105 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "105 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης"

Transcript

1 105 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

2 Ο Όλυμπος αποτελεί το πιο δημοφιλές βουνό της Ελλάδας. Σύμφωνα με στοιχεία του Φορέα Διαχείρισης Ολύμπου πάνω από επισκέπτες περνάνε από το μοναδικό φυλάκιο ελέγχου (το οποίο δεν λειτουργεί τόσο σε 24ωρη όσο και ετήσια βάση, οπότε οι αριθμοί δεν είναι ακριβείς) που βρίσκεται στο δρόμο από το Λιτόχωρο προς τα Πριόνια. Αποτέλεσμα της μεγάλης επισκεψιμότητας είναι η ανέγερση 9 καταφυγίων σε όλες τις πλευρές του βουνού. Εκτός των κυρίων καταφυγίων υπάρχουν και 6 καταφύγια ανάγκης τα οποία δεν είναι επανδρωμένα από προσωπικό. Τα καταφύγια παρέχουν διάφορες υπηρεσίες σε επισκέπτες και τουρίστες γενικού ενδιαφέροντος, πεζοπόρους, ορειβάτες, ποδηλάτες, αναρριχητές και σκιέρ (χιονοδρόμους). Η κύρια περίοδος λειτουργίας αυτών είναι μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου ενώ κάποια από αυτά λειτουργούν όλο το χρόνο. Όλυμπος, Καταφύγιο Α ή «Σπήλιος Αγαπητός» Θέση /Υψόμετρο: Μπαλκόνι (2.100 μ.) Πρόσβαση: Από το Λιτόχωρο: 18 χλμ. δασικός δρόμος μέχρι τα Πριόνια και από εκεί 2,5 ώρες πεζοπορία. Εξοπλισμός: Τζάκι, κουζίνα, εσωτερική και εξωτερική τουαλέτα, 3 δεξαμενές νερού, τηλέφωνο, χωρητικότητα 100 ατόμων. Ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας & Αναρρίχησης και βρίσκεται σε υψόμετρο 2060m στη θέση Μπαλκόνι. Η ανέγερση του κτηρίου έλαβε χώρα το 1930 οπότε και χρησιμοποιείται ως καλύβα ξυλοκόπων. Από τη δεκαετία του 1950 άρχισε η λειτουργία του ως ορειβατικό καταφύγιο, ενώ σήμερα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο καταφύγιο της χώρας μας, το αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών τόσο της ΕΟΟΑ αλλά κυρίως του επί 50 και χρόνια φύλακα Κώστα Ζολώτα. Παρέχει επίσης υπηρεσίες διάσωσης καθώς και υπάρχει ελικοδρόμιο. Λειτουργεί από τα μέσα Μαΐου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

3 Όλυμπος, Καταφύγιο Β ή «Βρυσοπούλες» Θέση /Υψόμετρο: Το Καταφύγιο Β βρίσκεται στη νότια πλευρά του Ολύμπου. Ανήκει στην ΕΟΟΑ και βρίσκεται στην θέση Βρυσοπούλες σε υψόμετρο 1800μ. Διαθέτει 60 κρεβάτια, θέρμανση και οργανωμένη κουζίνα. Το καταφύγιο βρίσκεται εντός του στρατοπέδου του Κέντρου Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού. Για το λόγο αυτό για επικείμενες κρατήσεις πρέπει να ειδοποιείται εγκαίρως η στρατιωτική μονάδα στο τηλέφωνο ή ΕΧΟΣ Ελασσόνας. Το καταφύγιο αποτελεί ιδανικό μέρος για εξορμήσεις με ορειβατικά σκι προς τη Μεγάλη Γούρνα και τις κορυφές του Καλόγερου, Αγίου Αντωνίου και Σκολιού. Η πρόσβαση στο καταφύγιο αυτό γίνεται από την Ελασσόνα με ασφαλτοστρωμένο δρόμο και είναι χρήσιμο το χειμώνα για ορειβατικό σκι ή πεζοπορικές αναβάσεις στις κορφές. Όλυμπος, Καταφύγιο Γ ή «Χρήστος Κάκαλος» Θέση /Υψόμετρο: Το καταφύγιο Γ "Χρήστος Κάκκαλος" ανήκει στην ΕΟΟΑ και βρίσκεται στο Οροπέδιο Μουσών και λειτουργεί από αρχές Ιουνίου έως τέλη Οκτωβρίου, ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες από αρχές Ιανουαρίου έως τέλη Απριλίου λειτουργεί μόνο μετά από συνεννόηση με τους διαχειριστές. Διαθέτει 25 κρεβάτια, θέρμανση και οργανωμένη κουζίνα η οποία προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ωράρια των αναρριχητών. Στο καταφύγιο υπάρχουν χάρτες με όλα τα μονοπάτια, σκίτσα αναρριχητικών διαδρομών καθώς και βιβλίο αναρριχητικής δράσης. Επίσης, πληθώρα αναρριχητικών υλικών (σχοινιά, κράνη, καρύδια, friends, κλπ) που διατίθενται σε αναρριχητές που μπορεί να τα έχουν ανάγκη. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει τηλεφωνικά μέσω του Καταφυγίου Α, ή απ' ευθείας με τον διαχειριστή Μιχάλη Στύλλα στο

4 τηλέφωνο Πρόσβαση: Από Λιτόχωρο: 14 χλμ. δασικός δρόμος μέχρι τη θέση Διασταύρωση και από εκεί 6 ώρες πεζοπορία, ή 1 1,5 ώρα πεζοπορία στο μονοπάτι προς το Καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός. Το καταφύγιο Χρήστος Κάκαλος χτίστηκε το 1961 στο Οροπέδιο των Μουσών. Πήρε τιμητικά το όνομα του κατακτητή και πρώτου οδηγού του Ολύμπου Χρήστου Κάκαλου. Έχει θαυμάσια θέα προς τις ψηλότερες κορυφές Στεφάνι και Μύτικα. Όλυμπος, Καταφύγιο Σ.Ε.Ο ή «Γιώσος Αποστολίδης» Θέση /Υψόμετρο: Το Καταφύγιο "Γιώσος Αποστολίδης" βρίσκεται στο Οροπέδιο Μουσών σε υψόμετρο 2720μ και λειτουργεί από αρχές Ιουνίου έως τέλη Οκτωβρίου. Διαθέτει 90 κρεβάτια, Τζάκι, θέρμανση, εσωτερική τουαλέτα, δεξαμενή νερού και οργανωμένη κουζίνα. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει τηλεφωνικά μέσω του Καταφυγίου Α ή μέσω του ΣΕΟ Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο Πρόσβαση: Από Λιτόχωρο: 14 χλμ. δασικός δρόμος μέχρι τη θέση Διασταύρωση και από εκεί 6 ώρες πεζοπορία. Ανήκει στο Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης, ενώ στις 15 Αυγούστου 1962 έγιναν τα εγκαίνια σε εορταστική ατμόσφαιρα με αναμμένες δάδες στην κορυφή του Στεφανίου. Το καταφύγιό πήρε το όνομά του από τον ορειβάτη του Σ.Ε.Ο που σκοτώθηκε στον Όλυμπο την Τμήμα του ισογείου του καταφυγίου (Τζαμαρία) λειτουργεί τη χειμερινή περίοδο σαν καταφύγιο ανάγκης, μοναδικό στη χώρα μας, παρέχοντας βασικές υπηρεσίες ύπνου και θέρμανσης. Τα δυο καταφύγια του Οροπεδίου Μουσών αποτελούν σχεδόν την αποκλειστική επιλογή των αναρριχητών που σκοπεύουν να σκαρφαλώσουν διαδρομές στον Μύτικα, το Στεφάνι και το Σκολιό. Η πρόσβαση σ' αυτά γίνεται κυρίως από τα δύο δημοφιλέστερα μονοπάτια που ξεκινούν από τις ανατολικές πλαγιές του βουνού και συγκεκριμένα από την τοποθεσία Γκορτσιά ή Διασταύρωση στα 960μ και από την τοποθεσία Πριόνια στα 1060μ μέσω του Καταφυγίου Α. Εναλλακτικά, η πρόσβαση μπορεί να γίνει από το ρέμα του Ξερολακκίου στη δυτική πλευρά του βουνού, ενώ μια πιο απομονωμένη διαδρομή αποτελεί η πρόσβαση από το Δίον κατά μήκος του ρέματος του Ορλιά. Στο οροπέδιο υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με κινητό τηλέφωνο μόνο από ορισμένα σημεία.

