Χαϊδάρι. Υπολογίζεται ότι η λειτουργία του Σταθµού ΧΑΪ ΑΡΙ θα εξυπηρετεί καθηµερινά περισσότερους από νέους επιβάτες.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Χαϊδάρι. Υπολογίζεται ότι η λειτουργία του Σταθµού ΧΑΪ ΑΡΙ θα εξυπηρετεί καθηµερινά περισσότερους από 30.000 νέους επιβάτες."

Transcript

1

2 ΠΡΟΟ ΟΣ ΕΡΓΩΝ Το µεγαλύτερο µέτωπο έργων Μετρό που έχει ποτέ υλοποιηθεί στην Ελλάδα προχωράει σήµερα µε εντατικούς ρυθµούς. Όλοι οι εργαζόµενοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ενώνουν καθηµερινά τις προσπάθειές τους για να παραδώσουν εµπρόθεσµα τους σύγχρονους Σταθµούς Μετρό σε µια σειρά νέων περιοχών της Αθήνας, στο Περιστέρι, στην Ανθούπολη, στο Χαϊδάρι, στο Χολαργό, στο Χαλάνδρι, στην Αγία Παρασκευή, στην Ηλιούπολη, στον 'Aλιµο, στην Αργυρούπολη και στο Ελληνικό. Τον Μάιο 2007 δόθηκε σε λειτουργία η επέκταση της Γραµµής 3 του Μετρό από το Μοναστηράκι προς το Αιγάλεω, µήκους 4,2 χµ., µε 3 σύγχρονους Σταθµούς. Το δίκτυο του Μετρό συνεχίζει να επεκτείνεται µε νέους Σταθµούς και ήδη σε προχωρηµένο στάδιο κατασκευής βρίσκεται η περαιτέρω επέκταση της Γραµµής 3 προς το Χαϊδάρι, µήκους 1,5 χλµ. µε έναν νέο Σταθµό. Συγκεκριµένα σήµερα, από τρία διαφορετικά µέτωπα εργασιών, έχουν διανοιχτεί 1250 µέτρα σήραγγας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες πολιτικού µηχανικού στο Σταθµό ΧΑΪ ΑΡΙ. Σηµειώνεται ότι στην ίδια εργολαβία έχει ενταχθεί και η κατασκευή Χώρου Στάθµευσης ΙΧ οχηµάτων, ακριβώς δίπλα από τον Σταθµό, συνολικής χωρητικότητας 380 θέσεων ΙΧ. Παράλληλα, ένας από τους µεγαλύτερους ήµους της χώρας, ο ήµος Περιστερίου, θα αποκτήσει µέσα στο 2009 δύο νέους Σταθµούς Μετρό, µετά την επιτυχή ολοκλήρωση και λειτουργία του Σταθµού ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ το καλοκαίρι του Συγκεκριµένα, σήµερα σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα πολιτικού µηχανικού στους Σταθµούς ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ, ενώ στην ίδια εργολαβία έχει ενταχθεί και η ενοποίηση και ανάπλαση της οµώνυµης πλατείας του ήµου, η οποία θα καλύπτει µια συνολική έκταση τµ. Ταυτόχρονα, σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες διάνοιξης των υπολοίπων 350 µέτρων σήραγγας που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί στο σύνολο της η επέκταση της Γραµµής (1,5 χλµ.).

3 Το έργο της επέκτασης της Γραµµής 2 προς το Ελληνικό θα προσθέσει στο δίκτυο του Μετρό της Αθήνας 5,5 χλµ υπόγειας Γραµµής και 4 νέους Σταθµούς (ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ). Σήµερα, εκτελούνται κατασκευαστικές εργασίες σε 14 εργοταξιακούς χώρους (Σταθµοί, φρέατα εξαερισµού, υπόγειος χώρος εναπόθεσης συρµών του έργου) κατά µήκος της Λεωφόρου Βουλιαγµένης, δίχως να επηρεάζεται η κυκλοφορία των οχηµάτων και διατηρώντας ανέπαφο το πράσινο στην κεντρική νησίδα της Λεωφόρου.Το Μηχάνηµα ιάνοιξης Σηράγγων, µε αφετηρία το φρέαρ «Σούρµενα», αθόρυβα και δίχως καµία όχληση στη λειτουργία της πόλης, έχει ήδη κατασκευάσει 3200 µέτρα σήραγγας και πολύ σύντοµα θα φθάσει τον Σταθµό ΑΛΙΜΟΣ. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σήµερα οι κατασκευαστικές εργασίες στους τρεις νέους Σταθµούς της Γραµµής 3 (ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, ΧΟΛΑΡΓΟΣ και ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), οι οποίοι θα τεθούν σε λειτουργία σταδιακά εντός του Με την ίδια εργολαβία, στον Σταθµό ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, που είναι ο πρώτος Σταθµός Μετρό επί της Λεωφ.Μεσογείων που συναντούν οι προερχόµενοι από την Αγία Παρασκευή, τα Μεσόγεια και τα Ανατολικά παράλια της Αττικής, κατασκευάζεται Σταθµός Μετεπιβίβασης από και προς λεωφορειακές γραµµές καθώς και υπόγειος χώρος στάθµευσης συνολικής χωρητικότητας 630 θέσεων ΙΧ οχηµάτων. 37 Το Μετρό της Αθήνας, επεκτείνεται και προς την Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, τα Μανιάτικα και τον Πειραιά, µε 6 νέους Σταθµούς και 7,5 χλµ. υπόγειας γραµµής. Σήµερα, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισµού και το ερχόµενο Φθινόπωρο αναµένεται να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου. Υπό µελέτη βρίσκεται η κατασκευή µιας νέας Γραµµής, της Γραµµής 4 ('Aλσος Βεϊκου - Πανεπιστήµιο - Κατεχάκη - Μαρούσι) µήκους 20,9 χλµ. και 20 Σταθµών, ενώ παράλληλα εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι χρηµατοδότησης του έργου. Ελληνικό Το έργο επέκτασης της Γραµµής 2 προς το Ελληνικό προέβλεπε αρχικά την δηµιουργία γέφυρας κατά µήκος της κεντρικής νησίδας της Λεωφ.Βουλιαγµένης, η οποία όµως θα δηµιουργούσε σηµαντική ηχητική και οπτική όχληση. Μετά από απόφαση του ΥΠΕΧΩ Ε διακόπηκε ο σχετικός διαγωνισµός για το έργο αυτό και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προκήρυξε νέο, όπου το σύνολο της Γραµµής είναι πλέον υπόγειο, καθώς βάσει αναλυτικότερης εξέτασης του τρόπου κατασκευής διαπιστώθηκε ότι η υπογειοποίηση της Γραµµής θα επέφερε µικρή διαφορά στον προϋπολογισµό και στον χρόνο κατασκευής του έργου.

4 Στις 8 Μαρτίου 2006 υπογράφθηκε η σύµβαση για την υπόγεια επέκταση της Γραµµής 2 του Μετρό προς το Ελληνικό. Το συνολικό µήκος της επέκτασης είναι 5,5 χλµ και περιλαµβάνει τους εξής 4 νέους σταθµούς: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ, καθώς επίσης και υπόγειο χώρο εναπόθεσης 8 συρµών για τις ανάγκες λειτουργίας της επέκτασης. Το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Απρίλιο του 2006 και προβλέπεται να παραδοθεί στα τέλη του Όλοι οι νέοι Σταθµοί θα έχουν µήκος 110 µ και θα αποτελούνται από 3 επίπεδα, ενώ θα διαθέτουν εισόδους / εξόδους και στις δύο πλευρές της Λεωφ. Βουλιαγµένης. Η κατασκευή της σήραγγας πραγµατοποιείται µε µηχάνηµα διάνοιξης σηράγγων ΤΒΜ-ΕΡΒ, το οποίο έχει διάµετρο κεφαλής 9,5 µ. Οι σταθµοί, τα φρέατα αερισµού και ηλεκτροµηχανολογικού εξοπλισµού, καθώς επίσης και ο χώρος εναπόθεσης συρµών κατασκευάζονται µε την µέθοδο του ανοικτού ορύγµατος. Με την επέκταση της Γραµµής αυτής θα εξυπηρετείται συγκοινωνιακά η ευρύτερη περιοχή κατά µήκος του άξονα της Λεωφόρου Βουλιαγµένης, δηλαδή οι περιοχές των δήµων Αγίου ηµητρίου, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίµου και Ελληνικού. Συγκεκριµένα, µε την προσθήκη της εν λόγω επέκτασης στο δίκτυο του Μετρό εκτιµάται ότι η ηµερήσια επιβατική κίνηση του Μετρό αναµένεται να αυξηθεί κατά επιβάτες. Αντίθετα, στην οδική κυκλοφορία εκτιµάται ότι θα υπάρξει µείωση της τάξεως των µετακινήσεων µε ΙΧ ηµερησίως. Επίσης µε την αναδιάρθρωση και την επέκταση των τοπικών αστικών συγκοινωνιών, µε τη διαµόρφωση Σταθµών Μετεπιβίβασης από και προς τις Λεωφορειακές Γραµµές καθώς και τη δηµιουργία Χώρων Στάθµευσης ΙΧ στους νέους Σταθµούς, αναµένεται να εξυπηρετηθούν και νοτιότεροι ήµοι, όπως αυτοί της Γλυφάδας, της Βούλας κλπ. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η απόσταση από τον Σταθµό ΕΛΛΗΝΙΚΟ έως το κέντρο της Αθήνας (Σταθµός ΣΥΝΤΑΓΜΑ) θα διανύεται µόλις σε 15 λεπτά, ενώ µε το αυτοκίνητο σε ώρες αιχµής σήµερα χρειάζονται περισσότερο από 40 λεπτά!

5 Χαϊδάρι Στις 20 Φεβρουαρίου 2006 υπογράφηκε η σύµβαση για την πρόσθετη επέκταση της Γραµµής 3 του Μετρό κατά 1,5 χλµ., µε την προσθήκη ενός ακόµα Σταθµού στο ΧΑΪ ΑΡΙ και ενός αµαξοστασίου στην περιοχή του Ελαιώνα. Με το έργο αυτό η Γραµµή 3 του Μετρό της Αθήνας επεκτείνεται ακόµη περισσότερο στη υτική Αθήνα, φθάνοντας πλέον στις περιοχές του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για ένα πολύ σηµαντικό έργο κύριος στόχος του οποίου είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της υτικής Αθήνας. Με τη θέση σε λειτουργία της εν λόγω επέκτασης ο χρόνος µετακίνησης των κατοίκων έως το κέντρο της Αθήνας (ΣΥΝΤΑΓΜΑ) θα είναι µόλις 8 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας µετάβασης µε άνεση, ασφάλεια και αξιοπιστία στο Αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε 40 λεπτά! 39 Ειδικότερα, η επέκταση αυτή αναµένεται να συµβάλει αποφασιστικά στην αναβάθµιση περιοχών που επί σειρά ετών παρουσιάζουν σηµαντικές δυσκολίες πρόσβασης στον κεντρικό ιστό της πρωτεύουσας, όπως η ευρύτερη περιοχή του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας και θα εξυπηρετεί συγκοινωνιακά ιδιαίτερους προορισµούς, όπως το Νοσοκοµείο Λοιµωδών Νόσων, το ροµοκαΐτιο Θεραπευτήριο, το Αττικό Νοσοκοµείο και τις εµπορικές επιχειρήσεις των περιοχών. Υπολογίζεται ότι η λειτουργία του Σταθµού ΧΑΪ ΑΡΙ θα εξυπηρετεί καθηµερινά περισσότερους από νέους επιβάτες. Το έργο της επέκτασης ΑΙΓΑΛΕΩ- ΧΑΪ ΑΡΙ περιλαµβάνει: τη σήραγγα της γραµµής µήκους περίπου 1,5 χλµ., η οποία θα διέρχεται κάτω από την Ιερά Οδό και θα διανοιχτεί µε τη συµβατική µέθοδο υπόγειας κατασκευής. το Σταθµό ΧΑΪ ΑΡΙ, ο οποίος οριοθετείται στο οικοδοµικό τετράγωνο της Ιεράς Οδού, Κρήνης, Κατσαρού και Αγίας Μαρίνας, µε δύο εισόδους / εξόδους εκατέρωθεν της Ιεράς Οδού.

