρατεταμένα την προβολή "Εφαρμογές" και επιλέξτε στην εφαρμογή.

109 Διαχείριση τηλεφώνου 109 Από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθεί και θα ξεκινήσει, η διαδικασία κατάργησης εγκατάστασης δεν μπορεί να ακυρωθεί. Εάν καταργήσετε μια εφαρμογή, ενδέχεται να μην μπορείτε να ανοίξετε αρχεία που δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή που καταργήσατε. Εάν η λειτουργία μιας εγκατεστημένης εφαρμογής εξαρτάται από μια εφαρμογή που έχει καταργηθεί, η εγκατεστημένη εφαρμογή ενδέχεται να σταματήσει να λειτουργεί. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης της εγκατεστημένης εφαρμογής. Για να προβάλετε τα στοιχεία μιας εφαρμογής προτού την καταργήσετε, επιλέξτε > Applications > Manage applications και την εφαρμογή. Για να καταργήσετε την εφαρμογή, επιλέξτε Uninstall. Επαναφορά πακέτου εφαρμογών Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο αντιγράφου ασφαλείας για το τηλέφωνό σας και, εάν χρειαστεί, να επαναφέρετε αργότερα τα πακέτα εφαρμογών που θέλετε. Ενδέχεται να μην μπορείτε να επαναφέρετε ορισμένες εγκατεστημένες εφαρμογές. 1 Επιλέξτε > Sync and backup > Backup. 2 Επιλέξτε ένα αρχείο αντιγράφου ασφαλείας για επαναφορά και Restore και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. 3 Μετά την επαναφορά, θα σας ζητηθεί εάν θέλετε επίσης να επαναφέρετε πακέτα εφαρμογών. Εάν υπάρχουν πακέτα για επαναφορά, για να προβάλετε τα διαθέσιμα πακέτα, επιλέξτε Yes. 4 Επιλέξτε το πακέτο εφαρμογών που θέλετε να επαναφέρετε και Restore. Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε πακέτα εφαρμογών αργότερα. Επιλέξτε > Applications > Manage applications. Μνήμη Ελευθέρωση χώρου στη μνήμη του τηλεφώνου Θέλετε να αυξήσετε τη διαθέσιμη μνήμη του τηλεφώνου σας, έτσι ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε και άλλες εφαρμογές ή να προσθέσετε περισσότερο περιεχόμενο; Μπορείτε να διαγράψετε τα παρακάτω στοιχεία, εάν δεν τα χρειάζεστε πλέον: Μηνύματα κειμένου, multimedia και Καταχωρίσεις και στοιχεία επαφών Εφαρμογές Μουσική, φωτογραφίες ή βίντεο Αντιγράψτε το περιεχόμενο που θέλετε να κρατήσετε σε ένα συμβατό υπολογιστή.

110 110 Διαχείριση τηλεφώνου Συγχρονισμός περιεχομένου Συγχρονισμός σημαντικών πληροφοριών Θέλετε να έχετε τις επαφές, το ημερολόγιο, τις σημειώσεις και άλλο περιεχόμενό σας ασφαλές και στη διάθεσή σας, είτε βρίσκεστε στον υπολογιστή σας είτε στο δρόμο με το τηλέφωνό σας; Συγχρονίστε το σημαντικό σας περιεχόμενο σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες και αποκτήστε πρόσβαση σε αυτές από οπουδήποτε. Μπορείτε επίσης να συγχρονίζετε περιεχόμενο με άλλες συσκευές, όπως τηλέφωνα ή υπολογιστές. Συγχρονισμός με ηλεκτρονικές υπηρεσίες Συγχρονισμός με άλλες συσκευές Επιλέξτε > Sync and backup > Sync. Όταν ανοίξετε την εφαρμογή, εμφανίζεται το προεπιλεγμένο προφίλ συγχρονισμού ή το προφίλ συγχρονισμού που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως. Ενδέχεται να λάβετε ρυθμίσεις συγχρονισμού με μήνυμα διαμόρφωσης από τον παροχέα υπηρεσιών σας. Συγχρονισμός με ηλεκτρονικές υπηρεσίες Διατηρήστε συγχρονισμένους όλους τους λογαριασμούς, τις επαφές, τις καταχωρίσεις ημερολογίου και άλλες σημαντικές πληροφορίες στο τηλέφωνό σας. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του σημαντικότερου περιεχομένου σας στο Διαδίκτυο, για εύκολη μεταφορά ή επαναφορά τους στο τηλέφωνό σας. Η λειτουργία συγχρονισμού με υπηρεσίες είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Συμπερίληψη ή εξαίρεση περιεχομένου Επιλέξτε ένα λογαριασμό και τους τύπους περιεχομένου που θέλετε να συμπεριληφθούν ή να εξαιρεθούν. Οι διαθέσιμες επιλογές ενδέχεται να ποικίλλουν. Απενεργοποίηση συγχρονισμού Επιλέξτε ένα λογαριασμό και απενεργοποιήστε την επιλογή Schedule. Συγχρονισμός περιεχομένου με άλλο τηλέφωνο Διατηρήστε συγχρονισμένες τις σημαντικότερες πληροφορίες, για παράδειγμα, μεταξύ του προσωπικού και του επαγγελματικού σας τηλεφώνου. Επιλέξτε > Sync and backup > Sync.

111 Διαχείριση τηλεφώνου 111 Δημιουργία προφίλ συγχρονισμού 1 Επιλέξτε Add device. Εάν έχετε δημιουργήσει ήδη άλλα προφίλ συγχρονισμού, επιλέξτε. 2 Επιλέξτε το άλλο τηλέφωνο και Continue. 3 Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται και στα δύο τηλέφωνα. 4 Επιλέξτε το περιεχόμενο που θέλετε να συγχρονίσετε. Οι διαθέσιμες επιλογές ενδέχεται να ποικίλλουν. Μπορεί επίσης να έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ποια δεδομένα του τηλεφώνου θέλετε να κρατήσετε σε περίπτωση που υπάρχουν διενέξεις, για παράδειγμα, διαφορετικοί αριθμοί τηλεφώνου για την ίδια επαφή. 5 Για να πραγματοποιήσετε συγχρονισμό, επιλέξτε Sync. Συγχρονισμός με χρήση ενός υπάρχοντος προφίλ συγχρονισμού Βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο και στα δύο τηλέφωνα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Sync. Συμπερίληψη ή εξαίρεση τύπων περιεχομένου Στο προφίλ που θέλετε, επιλέξτε τους τύπους περιεχομένου. Αφαίρεση προφίλ συγχρονισμού Στο προφίλ που θέλετε, επιλέξτε. Προστασία του τηλεφώνου σας Ενεργοποίηση του αυτόματου κλειδώματος τηλεφώνου Θέλετε να προστατέψετε το τηλέφωνό σας από μη εξουσιοδοτημένη χρήση; Καθορίστε έναν κωδικό ασφαλείας και ρυθμίστε το τηλέφωνό σας να κλειδώνει αυτόματα όταν δεν το χρησιμοποιείτε. 1 Επιλέξτε και Security > Device lock. 2 Επιλέξτε Security code και εισαγάγετε έναν κωδικό ασφαλείας (τουλάχιστον 5 χαρακτήρες). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αριθμούς, σύμβολα, καθώς και κεφαλαία και πεζά γράμματα. Κρατήστε μυστικό τον κωδικό ασφαλείας και φυλάξτε τον σε ασφαλές μέρος, χωριστά από το τηλέφωνό σας. Εάν τυχόν ξεχάσετε τον κωδικό ασφαλείας και δεν μπορείτε να τον ανακτήσετε, τα προσωπικά σας δεδομένα διαγράφονται προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το τηλέφωνο. Εάν έχετε ορίσει έναν αριθμό φορών για τον οποίο μπορείτε να εισαγάγετε λανθασμένο κωδικό ασφαλείας, το τηλέφωνό σας διαγράφει τα δεδομένα σας και πραγματοποιεί επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις του μετά την τελευταία προσπάθεια εισαγωγής. Εάν δεν έχετε καθορίσει όριο για τον αριθμό φορών εισαγωγής λανθασμένου κωδικού ασφαλείας, θα πρέπει να παραδώσετε το τηλέφωνό σας για σέρβις προκειμένου να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

112 112 Διαχείριση τηλεφώνου 3 Επιλέξτε Autolock και καθορίστε το χρονικό διάστημα μετά την παρέλευση του οποίου το τηλέφωνο θα κλειδώνει αυτόματα. Ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας 1 Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας και κάντε σάρωση με το δάχτυλο με κατεύθυνση από έξω από την οθόνη προς επάνω στην οθόνη. Μπορείτε να σαρώσετε ξεκινώντας από οποιαδήποτε κατεύθυνση. 2 Εισαγάγετε τον κωδικό ασφαλείας και επιλέξτε OK. Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να πατήσετε δύο φορές την οθόνη και, στη συνέχεια, να κάνετε σάρωση με το δάχτυλο ξεκινώντας από την περιοχή έξω από την οθόνη και καταλήγοντας επάνω στην οθόνη. Συμβουλή: Όταν ενημερώνετε το λογισμικό του τηλεφώνου σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή υπολογιστή Nokia Software Updater, η γλώσσα του πληκτρολογίου επί της οθόνης επανέρχεται στην προεπιλεγμένη γλώσσα. Εάν ο κωδικός ασφαλείας σας περιλαμβάνει χαρακτήρες που δεν υπάρχουν σε αυτό το πληκτρολόγιο επί της οθόνης, επιλέξτε και, στη συνέχεια, σαρώστε με το δάχτυλο το πληκτρολόγιο προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να αλλάξετε τη γλώσσα του πληκτρολογίου οθόνης με αυτήν που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία του κωδικού ασφαλείας. Συμβουλή: Εάν έχετε καθορίσει ένα αξιόπιστο άτομο και ξεχάσετε τον κωδικό ασφαλείας σας, μπορείτε να στείλετε τον κωδικό σε αυτό το αξιόπιστο άτομο με μήνυμα κειμένου. Επιλέξτε Device lock > Trusted person > Select trusted person και μια επαφή από τη λίστα. Εάν ο αριθμός τηλεφώνου του αξιόπιστου ατόμου αλλάξει στη λίστα επαφών, θα πρέπει να τον αλλάξετε μη αυτόματα Ρυθμίσεις κλειδώματος τηλεφώνου Μπορείτε να καθορίσετε έναν κωδικό ασφαλείας και να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να κλειδώνει αυτόματα όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Ορισμένες υπηρεσίες, όπως το Mail for Exchange, ενδέχεται να απαιτούν να καθορίσετε έναν κωδικό ασφαλείας για το τηλέφωνό σας. Επιπλέον, ανάλογα με τις απαιτήσεις ασφάλειας του εκάστοτε διαχειριστή, οι ρυθμίσεις κλειδώματος του τηλεφώνου σας, όπως Autolock και Number of tries, ενδέχεται να αλλάξουν. Επιλέξτε και Security > Device lock και από τα ακόλουθα: Autolock Καθορίστε το χρονικό διάστημα μετά την παρέλευση του οποίου το τηλέφωνο θα κλειδώνει αυτόματα. Security code Αλλάξτε τον κωδικό ασφαλείας. Για να χρησιμοποιήσετε το κλείδωμα τηλεφώνου, θα πρέπει να καθορίσετε έναν κωδικό ασφαλείας. Number of tries Καθορίστε ένα όριο για τον αριθμό προσπαθειών εισαγωγής λανθασμένου κωδικού ασφαλείας. Αφού συμπληρωθεί αυτό το όριο, γίνεται

113 Διαχείριση τηλεφώνου 113 επαναφορά του τηλεφώνου στις αρχικές ρυθμίσεις και όλα τα δεδομένα χρήστη διαγράφονται. Trusted person Ορίστε μία από τις επαφές σας ως αξιόπιστο άτομο. Ορίζοντας ένα αξιόπιστο άτομο, εάν τυχόν ξεχάσετε τον κωδικό ασφαλείας, μπορείτε να στείλετε τον κωδικό στο αξιόπιστο άτομο με μήνυμα κειμένου. Αφού εισαγάγετε λανθασμένο κωδικό ασφαλείας, επιλέξτε Recover και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται. Remote security features Ρυθμίστε τη λειτουργία απομακρυσμένου κλειδώματος. Εάν τυχόν χάσετε το τηλέφωνό σας, μπορείτε να το κλειδώσετε ή να διαγράψετε τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτό, από απόσταση. Απόκρυψη προσωπικών πληροφοριών από τις ειδοποιήσεις σας Θέλετε να μην βλέπουν οι άλλοι ποιος σας έχει καλέσει; Όταν έχετε λάβει μια αναπάντητη κλήση ή ένα μήνυμα, εμφανίζεται μια ειδοποίηση στην οθόνη κλειδώματος. Μπορείτε να καθορίσετε την ποσότητα πληροφοριών που θα εμφανίζεται. Επιλέξτε και Notifications > Notifications και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή Hide private information. Όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Hide private information, στην οθόνη εμφανίζεται μόνο ο αριθμός ληφθέντων μηνυμάτων και αναπάντητων κλήσεων. Όταν η επιλογή Hide private information δεν είναι ενεργοποιημένη, τότε όποτε λαμβάνετε ένα μήνυμα ή μια αναπάντητη κλήση, εμφανίζονται οι ακόλουθες πληροφορίες: Το όνομα του ατόμου που προσπάθησε να σας καλέσει Ο αποστολέας του μηνύματος που λάβατε Μέρος του περιεχομένου του μηνύματος Ανάπτυξη δικών σας εφαρμογών Μπορείτε να δημιουργήσετε δικές σας εφαρμογές για το τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλο κιτ ανάπτυξης λογισμικού (SDK). Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανάπτυξης εφαρμογών στο τηλέφωνό σας, προκειμένου να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως συσκευή προορισμού για την ανάπτυξη εφαρμογών. Η λειτουργία ανάπτυξης εφαρμογών επιτρέπει τη σύνδεση μεταξύ του κεντρικού υπολογιστή ανάπτυξης εφαρμογών και του τηλεφώνου και παρέχει μερικά πρόσθετα εργαλεία στο τηλέφωνο.

114 114 Διαχείριση τηλεφώνου Ενεργοποίηση της λειτουργίας ανάπτυξης εφαρμογών Επιλέξτε και Security > Developer mode και ενεργοποιήστε την επιλογή Developer mode. Σας συνιστούμε να μην ενεργοποιείτε τη λειτουργία ανάπτυξης εφαρμογών, παρά μόνο όταν σκοπεύετε να αναπτύξετε εφαρμογές για το τηλέφωνό σας. Η λειτουργία ανάπτυξης εφαρμογών δεν εκθέτει το τηλέφωνό σας σε κινδύνους ασφαλείας, ωστόσο ενδέχεται να διαγράψετε κατά λάθος σημαντικά αρχεία συστήματος. Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στη διεύθυνση developer.nokia.com. Επαναφορά του τηλεφώνου σας Εάν το τηλέφωνό σας σταματήσει να αποκρίνεται Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας. Πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο λειτουργίας για τουλάχιστον 8 δευτερόλεπτα. Για να ενεργοποιήσετε ξανά το τηλέφωνό σας, πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο λειτουργίας, μέχρι να δονηθεί το τηλέφωνο. Κανένα είδος περιεχομένου, όπως επαφές ή μηνύματα, δεν διαγράφεται. Επαναφορά αρχικών ρυθμίσεων Εάν το τηλέφωνό σας δεν λειτουργεί σωστά, μπορείτε να επαναφέρετε κάποιες ρυθμίσεις στις αρχικές τιμές τους. 1 Τερματίστε όλες τις ενεργές κλήσεις και συνδέσεις. 2 Επιλέξτε και Reset > Restore settings. 3 Εάν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τον κωδικό ασφαλείας. Μετά την επαναφορά των αρχικών ρυθμίσεων, το τηλέφωνο απενεργοποιείται και ενεργοποιείται ξανά. Αυτό ίσως διαρκέσει περισσότερο χρόνο από όσο συνήθως. Η επαναφορά των αρχικών ρυθμίσεων δεν επηρεάζει προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνό σας, όπως: Επαφές Καταχωρίσεις ημερολογίου Έγγραφα, μουσική, μηνύματα ή σημειώσεις Σελιδοδείκτες Διαδικτύου Λογαριασμούς, κωδικούς ασφαλείας ή κωδικούς πρόσβασης Προετοιμασία του τηλεφώνου σας για ανακύκλωση Εάν αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο ή θέλετε για οποιονδήποτε λόγο να απορρίψετε το τηλέφωνό σας, η Nokia σας συνιστά να ανακυκλώσετε το τηλέφωνό σας. Πριν από

115 Διαχείριση τηλεφώνου 115 αυτό, διαγράψτε όλες τις προσωπικές πληροφορίες και το περιεχόμενο από το τηλέφωνό σας. Διαγραφή όλου του περιεχομένου και επαναφορά ρυθμίσεων στις προεπιλεγμένες τιμές 1 Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για το περιεχόμενο που θέλετε να διατηρήσετε σε συμβατό υπολογιστή. 2 Τερματίστε όλες τις ενεργές συνδέσεις και κλήσεις. 3 Επιλέξτε και Reset > Clear device. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. 4 Το τηλέφωνό σας απενεργοποιείται. Περιμένετε μέχρι να εξαφανιστεί το περιστρεφόμενο εικονίδιο στην οθόνη και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνό σας. Ελέγξτε προσεκτικά ότι έχει διαγραφεί όλο το προσωπικό σας περιεχόμενο, όπως επαφές, φωτογραφίες, μουσική, βίντεο, σημειώσεις, , παρουσιάσεις, παιχνίδια και άλλες εγκατεστημένες εφαρμογές. Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στην κάρτα SIM δεν διαγράφονται. Θυμηθείτε να αφαιρέσετε την κάρτα SIM από το τηλέφωνο. Μπαταρία Παράταση διάρκειας ζωής της μπαταρίας Εάν ψάχνετε όλη την ώρα για φορτιστή, υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να περιορίσετε την κατανάλωση ρεύματος του τηλεφώνου σας και να μιλάτε για περισσότερο χρόνο. Πάντα να φορτίζετε πλήρως τη μπαταρία. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, το τηλέφωνο δεν εκτελεί ανίχνευση, ή εκτελεί ανίχνευση λιγότερο συχνά, για διαθέσιμα δίκτυα WLAN και κλείνει τις συνδέσεις όταν δεν χρησιμοποιούνται από κάποια εφαρμογή. Συμβουλή: Για να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, επιλέξτε και Device > Battery. Κλείστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε Πατήστε παρατεταμένα την προβολή "Ανοιχτές εφαρμογές" και επιλέξτε Close all ή επιλέξτε στην εφαρμογή που θέλετε να κλείσετε. Ήχοι και εφέ Κάντε σίγαση των ήχων που δεν χρειάζεστε, όπως είναι οι ήχοι της οθόνης αφής. Χρησιμοποιείτε ενσύρματα ακουστικά κεφαλής αντί του μεγαφώνου.

116 116 Συμβουλές Αλλάξτε τη διάρκεια της χρονικής περιόδου μετά τη λήξη της οποίας απενεργοποιείται η οθόνη του τηλεφώνου. Ρύθμιση της διάρκειας του χρονικού ορίου λήξης Επιλέξτε και Device > Display > Display time-out. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης Επιλέξτε και σύρετε το ρυθμιστικό για τη Brightness. Ενεργοποιήστε σκουρόχρωμη ταπετσαρία Επιλέξτε και Wallpaper. Χρήση δικτύου Εάν ακούτε μουσική ή χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε άλλη λειτουργία του τηλεφώνου σας, αλλά δεν θέλετε να πραγματοποιήσετε ή να λάβετε κλήσεις, ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης. Χρησιμοποιείτε σύνδεση WLAN για να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο, αντί για σύνδεση πακέτων δεδομένων (GPRS ή 3G). Εάν το τηλέφωνό σας είναι ρυθμισμένο να χρησιμοποιεί και τους δύο τύπους δικτύων, GSM και 3G (διπλή λειτουργία), το τηλέφωνο καταναλώνει περισσότερη ηλεκτρική ισχύ κατά την αναζήτηση δικτύων 3G. Ρυθμίστε το τηλέφωνό σας να χρησιμοποιεί μόνο το δίκτυο GSM Επιλέξτε και Mobile network > Network mode > GSM. Απενεργοποιείτε το Bluetooth όταν δεν το χρειάζεστε Επιλέξτε και Bluetooth. Πραγματοποιείτε σύνδεση πακέτων δεδομένων (3G ή GPRS) μόνο όποτε χρειάζεται Επιλέξτε και Mobile network > Data roaming και ενεργοποιήστε την επιλογή Always ask. Συμβουλές Κωδικοί πρόσβασης κωδικός PIN (4-8 ψηφία) Προστατεύει την κάρτα SIM από μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή είναι απαραίτητος για την πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες.

117 Συμβουλές 117 Μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να ζητά τον κωδικό PIN όταν το ενεργοποιείτε. Εάν δεν λάβατε αυτόν τον κωδικό μαζί με την κάρτα SIM ή εάν ξεχάσετε τον κωδικό, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών σας. κωδικός PUK (8 ψηφία) Αριθμός IMEI (15 ψηφία) Κωδικός κλειδώματος (κωδικός ασφαλείας) (ελάχ. 5 ψηφία ή χαρακτήρες) Εάν πληκτρολογήσετε εσφαλμένα τον κωδικό τρεις φορές στη σειρά, θα πρέπει να ξεμπλοκάρετε τον κωδικό χρησιμοποιώντας τον κωδικό PUK. Απαιτείται για το ξεμπλοκάρισμα του κωδικού PIN. Εάν δεν παρέχονται με την κάρτα SIM, επικοινωνήστε με τον φορέα παροχής υπηρεσιών. Αυτός ο αριθμός χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό έγκυρων τηλεφώνων στο δίκτυο. Ο αριθμός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για μπλοκάρισμα π.χ. κλεμμένων τηλεφώνων.ενδέχεται επίσης να χρειαστεί να δώσετε τον αριθμό στις υπηρεσίες Nokia Care. Για να προβάλετε τον αριθμό IMEI, πληκτρολογήστε *#06#. Σας βοηθά να προστατέψετε το τηλέφωνό σας από μη εξουσιοδοτημένη χρήση. Μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να ζητά τον κωδικό κλειδώματος που καθορίζετε. Κρατήστε μυστικό τον κωδικό και φυλάξτε τον σε ασφαλές μέρος, χωριστά από το τηλέφωνό σας. Εάν τυχόν ξεχάσετε τον κωδικό ασφαλείας και δεν μπορείτε να τον ανακτήσετε, τα προσωπικά δεδομένα στο τηλέφωνό σας θα διαγραφούν προκειμένου να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το τηλέφωνο. Εάν έχετε καθορίσει πόσες φορές μπορείτε να πληκτρολογήσετε εσφαλμένο κωδικό ασφαλείας, το τηλέφωνό σας διαγράφει τα δεδομένα σας και επανέρχεται στις αρχικές ρυθμίσεις πριν από την τελευταία προσπάθεια. Εάν δεν έχετε θέσει περιορισμό στον αριθμό των προσπαθειών, θα χρειαστεί να παραδώσετε το τηλέφωνό σας για σέρβις προκειμένου να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το ξανά.

118 118 Προστασία του περιβάλλοντος Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη Nokia Care ή με τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του τηλεφώνου σας. Αποστολή του κωδικού ασφαλείας σε αξιόπιστο άτομο Θέλετε να προστατέψετε το τηλέφωνό σας, αλλά φοβάστε ότι μπορεί να ξεχάσετε τον κωδικό ασφαλείας; Καθορίστε ένα αξιόπιστο άτομο και, σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό ασφαλείας σας, μπορείτε να στείλετε τον κωδικό σε αυτό το αξιόπιστο άτομο. Ορισμός αξιόπιστου ατόμου Επιλέξτε και Security > Device lock > Trusted person > Select trusted person και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επαφή που θέλετε. Εάν ο αριθμός τηλεφώνου του αξιόπιστου ατόμου αλλάξει, θα πρέπει να τον αλλάξετε μη αυτόματα. Ανάκτηση του κωδικού Αφού εισαγάγετε λανθασμένο κωδικό ασφαλείας, επιλέξτε Recover και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται. Προστασία του περιβάλλοντος Εξοικονόμηση ενέργειας Δεν θα χρειάζεται να φορτίζετε την μπαταρία σας πολύ συχνά, εάν κάνετε τα εξής: Κλείνετε εφαρμογές και συνδέσεις δεδομένων, όπως π.χ. τη σύνδεση WLAN ή Bluetooth, όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης. Ρυθμίστε το τηλέφωνό σας να περιέρχεται σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας μετά την παρέλευση της ελάχιστης περιόδου αδράνειας. Απενεργοποιήστε ήχους που δεν χρειάζεστε, όπως είναι οι ήχοι της οθόνης αφής. Ανακύκλωση

119 Πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και την ασφάλεια 119 Όταν αυτό το τηλέφωνο φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής του, όλα τα υλικά του μπορούν να ανακτηθούν είτε ως υλικά είτε ως ενέργεια. Για τη διασφάλιση της σωστής απόρριψης και επαναχρησιμοποίησης, η Nokia συνεργάζεται με τους εταίρους της μέσω ενός προγράμματος που ονομάζεται We:recycle. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανακύκλωσης των παλιών σας προϊόντων Nokia και την εύρεση σημείων περισυλλογής, μεταβείτε στη διεύθυνση ή καλέστε το κέντρο επικοινωνίας Nokia Care. Ανακυκλώστε τη συσκευασία και τους οδηγούς χρήσης στο τοπικό σας σύστημα ανακύκλωσης. Το σύμβολο διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων που εμφανίζεται στο προϊόν, την μπαταρία, τα έγγραφα ή τη συσκευασία σάς υπενθυμίζει ότι όλα τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα, οι μπαταρίες και οι συσσωρευτές πρέπει να απορρίπτονται σε ειδικούς κάδους στο τέλος της διάρκειας ζωής τους. Η απαίτηση αυτή εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μην απορρίπτετε αυτά τα προϊόντα στα απορρίμματα του δήμου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της συσκευής σας, ανατρέξτε στην τοποθεσία ecodeclaration. Πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και την ασφάλεια Υπηρεσίες και χρεώσεις δικτύου Η συσκευή σας έχει εγκριθεί για χρήση στα δίκτυα UMTS 850, 900, 1900, 1700/2100 και 2100 MHz και δίκτυα GSM 850, 900, 1800 και 1900 MHz. Για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, πρέπει να είστε συνδρομητές σε έναν παροχέα υπηρεσιών δικτύου. Η χρήση υπηρεσιών δικτύου και η λήψη περιεχομένου στη συσκευή σας απαιτεί σύνδεση δικτύου και ενδέχεται να επιφέρει χρεώσεις κυκλοφορίας δεδομένων. Ορισμένες δυνατότητες του προϊόντος απαιτούν υποστήριξη από το δίκτυο και μπορεί να χρειαστεί να εγγραφείτε συνδρομητές σε αυτές. Προβολή πληροφοριών σχετικά με το τηλέφωνό σας Για να προβάλετε δηλώσεις έγκρισης τύπου και λεπτομερείς πληροφορίες για το λογισμικό και το υλικό του τηλεφώνου σας, επιλέξτε και About product. Δήλωση σχετικά με το λογισμικό ανοικτού κώδικα Αυτό το προϊόν περιέχει συγκεκριμένο λογισμικό ανοικτού κώδικα. Οι ακριβείς όροι των αδειών χρήσης, των δηλώσεων αποποίησης ευθυνών, των ευχαριστιών και των ανακοινώσεων παρέχονται στα υλικά που συνοδεύουν αυτό το προϊόν. Η Nokia προσφέρεται να σας παρέχει τον πηγαίο κώδικα που καθορίζεται στην ισχύουσα άδεια χρήσης. Μεταβείτε στη διεύθυνση harmattan-dev.nokia.com ή στείλτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση ή έγγραφή αίτηση στην ταχυδρομική διεύθυνση: Source Code Requests Nokia Corporation

120 120 Πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και την ασφάλεια P.O.Box 226 FI Nokia Group Finland Αυτή η προσφορά ισχύει για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών από την ημερομηνία διανομής αυτού του προϊόντος από τη Nokia. Υποβάλλοντας αίτηση, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από τη Nokia (ή από τρίτους που ενεργούν εκ μέρους και υπό την άμεση εξουσιοδότηση της Nokia). Η επεξεργασία θα πραγματοποιείται για τους σκοπούς της αίτησης και όλων των σχετιζόμενων με αυτήν ενεργειών. Ο κύριος λόγος για την τήρηση αυτών των δεδομένων είναι για την απόδειξη της συμμόρφωσης με τους όρους της άδειας χρήσης. Η επεξεργασία των δεδομένων θα πραγματοποιείται σε συμμόρφωση προς τις κατευθυντήριες γραμμές της Nokia και την ισχύουσα νομοθεσία. Φροντίδα της συσκευής σας Να μεταχειρίζεστε με προσοχή τη συσκευή, την μπαταρία, το φορτιστή και τα αξεσουάρ. Οι παρακάτω υποδείξεις θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε την κάλυψη που σας παρέχει η εγγύηση. Διατηρείτε τη συσκευή στεγνή. Το νερό της βροχής, η υγρασία και όλοι οι τύποι υγρών ενδέχεται να περιέχουν μεταλλικά άλατα που διαβρώνουν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Εάν η συσκευή σας βραχεί, αφήστε τη να στεγνώσει εντελώς. Μην χρησιμοποιείτε ή αποθηκεύετε τη συσκευή σε χώρους με σκόνη ή ρύπους. Ενδέχεται να προκληθεί βλάβη στα κινητά μέρη και τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Μην αποθηκεύετε τη συσκευή σε χώρους με υψηλές θερμοκρασίες. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της συσκευής, να προκαλέσουν βλάβες στην μπαταρία και να παραμορφώσουν ή να λιώσουν τα πλαστικά μέρη της. Μην αποθηκεύετε τη συσκευή σε χώρους με χαμηλές θερμοκρασίες. Όταν η συσκευή επανέλθει στη φυσιολογική της θερμοκρασία, μπορεί να σχηματιστεί υγρασία στο εσωτερικό της συσκευής και να καταστραφούν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Μην επιχειρείτε να ανοίξετε τη συσκευή με άλλο τρόπο εκτός από αυτόν που περιγράφεται στον οδηγό χρήσης. Οι μη εξουσιοδοτημένες τροποποιήσεις μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στη συσκευή και να παραβιάσουν κανονισμούς που διέπουν τις ασύρματες συσκευές. Μην ρίχνετε κάτω, μην χτυπάτε και μην ανακινείτε τη συσκευή. Ο βίαιος χειρισμός μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη θραύση των εσωτερικών πλακετών κυκλωμάτων και μηχανικών στοιχείων. Για τον καθαρισμό της επιφάνειας της συσκευής να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά ένα μαλακό, καθαρό και στεγνό ύφασμα. Μην βάφετε τη συσκευή. Η βαφή μπορεί να φράξει κινητά μέρη και να παρεμποδίσει τη σωστή λειτουργία τους. Διατηρείτε τη συσκευή σας μακριά από μαγνήτες ή μαγνητικά πεδία. Για να διατηρήσετε ασφαλή τα σημαντικά δεδομένα σας, φροντίστε να τα αποθηκεύετε σε δύο τουλάχιστον διαφορετικά μέρη, όπως στη συσκευή σας, σε μια κάρτα μνήμης ή σε έναν υπολογιστή, ή να τηρείτε σε έγγραφη μορφή τις σημαντικές πληροφορίες σας. Κατά τη διάρκεια παρατεταμένης λειτουργίας, η συσκευή μπορεί να ζεσταθεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό είναι φυσιολογικό. Εάν υποπτεύεστε ότι η συσκευή δεν λειτουργεί σωστά, παραδώστε την στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο κέντρο τεχνικής εξυπηρέτησης. Ανακύκλωση Πάντα να επιστρέφετε τα χρησιμοποιημένα ηλεκτρονικά προϊόντα, μπαταρίες και υλικά συσκευασίας σε ειδικά σημεία περισυλλογής. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλετε στην παρεμπόδιση της ανεξέλεγκτης απόρριψης και προωθείτε την ανακύκλωση των υλικών. Για πληροφορίες σχετικά με τους διαθέσιμους τρόπους ανακύκλωσης των προϊόντων Nokia, επισκεφτείτε τη διεύθυνση

121 Πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και την ασφάλεια 121 Μπαταρίες και φορτιστές Πληροφορίες για την μπαταρία και το φορτιστή Η συσκευή σας διαθέτει εσωτερική, μη αφαιρούμενη επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε την μπαταρία, καθώς μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στη συσκευή. Για αντικατάσταση της μπαταρίας, παραδώστε τη συσκευή στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο κέντρο τεχνικής εξυπηρέτησης. Η συσκευή αυτή προορίζεται για χρήση με παροχή ρεύματος από τους ακόλουθους φορτιστές: AC-16. Ο ακριβής αριθμός μοντέλου του φορτιστή ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του βύσματος, ο οποίος προσδιορίζεται από το γράμμα E, X, AR, U, A, C, K, B ή N. Οι φορτιστές άλλων κατασκευαστών που συμμορφώνονται με το πρότυπο IEC/EN και που μπορούν να συνδεθούν στην υποδοχή micro-usb της συσκευής σας, ενδέχεται να μην είναι συμβατοί. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί και να αποφορτιστεί εκατοντάδες φορές, κάποτε όμως θα εξαντληθεί. Όταν οι χρόνοι ομιλίας και αναμονής περιοριστούν σημαντικά σε σχέση με το σύνηθες, για να αντικαταστήσετε την μπαταρία, παραδώστε τη συσκευή στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο κέντρο τεχνικής εξυπηρέτησης. Ασφάλεια της μπαταρίας Σημείωση: Η μπαταρία της συσκευής σας δεν είναι αφαιρούμενη, επομένως ανατρέξτε στις δηλώσεις σχετικά με την μπαταρία που ισχύουν για τη συσκευή σας. Όταν αποσυνδέετε ένα φορτιστή ή ένα αξεσουάρ, κρατήστε και τραβήξτε το φις του καλωδίου και όχι το ίδιο το καλώδιο. Όταν ο φορτιστής δεν χρησιμοποιείται, να τον αποσυνδέετε από την πρίζα και τη συσκευή. Μην αφήνετε μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία συνδεδεμένη στο φορτιστή, καθώς η υπερφόρτιση μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής της. Μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία, αν μείνει αχρησιμοποίητη, εκφορτίζεται από μόνη της με την πάροδο του χρόνου. Φυλάσσετε πάντα την μπαταρία σε θερμοκρασία μεταξύ 15 C και 25 C (59 F και 77 F). Οι υπερβολικές θερμοκρασίες μειώνουν τη χωρητικότητα και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η συσκευή μπορεί να μη λειτουργεί προσωρινά αν η μπαταρία της είναι πολύ ζεστή ή κρύα. Εάν ένα μεταλλικό αντικείμενο έρθει σε επαφή με τους μεταλλικούς ακροδέκτες της μπαταρίας, υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί βραχυκύκλωμα. Το βραχυκύκλωμα μπορεί να καταστρέψει την μπαταρία ή το μεταλλικό αντικείμενο που προκάλεσε το βραχυκύκλωμα. Μην πετάτε τις μπαταρίες στη φωτιά καθώς μπορεί να εκραγούν. Απορρίπτετε τις μπαταρίες σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς. Ανακυκλώνετε τις μπαταρίες, όποτε αυτό είναι εφικτό. Μην απορρίπτετε τις μπαταρίες στα απορρίμματα του δήμου. Μην αποσυναρμολογείτε, κόβετε, ανοίγετε, συνθλίβετε, λυγίζετε, τρυπάτε ή καταστρέφετε τις κυψέλες ή τις μπαταρίες. Εάν μια μπαταρία παρουσιάσει διαρροή, μην αφήσετε το υγρό της μπαταρίας να έρθει σε επαφή με το δέρμα ή τα μάτια σας. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ξεπλύνετε αμέσως τις περιοχές με νερό ή αναζητήστε ιατρική βοήθεια. Μην τροποποιείτε, ανακατασκευάζετε, προσπαθείτε να εισαγάγετε ξένα αντικείμενα στην μπαταρία, ή να την βυθίσετε ή εκθέσετε σε νερό ή άλλα υγρά. Οι μπαταρίες ενδέχεται να εκραγούν αν υποστούν βλάβη. Χρησιμοποιείτε την μπαταρία και το φορτιστή μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους προορίζονται. Η μη ενδεδειγμένη χρήση ή η χρήση μη εγκεκριμένων μπαταριών ή μη συμβατών φορτιστών ενδέχεται να δημιουργήσει κίνδυνο πυρκαγιάς, έκρηξης ή άλλου είδους κίνδυνο και μπορεί να ακυρώσει οποιαδήποτε έγκριση ή εγγύηση. Εάν πιστεύετε ότι η μπαταρία ή ο φορτιστής έχει υποστεί βλάβη, παραδώστε το αξεσουάρ σε ένα κέντρο τεχνικής εξυπηρέτησης Nokia για έλεγχο, πριν συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μπαταρία ή φορτιστή που έχει υποστεί βλάβη. Χρησιμοποιείτε το φορτιστή μόνο σε εσωτερικούς χώρους.

122 122 Πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και την ασφάλεια Πρόσθετες πληροφορίες ασφάλειας Πραγματοποίηση επείγουσας κλήσης 1 Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο. 2 Ελέγξτε αν η ισχύς του σήματος είναι επαρκής. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να κάνετε τα εξής: Να τοποθετήσετε μια κάρτα SIM. Να βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία πτήσης δεν είναι ενεργοποιημένη. Να ξεκλειδώσετε την οθόνη και τα πλήκτρα του τηλεφώνου, εάν είναι κλειδωμένα. 3 Μεταβείτε στην προβολή "Εφαρμογές" και επιλέξτε και. 4 Πληκτρολογήστε τον επίσημο αριθμό επείγουσας κλήσης που ισχύει για την περιοχή στην οποία βρίσκεστε. Οι αριθμοί επείγουσας κλήσης ποικίλλουν ανά περιοχή. 5 Επιλέξτε για να ξεκινήσετε την κλήση. 6 Δώστε τις απαραίτητες πληροφορίες με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια. Μην τερματίσετε την κλήση εάν δεν σας δοθεί σχετική άδεια. Πραγματοποίηση επείγουσας κλήσης χωρίς εισαγωγή κωδικού PIN, PUK ή κωδικού ασφαλείας 1 Όταν το τηλέφωνο σας ζητήσει τον κωδικό, επιλέξτε. 2 Εισαγάγετε τον αριθμό επείγουσας κλήσης που ισχύει για την περιοχή στην οποία βρίσκεστε. 3 Επιλέξτε Call για να ξεκινήσει η κλήση. Μετά την επείγουσα κλήση, θα χρειαστεί να εισαγάγετε τοn κωδικό PIN, PUK ή τον κωδικό ασφαλείας, για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τις άλλες λειτουργίες του τηλεφώνου. Όταν ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας για πρώτη φορά, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό Nokia. Για να πραγματοποιήσετε μια επείγουσα κλήση κατά τη διάρκεια της ρύθμισης του λογαριασμού, επιλέξτε. Σημαντικό: Η πραγματοποίηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης είναι δυνατή μόνο με χρήση του κυψελικού τηλεφώνου. Δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιώντας κλήσεις ομιλίας μέσω του Διαδικτύου (κλήσεις Διαδικτύου). Η δυνατότητα σύνδεσης υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δεν είναι εγγυημένη. Μην βασίζεστε ποτέ αποκλειστικά σε κάποια ασύρματη συσκευή για την επικοινωνία σε κρίσιμες στιγμές, όπως σε επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Μικρά παιδιά Η συσκευή και τα αξεσουάρ της δεν είναι παιχνίδια. Ενδέχεται να αποτελούνται από μικρά μέρη. Κρατήστε τα μακριά από μικρά παιδιά. Ιατρικές συσκευές Η λειτουργία των συσκευών εκπομπής ραδιοκυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων τηλεφώνων, μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία ανεπαρκώς προστατευμένων ιατρικών συσκευών. Συμβουλευτείτε γιατρό ή τον κατασκευαστή της ιατρικής συσκευής, για να διαπιστώσετε αν αυτή προστατεύεται επαρκώς από εξωτερική ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων. Εμφυτευμένες ιατρικές συσκευές Οι κατασκευαστές ιατρικών συσκευών προτείνουν να διατηρείται μία ελάχιστη απόσταση 15,3 εκατοστών (6 ιντσών) ανάμεσα σε μία ασύρματη συσκευή και σε μία εμφυτευμένη ιατρική συσκευή όπως βηματοδότη ή εμφυτευμένο καρδιακό απινιδωτή, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή παρεμβολή με την ιατρική συσκευή. Τα άτομα που φέρουν μία τέτοια συσκευή πρέπει: Να κρατούν πάντα την ασύρματη συσκευή σε απόσταση μεγαλύτερη από 15,3 εκατοστά (6 ίντσες) από την ιατρική συσκευή. Να μην μεταφέρουν την ασύρματη συσκευή σε τσέπη στήθους.

123 Πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και την ασφάλεια 123 Να κρατούν τη συσκευή στο αυτί που βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά από την ιατρική συσκευή. Να απενεργοποιούν την ασύρματη συσκευή εάν υποπτευθούν ότι προκαλούνται παρεμβολές. Να ακολουθούν τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με την εμφυτευμένη ιατρική συσκευή. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη χρήση της ασύρματης συσκευής με μια εμφυτευμένη ιατρική συσκευή, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Ακοή Προειδοποίηση: Όταν χρησιμοποιείτε το σετ μικροφώνου-ακουστικού, η ικανότητά σας να ακούτε τους εξωτερικούς ήχους μπορεί να επηρεαστεί. Μην χρησιμοποιείτε το σετ μικροφώνου-ακουστικού σε περιπτώσεις που μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλειά σας. Ορισμένες ασύρματες συσκευές ενδέχεται να προκαλούν παρεμβολές σε κάποια ακουστικά βοηθήματα. Νικέλιο Σημείωση: Η επιφάνεια αυτής της συσκευής δεν περιέχει νικέλιο. Η επιφάνεια αυτής της συσκευής περιέχει ανοξείδωτο ατσάλι. Προστασία συσκευής από επιβλαβές περιεχόμενο Η συσκευή σας ενδέχεται να εκτεθεί σε ιούς και άλλο επιβλαβές περιεχόμενο. Λάβετε τις παρακάτω προφυλάξεις: Να είστε προσεκτικοί όταν ανοίγετε μηνύματα. Μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό ή να είναι επιβλαβή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο για τη συσκευή ή τον υπολογιστή σας. Να είστε προσεκτικοί όταν αποδέχεστε αιτήματα σύνδεσης, περιηγείστε στο Διαδίκτυο ή κάνετε λήψη περιεχομένου. Μην αποδέχεστε συνδέσεις Bluetooth από πηγές που δεν εμπιστεύεστε. Να εγκαθιστάτε και να χρησιμοποιείτε εφαρμογές και άλλο λογισμικό μόνο από πηγές που εμπιστεύεστε. Οι εφαρμογές που προέρχονται από μη αξιόπιστες πηγές ενδέχεται να περιλαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό το οποίο μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή, προκαλώντας οικονομική ζημία ή βλάβη της συσκευής. Εγκαταστήστε λογισμικό προστασίας από ιούς (antivirus) και άλλο λογισμικό ασφαλείας στη συσκευή σας και σε κάθε συνδεδεμένο υπολογιστή. Χρησιμοποιείτε μόνο μία εφαρμογή προστασίας από ιούς κάθε φορά. Η χρήση περισσότερων μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και τη λειτουργία της συσκευής ή/και του υπολογιστή. Εάν αποκτήσετε πρόσβαση στους προεγκατεστημένους σελιδοδείκτες και συνδέσμους για δικτυακές τοποθεσίες τρίτων, λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Η Nokia δεν υποστηρίζει ούτε φέρει ευθύνη για αυτές τις τοποθεσίες. Περιβάλλον λειτουργίας Αυτή η συσκευή ανταποκρίνεται στις οδηγίες για την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες όταν βρίσκεται στη σωστή θέση δίπλα στο αυτί ή σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 εκατοστό (5/8 ίντσας) από το σώμα. Όταν χρησιμοποιείτε θήκη μεταφοράς, κλιπ ζώνης ή άλλη θήκη, αυτά δεν θα πρέπει να έχουν μεταλλικά στοιχεία και θα πρέπει να τοποθετείτε τη συσκευή στην προαναφερόμενη απόσταση από το σώμα σας. Για την αποστολή αρχείων δεδομένων ή μηνυμάτων απαιτεί ποιοτική σύνδεση στο δίκτυο. Η αποστολή αρχείων δεδομένων ή μηνυμάτων ενδέχεται να καθυστερήσει μέχρι να υπάρχει διαθέσιμη τέτοια σύνδεση. Ακολουθήστε τις οδηγίες σχετικά με τις αποστάσεις έως ότου ολοκληρωθεί η μετάδοση. Ορισμένα μέρη της συσκευής είναι μαγνητικά. Η συσκευή ενδέχεται να ασκήσει έλξη σε μεταλλικά αντικείμενα. Μην τοποθετείτε πιστωτικές κάρτες ή άλλα μαγνητικά μέσα αποθήκευσης κοντά στη συσκευή, επειδή οι πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτά μπορεί να διαγραφούν.