5 Όλυμπος, Καταφύγιο Δ ή «Δημήτρης Μπουντόλας» Το Καταφύγιο "Δημήτρης Μπουντόλας" βρίσκεται στη θέση Σταυρός σε υψόμετρο 930 μ. και λειτουργεί όλο το χρόνο αφού βρίσκεται δίπλα από το δρόμο και λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το Λιτόχωρο. Σόμπα με ξύλα, τζάκι, κουζίνα, εσωτερική τουαλέτα, παροχή νερού, χωρητικότητα 35 ατόμων. Πρόσβαση: Από Λιτόχωρο: 9 χλμ. δασικός δρόμος, από τα οποία 2 χλμ. άσφαλτος. Θεμελιώθηκε στις 28 Μάιου 1961 και τα εγκαίνια της αποπεράτωσης του έγιναν στις 9 Νοέμβριου Πήρε το όνομά του από τον ορειβάτη που σκοτώθηκε στα Ιμαλάια. Βρίσκεται στη θέση Σταυρός στον αυτοκινητόδρομο προς τα Πριόνια. Είναι το πιο χαμηλό και προσιτό καταφύγιο στους εκδρομείς του Ολύμπου. Λίγο πιο πάνω, μετά τη διασταύρωση, αρχίζει το μονοπάτι για το οροπέδιο των Μουσών μέσω Πετρόστρουγκας. Πρόκειται για ένα καταφύγιο που δεν προσφέρει τίποτα στους αναρριχητές, αντίθετα μάλιστα, λόγω της θέσης του, γεμίζει από ανθρώπους που έχουν ελάχιστη σχέση με το βουνό. Καταφύγιο Πετρόστρουγκας Υπό κατασκευή. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.950μ., σε κομβικό σημείο συνάντησης της κλασικής, από Γκορτσιά, διαδρομής με τα μονοπάτια του δικτύου, και αναμένεται να φιλοξενεί περί τα 80 άτομα. Υπάρχει χώρος διανυκτέρευσης με 8 κρεβάτια ανοιχτός όλο το χρόνο. (Πληροφορίες: Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, Τηλέφωνο: και Δήμος Λιτοχώρου, Τηλέφωνο.: ).

6 Καταφύγιο στην περιοχή Κρεβάτια Βροντούς Το καταφύγιο "Κρεβάτια" λειτουργεί από το 2004 κάθε Σαββατοκύριακο, βρίσκεται λίγο πάνω από τα μέτρα και έχει θέα προς τις βόρειες ορθοπλαγιές του βουνού, αλλά και προς τη θάλασσα. Αποτελεί τη βάση για πολλές πεζοπορικές διαδρομές, τόσο στα χαμηλότερα τμήματα του βουνού όσο και προς τις κορυφές (Διαδρομή Κόψη Μπαρμπαλά, Δίκτυο μονοπατιών βορείου Ολύμπου). Εκτός από τις πεζοπορικές διαδρομές υπάρχουν διαδρομές ορεινής ποδηλασίας και διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης. Λειτουργεί όλα τα Σαββατοκύριακα του έτους. (Πληροφορίες: Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, Τηλέφωνο.: και Δήμος Δίου Τηλέφωνο φύλακα: Καταφύγιο στην περιοχή Κορομηλιές Λεπτοκαρυάς Το καταφύγιο βρίσκεται στη θέση Κορομηλιές Λεπτοκαρυάς σε υψόμετρο 950m. Ολοκαίνουργιο καταφύγιο χωρητικότητας 16 ατόμων, κτισμένο σε υψόμετρο 950 μέτρων και σε μια περιοχή προς την οποία δεν υπήρχε εύκολη πρόσβαση στο παρελθόν. Η πρόσβαση γίνεται μέσω του χωματόδρομου. Δεν έχει οργανωμένη κουζίνα και μόνιμο φύλακα. (Πληροφορίες: Δήμος Ανατολικού Ολύμπου, Τηλέφωνο: ).

7 Καταφύγιο Κορομηλιάς Δίου Καινούριο καταφύγιο (20 κλινών) σε υψόμετρο 1000 με θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο, το οποίο δεν λειτουργεί ακόμα. Η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να γίνει μέσω δασικού δρόμου από τον Άγιο Κωνσταντίνο καθώς και από το μονοπάτι μέσω του ρέματος Ορλιά. Από το καταφύγιο μπορεί κάποιος εύκολα να προσεγγίσει την Πετρόστρουγκα και το Οροπέδιο των Μουσών. Επίσης από το καταφύγιο υπάρχει πρόσβαση προς τις διαδρομές canyoning του ρέματος Ορλιά. (Πληροφορίες: Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, Τηλέφωνο: και Δήμος Δίου, Τηλέφωνο.: ).