6 το Σταθµό Μετεπιβίβασης, ο οποίος θα κατασκευαστεί ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο µε τον Σταθµό ΧΑΪ ΑΡΙ και ο οποίος θα διαθέτει χωρητικότητα για στάθευση 380 ΙΧ οχηµάτων. το Αµαξοστάσιο στην περιοχή του Ελαιώνα, συνολικής εκτάσεως τ.µ., έργο για το οποίο γίνεται αναφορά στη συνέχεια. Η επέκταση της Γραµµής 3 προς το Χαϊδάρι αναµένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του Περιστέρι Στις 11 Απριλίου του 2006 ολοκληρώθηκε ο διαγωνισµός για την επέκταση της Γραµµής 2 από τον Αγ. Αντώνιο προς την Ανθούπολη (1,5 χλµ.) µε 2 νέους Σταθµούς: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ και τον Σεπτέµβριο του ίδιου έτους ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου. Με την επέκταση αυτή, ο µεγαλύτερος δήµος της υτικής Αθήνας, ο ήµος Περιστερίου, θα διαθέτει πλέον τρεις σταθµούς ΜΕΤΡΟ (Αγ. Αντώνιος, Περιστέρι, Ανθούπολη) που προβλέπεται- βάσει των µελετών-να εξυπηρετούν συνολικά άτοµα ηµερησίως. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η απόσταση Ανθούπολη-Σύνταγµα θα διανύεται µόλις σε 11 λεπτά ενώ σήµερα τα επιβατικά αυτοκίνητα, σε ώρες αιχµής, κάνουν τουλάχιστον 45 λεπτά. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους νέους σταθµούς: Ο Σταθµός ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ κατασκευάζεται κυρίως µε τη µέθοδο του ανοικτού ορύγµατος στη Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη στο ύψος του ηµαρχείου Περιστερίου. Ποσοστό περίπου 30% του Σταθµού θα κατασκευασθεί µε την µέθοδο της υπόγειας διάνοιξης προκειµένου να ελαχιστοποιηθεί η όχληση στην κυκλοφορία των οχηµάτων καθώς στο συγκεκριµένο σηµείο υπάρχει διασταύρωση 6 δρόµων. Επισηµαίνεται ότι στην νότια πλευρά του Σταθµού θα

7 πραγµατοποιηθούν όλες οι απαραίτητες κατασκευές για την σύνδεση µελλοντικά µε γειτονικό υπόγειο χώρο στάθµευσης. Ο Σταθµός ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ θα αποτελείται από 3 επίπεδα µε ίδιο περίπου περίγραµµα συνολικής επιφάνειας τµ. Ο Σταθµός ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ θα κατασκευασθεί µε την µέθοδο του ανοικτού ορύγµατος υπογείως της οδού Αναπαύσεως ανάµεσα στις οδούς ωδεκανήσου και Θηβών. Η νέα θέση του Σταθµού ήταν αποτέλεσµα των γεωτεχνικών ερευνών στην περιοχή της παλαιάς του θέσης, απέναντι από το γήπεδο του Αγίου Ιερόθεου, όπου διαπιστώθηκε ότι το έδαφος είναι εντελώς ακατάλληλο. ηλαδή, η κατασκευή του Σταθµού στη θέση αυτή εγκυµονούσε σοβαρούς κινδύνους, τόσο για το ίδιο το έργο, όσο και για τις παρακείµενες κατοικίες, ενώ δεν θα επέτρεπε και την περαιτέρω επέκταση της Γραµµής 2 προς Κηπούπολη, Πετρούπολη και Ίλιον. Για τους παραπάνω λόγους, το ΥΠΕΧΩ Ε αποφάσισε να µετατοπίσει τελικώς τον Σταθµό ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ κατά 350 περίπου µέτρα νοτιότερα. Η κατασκευή θα πραγµατοποιηθεί µε τέτοιο τρόπο ώστε σε επόµενη φάση να είναι δυνατή η επέκταση της Γραµµής 2 τόσο προς την περιοχή του Αγίου Ιερόθεου, όσο και προς την Πετρούπολη και τα Λιόσια. 41 Η κατασκευή των δύο Σταθµών του Μετρό αναµένεται να αναβαθµίσει αισθητικά την περιοχή του ήµου Περιστερίου, τόσο µε την υψηλή αισθητική των Σταθµών, όσο και µε τις αναπλάσεις που θα πραγµατοποιηθούν στον επιφανειακό χώρο των Σταθµών. Αξίζει δε να σηµειωθεί ότι η εργολαβία περιλαµβάνει την ενοποίηση της κεντρικής Πλατείας του Περιστερίου (Πλατεία ηµοκρατίας) µε κατάλληλη κυκλοφοριακή ρύθµιση της Λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη. Επίσης, η Αττικό Μετρό Α.Ε. εξετάζει σε συνεργασία µε το ήµο Περιστερίου τη δυνατότητα κατασκευής χώρου στάθµευσης ΙΧ πλησίον του Σταθµού ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ. Η ολοκλήρωση της επέκτασης µε τη λειτουργία των δύο Σταθµών προβλέπεται εντός του Χολαργός, Νοµισµατοκοπείο, Αγία Παρασκευή Στις 16 Μαρτίου 2007 υπεγράφη η σύµβαση για την ολοκλήρωση των Σταθµών ΧΟΛΑΡΓΟΣ και ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, καθώς και για την κατασκευή του Σταθµού ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ της Γραµµής 3.

8 Επειδή στο παρελθόν δεν έχει πραγµατοποιηθεί καµία κατασκευαστική εργασία στον σταθµό ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, εντός του Καλοκαιριού θα πραγµατοποιηθεί καθαίρεση της υφιστάµενης σήραγγας και θα απαιτηθεί η διακοπή της λειτουργίας τµήµατος της Γραµµής 3 για χρονική περίοδο που εκτιµάται ότι δεν θα ξεπεράσει τους 6 µήνες. Τον Μάϊο του 2007 ξεκίνησε ταυτόχρονα η κατασκευή των τριών σταθµών και σταδιακά, από τις αρχές του 2009 θα παραδοθούν στο επιβατικό κοινό. Η συγκοινωνιακή σηµασία αυτών των τριών σταθµών είναι ιδιαίτερα µεγάλη καθώς προβλέπεται να εξυπηρετούν καθηµερινά περισσότερους από επιβάτες, µειώνοντας δραστικά τον χρόνο µετακίνησης πχ. Αγ. Παρασκευή Σύνταγµα µόλις σε 12 λεπτά, ενώ σήµερα χρειάζονται τουλάχιστον 45 λεπτά µε ΙΧ σε ώρα αιχµής! Ιδιαίτερα στον Σταθµό ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, ο οποίος είναι ο πρώτος σταθµός Μετρό επί της Λεωφ. Μεσογείων που συναντούν οι προερχόµενοι από την Αγ.Παρασκευή, τα Μεσόγεια και τα Ανατολικά παράλια της Αττικής, θα κατασκευαστεί Σταθµός Μετεπιβίβασης από και προς λεωφορειακές γραµµές καθώς και υπόγειος χώρος στάθµευσης συνολικής χωρητικότητας 630 θέσεων ΙΧ οχηµάτων. Πειραιάς Στις 7 Ιουνίου 2006, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ προκήρυξε ιαγωνισµό (προϋπολογισµού 570 εκ. ευρώ) για την κατασκευή της περαιτέρω επέκτασης της Γραµµής 3 του Μετρό, η οποία θα ξεκινάει από τον Σταθµό ΧΑΪ ΑΡΙ και θα καταλήγει στον Πειραιά, διαθέτοντας 6 νέους Σταθµούς και συνολικό µήκος 7,5 χλµ. Η επέκταση αυτή θα εξυπηρετεί τόσο τα δυτικά προάστια του Λεκανοπεδίου (Αγία Βαρβάρα, Νίκαια, Κορυδαλλός) όσο και τον Πειραιά, ο οποίος πλέον θα διαθέτει 3 νέους σύγχρονους Σταθµούς Μετρό. Στις 26 Ιουνίου 2007 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του ιαγωνισµού και προεπιλέχθηκαν όλοι οι υποψήφιοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. ABAΞ J & P FCC CONSTRUCΤION ΑΕΓΕΚ - IMPREGILO SELI ANSALDO ΑΚΤΩΡ SIEMENS VINCI

9 MHXANIKH ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ SC SOARES DA COSTA ZAGOPE CONSTRUTORA DO TAMEGA ΤΕΡΝΑ GHELLA Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει σύντοµα και ο ιαγωνισµός προβλέπεται να ολοκληρωθεί το ερχόµενο Φθινόπωρο (υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις, προσφυγές, κλπ από τις διαγωνιζόµενες τεχνικές εταιρείες) και αµέσως µετά θα ξεκινήσει η κατασκευή αυτής της επέκτασης της Γραµµής 3 του Μετρό της Αθήνας. 43 Αξίζει να σηµειωθεί ότι µε την υλοποίηση αυτής της επέκτασης προς Πειραιά (Πειραιάς Α/ Ελ.Βενιζέλος) η Γραµµή 3 θα έχει συνολικό µήκος 50 χλµ. (από τα οποία τα 28,4 χλµ υπόγεια) και θα συνδέει το Λιµάνι µε το Αεροδρόµιο. Η επέκταση αυτή αναµένεται να εξυπηρετεί καθηµερινά επιβάτες. Γραµµή 4 Σύµφωνα µε τη Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό ( ), στο εγκεκριµένο Σχέδιο Ανάπτυξης του Μετρό της Αθήνας προβλεπόταν η κατασκευή δύο νέων Επεκτάσεων που ουσιαστικά θα αποτελούσαν κλάδους των υφιστάµενων Γραµµών, δηλαδή της Γραµµής 2 (Πανεπιστήµιο - Εξάρχεια - Αλεξάνδρας - ικαστήρια - Κυψέλη - Γαλάτσι - 'Αλσος Βεϊκου) και της Γραµµής 3 (Πανόρµου - Φάρος - Σίδερα -ΟΑΚΑ - Παράδεισος - Μαρούσι). Κατά την εκπόνηση της Προµελέτης των έργων διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω επεκτάσεις δεν ήταν τεχνικά εφικτό να αποτελέσουν κλάδους υφισταµένων Γραµµών, καθώς το ενδεχόµενο αυτό θα παρουσίαζε σηµαντικές κατασκευαστικές και λειτουργικές αδυναµίες (διακοπή λειτουργίας της γραµµής, σύνθετη κατασκευή, υψηλό κόστος, συχνότητα των δροµολογίων, κ.λπ.). Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ προχώρησε στην εξέταση της σύνδεσης των εν λόγω επεκτάσεων µεταξύ τους και την ανάπτυξή τους ως µία νέα αυτόνοµη Γραµµή 4 σε σχήµα U, η οποία θα περιλαµβάνει τα παραπάνω δύο - ακτινικού χαρακτήρα - σκέλη (προς Γαλάτσι και προς Μαρούσι) και κεντρικό τµήµα που θα συνδέει 8 νέους σταθµούς Μετρό: Πανεπιστήµιο, Κολωνάκι, Ευαγγελισµός, Παγκράτι/Καισαριανή, 'Ανω Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδί,

