Χαϊδάρι. Υπολογίζεται ότι η λειτουργία του Σταθµού ΧΑΪ ΑΡΙ θα εξυπηρετεί καθηµερινά περισσότερους από νέους επιβάτες.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Χαϊδάρι. Υπολογίζεται ότι η λειτουργία του Σταθµού ΧΑΪ ΑΡΙ θα εξυπηρετεί καθηµερινά περισσότερους από 30.000 νέους επιβάτες."

Transcript

1

2 ΠΡΟΟ ΟΣ ΕΡΓΩΝ Το µεγαλύτερο µέτωπο έργων Μετρό που έχει ποτέ υλοποιηθεί στην Ελλάδα προχωράει σήµερα µε εντατικούς ρυθµούς. Όλοι οι εργαζόµενοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ενώνουν καθηµερινά τις προσπάθειές τους για να παραδώσουν εµπρόθεσµα τους σύγχρονους Σταθµούς Μετρό σε µια σειρά νέων περιοχών της Αθήνας, στο Περιστέρι, στην Ανθούπολη, στο Χαϊδάρι, στο Χολαργό, στο Χαλάνδρι, στην Αγία Παρασκευή, στην Ηλιούπολη, στον 'Aλιµο, στην Αργυρούπολη και στο Ελληνικό. Τον Μάιο 2007 δόθηκε σε λειτουργία η επέκταση της Γραµµής 3 του Μετρό από το Μοναστηράκι προς το Αιγάλεω, µήκους 4,2 χµ., µε 3 σύγχρονους Σταθµούς. Το δίκτυο του Μετρό συνεχίζει να επεκτείνεται µε νέους Σταθµούς και ήδη σε προχωρηµένο στάδιο κατασκευής βρίσκεται η περαιτέρω επέκταση της Γραµµής 3 προς το Χαϊδάρι, µήκους 1,5 χλµ. µε έναν νέο Σταθµό. Συγκεκριµένα σήµερα, από τρία διαφορετικά µέτωπα εργασιών, έχουν διανοιχτεί 1250 µέτρα σήραγγας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες πολιτικού µηχανικού στο Σταθµό ΧΑΪ ΑΡΙ. Σηµειώνεται ότι στην ίδια εργολαβία έχει ενταχθεί και η κατασκευή Χώρου Στάθµευσης ΙΧ οχηµάτων, ακριβώς δίπλα από τον Σταθµό, συνολικής χωρητικότητας 380 θέσεων ΙΧ. Παράλληλα, ένας από τους µεγαλύτερους ήµους της χώρας, ο ήµος Περιστερίου, θα αποκτήσει µέσα στο 2009 δύο νέους Σταθµούς Μετρό, µετά την επιτυχή ολοκλήρωση και λειτουργία του Σταθµού ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ το καλοκαίρι του Συγκεκριµένα, σήµερα σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα πολιτικού µηχανικού στους Σταθµούς ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ, ενώ στην ίδια εργολαβία έχει ενταχθεί και η ενοποίηση και ανάπλαση της οµώνυµης πλατείας του ήµου, η οποία θα καλύπτει µια συνολική έκταση τµ. Ταυτόχρονα, σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες διάνοιξης των υπολοίπων 350 µέτρων σήραγγας που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί στο σύνολο της η επέκταση της Γραµµής (1,5 χλµ.).

3 Το έργο της επέκτασης της Γραµµής 2 προς το Ελληνικό θα προσθέσει στο δίκτυο του Μετρό της Αθήνας 5,5 χλµ υπόγειας Γραµµής και 4 νέους Σταθµούς (ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ). Σήµερα, εκτελούνται κατασκευαστικές εργασίες σε 14 εργοταξιακούς χώρους (Σταθµοί, φρέατα εξαερισµού, υπόγειος χώρος εναπόθεσης συρµών του έργου) κατά µήκος της Λεωφόρου Βουλιαγµένης, δίχως να επηρεάζεται η κυκλοφορία των οχηµάτων και διατηρώντας ανέπαφο το πράσινο στην κεντρική νησίδα της Λεωφόρου.Το Μηχάνηµα ιάνοιξης Σηράγγων, µε αφετηρία το φρέαρ «Σούρµενα», αθόρυβα και δίχως καµία όχληση στη λειτουργία της πόλης, έχει ήδη κατασκευάσει 3200 µέτρα σήραγγας και πολύ σύντοµα θα φθάσει τον Σταθµό ΑΛΙΜΟΣ. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σήµερα οι κατασκευαστικές εργασίες στους τρεις νέους Σταθµούς της Γραµµής 3 (ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, ΧΟΛΑΡΓΟΣ και ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), οι οποίοι θα τεθούν σε λειτουργία σταδιακά εντός του Με την ίδια εργολαβία, στον Σταθµό ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, που είναι ο πρώτος Σταθµός Μετρό επί της Λεωφ.Μεσογείων που συναντούν οι προερχόµενοι από την Αγία Παρασκευή, τα Μεσόγεια και τα Ανατολικά παράλια της Αττικής, κατασκευάζεται Σταθµός Μετεπιβίβασης από και προς λεωφορειακές γραµµές καθώς και υπόγειος χώρος στάθµευσης συνολικής χωρητικότητας 630 θέσεων ΙΧ οχηµάτων. 37 Το Μετρό της Αθήνας, επεκτείνεται και προς την Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, τα Μανιάτικα και τον Πειραιά, µε 6 νέους Σταθµούς και 7,5 χλµ. υπόγειας γραµµής. Σήµερα, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισµού και το ερχόµενο Φθινόπωρο αναµένεται να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου. Υπό µελέτη βρίσκεται η κατασκευή µιας νέας Γραµµής, της Γραµµής 4 ('Aλσος Βεϊκου - Πανεπιστήµιο - Κατεχάκη - Μαρούσι) µήκους 20,9 χλµ. και 20 Σταθµών, ενώ παράλληλα εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι χρηµατοδότησης του έργου. Ελληνικό Το έργο επέκτασης της Γραµµής 2 προς το Ελληνικό προέβλεπε αρχικά την δηµιουργία γέφυρας κατά µήκος της κεντρικής νησίδας της Λεωφ.Βουλιαγµένης, η οποία όµως θα δηµιουργούσε σηµαντική ηχητική και οπτική όχληση. Μετά από απόφαση του ΥΠΕΧΩ Ε διακόπηκε ο σχετικός διαγωνισµός για το έργο αυτό και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προκήρυξε νέο, όπου το σύνολο της Γραµµής είναι πλέον υπόγειο, καθώς βάσει αναλυτικότερης εξέτασης του τρόπου κατασκευής διαπιστώθηκε ότι η υπογειοποίηση της Γραµµής θα επέφερε µικρή διαφορά στον προϋπολογισµό και στον χρόνο κατασκευής του έργου.

4 Στις 8 Μαρτίου 2006 υπογράφθηκε η σύµβαση για την υπόγεια επέκταση της Γραµµής 2 του Μετρό προς το Ελληνικό. Το συνολικό µήκος της επέκτασης είναι 5,5 χλµ και περιλαµβάνει τους εξής 4 νέους σταθµούς: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ, καθώς επίσης και υπόγειο χώρο εναπόθεσης 8 συρµών για τις ανάγκες λειτουργίας της επέκτασης. Το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Απρίλιο του 2006 και προβλέπεται να παραδοθεί στα τέλη του Όλοι οι νέοι Σταθµοί θα έχουν µήκος 110 µ και θα αποτελούνται από 3 επίπεδα, ενώ θα διαθέτουν εισόδους / εξόδους και στις δύο πλευρές της Λεωφ. Βουλιαγµένης. Η κατασκευή της σήραγγας πραγµατοποιείται µε µηχάνηµα διάνοιξης σηράγγων ΤΒΜ-ΕΡΒ, το οποίο έχει διάµετρο κεφαλής 9,5 µ. Οι σταθµοί, τα φρέατα αερισµού και ηλεκτροµηχανολογικού εξοπλισµού, καθώς επίσης και ο χώρος εναπόθεσης συρµών κατασκευάζονται µε την µέθοδο του ανοικτού ορύγµατος. Με την επέκταση της Γραµµής αυτής θα εξυπηρετείται συγκοινωνιακά η ευρύτερη περιοχή κατά µήκος του άξονα της Λεωφόρου Βουλιαγµένης, δηλαδή οι περιοχές των δήµων Αγίου ηµητρίου, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίµου και Ελληνικού. Συγκεκριµένα, µε την προσθήκη της εν λόγω επέκτασης στο δίκτυο του Μετρό εκτιµάται ότι η ηµερήσια επιβατική κίνηση του Μετρό αναµένεται να αυξηθεί κατά επιβάτες. Αντίθετα, στην οδική κυκλοφορία εκτιµάται ότι θα υπάρξει µείωση της τάξεως των µετακινήσεων µε ΙΧ ηµερησίως. Επίσης µε την αναδιάρθρωση και την επέκταση των τοπικών αστικών συγκοινωνιών, µε τη διαµόρφωση Σταθµών Μετεπιβίβασης από και προς τις Λεωφορειακές Γραµµές καθώς και τη δηµιουργία Χώρων Στάθµευσης ΙΧ στους νέους Σταθµούς, αναµένεται να εξυπηρετηθούν και νοτιότεροι ήµοι, όπως αυτοί της Γλυφάδας, της Βούλας κλπ. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η απόσταση από τον Σταθµό ΕΛΛΗΝΙΚΟ έως το κέντρο της Αθήνας (Σταθµός ΣΥΝΤΑΓΜΑ) θα διανύεται µόλις σε 15 λεπτά, ενώ µε το αυτοκίνητο σε ώρες αιχµής σήµερα χρειάζονται περισσότερο από 40 λεπτά!

5 Χαϊδάρι Στις 20 Φεβρουαρίου 2006 υπογράφηκε η σύµβαση για την πρόσθετη επέκταση της Γραµµής 3 του Μετρό κατά 1,5 χλµ., µε την προσθήκη ενός ακόµα Σταθµού στο ΧΑΪ ΑΡΙ και ενός αµαξοστασίου στην περιοχή του Ελαιώνα. Με το έργο αυτό η Γραµµή 3 του Μετρό της Αθήνας επεκτείνεται ακόµη περισσότερο στη υτική Αθήνα, φθάνοντας πλέον στις περιοχές του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για ένα πολύ σηµαντικό έργο κύριος στόχος του οποίου είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της υτικής Αθήνας. Με τη θέση σε λειτουργία της εν λόγω επέκτασης ο χρόνος µετακίνησης των κατοίκων έως το κέντρο της Αθήνας (ΣΥΝΤΑΓΜΑ) θα είναι µόλις 8 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας µετάβασης µε άνεση, ασφάλεια και αξιοπιστία στο Αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε 40 λεπτά! 39 Ειδικότερα, η επέκταση αυτή αναµένεται να συµβάλει αποφασιστικά στην αναβάθµιση περιοχών που επί σειρά ετών παρουσιάζουν σηµαντικές δυσκολίες πρόσβασης στον κεντρικό ιστό της πρωτεύουσας, όπως η ευρύτερη περιοχή του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας και θα εξυπηρετεί συγκοινωνιακά ιδιαίτερους προορισµούς, όπως το Νοσοκοµείο Λοιµωδών Νόσων, το ροµοκαΐτιο Θεραπευτήριο, το Αττικό Νοσοκοµείο και τις εµπορικές επιχειρήσεις των περιοχών. Υπολογίζεται ότι η λειτουργία του Σταθµού ΧΑΪ ΑΡΙ θα εξυπηρετεί καθηµερινά περισσότερους από νέους επιβάτες. Το έργο της επέκτασης ΑΙΓΑΛΕΩ- ΧΑΪ ΑΡΙ περιλαµβάνει: τη σήραγγα της γραµµής µήκους περίπου 1,5 χλµ., η οποία θα διέρχεται κάτω από την Ιερά Οδό και θα διανοιχτεί µε τη συµβατική µέθοδο υπόγειας κατασκευής. το Σταθµό ΧΑΪ ΑΡΙ, ο οποίος οριοθετείται στο οικοδοµικό τετράγωνο της Ιεράς Οδού, Κρήνης, Κατσαρού και Αγίας Μαρίνας, µε δύο εισόδους / εξόδους εκατέρωθεν της Ιεράς Οδού.

6 το Σταθµό Μετεπιβίβασης, ο οποίος θα κατασκευαστεί ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο µε τον Σταθµό ΧΑΪ ΑΡΙ και ο οποίος θα διαθέτει χωρητικότητα για στάθευση 380 ΙΧ οχηµάτων. το Αµαξοστάσιο στην περιοχή του Ελαιώνα, συνολικής εκτάσεως τ.µ., έργο για το οποίο γίνεται αναφορά στη συνέχεια. Η επέκταση της Γραµµής 3 προς το Χαϊδάρι αναµένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του Περιστέρι Στις 11 Απριλίου του 2006 ολοκληρώθηκε ο διαγωνισµός για την επέκταση της Γραµµής 2 από τον Αγ. Αντώνιο προς την Ανθούπολη (1,5 χλµ.) µε 2 νέους Σταθµούς: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ και τον Σεπτέµβριο του ίδιου έτους ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου. Με την επέκταση αυτή, ο µεγαλύτερος δήµος της υτικής Αθήνας, ο ήµος Περιστερίου, θα διαθέτει πλέον τρεις σταθµούς ΜΕΤΡΟ (Αγ. Αντώνιος, Περιστέρι, Ανθούπολη) που προβλέπεται- βάσει των µελετών-να εξυπηρετούν συνολικά άτοµα ηµερησίως. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η απόσταση Ανθούπολη-Σύνταγµα θα διανύεται µόλις σε 11 λεπτά ενώ σήµερα τα επιβατικά αυτοκίνητα, σε ώρες αιχµής, κάνουν τουλάχιστον 45 λεπτά. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους νέους σταθµούς: Ο Σταθµός ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ κατασκευάζεται κυρίως µε τη µέθοδο του ανοικτού ορύγµατος στη Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη στο ύψος του ηµαρχείου Περιστερίου. Ποσοστό περίπου 30% του Σταθµού θα κατασκευασθεί µε την µέθοδο της υπόγειας διάνοιξης προκειµένου να ελαχιστοποιηθεί η όχληση στην κυκλοφορία των οχηµάτων καθώς στο συγκεκριµένο σηµείο υπάρχει διασταύρωση 6 δρόµων. Επισηµαίνεται ότι στην νότια πλευρά του Σταθµού θα

7 πραγµατοποιηθούν όλες οι απαραίτητες κατασκευές για την σύνδεση µελλοντικά µε γειτονικό υπόγειο χώρο στάθµευσης. Ο Σταθµός ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ θα αποτελείται από 3 επίπεδα µε ίδιο περίπου περίγραµµα συνολικής επιφάνειας τµ. Ο Σταθµός ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ θα κατασκευασθεί µε την µέθοδο του ανοικτού ορύγµατος υπογείως της οδού Αναπαύσεως ανάµεσα στις οδούς ωδεκανήσου και Θηβών. Η νέα θέση του Σταθµού ήταν αποτέλεσµα των γεωτεχνικών ερευνών στην περιοχή της παλαιάς του θέσης, απέναντι από το γήπεδο του Αγίου Ιερόθεου, όπου διαπιστώθηκε ότι το έδαφος είναι εντελώς ακατάλληλο. ηλαδή, η κατασκευή του Σταθµού στη θέση αυτή εγκυµονούσε σοβαρούς κινδύνους, τόσο για το ίδιο το έργο, όσο και για τις παρακείµενες κατοικίες, ενώ δεν θα επέτρεπε και την περαιτέρω επέκταση της Γραµµής 2 προς Κηπούπολη, Πετρούπολη και Ίλιον. Για τους παραπάνω λόγους, το ΥΠΕΧΩ Ε αποφάσισε να µετατοπίσει τελικώς τον Σταθµό ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ κατά 350 περίπου µέτρα νοτιότερα. Η κατασκευή θα πραγµατοποιηθεί µε τέτοιο τρόπο ώστε σε επόµενη φάση να είναι δυνατή η επέκταση της Γραµµής 2 τόσο προς την περιοχή του Αγίου Ιερόθεου, όσο και προς την Πετρούπολη και τα Λιόσια. 41 Η κατασκευή των δύο Σταθµών του Μετρό αναµένεται να αναβαθµίσει αισθητικά την περιοχή του ήµου Περιστερίου, τόσο µε την υψηλή αισθητική των Σταθµών, όσο και µε τις αναπλάσεις που θα πραγµατοποιηθούν στον επιφανειακό χώρο των Σταθµών. Αξίζει δε να σηµειωθεί ότι η εργολαβία περιλαµβάνει την ενοποίηση της κεντρικής Πλατείας του Περιστερίου (Πλατεία ηµοκρατίας) µε κατάλληλη κυκλοφοριακή ρύθµιση της Λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη. Επίσης, η Αττικό Μετρό Α.Ε. εξετάζει σε συνεργασία µε το ήµο Περιστερίου τη δυνατότητα κατασκευής χώρου στάθµευσης ΙΧ πλησίον του Σταθµού ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ. Η ολοκλήρωση της επέκτασης µε τη λειτουργία των δύο Σταθµών προβλέπεται εντός του Χολαργός, Νοµισµατοκοπείο, Αγία Παρασκευή Στις 16 Μαρτίου 2007 υπεγράφη η σύµβαση για την ολοκλήρωση των Σταθµών ΧΟΛΑΡΓΟΣ και ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, καθώς και για την κατασκευή του Σταθµού ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ της Γραµµής 3.

8 Επειδή στο παρελθόν δεν έχει πραγµατοποιηθεί καµία κατασκευαστική εργασία στον σταθµό ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, εντός του Καλοκαιριού θα πραγµατοποιηθεί καθαίρεση της υφιστάµενης σήραγγας και θα απαιτηθεί η διακοπή της λειτουργίας τµήµατος της Γραµµής 3 για χρονική περίοδο που εκτιµάται ότι δεν θα ξεπεράσει τους 6 µήνες. Τον Μάϊο του 2007 ξεκίνησε ταυτόχρονα η κατασκευή των τριών σταθµών και σταδιακά, από τις αρχές του 2009 θα παραδοθούν στο επιβατικό κοινό. Η συγκοινωνιακή σηµασία αυτών των τριών σταθµών είναι ιδιαίτερα µεγάλη καθώς προβλέπεται να εξυπηρετούν καθηµερινά περισσότερους από επιβάτες, µειώνοντας δραστικά τον χρόνο µετακίνησης πχ. Αγ. Παρασκευή Σύνταγµα µόλις σε 12 λεπτά, ενώ σήµερα χρειάζονται τουλάχιστον 45 λεπτά µε ΙΧ σε ώρα αιχµής! Ιδιαίτερα στον Σταθµό ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, ο οποίος είναι ο πρώτος σταθµός Μετρό επί της Λεωφ. Μεσογείων που συναντούν οι προερχόµενοι από την Αγ.Παρασκευή, τα Μεσόγεια και τα Ανατολικά παράλια της Αττικής, θα κατασκευαστεί Σταθµός Μετεπιβίβασης από και προς λεωφορειακές γραµµές καθώς και υπόγειος χώρος στάθµευσης συνολικής χωρητικότητας 630 θέσεων ΙΧ οχηµάτων. Πειραιάς Στις 7 Ιουνίου 2006, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ προκήρυξε ιαγωνισµό (προϋπολογισµού 570 εκ. ευρώ) για την κατασκευή της περαιτέρω επέκτασης της Γραµµής 3 του Μετρό, η οποία θα ξεκινάει από τον Σταθµό ΧΑΪ ΑΡΙ και θα καταλήγει στον Πειραιά, διαθέτοντας 6 νέους Σταθµούς και συνολικό µήκος 7,5 χλµ. Η επέκταση αυτή θα εξυπηρετεί τόσο τα δυτικά προάστια του Λεκανοπεδίου (Αγία Βαρβάρα, Νίκαια, Κορυδαλλός) όσο και τον Πειραιά, ο οποίος πλέον θα διαθέτει 3 νέους σύγχρονους Σταθµούς Μετρό. Στις 26 Ιουνίου 2007 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του ιαγωνισµού και προεπιλέχθηκαν όλοι οι υποψήφιοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. ABAΞ J & P FCC CONSTRUCΤION ΑΕΓΕΚ - IMPREGILO SELI ANSALDO ΑΚΤΩΡ SIEMENS VINCI

9 MHXANIKH ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ SC SOARES DA COSTA ZAGOPE CONSTRUTORA DO TAMEGA ΤΕΡΝΑ GHELLA Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει σύντοµα και ο ιαγωνισµός προβλέπεται να ολοκληρωθεί το ερχόµενο Φθινόπωρο (υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις, προσφυγές, κλπ από τις διαγωνιζόµενες τεχνικές εταιρείες) και αµέσως µετά θα ξεκινήσει η κατασκευή αυτής της επέκτασης της Γραµµής 3 του Μετρό της Αθήνας. 43 Αξίζει να σηµειωθεί ότι µε την υλοποίηση αυτής της επέκτασης προς Πειραιά (Πειραιάς Α/ Ελ.Βενιζέλος) η Γραµµή 3 θα έχει συνολικό µήκος 50 χλµ. (από τα οποία τα 28,4 χλµ υπόγεια) και θα συνδέει το Λιµάνι µε το Αεροδρόµιο. Η επέκταση αυτή αναµένεται να εξυπηρετεί καθηµερινά επιβάτες. Γραµµή 4 Σύµφωνα µε τη Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό ( ), στο εγκεκριµένο Σχέδιο Ανάπτυξης του Μετρό της Αθήνας προβλεπόταν η κατασκευή δύο νέων Επεκτάσεων που ουσιαστικά θα αποτελούσαν κλάδους των υφιστάµενων Γραµµών, δηλαδή της Γραµµής 2 (Πανεπιστήµιο - Εξάρχεια - Αλεξάνδρας - ικαστήρια - Κυψέλη - Γαλάτσι - 'Αλσος Βεϊκου) και της Γραµµής 3 (Πανόρµου - Φάρος - Σίδερα -ΟΑΚΑ - Παράδεισος - Μαρούσι). Κατά την εκπόνηση της Προµελέτης των έργων διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω επεκτάσεις δεν ήταν τεχνικά εφικτό να αποτελέσουν κλάδους υφισταµένων Γραµµών, καθώς το ενδεχόµενο αυτό θα παρουσίαζε σηµαντικές κατασκευαστικές και λειτουργικές αδυναµίες (διακοπή λειτουργίας της γραµµής, σύνθετη κατασκευή, υψηλό κόστος, συχνότητα των δροµολογίων, κ.λπ.). Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ προχώρησε στην εξέταση της σύνδεσης των εν λόγω επεκτάσεων µεταξύ τους και την ανάπτυξή τους ως µία νέα αυτόνοµη Γραµµή 4 σε σχήµα U, η οποία θα περιλαµβάνει τα παραπάνω δύο - ακτινικού χαρακτήρα - σκέλη (προς Γαλάτσι και προς Μαρούσι) και κεντρικό τµήµα που θα συνδέει 8 νέους σταθµούς Μετρό: Πανεπιστήµιο, Κολωνάκι, Ευαγγελισµός, Παγκράτι/Καισαριανή, 'Ανω Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδί,

10 Κατεχάκη, µε ανταπόκριση µε τις υφιστάµενες Γραµµές 2 (στον Σταθµό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ) και 3 (στους Σταθµούς ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ & ΚΑΤΕΧΑΚΗ). Η νέα Γραµµή του Μετρό, Γραµµή 4 µε χρώµα πορτοκαλί ('Αλσος Βεϊκου - Πανεπιστήµιο - Κατεχάκη - Μαρούσι) έχει µήκος 20,9 χλµ., 20 σταθµούς και εκτιµώµενο προϋπολογισµό κατασκευής περίπου 2,3 δισ. ευρώ, ενώ αναµένεται όχι µόνο να αλλάξει δραστικά τον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας αλλά να αναβαθµίσει σηµαντικά τη ζωή στο Λεκανοπέδιο. Η δηµιουργία της νέας Γραµµής παρουσιάζει σηµαντικά πλεονεκτήµατα, όπως ενδεικτικά: Εξυπηρέτηση πολλών νέων πυκνοκατοικηµένων περιοχών της πόλης (Γαλάτσι, Κυψέλη, Παγκράτι, Καισαριανή, Ζωγράφου, περιοχές όµορες Λεωφ. Κηφισίας, κ.λπ.). Εκτιµάται ότι η εν λόγω Γραµµή θα εξυπηρετεί καθηµερινά περισσότερους από επιβάτες. Εξυπηρέτηση πολλών σηµαντικών εγκαταστάσεων, όπως Νοσοκοµεία (Παίδων, Λαϊκό), Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα (Πανεπιστηµιούπολη, Πολυτεχνειούπολη, καθώς και το Πανεπιστήµιο και το Πολυτεχνείο στο κέντρο της Αθήνας - Η Γραµµή των Πανεπιστηµίων ) και ικαστήρια. Αύξηση της δικτύωσης του Μετρό που συνεπάγεται την αύξηση του αριθµού των σταθµών ανταπόκρισης, στους οποίους µπορεί να γίνει γρήγορη µετεπιβίβαση µεταξύ των Γραµµών του Μετρό. Ανακούφιση υφιστάµενων σταθµών Μετρό από τη συνεχώς αυξανόµενη ζήτηση του επιβατικού κοινού (Σύνταγµα, κ.λπ.). Όσον αφορά στη χρηµατοδότηση της εν λόγω νέας Γραµµής 4 εκτιµάται ότι δεν µπορεί να ενταχθεί στον προγραµµατισµό του ' ΚΠΣ δεδοµένης της προτεραιότητας της κατασκευής του βασικού έργου και των επεκτάσεων του Μετρό της Θεσσαλονίκης (2 δισ. ευρώ), καθώς και της επέκτασης της Γραµµής 3 του Μετρό στα υτικά Προάστια της Αθήνας από το Χαϊδάρι ως τον Πειραιά (570 εκ. ευρώ). Κατά συνέπεια, εξετάζονται όλοι οι εναλλακτικοί τρόποι χρηµατοδότησης του έργου. Ένας από αυτούς είναι η χρηµατοδότηση της Γραµµής 4 µέσω ενός ειδικού χρηµατοδοτικού σχήµατος µε τιτλοποίηση των µελλοντικών εσόδων των διοδίων της Αττικής Οδού για µια ορισµένη χρονική περίοδο µετά την παράδοσή της από την Παραχωρησιούχο Εταιρεία στο ηµόσιο. Με αυτόν τον τρόπο, η κατασκευή της νέας Γραµµής

11 4 του Μετρό δεν θα επιφέρει καµία επιβάρυνση ούτε στον Κρατικό Προϋπολογισµό ούτε στα κονδύλια του ' ΚΠΣ. ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΚΟΣ (χλµ.) ΣΤΑΘΜΟΙ Γραµµή 2 Γραµµή 3 Γραµµή 3 Άγ.Αντώνιος Άγ. ηµήτριος Αιγάλεω ουκ.πλακεντίας ουκ.πλακεντίας Αεροδρόµιο (Γραµµή Προαστιακού σε κοινή χρήση µε το Μετρό) ΣΥΝΟΛΙΚΑ Το Βασικό Έργο To Βασικό Έργο του Μετρό της Αθήνας (ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ & ΣΕΠΟΛΙΑ- ΑΦΝΗ) ξεκίνησε να κατασκευάζεται το Νοέµβριο του 1992 µε προγραµµατισµένα 20 περίπου χλµ. δικτύου µε 21 σταθµούς σε 2 Γραµµές. Τα πρώτα 13 χλµ. µε 14 σταθµούς στα τµήµατα ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ της Γραµµής 3 και ΣΕΠΟΛΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ της Γραµµής 2 τέθηκαν σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2000, ενώ 5 επιπλέον χλµ µε 5 σταθµούς στο τµήµα ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΑΦΝΗ τέθηκαν σε λειτουργία τον Νοέµβριο του Για το Βασικό Έργο, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. χρηµατοδότησε αρχαιoλoγικές αvασκαφές έκτασης τετραγωvικώv µέτρωv, οι οποίες είvαι οι µεγαλύτερες πoυ έχoυv γίvει πoτέ στηv Αθήvα. Επιπλέον, προκειµένου να

12 µειωθούν στο ελάχιστο oι πιθαvότητες συvάvτησης αρχαιολογικών ευρηµάτων, oι σήραγγες τoυ Μετρό διαvoίχθηκαν, κατά µέσο όρο, σε βάθoς µεγαλύτερο των 15 µέτρωv, επίπεδo χαµηλότερo από αυτό στo oπoίo συνήθως βρίσκovται τα αρχαιολογικά ευρήµατα.το Έργο κατασκευάστηκε µε τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών και µε την εντατική εργασία χιλιάδων εργαζοµένων, επιστηµόνων και τεχνιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Γραµµή 2 ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ Ως τµήµα του βασικού έργου του µετρό της Αθήνας, η Γραµµή 2 ξεκίνησε να κατασκευάζεται το Νοέµβριο του Οι πρώτοι 7 σταθµοί της Γραµµής 2 στο τµήµα ΣΕΠΟΛΙΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ δόθηκαν στο κοινό τον Ιανουάριο του 2000, ενώ 5 επιπλέον χιλιόµετρα µε 5 σταθµούς στο τµήµα ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΦΝΗ τέθηκαν σε λειτουργία τον Νοέµβριο του Επέκταση Σεπόλια-'Αγιος Αντώνιος Στις αρχές Αυγούστου 2004 άνοιξε για το επιβατικό κοινό ο Σταθµός ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ στο πλαίσιο της επέκτασης της Γραµµής 2 στα δυτικά προάστια του Λεκανοπεδίου. Η επέκταση αυτή έχει µήκος 1,4 χλµ. και σήµερα εξυπηρετεί επιβάτες ηµερησίως. H επέκταση αυτή είναι πολύ σηµαντική καθώς µέσω αυτής το Μετρό ξεπέρασε τα όρια του Κηφισού ποταµού και µείωσε δραστικά το χρόνο µετακίνησης των κατοίκων των δυτικών προαστίων. Σήµερα, οι επιβάτες χρειάζονται µόλις 7 λεπτά για να µετακινούνται µε ασφάλεια, ταχύτητα και άνεση από το Σταθµό 'Αγιος Αντώνιος έως το κέντρο της Πρωτεύουσας (πλατεία Οµονοίας) και περίπου 45 λεπτά για το Αεροδρόµιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (µε µια µετεπιβίβαση στο Σταθµό ΣΥΝΤΑΓΜΑ). Ο Σταθµός ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ είναι ο πρώτος σταθµός της νέας γενιάς του Μετρό της Αθήνας

13 και οι βασικοί άξονες για την τελική διαµόρφωσή του ήταν οι εξής: Ένταξη κι ανάδειξη του υπόγειου έργου στον πολεοδοµικό ιστό. 'Ανεση και λειτουργικότητα σε επίπεδο εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος. Αξιοποίηση των θετικών φυσικών παραµέτρων για την εξοικονόµηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Σταθµός ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ λειτουργεί αρµονικά ενταγµένος στον περιβάλλοντα χώρο και αναβαθµίζει αισθητά την ποιότητα της καθηµερινής ζωής των περιοίκων και των χρηστών του Μετρό. 47 Επέκταση άφνη-'αγιος ηµήτριος Το νέο τµήµα της Γραµµής 2 από την περιοχή της άφνης µέχρι τον 'Αγ. ηµήτριο, είναι µία επέκταση µήκους 1,2 χλµ., εκ των οποίων 350 µ είναι σήραγγα τριπλής τροχιάς και 860 µ σήραγγα διπλής τροχιάς και µε έναν νέο Σταθµό ('Αγ. ηµήτριος/αλ.παναγούλης). Η επέκταση αυτή κατασκευάστηκε µε τις µεθόδους ΝΑΤΜ και Ανοικτού Ορύγµατος. Το όλο έργο κατασκευάστηκε µε τις υψηλές προδιαγραφές που θέτει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και έτσι σε αυτό είναι ενσωµατωµένα ηλεκτροµηχανολογικά συστήµατα παροχής και διανοµής ισχύος, αερισµού, αντλιοστάσια, φωτισµού, πυροπροστασίας, ανελκυστήρες και κυλιόµενες κλίµακες. Επιπλέον, σύγχρονα συστήµατα εγκαταστάθηκαν για τις ανάγκες λειτουργίας της Γραµµής, όπως συστήµατα ασθενών ρευµάτων, σηµατοδότησης, τηλεπικοινωνιών, τηλε-ελέγχου, κλειστό κύκλωµα τηλεόρασης, σύστηµα αναγγελιών, σύστηµα ωρολογίων και σύστηµα πληροφόρησης επιβατών. Οι κατασκευαστικές εργασίες για την επέκταση Σταθµός ΑΦΝΗ - Σταθµός ΑΓ. ΗΜΗΤΡΙΟΣ / ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ολοκληρώθηκαν εντός του 2004, και συγκεκριµένα ο Σταθµός παραδόθηκε σε εµπορική λειτουργία στις 5 Ιουνίου 2004, αφού πρώτα είχε γίνει και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.

14 Σήµερα, επιβάτες εξυπηρετούνται καθηµερινά µέσω αυτής της επέκτασης. Γραµµή 3 ΑΙΓΑΛΕΩ- ΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ Η κατασκευή της Γραµµής 3 ξεκίνησε το Νοέµβριο του Οι πρώτοι 7 σταθµοί της Γραµµής τµήµα ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ δόθηκαν στον κοινό τον Ιανουάριο του 2000, ενώ το τελευταίο εναποµείναν τµήµα του Βασικού Έργου, το τµήµα ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, µε 1,4 χλµ σήραγγας και ένα σταθµό, παραδόθηκε σε λειτουργία τον Απρίλιο του Επέκταση Εθνική 'Αµυνα-. Πλακεντίας- Αεροδρόµιο Η επέκταση ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ είναι ένα τµήµα της Γραµµής 3 του Μετρό της Αθήνας, το οποίο καλύπτει µία υπόγεια διαδροµή 5,9 χλµ. µέχρι τον Σταθµό.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ. Στο σηµείο αυτό οι συρµοί του Μετρό αναδύονται στην επιφάνεια και συνεχίζουν κατά 20,7 χλµ. επίγεια - χρησιµοποιώντας τις γραµµές του Προαστιακού Σιδηροδρόµου- για να φθάσουν στο Αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η επέκταση της Γραµµής 3 από τον Σταθµό ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ έως τον Σταθµό.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ διαθέτει 5 Σταθµούς: ΧΟΛΑΡΓΟΣ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΧΑΛΑΝ ΡΙ και.πλακεντιασ. Από αυτούς, οι δύο τελευταίοι τέθηκαν σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2004, ενώ οι Σταθµοί ΧΟΛΑΡΓΟΣ και ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ έχουν ήδη ολοκληρωµένους τους φορείς από οπλισµένο σκυρόδεµα.οι σταθµοί ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΧΟΛΑΡΓΟΣ και ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ βρίσκονται

15 σήµερα υπό κατασκευή και αναµένεται να τεθούν σταδιακά σε λειτουργία από το φθινόπωρο του Παράλληλα, κατασκευάστηκε και ένα νέο Αµαξοστάσιο (εµβαδού τ.µ.) για τις ανάγκες της Γραµµής 3, στην περιοχή της.πλακεντίας, το οποίο συνδέεται µε τον οµώνυµο Σταθµό µέσω σήραγγας µήκους 200 µέτρων. Αξίζει να σηµειωθούν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία της επέκτασης αυτής: Ο σταθµός ΧΑΛΑΝ ΡΙ έχει κατασκευαστεί µε τέτοιο τρόπο ώστε µελλοντικά να είναι εφικτή η υποβίβαση της λεωφόρου Πλακεντίας (Ε.Λ. Πεντέλης). Ο σταθµός.πλακεντιασ βρίσκεται υπόγεια στο κέντρο του πολυεπίπεδου κόµβου της Αττικής Οδού. Η συµβατότητα της γραµµής του Προαστιακού Σιδηροδρόµου µε την γραµµή του Μετρό. Η υπόγεια σήραγγα, η οποία και συνεχίζει από τον Σταθµό.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ αναδύεται στο µεσαίο διάζωµα της Αττικής Οδού. Σε αυτό το σηµείο πραγµατοποιείται η σύνδεση µε τη γραµµή του προαστιακού σιδηροδρόµου, η οποία απαιτεί και ειδικές διατάξεις συστηµάτων για την οµαλή µετάβαση των συρµών του µετρό στο δίκτυο του προαστιακού. Ο Σταθµός του αεροδροµίου ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ εξυπηρετεί τους συρµούς του Προαστιακού Σιδηροδρόµου και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ µε διαφορετικές, όµως, αποβάθρες. Επιπλέον, παρέχει άµεση σύνδεση µε το κυρίως κτίριο του Αεροδροµίου. Η απόσταση µεταξύ των Σταθµών ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ - ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ καλύπτεται σήµερα σε µόλις 37 λεπτά. Η επέκταση ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ -.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - Αεροδρόµιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ εξυπηρετεί επιβάτες ηµερησίως. 49

16 Επέκταση Μοναστηράκι-Αιγάλεω Η επέκταση της Γραµµής 3 από το Μοναστηράκι προς το Αιγάλεω θεωρείται το σηµαντικότερο συγκοινωνιακό έργο στα δυτικά προάστια της Πρωτεύουσας. Περιοχές αποκοµµένες συγκοινωνιακά και σε µεγάλο βαθµό υποβαθµισµένες, µε υψηλή κυκλοφοριακή κίνηση και σηµαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση (όπως η Ιερά Οδός και η Θηβών) αναβαθµίζονται πλέον χάρις στη λειτουργία του Μετρό. Το µήκος της επέκτασης της γραµµής είναι 4,2 χλµ., και περιλαµβάνει 3 Σταθµούς (ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ, ΕΛΑΙΩΝΑΣ & ΑΙΓΑΛΕΩ) και 7 φρέατα εξαερισµού. Το έργο τέθηκε σε λειτουργία στις 26 Μαΐου 2007 και πλέον τα υτικά Προάστια της Αθήνας συνδέονται απευθείας µε το Αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Και οι τρεις νέοι Σταθµοί διακρίνονται για την υψηλή αισθητική τους και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική διαρρύθµιση των χώρων τους. Τους σταθµούς θα κοσµήσουν ειδικά σχεδιασµένα έργα τέχνης, ενώ σε ειδικά διαµορφωµένους χώρους θα θα αναδειχθούν τα σηµαντικότερα αρχαιολογικά ευρήµατα από τις ανασκαφές. Ήδη το πρώτο έργο τέχνης κοσµεί τον Σταθµό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ (Γιάννης Μπουτέας-«ιαστρωµατώσεις-Ενεργειακές Εικόνες-XVI»), ενώ σύντοµα έργα των Γεώργιου Λαζόγκα και Οπυς Ζούνη θα αναδειχθούν στους Σταθµούς ΕΛΑΙΩΝΑΣ και ΑΙΓΑΛΕΩ αντίστοιχα. Τα οφέλη από τη λειτουργία της επέκτασης προς το Αιγάλεω είναι αναµφισβήτητα πολλά: Εύκολη, γρήγορη και αξιόπιστη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας. Αξίζει να σηµειωθεί ότι για µια διαδροµή από το Αιγάλεω στο Σύνταγµα, απόσταση η οποία µε το αυτοκίνητο σήµερα διανύεται σε τουλάχιστον 40 λεπτά σε ώρες αιχµής, µε τη λειτουργία του Μετρό καλύπτεται πλέον µόλις σε 7 λεπτά! Σύνδεση των υτικών Προαστίων µε το Αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μείωση των κυκλοφοριακών προβληµάτων και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Ανάδειξη της πολιτιστικής µας κληρονοµιάς τόσο εσωτερικά στους νέους Σταθµούς του Μετρό, όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

17 Ανάπλαση των πλατειών οι οποίες ήταν υπό κατάληψη για τις ανάγκες κατασκευής του έργου. Νέες εµπορικές δραστηριότητες ήδη αναπτύσσονται γύρω από τους Σταθµούς του Μετρό, ενώ η υψηλή αισθητική των νέων σταθµών συµβάλλει στην ουσιαστική αναβάθµιση της εικόνας της ευρύτερης περιοχής. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. επιπλέον προχώρησε σε νέα διαµόρφωση της πλατείας του Αιγάλεω, υπογείως της οποίας οριοθετείται ο νέος Σταθµός του Μετρό. ίπλα από την πλατεία αυτή θα κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθµευσης χωρητικότητας 400 θέσεων Ι.Χ. για µετεπιβίβαση στο Μετρό, ενώ αντίστοιχος χώρος στάθµευσης προβλέπεται στον Σταθµό ΕΛΑΙΩΝΑΣ. Τέλος, υπό κατασκευή βρίσκεται ο χώρος στάθµευσης «Κεραµεικός», ο οποίος βρίσκεται στη συµβολή της Ιεράς Οδού µε την Πειραιώς.. 51 ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ Το σχετικά περιορισµένο δίκτυο Γραµµών Μετρό σε σχέση µε το µέγεθος και τις µεταφορικές ανάγκες της πόλης καθιστά επιτακτική την ανάγκη ανάπτυξης «συνδυασµένων µετακινήσεων», δηλαδή της µετεπιβίβασης των χρηστών του Μετρό από και προς τα άλλα µέσα - µαζικής και µη - µεταφοράς, όπως λεωφορεία, τραµ, προαστιακός, ταξί, IΧ αυτοκίνητα, δίκυκλα και ποδήλατα. Η εν λόγω µετεπιβίβαση πρέπει να διεξάγεται υπό συνθήκες ασφάλειας, ταχύτητας και αξιοπιστίας. Ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίζεται η απρόσκoπτη λειτoυργία της πόλης στα σηµεία όπου θα πραγµατoπoιoύvται oι µετεπιβιβάσεις µε ελαχιστοποίηση της περιβαλλovτικής όχλησης, πoυ προκαλείται στηv άµεσα επηρεαζόµενη περιoχή, εξαιτίας της συγκέvτρωσης και εvδεχoµέvως αvεξέλεγκτης στάθµευσης των µέσων. Στο πλαίσιο αυτό και µε στόχο τη βελτίωση τωv κυκλoφoριακώv και περιβαλλovτικώv συvθηκώv τoυ Λεκαvoπεδίoυ, την πρoσέλκυση του µεγαλύτερoυ δυνατού αριθµoύ επιβατώv και την ασφαλή και ταχεία µετακίvηση τωv κατoίκωv

18 τωv πρoαστίωv πρoς τo κέvτρo, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ προωθεί την υλοποίηση πρoγράµµατoς κατασκευής Σταθµώv Μετεπιβίβασης. Οι εγκαταστάσεις τωv Σταθµώv Μετεπιβίβασης αvάλoγα µε τη χωρoθέτηση και τo µέγεθός τoυς περιλαµβάvoυv: Χώρους Στάθµευσης ΙΧ αυτοκινήτων (υπαίθριοι, υπόγειοι, πολυώροφοι) στους περιφερειακούς κυρίως σταθµούς Μετρό. Χώρους Στάθµευσης δικύκλων (µοτοσικλετών και ποδηλάτων). Χώρους Μετεπιβίβασης από Λεωφορεία. Απευθείας σύνδεση, όπου είναι δυνατόν, µε Σταθµούς ΗΣΑΠ, Τραµ και Προαστιακού. Στη συνέχεια παρατίθενται στοιχεία για τους Σταθµούς Μετεπιβίβασης/Χώρους Στάθµευσης που έχουν αποδοθεί για χρήση στο επιβατικό κοινό. Κατεχάκη Λειτουργεί από το 2004 και βρίσκεται στη θέση του οµώνυµου Σταθµού του Μετρό και πλησίον του Στρατιωτικού Νοσοκοµείου 401 ΓΣΝ. Περιλαµβάνει: Υπαίθριο χώρο στάθµευσης ΙΧ οχηµάτων, χωρητικότητας 240 θέσεων. Σταθµό µετεπιβίβασης λεωφορείων ΟΑΣΑ, στον οποίο έχουν αφετηρία/τέρµα 5 λεωφορειακές γραµµές (036, 402, 403, 404, 407) και διέρχονται άλλες 9 (Α5, Β5, Γ5, Χ95, 408, 419, 416, 418, 140). Για την καλύτερη λειτουργία και πρόσβαση στο Σταθµό Μετρό ΚΑΤΕΧΑΚΗ και στο Σταθµό Μετεπιβίβασης κατασκευάστηκε πεζογέφυρα πάνω από την Λεωφόρο Μεσογείων, τη µελέτη της οποίας εκπόνησε ο γνωστός Αρχιτέκτονας Santiago Calatrava. Η πεζογέφυρα είναι φιλική στους χρήστες καθώς διαθέτει κυλιόµενες σκάλες και ανελκυστήρες, ενώ αποτελεί χαρακτηριστικό ορόσηµο της εισόδου στην πόλη των Αθηνών µέσω της Λεωφόρου Μεσογείων.

19 Εθνική Άµυνα Βρίσκεται πλησίον του υφιστάµενου χώρου στάθµευσης στην περιοχή του Υπουργείου Μεταφορών και λειτουργεί από τον Ιούλιο του Περιλαµβάνει σταθµό µετεπιβίβασης λεωφορείων και χώρο στάθµευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων συνολικής χωρητικότητας περίπου 300 θέσεων. Στο Σταθµό Μετεπιβίβασης Λεωφορείων έχουν αφετηρία/τέρµα 10 λεωφορειακές γραµµές (308, 305, 316, 304, 321, Χ94, 125, 303, 314, 315) και διέρχονται άλλες 7 (408, 419, 403, 404, 407, 416, 418). 53 Χαλάνδρι Ο Σταθµός Μετεπιβίβασης Χαλάνδρι χωροθετείται στη θέση του οµώνυµου σταθµού του Μετρό. Αποτελείται από έναν επιφανειακό χώρο στάθµευσης µε 280 θέσεις Ι.Χ., ο οποίος διαµορφώθηκε κατάλληλα, ώστε να ενταχθεί και ο Σταθµός Μετεπιβίβασης από λεωφορειακές γραµµές της περιοχής και δύο γραµµές τρόλεϊ. Ο Σταθµός Μετεπιβίβασης Χαλάνδρι βρίσκεται σε λειτουργία από τον Ιούλιο του 2004, ενώ από το 2006 παραδόθηκε στην ΑΜΕΛ και τιµολογήθηκε η χρήση του µε χαµηλό αντίτιµο. ουκίσσης Πλάκεντίας Ο Σταθµός Μετεπιβίβασης ουκ.πλακεντίας χωροθετείται πλησίον του οµώνυµου τερµατικού σταθµού του Μετρό. Συγκεκριµένα, αποτελείται από δύο επίγειους χώρους στάθµευσης, συνολικής χωρητικότητας 630 περίπου θέσεων Ι.Χ..

20 Οι δυο χώροι στάθµευσης έχουν δοθεί προς χρήση από τις αρχές Αυγούστου του 2004 και ταυτόχρονα µε αυτούς λειτούργησε σταθµός µετεπιβίβασης λεωφορείων, στον οποίο, σήµερα, έχουν αφετηρία/τέρµα 10 λεωφορειακές γραµµές. Συγγρού-Φιξ Βρίσκεται στη θέση του οµώνυµου Σταθµού του Μετρό και πλησίον του διατηρηµένου τµήµατος του παλαιού κτηρίου ΦΙΞ στην αρχή της Λεωφόρου Συγγρού. Περιλαµβάνει: Υπόγειο χώρο στάθµευσης ΙΧ οχηµάτων, χωρητικότητας 640 θέσεων σε 6 επίπεδα. Σταθµό µετεπιβίβασης λεωφορείων ΟΑΣΑ, στον οποίο έχουν αφετηρία 3 λεωφορειακές γραµµές (910, Στ. Συγγρού-Φιξ-Παγκράτι-Γηροκοµείο, Στ. Συγγρού- Φιξ-Χαµοστέρνας-ΚΤΕΛ Κηφισού) και διέρχονται άλλες 12 (040, 106, 126, 134,135, 36, 137, 450, 550, Α2, Β2, Ε2). Ο Σταθµός Μετεπιβίβασης είναι φιλικός σε όλους τους επιβάτες-χρήστες διαθέτοντας ράµπες, κυλιόµενες σκάλες, ανελκυστήρες, καθώς και απευθείας υπόγεια σύνδεση µε τον Σταθµό του Μετρό. Ο Χώρος Στάθµευσης ΙΧ οχηµάτων διαθέτει σύγχρονο αυτοµατοποιηµένο σύστηµα ολοκληρωµένης διαχείρισης στάθµευσης και περιλαµβάνει σε κάθε όροφο - πέρα από θέσεις στάθµευσης για άτοµα µε ειδικές ανάγκες - και ειδικούς χώρους για στάθµευση µοτοσικλετών. Το έργο ολοκληρώθηκε, παραδόθηκε στην ΑΜΕΛ και τέθηκε σε λειτουργία στις 13 εκεµβρίου Τόσο το κτίριο του Σταθµού των Λεωφορείων όσο και οι 6 υπόγειοι χώροι στάθµευσης έχουν κατασκευασθεί µε

21 τις υψηλότερες προδιαγραφές και διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτροµηχανολογικά συστήµατα: µοντέρνα και αξιόπιστα συστήµατα πληρωµής, ηλεκτρονική ενηµέρωση για τις ελεύθερες θέσεις στάθµευσης στην είσοδο και σε καθένα από τους 6 ορόφους, πλήρως αυτοµατοποιηµένο σύστηµα λειτουργίας, σύγχρονα µέτρα ασφαλείας, κυλιόµενες κλίµακες και ανελκυστήρες για άτοµα µε ειδικές ανάγκες. 55 Όλα τα ηλεκτρονικά µηχανήµατα και συστήµατα είναι συνδεδεµένα µε το Κέντρο Ελέγχου, το οποίο βρίσκεται σε κατάλληλα διαµορφωµένο χώρο στο κτίριο του Σταθµού των Λεωφορείων, και εκεί λαµβάνονται και αξιοποιούνται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν την ασφαλή λειτουργία του υπόγειου χώρου στάθµευσης. Το όλο σύστηµα είναι πλήρως αυτοµατοποιηµένο, εύχρηστο και λειτουργικό, αντίστοιχο άλλων επιτυχηµένων µεγάλων χώρων στάθµευσης (πχ. Αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος). Σε κάθε όροφο υπάρχουν ηλεκτρονικές κάµερες κλειστού κυκλώµατος, οι οποίες ελέγχουν την κίνηση των οχηµάτων µέσω αντιστοίχων οθονών που βρίσκονται στο Κέντρο Ελέγχου. Επίσης, σε κάθε όροφο είναι εγκατεστηµένο ηλεκτρονικό µηχάνηµα πληρωµής µε µαγνητική κάρτα, το οποίο διαθέτει και σύστηµα επικοινωνίας µε το Κέντρο Ελέγχου. Στην είσοδο/έξοδο του χώρου στάθµευσης υπάρχουν ηλεκτρονικά µηχανήµατα έκδοσης/ακύρωσης της µαγνητικής κάρτας καθώς και ηλεκτρονικές κάµερες αναγνώρισης των εισερχοµένων/εξερχοµένων οχηµάτων. Τέλος, σηµειώνεται ότι ο υπόγειος χώρος στάθµευσης διαθέτει µια σειρά παθητικών και ενεργητικών µέτρων για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας πυρκαγιάς και για την καταπολέµησή της. Αξίζει επίσης να σηµειωθεί ότι, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, έχει προβλεφθεί απευθείας σύνδεση του

22 Μετρό µε το παρακείµενο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (κτίριο Φιξ), όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Πρόγραµµα ανάπτυξης χώρων στάθµευσης ΙΧ ΝΕΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Πέραν των Σταθµών Μετεπιβίβασης Χώρων Στάθµευσης που παρατέθηκαν προηγουµένως, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. έχει ήδη προωθήσει την κατασκευή τριών νέων χώρων στάθµευσης, όπως παρακάτω: Χώρος Στάθµευσης στο Σταθµό Χαϊδάρι. Πρόκειται για έργο που κατασκευάζεται παράλληλα µε την κατασκευή του Σταθµού Μετρό, επί της Ιεράς Οδού, µεταξύ των οδών Κρήνης και Αγ.Μαρίνας. Ο Χώρος Στάθµευσης θα έχει συνολική χωρητικότητα 383 θέσεων στάθµευσης και περιλαµβάνει ισόγειο, υπόγειο και 3 ορόφους. Σταθµός Μετεπιβίβασης στο Σταθµό Νοµισµατοκοπείο. Έχει ήδη ανατεθεί στο πλαίσιο κατασκευής των 3 σταθµών της επέκτασης προς ουκ.πλακεντίας και περιλαµβάνει υπόγειο χώρο στάθµευσης 3 επιπέδων, συνολικής χωρητικότητας 630 θέσεων στάθµευσης, υπόγεια σύνδεση του χώρου αυτού µε τον Σταθµό του Μετρό και διαµόρφωση Σταθµού Αστικών Λεωφορείων στην επιφάνεια του οικοπέδου πλησίον του Νοµισµατοκοπείου. Χώρος Στάθµευσης στον Κεραµεικό. Ο χώρος αυτός βρίσκεται σε απόσταση 300 µ. περίπου από τον Σταθµό του Μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του ήµου της Αθήνας στη συµβολή των οδών Πειραιώς και Ιεράς Οδού. Στο ανωτέρω οικοπεδικό χώρο είχε προγραµµατισθεί κατά

23 το παρελθόν η κατασκευή του Σταθµού Μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, αλλά λόγω προβληµάτων διέλευσης της χάραξης της Γραµµής κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραµεικού το έργο του Σταθµού Μετρό εγκαταλείφθηκε, ενώ είχε ήδη πραγµατοποιηθεί η εκσκαφή του. Το Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. αποφάσισε να αξιοποιήσει την υπάρχουσα εκσκαφή δηµιουργώντας έτσι έναν υπόγειο χώρο στάθµευσης 5 επιπέδων και συνολικής χωρητικότητας 270 θέσεων. Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται να γίνει ανάπλαση του επιφανειακού χώρου, εκτάσεως περίπου 9 στρεµµάτων και το πάρκο που θα διαµορφωθεί θα αποδοθεί στο ήµο Αθήνας. Το έργο δηµοπρατήθηκε στις 20 Νοεµβρίου 2006 και στις 17 Ιουνίου 2007 ανακηρύχθηκε ο ανάδοχος και ξεκίνησε η κατασκευή του. 57 ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΙ ΝΕΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Στο πρόγραµµα ανάπτυξης της Αττικό Μετρό προβλέπονται και άλλοι νέοι χώροι στάθµευσης, συνολικής χωρητικότητας θέσεων, όπως συνοπτικά παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕ Α Χαϊδάρι Ρ1 (επέκταση) υπόγεια ουκίσης Πλακεντίας* υπόγεια Ελαιώνας Ρ υπόγεια Αιγάλεω υπόγεια Ανθούπολη υπόγεια Ελαιώνας Ρ2 800 Υπαίθριο Εθνική Άµυνα Ρ υπόγεια Αγία Παρασκευή υπόγεια Χαλάνδρι Ρ υπόγεια Ηλιούπολη υπόγεια Άλιµος υπόγεια Ελληνικό υπόγεια Αργυρούπολη υπόγεια Σύνολο * Με την κατασκευή του νέου υπόγειου Χώρου Στάθµευσης στον σταθµό ουκίσης Πλακεντίας, καταργούνται οι υφιστάµενοι χώροι στάθµευσης στον εν λόγω σταθµό.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 31

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 31 ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ 32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 33 ΕΡΓΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Έργα που βρίσκονται σε λειτουργία ΕΡΓΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΚΟΣ (χλµ.) ΣΤΑΘΜΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ Γραµµή 2 Γραµµή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Γιώργος Γιαννής Πρόεδρος ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Ηµερίδα Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2004

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. Οκτώβριος 2012

ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. Οκτώβριος 2012 ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Οκτώβριος 2012 ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Σήµερα, στην Αθήνα λειτουργούν 29 Σταθµοί Μετρό και 31 χλµ δικτύου των Γραµµών 2 & 3

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΗ4 Τμήμα AΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ -ΓΟΥΔΗ 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΗ4 Τμήμα AΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ -ΓΟΥΔΗ 25 Σεπτεμβρίου 2014 ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΗ4 Τμήμα AΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ -ΓΟΥΔΗ 25 Σεπτεμβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Γενικό Προφίλ Εταιρείας Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2009 ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ Μήκος χλμ. Σταθμοί Κόστος εκ. Γραμμή 1 Σιδηροδρομικός Σταθμός Νέα Ελβετία ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ 9,6 9,6 13 13 1.052 1.052 & Υ Π Ε Χ Ω Δ Ε ΠΟΥΡΓΕΙΟ ΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΡΟΤΑΞΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ Εισαγωγή Το 1997 καταργήθηκε (προσωρινά) ο σταθμός Κεραμεικός της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας, λόγω μη έγκρισης διέλευσης των σηράγγων κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα μας επισκεφθείτε

Πώς θα μας επισκεφθείτε Εργαστήριο Προηγμένων e-υπηρεσιών για την Κοινωνία της Γνώσης (Ε.Π.Υ.Κ.) Διεύθυνση Εργαστήριο Προηγμένων e-υπηρεσιών για την Κοινωνία της Γνώσης (Ε.Π.Υ.Κ.) Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής (ΙΠΤΗΛ)

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Α.Ε. Το Ακίνητο

Ελληνικό Α.Ε. Το Ακίνητο Ελληνικό Α.Ε. Το Ακίνητο Η Θέση του Aκίνητου στην περιοχή της Μεσογείου Σημείωση: Η ακτίνα χρόνου πτήσης είναι ενδεικτική. Η θέση του Ακινήτου στην Ελλάδα Σημείωση: Η ακτίνα χρόνου πτήσης είναι ενδεικτική.

Διαβάστε περισσότερα

πώς θα φτάσετε στα κεντρικά γραφεία

πώς θα φτάσετε στα κεντρικά γραφεία πώς θα φτάσετε στα κεντρικά γραφεία με δημόσια μέσα συγκοινωνίας ΜΕΤΡΟ / ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΗ / ΠΡΟΣ ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ Επιλέξτε τη γραµµή 3 (µπλε) του Μετρό µε κατεύθυνση προς Αεροδρόµιο και κατεβείτε στο σταθµό ΚΟΡΩΠΙ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ «Δημόσια Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ «Δημόσια Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΘΗΒΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Επίβλεψη : Καθηγήτρια Dr. Έλενα Καλλικαντζάρου Μελέτη - Ανάπτυξη: Καλογερίδου Χρυσούλα

Διαβάστε περισσότερα

Φίλες και Φίλοι, Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης

Φίλες και Φίλοι, Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης Φίλες και Φίλοι, Σε μια εποχή όπου η κυκλοφορία στους δρόμους με αυτοκίνητο γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, εμείς στηρίζουμε, όπως το κάναμε από την πρώτη στιγμή, τα δημόσια μέσα μεταφοράς και την επέκτασή

Διαβάστε περισσότερα

H Μητροπολιτική Αθήνα αντιμετωπίζει ριζικές αλλαγές και σύνθετα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα

H Μητροπολιτική Αθήνα αντιμετωπίζει ριζικές αλλαγές και σύνθετα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα 1 2 H Μητροπολιτική Αθήνα αντιμετωπίζει ριζικές αλλαγές και σύνθετα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα 3 Περιβαλλοντική υποβάθμιση 4 Σε αναζήτηση της σύγχρονης ταυτότητας 5 Ανεργία -

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασµός Αστικού Χώρου ( 7ο ΕΞΑΜΗΝΟ ) Αστική πυκνότητα

Σχεδιασµός Αστικού Χώρου ( 7ο ΕΞΑΜΗΝΟ ) Αστική πυκνότητα Αστική πυκνότητα Άσκηση Νο 1 : Να υπολογιστεί η πυκνότητα κατοικίας σε Αστική περιοχή µε µέγεθος Οικοδοµικών τετραγώνων 150 µ Χ 200 µ., πλάτος οδών (από Οικοδοµική Γραµµή σε Ο.Γραµµή) 15µ. και συντελεστή

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 811 ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 811 ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 811 ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑΣΕΙΣ 829 Τ.Ε.Ι ΑΘΗΝΑΣ ΣΤ.ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ Τ.Ε.Ι.ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. 41 η Διεθνής Έκθεση. Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας

27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. 41 η Διεθνής Έκθεση. Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας 41 η Διεθνής Έκθεση 27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Oι κορυφαίες επιχειρήσεις της Τουριστικής

Διαβάστε περισσότερα

Επίπεδο C σηµαίνει αναχώρηση οχηµάτων από την αφετηρία µε µεγάλες

Επίπεδο C σηµαίνει αναχώρηση οχηµάτων από την αφετηρία µε µεγάλες ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τα πρώτα αποτελέσµατα της έρευνας αξιολόγησης υπηρεσιών και δικτύου του ΟΑΣΘ την οποία διεξάγει το Ινστιτούτο Μεταφορών για λογαριασµό του Συµβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ),

Διαβάστε περισσότερα

Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης 10ετίας

Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης 10ετίας 2η Εβδομάδα Ενέργειας ΙΕΝΕ Ημερίδα ΙΕΝΕ/ΥΜΕ για Πράσινες Μεταφορές Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης 10ετίας για μια βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλική ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΟΜΕΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΜΕΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 1ος ΤΟΜΕΑΣ Αγκίστρι Κ. Ψ. ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Αίγινα Δ/νση: Μπουμπουλίνας και Νοταρά 16, Τ.Κ. 18535 Αμπελάκια Τηλ.: 210-4170500, 4118748 Αντικύθηρα Δραπετσώνα Παιδοψυχιατρικό

Διαβάστε περισσότερα

Τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 θα εκτελούνται από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ».

Τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 θα εκτελούνται από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ». Από ώρα 06:00 έως 12:15 περίπου: ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ (203) (204) Ριζάρη, Βασ. Γεωργίου Β, Σπ. Μερκούρη - συνέχεια η (224) Πατησίων, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Μαυρομματαίων - συνέχεια η (Α5) Λεωφ. Μεσογείων, Φειδιππίδου,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ (MONORAIL) εντός της λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ Α.Ε. Συνοπτική Παρουσίαση του έργου

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ (MONORAIL) εντός της λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ Α.Ε. Συνοπτική Παρουσίαση του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ (MONORAIL) εντός της λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ Α.Ε. Συνοπτική Παρουσίαση του έργου ΠΕΙΡΑΙΑΣ 28 Δεκεμβρίου 2011 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

O T M Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ο Π Ο Ι Η Μ Ε Ν Ε Σ Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ε Σ ΕΡΓΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΞΙΑ ΕΙΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟ Δ Η Μ Ο Σ Ι Α Κ Τ Ι Ρ Ι Α

O T M Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ο Π Ο Ι Η Μ Ε Ν Ε Σ Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ε Σ ΕΡΓΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΞΙΑ ΕΙΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟ Δ Η Μ Ο Σ Ι Α Κ Τ Ι Ρ Ι Α Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ Θεσσαλονίκης επί της οδού Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη. S w 1963 Σχολές Ταχύρυθμης Εκπαίδευσης Λάρισας. Μελέτη εφαρμογής. S w 1971 Μελέτη θεμελιώσεως επί πασσάλων Κτιρίου Τ/Κ του

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη»

«Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη» «Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη» ρ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...3 ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪ ΑΣ...4 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΥΣΗΣ...8

ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...3 ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪ ΑΣ...4 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΥΣΗΣ...8 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Ν Ο Μ Α Ρ Χ Ι Α Κ Ο Ζ Α Ν Η Σ Η Μ Ο Σ Π Τ Ο Λ Ε Μ Α Ϊ Α Σ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪ ΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪ

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερωτικό δελτίο. Αύγουστος 2008. ΟΛΥΜΠΙΑ Ο ΟΣ Α.Ε. Ριζαρείου 4, Χαλάνδρι 152 33 Tηλ. +30 210 68 43 041 Fax +30 210 68 43 049

Ενηµερωτικό δελτίο. Αύγουστος 2008. ΟΛΥΜΠΙΑ Ο ΟΣ Α.Ε. Ριζαρείου 4, Χαλάνδρι 152 33 Tηλ. +30 210 68 43 041 Fax +30 210 68 43 049 Ενηµερωτικό δελτίο Αύγουστος 2008 Επισκόπηση του Έργου Η ΟΛΥΜΠΙΑ Ο ΟΣ είναι το µεγαλύτερο και δυσκολότερο έργο του φιλόδοξου προγράµµατος ανάπτυξης υποδοµών «ρόµοι Ανάπτυξης» που το Ελληνικό ηµόσιο έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑ Όψη του κτιρίου από την οδό

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποιήσιμη Γη στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας

Αξιοποιήσιμη Γη στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας Αξιοποιήσιμη Γη στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας Στις επόμενες σελίδες παρουσιάζονται οι αγγελίες μεσιτικών γραφείων που δημοσιεύθηκαν στο δικτυακό τόπο tospitimou.gr τους τελευταίους δύο μήνες (από την

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων ανασφαλίστων.»

Θέμα: «Πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων ανασφαλίστων.» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ κ. Κ.ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ Τηλέφωνα : 213 2065116, 213 2065421 Τηλεομοιότυπο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΖΗ Πρωτοβουλία Πολιτών για τα ικαιώµατα των Πεζών

ΠΕΖΗ Πρωτοβουλία Πολιτών για τα ικαιώµατα των Πεζών ΠΕΖΗ Πρωτοβουλία Πολιτών για τα ικαιώµατα των Πεζών www.pezh.gr Τ.Θ. 3188 Αθήνα 10210 τηλ. 2109223905-2106531610 - φαξ: 2109223905 «Ασφάλεια στο δρόµο, ασφάλεια στη ζωή» Ηµερίδα στο Πλαίσιο του Παγκόσµιου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ: 230/93 Καθορισµός του απαιτουµένου αριθµού θέσεων στάθµευσης αυτοκινήτων αναλόγως των χρήσεων και του µεγέθους των κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή Αθηνών. (ΦΕΚ 94/Α/15-06-93) Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: 1η Τροποποίηση της Πράξης "ΔΥΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ" με κωδικό MIS 215655 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική"

ΘΕΜΑ: 1η Τροποποίηση της Πράξης ΔΥΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ με κωδικό MIS 215655 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αγίας Σοφίας 10 Νέο Ψυχικό Ταχ.Κώδικας : 154 51 Πληροφορίες : ΑΝΔΡΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΟΛΛΕΥ

Α. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΟΛΛΕΥ Δελτίο Τύπου Θέμα: Τροποποιήσεις στο δίκτυο λεωφορείων και τρόλλευ Αθήνα 6-11-2014 ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΩΝ ενημερώνουν το επιβατικό κοινό, ότι από τη Δευτέρα 10/11/2014, θα εφαρμοστούν οι παρακάτω τροποποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΣΧΕΔΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΚΕΦ. 1 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ" ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΩΡΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ JESSICA ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΠΑ 2014-2020 Τρεις κυρίαρχες

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα

Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα Γιάννης Τόσκας Συγκοινωνιολόγος (ΜS-MUP) Πρόεδρος Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Ι. Πολιτικές αστικών μεταφορών στην Ευρώπη Tο βασικότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΚΤΗΡΙΩΝ 01/04-30/04/2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΚΤΗΡΙΩΝ 01/04-30/04/2011 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΚΤΗΡΙΩΝ 01/04-30/04/2011 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΛΕΩΦ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 125 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 8 Ωράριο Λειτουργίας: 07:30-17:30 ΤΗΛ. - 210 69 13 128 210 69 13 282 ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ-ΚΤΙΡΙΟ ''ΚΟΣΜΟΣ''

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής:

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής: Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής: Την ορθολογική διαχείριση των χρημάτων των συμπολιτών μας. Την αποτελεσματική διεκδίκηση νέων

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία Γέννησης 23.11.65. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. 1989 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ

Ημερομηνία Γέννησης 23.11.65. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. 1989 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΙΒΥΛΛΑΣ Γ. ΧΑΪΝΗ Όνομα Χαϊνη Σίβυλλα Εθνικότητα Ελληνική Ημερομηνία Γέννησης 23.11.65 Επάγγελμα Πολ. Μηχανικός Ε.Μ.Π. Διεύθυνση : Αγ. Τριάδος 2 14122 Τηλ. Επικοινωνίας 6937111018 Επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ 2 o Πίνακα Αποδεκτών Τηλ.: 2131501706 Fax: 2103457749

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ 2 o Πίνακα Αποδεκτών Τηλ.: 2131501706 Fax: 2103457749 ΠΡΟΣ: ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ 2 o Πίνακα Αποδεκτών Τηλ.: 2131501706 Fax: 2103457749 ΚΟΙΝ.: Σ. 9438 Φ.437/ 1 /26937 Αθήνα, 4 Νοε 2013 ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Στρατευσίµων Κλάσης 2017 (Γεννηθέντων το

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝIΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝIΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝIΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΕΝΤΡIΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤIΚΗ ΕΠIΤΡΟΠΗ Α Ν Α Κ Ο I Ν Ω Σ Η Νo 4 ΑΘΗΝΑ, 12.3.2012 Η Κ.Ε.Ε. oρίζει ως εκλoγικά τμήματα για τις εκλoγές πoυ πρoκήρυξε από τις 2 έως και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ ΚΑΙ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ ΚΑΙ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ Α.Ε. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΕΓΝΑΤΙΑΣ Ο ΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ ΚΑΙ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ εκ. 2005 Η παρούσα Ενηµερωτική Έκθεση αποτελεί µια συνοπτική θεώρηση των επιδράσεων της Εγνατίας Οδού στον

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα μεθοδολογίας σχεδιασμού συνθηκών βιώσιμης κινητικότητας στη Ν. Σμύρνη με έμφαση στο ποδήλατο. Δημήτρης Μηλάκης, Δρ. Συγκ.

Έρευνα μεθοδολογίας σχεδιασμού συνθηκών βιώσιμης κινητικότητας στη Ν. Σμύρνη με έμφαση στο ποδήλατο. Δημήτρης Μηλάκης, Δρ. Συγκ. Ε Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μ Ο Ν Α Δ Α Β Ι Ω Σ Ι Μ Η Σ Κ Ι Ν Η Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α Σ Έρευνα μεθοδολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 31/12/2014

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 31/12/2014 ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ 31/12/2014 FCE BANK PLC ΜΑΡΟΥΣΙ / Μαρούσι 0610001 FCE BANK PLC Ακακιών 39 & Μονεμβασιάς 25, ΤΚ:151 25 ΜΑΡΟΥΣΙ τηλ.: 210 5709888, φαξ: 210 5709866 Σελίδα 1

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση καταστηµάτων Περιγραφή κτιρίου Φωτογραφικό υλικό

Παρουσίαση καταστηµάτων Περιγραφή κτιρίου Φωτογραφικό υλικό ΙΣΟΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 342 & ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ, Ν. ΨΥΧΙΚΟ Παρουσίαση καταστηµάτων Περιγραφή κτιρίου Φωτογραφικό υλικό ΘΕΜΕΛΙΑ ΧΟΥΒΑΡ ΑΣ Α.Τ.Ε. Οδός Πεντέλης 110 Μαρούσι, 151 26

Διαβάστε περισσότερα

O T M Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ο Π Ο Ι Η Μ Ε Ν Ε Σ Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ε Σ ΕΡΓΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΞΙΑ ΕΙΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟ Σ Η Ρ Α Γ Γ Ε Σ

O T M Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ο Π Ο Ι Η Μ Ε Ν Ε Σ Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ε Σ ΕΡΓΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΞΙΑ ΕΙΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟ Σ Η Ρ Α Γ Γ Ε Σ Σιδηροδρομική σήραγγα Ορφανών, διπλής γραμμής, διαμέτρου D=10m, και μήκους L=1000m. Στάδια : προκαταρκτική μελέτη, προμελέτη. R p 1982-1983 Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος Δ.Ο.Μ.Π. 620.000(*) Σιδηροδρομική

Διαβάστε περισσότερα

2011-2012 1. 2. 3. 4. 5. 6.

2011-2012 1. 2. 3. 4. 5. 6. 2012 / 3 rd draft report 2011-2012 - 1. 2. 3. 4. 5. 6. - development Sustainable ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. 2011-2012 ΟΡΑΜΑ Σ ύ γ χ ρ ο ν ε ς, Α σ φ α λ ε ί ς, Π ο ι ο τ ι κ έ ς Α

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. Α. Ρουχωτάς, Αναπλ. Διευθυντής ΟΑΣΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. Α. Ρουχωτάς, Αναπλ. Διευθυντής ΟΑΣΑ ΑΘΗΝΑΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Α. Ρουχωτάς, Αναπλ. Διευθυντής ΟΑΣΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2007 Μητροπολιτική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΡΑΜ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ECOTALE INTERREG IVC

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΡΑΜ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ECOTALE INTERREG IVC ECOTALE ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΡΑΜ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ECOTALE INTERREG IVC 2 ο Φόρουμ Κινητικότητας ΣΑΣΘ 18 Σεπτεμβρίου 2012, Θεσσαλονίκη Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια

Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια ΠΣ ΑΤΜ - ΤΕΕ Επιστηµονική Ηµερίδα Παρόδιες χρήσεις γης και διαχείριση προσβάσεων Αθήνα, 26-27 Απριλίου 2001 Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια Γιώργος Γιαννής Μαθιός Καρλαύτης Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

στην Αθήνα Ηλεκτρονικό Εισιτήριο

στην Αθήνα Ηλεκτρονικό Εισιτήριο Ευφυέστερες Δημόσιες Συγκοινωνίες στην Αθήνα Ηλεκτρονικό Εισιτήριο Οργάνωση των Δημόσιων Συγκοινωνιών στην Αθήνα Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας Οδικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012 ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012 ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012 ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ 2012 2013 2014 ΕΣΠΑ ΕΠΕΡΑ 1 Ανάπλαση - Ανακατασκευή Πλατείας Ηρώων 2.814.255,44 2 Καθαιρέσεις αυθαιρέτων 73.800,00 3 Διαμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Η έκθεση BIKE+EXTREME SPORT SHOW παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 29 έως 31 Μαρτίου και συνεχίζουμε δυναμικά. Ο στόχος της έκθεσης είναι οι εκθέτες να παρουσιάσουν στους επισκέπτες το ρόλο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Α.Π.Θ. Συνεργασίες και προοπτικές. Μάγδα Πιτσιάβα-Λατινοπούλου. Πρόεδρος Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας ΑΠΘ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Α.Π.Θ. Συνεργασίες και προοπτικές. Μάγδα Πιτσιάβα-Λατινοπούλου. Πρόεδρος Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας ΑΠΘ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Α.Π.Θ. Συνεργασίες και προοπτικές Μάγδα Πιτσιάβα-Λατινοπούλου Πρόεδρος Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας ΑΠΘ ΜΕΛΗ Μάγδα Πιτσιάβα Καθηγήτρια, Διευθύντρια Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής

Διαβάστε περισσότερα

Α. Γενικά Στοιχεία. Β. Παράρτηµα (παρακαλούµε επισυνάψτε)

Α. Γενικά Στοιχεία. Β. Παράρτηµα (παρακαλούµε επισυνάψτε) Α. Γενικά Στοιχεία 1. Περιφέρεια: Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Νοµαρχία: Ροδόπης ΟΤΑ: ήµος Ιάσµου 2. Τίτλος έργου: Ωρίµανση Μελετών και ιαδικασιών Προσέλκυσης Επενδυτών ιεθνούς Εµπορευµατικού Σταθµού

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Δ Η Μ Ο Σ Ι Ο Σ Τ Ο Μ Ε Α Σ Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Διαχείριση αστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΕΡΓΟΥ Απρίλιος 2012 Σεπτέμβριος 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΕΡΓΟΥ Απρίλιος 2012 Σεπτέμβριος 2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΕΡΓΟΥ Απρίλιος 2012 Σεπτέμβριος 2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ Απρίλιος 2012 Σεπτέμβριος 2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Παρασκευή Μπάτσου, Πρόεδρος Δάφνη Μπαρμπαγιανέρη, Αντιπρόεδρος Μηνάς Αγγελίδης, Τακτικό

Διαβάστε περισσότερα

Έτος κατασκευής 1991 Ελάχιστο όριο προσφορών: 130.000 ευρώ. Έτος κατασκευής 2002 Ελάχιστο όριο προσφορών: 85.000 ευρώ

Έτος κατασκευής 1991 Ελάχιστο όριο προσφορών: 130.000 ευρώ. Έτος κατασκευής 2002 Ελάχιστο όριο προσφορών: 85.000 ευρώ ΑΘΗΝΑ Διαμέρισμα Β ορόφου 99,46μ² επί της οδού Κωνσταντινίδου 7 θέση Όπλα ή Άγιος Δημήτριος Πατησίων Έτος κατασκευής 1991 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Διαμέρισμα Γ ορόφου 66,94μ², με υπόγεια αποθήκη 4,03μ², επί της οδού Φωτίου

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Ο Δήμος Λεμεσού πρωτοστάτησε για την δημιουργία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης αφού πίστευε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον καθαρισµό των κτιρίων της πρώην Νοµαρχίας Αθηνών, προϋπολογισµού 60.000, πλέον ΦΠΑ.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον καθαρισµό των κτιρίων της πρώην Νοµαρχίας Αθηνών, προϋπολογισµού 60.000, πλέον ΦΠΑ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. /νση: Συγγρού 80-88 Τ.Κ. 117 41 Αθήνα, 22/02/2011 Αρ. Πρωτ. Οικ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ Εκτός από το γεγονός ότι όπως και αποδείχθηκε από την προηγούµενη οικονοµική ανάλυση η λειτουργία του ΒΙΟΠΑ Πτολεµαΐδας, αναµένεται να είναι οικονοµικά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΪ ΑΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΪ ΑΡΙΟΥ Τ.Ε.Ι. Πειραιά Τμήμα Πολιτικών ομικών Έργων Πτυχιακή Εργασία ΙΟΥΝΙΟΣ 2005 ΘΕΜΑ: ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΪ ΑΡΙΟΥ Εισηγητής:Γ.Κ.Βαρελίδης ρ. Αρχιτέκτων

Διαβάστε περισσότερα

www.indubio.gr - Για τον Ασκούμενο και Νέο Δικηγόρο ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

www.indubio.gr - Για τον Ασκούμενο και Νέο Δικηγόρο ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ YΠΟΔ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 4 ΤΚ 0562 ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 2103236931 ΑΞ-ΚΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 2103227091 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ FAX 2103314534 ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 1. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ (INTRACITY) 1. Πόρτα - Πόρτα Επόµενη Εργάσιµη 2. Θυρίδα - Πόρτα Επόµενη Εργάσιµη 3. Πόρτα - Θυρίδα Επόµενη Εργάσιµη 4.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 30/06/2015

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 30/06/2015 ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ 30/06/2015 FCE BANK PLC ΜΑΡΟΥΣΙ / Μαρούσι 0610001 FCE BANK PLC Ακακιών 39 & Μονεμβασιάς 25, ΤΚ:151 25 ΜΑΡΟΥΣΙ τηλ.: 210 5709888, φαξ: 210 5709866 Σελίδα 1

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σκοπός της πτυχιακής αυτής εργασίας είναι η καταγραφή της άποψης του επιβατικού κοινού για την ποιότητα των µετακινήσεων στη Θεσσαλονίκη η σύγκριση µεταξύ των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αντικείµενο της παρούσας µεταπτυχιακής εργασίας είναι η διερεύνηση της επίδρασης των σηράγγων του Μετρό επί του υδρογεωλογικού καθεστώτος πριν και µετά την κατασκευή τους. Στα πλαίσια της, παρουσιάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001)

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία για το χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως αστικής, μιας γραμμής ως

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ «Η ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΣΑ ΕΙΚΟΝΑ & ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ»

ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ «Η ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΣΑ ΕΙΚΟΝΑ & ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ» ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ «Η ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΣΑ ΕΙΚΟΝΑ & ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ» Ιανουάριος Άξονες Διερεύνησης. Χρήση Μέσων Μεταφοράς. Μετεπιβίβαση. Βαθμός Ικανοποίησης από οργάνωση ΜΜΜ 4.

Διαβάστε περισσότερα

e-ticketing: Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) για τις Συγκοινωνίες Αθηνών 1/14

e-ticketing: Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) για τις Συγκοινωνίες Αθηνών 1/14 e-ticketing: Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) για τις Συγκοινωνίες Αθηνών 1/14 Περιεχόμενα Ο ρόλος του ΟΑΣΑ Βασική Λειτουργικότητα και κύρια χαρακτηριστικά ΑΣΣΚ Σκοπιμότητα του Έργου για τον

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ 2012

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ 2012 ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ 2012 ΣΥΝΟΛΑ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΩΣΗ 2012 ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ 8.311.136,00 3.465.001,00 ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ 1.949.624,00 1.949.624,00 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 10.260.760,00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΕΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΕΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Έκδοση ΓΜ.V10 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΕΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η λίστα αυτή καταργεί κάθε προηγούμενη To BROKERAGE DEPARTMENT της EUROBANK PROPERTY SERVICES σας ενημερώνει για ενδιαφέρουσες

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΑΙΑ 25 /03/2013 ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ : 18/2012

ΝΙΚΑΙΑ 25 /03/2013 ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ : 18/2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ & Υ ΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ /νση: Π. Τσαλδάρη 10 Τ.Κ: 18450 Νίκαια ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πετρίδης Γεώργιος

Διαβάστε περισσότερα

Ε ΘΝΙΚΟ Μ ΕΤΣΟΒΙΟ Π ΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μ ΟΝΑΔΑ Β ΙΩΣΙΜΗΣ Κ ΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ε ΘΝΙΚΟ Μ ΕΤΣΟΒΙΟ Π ΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μ ΟΝΑΔΑ Β ΙΩΣΙΜΗΣ Κ ΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ε ΘΝΙΚΟ Μ ΕΤΣΟΒΙΟ Π ΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μ ΟΝΑΔΑ Β ΙΩΣΙΜΗΣ Κ ΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Χάραξη συνδυασμένης πολεοδομικής και κυκλοφοριακής στρατηγικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ 2 o Πίνακα Αποδεκτών Τηλ.: 2131501706 Fax: 2103457749 Φ.437/ 1 /26937 ΚΟΙΝ.: Σ. 9438 Αθήνα, 4 Νοε 2013

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ 2 o Πίνακα Αποδεκτών Τηλ.: 2131501706 Fax: 2103457749 Φ.437/ 1 /26937 ΚΟΙΝ.: Σ. 9438 Αθήνα, 4 Νοε 2013 ΠΡΟΣ: ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ 2 o Πίνακα Αποδεκτών Τηλ.: 2131501706 Fax: 2103457749 Φ.437/ 1 /26937 ΚΟΙΝ.: Σ. 9438 Αθήνα, 4 Νοε 2013 ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Στρατευσίμων Κλάσης 2017 (Γεννηθέντων το

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ Πινακίδα 01: Xωροταξικό σχέδιο και διαγράμματα πρότασης κλ. 1:1000 Πινακίδα 02: Κάτοψη περιοχής τζαμιού κλ. 1:200 και σχέδια αστικού εξοπλισμού κλ. 1:100

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΕΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΕΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Έκδοση ΓΜ.V9 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΕΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η λίστα αυτή καταργεί κάθε προηγούμενη To BROKERAGE DEPARTMENT της EUROBANK PROPERTY SERVICES σας ενημερώνει για ενδιαφέρουσες

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Λευκωσίας Nicosia Municipality

Δήμος Λευκωσίας Nicosia Municipality Nicosia Municipality Για το Έργο: Αναβάθμιση του εμπορικού τριγώνου μεταξύ των Λεωφόρων ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ, ΕΥΑΓΟΡΟΥ και οδού ΣΤΑΣΙΚΡΑΤΟΥΣ Δήμος Λευκωσίας ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Δήμος Λευκωσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΑΜ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΑΜ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΑΜ Γ. Καλογιάννης ΤΡΑΜ Α.Ε. Τέρµα οδού Αεροπορίας 16777 Ελληνικό Τµηµατάρχης Ηλεκτρονικών Συστηµάτων Ηλεκτρολόγος Μηχ. Τηλ : 210-9978092 Φαξ: 210-9911543

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (άρθρου 10 του ν. 3429/2005) Αθήνα, 19/12/2013 Αριθ. Απόφ.: 1680 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση και συμπλήρωση της

Διαβάστε περισσότερα

Marathon Data Systems 22ή Πανελλαδική συνάντηση Χρηστών GIS

Marathon Data Systems 22ή Πανελλαδική συνάντηση Χρηστών GIS Marathon Data Systems 22ή Πανελλαδική συνάντηση Χρηστών GIS ΑΘΗΝΑ 2014 2 3 1) να διαπιστώσει τις αλλαγές που υπέστη ο χώρος κατά την κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου 2) να αξιολογήσει τις προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια.

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια. Στόχος σου, είναι να φτάσεις στον Κατασκηνωτικό και εκπαιδευτικό Κέντρο «Τα Κονάκια», του Σώµατος Ελληνικού Οδηγισµού στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης Αττικής Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ από τον τόπο σου, θα βρίσκεσαι

Διαβάστε περισσότερα

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ αριθμ 15516/17-03-2010 Διαπιστωτικής Πράξης της ΕΠ.Ε.Ι.Α., ο

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ αριθμ 15516/17-03-2010 Διαπιστωτικής Πράξης της ΕΠ.Ε.Ι.Α., ο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΥΠΑΤΙΑΣ 5, ΑΘΗΝΑ 1 ος όροφος, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 12.00-14.00 μ.μ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ. Δημιουργήματα Τέχνης & Παραδοσιακά προϊόντα. 27-28-29 και 30 Νοεμβρίου 2014. Ολυμπιακό ακίνητο της Ξιφασκίας στο Ελληνικό

ΕΚΘΕΣΗ. Δημιουργήματα Τέχνης & Παραδοσιακά προϊόντα. 27-28-29 και 30 Νοεμβρίου 2014. Ολυμπιακό ακίνητο της Ξιφασκίας στο Ελληνικό ΕΚΘΕΣΗ Δημιουργήματα Τέχνης & Παραδοσιακά προϊόντα 27-28-29 και 30 Νοεμβρίου 2014 Ολυμπιακό ακίνητο της Ξιφασκίας στο Ελληνικό 10.000 ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ Στον πολυτελή χώρο του Ολυμπιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ ΕΡΓΟ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΙΚΤΥΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ: ΠΕΠ Αττικής 2007-2013/Π..Ε A.M.: 04/2013 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» ΗΜΟΣ: ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (Τ ΠΠ) - ΕΤΠΑ

Πρόγραµµα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» ΗΜΟΣ: ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (Τ ΠΠ) - ΕΤΠΑ Πρόγραµµα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» ΗΜΟΣ: ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (Τ ΠΠ) - ΕΤΠΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΤΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΤΠΑ & ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΜΗΜΑ Β: ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 52:ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ιδανική πρόταση επαγγελματικών χώρων στο κέντρο της πόλης ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ. Αμπελόκηποι Λ. AΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 128

Ιδανική πρόταση επαγγελματικών χώρων στο κέντρο της πόλης ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ. Αμπελόκηποι Λ. AΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 128 Ιδανική πρόταση επαγγελματικών χώρων στο κέντρο της πόλης ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ Λ. AΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 128 AΛΕΞΑΝΔΡΑΣ Πωλούνται - Ενοικιάζονται Πολυτελή Γραφεία και Καταστήματα Στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 128 απέναντι από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Περιόδου από 1/1/2007 έως 31/12/2007

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Περιόδου από 1/1/2007 έως 31/12/2007 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Περιόδου από 1/1/2007 έως 31/12/2007 Εκτύπωση: ΚΑΜΠΥΛΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Α.......................................................................

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Άξονας 1: Περιβάλλον και ποιότητα ζωής Στρατηγικός Στόχος: Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

Αίθουσα Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, Αρχιμήδους 2 (8πμ-10μμ) Αίθουσα Συνεδριάσεων στο Καμίνι, Χρ. Καψάλη 14 και Ρεθύμνης 36 (8πμ-10μμ)

Αίθουσα Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, Αρχιμήδους 2 (8πμ-10μμ) Αίθουσα Συνεδριάσεων στο Καμίνι, Χρ. Καψάλη 14 και Ρεθύμνης 36 (8πμ-10μμ) Χώροι φιλοξενίας Δήμος Αθηναίων Πολιτιστικός Χώρος, Λένορμαν και Αλεξάνδρειας Λέσχη Φιλίας, Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6 Λέσχη Φιλίας, Κίου 5, Κυψέλη Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελίδων 69 Δήμος Βύρωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ GOODY'S ΔIEYΘYNΣH ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΤΤΙΚΗ ΑΒΑΝΑ Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 230 ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΤΤΙΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ IEPΑ OΔOΣ 284 ΑΙΓΑΛΕΩ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ GOODY'S ΔIEYΘYNΣH ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΤΤΙΚΗ ΑΒΑΝΑ Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 230 ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΤΤΙΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ IEPΑ OΔOΣ 284 ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ GOODY S ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ GOODY'S ΔIEYΘYNΣH ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΒΑΝΑ Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 230 ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΓΙΟΣ ΣTEΦΑNOΣ ΛEΩΦ. ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ & ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ ΕΘΝ. ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ ΑΓ. ΣTEΦΑNOΣ ΑTTIKHΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΝΟΜΟΣ/ΔΗΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΝΟΜΟΣ/ΔΗΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΙΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 22ας ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΝΟΜΟΣ/ΔΗΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α' ΑΘΗΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ 2 & ΣΥΓΓΡΟΥ 196,ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΙΣΟΓΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ «ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ» : ΓΡΑΒΙΑΣ 4-6 ΑΘΗΝΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ «ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ» : ΓΡΑΒΙΑΣ 4-6 ΑΘΗΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ «ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ» : ΓΡΑΒΙΑΣ 4-6 ΑΘΗΝΑ «ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ» ΓΡΑΒΙΑΣ 4-6 Αθήνα προοπτικά ακινήτου ΤΟΜΗ Α-Α ΤΟΜΗ Β-Β ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΠΙΠΕ Ο ΥΠΟΓΕΙΟ ΗΜΙΥΠΟΓΕΙΟ ΙΣΟΓΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Κοιν: Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. 319/13-2-2014 έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Προς: Κοιν: Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. 319/13-2-2014 έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Μάρκου Μουσούρου 15 Τ.Κ.: 712 01 Ηράκλειο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στεφανάκη Μ. ΗΛΕΚΤΡ. Δ/ΝΣΗ:: mstefanaki@crete.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

«Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας»

«Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας» «Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας» Εισηγήτρια : Ζησοπούλου Δώρα Πολ. Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος MSc Περιβαλλοντολόγος Υπεύθυνη Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποιήσιμη Γη στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας

Αξιοποιήσιμη Γη στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας Αξιοποιήσιμη Γη στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας Στις επόμενες σελίδες παρουσιάζονται οι αγγελίες μεσιτικών γραφείων που δημοσιεύθηκαν στο δικτυακό τόπο tospitimou.gr τους τελευταίους δύο μήνες (από την

Διαβάστε περισσότερα

Σιδηρόδρομοι Αεροδρόμια Αστικές Συγκοινωνίες ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000-2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Σιδηρόδρομοι Αεροδρόμια Αστικές Συγκοινωνίες ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000-2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Σιδηρόδρομοι Αεροδρόμια Αστικές Συγκοινωνίες ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000-2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Συγκοινωνίες: το συν στις κοινωνίες. Πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΙ ΗΡΟ ΡΟΜΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ)

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ κέντρο (hub) της ελληνικής κρουαζιέρας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ κέντρο (hub) της ελληνικής κρουαζιέρας ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ κέντρο (hub) της ελληνικής κρουαζιέρας Συνοπτικά σημεία της ομιλίας του κ. Γιώργου Ανωμερίτη στο Συνέδριο του ECONOMIST ΑΘΗΝΑ 15 Μαΐου 2015 Τα λιμάνια είναι μηχανές ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 13-11-13

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 13-11-13 ΑΠΟ ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠ. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 13-11-13 ΤΙΤΛΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ Δ. ΑΠΟ Χ.Θ. 0+000 ΕΩΣ Χ.Θ. 1+400 ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Τα συστήµατά της στην ελληνική αγορά ΗΕΤΕΜ δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής αρχιτεκτονικών

Τα συστήµατά της στην ελληνική αγορά ΗΕΤΕΜ δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής αρχιτεκτονικών Τα συστήµατά της στην ελληνική αγορά ΗΕΤΕΜ δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής αρχιτεκτονικών προφίλ από το 1971 και πρακτικά δηµιούργησε τον κλάδο των κατασκευών αλουµινίου µε τις σειρές ΑΤ που κυκλοφόρησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, 146 71, Ν. Ερυθραία (Καστρί) Αττικής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, 146 71, Ν. Ερυθραία (Καστρί) Αττικής Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, 146 71, Ν. Ερυθραία (Καστρί) Αττικής ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΕbank ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΡΩΜΥΛΙΑΣ, 146 71, Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ (ΚΑΣΤΡΙ)

Διαβάστε περισσότερα