8 ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΑΝΑΓΚΗΣ BIVOUAC Εκτός από τα παραπάνω οργανωμένα καταφύγια, υπάρχουν σε διάφορες τοποθεσίες (Άγιος Αντώνιος, Μεγάλη Γούρνα, Λιβαδάκι, Σαλατούρα, κ.α.) μικρά κτίσματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν το χειμώνα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Τα περισσότερα προσφέρουν απλώς στέγη, ενώ σε μερικά υπάρχουν και κρεβάτια. Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα καταφύγια αυτά είναι αρκετά καλή και εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο βρίσκονται εκεί. Ο αριθμός των ατόμων είναι ενδεικτικός. Μπορούν να χωρέσουν και περισσότερα άτομα αν το απαιτούν οι περιστάσεις. Τα καταφύγια αυτά χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Άγιος Αντώνιος, 2817 μ., 9 άτομα Άνω Πηγάδια, 1400 μ., 18 άτομα Χριστάκη, 2550 μ., 10 άτομα Κώστας Μιγκοτζίδης, 2450 μ., 6 άτομα Λιβαδάκι Φυλάκιο Εθνικού Δρυμού, 2100 μ., 5 άτομα Σαλατούρα Πυροφυλάκιο, 1850 μ., 6 άτομα "Άγιος Αντώνιος". Στην κορυφή Αγίας Αντώνιος (2.817 μ.) χτίστηκε το 1961 από τη Φυσικομαθηματική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Επιστημονικό Κέντρο Μετεωρολογικός Σταθμός για την μελέτη του κλίματος του Ολύμπου, και για μετεωρολογικές παρατηρήσεις. Το κτίριο λειτουργούσε μόνο τα καλοκαίρια και θα μπορούσε σα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης σαν καταφύγιο. Κατά τις εκσκαφές για τη θεμελίωσή του, βρέθηκαν τυχαία κομμάτια μαρμάρινων αγαλμάτων και λίθινων πλακών, θραύσματα αγγείων, χάλκινα νομίσματα καθώς και ένα χρυσό. Ο Σταθμός λειτούργησε για 18 χρόνια. Σήμερα λειτουργεί ως Καταφύγιο Ανάγκης. Είναι εξοπλισμένο από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με είδη πρώτης ανάγκης. Στο καταφύγιο υπάρχει ασύρματος για επικοινωνία σε περίπτωση ανάγκης. Ο κάτω όροφος είναι πλήρως διαλυμένος και αφημένος στην τύχη του. Από μια ξύλινη σκάλα ανεβαίνουμε στον πάνω όροφο όπου υπάρχει ένα δωμάτιο ανοιχτό και σχετικά φροντισμένο για τους ορειβάτες που θέλουν να παραμείνουν το βράδυ. Αν έχετε ξεμείνει από νερό, υπάρχουν συνήθως στο καταφύγιο κάποια αφημένα μισά εμφιαλωμένα νερά σε κλειστά μπουκάλια αλλά προσέξτε την ημερομηνία λήξης τους πριν τα πιείτε. "Κώστας Μιγκοτζίδης". Ξεκινώντας από τη θέση Βρυσοπούλες, όπου βρίσκεται το ΚΕΟΑΧ (στρατόπεδο εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων) και μετά από 2,30 ώρες έντονης ανάβασης, στα 2340 μ. βρίσκεται το καταφύγιο ανάγκης "Κώστας Μιγκοτζίδης". Το παρόν κτίριο κατασκευάστηκε το 1981 από 735 ΔΣΕ 1ης Στρατιάς και μετονομάστηκε την 1 η Απριλίου 2006 σε "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΦ. ΛΟΧΙΑ (ΠΝ) ΜΠΙΓΚΟΤΖΙΔΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ" στην μνήμη του άτυχου ορειβάτη και

9 καταδρομέα που σκοτώθηκε στα Καζάνια του Ολύμπου στις 2 Φεβρουαρίου Χώρος μικρός και πεντακάθαρος. Εννέα στρατιωτικά κρεβάτια, σόμπα πετρελαίου, ασύρματος, δυο μικροί πάγκοι, μερικά σκαμπό. Πρόσφατα βαμμένο και συντηρημένο το οίκημα από τους φαντάρους που φτάνουν μέχρι εδώ με τα τζιπ. "Η Καλύβα του Χριστάκη". Καταφύγιο Ανάγκης που βρίσκεται στην "Μεγάλη Γούρνα", σε ύψος m, στην διαδρομή του μονοπατιού Ε4, Κοκκινοπηλός Σκάλα. Η καλύβα του Χριστάκη είναι ένα πρόχειρο λιθόκτιστο κτίσμα, χωρίς καν αρμούς και μπορεί να φιλοξενήσει 5 6 σε περίπτωση κακοκαιρίας. Δεν έχει θέρμανση, υπάρχει όμως τζάκι. Το καταφύγιο ΔΕΝ διαθέτει είδη πρώτης ανάγκης (υπάρχουν μόνο κρεβάτια) και υπάρχει για προστασία από άσχημες καιρικές συνθήκες. Μερικές φορές το χειμώνα, το καταφύγιο σκεπάζεται όλο από το χιόνι και δεν πρέπει να το υπολογίζουμε για διανυκτέρευση ή για προστασία από τον καιρό. Από το καταφύγιο Χριστάκης ο επισκέπτης φτάνει πεζός στην κορυφή Σκολιό σε 1 ώρα και από εκεί στον Μύτικα σε 30 λεπτά. Ο Ορειβατικός σύλλογος Καλυβίων έκτισε το καταφύγιο ανάγκης στη θέση "Χριστάκης" με σκοπό να προσφέρει στέγη σε κάθε ορειβάτη που θα βρεθεί στη περιοχή. Το καταφύγιο δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχειό κανενός και ο μοναδικός σκοπός της κατασκευής του είναι να προστατεύσει τους ταξιδιώτες σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου, ο ορειβατικός σύλλογος Καλυβίων διοργανώνει ορειβατική εκδρομή στο καταφύγιο με διανυκτέρευση και ανάβαση την επόμενη μέρα στην κορυφή του Ολύμπου, το Μύτικα. "Ανω Πηγάδια". Από την Λεπτοκαρυά, ανηφορικός δρόμος οδηγεί στην Παλαιά Λεπτοκαρυά. Εκεί συναντάμε ένα τρίστρατο: Αριστερά άσφαλτος κατέρχεται έως ένα πλάτωμα και εκεί που αρχίζει ο χωματόδρομος, άλλος χωματόδρομος ξεκινά δεξιά, που οδηγεί (3 χλμ.) στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου των Λειβήθρων. Συνεχίστε με την πυξίδα ανά χείρας, για να δείτε πώς τρελλαίνεται! Περνάει μέσα από ένα μαγνητικό πεδίο, με έντονες διαταραχές. Σε 1,5 χλμ. από την νεκρόπολη, σταματήστε στην ανηφόρα και αφήστε το ΙΧ σας ελεύθερο. Το ιδιαίτερο μαγνητικό πεδίο της περιοχής, δεν θα το αφήσει να κατρακυλήσει προς τα πίσω! Δεξιά το τρίστρατο μας στέλνει στην Παλαιά πρόγονο της κώμης (1 χλμ.), και το Άνω Πηγάδι του Ολύμπου. Το καταφύγιο Άνω Πηγάδια βρίσκεται σε υψόμετρο 1417 μ. είναι χωρητικότητος 18 κλινών με τζάκι και κουζίνα. Με αυτοκίνητο η πρόσβαση γίνεται από Αγ. Ιωάννη Λιτοχώρου ή από Π. Λεπτοκαρυά (χωματόδρομος 19,5 ή 22,5 χλμ.). Το καταφύγιο ανήκει στον ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς. "Σαλατούρα". Στην τοποθεσία Σαλατούρα 1790 μ, βόρεια της κορυφής Πυξάρι (1803 μ), πάνω από τη χαράδρα "Μαυρατζά" υπάρχει παλιό πυροφυλάκιο δυναμικότητας 6 ατόμων. Το εγκαταλειμμένο πυροφυλάκιο της Σαλατούρας Ολύμπου παραχωρήθηκε από την Π.Υ. Ελασσόνας και το Δασαρχείο Λάρισας στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με σκοπό την ανακατασκευή του και την επαναλειτουργία του ως πυροφυλακίου και καταφυγίου ανάγκης. Βρίσκεται πάνω σε κόψη που οδηγεί προς την κορφή του Κίτρους σε υψόμετρο 1800 μέτρων. Η διαμόρφωση του αφορά τη στεγανοποίηση της οροφής με ασφαλτόπανα, τοποθέτηση κουφωμάτων με παράθυρα και πόρτα, τοποθέτηση ασυρμάτου ανάγκης, εφοδιασμό με απαραίτητο εξοπλισμό διανυκτέρευσης και σήμανση για την προσέγγιση του καταφυγίου. Τις εργασίες έχουν αναλάβει μέλη της ΕΟΔ από τη Λάρισα, την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη. Το καταφύγιο διαθέτει κουζίνα, τουαλέτες, νερό, θέρμανση,τηλέφωνο. Πληροφορίες: Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας τηλ "Λιβαδάκι"."Άγνωστη" διαδρομή του Ολύμπου, στο Λιβαδάκι και στην κορυφή Σημαιοφόρος στα Η διαδρομή ξεκινά από τα Πριόνια, από εκεί πέρνουμε το μονοπάτι για Σπ. Αγαπητό και σε κάποια στιγμή στο Πηγαδούλι στα 1320 μέτρα στρίβετε και κατευθύνεστε ΝΔ. Σήμανση στο