10 Κατεχάκη, µε ανταπόκριση µε τις υφιστάµενες Γραµµές 2 (στον Σταθµό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ) και 3 (στους Σταθµούς ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ & ΚΑΤΕΧΑΚΗ). Η νέα Γραµµή του Μετρό, Γραµµή 4 µε χρώµα πορτοκαλί ('Αλσος Βεϊκου - Πανεπιστήµιο - Κατεχάκη - Μαρούσι) έχει µήκος 20,9 χλµ., 20 σταθµούς και εκτιµώµενο προϋπολογισµό κατασκευής περίπου 2,3 δισ. ευρώ, ενώ αναµένεται όχι µόνο να αλλάξει δραστικά τον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας αλλά να αναβαθµίσει σηµαντικά τη ζωή στο Λεκανοπέδιο. Η δηµιουργία της νέας Γραµµής παρουσιάζει σηµαντικά πλεονεκτήµατα, όπως ενδεικτικά: Εξυπηρέτηση πολλών νέων πυκνοκατοικηµένων περιοχών της πόλης (Γαλάτσι, Κυψέλη, Παγκράτι, Καισαριανή, Ζωγράφου, περιοχές όµορες Λεωφ. Κηφισίας, κ.λπ.). Εκτιµάται ότι η εν λόγω Γραµµή θα εξυπηρετεί καθηµερινά περισσότερους από επιβάτες. Εξυπηρέτηση πολλών σηµαντικών εγκαταστάσεων, όπως Νοσοκοµεία (Παίδων, Λαϊκό), Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα (Πανεπιστηµιούπολη, Πολυτεχνειούπολη, καθώς και το Πανεπιστήµιο και το Πολυτεχνείο στο κέντρο της Αθήνας - Η Γραµµή των Πανεπιστηµίων ) και ικαστήρια. Αύξηση της δικτύωσης του Μετρό που συνεπάγεται την αύξηση του αριθµού των σταθµών ανταπόκρισης, στους οποίους µπορεί να γίνει γρήγορη µετεπιβίβαση µεταξύ των Γραµµών του Μετρό. Ανακούφιση υφιστάµενων σταθµών Μετρό από τη συνεχώς αυξανόµενη ζήτηση του επιβατικού κοινού (Σύνταγµα, κ.λπ.). Όσον αφορά στη χρηµατοδότηση της εν λόγω νέας Γραµµής 4 εκτιµάται ότι δεν µπορεί να ενταχθεί στον προγραµµατισµό του ' ΚΠΣ δεδοµένης της προτεραιότητας της κατασκευής του βασικού έργου και των επεκτάσεων του Μετρό της Θεσσαλονίκης (2 δισ. ευρώ), καθώς και της επέκτασης της Γραµµής 3 του Μετρό στα υτικά Προάστια της Αθήνας από το Χαϊδάρι ως τον Πειραιά (570 εκ. ευρώ). Κατά συνέπεια, εξετάζονται όλοι οι εναλλακτικοί τρόποι χρηµατοδότησης του έργου. Ένας από αυτούς είναι η χρηµατοδότηση της Γραµµής 4 µέσω ενός ειδικού χρηµατοδοτικού σχήµατος µε τιτλοποίηση των µελλοντικών εσόδων των διοδίων της Αττικής Οδού για µια ορισµένη χρονική περίοδο µετά την παράδοσή της από την Παραχωρησιούχο Εταιρεία στο ηµόσιο. Με αυτόν τον τρόπο, η κατασκευή της νέας Γραµµής

11 4 του Μετρό δεν θα επιφέρει καµία επιβάρυνση ούτε στον Κρατικό Προϋπολογισµό ούτε στα κονδύλια του ' ΚΠΣ. ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΚΟΣ (χλµ.) ΣΤΑΘΜΟΙ Γραµµή 2 Γραµµή 3 Γραµµή 3 Άγ.Αντώνιος Άγ. ηµήτριος Αιγάλεω ουκ.πλακεντίας ουκ.πλακεντίας Αεροδρόµιο (Γραµµή Προαστιακού σε κοινή χρήση µε το Μετρό) ΣΥΝΟΛΙΚΑ Το Βασικό Έργο To Βασικό Έργο του Μετρό της Αθήνας (ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ & ΣΕΠΟΛΙΑ- ΑΦΝΗ) ξεκίνησε να κατασκευάζεται το Νοέµβριο του 1992 µε προγραµµατισµένα 20 περίπου χλµ. δικτύου µε 21 σταθµούς σε 2 Γραµµές. Τα πρώτα 13 χλµ. µε 14 σταθµούς στα τµήµατα ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ της Γραµµής 3 και ΣΕΠΟΛΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ της Γραµµής 2 τέθηκαν σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2000, ενώ 5 επιπλέον χλµ µε 5 σταθµούς στο τµήµα ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΑΦΝΗ τέθηκαν σε λειτουργία τον Νοέµβριο του Για το Βασικό Έργο, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. χρηµατοδότησε αρχαιoλoγικές αvασκαφές έκτασης τετραγωvικώv µέτρωv, οι οποίες είvαι οι µεγαλύτερες πoυ έχoυv γίvει πoτέ στηv Αθήvα. Επιπλέον, προκειµένου να

12 µειωθούν στο ελάχιστο oι πιθαvότητες συvάvτησης αρχαιολογικών ευρηµάτων, oι σήραγγες τoυ Μετρό διαvoίχθηκαν, κατά µέσο όρο, σε βάθoς µεγαλύτερο των 15 µέτρωv, επίπεδo χαµηλότερo από αυτό στo oπoίo συνήθως βρίσκovται τα αρχαιολογικά ευρήµατα.το Έργο κατασκευάστηκε µε τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών και µε την εντατική εργασία χιλιάδων εργαζοµένων, επιστηµόνων και τεχνιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Γραµµή 2 ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ Ως τµήµα του βασικού έργου του µετρό της Αθήνας, η Γραµµή 2 ξεκίνησε να κατασκευάζεται το Νοέµβριο του Οι πρώτοι 7 σταθµοί της Γραµµής 2 στο τµήµα ΣΕΠΟΛΙΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ δόθηκαν στο κοινό τον Ιανουάριο του 2000, ενώ 5 επιπλέον χιλιόµετρα µε 5 σταθµούς στο τµήµα ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΦΝΗ τέθηκαν σε λειτουργία τον Νοέµβριο του Επέκταση Σεπόλια-'Αγιος Αντώνιος Στις αρχές Αυγούστου 2004 άνοιξε για το επιβατικό κοινό ο Σταθµός ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ στο πλαίσιο της επέκτασης της Γραµµής 2 στα δυτικά προάστια του Λεκανοπεδίου. Η επέκταση αυτή έχει µήκος 1,4 χλµ. και σήµερα εξυπηρετεί επιβάτες ηµερησίως. H επέκταση αυτή είναι πολύ σηµαντική καθώς µέσω αυτής το Μετρό ξεπέρασε τα όρια του Κηφισού ποταµού και µείωσε δραστικά το χρόνο µετακίνησης των κατοίκων των δυτικών προαστίων. Σήµερα, οι επιβάτες χρειάζονται µόλις 7 λεπτά για να µετακινούνται µε ασφάλεια, ταχύτητα και άνεση από το Σταθµό 'Αγιος Αντώνιος έως το κέντρο της Πρωτεύουσας (πλατεία Οµονοίας) και περίπου 45 λεπτά για το Αεροδρόµιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (µε µια µετεπιβίβαση στο Σταθµό ΣΥΝΤΑΓΜΑ). Ο Σταθµός ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ είναι ο πρώτος σταθµός της νέας γενιάς του Μετρό της Αθήνας

13 και οι βασικοί άξονες για την τελική διαµόρφωσή του ήταν οι εξής: Ένταξη κι ανάδειξη του υπόγειου έργου στον πολεοδοµικό ιστό. 'Ανεση και λειτουργικότητα σε επίπεδο εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος. Αξιοποίηση των θετικών φυσικών παραµέτρων για την εξοικονόµηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Σταθµός ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ λειτουργεί αρµονικά ενταγµένος στον περιβάλλοντα χώρο και αναβαθµίζει αισθητά την ποιότητα της καθηµερινής ζωής των περιοίκων και των χρηστών του Μετρό. 47 Επέκταση άφνη-'αγιος ηµήτριος Το νέο τµήµα της Γραµµής 2 από την περιοχή της άφνης µέχρι τον 'Αγ. ηµήτριο, είναι µία επέκταση µήκους 1,2 χλµ., εκ των οποίων 350 µ είναι σήραγγα τριπλής τροχιάς και 860 µ σήραγγα διπλής τροχιάς και µε έναν νέο Σταθµό ('Αγ. ηµήτριος/αλ.παναγούλης). Η επέκταση αυτή κατασκευάστηκε µε τις µεθόδους ΝΑΤΜ και Ανοικτού Ορύγµατος. Το όλο έργο κατασκευάστηκε µε τις υψηλές προδιαγραφές που θέτει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και έτσι σε αυτό είναι ενσωµατωµένα ηλεκτροµηχανολογικά συστήµατα παροχής και διανοµής ισχύος, αερισµού, αντλιοστάσια, φωτισµού, πυροπροστασίας, ανελκυστήρες και κυλιόµενες κλίµακες. Επιπλέον, σύγχρονα συστήµατα εγκαταστάθηκαν για τις ανάγκες λειτουργίας της Γραµµής, όπως συστήµατα ασθενών ρευµάτων, σηµατοδότησης, τηλεπικοινωνιών, τηλε-ελέγχου, κλειστό κύκλωµα τηλεόρασης, σύστηµα αναγγελιών, σύστηµα ωρολογίων και σύστηµα πληροφόρησης επιβατών. Οι κατασκευαστικές εργασίες για την επέκταση Σταθµός ΑΦΝΗ - Σταθµός ΑΓ. ΗΜΗΤΡΙΟΣ / ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ολοκληρώθηκαν εντός του 2004, και συγκεκριµένα ο Σταθµός παραδόθηκε σε εµπορική λειτουργία στις 5 Ιουνίου 2004, αφού πρώτα είχε γίνει και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.

14 Σήµερα, επιβάτες εξυπηρετούνται καθηµερινά µέσω αυτής της επέκτασης. Γραµµή 3 ΑΙΓΑΛΕΩ- ΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ Η κατασκευή της Γραµµής 3 ξεκίνησε το Νοέµβριο του Οι πρώτοι 7 σταθµοί της Γραµµής τµήµα ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ δόθηκαν στον κοινό τον Ιανουάριο του 2000, ενώ το τελευταίο εναποµείναν τµήµα του Βασικού Έργου, το τµήµα ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, µε 1,4 χλµ σήραγγας και ένα σταθµό, παραδόθηκε σε λειτουργία τον Απρίλιο του Επέκταση Εθνική 'Αµυνα-. Πλακεντίας- Αεροδρόµιο Η επέκταση ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ είναι ένα τµήµα της Γραµµής 3 του Μετρό της Αθήνας, το οποίο καλύπτει µία υπόγεια διαδροµή 5,9 χλµ. µέχρι τον Σταθµό.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ. Στο σηµείο αυτό οι συρµοί του Μετρό αναδύονται στην επιφάνεια και συνεχίζουν κατά 20,7 χλµ. επίγεια - χρησιµοποιώντας τις γραµµές του Προαστιακού Σιδηροδρόµου- για να φθάσουν στο Αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η επέκταση της Γραµµής 3 από τον Σταθµό ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ έως τον Σταθµό.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ διαθέτει 5 Σταθµούς: ΧΟΛΑΡΓΟΣ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΧΑΛΑΝ ΡΙ και.πλακεντιασ. Από αυτούς, οι δύο τελευταίοι τέθηκαν σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2004, ενώ οι Σταθµοί ΧΟΛΑΡΓΟΣ και ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ έχουν ήδη ολοκληρωµένους τους φορείς από οπλισµένο σκυρόδεµα.οι σταθµοί ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΧΟΛΑΡΓΟΣ και ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ βρίσκονται

15 σήµερα υπό κατασκευή και αναµένεται να τεθούν σταδιακά σε λειτουργία από το φθινόπωρο του Παράλληλα, κατασκευάστηκε και ένα νέο Αµαξοστάσιο (εµβαδού τ.µ.) για τις ανάγκες της Γραµµής 3, στην περιοχή της.πλακεντίας, το οποίο συνδέεται µε τον οµώνυµο Σταθµό µέσω σήραγγας µήκους 200 µέτρων. Αξίζει να σηµειωθούν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία της επέκτασης αυτής: Ο σταθµός ΧΑΛΑΝ ΡΙ έχει κατασκευαστεί µε τέτοιο τρόπο ώστε µελλοντικά να είναι εφικτή η υποβίβαση της λεωφόρου Πλακεντίας (Ε.Λ. Πεντέλης). Ο σταθµός.πλακεντιασ βρίσκεται υπόγεια στο κέντρο του πολυεπίπεδου κόµβου της Αττικής Οδού. Η συµβατότητα της γραµµής του Προαστιακού Σιδηροδρόµου µε την γραµµή του Μετρό. Η υπόγεια σήραγγα, η οποία και συνεχίζει από τον Σταθµό.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ αναδύεται στο µεσαίο διάζωµα της Αττικής Οδού. Σε αυτό το σηµείο πραγµατοποιείται η σύνδεση µε τη γραµµή του προαστιακού σιδηροδρόµου, η οποία απαιτεί και ειδικές διατάξεις συστηµάτων για την οµαλή µετάβαση των συρµών του µετρό στο δίκτυο του προαστιακού. Ο Σταθµός του αεροδροµίου ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ εξυπηρετεί τους συρµούς του Προαστιακού Σιδηροδρόµου και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ µε διαφορετικές, όµως, αποβάθρες. Επιπλέον, παρέχει άµεση σύνδεση µε το κυρίως κτίριο του Αεροδροµίου. Η απόσταση µεταξύ των Σταθµών ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ - ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ καλύπτεται σήµερα σε µόλις 37 λεπτά. Η επέκταση ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ -.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - Αεροδρόµιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ εξυπηρετεί επιβάτες ηµερησίως. 49

16 Επέκταση Μοναστηράκι-Αιγάλεω Η επέκταση της Γραµµής 3 από το Μοναστηράκι προς το Αιγάλεω θεωρείται το σηµαντικότερο συγκοινωνιακό έργο στα δυτικά προάστια της Πρωτεύουσας. Περιοχές αποκοµµένες συγκοινωνιακά και σε µεγάλο βαθµό υποβαθµισµένες, µε υψηλή κυκλοφοριακή κίνηση και σηµαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση (όπως η Ιερά Οδός και η Θηβών) αναβαθµίζονται πλέον χάρις στη λειτουργία του Μετρό. Το µήκος της επέκτασης της γραµµής είναι 4,2 χλµ., και περιλαµβάνει 3 Σταθµούς (ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ, ΕΛΑΙΩΝΑΣ & ΑΙΓΑΛΕΩ) και 7 φρέατα εξαερισµού. Το έργο τέθηκε σε λειτουργία στις 26 Μαΐου 2007 και πλέον τα υτικά Προάστια της Αθήνας συνδέονται απευθείας µε το Αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Και οι τρεις νέοι Σταθµοί διακρίνονται για την υψηλή αισθητική τους και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική διαρρύθµιση των χώρων τους. Τους σταθµούς θα κοσµήσουν ειδικά σχεδιασµένα έργα τέχνης, ενώ σε ειδικά διαµορφωµένους χώρους θα θα αναδειχθούν τα σηµαντικότερα αρχαιολογικά ευρήµατα από τις ανασκαφές. Ήδη το πρώτο έργο τέχνης κοσµεί τον Σταθµό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ (Γιάννης Μπουτέας-«ιαστρωµατώσεις-Ενεργειακές Εικόνες-XVI»), ενώ σύντοµα έργα των Γεώργιου Λαζόγκα και Οπυς Ζούνη θα αναδειχθούν στους Σταθµούς ΕΛΑΙΩΝΑΣ και ΑΙΓΑΛΕΩ αντίστοιχα. Τα οφέλη από τη λειτουργία της επέκτασης προς το Αιγάλεω είναι αναµφισβήτητα πολλά: Εύκολη, γρήγορη και αξιόπιστη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας. Αξίζει να σηµειωθεί ότι για µια διαδροµή από το Αιγάλεω στο Σύνταγµα, απόσταση η οποία µε το αυτοκίνητο σήµερα διανύεται σε τουλάχιστον 40 λεπτά σε ώρες αιχµής, µε τη λειτουργία του Μετρό καλύπτεται πλέον µόλις σε 7 λεπτά! Σύνδεση των υτικών Προαστίων µε το Αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μείωση των κυκλοφοριακών προβληµάτων και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Ανάδειξη της πολιτιστικής µας κληρονοµιάς τόσο εσωτερικά στους νέους Σταθµούς του Μετρό, όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

17 Ανάπλαση των πλατειών οι οποίες ήταν υπό κατάληψη για τις ανάγκες κατασκευής του έργου. Νέες εµπορικές δραστηριότητες ήδη αναπτύσσονται γύρω από τους Σταθµούς του Μετρό, ενώ η υψηλή αισθητική των νέων σταθµών συµβάλλει στην ουσιαστική αναβάθµιση της εικόνας της ευρύτερης περιοχής. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. επιπλέον προχώρησε σε νέα διαµόρφωση της πλατείας του Αιγάλεω, υπογείως της οποίας οριοθετείται ο νέος Σταθµός του Μετρό. ίπλα από την πλατεία αυτή θα κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθµευσης χωρητικότητας 400 θέσεων Ι.Χ. για µετεπιβίβαση στο Μετρό, ενώ αντίστοιχος χώρος στάθµευσης προβλέπεται στον Σταθµό ΕΛΑΙΩΝΑΣ. Τέλος, υπό κατασκευή βρίσκεται ο χώρος στάθµευσης «Κεραµεικός», ο οποίος βρίσκεται στη συµβολή της Ιεράς Οδού µε την Πειραιώς.. 51 ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ Το σχετικά περιορισµένο δίκτυο Γραµµών Μετρό σε σχέση µε το µέγεθος και τις µεταφορικές ανάγκες της πόλης καθιστά επιτακτική την ανάγκη ανάπτυξης «συνδυασµένων µετακινήσεων», δηλαδή της µετεπιβίβασης των χρηστών του Μετρό από και προς τα άλλα µέσα - µαζικής και µη - µεταφοράς, όπως λεωφορεία, τραµ, προαστιακός, ταξί, IΧ αυτοκίνητα, δίκυκλα και ποδήλατα. Η εν λόγω µετεπιβίβαση πρέπει να διεξάγεται υπό συνθήκες ασφάλειας, ταχύτητας και αξιοπιστίας. Ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίζεται η απρόσκoπτη λειτoυργία της πόλης στα σηµεία όπου θα πραγµατoπoιoύvται oι µετεπιβιβάσεις µε ελαχιστοποίηση της περιβαλλovτικής όχλησης, πoυ προκαλείται στηv άµεσα επηρεαζόµενη περιoχή, εξαιτίας της συγκέvτρωσης και εvδεχoµέvως αvεξέλεγκτης στάθµευσης των µέσων. Στο πλαίσιο αυτό και µε στόχο τη βελτίωση τωv κυκλoφoριακώv και περιβαλλovτικώv συvθηκώv τoυ Λεκαvoπεδίoυ, την πρoσέλκυση του µεγαλύτερoυ δυνατού αριθµoύ επιβατώv και την ασφαλή και ταχεία µετακίvηση τωv κατoίκωv

18 τωv πρoαστίωv πρoς τo κέvτρo, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ προωθεί την υλοποίηση πρoγράµµατoς κατασκευής Σταθµώv Μετεπιβίβασης. Οι εγκαταστάσεις τωv Σταθµώv Μετεπιβίβασης αvάλoγα µε τη χωρoθέτηση και τo µέγεθός τoυς περιλαµβάvoυv: Χώρους Στάθµευσης ΙΧ αυτοκινήτων (υπαίθριοι, υπόγειοι, πολυώροφοι) στους περιφερειακούς κυρίως σταθµούς Μετρό. Χώρους Στάθµευσης δικύκλων (µοτοσικλετών και ποδηλάτων). Χώρους Μετεπιβίβασης από Λεωφορεία. Απευθείας σύνδεση, όπου είναι δυνατόν, µε Σταθµούς ΗΣΑΠ, Τραµ και Προαστιακού. Στη συνέχεια παρατίθενται στοιχεία για τους Σταθµούς Μετεπιβίβασης/Χώρους Στάθµευσης που έχουν αποδοθεί για χρήση στο επιβατικό κοινό. Κατεχάκη Λειτουργεί από το 2004 και βρίσκεται στη θέση του οµώνυµου Σταθµού του Μετρό και πλησίον του Στρατιωτικού Νοσοκοµείου 401 ΓΣΝ. Περιλαµβάνει: Υπαίθριο χώρο στάθµευσης ΙΧ οχηµάτων, χωρητικότητας 240 θέσεων. Σταθµό µετεπιβίβασης λεωφορείων ΟΑΣΑ, στον οποίο έχουν αφετηρία/τέρµα 5 λεωφορειακές γραµµές (036, 402, 403, 404, 407) και διέρχονται άλλες 9 (Α5, Β5, Γ5, Χ95, 408, 419, 416, 418, 140). Για την καλύτερη λειτουργία και πρόσβαση στο Σταθµό Μετρό ΚΑΤΕΧΑΚΗ και στο Σταθµό Μετεπιβίβασης κατασκευάστηκε πεζογέφυρα πάνω από την Λεωφόρο Μεσογείων, τη µελέτη της οποίας εκπόνησε ο γνωστός Αρχιτέκτονας Santiago Calatrava. Η πεζογέφυρα είναι φιλική στους χρήστες καθώς διαθέτει κυλιόµενες σκάλες και ανελκυστήρες, ενώ αποτελεί χαρακτηριστικό ορόσηµο της εισόδου στην πόλη των Αθηνών µέσω της Λεωφόρου Μεσογείων.

19 Εθνική Άµυνα Βρίσκεται πλησίον του υφιστάµενου χώρου στάθµευσης στην περιοχή του Υπουργείου Μεταφορών και λειτουργεί από τον Ιούλιο του Περιλαµβάνει σταθµό µετεπιβίβασης λεωφορείων και χώρο στάθµευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων συνολικής χωρητικότητας περίπου 300 θέσεων. Στο Σταθµό Μετεπιβίβασης Λεωφορείων έχουν αφετηρία/τέρµα 10 λεωφορειακές γραµµές (308, 305, 316, 304, 321, Χ94, 125, 303, 314, 315) και διέρχονται άλλες 7 (408, 419, 403, 404, 407, 416, 418). 53 Χαλάνδρι Ο Σταθµός Μετεπιβίβασης Χαλάνδρι χωροθετείται στη θέση του οµώνυµου σταθµού του Μετρό. Αποτελείται από έναν επιφανειακό χώρο στάθµευσης µε 280 θέσεις Ι.Χ., ο οποίος διαµορφώθηκε κατάλληλα, ώστε να ενταχθεί και ο Σταθµός Μετεπιβίβασης από λεωφορειακές γραµµές της περιοχής και δύο γραµµές τρόλεϊ. Ο Σταθµός Μετεπιβίβασης Χαλάνδρι βρίσκεται σε λειτουργία από τον Ιούλιο του 2004, ενώ από το 2006 παραδόθηκε στην ΑΜΕΛ και τιµολογήθηκε η χρήση του µε χαµηλό αντίτιµο. ουκίσσης Πλάκεντίας Ο Σταθµός Μετεπιβίβασης ουκ.πλακεντίας χωροθετείται πλησίον του οµώνυµου τερµατικού σταθµού του Μετρό. Συγκεκριµένα, αποτελείται από δύο επίγειους χώρους στάθµευσης, συνολικής χωρητικότητας 630 περίπου θέσεων Ι.Χ..

20 Οι δυο χώροι στάθµευσης έχουν δοθεί προς χρήση από τις αρχές Αυγούστου του 2004 και ταυτόχρονα µε αυτούς λειτούργησε σταθµός µετεπιβίβασης λεωφορείων, στον οποίο, σήµερα, έχουν αφετηρία/τέρµα 10 λεωφορειακές γραµµές. Συγγρού-Φιξ Βρίσκεται στη θέση του οµώνυµου Σταθµού του Μετρό και πλησίον του διατηρηµένου τµήµατος του παλαιού κτηρίου ΦΙΞ στην αρχή της Λεωφόρου Συγγρού. Περιλαµβάνει: Υπόγειο χώρο στάθµευσης ΙΧ οχηµάτων, χωρητικότητας 640 θέσεων σε 6 επίπεδα. Σταθµό µετεπιβίβασης λεωφορείων ΟΑΣΑ, στον οποίο έχουν αφετηρία 3 λεωφορειακές γραµµές (910, Στ. Συγγρού-Φιξ-Παγκράτι-Γηροκοµείο, Στ. Συγγρού- Φιξ-Χαµοστέρνας-ΚΤΕΛ Κηφισού) και διέρχονται άλλες 12 (040, 106, 126, 134,135, 36, 137, 450, 550, Α2, Β2, Ε2). Ο Σταθµός Μετεπιβίβασης είναι φιλικός σε όλους τους επιβάτες-χρήστες διαθέτοντας ράµπες, κυλιόµενες σκάλες, ανελκυστήρες, καθώς και απευθείας υπόγεια σύνδεση µε τον Σταθµό του Μετρό. Ο Χώρος Στάθµευσης ΙΧ οχηµάτων διαθέτει σύγχρονο αυτοµατοποιηµένο σύστηµα ολοκληρωµένης διαχείρισης στάθµευσης και περιλαµβάνει σε κάθε όροφο - πέρα από θέσεις στάθµευσης για άτοµα µε ειδικές ανάγκες - και ειδικούς χώρους για στάθµευση µοτοσικλετών. Το έργο ολοκληρώθηκε, παραδόθηκε στην ΑΜΕΛ και τέθηκε σε λειτουργία στις 13 εκεµβρίου Τόσο το κτίριο του Σταθµού των Λεωφορείων όσο και οι 6 υπόγειοι χώροι στάθµευσης έχουν κατασκευασθεί µε

21 τις υψηλότερες προδιαγραφές και διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτροµηχανολογικά συστήµατα: µοντέρνα και αξιόπιστα συστήµατα πληρωµής, ηλεκτρονική ενηµέρωση για τις ελεύθερες θέσεις στάθµευσης στην είσοδο και σε καθένα από τους 6 ορόφους, πλήρως αυτοµατοποιηµένο σύστηµα λειτουργίας, σύγχρονα µέτρα ασφαλείας, κυλιόµενες κλίµακες και ανελκυστήρες για άτοµα µε ειδικές ανάγκες. 55 Όλα τα ηλεκτρονικά µηχανήµατα και συστήµατα είναι συνδεδεµένα µε το Κέντρο Ελέγχου, το οποίο βρίσκεται σε κατάλληλα διαµορφωµένο χώρο στο κτίριο του Σταθµού των Λεωφορείων, και εκεί λαµβάνονται και αξιοποιούνται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν την ασφαλή λειτουργία του υπόγειου χώρου στάθµευσης. Το όλο σύστηµα είναι πλήρως αυτοµατοποιηµένο, εύχρηστο και λειτουργικό, αντίστοιχο άλλων επιτυχηµένων µεγάλων χώρων στάθµευσης (πχ. Αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος). Σε κάθε όροφο υπάρχουν ηλεκτρονικές κάµερες κλειστού κυκλώµατος, οι οποίες ελέγχουν την κίνηση των οχηµάτων µέσω αντιστοίχων οθονών που βρίσκονται στο Κέντρο Ελέγχου. Επίσης, σε κάθε όροφο είναι εγκατεστηµένο ηλεκτρονικό µηχάνηµα πληρωµής µε µαγνητική κάρτα, το οποίο διαθέτει και σύστηµα επικοινωνίας µε το Κέντρο Ελέγχου. Στην είσοδο/έξοδο του χώρου στάθµευσης υπάρχουν ηλεκτρονικά µηχανήµατα έκδοσης/ακύρωσης της µαγνητικής κάρτας καθώς και ηλεκτρονικές κάµερες αναγνώρισης των εισερχοµένων/εξερχοµένων οχηµάτων. Τέλος, σηµειώνεται ότι ο υπόγειος χώρος στάθµευσης διαθέτει µια σειρά παθητικών και ενεργητικών µέτρων για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας πυρκαγιάς και για την καταπολέµησή της. Αξίζει επίσης να σηµειωθεί ότι, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, έχει προβλεφθεί απευθείας σύνδεση του

22 Μετρό µε το παρακείµενο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (κτίριο Φιξ), όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Πρόγραµµα ανάπτυξης χώρων στάθµευσης ΙΧ ΝΕΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Πέραν των Σταθµών Μετεπιβίβασης Χώρων Στάθµευσης που παρατέθηκαν προηγουµένως, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. έχει ήδη προωθήσει την κατασκευή τριών νέων χώρων στάθµευσης, όπως παρακάτω: Χώρος Στάθµευσης στο Σταθµό Χαϊδάρι. Πρόκειται για έργο που κατασκευάζεται παράλληλα µε την κατασκευή του Σταθµού Μετρό, επί της Ιεράς Οδού, µεταξύ των οδών Κρήνης και Αγ.Μαρίνας. Ο Χώρος Στάθµευσης θα έχει συνολική χωρητικότητα 383 θέσεων στάθµευσης και περιλαµβάνει ισόγειο, υπόγειο και 3 ορόφους. Σταθµός Μετεπιβίβασης στο Σταθµό Νοµισµατοκοπείο. Έχει ήδη ανατεθεί στο πλαίσιο κατασκευής των 3 σταθµών της επέκτασης προς ουκ.πλακεντίας και περιλαµβάνει υπόγειο χώρο στάθµευσης 3 επιπέδων, συνολικής χωρητικότητας 630 θέσεων στάθµευσης, υπόγεια σύνδεση του χώρου αυτού µε τον Σταθµό του Μετρό και διαµόρφωση Σταθµού Αστικών Λεωφορείων στην επιφάνεια του οικοπέδου πλησίον του Νοµισµατοκοπείου. Χώρος Στάθµευσης στον Κεραµεικό. Ο χώρος αυτός βρίσκεται σε απόσταση 300 µ. περίπου από τον Σταθµό του Μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του ήµου της Αθήνας στη συµβολή των οδών Πειραιώς και Ιεράς Οδού. Στο ανωτέρω οικοπεδικό χώρο είχε προγραµµατισθεί κατά

23 το παρελθόν η κατασκευή του Σταθµού Μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, αλλά λόγω προβληµάτων διέλευσης της χάραξης της Γραµµής κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραµεικού το έργο του Σταθµού Μετρό εγκαταλείφθηκε, ενώ είχε ήδη πραγµατοποιηθεί η εκσκαφή του. Το Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. αποφάσισε να αξιοποιήσει την υπάρχουσα εκσκαφή δηµιουργώντας έτσι έναν υπόγειο χώρο στάθµευσης 5 επιπέδων και συνολικής χωρητικότητας 270 θέσεων. Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται να γίνει ανάπλαση του επιφανειακού χώρου, εκτάσεως περίπου 9 στρεµµάτων και το πάρκο που θα διαµορφωθεί θα αποδοθεί στο ήµο Αθήνας. Το έργο δηµοπρατήθηκε στις 20 Νοεµβρίου 2006 και στις 17 Ιουνίου 2007 ανακηρύχθηκε ο ανάδοχος και ξεκίνησε η κατασκευή του. 57 ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΙ ΝΕΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Στο πρόγραµµα ανάπτυξης της Αττικό Μετρό προβλέπονται και άλλοι νέοι χώροι στάθµευσης, συνολικής χωρητικότητας θέσεων, όπως συνοπτικά παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕ Α Χαϊδάρι Ρ1 (επέκταση) υπόγεια ουκίσης Πλακεντίας* υπόγεια Ελαιώνας Ρ υπόγεια Αιγάλεω υπόγεια Ανθούπολη υπόγεια Ελαιώνας Ρ2 800 Υπαίθριο Εθνική Άµυνα Ρ υπόγεια Αγία Παρασκευή υπόγεια Χαλάνδρι Ρ υπόγεια Ηλιούπολη υπόγεια Άλιµος υπόγεια Ελληνικό υπόγεια Αργυρούπολη υπόγεια Σύνολο * Με την κατασκευή του νέου υπόγειου Χώρου Στάθµευσης στον σταθµό ουκίσης Πλακεντίας, καταργούνται οι υφιστάµενοι χώροι στάθµευσης στον εν λόγω σταθµό.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ & Υ Π Ε Χ Ω Ε ΠΟΥΡΓΕΙΟ ΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟ Σ ΡΟΤΑΞΙΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΡΓΩΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ «8 ο Συνέδριο για την Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας» Γιώργος Γιαννής Πρόεδρος.Σ. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. 24 Οκτωβρίου 2007

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 1

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 1 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 1 ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Στοιχεία του Έργου Αύγουστος 2007 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 11 ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. 12 Ι ΡΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜ 14 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 17 ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Γιώργος Γιαννής Πρόεδρος ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Ηµερίδα Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2004

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 31

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 31 ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ 32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 33 ΕΡΓΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Έργα που βρίσκονται σε λειτουργία ΕΡΓΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΚΟΣ (χλµ.) ΣΤΑΘΜΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ Γραµµή 2 Γραµµή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. Οκτώβριος 2012

ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. Οκτώβριος 2012 ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Οκτώβριος 2012 ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Σήµερα, στην Αθήνα λειτουργούν 29 Σταθµοί Μετρό και 31 χλµ δικτύου των Γραµµών 2 & 3

Διαβάστε περισσότερα

Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. Γιώργος Γιαννής Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ Πρόεδρος ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ

Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. Γιώργος Γιαννής Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ Πρόεδρος ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. Γιώργος Γιαννής Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ Πρόεδρος ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ Οκτώβριος 2006 ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Το Μετρό είναι ένα έργο που χαρακτηρίζεται από

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Τεχνικό Επιµελητήριο Ελλάδας Συνέδριο " ηµόσια Έργα" 19-21 Απριλίου 2005 ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Γιώργος Γιαννής Πρόεδρος.Σ. Αττικό Μετρό ΑΕ Επικ.Καθηγητής, Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΗ4 Τμήμα AΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ -ΓΟΥΔΗ 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΗ4 Τμήμα AΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ -ΓΟΥΔΗ 25 Σεπτεμβρίου 2014 ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΗ4 Τμήμα AΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ -ΓΟΥΔΗ 25 Σεπτεμβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Γενικό Προφίλ Εταιρείας Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πράσινο φως για τη Γραμμή 4, απορρίφθηκαν οι προσφυγές στο ΣτΕ

Πράσινο φως για τη Γραμμή 4, απορρίφθηκαν οι προσφυγές στο ΣτΕ Πράσινο φως για τη Γραμμή 4, απορρίφθηκαν οι προσφυγές στο ΣτΕ Ένα μεγάλο νέο βγήκε σήμερα από το ρεπορτάζ για τη Γραμμή 4. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com απορρίφθηκαν οι προσφυγές της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Γ. Λεουτσάκος Δρ. Μηχ/γος Μηχ/κός Αττικό Μετρό Α.Ε., Αθήνα ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ, «ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΥΜΕ, 28 Μαρτίου 2007 ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΟΨΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2004-2009

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΟΨΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2004-2009 ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΟΨΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2004-2009 Το μεγαλύτ Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, Ολοκληρώνοντας έναν σημαντικό κύκλο προσφοράς στο μεγαλύτερο συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό έργο στην Ελλάδα, το

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2009 ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ Μήκος χλμ. Σταθμοί Κόστος εκ. Γραμμή 1 Σιδηροδρομικός Σταθμός Νέα Ελβετία ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ 9,6 9,6 13 13 1.052 1.052 & Υ Π Ε Χ Ω Δ Ε ΠΟΥΡΓΕΙΟ ΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΡΟΤΑΞΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Καθ. Γιάννης A. Μυλόπουλος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Καθ. Γιάννης A. Μυλόπουλος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Καθ. Γιάννης A. Μυλόπουλος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Γενικό Προφίλ Εταιρείας Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ 2020

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ 2020 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ Οκτώβριος 2010 ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ 2020 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ Στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ Θεόδωρος Παπαδόπουλος Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. 24 Μαΐου 2017 Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ 2000-2013 2 Γραμμή 4 Μήκος: 33,5 χλμ Πλήθος Σταθμών: 30 Επέκταση αμαξοστασίου Νέο Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ. Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ

ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ. Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ηµήτριος Α. Τσαµπούλας, Καθηγητής ΕΜΠ Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ ΑΘΗΝΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 οµή Παρουσίασης 1. Υφιστάµενη κατάσταση στην Πρωτεύουσα

Διαβάστε περισσότερα

Το Exporama Show σας καλωσορίζει και σας περιμένει στο Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Αττικής Helexpo Palace.

Το Exporama Show σας καλωσορίζει και σας περιμένει στο Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Αττικής Helexpo Palace. how to get there how to get there êáëùóþëèáôå óôçí ÁèÞíá Το Exporama Show σας καλωσορίζει και σας περιμένει στο Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Αττικής Helexpo Palace. Το Helexpo Palace βρίσκεται στο Μαρούσι,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ Εισαγωγή Το 1997 καταργήθηκε (προσωρινά) ο σταθμός Κεραμεικός της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας, λόγω μη έγκρισης διέλευσης των σηράγγων κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο

Διαβάστε περισσότερα

Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης

Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης Γ. Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Π. Παπαντωνίου,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη, Μάϊος 2005 Θεσσαλονίκη, Μάϊος 2005 ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ίδρυση της ΑΜ ως ΝΠΙ το 1991 και έναρξη κατασκευής του Βασικού Έργου Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ Α ΣΤΑ ΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Η µελέτη έχει ως

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ

ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ «Εµπειρία και Αειφόρες Μεταφορές στην Αθήνα» Γεώργιος Ε. Στεργίου ιευθύνων Σύµβουλος Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε., Μέλος Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. Βασικός πυλώνας των πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης είναι η προστασία του περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

1 1 ] J ] ] ] ] ] ] ]

1 1 ] J ] ] ] ] ] ] ] 1 1 1 1 1 J ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Υ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ - ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ Πολλές πρόσφατες εξελίξεις χαρακτηρίζουν την πρόοδο και την μελλοντική πορεία του έργου. Οι κυριώτερες από αυτές είναι :

Διαβάστε περισσότερα

5 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οκτωβρίου 2017

5 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οκτωβρίου 2017 5 ο Πανελλήνιο Συνέδριο 14-15 Οκτωβρίου 2017 Εισήγηση με θέμα ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ PARK N RIDE ΜΕ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Αυγερινός Ιωάννης Διπλωματούχος Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

πώς θα φτάσετε στα κεντρικά γραφεία

πώς θα φτάσετε στα κεντρικά γραφεία πώς θα φτάσετε στα κεντρικά γραφεία με δημόσια μέσα συγκοινωνίας ΜΕΤΡΟ / ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΗ / ΠΡΟΣ ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ Επιλέξτε τη γραµµή 3 (µπλε) του Μετρό µε κατεύθυνση προς Αεροδρόµιο και κατεβείτε στο σταθµό ΚΟΡΩΠΙ.

Διαβάστε περισσότερα

Μετρό. Φιλικό προς το περιβάλλον μέσο αστικής μετακίνησης. Ελάχιστα επηρεάζεται η λειτουργία του από εξωτερικούς παράγοντες

Μετρό. Φιλικό προς το περιβάλλον μέσο αστικής μετακίνησης. Ελάχιστα επηρεάζεται η λειτουργία του από εξωτερικούς παράγοντες Μετρό Φιλικό προς το περιβάλλον μέσο αστικής μετακίνησης Ελάχιστα επηρεάζεται η λειτουργία του από εξωτερικούς παράγοντες Συνδέει γειτονιές μεταξύ τους, με τα κέντρα των πόλεων, με σημεία ενδιαφέροντος

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα μας επισκεφθείτε

Πώς θα μας επισκεφθείτε Εργαστήριο Προηγμένων e-υπηρεσιών για την Κοινωνία της Γνώσης (Ε.Π.Υ.Κ.) Διεύθυνση Εργαστήριο Προηγμένων e-υπηρεσιών για την Κοινωνία της Γνώσης (Ε.Π.Υ.Κ.) Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής (ΙΠΤΗΛ)

Διαβάστε περισσότερα

27η ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

27η ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 27η ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013) Με στόχο τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και την άμεση απόκριση σε συμβάντα στο κύριο οδικό δίκτυο του Νομού Αττικής, εγκαταστάθηκε και

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Υπογειοποίησης Λεωφόρου Κηφισίας με παράλληλη κατασκευή γραμμής Μετρό, υπόγειων χώρων στάθμευσης και υπέργειας αστικής ανάπλασης.

Πρόταση Υπογειοποίησης Λεωφόρου Κηφισίας με παράλληλη κατασκευή γραμμής Μετρό, υπόγειων χώρων στάθμευσης και υπέργειας αστικής ανάπλασης. Πρόταση Υπογειοποίηση Λεωφόρου Κηφισία με παράλληλη κατασκευή γραμμή Μετρό, υπόγειων χώρων στάθμευση και υπέργεια αστική ανάπλαση. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την μητροπολιτική περιοχή τη Αθήνα Το πρόβλημα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Α.Ε. Το Ακίνητο

Ελληνικό Α.Ε. Το Ακίνητο Ελληνικό Α.Ε. Το Ακίνητο Η Θέση του Aκίνητου στην περιοχή της Μεσογείου Σημείωση: Η ακτίνα χρόνου πτήσης είναι ενδεικτική. Η θέση του Ακινήτου στην Ελλάδα Σημείωση: Η ακτίνα χρόνου πτήσης είναι ενδεικτική.

Διαβάστε περισσότερα

:Μερική προσωρινή τροποποίηση των διαδρομών λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και ΤΡΑΜ, λόγω διεξαγωγής του 23 ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας.

:Μερική προσωρινή τροποποίηση των διαδρομών λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και ΤΡΑΜ, λόγω διεξαγωγής του 23 ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 14/4/2016 ΘΕΜΑ :Μερική προσωρινή τροποποίηση των διαδρομών λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και ΤΡΑΜ, λόγω διεξαγωγής του 23 ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας. Αποβλέποντας στην καλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

H Μητροπολιτική Αθήνα αντιμετωπίζει ριζικές αλλαγές και σύνθετα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα

H Μητροπολιτική Αθήνα αντιμετωπίζει ριζικές αλλαγές και σύνθετα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα 1 2 H Μητροπολιτική Αθήνα αντιμετωπίζει ριζικές αλλαγές και σύνθετα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα 3 Περιβαλλοντική υποβάθμιση 4 Σε αναζήτηση της σύγχρονης ταυτότητας 5 Ανεργία -

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΘΙΜΟΥ ΕΛΕΝΑ-04107602, ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-04107601 6 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: Σ.ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ «Δημόσια Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ «Δημόσια Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΘΗΒΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Επίβλεψη : Καθηγήτρια Dr. Έλενα Καλλικαντζάρου Μελέτη - Ανάπτυξη: Καλογερίδου Χρυσούλα

Διαβάστε περισσότερα

Περιοχή Νομός ΤΚ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Περιοχή Νομός ΤΚ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Περιοχή Νομός ΤΚ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 15341 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 15343 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 18900 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 19012 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 15342 ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ 13562 ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Σιδηροδροµικοί σταθµοί

Σιδηροδροµικοί σταθµοί 7. Σιδηροδροµικοί σταθµοί 7.1 Εισαγωγή Στον γενικό όρο σιδηροδροµικοί σταθµοί περιλαµβάνονται: Σιδηροδροµικοί σταθµοί Τα σηµεία στάθµευσης Οι στάσεις Σιδηροδροµικοί σταθµοί: οι σιδηροδροµικές εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σιδηροδροµικοί σταθµοί

Σιδηροδροµικοί σταθµοί 7. Σιδηροδροµικοί σταθµοί Κύριες διερχόµενες: είναι η προέκταση στο χώρο του σιδηροδροµικού σταθµού των κύριων σιδηροδροµικών γραµµών του ελευθέρου τµήµατος Γραµµές προσπέρασης χωρίζονται σε γραµµές λειτουργικής

Διαβάστε περισσότερα

1. Η λεωφ. γραμμή (Α8): Από Λεωφ. Ηρακλείου, δεξιά Λασκαράτου, δεξιά Πατησίων, δεξιά Αγ. λαύρας - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.

1. Η λεωφ. γραμμή (Α8): Από Λεωφ. Ηρακλείου, δεξιά Λασκαράτου, δεξιά Πατησίων, δεξιά Αγ. λαύρας - συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή. Μερική προσωρινή τροποποίηση των λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ & τραμ λόγω της διεξαγωγής του «8 ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Αθήνας» και των παράλληλων αγώνων την Κυριακή 17/3/2019, σταδιακά και ανάλογα

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Έξυπνες λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου Ιωάννινα, 29 Μαρτίου 2016 Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, www.nrso.ntua.gr/geyannis

Διαβάστε περισσότερα

Φίλες και Φίλοι, Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης

Φίλες και Φίλοι, Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης Φίλες και Φίλοι, Σε μια εποχή όπου η κυκλοφορία στους δρόμους με αυτοκίνητο γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, εμείς στηρίζουμε, όπως το κάναμε από την πρώτη στιγμή, τα δημόσια μέσα μεταφοράς και την επέκτασή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Αναγνώριση της περιοχής μελέτης Προβλήματα και ελλείψεις στην κυκλοφοριακή λειτουργία και τις μεταφορικές υποδομές Αυξημένος φόρτος διέλευσης

Διαβάστε περισσότερα

Ecoeleusis ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. Ελ. Βενιζέλου 92, Ελευσίνα τηλ / fax : Κιν.

Ecoeleusis ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.  Ελ. Βενιζέλου 92, Ελευσίνα τηλ / fax : Κιν. Ecoeleusis ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ www.ecoeleusis.org ecoeleusis@gmail.com Ελ. Βενιζέλου 92, Ελευσίνα 19200 τηλ / fax : 2105542217 Κιν. 6977180196 Ελευσίνα 13/12/2017 ΠΡΟΣ: Γραμματεία Έκτακτου Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΜΟΝΑ Α ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΜΟΝΑ Α ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΜΟΝΑ Α ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 1o Πανελλήνιο Συνέδριο Προαγωγής Υγείας στην Κοινότητα Στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη & Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας. Prodexpo Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Αθήνα 7-8 Οκτωβρίου 2015

Ανάπτυξη & Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας. Prodexpo Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Αθήνα 7-8 Οκτωβρίου 2015 Ανάπτυξη & Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας Prodexpo Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Αθήνα 7-8 Οκτωβρίου 2015 Σχεδιασμός & Πολιτικές για τις Πόλεις του Αύριο Συνεργασία Δημόσιων & Ιδιωτικών Φορέων για την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΣΑΣ)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΣΑΣ) ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΣΑΣ) Οργανωτικές Δομές ΑΣ Συστήματα που ανήκουν στο κράτος, το οποίο και τα διαχειρίζεται. Συστήματα που ανήκουν σε ιδιώτη, ο οποίος και τα διαχειρίζεται. Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

Τα 10 νέα πολυαναμενόμα μεγάλα έργα που θα δημοπρατηθούν

Τα 10 νέα πολυαναμενόμα μεγάλα έργα που θα δημοπρατηθούν Τα 10 νέα πολυαναμενόμα μεγάλα έργα που θα δημοπρατηθούν Στον τεχνικό κόσμο υπάρχει μεγάλη συζήτηση για την έλλειψη ικανής γενιάς νέων έργων για να μπορέσει να επιβιώσει. Οι επενδύσεις σε μεγάλα έργα δείχνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...3 ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪ ΑΣ...4 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΥΣΗΣ...8

ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...3 ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪ ΑΣ...4 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΥΣΗΣ...8 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Ν Ο Μ Α Ρ Χ Ι Α Κ Ο Ζ Α Ν Η Σ Η Μ Ο Σ Π Τ Ο Λ Ε Μ Α Ϊ Α Σ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪ ΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙ Α «Αντιπληµµυρική προστασία Αττικής»

ΗΜΕΡΙ Α «Αντιπληµµυρική προστασία Αττικής» 1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΩΝ ΗΜΕΡΙ Α «Αντιπληµµυρική προστασία Αττικής» Ειδικά έργα αντιπληµµυρικής προστασίας Αττικής Οδού Εισηγητές : Γ.Μαχαίρας

Διαβάστε περισσότερα

Τα Συστήµατα Ευφυών Μεταφορών και η εφαρµογή τους στην Ελλάδα στην παρούσα δυσµενή οικονοµική συγκυρία Φάνης Παπαδηµητρίου

Τα Συστήµατα Ευφυών Μεταφορών και η εφαρµογή τους στην Ελλάδα στην παρούσα δυσµενή οικονοµική συγκυρία Φάνης Παπαδηµητρίου Τα Συστήµατα Ευφυών Μεταφορών και η εφαρµογή τους στην Ελλάδα στην παρούσα δυσµενή οικονοµική συγκυρία Φάνης Παπαδηµητρίου Πρόεδρος Επιτροπής Νέων Τεχνολογιών Σ.Ε.Σ. Διευθυντής Κυκλοφορίας και Συντήρησης

Διαβάστε περισσότερα

Επίπεδο C σηµαίνει αναχώρηση οχηµάτων από την αφετηρία µε µεγάλες

Επίπεδο C σηµαίνει αναχώρηση οχηµάτων από την αφετηρία µε µεγάλες ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τα πρώτα αποτελέσµατα της έρευνας αξιολόγησης υπηρεσιών και δικτύου του ΟΑΣΘ την οποία διεξάγει το Ινστιτούτο Μεταφορών για λογαριασµό του Συµβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ),

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ (MONORAIL) εντός της λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ Α.Ε. Συνοπτική Παρουσίαση του έργου

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ (MONORAIL) εντός της λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ Α.Ε. Συνοπτική Παρουσίαση του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ (MONORAIL) εντός της λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ Α.Ε. Συνοπτική Παρουσίαση του έργου ΠΕΙΡΑΙΑΣ 28 Δεκεμβρίου 2011 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Γ : & ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Γ : & ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Γ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ & ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ Το Στρατηγικό Οδικό Δίκτυο απαρτίζεται από: Τον Εσωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασµός Αστικού Χώρου ( 7ο ΕΞΑΜΗΝΟ ) Αστική πυκνότητα

Σχεδιασµός Αστικού Χώρου ( 7ο ΕΞΑΜΗΝΟ ) Αστική πυκνότητα Αστική πυκνότητα Άσκηση Νο 1 : Να υπολογιστεί η πυκνότητα κατοικίας σε Αστική περιοχή µε µέγεθος Οικοδοµικών τετραγώνων 150 µ Χ 200 µ., πλάτος οδών (από Οικοδοµική Γραµµή σε Ο.Γραµµή) 15µ. και συντελεστή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛHΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ VALUE ENGINEERING

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛHΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ VALUE ENGINEERING ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛHΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ VALUE ENGINEERING Σέργιος Λαμπρόπουλος Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ 14 Ιουνίου 2017 Δημόσιες Υποδομές: Τι πρέπει να γίνει Για να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη είναι αναγκαίο, όσον

Διαβάστε περισσότερα

27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. 41 η Διεθνής Έκθεση. Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας

27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. 41 η Διεθνής Έκθεση. Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας 41 η Διεθνής Έκθεση 27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Oι κορυφαίες επιχειρήσεις της Τουριστικής

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη»

«Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη» «Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη» ρ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» Πόροι και Έργα για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» Πόροι και Έργα για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» Πόροι και Έργα για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Αικατερίνη Βουλοδήμου Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος, MSc, DIC Στέλεχος

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον

Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον έλεγχο ή την ενηµέρωση εξ αποστάσεως ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθέρωση Κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές 5

Απελευθέρωση Κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές 5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ.. 1 1.1. Σχεδιασμός των μεταφορών... 1 1.2. Κατηγοριοποίηση Δομικά στοιχεία των μεταφορών.. 2 1.3. Βασικοί άξονες της Ευρωπαϊκής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 811 ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 811 ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 811 ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑΣΕΙΣ 829 Τ.Ε.Ι ΑΘΗΝΑΣ ΣΤ.ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ Τ.Ε.Ι.ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. «Βελτίωση αστικών υποδομών περιοχής Προφήτη Ηλία Καρπενησίου»

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. «Βελτίωση αστικών υποδομών περιοχής Προφήτη Ηλία Καρπενησίου» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ : 37 / 2017 ΤΙΤΛΟΣ: «Βελτίωση αστικών υποδομών περιοχής Προφήτη Ηλία Καρπενησίου» ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης 10ετίας

Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης 10ετίας 2η Εβδομάδα Ενέργειας ΙΕΝΕ Ημερίδα ΙΕΝΕ/ΥΜΕ για Πράσινες Μεταφορές Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης 10ετίας για μια βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλική ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΗΜΕΡΙ Α 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μέλη Ομάδας Εργασίας Συγκοινωνιολόγοι: εληβόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Rethink Athens: μια στρατηγική για την κυκλοφορία και τον δημόσιο χώρο στο κέντρο της Αθήνας

Rethink Athens: μια στρατηγική για την κυκλοφορία και τον δημόσιο χώρο στο κέντρο της Αθήνας Rethink Athens: μια στρατηγική για την κυκλοφορία και τον δημόσιο χώρο στο κέντρο της Αθήνας Η ανασυγκρότηση του κέντρου με άξονα την Πανεπιστημίου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικών παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Βοτανικός: νέος πόλος έλξης για τους Αθηναίους

Βοτανικός: νέος πόλος έλξης για τους Αθηναίους Βοτανικός: νέος πόλος έλξης για τους Αθηναίους Εκτός από την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στην περιοχή θα ανεγερθεί σύγχρονο εμπορικό κέντρο, πολύ μεγαλύτερο του γνωστού The Mall, θα διαμορφωθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. ΓΟΥΝΑΡΗ 5 & ΑΡΙΣΤΕΙ ΟΥ 22-24, Πειραιάς

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. ΓΟΥΝΑΡΗ 5 & ΑΡΙΣΤΕΙ ΟΥ 22-24, Πειραιάς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗ 5 & ΑΡΙΣΤΕΙ ΟΥ 22-24, Πειραιάς Όψη από οδό Γούναρη Όψη από οδό Αριστείδου ΓΟΥΝΑΡΗ 5 & ΑΡΙΣΤΕΙ ΟΥ 22-24, Πειραιάς ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Κτίριο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια

Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια ΠΣ ΑΤΜ - ΤΕΕ Επιστηµονική Ηµερίδα Παρόδιες χρήσεις γης και διαχείριση προσβάσεων Αθήνα, 26-27 Απριλίου 2001 Ιεράρχηση του αστικού οδικού δικτύου και οδική ασφάλεια Γιώργος Γιαννής Μαθιός Καρλαύτης Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ. Λεύκωμα Λάρισας 8.000 8.000 χρόνια νεότητας ΛΑΡΙΣΑ 1900 ΛΑΡΙΣΑ 1940-1945 ΛΑΡΙΣΑ 1910 ΛΑΡΙΣΑ 1950 ΛΑΡΙΣΑ 1950

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ. Λεύκωμα Λάρισας 8.000 8.000 χρόνια νεότητας ΛΑΡΙΣΑ 1900 ΛΑΡΙΣΑ 1940-1945 ΛΑΡΙΣΑ 1910 ΛΑΡΙΣΑ 1950 ΛΑΡΙΣΑ 1950 Πολεοδομική Ανασυγκρότηση Αναβάθμιση του κέντρου της Λάρισας 2009 ΛΑΡΙΣΑ 1900 ΛΑΡΙΣΑ 1910 ΛΑΡΙΣΑ 1940-1945 ΛΑΡΙΣΑ 1950 ΛΑΡΙΣΑ 1950 1 ΛΑΡΙΣΑ 1950 ΛΑΡΙΣΑ 1956 ΛΑΡΙΣΑ 1960 ΛΑΡΙΣΑ 1970 ΛΑΡΙΣΑ 1980 Η ΟΔΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης

Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης Δρ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ Πρόεδρος Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 26-05-2010

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (1/5) Μερικές διπιστώσεις : Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΑΣΑ (Οργανισμός αστικών Συγκοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2019 2023 ΔΕΘ 13/09/2019 ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΟΥΛΙΔΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2019-2023 Το Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης : Καταρτίζεται από το Διαχειριστή Περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Α. Γενικά Στοιχεία. Β. Παράρτηµα (παρακαλούµε επισυνάψτε)

Α. Γενικά Στοιχεία. Β. Παράρτηµα (παρακαλούµε επισυνάψτε) Α. Γενικά Στοιχεία 1. Περιφέρεια: Θεσσαλίας Νοµαρχία: Τρικάλων ΟΤΑ: ήµος Τρικκαίων 2. Τίτλος έργου: Υποστήριξη του ήµου Τρικκαίων στην προσυµβατική διαδικασία επιλογής Σ ΙΤ για την ανέγερση και εκµετάλλευση

Διαβάστε περισσότερα

«Μελέτες υτικών Επεκτάσεων (Καλαµπάκα Γιάννενα, Γιάννενα Ηγουµενίτσα, Καλαµπάκα Κοζάνη Καστοριά και Γιάννενα Αντίρριο)»

«Μελέτες υτικών Επεκτάσεων (Καλαµπάκα Γιάννενα, Γιάννενα Ηγουµενίτσα, Καλαµπάκα Κοζάνη Καστοριά και Γιάννενα Αντίρριο)» Κ. ΜΟΥΡΟΥ ΕΛΗΣ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΑΠ/ ΙΜΕΧ «Μελέτες υτικών Επεκτάσεων (Καλαµπάκα Γιάννενα, Γιάννενα Ηγουµενίτσα, Καλαµπάκα Κοζάνη Καστοριά και Γιάννενα Αντίρριο)» 1. Εισαγωγή: Το έργο αποτελεί τµήµα του ευρύτερου

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Ο Δήμος Λεμεσού πρωτοστάτησε για την δημιουργία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης αφού πίστευε

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Ν Α Κ Α Σ 3. ΑΙΤΗΣΗ (γονέα ή κηδεμόνα)

Π Ι Ν Α Κ Α Σ 3. ΑΙΤΗΣΗ (γονέα ή κηδεμόνα) Π Ι Ν Α Κ Α Σ 3 ΑΙΤΗΣΗ (γονέα ή κηδεμόνα).. /.. / 2017 Αρ. Πρωτ.:. Προς τη Διεύθυνση ΕΠΩΝΥΜΟ:... ΟΝΟΜΑ:... Συγγενική σχέση με το παιδί:..... Τηλέφωνο:.... E mail:.. του Μουσικού Σχολείου..... Παρακαλώ

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορικές Συνήθειες και Υποδομές στον Δήμο Ζωγράφου

Μεταφορικές Συνήθειες και Υποδομές στον Δήμο Ζωγράφου Ε.Μ.Π. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Δ.Π.Μ.Σ. Πολεοδομία και Χωροταξία Μεταφορικές Συνήθειες και Υποδομές στον Δήμο Ζωγράφου Διονύσης Τζανετάτος Μηχανολόγος Μηχανικός 10000 9000 8000 7000 6000 5000 1991

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ Εκτός από το γεγονός ότι όπως και αποδείχθηκε από την προηγούµενη οικονοµική ανάλυση η λειτουργία του ΒΙΟΠΑ Πτολεµαΐδας, αναµένεται να είναι οικονοµικά

Διαβάστε περισσότερα

(α) Αρµοδιότητες Τµήµατος Μελετών και Κατασκευών Έργων

(α) Αρµοδιότητες Τµήµατος Μελετών και Κατασκευών Έργων (α) Αρµοδιότητες Τµήµατος Μελετών και Κατασκευών Έργων Το Τμήμα Μελετών και Κατασκευών Έργων έχει αρμοδιότητα για την μελέτη και κατασκευή των συγκοινωνιακών, εγγειοβελτιωτικών, κτιριακών, ηλεκτρομηχανολογικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ JESSICA ΗΜ/ΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ : 13/1/2012 ΗΜ/ΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ : 13/1/2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ: ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! προσεκτικά. Μετρό. «Άλιμος», το δήμ ν. όλων των. 45 περίπου λεπτά. Το παραπάνω. του έργου ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑ 1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! προσεκτικά. Μετρό. «Άλιμος», το δήμ ν. όλων των. 45 περίπου λεπτά. Το παραπάνω. του έργου ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑ 1 Ι ΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΑ «ΡΟ ΙΩΝΝ ΠΑΙ ΕΙΑ» ΓΡΑΠΤΟΙ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩ ΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013 ΤΑΞΗ ΒΑΘΜΙ Α ΡΟ ΟΣ 20 ΜΑΪΟΥ 2012 ιάβασε προσεκτικά τις ερωτήσεις και προσπάθησε να απαντήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 θα εκτελούνται από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ».

Τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 θα εκτελούνται από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ». Από ώρα 06:00 έως 12:15 περίπου: ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ (203) (204) Ριζάρη, Βασ. Γεωργίου Β, Σπ. Μερκούρη - συνέχεια η (224) Πατησίων, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Μαυρομματαίων - συνέχεια η (Α5) Λεωφ. Μεσογείων, Φειδιππίδου,

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορικές Συνήθειες και Υποδομές στον Δήμο Ζωγράφου

Μεταφορικές Συνήθειες και Υποδομές στον Δήμο Ζωγράφου Μεταφορικές Συνήθειες και Υποδομές στον Δήμο Ζωγράφου ΖΩΓΡΑΦΟΥ 3-2012 2 ΘΕΣΗ & ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Έκταση Γεωγραφική (ΕΛΣΤΑΤ): 8.517 στρ. (το 40% της οποίας, εμπίπτει στην δασική έκταση του Υμηττού)

Διαβάστε περισσότερα

Όσον αφορά στο Δήμο Αθηναίων:

Όσον αφορά στο Δήμο Αθηναίων: Λόγω των εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25 ης Μαρτίου, για τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή 24 & 25 Μαρτίου κατά την διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων και της στρατιωτικής παρέλασης και με

Διαβάστε περισσότερα

ECTS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ CE07-T06 ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Κωδικός

ECTS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ CE07-T06 ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Κωδικός ECTS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Γενικές πληροφορίες μαθήματος: Τίτλος μαθήματος: ΣΥΤΗΜΑΤΑ Κωδικός CE07-T06 ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ μαθήματος: Πιστωτικές μονάδες:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της IBTTA (Μεγάλη Βρετανία, )

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της IBTTA (Μεγάλη Βρετανία, ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της IBTTA (Μεγάλη Βρετανία, 21.06.2010) Το πρόγραμμα (κατασκευής και βελτίωσης)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ. Ναταλία Βρακά

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ. Ναταλία Βρακά ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ναταλία Βρακά Επιβλέπων:

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα έρευνας Τουρνικιώτης ΕΜΠ Βασενχόβεν Βασιλοπούλου Βασιλειάδης Καρύδη Καφαντάρης Κίτσος Μουζακίτης Πατατούκα

Ομάδα έρευνας Τουρνικιώτης ΕΜΠ Βασενχόβεν Βασιλοπούλου Βασιλειάδης Καρύδη Καφαντάρης Κίτσος Μουζακίτης Πατατούκα Ομάδα έρευνας Παναγιώτης Τουρνικιώτης καθηγητής ΕΜΠ Μαρία Βασενχόβεν Χριστίνα Βασιλοπούλου Βασίλης Βασιλειάδης Ηώ Καρύδη Φάνης Καφαντάρης Βασίλης Κίτσος Σταύρος Μουζακίτης Έλενα Πατατούκα αρχιτέκτονες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (MANAGEMENT) ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Ι ΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Μ.Τ.Π.Υ. ΣΤΟΝ ΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ Ο ΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 10» ΤΕΥΧΟΣ ΙΙΙ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Καλαμάτα, 25/02/2008 ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΜΕ Γραφείο: Επικοινωνίας Πληροφορίες: Π. Ασημάκου Ταχ. Κώδικας: 24 100 Τηλ.: 27210-60706 Fax : 27210-60722

Διαβάστε περισσότερα

O T M ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΡΓΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΞΙΑ ΕΙΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟ ΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ: ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

O T M ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΡΓΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΞΙΑ ΕΙΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟ ΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ: ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Πολυώροφος Σταθμός Αυτοκινήτων στην πλατεία Μαυροκορδάτου 3, Α- θήνα. S w 1970 "ΕΣΤΙΑ" Α.Ε. 145.000(*) Κτίρια και Υπόστεγα Αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Αθηνών στο Αιγάλεω Αττικής. S w 1971 "ΣΤΑΚΟΡ" Α.Ε. 120.000(*)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Β : ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Β : ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Β : ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ [1/2] Οι Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες (ΔΑΣ) αποτελούν την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΣΧΕΔΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΚΕΦ. 1 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ" ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΩΡΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ JESSICA ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΠΑ 2014-2020 Τρεις κυρίαρχες

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΑΡΘΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΑΡΘΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΑΡΘΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ι. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 3.761.810 Ι1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 559.467 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 1. ΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 56.836 (Έδρα: Αγία Παρασκευή) 2. ΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Έδρα:

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα της RE/MAX Ελλάς για τις πωλήσεις ακινήτων έτους 2016

Πανελλαδική έρευνα της RE/MAX Ελλάς για τις πωλήσεις ακινήτων έτους 2016 Πανελλαδική έρευνα της RE/MAX Ελλάς για τις πωλήσεις ακινήτων έτους 2016 Eισαγωγικό σημείωμα Φρένο στην παρατεταμένη ύφεση των τελευταίων ετών φαίνεται να πατάει η αγορά ακινήτων καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Ένα διεπιστημονικό τεχνικό έργο μεγάλης πολιτιστικής δυνατότητας Οι αρχαιότητες και ο σταθμός ως ευκαιρία για την πόλη ΤΕΕ/ΤΚΜ

Ένα διεπιστημονικό τεχνικό έργο μεγάλης πολιτιστικής δυνατότητας Οι αρχαιότητες και ο σταθμός ως ευκαιρία για την πόλη ΤΕΕ/ΤΚΜ Ένα διεπιστημονικό τεχνικό έργο μεγάλης πολιτιστικής δυνατότητας Οι αρχαιότητες και ο σταθμός ως ευκαιρία για την πόλη Διεπιστημονική Ομάδα εργασίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ πολιτικός μηχανικός, καθ. Α.Π.Θ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 4. Το προβλεπόμενο στο άρθρο 2, παρ.1 (γ) του Ν.3614/07 Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, όπως ισχύει,

ΑΠΟΦΑΣΗ. 4. Το προβλεπόμενο στο άρθρο 2, παρ.1 (γ) του Ν.3614/07 Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, όπως ισχύει, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΓΓΔΕ) ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ" (ΕΥΔ/ΕΠ-ΕΠ)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΘ 14/09/2018

ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΘ 14/09/2018 ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2018 2022 ΔΕΘ 14/09/2018 Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2018-2022 Το Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης : Καταρτίζεται από το Διαχειριστή Περιλαμβάνει τα έργα και το χρονοδιάγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Προσεγγίσεις του εφαρμοσμένου αστικού σχεδιασμού στην Ελλάδα Κ. Σερράος, Ε. Κλαμπατσέα. Δήμος Αχαρνών. Σενάριο Βιώσιμης Κινητικότητας

Προσεγγίσεις του εφαρμοσμένου αστικού σχεδιασμού στην Ελλάδα Κ. Σερράος, Ε. Κλαμπατσέα. Δήμος Αχαρνών. Σενάριο Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΠΜΣ: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Β: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ Προσεγγίσεις του εφαρμοσμένου αστικού σχεδιασμού στην Ελλάδα Κ. Σερράος,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικό σημείωμα. για τις αγοραπωλησίες ακινήτων κατά το έτος 2014

Εισαγωγικό σημείωμα. για τις αγοραπωλησίες ακινήτων κατά το έτος 2014 Εισαγωγικό σημείωμα για τις αγοραπωλησίες ακινήτων κατά το έτος 2014 Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα έκλεισε πέντε δύσκολα χρόνια με συνεχή πτώση των τιμών των ακινήτων, έχοντας πλέον χάσει τα ακίνητα το

Διαβάστε περισσότερα

Η περιοχή του ήµου Μενεµένης βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πολεοδοµικού Συγκροτήµατος

Η περιοχή του ήµου Μενεµένης βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πολεοδοµικού Συγκροτήµατος 2 ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Η ανάπτυξη των Λαχανοκήπων και της ευρύτερης περιοχής Α. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Η περιοχή του ήµου Μενεµένης βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πολεοδοµικού

Διαβάστε περισσότερα