124 124 Πνευματικά δικαιώματα και άλλες προειδοποιήσεις Οχήματα Τα ραδιοσήματα μπορεί να επηρεάσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα οχημάτων που είτε δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά είτε δεν έχουν αρκετή προστασία, π.χ. συστήματα ηλεκτρονικής ανάφλεξης καυσίμων, ηλεκτρονικά συστήματα απεμπλοκής τροχών, ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ταχύτητας και συστήματα αερόσακων. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον κατασκευαστή του οχήματός ή του εξοπλισμού του. Η εγκατάσταση της συσκευής σε όχημα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από ειδικευμένο προσωπικό. Η λανθασμένη εγκατάσταση ή συντήρησή της μπορεί να αποβεί επικίνδυνη και να ακυρώσει κάθε εγγύηση. Διενεργείτε ελέγχους ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι όλος ο εξοπλισμός ασύρματης συσκευής στο όχημά σας είναι γερά τοποθετημένος και λειτουργεί σωστά. Μην αποθηκεύετε ή μεταφέρετε εύφλεκτα υγρά, αέρια ή εκρηκτικές ύλες στον ίδιο χώρο με τη συσκευή, τα μέρη της ή τα αξεσουάρ της. Να θυμάστε πως οι αερόσακοι διογκώνονται με μεγάλη δύναμη. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σας ή εξαρτήματα στην περιοχή που καταλαμβάνει ο αερόσακος όταν διογκώνεται. Περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων Απενεργοποιείτε τη συσκευή σας όταν βρίσκεστε σε περιοχή όπου υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, για παράδειγμα, κοντά σε αντλίες βενζίνης σε πρατήρια καυσίμων. Οι σπινθήρες σε τέτοιες περιοχές θα μπορούσαν να προκαλέσουν έκρηξη ή φωτιά και να προκληθούν τραυματισμοί ή ακόμη και θάνατος. Τηρείτε τους περιορισμούς σε πρατήρια καυσίμων, περιοχές αποθήκευσης και διανομής καυσίμων, χημικές εγκαταστάσεις ή περιοχές όπου εκτελούνται ανατινάξεις. Συχνά, αν και όχι πάντα, υπάρχει σαφής σήμανση στις περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα έκρηξης. Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται μέρη στα οποία θα σας γίνονταν σύσταση να σβήσετε τη μηχανή του οχήματός σας, οι χώροι κάτω από το κατάστρωμα των πλοίων, οι εγκαταστάσεις μεταφοράς ή αποθήκευσης χημικών και περιοχές όπου ο αέρας περιέχει χημικές ουσίες ή σωματίδια, όπως κόκκους, σκόνη ή σκόνη μετάλλων. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε του κατασκευαστές οχημάτων που χρησιμοποιούν υγραέριο (όπως προπάνιο ή βουτάνιο) για να προσδιορίσετε εάν αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στην περιοχή τους. Πληροφορίες πιστοποίησης (ΣΕΑ) Η συγκεκριμένη κινητή συσκευή ανταποκρίνεται στις οδηγίες για την έκθεση σε εκπομπές ραδιοκυμάτων. Η κινητή σας συσκευή είναι πομπός και δέκτης ραδιοκυμάτων. Έχει σχεδιαστεί ώστε να μην υπερβαίνει τα όρια εκπομπής για την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες που προτείνονται από τις διεθνείς προδιαγραφές. Αυτές οι οδηγίες αναπτύχθηκαν από τον ανεξάρτητο επιστημονικό οργανισμό ICNIRP και περιλαμβάνουν περιθώρια ασφαλείας σχεδιασμένα έτσι ώστε να διασφαλίζουν την προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από την ηλικία και την κατάσταση της υγείας τους. Στις οδηγίες έκθεσης για κινητές συσκευές χρησιμοποιείται μια μονάδα μέτρησης η οποία είναι γνωστή ως Συντελεστής Ειδικής Απορρόφησης ή ΣΕΑ. Το όριο ΣΕΑ το οποίο καθορίζεται από τις οδηγίες του ICNIRP είναι 2,0 βατ/κιλό (W/kg) για 10 γραμμάρια ιστού. Οι έλεγχοι για τον ΣΕΑ διεξάγονται χρησιμοποιώντας τυπικές θέσεις χειρισμού, με τη συσκευή να εκπέμπει στο μέγιστο πιστοποιημένο επίπεδο ισχύος, σε όλες τις ελεγχόμενες ζώνες συχνοτήτων. Το πραγματικό επίπεδο ΣΕΑ μιας συσκευής σε λειτουργία μπορεί να είναι χαμηλότερο από τη μέγιστη τιμή επειδή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ώστε να χρησιμοποιείται μόνο η ισχύς που απαιτείται για τη σύνδεση με το δίκτυο. Οι τιμές αυτές εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως π.χ. πόσο κοντά βρίσκεστε σε σταθμό επικοινωνίας σύνδεσης στο δίκτυο. Η υψηλότερη τιμή ΣΕΑ σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ICNIRP για χρήση της συσκευής στο αυτί είναι 1,16 W/kg. Η χρήση αξεσουάρ ενδέχεται να οδηγήσει σε διαφορετικές τιμές του ΣΕΑ. Οι τιμές του ΣΕΑ ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις εθνικές προδιαγραφές αναφοράς, τις απαιτήσεις δοκιμών και το εύρος συχνοτήτων κάθε δικτύου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΕΑ ενδέχεται να παρέχονται στις πληροφορίες προϊόντων, στη διεύθυνση Πνευματικά δικαιώματα και άλλες προειδοποιήσεις ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

125 Πνευματικά δικαιώματα και άλλες προειδοποιήσεις 125 Με την παρούσα, η NOKIA CORPORATION δηλώνει ότι το προϊόν RM-696 συμμορφώνεται προς τις ουσιώδεις απαιτήσεις και τις λοιπές σχετικές διατάξεις της οδηγίας 1999/5/ΕΚ. Αντίγραφο της δήλωσης συμμόρφωσης είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση Nokia. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Nokia, Nokia Connecting People, Nokia Original Accessories και Nseries είναι σήματα ή σήματα κατατεθέντα της Nokia Corporation. Το Nokia tune είναι ηχητικό σήμα της Nokia Corporation. Οι ονομασίες άλλων προϊόντων και εταιρειών που αναφέρονται στο παρόν ενδέχεται να αποτελούν σήματα ή εμπορικές επωvυμίες των αντίστοιχων δικαιούχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταφορά, διανομή ή αποθήκευση τμήματος ή του συνόλου των περιεχομένων του παρόντος εγγράφου σε οποιαδήποτε μορφή χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση της Nokia. Η Nokia ακολουθεί πολιτική συνεχούς ανάπτυξης. Η Nokia διατηρεί το δικαίωμα να επιφέρει αλλαγές και βελτιώσεις στα προϊόντα που περιγράφονται στο παρόν έγγραφο χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη συσκευή, να τηρείτε όλους τους νόμους και να σέβεστε τα τοπικά ήθη, το απόρρητο και τα νόμιμα δικαιώματα τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των πνευματικών δικαιωμάτων. Η προστασία με πνευματικά δικαιώματα ενδέχεται να εμποδίζει την αντιγραφή, την τροποποίηση ή τη μεταφορά εικόνων, μουσικής και άλλου περιεχομένου. Manufactured under license from Dolby Laboratories. Dolby and the double-d symbol are trademarks of Dolby Laboratories. The Bluetooth word mark and logos are owned by the Bluetooth SIG, Inc. and any use of such marks by Nokia is under license. Η άδεια χρήσης MPEG-4 Visual Patent Portfolio License για αυτό το προϊόν χορηγείται (i) για προσωπική και μη εμπορική χρήση σε σχέση με πληροφορίες που κωδικοποιήθηκαν σύμφωνα με το πρότυπο εικόνας MPEG-4 από καταναλωτή που αναπτύσσει προσωπική και όχι εμπορική δραστηριότητα, και (ii) για χρήση σε συνδυασμό με εικόνα MPEG-4 που παρέχεται από εξουσιοδοτημένο φορέα παροχής εικόνας. Δεν χορηγείται ή συνάγεται άδεια για καμία άλλη χρήση. Για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με εσωτερική και εμπορική χρήση ή χρήση στα πλαίσια διαφήμισης, από την MPEG LA, LLC. Ανατρέξτε στη διεύθυνση Στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η Nokia ή οι δικαιοπάροχοί της για απώλεια δεδομένων ή εισοδήματος ή για οποιαδήποτε ειδική, αποθετική, παρεπόμενη ή έμμεση ζημιά τυχόν προκληθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Τα περιεχόμενο του παρόντος εγγράφου παρέχεται «ως έχει». Εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, δεν παρέχονται οποιεσδήποτε εγγυήσεις, είτε ρητές είτε σιωπηρές, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, των σιωπηρών εγγυήσεων περί εμπορευσιμότητας και καταλληλότητας, όσον αφορά την ακρίβεια, την αξιοπιστία ή το περιεχόμενο του παρόντος εγγράφου. Η Nokia διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει το παρόν έγγραφο ή να το αποσύρει ανά πάσα στιγμή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Απαγορεύεται η αντίστροφη σχεδίαση του λογισμικού που περιέχεται στη συσκευή στο βαθμό που αυτό επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Στο μέτρο που αυτός ο οδηγός χρήσης περιλαμβάνει οιοδήποτε περιορισμό αναφορικά με τις υποσχέσεις, εγγυήσεις, ζημίες και υποχρεώσεις της Nokia, αυτοί οι περιορισμοί θα περιορίζουν παρομοίως οιαδήποτε υπόσχεση, εγγύηση, ζημία και υποχρέωση των δικαιοπαρόχων της Nokia. Η διαθεσιμότητα προϊόντων, δυνατοτήτων, εφαρμογών και υπηρεσιών ενδέχεται να ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο της Nokia ή το φορέα παροχής υπηρεσιών. Η συγκεκριμένη συσκευή ενδέχεται να αποτελείται από αγαθά, τεχνολογία ή λογισμικό τα οποία υπόκεινται στη νομοθεσία και τους κανονισμούς περί εξαγωγών από τις Η.Π.Α. και άλλες χώρες. Η παρέκκλιση από τη νομοθεσία απαγορεύεται. Η Nokia δεν παρέχει καμία εγγύηση και δεν φέρει καμία ευθύνη για τη λειτουργικότητα, το περιεχόμενο ή την παροχή υποστήριξης στον τελικό χρήστη αναφορικά με εφαρμογές τρίτων που παρέχονται με τη συσκευή σας. Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή, αναγνωρίζετε ότι η εφαρμογή παρέχεται "ως έχει". Η Nokia δεν παρέχει καμία δήλωση ή εγγύηση και δεν φέρει καμία ευθύνη για τη λειτουργικότητα, το περιεχόμενο ή την παροχή υποστήριξης στον τελικό χρήστη αναφορικά με εφαρμογές τρίτων που παρέχονται με τη συσκευή σας.