10 ανέβασμα υπάρχει και με λίγη προσοχή δεν αντιμετωπίζετε πρόβλημα. Στην τοποθεσία Λιβαδάκι (2.100 μ.) υπάρχει ένα μικρό Καταφύγιο ανάγκης όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε μόνο μετά από συνεννόηση με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου. Έχει τζάκι και μπορεί να προσφέρει στέγη σε 5 το πολύ άτομα. Έχει νερό από μια υπαίθρια βροχοδεξαμενή που δεν είναι πάντα καθαρή. Χτίστηκε το 1955 από το Δασαρχείο. Από εκεί "ίσα παν" θα βρεθείτε σε κανένα 20λεπτο στην κορυφή Σημαιοφόρος στα 2382 μέτρα από όπου έχει απίστευτη θέα του Μύτικα και όλης της οροσειράς από τη μία και όλη την παραλία από την άλλη έως Κίσσαβο. Στο μεγάλο πλατώ των Kαζανιών μια ευχάριστη έκπληξη. Ανάμεσα σε δυο βράχους έχει δημιουργηθεί ένα ωραιότατο καταφύγιο ανάγκης όπου μπορεί κανείς να διανυκτερεύσει χωρίς τον φόβο κακοκαιρίας, αρκεί να έχει μαζί του έναν καλό υπνόσακο. Σε όσους δεν είναι γνωστό τα ¾ του Ολύμπου διοικητικά ανήκουν στο Νομό Λάρισας. Η πρόσβαση προστασία από όλα τα γνωστά μονοπάτια για τον Μύτικα απαιτεί κατά κανόνα δύο ημέρες εξαιτίας της απόστασης. Η συντομότερη, η ευκολότερη και πιο ασφαλής πρόσβαση είναι αυτή που υπάρχει από το καταφύγιο Χριστάκη και στη συνέχεια από το ΚΕΟΑΧ στις Βρυσοπούλες. Υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί αυθημερόν να επισκεφθεί τον Μύτικα και να επιστρέψει στην βάση του. Αυτό μάλιστα είναι εφικτό και είναι ο μοναδικός τρόπος και το χειμώνα με ακραίες καιρικές συνθήκες, με αφετηρία το ΚΕΟΑΧ. Το παράδοξο που είναι; Από τον Θεσσαλικό Όλυμπο εκτός από την καλύβα του Χριστάκη δεν υπάρχει κανένα οργανωμένο καταφύγιο!!! Τα πάντα βρίσκονται στην πλευρά της Κατερίνης και του Λιτοχώρου!!!

Κεφ. 13 : Γομαρόσταλος και Γκαβός

Κεφ. 13 : Γομαρόσταλος και Γκαβός Κεφ. 13 : Γομαρόσταλος και Γκαβός Η διαδρομή του Γομαρόσταλου, όπως και αυτή από Πετρόστρουγκα για το ρέμα του Γκαβού, καθαρίστηκε και σημαδεύτηκε από το Σάκη το Σπανούδη και τη παρέα του από Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα

Η βόρεια ράχη του Χατζή

Η βόρεια ράχη του Χατζή Η βόρεια ράχη του Χατζή Το Χατζή αποτελεί ένα μεγάλο ορεινό όγκο στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νομού Τρικάλων με ψηλότερη κορυφή το Χατζή 2038μ και άλλες ψηλές κορυφές όπως το Κάστρο 1963μ, η Βρωμέρη 1955μ

Διαβάστε περισσότερα

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Το όρος Πίνοβο είναι ένα σχετικά άγνωστο βουνό. Ο ορεινός του όγκος απλώνεται στα βορειοδυτικά του νομού Πέλλας, ανάμεσα στα όρη Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και Τζένα.

Διαβάστε περισσότερα

του Χριστόφορου Κουνιάκη

του Χριστόφορου Κουνιάκη του Χριστόφορου Κουνιάκη Η "Κόψη Ναούµ" (AD+, 2500µ), ή "Ξερολάκκι" όπως είναι γνωστότερη, σκαρφαλώθηκε για πρώτη φορά στις 15-16/7/1975 από τους Σ. Σπανούδη - Π. Τυρνινή - Π. Μποτίνη - Ε. Ελευθεριάδη.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΙΤΗΣ & ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΒΟΥΝΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΙΤΗΣ & ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΒΟΥΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΙΤΗΣ & ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΒΟΥΝΑ Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους συνοδούς και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οι καιρικές συνθήκες λαμβάνονται πάντα υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλικού Καλλινίκη Γκατζώνης Κων/νος Κουτσικάκης Κων/νος Μυλωνάς Αλέξανδρος

Βασιλικού Καλλινίκη Γκατζώνης Κων/νος Κουτσικάκης Κων/νος Μυλωνάς Αλέξανδρος 1 ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης 1 ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσ/νίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» Βασιλικού Καλλινίκη Γκατζώνης Κων/νος Κουτσικάκης Κων/νος Μυλωνάς Αλέξανδρος Επιβλέποντες Καθηγητές: Δρ. Αχιλλέως

Διαβάστε περισσότερα

«Ιατρικής σε Υψόμετρο»

«Ιατρικής σε Υψόμετρο» Καλωσόρισμα Αγαπητοί φίλοι,, Το φετινό τρίτο κατά σειρά Σεμινάριο «Ιατρικής σε Υψόμετρο» συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την πρώτη κατάκτηση της κορυφής του Βουνού των Θεών από τους πρωτοπόρους

Διαβάστε περισσότερα

4. Αγ. Γεώργιος Νηλείας - Σχιτζουραύλι - Δραμάλα - Σχιτζουραύλι - Αγ. Γεώργιος Νηλείας

4. Αγ. Γεώργιος Νηλείας - Σχιτζουραύλι - Δραμάλα - Σχιτζουραύλι - Αγ. Γεώργιος Νηλείας 4. Αγ. Γεώργιος Νηλείας - Σχιτζουραύλι - Δραμάλα - Σχιτζουραύλι - Αγ. Γεώργιος Νηλείας Αυτή είναι μία θαυμάσια διαδρομή η οποία συμπεριλαμβάνει δύο κορυφές πάνω από τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας. Εν μέρει περπατάμε

Διαβάστε περισσότερα

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5 ΝΗΣΟΣ ΔΟΚΟΣ Προβλήτα στο ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΑΣΤΡΟ Κορυφή ΔΟΚΟΥ Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 5,8 χλμ. 2 ώρ. 05 3 * Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της

Διαβάστε περισσότερα

«Ιατρικής σε Υψόμετρο»

«Ιατρικής σε Υψόμετρο» Καλωσόρισμα Αγαπητοί φίλοι, Το φετινό τρίτο κατά σειρά Σεμινάριο «Ιατρικής σε Υψόμετρο» συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την πρώτη κατάκτηση της κορυφής του Βουνού των Θεών από τους πρωτοπόρους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ 2016 3/1/2016 - Κυριακή - ΑΣΚΙΟ Τσιλιμίγκας 1400μ - κορυφή ΆΣΚΙΟ 2111μ Ώρες πορείας 4 - ΒΔ 3 - Υ.Δ 711μ θα κοπή η πίτα κορυφής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ 2016 Χειμερινή ανάβαση (γκέτες - γκραμπόν- πιολέ) Ν. Κοζάνης

Διαβάστε περισσότερα

Όλυμπος. «στα μονοπάτια των Θεών» 105 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Όλυμπος. «στα μονοπάτια των Θεών» 105 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Όλυμπος «στα μονοπάτια των Θεών» 105 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Το χρονικό της πρώτης ανάβασης Τον Ιούλιο του 1913 οι Ελβετοί Frederic Boissonnas (1858 1946), φωτογράφος εκδότης και Daniel BaudBovy

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Για να γνωρίσει κάποιος τα Μετέωρα και να βιώσει τη μαγεία του πέτρινου δάσους, ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος είναι να πεζοπορήσει ανάμεσα στους Μετεωρίτικους πύργους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2014 (PARANESTI PATH 2014)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2014 (PARANESTI PATH 2014) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2014 (PARANESTI PATH 2014) 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΘΟΛΟΣ - PORCEL (5.539 µ, 240+ 135-) Εκκίνηση από την πλατεία του σιδηροδροµικού σταθµού Παρανεστίου στις 07:00 πµ του Σαββάτου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ Απόσταση: 9.7 Km Διάρκεια: 3 ½ 4 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2014. All rights reserved. Version 1.1.1 Μεγάλο μέρος αυτής της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΜΑΡΟΣΑΣ ΑΥΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΜΑΡΟΣΑΣ ΑΥΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΜΑΡΟΣΑΣ ΑΥΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ Μια νέα ορειβατική διαδρομή ανοίχτηκε στην Μαρόσα-Αυγό, η διάσχιση από την κορυφογραμμή Πολλές φορές ακούγεται στο ορειβατικό χώρο η διάσχιση των κορυφών της

Διαβάστε περισσότερα

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Λεφόκαστρο - Αργαλαστή - Κάλαμος - Λεφόκαστρο Αυτή η ωραία και με ποικιλία διαδρομή ανεβαίνει από μία παραλία του Παγασητικού στο Λεφόκαστρο μέχρι την Αργαλαστή, εν μέρει κατά μήκος ενός καλντεριμιού

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2019

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2019 Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2019 Σκοπός της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΗΤΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΗΤΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΗΤΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Απόσταση: Εως Μεγίστη Λαύρα 12,7 km, έως Τιμίου Προδρόμου 10,4 km Διάρκεια: 5-6 ώρες The Friends

Διαβάστε περισσότερα

1 of 10 12/11/2014 4:45 µµ

1 of 10 12/11/2014 4:45 µµ 1 of 10 12/11/2014 4:45 µµ ρεις φίλοι, τρεις ηµέρες, 2917 µέτρα. Αυτό που δεν είχαν προβλέψει στο σχεδιασµό τους ο Αχιλλέας, ο Πάνος και ο Γιώργος, ήταν ότι στην ανάβασή τους στο «βουνό των Θεών», τον

Διαβάστε περισσότερα

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Δράκεια - Χάνια Δράκεια Αυτή η διαδρομή ξεκινά και τελειώνει στη Δράκεια, ένα παραδοσιακό χωριό στην πλαγιά του Πηλίου πάνω από την Αγριά. Η Δράκεια έχει δύο πλατείες. Από την επάνω πλατεία μπορούμε

Διαβάστε περισσότερα

1 ΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΥΝΟΥ «ΛΟΧΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΤΣΙΟΣ»

1 ΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΥΝΟΥ «ΛΟΧΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΤΣΙΟΣ» ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ H ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΠΕΛΛΕΣ /ΔΙΓΕΝΗΣ ΆΝΩ ΠΟΡΟΪΩΝ ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΕΛΛΕΣ και η ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ (ΑΠΟΔΡΑΣΙ) με την συνδρομή της ΕΠΙΛΕΚΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Απόσταση: 19 km Διάρκεια: 7 8 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2017. All rights reserved. Version 1.5 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλο τμήμα της διαδρομής

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2016

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2016 Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2016 Σκοπός της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 3. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ... (Επωνυμία του Συλλόγου) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Από Απρίλιο μέχρι και Νοέμβριο 1. ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΕΣ 1.1 Αναβάσεις σε κορυφές από 1.401μ.

Διαβάστε περισσότερα

30 Βγαίνουμε από την πύλη της ΙΜΜ Βατοπαιδίου και στρίβουμε αριστερά κινούμενοι πάνω στο πλακόστρωτο δρόμο, έχοντας το Μοναστήρι στα αριστερά μας.

30 Βγαίνουμε από την πύλη της ΙΜΜ Βατοπαιδίου και στρίβουμε αριστερά κινούμενοι πάνω στο πλακόστρωτο δρόμο, έχοντας το Μοναστήρι στα αριστερά μας. ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜM ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ Aπόσταση: 9.7 km Διάρκεια: 3 ½ 4 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2017. All rights reserved. Version 1.4 ΠΡΟΣΟΧΗ: Τον Σεπτέμβριο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΗΤΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΗΤΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΗΤΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ Απόσταση: Από Μεγίστη Λαύρα 12,7 km, από Τιμίου Προδρόμου 10,4 km Διάρκεια: 5-6 ώρες The Friends

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1. ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΕΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1. ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΕΣ 3. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ... (Επωνυμία του Συλλόγου) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Από Απρίλιο μέχρι και Νοέμβριο 1. ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΕΣ 1.1 Αναβάσεις σε κορυφές από 1.401μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜM ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜM ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜM ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ Aπόσταση: 9.7 km Διάρκεια: 3 ½ 4 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2018. All rights reserved. Version 1.5 Μεγάλο μέρος αυτής της

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΠΤΗΣ ΠΤΕΛΕΑ ΛΕΙΒΑΔΑΚΙ

ΡΑΠΤΗΣ ΠΤΕΛΕΑ ΛΕΙΒΑΔΑΚΙ ΡΑΠΤΗΣ ΠΤΕΛΕΑ ΛΕΙΒΑΔΑΚΙ προς Λιβαδάκι ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ Η Σύσταση του Οικισμού: Ο οικισμός είναι ορεινός, αγροτικός και αποτελείται από: -13 κατοικίες, (μόνιμα διαμένουν σε 6 από αυτές,

Διαβάστε περισσότερα

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Δράκεια - Χάνια - Δράκεια Mάιος 2015 - Επειδή θα συναντήσετε μερικά προβλήματα κάνοντας αυτή την διαδρομή τώρα, σας συνιστούμε να μη την κάνετε μέχρι να την ελέγξουμε έμεις οι ίδιοι τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ. PROJECT 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α3-Α4 ΕΤΟΣ:2013-2014 ΙΩΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΠΑΚΗΣ

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ. PROJECT 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α3-Α4 ΕΤΟΣ:2013-2014 ΙΩΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΠΑΚΗΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ PROJECT 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α3-Α4 ΕΤΟΣ:2013-2014 ΙΩΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΠΑΚΗΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ (Ε.Ο.Σ. ΧΑΝΙΩΝ) Στις 28 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ Απόσταση: 9.7 km Χρόνος: 3 ώρες The Friends of Mount Athos, 7 2017. All rights reserved. Version 1.6.1 ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πέρασμα

Διαβάστε περισσότερα

Η μικρότερη από τις τέσσερις διαδρομές κινείται

Η μικρότερη από τις τέσσερις διαδρομές κινείται ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4 ΧΩΡΑ ΜΑΝΤΡΑΚΙ Εκκλησάκι ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΩΡΑ Στοιχεία με την επίσκεψη στο κάστρο του Μανδρακίου Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 6,9 χλμ. 2 ώρ. 36 3 &4 * Η μικρότερη από τις τέσσερις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ Απόσταση: 9.7 km Χρόνος: 3 ώρες The Friends of Mount Athos, 7 2018. All rights reserved. Version 1.6.3 Αυτή η διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2018

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2018 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2018 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου Ε.Ο.Ο.Α.

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου Ε.Ο.Ο.Α. Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου Ε.Ο.Ο.Α. Η Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου απευθύνεται στους απόφοιτους των Σχολών Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου & Ορειβασίας Αρχαρίων που θέλουν να βελτιώσουν το γνωστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ Απόσταση: 19.5 km Διάρκεια: 7 8 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2016. All rights reserved. Version 1.4 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλο τμήμα της διαδρομής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ Απόσταση: 9.7 Km Διάρκεια: 3 ½ 4 ώρες The Friends of Mount Athos, 7 2017. All rights reserved. Version 1.4 ΠΡΟΣΟΧΗ: Τον Σεπτέμβριο 2017,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ Απόσταση: 9.7 km Χρόνος: 3 ώρες The Friends of Mount Athos, 7 2018. All rights reserved. Version 1.6.3 Αυτή η διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ Απόσταση: 19 km Διάρκεια: 7 8 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2014. All rights reserved. Version 1.1 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλο τμήμα της διαδρομής

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2015

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2015 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2015 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε μετά τη σχολή να μπορούν οι συμμετέχοντες αναρριχητές να πραγματοποιούν με τη μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος»

Τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΧΕΛΜΟΥ Τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» Το τηλεσκόπιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με το όνομα «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ηπειρωτικής

Διαβάστε περισσότερα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα Karystos Beach Front - Εύβοια οικολογικό συγκρότημα Περιγραφή συγκροτήματος Συγκρότημα τεσσάρων οικολογικών και βιοκλιματικών εξοχικών κατοικιών σε οργανωμένο παραθεριστικό οικισμό, με άμεση πρόσβαση στην

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2014

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2014 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2014 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε μετά τη σχολή να μπορούν οι συμμετέχοντες αναρριχητές να πραγματοποιούν με τη μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2017

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2017 Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2017 Σκοπός της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2015

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2015 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2015 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση και διεξαγωγή της ορεινής πεζοπορίας και ορειβασίας. Αθανάσιος Τερζής Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Οργάνωση και διεξαγωγή της ορεινής πεζοπορίας και ορειβασίας. Αθανάσιος Τερζής Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Οργάνωση και διεξαγωγή της ορεινής πεζοπορίας και ορειβασίας Αθανάσιος Τερζής Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Ορεινή Πεζοπορία Πορεία µε τα πόδια σε ορεινό περιβάλλον Ορειβασία Ανέβασµαή αναρρίχηση σε βουνό:

Διαβάστε περισσότερα

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015 Οικισμός Αβδήρων Τα Άβδηρα βρίσκονται λίγο πρίν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ Το φετινό καλοκαίρι (2013), το διάστημα 29 Αυγούστου έως και 7 Σεπτεμβρίου μια 6μελής ελληνική ορειβατική αποστολή ταξίδεψε στο Αζερμπαϊτζάν με στόχο τα βουνά

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2015

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2015 Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2015 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε μετά τη σχολή να μπορούν οι συμμετέχοντες ορειβάτες να πραγματοποιούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Τα μονοπάτια του Ολύμπου. από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Φουνταρλή Ανδρομάχη

Τα μονοπάτια του Ολύμπου. από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Φουνταρλή Ανδρομάχη Τα μονοπάτια του Ολύμπου από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας Φουνταρλή Ανδρομάχη Ας ξεκινήσουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Στα χρόνια των μύθων, των ηρώων, των θεών και των θρύλων. Τότε που ο Όλυμπος ήταν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Απόσταση: 19 km Διάρκεια: 7 8 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2018. All rights reserved. Version 1.6 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλο τμήμα της διαδρομής

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών. Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2010

Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών. Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2010 Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2010 Η Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων που που διοργανώνει ο ΕΟΣ Αθηνών, είναι οργανωμένη σύμφωνα με τον κανονισμό εκπαίδευσης της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις)

ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις) Tour code: 02111F ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις) Ψηλά, πάνω από τον Κορινθιακό κόλπο, στο ιερό βουνό του Παρνασσού και περικυκλωμένοι από έλατα βρίσκονται οι αφιερωμένοι στον

Διαβάστε περισσότερα

Κρύα Βρύση. Ενδεικτικός χάρτης από το Ρέθυμνο μέχρι την Κρύα Βρύση. Ανναριχητικές Διαδρομές

Κρύα Βρύση. Ενδεικτικός χάρτης από το Ρέθυμνο μέχρι την Κρύα Βρύση. Ανναριχητικές Διαδρομές Κρύα Βρύση Το πεδίο της Κρύας Βρύσης ανοίχτηκε από τον Δημήτρη Τιτόπουλο σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς το 2009-2010. Βρίσκεται 45 λεπτά περίπου από το Ρέθυμνο (41χλμ απόσταση στο περίπου), 80 από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ Απόσταση: 19.5 km Διάρκεια: 7 8 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2016. All rights reserved. Version 1.4 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλο τμήμα της διαδρομής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Απόσταση: 12.8 km Χρόνος: 3 ¾ 4 ¼ ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2017. All rights reserved. Version 1.4.1

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ Απόσταση: 10,2 km Διάρκεια: 4 4½ ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2017. All rights reserved. Version 1.0 ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδρομή από την

Διαβάστε περισσότερα

Ν. Ραιδεστός 11/01/2017. Προς: «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΔΡΟΜ.: «ΔΡΟΜ»

Ν. Ραιδεστός 11/01/2017. Προς: «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΔΡΟΜ.: «ΔΡΟΜ» Ν. Ραιδεστός 11/01/2017 Προς: «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΔΡΟΜ.: «ΔΡΟΜ» Αγαπητοί συνάδελφοι, Σε συνέχεια των ορειβατικών δραστηριοτήτων μας και μετά από τις προηγούμενες απόλυτα επιτυχημένες εξορμήσεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ VIRGIN FOREST ULTRA TRAIL (V.F.U.T) 2013

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ VIRGIN FOREST ULTRA TRAIL (V.F.U.T) 2013 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ VIRGIN FOREST ULTRA TRAIL (V.F.U.T) 2013 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΘΟΛΟΣ - PORCEL (5.539 μ, 240+, 135-) Εκκίνηση από την πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού Παρανεστίου σε πανηγυρική ατμόσφαιρα,

Διαβάστε περισσότερα

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 3. Αγ. Γεώργιος Νηλείας - Κυκλικό Περπάτημα Αυτή η πολύ ωραία διαδρομή των 5,5 χιλιομέτρων ακολουθεί την πλαγιά πάνω από τον Αγ. Γεώργιο και σε αποζημιώνει με μαγευτικές θέες. Ιδιαίτερα το Μάιο είναι πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 3. Αγ. Γεώργιος Νηλείας Κυκλικός Περίπατος Αυτή η πολύ ωραία διαδρομή των 5,5 χιλιομέτρων ακολουθεί την πλαγιά πάνω από τον Αγ. Γεώργιο και σε αποζημιώνει με μαγευτικές θέες. Ιδιαίτερα το Μάιο είναι πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Βωβούσα - Λίμνες Φλέγκα - Κορυφή Φλέγκα και επιστροφή από τα ίδια.

Βωβούσα - Λίμνες Φλέγκα - Κορυφή Φλέγκα και επιστροφή από τα ίδια. Βωβούσα - Λίμνες Φλέγκα - Κορυφή Φλέγκα και επιστροφή από τα ίδια. (trackpoints: 668) Vovousa_LimnesFlegas_Korifi.plt Η διαδρομή ξεκινά ομαλά από την Βωβούσα, ακολουθούμε τον κεντρικό ασφάλτινο δρόμο για

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2018

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2018 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2018 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ορειβατική αποστολή στα Ινδικά Ιμαλάια 2016

Ορειβατική αποστολή στα Ινδικά Ιμαλάια 2016 Ορειβατική αποστολή στα Ινδικά Ιμαλάια 2016 Ανάβαση στις κορυφές Stok Kangri 6123μ, Mentok I 6282μ, Mentok II 6248μ και Mentok III 6153μ και προσέγγιση της ασκαρφάλωτης κορυφής Nya Kangri 6480μ μέχρι τα

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου Φθινόπωρο 2014

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου Φθινόπωρο 2014 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου Φθινόπωρο 2014 Σκοπός της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε μετά τη σχολή να μπορούν οι συμμετέχοντες αναρριχητές να πραγματοποιούν

Διαβάστε περισσότερα

Αρχοντικά Μέσης Κέρκυρας

Αρχοντικά Μέσης Κέρκυρας Αρχοντικά Μέσης Κέρκυρας Τα αρχοντικά σπίτια της Κέρκυρας, όσα διασώθηκαν μέσα στο χρόνο, αποτελούν ζωντανά μνημεία αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, φορτωμένα με μνήμες και θρύλους. Ιστορικά, δημιουργήθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2018

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2018 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2018 Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΈΡΓΟΥ: ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΕΙΝΟΥ ΌΓΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΈΡΓΟΥ: ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΕΙΝΟΥ ΌΓΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Β Κ.Π.Σ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2 «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» ΜΕΤΡΟ 1.2: «ΟΡΕΙΝΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΈΡΓΟΥ: ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΕΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2017

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2017 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2017 Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURE TRAIL 2013

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURE TRAIL 2013 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURE TRAIL 2013 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΘΟΛΟΣ - PORCEL (5.539 μ, 240+, 135-) Εκκίνηση από την πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού Παρανεστίου στις 07:00πμ του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου. Η αρχή της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ Στο δρόµο Τρικάλων- Καλαµπάκας, 3 χιλιόµετρα πριν από ταμετέωρα, ορθώνεται πάνω από το χωριό Θεόπετρα ένας βραχώδης ασβεστολιθικός όγκος, στη βορειοανατολική πλευρά του οποίου

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή Διαδρομής Virgin Forest Ultra Trail 2012

Περιγραφή Διαδρομής Virgin Forest Ultra Trail 2012 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΝΩ ΘΟΛΟΥ (5265μ, 235μ+ 105μ-) Με τόπο εκκίνησης το Παρανέστι, για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα και συγκεκριμένα την Πλατεία Παρανεστίου, δίπλα ακριβώς από την εκκλησία των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ Απόσταση: 19 km Διάρκεια: 7 8 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2018. All rights reserved. Version 1.6 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλο τμήμα της διαδρομής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Απόσταση: 12.8 km. Διάρκεια: 3¾ 4¼ ώρες The Friends of Mount Athos, 7 2017. All rights reserved. Version 1.4.1 Η

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Προορισμός: 3-5 Πηγάδια Το χιονοδρομικό κέντρο των τεσσάρων εποχών Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιο σε υψόμετρο 1430-2005

Διαβάστε περισσότερα

θεση: ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - NEΡΟΤΡΙΒΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ www.cfcompany.gr +30210 9229467 info@cfcompany.gr www.cpistudio.com

θεση: ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - NEΡΟΤΡΙΒΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ www.cfcompany.gr +30210 9229467 info@cfcompany.gr www.cpistudio.com θεση: ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - NEΡΟΤΡΙΒΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ www.cfcompany.gr +30210 9229467 info@cfcompany.gr PHOTOS: www.cpistudio.com ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗ ΝΕΡΟΤΡΙΒΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Απόδραση στο σπίτι σας ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη από τις δύο μεγάλες διαδρομές που

Η πρώτη από τις δύο μεγάλες διαδρομές που ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2 Οικισμός ΥΔΡΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ΒΛΥΧΟΣ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ Εκκλησάκι ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΙΣΤΙ Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 12,4 χλμ. 4 ώρ. 37 3 & 4 * Η πρώτη από τις δύο μεγάλες διαδρομές

Διαβάστε περισσότερα

Όλυμπος. χρόνια. από την. 1η ανάβαση. στην ψηλότερη. κορυφή

Όλυμπος. χρόνια. από την. 1η ανάβαση. στην ψηλότερη. κορυφή Tο 2013 ήταν μία πολύ σημαντική επέτειος όχι μόνο για την ελληνική ορειβασία, αλλά και για όλον τον ορειβατικό κόσμο του πλανήτη. Συγκεκριμένα στις 2 Αυγούστου 2013 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σχολής Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Πρόγραμμα Σχολής Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 1 1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Πρόγραμμα Σχολής Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 2017-2018 Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, ΕΟΣ Αχαρνών, 20.00 Συνάντηση γνωριμίας. Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής. Για την υποβολή της

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ Οι αναρριχήσεις στους ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟΥΣ βράχους είναι μια πολύ παλιά υπόθεση για την περιοχή μας. Στους χρόνους του αρχαίου Αιγινίου οι κάτοικοι της περιοχής κατέφευγαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2014

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2014 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2014 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΘΟΛΟΣ - PORCEL (5.539 µ, 240+, 135-) Εκκίνηση από την πλατεία του σιδηροδροµικού σταθµού Παρανεστίου στις 07:00 πµ του Σαββάτου 25 Οκτωβρίου. Η αρχή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2015

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2015 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2015 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΘΟΛΟΣ - PORCEL (5.539 μ, 240+, 135-) Εκκίνηση από την πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού Παρανεστίου στις 09:00 πμ το Σαββάτο 30 Μαίου. Η αρχή της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΟΣΚ) Αντιµάχου 3 τ.κ. 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ Τηλ: 6973695595 6974110853 http//eoskarditsas.blogspot.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΟΣΚ) Αντιµάχου 3 τ.κ. 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ Τηλ: 6973695595 6974110853 http//eoskarditsas.blogspot. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΟΣΚ) Αντιµάχου 3 τ.κ. 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ Τηλ: 6973695595 6974110853 http//eoskarditsas.blogspot.com https://www.facebook.com/eoskarditsas e-mail : eoskarditsas@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2018

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2018 Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2018 Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα και με ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΥΜΠΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΟΛΥΜΠΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΛΥΜΠΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ (Ελασσόνα, 13-14 Ιουνίου 2014) Η ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Εισαγωγή Η ιστορία των προσπαθειών εξερεύνησης του Ολύμπου, καθώς και ο «αγώνας»

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων ΕΟΟΑ 2017

Σεμινάριο Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων ΕΟΟΑ 2017 Σεμινάριο Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων ΕΟΟΑ 2017 Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να ηγηθούν ομάδων ορεινής πεζοπορίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες

Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες Παρακαλούμε δείτε τις αναλυτικές οδηγίες για την εύκολη πρόσβαση στο ξενοδοχείο Lato Boutique από το αεροδρόμιο και το λιμάνι της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και αναλυτικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

EXTREME SPORTS ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΗΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ ΛΑΔΙΑ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ

EXTREME SPORTS ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΗΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ ΛΑΔΙΑ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ EXTREME SPORTS ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΗΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ ΛΑΔΙΑ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Ο Eναλλακτικός τουρισμός είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει όλες τις μορφές τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2017

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2017 Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2017 Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα και με ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07/ η ημέρα Άφιξη: 14:30 στην Αγκόνα. ΣΑΒΒΑΤΟ 08/07/ η ημέρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07/ η ημέρα Άφιξη: 14:30 στην Αγκόνα. ΣΑΒΒΑΤΟ 08/07/ η ημέρα ΠΕΜΠΤΗ 06/07/2017(μετά τη δουλειά) Αναχώρηση: 16:00 από Τρίπολη για Ηγουμενίτσα Αναχώρηση: 11:00 από Ηγουμενίτσα για Αγκόνα Διανυκτέρευση στο πλοίο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07/2017. 1 η ημέρα Άφιξη: 14:30 στην Αγκόνα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ»

ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ» ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ VIRGIN FOREST ULTRA TRAIL (V.F.U.T) 2015

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ VIRGIN FOREST ULTRA TRAIL (V.F.U.T) 2015 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ VIRGIN FOREST ULTRA TRAIL (V.F.U.T) 2015 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΘΟΛΟΣ - PORCEL (5.539 μ, 240+, 135-) Εκκίνηση από την πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού Παρανεστίου σε πανηγυρική ατμόσφαιρα,

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2017

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2017 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2017 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Διάσχιση Ολύμπου TOUR HIGHLIGHTS TOUR ESSENTIALS. Διανυκτέρευση: 1 νύκτα Standard Hotel 4* 2 νύκτες Παραδοσιακός Ξενώνας 3 νύκτες Καταφύγιο

Διάσχιση Ολύμπου TOUR HIGHLIGHTS TOUR ESSENTIALS. Διανυκτέρευση: 1 νύκτα Standard Hotel 4* 2 νύκτες Παραδοσιακός Ξενώνας 3 νύκτες Καταφύγιο Διάσχιση Ολύμπου Crabby Mule 2013 TOUR ESSENTIALS TOUR HIGHLIGHTS Διανυκτέρευση: Διατροφή: Εκκίνηση: Τερματισμός: Μεταφορές: Basecamp: 1 νύκτα Standard Hotel 4* 2 νύκτες Παραδοσιακός Ξενώνας 3 νύκτες Καταφύγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Salomon Lamia City Trail Maίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Salomon Lamia City Trail Maίου 2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Salomon Lamia City Trail 2014 11 Maίου 2014 I. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ H ΕΡΙΒΩΛΟΣ ΦΘΙΑ Κοιν. Σ. Επ. και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκηρύσσουν τον 1 ο Αγώνα City Trail στη πόλη της Λαμίας με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα