Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων"

Transcript

1

2 Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων 2,99 1,50 Χρωματίζω αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια Eικόνες: Εύα Καραντινού Ένα βιβλίο με αντιπροσωπευτικές εικόνες από τέσσερα γνωστά χριστουγεννιάτικα παραμύθια, για χρωμάτισμα. Σελίδες 16 Σχήµα: 24χ31 Κωδ.: ISBN: ,99 Xριστούγεννα Πρωτοχρoνιά Ήθη - Έθιμα - Δραστηριότητες Με αυτοκόλλητα Eικόνες: Εύα Καραντινού Ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με ήθη, έθιμα, παραδόσεις, πληροφορίες και δραστηριότητες. Περιέχει αυτοκόλλητα, για τις δραστηριότητες, με τα οποία οι μικροί μας φίλοι μπορούν μόνοι τους, να δημιουργήσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια. Σελίδες: 16 Σχήµα: 24x31 Kωδ.: ISBN: Τα καλύτερα Χριστούγεννα Ήθη - Έθιμα - Δραστηριότητες - Κάλαντα Με αυτοκόλλητα και πατρόν Eικόνες: Εύα Καραντινού Ένα χαρούμενο και πολύ χρήσιμο βιβλίο για τα Xριστούγεννα με ήθη, έθιμα, παραδόσεις, πληροφορίες και δραστηριότητες. Το βιβλίο περιέχει αυτοκόλλητα και πατρόν με τα οποία οι μικροί μας φίλοι μπορούν μόνοι τους να δημιουργήσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια. Σελίδες 16 Σχήµα: 24χ31 Κωδ.: ISBN: Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες Δραστηριότητες - Παιχνίδια - Εικονόλεξα 1,30 Eικόνες: Εύα Καραντινού Ένα υπέροχο βιβλίο με δραστηριότητες που θα ψυχαγωγήσει τους μικρούς μας φίλους τις ημέρες των γιορτών. Σελίδες 16 Σχήµα: 21χ27.5 Κωδ.: ISBN: Οι πρώτες μου 60 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες Σελίδες: 72 Σχήµα: 16,5χ24 Κωδ.: ISBN: ,30 Ένα διασκεδαστικό βιβλίο με παιχνίδια κι άλλες δραστηριότητες που οξύνουν την παρατηρητικότητα και βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες. 2,99 Xαρούμενη Πρωτοχρονιά Ήθη - Έθιμα - Κάλαντα - Δραστηριότητες - Με αυτοκόλλητα και πατρόν Eικόνες: Εύα Καραντινού Ένα βιβλίο με αντιπροσωπευτικές εικόνες από τέσσερα γνωστά χριστουγεννιάτικα παραμύθια, για χρωμάτισμα. Σελίδες 16 Σχήµα: 24χ31 Κωδ.: ISBN:

3 Τα δικά μου Χριστούγεννα 3,80 Ήθη και έθιμα απ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο Ιστορίες Δραστηριότητες Κείμενα-Εικόνες: Eύα Καραντινού Ένα μοναδικό βιβλίο με ήθη, έθιμα, παραδόσεις, πληροφορίες και κάλαντα απ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Το βιβλίο περιέχει και κάποιες δραστηριότητες που θα χαρούν ιδιαίτερα οι μικροί μας φίλοι. Σελίδες: 24 Σχήµα: 21x27,5 Κωδ.: ISBN: Παραμύθια-Ιστορίες από Έλληνες και ξένους συγγραφείς O Aη-Bασίλης φέτος είναι πράσινος Περιέχει δώρο CD Νίκος Μιχαλόπουλος Άννα Βερούλη Εικόνες: Eύα Καραντινού 13,90 Πέντε γράμματα φτάνουν στην πόρτα του Αη-Βασίλη... από πέντε γωνιές του πλανήτη. Όλα έχουν κάτι κοινό και κάνουν την καρδιά του Αη-Βασίλη να γεμίζει και πάλι ελπίδα, αν και το ταξίδι μπροστά του προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολο μέσα σε μια φύση, που αισθάνεται άρρωστη και εξασθενημένη. Θα προλάβει άραγε να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου; Σελίδες: 32 Σχήµα: 25x25,5 Κωδ.: ISBN: αντίτυπα Το πνεύμα των Χριστουγέννων Περιέχει δώρο CD Tσαρλς Ντίκενς Θανάσης Τσίτσικας Tο θαυμάσιο μυθιστόρημα του Τσαρλς Nτίκενς με κεντρικό ήρωα τον τσιγκούνη Eμπενίζερ Σκρουτζ, που δεν είναι σε θέση να ζήσει, ν αγαπήσει, να χαρεί. Όλα αυτά μέχρι που τον επισκέπτεται το πνεύμα των Xριστουγέννων. Στη συνέχεια, όλα αλλάζουν Σελίδες: 48 Σχήµα: 21x27.5 Κωδ.: ISBN: ,90 H ζωή του Aη-Bασίλη σαν παραμύθι 9,90 Eύα Kαραντινού H αληθινή ιστορία της ζωής ενός ανθρώπου, που έφτασε στα πιο ψηλά αξιώματα της Eκκλησίας με τη σοφία, το έργο και τα θαύματά του, κι έγινε ο πιο γνωστός κι αγαπημένος Άγιος σ όλο τον κόσμο. Σελίδες: 32 Σχήµα: 21x27,5 Kωδ.: ISBN:

4 Παραμύθια-Ιστορίες από Έλληνες και ξένους συγγραφείς Ο παράξενος επισκέπτης της Ονειρούπολης Βασίλης Τερζόπουλος Εικόνες: Εύα Καραντινού 1ο Βραβείο παραμυθιού της Ονειρούπολης του Δήμου Δράμας. Η Ονειρούπολη, η μαγευτική χριστουγεννιάτικη πολιτεία, ανοίγει τις πύλες της και η μικρή Μαριάννα, μαζί με τον αδερφό της, ανακαλύπτουν τις γωνιές της. Ποιο είναι όμως αυτό το παράξενο αγόρι που τριγυρίζει μόνο του στους δρόμους της Ονειρούπολης; Και γιατί είναι ντυμένο έτσι; Θα βρει τις απαντήσεις η Μαριάννα; Τι θα πει πρόσφυγας; Θα της κάνει ο Αη-Βασίλης τη χάρη που του ζήτησε; Σελίδες: 40 Σχήµα: 20x28 Kωδ.: ISBN: ,50 Χρυσάνθεμα στο χιόνι 5,50 Βασίλης Κουτσιαρής Εικόνες: Χρήστος Δήμος Ο Εμμανουήλ κάθε χρόνο περιμένει με ανυπομονησία το δώρο του Αη-Βασίλη. Ώσπου μια μέρα ανακαλύπτει ότι τα δώρα τού τα αγοράζουν οι γονείς του. Όλα όσα πίστευε ήταν ένα ψέμα; Η συνάντηση όμως με έναν ασπρομάλλη γέρο στη χιονισμένη αυλή του σπιτιού του, θα τον κάνει χαρούμενο ξανά... Στο τέλος αυτής της διαδρομής δεν θα αναρωτηθεί ξανά αν υπάρχει ή όχι ο Αη-Βασίλης γιατί απλά θα ξέρει! Σελίδες: 32 Σχήµα: 20x28 Kωδ.: ISBN: Το πρώτο χαμόγελο των Χριστουγέννων Κατερίνα Μουρίκη Εικόνες: Λιάνα Δενεζάκη Ο μικρός Τοβίτ δεν έχει φωνή, αλλά μιλάει με τη μουσική του. Η φλογέρα του και τα ζώα που προσέχει είναι η μοναδική συντροφιά του. Ώσπου μια νύχτα κάτι μαγικό συμβαίνει... Ο ουρανός λάμπει και μια ουράνια μελωδία γεμίζει την πλάση. Μια ιστορία που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Ένα παραμύθι που θα μας μάθει ότι τα πιο πολύτιμα δώρα είναι αυτά που δεν στοιχίζουν τίποτα. Σελίδες: 32 Σχήµα: 20x28 Kωδ.: ISBN: ,50 Τα Χριστούγεννα του βασιλιά Σαλίγκαρου Περιέχει δώρο CD Ιωάννα Ντακόλια Εικόνες: Έφη Λαδά Ο Σαλίγκαρος είναι ένας βασιλιάς που σκέφτεται μόνο την κορόνα του χωρίς ν ανησυχεί καθόλου για το βασίλειό του. Τη μάγισσα Ξιδού, από την άλλη, την απασχολεί πώς να αποδείξει την αξία της και δεν την ενδιαφέρει αν μολύνει το δάσος με τα αποτυχημένα μαγικά της. Υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να τους δώσει να καταλάβουν ότι το να φροντίζουμε τους άλλους γύρω μας, μπορεί να μας δώσει περισσότερη χαρά; Σελίδες: 32 Σχήµα: 21x29 Kωδ.: ISBN: ,99

5 Συλλογές Ιστοριών Οι πρώτες μου αγαπημένες ιστορίες για τα Χριστούγεννα Πέντε χριστουγεννιάτικες ιστορίες που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 8 χρόνων. Η θαυμάσια εικονογράφηση και οι όμορφες ιστορίες είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους κάνοντάς τους να χαρούν ακόμα περισσότερο τις μέρες των Χριστουγέννων. Σελίδες: 64 Σχήµα: 21x27.5 Κωδ.: ISBN: ,60 10 Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά παραμύθια Eύα Καραντινού Αγαπημένα ζώα του δάσους, άγγελοι και καλικάντζαροι, βασιλιάδες και φτωχοί, όλοι μαζί σε μια ονειρεμένη συλλογή παραμυθιών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Σελίδες: 56 Σχήµα: 21x27,5 Κωδ.: ISBN: ,60 15 παραδοσιακά παραμύθια για τα Χριστούγεννα Περιέχει δώρο CD Εύα Καραντινού 11,90 Ένα μοναδικό βιβλίο. Αγαπημένα ζώα του δάσους, άγγελοι και καλικάντζαροι, βασιλιάδες και φτωχοί, όλοι μαζί σε μιαν ονειρεμένη συλλογή παραδοσιακών παραμυθιών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Σελίδες: 104 Σχήµα: 21x27,5 Kωδ.: ISBN: ,90 Το μαγικό βιβλίο των Χριστουγέννων Περιέχει Δώρο CD Ιστορίες Παραμύθια Ήθη Έθιμα Τραγούδια Κάλαντα Δραστηριότητες Μια μαγευτική συλλογή με ιστορίες, παραμύθια, ήθη και έθιμα, τραγούδια, κάλαντα και δραστηριότητες. Ακόμα η ιστορία της γέννησης του Ιησού και η ιστορία του Αη-Βασίλη. Ένα μοναδικό βιβλίο που θα είναι μια πηγή γνώσης και χαράς για τους μικρούς μας φίλους. Σελίδες: 112 Σχήµα: 21x27.5 Κωδ.: ISBN: ,20 Xριστουγεννιάτικες ιστορίες στη Χώρα των Θαυμάτων Russell Punter Philip Webb Σκαρφαλώστε στο έλκηθρο του Αη Βασίλη και κάντε μία μαγική βόλτα μέσα απ αυτή τη συλλογή χριστουγεννιάτικων παραμυθιών. Υπάρχουν παιχνίδια που πρέπει να φτιαχτούν και δώρα που πρέπει να μοιραστούν. Ακόμη και οι χιονάνθρωποι ζωντανεύουν για να πάρουν μέρος στη γιορτινή ατμόσφαιρα. Σ αυτή τη χειμερινή χώρα των θαυμάτων, οι χριστουγεννιάτικες περιπέτειες είναι έτοιμες να αρχίσουν. Σελίδες: 112 Σχήµα: 25x26 Κωδ.: ISBN:

6 Mαγευτικές ιστορίες των Xριστουγέννων Περιέχει δώρο CD Διασκευή: Pένα Pώσση-Zαΐρη Εικόνες: Έφη Λαδά Nόνκα Πετκόβα Δήμητρα Ψυχογυιού Ένα παραδοσιακό παραμύθι και δύο ιστορίες βασισμένες σε κείμενα μεγάλων ξένων συγγραφέων, με κύριο μήνυμα τη σημαντικότητα της αληθινής αγάπης και πίστης! Σελίδες: 48 Σχήµα: 21.5x27,5 Κωδ.: ISBN: ,90 Χριστούγεννα με τον Άντερσεν Πέντε μοναδικά παραμύθια Περιέχει δώρο CD Μετάφραση: Μάνος και Κώστια Κοντολέων Εικόνες: Δήμητρα Ψυχογυιού Πέντε ιστορίες από τον μεγάλο παραμυθά Άντερσεν, με εντυπωσιακή εικονογράφηση. Σε αυτό το βιβλίο, ο καθένας θα βρει παραμύθια, γνωστά και άγνωστα, που όλα φωτίζουν με τρόπο ευαίσθητο όσο και πρωτότυπο τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σελίδες: 72 Σχήµα: 24x31 Κωδ.: ISBN: ,90 Xριστούγεννα με τα κλασικά της Άγκυρας Tα δώρα των Xριστουγέννων O κλέφτης των Xριστουγέννων Aνρί Nτε Λα Bιλ Nτε Mιρμόν Mετάφραση: Bίκη Δέμου Δύο βιβλία γραμμένα από μια μεγάλη συγγραφέα που θα συναρπάσουν τους νεαρούς αναγνώστες της λογοτεχνίας. Η μαγεία, το πνεύμα των Χριστουγέννων όπως και το μήνυμα της σημαντικότητας της αγάπης και της προσφοράς, είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά των δύο ιστοριών. Για παιδιά και εφήβους Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης Χριστουγεννιάτικα διηγήµατα Α Βραβείο Eταιρείας Xριστιανικών Γραμμάτων Mε τα πρωτότυπα κείμενα Mεταφορά σε απλούστερη γλώσσα, Kαίτη Xιωτέλλη Ένα µοναδικό βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά και νέους, µε σκοπό να γνωρίσουν και οι νεότερες γενιές τον µεγάλο Σκιαθίτη συγγραφέα. Σελ.: 136 Σχήµα: 21x29 Μαλακό εξώφυλλο 9,80 Κωδ.: ΙSBN: ,90 Σκληρό εξώφυλλο 10,90 Κωδ.: ΙSBN: Σελίδες: 160 Σχήµα: 16χ21 Kωδ.: ISBN: Σελίδες: 152 Σχήµα: 16χ21 Kωδ.: ISBN: οι Ωραιότερες Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες 1,20 Σελίδες: 16 Σχήµα: 21x29 Κωδ.: ISBN: Tα πρώτα Χριστούγεννα Η γέννηση του Χριστού Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 χρόνων. Η θαυμάσια εικονογράφηση και η όμορφη ιστορία για τη γέννηση του Χριστού, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους κάνοντάς τους να χαρούν ακόμα περισσότερο τούτες τις όμορφες μέρες των Χριστουγέννων.

7 Xριστούγεννα με κλασικά παραμύθια με μαλακό εξώφυλλο Το πνεύμα των Χριστουγέννων Mε αγάπη από τον Αη-Βασίλη Τα πιο όμορφα Χριστούγεννα Το κοριτσάκι με τα σπίρτα Σελίδες: 16 Σχήµα: 24x31 1,80 Kωδ.: ISBN: Kωδ.: ISBN: Kωδ.: ISBN: Διαβάζω μόνος μου τα Xριστούγεννα Kωδ.: ISBN: ,90 Το τελευταίο όνειρο της γέρικης βελανιδιάς Tο κορίτσι που πάτησε πάνω στο καρβέλι Tο δώρο του Xανς Ο Παπουτσής και οι Καλικάντζαροι To πνεύµα των Χριστουγέννων H μαγική ιστορία του χρόνου Έξι βιβλία με γνωστές και αγαπημένες ιστορίες που ενθαρρύνουν τα μικρά παιδιά να ξεκινήσουν μόνα τους να διαβάζουν. Σελίδες 48 Σχήµα: 13χ19,5 Κωδ.:25238 ΙSBN: Σελίδες 48 Σχήµα: 13χ19,5 Κωδ.: ΙSBN: Σελίδες 48 Σχήµα: 13χ19,5 Κωδ.: ΙSBN: Σελίδες 56 Σχήµα: 13χ19,5 Κωδ.: ΙSBN: X Σελίδες 72 Σχήµα: 13χ19,5 Κωδ.: ΙSBN: Σελίδες 48 Σχήµα: 13χ19,5 Κωδ.: ΙSBN: Τεύχη με CD Κάλαντα Αγαπημένα Tρίγωνα Kάλαντα Eικόνες: Εύα Καραντινού Περιέχουν Δώρο CD με τραγούδια και κάλαντα. Δύο χαρούμενα βιβλία για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με στίχους από κάλαντα, δραστηριότητες και πληροφορίες. 3,30 Σελίδες: 8 Σχήµα: 21χ27,5 Kωδ.: ISBN: ,99 Σελίδες 16 Σχήµα: 24χ31 Κωδ.: ISBN:

8 ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ Nέες εκδόσεις 135 Μύθοι του Αισώπου Απόδοση: Γ. Τσουκαλάς Εικόνες: Eύα Καραντινού Μια ιδιαίτερα φροντισμένη έκδοση με έγχρωμη εικονογράφηση που περιλαμβάνει 135 μύθους του Αισώπου. Οι μύθοι του Αισώπου δεν θα πάψουν ποτέ να περνούν ένα σωρό μηνύματα ζωής σε μικρούς και μεγάλους, με μοναδικό τρόπο. Με αυτό το βιβλίο δίνεται η ευκαιρία στον αναγνώστη να εκπαιδευτεί γύρω από τις βασικές αξίες ζωής καθώς για και το σωστό και το λάθος στις σχέσεις του με τους άλλους, αλλά και απέναντι στον εαυτό του. Η έγχρωμη εικονογράφηση και τα μεγάλα στοιχεία συντελούν ώστε οι νεαροί αναγνώστες να απολαύσουν ακόμη περισσότερο το διάβασμα αυτού του βιβλίου. Σελίδες: 326 Σχήµα: 16,5x24 Κωδ.: ISBN: ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Δαίδαλος και Ίκαρος 4,20 Αναστασία Δ. Μακρή Εικόνες: Άκης Μελάχρης Ο Δαίδαλος ήταν ο πιο ξακουστός καλλιτέχνης στην αρχαία Αθήνα. Όλοι τον θαύμαζαν για το ταλέντο του και την τέχνη του. Όμως, τι τον ανάγκασε να φύγει από την αγαπημένη του πόλη; Ποια η σχέση του με τα ανάκτορα της Κρήτης και τον παντοδύναμο βασιλιά Μίνωα; Πώς βοήθησε τον αγαπημένο ήρωα Θησέα να εξολοθρεύσει το γνωστό τέρας, τον Μινώταυρο; Ποια ήταν η τύχη του λατρεμένου του γιου Ίκαρου και γιατί; Και, τέλος, πώς κατάφερε να γυρίσει πίσω στον τόπο που λάτρεψε; Tο βιβλίο περιέχει δραστηριότητες και παιχνίδια που βοηθούν τον μικρό αναγνώστη να εμπεδώσει βασικά στοιχεία της ιστορίας. Σελίδες: 32 Σχήµα: 21x27,5 Κωδ.: ISBN: ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 5 Σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο Θέλω να μάθω να τρέφομαι σωστά Με αυτοκολλητα - Βιβλίο δραστηριοτήτων Άννα Βερούλη - Νίκος Μιχαλόπουλος Εικόνες: Άκης Μελάχρης Ένα μοναδικό βιβλίο από τους γνωστούς αθλητές και εκπαιδευτικούς Άννα Βερούλη και Νίκο Μιχαλόπουλο που θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες να μάθουν ένα σωρό χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τη σωστή διατροφή και την άσκηση. Μέσα από πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια, δίνεται η ευκαιρία στον μικρό αναγνώστη να εκπαιδευτεί με ψυχαγωγικό τρόπο να τρώει σωστά, να γνωρίσει τις ευεργετικές ιδιότητες των τροφών καθώς και να μάθει να ασκείται. Σελίδες: 40 Σχήµα: 21x27,5 Κωδ.: ISBN:

9 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ / Λογοτεχνία Μια αλλόκοτη ιστορία αγάπης Πάνος Χριστοδούλου Εικόνες: Θανάσης Τσίτσικας Όλα ξεκίνησαν από το ξεχασμένο ανοιχτό παράθυρο μιας ανθρώπινης κουζίνας. Μια περίεργη μέλισσα τυχαία περνούσε απέξω, μπήκε μέσα και ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα ένα πολύχρωμο πλαστικό λουλούδι-μαγνητάκι που ήταν κολλημένο στο ψυγείο... Μπορεί μια αλλόκοτη ιστορία αγάπης να έχει ευτυχισμένο τέλος; Σελίδες: 64 Σχήµα: 15,5x20,5 Κωδ.: ISBN: ΣΒΟΥΡΑ / Λογοτεχνία Η κ. Ανακύκλωση και η περιπέτεια των σκουπιδιών Μαρία Ζαχαριουδάκη Εικόνες: Άκης Μελάχρης Στον κόσμο των σκουπιδιών έρχεται κάτι καινούριο: η Ανακύκλωση. Ακούγεται σαν κάτι τρομακτικό! Τα σκουπίδια της χωματερής τρομοκρατούνται. Κινδυνεύουμε άραγε; αναρωτιούνται κι έτσι, μια θαρραλέα ομάδα με αρχηγό τον Τζίμη, το μικρό κονσερβοκούτι, αποφασίζει να ανακαλύψει τι συμβαίνει. Μέσα από τη διαδραστικότητα και την εκφραστικότητα του κειμένου, τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν με τους ήρωες και να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους. Είναι άραγε κάτι καλό η ανακύκλωση; Παίξε και μάθε το μαζί τους! Σελίδες: 48 Σχήµα: 15,5x20,5 Κωδ.: ISBN: AΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7,90 Καλώς ήρθατε στην αρχαία Ελλάδα Μαρία Καζαντζίδη Εύα Καραντινού Ένα βιβλίο με πλούσια εικονογράφηση και απλά κείμενα που θα δώσει πολλές πληροφορίες και θα κατατοπίσει τον αναγνώστη γύρω από τον πολιτισμό κυρίως της κλασικής περιόδου στην Αρχαία Ελλάδα, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει πώς ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, τα ήθη και έθιμά τους, πώς λειτουργούσε η κοινωνία τους και κάτω από ποιους θεσμούς, ποιες ήταν οι βασικές αξίες ζωής, γιατί ονομάστηκε ο 5ος αιώνας Χρυσός Αιώνας, πώς χτίστηκε η Ακρόπολη και κάτω από ποιες συνθήκες, ποιοι ήταν οι λόγοι που άνθησε ο πολιτισμός και βελτιώθηκε το επίπεδο ζωής των κατοίκων εκείνη την εποχή. Ακόμη, ποιες ήταν οι σημαντικές προσωπικότητες στις τέχνες, στα γράμματα και στη φιλοσοφία και πόσο επηρέασε εκείνη η περίοδος τον πολιτισμό σε όλον τον κόσμο. Σελίδες: 80 Σχήµα: 16,5x24 Κωδ.: ISBN: Nέες εκδόσεις 5,90 ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ Η ΜΙΚΡΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ Φ.Χ. Μπαρνέτ Απόδοση: Γ. Τσουκαλάς Είναι η ιστορία της Σάρας Κρου, μιας εφτάχρονης κοπέλας, που έρχεται με τον πάμπλουτο πατέρα της από την Ινδία στο Λονδίνο, για να μπει σε ένα σχολείο ειδικά για πλούσιες κοπέλες. Στο οικοτροφείο διακρίνεται από τα άλλα κορίτσια για την εξυπνάδα και την ωριμότητά της. Την αποκαλούν μικρή πριγκίπισσα επειδή είναι πάντα ντυμένη, αλλά και φέρεται σαν πριγκίπισσα. Τα πράγματα όμως αλλάζουν για τη μικρή Σάρα όταν χάνει τον πατέρα της, τον μοναδικό άνθρωπο που είχε στον κόσμο και μένει μόνη και απελπιστικά φτωχή... Σελίδες: 240 Σχήµα: 16x21 Κωδ.: ISBN: ,90

10 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Nέες εκδόσεις ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ Σελίδες: 240 Σχήµα: 16x23 Κωδ.: ISBN: Ένας κι Ένας 46+1 άνθρωποι της τέχνης από κοντά... Δημήτρης Γκιώνης Λένε: «Πολιτισμός, η βαριά βιομηχανία μας. Χωρίς πολιτισμό είμαστε ο κανένας [ ] Πιστεύω ότι δεν συμφέρει την Ευρώπη να χαθεί η Ελλάδα. Διότι η Ελλάδα αντιπροσωπεύει τα οράματα όλης της Ευρώπης». Μελίνα Μερκούρη «Δίκαιη εξουσία δεν υπάρχει». Βασίλης Ρώτας «Δημοκρατία είναι να προσφέρεις και να παίρνεις, και στις μέρες μας, το βλέπω κι εδώ στον τόπο μας, υπάρχει η τάση όλοι να παίρνουν». Μέμος Μακρής «Πού είναι τα παλιά φιλολογικά καφενεία; Όλα έχουν γίνει τράπεζες». Δημήτρης Χριστοδούλου «Σε παρακαλώ να έχεις υπόψη σου ότι κάποιοι θέλουν να μου κάνουν κακό κλείνοντάς με σε ίδρυμα». Δανάη «Η ερωτική απιστία είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας μας». Λιλή Ζωγράφου «Η μόνη επανάσταση που υπάρχει σήμερα στην ανθρωπότητα είναι η ερωτική. Όλες οι άλλες πήγαν περίπατο». Ηλίας Πετρόπουλος «Εγώ παραμένω ένας ουτοπικός κομουνιστής. Ψάχνω να βρω την κοινωνία της αλληλεγγύης εκεί βλέπω τη λύση του προβλήματος». Μίκης Θεοδωράκης Οι κορυφές μέσα μας 18 ιστορίες θετικής σκέψης και μία αληθινή ιστορία προσωπικής υπέρβασης Νίκος Μιχαλόπουλος 12,90 «Οδοιπόρε, δεν υπάρχει δρόμος. Ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας». ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ Σελίδες: 192 Σχήµα: 14x20,5 Κωδ.: ISBN: Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Κάπως έτσι ξεκινάνε πάντοτε όλα. «Οι κορυφές μέσα μας» θα μπορούσε να είναι μυθιστόρημα ή η εξιστόρηση μιας προσωπικής εμπειρίας. Θα μπορούσε να είναι η αφήγηση μιας πραγματικής ιστορίας. Όμως, πάνω απ όλα είναι ένα βιβλίο θετικής σκέψης και ώθησης με 18 ακόμα ιστορίες, 18 ακόμα αλληγορίες πίστης και ελπίδας, τοποθετημένες ακριβώς στα σημεία εκείνα που ο δρόμος πάει να κλείσει και εσύ πρέπει να βρεις τη δύναμη να τον ανοίξεις. Όπως ακριβώς και στην ίδια τη ζωή. Εκεί, δηλαδή, που όσο ψηλά και αν φτάσει κάποιος, στο τέλος συνειδητοποιεί πως η μεγαλύτερη κορυφή βρίσκεται πάντα μέσα του!!! 10

11 Nέεσ εκδόσεισ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ Γιώργος Ζαμπέτας Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω... Περιέχει CD με 20 σπάνιες ηχογραφήσεις Κατερίνα Ζαμπέτα Οργάνωση υλικού και επεξεργασία: Γιώργος Π. Τσάμπρας Τι σημαίνει να είσαι παιδί και να μεγαλώνεις δίπλα σ έναν δημιουργό, την ώρα που εκείνος διαμορφώνει το έργο που εντέλει φτάνει να αποτελεί ιστορία του ελληνικού τραγουδιού; Πώς βλέπει κανείς τον κόσμο του τραγουδιού, μεγαλώνοντας μέσα σ αυτόν, χωρίς να «ανήκει» σ αυτόν; Τι σημαίνει για τη ζωή του μια τέτοια εμπειρία; Ύστερα από τρία χρόνια, με τη βοήθεια του Γιώργου Π. Τσάμπρα, προέκυψε ένα «χρονικό» Αλλού προηγείται η καθημερινότητα, η οικογένεια Αλλού κερδίζει το τραγούδι και οι άνθρωποί του Και τα δύο είναι η ζωή του Ζαμπέτα, είναι η ζωή δίπλα στον Ζαμπέτα Μπορεί να γελά και να αυτοσαρκάζεται ως «αράπης μπλακ» καθώς «η βρόχα έπεφτε στρέιτ θρου», αλλά παρατηρεί και μελαγχολικά «δειλινά», αναπολεί περασμένα «ξημερώματα» ή τραγουδάει: Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω / Να με σκεπάσει το νερό Τη δύστυχη ζωή που κάνω / Να την αντέξω δεν μπορώ. Αυτούς τους στίχους, έκανε τραγούδι ο Ζαμπέτας νέος Βρέθηκε να τους τραγουδά κουρασμένος, λίγο πριν το τέλος, περιμένοντας ένα τηλεοπτικό συνεργείο, για να «πληρώσει» το «τίμημα» του «μύθου» του Σελίδες: 520 Σχήµα: 16x23 Κωδ.: ISBN: Κατερίνα Ζαμπέτα η ζωή του, η εποχή μας Ο Γιώργος Ζαμπέτας, ης και το βιβλίο της κ. Καίτ πο. Τα πρώτα χρόγιώργο Ζαμπέτα ως άνθρω εν γνώρισα ιδιαίτερα τον αποκτώ συνείδηση ωνίας», που άρχισα να η νια της «ελεύθερης ραδιοφ τα τελευταία Εκείνη ν» για εκείνον ήταν σιωπή τού έφερε και μέσα στον χώρο των «μέσω ραφική δισκογ ονη μια πολύχρ Τον θυμάμαι να εποχή βέβαια, μετά από έρια». περιστ «Χίλια επιτυχία, τα που ναι καλοτώρα, την τελευταία μεγάλη μάγκες «Ρε του ΑΘΗΝΑ 9.84: ατε και μένα» Και μας λέει στα στούντιο άλλον να φωνάξετε, φωνάξ συνεκαιριά και δεν έχετε ποιον αση, σε μια εκπομπή λίγο μετά και στην τηλεόρ να το επαναλαμβάνει με τη Λιάνα Κανέλλη, το «Ψηλά τα χέρια!» και ειρωνεία; Θα ντεύξεων της εποχής εκείνης πικρία απλά, προσέγγισης; Ή υιοθετήσει είχε τας «Εναλλακτικός» τρόπος Ζαμπέ ο, τα δυο Έτσι κι αλλιώς Αλλά τότε, είχε και μπορούσε να ναι και «δημόσιας» επικοινωνίας. έναν συγκεκριμένο τρόπο προσωπική του πορεία αισθάνεται καλά με την ών κάθε δικαίωμα να μην «ερασιτεχνών» μουσικ σ έναν στενό κύκλο δεν πολυ-υπήρχαν. Ζούσε το τραγούδι μέσα ρίας. Οι παλιοί του δίσκοι τραοι και αλλά ίες, ή κέντρων δεύτερης κατηγο Οι εταιρε είχε χρόνια να κάνει. Καινούρια τραγούδια και αρκετοί που ο Ζαμπέ εποχής ανάμεσά τους σαν «κουρασμένο» γουδιστές ονόματα της ύμενα χρόνια τον θεωρού τας είχε στηρίξει τα προηγο ξέρω αν είχαν απόλυτο άδικο, με βάση το, δεν με Βέβαια ση». σύγκρι χημένο σε ή «παρω Όχι τόσο ε λίγο πριν από το τέλος πικές υλικό που τελικά εξέδωσ σε σχέση με τις προσω της εποχής εκείνης, όσο ο τα μουσικά δεδομένα ατικά για το πώς αυτός ές. Είχα πολλά ερωτημ Κάτι η νεανική του δημιουργικές κορυφ Δεν του τα έβαλα ποτέ του νερά» πική τα προσω κάτι η άνθρωπος «έχασε άρα «έχουμε καιρό», και» αιώνια συμη είναι να πλάνη ότι «όλα και τελικά η επιλογή μ αυτά και ο φόβος μου συστολή Μαζί να διαμορφώνεται γύρω κτική» διάθεση που έβλεπα έπρεπε μπλεύσω με την «αρπα χρόνος και ο χώρος που γίνονταν πολλά και ο μου καθώς τα «μέσα» 15 Δ Το πατρικό Τ ο πατρικό του πατέρα μου, βρισκόταν στο Αιγάλεω. Ιερά Οδός 309 και Σαλαμίνος 1. Στην Ιερά Οδό είχαμε μουριές και στη Σαλαμίνος τζιτζιφιές. Στην πίσω αυλή υπήρχαν πολλές συκιές, καθώς και μια σακατεμένη άμαξα που θύμιζε στη γιαγιά τα νιάτα της. Ο πατέρας αγαπούσε πολύ τους καρπούς της συκιάς. Σύκα ζουμερά και γλυκά. Βγαίναμε έξω και στα ρουθούνια μας έμπαινε αεράκι ευωδιασμένο, φορτωμένο από του σύκου το μελένιο άρωμα. Στο ένα δωμάτιο έμενε η γιαγιά Μαρίκα με τη θεία Νότα. Στο άλλο η θεία Μαρία με τον άντρα της. Και στο τρίτο, εμείς. Μια καμαρούλα είχαμε όλη κι όλη. Στη δεξιά πλευρά, δέσποζε το ξυλόδετο κρεβάτι των γονιών μας και η κούνια του Μιχάλη. Στην άλλη, κούρνιαζε το μονό κρεβάτι που μοιραζόμουν με την αδελφή μου, τη Μαρίκα. Ξαπλώναμε έχοντας η κάθε μια δίπλα στο πρόσωπο τα πόδια της άλλης, αιτία καθημερινών συγκρούσεων. Τραβήξου πιο κεί! Εσύ τραβήξου! Εγώ είμαι μεγαλύτερη και πιάνω πιο πολύ χώρο! Η ηλικία ήταν το μόνιμο επιχείρημα της Μαρίκας σε κάθε καβγά. Κι ήταν μόλις ενάμιση χρόνο μεγαλύτερή μου. Η μητέρα, δεν έμπαινε στη διαδικασία να κάνει τον διαιτητή στις φιλονικίες μας. Περιοριζόταν σε κοφτές, κατηγορηματικές λέξεις που δεν σήκωναν αντίρρηση: «Φαΐ, πλύσιμο, προσευχή, ύπνος!» Διαταγές μονολεκτικές. Σαν συνθήματα που απαιτούσαν υπακοή στρατιωτική και μαρτυρούσαν τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα της μητέρας. Ήταν σκληρή η μητέρα, μα συνάμα δυνατή και ακλόνητη. Κάθε φορά που πήγαινε ο πατέρας να λυγίσει, έμπηγε τις φωνές: «Όρθιος! Ψηλά το κεφάλι!» Σαν να στεκόντουσαν κι οι δυο πάνω σε μια ζυγαριά και μόλις ο ένας έγερνε στη μια άκρη, ο άλλος κρατούσε τις ισορροπίες. Τότε μπάνιο δεν είχαμε. Η μητέρα έβραζε νερό σε μια κατσαρόλα και έπλενε τον πατέρα στο κουζινάκι. Εμείς χώναμε τα κεφάλια μας απ τη μισάνοιχτη πόρτα και κρυφοκοιτάζαμε. Η μητέρα έτρεχε και την έκλεινε

12 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ ,10 15,10 16,10 15,10 16,10 16,10 16,10 16,10 16,80 ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΕΣΠΕΡ Η δεκατετράχρονη Έιμι και ο μικρότερος αδερφός της, Νταν,νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην παλιά τους ζωή, αφού κατάφεραν να βρουν τα 39 στοιχεία που αποτελούσαν τη μυστική δύναμη των κλάδων της οικογένειάς τους. Αλλά έκαναν λάθος. Πανίσχυροι εχθροί οι Βέσπερ παραμονεύουν στις σκιές. Και δεν θα σταματήσουν, αν δεν πάρουν στα χέρια τους τα στοιχεία. Τέσσερις συγγραφείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν στο φως το μυστικό που μένει κρυμμένο εδώ και 500 χρόνια. Και να εξηγήσουν την πανάρχαιη διαμάχη ανάμεσα στους Κέιχιλ και στους Βέσπερ. Οι Βέσπερ έρχονται και ο κόσμος κινδυνεύει. 15,50 ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ στο εκδοσεισ αγκυρα δ.α. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Β.Ε.Ε. Λ. Κατσώνη 271 & Γ. Παπανδρέου, Άγιοι Ανάργυροι, Τ.Κ Τηλ.: , Fax Κεντρικό Κατάστημα: ΑΓΚΥΡΑ-ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ, Σόλωνος Αθήνα, T.K , Τηλ.: , , Fax: Τα βιβλία των εκδόσεων «ΑΓΚΥΡΑ» μπορείτε να τα βρείτε στο βιβλιοπωλείο: 12

Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων

Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων 2,99 3,80 Τα δικά μου Χριστούγεννα Ήθη και έθιμα απ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο Ιστορίες Δραστηριότητες Κείμενα-Εικόνες: Eύα Καραντινού Ένα μοναδικό βιβλίο με ήθη, έθιμα,

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων

Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων 2,99 3,80 Τα δικά μου Χριστούγεννα Ήθη και έθιμα απ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο Ιστορίες Δραστηριότητες Κείμενα-Εικόνες: Eύα Καραντινού Ένα μοναδικό βιβλίο με ήθη, έθιμα,

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

Eπιμέλεια κειμένου: Xριστίνα Λαλιώτου Μακέτα εξωφύλλου - Σελιδοποίηση: Ευθύµης Δηµουλάς Διορθώσεις: Νέστορας Χούνος

Eπιμέλεια κειμένου: Xριστίνα Λαλιώτου Μακέτα εξωφύλλου - Σελιδοποίηση: Ευθύµης Δηµουλάς Διορθώσεις: Νέστορας Χούνος ...... H Κόκκινη Χώρα Eπιμέλεια κειμένου: Xριστίνα Λαλιώτου Μακέτα εξωφύλλου - Σελιδοποίηση: Ευθύµης Δηµουλάς Διορθώσεις: Νέστορας Χούνος 2009 Ίδρυμα ΣΟΦΙΑ & EKΔOΣEIΣ «AΓKYPA» Δ.A. ΠAΠAΔHMHTPIOY A.B.E.E.

Διαβάστε περισσότερα

Αγγελική Δαρλάση. Το παλιόπαιδο. Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή

Αγγελική Δαρλάση. Το παλιόπαιδο. Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή Αγγελική Δαρλάση Το παλιόπαιδο Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή σε όλους αυτούς που οραματίστηκαν έναν καλύτερο κόσμο και προσπαθούν για να γίνει, έστω και λίγο, καλύτερος 6 «Φτώχεια δεν είναι μόνο η έλλειψη

Διαβάστε περισσότερα

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας Έρικα Τζαγκαράκη Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας στην μικρη Ριτζάκη Σταματία-Σπυριδούλα Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας ISBN: 978-618-81493-0-4 Έρικα Τζαγκαράκη Θεσσαλονίκη 2014 Έρικα Τζαγκαράκη

Διαβάστε περισσότερα

www.agyra.gr www.agyra.gr

www.agyra.gr www.agyra.gr είτε µερικά ακόµη βιβλία που σίγουρα θα σασ αρέσουν Ένα µοναδικό βιβλίο. Αγαπηµένα ζώα του δάσους, άγγελοι και καλικάντζαροι, βασιλιάδες και φτωχοί, όλοι µαζί σε µια ονειρεµένη συλλογή παραδοσιακών παραµυθιών

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Ο Ηλίας ανεβαίνει Ψηλά Ψηλότερα Κάθε Μάρτιο, σε μια Χώρα Κοντινή, γινόταν μια Γιορτή! Η Γιορτή των Χαρταετών. Για πρώτη φορά,

Διαβάστε περισσότερα

Δύο ιστορίες που ρωτάνε

Δύο ιστορίες που ρωτάνε ...... Δύο ιστορίες που ρωτάνε Διορθώσεις: Νέστορας Χούνος Σελιδοποίηση - Μακέτα εξωφύλλου: Ευθύµης Δηµουλάς 1991 MANOΣ KONTOΛEΩN & EKΔOΣEIΣ «AΓKYPA» Δ.A. ΠAΠAΔHMHTPIOY A.B.E.E. Η παρούσα 18η έκδοση, Φεβρουάριος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ. Ιστορίες από τη Σκωτία και την Ιρλανδία

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ. Ιστορίες από τη Σκωτία και την Ιρλανδία ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ Ιστορίες από τη Σκωτία και την Ιρλανδία ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ Ιστορίες από τη Σκωτία και την Ιρλανδία ΣΕΙΡΑ Mystery House ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ Δήμητρα Νικολαΐδου ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια»

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου αρχίζει να ξετυλίγει το

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Ελάτε να ζήσουμε τα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Χριστούγεννα (μέσα από ιστορίες και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια) 1 Στόχοι: Μέσα από διάφορες

Διαβάστε περισσότερα

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://artpress.sundaybloody.com/ Βασίλης Κάργας http://goo.gl/di6ugf Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέαςεικονογράφος : «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας-εικονογράφος «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας-εικονογράφος «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link artpress.sundaybloody.com Βασίλης Κάργας http://artpress.sundaybloody.com/?it_books=%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%bd%ce %B1-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7- %CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CE%B1%CF%82-

Διαβάστε περισσότερα

Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά

Ο Παραμυθάς Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά 18 Ιαν 2014 Χανιά (18/1), Σταλός (19/1), Χανιά 18.01 έως 19.01 Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά Ο Παραμυθάς των παιδικών μας χρόνων έρχεται στην Κρήτη Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

T: Έλενα Περικλέους

T: Έλενα Περικλέους T: 7000 0090 www.greendot.com.cy Έλενα Περικλέους Ο πρασινομπαλίτσας επιστρέφει... γιατί τα παραμύθια λένε πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ Συγγραφή: Έλενα Περικλέους Εποπτεία: Άρτεμις Παλαιογιάννη / Σάκης Θεοδοσίου

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών

Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης». «Ο Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER 1 Α Ομάδα «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ''

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 1 2 Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 3 Τα λουλούδια χωρίς όνομα, τα έχει ο καθένας από μας, αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας μαθαίνουν τίποτα και ψάχνουμε μόνοι μας άσκοπα να βρούμε κάτι, για να

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ. Η Τρίτη μάγισσα. Τα δύο αδέρφια και το φεγγάρι

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ. Η Τρίτη μάγισσα. Τα δύο αδέρφια και το φεγγάρι ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ Α 1 2017-2018 6 ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Περιλήψεις βιβλίων που έχουν διαβάσει τα παιδιά από τη σειρά «μικρές καληνύχτες». Η Τρίτη μάγισσα Τα δύο αδέρφια και το φεγγάρι Μου έκανε εντύπωση

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Μπεχτσή Μαρία του Κωνσταντίνου, 11 ετών

Μπεχτσή Μαρία του Κωνσταντίνου, 11 ετών Μπεχτσή Μαρία του Κωνσταντίνου, 11 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

25 μαγικές ιστορίες για μικρά παιδιά

25 μαγικές ιστορίες για μικρά παιδιά Η αγαπημένη μου συλλογή με χριστουγεννιaτικες ιστορiες 25 μαγικές ιστορίες για μικρά παιδιά Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη Éditions Auzou, 2015 Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., 2018 All rights reserved. Τυπώθηκε στην

Διαβάστε περισσότερα

<<ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ >> ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΦΑΝΤΟΓΙΑ <<ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΛΙΚΑΤΣΑΡΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ >>

<<ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ >> ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΦΑΝΤΟΓΙΑ <<ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΛΙΚΑΤΣΑΡΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ >> Η Θεατρική Ομάδα παρουσιάζει την Χριστουγεννιάτικη κωμωδία του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΦΑΝΤΟΓΙΑ Η ομάδα της Κιβωτού Ονείρων Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία Διοργάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Σιώμος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου, 11 ετών

Σιώμος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου, 11 ετών Σιώμος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου, 11 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσωπα: Αφηγητής- 5 παιδιά: \ Άγιος Βασίλης

Πρόσωπα: Αφηγητής- 5 παιδιά: \ Άγιος Βασίλης ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΣ 2009-2010 «Ο Αϊ-Βασίλης φέτος είναι πράσινος» μια διασκευή του βιβλίου των: Άννας Βερούλη ΚΑΙ Νίκου Μιχαλόπουλου επιμέλεια διασκευής: Πέτσκου Βίκυ Πρόσωπα: Αφηγητής- 5 παιδιά:

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Η Έμη Σίνη μεγάλωσε στη Ρόδο, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Μετσόβιο

Διαβάστε περισσότερα

6 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2013-2014. Νηπιαγωγοί Σοφία Καπετανάκη Μαρία Κουτεντάκη. Ευέλικτη ζώνη. «χώμα. και νερό ταξίδι στην ΚΝΩΣΣΟ»

6 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2013-2014. Νηπιαγωγοί Σοφία Καπετανάκη Μαρία Κουτεντάκη. Ευέλικτη ζώνη. «χώμα. και νερό ταξίδι στην ΚΝΩΣΣΟ» 6 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ευέλικτη ζώνη 2013-2014 2014 Νηπιαγωγοί Σοφία Καπετανάκη Μαρία Κουτεντάκη «χώμα και νερό ταξίδι στην ΚΝΩΣΣΟ» ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ: ζούσε ο Μίνωας,ο Δαίδαλος έφτιαξε το παλάτι, μαζί με

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Δημητριάννα Σκουρτσή Γ2 Σχολικό έτος 2014-15 Τάξη Γ Γυμνασίου Λογοτεχνικό Εξωσχολικό

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες: Eύα Καραντινού

Εικόνες: Eύα Καραντινού Εικόνες: Eύα Καραντινού H Kοκκινοσκουφίτσα Mια φορά κι έναν καιρό, έμεναν σ ένα χωριουδάκι μια γυναίκα με το κοριτσάκι της, που φορούσε μια κόκκινη σκουφίτσα. Γι αυτό ο κόσμος την φώναζε Κοκκινοσκουφίτσα.

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι.

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. Αμέσως χάρηκαν πολύ, αλλά κι απογοητεύτηκαν ταυτόχρονα όταν έμαθαν ότι θα ήταν ένα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin Πρόλογος Νιώθουμε πολύ άσχημα όταν βλέπουμε ένα παιδί να κλαίει ή να πονάει χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι, ιδιαίτερα αν είμαστε γονείς. Ανάλογα με τις περιστάσεις τα παιδιά είναι άλλοτε χαρούμενα,

Διαβάστε περισσότερα

Αϊνστάιν. Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης

Αϊνστάιν. Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Αϊνστάιν Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης Περιεχόµενα Κεφάλαιο 1:...3 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Πότε θα φανεί η Φανή

Πότε θα φανεί η Φανή ...... Πότε θα φανεί η Φανή Η συγγραφέας χαίρεται να έρχεται σε επαφή με τους αναγνώστες της. Η διεύθυνσή της είναι: Αγίου Πολυκάρπου 51, Νέα Σμύρνη 171 24, Αθήνα. Τηλ.: 210 9335830, FAX: 210 9351603 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας. Ραφαέλα Ρουσσάκη. Εικονογράφηση. Αμαλία Βεργετάκη. Γεωργία Καμπιτάκη. Γωγώ Μουλιανάκη. Ζαίρα Γαραζανάκη. Κατερίνα Τσατσαράκη

Συγγραφέας. Ραφαέλα Ρουσσάκη. Εικονογράφηση. Αμαλία Βεργετάκη. Γεωργία Καμπιτάκη. Γωγώ Μουλιανάκη. Ζαίρα Γαραζανάκη. Κατερίνα Τσατσαράκη Συγγραφέας Ραφαέλα Ρουσσάκη Εικονογράφηση Αμαλία Βεργετάκη Γεωργία Καμπιτάκη Γωγώ Μουλιανάκη Ζαίρα Γαραζανάκη Κατερίνα Τσατσαράκη Μαρία Κυρικλάκη Μαριτίνα Σταματάκη Φιλία Πανδερμαράκη Χριστίνα Κλωνάρη

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία

Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία Πικρίδου-Λούκα. 2014 Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε

Διαβάστε περισσότερα

Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία

Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία Ποιά ηρωικά χαρακτηριστικά έχει η ηρωίδα κατά τη γνώμη σας; Κατά τη γνώμη μου και μόνο που χαρακτηρίζουμε την Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου ηρωίδα δείχνει ότι

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας...

Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας... Διαβάστε αποσπασματικά το παραμύθι: Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας... Το παραμύθι είναι και για αγοράκι αλλά, για της ανάγκες του δείγματος σας παρουσιάζουμε πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα

Διαβάστε περισσότερα

Απίθανα ταξίδια με μαγικά μολύβια

Απίθανα ταξίδια με μαγικά μολύβια ...... Απίθανα ταξίδια με μαγικά μολύβια Στον Ευθύμη και την Κωνσταντίνα. Διορθώσεις: Νέστορας Χούνος Σελιδοποίηση - Μακέτα εξωφύλλου: Ευθύµης Δηµουλάς 2010 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΡΙΚΗ & EKΔOΣEIΣ «AΓKYPA» Δ.A. ΠAΠAΔHMHTPIOY

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά»

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» Αναστασία Μπούτρου Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» α) Αν κάποιος έχει φαντασία, μπορεί και φαντάζεται έναν καλύτερο κόσμο. Κλείνει τα μάτια του και βλέπει αυτό που ποθεί. Αυτό το απόσπασμα εννοεί

Διαβάστε περισσότερα

Ελάτε να ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά

Ελάτε να ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Ελάτε να ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Πριν πολλά χρόνια, ζούσε σε μια πόλη της Ναζαρέτ μια νέα και καλή γυναίκα που την

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήρια Δεκεμβρίου

Εργαστήρια Δεκεμβρίου Εργαστήρια Δεκεμβρίου για παιδιά για εφήβους και ΕΝΗΛΙΚΕΣ μαζί Το Δεκέμβριο, για τους ελεύθερους επισκέπτες του μουσείου, μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης «Στο Παλάτι του Θυμού», ξεκινάει κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Αδαμοπούλου Μαρία του Δημητρίου, 9 ετών

Αδαμοπούλου Μαρία του Δημητρίου, 9 ετών Αδαμοπούλου Μαρία του Δημητρίου, 9 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

Ολοι είμαστε αδέλφια

Ολοι είμαστε αδέλφια ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού (Μέρος Α ) Ολοι είμαστε αδέλφια ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού Ολοι είμαστε αδέλφια (Μέρος A )

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντινίδου Αγγελίνα του Χρήστου, 8 ετών

Κωνσταντινίδου Αγγελίνα του Χρήστου, 8 ετών Κωνσταντινίδου Αγγελίνα του Χρήστου, 8 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του δάσους

Η ιστορία του δάσους 7 ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, Τμήμα Γ 1 Η ιστορία του δάσους Ήτανε μια φορά ένας γέρος και μια γριά που ζούσανε ειρηνικά και ευτυχισμένα μέσα σ ένα καταπράσινο δάσος με θεόρατα δέντρα.. Μέσα σ αυτό ζούσανε

Διαβάστε περισσότερα

παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια

παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Κουκλοθέατρο ΑΝΕΜΗ παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια H πολύχρονη εμπειρία και η αγάπη μας για τα παιδιά, σας υπόσχονται μια μοναδική παράσταση κουκλοθεάτρου με

Διαβάστε περισσότερα

Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή

Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή της Θείας Λένας. Η γιαγιά μου εξέδωσε αυτό το βιβλίο το 1964. Είναι ένα βιβλίο για μικρά παιδιά, με

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ g Μια ιστορία για µικρούς και µεγάλους ένα παραµύθι τεχνολογίας και ζαχαροπλαστικής. ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Μια ιστορία της. Λίνα ΣΤΑΡ!!! Τ.Ε.Ε. ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΥΡΟΥ Μαθήτρια: Λίνα Βαρβαρήγου (Λίνα

Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη και «Η πρώτη κυρία» Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου :21

Η συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη και «Η πρώτη κυρία» Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου :21 Ημερομηνία 12/12/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://now24.gr/ Μαίρη Γκαζιάνη http://now24.gr/i-singrafeas-giota-gouveli-ke-i-proti-kiria/ Η συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη και «Η πρώτη κυρία» Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια έκδοσης: Καρακώττα Τάνια. 3 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Έτος έκδοσης: 2017 ISBN:

Επιμέλεια έκδοσης: Καρακώττα Τάνια. 3 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Έτος έκδοσης: 2017 ISBN: Η συγγραφή-εικονογράφηση του παραμυθιού έγινε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γ2 τμήματος του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο:

Διαβάστε περισσότερα

Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία

Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία Βασίλης Τερζόπουλος Ο Ηλίας ζει παρέα με τον σκύλο του τον Ρούντολφ και δουλεύει στο ταχυδρομείο της πόλης του. Όταν μεγάλωσε, όμως, πήρε μια σημαντική απόφαση και κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφορα και σημαντικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι ο πόλεμος που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη νερού, φαγητού και ιατρικής περίθαλψης και το χειρότερο

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

O xαρταετός της Σμύρνης

O xαρταετός της Σμύρνης ...... O xαρταετός της Σμύρνης Σελιδοποίηση: Ευθύµης Δηµουλάς Διορθώσεις: Νέστορας Χούνος 2009 MANOΣ KONTOΛEΩN & EKΔOΣEIΣ «AΓKYPA» Δ.A. ΠAΠAΔHMHTPIOY A.B.E.E. Λάµπρου Κατσώνη 271 & Γεωργίου Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

Κλαίρη Θεοδώρου: Στην Ελλάδα ο διχασμός καλά κρατεί

Κλαίρη Θεοδώρου: Στην Ελλάδα ο διχασμός καλά κρατεί Κλαίρη Θεοδώρου: Στην Ελλάδα ο διχασμός καλά κρατεί 11/12/2018-8:11 Ένα κρύο απόγευμα στις αρχές του Δεκέμβρη, λίγο πριν παρουσιάσει το νέο της βιβλίο στη Λάρισα, η Κλαίρη Θεοδώρου αποδέχεται την πρόσκλησή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

σχολείο, και να πάει στο κάστρο στην άλλη άκρη της πόλης για να γίνει μάγισσα. Από τότε καταράστηκε το σχολείο. Τα παιδιά έγιναν μελαγχολικά και

σχολείο, και να πάει στο κάστρο στην άλλη άκρη της πόλης για να γίνει μάγισσα. Από τότε καταράστηκε το σχολείο. Τα παιδιά έγιναν μελαγχολικά και 0 Μια φορά κι έναν καιρό σε μια χώρα συννεφιασμένη, με ανθρώπους στενοχωρημένους, ζούσε ένα κοριτσάκι που το έλεγαν Ηλιαχτίδα. Η χώρα αυτή δεν ήταν πάντα έτσι. Κάποτε ήταν ένας τόπος όπου όλα κυλούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φώτης και η Φωτεινή

Ο Φώτης και η Φωτεινή Καλλιόπη Τσακπίνη Ο Φώτης και η Φωτεινή Μια ιστορία για ένα παιδί με αυτισμό Επιστημονική επιμέλεια: Σοφία Μαυροπούλου Εικονογράφηση: Κατερίνα Μητρούδα Βόλος 2007 Περιεχόμενα Προλογικό σημείωμα...1 Ο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11 Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018-11:11 Από την Μαίρη Γκαζιάνη Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει κάποιος τον «παραμυθά» Νίκο Πιλάβιο είτε

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι των δοντιών

Το παιχνίδι των δοντιών Το παιχνίδι των δοντιών Ρία Φελεκίδου Εικόνες: Γεωργία Στύλου Εκπαιδευτικό υλικό από τη συγγραφέα του βιβλίου [1] EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΤΑΞΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της!

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Πείτε μας λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ 2013-2014 ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 12 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΨΑΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά κι έναν καιρό

Μια φορά κι έναν καιρό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι; Μια φορά κι έναν καιρό Αλλά μήπως δεν ήταν μια φορά κι έναν καιρό, μα μόλις χτες; Ή μήπως όλα αυτά που θα σας αφηγηθώ γίνανε πριν από λίγα μόνο χρόνια; Τι να σας πω κι εγώ;

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 14 η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 1. Λίγα λόγια για το αρχοντικό 2 2. Το παραμύθι της τοιχογραφίας! (Πρόταση) 3 3. Βρες τη λέξη! (Λύση) 9 4. Ζήσε στον 18 ο αιώνα..

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Όμορφος κόσμος Φροντίζουμε όλα τα πλάσματα Η Αγία Μελανγκέλ: η προστάτιδα του περιβάλλοντος Εξακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, γεννήθηκε στα καταπράσινα δάση της Ιρλανδίας μια

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα: «Το σπίτι μου» Τάξεις Α -Α + και Β

Ενότητα: «Το σπίτι μου» Τάξεις Α -Α + και Β Διδασκαλία γλώσσας στα Eλληνικά Παροικιακά Σχολεία Ενότητα: «Το σπίτι μου» Τάξεις Α -Α + και Β Θεοδώρα Μικκίδου Μαρία Χαραλάμπους Τι μέρα είναι σήμερα; Σήμερα είναι Τετάρτη. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 1 Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 2 1.Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πραγματικός κόσμος της Ρόζας, στη νέα της γειτονιά, και ο πλασματικός κόσμος, στον

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Σπυριδούλα Μπέλλα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πανεπιστήμιο Αιγαίου 9/5/2017 Επικοινωνιακή ικανότητα γνώση ενός ομιλητή ως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 [3] Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αφιερωμένο στον πατέρα μου Αλκιβιάδη Copyright

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:...

Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:... 20 κλασικά αλλά και καινούρια παραμύθια με πριγκίπισσες Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:... ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: PRINCESS STORIES Από τις Εκδόσεις Igloo Books, Μεγάλη Βρετανία 2009 ΤΙΤΛΟΣ BIBΛΙΟΥ: Ιστορίες για

Διαβάστε περισσότερα