126 126 Πνευματικά δικαιώματα και άλλες προειδοποιήσεις Η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών Nokia ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή. Προειδοποίηση FCC Η συσκευή σας ενδέχεται να προκαλέσει παρεμβολές στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο (π.χ. όταν το τηλέφωνο χρησιμοποιείται κοντά σε δέκτη). Το FCC μπορεί να ζητήσει τη διακοπή της χρήσης του τηλεφώνου σας αν αυτή η παρεμβολή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Εάν χρειαστείτε βοήθεια, επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. Αυτή η συσκευή συμμορφώνεται με την ενότητα 15 των κανονισμών FCC. Η λειτουργία της συσκευής υπόκειται στους δύο παρακάτω όρους: (1) Η παρούσα συσκευή δεν προκαλεί επιζήμια παρεμβολή και (2) η παρούσα συσκευή πρέπει να δέχεται τις παρεμβολές που λαμβάνει, ακόμα και εκείνες που ενδεχομένως να προκαλέσουν την ανεπιθύμητη λειτουργία της συσκευής. Τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις σε αυτήν τη συσκευή που δεν εγκρίνονται ρητώς από τη Nokia ενδέχεται να ακυρώσουν την εξουσιοδότηση του χρήστη να χειρίζεται τον εξοπλισμό. Ο αναγνωριστικός αριθμός FCC είναι τυπωμένος στο εσωτερικό της υποδοχής κάρτας SIM. Για να δείτε τον αναγνωριστικό αριθμό, αφαιρέστε τη θήκη κάρτας SIM. Ορισμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά εξαρτώνται από την κάρτα SIM και/ή το δίκτυο, από το MMS, ή από τη συμβατότητα των συσκευών και από τις μορφές περιεχομένου που υποστηρίζονται. Ορισμένες υπηρεσίες παρέχονται με ξεχωριστή χρέωση. /Τεύχος 1.2 EL

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Γρήγορη έναρξη Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Πλήκτρα και µέρη 9 ευτερεύουσα κάµερα 10 Πλήκτρο Έντασης/Ζουµ 11 Πλήκτρο πολυµέσων 12 ιακόπτης κλειδώµατος οθόνης και πλήκτρων

Διαβάστε περισσότερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα Γρήγορος Οδηγός, Δομή 1 2 3 4 5 6 7 7 8 6 10 11 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB 9 Είσοδος Κάρτας SD 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 10 Πίσω κάμερα 5

Διαβάστε περισσότερα

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα πακέτου Ξεκινώντας Περιγραφή συσκευής Εισαγωγή κάρτας SIM & MicroSD Συνδέσεις 3G και Wi-Fi Το περιβάλλον Android Εργασία με το Android Επίλυση προβλημάτων για περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 603

Οδηγός χρήσης Nokia 603 Οδηγός χρήσης Nokia 603 Τεύχος 2.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Ξεκινώντας 7 Πλήκτρα και μέρη 7 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 8 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 9 Φόρτιση του τηλεφώνου 11 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Connection Manager

Οδηγός χρήσης Connection Manager Οδηγός χρήσης Connection Manager Τεύχος 1.0 2 Περιεχόμενα Σχετικά με την εφαρμογή διαχείρισης συνδέσεων 3 Ξεκινώντας 3 Άνοιγμα της εφαρμογής διαχείρισης συνδέσεων 3 Προβολή της τρέχουσας κατάστασης σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 701

Οδηγός χρήσης Nokia 701 Οδηγός χρήσης Nokia 701 Τεύχος 2.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση κάρτας SIM και μπαταρίας 10 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 12 Φόρτιση 13 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Προφυλάξεις ασφαλείας Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, διαβάστε προσεκτικά αυτές τις προφυλάξεις ασφαλείας. Διαβάστε τον οδηγό "Πληροφορίες ασφαλείας"

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 700

Οδηγός χρήσης Nokia 700 Οδηγός χρήσης Nokia 700 Τεύχος 2.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 8 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 10 Φόρτιση της μπαταρίας 12 Φόρτιση της μπαταρίας

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το τηλέφωνο Android για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia E7-00

Οδηγός χρήσης Nokia E7-00 Οδηγός χρήσης Nokia E7-00 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο 12 Κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των πλήκτρων και της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 603

Οδηγός χρήσης Nokia 603 Οδηγός χρήσης Nokia 603 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Ξεκινώντας 7 Πλήκτρα και μέρη 7 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 8 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 9 Φόρτιση του τηλεφώνου 11 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 500

Οδηγός χρήσης Nokia 500 Οδηγός χρήσης Nokia 500 Τεύχος 2.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Ξεκινώντας 7 Πλήκτρα και μέρη 7 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 9 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 10 Φόρτιση 13 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ Γρήγορος Οδηγός ομή 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1 Reset 2 Θήρα Micro USB 3 Προστατευτιό κάλυμμα καρτών 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 5 Ακουστικό 6 Μπροστινή κάμερα 7 Πίσω Κάμερα 8 Φλας 13 14 9 Πλήκτρα αυξομείωσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503

Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503 Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503 Τεύχος 1.0 EL Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503 Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Έναρξη χρήσης 6 Πλήκτρα και μέρη 6 Τοποθέτηση κάρτας SIM, μπαταρίας και κάρτας μνήμης 6 Φόρτιση της μπαταρίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia E7-00

Οδηγός χρήσης Nokia E7-00 Οδηγός χρήσης Nokia E7-00 Τεύχος 3.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Ξεκινώντας 7 Πλήκτρα και μέρη 7 Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο 11 Κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των πλήκτρων και της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia X7 00

Οδηγός χρήσης Nokia X7 00 Οδηγός χρήσης Nokia X7 00 Τεύχος 1.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Ξεκινώντας 7 Πλήκτρα και μέρη 7 Θέσεις κεραίας 9 Ακουστικά 9 Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο 10 Κλείδωμα ή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503 Dual SIM RM-922

Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503 Dual SIM RM-922 Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503 Dual SIM RM-922 Τεύχος 1.0 EL Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503 Dual SIM Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Έναρξη χρήσης 6 Πλήκτρα και μέρη 6 Τοποθέτηση κάρτας SIM, μπαταρίας και κάρτας μνήμης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C7 00

Οδηγός χρήσης Nokia C7 00 Οδηγός χρήσης Nokia C7 00 Τεύχος 3.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση κάρτας SIM και μπαταρίας 10 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 12 Φόρτιση 13 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Αρχίστε εδώ BlackBerry Torch 9800 Smartphone

Αρχίστε εδώ BlackBerry Torch 9800 Smartphone Καλωσήρθατε στο BlackBerry! Γνωρίστε το νέο σας smartphone BlackBerry Torch 9800. Εξερεύνηση πλήκτρων 2010 Research In Motion Limited. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Τα BlackBerry, RIM, Research In Motion,

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το iphone ή το ipad για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C6-01

Οδηγός χρήσης Nokia C6-01 Οδηγός χρήσης Nokia C6-01 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο 10 Κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των πλήκτρων και της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 500

Οδηγός χρήσης Nokia 500 Οδηγός χρήσης Nokia 500 Τεύχος 1.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 10 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 11 Φόρτιση 13 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Windows Phone Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το Windows Phone για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ Πίνακας Περιεχομένων Ενεργοποίηση και Αρχικοποίηση Συσκευής... 4 1 Περιεχόμενα συσκευασίας ipad... 5 2 Εξοικείωση με την συσκευή... 6 3 Αρχικοποίηση και ρυθμίσεις ipad... 7 4

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Huawei Technologies Co., Ltd. 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και η μετάδοση οποιουδήποτε τμήματος της παρούσας, σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Motorola S2000 Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ώρα και Ημερομηνία... 3 1.1 Ημερομηνία...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 800

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 800 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 800 Τεύχος 1.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 6 Πλήκτρα και μέρη 6 Πλήκτρα επιστροφής, έναρξης και αναζήτησης 7 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 8 Φόρτιση του τηλεφώνου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 1320 RM-994

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 1320 RM-994 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 1320 RM-994 Τεύχος 1.0 EL Πσσστ... Αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει... Υπάρχουν οδηγίες χρήσης στο τηλέφωνό σας τις έχετε πάντοτε μαζί σας και στη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia N8 00

Οδηγός χρήσης Nokia N8 00 Οδηγός χρήσης Nokia N8 00 Τεύχος 2.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο 10 Κλείδωμα ή ξεκλείδωμα πλήκτρων και οθόνης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 720 RM-885

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 720 RM-885 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 720 RM-885 Τεύχος 3.0 EL 720 Πσσστ... Αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει... Υπάρχουν οδηγίες χρήσης στο τηλέφωνό σας τις έχετε πάντοτε μαζί σας και στη

Διαβάστε περισσότερα

2

2 1 2 1.1 1.2 3 2.1 2.2 2.3 4 3.1 3.2 5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Μάθετε για τα κουµπιά, την οθόνη και τα εικονίδια του νέου σας τηλεφώνου. Κουµπιά Στην µπροστινή όψη του τηλεφώνου σας θα παρατηρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 710

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 710 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 710 Τεύχος 4.0 EL Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 710 Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Έναρξη χρήσης 5 Πλήκτρα και μέρη 5 Πλήκτρα επιστροφής, έναρξης και αναζήτησης 5 Τοποθέτηση της κάρτας SIM

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινώντας. 9252128, Τεύχος 2 ΕL. Nokia N73 Music Edition Nokia N73-1

Ξεκινώντας. 9252128, Τεύχος 2 ΕL. Nokia N73 Music Edition Nokia N73-1 Ξεκινώντας 9252128, Τεύχος 2 ΕL Nokia N73 Music Edition Nokia N73-1 Πλήκτρα και τμήματα (μπροστά και πλάι) Αριθμός μοντέλου: Nokia N73-1 Στο εξής θα αναφέρεται ως Nokia N73 Music Edition. 1 Αισθητήρας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 610

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 610 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 610 Τεύχος 1.4 EL Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 610 Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 5 Πλήκτρα και μέρη 5 Πλήκτρα επιστροφής, έναρξης και αναζήτησης 5 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 6

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia E6 00

Οδηγός χρήσης Nokia E6 00 Οδηγός χρήσης Nokia E6 00 Τεύχος 1.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση κάρτας SIM και μπαταρίας 11 Τοποθέτηση ή αφαίρεση της κάρτας μνήμης 13 Φόρτιση 15 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 920

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 920 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 920 Τεύχος 1.0 EL Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 920 Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Έναρξη χρήσης 5 Πλήκτρα και μέρη 5 Πλήκτρα επιστροφής, έναρξης και αναζήτησης 5 Θέσεις κεραίας 6 Τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση για το προϊόν

Σημείωση για το προϊόν Έναρξη από εδώ Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 808 PureView

Οδηγός χρήσης Nokia 808 PureView Οδηγός χρήσης Nokia 808 PureView Τεύχος 1.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 9 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 10 Φόρτιση της μπαταρίας 12 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ Γρήγορο Οδηγό ομή 1 2 3 4 5 6 7 8 15 9 10 11 1 Είσοδο κάρτα SIM 2 Μπροστινή κάμερα 3 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 4 Ακουστικό 5 Μικρόφωνο 6 Πίσω Κάμερα 7 Φλα 8 Πλήκτρα αυξομείωση ένταση ήχου 9 Menu 10 Πλήκρο

Διαβάστε περισσότερα

Welcome to the World of PlayStation Σύντομος οδηγός έναρξης

Welcome to the World of PlayStation Σύντομος οδηγός έναρξης Welcome to the World of PlayStation Σύντομος οδηγός έναρξης Ελληνικά PCH-2016 7025579 Χρήση του συστήματος PlayStation Vita για πρώτη φορά Πατήστε για 5 δευτερόλεπτα Ενεργοποιήστε το σύστημα PS Vita. Κατά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C6 01

Οδηγός χρήσης Nokia C6 01 Οδηγός χρήσης Nokia C6 01 Τεύχος 2.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο 10 Κλείδωμα ή ξεκλείδωμα πλήκτρων και οθόνης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 900

Οδηγός χρήσης Nokia 900 Οδηγός χρήσης Nokia 900 Τεύχος 1.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 6 Πλήκτρα και μέρη 6 Πλήκτρα επιστροφής, έναρξης και αναζήτησης 7 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 8 Φόρτιση του τηλεφώνου 9

Διαβάστε περισσότερα

BlackBerry Internet Service. Οδηγός χρήστη

BlackBerry Internet Service. Οδηγός χρήστη BlackBerry Internet Service Οδηγός χρήστη Δημοσίευση: 2014-01-08 SWD-20140108171026083 Περιεχόμενα 1 Γρήγορα αποτελέσματα... 7 Πληροφορίες για τα σχέδια υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων της υπηρεσίας BlackBerry

Διαβάστε περισσότερα

MASTER-MID GPS. Εγχειρίδιο. Mobility, Versatility, Flexibility MT7000

MASTER-MID GPS. Εγχειρίδιο. Mobility, Versatility, Flexibility MT7000 MASTER-MID GPS Mobility, Versatility, Flexibility MT7000 Εγχειρίδιο GR Εισαγωγή...2 Περιεχόμενα συσκευασίας...2 Επισκόπηση...2 Κουμπιά...3 Ενεργοποίηση συσκευής...3 Απενεργοποίηση συσκευής...3 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 610

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 610 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 610 Τεύχος 1.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 6 Πλήκτρα και μέρη 6 Πλήκτρα επιστροφής, έναρξης και αναζήτησης 7 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 8 Φόρτιση του τηλεφώνου

Διαβάστε περισσότερα

Η συσκευή υποστηρίζει την αποστολή/λήψη μηνυμάτων. Πιέστε το πλήκτρο μηνυμάτων για να γράψετε ένα νέο. Επιλέξτε Μενού Μήνυμα Γράψε Μήνυμα στην

Η συσκευή υποστηρίζει την αποστολή/λήψη μηνυμάτων. Πιέστε το πλήκτρο μηνυμάτων για να γράψετε ένα νέο. Επιλέξτε Μενού Μήνυμα Γράψε Μήνυμα στην Οδηγίες Χρήσης 1 1.Μηνύμα Η συσκευή υποστηρίζει την αποστολή/λήψη μηνυμάτων SMS. Πιέστε το πλήκτρο μηνυμάτων για να γράψετε ένα νέο μήνυμα. Σύνταξη μηνύματος Επιλέξτε Μενού Μήνυμα Γράψε Μήνυμα στην συνέχεια

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας SΙΜ

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας SΙΜ Γρήγορο Οδηγό 4G ομή Ε 1 2 3 4 5 6 7 Γ χ σ ε η Γ α Ε 8 9 10 11 12 13 14 15 1 Συρτάρι υποδοχή SIM 2 Πίσω Κάμερα 3 Πίσω Φλα 4 Μπροστά Φλα 5 Ακουστικό 6 Μπροστινή κάμερα 7 Πλήκτρα αυξομείωση ένταση ήχου 8

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 710

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 710 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 710 Τεύχος 2.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 6 Πλήκτρα και μέρη 6 Πλήκτρα επιστροφής, έναρξης και αναζήτησης 7 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 8 Φόρτιση του τηλεφώνου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C7 00

Οδηγός χρήσης Nokia C7 00 Οδηγός χρήσης Nokia C7 00 Τεύχος 2.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση κάρτας SIM και μπαταρίας 10 Τοποθέτηση ή αφαίρεση κάρτας μνήμης 12 Φόρτιση 13 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 610

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 610 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 610 Τεύχος 1.3 EL Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 610 Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 5 Πλήκτρα και μέρη 5 Πλήκτρα επιστροφής, έναρξης και αναζήτησης 5 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 6

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 710

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 710 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 710 Τεύχος 4.0 EL Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 710 Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Έναρξη χρήσης 5 Πλήκτρα και μέρη 5 Πλήκτρα επιστροφής, έναρξης και αναζήτησης 5 Τοποθέτηση της κάρτας SIM

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 620

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 620 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 620 Τεύχος 1.1 EL Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 620 Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Έναρξη χρήσης 6 Πλήκτρα και μέρη 6 Πλήκτρα επιστροφής, έναρξης και αναζήτησης 6 Θέσεις κεραίας 7 Τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Προτού χρησιμοποιήσετε το προϊόν, διαβάστε πρώτα τον Οδηγό ασφαλείας και γενικών πληροφοριών της Lenovo.

Προτού χρησιμοποιήσετε το προϊόν, διαβάστε πρώτα τον Οδηγό ασφαλείας και γενικών πληροφοριών της Lenovo. Διαβάστε τις ειδοποιήσεις ασφαλείας και τις σημαντικές συμβουλές στα εγχειρίδια που παρέχονται προτού χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας. Σημειώσεις Προτού χρησιμοποιήσετε το προϊόν, διαβάστε πρώτα τον

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 800

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 800 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 800 Τεύχος 1.1 EL Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 800 Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Έναρξη χρήσης 5 Πλήκτρα και μέρη 5 Πλήκτρα επιστροφής, έναρξης και αναζήτησης 5 Τοποθέτηση της κάρτας SIM

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia E6 00

Οδηγός χρήσης Nokia E6 00 Οδηγός χρήσης Nokia E6 00 Τεύχος 1.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση κάρτας SIM και μπαταρίας 11 Τοποθέτηση ή αφαίρεση της κάρτας μνήμης 13 Φόρτιση 15 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινώντας. 9247677, Τεύχος 2 ΕL. Nokia N73-1

Ξεκινώντας. 9247677, Τεύχος 2 ΕL. Nokia N73-1 Ξεκινώντας 9247677, Τεύχος 2 ΕL Nokia N73-1 Πλήκτρα και τμήματα (μπροστά και πλάι) Αριθμός μοντέλου: Nokia N73-1 Στο εξής θα αναφέρεται ως Nokia N73. 1 Αισθητήρας φωτός 2 Δευτερεύουσα κάμερα με χαμηλότερη

Διαβάστε περισσότερα

2

2 1 2 1.1 1.2 3 2.1 2.2 2.3 4 3.1 3.2 5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Μάθετε για τα κουµπιά, την οθόνη και τα εικονίδια του νέου σας τηλεφώνου. Κουµπιά Στην µπροστινή όψη του τηλεφώνου σας θα παρατηρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά. Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N

Ελληνικά. Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N 1 Ελληνικά Ευρετήριο 1. Επισκόπηση....3 2. Έναρξη χρήσης...5 3. Σύνδεση του κεφαλόφωνου Bluetooth.....6 4. Χρήση του κεφαλόφωνου Bluetooth... 9 5. Τεχνικές προδιαγραφές.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia E7 00

Οδηγός χρήσης Nokia E7 00 Οδηγός χρήσης Nokia E7 00 Τεύχος 2.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο 12 Κλείδωμα ή ξεκλείδωμα πλήκτρων και οθόνης

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστούμε για την αγορά του Mobile WiFi. Αυτό το Mobile WiFi σάς προσφέρει ασύρματη σύνδεση δικτύου υψηλής ταχύτητας.

Σας ευχαριστούμε για την αγορά του Mobile WiFi. Αυτό το Mobile WiFi σάς προσφέρει ασύρματη σύνδεση δικτύου υψηλής ταχύτητας. Γρήγορη έναρξη Σας ευχαριστούμε για την αγορά του Mobile WiFi. Αυτό το Mobile WiFi σάς προσφέρει ασύρματη σύνδεση δικτύου υψηλής ταχύτητας. Το έγγραφο αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε το Mobile WiFi,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 200

Οδηγός χρήσης Nokia 200 Οδηγός χρήσης Nokia 200 Τεύχος 1.2 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 6 Το τηλέφωνό σας με δύο SIM 6 Πλήκτρα και μέρη 6 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας 7 Τοποθέτηση δεύτερης κάρτας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε μόνο την τροφοδοσία ρεύματος που αναγράφεται στα τεχνικά στοιχεία. Μην αφήνετε το προϊόν να έρχεται σε επαφή με υγρά. Εάν η μπαταρία

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia E7 00

Οδηγός χρήσης Nokia E7 00 Οδηγός χρήσης Nokia E7 00 Τεύχος 1.0 2 Περιεχόµενα Περιεχόµενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και µέρη 8 Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο 12 Κλείδωµα ή ξεκλείδωµα πλήκτρων και οθόνης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 808 PureView

Οδηγός χρήσης Nokia 808 PureView Οδηγός χρήσης Nokia 808 PureView Τεύχος 2.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 9 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 10 Φόρτιση της μπαταρίας 12 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Επανάκληση Διεθνείς κλήσεις Επαφές Άνοιγμα Επαφών Προβολή επαφών Προσθήκη νέας επαφής Αναζήτηση επαφής...

Επανάκληση Διεθνείς κλήσεις Επαφές Άνοιγμα Επαφών Προβολή επαφών Προσθήκη νέας επαφής Αναζήτηση επαφής... Περιεχόμενα Ξεκινώντας... 6 Αφαίρεση πίσω καλύμματος... 6 Τοποθέτηση καρτών SIM... 7 Φόρτιση της μπαταρίας... 9 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης... 10 Ενεργοποίηση της συσκευής... 10 Απενεργοποίηση της συσκευής...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 620 RM-846

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 620 RM-846 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 620 RM-846 Τεύχος 3.0 EL 620 Πσσστ... Αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει... Υπάρχουν οδηγίες χρήσης στο τηλέφωνό σας τις έχετε πάντοτε μαζί σας και στη

Διαβάστε περισσότερα

GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201

GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201 GK7211 FAQ (Συχνές ερωτήσεις) για το Transformer TF201 Διαχείριση αρχείων... 2 Πώς να μπω στα δεδομένα μου που είναι αποθηκευμένα στο microsd, στην κάρτα SD και τη συσκευή USB;... 2 Πώς να μετακινήσω το

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 309

Οδηγός χρήσης Nokia 309 Οδηγός χρήσης Nokia 309 Τεύχος 1.1 EL Περιεχόμενα Ξεκινώντας...7 Πλήκτρα και μέρη...7 Τοποθέτηση κάρτας SIM και μπαταρίας...9 Τοποθέτηση ή αφαίρεση κάρτας μνήμης...10 Φόρτιση της μπαταρίας...11 Ενεργοποίηση...11

Διαβάστε περισσότερα

Nokia N85 Ξεκινώντας

Nokia N85 Ξεκινώντας Nokia N85 Ξεκινώντας 2008 Nokia. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώµατος. Τα σήµατα Nokia, Nokia Connecting People, Nseries, N85, Navi και Nokia Care είναι εµπορικά σήµατα ή κατατεθέντα εµπορικά σήµατα της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 305

Οδηγός χρήσης Nokia 305 Οδηγός χρήσης Nokia 305 Τεύχος 1.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 6 Το τηλέφωνό σας με δύο SIM 6 Πλήκτρα και μέρη 7 Τοποθέτηση κύριας κάρτας SIM και μπαταρίας 8 Τοποθέτηση δεύτερης κάρτας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Απαιτήσεις συστήματος. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Απαιτήσεις συστήματος. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM Εισαγωγή IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το Sweex USB Internet Phone with Display. Με αυτό το τηλέφωνο εύκολης σύνδεσης μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία.

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Κάντε περισσότερα όπου και αν βρίσκεστε με ασφαλή πρόσβαση, κοινή χρήση και αποθήκευση αρχείων. Πραγματοποιήστε είσοδο στη συνδρομή σας στο Office 365 και επιλέξτε το SharePoint

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia SmartTags NT1/NT2

Οδηγός χρήστη. Xperia SmartTags NT1/NT2 Οδηγός χρήστη Xperia SmartTags NT1/NT2 Περιεχόμενα Εισαγωγή...3 Οδηγός έναρξης...4 Ενεργοποίηση της λειτουργίας NFC...4 Περιοχή εντοπισμού NFC...4 Χρήση του Smart Connect για τη διαχείριση των ετικετών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 820 RM-825

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 820 RM-825 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 820 RM-825 Τεύχος 3.0 EL Πσσστ... Αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει... Υπάρχουν οδηγίες χρήσης στο τηλέφωνό σας τις έχετε πάντοτε μαζί σας και στη διάθεσή

Διαβάστε περισσότερα

Nokia 1 Plus Οδηγίες χρήσης

Nokia 1 Plus Οδηγίες χρήσης Nokia 1 Plus Οδηγίες χρήσης Έκδοση 2019-04-09 el-gr 1 Σχετικά με αυτές τις οδηγίες χρήσης Σημαντικό: Για σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ασφαλή χρήση της συσκευής και της μπαταρίας σας, διαβάστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 520

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 520 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 520 Τεύχος 1.0 EL Πσσστ... Αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει... Υπάρχουν οδηγίες χρήσης στο τηλέφωνό σας τις έχετε πάντοτε μαζί σας και στη διάθεσή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Έναρξης. Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352

Εγχειρίδιο Έναρξης. Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352 Εγχειρίδιο Έναρξης Vodafone Mobile Broadband Hotspot Vodafone MiFi 2352 Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 Καλώς ήρθατε 1 Απαιτήσεις συστήματος 2 Γενική επισκόπηση συσκευής 3 Γρήγορο ξεκίνημα

Διαβάστε περισσότερα

CJB1JM0LCAKA. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

CJB1JM0LCAKA. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης CJB1JM0LCAKA Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Γνωριμία με το ρολόι σας Ηχείο Θύρα φόρτισης Πλήκτρο λειτουργίας Πιέστε παρατεταμένα για 3 δευτ. για ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση. Πιέστε παρατεταμένα για 10 δευτ.

Διαβάστε περισσότερα

2

2 1 2 1.1 1.2 3 2.1 2.2 2.3 4 3.1 3.2 5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Μάθετε για τα κουµπιά, την οθόνη και τα εικονίδια του νέου σας τηλεφώνου. Κουµπιά Στην µπροστινή όψη του τηλεφώνου σας θα παρατηρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ομή οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα 5 Πλήκτρο ενεργοποίησης/κλειδώματος 11 Ηχείο 6 Menu

ομή οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα 5 Πλήκτρο ενεργοποίησης/κλειδώματος 11 Ηχείο 6 Menu Γρήγορος Οδηγός, ομή 1 2 3 4 5 9 10 6 7 8 11 12 13 1 Πλήκτρο αυξομείωσης έντασης ήχου 8 Επιστροφή στην προηγούμενη 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 720

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 720 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 720 Τεύχος 5.0 EL Πσσστ... Αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει... Υπάρχουν οδηγίες χρήσης στο τηλέφωνό σας τις έχετε πάντοτε μαζί σας και στη διάθεσή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 900

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 900 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 900 Τεύχος 1.0 EL Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 900 Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 5 Πλήκτρα και μέρη 5 Πλήκτρα επιστροφής, έναρξης και αναζήτησης 5 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 6

Διαβάστε περισσότερα

Nokia N79 Ξεκινώντας

Nokia N79 Ξεκινώντας Nokia N79 Ξεκινώντας 2008 Nokia. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώµατος. Τα σήµατα Nokia, Nokia Connecting People, Nseries, N79, N-Gage, Navi, Visual Radio, και Nokia Care είναι εµπορικά σήµατα ή κατατεθέντα

Διαβάστε περισσότερα

VOYAGER2 DG310 ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

VOYAGER2 DG310 ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ VOYAGER2 DG310 ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ VOYAGER2 DG310 Τα περιεχόμενα αυτού του οδηγού ενδέχεται να διαφέρουν λίγο από την περιγραφή της συσκευής σας ανάλογα με την έκδοση λογισμικού και τον πάροχό σας. Γνωριμία

Διαβάστε περισσότερα

Lenovo A5500. Οδηγός χρήστηv1.0. Διαβάστε τις προφυλάξεις ασφαλείας και τις σημαντικές σημειώσεις στο παρεχόμενο εγχειρίδιο πριν από τη χρήση.

Lenovo A5500. Οδηγός χρήστηv1.0. Διαβάστε τις προφυλάξεις ασφαλείας και τις σημαντικές σημειώσεις στο παρεχόμενο εγχειρίδιο πριν από τη χρήση. Lenovo A5500 Οδηγός χρήστηv1.0 Διαβάστε τις προφυλάξεις ασφαλείας και τις σημαντικές σημειώσεις στο παρεχόμενο εγχειρίδιο πριν από τη χρήση. Κεφάλαιο 01 Επισκόπηση του Lenovo A5500 1-1 Εμφάνιση 1-2 Κουμπιά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 308

Οδηγός χρήσης Nokia 308 Οδηγός χρήσης Nokia 308 Τεύχος 1.1 EL Περιεχόμενα Ξεκινώντας...7 Το τηλέφωνό σας με δύο SIM...7 Πλήκτρα και μέρη...8 Τοποθέτηση κάρτας SIM και μπαταρίας...11 Τοποθέτηση δεύτερης κάρτας SIM...12 Τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C5 03

Οδηγός χρήσης Nokia C5 03 Οδηγός χρήσης Nokia C5 03 Τεύχος 2.3 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Αφαίρεση μπαταρίας 5 Ξεκινώντας 6 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας 6 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 8 Αφαίρεση της κάρτας

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινώντας NSZ-GS7. Network Media Player. Οι εικόνες επί της οθόνης, οι λειτουργίες και οι προδιαγραφές μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Ξεκινώντας NSZ-GS7. Network Media Player. Οι εικόνες επί της οθόνης, οι λειτουργίες και οι προδιαγραφές μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Ξεκινώντας EL Network Media Player NSZ-GS7 Οι εικόνες επί της οθόνης, οι λειτουργίες και οι προδιαγραφές μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Ξεκινώντας: ON/STANDBY Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τη συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Lumia με Windows Phone 8.1 Ενημέρωση 2

Οδηγός χρήσης Lumia με Windows Phone 8.1 Ενημέρωση 2 Οδηγός χρήσης Lumia με Windows Phone 8.1 Ενημέρωση 2 Τεύχος 1.0 EL Πληροφορίες για τις παρούσες οδηγίες χρήσης Οι παρούσες οδηγίες είναι οι οδηγίες χρήσης που αφορούν στην έκδοση λογισμικού του τηλεφώνου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Σημειώσεις και ειδοποιήσεις ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ υποδεικνύει σημαντικές πληροφορίες που σας βοηθούν να χρησιμοποιείτε καλύτερα τον υπολογιστή σας. ΠΡΟΣΟΧΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης HERE Drive

Οδηγός χρήσης HERE Drive Οδηγός χρήσης HERE Drive Τεύχος 1.0 EL HERE Drive Η εφαρμογή HERE Drive σας κατευθύνει για να φτάσετε στον προορισμό σας, όποιος και αν είναι αυτός, παρέχοντάς σας αναλυτικές οδηγίες "στροφή-στροφή" με

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Asha 302

Οδηγός χρήσης Nokia Asha 302 Οδηγός χρήσης Nokia Asha 302 Τεύχος 1.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 5 Πλήκτρα και μέρη 5 Σύνταξη κειμένου με το πληκτρολόγιο 6 Πλήκτρο Μηνύματα 7 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 303

Οδηγός χρήσης Nokia 303 Οδηγός χρήσης Nokia 303 Τεύχος 1.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 5 Πλήκτρα και μέρη 5 Σύνταξη κειμένου με το πληκτρολόγιο 5 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας 6 Τοποθέτηση κάρτας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 820

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 820 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 820 Τεύχος 4.0 EL Πσσστ... Αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει... Υπάρχουν οδηγίες χρήσης στο τηλέφωνό σας τις έχετε πάντοτε μαζί σας και στη διάθεσή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 920 RM-821

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 920 RM-821 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 920 RM-821 Τεύχος 3.0 EL Πσσστ... Αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει... Υπάρχουν οδηγίες χρήσης στο τηλέφωνό σας τις έχετε πάντοτε μαζί σας και στη διάθεσή

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR.

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Έναρξη χρήσης Υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον σειριακό αριθμό στην ετικέτα του προϊόντος και χρησιμοποιήστε τον για να δηλώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα