ANTIFA BASE. σκέψεις ενάντια στη σχολική μηχανή από αντιφασιστική σκοπιά - τεύχος 13 - οκτώβρης/νοέμβρης 2013

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ANTIFA BASE. σκέψεις ενάντια στη σχολική μηχανή από αντιφασιστική σκοπιά - τεύχος 13 - οκτώβρης/νοέμβρης 2013"

Transcript

1 ANTIFA BASE σκέψεις ενάντια στη σχολική μηχανή από αντιφασιστική σκοπιά - τεύχος 13 - οκτώβρης/νοέμβρης 2013

2 N έκδοση της αντιφασιστικής συνέλευσης AUTONOME ANTIFA ANTIFA edito BASE για ηλεκτρονική επικοινωνία Κοιτώντας τα δελτία ειδήσεων θα έλεγε κανείς πως το κράτος αποφάσισε στα γεράματα να γίνει αντιφασίστας. «Ιδού οι φονιάδες, οι εγκληματίες, οι παλαβοί που ντύνονται σπαρτιάτες» και άλλα πολλά. Χειροπέδες στους αρχηγούς των ναζί και σε πολλούς άλλους, και βουρ στον εισαγγελέα διπλωμένοι σε μια κόλλα χαρτί. Μα καλά τι έγινε, αποφάσισαν όλοι τους να «αυτοκαθαρθούν»; Να πιστέψουμε πως «έσπασε το απόστημα»; Η διαφθορά επιτέλους πατάχθηκε; Ας μην παραμυθιαζόμαστε. Όταν το κράτος κανονίζει τις δουλειές στο εσωτερικό του εμείς δεν πρέπει να μιλάμε για «κάθαρση». Η πολιτική του κράτους πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν η αστυνομική και στρατιωτική διαχείρηση της κρίσης-με άλλα λόγια για τους άνεργους, τους διαφωνούντες, τους «προβληματικούς», η απάντηση είναι στρατόπεδα, μπάτσοι, σφαίρες. Και μετά την δολοφονία η πολιτική παραμένει η ίδια. Το γεγονός πως κατώτεροι κρατικοί υπάλληλοι σαν τους φασίστες μπαγλαρώνονται δεν πρέπει να μας μπερδεύει καθόλου. Την δουλειά τους την έκαναν όπως τόσοι και τόσοι «διεφθαρμένοι» που συλλαμβάνονται κατά καιρούς όταν τελειώνει η δουλειά που έχουν να κάνουν. Μπορεί μάλιστα και να τους ξαναδούμε στο μέλλον, όταν κληθούν από τα αφεντικά τους για κάποια άλλη υπόθεση που θα κριθούν αναγκαίοι. Όσο για την θεωρία των δύο άκρων, αυτή και πριν τα τελευταία γεγονότα και μετά δεν μιλάει ούτε για τους ναζήδες (που και μέσα και έξω από την μπουζού υπάλληλοι θα είναι), ούτε για τον σύριζα. Η θεωρία των δύο άκρων περιλαμβάνει το εξής ένα άκρο: όλους αυτούς που η κρίση δεν τους έκανε να λένε «ζήτω τα ες ες», αυτούς που δεν γουστάρουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτούς που θέλουν να μιλάνε οι ίδιοι για λογαριασμό τους. Αυτοί είναι που το κράτος φοβάται, και αυτούς ξέρει πως έχει απέναντί του. Όλους εμάς που αρνούμαστε να δεχτούμε την βαρβαρότητα σαν κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

3 Στο σχολείο αφού είχαμε διώξει τον γυμνασιάρχη Μαντρόσκυλο και αυτός έφυγε οι καθηγητές αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν η εξουσία τους είχε καταρρεύσει είχαμε κατακτήσει το δικαίωμα στις συνελεύσεις είχαμε κατακτήσει τα πάντα καθόλου εξετάσεις καθόλου απουσιολόγιο αποβολές δικαιολογητικά και τα λοιπά το σχολείο είχε εκραγεί σύντομα μετατράπηκε σε ανοιχτό σχολείο ερχόταν κόσμος κάθε είδους φίλοι και μαθητές από άλλα σχολεία εργάτες που δεν πήγαιναν στη δουλειά τους έρχονταν στο σχολείο άνεργοι αντί να πηγαίνουν στο καφενείο και διάφοροι περιθωριακοί αντί να περιφέρονται εδώ κι εκεί το σχολείο είχε μετατραπεί σε πανηγύρι σε παζάρι σιγά σιγά αρχίσαμε να πουλάμε και το σχολείο αρχίσαμε να το αποσυναρμολογούμε στην κυριολεξία να το αποσυναρμολογούμε και να πουλάμε τα εξαρτήματα με το κομμάτι γλόμπους γραφομηχανές καρέκλες σκαμνιά τις εγκυκλοπαίδειες της βιβλιοθήκης τα εργαλεία που ήταν στο χημείο και στο εργαστήριο φυσικής τους πίνακες ανακοινώσεων και τα ντουλαπάκια δεν έμεινε πια τίποτα στο σχολείο κάποτε τα ξαναγόρασαν ολοκαίνουρια αλλά εμείς τα ξαναπουλήσαμε όλα κι έτσι εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια οι καθηγητές δεν άφηναν πια ούτε το αμάξι τους στο πάρκιν αλλιώς εξαφανίζονταν και οι ρόδες το σχολείο είχε πια μεταβληθεί σ έναν κενό χώρο κενό και από την άποψη του ενδιαφέροντος εντελώς ξένο από τον οποίο σε μια ορισμένη φάση καταλάβαμε ότι έπρεπε να βγούμε για να πάμε να εκκενώσουμε κάτι άλλο (Νάνι Μπαλεστρίνι, Οι Αόρατοι) Iταλία 70 s τα καρέ της μνήμης

4 PLANET ZOO Για ένα εισιτήριο Και να που από κάποιες συνηθισμένες τζάμπα μαγκιές προέκυψε νεκρός. Βέβαια όταν αυτές οι τζάμπα μαγκιές λέγονται δουλειά, τότε ο νεκρός μπορεί και να περνιέται σαν υπερβάλλοντας ζήλος για να γίνει σωστά αυτή η δουλειά. Η «δουλειά» είναι ελεγκτής λεωφορείου, ο νεκρός λέγεται Θανάσης Καναούτης. Έτσι ξηγιέται το σώμα των ρουφιάνων. Με τις πλάτες των μπάτσων να τσαμπουκαλεύονται όπου τους παίρνει, σε όποιον μοιάζει πιο αδύναμος, σε πιτσιρίκια και μετανάστες, για τα ποσοστά επί των προστίμων που πηγαίνουν στην τσέπη τους. Ειδικά στο περιβάλλον της κρίσης, το να κυνηγάνε να πάρουν τα λεφτά που δεν περισσεύουν και σε κανέναν, κάνει τις σφαλιάρες που τους αντιστοιχούν ακόμα περισσότερες. Αρκεί να μην ξεχάσουμε περιστατικά σαν αυτό του Περιστερίου το καλοκαίρι. Γιατί ο νεκρός ανήκει στη μεριά μας Αντι-ΧΑ moments Όλο το προηγούμενο διάστημα μεγάλο διακύβευμα για το ελληνικό κράτος και τους υπαλλήλους του αποτέλεσε το εξής: να πείσουν τους υπηκόους των νοτίων βαλκανίων για το πόσο τρομερό είναι το τέρας του ναζισμού, όπως αυτό ενσαρκώνεται από το κόμμα των χρυσών αυγών. Από τα κανάλια και τους καμένους ιντερνετάκηδες μέχρι κάθε λογής κόμματα, αποκόμματα και θεσμικούς φορείς, όλοι με τον τρόπο τους μας μίλησαν για τη βία των αυγών, για την κυριαρχία τους στο δρόμο, για κακία, μαχαίρια και άλλα τέτοια τρομακτικά. Καθώς όμως το σχέδιο εξελισσόταν τα φασιστάκια άρχισαν να επισκέπτονται τις εντατικές με όλο και μεγαλύτερους ρυθμούς αποδεικνύοντας ότι η επιτυχία του πλάνου όχι μόνο απόλυτη δεν ήταν, αλλά οι μειοψηφίες που έχουν απομείνει σ αυτή τη σκατοκοινωνία ούτε καθάρματα είναι, ούτε ψήνονται με την ρητορική περί παντοδυναμίας και μάλιστα είναι διατεθειμένοι να περάσουν και στην επίθεση. Αφού όλες οι μητροπολιτικές φιγούρες, από οπαδούς και μετανάστες μέχρι κάγκουρες και αντιφασίστες, τους περάσανε ένα χεράκι, προέκυψε το πασίγνωστο γεγονός ότι χωρίς την προστασία των μπάτσων οι ναζί θα επισκέπτονταν ένας ένας τη γνωστή πηγάδα! Ακολουθούν πρόσφατα ενδεικτικά παραδείγματα: οπαδοί του ΠΑΟΚ, ακολουθώντας το λαμπρό παράδειγμα των αντιφασιστών οπαδών πολλών ομάδων Αθήνας και επαρχίας, την πέφτουν στα γραφεία των ναζί στη Θεσσαλονίκη μετά από προσπάθεια της ΧΑ να ανακατευτεί με τα γηπεδικά ζητήματα της ομάδας. Γράφουν: «Σας επιστρέφονται αυτούσια οι χαρακτηρισμοί περί δυστυχισμένων και κομπλεξικών Συνδεσμιτών του Π.Α.Ο.Κ.. Είναι απορίας άξιον πως μπορεί κάποιος από το γνωστό συρφετό σας που φορά μπλούζες ταγμάτων εφόδων του Χίτλερ και χαιρετά ναζιστικά μέσα σε κάτι λαγκάδια και τραχανοπλαγιές να τολμά να χαρακτηρίζει ενεργούς ασπρόμαυρους Συνδεσμίτες ως τέτοιους.»

5 Πατρινοί αντιφασίστες κάνουν αυτοκίνητο φασιστών κομματάκια με τους ίδιους μέσα την ώρα που γυρνάνε από ναζιστική εκδήλωση. Κυκλοφορεί απολαυστικό βιντεάκι όπου η γυναίκα του ενός δαρμένου κλαίει και παρακαλάει για νερό την ώρα που ο άντρας της κλαψουρίζει στο εσωτερικό του πρώην αμαξιού σκεπτόμενος τα αδιέξοδα των επιλογών του. Για του λόγου το αληθές: Bonus φωτογραφία: μπουνταλάδες χρυσαυγίτες σε καλοκαιρινές αθλοπαιδιές της οργάνωσης σε μια αποθέωση αρχαιοελληνικού κιτς. Τέτοιου είδους περιστατικά συγκλόνισαν τους δρόμους της ελληνικής επικράτειας τα τελευταία χρόνια. Έδειξαν σ αυτούς που έχουν μάτια να δουν πως οι λούμπεν μικροαστοί ελληναράδες και τα φασιστοκαγκουράκια τους δεν είναι ανίκητοι και το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει. Το ότι βέβαια το κράτος προώθησε μια τελειωμένη οργανωσούλα από τα υπόγεια του παρα- κρατικού βόθρου στο ρετιρέ της βουλής με την ίδια ευκολία που το τελευταίο διάστημα «καίει» διάφορα στελέχη της μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στα πλαίσια εσωτερικών ανακατατάξεων στους αστυνομικούς του μηχανισμούς, είναι μια πολύ σοβαρότερη ιστορία αλλά θα μιλήσουμε αλλού.

6 antifa chat Prosoxi anagnwstes! Opos tha paratirisate, se auto to chat kanenas den vrizei kanenan, oloi ferontai stous sunomilites tous sxedon anthrwpina, oloi vriskontai entos thematos kai sxedon oloi sumfonoun. Opote auto to chat einai profanws pseftiko, alli mia ipouli prospatheia twn antifadwn na perasoun tis anthellinikes tous apopseis, sas to leme na to kserete! ageografitos k adiaforos: ρε μάγκες σαν πολύς ντόρος δεν παίζει τώρα τελευταία για την Συρία; μπας και ξέρει κανείς προς τα που πέφτει; kseropollaleoliga: σώπα ρε, παίζουν κι έλληνες που ενδιαφέρονται για την Συρία; πώς και δεν ρωτάς τίποτα ξέρω γω για την τρόικα ή για κανα ΔΝΤ που είναι και πιο hot; ageografitos k adiaforos: καλά δεν πεθαίνω κιόλας, έτσι από περιέργεια μπήκα μην το κάνουμε θέμα... kseropollaleoliga: είπα κι εγώ βρήκαμε την εξαίρεση... καλά ρε βλάκα, παίζει πόλεμος στη γειτονιά σου και συ χαμπάρι; prospernoaparistera: πέστα επιτέλους! ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕ- ΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ;;;!!! Που θέλουν να πάνε στην Συρία να κλέψουν οι άθλιοι τα πετρέλαια! Kseropollaleoliga: όπα, για βάστα τ άλογα ρε κομματόσκυλο γιατί πήρες φόρα και θα μας παρασύρεις.. ποιος είπε για ιμπεριαλισμούς και πετρέλαια ρε; είδες εσύ τελευταία κάνα στόλο τάνκερ να σαλπάρει από Νοτιανατολική Μεσόγειο για Βόρεια Αμερική και δεν το πήραμε οι υπόλοιποι χαμπάρι; prospernoaparistera: σώπα ρε σαΐνι, για πες μας εσύ που ξέρεις, την άποψη σου να φωτίσεις και τον αγεωγράφητο... kseropollaleoliga: καλά για σένα δεν θα λεγα τίποτα, αλλά είσαι τυχερός που είναι αργά, έχει φουλάρει το ρουμ κι έχω κι όρεξη... Απλή είναι η φάση: Η υπερδύναμη γνώστη και με το κατα κει οπου π όνομα ΗΠΑ, θέλει πάση θυσία να διατηρήσει την ζηλευτή της θέση ως παγκόσμια πρώτη. Κι έχει βρει τον καλύτερο τρόπο: Να ζορίσει τους ανταγωνιστές της. Πάει λοιπόν στη γειτονιά τους και σπέρνει μπάχαλο. Ιράκ, Αφγανιστάν και όλες οι άλλες επεμβάσεις των ΗΠΑ τέτοιες περιπτώσεις είναι. Δημιουργία χάους σε νευραλγικά για ανερχόμενες δυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα, σημεία. Μαντέψτε λοιπόν τώρα την απάντηση στην ερώτηση κλειδί: Που πέφτει η Συρία; Στην ίδια καταραμένη γειτονιά. Πόσο μάλλον που εκεί έχει και ναυτική βάση η Ρωσία... Ε, δεν θέλει και πολύ να καταλάβεις γιατί το αμερικανικό κράτος δεν κρατιέται να τα κάνει λαμπόγυαλο! petaxtos: τι ναι αυτά που μας τσαμπουνάς ρε ξερόλα; εμφύλιος λένε οι ειδήσεις ότι γίνεται... ποιοι Αμερικάνοι και Ρώσοι; kseropollaleoliga: εσύ αφού έχεις τις ειδήσεις ρε φίλε, το μυαλό σου τι το παιδεύεις; άκου τον Ευαγγελάτο κι άσε μας.. Χωρίς πλάκα πάντως, αυτό που λέω εγώ είναι ότι εκεί τώρα πίσω απ τις δύο πλευρές που πολεμάνε κρύβονται άλλοι. Πόλεμος δι αντιπροσώπων σαν να λέμε! prospernoaparistera: δεν τα λεγα εγώ; οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ! Kseropollaleoliga: ε ρε με το παραμύθι! Δε σου πα να μην βιάζεσαι γιατί πετάς βλακείες και μας τρομάζεις; Όχι δηλαδή ότι οι Αμερικάνοι δεν έχουν ρόλο, αλλά άμα απ όλο τον κόσμο ζεις στην μία απ τις τρεις γωνιές που δήλωσε έτοιμη για φάση γιούργια στον ταβλά με τα κουλούρια, για την Ελλάδα λέμε ντε που έχει ψηθεί για πόλεμο, ε τότε καλύτερα να ψιλοκοιτάς την καμπούρα σου και να αφήνεις τους άλλους εκεί που κάθονται... Εκτός κι αν μετά απ τις δηλώσεις τύπου πρέπει να υπάρξει άμεση, απόλυτη και αποφασιστική διεθνής απάντηση που έκανε ο υπεξ πιστεύεις ακόμα ότι η ελλάδα είναι καμιά εξαρτημένη ψωροκώσταινα... ageografitos k adiaforos: εγώ πάντως ακόμα εδώ είμαι και ακόμα να καταλάβω τι μας νοιάζει εμάς... αφού άλλοι θα πο-

7 πεφτει η συρια λεμήσουνε και μακριά, δεν τα αφήνουμε αυτά να πάμε για κάνα λολ; kseropollaleoliga: ε τι να σου πω, αν εσύ ζεις στην κωλοχώρα που όπως κρώζει ο πρωθυπουργός της έχει πάρει απόφαση να λύσει όλα τα προβλήματα της μπαίνοντας με τα μπούνια σε ότι πόλεμο ξεσπά στην περιοχή και δεν σου καίγεται καρφί, είσαι άξιος της μοίρας σου... Γιατί μην λέμε και μαλακίες: μπορεί αυτή τη φορά να φαίνεται ο πόλεμος μακριά, αλλά άμα ακούσεις αυτά που λένε τα κοράκια που παριστάνουν την κυβέρνηση πρέπει να καταλαβαίνεις ένα πράγμα: ότι άμα αυτοί λένε να βγουν απ την κρίση δεν εννοούν να πάρουν κάνα καλό μέτρο. Εννοούν ότι θα βρέξει μπόμπες και άμα μας κάτσει μας έκατσε αλλιώς όποιον πάρει ο χάρος. Και μην κοροιδευόμαστε: Είναι γνωστό απ τα παλιά ότι όταν εδώ γύρω έχει σύγκρουση η Ελλάδα πρώτη και καλύτερη βγαίνει να βοηθήσει τα φιλαράκια της απ την Δυτική μεριά του κόσμου, μόνο που άμα φάει κάνα μεγαλοπρεπές Χ, τις ηρωικές εξόδους ακολουθεί μια δεκαετία που όλοι κόβουν να κοιτάνε προς τα έξω κι αρχίζουν προς τα μέσα τα περί εσωτερικών εχθρών. Κι άμα ακούς τέτοια πάει να πει ότι τα ντόπια αφεντικά ετοιμάζονται να τσακίσουν όποιον δεν το βουλώνει, και να βάλουν, μαζί κι όποιον άλλο πάρει η μπάλα, να πληρώσουν τα σπασμένα. Οπότε τι λολ μας λες ρε ψηλέ; xaiosti sistasfa: αντε ρε με τις βλακείες! Εγώ θέλω να πολεμήσουμε και να τα πάρουμε όλα. Έτσι είναι η Ελλάδα κι όποιος δεν γουστάρει να βλέπει αίμα και αρχαιοελληνικές επιδρομές να πάει να παίξει αλλού. kseropollaleoliga: κατάλαβες; τα χουμε όλα, έχουμε και τους ξεφτιλισμένους φασίστες να βαράνε ταρατατζούμ μέχρι και στα τσατ ρουμ... λογικό θα μου πεις αφού στους δρόμους βρέχει φάπες κι ούτε καφέ δεν μπορούν να πάνε να πιουν για να λένε τις μαλακίες τους. Ουστ από δω ρε ανύπαρκτε!

8 schools Φθινοπωρινό Κουίζ: Γιατί χαίρεται ο κόσμος...; quiz Γιατί σηκώνουν το χέρι τα κορίτσια της φωτογραφίας; Γιατί η κοπέλα στα δεξιά είναι στραβωμένη; Α) Δοκιμάσανε το καινούριο κρεμοσάπουνο και ναι! Κάνει τα χέρια να αστράφτουν! (Η κοπέλα στα δεξιά επιμένει πως το καινούριο κρεμοσάπουνο είναι μαλακία). Β) Πρόκειται για το χορευτικό σκέτς του συλλόγου «στολή και ηθική» στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου (Η κοπέλα στα δεξιά ετοιμάζεται να τραγουδήσει Βέμπο). Γ) Βλέπουμε σκηνή από την ταινία «μαριχουάνα στόπ» του Γιάννη Δαλιανίδη (Η κοπέλα στα δεξιά δεν λέει στοπ στην μαριχουάνα). Όπως θα έχετε πια καταλάβει από την ακατάπαυστη ανάγνωση του base, καμία από τις απαντήσεις δεν είναι σωστή (:Ρ ζήτωωω...) Βρισκόμαστε στα 1937 και η δικτατορία του Μεταξά καλπάζει. Η Εθνική Οργάνωση Νεολαίας που έχει στήσει ο Μεταξάς σιγά σιγά ανεβάζει τις δραστηριότητές της και κάποια στιγμή η εξής ανακοίνωση στέλνεται στα ελληνικά σχολεία: «Μαθηταί και μαθήτριαι, οι οποίοι δεν θα εγγράφονται εις τας τάξεις της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (Ε.Ο.Ν.) δεν θα έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν τα μαθήματα των δημοσίων ή ιδιωτικών σχολείων». Υποχρεωτική η στολή λοιπόν για όλους, αγόρια και κορίτσια. Όπως και οι παρελάσεις, οι αθλοπαιδιές και η γενική προετοιμασία για να γίνουν τα παιδιά σε τρία χρονάκια κρέας για τα κανόνια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Κάποια όμως στην Β Γυμνασίου της Σχολής Θηλέων δεν γουστάρει καθόλου την δικτατορία του Μεταξά, τη στολή και όλα τα υπόλοιπα. Το χέρι της δεν το σηκώνει... Είναι η Άλκη Ζέη στην δεξιά άκρη της φωτογραφίας, που μετέπειτα θα γράψει αντιφασιστικά βιβλία όπως «Το καπλάνι της βιτρίνας» και «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου». Βέβαια η φίλη της Ζώρζ Σαρή στην μέση της φωτογραφίας, μετέπειτα συγγραφέας κι εκείνη, το σηκώνει το χεράκι! Εμ, έτσι χαλάνε και οι καλύτερες φιλίες...

9 Στις πίσω σελίδες αυτού του εντύπου έχουμε βάλει τον τελευταίο χρόνο φωτογραφίες από τις πορείες στόμα με στόμα, αλλά και από πορείες με αφίσα, που έχουμε διοργανώσει στην Αθήνα τον τελευταίο χρόνο. Οι γνώμες μας για τον φασισμό, το κράτος και τέλος πάντων τον μάταιο τούτο κόσμο έχουν αφετηρία πολύ πριν κυκλοφορήσει το πρώτο base που έπιασε στα χέρια του μαθητής. Αυτό το σχήμα: οργάνωση, αυτόνομος λόγος και δράση, το ξέρουμε ότι δεν είναι δημοφιλές αλλά έστρωσε τον δρόμο για να φάνε οι φασίστες τα μούτρα τους στην συναυλία που διοργάνωσε το Antifa Kallithea στην Καλλιθέα, στην πλ. Δαβάκη στις 5/7. Δηλαδή τι φάγαν τα μούτρα τους, το ρεκόρ του Bolt στο κατοστάρι σπάσανε. Οι φασίστες το ξέρανε ότι σε αυτή την πλατεία είχε ακριβώς τα υποκείμενα που τους γυρνάνε τα άντερα πιο πολύ: αντιφασίστες και μετανάστες. Μαζέψανε όσο θράσος είχαν μιας και ο στόχος ήτανε ταμάμ και μας ήρθαν κοτσονάτοι για πέσιμο. Τι φιγούρες θα βρούνε πάνω στην πλατεία ξέρανε, δεν ξέρανε και δεν ελπίζανε όμως να βρούνε το παραπάνω, δηλαδή ανθρώπους που έχουνε βγει στον δρόμο πολλές φορές, έχουν αναπτύξει εμπιστοσύνη στον διπλανό τους και έχουνε στηρίξει την δράση τους σε πολιτικές συμφωνίες. Ανθρώπους που όσες φορές κατεβήκανε μαζί μετά κάθισαν και σκεφτήκαν τι σκατά μπορεί να κάνανε λάθος και τι όχι. Κυρίως δηλαδή δεν βρήκαν ΑΤΟΜΑ! Δεν βρήκαν ανθρώπους που η φασιστική βία τους είναι κάτι ακατανόητο ή κάτι που βγήκε από τις εφημερίδες για να μας βάλει όλους φοβισμένους στα σπίτια μας. Βρήκαν ένα σώμα που ξέρει τι είναι: γυναίκες και άντρες, φοιτητές και σερβιτόρες, σίγουρα όχι κάτι που ευαγγελίζεται ότι είναι ειδικό στην βία. Άνθρωποι που μετρήσανε τα κουκιά τους και είπανε αυτό είμαστε και αυτό μας αρμόζει να κάνουμε. Κι έτσι οι φασίστες ακόμα τρέχουν.

10 antifa διαδήλωση ενάντια στα στρατόπ συγκέντρωσης

11 διαδήλωση ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δήλωση τα στρατόπεδα ωσης Ούτε θέλουμε ούτε και μπορούμε να ζούμε σε μια χώρα με στρατόπεδα συγκέντρωσης! Γιατί δεν ανεχόμαστε την ιδέα ότι οι μετανάστες εργάτες θα φυλακίζονται γι αυτό που είναι, δηλαδή εργάτες χωρίς χαρτιά. Γιατί καταλαβαίνουμε πως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι κομμάτι μιας εργατικής πολιτικής με επιστάτες το στρατό και την αστυνομία. Γιατί στην Αμυγδαλέζα, την Κόρινθο και τον Έβρο εμπεδώνεται και διαιωνίζεται η πειθαρχία στις φυτείες τύπου Μανωλάδας. Γιατί σιχαινόμαστε όλους αυτούς -προύχοντες, μπάτσους, μαγαζάτορες, σεκιουριτάδες- που αποκομίζουν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης επιδοτήσεις και κέρδη. Γιατί δεν πάει άλλο να μετράμε αμήχανοι τις φορές που οι φυλακισμένοι μετανάστες επιχειρούν να σπάσουν τις συνθήκες σιωπηρού και αργού θανάτου, πετροβολώντας τους φρουρούς τους. Γιατί μας σηκώνεται η τρίχα κάθε φορά που οι εξεγέρσεις στην Αμυγδαλέζα, την Κόρινθο, τον Έβρο και όπου αλλού καταπνίγονται στους άγριους ξυλοδαρμούς. Γιατί ξέρουμε πως στα στρατόπεδα συγκέντρωσης χτίζονται αξίες και πρακτικές του μέλλοντος. Αξίες για την ιεράρχηση των ανθρώπινων ζωών σε «χρήσιμους» και «περιττούς». Και πρακτικές που επιβάλλουν τον εγκλεισμό και τον καταναγκασμό των ζωών που «περισσεύουν». Γιατί στην τελική το νιώθουμε ότι ο στόχος αυτός είναι: μια κοινωνία στρατόπεδο συγκέντρωσης. Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς από τη συνέλευση autonome antifa κατεβήκαμε σε διαδήλωση στις 7 Ιουνίου ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

12 Antifa noise... κυκλοφορεί στα σχολεία της Καλλιθέας: Αφίσα που κολλήθηκε στους δρόμους της Αθήνας αυτοκόλλητα από την αντιφασιστική συνέλευση ΑUTONOME ANTIFA [όποιος-α θέλει αυτοκόλλητα, μπορεί να μας στείλει mail στο περισσότερα αντιφασιστικά κείμενα θα βρείτε στο: antifascripta.net παλαιότερα τεύχη του antifa base στο: autonomeantifa77.wordpress.com

ΕΚΔΟΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ANTIFA COMMUNITY // ΓΕΝΑΡΗΣ 2015 // TEYXOΣ 18 //

ΕΚΔΟΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ANTIFA COMMUNITY // ΓΕΝΑΡΗΣ 2015 // TEYXOΣ 18 // ΕΚΔΟΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ANTIFA COMMUNITY // ΓΕΝΑΡΗΣ 2015 // TEYXOΣ 18 // Οι «μυστηριώδεις» και ύποπτες επιθέσεις στο Παρίσι -υποτίθεται πως- έρχονται να επιβεβαιώσουν για μια

Διαβάστε περισσότερα

«Πες μου αν θέλεις τι φοβάσαι στις γιορτές. Μόνο για κείνη μην μου λες»

«Πες μου αν θέλεις τι φοβάσαι στις γιορτές. Μόνο για κείνη μην μου λες» Συνέντευξη με τη Νέλη Η Νέλη είναι μία τρανς γυναίκα που ζει στην Αθήνα. Εργάζεται αρκετά χρόνια στην βιομηχανία των σεξουαλικών υπηρεσιών, συγκεκριμένα στην πιάτσα της Συγγρού. Μας εμπιστεύτηκε αυτή τη

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 21-09-2013

Ημερομηνία: 21-09-2013 1. Ημερομηνία: 21-09-2013 Β: Έλα μου Α: Έλα κοπέλα μου Β: Κοιμόσουνα Α: Όχι δε κοιμόμουνα, τώρα θα πάω για ύπνο γιατί είμαι κομμάτια Β: Κατάλαβα Α: Μέσα σε τρεις μέρες έχω χάσει τρία κιλά Β: Εντάξει καλό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΚΡΟΒΙΟ. Συνείδησης ενάντια στην σχολική και κοινωνική

ΜΙΚΡΟΒΙΟ. Συνείδησης ενάντια στην σχολική και κοινωνική Projectkalo_ασμα base 09/10/2012 1:24 μ.μ. Page 1 ΜΙΚΡΟΒΙΟ αντιεξουσιαστικό/αντιφασιστικό έντυπο της αυτόνομης συνέλευσης μαθητών/τριών Συνείδησης ενάντια στην σχολική και κοινωνική πραγματικότητα Projectkalo_ασμα

Διαβάστε περισσότερα

Ας μιλήσουμε καθαρά για την Ακροδεξιά. Επειδή δεν είναι όλοι όπως θέλουν να φαίνονται. Κωστής Παπαϊωάννου

Ας μιλήσουμε καθαρά για την Ακροδεξιά. Επειδή δεν είναι όλοι όπως θέλουν να φαίνονται. Κωστής Παπαϊωάννου Επειδή δεν είναι όλοι όπως θέλουν να φαίνονται Κωστής Παπαϊωάννου Ας μιλήσουμε καθαρά για την Ακροδεξιά ΦΑΣΙΣΜΟΣ / ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ / ΝΑΖΙΣΜΟΣ / ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ / ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ / ΟΜΟΦΟΒΙΑ 1 Και τι με

Διαβάστε περισσότερα

τεύχος #3 - Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014

τεύχος #3 - Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014 M KONAKI * τεύχος #3 - Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014 Γεια χαρά! Το σκονάκι* μας (#3) κυκλοφορεί και πάλι! Για μια ακόμα σχολική χρονιά. Έπειτα από τρία τεύχη (#0, #1 & #2) που προηγήθηκαν κατά την περασμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΎΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ;

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΎΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΎΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ; Ας αφήσουμε κατά μέρος όλα τα άλλα και ας ανοίξουμε τα αυτιά μας σ αυτά που λέει η νεολαία. Η νεολαία ζητά το

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις. Συζητάμε με τον Sergio Bianchi και την. Καθότι δεν αναγνωρίζουμε τους εαυτούς. Τέλος, ο σύντροφος Κ. μας δίνει. Ένας χρόνος ακριβώς

Δράσεις. Συζητάμε με τον Sergio Bianchi και την. Καθότι δεν αναγνωρίζουμε τους εαυτούς. Τέλος, ο σύντροφος Κ. μας δίνει. Ένας χρόνος ακριβώς Ένας χρόνος ακριβώς πέρασε από την κυκλοφορία του προηγούμενου τεύχους του Black Out. Ο λόγος αυτής της μεγάλης καθυστέρησης, καθαρά συγκυριακός. Μια περιστασιακή μεταβολή στις προτεραιότητες και τις αντοχές

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Τσιγαρίδας - (πρώην μέλος της οργάνωση ΕΛΑ - Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας)

Χρήστος Τσιγαρίδας - (πρώην μέλος της οργάνωση ΕΛΑ - Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας) Χρήστος Τσιγαρίδας - (πρώην μέλος της οργάνωση ΕΛΑ - Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας) -Ταυτοποίηση μάρτυρα- Πρόεδρος: Ορκίζεστε στην τιμή και την συνείδησή σας για να πείτε την αλήθεια σε ότι ερωτηθείτε. Σας

Διαβάστε περισσότερα

Λαδώµατα, Σκοτώµατα. ιπλώµατα, Κονόµα τα!! Πρόλογος

Λαδώµατα, Σκοτώµατα. ιπλώµατα, Κονόµα τα!! Πρόλογος Λαδώµατα, Σκοτώµατα ιπλώµατα, Κονόµα τα!! Πρόλογος Όπως σε όλους τους Έλληνες, έτσι και σε µένα, όταν κάτι δεν εξελίσσεται όπως το θέλω, τότε φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι, εκτός από µένα. Με βάση ετούτο

Διαβάστε περισσότερα

Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία;

Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία; Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία; Δύσκολη ερώτηση Για την καλλιτεχνική μου δημιουργία δεν παίζει κανένα ρόλο. Αυτό που με πικραίνει είναι ότι έζησα την

Διαβάστε περισσότερα

*(ή «αντιπαλο-συμμάχων» ; Πώς να το ονομάσουμε το οξύμωρο;) **Τις εξής***:

*(ή «αντιπαλο-συμμάχων» ; Πώς να το ονομάσουμε το οξύμωρο;) **Τις εξής***: Στο κεφάλαιο «Ολόκληρο το Άλσος Παγκράτι Νιούζ, δηλαδή κι οι πρόβες μαζί», λίγο πριν και μετά το λινκ για το τραγούδι «Είσαι παιδί στα δεκαεννιά σου χρόνια», άρχισε αλλά αναβλήθηκε μια συζήτηση για τα

Διαβάστε περισσότερα

Ε Κ Δ Ο Σ Η ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ANTIFA COMMUNITY Γ Ε Ν Α Ρ Η Σ 2014 / ΤΕΥΧΟΣ 14

Ε Κ Δ Ο Σ Η ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ANTIFA COMMUNITY Γ Ε Ν Α Ρ Η Σ 2014 / ΤΕΥΧΟΣ 14 Ε Κ Δ Ο Σ Η ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ANTIFA COMMUNITY Γ Ε Ν Α Ρ Η Σ 2014 / ΤΕΥΧΟΣ 14 / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / * Το ANTIFA COMMUNITY αποτελεί μια σταθερή

Διαβάστε περισσότερα

Άννα: Όχι, δεν είχαμε σπίτι. Είχαμε παράγκα, λαθραία απάνω σε οικόπεδο. Γυναίκα: δεν μας τα κανε το κράτος. Όλου για ψέματα είναι.

Άννα: Όχι, δεν είχαμε σπίτι. Είχαμε παράγκα, λαθραία απάνω σε οικόπεδο. Γυναίκα: δεν μας τα κανε το κράτος. Όλου για ψέματα είναι. Άννα Αλεξάνδρα: Μου είπες ότι σε λένε Άννα. Άννα: Ναι. Αλεξάνδρα: Πόσο χρονών είσαι Άννα; Άννα: 23. και έχω δυο παιδιά. Αλεξάνδρα.: Άννα, το επίθετο σου; Άννα: Τάσιος. Αλεξάνδρα: και μου είπες ότι δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΙ; ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ EΜΕΙΣ! ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Τρόικα μας απειλούν με καταστροφή. Στηρίζουμε Ψηφίζουμε.

ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΙ; ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ EΜΕΙΣ! ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Τρόικα μας απειλούν με καταστροφή. Στηρίζουμε Ψηφίζουμε. κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη τιµή 2 ευρώ Bδοµαδιάτικη Εφηµερίδα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς Συμπαράσταση στους απεργούς της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε. www.sekonline.gr 7 Γενάρη 2015 Νο 1155 Σαμαράς, Βενιζέλος,

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Αντάμης. Ο κλέφτης των αναπτήρων, αποσπάσματα. Dreamtigers 2014. Φωτογραφίες εξωφύλλων: Γιάννης Γεωργιάδης www.yannisgeorgiadis.

Γιάννης Αντάμης. Ο κλέφτης των αναπτήρων, αποσπάσματα. Dreamtigers 2014. Φωτογραφίες εξωφύλλων: Γιάννης Γεωργιάδης www.yannisgeorgiadis. Γιάννης Αντάμης Ο κλέφτης των αναπτήρων, αποσπάσματα Φωτογραφίες εξωφύλλων: Γιάννης Γεωργιάδης www.yannisgeorgiadis.com Τεχνική υποστήριξη: Μάριος Αρσενίου think-about-marios.musicafe.eu Dreamtigers 2014

Διαβάστε περισσότερα

Αρβάλα: Φασαρία, αναστάτωση, χαμός, ο ένας πάνω στον άλλο, χαβαλές. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική & μερική. arvala.espivblogs.

Αρβάλα: Φασαρία, αναστάτωση, χαμός, ο ένας πάνω στον άλλο, χαβαλές. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική & μερική. arvala.espivblogs. Αρβάλα 1 Αρβάλα 2 Αρβάλα: Φασαρία, αναστάτωση, χαμός, ο ένας πάνω στον άλλο, χαβαλές. Μια λέξη, πολλές σημασίες. Έτσι και το fanzine που κρατάτε στα χέρια σας φτιάχτηκε για να δημιουργήσει φασαρία από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Λουΐτζι Τζοβάνι Αντόνια Μαργαρίτα Αστυνόμος Καραμπινιέρος Νεκροθάφτης Γέρος Χωροφύλακες (2) Α' ΠΡΑΞΗ Ένα συνηθισμένο εργατικό σπίτι. Ένα τραπέζι στο

Διαβάστε περισσότερα

ATHENS. Frozen, όπως γιαούρτι Η Αθήνα βρήκε τη γεύση της. voice. OCCUPY WALL STREET Ένα χρόνο αργότερα

ATHENS. Frozen, όπως γιαούρτι Η Αθήνα βρήκε τη γεύση της. voice. OCCUPY WALL STREET Ένα χρόνο αργότερα 20-26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012. ΤΕΥΧΟΣ 405. 210 Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. www.athensvoice.gr. free press KAΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ATHENS voice OCCUPY WALL STREET Ένα χρόνο αργότερα Της Ελένης Βαρβιτσιώτη σελ.12 Οι Χρυσοδακτυλοι Οι

Διαβάστε περισσότερα

αντιφασιστικη πρωτοβουλια συρου 1

αντιφασιστικη πρωτοβουλια συρου 1 αντιφασιστικη πρωτοβουλια συρου 1 Αντί - προλόγου Κι ενώ διαμορφώναμε τα όσα ακολουθούν στο έντυπο αυτό, περί ιθαγένειας και άλλων, ξεκίνησε από την πλατεία Ταξίμ η εξέγερση στην Τουρκία. «Το θέμα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικές σημειώσεις: 1.Το παρόν pdf -κεφάλαιο είναι εκείνο που στο You re in the army now.pdf είχαμε αναφέρει ότι αν δεν μας προέκυπτε στην πορεία

Εισαγωγικές σημειώσεις: 1.Το παρόν pdf -κεφάλαιο είναι εκείνο που στο You re in the army now.pdf είχαμε αναφέρει ότι αν δεν μας προέκυπτε στην πορεία Εισαγωγικές σημειώσεις: 1.Το παρόν pdf -κεφάλαιο είναι εκείνο που στο You re in the army now.pdf είχαμε αναφέρει ότι αν δεν μας προέκυπτε στην πορεία τίτλος ακόμη καλύτερος θα το ονομάζαμε «Οι μαλακίες

Διαβάστε περισσότερα

Ζούμε την εποχή των μεγάλων

Ζούμε την εποχή των μεγάλων Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας Εμμανουήλ Ροΐδης ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 20 ΚΡΗΤΗ, ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

Στον καιρό των δολοφόνων, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια

Στον καιρό των δολοφόνων, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια «Ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων, αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει.» Jean-Paul Sartre ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 23 ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2013 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ Οκτώβριος της μελαγχολίας και των κρυολογημάτων

Διαβάστε περισσότερα

«Εχουν διαλέξει µόνο, 32 υποθέσεις, και στις 32 είναι τα ίδια άτοµα ακριβώς»

«Εχουν διαλέξει µόνο, 32 υποθέσεις, και στις 32 είναι τα ίδια άτοµα ακριβώς» «Εχουν διαλέξει µόνο, 32 υποθέσεις, και στις 32 είναι τα ίδια άτοµα ακριβώς» Στον διάλογο που ακολουθεί συνοµιλεί ο Απ. Νικ. µε την φίλη του Κ.Π Οπου Α, ο καλών Οπου Β, η καλούµενη Ηµεροµηνία: 23.9.2013

Διαβάστε περισσότερα

Η Βία δεν εχει φύλο. Αντώνη Δ. Μαγγανά, Καθηγητή Τομέα Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου

Η Βία δεν εχει φύλο. Αντώνη Δ. Μαγγανά, Καθηγητή Τομέα Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Η Βία δεν εχει φύλο Αντώνη Δ. Μαγγανά, Καθηγητή Τομέα Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Η σφαιρική άποψη για τα πράγματα ανέκαθεν ήταν δύσκολη, δεν ήταν «δημοφιλής», προβλημάτιζε, έφερνε τους ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

" Την ορµή µας την έχουµε απ' τους αιώνες... θα βγούµε νικητές κι ας είναι οι θυσίες µας βαριές" Ναζίµ Χικµέτ

 Την ορµή µας την έχουµε απ' τους αιώνες... θα βγούµε νικητές κι ας είναι οι θυσίες µας βαριές Ναζίµ Χικµέτ # 1028 ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2015 2 ευρώ " Την ορµή µας την έχουµε απ' τους αιώνες... θα βγούµε νικητές κι ας είναι οι θυσίες µας βαριές" Ναζίµ Χικµέτ 2 * Στο εξώφυλλο του Οδηγητή απεικονίζεται το σχέδιο, από την ανεκτέλεστη

Διαβάστε περισσότερα

Λάκης Φουρουκλάς. Το Στιλέτο ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Λάκης Φουρουκλάς. Το Στιλέτο ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 1 Λάκης Φουρουκλάς Το Στιλέτο ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 2 Σχεδιασμός εξωφύλλου: Λ.Φ. Ηλεκτρονική έκδοση (ebook) Μάιος 2013 3 1 Στριφογυρίζει στο κρεβάτι. Δεν μπορεί να κοιμηθεί. Πάλι. Εδώ και χρόνια το ίδιο πρόβλημα

Διαβάστε περισσότερα

Την μπροσούρα μπορείς να την βρεις σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα: www.papoutsadiko.espivblogs.net

Την μπροσούρα μπορείς να την βρεις σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα: www.papoutsadiko.espivblogs.net Η μπροσούρα αυτή εκδόθηκε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, για τις ανάγκες της εκδήλωσης "Μπάλα στην αλάνα, αγώνα στον δρόμο", ένα αφιέρωμα στο ποδόσφαιρο, που έγινε στην κατάληψη Παπουτσάδικο στις 23/6/2012,

Διαβάστε περισσότερα

Δεν έχουμε, ούτε θέλουμε να έχουμε σχέση με κόμματα, φοιτητικές. προγράμματα, και οποιοδήποτε άλλο θεσμό.

Δεν έχουμε, ούτε θέλουμε να έχουμε σχέση με κόμματα, φοιτητικές. προγράμματα, και οποιοδήποτε άλλο θεσμό. 3_pshfiopoihsh 4_5_dyslexia 6_7_gramma apo to santiago 8_peri asylou.. 9_to sxoleio mas pethane 10_11_h krish tou ddp 12_13_mhxaniko mati 14_neo rythmistiko polhs 15_shmeia twn kairwn ... Είναι θλιμμένος

Διαβάστε περισσότερα

Μακεδονία: Το Όνομα, η Ταυτότητα, οι μύθοι, η ιστορία. [Πλάνα από τη Συγκέντρωση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας]

Μακεδονία: Το Όνομα, η Ταυτότητα, οι μύθοι, η ιστορία. [Πλάνα από τη Συγκέντρωση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας] Εκπομπή 10 η Μακεδονία: Το Όνομα, η Ταυτότητα, οι μύθοι, η ιστορία [Πλάνα από τη Συγκέντρωση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας] «Έλληνες ήταν και θα μείνουνε για πάντα οι Μακεδόνες.» «Ο κόσμος μας έλεγε

Διαβάστε περισσότερα